ΙΣΤΑΜΕ, το μπούνκερ του ΠΑΣΟΚ

Το «συμπόσιο» αυτό, με όλα τα παλιά υλικά, απέδειξε ότι η τελευταία (και πραγματική) προσφορά του ΠαΣοΚ στον τόπο είναι να διαλυθεί, να εξαφανιστεί…”   

Του ©Δημήτρη Χαντζόπουλου 4.9.2013

Του ©Δημήτρη Χαντζόπουλου 4.9.2013

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίων, του Βλάση Γαβριηλίδη*

Τα «παιδιά της Αλλαγής» κάνανε «επιστημονικό [sic] συμπόσιο» στις 3 και 4 Σεπτέμβρη, που οργάνωνε το «επιστημονικό» ίδρυμα του ΠαΣοΚ, το οποίο φέρει το καλόφημο όνομα ΙΣΤΑΜΕ-«Ανδρέας Παπανδρέου» και έχει «επιστημονικό [sic] διευθυντή» τον φιλόσοφο της… προνεωτερικότητας, της νεωτερικότητας και της μετανεωτερικότητας Γιώργο Σιακαντάρη. Ήταν εκεί όλοι οι αγωνιστές πλην του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις: ήταν κεντρικός ομιλητής σε άλλο συνέδριο. Τα πιο ενδιαφέροντα «στρογγυλά τραπέζια» ήταν εκείνα που προήδρευαν οι δυνάμεις της ανανέωσης, της προόδου και του σοσιαλισμού Απόστολος Κακλαμάνης & Παναγιώτης Ρήγας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου & Χρήστος Πρωτόπαπας, Αθηνά Δρέττα & Δημήτρης Κρεμαστινός. (Μη χάσετε το μνημείο πασοκικής αθλιότητας «Ο Ανδρέας που γνώρισα»).
——Θα σχολιάσουμε στο τέλος τις ομιλίες των πρώην αρχηγών του ΠαΣοΚ και τέως πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, αυτούς που ο στενός συνεργάτης και υπουργός τους Θ. Πάγκαλος αποκάλεσε «αποτυχημένους πρωθυπουργούς». Στο σημείο αυτό όμως πρέπει να τονίσουμε την ανεξίτηλη εντύπωση που έκαναν οι ομιλίες των Κώστα Σκανδαλίδη, Δημήτρη Ρέππα, Γιάννη Σουλαδάκη, Πάρη Κουκουλόπουλου, Αντώνη Βγόντζα, Νίκου Χριστοδουλάκη («Ντροπή, κυρία Μέρκελ»), Ηλία Μόσιαλου (spokesman του Γιωργάκη), Πέτρου Ευθυμίου («να λένε τα μέλη του κόμματος με υπερηφάνεια ότι είναι ΠαΣοΚ»), Βάσως Παπανδρέου και του υπερκινητικού γυρολόγου Νίκου Μπίστη που αυτή την εβδομάδα δεν συμμετείχε στη ΔΗΜΑΡ.
——Το ΠαΣοΚ γιόρταζε τα 39 του χρόνια και θα ήταν ευχής έργο αν καταφέρει να γιορτάσει τα 40 ως εξωκοινοβουλευτικό κόμμα. Από τον «επιστημονικό κόσμο», στη «γιορτή» συμμετείχαν κυρίως διάφοροι φιλόδοξοι λέκτορες ή υποψήφιοι διδάκτορες, και ορισμένοι πασόκοι και πασοκίσαντες καθηγητές, όλοι τους πάντως προχειρογράφοι των εφημερίδων. Για την πασοκαρία, επιστήμονες είναι όσοι γράφουν σε εφημερίδες – αυτούς ξέρει το πασοκαριό, αυτούς εκτιμά. Αλλά πάνω που οι κακομοίρηδες ήλπιζαν στα πέντε λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν, πέταξε ο Ρέππας την ιδέα να συνεργαστούνε με τον ΣΥΡΙΖΑ και μονοπώλησε τη δημοσιότητα.

——Το «συμπόσιο» αυτό, με όλα τα παλιά υλικά, απέδειξε ότι η τελευταία (και πραγματική) προσφορά του ΠαΣοΚ στον τόπο είναι να διαλυθεί, να εξαφανιστεί (σε άλλη ευκαιρία θα μιλήσουμε για τον άλλο συνυπεύθυνο της Καταστροφής, τη ΝΔ).

——Ο Κ. Σημίτης ο οποίος κρατούσε αποστάσεις και από την ηγεσία Βενιζέλου, έλαβε μέρος στο «συμπόσιο» προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή του ΠαΣοΚ και η κατάρρευση του συστήματος εξουσίας. Με την ομιλία του καταρχήν ζωγράφισε την ιστορία του «Κινήματος» με παστέλ χρώματα. Στη συνέχεια, επέρριψε ευθύνες στους άλλους, στις κυβερνήσεις Καραμανλή και ΓΑΠ. Και στο τέλος έκανε υποδείξεις σωτηρίας με αποκορύφωμα: «Να προχωρήσουµε µε θάρρος, φαντασία, συναίσθηµα ευθύνης όπως το [ΠΑΣΟΚ του] 1974». Τον πιο ακραίο λαϊκισμό του Ανδρέα και των συνεργατών του, την εγκληματική ανευθυνότητα, τα βαφτίζει «συναίσθημα ευθύνης»! Ο Τσίπρας κι ο Λαφαζάνης, μπροστά στα τερατώδη ψέματα του Ανδρέα και του ΠαΣοΚ του 1974, είναι φιλαλήθεις και ρεαλιστές. Και βέβαια ούτε λέξη για την οκταετία του ψεύτικου «Εκσυγχρονισμού», σύνθημα απολύτως ΚΕΝΟ, με το οποίο εξωράιζε την παλαιοκομματική διακυβέρνησή του. Έκανε τάχα «εκσυγχρονισμό» με «εκσυγχρονιστές» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Γιάννο Παπαντωνίου, τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο, τον Πανταγιά, τον Νεονάκη, τον Βερελή…), τον Β. Βενιζέλο-τον-«Εκσυγχρονιστή» βεβαίως, τον Π. Ευθυμίου, εκσυγχρονιστή και ταυτοχρόνως καντηλανάφτη του Χριστόδουλου, τον εκσυγχρονιστή Παπουτσή, τον πρωτοπόρο εκσυγχρονιστή Φ. Πετσάλνικο και την εκσυγχρονίστρια Φώφη Γεννηματά, τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο του Εκσυγχρονισμού των Σκυλάδικων, τους εθνικούς εκσυγχρονιστές-προμηθευτές και τα γνωστά εκσυγχρονιστικά διαπλεκόμενα συμφέροντα. Και μην ξεχνούμε ότι ο Άκης πήγε φυλακή για μίζες ως υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη! Μια μεταρρύθμιση για τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος επιχείρησε να κάνει ο Γιαννίτσης και την ματαίωσε το 2001 ο πρωθυπουργός του ψευδεπίγραφου εκσυγχρονισμού, αντικαθιστώντας τον με τον Ρέππα. Τέλος, ο Σημίτης δεν είπε ούτε λέξη για το μη-εκσυγχρονισμένο κράτος που παρέδωσε ο ίδιος στον Κ. Καραμανλή, αυτό που επέτρεψε στον τελευταίο να κάνει όσα ανδρεοπαπανδρεϊκά διέπραξε.
——Κατά τη Χαμένη Οκταετία Σημίτη, τότε που υπήρχαν οι καλύτερες και μοναδικές προϋποθέσεις για εκσυγχρονισμό της χώρας, αυτός ο Μικροϋπολογιστής προτίμησε να κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στην απίθανη διαφθορά, γιατί τάχα είχε στην ατζέντα του μεγάλους στόχους. (Ένας απ’ αυτούς ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες – αυτός ο φάκελος της εξωφρενικής σπατάλης μήπως είναι καιρός ν’ ανοίξει;). Κυβέρνησε με υπουργικά συμβούλια που συγκροτούσαν οι «Σαράντα Κλέφτες». Χρησιμοποίησε ως εργαλείο διακυβέρνησης τη διαφθορά για να έχει στο χέρι τα άλλα στελέχη του ΠαΣοΚ. Αυτά ήταν τα πολιτικά ήθη στην σοσιαληστρική εξουσιαστική ομάδα. Κανέναν εκσυγχρονισμό δεν έκανε αυτός που κυβέρνησε με σύνθημα τον «εκσυγχρονισμό»: άλλωστε, όπως είπε, «αυτή είναι η Ελλάδα!» και δεν έκανε τίποτε για να την αλλάξει. Ούτε καν κάτι από τα πιο στοιχειώδη που σήμερα μας επιβάλουν με το ζόρι. Κι όταν είδε πως θα έχανε τις εκλογές, παρέδωσε –αξιοκρατικά!– το δαχτυλίδι της διαδοχής στον φυσικό κληρονόμο. Έκρινε ότι ήταν ο καταλληλότερος… Συνεπώς, ευθύνεται και για το ότι άνοιξε τον δρόμο στον ΓΑΠ να κυβερνήσει τη χώρα.
——Ο ΓΑΠ από την πλευρά του, στην ομιλία του παρουσίασε μια παιδαριώδη απολογητική τού «λεφτά υπάρχουν» και της αλλοπρόσαλλης διακυβέρνησής του. Μας συγκλόνισε όταν είπε: «Αυτές είναι οι αρχές μου. Αυτά πιστεύω ότι μπορεί η Ελλάδα. (…) Τις ίδιες αρχές, με την ίδια παρρησία θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι στην Ευρώπη και παντού στον κόσμο. Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να δώσω και να κερδίσω μάχες για τον τόπο μου και την δημοκρατία. Και σε αυτούς που με κατακρίνουν που ταξιδεύω, ένα έχω να πω. Λίγοι είμαστε εκεί έξω! Η Ελλάδα χρειάζεται φωνές.»

——Θα συνεχίσει λοιπόν τον διεθνή τουρισμό με έξοδα των φορολογουμένων, χάριν της Ελλάδος.

——Ας πάμε τώρα στην οργανωτική επιτροπή του «επιστημονικού συμποσίου». Πρόκειται για το κομματικό μαγαζί ΙΣΤΑΜΕ-«Ανδρέας Παπανδρέου» με «επιστημονικό [sic] διευθυντή» τον αμπελοφιλόσοφο των εφημερίδων Γιώργο Σιακαντάρη. Ο τελευταίος μάλιστα περιέγραψε τον «Ανδρέα Παπανδρέου ως τον πολιτικό που ενοποίησε πολιτικά τη χώρα» (λες και δεν ήταν αυτός που πόλωσε, διαίρεσε, δεν ήταν ο επικεφαλής των «δυνάμεων του φωτός» των οποίων ηγείτο ο τότε υπαρχηγός του Μένιος Κουτσόγιωργας) και τον Κώστα Σημίτη «ως τον καλύτερο Πρωθυπουργό, εδώ να με συγχωρέσει ο Μιχάλης Μητσός, όχι μόνο της μεταπολιτευτικής, όπως ο ίδιος υποστήριξε, αλλά της μεταπολεμικής Ελλάδας». Το επαγγελματικό δημόσιο Γλείψιμο και η απροκάλυπτη προπαγάνδα από έναν κρατικοδίαιτο κομματικό υπηρέτη η πασοκαρία μας το πλασάρει σαν επιστημονική εργασία! Ο Σμαραγδής λοιδορήθηκε για το γλείψιμο στον Σαμαρά, αλλά στο απυρόβλητο παραμένει ο κρατικοδίαιτος Γλείφτης του ΙΣΤΑΜΕ που γλείφει 14 φορές την εβδομάδα από έντυπα και ιστοσελίδες. Είχαμε ξαναγράψει άλλωστε από αυτήν εδώ την θέση για το φαινόμενο, με τίτλο «Πόσο μας κοστίζει το «ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Όταν η ασυναρτησία βαφτίζεται φιλοσοφία».
——Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η κρατική χρηματοδότηση στα κομματικά «επιστημονικά» ιδρύματα, ανέρχεται σε «ποσό [που] υπολογίζεται περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ιδρύματα-ινστιτούτα έχουν όλα τα κόμματα: η Ν.Δ. το “Κ. Καραμανλής”, το ΠΑΣΟΚ το ΙΣΤΑΜΕ “Α. Παπανδρέου”, ο ΣΥΡΙΖΑ το “Ν. Πουλαντζάς”, το ΚΚΕ το Κέντρο Μαρξιστικών Μελετών, η ΔΗΜΑΡ το “Μ. Παπαγιαννάκης”, ο ΛΑΟΣ το “Ίων Δραγούμης” και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την “Εθνική Αναδημιουργία”».

——Αλλά μόνο στο ίδρυμα «Ίων Δραγούμης» του θνήσκοντος Λα.Ο.Σ. μπήκε ο ΣΔΟΕ.

____________
[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»).

This entry was posted in Ασμοδαίος, Βλάση Γαβριηλίδη, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to ΙΣΤΑΜΕ, το μπούνκερ του ΠΑΣΟΚ

 1. Ο/Η Red λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63777099

  Πάνε… φυλακή για χρέη οι ταμίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

  Εντυπωσιάζει η «αιδήμων σιωπή» με την οποία καλύπτουν διακριτικά τα μέσα ενημέρωσης τον σκανδαλώδη δανεισμό των -προκλητικών και στον τομέα αυτόν- πολιτικών κομμάτων εξουσίας. Σύντομες αναφορές, αοριστολογίες, συμψηφισμοί όλων των χρεών όλων των κομμάτων – γενικά μια τακτική υποβάθμισης του θέματος και δημιουργίας μιας ελαφρά θολής εικόνας αναφορικά με το ποιος χρωστάει πόσα, αλλά και καμιά εκτίμηση αν είναι δυνατή η αποπληρωμή των δανείων αυτών. Ας βάλουμε, λοιπόν, αρχικά τα πράγματα σε μια τάξη. Πόσα χρωστούν λοιπόν στις τράπεζες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ; Βάσει του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος που εξέτασε τα δάνεια των κομμάτων για τα έτη 2000-2011, τα κόμματα συνολικά οφείλουν 272,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι και λίγα! Τα δάνεια αυτά είναι εντελώς άνισα κατανεμημένα.

  Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν εναλλάξ και τώρα από κοινού τη χώρα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χρωστούν τα… 253,5 εκατομμύρια. Αντιθέτως, τα δύο κύρια κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, χρωστούν μαζί μόλις 19 εκατομμύρια – το 7,5% δηλαδή των όσων χρωστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα εξουσίας χρωστούν σχεδόν τα ίδια λεφτά. Ακριβέστερα, η ΝΔ χρωστάει 132,5 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν 121 εκατομμύρια. Πάνω – κάτω περίπου ίδια χρήματα οφείλουν και το ΚΚΕ με τοn ΣΥΡΙΖΑ, συγκρινόμενα βεβαίως τα κόμματα της Αριστεράς μεταξύ τους, όχι με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

  Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ χρωστάει σχεδόν 11 εκατομμύρια και ο ΣΥΡΙΖΑ 8,3 εκατομμύρια. Οφείλουμε αμέσως να επισημάνουμε μια «ασήμαντη λεπτομέρεια»: το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που για να πάρει τραπεζικό δάνειο ύψους 1,3 εκατομμυρίου υποχρεώθηκε να υποθηκεύσει κτίριο που έχει στην κατοχή του στην Ομόνοια αξίας 1,8 εκατομμυρίου ευρώ. Ισως απορεί κανείς γιατί επισημαίνουμε ένα πράγμα που θεωρείται αυτονόητο για όποιον πολίτη παίρνει δάνειο σημαντικού ύψους – την υποθήκευση δηλαδή περιουσιακών του στοιχείων.

  Το σημειώνουμε γιατί εκεί ακριβώς έγκειται το σκάνδαλο: όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που προαναφέρθηκαν έχουν χορηγηθεί στα κόμματα… χωρίς την παραμικρή εμπράγματη εγγύηση!!! Μοναδικό «εχέγγυο» για την αποπληρωμή των δανείων ήταν οι επιχορηγήσεις προς τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και καλά αν επρόκειτο για δόσεις του τρέχοντος ή έστω του επόμενου χρόνου που είχαν ήδη αποφασιστεί και απλώς δεν είχαν εκταμιευθεί όλες οι δόσεις της επιχορήγησης. Αυτό θα φαινόταν λογικό. Δεν είναι όμως έτσι. Τα κόμματα εξουσίας έστησαν άλλη «φάμπρικα».

  Ζητούσαν από κρατικές κυρίως -αλλά όχι μόνο- τράπεζες, τους διοικητές των οποίων όριζε η εκάστοτε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, να τους χορηγούν δάνεια έναντι κρατικών επιχορηγήσεων ολοένα και πιο… μελλοντικών χρόνων. Οδηγηθήκαμε έτσι στο σημείο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχουν δεσμεύσει τις κρατικές επιχορηγήσεις ακόμη και των ετών… 2019 και 2020!

  Οι πολιτικοί απατεώνες της ΝΔ, μάλιστα, ενώ είχαν δεσμεύσει ως εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις του 2019 και του 2020 στην Αγροτική Τράπεζα για να πάρουν ένα από τα πολλά δάνεια και είχαν υπογράψει σύμβαση με την τράπεζα να μην εκχωρήσουν σε τρίτους τις επιχορηγήσεις αυτών των δύο ετών, στη συνέχεια… ξαναεκχώρησαν τις επιχορηγήσεις των ίδιων χρόνων και στην Εθνική Τράπεζα για άλλο δάνειο!

  Αν το είχε κάνει αυτό ιδιώτης, θα τον είχαν κλείσει φυλακή. Πέρα πάντως από τα αμέτρητα επιμέρους σκάνδαλα αυτής της βρώμικης υπόθεσης, το ζήτημα είναι ότι ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ υπάρχει περίπτωση να δώσουν πίσω στις τράπεζες τα λεφτά που πήραν. Καθώς η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα εξαρτάται τόσο από τα έσοδα του κράτους όσο και από το ποσοστό που παίρνει το κάθε κόμμα στις εκλογές, δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να αποπληρώσει τα δάνειά του π.χ. το ΠΑΣΟΚ.

  Οταν έχει προεξοφλήσει επιχορηγήσεις 10 χρόνων με ποσοστό 40% – 45% και τώρα έχει 12% και πάει προς το μισό, ούτε σε… 50 χρόνια δεν φτάνουν τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης για να ξεπληρώσει τα δάνεια! Ο κίνδυνος λοιπόν είναι σαφέστατος. Κάποια νύχτα στη Βουλή θα περάσουν νόμο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που είτε θα φορτώνει τα χρέη των κομμάτων στον κοσμάκη μέσω έκτακτων κρατικών επιχορηγήσεων, είτε θα τα διαγράφει εντελώς, εις υγείαν των κορόιδων!

 2. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Ποιο ΝΥΧΤΟΔΟΧΕΊΟ υπογράφει το άρθρο και σε ΠΟΙΟ χώρο ανήκει;;!!!!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   Υπάρχει κάτι ανακριβές στο κείμενο που θα θέλατε να διαψεύσετε, και ζητάτε… επίσημη υπογραφή;
   Αν ναι, εδώ είμαστε.
   Άντε μπράβο!

 3. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

  ΟΛΜΕ: Ανοιχτό γράμμα προς γονείς και μαθητές

  Αγαπητοί Γονείς,
  Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και νεολαία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης από τη συνέχιση της πιο βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης και Τρόικα.

  Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση.

  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  Ας μας απαντήσουν :

  1.Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές;

  2. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27αρια και 30αρια τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και κατευθύνσεων;

  3. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (περίπου 15.000) να βρίσκει τον καθηγητή του και τον τομέα στον οποίο φοιτούσε και θα ήθελε να συνεχίσει να φοιτά;

  4. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα;

  5. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%. χωρίς χρήματα για ρεύμα, νερό, θέρμανση;

  6. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα που αναμορφώνονται κάθε ημέρα και περιμένουμε που θα σταματήσει η ρουλέτα; Χωρίς να υπάρχει μια μελέτη που να υποστηρίζει τη μια ή την άλλη αλλαγή;

  7. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα αποσπασματικά – επιστημονικά αντικείμενα κατακερματισμένα- με πληροφορίες ατάκτως εριμμένες αντί της γνώσης σε βάθος και πλάτος των γνωστικών αντικειμένων;

  8. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία και να ανταποκριθούν οι μαθητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες στον εξεταστικό μαραθώνιο που ετοιμάζουν, με εξετάσεις τύπου πανελληνίων στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου και στην Α τάξη των ΕΠΑΛ και μάλιστα χωρίς καμιά υποστηρικτική διαδικασία; Με αμφισβήτηση και αυτής της δυνατότητας να πάρουν απολυτήριο;

  9. Μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία που μετατρέπουν τα οράματα και τις προσδοκίες των μαθητών για επαγγελματική εκπαίδευση, σε απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία μέσω της μαθητείας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες;

  10. Θα αποδεχτούμε για τα παιδιά μας τη θέση ενός μισοκαταρτισμένου εργάτη σε μια ειδικότητα που θα υπάρχει όσο εξασφαλίζει κέρδη στους εργοδότες και θα καταργείται όταν ο εργοδότης αυτός βρει αλλού, σε άλλο τόπο και κλάδο δυνατότητες για να αυξάνει τα κέρδη του;

  11. Μπορούν να λειτουργήσουν και να παράγουν ποιοτικό έργο οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία που λειτουργούν με την απειλή του ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, την απειλή των κακόβουλων καταγγελιών που οδηγούν σε βαριές πειθαρχικές ποινές και αργία όσους δε συμμορφώνονται με τις επιλογές τους;……

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CF%8C-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82#ixzz2eV8LRdOK
  Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

 4. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Το μόνο,που θα δεχτώ είναι η»κινητικότητα»των εκπ/κών!ΟΛΑ τα άλλα είναι διαχρονικά προβλήμα-
  τα!!Μέρος των προβλημάτων ή και προκαλέσαντες πολλάκις αυτά είναι οι ίδιοι οι εκπ/κοί με τις
  στάσεις τους!!Στριμώχνονται να δουλέψουν και τους κακοφαίνεται!Ποτέ δε θέλησαν ούτε τη δουλειά
  ούτε την αξιολόγηση!Και τους επεβράβευσε το συμβούλιο επικρατείας!!Το μόνο,που έχει να συζη-
  τήσει το ΥΠΕΠΘ είναι η κατά το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία τους!ΟΛΑ τα άλλα, αν δεν τους αρέσουν δεν τους εμποδίζει κανείς να παραμείνουν,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!
  Έξω χιλιάδες περιμένουν να καταλάβουν τις θέσεις!!!!!!!!

 5. Παράθεμα: Ο σαματάς των «58» του ΠΑΣΟΚ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 6. Παράθεμα: Ο σαματάς των «58» του ΠΑΣΟΚ | Hellas All News

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.