Πνευματικά τέκνα Παϊσίου στη δίνη κατηγοριών παιδοφιλίας

Τρεις υποθέσεις ιερής παιδοφιλίας

Σερβική γελοιογραφία

Σερβική γελοιογραφία

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η καναδική Δικαιοσύνη έδωσε πρόσφατα (24.1.2014)  τέλος σε μια παλιότερη υπόθεση και αποφάσισε πως ο Πανιερότατος αρχιεπίσκοπος Καναδά Σεραφείμ (κατά κόσμον Κέννεθ Στορχάιμ), της ρωσογενούς «Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική» (‘OCA’), είναι ένοχος σεξουαλικής προσβολής ενός 11χρονου αγοριού. Το δικαστήριο τον απάλλαξε από την ίδια κατηγορία για το δίδυμο αδελφό του θύματος, κρίνοντας πως τα ψυχολογικά και νοητικά προβλήματά του δεν τον καθιστούν αξιόπιστο μάρτυρα κατηγορίας, μιας υπόθεσης που διαδραματίστηκε 30 χρόνια πριν, όταν η μητέρα των δυο αγοριών εμπιστεύτηκε τα παιδιά της στον τότε αρχιμανδρίτη. Δεν θέλω να εκθέσω τις λεπτομέρειες των γεγονότων που προκαλούν θλίψη, όποιος ενδιαφέρεται να τις μάθει μπορεί να τις βρει σε κάποιον από τους δεκάδες αγγλόφωνους ενημερωτικούς ιστότοπους (οι Ελληνορθόδοξες σελίδες romfea, agioritikovima, dogma κλπ λογοκρίνουν συνήθως αυτές τις δυσάρεστες ειδήσεις), με κυριότερο τον pokrov (ΗΠΑ-‘Σκέπη της Θεοτόκου’) που συστηματικά ασχολείται με την παιδεραστία των κληρικών της Ανατολικής Εκκλησίας και ο οποίος έχει πολλές παραπομπές σε δημοσιεύματα και βίντεο των καναδικών ΜΜΕ σχετικά με την υπόθεση.

Μια υπόθεση που θυμίζει την περίπτωση του αγιότατου επισκόπου Τραχείας Παύλου (Νίκαια Γαλλίας) του οικουμενικού πατριαρχείου, ο οποίος καταδικάστηκε το 2001 σε δυο χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονου αγοριού, το οποίο του είχε εμπιστευτεί η γιαγιά του.

Τώρα το οικουμενικό πατριαρχείο κρύβει τη γενειοφόρο γκουβερνάντα από τα βέβηλα βλέμματα, διατηρώντας τον στον επισκοπικό βαθμό ως «εφησυχάζοντα». Τελευταία του δημόσια εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν στην πατριαρχική επίσκεψη της Λέρου (27-28/9/1999), ως προσκεκλημένος του αγιότατου μητροπολίτη της Νεκταρίου, ο οποίος όταν αργότερα (2005) κατηγορήθηκε και για παιδεραστία παραιτήθηκε και όταν η υπόθεση, που, παρά τα επίμονα δημοσιεύματα («Πρώτο Θέμα»), δεν ερευνήθηκε ποτέ από τη Δικαιοσύνη, ξεχάστηκε (2007), προήχθη σε επίσκοπο Γάνου και Χώρας.

Στην ίδια λαμπρή συγκέντρωση επισκόπων στη Λέρο, συμπροσευχήθηκε και ο τότε ηγούμενος του ιερού Χαμαιτυπείου σκανδάλων της Χρυσοβαλάντου Ν.Υόρκης άγιος Παϊσιος επίσκοπος Τυάνων, που κατηγορήθηκε από τον επίσκοπο Αμασείας άγιο Βικέντιο και για παιδεραστία σε βάρος του αδελφού του και καθαιρέθηκε, μαζί με τον κατήγορό του (3/2012), όταν η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα (χωρίς να δοθούν εξηγήσεις και χωρίς το πατριαρχείο να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη).

Στην ίδια πατριαρχική σύναξη της Λέρου, συλλειτούργησε και ο Αγιότατος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστόφορος, ο οποίος εξαναγκάστηκε (4/2013) σε παραίτηση όταν κατηγορήθηκε πως είχε εξώγαμα παιδιά και πως παρέσυρε στην οδό της απωλείας μια παπαδιά.

Σήμερα η Εκκλησία του απειλείται με Σχίσμα μεταξύ των ρωσόφιλων και των φίλων του ρωμέικου πατριαρχείου επισκόπων.

Για να επιστρέψουμε και να τελειώσουμε με τον Καναδά, η απόφαση ελήφθη από δικαστήριο του Winnipeg και ο γηραιός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, που στο μεταξύ έχει μπει σε προσωρινή αργία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να αποφασιστεί η ποινή. O Πανιερότατος ήταν από το 2007 επικεφαλής μιας από τις πολλές εθνικές ορθόδοξες επισκοπές του Καναδά στις οποίες είναι διαιρεμένη με φυλετικά-εθνικά κριτήρια η Ορθόδοξη Εκκλησία. Κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στον Καναδά, έχουν απευθυνθεί δημόσια από την ορθόδοξη μοναχή Αγγελίνα και κατά του Σέρβου επισκόπου της χώρας αυτής, πανιερότατου Γεωργίου Djokic, γόνου μιας ευλαβέστατης οικογένειας επισκόπων (ο Κεντρικής Ευρώπης Κωνσταντίνος είναι αδελφός του), ιερέων και μοναχών. Η νεαρή καλόγρια του είχε επιτεθεί δημόσια με σκοπό να τον χτυπήσει, αλλά οι άγιοι φονιάδες βασιλιάδες του σερβικού εορτολόγιου, τον προστάτευσαν. Στο Τορόντο τέλος, δρούσε και ο παλαιοημερολογίτης πατήρ Ιερώνυμος Κατσέας, πρώην υπάλληλος πορνείου, ο οποίος εμπορευόταν τα θαυματουργά δάκρυα της Παναγίας.

Η δεύτερη υπόθεση που ήλθε τώρα στο φως (27.1.2014), αφορά τον Ιερότατο τιτουλάριο επίσκοπο Χρυσουπόλεως και ηγούμενο της πατριαρχικής Μονής του προφήτη Ηλία της Shwayya του αραβικού πατριαρχείου της Αντιοχείας, Κωνσταντίνο Kayyal, πρώην εφημέριο του Αγ.Παύλου της Θεσσαλονίκης, έναν 43χρονο Άραβα καλόγερο, που «βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα Ισαάκ του Αθωνίτη-βιογράφου του πατέρα Παϊσίου-έγινε και αυτός αγιορείτης, εντασσόμενος στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου» (Amen.gr. –25.6.2011).

Τον κ.Κωνσταντίνο κατηγορεί ο γερμανικής υπηκοότητας, πατέρας ενός 10χρονου αγοριού, ότι το προσέβαλε σεξουαλικά μέσα στη Μονή τον Απρίλη του 2012. Η περίπτωση εκκρεμεί στα πολιτικά δικαστήρια, στα οποία έχουν υπάρξει αναβολές λόγω απουσίας του επισκόπου (τι πρωτότυπο!), η Εκκλησία σιωπά και ο επίσκοπος δηλώνει αθώος μέσω του δικηγόρου του. Η υπόθεση είναι η τρίτη παρόμοια με εκκλησιαστικούς άνδρες του Λιβάνου, που ήλθε στο φως της δημοσιότητας στους τελευταίους μήνες. Η πρώτη αφορούσε Μαρωνίτη κληρικό, που το Βατικανό ομολόγησε ότι είναι ένοχος.

Ένας άλλος Άραβας Αγιορείτης, ο ηλικιωμένος αρχιμανδρίτης πανοσιότατος Παντελεήμων Farah, υποτίθεται ότι καταδικάστηκε στα μουλωχτά από τον επίσκοπό του, σε «ισόβια απομόνωση» στη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου της Hamatoura, όπου και ηγουμενεύει (!),  με την ασαφή κατηγορία της «παραβίασης των όρων της χριστιανικής ζωής». Είναι μια πονηρή εκκλησιαστική διατύπωση, που μαζί με βιαιότητες των πιστών του μέσα στο πατριαρχείο σε βάρος της δημοσιογράφου Dalal Mawad του ειδησεογραφικού πρακτορείου LBCI η οποία πήγε να κάνει ρεπορτάζ για το γεγονός, αποσκοπούσε στο να συγκαλύψει την πραγματικότητα της παρενόχλησης νέων (2.12.2013).  Πόσο νέων; Μάλλον παιδιών. Όπως σημειώνει Λιβανέζος μπλόγκερ, αυτοί οι θαυμαστές των «βιαστών παιδιών» είναι οι ίδιοι που πρόσφατα επιτέθηκαν σε καλλιτέχνιδα που φωτογραφήθηκε γυμνόστηθη.

Για ανήλικους μιλάει και μια άλλη πηγή. Το «Αραβικό Δίκτυο για την Πληροφόρηση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» διαμαρτυρήθηκε (4.12.2013) για την επίθεση που δέχτηκαν οι Δημοσιογράφοι. Οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί (30.11.2013) στο πατριαρχείο,  για να υποστηρίξουν τον αρχιμανδρίτη που κατηγορείτο για σεξουαλική παρενόχληση «ανήλικων», την ώρα που ο πατριάρχης συνεννοείτο με τον υπουργό Άμυνας για το πώς θα κλείσει η υπόθεση, με απόλυση του ιερέα.

Για τον άνθρωπο αυτό γράφει ελληνικό ορθόδοξο μπλογκ (ahdoni.blogspot, 6.12.2012):

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΧΑΜΑΤΟΥΡΑ: ΕΝΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ”

«Ο πατήρ Παντελεήμων (Farah), ηγούμενος της Μονής Χαματούρα του Λιβάνου…….είναι μια μεγάλη μορφή στην Ορθοδοξία και έχει μαθητεύσει στο Αγιον Όρος κοντά σε Άγιους Γέροντες όπως ο Παππούλης Παϊσιος και ο Γέροντας Ισαάκ και … μαζί με τον Σεβασμιότατο Εφραίμ της Τριπόλεως του Λιβάνου, αποτελούν την ελπίδα της αναγέννησης της Ορθοδοξίας…..» (22.3.2013).

Κύριε Ροΐδη,
να τελειώσω το παρόν πόνημα, με την παρατήρηση πως μπορεί ο θεϊκός (με δικαστική απόφαση) Παϊσιος να έφυγε, αλλά οι καρποί του πνεύματός του υπάρχουν ακόμη και δοξάζουν την Ορθοδοξία, όχι μόνο με την ασύστολη εμπορία των, γεμάτων χριστιανική αγάπη, υποτιθέμενων προμαντεμάτων του: «Οι Τούρκοι … ας τους αυτούς .Αυτοί τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους . Τάχουνε , τα κουβαλούν μαζί τους…’».

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

35 Responses to Πνευματικά τέκνα Παϊσίου στη δίνη κατηγοριών παιδοφιλίας

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Ο Καντάφι λέει μάζευε παιδιά από τα σχολεία και τα φυλάκιζε για να τα βιάζει με την ησυχία του.
  Ο άνθρωπος (με όλες τις εκ παραδρομής εξαιρέσεις)
  δεν είναι απλώς ένα ακόμη κτήνος.
  Είναι το απόλυτο γενετικό λάθος του πειράματος και επιβάλλεται να εκλείψει.

 2. Ο/Η Πατρινός λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2011/06/blog-post_25.html

  Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

  ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

  Ιδιαίτερη αίσθηση δημιουργεί η εκλογή ενός αγιορείτη ιερομόναχου, του Κουτλουμουσιανού π. Κωνσταντίνου Καγιάλ, ως πατριαρχικού βοηθού επισκόπου. Ο εκλεγμένος επίσκοπος Κωνσταντίνος, γεννημένος το 1969, σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού Μπάλαμαντ. Κατόπιν πήγε στην Θεσσαλονίκη για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Α.Π.Θ, τις οποίες ολοκλήρωσε το 2000 και το 2005 αντίστοιχα, με άριστα. Βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα Ισαάκ του Αθωνίτη- βιογράφου του πατέρα Παϊσίου- έγινε και αυτός αγιορείτης, εντασσόμενος στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Λειτουργική στο Α.Π.Θ., διηκόνησε την ενορία του Αγίου Παύλου στην Θεσσαλονίκη για 12 χρόνια. Το 2006 τον ζήτησε ο Μητροπολίτης Όρους Λιβάνου για να υπηρετήσει στην μητρόπολή του και έκτοτε διακονεί εκεί, διδάσκοντας παράλληλα τη Λειτουργική στη Θεολογική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Μπάλαμαντ

  • Ο/Η Po λέει:

   Ε, αν πρόκειται για Άνεμο Ανανέωσης σε πατριαρχείο, θα ανατριχιάσω αργότερα.
   το τωρινό ανατρίχιασμα προσωρινώς αναβάλλεται.

 3. Ο/Η Ρόμπες ξεκούμπωτες λέει:

  Kαναδάς. Η καλόγρια ορμάει στον Σέρβο επίσκοπο για σεξουαλικές ιστορίες με καλόγριες
  http://www.pokrov.org/?s=Djokic&submit.x=14&submit.y=13
  Djokic has been publicly accused by a Sister Angelina of engaging in sexual misconduct with nuns. Other complaints about the bishop can be found at this website, although most of the material is in Serbian.

 4. http://jailgoldendawn.wordpress.com/2014/01/30/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%cf%87%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd/
  Συνέχιση της βιομηχανίας φασιστικών διώξεων: Μήνυση στον κινηματογραφιστή Κ.Γεωργούση κατέθεσε ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Αλ. Πλωμαρίτης

 5. Ο/Η Μαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

  http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2014/Jan-21/244726-bishop-accused-of-molesting-boy.ashx#axzz2rsydwLra

  BEIRUT: A Lebanese bishop was accused of sexually molesting a young boy at the Mar Elias Monastery in the Metn town of Dhour Choueir, according to local media reports.

  Two years after the incident, the case of Bishop Costantine Kayyal was filed in civil court Sunday, not with church authorities. According to the boy’s father, who spoke to the local media station LBCI, the 10-year-old was molested in the monastery in April 2012.

  He said that Kayyal had approached his son two years ago, nude underneath his robes, and tried to kiss him several times. Right after the incident, the father said he had seen his son run screaming into the courtyard outside the monastery. The boy eventually told his father what had happened with the bishop.

  The case comes just a few months after that of Lebanese priest Mansour Labaki, who was sentenced to a life of penitence and isolation following a conviction for sexually abusing at least three children, as well as soliciting sex. Archimandrite Panteleimon Farah was also sentenced to a life of isolation at the Hamatoura Monastery in the town of Kousba following what the Greek Orthodox Archdiocese of Byblos and Batroun called “violations of Christian life.”

  The boy’s father, whose identity was not disclosed, said that the judiciary had postponed court sessions in light of Kayyal’s absence, which he blamed on the controversial political and religious dimensions of the case.

  The family has German citizenship, allowing them to transfer the case to a human rights court there or to the Committee on the Rights of the Child in Geneva.

  A version of this article appeared in the print edition of The Daily Star on January 21, 2014, on page 4.

  Read more: http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2014/Jan-21/244726-bishop-accused-of-molesting-boy.ashx#ixzz2ryTasI00
  (The Daily Star :: Lebanon News :: http://www.dailystar.com.lb)

 6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Μαθητές του «ενάρετου» (καταδίκη για παιδεραστία σε δυο χρόνια φυλακή) επισκόπου Τραχείας Παύλου:

  http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1061&obcatid=4

  Υπάρχουν και σήμερα ασκητές της ερήμου, μιμηθείτέ τον

  Γίνετε σαν τον Λάζαρο ιεραπόστολοι και ένθερμοι της Ορθοδοξίας

  (13/06/2007 17:08)

  Στον μικρό τότε Άλαν εύλογα δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά. Η αναζήτηση απαντήσεων τον οδήγησε σε ηλικία 18 ετών σε ένα ορθόδοξο ναό, όπου για πρώτη φορά παρακολούθησε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας. Συγκλονίστηκε τόσο πολύ και ένοιωθε μία εσωτερική τάση προς την Ορθοδοξία. Επιστρέφει όμως στη Μαρτινίκα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν γυρίζει στο Παρίσι γνωρίζει τον Επίσκοπο Τραχείας Παύλο, έναν ενάρετο και ταπεινό ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από τα χείλη του κατηχείται και βαπτίζεται. Λαμβάνει το όνομα Μωϋσής. Ο Επίσκοπος Τραχείας Παύλος διακρίνει τον ιεραποστολικό ζήλο του νεαρού Μωϋσή και τον ετοιμάζει πυρετωδώς για μεγάλους άθλους.

 7. Παράθεμα: Σόδομα και Γόμορα στους κόλπους της Ορθοδοξίας. Καλογριά επιτίθεται σε Επίσκοπο! | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 8. Ο/Η لحكيم λέει:

  http://www.pokrov.org/israeli-archbishop-haifa-resigns-sex-scandal/

  Israeli Archbishop of Haifa Resigns over Sex Scandal

  Author: Yori Yanover

  Date Published: 01/30/2014

  Publication: The Jewish Press (Israel)

  The Apostolic Nunciature in Israel announced Monday that Pope Francis has accepted the resignation of Archbishop Elias Chacour, Archbishop of the Greek Melkite Archeparchy of Akko, Haifa, Nazareth and the Galilee, ICN reported.

  http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2013/Oct-10/234160-priest-serving-child-molestation-sentence-in-lebanon-monastery.ashx#ixzz2ryrpQ9vx

  Priest serving child molestation sentence in Lebanon monastery

  October 10, 2013

  By Rayane Abou Jaoude, Jana El Hassan, Niamh Fleming-Farrell

  The Daily Star

  BEIRUT: A Lebanese priest convicted of child molestation by the Vatican is currently carrying out his sentence of solitary penitence in a monastery in Lebanon, sources close to him confirmed to The Daily Star Wednesday.

  But the case of Mansour Labaki, who remains at liberty despite his conviction, raises questions about how the church under new leadership has resolved to combat child abuse perpetrated by members of the clergy.

 9. Ο/Η لحكيم λέει:

  Oi enorites tou ta pnevmatikopedia tou ypostirizoun ton gourou papa tous pou ton exoun san theo tous
  Aravikos Mesaionas

 10. Ο/Η Τρελή του Σαγιώ λέει:

  Tριφασικό ράσο

 11. Ο/Η Cardinal Lou-lou λέει:

  To έθιμο-κοινό μυστικό της ιερής παιδοφιλίας αμφισβητείται για πρώτη φορά τόσο έντονα
  Η καθολική εκκλησία αντιμέτωπη με το αίτημα της κάθαρσης.
  Αντιπροσωπεία από το Βατικανό θα βρεθεί ενώπιον της επιτροπής του ΟΗΕ στη Γενεύη, με αντικείμενο την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

  Η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών έχει ζητήσει από την Αγία Έδρα ενημέρωση για τις χιλιάδες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.

 12. Ο/Η Mefisto λέει:

  http://www.dispatch.com/content/stories/local/2012/09/21/greek-orthodox-priest-faces-child-sex-charges.html

  Greek Orthodox priest faces child-sex charges

  The acting dean of a Greek Orthodox cathedral in Columbus has been removed from priestly duties after he was charged with showing up for what he thought would be sex with two boys ages 9 and 14.

  Patrick Hughes, 56,

 13. Ο/Η Atheist λέει:

  http://www.lbcgroup.tv/news/127631/spiritual-sons-of-father-panteleimon-farah-issue-a

  Για τον Αγιορείτη Λιβανέζο αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Φαρά.
  Τον κάλυπταν επί χρόνια
  REPORT: The case against Father Panteleimon Farah

  This issue created unrest as ecclesiastic sources informed about the investigation told LBCI that he was accused of child molestation which started 10 years ago but the church only took action following the molestation scandal of a 13 year old boy in 2012.

 14. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Ανάμεσα σε χιλιάδες ορθοδόξους ιερείς και μοναχούς στον πλανήτη, έχουν ανακαλύψει 50 περιπτώσεις παιδόφιλων και μιλάνε!!!!!!!!!!! Και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι ο παιδόφιλος πάει μόνος του και χώνεται όπου μπορεί να βρει παιδιά, πρόκειται για ποσοστό που θα βρεθεί μικρότερο και από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που βιάζουν παιδιά στον τρίτο κόσμο!!!!!!!!!!!!!

  Ο ανωμαλος βρίσκει τον χώρο, δεν φταίει ο χώρος για τον ανώμαλο!!!! Αλλιώς να κρεμάγαμε τους δικαστές, στρατιωτικούς, τους φιλάνθρωπους, του δάσκαλους κ.λπ.!!!!!!!!!!!!!

  Εσείς όμως, τα αιμοβόρα ζόμπι των αθειστικών καθεστώτων, που με πρόσχημα ότι ήταν εχθροί της «επαντάστασης» παλούκωναν από τα γεννητικά όργανα κορίτσια και τους έκοβαν τα στήθια και τους έκαιγαν τα ζωτικά τους όργανα, να δω βρε άθλιοι πότε θα κάνετε σειρά άρθρων!!!!!!!!!!!!!

  και δεν μιλάμε για 50 ανώμαλους, αλλά για ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άθεα κτήνη που σακάτεψαν την έννοια της ανθρωπιάς και του πολιτισμού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Και οι άθεοι, την βία και την ανωμαλία την είχαν στα βιβλία τους και όχι από το μυαλό τους!!!!!!!!!!!!! Τα βιβλία της ιδεολογίας τους μίλαγαν για θάνατο και για βασανηστήρια και εκτελέσεις μίλαγαν οι άθεοι ηγέτες στις ομιλίες τους!!!!!!!!!!!!

  Πότε θα γράψετε γι’ αυτούς ξεδιάντροποι άθεοι που κρύβετε τις κοπριές της ιδεολογίας σας και τολμάτε να ονομάζεσατε άθεοι!!!!!!!!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   μπα σε καλό σου.

   • Ο/Η Psycho λέει:

    Τα χάπια σου ρε Τσακαλία. Μην το αμελείς. Πες στο Γέροντά σου να στο θυμίζει.
    Δοκίμασε το ZYPREXA, θα με θυμηθείς, θα ξεθολώσει το μάτι σου και η φωνή σου δεν θα τρέμει την ώρα που ψέλνεις.

  • Ο/Η Λυχναροτρίφτης λέει:

   Ρο & Λα
   Δεχόμεθα παραγγελίες για αναρτήσεις.
   Πληροφορίες εντός.
   Μόνο σοβαρές – ωχ – προτάσεις.
   🙂

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Tsakalia, δεν είναι μόνο 50 οι περιπτώσεις των ιερωμένων χριστιανών που σεξουαλικά κακοποίησαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, παιδιά.

   Το ζήτημα όμως αυτό πρέπει να εξηγηθεί ικανοποιητικά και με βάση την αιτία που υποκινεί το πρόβλημα.

   Πρόκειται για αιτία η οποία είναι ακατανίκητη. Είναι το επιτίμιο της φύσης στους ανώμαλους αυτούς ανθρώπους οι οποίοι υπόσχονται αγαμία. Μόνο ηλίθιοι άνθρωποι αποτολμούν τέτοιου είδους υπόσχεση.

   Δηλαδή το χαμένο θνητό αυτό κορμί που την υπόσχεται, θεωρεί πιθανόν ότι μπορεί να τα βάλει με μια από τις δυό ισχυρότερες δυνάμεις της αθάνατης φύσης που είναι ο καταλυτικός προγραμματισμός της προς την αδήριτη τάση του γαμειν και γαμείσθαι.

   Όποιος λοιπόν υβριστής της φύσεως επιχειρεί τέτοια πρόκληση εναντίον της, η Κυρία αυτή του γαμά τα μπρέκια και τον εξευτελίζει. Για τον λόγο αυτόν όλοι όσοι υπόσχονται αγαμία είναι εξ ορισμού ξεφτίλες του κερατά. Ανάξιοι καν για μουνόπανα ακόμη και στο πιο άπλυτο μουνί.

   Επίσης, όσοι υποστηρίζουν τέτοιους ανώμαλους, είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουν σακατεμένη την σεξουαλική τους ζωή, με την διευκρίνιση παρακαλώ ότι οι πάσης φύσεως ομοφυλόφιλοι δεν ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία, επειδή δεν καταφέρονται ποτέ οι άνθρωποι αυτοί κατά των αφροδισίων, άσχετα δε με το εάν τους τυχαίνει να τα εξασκούν με διαφορετικό τρόπο από ότι η πλειονότητα των ανθρώπων.

 15. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.i-m-patron.gr/i-m-patron-old.gr/patriarxhs/leros/leros.html

  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ
  ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ
  {…….}
  Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφίχθη περί τις 17:00 στο αεροδρόμιο της Λέρου με ιδιωτικό αεροσκάφος, που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Άρχων Μ. Λογοθέτης και Μ. Ευεργέτης της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας.
  { …. }
  Διάχυτη ήταν η συγκίνηση όλων, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τόσο τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, όσο και τον εμπνευστή της, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο

  ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
  {……….}
  •Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος (Αμερική).
  •Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ολομόουτς και Μπρνό της Μοραβίας, κ. Χριστοφόρος (Τσεχία και Σλοβακία).
  •Ο Θεοφ. Επίσκοπος Άλμπα Τζούλια κ. Ανδρέας (Ρουμανία).
  •Ο Θεοφ. Επίσκοπος Τραχείας κ. Παύλος (Γαλλία).

  {…………}

  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

  Οι εξοχ. υπουργοί της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Θ. Κοτσώνης και Χρ. Πάχτας.
  {……..}

 16. Ο/Η Παγανιστής λέει:

  Αξιότιμε κ. Ροΐδη,
  γιατί ασχολείσθε με λεπτομέρειες και δεν πάτε κατευθείαν στην ουσία; Σύμπας ο Τύπος του Ρωμέηκου αποκρύπτει εδώ και 23 χρόνια αυτό που ξέρουμε όλοι εμείς οι Κωνσταντινουπολίτες: Όταν εκοιμήθη ο Γέρων Χατζής, άφησε την μέν ακίνητη περιουσία του στο ένα τεκνίο του την δε κινητή στο άλλο (διαγραφή λέξεων) Αν είσθε τόσο αδαής, ώστε αγνοείτε τί σημαίνει η λέξις «τεκνίον» (την χρησιμοποιεί δεκάκις ο ευαγγελιστής Ιωάννης στο ευαγγέλιό του, στις επιστολές του και στην Αποκάλυψη: Ιω. 13.33, Α΄ Ιωαν. 2.1 κλπ. και ο απόστολος Σαούλ στο Γαλ. 4.19) (Laskaratos διέγραψε)
  Τοιούτος έπρεπε υμίν Αρχηγός του Γένους, κύριε Ροΐδη μου. Δεν γράφω περισσότερα, για να μή με λογοκρίνετε. ΑΝ έχετε κότσια, ασχοληθείτε με τον (λάτρη του Τσίπρα) Βαρθολομαίο Αρχοντώνη και όχι με τα παπαδάκια (Laskaratos διέγραψε)…

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  Παγανιστή,
  αυτά που γράφεις είναι αστήρικτα και δεν σε κολακεύουν καθόλου. Σε λογόκρινα χωρίς τύψεις.

 18. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ad%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%86%ce%bf.html#.UuwrwsLxvmQ

  Τις έσχατες ημέρες ο Αντίχριστος θα φορέσει Μήτρες και εγκόλπια…

  Ο Χριστόφορος ο Καλύβας, ένας επιστήθιος φίλος μου, σπουδαία φυσιογνωμία, ιστορική φυσιογνωμία, μου έλεγε προ ετών που συζητούσαμε:

  «Ρε Αυγουστίνε, δεν κατάλαβες τι θα γίνει; Ο σατανάς μεταχειρίσθει όλα τα μέσα για να διαλύσει την Εκκλησία. Θα μεταχειριστεί εις τους έσχατους καιρούς και ένα τελευταίο όπλο. Θα ντύσει παπάδες και δεσποτάδες πρόσωπα της εξουσίας του θα τους φορέσει εγκόλπια και θα τους δώσει πατερίτσες. Και δια μέσου αυτών των αρχιερέων θα διαλύσει την Εκκλησία». Ο σατανάς θα εμφανισθεί με ράσα, με άμφια, με πατερίτσες και μπαστούνες!

  Παρακάτω ακούστε την συμβουλή του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου για τους έσχατους χρόνους.

  Σημείωση: Χρειάζεται την προσοχή σας για να ακούσετε τα σημαντικά λόγια του Γέροντος, γιατί δεν είναι καλά ηχογραφημένη.

 19. Ο/Η Θεολόγος λέει:

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Ελληνοκαθολικός (Μελχίτης) Αρχιεπίσκοπος του Ισραήλ Ηλίας, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

  http://www.pokrov.org/police-greek-priest-tried-sex-crimes/

  Police: Greek priest should be tried for sex crimes

  Author: Marissa Newman

  Date Published: 04/02/2014

  Publication: The Times of Israel (Israel)

  Archbishop Emeritus Dr. Elias Chacour

  Elias Chacour, former head of Israel’s Greek Catholic church, stands accused of harassment, assault

  Following a comprehensive investigation, the Israel Police submitted a recommendation Wednesday that Archbishop Emeritus Dr. Elias Chacour, 74, former head of the Melkite Greek Catholic church in Israel, be prosecuted for sexual harassment and indecent assault of an employee.

  “An evidential basis was formed that the suspect committed an offense of indecent assault and sexual harassment against the complainant,” a statement from the Lahav 433 crime unit read.

  The findings will be transferred to the state attorney to determine whether to bring Chacour to trial.

  The probe was launched after a complaint was filed by a senior worker in the church’s educational system, charging the then-archbishop with the above crimes, and claiming that Chacour had fired her following the offenses in 2008.

  Chacour served as the archbishop from 2006 until 2014, the first Palestinian to hold the position. He submitted his resignation to Pope Francis earlier this year, in light of his declining health and, some claim, the harassment allegations against him.

  “His health is not perfect, but health is not the main reason [for his resignation],” an unnamed source told the Catholic News Service. “It seems there are also the accusations, but it is a combination of reasons, the [sexual harassment] charges, mismanagement, disputes with priests. [With all these] it seems he reached the conclusion [to resign.]”

  Chacour maintained that his retirement was unrelated to the accusations.

  The archbishop emeritus holds a doctorate degree in theology, and two master’s degrees from Hebrew University of Jerusalem in Talmud and Bible. At the time of his graduation in 1968, Chacour became the first Arab-Israeli to complete a master’s degree at the Hebrew University.

 21. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6228.html

  Αδημονία διακατέχει τους πιστούς σήμερα, διότι αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η Αγιοκατάταξη του Γέροντα Παϊσιου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας!

  Ο Γέρων αυτός Μοναχός, όπως έγινε γνωστό, είχε αναρίθμητες ικανότητες και δεξιότητες:
  μεταξύ άλλων:

  *μίλαγε με σαύρες!

  *έπεσε από το γκρεμό 100 φορές και σώθηκε!!

  *πάλεψε με μοναχό Saolin και τον νίκησε!!!

  Επιβαλλόμενη λοιπόν η Αγιοποίησή του…

  Πάλι καλά, που γίνεται τώρα, γιατί αν ήταν ήδη άγιος όταν δικαζόταν ο Γέρων Παστίτσιος, δεν θα γλύτωνε ο άνθρωπος, ούτε με ισόβια, έτσι, όπως πάμε!

  Πρόσω ολοταχώς λοιπόν, για ένα νέο Μεσαίωνα, για έναν ακόμα πιο σκοτεινό Σκοταδισμό..

 22. Ο/Η Bολταίρος λέει:

  http://stop-paidofilia.blogspot.gr/2015/02/blog-post_789.html

  http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81.html#.VSwIIP6JjIU

  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ

  ΛΙΒΑΝΟΣ: ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ

  Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

  Μετά από χρόνων σιωπή οι αναφορές για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων με δράστες ιερείς και επισκόπους…

  29 Ιανουαρίου 2014, 10:51 πμ

  Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

  Μετά από χρόνων σιωπή οι αναφορές για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων με δράστες ιερείς και επισκόπους εγείρουν πάμπολλα αναπάντητα ερωτήματα και θέτουν την Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και αυτή των Μαρονιτών προ των ευθυνών τους.

  Νέες αναφορές προσθέτουν ακόμη ένα σκάνδαλο που εμπλέκει έναν επίσκοπο με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σ΄ένα ανήλικο αγόρι μέσα σ΄ένα ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Λιβάνου.Από την δημοσιοποίηση αυτής της υπόθεσης προκύπτουν ερωτηματηματικά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν αντίστοιχες περιπτώσεις οι εκκλησιαστικές αρχές.

  Ο επίσκοπος Κωνσταντίνος Kayyal , διδάκτωρ Λειτουργικής του Α.Π.Θ. καθηγητής στο Ινστιτούτο Θεολογίας Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός του Παν/μιου Μπαλαμάντ που ανήκει στο Πατριαρχείο Ατιοχείας και ηγούμενος της Μονής Αγίου Ηλία Chouwaya (Βόρειο Metn, Όρος Λίβανο), ενέχεται σε υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου ( παιδί 10 ετών) που διαπράχθηκε μέσα στην Ιερά Μονή.

  Πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση επιβεβαίωσαν το κατηγορητήριο στην Daily Star ενώ το θέμα απασχόλησε όλον τον τοπικό τύπο την τελευταία εβδομάδα.

  Η περίπτωση του Kayyal είναι η τρίτη ανάλογη υπόθεση που ταλανίζει τον Λίβανο τους τελευταίους μήνες αλλά η Εκκλησία τήρησε σιωπή και δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

  Ο δικηγόρος Elya Haber και ένας υποδιάκονος της ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσαν στην Daily Star ότι η εκκλησία υιοθετεί μέτρα «θεραπείας» και αντιμετωπίζει με κατάλληλες μεθόδους αυτές τις καταστάσεις.

  «Η Εκκλησία οφείλει να πάρει κάποια μέτρα για να θεραπεύσει αυτήν την κατάσταση ο ιερέας να σταλεί σε μια άλλη χώρα ή να του επιβληθεί να αποτραβηχθεί σε κάποια μονή»

  «Αυτά είναι τα μέσα μιας διαδικασίας θεραπείας που καλείται εκκλησιαστική οικονομία »τόνισε ο Haber .

  «Η Εκκλησία διεξαγάγει μια έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες και εξετάζει μάρτυρες κεκλεισμένων των θυρών πριν καταλήξει στην επιβολή μιας τιμωρίας.Βέβαια τα μέλη του κλήρου που κατηγορούνται ή ενέχονται σε παραπτωματική συμπεριφορά καλούνται να απέχουν από τα καθήκοντά τους για όσο καιρό απιατεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας», επισημαίνει Haber.

  Αλλά η περίπτωση του επισκόπου Constantin Kayyal ήδη έχει φθάσει στα αστικά δικαστήρια.

  » Το μόνο που μπορεί να κάνει ένα αστικό δικαστήριο είναι να επιδικάσει μια αποζημείωση υπέρ της οικογένειας » υποστηρίζει ο δικηγόρος.

  Ένα δικαστήριο θα συνέλθει τον Απρίλιο για να καθορίσει την τελική απόφαση στην υπόθεση του Kayyal, δήλωσε στην The Daily Star ο γραμματέας του διατηρώντας την ανωνυμία του. Ενώ πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν θα μιλήσει στα ΜΜΕ και δεν θα δώσει συνεντεύξεις.

  Ένας ορθόδοξος ιερέας διατηρώντας την ανωνυμία, δήλωσε στη Daily Star ότι οι φερόμενες κατηγορίες εναντίον του Kayyal δεν ευσταθούν και ότι υπάρχουν προσωπικές διαφορές μεταξύ του πατέρα του αγοριού και του ορθόδοξου επισκόπου που σχετίζονται με οικονομικούς λόγους σε σχέση με τη μονή.

  Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού που μίλησε στον τοπικό σταθμό LBCI την τελευταία εβδομάδα ο 10χρονος κακοποιήθηκε μέσα στο μοναστήρι τον Απρίλο του 2012.

  Οι καταγγελίες του πατέρα σοκάρουν: “O Kαγιάλ πλησίασε το γιο μου,γυμνός κάτω από το ράσο και επιχείρησε να φιλήσει το παιδί πολλές φορές.”Αμέσως μετά το περιστατικό ο πατέρας δήλωσε ότι είδε το γιό του να τρέχει ουρλιάζοντας στην εξωτερική αυλή της Μονής.Το παιδί περιέγραψε στον πατέρα του τι του συνέβη.

  Η οικογένεια του μικρού είναι γερμανικής καταγωγής και αυτό της επιτρέπει να μεταφέρει την υπόθεση σ΄ένα δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού στη Γενεύη.

  Πηγή που πρόσκειται στον επίσκοπο Hanna Haikal στην Γερμανία που παρακολουθεί το όλο ζήτημα δήλωσε ότι ο πατέρας απέσυρε την υπόθεση από την γερμανική δικαιοσύνη.

  » Αν ο πατέρας ήταν παρών στην Μονή πώς είναι δυνατό ο Kayyal να κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί του;»αναρωτιέται η ίδια πηγή.

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση του αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Farah ηγούμενος της Ι.Μ. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Hamatoura στοΒόρειο Λίβανο, που καταδικάστηκε τον τελευταίο μήνα σε ισόβια απομόνωση στη μονή .Τον αρχιμανδρίτη καταδίκασε το πειθαρχικό συμβούλιο , ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική αρχή του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης της Βύβλου και Batroun μίλησε για « καταπάτηση της χριστιανικής ζωής» υπονοώντας και την καταστρατήγηση των ιερών κανόνων εκ μέρους του κληρικού.Η φράση που χρησιμοποίησε εμπεριέχεται αυτούσια στο σκεπτικό της απόφασης που έλαβε ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος του Όρους Λιβάνου, George Khodr .

  Ο Farah και ο Kayyal ήταν ανερχόμενοι κληρικοί και θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για υψηλά πόστα στην ιεραρχία αντιτείνει η ίδια πηγή.Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται δύνανται να αποτελούν απλά και μόνο ένα ισχυρό μέσο ακύρωσης της υποψηφιότητάς τους και της αναμενόμενης αν όχι ενδεχόμενης ανέλιξής τους.

  » Ή πρόκειται για μια απόπειρα στοχοποίησης των χριστιανικών εκκλησιών του Λιβάνου » , πρόσθεσε.»Πρέπει ν΄αξιολογηθεί το timing των αποκαλύψεων σε μια περίοδο που οι χριστιανοί της Ανατολής βρίσκονται σε κίνδυνο».

  Ο Haber ήταν πιο αισιόδοξος λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι αυτές οι κατηγορίες είναι ικανές στην απώλεια της αξιοπιστίας της Εκκλησίας και ότι αυτές δεν αποτελούν απαραίτητα μέρος μιας συνομωσίας που στοχεύει τον χριστιανισμό στο Λίβανο.

  «Μια άτυχη στιγμή δεν είναι σε θέση να σβήσει μια πολύχρονη Iστορία. »

  Το όλο θέμα αναφύεται κάποιους μήνες αφότου ο λιβανέζος καθολικός ιερέας Mansour Labaki σε ισόβια μετάνοια και απομόνωση από το Βατικανό , επιτέθηκε σεξουαλικά σε 3 παιδιά και επεδίωξε να συνάψει σχέσεις μαςί τους.

  Η Joelle Shaker, δικηγόρος του Kayyal, πρόσφατα σε δελτίο τύπου που απέστειλε στο κανάλι LBCI διατείνεται ότι ο πελάτης της αρνείται την κατηγορία και ότι πρόκειται για σκευωρία λόγω αντεκδίκησης από προσωπική οικονομική διαφορά.Επίσης αναφέρει ότι τόσο αυτή όσο και ο πελάτης της έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ότι ψυχολόγοι όσο και γιατροί που χειρίστηκαν την υπόθεση πιστοποιούν ότι δεν πρόκειται για κακοποίηση.

  Αρχιμανδρίτης Παντελεήμονας

  Ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμονας θεωρείται λαοπρόβλητος και δημοφιλής στους κύκλους των ελληνορθοδόξων του Λιβάνου.Εκδηλώσεις, διαδηλώσεις με πλακάτ υποστήριξης αλλά και πορείες μέχρι τη Mονή της εξορίας του πραγματοποιήθηκαν από τότε που ανακοινώθηκε η απόφαση του περιορισμού του.Πολλοί μιλούν για δικαστική πλάνη και τον συγκρίνουν με τον Άγιο Νεκτάριο. Γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά και έζησε στο Άγιον Όρος.Κοπέλες μουσουλμάνες που γνώρισαν την ορθοδοξία από τον γέροντα Παντελεήμονα τον υπεραμύνονται με πάθος.Απλοί άνθρωποι αλλά και διανοούμενοι είναι στο πλευρό του. Το ήθος του για πολλούς θεωρείται δεδομένο όπως και δεδομένη η απαίτηση του λαού του Λιβάνου να λάβει το αρχιερατικό αξίωμα. Ο Παντελεήμονας επίσης έχει κατηγορηθεί για παρόμοια σεξουαλικά εγκλήματα και πριν εκδικαστεί η υπόθεσή του από τις εκκλησιαστικές αρχές του Λιβάνου, εγκαταβίωνε σε Μονή του Αγίου Όρους λόγω επιτιμίου απομόνωσης. Είναι ο μόνος εκ των κατηγορουμένων για τον οποίον πραγματοποιήθηκαν τόσες κινητοποιήσεις μετά την καταδικαστική απόφαση του Πατριαρχείου Αντιοχείας στα τέλη Νοεμβρίου 2013. Tότε πλήθη πιστών με πλακάτ και συνθήματα είχαν συρρεύσει στην έδρα κατοικίας του Πατριάρχη Αντιοχείας για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την άδικη απόφαση.

  Διαδήλωση υπέρ Παντελεήμονα έξω από την Πατριαρχική κατοικία στο Λίβανο

  πηγή: Daily Star (27/01/14)

 23. Παράθεμα: Μέγα ποτ-πουρί ιερής παιδεραστίας | Ασμοδαιος

 24. Παράθεμα: Η βλαβερή επιρροή του μέντιουμ Παϊσιος | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 25. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.romfea.gr/diafora/12406-6-cd-tou-p-gaitanou-gia-ton-agio-pa%CE%90sio-stin-orthodoji-alitheia

  6 cd του Π. Γαιτάνου για τον Άγιο Παΐσιο στην Ορθόδοξη Αλήθεια

  Αυτή την Τετάρτη η «Ορθόδοξη Αλήθεια» εορτάζει την έλευση του νέου έτους με μια μοναδική προσφορά.

  Το έργο του Πέτρου Γαιτάνου για τον Άγιο Παίσιο «Μιλώντας με τον Γέροντα, ακούγοντας τον Άγιο» με τη συμμετοχή σημαντικών μουσικών, ψαλτών και αφηγητών.

  Πρόκειται συνολικά για 6 cd που η εφημερίδα τα προσφέρει όλα, μαζί με την πολυτελή κασετίνα, μόνο με 3,5 ευρώ.

 26. Ο/Η του κώλου λέει:

 27. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι πιστοί, όπως συνήθως, υπέρ του παιδεραστή κληρικού Παντελεήμoνα Farah, δεν ανέχονται ούτε την συμβολική ποινή που του επέβαλε θέλοντας και μη η Εκκλησία.
  Η ευσεβής Romfea, όπως συνήθως, δεν λέει γιατί εξορίστηκε ο παιδεραστής

  http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-antioxeias/18172-sok-fonazan-anajios-se-patriarxi-kai-epsifismeno-episkopo

  Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

  ΣΟΚ: Φώναζαν ανάξιος σε Πατριάρχη και Εψηφισμένο Επίσκοπο!

  Του Αιμίλιου Πολυγένη


  Την έντονη αποδοκιμασία του ποιμνίου αντιμετώπισε πριν από λίγο, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης στο Λίβανο.

  Συγκεκριμένα κατά την είσοδο του Πατριάρχη Ιωάννη στον Ναό της Παναγίας του Μπαλαμάντ, πιστοί φώναζαν στα αραβικά «ΑΝΑΞΙΟΣ» τόσο για τον ίδιο όσο και για τον εψηφισμένο Επίσκοπο Ιωάννη Τάπμπας.

  Οι αποδοκιμασίες ανέβαλαν την τελετή ομολογίας πίστεως κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε, πριν την αυριανή χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ιωάννη.

  Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο λόγος των αποδοκιμασιών, υπήρξε η απόφαση του Πατριάρχη να «εξορίσει» στον Άγιον Όρος τον Ηγούμενο Παντελεήμονα Φάραχ για δύο χρόνια.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s