Ο κ.Τσίπρας στην Κροατία

Γελοιότητες και ψέματα


tsipras-croatiaΓράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Όπως ήταν φυσικό, στο ταξίδι του αρχηγού της αντιπολίτευσης στην πατρίδα του Τίτο, τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξαν η ανόητη δήλωση του Όλιβερ Στόουν πως ο Τσίπρας είναι η ελπίδα του κόσμου και η γνωστή, βλαπτική κι αυτή για τον αποδέκτη της, κουταμάρα του Ζίζεκ. Είναι όμως φανερό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του δεν μπορούν να απαντήσουν στη σάλπιγγα των καιρών, φοβάμαι με τραγικές για τον τόπο συνέπειες. Η προφανής επιθυμία Σαμαρά να συνεργαστεί με τον πολύ ακροδεξιό χώρο στη διαμόρφωση μιας νέας αυταρχικής και πολύ σκληρά καπιταλιστικής πλειοψηφίας, δεν έχει αντίπαλο. Η κοινωνία νοσεί και σήμερα, είναι βυθισμένη στη δυστυχία και δεν φαίνεται η πιθανότητα να φερθεί ως κοινωνία πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται στο κυριότερο στήριγμα του κ.Σαμαρά, γιατί αντί να διαμορφώσει όρους συνεννόησης με τον κεντροαριστερό χώρο, το χαρίζει ως σύμμαχο στη ΝΔ και ψαρεύει στα θολά νερά του παλιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, της ακροδεξιάς, της λαϊκής Δεξιάς και των επιρροών της Εκκλησίας. Από τη γραμμή αυτή ο κ.Τσίπρας δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε στην Κροατία. Εκεί είπε κάτι που πέρασε απαρατήρητο, όμως από μόνο του αναδεικνύει το ελλειμματικό ήθος και την αστεία πολιτική σκέψη του ανθρώπου αυτού.
—–Κάπου 200.000 (4,5%) είναι οι Ορθόδοξοι στην Κροατία, διαιρεμένοι με πνεύμα αντιχριστιανικό, μέσα στην ίδια τη χώρα τους, σε τρεις εθνικές εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Μακεδονίας. Το 2009 μάλιστα ξεκίνησε μια μάλλον εθνικιστική κίνηση για την ανασύσταση της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κροατίας», γεγονός που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις (25.12) των Σερβοκροατών επισκόπων. Στην Ελλάδα είναι ευρύτερα γνωστή η συνεργασία της Καθολικής Εκκλησίας με τους Κροάτες Ναζιστές με επικεφαλής έναν εγκληματία, τον Αρχιεπίσκοπο Στέπινακ, που εξόντωσε με ανατριχιαστικές μεθόδους με τη βοήθεια των Ναζί χιλιάδες Σέρβους Ορθόδοξους, πολίτες και κληρικούς, ακόμη και μητροπολίτες, στα πλαίσια του ιστορικού θρησκευτικού μίσους που συνδέει την Καθολική με την Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή. Το 1998 ο  πάπας αγιοποίησε τον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου Στέπινακ. Αυτό που δεν είναι γνωστό στη χώρα μας, είναι η ίδρυση το 1942 μιας καθαρά ναζιστικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης κροατικής Εκκλησίας, με προκαθήμενο το Ρώσο Ερμογένη (Μαξίμωφ), ένα τσαρικό επίσκοπο, που το είχε σκάσει από την ΕΣΣΔ και μόναζε στην Κροατία. Η Εκκλησία αυτή εξυπηρετούσε το αιμοβόρο φασιστικό καθεστώς Πάβελιτς που ήθελε να έχει στο πλευρό του και μια κρατική Ορθόδοξη Εκκλησία (φωτ.) και βρήκε εύκολα φιλόδοξους ορθόδοξους κληρικούς διαθέσιμους να τον συνδράμουν. Ο Ερμογένης ονομάστηκε μητροπολίτης του Ζάγκρεμπ. Ο Πάβελιτς αρχηγός των Κροατών καθολικών εθνικιστών Ουστάσι, είχε έλθει σε πολεμικές συγκρούσεις με τους Σέρβους Ορθόδοξους εθνικιστές Τσέτνικ και δεν μπορούσε να αντλήσει από τις γραμμές τους στελέχη για την επάνδρωση της Εκκλησίας του. Στην καθαρά ναζιστική αυτή Εκκλησία, που αναγνωρίστηκε από την επίσης φασιστική επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας και από την τσαρική ρωσική Εκκλησία της Υπερορίας και που διέθετε τέσσερεις επισκόπους, προσχώρησαν εβδομήντα ιερείς, Σέρβοι και Ρώσοι της Διασποράς. Μετά την ήττα του Ναζισμού, ο Ερμογένης, ο επίσκοπος του Σεράγεβο Σπυρίδων (Μίφκα) και πολλοί κληρικοί εκτελέστηκαν από τους κομμουνιστές με απαγχονισμό και αγιοποιήθηκαν αργότερα ως μάρτυρες της πίστης από τη σχισματική ρωσική «Αληθή  Ορθόδοξη Εκκλησία».
—–Σε αυτήν λοιπόν τη χώρα, όπου ο φυλετισμός της Ορθοδοξίας και ο ναζισμός μιας  μερίδας της είναι ιστορικές πραγματικότητες, βρήκε ο κ.Τσίπρας να φορέσει για πολλοστή φορά τη στολή του «πατριώτη» που δεν βγάζει έξω τα άπλυτα των ιερών και των οσίων της χώρας του, μη διστάζοντας να αραδιάσει μαζεμένα τρία μεγάλα ψέματα, όπως τα μεταφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» (18/19.5.2013, σ.9) και όπως μπορεί να τα βρει κανείς στο κροατικό tportal.hr
—–«Σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάγκρεμπ, ρωτήθηκε ποια ήταν η ανταπόκριση της Εκκλησίας στη κρίση και απάντησε ‘εξαιρετικά θετική’. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Εκκλησία έχει λάβει σαφή θέση ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ενώ διοργανώνει μια σειρά από δράσεις αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους μετανάστες» (!!!). Τέτοια διαφήμιση δεν θα μπορούσε για πολλούς λόγους να κάνει ούτε ο ευσεβής κ.Σαμαράς («Η Παναγιά κοντά μας» κλπ), γιατί άλλο να τα λέει αυτά ένας αυταρχικός υπερσυντηρητικός, με παλιό άρωμα εθνικισμού και ακροδεξιάς, πρωθυπουργός κι άλλο ένας πολιτικός που λανσάρεται ιδίως στο εξωτερικό, ως αριστερός ριζοσπάστης ανατροπέας. Η στάση όμως της Εκκλησίας περιγραφόταν νομίζω με μεγάλη ακρίβεια σε αυτό το άρθρο μας που ευτύχησε να αναπαραχθεί σε πολλά αγγλόφωνα μπλογκς.
—–Μεσολάβησαν από τότε οι πολύ χλιαρές, αμφίσημες ή και ύποπτης ειλικρίνειας «αποδοκιμασίες» (;) της Χ.Α. (χωρίς οι συντριπτικά περισσότεροι ούτε να την κατονομάζουν) από λιγότερους από 10 μητροπολίτες σε ένα σύνολο  πάνω από εκατό αρχιερέων που πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Πως να πιεστεί στα σοβαρά η Εκκλησία να αλλάξει πλεύση, όταν η νοσηρή τακτική της συγκαλύπτεται και επιβραβεύεται ακόμη και στο εξωτερικό από κάποιον αριστερό κουφιοκεφαλάκια, που το μόνο που σκέπτεται είναι πως θα γίνει πρωθυπουργός και έχει πειστεί, μεγαλωμένος μέσα στα κομματικά γραφεία, πως αυτό θα το πετύχει μόνο με κουτοπόνηρους ελιγμούς και μετά γαία πυρί μιχθείτω.
—–Δεν πάει να λένε ο Σταύρος Ζουμπουλάκης και άλλοι προοδευτικοί Χριστιανοί πως η Εκκλησία οφείλει να καταδικάσει τη Χ.Α;
—–Ο Τσίπρας τον βγάζει κι αυτόν τρελό ή ψεύτη. Τέτοιο κελεπούρι δίκαια η Εκκλησία θα το αποδώσει σε μιράκωλο: Oh «My Beautiful Laundrette»! Ας μας πει όμως ο κ.Τσίπρας πότε, που και πως η Εκκλησία αποδοκίμασε τη Χ.Α. και ποιες είναι δράσεις της υπέρ των μεταναστών για να της μάθουμε και εμείς. Ας μας πει πότε βγήκε έστω και ένας επίσκοπος να διαμαρτυρηθεί για το στοίβαγμα των μεταναστών σε βρωμερά κρατικά μπουντρούμια, για τη Μανολάδα, για την αδυσώπητη κρατική βία (αστυνομικοί, λιμενικοί, δικαστές που μεροληπτούν)  εναντίον τους, για τις επιχειρήσεις σκούπα, για το διασυρμό των αλλοδαπών εκδιδόμενων γυναικών, για το τράφικινκγ μεταναστριών,  για το οποίο έχει καταδικαστεί ακόμη και ένας ιερωμένος, ο αιδεσιμολογιότατος Κωνσταντίνος Πνακάς. Ας μας πει ποιό από τα εκατοντάδες κτίρια της έδωσε για καταφύγιο των τρομαγμένων μεταναστριών μωρομανάδων, που σαν την Παναγία στην Αίγυπτο, ψάχνουν για άσυλο. Είναι πιο σιωπηλή η Εκκλησία για αυτά και από τη βουλευτίνα Μανολάδας του ΣΥΡΙΖΑ.  Ποια είναι η «εξαιρετικά θετική» στάση της απέναντι στην κρίση; Ας πάρω το πιο πρόσφατα αποκαλυμμένο, από τα εκατοντάδες θλιβερά οικονομικά καμώματά της, από ‘ΤΑ ΝΕΑ’ (20.5): «Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης, υποστήριξε ότι Μονές της Ελλάδας με θυγατρικές στη Λιβερία πήραν χαριστικά δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα.  … Πρόκειται ανέφερε, ο κ. Συλλούρης, για έξι με επτά μοναστήρια της Ελλάδας. Επίσης, ο κ. Συλλούρης εκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής ανθρώπων, που ήταν σε θέση να δώσουν στοιχεία για τη διαπλοκή στις τράπεζες…».
—–Ο κ.Τσίπρας εξαπατά έτσι και τη διεθνή κοινή γνώμη, προδίδει τα δυστυχισμένα θύματα των νοσταλγών του Χίτλερ, συγκαλύπτοντας τη δράση δεκάδων απροκάλυπτα ναζιστών κληρικών και εξωραϊζει την αισχρή φοροληστρική και άκαρδη στάση της Εκκλησίας των σκανδάλων απέναντι στην κρίση, την οποία έχουν καταγγείλει και έγκυροι ξένοι δημοσιογράφοι και έντυπα όπως το ‘Spiegel’, που έγραψε πως: «H Εκκλησία της Ελλάδος επιμένει στα προνόμιά της, οξύνοντας την κρίση» (30.9.2012). Επειδή τα καραγκιοζιλίκια του κ.Τσίπρα δεν μεταφράζονται σε ψήφους και επειδή η Εκκλησία δηλώνει ότι πένεται και άρα αδυνατεί να συνεισφέρει στα φιλανθρωπικά «δίκτυα αλληλεγγύης» του ΣΥΡΙΖΑ (που θα τα δούμε τώρα αμέσως), ας ελπίσουμε ότι έστ’ ήμαρ ότε ο μισθός Αλεξίου πολύς εν τοις ουρανοίς. Άλλωστε είναι «ο ταπεινών εαυτόν», που αναβάλει την αναχώρησή του από τα Καλάβρυτα και ακούει αδιαμαρτύρητα, κατά διαταγήν του υβριστή του μητροπολίτη Ντερτιλή και Χρυσής Αυγής Αμβρόσιου, το κήρυγμά του.
—–Αλλά το φλερτ του κ.Τσίπρα με την Εκκλησία έρχεται από μακριά και αποβλέπει ακόμη και σε κοινές φιλανθρωπίες με τους επαγγελματίες κερδοσκόπους του είδους: Αλέξης Τσίπρας: «Συνεργασία με την Εκκλησία που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα» (ΕΤ3-Αντώνης Τριανταφύλλου, 16.2.2013): Βρισκόμαστε σήμερα σε μια περίοδο που μπορεί να ενώσει ευρύτερες δυνάμεις όχι μόνο την Αριστερά και την Εκκλησία. Την Εκκλησία αυτή που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα, δεν κοιτάει όπως οι «μάγκες» της Χ.Α. που αποτελούν όνειδος για αυτή τη χώρα. Δεν κάνουν διάκριση για το αν είσαι μετανάστης ή είσαι Έλληνας διότι αυτός που έχει την ανάγκη είναι άνθρωπος πάνω από όλα….Έχουμε ήδη συγκροτήσει εκατοντάδες δομές σε όλη τη χώρα υπάρχουν παντού σε όλη τη χώρα δομές που βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο και αυτές οι δομές θα πρέπει να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες που έχει η Εκκλησία …».
—–Ομολογώ ότι δεν είχα αντιληφθεί ότι αυτές οι «δομές» αλληλεγγύης («Δίκτυα» τα ονομάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ), σε όλη τη χώρα, είναι περισσότερες από τις τρεις φορές που τις αναφέρει ο κ.Τσίπρας, για να τις εμπεδώσουμε, σε μια μόνο φράση του. Όποιος καυχιέται για τις «φιλανθρωπίες» του (δεν φταίω εγώ για τον όρο, ο κ.Τσίπρας επέλεξε να συμφυρθεί με την Εκκλησία), να μας δώσει περιοχές, αριθμούς και απολογισμό. Να μας πει πόσα λεφτά έχουν δώσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας και όλοι μαζί. Μόνοι τους ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν το 20% των παχυλών μισθών τους. Είναι υποχρεωμένοι τώρα να μας απαντήσουν, ποιοι, πόσα έδωσαν και πότε. Τσάμπα και διαφημιστικές φιλανθρωπίες δεν υπάρχουν. Αρκετά μας χόρτασαν με τέτοιες η Εκκλησία και η Χρυσή Αυγή. Πριν λίγες ημέρες, ένας από τους πιο σεβαστούς παλιούς μας πολιτικούς, ο Παρασκευάς Αυγερινός, έλυσε τη γλώσσα του και ομολόγησε στον κ.Οδ.Ζούλα στην «Καθημερινή» (19-05) την όχι πολύ γνωστή ψυχασθένεια (μανιοκατάθλιψη) του Αντρέα Παπαντρέου και με την ευκαιρία δήλωσε για τον κ.Τσίπρα το προφανές: «Αν ήταν λιγότερο αυθάδης, αγενής και απρεπής, θα ήταν καλύτερος. Ανησυχώ διότι ανήκει στους ανθρώπους που δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τον στόχο τους. Ξέροντας δε και πολλούς που τον περιστοιχίζουν που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ τώρα που χάθηκε η εξουσία, τρέμω μήπως, λόγω του πάθους αυτού του παιδιού να βρεθεί στην εξουσία, εξελιχθεί σε έναν από τους πολιτικούς που έκαναν μεγάλο κακό στον τόπο τους».

*

ΥΓ1
Ξένοι αντιφασίστες βγάζουν ψεύτη τον κ.Τσίπρα

ΥΓ2
Ο κ.Άνθιμος, σύνεδρος του συνεδρίου «Αριστερά και Εκκλησία», που συναριθμείται και αυτός, όπως και ο έμμεσος υμνητής της Χ.Α. Φθιώτιδος Νικόλαος, και όπως και άλλοι τρεις μητροπολίτες (Μεσσηνίας, Χαλκίδoς και Κορινθίας) που ιερείς τους ευλογούν τα γραφεία των Νεοναζί, στους εννέα δεσποτάδες, που έχουν καταδικάσει λέει τη Χρυσή Αυγή: «Μαύρισε ο τόπος από μετανάστες. Νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν»!

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

37 Responses to Ο κ.Τσίπρας στην Κροατία

 1. Ο/Η Kostas Korovilas λέει:

  O Αλέξης Τσίπρας στόν φρούραρχο τής βουλής, μέ εισαγγελική εντολή.

  http://www.alterthess.gr/content/ektakto-piasane-ton-tsipra

 2. Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

  «…ρωτήθηκε ποια ήταν η ανταπόκριση της Εκκλησίας στη κρίση και απάντησε ‘εξαιρετικά θετική’.». (ο Τσίπρας)

  Πρόκειται για βαζελίνη την οποία φαρμακεύετε για κάποιες ενέργειες που σχεδιάζει να επιδαψιλεύσει στην Εκκλησία της Ελλάδος, όταν καταλάβει την εξουσία.

  Περιμένετε λιγάκι και θα δείτε. Δεν γίνεται να καταλάβει κανείς την εξουσία στην χώρα μας δίχως την συγκατάθεση της Εκκλησίας. Τι να κάνουμε τώρα; Μετά όμως;

 3. Ο/Η μωρ βλάχαμ λέει:

  Ο Γκαρντιαν τα λέει αλλιώτικα από τον Τσίπρα για την εξαιρετική συμπεριφορά της Εκκλησίας

  http://www.guardian.co.uk/world/2011/oct/04/greece-orthodox-church-economic-crisis

  Orthodox church appears to be exempt from austerity measures

  Property tax levied across Greece will not apply to the church, whose financial status is coming under closer scrutiny as debt crisis continues

  Η Ελληνική Εκκλησία εξαιρείται από τα μέτρα λιτότητας
  Μήπως καλέ είναι κομμουνιστές στην αγγλική εφημερίδα;

  Εδώ στη Λάρσα είδα της Χρυσαβγής τους παπάδες και λαχτάρσα η ερμ. Mάβρισ ο τόπς μωρί μητροπολίτες μου,
  ι Μιχαλουλιάκσ ι ζαρουλ ι ηλιόπουλσ ούλοι με τσι τρεις παπάδς

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   Το κανάλι του imetaxas2012 που ανέβασε το παραπάνω video

   Παρατηρούμε πως του άρεσε του καΛομοίρη το εξής video
   (σε κόκκινο πλαίσιο στο παραπάνω screenshot)
   imetaxas2012 and 20 others liked 1 hour ago
   Thug Politics
   by DatelineSBS • 301 views

   που προέρχεται από εδώ
   http://www.sbs.com.au/dateline/story/about/id/601692/n/Thug-Politics
   Thug Politics On air: 21st May 2013

   Σύντομη περιγραφή στα Ελληνικά και το video εδώ
   http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=210754&catid=3
   Παναγιώταρος: Αντί οι Έλληνες να αυτοκτονούν, θα έπρεπε να δολοφονούν τραπεζίτες – Η Χρυσή Αυγή θα γίνει σαν τη Χεζμπολάχ (VIDEO)
   22.05.2013

   • Ο/Η Kάστορας λέει:

    http://antinazizone.blogspot.gr/2013/05/15.html

    Όταν ο Ηλιόπουλος ήταν 15 ετών

    Σχόλιο του Antinazi zone

    To γεγονός: «ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε πως έχει στο αριστερό του μπράτσο τατουάζ, στο οποίο αναγράφεται το ένα από τα δύο ναζιστικά προστάγματα «Sieg Heil», που σημαίνει «χαιρετίζω τη νίκη».

    Ο βουλευτής του κόμματος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Καραμέρου είπε πως το τατουάζ το έκανε όταν ήταν μόλις 15 ετών, χωρίς καν να γνωρίζει τη σημειολογία του. Απλά του άρεσε η γραμματοσειρά και μιας η συγκεκριμένη γραμματοσειρά δεν έβγαινε στα ελληνικά… αποφάσισε να το «χτυπήσει» στα γερμανικά.»

    Μάλιστα. Η αθώα περιστερά Ηλιόπουλος θέλει να μας πείσει ότι το 1982 (τότε ήταν 15 χρονών) όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του έφτιαξε τατουάζ το Sieg Heil όχι γιατί ήταν ναζί αλλά γιατί βόλευε η συγκεκριμένη γραμματοσειρά.

    Ας θυμηθούμε λίγο τι συνέβαινε το 1982. Ήταν μόλις 1 χρόνος από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ο ριζοσπαστισμός στη νεολαία ήταν στο φόρτε του. Η αριστερά έλεγχε τη συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή, τα συνδικάτα, τους δήμους, τους φοιτητικούς συλλόγους, στα μαθητικά συμβούλια.

    Η νεολαία της εποχής όταν έκανε τατουάζ είτε ήταν με τον Τσε Γκεβάρα είτε με το αγαπημένο της ροκ συγκρότημα είτε με το όνομα του αγαπημένου της προσώπου.

    Όλοι; Όχι. Υπήρχε ένα παιδί που ξεχώριζε. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Που ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα ξέθαψε το θαμμένο τότε Sieg Heil και το κότσαρε στο μπράτσο του.

    Προς θεού δεν ήταν ναζί. Γι αυτόν το Sieg Heil ήταν παρόμοιο με το Γιάννης+ Τούλα= LFE.

    Και αυτά τα λέει δημόσια ο -και πιστολέρο- χρυσαυγίτης. Και κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι (βλέπε Τράγκας) του δίνουν βήμα στην εκπομπή τους να παραστήσει την Παρθένο Μαρία και να κρύψει αυτό που είναι: αμετανόητος ναζί από τα γεννοφάσκια του.

    Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης:
    «Όσο για το αν κάποια στιγμή σκέφτεται να σβήσει το συγκεκριμένο τατουάζ; Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απάντησε πως ίσως το κάνει.»

    Προσέξτε το «ίσως το κάνει». Τώρα που μεγάλωσε και είναι πια 46 χρονών τι τον εμποδίζει να διορθώσει ένα …παιδικό του λάθος… έστω και με καθυστέρηση 31 χρόνων;

    Μόνο το ότι είναι ναζί. Που προσπαθεί να το κρύψει γιατί ξέρει ότι η ελληνική κοινωνία έχει οδυνηρές μνήμες από το ναζισμό στην Ελλάδα. Ότι ακόμα και ψηφοφόροι της χρυσής αυγής δεν είναι ναζί αλλά μπερδεμένοι, συγχισμένοι, απογοητευμένοι, οργισμένοι και δηλητηριασμένοι από τους γκαιμπελίσκους της χρυσής αυγής που παριστάνουν τους αντισυστημικούς ενώ είναι τα μεγαλύτερα τσιράκια του συστήματος. Άλλωστε ο ίδιος ο Ηλιόπουλος απολαμβάνει τον βουλευτικό μισθό και τα κρατικά προνόμια διαμένοντας σε πεντάστερο ξενοδοχείο όποτε πηγαίνει στο Βόλο.

    Θέλει ο ναζί να κρυφτεί και η σβάστικα δεν τον αφήνει….

 4. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Έτσι ………..έχει και άλλο……… Αυτά τα ολίγα από εσάς τους ίδιους που πριν λίγο καιρό «μιλάγατε για την μοναδική ελπίδα του τόπου». Και έλα πάμε άλλη μία…….»στην αριστερά υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι» και μπλά, μπλά,μπλά και πάλι μπλά………. Ρο χωρίο που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Αναρωτήσου για λίγο το γιατί ………….Η αριστερά που υπηρετείς είναι τελειωμένη εδώ και καιρό όπως και όλες οι άλλες «ιδεολογικές»(μην ξεράσω) πτέρυγες της ελληνικής μεταπολίτευσης. Δεν έχει πρόταση, δεν έχει συνοχή, δεν έχει ρεαλισμό. Το πάζλ δεν βγαίνει και η καταγγελία σαν τα κομμάτια να υπάρχουν και απλώς ο συνδυασμός που επιχειρείτε να είναι λάθος ή να κρύβει δόλο, δύο φορές λάθος. Σκέψου πολύ απλά, μα πάρα πολύ απλά , μήπως κάποια κομμάτια – και τί κομμάτια , μιλάμε για κοτρώνες ολόκληρες- απλά δεν υπήρχαν ποτέ και το χειρότερο δεν υπήρχε ποτέ καν η επίγνωση της απουσίας τους, πόσο μάλλον η αναζήτησή τους. Ευτυχώς η ζωή είναι πολύπλοκη και τιμωρεί-διαψεύδει αλύπητα του άφρονες που νομίζουν ότι ο κόσμος τελειώνει στην αντίληψή τους και το όποιο ορθολογικό τους Σύστημα. Καλό το ένα πόδι. Απαραίτητο πέρα για πέρα. Αλλά ένα. Το άλλο είναι ακόμα μουδιασμένο από την νευροπαραλυτική μπουρδολογία. Τώρα που πολλοί ξεδιάντροποι μοιάζουν να αναρωτιούνται δυνατά πως το κουτσαμαρα είναι θέμα που ίσως λύνεται με ολικό ακρωτηριασμό, βλέπε Χ.Α., βλέπε αναρχικούς, βλέπε ψυχοπαθολογικούς αριστερούς, βλέπε «αγορές» ίσως θυμηθούμε και το άλλο πόδι. Οψόμεθα. Γίνεται κηδία πάντως και κάποιοι περιμένουν το μνημόσυνο για να το μάθουν.
  Ένα παράδειγμα. Επικαλείσαι πολλές φορές την υποκρισία της εκκλησίας απέναντι στο ίδιο της τον λόγο. Βέβαια περιορίζεσαι σε θέματα που αποσχολούν ευρέως και κατά της μοδός, όπως μεταναστευτικό, ορθή οικονομική διαχείρηση, εθνικιστικό παροξυσμό. Θα μπορούσα να σου σπουδαιώτερα που όμως δεν ανήκουν στο δικό σου επιστητό ως άθρησκο. Και παίρνεις ένα μεγάλο μπράβο. Έτσι είναι. Από την άλλη καλώς η κακώς ο λαός αυτής της χώρας είναι με συνειδητό ή λανθάνων τρόπο συνδεδεμένος, εξαρτημένος και πολλές φορές άγεται από το παράδειγμά της ιεραρχίας της, άλλες δέ καλύπτει ενγεννείς υποκρισίες του και παρανοήσεις. Ο.Κ. Ας μην το εξετάσουμε, δεν έχει σημασία, αλλά αναντίρρητο γεγονός και δεδομένο. Από την άλλη για σένα από όσα έχω καταλάβει αριστερά και θρησκεία (και διόρθωσε με αν κάνω λάθος) έννοιες ασυμβίβαστες. Όταν λοιπόν αναγνωρίζεις πως και μόνο η ακολουθία του χριστιανικού μηνύματος θα είχε μια κάπως- έστω ελάχιστη ευεργετική επιρροή στα πράγματα της χώρας-εκτώς και αν υποκρίνεσαι, είναι μεγάλη αγκύλωση να βλέπεις την θρησκεία σαν ένα παρωχημένο ιστορικό κατασκεύασμα που μόνο εμπόδιο είναι.Με ποιό τρόπο θα παρκάμψεις αυτό το δεδομένο όταν το συναντήσεις ξαφνικά μπροστά σου; Μα μόνο με κωλοτούμπες. (Βλέπε Τσίπρα) Η αριστερά καιρό τώρα σκοτώνει φαντασιακά και επιχειρεί να το κάνει και κυριολεκτικά εκ των προτέρων, έναν εν δυνάμει σύμμαχο αλλά και αναπόφευκτο δεδομένο απλά και μόνο γιατί δεν ταιριάζει στο κόνσεπτ……
  Αφήνω κατά μέρος το άλυτο ερώτημα όπως μας το μεταφέρει η ιστορία. Εκθρονίζεις την θρησκεία……….τι βάζεις στην θέση της;;;;;;;;. Να λοιπόν η κοτρώνα που δεν ταιριάζει στο αριστερό σου πάζλ αλλά και η κοτρώνα που θα λείψει αν και με κάποιο τρόπο οι συγκυρίες σου πουν: Ορίστε κύριε κάνε παιχνίδι.
  Ανάλογα πράγματα θα μπορούσα να πω και για λέξεις ταμπού της αριστεράς, όπως πατρίδα, έθνος, κτλ . Κοτρώνες, βράχοι ολόκληροι που είναι μπροστά μας και τους αγνοείτε. Γι’ αυτά η αριστερά δεν έχει λύσεις, εθελοτυφλεί, και μπουρδολογεί. Είναι πεθαμένη……….εδώ και καιρό….. αλλά οι αμαρτίες γονέων μπορεί να παιδεύουν τέκνα για πολύ καιρό…….

  • Ο/Η νίκος λέει:

   Eυγένιε πάρε μια κοτρώνα, κάντην μενταγιόν και πήδα απ’ τον αιγιαλό. Έχεις και τις ερωτήσεις έχεις και τις απαντήσεις.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    lol……..την κοτρώνα με τους αριστερούς και τους φασίστες που έχουν βρεί πάνω και αποτελούν πλέον χαλκομανία ή σκέτη;

  • Ο/Η Laskaratos λέει:

   Ευγένιε,
   την αποδόμηση της θρησκείας την έχουν αναλάβει οι κληρικοί με τα κηρύγματά τους, το βίο και την πολιτεία τους.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Ναι τρομάρα μας………..κινεζιές και με άλλα λόγια να αγαπιώμαστε. Λασκαράτε οι μισές αλήθειες είναι δύο φορές ψέμματα.

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Δεν μας τα λέει καλά ο Τσίπρας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα λέει καλύτερα

  Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απειλή για τις θρησκευτικές ελευθερίες η Χ.Α

  Έντονες επικρίσεις κατά της Χρυσής Αυγής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- χαρακτηρίζεται ως «αντισημιτική» και «ξενοφοβική» πολιτική παράταξη.

  Απειλή για την ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής πίστης των Ελλήνων πολιτών αποτελεί η Χρυσή Αυγή, όπως υποστηρίζεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αντισημιτική» και «ξενοφοβική» πολιτική παράταξη.

  Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας καταδικάζει τις πράξεις βίας εναντίον μεταναστών, σημειώνοντας παράλληλα ότι παρατηρητές κάλεσαν τις αρχές να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το «τυφλό μίσος» και τον ρατσισμό της Χρυσής Αυγής.

  Στην αρχή της έκθεσης, που αφορά το 2012, επισημαίνεται ότι το Σύνταγμα και άλλοι νόμοι και πολιτικές προστατεύουν τη θρησκευτική ελευθερία με κάποιους περιορισμούς. Γενικά, η κυβέρνηση σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, σύμφωνα με τους συντάκτες της, αν και επέβαλε περιορισμούς που επηρεάζουν μέλη μη Ελληνορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων. Η κυβέρνηση χορήγησε προνόμια και νομικά προνόμια στην Ορθόδοξη Εκκλησία -ό,τι δεν παρέχει σε άλλες θρησκευτικές ομάδες- όπως η προνομιακή φορολογία και θεσμοθετημένη σύνδεση με την κυβέρνηση, όπως σημειώνεται. Καταγράφεται, επίσης, και η θέση ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την οικοδόμηση τεμένους στην Αθήνα, καθώς και η άποψη ότι «ορισμένες διακρίσεις» υπήρξαν και σε βάρος των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης.

  Στη συνέχεια, τονίζεται ότι μέλη της Χρυσής Αυγής, ενός πολιτικού κόμματος, που προωθούν τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό και συνδέονται με βίαιες επιθέσεις κατά ατόμων που θεωρούνταν ότι είναι μετανάστες και πρόσφυγες -και πολλοί από τους οποίους ήταν μουσουλμάνοι- έχουν εκλεγεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

  Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ηγέτες και κυβέρνηση στην Ελλάδα καταδίκασαν δημόσια τις αντισημιτικές και ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά παρατηρητές έχουν καλέσει τις (ελληνικές) αρχές να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση των ενεργειών βίας και μίσους από μέλη της Χρυσής Αυγής.

  Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής «αρνήθηκε δημόσια και επανειλημμένα την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος, στο παρελθόν, σε δημόσιες εκδηλώσεις χαιρέτισε ναζιστικά τους οπαδούς του’ και ότι η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής είναι κατά της διδασκαλίας της ιστορίας του Ολοκαυτώματος στα σχολεία. Για την ιδεολογία και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής, γίνεται αναφορά και στην περίπτωση που μέλος του συγκεκριμένου κόμματος διάβασε εντός της Βουλής αποσπάσματα από «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών». Αναφορά γίνεται και για τις επιθέσεις εναντίον εβραϊκών νεκροταφείων στα Ιωάννινα και στη Δράμα.

  Στην έκθεση αναφέρεται ότι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα η Human Rights Watch, επικρίνουν την ελληνική αστυνομία ότι έχει καταβάλει «πολύ μικρή προσπάθεια» για τον περιορισμό των βίαιων ενεργειών της Χρυσής Αυγής. Τονίζεται δε ότι οι αστυνομικές αρχές διερευνούν τη συμμετοχή του εκπροσώπου του κόμματος σε ένοπλη ληστεία το 2007, καθώς και τη συμμετοχή δύο άλλων βουλευτών για φθορές και επιθέσεις κατά μεταναστών.

  Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ασκεί σημαντική κοινωνική, πολιτική και οικονομική επιρροή, ενώ ορισμένοι μη Ορθόδοξοι πολίτες εξέφρασαν παράπονα ότι αντιμετωπίζονται με καχυποψία ή τούς είπαν ότι δεν είναι πραγματικοί Έλληνες όταν αποκάλυψαν θρησκευτικές τους πεποιθήσεις σε άλλους Έλληνες πολίτες. Μέλη μη ορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων ανέφεραν περιστατικά κοινωνικών διακρίσεων, τονίζεται στην έκθεση, διατυπώνοντας επίσης τον ισχυρισμό ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης «υποεκπροσωπούνται» στον δημόσιο τομέα.

  Αναφορά γίνεται και σε συναντήσεις που είχαν σε τακτική βάση με αξιωματούχους της κυβέρνησης και με θρησκευτικούς ηγέτες, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο γενικός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την προώθηση της θρησκευτικής ανοχής, την ενθάρρυνση του διαθρησκειακού διαλόγου, και τη διερεύνηση των καταγγελιών για διακρίσεις.

  Οι συντάκτες της έκθεσης καταγράφουν και το γεγονός ότι το 2012 εφαρμόστηκε σε δύο περιπτώσεις η νομοθεσία περί βλασφημίας. Η πρώτη αφορούσε υπόθεση σύλληψης 27χρονου νεαρού που έφτιαξε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με σατυρική μορφή, χρησιμοποιώντας το όνομα «Γέροντας Παστίτσιος» και η δεύτερη υπόθεση αφορούσε την αγωγή για βλασφημία που κατέθεσε η Μητρόπολη Πειραιά κατά του σκηνοθέτη και των ηθοποιών του θεατρικού έργου «Κόρπους Κρίστι». Και γι’ αυτό το θέμα, σημειώνονται τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής για να σταματήσουν τις παραστάσεις και μάλιστα, όπως τονίζεται, μερικοί απ’ αυτούς, που ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με την αστυνομία, είναι βουλευτές.

  Τέλος, επισημαίνεται ότι η πολιτική της κυβέρνησης για τις θρησκευτικές ελευθερίες δεν έχει αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια του έτους (2012).

  Όσον αφορά τα γενικότερα ιστορικά και δημογραφικά στοιχεία της έκθεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία εκτιμά τον πληθυσμό σε 9,9 εκατομμύρια και ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία για τις θρησκευτικές ομάδες. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά, όπως τονίζεται, ότι το 98% του πληθυσμού αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνες Ορθόδοξοι.

  Αναφορά γίνεται και στη Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση την οποία δημιουργήθηκε μια αναγνωρισμένη «μουσουλμανική μειονότητα», που υπολογίζεται σε 140.000 έως 150.000 (περίπου 1,3 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού) που κατοικούν στη Θράκη. Επιπλέον, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν ότι μεταξύ 500.000 και 700.000 μουσουλμάνων από την Αλβανία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Ιράκ, τη Συρία και τη Βόρεια Αφρική κατοικούν στην περιοχή της Αττικής, η οποία περιλαμβάνει την Αθήνα. ‘Αλλες θρησκευτικές ομάδες, σύμφωνα με την έκθεση, περιλαμβάνουν Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες, Εβραίους, Ορθόδοξους Παλαιοημερολογίτες, Μάρτυρες του Ιεχωβά και άλλων θρησκευτικών ομάδων και δογμάτων.

  Η συνολική έκθεση για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες σε διεθνές επίπεδο παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι.

  http://www.kathimerini.gr

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/36984/%ce%bf-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84.html

  Ο Σαμαράς διόρισε καταδικασμένο συντοπίτη του

  Posted date: Μαΐου 22, 2013 12:14

  Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του, λέει ο λαός. Φαίνεται πως η ροπή του Έλληνα στο ρουσφέτι δεν αλλάζει ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ακόμη και τώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά εξαγγέλλει την πάταξη της διαφθοράς.

  Παρά λοιπόν τις δεσμεύσεις και τα μεγάλα λόγια που κατά καιρούς ακούμε, ο Πρωθυπουργός, όπως δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», διόρισε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, τον συντοπίτη του Χρήστο Γιάνναρη, ο οποίος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος.

  Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο Χρήστος Γιάνναρης είναι άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος χωρίς να διαθέτει μεταπτυχιακό διορίστηκε στις 30 Απριλίου επικεφαλής της Επιτροπής και εμφανίζεται πλέον ως κάτοχος του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.

  Ο Χρήστος Γιάνναρης

  Σύμφωνα με αναφορά, επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιάνναρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικειό Τρίπολης για παράβαση καθήκοντος την περίοδο που διετέλεσε επικεφαλής του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.

 7. Παράθεμα: Ο κ.Τσίπρας στην Κροατία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  Ο Τσίπρας πάντως δεν κόβει κανενός

 9. Ο/Η Psycho λέει:

  Παναγιώταρος καλεί τους Ελληνες να σκοτώσουν και η ΝΔ παγώνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

  Ημερομηνία: 22/05/2013 12:45

  Το σενάριο είναι γνωστό: οι χρυσαβγίτες* βάζουν τις κάμερες των ξένων καναλιών να πάρουν πλάνα από τα συσσίτια μόνο για έλληνες, κατόπιν στήνουν τη γιαγιά κάποιου μέλους τους να διατρανώσει πως μόνο η Χρυσή Αβγή της λύνει τα προβλήματα και πασπαλίζουν με μπόλικη ρητορεία περί «λαθρο»μεταναστών και «σάπιων πολιτικών».

  Το ίδιο έκαναν και με το αυστραλιανό κανάλι SBS που χθες, στην εκπομπή του Dateline, ασχολήθηκε εκτεταμένα με τους έλληνες νεοναζί σε αναλυτικό ρεπορτάζ όπου πρωταγωνιστούσε ο οπλοφορών Ηλ. Παναγιώταρος.

  Αρκεί βέβαια μια προσεκτικότερη ματιά στα συσσίτια «μόνο για έλληνες», με τα οποία ξεκινά το ρεπορτάζ, για να διαπιστώσει κανείς το εμπόριο της ανέχειας, απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τον αυτοσεβασμό τους, με πρόσωπα κρυμμένα πίσω από μία ταυτότητα, και οι χρυσαβγίτες τους σπρώχνουν, «έλα να περάσει ο επόμενος». Η αλήθεια είναι ότι οι χρυσαβγίτες και αυτούς τους μισούν, μισούν τους φτωχούς, όπως μισούν όσους θεωρούν αδύναμους. Φαίνεται στα πρόσωπα τους όταν τους δίνουν ένα κομμάτι φαί. Να πάρει η κάμερα, να πάρω την ψήφο, να πάει στα τσακίδια.

  Στο μαγαζί του Ηλία Παναγιώταρου βρίσκεται σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, μάλλον ως ένδειξη της μεγάλης αγάπη που τρέφουν οι νεοναζιστές για την πατρίδα. Λίγο μετά θα πει καμαρωτός ότι «αντί να αυτοκτονούν, οι έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν αυτούς που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

  Την ώρα που η ΝΔ ενημέρωνε την ελληνική κοινωνία ότι ο παγκοσμίου φήμης φιλόσοφος Σλάβοι Ζίζεκ, που διδάσκει σε 5 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, είναι εκπρόσωπος της βίας της παρακμιακής αριστεράς, το βλαστάρι της ακροδεξιάς καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν. Την ώρα που η ΝΔ απέσυρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ένας εκπρόσωπος του υποκόσμου, καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν. Την ώρα που 70 βουλευτές της ΝΔ ψήφιζαν υπέρ της πρότασης της χρυσής αυγής για την άρση της ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου, αυτός ο μισάνθρωπος καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν.

  Δεν είναι για να σοκάρεται ή να κάνεις κανείς τον έκπληκτο βέβαια, το έχουν ήδη κάνει. Οι χρυσαβγίτες έχουν ήδη σκοτώσει. Σκοτώνουν αυτούς που πραγματικά μισούν. Γυναίκες και μετανάστες. Χτυπούν αυτούς που πραγματικά μισούν. Ομοφυλόφιλους και αριστερούς. Επιτίθενται σε όποιον αντιστέκεται στην καταστροφή και στη φτώχεια. Οι τζάμπα μάγκες! Οι κρυμμένοι πίσω από την ασυλία της πολιτείας!

  Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του βίντεο της αυστραλιανής τηλεόρασης:

  Στην εκπομπή Dateline του αυστραλιανού SBS ο χρυσαβγίτης βουλευτής δήλωσε πως η Χρυσή Αβγή θέλει να λειτουργεί «σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών», μαζί με ατάκες όπως «αντί να αυτοκτονούν, οι έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν αυτούς που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

  Η χθεσινή εκπομή Dateline, η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου, ήταν αφιερωμένη στη δράση της Χρυσής Αβγής. Ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Evan Williams αναφέρει εισαγωγικά ότι «η άνοδος της Χρυσής Αβγής, ενός κόμματος το οποίο υποστηρίζει ανοιχτά τον αντισημιτισμό και το ρατσισμό και συνδέεται με βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρούνται μετανάστες, καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του οικονομικού εξανδραποδισμού για έναν άλλοτε περήφανο λαό».

  Αρχικά, προβάλλονται οι δράσεις της Χρυσής Αβγής, όπως η «δωρεάν διανομή τροφίμων αλλά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας, ώστε να αποδεικνύεται η ελληνική καταγωγή των δικαιούχων, η συνδρομή στους πολίτες που τους καλούν για αντιμετώπιση και μεσολάβηση σε θέματα ασφαλείας όπως μικροκλοπές και επιθέσεις, περιστατικά τα οποία συνδέονται με μετανάστες, η αιμοδοσία των μελών του κόμματος αλλά μόνο για όσους αποδεικνύουν ότι έχουν την ελληνική υπηκοότητα και οι επιδρομές στις υπαίθριες λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, ώστε να τους οδηγήσουν στην απέλαση κλπ».

  Η εκπομπή φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος κ. Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Χρυσή Αβγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αντίστοιχη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» καθώς και ότι «οι δράσεις του κόμματος έρχονται να καλύψουν σημαντικά ελλείμματα λόγω της κατάρρευσης του συνόλου των θεσμών».

  Κατά την επίσκεψη μάλιστα του συνεργείου της αυστραλιανής τηλεόρασης στο μαγαζί του Ηλ.Παναγιώταρου, ο βουλευτής απαντά χαμογελώντας με νόημα σε ερώτηση για τα πολλά ρόπαλα του μπέιζμπολ που διαθέτει το κατάστημα, κι αν χρησιμεύουν για να επιβάλλεται η τάξη στους δρόμους, ότι απλώς χρησιμεύουν στους ανθρώπους που τους αρέσει το μπέιζμπολ

  Από το κατάστημα του χρυσαυγίτη βουλευτή δεν λείπουν και οι φωτογραφίες με τον Παπαδόπουλο να χαιρετά στρατιωτικούς:

  Ο δημοσιογράφος του SBS σημειώνει ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τοποθέτησε παρατηρητήριο στην Ελλάδα «το οποίο καταγράφει κατακόρυφη αύξηση των βίαιων επιθέσεων εναντίον μεταναστών, παράνομων και μη, και μάλιστα με εντεινόμενη ένταση και σοβαρότητα τραυματισμών, καταλήγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο θάνατο, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος».

  Παράλληλα, διερευνώνται τα αίτια της ανόδου του κόμματος της Χρυσής Αβγής και της «απήχησης στους Έλληνες πολίτες», τα οποία εντοπίζονται στην «ανεπάρκεια και αποτυχία των πολιτικών κομμάτων και στην οικονομική εξαθλίωση, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν έντονα αισθήματα οργής, απογοήτευσης, εκδίκησης του πολιτικού συστήματος και αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ενώ ειδικά για την περίπτωση των νέων, οι οποίοι δε βλέπουν καμία ελπίδα για το μέλλον, οι μετανάστες στοχοποιούνται από τη Χ.Α., καθώς αποτελούν το εύκολο θύμα της εκτόνωσης της οργής».

  Επιπλέον, καταγράφεται η «στηλίτευση της ιδεολογίας και των πρακτικών της Χ.Α. από φορείς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αντιρατσιστικών ενώσεων μέσω δηλώσεων, όπως δημοσιογράφων, ανθρώπων του πνεύματος και δημόσιων λειτουργών».

  Στην εκπομπή μιλούν, μεταξύ άλλων, ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου, ντοκιμαντερίστας Κωνσταντίνος Γεωργούσης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς, που σημειώνει πως «η διασπορά του φόβου είναι προϋπόθεση για τον εκφασισμός της κοινωνίας», ενώ γίνεται αναφορά τόσο στα πογκρόμ κατά μεταναστών όσο και στην επίθεση του χρυσαβγίτη Ηλ. Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

  Η εκπομπή καταλήγει με την «πρόθεση στελεχών της Χρυσής Αβγής να επισκεφθούν την Αυστραλία», όπως δηλώνεται από τον χρυσαβγίτη Παναγιώταρο, που λίγο πριν απαντά χαμογελαστός στην κάμερα μέσα από το αυτοκίνητό του με εμφανές το όπλο στη ζώνη του – ο δημοσιογράφος άλλωστε τον ρωτά σχετικά.

  Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει το μήνυμα της Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κας Γκίλαρντ ότι «τέτοιου τύπου πολιτικές δεν έχουν θέση στην Αυστραλία», στο οποίο ο κ. Παναγιώταρος απαντά ισχυριζόμενος ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία», ενώ προχώρησε, αναφερόμενος στην «ιστορία της Αυστραλίας και στην περίπτωση των γηγενών, Αβορίγινων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

  Η εκπομπή:

 10. Ο/Η Ub Normal λέει:

  ΤΑ ΚΤΗΝΗ

  Αυτοί είναι οι 34χρονοι που έκαψαν κατάστημα αλλοδαπού [φωτο]

  http://elas-lyste.blogspot.gr/2013/05/34_22.html

  Δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, τα στοιχεία ταυτότητας…

  και οι φωτογραφίες των δύο 34χρονων Ελλήνων, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τετάρτη, 15.05.2013 και κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις, με ρατσιστικά κίνητρα σε βάρος 34χρονου υπηκόου Καμερούν

  Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

  Α) Γεώργιο Περρή του Στυλιανού και της Θεραπείας, που γεννήθηκε το 1979 στη Χίο και κατοικεί στην Αθήνα και

  Β) Νικόλαο Παπαβασιλείου του Κωνσταντίνου και της Ευανθίας, που γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατοικεί στην Αθήνα.

  Υπενθυμίζεται, ότι στα σπίτια των δύο συλληφθέντων είχαν βρεθεί συνθήματα και σύμβολα που παρέπεμπαν στην Χρυσή Αυγή.

 11. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Εφυγε απο τη Ζωη ο Αντρεα ντον Γκαλο…..

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   http://www.tovima.gr/world/article/?aid=514072

   Πέθανε ο ιερέας των αδύναμων, Αντρέα Γκάλο

   «Η βοήθεια στους τελευταίους είναι καθήκον» συνήθιζε να λέει

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2013 20:54

   Ο πατέρας Αντρέα Γκάλο

   Μεγάλη συγκίνηση προκαλεί στην Ιταλία ο θάνατος του πατέρα Αντρέα Γκάλο, του καθολικού ιερέα που στάθηκε πάντα στο πλευρό των πιο αδύναμων, των απόκληρων, των «τελευταίων»… Ο δον Γκάλο πέθανε στα 84 χρόνια του μετά από μακρά ασθένεια στην ενορία του, το Σαν Μπενεντέτο αλ Πόρτο της Γένοβας.

   Ήταν ο «ιερέας του πεζοδρομίου», ο «κόκκινος ιερέας», ο ανατρεπτικός, μεταρρυθμιστής, επαναστάτης πατέρας Γκάλο που τραγουδούσε τον περασμένο Δεκέμβριο το διάσημο παρτιζάνικο Bella Ciao μέσα στην εκκλησία στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας.

   Το τραγούδι των Ιταλών παρτιζάνων ενάντια στο φασισμό είναι ύμνος αντίστασης έως σήμερα, έχει διασκευαστεί εκατοντάδες φορές και έχει «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο συμβολίζοντας τον αγώνα της αντίστασης.

   Όμως, δεν συμβαίνει συχνά το Bella Ciao να τραγουδιέται από έναν ιερέα και τους πιστούς στη λήξη της θείας λειτουργίας. Εκεί οφείλεται και η τεράστια επιτυχία του σχετικού βίντεο της 8ης Δεκεμβρίου του 2012 με τον πατέρα Γκάλο να τραγουδά το Bella Ciao κουνώντας ένα κόκκινο ύφασμα.

   Ο Αντρέα Γκάλο γεννήθηκε στη Γένοβα τον Ιούλιο του 1928 και ακολούθησε φιλοσοφικές σπουδές.

   Μετά τις σπουδές του στη Ρώμη και μία ιεραποστολή στη Βραζιλία, επέστρεψε στη Γένοβα ιδρύοντας τη δεκαετία του ’70 την κοινότητα του Σαν Μπενεντέτο αλ Πόρτο για να φιλοξενήσει τους φτωχούς και τους περιθωριοποιημένους, ναρκομανείς, πόρνες και αστέγους, «όλους τους τελευταίους», όπως έλεγε.

   Ο Αντρέα Γκάλο, θυμούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προσπάθησε όλη τη ζωή του να ανοίξει την πόρτα της Εκκλησίας στους περιθωριοποιημένους, να δώσει μάχη για την εργασία, το δικαίωμα στην υπηκοότητα για τους ξένους, να υπερασπίσει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, να στηρίξει τους αδύναμους.

   «Η βοήθεια στους τελευταίους είναι καθήκον» έλεγε ο «ιερέας των τελευταίων».

 12. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Αυτά τα γράμματα μαθαίνεις αν τρως τα μαθητικά σου χρόνια στις καταλήψεις. «Don’t take the public rich from the people» και τα μυαλά στα κάγκελα!
  http://www.capital.gr/News.asp?id=1801164

  • Ο/Η Μe Tarzan you Jane λέει:

   The public rich

   *Απόσπασμα από το σημερινό κείμενο του Στέφανου Κασιμάτη με τίτλο «Η Ελλάδα που επιστρέφει» που δημοσιεύεται στη στήλη του «Φαληρεύς» στην εφημερίδα Καθημερινή.

   Έθεσα το επαγγελματικό καθήκον υπεράνω του κινδύνου των σοβαρών επιπτώσεων του εγχειρήματος για την ψυχική υγεία μου και, αφού παρακολούθησα ολόκληρο το βίντεο της δίωρης συνομιλίας του Τσίπρα με τον Ζίζεκ, έρχομαι σήμερα να συμπληρώσω με νέα στοιχεία την εξήγηση της τελευταίας γκάφας του προέδρου. Είχε κανονιστεί η συζήτηση να γίνει με ταυτόχρονη μετάφραση, όμως η προσέλευση του κοινού υπερέβη τις τεχνικές δυνατότητες των οργανωτών και έτσι αποφασίσθηκε η συζήτηση να διεξαχθεί στην αγγλική. Ενδέχεται, λοιπόν, ο πρόεδρος να μην κατάλαβε πλήρως -ακόμη και να μην κατάλαβε καθόλου- το βλακώδες «αστειάκι» του Ζίζεκ για το γκουλάγκ. Διότι τα αγγλικά του μπορεί μεν να έχουν κάπως βελτιωθεί, όμως η βελτίωση περιορίζεται εντός των ορίων του επιπέδου τους.

   Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, προσέξτε τι εξέβαλε ο «στόμας» του αθεόφοβου σε μια στιγμή της συζήτησης: «They have a goal to take the public rich of the people». Εννοούσε μάλλον τον «δημόσιο πλούτο του λαού» και το είπε ο καημένος όπως μπορούσε. Με τέτοια αγγλικά, επομένως, δέχομαι να εξετάσω και την εκδοχή ότι ο Αλέξης δεν πολυκατάλαβε τα περί εκτοπισμού των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ στο γκουλάγκ. Επειδή, όμως, δεν είναι και τόσο απίθανο αυτός ο άνθρωπος να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός, αναρωτιέμαι ποια από τις δύο εκδοχές είναι η χειρότερη για τη χώρα: να έχει πρωθυπουργό κάποιον που επιδοκιμάζει αστεία εις βάρος των εκατομμυρίων θυμάτων των γκουλάγκ ή κάποιον τόσο επικίνδυνα επιπόλαιο, ώστε, ενώ δεν καταλαβαίνει, γελά επειδή και μόνον γελά ο συνομιλητής του; Διαλέγουμε και παίρνουμε. Το καλύτερο για όλους μας, όμως, θα είναι να μην πάρουμε…
   http://www.capital.gr/News.asp?id=1801164

 13. Ο/Η Left λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/37029/%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%ce%bd%ce%b5%cf%8d%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf.html

  «Ο Xoντρομπάσταρδος Πάγκαλος» από δημοσιογράφο του BBC

  Posted date: Μαΐου 23, 2013 9:44 ΠΜIn: Ρεπορτάζ-ειδήσεις| comment : 2

  O δημοσιογράφος του BBC Greg Palast έγραψε ένα σκληρό άρθρο για τον πρώην υπουργό Θ. Πάγκαλο με τίτλο «Ετσι εκνεύρισα τον Πάγκαλο», το οποίο έχει δημιουργήσει έντονες κριτικές.

  Δεν είναι και πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον Χοντρομπάσταρδο*¹ ανάμεσα σε ένα πλήθος από πανέμορφες Ρωσίδες, βιομήχανους και μιντιάρχες στο Eurasia Media Forum στο Καζακστάν. Αν μη τι άλλο και οι δυο θέλαμε απεγνωσμένα καφέ και ήμασταν στην ίδια ουρά. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγω να αναφέρομαι στο βάρος ενός ανθρώπου ή στην ηλικία του δεδομένων και των δικών μου μειονεκτημάτων. Αλλά ο συγκεκριμένος Χοντρομπάσταρδος το αποζητά. Είχα προσπαθήσει να βγάλω την εικόνα της κοιλιάς του από το μυαλό μου αλλά είχα ακόμα την ιστορία των New York Times στη τσέπη μου:

  ΑΘΗΝΑ – Ως διευθυντής του δημοτικού σχολείου, ο Λεωνίδας Νίκας είναι συνηθισμένος να βλέπει τα παιδιά να παίζουν, να γελούν και να ονειρεύονται για το μέλλον. Αλλά πρόσφατα έχει δει κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι που σκέφτηκε πως ήταν αδύνατο στην Ελλάδα: τα παιδιά να ψαχνουν στους κάδους απορριμμάτων του σχολείου για φαγητο, Άπορους νέους να απαιτούν τα περισσεύματα από το φαγητό άλλων παιδιών την ώρα που το 11 χρονο αγόρι, Παντελής Πετράκης, σκύβει με πόνους στο στομάχι απο τη πείνα.

  Ο Χοντρομπάσταρδος, ή αλλιώς Θεόδωρος Πάγκαλος, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι τα μικρά ελληνόπουλα πρέπει να σταματήσουν να πεινάνε. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία κάτω ούτε εκείνος σφαδάζει από τον πόνο της πείνας. Ίσως να δείχνει ότι θα διπλώσει από τον πόνο από την δουλειά ή καλύτερα ότι δεν μπορεί να διπλώσει καθόλου.

  Ο Πάγκαλος κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι ευθύνονται για την πείνα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Αλλά δεν είναι δικό του το λάθος και παρόλο που ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που αντιμετώπισε τον πυρήνα της κρίσης γιατί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οτιδήποτε;

  Ο Υπουργός Πάγκαλος είναι πολύ αγαπητός ανάμεσα στους Ευρωπαίους τραπεζίτες, στους σπεκουλαδόρους, στην Άγκελα Μέρκελ γιατί στην ουσία είναι ο σκύλος που γαβγίζει για το μαντρί τους: Φωνάζει ότι η χώρα του κατέρρευσε απότομα γιατί το λάδι έρρεε άφθονο, οι τεμπελχανάδες οι Έλληνες δεν μπορούσαν να δουλέψουν για περισσότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα και έπαιρναν σύνταξη όντας ακόμη έφηβοι ώστε να μπεκροπίνουν τοπικό ουζάκι.

  Ο ίδιος επιμένει να καλεί τους Έλληνες να δεχθούν την οικονομική κατοχή, την ώρα που ένας στους τέσσερις δεν έχουν δουλειά. Για το αρχείο, οι Έλληνες δουλεύουν ετησίως 619 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς και πολλές περισσότερες από τους Βρετανούς ή τους Αμερικάνους.

  Καθώς ήμασταν στην ουρά για τον καφέ λοιπόν, ο Χοντρομπάσταρδος μου λέει ότι όποιος αντιδρά στην λιτότητα είναι «φασίστας ή κομμουνιστής ή συνομωσιολόγος». Δεν μου εξήγησε βέβαια σε ποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες εντάσσεται ένας 11χρονος που λιποθυμά από την πείνα.

  Για τον Πάγκαλο, την Μέρκελ, τα ανθρωποφάγα μίντια και τους σπεκουλαδόρους η Ελλάδα πήγε κατά διαόλου γιατί οι Έλληνες δεν μπορούσαν να καθίσουν σε μια καρέκλα και ήθελαν διακοπές. Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση: η Ελλάδα είναι ένας τεράστιος τόπος εγκλήματος με τους εργαζόμενους να μην είναι οι θύτες αλλά τα θύματα – απατημένοι με τις κρατικές βιομηχανίες τους λεηλατημένες και τις καταθέσεις τους αποστειρωμένες από τα οικονομικά παιχνίδια.

  Αλλά όταν πέρασαν από την δραχμή – που τόσο αγαπούσαν οι τουρίστες – στο ευρώ πείραξαν τα νούμερα του ελλείμματος. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από νόμισμα. Είναι ένα πλέγμα νόμων και κανονισμών που απαγορεύει να υπάρχει χώρα με έλλειμμα πάνω από 3%.

  Αυτό όμως είναι αδύνατο να γίνει σε μια περίοδο ύφεσης καθώς απαιτεί περικοπές δαπανών όταν αυτές είναι πιο απαραίτητες από ποτέ. Φοβούμενη λοιπόν η Ελλάδα ότι θα μείνει έξω από τον χορό του ευρώ στράφηκε στην Goldman Sachs. Εκείνη μαγείρεψε τα νούμερα για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν όμως το κόλπο αποκαλύφθηκε το 2009 οι Έλληνες κλήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα στους ομολογιούχους. Το ποσό ανερχόταν σε 14.000 δολάρια ανά οικογένεια.

  Όταν ήμουν ερευνητής του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης – την περίοδο που υπήρχε ακόμη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ – θα είχαμε ονομάσει «απάτη των αγορών» το κόλπο με τα παράγωγα, θα είχαμε συλλάβει τους υπαίτιους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τους είχαμε αναγκάσει να επιστρέψουν την «μίζα».

  Πρέπει λοιπόν να πληρώσει η Goldman Sachs; Όχι κατά τον Πάγκαλο που θεωρεί ότι το θύμα είναι εξίσου υπεύθυνο με τον θύτη κάτι που αποδεικνύεται από το «μαζί τα φάγαμε». Αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν ότι μόνο ο Πάγκαλος, και όχι ο 11χρονος μαθητής του άρθρου των NYT, τα έφαγε όλα.

  Θα πήγαινα για μεσημεριανό μαζί με τον Πάγκαλο για να καταλάβω ακριβώς τις απόψεις του αλλά έφυγε με έναν ρόγχο παχύδερμου όταν τον ρώτησα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ισλανδίας που κατέληξε στην φυλακή επειδή υπέκρυψε παιχνίδια με την οικονομία της χώρας. Ίσως δεν ήθελε να φάμε παρέα γιατί τον ρώτησα εάν πιστεύει ότι πρέπει και αυτός να πάει στην φυλακή

  *¹ Όνομα αντιήρωα στις ταινίες με τον Austin Powers

 14. Ο/Η Left λέει:

  Tη Χρυσή Αυγή τη χαϊδεύουν, τις γυναίκες τις μισούν.
  Τι λες κυρά μου ο Ιερώνυμος στη Ρεπούση και να και ο Αμβρόσης στην Κανελοπούλου.

  Αμβρόσιος σε Κανελλοπούλου: Κοίτα τη στραβομάρα σου, φασίστρια

  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/amvrosios_se_kanellopouloy_koita_th_stravomara_soy_fasistria.2263629.html

 15. Ο/Η Psycho λέει:

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

  Στα πλαίσια της παρουσίας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Subversive του Ζάγκρεμπ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Κροατικά ΜΜΕ, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση σε μια σειρά ζητημάτων που σας παρουσιάζουμε, θέλοντας να συνεισφέρουμε στην αντικειμενική ενημέρωση σας.

  Καλές Σχέσεις με Ορθόδοξη Εκκλησία
  Ερωτηθείς για τον τρόπο αντίδρασης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κρίση που έπληξε την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας απήντησε ότι η εκκλησία ανταποκρίθηκε «εκπληκτικώς θετικά», «έλαβε σαφή θέση ενάντια στην φασιστική Χρυσή Αυγή ενώ διοργανώνει μεγάλο αριθμό δράσεων αλληλεγγύης και αρωγής στους μετανάστες. Είμαστε σε ανοικτό διάλογο σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και κατευθυνόμαστε σε θέσεις που μας είναι κοινές. Αυτό συνιστά ευκαιρία για νέες και καλύτερες σχέσεις μεταξύ της Αριστεράς και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία στην διάρκεια της ιστορίας ήταν στην απέναντι πλευρά. Σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας πρέπει να υπάρχει κοινό μέτωπο κατά του χειρότερου εχθρού».

 16. Ο/Η Παλιός λέει:

  Αυτό έπρεπε να το ζητούσε ο Σύριζας

  http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/778829/Article.aspx

  Τρόικα σε εφορίες:Στοχεύσατε δικηγόρους, γιατρούς

  Δημοσιεύθηκε: 12:25 – 22/05/13

  Συστάσεις για αύξηση των ελέγχων σε ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα όπως γιατροί και δικηγόροι απευθύνουν προς το υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε νέα αξιολόγηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που παρουσιάζει η Καθημερινή.

  Οι εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, αλλά σημειώνουν ότι οι επιδόσεις παραμένουν κατώτερες των στόχων.

  Κατά προτεραιότητα, στο στόχαστρο πρέπει να τεθούν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δαπάνες διαβίωσης άνω των 150 χιλιάδων ευρώ και μεταβιβάσεις περιουσίας άνω των 400.000 ευρώ.

  Η έκθεση που κινείται στο πλαίσιο προηγούμενων προτάσεων που είχε καταθέσει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ για την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του εισπρακτικού μηχανισμού καταγράφει το μικρό ενδιαφέρον για τη στελέχωση θέσεων ελεγκτών, δεδομένου ότι προκηρύχθηκαν 4.091 θέσεις και μόνο 2.520 υποψήφιοι υπέβαλαν αιτήσεις, εκ των οποίων μόνο το 55% διαθέτει προηγούμενη πείρα σε ελέγχους.

 17. Ο/Η Παλιός λέει:

  ..http://gr.news.yahoo.com/ντελίριο-χυδαιότητας-από-τη-χρυσή-αυγή-183352493.html

  Ντελίριο χυδαιότητας από τη Χρυσή Αυγή
  Ethnos.gr – 9 ώρες πριν.. .
  .

  Ανευ ορίων αποδεικνύεται καθημερινά το ρεσιτάλ χυδαιότητας στο οποίο επιδίδεται η Χρυσή Αυγή. Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος αναρτήθηκε σήμερα κατάπτυστο κείμενο, με το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί ο -δολοφονηθείς από ακροδεξιούς παρακρατικούς βουλευτής της ΕΔΑ- Γρηγόρης Λαμπράκης ως… οπαδός του Χίτλερ (!), ενώ εξίσου χυδαία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή εναντίον της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, επειδή… τόλμησε να ασκήσει κριτική στο ακροδεξιό κόμμα.

  Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής δημοσιεύεται σήμερα μια φωτογραφία από τους Βαλκανικούς Αγώνες της Κωνσταντινούπολης, τον Οκτώβριο του 1940, η οποία (υποτίθεται ότι) απεικονίζει τον Γρηγόρη Λαμπράκη να χαιρετάει φασιστικά. Και τη χυδαιότητα συμπληρώνει υποτιθέμενο ιδιόχειρο σημείωμα του Λαμπράκη, σταλμένο από τη Γερμανία τον Αύγουστο του 1936, στο οποίο ο αποστολέας φέρεται να έχει γράψει τον ναζιστικό χαιρετισμό “Χάιλ Χίτλερ”!

  Το παραλήρημα της Χρυσής Αυγής δεν περιορίστηκε στην προσπάθεια να αμαυρωθεί η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στην ιστοσελίδα του κόμματος αναρτήθηκε επίσης ένας λίβελος εναντίον της Έλλης Στάη, πλήρης χυδαίων και προσβλητικών φράσεων, με αφορμή το γεγονός ότι η γνωστή δημοσιογράφος… τόλμησε, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, την περασμένη Δευτέρα, να επικρίνει τη «νεοναζιστική ακροδεξιά».

  Βέβαια, ο Γρηγόρης Λαμπράκης δεν βρίσκεται εν ζωή για να δώσει τις πρέπουσες απαντήσεις στη Χρυσή Αυγή. Η Έλλη Στάη, όμως, όχι μόνο απάντησε, αλλά ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ιταμή και προκλητική επίθεση -με προσωπικούς χαρακτηρισμούς- που δέχθηκε από το ακροδεξιό κόμμα.

  Μέσω ανάρτησης στο facebook, η γνωστή δημοσιογράφος εξηγεί για ποιο λόγο αποφάσισε να απαντήσει στον λίβελο της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, όμως, στους καιρούς που ζούμε, ούτε η κοινωνία μας ούτε η Δημοκρατία μας αντέχουν το παραμικρό ίχνος αδιαφορίας -πολύ περισσότερο, δε, φόβου- ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον. Και, κυρίως, να σιωπά μπροστά στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού”…

  Η Έλλη Στάη επισημαίνει ότι απέδωσε—και θα το ξανακάνει—στη Χρυσή Αυγή τον χαρακτηρισμό “νεοναζιστική δεξιά” επειδή αυτή είναι η “ιδεολογική ταυτότητα που ουκ ολίγα στελέχη της έχουν υιοθετήσει και υμνήσει σε ενυπόγραφα κείμενά τους”.

 18. Ο/Η Ναόμι Κάμπελ ή Ναόμι Κλάιν; λέει:

  Aπερίγραπτος ο Τσίπρας.
  Νέα Επική Γκάφα Τσίπρα (μετά τα γκουλαγκ), ο οποίος κατά τη διάρκεια της κοινής του εμφάνισης με τον Σλάβοι Ζίζεκ μπέρδεψε τη συγγραφέα με το μοντέλο και απέδωσε το Δόγμα του Σοκ στη Ναόμι Κάμπελ αντί για τη Ναόμι Κλάιν

 19. Ο/Η DANY λέει:

  «Δεν γίνεται να καταλάβει κανείς την εξουσία στην χώρα μας δίχως την συγκατάθεση της Εκκλησίας.»
  Αγαπητέ Σ. ΒΑΣΔΕΚΗ, υπάρχει μια φωτεινή εξαίρεση: ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ.

  • Ο/Η Ευσέβιος Mπουτάριος λέει:

   http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=35572

   Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης των οικολόγων στο Δήμο Θεσσαλονίκης άστραψε και βρόντηξε μετά τη δήλωση του Δημάρχου ότι θα παραχωρήσει τα χρήματα στη Μητρόπολη για συσσίτια και…ελεημοσύνη! Όπως είπε «το 2010 ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, διέθεσε σε άπορους τα Χριστούγεννα και το Πάσχα περίπου 100.000 ευρώ.. Η χθεσινή αναφορά του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη παραχώρηση της διαχείρισης αυτών των κονδυλίων στην εκκλησία επειδή «η ελεημοσύνη αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της», δημιουργεί δύο βασικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν.

   1. Ποια είναι στη φιλοσοφία της νέας διοίκησης η διαφορά ανάμεσα στην κοινωνική πολιτική και την ελεημοσύνη;
   2. Προτίθεται η νέα διοίκηση να εισηγηθεί προϋπολογισμό στον οποίο τα συγκεκριμένα κονδύλια της κοινωνικής πολιτικής θα προσφέρονται προς διαχείριση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης;

   Παρουσιάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα της για την κοινωνική πολιτική, την 1η Νοεμβρίου 2010, η Πρωτοβουλία είχε πει ότι «ως διοίκηση του Δήμου, θα δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας των ευπαθών ομάδων με την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων».

   Ελπίζουμε η χθεσινή αναφορά του Δημάρχου να μην είναι το πρώτο από αυτά τα μέτρα. Στα πολλά άλλα προβλήματα που έχει η εξαγγελία του Δημάρχου θα επανέλθουμε εάν και εφόσον υπάρξει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.»

 20. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://fonaklas.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7110.html#!/2013/05/blog-post_7110.html

  Ο κ.Τσίπρας στην Κροατία
  Ροιδη εμμονές

 21. Ο/Η Αλέκςισ Τςίμπλασ λέει:

  Nαι εκπληκτικά θετική η στάση της Εκκλησίας κύριε Τσίπρα

  google

  Sex and fraud woe for Greek church | World news | The Guardian

  http://www.guardian.co.uk › World news‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  19 Φεβ 2005 – Greece’s Orthodox church, buffeted by sex and corruption scandals, met in emergency session yesterday amid lurid claims that have included …

  Greek orthodox head defends Church over tax scandals – EU Observer

  euobserver.com/economic/116962‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  13 Ιουλ 2012 – Taxes in Greece continue to slip through state scrutiny as some corporations, wealthy Greek-ship owning families, and the Greek Orthodox …

  Holy Bond Loosens: Austerity Creeps Up on Greek Orthodox Church

  http://www.spiegel.de › … › Europe › Greece – Μετάφραση αυτής της σελίδας

  2 Οκτ 2012 – The Greek Orthodox Church has managed to cling onto many of its economic … But after numerous scandals have revealed corruption and …

  [PDF]
  Corruption and Scandals in the Greek Orthodox Churches

  thesis.haverford.edu/…/Popps_51_7.pdf?…‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  Corruption and Scandals in the Greek Orthodox Churches. What should have been our finest hour has turned into an unending nightmare of incompetence …

  GREEK ORTHODOX CHURCH MAFIA

  http://www.celticorthodoxchurch.com/greek_ma…‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  Greek Orthodox church scandal Worst crisis in the church’s modern history, with allegations of theft, skulduggery, homosexuality, sexual improprieties, trial …

  Bishops Behaving Badly — Monomakhos

  http://www.monomakhos.com/category/bishops/‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  Long-time readers know that I’ve been following another Church scandal in Astoria, …. From the New York Post: A nun at a Greek Orthodox church in Queens …

  GOA Greek Orthodox Archdiocese of America – POKROV.ORG :: A …

  pokrov.org/display.asp?ds=Group&id…‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  1/29/2009. Greek Orthodox church settles sex abuse case. 1/24/2009. Constant Scandals and Secrecy Weaken our Church. 1/19/2009. Letter to Greek Orthodox …

  The total hypocrisy of the Greek Orthodox Church | SCOOP …

  theodorakisandfayrouz.wordpress.com/…/t…‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  2 Ιουλ 2010 – Thus, like all crook politicians, the Greek Orthodox Church does not even … In addition, the Greek Orthodox Church, which has a fundamental …

  EU’s Greek Orthodox Head Says Church is Unfairly Accused of Tax …

  eu.greekreporter.com/…/eus-greek-orthodo…‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  14 Ιουλ 2012 – The Greek state keeps collecting taxes from crisis-hit citizens while wealthy Greek ship-owning families as well the Greek Orthodox Church are …

  GREECE TODAY – the Orthodox Church scandal

  agis10.tripod.com/id15.html‎

  Μετάφραση αυτής της σελίδας
  4 Φεβ 2005 – Church and judiciary reel with scandal. Audit the church. The church is a perfect example of the dishonesty and inefficiency thatexists …

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έτσι απλά και μόνο για σύγκριση με την ελληνορθόδοξη αθλιότητα που ο κ.Τσίπρας ονομάζει «επληκτικά θετική» στάση. Γιατί όσο χάλι κι αν έχει ο παπισμός, το ελληνορθόδοξο χάλι είναι ασυναγώνιστο, όσο κι αν το εξωραϊζουν τα αριστερά του εξαπτέρυγα:

  http://www.efsyn.gr/?p=70460
  09/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Παπικό προσκύνημα στους… λαθρομετανάστες

  →ΒΑΤΙΚΑΝΟ Στο πρώτο ιστορικό ταξίδι του μετά την εκλογή του ο Φραγκίσκος επισκέφτηκε το νησί Λαμπεντούζα, όπου καταφθάνουν οι πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική, και κατήγγειλε την ανθρώπινη αδιαφορία

  Του Δημήτρη Σ. Φαναριώτη

  Την πρώτη του ιστορική επίσκεψη στη Λαμπεντούζα, το μικρό νησάκι στα ανοιχτά της Σικελίας όπου καταλήγουν χιλιάδες Βορειοαφρικανοί λαθρομετανάστες, επέλεξε χθες για το παρθενικό του ταξίδι έξω από την Αγία Εδρα ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο ποντίφικας κατέκρινε την «αδιαφορία» του κόσμου για την τύχη των μεταναστών, χιλιάδες από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

  Η επίσκεψη στη Λαμπεντούζα είναι, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, επιλογή «υψηλότατου συμβολισμού» για τον Φραγκίσκο, ο οποίος έχει θέσει τους φτωχούς στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της θητείας του και έχει καλέσει την Εκκλησία να επιστρέψει στην αποστολή της που δεν είναι άλλη από την ανακούφιση των απόρων. Μάλιστα η επιλογή του χρόνου μόνο τυχαία δεν είναι, αφού το καλοκαίρι στην περιοχή αυξάνεται δραματικά το προσφυγικό ρεύμα. Ο ποντίφικας τέλεσε λειτουργία στο εσωτερικό του σταδίου του νησιού, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών, και νωρίτερα έριξε στεφάνι στα ύδατα της Λαμπεντούζα, πράξη με την οποία θέλησε να τιμήσει τη μνήμη των μεταναστών που πνίγηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τις βορειοαφρικανικές προς τις ιταλικές ακτές.

  Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ιταλικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, Κρίστοφερ Χέιν, ο οποίος μίλησε στην καθολική εφημερίδα «Avvenire», η επίσκεψη του ποντίφικα είναι μία «υψίστης σημασίας» κίνηση η οποία θα τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο μεταναστευτικό. Από την πλευρά της η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής και εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιταλία, Λάουρα Μπολντρίνι, απηύθυνε χθες έκκληση για την «ενίσχυση των μέτρων διάσωσης στη θάλασσα για τους μετανάστες». Μάλιστα η Μπολντρίνι δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «οι νόμοι πρέπει να είναι σαφείς επειδή η βοήθεια και η διάσωση είναι νομικό και εθνικό καθήκον».

  «Δεν φροντίζουμε αυτά που δημιούργησε ο Θεός»

  Ο ποντίφικας διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε πρόσφατα για την τραγωδία που διαδραματίζεται στη Μεσόγειο και για τον λόγο αυτόν αποφάσισε να μεταβεί στο νησί, στο πρώτο του ταξίδι εκτός Ρώμης. «Πήγα για να προσευχηθώ, να προβώ σε μια χειρονομία εγγύτητας, να αφυπνίσω συνειδήσεις ώστε αυτό που συμβαίνει να μην επαναληφθεί πια. Πρέπει να αλλάξουν ορισμένες συμπεριφορές. Δεν προσέχουμε πλέον τον κόσμο στον οποίο ζούμε, δεν φροντίζουμε αυτά που ο Θεός δημιούργησε». Λίγες ώρες πριν φτάσει στο νησάκι ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ένα νέο πλοίο με 166 μετανάστες οδηγούνταν στη Λαμπεντούζα από σκάφη της ακτοφυλακής. Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Κυριακής ακόμη ένα πλοίο με 120 μετανάστες εντοπίστηκε ακυβέρνητο ανοιχτά των σικελικών ακτών, νοτίως του Πόρτο Πάλο, του νοτιότερου σημείου του μεγαλύτερου νησιού της Σικελίας. Στα μέσα Ιουνίου, επτά μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Σικελίας γαντζωμένοι απεγνωσμένα σε ένα κλουβί για το ψάρεμα τόνων ενός αλιευτικού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν σε ομάδα 95 μεταναστών που διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία το πρώτο εξάμηνο του 2013, τουλάχιστον σαράντα μετανάστες πνίγηκαν ή εξαφανίστηκαν στην απέλπιδα προσπάθειά τους να περάσουν από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία, έναντι 500 που έχασαν τη ζωή τους το 2012. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, οι ακτοφυλακές της Ιταλίας και της Μάλτας ανακοίνωσαν πως διέσωσαν 800 μετανάστες, που προέρχονταν κυρίως από τη Λιβύη.

 23. Ο/Η Liberal λέει:

  Yπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν με τον Τσίπρα και δεν πιστεύουν πως η Εκκλησία έχει καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή.
  Πως τολμούν να αμφισβητούν τον Μεγάλο Τιμονιέρη;

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=26946

  Η Χ.Α. επένδυσε στον θυμό και την οργή όχι τόσο αναδεικνύοντας το πρόγραμμά της ή την πολιτική της ιδεολογία αλλά περιφέροντας και επιδεικνύοντας την εξτρεμιστική, βίαιη και χυδαία συμπεριφορά των στελεχών και της ηγεσίας της έναντι ανθρώπων και θεσμών. Η συμπεριφορά αυτή, εκτός από δηλωτική μιας απερίγραπτης ψυχοδιανοητικής κατάστασης, αποτέλεσε συνειδητή επιλογή της οργάνωσης με στόχο την πρόκληση ή την ενίσχυση της έντασης. Η επιλογή αυτή αποδείχτηκε πως είχε εκλογικά οφέλη, καθώς η κουλτούρα της βίας και της χυδαιότητας φαίνεται πως είναι αρεστή σε μεγάλα ακροατήρια ειδικά σε στιγμές κρίσης σαν και τις σημερινές. Αυτή η ανοχή ή και αποδοχή της χυδαιότητας, ακόμη και από θεσμικούς φορείς όπως η εκκλησία για παράδειγμα, ενθάρρυνε τη Χ.Α. στην παραγωγή ακόμη περισσότερης χυδαιότητας και βίας.
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=26946

  • Ο/Η Του κώλου λέει:

   ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

   Στα πλαίσια της παρουσίας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Subversive του Ζάγκρεμπ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Κροατικά ΜΜΕ, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση σε μια σειρά ζητημάτων που σας παρουσιάζουμε, θέλοντας να συνεισφέρουμε στην αντικειμενική ενημέρωση σας.

   Καλές Σχέσεις με Ορθόδοξη Εκκλησία

   Ερωτηθείς για τον τρόπο αντίδρασης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κρίση που έπληξε την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας απήντησε ότι η εκκλησία ανταποκρίθηκε «εκπληκτικώς θετικά», «έλαβε σαφή θέση ενάντια στην φασιστική Χρυσή Αυγή ενώ διοργανώνει μεγάλο αριθμό δράσεων αλληλεγγύης και αρωγής στους μετανάστες. Είμαστε σε ανοικτό διάλογο σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και κατευθυνόμαστε σε θέσεις που μας είναι κοινές. Αυτό συνιστά ευκαιρία για νέες και καλύτερες σχέσεις μεταξύ της Αριστεράς και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία στην διάρκεια της ιστορίας ήταν στην απέναντι πλευρά. Σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας πρέπει να υπάρχει κοινό μέτωπο κατά του χειρότερου εχθρού».

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kρίμα το λιβανιστήρι του Τσίπρα.
  Χαμένο πήγε:

  https://roides.wordpress.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Froides.wordpress.com%2Fwp-admin%2F&reauth=1

  Η Ιερά Σύνοδος για την δολοφονία Φύσσα: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του -Καταδικάζουμε την βία από όπου και εάν προέρχεται»

  11.10.2013

  Για το θέμα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και την ακροδεξιά βία τοποθετήθηκε για πρώτη φορά η Ιερά Σύνοδος, η οποία ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει την Χρυσή Αυγή.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος «συλλυπείται την οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα και εύχεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού» και καταδικάζει ταυτόχρονα «κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται», αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Δόγμα.

  Κλείνοντας, η Ιερά Σύνοδος σημειώνει πως «θεωρεί ότι το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα διαθέτει ασφαλείς δικλείδες προστασίας του» και υπενθυμίζει ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως οφείλουμε να διατηρήσουμε σε κάθε περίπτωση την εθνική μας ενότητα και την εφαρμογή των Νόμων του Κράτους μας».

 25. Ο/Η Antifa3 λέει:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5067354/farisaioi-ths-orthodoksias/

  Η Ακροδεξιά του Κυρίου

  Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Φαρισαίοι της Ορθοδοξίας

  Οι μητροπολίτες που «συμπαθούν» τη Χρυσή Αυγή συχνά χρησιμοποιούν φρασεολογία κατά των «εχθρών» της θρησκείας και της πατρίδας που απέχει πολύ από τα κηρύγματα αγάπης του Ευαγγελίου

  Μάνος Χαραλαμπάκης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2013 08:00 |

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.