Ο Χρυσαυγίτης Παππάς και ο χορευτής Ιόλας

Ο αντικομφορμισμός του ουρείν δημοσίως   

indecencyΤου Αναγνώστη Λασκαράτου

Κύριε Ροΐδη,
Η πράξη του Ομολογητού της Ορθοδοξίας και υπερασπιστή, από κοινού με τον Πειραιώς Σεραφείμ (διαδόχου Καλλινίκου, συκοφαντηθέντος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών) και τον βωμολόχο Παναγιώταρο, του ανδρισμού του Ιησού Χριστού (προσβληθέντος στο θέατρο «Χυτήριο»), εμπόρου επίπλων Χ.Παππά, δεν είναι πρωτότυπη. Σε ανάλογη ενέργεια είχε προβεί και ο χορευτής Ιόλας, φίλος του Εθνάρχου Καραμανλή (υμνηθέντος δεόντως προσφάτως παρά του κ.Τσίπρα), μέρα μεσημέρι σε μια κεντρική τράπεζα των Αθηνών, θέλοντας έτσι να εκδηλώσει την περιφρόνησή του προς την κοινωνία των μικροαστών.

Βρίσκω ότι οι δυο άντρες έχουν κάποια κοινά, γιατί αίφνης σκέπτομαι πως και ο Ιόλας είχε αδυναμία στα έπιπλα (ρυθμού ροκοκό).  Η πράξη του Ιόλα είχε προκαλέσει σάλο και την οργή του κ.Κουρή της ‘Αυριανής’. Δυστυχώς ο κ.Κουρής την ίδια ημέρα που ο Χ.Παππάς εξετέθη στη δημόσια θέα, συνελήφθη και έτσι δεν θα μάθουμε πως θα αντιμετώπιζε το γεγονός. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η πράξη των δυο ανδρών δεν υποκρύπτει διάθεσιν επιδειξίου ή ουρολάγνου ανδρός, απλά είναι δηλωτική παιδικής αφελείας. Ο Χ.Παππάς άλλωστε είναι άνθρωπος εγνωσμένης αθωότητος, διότι παλιότερα υμνούσε τον Ναζιστή Γιούλιους Στράιχερ, αγνοών προφανώς ότι ήταν δολοφόνος, βασανιστής και παιδεραστής.

Νομίζω ότι η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη, δεν θα μπορέσει να δικάσει τον Χ.Παππά ούτε για ρύπανση, καθώς η ουρία των ούρων εξερχόμενη στην ατμόσφαιρα αντιδρά μετά του διοξειδίου του άνθρακα μετατρεπόμενη σε ανθρακικό αμμώνιο, ουσία χρήσιμη που παλιότερα τη χρησιμοποιούσαν στο φούσκωμα του ψωμιού, επειδή διασπάται εύκολα και ελευθερώνει πάλι διοξείδιο του άνθρακα. Θεωρώ πως η πράξη του κ.Παππά, αν θεωρηθεί ως ένα είδος θεμιτής διαμαρτυρίας, θα πρέπει να βρει μιμητές τους διαβάτες που περνούν έξω από το ροζ ‘New Dream Hotel’ (κτίριο ιδιοκτησίας Ζαρούλια, το οποίο δεν αποδίδει καθόλου εισόδημα), σε ένδειξη διαμαρτυρίας διότι εκεί εργάζονται μετανάστες.

***

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Ο Χρυσαυγίτης Παππάς και ο χορευτής Ιόλας

 1. Ο/Η Melodie Nelson- Serge Gainsbourg λέει:

  Ο Ιόλας, είχε κυνηγηθεί λυσσαλέα από τον ΄΄Αυριανισμό΄΄. Σε σημείο που έχει μείνει στο συλλογικό υποσυνείδητο (και δυστυχώς και στο δικό σας),ως ένας ιδιόρρυθμος ομοφυλόφιλος (αυτό το κομμάτι προς τιμή σας, δεν το θίξατε) που είχε απλώς(;) μια λατρεία για την Τέχνη… Ο Ιόλας, όμως ήταν πολύ περισσότερα, ήταν μια τεράστια προσωπικότητα, από την όποια η Ελλάδα μόνο να κερδίσει θα μπορούσε… Κλείστηκε όμως, ως συνήθως, στο καβούκι της, μέσα σε μια ΄΄επαρχιώτικη΄΄, στενόμυαλη αντίληψη για τα πράγματα και τους ανθρώπους.
  Εάν όντως ο Ιόλας προέβη σ’αυτή την κίνηση( γιατί την περίοδο που αναφέρεστε, πολεμήθηκε και σπιλώθηκε όσο λίγοι και ειπώθηκαν κατ’επέκταση, τεράστια ψέματα για το ποιος πραγματικά ήταν- και ούτε ο ΄΄Εθνάρχης΄΄τον υπερασπίστηκε, ούτε κάποιος άλλος), δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί η όποια αντίδρασή του , με αυτή του Παππά…
  Η κάθε κίνηση, κρίνεται με βάση το γενικότερο πλαίσιο, τις συνθήκες και φυσικά τη ΄΄μενταλιτέ΄΄ του προσώπου που ενεργεί… Μην αδικείτε λοιπόν τον Ιόλα, Αρκετά αδικήθηκε όσο ζούσε, ας μην το συνεχίσουμε…
  Και κάτι τελευταίο: Δεν επρόκειτο απλώς για έναν χορευτή που αγαπούσε τα έπιπλα (εδώ κάνατε φάουλ δυνατό), αλλά για μια πολύ ισχυρή παρουσία στα θέματα της Τέχνης, που επηρέασε καταλυτικά τον κόσμο της με την αισθητική του ματιά, ανέδειξε πολύ μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης και τον παραδέχτηκε ολόκληρη η υφήλιος. Ακόμα και τώρα, στις μεγάλες γκαλερύ του κόσμου, γίνονται αναφορές τιμητικές για το πρόσωπό του.
  Ένα λάθος έκανε: Έμεινε στην Ελλάδα, γιατί είχε την ψευδαίσθηση, ότι θα του επέτρεπαν να προσφέρει…
  Λάθος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Melodie,
   σας ευχαριστώ κατ’αρχήν για τον κόπο σας να γράψετε αυτό το ενημερωτικό σχόλιο.
   1. Δεν έχουμε ομοφοβία. Ο Ιόλας είχε κάθε δικαίωμα να είναι ομοφυλόφιλος.
   Εμείς χτυπάμε μόνο μια κατηγορία ομοφυλόφιλων. Αυτούς τους κληρικούς ή ναζιστές ομοφυλόφιλους που δαιμονοποιούν υποκριτικά την ομοφυλοφιλία και εμποδίζουν τις ώριμες θεσμίσεις που η Πολιτεία δεν βρίσκει το θάρρος να θεσπίσει γύρω από αυτήν.

   2. Δεν αμφισβητώ την συνεισφορά του Ιόλα ως συλλέκτη και ως γνώστη πολλών πτυχών της Τέχνης.

   3. Για την πράξη του,μην έχετε καμία αμφιβολία. Έγινε νομίζω σε κεντρικό κατάστημα της περιοχής Σοφοκλέους, σε μια κολώνα, μέσα στην Τράπεζα και απασχόλησε εκτεταμένα τον Τύπο. Ήταν περίπου την ίδια εποχή που έκανε προκλητικές δηλώσεις για την Ακρόπολη.

   4.Σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζω την κίνηση αυτή του Ιόλα με αυτή του Παππά. Βρίσκονται στους αντίποδες. Ο παραλληλισμός αφορά απλά δυο παρεμφερή γεγονότα. Αν ο Παππάς και η ακολουθία του από παλληκαράδες θιχτεί για τους δικούς του λόγους και κάνει τους δικούς του συνειρμούς, δεν θα φταίω εγώ. Αν προσέξατε, αναφέρω και το σκεπτικό της. Ήταν μια συνειδητή πράξη αυτοέκθεσης σε κίνδυνο ενός μοναχικού ανυπεράσπιστου ανθρώπου, που ήθελε να προκαλεί την κοινωνική υποκρισία, με σκοπό να προκαλέσει τον μικροαστικό πουριτανισμό και τη σοβαροφάνεια. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ, αλλά δεν είμαι Ιόλας.

   5. Για τα έπιπλα είναι ένα απλό αστείο. Νομίζω προφανώς. Μην με αδικείτε.

   6. Μιας και αναφερθήκατε στον Ιόλα, να πω ότι το γυμνό αντρικό άγαλμα της αιώνιας ποίησης που βρίσκεται στη Σκύρο υψωμένο προς τιμήν του Ρούπερτ Μπρουκ, μεγάλου Άγγλου ποιητή που θάφτηκε μόλις 26χρονος στο νησί, φτιάχτηκε με μοντέλο τον Ιόλα. Το λεω αυτό γιατί με παρεξηγήσατε. Δεν θεωρώ τον Ιόλα μια καρικατούρα. Τον θεωρώ μια μεγαλοφυιία στο χώρο, του, ιδιόρρυθμο, προκλητικό΄, αλλά όχι γελοίο, γραφικό ή τιποτένιο.

   • Ο/Η Melodie Nelson- Serge Gainsbourg λέει:

    Χάρηκα πάρα πολύ για τις διευκρινήσεις σας και κυρίως για τον πολιτισμένο τρόπο με τον οποίο εκφραστήκατε. Η στάση σας δικαιώνει την απόφασή μου να σας διαβάζω και γενικότερα να παρακολουθώ τις απόψεις σας.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Εγώ πρέπει να σας ευχαριστήσω γιατί με κάνατε και σκέφτηκα.
    Σε δεύτερη ανάγνωση ομολογώ ότι αδίκησα άθελά μου το μακαρίτη, που για να εξυπηρετήσω τις ανάγκες ενός βιαστικού ποστ, τον έκανα με την ασάφεια του ύφους, για μια ακόμη φορά με μια έννοια εύκολο στόχο, αυτό δηλαδή που ήταν στο τέλος της ζωής του, οπότε πολλοί άνανδροι τον χτύπησαν άδικα.
    Σε μια σοβαρή χώρα το Κράτος θα είχε χρησιμοποιήσει τον Ιόλα και οι πολιτικοί του δεν θα φοβόντουσαν τις κραυγές της Αυριανής.
    Τώρα που το σκέφτομαι, την ημέρα που ένας ψευτοπαλληκαράς Νεοναζί μιμήθηκε με το δικό του χυδαίο τρόπο, ακίνδυνα και ψηφοθηρικά για τον ίδιο, μια άλλης σημασίας και διάστασης επικίνδυνη πράξη του Ιόλα, τα αφεντικά της Αυριανής μπήκαν στη φυλακή.
    Μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω πως «Έστιν δίκης οφθαλμός ός πανθ’ορά».

 2. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

  Ασχήμιες, βία, ρατσισμός, ναζισμός

  http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%89%CE%B2%CE%AC

  Μέλη της χρυσής Αυγής τραυμάτισαν μάρτυρες του ιεχωβά

  Τετ, 27/03/2013

  Την Τρίτη το βράδυ σε εκδήλωση… που πραγματοποιούσαν μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ν. Ιωνία, εισέβαλλαν μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία επιτέθηκαν στους παρευρισκομένους ασκώντας έντονα βία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και στο κεφάλι άτομα που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Θέλω να ελπίζω ότι εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, που αντέδρασε άμεσα, θα αντιδράσουν και ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ.
   Γιατί βέβαια από ΝΔ και Ανεξέλ, δεν υπάρχει περίπτωση.

   http://www.syriza.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-7/

   Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά χριστιανών μαρτύρων του Ιεχωβά στη Νέα Ιωνία

   Η επίθεση που σημειώθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης ενάντια σε Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά με αιφνίδια εισβολή σε ειρηνική εκδήλωση των τελευταίων αποδεικνύει ότι οι γκανγκστερικές πρακτικές της νεοναζιστικής συμμορίας επεκτείνονται διαρκώς πλήττοντας πλέον όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που είτε αποτελούν μειονότητες είτε βρίσκονται σε ευάλωτη θέση ως προς την προστασία και απόλαυση των θεμελιωδών ελευθεριών τους. Κρούσματα έμπρακτης μισαλλοδοξίας και άσκησης οργανωμένης ωμής βίας σε βάρος πολιτών που ανήκουν σε μειοψηφικές θρησκευτικές κοινότητες δεν είχαν συμβεί συχνά στο παρελθόν, προτού εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο η Χρυσή Αυγή. Αυτή τη στιγμή Ρομά, μετανάστες, θρησκευτικές μειονότητες, ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανς βρίσκονται πλέον ανοιχτά και ευθέως στο στόχαστρο της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

   Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι όσο ο κύκλος των θυμάτων διευρύνεται, τόσο απειλούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας. Κανένας πια δεν είναι ασφαλής, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται η μέγιστη πολιτική εγρήγορση για ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά παράλληλα και συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της Πολιτείας για πάταξη του φαινομένου της ρατσιστικής βίας και αξιοποίηση του θεσμικού οπλοστασίου προκειμένου να τιμωρούνται οι εκάστοτε δράστες.

   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/03/2013

 3. Ο/Η Για τον Ιόλα λέει:

  28.3.2012

  Αλέξανδρος Ιόλας: Το εξέχον θήραμα του αυριανισμού

  Η έκδοση της βιογραφίας του Αλέξανδρου Ιόλα από την Οδό Πανός δίνει την αφορμή στον Χρήστο Παρίδη να αφηγηθεί τις σημαντικότερες στιγμές μιας αμφιλεγόμενης και συνάμα επιδραστικής προσωπικότητας.

  ΣΧΟΛΙΑ (55)

  Για χρόνια δεν περνούσε μέρα που η «Αυριανή» να μην ασχολείται μαζί του. Αυτό γινόταν εν μέρει για να πληγεί ο φίλος του Κωνσταντίνος Καραμανλής- εξού και οι επίσης χυδαιότατες επιθέσεις εναντίον της «συκιάς Χατζιδάκι».

  Έχουν περάσει είκοσι πέντε χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, ενός ανθρώπου που πέρασε από την ελληνική δημόσια ζωή, προκαλώντας τρομερή χλαπαταγή, απορρίφθηκε από την κυρίαρχη λογική, μυθοποιήθηκε από κάποιους, λαβώθηκε ανεπανόρθωτα από τον Τύπο, αγνοήθηκε από την πολιτεία κι έφυγε βαθιά απογοητευμένος από τους συμπατριώτες του. Μια σημαντική προσωπικότητα της διεθνούς εικαστικής σκηνής που επηρέασε και εν μέρει καθόρισε τη σύγχρονη τέχνη και που οφείλαμε να του αποδώσουμε ανάλογες τιμές. Αντ’ αυτού, πολεμήθηκε λυσσαλέα.

  Αλεξανδρινός, άφησε στα δεκαοκτώ του, το 1926, την οικογένειά του, παίρνοντας μαζί του δέκα χρυσές λύρες, τρεις συστατικές επιστολές του Κωνσταντίνου Καβάφη (για τον Παλαμά, τον Σικελιανό και τον Μητρόπουλο), μια υπέρμετρη φιλοδοξία και όνειρα μεγαλείου. Τι ήθελε να γίνει δεν ήξερε πραγματικά: πιανίστας ίσως ή χορευτής. Η δεσποτική του γιαγιά τού είχε πει: «Πήγαινε στη Γερμανία ή τη Γαλλία, ποτέ στην Ελλάδα». Το ένστικτό της για την πατρίδα θα επαληθευόταν οικτρά μισό αιώνα αργότερα. Όμως, ο Κωνσταντίνος Κουτσούδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήθελε ν’ αποδράσει και ν’ ανοίξει τα φτερά του για να πετάξει όσο πιο μακριά γινόταν.

  Οι απόπειρες του πατέρα του να τον φέρει πίσω και να γίνει βαμβακέμπορος δεν καρποφόρησαν. Η ζωή στην Αθήνα είχε μια γοητευτική ελευθερία. Άλλωστε ανήκε ήδη, ως προστατευόμενος, σε έναν κύκλο ξεχωριστό. Συναναστρεφόταν την Κοτοπούλη, ο Σικελιανός τον προετοίμαζε για τις Δελφικές Γιορτές και η Νέλλη Σεραϊδάρη τον φωτογράφιζε να χορεύει στον Παρθενώνα. Αλλά σύντομα θ’ αποδρούσε ακόμα πιο μακριά. Έτσι βρέθηκε, εν έτει 1929, στο Βερολίνο, αυτήν τη φορά με μια επιστολή του Δημήτρη Μητρόπουλου προς τον σκηνογράφο της όπερας Πάνο Αραβαντινό.

  Εκπάγλου καλλονής, πανέξυπνος, ταλαντούχος, κοσμοπολίτης, δεν χρειάστηκε πολύ για ν’ αναδειχτεί. Θριάμβευσε σχεδόν από την πρώτη στιγμή ως πρώτος χορευτής, απολαμβάνοντας συγχρόνως όλη εκείνη την τρέλα και την ελευθεριότητα του Μεσοπολέμου. Η άνοδος του ναζισμού τον ανάγκασε σε νέο φευγιό για το Παρίσι, το οποίο θεωρούνταν διεθνές κέντρο του χορού. Εκεί συνδέθηκε με τον Πωλ Βαλερύ, ο οποίος τον επηρέασε καθοριστικά στον τρόπο σκέψης του, αλλά και με τον Αντρέ Μπρετόν, τον θεωρητικό του σουρεαλισμού. Αναπόφευκτα ήρθε σε επαφή με την τέχνη και τον μοντερνισμό. Μια μέρα του 1931, περνώντας έξω από μια γκαλερί, έμεινε ενεός μπροστά σε έναν πίνακα του Ντε Κίρικο. Μπήκε μέσα, τον καπάρωσε και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να τον ξεπληρώσει. Μαζί κέρδισε και τη φιλία του ελληνοτραφούς Ιταλού ζωγράφου, με τον οποίο εντρύφησε στον κόσμο του πνεύματος. Έτσι, άρχισε να γνωρίζει τους πάντες. Τον Ραούλ Ντιφί, που του έκανε το πορτρέτο, τον Κοκτώ, τον Πικάσο, τον Μπρακ, τον Μαν Ρέι και τον Μαξ Ερνστ.

  Το 1940 συνδέθηκε με τη Θεοδώρα Ρούσβελτ, εγγονή του Αμερικανού Προέδρου, η οποία τον «βάφτισε» Αλέξανδρο Ιόλα. Έστησαν ένα μπαλέτο κι έφυγαν για περιοδεία στη Βραζιλία. Έμειναν μαζί μέχρι το 1943 και λίγο μετά αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χορό. Με τη βοήθεια της φίλης του δούκισσας Μαρία ντε Γκραμόν άνοιξε το 1946 την πρώτη του γκαλερί στη Νέα Υόρκη, όπου παρουσίασε ατομικές εκθέσεις του Ρενέ Μαγκρίτ και του Μαξ Ερνστ, με τον οποίο τον συνέδεε μεγάλη φιλία και αλληλοεκτίμηση. Το 1952 «ανακάλυψε» τον Άντι Γουόρχολ, κάνοντάς του την πρώτη έκθεση, μια σειρά εικονογραφήσεων διηγημάτων του Τρούμαν Καπότε. Από εκεί και μετά η πορεία ήταν μόνο ανοδική και θριαμβική. Άνοιγε τη μία γκαλερί μετά την άλλη, ξεκινώντας με τη Γενεύη το 1963. Ακολούθησαν Παρίσι, Λονδίνο, Μιλάνο, Μαδρίτη, Βυρηττός. Ζει μυθιστορηματικά, ασκώντας τεράστια επιρροή στη σύγχρονη τέχνη. Ο ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας εξηγεί: «Τη δεκαετία του ’60 δημιουργείται μια γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ και ο Ιόλας σ’ αυτό το άνοιγμα πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια κλίμακα».

  Όλα αυτά τα χρόνια δεν ξέχασε ποτέ ούτε την οικογένειά του ούτε την Ελλάδα. Κάθε καλοκαίρι το περνούσε εδώ. Γύρω στο 1950, τον καιρό που συνεργαζόταν και προσπαθούσε να επιβάλλει τον Τσαρούχη στο εξωτερικό, γνωρίστηκε με τον Πικιώνη και του ανέθεσε να του κτίσει ένα σπίτι σε μια τοποθεσία που είχε εντοπίσει ανάμεσα σε αμπελώνες στην Αγία Παρασκευή. Στην αρχή δεν ήταν παρά μια κάμαρα κι ένας χώρος για να στεγάσει κάποια έργα που έφερε μαζί του. Σταδιακά, το σπίτι μεγάλωνε για να μπορέσει να χωρέσει ολόκληρη τη συλλογή. Για κάθε νέα άφιξη ορθωνόταν κι ένα νέο τμήμα, μέχρις ότου αναδύθηκε ένα ανάκτορο που στέγαζε μια εκπληκτική συλλογή, που όμοιά της δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Ένα μοναδικό πάντρεμα αρχαίων ελληνικών, κυκλαδικών, βαβυλωνιακών αντικειμένων, ρωμαϊκών κολονών, βυζαντινών εικόνωνκαι έργα των ιδιοφυέστερων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα. Συχνά φιλοξενούσε ινκόγκνιτο σημαντικές προσωπικότητες, ενώ ήταν σαφές ότι εκεί σκόπευε να εγκατασταθεί στα γεράματά του. Απέναντι από το δικό του έκτισε και σπίτια για τις δυο αδελφές του, τη Νίκη και την Ηρώ – με την πρώτη είχε παθολογική σχέση.

  Αρχές του ’70 ξεκίνησε συνεργασία με τη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Στην ελληνική κοινωνία ήταν γνωστός σ’ έναν μικρό κύκλο καλλιτεχνών κυρίως. Είχε προβάλει ήδη διεθνώς τη δουλειά του Τσόκλη, του Παύλου, του Ακριθάκη, του Χατζηκυριάκου-Γκίκα και του γλύπτη που θεωρούσε τον σημαντικότερο της εποχής του, τον Τάκι. Ήξερε πολύ καλά τη Μελίνα και τον Κακογιάννη, είχε βοηθήσει στη χρηματοδότηση της Στέλλας και ήταν στενός φίλος του Ταχτσή. Δεν έκρυβε καθόλου ότι ήταν ομοφυλόφιλος -το αντίθετο, μάλιστα- και διατεινόταν ότι οι Έλληνες ήταν οι καλύτεροι εραστές του κόσμου! Με μερικούς συνδέθηκε ιδιαιτέρως, παίρνοντάς τους μαζί του στα ταξίδια του στις μεγάλες μητροπόλεις και στα μεγάλα πάρτι της διεθνούς αριστοκρατίας.

  Η ελληνική κοινωνία, συντηρητική κι εσωστρεφής, δεν γνώριζε την ύπαρξή του και σε όσους είχαν ακούσει κάτι όλα αυτά φάνταζαν εξωφρενικά κι εξωτικά. Άρχισε να γίνεται γνωστός όταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου άρχισε να προβάλλει στον «Ταχυδρόμο», στις περίφημες σελίδες του Ίακχου, τα πάρτι του. Από τον πρώτο κιόλας καιρό έγινε απίστευτο σούσουρο. Η χλιδή που έβγαινε προς τα έξω ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Οι εμφανίσεις του, εκκεντρικές κι εκκωφαντικές, με μανδύες χρυσοποίκιλτους, εσάρπες, γούνες, φαντεζί πουκάμισα και ακόμα πιο τρελής έμπνευσης παπούτσια, έκαναν πάταγο. Μύθοι άρχισαν να διαχέονται στην πόλη για πάρτι ανήκουστης ξετσιπωσιάς, με διασημότητες του πλούτου και του θεάματος να ζουν νύχτες ακολασίας.

  Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 1981 και η Μελίνα έγινε «εφ’ όρου ζωής» υπουργός Πολιτισμού. Δυό χρόνια μετά ο Ιόλας παραχώρησε στην Όλγα Μπακομάρου μια συνέντευξη-ποταμό για τη «Γυναίκα». Και από ‘κεί άρχισε η μεγάλη κατρακύλα. Μίλησε με την έπαρση ενός αριστοκράτη και την υπεροψία ενός ηγεμόνα, απαξιωτικά για όλους και όλα. Με πόζα σχεδόν θεατρική αποκαθήλωσε ολόκληρη την ελληνική κουλτούρα. Από τον Τσαρούχη, με τον οποίο εν τω μεταξύ είχε έρθει σε ρήξη, μέχρι τον Κουν και την ίδια τη Μελίνα. Ειρωνεύτηκε την «αλλαγή» του Ανδρέα, αλλά και απέναντι στον στενό του φίλο Κωνσταντίνο Καραμανλή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκείνη την εποχή, ήταν περιπαικτικός. Ολοκλήρωσε την πολιτική του θέση, λέγοντας το αμίμητο «Η φτερού να μας κυβερνήσει»!

  Οι Έλληνες σοκαρίστηκαν, δεν κατάλαβαν τι εννοούσε με το «ο Παρθενώνας ήταν μια μικρή έκφραση του 5ου αιώνα και της παρακμής του, ήταν γελοίος», όπως και με άλλες παραβολές του. Το χιούμορ του και ο κοσμοσπολιτισμός του, αντί να τους διασκεδάσει, τους εξαγρίωσε. Έτσι κι αλλιώς, δεν τους πολυπήγαινε αυτή η παρδαλή περσόνα. Γι’ αυτούς δεν ήταν ούτε μαικήνας, ούτε εμπνευστής μεγάλης τέχνης. Ήταν μια «κραγμένη», κάποιος που τον τοποθετούσαν στον απόπατο του βολεμένου συστήματος αξιών τους. Και τότε εμφανίστηκε ο άνθρωπος που πυροδότησε την απόλυτη εξόντωσή του. Η τραβεστί με το ψευδώνυμο Μαρία Κάλλας, ένας άρρωστος ψυχικά άνθρωπος που, έχοντας εργαστεί δίπλα στον Ιόλα, αποφάσισε να τον εκδικηθεί, επειδή τον έδιωξε. Τον κατηγορούσε για παιδεραστία, αρχαιοκαπηλία και χρήση ναρκωτικών.

  Με πρώτη και καλύτερη την «Αυριανή», την εφημερίδα που εξέφραζε εκείνη την εποχή τον πιο φαύλο και φασίζοντα λαϊκισμό, ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του Ιόλα με τους πλέον χυδαίους χαρακτηρισμούς. Για χρόνια δεν περνούσε εβδομάδα που να μην ασχοληθεί μαζί του. Ίσως με κύριο στόχο τον Καραμανλή, καθώς ανάλογο πόλεμο είχε κηρύξει και στον άλλο του φίλο, τον Μάνο Χατζιδάκι. Την ακολούθησε σχεδόν ολόκληρος ο ελληνικός Τύπος, με τη συνδρομή δημοσιογράφων της προοδευτικής, κυρίως, παράταξης. Μερικοί τίτλοι ήταν «Ο σάπιος Ιόλας και η σαπίλα των άλλων», «Υψηλή σαπίλα: Ασέλγειες και ναρκωτικά», «Καλός κόσμος και υπόκοσμος στην αγκαλιά του Ιόλα», «Γνωστοί Αθηναίοι σε όργια του Ιόλα. Παραπέμπονται για πορνεία – παιδεραστία». Ποιοι υπέγραφαν τα ρεπορτάζ; Εκτός από τον Μάνο Χάρη, που το είχε αναγάγει σε προσωπική βεντέτα, ασχολήθηκαν, μεταξύ άλλων, και ο Αιμίλιος Λιάτσος, η Αγγελική Νικολούλη, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Θοδωρής Δρακάκης αλλά και ο Γιώργος Μαύρος. Ο Ιόλας, χωρίς να πολυκαταλαβαίνει, έδινε όλο και περισσότερη τροφή με όλο και πιο κραυγαλέες εμφανίσεις και δηλώσεις.

  Ο διασυρμός αυτός έμελλε να τον αποδιοργανώσει κι εν τέλει να τον καταστρέψει. Οι Έλληνες καλλιτέχνες σταμάτησαν να τον παίρνουν τηλέφωνο, οι κοινωνικές επαφές περιορίστηκαν, άρχισε να έχει οικονομικό πρόβλημα. Είχε επίσης χαρίσει τις γκαλερί στους εραστές του, που τις διηύθυναν. Η φίλη του Μελίνα αρνήθηκε να τον στηρίξει, αδιαφορώντας για την πρόθεσή του να κάνει δωρεά τη συλλογή του μαζί με το σπίτι του στο ελληνικό κράτος. Ένα βράδυ, βγαίνοντας από τη «Ζουμπουλάκη» στην πλατεία Κολωνακίου, κάποιοι που καθόντουσαν στη διπλανή καφετέρια άρχισαν να τον κράζουν «να τη, η γριά τσατσά». Αυτό δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει για εβδομάδες.

  Όλα αυτά την ίδια εποχή, πάνω κάτω, που η γαλλική δημοκρατία τον τιμούσε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και η «Le Monde» κι η «Liberation» έγραφαν ύμνους γι’ αυτόν με αφορμή τη μεγάλη έκθεση της συλλογής της Ντομινίκ ντε Μενίλ, της οποίας ήταν δημιουργός. Ο ίδιος ο Ιόλας ξενάγησε στα εγκαίνια τον Μιτεράν και τον Ζακ Λανγκ.

  Στη Θεσσαλονίκη, μια παρέα φωτισμένων φιλότεχνων, με προεξάρχουσα τη στενή του φίλη Μάρω Λάγια, προσπαθούσαν να βρουν χώρο να στεγάσουν το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, όπου θα τοποθετούσαν έργα τέχνης που θα τους δώριζε ο Ιόλας. Η Μάρω Λάγια θυμάται: «Πήγαμε να βρούμε τον Καραμανλή σε μια δεξίωση και όταν του είπα “κύριε Πρόεδρε, ο Ιόλας θέλει να μας χαρίσει μια συλλογή του και δεν έχουμε χώρο”, εκείνος μου απάντησε στον ενικό “και τι θέλεις από μένα; Αν αυτός σου δώσει, κάτι εμένα να μου περάσεις χαλκά στη μύτη” κι έκανε και την κίνηση στη μύτη».

  Τέτοιες συμπεριφορές δεν απέτρεψαν ούτε εκείνη ούτε την Κατερίνα ή τον Πέτρο Καμάρα, τον Γιάννη Μπουτάρη, το Γιώργο Λαζόγκα και τους υπόλοιπους απ’ το να κυνηγήσουν τον στόχο τους. Τελικά, βρέθηκε ο Γιώργος Φιλίππου της Φίλκεραμ-Τζόνσον, ο οποίος τους παραχώρησε χίλια τετραγωνικά μέσα στο εργοστάσιό του κι έτσι ο Ιόλας πείστηκε να παραχωρήσει 48 έργα σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι Τινγκελί, Νίκι ντε Σεν-Φαλ, Ρεϋνώ, Ράις, Μπράουνερ, Τάκι, Τσόκλη, Ακριθάκη και πολλοί άλλοι. Τα εγκαίνια εντάχθηκαν στα Δημήτρια του 1984 και η Κατερίνα Καμάρα θυμάται ότι «ο πασοκικός δήμαρχος Μιχάλης Παπαδόπουλος ήθελε να βγάλουμε το όνομα του Ιόλα από την πρόσκληση τη στιγμή που ανοίγαμε έκθεση με τη συλλογή που μας είχε παραχωρήσει! Τέτοιος λαϊκισμός! Τελικά, κάναμε διπλές προσκλήσεις». Στο Μακεδονικό Μουσείο σήμερα βρίσκεται το μόνο τμήμα της συλλογής Ιόλα που πρόλαβε να σωθεί στην Ελλάδα. Η Μάρω Λάγια, πάντως, λέει ότι όταν ο Ιόλας επέστρεψε από μια σοβαρή εγχείρηση καρδιάς που έκανε στην Αμερική και βρέθηκε μαζί του στην Αγία Παρασκευή, είδε τα περισσότερα δωμάτια άδεια. «Η συλλογή χάθηκε πριν από τον θάνατό του. Η αδελφή του είχε προλάβει και είχε στείλει έξω ένα μεγάλο μέρος. Βλέποντας τους άδειους χώρους, μου είπε “παιδί μου, η σύγχρονη τέχνη πάει μπροστά, θα πάρουμε καινούργια”. Αλλά ούτε εμάς μας ήθελε η Νίκη. Προσπαθούσε να αποτρέψει τη δωρεά».

  Με την Νίκη Στάιφελ είχε μια σχεδόν αρρωστημένη σχέση. Ενώ λάτρευαν ο ένας τον άλλον, καθημερινά βίωναν δραματικές συγκρούσεις. Κανένας δεν τολμούσε να τα βάλει μαζί της, αλλά ούτε και να πει κάτι εναντίον της στον ίδιο. Η γκαλερίστα Ελισάβετ Λύρα, η οποία σχετιζόταν από παιδί, λόγω του συλλέκτη πατέρα της, με τον Ιόλα, λέει «πάντως, μην ξεχνάμε ότι η Νίκη τον βοήθησε και με τους γάμους της… Αλλά τι συζητάμε τώρα, ο Ιόλας ήταν bigger than life. Εγώ του χρωστάω τα πάντα. Αισθανόταν την τέχνη εκατό φορές περισσότερο από όλους μας. Ξέρεις πόσο σημαντικός άντρας ήταν ο Ιόλας; Όταν οργάνωσα στο Βυζαντινό Μουσείο την έκθεση “Warhol Icon”, εντόπισα μια συνέντευξη στο “Flash Art”, όταν ετοίμαζαν οι δυο τους τον “Μυστικό Δείπνο” στο Μιλάνο. Ρωτάει ο δημοσιογράφος τον Γουόρχολ “Γιατί επιλέξατε να ζωγραφίσετε τον Μυστικό Δείπνο;” και απαντάει “Γιατί ο Ιόλας μου είπε να το κάνω”. Λίγο καιρό μετά πέθαναν και οι δυο».

  Κατά τη Μανίτα Χατζηφωτίου, σύμβουλο έργων τέχνης, «μετά τον θάνατό του, πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες, εδώ και στο εξωτερικό, έμειναν στάσιμοι, σταμάτησαν να έχουν έμπνευση. Ενώ, σ’ ό,τι έβαζε εκείνος το χέρι του, γινόταν χρυσό». Η ίδια φωτίζει μια άλλη πτυχή. «Ήθελε να βάλει ένα παιδάκι στο Κολέγιο Αθηνών με την προϋπόθεση να δεχτούν κάποια έργα δωρεά. Κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου έδωσε μάχη, ώστε να μη δεχτούν».

  Πέντε μήνες πριν από τον θάνατό του, ο Ιόλας έδωσε το παρών στον13ο τακτικό ανακριτή για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Οκτώ χοντρόδετα ντοσιέ αποδείκνυαν την προέλευση όλων των αντικειμένων. Ο ανακριτής τον διαβεβαίωσε ότι θεωρούσε την υπόθεση λήξασα και ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να αποκαταστήσει το όνομά του στον Τύπο. Ουσιαστικά, ήταν σαν να είχε επαναπατρίσει 2.500 αρχαία. Ο Λαζόγκας προσθέτει επ’ αυτού: «Δεν βρήκαμε καμία συμπαράσταση από κανέναν δημοσιογράφο. Ο “αυριανισμός” είχε τρομερή δύναμη. Η Ελλάδα αδυνατούσε ακόμα να αντιληφθεί τα ανοίγματα της σκέψης και της αισθητικής, έτσι ώστε η παρέμβαση του Ιόλα να αποδώσει. Ο χώρος της τέχνης, που εγώ τον τοποθετώ πριν και μετά τον Ιόλα, έχασε πολλά εξαιτίας της κακής αντιμετώπισής του. Γιατί ήταν μια πολύπλευρη φυσιογνωμία και βαθύτατος γνώστης της τέχνης, με παγκόσμια εμβέλεια».

  Ο Ιόλας μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη ως ασθενής με AIDS. Η Νίκη διορίστηκε διαχειρίστρια της περιουσίας του. Οι γείτονες έβλεπαν τα φορτηγά να φορτώνουν μεγάλα κιβώτια. Μέσα στο σπίτι το πλιάτσικο θύμιζε εκείνο της Μαντάμ Ορτάνς στον Ζορμπά. Άνθρωποι της αυλής του και η Νίκη τραβούσαν από τα χέρια ο ένας του άλλου χαλιά, ρούχα, έπιπλα Αναφέρθηκαν διαρρήξεις. Τόσο η συλλογή όσο και η γκαρνταρόμπα του λεηλατήθηκαν. Τα αρχαία φυγαδεύονταν στο απέναντι σπίτι και κούτες έφευγαν ως οικοσκευή με προορισμό την κόρη της Σύλβια ντε Κουέβας στην Αμερική. Φυσικά, προτού τεθεί θέμα φόρου κληρονομιάς. Κάποιες κατασχέθηκαν στην αποθήκη της μεταφορικής εταιρείας. Ο βιογράφος του Σταθούλης λέει: «Θεωρώ ηθικό αυτουργό τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, είχε οριστεί μεσεγγυούχος της περιουσίας και δεν έκανε τίποτα να την προστατεύσει».

  Ο Ιόλας απεβίωσε στις 8 Ιουνίου 1987. Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει. Τι απέγιναν τα 10.000 έργα τέχνης; Σε ποιων τα χέρια κατέληξαν; Η πολιτεία, βέβαια, είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να χάσει τη δωρεά. Η χώρα που είχε λατρέψει και στην οποία δώριζε τη συλλογή-έργο ζωής του για να δημιουργηθεί ένα κέντρο τέχνης είχε σχεδόν εκδικητικά αρνηθεί να πραγματοποιήσει το όραμά του.

  Ο εικαστικός Ανδρέας Αγγελιδάκης εισέβαλε πριν από μερικά χρόνια στη ρημαγμένη έπαυλη της Αγίας Παρασκευής. «Είναι ένα σπίτι-θρύλος, που δεν έχει κανένα νόημα να το αποκαταστήσουμε. Συνδεόταν άμεσα με τη συλλογή. Χωρίς αυτήν είναι παράλογο να το επαναφέρουμε. Τι θα μπει στη θέση των λευκών βιβλίων ή εκεί όπου υπήρχαν χρυσές πόρτες; Βρήκα στο πάτωμα σκουπίδια και την προσωπική του ατζέντα. Στα υπόγεια σαπίζουν εξαιρετικοί κατάλογοι εκθέσεων. Αν είχε προλάβει να το κάνει κέντρο τέχνης, θα είχε αλλάξει όλη η ροή της ιστορίας της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα».

 4. Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

  25% μαύρος
  Salute to the Nazis

 5. Ο/Η 666 λέει:

  http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1828.html

  Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

  Οι «τζάμπα μαγκιές» του νεοναζιστή, Χρήστου Παππά
  Αρνείται να εμφανιστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο βουλευτής της νεοναζιστικής συμμορίας, Χρήστος Παππάς, προκειμένου να απολογηθεί για τη γελοιότατη ενέργειά του να ουρήσει στην είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

  Δεν περίμενε βέβαια και κανείς από τους θρασύδειλους της Χρυσής Αυγής μία διαφορετική στάση. Η συμμορία του υποκόσμου, των δολοφόνων και των σύγχρονων ταγματασφαλιτών είναι συνεπής στις αρχές της τζάμπα μαγκιάς…

  Θυμούνται και επικαλούνται τον κοινοβουλευτικό τους ρόλο επιλεκτικά, όταν θέλουν να εμφανίζονται στα κανάλια που τους «χαϊδεύουν», όταν (όπως πρόσφατα, κατά τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου) θέλουν να καλούνται σε δημόσιες εκδηλώσεις, να καταθέτουν στεφάνια και να καμώνονται τις επίσημες προσωπικότητες.

  Η Βουλή δεν τους βολεύει όταν πρέπει να λογοδοτήσουν για τις γελοίες δράσεις τους, οι οποίες φυσικά ποτέ δεν στρέφονται ενάντια στα αφεντικά που υπηρετούν και δεν αγγίζουν την ουσία των κοινωνικών προβλημάτων και των αιτίων τους.

 6. Ο/Η Του κώλου λέει:

  http://www.romfea.gr/foni-ierarxon/16235-thauma-timio-xilo

  Ζωντανό θαύμα στο Άγιον Όρος (VIDEO)

  Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013
  Γράφτηκε από τον/την Pentapostagma

  Ζωντανό Θαύμα στο Άγιον όρος με το Τίμιο ξύλο που βυθίζεται, κατόπιν προσευχής, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

  Ένα Θαύμα που αξιζει όλοι να το δούν!

  Σχόλια

  Fr. Peter•an hour ago −
  Θά περιμενα νά ήταν η Ρομφέα πιό σοβαρό διαδύκτιο. Η προβολή τέτοιων γελοίων » θαυμάτων» προσβάλει τήν νοημοσύνη κάθε σοβαρού χριστιανού. Ο εν λόγω » καλόγερος» καλά θά ήταν νά ασχοληθή μέ κάποια δίαιτα μπάς καί χάσει κανένα κιλό. Διότι σίγουρα τέτοιο θαύμα δέν θά μπορέσει νά το κάμει όταν τόν ρίξουν στήν θάλλασα εκεί στό Αγιο Ορος όσες προσευχές καί νά ειπη. Τόν πάτο θά τόν χτυπήσει σίγουρα. Καλό θά ηταν επισης εαν ξόδευε περισότερο χρόνο σε κανένα θρανίο νά μάθει νά διαβάζει πιό σωστά τίς προσευχές. Μού θύθμισε κάτι πιό ειλικρινείς καί πραγματικά πιστές αγγράματες γιαγιούλες πού απαγγέλουν τίς προσευχέςχωρίς επίγνωση.Ο εν λόγω μοναχός δέν νομίζω νά φθάνει ούτε τόν ποδόγυρο τού φουστανιού τους. Εχει καί λείψανα ο άθλιος. Τί γυρεύουν αυτά στά χέρια του΄; πού τά βρήκε; Τά λειψανα βρίκωνται μονο στην εκκλησια και αυτα μονο με επισημη εγκρισι της εκκλησίας. Πιος γνωρίζει πιό γάιδαρο ξεκοκάλισε. Ας σοβαρευθούμε λιγάκι! Γιά όνομα τού Θεού! Είναι λυπηρό ότι η Ορθόδοψη εκλησία μας εφθασε σέ τέτοιο κατάντημα !

 7. Ο/Η Σελινούς λέει:

  http://oapatris.wordpress.com/2013/03/28/the_war_of_right-wing_penis/

  Ο πόλεμος του ακροδεξιού πέους

  Οι χριστιανοί της Γαλλίας, λοιπόν, υπό την ανωτέρω δεξιά και ακροδεξιά σύνθεση και ηγεσία έχουν ξεσηκωθεί κυρίως από τον Ιανουάριο και διαδηλώνουν εναντίον της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων ―οχτακόσιες χιλιάδες διαδήλωναν τον Ιανουάριο, ένα εκατομμύριο προχτές (η Αστυνομία τους δίνει λιγότερους)― κι έφτασαν να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, φυσικά, αντιμετώπισαν τους χριστιανούς διαδηλωτές με αγάπη και αβρότητα ως αδελφούς εν Θεώ και ιδεολογία ― μόνο κάτι ψιλές πέσανε για τα μάτια. (Παρεμπιπτόντως, μια πληροφορία που αναφέρει ότι μετέβη εσπευσμένως στην Γαλλία ο Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο Χουντοδοξαστής, για ευλογία και συμπαράσταση, τεκμαίρεται ως αναξιόπιστος. Κατά πρώτον, οι Γάλλοι χριστιανοί έχουνε, λέει, τους δικούς τους ακροδεξιούς αγίους. Και κατά δεύτερον, ο Θανάσης δεν ξέρει γρι γαλλικά. Κάτι γερμανικά γαυγίζει ―ράους, φερμπότεν, Χάιλ Χίτλερ και τέτοια― που τα ’μαθε μελετώντας φυλλάδια για ναζιστές τουρίστες. Γι’ αυτό μη λέμε ό,τι μας κατεβαίνει.) Να είστε, πάντως, βέβαιοι ότι στο μέλλον, αν κάποια αριστερή κυβέρνηση αποφασίσει να αναγνωρίσει τα αστικά δικαιώματα των ομοφυλοφίλων θα συναντήσει τη λυσσασμένη αντίδραση των ελλήνων ομοϊδεατών όλων των παραπάνω.

 8. Ο/Η Red λέει:

  http://left.gr/news/sygklonistiki-martyria-apo-astynomiko-tmima-drapetsonas-den-einai-kratoymenoi-aytoi-ypirhe

  Συγκλονιστική μαρτυρία από το Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας: «Δεν είναι κρατούμενοι αυτοί, αν υπήρχε κόλαση, αυτοί οι άνθρωποι την βιώνουν εν ζωή»

  Ημερομηνία: 28/03/2013 20:49

  Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία που έστειλε ο φίλος του «Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών», Γιώργος Καρυστινός για τα όσα βίωσε ο ίδιος και όσοι βρέθηκαν χθες μαζί του Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας…

 9. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  http://aegaio.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6712.html
  Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου: Αποχώρηση του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Σάμου όταν παρίσταται σε εκδηλώσεις «Η Χρυσή Αυγή»
  28 Μαρτίου 2013

  Επί είκοσι τεσσάρων (24) ψηφισάντων, με ψήφους 17 ΝΑΙ (πρόταση κ. Δημήτρη Μαυρατζώτη), 6 ΟΧΙ (πρόταση από κοινού κ.κ. Νίκου Σιτζίμη και Νίκου Γεωργίου και 1 ΠΑΡΩΝ (κυρία Μαρία Μαραντίδου), το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να μην προσκαλεί στις εκδηλώσεις τη «Χρυσή Αυγή», να παραδώσει την απόφασή του για προώθηση στους περιφερειακούς συμβούλους της Σάμου, ώστε να δοθεί στο διευρυμένο περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, ενώ συμπληρώθηκε η απόφαση με την πρόταση, «να αποχωρεί ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σάμου από τις εκδηλώσεις όταν παρίσταται και η «Χρυσή Αυγή».
  Το θέμα έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προ ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Δημήτρης Μαυρατζώτης που στην εισήγησή του, διάβασε την επιστολή της Πανσαμιακής επιτροπής ειρήνης (μέλος ΕΕΔΥΕ) και της Προοδευτικής κίνησης γυναικών Σάμου (μέλος ΟΓΕ) κατά της Χρυσής Αυγής.
  ”οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ /του φόβου αισθάνονται,/ ζυγὸν δουλείας ας έχωσι•/ θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία.”
  Στη Σάμο των Καρμανιόλων, των εθνικοαπελευθερωτικών και κοινωνικών αγώνων, στη Σάμο που ύμνησε ο Κάλβος για το θάρρος και την «αποκοτιά» των αγωνιστών της…… «κακιά σκουριά δεν πιάνει», όποια κάλπικη γυαλάδα κι’ αν φοράει. Ο φασισμός ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αυτού του καπιταλιστικού εξαμβλώματος που αυτοαποκαλείται «Χρυσή Αυγή», ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. (Αναλυτικά η επιστολή στο τέλος του κειμένου).
  Ο επικεφαλής της «Πανσαμιακής Αναγέννησης» κ. Νίκος Σιτζίμης, είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασίσουμε ώστε να μην συμμετέχει το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά είναι θέμα του περιφερειακού συμβουλίου. Δεν μπορούμε λόγω του Συντάγματος να αποκλείσουμε νόμιμα εκλεγμένο κόμμα από καμία διαδικασία, υπεύθυνο είναι το ανώτατο δικαστήριο και για αυτό δεν ψηφίζουμε την πρόταση του κ. Μαυρατζώτη.
  Ο επικεφαλής της «Υποτείνουσας» κ. Νίκος Γεωργίου είπε ότι, νομικά και συνταγματικά δεν μπορούμε να απαγορέψουμε τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις. Τη Χρυσή Αυγή δεν την έστειλα εγώ στη Βουλή, αλλά ένα ποσοστό του Ελληνικού λαού και φυσικά δεν έχουμε δικαίωμα και δεν πρέπει ν’ αποκλείσουμε. Η Δημοκρατία δεν τιμωρεί προθέσεις αλλά ενέργειες.
  Ο κ. Τίμος Χατζηλαγός συμπλήρωσε ότι, είναι ευθύνη μας να σταματήσουμε το φασισμό. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ευθύνη να προστατέψει το λαό από τέτοιες καταστάσεις.
  Από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε ο λόγος στην Κα Αργυρώ Στεφανάκη, περιφερειακή σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η οποία είπε ότι, το θέμα θα τεθεί και στην Περιφέρεια. Όλοι ξέρουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία φασιστική οργάνωση και έχουνε πει διάφορα κατά καιρούς για όσους υποστηρίζουν την Αριστερά. Ζητάμε από το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να μην προσκαλούν σε τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης νεκρών ανθρώπων. Βλέπουμε τους φασίστες να επιτίθενται σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Προσβάλει τον πολιτισμό, προσβάλει τη νοημοσύνη μας να καλούνται αυτοί οι άνθρωποι.
  Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Θάνος, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να είναι νόμιμη ή μη, όμως εκφράζουμε τη βούλησή μας στη συμπεριφορά του κόμματος αυτού.
  Λίγο πριν την ψηφοφορία, λαβών το λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος έκανε τη δική του (πλην όμως σημαντική) τοποθέτηση:
  «Η Δημοκρατία δεν φοβήθηκε ποτέ εκφραστές ακραίων τάσεων, στάσεων και πολιτικών ταυτοτήτων. Η Δημοκρατία αυτοαναιρείται όταν με αστυνομικού τύπου μέτρα, νόμους και αποφάσεις αποκλείει φωνές λόγω προθέσεων. Η Χρυσή Αυγή, με την οποία εγώ διαφωνώ με την πολιτική της ταυτότητα και θέση, έχει κάθε δικαίωμα ως κοινοβουλευτικό κόμμα όταν δρα στα όρια της νομιμότητας και του κοινοβουλευτισμού, να παρίσταται και να εκφράζεται βάση του Συντάγματος και των Νόμων του Ελληνικού Κράτους. Αλλοίμονο αν με τις απαγορεύσεις προσπαθούμε να περιορίσουμε την έκφραση πολιτικής γνώμης, κάτι που είχε ανάλογα επιχειρηθεί στην ΕΕ για τη δράση της απαγόρευσης των κομμουνιστικών κομμάτων των πρώην Ανατολικών χωρών. Άρα η Δημοκρατία δεν μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις δικές μας επιθυμίες. Η Δημοκρατία είναι μία και πρέπει να είναι ίση απέναντι σε όλους».
  Η Δημοτική Σύμβουλος Κα Μαρία Μαραντίδου ψήφισε παρών, διότι όπως ανέφερε, ένα τέτοιο σοβαρό θέμα για συζήτηση, ήρθε ως έκτακτο στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου.
  Ήταν μία συνεδρίαση όπου οι αντιπαραθέσεις ήταν έντονες, ενώ για άλλη μια φορά αρκετά ήταν τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης (15 τον αριθμό), κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό αρκετών και ειδικά του επικεφαλής της «Πανσαμιακής Αναγέννησης» κ, Νίκου Σιτζίμη που όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχετε κάνει μια βιομηχανία θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης». Πάντως τα περισσότερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν, όπως και το υπ’ αριθμ. 25 (κατά προτεραιότητα) και το υπ’ αριθμ. 1 της ημερήσιας διάταξης.
  Η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00, χωρίς κανένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.
  Αλέξης Κομνηνός (28-03-2013, 10:13)

  http://www.902.gr/eidisi/topika-nea/12944/dimotiko-symvoylio-samoy-exo-i-hrysi-aygi-apo-kathe-ekdilosi-toy-dimoy
  Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου: Έξω η Χρυσή Αυγή από κάθε εκδήλωση του δήμου
  Δημοσίευση: Πέμ, 28/03/2013

  Απόφαση να μην καλεί σε οποιαδήποτε εκδήλωσή του εκπροσώπους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου την Τετάρτη 27/3, μετά από εισήγηση-πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που μετέφερε στη συνεδρίαση σχετική κοινή ανακοίνωση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών (ΟΓΕ)
  Οι εν λόγω φορείς, καταγγέλλουν την πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και την κατάθεση στεφάνου του φασιστικού μορφώματος στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.
  Επίσης, με παρέμβαση του δημάρχου Στέλιου Θάνου αποφασίστηκε επιπλέον να ζητηθεί από τον αντιπεριφερειάρχη να σταματήσει να προσκαλεί στις εθνικές επετείους τη ΧΑ και αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, να μη συμμετέχει σ’ αυτές ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.
  Την απόφαση καταψήφισαν η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ πλην ενός συμβούλου της, ο εκπρόσωπος της ανεξάρτητης «Υποτείνουσας» και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ), επικαλούμενοι το νομικίστικο επιχείρημα του κοινοβουλευτικού κόμματος και υπήρξε κι ένα «παρών».
  Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του καταδικάζει τη φασιστική δράση καθηγητή του Γυμνασίου – Λυκείου Μαραθοκάμπου, που πέρα και έξω από τις αρμοδιότητές του επιβάλλει σε παιδιά του σχολείου να συμμετέχουν στο «εωθινό» – παρέλαση με εθνικιστικά τραγούδια και συνθήματα, τα ξημερώματα των εθνικών επετείων – εκδηλώσεις που είχε καθιερώσει η φασιστική δικτατορία του Μεταξά και επανέφερε η χούντα στην 7ετή διάρκειά της. Το ΔΣ ζητά τη διεξαγωγή ΕΔΕ και την απόδοση ευθυνών στον εν λόγω καθηγητή.

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

  Μεθοδεύουν να πέσουν στα «μαλακά» οι ναζιστές του Βόλου;

  Λογικά κάποιος θα έπρεπε να θεωρήσει αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μόνο δυο καθημερινές εφημερίδες –Η «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών»- έχουν πρωτοσέλιδα την είδηση της σύλληψης στον Βόλο των τριών χρυσαυγιτών που βρέθηκαν να διαθέτουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. (Διαβάστε προηγούμενη ανάρτησή μας).
  Φανταζόσαστε τι είχαμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε από Πρετεντέρηδες και Παπαδημητρίου στην περίπτωση που συλλαμβανόταν αντιεξουσιαστές που είχαν στην κατοχή τους τόσα όπλα όσα οι χρυσαυγίτες; Πόσα σχετικά πρωτοσέλιδα φυλλάδων θα αντικρίζαμε;

  Δεν ξέρουμε τι δικαστική κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία. Σε περασμένη ανάρτησή μας και αναφέροντας παρόμοιες περιπτώσεις αναρωτιόμαστε αν θα πέσει κι αυτή η υπόθεση από τους μπάτσους στα μαλακά και θα υπάρξει και σ’ αυτή την περίπτωση μηχανισμοί συγκάλυψης.

  Αυτά που διαβάζουμε στο e-Volos.gr μας δείχνουν ότι ένα τέτοιο κλίμα δημιουργείται. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει:

  Συγγενείς των Χρυσαυγιτών συλληφθέντων ζήτησαν + κατάφεραν τη καταστροφή πλάνων του e-Volos.gr

  …αφού έβρισαν, απείλησαν και προπηλάκισαν ρεπόρτερ!

  Στον Ανακριτή με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες οι 3 Χρυσαυγίτες φερόμενοι ως εμπρηστές του ATM της Κύπρου στο Βόλο

  Πρωτοφανή τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, όπου νωρίτερα, συνοδεία ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, είχαν μεταφερθεί οι 3 συλληφθέντες φερόμενοι ως εμπρηστές του ATM της Τράπεζας Κύπρου, επί της Λεωφόρου Λαρίσης, τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Βόλο.

  Συγγενείς των συλληφθέντων, φανερά εκνευρισμένοι από την παρουσία ρεπόρτερ του e-Volos.gr (κατά έναν περίεργο τρόπο η μόνη ρεπόρτερ που έσπευσε να καλύψει το θέμα), την έβρισαν, την απείλησαν, την προπηλάκισαν, της απαγόρευσαν να κινείται ελεύθερα, περιορίζοντάς την και ζήτησαν από τον Εισαγγελέα την καταστροφή των πλάνων που εμπεριείχε η κάμερά της.

  Το υλικό και μάλιστα χωρίς να ελεγχθούν τα πλάνα, καταστράφηκε, εν μέσω σχολίων για τον τρόπο που ασκεί δημοσιογραφία το e-Volos.gr!!!

  Οι απειλές μάλιστα των συγγενών προς την ρεπόρτερ συνεχίστηκαν τηλεφωνικά, κατά την άφιξή της στα γραφεία του e-Volos.gr!

  Εις ότι αφορά εν τέλει την ουσία; Οι 3 Χρυσαυγίτες φερόμενοι ως εμπρηστές του ATM της Κύπρου στο Βόλο, αναμένεται να οδηγηθούν με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες στον Ανακριτή την Δευτέρα. Έως τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

  Προηγήθηκε την Πέμπτη η σύλληψη των τριών νεαρών, 23, 21 και 17 ετών καθώς και των γονιών του ανήλικου αλλά και η έρευνα στα σπίτια τους, κατά την οποία οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήρθαν αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόσωπο του τέρατος – φασισμού, ανακαλύπτοντας στις τρεις οικίες ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, αποτελούμενο από όπλα [περίστροφα, τυφέκιο, απομιμήσεις πιστολιών (replica) με γεμιστήρες μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού – τυφεκίου, ξύλινο ρόπαλο, σιδερογροθιά, κουκούλα full face] καθώς και εμβλήματα της Χρυσής Αυγής (κασκόλ, μπλούζα) και ναζιστικά (αγκυλωτός σταυρός) ακόμα και αφίσα του Αδόλφου Χίτλερ.

  Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μαγνησίας του ΚΚΕ

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5485.html

 11. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=35256

  Aιματηρή επίθεση της Χρυσής Αυγής

  Χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν άγρια 30χρονο μειονοτικό στην Ξάνθη, τον έστειλαν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια τρομοκράτησαν μαθητές της μειονότητας έξω από το φροντιστήριο τους. ΣΕΛ. 68 (στο φύλλο που κυκλοφορεί)

 12. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  Ποιος είναι ο «παραστάτης» του Μιχαλολιάκου που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. για οπλοκατοχή [εικόνες]
  22.02.2013

  Στις αρχές του μήνα, συγκεκριμένα στις 5 Φεβρουαρίου 2013, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 27 και 19 ετών γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα.

  Στη συνέχεια, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και τις φωτογραφίες τους για να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις.

  Ειδικότερα, επάνω στον 27χρονο Δράκο Παναγιώτη βρέθηκαν ένα πιστόλι Zastava με τέσσερα φυσίγγια, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και ένας σουγιάς 8 εκατοστών.

  Στον δεύτερο συλληφθέντα, τον 19χρονο Χάιδα Γρηγόριο Λουκά βρέθηκαν ένας πτυσσόμενος σουγιάς συνολικού μήκους 13,5 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα ζευγάρι γάντια και μία κουκούλα τύπου full face.

  Η αναζήτηση στο φωτογραφικό αρχείο

  Αμέσως μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών, σε διάφορα sites και forum αναρτήθηκαν σχόλια που συνέδεαν τους δύο άνδρες με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας μάλιστα πως και οι δύο «υπηρετούν» στη φρουρά ενός βουλευτή του κόμματος.

  Η αναζήτηση για φωτογραφικό υλικό από συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής στο πρακτορείο Eurokinissi, έδωσε αρκετά «κατατοπιστικά» αποτελέσματα, από εκδήλωση για την επέτειο των Ιμίων στο κέντρο της Αθήνας, που δημοσιεύτηκαν στις 02/02/2013.

  Αντίδραση από το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν υπήρξε, αλλά αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες από πρόσφατη συνάντηση της Χρυσής Αυγής, θα δει ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες εκτελεί χρέη «παραστάτη» δίπλα στον γενικό γραμματέα του κόμματος.

  Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/91958

 13. Ο/Η Ρονάλδος Λοντέρης λέει:

  η οικονομική λύση, ιδανική για «άρια» μαυροτσούκαλα
  http://www.newsnow.gr/article/69989/pos-tha-paraskevasoume-lefkantiki-krema-prosopou.html

  κρέμα – τιμή – κτλ

 14. Ο/Η Mιχαλοκάφρος ο κοντόχοντρος μαυρούλης Αριος με την ψιλή φωνή λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/24918

  Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες «οπαδοί» με τις μολότοφ στο Βόλο

  Φωτό και video στη δημοσιότητα από την αστυνομία

  ΣΧΟΛΙΑ (41)

  .

  Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι συλληφθέντες για την επίθεση με μολότοφ σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βόλο. Μαζί με τους τρείς φερόμενους ως δράστες, συνελήφθησαν και οι γονείς του ενός που προσπάθησαν να κρύψουν υλικό, όταν είδαν να έρχεται στο σπίτι τους η αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων εξάσφαιρα περίστροφα, ένα τυφέκιο με δύο κάννες, δύο απομιμήσεις πιστολιών με γεμιστήρες, δύο σιδερογροθιές, τρία ξύλινα ρόπαλα, υλικό της Χ.Α. και υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο.

  Σε βάρος των τριών νεαρών ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο με έκρηξη, από περισσότερους από δύο, που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παράνομη οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας για τον πρώτο και τον τρίτο και παράνομη οπλοφορία από κοινού.

  Η Χ.Α. ανέδρασε λέγοντας ότι οι συλληφθέντες δεν είναι μέλη της ενώ η τοπική της οργάνωση στη Μαγνησία αναφέρει μεταξύ άλλων για τις μπλούζες με τυπωμένο πίσω το «Τ.Ο. Μαγνησίας»: «Υπενθυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα είδη ρουχισμού τα βρίσκει πλέον ο καθένας οπουδήποτε, από τα περίπτερα της Ομόνοιας μέχρι τις λαϊκές αγορές.»

  Λίγο παρακάτω δε σημειώνεται στην «αγανακτισμένη¨ανακοίνωση: «Η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διενεργεί τον πολιτικό της αγώνα στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος.»

  Η αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των συλληφθέντων αλλά και video από το υλικό που βρέθηκε στα σπίτια τους.

  Πρόκειται για τους:

  Κιουμουρτζόγλου Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Αναστασίας, ο οποίος γεννήθηκε την 24-07-1992 στο Βόλο

  Παπαγιαννόπουλο Αριστείδη – Δαυίδ του Αθανασίου και της Ηλέκτρας, ο οποίος γεννήθηκε την 12-04-1990 στην Καστοριά.

  Ανδρέου Ορφέα του Γεωργίου και της Αγνής, ο οποίος γεννήθηκε την 19-07-1995 στο Βόλο

 15. Ο/Η Νazi porno-Hotel λέει:

  http://left.gr/news/nazistiko-eyaggelio-toy-hristoy-pappa

  Οπως έχει αποκαλύψει η ιστοσελίδα Jungle Report, άρθρα που έχει δημοσιεύσει σε χρυσαυγίτικα περιοδικά εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή, φανατικό αντιεβραίο και γνωστό παιδεραστή Γιούλιους Στράιχερ. «Είναι ο μόνος που απ’ τα χείλη του θα βγει ο γνώριμος χαιρετισμός «Heil Hitler!»», σημειώνει με θαυμασμό σε άρθρο που έχει γράψει για το περιοδικό «Αντεπίθεση», (τεύχος 9, Σεπτ. – Οκτ. 2002). «Με την καταδίκη του και τον απαγχονισμό του κλείνει μια ζωή έξι δεκαετιών αφιερωμένη στην Πατρίδα που αγάπησε και στον αγώνα εναντίον του δηλητηριαστή όλων των Λαών, του διεθνούς Ιουδαϊσμού», προσθέτει.

  Αρθρο του Χρ. Παππά για τους «ηρωικώς πεσόντες Εθνικοσοσιαλιστές» κατά τη μάχη του Βερολίνου. Στο δημοσίευμα υπάρχει η φωτογραφία ενός νεκρού Γερμανού αξιωματικού, με τη λεζάντα: «προτίμησε την αυτοκτονία παρά την αιχμαλωσία και την ατίμωση».

  Πολλά σημεία από το κείμενο στάζουν το μίσος του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Την ίδια στιγμή, ο θαυμασμός για τον Στράιχερ ξεχειλίζει. Μάλιστα, το αντιεβραϊκό παραλήρημα του Χρ. Παππά καταλήγει ως εξής: «Οι εβραίοι προτιμούν συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως αυτά του γιατρού, του δικηγόρου, του χρηματιστή, το εμπόριο και τη σοουμπίζ. Ετσι κερδίζουν δυσανάλογο ποσοστό του πλούτου… Ελέγχουν τα μεγάλα μονοπώλια και τα πολυκαταστήματα, βγάζοντας έτσι εκτός συναγωνισμού (sic) τους μη εβραίους… Δεν είναι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Αποφεύγουν τη χειρωνακτική εργασία και σπανίως είναι γεωργοί, ξυλουργοί, βιομηχανικοί εργάτες κ.λπ. Οι εβραίοι μισούν τον Χριστό, αλλά μετέτρεψαν τα γενέθλιά του σε πηγή σημαντικών εσόδων. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο ραβίνος Τζέικομπ Γουάιζ ?είναι καλύτερα να έχεις Χριστούγεννα από το να έχεις ευλογιά?».

  Λίγα λόγια για το «ίνδαλμα» του Χρήστου Παππά είναι αρκετά για να καταλάβουμε τη νοοτροπία του. Ο Γιούλιους -Ιούλιος όπως επιμένει να τον λέει επί το ελληνικότερον ο Παππάς- Στράιχερ έχει χαρακτηριστεί ως «καλοσυνάτος παιδόφιλος», σκληρός αντισημίτης, πρωτεργάτης της ναζιστικής προπαγάνδας και αρχιεγκληματίας. Ο άνδρας που περιγράφεται ως «θηριώδης» από τον εκπρόσωπο της ΧΑ δεν είχε παραπάνω από 1,52μ. ύψος και η φυσιογνωμία του έχει καταγραφεί σε ζωγραφιές και φωτογραφίες της εποχής ανάμεσα σε παιδάκια. Στα βιογραφικά του στοιχεία που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ, μπορεί να διαβάσει κανείς ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί τον ονόμασαν «κτήνος της Φρανκονίας». Ο χαρακτηρισμός αυτός αφορούσε αφενός τις πολλές και… ακατονόμαστες διαστροφές του αλλά και την εμμονή του να δημοσιεύει στην εφημερίδα του προκλητικά και συκοφαντικά άρθρα εναντίον άλλων ναζί, ακόμα και της ηγεσίας τους, για τα οποία μάλιστα είχε καταδικαστεί.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

  Οταν η Χρυσή Αυγή προσχωρούσε στη νεοναζιστική Διεθνή “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” και στη “Διακήρυξη της Βαρκελώνης”, 1981 (Συνεργασία του ιστολογίου μας με τα “Ενθέματα” της κυριακάτικης “Αυγής”, 2013-03-31)

  Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2013/03/31

  http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/31/net/

 17. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  http://jungle-report.blogspot.gr/2012/05/2.html
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – 2ος Φάκελος: Παρουσίαση Υποψηφίων
  5 Μαΐου 2012

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ – Ο υμνωδός του ναζισμού
  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

  Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Μιχαλολιάκος τοποθέτησε πρώτο στη λίστα επικρατείας τον 50χρονο καταστηματάρχη επίπλων Χρήστο Παππά.
  Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά ιδρυτικά στελέχη της Χ.Α., εκφραστή της γνήσιας ιδεολογικής πτέρυγας της οργάνωσης. Μέσα από την πλούσια αρθρογραφία του στα χρυσαυγίτικα έντυπα, ο Χρήστος Παππάς εκδηλώνει μια παθολογική λατρεία προς τις «προσωπικότητες» της ναζιστικής Γερμανίας.
  Άρθρα του στα περιοδικά της Χ.Α. εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή και φανατικό αντισημίτη Γιούλιους Στράιχερ:

  Περιοδικό «Αντεπίθεση», τεύχος 9, Σεπτ.-Οκτ. 2002

  Άρθρα του εξυμνούν τους «ηρωικώς πεσόντες Εθνικοσοσιαλιστές» κατά τη μάχη του Βερολίνου:

  Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τεύχος 122, Ιούν.-Ιούλ. 2005

  Καθώς και τους εγκληματίες …«Ιερομάρτυρες» της χιτλερικής ιδεολογίας, δηλαδή τα 11 ηγετικά στελέχη του τρίτου Ράιχ που εκτελέστηκαν μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης. Για αυτούς τους τελευταίους μάλιστα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Χ.Α. δεν παραλείπει να τονίσει ότι το άρθρο του για την …άδικη καταδίκη των ναζιστικών του προτύπων αφιερώνεται στη μνήμη τους ως «ένα μνημόσυνο Αγάπης και Προσευχής για την ψυχική τους ανέλιξη και τελειοποίηση» (!).

  Περιοδικο «Resistance/Αντεπίθεση», τεύχος 15, Δεκ. 2003

  ———
  http://www.antinazi.gr/image/web/p27.htm
  Περιοδικό «Αντεπίθεση», α.τ. 9, 2002, σ. 23
  Ύμνο στον εγκληματία ναζί Στράιχερ, τον προπαγανδιστή του χιτλερικού γενοκτονικού αντισημιτισμού. Οι ναζιστές της «Χρυσής Αυγής» καταλήγουν:
  «Η μορφή του και τα λόγια του παραμένουν ζωντανά στη σκέψη κάθε αφυπνισμένου Λευκού Ανθρώπου ανά τη γη. Αναγνώστες της Αντεπίθεσης! Να θυμάστε και να τιμάτε πάντα αυτόν τον μεγάλο Άνδρα».

  ———
  Bonus – στον ευγενή διάλογο συμμετέχει ο καβαλάρης
  http://tinyurl.com/cjadq25

 18. Ο/Η Kάσυ Διάρη, κάνω ψυχικά λέει:

  Χρυσαυγίτες «έφαγαν πόρτα» στην Θάσο

  Posted date: Απριλίου 01, 2013 11:02 ΠΜIn: Ρεπορτάζ-ειδήσεις| comment : 7

  Μαθήματα δημοκρατικού ήθους παρέδωσαν οι κάτοικοι της κοινότητας Ποταμιά της Θάσου, οι οποίοι εμπόδισαν κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής να μοιράσει αποκλειστικώς σε Έλληνες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην πλατεία του χωριού το απόγευμα της Κυριακής. «Ο φασισμός δεν θα περάσει. Μη γίνεσαι το ψάρι που σε ταΐζουν» κι «ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», έγραφαν τα πανό των συγκεντρωμένων κατοίκων, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας, οι οποίοι εμπόδισαν το φορτηγό να ξεφορτώσει τα τρόφιμα κι ανάγκασαν τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος να εγκαταλείψουν το χωριό. Ανάλογη αντίδραση ετοιμάζουν και οι κάτοικοι της κοινότητας Παναγία εν όψει της άφιξης στο χωριό τους κλιμακίου της Χρυσής Αυγής

 19. Ο/Η Dr Mengele λέει:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5009292/xrysh-aygh-eksetaseis-mono-gia-ellhnes/

  Χρυσή Αυγή: εξετάσεις μόνο για Ελληνες

  Δωρεάν εξετάσεις για την οστεοπόρωση «μόνο για Ελληνίδες» προγραμματίζει η Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη! Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του κόμματος, «το ιατρικό τμήμα έχει την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει ότι θέτει στη διάθεση των Ελληνίδων τον πιο αξιόπιστο διεθνώς έλεγχο οστεοπόρωσης». Στην ίδια ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι οι εξετάσεις θα γίνονται τον Απρίλιο «από εθελοντές ιατρούς στα νόμιμα ιδιωτικά τους ιατρεία χωρίς ουδεμία επιβάρυνση, χωρίς περιορισμούς, χωρίς λίστες αναμονής, αυθημερόν για όλες τις Ελληνίδες που θα το ζητήσουν, ασφαλισμένες ή μη». Παρά το γεγονός, πάντως, ότι η ρατσιστική πρωτοβουλία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρξε μέχρι χθες καμία αντίδραση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Τσάμης, όσο και η αντιπρόεδρος Μαρία Χατζηδημητρίου, αρνήθηκαν χθες να σχολιάσουν στα «ΝΕΑ» την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής.

 20. Ο/Η Ίδη λέει:

  Προκλητική εμφάνιση ναζιστικού τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 2 Απρίλη στα Χανιά.

  Απρ 3

  Αναρτήθηκε από τον/την ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ

  Καταγγέλλουμε την προκλητική εμφάνιση ναζιστικού τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, την Τρίτη 2 Απρίλη στα Χανιά. Νεοναζί τραμπούκοι με την καθοδήγηση των τοπικών φυρερίσκων τους και σε κατάσταση απόλυτης μέθης, νωρίς το απόγευμα στην οδό Αποκορώνου προπηλάκισαν λεκτικά νεολαίο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία της Αγοράς, όπου προκαλώντας με ναζιστικούς χαιρετισμούς,
  μετά από σφιχταγκαλιάσματα με νατοϊκούς στρατιώτες, γρονθοκόπησαν τρεις μετανάστες, 2 Μαροκινούς και 1 Αλβανό.

  Η δολοφονική ομάδα συνέχισε την πορεία της προς το λιμάνι, όπου απωθήθηκε από συγκεντρωμένους αντιφασίστες και απλό κόσμο, με τον αρχηγό τους Βλαμάκη να καταλήγει στη θάλασσα,ενώ πρώτα είχαν διαλύσει καφετέρια και χτύπησει σερβιτόρο με καρέκλα στο κεφάλι.

  Οι προκλήσεις τους συνέχιστηκαν απειλώντας και βρίζοντας χυδαία την συνδικαλίστρια δασκάλα Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκλεγμένη στο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ αλλά και καταθέτοντας μυνήσεις εναντίον αυτής και του σερβιτόρου!

  Δεν θα επιτρέψουμε στα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων να παίζουν το παιχνίδι του Σαμαρά σε βάρος της αριστεράς,των συνδικάτων και των εργαζομένων,ντόπιων και μεταναστών,την ώρα που ετοιμαζόμαστε για ένα γύρο αγώνων ενάντια στα νέα Μνημόνια, τις περικοπές, τις απολύσεις και τα χαράτσια που ετοιμάζουν.
  Καλούμε το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία εργαζόμενων, το ΠΑΜΕ, τους συλλόγους φοιτητών, όλους τους αντιφασίστες και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μία αποφασιστική κινητοποίηση με απεργία απαιτώντας να κλείσουν τα ορμητήρια τρόμου των νεοναζί στα Χανιά.

  Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 3/4 στις 9πμ στο Αστυνομικό Μέγαρο κατά την απολογία των κατηγορουμένων.

  ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΑΝΙΩΝ

 21. Ο/Η Κάσυ Διάρη γοργόνα λέει:

  http://aristeramitilini.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4.html

  Ο βουτηχτής φούρναρης ΣΤ. ΒΛΑΜΑΚΗΣ …. από τον φούρνο στην … κατάψυξη…

  Ανακοίνωση της Κίνησης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»

  Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ηττήθηκαν για άλλη μια φορά παταγωδώς στα Χανιά το απόγευμα της Τρίτης 2/4.

  Η προσπάθεια του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής να τρομοκρατήσει όποιον δεν ταίριαζε στα φασιστικά του πρότυπα και οι επιθέσεις σε μετανάστες και ντόπιους εργαζομένους απαντήθηκαν με μαζική κινητοποίηση από όλο το φάσμα του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς στέλνοντας τους χρυσαυγίτες κυριολεκτικά στη θάλασσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.