Λειτουργία Κυριακής: Τα εξώγαμα τέκνα ενός Αρχιεπισκόπου

Ο εξωλέστατος Χριστόφορος Τσεχίας και Σλοβακίας   

«…Κερνούμε το λαό χασίσι, Όνειρα, ψέματα και μίση Δε ντρέπονται για να ντραπώ» (Κ. Βάρναλης-‘Το φως που καίει’)

«…Κερνούμε το λαό χασίσι, Όνειρα, ψέματα και μίση Δε ντρέπονται για να ντραπώ» (Κ. Βάρναλης-‘Το φως που καίει’)

Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο κ.Χριστόφορος (κατά κόσμον Ράντιμ Πούλετς) ακούει στον μακροσκελή τίτλο «Η Αυτού Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας» και είναι αρχηγός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας των δυο χωρών. Για την αυτοκεφαλία της ερίζουν τα πατριαρχεία Μόσχας και Κωνταντινούπολης, ισχυριζόμενο το καθένα τους πως αυτό την παραχώρησε. Για όσους ξέρουν τα παπαδικά, αυτά είναι μόνιμοι καυγάδες μεταξύ των δυο εθνικών Εκκλησιών, με παρασκηνιακή συμμετοχή των αντίστοιχων υπουργείων Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας, είναι ευτελείς ασκήσεις Εξουσίας χωρίς ίχνος από πνευματικό υπόστρωμα. Ο άγιος Χριστόφορος έχει σπουδάσει στη Μόσχα και έχει επισκεφθεί επίσημα πολλές φορές την Ελλάδα (είναι και διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών). Εδώ και λίγες ημέρες κατηγορείται πως διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με πολλές γυναίκες παραβιάζοντας τους μοναχικούς του όρκους. Επίσης καταγγέλλεται ότι απέκτησε μαζί τους πολλά εξώγαμα παιδιά. Ήδη παραδέχτηκε ότι πριν να ιερωθεί είχε γίνει πατέρας φυσικών τέκνων, αυτών που η Ορθόδοξη πατρίδα μας και οι ευσεβείς κάτοικοί της, στο κοντινό παρελθόν, στιγμάτιζαν δια βίου με τρόπο βάρβαρο ως «νόθα», «μούλικα» ή «μπάσταρδα», τη δε μητέρα τους έριχναν στην πυρά με τον τίτλο της «αστεφάνωτης». Έτσι η Εκκλησία του, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία,  όρισε στη θέση του Τοποτηρητή, το Μητροπολίτη Ολομόουτς καί Μπρνό Συμεών και ο Χριστόφορος παραιτήθηκε λίγο μετά «για το καλό της Εκκλησίας». Το δράμα ξεκίνησε όταν μια γυναίκα κατήγγειλε στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Τσεχίας (NOVA) ότι διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόφορος επιμένει πως η γυναίκα λέει ψέματα και το περιβάλλον του αφήνει να εννοηθεί ότι βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολέμου λάσπης, πίσω από τον οποίο κρύβεται η Μαφία. Το πιστεύω ακράδαντα γιατί και ο άγιος Τραχείας Παύλος, που καταδικάστηκε από τη βρετανική Δικαιοσύνη σε δυο χρόνια φυλακή και τον καλύπτει το οικουμενικό πατριαρχείο διατηρώντας τον στον επισκοπικό βαθμό, κατήγγειλε πως η Μαφία βρίσκεται πίσω από τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονου αγοριού, που ζούσε με τη γιαγιά του.
—–Το κανάλι Nova TV επιβεβαίωσε ότι ο Μακαριότατος είχε πολλές φίλες με τις οποίες απέκτησε και παιδιά και ανέφερε ότι η Σύνοδος θα συζητήσει το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση. Οι επίσκοποι  παρότρυναν τον Προκαθήμενο να αντικρούσει τις κατηγορίες.  Μεταξύ άλλων η Αγιότης του κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα ενός από τους ιερείς του για επτά χρόνια. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη γυναίκα με την οποία ο άγιος Χριστόφορος έχει «αμαρτήσει». Έχει ακόμη παιδιά με άλλες γυναίκες, ίσως μέχρι και δέκα από αυτά! Προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω και υπενθυμίζω ότι ακόμη και ο Αγιότατος Χουντόδουλος, αμείλικτος πολέμιος του «κουσουριού», έχει συκοφαντηθεί για σεξουαλικές σχέσεις με άρρενας (Θεός φυλάξοι!), όπως άλλωστε και ο πνευματικός του πατέρας, ο ιερός Καλλίνικος, ένας βράχος «σωματικής ηθικής».

Θέλω να σημειώσω δυο πράγματα.
—–I. Ότι ενώ οι δικοί μας μητροπολίτες προωθούν (ορθώς) τη πολυτεκνία των πιστών ώστε να αντιμετωπιστεί η γυφτοσκοπιανή απειλή, οι ίδιοι δεν κάνουν παιδιά, μερικοί δε (ελάχιστοι ασφαλώς) έχουν ανοίξει νταραβέρια με διάκους και με ναύτες. Ο Χριστόφορος όμως θα μπορούσε να ονομαστεί όπως και ο πάπας Ιννοκέντιος ο 8ος  που είχε 16 παιδιά, «πατέρας της πατρίδος» του. Μακάρι και οι δικοί μας μητροπολίται να έσπερναν (άρρενας) απογόνους οι οποίοι θα αντιμετώπιζαν την (οργανωμένην) ισλαμική εισβολή μεταναστών στο φράχτη του Έβρου.
—–II. Η περίπτωσις του αγίου Χριστόφορου αποδεικνύει πόσο ψευδές είναι αυτό που διαδίδουν οι εχθροί της Εκκλησίας, ότι τάχα σχεδόν όλοι οι επίσκοποι είναι ομοφυλόφιλοι ή παιδεραστές, ξεχνώντας οι συκοφάνται τις γυναικοδουλειές του κατά τον Π.Π.Γερμανό «εξωλέστατου» (από εκεί δανείστηκα το επίθετο του ιερού Χριστόφορου) «απατεώνα» Παπαφλέσσα. Προσωπικώς έχω συγγράψει τέσσερα άρθρα εις την προσπάθειάν μου να αποδείξω ότι πολλοί μητροπολίται είναι πραγματικοί ιεροί τράγοι, αναμένων την ηθικήν μου ανταμοιβήν (κάποιο βυζαντινό τίτλο) από την Ιεράν Σύνοδον.

—–Δεν είναι πρώτη φορά που η Ορθοδοξία διασύρεται στην πρώην Τσεχοσλοβακία.
—–Το Μάη του 2009, το εβδομαδιαίο περιοδικό της Σλοβακίας ‘Plus 7 dni’, ανέφερε σε ρεπορτάζ ότι ιερωμένοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σλοβακίας ήταν πράκτορες της μυστικής Αστυνομίας StB (Státní bezpečnost) στα χρόνια του κομμουνισμού.
—–Μάλιστα έγινε αναφορά στον εκπρόσωπο Τύπου της Εκκλησίας της Σλοβακίας Milan Gerka, τον Μητροπολίτη Πρεσόβ και Έξαρχο Σλοβακίας Ιωάννη (Jan Holonic), τον Mikulas Kocvar, τον μετέπειτα Προκαθήμενο Νικόλαο που παραιτήθηκε το 2006 και τον αρχιδιάκονο Imrich Belejkanic. Σύμφωνα με το Σλοβακικό περιοδικό ο τελευταίος έπαιρνε για τις υπηρεσίες του 1.000 έως 1500 κορώνες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι την πτώση του καθεστώτος το 1989. Φαντάζομαι τι θα βούταγε η αφεντιά του ο Προκαθήμενος, ειδικά αν είχε κι αυτός παιδιά, οπότε θα εδικαιούτο και επίδομα τέκνων.
—–Το τι καπνό φουμάρει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας, το δείχνουν, σε ότι μας αφορά, δυο χαρμόσυνα γεγονότα. Έχει τιμήσει στην Ελλάδα δυο εξαιρετικούς πολιτικούς. Τον Γρ.Μιχαλόπουλο, αρχηγό της «Εθνικής Συμαχίας» [εκβιασμοί, 666, Ντερτιλής, «Ελεύθερη Ώρα», «πρωκτομετρήσεις» (sic) μητροπολιτών κλπ] και τον εν Αρχιεπισκοπή Τσεχίας αδελφό του, κ.Π.Καμμένο, που έστειλε στεφάνι και εκπρόσωπο στην κηδεία του, τ.υφυπουργό βατραχανθρώπων του Λιμενικού (αυριανό αντιπρόεδρο και Υπουργό Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Τσίπρα). Όμως αν και ο κ.Καμμένος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της άτυπης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για Θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας», στα διαδικτυακά βιογραφικά του δηλώνεται η Εκκλησία της Τσεχίας, που τον έχει τιμήσει, εσφαλμένα ως Πατριαρχείο. Πατριάρχης υπάρχει στην Τσεχία, ο Θωμάς Butta, αλλά δεν είναι Ορθόδοξος είναι Χουσίτης και βάζω στοίχημα πως ο κ.Καμμένος δεν θα έχει περισσότερη ιδέα για το τι ήταν ο Ιωάννης Χους από όσο ενδιαφέρον έχει για την Ορθοδοξία.
—–Νομίζω πως η προκλητικότερη από τις αμαρτωλές πράξεις του αγίου Χριστόφορου, είναι η αστοργία του να σπέρνει παιδιά καταδικασμένα να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα και ίσως δακτυλοδεικτούμενα ως πέτρες του σκανδάλου. Η αστοργία του επεκτείνεται και προς τις γυναίκες του, που τις καταδικάζει να αναθρέψουν τα παιδιά του χωρίς τη δική του φυσική παρουσία. (Υποθέτω ότι για το οικονομικό μέρος θα φροντίζουν τα παγκάρια). Τέλος η διάλυση της οικογένειας ενός αδελφού και συλλειτουργού του, η ερωτική του σχέση με την πρεσβυτέρα που είναι πνευματική του θυγατέρα, δείχνει πως είναι ανίερος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κατορθώματα του Αρχιεπισκόπου, διαβάστε το αγγλόφωνο ρεπορτάζ του «Ημερήσιου Παρατηρητή της Πράγας» (9.4.2013).

***

 

Advertisement
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

41 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Τα εξώγαμα τέκνα ενός Αρχιεπισκόπου

 1. According to Nova, the church has accused Krystof of having sex with the wife of one of the priests for seven years. In addition, she is not the only woman with whom Krystof committed asin. He has even children with others, maybe up to ten of them, the synod said, cited by Nova.

  πηγη
  http://www.scribd.com/doc/134830730/Czech-Orthodox-Church-Primate-Suspected-of-Breaching-Oath-as-a-Monk-and-Had-Sex-With-Women-05-04-2013

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Καλέ φταίει η Μαφία

  Πηγή: Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας μετά την καταγγελία ότι έκανε σεξ… με γυναίκα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/99965#ixzz2QPwhyNm1

  Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόφορος επιμένει πως η γυναίκα λέει ψέματα και το περιβάλλον του αφήνει να εννοηθεί ότι βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολέμου λάσπης, πίσω από τον οποίο κρύβεται η Μαφία.

  Kλαψ κλαψ κλαψ

  Aχ Βαχ, μην τους ακούτε καλέ, τους ψεματιάρηδες, για το καλό της Εκκλησίας παραιτήθηκε, οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο τον τελευταίο καιρό υπήρχε έντονη φημολογία για διάφορα σκάνδαλα.
  Θα ησυχάζει το παληκάρι σε μοναστήρι

  http://www.romfea.gr/epikairotita/16446-paraitithike-o-arxiepiskopos-tsexia

  Του Αιμίλιου Πολυγένη

  Την παραίτησή του υπέβαλε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας κ. Χριστοφόρος.

  Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο τον τελευταίο καιρό υπήρχε έντονη φημολογία για διάφορα σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή, κάτι που ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά.

  Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι επίσημο σχετικά με την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας, ωστόσο η Romfea.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Χριστοφόρος παραιτήθηκε για το καλό της Εκκλησίας.

  Να σημειωθεί πως ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας που είχε εκλεγεί το 2006, επισκέφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Άνθρωποι του περιβάλον του μιλώντας στην Romfea.gr ανέφεραν ότι ο πρωήν Τσεχίας κ. Χριστοφόρος, θα ησυχάζει πλέον στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως.

 3. Ο/Η Πάνος Καημένος πατριάρχης Τσεχίας λέει:

  Ο θίασος Καμμένου θα ανεβάσει παράσταση στο θεατράκι της …

  roides.wordpress.com/2013/04/08/8apr13/ – Προσωρινά αποθηκευμένη

  Πριν από 6 ημέρες – Να σημειώσω πως πατριαρχείο Τσεχίας, που εμφανίζεται στα διαδικτυακά βιογραφικά του κ.Καμμένου, δεν υπάρχει και κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον ειδικό σε ζητήματα Ορθοδοξίας κ.Καμμένο γι’αυτό.

  Καμμένος Παναγιώτης (Πάνος) – ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  http://www.hellenicparliament.gr/…/Viografika-... – Προσωρινά αποθηκευμένη

  Παναγιώτης (Πάνος) Ηλία Καμμένος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ … της Ορθοδοξίας τιμήθηκε με το «Μεγαλόσταυρο της Τιμής» από το Πατριαρχείο Τσεχίας και με …

  «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου | η Λέσχη

  ilesxi.wordpress.com/…/ανεξάρτητοι-έλλην… – Προσωρινά αποθηκευμένη

  8 Απρ 2012 – Ο Πάνος Καμμένος είναι ενεργόςπολιτικά από την δεκαετία του 1980 ως … της Τιμής από το Πατριαρχείο Τσεχίας και με το Παράσημο της Τιμής …

  Γιατί ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ήρωας – giati o panos kammenos …

  http://www.inews.gr › Blogs › Ksipnistere – Προσωρινά αποθηκευμένη

  26 Φεβ 2012 – Καμμένου δεν είναι ούτε επαναστατικό ούτε και με μεγάλες επιτυχίες … Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο της Τιμής από το Πατριαρχείο Τσεχίας, …

  Απόψεις | Το φαινόμενο Πάνος Καμμένος | Neolaia.gr

  http://www.neolaia.gr/…/apopseis-fainomeno-pa... – Προσωρινά αποθηκευμένη

  15 Ιαν 2012 – Τον Πάνο Καμμένο, τον άκουσα πρώτη φορά για το κιτς μπλουζάκι του. … τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο της Τιμής από το Πατριαρχείο Τσεχίας, …

  Π.Καμμένος – NewsIt

  http://www.newsit.gr/default.php?pname…5 – Προσωρινά αποθηκευμένη

  Ο Πάνος Καμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 12.5.1965. … της Ορθοδοξίας τιμήθηκε με το «Μεγαλόσταυρο της Τιμής» από το Πατριαρχείο Τσεχίας και με το …

  Γιατί ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ήρωας – Ξυπνήστε ρε

  ksipnistere.blogspot.com/…/blog-post_155… – Προσωρινά αποθηκευμένη

  26 Φεβ 2012 – Καμμένος είναι άνθρωπος αυτό που λέμε «συστημικός». … Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο της Τιμής από το Πατριαρχείο Τσεχίας, με το …

  Ο Πάνος Καμμένος είναι Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός | 60gr

  60gr.com/…/ο-πάνος-καμμένος-είναι-ελλη… – Προσωρινά αποθηκευμένη

  14 Νοε 2011 – Ο Πάνος Καμμένος είναι Έλληνας πολιτικός, γεννημένος στην Αθήνα … Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο της Τιμής από το Πατριαρχείο Τσεχίας, …

 4. Ο/Η Kαλέ άντες λέει:

  http://www.amen.gr/article8891

  Μεταμέλεια και…αποκαλύψεις από τον Τσεχίας Χριστοφόρο

  του Νίκου Παπαχρήστου

  30 Μαρτίου 2012, 01:50

  «Παναγιώτατε, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας μεταμέλεια για το ότι Σας έχουμε λυπήσει και απογοητεύσει με την αδυναμία και με την ασυνέπεια μας». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστοφόρος ζητά συγνώμη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας για την «οδυνηρή παρεξήγηση» που δημιουργήθηκε καθώς όπως επισημαίνει η θεία λειτουργία που τελέστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Πράγα, «σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο περί εορτασμού της επετείου παροχής “Αυτοκεφαλίας” στην Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, επειδή η δική μας Εκκλησία έγινε πραγματικά αυτοκέφαλη με την σημερινή κανονική μορφή της και αναγνωρίστηκε έτσι από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και λοιπές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες μόνο χάριν του Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου, τον οποίο υπέγραψε η Παναγιότητά Σας το 1998».

 5. Παράθεμα: Τα εξώγαμα τέκνα ενός Αρχιεπισκόπου | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 6. Ο/Η Του κώλου λέει:

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  Αναπνέουμε στο όνομα της Ελλάδας και της Ελευθερίας. Όπλα μας η Αρετή, η Τόλμη και η Αυτοθυσία, προστάτης μας ο Θεός. Στον πόλεμο που έχουμε φωνάζουμε μεσ’απ’τα στήθια: Ταν ή επί Τας.

  Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012Ο Αλέξης Τσίπρας ανύπαντρος με δύο εξώγαμα παιδιά συμβιώνει με την Μπέτυ Μπαζιάνα.
  Οι άνθρωποι που εμπλέκονται με την πολιτική όχι μόνο πρέπει να φαίνονται αλλά να είναι και υπόδειγμα ηθικής στην κοινωνία μας.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mUf5pWSyuZ4J:eleftheroiellines.blogspot.com/2012/05/blog-post_9109.html+&cd=16&hl=el&ct=clnk&gl=gr

 7. Ο/Η Oρθοδοξη ηθική λέει:

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82
  Πάνος Καμμένος

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Στις 30 Ιανουαρίου 2012, αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτηση στη προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του βουλευτή, όπου σχολίασε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ομοφυλοφίλου Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βέστερβέλλε. Η ανάρτηση διαγράφηκε την επόμενη μέρα.[29]

  [29[ Εφημ. Το Ποντίκι, Ο Πάνος Καμμένος και οι ομοφυλόφιλοι, 31/01/2012

  • Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

   • Ο/Η Ρόζα λέει:

    Καμμένος
    για τον ομοφυλόφιλο Γερμανό υπουργό που φωτογραφίζεται με τον σύντροφο του στο γάμο τους
    και ΜΠΡΑΒΟ του!

    Καμμένος:
    Υπουργοί και παλληκάρια γίνανε μαλιά κουβάρια
    Γιώργο Τράγκα στους παραδίδω

 8. Ο/Η eklag λέει:

  Αντί να του πούμε μπράβο!
  που συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού της Ευρώπης,
  τον ψέγουμε;
  Γι’ αυτό γέμισε ο κόσμος ιμάμηδες στα τέσσερα και μπούργκες,
  ύμνους Δ.Θράκης κ.τλ. κ.τλ.
  Είναι ν’απορεί κανείς.
  Πόσος σκοταδισμός πια;

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Eklag, όταν έψεγαν τον Ανδρέα Παπανδρέου για τα γκομενιλίκια του, οι οπαδοί του επαίρονταν ότι έχουν αρχηγό γαμήκουλα.

   Όλοι οι οπαδοί ή υποτακτικοί σε εξουσίες την ίδια λογική διαθέτουν. Τα ινδάλματά τους ας είναι υπεράνω ηθικής. Οι μεγάλοι έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον λαουτζίκο.

   Κατά βάθος έτσι συμπεριφέρονται απέναντί τους και στο θέμα της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Για τον λόγο αυτόν λένε: αν έχεις την κουτάλα στο χέρι δεν θα την βάλεις κάποτε μέσα στην στο καζάνι;

   Αυτή η υποτακτικότητα μας έφτασε εδώ πέρα. Ανοχή ακόμη και στο κηφηναριό του δεσποταριού, επειδή είναι εξουσία!

   • Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

    Μια Αμερικάνα στην Αθήνα

   • Ο/Η Po λέει:

    βρε Σταύρο, δεν κατάλαβες το πνεύμα της αγαπητής Eklag που έχει (την απαραίτητη) αίσθηση πολύτιμου χιούμορ.
    Ναι, είναι πολύτιμο, μη το πυροβολούμε!
    .
    🙂

 9. Ο/Η Δεν μετανιώνω λέει:

  Διά τοῦ παρόντος ἐπιθυμοῦμεν ὅπως καταστήσωμεν γνωστή τήν παραίτηση ἡμῶν ἀπό τήν κεφαλήν τῆς Ἐκκλησίας τῶν Χωρῶν Τσεχίας καί Σλοβακίας, τήν ὁποία θεοφιλώς διαποιμάναμε ἀπό τοῦ Σωτηρίου ἔτους 2006.

  Εἱς τήν συνεδρίαν τῆς Ἰεράς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν τήν 12η Ἁπριλίου 2013, διά τό καλόν καί τήν εἰρήνευσιν τῆς Ἐκκλησίας, ἀπεφασίσαμεν νά θέσουμε είς την Ἰεράν Συνόδον τήν παραίτηση ἡμῶν ἀπό τήν θέσιν τοῦ Ἀρχιεπισκόπου καί προέδρου τῆς Ἰεράς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῶν Χωρῶν Τσεχίας καί Σλοβακίας, ἡ ὁποία καί ἔγινε ἀποδεκτή.

  Ἀπεφασίσαμεν νά πράξωμεν τούτο, μετά ἀπό βαθιά σκέψη καί μέ πλήρη συνείδηση τοῦ ρόλου καί τῆς ἀποστολής ἡμῶν, διά νά μήν ὁδηγηθεί σέ διάσπαση ἡ
  μικρή Ἐκκλησία ἡμῶν.

  Σκεπτόμενοι πρό πάντων τήν ἑνότητα, ἂν καί δέν συνέτρεχε οὐδεμία ἑνοχή ἡμῶν, θελήσαμε ὅπως ξεπεραστεί ἡ κρίσις δι’αὐτῆς τῆς ὁδοῦ, τό συντομότερο δυνατόν δηλαδή.

  Μία ἑνδεχόμενη συνέχιση τῆς ἑκκλησιαστικῆς αὐτῆς κρίσεως καί τυχόν διάσπαση τοῦ ποιμνίου τῆς Ἐκκλησίας μέχρι τῆς τελικῆς δικαιώσεώς ἡμῶν θά εἴχε ὁδυνηρές συνέπειες δι’ ἡμᾶς προσωπικά ἀφού δέν θά ήθέλαμε νά συντελεστεί ἐν τῳ προσώπῳ ἡμῶν περαιτέρω σκανδαλισμός τῶν πιστῶν καί ἀμφισβήτηση τοῦ ρόλου καί τῆς ἀποστολής τῆς Ἐκκλησίας.

  Ἀπό τούδε καί στό ἑξής θά συνεχίσομεν νά διδάσκομεν εἱς τό Πανεπιστήμιον Presov τῆς Σλοβακίας, πού ἔχουμε τήν τιμήν νά τυγχάνουμε καθηγητής πρό τῆς ἀναρρήσεως ἡμῶν είς τόν Πρωθιεραρχικόν θρόνον τῆς Ἐκκλησίας τῶν χωρῶν Τσεχίας και Σλοβακίας, θά διαμένομεν δέ εἱς τήν ἱεράν Μονήν τῆς Μεταμορφόσεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ εἱς τήν Τσεχίαν, θά φέρομεν μαύρον ἐπανώκαλύμαυχον καί θά ἔχουμε τόν τίτλο τοῦ πρώην Ἀρχιεπισκόπου Πράγας καί Μητροπολίτου τῶν χωρῶν Τσεχίας καί Σλοβακίας, ἡ δέ προσαγόρευση ἡμῶν συνεχίζεται ὅπως καί πρίν.

  Προσωπικά θά ἀσχοληθούμε μέ τήν προσευχήν διά τήν πνευματικήν πρόοδον ἡμῶν, ἂμα δέ καί τοῦ πληρώματος τῆς καθ’ ἡμᾶς ἀγιοτάτης Ἐκκλησίας τήν ὁποίαν πολλή ἀγαπήσαμε, προσφέροντας παραλλήλως εἱς τήν Ἐκκλησίαν τήν βοήθειαν ἡμῶν ὅπου καί ὅποτε αὐτή χρειαστεί.

  Παρακαλούμε θερμά διά τίς προσευχές τοῦ πιστοῦ λαοῦ τοῦ Θεοῦ οἱ ὁποίες εἴμαστε βέβαιοι ὅτι θά στηρίζουν τήν ἑλαχιστότητα ἡμῶν

  • Ο/Η athriskos λέει:

   «Το να απέχει κανείς από την αμαρτία όταν πια δεν μπορεί να αμαρτήσει, δεν σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει την αμαρτία, αλλά ότι η αμαρτία εγκατέλειψε αυτόν». Άγιος Αυγουστίνος

 10. Ο/Η Ρόζα λέει:

  Aυτός ο Ρουπακιώτης που κρυβόταν τόσα χρόνια;

  Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης…η κατάθεση νομοθετικής διάταξης που να αφορά στην υιοθέτηση πρότασης για την αναγνώριση τέκνου γεννημένου χωρίς γάμο με απλή δήλωση στο ληξιαρχείο, όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμοδίου υπουργού, Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
  Ερώτηση σχετική με το θέμα είχαν απευθύνει στην κυβέρνηση οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, Κατερίνα Μάρκου, Μαρία Γιαννακάκη, Νίκος Τσούκαλης και ο ανεξάρτητος, σήμερα, Πάρις Μουτσινάς. Οι βουλευτές έχουν επισημάνει ότι, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, η εκούσια αναγνώριση παιδιού γεννημένου χωρίς γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης των γονέων του γίνεται ενώπιον συμβολαιογράφου.
  «Η παραπάνω διαδικασία είναι δαπανηρή (το κόστος ανέρχεται στα 80 ευρώ) και χρονοβόρα», ανέφεραν οι βουλευτές, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει τη θεσμική κατοχύρωση της αναγνώρισης τέκνου γεννημένου χωρίς γάμο με απλή αυτοπρόσωπη δήλωση του πατέρα στο ληξιαρχείο, με την παρουσία και συναίνεση της μητέρας, όπως έχει προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη

 11. Ο/Η Αγιάννης λέει:

  «…αυριανό αντιπρόεδρο και Υπουργό Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Τσίπρα»
  Θέλει ο …Λασκαράτος να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει. Έλεος πια με τις ιδεοληψίες…..

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Iδεοληψίες αλλά ο συνομιλητής των Μπόμπολα, Καμμένου, Καραμανλή, Ιερωνυμου, Τράγκα, Αμυρά, olympia.gr δεν τις διαψεύδει.
   Το αναλάβατε τώρα εσείς το καθήκον;

   ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Είχαν μοιράσει μεταξύ τους μέχρι και τα υπουργεία!

   Η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από μία εβδομάδα μπορεί να δημιούργησε αίσθηση και μεγάλη μουρμούρα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, όμως δεν ήταν εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Οπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», ήδη από την εποχή των διερευνητικών εντολών οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν έρθει σε επαφή και προχωρημένες συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στην περίπτωση που το κόμμα του κ. Τσίπρα καταλάμβανε την πρώτη θέση.

   ΜΕΣΑΖΩΝ Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ. Οπως πληροφορήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του Πάνου Καμμένου εκείνο το βράδυ στο μπαλκόνι του προέδρου, ρόλο ενδιάμεσου στις επαφές είχε ο εξ απορρήτων διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα Νίκος Παππάς, ενώ οι συνομιλίες είχαν φτάσει σε επίπεδο «μοιράσματος υπουργείων». Οπως έγινε αντιληπτό, η πλευρά των ΑΝΕΛ ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης – αίτημα το οποίο ευχαρίστως συζητούσε η άλλη πλευρά, καθώς η γενική εκτίμηση ήταν πως ο δικός τους χώρος ούτε έχει ούτε καίγεται να αποκτήσει το βάρος της διαχείρισής τους.

 12. Ο/Η Κατά των Τραπεζών ο Γκομένιος λέει:

  Φταίνε οι Τράπεζες
  γιατί φεύγεις Γκομένιε, που παρατάς τους φτωχούς;

  • Ο/Η Aριστερός ψάλτης λέει:

   Φτάνει το λοιπόν μια γυναίκα να καταγγείλει έναν Αρχιεπίσκοπο βαλτή από κακούς Τραπεζίτες που θέλουν να φάνε τα χρήματα της Εκκλησίας που ο καλός Αρχιεπίσκοπος θέλει να δώκει στους φτωχούς και αυτός παρατάει την Εκκλησία που η μισή είναι με τους Τραπεζίτες και θα διασπασθεί αν οι Τραπεζίτες δεν της αρπάξουν τα λεφτά, παρατάει και τους πένητες στα χέρια των τραπεζιτών και φεύγει αντί να της τραβήξει της ψεύτρας μια αγωγή και να ζητήσει εξέταση DNA για τα δήθεν παιδιά του.
   Μα πόσο μαλάκες είναι αυτοί που τα πιστεύουν αυτά;

 13. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Μαλλον απο προσωπικη πειρα μιλουσε ο Αυγουστινος φιλε Σταυρο.
  Αυτο θα πει σοφια συσσωρευμενη, που λενε.
  Αυτοι πουλανε τη μανα τους αγαπητε μου Λασκαρατε, και θα ειναι στοργικοι με τα παιδια τους;
  Ασε που τις γυναικες τις βλεπουν σαν εργαλεια για να ευχαριστησουν τα τομαρια τους!
  Και με το παραμυθι του χριστουλη ζουνε σαν σουλτανοι.

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Θεόφιλε, το λένε οι ίδιοι και χωρίς ίχνος ντροπής:
   ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ …..ΠΛΟΥΣΙΟΙ. ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ Ι’
   http://athriskos.gr/1323/

   • Ο/Η Aριστερός ψάλτης λέει:

    http://web.archive.org/web/20011217112108/http://www.kathimerini.gr/sunday/content.asp?id=97125

    Επιφυλλιδα / Του Χρηστου Γιανναρα
    Μεθοδευμένη λοβοτομή

    Λέγεται ότι, πριν από κάποια χρόνια, ιεράρχης μεγάλης στην Ελλάδα μητρόπολης, λίγο προτού πεθάνει, είπε σε δικό του άνθρωπο: «Δεν έχω παράπονο. Ενα χωριατόπουλο ήμουν, πάμφτωχο και όχι ικανό για επιστήμες. Αλλά χάρη στο παραμύθι του Χριστούλη πέρασα τη ζωή μου σαν πρίγκιπας».

 14. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ο Χουσίτης επίσκοπος της Πράγας μπλεγμένος σε σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας, δεν παραιτείται και η Εκκλησία του τον κουκουλώνει

  Czech bishop keeps his post despite sexual scandal

  CeskeNoviny, Czech Republic/March 6, 2007

  Prague — Karel Bican still remains Prague bishop of the Czechoslovak Hussite Church in spite of his sexual scandal as his opponents did to gain the necessary 60 percent of votes for his dismissal at the Prague diocese’s meeting today, church patriarch Tomas Butta told reporters.

  Bican, 55, who is married, demanded sex from a man, named Lukas Borecky, whom he helped upon return from prison.

  The scandal erupted last autumn when the weekly Tyden published some extracts of the conversation in which Bican told Borecky that he was in love with him. Bican at first said that the recording was false. He only confessed after the church wanted to order a voice analysis of the recording.

  The Czechoslovak Hussite Church’s central council called on Bican to step down over the scandal, but he refused to do so. He said he would like the Prague diocese that had elected him to decide on his resignation.

  The Protestant Hussite church is the third most populous church in the Czech Republic.

 15. Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Αρπάχτρας λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=40173

  Το «ιερό παρκάκι» της Ασκληπιού

  Η Εκκλησία, επικαλούμενη δικαιώματα από βασιλικό διάταγμα του 1952, διεκδικεί δικαστικά αποζημίωση 1.446.558,75 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων και από 56 κατοίκους που επωφελούνται «βλέποντας» στον χώρο πρασίνου, στο παρκάκι της Νεάπολης Εξαρχείων

  Του Στέργιου Ζιαμπάκα

  «Θυμάμαι τη μητέρα μου να πιάνει έναν παπά από τα γένια και να του ζητάει να φύγει από το πάρκο λέγοντάς του “η πλατεία είναι δικιά μας”», φέρεται να είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναφερόμενος στο παρκάκι που βρίσκεται επί της οδού Ασκληπιού, δίπλα στο πατρικό του σπίτι, κατά μαρτυρία των παρόντων μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Ελεύθερων Χώρων Αθήνας, στην κοινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 4-12-2008.

  Στην εν λόγω συνάντηση ο Πρόεδρος αφηγήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, θέλοντας να επισημάνει το κενό προστασίας των πάρκων και των πλατειών. Οπως περιέγραψε ο ίδιος, σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, κάποιοι ιερείς είχαν πάει στο σημείο διεκδικώντας τον χώρο του πάρκου και προκαλώντας την αντίδραση των περιοίκων, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η μητέρα του.

  Συμπαράσταση

  Αναγνωρίζοντας τον ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στην προστασία των χώρων πρασίνου της Αθήνας, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αντίστοιχους αγώνες των πολιτών. Αγώνες τους οποίους καλούνται να επαναλάβουν οι περίοικοι της πλατείας της περιοχής Νεάπολης – Εξαρχείων, επί της οδού Ασκληπιού, αυτή τη φορά υπό «οικονομική πίεση».

  Η Εκκλησία της Ελλάδος, επικαλούμενη δικαιώματα που προήλθαν από ένα Βασιλικό Διάταγμα του 1952, το οποίο της έδωσε την κυριότητα μέρους της έκτασης του πάρκου στην οδό Ασκληπιού, αλλά και την έγκριση της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος της 2-02-1999 (ΦΕΚ 167/12-03-1999 τ.Δ’), κινείται δικαστικά, διεκδικώντας συνολική αποζημίωση ύψους 1.446.558,75 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων και 56 κατοίκους της περιοχής, που επωφελούνται «βλέποντας» στον χώρο πρασίνου. Ποσό που προκύπτει από τη διεκδίκηση 2.632,50 ευρώ ανά τ.μ., βάσει αγοραίας αξίας, από το συνολικό εμβαδό των 549,5 τ.μ., παρά το γεγονός ότι η αντικειμενική αξία της περιοχής κοστολογεί κάθε τ.μ. στα 1.950 ευρώ.

  Αναμφιβόλως, η Εκκλησία ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να κινηθεί αναλόγως. Το ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι αν η Εκκλησία έχει το «ηθικό» δικαίωμα να πράξει αναλόγως, επαναφέροντας το θέμα 30 χρόνια μετά τη ρυμοτομική απαλλοτρίωση του χώρου, σε μια πιεστική οικονομικά συγκυρία, στρεφόμενη μεταξύ άλλων εναντίον ανέργων και οικονομικά αποδυναμωμένων πολιτών. «Πώς από το 1952, όταν αντηλλάγησαν μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας αγροτεμάχια και αστικά ακίνητα, εμφανίζεται το 2013 να ζητήσει αποζημίωση για ένα παρκάκι που απαλλοτριώθηκε το 1983;» διερωτάται μεταξύ άλλων ο δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής, Κώστας Βαρδάκης.

  «Είναι το δίκαιον», απαντά μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο διευθυντής της Περιουσίας της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Ευθύμιος Φλώρος. «Δεν είναι θέμα ποσού, είναι θέμα δικαιοσύνης. Εχουμε ένα δικαίωμα και πρέπει να το διεκδικήσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι ως ΝΠΔΔ, αλλιώς θα κατηγορηθούμε για κακοδιαχείριση», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στη χρονική επιλογή της δικαστικής κίνησης, σημείωσε ότι «τώρα οι δικηγόροι μας βρήκαν ότι έπρεπε να γίνει και προχωρήσαμε». Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση είναι απλή: «Να γίνει άρση της απαλλοτρίωσης. Να μην πληγούν άνθρωποι που δεν είχαν ενημερωθεί για αυτό το οιονεί βάρος. Να μας δώσει ο δήμος αυτό που οφείλει».

  Η επιλογή της άρσης «μπορεί κάλλιστα να γίνει», αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο αντιδήμαρχος Συντονισμού, Παναγιώτης Μπέης, τονίζοντας, όμως, ότι «εφόσον η Εκκλησία κινείται δικαστικά, θα δούμε αν έχει δίκιο για το ποσό. Δεν είναι αντίστοιχη η οικονομική κατάσταση». Βασική αρχή των θέσεων του δήμου, σύμφωνα με τον κ. Μπέη, θα είναι να μετρήσει η γνώμη των κατοίκων για τη γειτονιά τους. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές προκειμένου το θέμα της πλατείας να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. «Οποτεδήποτε θέλουν οι άνθρωποι ευχαρίστως να συναντηθούμε να συζητήσουμε. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα σύννομα, όχι να δημιουργήσουμε θέμα», διαμηνύει μέσω της εφημερίδας μας ο κ. Φλώρος. «Είναι εποχή που όλοι χρωστάμε κάπου. Αυτό μας έλειπε να χρωστάμε και στην Εκκλησία», η προκαταβολική τοποθέτηση των κατοίκων.

  Χρονικά κενά

  Πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση με μεγάλα χρονικά κενά. Εν ολίγοις, η Εκκλησία βγαίνει κερδισμένη είτε με την άρση της απαλλοτρίωσης, η οποία της επαναφέρει το δικαίωμα να χτίσει, είτε με τη χρηματική αποζημίωση του ποσού. Από την πλευρά του ο κ. Φλώρος, υποστηρίζοντας πως «πρώτα θα το συζητήσουμε με τους κατοίκους και μετά θα αποφασίσουμε», απέφυγε να απαντήσει για τα μελλοντικά σχέδια της Εκκλησίας στον χώρο. Κάποιος που θα ήθελε να αξιοποιήσει πλήρως το ακίνητο τη δεδομένη συγκυρία πιθανότατα θα επέλεγε την πώλησή του. «Χρειάζεται να αξιοποιηθεί για να έχει έσοδα η Εκκλησία», επισήμανε ο κ. Φλώρος.

  Η υπόθεση θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο στις 26 Απριλίου.

 16. Ο/Η 666 λέει:

  Παραιτήθηκε χτες για σεξουαλική παρενόχληση και ο ορθόδοξος μητροπολίτης Ματθίας του Σικάγου.

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1987

  Head of local Orthodox Church diocese resigns

  Author: Manya A. Brachear

  Date Published: 4/14/2013

  Publication: Chicago Tribune (Chicago IL)

  Bishop Matthias, the leader of the Chicago diocese of the Orthodox Church in America, at a recent service. (Orthodox Church of America / April 14, 2013)

  Unable to overcome the disgrace of a sexual misconduct accusation, Bishop Matthias, head of the local diocese for the Orthodox Church of America, has announced he will step down Monday, leaving a vacancy in Chicago just weeks before Orthodox Christians celebrate Easter on May 5.

  On a leave of absence since allegations of inappropriate communication with a woman surfaced in August, Matthias, 64, would have celebrated his two-year anniversary as leader of the church in Chicago and the Midwest this week.

  In a letter to parishioners Sunday, the bishop asked for forgiveness.

  ”It is my hope that my stepping down will end the ordeal, allowing the diocese to move toward healing,” he said. ”I ask for everyone’s forgiveness for my failings, my mistakes and sins. In turn, I assure everyone of my forgiveness.”

  The national church asked Matthias to step down last month. In a speech at Chicago’s Holy Trinity Cathedral a week later, he blamed clergy for plotting his ouster in reaction to edicts he issued shortly after his arrival.

  At his first meeting with Chicago priests in May, following a year of parish tours, he barred evening liturgies on Feast Days and baptismal liturgies on Sundays. He also limited the role of women in worship and decreed that clergy should wear only collars or cassocks, never plain clothes, in public.

  ”Several priests in the diocese who do not agree with my support of traditional Orthodox practices and my firm stand on moral issues have used this incident as an excuse to have me removed,” the bishop told parishioners. ”The loud voices of the clergy who did not want to be obedient to the hierarchy was heard.”

  But the Rev. Herman Kincaid, rector of SS. Peter and Paul Church in Burr Ridge, said he hadn’t detected any unusual tension between the bishop and other clergy in the diocese.

  ”In general, every pastor of every parish is going to have parishioners who like him and don’t like him,” Kincaid said. ”It’s more along the lines of that. It’s just a general rule when you come in as a pastor. It’s not a popularity contest.”

  Born David Lawrence Moriak, Matthias came to Chicago two years ago after the death of his predecessor, Archbishop Job. Originally ordained in the Carpatho Russian Orthodox Church, Matthias joined the Orthodox Church in America to become Chicago’s bishop in April 2011.

  The Orthodox Church in America, one of several branches of Orthodox Christianity in the U.S., claims about 100,000 adult members nationwide and 5,000 in the Midwest.

  The Rev. Andrew Harrison, rector of St. Luke the Evangelist Church in Palos Hills, said he heard grumbling, but he believed the bishop simply was trying to establish his authority. Since St. Luke has allowed women to play a role in communion for 26 years, the congregation appealed for a dispensation from the restrictions. The bishop’s leave in August delayed that.

  ”Our parish complied with that. They weren’t happy with it, but we were complying,” Harrison said. ”We don’t know the outcome of all of this because it all fell apart when these accusations were made.”

  When he was placed on administrative leave last year, Matthias said he had been accused of ”unwelcome written and spoken comments to a woman that she regarded as an inappropriate crossing of personal boundaries.” Though he declined to speak to the Tribune, he said in his speech at Holy Trinity that he went through a battery of psychological tests at an institute in Georgia that concluded he was not a sexual predator.

  ”I do repent of using poor judgment, of using inappropriate words that I thought were being received as humorous,” he said. ”It was never my intention to cause a complaint of any harm or discomfort. In fact, I was quite concerned for her health and well-being. I am sorry that my kindness and generosity to this person was viewed with suspicion and ulterior motives.”

  Still, since a national church investigation did conclude sexual harassment had occurred, reinstating him would have been contrary to the church’s zero-tolerance policy, Harrison said.

  ”The bishop has a higher standard. Even a priest in a parish with the accusations that were made would have difficulty maintaining his role in a parish,” Harrison said. ”This will hang over Bishop Matthias’ ministry. I don’t know how he could function under those circumstances.”

  The accusation also generated an outcry from a number of clergy’s wives in the diocese. About 30 women signed a letter to the Holy Synod expressing concern about the bishop’s behavior.

  The Rev. Justin Foster, pastor of Protection of the Holy Virgin Mary Church in the southern Illinois town of Royalton, said people have blown out of proportion the bishop’s behavior.

  ”Here we are in Lent, approaching the holiest day of the year, Pascha, when Christ died for us and we were all forgiven of everything we’ve done, and (he) opened the gates of heaven again for us,” Foster said. ”And these people can’t forgive a bishop for making a mistake. I don’t even call it a mistake.”

  The Holy Synod appointed Toledo Bishop Alexander as the interim leader of the diocese.

 17. Ο/Η Γιάννης Κομοτηνή λέει:

  Σε 200 χρόνια θα αποκατασταθεί η υστεροφημία του-αφού οι απόγονοί του θα είναι πλειοψηφία στις 2 χώρες- και τότε οι επικριτές του θα … καίγονται.
  Ούτε ναυτικός να ήταν

 18. Παράθεμα: Ρώσος διάκος υπερασπίζεται τις Pussy Riot και καθαιρείται | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 19. Παράθεμα: Οι πρώτοι Αλλαξοπατριάρχες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Παράθεμα: Και η Λευκορωσία στον αστερισμό του Ορθόδοξου σκοταδισμού | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 21. Παράθεμα: O αρχιγκομενιάρης Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας Χριστόφορος, μουσαφίρης στην Εκκλησία της Κύπρου | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 22. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας

  Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

  Του Αιμίλιου Πολυγένη

  Σε επίσημη δήλωση προέβη ο «πρώην» Τοποτηρητής της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας Αρχιεπίσκοπος Ολομούκ κ. Συμεών.

  Ο κ. Συμεών κάνει λόγο για αντικανονική εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ρόστισλαβ, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο κανονικός Τοποτηρητής της Εκκλησίας της Τσεχίας.

  Επίσης προτρέπει τους πιστούς να απέχουν από τις Εκκλησίες, αποκαλόντας τα υπόλοιπα μέλη της Ιεράς Συνόδου «σχισματικά».

  Την δήλωση δημοσιεύει αποκλειστικά στα ελληνικά το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr:

  Προς τον Ορθόδοξο κλήρο και τους πιστούς.

  Προειδοποιώ τον κλήρο και τους Ορθοδόξους πιστούς της Τσεχίας και της Σλοβακικής Δημοκρατίας για το γεγονός, ότι έπειτα από τη σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου (9 Δεκ. 2013) παρέμεινα ο μόνος κανονικός Τοποτηρητής της τοπικής μας εκκλησίας.

  Άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου, δυστυχώς ενήργησαν ενάντια των ιερών κανόνων σε αυτή τη συνεδρία, πράγμα το οποίο τους οδήγησε στο γεγονός να επαναστατήσουν εναντίον του παρόντος ανώτατου ηγέτη της Εκκλησίας μας και να βρεθούν σε θέση σχίσματος μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

  Είμαι σοκαρισμένος από τη συμπεριφορά τους και τους λέω ότι δεν προκάλεσα την εξέλιξη αυτής της κατάστασης.

  Δεν την θέλησα και δεν θα ανεχτώ την απόδοση ευθύνης γι’αυτήν. Μακάρι να λυνόταν το πρόβλημα του κενού αρχιεπισκοπικού θρόνου της Πράγας, με την πρόθεση που εξέφρασα πρόσφατα δημόσια στις δύο ανοιχτές ποιμαντικές μου επιστολές, των οποίων το περιεχόμενο είναι γνωστό στην Εκκλησία.

  Εν τούτοις νομίζω ότι τα άλλα μέλη της συνόδου δεν επιθυμούν να λυθεί η καταστροφική κατάσταση στην επαρχία της Πράγας και γι’αυτό απέρριψαν τις κανονικές και συνταγματικές αρχές, πράγμα που τελικά τους οδήγησε στο σχίσμα. http://romfea.gr/ektakta-nea-2/20936-2013-12-10-23-25-41

 23. Ο/Η Ν. λέει:

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4807.html

  Ο ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

  Οι πληροφορίες του Πρακτορείου “Δόγμα” παρουσιάζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο να αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας και να επιδιώκει την επάνοδο του Αρχιεπισκόπου πρώην Τσεχοσλοβακίας κ. Χριστοφόρου ως προκαθημένου της Εκκλησίας ο οποίος εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος σοβαρότατων σκανδάλων.

 24. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Νέες πληροφορίες για πράκτορες-κληρικούς Αρχεία σε φακέλους της εποχής της «κόκκινης Τσεχοσλοβακίας»

  αποκαλύπτουν την κατασκοπική δράση ορθοδόξων ιερέων
  της Άντζυς Σταθάτου 14 Ιουνίου 2009,

  Θα μπορούσαν ορθόδοξοι κληρικοί να έχουν σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες; Για την Εκκλησία της Ρωσίας, τα δημοσιεύματα για την παράλληλη δράση κληρικών στην Εκκλησία και τηνKGB , είναι πολλά. Πράκτορες φέρονται να ήταν τόσο ο νυν Πατριάρχης Κύριλλος με το κωδικό όνομα «Mikhailov» , όσο κι ο πρώην Πατριάρχης Αλέξιος με την κωδική ονομασία «Drozdov», αλλά και οι συνυποψήφιοι του κ. Κύριλλου στη διεκδίκηση του θρόνου, Μητροπολίτες Μινσκ Φιλάρετος και Κλιμέντιος της Καλούγκα με τα κωδικά ονόματα «Ostrovskiy» και «Topaz» αντιστοίχως.Πριν από λίγο καιρό το εβδομαδιαίο περιοδικό της Σλοβακίας Plus 7 dni , ανέφερε σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε ότι και κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σλοβακίας ήταν μυστικοί πράκτορες της StB στα χρόνια του κομμουνισμού. Μάλιστα έγινε αναφορά στον εκπρόσωπο Τύπου της Εκκλησίας της Σλοβακίας Milan Gerek, τον επίσκοπο Jan (Jan Holonic) και τον αρχιδιάκονο Imrich Belejkanic. Ο Imrich Belejkanic ήταν διευθυντής του Επισκοπικού Συμβουλίου των ορθόδοξων εκκλησιών στο Presov, ενώ σήμερα κατέχει την θέση του υπεύθυνου για πνευματικά θέματα των ορθοδόξων πιστών της περιοχής. Συνεργάστηκε , σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα , με την StB από το 1981 με το κωδικό «Jozef» , ενώ στις αναφορές του προς την υπηρεσία περιέγραφε τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ορθόδοξης Εκκλησίας της Σλοβακίας , αλλά ενημέρωνε και για τις κινήσεις άλλων συναδέλφων του, κληρικών. Ο προσωπικός του φάκελος με το νούμερο 17343 , δείχνει σύμφωνα με το Σλοβακικό περιοδικό ότι ο κληρικός ήταν έμμισθος και λάμβανε για τις υπηρεσίες του 1.000 έως 1500 κορώνες σε τακτά χρονικά διαστήματα από την StB , μέχρι την πτώση του κομμουνισμού το 1989. – See more at: http://www.amen.gr/article217#sthash.DJ07Xdr1.dpuf

 25. Ο/Η Αγανακτισμένος Έλληνας Αντινεοταξίτης λέει:

  Το τι συνέβη πραγματικά και αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστοφόρος δεν έχει ξεκαθαριστεί κι έτσι είμαι μπερδεμένος. Τώρα, σχετικά με την αναφορά σε πρόσωπο που υποστηρίζει ο συγγραφέας του άρθρου ότι θα είναι αντιπρόεδρος και υπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κυβέρνηση Τσίπρα, έχει καταλάβει ο συγγραφέας του άρθρου ότι ο Τσίπρας είναι στην πραγματικότητα εβραίος, λέγεται Αξέλ, μισεί θανάσιμα καθετί Ελληνικό, είναι βαλτός από τους εχθρούς της Ελλάδας για να την σκλαβώσει και ότι θα καταργήσει παρελάσεις και εθνικές εορτές εάν κάνει τη βλακεία ο Ελληνικός Λαός και πιστέψει τα παραμυθάκια που πουλάει και τον βγάλει πρωθυπουργό;;; Καταλαβαίνει ο συγγραφέας του άρθρου και ο Ελληνικός Λαός ότι ο Τσίπρας προωθεί επικίνδυνα Αμερικάνικα συμφέροντα που θα βλάψουν ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας εάν εκλεγεί πρωθυπουργός;;; Έχετε καταλάβει όλοι σας ότι το 99% όσων είναι μέσα στη Βουλή, είναι μπάσταρδα εβραίων και τούρκων που κρύβονται πίσω από ελληνικά ονόματα για να καταστρέψουν την Ελλάδα;;; Μπορείτε να καταλάβετε τον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα μας με αυτούς τους εγκληματίες που επιδιώκουν να μας δολοφονήσουν όλους με δηλητήρια στα τρόφιμα, ψεκάζοντάς μας με χημικά και χρησιμοποιώντας δόλια μέσα για να μας καταστρέψουν;;; Μπορείτε να καταλάβετε ότι επιδιώκουν γενοκτονία του Ελληνικού Λαού;;; Ως πότε θα πιστεύετε τα παραμυθάκια που πουλάνε όλοι αυτοί οι εγκληματίες ακόμα και από τα ΜΜΕ που είναι συνεργοί τους στα στιγερά εγκλήματά τους και τους υποθάλπτουν αντί να τους ξεβρακώνουν δημόσια;;;

 26. Παράθεμα: Πνευματικά τέκνα Παϊσίου στη δίνη κατηγοριών παιδοφιλίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 27. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  »Persona non grata» ο νέος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας για το Φανάρι!

  Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 23.50

  Με μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο στέλνει το δικό του μήνυμα σχετικά με την εκλογή του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Τσεχίας.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ράστισλαβ δεν θεωρείται από το Φανάρι Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και ως εκ τούτου δεν θα στείλει κανέναν εκπρόσωπο στην τελετή ενθρόνισής του.

 28. Ο/Η czech λέει:

  http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/oikoumeniko-patriarxeio/23359-2014-04-01-10-01-42

  ΦΑΝΑΡΙ: Αντικανονική η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ράστισλαβ

  Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 01 Απριλίου 2014
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 12.53

  σχόλια
  http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/oikoumeniko-patriarxeio/23359-2014-04-01-10-01-42#comment-1314116175

  Czech • 6 μέρες πριν

  In Orthodox church of Czech republic and Slovakia is schisma. There is false synod of young bishops – they want money from Czech government (government will pay to our orthodox church 46 milons Euro). Young bishops made teror in Czech orthodox church – every priest, who decline their schisma, is terorized and eventually suspended (and his parish is liquidate). People are abashed, and keep silent.

  Persons of false synod: Rastislav (35 years old, divorcee priest; operated by his director – elder statesman), Juraj – Georgios (33 years old, public homosexual, there is public evidence, that he is also gigolo), Joachim (40 years old, without theological education; operated by former collaborant of commnunist intelligence, also operated by member of order of uniats knights: «Lazarians» – leader is uniat bishop). They want only money… Thats all.

  Against stands only archbishops Simeon (88 year old, theological expert – about bible, old testament; autor of many books, church schoolbooks etc.)
  He is last hope for many priests and believers.

  Please, help us!

  I am orthodox priest from Czech republic

 29. Ο/Η Iερέας Χ. λέει:

  Γράφτηκε από: Romfea.gr. Τρίτη, 09 Ιούνιος 2015
  »Βόμβα» από τον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας στην ενότητα των Ορθοδόξων!

  Του Αιμίλιου Πολυγένη

  Βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τους αρχιερείς στο Φανάρι, την Ελλάδα και τα Ιεροσόλυμα χρησιμοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας Ρατισλάβ σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr.

  Ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Τσεχίας βάζει βόμβα στα θεμέλια της ενότητας των Ορθοδόξων και δημιουργεί τριγμούς στην προοπτική σύγκλησης της Πανορθόδοξης Οικουμενικής Συνόδου.

  Στο βίντεο που φαίνεται να βιντεοσκοπείται κρυφά ο Αρχιεπίσκοπος μόλις οκτώ μήνες μετά την εκλογή του που έγινε στις αρχές του 2014, εκμυστηρεύεται στους παρευρισκόμενους πως ο όρος «Μητέρα Εκκλησία» είναι ένας τύπος σύγχρονης αίρεσης.

  «Μητέρα – Εκκλησία δεν είναι σωστός όρος, αν ήταν να αποκαλούμε κάποιον με τον όρο αυτό θα έπρεπε να ήταν η Εκκλησία των Ιεροσολύμων ή το Άγιον Όρος. Κι όμως ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε όλες τις επιστολές και την αλληλογραφία του» αναφέρει.

  Συνεχίζει λέγοντας σε αυτή τη μίνι-σύσκεψη πως «υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και το χρήμα. Αυτή είναι η αλήθεια και είμαι απογοητευμένος και αηδιασμένος”.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας Ρατισλάβ αναφερόμενος στις επιστολές του τοποτηρητή της τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτη Όλομουτς και Μπρνο Συμεών τις οποίες ανέγνωσε, όπως είπε, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Πολιτισμού της Τσεχίας εξέφρασε τη δυσφορία του για τις αναφορές του κ. Συμεών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ως “Μητέρα Εκκλησία”, κάτι που χαρακτήρισε «αφάνταστο».

  «Δυστυχώς», πρόσθεσε, “δεν είναι πρωτοφανές”. “Κοιτάξτε”, συνεχίζει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας, «την ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα διαπιστώσετε πως απλά συνεχίζουν αυτό που πάντοτε έκαναν».

  Σε άλλο σημείο της «εξομολόγησής» του σε άλλους κληρικούς ο Αρχιεπίσκοπος Ράστισλαβ λέει πως «πέρυσι κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα άκουγα την έκφραση «κακοί Έλληνες» και, δυστυχώς, είναι ένας χαρακτηρισμός κατάλληλος».

  «Ξέρω», προσθέτει, «πως υπάρχουν συμπαθούντες… και εγώ προσωπικά μεγάλωσα στην Ελλάδα και έχω και γέροντα στη χώρα».

  «Σέβομαι την ελληνική πνευματικότητα όμως δεν μπορώ να συμφωνήσω με τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων ιεραρχών. Κατηγορούν τις άλλες Εκκλησίες θεωρώντας τις “εθνικές” όμως οι ίδιοι ακολουθούν έναν φασισμό μέσα υπό το πρίσμα της ορθοδοξίας».

  Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας αναφέρεται και στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων λέγοντας πως «πρόσφατα έλαβε παράπονα για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων γιατί θέτει εμπόδια στο να γίνονται μοναχοί αραβόφωνοι, αν και εκεί είναι ο τόπος τους».

  «Έχει κανένας από εσάς προσωπική εμπειρία από αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου;» αναρωτιέται ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας.

  «Πέρυσι συνόδευε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Επίσκοπος που αποκαλείται Μύρων και λειτουργεί 3-4 φορές το χρόνο στην περιοχή για ένα λεωφορείο προσκυνητών, σα να μην υπάρχει κανένας άλλος να το πράξει. Οι αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου είναι τιτουλάριοι επίσκοποι χωρίς κληρικούς, καθόλου πιστούς και ακριβείς θέσεις ή οι θέσεις τους δεν υπάρχουν εδώ και αιώνες, όπως ο Εφέσου, ο Χαλκηδόνος και ο Νικαίας. Όταν διαβάζεις τα ονόματα αυτά φαίνονται σπουδαία και όμορφα όμως αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα ανθρώπους που κάθονται στα γραφεία και η πολιτική τους είναι παρόμοια. Γιατί να έχουμε εμείς κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντί τους;” σημειώνει, μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας.

  Δείτε το αποκαλυπτικό το βίντεο που ακολουθεί με αγγλικούς υπότιτλους:

 30. Ο/Η 666 λέει:

  Αγιος Εκφυλόφατσα

  http://www.skai.gr/news/world/article/281875/kathairethike-o-episkopos-kanada-exaitias-anarmostis-suberiforas/

  Καθαιρέθηκε ο επίσκοπος Καναδά λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς»

  Ο Γεώργιος ανέλαβε Επίσκοπος στην Επαρχεία του Καναδά το 1984 και από τα πρώτα χρόνια υπήρξαν καταγγελίες ιερέων και πιστών για «ανήθικη συμπεριφορά, ακολασία και εκφυλισμό».

  Πηγη:ΑΜΠΕ
  Δημοσίευση: 20/05/2015

  Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) καθαίρεσε τον επίσκοπο του Καναδά, Γεώργιο, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

  Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, η Σύνοδος αποφάσισε, με απλή πλειοψηφία, την καθαίρεση του Γεωργίου, αποδεχόμενη το πόρισμα ειδικής επιτροπής που έκρινε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν πρέπουσα και σύμφωνη με τα θρησκευτικά ιδεώδη.

  Ο Γεώργιος ανέλαβε Επίσκοπος στην Επαρχεία του Καναδά το 1984 και από τα πρώτα χρόνια υπήρξαν καταγγελίες ιερέων και πιστών για «ανήθικη συμπεριφορά, ακολασία και εκφυλισμό».

  Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας το 2006, όταν τα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC μετέδωσαν ερασιτεχνικό βίντεο, όπου μία μοναχή, η Ανγγελίνα Λάζαρ, επιτίθεται κατά του Επισκόπου Γεωργίου, έξω από ορθόδοξη εκκλησία στον Καναδά, τραβώντας τον από τα γένια και φωνάζοντας, στα σερβικά, ότι είναι ανήθικος, έκφυλος και τον κατηγορούσε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα, η οποία έμεινε έγκυος.

  Οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του επισκόπου Γεωργίου, πλήθαιναν με την πάροδο των χρόνων, ωστόσο η Σύνοδος της SPC αρνιόταν επίμονα να ασχοληθεί με το θέμα.

  Το 2010, όταν ανέλαβε επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο σημερινός Πατριάρχης Ειρηναίος, για πρώτη φορά, η Ιερά Σύνοδος άρχισε να ασχολείται με τέτοια θέματα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί πέντε επίσκοποι με διάφορες κατηγορίες, όπως οικονομικές ατασθαλίες, αντικανονική ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

  Η εαρινή Σύνοδος, που ξεκίνησε στις 14 Μαΐου και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ασχοληθεί επίσης και με την υπόθεση του Επισκόπου του Μιλέσεβο Φιλάρετου, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες και ανάρμοστη

 31. Παράθεμα: Το κατά Ζουράριν Ευαγγέλιο: Η νύφη της Κανά ήταν πόρνη; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.