Τα τσίγκινα επιδόματα πολυτέκνων Ρομά, και τα… μεμονωμένα περιστατικά διαφθοράς

Κάντε ελεύθερα μια Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 –ποιος θα την ελέγξει 

Ορφέως 117 –Βοτανικός, 10 λεπτά από Ομόνοια. (fortotikh.gr)

Ορφέως 117 –Βοτανικός, 10 λεπτά από Ομόνοια. (fortotikh.gr)

Μετά το τραγικό συμβάν της ανακάλυψης της μικρής Μαρίας και τα «αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ περί του διεθνούς εμπορίου βρεφών, τα τηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ κατελήφθησαν με το γεγονός της είσπραξης πέντε επιδομάτων για αντίστοιχα παιδιά από τη Ρομά κα Δημοπούλου –πρόκειται για ένα θέμα που κατέκλισε για ώρες τις τηλεοπτικές μας οθόνες και μετά από λίγο «ξεχάστηκε», όπως συμβαίνει πάντα με τα αδηφάγα ΜΜΕ που στραγγίζουν μέχρι και την τελευταία ρανίδα μια είδηση, για να πεταχτεί αργότερα στα αζήτητα, έχοντας εντωμεταξύ ενισχύσει καταλλήλως γνωστά ρατσιστικά στερεότυπα και προκαταλήψεις…

«Πως λοιπόν κατάφερε η κα Δημοπούλου να ξεγελάσει τις αρχές και να εισπράττει πέντε επιδόματα;» -ακούσαμε να λένε έκπληκτοι έγκυροι τηλεοπτικοί παραθυριούχοι και κανείς δεν βρέθηκε να τους εξηγήσει τα προφανή της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Αλήθεια πως γίνεται;

Είναι απλό, με τον ίδιο τρόπο που :
–       Οι τυφλοί της Ζακύνθου, εάν δεν γίνονταν αντιληπτοί, θα αποτελούσαν τη πλειοψηφία του νησιού –την ίδια φιλοδοξία «εξέφρασαν» αλλά δεν… πρόκαμαν και οι παράλυτοι της Καλύμνου.

–       Υπάλληλος του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, κατάφερε να απουσιάζει από τη δουλειά του από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως τις 9 Νοεμβρίου 2011 χωρίς να έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του ή να προσκομίσει κάποιο δικαιολογητικό. Μάλιστα το ίδιο διάστημα έβγαζε και δεύτερο μισθό δουλεύοντας στην καφετέρια της αδελφής του. Ευτυχώς όμως τα αδιάφθορα πειθαρχικά όργανα του Δημοσίου του επέβαλαν ποινή τριών μηνών στέρησης αποδοχών, έτσι για να μάθει τι εστί βερίκοκο…

–       Τριάντα (30) δημοτικοί αστυνομικοί σε όλη τη χώρα βρέθηκαν να έχουν καταθέσει πλαστά πιστοποιητικά για γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένων γλωσσών, ενώ όπως αποδείχθηκε δεν γνώριζαν ούτε αγγλικά πολλώ δε μάλλον από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

–       Εκατοντάδες λαμβάνουν σύνταξη χηρείας για 30 και πλέον χρόνια, αφού η… χήρες έχουν παντρευτεί ή και πεθάνει, σύνταξη η οποία μεταβιβάζεται (όπως οι άδειες των περιπτέρων) στα παιδιά τα οποία συνεχίζουν ανενόχλητα να τη λαμβάνουν…

–       Γιατροί που πιάνονται επ’ αυτοφώρω με φακελάκι και συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους χωρίς να τιμωρούνται…

–       Οι μισοί και πλέον έλληνες που διαθέτουν «συνεχώς νομιμοποιημένες» αυθαίρετες κατοικίες και βγαίνουν αγανακτισμένοι σε πορείες κατά των… χαρατσιών.

Σταματώ εδώ. Δεν προτίθεμαι να… καταγράψω την ολική διαπλοκή και διαφθορά που έχει κατακλύσει την ελληνική κοινωνία, ξεκινώντας (ή τελειώνοντας) από τα έδρανα του κοινοβουλίου, διασχίζοντας τη δημόσια διοίκηση και τελειώνοντας (ή ξεκινώντας) διαχεόμενη συνολικά σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ξέρω όμως ότι σε όλη αυτή τη δυσωδία δεν εμπλέκονται –κατά 99,9%- Ρομά…

Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Science Po (Πολιτικών Επιστημών) στο Παρίσι Τομάζο Βιτάλε,  οποίος έχει πραγματοποιήσει έρευνες για τους Ρομά, μας λέει:

«Οι φτωχοί Ρομά είναι πολύ ορατοί ενώ οι ενσωματωμένοι στην κοινωνία ε ν τ ε λ ώ ς  α ό ρ α τ ο ι. Με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζονται τα αρνητικά στερεότυπα και τελικά ο ρατσισμός εναντίον τους […] Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες των Ρομά και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την ίδια φόρμουλα σε όλες. […] Μερικοί Ρομά μετακινούνται από ανάγκη ενώ άλλοι λόγω της νομαδικής ζωής τους.[…] Οι πιο φτωχοί Ρομά ζουν σε τόσο άθλιες συνθήκες που γίνονται εξαιρετικά ‘ορατοί’ στην υπόλοιπη κοινωνία, η οποία καταλήγει να πιστεύει ότι όλοι οι Ρομά ζουν έτσι και αυτό οδηγεί σε ρατσισμό και βία εναντίον τους. Θεωρούμε τους Ρομά σύγχρονους ‘αθλίους’, άρα ανίκανους να προοδεύσουν, συνεπώς γίνονται αποδέκτες είτε φιλανθρωπίας είτε βίας. Αυτός ο πολιτιστικός και κοινωνικός ντετερμινισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ρομά στην Ευρώπη συνιστά ρατσισμό. Επί αιώνες ήταν ο ξένος ανάμεσά μας, με παρουσία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένας τρίτος λόγος είναι ο αόρατος χαρακτήρας όσων έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία. Οι φτωχοί Ρομά είναι εξαιρετικά ορατοί ενώ οι ενταγμένοι αόρατοι[…]» ( «Το Βήμα» 27.10.13)

This entry was posted in φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Τα τσίγκινα επιδόματα πολυτέκνων Ρομά, και τα… μεμονωμένα περιστατικά διαφθοράς

 1. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Δήμαρχος Ζακύνθου: Μου πέταγαν γιαούρτια οι μαϊμού- τυφλοί

  20/03/2012 – 10:28

  Share on print Share on email | Share on facebook Share on myspace Share on google Share on twitter

  Ο δήμαρχος της Ζακύνθου Στ.Μποζίκης κατήγγειλε ότι ο γιατρός που υπέγραφε τις βεβαιώσεις σε…

  Δήμαρχος Ζακύνθου: Μου πέταγαν γιαούρτια οι μαϊμού- τυφλοί

  μαϊμού – τυφλούς στο νησί είναι ακόμη στη θέση του, καθώς και ότι «με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές».

  Ο δήμαρχος Ζακύνθου, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο στόχαστρο δημοτών του επειδή κατέγραψε τα πραγματικά τετραγωνικά σε ιδιοκτησίες που επί χρόνια δηλώνονταν κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα ο δήμος να μην εισπράττει τα προσήκοντα τέλη, σημείωσε ότι μεταξύ εκείνων που πέταγαν τα γιαούρτια ήταν και «τυφλοί».

  Σημείωσε, δε: «Αυτά τα γιαούρτια που έφαγα είναι παράσημα για μένα».

  Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, ο Στ.Μποζίκης ανέφερε ότι σε σύνολο 40.000 κατοίκων στη Ζάκυνθο, είχαν βεβαιωθεί 700 τυφλοί. Όλοι είχαν γνωματεύσεις από τον ίδιο γιατρό, κατήγγειλε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Έπρεπε να είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την πρώτη στιγμή. Όχι να περιμένουμε το πόρισμα των επιθεωρητών από τον Οκτώβριο».

  Παράλληλα, ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι «με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές».

  Κατά την επίσημη καταγραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, τα στοιχεία από την οποία δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, στη Ζάκυνθο εμφανίστηκαν περίπου 100 από τους 700 που έπαιρναν το επίδομα επί χρόνια.

  Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου, ακόμη και από τους 100 που εμφανίστηκαν ως δικαιούχοι του επιδόματος, οι πραγματικοί τυφλοί είναι ακόμη λιγότεροι.

  Ο δήμαρχος Ζακύνθου παραδέχθηκε ότι ήταν μια κατάσταση που όλοι γνώριζαν στο νησί. «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όμως προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς δήμου. Κόψαμε το επίδομα σε 500 από τους 700 που είχαν βεβαιώσεις, όταν ζητήσαμε να φέρουν και δεύτερη γνωμάτευση από άλλο γιατρό» ανέφερε.

  Απαντώντας στον δήμαρχο Ζακύνθου, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε ότι δεν μπορεί να θέσει σε διαθεσιμότητα τον γιατρό, πριν του παραδοθεί το πόρισμα των επιθεωρητών.

  «Το δημόσιο θα ζητήσει πίσω το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν για προνοιακά επιδόματα, σε όσους δεν τα δικαιούνταν», δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

  Πριν από λίγες ημέρες στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Στ.Μποζίκηςδέχθηκε μπαράζ επιθέσεων με γιαούρτια από δημότες που διαμαρτύρονταν για λανθασμένο υπολογισμό των τετραγωνικών των ιδιοκτησιών τους και κατ’ επέκταση για αυξημένα δημοτικά τέλη και χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

  Τα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών ήταν όντως υπολογισμένα λάθος, αλλά όχι από το δήμο. Επί χρόνια ιδιώτες στη Ζάκυνθο έκρυβαν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, κάτι που ήρθε στην επιφάνεια όταν ο Στ.Μποζίκης αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια, μέσω αεροφωτογράφησης, και να επιβάλλει το νόμο.

  Τα στοιχεία που προέκυψαν ήταν σοκαριστικά: αντί για 2,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα για τα οποία καταβάλλονταν δημοτικά τέλη, οι αεροφωτογραφίες έδειξαν 6,2 εκατ. τ.μ., δηλαδή 215% περισσότερα.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Καθημερινή, ενδεικτικά: ξενοδοχείο κατέβαλλε τέλη για 60 τ.μ. αντί για 6.200 τ.μ., αγροικία 20 τ.μ. τροφοδοτούσε με ηλεκτρικό ρεύμα βίλα 880 τ.μ. με πισίνα, 15.000 κτίρια ηλεκτροδοτούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ από το ρεύμα του γείτονα! Αυτές και άλλες παρόμοιες παρανομίες στοίχιζαν στο δήμο Ζακύνθου 6 εκατ. ευρώ ετησίως.

  http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=40312

 2. Ο/Η athriskos λέει:

  Μπράβο σου Ρο. Κατάφερες εδώ να φτάσεις το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο.

  Διότι αληθεύουν κάποια από τα μεν, αλλά τα δε των εντεταγμένων καταχωρίζονται ως δεν.

  • Ο/Η Po λέει:

   Σταύρο ευχαριστώ.

   • Ο/Η athriskos λέει:

    Δεν έχω υπ’ όψιν μου εάν έχουν γίνει κοινωνιολογικές μελέτες για το θέμα της επιμονής των τσιγγάνων* στην μη ένταξή τους (παρά τις προσπάθειες κάποιων κυβερνήσεων) στις δομές των κοινωνιών που άπτονται σε κάθε περιοχή που τυχαίνει να ενδιαιτούν.

    Θεωρώ το θέμα ενδιαφέρον και παρακαλώ όποια και όποιος γνωρίζει κάτι περί αυτού να μας διαφωτίσει σχετικά.

    Κι ενώ διαθέτω αρκετή εμπειρία περί των γύφτων* οι οποίοι εδώ και αιώνες είναι εγκατεστημένοι σε χωριά των Νομών Σερρών και Κιλκίς (εμπειρία καθημερινής συναναστροφής – επί πλέον και επί μια τριακοπενταετία εμπειρία από μαθητές γύφτους), ελάχιστα γνωρίζω για την νοοτροπία και συμπεριφορά των τσιγγάνων.

    * Από Θεσσαλία και βορειότερα γύφτους λένε τους εγκατεστημένους σε χωριά και πλήρως εντεταγμένους και τσιγγάνους τους περιφερόμενους. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει από Θεσσαλία και νοτιότερα. Μπορώ να βεβαιώσω με άριστη γνώση του θέματος ότι τουλάχιστον οι γύφτοι του νομού Σερρών κουβέντα δεν θέλουν να ακούσουν για τους τσιγγάνους. Χρησιμοποιώ αβασάνιστα τα ονόματα γύφτος και τσιγγάνος, πρώτον επειδή λέγονται και δεύτερον επειδή στο νομό Σερρών πρώτος καθιέρωσα την ονομασία Ρομ, μέσω του τοπικού ημερήσιου τύπου, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

   • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Δεν πρόκειται για «επιμονή» κ. athriskos. Είναι θέμα κουλτούρας και παράδοσης – είτε δεχόμαστε τον πολιτισμό και την παράδοση των λαών όπως είναι ή προσπαθούμε να τους «εντάξουμε», να τους μεταλλάξουμε σε κάτι άλλο που να μοιάζει σε μας περισσότερο. Ετσι γίνεται «αόρατο» και μας ενοχλεί λιγότερο (χρησιμοποιώντας ήπια γλώσσα). Τέλος πάντων, εδώ βρίσκεται μια μελέτη 150 σελίδων του ΕΜΠ (Μελέτη της στεγαστικής κατάστασης των Ρομά. Παράλληλος συσχετισμός με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας – 2012).

    Πληροφορίες εδώ
    http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/5871
    ανάγνωση on-line εδώ

    κατεβαίνει εδώ

    Click to access prattosg_roma.pdf

    σχετικό σύντομο άρθρο εδώ
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_23/10/2013_537680
    Ενας λαός υπό διωγμό, σε ακατάλληλους καταυλισμούς
    Της Λινας Γιανναρου, 23-10-13

    και περί αντιρατσιστικών προϋποθέσεων, μια εκπομπή εδώ
    http://goo.gl/3mLy2E

 3. Ο/Η Natassa D λέει:

  «Οι φτωχοί Ρομά είναι πολύ ορατοί ενώ οι ενσωματωμένοι στην κοινωνία ε ν τ ε λ ώ ς α ό ρ α τ ο ι»

  Προφανώς αυτό ισχύει σε άλλες χώρες του κόσμου και όχι στη δική μας!
  Εδώ οι πλούσιοι Ρομά κυκλοφορούν με BMW και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά και σχετικά προσεγμένο (αν και κιτς συνηθως) ντύσιμο.

  Ενώ οι «ΦΤΩΧΟΊ ΡΟΜΆ» έχουν 2-3 ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ (διάφορες μάρκες, ακόμα και MERCEDES) έξω από το κοντέινερ που τους χάρισαν ή από το διαμέρισμα που ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΕΙ Η ΠΡΌΝΟΙΑ (δηλαδή οι υπόλοιποι πολίτες) και επιδίδονται σε κλοπές και κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά καθημερινά ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΈ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΎΝΤΑΙ !!!

  Πείτε με ρατσίστρια, αλλά ΑΥΤΌ ΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ 8-10 ΧΡΌΝΙΑ!
  ΈΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΊ ΠΑΡΆΝΟΜΑ ΡΟΜΆ, ΔΉΘΕΝ ΦΤΩΧΟΊ, ΜΕ 2-3 ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΑΝΆ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ, ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΚΛΈΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΈΝΑ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΆΦΑΝΤΗ!
  Η πολεοδομία άφαντη για τις παραβάσεις που κάνουν και χτίζουν συνεχώς παράνομα!
  Ο Δήμος άφαντος, που καταπατούν δημόσια γη!
  Η ΔΕΗ άφαντη που κλέβουν ρεύμα!
  Η ΔΕΥΑ άφαντη που κλέβουν νερό!

  Μόνο η Πρόνοια τους χαρίσει κι άλλα λεφτά!

  ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΎΝ ΌΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΆΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ!
  ΑΝ ΜΕ ΣΚΟΤΏΣΟΥΝ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΤΌΤΕ ΘΑ ΈΡΘΕΙ????????

  • Ο/Η Po λέει:

   Στην ημιτελή μου λίστα θα μπορούσα να συμπεριλάβω και τη λειτουργία της αστυνομίας ή, και της δικαιοσύνης…

   Τώρα, σε αυτό που λέτε:
   Ενώ οι “ΦΤΩΧΟΊ ΡΟΜΆ” έχουν 2-3 ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ (διάφορες μάρκες, ακόμα και MERCEDES) έξω από το κοντέινερ που τους χάρισαν ή από το διαμέρισμα που ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΕΙ Η ΠΡΌΝΟΙΑ (δηλαδή οι υπόλοιποι πολίτες) και επιδίδονται σε κλοπές και κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά καθημερινά ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΈ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΎΝΤΑΙ !!!

   – Εάν εξαιρέσει κανείς «το κοντέινερ» (αν και πολλοί σεισμόπληκτοι μένουν ακόμα εκεί) – αυτά που λέτε θα μπορούσαν να ισχύουν για «νορμάλ» Έλληνες πολίτες…

   Εσείς έτυχε να μένετε κοντά τους, αν μένατε αλλού θα τα λέγατε αυτά;
   (το τελευταίο ισχύει και για τας Ευρώπας…)

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  1 Νοεμβρίου 2013
  εκκλησιαστική περιουσία υπουργείο περιβάλλοντος
  Τάκης Καραγιάννης

  Λεφτά υπάρχουν: Για την εκκλησία

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=28886

  Το Φθινόπωρο του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε το στόμα του και κάτω από το παχύ μουστάκι του βγήκε η έκφραση που θα τον ακολουθούσε έκτοτε. Το «λεφτά υπάρχουν» είχε και συνέχεια ως φράση, αλλά ο λαϊκισμός και ο πολιτικός κανιβαλισμός επιβάλλουν την υιοθέτηση αποσπασματικής λογικής. Αυτό που είχε πει ο Παπανδρέου -κι αργότερα ο Σαμαράς, και πάντοτε ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι πως υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, εάν κοπούν οι παροχές χρημάτων στους φορείς που δεν έχουν πραγματική ανάγκη κι εάν γίνει ένας εξορθολογισμός της λειτουργίας του κράτους. Να δούμε ένα παράδειγμα; Γιατί, για παράδειγμα, το κράτος να πληρώνει για την Εκκλησία για υπηρεσίες που μπορεί να καλύψει μόνο του; Και δεν αναφέρομαι στις τελετές γάμων και κηδειών ή στη Θεία Λειτουργία.

  Την Τετάρτη, ο Γιάννης Μανιάτης απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Δεν ζητούσε ούτε την πνευματική του καθοδήγηση, ούτε να μεσολαβήσει στον Ύψιστο για να τελεσφορήσουν θετικά οι υπηρεσιακές εκκρεμότητες του. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενημέρωσε τον θρησκευτικό ηγέτη της χώρας πως οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ μετεγκαθίστανται σε κτίριο στη Μητροπόλεως.

  Λεπτομέρεια: Το κτίριο ανήκει στην Εκκλησία.
  Υπολεπτομέρεια: Είχε προηγηθεί επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκδήλωνε σχετικό ενδιαφέρον.
  Ανθυπολεπτομέρεια: Προηγουμένως, στεγάζονταν εκεί το Υπουργείο Παιδείας.

  Εδώ και η σχετική ανακοίνωση.

  Κράτος και Εκκλησία συνεχίζουν χέρι-χέρι, σε πολύ πιο σοβαρά θέματα από το ποιος θα πληρώνει τον μισθό των κληρικών. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον κι όπως γίνεται -σχεδόν πάντα- σε αυτές τις περιπτώσεις το ζήτημα έχει να κάνει με τη συνέχιση της ροής χρήματος. Από και προς την Εκκλησία, από και προς την πολιτεία. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, πάντως, για το τι άλλο θα μπορούσε να γίνει, υπενθυμίζω πως υπάρχουν τόσα Ολυμπιακά ακίνητα που μένουν ανεκμετάλλευτα και σαπίζουν. Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου έχει και θεματικό χάρτη για να τα δείτε εάν θέλετε. Βοήθειά μας.

 5. Ο/Η Διορισμοί με Κρυπτεία Μπαλτάκου λέει:

  Η μία μετά την άλλη έρχονται οι αποκαλύψεις για τους διορισμούς συγγενών του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκου. Μετά την αποκάλυψη για τις σκανδαλώδεις παρεμβάσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του γιού του στο Λιμενικό Σώμα, νέο ρεπορτάζ των Παραπολιτικών αποκαλύπτει πως ο κυβερνητικός αξιωματούχος, διόρισε και τη σύζυγό του.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τάκης Μπαλτάκος διόρισε τη γυναίκα του στη Βουλή και συγκεκριμένα στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, με μισθό 1.700 ευρώ

  http://www.koutipandoras.gr/46282/%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bb%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85.html

 6. Ο/Η Balamo λέει:

  http://stepanyantsp.espivblogs.net/2013/10/22/are-kidz-allright/
  Είναι εντάξει τα παιδιά?
  Stepanyan TSP, 23 – 10 – 2013.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.