Φιάσκο-παρολί για κ. Σαμαρά

1. Μακεδονικό: Φιάσκο, 2. Πολιτική Άνοιξη: Φιάσκο, 3. Κλείσιμο ΕΡΤ: Φιάσκο 

twnamnoerifiwnΣτις 13.06 είχαμε γράψει: «Η ξαφνική πράξη, αυταρχικής, αντιδημοκρατικής, αντικοινοβουλευτικής απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει εν μία νυκτί –με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-  έναν δημόσιο οργανισμό χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία κοινοβουλευτική ενημέρωση είναι πράξη επικίνδυνη και δείχνει καθαρά τις καταβολές, τις σταθερές της ΝΔ […].

Καταλύθηκε με ένα αυτοκαταστροφικό «έτσι θέλω L’ Etat c’est moi!» του πρωθυπουργού Σαμαρά κάθε έννοια δικαίου. Ενέργεια και πρακτική ξένη προς στην προηγμένη Εσπερία της Ε.Ε. Αυτό ήταν και παραμένει το Κύριο ζήτημα.

Τα υπόλοιπα ήδη τα ξέρουμε,  Ακολούθησαν διεθνείς και πανευρωπαϊκές αντιδράσεις όπως για παράδειγμα «Ούτε η χούντα» της  Le Monde, το μαύρο πρωτοσέλιδο της  Libération κλπ. Και μη νομίζετε ότι οι «κουτόφραγκοι» δεν γνωρίζουν ότι η ΕΡΤ δεν είναι BBC ή RAI –γνωρίζουν καλά ότι στο μαγαζί αυτό έχουν διοριστεί γκόμενες ανιψιές κομματάρχες αργόσχολοι και τόσοι ακόμα άλλοι με μπάρμπα στη Κορώνη –Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν εν όσο λειτουργούσε η ΕΡΤ –τι εμπόδιζε τη κυβέρνηση στη εξυγίανση , στον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού; Κανείς εκτός από τα φίδια στον κόρφο της, δηλαδή η ίδια η κυβέρνηση που στο βραχύ της βίο έχει ήδη επιδείξει στην ΕΡΤ, λαμπρές επιδόσεις σε διορισμούς ημετέρων. Εδώ η ίδια κυβέρνηση μέσω του κ. Τζαβάρα «εξορθολόγισε οικοδομικά» (και ταχύτατα) με €4 εκατομμύρια μια… εκκλησία στον Πύργο, και δεν είχε στη διάθεσή της  μερικές €κατοντάδες χιλ. για τις βιβλιοθήκες της χώρας. Διαβάστε τα εδώ. 

Κανείς από τους αυλικούς του κ. Σαμαρά δεν τον ενημέρωσε, αλλά και ο ίδιος, με 5 χρόνια θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν γνώριζε την ύπαρξη κοινοτικής νομοθεσίας για τη δημόσια τηλεόραση και ότι όλο αυτό το «εγχείρημά» του θα γύριζε μπούμερανγκ εναντίον του;

Έπρεπε δηλαδή να φτάσουμε εδώ; Δηλαδή να επιβάλλει την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με προσωρινή διαταγή, του Συμβούλιο της Επικρατείας για να ανασταλεί η εκτέλεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος που διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές. Η διακοπή της μετάδοσης των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών είχε ως αποτέλεσμα  «να μην επιτελείται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του νόμου 1730 /1987, όπως τροποιήθηκε με το άρθρο 19 του νόμου 1866/1989 για συμβολή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας». –  Ολόκληρη η απόφαση

Ένας επικίνδυνος αυτοκαταστροφικός γκαφατζής

Ο Νίκος Μουζέλης στο Βήμα: «Παρ’ όλο που ως κοινωνιολόγος δεν είμαι φίλος ψυχολογικών εξηγήσεων, όταν πρόκειται για τη διερεύνηση μακροκοινωνικών φαινομένων, σ’ αυτή την περίπτωση, εξετάζοντας την πολιτική σταδιοδρομία του Αντώνη Σαμαρά, διακρίνω ένα επαναλαμβανόμενο αυτοκαταστροφικό σύνδρομο. Το βλέπουμε καθαρά στην περίπτωση του μακεδονικού, σ’ αυτή της Πολιτικής Ανοιξης καθώς και στο τωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ.» //www.tovima.gr/opinions/article/?aid=518024

*

Σημ: Το κείμενο γράφτηκε πρόχειρα και στα γρήγορα. Μάλλον θα επανέλθουμε

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Φιάσκο-παρολί για κ. Σαμαρά

 1. Ο/Η λέει:

  όλο το άρθρο στη διεύθυνση

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B5%CF%81%CF%84-k%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

  ΕΡΤ: Kορυφαίος ψεύτης ο ΣΥΡΙΖΑ
  Γύρω από τη μονιμότητα και όχι την ενημέρωση η σύγκρουση

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και παραξέρει ότι και στα τρία χρόνια του μνημονίου έχουμε και παραέχουμε δημοκρατία, ότι η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη μόλις ένα χρόνο πριν κι ότι χάρη στη δημοκρατία αυτή μπορεί και μιλάει, κάνει συγκεντρώσεις, βρίζει ελεύθερα το μνημόνιο, υπερασπίζεται την αμαρτωλή ΕΡΤ κ.λπ. Ξέρει πολύ καλά ότι ο Σαμαράς είναι παλαιοδεξιός, ακόμα και ακροδεξιός, αν θέλετε, αλλά ότι είναι κανονικός κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός με τη δεδηλωμένη στη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι απόψε το βράδυ. Ξέρει επίσης πολύ καλά ότι στις δημοσκοπήσεις προ «λουκέτου» στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ υστερούσε δυόμισι μονάδες της Νέας Δημοκρατίας κι ότι η απόφαση για «λουκέτο» ήταν ο παράγοντας που του ήρθε κουτί και άλλαξε τους συσχετισμούς. Τέλος, ξέρει ότι το μεγαλύτερο ψέμα το λέει ο ίδιος, όταν συνεχίζει να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, χειρότερα απ’ ό,τι ο Παπανδρέου το 1981, πρώτο, γιατί τότε δεν είχαμε πέντε χρόνια ύφεση και τρία χρόνια τέτοια κρίση, και δεύτερο γιατί ξέρει ότι αυτά που λέει δεν είναι υλοποιήσιμα από οικονομική άποψη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το λέω αν τίποτα δεν αλλάξει.
   Η ΝΔ Σαμαρά εχει έναν σύμμαχο. Τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Συνεχίζει και κυβερνά όχι λόγω της κας Μέρκελ αλλά του κ.Τσίπρα.

   Η χτεσινή συγκεντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Φιλελλήνων, που παρουσιάστηκε ως συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος, είχε δεν είχε 7-8.000 το πολύ ακροατές, ήταν τραγικά μικρή,δεδομένης και της ευνοϊκής συγκυρίας (ΕΡΤ), που ήλθε ουρανοκατέβατη.
   Ήταν τραγική και ως προς το περιεχόμενο της ομιλίας του κακέκτυπου του Αντρέα Παπαντρέου, μια ομιλία χωρίς προτάσεις, γεμάτη από ανόητα συνθήματα και κενολογίες: «Έχετε τελειώσει», «Καληνύχτα κ.Σαμαρά» κλπ. Στη σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία αποφεύγει να την εκτιμήσει ως μέγεθος-και τι να πει;-καταγράφεται η κουτοπόνηρη δήλωση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει το κόμμα αυτό στο Σύνταγμα. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ του 2,9-5,3% % είχε αποτολμήσει ποτέ συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% είναι η πρώτη που κάνει και κάθε σύγκριση με το παρελθόν είναι παραπλανητική και γελοία.

   Όμως η Εφημερίδα των Συντακτών (Χάρης Ιωάννου) μεταφέρει σήμερα και μια πολύ σημαντική είδηση, άσχετα αν αποφεύγει να την σχολιάσει.
   Το μικρό ΚΚΕ με τους 12 βουλευτές, κατέθεσε τροπολογία που θα συζητηθεί σήμερα ζητώντας την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Εάν η τροπολογία υπερψηφιστεί, τότε ακυρώνεται η Πράξη και κατά συνέπεια παύουν να ισχύουν τα όσα δέχεται στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

   Το ΚΚΕ, που δεν μας έχει δυστυχώς συνηθίσει σε τέτοιες παρεμβάσεις, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι υπουργός Περιβάλλοντος για το Κτηματολόγιο είναι πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ (Β.Λιβιεράτος) και κατέθεσε σε νομοσχέδιό του και άλλη παρόμοια τροπολογία και αν η πρώτη σήμερα απορριφθεί, όπως και θα γίνει αφού δεν θα μπει σε ψηφοφορία, ο κανονισμός της Βουλής δίνει στον υπουργό τη δυνατότητα να τη δεχθεί και επομένως να τεθεί αύριο ή μεθαύριο σε ψηφοφορία. Αν ο υπουργός δεν τη δεχτεί, εκτίθεται ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ, αν τη θέσει σε ψηφοφορία, τινάζεται ο κ.Σαμαράς στον αέρα.
   Το ΚΚΕ έχει καταθέσει την ίδια τροπολογία και σε νομοσχέδια της επόμενης εβδομάδας.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε και εδώ, για πολλοστή φορά το κορόιδο, και δεν εκμεταλλεύτηκε μόνος του τη δυνατότητα, προκαλώντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ.
   Ίσως το κάνει δεύτερος και καταϊδρωμένος, όπως έκανε και με το αντιρατσιστικό.

   Ίσως φιλοτιμηθεί να το κάνει, αν δοθεί η ευκαιρία, σε υπουργό της Δημάρ.
   Ο καθένας όμως μπορεί στο μεταξύ να κρίνει.

   • Ο/Η Red λέει:

    Στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΚΚΕ κατά του λουκέτου στην ΕΡΤ

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

    Εάν η τροπολογία υπερψηφιστεί, τότε ακυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κατά συνέπεια παύουν να ισχύουν τα όσα δέχεται στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή ότι η ΕΡΤ είναι φορέας που έχει καταργηθεί και ότι οι υπάλληλοί της θεωρούνται απολυμένοι.

    Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το «Ερρίκος Ντυνάν».

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σημειώνεται: «Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή». Tο ΚΚΕ θα ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

 2. Ο/Η effie λέει:

  Γιατί κάτι μου λέει πως εκτός από όλα όσα ακούμε τόσες μέρες για την Ερτ κ τις αιτίες που έκλεισε ,παίζει μεγάλο ρόλο κ η γνωστή αθέτηση συμφωνίας (εκ μέρους της ΕΡΤ) ΕΡΤ-Euronews? Λίγες μέρες πρίν μπεί λουκέτο, η Κομισιόν απεΙλούσε να στραφει κατα της ΕΡΤ επειδή «κατέβασε» το euronews στην Ελλάδα (μετά από πιέσεις ιδιωτικών καναλιών!).Λίγες μέρες αργότερα η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ με ΠΝΠ (αντί να επιτρέψει τη μετάδοση του euronews) , κάνοντας λόγο για μεταρρύθμιση . Διαμαρτυρίες είχε κάνει και η Γαλλική Πρεσβεία.

  http://www.publicserviceeurope.com/article/3598/eu-threatened-greek-broadcaster-days-before-it-went-off-air#ixzz2WTJ7T4q3

  http://www.iefimerida.gr/news/93284/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-euronews-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Αρχίζει επιτέλους η δίκη
  http://riotwolf.blogspot.gr/2009/06/blog-post_03.html

  Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

  Μπάτσοι δολοφονούν τον νεαρό Νίκο Σακελλίων

  Μεγάλα, σοβαρότατα ερωτήματα, για τις αιτίες και τις ευθύνες θανάτου του 24χρονου ομογενούς-αθλητή Νικολάου Σακελλίωνα, τον περασμένο Μάιο στο κέντρο της Αθήνας, προκαλούνται από σειρά αντιφάσεων μεταξύ επισήμων εγγράφων, ιατρικών βεβαιώσεων-γνωματεύσεων, της ιατροδικαστικής έκθεσης και της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

  Τα στοιχεία αυτά, αλλά και η συγκλονιστικές καταθέσεις αυτόπτη μάρτυρα (διέθεσε και video), έρχονται σε αντίθεση με την εκδοχή της Αστυνομίας που υπονοεί θάνατο από ναρκωτικά. Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε από κακοποίηση που υπέστη από αστυνομικούς και κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, με απόκρυψη και προσωπικών ειδών.

  Η υπόθεση πήρε νέα τροπή, όταν ο πατέρας Δημήτρης Σακελλίων, καθηγητής Ιατρικής, γιος πολιτικών προσφύγων από την Τασκένδη, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναψηλάφηση, να αναζητήσει μάρτυρες και στοιχεία αποδεικτικά για το τι πραγματικά συνέβη.

  Παραθέτουμε τα αντιφατικά επίσημα έγγραφα και την κατάθεση του μάρτυρα, που ανατρέπουν «τα δεδομένα» της Αστυνομίας:

  * Η ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρει: «Αιτία θανάτου: Απόφραξη του λάρυγγος από ενσφήνωση νάιλον σακουλίτσας».

  * Σύμφωνα με την ιατρική βεβαίωση του νοσοκομείου «Ελπίς»: «Διεκομίσθη νεκρός με το ασθενοφόρο του ΟΚΑΝΑ στις 17.55. Η διαπίστωση του θανάτου του είχε ήδη γίνει στο ασθενοφόρο. Δεν υπήρχαν εξωτερικές κακώσεις». Δεν αναφέρει ανεύρεση «σακουλίτσας».

  * Η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει: «Σήψη (μογγολοειδές προσωπείο), εκδορές του αριστερού αγκώνος, των γονάτων, της αριστερής κνήμης, ανοξικές κηλίδες στον κορμό».

  * Το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως βεβαιώνει: «Σύμφωνα με τα υπηρεσιακά μας βιβλία την 11/5 και ώρα 17.00 βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση, στην οδό Αναξαγόρα. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ όπου κατέληξε. Στην κατοχή του βρέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα φαιά σκόνη, προφανώς ηρωίνη κι ένα ναρκωτικό δισκίο VULBEGAL».

  * Στην έκθεση κατασχέσεως του ίδιου Τμήματος (Ακροπόλεως) γράφεται: «Προβήκαμε στην κατάσχεση των προσωπικών ειδών. Ενα μπουφάν, ένα παπούτσι (!), ένα παντελόνι και το υπ. αριθμ. Τ400493 διαβατήριο». Οταν ο πατέρας τα ζήτησε, το Α.Τ. Ακροπόλεως απάντησε: «Τα ανωτέρω αναζητήθηκαν πλην όμως δεν ανευρέθηκαν».

  «Ηταν ζωντανός»

  Ο Νίκος Σακελλίων γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1984. Τελείωσε το Λύκειο στην Ελλάδα, ήταν αθλητής κολύμβησης (είχε ύψος 1,96 και βάρος περίπου 100 κιλά), και είχε επιστρέψει στην Τασκένδη για να σπουδάσει αρχιτεκτονική. Ο πατέρας του, Δ. Σακελλίων, που διδάσκει εκεί στην Ιατρική Σχολή μάς λέει: «Ο γιος μου ξαναγύρισε στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου και πέθανε σε 33 μέρες. Μετά την κηδεία κατέθεσα στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Με διαβεβαίωσαν ότι το παιδί βρήκαν δύο αστυνομικοί (Μαρία Μουστέλη, Γεώργιος Πανελάς), στη διάρκεια περιπόλου.

  » Η κ. Μουστέλη διευκρίνισε ότι τον είδε στη γωνία Αναξαγόρα και Γερανίου. Ηταν όρθιος, ζωντανός, γυμνασμένος. Εντυπωσιάστηκε από το ύψος του, είπε. Με διαβεβαίωσε ότι μετά από 10 λεπτά τον βρήκαν στην Αναξαγόρα πεσμένο. Η ίδια ισχυρίστηκε πως του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Του έκανε μαλάξεις, χτυπήματα στο σβέρκο, ένεση αδρεναλίνης για να βγάλει ό,τι έχει καταπιεί. Την ευχαρίστησα.

  »Την προηγούμενη (14/5) με είχε αναζητήσει ο Ηλίας Ντόβας από γραφείο τελετών. Πήγαμε στο νεκροταφείο του Φαλήρου, όπου βρήκα το παιδί σε θάλαμο ψυγείου. Το σώμα του είχε σημάδια σήψης -μετά από 20 ώρες- χρώμα μπλε στο πρόσωπο, κολυμπούσε στο αίμα, αιμορραγούσε από τα μάτια, το στόμα, τη μύτη. Ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης μού είπε ότι μπορώ να υποβάλω μήνυση για προσβολή στο σώμα του νεκρού. Μετέφεραν τη σορό για ιατροδικαστική εξέταση με μεταθανατικά σημεία σήψης. Πώς είναι δυνατόν 24 ετών παιδί σε λιγότερο από δύο μέρες να υποστεί τέτοια αλλαγή;».

  Συνεζίζοντας την κατάθεση της τραγικής εμπειρίας του πατέρα, στην αναζήτηση της αλήθειας, ο Δ. Σακελλίων επισημαίνει:

  «Η γιατρός του ασθενοφόρου του ΟΚΑΝΑ Ελένη Αγιάνογλου διευκρίνισε ότι εκείνοι του έκαναν ένεση αδρεναλίνης, ναξόνη (αντίδοτο), μαλάξεις στην καρδιά, διασωλήνωση για ελευθέρωση του αναπνευστικού. Στη διάρκεια της διασωλήνωσης δεν βρήκαν να έχει καταπιεί τίποτα απολύτως. Οταν κάλεσαν οι αστυνομικοί ασθενοφόρο, ήταν σε κωματώδη κατάσταση, αλλά ζωντανός.

  »Στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», μου έδωσαν ένα χαρτί που έγραφε ότι παρέλαβε τη σορό ο Η. Ντόβας, χωρίς σημαντικές αλλοιώσεις. Μήπως διέλυσαν το σώμα του για να μη φανούν σημάδια κακοποίησης; Η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ότι δεν ήταν χρήστης. Ομως ακόμα και να είχε μπλέξει, θα μπορούσε να θεραπευτεί. Ας τον φυλάκιζαν».

  «Ο μάρτυρας»

  Για την εμφάνιση του αυτόπτη μάρτυρα μας είπε: «Κόλλησα στην οδό Αναξαγόρα αφίσες με τη φωτογραφία του και το τηλέφωνό μου. Ανταποκρίθηκε ο κ. Εκτορας Κουφόπουλος: «Είδα όλο το σκηνικό από την αρχή και μπορώ να έρθω μάρτυρας. Το γραφείο μου βλέπει στην οδό Αναξαγόρα»».

  Συναντήσαμε τον κ. Κουφόπουλο. Υποστηρίζει όσα είπε και στην αποκαλυπτική κατάθεσή του: «Ηταν γύρω στις 5 το απόγευμα. Βρισκόμουν στο γραφείο μου στην οδό Σωκράτους (4ος όροφος), είμαι εικονολήπτης. Ακουσα κραυγές, ουρλιαχτά κι έτρεξα στο παράθυρο να δω τι συμβαίνει. Βλέπω ένα τεράστιο, γεροδεμένο παλικάρι. Φόραγε κοντομάνικο και βερμούδα. Τον είχαν πιάσει 4-5 αστυνομικοί, όλοι ειδικοί φρουροί. Μεταξύ τους ξεχώριζε μια γυναίκα, ξανθιά με κοτσίδα. Οι δύο τον κρατούσαν και ο τρίτος τον «συμμόρφωνε». Τον χτυπούσε στο πίσω και κάτω μέρος του κρανίου.

  »Μου έκανε εντύπωση ότι χτυπούσαν έναν άνθρωπο που φορούσε χειροπέδες. Το παλικάρι αντιδρούσε. Οχι βίαια. Προσπαθούσε να ξεφύγει, σαν δεμένο σκυλί έκανε. Κάποια στιγμή κατέρρευσε. Δεν αντιδρούσε. Ακόμα κι εγώ κατάλαβα ότι έπεσε σε κώμα. Οι αστυνομικοί τον χαστούκισαν, αλλά αυτός τίποτα…
  »Τον άφησαν με τις χειροπέδες, πεσμένο μπρούμυτα, γονατιστό. Πέρναγε κόσμος, κοίταζε. Ηταν στο κέντρο της Αναξαγόρα. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον πλησίασαν. Βγάζουν τις χειροπέδες, τον μεταφέρουν και τον ξαπλώνουν στο πεζοδρόμιο. Μετά από ένα τέταρτο ήρθε το ΕΚΑΒ. Το τελευταίο μέρος πρόλαβα να το τραβήξω βίντεο από το κινητό μου. Είδα την αφίσα με τη φωτογραφία του και πήρα τηλέφωνο τον πατέρα του».

  • Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

   Να μας ενημερώσετε και για το αποτέλεσμα της δίκης, περιμένουμε με αγωνία γιατί το παραπάνω «κατηγορητήριο» δεν πείθει.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Να υποθέσω ότι θεωρειται βέβαιο ότι τα ΜΜΕ θα κρύψουν την απόφαση;
    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/06/24_18.html
    Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

    Την πιο νοσηρή φαντασία ξεπερνά η κτηνωδία τεσσάρων ειδικών φρουρών. Χτύπησαν 24χρονο μέχρι θανάτου και σύλησαν τη σορό του
    Της Αντας Ψαρρά – «Εφημερίδα Συντακτών»

    Την Πέμπτη 20 Ιουνίου και εκτός απρόοπτου θα διεξαχθεί επιτέλους η δίκη μιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης αστυνομικής βίας με θύμα έναν εικοσιτετράχρονο και κατηγορούμενους 4 αστυνομικούς. Μια υπόθεση που διαδραματίστηκε το 2008 και ακόμα περιμένει τη δικαιοσύνη.

    Οδός Αναξαγόρα, 11 Μαΐου 2008, ένας νεαρός 24 ετών «ακινητοποιείται» στα χέρια 4 ειδικών φρουρών.
    Δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα, πεσμένος στα γόνατα κι ενώ ο ένας του έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα οι άλλοι δύο τον χτυπούν στο κεφάλι. Μαζί τους και μια γυναίκα αστυνομικός, λέει ο αυτόπτης μάρτυρας. Ο Νίκος Σακελλίων πέφτει σε κώμα στα χέρια των αστυνομικών, ενώ το βίντεο του μάρτυρα δείχνει τους αστυνομικούς να τον εγκαταλείπουν αφού βγάζουν τελικά τις χειροπέδες.

    Βίντεο-ντοκουμέντο

    0 αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει ότι τον έσυραν περίπου 8 μέτρα, τον γύρισαν ανάσκελα και τον άφησαν. Αστυνομικός φέρεται να κάλεσε μέσω ΕΚΑΒ τον ΟΚΑΝΑ σαν να… γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα πρέπει να αποδοθεί ο θάνατος σε ουσίες.

    Στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα τον Δεκέμβρη του 2008 με θέμα υποθέσεις αστυνομικής βίας είχαν παρουσιαστεί το βίντεο-ντοκουμέντο αλλά και η συγκλονιστική κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα και φυσικά ο Γολγοθάς του πατέρα στην προσπάθεια να εξιχνιάσει ο ίδιος, αντί για τις ελλη¬ικές αρχές, τον θάνατο του παιδιού του. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν τότε στις εφημερίδες πάγωσαν το αίμα των αναγνωστών. Ενα ψηλό, όμορφο, νέο παιδί μεταμορφωμένο σε μια φρικτή απομίμηση προσώπου.

    Η υπόθεση αρχικά είχε τεθεί στο αρχείο, ενώ ο εισαγγελέας απεφάνθη ότι ο μάρτυρας ψεύδεται και μάλιστα άσκησε και δίωξη εναντίον του.

    Η αστυνομική βία όμως συνεχίστηκε, κι αυτό είναι ακόμα πιο φρικτό, στο σώμα του νεκρού, κάτι που είναι έξω από κάθε νοσηρή φαντασία. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί του ΑΤ. Ακροπόλεως επέλεξαν τον εργολάβο κηδειών κι ενώ εκείνος βεβαίωνε ότι η σορός είχε μεταφερθεί αμέσως σε ψυγείο, εν τούτοις υπεβλήθη μήνυση εναντίον του για προσβολή νεκρού, δεδομένου ότι το σώμα του νεκρού όταν το είδε ο πατέρας ήταν σε σήψη και βουτηγμένο στο αίμα.

    Εξάλλου το κοιμητήριο βεβαίωσε εγγράφως ότι την επομένη της αστυνομικής «επιχείρησης» δεν παρέλαβε τον νεκρό. Αφού η σορός… χάθηκε για τουλάχιστον δώδεκα ώρες, αμέσως μετά ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο νεαρός είχε μια «νάιλον σακουλίτσα» στο στόμα (με ναρκωτικά) που την κατάπιε και πνίγηκε.

    Ξαναγυρνώντας πίσω στην αναζήτηση των πραγματικών στοιχείων που έχουν πλέον στη διάθεση τους οι δικαστικές αρχές χάρη στις προσπάθειες του πατέρα, της δικηγόρου, των γιατρών-ιατροδικαστών, αλλά και την ΕΔΕ που διενεργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., πληροφορούμαστε ότι η γιατρός του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον νεαρό σε κωματώδη κατάσταση περιγράφει την τραχειακή διασωλήνωση χωρίς να εντοπίσει σακουλάκια. Σακουλάκια όμως δεν βρέθηκαν ούτε στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός χωρίς να έχει μέχρι την ώρα που παρελήφθη από τον τελετάρχη σημάδια αλλοίωσης.

    Η τοξικολογική έκθεση

    Ο διορισμένος από το ΑΤ. Ακροπόλεως ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία δύο μέρες μετά, ενώ ήδη ήταν σε πλήρη αλλοίωση η σορός, είπε στη μαρτυρία του πως ίσως παράπεσε το σακουλάκι μέσα στο σώμα του νεκρού με τις μαλάξεις της γιατρού και «επανήλθε μετά την αποσωλήνωση» άθικτο στον λάρυγγα, οπότε και το βρήκαν οι αστυνομικοί.

    Στην τοξικολογική έκθεση που έκανε ο ιατροδικαστής βρέθηκε αλκοόλ (0,3) στο αίμα και στοιχεία οπιούχων στη χολή, ενώ δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις. Από την ΕΔΕ προέκυψε ότι 3 αστυνομικοί που είχαν κατέβει από περιπολικό και βρέθηκαν τυχαία στο σημείο περιέγραψαν τη στιγμή όχι πολύ διαφορετικά από τον αυτόπτη μάρτυρα. «Κρατούσαν ακινητοποιημένο στο έδαφος ένα άτομο και του έβαζαν χειροπέδες, ενώ σιγά σιγά κατέρρεε», «όλοι οι αστυνομικοί τον περιστοίχιζαν και επιχειρούσαν να του πιάσουν τα χέρια για να του κάνουν την προβλεπόμενη λαβή χειροπέδησης, αλλά δυσκολεύονταν αρκετά», «δεν είδα να καταπίνει κάτι».

    Παράλληλα οι τρεις αστυνομικοί κατηγορηματικά δήλωσαν ότι δεν ασκήθηκε βία από τους συναδέλφους τους. Οι μαρτυρίες τους βρίσκονταν μέσα στον φάκελο που είχε αποφασίσει ο εισαγγελέας να βάλει στο αρχείο, με σαφείς μάλιστα αιχμές περί κατασκευής! Οταν η συνήγορος του πατέρα προχώρησε σε προσφυγή, βρήκε φυσικά στον φάκελο και τις σημαντικές καταθέσεις των αστυνομικών του περιπολικού. Αντίθετα, δεν βρέθηκαν ποτέ τα προσωπικά είδη του νεκρού που παρελήφθησαν μεν από το ΑΤ. Ακροπόλεως, αλλά «όταν αναζητήθηκαν δεν ανευρέθησαν».

    Μετά την προσφυγή ασκήθηκε νέα δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εναντίον των 4 ειδικών φρουρών και ταυτόχρονα απαγγέλθηκε σε αυτούς αλλά και στους μάρτυρες του περιπολικού η κατηγορία της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση και μη, και παράβαση καθήκοντος.

    Η γνωμοδότηση της επίκουρης καθηγήτριας Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλας Παπαδόδημα, που ορίστηκε από την οικογένεια ως τεχνικός σύμβουλος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε κάθε περίπτωση η κοινή παράμετρος των τριών πιθανών εκδοχών (θάνατος από απόφραξη του λάρυγγα, θάνατος από κεφαλοκλείδωμα, θάνατος λόγω ακινητοποίησης κατά την προσπάθεια σύλληψης) είναι ότι ο θάνατος επήλθε από εξωτερικούς παράγοντες και στην προκειμένη περίπτωση από βίαιους χειρισμούς των αστυνομικών.

    Πέντε χρόνια μετά

    Επίσης σαφώς βεβαιώνει ότι δεν ήταν υπό την επίδραση ναρκωτικών, ενώ η χαμηλή ποσότητα οινοπνεύματος μπορεί να οφειλόταν και στη διαδικασία σήψης. Αναφέρει ακόμη ότι η έλλειψη φωτογραφιών και η σήψη κατέστησαν προβληματική την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την κακοποίηση. Τέλος, σημειώνει ότι η διασωλήνωση και η ύπαρξη ξένου σώματος στον λάρυγγα την ίδια στιγμή είναι καταστάσεις μη συμβατές μεταξύ τους.

    Από την ημερομηνία που ο Νικόλας Σακελλίων έπεσε νεκρός πέρασαν πέντε χρόνια με συνεχείς αναβολές στη δίκη, με τον κίνδυνο της παραγραφής και με τον πατέρα να αναζητά έστω και τώρα μια δίκαιη απόφαση για το νεκρό παιδί του. Ενας πατέρας που γεννήθηκε στην Τασκένδη από πρόσφυγες, που έστειλε τον πρωταθλητή της κολύμβησης γιο του στην Ελλάδα και που ύστερα από 33 μόλις ημέρες παραμονής του Νίκου στην Αθήνα γύρισε ο ίδιος για να παραλάβει τη σορό του παιδιού του.

  • Ο/Η gryphon λέει:

   Για τό συγκεκριμενο περιστατικό δέν γνωρίζω τίποτα αλλα μου κινησε τήν περιεργεια η αναφορα στήν οδο Αναξαγορα.
   Εκει στησανε τα γνωστα χαλκεια το παραμυθι για το υποτιθεμενο ρατσιστικό εγκλημα κατα αλλοδαπου απο καποιους «με μαυρα ρουχα» .Παραμυθι που λειτουργησε σαν αντιπερισπασμος για την επιθεση την προηγουμενη μερα του πακιστανου στην Μυρτω στην Παρο.Απο κοντα και ο Ρουπακιωτης να καταδικασει τήν ρατσιστικη επιθεση που ηδω οταν το ελεγε ειχε εξιχνιασθει και βεβαια αφορουσε δολοφονια αλλοδαπου απο αλλον αλλοδαπο.Και μονο γιάυτο ο Ρουπακιωτης (που εν τω μεταξυ εχει διαπραξει αλλα κι αλλα ατοπηματα) θα επρεπε να ειχε διωχθει με τις κλωτσιές από υπουργος.
   Δεν λεω οτι αυτή η περιπτωση εχει απαραιτητα σχεση αλλα τοχει ο δρομος φαινεται.
   Παντα βρισκονται εκει γυρω «μαρτυρες»,

 4. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ασυνόδευτα ανήλικα: τραγική κατάσταση στους ξενώνες

  Δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά από τρίτες χώρες, που κρατούνται διοικητικά για μήνες ολόκληρους στα κέντρα κράτησης αλλά και στα αστυνομικά τμήματα, σε άθλιες συνθήκες και χωρίς προαυλισμό, παρά τις συστάσεις των διεθνών συμβάσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Η κατάσταση είναι τραγική και στους ξενώνες φιλοξενίας ανηλίκων στην επικράτεια, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύτατα oικονομικά προβλήματα. Οπως επισημαίνει η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι επιχορηγήσεις των δομών φιλοξενίας, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, έχουν λήξει και δεν έχουν ανανεωθεί από τις 31 Μαρτίου
  http://www.efsyn.gr/?p=61243

 5. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Πάνος Θεοδωρίδης
  Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΝ ΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

  Άστοχα πράγματα και κινδυνώδη.
  Οι έπαινοι για των συμμάχων τα ιδεώδη.

  Η πατριδοπατρίς κ’ η επισκέψεις στους βωμους
  των βολικών. Οι ενθουσιασμοί για τους αρχαίους εθνικους.

  Με τον Βαγγέλην η συχνές συνομιλίες.
  Του φιλοσόφου — του άλλωστε δεινού — Φωτίου η θεωρίες.

  Και να το αποτέλεσμα. Ο Φαήλος δείχνει ανησυχία
  μεγάλην. Ο Μουρούτης έχει κάποιαν υποψία.

  A οι συμβουλεύσαντες δεν ήσαν διόλου συνετοί.
  Παρέγινε — λέγει ο Χρύσανθος— η ιστορία αυτή,

  και πρέπει εξ άπαντος να παύσει ο θόρυβός της.—
  Ο Αντώνιος πηγαίνει πάλιν ως Αγιος Σώστης

  στην συστημικήν έποψιν της πρωθυπουργίας
  όπου μεγαλοφώνως και μετ’ ευλαβείας

  πολλής τες γραφές περι την ΕΡΤ διαβάζει,
  και την ποιητικήν του ευσέβεια ο λαός θαυμάζει.

  (παράφρασις ενός στιχηρου γιά τον Ιουλιανό του Καβάφη)

  http://panosz.wordpress.com/2013/06/18/ndsok_rimad-45/#comment-185508

  Για την αντιγραφη

  Αφωτιστος Φιλελλην

  ΥΓ Στα χναρια της Αθηναϊκης σατιρας απο τον Αριστοφανη, τον Ροϊδη, τον Σουρη, τον Κ. Καβαφη, ακομα και εως τον Κ.Καρυωτακη καi τον Μποστ

  ΥΓ 2 Πολυ θλιβερα τα πραγματα με το προηγουμενο σχολιο.

 6. Η πρ. διαταγή του ΣτΕ δεν επιβάλλει επαναλειτουργία αλλά απλώς την μετάδοση μεταβατικού προγράμματος μέχρι την σύσταση του νέου φορέα. Το μέρος της κοινής υπουργικής απόφασης ως προς την διάλυση της ΕΡΤ ΑΕ παραμένει ισχυρό. ΕΡΤ πλέον δεν υφίσταται, καθολικός της διάδοχος είναι το Δημόσιο το οποίο και υποχρεούται να εκπέμψει κάποιου είδους πρόγραμμα.

  • Ο/Η Megalexandros o Macedon. λέει:

   Όρέα. Τώρα η παρέα του Σαμαρά θα προσλάβει όσους Μεσσήνιους θέλει.
   Θα προτιμηθούν οι εκ Μελιγαλά.

 7. Ο/Η Po λέει:

  7 χρόνια κάθειρξης στον Πέτρο Μαντούβαλο To Γ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, καταδίκασε τον πρωην βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο, σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμ’ατων, αναφορικά με την υπόθεση Καλούση!

  Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος, είχε κάτσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που τον δίκασε εκ νέου για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα!


  Μετάφραση: Κάθειρξη μεν, Ελεύθερος κι ωραίος δε.
  Ευτυχώς έχουμε τον πυλώνα-θεσμό της Δικαιοσύνης.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   μην είστε σκληρός.
   Το κύκλωμα ήτο ιερόν.
   Μετείχαν λέει και δυο κληρικοί.
   Ο ένας είναι ο γνωστός, πάντα ατιμώρητος από την Εκκλησία, Γιοσάκης.

   Άλλωστε ο γαλάζιος κ.Μαντούβαλος ήταν πνευματικο τέκνο του ιερού Καλλίνικου.

  • Ο/Η Lawyer λέει:

   http://agrimologos.com/2013/06/19/19-6-13/

   7 χρόνια κάθειρξη με Αναστολή σπίτι του -αυτό θα πει αυστηρότητα

   19/06/2013

   Διαβάζω στην Ημερησία:

   “Σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος. Κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για την εμπλοκή του στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα.”

   Δεν γνωρίζω από θέματα δικαιοσύνης, αλλά νομίζω ότι τον εν λόγω κύριο θα έπρεπε να τον λυπηθούν. Η Δικαιοσύνη παραείναι σκληρή. Θα μου πείτε οι φυλακές είναι γεμάτες από ανθρώπους που έπραξαν πολύ λιγότερα, ελάχιστα σε σχέση με τον κύριο πολιτευτή… Ναι αλλά δεν καταδικάστηκαν με Κάθειρξη γι’ αυτό εκτίουν τη ποινή τους πίσω από τα λεβέντικα σίδερα της φυλακής. Αν το κανόνιζαν, μέσω ενός καλού δικηγόρου, να αρπάξουν μερικά χρονάκια κάθειρξης, τώρα θα ήταν… υπό επίβλεψη σπιτάκια τους.

   Αδελφοί, δεν νιώθω καθόλου καλά…

 8. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  @ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ψευτης η εσυ διαστρεβλωνεις την πραγματικοτητα;
  Γραφεις πχ οτι οΣαμαρας εχει την δεδηλωμενη.
  Ναι αλλα με ψευτιες αρπαξε την ψηφο του λαου και τωρα κανει τα αντιθετα.
  Δεν μας ειπε για απολυσεις για ανεργια για εξαθλιωση!
  Τι θελεις να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Να μην ξεσηκωσει τον κοσμο εναντια σε αυτη την αντιλαϊκη ακροδεξια λαιλαπα;
  Θελεις να αφησει την ενημερωση στους »αντικειμενικους» μεγαλοεργολαβους;
  Πρωθυπουργος ειναι Ο Σαμαρας και να τον χαιρεστε, αλλα με ποια δεδηλωμενη;
  Της ψευτιας της συνεχειας των αρπαχτων των κολητων και της χα της ιδιας πολυκατοικιας!!
  Με συνεργους στο εγκλημα τους Πασοκοδημαρ που επισης ελεγαν ψεματα προεκλογικα οτι ταχα δεν θα συνεργαζονταν με τη ΝΔ επιδη τους χωριζε χαος.
  Για την αμαρτωλη ΕΡΤ που γραφεις, και προφανως υπερασπιζεσαι το κλεισιμο της, βεβαιως ηταν αμαρτωλη οπως τα νοσοκομεια, Δημοι, πολεοδομιες, αστυνομια, στρατος, υπουργεια και ολοκληρες κυβερνησεις αμαρτωλες.
  Γιατι δεν λες στους »κολητους» σου να τα κλεισουν ολα;
  Οσο για τις δημοσκοπησεις που αναφερεις, ειναι δικαιωμα σου να ενημερωνεσαι ο Πρετεντερηδες Πορτοσαλτε απο Μπαμπης Σκαϊς και διαφορους αλλους καλοπληρωμενους παπαγαλους.
  Και τελος που ειδες να ταζει ο Τσιπρας,και μαλιστα τον παραλληλιζεις με τον ΑΓΠ;
  Και παλι δικαιωμα σου ειναι να ενημερωνεσαι απο Μεγαντενοσκαγια, και να κανεις αθλια αντιπολιτευση στην αντιπολιτευση που βρισκεται απεναντι στην πιο ακροδεξια ταξικη κυβερνηση, αλλα και δικαιωμα μου το συμπερασμα που βγαινει απο αυτα που γραφεις.
  Αϊ σιχτιρ βαρεθηκα τις ιδιες μπουρδες!

  υγ Το Βημα εγραψε οτι η συγκεντρωση ηταν μικρη!
  Τι θα εγραφε;
  Φιλοι μου παροντες μου ειπαν οτι ξεπερασε τις προσδοκιες τους.
  Οπως και να εχει ομως τοσους μπορει να κινητοποιησει τοσους κινητοποιει!!
  Τουλαχιστο προσπαθει.
  Τι θα του εσερναν καποιοι αν δεν προσπαθουσε………..

  • Ο/Η Ρόζα Αντικεδίκογλου λέει:

   http://ecoleft.gr/2013/06/%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/#article
   Απο τα γηπεδα και το ράδιο-Αλιβέρι,στην ΕΡΤ,μέσω Κεδίκογλου.
   Μπορείς να είσαι απόφοιτη ΙΕΚ,να είσαι στέλεχος του Πασόκ,να γίνεις πολιτευτής της ΝΔ,να γινείς η Πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας,παρουσιάστρια σε επαρχιακό ραδιοφωνικό σταθμό,δευθύντρια πολιτικού γραφείου στην Βουλή και να καταλήξεις στις δημόσιες σχέσεις της ΕΡΤ με 3 χιλιάρικα μισθό;

   Ναι, εαν κατάγεσαι από την εκλογική περιφέρεια του Σίμου Κεδίκογλου.

   Η πρώην διευθύντρια του γραφείου στη Βουλή του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, Ματίνα Ρέτσα, έχει προσληφθεί εδώ και μερικούς μήνες ως ειδική σύμβουλος επι θεμάτων επικοινωνίας στην ΕΡΤ.

   Το βιογραφικό της “πλούσιο”, καθώς απο αποτυχημένο στέλεχος του Πασόκ, βρέθηκε στην γαλάζια παράταξη,οπου επίσης δεν κατάφερε να εκλεγεί πουθενά, αν και είχε βάλει υποψηφιότητα.

   Την έχουμε βρεί και ως πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Κριεζών, όπου οι παίχτες έφτασαν σε σημείο να βγάλουν ανακοίνωση για την “χρηστή” διαχείριση της κυρίας προέδρου.

   Επίσης εργάστηκε ως παρουσιάστρια στο “Ράδιο-Αλιβέρι” απο όπου μεταπήδησε, μέσω Σίμου Κεδίκογλου, για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

   Σύμφωνα με την Διαύγεια, ένα τριχίλιαρο η κυρια πρόεδρος-πολιτεύτρια-παρουσιάστρια και νύν δημοσιοσχετίστρια, θα το βγάζει.

   “Ματίνα Ρέτσα, ειδικός σύμβουλος για θέματα επικοινωνίας (ΠΕΘ, 3.000 ευρώ μικτά) “

   ‘Ιδιος μισθός με τον Αντώνη Λιάρο και ας μην ήταν ο Λιάρος πρόεδρος ομάδας τοπικού. Αυτές είναι οι αδικίες στην ΕΡΤ…

   Και με την ευκαιρία, ας διαβάσουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής που απέστειλλαν, οι απλήρωτοι, παίχτες των Κριεζών, σχετικά με την πρόεδρο.

   “…Κι ας έλεγε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ομάδας κα Ματίνα Ρέτσα ότι «σας δίνω την άδεια να με ξεφτιλίσετε αν δεν τηρήσω τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει απέναντι στον καθένα ξεχωριστά…». Κα Ρέτσα, κανείς μας δεν είχε και δεν έχει τέτοιου είδους προθέσεις. Αλλωστε, ουδέποτε θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις και εν μέσω δυσκολιών το αποδείξαμε πολλές φορές. Το μόνο που ζητάμε είναι έστω και τώρα να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να φανείτε συνεπής στις δεσμέυσεις που αναλάβατε απέναντί μας.”

   • Ο/Η Ματίνα τα ρέστα μου λέει:

    http://www.kourdistoportocali.com/articles/14204.htm

    Η Ματίνα Ρέτσα, ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Γιώργος Παπανδρέου που πνίγηκε στα ανοιχτά του Αλιβερίου, οδηγώντας βέσπα!

    «Ο Γιώργος Παπανδρέου έπεσε από το ποδήλατο…», «ο ΓΑΠ παραλίγο να πνιγεί κάνοντας κανό στα ανοιχτά», «ο ΓΑΠ έπεσε από τη βέσπα, κοινωνία άδικη και ψεύτρα…», «ο ΓΑΠ τηγάνιζε αυγά μάτια και έπαθε εγκαύματα…»

    Ένα διάστημα είχε στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία απομυθοποίησης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με «αποκαλύψεις» που τον παρουσίαζαν σαν παλαβό, ο οποίος έπεφτε από τα πατίνια, έτρωγε σούμες οδηγώντας παπάκι και φορούσε μπρατσάκια καθώς κολυμπούσε στην πισίνα.
    Διαβάζουμε λοιπόν στο επικό βιογραφικό της κ. Ματίνας Ρέτσα από το Newpost.gr ότι ο σύντροφός της ήταν ο επικεφαλής Ασφαλείας του Γιώργου Παπανδρέου.
    Παρόλα αυτά ο Ρωσοτραφής Σίμος Κεδίκογλου την προορίζει για τις δημόσιες σχέσεις της ΕΡΤ. Ο Κεδίκογλου ο οποίος εκλέγεται στην Εύβοια, εδώ απ΄όπου ξεκίνησε την καριέρα της η κ. Ρέτσα κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ δεν θέλουμε να υποθέσουμε ότι εκτίμησε ιδιαίτερα τις πληροφορίες που ελάμβανε για την καθημερινότητα του ΓΑΠ από την δημοσιογράφο.
    Εννοούμε πως δεν τιμά τον επικεφαλής της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού η ύπαρξη τέτοιων διαρροών-ακόμη κι αν δεν τις έκανε ο ίδιος, ο σύζυγος της κ. Ρέτσα. Ειδικά αν τέτοιες διαρροές και εν πολλοίς μυθοπλασίες δεν μπορούσαν να ελεγχθούν από τον κατ΄εξοχήν υπεύθυνο για την ιδιωτικότητα του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης.
    Οι συνειρμοί μετά την επαγγελματική εκτόξευση της κ. Ρέτσα είναι αυτονόητοι.

    Mατίνα Ρέτσα
    περί ανάπτυξης

 9. Ο/Η salonikios λέει:

  Αντε! ας ευθυμησουμε λιγακι!!
  Βινδεον πρωτον!! Γατακι παισιε δε πιανεις μια!!

  Βινδεον δευτερον!!

  Ουφφ! τι ζεστη σημερα!.

 10. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Αγαπητοί Λασκαράτε και Ρο. Βιάζεστε!!!!!!!!
  Μια απορία που μου ήρθε τώρα και είναι τελείως άσχετο. Είστε 37. Πόσοι είναι οι Λασκαράτοι και πόσοι οι ΡΟ; Ποιό όνομα έχει μονό πλήθος και ποιός ζυγό; Υπάρχει δηλαδή Λασκαράτος 3, Ρο 33 και πάει λέγοντας ή τίποτα απο όλα αυτά και απλά το ρίχνεται στο αμπέμπαμπλομ; Άσχετο το ξέρω ………..

 11. Παράθεμα: Φιάσκο-παρολί για κ. Σαμαρά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 12. Ο/Η Φιλολό λέει:

  Θέση: Φιμώθηκε χωρίς ΕΡΤ, η δημόσια πληροφόρηση;

  Του Αγριμολόγου

  δεν ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ αυτό που θα έπρεπε αληθινά να μας ανησυχήσει περισσότερο, αλλά ο αντιδημοκρατικός, ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο επεβλήθη καταργώντας το ρόλο του κοινοβουλίου. Για αυτή την επαίσχυντη πράξη έπρεπε να ξεσηκωθεί ο κόσμος και όχι (μόνο) για το κλείσιμο ενός αμαρτωλού –γιατί αμαρτωλός ήταν και παραμένει ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός. Ένα μαγαζί που δεν συμπαραστάθηκε ποτέ σε κανέναν, παρά μόνο στην εκάστοτε κυβερνητική εξουσία –αντιθέτως, σήμερα βλέπουμε πλήθος κόσμου –και προς τιμή του- να κατεβαίνει σε απεργίες, συναυλίες κ.α. εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη του σε έναν οργανισμό που δεν του συμπαραστάθηκε (σχεδόν) ποτέ –εννοώ του κόσμου, όπου ενώ ταυτόχρονα με τη μεγαλοψυχία του, δείχνει και την απέραντη –ας μου επιτραπεί η έκφραση- απλοϊκότητά του. Από τις οθόνες της ΕΡΤ, κατά καιρούς απολαύσαμε υπέροχες ταινίες, άριστα ντοκιμαντέρ, προσεγμένες παραγωγές, προσέφερε το Τρίτο Πρόγραμμα, αλλά έως εκεί. Και όχι. Με το κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν φιμώθηκε η δημόσια πληροφόρηση, υπάρχουν χιλιάδες άλλα έντυπα που την ενημερώνουν – άλλωστε η πληροφόρηση από την ΕΡΤ υπήρξε πάντα της εκάστοτε κυβέρνησης. Αντιθέτως δεν ξεχνάμε το ανεκδιήγητο, άκρως κυβερνητικό Δελτίο των «Ειδήσεών» της με τον αδιάκοπο ρυθμό του λιβανιστηριού της προς τα φαιδρά ή σοβαρά πρόσωπα της εκάστοτε εξουσίας. Αν απαριθμήσουμε τα φυντάνια που κατά καιρούς, φιλοξένησε στη στέγη της η ΕΡΤ, θα χάσουμε τη μπάλα, εδώ θα την χάσουμε αν το κάνουμε για τα τωρινά «αξιοκρατικά» διορισμένα φυντάνια, ονόματα δεν λέω, διότι γράφω επωνύμως –έχω και οικογένεια. Μόνο ο Διακογιάννης ξεχώρισε και όταν απομακρύνθηκε, η εκπομπή που κληροδότησε στους επόμενους, έκανε τα νεύρα των ποδοσφαιρόφιλων ρετάλια από την ερασιτεχνική ακαμψία των παρουσιαστών της. Ποιος γνωρίζει το ποσοστό αυτών που διορίσθηκαν με πραγματικά, αξιοκρατικά κριτήρια; Όποιος>>>>>>>>>>>>>>>>>http://www.staxtes.com/2013/06/blog-post_0.html

 13. Ο/Η Σουλεϊμάν Σπάρτακος Μπουγάτσα και Βάρα λέει:

  Γαλάζια λαίλαπα? Όχι ακριβώς…..

  Στο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ συντριπτική είναι η πλειοψηφία της παράταξης Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων (71,7% και 14 έδρες), που συγκεντρώνει τον κορμό των δυνάμεων του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της φ τ ώ χ ε ι α ς και της σ τ έ ρ η σ η ς στοιχειωδών δικαιωμάτων, από την οποία επανεξελέγη και ο μέχρι τώρα πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Η παράταξη ΠΑΣΥΜΗΤΕ (μέρος του ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει 11,7% και 2 έδρες, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΚΚΕ) λαμβάνει 9,2% και 2 έδρες και η παράταξη Εσωτερική Παραγωγή ΕΡΤ με κορμό σκηνοθέτες της κρατικής τηλεόρασης 7,5% και 1 έδρα.

  Δύο λόγια για τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη:

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και τα έγγραφα που αποκαλύπτονται με π λ α σ τ έ ς βεβαιώσεις έπαιρνε για χρόνια αυτός και η γυναίκα του (που και ε κ ε ί ν η που εργάζεται στην ΕΡΤ) ε π ί δ ο μ α λευχαιμίας για την υ γ ι έ σ τ α τ η κόρη του και ε π ί δ ο μ α τέκνου για την π α ν τ ρ ε μ έ ν η κόρη του.

  Μάλιστα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που επέβαλε την παρουσία του Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

  Αντί να έχει απολυθεί σύμφωνα με τον Νόμο Μανιτάκη για τους επίορκους, χαριεντίζεται ο Τσίπρας μαζί του και συναντάται με Βενιζέλο και ο Κουβέλη.

  Γιατί δεν λέτε για την ‘συμβασιούχο’ Πόπη Τσαπανίδου που αμειβόταν με 956 ευρώ τη μέρα!
  143.514 ευρώ για το εξάμηνο!
  Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα! Όσο είναι ένας καλός μηνιαίος μισθός για έναν εργαζόμενο, ήταν το μεροκάματο της Πόπης Τσαπανίδου. Κοντά 1000 ευρώ τη μέρα …έπαιρνε η συμπαθής δημοσιογράφος για την εκπομπή της. μακάρι να ήταν όλοι οι συμβασιούχοι έτσι!

  Το στυλάκι Είμαι γενναία ΠασοκοΣυριζαία, Τα τσάκωσα πάρα πολύ χοντρά όταν ήμουν στο Δημόσιο,
  Μπροστά μου η Ρέτσα είναι σα … συνταξιούχος του ΟΓΑ! Αλλά αφού μου τα έδιναν να μην τα έπαιρνα? Χαζή είμαι? Τα έχω πάρει όμως γιατί ο … πενιχρός μισθουλάκος μου έχει γίνει βούκινο σ’όλα τα ΜΜΕ και υπονομεύει την συνοχή του λαϊκού κινήματος και τι θα πω τώρα στον Αλέξη? είναι λίγο υποκριτικό

  Καμαρώστε και βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=tcQoWjDY1dI

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85

  Η κυβέρνηση του νεο-κυνισμού. Του Στέλιου Κούλογλου
  ……………..

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,
  που έχει ταχθεί υπέρ των απολύσεων από το δημόσιο, καταλαμβάνει την θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όσο για την πλήρη απορύθμιση του συστήματος υγείας και την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους είχε απομείνει, αυτή την αναλαμβάνει

  ο Αδωνις Γεωργιάδης
  που προβιβάζεται σε υπουργό Υγείας, συνεπικουρούμενος από την Σ. Βούλτεψη. Οπως ευφυώς γράφτηκε στο διαδίκτυο: «Αν δεν πιάσει στο Υγείας το τρίο Άδωνις-Βούλτεψη-Μπέζας, ας προσπαθήσει και στο Δελφινάριο», πριν η κυρία Βούλτεψη δηλώσει ότι δεν αποδέχεται να είναι υφιστάμενη του Αδωνι: για πρώτη φορά στην ιστορία των ανασχηματισμών, υφυπουργός παραιτείται πριν ορκιστεί. Πρόκειται για τέλος εποχής.

  Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς την τοποθέτηση
  του Χαράλαμπου Αθανασίου,
  σκληρού πολέμιου του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και κάθε έννοιας συμμόρφωσης της Ελλάδας με την ευρωπαϊκή κουλτούρα, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαμορφώνεται η πλήρης εικόνα μιας κυβέρνησης αποφασισμένης να εφαρμόσει, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, την νεοφιλελεύθερη θεραπεία σοκ και τις επιταγές των δανειστών
  …………..

 15. Ο/Η Jamie Glenn λέει:

  6.α. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που, κατά τη δημοσίευση του παρόντος,υλοποιείται με την Πράξη «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Προγραμματική περίοδο 2007-2013» σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 1.606/οικ.3.85/14.1.2011 (Β’ 17) των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,συνεχίζεται έως την 30.6.2012.

 16. Παράθεμα: Ψευδαισθήσεις και συνείδηση του: «Άλλο Κατσέλη, άλλο ΕΡΤ» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.