Ορθόδοξα ναζιστικά τάγματα εφόδου κατά Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά

Η σιωπή της Ορθόδοξης Ιεραρχίας είναι συνενοχή   

nazistika-tagmata

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Όπως δημοσιεύτηκε σε πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της 27/03, «την Τρίτη το βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιούσαν μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ν. Ιωνία, εισέβαλαν μέλη της Χ.Α., τα οποία επιτέθηκαν στους παρευρισκομένους ασκώντας έντονα βία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και στο κεφάλι άτομα που βρίσκονταν στην εκδήλωση».

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο παρελθόν εδώ και εδώ στους διωγμούς που έχουν υποστεί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά από την ελληνορθόδοξη εθνική Εκκλησία και το ενωμένο μαζί της Κράτος. Το ορθόδοξο ιερατείο έφτασε ακόμη και να υποθάλψει θανατικές εκτελέσεις των «Μαρτύρων» αντιρρησιών συνείδησης στη διάρκεια του Εμφυλίου, με βάση τη βυζαντινή παράδοση που θεωρεί θεάρεστο έργο την εξόντωση των «αιρετικών», με τη βοήθεια του Καίσαρα. Είναι δείγμα του θράσους που και σήμερα διακατέχει τη χουντική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, να ευλογεί ανενόχλητη τα γραφεία των Ταγμάτων Εφόδου, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπός της ο κ.Γιάννης Λιάπης να ραντίζει με Αγιασμό στη Βουλή το Φύρερ και η Σύνοδος να μην αποδοκιμάζει την πρώτη επίθεσή τους κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που ενέχει τα στοιχεία μιας μακάβριας πρόβας. Αυτή η πρώτη εμβληματική επίθεση στη νέα φουρνιά θυμάτων, έγινε για να σφυγμομετρήσει αντιδράσεις και ήταν ταυτόχρονα ένα νέο άνοιγμα προς την Ιεραρχία, μετά τις χλιαρές αποδοκιμασίες της Χ.Α. από λίγους επισκόπους. Ήταν και μια προσφορα στο εκλογικό κοινό των φανατικών θρησκόληπτων, που ξέρει την τέχνη να μισεί και διψάει για περισσότερο θέαμα στην αρένα της ναζιστικής βίας. Τα χιτλερικά Τάγματα του υποκόσμου της νύχτας, που θυμίζουν το αποστολικό «κύματα άγρια θαλάσσης επαφρίζοντα τας εαυτών αισχύνας», ξεκίνησαν με τις πιο αδύναμες ομάδες μεταναστών και συνεχίζουν τώρα με την πιο ειρηνική και πιο σκληρά καταδιωγμένη χριστιανική μειονότητα, η οποία εφαρμόζει πιστά την εντολή «όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην» και αρνείται να πάρει όπλα για να σκοτώσει ανθρώπους, αρνείται ακόμη και να αμυνθεί με χρήση βίας, πορευόμενη με μεγάλο κόστος μακριά από κάθε κρατική εξουσία. Καθόλου τυχαία αυτή η Ομολογία, βρέθηκε στο στόχαστρο κάθε μορφής κρατικού ολοκληρωτισμού με τις ευλογίες του εξουσιαστικού παπαδαριού. Όσο αισθάνεται δυνατότερη, όσο η κοινωνία πτωχεύει, παθητικοποιείται και εκβαρβαρίζεται, η Χ.Α. θα επεκτείνει τις επιθέσεις της και σε άλλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες, για να ικανοποιήσει το νοσηρό τμήμα της κοινωνίας που διψάει για εξιλαστήρια θύματα. Μπορεί προς το παρόν οι θρασύδειλοι μαχαιροβγάλτες της νύχτας να μην το αποτολμούν, αλλά αν αισθανθούν πως το μπορούν, θα χτυπήσουν και Εβραίους, που είναι ο μόνιμος στόχος τους.

Στην επίθεση αντέδρασε το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η ‘Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία’. Μεταφέρω αποσπάσματα των δυο δηλώσεων, εκφράζοντας την απορία μου για τη σιωπή των ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ. Τη σιωπή της ΝΔ και των ‘Ανεξέλ’ την κατανοώ απόλυτα:

1. «Η επίθεση που σημειώθηκε από μέλη της Χ.Α. το βράδυ της Τρίτης ενάντια σε Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά …αποδεικνύει ότι οι γκανγκστερικές πρακτικές της νεοναζιστικής συμμορίας επεκτείνονται διαρκώς πλήττοντας πλέον όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που είτε αποτελούν μειονότητες είτε βρίσκονται σε ευάλωτη θέση ως προς την προστασία και απόλαυση των θεμελιωδών ελευθεριών τους. Κρούσματα έμπρακτης μισαλλοδοξίας και άσκησης οργανωμένης ωμής βίας σε βάρος πολιτών που ανήκουν σε μειοψηφικές θρησκευτικές κοινότητες δεν είχαν συμβεί συχνά στο παρελθόν, προτού εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο η Χ.Α. Αυτή τη στιγμή Ρομά, μετανάστες, θρησκευτικές μειονότητες, ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανς βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της φασιστικής Χ.Α. …όσο ο κύκλος των θυμάτων διευρύνεται, τόσο απειλούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας….».

2. «…Η ξαφνική εισβολή και η βίαιη επίθεση με ξύλο και χτυπήματα ενάντια σε οπαδούς της συγκεκριμένης θρησκευτικής μειονότητας συνέβη κατά την ετήσια συνάθροιση της Ανάμνησης του θανάτου του Χριστού σε αίθουσα που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Ν.Ιωνίας Σύμφωνα με πληροφορίες δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και στο κεφάλι άτομα που βρίσκονταν στην εκδήλωση. Μετά τις επιθέσεις Χρυσαυγιτών ενάντια σε μετανάστες ή πρόσφυγες, σε Ρομά, σε ομοφυλόφιλους, σε αντιφασίστες Έλληνες πολίτες, τώρα στο στόχαστρο της φασιστικής οργάνωσης μπήκαν και οι θρησκευτικές μειονότητες, … Ως χριστιανοί καταδικάζουμε την επίθεση αυτή, όπως και κάθε άλλη επίθεση ενάντια σε ανθρώπους λόγω του χρώματός τους ή της φυλής τους ή της θρησκείας τους ή των πεποιθήσεών τους ή του φύλου τους. Ο ναζισμός και ο φασισμός είναι ιδεολογίες απάνθρωπες και αντιχριστιανικές, αφού ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, και η μισαλλοδοξία είναι στον αντίποδα της χριστιανικής πίστης και της διδασκαλίας της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας. Ο Χριστός μας δίδαξε να αγαπάμε τον πλησίον μας, ανεξάρτητα θρησκείας ή φυλής ή φύλου και να τον σεβόμαστε σύμφωνα με τον Χρυσό Κανόνα : “Όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι άνθρωποι, αυτά να τους κάνετε κι εσείς. Σ’ αυτό συνοψίζονται ο νόμος και οι προφήτες” (Ματθ.7:12)».


Oι διωγμοί των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά από τους Ναζί.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

48 Responses to Ορθόδοξα ναζιστικά τάγματα εφόδου κατά Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά

 1. Ο/Η Ιδού λέει:

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B9_%CE%9C%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%99%CE%B5%CF%87%CF%89%CE%B2%CE%AC_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

  Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα

  Ωστόσο, τα εμπόδια που προκαλούνταν στο έργο κηρύγματος των Μαρτύρων ήταν πολλά και δύσκολα. Εξαιτίας της τεράστιας επιρροής που ασκεί ο κλήρος στην Ελλάδα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν γίνει συχνά αντικείμενο έντονου διωγμού.

  Εκτέλεση Μάρτυρα του Ιεχωβά αντιρρησία συνείδησης στη Λάρισα λόγω άρνησης να πάρει όπλο στον στρατό.
  (Το Βήμα 11ης Φεβρουαρίου 1949)
  Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους άρχισε το 1936, όταν ανέβηκε στην εξουσία η δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά. Οι νόμοι εναντίον του προσηλυτισμού, που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, έχουν χρησιμοποιηθεί από τότε και έπειτα με υπερβολική αυστηρότητα εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν στα ξερονήσια του Αιγαίου λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, μαζί με χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους. Κατά τη γερμανική κατοχή και αμέσως μετά, λόγω της πολιτικά ουδέτερης στάσης που τηρούσαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, σε ορισμένους από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές από 7 μέχρι 20 χρόνια ενώ άλλοι καταδικάστηκαν σε ισόβια φυλάκιση.

  Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αντιμετώπισαν σκληρές διώξεις εκείνη την περίοδο. Οι αποβολές παιδιών από τα σχολεία τους έγινε κάτι το συνηθισμένο, υπήρξαν απολύσεις από την εργασία, κ.ο.κ. Οι πηγές δείχνουν ότι οι Μάρτυρες ήταν συχνά αντικείμενο διώξεων αλλά ακόμη και εκτέλεσης αφού λόγω της ουδέτερης θέσης τους αρνούνται την στράτευση. Μετά από σοβαρή έρευνα, ο δημοσιογράφος Τσαρούχας Κώστας στο βιβλίο του «Αντιρρησίες Συνείδησης» εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα του 1996 και συγκεκριμένα στη σελίδα 30, παρέθεσε τεκμηριωμένα στοιχεία με βάση τα οποία το σύνολο των ποινών που έχουν καταδικαστεί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 10.050 χρόνια, από τα οποία εκτίθησαν πραγματικά 5.731 χρόνια από 2.728 καταδικασθέντες Μάρτυρες του Ιεχωβά ως αντιρρησίες συνείδησης (τα στοιχεία καλύπτουν την περίοδο από τη δεκαετία του 1940 μέχρι το 1994). Επίσης, καταδικάστηκαν σε ισόβια 26 άτομα, σε θανατική ποινή 42 άτομα σε εξορία 68 άτομα, εκτελέστηκαν επίσημα 2 άτομα και βασανίστηκαν έως θανάτου 5 άτομα σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

  Στη διάρκεια των δεκαετιών του 1950 και του 1960, τα πράγματα βελτιώθηκαν σε κάποιο βαθμό για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα. Κατόπιν, το 1967, ανέλαβε την εξουσία η χούντα που διήρκεσε μια εφταετία, και αναστάλθηκε η ισχύς άρθρων του Συντάγματος που διασφάλιζαν την ελευθερία των συγκεντρώσεων και του τύπου. Η Σκοπιά ήταν το μόνο θρησκευτικό περιοδικό το οποίο απαγορεύτηκε ανάμεσα και σε άλλα έντυπα που βρίσκονταν υπό απαγόρευση. Οι Μάρτυρες, όπως και στο παρελθόν, απλώς συνέχισαν το έργο κηρύγματος υπό την επιφάνεια. Παρ’ όλα αυτά, εξακολούθησαν να αυξάνουν αλματωδώς σε αριθμούς -από 10.940 το 1967 έφτασαν τους 17.073 το 1974.

  Στη διάρκεια των σχετικά ήρεμων ετών που ακολούθησαν, οι Μάρτυρες συνέχισαν να ακμάζουν παρά τον συνεχή πόλεμο που έχουν δεχτεί από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Στις μέρες μας έχουν πάψει να φυλακίζονται για λόγους στράτευσης καθώς εκτελούν εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία, μετά από ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική Πολιτεία από διεθνείς οργανισμούς. Το Δεκέμβριο του 2007, κατόπιν τοποθέτησης της ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο επανεξέτασε και έκανε ριζικές διορθώσεις στο διδακτικό εγχειρίδιο των Θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου όσον αφορά την ιστορία, τις πρακτικές και τις πεποιθήσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά.[70]

  • Κάνουν το λάθος να δείχνουν με το δάχτυλο κάποιους ορθόδοξους που μπορεί να παρεκτρέπονται!
   Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η πίστης των ορθοδόξων είναι λάθος.
   Αγαπητοί συνάνθρωποι αν η θρησκεία των Ορθόδοξων Χριστιανών ήτανε σε λάθος δρόμο δεν θα έφερνε τόσους καρπούς.
   Η παρουσία Του Θεού, σε ταπεινούς ορθόδοξους χριστιανούς είναι η μεγάλη σφραγίδα για την ορθότητα της πίστεως μας
   Γιάννης Τζουάνου

 2. Ο/Η Ιδού λέει:

  Εκτέλεση Μάρτυρα του Ιεχωβά αντιρρησία συνείδησης λόγω άρνησης να πάρει όπλο στον στρατό «ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ ΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΝ ΕΙΣ «ΜΑΡΤΥΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΜΒΑΝΕ ΟΠΛΟΝ

  ΛΑΡΙΣΑ, 10 Φεβρουαρίου. Του ανταποκριτού μας. – Κατ’ ανακοίνωσιν του Βασιλικού Επιτρόπου του Εκτάκτου Στρατοδικείου, εξετελέσθη ενταύθα ο στρατιώτης Ι. Τσούκαρης εκ Καρύτσης. Ούτος είχε καταδικασθή εις θάνατον υπό του Στρατοδικείου επί ανυπακοή. Συγκεκριμένως ο Τσούκαρης, ισχυριζόμενος ότι ανήκεν εις την αίρεσιν των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ηρνείτο να παραλάβη όπλον, λέγων ότι τούτο αντίκειται εις την Θείαν επιταγήν».

  Πηγή

  Εφημερίδα «Το Βήμα»

  Ημερομηνία

  11 Φεβρουαρίου 1949

 3. Ο/Η tilegrafitis λέει:

  Θα ακολουθήσουν οι Διαμαρτυρόμενοι, οι Καθολικοί, οι Εβραίοι… Δε χρειάζεται βέβαια να αναφέρω ποιός Χαβγίτης δεσπότης κρύβεται πίσω. Ο Πειραιάς είναι ένα μεγάλο χωριό.

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   Τηλεγραφητή, δεν ντρέπεστε λίγο να συκοφαντείτε τον -ώτατο;

   1. Ο τίτλος του πονηματίου «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ & ΕΚΚΛΗΣΙΑ» είναι όχι μόνον απαράδεκτος αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνος διότι επιχειρεί το όλον που είναι η Εκκλησία να το παρουσιάσει ως μέρος που είναι η συγκεκριμένη κομματική προσπάθεια. Η αντικειμενικότης του κ. Ζουμπουλάκη αποδεικνύεται πασιδήλως από το γεγονός ότι ως Εκκλησία εμφανίζει τον Σεβ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, τον Σεβ. Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέα και την ελαχιστότητά μου να φερόμεθα συντεταγμένοι με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και αποσιωπά πλήρως ετέρους Σεβ. Μητροπολίτας, οι οποίοι δημοσία έχουν καταφερθή κατά του εντός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος λειτουργούντος συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού. Η Εκκλησία όμως εκφράζεται συνοδικώς και σχετική συνοδική απόφασις στηρίξεως οιουδήποτε κόμματος δεν είναι δυνατόν να υπάρξει διότι αυτό θα απομείωνε την αυτοσυνειδησία Της ως όλου και ως κοινωνίας Θεού και ανθρωπότητος.

   http://www.amen.gr/article12373

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Ο Άγιος Πειραιώς με τη Χρυσή Αυγή;
    Που ήκούσθη;
    Θεός φυλάξοι!

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=504486
   Σταύρος Zουμπουλάκης: «Τα παιδιά γίνονται σήμερα χρυσαυγίτες όπως γίνονταν κάποτε αριστεροί»
   Ο συγγραφέας των βιβλίων «Χρυσή Αυγή και Εκκλησία» και «Η αδερφή μου» μιλάει για τον φόβο, το νεοελληνικό παραλήρημα και την ενοχή της Εκκλησίας
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2013

   Δεν φοβάστε τη Χρυσή Αυγή; «Το κύριο εργαλείο της Χρυσής Αυγής είναι ο φόβος. Αυτό το εργαλείο πρέπει να σπάσει. Ακόμη και στα σχολεία ορισμένοι καθηγητές φοβούνται να αντιμετωπίσουν τους χρυσαυγίτες μαθητές που βρίζουν και προπηλακίζουν. Οπου δεν φοβούνται, η δημοκρατία κερδίζει. Τα παιδιά γίνονται σήμερα χρυσαυγίτες όπως γίνονταν κάποτε αριστεροί. Ο δρόμος προς τη Χρυσή Αυγή περνάει μέσα από τη λατρεία του σώματος, της δύναμης, του χαβαλέ. Λένε “Πάμε να πλακώσουμε στο ξύλο έναν Πακιστανό”, έτσι, για πλάκα. Θεωρούν πως είναι αντισυστημικοί, ασυμβίβαστοι. Γι’ αυτό και η Χρυσή Αυγή έπαψε να ποντάρει προσωρινά στην ωμή βία μέσω των ίδιων των βουλευτών της, εναντίον μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές. Τώρα παίζει το χαρτί της κατήχησης του έθνους. Αυτοί που αυτοπροσδιορίζονταν ως παιδιά των ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή των ναζιστών, μιλάνε αίφνης ως παιδιά των νικητών του Εμφυλίου. Αρα, θα κατηχήσουν, σε πρώτη φάση, το έθνος στη γραμμή της παραδοσιακής, μισαλλόδοξης, αντικομμουνιστικής εθνικοφροσύνης»

   Ως πρώην εκπαιδευτικός, τι θα συμβουλεύατε τους καθηγητές; «Ο δάσκαλος πρέπει να αποκαλύψει την ιδεολογία του ναζισμού, να εξηγήσει στους μαθητές ότι για τους Ναζί ο κόσμος χωρίζεται σε ανθρώπους και υπανθρώπους και να τους κάνει να καταλάβουν ότι αυτή η υπόθεση αφορά τη ζωή τους σήμερα. Είναι χθεσινή Ιστορία, δεν μιλάμε για τη φαραωνική Αίγυπτο. Πρέπει, επίσης, να απαλλάξει τα παιδιά από τις παραληρηματικές ιδέες ελληνικού μεγαλείου, τύπου “εμείς είμαστε και άλλος δεν είναι”, που αποτελεί ένα από τα εκτροφεία της Χρυσής Αυγής»…

 4. Ο/Η Μιχαλοκάφρος ο Mιγάς λέει:

  http://loveforzion.blogspot.gr/2011/03/blog-post_12.html

  12/3/11

  Το Ολοκαύτωμα

  ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ
  Το Ολοκαύτωμα εξαπλώθηκε και διαπράχθηκε με μεθοδικό τρόπο σχεδόν σε όλες τις περιοχές που κατείχαν οι Ναζί, που σήμερα αποτελούν 35 ευρωπαϊκές χώρες. Σε όλες αυτές τις περιοχές, οι Εβραίοι και τα άλλα θύματα κυνηγήθηκαν και στάλθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας ή, σε άλλες χώρες, σε στρατόπεδα εξόντωσης. Οι χειρότερες μαζικές δολοφονίες έγιναν στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στην οποία πριν το 1939 ζούσαν περισσότεροι από 7.000.000 Εβραίοι. Εκεί δολοφονήθηκαν περίπου 5.000.000 Εβραίοι, με 3.000.000 στην Πολωνία και 1.000.000 στη Σοβιετική Ένωση. Εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονήθηκαν επίσης στην Ολλανδία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα.
  Υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Ναζί σκόπευαν να συνεχίσουν την εφαρμογή της «τελικής λύσης» στη Βρετανία, τη Β. Αμερική και την Παλαιστίνη, σε περίπτωση που τις κατακτούσαν. Οι δολοφονίες συνέχισαν σε διάφορα μέρη της επικράτειας των Ναζί μέχρι και τα τελευταία στάδια του πόλεμου, και σταμάτησαν οριστικά μόνο όταν οι Συμμαχικές δυνάμεις εισέβαλαν στη γερμανική ενδοχώρα και ανάγκασαν τους Ναζί να παραδοθούν το Μάιο του 1945.

  ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ
  Το Ολοκαύτωμα εφαρμόστηκε χωρίς κανένα έλεος ή εξαίρεση για τα παιδιά ή τα μωρά, και τα θύματα συχνά βασανίζονταν πριν τελικά δολοφονηθούν. Οι Ναζί διεξήγαγαν σαδιστικά και θανατηφόρα «ιατρικά» πειράματα χρησιμοποιώντας κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Ο Γιόζεφ Μένγκελε, στρατιωτικός γιατρός στο Άουσβιτς και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας στο Μπίργκεναου, ήταν γνωστός σαν «ο Άγγελος του Θανάτου» για τα σαδιστικά και ανορθόδοξα πειράματά του. Πολλά από αυτά τα πειράματα είχαν σκοπό να παράξουν «φυλετικά αγνά» μωρά ή να διερευνήσουν τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος στον πόνο, τον ακρωτηριασμό, την πίεση ή την θερμοκρασία (υπάρχουν, μεταξύ πολλών άλλων, μαρτυρίες για κρατούμενους που βυθίζονταν ζωντανοί σε καζάνια με βραστό ή παγωμένο νερό). Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα αυτά δεν επέζησαν.
  Το ίδιο σκληρή και βάναυση ήταν και η καθημερινή ζωή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τους ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια και τις ομαδικές εκτελέσεις από τους Ναζί να είναι στην ημερήσια διάταξη.

  ΘΥΜΑΤΑ
  Τα θύματα του Ολοκαυτώματος ήταν Εβραίοι, Κομμουνιστές, Σέρβοι, Πολωνοί, Ρώσοι, ομοφυλόφιλοι, Ρομ και Σίντι (Αθίγγανοι), οι ψυχικά ασθενείς και σωματικά ανάπηροι, διανοητές και πολιτικοί ακτιβιστές, Μάρτυρες του Ιεχωβά, μέλη άλλων θρησκευτικών ομάδων, μέλη του Καθολικού και Προτεσταντικού κλήρου, συνδικαλιστές, μερικοί Αφρικανοί, κοινοί εγκληματίες, άνθρωποι που είχαν χαρακτηριστεί «εχθροί του κράτους», και πολλοί που δεν ανήκαν στην Άρεια φυλή. Αυτοί οι άνθρωποι χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε μαζικές εκτελέσεις, σύμφωνα με τα εκτεταμένα αρχεία που κράτησαν οι ίδιοι οι Ναζί (κείμενα και φωτογραφίες), μαρτυρίες (επιζώντων, δραστών και αυτοπτών μαρτύρων), και τα στατιστικά στοιχεία των χωρών υπό ναζιστική κατοχή.

  ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
  Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ήταν η μόνη θρησκευτική ομάδα η οποία, αν και τα μέλη της ήταν κατεξοχήν γερμανικής καταγωγής, έγινε στόχος του Ναζιστικού καθεστώτος. Υπολογίζεται ότι, από τους συνολικά 25.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Γερμανία και σε χώρες που βρίσκονταν υπό την κατοχή των Ναζί, περίπου 4.200-10.000 κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και γύρω στους 1.500-5.000 έχασαν τη ζωή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, αρνούνταν να αναμειχθούν σε πολιτικά ζητήματα, να εγγραφούν στο ναζιστικό κόμμα, να αποδώσουν χαιρετισμό λέγοντας «Χάιλ Χίτλερ» («Υγεία στον Χίτλερ» ή «Ζήτω ο Χίτλερ») και να υπηρετήσουν στο γερμανικό στρατό.

 5. Παράθεμα: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δίνει εξετάσεις στην Ορθοδοξία για το πτυχίο της θρησκευτικής Μισαλλοδοξίας | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 6. Ο/Η athriskos λέει:

  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δίνει εξετάσεις στην Ορθοδοξία για το πτυχίο της θρησκευτικής Μισαλλοδοξίας

  Οι Χ.Α φαίνεται ότι επιμένει να τα βρει με την Εκκλησία. Η πρώτες απόπειρές της για συμπεθεριό με το δεσποταριό ναυάγησαν, αφού ικανός αριθμός Δεσποτάδων τόλμησαν να καταδικάσουν τις συμπεριφορές της. Αλλά δίχως την αποδοχή της από τους χριστιανικούς κύκλους πολιτικό χωριό δεν γίνεται. Κι αυτό το γνωρίζει καλά η Χ.Α.

  Για τον λόγο αυτόν ο πονηρούλης Μιχαλολιάκος ψάχνει να βρει άλλους δρόμους προς την κατεύθυνση του συμπεθεριάσματος. Σκέφτηκε λοιπόν, ποιους δεν χωνεύει η Ορθοδοξίας; Τους Ιεχωβάδες. Μάγκες, για ρίξτε τους αυτούς τους Ιεχωβάδες κανένα μπερντάκι. Τίποτε δεν είναι αυτό για σας. Ήσυχα ανθρωπάκια είναι. δεν σηκώνουν χέρι ούτε για να αμυνθούν. Τους το απαγορεύει η θρησκεία τους. Πανεύκολη δουλειά. Και μια και δυο, τα γενναία παληκάρια της Χ.Α. την πέσανε των ανθρώπων εκεί στην Νέα Ιωνία.

  Επίδειξη χριστιανικής αγωγής. «Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου».

 7. Ο/Η Χάνος Χαμμένος πρ. Υπ. Ναυτιλίας λέει:

  http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5.html

  τί τρέχει με τους ένστολους φασίστες;
  Λίγες μέρες πριν και μόλις είχε πέσει το δείλι, έγιναν αντιληπτές μερικές φρεσκοκολλημένες αφίσες χρυσαυγιτών στον χώρο του ΤΕΙ Πειραιά. Οι αφίσες ήταν αυτές:

  Το ότι οι αφίσες είχαν μόλις κολληθεί επέτρεψαν στους συντρόφους που τις ξεκόλλησαν να διαπιστώσουν για μια ακόμη φορά την έμπρακτη διαπλοκή των φασιστών με τους ένστολους.Οι αφίσες ήταν μεγέθους Α4, φωτοτυπημένες πίσω από έγγραφα του Λιμενικού Σώματος, όχι διαβαθμισμένα ούτε και πρόσφατα. Πρόκειται για έγγραφα που αφορούν διακίνηση αναλώσιμων. Με δεδομένο πάντως ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους έγγραφα άτομο εκτός της συγκεκριμένη υπηρεσίας… τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

  *δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε το γεγονός ότι το βάθος της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει «ιδεολόγους ανθρώπους» να χρησιμοποιούν υλικά της υπηρεσίας τους, χαρτιά και φωτοτυπικά για να περάσουν τα «γενναία» τους μηνύματα. Ή μήπως πρόκειται για τσίπηδες;…

 8. Ο/Η Συμεών λέει:

  http://ierapostoli.wordpress.com/2010/02/24/koroidia_skopia/#comment-1159

  Eνορίτης

  Μαρτίου 10, 2010 στις 7:36 μμ

  Αγαπητοί σας πληροφορώ πως φίλος γνωρίζων με βεβαιώνει πως οι ροιδολασκαράτοι είναι Ιεχωβάδες

  Eνορίτης

  Μαρτίου 10, 2010 στις 7:40 μμ

  Ερευνήσατε θα δείτε πως κάνουν επιθέσεις σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ακόμα και σε ΣΥΡΙΖΑ, Πάπα, Ισλάμ, εννοείτε Ορθοδοξία, αλλά ποτέ στους Ιεχωβάδες.

  pilotos91

  Μαρτίου 13, 2010 στις 4:37 μμ

  Αγαπητέ φίλε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από το μπλογκ αυτό και τους ανθρώπους του.
  Ένα είναι σίγουρο. Ότι όσα γράφουν με κατακρίσεις και συκοφαντίες κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γυρνάνε ως μπουμερανγκ.
  Γιατί όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή τους την … εμμονή. Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε.
  Προσευχή και προσφορά μέσα από την Εκκλησία και την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Ταπείνωση και μετάνοια δική μας είναι το καλύτερο
  αντί- δωρο στην Αγάπη του Τριαδικού Θεού. Πότε η Εκκλησία νικήθηκε από αιρέσεις και από αθεϊα και διωγμούς ; ΠΟΤΕ !!!

  pilotos91

  Αυγούστου 25, 2010 στις 9:41 μμ

  Προς Γιάννη :
  αγαπητέ φίλε στο θέμα της εξωτερικής συμπεριφοράς που θέτεις δεν διαφωνούμε.
  Είναι λογικό, επειδή υφίστανται μεγάλη ψυχολογική πίεση να δείχνουν “αγιοι”,να έχουν
  καλή συμπεριφορά. Αλλά αυτό που δεν ξέρεις ( και δεν φαίνεται ) είναι τα προβλήματα
  στις οικογένειές τους και οι ενοχές που νοιώθουν,όταν πέφτουν σε αμαρτία,γι’ αυτό και κρύβονται
  για να μην τους αποκόψουν. Θα πρέπει να ερευνήσεις και να ακούσεις τι λένε χιλιάδες άνθρωποι
  που έζησαν μέσα στην εταιρία Σκοπιά και έφυγαν,να δεις πως τους αντιμετώπισαν κλπ. Η εταιρία Σκοπιά
  κάνει την “καλή” μέχρι να μπεις βαθιά μέσα στα δίχτυα της. Εάν τολμήσεις να φύγεις, αργότερα, σου
  συμπεριφέρεται σαν σκουπίδι.
  Κατά τα άλλα η ίδια η Αγία Γραφη μας προειδοποιεί ότι ο Πατερας του ψεύδους μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός
  για να πλανήσει και τους εκλεκτούς. Στη κριτική σου για το τι πρέπει να κάνει η Εκκλησία, έχεις δίκιο, τα γράφουμε
  και εμείς.Αλλά η Εκκλησία έχει χρέος να προστατεύσει τους πιστούς από αμερικανόφερτες αιρέσεις και σέκτες
  και παραθρησκείες. Ο Σατανάς κάνει εσωτερικό και εξωτερικό πόλεμο στην Εκκλησία.Εσωτερικό ρίχνοντας ζιζάνια
  και πτώσεις στους Ιερείς και Επισκόπους,εξωτερικό πόλεμο με νεοεποχίτικες οργανώσεις και αιρέσεις, τύπου νεοσατανισμού ή Σκοπιάς. Και τα δύο οδηγούν,από άλλο δρόμο, μακριά από τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Γι’ αυτό είναι δύσκολο
  να πιστέψω ότι ο Χριστός ήρθε στη γη, για να μας κάνει πλασιέ μιας αμερικάνικης θρησκευτικής πολυεθνικής εκδοτικής εταιρίας, και ότι εάν δεν μοιράζουμε τα έντυπα της θα καταστραφούμε…
  Δες και μαρτυρίες πρώην μαρτύρων του Ιεχωβά,ειδικά το πόσο δύσκολο είναι να βγεις απο εκεί,αν μπλέξεις.
  ( http://www.oodegr.com/paratir/neo/neo.htm )

  Μάριος

  Σεπτεμβρίου 16, 2010 στις 11:36 πμ

  Ημουν για πάνω απο δέκα χρόνια Μ.Ι και όταν έφυγα πραγματικά με λασπολόγισαν μεχρι σε σημείο να λέω στον εαυτό μου οτι μήπως τα έκανες και δεν θυμάσαι. Ο Θεός να λυπηθεί τον κόσμο του και να ελευθερώσει τουλάχιστον τους καλοπροαιρετους απο τη φυλακή της Σκοπιάς

  pilotos91

  Σεπτεμβρίου 16, 2010 στις 2:16 μμ

  Σε καταλαβαίνω, φίλε μου.
  Ο Θεός να δείξει έλεος και αγάπη για τα αδέλφια μας που είναι σκλάβοι της Σκοπιάς.
  Και ο Θεός ανοίγει πόρτες από εκεί που δεν το περιμένουμε. Δόξα τω Θεώ.
  Ας λέμε καθημερινά και ένα : Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ τους και ελευθέρωσέ τους.

  χριστακης

  Σεπτεμβρίου 18, 2010 στις 7:49 μμ

  γεια σας.ειμαι 22 ετων και μεχρι στιγμης δεν με πλησιασε κανενας για σκοπο να με μπασει σε αιρεση.ουτε ειδα καποιο να δινει φυλλαδισ στο δρομο.ειχα απο την εφηβια ενδοιασμους για το οτι μπορει να μην υπαρχει θεος και οτι ειμαι θυμα μιας μεγαλης απατης αλλα γρηγορα συνηλθα.προσφατα διαβασα απο το ιστοχωρο αυτου του απατεωνα του καλοπουλου και μου μπηκα αμφιβολιες.διαβαζοντας ομως στην συνεχεια καταλαβα οτι ο χριστος ειναι η μονη αληθεια.πολλοι δηθεν αθεοι αθρησκοι η παγανιστες και σατανιστες που συνεργαζονται μεταξυ τους με ενα σωρο απατεωνιες προσπαθουν να μας πληξουν αλλα μας δυναμωνουν.τωρα αρχισαν με την βια να μας πολεμουν.για τους ιεχωβαδες διαβασα το βιβλιο κριση συνειδησεως του κυριου μαυρομαγουλου και ειλικρινα συγκλονιστηκα.ειμαι κυπριος και γνωριζω οτι πολλες αιρεσεις υπαρχουν εδω.ειδικα το δωδεκαθεο αρχισε να οργανωνεται μεσω του ομιλου ελευσις.αυτους φοβαμαι γιατι εχουν δημιογραφους και δασκαλους εκει δικους τους.ειμαι προθυμος να πολεμησω ακομα για την πιστη μου και να σκοτωσω ακομα και ελληνες φτανει να παψει η αυτη η βρωμια απο τον κοσμο μας.θελουν πολεμο ας τον εχουν.εγω δεν ειμαι θρησκοληπτος ουτε θα κατσω να αφησω ολο τον ελληνισμο να πεθανει γιατι ετσι ειπε ο ιησους.αγαπτε τους εχθρους σας.γιατι αυτη η φραση ευνοει τους εχθρους μας και οχι εμας.εχω κουραστει πλεον με τον ναζισμο στην εκκλησια και τα εγκληματα παπαδων.οι καλοι σιωπουν.δεν σηκωνουν κεφαλι.αν σκοτωσω κανενα αρχιεπισκοπο η σκατοπαπα θα με πουν δολοφονο.δεν με νοιαζει θα σκοτωσω και ας με πουν και αιμομικτη.αλλωστε οι χριστιανοι οσοι κατηγορουν τους αλλοθρησκους και τις αιρεσεις τα κανουν οι ιδιοι συνεχεια.παντου ψευδος απατη υποκρισια.

  • Ο/Η athriskos λέει:

   «Αγαπητοί σας πληροφορώ πως φίλος γνωρίζων με βεβαιώνει πως οι ροιδολασκαράτοι είναι Ιεχωβάδες». Eνορίτης.

   Αυτός δεν είναι ενορίτης αλλά εν-ωρίτης.

   Τέλος πάντων επειδή εδώ μέσα οι ροιδολασκαράτοι έχουν βαφτιστεί με χίλια δυο ονόματα και επίθετα, καλό θα είναι να μας πουν κάποιοι ή οι ίδιοι τι δεν είναι επί τέλους. Λιγότερα θα μας χρειαστούν νομίζω να θυμόμαστε και να συγκρατούμε, όσον αφορά σ’ αυτήν την βάσανο της ποικιλίας των ονοματοδοτήσεων

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ελευθερόφρονες, δημοκρατικοί, άθρησκοι, αριστεροί, φανατικοί οπαδοί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικών, εργασιακών, κοινωνικών κλπ

 9. Ο/Η Η πεθερά μου υπήρξε για μιά περίοδο Μάρτυρας του Ιεχωβα λέει:

  Theoprovlitos είπε…

  Με τους Ιεχωβαδες υπαρχει πολυ χρημα. Οι αιρεσεις δε έχουν και την συμπαρασταση Πρεσβειας του Νέου Κόσμου. Γνωριζω δημοσιογραφο που ειχε παει στον καδο απορριμάτων των Μορμόνων είχε αδειασει τα σκουπίδα τους και εχει κανει παζλ διαβαθμισμενα έγγραφα αλληλογραφιας με την πρεσβεια αυτη που ήταν ψιλοκομένα στον καταστροφέα εγγραφων.

  Αυτο παντως ειναι γεγονος οτι κυκλοφορει υπογειο χρημα.

  Τωρα ενω τελειται ενα εγκλημα κατά τις ιδωτικής ζωής, με το door-to-door φακελλωμα του ΚΑΘΕ Ελληνα πολίτη για το κατα πόσον ειναι φιλικά ή εχθρικα διακειμενος προς την σεχτα τους και η εισαγγελία ΔΕΝ επεμβαινει δεν ξερω αν αυτο οφειλεται στο οτι ειμαστε μια δημοκρατικη χωρα ή μια χωρα σε γυψο.

  9 Απριλίου 2011 – 7:30 μ.μ.

  • Ο/Η Κάποιος λέει:

   Με τους Ορθόδοξους υπάρχει τεράστιο χρήμα, αφορολόγητο, αγυρτία, φασισμός, παιδεραστία, κρατική θρησκεία, προσυλητισμός στα σχολεία.
   Άστα να πάνε φίλε με την πεθερά.
   Η δικιά μου είναι Ορθόδοξη και φιλάει ξύλινες εικόνες, κάνει τάματα, γλείφει σκελετους, διαβάζει προφητείες του Παίσιου, φέρνει σπίτι βρωμιάρηδες άπλυτους καλόγερους και την κρυφοαδερφάρα τον αρχιμανδρίτη της ενορίας της. Παίρνω το γιόκα μου και φεύγω άμα μπαίνει ο πάπαρδος σπίτι μου να μαζέψει χαρτί
   Κόλαση.

  • Ο/Η just me... λέει:

   πόσο απληροφόρητος είσαι φίλε μου, συνδέεις τους ¨Ιεχωβάδες¨ με τους Μορμόνους; Διάβασε καλέ μου, διάβασε και θα μάθεις την αλήθεια. Διάβασε όσο πιο απροκατάληπτα μπορείς. Αν μπορείς βέβαια! Ψάχνεις για μια θρησκεία που να έχει χρήμα; Μην ψάχνεις μακριά, δίπλα σου είναι, τους βλέπεις κάθε Κυριακή (τουλάχιστον) να προκαλούν με τα χρυσά τους κολιεδάκια και μπαστουνάκι…

   • Ο/Η Po λέει:

    σεις ξεύρετε πολλά δια το χρήμα των μαρτύρων του ιεχωβά, μήπως ξεύρετε και δια το χρήμα της ορθοδόξου εκκλησίας;
    διενεργώ έρευνα, πληροφορήστε με επειγόντως.

  • Ο/Η Po λέει:

   Οι θεοπυροβο-ληγμένοι ξεύρουν τα πάντα.

   • Ο/Η Aπό το Δαφνί λέει:

    http://theoprovlitos.blogspot.gr/2011/04/taw.html?showComment=1302366071838

    Η ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΧΤΑ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ

    Theoprovlitos είπε…
    @Emeritus

    Καλα ο καθενας μπορει να λεει οτι ειδε πρασινα ανθρωπακια με το άστρο του Δαυιδ στην καράφλα. Δεν ειναι να τον παίρενι κανεις στα σοβαρα. Ε και να την έκτισαν οι Εβριοι σκλαβοι τι έγινε. Την Αμερικη την έκτισαν μαυροι σκλαβοι κλπ.

    Με το βιαιοι και αυταρχικοι δεν συμφωνω. Το μη ανεκτικοι και κυνικοί ναι. Αλλα με επιχειρηματα. Σημερα παντως που πηγα Κηφισιά βλεπω σε κεντιρκο σημειο εναν Ιεχωβα και ειχε στησει ολόκληρο τραπεζακι με βιβλία. Τον κοβω καλυτερα και ήταν ένας γέρος κακομοίρης και μίζερος με αντίληψη φυτού. Τι να επιχειρηματολογήσης με δαυτον.

    Αυτο που μπορουμε να εχουμε απαιτηση ως κοινωνία ειναι να μην υπαρχει καμμια ανοχή για αυτες τις σέχτες. Στην ηγεσία τους μιλώ.

    Αλλα εδώ βλεπεις κλάνει ο μητροπολίτης Χ και την κλανιά του την παιρνει στο στόμα του ο Καμπουρακης και η Τρεμη ενώ στις σεχτες γινονται όργια και καταφορες παραβιασεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τρεχει ο Λοβερδος και ο Ευθημίου ως μαρτυρας υπερασπισης στα δικαστηρια.

 10. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.hlhr.gr/details.php?id=575

  Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας και δημόσιος λόγος: Ελευθερία της έκφρασης ή μισαλλοδοξία;

  Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα με αφετηρία την εκλογή και δράση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στην ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας έγινε πολύς λόγος για το δικαίωμα της Εκκλησίας να εκφράζεται ελεύθερα και δημόσια επί παντός του επιστητού και με κάθε είδους ύφος. Μια πρώτη διαπίστωση είναι ότι από το 1998 και εξής εισήλθαμε σε μια νέα εποχή, όπου η Εκκλησία διεκδικεί δυναμικά θέση και ρόλο στα δημόσια πράγματα και στον δημόσιο χώρο. Τα ερωτήματα τα οποία συνεπώς ανακύπτουν με αφορμή την εν λόγω δημόσια παρουσία της Εκκλησίας είναι τα εξής:

  • Είναι ο λόγος της Ορθόδοξης Εκκλησίας ρατσιστικός ή μισαλλόδοξος, στρεφόμενος εναντίον του διαφορετικού, όπως κι αν αυτό ορίζεται;

  • Αποτελεί ο δημόσιος λόγος αυτού του είδους και ύφους άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης εκ μέρους της Εκκλησίας;

  Εκείνο που χρειάζεται να διευκρινιστεί είναι ότι δεν πρέπει να κατηγορείται συλλήβδην η Εκκλησία για τις μισαλλόδοξες κορώνες ορισμένων ιεραρχών καθώς και ότι η κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια. Ίσως, όμως, πρέπει να ‘κατηγορηθεί’ η Εκκλησία συνολικά και ‘συνοδικά’ για την επιεική αντιμετώπιση όσων καταχρώνται το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

  Στο κείμενο αυτό σταχυολογούνται ενδεικτικά αποσπάσματα δημόσιου λόγου της Εκκλησίας, που τεκμηριώνουν ότι πρώτον, πολύ συχνά ο λόγος εκκλησιαστικών αξιωματούχων εκτρέπεται σε ανοιχτό ρατσισμό, παροτρύνοντας μάλιστα ορισμένες φορές στην άσκηση φυσικής βίας και δεύτερον, ότι ο λόγος αυτός στο βαθμό που εκφέρεται από δημόσιους λειτουργούς δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάγεται στο πλαίσιο της συνταγματικής προστασίας ελευθερίας της έκφρασης. Όπως εξάλλου είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε πρόσφατα η Ένωσή μας:

  «δεν αμφισβητεί το δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης των εκπροσώπων θρησκευτικών κοινοτήτων. Οι θέσεις τους, όμως, υπόκεινται καταρχήν σε δημόσια κριτική και αντιπαράθεση. Προφανής, επίσης, είναι η θεσμική υπόσταση και η σημασία τους καθόσον εκφέρονται από δημόσιους λειτουργούς της συγκεκριμένης θρησκευτικής κοινότητας και άπτονται πολιτειακών ζητημάτων. Όταν, ωστόσο, ο δημόσιος και θεσμικός λόγος των εκκλησιαστικών φορέων προσλαμβάνει ρατσιστικές διαστάσεις και υποκινεί άμεσα τους αποδέκτες του στην τέλεση παράνομων πράξεων φέρει όχι μόνον ιδιαίτερη απαξία, καθώς πρόκειται για άσκηση δημόσιας εξουσίας, αλλά παύει ξεκάθαρα να εμπίπτει στα συνταγματικά όρια της ελευθερίας του λόγου». (http://www.hlhr.gr/details.php?id=563)

  Οι κατεξοχήν εχθροί: Μουσουλμάνοι και Εβραίοι

  Τα παραδείγματα του μισαλλόδοξου και μη ανεκτικού λόγου Ελλήνων Μητροπολιτών είναι δυστυχώς αρκετά και μόνο ένα μέρος τους εκτίθεται στο παρόν κείμενο. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου η ισλαμοφοβία έπληξε και την Ελλάδα κυρίως με αφορμή το μεταναστευτικό και την ανέγερση του Ισλαμικού τεμένους και την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείου, τα οποία ακόμα εκκρεμούν. Μέσα σε αυτές τις γεινκότερες ισλαμοφοβικές συνθήκες κάθε ακραία ενέργεια δίνει αφορμή για έκφραση μίσους. Έτσι, μετά την επίθεση εναντίον των χριστιανών κοπτών στην Αίγυπτο τα Χριστούγεννα του 2010 ο Μητροπολίτης Πειραιά με ανακοινωθέν του (7/1/2011) αφού χαρακτηρίζει τον Μωάμεθ «δήθεν προφήτη» αναπτύσσει μία χαρακτηρολογία του Ισλάμ σύμφωνα με την οποία:

  «Ὁ χαρακτήρ τοῦ Ἰσλάμ ὑπῆρξε ἐπιθετικός καί ἀποδεικνύεται μέ τίς ἐγκληματικές πράξεις τῶν Ἰσλαμιστῶν ὅτι καί σήμερα παραμένει. Τό ξῖφος καί ἡ μάχαιρα θεωροῦνται πειστικότερα τοῦ κηρύγματος καί τῆς πειθοῦς. Ἄλλωστε ἡ μέσῳ τοῦ Ἱεροῦ Πολέμου διάδοσις τοῦ Μουσουλμανισμοῦ ἦταν ἡ αἰτία τῆς ἐπικρατήσεώς του ἀπό τῶν στηλῶν τοῦ Ἡρακλέους μέχρι τοῦ Ἰνδοῦ ποταμοῦ».

  Και όπως είναι ‘λογικό’ συνδέει το γεγονός με την ανέγερση ισλαμικού τεμένους και την παρουσία του Ισλάμ στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας το Ισλάμ καταστροφική λατρεία εντάσσοντάς το δηλαδή στην ίδια κατηγορία με τον σατανισμό κάνοντας επιλεκτική χρήση αποσπασμάτων του Κορανίου:

  «Κατόπιν τῶν ἀνωτέρω δεδομένων καί ἐκ τῆς θρησκευτικῆς παραδοχῆς τοῦ Ἰσλάμ προβλεπομένων, ὁ Μουσουλμανισμός ἀποτελεῖ καταστροφική λατρεία, μή συμβατή μέ τάς προβλέψεις τοῦ ἰσχῦντος ἐν Ἑλλάδι Συντάγματος ὅπου ἐν ἄρθρῳ 13 καθιεροῦται ἡ ἐλευθερία θρησκευτικῆς συνειδήσεως ἀλλά σέ θρησκευτικές παραδοχές, πού δέν ἀντίκεινται στή δημόσια τάξη καί τά χρηστά ἤθη. Ὁ Ἰσλαμισμός a priori προωθεῖ ὡς μέσον ἐξαπλώσεώς του ὅπως τά ἀνωτέρω χωρία τοῦ Κορανίου ἀναφέρουν, τό ἔγκλημα, τή βία, τήν τρομοκρατία καί τόν θάνατο. Συνεπῶς ὁ Νόμος πού ἐψηφίσθη διά τήν δημιουργία Ἰσλαμικοῦ τεμένους στήν Πρωτεύουσα τῆς Χώρας τυγχάνει ὁπωσδήποτε ἀντισυνταγματικός διότι ἀναγνωρίζει ὡς γνωστή θρησκεία δυναμένη νά ἐπιτελεῖ ἀκωλύτως τή λατρεία της, μία θρησκευτική παραδοχή πού εὐθέως ἀντίκειται στήν δημοσία τάξη, τά χρηστά ἤθη καί τό Εὐρωπαϊκό κεκτημένο. (…) Καλοῦμεν ὅθεν τήν Κυβέρνησιν νά ἀποσύρῃ τό ἀντισυνταγματικόν Νομοθέτημά της διότι ἄλλως θά εἶναι ὑπεύθυνη παρομοίων ἐγκληματικῶν ἐνεργειῶν στήν χώρα μας τῶν φονταμενταλιστῶν Ἰσλαμιστῶν».

  Την ίδια ρητορική ακολουθεί και όταν οι Μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται στην πλατεία Κοτζιά τον Σεπτέμβριο του 2010 για να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανίου (Ανακοινωθέν 10/9/2010). Σε ένα κείμενο που πέρα από την κατηγορία εναντίον του Ισλάμ κατηγορούνται και οι δημοτικές αρχές για γραικυλισμό, ανερυθρίαστα και ενάντια σε κάθε κατά καιρούς υποκριτικά εκφραζόμενη διατύπωση εκ μέρους της Εκκλησίας, ότι κράτος και Εκκλησία ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους και δεν τίθεται ζήτημα χωρισμού, δηλώνεται ότι η Ελλάδα δεν είναι ουδετερόθρησκο κράτος σύμφωνα με το Σύνταγμα και ότι το κράτος οφείλει να αντιμετωπίζει προνομιακά μόνο την επικρατούσα θρησκεία:

  «Μέ αἰσθήματα ὀδύνης καί βαθυτάτου παραπικρασμοῦ παρακολουθήσαμε ἀπό τήν τηλοψία τήν παραχώρηση ἀπό τήν Δημοτική Ἀρχή τῶν Ἀθηνῶν ἀνευθύνως τῆς πλατείας Κοτζιᾶ στό κέντρο τῆς Ἀθήνας σέ Μουσουλμανικῆς θρησκευτικῆς παραδοχῆς πρόσωπα, τά ὁποῖα ἐπετέλεσαν δημοσίᾳ, ἀντί σέ προσωρινά παραχωρημένο κλειστό χῶρο τά θρησκευτικά των καθήκοντα διά πρώτην φοράν μετά τήν Ἐθνεγερσία καί τήν ἀποτίναξη τῆς βάναυσης τουρκικῆς θηριωδίας. Ἐπιθυμοῦμε νά καταθέσωμε τίς ἀπόψεις μας γιά τό θέμα: (…)Ἡ παραχώρηση τοῦ κέντρου τῶν Ἀθηνῶν γιά τήν τέλεση θρησκευτικῶν τελετῶν μίας ἄλλης ἐκτός τῆς ἐπικρατούσης κατά τό Σύνταγμα θρησκείας ἀποτελεῖ ἀπαράδεκτον συμπεριφοράν πού πλήττει τήν ἐπικρατούσα εἰς τό Κράτος θρησκευτικήν πίστιν. Ἡ Ἑλληνική Πολιτεία βάσει τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος δέν εἶναι οὐδετερόθρησκος Πολιτεία. Ἐπιπροσθέτως οὐδείς ἔχει τό δικαίωμα ἐν ὀνόματι τοῦ δῆθεν ἐκσυγχρονισμοῦ καί τῆς δῆθεν πολυπολιτισμικότητος νά ποδοπατεῖ βαναύσως τήν ἱστορική μνήμη τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους, παραθεωρώντας τούς ποταμούς αἱμάτων τῶν ἀγρίως σφαγιασθέντων καί ἀναιρεθέντων Νεομαρτύρων ἀπό τούς ὀπαδούς τῆς συγκεκριμένης θρησκευτικῆς παραδοχῆς, ἀλλά καί τῶν ἡρώων τῆς Ἐθνικῆς μας παλλιγγενεσίας. Μόνον γαικύλοι καί προδόται τῆς πατρίδος διατάκται καί ὑπεργολάβοι τῆς νέας ἐποχῆς καί τοῦ ἀθλίου συγκρητισμοῦ μποροῦν νά ἀμνηστεύουν μέ αὐτόν τόν ἀπαράδεκτο τρόπο ‘τέσσερα μαῦρα ἀτέλειωτα ἑκατόχρονα σκλαβιᾶς’, φρίκης, δολοφονιῶν, βιασμῶν καί εἰδεχθῶν ἐγκλημάτων πού εἶχαν ὡς ἐφαλτήριο καί τήν συγκεκριμένη θρησκευτική παραδοχή. Ἐνταῦθα βέβαια παραθεωρήθηκε πλήρως ἡ διεθνῶς κατωχυρωμένη ἔννοια τῆς ἀμοιβαιότητος διότι εἰς οὐδεμία μουσουλμανική χῶρα θά ἐπετρέπετο ποτέ μία παρόμοια θρησκευτική ἐνέργεια καί ἐπί πλέον ἐκθέτει διεθνῶς τήν χώρα μας διότι τήν ἐμφανίζει ὡς δῆθεν ἀρνουμένη τήν στέγασιν τῆς συγκεκριμένης θρησκευτικῆς κοινωνίας τήν στιγμήν κατά τήν ὁποίαν εἰς τήν Ἑλληνικήν Ἐπικράτειαν ὑφίστανται καί λειτουργοῦν ἀνέτως μουσουλμανικά τεμένη στήν Θράκη καί τήν Δωδεκάννησο, αἱ μουσουλμανικαί μουφτεῖαι τυγχάνουν ἀνεγνωρισμέναι ὡς ΝΠΔΔ καί μισθοδοτοῦνται ὑπό τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου οἱ Θρησκευτικοί λειτουργοί τῆς Μουσουλμανικῆς Θρησκευτικῆς παραδοχῆς καί ἐπιβαρύνουν τόν Κρατικό Προϋπολογισμό τά Μουσουλμανικά Ἱεροδιδασκαλεῖα. Στό δέ λεκανοπέδιον ἀνεξελέγκτως λειτουργοῦν ἄτυπα μουσουλμανικά τεμένη. (…) Ὡς ἐκ τούτων ὁ Μουσουλμανισμός ἀποτελεῖ βαθυτάτη πλάνη καί ἡ θρησκευτική παραδοχή αὐτοῦ δέν ἀποτελεῖ ἀποκάλυψη τοῦ ζῶντος Θεοῦ ἀλλά ἀνθρωποπαθές κατασκεύασμα πού οὐδεμία σχέση ἔχει μέ τήν ἀλήθεια τοῦ ἀποκαλυφθέντος στήν Παλαιά Διαθήκη Δημιουργοῦ τοῦ σύμπαντος κόσμου Ἑνός καί μοναδικοῦ Τρισυποστάτου Θεοῦ, στούς γενάρχες τοῦ ἑβραϊκοῦ ἔθνους Ἀβραάμ, Ἰσαάκ, Ἰακώβ καί ἐξαιρέτως στόν Προφήτη Μωϋσῆ καί κατά τήν Καινή Διαθήκη ἐνσαρκωθέντος ἐν τῷ προσώπῳ τοῦ Λόγου Αὐτοῦ σέ ἐκπλήρωση τῶν ἀνά τούς αἰώνας προφητειῶν γιά τήν σωτηρία τοῦ κόσμου».

  Τα ανωτέρω παραδείγματα είναι ενδεικτικά και υπάρχουν και άλλα λιγότερο γνωστά στα οποία όμως επαναλαμβάνεται η ίδια μισαλλόδοξη φρασεολογία και ρητορική, όπως π.χ. στο ανακοινωθέν του Μητροπολίτη Πειραιά με ημερομηνία 30/6/2011 στο οποίο καταγγέλει πάλι το Ισλάμ, αλλά και την Υπουργό Παιδείας επειδή ενέκρινε την πρόσληψη 250 ιεροδιδασκάλων για τις μουφτείες της Θράκης. Ας θυμίσουμε εδώ και τη δήλωση του Μητροπολίτη Μεσογαίας για το θέμα κατασκευής του Ισλαμικού τεμένους στην Παιανία, η οποία είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ακόμα και εκ μέρους άλλων ιεραρχών της Εκκλησίας:

  «Αν θέλει η κυβέρνηση να δείξει στη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε εκσυγχρονισμένοι ως λαός και πολιτισμένοι, ας απομακρύνει πρώτα τις χωματερές από τα Μεσόγεια, το Κορωπί και την Παιανία, που μολύνουν καθημερινά τα πνευμόνια μας και εξευτελίζουν διεθνώς τη χώρα μας, και ύστερα ας χτίσει το Ισλαμικό Κέντρο που προσβάλλει το πνεύμα και την ιστορία μας». (http://archive.enet.gr/online/online_print?id=21496004)

  Εκτός όμως από την ισλαμοφοβία που θεωρούμε ότι αποτελεί σήμερα την κυρίαρχη μισαλλόδοξη ιδεολογία της Εκκλησίας, προσφιλές διαχρονικό θέμα αποτελεί και η εβραιοφοβία. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega (20/12/2010) ο Μητροπολίτης Πειραιά αφού υποστήριξε ότι υπάρχει «μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας…με τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα ομόφυλα ζευγάρια…» καταλήγει λέγοντας ότι «ο διεθνής σιωνισμός βρίσκεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία», υπενθυμίζοντας ότι «το εβραϊκό λόμπι επισκέφθηκε τον Σημίτη για να διαγράψει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες». Το αποκορύφωμα ήταν προφανώς η δήλωσή του ότι:

  «Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν όργανο του παγκόσμιου σιωνισμού και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Ρότσιλντ με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία».

  Παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η Ιερά Σύνοδος αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι εν λόγω διατυπωθείσες θέσεις αποτελούν προσωπικές απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιά τις οποίες ελεύθερα μπορεί να εκφράζει. Μάλιστα έτερος Μητροπολίτης, ο Γλυφάδας Παύλος, με αφορμή τη συγκεκριμένη συνέντευξη και την αντίδραση που προκλήθηκε συνεχάρη και επαίνεσε τον Μητροπολίτη Πειραιά:

  «για την ακεραιότητα του ήθους του, το θάρρος της γνώμης του, αλλά και τις μετά παρρησίας τοποθετήσεις του σε επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως και σε φλέγοντα θέματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητά μας. Η στεντόρεια και αταλάντευτη φωνή του, μας συγκινεί και μας ενδυναμώνει, γιατί είναι η φωνή αλήθειας, θάρρους και αγωνιστικότητας, γιατί είναι φωνή Ορθόδοξης μαρτυρίας που εδράζεται στο ιερό ευαγγέλιο, τους ιερούς κανόνες και την αυθεντική παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας» (http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4539).

  Οι Διαμαρτυρόμενοι ‘λύκοι’ και η καύση της Καινής Διαθήκης

  Εκτός από Μουσουλμάνους και Εβραίους που μονοπωλούν τον δημόσιο λόγο των Μητροπολιτών και άλλες μικρότερες θρησκευτικές κοινότητες και ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το καλοκαίρι του 2010 ομάδα Διαμαρτυρομένων βρέθηκε στην Γορτυνία προκειμένου να μοιράσει την Αγία Γραφή και άλλο θρησκευτικό υλικό. Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος εξέδωσε εγκύκλιο (Βλ. Κυριακάτικο Εγκύκλιο Κήρυγμα Μητροπολίτου «Λύκοι στην ποίμνη μας», Δημητσάνα-Μεγαλόπολη, Κυριακή 8/8/2010) για την παρουσία τους, στην οποία χαρακτήριζε τους Διαμρτυρόμενους ‘λύκους που μπήκαν στην ποίμνη μας’ και αιρετικούς, το έργο τους έργο του διαβόλου και προέτρεπε τους συγχωριανούς του να μην ανοίγουν συζήτηση μαζί τους. Επιπλέον, τους τόνιζε ότι «αν τους βλέπετε να σας γίνονται ενοχλητικοί απειλήστε τους τελικά με τα μπαστούνια που έχετε πίσω από την πόρτα, χωρίς όμως να τους χτυπήσετε». Τέλος, τους προέτρεπε να κάψουν τα φυλλάδια που τους έδωσαν ‘οι αιρετικοί’ αλλά και την ίδια την Καινή Διαθήκη, λέγοντας ότι δεν θέλουμε τον λόγο του θεού από τα δικά τους χέρια. Πρόκειται για μια περίπτωση η οποία δεν έγινε ευρέως γνωστή παρότι στον 21ο αιώνα βρέθηκε ιεράρχης, ο οποίος όχι μόνο προέτρεψε σε άσκηση βίας, αν και υποτίθεται ότι οι πιστοί Ορθόδοξοι δεν θα έπρεπε να χτυπήσουν τους ‘αιρετικούς’, (αλήθεια ποια απόσταση χωρίζει την άρση και απειλητική χρήση ενός μπαστουνιού από την εφαρμογή του στο κεφάλι ή στο σώμα ενός ‘αιρετικού’, όταν τόσο μίσος εκστομίζεται από ανθρώπους που θα έπρεπε να κηρύττουν το ‘αγαπάτε αλλήλους’;), αλλά επιπλέον προέτρεψε στην καύση βιβλίων και μάλιστα ιερών.

  Κατά μεταναστών γενικώς και ομοφυλοφίλων ειδικώς

  Το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο θέμα για το οποίο η Εκκλησία διεκδικεί όχι μόνο να έχει λόγο, αλλά και ρόλο καθώς φαίνεται να αποτελεί για την Εκκλησία προνομιακό πεδίο παρέμβασης, ιδίως ως προς τους μουσουλμάνους μετανάστες. Ας θυμίσουμε στο σημείο αυτό τα κηρύγματα εναντίον των μεταναστών με τον Μητροπολίτη Άνθιμο να δηλώνει ότι με το μεταναστευτικό σχέδιο της κυβέρνησης θα «μαυρίσει ο τόπος αν εφαρμοστεί, θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάιντα» καθώς και ότι «δεν μπορείς να φέρνεις 700 χιλιάδες Μουσουλμάνους στην χώρα και να τους κάνεις Έλληνες χωρίς να ρωτάς την Εκκλησία», (http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4168:–q——q&catid=26:2009-12-18-08-38-40&Itemid=127&month=2&year=2010) δηλώσεις που αν δεν εκφράζονται εσκεμμένα παραποιημένες τότε αποτελούν τον απαύγασμα της πλήρους άγνοιας και παραπληροφόρησης καθώς επισείεται ο φόβος της τρομοκρατίας χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα.

  Όμως και η ομοφυλοφιλία δεν ξεφεύγει από την επιθετική στάση της Εκκλησίας. Για την ομοφυλοφιλία ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε δηλώσει από άμβωνος ότι είναι «κράζουσα αμαρτία» και «κουσούρι», ενώ υπεραμύνθηκε του «δικαιώματος» εκπροσώπων πολιτικών θεσμών να εκφέρουν δημόσια αντίστοιχες απαξιωτικές απόψεις για μια κοινωνική κατηγορία ευρωπαίων πολιτών, θέμα για το οποίο η Ένωση είχε δημοσιεύσει αντίστοιχο δελτίο τύπου (Το πραγματικό κουσούρι είναι ο ρατσισμός [5.11.2004] http://www.hlhr.gr/details.php?id=216). Ο Μητροπολίτης Πειραιά πρωταγωνιστεί και σε αυτό το θέμα αφού σε σχετικό ανακοινωθέν του ήδη από το 2008 (21/3/2008) αναφέρει:

  «Αναστάτωση και έντονος προβληματισμός επικρατούν εσχάτως στην Ελληνική κοινωνία με την προσπάθεια διαφόρων ‘κύκλων’ για τον ευτελισμό και την πλήρη γελοιοποίηση του υψίστου ιδεώδους του ανθρωπίνου προσώπου και της αξιοπρεπείας αυτού. Με την δηλωθείσα πρόθεση μικράς μερίδος πολιτειακών παραγόντων της τοπικής αυτοδιοικήσεως να αυθαιρετήσουν στα υπό του νομοθέτου, του κοινού νου και της ηθικής τάξεως προβλεπόμενα με την σύναψη ομοφυλοφιλικών γάμων αποτελούν εκδήλωση εγκληματικής προσβολής, αποϊεροποιήσεως και απομειώσεως του ανθρώπινου βίου, αφού ονομάζουν δήθεν προοδευτισμό την παράνοια των παρά την ανθρώπινη φύση και τον ανθρώπινο οργανισμό ψυχοπαθολογικών εκτροπών του γενετησίου χώρου. Συμπαθούμε και προσευχόμεθα εκ βαθέων για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε τέτοιας μορφής τραγικές εκπτώσεις της ανθρωπίνης υποστάσεως αλλά δεν δυνάμεθα να μην υψώσουμε φωνή μεγίστης διαμαρτυρίας για την καταβαράθρωση την ηθικών αξιών και της οικογενείας που επιτελείται. Είμεθα πεπεισμένοι ότι επιχειρείται καταδολίευση της ανθρωπίνης ελευθερίας με την διάπλαση αναλγήτων και απονευρωμένων ηθικά ανθρώπων πλήρως χωματοποιημένων».

  Αλλά και σε πιο πρόσφατο ανακοινωθέν του (7/9/2011) συνεχίζει με παρόμοια ρητορική:

  «Ταὐτοχρόνως ἡ δημοσιοποιηθεῖσα ἀπό τά Μ.Μ.Ε. λειτουργία νομοπαρασκευαστικῆς ἐπιτροπῆς ὑπό τόν ἕως σήμερα εὐπρεπῆ Ὑπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου γιά τήν ἐπαίσχυντη, χυδαία, ποταπή καί βορβορώδη νομοθετική πρωτοβουλία γιά τήν θεσμοθέτηση ἀπό τό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο τῆς τραγικότητος τῆς ὁμοφυλοφιλίας καί τῆς ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρωπίνης ὀντολογίας μέ τήν ἀναγνώρισι ἀνυπάρκτου ἑτέρου γενετησίου προσανατολισμοῦ καί τῆς φθοροποιοῦ ψυχικῶς καί σωματικῶς καί ἄκρως ἰατρικῶς ἐπικινδύνου παραχρήσεως τῶν ἀνθρωπίνων σωματικῶν ὀργάνων, (…) ἀποτελεῖ δόλιο ἐκρηκτικό μεῖγμα γιά τήν ἐκθεμελίωσι τῶν ἰδεωδῶν τοῦ Γένους καί τῆς πίστεως καί γιά τήν ἀποσάρθρωσι τοῦ κοινωνικοῦ ἱστοῦ».

  Ας θυμηθούμε και τη γραφική επιστολή του προς την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του τραγουδιστή Έλτον Τζον για τον Ιησού και στην οποία ονομάζει την ομοφυλοφιλία ψυχοπαθολογική εκτροπή και διαστροφή και μάλιστα ανασύρει και τον ορισμό του παρωχημένου Ιταλού εγκληματολόγου Τ. Λομπρόζο για το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

  «δικαιώνει ἀπολύτως τόν γνωστό εἰς τήν ἐγκληματολογική ἐπιστήμη ὁρισμό περί τοῦ ψυχισμοῦ τοῦ ἀρρενοθήλεος τοῦ μεγίστου Ἰταλοῦ ἐγκληματολόγου Καίσαρος Λομπρόζο, ὁ ὁποῖος καί γνωμοδότησε ὅτι ὁ ἀρρενοθήλης κέκτηται ‘τόν δυναμισμό τοῦ ἄρρενος καί τήν μοχθηρία τοῦ θήλεος, δέν ἔχει οὐδεμία ἠθική ἀναστολή καί οὐδέν μεταφυσικό ἰδεῶδες’.

  Προτροπή σε άσκηση βίας κατά μειονοτήτων

  Τελευταίο αφήσαμε και το πιο πρόσφατο γεγονός το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για το παρόν κείμενο-παρέμβαση της Ένωσης που είναι το κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στις 14/8/2011 σχετικά με το ενδεχόμενο λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού στο δημοτικό διαμέρισμα Μελίτης της Φλώρινας, ο οποίος υποτίθεται θα εκπέμπει στα σλαβομακεδονικά. Διερωτώμενος εάν ο σταθμός θα αποτελέσει όργανο προπαγάνδας της FYROM, ο Μητροπολίτης σπεύδει να προειδοποιήσει:

  «Αν είναι ναι, εγώ με τη νεολαία και με όσους θέλετε – θα το πω όπως το αισθάνομαι, δεν ξέρω τι θα γίνει -, αλλά αν πουν ναι και το κάνουν, τουλάχιστον 40-50 πούλμαν πρέπει να φτάσουν εκεί και μαζί με τους εκεί αδελφούς της Φλώρινας και της Μελίτης να τα κάνουμε γυαλιά καρφιά. Αλλιώς δεν γίνεται δουλειά». (Βλ. και το σχετικό δ.τ. της Ένωσης – http://www.hlhr.gr/details.php?id=563).

  Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις, διότι ο Μητροπολίτης κατ’ ουσίαν προέτρεψε ανοιχτά σε πράξεις βίας, σε παράνομες δηλαδή πράξεις για ένα θέμα, το Μακεδονικό, το οποίο επίσης θεωρείται από την Εκκλησία ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος της προνομιακό πεδίο παρέμβασης.

  Από την παραπάνω σταχυολόγηση του δημόσιου λόγου της Εκκλησίας καθίσταται προφανές ότι η διαφορετικότητα τίθεται στο στόχαστρο είτε αυτή αφορά κυρίως διαφορετικές θρησκευτικές και εθνικές ομάδες είτε κοινωνικές ομάδες και ο λόγος της Εκκλησίας αποτελεί μια ξεκάθαρη άσκηση βίας κατ’αρχάς συμβολικής αλλά με εμφανή ροπή και προς την άσκηση φυσικής βίας. Καθίσταται με άλλα λόγια ξεκάθαρο ότι μεγάλο μέρος της ιεραρχίας με τη συνένοχη(;) σιωπή του συνόλου αντιμετωπίζει το διαφορετικό ως κάτι κατώτερο και δεν συζητά με επιχείρηματα, αλλά αναπαράγει στερεότυπες αντιλήψεις και ιδεολογίες οι οποίες ορισμένες φορές κινούνται στα όρια της νομιμότητας ή και τα ξεπερνούν.

  Η ανάδειξη του ζητήματος του δημόσιου λόγου της Εκκλησίας σχετίζεται άμεσα και με την πρόσφατη συζήτηση για τον νέο νόμο περί ρατσιστικού λόγου. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το αρ.1 του ισχύοντος ν.927/1979 (ΦΕΚ Α΄139) «όστις δημοσίως είτε προφορικώς είτε δια του τύπου είτε δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις μίσους ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδας προσώπων εκ μόνου του λόγου της εθνικής ή φυλετικής καταγωγής των τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινήν ή και δι’ αμφοτέρων των ποινών τούτων». Και στο αρ.2 αναφέρεται ότι «όστις δημοσίως είτε προφορικώς είτε δια του τύπου είτε δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου εκφράζει ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινήν ή και δι’ αμφοτέρων των ποινών τούτων». Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ν. 1419/1984 (ΦΕΚ Α΄28) και ειδικότερα σύμφωνα με το αρ.24 «όπου στον ν.927/1979 ‘περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις’ αναφέρεται η φυλετική ή εθνική καταγωγή προστίθεται και η περίπτωση του θρησκεύματος».Θεωρούμε συνεπώς ότι ο δημόσιος λόγος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αυτός που παραθέσαμε, ενδεχομένως εμπίπτει στις διατάξεις του εν λόγω νόμου.

  Στο ερώτημα που πολλοί θέτουν εάν η Εκκλησία απαγορεύεται να εκφράζεται ελεύθερα και ότι αν της απαγορεύσουμε να ομιλεί καταπατάται το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, απαντάμε αφενός ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν συνιστά ασυδοσία της έκφρασης και κατάχρηση του σχετικού δικαιώματος και αφετέρου ότι οι ιεράρχες καλώς ή κακώς ανήκουν στον κρατικό μηχανισμό και όπως δεν επιτρέπεται σε κανέναν αξιωματούχο του κράτους να εκφράζεται δημοσίως κατ’ αυτόν τον τρόπο το ίδιο ισχύει και για τους επαγγελματίες της θρησκείας. Πολλώ δε μάλλον που οι αρχιερείς υποτίθεται ότι κατέχουν και ένα ιδιαίτερο δημόσιο αξίωμα και μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μπορεί άραγε κανείς να σκεφθεί έναν υπουργό, τον Πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκφράζεται κατά παρόμοιο τρόπο για τους Μουσουλμάνους, τους Εβραίους ή τους ομοφυλόφιλους; Επίσης, ας αναλογιστεί κανείς τι θα γινόταν εάν ένας μουφτής ή ένας πρόεδρος μεταναστευτικού σωματείου μιλούσε απαξιωτικά για την Εκκλησία ή για κάποιον από τους αρχιερείς της. Ας σημειωθεί επιπλέον, ότι σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι δημόσιοι λειτουργοί οφείλουν να αποφεύγουν να προβαίνουν σε δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν τους υφισταμένους τους ή τους αποδέκτες των κηρυγμάτων τους σε πράξεις που οδηγούν σε αθέμιτες διακρίσεις. Και αυτό, διότι, όταν η ελευθερία της έκφρασης ασκείται από δημόσιους λειτουργούς συνιστά μορφή άσκησης της δημόσιας εξουσίας. Με τη σκέψη αυτή, το ΕΔΔΑ, στην υπόθεση Baczkowski και λοιποί κατά Πολωνίας (3.5.2007), καταδίκασε την Πολωνία επειδή ο δήμαρχος της Βαρσοβίας έκανε ορισμένες ομοφοβικές δηλώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα οι δημοτικοί υπάλληλοι να απαγορεύσουν πορεία από ομοφυλόφιλους (§96 και 100).

  Διαπιστώνεται επίσης και η εξής αντίφαση. Οι ίδιοι οι ιερείς επικαλούνται το ιερατικό τους αξίωμα και την ιδιότητά τους ως δημοσίου προσώπου, προκειμένου να δικαιολογήσουν την παρέμβασή τους στα επίκαιρα θέματα (π.χ. μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, κλπ). Παρ’ όλη την συμμετοχή τους, όμως, σε θέματα της επικαιρότητας και την εκ των πραγμάτων επικέντρωση του ενδιαφέροντός της κοινής γνώμης στο πρόσωπό τους, δεν δέχονται καμία κριτική. Και τούτο, επικαλούμενοι και πάλι την ιδιότητά τους. Θεωρούν δηλαδή ότι τυχόν ανταπάντηση στους ίδιους τόνους θα σήμαινε ‘επίθεση’ στην Εκκλησία. Όμως, η καθιέρωση ‘απυρόβλητων’ περιοχών στον δημόσιο διάλογο εξ αιτίας της ιδιότητας των συνομιλούντων, θα ισοδυναμούσε με την αναγνώριση ασυλιών και προνομίων, τα οποία δεν ανέχεται ούτε η αρχή της ισότητας, ούτε ο δημοκρατικός χαρακτήρας του πολιτεύματός μας.

  Στην τρέχουσα, λοιπόν, οικονομική και κοινωνική συγκυρία και με αφορμή το ζήτημα του δημόσιου λόγου της Εκκλησίας, θεωρούμε ότι πρέπει να ξανατεθεί στο τραπέζι το θέμα του χωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι στην περίπτωση αυτή η Εκκλησία θα μπορεί να εκφράζει τέτοιου είδους απόψεις ασύδοτα, ίσως, όμως, τότε μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα ο νόμος που αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες. Κατά συνέπεια η πρόταση νόμου για το χωρισμό κράτους και Εκκλησίας την οποία η Ένωση είχε καταθέσει το 2005, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πλέον ξανά επίκαιρη, ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ. Αξίζει κλείνοντας να επαναλάβουμε τα δύο σημεία που τότε η Ένωσή μας είχε θέσει στην αρχή της αιτιολογικής της έκθεσης για το σχετικό σχέδιο νόμου:

  1.Η παρούσα πρόταση υπηρετεί έναν διπλό σκοπό: αποβλέπει αφ’ ενός μεν στο να βελτιώσει τις εγγυήσεις της θρησκευτικής ελευθερίας και ισότητας εν όψει των νέων συνθηκών που έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και, αφ’ ετέρου, να δημιουργήσει τις θεσμικές προϋποθέσεις που, σε μεσομακροπρόθεσμη προοπτική, θα επιτρέψουν στην Εκκλησία της Ελλάδος και τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες να αναπτυχθούν σε υγιείς βάσεις στη χώρα μας και να εκπληρώσουν την αποστολή τους, απαλλαγμένες από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κράτους. Έτσι, αν οι πρόσφατες αποκαλύψεις και το συνακόλουθο αίτημα για κάθαρση και διαφάνεια στα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν η άμεση αφορμή για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, τα βαθύτερα αίτια της έχουν να κάνουν με τις δυσλειτουργίες που προκαλεί ένα παρωχημένο θεσμικό πλαίσιο, που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Γιατί, όπως κάθε μέρα συνειδητοποιεί ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός πολιτών -στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ειλικρινείς θρησκευόμενοι- η παρατεινόμενη στενή διαπλοκή Πολιτείας και Εκκλησίας υπονομεύει το πνευματικό έργο της δεύτερης ενώ, ταυτόχρονα, προσβάλλει τις αρχές της ισοπολιτείας που η πρώτη έχει ταχθεί από το Σύνταγμα να υπηρετεί

  2. Όσοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία της παρούσας πρότασης επιθυμούν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν βάλλουν κατά του θρησκευτικού αισθήματος του ελληνικού λαού, ούτε αμφισβητούν τις παραδόσεις του. Επιδιώκουν απλώς, σε έναν κόσμο που εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, να συμβάλλουν στην προσαρμογή ενός απαρχαιωμένου θεσμικού πλαισίου, που γέννησε τα γνωστά προβλήματα, στις καινούργιες συνθήκες. Και τούτο, χωρίς αιφνιδιασμούς, ούτε άλματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν φόβο, πόνο και τραύματα στους πιστούς και τους θρησκευόμενους, αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις για τις απολύτως αναγκαίες μεταβολές προς την πρόοδο και την εξέλιξη. Πολύ περισσότερο που, στην Ελλάδα ειδικά, τα δεδομένα του προβλήματος έχουν σε μεγάλο βαθμό ανατραπεί την τελευταία 15ετία: με το μεταναστευτικό ρεύμα, που άλλαξε την όψη της ελληνικής κοινωνίας, επηρεάζοντας πλέον και τις βαθύτερες δομές της, η χώρα μας βλέπει όλο και περισσότερο τον εαυτό της όχι πιά ως μονοπολιτισμική και θρησκευτικά ομοιογενή, αλλά ως πολυπολιτισμική και θρησκευτικά διαφοροποιημένη. Πρόκειται για μιαν μεταβολή που επιβάλλει αλλαγές οπτικών, κριτηρίων και μεθόδων, για τις οποίες η παρούσα πρόταση θέλει να αποτελέσει ένα πρώτο αλλά σταθερό βήμα.

  Θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι όπως και τότε θα μας κατηγορήσουν πάλι ως φωταδιστές, γραικύλους, νέους Διοκλητιανούς, μητραλοίες, προοδευτικάριους κ.ά. ωραία επίθετα (βλ. δελτίο τύπου για τους χαρακτηρισμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την πρόταση νόμου της Ένωσης [18/12/2005]), τα οποία θα πάρουν τη θέση οποιωνδήποτε σοβαρών επιχειρημάτων. Αυτό όμως δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση μας για την αλλαγή που πλέον ολοφάνερα απαιτείται στις σχέσεις Κράτους και Ορθόδοξης Εκκλησίας. Υπό τις συνθήκες, λοιπόν, αυτές και έχοντας υπόψη μας ότι από την προηγούμενη πρόταση της Ένωσης μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση του χωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος, το θέμα του χωρισμού τίθεται και πάλι επιτακτικά από τις ίδιες τις κοινωνικές συνθήκες. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά τα αποτελέσματα θα είναι ευνοϊκότερα για την κοινωνία, αλλά ενδεχομένως και για την Εκκλησία.

 11. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  xryshaygh_com/index.php/enimerosi/view/151-h-chrush-augh-se-dhmoskophsh
  15,1% η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών
  Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

  Τα ορφανά του Goebbels είναι για γέλια
  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/188094
  Πάτρα: Μεγάλη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου – Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ – Σκεπτικισμός για την παραμονή στο Ευρώ

  http://www.larissanet.gr/2013/03/28/877-disaristimenoi-apo-tin-kivernisi/
  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
  87,7% δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση

 12. Ο/Η Παίρνω το καρυοφίλι μου μουρτάτες να χαθείτε λέει:

  Ποιός σε πληρώνει Ροιδη που τις βρήκες τις ρόσικες φωτογραφίες. δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, είσαι εχθρός της Ορθοδοξίας πληρωμένος από μασόνους. Να πάτε στο Ισραήλ ναζήσετε

  • Ο/Η Po λέει:

   τον πας τον Μπραμς;

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Ναι, στην αγία Σιών. Την κοιτίδα της Ορθοδοξίας. Στον τόπο «Των αγίων προπατόρων ημών Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ».

   «ο Λυτρωτής θέλει ελθεί εις Σιών και προς τους όσοι εκ του Ιακώβ επιστρέφουσιν από της παραβάσεως, λέγει Κύριος» (Ησ. 59/νθ/20).

   «ότι λαός άγιος εί Κυρίω τω Θεώ σου και σε προείλετο Κύριος ο Θεός σου είναι αυτώ λαόν περιούσιον παρά πάντα τα έθνη όσα επί προσώπου γης» (Δευτ.Ζ΄6)

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   Ιδρύθηκε η Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία τον Ιούνιο του 2012. Βλέπουμε στη πατρίδα μας την αναβίωση του ναζισμού-φασισμού, τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας από νεοναζιστικές-φασιστικές συμμορίες, και τα ρατσιστικά αρρωστημένα ιδεολογήματα να βρίσκουν ανταπόκριση σε ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού εξαιτίας της κρίσης, της κυρίαρχης πολιτικής και της προπαγάνδας των κυρίαρχων ΜΜΕ. Γι’ αυτό ως χριστιανοί, αποφασίσαμε να ενεργοποιηθούμε ενάντια σε αυτά τα επικίνδυνα για την πατρίδα μας, την δημοκρατία, και την χριστιανική πίστη φαινόμενα και να συστήσουμε την Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία. Η Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία είναι μία κίνηση από χριστιανούς όλων των δογμάτων (ορθόδοξους, καθολικούς, διαμαρτυρόμενους) με σκοπό την ενημέρωση και την δράση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κατά του εθνικισμού, του αντισημιτισμού, της Εβραιοφοβίας – Ισλαμοφοβίας, κατά του ναζισμού-φασισμού, και κατά της συνωμοσιολογίας που δίνει τροφή σε αυτά τα αρρωστημένα ιδεολογήματα τα οοία είναι αντιχριστιανικά και απάνθρωπα. Η Αγία Γραφή και οι Πατέρες της Εκκλησίας διδάσκουν ότι ο Θεός έφτιαξε όλους τους ανθρώπους από το ίδιο χώμα. Όλους τους ανθρώπους τους έπλασε κατ’ εικόνα δική Του και σε όλους έδωσε ζωή με την δική Του πνοή. Γι’ αυτό η εκκλησία του Χριστού είναι παγκόσμια, καθώς αποτελείται από ανθρώπους που έχουν δεχτεί το Ευαγγέλιο, από κάθε φύλο, φυλή, χρώμα, έθνος και γλώσσα. Όλοι οι άνθρωποι είναι βιολογικά αδέλφια όπως και η επιστήμη έχει δείξει, αλλά και όλοι οι χριστιανοί είναι πνευματικά αδέλφια εν Χριστώ, ανεξάρτητα αν είναι λευκοί, μαύροι, κίτρινοι, Έλληνες, Εβραίοι, Αμερικάνοι, Κινέζοι, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Αλβανοί κλπ. Η Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία αναγνωρίζει ότι όλοι έχουμε πλαστεί κατ’ εικόνα Θεού και έχουμε δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, την ελευθερία, την έκφραση, την κοινωνική προστασία. Πιστεύουμε ότι το Ευαγγέλιο, που μας εμπνέει στη καθημερινή μας ζωή, καταδικάζει τον ρατσισμό και τις φυλετικές ή σεξιστικές διακρίσεις και μας καλεί να ζητάμε την δικαοσύνη και την προστασία για τα θύματα του ρατσισμού και των διακρίσεων. Αγωνιζόμαστε για την αλλαγή νοοτροπίας του ελληνικού λαού, και κυρίως σε όσους θέλουν να λέγονται και να είναι χριστιανοί, προς την κατεύθυνση της ισότητας και της αποδοχής του ξένου, του ετεροδόξου ή του αλλοθρήσκου, του “διαφορετικού” από εμάς. Ενθαρρύνουμε τους χριστιανούς στην αγάπη και την υπηρεσία προς τους φτωχούς και αδυνάτους, ανεξάρτητα αν είναι Έλληνας ή ξένος, χριστιανός ή μουσουλμάνος ή άλλο θρήσκευμα ή άθεος. Σκοπεύουμε να αναλάβουμε δράσεις και ενέργειες για τη καταπολέμηση του ρατσισμού και των συναφών αντιχριστιανικών ιδεολογημάτων, όπως έκδοση φυλλαδίων, αφισών, δημιουργία ιστοσελίδας, επαφή με κληρικούς για να τους παροτρύνουμε να μιλήσουν για την αντιχριστιανικότητα του ρατσισμού στο ποίμνιό τους, διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, συμμετοχή σε αντιρατσιστικά φεστιβάλ ή γεγονότα κ.ά.

   αντιγράφτηκε από εδώ, σελ. 27

   Click to access erevnitis52.pdf

   Πωπω πόσα κουμουνιστικά, εβραιοζιωνιστικά βιβλία
   μεταξύ των οποίων το «Η Αγωνία των Εβραίων: 2300 Χρόνια Αντισημιτισμού» του καθολικού ιερέα Εντουαρντ Φλάννερυ (Εκδοση Χριστιανική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία/Νησίδες)

 13. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  Και μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ανάρτηση από το περιοδικό του Gerry Gable «Searchlight» που πολεμάει τον φασισμό και τον ρατσισμό για πάνω από 50 χρόνια.

  http://www.searchlightmagazine.com/news/domestic-news/christian-church-opens-doors-to-muslims
  (Πηγή: BBC News: http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-21953899 )

  που καταλήγει ως εξής:
  «What we are doing here, is something local that has global significance,» he said.
  «We have demonstrated that Christians and Muslims do not have to agree with one another.
  «But they can learn to respect each other’s different beliefs and actually come to get along and even like one another.»

  Πληροφοριακά: στο τεύχος του «Searchlight» που θα εκδοθεί μέσα στον μήνα, περιλαμβάνεται εκτενές αφιέρωμα στην Χρυσή ΑΒγή.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Searchlight_(magazine)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gerry_Gable

 14. Ο/Η Τσακαλίας λέει:

  Έχει πλάκα μια «ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου» που τους βρίσκει όλους ακραίους, εκτός από τους καραφασίστες, τους αντίστοιχους αριστερούς χρυσαυγίτες που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ταραμά «Βολταίρε», η «ένωση» έχει πρόεδρο τον Τσιτσελίκη!!!!!!!!! Πως στην ευχή κάποιος που σκεπάζει με τις φτερούγες του αριστερούς φασίστες και ακραίους μπορεί να μιλήσει για τους χρυσαυγίτες φασίστες;;;;;

  Πρώτα θα έπρεπε να αφτιάξει μια ιστοσελίδα που να καταγγέλει στον ίδιο ακριβώς τόνο όλο το φασισταριό που έχει στους κόλπους του ο σύριζα, και όχι να αρθρογραφεί επιλεκτικά μόνο για τους ταλιμπάν χρυσαυγίτες και να «ξεχνάει» τους κανίβαλους αριστερούς φασίστες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Επίσης, έχουμε πει 100 φορές ότι όπως ο Ανδρέας Λασκαράτος ήταν ένα μίασμα του τόπου αυτού και συνεργάτης των κατακτητών, το ίδιο σίχαμα ήταν και ο Βολταίρος που ήταν επενδυτής σε δουλεμπορικά!!!!!!!!!!!

  Ξύπνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.left.gr

  Πετυχημένη αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πτολεμαΐδα!

  Ημερομηνία: 07/04/2013 22:51

  Το χρονικό της αντιφασιστικής δράσης στην Πτολεμαΐδα…

  Oι Πτολεμαϊδιώτες ενημερωθήκαμε από τοπική σελίδα των φασιστών ότι επίκειται εκδήλωσή τους στην καφετέρια «Σπλέντορ», παρουσία του βουλευτή τους Αρτέμη Ματθαιόπουλου το απόγευμα του Σαββάτου 6/4. Μετά από άμεση αντιρατσιστική σύσκεψη κατοίκων αποφασίστηκε ομόφωνα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε την κεντρική πλατεία καθαρή, στην πρώτη τους απόπειρα δημόσιας παρουσίας στην πόλη μας.

  Από το μεσημέρι του Σαββάτου στήθηκαν τα αντιφασιστικά πανό και η μικροφωνική, έπαιζαν αντιφασιστικά τραγούδια και τελικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 αντιφασίστες-αντιφασίστριες, σε μια πολύ καλή πετυχημένη κινητοποίηση για τα δεδομένα της πόλης, για να βροντοφωνάξουν ότι δε θα περάσει ο φασισμός.Παραβρέθηκαν σύντροφοι και συντρόφισσες και από την Κοζάνη, ενώ πολιτικά στηρίχτηκε από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Το παρόν εδωσε η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Κοζάνης (με πανό) και η νεοσύστατη τοπική μετωπική πρωτοβουλία «Εορδαία ενάντια στο φασισμό,το ρατσισμό και την ξενοφοβία».Η συγκέντρωση θα μπορούσε να είναι πολύ μαζικότερη, αν η αστυνομία δεν είχε επιβάλλει σκηνικό τρονοκρατίας,με δεκάδες αστυνομικούς, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και κλείσιμο δρόμων.Παρ όλα αυτά,αρκετός κόσμος στήριξε «νοερά» στο χώρο γύρω από την πλατεία την αντιφασιστική κινητοποίηση.

  Η κινητοποίησή μας είχε αποτέλεσμα! Οι φασίστες είχαν προσυγκέντρωση έξω από την Πτολεμαϊδα με στόχο να κάνουν τη γνωστή τους εμετική παρέλαση μέχρι την καφετέρια, ξερνώντας μίσος και τρόμο περνώντας από την κεντρική πλατεία μας.Δεν τα κατάφεραν. Αφενός δεν αποπειράθηκαν καν να παρελάσουν, αφετέρου η κινητοποίησή μας τους δημιούργησε εσωτερικό πρόβλημα, οδηγώντας μόνο τους μισούς από τους 50 ναζί (με κινητοποίηση από όλη τη Β.Ελλάδα!) στην καφετέρια με τη φυγάδευση της αστυνομίας και κάνοντας τους υπόλοιπους να αποχωρήσουν.Τελικά μετά από περίπου μια ώρα αποχώρησαν κακήν κακώς -πάλι φυγαδευμένοι-, με αμφίβολο το αν και πώς πραγματοποιήθηκε η «εκδήλωση».

  Οι αντιφασίστες-στριες αποφασίσαμε να κάνουμε μαχητική και ειρηνική αντιφασιστική πορεία στην πόλη, προσπαθώντας να περάσουμε από το σημείο της εκδήλωσης, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δε μας άφησαν.Κάναμε όμως μια μεγάλη και δυναμική διαδρομή πίσω από τα πανό των antifa και της ΚΑΡ, φωνάζοντας «ούτε στην Εορδαία ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά», «κυβέρνηση-ΤV-Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί», «Ποτέ ξανά φασισμός».

  Τα ναζιστικά απόβλητα βρήκανε μπροστά τους τη στοιχειώδη αντίσταση και γνώρισαν την ήττα!Μπορούμε να τους σβήσουμε! Ουτε στην Εορδαία ουτε πουθενά!

  Ακολουθεί απόσπασμα της ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας «Εορδαία ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία», μετά την πετυχημένη κινητοποίηση.

  ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ¨ΚΑΡΔΙΑ¨ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  Σήμερα οι αντιφασίστες/στριες της Εορδαίας κράτησαν το κέντρο της Πτολεμαΐδας καθαρό.

  Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να μολύνει την Δημοκρατική Πόλη μας, έπεσε στο κενό και ακυρώθηκαν όλα τα σχέδια για ¨επέλαση¨ της σε αυτή.

  Σήμερα 6 Απριλίου, ανήμερα της επετείου της επέλασης των ναζιστικών στρατευμάτων στην χώρα μας όπου οι ταγματασφαλίτες πρόγονοι της Χ.Α, ορκίζονταν πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ, η Εορδαία των μαρτυρικών χωριών και των αντιφασιστικών αγώνων έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση.

  -Οι νεοναζί δεν έχουν θέση στην Εορδαία.

  -Είναι ανεπιθύμητοι.

  -Ο κάθε είδους φασισμός δεν έχει θέση στην ζωή μας.

  Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Κοζάνης

 16. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://theespsnicosiablogspot.wordpress.com/2013/04/08/%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/

  « Ξυλοκόπησαν Χρυσαυγίτη στην παλιά Λευκωσία.

  Ο μαζικότερος ναζιστικός χαιρετισμός οργανωμένων οπαδών στην Κύπρο.

  Απριλίου 8, 2013 //

  Πρόκειται για τους οπαδούς του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας (ΑΠΟΕΛ), ονόματι ΠΑΝΣΥΦΙ, οι οποίοι χαιρετούν ομαδικώς ναζιστικά στο Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ομόνοια Λευκωσίας [6.4.13].

  • Ο/Η Παφίτης λέει:

   http://www.taktakalas.net/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=516&start=75#p26209

   Re: ομονοια λευκωσιας – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

   από doros » Τρί Οκτ 19, 2010 8:44 am

   επειδη αρκετα γραφτηκαν για τη διαιτησια που ουτε μας εσφαξε αλλα ουτε καλη ηταν εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο, τον Εθνικο Υμνο ποιος ειχε την ιδεα να τον πει στη μεση του ματς??? Αυτο ηταν πολυ ενοχλητικο για μενα. Ειμαστε Ελληνες και ο Εθνικος μας Υμνος ειναι ιερος, δεν ειναι για να το λεμε στην διαρκεια ενος ποδοσφαιρικου αγωνα οπου οι περισσοτεροι καθονται, κνιθουν τα φκια τους, καπνιζουν και γενικα οτιδηποτε αλλο εκτος απο να δειχνουν σεβασμο. Επισης γιατι πολλοι ειχαν τα χερια σηκωμενα σαν να και χαιρετουν καποιον??
   Γιατι αν επηαν να τον ναζιστικο χαιρετισμο, απλα να ξερουν οτι τα κακα που εκαμαν σε μας τους Ελληνες οι ναζι μπορουν να συγκριθουν μονο με αυτα που εκαμαν οι τουρκοι στον ελληνισμο.

 17. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Θαύμα στην Ξυλοφάγου Εμφανίστηκε η Παναγία σε τοίχο! Πλήθος Κόσμου σπεύδει εκεί!

  07-April-2013

  Πλήθος κόσμου σπεύδει από σήμερα το απόγευμα στο εξωκλήσι της Παναγίας Ευαγγελίστριας στη Ξυλοφάγου. Στον εσωτερικό τοίχο της εκκλησίας και συγκεκριμένα πάνω από την εικόνα της Παναγίας σχηματίστηκε η μορφή της Μεγαλόχαρης.

  Σχετικά με το ξωκλήσι υπάρχει μια παράδοση: Το 1876 ο Χατζιάς είδε όνειρο ότι στην περιοχή υπήρχε θαμμένη στη γη μια εικόνα της Παναγίας. Με το ξημέρωμα πήρε εργάτες και άρχισε το σκάψιμο. Όταν προχώρησαν σε αρκετό βάθος βρήκαν πραγματικά μια εικόνα της Παναγίας. Προσπάθησαν να την μεταφέρουν στο χωριό μα στάθηκε αδύνατο. Η εικόνα δεν κουνιόταν από τη θέση της. Κατάλαβαν ότι έπρεπε να μείνει εκεί. Και κτίστηκε το ξωκλήσι της Παναγίας. Η εικόνα που βρέθηκε ήταν του Ευαγγελισμού και γι’ αυτό το εξωκλήσι ονομάζεται Παναγία Ευγγελίστρια.

 18. Ο/Η Filolo λέει:

  Συμβούλιο της Ευρώπης: Πάρτε μέτρα για τον ρατσισμό στην Ελλάδα
  Μούιζνιεκς: Κυρώσεις και απαγόρευση της Χρυσής Αυγής «εάν χρειάζεται»

  Την ανησυχία του εκφράζει ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, λόγω της αύξησης των ρατσιστικών και άλλων εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα, που έχουν στόχο κυρίως μετανάστες. Σε έκθεσή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καλεί τις ελληνικές αρχές να επιβάλλουν κυρώσεις και να περιορίσουν τις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις τέτοιων εγκλημάτων, αλλά και τις αντίστοιχες δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων, «περιλαμβανομένων και κομμάτων όπως η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, στις οποίες είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται».
  Ειδικότερα, στην έκθεση ο επίτροπος περιγράφει όσα διαπίστωσε ότι συμβαίνουν στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του (28 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου 2013). Μεταξύ άλλων, καλεί τις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να καταπολεμήσουν κάθε μορφή ομιλίας και εγκλήματος μίσους και να δώσουν ένα τέλος στην ατιμωρησία αυτών των ποινικών αδικημάτων.

  Τονίζει ότι η ελληνική νομοθεσία, παρόλο που δεν έχει εφαρμοστεί επαρκώς ή δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου ως τώρα, έχει τη δυνατότητα να καταστείλει και να αποτρέψει εκδηλώσεις ρατσιστικών και άλλων μορφών διάκρισης από άτομα και πολιτικές οργανώσεις. Επισημαίνει ότι διεθνείς συμβάσεις που έχουν επικυρωθεί και έχουν υπερνομοθετική ισχύ στην Ελλάδα, κάνουν δυνατή «την επιβολή αποτρεπτικών, ποινικών και άλλων κυρώσεων και περιορισμών στις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις ρατσιστικών και άλλων εγκλημάτων μίσους. Το ίδιο ισχύει και για τέτοιου είδους δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων, περιλαμβανομένων και κομμάτων όπως η νεοναζιστική “Χρυσή Αυγή”, στις οποίες είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται».

  Παράλληλα, επισημαίνει πως αρκετές από τις καταγεγραμμένες ρατσιστικές επιθέσεις «έχουν συνδεθεί με μέλη ή υποστηρικτές, περιλαμβανομένων και βουλευτών της Χρυσής Αυγής». Aν και χαιρετίζει την υιοθέτηση από τις ελληνικές αρχές νέων μέτρων για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, ο επίτροπος εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η ρητορική που στιγματίζει μετανάστες χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική πολιτική και τα μέτρα ελέγχου της μετανάστευσης οδήγησαν σε μεγαλύτερο στιγματισμό των μεταναστών.

  Ο Νιλς Μούιζνιεκς επισημαίνει την ιδιαίτερα μακρά καθυστέρηση της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ακόμα, εκφράζει και την ανησυχία του για την προβλεπόμενη περιοριστική αλλαγή του νόμου που αφορά την πολιτογράφηση των παιδιών μεταναστών μακροχρόνιας διαμονής και την πολιτική συμμετοχή των μεταναστών μακροχρόνιας διαμονής σε τοπικό επίπεδο και ζητάει από την Ελλάδα να προσχωρήσει και να βασιστεί στα πρότυπα ευρωπαϊκών συμβάσεων που αφορούν τα δικαιώματα του ανθρώπου.

  Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες αναφορές κακομεταχείρισης, περιλαμβανομένων βασανιστηρίων που διαπράττουν όργανα επιβολής του νόμου κυρίως εναντίον μεταναστών και Ρομά, καθώς και για τη «χρησιμοποίηση της πρακτικής του «εθνοτικού προφίλ» από την ελληνική αστυνομία». Τα όργανα επιβολής του νόμου που ενεργούν με ρατσιστικά κίνητρα ή εναντίον των δημοκρατικών αρχών πρέπει να τιμωρούνται και να απομακρύνονται από τη θέση τους, επισημαίνει.

  Τέλος, όσον αφορά στο εθνικό σύστημα ασύλου, ο επίτροπος εκφράζει σοβαρή ανησυχία «για τα εμμένοντα κενά στη νομοθεσία και την πράξη, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, και αυξάνουν την ευπάθειά τους κυρίως σε ρατσιστικά εγκλήματα». Μεταξύ των κενών αυτών, επισημαίνει την εξαιρετικά ανεπαρκή υποδομή υποδοχής αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, το ιδιαιτέρως δυσλειτουργικό σύστημα για την καταχώρηση αιτήσεων ασύλου στην αστυνομική διεύθυνση αλλοδαπών της Αθήνας και την πολιτική της συστηματικής και παρατεταμένης κράτησης μεταναστών, συχνά σε ακατάλληλες συνθήκες.

  Η έκθεση συνοδεύεται από σημείωμα της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την αύξηση των ρατσιστικών κρουσμάτων βίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στο σημείωμα αυτό, η ελληνική κυβέρνηση, αποφεύγοντας να κατονομάσει τη «Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση της «ακραίας οργάνωσης», η οποία εν τούτοις- όπως υπογραμμίζεται- εξασφάλισε την είσοδό της στη Βουλή, «αποτελεί θέμα περίπλοκο για προφανείς λόγους, σχετιζόμενους με τη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος».

  Ολόκληρη η έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.

  Click to access commdh20136_greek.pdf

 19. Ο/Η Κάσυ Διάρη, μανιοκαταθλιπτική λέει:

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_02/04/2013_491290

  Χρυσή Αυγή και Εκκλησία

  Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

  Για ποιο λόγο ένας ιεράρχης, όπως ο Πωγωνιανής Ανδρέας, αποκαλεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής «τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά»; Ή τους καλεί, όπως ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος, να αποφεύγουν «κάποιες ανωφελείς ακρότητες» ώστε «να είναι περισσότερο ωφέλιμοι και να καταστούν μια γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη»; Γιατί θεωρείται από πολλούς φυσιολογική η ανταπόκριση που βρίσκει η εθνικιστική και ακροδεξιά ρητορική της νεοναζιστικής οργάνωσης στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Γιατί όσοι ιεράρχες καταγγέλλουν την εγκληματική δράση των ρατσιστών αντιμετωπίζονται ως πεφωτισμένες εξαιρέσεις; Γιατί η επίσημη Εκκλησία αρκείται σε δηλώσεις εναντίον της βίας και δεν απαξιώνει τους φουσκωτούς ιδεολόγους που ταυτίζουν την πολιτική με τη σωματική βία;

  Αυτά τα ερωτήματα θέτει και σ’ αυτά προσπαθεί να δώσει απάντηση ο Σταύρος Ζουμπουλάκης στα κείμενά του που φιλοξενούνται στο βιβλίο «Χρυσή Αυγή και εκκλησία» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις. Μια οπτική γωνιά άκρως ενδιαφέρουσα. Πρώτον, γιατί αποσυνδέει τη ρητορική της Χρυσής Αυγής από την παράδοση του τρίγωνου «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». Δεύτερον, γιατί προτάσσει ένα δέον: θεωρεί ότι μόνον η επίσημη Εκκλησία έχει τη δυνατότητα και οφείλει να απομονώσει κοινωνικά και πολιτικά το νεοναζιστικό μόρφωμα. Αποψη μάλλον αισιόδοξη, που έχει να κάνει περισσότερο με αυτά που ο συγγραφέας προσδοκά από την Εκκλησία και λιγότερο με την πραγματικότητα. Αποψη όμως που ανοίγει μιαν νέα οπτική για την αντιμετώπιση του κατ’ εξοχήν προβλήματος του δημόσιου βίου μας, την ανταπόκριση που βρίσκει η δράση της Χρυσής Αυγής σε στρώματα που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τη ναζιστική παραφροσύνη, όμως στέλνουν τους εκπροσώπους της στο Κοινοβούλιο. Παιδιά της εθνικιστικής και ξενόφοβης Ακροδεξιάς, οι ιδεολόγοι της Χρυσής Αυγής έχουν κάνει κι αυτοί τη μικρή τους επανάσταση. Εκεί που οι πρόδρομοί τους στήριζαν την ύπαρξή τους στον ιερό δεσμό έθνους και Εκκλησίας, οι ίδιοι ανακάλυψαν τη γοητεία του παγανισμού. Ως εκ τούτου, όπως εξηγεί αναλυτικά ο Ζουμπουλάκης, δεν μπορούν να έχουν καμιά σχέση με την Ορθοδοξία. Η λατρεία της γης, του χώματος και της καθαρής φυλής βρίσκονται στους αντίποδες της χριστιανικής πίστης. Τη χρησιμοποιούν όπως οι προπάτορές τους, Γερμανοί και Ιταλοί, μόνον και μόνον για να μη θίξουν τα αισθήματα του κοινού στο οποίο απευθύνονται. «Μόλις η Χρυσή Αυγή γίνεται μαζική οργάνωση, εγκαταλείπει στον προς τα έξω λόγο της την παγανιστική και αντιχριστιανική ρητορική, από καθαρό πολιτικό καιροσκοπισμό, διότι στον εσωτερικό της λόγο τη συνεχίζει». Ποια κρυφά -ή όχι και τόσο κρυφά- χαρίσματα συνθέτουν τη γοητεία που ασκεί η Χρυσή Αυγή σε ορισμένους λαλίστατους ιεράρχες; Ο αταβιστικός αντικομμουνισμός που κληρονόμησε η Ορθοδοξία από την εποχή του Εμφυλίου και τη συνόδευσε σε όλη τη μεταπολεμική της θητεία. Μια καιροσκοπική, εκ μέρους τους, συμπεριφορά την οποία υιοθέτησαν μετά τη δημοφιλία τής «πάνω πλατείας»; Γιατί όμως η επίσημη Εκκλησία αντιμετωπίζει με τη σιωπή της τους λαλίστατους κήρυκές της και δεν καταδικάζει τους φουσκωτούς με τα ξυρισμένα κεφάλια που η μόνη πολιτική τους πρόταση είναι το ξύλο μέχρι θανάτου; Η απάντηση του Ζουμπουλάκη είναι καίρια: πρόκειται για την αδυναμία αυτοκριτικής που διακατέχει την Ορθόδοξη Εκκλησία, αδυναμία να «επανατοποθετήσει τη στάση της μέσα στην κοινωνία, στον σύγχρονο κόσμο».

  Σημασία έχει πάντως πως μέσα από τα κείμενα αυτού του τόμου, το ζήτημα της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζεται έξω από το στερεότυπο Δεξιά εναντίον Αριστεράς και χωρίς το σύνηθες «κάντε ένα νόμο να τελειώνουμε». Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει για να βγούμε από την αμηχανία μας απέναντι στη λαίλαπα, πριν να είναι αργά.

  Πείτε μας τη γνώμη σας

  Σχόλια

  Ταξινόμηση:
  Ημερομηνία – πρώτα τα νεώτεραΗμερομηνία – πρώτα τα παλιότερα

  Οι χρυσαυγίτες είναι οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των χουντικών (βλ. Δ, Ψαρράς, «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής»).

  Η δημοκρατία μετά το 1974 δεν ήταν τέλεια και σίγουρα μπορεί να της ασκηθεί κριτική, αλλά ήταν η πληρέστερη περίοδος δημοκρατικής και κοινωνικής άνθισης από συστάσεως ελληνικού κράτους. Αυτό δεν το βλέπουν οι διάφοροι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί κονδυλοφόροι της θεωρίας των «δυο άκρων», που ξιφουλκούν κατά της μεταπολίτευσης;

  Αντί η δημοκρατική δεξιά να κλείσει το δρόμο στους φασίστες, αλληθωρίζει προς την πλευρά τους;

  Όποιος ταυτίζει δημοκρατία και «λαμογιά» είναι κρυπτοχουντικός και στρώνει το δρόμο στη Χρυσή Αυγή.

  Η Ελλάδα των χαφιέδων, η Ελλάδα των βασανιστών, η Ελλάδα των 400.000 πολιτικών κρατουμένων, η Ελλάδα της εθνικής καταστροφής και προδοσίας του Αττίλα στην Κύπρο: αυτό είναι το «εθνικό» και «πατριωτικό» όραμα της Χρυσής Αυγής.

  ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

  Σχολίασε ο/η Ελπήνωρ | 18:04:09, Απρίλιος 3rd, 2013

  Οι λειτουργοι της εκκλησιας μας εκτελουν κατα γραμμα μια παντοτινη επιδιωξη της. Δηλαδη την διμιουργια οσο γινεται μεγαλυτερου χαους-σκοταδισμου-αναρχιας.Ανεκαθεν θελαν να ελεγχουν τους πολιτες οχι μονο θρησκευτικα. η Χρυση αυγη εξυπηρετει τα σχεδια τους να ψευτοκυβερνουν. δεν ειναι απιθανο να χρηματοδοτειται και αο την εκκλησια.. Ειναι η πρωτη φορα που η εκκλησια σιωπηλα συμμαχει με εχθρους της ελλαδας? θα ναι η τελευταια. Φυσικα οχι.Διοτι εχει καλους ανθρωπους στους κολπους της σαφως αλλα αφεντευουν τα καθαρματα και οι διαστροφικοι ανωμαλοι που οπως παντα κερδιζουν … Για μενα η χρυση αυγη ειναι μια τρισαθλια μοδα της κρισης που θα ξεφουσκωσει οταν καποιος θα καταφερει να βαλει τη χωρα σε μια ανοδικη πορεια. Και η εκκλησια της ελλαδος θα παραμεινει ενα ζωφερο-ξεδιαντροπο-σκοταδιστικο κινημα που προσπαθει να τσιμπουρισει πανω στο αιμα του λαου.Με τιμη.

  Σχολίασε ο/η Βασιλης | 16:44:03, Απρίλιος 3rd, 2013

 20. Ο/Η Μιχαλοκάφρος ο μιγάς λέει:

  Απόπειρα επίθεσης στον Γ. Καμίνη από ένοπλο βουλευτή της Χ.Α.

  Μήνυση σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, θα καταθέσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο βουλευτής, ο οποίος οπλοφορούσε, προσπάθησε να επιτεθεί εναντίον του Δημάρχου, μετά την πρωινή ματαίωση της «διανομής τροφίμων για Έλληνες» της Χ.Α. στο Σύνταγμα.

  Των Τάνιας Γεωργιοπούλου, Γιάννη Σουλιώτη

  Κόσμος συγκεντρωμένος έξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης(photo: Τάνια Γεωργιοπούλου)

  Προσπάθησε να χτυπήσει το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής κ. Γιώργος Γερμένης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο ίδιος ο δήμαρχος, ο βουλευτής εισήλθε στο φρουραρχείο την ώρα της διανομής αγαθών σε απόρους του δήμου Αθηναίων και προσπάθησε να τον χτυπήσει. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο επιτιθέμενος έφερε όπλο το οποίο μάλιστα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει.

  Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης όπου μέλη του κόμματος μοίραζαν τρόφιμα μετα την ακύρωση του συσσιτίου στο Σύνταγμα. Αναφερόμενος στα πρωινά επεισόδια στο Σύνταγμα, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «η πλατεία Συντάγματος έχει μια μεγάλη συμβολή αξία για τη δημοκρατία. Το είχα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω διανομή αγαθών, σύσσιτια κλπ.»

  Δικογραφία σε βάρος των μελών και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

  Εξάλλου, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος των μελών και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησαν στα πρωϊνά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την απαγόρευση του συσσιτίου πασχαλινών τροφίμων.

  Το χρονικό

  Κλειστό βρήκαν τον δρόμο προς το Σύνταγμα τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που πήγαν το πρωί για την προετοιμασία του συσσιτίου πασχαλινών τροφίμων που είχε προαναγγελθεί για σήμερα. Μετά την απαγόρευση του Δήμου της Αθήνας, καθώς δεν είχε ζητηθεί η σχετική άδεια, άνδρες των ΜΑΤ σταμάτησαν φορτηγά με τρόφιμα στην διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Αμαλίας, με αποτέλεσμα μικρής έντασης επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Τα τρία φορτηγά 3 φορτηγά προσπάθησαν να προσεγγισουν την πλατεια και να κανουν τη διανομή τροφίμων, παρουσια τριών βουλευτων της Χρυσής Αυγής (Η. Κασιδιάρη, Γ. Λαγού και Η. Παναγιώταρου). Οι διμοιριες των ΜΑΤ που ηταν στο σημειο τους απετρεψαν κανοντας περιορισμενη χρηση χημικων, ενώ αστυνομικοι βεβαίωσαν τις σχετικές παραβασεις. Στο σημείο βρέθηκε μάλιστα και εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε να γίνουν προσαγωγές των ατόμων που εμποδίζουν το έργο των αστυνομικών.

  Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν για τα γραφεία του κόμματος στον σταθμό Λαρίσης, με στόχο να γίνει απο εκεί η διανομή των πασχαλινών τροφίμων.

  Εν τω μεταξύ, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος των μελών και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησαν στα πρωϊνά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την απαγόρευση του συσσιτίου πασχαλινών τροφίμων.

  Γ. Καμίνης: «Ο τσαμπουκάς δεν περνάει»

  «Νίκη των δημοκρατικών θεσμών, νίκη της δημοκρατίας και της δημοκρατικά εκλεγμένης δημοτικής αρχής, αλλά και της Πολιτείας», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τη ματαίωση του «συσσιτίου μίσους», που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί η Χρυσή Αυγή, στην Πλατεία Συντάγματος.

  Ο κ. Καμίνης με δηλώσεις του επισήμανε την απόφαση του δήμου, με την οποία η Πλατεία Συντάγματος δεν θα χρησιμοποιείται για διανομή αγαθών από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, ενώ πρόσθεσε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, εμείς είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και έτσι δεν έγινε η διανομή. Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει».

  Επίσης, ανέφερε ότι ο δήμος Αθηναίων διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα, από τα οποία τα 1.000 είναι σε σχολεία και τόνισε ότι «εμείς δεν το διατυμπανίζουμε, δεν κάνουμε σόου σε πλατείες».

  Παράλληλα ο κ. Καμίνης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία με την ΕΛΑΣ, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία του δήμου μαζί της «πολύ καλή» και την αντίδρασή της «άμεση, που απέτρεψε αυτό που επρόκειτο να συμβεί».

  Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε «παράνομη την απαγόρευση της διανομής τροφίμων».

  Ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε χαρακτηρίσει παράνομο το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της πλατείας καθώς δεν έχει ζητηθεί άδεια όπως απαιτείται για την πραγματοποίηση εκδήλωσης σε δημόσιο χώρο.

  Σχολιάζοντας τη διάθεση «αλληλεγγύης» της Χρυσής Αυγής στελέχη του δήμου κάνουν λόγο για ενέργεια που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος και όχι στην κεντρική πλατεία της πόλης και σαφώς χωρίς αποκλεισμούς που αφορούν στη θρησκεία, το αίμα ή το χρώμα. «Αν ένα δημοκρατικό κόμμα ήθελε να βοηθήσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη η δημοτική αρχή θα πρότεινε η βοήθεια να δωθεί μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου που λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές».

  Νωρίτερα χθες ο κ. Καμίνης με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τη σχεδιαζόμενη ενέργεια της Χρυσής Αυγής « επίδειξη πρόκλησης με συσσίτιο μίσους». Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά «τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης». Εκανε σαφή μάλιστα την πρόθεσή του να ακυρώσει τη διανομή τροφίμων.

  «Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί» συμπλήρωσε.

  Απαντώντας με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή αποκαλεί τον Δήμαρχο Αθηναίων «δήμαρχο των λαθρομεταναστών και της παγκοσμιοποίησης» και προβάλλει ως «δικαίωμα του συνέρχεσθαι» τη διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα επικαλούμενη τη δημοκρατία – στην ίδια σελίδα προβάλλεται ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και η Εργατική Πρωτομαγιά- και δηλώνει οτι θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο.

  Για τη δημοτική αρχή έχει ιδιαίτερη σημασία εκτός όλων των άλλων και η υπεράσπιση της δημόσιας εικόνας της πόλης «που δεν ταιριάζει να προβάλλεται σαν μια πόλη που καταρρέει» αλλά και η προστασία της ιδιωτικότητας των ανθρώπων που θα προσέλθουν.

 21. Ο/Η Κάσυ Διάρη φειλάνθροπη λέει:

 22. Ο/Η Κάσυ Διάρη, σκοτόνο γοινέκαις λέει:

  Επιτέλους δόθηκε από την Αστυνομία ΄με αδικαιολόγητη καθυστέρηση η φωτογραφία του ασύλληπτου Χρυσαυγίτη δολοφόνου Βαγγέλη Στεφανάκη που κυκλοφορεί ελεύθερος στη Νέα Μάκρη.

  http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=179293&artTitle=apokalypsi_aftos_einai_o_chrysavgitis_pou_skotose_tin_23chroni_faii_apo_ti_nea_makri

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι o Χρυσαυγίτης που σκότωσε την 23χρονη Φαίη από τη Νέα Μάκρη

  O 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 είχε επιτεθεί με ένα πιτ μπουλ σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ κυκλοφορούσε ανενόχλητος μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο του η άτυχη Φαίη.

  Παρότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για τις βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες που προκάλεσε στην 23χρονη κοπέλα από τη Νέα Μάκρη και ενώ ο 15ος ειδικός ανακριτής έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης από τις 8 Απριλίου, ο Βαγγέλης Στεφανάκης θα γιορτάσει ελεύθερος το Πάσχα, ενώ η Φαίη είναι στο χώμα! Τι και αν η φάτσα του φιγουράρει στα αστυνομικά τμήματα Νέας Μάκρης και Αγίας Παρασκευής, ο Στεφανάκης συνεχίζει κανονικότατα τη ζωή του!

  Το φοβερό είναι ότι, ο 25χρονος δε διστάζει ακόμη και να διαρρέει απειλές στους συντετριμμένους συγγενείς της Φαίης, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως όσο η κοπέλα ήταν στην εντατική αυτός δήλωνε ότι «και να βγει ζωντανή, θα τη σκοτώσω».

  Αυτή άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μπλεξίματα με την ΕΛ.ΑΣ. Τον Ιούνιο του 2012 ο Στεφανάκης μαζί με ένα φίλο του και ένα καλά εκπαιδευμένο σκυλί επιτέθηκαν πριν τις επαναληπτικές εκλογές σε περίπτερο του ΚΚΕ, τραυματίζοντας τον 31χρονο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη! Μολονότι, τότε ο δράστης ταυτοποιήθηκε και εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης, ο Στεφανάκης δεν συνελήφθη ΠΟΤΕ !!!

  Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που χτύπησε θανάσιμα τη Φαίη;

  Ο 25χρονος ζει μόνιμα στο Γέρακα μαζί με τον πατέρα του που είναι συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων !΄Εχει τη φήμη του «νταή», του άντρα που χτυπά με το παραμικρό και προκαλεί φασαρίες χωρίς αιτία! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Στεφανάκης περνά τον περισσότερο χρόνο του στα γυμναστήρια, προκειμένου να κρατιέται σε φόρμα για τις περιπέτειες του!

  Όσοι τον ξέρουν καλά, μιλούν για έναν τύπο που με το αντριλίκι του ξέρει να γοητεύει τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες όμως μόλις καταλάβουν την «τρέλα» που κουβαλάει τρέχουν να γλιτώσουν! Όσες πάλι κάνουν το λάθος να προχωρήσουν το φλέρτ, τότε αντί για έρωτα ζουν μια κόλαση !!

  Αυτός είναι ο Στεφανάκης που θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και τώρα το μόνο που μένει είναι να εντοπιστεί και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

  Πηγή: Έθνος Της Κυριακής

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν νομίζω ότι προκύπτει πως τις φωτογραφίες τις έδωσε η Αστυνομία.
   Είναι μου φαίνεται καθαρά ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, που τόλμησε να αψηφίσει την περίεργη στάση των αρχών και να «παρανομήσει».
   Τώρα γιατί η Αυγή και ο Ριζοσπάστης δεν έψαξαν κι αυτοί να βρουν τη φωτογραφία.
   Ο πρώτος ετοιμάζει Επανάσταση η δεύτερη προσεύχεται λόγω Μεγαλοβδομάδας.
   Δεν ΄κατάλαβα άλλωστε να έθεσε το θέμα κάποιο αριστερό κόμμα, τα δε ΜΜΕ έχουν κρατήσει σιωπή.

   • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Αντιγράφω από μια ιστοσελίδα (9-4-2013):
    «…Στον εισαγγελέα έχει οδηγηθεί η αδελφή της Φαίης Μπάχλα και ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο για ψευδομαρτυρία και για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Διευκρινίζεται ότι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό αλλά για ψευδή κατάθεση.»

    Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως δεν έχει σχέση με τον δράστη, πολύ πριν γίνει γνωστό ό,τι η αστυνομία καταζητούσε τον συγκεκριμένο, προκαλώντας εύλογες απορίες πολλών ιστοσελίδων, όπως π.χ εδώ (Απίστευτη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής)
    http://left.gr/news/katelixe-23hroni-thyma-xylodarmoy-hrysaygiti-me-parelthon-se-epitheseis

    Χρονικό εδώ (αναδημοσίευση από το indymedia)
    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7396.html

    Ενα σχόλιο που μου τράβηξε την προσοχή, εδώ

    Ενα αποκαλυπτικό screenshot από μια αντιφασιστική ιστοσελίδα facebook
    που περιέγραφε κάποιους εμετικούς διαλόγους
    (αν -λέω αν- θυμάμαι καλά, των παρόντων στον ξυλοδαρμό)
    … το έχασα

    Το αδιαμφισβήτητα καλό της υπόθεσης (πάντα υπάρχει) είναι ό,τι οι γονείς της δώρισαν τα όργανά της
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/04/2013_496720

 23. Ο/Η Psycho λέει:

  Ποιος είναι ο φιλοχουντικός ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής που έδινε πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας

  16.06.2013 18:10

  Σχόλια

  -A+A

  Ο κύριος αριστερά, αγκαλιά με την Ελένη Ζαρούλια και τον Νίκο Μιχαλολιάκο είναι ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής. Λέγεται Κώστας Παρασχάκης και εκδίδει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας.

  Σε ένα κόμμα το οποίο εκφράζει ανοιχτά τα πιστεύω του για «στείρωση» και «ευθανασία» των κληρονομικών βεβαρημένων ατόμων (παρανοϊκοί, πνευματικά καθυστερημένοι,σχιζοφρενείς, επιληπτικοί, αλκοολικοί» δεν θα μπορούσε να μην βρει θέση και ένας επιστήμονας, ψυχίατρος στο επάγγελμα, υποψήφιος βουλευτής και «εκδότης» πιστοποιητικών ψυχικής υγείας για χρυσαυγίτες που θέλουν άδεια οπλοφορίας.

  Η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» σκιαγραφεί το προφίλ του Κώστα Παρασχάκη, υποψήφιου, βουλευτή της Χρυσής Αυγή στο Λασίθι, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν έντονα τους συναδέλφους του με τις φιλοχουντικές του απόψεις, αλλά και την «ευκολία» με την οποία μοιράζει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας σε υπόδικα μέλη του κόμματος ή σε άλλους που χρειάζονται τέτοια για να βγάλουν άδεια οπλοφορίας.

  Γράφει το «Εθνος» χαρακτηριστικά :

  Πρόκειται για τον Κώστα Παρασχάκη, υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, ο οποίος «κουράρει» και την έτερη υποψήφια του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Θέμιδα Σκορδέλη, στην οποία μάλιστα έχει δώσει πιστοποιητικό με το οποίο λαμβάνει αναβολές από δίκη που εκκρεμεί σε βάρος της. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατηγορείται από τους συναδέλφους του ότι μοιράζει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας σε χρυσαυγίτες που θέλουν να βγάλουν άδεια οπλοφορίας!

  «Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία, είναι ορθές εφόσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση».

  Είναι η άποψη της Χρυσής Αυγής, που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα τους σχετική με την οικολογία. Με αυτές τις απαράδεκτες απόψεις της, δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει έστω και ένας γιατρός και δη ψυχίατρος να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Κι όμως υπάρχει! Λέγεται Κωστής Παρασχάκης, ψυχίατρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ) στο Δαφνί, και ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου στο Λασίθι τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2010, όσο και στις βουλευτικές του 2012.
  .

  Πηγή: Ποιος είναι ο φιλοχουντικός ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής που έδινε πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110753#ixzz2WZXGpzB0

 24. Ο/Η ΚΔ λέει:

  Εκδήλωση ΦΙΛΟ-ΞΕΝΙΑ Ή ΞΕΝΟ-ΦΟΒΙΑ; Σάββατο 29 Ιουνίου στον ΑΡΜΟ
  Πρόσκληση στην Εκδήλωση
  ΦΙΛΟ-ΞΕΝΙΑ Ή ΞΕΝΟ-ΦΟΒΙΑ;

  Η χριστιανική θέση για τον Ρατσισμό, τον Αντισημιτισμό και την Ισλαμοφοβία.

  ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 11 πμ- 1 μμ
  στο βιβλιοπωλείο ΑΡΜΟΣ, Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα
  (πλησίον Ι.Ναού Ζωοδ.Πηγής Ακαδημίας)

  Θα μιλήσουν:
  Γιώργος Δούδος, νομικός
  Μανώλης Καλομοίρης, εκδότης του περιοδικού Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
  Μιχάλης Κατρίτσης, πολιτικός μηχανικός και μεταφραστής του βιβλίου Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ (ΦΛΑΝΝΕΡΥ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΗΣΙΔΕΣ)
  Και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

  Διοργανωτής: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
  Email: christianikiantiratsistiki@gmail.com
  Ιστοσελίδα: http://www.xristianoi.gr

 25. Ο/Η Mιχαλοκάφρος ο ουρακοτάγκος λέει:

  ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΚΡΑΙΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

  Χυδαία επίθεση Μιχαλολιάκου – «Χιμπατζής» ο Αντετοκούμπο

  Επίδειξη χυδαιότητας σε βάρος του καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο έκανε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra Channel , όταν εκλήθη να σχολιάσει τη φωτογραφία απο τη συνάντηση του νεαρού αθλητή με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

  «Και σε έναν χιμπατζή αν δώσεις μια μπάλα δεν θα την πιάσει;» διερωτήθηκε βιτριολικά όταν οι παρουσιαστές της εκπομπής « Επι του πιεστηρίου» τον κάλεσαν να σχολιάσει τη χθεσινή συνάντηση του νεαρού καλαθοσφαιριστή με τον Αντώνη Σαμαρά.

  Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν συγκινείται απο το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο ανέμισε την ελληνική σημαία κατά τη διαδιασία επιλογής του στα draft του ΝΒΑ και συνέχισε με προκλητικό τρόπο να αμφισβητεί την ελληνικότητα του νεαρού καλώντας τους τηλεοπτικούς οικοδεσπότες να πουν απέξω το επιθετό του. «Αν μπορέσετε να το πείτε, τότε να τον πείτε και Έλληνα» ανέφερε περιχαρής για το ακλόνητο επιχείρημά του.

 26. Ο/Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ λέει:

  ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΗΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΦΑΖΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΑΜΟΤΣΑΜΗΔΕΣ , ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ………..
  ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΚΟΣ-ΦΛΩΡΑΚΗΣ Ο ΕΛΑΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20,000 ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΝΤΟΠΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΕΣ.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Εθνικιστά,
   οι Μ.του Ιεχωβά δεν παίρνουν όπλα, κακώς για εμένα, μερικές φορές χρειάζεται, αλλά δεν παίρνουν.
   Κατά τα λοιπά, μου δημιουργείτε την εντύπωση πως χρειαζόσαστε κάποια ιατρική βοήθεια.
   Δεν το λέω για να σας θίξω, άλλωστε δεν σας ξέρω, το λέω για να βοηθηθείτε.

 27. Παράθεμα: Ορθόδοξα ναζιστικά τάγματα εφόδου κατά Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.