Γιατί δεν διαγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Μητρόπουλο;

Θεωρεί χρήσιμο κακό τη Χ.Α.;

mitropoulos1

«δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος, αλλά ούτε και περί ναζιστικού εκλογικού σώματος». Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Του Αναγνώστη Λασκαράτου

mitropoulos2Όλοι γνωρίζαμε μέχρι χθες πως ο κ.Μητρόπουλος είναι το είδος εκείνου του δικηγόρου, που ανελάμβανε αφιλοκερδώς εργατικές υποθέσεις, λόγω των σοσιαλιστικών του ιδεών, έναντι πολύ χαμηλής αμοιβής. Τον καμαρώναμε επίσης στις ποιοτικές εκπομπές των Αυτιά-Παπαδάκη να υπερασπίζεται μαχητικά τα εργατικά δίκαια. Αποτέλεσμα όχι τόσο αυτής της αγωνιστικής του πορείας, αλλά της συνεπούς πατριωτικής του δράσης, ήταν και η γνωστή κυβερνητική σκευωρία εναντίον του με κάποιο ασήμαντο οικονομικό ζητηματάκι.

Να προσθέσω ότι σε αντίθεση με τον αρχηγό του, που ανήκει στην κατηγορία των άθεων που παριστάνουν ενίοτε και τους θρήσκους και που νταραβερίζονται, συναλλασσόμενοι  μανιωδώς, με το παπαδαριό και ξύνονται σαν προβατίνες στη γκλίτσα του Αμβρόσιου, αυτός είναι βεριτάμπλ (σαν τον κ.Σαμαρά και τον ΓΑΠ) ορθόδοξος της ελληνοχριστιανικής σοσιαλιστικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε μαζί με γνωστούς ευσεβείς άνδρες του κόμματος, όπως το Μανώλη Γλέζο (οπαδό της βίαιης κρατικής αθεϊας του Εμβέρ Χόντζα), θρησκευτικό όρκο στη Βουλή γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια και τις εντολές του Χριστού και το (ξεχασμένο είναι η αλήθεια) πρόγραμμα για χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας του κόμματος τους.

Τώρα διαβάζω: «Να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής ζήτησε με επιστολή του στον κ.Τσίπρα, που αποκάλυψε η  «Real News», ο Αλέξης Μητρόπουλος»: ‘Η Αυγή’ δεν πληροφόρησε τους αναγνώστες της για την επιστολή. Νομίζω πως αυτή η σιωπή όλου του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ,  μια ομερτά που συνοδεύει και μια πλειάδα προκλητικών αντιδημοκρατικών εκδηλώσεων και δηλώσεων και του αρχηγού τους, πιστοποιεί την ποιότητα της Δημοκρατίας την οποία απεργάζονται, αν αναλογισθούμε και την λογοκριτικού τύπου επίθεση κατά του δημοσιογράφου κ.Χαντζόπουλου. Η Αριστερά δεν μπορεί δυστυχώς να απαγκιστρωθεί από τα σταλινικά της ήθη.

Η Χ.Α. εκτίμησε δεόντως την επιστολή και της αφιέρωσε ολόκληρο δημοσίευμα, όπου ασκώντας γενικότερη κριτική στον κ.Μητρόπουλο λέει: «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως τουλάχιστον εκφράζει δημοσίως την αντίθεσή του επί της πολιτικής σκευωρίας που έχει στηθεί εις βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή από το σύνολο του πολιτικού και δημοσιογραφικού υποκόσμου». 

Το περιεχόμενο της επιστολής του κ.Μητρόπουλου είναι ανατριχιαστικό και έρχεται να προστεθεί σε μια ατέλειωτη και μακρόχρονη σειρά ύποπτων παραλείψεων και κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αισχρότερες αυτές της υπονόμευσης του αντιρατσιστικού νόμου Ρουπακιώτη και της υποστήριξης της συνέχισης της μισθοδοσίας των προφυλακισμένων Ναζιστών. Νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ (παρά τα αδιαμφισβήτητα αντιναζιστικά αισθήματα όλων-πλην ενός;- μέσα στο κόμμα αυτό) επιθυμεί την ύπαρξη της Χ.Α. για να επιτύχει την εκλογική του πρωτιά και να αρπάξει την εξουσία με τη βοήθεια του εκλογικού νόμου τον οποίο κάποτε επέκρινε, μόνος ή με μερίδα της Ακροδεξιάς (ΑΝΕΞΕΛ).

Από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε να ενθουσιάζεται με τις συλλήψεις των μελών της Χ.Α. και αντιμετώπισε με μικροψυχία το ξήλωμα της συμμορίας (ασφαλώς ΚΑΙ γιατί η όλη διαδικασία υπαγορεύθηκε από τη Δύση και όχι από τους ανύπαρκτους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ), με αποκορύφωμα τη δήλωση Τσίπρα έμμεσης υποστήριξης της μη προφυλάκισης των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου κλπ («Απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την ελληνική δικαιοσύνη δήλωσε ότι έχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη της ‘Χρυσής Αυγής’ αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους»-«Έθνος», 2.10.2013).

Όμως ο κ.Μητρόπουλος τράβηξε πολύ το σχοινί. Θέλω λοιπόν να επισημάνω μερικά σημεία της επιστολής Μητρόπουλου, τα οποία θεωρώ ότι τον τοποθετούν αυτομάτως στις γραμμές των επίδοξων «συμμάχων» του κ.Τσίπρα, των φιλικών προς τη Χ.Α.  ΑΝΕΞΕΛ πράγμα το οποίο οφείλει να κάνει το ταχύτερο.

1.«..δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος, αλλά ούτε και περί ναζιστικού εκλογικού σώματος».

2.«πρόκειται περί ενός φαινομένου που εξελίσσεται στα πλαίσια της ελληνικής καθεστωτικής Δεξιάς. Πρόκειται, δηλαδή, περί ενδοοικογενειακών διενέξεων».

3.«η μέχρι τώρα αντιμετώπιση της ΧΑ από την Αριστερά ήταν λανθασμένη». (Ασφαλώς λανθασμένη, αλλά για ακριβώς αντίθετους λόγους από αυτούς που υπονοεί εμφανώς ο κ.Μητρόπουλος).

4.«Η στάση της Αριστεράς πριν από τη σύλληψη της ηγεσίας της, η μονοθεματική επιθετική τακτική εναντίον της με αφορμή τραγικά περιστατικά του μεταναστευτικού, η απόλυτη ταύτιση με τη μνημονιακή κυβέρνηση στη δραστική, εσπευσμένη και απολυτοποιημένη πολιτική της δίωξη κ.τ.λ. προδίδουν έλλειψη ίδιας πολιτικής θέασης (sic) και ανάλυσης».

5. «όσο η ΧΑ βρίσκεται διακριτά σε πολεμική σχέση με την στρατηγική των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, ματαιώνεται ο ρόλος της ως συμμάχου ή εφεδρείας του συστήματος».

6.«Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΧΑ διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο».

7. «Να μην ψηφίσουμε τη διάλυση της Χρυσής Αυγής».

Κάτι παρόμοιο είχε πει πρόσφατα και ο θαυμαστής του φιλοχρυσαυγίτη Αρχιεπισκόπου Κύπρου, πρώην Ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Μακεδονομάχος και Τουρκοφάγος Μ.Γλέζος, θαυμαστής των χασάπηδων Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς («η Χρυσή Αυγή πρέπει να είχε αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα»), υποστηρικτής της κρατικής χρηματοδότησης της ναζιστικής συμμορίας, αλλά κι αυτό πέρασε ασχολίαστο.

Μια τελευταία παράμετρος που θέλω να θίξω είναι αυτή. Ο κ.Μητρόπουλος περιφρόνησε τα κομματικά όργανα, δεν έθεσε τον όποιο προβληματισμό του εκεί, έστειλε επιστολή στον πρόεδρό του και στη συνέχεια την έδωσε για δημοσίευση σε μια εφημερίδα δεξιού δημοσιογράφου και σταρ των καναλιών. Νομίζω πως ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον ιδιόρρυθμο, αλλά πολύ ενδιαφέροντα, και αμετακίνητα δημοκρατικό βουλευτή του κ.Τατσόπουλο, με την ξεδιάντροπη κατηγορία ότι είπε δημόσια μια αλήθεια, αναρωτιέμαι γιατί για τον κ.Μητρόπουλο δεν ενοχλείται κανένας από τους Επαναστάτες χυδαιολόγους βουλευτές του, ο  ψευτοαναρχικός γελωτοποιός των γουναράδικων της Καστοριάς και συνομιλητής του τοπικού μητροπολίτη ή ο πρώην δημοσιογράφος του συγκροτήματος Λαμπράκη;

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

83 Responses to Γιατί δεν διαγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Μητρόπουλο;

 1. Ο/Η Ουρανία Μ. λέει:

  Έχουν αναρωτηθεί οι κ.κ. Μητρόπουλος και Γλέζος αν δεν είχε μπει η συμμορία φυλακή πόσους ακόμα νεκρούς μετανάστες ή/και ιθαγενείς θα είχαμε. Όποιος εγκληματεί αντιμετωπίζεται από την ποινική δικαιοσύνη και όχι από τον («πάνσοφο») λαό.
  Ίδια ήταν και η λογική της μίζας και της αρπαχτής. Να μην δικαστούν τα λαμόγια…θα τους τιμωρήσει ο λαός στέλνοντας τους για 4 χρόνια στην αντιπολίτευση. Ας σοβαρευτούν λίγο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θέλω να μετανιώσω πολύ, για την ψήφο που θα τους δώσω!!!

 2. Ο/Η Ονομαρχος λέει:

  Πάλι αδιάβαστος πιάνεσαι! Έχει τοποθετηθεί ο Συριζα για το θέμα και δημοσίως και στη Βουλή!
  Τη δίωξη της ΧΑ για τις εγκληματικές της πράξεις έχει ζητήσει ο Σύριζα κάμποσες φορές. Πήγε στον εισαγγελέα μάλιστα, και ο Τσίπρας για το θέμα αυτό.
  Και για τον Μητρόπουλο έχει τοποθετηθεί, και για την επιστολή του επίσης. Διάβασε τις δηλώσεις Σκουρλέτη και τις ανακοινώσεις του Γρ. Τύπου. «Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες» λοιπόν, αγαπητέ μου!
  Τον Τατσόπουλο δεν τον διέγραψε από κάπου- η συνεργασία που είχε μαζί του πλεόν δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν ηταν πουθενά μέλος ο Τατσόπουλος.
  Βλέπω δεν σε αφήνει να ησυχάσεις ούτε μέρα ο Σϋριζα! Γιατι τέτοια τρομάρα αδερφάκι μου; Χαλάρωσε λίγο γιατι έτσι όπως πας εσύ, και …ανεβαίνει και ο Σϋριζα, σε κόβω σφαίρα για ..ε.γκαφαλικό ! Να προσέχεις!

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   Ο Σκουρλέτης ανακοίνωση για Μητρόπουλο;
   Πούντη Ονόμαρχε;

   Καμαρώστε και εδώ τον Μητρόπουλο
   http://www.protothema.gr/politics/article/346489/rahil-le-pa-kai-suriza-sto-gledi-ton-astunomikon/
   Ραχήλ, Λε-πά και ΣΥΡΙΖΑ στο γλέντι των αστυνομικών

   Μια «επιχείρηση» αλλιώτικη από τις άλλες διοργάνωσε το Α.Τ. Βάρης ενώπιον του μητροπολίτη Γλυφάδας, βουλευτών και οργάνων της τάξης. Εστησε γλέντι με ΛΕ-ΠΑ και «όλα τα ένστολα μωρά στην πίστα», κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τη μάχη με το έγκλημα

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητή Ουρανία,
  εκφράσατε και τις δικές μου σκέψεις.

  Ονόμαρχε,
  λυπάμαι ειλικρινά για το επίπεδο των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί τις αθλιότητες της ηγεσίας του.
  Προχτές κάποια κυρία με αποκάλεσε «σιχαμένο» σε προηγούμενο ποστ, θεωρώντας τη βρισιά ως επιχείρημα. Θα ήθελα να μας υποδείξεις μια πηγή για το πότε πήγε ο Τσίπρας στην Εισαγγελία για τη Χ.Α.; Από ότι ξέρω πήγε ο Γλέζος (!!!), κατόπιν εορτής λαχανιασμένος, αφού είχε προηγηθεί η κυβέρνηση.
  Θυμάμαι την Κωνσταντοπούλου να βάζει τις φωνές αντί να απαντήσει στο ερώτημα του Πορτοσάλτε γιατί δεν πήγαιναν αυτοί στον Άρειο Πάγο.
  Θαυμάστε την κυρία αυτή πως κρύβεται και πως βάζοντας τις φωνές και με κουτοπόνηρες υπεκφυγές και με ψευδείς κατηγορίες κατά του δημοσιογράφου (όπως ακριβώς ο αρχηγός της κατά του Γερμανού δημοσιογράφου) τον οποίο στοχοποιεί, αποφεύγει να απαντήσει στο ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
  Θέλω να σας πω πως με αφορμή αυτήν την παρέμβασή σας θα κάνω κεντρικό θέμα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Απέφευγα μέχρι τώρα να το κάνω.

  Πάντως ο ίδιος ο Τσίπρας φαίνεται πως αγνοεί πως πήγε στη Δικαιοσύνη, διότι δεν αναφέρεται σε αυτό απολογούμενος στο τι είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=533106

  «..Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως: «ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη;» και συμπλήρωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και 16 μήνες, έχει κάνει πάνω από 44 ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα αυτά στους αρμόδιους υπουργούς, για τη δράση των νεοναζί…».

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   Αφού ο Τσίπρας δηλώνει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη όποτε βρει ευκαιρία, γιατί δεν πήγαινε στον Άρειο Πάγο τον φάκελο με τα ρατσιστικά εγκλήματα και έπρεπε να κάνει την αρχή με αδικαιολόγητη καθυστέρηση ο Δένδιας; Η σουπιά Ζωή Κωνσταντοπούλου γιατί δεν απαντάει στο ερώτημα αυτό και αμολάει μελάνι; Είναι σοβαροί αυτοί οι άνθρωποι και προ πάντων τίμιοι;

 4. Ο/Η Ένας Αριθμός Φορολογίκου Μητρώου Και Χριστιανός Ορθόδοξος Χωρίς Να Τον Ρωτήσουν λέει:

  Σε θεωρητικό επίπεδο πολύ σωστά τα λέει. Ένα λάθος που παρατηρώ στην λογική ορισμένων είναι η αντίληψη πως η λεγόμενη «Ακροδεξιά» είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο (με καλούπι, δηλαδή) όπως π.χ. ο Μαρξισμός!
  Αν λοιπόν με αυτή τη λογική λ.χ. οι ιδρυτές της Κου Κλουξ Κλαν, ο Κεμάλ, ο Φράνκο, ο Μουσολίνι, οι Ιντεργκραλιστές, ο Πινοσέτ, ο Παπαδόπουλος (οι οποίοι είχαν τεράστιες διαφορές στις θέσεις και στο τρόπο άσκησης της εξουσίας όταν την κατείχαν) και σήμερα… ο Καρατζαφέρης και ο Καμμένος είναι όλοι τους «ακροδεξιοί» τότε ποιον ορίζουμε ως «δεξιό» και «κεντρώο»; Αυτόν που συμφωνεί με το 90% των θέσεων της Αριστεράς;!
  «Φασίστας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» λένε οι χρήσιμοι ηλίθιοι αλλά η ζωή αποδεικνύει το αντίθετο: κάποιοι γεννιούνται φασίστες ασχέτως με πια πολιτική ιδέα ασπάζονται. «Αν δεν υπήρχε ο Κομουνισμός θα ήμουνα σίγουρα φασίστας!». Αυτή την έκφραση άκουσα μικρός από το στόμα πρώην στελέχους του τοπικού ΚΚΕ την ώρα που απευθυνόταν χαριτολογώντας για τη κατάντια του συστήματος στην οικογένειά μου. Σύμφωνα με πληροφορίες φίλων του, έδιωξε τη κόρη του από το σπίτι κατά το γενέθλιο πάρτι της επειδή έφερε τον Αλβανό με τον οποίο είχε σχέση ενώ σπούδαζε. Ονόματα δεν δίνω ούτε θα επανέλθω στο θέμα διότι ο άνθρωπος είναι 20 χρόνια μακαρίτης τώρα από καρκίνο.
  Αν είναι να δεχθούμε πως η Χ.Α. είναι ένας πραγματικός νεοναζιστικός κίνδυνος για την χώρα επειδή κάνει παρελάσεις με μαύρες σημαίες με το χριστιανικό σύμβολο του λεγόμενου Κελτικού Σταυρού απάνω και υποστηρίζει τον φυλετισμό και τον σοβινισμό, τότε πρέπει να θεωρήσουμε και τον Τσοχατζόπουλο ως τον πιο… θερμόαιμο και επαναστατικό αριστερό που έβγαλε ποτέ το ΠΑΣΟΚ: http://www.youtube.com/watch?v=8ahVghkW5WI
  Καταλάβατε την ειρωνεία; Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν αν μας ενοχλεί ο ρατσισμός και ο φυλετισμός, ο οποίος δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο στους οπαδούς της Χ.Α. ή αν μας ενοχλούν τα κούφια λόγια και η βιτρίνα του καθενός. Εδώ η Χ.Α. υποστηρίζει το ευρώ και τον θαυμαστή της Βικτοριανής Αυτοκρατορίας και του Τσόρτσιλ, Νικ Γκρίφιν, ο οποίος έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη για ό,τι είχε πει εναντίον του λεγόμενου «Ολοκαυτώματος» σε μια χώρα που ΔΕΝ ποινικοποιεί την απάρνηση του γεγονότος!
  Τα λόγια του Μητρόπουλου είναι για μένα ξεκάθαρα: Το νεοναζιστικό εθιμοτυπικό της Χ.Α. αποτελεί άλλοθι για την υπόλοιπη καθεστωτική, απολυταρχική, προσωποπαγή Δεξιά των «καθώς πρέπει» και ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να είναι σοβαρή κυβέρνηση αύριο δεν πρέπει να πέσει σε αυτό το παιχνίδι των «κυνηγών ναζί». Διότι απλούστατα η ακροδεξιά όπως έγραψα δεν έχει καλούπι, είναι μια δεξαμενή συσσώρευσης αγανάκτησης, πολιτισμικής ανασφάλειας (χριστιανο-μουσουλμανικού αντιεβραϊσμού και ημιμαθούς αρχαιολατρίας συγκεκριμένα) καθώς και μιλιταριστικού εντυπωσιασμού.

  Θα ήθελα πολύ πάντως να μάθω τις απόψεις του κ. Μητρόπουλου για τότε που το σύστημα συγκεκριμένων κύκλων στη Ελλάδα μας πούλαγε πως οι χρυσαυγίτες είναι δήθεν οργανωμένοι δωδεκαθεϊστές για να παίξουν αντίστοιχο παιχνίδι με αυτό όταν έλεγαν σχολιαστές ξένων ΜΜΕ πως ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ ήταν… ακροδεξιός και όχι χριστιανός, ασχέτως αν ο ίδιος υποστήριζε στο μανιφέστο του το όραμα δημιουργίας μιας Ευρώπης Σταυροφόρων σε συνεργασία με το Ισραήλ ενάντια στους Ισλαμιστές!

  Την θεωρία των δυο άκρων πολλοί εμίσησαν, την αντίληψη πως ακροδεξιός=κακός, ακροαριστερός= καλός από του ίδιους όμως ουδείς!

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   Δηλαδή φίλε τι χρειαζεται να κάνουν ακόμη;
   http://jungle-report.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html
   ΦΑΚΕΛΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

   http://www.tanea.gr/news/greece/article/5012168/sobara-kroysmata-ratsismoy-apo-th-xrysh-aygh-diapistwnei-o-epitropos-gia-ta-anthrwpina-dikaiwmata/

   Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=496162

   «Ρατσιστική συνεργασία αστυνομίας – Χρυσής Αυγής και ατιμωρησία»

   Κόλαφος αναμένεται η έκθεση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

   http://www.efsyn.gr/?p=120572

   26/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

   Oι άγνωστοι νεκροί των ταγμάτων εφόδου

   μετά τη δολοφονία του 21χρονου από το Μπανγκλαντές στις 21/5/2011 από αγνώστους στα Κάτω Πατήσια.

   Στις εκατοντάδες επιθέσεις κατά μεταναστών τα δύο τελευταία χρόνια, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι σε περιοχές της Αθήνας

   • Ο/Η Ένας Αριθμός Φορολογίκου Μητρώου Και Χριστιανός Ορθόδοξος Χωρίς Να Τον Ρωτήσουν λέει:

    Πρώτον: Οι αρχαίοι δεν εκλάμβαναν τον παγανισμό τους ως δήθεν κίνητρο για φυλετικό διαχωρισμό. Τα περί «Αρείας Θρησκείας» κτλ. είναι σύγχρονος αβάσιμος νεολογισμός. Είναι η πατροπαράδοτη προσπάθεια των «νεοναζί» να φανούν δήθεν επιστήμονες και γνώστες των αρχαίων πολιτισμών. Ενδεικτικά στέλνω φωτογρ. εγκυκλοπαιδικού άρθρου με αρχαιολογικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει πως σε ένα αρχαίο βασίλειο (Αίγυπτος) που εδώ και δεκαετίες είχε γίνει κυριολεκτικά ακαδημαϊκός πόλεμος για το τι χρώμα είχε το πετσί των κατοίκων του, το ίδιο θέμα προφανώς δεν απασχολούσε στο ελάχιστο τους αρχαίους:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/From_Giovanni_Battista_Belzoni-_Egyptian_race_portrayed_in_the_Book_of_Gates.jpg (Η Αιγυπτιακή φυλή σύμφωνα με τη μυθολογία του Νείλου)
    Να και ένας ναός των Ρωμαίων αφιερωμένος σε σημιτική θεότητα: http://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_Bel

    Δεύτερον: Δεν αμφισβήτησα πως υπάρχουν μέλη ή φιλικά προσκείμενοι στη Χ.Α. που να έχουν ξυλοφορτώσει, μαχαιρώσει ή έχουν την διάθεση να κάνουν κάτι τέτοιο. Έγραψα χαρακτηριστικά πως «[η ακροδεξιά] είναι μια δεξαμενή συσσώρευσης αγανάκτησης, πολιτισμικής ανασφάλειας (χριστιανο-μουσουλμανικού αντιεβραϊσμού και ημιμαθούς αρχαιολατρίας συγκεκριμένα) καθώς και μιλιταριστικού εντυπωσιασμού» και γνωρίζω πολύ καλά τι εννοώ. Γύρω από τα κόμματα του λεγόμενου «κέντρου» δεν μαζεύτηκαν μαχαιροβγάλτες έως τώρα, μαζεύτηκαν όμως σίγουρα οικονομικοί εγκληματίες και άνθρωποι με ρατσιστικές απόψεις προς τον λεγόμενο τρίτο κόσμο.

    Όσο δεν υπάρχει ουσιαστική, ανθρωποκεντρική παιδεία και πραγματικός πολιτισμός (όχι ο πολιτισμικός αχταρμάς των νεοφιλελέ που έχουμε σήμερα) θα υπάρχουν πάντα «φασίστες». Η πολιτική εξόντωση της Χ.Α. δεν θα σταματήσει τα μαχαιρώματα, τι δεν γίνεται κατανοητό; Δεν έγινε χθες, δεν θα γίνει και αύριο.

    Τρίτον: Δεν αμφισβητώ πως υπάρχουν ενδεχομένως άνθρωποι που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία οι οποίοι να έχουν προσωπικά καλές σχέσεις με χρυσαυγίτες και με τις ιδέες τους. Η άποψη όμως κάποιου πως η «Αστυνομία συνεργάζεται με τους φασίστες» είναι το ίδιο απεχθής με την άποψη ενός άλλου που θέλει να μας πείσει πως η χούντα είναι ιδανικός τρόπος διακυβέρνησης του κράτους επειδή έτυχε ο ίδιος να συμφωνεί με την υλοποίηση κάποιων δημόσιων έργων επί χούντας ή με τις προσωπικές ιδέες (αν υπήρχαν τέτοιες) των συνταγματαρχών που την οργάνωσαν!

    Ο σοσιαλισμός του 18ου αιώνα είχε γεμίσει με ουμανιστές και στοχαστές. Ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα έχει γεμίσει με ξεροκέφαλους ανεπίδεκτους μαθήσεως, με ηλίθιους που παραπατούν πάνω σε κάθε μπανανόφλουδα που τους πετάνε οι απέναντι (π.χ. συγκίνηση κουκουέδων για το θάνατο του Μαντέλα… του οποίου η κυβέρνηση δεν άλλαξε τίποτα ταξικά και σκοτώνει κι απεργούς μεταλλωρύχους! Αλλού είναι οι οπορτουνιστές!) και με τη δυναστεία των Κιμ («η οικογενειοκρατία έχει φάει την Ελλάδα»).

    Αν τα σχόλιά μου ενοχλούν τους αναγνώστες ως προς την ανάγνωση των υπολοίπων λόγω του μεγέθους τους ας τα διαγράψουν οι διαχειριστές.

 5. Ο/Η 902 red people λέει:

  http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/35578/enas-syrizaios-gia-ti-hrysi-aygi
  Ένας ΣΥΡΙΖΑίος για τη Χρυσή Αυγή

  Δημοσίευση: Τρί, 21/01/2014 – 13:05

  .

  Σε επιστολή του προς τον Αλ. Τσίπρα για την Χρυσή Αυγή, ο Αλ. Μητρόπουλος γράφει:

  «Δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος (…), όσο η ΧΑ βρίσκεται διακριτά σε πολεμική σχέση με την στρατηγική των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, ματαιώνεται ο ρόλος της ως συμμάχου ή εφεδρείας του συστήματος(…). Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΧΑ διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο».

  Ώστε η Χρυσή Αυγή πολεμά το σύστημα λοιπόν ε; Και δεν είναι κλασικό ναζιστικό κόμμα ε; Πού το πάει; Ό,τι λέει η Χρυσή Αυγή για τον εαυτό της επαναλαμβάνει.

  Περίεργες απόψεις ενός πρώην ΠΑΣΟΚου και νυν «αριστερού»; Είναι μια πτυχή που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, αναζητώντας ερμηνεία αυτής της στάσης. Αλλά εδώ πρόκειται για ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος της σοσιαλδημοκρατίας, άρα πρόκειται για συνειδητή πολιτική εκτίμηση που δίνει όχι απλά στήριξη, αλλά αέρα στα πανιά της δράσης της Χρυσής Αυγής.

 6. Ο/Η Red λέει:

  http://hellasnews-agency.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4215.html
  http://pressbank.blogspot.gr/2014/01/blog-post_19.html

  ΟΡΘΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.-ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
  ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΟΚ Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

  http://www.gazzetta.gr/plus/article/580309/mitropoylos-i-hrysi-aygi-den-einai-nazistiko-komma

  Μητρόπουλος : Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα

  Την πλήρη αλλαγή στάσης στο θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής εισηγείται με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος και νομικός Αλέξης Μητρόπουλος με μία εισήγηση που θα συζητηθεί καθώς το σκεπτικό του στηρίζει η άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα.

  http://e-oikodomos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_21.html
  Οικοδόμος

  Περίεργες απόψεις ενός πρώην ΠΑΣΟΚου και νυν «αριστερού», για τη Χρυσή Αυγή; Μπα, δε νομίζω…

  1 σχόλιο:

  Ανώνυμος είπε…
  ΄Οσο περνάει ο καιρός και ο Σύριζα περνάει απ’ το αντιπολιτευτικό μετερίζι στο συμπολιτευτικό και κυβερνητικό πιστεύω ότι θα δούμε πολλές τέτοιες απόψεις. ΄Οχι μόνο για τη χρυσή αυγή, αλλά γενικά. Θα σκληρύνει η στάση τους και απέναντι στο ΚΚΕ, άλλωστε αυτό θέλουν να καταποντίσουν και να το εξαφανίσουν,και γι’ αυτό άλλωστε και το σύστημα τους πήρε απ’ το 4% και τους πήγε στο 27%. Και μην αποκλείουμε ότι η χρυσή αυγή θα τους χρησιμέψει κι ως ψευτοδίλημμα. «Ψηφίστε Σύριζα γιατί έρχεται η χρυσή αυγή».

 7. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Μητρόπουλος σε ελεύθερη μετάφραση: «Μην καταργήσετε τη Χρυσή Αυγή, μπορεί να κόψει 4-5% από τη ΝΔ και να μας κάνει κυβέρνηση. Ας βγούμε πρώτα και μετά βλέπουμε.»

 8. Ο/Η μικρούλα συνιστώσα που μεγάλωσε λέει:

  έπαιζα με τις άλλες ανέμελη. πόσες ευθύνες πια. λύκε λύκε είσαι δω;

 9. Ο/Η Φίλων Φίλος λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=167763

  H Eφημερίδα των Συντακτών
  21/01/14
  Και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον Πολύδωρά του

  Μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. να κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή, καταψηφίζοντας κατά περίπτωση την άρση ασυλίας στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης και αμφισβητώντας τα στοιχεία της δικογραφίας εναντίον τους. Το νέο κρούσμα προέρχεται από τη «σοσιαλιστική» συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιμούμενος με διαφορά φάσης τον κ. Πολύδωρα, ο Αλέξης Μητρόπουλος ζητά -σύμφωνα με τη «Real»- από τον Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσει την πολιτική του κόμματος απέναντι στη Χρυσή Αυγή, διότι «δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος», αλλά «περί ενός φαινομένου που εξελίσσεται στα πλαίσια της ελληνικής καθεστωτικής Δεξιάς». Ο κ. Μητρόπουλος δεν περιορίζει τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο απαγόρευσης της οργάνωσης -ζήτημα το οποίο έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις- αλλά υποστηρίζει ότι «η μέχρι τώρα αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από την Αριστερά ήταν λανθασμένη» και μιλά για «μονοθεματική επιθετική τακτική εναντίον της με αφορμή τραγικά περιστατικά του μεταναστευτικού», ενώ χαρακτηρίζει «δραστική, εσπευσμένη και απολυτοποιημένη πολιτική» τη δίωξη. Ενός Κούγια, μύριοι έπονται.

  Δ.Ψ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όχι δεν είναι (κλασσικοί) Ναζιστές. Είναι άτυχοι χριστιανοί ορθόδοξοι νυχτόβιοι συλλέκτες προκηρύξεων της Χ.Α. και σιδηρογροθιών, που αναιδέστατοι Πακιστανοί ποδηλάτες που πάνε για το μεροκάματο τους στις τρεις το πρωϊ έχουν όρεξη να τους κλείνουν από τσαμπουκά με την ποδηλατάρα τους το δρόμο

   http://jailgoldendawn.wordpress.com/2014/01/22/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bc%ce%ac%ce%bd-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-3/

   Ενημέρωση για τη δίκη Λουκμάν – ημέρα 3η

   (Κείμενο: Γιώργος Πίττας, Εργατική Αλληλεγγύη)

   Σε πληθώρα αντιφάσεων υπέπεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης των νεοναζί δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, την τρίτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
   ………………….

   Για τα 117 φυλλάδια, τα αυτοκόλλητα και τα υπόλοιπα υλικά της Χ.Α τα οποία βρέθηκαν στο δωμάτιο του αδελφού του, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο δράστης τα πήρε από χρυσαυγίτες που τα μοίραζαν, επειδή “φοβήθηκε” και μετά τα ξέχασε μέσα στο δωμάτιο επειδή είναι “ακατάστατος”.

   Να κάνουμε εδώ μια παρένθεση για να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το επιτόπιο ρεπορτάζ του Γιάννη Κρητικού στο Εθνος, δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Λουκμάν στην γειτονιά του Λιακόπουλου στη Νέα Σμύρνη:

   «…ορισμένοι δεν έδειξαν να ξαφνιάζονται από την περιπέτειά του, καθώς ο ίδιος δεν έκρυβε τα ακραία ‘εθνικιστικά’ συναισθήματά του. Στο ερώτημα αν η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ήταν γνωστή μεταξύ των νέων στην περιοχή ή αν έδειχνε αυταρχική συμπεριφορά κατά των ξένων, νεαρή γειτόνισσα απάντησε λακωνικά: ‘Ναι, με τέτοια ασχολούνταν…’».

   Η υπερασπιστική γραμμή του Στεργιόπουλου σαν στόχο έβαλε να αποδείξει -παρά το προφανές, ότι στο σπίτι του δεν βρέθηκαν εξαπτέρυγα αλλά λάμες μαχαιριών-,ότι είναι …«παιδί του κατηχητικού».

   «Της εκκλησίας»

   Η μητέρα του Στεργιόπουλου κατέθεσε ότι όλη η οικογένεια είναι «άνθρωποι» της εκκλησίας», ότι είχε δει το στιλέτο πεταλούδα γιατί ο γιος της το είχε πάνω στο τραπέζι όταν έτρωγε, ότι το ρόπαλο του μπέιζμπολ ήταν «διακοσμητικό» στο σαλόνι (και υπνοδωμάτιο του Στεργιόπουλου) και ότι η πινακίδα της μηχανής ήταν στην θέση της και όχι βγαλμένη, όπως βρέθηκε κατά τη σύλληψη.

   Ένα πολύ σημαντικό σημείο της κατάθεσής της αφορά στην μαρτυρία ότι ο γιος της είχε πάντα μαζί του το κινητό του και ότι τη νύχτα της δολοφονίας τον πήρε αλλά δεν απάντησε – κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι η αστυνομία που συνέλαβε τους δράστες με τα ματωμένα στιλέτα στα χέρια, δεν κατάσχεσε ποτέ τα κινητά τους.

   Στη συνέχεια, μια ηλικιωμένη γειτόνισσα του Στεργιόπουλου κατέθεσε άλλη μια σημαντική πληροφορία ότι ο 29χρονος ήθελε να φύγει από την πυροσβεστική γιατί «κουραζόταν πολύ» (προφανώς δεν ταίριαζε με τα ωράριά του να κυκλοφορεί καθημερινές τρεις τη νύχτα, και να επιτίθεται με στιλέτα σε μετανάστες). Είπε επίσης ότι, παρά τις συχνές επισκέψεις της στο σπίτι, ουδέποτε είχε προσέξει το «διακοσμητικό» ρόπαλο». Στις ερωτήσεις για το ποιόν του δράστη απάντησε: «Υστερα από αυτό που έγινε δεν μπορώ να πω ότι είναι καλό παιδί, αλλά οι γονείς του είναι καλοί άνθρωποι».

   Ο επόμενος μάρτυρας του 29χρονου Στεργιόπουλου, πολύ γρήγορα αποδείχθηκε ότι είχε να δει τον δράστη πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που πήγαινε σχολείο. Κατέθεσε πάντως ότι, εκπαιδευτικός ων στο Αιγάλεω, έχει γνώση για το ότι γίνονται ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες με στιλέτα-πεταλούδα.

   Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο χαρακτήρας του Στεργιόπουλου ήταν να “προσφέρει”, χρησιμοποιώντας το μάλλον ατυχές παράδειγμα της εργασίας του στην Πυροσβεστική -που μόλις είχε καταρρίψει η προηγούμενη μάρτυρας- αλλά και το γεγονός ότι ο Στεργιόπουλος είχε υπηρετήσει στον στρατό σαν πεζοναύτης. Του είχε πει, μάλιστα, τότε: «Ετσι θα πρέπει να κάνει στρατό, κάποιος που θέλει να προσφέρει στην πατρίδα του»…
   …………………..

   • Ο/Η Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη λέει:

    http://jailgoldendawn.wordpress.com/2014/01/22/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bc%ce%ac%ce%bd-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-3/

    Οσοι βρέθηκαν μέσα στο δικαστήριο στις 17 Γενάρη, κάποιες στιγμές, είχαν την εντύπωση ότι αυτοί που είχαν να απολογηθούν δεν ήταν οι δύο κατ’ ομολογία δολοφόνοι, αλλά το αντιφασιστικό κίνημα.

    Πριν ακόμα κάνει την οποιαδήποτε ερώτηση στον μάρτυρα (δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, μέλος του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών του Δήμου, και Συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ) Πέτρο Κωνσταντίνου, η εισαγγελέας με έντονο ύφος, του απηύθυνε την ερώτηση (με αφορμή την άμεση ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ τη μέρα της δολοφονίας Λουκμάν), γιατί και με ποια αρμοδιότητα σπεύδει η ΚΕΕΡΦΑ να βγάζει ανακοινώσεις ενώ θα έπρεπε να περιμένει τις έρευνες της αστυνομίας και των δικαστηρίων.

    Ο μάρτυρας απάντησε (παρά το ότι σχεδόν οι μισές ερωτήσεις των συνηγόρων απαγορεύτηκαν από την έδρα διότι “δεν ενδιέφεραν” το δικαστήριο) λέγοντας ότι σε ένα σύνολο εκατοντάδων ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί από μια σειρά φορέων – εγχώριων και διεθνών, θεσμικών και μη θεσμικών – ελάχιστες είναι αυτές που κατάφεραν να φτάσουν στα ελληνικά δικαστήρια. Και μόνο μια – αυτή του εμπρησμού και των επιθέσεων του τάγματος εφόδου της Πλατείας Αμερικής – κατέληξε πρόσφατα σε καταδίκη για ρατσιστικό έγκλημα.

    Παρόλα αυτά, το δικαστήριο απαγόρευσε σαν άσχετο με την υπόθεση το ερώτημα της πολιτικής αγωγής που αφορούσε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η δολοφονία Λουκμάν αποτέλεσε το έναυσμα για να τεθεί, έστω και τυπικά σε λειτουργία από τον ίδιο τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Δένδια η υπηρεσία της αστυνομίας για τα ρατσιστικά εγκλήματα.

 10. Ο/Η Έγκλημα στο Φαρμακονήσι λέει:

  Έγκλημα στο Φαρμακονήσι
  Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Ο λιμενικός την κλωτσούσε, την πέταξε μέσα στη θάλασσα και πέταξε και το μωρό από την άλλη πλευρά της βάρκας» – See more at: http://left.gr/news/fotografies-apo-tin-ypodohi-ton-diasothenton-apo-farmakonisi-ston-peiraia#sthash.cgsHHWJa.dpuf

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ποια χώρα θα λυπηθεί την (χριστιανική λέει) Ελλάδα που πνίγεται στα χρέη της αν, λέω αν, κάποιοι ένστολοί της (που ασφαλώς αυτοί ειδικά δικαιούνται τους μισθούς κλπ) θαλασσοπνίγουν ατιμώρητοι και εκτελώντας εντολές, με υπερβάλλοντα ζήλο (κάντε τους τη ζωή δύσκολη), μικρά παιδιά ξένων φυγάδων, αυτών που αυτός που τάχα πιστεύει σαν θεό της, τους λέει «ελάχιστους αδελφούς» του και απειλεί ξεκάθαρα όποιον τους πειράξει με τις φωτιές της Κόλασης;

   • Ο/Η ευγένιος ........ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ:::::::::::: λέει:

    Μα καμία (χώρα) κύριε Λασκαράτε. Καμία, για αυτό ας γελάσει και το πρικρόχολο χειλάκι σας λοιπόν μίας και μία κάποια ελπίδα μπορεί να υπάρχει από τον ενδεχόμενο θυμό- μιας και λύπη δεν δικαιούμαστε. Μια ελπίδα που θέλει χώρες «πρωτοποριακές» να αναλάβουν πρωτοβουλίες (όπως ανέλαβαν και για το χρέος μας άλλωστε, οπότε μην βιαστεί κάποιος να το απορρίψει αβίαστα ως ενδεχόμενο) και ίσως τότε, λέω ίσως, να χτυπηθεί και ή ρίζα του κακού που τόσες εμμονές σας έχει δημιουργήσει…….. μιας και είναι γνωστό πως οι Χ.Ο. λιμενικοί πράττουν ότι πράττουν , αν πράττουν όπως αναρωτιέστε «αθώα» και εσείς (αλλά καθόλου η Ζωίτσα), εξαιτίας πρώτον της ασυνέπειας τους προς το θρησκευτικό τους φρονήμα που τόσο λοιδορείτε κατά τα άλλα, και δεύτερον γιατί έτσι γιόρτασαν στο Φαρμακονήσι την εκδίκαση των αναδρομικών από το ΣΤΕ. (Για άλλη μια φορά σταθήκατε στο ύψος του λαϊκισμού που σας κάνει ξεχωριστό). Μια ελπίδα, για να επανέρθω που τα τελευταία γλειψίματα του Αλέξη στα ράσα σας την απομάκρυναν και φυσικό είναι να σας έχουν «εξοργίσει» αφάνταστα, μιας και ούτε η «τελευταία ελπίδα για τον τόπο» μάλλον θα «φορμάρει» τους παπάδες. Σνιφ,σνιφ,κλαψ,κλαψ.
    Μια ελπίδα όμως απο τον ενδεχόμενο θυμό, υπάρχει και για τον Alexis εδώ που τα λέμε που μετά τις εν Texas γαργάρες και ξεβράκωμα κατάλαβε (φαίνεται τα ταχύρυθμα μαθήματα αγγλικών αρχίζουν τελικά να πιάνουν τόπο) πως τσαμπουκάδες δεν περνάνε (αν ποτέ το πίστευε πραγματικά περί του αντιθέτου)……..οπότε – και περνώντας στο ζουμί της κύριας ανάρτησης- τι καλύτερο κύριε Λασκαράτε για την «τελευταία ελπίδα για τον τόπο», να προβάλει ως ο μονόφθαλμος στους στραβούς και να πείσει ταυτόχρονα και τις συνιστοσούλες πως ο βαθύς ριζοσπαστισμός είναι εδώ, παρά τα καουμπόικα κλαρίνα; Είδατε πόσο ωραία άρπαξε την ευκαιρία η κυρά Ζωή σήμερα στο Σύνταγμα; Τα «αν» και καλά τα δικά σας για την διάνοια της κυρά Ζωής δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο το σίγουρο. Είδατε τι όμορφα ο αντικομφορμιστής Αλέξης άρπαξε την ευκαιρία, παίρνοντας την σκυτάλη από την αξιότιμη κυρία Ζωή για να πείσει πως μπορεί να είναι αντικομφορμιστής στο ευρωπαϊκό όραμα αλλά απόλυτα ταυτισμένος με το τί σημαίνει «ανθρώπινο δικαίωμα» στην δύση;
    Ως ορθολογιστής που λες ότι είσαι, πες μου ειλικρινά,.. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΑΒΕΝΕΙΣ ;;;;;;
    Μετά τις όσες μαλακίες έχει πει ο Σύριζα σε οικονομικό κυρίως επίπεδο, τι μπορεί να τον κρατήσει καλύτερα στην ενδεχόμενη εξουσία από μία Χ.Α. στην αντιπολίτευση, όπου το χαρτί που θα παίζει προς την διεθνή κοινότητα αλλά και το εσωτερικό θα είναι στο μοτίβο ο «φιλανθρωπικός» και «αλληλέγγυος χαρακτήρας»…..δηλαδή «είπαμε και καμία μαλακία για να περνάει η ώρα και να πουλήσουμε τσάμπα μαγκιά -μιας και έχω τόσο συνιστώσες με ταγάρια όσο και πρώην πασόκους κηφήνες που «αλλού τρώγανε αλλού πίνανε και αλλού πάνε και το δίνουνε» -αλλά τώρα ποιό μνημόνιο …….εδώ έχουμε μεγαλύτερα διλλήματα μπροστά μας,…… μόνο εμείς υπάρχουμε σε αυτή την χώρα που μπορούμε να εγγυηθούμε δημοκρατία (μην χέσω), ανθρώπινα δικαιώματα και στοιχειώδεις κανόνες δικαίου όπως τα εννοεί η Δύση.» Δηλαδή Τσίπρας ή Φασίστες κατά το Καραμανλής ή τάνκς ή κατά το Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Αλλά δεν έχει υπολογίσει κάτι ο ηγεμόνας επιπέδου δεκαπενταμελούς. Πούλησε πολύ αγανάκτηση και από ψωμί ούτε ψίχα δεν μπορεί να δώσει για να την καταλαγιάσει. Άκρα δεν υπάρχουν……μόνο μονόδρομος προς τον βόθρο. Το παράδειγμα του Σαμαρά δεν του έμαθε τίποτα του βλάξ. Επιπλέον το θέμα δεν ήταν ποτέ, δυστυχώς, τα ανθρώπινα δικαιώματα και σύντομα θα δει πως τα θέματα αυτά γίνονται βόμβα στα χέρια σου ανά πάσα ώρα γιατί ο πυροκροτητής είναι σε αλλουνού χέρια. Και ο Καραμανλής μας κάρφωνε όλο παρρησία κάποτε στην κομισιόν για τα Greek Statistics μέσω Αλογοσκούφη αλλά αυτό δεν άλλαξε σε τίποτα την κατάσταση που έμμελε να πάθουμε…ίσα ίσα το αντίθετο….. την δρομολόγησε. Η περιοχή γύρω ανατινάζεται και τα …..βόδια με τον ήλιο τα μπάζουμε με τον ήλιο τα βγάζουμε τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε; Κρίμα για την χώρα, που σε λίγο μάλλον,λέω μάλλον, θα έχει να διαλέξει μόνο ανάμεσα σε Ηλίθιους και Γοριλοειδή. Πραγματικά κρίμα για την Ελλάδα και για την τίμια πατριωτική αριστερά που έχει απομήνει που θα ταυτιστεί με την χειρότερη ήττα της χώρας που έρχεται, με μικρές πιθανότητες όσο περνάει ο χρόνος αποφυγής, όπως είχατε προβλέψει και εσείς πρόσφατα κύριε Λασκαράτε..
    Οπότε χαρείτε η «προβοκατόρικη προφητεία» που κομψά λανσάρατε έστω και άθελά σας έχει πολλές πιθανότητες να είναι αυτο-εκπληρούμενη. Ήδη η Ζωή, σαν να σας άκουσε, ανταποκρίθηκε τάχιστα και ο Αλέξης έτρεξε αμέσως να το κοινωνήσει στην διεθνή κοινότητα. Δεν μπορεί όλο και κάποιος θα ακούει. Ο καρεκλάς καταληψίας Β.Π. με είδωλο τον Μάο έρχεται ακάθεκτος και βάλατε και εσείς το λιθαράκι σας σε αυτό, ……..όσο και αν κάνετε τελευταία την θιγμένη μυξοπαρθένα…………… Οπότε ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΛΛΛΛΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;;;;;
    Σε έχω για τύπο που βασανίζεται (ή κάνει πως …αλλά μικρή σημασία έχει) από εξάρσεις λαϊκισμού λόγο νευρωτικών εμμονών αλλά σίγουρα έξυπνο και το εννοώ. Μην με απογοητεύεις κάνοντας τον αδαή όταν αναρωτιέσαι για την στάση του Μητρόπουλου και μετά μου θίγεις το θέμα με το Φαρμακονήσι με τον λαϊκισμό που το θίγεις;
    Ο Σύριζα δηλαδή μπορεί να περιμένει την δικαιοσύνη για την Χ.Α. αλλά εννοείται πως για το Φαρμακονήσι Ζωή Είπε και Λάλησε. Εκεί που εσύ έχεις και καλά αθώα ερωτηματικά με τον απαραίτητο βέβαια λαϊκισμό να υπαγορεύει την απάντηση ο Σύριζα έχει βεβαιότητες με τις ίδιες δόσεις λαϊκισμού και το αντίστροφο. Σαν σταυροβελονιά μου φαίνεται……..
    ΜΑ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ;;;;;; Τι να πώ τα αριστερά είσαστε καρμπόν ρε παιδία τελικά ακόμα και όταν «και καλά διαφωνείτε». Μάλλον λέγεται ορθολογισμός.

 11. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Λασκαράτε,

  Ως συνήθως, κάνεις χοντροκομμένη προπαγάνδα.

  1. Ο Γλέζος δεν δήλωσε ποτέ «οπαδός τής βίαιης κρατικής αθεΐας τού Εμβέρ Χόντζα». Αυτό είναι προϊόν τής δικής σου μονταζιέρας.

  2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για διαγραφή τού Μητρόπουλου. Ο Μητρόπουλος έχει μία δική του εκτίμηση βάσει τής δικής του ανάλυσης (δεν εξετάζω αν είναι σωστή ή λάθος, στο όλο ή σε επί μέρους σημεία της). Στον ΣΥΡΙΖΑ τα διαφορετικά σκεπτικά δεν διαγράφονται.

  3. Είναι αστεία συκοφαντία να αμφισβητείς τα αντιναζιστικά αισθήματα του Μητρόπουλου.

  4. Αυτά που έχει πει «ο θαυμαστής του φιλοχρυσαυγίτη Αρχιεπισκόπου Κύπρου, πρώην Ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Μακεδονομάχος και Τουρκοφάγος Μ.Γλέζος, θαυμαστής των χασάπηδων Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς» («η Χρυσή Αυγή έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα») είναι ένα σκεπτικό που το ασπάζεται το συντριπτικό μέρος τής Αριστεράς. Πίσω από αυτό το σκεπτικό βρίσκονται δύο επιφυλάξεις: α) να ηρωοποιηθεί η ΧΑ, αφού την εκτέλεση της καταστολής θα την υλοποιήσει το υπάρχον σάπιο και διάτρητο σύστημα διακυβέρνησης και β) να χρησιμοποιηθούν εναντίον της τα ίδια κατασταλτικά μέτρα επί τη βάσει τής θεωρίας τών «δύο άκρων».

  5. Είναι αστείο να εγκαλείς τον Μητρόπουλο επειδή παρέκαμψε τις εσωκομματικές διαδικασίες. Πρώτον, δεν υπάρχουν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθένας συμπεριφέρεται κατά το δοκούν. Δεύτερον: Μπα; Από πότε μού έγινες οπαδός τού λενινιστικού κόμματος νέου τύπου; 😉

  6. Ο Τατσόπουλος πήρε πόδι επειδή συκοφάντησε το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε και επειδή έδωσε τροφή στη συστημική προπαγάνδα εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτε από αυτά δεν ισχύουν στην περίπτωση Μητρόπουλου. Εκτός κι αν έχεις την εντύπωση ότι είσαι πειστικός (εσύ και όποιος άλλος σε ακολουθεί) όταν αφήνεις αιχμές για τη γνησιότητα των αντιναζιστικών αισθημάτων του Μητρόπουλου, οπότε πρέπει να διαγραφεί επειδή δίνει πάτημα σε κάποιους να ισχυριστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τρομοκράτες, έχεις και φιλοναζί στους κόλπους του!

  Φίλε Λασκαράτε, δεν θα κουραστώ να στο γράφω:

  Πιο ‘‘σταλινικός’’, σε παίρνουν τηλέφωνο κάθε 5 Μαρτίου και σε συλλυπούνται! 🙂

  Τα λέμε

  • Ο/Η Po λέει:

   1. «… τού λενινιστικού κόμματος νέου τύπου;»
   Λενινιστικό κόμμα νέου τύπου ο… ΣΥΡΙΖΑ;;;

   2. «…έδωσε τροφή στη συστημική προπαγάνδα εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ.»
   Αντι-συστημικός ο… ΣΥΡΙΖΑ;;;

   Δύο Μπουνιουέλ-ικά αριστουργήματα.

   😆

  • Ο/Η Ισίδωρος Δελαπέργολας κουρτινοποιός λέει:

   Ω ναι, Λασκαράτε κάμνετε προπαγάνδαν. Ο Γλέζος οπαδός της κρατικής αθεϊας του Χότζα; Κύριε των Δυνάμεων. Ήντον συμμαθητέ στο Κολλέγιον κατά τα λοιπά ήτον ιδεολογικός αντίπους, εις την κλάσιν της αμέσου Δημοκρατίας (τύπου Κάρατζιτς).
   Ει το ως κάτω βίδεον οι φίλοι του του ierou amvonos τον ξεφωνίζουσιν.
   Δεν τους πείθουν αυτούς των Τσιπρογλέζων τα σταυροκοπήματα οι όρκοι πίστεως και των τραγοπαπάδων τα χειροφιλήματα.
   Ωϊμέ καλέ, είμαι πιστός και άθεον με κράζουσι, να αγιάσω θέλω και με κολάζουσιν

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Να μην ξεχάσω, άντε από δω λεφτόπαιδο, που θα μας πεις πως το «δεν είναι η ΧΑ ναζιστικό κόμμα» είναι μια απλή εκτίμηση μητροπουλέικης ανάλυσης. Αυτά να τα πεις αν μαχαιρώσουν το δικό σου κώλο ή κόψουν το δικό σου αυτί τα χρυσάβγουλα βουτυρομπεμπέ
   Ουστ.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Γιατρέ μου δεν έχετε δίκιο. Ο κ.Μητρόπουλος δείχνει ευαισθησία για τέτοια θέματα. Προσέξτε την λεπτότητα της διατύπωσης:
    «η μονοθεματική επιθετική τακτική εναντίον της με αφορμή τραγικά περιστατικά του μεταναστευτικού».
    http://www.logiastarata.gr/2014/01/blog-post_9812.html
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λογοκρίνει διατυπώσεις, μόνο γελοιογραφίες (και ειδήσεις).

    «Τραγικά περιστατικά του μεταναστευτικού».
    Δηλαδή;
    Γιατί όχι δολοφονικές και εγκληματικές ενέργειες σε βάρος μεταναστών από ανθρώπους του υπόκοσμου;
    Ποια είναι αυτά τα τραγικά περιστατικά;
    Τροχαία ατυχήματα, ερωτικά πάθη, καυγάδες τη νύχτα μεταξύ τσαμπουκάδων μεταναστών και διερχόμενων πυροσβεστών;
    Και αυτή «η μονοθεματική επιθετική τακτική εναντίον της».
    Χάθηκε μια καλή κουβέντα για το look της οργάνωσης; Για τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό της; Για την πίστη της στην Ορθοδοξία (πιστεύουν κι αυτοί όσο πιστεύει και ο κ.Μητρόπουλος); Για την αγάπη της στα νεροπίστολα;

  • Ο/Η Left G700 λέει:

   Άκου Psycho:

   Ουστ να πεις στο παιδί σου! Μιλημένα ξηγημένα.

  • Ο/Η Left G700 λέει:

   Φίλε Ρο,

   Ασφαλώς και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα λενινιστικού τύπου. Αλλά, τι μου το λες εμένα; Στον Λασκαράτο να το πεις που έχει τέτοιες απαιτήσεις! 😉 🙂

   Ούτε αντισυστημικό κόμμα είναι στο σύνολό του. Κάποιες αντισυστημικές (αντικαπιταλιστικές) φράξιες όμως τις έχει. 😉 Πολύ περισότερες από όσες έχει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι 58, το Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα και οι Οικολόγοι Πράσινοι! 😉 🙂

   Τα λέμε

   ΥΓ Καλό θα ήταν να επαναφέρεις στην τάξη το φίλο μας τον Psycho, ώστε να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος κι όχι σαν βαζιβουζούκος. Εκτός κι αν έχεις ασπαστεί κι εσύ το μότο μας: άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να διώχνει ποντίκια… 😉 🙂 Ελπίζω πως όχι. Είναι τζάμπα κόπος… 😉 🙂

  • Ο/Η Left G700 λέει:

   Αγαπητέ κύριε Δελαπέργολα,

   Ελπίζω να είστε καλύτερος κουρτινοποιός από όσο φορέας αντικομμουνιστικής προπαγάνδας. Η παρουσία τού Γλέζου στην κηδεία τού Χόντζα, το στεφάνι και η υψωμένη γροθιά δεν σημαίνουν ότι αν ήταν Χόντζα στη θέση τού Χόντζα θα ακολουθούσε τις ίδιες πολιτικές. Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα. Με γεια σου και χαρά σου. Μην πας όμως να μας τα πλασάρεις ως γεγονότα.

   Η σοβαρότητα τέτοιων προσεγγίσεων τύπου ο αστυφύλαξ είναι όργανο, άρα και το μπουζούκι είναι αστυφύλαξ αποδεικνύεται φαντασμαγορικά αν θυμηθεί κανείς ότι στην πολιτική κηδεία τού Φλωράκη στον Περισσό μόνο ο Ιωαννίδης δεν πήγε (κι αυτός, μόνο και μόνο επειδή δεν του δώσανε άδεια από τον Κορυδαλλό).

   Αγαπητέ κύριε Δελαπέργολα, δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να ανανεώσετε το οπλοστάσιό σας; Μυρίζει ναφθαλίνη τής δεκαετίας τού ’50! 😉 🙂

   Τα λέμε

   • Ο/Η Κου-κου! (Ζ.Χ.Σ.) λέει:

    https://roides.wordpress.com/2014/01/23/23jan14/#comment-67874
    ken says:

    23/01/2014 στις 11:55 μμ

    Christopher Hitchens: Hitch-22 (2010) p. 54

    “… of Comrade Glezos it also had to be said that he had once run a bookstore in Athens that largely featured the work of Enver Hoxha

    http://www.rulit.net/books/hitch-22-read-274894-54.html

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε (φίλη;) Κου-κου! (Ζ.Χ.Σ.),

    Τσα! 😉 Ούτε αυτό λέει κάτι. Ακόμα κι αν αληθεύει η πληροφορία, ποια είναι η κατηγορία; Ότι το βιβλιοπωλείο είχε ως επί το πλείστον βιβλία τού Χόντζα; So what? Πιστεύεις ότι στα βιβλία του ο Χόντζα θα περιέγραφε τις μεθόδους άσκησης της εξουσίας ακριβώς όπως τις ακολούθησε στην πράξη; Μην εκπλαγείς καθόλου αν η ανάγνωσή τους σε έκανε να πεις ακόμα κι εσένα:

    Αυτό μάλιστα! Αν αυτό είναι ο κομμουνισμός, είμαι κι εγώ κομμουνιστής!

    Elementary, my dear cuckoo! 🙂

    Τα λέμε

   • Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουνάκη λέει:

    Tιμώ τον άθλιο τύραννο, διακινώ και πουλώ τα βιβλία του, αλλά διαφωνώ με την πολιτική του αν και το τελευταίο δεν το είπα ποτέ.
    Μανωλης Λέζος

    Left τρελλό αγόρι. Το θεωρητικό σχήμα σου δεν αντέχει στη λογική.
    Kisses!

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Μάρκομ Ξ,

    Αγαπητή κυρία Ζωζώ Χ. Σαπουνάκη,

    Για τις «τιμές στον άθλιο τύραννο», ξοφλήσαμε με τις τιμές στον «αιμοσταγή κουμμουνιστοσυμμορίτη καπετάν Γιώτη». Πάει το ένα. Το άλλο:

    Ελάτε τώρα! Σας ενόχλησε η διακίνηση και πώληση των βιβλίων τού Χόντζα επειδή ποτέ ο Γλέζος δεν είπε ότι διαφωνεί με τις πολιτικές του; Πρώτον, μπορεί να μην είπε ότι διαφωνεί (αυτοπεριοριζόμενος στα πλαίσια τού διεθνούς δημοκρατικού συγκεντρωτισμού), αλλά δεν είπε κι ότι συμφωνεί. Δεύτερον και πιο ζόρικο για σας:

    Γιατί, ο Λασκαράτος και ο Ρο δεν διακινούν εδώ και ‘‘πωλούν’’ βιβλία και ιδέες τού Νίκου Δήμου που διοριζόταν από τη χούντα σε επιτροπές και έκανε μπίζνες μαζί της μες την καλή χαρά; Τι θέλετε να μας πείτε; Ότι ο Λασκαράτος και ο Ρο είναι …χουντικοί;;; 😉 🙂

    Αχ κυρία, κυρία Ζωζώ Χ. Σαπουνάκη…
    Από μένα πια τα περιμένετε όλα,
    ένα τρελό, Left αγοράκι;;;
    😉 🙂

    Regards 🙂

    Τα λέμε

    ΥΓ Παρακαλούνται οι επόμενοι φίλοι και φίλες που θα βγουν από τα τείχη τους για να ‘‘μονομαχήσουμε’’ να φέρουν μαζί τους και το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό. Δεν έχω καμία αντίρρηση να περιποιούμαι τα ‘‘τραύματά’’ τους, η Αριστερά πρέπει να είναι μεγαλόψυχη, αλλά έχω ένα κάποιο θέμα να πληρώνω από την τσέπη μου αιμοστατικές γάζες, επιδέσμους γύψου, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ…. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ/ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

    Η προσφώνηση Φίλε Μάρκομ Ξ, μπήκε από απροσεξία στην αντιγραφή. Είναι από διάλογο στο δικό μας τσαρδί. Γράψτε λάθος. 🙂

   • Ο/Η ken λέει:

    κα Ζωζώ μου, ο κουρτινοφτιάχτης μας έβγαλε τα μάτια με το βίδεο. Ξηγήστε μου περικαλώ αν παρίσταται απλώς ο κυρ Μανώλης. Και μη ξεχάστε να περιποιθήτε τη λογική που πλήγωσε ο ο πηδηχτούλης από θέμα σε θέμα 😉

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    @ken:

    Δεν ντρέπεσαι να ζητάς από γυναίκες να τις «φάνε», για να τη γλυτώσεις εσύ; Έτσι θα πολεμήσεις τον κουμμουνισμό και τις παραφυάδες του; 😉 🙂

   • Ο/Η Zωζώκα λέει:

    Δεν είμαι απλή γυναίκα Λεφτάκο, είμαι γυναίκα αράχνη και σπεύδω όπου μου ζητηθεί βοήθεια.
    Ο Μανόλι Γκλέζο απλώς παρέστη στην κηδεία του Ενβέρη, όπως θα πήγαινε αν τον έπαιρνε και στην κηδεία του Κιμιλισούγκι της από πάνω Κορέας και του Πολπότι της Καμπουτσέας. Λείπει η Βασίλω από γάμο και νταβαντούρι; Χούγια είναι αυτά, να κάνεις ντόρο όταν οι συμμαθητές σου είναι στο χώμα ή στο Γηροκομείο.
    Όσο για τον ψυχανώμαλο Ενβέρι που έκανε την πατρίδα του φυλακή και την έζωσε με πολυβολεία, ούτε να τον φτύσω και δαύτονε και τους φίλους του.

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Το Ζωζώκα είναι το χαϊδευτικό τού Ζωζώ Χ. Σαπουνάκη, να υποθέσω; Το υποθέτω. Το λοιπόν:

    Δεν πρόσθεσε κάτι το σχόλιό σου στη συζήτησή μας, ούτε και την πήγε παραπέρα. Λες να υπέθετα ότι τρέφεις συμπάθεια για τον Ενβέρι ή τον Μανόλι Γκλέζο; Λεφτάκος είμαι, όχι χαζουλάκος! 🙂

    Για να τα λέμε όλα, μας είπες κάτι καινούργιο. Ότι φτύνεις όλο το πολιτικό προσωπικό που πέρασε από τον Περισσό για να αποτίσει φόρο τιμής στον …Φλωράκι.

    Ένας προσεκτικός παρατηρητής θα πρόσθετε: Σε όλο το πολιτικό προσωπικό, πλην τού Ιωαννίδη που δεν πήρε άδεια από τον Κορυδαλλό και δεν πήγε.

    Αλλά εγώ δεν είμαι προσεκτικός παρατηρητής… 😉 🙂

    Τα λέμε

   • Ο/Η Ζ.Χ.Σ. λέει:

    Λεφτάκο ούτε το θυρεό μου δεν αναγνωρίζεις; Ο μπαμπάς ήτο Δουξ της πράσινης τομάτας.
    Άλλο Φλωράκης, άλλο Χλωράκης και άλλο Εμβέρ.
    Κάνεις κατι παροιμειώσεις αδελφάκι μου!
    Ύστερα στην κηδεία Φλωράκη, ο Καραμανλής και ο Γιωργάκης δεν σηκώνανε γροθιές.
    Ούτε ήρθαν από άλλη χώρα όπως ο Γκλέτσο.
    Είχανε υποχρέωση να πάνε.
    Ο Μανόλο γούσταρε και πήγε.
    Δώστου Μιλόσεβιτς και πάρτιου την ψυχή.
    Όλα σε ένα τσουβάλι τα βάζεις;

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Αγαπητή Ζ.Χ.Σ.,

    Μα δεν ήταν ομοϊδεάτες με τον Φλωράκη για να σηκώσουν γροθιές, ούτε προσπάθησα να τους βγάλω τέτοιους. Ο Γλέζος ήταν ομοϊδεάτης τού Εμβέρ (κι εγώ είμαι και κάθε αριστερός). Αλλά (και για να το τελειώνουμε):

    Άλλο ομοϊδεάτης, άλλο με τα ίδια μυαλά. Πόσο πιο σαφής να γίνω;

    Τα λέμε

   • Ο/Η ken λέει:

    «Άλλο ομοϊδεάτης, άλλο με τα ίδια μυαλά.»
    Κατά πως φαίνεται η ιδεολογία δεν κατοικεί στα μυαλά των Λεφτεράκηδων (άραγες την βάνουνε στην τσέπη?) 😉 🙂

    http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B5%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82&dq=

    ομοϊδεάτης ο [omoiδeátis] Ο10 θηλ. ομοϊδεάτισσα [omoiδeátisa] Ο27 : αυτός που έχει τις ίδιες ιδέες, την ίδια ιδεολογία με κπ. άλλο.
    [λόγ. ομο- + ιδέ(α) -άτης· λόγ. ομοϊδεάτ(ης) -ισσα]

    Αστο Ζωζώκα – πόσο πιο ασαφής να γίνει 😉 🙂
    Λεφτάκος είναι, όχι χαζουλάκος! 🙂

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Left,
    αν υπήρχε λίγο φιλότιμο και ντροπή, ο Γλέζος θα είχε ζητήσει συγνώμη ή θα είχε πει ξέρετε δεν ήξερα, νόμιζα, θυμόμουνα αυτό από τον μακαρίτη, κάτι τέλος πάντων..
    Δεν υπάρχει όμως, ούτε κανείς στο κόμμα του αλλά ούτε ακόμη από τη ΝΔ θα του το ζητήσει ποτέ. Ο Γλέζος δεν ενοχλεί καμία κυβέρνηση, υπήρξε συμπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, και η τωρινή του αντιπολίτευση είναι κάτι ψευτοεπαναστατικές προτάσεις για Άμεση Δημοκρατία ή να παίρνουν τάχα οι βουλευτές το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, που δεν ενοχλούν κανέναν γιατί κινούνται στο χώρο του γελοίου και του ανεφάρμοστου. Παράλληλα υπάρχει η συνεργασία του με την Εκκλησία και αιτήματα όπως να πληρώνονται την αποζημίωση οι προφυλακισμένοι Ναζιστές βουλευτές.
    Εμένα πάντως, αν με έλεγαν ομοϊδεάτη του παρανοϊκού καθάρματος, του βασανιστή, δεσμοφύλακα, δικτάτορα και δήμιου που λεγόταν Ενβέρ Χόντζα (καλά δεν ήταν ο Γλέζος ευρωβουλευτής και βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της ΕΔΑ; Είναι και σοσιαλδημοκράτης και αμεσοδημοκράτης και σταλινικός και πιστός και άθεος ταυτόχρονα;) θα το θεωρούσα πολύ μεγάλη προσβολή.

    Για το μπουμπούκι Χόντζα και για τους ομοϊδεάτες του:

    http://www.opendemocracy.net/bernd-fischer/albania-and-enver-hoxhas-legacy
    …………….

    .True, the most brutal aspects of the Hoxha regime (and of the one-party regime that lasted until 1990-91) are long gone: including its state-of-siege isolation, its endless political murders, its prisons, its forced-labour camps, and the hardships of long internal exile. But some aspects of its authoritarian rule live on: the elite’s general disregard for the well-being of the people and for the best interests of the state, brutal and intolerant politics, and the lack of a rule of law. These have obstructed the path to Albania’s self-declared goals of establishing a functioning democracy, a sustainable market economy, and Euro-Atlantic integration.

    The great leader

    The forty years of Enver Hoxha’s rule left a heavy legacy to post-communist Albania. There is a case in his favour: that in face of the grinding poverty of the country he inherited in 1944, he diversified the economy through a programme of Soviet-style industrialisation, raised the standard of living, reduced the influence of divisive factors (such as regional, clan and occasionally religious loyalties) on Albanian society, defended Albania’s territorial integrity and independence; and made specific improvements in areas such as health, education, and women’s rights.

    It can sound impressive, as long as the description stays on the surface and not too many details are allowed to intrude. It also leaves out one of the notable features of Hoxha’s reign: that unlike some east-central European dictators who tended to be become less hardline with age, Hoxha became more extreme and suspicious, and intent on using his extensive security apparatus centred on the dreaded Sigurimi (secret police) to penetrate the minds as well as the homes of Albanians. The citizens survived (except in rare and heroic cases) mainly by retreating into conformism and apathy, taking something of the paranoia of their all-seeing ruler into themselves.
    ………………..

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Κen,

    Ρε συ, δεν το ’λεγες τόσες μέρες ότι ήσουν στουρνάρι στη Γλώσσα; Μπα σε καλό σου! 😉 🙂

    Τα λέμε (διάβασε όμως και κανένα βιβλίο να αποκτήσεις μια κάποια αίσθηση της γλώσσας! 😉 )

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Λασκαράτε,

    Επειδή δεν καταλαβαίνεις, να στο κάνω λιανά:

    Η συντριπτική πλειοψηφία τών σχολιαστών εδώ, όπως και υμείς και ο Ρο, είστε ομοϊδεάτες ακόμα και με πολύ πιο απεχθείς από τον Εμβέρ πολιτικές προσωπικότητες που διαχειρίστηκαν κατά καιρούς τις καπιταλιστικές δημοκρατίες. Δεν έχετε όμως τα ίδια μυαλά. Ελπίζω να εξηγηθήκαμε με κάθε σαφήνεια. Μέχρι κι ο Κen μπορεί να το κατανοήσει κι ας μην κατέχει τη γλώσσα. Πόσω μάλλον εσύ.

    Το ότι θα διαφωνήσεις με το σκεπτικό μου το ξέρω μετά βεβαιότητας. Να σε βεβαιώσω όμως κι εγώ με τη σειρά μου ότι μού είναι παγερά αδιάφορο!

    Τα λέμε

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Θέλω σε παρακαλώ να μου υποδείξεις μια τέτοια προσωπικότητα με την οποία είμαι ομοϊδεάτης και να μου πεις από που προκύπτει αυτό.

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Με όλες τις προσωπικότητες που άσκησαν εξουσίες, από πάνω μέχρι κάτω, από την εποχή τής πρωταρχικής καπιταλιστικής συσσώρευσης μέχρι τη σύγχρονη εποχή τών ανοιχτών δικτατοριών τής καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων, φίλε Λασκαράτε. Έτσι και γκουγκλάρεις θα τρελαθείς από το νούμερο των δημοσιεύσεων που θα σου βγει! Για να βοηθήσω λίγο: ομοϊδεάτης με τους Βέλγους αποικιοκράτες που τσάκιζαν τα χέρια μικρών παιδιών μέχρι με τους εκτελεστές τού Πινοσέτ που τσάκιζαν τα χέρια τού Ο Χάρα! Σου αρέσει δεν σου αρέσει!

    Δεν σου αρέσει, είναι βέβαιο. Και τι λες; Θέλω καπιταλισμό χωρίς αποικιοκρατία και Πινοσέτ. Ε, κι εγώ λέω θέλω σοσιαλισμό χωρίς Εμβέρ! Αυτή είναι η διαφορά μας. Όσα απωθώ εγώ, απωθείς κι εσύ. Ψέματα! Το αίμα που κουβαλάς ως υπερασπιστής τού αστικού (καπιταλιστικού) συστήματος είναι τόσο πολύ περισσότερο από το αίμα που κουβαλάω εγώ ως οπαδός τού σοσιαλιστικού, όσο περισσότερο νερό έχει ο Ειρηνικός από τον Κορινθιακό κόλπο! Συνεπώς μη πας να παραστήσεις τον αθώο και παρθένο.

    Τα λέμε

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Απαξιώ να απαντήσω

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Όχι, φίλε Λασκαράτε, όχι. Δεν είναι ότι απαξιοίς να απαντήσεις. Είναι ότι τα διαθέσιμα λόγια λιγοστεύουν, όταν τα πράγματα λέγονται με το όνομά τους και αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Διότι, όλοι εσείς οι υπερασπιστές τής ΤΙΝΑ, κόβετε σε φέτες την Ιστορία και ξεχνάτε όλη τη φρίκη τής καπιταλιστικής πραγματικότητας, αυτής που αποτέλεσε τα θεμέλια της σημερινής παντοδυναμίας της (για να μη θυμίσω και τη σημερινή φρίκη της…). Έτσι, είναι πολύ εύκολο να πιστέψετε, και το πιστεύετε τελικά, ότι ο καπιταλισμός χρονολογείται από την ημερομηνία …γέννησής σας! Ε, δεν είναι έτσι! Όταν συνομιλείς όμως μόνο με τον Άθρησκο και τον Psycho, τον κύριο Δελαπέργολα, τον Ken και την κυρία Ζωζώ Χ. Σαπουνάκη, και κόβει ό ένας και ράβει ο άλλος, είναι δύσκολο να θυμηθείς πώς είναι…

    Τα λέμε

   • Ο/Η ken λέει:

    Λεφτεράκι κάθε φορά που θα μπαίνεις εδώ μέσα, θα τρως τα μούτρα σου. Και μετά θα σκούζεις. Για να απαξιώσω κι εγώ με τη σειρά μου, συμφωνώ με τον καλό φίλο Psycho 23/01/2014 στις 11:18 μμ

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κάποτε η Δεξιά απηύθυνε στους κομμουνιστές που συνελάμβανε τη συνεργασία με το «Διεθνή Κομμουνισμό», τους τύλιγε έτσι αόριστα σε μια κόλα χαρτί και ξεμπέρδευε μαζί τους. Τότε ο Ηλίας Ηλιού είπε πως αυτό είναι σαν να κατηγορεί κανείς κάποιον παντρεμένο πως απατά τη γυναίκα του με το «αιώνιο θήλυ».
    Τώρα ο Left, έτσι αυθαίρετα χωρίς κάποιο στοιχείο, μας κατηγορεί πως έχουμε σχέση σύμπνοιας ιδεών «Με όλες τις προσωπικότητες που άσκησαν εξουσίες, από πάνω μέχρι κάτω, από την εποχή τής πρωταρχικής καπιταλιστικής συσσώρευσης μέχρι τη σύγχρονη εποχή τών ανοιχτών δικτατοριών τής καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων», βάζοντας τόνους ακόμη και σε μονοσύλλαβες λέξεις πράγμα που με υποψιάζει πως κόπιαρε την κατηγορία από κάποιο παλιό σταλινικό φιλιππικό.
    Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο ένοχοι και να μην το ξέρουμε;

   • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

    «Απαξιώ να απαντήσω». Λασκαράτος

    Λασκαράτε, καλά να πάθεις, διότι από την αρχή που φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο κύριος Left G700, επιχείρησε να στήσει εδώ πέρα κρυσταλλομέγαρο για την αυταπασχόλησή του, η αφεντιά μου το επισήμανε από την πρώτη στιγμή.

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Λασκαράτε,

    Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά στο γράψιμο ακολουθώ (και κάπως ‘‘δογματικά’’) τον κανόνα που λέει ότι τονίζουμε τα άρθρα σε ‘‘επίμαχες’’ φάσεις. Εκεί δηλαδή που πρέπει να αποφεύγεται η σύγχυση με κτητικές αντωνυμίες. Αυτόν τον κανόνα ακολούθησα και τώρα. Με ένα λάθος: ό. Ως Ιαβέρης τού σοσιαλδημοκρατικού φιλελευθερισμού, δεν έχασες την ευκαιρία να με κατηγορήσεις για κόπι πέιστ και μάλιστα από «παλιό σταλινικό φιλιππικό». ΟΚ. Έξεστι Κλαζομενίοις… 😉 🙂

    Κατά τα άλλα, ακολούθησες τη γνωστή σου τακτική που πιάνει μόνο στο φιλοθεάμον κενό. Δεν πα’ να ξεκαθάρισα εγώ τι εννοώ με το «ομοϊδεάτης» σε διάκριση με το «ίδια μυαλά»; Το πήρες και το γύρισες το μέσα έξω για να μιλήσεις για «σύμπνοια ιδεών»…

    Έτσι όπως μας το πας, στο τέλος θα μας βγεις στο τέλος και οπαδός τής (ειρηνικής) κολεκτιβοποίησης! 😉 🙂

    Τα λέμε

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    @Κen & Βασδέκη:

    Sorry κιόλας, αλλά δεν έχει γούστο ούτε καν να σας κάνω πλάκα! 🙂 Καληνύχτα και φρόνιμα! 😉

    ΥΓ @Κen Ζήλεψες τη ‘‘δόξα’’ τού Psycho, βλέπω. Μπράβο, μπράβο. Πάντα τέτοια! Θα χαρεί και ο Ρο με τον Λασκαράτο, υποθέτω, που ανεβαίνει το επίπεδο του μπλογκ! 🙂

 12. Μα είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε υψηλό ποσοστό της ΧΑ στις επόμενες εκλογές. Πως αλλιώς θα επικρατήσει της ΝΔ; Ούτε είναι τυχαία η δυναμική που εμφανίζει η ΧΑ σε δημοσκοπήσεις ενεργούμενες για λογαριασμό προσκειμένων στον ΣΥΡΙΖΑ μέσων (ΕφΣυν, Ποντίκι, tvxs κτλ.) και η οποία δεν επιβεβαιώνεται από άλλες μετρήσεις.

 13. Ο/Η ken λέει:

  Christopher Hitchens: Hitch-22 (2010) p. 54

  «… However, of Comrade Glezos it also had to be said that he had once run a bookstore in Athens that largely featured the work of Enver Hoxha of Albania, possibly the most Aztec-like of all Europe’s remaining Stalinists…»

  http://www.rulit.net/books/hitch-22-read-274894-54.html

 14. Ο/Η Mίμης ο σιδεράς λέει:

  Λέφτη έχει δίκιο η σεβαστή άποψη Μητρόπουλου. Δεν είναι κλασσικό ναζιστικό σώμα οι ψηφοφόροι ούτε το κόμμα.
  Δείτε τι συμπαθητικές φατσούλες. Πόση καλωσύνη εκπέμπει ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος, ο Παναγιωταρος, ο Παππάς, ο Γερμενής, με πόση ευγένεια δέρνουν στις λαϊκές τους μαυροτσούκαλους μπροστά στις κάμερες, με τι μαλακό τρόπο μαχαιρώσανε τον Πακιστανό που τους επιτέθηκε με το ποδήλατο.
  Οι Έλληνες δεν ειμαστε ρατσιστές ούτε Προτεστάντες σαν τους Γερμαναράδες. Κάνουμε το σταυρό μας με τρια δάχτυλα, δεν έχουμε γαμψές μύτες, είμαστε άλλοι άνθρωποι, λατρεύουμε τα άγια λείψανα του Βησσαρίωνα και ακούμε τις προφητείες του Παϊσιου για το πνίξιμο της Τουρκιάς στο αίμα. Ρωτείστε και στο Φαρμακονήσι να σας πούνε.

  • Ο/Η Left G700 λέει:

   Φίλε Μίμη σιδερά,

   Σ’ εμένα μιλάς, αλλά σε τι με αφορούν αυτά που λες; Δεν έγραψα εγώ ο δυστυχής στο πρώτο-πρώτο μου σχόλιο:

   2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για διαγραφή τού Μητρόπουλου. Ο Μητρόπουλος έχει μία δική του εκτίμηση βάσει τής δικής του ανάλυσης (δεν εξετάζω αν είναι σωστή ή λάθος, στο όλο ή σε επί μέρους σημεία της). Στον ΣΥΡΙΖΑ τα διαφορετικά σκεπτικά δεν διαγράφονται.

   Πέραν αυτών: Η ανάρτηση δεν ήταν μία ανάλυση πολιτικής κοινωνιολογίας και ψυχολογίας τών ψηφοφόρων τής Χρυσής Αυγής. Ήταν μία ανάρτηση εναντίον τού πιθανόν και μη αντιναζιστή Μητρόπουλου κατά τους υπαινιγμούς τού Λασκαράτου, και αποτελούσε ένα έξοχο δείγμα αντιφασιστικής μεν ολοκληρωτιστικής σκέψης δε. Της σκέψης δηλαδή που όταν εκδηλώνεται στην Αριστερά χαρακτηρίζεται «σταλινική» (εξ ου και ο χαρακτηρισμός τού Λασκαράτου εκ μέρους μου ως «σταλινικού»).

   Ταύτα και μένω μεθ’ υπολήψεως.

   Τα λέμε

 15. Ο/Η Po λέει:

  Μίμη, τα λόγια του Μητρόπουλου εντάσσονται στα πλαίσια μιας… στρατηγικής αντίστοιχης με την άλλη, την…»προσέγγιση αριστεράς-εκκλησίας».

  Εμείς είμαστε μικροί, ασήμαντοι και ιδεολογικά ανάπηροι, δεν ξέρουμε απ’ αυτά.

  πρόκειται για Στρατηγική να’ουμ…

 16. Ο/Η οι καλοί παντού χωράνε λέει:

  http://www.enikos.gr/politics/210361,BINTEO-Rhgas:To_komma_ths_mizas_yphretoy.html
  Το κόμμα της μίζας υπηρετούσατε κυρία Σακοράφα
  Πρώτη καταχώρηση: 28/01/2014

  Άγρια κόντρα ξέσπασε στη βουλή μεταξύ της Σοφίας Σακοράφα και του Παναγιώτη Ρήγα. Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα περασμένα χρόνια, κάνοντας λόγο για «αιχμάλωτες πολιτικές ηγεσίες της μίζας των κατ’ όνομα δημόσιων έργων , των υποχείριων της Siemens, των ευτελών δώρων βιτρίνας και των άλλων μεγάλης αξίας που δεν μάθαμε ποτέ με ανταλλαγή τον δρόμο προς την ατιμωρησία του κάθε κυρίου Χριστοφοράκου».

  «Πέρασαν πολλά χρόνια με πολλές λίστες Λαγκάρντ κλειδωμένες στα συρτάρια των πολιτικών της χώρας μας» τόνισε η κυρία Σακοράφα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φτάνει πια ήρθε η ώρα να τους απειλήσει ο ελληνικός λαός . Αυτή είναι η τεράστια ποιοτική διαφορά. Όταν απειλείτε εσείς κερδίζουν τα αρπακτικά, όταν απειλεί ο λαός κερδίζει πάντα η δημοκρατία».

  Οργισμένη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος σε υψηλούς τόνους είπε απευθυνόμενος στην Σοφία Σακοράφα:

  «Οι απειλές σας δεν περνάνε και τα χρόνια που αναφέρατε ως χρόνια της μίζας ήσασταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της μίζας υπηρετούσατε κυρία Σακοράφα. Εκ των υστέρων μπορεί πολλοί να κάνετε τους ήρωες όμως στο ΠΑΣΟΚ ήσασταν. Αυτό σας ανέδειξε»

  «Είναι ντροπή σας να απειλείτε τους συναδέλφους σας. Δεν σας φοβόμαστε. Κρατικοδίαιτη ήσασταν στο ΠΑΣΟΚ , να αφήσετε τις απειλές» υπογράμμισε.

 17. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=295873&catID=1

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη του στενού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, όπου εκφράστηκαν διιστάμενες απόψεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη. Άμεσοι συνεργάτες του πρόεδρου του κόμματος τάχθηκαν υπέρ της απόσυρσης της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, ενώ στελέχη όπως ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας – ο οποίος είχε προτείνει την υποψηφιότητα Καρυπίδη – ο υπεύθυνος της αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης και ο Αλέξης Μητρόπουλος τάχθηκαν υπέρ της στήριξης του Θ. Καρυπίδη.

 18. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Δεν είναι τα πράγματα όπως τα λένε ΣΥΡΙΖΑ, Γλέζος, Μητρόπουλος.
  Οι Νεοναζί μπορούν να βγουν εκτός νόμου με όποιο όνομα κι αν μασκαρευτούν
  http://vathikokkino.com/2014/02/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/
  Το μπαλ μασκέ του ναζισμού
  ΑΠΟ: giorgis TON Φεβ 8, 2014
  (…………………………..)
  Η απόρριψη της ευθείας πρόβλεψης για απαγόρευση κομμάτων αντικαταστάθηκε από τη διάταξη του άρθρου 29 παρ. 1, η οποία ορίζει ότι η οργάνωση και η δράση των κομμάτων «οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Οσο ευρεία ερμηνεία και αν δοθεί στη συνταγματική αυτή διάταξη, ασφαλώς δεν μπορεί να καλύψει μια ναζιστική οργάνωση που δρα με Τάγματα Εφόδου, όπως κι αν ονομάζεται αυτό.

  Διαθέτουμε, μάλιστα, και ενός είδους δεδικασμένο. Ο Αρειος Πάγος έχει αποφανθεί πως φασιστικά κόμματα είναι αντίθετα με τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Με την απόφαση 4/2007 της 1ns Σεπτεμβρίου 2007, το Α” Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακήρυξε έναν υποψήφιο ως μεμονωμένο υποψήφιο χωρίς τον τίτλο του συνδυασμού «Νέος Φασισμός» που είχε υποβάλει. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, «ο μεμονωμένος υποψήφιος Αθανάσιος Δασκαλόπουλος θα ανακηρυχθεί ως μεμονωμένος χωρίς το δηλωθέν όνομα Νέος Φασισμός, γιατί αυτό αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 37 παρ. 5γ” του π.δ. 96/5.6.2007, συνδυαζόμενη με τη διάταξη του άρθρου 29 παρ. 1 του Συντάγματος».

  Η διάταξη του π.δ. 96 που επικαλείται το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρει ότι «απαγορεύεται η χρήση ενός ονόματος και εμβλήματος ή σήματος κόμματος […] συμβόλων ή εμβλημάτων του δικτατορικού καθεστώτος ms 21ns Απριλίου 1967 ή φωτογραφιών προσώπων που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σ” αυτό». Οσο για τον συνδυασμό των δύο διατάξεων (του π.δ. και του Συντάγματος), δεν επιτρέπει ασφαλώς την ανακήρυξη ενός κόμματος το οποίο δεν έχει απλώς «σύμβολα» αλλά ταυτίζεται με τον ιστορικό φασισμό και ναζισμό.

  Προς την ίδια κατεύθυνση οδηγούν και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας. Η έκθεση ms Επιτροπής του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, η οποία αναφέρεται στην εφαρμογή από την Ελλάδα της Διεθνού5 Σύμβασης για την Εξάλειψη όλων των μορφών Φυλετικών Διακρίσεων, είναι σαφής: «Η Επιτροπή απευθύνει σύσταση στο κράτος-μέλος να απαγορεύσει συγκεκριμένα νεοναζιστικές ομάδες από την επικράτειά του και να λάβει πιο αποτελεσματικά μέτρα για να διασφαλίσει την ανεκτικότητα απέναντι σε πρόσωπα με διαφορετική εθνοτική καταγωγή» (CERD, 28.8.2009)

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δέσμιος των ακροδεξιών, των Λαφαζάνηδων συνηγόρων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα και των «εργατολόγων» του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίξει μια δίκαιη και ρεαλιστική προοπτική για το Κυπριακό συμβάλλοντας στην απώλεια μιας ακόμη ευκαιρίας για την Κύπρο.
  Ο φόβος των πατριδοκάπηλων συνεχίζει να καταστρέφει την Ελλάδα και να τρομοκρατεί τους καιροσκόπους, παλιομοδίτες και τυχοδιώκτες πολιτικούς σαν τον Τσίπρα.
  Στο μεταξύ στο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζουν υπουργεία και δοκιμάζονται λυκοφιλίες:

  http://www.efsyn.gr/?p=177520

  Διαφωνίες

  Οργή έχουν προκαλέσει στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα οι επιλεκτικές διαρροές από την πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό. «Να είχαν και κάποια βάση…» λένε και τα πυρά τους συγκεντρώνει ο βουλευτής Αττικής, γνωστός εργατολόγος Αλ. Μητρόπουλος, τον οποίο δημοσιεύματα εμφανίζουν να «ηγείται» της άποψης, μαζί με την Αριστερή Πλατφόρμα, να απορριφθεί η διαπραγμάτευση. Συνεργάτες του προέδρου χαρακτήριζαν «επιεικώς άστοχη» την ενέργεια του βουλευτή και επισήμαιναν ότι «οι εκλογές έρχονται και κάποιοι, αν και το επιδιώκουν, δεν έχουν καπαρώσει κυβερνητικές θέσεις». Πολλή ψύχρα βλέπουμε στις σχέσεις των δύο αντρών.

  Φ.Π.

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.alphatv.gr/news/politics/mitropoylos-o-tsipras-me-tin-ekklisia-ehei-kanei-vimata-proseggisis

  «Ο Τσίπρας με την εκκλησία έχει κάνει βήματα προσέγγισης και μιλάει με τον Ιερώνυμο, άρα σέβεται τον θρησκευόμενο κόσμο και ήταν φάουλ του Αμανατίδη που αναφέρθηκε στο θέμα», σχολίασε στον Αlpha 989 ο Αλέξης Μητρόπουλος.
  Aκούστε ΕΔΩ το ηχητικό
  http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=66590

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ένας κι ένας, αλλά υπάρχουν κι άλλοι (π.χ. Παναγούλης ή και Κουρουμπλής) που το ρεπορτάζ δεν τους έμαθε

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=575984

  Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο ορισμένοι βουλευτές του να διαφοροποιηθούν από την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και να μην ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. …. ορισμένοι βουλευτές, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουν εκφράσει νομικές επιφυλάξεις για την άρση ασυλίας ορισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με επιστολή του έχει προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να πει «ναι» στην άρση της ασυλίας.

  Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι και το θέμα του Μανώλη Γλέζου ο οποίος, όπως και η κ. Κωνσταντοπούλου, διαφοροποιήθηκε από το κόμμα στις προηγούμενες ψηφοφορίες για την άρση ασυλίας χρυσαυγιτών βουλευτών.

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν φαίνεται να μας τα λένε καθόλου καλά Ζωή Κωνσταντοπούλου και μήτηρ, στις απαντήσεις τους στις κατηγορίες πως η δεύτερη έπαιρνε μέχρι πέρσι επίδομα ανήλικης κόρης για την πρώτη!
  http://zeidoron.blogspot.gr/2014/03/blog-post_327.html

  Eντάξει, το ποσό είναι μικρό, αλλά το ερώτημα είναι μόνο ένα:
  Γνώριζε η κα Ζωή;
  Επίσης, ένα δευτερεύον ερώτημα:
  Γνώριζε η μητέρα της;
  Αν δεν γνώριζε η πρώτη, το θέμα αφορά αποκλειστικά τη δεύτερη.
  Αν δεν γνώριζε η δεύτερη-πράγμα που δεν προκύπτει με σαφήνεια από τις μακροσκελείς απαντήσεις των δυο γυναικών-τότε και μόνο τότε θέμα δεν υφίσταται ούτε γι’αυτήν.
  Πότε έγινε η αίτηση διακοπής του επιδόματος και τι ενδιαφέρον επιδείχτηκε από την ενδιαφερόμενη για το αν ελήφθη υπ’όψιν ή όχι;
  Τα υπόλοιπα που λένε μάνα, κόρη και συνήγοροι, δεν αποτελούν απαντήσεις, αλλά απόπειρες συμψηφισμών, δίκες προθέσεων, δικαιολογημένες μεν, αλλά πάντως όχι απαντήσεις.
  http://unfollow.com.gr/web-only/11573-xatzreal/

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   Η κυρία αυτή έχει ένα θέμα
   Δείτε το χρυσαβγίτικο ιστότοπο:

   http://paspartoy.blogspot.gr/2014/03/blog-post_495.html
   Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014

   Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Τράγκα: «Πολιτικές και αντιδημοκρατικές οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής» – ΒΙΝΤΕΟ

   Μέσα στο συνονθύλευμα του «αντισυνταγματικού τόξου» υπάρχουν ακόμη φωνές, προερχόμενες μάλιστα από την αριστερά, που καταγγέλλουν την παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και την μεθόδευση της χούντας Σαμαρά να καταλύσει Σύνταγμα και Πολίτευμα.
   Η βουλευτής του Σύριζα Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τους Μανώλη Γλέζο, Νίκο Βούτση και Αλέξη Μητρόπουλο ήταν αυτοί που διαφώνησαν στην κεντρική γραμμή του κόμματος για την συλλήβδην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αποτελεί πολιτικό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
   Η κα Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα και δήλωσε……
   σχετικά με την πολιτική δίωξη και την πολιτειακή και νομική εκτροπή: «Στην υπόθεση αυτή θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουμε τις δημοκρατικές και συνταγματικές εγγυήσεις. Όταν η Δημοκρατία απεμπολεί τις εγγυήσεις που η ίδια έχει θέσει για την λειτουργία της, τότε έχει χάσει ένα μέρος του αγώνα και του παιχνιδιού.
   Δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο συναγωγής ή εξαγωγής συμπερασμάτων συλλογικής και αντικειμενικής ευθύνης μόνη η ιδιότητα του βουλευτή. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία στην χώρα μας. Δεν μπορεί να διολισθήσουμε σε ένα πεδίο αντικειμενικής ευθύνης, συλλογικής ευθύνης και συγκρότησης ενδείξεων από μία ιδιότητα που είναι ιδιότητα εντός του κοινοβουλίου.»
   Τέλος, για το έξω από κάθε όριο λογικής πόρισμα των εγκάθετων ανακριτριών που χαρακτηρίζουν ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης αυτούς που ακούνε ομιλίες της Χρυσής Αυγής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει ούτε στα αντικειμενικά ούτε στα υποκειμενικά στοιχεία του 187 άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης.
   Όπως φαίνεται στον Σύριζα επιβεβαιώνεται η ιστορική ρήση του Ξέρξη: «Οἱ μὲν ἄνδρες γεγόνασί μοι γυναῖκες, αἱ δὲ γυναῖκες ἄνδρες».

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=37178

  Καταφερτζήδες και ξετσίπωτοι
  Γ.Καρελιάς

  Αλλάζουν τις απόψεις όπως τα πουκάμισά τους. Κοροϊδεύουν το πόπολο ανάλογα με τη συγκυρία. Χτες υποστήριζαν με πάθος ό,τι (πρόσωπα και καταστάσεις) σήμερα αντιμάχονται. Και πάντα βρίσκουν στέγη. Είναι οι καταφερτζήδες.

  Και δεν είναι μόνον αυτό. Αντί να είναι μαζεμένοι, αφού ξέρουν ότι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, ξεσπαθώνουν κι από πάνω, καταχεριάζοντας άλλους, που στο κάτω- κάτω δεν έχουν να επιδείξουν τη δική τους καπατσοσύνη (ή ξετσιπωσιά).

  Ας δούμε δύο παραδείγματα των ημερών:

  1. Ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και με την επαγγελματική ιδιότητα του εργατολόγου υπερασπίζεται με πάθος κάθε τι που έχει γίνει στο ελληνικό δημόσιο και έχει σχέση με συμβάσεις εργασίας. Χτες, όμως, αποκαλύφθηκε στη Βουλή ότι πριν από μερικά χρόνια, ως εργατολόγος, είχε χαρακτηρίσει παράνομη τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Και το είχε πει ρητά τόσο στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όσο και σε εργαζομένους, που επιδίωκαν τη μετατροπή αυτή (εδώ). Μόλις έγινε η αποκάλυψη, ο Μητρόπουλος άλλαξε πέντε χρώματα και άρχισε κάτι να λέει περί «κατακτητών» που επιβάλλουν απολύσεις κτλ. Λες και το 2005, που γίνονταν όλα αυτά τα ωραία, είχαμε «κατακτητές», που επέβαλαν στον ίδιο να τα χαρακτηρίσει «παράνομα».

  Ο Μητρόπουλος, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι παλαιός σοσιαλιστής, που υποστήριξε με πάθος τον Γιώργο Παπανδρέου και είχε πάρει μέρος στο Καστρί σε «βραδιές σοσιαλισμού». Περιέργως, ο Παπανδρέου δεν τον έβαλε υποψήφιο το 2009, αν και είχει αυτοπροταθεί, και εκείνος βρήκε αργότερα το φως του στον ΣΥΡΙΖΑ.

  (Στο μόνο που συμφωνώ σήμερα μαζί του είναι ότι δεν πρέπει να απολυθούν -ΣΗΜΕΡΑ, δέκα χρόνια μετά- οι εργαζόμενοι, επειδή τότε υπουργοί και δήμαρχοι παρανόμησαν).

  2. Ο καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ένθερμος υποστηρικτής σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πολλές δραστηριότητες στο πρόσφατο παρελθόν. Πρώτα-πρώτα ήταν πρύτανης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, που για βδομάδες είχε καταντήσει σκουπιδότοπος από απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας. Είδε κι απόειδε ο τότε πρύτανης και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε και του ζήτησε να παραιτηθεί (εδώ όλα αυτά τα ωραία). Σήμερα ο Μυλόπουλος κατακεραυνώνει (εδώ) τον συνάδελφό του, του Αθήνησι, κ. Φορτσάκη, επειδή -άκουσον, άκουσον- προσπαθεί να αποτρέψει τους μπαχαλάκηδες να μπουκάρουν όποτε θέλουν στο Ίδρυμα.

  Αλλά ο Μυλόπουλος δεν είναι μόνον αυτό. Δηλαδή, δεν είναι μόνο πρώην πρύτανης, αλλά και πρώην ΠΑΣΟΚος. Και δη πρώην βενιζελικός. Είχε υποστηρίξει με πάθος την υποψηφιότητα του Ευάγγελου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Δείτε εδώ πώς (το όνομά του στη θέση 123, ρίξτε μια ματιά και στη θέση 165).

  Τι δηλοί ο μύθος; Ότι οι «πρώην» στην πολιτική είναι οι πιο προκλητικοί. Ακριβώς επειδή αισθάνονται «ξένοι» στο νέο στέκι τους, προσπαθούν να δίνουν διαρκώς διαπιστευτήρια στους «αυτόχθονες», που τους κοιτάζουν λοξά.
  ________________

  Διαβάστε και το
  https://roides.wordpress.com/2013/10/22/22oct13/
  22/10/2013
  «Επαναφήγηση» για τον κ.Αλέξη Μητρόπουλο

  Πατριώτες, Ορθόδοξοι, ζάπλουτοι, αλλά «φοροφυγάδες»;

 24. Παράθεμα: Αλλάζουν τις απόψεις όπως τα πουκάμισα. Κοροϊδεύουν το πόπολο ανάλογα με τη συγκυρία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 25. Ο/Η Omadeon λέει:

  Κάπου πήρε το μάτι μου τη φράση «των Λαφαζάνηδων συνηγόρων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα» και… έφριξα.

  Μπορεί κάλλιστα, μια φορά κι έναν καιρό, όταν η ίδια η σφαγή δεν είχε διαλευκανθεί πλήρως δημόσια και επικρατούσαν τελείως διαστρεβλωμένες ιδέες και εντυπώσεις για δαύτην…
  μπορεί κάλλιστα, τότε, ένα σωρό άνθρωποι ΚΑΙ της αριστεράς να είχαν εκφράσει συμπάθεια για τους Σέρβους σε υπερβολικό βαθμό, για διάφορους γνωστούς λόγους…
  …αλλά αδυνατώ να δεχτώ ότι ο αρχηγός της Αριστερής Τάσης / πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ είχε την παραμικρή διάθεση να υπερασπιστεί αποδεδειγμένους _σφαγείς_ αμάχων !

  Σε αντίθετη περίπτωση, το θέμα πρέπει να διαλευκανθεί.

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συνήγοροι της σφαγής από τη στιγμή που δεν ήθελαν να δικαστούν στη Χάγη οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σφαγής, ίσως γιατί έχουν ως πρότυπό τους τον τρόπο απονομής της ελληνικής Δικαιοσύνης, προς την οποία ο Γλέζος και ο αρχηγός τους (4 φορές αυτός) έχουν δηλώσει την εμπιστοσύνη τους (πιο πολύ από ότι οι Κούγιας-Λυκουρέζος).
  Συνήγοροι γιατί συμμετείχαν σε πλήθος εκδηλώσεων συμπαράστασης στην πολιτική Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μπλάντιτς-Αρκάν-Εκκλησίας τη στιγμή που γνώριζαν πολύ καλά πως τα καραβάνια των Αλβανών προσφύγων δεν δημιουργήθηκαν επειδή τάχα τους βομβάρδισε το φιλικό προς αυτούς ΝΑΤΟ, αλλά επειδή τους καθάριζε το εθνικιστικό σερβικό μαχαίρι.
  Συνήγοροι γιατί ποτέ δεν ζήτησαν να διερευνηθούν οι ευθύνες των Ελλήνων ακροδεξιών εθελοντών της Σρεμπρένιτσα ούτε παρακολούθησαν ελεγκτικά την μακρόχρονη διαδικασία σιωπηλής απαλλαγής τους με βούλευμα του 2011 άγνωστης αιτιολογίας στο οποίο δικαιούνται πρόσβασης μόνο όσοι έχουν έννομο συμφέρον,
  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8497586.pdf
  δηλαδή κανείς μας.
  Συνήγοροι γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχουν ζητήσει μισή συγνώμη, δεν έχουν κάνει ίχνος αυτοκριτικής.

 27. Ο/Η Red λέει:

  δεν προκάμει διαγράφει άλλους

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

  Διαγράφηκαν γιατί στήριξαν την ενότητα των αριστερών δυνάμεων

  Από ΒΑΘΥ , Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014 | 2:06 π.μ.

  Πηγή: vathikokkino.gr

  Τελικά, διαγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παραβιάσεις του καταστατικού, όταν μέλη του δεν πειθαρχούν στις άνωθεν κομματικές αποφάσεις. Όπως κάνει και κάθε κόμμα, δηλαδή.

  Κάνει και μαζικές διαγραφές, ακόμη και 29 μελών. Όπως συνέβη στο Ίλιον, όπου σε 29 αγωνιστές αναστάλθηκε η ιδιότητα του μέλους, επειδή στήριξαν το δημοτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχαν, μαζί με άλλους αριστερούς, επί χρόνια. Τότε που αυτοί που τους διέγραψαν συνεργάζονταν στον δήμο με το ΠΑΣΟΚ.

  2.Ο τρόπος που επιβλήθηκε η ποινή όχι απλά είναι απαράδεκτος, είναι έξω από τα ήθη και τις παραδόσεις της Αριστεράς, είναι αντιδημοκρατικός (δεν έγινε ποτέ συνέλευση, δεν εκλήθη κανένας για απολογία – ακόμη και στα Στρατοδικεία απολογούνταν), είναι αντισυντροφικός γιατί σπάει τους δεσμούς και καταστρέφει τις σχέσεις των συντρόφων με το κόμμα και δυναμιτίζει την ενότητα στη δράση. Κατά συνέπεια είναι αντικομματικός: βλάπτει και μόνο βλάπτει το κόμμα αλλά και το κίνημα.

  3.Ο δε τρόπος ειδοποίησης έγινε – άκουσον, άκουσον – μέσω ταχυδρομείου. Έστειλαν π.χ. στην Γεωργία Αντωνοπούλου, 75 ετών, αγωνίστρια και δημοτική σύμβουλο τον ταχυδρόμο να της πει ότι την διέγραψαν. Τέτοια πρακτική, ομολογώ, δεν έχω ξαναδεί στα 40 χρόνια σχεδόν συμμετοχής μου στο αριστερό κίνημα. Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχημάτισε Κυβέρνηση και ορισμένοι σύντροφοι άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν κρατική υπηρεσία!!!!! (o tempora o mores!!)

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_70.html

  Α. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Λέμε και καμιά … αμετροέπεια (Ηχητικό)

  Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014 | 1:58 μ.μ.

  Δεν υπήρχε περίπτωση να άφηνε ασχολίαστο το γεγονός ότι υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στελεχών του Σύριζα η εκπομπή «Ελληνοφρένεια». Ετσι σήμερα στην ραδιοφωνική τους παρουσία πήραν τις θέσεις που είχαν εκφράσει Σταθάκης και Μητρόπουλος –σε πρωινή εκπομπή του Mega- και έφτιαξαν ένα ηχητικό (το παραθέτουμε).

  Οι διαμετρικά αντίθετες απόψεις των στελεχών του Σύριζα έχει σχέση για πώς μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της Κουμουνδούρου θα αντιμετωπίσει το κομβικό ζήτημα του χρέους.

  Το ωραίο είναι ο τρόπος που προσπάθησε να δικαιολογήσει, ο Αλέξης Μητρόπουλος τις παλινωδίες που εκφράζει στις απόψεις του ο Σύριζα: «Λέγαμε καμιά φορά και αμετροέπειες»!!

  Σύμφωνα με το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη: Αμετροέπεια= έλλειψη μέτρου στα λεγόμενα, πολυλογία, κενολογία

 29. Ο/Η Eco λέει:

  http://panosz.wordpress.com/2014/11/19/syriza-93/#comments

  Μηλιός σε Μητρόπουλο: Να επανεξετάσεις τη θέση σου στο ΣΥΡΙΖΑ

  Νοεμβρίου 19, 2014 in Η πολιτική στην καλύβα

  Μα πόσο συμπονετικοί είναι αυτοί οι συριζαίοι… πετάνε συνέχεια σωσίβια στο ΝΔΣΟΚ που πνίγεται!
  Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός «άδειασε» την Τετάρτη τον Αλέξη Μητρόπουλο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

  «Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα τελειώνουμε με τα μνημόνια και την λιτότητα. Όποιος νομίζει ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μπορεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, θα πρέπει να επανεξετάσει ο ίδιος τη θέση του και την στάση του στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε. Ο κ. Μηλιός ξεκαθάρισε επίσης ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δε θα ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές».

  Από την μεριά του, πάντως, ο κ. Μητρόπουλος εμμένει στην τοποθέτησή του. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real απάντησε: «Εάν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσουν να ακυρωθούν οι νόμοι και να τεθεί το θέμα διαγραφής του χρέους, και υπάρχουν κόμματα, που είτε ψήφισαν είτε συναινούν με τη μνημονιακή πολιτική, θα υπάρξει πρόβλημα υλοποίησης των κεντρικών εκφωνήσεων της κυβέρνησης μας. Είναι αυτονόητο αυτό που είπα».

 30. Ο/Η Συριζανο ντε Μπερζεράκ λέει:

  http://enosy.blogspot.gr/2015/01/blog-post_31.html?showComment=1421097445805#c2920221896468639515

  Δυο περιπτώσεις ( από τις πολλές ανάλογες που υπάρχουν) ως παράδειγμα που θα πρέπει να φάνε μαύρο στις εκλογές:

  η μία είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος κατέβηκε στις πρώτες περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Τα χρόνια που ακολούθησαν δεν είχε καμία απολύτως δράση από την θέση στην οποία ανέλαβε. Ούτε καν παράταξη δεν λειτουργούσε στοιχειωδώς στην περιφέρεια της Αττικής, με αποτέλεσμα παράταξη να δημιουργηθεί μετά την νίκη της Δούρου(!!!). Με αυτά τα δεδομένα είναι ένας ανίκανος πολιτικός που απ’ ότι φαίνεται επιβιώνει από τους μηχανισμούς εκλογικής πελατείας που έχει διαμορφώσει στην βάση προσωπικής στρατηγικής. Απ’ ότι ακούω το βουλευτιλίκι είναι ένα σκαλοπάτι για να γίνει υπουργός “εσωτερικών”….

 31. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

  http://www.7imeres.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b5-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-37-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad/

  Μια πόλη που τη λένε… ΣΥΡΙΖΑ – 37 βουλευτές με 406 ακίνητα – Ρεκόρ ο Στρατούλης με 19 ιδιοκτησίες

  ΗΜ/ΝΙΑ: Κυριακή 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2015

  Μία πόλη 406 ακινήτων θα μπορούσαν θεωρητικά να συγκροτήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν μπορούσαν να συγκεντρώσουν πλάϊ-πλάϊ τις ιδιοκτησίες τους. Και βέβαια ο «πρώτος του χωριού» λογικά θα ήταν ο κ. Στρατούλης που κατέχει 19 ακίνητα, αλλά αρνείται «για λόγους αρχής» να πληρώσει το χαράτσι.(Δείτε το σχετικό video)

  Αίσθηση προκαλεί η περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό έτος του 2012, καθώς η πλειοψηφία εμφανίζεται σύμφωνα με το πόθεν έσχες που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Δεκέμβριο, να έχει πάνω από 10 ακίνητα ο καθένας ενώ δεν λείπουν και ηχηρές περιπτώσεις όπου βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ακόμα και 19 ακίνητα. Το σύνολο των ακινήτων 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε σύνολο τα 406, ανεβάζοντας τα κατακεφαλήν ακίνητα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επίπεδο “προνομιούχων” πολιτών.

  Στα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη στις 3 Απριλίου του 2013 στην πρωινή εκπομπή του MEGA, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους.

  1. Παναγιώτης Κουρουμπλής: 18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ
  2. Δημήτρης Στρατούλης: 19 ακίνητα.
  3. Νικόλαος Βούτσης: 12 ακίνητα (7 διαμερίσματα στην Κηφισιά).
  4. Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια: 15 ακίνητα,
  5. Σταθάκης Γεώργιος: 11 ακίνητα,
  6. Δημήτρης Παπαδημούλης: 11 ακίνητα.
  7. Αλέξης Μητρόπουλος: 12 ακίνητα
  8. Βασιλική Κατριβάνου: 4 ακίνητα(με υψηλή κυριότητα),συνδικαιούχος σε άλλα 7(σύνολο 11).
  9. Θεανώ Φωτίου: 11 ακίνητα, εκ των οποίων ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο
  10. Ρένα Δούρου: 9 ακίνητα.
  11. Γιάννης Δραγασάκης: 6 ακίνητα,
  12. Κουράκης: 6 ακίνητα
  13. Κοντονής Χαράλαμπος: 7 ακίνητα,
  14. Κριτσωτάκης Μιχαήλ: 10 ακίνητα, συνδικαιούχος σε πάνω από 20 άλλα.
  15. Αλεξόπουλος Απόστολος: 11 ακίνητα,
  16. Καφαντάρη Χαρούλα: 5 ακίνητα και συνδικαιούχος σε άλλα 7,
  17. Γεροβασίλη Ολγα: 8 ακίνητα.
  18. Χατζηλάμπρου Βασίλης: 11 ακίνητα
  19. Καραγιαννίδης Χρήστος: 8 ακίνητα.
  20. Γάκης Δημήτριος: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα
  21. Αποστόλου Ευάγγελος: 8 ακίνητα,
  22. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Εφη: 5 ακίνητα.
  23. Διακάκη Μαρία: 5 ακίνητα
  24. Αμανατίδης Ιωάννης: 2 ακίνητα,
  25. Χαραλαμπίδου Δέσποινα: 11 ακίνητα
  26. Γαιτάνη Ιωάννα: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα.
  27. Μαρία Τριανταφύλλου: 5 ακίνητα.
  28. Δημήτρης Κοδέλας: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 8.
  29. Χρήστος Μαντάς: 12 ακίνητα.
  30. Νίκος Μιχαλάκης: 17 ακίνητα.
  31. Στέφανος Σαμοΐλης: 16 ακίνητα.
  32. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Συνδικαιούχος σε 9 ακίνητα.
  33. Νίκος Συρμαλένιος: Συνδικαιούχος σε 17 ακίνητα.
  34. Κωστής Δερμιτζάκης: 18 ακίνητα.
  35. Θανάσης Πετράκος: 8 ακίνητα.
  36. Αιχάν καρά Γιουσούφ: 7 ακίνητα.
  37. Αφροδίτη Σταμπουλή: 13 ακίνητα.

 32. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/124061/ta-nea-sta-dikastiria-voyleytis-toy-syriza-gia-hreos-stin-eforia-1940000-eyro

  4.4.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB

  Τα Νέα: Στα δικαστήρια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για χρέος στην εφορία 1.940.000 ευρώ

  Πολιτικός, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με ισχυρό θεσμικό ρόλο πλέον καταφεύγει σε νομικά κόλπα για να αποφύγει να πληρώσει 1.940.000 ευρώ που χρωστά στην εφορία, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα».

  Η ιστορία ξεκίνησε το 1999, όταν ο εν λόγω βουλευτής- γνωστός δικηγόρος- εισέπραξε για τις νομικές του υπηρεσίες ένα εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να κόψει απόδειξη. Κάτι που είχε γίνει γνωστό εξαιτίας της αντιδικίας του με συνεργάτες του που διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής. Η διαμάχη μεταξύ τους είχε φτάσει στον Αρειο Πάγο, όπου το 2009 δικαιώθηκαν οι αντίδικοι του βουλευτή και εκείνος υποχρεώθηκε να τους καταβάλει 750.000 δολάρια.

  Μετά από δικαστικό και διοικητικό μαραθώνιο, του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς την εφορία, από πρόστιμα και μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 1.940.000 ευρώ, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπραχθεί.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το ένα εκατομμύριο που έχει καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το καλοκαίρι, ο βουλευτής έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Για το ήμισυ του ποσού, που δεν καλύπτεται από την αναστολή, φαίνεται να έχουν γίνει κινήσεις είσπραξης. Έχουν δοθεί εντολές για δέσμευση λογαριασμών του σε τέσσερις τράπεζες και για επιβολή υποθήκης σε ένα ακίνητό του 500 τ.μ. στο Χαλάνδρι, αλλά καμία από τις εντολές δεν έχει εκτελεσθεί.

  Το υπόλοιπο χρέος βεβαιώθηκε την Παρασκευή, με καθυστέρηση 30 ημερών και έπειτα από ασυνήθιστη διαδρομή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 η αρμόδια ΔΟΥ καταλόγισε στο βουλευτή επιπλέον φόρο 940.800,55 ευρώ για το εισόδημα που είχε παραλείψει να δηλώσει το 1999. Η απόφαση, σύμφωνα με το νόμο, ήταν τετελεσμένη και συνέχεια μπορούσε να δοθεί μόνο στο δικαστήριο. Ομως, μετά από τις εκλογές ο φάκελος παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ερώτημα της γενικής γραμματείας Εσόδων περί παραγραφής, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο και γίνεται μόνο αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει νομική αμφιβολία κατά τη σύνταξη του πορίσματος ελέγχου.

  Ο βουλευτής έχει κάνει βροχή ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου. Αρχικά υποστήριζε ότι αν και δεν είχε κόψει απόδειξη, είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο χρόνο, το 2005, καθώς είχε επωφεληθεί από το νόμο που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Όμως όπως προέκυψε από τα παραστατικά, ο αριθμός λογαριασμού από τον οποίο έγινε ο επαναπατρισμός του ποσού των 750.000 δολαρίων δεν ήταν ο ίδιος που είχε κατατεθεί αρχικά η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου.

  Πηγή: iefimerida.gr

  • Ο/Η Liberal λέει:

   Πρόκειται για υπόθεση φοροδιαφυγής του 1999 που εκκρεμεί

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2015 23:41

   Πρόστιμο ύψους €1,94 εκατ. καλείται να πληρώσει ο Αλ. Μητρόπουλος

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=692804

   Πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999 καλείται να πληρώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

   Όπως γράφει η εφημερίδα, η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.

   Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του για να του επιδώσει την απόφαση, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του.

   Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.

   Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στα διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

   Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων.

   Το MEGA επικοινώνησε με τον Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δήλωση ενώ επιμένει πως η υπόθεσή του έχει παραγραφεί. Στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι για τα 750.000 δολάρια είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας χρήση του Νόμου Αλογοσκούφη που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

   Ωστόσο, όπως σημειώνουν «ΤΑ ΝΕΑ», από τα παραστατικά που κατέθεσε δεν προέκυψε ότι ο λογαριασμός από όπου ήρθαν τα χρήματα ήταν ο ίδιος με τον λογαριασμό στον οποίο είχε κατατεθεί η αρχική αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

 33. Ο/Η Lawyer λέει:

  O Mητρόπουλος απειλεί να πάρει κόσμο μαζί του για να καλύψει και αυτόν η κυβέρνηση

  http://www.protothema.gr/politics/article/467545/mitropoulos-den-uparhei-upoik-pou-na-min-einai-sti-lista-nikoloudi/

  Μητρόπουλος: Δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην είναι στη λίστα Νικολούδη

  Πρόσθεσε, δε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι στη λίστα Νικολούδη υπάρχουν πολιτικοί από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμπληρώνοντας ότι περιλαμβάνονται και ονόματα δημοσιογράφων αν και απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένα ονόματα.

  http://www.kathimerini.gr/811236/article/epikairothta/politikh/epi8esh-apo-agnwstoys-gia-thn-lista-nikoloydh-kataggellei-o-al-mhtropoylos

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη συγκεκριμένη λίστα εξακολουθεί να διαχειρίζεται η Αρχή και περιλαμβάνει, περίπου, 85.000 υποθέσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή, που αφορούν καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 200.000, η κάθε μία.

  «Η Αρχή δεσμεύεται για τη μη δημοσιοποίηση τους από το απόρρητο. Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πληρέστερες και πιο ενημερωμένες λίστες με πολύ περισσότερες υποθέσεις», συμπληρώνεται.

  Online

 34. Ο/Η Lawyer λέει:

  Να κατατεθεί η λίστα Νικολούδη τουτέστιν προειδοποιητικές βολές (θα πάρω πολλούς…..) με πολλούς παραλήπτες.
  Τα δάκρυα ενός αθώου….

  • Ο/Η Παροικώ την Αίγινα λέει:

   σιγά μην κατατεθεί η λίστα Νικολούδη, όσο θα εισπραχτούν και τα χρωστούμενα εκατομμύρια των καναλιών, απειλές εκτοξεύονται και νέες συμφωνίες γίνονται, απλά.

   Κουλάρετε, Έλα μωρέ τώρα, ντάξει μωρέ, που λένε και οι παραθεριστές της Αίγινας

 35. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πρόστιμο 1,9 εκατ. ευρώ στον Μητρόπουλο για (αντιμνημονιακή) φοροδιαφυγή.

 36. Ο/Η laskaratos λέει:

  Διαμαρτύρεται ο κ.Μητρόπουλος. Όμως ο Τιμονιέρης δεν μπορεί να τον καλύπτει άλλο. Μέχρι αντιπρόεδρο παρά τη Ζωή τον έβαλε. Ξέρει το παιδί να διαλέγει συνεργάτες που του μοιάζουν. Μην είναι λοιπόν ο Αλέξης αχάριστος προς τον μικρό Αλέξη. Ούτε προς τα Χρυσαύγουλα. Τα βοήθησε κι αυτά μόνο καλά λόγια είχαν γι αυτόν. Πικρή κουβέντα δεν βγήκε από το στόμα τους.

 37. Ο/Η Το προεδρείο της Βουλής λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/504637/live-i-sunedeuxi-tupou-tou-alexi-mitropoulou/

  Σκευωρία και σπίλωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής

  Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να με αποκλείσει από τς λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση επέλεξε να κάνει αρκετές προσωπικές αναφορές στην σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που -όπως υποστήριξε- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακάλαγε για να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί το 2010 όταν με παρακάλεσε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου παραπονεμένος που τον είχαν εγκαταλείψει ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος. Του είχα πει: «πρόεδρε υπάρχει αθλιότητα απέναντι μου» και μου απάντησε «έχεις καλά άντερα Αλέξη»».

 38. Ο/Η Βολταίρος λέει:

 39. Ο/Η του Μητρόπουλου λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s