O Εισαγγελέας στο εξομολογητήριο

Ιερή ροζ υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη;  

Frank Dicksee: «Η εξομολόγηση»-1896

Frank Dicksee: «Η εξομολόγηση»-1896

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Mετά την αντικανονική (προβλεπόμενη ποινή καθαίρεση) εγκατάλειψη της νύμφης του, της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, από τον αμείλικτο διώκτη κάθε μορφής «πορνείας» (πλην της ιερατικής) Άνθιμο (πολιτικός γάμος, gay παρέλαση κλπ), την έδρα του κατέλαβε ένα πνευματικό του τέκνο, Άνθιμος στο όνομα κι αυτός. Ο Σατανάς που πάντα υποβλέπει τα ανατολικά μας σύνορα και βοηθάει τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να τα διαβούν (ευτυχώς ο Ορθόδοξος θεός όμως τους ακρωτηριάζει στα παράνομα-συνθήκη της Οττάβα, 1999, επικυρωμένη από τη Βουλή-και απάνθρωπα ναρκοπέδιά μας), έβαλε ζιζάνια στην πανάμωμη μητρόπολη της Τραϊανουπόλεως (κοινώς Αλεξανδρουπόλεως κλπ). Έτσι ένας νεαρός αρχιμανδρίτης φέρεται ότι κατηγορείται από περισσότερους από 15 γονείς, πως στην ώρα της ιερής εξομολόγησης παρενόχλησε σεξουαλικά αθώες και ευσεβείς νεάνιδες, από αυτές που τρέχουν να συζητήσουν τα μυστικά τους με τον παπά(!), μπαίνοντας στα γρανάζια αυτής της μηχανής χειραγώγησης ανασφαλών, αδύναμων ή ανώριμων συνειδήσεων, που εφευρέθηκε και στήθηκε, με καταλυτικά αποτελέσματα, τον 4ο μ.Χ. αιώνα από το παπαδαριό.

Ο δεσπότης τον παρέπεμψε στο τοπικό επισκοπικό δικαστήριο (ο θεσμός αυτός είναι μια απόλυτη παρωδία Δικαιοσύνης), το οποίο τον βρήκε ένοχο και τον παρέπεμψε στο Συνοδικό δικαστήριο λόγω του μεγέθους των ανομημάτων του. Οι πολυάριθμοι φίλοι όμως και ο δικηγόρος του ιερομόναχου, που στο μεταξύ έχει μπει σε αργία, υποστηρίζουν πως οι καταγγέλλουσες είναι ενήλικες και λιγότερες στον αριθμό, πως ο ιερέας έπεσε θύμα σκευωρίας του δεσπότη, ο οποίος του έκλεψε το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή του, εξωθώντας τα «θύματα» να ψευδομαρτυρήσουν. Ο αρχιμανδρίτης φέρεται ότι έχει κάνει μήνυση στο δεσπότη «για τα αδικήματα  της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, κλοπής και διατάραξης οικιακής ειρήνης».

      Όπως και να έχει το πράγμα έχουν τελεσθεί ποινικά αδικήματα, ίσως και από τις δυο πλευρές. Οι κακόβουλοι θα υποψιαστούν ότι ο αρχιμανδρίτης δεν ταυτίζεται σε κάποιο κομβικό ζήτημα με τον μητροπολίτη και ο δεύτερος εξέθεσε στο φως τον καπνό της φωτιάς, που μέχρι τότε έκανε πως δεν την έβλεπε, χρησιμοποιώντας πάνω στο μένος του και παράνομα μέσα. Προσωπικώς όμως τείνω να πιστέψω, πως ο αρχιμανδρίτης είναι αθώος, γιατί έτσι υποστηρίζει-και τον επικαλείται ως μάρτυρα αδιάψευστο ο δικηγόρος του-ο ευλαβέστατος κ.Σωτήριος Τζούμας, εξ απορρήτων του τρισμάκαρος Χουντόδουλου, ο οποίος είχε, μαζί με την αυλή του, κατηγορηθεί για παρόμοια και για χειρότερα. Με δεδομένο ότι έχει βουϊξει η Αλεξανδρούπολη, με δεδομένο ότι η Μητρόπολη δε ανακοινώνει για ποιό πράγμα καταδίκασε  και παρέπεμψε τον αρχιμανδρίτη, αυτή η υπόθεση δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να λυθεί μέσα στην Εκκλησία, η οποία κατά κανόνα αρνείται να δικάσει τους παιδόφιλους κληρικούς (ή αν τους δικάσει τους αθωώνει εν κρυπτώ), περιμένοντας τάχα να τελεσιδικήσει το σκάνδαλο στα κοσμικά δικαστήρια (σε τρια τέρμινα). Η Δικαιοσύνη, όσο κι αν ευλαβείται τον κλήρο, υποχρεούται να επιληφθεί άμεσα, προτού οι αλληλοκαταγγελλόμενοι τα βρουν μεταξύ τους, όπως είθισται στα ιερά μας κονκλάβια, αντιλαμβανόμενοι ότι η ζημιά (αν η υπόθεση ξεφύγει από τα σκοτεινά ιερά παζάρια), θα είναι αμοιβαία και θα πάρει, όπως έχει συμβεί πολλάκις (ομιλώ γενικώς), μορφή ανεξέλεγκτης χιονοστιβάδας. Έχει σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και ιερές υποθέσεις που πήραν δημοσιότητα και ξέφυγαν από την αγία μάντρα της Ιεράς Συνόδου, έγιναν αιτία να ανοίξουν κλειστά στοματα, να διερευνηθούν κίνητρα και παρελθόντα, να αναζωπυρωθούν δριμύτερα παλιές υπαινικτικές δημοσιογραφικές καταγγελίες και να τεθούν αυτονόητα ερωτήματα, που πριν κανείς δεν τα έβαζε. Είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης που επικρατεί στη χώρα μας ότι ενώ σε κανένα ελληνικό ιστότοπο, από τους δεκάδες που καταγράφουν την υπόθεση, δεν υποβάλλεται τέτοιο αίτημα, στους αγγλόφωνους ιστότοπους, που την αναμεταδίδουν, τίθεται άμεσα το αυτονόητο ζήτημα αν έχει η υπόθεση των παρενοχλήσεων παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη («There was no information on whether he would also face a prosecutor or a Greek court»).

Ο μεν αρχιμανδρίτης δεν φαίνεται να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του μητροπολίτη για συκοφαντική δυσφήμηση (μόνο για την υπεξαίρεση ιδιωτικών του αντικειμένων), ο δε μητροπολίτης όχι μόνο δεν φαίνεται να στέλνει στον Εισαγγελέα μια υπόθεση σεξουαλικών παρενοχλήσεων (αν όχι και παιδοφιλίας), αλλά δεν ανακοινώνει για ποιό πράγμα κατηγορεί τον ιερέα του. Από ότι όμως ξέρω,  η Δικαιοσύνη δεν έχει εκχωρήσει αρμοδιότητές της στους μητροπολίτες και οι τελευταίοι οφείλουν να την εμπιστεύονται, διότι σχεδόν πάντα φέρεται με την οφειλόμενη επιείκεια σε ευσεβείς άνδρες. Υπενθυμίζω πως πολύ πρόσφατα, δυο εκλεκτοί πολιτευταί του ‘Λάος’ (και ολίγον της ΝΔ), οι κ.κ. Μαντούβαλος και Καραμπέρης, τέκνα των μητροπόλεων-εθνικών επάλξεων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκαν μεν σε 7 και 11,5 χρόνια αντίστοιχα, αλλά με αναστολή μέχρι να αθωωθούν σε κάμποσα χρόνια (υποψιάζομαι ότι είναι αθώοι) από το Εφετείον.

ΥΓ
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοιες κατηγορίες. Στην Καθολική Εκκλησία έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας, με πιο πρόσφατα περιστατικά τον περίεργο τρόπο με τον οποίο «εξομολογούσε» νεαρούς κληρικούς ο πανιερότατος αρχιεπίσκοπος της Σκωτίας Κιθ Ο’ Μπράιεν (αμείλικτος διώκτης της ομοφυλοφιλίας, ίσως πιο πολύ μαχητικά και από τους Καλλίνικο-Χριστόδουλο) και το μόλις προχθεσινό σκάνδαλο της σύλληψης ανώτατου Μονσινιόρου, φημισμένου για την αρετή του, του οσίου Μπατίστα Μάριο Σαλβατόρ Ricca (γνωστού φίλου της ελβετικής φρουράς του πάπα), να εξομολογεί σε ασανσέρ εκδιδόμενο νεαρό, λίγο μετά το διορισμό του από τον Άγιο Φραγκίσκο ως υπεύθυνου για κάθαρση στην τράπεζα του Βατικανού. Στα καθ’ημάς, που βεβαίως δεν έχουν σχέση με την αμαρτωλή παπική Εκκλησία, ανακαλώ ενδεικτικά από το βιβλίο «Φάκελλος Εκκλησία» του Σπ. Καρατζαφέρη (εκδ. Κάκτος-1979, βιβλίο με αναδημοσιεύσεις των εκκλησιαστικών ρεπορτάζ του από την «Ελευθεροτυπία» και με πρόλογο Σερ.Φυντανίδη), την παρόμοια με την υπόθεση της Αλεξανδρούπολης περίπτωση ενός πρωτοσύγκελου. Ο αδελφός του Προέδρου του «Λάος» δημοσίευσε το πολυσέλιδο πόρισμα (19.9.1969) των ανακρίσεων που διεξήγαγε, κατά διαταγή του δεσπότη του, ο ιερέας Παναγιώτης Αγγελόπουλος, στο οποίο καταγράφονται βιασμός νεανίδος, παραβίαση του απόρρητου της εξομολόγησης, σεξουαλική διέγερση ευλαβών νεανίδων την ώρα της εξομολόγησης (!!!), χρηματισμός κλπ (σελ.68-80).  Ο αρχιμανδρίτης απέδωσε το πόρισμα σε συνωμοσίες των αντιπάλων του κληρικών. Προφανώς είχε δίκιο, επρόκειτο για συκοφαντικό δάκτυλο, διότι το 1992 το ενάρετο πατριαρχείο τον προήγαγε σε Μητροπολίτη στο εξωτερικό, θεωρώντας πως οι κάτοικοι κάποιας φτωχής χώρας δεν μπορούν να έχουν δικούς τους επισκόπους και μάλιστα τόσο υψηλού επιπέδου. Δεν τον δέχτηκε η εκεί κυβέρνηση επειδή ήταν Έλληνας και το πατριαρχείο εξαναγκάστηκε να διορίσει ιθαγενείς μητροπολίτες. Το 2000 ο ατυχήσας νυμφίος της ξένης νύφης, εκλέχτηκε αργόσχολος τιτουλάριος Μητροπολίτης-Χωρεπίσκοπος (ένας από τους πάνω από είκοσι αντικανονικούς του είδους αυτού), ανύπαρκτης επισκοπής (υπήρχαν λεφτά), για παρηγοριά, από την Εκκλησία της Ελλάδας. Κανείς δεν διανοείται να ζητήσει την ανάληψη της μισθοδοσίας ούτε αυτού του αργόμισθου και των συναδέλφων του «βοηθών επισκόπων» από την Εκκλησία, τώρα που απολύονται άδικα χιλιάδες χρήσιμοι εργαζόμενοι. Το πελατειακό κράτος πληρώνει τους μισθούς παράνομων επισκόπων, που έχουν «απολελυμένην (χωρίς ποίμνιο) χειροτονίαν» και επομένως ανενεργό Αρχιερωσύνη «εφ’ ύβρει του χειροτονήσαντος» (Καν. Στ’, Δ’ Οικ. Συν.), χωρίς να διαμαρτύρεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί μανιωδώς να καταθέσει διαπιστευτήρια αριστερής υποστήριξης της ιερής διαφθοράς. Υποθέτω ότι μετά τη «δίκη» του αρχιμανδρίτη της Αλεξανδρούπολης από την Ι.Σύνοδο, η οποία όλο και κάποια συμβιβαστική λύση θα βρει για να λήξει η σκανδαλώδης για το ποίμνιο παρεξήγηση μεταξύ δυο ενάρετων κληρικών, ο συκοφαντημένος εξομολογητής θα προαχθεί σε τιτουλάριο Χωρεπίσκοπο «πάσης Ξηροκαμπίας».

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

53 Responses to O Εισαγγελέας στο εξομολογητήριο

 1. Παράθεμα: Να ποινικοποιηθεί ως κακουργηματική η εξομολόγηση παιδιών και ειδικά από Αρχιμανδρίτες | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 2. Ο/Η Eωσφόρος. λέει:

  http://thrakilifenews.blogspot.gr/2013/02/alexandroupoli-sovaro-ekklisiastiko.html

  Ερωτηματικά προκύπτουν για την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη (διέγραψα το όνομα)
  ————————————-
  Ανάστατοι και προβληματισμένοι οι πιστοί από την απόφαση του Μητροπολίτη Άνθιμου να τον θέσει σε προσωρινή παύση!

  Αυτό κατά κανόνα συμβαίνει μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις και βαριές κατηγορίες…

  Σε επικοινωνία μας πάντως, ο Σεβασμιότατος μιλώντας στον Θανάση Ζωγράφο, είπε πως τούτη την ώρα, πρέπει να σεβαστεί όπως κάθε πλευρά έτσι και τους διαμαρτυρόμενους και επομένως δεν θα ήθελε να αναφερθεί σε οτιδήποτε πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες που παραμένουν σε εξέλιξη.
  Την ίδια ώρα χθες ( Σάββατο 16 – 2 – 2013 στις 7:00 το βράδυ) πλήθος πιστών γέμισε ασφυκτικά τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.
  Αφού όλοι προσευχήθηκαν για τον πατέρα (…….), η επιτροπή τους ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη διαμαρτυρία στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου – Μητρόπολη – θα αναβληθεί για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι.

 3. Ο/Η athriskos λέει:

  ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ. ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΑΡΕΡΓΑ
  http://athriskos.gr/1308/

 4. Ο/Η Αμαρτωλών Σωτηρία λέει:

  Το… σκάνδαλο της Αλεξανδρουπόλεως και περί όνου σκιάς!
  Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
  – See more at: http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/5253-2013-07-01-18-47-16#sthash.mNPEjJmI.dpuf

  Ως γνωστόν, ο τρισκατάρατος διάβολος εβάσκανε τον Μητροπολίτη Ανθιμο και προφανώς τον έπληξε με την μεγάλη αμαρτία της.. ζηλοφθονίας, πρός έναν άξιο και ταλαντούχο κληρικό της επαρχίας του, τον π.Ιωάννη Καρασακαλίδη, τον οποίο έθεσε προ στόχου και τον καταδιώκει κατά τρόπο παράλογο και ανεξήγητο!> Τα γράψαμε όλα με λεπτομέρειες και ασφαλώς δεν ήταν αποκυήματα τησ σθεναράς φαντασίας μας, αλλά αποτελούσαν αφ´ενός μεν προϊόν προσωπικής έρευνας, αλλά και προϊόν ευθύνης και ανησυχίας, για την ακριτική Μητρόπολη. Και ό,τι γράψαμε που φέρουν την υπογραφή μας , εβασίζοντο ως επί το πλείστον, σε πληροφορίες που εμπεριέχοντο σε αναρτήσεις που βρήκαμε σε ιστοσελίδες της Αλεξανδρούπολης.Στενοχωρρέθηκε, λέει ο κ. Ανθιμος που κάναμε θέμα ευρείας κατανάλωσης ένα εσωτερικό πρόβλημα της Μητρόπολης του κι ότι τον αδικήσαμε!Ας αφήσει την μέθοδο των διαδρομιστών που ακολουθεί ο κ. Ανθιμος και ας μας αντιμετωπίσει κατά μέτωπο, απαντώντας ευθέως σε αυτά που λέμε!Αν λέμε υπερβολές και μυθεύματα, όπως διαδίδουν με πλήρη αναισχυντία, τα καλοταισμένα παπαγαλάκια του να μας το πεί και να δώσει τη δική του εξήγηση!Είναι έκθετος στα μάτια του ποιμνίου του με τις πρσκτικές που ακολούθησε!Δεν θέλει πλέον τον π. Ιωάννη να ανήκει στο πλήρωμα των κληρικών της Μητροπόλεως του, ας τον φωνάξει στο γραφείο του και ας του το πεί ανδρεία και ανδρικά και όχι να μετέρχεται μεθόδους που θυμίζουν εκκλησιστική μαφία !Γιατί πρέπει να τον εξοστρακίσει με κατασκευασμένες φήμες και αθλιότητες; Δεν καταλαβαίνει, προφανώς, ότι με τον τρόπο αυτό γεννά–άθελά του θέλω να πιστεύω– μία πρώτης τάξης ευκαιρία , για όλους εκείνους που θα θέλουν στο μέλλον να κατηγορήσουν έναν κληρικό, ακόμη και τον ίδιο!Μπράβο! Άξιος ο μισθός του!Και κάτι ακόμη, ειδικά για τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως: θα έπρεπε να ξέρει ότι εγώ δεν κατευθύνομαι από κανέναν και πολύ περισσότερο δεν δέχομαι συστάσεις από επίορκους και ευλαβείς, εκ του ευ- λαμβάνω!Όταν μάλιστα είχα διαφωνήσει με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και Πατέρα μας Χριστόδουλο για κάποιες επιλογές του σε πρόσωπα που δεν άρμοζε να ανήκουν στο περιβάλλον του, του το είπα κατ´ ιδίαν πολλές φορές και αργότερα το έγραψα και δημοσίως και αποστασιοποιήθηκα από κοντά Του, έναν και πλέον χρόνο, για να επιστρέψω– φεύ– πλήρως δικαιωμένος! Και όλοι οι άλλοι του τότε περιβάλλοντος, τον κολάκευσν και τον κανάκευαν, για να κινδυνεύσουν μετά, να.. καταρρεύσουν όλοι μαζί!

  29 σχόλια

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΓΛΕΚΤΣΗΣ · Πολυκλαδικο αλεξανδρουπολης

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΤΖΟΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ,ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ !!

  Απάντηση · 10 ·

  · 3 Ιουλίου στις 11:08 π.μ.

  Ioanna Sismanidou · Optometry, Athens

  Σας ευχαριστούμε ολόψυχα κ. Τζούμα που στηρίζετε τον πνευματικό μας πατέρα Ιωάννη. Έχουμε ανάγκη συμπαράστασης. Τα λόγια σας είναι η αλήθεια που μπορεί όμως να εισακουστεί, σε αντίθεση με τη φωνή μας που δεν είναι τόσο δυνατή.

  Απάντηση · 10 ·

  · 2 Ιουλίου στις 2:28 μ.μ.

  Dora Chatzigeorgiou

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΤΖΟΥΜΑ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ . ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ .ΑΛΛΑ <>

  Απάντηση · 9 ·

  · 2 Ιουλίου στις 10:27 π.μ.

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  Eφημερίδα Espresso-12/1/2007.

  Bορειοελλαδίτης μητροπολίτης ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με τον διάκο του «όπου πέρασαν κάποιες μέρες γεμάτες πάθος και αχαλίνωτο σεξ σε ακριβό ξενοδοχείο με θέα τον Βόσπορο»

  http://kiosk.in.gr/issue.asp?dtmIssueDate=12/1/2007&lngDtrId=11&lngPublicationID=58

 6. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  http://stardust30.wordpress.com/2009/06/12/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE/

  Τιμοκατάλογος αμαρτιών και ποινές (Εξομολογητάριον)

  Ιουνίου 12, 2009 by stardust

  Άλλη μιαν «επιστημονικήν» διατριβήν δια τον αυνανισμόν (εγκεκριμένην από το πατριαρχείον)

  Μερικές απίθανα διεστραμμένες ερωτήσεις που κάνουν κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης (από το Εξομολογητάριο σελίδα 105) οι ρασσοφόροι κόρακες:

  Μήπως τέκνον μου εμοίχευσες καμία γυναίκα παντρεμένη;Μήπως επόρνεψες με γυναίκα ανύπαντρη; Με ξένη γυναίκα επόρνεψες ή με συγγένισά σου; Με λαϊκή ή καλόγρια; Με χριστιανή ή με αλλόφυλη και αρετική; Και σε ποιό τόπο επόρνεψες; Σε σπίτι ή σε εκκλησία ή σε νάρθηκα εκκλησίας; Και σε ποιό καιρό επόρνεψες; Σε καθημερινή, σε μέρα Κυριακή και γιορτή; Και πόσες φορές επόρνεψες και σε πόσο καιρό;

  Μήπως έκαμες μαλακία στον εαυτό σου; Ή σε κάποιον άλλον ή άλλος σε σένα; Τί πρόσωπο ήταν εκείνος; Σε ποιό τόπο; Πόσο καιρό και πόσες φορές;

  Μήπως έκανες συγκυλισμό με άλλο πρόσωπο αρσενικό ή θηλυκό ή άλλος σε σένα; Με τί πρόσωπο τον έκανες; Πού, πόσο καιρό και πόσες φορές;

  Μήπως έκανες αρσενοκοιτία εσύ σε άλλον ή άλλος έκανε σε σένα; τί πρόσωπο ήταν εκείνος και σε ποιό καιρό σε ποιό τόπο και πόσες φορές;

  Μήπως έπεσες (έκανες σεξ) σε ζώα και κτήνη και σε πετεινά αρσενικά ή θηλυκά; Πόσο καιρό σε ποιόν τόπο και πόσες φορές;

 7. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  KAΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

  http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/history/kathimerini_arximandritismos.htm

  Ο αρχιμανδριτισμός, ασθένεια της Εκκλησίας
  Οι άγαμοι κληρικοί από νεαρή ηλικία μαθαίνουν καλά την τέχνη των συμμαχιών που θα τους οδηγήσει στον επισκοπικό θρόνο
  Άρθρο του Σταύρου Ζουμπουλάκη*.

  Καθημερινή της Κυριακής, 27-02-2005

  (…)

  Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία κυβερνιέται –διάβαζε: δυναστεύεται– από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών –ίνα μη τι χείρον είπωμεν– ανθρώπων. Όταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά εξαρχής με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: σε ποιον να προσκολληθούν, με ποιον και πότε να συμμαχήσουν, με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, όπως έδειξε η παρούσα κρίση, μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά.
  Νοσηρό φαινόμενο

  (…)

  * Ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης είναι διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία.
  [Το άρθρο εκφράζει απόψεις του συντάκτη του]

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Εισαγγελέας είναι εκτός των προβλεπόμενων;
  Μήπως έχει ήδη τελεσθεί από το μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως το αδίκημα της συγκάλυψης εγκλήματος;
  Για τις καταγγελόμενες ιερές παιδεραστίες αρμόδια είναι μόνο η Σύνοδος;
  Τα ζητήματα αυτά λύνονται μέσα στα σκοτεινά της γραφεία με τους γνωστούς τρόπους;
  Οι κληρικοί έχουν ειδική δωσιδικία;
  Υπάρχει Εισαγγελέας στην Αλεξανδρούπολη;
  Όταν η υπόθεση έχει πάει στο δικαστή, έχει βγει καταδίκη, εκεί η Σύνοδος κάνει την ανήξερη και την αναρμόδια.
  Περιμένει λέει το Εφετείο (π.χ. υπόθεση πρωτοπρεσβυτερου Παπουτσάκη)

  Γράφει το Ιερόν Βήμα

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=4447
  «…..Αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.

  Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που υποστήριξαν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης».
  _______________________

  Το pokrov όμως ρωτά για ελληνικό δικαστήριο (greek court):

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=2066

  Archimandrite Accused of Sexual Harassment

  There was no information on whether he would also face a prosecutor or a Greek court. It was reported that he apologized to a church investigator for his actions and was being represented by a well-known attorney.

 9. Ο/Η μουσίτσα λέει:

  Επιστολή μιας οπαδού του αρχιμανδρίτη
  Παρατήρηση: Τα ελληνικά της είναι φρικτά, o παπάς θα την βοηθούσε στην ορθογραφία και σύνταξη. Για τα κόμματα σηκώνω τα χέρια ψηλά.

  Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του pentapostagma.gr: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

  Αξιότιμε Μητροπολίτη και αξιότιμα μέλη της

  Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης

  Ως έφηβη, κάτοικος της Αλεξανδρούπολης και πιστή στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό παίρνω το θάρρος και σας γράφω

  αύτη την Επιστολή.

  Με όλο τον σεβασμό που με διακατέχει θα ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποιες απόψεις που πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντικές ,όχι μόνο για την γνώμη και τις αντιλήψεις που διαμορφώσατε εσείς, αλλά και πολλοί πιστοί της Αλεξανδρούπολης. Αναφέρομαι

  ως γνωστών

  στο επίκαιρο και θλιβερό γεγονός της απομάκρυνσης από την εκκλησία και την απαγόρευση για εξομολόγηση και πραγματοποίηση συνάξεων του

  Πατήρ Ιωάννη

  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Η Επιστολή αυτή έχει ως σκοπό

  την εγρήγορση των διαδικασιών

  για να διαλευκανθεί η υπόθεση αλλά είναι και μια καλή ευκαιρία για την προβολή των πραγμάτων από μια άλλη οπτική γωνία!

  Είμαι μια ανήλικη κοπέλα που προσωπικά

  ποτέ δεν είχα καλές σχέσεις με την εκκλησία

  και τους παπάδες, διότι όλα μου φαίνονταν τόσο ψεύτικα και τυποποιημένα. Την εποχή που είχε πρωτοέρθει ο Πατήρ Ιωάννης στην Αλεξανδρούπολη στην Ενορία μου(Άγιος Νεκτάριος) πίστευα ότι είναι ένας απλός “παπάς” ,που απλά θα νοιάζεται να κάνει

  τις λειτουργιές

  και τις συνάξεις του στον κόσμο, χωρίς τίποτα παραπάνω. Καθώς όμως περνούσαν τα χρόνια ο κόσμος πλήθαινε συνεχώς στην εκκλησία τις Κυριακές και τα λόγια για τον Παπά-Γιάννη ήταν ακόμη πιο θετικά για το έργο που ασκούσε στην εκκλησιά μας από τον κόσμο. Η οικογένεια μου λοιπόν ξεκίνησε να παρακολουθεί συνάξεις και με τον καιρό ο Πατήρ Ιωάννης έγινε και πνευματικός τους. Εγώ δεν πίστεψα ποτέ μου ότι ένας παπάς θα μπορούσε να τραβήξει δίπλα του τόσο κόσμο. Έτσι κάποια στιγμή είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να εξομολογηθώ στον Πάτερ. Έκατσα του είπα τα προβλήματα μου ,μοιράστηκα ανησυχίες για το σχολείο και την οικογένεια μου και έτσι δέχτηκα μια απεριόριστη βοήθεια από τις συμβουλές του.
  Μετά από λίγο καιρό κατάλαβα ότι όπως εγώ έτσι και χιλιάδες άλλα άτομα λυτρώνονταν και έλπιζαν για το μέλλον ,εξαιτίας του θείου έργου που πραγματοποιούσε καθημερινά ο Πάτερ Ιωάννης. Συνετός ,ταπεινός και πλημμυρισμένος από πίστη για τον Θεό μιλούσε στον κόσμο με ευλάβεια και αγάπη ,χωρίς να ζητάει πολλά ,απλά να μοιράζει ελπίδες και αισιοδοξία. Άστεγοι ,άτομα με οικονομικά προβλήματα ,άτομα με προβλήματα εθισμού που χρειάζονταν ψυχολογική βοήθεια

  για την απεξάρτησης τους ,

  απλοί πιστοί της περιοχής ,άτομα που είχαν φύγει από το δρόμο του Θεού ,ακόμη και άτομα από άλλες θρησκείες ,που από περιέργεια τον άκουγαν, παραβρίσκονταν στις συνάξεις του και στα βήματα του ,αλλάζοντας αντιλήψεις και «πιστεύω» προς το καλύτερο και παίρνοντας θάρρος και δύναμη από αυτόν τον απλό άνθρωπο που απλά με τα λόγια γιάτρευε ψυχές. Το ευχάριστο όμως είναι ότι ευτυχώς ο Παπά Γιάννης δεν είχε μείνει μόνο στα λόγια. Το έργο του είχε πάρει μια πολύ μεγάλη διάσταση, που στηριζόταν σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους ,οι ψυχές των οποίων διψούσαν για γαλήνη και αρετή.
  Πριν από λίγες ημέρες έμαθα ότι τον θέσατε σε

  διαθεσημότητα από την εκκλησιά ,

  λόγω πολλών συκοφαντιών

  που διέσυραν στην Αλεξανδρούπολη

  κάποια ανήθικα άτομα. Προφανώς τέτοια άτομα δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο , παρά μόνο να σκαρφίζονται ψεύτικες κατηγορίες ,ώστε να κάνουν μεγάλο κακό

  στον Πατήρ

  Ιωάννη ,αλλά και να δημιουργούν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις ανάμεσα σε πιστούς και

  πατέρες τις εκκλησιάς.

  Όταν όμως έμαθα ότι εσείς πήρατε την πρωτοβουλία και μέσω ενός κοντινού ανθρώπου του

  Πατέρα

  κλέψατε κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα ,ώστε να αποδείξετε ότι αληθεύουν οι κατηγορίες ,πραγματικά συγκλονίστηκα και απογοητεύτηκα πολύ .Από εκείνη την ημέρα οι συκοφαντίες και οι κατηγορίες πλήθαιναν και γίνονταν όλο και πιο σκληρές. Οι άνθρωποι γύρω μου δεν ήξεραν τι να πιστέψουν και η κάθε κατηγορία από στόμα σε στόμα διογκώνονταν. Όλοι κρατούσαν μια απομακρυσμένη στάση από τα πράγματα και κατηγορούσαν

  ανεξέλικτα ,
  χωρίς να σκέφτονται το κακό που

  φέρουν.

  ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/alexadnroupoleos-anthimos.html#ixzz2ZsHpyjmJ

 10. Ο/Η Lol λέει:

  http://gerontes.wordpress.com/2013/07/22/%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7/

  Υπογραφές υποστήριξης Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη.
  Ιουλίου 22, 2013 — Χαράλαμπος

  Με τις παρακάτω υπογραφές θέλουμε να δηλώσουμε την υποστήριξη μας στο πρόσωπο του πνευματικού πατέρα , καθοδηγητή, φίλου και αδερφού μας που τόσα χρόνια αγωνίζεται για μας στο πεδίο της πνευματικής ζωής και της καθημερινότητας. Εμπιστευτήκαμε τόσα χρόνια τις ζωές μας, τις σχέσεις μας, τα παιδιά μας, τους φίλους και τους συγγενείς μας και δεν επιθυμούμε σε καμμία περίπτωση ν’ απομακρυνθεί από κοντά μας ή να πάθει κάποιο κακό. Όσοι αναγνώσουν την επιστολή αυτή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας και την πολιτική ηγεσία μέχρι τον κλήρο και το λαό της Θράκης μας πρέπει να κατανοήσουν ότι η μόνη μας παρηγοριά στις επικίνδυνες ημέρες αυτές είναι η μάνα μας η Εκκλησία κοντά και μέσα στην οποία μας φέρνουν και μας στηρίζουν οι πνευματικοί πατέρες .Ένας τέτοιος πατέρας είναι ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης το έργο του οποίου δεν χρειάζεται διαφήμιση, κάτι που πάντα μας συνιστά και ο ίδιος, χρειάζεται όμως υποστήριξη, διότι και τα λαϊκά μέλη του σώματος του Χριστού δηλαδή της Εκκλησίας έχουν γνώμη μέσα σ’ αυτήν και πρέπει να την ομολογούν. Κάνουμε λοιπόν έκκληση προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησία της Ελλάδος να αποκαταστήσει την αδικία, να παρηγορήσει την ορφάνια και να βάλει τα πράγματα στη σειρά.

  Οι υπογραφές μας δείχνουν ακριβώς το εκκλησιαστικό φρόνημα και την ανησυχία μας για την Εκκλησία. Είμαστε λίγοι. Οι ποιμένες ακόμη λιγότεροι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όλοι μαζί λοιπόν ας κάνουμε το καλό, το άγιο, το αγνό. Να μην δώσουμε τόπο στον διάβολο να μας αλωνίζει. Να βοηθήσουμε με αγάπη όσους παίρνουν αποφάσεις για όλους μας και η ευθύνη τους είναι μεγάλη. Γρήγορα κοντά μας στον αγώνα ο πνευματικός μας πατέρας αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης!

  Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στη σελίδα των υπογραφών.

  Περισσότερα για το θέμα στo πεδίο ”Link’s” της σελίδας των υπογραφών ΕΔΩ.

 11. Ο/Η ertopensoc λέει:

  Παρακαλούμε αναδημοσιέψτε, και να έχετε της ευχήν των πατέρων, (όπως λέμε sugar Daddies).
  ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

  ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ
  Η 2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

  Είμαστε η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στην ΕΡΤ και Αλληλέγγυων «Για μια ΕΡΤ Ανοιχτή στην Κοινωνία και απευθύνουμε σε όλους κάλεσμα για τη 2η Ανοιχτή Συνέλευση στον Κήπο του Ραδιομέγαρου, την Πέμπτη, 25 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα.

  Καλούμε όλους εσάς, που χτυπιέστε καθημερινά από τα μνημόνια, όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και κάθε εργαζόμενο, τους απολυμένους και τους επισφαλώς εργαζόμενους,τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, όλες τις συλλογικότητες, τις ανοιχτές συνελεύσεις των γειτονιών και κάθε αντιμνημονιακή δύναμη, να έρθουν εδώ στην ΕΡΤ και να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

  Οι στόχοι του κινήματός μας είναι:
  ► Η συνένωση και ο συντονισμός όλων, όσων θέλουμε να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε την καταστροφική πορεία προς τον θάνατο του λαού, προς την φασιστικοποίηση της κοινωνίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Ελλάδας
  ► Η στήριξη του αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ για μιαΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, για μια ΕΡΤπροπύργιο των κοινών μας αγώνων, ΑΝΟΙΧΤΗ σε όλους όσους θέλουν να έχουν φωνή σε μιαν Ελεύθερη ΕΡΤ.

  Ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι αγώνας για την ελευθερία του λόγου που είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας.

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 25/7/2013.

  Πρωτοβουλία ΕΡΤ Ανοιχτή στην Κοινωνία

  http://ertopensoc.wordpress.com/

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=14834

 12. Παράθεμα: O Εισαγγελέας στο εξομολογητήριο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 13. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.axortagos.gr/xrisi-apati-egkefalo-arximandriti.html

  Κύπριος ιερέας βίασε την ανιψιά του– Γνώριμος στον χώρο των δικαστηρίων

  Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο Κύπριος ιερέας, που προφυλακίστηκε ως ύποπτος για τον βιασμό της 25χρονης ανιψιάς του!

  Η 25χρονη, κατήγγειλε τον θείο της για επίθεση και βιασμό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο ιερέας της είχε παραχωρήσει τροχόσπιτο, για να μείνει εκεί μερικές μέρες. Παρά το γεγονός πως είχαν συμφωνήσει πως εκεί θα μείνει μόνη της, εκείνος της επισκεπτόταν τα περισσότερα βράδια, ενώ κάποιες φορά κοιμόταν εκεί.

  Το τελευταίο βράδυ, όμως, την ώρα που η νεαρή είχε αποκοιμηθεί, ο ιερέας την πλησίασε και άρχισε να την χαϊδεύει. Παρά τις αντιστάσεις της, εκείνος της επιτέθηκε και τη βίασε.

  Ο ιερωμένος αρνείται τα όσα του καταλογίζει, ενώ, όπως αναφέρει το protothema.gr, την Τετάρτη παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των ανακριτών προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

  Τέλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι γνωστό πρόσωπο στον χώρο των δικαστηρίων: Εκκρεμούν εναντίον του κατηγορίες για έκδοση ακάλυπτων επιταγών, αλλά δεν υπάρχει καμιά καταδίκη εις βάρος του. Επίσης, κατά το παρελθόν, υπήρξαν πολλές καταγγελίες προς το πρόσωπό του, αλλά ο Μητροπολίτης δεν έλαβε κανένα μέτρο.

  Πηγή: koolnews.gr

 14. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.axortagos.gr/xrisi-apati-egkefalo-arximandriti.html

  Χρυσή απάτη με εγκέφαλο… αρχιμανδρίτη
  πηγή: http://www.entertv.gr

  Χρυσή απάτη με εγκέφαλο αρχιμανδρίτη έφερε στο φως το χθεσινό φύλο της Espresso . O ιερωμένος φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ο άνθρωπος που έστησε το μεγάλο κύκλωμα αετονύχ…

 15. Ο/Η Ιερά καυγαδάκια στον Έβρο λέει:

  Ο Αρχ. Ιωάννης Καρασακαλίδης: «Κοιμάμαι ήσυχος …..»

  Βρίσκεται στην Ξάνθη την πόλη που μεγάλωσε, αναμένοντας την απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου, στο οποίο παραπέμφθηκε από το μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, με την κατηγορία της ανηθικότητας και τέθηκε σε αργία και διακοπή της μισθοδοσίας του.
  Ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, περιμένει

  όπως μας λέει ο ίδιος την απόφαση τηρώντας σιγή ιχθύος και πιστεύοντας στην αθώωσή του, διότι όπως ισχυρίζεται δεν υπάρχουν στοιχεία!

  Το gatzoli βρέθηκε στην Ξάνθη και συνομίλησε μαζί του για την περιπέτειά του μπροστά στην κάμερα.

  «Θα μιλήσω όταν πρέπει …..μας είπε», ενώ τόνισε πως κοιμάται ήσυχος διότι έχει καθαρή τη συνείδησή του.

  Η συνέντευξη θα μεταδοθεί σε δύο ίσως και τρία μέρη για ευνόητους λόγους.

  Ένα μικρό απόσπασμα μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

  ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/arximandritis-ioannis-karasakalidis.html#ixzz2aKz9eUQy

 16. Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

  Χωρίς το παραπάνω κείμενο για την υπόθεση, αυτή η ερώτηση δεν θα είχε κατατεθεί:

  Κατηγορίες κατά ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών
  http://mariayannakaki.gr/index.php/vouli/545-erotisi-katigories-kata-ierea-gia-seksoualiki-parenoxlisi-koritsion

  Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 11:36

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,
  & ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

  Θέμα: Κατηγορίες κατά ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών

  Η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε δημόσια στις 26 Απριλίου 2013 πως ιερέας της, κατηγορούμενος για πολλαπλές πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης, κρίθηκε ένοχος από το Επισκοπικό Δικαστήριο και παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο λόγω αρμοδιότητας για το μεγάλο ύψος της προβλεπόμενης ποινής.

  Παρά τη σοβαρότητα των πράξεών του όμως, δεν έχει επιληφθεί των κατηγοριών η δικαιοσύνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

  ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  1. Ποια ποινή επέβαλε το Συνοδικό Δικαστήριο και ποια η τύχη του ιερέα που αποτελεί και δημόσιο υπάλληλο;

  2. Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης και αν ναι πότε;

  3. Ποια αρωγή παρέσχε η πολιτεία μέσω της Γενικής Γραμματείας Ισότητας ή άλλης υπηρεσίας στα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης; Προβλέπεται αποζημίωση για τα θύματα αυτά;

  Η ερωτώσα βουλευτής

  Μαρία Γιαννακάκη

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευχαριστώ πολύ.

   Αναρωτιέμαι, από τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε ένας δεν έσπασε την ιερή ομερτά που έχει επιβάλλει η αρχηγική αυλή.
   Τόσος ηθικός συμβιβασμός, πριν ακόμη πάρουν την εξουσία!

   Εγκλήματα ή φημολογούμενα ως εγκλήματα κατά ανηλίκων δεν θα έπρεπε να επισύρουν αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση, ειδικά όταν έχουν δημοσιοποιηθεί;
   __________________

   Mε την ευκαιρία.
   Ο διαδοχος του κουροτρόφου Καλλίνικου, ο σύνδικος του Παππά (Χ.Α., θαυμαστής του παιδεραστή Στράιχερ) Χρήστος Μεντζελόπουλος, μητροπολίτης Πειραιά και εκλογολόγος, επιτίθεται στην κα Γιαννακάκη και δεν βλέπει τις 50 έδρες που λήστεψε η ΝΔ:

   Σεραφείμ προς Ρεπούση: «Είσαι στη Βουλή λόγω νοθείας»

   Σφοδρή επίθεση εναντίον των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση και Μαρίας Γιαννακάκη, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, με αφορμή τα όσα σχολίασαν οι δύο γυναίκες για την παρέμβαση του Ιεράρχη αε ό,τι αφορά τη θετρική παράσταση «Corpus Christi».

   Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης είχε κινηθεί νομικά εναντίον της παράστασης, επικροτούμενος από τη Χρυσή Αυγή, αλλά έντονα αποδοκιμαζόμενος, από τις δύο βουλευτές, που σημειωτέον εκλέγονται στον Πειραιά, τη θρησκευτική επικράτειά του.

   Απαντώντας στα περί «προσβολής του δημοκρατικού αισθήματος» που του προσάπτουν οι κυρίες Ρεπούση και Γιαννακάκη (σημ.Λασκ.:αντί να κάνουν το κορόιδο όπως ο προστάτης των φοροληστών κ.Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Σεραφείμ κάνει αναφορά σε καλπονοθευτικές ρυθμίσεις που επέτρεψαν την εκλογή των πολιτικών της ΔΗΜΑΡ.

   Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/162775/serafeim-pros-repousi-eisai-sti-voyli-logo-notheias#ixzz2aXSFlgxa

   • Ο/Η Ένας λέει:

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4706.html

    Ερώτηση της βουλευτού Β’ Πειραιά Μαρίας Γιαννακάκη σχετικά με το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη
    από το Γραφείο Τύπου
    Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
    Στόχος του Προγράμματος είναι η μείωση της σχολικής διαρροής και η αρμονική ένταξη των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στο εκπαιδευτικό σύστημα και την…
    ευρύτερη κοινωνία με την ενίσχυση της επίδοσης και της ελληνομάθειας.

    Ο στόχος του προγράμματος εξυπηρετείται μέσα από μια σειρά δράσεων στις οποίες συμμετέχουν 7.000 παιδιά της μειονότητας (από νήπια έως μαθητές λυκείου) και οι οποίες περιλαμβάνουν μαθήματα ελληνομάθειας και στήριξης με τη βοήθεια καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων και νέων τεχνολογιών σε (α) 66 σχολεία της α’ βάθμιας και της β’βάθμιας εκπαίδευσης μετά το πέρας των μαθημάτων (β) στα 10 Κέντρα Στήριξης του Προγράμματος στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, τον Εχίνο, το Εύλαλο, το Σέλερο και το Δροσερό (Ξάνθης), τον Ίασμο, την Οργάνη, τις Σάπες (Ροδόπης) και στην περιοχή Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, (γ) σε 46 σχολεία απομακρυσμένων μειονοτικών χωριών, μετά το κανονικό ωράριο, που επισκέπτονται οι 4 κινητές μονάδες του Προγράμματος, και (δ) στα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων στα Κέντρα και το καλοκαίρι σε κατασκηνώσεις. Τέλος, ομάδες κοινωνικών λειτουργών παρεμβαίνουν με στοχευμένες δράσεις σε 9 οικισμούς Ρομά, μελών της μουσουλμανικής μειονότητας, όπου τα παιδιά εμφανίζουν ασταθή φοίτηση και πολύ χαμηλή επίδοση (Αλάν Κουγιού, Ηφαίστου, Δροσερού, Γκασκανέ, Ασί και Ματζίρ Μαχαλά, Ηλιόπετρας, Μαχαλά Σαπών και Άβαντος). Επιπλέον επιμορφώνεται συστηματικά το σύνολο των εκπαιδευτικών που δουλεύουν στο έργο, ενώ 300 ενήλικες, κυρίως μητέρες των παιδιών, μαθαίνουν ελληνικά.

    Στα θετικά αποτελέσματα του Προγράμματος συγκαταλέγεται η σημαντική συμβολή στη μείωση της παρατηρούμενης σχολικής διαρροής των μουσουλμάνων μαθητών, στην αύξηση της συμμετοχής τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη θεαματική αύξηση σχολικής παρακολούθησης των κοριτσιών τα οποία εγκατέλειπαν μαζικά την εκπαίδευση με την αποφοίτησή τους από το δημοτικό σχολείο. Επίσης έχει λάβει αναγνώριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον ΟΗΕ.

 17. Ο/Η Mefisto λέει:

  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3123&catid=6

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
  Νέα τροπή στην υπόθεση του Ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

 18. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Στο δικαστήριο ο θείος Ιερέας που κατηγορείται για βιασμό
  Σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου Λευκωσίας, παραπέμφθηκε χθες ο Ιερέας, που κατηγορείται, για το βιασμό της 25χρόνης αδελφότεκνης του.

  Στις 10 Ιουλίου θα συνεδριάσει το κακουργιοδικείο Λευκωσίας, το οποίο θα εξετάσει τις κατηγορίες εναντίον 45χρόνου ιερέα, για την υπόθεση βιασμού 25χρόνης.

  Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας , είχε παραχωρήσει στην κοπέλα το τροχόσπιτο του, στο οποίο διέμενε η ίδια.

  Ένα βράδυ όμως, ο 45χρόνος ο οποίος είχε διανυκτερεύσει και άλλες φορές στο τροχόσπιτο, πλησίασε το κρεβάτι της, άρχισε να τη χαϊδεύει και ακολούθως ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέληση της, όπως αναφέρει η 25χρόνη στην κατάθεση της.

  Ο κατηγορούμενος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, μέχρι την διεξαγωγή της δίκης, ενώ μπήκε στο stop list των αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Ο βιασμός, σύμφωνα με την παραπονούμενη, διαπράχθηκε περί τα τέλη Μαΐου, η 25χρόνη όμως κατήγγειλε την υπόθεση την προηγούμενη εβδομάδα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  Σοκ: 42χρονος ιερέας φέρεται να επιχείρησε να βιάσει την 26χρονη κόρη του αδελφού του!

  Τραγωδία στον Λυθροδόντα: Ιερέας, πατέρας 10 παιδιών, νεκρός σε εργατικό ατύχημα

  Ιερέας ζητούσε χαρτί ψυχιάτρου αλλιώς δεν θα έθαβε νεαρό που αυτοκτόνησε!

  Οι ληστές έκαναν το σταυρό τους…αφού έκλεψαν 9.000 ευρώ από Αρχιμανδρίτη!
  http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=122393&catid=4

 19. Ο/Η Χο! λέει:

  ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΕΣ ΣΤΗΝ Ι.Σ.

  Μητροπολίτης κατηγορείται από πρώην συνεργάτες του για απρεπή συμπεριφορά
  Ελλάδα Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2013 | 11:16

  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3363&catid=3

 20. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3430&catid=11

  Ο Μητροπολίτης και τ’ άλογα Βυζαντινά Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2013

  Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι κάτοικοι της όμορφης βορειοελλαδίτικης πόλης όταν έμαθαν το νέο κατόρθωμα του Μητροπολίτη τους, που καιρό τώρα τους προκαλεί με τον βίο και την πολιτεία του.

  Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα απίστευτα, που μήνες τώρα κυκλοφορούν, κάνοντας τους πιστούς να κοκκινίζουν και να σταυροκοπιούνται και τους λιγότερο πιστούς να βρίσκουν ευκαιρία να διασύρουν τον Κλήρο και την Εκκλησία… ήρθε η νέα «δράση» του Σεβασμιωτάτου.

  Ο άνθρωπος που όλο αυτό τον καιρό της κρίσης έχει αφήσει τα τοπικά φιλόπτωχα ταμεία να «παλεύουν με τα κύματα» χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την Μητρόπολη, ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να συγκεντρώσουν ζωοτροφές γιατί λέει δυσκολεύεται να συντηρήσει τα άλογα και τα άλλα ζωα που έχει στη φάρμα του.

  Φυσικά κανείς δεν θέλει να πεθάνουν τα ζωντανά. Άλλωστε οι αγρότες φημίζονται για αυτές τις ευαισθησίες τους. Όμως όσο να ναι υπάρχει θέμα προτεραιοτήτων. Κι όταν ο Μητροπολίτης δεν μιλά για την πείνα και την δυστυχία των ανθρώπων αλλά σχεδόν απαιτεί να του δώσουν δωρεάν ζωοτροφές… ε, όσο να ναι προκαλεί.

  Μέχρι και ο Πρωτοσύγκελλος που τόσο καιρό έκανε ότι μπορούσε για να «μαζέψει» την κατάσταση στην ακριτική επαρχία είδε και αποείδε και παραιτήθηκε.

  Παρά την προσπάθεια ορισμένων, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, προσπαθούν να πιέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το καπάκι για να μην «ξεχειλίσει» η κατάσταση, το καζάνι «βράζει»…

 21. Ο/Η Μαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

  Aπό την Αλεξανδρούπολη στη Ραφήνα

  http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=193751&artTitle=epistoli_ston_atakto_papa_apo_ton_apatimeno_dimarcho

  Επιστολή στον «άτακτο» παπά από τον απατημένο δήμαρχο

  η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από την ροζ ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας: η σύζυγος του δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου, Σουζάνα, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από την παπαδιά σε τρυφερές περιπτύξεις με τον μέχρι πρόσφατα εφημέριο του ιερού ναού Παντοβασίλισσας, Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο.
  «Με τα ράσα που φοράς, καλύπτεις τον εγκληματικό εαυτό σου», αναφέρει ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου σε γράμμα προς τον παπά με τον οποίο τον απάτησε η σύζυγός του. Παράλληλα, ο δήμαρχος προαναγγέλλει διαζύγιο, αποκαλύπτει «καυτό» διάλογο του ρασοφόρου με τον γιό του και προειδοποιεί τον ιερέα να μείνει μακριά από το παιδί του!

  18χρονος: Τι έγινε τελικά;
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: Μιλάω με Βούλα στο face
  18χρονος: χαχαχα, σωστός! Και;
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: θα κανονίσω για καφέ
  18χρονος: να και τα like στις φωτογραφίες
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: την Δευτέρα το μεσημέρι να πάμε στο δημαρχείο να κολλήσουμε στην…
  18χρονος: μέσα, αύριο το πρωί τι θα κάνουμε;
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: καλά, την έχω τρελάνει.
  18χρονος: ψήνεται;
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: καλά θα σου πω αύριο μετά την λειτουργία, θέμα χρόνου!
  18χρονος: χαχαχα αυτό είναι! Περιμένω νέα.
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: ρε συ, μην πρις τίποτα σε κανέναν αλίμονό μας
  18χρονος: εννοείτει πως όχι. Χαχαχα δεν έπρεπε να το πείτε καν σιγά μην το πω!
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: είμαστε που είμαστε στα μαχαίρια γ… μετά. Τώρα μιλάω με την… χαχαχα
  18χρονος: πρώτα την…..
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: και τις δύο χαχαχα. Η… θα είναι για τα χοντρά και η… μόνιμη.
  18χρονος: Δευτέρα Δήμο έχει μπαλίτσα
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: λοιπόν, σε καληνυχτίζω, η φιλενάδα μου τι κάνει ηρέμησε;
  18χρονος: χορεύει
  Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος: ααα… ξέρω που, καληνύχτα ρε συ θα τα πούμε αύριο

  Με τα ράσα που φοράς καλύπτεις τον εγκληματικό εαυτό σου. Και ασφαλώς η ανταμοιβή σου θα είναι άξια «εκείνων ων έπραξες».

  http://www.rpn.gr/?p=14834

  Η Παναγία μας, της Ορθοδοξίας η Πλατυτέρα!
  Φεβ 16, 2013
  Μια έκθεση όχι μόνο για προσκυνητές, αλλά και για φιλότεχνους, φιλοξενεί το Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Ρ-Π. μέχρι αύριο Κυριακή 17 Φεβ. 2013 και ώρα 20:30.

  «Η Παναγία της Ορθοδοξίας μας η Πλατυτέρα»

  Στο video που ακολουθεί ο Δήμαρχος Ρ-Π Γιώργος Χριστόπουλος , μιλάει για την έκθεση ενω ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος μιλάει για τις εικόνες και την Πλατυτέρα των Ουρανών.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κατά την ευσεβή Espresso (8.9.2013, σελ. 6-7), ο ιερέας της Ραφήνας, τ.μαιτρ σε νυχτερινό κέντρο, χειροδίκησε κατά του μητροπολίτη Τσίπρα και Χρυσής Αυγής Νίκου Χατζηνικολάου.
   Ο ιερέας, στο ναό του οποίου λειτουργήθηκαν οι Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στους μικροπωλητές, εισέπραξε για όλα του τα κατορθώματα 6μηνη αργία (!!!) αλλά παραμένει ενεργός (!!!) και ιερουργεί στη Ρόδο, γιατί λέει το νησί υπάγεται στο πατριαρχείο κι έτσι μπορεί εκεί να καθοδηγεί ερωτικά τους 18χρονους του νησιού.
   Για τους εκει δήμαρχους και δημαρχίνες δεν μπορώ να ξέρω.
   Η εφημερίδα όφειλε να γνωρίζει πως ο αργός ιερέας είναι αργός παντού και ο πατριάρχης με τον μητροπολίτη Ρόδου που παρανομούν οφείλουν εξηγήσεις, όπως εξηγήσεις οφείλει και ο μητροπολίτης Μεσογαίας.
   Εξηγήσεις οφείλει και η Πολιτεία που εξακολουθεί να μισθοδοτεί αργό ιερέα τη στιγμή που απολύει δημόσιους υπαλλήλους που δεν κατηγορούνται για τίποτα.
   Να ελπίζω πως ο βουλευτής Ρόδου του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοτιμηθεί να ρωτήσει;
   Ασφαλώς και όχι.
   Βάζω και στοίχημα.

   • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

    «Κατά την ευσεβή Espresso (8.9.2013, σελ. 6-7), ο ιερέας της Ραφήνας, τ.μαιτρ σε νυχτερινό κέντρο, χειροδίκησε κατά του μητροπολίτη Τσίπρα και Χρυσής Αυγής Νίκου Χατζηνικολάου.”

    Ο κοινός παρονομαστής του πολιτικού φάσματος λέγεται ανοχή στην αλητεία των ρασοφόρων.

   • Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://www.notioanatolika.gr/index.php/news/2215-xeirodikise-kata-tou-mitropoliti-o-iereas-tou-roz-skandalou

    Χειροδίκησε (;) κατά του Μητροπολίτη ο ιερέας του ροζ σκανδάλου

    Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 18:48
    Αλλάξτε μέγεθος

    Η ποινή της εξάμηνης αργίας που επέβαλε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος στον «αμαρτωλό» ιερέα ξεσήκωσε το μένος του πατέρα Γεωργίου Κωνσταντακόπουλου που προχώρησε σε πρωτοφανή βίαια αντίδραση κατα του άτυχου Μητροπολίτη.
    http://www.notioanatolika.gr/index.php/news/2215-xeirodikise-kata-tou-mitropoliti-o-iereas-tou-roz-skandalou

 22. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Μαζί στην εκκλησία του αμαρτωλού ιερέα

  Δευτέρα, Σεπτέμβριος 9, 2013 – 13:00

  Εν μέσω του ροζ σκανδάλου που έχει προκαλέσει σεισμό στη Ραφήνα και παρά την προαναγγελία του διαζυγίου του από την άπιστη σύζυγό του Σουζάνα, ο δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος φαίνεται ότι μάζεψε τα κομμάτια της ψυχής του, έκλεισε τα αυτιά του και έδωσε το «παρών» στη μεγαλοπρεπή λειτουργία εορτασμού των γενεθλίων της Παναγίας στον ιερό ναό της Παντοβασίλισσας, εκεί όπου μέχρι πρότινος ήταν εφημέριος ο «αμαρτωλός» παπάς Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

  Μετά τα όσα έγιναν και είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της «Espresso» για τη ροζ ιστορία με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο, τη γυναίκα του, τον ιερέα του κεντρικού ναού και τη σύζυγό του που έγινε ντετέκτιβ και τον έπιασε στα πράσα με τη δημαρχίνα, το απόγευμα του Σαββάτου όλοι οι εμπλεκόμενοι φαίνεται ότι έβαλαν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές προς τιμήν της Παντοβασίλισσας.

  Λίγα λεπτά μετά τις 8.00 το βράδυ και ενώ η εκκλησία και οι δρόμοι γύρω από αυτήν είχαν κατακλυστεί από χιλιάδες πιστούς, έκανε την εμφάνισή του ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Χριστόπουλος συνοδευόμενος τόσο από μέλη του δημοτικού συμβουλίου όσο και από την «πέτρα του σκανδάλου», την όμορφη σύζυγό του Σουζάνα.

  Με γρήγορο βήμα ανέβηκε τα σκαλοπάτια, έφτασε στο προαύλιο του ναού και άρχισε να χαιρετά φίλους και γνωστούς… Η δημαρχίνα, φανερά αμήχανη, τον περίμενε υπομονετικά σε μια άκρη και έπειτα μπήκαν μαζί στον ιερό ναό για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία. Λίγα λεπτά αργότερα η θαυματουργή εικόνα εξήλθε από τον ναό για να γίνει η περιφορά της στους δρόμους της πόλης. Πρώτος εξήλθε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο οποίος κάθε χρόνο χοροστατεί στη μεγάλη γιορτή του κεντρικού ναού της πόλης. Ακολούθησαν οι υπόλοιποι ιερείς, η εικόνα και ο δήμαρχος, έχοντας στο πλευρό του τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Στέφο.

  Η Σουζάνα Χριστοπούλου στεκόταν διακριτικά λίγα μέτρα πιο πίσω. Ακόμη και κατά την περιφορά της εικόνας ανάμεσα σε εκείνη και τον σύζυγό της βρίσκονταν τουλάχιστον δύο με τρία άτομα, τα οποία έμοιαζαν να είχαν επιφορτιστεί με το έργο της δημιουργίας απόστασης ασφαλείας ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο δήμαρχος έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος, αλλά η Σουζάνα ήταν σκεπτική και απόμακρη.

  Η εμφάνιση του δημαρχιακού ζεύγους, όπως ήταν φυσικό, σχολιάστηκε από τους πιστούς, καθώς δεν περίμεναν μετά τα όσα έγιναν το ζευγάρι να ανέβαινε μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας όπου λειτουργούσε ο ιερέας Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος. Κάποιοι έκαναν λόγο για θράσος, ενώ άλλοι για προσπάθεια του δημάρχου να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων του.

  Η επιστολή-φωτιά και η διαμαρτυρία που ακυρώθηκε

  Οπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό της η «Espresso της Κυριακής», το βράδυ του Σαββάτου ο «αμαρτωλός» παπάς είχε καλέσει σε ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδες πιστούς στην πανήγυρη του ναού εναντίον του δημάρχου Ραφήνας. Μια διαμαρτυρία που ακυρώθηκε τελικά την τελευταία στιγμή, καθώς ο μητροπολίτης Μεσογαίας (εναντίον του οποίου φαίνεται ότι χειροδίκησε ο ιερέας Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος) του έστειλε την απόλυσή του και τη μετάθεσή του σε νησί.

  Σύμφωνα με την επιστολή-φωτιά που έστειλε ο δήμαρχος Ραφήνας στον ιερέα Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο, την οποία και δημοσίευσε αυτούσια η «Espresso της Κυριακής», αφού του αναγγέλλει το διαζύγιό του από τη Σουζάνα, καταγράφει έναν σεξιστικό διάλογο του παπά με τον νεαρό γιο του και τον προειδοποιεί οργισμένος να μείνει μακριά από τον ίδιο και την οικογένειά του. Η οργή του δημάρχου της Ραφήνας δεν προέρχεται μόνο από την ερωτική περιπέτεια της γυναίκας του με τον παπά, αλλά και από τη σοκαριστική σχέση που διατηρεί ο ίδιος ιερέας με τον 18χρονο γιο του. Μάλιστα ο ιερέας σε συνομιλία που είχε με τον νεαρό στο facebook εμφανίζεται ως «δάσκαλος του φλερτ» και τον συμβουλεύει πώς να «ψήνει» καταστάσεις… Επειτα και από αυτή την εξέλιξη οι κακές γλώσσες άρχισαν να κάνουν την ιστορία ακόμη πιο πικάντικη. Στην περιοχή συζητιέται έντονα ότι στόχος του παπά δεν ήταν η όμορφη Σουζάνα, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος όμως είχε αρνηθεί τον έρωτά του.

  Πάντως, όπως και να έχει, ο δήμαρχος ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες για να χωρίσει από τη σύζυγό του. Οπως υποστηρίζει στην επιστολή, έχει ήδη κινηθεί για το διαζύγιο. «Για την άκρως ανήθικη συμπεριφορά που επέδειξες σε βάρος μέλους της οικογένειάς μου, το οποίο εξ αυτού του λόγου θα πάψει να έχει αυτή την ιδιότητα» λέει ξεκάθαρα στον ιερέα.

  Ο π. Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, πάντως, μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα αμαρτούσα για μια 56άρα» και απέδωσε τα γεγονότα σε «κόντρες» που είχε με τον δήμαρχο για το κοινωνικό παντοπωλείο και για οικονομικές υποθέσεις.

  ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ – ΦΩΤ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6/120851/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1

 23. Ο/Η Greek λέει:

  http://neoskosmos.com/news/el/node/19356

  Ο γητευτής αρχιμανδρίτης του Facebook
  Βολεύει τον κ. Προκόπιο ο μύθος της «άδικης» απομάκρυνσης του κ. Ειρηναίου από τον πατριαρχικό θρόνο, διότι τον βοηθά να συντηρεί τον άλλον, προσωπικό μύθο, ότι δήθεν καθαιρέθηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (23/06/2008), διότι ανήκε στην ομάδα των υποστηρικτών του έκπτωτου Ειρηναίου.

  Όμως, επίσημα έγγραφα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έχουμε στην κατοχή μας, αποδίδουν την καθαίρεσή το από τη σύνοδο του πρεσβυγενούς πατριαρχείου σε άλλες αιτίες. Εν πάση περιπτώσει.

  Τελευταία, ο κ. Προκόπιoς ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σχόλιο του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος», κ. Φώτη Νάκου, οποίος συμπαρίσταται, καθ’ ομολογίαν του, στον πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Ειρηναίο, αναφαίρετο δικαίωμά του.

  Ο κ. Προκόπιος αναδημοσίευσε το εν λόγω σχόλιο χωρίς το όνομα του Αθηναίου δημοσιογράφου, παρέλειψε το όνομα της εφημερίδας που δημοσίευσε το σχόλιο, μετέφρασε το σχόλιο στην αγγλική τσάτρα-πάτρα και στο τέλος του κειμένου πρόσθεσε την ακόλουθη πρόταση, χωρίς να διασαφηνίσει, ότι είναι δική του προσθήκη: This is the canonical church, the school of hate (αυτή είναι η κανονική εκκλησία, το σχολείο του μίσους).

  Επίσης, ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων του κ. Ειρηναίου, ο κ. Προκόπιος έχει αναρτήσει στο Facebook και βίντεο μικρής διάρκειας στο οποίον ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων ομιλεί για την αδικία σε βάρος του από την εκκλησία που υπηρέτησε με αφοσίωση.

  ….
  Με απλά λόγια, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δηλώνει, ότι το πλανώμενο στον κυβερνοχώρο βιογραφικό σημείωμα του κ. Προκοπίου είναι ψευδές κατασκεύασμα.

  Ο «Νέος Κόσμος» θα δημοσιεύσει πρόθυμα τίτλους σπουδών του κ. Προκοπίου και τεκμήρια των άλλων δραστηριοτήτων του, που πιστοποιούν την αυθεντικότητα των πληροφοριών που έχει καταχωρήσει στο βιογραφικό σημείωμά του.

  http://panhellenicpost.com/archives/60854

  Μετέωρη η χειροτονία του Προκοπίου στην Αδελαϊδα

  Posted about 39 days ago | 0 comment

  Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

  Neoskosmos.com

  Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την Αδελαΐδα κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο Νότιας Αυστραλίας προσφυγή μελών της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας κατά της «επισκοποίησης» του αρχιμανδρίτη Προκοπίου Κανάβα, κληρικού της Κοινότητας.

  …..

  Τα μέλη διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν την «αυθαίρετη» χειροτονία του κ. Προκοπίου σε δημόσια συγκέντρωση, που έλαβε χώρα το παρελθόν Σάββατο στην Αδελαΐδα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας στη συγκέντρωση παρέστησαν περίπου 80 μέλη της Κοινότητας, τα οποία απαίτησαν την αναβολή της χειροτονίας του κ. Προκοπίου.

  Να υπενθυμίσουμε στον κ. Λεσσέ και τους άλλους υποστηρικτές της «επισκοποίησης» του κ. Προκοπίου, ότι το Ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει τα μυστήρια της κοινοτικής «Εκκλησιαστικής Αρχής». Αν δεν το γνωρίζει ο κ. Λεσσές τον παραπέμπουμε στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αρ,. Πρωτ. 141194/9/11/2010 η οποία αναφέρει, ότι «…κατά νόμο τα Μυστήρια πρέπει να τελούνται από κανονικούς κληρικούς…».

  «ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΑΡΟΥ;

  «Σε κανάλι της Αττικής παρουσιάζεται συχνά «κληρικός», ο οποίος προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους τηλεθεατές, τα οποία καταλήγουν στο Γραφείο της Επιτροπής μας. Για τη γενικότερη, λοιπόν, ενημέρωση του Ορθοδόξου Πληρώματος σημειώνομε τα ακόλουθα:

  1. Ο κ. Περικλής Χαρός, όπως προκύπτει από επισκεπτήρια κάρτα του, εμφανίζεται υπό τις εξής δύο ιδιότητες:
  α) Ως διευθυντής σπουδών της Ελληνικής Σχολής Φυσικών Επιστημών Υγείας (Hellenic Natural Therapy School) – Φυσικές Επιστήμες Υγείας, ασκών εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους, (Osteophathy, Naturopathy, Iridologist, Chiropath, Radionics, Ayurveda, Electro-Crystal Theraphy), και
  β) Ως «Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Πενσυλβανίας Αμερικής Πέτρος, της Αυτοκεφάλου Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Αμερικής, πρώην Εξαρχεία Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αμερικής και Καναδά, Επίτροπος Ελλάδος και Κύπρου».
  Από τα στοιχεία αυτά προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

  Ο παρουσιαζόμενος ως «μητροπολίτης» οικειοποιείται τίτλους ανύπαρκτης εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας, καθόσον δεν υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον ανωτέρω βαρύγδουπο «παγκόσμιο» τίτλο.
  Ακόμη, από την συνέντευξή του προκύπτει ότι ο κ. Χαρός χρησιμοποιεί μέσα σε «λατρευτικές» συνάξεις ορολογίες και τεχνικές που χρησιμοποιούνται από πολλές αποκρυφιστικές ομάδες της «Νέας Εποχής».

  ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

  Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται, ότι από τη χειροτονία του κ. Προκοπίου θα απόσχουν μαζικά και οι κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων Αυστραλίας.

  Κατά τις πηγές μας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αδελαΐδας επιχείρησε να πείσει τις κοινότητες να συμμετάσχουν σε κοινή συνεδρίαση, μεθαύριο Σάββατο, προκειμένου «να συζητηθεί η αλλαγή του εκκλησιαστικού καθεστώτος» αλλά εισέπραξε την άρνηση των κοινοτήτων να «νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων» την αντικαταστατική απόφαση της Αδελαΐδας.

  Πληροφορούμεθα, μάλιστα, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας προκειμένου να ασκήσει πίεσης τις άλλες Κοινότητες, φιλοξενεί προκειμένου να ασκήσει πίεση στις άλλες κοινότητες, μέλη της Αυτοκεφάλου, φιλοξενεί από ημερών στην Αδελαΐδας τον «Μητροπολίτη Αυλίδος» κ. Ευάγγελο –κατά κόσμον κ. Παναγιώτη Κυρίτση– ενώ αναμένεται ανά πάσα στιγμή στην Αυστραλία και ο «Μητροπολίτης Κρήτης, Αλέξανδρος – κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μπέτσος.
  Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές οι δύο «Μητροπολίτες» θα χειροτονήσουν τον κ. Προκόπιο εις Επίσκοπο, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα που θα επιβάλλουν την αναβολή της χειροτονίας.

 24. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Δίγαμος παπάς «κλέφτηκε» με 15χρονη αλλοδαπή στην Κόρινθο

  12.08.2011

  Ένας 52χρονος παππάς απήγαγε μια 15χρονη αλλοδαπή και έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι γονείς της ανήλικης κοπέλας να την αναζητούν και να έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα και στην αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.

  Η καταγγελία έγινε εδώ και τρεις μέρες, αφού μάταια οι δικοί της αναζητούσαν την 15χρονη χωρίς αποτέλεσμα και δεν μπορούσαν να έχουν επικοινωνία μαζί της. Να σημειωθεί ότι ο 52χρονος έχει αποπεμφθεί από τη Μητρόπολη με εντολή του Μητροπολίτη για τη γενικότερη συμπεριφορά του κατά το παρελθόν, ενώ εκκρεμούν εις βάρος του και άλλες υποθέσεις…

  Την ψάχνουν οι γονείς της…

  Άγνωστο παραμένει πως έγινε η γνωριμία του ιερέα με την 15χρονη, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η ίδια έχει πάει εκούσια μαζί του. Πόσο εκούσια όμως, όταν πρόκειται για ένα παιδί μόλις 15 ετών; Οι γονείς της την ψάχνουν απεγνωσμένα και έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ζητώντας να γυρίσει πίσω στο σπίτι το παιδί τους.

  Πρόκειται για ένα γεγονός απ΄ αυτά που σπάνια συμβαίνουν, ειδικά όταν πρόκειται για μια ανήλικη κι έναν ιερέα που υποτίθεται ότι ξέρει πολύ καλά και πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ότι κάτι τέτοιο, όχι απλά είναι παράνομο και επιλήψιμο, αλλά και ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα ο ίδιος διακήρυττε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την εκκλησία…

  Μητροπολίτης Κορίνθου: «Επιστήμονας απατεώνας» με πλούσιο παρελθόν

  Το τελευταίο αυτό γεγονός της απαγωγής της 15χρονης πάντως, αποτελεί μάλλον την κορυφή του παγόβουνου για την ζωή και την δράση του εν λόγω ιερέα καθώς όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου το παρελθόν του 52χρονου «επιστήμονα απατεώνα» όπως τον αποκάλεσε, είναι πλούσιο σε σκοτεινές πράξεις.

  Όπως δηλώνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διονύσιος ο «ιερέας» που χειροτονήθηκε καταθέτοντας πλαστά έγγραφα στη Μητρόπολη Κορίνθου πριν δύο περίπου χρόνια, φάνηκε πως τελικά απασχολούσε την εκκλησία για περισσότερο από 20 χρόνια…

  ΄Εξαπάτησε και μένα όπως τόσους άλλους΄

  Ο 52χρονος είχε καταφέρει να χειροτονηθεί σε πολλές μητροπόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ενώ θύμα της εξαπάτησης του, είχε πέσει τόσο ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, αλλά και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

  Ο Μητροπολίτης Κορίνθου μετά από μια σειρά ενδείξεων για την αναρμόζουσα με τη θέση του στην Εκκλησία δράση του ιερέα, ξεκίνησε τη δική του έρευνα που απέδωσε όλα τα στοιχεία για την απομπομπή του από την Μητρόπολη εδώ και μερικούς μήνες.

  ΄Έδωσα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα΄

  Μετά την αποκάλυψη για τα πλαστά πιστοποιητικά σπουδών τις πολλαπλές ταυτότητες και τη διγαμία (!) του 52χρονου, ο Σεβασμιότατος απέπεμψε τον «ιερέα» από την Μητρόπολη Κορίνθου και μάλιστα παρέπεμψε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα δεχόμενος μάλιστα και κριτική για αυτή του την κίνηση.

  Η τελευταία πράξη του 53χρονου όμως είναι εκτός της λογικής μιας απλής εξαπάτησης καθώς πλέον «παίζει» με την ψυχή ενός έφηβου κοριτσιού. «Το άγιο πνεύμα να τον φωτίσει καθώς φοβάμαι πως θα τον βρει και η οργή του Θεού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

  ΠΗΓΗ: isthmos.gr
  .

  Πηγή: Δίγαμος παπάς «κλέφτηκε» με 15χρονη αλλοδαπή στην Κόρινθο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/15065#ixzz2fJR8Guuz

 25. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.orthodoxiagkalia.gr/home/?p=7048

  ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ

  Νοε 1 , 2013 από Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης

  ΤΟ ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

  ΤΙ ΦΟΒΑΣΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ:

  ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
  ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
  ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ
  ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ
  ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

  Εμφάνιση αποτελεσμάτων

  Loading …

  ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!!!

  Παρόμοιες δημοσιεύσεις

  2 ΜΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΓΚΑΛΙΑ! 2 ΜΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΓΚΑΛΙΑ!
  Δημοσιεύτηκε on Νοε 1 , 2013

  Το κήρυγμα της Κυριακής Το κήρυγμα της Κυριακής
  Δημοσιεύτηκε on Οκτ 19 , 2013

  3 Σχόλια

  Ελένη

  Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

  Περισσότερο από όλα φοβάμαι τον πόλεμο και την αμαρτία.

  Απάντηση

  Λιάνα

  Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

  Αυτό που φοβάμαι είναι ότι όταν θα ερθουν τα χειρότερα,να μην ειμαι προετοιμασμένη ψυχικα και σωματικά και στενοχωρήσω τον ένα μοναδικό Θεό.

  Απάντηση

  tom

  Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

  k h monaxia einai enas fovos

  Απάντηση

  Αφήστε μια απάντηση

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Ψήφισα κι εγώ ως εξής:

   Περισσότερο φοβάμαι τα πισινά των μουλαριών και τα μπροστινά των Αρχιμανδριτών.

   • Ο/Η Ρούσα παπαδιά λέει:

    TI EΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ;
    ΘΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

   • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

    «TI EΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ;
    ΘΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;»

    Μάλλον κι αυτό θα θαφτεί στο «Κοιμητήριο Σεξουαλικών Σκανδάλων Ιερωμένων της Εκκλησίας της Ελλάδος», στο οποίο βρίσκονται ήδη πολλοί ανάλογοι τάφοι, από την εποχή των Αποστόλων.

 26. Ο/Η Tσαχπίνης διάκος λέει:

  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4347&catid=6

  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

  Η απάντηση του κληρικού για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης Τοπικά Νέα Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2013

  Έντονη κινητικότητα γύρω από το «καυτό» ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα

  Για προσβλητική συμπεριφορά απέναντι του απαντά στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, δια του συνηγόρου του, ο Ιερομόναχος Ιωάννης Καρασακαλίδης που χθες το βράδυ, καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, σε 7,5 χρόνια αργία και στέρηση του βαθμού του Αρχιμανδρίτη καθώς και της άδειας να εξομολογεί.

  Ο κ. Δ. Ραπτόπουλος, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, απαντά σε 8 σημεία στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, διαψεύδοντας κάποιες από τις αναφορές της αλλά και εγκαλώντας την για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εχθρότητα.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

  Απαντώντας στο δελτίο τύπου της ιεράς μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως για την υπόθεση του εντολέως μου Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλιδη έχω να σημειώσω τα εξής:

  1.Αποτελεί άξιο απορροίας ο οίστρος που επιδεικνύει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στην έκδοση δελτίου τύπου για μία υπόθεση, η οποία εκδικάσθηκε χθες το απόγευμα, η απόφαση δε εξεδόθη αργά το βράδυ, στις 10.00 μ.μ.

  Επίσης με δεδομένο ότι ούτε στον εντολέα μου χορηγήθηκαν τα πρακτικά ή κάποιο απόσπασμα της απόφασης, αφού αυτά δεν μπορούσαν να έχουν ετοιμαστεί όπως μας εδηλώθη από το Γραμματέα του Συνοδικού, η δε όλη διαδικασία εγένετο κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο του εντολέως μου και εμού, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει η Μητρόπολη, ποιος την πληροφόρησε για την έκδοση της αποφάσεως αφού, όπως είναι γνωστό υπόκειται στο Νόμο περί προσωπικών δεδομένων η γνωστοποίηση σε κάποιον αποφάσεως χωρίς την επίδειξη από αυτόν νομιμοποιήσεως και ρητής εξουσιοδοτήσεως προκειμένου να λάβει γνώση μίας απόφασης η αντίγραφο αυτής.

  2, Οι φράσεις « εγκατέλειψε την μετάνοια του και περιφέρθηκε σε δυο μητροπόλεις της Ελλάδος» είναι τουλάχιστον άκομψες και προσβλητικές αφού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  3. Δεν υπάρχουν καταγγελίες προ έτους αλλά μόνο στις 22 Φεβρουάριου 2013.

  4. Δεν του προτάθηκε να εγκαταβιώσει στο μοναστήρι ποτέ και η μονή δεν εξέδωσε ποτέ απολυτήριο.

  5.Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης δεν παραδέχθηκε καμία ενοχή, ουδέποτε και για κανένα αδίκημα. Αυτός είναι και ο λόγος που η υπόθεση έφτασε στο συνοδικό δικαστήριο.

  6. Τα αδικήματα με τα οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί ο πατήρ Ιωάννης Καρασακαλίδης ενώπιον του Συνοδικού είχαν ως επαπειλούμενη ποινή την καθαίρεση ποινή, που δυστυχώς, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, επιθυμούσαν διακαώς κάποιοι από το χώρο της Εκκλησίας.

  Το Δικαστήριο δεν τον καθήρεσε αλλά του επέβαλε την ποινή της αργίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν παύει μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτής να ιερουργεί κανονικά.

  7. Ασκήθηκε ήδη έφεση κατά της αποφάσεως και η υπόθεση θα εκδικασθεί από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό.

  8. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν κατά πλειοψηφία κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε μειοψηφία που είχε διαφορετική άποψη διά την κρινομένη υπόθεση.

  Τέλος εκφράζω την απογοήτευση του εντολέως μου για την εχθρότητα η οποία επιδεικνύεται για άλλη μία φορά κατά του προσώπου του, από τμήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

 27. Ο/Η Μαλλιά κουβάρια λέει:

  Δημοσιεύθηκε στις 14 Νοέ 2013

  Πλήθος πιστών περίμενε σήμερα Πέμπτη το πρωί στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης τον πατέρα Ιωάννη Καρασακαλίδη, (το gatzoli παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση) δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του , μετά και την απόφαση του Α’ βαθμιου συνοδικού δικαστηρίου. Ο πατήρ Ιωάννης μίλησε στην κάμερα του gatzoli.gr προειδοποιώντας για αποκαλύψεις και το σκοτεινό ρόλο ορισμένων! Χρησιμοποίησε μάλιστα πολύ σκληρά λόγια στο πρόσωπο του μητροπολίτη Άνθιμου.
  Κάλεσε δε τους ιερείς αδερφούς να μην πιστέψουν όπως είπε τίποτα, αλλά να αντιδράσουν, διότι αν δεν το κάνουν θα καρατομούνται ένας ένας .. !! !

  Η υπόθεση πάει στο Β’ βάθμιο συνοδικό δικαστήριο, ύστερα από έφεση που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του και το οποίο θα αποφανθεί για τα περαιτέρω και πλέον η πρώτη απόφαση θεωρείται άκυρη!

 28. Ο/Η Aκρίτας λέει:

  Μια υπόγεια διαμάχη, που μάλλον προϋπήρχε, φούντωσε στο χώρο της εκκλησίας με αφορμή το «ολίσθημα» του παπά-Γιάννη. Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δέχεται επιθέσεις από φανατικούς φονταμενταλιστές της Εκκλησίας .

  Δεν είναι μόνο τα κείμενα στο «πενταπόσταγμα» με τα 2.175 σχόλια που
  δέχθηκε το κείμενο. Είναι και αυτά στο «Σωτήριος Λόγος» του Σωτήρη Τζούμα ο οποίος επανέρχεται για δεύτερη φορά κατηγορώντας τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης με το «Το… σκάνδαλο τηςΑλεξανδρουπόλεως και περί όνου σκιάς! – Του Σωτήρη Μ.Τζούμα.

  Οι κατήγοροι του βάζουν στο ίδιο καζάνι των κατηγοριών τους, τις προοδευτικές του απόψεις στα θέματα της εκκλησίας , τα χρυσωρυχεία και τον τρόπο εκλογής του.

  Πηγή: http://www.gatzoli.gr/2013/07/blog-post_7347.html#ixzz2l6AoSzbx

 29. Ο/Η Διδυμότειχο μπλουζ λέει:

  Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

  http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6893.html

  Η απίστευτη εκκλησιαστική «δικαιοσύνη» ξαναχτύπησε .

  Στην κυριολεξία λύσσαξαν… παπούλη μας τι περίμενες να συμβεί;Ας μην ξεχνάς τι λεει ο λαός»κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»

  Τα αδικήματα με τα οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί ο πατήρ Ιωάννης Καρασακαλίδης ενώπιον του Συνοδικού είχαν ως επαπειλούμενη ποινή την καθαίρεση ποινή, που δυστυχώς, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, επιθυμούσαν διακαώς κάποιοι από το χώρο της Εκκλησίας.

  ​Το Δικαστήριο δεν τον καθήρεσε αλλά του επέβαλε την ποινή της αργίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν παύει μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτής να ιερουργεί κανονικά.

  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗ ΕΔΩ
  Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να υποδεχθεί τον πατέρα Ιωάννη, ο οποίος επέστρεψε από την Αθήνα μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του από το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο στην Ιερά Σύνοδο.

  Ο πατέρας Ιωάννης μίλησε στη κάμερα του e-evros.gr, το οποίο βρέθηκε στο αεροδρόμιο. Ο ιερομόναχος είναι «χείμαρρος» στις δηλώσεις του και μιλάει για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες.

  Ο πατέρας Ιωάννης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και καταγγέλλει την προσπάθεια, όπως αναφέρει, του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης να δημιουργήσει κλίμα εναντίον του. Παράλληλα τον χαρακτηρίζει «λύκο βαρύ» ενώ κάνει λόγο για αναλγησία και σκληρότητα από μέρους του. Υποστηρίζει ότι κάποια πνευματικά του τέκνα παρασύρθηκαν από το Μητροπολίτη και τα καλεί να μετανοήσουν.

  Μάλιστα δηλώνει αναγκασμένος να αποκαλύψει πρόσωπα, ονόματα, πράγματα, ντοκουμέντα ηχητικά και οπτικά για να «διαφωτίσει την πλοκή του διασυρμού του».

  Εν τω μεταξύ σε επικοινωνία που είχε το e-evros.gr με τη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης τονίστηκε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και θα ολοκληρωθεί τυπικά την ερχόμενη Κυριακή με την ανάγνωση της σχετικής εγκυκλίου, που εκδόθηκε, σε όλους τους ναούς.
  Δείτε τι δήλωσε ο πατήρ Ιωάννης στην κάμερα του e-evros

 30. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://alexpolisonline.blogspot.com/2013/11/blog-post_18.html

  Εγκύκλιος Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως για την υπόθεση του ιερομονάχου π. Ιωάννη Καρασακαλίδη

  Ὁλοκληρώθηκε ἡ μακρὰ δικαστικὴ διαδικασία, ποὺ προβλέπεται ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία μας καὶ ἀφοροῦσε σὲ κληρικὸ τῆς Μητροπόλεώς μας, ὁ ὁποῖος ἦρθε στὴν Μητρόπολή μας πρὶν ἀπὸ 7 χρόνια, ἀφοῦ εἶχε ἐγκαταλείψει τὴν Μονὴ τῆς μετανοίας του στὸ Ἅγιον Ὄρος καὶ εἶχε περιφερθεῖ σὲ ἄλλες δύο ἀκόμα Μητροπόλεις τῆς Πατρίδος μας. Τοῦ ἐμπιστεύθηκα Ἐνορία τῆς πόλεως, τοῦ ἔδωσα τὴν ἀρχιερατικὴ ἄδεια τῆς πνευματικῆς πατρότητος, τὸν διόρισα προϊστάμενο τοῦ Φιλοπτώχου Ταμείου τοῦ Ναοῦ καὶ τοῦ παραχώρησα οἰκία γιὰ τὴν διαμονή του.

  Πρὸ ἔτους περίπου, πρῶτα προφορικὲς κι ἔπειτα γραπτὲς καταγγελίες συμπολιτῶν μας εἰς βάρος του, τὸν ἐγκάλεσαν γιὰ πνευματικὰ παραπτώματα τὰ ὁποῖα βάσει τῶν Κανόνων τῆς Ἐκκλησίας μας ἔπρεπε νὰ ἐλεγχθοῦν. Τὸν κάλεσα, παραδέχθηκε σὲ μένα πλήρως τὴν ἐνοχή του, καὶ ἀρχίσαμε μαζὶ νὰ προγραμματίζουμε τὴν εἰρηνικὴ μετάβασή του στὸ Ἅγιον Ὄρος, προκειμένου νὰ γαληνεύσουν οἱ συνειδήσεις καὶ νὰ διασωθεῖ τὸ κῦρος του, ποὺ βλέπαμε ὅτι ἄρχιζε πιὰ νὰ κλυδωνίζεται. Δυστυχῶς, ὅμως, σύμβουλοι κακοὶ καὶ ἡ δημοσιοποίηση τῶν γεγονότων, τὸν μετέπεισαν καὶ ὕστερα ἀπὸ λίγες ἡμέρες, μοῦ εἶπε αὐτολεξεί: «ὑπάρχουν πολλοὶ ἐδῶ ποὺ δὲν θὰ τὰ πιστεύσουν καὶ θὰ μὲ συμπαρασταθοῦν». Τοῦ ἐξήγησα ὅτι λαθεύει ἀλλὰ ἀρνήθηκε κατηγορηματικὰ νὰ μεταβεῖ στὸν Ἄθωνα, λέγοντάς μου ἐνώπιον μάρτυρος: «τότε… θὰ σᾶς κηρύξουμε πόλεμο».

  Αἰσθάνομαι βαρύτατη προσωπικὴ εὐθύνη ποὺ δὲν πληροφορήθηκα νωρίτερα τὶς ἠθικὲς παρεκτροπὲς τοῦ κληρικοῦ μας καὶ δροῦσε ὡς «λύκος ἀνάμεσα σὲ πρόβατα».

  Ὅμως, οἱ γραπτές, ἐπώνυμες καὶ ἐνυπόγραφες καταγγελίες δὲν μποροῦσαν νὰ παραθεωρηθοῦν ἢ νὰ καλυφθοῦν, ὅταν μάλιστα, ὁ τότε κληρικός μας τὶς παραδέχτηκε σὲ μένα προσωπικά, ἀλλὰ καὶ μὲ τὸ εἰδικὸ πνευματικὸ δικαίωμα ποὺ ἔχω, ὡς Ἐπίσκοπος ἐπὶ τῶν μοναχῶν καὶ τῶν ἱερομονάχων, τὶς διερεύνησα καὶ τὶς τεκμηρίωσα ὁ ἴδιος.

  Ἐκεῖνο πάντως ποὺ προέκυψε ἀμέσως μὲ τὴν ἐκκίνηση τῆς δικαστικῆς διαδικασίας, ἦταν ἐξ ἴσου φοβερὸ μὲ τὴν περὶ ἀνηθικότητος κατηγορία. Ὁ τότε κληρικός μας, ἄρχισε νὰ ἀποδεικνύει μὲ πολλοὺς τρόπους, ὅτι κατὰ τὸ διάστημα τῆς ἱερατικῆς του δράσεως οἰκοδομοῦσε στοὺς χριστιανοὺς ποὺ τὸν ἐμπιστευόταν, ἕνα ἀρρωστημένο φατριαστικὸ πνεῦμα μὲ ἔντονη προσωπολατρεία καὶ δημιουργοῦσε «σέκτα» στρατευμένων ἀνθρώπων μὲ ἀπορροφημένη βούληση καὶ πλήρως ἐλεγχόμενη ἀπὸ τὸν ἴδιο. Μὲ συνάξεις ἔξω ἀπὸ τὸ Ἐπισκοπεῖο ὅπου διαμένω μὲ τὴν ἡλικιωμένη μητέρα μου, μὲ συλλογὴ ὑπογραφῶν, μὲ ρίψη φυλλαδίων, μὲ ἐγγραφὴ συνθημάτων σὲ δημόσιους χώρους, μὲ ἀσύστολες κατηγορίες στὸ Διαδίκτυο ἐναντίον κυρίως ἐμοῦ, ἀλλὰ καὶ κληρικῶν καὶ λαϊκῶν συνεργατῶν μας, κατεβλήθη ἀνεπιτυχῶς προσπάθεια νὰ ἀποπροσανατολισθεῖ ἡ διαδικασία καὶ νὰ «κουκουλωθεῖ» τὸ γεγονός.

  Αὐτὴ ἡ τακτική, βέβαια, εἶναι ἐγκληματικὴ καὶ προσπαθεῖ ἀκόμα καὶ τώρα, μετὰ τὴν δικαστικὴ ἀπόφαση τοῦ Συνοδικοῦ Δικαστηρίου, νὰ ἐγκαθιδρύσει στὴν πόλη μας κλῖμα ἐκφοβιστικῶν ἀπειλῶν καὶ θρησκευτικῆς τρομοκρατίας. Βεβαίως, δὲν εἶμαι διατεθειμένος νὰ ὑποκύψω σὲ κάτι τέτοιο.

  Καὶ σ’αὐτὸ τὸ χρονικὸ διάστημα τῆς τοπικῆς ταλαιπωρίας μας, διεπίστωσα πολλὲς πράξεις χριστιανῶν μας ποὺ φανερώνουν ὅτι στηρίζονται σὲ προσωποληπτικὰ κριτήρια καὶ καθρεφτίζουν ξεστρατημένη πνευματικὴ τακτική. Ἡ ὁποία ὁδήγησε κάποιες κοπέλες νὰ ἔλθουν στὴν Μητρόπολη καὶ νὰ μᾶς ποῦν «ναί, ἐμεῖς τὰ βλέπαμε ὅλα αὐτά, δὲν μᾶς ἐνοχλοῦσαν, ἐσᾶς γιατὶ σᾶς ἐνοχλοῦν; ». Κι ἀκόμα: «εἶναι ὁ μόνος μέσα στὴν Ἐκκλησία, ποὺ τὰ κάνει αὐτά…; Κι ἀκόμα: «Ἐμεῖς τὸν θέλουμε γιὰ πνευματικό, κι ἂς κάνει ὅ,τι θέλει…». Αὐτὴ ἡ ἄποψη λέγεται «Νικολαϊτισμός», εἶναι αἵρεση καὶ ἔχω εὐθύνη, ὀφείλω νὰ σᾶς προστατεύσω ἀπ’αὐτήν..

 31. Ο/Η Mια παρθένα ανάμεσά σας λέει:

  Aμαρτωλοί ψηφίστε στο γκάλοπ του πατρός

  http://www.orthodoxiagkalia.gr/home/?p=11957

  ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

  Ιαν 3 , 2014 από Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης

  ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

  Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ,ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50%.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΘΕΜΑ:ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2014 Α.ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ Β.ΝΑ ΓΙΝΩ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Γ.ΝΑ ΖΩ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Δ.ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ Ε.ΠΟΛΕΜΟ,ΠΕΙΝΑ,ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΣΤ.Ν ΑΦΕΘΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Μ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

 32. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  ROMFEA.GR | Σε αργία τέθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας ο Επίσκοπος Αγαθονικείας κ. Μπόρις, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μπάτσκοβο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπόρις τέθηκε σε αργία μετά από την δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο φαίνεται να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με γυναίκες.

  Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας τοποθέτησε προσωρινό Ηγούμενο στη Μονή τον Αρχιμανδρίτη Συμεών, ο οποίος είναι αμέσως μετά τον Επίσκοπο Μπόρις στην Αδελφότητα.

  Ο Επίσκοπος Μπόρις καλείται τώρα να δώσει εξηγήσεις στην Ιερά Σύνοδο για το αποκαλυπτικό βίντεο, καθώς και για κατηγορίες που αφορούν άλλες υποθέσεις

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τίποτα δεν θα αποκαλύπτονταν στην Εκκλησία των Μαφιόζων, αν δεν είχε κάνει το λάθος ο Αγαθονικείας να θέσει υποψηφιότητα για την ισχυρή Μητρόπολη Βάρνας, μετά τον περίεργο θάνατο του μητροπολίτη με τη λιμουζίνα Κύριλλου, που από πολλούς θεωρήθηκε δολοφονία.
   Οι ανταγωνιστές του, του έβγαλαν τα άπλυτα στη φόρα ως είθισται.

   Σχετικά:
   http://tipota3.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1717.html
   Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013
   Πνίγηκε ή δολοφονήθηκε στη θάλασσα ο Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος ;;;…
   http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3035&catid=10
   Η ζωή του Βάρνας Κυρίλλου και οι φήμες πίσω από το θάνατο του
   Κληρικός που είχε πολλές φορές βρεθεί στο «στόχαστρο» των Μέσων Ενημέρωσης της χώρας του για την πολυτελή ζωή του αλλά και τις σχέσεις του με το κομμουνιστικό καθεστώς, ήταν ο μακαριστός πια Μητροπολίτης Βάρνας κυρός Κύριλλος.

   http://www.romfea.gr/patriarxeia/tapatriarxeia/patriarxeio-boulgarias/19068-2013-09-12-10-22-33
   Εισαγγελική έρευνα για κλοπή περιουσιακών στοιχείων του Βάρνας Κυρίλλου

   http://www.zougla.gr/kosmos/article/ka8ere8ike-episkopos-pou-simetixe-se-orgio

   Καθαιρέθηκε επίσκοπος που συμμετείχε σε όργιο!

   Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014, 14:14

   Ένας ορθόδοξος επίσκοπος της Βουλγαρίας καθαιρέθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στο Ίντερνετ ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να απολαμβάνει την τρυφερή συντροφιά τεσσάρων γυναικών, ανακοινώθηκε σήμερα από την ιεραρχία της βουλγαρικής εκκλησίας.

   Ο επίσκοπος Μπόρις, ηγούμενος της ιεράς μονής του Μπάτσκοβο (νότια Βουλγαρία), του δεύτερης μεγαλύτερης μονής της χώρας, βρέθηκε ένοχος πράξεων «αναξιοπρεπών για τη θέση του», εξήγησε σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

   Η εφημερίδα Τρουντ κάνει σήμερα λόγο για την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο ο επίσκοπος Μπόρις συμμετέχει σε σεξουαλικό όργιο με τέσσερις γυναίκες.

   Η ορθόδοξη εκκλησία, στην οποία ανήκει άνω του 80% των Βουλγάρων, συγκλονίζεται εδώ και πολλά χρόνια από σκάνδαλα.

   Το άνοιγμα των κομμουνιστικών αρχείων, τον Ιανουάριο του 2012, είχε αποκαλύψει πως ένδεκα από τους δεκαπέντε μητροπολίτες που αποτελούν την Ιερά Σύνοδο υπήρξαν πράκτορες ή συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών.

   Ένας από τους ιερωμένους αυτούς, ο Κύριλλος, μητροπολίτης της Βάρνας (ανατολική Βουλγαρία) όπου ήταν γνωστός για το πολυτελές αμερικανικό αυτοκίνητό του, βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο νεκρός, κατά τα φαινόμενα από πνιγμό, σε παραλία της Μαύρης Θάλασσας.

   Ο μητροπολίτης Νικολάι του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη, κέντρο), ο οποίος επικρίνεται από τα μέσα ενημέρωσης για την πολυτελή διαβίωσή του, είχε από την πλευρά του επιχειρήσει μάταια, πριν από ένα χρόνο, να πουλήσει το μάρκας Rolex ρολόι του για να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού της εκκλησίας του Πλόβντιβ, η οποία είναι καταχρεωμένη.

 33. Ο/Η Φέμεν λέει:

  http://kamenasoutien.com/2013/11/19/se3oualiki-parenoxlisi-kai-papades/

  Καμένα Σουτιέν

  Ό,τι ήθελες να μάθεις για τον φεμινισμό και βαριόσουν να ρωτήσεις

  Δε σας παρενόχλησε ο παπάς. Εσείς τον φθονείτε.

  Posted on 19/11/2013 από La Inquieta

  Τον περασμένο Φεβρουάριο ένας αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη κατηγορήθηκε για πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης έπειτα από προφορικές και γραπτές καταγγελίες κοριτσιών και γυναικών. Σιγά το νέο, θα σκεφτούν οι περισσότερ@, άλλωστε παρόμοια περιστατικά είναι αμέτρητα τόσο στην Ορθόδοξη όσο και στην Καθολική Εκκλησία. Υπάρχουν αξιόλογα sites
  https://roides.wordpress.com/2013/11/13/13noe13/
  τα οποία έχουν ολόκληρο αρχείο σχετικών υποθέσεων.

  Ο συγκεκριμένος ιερέας παραδέχτηκε την ενοχή του στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο. Στη συνέχεια, το Επισκοπικό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και παρέπεμψε τη δικογραφία στην Ιερά Σύνοδο. Τελικά στις 12 Νοεμβρίου καταδικάστηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο (έχει και η Εκκλησία τη γραφειοκρατία της) για αδικήματα όπως: «εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του» και «κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του». Όπως πληροφορούμαστε από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, η ποινή που του επιβλήθηκe είναι η αργία από κάθε εκκλησιαστικό αξίωμα για 7,5 χρόνια, στέρηση δηλαδή του δικαιώματος να φορέσει πετραχήλι, να ιερουργήσει ή να εξομολογήσει. Παρά τη βαρύτητα των πράξεων του ιερέα όμως, δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας και δεν γνωρίζουμε αν θα του επιβληθεί άλλη ποινή εκτός από την προαναφερθείσα αργία (κατά το διάστημα της οποίας ο μισθός του θα καταβάλλεται κανονικά), ούτε αν θα αποζημιωθούν με κάποιον τρόπο τα θύματα του.

  Έχει όμως ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας από τη μέρα που είδε το φως της δημοσιότητας αυτή η υπόθεση μέχρι σήμερα. Πιστεύω, καταρχάς, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αποδοκιμάζει τέτοιου είδους πράξεις. Παρατηρώντας, ωστόσο, όλη την εξέλιξη που είχε το ζήτημα στα τοπικά μήντια, βλέπει κανείς ότι υπάρχει και μία καθόλου αμελητέα μερίδα «χριστιανών», της οποίας η στάση κυμαίνεται από την πλήρη άρνηση των γεγονότων, μέχρι την ενοχοποίηση των θυμάτων.

  Αν θυμηθούμε αντίστοιχες υποθέσεις που αφορούσαν ιερείς στο παρελθόν, κυρίως τα μεγάλα σκάνδαλα περί παιδοφιλίας που ξέσπασαν το 2004- 2005 επί Χριστόδουλου, βλέπουμε ότι η πρώτη συνηθισμένη αντίδραση των πιστών είναι η άρνηση και η κατασκευή θεωριών συνομωσίας: όλα είναι συκοφαντίες από εχθρούς της Εκκλησίας, οι οποίοι από καιρό την υπονομεύουν και επιδιώκουν να την αφανίσουν. Στη χώρα όπου ζούμε ένας στους τρεις ανθρώπους πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, όμως, δεν μπορούν με τίποτα να διανοηθούν ότι ένας αρχιμανδρίτης είναι δυνατό να διαπράξει σεξουαλική παρενόχληση. Γι’ αυτό και διαβάζουμε απόψεις πλήρους άρνησης του στυλ: «η κατηγορία η οποία βαραίνει τον ιερομόναχο είναι η αγάπη που δείχνουν σε αυτόν τα πνευματικά του τέκνα».

  Δε φταίει δηλαδή η Αυτού Τελειότης που αγαπιέται τόσο. Ότι αγαπιέται να λέγεται, διότι δεν ήταν λίγοι οι πιστοί που προεξοφλούσαν την αθωότητα του και έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά ότι επρόκειτο για πλεκτάνη. Στο εξάμηνο που μεσολάβησε, λοιπόν, ανάμεσα στα δυο δικαστήρια, πραγματοποιήθηκε μία δημόσια εκστρατεία πλήρους υποστήριξης για την οποία επιστρατεύθηκε κάθε δυνατό μέσο (φυλλάδια, διαδίκτυο, δικηγόροι, κλπ.). Έτσι, η υπόθεση του παπά- Γιάννη συγκέντρωσε μέχρι σήμερα τον απίστευτο αριθμό των 8.200 υπογραφών στήριξης.

  Ας δούμε τώρα την ανακοίνωση που υπογράφεται από «τα πνευματικά παιδιά του π. Ιωάννη Καρασακαλίδη». Τα εν λόγω τέκνα είχαν στραβώσει με τον μαρτυριάρη Άνθιμο επειδή παρέπεμψε τον ιερέα στα αρμόδια όργανα:

  «Ο Μητροπολίτης, πάνω απ’όλα οφείλει να είναι πατέρας, που αγαπά και στηρίζει όλα τα παιδιά του. Στην περίπτωσή μας, ο επίσκοπος δίχασε και εξόργισε το ποίμνιο χωρίς να σεβαστεί τις άγιες μέρες που διανύουμε. Πώς άραγε θα ανέβει στον άμβωνα να κηρύξει την αγάπη και την συγχωρητικότητα που ο ίδιος δεν βιώνει;»

  Να τι συμβαίνει όταν το περί δικαίου αίσθημα των πιστών αγγίζει τα όρια της ψυχεδέλειας: ο παπάς απλώνει τα ξερά του, ο μητροπολίτης συγχωρεί, τα δε θύματα είναι αμέτοχα και αόρατα. Η «συγχωρητικότητα» δεν γίνεται αντιληπτή ως μια ιδιότητα που αφορά τα πρόσωπα που επλήγησαν. Ως αρμόδιος, του οποίου τη συγχώρεση πρέπει να ζητήσει ο παπάς, θεωρείται ο μητροπολίτης και όχι οι κοπέλες που παρενοχλήθηκαν! Η αγιοποίηση συνεχίζεται καθώς στο τοπικό blog με την ονομασία Αγ. Νεκτάριος διαβάζουμε:

  «Τί να πει κανείς για τις ενοριακές συνάξεις στο ναό του Αγ. Φανουρίου (…) μαζεύει κάθε φορά περισσότερους από 350 ανθρώπους, που ψάχνουν την γνήσια ορθόδοξη κατήχηση, τον γλυκό λόγο και την εν Χριστώ αγάπη στο πρόσωπό του;»

  Αχά. Ο παπά- Γιάννης συγκέντρωνε, λέει, 350 πιστούς στο κήρυγμα, πράγμα δύσκολο να το κατορθώσει άλλος. Τουτέστιν, νέα πρόβατα (και ζεστό χρήμα) στο μαντρί μας. Επιρρεπής στο θωπεύειν μεν, χαρισματικός στο προσηλυτίζειν δε. Μπροστά σε αυτή την επιτυχία, τί παρενόχληση και χαζομάρες…

  Επειδή όμως υπάρχει πολύ σαπίλα και ψυχασθένεια εκεί έξω, η υποστήριξη ή μάλλον η με το ζόρι αθώωση συνεχίζεται και μετά την καταδίκη του παπά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα βρέθηκαν για να τον στηρίξουν και πολλά πνευματικά του παιδιά, με δύο λεωφορεία από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

  Η δεύτερη κλασική σε τέτοιες περιπτώσεις στάση είναι η προτροπή για ανοχή και συγκάλυψη. Ό,τι δε γίνεται γνωστό, είναι σα να μη συμβαίνει. Ούτε αυτό αποτελεί νέο. Δεν εκπλησσόμαστε που η αντίδραση της Εκκλησίας είναι το κουκούλωμα. Άλλωστε λέξεις όπως Επισκοπικό Δικαστήριο με ιερείς σε ρόλο ανακριτών, ξυπνάει τους ίδιους συνειρμούς με το «ένορκη διοικητική εξέταση», όταν μπάτσοι διερευνούν τις αυθαιρεσίες άλλων μπάτσων.

  Στην παραπάνω ανακοίνωση των πνευματικών τέκνων διαβάζουμε επίσης:

  «Ο Πόντιος (Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως) Πιλάτος ‘ένιψε τας χείρας’ του εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Έστειλε το θέμα της συκοφαντίας του πνευματικού μας πατέρα π. Ιωάννου Καρασακαλίδη στο πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο για να το εκδικάσει, σα να μη μπορούσε ο ίδιος να κλείσει ομαλά την υπόθεση!» Και το Άγιος Νεκτάριος επαυξάνει: «Να δει ο Μητροπολίτης μας ότι δεν συμφέρει κανέναν ο σάλος αυτός και ήταν άστοχες οι ενέργειες που έκανε». Εν ολίγοις, η απόδοση δικαιοσύνης είναι επιθυμητή μόνο όταν μας συμφέρει.

  Τρίτη αντίδραση: υποβάθμιση του θέματος, (νταξ’ πώς κάνετε έτσι;) Αυτό δεν το βλέπουμε μόνο από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς αλλά ακόμα και στον μέινστρημ δημοσιογραφικό λόγο. Είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία εβδομάδα η είδηση αναπαράγεται στο διαδίκτυο με το επίθετο «ζωηρός» ή «ζωηρούλης» αρχιμανδρίτης. Η προσέγγιση αυτή αφαιρεί κάθε σοβαρότητα από τις πράξεις του και τις κάνει πιο λάιτ και χαριτωμένες, σα να πρόκειται για ένα σκανταλιάρικο παιδί.

  Και τέλος, η πιο ποταπή στάση από όλες: απαξίωση και ταπείνωση των θυμάτων. Εδώ η υποκρισία έχει πολλαπλές μορφές. Από την απλή αμφισβήτηση που κρύβεται στη δήθεν αφελή απορία: «μα γιατί δεν κατήγγελλαν νωρίτερα, τόσα χρόνια τον γνώριζαν, τώρα τους ήρθε;» μέχρι τις κατηγορίες για φθόνο, συχνά διανθισμένες με φράσεις αγίων και ιεραρχών:

  «Είπε ο Μέγας Βασίλειος για το μίσος και τον φθονερό άνθρωπο: (…) Να απομακρύνεις τους ανθρώπους που σε φθονούν…. Το σκυλί άμα το περιποιηθείς θα σε γλύψει, το λιοντάρι και το φίδι αντίθετα θα σε επιτεθούν».

  Έτσι λοιπόν, με αυτή τη λογική- οδοστρωτήρα, το άσπρο γίνεται μαύρο και το θύμα γίνεται φίδι. Η κατακριτέα πράξη δεν είναι η σεξουαλική παρενόχληση αλλά η αποκάλυψη αυτής. Τα κορίτσια που έκαναν τις καταγγελίες χαρακτηρίζονται ως ανήθικες, στερημένες, και μυξοπαρθένες. Η άποψη αυτή ανακυκλώνεται επωνύμως και ανωνύμως σε πολλά τοπικά ηλεκτρονικά μέσα και blogs, τα οποία αρνούμαι να παραθέσω (όπο@ς έχει μαζοχιστικές τάσεις ας googlάρει το όνομα του παπά και θα τα βρει).

  Ο μεσαιωνικός σκοταδισμός και ο μισογυνισμός ξεδιπλώνεται σε όλο του το μεγαλείο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν πρόκειται απλώς για μισογυνισμό: είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί ο βαθύς αυταρχισμός κάποιων που απαιτούν να παταχθεί όποια φωνή τολμά να αντιδράσει στην εξουσία, και μάλιστα σε μία διπλή εξουσία: πατριαρχική και ταυτόχρονα εκκλησιαστική.

  Κι επειδή ανάμεσα σε αυτούς που διαπνέονται από αυτή τη νοοτροπία σίγουρα υπάρχουν και πολλοί γονείς, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να μιλήσει ανοιχτά μία κοπέλα που έχει βιώσει μια τέτοια εμπειρία και να γίνει πιστευτή- πολύ περισσότερο να βρει δικαίωση. Σκεφτείτε ότι είστε ένα ανήλικο κορίτσι και σας παρενοχλεί ένα άτομο που έχετε εμπιστευθεί και, ίσως, εξιδανικεύσει, ένα άτομο με πνευματική και ηθική επιρροή πάνω σας. Μετά το αρχικό σοκ, δύσκολα θα αποφασίσετε να αποκαλύψετε αυτό που συνέβη, αντίθετα, πιθανώς θα επιλέξετε τη σιωπή, ιδιαίτερα αν προέρχεστε από συντηρητική οικογένεια. Ακόμα όμως κι αν αποφασίσετε να κάνετε καταγγελία με ή χωρίς τη συμπαράσταση της οικογένειας, θα στιγματιστείτε από την πρώτη στιγμή. Αφού κάνετε αυτό το κρίσιμο βήμα, δεν μπορείτε να αποφύγετε την επαναθυματοποίηση σας, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο θα σας αντιμετωπίσουν οι αστυνομικές αρχές, οι δημοσιογράφοι, η τοπική κοινωνία.

  Ο αριθμός των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και βιασμού είναι «σκοτεινός», δηλαδή μεγαλύτερος από αυτόν που αποτυπώνεται στις επίσημες στατιστικές. Τα λιγότερο συχνά καταγγελλόμενα περιστατικά, έχουν στην πλειονότητα τους δράστες σε ιεραρχικά ανώτερη θέση από τα θύματα. Όσο πιο υψηλό το αξίωμα του θύτη, όσο πιο μεγάλη οικονομική, πολιτική ή θρησκευτική εξουσία διαθέτει, τόσο πιο πιθανό είναι να κατηγορηθεί το θύμα. Εκείνος και ο περίγυρος του θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς που έχουν στη διάθεση τους για να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αμφισβητήσουν το ήθος των γυναικών που τους καταγγέλλουν ή να χρησιμοποιήσουν το παρελθόν τους εναντίον τους. Και ένα μεγάλο μέρος της μάζας, την οποία επηρεάζουν, θα τους πιστέψει.

  Μπορεί, βέβαια, ο εν λόγω αρχιμανδρίτης να μην είναι ίσου μεγέθους σταρ με έναν Μάικλ Τζάκσον ή έναν Στρος- Καν, αλλά για τους σκατόμυαλους και σκατόψυχους υποστηρικτές του, αυτές οι κοπέλες είναι και θα είναι «τα τσουλάκια που τόλμησαν να κατηγορήσουν τον παπά- Γιάννη».

  Εμείς πάντως τις συγχαίρουμε για το θάρρος τους.

 34. Ο/Η Αλεξανδρουπολίτης λέει:

  Όταν ο Τζούμας πέφτει έξω στις προφητείες του και ο Ιερώνυμος εκτίθεται ανεπανόρθωτα

  Με τη σειρά
  1/ Ο Τζούμας

  http://www.exapsalmos.gr/2015/03/20/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC/

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
  Όταν η Δεσποτοκρατία και ο κομπλεξισμός «στραγγαλίζει» τον ιερό κλήρο, έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να δείξει τη στοργή και την αγάπη της Εκκλησίας!
  Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2015
  ,,,,,,,,,,,,,,,

  Ο π. Ιωάννης Καρασακαλίδης κατηγορήθηκε με τον πιο αισχρό τρόπο για ακατανόμαστες πράξεις– ευτυχώς φυσιολογικού περιεχομένου, σε σχέση με τις ανωμαλίες που μας έχει συνηθίσει ο χώρος.
  Για την «κατασκευή» των αισχρών αυτών κατηγοριών αυτών, επιστρατεύτηκαν αρρωστημένα μυαλά και πρόθυμοι μάρτυρες κατηγορίας, με ελαφρά συνείδηση! Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και εν ενεργεία αστυνομικοί, για να εισβάλλουν σε ξένα σπίτια και να κλέψουν προσωπικά αντικείμενα του εν λόγω κληρικού, με απώτερο στόχο να τον ενοχοποιήσουν! Ομως, όλο αυτό δεν τους βγήκε! Άνθρακες ο θησαυρός!
  ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
  Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο τα πράγματα ξεκαθάρισαν ακόμη περισσότερο και η ποινή κατέπεσε. Μάλιστα ο εν λόγω κληρικός έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο πολύ σύντομα θα τον δικαιώσει πλήρως!
  »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  Η περίπτωση αυτή επιβεβαιώνει αλλά και δικαιώνει πλήρως την απόφασή μας να ασχοληθούμε με το θέμα και να το αναδείξουμε για μία ακόμη φορά, εξαιτίας μίας επιστολής που απέστειλε προ ολίγων ημερών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον π. Ιωάννη Καρασακαλίδη, με την οποία τον συγχαίρει για το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε!
  »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»’
  2/ Το Σ.τ.Επ. απορρίπτει όμως την προσφυγή Καρασακαλίδη

  http://www.alexpoli.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%84/

  Απέρριψε την προσφυγή Καρασακαλίδη το ΣτΕ
  12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, 2016

  την απόρριψη της προσφυγής του αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία και συνοδεύτηκε από συλλήψεις, δικαστήρια, υβριστικά φυλλάδια και συνθήματα στους τοίχους, φαίνεται πως κλείνει κάπου εδώ, αφού το ΣτΕ δεν ακύρωσε τις αποφάσεις των συνοδικών δικαστηρίων και της Μητρόπολης, σχετικά με την αργία του παπά.
  Το θέμα προκάλεσε σάλο τον Φεβρουάριο του 2013, όταν μετά από μία μακρά περίοδο καταγγελιών, ο Μητροπολίτης Αλεξαδρούπολης κ. Άνθιμος έπαυσε προσωρινά από τα ιερατικά καθήκοντά του τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη για “κανονικά παραπτώματα. Οι κατηγορίες, που εξετάστηκαν και από το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο ήταν:

  1. «Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».

  2. «Κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».

  3. «Παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας», και

  4. «Δεινότατος σκανδαλισμός της συνειδήσεως των πιστών».

  Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν:
  1. «7,5 χρόνια ἀργία ἀπὸ πάσης ἱεροπραξίας» (Σύμφωνα με την απάντηση του Αρχιμανδρίτη η ποινή μειώθηκε στα 5,5 έτη και στη συνέχεια στα 4 έτη)
  2. «Ἔκπτωση ἀπὸ τὸ ὀφφίκιο τοῦ ἀρχιμανδρίτου» καὶ
  3. «Στέρηση τῆς πνευματικῆς πατρότητος».”

  Ο πατήρ Ιωάννης Καρασακαλίδης προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο με σκοπό την ακύρωση της απόφασης, πετυχαίνοντας να μειωθεί η ποινή στα 5,5 χρόνια. Στη συνέχεια προσέφυγε στο ΣτΕ, δίχως ωστόσο να δικαιωθεί.

  Σημειώνεται πάντως πως ο ίδιος συνεχίζει κανονικά την ποιμαντική του δράση, διαθέτει μάλιστα και ιστοσελίδα, στην οποία μεταδίδονται κηρύγματά του, ενώ πραγματοποιούνται και συναντήσεις με την ομάδα των ακολούθων του.

  3/ Απάντηση Καρασακαλίδη και ανταπάντηση του αλεξανδρουπολίτικου σάιτ:

  Απάντηση στο ρεπορτάζ μας απέστειλε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

  http://www.alexpoli.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%E1%BC%80%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%E1%BC%B0%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA/

  Απάντηση του Ἀρχιμανδρίτη Ἰωάννη Καρασακαλίδη σε δημοσίευμα μας
  13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, 2016

  Την παρακάτω απάντηση/διαφωνία ως προς ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Alexpoli.gr απέστειλε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, με την οποία προχωρά σε διευκρινίσεις αλλά και ερωτήσεις προς εμάς. Παραθέτουμε παράκατω το κείμενο που μας έστειλε:

  Πρός τούς ὑπεύθυνους τοῦ ἐνημερωτικοῦ blog alexpoli.gr

  Ἐχθές τό βράδι στίς 19.00 ἀναρτήσατε στό ἐνημερωτικό σας blog ἓνα κείμενο πού βρίθει ἀνακριβειῶν καί κατά τήν γνώμη μου στρέφεται ἐμμέσως πλήν σαφῶς κατά τοῦ προσώπου μου. Συνεπῶς σπεύδω νά σᾶς ἀπευθύνω μερικά ἐρωτήματα καί νά ζητήσω τά νόμιμα ἀπό σᾶς καθῶς καί τόν ἒλεγχο τῆς δημοσιογραφικῆς σας συνείδησης. Ἒτσι λοιπόν:
  – Μέ ποιό σκοπό ἀνακινεῖτε ἓνα θέμα ποῦ ἒχει λήξει ἐδώ καί καιρό σύμφωνα μέ δική σας δήλωση;
  – Γνωρίζετε πότε ἐκδόθηκε ἡ ἀπόφαση τοῦ Σ.Τ.Ε. καί ποιά εἶναι αὐτή; Ἀσφαλῶς δέν γνωρίζετε ὃτι τό Σ.Τ.Ε. ἀπλῶς θεώρησε ἑαυτόν ἀναρμόδιο χαρακτηρίζοντας τήν ὑπόθεση πνευματικῆς – ἐκκλησιαστικῆς φύσεως χωρίς νά μπεῖ στήν οὐσία τοῦ θέματος.
  – Ἐπίσης δέν γνωρίζετε διόλου ὃτι ἡ ὑπόθεση δέν ἒχει λήξει διότι ἐκκρεμοῦν ἐναντίον τῶν συκοφαντῶν μου καί τῶν συνεργῶν τους, πλήθος ἀγωγῶν καί μηνύσεων στά ποινικά καί πολιτικά δικαστήρια ἑωσότου ἡ ὃλη ὑπόθεση διαλευκανθεῖ.
  – Ψευδῶς καί ὑποτιμητικά ἀναφέρετε ὃτι ἡ ποινή μου μειώθηκε στά ἐκκλησιαστικά πειθαρχικά συμβούλια στα 5,5 χρόνια ἐνώ μειώθηκε στά 4. Πῶς λοιπόν εἶστε τόσο πρόχειροι στήν ἐνημέρωσή σας;
  – Γενικῶς ἒχετε μιά ἐπιθετική καί ἀπαξιωτική θέση ἐναντίον μου καί δέν ἀναφέρεσθε στό ὃτι ἀπαλλάχτηκα από τήν σοβαρότερη ἀπό τίς τέσσερις κατηγορίες ποῦ μοῦ ἀποδόθηκε τήν τρίτη κατά σειρά ἀπ` αὐτές στίς ὁποίες ἀναφέρεσθε.
  – Τἐλος, μου ἀπαγορεύθηκε κάθε ἱεροπραξία γιά ἓνα διάστημα τό ὁποῖο καί λήγει σέ λίγο καιρό καί ὂχι τό δικαίωμα νά ζῶ καί νά ἀναπνέω καί νά βρίσκεμαι ἀνάμεσα στά πνευματικά μου παιδιά καθῶς καί να κατοικῶ στήν Ἀλεξανδρούπολη στήν ὁποία εἶναι μόνιμος κάτοικος τά τελευταία δέκα χρόνια.
  – Εἶναι περιττό νά σᾶς ἐνημερώσω ὃτι ἐπιβάλλεται νά δημοσιεύσετε τό κείμενό μου καί νά παράσχετε τίς ἀπαραίτητες ἐξηγήσεις.
  – Δέν σᾶς ἀποστέλλω τό παρόν μέ δικαστικό ἐπιμελητή θέλοντας νά διαπιστώσω τήν καλή σας πρόθεση καί διότι πιστεύω ὃτι πέσατε μέ τήν σειρά σας θύματα πρόχειρης καί κεκτημένης ταχύτητας κακῆς ἐνημέρωσης.

  Φιλικά καί μέ ἐκτίμηση
  Ἀρχιμανδρίτης Ἰωάννης Καρασακαλίδης

  Απαντούμε στα ερωτήματα του Αρχιμανδρίτη

  -Δεν υπάρχει κανένας σκοπός στο δημοσίευμα μας. Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα δημοσιεύει όλα τα θέματα επικαιρότητας της περιοχής. Η αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης είναι μέρος του ρεπορτάζ και όχι δήλωση μας.

  -Γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε απόφαση, το ζητούμενο του ρεπορτάζ είναι οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της απόφασης. Το αν μπήκε το ΣτΕ στην ουσία της υπόθεσης είναι κάτι που δεν μπορούμε να το κρίνουμε εμείς. Η γνώμη σας ότι δεν μπήκε στην ουσία, είναι σεβαστή και την δημοσιεύουμε ως οφείλουμε.

  -Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ υπάρχει η προστασία των πηγών πληροφοριών, αναγνωρισμένη από τα Ελληνικά Δικαστήρια. Όταν μια πηγή θεωρείται από ένα μέσο έγκυρη, το μέσο δημοσιεύει πληροφορίες προστατεύοντας την πηγή του πολύ συχνά. Οι πληροφορίες που έφτασαν σε εμάς από πηγές που θεωρούμε έγκυρες έφτασαν και σε άλλα μέσα όπου και δημοσιεύθηκαν.

 35. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/to-dikasthrio-ekleise-h-anoi3e-to-8ema-to-xroniko-ths-ypo8eshs-papa-giannh/post27059

  Το δικαστήριο «έκλεισε» ή «άνοιξε» το θέμα; Το χρονικό της υπόθεσης παπα – Γιάννη.
  12-05-2015

  Ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρούπολης, στα 10 χρόνια της θητείας του, απολάμβανε μεγάλης λαϊκής αποδοχής, ενώ δεν έλειψαν οι διαφωνίες και η κριτική στα πεπραγμένα του. Η ιστορία είναι λίγο πολύ (για άλλους πολύ λίγο) γνωστή.

  Εδώ και δύο χρόνια, αμέσως μετά την απόφασή του να θέσει σε αργία τον ιερέα Ιωάννη Καρασακαλίδη, ύστερα από 11 επώνυμες καταγγελίες εναντίον του, ομάδα υποστηρικτών του ξεκίνησε «πόλεμο» κατά της Μητρόπολης, προϊστάμενος της οποίας είναι, όπως παντού ο Μητροπολίτης.

  Ο «πόλεμος» άρχισε με ανάρτηση μιας επιστολής Αλεξανδρουπολίτισσας στο διαδίκτυο κι από κάτω ακολούθησαν εκατοντάδες συντονισμένα και στοχευμένα σχόλια, όλα υπέρ του συγκεκριμένου ιερέα, κατά του Μητροπολίτη και της Μητρόπολης, ενώ οι απειλές κατά των νέων παιδιών, ανδρών και γυναικών, που επώνυμα είχαν καταγγείλει τα γεγονότα έδιναν και έπαιρναν.

  Ακολούθησαν συγκεντρώσεις έξω από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, διανομή φυλλαδίων με παραπλανητικό, συκοφαντικό και επαίσχυντο περιεχόμενο που στηρίζονταν σε παραπληροφόρηση και είχαν στόχο να εκβιάσουν το Δεσπότη για να αλλάξει στάση, να κουκουλώσει την υπόθεση και τις καταγγελίες.

  Τα πρώτα συνθήματα στους τοίχους

  Τότε άρχισε η αναγραφή των πρώτων συνθημάτων στους τοίχους και η διαρκής διασπορά κακοηθειών κατά του Μητροπολίτη και της Μητρόπολης.

  Ο Δεσπότης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί και δεν του επιτρέπεται να ακολουθήσει την τακτική παράβλεψης των όσων επωνύμως του έχουν καταγγελθεί και προχώρησε -όπως προβλέπεται – στη συγκρότηση επισκοπικού δικαστηρίου, τον Απρίλιο του 2013.

  Το επισκοπικό δικαστήριο

  Εκεί απολογήθηκε ο κ. Καρασακαλίδης με συνήγορο δικηγόρο της Αλεξανδρούπολης, κρίθηκε ένοχος, αλλά το επισκοπικό δικαστήριο, αναρμόδιο σύμφωνα με το Νόμο για να ορίσει ποινή, προώθησε το φάκελο στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο στην Αθήνα. Αυτά προβλέπονται στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδας, που είναι Νόμος στο ελληνικό Σύνταγμα.

  Οι αντιδράσεις των οπαδών του ιερέα συνεχίστηκαν με χειρότερους τρόπους, ενώ όσοι είχαν το θάρρος να καταγγείλουν την στάση του ιερέα δέχονταν κι εκείνοι διάφορες φραστικές τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές, πάντα στο όνομα του «αδίκως κατηγορούμενου πνευματικού τους πατέρα», όπως οι ίδιοι συνήθιζαν να τον αποκαλούν στα επώνυμα και ανώνυμα σχόλια τους στο διαδίκτυο.

  Το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο

  Μερικούς μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2013, το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του κ. Καρασακαλίδη και του έβαλε αργία 7,5 χρόνια. Τότε είχαμε την εμφάνιση του ιερέα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου δήλωσε ότι δεν δέχεται τις αποφάσεις των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, επετέθη στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης και στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (που έτυχε να ήταν μέλος του Συνοδικού Δικαστηρίου), ενώ δεν παρέλειψε να παρακινήσει τους οπαδούς του σε αντίσταση κατά του Μητροπολίτη και των κατηγόρων του εκβιάζοντας τους ξεκάθαρα και απειλώντας με αποκαλύψεις: «είμαι αναγκασμένος να αποκαλύψω ονόματα, πρόσωπα, πράγματα, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, βίντεο» και χρησιμοποίησε τη φράση πως «όλα αυτά θα πληρωθούν σ’ αυτόν τον κόσμο σύντομα». (Δείτε το video εδώ).

  To Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο

  Ένα χρόνο μετά, έγινε στην Αθήνα το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο (όπου προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών) και με κάποια ελάφρυνση της ποινής, ο κ. Καρασακαλίδης καταδικάστηκε πάλι.

  Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, κατά την ώρα της θείας Λειτουργίας σε Εκκλησίες της πόλης μοιράστηκαν από πνευματικά παιδιά του Καρασακαλίδη, φυλλάδια με περιεχόμενο ενάντια στις αποφάσεις των Συνοδικών Δικαστηρίων και με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς κατά του Μητροπολίτη. Σε δύο Ναούς μάλιστα, τα εν λόγω πνευματικά παιδιά διέκοψαν τη θεία Λειτουργία.

  Έκδοση και διανομή φυλλαδίων

  Και ενώ συνεχίζονταν οι αναγραφές συνθημάτων σε τοίχους, άρχισε η έκδοση, η διανομή και η ταχυδρομική αποστολή ενός φυλλαδίου με αναφορές κατά του Μητροπολίτη, του συγγενικού του περιβάλλοντος, ιερέων και συνεργατών της Μητρόπολης. Το φυλλάδιο καταδικάστηκε από το σύνολο των τοπικών φορέων του Νομού (ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, δηλώσεις εκπροσώπων φορέων, υπηρεσιών κλπ) που ήταν, μαζί με πολλούς ιδιώτες, οι παραλήπτες του φυλλαδίου. Ύστερα από ένα μήνα εκδόθηκε και δεύτερο φυλλάδιο με παρόμοιο υβριστικό περιεχόμενο και αναφορές κατά ιερέων και συνεργατών της Μητροπόλεως.

  Η αυτοκτονία της 41χρονης

  Συμπτωματικά (;;;) είχαμε και την αυτοκτονία μιάς 41χρονης, (μάνας δύο κοριτσιών) για την οποία υπάρχει στο φυλλάδιο εκτενής συκοφαντική αναφορά εναντίον της. Ακόμη και εκβιασμός κατά της ζωής κι άλλου προσώπου – συνεργάτη της Μητροπόλεως. Γεγονότα που είναι καταγεγραμμένα στην Αστυνομία και υπόψη των Εισαγγελικών Αρχών της πόλης. Οι φήμες πάντως οργιάζουν στο Νομό και τα αθηναϊκά ΜΜΕ άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον.

  Η επ’ αυτοφόρω σύλληψη των «τοιχογράφων»

  Η κατάσταση πια εκτός από ενοχλητική άρχισε να γίνεται και επικίνδυνη και η επ΄αυτοφώρω σύλληψη δύο επώνυμων «πνευματικών παιδιών» του κ. Καρασακαλίδη, πιστέψαμε ότι θα οδηγήσει στην αρχή του τέλους του ανήθικου αυτού παιχνιδιού.

  Από την πλευρά της Μητρόπολης έγινε αμέσως επίσημη τοποθέτηση, όμως στο κείμενό του ο Δεσπότης άφησε να εννοηθεί ότι θα μιλήσει λεπτομερώς μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ εκφράστηκε η απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

  Σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης μετά τη σύλληψη

  Μετά τη σύλληψη των δραστών, για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης σπάει τη σιωπή του για την υπόθεση και κοινοποιεί στα ΜΜΕ την παρακάτω δήλωση:

  «Δημοσιεύω την παρακάτω δήλωση, με αφορμή τη σύλληψη δύο συμπολιτών μας (τα οποία ανήκουν στο περιβάλλον ατόμου που με διαφόρους τρόπους, από διετίας καταφέρεται συστηματικά κατά του προσώπου μου αλλά και κατά των συνεργατών μου) που προέβαιναν επανειλημμένα σε διάδοση ανυπόστατων, ψευδών και συκοφαντικών μηνυμάτων…

  Σεβόμενος τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία επί μακρό χρονικό διάστημα ερευνούσε τη δράση γνωστών – αγνώστων μιας μικρής γραφικής ομάδος και μετά την άσκηση εκ μέρους μου πληθώρας μηνύσεων, δεν μίλησα ώστε να μην γίνω εμπόδιο σε αυτήν την υπηρεσιακή διαδικασία.

  Όμως, με τη σύλληψη δύο τουλάχιστον δραστών άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας άθλιας και επικίνδυνης πολεμικής η οποία ξεκίνησε όταν επιχείρησα την κάθαρση στην τοπική μας Εκκλησία, επειδή αυτός είναι ο πνευματικός μου ρόλος και αυτό επιτάσσει η επισκοπική μου ευθύνη. Στην προσπάθειά μου αυτή δεν δίστασα να αντιμετωπίσω οργανωμένες και μεμονωμένες απειλές, βρισιές, λοιδορίες και συκοφαντίες. Από το 2013 με την έναρξη της γνωστής περιπέτειας και ενώ μέχρι τότε ήμουν έντιμος, φιλεύσπλαχνος, καλός και ηθικός, ξαφνικά έγινα «ανέντιμος, ψυχασθενής, ομοφυλόφιλος, καταχραστής, καλοπερασάκιας, φονιάς, απατεώνας»!

  Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα η σιωπή που επέβαλλε σε μένα η αρχιερατική μου συνείδηση και η υπηρεσιακή μου θέση, θεωρήθηκε αδυναμία και ολιγωρία. Όμως έτσι έπρεπε να γίνει. Η υπευθυνότητα αυτής της στάσεως δεν προβλημάτισε τους λασπολόγους οι οποίοι δεν δίστασαν να επιτεθούν ακόμη και σε συνεργάτες μου, καταστρέφοντας υπολήψεις και υπάρξεις. Δίπλα μου, δόξα τω Θεώ, στεκόταν το σύνολο των πιστών της Μητροπόλεώς μας και με ενίσχυε με πολλαπλές εκδηλώσεις και προσευχές, αίροντας το σταυρό μου και προσκομίζοντας στη Μητρόπολη με αγανάκτηση τις ανώνυμες επιστολές και τα θρασύδειλα φυλλάδια, αρνούμενοι έτσι να συμμετάσχουν σ’ εκείνη την αθλιότητα. Ομοίως και ομόφωνοι οι κορυφαίοι θεσμικοί φορείς της Επαρχίας μας πήραν δημόσια νηφάλια θέση, προτείνοντας και ζητώντας τη διαλεύκανση των συκοφαντιών και την κατάρριψη της ποταπής τακτικής.

  Είμαι βέβαιος ότι εγγίζει το τέλος αυτής της ταλαιπωρίας της Μητροπόλεώς μας, οπότε και θα επανέλθω εξηγώντας και ερμηνεύοντας τα πάντα σε όλους.

  Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

  + Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος»

  Το δικαστήριο των «τοιχογράφων»

  Στο Δικαστήριο, λοιπόν, όπου δικάστηκε το αυτόφωρο των δύο συλληφθέντων, έγιναν αποκαλύψεις!

  Κατά περίεργο τρόπο την ευθύνη για την εγγραφή των συνθημάτων αυτά τα δύο χρόνια (στους τοίχους, στις γέφυρες και στις πινακίδες), «πήρε επάνω» του μόνο ο στρατιωτικός κι όχι ο επιχειρηματίας. Τελικά η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν η πλήρης συνενοχή και των δύο δραστών. Στην αίθουσα υπήρχαν άνθρωποι με εξαιρετικό ενδιαφέρον ο καθένας για την υπόθεση, πολλοί δικηγόροι της πόλης, ο Μητροπολίτης (ο οποίος και κατέθεσε) αλλά και ο κ. Ι. Καρακασαλίδης.

  Ένοχους, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας τους έκρινε το τριμελές δικαστήριο. Η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ήταν ο ένας να καταδικαστεί ως υπεύθυνος για την πράξη εξύβρισης και φθοράς δημόσιας περιουσίας και ο άλλος για απλή συνέργεια. Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι 4 μήνες φυλάκισης με αναστολή.

  «Οι ποινές είναι ελάχιστες. Οι πελάτες μου είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι και μεταμελειμμένοι», δηλώνει ο συνήγορός τους κ. Παναγιωτίδης, ενώ θα ασκήσει έφεση.

  Το ημερολόγιο

  Ο Εισαγγελέας τελικά δεν επέστρεψε κάποιο «Ημερολόγιο» που κατασχέθηκε από το σπίτι του επιχειρηματία όπου η Αστυνομία με εισαγγελική εντολή διέταξε έρευνα.

  Τι να περιέχει άραγε; Τελικά η υπόθεση που ταλαιπωρεί την πόλη μας εδώ και δυό χρόνια, δεν φαίνεται να έκλεισε στο Δικαστήριο της 10ης Μαΐου του 2015.

  Θα αποδειχθεί συμμoρία; Εγκληματική οργάνωση; Ποιός ξέρει; Πάντως το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται!

  Θα το δούμε και μάλλον σύντομα.

  Υ.Γ. Εχθές κατά την ώρα της δίκης έγινε ακόμα μια σύλληψη επ’ αυτοφόρω μιας κυρίας, η οποία φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του Μητροπολίτη.

  *Εκ παραδρομής και λόγω κακής σύνταξης είχε γραφτεί μιά φράση η οποία έχει αφαιρεθεί. Παρακαλούμε ξαναδιαβάστε αν χρειαστεί το κείμενο.

  Δείτε το χθεσινό ρεπορτάζ του Thrakinet για το δικαστήριο:

  http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/h-dikaiwsh-toy-k-k-an8imoy-enoxos-gia-ola-o-prwhn-arximandriths/post30632

  Η δικαίωση του κ.κ. Άνθιμου: Ένοχος για όλα ο πρώην αρχιμανδρίτης
  14-09-2016

  Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στα Δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης δύο ακόμα δίκες εναντίον του γνωστού πρώην αρχιμανδρίτη της τοπικής Μητρόπολης για τη συγγραφή, αναπαραγωγή, διανομή και αποστολή υβριστικών και συκοφαντικών εντύπων εναντίον του Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, του Πρωτοσυγκέλλου π. Ειρηναίου και άλλων ιερέων και συνεργατών της Μητρόπολης.

  Τα φυλλάδια, τα οποία κυκλοφορούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είχαν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτά, ο συγγραφέας καταφέρονταν εναντίον τόσο του ίδιου του Μητροπολίτη με απίστευτες κατηγορίες και φρασεολογίες, όσο και κατά συνεργατών και μελών της οικογένειάς του.

  Δεν εμφανίστηκε καν στο Δικαστήριο:

  Η δίκη έγινε ερήμην του κατηγορουμένου και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλα και του επέβαλλε αυστηρές ποινές, μη εφέσιμες.

  Οι αυστηρές ποινές:

  Για την πρώτη υπόθεση του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών φυλάκισης χωρίς αναστολή, 2 έτη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και πρόστιμο 3.000€.

  Για τη δεύτερη υπόθεση, που μηνυτές ήταν πέντε συμπολίτες μας, τιμωρήθηκε με ποινή 7 ετών χωρίς αναστολή και 2 έτη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

  Kαι άλλες «καλές» πράξεις:

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε άλλες δίκες οι οποίες έπονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 36. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/300279/sti-fylaki-proin-arhimandritis-gia-erotika-skandala#ixzz4PcrlbXZc

  ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

  Στη φυλακή πρώην αρχιμανδρίτης -Για ερωτικά σκάνδαλα

  10|11|2016 11:00

  Την πόρτα των φυλακών στην Κομοτηνή πέρασε ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε κάνει ανάστατη την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης με τα ερωτικά του τερτίπια.

  Ο πρώην αρχιμανδρίτης είχε τιμωρηθεί με έκπτωση και αργία από το αξίωμά του και τον περασμένο Ιούλιο καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο για συκοφαντία και εξύβριση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ Ανθίμου. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να εξαγοράσει την ποινή, γεγονός που ο αρχιμανδρίτης δεν πραγματοποίησε, έτσι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με το οποίο συνελήφθη.

  (…..)

 37. Παράθεμα: Νέα υπόθεση ιερής παιδεραστίας με ανήλικη Ρομά; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 38. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όλα έδειχναν πως ο ερωτύλος αρχιμανδρίτης Καρασακαλίδης είχε λαμπρό μέλλον

  https://www.evros-news.gr/2018/06/18/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-19-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E/

  Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 19 μηνών ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης για την παράνομη εκκλησία

  18 Ιουνίου 2018

  Σε φυλάκιση 19 μηνών συνολικά, καταδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενος για αντιποίηση, λειτουργία Ναού χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
  Ο 41χρονος, που εδώ και πολλά χρόνια έχει προβλήματα με την Δικαιοσύνη, καταδικάστηκε με 12+4+3, συνολικά 19 μήνες για λειτουργία παράνομου Ναού, οπλοφορία και αποδοχή προϊποντων εγκλήματος, αφού βρέθηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ που προέρχονταν από έρανο χωρίς άδεια, ενώ αθωώθηκε για την αντιποίηση αρχής. Η ποινή του είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Μαζί του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 μηνών η Αντιπρόεδρος του χριστιανικού συλλόγου που είχαν συστήσει και οργάνωνε εράνους, αλλά και την Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής, όταν έγινε το.,.. ντου από την αστυνομία στην οδό Μηδείας και συνελήφθησαν ιοι δυο κατηγορούμενοι μαζί με αρκετούς “πιστούς”, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

  Χθες Κυριακή μετά από καταγγελία της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα γραφεία θρησκευτικού σωματείου στην Αλεξανδρούπολη, διαπίστωσαν ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και λειτουργούσε Ναός χωρίς τη σχετική άδεια, εντός του οποίου ο 41χρονος Ιωάννης Καρασακαλίδης ιερουργούσε, αντιποιούμενος την άσκηση του λειτουργού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  Από τον παραπάνω χώρο κατασχέθηκαν πλήθος εκκλησιαστικών ειδών (εικόνες αγίων, σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια κ.α.)

  Στην κατοχή του 41χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλο χρηματικό ποσό, 30 χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – ασημικών (γυναικεία δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυροί κ.α.), 1 μαχαίρι, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

  Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίσθηκαν 1 πιστόλι αερίου, 1 πλαστικό πιστόλι, 2 φιαλίδια αερίου, 100 μεταλλικά σφαιρίδια και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

  Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο όπου λειτουργούσε ο παράνομος Ναός συνελήφθη επίσης μια 39χρονη, κατηγορούμενη για απείθεια και αντίσταση, καθόσον αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιχειρώντας με τη χρήση βίας να παρεμποδίσει τις νόμιμες ενέργειες τους.

  Είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια για σκοφαντία

  και εξύβριση του Μητροπολίτην Άνθιμου

  Ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2016 σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4,5 ετών αντί 50.000 ευρώ, για συκοφαντία και εξύβριση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμου.Ομως δεν κατέβαλε το ποσό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από άνδρες της Ασφάλειας. Η υπόθεση του πρώην αρχιμανδρίτη αφορούσε υβριστικά φυλλάδια σε βάρος του μητροπολίτη Ανθιμου, συνεργατών και μελών της οικογένειάς του, τα οποία κυκλοφορούσαν στην Αλεξανδρούπουλη. Οπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, εκείνος ήταν ο συντάκτης, οργανωτής και διανομέας των φυλλαδίων!

  Το ίδιο πρόσωπο είχε αναστατώσει την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης πριν από πέντε χρόνια, εξαιτίας… ροζ σκανδάλου! Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Καρασακαλίδης είχε τιμωρηθεί με έκπτωση και αργία από το αξίωμά του, επειδή παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες. Το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για «εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του, κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του, παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας και δεινότατο σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών».

  Του είχε επιβάλει αργία 7,5 ετών από κάθε ιεροπραξία, έκπτωση από το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητος, ενώ έναν χρόνο μετά το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο μείωσε την ποινή σε 5,5 χρόνια. Αν και ο πρώην αρχιμανδρίτης είχε προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν δικαιώθηκε

  • Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

   http://www.kathimerini.gr/970189/article/epikairothta/ellada/ale3androypolh-poinh-fylakishs-19-mhnwn-se-ieromonaxo-prwhn-klhriko-ths-mhtropolhs

   18.06.2018
   Αλεξανδρούπολη: Ποινή φυλάκισης 19 μηνών σε ιερομόναχο, πρώην κληρικό της Μητρόπολης
   :
   Ποινή φυλάκισης 19 μηνών, εξαγοράσιμη προς 25 ευρώ την ημέρα επέβαλε σήμερα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, σε 41χρονο ιερομόναχο, πρώην κληρικό της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

   Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, ο ιερομόναχος φέρεται να ιερουργούσε σε χώρο που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, με πλήθος εκκλησιαστικών ειδών (εικόνες αγίων, σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια, κουτί με λείψανα αγίου κ.α.), εντός των γραφείων του Μη Κερδοσκοπικού-Θρησκευτικού Σωματείου «Ορθόδοξη αγκαλιά».

   Βάσει των καταθέσεων των αστυνομικών, οι οποίοι μετά από σχετική καταγγελία, για ύπαρξη ναού χωρίς άδεια, συνέλαβαν χθες το πρωί, τον ιερομόναχο, όταν κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στον εν λόγω χώρο διαπίστωσαν ότι τελούνταν Θεία Λειτουργία, χωρίς τη σχετική άδεια, την οποία παρακολουθούσαν περίπου 20-30 άτομα-μέλη του σωματείου, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στην έρευνα που ακολούθησε, παρά τις αντιδράσεις κυρίως φραστικές κάποιων εκ των παρισταμένων οι οποίοι, πρωτοστατούντος του 41χρονου, ισχυρίζονταν ότι η έρευνα είναι παράνομη καθώς ο χώρος είναι ιδιωτικός, βρέθηκε εντός κλειδωμένου χαρτοφύλακα του ιερομόναχου και κατασχέθηκε το ποσό των 41.300 ευρώ, 30 χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών-ασημικών (γυναικεία δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυροί κ.α.), υπεύθυνες δηλώσεις για χρήματα που έλαβε ο ιερομόναχος από τα μέλη του σωματείου για εξαγορά προηγούμενων καταδικαστικών σε βάρος του δικαστικών αποφάσεων, καθώς και ένα μαχαίρι. Κατόπιν των παραπάνω ευρημάτων, διεξήχθη έρευνα των αστυνομικών αρχών και στην οικία του συλληφθέντα, όπου εντοπίσθηκαν ένα πιστόλι αερίου, ένα πλαστικό πιστόλι, δύο φιαλίδια αερίου, 100 μεταλλικά σφαιρίδια και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων τα οποία κατασχέθηκαν.

   Εις εκ των μαρτύρων υπεράσπισης του ιερομονάχου και προέδρου του σωματείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σκοπός του σωματείου ήταν η συνάντηση φίλων, η απασχόληση των παιδιών τους, παραδεχόμενος ότι «κάναμε λειτουργία και απόδειπνο» υποστηρίζοντας πως ο σύμφωνα με τον εισαγγελέα «αμετάκλητα ένοχος αξιόποινων πράξεων από την Πολιτεία», μπορεί να λειτουργεί. Ερωτηθείς δε για το χρηματικό ποσό των 41.300 ευρώ, ο μάρτυρας κατέθεσε πως είχε συγκεντρωθεί από τα μέλη «για δικαστικά έξοδα» του ιερομόναχου, ο οποίος «από το 2005 δεν έχει μισθό» καθώς δεν έχει άδεια από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, να ιερουργεί και ως εκ τούτου «τον βοηθάμε για να μπορεί να υπάρχει αυτός ο άνθρωπος».

   Όσον αφορά το πιστόλι αερίου και τα 100 μεταλλικά σφαιρίδια, σύμφωνα με την κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα υπεράσπισης, οπλοπώλη στο επάγγελμα πρόκειται για δώρο του ίδιου στον ιερομόναχο και όπλο για την κατοχή του οποίου δεν απαιτείται σχετική άδεια.

   Από την πλευρά του ο συλληφθείς δήλωσε σχετικά με τα εκκλησιαστικά είδη πως «έχω αυτά ως περιουσιακά στοιχεία», τα ιερά λείψανα «από δωρεά» κατά τα έτη που λειτουργούσε ως κληρικός. Αναφορικά με τα κοσμήματα είπε ότι «είναι της μητέρας μου για να με βοηθήσει», στην εξαγορά των καταδικαστικών για συκοφαντική δυσφήμιση ποινών, σημειώνοντας πως πρέπει να καταβάλει το ποσό των περίπου 45.000 ευρώ για εξαγορά δύο ποινών. Ισχυρίστηκε ότι το χρηματικό ποσό συγκεντρώθηκε από τα μέλη του σωματείου στη διάρκεια της φυλάκισής του το 2017. Διευκρίνισε μάλιστα ότι κατόπιν σχετικής υπόδειξης, υπέγραφε και υπεύθυνες δηλώσεις για

   τα χρήματα τα οποία έλαβε, για φορολογικούς λόγους. Σημειώνεται ότι στα γραφεία του σωματείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 27 υπεύθυνες δηλώσεις. Αρνήθηκε ότι βάση καταστατικού του σωματείου τα έσοδα προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς αυτού, ισχυριζόμενος πως προβλέπεται η βοήθεια σε μέλος. Όσον αφορά στο όπλο δήλωσε πως ήταν δώρο που ουδέποτε χρησιμοποίησε.

   Το δικαστήριο αποφάσισε επί συνολικά τεσσάρων κατηγοριών:

   -Της αντιποίησης του σχήματος του λειτουργού της Εκκλησίας της Ελλάδος (εξέτισε ποινή και υποβιβάστηκε από Αρχιμανδρίτης σε ιερομόναχο, χωρίς να απολέσει τη θέση του στον Κλήρο αλλά και χωρίς άδεια να ιερουργεί),

   -Της λειτουργίας παράνομου ευκτήριου οίκου,

   -Της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος (συγκέντρωση χρημάτων μέσω εισφορών για την εξαγορά ποινής) και δημιουργία πλούτου παρανόμως,

   -Της παράνομης οπλοκατοχής .

   Αποφασίστηκε η αθώωση μόνον για την πρώτη κατηγορία της αντιποίησης με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος ουδέποτε απώλεσε την ιδιότητα του κληρικού παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε «για λόγους συνειδήσεως να μη ζητήσω πίσω τη θέση μου. Μπορώ να ιερουργώ ιδιωτικώς». Ενώ για τις άλλες τρεις κατηγορίες του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 19 μηνών εξαγοράσιμη προς 25 ευρώ την ημέρα. Όσον αφορά στα τιμαλφή αυτά θα αποδοθούν εφόσον αποδειχθεί ότι η κυριότητα ανήκει στη μητέρα του ιερομονάχου.

   Σημειώνεται πως στον χώρο όπου λειτουργούσε ο παράνομος ναός, συνελήφθη και η 39χρονη αντιπρόεδρος του σωματείου, κατηγορούμενη για απείθεια και αντίσταση, καθ’ όσον αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών, επιχειρώντας με τη χρήση βίας, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αρχών, να παρεμποδίσει τις νόμιμες ενέργειές τους. Η 39χρονη, εκπαιδευτικός και μητέρα τριών παιδιών, κρίθηκε ένοχη για απείθεια και της επεβλήθη ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.

   Εξερχόμενος του δικαστηρίου ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλης, π. Ειρηναίος Λαφτσής δήλωσε: «Κληθήκαμε να εκπροσωπήσουμε τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στη δίκη κατά του ιερομονάχου, πρώην κληρικού της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και κάναμε και παρέμβαση σ’ αυτήν. Το δικαστήριο μετά από τη διαδικασία έκρινε ένοχο σε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες τον ιερομόναχο, που έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές την περιοχή μας. Η μία ενοχή είχε να κάνει με δημιουργία παράνομου ευκτηρίου οίκου λατρείας, η δεύτερη με παράνομο πλουτισμό και η τρίτη με παράνομη οπλοκατοχή. Το δικαστήριο αποφάσισε λοιπόν πρωτοδίκως τις ποινές αυτές και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που ορίζει ο νόμος». Σημειώνεται πως οι προγενέστερες καταδικαστικές αποφάσεις αφορούν τη συγγραφή, αναπαραγωγή και διανομή υβριστικών και συκοφαντικών εντύπων εναντίον του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης ‘Ανθιμου, του πρωτοσύγκελου, ιερέων και πολιτών.

 39. Ο/Η laskaratos λέει:


  Άλλη μια υπόθεση ιερής παιδεραστίας τώρα, στην αξιοσέβαστη Μητρόπολη, της οποίας προϊσταται ο αγιότατος Άνθιμος, την οποία τίμησε το 2017 και ο ευσεβής άθεος πρωθυπουργός στον Αγιασμό των υδάτων.

  https://www.xronos.gr/epikairotita/sto-mikroskopio-tis-astynomias-ypopti-drasi-ierea
  24 Σεπτεμβρίου, 2018

  ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
  Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας ύποπτη δράση ιερέα

  Το όνομά του εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας

  Μια υπόθεση που αφορά ιερέα σε ενορία της Ι.Μ Αλεξανδρουπόλεως χειρίστηκαν οι αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για υπόθεση ασέλγειας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας φέρεται να ζητούσε τη «συντροφιά» νεαρών επί χρήμασι, και κατ’ επανάληψη ενώ στην υπόθεση φέρεται να υπάρχει και εμπλοκή ανήλικου νεαρού, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμα αν πρόκειται για ανήλικο σήμερα, ή για πράξεις που έγιναν στο παρελθόν.

  Οι πληροφορίες λένε ότι ο ιερέας φέρεται να προσέφερε χρήματα κυρίως σε νεαρούς που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και έτσι τους «δελέαζε» να συνευρεθούν.

  Για την υπόθεση αυτή που ερευνούσε για καιρό η Ασφάλεια στην Αλεξανδρούπολη, σχηματίστηκε δικογραφία και βρίσκεται πλέον στα χέρια εισαγγελέα. Πάντως οι πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι δεν επίκειται σύλληψη του εν λόγω ιερέα καθώς το αδίκημα στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται δεν εμπίπτει στη διαδικασία του αυτόφωρου.

  https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/918812/alexandroypoli-iereas-empleketai-se-ypothesi-aselgeias

  24 Σεπτεμβρίου 2018

  Αλεξανδρούπολη: Ιερέας ζητούσε τη «συντροφιά» ανηλίκων έναντι αμοιβής
  …………………

  ______________________

  Σαν να μην έφταναν αυτά, η Ιερά Μητρόπολις συκοφαντείται από Δυτικούς ως δήθεν πεδίο δράσης (ευσεβών) Ρώσων διπλωματών, που υπονομεύουν την συμφωνία με τη Β.Μακεδονία (αν είναι δυνατόν)

  https://www.cnn.gr/news/politiki/story/138639/financial-times-stin-alexandroypoli-egine-i-emploki-ton-roson-diplomaton-gia-to-skopiano

  14 Ιουλίου 2018
  Financial Times: Στην Αλεξανδρούπολη έγινε η εμπλοκή των Ρώσων διπλωματών για το Σκοπιανό

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Αλεξανδρούπολη λειτουργεί το «Ρωσικό Σπίτι», ένα χρηματοδοτούμενο από τη Μόσχα πολιτιστικό κέντρο, ενώ Έλληνες και Ρώσοι χορηγοί που συνδέονται με την Αγία Πετρούπολη, πλήρωσαν για την ανέγερση μιας νέας ορθόδοξης εκκλησίας με τις ευλογίες του τοπικού μητροπολίτη Άνθιμου.

  Οι Ρώσοι διπλωμάτες πιστεύεται ότι πλήρωσαν ακροδεξιές οργανώσεις δια μέσου ενός Έλληνα επιχειρηματία. «Μπορείς να εξαγοράσεις μεγάλη υποστήριξη με 20.000-30.000 ευρώ σε μέρη όπως η Αλεξανδρούπολη όπου η ανεργία είναι υψηλή και οι νέοι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα» δηλώνει πηγή στους FT, ενώ διπλωμάτης από χώρα της Δύσης εκτίμησε πως επρόκειτο για μια επιχείρηση που έγινε υπό την κάλυψη των μακροχρόνιων πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών και της κοινής ορθόδοξης θρησκευτικής κληρονομιάς.

  Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη αναφορά στη συζήτηση στους ακροδεξιούς κύκλους στην Ελλάδα περί ενός νέου κόμματος, με έδρα τη Μακεδονία, όπου οι αντιδράσεις για τη συμφωνία στο ονοματολογικό είναι εντονότερες. Ένα τέτοιο κόμμα, σημειώνουν οι Financial Times, θα είχε μεγάλη υποστήριξη από την κοινότητα των επαναπατρισμένων από τη Ρωσία Ποντίων.

 40. Παράθεμα: Νέο κρούσμα ιερής παιδεραστίας (στη ρωσόφιλη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 41. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.ethnos.gr/ellada/57690_proin-arhimandritis-me-amartolo-parelthon-stinei-shismatiki-ekklisia-sti-thraki

  Πρώην αρχιμανδρίτης με «αμαρτωλό» παρελθόν στήνει σχισματική εκκλησία στη Θράκη

  29.08.2019

  Βασίλης Ιγνατιάδης

  Ο πρώην ιερέας, που έχει καθαιρεθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος για ροζ σκάνδαλο και άλλα αδικήματα, συγκεντρώνει υπογραφές για την δημιουργία σχισματικής παλαιοημερολογίτικης «Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και Πάσης Θράκης – «Καμπανάκι» από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμο

  Πρώην αρχιμανδρίτης με …αμαρτωλό παρελθόν, που έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια και έχει «ξηλωθεί» από το Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδας για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών και για σωρεία άλλων παραπτωμάτων, συγκεντρώνει υπογραφές από πιστούς του για την δημιουργία σχισματικής παλαιοημερολογίτικης «Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

  Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος καλεί τους πιστούς να μην υπογράψουν το σχετικό κείμενο που μοιράζεται σε σπίτια και καταστήματα από πιστούς του καθηρημένου πρώην ιερέα, προειδοποιώντας τους ότι πιθανή υπογραφή τους θα σημάνει αυτομάτως την απομάκρυνσή τους από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος.

  Βίος και πολιτεία

  Ο βίος και η πολιτεία του 43χρονου σήμερα Ιωάννη Κ. αναστατώνει επί πολλά χρόνια την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και τις αστυνομικές Αρχές. Από τις αρχές της δεκαετίας άρχισαν να φτάνουν καταγγελίες από γυναίκες ότι ο τότε Αρχιμανδρίτης τις θώπευε, τις φιλούσε και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. «Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροή», ήταν η κατηγορία, με την οποία δικάστηκε το 2013 από το Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο του επέβαλλε την ποινή της αργίας από κάθε ιεροπραξία για διάστημα 7,5 ετών, έκπτωση από το οφφίκιο του Αρχιμανδίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητας.

  Ο ίδιος κατέθεσε κείμενο με 8.000 υπογραφές πιστών του και τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του. Ένα χρόνο μετά η ποινή μειώθηκε στα 5,5 χρόνια, έπειτα από προσφυγή του, αλλά στη συνέχεια καθαιρέθηκε, χάνοντας οριστικά την ιεροσύνη του, έπειτα από την καταδίκη του από ποινικά δικαστήρια για άλλες παράνομες πράξεις. Ο καθηρημένος ιερέας κάθισε στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου, έπειτα από ένα μπαράζ διανομής συκοφαντικών φυλλαδίων, ακόμα και συνθήματα γραμμένα με σπρέι από οπαδούς του στους τοίχους της πόλης. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών. Ο ίδιος δεν την εξαγόρασε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής, όπου εξέτισε μέρος της ποινής, αλλά επανήλθε.

  Ο πρώην ιερέας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακολουθείται από χιλιάδες διαδικτυακούς «φίλους», συνελήφθη πέρυσι το καλοκαίρι να λειτουργεί παράνομο ναό σε διαμέρισμα της Αλεξανδρούπολης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό και ένας μικρός θησαυρός, αποτελούμενος από χρυσές λίρες, κοσμήματα, χρυσαφικά, ασημικά κ.ά. που έπαιρνε ως τάματα από πιστές σ’ αυτόν γυναίκες, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και δύο πιστόλια. Όπως είπε στους αστυνομικούς, τα είχε προκειμένου να αμυνθεί, σε περίπτωση που έστελναν οι εχθροί του κάποιον για να τον σκοτώσει…

  Η ανακοίνωση του μητροπολίτη Άνθιμου
  «Ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα, προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη ‘Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης’¨», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

  Ο ίδιος διευκρινίζει πως η Ιερές Μητροπόλεις στην πατρίδα μας, βάσει του Συντάγματος, είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας μας, που είναι ο Νόμος 590 του 1977 και δεν ιδρύονται με υπογραφές, αλλά με προεδρικά διατάγματα.

  «Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των οπαδών του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Άγιον Όρος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία», σημειώνει ο κ.Άνθιμος. Καλεί τους πιστούς στην Αλεξανδρούπολη και σε όλη τη Θράκη να μην παραχωρήσουν υπογραφές και προσωπικά στοιχεία τους σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά προσπαθούν να κάνουν σχίσμα, ενώ προειδοποιεί όσους το κάνουν πως θέτουν τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας.

  «Όσοι Χριστιανοί μας θα υπογράψουν από άγνοια αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους, από την κανονική και νόμιμη Ιερά Μητρόπολή μας και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος», επισημαίνει.

  «Ντυμένοι ως πρόβατα, όμως είναι λύκοι αρπακτικοί»

  Πρόσφατα με κοινή τους εγκύκλιο οι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης (Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας-Κομοτηνής Παντελεήμων), έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση του συγκεκριμένου πρώην κληρικού, αλλά και ενός ακόμη, πρώην ιερομόναχου της Μητρόπολης Μαρωνείας που έχει επίσης καθαιρεθεί.

  «Φυλαχτείτε απ΄ αυτούς. Έρχονται σε σας ντυμένοι σαν πρόβατα, όμως από μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί. Περιφέρονται στη Θράκη και προσπαθούν να σας πλανήσουν και να σας εκμεταλλευτούν. Πηγαίνουν από χωριό σε χωριό, προσκαλούν καλοπροαίρετες γυναίκες σε συνάξεις που κάνουν σε σπίτια και καφετέριες και εκεί διδάσκουν τις πλάνες και τα σχίσματα που ζουν», αναφερόταν στην κοινή επιστολή.

 42. Ο/Η Holy sex in the borders λέει:

  https://insidestory.gr/article/sex-hrimata-palaioimerologites-shismatiki-ekklisia-thraki

  Σεξ, χρήματα και Παλαιοημερολογίτες: το σχέδιο σχισματικής εκκλησίας στην Θράκη

  Στην γεωπολιτικά ευαίσθητη μεθοριακή περιοχή υπάρχουν ήδη προβλήματα στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας. Τώρα η τοπική κοινωνία εκφράζει ανησυχίες για προσπάθειες διαίρεσης του χριστιανικού πληθυσμού.

  Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

  Αλέξανδρος Μασσαβέτας

  Η ταυτότητα και μόνο των εμπλεκομένων στην υπόθεση την καθιστά αξιοπρόσεκτη και ύποπτη. Πρωταγωνιστής ο Ιωάννης Καρασακαλίδης, πρώην αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, που καθαιρέθηκε για σοβαρότατα σεξουαλικά παραπτώματα. Συνεχίζει να δρα στην Αλεξανδρούπολη, εμφανιζόμενος ως ιερέας δήθεν ομολογίας Παλαιοημερολογιτών. Σύμμαχός του η Ζωή Μαζλίμη, πρώην ιερόδουλος που σήμερα εμφανίζεται ως μοναχή, έχοντας στήσει «βιομηχανία θαυμάτων» σε ησυχαστήριο στον Γέρακα ΞάνθηςΙερόν Ησυχαστήριον Αγίου Πορφυρίου Γέρακα. Το επιδιωκόμενο δημιούργημα: μία σχισματική εκκλησία με ασαφή ταυτότητα, για την ίδρυση της οποίας υπέγραψαν μαζικά παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ, τους οποίους φαίνεται να παραπλάνησαν πως ιδρύουν «ρωσική εκκλησία» στην Θράκη, υπαγόμενη στο Πατριαρχείο Μόσχας.

  Η υπόθεση της σχεδιαζόμενης «Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης, Ορεστιάδος και πάσης Θράκης» έχει θορυβήσει την κοινωνία της Θράκης, εξοργίσει τους μητροπολίτεςΟι Μητροπολίτες της Θράκης καταδικάζουν τη δράση του πρώην κληρικού Ιωάννη Καρασακαλίδη – Reportal.gr της και ανησυχήσει τις κρατικές αρχές. Πρόσωπα που η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποπέμψει προσπαθούν να ιδρύσουν εκκλησία που θα ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο. Τα εν λόγω πρόσωπα τα αποκηρύσσουν, ωστόσο, οι λοιποί «Γνήσιοι Ορθόδοξοι ΧριστιανοίΕκκλησία Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος» (Παλαιοημερολογίτες), ενώ το πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε την αίτηση σύστασης της «Μητροπόλεως Θράκης» ως θρησκευτικής κοινότητας, λόγω ασάφειας ως προς το ακολουθούμενο από αυτήν δόγμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.