Το κράτος της ΝΔ ασκεί βία κατά παιδιών

(Η ΝΔ καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται)

nd-via

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω γελοία την κλασσική πλέον, πονηρή, υποκριτική και συνάμα βλακώδη στην ουδετερότητά της φράση καταδίκης της βίας «από όπου κι αν προέρχεται», που τσουβαλιάζει τη βία του αδικητή με τη βία του αδικούμενου, ξεπλένοντας την πρώτη και ενοχοποιώντας τη δεύτερη. Κι αυτό γιατί πιστεύω αυτό που λέει ο Αριστοτέλης (Περί Ποιητικής): «το γαρ γελοίον εστίν αμάρτημά τι και αίσχος ανώδυνον και ου φθαρτικόν». Εδώ όμως έχουμε ένα γελοίο πολιτικοδημοσιογραφικό κλισέ, καθόλου ανώδυνο, που καλύπτει κτηνωδίες, τη βία των Ναζιστών και την παράνομη φασιστική βία του Κράτους. Όχι πως το Κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να νομιμοποιήσει τη βαρβαρότητά του όταν το θελήσει. Νόμιμες ήταν όλες οι θηριωδίες, που η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι ανατολικοί Ρωμαίοι αυτοκράτορες επιφύλαξαν στους εχθρούς τους, θηριωδίες, που κάνουν τους φρενοβλαβείς μαχαιροβγάλτες της Χ.Α. να φαίνονται μπροστά τους ηλικιωμένες κυρίες που πίνουν το τσάι τους στις 5μ.μ. Όμως η ελληνική πολιτεία σήμερα ασκεί πέρα από την αμφίβολης ηθικής νόμιμη βία της και απροκάλυπτα παράνομη βία που αγγίζει τα όρια της κτηνωδίας, βία που παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
——Το κράτος της ΝΔ του κ.Σαμαρά, το οποίο κάλυπτε τα εκατοντάδες περιστατικά βίας των Νεοναζί κατά μεταναστών και των εκατοντάδων Αστυνομικών που συνεργάζονταν μαζί τους και προσποιήθηκε πως τα ανακάλυψε προχτές (κάτω από την πίεση του Ισραήλ, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ), είναι κι αυτό υπεύθυνο για την άσκηση παράνομης βίας, είτε από όργανά του που αυθαιρετούν ή ολιγωρούν (αστυνομικούς, λιμενικούς, δεσμοφύλακες, δικαστικούς κλπ), είτε απ’ευθείας και το ίδιο μέσω των παράνομων άθλιων συνθηκών διαβίωσης που επιβάλει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως αυτό της Αμυγδαλέζας. Παραθέτω ασχολίαστες πέντε μόνο ειδήσεις, από ένα ωκεανό αθλιοτήτων σε βάρος των μεταναστών. Είναι ιδιαίτερα ειδεχθή περιστατικά που αφορούν ανήλικους. Σημειώνω πως η Εκκλησία, που με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδίκασε κι αυτή τη βία «από όπου κι αν προέρχεται», τηρεί αιδήμονα σιγή για όλα αυτά, στα διαλείμματα των αγιαστικών ευλογιών, που αφειδώς και ατιμωρητί μοιράζει στα γραφεία των Ταγμάτων Εφόδου.  Είναι η ίδια Εκκλησία που προστατεύει προκλητικά τους ιερείς της που ασκούν την «ιερή παιδεραστία», αψηφώντας ακόμη και την κατακραυγή της κοινής γνώμης όταν το κρούσμα δημοσιοποιηθεί.

Α. «Ελευθεροτυπία»-6.11. 2011: «Παραλίγο τραγωδία στην Αμυγδαλέζα με ανήλικους μετανάστες. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επτά ανήλικοι μετανάστες, που κρατούνταν στο Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας και επρόκειτο να απελαθούν, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο κελί τους. Η αστυνομία πιθανολογεί ότι τη φωτιά έβαλε ένας από τους κρατούμενους,…..».

Β. ΤΟ ΒΗΜΑ-Μποζανίνου Τάνια, 26/6/2012: « Ανήλικοι πρόσφυγες: Ντροπή για την Ελλάδα. Έκθεση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες σοκάρει….Ο Α., 8 ετών, «φιλοξενούμενος» στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο Φυλάκιο του Εβρου, έκανε εβδομάδες να βγει στο προαύλιο και όταν του επιτράπηκε «δεν είχε διάθεση να παίξει ούτε να μείνει στον ήλιο γιατί πονούσαν τα μάτια του. Κάθισε σε ένα πεζούλι στη σκιά και δεν απομακρύνθηκε από την πόρτα του κτιρίου». Οι αδερφοί Ν.Α. και Ν.Β., 16 και 14 ετών αντίστοιχα, «φιλοξενούνταν» στο Φυλάκιο από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2011. Ένα μήνα αργότερα, όταν εντοπίστηκαν από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), ήταν η πρώτη φορά που πληροφορήθηκαν γιατί κρατούνταν στον Έβρο. Πρώτη φορά στον ήλιο βγήκαν στα μέσα Απριλίου! «Ο μικρότερος ήταν συγκινημένος γιατί είδε ότι ήταν άνοιξη. Και οι δυο κάθισαν στη σκιά γιατί πονούσαν τα μάτια τους από τον ήλιο».

Στο κελί των ανηλίκων
——Τα «ασυνόδευτα» αυτά είναι από τριών (!) ετών, καλύπτουν όλες τις ηλικίες αλλά τα περισσότερα είναι αγόρια έφηβοι 16 ετών. Κατάγονται κυρίως από το Αφγανιστάν και ακολουθούν το Πακιστάν, το Μαρόκο, η Αλγερία, οι λοιπές αφρικανικές χώρες, το Ιράν και η Συρία. Σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία, τα παιδιά αυτά έχουν δικαιώματα όμως στην πράξη, αντιμετωπίζονται από τις ελληνικές αρχές ως παράνομοι μετανάστες.  «Το κελί των ανηλίκων (νούμερο 2) είναι ένας ορθογώνιος κλειστός τσιμεντένιος χώρος δυναμικότητας 40 ατόμων. Η πρόσοψη-είσοδος αποτελείται από κάγκελα από το δάπεδο ως το ταβάνι σε όλο το μήκος της. Το κελί έχει πρόσοψη σε ένα κλειστό, σκοτεινό και ρυπαρό διάδρομο που επικοινωνεί με το υπόλοιπο κτίριο με μια βαριά πόρτα η οποία παραμένει τις περισσότερες της ημέρας κλειστή, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα να μπει επιπλέον αέρας ή φως. Το κελί των ανηλίκων δεν αερίζεται επαρκώς, έχει μόνο ένα μικρό παράθυρο ψηλά από το οποίο μπαίνει ελάχιστο φως τις πρωινές ώρες», αναφέρει η έκθεση. Οι τουαλέτες είχαν «μόνιμα προβλήματα διαρροής, με αποτέλεσμα τα λήμματα να πλημμυρίζουν το δάπεδο». Μέσα στο κελί «δεν υπήρχαν καρέκλες, τραπέζι ή αποθηκευτικοί χώροι μόνο σειρές από σιδερένιες κουκέτες. Τα σεντόνια, τα στρώματα και οι κουβέρτες, εκτός του ότι ήταν λίγα και δεν επαρκούσαν για όλα τα παιδιά, επιπλέον ήταν βρώμικα και σε άθλια κατάσταση καθώς δεν ανανεώνονταν ούτε καθαρίζονταν κατά τη διάρκεια της κράτησης. Επίσης, οι αρχές δεν χορηγούσαν τακτικά ή σε όλους προσωπικά είδη υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σαπούνι ή χαρτί υγείας), ενώ ζεστό νερό υπήρχε σπάνια».

Γ. 4.4.2013, tvxs: «Παιδιά από το Αφγανιστάν καταγγέλλουν βασανιστήρια στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αμηχανία προκαλούν οι μαρτυρίες ανήλικων μεταναστών που περιγράφουν το πέρασμά τους από την Ελλάδα. Στην πλειοψηφία τους αφγανικής καταγωγής, βρίσκονται πλέον στο κέντρο υποδοχής στη Ρώμη Civico Zero και διηγούνται τις εφιαλτικές ημέρες που βίωσαν στα κρατητήρια και τους δρόμους της Ελλάδας. «Υπάρχουν άτομα που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να φύγουν από αυτή την καταραμένη χώρα και κάποια στιγμή καταλήγουν στα χέρια λύκων που διψούν για το αίμα τους……..Να σε αφήσουν 20 χλμ από την Πάτρα, χωρίς παπούτσια, είναι η μικρότερη ποινή που η αστυνομία μπορεί να σου επιβάλει. Πέρα από τα καθημερινά βασανιστήρια έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κι άλλα παρόμοια πράγματα, το πρώτο ήταν να φάμε, επί ώρες μπροστά στους κάδους απορριμμάτων κοντά στα σούπερ μάρκετ με την ελπίδα ότι θα πετάξουν κάτι ή στις υπαίθριες αγορές …ήρθε η αστυνομία με τον σκύλο και μου επιτέθηκε σκίζοντάς μου το παντελόνι και εγώ μέσα στον πανικό προσπάθησα να το σκάσω από την άλλη μεριά του τιρ αλλά αμέσως μόλις βγήκα κάποιος με ψέκασε με σπρέι στο πρόσωπο, σαν μια φωτιά και σαν να μην έφτανε αυτό με άρχισαν στα χτυπήματα με τα γκλομπ, ένιωθα να καίει το πρόσωπό μου, προπάντων τα μάτια μου, πέρασαν 8 ώρες πριν μπορέσω να ανοίξω τα μάτια μου………»

Δ. 13/10/13- ‘Εφημερίδα των Συντακτών’:  Στα κρατητήρια βρίσκονται τρεις ανήλικοι Αφγανοί. Το Αφγανιστάν συγκαταλέγεται στις χώρες όπου συντελούνται μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τον λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η απέλαση υπηκόων του και ιδιαίτερα οικογενειών. Τρία ανήλικα παιδιά, εννιά, έξι και δύο χρόνων, βρίσκονται φυλακισμένα περισσότερο από μήνα στα κρατητήρια αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, μαζί με τη μητέρα τους, 26 χρόνων, και τον αδελφό της, 31, για τον μόνο λόγο ότι δεν έχουν χαρτιά…..Η γιαγιά των ανήλικων είχε έρθει στις αρχές Σεπτεμβρίου από τη Γερμανία για να τους συνδράμει, αλλά έφυγε άπρακτη. Μιλήσαμε χτες στο τηλέφωνο. Κλαίει. «Σας παρακαλώ», ….».

Ε. «Ελευθεροτυπία», 24.10.2013: «Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης ανήλικου Αφγανού πρόσφυγα σε κέντρο κράτησης μαζί με ενήλικες Εκδικάζοντας την προσφυγή του Αλί Χουσεΐν κατά της Ελλάδος το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την Ελλάδα ένοχη για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια και την υποχρέωσε να καταβάλει στον προσφεύγοντα 12.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη….».  (σημ.Λασκ: Το πιθανότερο, δεν θα τα πάρει ποτέ)

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Το κράτος της ΝΔ ασκεί βία κατά παιδιών

 1. Ο/Η Oυρανία Ζουμπολιάκου λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=120572

  Στις εκατοντάδες επιθέσεις κατά μεταναστών τα δύο τελευταία χρόνια, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί που βρέθηκαν μαχαιρωμένοι σε περιοχές της Αθήνας

  Ο αδικοχαμένος από το Μπανγκλαντές,
  τον λέγαν Μπανγκλαντές,
  επίθετο Μπανγκλαντές,
  είχε παιδιά Μπανγκλαντές
  διέμενε Ελλάδα – Μπανγκλαντές χρόνια.

  Σαμσών Ρακάς -μετά τη δολοφονία του 21χρονου από το Μπανγκλαντές στις 21/5/2011 από αγνώστους στα Κάτω Πατήσια

  Της Αφροδίτης Τζιαντζή

  Σαχτζατ Λουκμαν
  Ο δολοφονημένος από χρυσαυγίτη Παύλος Φύσσας ήταν ο πρώτος Ελληνας αντιφασίστας νεκρός. Δεν ήταν όμως ο πρώτος νεκρός από ναζιστικά τάγματα εφόδου. Μέσα στις εκατοντάδες πλέον ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων δύο χρόνων μετράμε τουλάχιστον τρεις νεκρούς μαχαιρωμένους μετανάστες σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και έναν νεκρό από ξυλοδαρμό από τον εργοδότη του.

  Για τους δύο πρώτους δεν μάθαμε ποτέ ούτε το όνομά τους, ενώ μόνο για τον πιο πρόσφατο νεκρό, τον 27χρονο Πακιστανό Σαχτζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε στις 17/1/13 στα Πετράλωνα, μάθαμε ότι στο σπίτι ενός εκ των δύο δραστών βρέθηκαν «μαχαίρια, κλομπ και φυλλάδια πολιτικού κόμματος» (ποιου άραγε;).

  Κι όμως, οι δύο συλληφθέντες για την ανθρωποκτονία ουδέποτε κατονομάστηκαν, ούτε είδαμε τις φωτογραφίες τους μήπως τους αναγνωρίσουν πιθανά προηγούμενα θύματά τους. Εξάλλου στο κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνονταν τα ρατσιστικά κίνητρα. Μάθαμε όμως ότι «είχαν φραστικό επεισόδιο, επειδή τους έκλεινε τον δρόμο με το ποδήλατο». Μήπως ήταν ένας φόνος με οδικά κίνητρα;

  Ο άγνωστος νεκρός της οδού Αναξαγόρα

  Δύο μήνες μετά τις εκλογές του 2012 και μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη του «Ξένιου Διός». Στις 12/8 το αστυνομικό δελτίο μάς ενημερώνει ότι τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα τραυματίζεται θανάσιμα 19χρονος Ιρακινός από ομάδα πέντε μαυροντυμένων κρανοφόρων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και πριν λίγο είχαν επιτεθεί σε έναν Μαροκινό και έναν Ρουμάνο φωνάζοντας «Εξω από την Ελλάδα».

  Τα ΜΜΕ μιλάνε για ρατσιστική δολοφονία, καθώς τις ίδιες ημέρες πληθαίνουν οι επιθέσεις σε μετανάστες και σε χώρους λατρείας μέσα στο Ραμαζάνι. Ο Ν. Δένδιας κάνει δηλώσεις και υπόσχεται ότι «η Δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη». Ενα μήνα αργότερα μαθαίνουμε ότι «ο δράστης φέρεται να ήταν αλλοδαπός και εναντίον του συλλέγονται στοιχεία» και ότι το μαχαίρωμα του Μαροκινού -και όχι Ιρακινού- μετανάστη δεν έχει σχέση με το μηχανοκίνητο τάγμα που πραγματοποίησε πογκρόμ την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο. Μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων μιλάνε για κουκούλωμα της υπόθεσης, καθώς οι μάρτυρες φοβούνταν να μιλήσουν. Το όνομα του νεκρού δεν το μάθαμε ποτέ.

  Τα αντίποινα για τη δολοφονία του Καντάρη

  Νεκρός πέφτει στις 21 Μαΐου «21χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές», μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στη διασταύρωση Στρατηγού Καλλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κάτω Πατήσια. Αγνωστοι τον καταδιώκουν με δίκυκλο και τον μαχαιρώνουν θανάσιμα.

  Τις ίδιες ημέρες πραγματοποιείται όργιο ρατσιστικών επιθέσεων, στο πλαίσιο αντεκδίκησης για τον φόνο του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στις 10 Μαΐου από αλλοδαπούς. Την ημέρα της δολοφονίας του άγνωστου Μπανγκλαντεσιανού, δύο Αφγανοί ύποπτοι για τον φόνο έχουν ήδη συλληφθεί και έχουν ομολογήσει την πράξη τους.

  Αιγύπτιος νεκρός από τον εργοδότη του

  Ούτε μονόστηλο στα ΜΜΕ δεν έγινε το Πάσχα του 2012 ο θάνατος του 31χρονου Μοχαμάντ Σαλάμ, Αιγύπτιου εργάτη σε σιδεράδικο στα Γλυκά Νερά, μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον εργοδότη του.

  Ο ίδιος βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε άθλια κατάσταση στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ δίπλα στη μάντρα όπου εργαζόταν και πέθανε μετά από 17 ημέρες σε εγκεφαλικό κώμα. Ο Αιγύπτιος εργάτης είχε εξομολογηθεί σε συγγενείς του ότι ο εργοδότης του τον κακοποιούσε και του χρωστούσε δεδουλευμένα πολλών μηνών.

  Το περιστατικό έφερε στην επιφάνεια ένα χρόνο αργότερα το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας με τη βοήθεια της αιγυπτιακής κοινότητας που επέμενε να μην κουκουλωθεί η υπόθεση.

  Μάλιστα στην αρχή η αστυνομία υποστήριζε ότι ήταν θύμα συμπλοκής στην Ομόνοια και μετά από πολλές πιέσεις δέχτηκε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.

  Από τις ελάχιστες εφημερίδες που δημοσιοποίησαν την είδηση, η «Εφ.Συν.» και η «Αυγή».

 2. Ο/Η λαϊκιστής λέει:

  Γιατί τόσος θόρυβος για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών και όχι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις υπερφορτωμένες φυλακές; Στην Ελλάδα της χρεωκοπίας, το πρόβλημα είναι τα αιρκοντίσιον στα κοντέΪνερ της Αμυγδαλέζας; Οι φυλακές της Κέρκυρας ή της Πάτρας έχουν αιρκοντίσιον στα κελιά; Το φαί στις φυλακές και στα άθλια στρατόπεδα των νησιών είναι καλύτερο; Στα στιβαγμένα κελιά υπάρχει νερό πάντοτε το καλοκαίρι; ζεστό νερό τον χειμώνα;

  Όσο υπάρχουν σχολεία χωρίς θέρμανση και νοσοκομεία χωρίς γάζες, φοβάμαι ότι τα κέντρα κράτησης μεταναστών θα βρίσκονται χαμηλά στις προτεραιότητες…Ακόμα και τυχόν λεφτά από την ΕΕ για τους πρόσφυγες θα καταλήξουν στο τρύπιο πιθάρι του προϋπολογισμού.

  Και στο κάτω κάτω οι μετανάστες μπορούν να βγούν από τα στρατόπεδα, να φύγουν και να γυρίσουν στις πατρίδες τους, αφού δεν μπορεί να είναι όλοι από το Αφγανίστάν ή τη Συρία όπως ισχυρίζονται αφού σκίσουν τα χαρτιά τους. Οι γονείς του «ξανθού άγγελου» που αποδείχτηκε ότι δεν έκαναν και τίποτε κακό, μπορούν να βγούν από τη φυλακή;

  Εννοείται ότι για τα υπόλοιπα, δηλαδή την ανθρώπινη και αξιοπρεπή συμπεριφορά που δικαιούται ο καθένας, δεν τίθεται θέμα! Στις ήδη δύσκολες συνθήκες, είναι απάνθρωπο να προτίθενται κι άλλες. Σε αυτά που κοστίζουν τα χαλάμε…
  Όλοι οι καλοί χωράνε, αλλά είπαμε: χρεωκοπήσαμε!

 3. Ο/Η Περίανδρος ο Κορίνθιος λέει:

  Δολοφονική επίθεση εναντίον 23χρονου μετανάστη στην Κόρινθο

  Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, μία ημέρα μετά τις εκλογές που επιβεβαίωσαν την ύπαρξη φασιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία, έγινε και στην Κόρινθο ακόμα μία από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών που γίνονται τελευταία σε όλη τη χώρα. Στις 9:30 το βράδυ, καθώς ένας 23χρονος από το Πακιστάν επέστρεφε μόνος του από τη δουλειά του με το ποδήλατο (στο δρόμο από Λουτράκι προς Κόρινθο – περιοχή Ποσειδωνία) τον σταματούν δύο Έλληνες με μηχανή και τον ρωτούν αν είναι Πακιστανός. Μετά από λίγο επιστρέφουν με άλλες δύο μηχανές (σύνολο τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού με έξι επιβαίνοντες) ΧΩΡΙΣ πινακίδες, τον χτυπούν με ένα ξύλινο παλούκι στο κεφάλι και φεύγουν. Το θύμα νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ και ευτυχώς φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο είναι προφανές ότι πρόκειται περί στυγνών δολοφόνων, καθώς όταν χτυπάς –και μάλιστα απρόκλητα- κάποιον στο κεφάλι δεν μπορείς να ξέρεις αν θα ξανασηκωθεί.

  Μετά από επίσκεψή μας στην αστυνομία για να ενημερωθούμε για τις ενέργειες της προανάκρισης, καθώς έχει γίνει μήνυση κατά αγνώστου, με έκπληξή μας ακούσαμε αστυνομικούς να αντιδρούν όταν είπαμε ότι πρόκειται προφανώς περί ρατσιστικής επίθεσης, αμφισβητώντας τη ρατσιστική διάσταση του χτυπήματος – ενδεικτικό, φοβόμαστε, του με πόση σοβαρότητα προσεγγίζεται το ζήτημα και του πόσες πιθανότητες έχει να εξιχνιαστεί. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά υποψιαζόμαστε ότι η υπόθεση θα έχει την τύχη των δεκάδων παρόμοιων υποθέσεων σε όλη τη χώρα που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Σαν να μην έφτανε αυτό, περίπου δέκα συμπατριώτες του 23χρονου συνελήφθησαν την ώρα που πήγαιναν στο νοσοκομείο να τον επισκεφτούν και μέχρι αυτή την ώρα κρατούνται, καθώς δεν είχαν χαρτιά. Θυμίζουμε επίσης ότι πριν από μία βδομάδα, στα πλαίσια «προεκλογικής παρέμβασης» της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, χτυπήθηκαν απρόκλητα μετανάστες από το Αφγανιστάν στο λιμάνι της πόλης, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών (κάποιοι λένε ότι μπροστά ήταν και αστυνομικοί) και πέντε Αφγανοί πετάχτηκαν στη θάλασσα.

  Φτάνει πια! Τα τάγματα εφόδου της φασιστικής Χρυσής Αυγής αλωνίζουν ανενόχλητα. Η αστυνομία δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να δώσει τέλος στα καθημερινά πλέον περιστατικά βίας ενάντια σε ανθρώπους με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους. Είναι σαφές ότι, όπως έγινε και με τις ορδές του Χίτλερ, η μειονότητα των μεταναστών είναι μόνο η αρχή – αν αφήσουμε τις ναζιστικές συμμορίες να δρουν ανενόχλητες, σύντομα θα χτυπούν όχι μόνο μετανάστες αλλά και όποιον άλλο δε δέχεται τις εντολές τους.

  Η Κορινθιακή κοινωνία έχει χρέος να απομονώσει και να καταδικάσει τις συμμορίτικες λογικές που οδηγούν νομοτελειακά στην αυτοδικία και σε εμφυλιακό κλίμα. Ήδη η μικρή αλλά αισθητή μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στο Νομό δείχνει ότι οι Κορίνθιοι έχουν αρχίσει να τους παίρνουν χαμπάρι. Κανένας μπράβος πάνω από το κεφάλι μας, καμία νομιμοποίηση στις δολοφονικές επιθέσεις σε συνανθρώπους μας!

  Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

 4. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Κρήτη: Δεν παρήλασαν τα αγόρια του σχολείου, επειδή η σημαιοφόρος ήταν Αλβανίδα

  Ομαλά , χωρίς κανένα έκτροπο πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Χερσόνησο, παρά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή το γεγονός ότι η Σημαιοφόρος του Λυκείου είναι Αλβανικής καταγωγής.

  Η μόνη «διαφορά» στην εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν το γεγονός ότι από το μαθητικό δυναμικό του Λυκείου παρήλασαν μόνο τα κορίτσια.

  Όλα ξεκίνησαν – σύμφωνα με το candianews.gr – όταν μερίδα γονέων και μαθητών αντέδρασε στο ενδεχόμενο, σημαιοφόρος του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να είναι μια μαθήτρια με καταγωγή από την Αλβανία η οποία όμως είναι η καλύτερη μαθήτρια του σχολείου.

  Η προοπτική αυτή ανέβασε στα… κάγκελα κάποιους γονείς, αλλά και συμμαθητές της κοπέλας, καθώς θεώρησαν ανεπίτρεπτο να κρατά την ελληνική σημαία η νεαρή η οποία δεν έχει ελληνική καταγωγή. Μετά από παρέμβαση των θεσμικών φορέων η κατάσταση εξομαλύνθηκε, αλλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, τα αγόρια του σχολείου έλαμψαν δια της απουσίας τους

 5. Ο/Η kseeath λέει:

  Ότι περισσεύει πρέπει να εξοντωθεί [Νο 2]
  http://wp.me/pryYN-1pN

 6. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://www.kar.org.gr/?p=993

  5χρονο μεταναστόπουλο κρατήθηκε για ώρες μαζί με τη μητέρα του στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα
  August 4th, 2012 | Author: Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

  Δεκαεπτά ολόκληρες ώρες απόλυτης φρίκης και εξευτελισμού βίωσε μία γυναίκα, μάνα ενός ανήλικου παιδιού, μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

  Πρωταγωνιστές μία αρμάδα αστυνομικών, οι οποίοι δεν δίστασαν να εξυβρίσουν, να εξευτελίσουν και να απειλήσουν την άτυχη γυναίκα που βρέθηκε στο διάβα τους.

  Αποκορύφωμα της επαίσχυντης συμπεριφοράς τους αποτελεί το γεγονός ότι όλα όσα έγιναν, έλαβαν χώρα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της, το οποίο αν και πέντε ετών εξαναγκάστηκε να ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.

  Το τμήμα της ντροπής

  Οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος φέρονται να έχουν ιδιαίτερη «αδυναμία» στους αλλοδαπούς, τους οποίους δεν χάνουν ευκαιρία να εξευτελίζουν και να ταπεινώνουν.

  Η εφαρμογή του νόμου κατά το δοκούν και οι «μεσαιωνικές», παράνομες και καθόλα απάνθρωπες μέθοδοι έχουν μετατρέψει το εν λόγω τμήμα σε μία επίγεια κόλαση.

  Η πλειοψηφία των εν λόγω περιπτώσεων μένει στο σκοτάδι των κρατητηρίων και των διαδρόμων του Α.Τ. καθώς οι τρομοκρατημένοι αλλοδαποί δεν τολμούν να κοινοποιήσουν τον εφιάλτη που έζησαν, φοβούμενοι τα αντίποινα μιας αστυνομίας που συχνά υιοθετεί πρακτικές που θυμίζουν παλαιότερες εποχές.

  Για κακή τύχη των συγκεκριμένων αστυνομικών όμως, κάποιοι βρίσκουν τη δύναμη και το κουράγιο να μιλήσουν. Να υποστούν την τρομοκρατία της ιδέας ενδεχόμενων αντίποινων προκειμένου η δική τους ιστορία να αποτελέσει ένα… ακρογωνιαίο λιθαράκι στην προσπάθεια της πάταξης του ρατσισμού και της αυθαιρεσίας στους αστυνομικούς κόλπους.

  Το χρονικό της «ομηρίας» ενός πεντάχρονου

  Μία τέτοια περίπτωση είναι η 31χρονη Ρουμάνα Α.Σ. που ζει στην Ελλάδα από το 2002, η οποία προσήχθη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα λόγω αντιδικίας με τους ιδιοκτήτες της οικίας και του καταστήματος που νοικιάζει, στις 23 Ιουλίου και ώρα 14:15, μαζί με το 5χρονο αγοράκι της, το οποίο έχει αποκτήσει με τον 33χρονο ημεδαπό Α.Τ.

  Ως εδώ τίποτα το μεμπτό. Ο εφιάλτης της κοπέλας όμως ξεκίνησε με την άφιξή της στο τμήμα, όπου όπως καταγγέλλει, όταν διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος της μια υπόθεση (δεν είχε βιβλιάριο υγείας όταν δούλευε σε καφετέρια το 2005), κρατήθηκε όλη νύχτα μαζί με το 5χρονο παιδί της, το οποίο αναγκάστηκε να παρακολουθήσει βωμολοχίες αλλά και βιαιοπραγίες κατά τις μητέρας του -από τις οποίες της προκλήθηκε αιμάτωμα στο στήθος από όπου προσφάτως της είχε αφαιρεθεί όγκος- καθώς και βασανιστήρια αλλοδαπών με κάθε λογής μέσο: προσβολές θρησκευτικού περιεχομένου, χτυπήματα, τεχνητοί πνιγμοί με σακούλες εναντίον εκείνων που στον τρομοκρατημένο 5χρονο οι αστυνομικοί σύστησαν ως «μαύρες μαϊμούδες».

  Μάταια εκλιπαρούσε η κοπέλα να της επιτρέψουν να πάει κάποιος να πάρει το παιδί της από το τμήμα, με την απάντηση του Αξιωματικού Υπηρεσίας να είναι κάθε φορά η ίδια: «Να πεις στον άνδρα σου να έρθει να το πάρει αυτός…». Ο κ. Γ**** είχε σχέδιο: για τον πατέρα του παιδιού εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ποινικές υποθέσεις, οπότε θα εκβίαζε την κοπέλα να αναγκάσει τον 33χρονο να εμφανιστεί στο τμήμα, όπου κρατούταν ως «ενέχυρο» το 5χρονο αγοράκι του, στο οποίο ο αστυνομικός έλεγε: «Αν δε σ’ αρέσει εδώ, να πεις στη μάνα σου να σε πάει στη Ρουμανία και να σε κάνει Ρουμάνο».

  Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια… Όταν τόλμησε να ζητήσει να μηνύσει τον συγκεκριμένο αστυνομικό, η απάντηση που πήρε ήταν «δε μπορείς να μηνύσεις αστυνομικό». Κάποιοι προφανώς έχουν το… ακαταλόγιστο.

  Ως υπεύθυνο και «πρωτοπαλίκαρο» των συγκεκριμένων πρακτικών η Α.Σ. καταδεικνύει τον Αξιωματικό Υπηρεσίας της 23ης Ιουλίου, Α.Γ. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπέβαλε την γυναίκα και το παιδί της στα προαναφερθέντα μαρτύρια από τις 14:45 ως τις 19:00, οπότε και παρενέβη ο Διοικητής, ο οποίος κάλεσε την 31χρονη και το παιδί της στο γραφείο του όπου έμελλε να περάσουν τη νύχτα, και πρόσφερε στο παιδί φαγητό, χυμό και έναν υπολογιστή στον οποίο του έβαλε να δει κινούμενα σχέδια προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αντιλαμβανόμενος προφανώς το έγκλημα του αξιωματικού του.
  Τότε το τροπάριο άλλαξε με τον Διοικητή να τονίζει στην Α.Σ. ότι δεν θέλει τον πατέρα του παιδιού στο τμήμα και να την καλεί να ξεχάσει όσα της είπε ο αξιωματικός του. Το μαρτύριο του μικρού τελείωσε στις 7:00 το πρωί της επομένης (24ης Ιουλίου), όταν το παρέλαβε από το τμήμα η γιαγιά του, από την πλευρά του πατέρα του.

  Για την 31χρονη όμως συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, καθώς το σπίτι της έχει κλειδωθεί και της απαγορεύεται να εισέλθει προκειμένου να πάρει τα προσωπικά της είδη, καθώς και αυτά του 5χρονου. Τι και αν έχει προσκομίσει στην αστυνομία εισαγγελική απόφαση που υποδεικνύει να συνοδέψουν την κοπέλα στο σπίτι της, προκειμένου να πάρει τα πράγματα που της ανήκουν; Η απάντηση συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι η ίδια: «Να φέρεις τον άντρα σου να τακτοποιήσει τις υποθέσεις σου».

  Η Α.Σ. συνεχίζει να μην έχει πρόσβαση στο σπίτι της μέχρι και σήμερα. Όντας μάλιστα σε απόγνωση με την αυθαιρεσία των αστυνομικών αρχών, απευθύνθηκε στην πρεσβεία της Ρουμανίας η οποία και κατέγραψε αναλυτικά το περιστατικό και της όρισε δικηγόρο. Επίσης επισκέφθηκε ιατροδικαστή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί με το 5χρονο παιδί της και παιδοψυχολόγο.

 7. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  http://www.avgi.gr/article/1200941/to-paidiko-prosopo-tou-apokleismou

  Θυμίζουμε το 14χρονο Αφγανόπουλο, που το βρήκαν ακροδεξιοί να περιφέρεται μόνο στους δρόμους της Αθήνας, του χάραξαν το πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι και κατάφερε να βρει βοήθεια στους Γιατρούς του Κόσμου, που στη συνέχεια «κυνήγησαν» την επανένωσή του με την οικογένειά του.

 8. Ο/Η Κρυπτεία Μπαλτάκου, πονεμένη μητέρα λέει:

  Ρουσφέτι στο Μαξίμου: Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιο του

  25.10.2013 12:51

  Η εφημερίδα Παραπολιτικά παρουσιάζουν σήμερα μια σκανδαλώδη παρέμβαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιού του Δημήτρη-Γιώργου.

  Διορισμός στο Λιμενικό
  Πρόκειται για υπόθεση που αφορά την τοποθέτηση του υιού Μπαλτάκου στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι παρακάμφθηκαν στη σειρά κατάταξης από τον υιό Μπαλτάκο, προκεμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους.

  Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011

  Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, γιός του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Τάκη Μπαλτάκου (παλαιότερα νομικού συμβούλου των ΕΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός) και βαφτιστικός του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού.
  Ο 24χρονος τότε υιός έχοντας σπουδάσει στο Πολιτικό της Νομικής και με μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ, δεν κατάφερε να περάσει τη βάση σε ένα από τα υπό εξέταση μαθήματα, συγκεκριμένα στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται.

  Υπερπηδά όλα τα εμπόδια
  Ο νεαρός Μπαλτάκος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ (απόφαση 982/11-10-2011) αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ωστόσο ο υιός Μπαλτάκος καταφεύγει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ. Δικηγόρος είναι η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης.
  Το Δικαστήριο καλεί λοιπόν την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δίνει εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση.
  Ετσι ο υιός Μπαλτάκος κατάφερε να υπερπηδήσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο.

  Εκανε παρέμβαση βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
  Για το θέμα παρενέβη τότε ο τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος ζήτησε να ριχθεί φως στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Το αποτέλεσμα ήταν να προβλεφθεί ειδική διάταξη με την οποία προσελήφθησαν και οι 15 επιλαχόντες, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.
  .

  Πηγή: Ρουσφέτι στο Μαξίμου: Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιο του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127744#ixzz2j7mTTOul

 9. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  16 Σεπτεμβρίου 2013

  Νέα έρευνα για τα 500 εξαφανισμένα παιδιά των φαναριών

  Πρόκειται για την υπόθεση 502 παιδιών, τα οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν μεταφερθεί στο ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» την περίοδο 1998 έως 2002, με σκοπό να εντοπιστούν οι οικογένειές τους. Στην πλειονότητά τους ήταν παιδιά Ρομά, προερχόμενα κυρίως από την Αλβανία, που είχαν βρεθεί να «εργάζονται» σε φανάρια.

  Με το θέμα των «χαμένων παιδιών» ασχολήθηκε πριν ενάμιση χρόνο η Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων του ΟΗΕ, όμως η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη, καθώς καμία αρμόδια κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να απαντήσει για την τύχη τους.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=386393

 10. Ο/Η 10 μικροί νέγροι λέει:

  ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/ointe-Noire-kongo-Brazzaville.html#ixzz2j8IbWXmI

  Η παρακάτω επιστολή, μας στάλθηκε με email από την Ορθόδοξη Νεολαία του Pointe Noire Κονγκό Brazzaville. Την δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη για το αληθές των πληροφοριών που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή.

  Pointe Noire, 28 Αυγούστου 2013

  Προς τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας
  κ. κ. Θεόδωρο Β΄

  2. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η αστυνομία του Pointe Noire συνέλαβε τον Επίσκοπο Brazzaville κ. Παντελεήμονα μέσα σε αυτοκίνητο με έναν Κονγκολέζο. Η σύλληψη βεβαίως δεν συνέβη γιατί ήταν απλά στο αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ζευγάρι και κάτι άλλο συνέβαινε. Η αστυνομία μας ενημέρωσε για το περιστατικό αυτό και ήδη όλα τα κανάλια της τηλεόρασης έχουν πάρει από την αστυνομία αυτή την είδηση και κάποιοι δημοσιογράφοι μας έχουν ενημερώσει. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στη Μακαριότητά σας και σας ζητάμε να τον αποσύρετε από το Κονγκό, γιατί για μας αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη για Επίσκοπο.

 11. Ο/Η Κορίτσια του εξομολογητηρίου λέει:

  Διαψεύδει τις κατηγορίες περί παρενόχλησης ανηλίκων ο Αρχιμανδρίτης από την Αλεξανδρούπολη

  http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=188384&artTitle=diapsevdei_tis_katigories_peri_parenochlisis_anilikon_o_archimandritis_apo_tin_alexandroupoli_

 12. Ο/Η Kubi λέει:

  Για μια ακόμα φορά θα σας επιστήσω την προσοχή στην επιλογή τίτλων των άρθρων σας.
  Ο τίτλος “Το κράτος της Ν.Δ. ασκεί βία κατά παιδιών”
  δεν ανταποκρίνεται στην ουσία του άρθρου σας και δημιουργεί εντυπώσεις που δεν επιβεβαιώνονται από την ανάγνωση του άρθρου.
  Δεν ισχυρίζομαι ούτε για μια στιγμή ότι οι συνθήκες κράτησης των αλλοδαπών στην Ελλάδα είναι ικανοποιητικές , είναι όντως ντροπή για μια πολιτισμένη κοινωνία να φέρεται σε πρόσφυγες χειρότερα από ότι φέρεται σε ζώα. Από εκεί όμως μέχρι τον τίτλο του άρθρου σας υπάρχει τεράστια απόσταση.
  Συγκεκριμένα , τα γεγονότα που αναφέρετε με εξαίρεση το τέταρτο δεν αφορούν καν περίοδο που κυβερνούσε το συγκεκριμένο κόμμα!
  Το πρώτο έχει δημοσιευθεί το 2011.
  Το δεύτερο έχει δημοσιευθεί στα μέσα του 2012 για γεγονότα παλαιότερα της ημερομηνίας αυτής.
  Το τρίτο έχει δημοσιευθεί μεν το 2013 αλλά αναδημοσιεύει καταγγελίες πολύ παλαιότερες , η πιο πρόσφατη καταγγελία φέρει ημερομηνία Οκτώβριος του 2012 και έχει γίνει στην Ιταλία , δεν γνωρίζουμε δηλαδή αν τα γεγονότα έγιναν τον Σεπτέμβριο του έτους αυτού ή ακόμα παλαιότερα. Ακόμα όμως και τον Σεπτέμβριο να έγιναν δεν νομίζω να νομίζετε ότι αν εσείς γινόσασταν πρωθυπουργός της Ελλάδας τον άλλο μήνα οι μετανάστες θα ζούσαν στην Ελλάδα ζωή χαρισάμενη!
  Το τέταρτο αφορά όντως περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ.
  Το πέμπτο έχει δημοσιευθεί το 2013 αλλά μιλάει για μια υπόθεση που ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕ στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2013 , δεν ΕΓΙΝΕ το 2013! Έγινε το 2011.

  Ή δεν ξέρετε πότε έγινε κυβέρνηση η Ν.Δ. η απλά δεν σας ενδιαφέρει και της ρίχνετε στο κεφάλι ότι κατέβει στο δικό σας κεφάλι.

  Τέλος πάντων , δεν ισχυρίζομαι καν ότι η Ν.Δ. έχει καλυτερεύσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην χώρα μας , χωρίς να έχω στοιχεία έχω την εντύπωση πως δεν το έχει κάνει. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι δυστυχώς το καταραμένο Google έκανε πολλούς σαν εσάς να την δουν Ηρακλής Πουαρό και με μια αναζήτηση της πλάκας να γράφουν άρθρα με τίτλους αντάξιους της Εσπρέσο.
  Αν θέλετε να κατηγορήσετε την Ν.Δ. για όλα τα στραβά του Ελληνικού κράτους έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε , ΑΛΛΑ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ! Τόσο δύσκολο είναι?

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το πρώτο χρονικά περιστατικό ξεκινάει την ημέρα ορκομωσίας της κυβέρνησης Παπαδήμου στην οποία μετείχε η ΝΔ.
  Σήμερα υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι ο κ.Δένδιας.
  Η ΝΔ δεν καταδίκασε φραστικά μέχρι τη δολφονία του Παύλου Φύσσα, ποτέ της τη βία των οργάνων του Κράτους κατά των μεταναστών.
  Αν ξέρετε έστω και μια περίπτωση καταδίκης τους να μας την επισημάνετε.
  Τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ αποδοκίμαζε ακόμη και με δήλωση του πρωθυπουργού ΓΑΠ τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη μετανάστης στο αστυνομικό τμήμα, όπως είχαν καταγγελθεί, που οδήγησαν στο θάνατό του, για να δεχτεί τις επικρίσεις του κ.Παυλόπουλου της ΝΔ, που βασίστηκε στο αθωωτικό ιατροδικαστικό πόρισμα:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=102214

  Επαναλαμβάνω.
  Αν ξέρετε μια περίπτωση φραστικής καταδίκης των οργάνων του κράτους από τη ΝΔ, πριν τη δολοφονία Φύσσα, να μας την επισημάνετε.
  Αν θεωρείτε πως σήμερα το κράτος άλλαξε συμπεριφορά, να μας το πείτε.

  • Ο/Η Πατρινός antifa λέει:

   Ποιός περιφερειάρχης ποιανού κόμματος κάλεσε τον υπόκοσμο να κάτσει δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
   Ποιανού κόμματος πολιτικοί θέλανε συνεργασία με τα Χρυσάβγουλα;
   http://www.periodista.gr/xfiles/item/6490.htm
   http://www.naftemporiki.gr/story/670580
   http://news247.gr/eidiseis/politiki/o_pswmiadhs_kai_to_adelfo_komma_ths_xryshs_ayghs.1810323.html

   Mα κι αυτοί οι Πακιστανοί κοιμόσαντε σαν τους Χρυσαβγουλίτες;
   Δεν προκάνανε να βάλουν δικό τους ιατροδικαστή;

   http://www.skai.gr/news/greece/article/242985/neoi-dialogoi-kolafos-meta-ti-dolofonia-fussa-sto-deltio-tou-skai/#ixzz2j9LYM1Zy

   Νέοι διάλογοι-κόλαφος μετά τη δολοφονία Φύσσα στο δελτίο του ΣΚΑΪ

   Στον πρώτο διάλογο, η σύζυγος του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν «καταθέσεις» αστυνομικών πως ο Ρουπακιάς «όντως έχει φάει ξύλο», δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση ώστε να «είχαμε βάλει δικό μας ιατροδικαστή».

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Aμφιβάλλετε Λασκαράτε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τιμωρήσει τους υπαλλήλους που επλέκονται σε αυτά τα περιστατικά βίας;

  • Ο/Η Kubi λέει:

   Στην ουσία και εσείς παραδέχεστε ότι δεν πρόκειται για κάτι που αφορά την Ν.Δ. Η συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες αφορά την κοινωνία μας ολόκληρη και όχι ένα και δυο κόμματα.
   Αυτός είναι ο λόγος που είμαι αντίθετος σε τέτοιους παραπλανητικούς τίτλους, στην ουσία ρίχνουν τις ευθύνες όχι εκεί που πρέπει (σε όλη την κοινωνία) αλλά σε κάποιους αποδιοπομπαίους τράγους που στις μέρες μας είναι τα κόμματα εξουσίας.
   Είμαι σίγουρος ότι όποιο κόμμα και να γινόταν κυβέρνηση οι συμπεριφορές πάνω κάτω ίδιες θα ήταν , αυτό είναι το πολιτιστικό επίπεδο του λαού μας και αυτό είναι πάνω από νόμους , διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις. Τώρα αν εσείς θέλετε να πιστεύετε ότι για όλα φταίνε δυο κόμματα και πεντακόσιοι διατελέσαντες βουλευτές και ότι εμείς σαν λαός είμαστε ο …. αφρός από τα σκατά , δικαίωμα σας.

   Χωρίς να το ψάξω είμαι σίγουρος ότι όλα τα κόμματα έχουν καταδικάσει τα πάντα! Μα τα πάντα μιλάμε!
   Μου ζητάτε να επισημάνω κάτι που δεν έχει νόημα δηλαδή, όλοι έχουν καταδικάσει γενικά και αόριστα τα πάντα προκαταβολικά αγαπητέ.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Θα σας πω με ειλικρίνεια τη γνώμη μου.
    Ασφαλώς το μέγιστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει ευθύνες για τη βαρβαρότητα του Κράτους κατά των μεταναστών, είτε με την ηθική του στήριξη ή με την επιδεικτική αδιαφορία του.
    Σίγουρα και το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες.
    Υπήρχαν όμως και υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση ανθρώπους ελεγχόμενους για τη στάση τους, όπως ο Λοβέρδος), φωνές και ενέργειες υπέρ των μεταναστών, όπως ο Νόμος περί ιθαγένειας.
    Αντίθετα η ΝΔ, απευθυνόμενη σε ένα πολύ συντηρητικό λαϊκό κοινό, έχει ολοκληρωτικά αντίθετη στάση.

    Όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε καταγγελία της ΝΔ κατά κρατικών οργάνων για βαναυση συμπεριφορά σε βάρος μεταναστών.

   • Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.efsyn.gr/?p=141004

    31/10/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος «πριμοδοτεί» την Εκκλησία
    Μετακομίζει στο ανοίκιαστο επί έξι χρόνια οκταώροφο κτίριο της Μητροπόλεως, που στέγαζε μέχρι το 2007 το υπουργείο Παιδείας. Το ετήσιο μίσθωμα αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στο 1 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πέσουν οι υπογραφές.

    http://www.efsyn.gr/?p=141004

 14. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=439192

  Καταδίκη της Ελλάδας για ανατριχιαστικά βασανιστήρια

  Δικαίωση μεταναστών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2012

  Ανατριχιαστικές σκηνές βίας, ακόμη πιό σκληρές από εκείνες με πρωταγωνιστές αμερικανούς στρατιώτες που βεβηλώνουν πτώματα νεκρών Αφγανών, ουρώντας πάνω τους – οι οποίες έκαναν πρόσφατα τον γύρο του κόσμου – έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, όπως προκύπτει, τουλάχιστον, από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αποτελούν κόλαφο για τη χώρα μας.

  Οι αποφάσεις αυτές που εξεδόθησαν στις 16 Ιανουαρίου 2012 αποτελούν, σύμφωνα με την Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που τις φέρνει στο φως, «την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά την υποδοχή και την στάση των διοικητικών και δικαστικών ελληνικών αρχών απέναντι στους αλλοδαπούς. Φέρνουν στην επικαιρότητα ζητήματα τα οποία συζητιούνται για λίγο και ύστερα χάνονται στην λογική της παράπλευρης απώλειας».

  Η πρώτη υπόθεση, η «υπόθεση Zontul», όπως ονομάζεται, αφορά ένα περιστατικό που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη: τον βιασμό του προσφεύγοντα – κρατούμενου μετανάστη χωρίς χαρτιά – με γκλόμπ από άνδρα του Λιμενικού Σώματος παρουσία συναδέλφων του στα Χανιά το 2004. Οι λιμενικοί στη συνέχεια χτύπησαν τους μετανάστες συγκρατουμένους του, τους κατέβρεξαν με νερό και τους περιέλουσαν με χημικές ουσίες.

  Η Ελλάδα για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (απαγόρευση βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης).

  Το χειρότερο για τις ελληνικές Αρχές είναι πως το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν διεξήχθη επαρκής και αποτελεσματική έρευνα για τον καταλογισμό των ευθυνών στους θύτες και ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον λιμενικό δεν ήταν ανάλογη με την πράξη βασανισμού!

  Η δεύτερη υπόθεση, η «υπόθεση Takush», αφορά την απέλαση νόμιμα διαμένοντος μετανάστη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αλλά αθωωθεί από το αυτόφωρο ποινικό δικαστήριο. Παρά ταυτά, η διοικητική απέλαση προχώρησε άμεσα χωρίς να δοθεί στον απελαθέντα η δυνατότητα αποτελεσματικής προσφυγής κατά της απόφασης απέλασης. Η απέλαση εκτελέστηκε χωρίς αιτιολόγηση, αόριστα, για «λόγους δημόσιας τάξης».

  Ετσι για πρώτη φορά η Ελλάδα καταδικάστηκε και για παραβίαση του Εβδομου Πρωτοκόλλου (άρθρο 1) της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που αφορά την προστασία των νόμιμα διαμενόντων μεταναστών από αυθαίρετη και αναιτιολόγητη απέλαση.

  Μετά από αυτά «στον βαθμό που η χώρα μας εξακολουθεί να θέλει να είναι κράτος δικαίου», τονίζει Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, «οφείλει να κινητοποιηθεί άμεσα και να αποτρέψει τη διολίσθηση της προστασίας των δικαιωμάτων σε επίπεδα χαμηλότερα από κάθε έννοια ελάχιστης αξιοπρέπειας. Διαφορετικά, θα εξακολουθεί να αυξάνει τις καταδίκες της από το σημαντικότερο δικαστήριο στον χώρο των δικαιωμάτων, υπενθυμίζοντας διεθνώς τις ανεπάρκειές της».

 15. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Αχάριστοι.
  Τόσωσε το ξανθό κοριτσάκι της λευκής φυλής που είχαν αρπάξει οι γύφτοι ο Σαμαράς.
  Το απέλασε

  http://www.antenna.gr/news/Politics/article/320208/samaras-stoxos-to-eytyxes-mellon-tis-marias

  Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2013 22:53
  Σαμαράς: Στόχος το ευτυχές μέλλον της Μαρίας

  Εξήρε το έργο της ελληνικής αστυνομίας ο πρωθυπουργός, σχετικά με την υπόθεση της Μικρής Μαρίας.

 16. Ο/Η eklag λέει:

  Όπα!
  καινούργιο avatar ο κος Kubi.
  Είχαμε την γνώμη ότι δεν ασχολούνται όλοι οι Εβραίοι μ’αυτά.
  Μάλλον κάναμε λάθος…

  • Ο/Η Σκεπτική φράξια λέει:

   Eμ βέβαια.
   Οποιος/α τριγυρίζει στου Πυροβόλητου
   περισσότερο απ΄ όσο πρέπει,
   το καίει το (ήδη μισοκαμμένο) ρημάδι στο τέλος.
   Εντελώς.

   Πώς έμαθα ότι ο Kubi είναι Εβραίος;
   Ε καλά τώρα. Το γράφει ο Σόρος και η Μοσάντ

 17. Ο/Η eklag λέει:

  Κάποιοι Τον Παίρνουν πρωί πρωί.
  Περί ορέξεως…

  • Ο/Η Ραββί Τζακόμπ λέει:

   Ο θεο-Πυροβολημένος χάθηκε.
   Μήπως τον χώσαν στο τρελλάδικο οι Εβραιμασώνοι και ο πάπας;

 18. Ο/Η eklag λέει:

  99,99% Σου λείπει ο Θεοπρόβλητος και νιονιό 100%.

 19. Ο/Η Monte Shelton λέει:

  Τα “ημερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

 20. Ο/Η Red λέει:

  Πέθανε ο Αφγανός πρόσφυγας Νεζάμ Χακιμί, που κρατούνταν επί 4 μήνες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου

  Σύμφωνα με την Αφγανική Κοινότητα, ο Αφγανός πρόσφυγας Νεζάμ Χακιμί που κρατούνταν επί 4 μήνες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου πέθανε την Δευτέρα 4/11/2013.

  Η πραγματική αιτία θανάτου του Νεζάμ Χακιμί είναι το γεγονός για 4 μήνες δεν είχε στοιχειώδη θεραπεία για τον καρκίνο που είχε για τον οποίο η θεραπεία ήταν αναγκαία για να σωθεί η ίδια του η ζωή.

  Οι αστυνομικές αρχές και οι εργαζόμενοι στο κολαστήριο της Κορίνθου όπως πάντα δεν έκαναν τίποτα. Ο θάνατος του Νεζάμ Χακιμί είναι ένα αλλο ρατσιστικό έγκλημα εκ προμελέτης. Όλοι θυμόμαστε τον Μοχαμάντ Χασάν που κρατούνταν επί 11 μήνες στα στρατόπεδα του Δένδια και πέθανε 27 Ιουλίου.
  – See more at: http://left.gr/news/pethane-o-afganos-prosfygas-nezam-hakimi-poy-kratoyntan-epi-4-mines-sto-stratopedo-sygkentrosis#sthash.fCiNI2jo.dpuf

 21. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231290071

  Επιμένουν στις καταγγελίες
  Ήθελαν να μας βυθίσουν, λένε οι επιζώντες από το Φαρμακονήσι

  Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, οι άνδρες του Λιμενικού που πλησίασαν για βοήθεια, έδεσαν τη βάρκα στο σκάφος τους και άρχισαν να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές της Τουρκίας. Από την ταχύτητα ορισμένοι από τους πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα, είπαν.

  «Κάποιοι σήκωσαν ένα μωρό για να δείξουν ότι πρόκειται για οικογένειες και τότε κάποιος άνδρας του Λιμενικού τους χτύπησε με κλωτσιά και τους είπε να καθίσουν κάτω» περιέγραψε ο Αμπντούλ Σαμπούρ Αζίζι, ο οποίος έχασε στο ναυάγιο τη γυναίκα και το δεκάχρονο παιδί του.

  Ο Φαντά Μοχάμεντ Αχμάντι, ο οποίος έχασε στο ναυάγιο τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του κατήγγειλε ότι «ένας Σύρος προσπάθησε με ένα ξύλο να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν και τότε ένας άνδρας του Λιμενικού τον χτύπησε στο κεφάλι με κλωτσιά».

 22. Παράθεμα: Πρετεντέρης κατά «χειμερινών τουριστών»…. | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.