Δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος όταν οι άλλοι κοιμούνται δίπλα σ’ένα μαγκάλι

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Σκηνοθεσία : Κυριακος Αγγελακος

This entry was posted in σκέψεις, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος όταν οι άλλοι κοιμούνται δίπλα σ’ένα μαγκάλι

 1. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Ξαναγυρίσαμε στο ’50 που πέθαιναν οι γριές από μαγκάλι

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  Το μνημόσυνο κατέληξε σε… καυγά, αρχικά μεταξύ χήρας και παπά και στη συνέχεια μεταξύ ακόμα και δύο ιερέων!

  Όλα συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες λίγο έξω από την Πάτρα όπου τελέστηκε μνημόσυνο για τον θάνατο ενός ηλικιωμένου ατόμου.

  Μάλιστα στη συγκεκριμένη εκκλησία υπήρχε η δυνατότητα και προσφοράς καφέδων στους καλεσμένους του μνημοσύνου.

  Μετά το τέλος του μυστηρίου και κατά τη διάρκεια που συγγενείς και φίλοι έπιναν τους καφέδες τους συζητώντας για τον βίο του εκλιπόντος, η χήρα κλήθηκε για να τακτοποιήσει την… οφειλή της για το μνημόσυνο.

  Η 55χρονη γυναίκα έδωσε στον κληρικό το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ ευχαριστώντας τον για όσα έκανε.

  Όμως προς έκπληξή της «εισέπραξε» την έντονη δυσαρέσκειά του μιας και ο κληρικός εξέφρασε την απογοήτευσή του για το σύνολο των χρημάτων που του είχε δώσει η σύζυγος του θανόντος.

  Μάλιστα έφτασε στο σημείο να της ζητά επιτακτικά κι άλλα χρήματα, με αποτέλεσμα εκείνη να… βάλει τα κλάματα, υποστηρίζοντας πως λόγω κρίσης αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

  Έλεγε μάλιστα κλαίγοντας ότι ούτε οι δύο γιοι της, που είναι άνεργοι, μπορούσαν να την βοηθήσουν οικονομικά.

  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρυρες, μπροστά στους οποίους συνέβη το επεισόδιο, η γυναίκα δεν δίστασε να ανοίξει το πορτοφόλι της για να δείξει στον παπά ότι το μόνο που είχε ήταν άλλα …40 ευρώ, με τα οποία, όπως είπε, έπρεπε να περάσει ολόκληρο το υπόλοιπο του μήνα!

  Προς έκπληξη των συγγενών ο ιερέας ζήτησε κι αυτά τα χρήματα (!) προκαλώντας την αντίδραση ορισμένων συγγενών που αφενός διαμαρτυρήθηκαν και αφετέρου πληρώσουν οι ίδιοι για το μνημόσυνο…!

  Αντέδρασε άλλος ιερέας!

  Προτού καλά καλά «φουντώσει» το επεισόδιο μετά την αντίδραση των συγγενών και ενώ η χήρα διαμαρτυρόταν κλαίγοντας, παρενέβη δεύτερος ιερέας ο οποίος διαφώνησε με τον έτερο κληρικό για τη στάση του και τις απαιτήσεις του.

  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει αντίλογος μεταξύ των παπάδων αφού ο δεύτερος φανερά εκνευρισμένος χαρακτήριζε απαράδεκτη την απαίτηση επιπλέον χρημάτων από τη στιγμή που η χήρα δεν είχε χρήματα ούτε καν για φαγητό και επιβίωση!

  Έτσι το επεισόδιο έληξε και η χήρα αποχώρησε κρατώντας στο πορτοφόλι της τα τελευταία… 40 ευρώ που είχε για όλο το υπόλοιπο του μήνα.

 3. Ο/Η Eco λέει:

  Διεγράφη από τη Ν.Δ. ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού»

  Δεκεμβρίου 24, 2013

  Την παύση του από το νοσηλευτικό ίδρυμα ζητά ο υπ. Υγείας

  Μέλος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Χάρης Τομπούλογλου, πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

 4. Ο/Η Eco λέει:

  Ο παράγων πολυπλοκότητα

  Του Πάσχου Μανδραβέλη

  Στο βιβλίο της «Αλντο Μόρο, Η ομηρία» (εκδόσεις Primus), η ερυθροταξιαρχίτισσα Αννα Λάουρα Μπραγκέτι περιγράφει το πολιτικό αδιέξοδό των απαγωγέων όταν μετά τις «ανακρίσεις» του μεγάλου Ιταλού πολιτικού διαπίστωναν ότι όσα περισσότερα μάθαιναν για τις δομές της εξουσίας, τόσο λιγότερα καταλάβαιναν. Μάθαιναν ότι η δημοκρατία είχε αναπτύξει εξαιρετικά περίπλοκους μηχανισμούς, που δεν υπήρχε κάποιο κέντρο «ανατροπής» της. Ενώ στην αρχή νόμιζαν ότι, αιχμαλωτίζοντας τον ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, «χτύπησαν την καρδιά του κράτους» το κράτος λειτουργούσε πέρα και παρά την ομηρία του Αλντο Μόρο.

  Τελικώς τον δολοφόνησαν για τον πιο ποταπό λόγο, για να μη φανεί ότι κάνουν πίσω. Το χειρότερο δε, ήταν ότι με τη δολοφονία εξυπηρέτησαν τους πιο σκοτεινούς δολοπλόκους της ιταλικής πολιτικής σκηνής. Οχι μόνο δεν «ανέτρεψαν το σύστημα», αλλά το έκαναν και χειρότερο.

  Το ίδιο -τηρουμένων των αναλογιών- προσπαθεί να πει στα στελέχη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ο αν. καθηγητής του ΕΜΠ κ Δημήτρης Α. Σεβαστάκης. Στο άρθρο του «Ο διάσπαρτος πόλεμος και οι αναπόφευκτες αποφάσεις» («Αυγή» 8.12.2013) επισημαίνει ότι τα απλοϊκά αναλυτικά εργαλεία που συνοψίζονται σε συνθήματα του τύπου «ή εμείς ή αυτοί» δεν οδηγούν πουθενά. «Οταν μπουν στα χειμερινά ανάκτορα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συμμαχικά σχήματα, θα αντιμετωπίσουν έναν συμπαγή πόλεμο; Πολλοί το φοβούνται. Νομίζω όμως ότι οι όροι που ήδη έχουν στηθεί… οδηγούν σε ένα είδος πολυεπίπεδου, αποκεντρωμένου πολέμου και όχι σε μια σύγκρουση μετωπική, με έναν ευδιάκριτο εχθρό».

  Το εμβριθές κείμενο επισημαίνει πιο κάτω ότι «για να κάνει η νέα εξουσία στοιχειώδες βήμα, θα πρέπει να συγκρούεται διαρκώς με πολλά επίπεδα θεσμίσεων, επιβολών, συμφερόντων και αδρανειών». Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη θέση των απαγωγέων του Αλντο Μόρο, οι οποίοι νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με ένα «εχθρό» και ανακάλυψαν μια εξαιρετικά σύνθετη πραγματικότητα, την οποία όχι μόνο δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αλλά ούτε καν να κατανοήσουν.

  Το κυριότερο από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει μια «αριστερή εξουσία» θα είναι το λατρεμένο για τον ΣΥΡΙΖΑ Δημόσιο. Γι’ αυτό ορθώς επισημαίνει ο κ. Σεβαστάκης «ξέρουμε ότι οι κομματικές στρούγκες που καθόρισαν (εξοργιστικά) την ανθρωπογεωγραφία του δεν διατρέχονταν από υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Επομένως δεν υπάρχει η ανοχή και ιδεολογική συνέργεια της κοινωνίας για την αναμόρφωση του Δημοσίου, δεν δίνεται ο χρόνος για μια ανασυγκρότηση των δομών ενός τόσο αδικαίωτου μορφώματος».

  Εκτός αυτών υπάρχει η καχυποψία των δημοσίων υπαλλήλων και ότι «το Δημόσιο δεν “σπρώχνεται”, δεν πιέζεται, από μια υψηλή παραγωγική ενέργεια της κοινωνίας, που θα το ανάγκαζε να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο έξυπνο». «Υπ’ αυτές τις συνθήκες», καταλήγει ο κ. Σεβαστάκης, «η Αριστερά θα είναι σαν ατέρμων βίδα σε κατεστραμμένο σπείρωμα. Χωρίς τίμια προετοιμασία του κόσμου και ρεαλισμό στην αφήγηση, αυτή η δαιδαλώδης χασμωδία, ανάμεσα στην αδρανή παραγωγή, την ανισόρροπη διοίκηση, τις πολιτικές στρεβλώσεις και το άρρωστο ιδεολογικό-πολιτισμικό υπόστρωμα, θα είναι δυσεπίλυτη τρύπα». Τον διαβάζει κανείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

  • Ο/Η Po λέει:

   Έξοχο το κείμενο του Σεβαστάκη στην Αυγή…
   Ελπίζω να κ α τ α λ ά β ο υ ν, ή να «υποψιαστουν» κάποια από αυτά τα πράγματα ορισμένοι ΑριστεροΜέτρες «έτοιμοι ιδεολογικά από καιρό»… εμβριθείς αναλυτές.
   Τον ΣΥΡΙΖΑ ξεχάστε τον, εντάσσεται σιγά αλλά σταθερά στην… κεντροαριστερά (Whatever!)

 5. Φυσικά τα επί δεκαετίες θύματα μαγκαλιών στους καταυλισμούς Ρομά ποτέ δεν ενδιέφεραν κανέναν (άλλο από εμάς)…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Εδώ έχετε απόλυτο δίκιο, είναι ανάλογη περίπτωση με το μαχαιρωμένο Πακιστανό.
   Έπρεπε να μαχαιρωθεί Έλληνας για να ξεσηκωθεί σάλος.
   Το ενδιαφέρον σας για τους Ρομά, το δικό σας και της κας Μ.Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), το ξέρουμε, το επαινούμε και το θεωρούμε γενναίο, μοναδικό και πολύτιμο.

  • Ο/Η Heisenberg λέει:

   Βρε δοσίλογε Δημητρά πότε ασχολήθηκες με τα εκατοντάδες παιδάκια που βγάζουν οι Ρομά στα φανάρια και σε έπιασε τώρα ο πόνος για τα μαγκάλια τους, υποκριτή ;

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Πρίν παρουσιαστεί στον εισαγγελέα είπε στους δημοσιογράφους : «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και το Θεό, η αλήθεια θα λάμψει», ενω παράλληλα είπε πως τα προσημειωμένα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά.
  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Χάρης Τομπούλογλου απαιτούσε εκβιαστικά από ιδιώτη χρηματικό ποσό προκειμένου να ανανεώσει τη σύμβαση της εταιρείας που εκπροσωπεί με το νοσοκομείο.
  Στην κατοχή του βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα 25.000 ευρώ.

 7. Ο/Η Παππά Στράιχερ ο Κατουρητής λέει:

  Συναγωνιστές Συναγωνίστριες,

  Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας γεμίσει τις καρδιές όλων μας με Πίστη.
  Τα Χριστούγεννα φέρνουν την ανανέωση της υπόσχεσης του Θεού. Υπάρχει Φως γνώσεως και Ηλιος δικαιοσύνης.
  Αυτό το θείο φως ας γεμίσει την ύπαρξη όλων μας ώστε με Αγάπη ο ένας για τον άλλον, με Θάρρος και με Πίστη να φθάσουμε στην Ανάσταση του Λαού και της Πατρίδος μας.

  Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

  ΧΡΗΣΤΟΣ Ηλ. ΠΑΠΠΑΣ
  Βουλευτής Επικρατείας Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή
  Πολιτικός Κρατούμενος
  Φυλακές Κορυδαλλού
  24 Δεκεμβρίου 2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.