Η «Δημόσια» ΕΡΤ και οι νανο-πολιτικοί Βενιζέλος-Κουβέλης

Στο τομέα της ενημέρωσης η ΕΡΤ υπήρξε πάντα κυβερνητική, ποτέ δημόσια

Η ξαφνική πertlogo.jpgράξη, αυταρχικής, αντιδημοκρατικής, αντικοινοβουλευτικής απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει εν μία νυκτί –με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-  έναν δημόσιο οργανισμό χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία κοινοβουλευτική ενημέρωση είναι πράξη επικίνδυνη και δείχνει καθαρά τις καταβολές, τις σταθερές της ΝΔ. Σε αυτές τις αρχές η ΝΔ αποδεικνύεται συνεπέστατη με την ιστορική δεξιά παράταξη, αντάξια της εποχής που ψήφιζαν ακόμη και δέντρα, στις αρχές της περιβόητης ΕΡΕ της δεκαετίας του ’60, καθόλου επομένως τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η πρόσφατη  «προσέγγιση» του Φαήλου του λοκατζή προς τη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για το Ένα και το Αυτό πακέτο. Η πραξικοπηματική αυτή πράξη επιβεβαιώνει ότι μόνο το περιτύλιγμα άλλαξε, το πακέτο παραμένει σταθερά το ίδιο. Ιδιαίτερα με την ηγεσία Σαμαρά, «τον αράπη σαν το λούζεις, το σαπούνι σου χαλάς». Το ξερό ανακοινωθέν μέσω του ανέκφραστου –λόγω έλλειψης αντίληψης και παιδείας–  πέτρινου ψιττακού ονόματι Σίμου Κεδίκογλου έκανε μια χαρά, συνεπέστατα, τη δουλειά που του είχαν αναθέσει –κι αν αναρωτιέστε «τι κάνει αυτό το πράμα στη βουλή», ας κοιτάξουμε λιγάκι τον εαυτό μας στον καθρέπτη, ως γνήσιοι «ενεργοί πολίτες» που το ψηφίσαμε. Αυτό το πράγμα, όπως όλα τα άψυχα πράγματα, δεν φταίει.
—–Όσο για το «Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος – αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος – Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης […] Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης (sic). Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας» – Η έως τώρα, πρόσφατη συμπεριφορά του κομματάρχη Σαμαρά, και πρόσφατα «οι… αξιοκρατικά διορισμένοι Μεσσήνιοι στο μουσείο Ακρόπολης» και η «Καθηγήτρια που απολύθηκε επειδή έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει», δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Μακάρι, αλλά φαντάζει φαιδρό να καταπολεμά το κομματικό κράτος ένα από τα δύο κόμματα που το δημιούργησαν και το οποίο, σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  συνεχίζει να διορίζει!
—–Το πραξικόπημα-ΕΡΤ αποκάλυψε πολλά. Το θεωρώ πολύ χρήσιμο. Αποκάλυψε την απέραντη ασημαντότητα δύο νανο-πολιτικών: Τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι μαθαίνοντας την ανακοίνωση, κατά σύμπτωση βρέθηκαν κι οι δυο «να βόσκουν τα πρόβατα εδώ παραπέρα» κρύβοντας την αμηχανία τους μέσω μίας ανακοίνωσης… διαφωνίας, τονίζοντας «με έμφαση» ότι σε 5-6 μήνες, όοοταν έρθει η Πράξη αυτή στη βουλή… δεν θα την επικυρώσουν! Έκαναν ότι δεν κατάλαβαν την τεράστια πολιτική σημασία, της αυταρχικής αυτής Πράξης, διότι Αυτή είναι το ζητούμενο, και όχι η… επικύρωση! Η οποία θα έρθει στη βουλή, αφού ιδρυθεί και «στελεχωθεί επαρκώς και αξιοκρατικά», και αφού μπει σε λειτουργία η νέα ΕΡΤ, κατόπιν όλων αυτών θα… έρθει το νομοσχέδιο για επικύρωση στη βουλή –ζήσε Μάη να φας τριφύλλι- Ποιον εξαπατούν; Κλασική περίπτωση νανο-πολιτικών. Η συνωμοσιολογία των καφενείων που λέει ότι ήξεραν, είχαν ενημερωθεί, για το πραξικόπημα-ΕΡΤ, μάλλον επιβεβαιώνεται. Προσωπικά μιλώ μόνο βάση δεδομένων.

—–Θα παρατηρήσατε ότι έως τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει τη λέξη-κλειδί «Δημόσια», για τη τηλεόραση της ΕΡΤ. Δημόσια υπήρξε μόνο σε ότι αφορά ορισμένα καλά ντοκιμαντέρ, κι ορισμένες άριστες αρχειακές ή ιστορικές εκπομπές, δεν υπήρξε η ευτέλεια της «Λάμψης», ούτε «Dancing with the Stars» στο ρεπερτόριο της ΕΡΤ. Η ραδιοφωνικός της λόγος ήταν/είναι αναγκαίος στον απόδημο ελληνισμό, αν και τώρα με το διαδίκτυο, μειώθηκε κάπως.
—–Στο τομέα της ενημέρωσης η ΕΡΤ υπήρξε πάντα κυβερνητική, ποτέ δημόσια. Στις περιγραφές, αποτιμήσεις κι εκτιμήσεις στην πολιτική επικαιρότητα, ζούσε σε ένα παράλληλο σύμπαν, το κυβερνητικό σύμπαν. Άλλο σύμπαν για την ΕΡΤ δεν υπήρξε ποτέ.

Η ανακοίνωση του ψηφίσματος των εργαζομένων στη ΕΡΤ, άθελά της το ομολογεί, από τις πρώτες κιόλας αράδες:  
—–«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του»…

—–Η σημείωση του «πρέπει να» είναι δική μου, το ψήφισμα εννοεί ότι στο εξής, στο μέλλον, η ΕΡΤ «θα» πρέπει να γίνει Δημόσια. Έως τώρα δεν ήταν.

—–Το επιβεβαιώνει και πάλι άθελά του, ένα ακόμα απόσπασμα του ψηφίσματος:
—–«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών».
—–Εάν ‘πρέπει να’ αγαπητοί εργαζόμενοι,  τότε ποτέ δεν ήταν Δημόσια τηλεόραση, επομένως, δεν υπήρξε ο υ σ ι α σ τ ι κ ά ποτέ, κτήμα ανοιχτό και ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών, αν και αυτοί, την χρηματοδοτούσαν θέλοντας-και-μη με τον όβολό τους –Το θεσσαλονικιώτικο παράρτημά της για παράδειγμα υπήρξε μόνιμο τσαρδί-ορμητήριο του Άνθιμου για να εξαπολύει τους βαλκανικούς, ομοφοβικούς και ρατσιστικούς πολέμους του –Μην τα ξεχνάμε.

—–Αγαπητοί, της «Εφημερίδας των Συντακτών», αγαπητοί της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη» η κυβέρνηση έπρεπε να καταδικαστεί για την πραξικοπηματική της Πράξη, και όχι επειδή «φίμωσε τη δημόσια ενημέρωση, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στον κλάδο των ΜΜΕ, στη Δημοκρατία, στην ελευθερία της έκφρασης…» – Δεν φιμώνεται κάτι το οποίο είναι μονίμως φιμωμένο. Λίγο ρεαλισμό παρακαλώ -Την Αλήθεια πληηηζ!

—–Η ΕΡΤ υπήρξε μια ακόμη Ολυμπιακή Αεροπορία, χώρος περίθαλψης και θαλπωρής χιλιάδων κομματικών φίλων. Εκεί έβρισκε ένα πιάτο φαί ο κάθε κατατρεγμένος, κάθε πονεμένη ψυχή, μία άστεγη γκόμενα, κόρη, σύζυγος, τα ξαδέρφια, οι κοντοχωριανοί των βουλευτών και πολιτευτών μας. Χαρακτηριστικό: Ενώ η ανακοίνωση της ΝΔ μέσω Κεδίκογλου λέει κάποιες αλήθειες, δεν τις λέει όλες, όπως ας πούμε τους διορισμούς του Λιάτσου,  της Ρέτσα και της πανώριας «μόνο €1.000.000. μας κοστίζει η κ. Ανθή Σαλαγκούδη» -και «ο θεός ξέρει» πόσων χιλιάδων ακόμα.
—–Όσο για την φουκαριάρα την εκκλησία μας, που –προσωρινά– χάνει τη φιλόξενη στέγη της ΕΡΤ –γιατί θα επανέλθει με τον «νέο και σύγχρονο φορέα» που θα αναδυθεί από τα νερά του Αιγαίου: Όπως διαβάζω στην Καθημερινή, θα ξαναλειτουργήσει η νέα ΕΡΤ σε μερικούς μήνες και η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται από το Κανάλι της Βουλής.

+ευλόγηcον+

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

51 Responses to Η «Δημόσια» ΕΡΤ και οι νανο-πολιτικοί Βενιζέλος-Κουβέλης

 1. Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  Άντρο κυβερνητικής λογοκρισίας ήταν η ΕΡΤ.
  Ας το ομολογήσουμε.
  Ας αγωνιστούμε για πραγματικά δημόσια, δημοκρατική τηλεόραση, εντελώς αντίθετη με την ιδιωτική σκουπιδοTV.
  Η Αριστερά να αποφασίσει να μην λέει μισές αλήθειες.
  Καμιά δημόσια τηλεόραση δεν θακαταδεχόταν να μεταδίδει θείες λειτουργίες και το Αρχονταρίκι του Ιγνάτιου.
  http://www.frequency.com/video/x/4151683

 3. Ο/Η Όπα! λέει:

  Σαμαρά εμπρός.
  Πίσω ολοταχώς!

 4. Ο/Η Tηλεγραφητής λέει:

  Πράγματι, ευλόγησον. Αυτό με τον υιό Σαμαρά δεν το γνώριζα. Προφανώς ο πάλαξ πηγαίνει σε κάποιο ακριβό ιδιωτικό σχολείο. Δεν εκπλήσσομαι ωστόσο για την πράξη όσο για την αφροσύνη και το θράσος που επέδειξε η εν λόγω καθηγήτρια. Δεν της είχαν πει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, και τί πελάτης… Πήγε να παραστήσει τον Φλωρά… βεβαίως, βεβαίως.

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Υπάρχει ζωή μετά την ΕΡΤ:
  χτες ψώνισα ωραιότατα διπλόφαρδα σεντόνια αρίστης ποιότητος με μόνο 199 ευρώ αντί 200,
  αεριζόμενα αθλητικά με φωτάκι πίσω και κόρνα εμπρός με μόνο 999 ευρώ αντί 1000,
  40 δερματόδετους κλασικούς και 80 χρυσοδερματόδετους με 1 μόνο γραπτό μήνυμα.
  Τάισα εξάλλου εύκολα τα παιδιά με Πετρίδη και Νικ Τάπα.
  (Με Μ.Τσόκλη μου έβγαζαν την πίστη τα σκασμένα!)

 6. Ο/Η Kostas Korovilas λέει:

  Θεώρησα υποχρέωσή μου νά δημοσιεύσω εδώ, τό άρθρο τού Δημήτρη Χριστόπουλου, σχετικά μέ τό κλείσιμο τής ΕΡΤ.

  http://www.chronosmag.eu/index.php/spls-s-11-2013-f-l-p-e.html

 7. Παράθεμα: Η «Δημόσια» ΕΡΤ και οι νανο-πολιτικοί Βενιζέλος-Κουβέλης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 8. Παράθεμα: ERT (Greek public TV and radio) is dead until tonight at midnight, greek time: 2.656 layoffs-UPDATE12 | L'Enfant de la Haute Mer

 9. Ο/Η Πανδίων λέει:

  Άλλη μια φορά ψύχραιμη, λογική και δίκαιη η γραφή σας. Δυστυχώς χάνεται ανάμεσα στα σκοπίμως καλλιεργούμενα «απόλυτα».

 10. Ο/Η Δημήτριος ο πολιορκητής λέει:

  12 Ιουνίου 2013
  Άλκης Γαλδαδάς
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=25161
  Η κλάψα για την ΕΡΤ

  Δυστυχώς για όσους εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ. φιλότιμους και μη, πρόκειται για πολύ αμαρτωλό και βρώμικο μαγαζί και δύσκολα θα βρουν από τον πολύ και ανένταχτο κόσμο συμπαράσταση. Ο καθένας σχεδόν έχει και από μιαν απορία στο μυαλό του:
  Για ποια Δημοκρατία που κινδυνεύει κάνουν λόγο οι διάφοροι προστρέξαντες; Το Δελτίο Ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ. δεν ήταν το κουρελόπανο που σφούγγιζε τον κάθε Υπουργό και Πρωθυπουργό; Πότε η Ε.Ρ.Τ. έκανε κάτι ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση; Δεν έχουμε τίποτα να θυμόμαστε και τίποτα να χάσουμε από το δελτίο τους.

  (….)

  Επίσης ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους «αυθόρμητους» συμπαραστάτες και τους δημοσιογράφους της Ε.Ρ.Τ. όταν έκλεισαν το Indy Media πόσοι ένιωσαν την ανάγκη να συμπαρασταθούν; Αυτοί που εργαζόταν στην Ε.Ρ.Τ. ένιωσαν ότι τους αφορούσε αυτή η ενέργεια; Δεν νομίζω, μάλλον το κορόιδο έκαναν, γιατί εκεί τα νέα που διακινούνται είναι επικίνδυνα. Πότε ανήγγειλαν κάποια εκδήλωση που ερχόταν από χώρο της πιο σκληρής πλευράς της Αριστεράς; Για να μην πω και για τον αντιεξουσιαστικό χώρο; Πότε έψαξαν ένα θέμα βρώμικο; Για μετανάστες που τους έφαγε το σκοτάδι; Για τα όργια που γινόταν στην Μανωλάδα εδώ και χρόνια, όχι μόνον το 2013.

  Ο Αλέξης Τσίπρας λέει θα πάει στον Παπούλια. Σωθήκαμε δηλαδή και από τους δυο. Αντί να επιδιώξουν όλοι αυτοί οι ανέξοδα συμπαραστάτες, η Ε.Ρ.Τ. να αποκτήσει καθεστώς Ανεξάρτητης Αρχής, να μπαίνουν εκεί με διαγωνισμό όπου η αυστηρότητα και το αδιάβλητο να είναι στο ίδιο επίπεδο με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τα βιογραφικά του καθενός υποψηφίου να υπάρχουν στο Διαδίκτυο, να υπάρχει στο τέλος της χρονιάς αξιολόγηση (βολικό είναι να κάνετε ρεπορτάζ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά όχι για τους εαυτούς σας), κλαψουρίζουν για τη Δημοκρατία που κινδυνεύει χωρίς τις ειδήσεις της Ε.Ρ.Τ. και το έριξαν στις καταγγελίες, δηλαδή στα λόγια.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=25161

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Ροϊδη,
   το περιστατικό το οποίο καταγγέλει το Hot Doc σχετικά με το γιό του κ.πρωθυπουργού, δημιουργεί, αν αληθεύει, τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα.
   Αναρωτιέμαι γιατί η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν και δεν ρωτούν τι συνέβη.
   Για τον τελευταίο υποθέτω ότι ισχύει ο χρυσός κανόνας. Δεν θίγουμε τα αμαρτήματα που κάνουν οι αρχηγοί μας για τα παιδιά τους (Ιασώ κλπ).
   Αν υπάρχει άλλη εκδοχή, να την ακούσω ευχαρίστως.

   • Ο/Η Φούφουτος λέει:

    Αν αληθεύει το περιστατικό;
    Aστειεύεσαι Laskaratos.
    Το έγραψε το Χωνί, τώρα το Hot Doc του Βαξεβάνη με συνέντευξη της καθηγήτριας, δεκάδες μπλογκς, δέστε τι λέει ο Καπερνάρος
    Ο Καπερνάρος, ο γιος του Σαμαρά και το… σκονάκι του!
    [ Ημερομηνία: 17 Μαΐου 2013 | 9:33 πμ ]
    http://www.nafpaktianews.gr/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83/Ο Καπερνάρος, ο γιος του Σαμαρά και το… σκονάκι του!

    «Φωτιά» έβαλε με τις δηλώσεις του στο Facebook του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος θυμίζοντας την απόλυση της καθηγήτριας του κολλεγίου Αθηνών που… τόλμησε να μονογράψει την κόλλα του γιού του κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή αντέγραφε:

    «Για εκείνους που έχουν ασθενή μνήμη, αλλά όχι και ασθενή κρίση… Πριν από έναν χρόνο, απολύθηκε καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών, επειδή τόλμησε να μονογράψει την κόλλα του γιού του Πρωθυπουργού, τον οποίο έπιασε να αντιγράφει. Με άλλα λόγια, η γυναίκα έχασε την δουλειά της, επειδή απλά την έκανε σωστά.

    Φαίνεται, όμως, πως περιστατικά σαν αυτό είναι ανεπίτρεπτα στο “προτεκτοράτο” του κ. Σαμαρά. Την περασμένη Κυριακή διαβάσαμε, στην εφημερίδα “Real news”, την συνέντευξη του αδερφού του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών, Αλέξανδρου Σαμαρά, ο οποίος περιγράφει τον “καινοτόμο” και “πρότυπο” τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Κάνει λόγο για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου του Κολλεγίου και τις μεθόδους διδασκαλίας, οι οποίες ανοίγουν ευρύτερες προοπτικές στην μαθησιακή διαδικασία, με διαδραστική συνέργεια διδασκόντων και μαθητών.

    Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τον Ιούλιο του 2012, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, του οποίου επίσης προΐσταται ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, έλαβε εσπευσμένη επιχορήγηση 11,5 εκατομμυρίων ευρώ για κτιριακές εργασίες…

    Η αξιοκρατία στο μεγαλείο της κ. Πρωθυπουργέ».

   • Ο/Η Kubi λέει:

    Η άλλη εκδοχή που ψάχνατε , μου πήρε 5 λεπτά να την βρω , χρόνος που προφανώς δεν διαθέτατε.
    Θα παρατηρήσατε υποθέτω πως σε αντίθεση με την ιστορία που ανακυκλώσατε η συγκεκριμένη εκδοχή ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ , αυτός δε είναι και ένας ασφαλής τρόπος για να ξεχωρίζετε τους μύθους από την πραγματικότητα.
    Ελπίζω η απάντηση του Κολεγίου να απαντά στο ερώτημα σας γιατί σιώπησαν όλοι.
    Στο μέλλον όταν περνάει από το μυαλό σας ένα ερώτημα όπως : «γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας να επεμβαίνει για την απόλυση μιας καθηγήτριας που έπιασε τον 14χρόνο γιο του να μιλάει με συμμαθητή του σε ένα διαγώνισμα , κάνοντας την ίδια διάσημη και το συμβάν (που στα σχολεία όλης της χώρας συμβαίνει χίλιες φορές την μέρα) ευρύτερα γνωστό???» , να το ψάχνετε λίγο περισσότερο.

    Τον Οκτώβριο του 2012 πρώην εκπαιδευτικός του Κολλεγίου Αθηνών κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με τη διαδικασία εργατικών διαφορών,διεκδικώντας να κηρυχθεί άκυρη η λύση της εργασιακής της σχέσης. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 22.4.2013 και αναμένεται η έκδοση απόφασης επ’ αυτής.Στην αγωγή της αυτή, η εν λόγω εκπαιδευτικός, εμφάνισε ψευδώς ως δήθεν αιτία της απόλυσής της από το σχολείο όχι ζητήματα που αφορούσαν τη συμπεριφορά και την απόδοσή της, αλλά παρατήρηση που έκανε σε μαθητή μας κατά τις γραπτές εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012, που κατά τους ισχυρισμούς της επιχειρούσε να αντιγράψει από συμμαθητή του. Όπως εκθέσαμε ενώπιον του δικαστηρίου και αποδείξαμε με μάρτυρες και έγγραφα, ο ισχυρισμός της ενάγουσας περί δήθεν διωγμού της, λόγω της παρατήρησης που έκανε σε μαθητή μας, αφενός είναι παντελώς ψευδής και αφετέρου προβλήθηκε για πρώτη φορά μετά μετά την απόλυσή της, προκειμένου να επιτύχει αποζημίωση πέραν της νομίμου που έλαβε κατά την αποχώρησή της, η οποία ανήλθε σε 72.660 Ευρώ, και την επαναπρόσληψή της.
    Επιγραμματικά για την ουσία του θέματος επιθυμούμε να σημειώσουμε τα εξής:

    (Α) Η εν λόγω πρώην εκπαιδευτικός μας, κατά τον χρόνο που υποστηρίζει ότι δήθεν συνέλαβε μαθητή μας να επιχειρεί να αντιγράψει, ουδόλως ενημέρωσε τη Διεύθυνση του σχολείου, ή έστω την συνεπόπτρια συνάδελφό της, για ένα τέτοιας σοβαρότητας συμβάν. Άλλωστε, εάν ήταν αληθές αυτό που σήμερα ισχυρίζεται, η καταγγέλλουσα θα όφειλε -πέραν της ενημέρωσης της Διεύθυνσης- να είχε αφαιρέσει το γραπτό από τον μαθητή και να το μηδενίσει. Αντ´ αυτού, η καταγγέλλουσα επέτρεψε στον μαθητή να ολοκληρώσει κανονικά την εξέτασή του. Κορυφαία, δε, απόδειξη του ψεύδους των ισχυρισμών της πρώην εκπαιδευτικού μας αποτελεί και η απάντησή της στον διδάσκοντα το εξεταζόμενο μάθημα συνάδελφό της, στον οποίο είπε με σαφήνεια ότι ο μαθητής δεν αντέγραψε.(Β) Η εν λόγω πρώην εκπαιδευτικός μας, παρουσίαζε έλλειψη ενδιαφέροντος και απόδοση κατώτερη της αναμενομένης, για την οποία της είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια επανειλημμένες συστάσεις από τους διευθυντές του σχολείου και υποδείξεις για βελτίωση. Όλες αυτές οι παρατηρήσεις και συστάσεις έγιναν σε χρόνο κατά πολύ πρότερο του καταγγελλομένου δήθεν συμβάντος.(Γ) Η εν λόγω πρώην εκπαιδευτικός μας, είχε επανειλημμένως επιδείξει συμπεριφορά αποκλίνουσα της αναμενόμενης για εκπαιδευτικό, προκαλώντας προστριβές και κλίμα καχυποψίας και μεμψιμοιρίας στις σχέσεις με τους συναδέλφους της. Μάλιστα, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2012, μήνες πριν το συμβάν, ο Διευθυντής του Γυμνασίου είχε γραπτώς απευθυνθεί στην ενάγουσα εφιστώντας την προσοχή της για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.Είναι πρόδηλο ότι το δημοσίευμά σας εντάσσεται στο σχεδιασμό της πρώην εκπαιδευτικού μας, η οποία εκμεταλλευόμενη την εφημερίδα σας, επιδιώκει δόλια να δημιουργήσει θετικό γι’ αυτήν κλίμα ενόψει έκδοσης απόφασης επί της αγωγής της που συζητήθηκε μόλις προ ολίγων ημερών. Το λυπηρό είναι ότι χρησιμοποιεί ως μέσο για να επιτύχει τους σκοπούς της ένα παιδί.Είμαστε βέβαιοι πως αντιλαμβάνεστε ότι η ψυχική ηρεμία και η ισορροπημένη ανάπτυξη ενός παιδιού πρέπει να βρίσκονται μακριά από κάθε σκοπιμότητα. Θεωρούμε ότι η εφημερίδα σας, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα όφειλε να το σεβαστεί και να μην υιοθετεί άκριτα τέτοιου είδους αυθαίρετες και κατασκευασμένες καταγγελίες.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Κubi,
    συνεχίζετε να απευθύνετε κατηγορίες εναντίον μας, μετά την πρόσφατη ότι κόβουμε τα απαντητικά σχόλια, συμπέρασμα που δεν το βασίσατε παρά μόνο στο ότι δεν βρίσκετε ικανοποιητικό τον αριθμό τους στο μπλογκ μας.
    Μας κατηγορήσατε για κουτσομπολιό επεδή αναφέρθηκε ο κ.Ροϊδης στο περιστατικό που έχει καταγγελθεί και αναπαραχθεί σε 100άδες μπλογκς σχετικά με το γιό του πρωθυπουργού. Μόνο που σας διαφεύγει το ότι έχει δημοσιευθεί πρώτα στην εφημερίδα το «Χωνί» και το κυριότερο το ότι στο άρθρο του κ.Ροϊδη, η αναφορά του βασίστηκε στο περιοδικό Hot Doc. Μάλιστα εγώ εξαντλώντας κάθε όριο καλής πίστης, ρώτησα και αν αληθεύει, προτού κατηγορήσω συνδικαλιστικά όργανα και ΣΥΡΙΖΑ για τη (συνήθη για τον δεύτερο) σιωπή τους.
    Έτσι κι αλλιώς ομως η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

    Σας συνιστώ να είστε πιο προσεκτικός όταν ονομάζετε «κουτσομπολιά», το σοβαρό ρεπορτάζ ενός περιοδικού πολύ γνωστού για τη μαχητική και έγκυρη δημοσιογραφία του.
    Αν αγοράσετε το περιοδικό θα δείτε πως το ρεπορτάζ είναι στοιχειοθετημένο και εγείρει πολλά ερωτηματικά.
    Αντιλαμβάνομαι πως σας συγκινεί το δράμα πρωθυπουργών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και σπεύδετε σε βοήθειά τους.
    Αντιλαμβάνομαι πως κρίνετε ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας μας, τα ήθη της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η πολιτική διαδρομή και τα έργα του αρχηγού της ΝΔ, αποτελούν για εσάς την εγγύηση πως οι καταγγελίες είναι ψευδείς.
    Με την ευκαιρία δαβάστε στο περιοδικό και ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ με δεκάδες περιστατικά δικογραφιών πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «που πήγαν αδιάβαστες».
    Το λέω γιατί είναι κρίμα να μην παρέμβετε για να υπερασπιστείτε τους υπουργούς και τη Δικαιοσύνη που συκοφαντούνται.

    Στο εύλογο ερώτημα αν θα καταδεχόταν ο πρωθυπουργός να παρέμβει κλπ. απαντώ οτι στα βασίλεια των Δανιμαρκιών, γενικά μιλώντας, οι πρωθυπουργοί δεν χρειάζονται να παρεμβαίνουν για να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους.
    Υπάρχουν πάντα πρόθυμοι παντού υπήκοοι, να παρέμβουν για λογαριασμό τους.

    Ομολογώ πάντως πως δεν είχα συλλάβει τη πτυχή ότι απόλυση έκανε την καθηγήτρια διάσημη (στο διαδίκτυο γιατί στην τηλεόραση, που διέπεται από σοβαρές δημοσιογραφικές αρχές, δεν ακούστηκε τίποτα)

   • Ο/Η tomoly λέει:

    ΠΕΡΙ ΚΟΛΕΓΙΟΥ (ένα είναι το Κολέγιο!)

    1) Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών: Ιστορία και επώνυμοι απόφοιτοι- http://gkdata.gr/?p=16128
    Ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο αρ­χηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης ΣΑΜΑΡΑΣ αλλά και ορισμένοι υπουργοί της σημερινής κυβέρ­νησης είναι απόφοιτοι του Αμερικανικού Κολεγίου. Και όχι μόνο αυτοί, αλλά και μια σειρά από στελέχη σε θέσεις – κλειδιά του ιδιωτικού τομέα (τραπεζίτες, επιχειρηματίες, διευθυντές πολυεθνικών).Σε μια πρόσφατη τελετή αποφοίτησης ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ. του Κολεγίου, Α λ έ ξ α ν δ ρ ο ς ΣΑΜΑΡΑΣ (αδερφός του Αντώνη), επεσήμανε ότι από το «σχολείο» αυτό βγήκαν τρεις πρωθυπουργοί και δεκάδες υπουργοί, για να πάρει, όμως, την αυθόρμητη απάντηση από ένα νεαρό απόφοιτο: «Τώρα καταλαβαίνω πώς έφτασε η χώρα σε αυτό το σημείο»…

    [..] Από τον «ακροδεξιό» ΒΟΡΙΔΗ μέχρι τον «αριστε­ρό» ΜΠΙΣΤΗ «χωράει» σχεδόν το σύνολο του δικομ­ματισμού της εξουσίας… και «περισσεύει» κιόλας. Από τον «πλουτοκράτη» ΛΑΤΣΗ μέχρι την «προλετάριο» κόρη της σταλινικής ΠΑΠΑΡΗΓΑ «χωράει» ολό­κληρη η ελληνική οικονομία… και «περισσεύει» κιόλας…

    Ο Γιώργος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών το 1980. Μια τάξη έντονα πολιτι­κοποιημένη, στην οποία κυριαρχούσαν οι μαθητές προσκείμενοι στην αριστερή παράταξη του «Ρήγα Φεραίου». Συμμαθητές του την ίδια χρονιά ήταν οι δημοσιογράφοι Αλέξης ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ και Νίκος ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ. Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμι­ευτηρίου ΚΛΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ*, ο τραπεζίτης Γιώργος Τανισκίδης, αλλά και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Σταύρος ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ, ο οποίος φοιτούσε στο οικοτροφείο του Κολεγίου με υποτροφία, επιλεγμένος σαν άριστος μαθητής από την ελληνική επαρχία. Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, το όνομα του οποίου «έπαιξε» σαν μεταβατικού πρωθυπουργού, αποφοίτησε το ’61. Δέκα χρόνια μι­κρότεροί του. στην τάξη του 71, ήταν οι Πέτρος ΔΟΥΚΑΣ, Γιώργος ΚΥΡΤΣΟΣ και Νίκος ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank. Ο σημερινός πρόεδρος του Κολεγίου, α δ ε ρ φ ό ς του αρχηγού της Ν.Δ., Αλέξανδρος Σαμαράς, αποφοίτησε το ’67 και ο Μιχάλης ΛΙΑΠΗΣ το’69.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ αποφοίτησε το 1976 και ο πρόεδρος των επιχειρήσεων ακτοπλοΐας Απόστο­λος Βεντούρης το 1983. O Νίκος ΔΕΝΔΙΑΣ αποφοίτησε το 78. Ο Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, από τους Βενιαμίν πολιτικούς του Κολεγίου Αθηνών, αποφοίτησε το 1986, την ίδια χρονιά με τον Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ. Ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης αποφοίτησε το 1983, ένα χρόνο μι­κρότερος από τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ Άγγελο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ* (1982)

    Από τις τάξεις του Κολεγίου πέρασαν μεταξύ άλ­λων ο Σωτήρης ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ, ο Μιχάλης ΛΙΑΠΗΣ, ο Μιλτιάδης ΕΒΕΡΤ, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ο Στέφανος ΜΑΝΟΣ, ο Ανδρέας ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ και πολλοί άλλοι. Εκεί σπούδασαν και σπουδάζουν τα παιδιά τους ο Γιώργος ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, ο Δημήτρης ΣΙΟΥΦΑΣ, ο Γιάννης ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ο Γιώργος ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ο Χρήστος ΦΩΛΙΑΣ, ο Γιάννης ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, η Ντόρα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

    (ΣΣ: κουράστηκα! Ολόκληρο: http://gkdata.gr/?p=16128
    —————
    * Φιλιππίδης και Κλέων Παπαδόπουλος είναι υπεύθυνοι για μαύρη τρύπα 500 εκατ. ευρώ στο ΤΤ: http://gkdata.gr/?p=40861)

    2) «ΜΑΦΙΟΖΟΣ, αλλά ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ του Αμερικανικού ΚΟΛΕΓΙΟΥ, ο δικηγόρος του ΟΠΛΑΣΤΑΣΙΟΥ της Λούτσας»- http://gkdata.gr/?p=15168
    Μία απαγωγή που είχε σημειωθεί πριν από ένα χρόνο στην περιοχή των Σπάτων με θύμα έναν 45χρονο έμπορο αυτοκινήτων από την Πάτρα φαίνεται να «φωτίζει» την υπόθεση του παράνομου οπλοστασίου – μαμούθ που βρέθηκε σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην Λούτσα […]

  • Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

   Μα τι λέτε τώρα. Η ΕΡΤ δεν είναι μέρος του συστήματος. Το λέει και το ινδυμέδια.

  • Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

   Μία απάντηση στον κ. Άλκη Γαλδαδά, εδώ :

   http://themotorcycleboy.blogspot.com/2013/06/blog-post.html

 11. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

  http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/m%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AE%CE%BE%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B7

  Mας τα πρήξατε με την ΕΡΤ, της Αναστασίας Γιάμαλη

  Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι ακριβώς όπως θα την θέλαμε. Όπως τα θέλουμε δεν είναι ούτε τα ιδιωτικά κανάλια. Συγκεκριμένα το Mega, ο Αντ1, ο Alpha, ο ΣΚΑΙ ή το Star και οι διάφοροι μικροί σταθμοί είναι το αντίθετο από αυτό που θα θέλαμε. Δεν τους κλείνουμε όμως. Α πα πα… Είναι ιδιωτικοί, είναι ανταγωνιστικοί, λειτουργούν με όρους αγοράς, και όταν δεν τα καταφέρνουν, εδώ είναι οι κρατικοί προϋπολογισμοί να δώσουν ένα χεράκι… 92 εκατομμυρίων ευρώ ας πούμε. Για άδειες ούτε λόγος…Είναι λίγο ειρωνεία της τύχης ότι την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ δίνει πανελλαδική άδεια στο «αρτ» του Καρατζαφέρη.

  Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ όταν υπάρχει η Μεσημεριανή Μελέτη στο κανάλι του πολύ κ. Μαλέλη για να δεις ποιος τα ‘φτιαξε με ποιά, ποιός χώρισε με ποια, πού εμφανίστηκε ποια και αν ήπιε μαρτίνι, απλτίνι ή μαρουλίνι.

  ……
  Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην «Αυγή»

 12. Ο/Η Red boy λέει:

  Εδώ ζωντανή μετάδοση
  όλοι στους δρόμους

  http://stokokkino.gr/

 13. Ο/Η François-Marie Arouet Voltaire λέει:

  http://www.liberation.fr/monde/2013/06/13/la-grece-en-greve-generale_910494
  Liberation

  Grèce : plusieurs milliers de manifestants contre la fermeture de la télé publique

  http://www.humanite.fr/monde/grece-defendre-laudiovisuel-public-c-est-defendre-543723

  L’Humanité
  le 12 Juin 2013

  Grèce: défendre l’audiovisuel public, c’est défendre la démocratie

 14. Ο/Η Kubi λέει:

  Η κριτική σας βασίζεται στο γεγονός ότι στην Ελλάδα η έννοια του λεγόμενου Conviction politics ήταν ανύπαρκτη, δεν έχετε εκτεθεί σε αυτήν την έννοια , δεν την ξέρετε , είναι για εσάς Κινέζικα δυστυχώς.
  Εδώ κυριαρχούσε το Consensus politics , το βαφτίζαμε διάλογο , διαβούλευση , σύγκλιση , κοινωνική ειρήνη , όσμωση απόψεων και ότι στο διάολο θέλεις αλλά κατέληγε πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.
  Όλα αυτά τα ονόματα ήταν απλά ευφημισμοί για να δικαιολογούν την παρουσία τους στην πολιτική σκηνή τα ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ.

  Έξω εκεί στον κόσμο , μακριά από το … Ληξούρι υπάρχουν πολιτικοί που έχουν ΠΙΣΤΕΥΩ και την στιγμή που τα έχουν δηλώσει προεκλογικά και ψηφιστούν έχουν κάθε δικαίωμα να τα εφαρμόσουν. Αν τελικά δεν αρέσει το αποτέλεσμα στον κόσμο μετά από 4-5 χρόνια τους στέλνει σπίτια τους.
  Αυτό λοιπόν που εσείς ονομάζεται «ξαφνική πράξη, αυταρχικής, αντιδημοκρατικής, αντικοινοβουλευτικής απόφασης της κυβέρνησης» είναι απλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , αλλά εσείς δεν έχετε ποτέ εκτεθεί στην δημοκρατία για να την αναγνωρίσετε , έχετε εκτεθεί όλη σας την ζωή μόνο σε χειρισμούς πολιτικής επιβίωσης που τις βαφτίζουμε με ένα εύηχο όνομα για να το χάψουν οι χαχόλοι (πχ. κοινωνικός διάλογος).
  Δεν θα αναγνωρίζατε την δημοκρατία ούτε αν έπεφτε ξαφνικά στο κεφάλι σας!

  Συμβουλή?
  ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

  Υ.Γ. Όσο για την αναπαραγωγή του κουτσομπολίστικου σχολίου για τον γιο του πρωθυπουργού τι να πω ? Απλά αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι μπορεί ακόμα και ο χώρος του ορθολογισμού να έχει το δικό του Εσπρέσο! Λυπάμαι….
  Ντροπιάζετε το όνομα του ορθολογισμού αναπαράγοντας μπούρδες που από χιλιόμετρα φαίνονται ότι δεν έχουν καμία λογική.

  • Ο/Η tomoly λέει:

   1) 11/3/12: «Ε λ λ η ν ο ε β ρ α ί ο ς, (σσ: τότε, δεν τον ήξερα τον Σάμπυ Μιώνη!) καταγγέλλει στους Ισραηλινούς τον ΣΑΜΑΡΑ ότι ε κ κ ο λ ά π τ ε ι ΝΕΟΝΑΖΙ στην ΝΔ»- http://gkdata.gr/?p=13635

   Οι Νεο-Ναζί εκμεταλλεύονται την οικονομική τραγωδία στην Ελλάδα – και οι φιλοδοξίες τους πρέπει ν’ ανησυχήσουν τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο.
   Haaretz 6.3.2012
   Του Sabby Mionis*

   [..] Ως Εβραίος και Ισραηλινός αισθάνομαι ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μου να μοιραστώ μαζί σας το ιστορικό και την πολιτική καριέρα του ΒΟΡΙΔΗ .. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιχειρεί να εξομαλύνει το τραμπουκικό παρελθόν του περιγράφοντάς το ως «δεξιό ακτιβισμό». Όντας μαθητής στο ελίτ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – σχολείο του νυν Πρωθυπουργού Παπαδήμου, του πρώην Πρωθυπουργού Παπανδρέου, του Σαμαρά και δικό μου – ο Βορίδης συγκρότησε τη φασιστική ομάδα «Ελεύθεροι Μαθητές» που ζωγράφιζε τους τοίχους με αγκυλωτούς σταυρούς και χαιρέταγε χρησιμοποιώντας τον χαιρετισμό «Heil Hitler» της Ναζιστικής εποχής. Κατά τη διάρκεια των σχολικών εκλογών, ο ΒΟΡΙΔΗΣ απειλούσε βίαια όχι μόνο τους Εβραίους μαθητές που αντιτίθονταν στη φασιστική ομάδα του αλλά και τις οικογένειές τους ..

   Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ν ο μ ι μ ο π ο ί η σ ε ένα ΝΕΟΝΑΖΙ και αντισημίτη του χειρίστου είδους όταν προσκάλεσε τον Βορίδη να ενταχθεί στο κόμμα του.
   ΟΛΟ: http://gkdata.gr/?p=13635

   2) Ο «Ρ η γ ά ς» ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και οι συμμαθητές του στο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ Αθηνών το ’80- http://gkdata.gr/?p=32306

   «Δεν ήταν ο καλύτερος ούτε στην μπάλα ούτε στα μαθήματα, αλλά έπαιζε καλό θέατρο, ήταν στη θεατρική ομάδα». Αυτό θυμούνται σήμερα οι περισσότεροι συμμαθητές του, της «Τάξης του ’80» του Κολεγίου Αθηνών, για τον μετέπειτα «τσάρο της Οικονομίας» κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, τότε «ΡΗΓΆ».

   Ηταν μια τάξη με έντονες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, με καθημερινές φραστικές επιθέσεις ανάμεσα κυρίως σε ΟΝΝΕΔίτες και Ρηγάδες, με εκατέρωθεν βολές για τα δεινά του καπιταλισμού και του υπαρκτού σοσιαλισμού, με κουβεντούλες για την πολιτική κατάσταση, για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, για τα κορίτσια που τότε όλοι κυνηγούσαν.

   Ετσι περνούσαν τις σχολικές τους ημέρες οι μαθητές της «Τάξης του ’80». Εκτός όμως σχολείου τι γινόταν; Οι παρέες διευρύνονταν, μετείχαν στις δύο «παρατάξεις», των δεξιών και των αριστερών, και παλαιότεροι και νεότεροι μαθητές δημιούργησαν όλοι μαζί έναν ιδιαίτερο κύκλο εφήβων κολεγιόπαιδων.
   Read more…http://gkdata.gr/?p=32306

 15. Παράθεμα: ERT (Greek public TV and radio) is dead until tonight at midnight, greek time: 2.656 layoffs-UPDATE13 | L'Enfant de la Haute Mer

 16. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  1. Σίμος Β. Κεδίκογλου
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Ο Σίμος Κεδίκογλου (14 Νοεμβρίου 1963) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός.
  Πίνακας περιεχομένων ……

  Πρώτα χρόνια και δημοσιογραφία[Επεξεργασία]
  Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Βασίλη Κεδίκογλου, βουλευτή και πρώην υπουργού του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ). Πρώτος εξάδελφός του είναι ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Σίμος Κεδίκογλου. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πετροχημικό Ινστιτούτο Γκούπκινα της Μόσχας. Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει αρθρογραφήσει ως πολιτικός συντάκτης και έχει κάνει εκπομπές με διεθνή θέματα. Ακόμα έχει παρουσιάσει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σε ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς.
  Τον Ιούνιο του 2013, μετά την ανακοίνωση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο.[1]
  Πολιτική πορεία[Επεξεργασία]
  Έχει χρηματίσει το 2004, Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας από το 2008 έως το 2009 και από το 2011, Υπεύθυνος Τομέα Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης του κόμματος. Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Εύβοιας.
  Από τις 5 Ιουλίου 2012, συμμετέχει στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό. Παράλληλα του έχουν ανατεθεί και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

  2. Αναζητηση μηχανικων στην ιστοσελιδα ΤΕΕ.

  Α/Α Αρ.Μητρώου Επώνυμο Ονομα
  1 106611 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  2 5895 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  3 61174 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  4 29546 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  5 10639 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  6 17119 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

  ΟΕΔ

  ΥΓ Διασταυρωτικα (ελληνιστι cross checking) -επικουρικα
  Ο ανήσυχος Σίμος

  http://www.koutipandoras.gr/37897/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%82.html

 17. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  http://jungle-report.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html
  Η ΕΡΤ και τα κατά Μιχαλολιάκο «τσοντοκάναλα»
  Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

  Μέσα σε αυτό το κλίμα λίγοι ασχολήθηκαν με τη στάση που κράτησε το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής απέναντι στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Λίγο-πολύ, το δελτίο τύπου της κινήθηκε στο ίδιο ύφος που μας έχει συνηθίσει, θυμίζοντάς μας το ψευτοκλαψούρισμα του λύκου όταν ο τσοπάνης το διώχνει από τη στάνη, στην προσπάθειά του να φάει τα πρόβατα.

  Βεβαίως η διαμαρτυρία για τη μη-προβολή της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ επειδή είναι «αντισυστημική» αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους που έχει φιλοτεχνήσει η ναζιστική οργάνωση για τον εαυτό της.

 18. Παράθεμα: Οι ασήμαντοι των ημερών | αγριμολόγος

 19. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Αποκλειστική συνέντευξη της καθηγήτριας που απολύθηκε αφού έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει
  http://www.koutipandoras.gr/37895/%cf%83%cf%84%ce%bf-hot-doc-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd.html

  Posted date: Ιουνίου 12, 2013 3:25 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 14

  Comments (14)

 20. Ο/Η Liberal λέει:

  Μερικές σκέψεις της επόμενης μέρας

  της Σώτης Τριανταφύλλου
  Δεν θα σχολιάσω εδώ το κλείσιμο της ΕΡΤ: ήδη γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά – ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να εξαγάγει συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι, όπως σε πλείστες περιπτώσεις, ότι τα πράγματα παρουσιάζουν πολυσημία κι ότι δεν διακρίνεται εύκολα το καλό από το κακό, το σωστό από το λανθασμένο. Η διαμάχη που ξέσπασε -μία ακόμη από τις αλλεπάλληλες των τελευταίων χρόνων- καταδεικνύει ορισμένες μορφές συλλογικής σκέψης και συμπεριφοράς που έχουν παγιωθεί με δογματικό τρόπο στο κοινωνικό μας σώμα.
  Η πρώτη είναι ένα αυτόματο αντανακλαστικό: η κήρυξη απεργίας. Σε οποιαδήποτε κρατική δράση, οι Έλληνες απαντούν με απεργία: το φαινόμενο απαιτεί βαθύτερη ανάλυση° μας χαρακτηρίζει άραγε έλλειψη φαντασίας, προχειρότητα, ή απλώς παρασυρόμαστε από τη συνήθεια, την επαναληπτικότητα και το στείρο πνεύμα του συνδικαλισμού; Οι απεργίες, όπως έχουμε ξανασυζητήσει, έχουν νόημα στον τομέα της παραγωγής -ως πίεση στον εργοδότη- στερούνται όμως εντελώς νοήματος όταν απευθύνονται στον κρατικό μηχανισμό, δηλαδή στο ευρύτερο κοινό ταλαιπωρώντας το ακόμα περισσότερο. Αυτό που περιγράφεται ως παράλυση της πόλης διχάζει και βλάπτει τους πολίτες, αυξάνοντας την ήδη έντονη δυσαρέσκεια. Ωστόσο, αμέσως μετά την απόφαση για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, το πρώτο που σκέφτηκαν οι συνδικαλιστές ήταν η απεργία. Ειδικά η απεργία των δημοσιογράφων μού φαίνεται, όχι μόνο περιττή, αλλά αυτόχρημα γελοία: ενώ καταργείται μια πηγή πληροφόρησης, καλούνται να κλείσουν όλες οι πηγές της πληροφόρησης – το αποτέλεσμα: μεγαλύτερη σύγχυση για το κοινό, αμηχανία, σκοτάδι.
  Η δεύτερη συνηθισμένη σκέψη που διατυπώνεται είναι η σύγκριση της σημερινής κεντροδεξιάς κυβέρνησης με τη λεγόμενη “χούντα”, δηλαδή με μια επταετία που λιγοστοί πολίτες θυμούνται πια. Το πέρασμα του χρόνου έχει τοποθετήσει την επταετία των συνταγματαρχών σε θέση υποσημείωσης της Ιστορίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η δικτατορία 1967-1974 δεν τραυμάτισε την Ελλάδα αναχαιτίζοντας την πορεία της προς τη δημοκρατία και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη βαθιά κακογουστιά του τοπικού νεοπλουτισμού. Ωστόσο, δεν μπορούν να περιγραφούν όλες οι αυταρχικές, αντιδημοκρατικές ή και πραξικοπηματικές αποφάσεις μιας εκλεγμένης κυβέρνησης με την αιμοσταγή χούντα που επεβλήθη με τη βοήθεια του στρατού τον Απρίλιο του 1967. Σε όλες τις φάσεις της χωλής ελληνικής δημοκρατίας σημειώνονταν παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας° η Ελλάδα έχει μακρύ ιστορικό αυθαιρεσιών εκ μέρους της Δεξιάς, της μοναρχίας και του παρακράτους. Πράγματι, σήμερα υπάρχουν στοιχεία και παράγοντες που θυμίζουν στρατιωτική δικτατορία: όπως έχουμε ξανασυζητήσει, η Χρυσή Αυγή και οι συναφείς οργανώσεις θα έπρεπε να βρίσκονται εκτός νόμου. Αλλά, παρότι νόμιμη, προς το παρόν, η Χ.Α. δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, συμμετέχει μόνο στο Κοινοβούλιο, όπου, δυστυχώς για μας, στρογγυλοκάθονται κάμποσα άτομα που δεν σέβονται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τον κοινοβουλευτισμό. Η κυβέρνηση Σαμαρά, με τη συνθηματολογία Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, προσπαθεί να κερδίσει μέρος των οπαδών της Χρυσής Αυγής, όσους δηλαδή δεν είναι φασίστες – όμως, το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν έχει καμιά σχέση με αυτή την πολιτική. Η Χρυσή Αυγή είναι αναίσχυντα λαϊκιστική, η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης δεν είναι: αντιθέτως, σε αυτή την περίπτωση, διακινδυνεύει να χάσει τα υπολείμματα της δημοτικότητάς της.
  Η τρίτη σκέψη σχετίζεται με το συλλογικό μας συναίσθημα, με την τάση μας προς το μοιρολόι. Οι ξένοι ανταποκριτές παραπλανώνται από αυτό το θέαμα και ακρόαμα μεταδίδοντας “μαύρες σελίδες” που υπονοούν ότι η Ελλάδα καταρρέει στην άβυσσο της ανυπαρξίας: κανείς δεν φαίνεται να εμβαθύνει στο ιστορικό της ΕΡΤ και στις ενδεχόμενες προοπτικές° αυτό που ενδιαφέρει τις ξένες εφημερίδες είναι οι λέξεις “λουκέτο”, “τέλος” – και, για μια ακόμη φορά, “σκοτάδι”. Η εικόνα που προπαγανδίζουν αντιστοιχεί σε απειλή ή σε υπόσχεση Συντέλειας. Η δική μας έλλειψη ψυχραιμίας και προτάσεων καταλήγει στον κιτρινισμό των άλλων που επιστρέφει σ’ εμάς μαζί με συνδυασμό οίκτου, συμπλέγματος ανωτερότητας και “καλά να πάθετε”.
  Η τέταρτη σκέψη σχετίζεται με το γενικό επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Θα το επαναλάβω: το χαμηλό επίπεδο των ηγεσιών ισοδυναμεί (αν δεν είναι χειρότερο) με το χαμηλό επίπεδο των “οπαδών”. Στο σύνθημα “Μην τολμήσετε να αγγίξετε την ΕΡΤ” και “Κάτω τα χέρια από την κρατική τηλεόραση” δεν συμπεριλαμβάνεται καμιά πρόταση λύσης του προβλήματος. Εκτός αν η ραδιοτηλεοπτική γραφειοκρατία δεν θεωρείται πρόβλημα. Ποιο είναι, λοιπόν, το αποτέλεσμα: από τη μία πλευρά, η κυβέρνηση -και ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς- προβαίνει σε μάλλον σπασμωδικές ενέργειες με τεράστιο πολιτικό κόστος, ενώ από την άλλη πλευρά, ορθώνεται ένα τείχος πάνω στο οποίο φαίνεται να είναι γραμμένο το σύνθημα “αφήστε τα όλα όπως είναι”. Πλην όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν° πολλά πρέπει να αλλάξουν, όχι επειδή επιβάλλονται από τα μνημόνια αλλά, απλούστατα, επειδή υπαγορεύονται από τη δικαιοσύνη και τη λογική. Σ’ αυτή την τέταρτη σκέψη προστίθεται η κρυφή και μαζί φανερή επιθυμία μιας μερίδας του εκλογικού σώματος που επιζητεί την επιδείνωση με σκοπό την ανατροπή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτά τα κόμματα, “το χειρότερο είναι καλύτερο” εφόσον μέσω της κοινωνικής διάλυσης μπορούν να αναδειχθούν στην εξουσία. Όμως δεν είναι λογική αυτή: η αληθινή λογική απαιτεί αναζήτηση καινούργιων μορφών διεκδίκησης, καθώς και τον καθορισμό μιας δημιουργικής απόστασης από την εξουσία° μιας απόστασης που θα μπορούσε να εμπεριέχει μια μορφή συνεργασίας.
  *Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι συγγραφέας.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=25215

 21. Ο/Η Mαντάμ Μιμ λέει:

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ «ΝΕΟ ΑΙΜΑ» ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΓΙΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΑΣ… ΑΣΤΡΟΛΟΓΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ! (φωτο)
  http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14275:–q-q————&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

  • Ο/Η athriskos λέει:

   Κάποιος επώνυμος Αθηναίος μου είπε ότι ο Α, Σαμαράς ξημεροβραδιάζονταν, εκεί γύρω στο 1990, στο σπίτι ενός αστρολόγου, για να μάθει τα μελλούμενά του. Τότε δεν τον πίστεψα.

   • Ο/Η Καφετζού της Βουλής λέει:

    αμέ … έχει τον Αντώνη ανάδρομο στην Άνοιξη και τον Φαήλο σε έκπληξη με το Φανούρη και τον Βαγγέλη

 22. Ο/Η eklag λέει:

  Ως αναγνώστης απολαμβάνω πραγματικά διαλόγους δημιουργικής αντιπαράθεσης
  ώστε να λάμψει ει δυνατό κάποια αλήθεια.
  Αυτή δεν είναι εξάλλου η βάση της αληθινής δημοκρατίας;
  Πολιτικοί και ψηφοφόροι μια φορά που δυσκολεύονται να οδηγήσουν μέρα σε άπλετο φως,
  πήραν σίγουρα νύχτα το δίπλωμα…

 23. Ο/Η Kostas Korovilas λέει:

  Στόν παρακάτω σύνδεσμο γίνεται συλλογή υπογραφών γιά τή επαναλειτουργία τής ΕΡΤ μέ δημοκρατικές προδιαγραφές, οργανωμένη από τήν Ευρωπαϊκή Ενωση Αναμεταδόσεων EBU (European Broadcasting Union). Παρακαλώ υπογράψατε.

  http://www.avaaz.org/en/petition/EBU_Petition_Get_ERT_back_on_air/?pv=53

 24. Ο/Η Kill Bill λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=25180
  Τους χλιαρούς, τους φτύνουν

  «Οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης της ΕΡΤ κι αν έγινε στο παρελθόν έπεσε στο κενό. Το κλείσιμό της ήταν μονόδρομος. Ο Σαμαράς έδειξε πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα για Έλληνα πολιτικό…».

  «Χώρα δίχως δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν υπάρχει. Ο Σαμαράς, εκτός του ότι άφησε 3.000 ανθρώπους στον δρόμο, συνέτριψε έναν από τους πυλώνες της δημοκρατίας. Όσο για τη “νέα ΕΡΤ” -τη ΝΕΡΙΤ- που έχει στα σκαριά, αν κρίνουμε από τις επιλογές του στο χώρο του πολιτισμού, ΕΚΕΒΙ, Εθνικό Θέατρο, μάλλον την αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ θα θυμίζει…».

  Γύρω από τις παραπάνω δύο απόψεις έχει πολωθεί το σύνολο σχεδόν της κοινής γνώμης. Και η πόλωση αυτή -που επετεύχθη προφανώς βάσει σχεδίου- ωφελεί τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και τον Σύριζα. Αμφότεροι στέλνουν στην κοινωνία ξεκάθαρα και αντίθετα μεταξύ τους μηνύματα. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του καινούριου Ανδρέα Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς ανακηρύσσει πνευματική του μητέρα τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

  Ο Ανδρέας κέρδισε τρεις εκλογές. Η Θάτσερ άλλες τόσες. Μια μεταξύ τους αναμέτρηση θα παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον και το αποτέλεσμά της κάθε άλλο παρά θα ήταν προδιαγεγραμμένο. Κάτι τέτοιο μοιάζει ότι θα ζήσουμε προσεχώς στην Ελλάδα.

  Μπήκαμε στην περίοδο του πιο σκληρού ροκ, που έλεγε και ο Κώστας Λαλιώτης. Ο ενδιάμεσος χώρος θα σαρωθεί.

  Μέχρι προχθές πίστευα πως το μεγαλύτερο σφάλμα των δυο κομμάτων της λεγόμενης Κεντροαριστεράς ήταν ότι δεν έβρισκαν το θάρρος να αυτοδιαλυθούν και να προχωρήσουν στη συγκρότηση ενός διευρυμένου νέου σχήματος με χαρακτηριστικά σοσιαλδημοκρατικής παράταξης. Σήμερα αντιλαμβάνομαι πως η διαρκής αμφιθυμία και αμηχανία των ηγεσιών τους αποτελεί ανίατη, καθολική και θανατηφόρο ασθένεια.

  Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, ο Βενιζέλος ή ο Κουβέλης, θα μπορούσαν να στηρίξουν ευθαρσώς την απόφαση Σαμαρά, ισχυριζόμενοι ότι ο δρόμος για τη νέα Ελλάδα περνάει μέσα από τη διάλυση των συντεχνιών κι ότι, εν πάση περιπτώσει, οι 3.000 απολυμένοι της ΕΡΤ αποτελούν μονάχα το 0,5% των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα και πως η συμφωνία που υπογράψαμε για να εκταμιευτούν οι δόσεις του μνημονίου προβλέπει την απόλυση του 2% τουλάχιστον των δημοσίων υπαλλήλων, τουτέστιν άλλων 9.000, πράγμα που θα συμβεί στο ορατό μέλλον.

  Θα μπορούσαν, αντιθέτως, να ισχυριστούν πως το «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» δεν στέκει στην πολιτική, ότι είναι εκτός από ανήθικο και αναποτελεσματικό, καθώς καμία πετυχημένη εγχείρηση δεν έγινε ποτέ με τσεκούρι αντί για νυστέρι. Σε αυτήν την περίπτωση, θα όφειλαν να αποσύρουν σήμερα κιόλας τη στήριξή τους από την κυβέρνηση, να επωμιστούν το βάρος των εκλογών και να ζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, υποσχόμενοι ότι εκείνοι θα τα καταφέρουν καλύτερα από έναν εμμονικό παλαιοδεξιό και από έναν αστοιχείωτο αριστεριστή-καταληψία.

  Αντί για αυτό, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και τα στελέχη τους άρχισαν και πάλι τα «ναι, μεν, αλλά». Ψελλίζουν μακαρονοειδείς ενστάσεις, θέτουν δυσανάγνωστες υποσημειώσεις, πασχίζουν να μείνουν στεγνοί έχοντας τα πόδια τους σε δύο βάρκες που διαρκώς απομακρύνονται. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πέσουν στο νερό. Και το χειρότερο: Έχουν ξεχάσει και το κολύμπι που κάποτε ίσως ήξεραν.

  «Ούτως ότι χλιαρός ει, και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου…». «Επειδή είσαι χλιαρός, ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, για αυτό και θα σε φτύσω…», λέει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Μιλάει σχεδόν σαν Έλληνας ψηφοφόρος του 2013.

  Ο Καβάφης έχει γράψει ένα αριστουργηματικό ποίημα για το «μεγάλο Ναι» και το «μεγάλο Όχι». Ποτέ δεν θα τον ενέπνεε, πιστεύω, ένα μεγάλο «Ναι, μεν, Αλλά».

 25. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  To ανταποδοτικό τέλος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση στις 27 χώρες της Ε.Ε. Ιουνίου 14th, 2013Το Μώλυ

  Σημερινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε στη ιστοσελίδα του euronews παραθέτει το κόστος του ανταποδοτικού τέλους για την δημόσια ραδιοτηλεόραση στις 27 χώρες της Ε.Ε.

  1. ΚΥΠΡΟΣ: Το 2000 αποφασίστηκε να σταματήσει το ανταποδοτικό τέλος προς το ΡΙΚ, μέσω του λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Το κράτος εγκρίνει στον προϋπολογισμό του κάθε χρόνο ένα ποσό, ενώ το ΡΙΚ καλύπτει τα έξοδα του και με άλλους πόρους όπως η διαφήμιση.

  2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Γερμανία είναι 204,35 ευρώ το χρόνο για την τηλεόραση και 66,24 ευρώ για το ραδιόφωνο.

  3. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στο Ηνωμένο Βασίλειο το ανταποδοτικό τέλος για την έγχρωμη τηλεόραση ανέρχεται στα 164 ευρώ και στα 55 ευρώ για την ασπρόμαυρη.

  4. ΣΟΥΗΔΙΑ: Στη Σουηδία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στις 2076 κορώνες ή 200 ευρώ το χρόνο

  5. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Στη Φινλανδία το ανταποδοτικό τέλος κυμαίνεται μεταξύ €224.30 and €232.20 (ανάλογα με τις δόσεις αποπληρωμής του ποσού)

  6. ΤΣΕΧΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 56,90 ευρώ

  7. ΛΕΤΟΝΙΑ: Στη Λετονία δεν υπάρχει ανταποδοτικό τέλος, αλλά γίνονται συζητήσεις για τη θεσμοθέτησή του.

  8. ΠΟΛΩΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Πολωνία ανέρχεται στα 53 ευρώ το χρόνο .

  9. ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ισπανική δημόσια ραδιοτηλεόραση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

  10. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος για το ραδιόφωνο ανέρχεται στα 20,52 ευρώ

  11. ΔΑΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Δανία ανέρχεται στα 300 ευρώ το χρόνο για την τηλεόραση και τους υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ για το ραδιόφωνο 43 ευρώ

  12. ΑΥΣΤΡΙΑ: Στην Αυστρία το ανταποδοτικό τέλος ποικίλει από περιοχή σε περιοχή. Ξεκινώντας από 223,32 ευρώ και φθάνοντας τα 279,72 για την τηλεόραση και από 65,52 έως 80,52 για
  το ραδιόφωνο.

  13. ΒΕΛΓΙΟ: Το ανταποδοτικό τέλος στο Βέλγιο ανέρχεται στα 149,67 ευρώ για την τηλεόραση και στα 26,72 ευρώ για το ραδιόφωνο

  14. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Ιρλανδία ανέρχεται στα 160 ευρώ το χρόνο.

  15. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Δεν υπήρξε ποτέ ανταποδοτικό τέλος γιατί το RTL ξεκίνησε ως εμπορικό κανάλι αλλά λειτουργούσε ως δημόσιο σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμά του.

  16. ΜΑΛΤΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Μάλτα ανέρχεται στα 34 ευρώ το χρόνο.

  17. ΙΤΑΛΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Ιταλία ανέρχεται στα 106 ευρώ το χρόνο και περιλαμβάνει όχι μόνο τις τηλεοπτικές συσκευές αλλά και τα κινητά, τους υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ.

  18. ΓΑΛΛΙΑ: Στη Γαλλία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 116 ευρώ το χρόνο, για όσους δηλώσουν πως έχουν τηλεόραση, ενώ για τα overseas departments στα 74 ευρώ το χρόνο.

  19. ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η Ολλανδική τηλεόραση χρηματοδοτείται μόνο από το κράτος και τις διαφημίσεις.

  20. ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η Ουγγρική τηλεόραση χρηματοδοτείται μόνον από το κράτος μέσω της φορολογίας.

  21. ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Σλοβακία ανέρχεται στα 42 ευρώ το χρόνο.

  22. ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Στη Σλοβενία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 132 ευρώ το χρόνο και αφορά τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ για το ραδιόφωνο μόνο του 39 ευρώ

  23. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Στη Λιθουανία όπως και στη Λετονία ουδέποτε είχε θεσμοθετηθεί ανταποδοτικό τέλος γιατί οι κρατικές τηλεοράσεις χρηματοδοτούνταν από το κράτος. Τελευταία αναπτύσσεται ευρεία συζήτηση για τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικού τέλους.

  24. ΕΣΘΟΝΙΑ: ETV, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Εσθονίας χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Δεν έχει ούτε ανταποδοτικό, ούτε και διαφημίσεις.

  25. ΕΛΛΑΔΑ: Στην Ελλάδα από το 2006 το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 51,60 ευρώ το χρόνο.

  26. ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στη Ρουμανία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 12 ευρώ το χρόνο σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά. Οι μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν 45 ευρώ το χρόνο και οι μεγάλες 150 ευρώ το χρόνο. Η Ρουμανική τηλεόραση χρηματοδοτείται επίσης από το κράτος και από τις διαφημίσεις

  27. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: BNT, Η βουλγαρική δημόσια ραδιοτηλεόραση χρηματοδοτείται από το κράτος που καλύπτει το 60% περίπου το προϋπολογισμού της ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τις διαφημίσεις.

  http://gkdata.gr/2013/06/14/
  ΥΓ Ηθελα να πω οτι σχεδον σε ολα τα κρατη της ΕΕ οι πολιτες πληρωνουν, αμεσως ή εμμεσως για την κρατικη ραδιοφωνια/τηλεοραση, επειδη ηταν διεφθαρμενη, ενω -δηθεν- ολες τα αλλα ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, Υπουργεια, Δημοι, Περιφερειες,… δεν ειναι.

  Αντι να ξεκινησουν τις περικοπες απο τα σημαντικα :

  τις αποζημιωσεις, τις νεες τιμες εργασιων, κ.λπ. των δημοσιων εργων
  τις κρατικες προμηθειες (οπλικων συστηματων, φαρμακων και υγιειονομικου υλικου,….)

  Αντι να προχωρησουν αμεσα στην εισπραξη καταλογισμενων φορων και την φοροδιαφυγη

  [….]

  ασχολουνται με την ΕΡΤ, που ειναι η 20-στη προτεραιοτητα.

  Ελεος!!!!

 26. Ο/Η Aνθρακωρύχος του Βελγίου λέει:

  http://www.lalibre.be/actu/international/article/814769/angela-merkel-prise-au-piege-grec.html

  Angela Merkel, prise au piège grec

  Mis en ligne le 13/05/2013

  Extrait de Florence Autret, «Angela Merkel. Une Allemande (presque) comme les autres» (Tallandier), Paris, 2013.

  La chancelière allemande est profondément choquée par ce qu’elle découvre au soir du 10 décembre 2009. Réunis à Bruxelles, les chefs d’État et de gouvernement européens accueillent le nouveau Premier ministre grec. Le socialiste George Papandreou explique : «Ecoutez, voilà. Tous nos chiffres sont faux. Mon pays est gangrené par la concussion, la malhonnêteté. Il faudra des années. Je suis déterminé à m’y employer. J’aurais besoin évidemment de soutien et d’aide parce que c’est une entreprise gigantesque», rapporte un participant à la réunion.

  L’assemblée est soufflée. Angela Merkel «tressaille». [ ]

  (Elle) se sent doublement trahie. Non seulement l’Europe, comme communauté de valeurs, est remise en cause par le mensonge des gouvernements helléniques successifs. Mais le système européen fait de la chancelière leur complice. Il la place devant des responsabilités qu’elle n’est pas en mesure d’assumer car les Européens n’ont à l’époque ni les instruments pour financer la Grèce à la place des marchés ni surtout les moyens de prendre les commandes du bateau grec à la dérive. On lui demande de se porter garante de forbans devant le Bundestag et son propre peuple. C’est impossible.

  Le cynisme d’Athènes

  Le mensonge grec était un secret de Polichinelle. Ce qui saisit les dirigeants européens pendant la soirée du 10 décembre, c’est plus encore la franchise de Papandreou que la gravité de la situation de son pays. En réalité, la Grèce était «sous observation» depuis plusieurs mois. Les administrations du Trésor et la BCE étaient parfaitement conscientes que la crise bancaire de 2008 – comme toutes celles qui l’ont précédée dans l’histoire – risquait de s’étendre aux souverains (les Etats) et que les premiers touchés étaient les plus faibles.

  À deux reprises Jean-Claude Juncker, Premier ministre luxembourgeois et président du groupe des ministres des Finances de la zone euro, est envoyé à Athènes dans le plus grand secret. Il doit sonder Caramanlis, sinon le tancer. «Si on l’a envoyé, c’est que tout le monde savait que cela pouvait péter», rapporte un haut fonctionnaire. Mais le Luxembourgeois rentre bredouille, sans aucun engagement du prédécesseur de Papandreou sur la manière dont il entend sauver le crédit de son pays auprès des investisseurs internationaux.

  Avec le plus grand cynisme, Caramanlis court le risque d’une nouvelle cessation de paiement. La Grèce en est coutumière. Mais, depuis 2001, elle fait partie de la zone euro. En cas de défaut, Caramanlis engage la responsabilité et la crédibilité de seize autres pays. Il s’obstine malgré cela à ne rien faire en attendant les élections de l’automne 2009.

  Il devient patent à ce moment-là qu’il manque quelque chose à l’union monétaire. L’autodiscipline ne fonctionne pas. La discipline de groupe non plus. La pression amicale encore moins.

 27. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Κύριε πρωθυπουργέ,
  Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;
  Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
  Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους – ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.
  Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
  Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
  Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.
  Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο – τυχαίο, άραγε; – κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.
  Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…
  Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».
  Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.
  Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.
  Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».
  Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι… φαντάρος.
  Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.
  Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»
  Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών – παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
  Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».
  Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε – κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).
  Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».
  Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.
  Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».
  Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.
  Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.
  Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».
  Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
  Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.
  Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.
  Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό».
  Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;
  Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
  Γιώργος Κογιάννης
  Δημοσιογράφος
  πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ

  • Ο/Η tomoly λέει:

   @»Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία ΑΝΘΗ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας)»

   ΕΔΤ: Ρεζίλι στο twitter! ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ της ΑΝΘΗΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ με το στούντιο ΜΠΟΜΠΟΛΑ – ΨΥΧΑΡΗ + Οργισμένος… «Δοβήδος Μανθούλης»- http://gkdata.gr/?p=41072

   [..]-Είχε ή όχι η συγκεκριμένη εταιρία παραγωγής, (σσ: των Μπόμπολα, Ψυχάρη κι αδελφών Ελματζιόγλου) την παραγωγή δύο μεικτών παραγωγών της ΕΡΤ τον τελευταίο χρόνο, για τις οποίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δήλωσαν ότι θα ερευνηθούν οι καταγγελίες που έχουν γίνει; Η εταιρεία είχε την παραγωγή της εκπομπής «Μεσογείων 136» της ΑΝΘΗΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ με ποσοστά τηλεθέασης γύρω στο 1% και η σύμβασή της εταιρίας με την ΕΡΤ υπεγράφη λίγο πριν τελειώσει η εκπομπή, γιατί πρόβαλε αντιρρήσεις επί του περιεχομένου (της σύμβασης), η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ…

   Η άλλη εκπομπή ήταν το «επτά», όπου εργαζόταν ο συνταξιούχος πατέρας, αλλά είχε σύμβαση ο γιος, ο οποίος, σημειωτέον, ήταν φαντάρος… (: Ο φίλος του Σαμαρά, …Λιάτσος*, πληρώνει τον Δημήτρη Χαλάτση, αλλά δουλεύει ο… συνταξιούχος πατέρας του, Δημήτρης [!;!]- http://gkdata.gr/?p=35109).

 28. Παράθεμα: Φιάσκο-παρολί για κ. Σαμαρά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 29. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Δεν οι ΔΕΚΟ η πατριδα μας
  αλλα η ΕΡΤ ειναι η ….βουλη μας (σχεδιο)

  Δεν ειναι οι γκομενιτσες του κουτσου διευθυντη της ΥΕΝΕΔ
  και τα πιο καλα μυαλα μας της ζωης το αποπαιδ’
  Επαρχιωτες στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ
  στον ΟΣΕ, τον ΕΟΜΜΕΧ, τον ΗΛΠΑΠ η τον ΟΠΑΠ
  Η Νακη Αγαθου και η Μιμη μισο-μισο
  του Λιανη η ξαδελφη και η ανηψια
  η Φωτεινη η Πιπιλη, η Συλβανα Ραπτη
  η Λιανα, Κουικ κι αλλα δεξια παιδια
  τα πασοκια, οι πασοκες, τα φρικια
  ο Νασος, οι Ρεπορτερς 7 στους 8 βουλευτες
  η ΕΡΤ τους πηγε στην Βουλη, τι τα θες
  Η Αννα η Καραμανλη, η Αγατσα η Αριαγνη
  ο νευρικος Ντινοπουλος που ζηλεψε τον Λιανη
  την Χρυσα την Αραπογλου τον Κωστα τον Γκιουλεκα
  ετσι εις τα προχειρα ξεπερασα τους δεκα!!!
  και αν στο ποιηματιδιο αυτο λησμονησα κανενα
  καλοι μου αναγνωστες συγχωρεστε και εμενα
  ….

  Υποβολή απάντησης

 30. Παράθεμα: ERT (Greek public TV and radio) is dead until tonight at midnight, greek time: 2.656 layoffs-UPDATE13 | L'Enfant de la Haute Mer

 31. Ο/Η Toυ Kαλφαγιαννη λέει:

  Παναγιώτης Καλφαγιάννης: o επίορκος εκλεκτός του Τσίπρα στην ΕΡΤ

  12.06.2013 | Πολιτικη

  Παναγιώτης Καλφαγιάννης: o επίορκος εκλεκτός του Τσίπρα στην ΕΡΤ

  Ποιος είναι ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης; Για ποια σοβαρά αδικήματα κατηγορείται και ποια η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα;

  Για βαρύτατα κακουργήματα και για απάτη κατ΄ εξακολούθηση κατά της ΕΡΤ, κατηγορείται ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ωστόσο βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα με τον κ. Καλφαγιάννη συναντιούνται σε λίγη ώρα οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και τα έγγραφα που αποκαλύπτονται με πλαστές βεβαιώσεις έπαιρνε για χρόνια αυτός και η γυναίκα του (που και εκείνη που εργάζεται στην ΕΡΤ) επίδομα λευχαιμίας για την υγιέστατη κόρη του και επίδομα τέκνου για την παντρεμένη κόρη του.

  Μάλιστα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που επέβαλε την παρουσία του κ. Καλφαγιάννη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ .

  Αντί να έχει απολυθεί σύμφωνα με τον Νόμο Μανιτάκη για τους επίορκους, χαριεντίζεται ο Τσίπρας μαζί του και συναντάται με Βενιζέλο και ο Κουβέλη.

  Την στιγμή που η ΕΡΤ τον έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, η ΕΡΤ έχει κερδίσει αγωγή εις βάρος του και έχει εκδοθεί τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα, ωστόσο βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους!!!!

  Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/06/panagiotis-kalfagiannis-ert/#ixzz2WonddV86

 32. Παράθεμα: Ψευδαισθήσεις και συνείδηση του: «Άλλο Κατσέλη, άλλο ΕΡΤ» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 33. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οταν το καθεστώς Σαμαρά μιμείται το καθεστώς Μεταξά – Απόλυση και επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της Ραδιοφωνίας το 1939

  Αναρτήθηκε από τον/την Κλέων Νεμέας στο 2013/07/07

  http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/07/07/apolyseis-1939-radiofonia/

 34. Παράθεμα: Η ΕΡΤ καταγγέλλει(!)… διορισμούς ημετέρων στη «νέα» ΕΡΤ (Ο κλαυσίγελος) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 35. Παράθεμα: Η ΕΡΤ καταγγέλλει!… διορισμούς ημετέρων στη «νέα» ΕΡΤ Ο κλαυσίγελως | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 36. Παράθεμα: Στ’ άρματα, βροντάει ο Όλυμπος-αστράφτει η ΕΡΤ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 37. Παράθεμα: Νίκος Ξυδάκης: Η ΕΡΤ είναι τραγική και τριτοκοσμική [συμφωνούμε] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.