Λειτουργία Κυριακής: Σοσιαλισμό με ποιους;;; Λίγο «σοβάτισμα» κι είμαστε ευχαριστημένοι

Μας θύμισαν την Έρευνα της Public Issue  για τη θρησκεία 2008, στο facebook    

p-issue2

p-issue1

p-issue3
Όταν η συντριπτική πλειοψηφία είναι εναντια των επιστημονικών απόψεων θεωριών και αποδείξεων…όταν η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να κατανοήσει την επιστήμη και ζει ακόμα με δαίμονες ,αγίους και προκαταλήψεις…μην έχεις απαιτήσεις από έναν τέτοιο λαό…έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του…μονο να σας πω ότι η Δανία έχει μονο 10%

Το 74% των Ελλήνων πιστεύουν την θεωρία ενός θεού δημιουργού και όχι την θεωρία της εξέλιξης της επιστήμης,όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην προηγμένη Δανία είναι μονο 10%..

Το 69% πιστεύει σε θαύματα,μαγια και προκαταλήψεις..

Το 50% πιστεύει ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος..

Το 50% περιμένει την δευτερα παρουσία…

http://www.publicissue.gr/96/religion/

This entry was posted in Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

31 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Σοσιαλισμό με ποιους;;; Λίγο «σοβάτισμα» κι είμαστε ευχαριστημένοι

 1. Ο/Η evaggelia λέει:

  με ενδιαφερει η ζωη πριν το θανατο. Αυτο τα προβατα πως να το καταλαβουν;

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η κατάσταση είναι τραγική και επιδεινώνεται από τη σαφή δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Εκκλησία, προς λαϊκιστές δημοσιογράφους, προς την καραμανλική Δεξιά και την Ακροδεξιά Καμμένου, με ταυτόχρονη υποστολή της σημαίας του αντιεθνικισμού, της μείωσης των εξοπλισμών, της προώθησης της φιλίας με τους γειτονικούς λαούς (ούτε μια επίσκεψη Τσίπρα στα Βαλκάνια) και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα εμφανίζει το φαινόμενο να αρνείται κάθε αριστερή μεταρρυθμιστική πρόταση, κάθε προοδευτική εναλλακτική λύση, έχοντας ξεχάσει ακόμη και την κάθαρση (Τσουκάτος), την βελτίωση της κατάστασης στη Δικαιοσύνη, τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας, την απλή αναλογική.
  Η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά αλλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δηλδή το αυτονόητο, πως παίζοντας στο γήπεδο των δεξιών και ακροδεξιών νοικοκυραίων είναι εκ προοιμίου χαμένοι.

  Δεν έχει ξανασυμβεί να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει θερίσει ένα πλήθος δικαιωμάτων, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει δημοσκοπικά χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων, 10% κάτω από το εκλογικό του ποσοστό με τον αρχηγό του να απαξιώνεται τόσο πολύ από τον κόσμο και τη Χ.Α., στις θέσεις της οποίας κατευθύνεται υπόγεια η ΝΔ, να είναι το μόνο κόμμα με σαφή εκλογική άνοδο (7,9%):

  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 24.3-Metron analysis

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=352387

  Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με κάμψη των ποσοστών του, καθώς υποχωρεί και η Ν.Δ.
  Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

  Στο πολιτικό και κομματικό σκηνικό καταγράφεται η υποχώρηση της επιρροής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, καθώς η Ν.Δ. πέφτει από το 19,5% του Φεβρουαρίου στο 17% και ο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας οριακό προβάδισμα, από το 20,4% του Φεβρουαρίου στο 17,3%.

  Ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς παραμένει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 29%, έναντι 13% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, και 5% του Ευ. Βενιζέλου, ενώ η επιλογή του «Κανένα» φτάνει στο εντυπωσιακό 41%.

  .

 3. Ο/Η Po λέει:

  Με ενδιαφέρει πως θα είμαι στη 3η μετενσάρκωση, αλλά γι΄’ αυτά δεν γίνονται γκάλλοπ…
  😦

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, κι επειδή δεν σε βλέπω να βάζεις μυαλό, στην πρώτη θα είσαι μέσα σε σώμα γυναίκας (καλέ συ Ροΐδαινα).

   Στην δεύτερη, πάντα κατά Πλάτωνα και σίγουρα κατά το αδιόρθωτόν σου, σε σώμα γαϊδάρου.

   Τώρα στην Τρίτη, θέλεις βακτηρίδιο σε βόθρο, σκουλήκι κοπράνων, σαπρόφυτο σε άπλυτο γυναικείο κόλπο…

   Μόνο ο θεός του σύμπαντος κόσμου, ο οποίος φροντίζει τόσο επιμελώς για την τάξη των σπουδαίων πραγμάτων γνωρίζει και κανείς άλλος.

 4. Αυτά δεν είναι τίποτα. Εδώ περίπου 15% του εκλογικού σώματος ψηφίζει ΚΚΕ και Χ. Αυγή.

  • Ο/Η laiko stroma λέει:

   Επίσης το 87% των παχύσαρκων τρώει μπέικον και μαρούλι. Τόση συνάφεια δικέ μου.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Τωμαδάκη βρίσκω κι εγώ το επιχειρούμενο τσουβάλιασμα ιστορικά άτοπο και πολύ επικίνδυνο.
   Να θυμίσω πως η Δύση πολέμησε με σύμμαχο το Στάλιν κατά του Ναζισμού.

   • Η πολιτειολογία κατατάσσει τόσον τον φασισμό/ναζισμό όσο και τον κομμουνισμό στον τύπο της λαϊκής μονοκρατίας, την οποία χαρακτηρίζουν ο ολοκληρωτισμός, η συγκέντρωση της κρατικής εξουσίας σε ένα άτομο, η ενθάρρυνση της προσωπολατρίας, η ύπαρξη ενός μόνον νομίμου κόμματος – αμέσου οργάνου του κράτους, η επιβολή δια της βίας, της προπαγάνδας και της έντονης ιδεολογικής οργάνωσης των μαζών, η άγρια καταστολή των αντιφρονούντων. Αντικειμενικά, οι παραπάνω ενδείκτες συνέτρεχαν τόσο στα εθνολαϊκά καθεστώτα του Μεσοπολέμου (φασισμός/ναζισμός) όσο και σε αυτά του «υπαρκτού», των οποίων αμετανόητος απολογητής είναι το ΚΚΕ. Της αυτής άποψης είναι η ΕΕ, η οποία και έχει καθιερώσει την 23η Αυγούστου (ημερομηνία σύναψης του συμφώνου Μολότωφ – Ρίμπεντροπ) ως ημέρα μνήμης των θυμάτων του σταλινισμού και ναζισμού, αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης με ψήφισμά του όπου καταδικάζονται τα κομμουνιστικά εγκλήματα.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Τωμαδάκη,
    ομολογώ πως δεν ξέρω αν η πολιτειολογία έχει μια και μόνη άποψη περί κομμουνισμού, την οποία εκφράζετε εδώ εσείς ή αν επιτρέπει και άλλες απόψεις.
    Εγώ θα πω τη δική μου.
    Θεωρητικό υποβαθρο του εφαρμοσμένου Κομμουνισμού είναι ο Μαρξισμός, μια θεωρία με ανθρωπιστικό πυρηνα σκέψης.
    Θεωρείτε πως μπορούμε να τον συγκρίνουμε με το παρανοϊκό μανιφέστο του «Mein Kampf»; Yποθέτω πως όχι.
    Αν πάμε τωρα πάρα πέρα και δουμε την εφαρμογή, ο Κομμουνισμός ανέτρεψε σχεδόν πάντα τυραννίες, ξεκίνησε με καλές προθέσεις, έδωσε ψωμί, στέγη, δουλειά, περίθαλψη, σχολειά, και κατέληξε με μικρές ή μεγάλες Κολάσεις.
    Να καταδικάσουμε και τη Γαλλική Επανάσταση για τον ίδιο λόγο;
    Αυτό που καταδίκασε τον Κομμουνισμό σε αποτυχία ήταν η απουσία δημοκρατικών ελευθεριών, αυτός είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει κάθε ένοπλη Επανάσταση. Είχαν προειδοποιήσει γι’αυτό η Λούξεμπουργκ, ο Κροπότκιν, η Γκόλντμαν. Ο Κομμουνισμός στράτευσε στις τάξεις του τον ανθό της παγκόσμιας διανόησης, τουλάχιστον αρχικά. Μετά πολλοί έφυγαν.
    Τι σύγκριση όμως μπορεί να υπάρξει με το Ναζισμό;
    Μπορεί να απέτυχε ο Κομμουνισμός στην κυβερνητική του εμφάνιση, αλλά εξανθρώπισε τον Καπιταλισμό, που κάτω από την απειλή της ΕΣΣΔ και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος αναγκάστηκε να δώσει ελευθερίες, ευκαιρίες και κοινωνικά δικαιώματα, έβγαλε την εργατική ταξη από μια πραγματική Κόλαση. Η πτώση του υπαρκτού, έφερε και τη μεγάλη κρίση του Καπιταλισμού που τη ζούμε τώρα.
    Ο εφαρμοσμένος Χριστιανισμός σε διάφορες εκδοχές έχει διαπράξει απίστευτα εγκλήματα, αλλά παραμένει νόμιμος και συνεχίζει γιατί έχει έναν ηθικό πυρήνα τον οποίο θέλουν οι άνθρωποι να βλέπουν παραβλέποντας τα υπόλοιπα.
    Ο Ναζισμός είναι απάνθρωπος εγκληματικός και παρανοϊκός και στη θεωρία και φυσικά και στην πράξη.

    Ο Σοπενχάουερ αναγνώρισε τρια κίνητρα διαμόρφωσης της ηθικής μας. Τη συμπόνια, τη μοχθηρία και τον εγωϊσμό. Ο Κομμουνισμός, πέρα από το πως εφαρμόστηκε έχει ως κίνητρο τη συμπόνια για το φτωχό, ο Καπιταλισμός τον εγωϊσμό και ο Ναζισμός τη μοχθηρία.

  • Λέτε δηλαδή ευσχήμως ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά και πέραν αυτού το ΚΚΕ, μιας και περί ελληνικής πραγματικότητας ο λόγος, ουδέποτε έχει απολογηθεί, αποκηρύξει ή έστω αναγνωρίσει τις αγριότητες που διεπράχθησαν προς επίτευξη του ευγενούς σκοπού (όσο ευγενής μπορεί να είναι η επιδίωξη της πλήρους υποταγής του ατόμου στην κοινότητα, της πρόταξης της ισότητας εις βάρος της ελευθερίας). Εδώ έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στο ΚΚ Β. Κορέας για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

   Όσον αφορά τις μεταφυσικές ανησυχίες των Ελλήνων, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Στις ΗΠΑ ο πληθυσμός είναι και ήταν πιθανότατα περισσότερο θρησκόληπτος, χωρίς αυτό να τους εμπόδισε να δημιουργήσουν ίσως το πιο επιτυχημένο και ελεύθερο κράτος της ιστορίας.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Καθόλου δεν λέω αυτό.
    Λέω προφανέστατα πως τα ναζιστικά κόμματα επανδρώνονται εξ αρχής από εγκληματικά στοιχεία, ενώ τα κομμουνιστικά από καλοπροαίρετους ανθρώπους παλιά και κορυφαίους της διανόησης.

    Το ΚΚΕ όφειλε να είχε καταδικάσει, το έχουμε πει εδώ πολλές φορές, το ξέρετε. Δεν είμαι απολογητής του ΚΚΕ, αλλά θεωρώ τη θεωρία των δυο άκρων αυταπόδεικτα ανόητη και επικίνδυνη.
    Επαναλαμβάνω, ο δυτικός κόσμος συνεργάστηκε με το Στάλιν για την ήττα των εχθρών της ανθρωπότητας.

    Οι ΗΠΑ «το πιο επιτυχημένο και ελεύθερο κράτος της ιστορίας»;
    Παρ’όλο που εδώ δεν επιδιδόμαστε στο σπορ του ανταμερικανισμού, αυτό που λέτε είναι προκλητικά αναληθές για μια χώρα που έχει δίκαια κατηγορηθεί για αδικαιολόγητες στρατιωτικές επεμβάσεις, μεγάλη εγκληματικότητα, τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και μεγάλα κοινωνικά ελλείμματα.

    Η νοσηρή θρησκοληψία οδήγησε τον Κλίντον σε απολογία για την αστεία υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτή η θρησκευτικότητα είναι προφανώς απειλή για τον πολιτισμό.

    Διαβάστε την «Ιστορία του Λαού των ΗΠΑ», του Αμερικανού αριστερού διανοούμενου Χάουαρντ Ζιν. Έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και σε κόμικ.
    Θα δείτε τότε πόσο άτοπο είναι αυτό που λέτε.
    Προσθέτω πως στις ΗΠΑ υπήρχαν και υπάρχουν και δημοκρατικά ελλείμματα.
    Το Γκουανταναμο είναι ένα από αυτά.

 5. Τί μπορείς να περιμένεις άραγε απο ένα λαό που για 4 δεκαετίες στήριζε τα πολιτικά λαμόγια αποδίδοντάς τα ισχυρές εκλογικές πλειοψηφίες.Τί να πείς επίσης για τα LIFE STYLE παντός είδους,τα τρικούβερτα γλέντια,την άθλια υποκουλτούρα της γύμνιας των μπουζουκονάϊτ κλαμπ,τον παρτακισμό και την εγκληματική απάθεια,την ίδια στιγμή που όλα γύρω μας γκρεμίζονται.
  Πρόκειται για έλλειψη πολιτικής συνείδησης;Όχι!Πολύ απλά πρόκειται για ακαλλιέργεια βασικών ανθρώπινων χαρακτηριστικών,σάν αυτών που ξεχωρίζουν τα άβουλα ζώα απο τους ανθρώπους.Καθώς εδώ δέν πρόκειται περι επιβίωσης,μα πρόκειται περι κανιβαλισμού.Κοινωνικού πρωτίστως.
  Και αυτά περι πίστεως,έχουν δύο όψεις τα πράγματα.Η μία επαφίεται στην αντίληψη και τον τρόμο,το δέος που διακατέχει τον άνθρωπο αντικρύζοντας αυτό που υπάρχει έξω απο τον μικρόκοσμό του και η άλλη είναι το γνωστό παραμύθι που πλασάρουν οι πανταχόθεν γνωστοί ντήλερς ελπίδων επενδύοντας στην άγνοια και στο φόβο των αμόρφωτων και ανεκπαίδευτων μαζών.
  Αλλά ακόμη κι εδώ σε τούτη την αλλοπρόσαλη γεωγραφική γωνιά,η πλειοψηφία καταφέρνει να στέκεται ευλαβικά σιωπηλή με ένα κερί στα χέρια κάθε Μέγα Σάββατο και την επομένη να καταβροχθίζει την σάρκα τόσο λαίμαργα όπως κανιβαλίζεται στην κοινωνική του ζωή,βρίζοντας χριστοπαναγίες και επιδεικνύοντας την και καλά εξυπνάδα και ανωτερότητα απο του διπλανού.Στον δρόμο,στη δουλειά και στην ζωή.Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν,ο Σοσιαλισμός δέν αναμένεται,αλλά επιβάλλεται!

 6. Ο/Η Το Κλειδί λέει:

  Τα κίνητρα και οι «καλές προθέσεις» κύριε laskaratos δεν καθαγιάζουν τις πράξεις.
  Και όταν διαφορετικά «θεωρητικά υπόβαθρα» καταλήγουν (πολύ γρήγορα) στα ίδια αποτελέσματα (διακτατορικά, μοναρχικά, ανελεύθερα καθεστώτα), κυριολεκτικά, δεν με νοιάζει από ποιο βιβλίο-θεωρία-μανιφέστο ξεκινούν.

  Και κάποιος μπορει με βάση την καλά αποδεδειγμένη θεωρία επιστημονική θεωρία της απροσδιοριστίας του Heisenberg να φτάσει στο συμπέρασμα πως υπάρχει Θεός και άρα Κόλαση και Παράδεισος και άρα καλά κάνει η εκκλησία και μας εξουσιάζει με αυτό το φόβο… Δε σημαίνει πως αφορίζω την θεωρία. Ουτε όμως πως εξαγνίζω τα αποτελέσματα … ως ατυχή υλοποίηση…

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Προς Το Κλειδί,

   – Κάποιοι ισχυρίζονται ότι και η θεωρία είναι σωστή και καλώς εφαρμόστηκε ή και μπορεί να εφαρμοστεί. Βλέπε ΚΚΕ , χριστιανική Εκκλησία Α.Ε…

   – Κάποιοι λένε ότι η θεωρία είναι καλή αλλά κακώς την εφάρμοσαν, αλλά μπορούν όμως να την εφαρμόσουν οι άνθρωποι. ΣΥΡΙΖΑ…

   – Τέλος κάποιοι, και μεταξύ αυτών και η αφεντιά μου, λένε οι θεωρίες είναι λάθος. Και η θρησκευτική χριστιανισμός και η πολιτική κομμουνισμός. «Μακριά απ’ αυτούς που υπόσχονται σωτηρία οποιουδήποτε είδους». Τα είδαμε τα χαΐρια και των δυο.

   Η βλέψη προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της δικαιοσύνης, ίσως να είναι το επόμενο όραμα που θα ανθίσει. Συνεχής πόλεμος προς δημοκρατικό «καθεστώς». Έλεγχος και πάταξη του ελιτισμού και του λαϊκισμού με το ίδιο ακριβώς ενδιαφέρον.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σταύρο,
    προσωπικά δεν είμαι μαρξιστής.
    Σέβομαι όμως και το Μαρξ και τη φιλοσοφία του, θεωρώ το μαρξισμό ένα πολύ καλό εργαλείο πολιτικής ανάλυσης.
    Πως να το κάνουμε, κάθε κίνηση κρίνεται και από την ποιότητα της αφετηρίας της.
    Από εκεί και πέρα είναι ολότελα διαφορετικό ο γιός σου να στρατεύεται στην ΚΝΕ, να παλεύει για τα δίκια των εργατών, να πιστεύει στη φιλία των λαών, από το να μαχαιρώνει τις νύχτες μετανάστες.
    Αυτά που λες, μπορώ να τα προσυπογράψω κι εγώ.
    Όχι στους Μεσσίες, στους δογματισμούς και στις άνωθεν σωτηρίες.
    Ο Μαρξ όμως δεν είναι θεός ούτε Σωτήρας και ο μαρξισμός δεν είναι θρησκεία ούτε άθροισμα δογμάτων.
    Αν κάποιοι τον χρησιμοποίησαν έτσι, αυτό ήταν μια από τις αιτίες της τραγωδίας του 20ου αιώνα.

   • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

    Λασκαράτο, συμφωνώ και μάλιστα έχω δηλώσει πολλές φορές ότι θεωρώ τον Μαρξ σπουδαίο επιστήμονα. Επί πλέον θεωρώ το βιβλίο του ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΖΗΤΗΜΑ άξιο να το κρατήσω μέσα στα δέκα σπουδαιότερα για μένα βιβλία που μελέτησα μέχρι στιγμής.

    Δεν είναι όμως δυνατόν να παραμένουμε στις προτάσεις του παρελθόντος μια ζωή. Επιμένω στην πρόταση που κατέθεσα στο προηγούμενο σχόλιο.

    Νομίζω ότι ο Μάνος Χατζιδάκις είπε κάτι πολύ σπουδαίο:
    «Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: Ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός».

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τα κίνητρα, οι θεωρίες και οι προθέσεις, στρατεύουν έναν Ζαν Πωλ Σαρτ, στη χώρα μας έναν Θεοδωράκη, έναν Ρίτσο, έναν Μανώλη Αναγνωστάκη, στρατεύουν εκατοντάδες διανοούμενους, χιλιάδες τίμιους ανθρώπους. Υπάρχει αναγκαστικά εξ αυτού τεράστια διαφορά και ως προς τα αποτελέσματα, όταν δεν επιστρατεύεις μαχαιροβγάλτες, μπράβους, μαστροπούς, παιδεραστές, βασανιστές, φυλετιστές επιστήμονες, αντισημίτες, σατανιστές, αποκρυφιστές και σχιζοφρενείς, όπως το ναζιστικό κίνημα.

   Αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί.
   Η Αυστραλία δεν δέχτηκε την επίσκεψη βουλευτών της Χ.Α. και η Ευρώπη δεν εξέφρασε ποτέ ανησυχίες για την άνοδο του ΚΚΕ.

   • Ο/Η Το Κλειδί λέει:

    Δε διαφωνώ με το επιχείρημα για την αναγνωρισιμότητα και την αποδοχή. Αλλά ας προσέχουμε τις γενικεύσεις. Είναι δύο μικρά κόμματα μιας μικρής χώρας. Εδώ μιλάμε για καθεστώτα που έχουν επιβληθεί σε ολόκληρους λαούς για χρόνια με παρόμοια άσχημα αποτελέσματα.

    Δυστυχώς ο άνθρωπος έχει την τάση να μαζοποιείται και έτσι να λειτουργει τυφλά πολλές φορές χωρίς συνείδηση, πολλές φορές χωρίς ανθρωπιά. Αυτή είναι η τελική κοινή αναφορά και στις δύο περιπτώσεις. Και απο αριστερα και από δεξια να το δεις τον ίδιο πάτο έχει το βαρέλι.

   • Ο/Η Δικαστής Θάνατος λέει:

    Η κομματική ψευτο-αριστερά χρηματοδοτούμενη απο τους αιώνιους τραπεζίτες, προετοίμασε το έδαφος για να φτάσουμε τους μαυριδερούς φασίστες ΚΥΠατζήδες τύπου Michael Elias .

    Η συστημική αριστερά δεν έπαιξε κανενα ρόλο στην ανατροπή του ολιγαρχικού κατεστημένου. Αντιθέτως. Βοήθησε στην εδραίωση του.

    Τους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ και τους λαθρομετανάστες για το κόκκινο πανί/ άλλοθι των ναζιστών, ποιός τους ανέβασε;
    Ποιός συνετέλεσε στο να γίνουν καθημερινότητα στην Ελλάδα;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η κατασκευασμένη ΑΡΙΣΤΕΡΑ της προ- και μετα-πολίτευσης.
    με την καθολική αποτυχία της.

    Βy the way, τον υπέροχο μουσικό (αληθώς) τον Θεοδωράκη γιατί τον βάζεις μέσα στους καλούς και τίμιους, laskarate?

    1) Eίπε στον Φρυδάτο ΚαραΜΑΝλή «Τίθω τον εαυτό μου στην διάθεσή σας» Ναι ή Όχι; Τον έφερε τον άθλιο Σερραίο δικηγορίσκο, μετά τους Συνταγματάρχες; Ναι ή Όχι; Σιγοντάρισε την Δεξιά; Ναι ή Όχι;

    2) Ομολόγησε στην πρώτη ομιλία της ΣΠΙΘΑΣ ο ξεκούτης ότι τον καλούσε η CIA στην Αμερική για να καθορίσουν τον μεταπολιτευτικό τοπίο.
    Ναί ή Όχι;

    3) Ήταν ο κρυφός αρχηγός της Καθολικής Ψευδο-Αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια; Ναι ή Οχι;
    (εδώ υπάρχουν μόνο ενδείξεις)

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο Θεοδωράκης δεν μπήκε ως πολιτικός, μπήκε ως Δημιουργός.

    Η Αριστερά σίγουρα δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε στο βαθμό που μπορούσε το μεταναστευτικό, αλλά τα κίνητρά της ήταν ανθρωπιστικά. Αυτό που είναι δύσκολο είναι το να μην χάνεται το μέτρο και το να προτείνονται ρεαλιστικές και δίκαιες λύσεις στα προβλήματα.

  • Ο/Η Red λέει:

   Τη θεωρία των δυο άκρων τη λάνσαρε ο Καραμανλής

   http://www.efsyn.gr/?p=33483

   Ο σκοτεινός «εθνάρχης»

   ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Χρυσόστομος: Η Εκκλησία χάνει πάνω από 100 εκατ. ευρώ λόγω Τράπεζας Κύπρου

  «Το κεφάλαιο της Εκκλησίας, που ήταν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι έχει απολεσθεί», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ερωτηθείς για το κατά πόσον η Εκκλησία θα επηρεαστεί από τις μετοχές που έχει στην Τράπεζα Κύπρου, έπειτα από τη συμφωνία του Eurogroup.

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/227363/hrusostomos-i-ekklisia-hanei-pano-apo-100-ekat-euro-logo-trapezas-kuprou/#ixzz2OZLEienO
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 8. Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Χρυσόστροφος λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=23087

  25 Μαρτίου 2013

  Και λεβέντες και χρεοκοπημένοι

  Nίκος Μπίστης

  Ζούμε πάλι στιγμές εθνικής έξαρσης. Η καρδιά, η ψυχή, η λεβεντιά, το φιλότιμο του ελληνισμού, πάλλεται στην Κύπρο. Γιατί να μην είμαστε κι εμείς σαν τους Κύπριους βουλευτές που άλλοι ψήφισαν περήφανα «Όχι» και άλλοι – λιγότερο περήφανοι και, ίσως, περισσότερο υποψιασμένοι – απείχαν. Με αποτέλεσμα: ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου να έχει εγκατασταθεί στη Μόσχα και να ψάχνει ματαίως κάπου 6 δισ. για να σωθούν οι καταθέσεις. Ο Υπουργός Εσωτερικών να ενημερώνει μέσω του ελληνικού MEGA (στην Κύπρο ήταν και αυτός αδιάλλακτος) ότι δεν υπάρχει plan B γιατί απερρίφθη από την τρόικα και ότι δεν μπορούν να ανοίξουν οι τράπεζες. Όλοι, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, να θεωρούν μέχρι προχτές ((άγνωστο γιατί) δεδομένα τα 10 δισ. που οι διεθνείς τοκογλύφοι της ΕΕ και του ΔΝΤ οφείλουν να καταβάλουν. Όλοι οι εθνικά υπερήφανοι με το βροντερό «Όχι» στους «δυτικούς» να μας παρουσιάζουν πληθώρα προτάσεων με κοινό παρονομαστή τη μετατροπή της Κύπρου σε αποικία του Πούτιν που θέλει αέριο, θέλει βάσεις, θέλει πολλά, τα οποία μια χώρα που θέλει να μείνει στην ΕΕ δεν μπορεί να του τα δώσει. Η Εκκλησία να ζητά την επιστροφή στη λίρα, ο Αρχιεπίσκοπος να «υποθηκεύει» την Μονή Κύκκου, της οποίας προΐσταται ενδοεκκλησιακός του αντίπαλος, το ΑΚΕΛ να συμπεριφέρεται σαν να μην έφερε ο Χριστόφιας την τρόικα και να ζητάει δημοψηφίσματα. Τι κρίμα που δεν ακούσαμε τον Τσίπρα, τον Μίκη, τον Γλέζο, τον Καμένο, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή (δεν φταίω εγώ που λέει τα ίδια με τους παραπάνω κι ας μην αρχίσει η κλάψα ότι τους ταυτίζουμε μαζί της) και να έχουμε προχωρήσει με λεβεντιά στη δική μας χρεοκοπία.

  Μα, η παγκόσμια οικονομία συγκλονίζεται από το βροντερό «Όχι» και η ΕΕ είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Μήπως δεν είναι έτσι; Τα spread, χτες: Ελλάδα 1.049 – 17,00. Πορτογαλία 461 -26,00. Ισπανία 360 – 5,00. Ιταλία 325 – 9,00. (Ισπανία και Ιταλία εντός αγορών). Το ευρώ ανέκαμψε στο 1,30, το ίδιο και τα διεθνή χρηματιστήρια. Τι έγινε, χτυπήσαμε το χέρι μας, βγάλαμε περίστροφον και μόνο ο Τσίπρας, ο Λιλίκας και τα κανάλια το κατάλαβαν;

  Μα ζητήσανε κούρεμα καταθέσεων των μικροκαταθετών για ποσά κάτω από 100.000 ευρώ. Για διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση του Eurogroup: «Το Eurogroup εξακολουθεί να είναι της άποψης ότι οι μικροί καταθέτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους μεγάλους και επιβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ». Μήπως ήταν η κυπριακή πλευρά που περιέλαβε τους μικροκαταθέτες για να μην ανέβει δυσανάλογα το ποσοστό του κουρέματος στους μεγαλοκαταθέτες; (Ρώσοι ολιγάρχες, Εκκλησία, Βρετανοί).

  Μα, γιατί τα βάζουν με την Κύπρο; Είναι ο μόνος φορολογικός παράδεισος; Η μόνη χώρα που υπάρχουν υποψίες (sic) για ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Και το Λουξεμβούργο, που έχει καταθέσεις 20 φορές πάνω από το ΑΕΠ; Ναι, με κάποιες μικρές διαφορές:

  α. Το Λουξεμβούργο είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Άνθρακα και Χάλυβα, δεν έχει χρέος και δεν ζητάει διάσωση.

  β. Εδώ και κάποια χρόνια έχει υπογράψει πρωτόκολλα για τον έλεγχο του μαύρου χρήματος. Πιο χαρακτηριστική η συμμετοχή του, μαζί με άλλες 33 χώρες, στη FATF (Ειδική ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης) το πιο σημαντικό όργανο διεθνούς συνεργασίας κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Δεν αγιάσανε στο Λουξεμβούργο – προφανώς αποτελεί κραυγαλέο πρόβλημα – αλλά στριμώχτηκαν.

  Περιμένοντας το plan b και κλείνοντας τα αυτιά μας στις πολεμικές κραυγές διαφόρων ανοήτων ή επιτηδείων, ας πούμε μερικές αλήθειες που έρχονται σε αντίθεση με τον βολικό και κατεστημένο εθνικό μύθο που θέλει την Κύπρο περίπου στο κέντρο του κόσμου, αιώνιο θύμα διεθνών συνομωσιών και ποτέ των δικών της σφαλμάτων.

  Το κυπριακό πρόβλημα είναι ένα κουβάρι που μπλέκονται αυθεντικός ηρωισμός, «λεβεντιά» εκ του ασφαλούς και πολιτική μυωπία στα όρια της τύφλωσης. Μια αλυσίδα σφαλμάτων και χαμένων ευκαιριών που στο τέλος κάθε κρίκου η νέα προσπάθεια άρχιζε από σαφώς χειρότερο σημείο εκκίνησης. Ο ηρωικός αγώνας της ΕΟΚΑ δεν έφερε την Ένωση αλλά τις συνθήκες Ζυρίχης – Λονδίνου και τις πρώτες απαιτήσεις των Τούρκων. Ο Μακάριος από το «νενικήκαμεν» -που εκστόμισε επιστρέφοντας από το Λονδίνο, το 1963 κατήγγειλε τις συνθήκες και με την τροποποίηση των 13 σημείων που ζήτησε άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Οι «λεβεντιές» του Γρίβα και του Σαμψών έσπρωξαν τους Τουρκοκύπριους – που ορισμένοι κοντόφθαλμοι τους θέλανε πολίτες β κατηγορίας – στην αγκαλιά του Ντενκτάς και της Τουρκίας. Η κοινή συμβίωση σταμάτησε, οι Τουρκοκύπριοι περιορίστηκαν σε θύλακες. Και πάλι οι κοντόφθαλμοι πανηγύριζαν χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι μπήκαν οι βάσεις της διχοτόμησης. Ήρθε το πραξικόπημα της χούντας -με την ενεργό συμβολή και Κυπρίων- και στρώσανε το έδαφος στον Αττίλα για την εισβολή και κατοχή. Μετά το ’74 ο Μακάριος αποδέχθηκε τη λύση διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ο Ντενκτάς την υπονόμευε σταθερά όσο ήταν στην εξουσία, αλλά και οι ελληνοκύπριοι εθνικιστές δεν πήγαιναν πίσω. Με τον Ντενκτας ηττημένο και τον Ερντογαν ασταθή στα πρώτα του βήματα, φτάσαμε κοντά σε λύση με το σχέδιο Ανάν. Την απέτρεψε ο Τάσσος Παπαδόπουλος με την ευγενή χορηγία του Δημήτρη Χριστόφια.

  Η συνέχεια είναι γνωστή. Ουδείς συζητά πλέον για λύση του Κυπριακού, όλοι πλέον συζητούν για την οικονομική τραγωδία που απειλεί τη Μεγαλόνησο. Το Κυπριακό «λύθηκε» δια της μη λύσης. Και η Κύπρος κινδυνεύει με δεύτερη καταστροφή. Και πάλι κάποιοι ανεγκέφαλοι, σε Ελλάδα και Κύπρο, πανηγύριζαν προχθές για το βροντερό «Όχι». Και διάφοροι αρματολοί στα κανάλια είχαν γυαλίσει τα καριοφίλια τους και μιλούσαν για τη λεβεντιά που περισσεύει στους Κύπριους και σπανίζει στους Ελλαδίτες. Όλα αυτά μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Όταν συνειδητοποιήθηκε ότι όσο ο Τσάκας και οι εμίρηδες θα πάρουν τον Παναθηναϊκό, άλλο τόσο οι Ρώσοι θα αναλάβουν το ελληνικό χρέος. Και ότι ο Πούτιν δηλώνει θυμωμένος και με τους Κύπριους και κλείνει την πόρτα του στον κ. Σαρρή. Άρχισαν κάποιοι να καταλαβαίνουν ότι το γεωπολιτικό παιγνίδι στο οποίο υπολόγιζαν υπάρχει μεν αλλά είναι πολύ χοντρό (σχέσεις ΕΕ- Γερμανίας με Ρωσία π.χ.) και τους υπερβαίνει. Άκουσαν τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, τους Πράσινους και άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι στο συγκεκριμένο θέμα η Μέρκελ δεν είναι μόνη της. Πρακτικά, μόνο ο Ζιρινόφσκι τάχθηκε στο πλευρό της Κύπρου και δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας τύχει.

  Και από χτες το απόγευμα μαζεύτηκαν τα καριοφίλια και άρχισαν οι πιο προσεκτικές προσεγγίσεις. Και όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι επανέρχεται η πρόταση για κούρεμα σε ποσά πάνω των 100.000, με μικρότερο ίσως ποσοστό από αυτό που είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί, με παράλληλη προσπάθεια να εξασφαλιστεί άλλο 1,3 – 1,5 δισ. από εσωτερικό δανεισμό. Και οι ανταποκριτές μεταφέρουν ένα κλίμα περισυλλογής στον κόσμο, που δεν πρέπει να εξελιχθεί σε φόβο και πανικό. Όσο σέρνεται η κατάσταση, αυτός ο κίνδυνος μεγαλώνει. Οι γνωστοί υπερπατριώτες προχθές είχαν τις 24 ώρες τους. Χάρηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που νόμισε, προς στιγμήν, ότι θα εφαρμοστεί η πολιτική του στο κεφάλι των Κυπρίων. Τώρα, είναι μια άλλη μέρα. Και όσοι δεν μιζάρουμε στην «πληγωμένη υπερηφάνεια» και είμαστε οπαδοί της σοφής ρήσης του Ελευθερίου Βενιζέλου ότι δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια, μόνο εθνικά συμφέροντα, εμείς, οι πραγματικοί φίλοι της Κύπρου, ελπίζουμε -αυτή τη φορά- να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση. Γιατί άλλη, δεν υπάρχει.

 9. Ο/Η eklag λέει:

  »O Koμμουνισμός,
  πέρα από το πώς εφαρμόστηκε μπλα μπλα μπλα».
  Δύο πράγματα δεν καταλαβαίνουμε σήμερα:
  1 Πώς »πέρα από το πώς εφαρμόστηκε»;
  2 Πώς την πάτησε ο Βγενόπουλος;
  (ο άντρακλας ο αυτοδημιούργητος με το θεληματικό πηγούνι)
  +ευλόγησον+

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Eklag, πρώτα θέλω να σου πω ότι θέλω να σε καθησυχάσω σχετικά με τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Το «φάρμακο» μπορείς να το πάρεις από: http://athriskos.gr/10030/.

   Και μετά θέλω να σου πω ότι ό,τι εντυπωσιάζει τα ματάκια σου, δεν σημαίνει ότι εντυπωσιάζει και τον καθένα και την καθεμιά. Ποιος είναι αυτός ο «άντρακλας» ο Βγενόπουλος; Και «με το θεληματικό πηγούνι»! Ούτε που τον ξέρω καθόλου τον ερίφη. Τι είναι; Ηθοποιός;

 10. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  Είναι όμοια και όμως διαφέρουν
  – είναι διαφορετικά και όμως μοιάζουν!

  http://goo.gl/akbVz

 11. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  για τον αγαπητό Λασκαράτο, ιδιαίτερα

  «the eye of the beholder»
  http://kourelarios.wordpress.com/2013/03/16/telos1/

  εδώ (μεταξύ άλλων) Η καμπούρα του «Άλλου»
  http://kourelarios.wordpress.com/2013/03/17/telos2-2/

 12. Ο/Η eklag λέει:

  Πού ζεις καημένε Σταύρο;
  τόσα »εναλλακτικά» αφιερώματα για το τεκνό της…Λαϊκής
  και δεν πήρες πρέφα;
  Όσο για τα άλλα κωθώνια,
  έκανα Τασκένδη εγώ,
  δεν μπορούν να με παραμυθιάσουν!

 13. Ο/Η cronotaxidiotis λέει:

  Να σας σκανδαλίσω λιγάκι κύριοι με μια διαφορετική ματιά στην οικονομική κρίση;Τί κοινό έχουν οι χρεωκοπημένες (PIIGS και ,τώρα τελευταία PIIGSCyprous) χώρες της Ευρώπης;(Όχι,η Ιρλανδία δεν είναι στο Νότο).Ναι,σωστά μαντέψατε,έχουν τους πιο θρησκόληπτους λαούς στην Ευρωζώνη.

 14. Ο/Η Σταύρος λέει:

  45 μνημόνια και λίγα μας είναι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.