Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ

Ένας αγοραίος «φιλελεύθερος σταλινικός» (!) στην υπηρεσία της Δεξιάς και του ΔΟΛ

nerit2

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίων, του Βλάση Γαβριηλίδη*

Διευθυντής του BBC έγινε o Τόνι Χολ (Tony Hall) έχοντας εμπειρία στην τηλεόραση τεσσάρων δεκαετιών, ενώ ο Γιώργος Προκοπάκης έγινε διευθυντής στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση με μηδενική εμπειρία, πλην όμως με 30 χρόνια εμπειρία στο γλείψιμο της όποιας εξουσίας και το φτύσιμο όσων της δημιουργούσαν προβλήματα. Έτσι κατόρθωσε να δηλώνει Αριστερός, ακόμη και σταλινικός (!), αλλά να διορίζεται από την Δεξιά: επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή διορίστηκε Σύμβουλος Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επί κυβέρνησης Σαμαρά Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην ΝΕΡΙΤ.
——Πράγματι, ο Τόνι Χολ έγινε γενικός διευθυντής του BBC τον Απρίλιο του 2013, έχοντας εμπειρία σαράντα (40) χρόνων, καθώς μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (όπου σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική Επιστήμη και Οικονομικά) ξεκίνησε ως μαθητευόμενος στην αίθουσα σύνταξης του BBC στο Μπέλφαστ. Εργάστηκε ως παραγωγός διάσημων εκπομπών του BBC (Today, The World at One, The World Tonight και PM), αρχισυντάκτης των 9 O’Clock News το 1985 και διευθυντής ειδήσεων ραδιοφώνου και τηλεόρασης από το 1993. Επιτεύγματά του θεωρούνται τα BBC Parliament, Radio 5 Live, BBC News 24 και BBC News Online. Από το 2001 μέχρι τον Μάρτιο του 2013 ήταν διευθυντής της Royal Opera House, Covent Garden. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σχετικά με το έργο του και τους τιμητικούς τίτλους που του απονεμήθηκαν. Αυτά μπορεί κανείς να τα βρει στο Ίντερνετ.

Prokopakis-Protagon

Ερχόμαστε τώρα στην περίπτωση Προκοπάκη. Σύμφωνα με το βιογραφικό του το οποίο ο ίδιος δημοσιεύει στο Protagon:
——«Σπούδασε μηχανικός, δίδαξε οκτώ χρόνια στο Columbia, θεωρεί πόλη του τη Νέα Υόρκη, αλλά δεν τη νοσταλγεί, λατρεύει το baseball και τους Yankees. Από το 1990 είναι αγοραίος: επιχειρηματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων. Φιλελεύθερος, σταλινικός, σπασίκλας. Γαύρος το θρήσκευμα».
——Για οποιονδήποτε σκεπτόμενο άνθρωπο αυτό το βιογραφικό αρκεί για να καταλάβει ότι πρόκειται για «σαχλοκούδουνο». Αλλά το να δηλώνει «φιλελεύθερος, σταλινικός» είναι κάτι περισσότερο: αποτελεί κριτήριο της ανοησίας ή της επιπολαιότητας εκείνων που τον θεωρούν και φιλελεύθερο ή/και αριστερό. Σʼ αυτό το βιογραφικό λέει μια αλήθεια, ότι απλώς «δίδαξε στο Columbia», ενώ στα άλλα επίσημα βιογραφικά του εμφανίζεται ΨΕΥΔΩΣ πως υπήρξε Καθηγητής του Κολούμπια («Καθηγητής στο SEAS Columbia University»), ενώ η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε ποτέ Καθηγητής, ήταν μέλος του κατώτερου προσωπικού και, αδυνατώντας να εξελιχθεί σε ανώτερη βαθμίδα, παράτησε την προσπάθεια για ακαδημαϊκή καριέρα.

——Σε άλλα βιογραφικά ακόμη εμφανίζεται σαν… Καθηγητής του ΕΜΠ! Π.χ.: «Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ ο καθηγητής του ΕΜΠ Γεώργιος Προκοπάκης» (Τα Νέα). Σαν τον γραφικό Ζουράρι δηλαδή, που άλλοτε δήλωνε καθηγητής στη Σορβόννη, άλλοτε στο Πάντειο, άλλοτε στο Αριστοτέλειο, χωρίς να είναι στ’ αλήθεια πουθενά. Με τη μέθοδο Προκοπάκη όλοι οι διδάσκοντες του νόμου 407 θα μπορούσαν να δηλώνουν Καθηγητές Πανεπιστημίου.
——Με κατάλληλες διατυπώσεις ο Προκοπάκης αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε Καθηγητής. Εν πάση περιπτώσει, ανάλογα με το κοινό, τον χώρο ή το μέσον τονίζει, θολώνει ή αποκρύπτει διάφορα σημεία του βιογραφικού του. Ο κατά δήλωσίν του λοιπόν Καθηγητής, στην πραγματικότητα σπούδασε χημικός μηχανικός αλλά τον έχασε η χημεία γιατί προτίμησε να προσφέρει τις γνώσεις του στο Χρηματιστήριο επί Καραμανλή και τώρα τις προσφέρει στην κρατική Τηλεόραση.
——Σύμφωνα με άλλο βιογραφικό του: «Από το 1990 είναι βασικός μέτοχος και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας συμβούλων SPEC A.E. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με θέματα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, διαχείρισης πληροφοριών και χρηματοοικονομικά. Έχει αρθρογραφήσει εκτεταμμένα [sic] για την ελληνική κρίση χρέους/ελλείμματος. Προέρχεται από την αριστερά και συνεργάζεται με τη Δράση-ΦιΣ. Πρωταθλητής κολύμβησης με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ και βαλκανιονίκης (1973)». Με μια ανακοίνωσή του ο Στέφανος Μάνος, τον Αύγουστο του 2012, καλόπιστα θεωρούσε πως η Δράση είχε αποκτήσει ένα κελεπούρι. Επρόκειτο, έγραφε, για «μια μεταγραφή από την Αριστερά καθώς ο κ.Προκοπάκης είχε ασχοληθεί και με την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς». Ο εν λόγω πρωταθλητής στο γλείψιμο εξακολουθεί να είναι βαλκανιονίκης, κολυμπώντας μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Δράσης με ταχύτητα τέτοια που μπορούσε να γλείφει ταυτοχρόνως και τους τέσσερις. Είναι πολύ απλό αν το σκεφτεί κανείς: όταν έχεις το θράσος να δηλώνεις ταυτοχρόνως σταλινικός και φιλελεύθερος είσαι ικανός για όλα.
——Θα ήταν ίσως παράλειψη να μην σημειώσουμε πως υπήρξε και σύμβουλος της Intrasoft του εθνικού προμηθευτή Κόκκαλη. Λίγο Κόκκαλης, πολύς Ψυχάρης… Διότι βέβαια πρωτίστως ο «φιλελεύθερος σταλινικός» μας είναι άνθρωπος του Ψυχάρη και του χρεοκοπημένου «Συγκροτήματος». Μάλιστα αξιόπιστες πληροφορίες επιμένουν ότι ενόψει των εκτεταμένων απολύσεων από τον ΔΟΛ, η τοποθέτηση του Προκοπάκη στην ΝΕΡΙΤ θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ειρήνη στο «Συγκρότημα» αφού διαρρέουν τη φήμη ότι ο «άνθρωπός μας» θα βολέψει όσο περισσότερους απολυμένους από τον ΔΟΛ μπορεί στην δημόσια τηλεόραση. Το σύστημα διορισμών «4-2-1» με τον Προκοπάκη θα γίνει «Ψ-2-1» (όπου Ψ = Ψυχάρης).

Το πιο εμπεριστατωμένο άρθρο σχετικά με το είδος Προκοπάκη και τις εξελίξεις στην ΝΕΡΙΤ το έγραψε πρόσφατα ο Χρήστος Ξανθάκης (αδελφός του Ηλία Μόσιαλου – το Ξανθάκης είναι ψευδώνυμο). Και οι δύο γνωρίζουν τα της ΕΡΤ αλλά προφανώς και το είδος Προκοπάκη:
——«Ας πούμε, ρε παιδί μου, ότι έχεις μια πετρελαιοπηγή. Μια πετρελαιοπηγή βαρβάτη, με παραγωγή φουλ. Ποιον θα διάλεγες για να τη διοικήσει, για να την κουμαντάρει, για να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα; Μα, φυσικά έναν τσοπάνο! Εναν βοσκό από τα όρη, που ξέρει τα πάντα γύρω από τα πρόβατα. Και γύρω απ’ τα μαλλιά και τα γάλατα και τα τυριά, τι να σας λέω, ένα πράμα κούκλα. Υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος άνθρωπος να μην τη βάλει σε δρόμο την πετρελαιοπηγή, να μην αξιοποιήσει, να μην αναδειχθεί σε πρώτη μούρη στην αγορά, να μην σε κάνει μάγκα εσένα που τον διάλεξες; Πλάκα κάνουμε τώρα;
——» Ναι αγαπητέ αναγνώστη και αγαπητή αναγνώστρια, πλάκα κάνουμε. Διότι κατ’ αναλογίαν, τσοπάνος επελέγη για να διοικήσει την πετρελαιοπηγή της ΝΕΡΙΤ. Κι ακόμη καλύτερα, τσοπανόπουλα διορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιό της. Σας μοιάζει παράλογο; Καθόλου παράλογο δεν είναι. [….]
——» Και πάμε στον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Ο Γεώργιος Προκοπάκης έχει τα τελευταία έτη διακριθεί ως καλεσμένος και συνομιλητής της Πόπης Τσαπανίδου και του Μπάμπη Παπαδημητρίου, εκπροσωπώντας ατύπως την κίνηση «Αριστεροί υπέρ της Δράσης». Σχήμα οξύμωρον ο τίτλος θα μου πείτε, και δίκιο θα έχετε, μια και η Δράση έχει τόση σχέση με την Αριστερά όση και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
——» Πλην όμως, εκεί κατέφυγε μια ομάδα πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ που δεν τα βρήκαν με τον Φώτη Κουβέλη και κάποια στιγμή πήραν την άγουσα. Και έκτοτε δεν έχουν σταματήσει να χύνουν χολή στην πάλαι ποτέ στέγη τους.»

Αξίζει όμως να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Ξανθάκη «Το αλλόκοτο στη ΝΕΡΙΤ». Εκείνο που παρέλειψε ο Ξανθάκης, προφανώς διότι δεν το είχε πληροφορηθεί, είναι οι χυδαίες βρισιές του Αγοραίου (χωρίς εισαγωγικά) Προκοπάκη τους τελευταίους μήνες στα social media εναντίον κορυφαίων στελεχών της Δράσης και των «φιλελέδων», όπως αποκαλεί στην πράγματι αγοραία γλώσσα του τους φιλελεύθερους. Οι χαμαιλεοντικές μεταμορφώσεις του είδους Προκοπάκη –το είπαμε– είναι τόσο ταχείες που είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσει κανείς.

***

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

This entry was posted in Ασμοδαίος, Βλάση Γαβριηλίδη, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

57 Responses to Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Ώστε έτσι ε;
  Μαύρο στην ΔΤ τότε!
  Ας βλέπουμε ΣΚΑΪ που ‘χει κι ωραία αστυνομικά
  και την Κα Ρεπούση με τον Κο Μπογδάνο που λέει »μετέρχομαι τινος» αντί με αιτιατική
  ώστε να στραβωθούμε τελείως και να ‘μαστε όλοι μια χαρά!

  • Ο/Η Χουλιγκάνικο ξύλο στα φασισταριά λέει:

   Ε,ναι, είναι φως φανάρι, έχετε δίκιο: Ο μονόφθαλμος στους τυφλούς βασιλεύει…

 2. Ο/Η stratis thalassinos λέει:

  ποια είναι αυτή η νεριτ εγώ ακούω και βλέπω ερτ, τρίτο κλπ.

 3. Ο/Η osr λέει:

  Reblogged this on -osr- τίποτε δεν χαρίζεται….. όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά and commented:
  Τα ΜΜΕ καθορίζουν τι θα σκεφτείς τι θα πιστέψεις….ο έλεγχος αυτών που τα ελέγχουν είναι κρίσιμη και βάζουν τους σωστούς για αυτούς ανθρώπους

 4. Κρίμα και σας είχα για σοβαρούς. Από πού τεκμαίρεται το γλείψιμο της εξουσίας; Από τις επαγγελματικές του επιλογές και το γεγονός ότι υπήρξε σύμβουλος της Intrasoft; Να πάρουμε τότε κάποιον που δεν ξέρει από επιχειρήσεις να διοικήσει την ΝΕΡΙΤ, μάλλον ένας δημόσιος υπάλληλος θα ήταν ιδανικός. Φτάνετε να τον εγκαλείτε μέχρι και για άρθρα άλλων που αποδίδουν εσφαλμένα το βιογραφικό του. Για να μη μιλήσω για τις φήμες που τον θέλουν να βολεύει τα στελέχη του ΔΟΛ και το άρθρο του Ξανθάκη που «προφανώς» γνωρίζει. Εντυπωσιάστηκα από το πλήθος των στοιχείων!

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ κύριε Σακελλαρίδη…
   Η διαφορετικότητα στις αντιλήψεις, δεν κάνει κάποιον λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό.
   Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε εσάς ως μη-σοβαρό, επειδή υποστηρίζατε και αρθρογραφούσατε στο «Αριστεροί υπέρ Δράσης«.

   Λέμε όμως ότι οι απόψεις αυτές είναι ανεδαφικές ή και ανόητες.

   Το ζήτημα λοιπόν είναι ιδεολογικό.

   Στη προκειμένη περίπτωση, του διορισμού Προκοπάκη, το ζήτημα εκτός των άλλων είναι –κατά την άποψή μας– και ηθικό.

   • Κύριε Ροΐδη,

    Το θέμα είναι όντως ηθικό. Δημοσιεύσατε έναν λίβελο γεμάτο αστήρικτους ισχυρισμούς και εικασίες, επιπέδου Αυριανής. Γι’ αυτό και σχολίασα – αλλιώς ούτε εγώ είμαι δικηγόρος του Προκοπάκη ούτε εκείνος χρειάζεται την υποστήριξή μου. Αν υπάρχει ιδεολογικό ή ηθικό ζήτημα με το διορισμό του, να γράψετε ένα σοβαρό άρθρο που να το αναλύει και να χρήζει σοβαρής απάντησης, αντί να αναδημοσιεύετε τα σκουπίδια του καθενός.

    ΓΣ

  • Ο/Η stratis thalassinos λέει:

   ασχέτως με ΔΟΛ και «θεωρίες συνομωσίας» (παρεπιμπτόντως τι εξαιρετική σειρά η ομώνυμη δανέζικη πέρισι) δεν θα ήταν καλύτερα να είχαμε κάποιον με βιογραφικό παρόμοιο με εκείνο του καινούργιου του BBC?

 5. Ο/Η Alex K. λέει:

  Από το επίσημο βιογραφικό στη Δράση.
  WOW!!! https://www.drassi.gr/index.php?id=2150&yp_id=140 Παιδί θαύμα! Που αποφοίτησε από το Κολλέγιο το 74 τελείωσε το ΕΜΠ (ΧΜ) το 1978 (πώς αλήθεια;) σε οχτώ δλδ αντί για δέκα χρόνια και το διδακτορικό του σε άλλα τέσσερα. (Πώς αυτό;)

  Επίσης στο Columbia U ως τί “δίδαξε”; Πουθενά στο google scholar δεν αναφέρεται στις δημοσιεύσεις πως ήταν tenure track professor παρά μόνον “…is currently at Columbia University” –”ΙS” ??? κλασική ελληναράδικη κουτοπονηριά στο βιογραφικό.

  Ποιούς προσπαθεί να δουλέψει;!! Σαν να μην υπάρχουν άλλοι Ελληνες που δίδαξαν *πραγματικά* σε Ivy League και καταλαβαίνουν και την παραμικρή κομπίνα δια γυμνού οφθαλμού στα βιογραφικά.

 6. Ο/Η Mητροπολίτης Προκόπιος Ανεπρόκοπος λέει:

  Για μένα το σκάνδαλο είναι η ΝΕΡΙΤ δε πα να βάζανε διοικητή και τον Πούλιτζερ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πανιερότατε,
   συμφωνώ με την τοποθέτησή σας.

   Προσωπικά θεωρώ το κλείσιμο της ΕΡΤ και το πέταγμα στο σκουπιδοτενεκέ τόσων ανθρώπων, μια τραγωδία με πολλούς υπεύθυνους.
   Πιστεύω απόλυτα σε ένα κρατικό κανάλι αυτοδιαχειριζόμενο από εκλεγμένη από τους εργαζόμενους διοίκηση.
   Βλέπω πόσο ωραία λειτουργεί αυτό τώρα, πόσο καλά λειτούργησε στην πρώτη Ελευθεροτυπία και σήμερα στην Εφημ των Συντακτών.

   Δεν τον ξέρω τον κ.Προκοπάκη, δεν έχω γνώμη, Θα διαβάσω με πολύ ενδιαφέρον τον πάντα γερά τεκμηριωμένο κ.Γαβριηλίδη.

   Θέλω όμως να πω ότι εκτιμώ τον κ.Μάνο, τον δυστυχώς παροπλισμένο κ.Ανδριανόπουλο (θυμίζω τη γενναία του σταση σχετικά με το Κόσσοβο κλπ), τη Δράση και πολλά στελέχη της, που θεωρώ ότι μπορούν να συζητήσουν με τους δημοκράτες της Αριστεράς και να συμφωνήσουν σε μια ευρεία πλατφόρμα ατομικών δικαιωμάτων.
   Όσο αφορά στα οικονομικά, ασφαλώς εκεί χωρίζουν οι δρόμοι μας, όμως η φιλελεύθερη κεντροδεξιά και το Κέντρο, είναι και σ’αυτά απείρως σοβαρότεροι και αξιόπιστοι συζητητές για την Αριστερά από ότι το μεταμφιεσμένο σε «φιλολαϊκό», λαϊκίστικο και συγκαλυμμένα ακροδεξιό κόμμα Καμμένου, με το οποίο συζητά δυστυχέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ.

   • Ο/Η Δεξιός λέει:

    Οι σύμμαχοι ΣΥΡΙΖΑ:

    Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τους οποίος εκπροσωπούσε ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς υποστήριξαν πως είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουν και να αποφασίσουν την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης για τους προφυλακισμένους βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αφού η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη αν είναι αθώοι ή ένοχοι. Ετσι το θέμα πήρε αναβολή

 7. Ο/Η Alex K. λέει:

  Παραπάνω εννοώ οκτώ αντί δέκα για *ΕΞΑΜΗΝΑ* σχετικά με τους Χημικούς Μηχανικούς ΕΜΠ. Κι όχι χρόνια όπως λανθασμένα πληκτρολόγησα.

 8. Ο/Η Βλάσης Γαβριηλίδης λέει:

  Παρακολούθησα τα έως τώρα σχόλια και θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ο Γιώργος Προκοπάκης δεν υπήρξε ποτέ Καθηγητής, όπως ο ίδιος δηλώνει. Γράφει ανακριβώς ο κ. Σακελλαρίδης: «Φτάνετε να τον εγκαλείτε μέχρι και για άρθρα άλλων που αποδίδουν εσφαλμένα το βιογραφικό του.». Εμείς όμως μιλούμε για τα βιογραφικά που έδωσε ο ίδιος ο Προκοπάκης, αυτά που είναι γραμμένα με τα χέρια του. Π.χ. στο επίσημο site της Δράσης –όπου ο ίδιος έδωσε το βιογραφικό του (είναι άλλωστε γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο)– παριστάνει ΨΕΥΔΩΣ τον Καθηγητή του Κολούμπια, αλλά η Δράση είναι πολιτικό κόμμα και ήξερε ότι δεν θα του ζήταγαν τα χαρτιά του. Δεν μεταφέραμε κάτι από άρθρα τρίτων, αλλά σημειώσαμε αυτό που ο ίδιος ο Προκοπάκης επί λέξει γράφει για τον εαυτό του: «Καθηγητής στο SEAS Columbia University, NY (1982-88).». Σε άλλες περιστάσεις, όπως π.χ. όταν τον διορίζει η Δεξιά και υπάρχει πιθανότητα να του ζητηθούν από τη γραφειοκρατία του δημοσίου τα χαρτιά του, δηλώνει απλώς ότι «δίδαξε στο Κολούμπια». Σε έναν μεσήλικα φίλο μου που έχει διδάξει με τον 407 σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο και αρθρογραφεί τακτικά σε μεγάλη εφημερίδα πρότεινα να κάνουμε το τεστ να λανσάρει κάτω από το όνομά του την ιδιότητα του πρώην Καθηγητή σε κάποιο ξένο πανεπιστήμιο. Στοιχηματίζω ότι δεν θα το σχολιάσει κανείς, ότι όλοι θα το αποδεχθούν… Και στην περίπτωση του «««Καθηγητή»»» Προκοπάκη, ισχύει ότι «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις».
  Το κείμενό μας όμως, σε κάθε περίπτωση, είχε σκοπό να προβάλει με ποια προσόντα επελέγη ο Τόνι Χολ διευθυντής στο BBC και με ποια ο πανάσχετος Προκοπάκης στη ΝΕΡΙΤ. Με την ευκαιρία, να τονίσουμε κάτι που παραλείψαμε θεωρώντας το αυτονόητο: είμαστε υπέρ της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά ποιοτικής και με αξιοκρατία, χωρίς κομματισμούς.

 9. Ο/Η Δημόσιος ανεμιστήρας ύδατος λέει:

  Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ – Το κουτί της Πανδώρας

  http://www.koutipandoras.gr › Upόψεις

  Πριν από 7 ώρες – Ένας αγοραίος «φιλελεύθερος σταλινικός» (!) στην υπηρεσία της Δεξιάς και του.

  Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ | PRESS-GR.blogspot …

  press-gr.blogspot.com/2013/10/blog-post_374.html

  Πριν από 2 ώρες – Διευθυντής του BBC έγινε o Τόνι Χολ (Tony Hall) έχοντας εμπειρία στην τηλεόραση τεσσάρων δεκαετιών, ενώ ο Γιώργος Προκοπάκης έγινε …

  Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ | myblogs.gr

  myblogs.gr/article/eidos-prokopaki-proedros-stin-nerit

  Πριν από 6 ώρες – Reblogged from Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές: Ένας αγοραίος «φιλελεύθερος σταλινικός» (!) στην υπηρεσία της Δεξιάς και του ΔΟΛ Επιστολή …

  πρόεδρος στη ΝΕΡΙΤ το… είδος «Προκοπάκη»…. – Facebook

  πρόεδρος στη ΝΕΡΙΤ το… είδος «Προκοπάκη». Απολαυστικό.

  Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ- Ένας αγοραίος …

  livester.gr/…/Το-είδος-Προκοπάκη,-Πρόεδρος-στην-ΝΕΡΙΤ–Ένας-αγοραίο…

  Πριν από 7 ώρες – Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ- Ένας αγοραίος «φιλελεύθερος σταλινικός» στην υπηρεσία της Δεξιάς και του …

  RT @hotdoc_mag: Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ …

  livester.gr/…/RT-@hotdoc_mag:-Το-είδος-Προκοπάκη,-Πρόεδρος-στην-ΝΕ…

  RT @hotdoc_mag: Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ- Ένας αγοραίος «φιλελεύθερος σταλινικός» στην υπηρεσία της Δεξιάς και …

  Dou.gr – Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ

  http://www.dou.gr/article.php?a=6779383

  Ένας αγοραίος «φιλελεύθερος σταλινικός» (!) στην υπηρεσία της Δεξιάς και του ΔΟΛΕπιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» …

  Ο Γ. Προκοπάκης πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ – Pathfinder News

  news.pathfinder.gr/greece/news/934050.html‎

  Ο Γ. Προκοπάκης πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ … Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης Α.Ε. (ΝΕΡΙΤ), μετά τον διορισμό των μελών του από το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ). …. Ήδη, περισσότερα από 1.000.000 σπίτια τρέχουν με ταχύτητες VDSL!

 10. Ο/Η alepoudrakoulas λέει:

  Πραγματικά εμετικό άρθρο, με τρόπο γραφής που θυμίζει τα γνωστά «αγανακτισμένα» sites του internet και φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τη ντελικάτη ειρωνεία του Ροϊδη που, αν μη τι άλλο, ήξερε να κατακεραυνώνει με στυλ..

  Επί της ουσίας για να δούμε τώρα ποιες είναι οι φοβερές μομφές του κατά του κ. Προκοπάκη :

  • Ο Προκοπάκης καμώνεται τον καθηγητή στο Columbia ενώ δεν είναι. Από ότι είδα στο protagon αυτό που γράφει είναι πως δίδαξε 8 χρόνια εκεί, αυτό φυσικά και δε συνεπάγεται πως ήταν καθηγητής. Και εγώ έχω διδάξει στο ΤΕΙ του χωριού μου ως ωρομίσθιος, χωρίς να είμαι καθηγητής. Να υποθέσω πως σας πείραξε η «ξιπασιά» του Προκοπάκη που το παίζει «Αμερικάνος καθηγητής». Δικαίωμα του να το γράφει, δε νομίζω αυτό να είναι κριτήριο αν θα πρέπει να μπει πρόεδρος στην ΕΡΤ. Πραγματικά αστείο επιχείρημα…
  • Σας ενοχλεί που δηλώνει «φιλελεύθερος σταλινικός» και κάθεστε και γράφετε και επιχειρήματα για αυτό! Δε λέω τίποτα, παρά μόνο πως και ακόμα και ο Μάκης Μαϊλης έχει περισσότερο χιούμορ από εσάς…(και στο ύφος του μεγάλου δημιουργού Νικολάου Καρβέλα να προσθέσω το στιχάκι : «καλύτερα με σαχλοκούδουνο, παρά με άντρα α-χιούμορο…)
  • Κατηγορείτε τον Προκοπάκη γιατί τα ΝΕΑ έγραψαν ««Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ ο καθηγητής του ΕΜΠ Γεώργιος Προκοπάκης». Πέρασε καθόλου από το μυαλουδάκι σας πως μπορεί να πρόκειται για δημοσιογραφικό λάθος, και όχι για ψευδή δήλωση του Προκοπάκη; Δηλαδή, μόλις διορίστηκε στη ΝΕΡΙΤ ο Προκοπάκης, το πρώτο που έκανε ήταν να στείλει τα γνωστά πλαστά βιογραφικά του στα ΝΕΑ;
  • Ο χαρακτηρισμός «πρωταθλητής στο γλείψιμο» εκτός από ανυπόστατος , θα ήθελα να τονίσω πως δεν είναι καθόλου ροϊδικός…
  • Μετά έχουμε την καταγγελία κόλαφο : «Μάλιστα αξιόπιστες πληροφορίες (sic) επιμένουν ότι ενόψει των εκτεταμένων απολύσεων από τον ΔΟΛ, η τοποθέτηση του Προκοπάκη στην ΝΕΡΙΤ θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ειρήνη στο «Συγκρότημα» αφού διαρρέουν τη φήμη ότι ο «άνθρωπός μας» θα βολέψει όσο περισσότερους απολυμένους από τον ΔΟΛ μπορεί στην δημόσια τηλεόραση. Το σύστημα διορισμών «4-2-1» με τον Προκοπάκη θα γίνει «Ψ-2-1» (όπου Ψ = Ψυχάρης).» Εδώ δε θα σχολιάσω, παρά μόνο θα πως μια τέτοια παράγραφο θα περίμενε κανείς να τη δει σε «αξιόπιστα» sites τύπου Olympia.gr, makeleio.gr, prionokordela, tromaktiko κ.λπ. και όχι σε κάποιο site που έχει στον τίτλο του το όνομα του Ροΐδη. Επιπρόσθετα, μία που φαίνεται πως σας απασχολούν πολύ ηθικά ζητήματα, να τονίσω πως και εγώ μπλογκάρω ανώνυμα, αλλά ακριβώς επειδή είμαι ανώνυμος θεωρώ ανήθικο να ρίχνεις τέτοια λάσπη σε επώνυμο επικαλούμενος γενικά και αόριστα «αξιόπιστες πληροφορίες»…
  • Ένα άλλο έγκλημα του Προκοπάκη είναι πως…τόλμησε να δουλέψει στην Intrasoft του θείου Σωκράτη. Φοβερό επιχείρημα αυτό. Προτείνω όποιος έχει δουλέψει σε εταιρία του Κόκκαλη να αποκλείεται συνταγματικώς από δημόσια αξιώματα. Τέλος, προσωπικά μιλώντας, επειδή έχω πολλούς φίλους που δουλεύουν ως μηχανικοί (και σε υψηλά πόστα) στη Intracom, σπεύδω να τους αποκηρύξω από τώρα. Όχι δεν έχω εγώ καμία σχέση με αυτούς τους γλείφτες της εξουσίας…
  • Το επόμενο επιχείρημα κατά Προκοπάκη προέρχεται από κάποιον που γράφετε πως λέγεται Ξανθάκης και είναι …αδερφός του κ. Μόσιαλου (η αλήθεια είναι πως με εντυπωσιάζει το εύρος των άχρηστων γνώσεων που έχετε). Πέραν του γεγονότος πως αν λάβουμε υπόψη την πρότερη εμπλοκή του κ. Μόσιαλου στο θέμα ΕΡΤ, προφανώς υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, ας δούμε ποιο είναι το φοβερό επιχείρημα : πως βάλαμε λέει τσοπάνη να διοικήσει πετρελαιοπηγή. Άντε να πω πως έχει δίκιο, για πείτε μου από τους προηγούμενος «σχετικούς» με πετρελαιοπηγές είδαμε κανένα χαΐρι; Ή αν τελικώς δεν ήταν «σχετικοί», το καταγγείλατε με το μένος που το κάνατε για τον κ. Προκοπάκη; Και αυτό που γράφετε περί του κ. Χολ του BBC είναι νομίζω τελείως αταίριαστο με την περίσταση. Κάποιος που έχει περάσει 40 χρόνια από έναν οργανισμό διεθνούς κύρους όπως το BBC , σίγουρα έχει ένα γερό άσο στο βιογραφικό του. Τα 40 χρόνια στην ΕΡΤ, με τις γνωστές παθογένειες του ελληνικού δημοσίου, φοβάμαι πως όχι μόνο δεν έχουν το ίδιο βάρος με τα χρόνια στο BBC, αντίθετα αποτελούν εχέγγυο εγκεφαλικού καψίματος (κάτι σαν τους 50άρηδες καραβανάδες στον στρατό, φαντάζομαι έχετε πάει και καταλαβαίνετε τι εννοώ…). Προσωπικά θεωρώ πως είναι θετικό που μπήκε στο χώρο κάποιος με θητεία στον ιδιωτικό τομέα, ένα τέτοιο μπόλιασμα είναι απαραίτητο στο ελληνικό δημόσιο, που δυστυχώς δε λειτουργεί με νοοτροπία BBC. Όσο για εσάς υπομονή, όταν έλθει ο Αλέξης στα πράγματα θα βάλει έναν Κούλογλου ή έναν Βαξεβάνη και θα αποκτήσουμε επιτέλους το δικό μας BBC…
  • Τέλος όσον αφορά τα γραφόμενα κ. Ξανθάκη (μεταξύ μας προτιμώ τον κ. Ξανθούλη, γράφει καλύτερα και δεν είναι κομπλεξικός) περί Δράσης και Αριστεράς, για μένα η Δράση είναι πολύ αριστερότερη από κάτι υποστηρικτές συντεχνιών και insiders του καταρρέοντος πελατειακού συστήματος όπως είναι η θλιβερή τριάδα της ελληνικής αριστεράς : Σύριζα, Δημ. Αρ. , ΚΚΕ. Αλλά εντάξει μη χαλάω τα στερεότυπα που σας αρέσουν, ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης είναι αριστεροί, δε μπορεί να δηλώνει έτσι ο ξεφτίλας ο νεοφιλελές οπαδός του πατερούλη Προκοπάκης (πάντως αν το έχει διαβάσει ο Προκοπάκης πρέπει να ρίχνει πολύ γέλιο που πήρατε στα σοβαρά το «φιλελεύθερος σταλινικός»….)
  • Δυστυχώς ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και δε διάβασα όλο το άρθρο του κ. Ξανθάκη. Αλλά, επειδή τυχαίνει να παρακολουθώ διαλόγους του κ. Προκοπάκη στα social media, θα ήθελα να μου γράψετε έστω ένα link με τις «χυδαίες βρισιές του Αγοραίου (χωρίς εισαγωγικά) Προκοπάκη τους τελευταίους μήνες στα social media εναντίον κορυφαίων στελεχών της Δράσης και των φιλελέδων».

  Με εχτίμηση,

  Ένας μονεταριστής οπαδός του Νετσάγιεφ

 11. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  http://www.fimes.gr/2013/10/pantelis-kapsis-giorgos-prokopakis/

  Ρουσφέτι του Παντελή Καψή ο Γ.Προκοπάκης

  Βεντέτα με τον Σκυλακάκη

 12. Ο/Η Red λέει:

  To KKE για την ΕΡΤ

  09 Οκτωβρίου 2013

  «Πάγια και αμετακίνητη θέση του ΚΚΕ είναι τόσο η κατάργηση της αντιδραστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι εργαζόμενοί της, όσο και η κατάργηση του σχετικού νόμου για την ΕΡΤ που ακολούθησε» αναφέρει το ΚΚΕ.
  «Η ΠΝΠ πρέπει να έρθει άμεσα για συζήτηση στην Βουλή, όπως προβλέπεται, και να πάρει συγκεκριμένη θέση το κάθε κόμμα.

  Το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα τροπολογίες για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και τα συναφή ζητήματα».

 13. Ο/Η Katanga λέει:

  Αν δεν κάνω λάθος ο Προκοπάκης είναι ο συμβίος της διαβοήτου Κιντής
  Και οι δύο ακραίες περιπτώσεις του πουλάω φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες.
  Τέτοια υποκείμενα δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί ούτε φιλελέ ούτε σταλινικοί ούτε οτιδήποτε άλλο.
  Είναι απλά κοσμικοί απατεώνες που ο άκρατος εγωισμός τους έχει οξύνει μία και μόνο ικανότητα:
  την ικανότητα να ελίσσονται και να γλείφουν εκεί που και όταν πρέπει,
  στοχοπροσηλωμένοι στην προσωπική τους ανάδειξη και μόνον
  ου έχουν κάνει την τεράστια υπέρβαση, να μην ντρέπονται γιά τίποτε και ποτέ.

  • Ο/Η Kάποιος λέει:

   Βάσω Κιντή:
   Αριστερά απούσα

   Γιατί έφυγα από τη Δημοκρατική Αριστερά; Διαφώνησα σε αρκετές περιπτώσεις με αποφάσεις της ΔΑ, όπως παλαιότερα με την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τελευταία με την απόφαση να μην δοθεί ψήφος ανοχής στην κυβέρνηση συνεργασίας…

   Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/186315/vaso-kidi-aristera-apousa/#ixzz2hFuy1xMQ

 14. Ο/Η Αντρέας λέει:

  Μια απορία ουσιώδης.

  Οι αρθρογράφοι στο Protagon πληρώνονται;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Για μερικούς υποθέτω ότι πληρώνουν για να δημοσιευθούν κείμενά τους.
   Μπορεί όμως και να κάνω λάθος.

   • Ο/Η Αντρέας λέει:

    Χαχαχα! Θα αστειεύεστε βέβαια.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ασφαλώς αστειεύομαι.
    Νομίζω πως ελάχιστοι διαδικτυακοί δημοσιογραφικοί τόποι μπορούν να πληρώνουν στη σημερινή οικονομική συγκυρία τους συνεργάτες τους.
    Στο protagon νομίζω πως γράφονται και πολύ καλά άρθρα αλλά και κάμποσα που είναι για πέταμα.

   • Ο/Η Antifa2 λέει:

    Σχετικό:
    Φωτογραφία: Συνέντευξη Φύρερ στο Στ.Θεοδωράκη

 15. Ο/Η KAΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Απίστευτα εύστοχος αυτοπροσδιορισμός του ιδεολογικού προφίλ (όπως σκιαγραφείται από το σχόλιο του) του σχολιαστή των 5.05 ως μονεταριστή οπαδού του Νετσάγεφ.

  ¨Ένας παραδοσιακός φαν του μεταμοντέρνισμού

  • Ο/Η alepoudrakoulas λέει:

   προφανώς ήταν ειρωνικό για κάποιους που αναλύουν στα σοβαρά το «φιλελεύθερος σταλινικός» που έγραψε για πλάκα ο Προκοπάκης στο πρόταγκον φίλτατε, τίποτα παραπάνω…(Είπα να το κάνω που λένε νιανιά, γιατί εσάς δε σας βλέπω να πολυπαίρνετε χαμπάρι…)

 16. Παράθεμα: Το είδος Προκοπάκη, Πρόεδρος στην ΝΕΡΙΤ « Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

 17. Προφανέστατα έχουμε εδώ μια κατευθυνόμενη «επίθεση» στον Γ Προκοπάκη. Εντάξει, κάποιοι θίχτηκαν, κάποιοι δεν πήραν την θέση που θεωρούσαν ότι δικαιούνται, κάποιοι κομματικοί είναι μέσα στην πίκρα. Αλλά να γίνεται τέτοιου «επιπέδου» επίθεση από ένα blog που διακρινόταν για την ψυχραιμία του τουλάχιστον, είναι κρίμα.
  Πρώτο φάουλ: δεν κάνεις ανώνυμα τέτοια επίθεση – ο «κατηγορούμενος» έχει δικαίωμα να βλέπει το πρόσωπο και την ταυτότητα του κατηγόρου – αλλά και το κοινό -εμείς- το ίδιο. Έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε επιχειρήματα, αποδείξεις αλλά και κίνητρα. Τέλος, και ο κατήγορος έχει υποχρέωση στην ευθύνη: ποιος τα λέει όλα αυτά; Μια φωνή από την σκιά; Άλλα πράγματα μας θυμίζουν αυτά. Ξανά κρίμα για ένα ιστολόγιο που είχαμε σε εκτίμηση και συχνά αναδημοσιεύαμε – να πέφτει στο επίπεδο του antinews του Φαήλου;;;
  Δεύτερο φάουλ: δεν χτυπάς κάτω από την μέση με στυλ αγανακτισμένου της πάνω πλατείας. Ούτε επιτρέπεις σχόλια για την γυναίκα και τα παιδιά του «κατηγορούμενου» – αυτό είναι λιντσάρισμα. Εδώ πιάνουμε επίπεδο Αυριανής…
  Τρίτο φάουλ: οι ικανότητες του Γ Προκοπάκη θα κριθούν σύντομα. Οι συνωμοσιολογίες για ΔΟΛ κλπ ρίχνουν το επίπεδο του blog σε ακόμη κατώτερο επίπεδο: Θέμου Αναστασιάδη και βάλε…
  Ας πάρει λοιπόν το θάρρος κάποιος να βγει από την σκιά και επώνυμα, να πει ότι έχει να πει για το βιογραφικό του Γ Προκοπάκη για να μπορέσει ο ίδιος να απαντήσει – του το οφείλετε.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  @»Ούτε επιτρέπεις σχόλια για την γυναίκα και τα παιδιά του».

  Που έγιναν τέτοια;
  Έψαξα πολύ και βρήκα μόνο ένα υπογραφόμενο Katanga, όπου η κυρία Κιντή αποκαλείτε «διαβόητη».
  Θέλω να πω πως προσωπικά εκτιμώ πολύ την κυρία αυτή, τη θεωρώ έντιμη και ειλικρινή στο πολιτικό πεδίο και σοβαρή επιστήμονα, άσχετα με τις οποιες πολιτικές μου επί μέρους διαφωνίες.

  Μάλιστα ακριβώς κάτω από το σχόλιο αυτό, υπάρχει άλλο που παραπέμπει σε άρθρο της, το οποίο δίνει κάποιο πολιτικό της στίγμα, αυτό κάθε άλλο παρα κακό είναι.

  Όσο με αφορά, πιστεύω σε μια Αριστερά που θα συζητά με την Κεντροαριστερά, με τους Οικολόγους και με τον κεντροδεξιό φιλελεύθερο χώρο.
  Η διαχωριστική γραμμή του μημονίου-αντιμνημονίου που έχει μπει, δεν βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Απαιτούνται βαθύτερες αναλύσεις, αυτοκριτική και ειλικρινέστερες τοποθετήσεις.

 19. Ο/Η spiral architect λέει:

  για να βλέπετε ΕΡΤ (HD) – ET1 – NET- ET3 ψηφιακά και πεντακάθαρα κ απ την τηλεοραση σας
  …κάντε έναν κόπο και βάλτε τον αποκωδικοποιητή σας…
  ή την τηλεόρασή σας -εάν έχει ενσωματωμένο- να κάνει αυτόματη αναζήτηση καναλιών…

  ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ …

  ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ κ ΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ …ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΡΤ…
  σε πείσμα των αχρείων και των τσουτσεκιων τους!!!

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – ΑΝΕΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ…

  —————————
  Βλέπουμε ΕΡΤ εδώ:
  http://www.ertopen.com/apps/tv/ovp.html (ΝΕΤ)
  http://www.ertopen.com/apps/tv/ovp_et3.html (ΕΡΤ3)
  http://www.thepressproject.gr/popuplayer.php (ΟΛΑ)
  Αναλογικά: channel 26
  Ψηφιακά: channel 29 / channel 31
  Δορυφορικά: ASTRA 3B @ 23.5E
  ERT-ΝΕΤ: Freq. 11485V, 1,650 Msym, FEC 3/4
  ERT-ΕΤ3: Freq. 11487V, 1,667 Msym, FEC 3/4

  Ακούμε ΕΡΑ εδώ:
  http://www.ertopen.com/apps/radio/ (ΔΙΚΤΥΟ)
  http://www.ertopen.com/apps/radio/era_thess.html (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
  http://www.ertopen.com/apps/radio/trito.html (ΤΡΙΤΟ)
  http://www.thepressproject.gr/tvplayer/eranew.php (ΟΛΑ)
  FM: 91,8 (ΔΙΚΤΥΟ) & κατά τόπους αναμεταδότες
  AM: 729AM / 1404AM (ΔΙΚΤΥΟ)
  Δορυφορικά: ASTRA 3B @ 23.5E (ΔΙΚΤΥΟ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

  ΓΙΑ Winamp, WMP, VLC +ΚΙΝΗΤΑ:
  http://radio.ertopen.com/erasport (ΔΙΚΤΥΟ)
  http://stokokkino.live24.gr/erasport (ΔΙΚΤΥΟ)
  http://radio.ertopen.com/trito (ΤΡΙΤΟ)

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ κ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ

  ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΔΤ , ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ κ την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ
  (σόρι για τα κεφαλαία, κόπι-πέιστ είναι) 😳

 20. Το πλήρες σχόλιο του Ανδρέα Περικλέους ή katanga λέει:
  «Αν δεν κάνω λάθος ο Προκοπάκης είναι ο συμβίος της διαβοήτου Κιντής
  Και οι δύο ακραίες περιπτώσεις του πουλάω φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες.
  Τέτοια υποκείμενα δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί ούτε φιλελέ ούτε σταλινικοί ούτε οτιδήποτε άλλο.
  Είναι απλά κοσμικοί απατεώνες που ο άκρατος εγωισμός τους έχει οξύνει μία και μόνο ικανότητα:
  την ικανότητα να ελίσσονται και να γλείφουν εκεί που και όταν πρέπει,
  στοχοπροσηλωμένοι στην προσωπική τους ανάδειξη και μόνον
  ου έχουν κάνει την τεράστια υπέρβαση, να μην ντρέπονται γιά τίποτε και ποτέ.»
  Κάνουμε κριτική στον ΓΠ ή παίρνουμε αμπάριζα όλη την οικογένεια; «υποκείμενα», «κοσμικοί απατεώνες» «ακραίες περιπτώσεις» «άκρατοι εγωιστές» «γλείφουν» κλπ κλπ Για τα παιδιά το λέω για να προλάβω…

  • Ο/Η Po λέει:

   Κύριε Παπασπυρόπουλε,
   Ξέρετε εάν και πόσο εκτιμούμε εσάς και το ιστολόγιό σας. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία.

   Ξέρετε επίσης τη θέση μας για την παλαιά ΕΡΤ, εδώ τη γράψαμε, φαντάζομαι τη διαβάσατε…
   Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί μια νέα ΕΡΤ με τα ίδια αναξιοκρατικά κριτήρια της παλιάς. Δεν επιθυμούμε να χωνέψουμε αδιαμαρτύρητα -ως Έλληνες πολίτες- τις ίδιες μεθόδους, σε κανέναν δημόσιο οργανισμό.

   Ξέρω, ο τρόπος ίσως γραφής του Βλάσση Γαβριηλίδη ενοχλεί, όχι όμως τα επιχειρήματά του, αυτά πουθενά σε κανένα σχόλιο εδώ αλλά και στο facebook (εκεί να δείτε τις επιθέσεις…) δεν αμφισβητήθηκαν σοβαρά από κανέναν

   Ξέρετε επίσης (φαντάζομαι) πόσες άνανδρες χυδαίες επιθέσεις έχουμε κατά καιρούς δεχτεί λόγω της ανωνυμίας μας, χωρίς ποτέ να αμφισβητήσουν με επιχειρήματα τα γραφόμενά μας -αυτό δεν αποδεικνύει μήπως ότι τα γραφόμενά μας ενοχλούν και όχι ή… ανωνυμία.

   Το κείμενο έχει τα επιχειρήματά του· οι σχολιαστές όμως τα ξεπερνούν με ευκολία που ανησυχεί -δεν αναφέρονται σε αυτά, εστιάζουν στην δήθεν «προσωπική εμπάθεια του κειμένου».
   Γιατί.

   Τι σημασία έχει η ανωνυμία ή, η επωνυμία ενός αρθρογράφου -μήπως δεν είναι, δεν ήταν, πάντα το ίδιο το κείμενο ο βασιλιάς; Το κείμενο κολακεύει, επιτίθεται ή αποδομεί -Ποτέ η υπογραφή.

   Κατατέθηκαν επιχειρήματα, υπάρχει εδώ απεριόριστη δυνατότητα ανταπάντησης, επώνυμης και ανώνυμης, η ανωνυμία του αρθογράφου δεν την εμποδίζει.
   Επιθέσεις γίνονται και σε εμάς εδώ και τις δημοσιεύουμε.
   Έτσι δεν είναι;

   • Ο/Η Ajita Kesakambali λέει:

    «Το κείμενο έχει τα επιχειρήματά του· οι σχολιαστές όμως τα ξεπερνούν με ευκολία που ανησυχεί -δεν αναφέρονται σε αυτά, εστιάζουν στην δήθεν “προσωπική εμπάθεια του κειμένου”.
    Γιατί.»

    στο δικό μου σχόλιο φίλτατε πάντως, ασχολήθηκα ένα ένα με τα επιχειρήματα του κειμένου…τουλάχιστο δεν υπήρξε λογοκρισία, πράγμα που εκτιμώ, παρά την οξύτητα των εκφράσεων μου προς τον διαχειριστή της σελίδας. όμως πρόκειται για μια τυπική ιντερνετική λογομαχία ανώνυμου με ανώνυμο από τις χιλιάδες που γίνονται στα έντονα χρόνια που ζούμε, δεν είστε ο πρώτος που τα ακούει για μία ανάρτηση και ούτε πρόκειται να επηρεαστεί η προσωπική και επαγγελματική σας ζωή από αυτό.

    όταν όμως είναι να κατηγορήσουμε έτσι χοντρά κάποιον επώνυμο (με εκφράσεις «πρωταθλητής στο γλύψιμο» και με κατηγορίες που στηρίζονται σε «αξιόπιστες πληροφορίες» , από πηγές που δεν κατονομάζονται), νομίζω πως είναι ηθικά σωστό να βάζουμε το ονοματεπώνυμο μας από κάτω.

 21. Όσο για την επίθεση, ξεκίνησε από το antinews του Φαήλου – δεν σας προβληματίζει; (διαβάστε το εδώ http://www.antinews.gr/2013/10/05/229443/)

 22. Ο/Η spiral architect λέει:

  Η συζήτησή σας θαρρώ ότι, ξεκινά από λάθος βάση. Η αρχική ερώτηση είναι: Ήταν σωστό το κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία του μορφώματος ΔουΤού και ΝΕΡΙΤ; Αν στην προηγούμενη ερώτηση απαντάτε ναι, έστω και υπό προϋποθέσεις και υπό την τρέχουσα πολιτικοκοινωνική κατάσταση ο Προκοπάκης και οι οποιοιδήποτε Προκόπηδες και Προκοπάκηδες είναι οι καλύτεροι δια τη ΝΕΡΙΤ.

  Ποιος άλλος θα έκανε τη βρωμοδουλειά καλύτερα πέρα από ένα γουάναμπι μάνατζερ; 😉
  Το αν οι Φαϋλοι απ’ το σαμαρονιούζ σκούζουν, σκούζουν γιατί δεν μπήκε πρόεδρος κάποιος δικός τους, κατάδικός τους. Ε, αυτό, αποδεικνύει γιατί εξ αρχής ήθελαν οι σαμαροσκούτηδες το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία μιας νέας κρατικής τηλεόρασης.
  (γιατί, δημόσια είναι όλα τα κανάλια, ιδιωτικά και κρατικά, αν δεν είναι payable)

  Τι το συζητάτε τότε; Μια χαρά παιδί είναι ο Προκοπάκης. Ο καλυτερότερος!

 23. Ευχαριστώ για την απάντηση και αποσύρομαι. Αφήνουμε τα υπόλοιπα στον ίδιο, παρότι όσοι τον γνωρίζουμε θα μπορούσαμε να απαντήσουμε τις ενστάσεις (όχι τις συνωμοσιολογίες) μία προς μία. Αλλά, ο ίδιος ο ΓΠροκοπάκης γράφει στο fb του:

  «Δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ για να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας στον κάθε ανώνυμο λιβελλογράφο.
  Όποιος θέλει ας έχει την στοιχειώδη εντιμότητα να αμφισβητήσει έστω και μία λέξη στο βιογραφικό σημείωμα το οποίο κατέθεσα στο Εποπτικό Συμβούλιο – επωνύμως όμως.»

  Ευχαριστώ.

  • Ο/Η Po λέει:

   Γ. Προκοπάκης: «Δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ για να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας στον κάθε ανώνυμο λιβελλογράφο.
   Όποιος θέλει ας έχει την στοιχειώδη εντιμότητα να αμφισβητήσει έστω και μία λέξη στο βιογραφικό σημείωμα το οποίο κατέθεσα στο Εποπτικό Συμβούλιο – επωνύμως όμως.”

   OK.
   Μήπως κε Παπασπυρόπουλε έχει δημοσιοποιήσει το βιογραφικό που κατέθεσε στο Εποπτικό Συμβούλιο, ώστε να αμφισβητηθεί;

   Ρωτάω και ταυτόχρονα απευθύνομαι στους αναγνώστες να σκεφτούν καλά αυτή τη δήλωση του κ. Προκοπάκη.

   Ευχαριστώ και αποσύρομαι.

   • Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

    Η Εφημερίδα των Συντακτών και ο Δ(ημήτρης).Αγγ(ελίδης). δεν είναι επαρκώς επώνυμοι;

    Χάθηκε στη μετάφραση

    07/10/13

    Τι τρέχει με το βιογραφικό του νέου προέδρου της ΝΕΡΙΤ Γιώργου Προκοπάκη; Οταν είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής Α´ Αθήνας με τη Δράση, συστηνόταν ως «πρώην καθηγητής Columbia University και σύμβουλος επιχειρήσεων». Με τις ίδιες συστάσεις συνοδεύει συχνά την αρθρογραφία του, όπως στο άρθρο που εξηγεί γιατί δέχτηκε τη θέση στη ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, αρκετά αγγλόγλωσσα βιογραφικά σε ιστοσελίδες επαγγελματικής δικτύωσης τον αναφέρουν ως «assistant professor», δηλαδή επίκουρο καθηγητή, ή προτιμούν τη γενική διατύπωση «δίδαξε στο Columbia University».

    Δ.Αγγ.

    http://www.efsyn.gr/?p=127760

 24. Ο/Η eklag λέει:

  nota bene
  Νισάφι με τα πιστοποιητικά!
  Γνωρίζετε καλά ότι από μόνα τους δεν λένε τίποτα!
  Πολλοί καλοί π.χ. δημοσιογράφοι δεν πήγαν σε κάποια σχολή γιατί δεν υπήρχε στον καιρό τους.
  Το θέμα είναι: το ‘χεις ή δεν το ‘χεις;
  όπερ έδει δείξαι.

 25. Απαράδεκτο κείμενο. Απογοήτευση. Ο Προκοπάκης και ο κάθε Προκοπάκης θα κριθή εκ του αποτελέσματος.

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όπως τόνισα από την αρχή και στο πρώτο σχόλιό μου εδώ,
  https://roides.wordpress.com/2013/10/09/9aug13-2/#comment-65480

  το μέγα πρόβλημα είναι το πέταγμα άνθρώπων στα σκουπίδια:

  http://www.kulturosupa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13978:pidikse-apo-ton-5o-orofo-apolymeni-ergazomeni-tis-et3-sti-thessaloniki&catid=91:society&Itemid=189

  Πήδηξε από τον 5ο όροφο απολυμένη εργαζόμενη της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

  Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 10:21

  Τέλος στη ζωή της έδωσε χθες το βράδυ απολυμένη εργαζόμενη του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης. Πρόκειται για διοικητική υπάλληλο η οποία εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δημόσια τηλεόραση. Η 46χρονη προέβη στο απονενοημένο διάβημα στις 22:33.
  Πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Περδίκα. Σε λίγα λεπτά στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κινητή μονάδα όμως η άτυχη γυναίκα είχε ήδη εκπνεύσει. Ήταν μία από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έμειναν στο δρόμο μετά το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

 27. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  1. Το κλεισιμο της ΕΡΤ ηταν απαραδεκτο. Μπορουσαν να μειωσουν δραστικα το εως και το 2009 πλουσιοπαροχα αμοιβομενο προσωπικο, αξιολογωντας τι κανει ποιος/ποια και ποτε.
  2. Οι ενστασεις του – αχωνευτου κατα τα αλλα- Ραφαηλου στο υστερογραφο εχουν βαση. Δεν υπαρχει ουτε ενας δεξιος/συντηρητικος/φιλελευθερος διανουμενος σχετικος με την επικοινωνια, για την ΔΤ;Μου φαινεται πολυ παραξενο. Ειναι προφανες οτι δεν τηρηθηκαν οι ποσοστωσεις, ουτε καν προσχηματικα τουλαχιστον στα διευθυντικα στελεχη. Αντιθετως η αυτονομηση του Καψη ξεπερασε καθε οριο.

  3. Οσο για τον Προκοπακη, μηχανικος ειναι, μαλλον εξυπνοτερος απο τον συνομηλικο μας Αλογοσκουφη. Θα τον κρινει η ιστορια και «η ιστορια των παρεων»

  ΥΓ » Τσιφλίκι του Καψή και των “άλλων δημοκρατικών δυνάμεων” η ΝΕΡΙΤ
  Από factorx στις 05/10/20

  Όλοι μαζί στη ΝΕΡΙΤ και η ΝΔ…χώρια

  [….]Νωρίτερα ο κύριος Καψής είχε φροντίσει όλον τον Αύγουστο να τοποθετεί ατύπως στη «ΔΤ», στα στούντιο της Μουρούζη και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, παραπλεύρως του προσωπικού του γραφείου, πρόσωπα που υποδείκνυε ένα «παράπλευρο» κέντρο, αυτό της Φώφης Γεννηματά και του Φώτη Κουβέλη, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα. Έτσι επιβλήθηκε εκτός διαγωνισμού η τοποθέτηση του Βασίλη Θωμόπουλου, στη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, γνωστός για τις φιλοΠΑΣΟΚικές του διαθέσεις στην πρώην ΕΡΤ (έκανε όλα τα χατίρια στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘90) ενώ πρόσφατα είχε κάνει άνοιγμα και στη ΔΗΜΑΡ – στη λογική του «να τα έχει με όλους καλά». Στη θέση του επικεφαλής του Προγράμματος, και αυτός ατύπως, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μπράμος. Ο τελευταίος δεν ήταν μόνο φίλα προσκείμενος σε αντιπολιτευτικό κόμμα. Ήταν υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στην Α’ Αθήνας στις τελευταίες εκλογές!

  Την περασμένη εβδομάδα το Εποπτικό Συμβούλιο επέλεξε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο από μια ομάδα επτά προσώπων μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Λυρικής το 2005, ο Γκίκας Μάναλης, ο Τζώνη Καλημέρης και ο Γιώργος Προκοπάκης. Νίκησε φυσικά ο χημικός μηχανικός του ΕΜΠ, Γεώργιος Προκοπάκης, «καμάρι» του Παντελή Καψή ο οποίος έβαλε χοντρά το χεράκι του για την τοποθέτηση αυτή. Όπως επίσης και για την Κατερίνα Ευαγγελάκου, τον Θεόδωρο Καρούνο, τον Νικόλαο Ξανθούλη και τον Κωνσταντίνο Πολυζωγόπουλο.

  Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άσχετοι με την ραδιοτηλεοπτική αγορά «νέοι» άνθρωποι της ΝΕΡΙΤ; Ο Γεώργιος Προκοπάκης έχει τα τελευταία έτη διακριθεί ως καλεσμένος και συνομιλητής της Πόπης Τσαπανίδου και του Μπάμπη Παπαδημητρίου, εκπροσωπώντας ατύπως την κίνηση «Αριστεροί υπέρ της Δράσης» (!!!). ……
  Η 51χρονη σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάκου ασχολείται με τη σκηνοθεσία αλλά και την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, ενώ συνδέεται με δεσμούς φιλίας με τη σύζυγο του Π.Καψή, Βένια Γεωργακοπούλου της αριστερής «Εφημερίδας των Συντακτών». Ο πληροφορικός Θόδωρος Καρούνος, μέλος του Δ.Σ. επίσης, ήταν στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα Πληροφορικής. Επίσης όλως τυχαίως έχει επιμεληθεί τη μηχανοργάνωση της «Αυγής» του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνος για θέματα διαδικτύου και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το 2004 ως το 2012.

  Ο τρομπετίστας Νίκος Ξανθούλης είναι και αυτός επιλογή Π.Καψή όπως επίσης και ο νομικός Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος, επίκουρος Καθηγητής Ιδιωτικού Δικαίου στην Νομική Σχολή της Αθήνας μεν, συνεργάτης των κυβερνήσεων Σημίτη δε.

  Όμως και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου δεν πάνε πίσω σε «αριστερά» και πασοκικά φρονήματα.

  Η Άννα Δαμιανίδη έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην «Αυγή», στα «ΝΕΑ» και στην Ελληνική Ραδιοφωνία τα πικρά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη ορίστηκε το 2011 αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Τον Μάιο του 2012 διετέλεσε υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού. Τέλος ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης ήταν υποψήφιος και αυτός με τη ΔΗΜΑΡ. Υπάρχει κάποιος από το Μαξίμου σε όλα αυτά; Κάποιος «βαμμένος» δεξιός, κάποιος υποψήφιος με τη Ν.Δ. Όχι, η ΝΕΡΙΤ είναι προφανώς ανεξάρτητη μόνο από τη μεγάλη παράταξη του Αντώνη Σαμαρά.

  Ρεπόρτερ»

  http://www.antinews.gr/2013/10/05/229443/

 28. Ο/Η To ζουμί είναι εδώ λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=390958

  ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ, ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥ

  Σκάνδαλο στο ΥΠΟΙΚ με τις λίστες

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ a.klossas@eleftherotypia.net

  Τέλος στους ελέγχους στις πολυδιαφημισμένες λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λίχτενσταϊν, ακινήτων Λονδίνου, εμβασμάτων προς το εξωτερικό και άλλες, βάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα η οποία αφορά υποθέσεις φοροδιαφυγής των ατόμων που εμφανίζονται σε αυτές.

  Αδειο το ποτήρι με τους φοροφυγάδες Αδειο το ποτήρι με τους φοροφυγάδεςΑνώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στην «Ε», τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή στις υποθέσεις φοροδιαφυγής που αφορούν το παρελθόν και να ασχοληθούμε με τις νέες υποθέσεις. Ολες αυτές οι λίστες δεν έβγαλαν τόσο καιρό κανένα αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να βγάλουν».

  Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να θάψει στις ΔΟΥ κάτω από χιλιάδες φακέλους ανέλεγκτων υποθέσεων φοροδιαφυγής τις περίφημες λίστες, αφαιρώντας τις υποθέσεις αυτές από το ΣΔΟΕ.

  Με δεμένα χέρια

  Στελέχη του ΣΔΟΕ καταγγέλλουν στην «Ε» ότι με αυτή την πρωτοφανή απόφαση, το υπουργείο Οικονομικών δένει τα χέρια των ελεγκτών που εδώ και μήνες έχουν αναλάβει, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να εντοπίσουν υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που κρύβουν οι λίστες και τις αναθέτουν στις εφορίες που οι εργαζόμενοί τους έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στους ελέγχους των φορολογικών δηλώσεων.

 29. Ο/Η Έτσι λέει:

  Μια ερώτηση.Οι εφημερίδες ελεύθερο βήμα και αθηναικά νέα κυκλοφορούν ακόμα;

 30. Ο/Η KAΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  Για το θέμα της ανάρτησης.
  Δεν γνωρίζω τίποτα για τον κ. Πιτροπάκη. Το γεγονός ότι αποδέχτηκε τη θέση αυτή, αρκεί από μόνο του. Τα υποστηρικτικά επιχειρήματα αυτής της επιλογής είναι ανάλογα με αυτά που χρησιμοποίησαν οι κατοχικοί πρωθυπουργοί για να δικαιολογήσουν την αποδοχή της θέσης που ανέλαβαν .Η πολιτική βαρύτητα του ατοπήματος είναι εντελώς διαφορετική βέβαια, (μια που τώρα δεν έχουμε χούντα ή κατοχή, αλλά μια δημοκρατία μεγάλο τμήμα των ηγετικών ελίτ της οποίας, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, βρίσκονται σε παροξυσμό αυταρχισμού), αλλά η δομή της υποστηρικτικής επιχειρηματολογίας έχει ισχυρές αναλογίες
  Προς τον σχολιαστή των 5.05
  Προφανώς, ο κ. Πιτροπάκης κάνει πλάκα αυτοπροσδιοριζόμενος ως φιλελεύθερος σταλινικός. Αν όμως αυτοχαραχτηριζόταν ως σταλινικά φιλελεύθερος, πολλοί θα συμφωνούσαμε πως αυτοπεριγράφεται με σοφία.
  Εκτιμώ πως την ίδια σοφία επιδείξατε με τον αυτοχαρακτηρισμό σας, καθώς τόσο ο μονεταρισμός, όσο και το πνεύμα Νετσάγεφ διαπερνούν το αρχικό σχόλιο σας,.

 31. Ο/Η spiral architect λέει:

  Aφήστε τούς εντεταλμένους Προκόπηδες και Προκοπάκηδες να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι, ομολογουμένως, μακράν οι καλύτεροι. Τα στοιχεία, άλλα λένε:

  ThePressProject – Ρεκόρ θεαματικότητας στην ΕΡΤ

 32. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Η λογοτεχνια φωτιζει τις σκοτεινες πλευρες των επαναστατων που στη νιοτη τους ηθελαν ν’ αλλαξουν τον κοσμο (ακρως διδακτικο και επικαιρο)

  Μα κι Γαλλοι αριστεριστες κατάφεραν τελικά να επιβληθούν σ’ αυτή την κοινωνία που αρχικά ήθελαν να καταστρέψουν :

  “Η επιστροφή του Νετσάγιεφ, Jorge Semprun: Απ’ όλα τα μέλη της αριστερίστικης οργάνωσης «Προλεταριακή πρωτοπορία», ο Ε. Σ. είναι ο μόνος που δεν πέτυχε κοινωνικά. Οι υπόλοιποι κατάφεραν τελικά να επιβληθούν σ’ αυτή την κοινωνία που αρχικά ήθελαν να καταστρέψουν. Έδωσαν τη μάχη αυτή με πάθος ισότιμο μ’ εκείνο που είχαν επιδείξει είκοσι χρόνια νωρίτερα επιδιώκοντας την αλλαγή. Απέκτησαν εξουσία και χρήμα. Απ’ όλους αυτούς …ο Ε. Σ. είναι … ο λιγότερο επιφανής από τους τέσσερις που έχουν απομείνει. Γιατί ο πέμπτος της οργάνωσης έχει πεθάνει. Τον έλεγαν Ντανιέλ Λορενσόν και το παρατσούκλι του ήταν «Νετσάγιεφ». Τον σκότωσαν οι φίλοι του πριν από είκοσι χρόνια. Για να επιζήσουν εκείνοι.”

 33. Ο/Η Katanga λέει:

  Eίναι βέβαια αξιοσημείωτο ότι εντείνεται συνεχώς η προσπάθεια λογοκρισίας οιουδήποτε ασκεί κριτική στο προσωπικό που έχει αναλάβει (με το αζημείωτο, κάθε άλο μάλιστα) τη διεκπεραίωση της διαχείρισης των συμπτωμάτων της κρίσης σε όλες τις πλευρές της.
  Τις παρεμβάσεις των εν λόγω νεοφιλελέ στη παρούσα συζήτηση χαρακτηρίζει βέβαια η επιμονή στην ανωνυμία των κρινόντων, στο ότι «δικαίωμα του κάθε κ. Προκοπάκη είναι» (ποιός το αρνήθηκε;;) και στις τυπικότητες παρά στην ουσία των επιχειρημάτων που παρατέθηκαν.

  Τώρα όσον αφορά στην κ. ΚΙντή, έχω να υπενθυμίσω στον κ. Λασκαράτο τα εξής, αφού πρώτα τον ρωτήσω σε ποιά βάση λέει ότι εκτιμά το επιστημινικόι μέργο της κ.Κιντή. Είσθε φιλόσοφος της επιστήμης κύριε; Της γλώσσας; ¨η κάτι άλλο σχετικό και έχετε διαβάσει εργασίες της εν λόγω κυρίας;

  Ας θυμηθούμε ένα δυό πραγματάκια τώρα. Αυτή η κυρία άρχισε να κάνει προφίλ μέσω του περιοδικού ο Πολίτης και με την ακαδημαική υποστήριξη του Α. Μπαλτά. ΟΚ.
  Κάνοντας ένα αλματάκι την βρίσκουμε να επισκέπτεται την κ. Γιαννάκου, ιδία πρωτοβουλία, ώστε να εκφράσει τη συμφωνία του ανανεωτικού χώρου (ανήκε τότε στην πτέρυγα Κουβέλη-Παπαγιαννάκη στο ΣΥΝ) στις τότε σκοπούμενες μεταρυθμίσεις στα ΑΕΙ.
  Γεγονός βέβαια που προκάλεσε την καταγγελία των Παπαγιαννάκη κλπ διότι βέβαια η κυρία αυτή έφτιαχνε πολιτικό κεφάλαιο παρακάμπτοντας τον πολιτικό της χώρο και αντίθετα με τις διακυρηγμένες θέσεις του. Αλλά εκμεταλλευόμενη όμως το όνομα και το κύρος του στα προκείμενα.

  Εν συνεχεία αρθρογραφούσε φανατικά στο Λαμπρακιστάν καθυβρίζοντας όσους ήταν αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις (αποκαλώντας τους πρώην βοηθούς κλπ κλπ). Εκεί βέβαια η αήθειά της προκάλεσε την ομόθυμη καταδίκη όσων θα είχαν ακόμη κάθε διάθεση να συζητήσουν επί μέρους πτυχές και προβλήματα των ΑΕΙ, έστω στη βάση πουήθελε το υπουργείο και προμοτάριζε πρώτη απ’ όλους η κ. Κιντή.

  Θα μπορούσε βέβαια να πει κανείς ότι δικαίωμα του καθενός είναι να εκφράζει ό,τι θέσεις θέλει.
  Ναι, όχι όμως αφού και αν εκμεταλλεύεται το κεφάλαιο και το κύρος των χώρων και των ανθρώπων που αντικρούουν αυτές τις θέσεις.

  Τέλος πάντων, από κει και μετά η κ. ΚΙντή έγινε εκφρστής από τους πιό επιθετικούς της νεοφιλελέ πολιτικής στα ΑΕΙ. Σημαία του Λαμπρακιστάν, του υπουργείου Παιδείας κλπ κλπ.

  Προ φόρμα υποστήριξε τη ΔΗΜΑΡ, μπορεί όμως κανείς να πει ότι το έκανε απλά γιά να (ξανα)χρησιμοποιήσει το κόλπο της αποχώρησης της εκδούλευσης όπου έκρινε πλέον σκόπιμο.
  Και πράγματι εξελέγη στο Συμβούλιο του ΕΚΠΑ και δεν παρέλειψε να φων’άξει την αστυνομία σε κάποια διαμαρτυρία στην Πρυτανεία το περασμένο φθινόπωρο. ΚΛπ ΚΛπ ων ουκ έστι αριθμός.

  Αυτά λέγονται επιεικώς τυχοδιωκτισμός και γλύωειμο καθ έξιν και κατ επάγγελμα.
  Τώρα γιατί να πειράζει να υπενθυμίζουμε το ποιόν της εν λόγω κυρίας;
  Ναι, με αφορμή το συμβίο της. Γιά να μην ξεχνι΄μασετ.
  Γιατί ο αρριβισμός, η αλαζονεία και ο κυνισμός κάνοντας μεταμοντέρνα πλακίτσα τείνουν να γίνουν η κυρίαρχη ιδεολογία.

  Άραγε κ. Λασκαράτε από που έχετ καταλήξει ότι αυτή η κυρία είναι έντιμη και ειλικρινής στις απόψεις της; Είναι έντιμες και ειλικρινείς οι επιθετικόιτερες απόψεις του καθεστώτος;
  Στο επιστημονικό έργο αναφέρθηκα και ευχαρίστως να επανέλθω όσο αναλυτικά χρειάζεται γιά να μην μείνει καμία αμφιβολία σε κανέναν, αν κάποιος το επιθυμεί.
  Γιά να μην πιάσουμε τη στάση της κ. ΚΙντή σε πλείστα άλλα θέματα που δεν άπτονται των μεταρρυθμίσεων και στα οποία είναι πάντα σταθερή σύμμαχος των πιό συντηρητικών, αντιδραστικών στοιχείων στο πανεπιστήμιο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν σας άσκησε κανείς λογοκρισία, γι’αυτό και πέρασε το σχόλιο σας με το οποίο αποκαλούσατε μια κυρία «διαβόητη».
   Όσο αντιπαθής κι αν σας είναι και όσο μέτρια επιστημονικά κι αν είναι (κατά τη δική σας κρίση αυτά) διαβόητη δεν είναι.
   Ξέρετε τι σημαίνει διαβόητος.
   Τώρα, έχω το δικαίωμα να εκτιμώ κάποιον και ως άνθρωπο και ως επιστήμονα χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να γράψω άρθρο υποστήριξης της επιστημονικής του αξίας.
   Βλέπω ότι έχουν αναπτυχθεί προσωπικά μίση και αντιπάθειες, που εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό το άρθρο δεν έχουν ασκήσει τόση εξουσία ώστε να δικαιολογουν αυτά τα αισθήματα.
   Όπως είπα από την αρχή, όταν έχουν καταστραφεί ανθρώπινες ζωές, γιατί το πέταγμα στην ανεργία τόσων εκατοντάδων ανθρώπων, ειδικά μετά από μια ηλικία, είναι καταστροφή, δεν αναλαμβάνεις να καλύψεις αυτην την πράξη, αποδεχόμενος αξίωμα στη διάδοχη κατάσταση, φοβάσαι τις Ερινύες.
   Αυτό είναι για εμένα το μέγιστο αμάρτημα του κου Προκοπάκη, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα μέχρι χτες.

 34. Ο/Η Katanga λέει:

  Εμ κύριέ μου Λασκαράτε διαβάζετε αλλά δεν καταλαβαίνετε.
  Είναι απολύτως προφανές ότι το σχόλιο περί «λογοκρισίας» δεν απευθυνόταν βέβαια σε σας αλλά σε εκείνους που προσπάθησαν ακριβώς να απαξιώσουν την κρτική στον κ. Προκοπάκη. Αποτελούσε δηλαδή ένα σχόλιο προς υπεράσπισή σας!

  Η κ. ΚΙντή τώρα είναι χωρίς άλλο διαβόητη, σε κάθε περίπτωση, στους χώρους και τα μέσα που επιμένουν να διατηρούν μία στοιχειώδη αναφορά στην αριστερά, σε όποια εκδοχή της.
  Εξόχως διαβόητη, με την κυριολεκτική μάλιστα σημασία, δηλ. κραγμένη είναι η εν λόγω κυρία στους χώρους των αριστερών πανεπιστημιακών, οι οποίοι συνιστούν ένα ευμεγέθες υποσύνολο των πανεπιστημιακών συνολικά. Γιά τον απλό λόγο, ότι αυτή η κυρία άλλο δεν έκανε επί σειρά ετών τίποτε άλλο παρά να εξαργυρώνει το κεφάλαιο που συγκέντρωσε μέσω του Πολίτη. Το πράττουν και άλλοι, δυστυχώς, και μάλιστα εκ των γνωστών συντελεστών του.

  Εφόσον δε, κύριε Λασκαράτε μου, έχετε ως κριτήριο και προς τιμήν σας, την κάλυψη του πετάγματος εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανθρώπων στο δρόμο, το αυτό ακριβώς πράττει και η κ. Κιντη.
  Και μάλιστα διπλά.
  Από τη μία αρθρογραφώντας μανιωδώς υπέρ των μέτρων αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ και από την άλλη διά της συμβολής της στη διεκπεραίωσή τους από τη θέση Συμβούλου του Πρυτ. Συμβουλίου του ΕΚΠΑ.

  Αυτά τα ολίγα περί της προσωπικά άγνωστης σε μένα κυρίας αυτής.
  Διαβάζετε λοιπόν προσεκτικότερα αξιότιμε κύριε και μην σπεύδετε σαν προέφηβος που κάνει πείσματα να επιμείνετε σε κρίσεις που ελέγχονται σοβαρά, όπως στην περίπτωση της κ. Κιντή.
  Όχι, προφανώς και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να γράφει άρθρα υποστήριξης γιά το αν θεωρεί το έργο ή την παρουσία κάποιου δημόσιου προσώπου καλή.
  Γιατί όμως κύριε δεν αναγνωρίζεται και σε άλλους το δικαίωμα να έχουν μία εμπεριστατωμένη άποψη περί του έργου και της παρουσίας κάποιου προσώπου αλλά το αποδίδετε σε αντιπάθειες, μίση και δεν ξέρω τι; Τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία μπορούμε με ασφάλεια να πιθανολογήσουμε ότι γνωρίζετε πολύ πολύ λιγότερα από τον υπογράφοντα γιά το βίο και την πολιτεία της κυρίας αυτής.

  Γιά να τελειώνουμε. Η κυρία Κιντή είναι θεμελιωδώς επίμεμπτη επειδή ακριβώς ανήκει, ως εξέχων μάλιστα εκπρόσωπός του, στο είδος Προκοπάκη. Τίποτε άλλο, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.

  Θα μου επιτρέψετε δε την παρατήρηση, να διαβάζετε προσεκτικότερα και να μην πεισμώνεται όταν υπάρχουν βάσιμοι, τουλάχιστον, λόγοι που θέτουν σε αμφισβήτηση κάποιες κρίσεις σας.
  Με ειλικρινή εκτίμηση γιά τη συμβολή σας συνολικά και την ευχή γιά καλή συνέχεια.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ζητώ συγνώμη που δεν κατάλαβα γιατί πράγματι διάβασα βιαστικά.
   Μπορείτε να ασκήσετε οποιαδήποτε κριτική στην κα Κιντή, αλλά στη θέση σας θα απέφευγα χαρακτηρισμούς όπως «διαβόητη».
   Για να τεκμηριωθεί ένα τέτοιο επίθετο, αφού πρώτα διευκρινισθεί πως αφορά τον απόηχο μέσα σε συγκεκριμένο χώρο, θα πρέπει να έχει υπάρξει ορυμαγδός επικρίσεων εναντίον της, γεγονός πυ εγώ τουλάχιστον δεν έχω αντιληφθεί, χωρίς βέβαια να είμαι και αυτός που γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν στον πανεπιστημιακό χώρο.

 35. Ο/Η Kubi λέει:

  Νομίζω το άρθρο είναι υπερβολικό το λιγότερο.
  Με λίγο που έψαξα έβγαλα τα ακόλουθα συμπεράσματα:

  Ο κύριος Προκοπάκης ήταν Assistant Professor 8 χρόνια στο Columbia , αυτό κύριε ανώνυμε αρθρογράφε του δίνει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να γράφει στο βιογραφικό του ότι ήταν καθηγητής στο Columbia.
  Δεν ξέρω πως το ξέρετε εσείς εδώ στο Ελλάντα , αλλά σε ΟΛΟΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ο Assistant γράφει στο βιογραφικό του «ήμουν καθηγητής στο ….» και είναι νόμιμο , ηθικό , σωστό και ότι άλλο θέλετε. Για τους 407 δεν ξέρω μιας και τέτοια φρούτα δεν έχουν αλλού , αλλά οι Assistant σίγουρα.

  Το να είσαι Assistant Professor στο Columbia δεν είναι θέση κατωτέρου προσωπικού! Αν δεν με πιστεύετε ανώνυμε αρθρογράφε προσπαθήστε να γίνετε εσείς , και όταν γίνετε Assistant της καθαρίστριας του Assistant ελάτε να με βρείτε να μου πείτε πως πήγε! Η μήπως έχετε τόσες και τόσες ακαδημαϊκές διακρίσεις εσείς που μια θέση Assistant στον Χημικών Μηχανικών του Columbia είναι για εσάς …. πασέ?

  Το σύστημα στην Αμερική είναι Up or Out , δηλαδή αν μείνεις 8 χρόνια Assistant και δεν ανέβεις κλίμακα φεύγεις. Πόσα χρόνια έμεινε ο Προκοπάκης εκεί? Οχτώ , δηλαδή έφυγε επειδή δεν ανέβηκε βαθμίδα. Δεν έκανε την εκπληκτική ακαδημαϊκή καριέρα δηλαδή αλλά από το μηδέν που τον κατέταξε ο ανώνυμος αρθρογράφος απέχει πολύ.

  Δεν δήλωσε ποτέ ότι ήταν καθηγητής στο ΕΜΠ , στο βιογραφικό του έγραψε ότι ήταν επισκέπτης καθηγητής στο ΕΜΠ και Τα Νέα έγραψαν απλά καθηγητής.
  Που το πρόβλημα ή το λάθος? Είπε ψέματα? παραποίησε κάτι? ΟΧΙ! Ήταν όντως επισκέπτης καθηγητής στο ΕΜΠ , μήπως να το έκρυβε γιατί ο ανώνυμος αρθρογράφος μπορεί να το έπαιρνε στραβά?

  Όσο το έψαξα κάθε πτυχίο , κάθε θέση και κάθε βραβείο που αναφέρει ο κύριος Προκοπάκης στο βιογραφικό του είναι αληθινό.
  Το ότι το χιούμορ «φιλελεύθερος, Σταλινικός» (αναφερόμενος προφανώς στο παρελθόν και το παρόν του) έπεσε σε άνθρωπο χωρίς χιούμορ δεν είναι δικό του έγκλημα , είναι μάλλον πρόβλημα του αρθρογράφου.

  Βρε παιδιά , εδώ έχετε το απόλυτα μαϊμού βιογραφικό του κυρίου Λαζαρίδη , γιατί ασχολείστε με τα κανονικά?

 36. Ο/Η Αμέρικα-Αμέρικα λέει:

  Σημασία έχει πάντως μια βολά ότι ο επίδοξος εθνοσωτήρ κύριος Σταυράκος είχε μαζώξει στο ΠρώΚταγκον ούλες τις μεγάλες προσωπικότητας του εγχώριου θατσερισμού και της λατρείας του αμερικανισμού. Νομίζω;;

 37. Παράθεμα: Δεύτερο ράπισμα σε Προκοπάκη και ΝΕΡΙΤ για αδιαφανείς προσλήψεις – Kefalonites Podcast

 38. Παράθεμα: Δεύτερο ράπισμα σε Προκοπάκη και ΝΕΡΙΤ για αδιαφανείς προσλήψεις – Calculating Infinity

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.