Λειτουργία Κυριακής: €4.000.000 από ΕΣΠΑ για εκκλησιασμό στον Πύργο

Αδύνατον να εξευρεθούν €780.000 για τη λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών της χώρας   
trwktika4

Νέμονται ευρωπαϊκούς πόρους με «περίεργα» προγράμματα – Ζεστό χρήμα στους κάθε λογής «εργολάβους», με τη σιωπή των τοπικών ΜΜΕ, επιχειρούν να δώσουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες της δυτικής Ελλάδας, ακροβατώντας προκλητικά μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας μέσα από διάφορα προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας, αξίας και χρησιμότητας που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε μια περιοχή όπου η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους, σε ένα μέρος όπου οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες λόγω του αδιεξόδου από την οικονομική κρίση, οι κατέχοντες θέσεις-«κλειδιά», αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο δίπλα τους, προωθούν αμφιλεγόμενης αξίας προγράμματα που χρηματοδοτούνται κυρίως από ευρωπαϊκό χρήμα, κάνοντας πλουσιότερους τους τοπικούς «εργολάβους».

Η αποκατάσταση μιας εκκλησίας στον Πύργο της Ηλείας με χρήματα από το ΕΣΠΑ ύψους 3.900.000 ευρώ, η αναδάσωση μη καμένου δάσους στην ορεινή Ηλεία ύψους 4.000.000 ευρώ, η αποκατάσταση παρόδιων οικοσυστημάτων στις πυρόπληκτες περιοχές ύψους 1.900.000 ευρώ[…]

Για τα τρία αυτά έργα μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί σοβαρά «κενά» και «ανεξήγητες παραλείψεις» από εκείνους που τα ενέκριναν και τα προώθησαν.

[Ελευθεροτυπία,13. 06.2013]

*

«Θεού θέλοντος»

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου – «Τα Νέα 10.6.2013»Αδύνατον να εξευρεθούν €780.000 για τη λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής. Εν των μεταξύ, €4.000.000 κατάφερε να εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ ο Κώστας Τζαβάρας για να εκκλησιάζονται οι κοντοχωριανοί του στον Πύργο.

*

[Κακοπροαίρετη σημείωσή μας: «Το ζήτημα» πρωτοακούστηκε στις αρχές Ιουνίου ’13 – Η Αριστερά δεν έκανε κάποια καταγγελία βουλευτική ή μη, ίσως επειδή έχει σημαντικότερα ζητήματα να λύσει, όπως το Βασίλειο της Ευτυχίας των εργαζομένων σε κάποιο σύννεφο]

This entry was posted in Διακρίσεις (κάθε είδους), Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

31 Responses to Λειτουργία Κυριακής: €4.000.000 από ΕΣΠΑ για εκκλησιασμό στον Πύργο

 1. Ο/Η Μοναχή Απλυσία λέει:

  Θάμα θάμα Πανα-ίαμ
  Μπράβο στον Τζαββάρρρρα.
  Koλάστηκα πάλι με του Ροιδ σήμερα

 2. Ο/Η Μοναχή Απλυσία λέει:

  http://apokalypseis.com/?p=2797

  3,9 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΒΑΡΑ

  30 Μαΐου 2013 | By mnodaros | Add a Comment

  Το περιοδικό HOT DOC αποκαλύπτει πως ο Ηλείος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε ως νεώτερο μνημείο μιά εκκλησία στην εκλογική του περιφέρεια και στην συνέχεια την ενέταξε για αποκατάσταση στο ΕΣΠΑ ! στο πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας – Ανταγωνιστικότητας με 3.900.000 ευρω …

  ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

  Την ώρα που εκατομμύρια πολίτες βιώνουν καθημερινά την φτώχεια και την εξαθλίωση στο όνομα της οικονομικής κρίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας – Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του κράτους και της ΕΕ στο όνομα της αποκατάστασης μιας εκκλησίας που βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια στον Πύργο της Ηλείας.

  Με κινήσεις «αστραπή» και μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών ο Ηλείος πολιτικός με τις αποφάσεις του , χαρακτήρισε ως «νεώτερο μνημείο» την συγκεκριμένη εκκλησία και στην συνέχεια ενέταξε την χρηματοδότηση για την αποκατάστασή της στο ΕΣΠΑ ! και μάλιστα στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητας – Ανταγωνιστικότητας» με 3.900.000 ευρώ ! προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις στους αρχαιολόγους και σε πολιτικό επίπεδο .

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε
  http://apokalypseis.com/?p=2832

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΦΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΑΜΑ» ΤΟΥ ΤΖΑΒΑΡΑ !

  3 Ιουνίου 2013 | By mnodaros

  Την παρέμβαση εφτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ,Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Τάσος Κουράκης , Παναγιώτης Κουρουμπλής , Γιώργος Πάντζας και Πέτρος Τατσόπουλος) προκάλεσε η προκλητική ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα να χαρακτηρίσει ως νεότερο μνημείο μια εκκλησία στο κέντρο του Πύργου της Ηλείας – στην εκλογική του περιφέρεια- και αμέσως μετά να την εντάξει στο ΕΣΠΑ ! και μάλιστα στο πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας – Ανταγωνιστικότητας με το αστρονομικό ποσό των 3.900.000 ευρώ ! όπως αποκάλυψε πρόσφατα το περιοδικό της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας HOT DOC.

 4. Ο/Η athriskos λέει:

  Μισό λεπτό μωρέ, ε, όχι και να απαξιώνουμε την σωτηρία της ψυχής που είναι ανεκτίμητη!

  Κανείς σας και καμμιά σας δηλαδή δεν έχει διαβάσει το «τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν κερδίσει όλον τον κόσμο αλλά χάσει την ψυχή του»

 5. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Ο Θεός και ο άγιος Νικόλαος βοήθησαν ώστε, όταν οι μελέτες τελικά ενεκρίθησαν και από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, να υπάρχει σε ενέργεια το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και Υπουργός Πολιτισμού να είναι ο συμπολίτης μας κ. Κώστας Τζαβάρας, ώστε και με την φροντίδα του να ενταχθεί η ουσιαστική επισκευή του Ναού στο Πρόγραμμα τούτο.Κάποιοι, μετρημένοι στα δάκτυλα ευτυχώς, δυσαρεστήθηκαν διά τούτο. Αλλ’ είναι γνωστή στην Ηλεία η τακτική αυτή μερικών, ντόπιων και ξένων, να στενοχωρούνται, όταν γίνεται προσπάθεια διατηρήσεως των μνημείων της ιστορίας του Τόπου μας και συγχρόνως δημιουργίας έργων, διά να δουλέψουν οι υποφέροντες άνεργοι και να πέσουν χρήματα στον τόπο μας.Είναι και αυτός ένας λόγος, που η Ηλεία μας είναι στην τελευταία θέση ανάπτυξης .Έτσι π.χ. κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι, πολέμησαν με μανία την απόφαση ανεγέρσεως του νέου ιερού Ναού του Πολιούχου μας αγίου Χαραλάμπους.Όμως ὁ ναός αυτός έχει πάρει τον δρόμο του και θα γίνει. Γιατί το θέλει ὁ Ηλειακός Λαός.
 Το ίδιο και τώρα.Ο ευσεβής Λαός της Ηλείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και όλοι οι φορείς θέλουν και χαίρονται διά την ευόδωση του σκοπού της ολοκληρωτικής επισκευής του Μητροπολιτικού Ναού και θα αφήσουν στο περιθώριο τους ολίγους μεμψιμοιρούντας.Όμως ο Ναός, επισκευαζόμενος, θα είναι και γιαυτούς και εγώ πάντοτε θα προσεύχομαι για την μετάνοιά τους και την σωτηρία τους.Τέλος θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπολίτη Υπουργόν Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα , τον Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, τους φορείς της Πόλεως, όλους όσους μας συμπαραστέκονται σ’ αυτό το έργο μας και τον ευσεβή Λαό της Ηλείας και να τούς διαβεβαιώσω , ότι το έργον θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια, καθαρότητα και με κάθε νόμιμη διαδικασία ( δημοπρασίες κ.λ.π), πάντοτε με την ιδική μου προσωπική επιστασία, όπως μέχρι τώρα έγιναν και όλα τα πολλά και μεγάλης κοινωνικής προσφοράς έργα της Μητροπόλεώς μας.

 6. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: €4.000.000 από ΕΣΠΑ για εκκλησιασμό στον Πύργο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 7. Ο/Η ΒΙΚΥ λέει:

  ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΥ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

  Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται και επίσημα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο οποίος παρέλαβε την κομματική του ταυτότητα από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και με βάση τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΤ3, Χρήστος Γιαννούλης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης προέβη ουσιαστικά σε μία συμβολική κίνηση εναντίωσης στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ -και κατά συνέπεια να μην μεταδίδονται οι λειτουργίες και γι’ αυτό το λόγο προσέφυγε στο ΣΥΡΙΖΑ.
  http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/74112/me-thn-evlogia-toy-megalodynamoy-o-anthimos-sto.html

  • Ο/Η Εco λέει:

   Τι είπε ο Άνθιμος στο κήρυγμα του, που δεν μεταδόθηκε;

   Ιουνίου 16, 2013 in Εδώ Μπουγατσαδούπολη!, Μυστήρια πράγματα

   ANTHIMOS

   Τελικά, ήταν σχέδιο των αντίχριστων, για να μη μεταδιδεται το κυριακατικο κηρυγμα του Αγιου Θεσσαλονικης απο την ΕΤ3 (δείτε το video, η ομιλία του Παναγιωτάτου ξεκινάει μετά το 15′ και τα ορέα για την ΕΡΤ και διάφορα άλλα θέματα, μετά το 31′)

   Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Ανθιμου προκαλεί η απόφαση για «λουκέτο» στην ΕΡΤ, λόγω της μη μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας από τη δημόσια τηλεόραση.

   Στο Κυριακάτικο κήρυγμά του, που ανέβηκε μέσω του YouTube στο site της μητρόπολης, ο κ. Ανθιμος απηύθυνε ερώτηση προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς: «Σκέφτεστε να καταργήσετε τη Θεία Λειτουργία από την Ελληνική Τηλεόραση;» και επισήμανε: «Είναι αδύνατο να το δεχθεί ο λαός μας αυτό».

   Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Ανθιμος, «ενώ περιμέναμε κάτι καλύτερο, μας ήρθε αυτή η δοκιμασία».

   Ο ίδιος σημείωσε, δε, ότι από με την απόφαση για κατάργηση της ΕΤ3 «πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί».
   http://panosz.wordpress.com/2013/06/16/anthimos-6/

 8. Ο/Η Red λέει:

  http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6746.html
  €4.000.000 από ΕΣΠΑ για εκκλησιασμό στον Πύργο. Την ίδια ώρα, «δεν υπάρχουν» €780.000 για τη λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών της χώρας (link). Αυτή η είδηση μου έκανε περισσότερο εντύπωση απ’ όλες, διότι κάτι τέτοια «μικρά» είναι που δείχνουν τις σαπισμένες νοοτροπίες που υπάρχουν και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, και εμποδίζουν κάθε στοιχειώδη προσπάθεια «ανάκαμψης». Πώς να πας μπροστά όταν τα λεφτά τα παίρνουν οι παπάδες και την ίδια ώρα κλείνουν λόγω υποχρηματοδότησης οι βιβλιοθήκες;
  http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6746.html

 9. Ο/Η Red λέει:

  Δημοκρατία για κασιδιάριδες…

  http://enosy.blogspot.gr/2013/06/blog-post_659.html

  Οι μεγαλοεκδότες, ναι οι ίδιοι διαπλεκόμενοι που ξέρεις όλα αυτά τα χρόνια, χαρακτήρισαν την απεργία στα ΜΜΕ αντιδημοκρατική και εκδίδουν απεργοσπαστικά φύλλα.

  Και αν στη Γαλλία, η Liberation βγήκε με μαύρο εξώφυλλο, η Humanite το ίδιο, οι ιταλικές εφημερίδες με φωτογραφίες δακρυσμένων εργαζομένων της ΕΡΤ, τι εξώφυλλο και ρεπορτάζ φιλοξενούν οι ελληνικές απεργοσπαστικές εφημερίδες;

  Οι μεγαλοεκδότες λένε ότι σπάσανε την απεργία , την αντιδημοκρατική, για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, δηλαδή το δικαίωμα στην ενημέρωση για το lifestyle του στόκου Κασιδιάρη.

  Δηλαδή, την ώρα που στην ΕΡΤ βλέπαμε και ακούγαμε την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, στην Real News του Νίκου Χατζηνικολάου γράφανε και κάνανε εξώφυλλο-αφιέρωμα στο νεοναζιστή Ηλία Κασιδιάρη. Προφανώς προς τιμήν της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας.

  Προς Νίκο Χατζηνικολάου:
  Real Life δεν είναι το ξέπλυμα ενός νεοναζιστή, Real Life είναι αυτό:

  Και αυτό:

  ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ!
  ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ: REAL NEWS, ΕΘΝΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ, την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ

 10. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

  Όλοι και όλες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  Δευτέρα 17 Ιουνίου, 8μμ

  Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής
  Να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία

  Θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας

  ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

 11. Ο/Η Ουάου! λέει:

  Ξένα και ντόπια συμφέροντα μεθοδεύουν την πτώση Σαμαρά

  Από factorx στις 17/06/2013

  Σενάρια αποσταθεροποίησης απεργάζονται ξένα και ντόπια συμφέροντα για να ρίξουν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Τις τελευταίες ώρες, εντείνονται οι ζυμώσεις σε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά γραφεία, για να μεθοδευτεί η πτώση του Αντ. Σαμαρά.

  Η απόφαση είναι ειλημμένη και έχουν δοθεί και συγκεκριμένες κατευθύνσεις από κέντρα εκτός Ελλάδος, ώστε να επιχειρηθεί η ανατροπή του Αντ. Σαμαρά από την πρωθυπουργία και να τοποθετηθεί στη θέση του ένας απόλυτα ελεγχόμενος πρωθυπουργός.

  Γνωστές πολιτικές οικογένειες των Αθηνών και επιχειρηματικά τζάκια, ήδη συζητάνε την επόμενη μέρα στην πολιτική σκηνή και σχεδιάζουν τη νέα κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει, ενώ ήδη μελετάνε ονόματα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Αντ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία.

  Ουσιαστικά μεθοδεύεται ένα…συνταγματικό πραξικόπημα για να ικανοποιηθούν κάποια κέντρα, εκτός και εντός Ελλάδος, που ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την ιδέα, ότι ο Αντ. Σαμαράς θα ήταν πρωθυπουργός.

  Εδώ και πάρα πολλές ημέρες, συζητάνε συγκεκριμένα σενάρια για το ποιος μπορεί να είναι ο διάδοχος του Αντ. Σαμαρά και ουσιαστικά τορπιλίζανε με τις κινήσεις τους την προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις.

  Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ΕΡΤ ήταν η αφορμή για να ξεδιπλωθούν τα σενάρια αποσταθεροποίησης και να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα.
  antinews.gr/2013/06/17/219115/

 12. Ο/Η roulispapa λέει:

  Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανάρτησης και ορίστε η επερώτηση από το ΚΚΕ!
  (Βέβαια μην λογαριάζεις το ΚΚΕ ως αριστέρα. Αριστερά είναι ο Συριζα και η ΔΗΜΑΡ )

  Πηγή: 902.gr
  Ερώτηση κατέθεσαν προς τον Υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου και Γιάννης Γκιόκας σχετικά με το προωθούμενο κλείσιμο 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών.

  Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

  «ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

  Θέμα: Για το προωθούμενο κλείσιμο 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών

  Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τη συγχώνευση- κατάργηση 46 Δημόσιων Βιβλιοθηκών και σημαντικό αριθμό δημοτικών βιβλιοθηκών, σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σιάτιστας «Μανούσεια» και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών.

  Οι σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις των βιβλιοθηκών δεν αφορούν μόνο στην εξοικονόμηση των δημόσιων πόρων, αλλά κυρίως αποτελούν πλευρά της ιδιωτικοποίησης και της παράδοσής τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μεταξύ άλλων και μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

  Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη και ακολουθείται σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις: οι βιβλιοθήκες καταδικάζονται σε συρρίκνωση, και τελικά οδηγούνται στην κατεδάφιση των ελάχιστων όρων λειτουργίας και προσφοράς, την ίδια στιγμή που στα λαϊκά κυρίως στρώματα, στα παιδιά της φτωχής λαϊκής οικογένειας πληθαίνουν οι ανάγκες για δωρεάν ποιοτικό βιβλίο. Παράλληλα, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των βιβλιοθηκών θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του πολύτιμου ιστορικού αρχειακού και άλλου υλικού.

  Οι σύγχρονες ανάγκες σε ποιοτικό, προσβάσιμο δωρεάν βιβλίο στις πόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές είναι τόσο μεγάλες σήμερα που όχι μόνο δε θα έπρεπε να κλείνουν βιβλιοθήκες, αλλά αντίθετα να ανοίγουν νέες, πλήρως εξοπλισμένες σε προσωπικό και υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο θα έβρισκαν παράλληλα εργασιακή διέξοδο και οι απόφοιτοι των Τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας, πάνω στο αντικείμενο που σπούδασαν. Επιπλέον, θα έπρεπε αυτές οι βιβλιοθήκες να είναι άμεσα συνδεδεμένες με την α΄βάθμια και β΄βάθμια εκπαίδευση, να αλληλοτροφοδοτούνται με υλικό και να στηρίζουν πολύπλευρα την εκπαιδευτική διαδικασία.

  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  1. τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε καμιά δημόσια βιβλιοθήκη να μη βρεθεί σε μαρασμό, να μη συγχωνευθεί ή κλείσει;

  2. να ανοίξουν άμεσα νέες βιβλιοθήκες, πλήρως εξοπλισμένες και με το απαραίτητο επιστημονικό και λοιπό προσωπικό, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες κυρίως των μαθητών, της νεολαίας της πόλης και της υπαίθρου».

  • Ο/Η Po λέει:

   Μπράβο τους.
   Ελπίζω επιτέλους και στο μέλλον να συνεχίσουν να ασχολούνται και με τα τρέχοντα, κι ας συνεχίζουν μας διαψεύδουν!

 13. Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

 14. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/38145/%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%81%cf%84-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83.html

  Οι γαλάζιοι κουμπάροι του Σαμαρά και η ΕΡΤ

  Posted date: Ιουνίου 17, 2013

  Μπορει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να αποκάλεσε την ΕΡΤ ως “κέντρο αδιαφάνειας”, φαίνεται όμως ότι τελικά η αδιαφάνεια στην ΕΡΤ φέρει την προσωπική του σφραγίδα. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιέυει το jungle-report μια σειρά από γαλάζια στελέχη, συγγενείς, φίλοι και κουμπάροι τόσο του πρωθυπουργού όσο και του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη εμφανίζονται να προσελήφθησαν στην ΕΡΤ με αστρονομικούς μισθούς και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

  Ένας από αυτούς σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα είναι ο Μενέλαος Σεβαστιάδης. Συντονιστής αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος και κουμπάρος του διευθυντή Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Γιώργου Μουρούτη, με μισθό που αγγίζει τα 3.500 ευρώ.

  Με τα ίδια χρήματα αμοίβονταν και ο Σταύρος Οικονομόπουλος, ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας με μισθό που άγγιζε τα 3.500 ευρώ. Σημαντική λεπτομέρεια; Ο κ. Οικονομόπουλος κατάγεται από τη Μεσσηνία, ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Σαμαρά.

  Ως ειδική σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας προσελήφθη και η υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια, Ματίνα Ρίτσα. Ο μισθός της ανέρχονταν σε 3.500 ευρώ.

  Ένα από τα εκλεκτά γαλάζια στελέχη είναι και ο Μανούσος Καμπανέλης ο οποίος προσελήφθη ως Διευθυντής γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Νίκου Σίμου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι μέτοχος κατά 99% της εταιρείας Μ.Ι.Καμπανέλλης και ΣΙΑ ΟΕ με διακριτικό τίτλο OKEANIS και web site http://www.okeanis.gr.Στους server της εταιρείας φιλοξενούνται οι προσωπικές σελίδες του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου.

  Ως συντονιστής Α προγράμματος της ΝΕΤ, είχε προληφθεί ο κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά, Γεώργιος Αντωνίου, με μισθό 3.500 ευρώ.

  Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στη δημοσιογράφο Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Ανάπτυξης της ΝΔ, Γιώργου Σαλαγκούδη, η οποία το Σεπτέμβριο του 2012 προσελήφθη ως προσωπικο ειδικών θέσεων. Ο μισθός της άγγιζε τα 3.500 ευρώ το μήνα.

  Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος προσέλαβε τρεις υπαλλήλους ως ιδιαιτέρες τοτ με το συνολικο μηνιαίο κόστος να ανέρχεται σε 6.000 ευρώ.

 15. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: €4.000.000 από ΕΣΠΑ για εκκλησιασμό στον Πύργο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 16. Ο/Η Aγησίλαος λέει:

  4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ «ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

  Ανακοίνωση 272 / 17.6.«13»

  Την ώρα που η κυβέρνηση γδέρνει ζωντανό τον λαό για να αντλήσει χρήματα που απλώς δεν υπάρχουν πια στις τσέπες του και ταυτόχρονα εκτινάσσει στα ουράνια την ύφεση και την ανεργία, την ώρα που παριστάνει ότι δεν μπορεί ούτε καν να διατηρήσει τις στοιχειώδεις δομές του Πολιτισμού, πόσω μάλλον της αξιοπρεπούς ζωής των Νεοελλήνων, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν εγκριθεί και ήδη προωθηθεί μεγάλα ευρωπαϊκά κονδύλια του λεγομένου ΕΣΠΑ για διάφορα κοινωνικώς και πολιτιστικώς ΑΧΡΗΣΤΑ «έργα», ένα εκ των οποίων είναι και η αποκατάσταση της εκκλησίας του «Αγίου» Νικολάου στο κέντρο του Πύργου της Ηλείας, η οποία έχει κοστολογηθεί με το αστρονομικό ποσό των 3.900.000 ευρώ!

  Το αστρονομικό αυτό ποσό, «εξαφάλισε» από το ΕΣΠΑ (και μάλιστα από το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητας – Ανταγωνιστικότητας» !!!) ο Ηλείος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας – Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, έχοντας ψευδώς χαρακτηρίσει ως δήθεν «νεώτερο μνημείο» τον πιο πάνω ορθόδοξο λατρευτικό χώρο, έναν από τους εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιους που κυριολεκτικώς πνίγουν την λεηλατημένη πατρίδα μας, αντιστοιχώντας ένας ανά 10 ενεργούς πιστούς !

  Το αστρονομικό αυτό ποσό «εξαφάλισε» ο κ. Τζαβάρας για να παράσχει η Πολιτεία για μία ακόμη φορά δουλική υπηρεσία στην τυραννεύουσα Εκκλησία, αν όχι ακόμα και σε άμεση ικανοποίηση δικής της απαιτήσεως, αφού ο τοπικός θεοκράτης κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος («Γερμανός») κορόϊδευσε ανοικτά τον δοκιμαζόμενο από την ανέχεια Ελληνικό λαό, ευθύς αμέσως όταν το σκάνδαλο έγινε αντιληπτό από την ανεξάρτητη δημοσιογραφία (περιοδικό HOT DOC): «ο Θεός και ο άγιος Νικόλαος βοήθησαν ώστε, όταν οι μελέτες τελικά ενεκρίθησαν και από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, να υπάρχει σε ενέργεια το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και υπουργός Πολιτισμού να είναι ο συμπολίτης μας κ. Κώστας Τζαβάρας, ώστε και με την φροντίδα του να ενταχθεί η ουσιαστική επισκευή του Ναού στο Πρόγραμμα τούτο».

  Τον δοκιμαζόμενο από την ανέχεια Ελληνικό λαό, εκτός των Τζαβάρα – Παρασκευόπουλου, κορόϊδευσε ανοικτά και ο τοπικός δήμαρχος κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε όχι μόνον απολύτως φυσιολογική αλλά και επιπροσθέτως «επιβεβλημένη» την αποκατάσταση της εκκλησίας με ευρωπαϊκά χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να είχαν κατευθυνθεί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητος, και παραλλήλως κατήγγειλε όλες τις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες σαν… «μίζερες αντιδράσεις» που εμποδίζουν την… «πρόοδο».

  Για τους «πολιτικούς άνδρες» κ.κ. Τζαβάρα και Παρασκευόπουλο (τον δήμαρχο εννοούμε), η πρόοδος της πατρίδος μας φαίνεται ότι συνοψίζεται σε αποκαταστάσεις εκκλησίων! Το ίδιο ίσως και για τους ψηφοφόρους τους και για τα κόμματα στα οποία ανήκουν.

  Καταγγέλλουμε στους υπόλοιπους Έλληνες, τους μη πελάτες της πολιτικής διαφθοράς και τους μη σταυροκοπούμενους στα πόδια των ρασοφόρων και τυραννικών παρασίτων, ένα ακόμη σκάνδαλο ωμής διασπαθίσεως χρημάτων, τα οποία προ πολλού λείπουν από την υπό πτώχευση οικονομία της πατρίδος μας.

  Καταγγέλλουμε και καλούμε τους πολιτικούς αυτής ακριβώς της πατρίδος, όσους ακόμα δεν έχουν ξεπουληθεί και ξεφτιλιστεί, να σηκώσουν ανάστημα, να προκαλέσουν έρευνες και να «μπλοκάρουν» την υλοποίηση αυτού του, κόστους 3.900.000 ευρώ, νέου θεοκρατικού αίσχους.

  ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

  http://www.ysee.gr

 17. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2612.html
  ΜΙΑ ΦΑΙΔΡΗ ΝΟΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

  Sunday, November 18, 2012

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑ ΜΕΝ ΠΟΣΟ ΑΞΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΠΡΙΝ ΔΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

  ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΞΟΦΘΑΛΜΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,

  Α! ΤΟΝ ΑΘΕΟΦΟΒΟ! ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ ΟΙ ΛΟΓΧΕΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

 18. Παράθεμα: Φιάσκο-παρολί για κ. Σαμαρά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 19. Παράθεμα: €4.000.000 από ΕΣΠΑ για εκκλησιασμό στον Πύργο | Το τελευταίο θρανίο

 20. Ο/Η nikos λέει:

  akouw-diavazw sxolia. pantws ta leei kala o despotas oxi mono gia to syriza ileias!!!
  Επιστολή – απάντηση Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ σέ δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΪΝΗ που αφορά την επισκευή του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Πύργου
  Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά,

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

  Δια να βεβαιώση την Θεότητά του και να κατευθύνη τους ανθρώπους στη ζωή και στη χαρά της ζωής όχι μόνον στην παρούσα ζωή, αλλά και στην αιωνιότητα.

  Με την παρούσα μου θέλω να σας δώσω μερικές εξηγήσεις και δι’ υμών στους Αναγνώστες σας σχετικά με όσα εδιάβασαν στην Ανακοίνωσι του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας δια την επισκευή του σεισμόπληκτου Μητροπολιτικού Ναού αγίου Νικολάου Πύργου, που εδημοσιεύσατε στην Εφημερίδα σας χθες Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013.

  1. Τα θρησκευτικά μνημεία όλων των Λαών, των θρησκειών και των εποχών είναι λαμπρά οικοδομήματα και τα μόνα που διατηρήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Όπως η Ακρόπολις των Αθηνών (είναι ως γνωστόν ναός αφιερωμένος στην θεά Αθηνά), ο Ναός του Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα (κατ’ εντολήν μάλιστα του ίδιου του Θεού), ο Ναός της αγίας Σοφίας στην Κων/πολι, ο Ναός του αγίου Πέτρου στην Ρώμη, εδώ στην Ηλεία ο Επικούρειος Απόλλωνας (στην Ανδρίτσαινα), ο ναός του Ολυμπίου Διος στην Ολυμπία, η Παλαιοπαναγιά στην Π. Μανωλάδα, η Βλαχέρνα της Κυλλήνης, η ΚΑΘΟΛΙΚΗ Γαστούνης, η Φραγκαβίλλα κ.λ.π. Έτσι και οι Πυργιώτες του 19ου αιώνος έκτισαν την αγίαν Κυριακή, τον άγιον Αθανάσιον ( έργον του Τσίλερ) και τον άγιον Νικόλαον. Σας στέλνω συνημμένα την μελέτη μου: Η θρησκευτικότητα των Ηλείων.

  Περιέργως μόνον κάποιοι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας έχουν στις ημέρες μας αντίθετη άποψι. Την σέβομαι, αλλά δεν την αποδέχομαι, όπως και η πλειονότητα των Ηλείων. Ποία άποψις είναι ορθή, θα το δείξη το μέλλον. Πάντως η παγκόσμια ιστορική πραγματικότητα είναι εναντίον τους και υπέρ ημών.

  2. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας κάνει λόγον και δια το «εκκλησιαστικό κατεστημένο, το οποίον πέταξε έξω από τα γηροκομεία εργαζομένους και τροφίμους και χαρατσώνει τις σπουδάστριες στην εστία της Αγίας Φιλοθέης με 50 ευρώ το μήνα». Σ’ αυτά παρατηρώ:

  Επειδή δεν ασχολούμαι με τα κομματικά, δεν καταλαβαίνω τι εννοούν οι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας «εκκλησιαστικό κατεστημένο». Ας μου το εξηγήσουν και τότε θα επανέλθω.
  Σήμερα στα τρία Ιδρύματα Χρονίως πασχόντων και κατακοίτων (Βασιλειάδα Λαστείκων , Καθολική Γαστούνης και Παναγία Βλαχερνών Κυλλήνης) η Μητρόπολίς μας περιθάλπει σε άριστες συνθήκες περί τους 250 γέροντες και γερόντισσες και έχει προσλάβει 88 άτομα (ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο σχετικό βοηθητικό προσωπικό) με πλήρες ωράριο και αποδοχές. Ας μας ειπούν οι του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας:

  Πρώτον: Πόσους Γέροντες και Γερόντισσες περιθάλπουν και σε ποιό τόπο της Ηλείας;

  Δεύτερον: Πόσους ανέργους έχουν προσλάβει και χρησιμοποιούν στις Υπηρεσίες τους;

  Θα περιαυτολογήσω, αλλά με αναγκάζουν να συνεχίσω τα ερωτήματα:

  Τρίτον· Σε πόσους Ηλείους φοιτητές και φοιτήτριες δίδουν χρηματικά επιδόματα; Σε πόσους απόρους Ηλείους έχουν πληρώσει την ΔΕΗ, την ΔΕΥΑΠ, το ενοίκιο του σπιτιού τους; Σε πόσους έχουν αγοράσει τα φάρμακα ή τους έχουν δώσει τα εισιτήρια και άλλα αναγκαία για να μπουν σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας;

  Η Μητρόπολίς μας όμως έχει προς τούτο δαπανήσει πολλές εκαντοντάδες χιλιάδες ευρώ. Εσείς κ. Διευθυντά εδημοσιεύσατε τον κοινωνικό Απολογισμό του 2012. Δείξατέ τους τον ή αν θέλουν ας περάσουν από το Λογιστήριο της Μητροπόλεώς μας να τους δώσουμε και συγκεκριμένα ποσά και ονόματα και άλλες όσες θέλουν πληροφορίες.

  Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά,

  Ο Λαός μας λέγει: «Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις. Να σε ιδώ και μέσα». Όπως επίσης λέει: «Με λόγια κτίζω ανώγεια και κατώγεια. Με έργα τίποτα». Όμως από λόγια και κριτική στους άλλους και από θα… ο λαός μας έχει χορτάσει. Έργα θέλει να ιδή. Και η Τοπική μας Εκκλησία έχει και δείχνει και πολλά έργα και καλά.

  Σας αποστέλλω συνημμένως το από 4-6-2013 πρόσφατο έγγραφον της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων που παρακαλεί, εμάς και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας, να βοηθήσουμε μια περίπτωσι. Τέτοια έγγραφα και αιτήσεις καθημερινά παίρνουμε από Δήμους, φορείς και πρόσωπα απ’ όλη την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, την Πελοπόννησον και τα Νησιά του Ιονίου και όλα προσπαθούμε κατά το δυνατόν να τα ικανοποιούμε.

  3. Τέλος τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας με κατηγορούν ότι επέβαλα «χαράτσι 50 ευρώ στις φοιτήτριες της ΦΙΛΟΘΕΗΣ»!!. Δηλαδή δεν είδαν, ότι η Μητρόπολίς μας έχει ένα τετραόροφο κτίριο αξίας εκατομμυρίων ευρώ και το διαθέτει δια να φιλοξενηθούν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια φοιτήτριες των ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδος, όπως και ένα άλλο διόροφο κτίριο επίσης μεγάλης αξίας στην Φραγκαβίλλα Αμαλιάδος δια να παρέχη στέγη σε φοιτητές των ΤΕΙ Αμαλιάδος και Πύργου και τους στράβωσε από την λάμψι το μεγάλο και υπερβολικό ποσόν των 50 ευρώ (!), που καταβάλουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συμβολικά κάθε μήνα, δια να καλυφθή ένα μικρό μέρος μόνο από τα έξοδα λειτουργίας του Ιδρύματος (Προσωπικό, νυκτοφύλακας, φως, νερό, θέρμανσι κ.λ.π.); Δεν βρήκαν τον χρόνο να σκεφθούν και να μετρήσουν πόσα γλυτώνουν οι οικογένειες των σπουδαστών και σπουδαστριών από τα ενοίκια, αλλά μέτρησαν και τους πόνεσε τα 50 ευρώ το μήνα (ούτε ένας καφές την ημέρα) που καταβάλουν στην ΦΙΛΟΘΕΗ; Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτά υποτιμούν τους εαυτούς τους και το Κόμμα που εκπροσωπούν;

  Κύριε Διευθυντά,

  Αφού οι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας διάλεξαν την δημοσιότητα να μου μεταφέρουν τις απόψεις τους και τα πιστεύματά τους, δημόσια θα τους ειπώ και εγώ:

  Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας.

  Σας το είπα και άλλοτε. Η Μητρόπολίς μας θέλει και προσπαθεί όλοι οι Ηλειώτες να είναι μαζί, ώστε όλοι μαζί να αγωνιζώμαστε για την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου. Γιατί ενωμένοι και καλύτερα πολεμάμε και περισσότερα κατορθώνουμε. Μη διαλέγετε την αντιπαράθεσι και τον πόλεμο, γιατί και τα δύο φθορές εκατέρωθεν φέρουν και συνήθως πληρώνουν τα σπασμένα εκείνοι που έχουν ανάγκη. Το λέει ο Λαός μας: «Με το λάδι τρως περισσότερο ψωμί, παρά με το ξύδι».

  Επειδή δε βλέπω στο κείμενό τους οι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας να χρησιμοποιούν χωρία από την Αγία Γραφή, θέλω να τους υπογραμμίσω: Την Αγία Γραφή δεν πρέπει να την γνωρίζουμε απλώς, αλλά να την πιστεύουμε και να την εφαρμόζουμε στην πράξι. Διότι «και τα Δαιμόνια πιστεύουσι και φρίττουσι» ( Ιωακώβου Β 14-19). Εγώ όμως και την γνωρίζω από τα νεανικά μου χρόνια και την πιστεύω και προσπαθώ να την εφαρμόζω στην ζωή μου.

  Επί τούτοις διατελώ,

  + Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Για τον δεσπότη της Ηλείας που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμάει να τον βάλει στη θέση του:

   https://roides.wordpress.com/2012/08/30/30aug12/

   Κύριε Ροΐδη,
   Το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Ηλείας βόσκει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος (επαγγελματικό ψευδώνυμο άγιος Γερμανός), στον οποίο το ΠΑΣΟΚ λόγω της μεγάλης του κούρασης έδωσε και βοηθό, τον αντικανονικό χωρεπίσκοπο της ανύπαρκτης επισκοπής Ωλένης Θανάση Μπαχό, που τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι και για τον οποίο η κυβέρνηση ψάχνει να βρει ισοδύναμα μέτρα (συνταξιούχοι κλπ) για να μην μειωθεί ο μισθός αυτού και του αφεντικού του, όπως ζητάει το ΔΝΤ. Ο άγιος Γερμανός, που ζήτησε να αποφυλακιστεί ο κλέφτης πορνομητροπολίτης τ.Αττικής Παντελεήμων και προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει στο μοναστήρι Χίλτον της Δίβρης, ήταν πρωτοπαλλήκαρο του αγίου Αθανάσιου, παλιού μητροπολίτη Ηλείας. Παρακαλώ να μην συγχέεται με τον Αντώνιο, το λόγιο και τίμιο μητροπολίτη Ηλείας τον οποίο η Εκκλησία καθαίρεσε επειδή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση (ΕΑΜ). Ο άγιος Αθανάσιος ήταν εθνικόφρων και είχε αδυναμία στους διάκους. Κατηγορήθηκε το 1976 από τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Κ. και τον διάκο Χαράλαμπο Κ. για σεξουαλική παρενόχληση, αθωώθηκε από την πλειοψηφία του Συνοδικού δικαστηρίου, παρά την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και παρά την προφανή ενοχή του. Το 1981 βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Φλωρεντίας. «Μην είσαι βλάκας, όλοι έτσι κάνουν…
   https://roides.wordpress.com/2012/08/30/30aug12/

   • Ο/Η nikos λέει:

    Στο δια ταύτα πάντως δεν γράφετε ως σχόλιο κάτι συγκεκριμένο εκτός απο γενικές θεωρίες τύπου ναι μεν, αλλά κάποιοι στον Πύργο αγαπούσαν τη μακρυά γαιδούρα!!! Σχεδόν εκτός θέματος!!!

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε συνήγορε του δεσπότη,
    αφού θέλεις πιο συγκεκριμένη απάντηση η Εκκλησία δεν ξέρει τι έχει, είναι περίπου αφορολόγητη και χρωστάει στο Κράτος εκατομμύρια π.χ. από την «Αλληλεγγύη».
    Παει πολύ να επισκευάζονται οι ναοί της με τα λεφτά των φορολογούμενων, εν οις και ο φίλος «Αλληλεγγύη και Αποστολή» στον οποίο λες εξυπνάδες, που με τους φόρους του πληρώνεται ο κ.Παρασκευόπουλος και ο βοηθός του, καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπρόσωποι δήθεν ενός ακτήμονα θεού.
    Σας αρκεί το κάτωθι, ή να επανέλθω με περισσότερα;

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228143

    ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

    Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι

    Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

    Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο……….».

   • Ο/Η nikos λέει:

    Επιστολή – απάντηση Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ σέ δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που αφορά την επισκευή του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Πύργου
    Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

    Εδιάβασα στην ηλεκτρονική σας ιστοσελίδα της 6-6-2013 κείμενο του Δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου, σχετικό με την ένταξι της επισκευής του σεισμόπληκτου διατηρητέου Χριστιανικού Μνημείου Αγίου Νικολάου Πύργου στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε και τας ιδικάς μου απόψεις, ώστε οι αναγνώστες σας να ακούσουν και την άλλην άποψιν και να ενημερωθούν πληρέστερα.

    Ο ιερός Ναός αγίου Νικολάου στον Πύργο είναι ένα εκκλησιαστικό Μνημείο του 19 αιώνος, τρίκλητη Βασιλική, περίπου 1000 Μ2 εμβαδού, μοναδικό στο είδος του Πανελλαδικά. Το υπέδαφος επί του οποίου έχει ανεγερθή είναι πάνω σε ρήγμα και οι κατά καιρούς σεισμοί, μάλιστα δε ο σεισμός του 2008, του έχουν επιφέρει πολλές ζημιές.

    Η Μητρόπολίς μας από τότε έδωκε εντολή σε μελετητικό Τεχνικό Γραφείο του Πύργου να ετοιμάση πλήρη μελέτη επισκευής του. Ως γνωστόν τα Μελετητικά Τεχνικά Γραφεία στην κοστολόγησι του έργου λαμβάνουν υπ’όψιν τους το ανεγνωρισμένο Τιμολόγιο των Δημοσίων έργων. Η Μελέτη υποβλήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και το έργον, με την βοήθεια του συντοπίτη μας Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, ενετάχθη ήδη στο ΕΣΠΑ.

    Ως σας είναι γνωστόν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δια τον Πολιτισμόν ΟΥΔΑΜΟΥ αλλού δύνανται να δαπανηθούν παρά μόνον δια ώριμα έργα Πολιτισμού, όπως είναι ο άγιος Νικόλαος Πύργου. Αν δεν δαπανηθούν δι’ έργα Πολιτισμού επιστρέφονται στην Ευρωπαϊκή Ένωσι. Το έργο είναι Προϋπολογισμού 2.126.018 Ε.

    Γενικά έξοδα και όφελος του εργολάβου 18% 382.683 Ε.

    Φ.Π.Α 23% 729.268 Ε.

    Πρόβλεψη Αναθεωρήσεως 60.733 Ε.

    Απρόβλεπτες εργασίες 601.298 Ε.

    Σύνολον έργου 3.900.000 Ε.

    Τέλος θέλω να υπογραμμίσω τα εξής :

    Πρώτον: Ότι το έργον τώρα ετοιμάζεται να δημοπρατηθή. Άρα δεν είναι αλήθεια, ότι το έργον έχει δοθή σε συγκεκριμένον εργολάβον.

    Δεύτερον: Ο Διαγωνισμός θα είναι δημόσιος και Πανευρωπαϊκός.

    Τρίτον: Κατά τον διαγωνισμόν συνήθως οι διαγωνιζόμενοι δίνουν μεγάλες εκπτώσεις, ώστε να είναι δυνατόν το έργον να γίνη και στην μισή τιμή, μάλιστα στις ημέρες μας με την μεγάλη ανεργία και την στασιμότητα των έργων.

    Τέταρτον: Τέτοια εκκλησιαστικά μνημεία το Υπουργείον Πολιτισμού αναστηλώνει και σ’άλλα Μέρη, όπως τον Μητροπολιτικόν Ναόν Αθηνών, τον Άγιον Κωνσταντίνον Ομονοίας Αθηνών, την Παντάνασσα Πατρών, τον Άγιον Αθανάσιον Κομοτηνής κ.λ.π. και μάλιστα απ’ ο,τι ξέρω με μεγαλύτερα ποσά.

    Με την ελπίδα ότι θα δημοδιεύσετε την παρούσα μου ολόκληρη, διατελώ,

    + Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    @»Ως σας είναι γνωστόν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δια τον Πολιτισμόν ΟΥΔΑΜΟΥ αλλού δύνανται να δαπανηθούν παρά μόνον δια ώριμα έργα Πολιτισμού, όπως είναι ο άγιος Νικόλαος Πύργου. Αν δεν δαπανηθούν δι’ έργα Πολιτισμού επιστρέφονται στην Ευρωπαϊκή Ένωσι. Το έργο είναι Προϋπολογισμού 2.126.018 Ε…».

    Bρέθηκε λοιπόν το ώριμο έργο πολιτισμού στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού.
    Σίγησε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ ύστερα από 75 χρόνια και επισκευάζεται με χρήματα των ευρωπαίων πολιτών ο ναός μιας αντιδημοκρατικής, αντιευρωπαϊκής και ζάπλουτης φοροληστρικής Εκκλησίας, που δεν δικάζει ούτε τους παιδεραστές κληρικούς της..

  • Ο/Η Aλληλεγγύη και Αποστολή λέει:

   Φιλανθρωπίες κάνει ο δέσποτας της Ηλείας;
   Με ποιανού τα λεφτά καλέ μας;

   • Ο/Η nikos λέει:

    Πάντως αν ψάξεις στην τσέπη σου, θα διαπιστώσεις οτι ο johny παρασκευόπουλος δεν σου έχει αφαιρέσει κανένα ευρώ εσένα προσωπικά!!!!

 21. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Η έκθεση της επιτροπής θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής

  «Μαύρες τρύπες» στο «Ταμείο Μολυβιάτη» βλέπει η έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής

  Χρήστος Μπόκας09/07/201320:512

  Δεν βρίσκουν τα 1,2 εκατ. που είχε δωρίσει ο Γιώργος Παπανδρέου από την κομματική επιχορήγηση του ΠΑΣΟΚ-Δόθηκαν χρήματα σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007
  Περαιτέρω διερεύνηση και αναζήτηση ευθυνών για «μαύρες τρύπες» και αναξιοποίητα κεφάλαια του «Ταμείου Μολυβιάτη» ζητά η έκθεση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

  Ειδικότερα, οι διαπιστώσεις της Επιτροπής, μετά από πολύμηνη έρευνα, αναφέρουν ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων προς όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007. Προσθέτουν μάλιστα πως αντί των πυρόπληκτων περιοχών φαίνεται να αποζημιώθηκαν άλλες που δεν είχαν πληγεί.

  Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργοπούλου-Σαλτάρη που είπε ότι δεν εντοπίζονται τα 1,2 εκατ. ευρώ που είχε δηλώσει ότι θα δωρίσει στο ταμείο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από την επιχορήγηση που δικαιούταν τότε το κόμμα του.

  Επιπροσθέτως, σκληρή κριτική ασκείται στις επιλογές του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

  Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής από την ίδια την πρόεδρο της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα «δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές»!

  http://www.protothema.gr/politics/article/293353/maures-trupes-sto-tameio-moluviati-vlepei-i-ekthesi-tis-epitropis-perivallodos-tis-voulis/

 22. Ο/Η redcarlos λέει:

  το εργο το πηρε ο γνωστος εργολαβος »Δοξα» με 3900000 εχει αναρτησει ταμπελα παπαλα η εκπτωση … μας κοροιδευουν … ο ιδιος εργολαβος κτιζει καινουριο γυμνασιο με 2 υπογεια και 3 οροφους και κοστιζει 5200.000 πως τωρα η ναος εφτασε 3900000 δεν μπορω να το εξηγησω….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.