Ο (άθεος Σιωνιστής) Αϊνστάιν καταγγέλλει το ελληνικό Κράτος

«Οι νέοι εξαπατούνταν συνειδητά από το Κράτος με ψευδείς διδασκαλίες»
(Άρθρον σουρεαλιστικόν, με αφορμήν την επιστημονικήν διατριβήν Κωτούλα) 

einsteinΤου Αναγνώστη Λασκαράτου

Κύριε Ροΐδα,
Ορμώμαι εκ του εξαιρετικού  επιστημονικού εγχειριδίου του διαπρεπούς διδασκάλου κ.Κωτούλα, αποσπασμένου (χωρίς επιμίσθιον ασφαλώς) συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών της κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (κατά καιρούς στηριζομένης-των δυο τελευταίων μη ακολουθούντων-εις θέματα εθνικής και μεταναστευτικής φύσεως και υπό των Χ.Α.-‘Ανεξέλ’) «Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ». Φρίττων εις την ιδέαν ότι ένεκα της χρεοκοπίας  ο περί ού μπορεί να επιστρέψει πίσω εις τους μαθητάς του, στερών το υπουργείον των επιστημονικών του γνωματεύσεων, παρηγορούμαι επισημαίνων εις το σύγγραμμά του, μεταξύ των «αμφιλεγομένων» (sic) πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών, την (δικαίως) απαξιωτικήν αναφοράν εις Εβραίον τινα ονόματι Αϊνστάιν, εξ αφορμής της (αδικαιολογήτου κατ’εμέ) εξόδου πολλών επιστημόνων εκ Γερμανίας, λόγω της ανόδου, το πάλαι ποτέ, εις την εξουσίαν Αδόλφου τινός, καλλιτέχνου (ζωγράφου αν δεν απατώμαι): «Ορισμένοι από αυτούς, όπως ο Αϊνστάιν, είχαν ταχθεί από το 1933 με τις δυτικές Δημοκρατίες κατά της νέας Γερμανίας και αργότερα θα ενστερνίζονταν σιωνιστικές απόψεις, ενώ θα προέβαιναν σε επιστημονικές ανακαλύψεις, που αργότερα θα χρησιμοποιούντο για την κατασκευή της αμερικανικής ατομικής βόμβας». Αναγνώσας το τοιούτον ανεφώνησα αύθις χυδαϊστί,  «καταραμένε Αλβέρτε, που έκαψες τον κοσμάκη», ενθυμηθείς περί του εν λόγω (μαχητικού ειρηνιστού και φιλοκομμουνιστού) και το εξής. Ο Εβραίος ούτος σιωνιστής,  υπήρξεν άμα και ανθέλλην, γράφων όθεν σκοπίμως εις την «Επιστημονική Αυτοβιογραφία» του: «Από τότε που ήμουν αρκετά ώριμος για παιδί, με είχε εντυπωσιάσει βαθιά η ματαιότητα των ελπίδων και των προσπαθειών που συμπαρασύρουν αδιάκοπα το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων σε ένα αγωνιώδη αγώνα δρόμου για τη ζωή …Την πρώτη διέξοδο την προσφέρει η Θρησκεία που εναλλάσσεται σε κάθε παιδί μέσω της παραδοσιακής εκπαιδευτικής μηχανής. Έτσι και εγώ-αν και γιος εντελώς άθρησκων (Εβραίων) γονιών-έγινα πολύ θρησκευόμενος κάτι που σταμάτησα όμως ξαφνικά στα δώδεκα μου χρόνια. Με την ανάγνωση εκλαϊκευμένων επιστημονικών βιβλίων, δεν άργησα να πειστώ ότι πολλές από τις ιστορίες που διηγείται η Βίβλος δεν μπορούσε να είναι αληθινές. Αυτό είχε σαν συνέπεια να καταλήξω ένθερμος οπαδός της ελεύθερης σκέψης, συναρτώντας την καινούρια μου πίστη με την εντύπωση ότι οι νέοι εξαπατούνταν συνειδητά από το Κράτος με ψευδείς διδασκαλίες και αυτή η εντύπωση υπήρξε συγκλονιστική«.

Κύριε Ροϊδη,
Δεδομένου ότι σήμερα σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο η Ελλάδα είναι η μόνη  θεοκρατικής απόχρωσης πολιτεία, μαζί με το Βατικανό, το οποίο όμως δεν διαθέτει μαθητές, φρονώ ότι η ύπουλη αυτή αναφορά του Αϊνστάιν, θίγει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και του Κράτους μας, το οποίο διδάσκει τα δόγματα της Ανατολικής Εκκλησίας επίσημα στις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, συντηρεί δε και κρατικές Θεολογικές πανεπιστημιακές (!) Σχολές,  καθώς και οικογενειακές τοιαύτες (τμήμα «Ποιμαντικόν» της οικογενείας Χριστινάκη, υπάρχουν λεφτά), εμφανιζόμενο έτσι υπό του Σιωνιστού «επιστήμονος», ως δήθεν ψευδόμενο στη νεολαία. Αρνούμαι να δεχθώ αυτόν τον απαράδεκτο ισχυρισμό, μάρτυρά μου δε επικαλούμαι τον κ.Αλέξιον Τσίπραν, το κόμμα του οποίου συμμετείχε στο «επιστημονικό συνέδριο Εκκλησία και Αριστερά», της κρατικής Θεολογικής Σχολής της πόλης των Άνθιμου (συνέδρου) και Παπαγεωργόπουλου-Ψωμιάδη-Φερέτη-Καραμπέρη (λόγω τεχνικού κωλύματος απείχον του συνεδρίου), εκπροσωπηθέντων ιδεολογικώς, ατύπως πλην επαξίως, υπό του Γόρτυνος Ιερεμίου (επιστήμονος, δρος ερμηνευτού-παλαιοδιαθηκολόγου).
—-Επομένως η Πολιτεία μας απλώς διδάσκει την Θεολογικήν Επιστήμην  (ανωτέραν των επιστημών απασών κατά την άποψιν εξαιρετικών επιστημόνων του Μεσαίωνος) στα σχολεία της όλων των βαθμίδων και ουδένα εξαπατά. Προσωπικά ακολουθώ στον επιστημονικό τομέα τον Φίλιππον Λέναρντ (φον παρακαλώ), όστις υπέρμαχος υπάρξας της λεγομένης Αρίας Φυσικής, ορθοτόμησε τον λόγο της Αληθείας, περνώντας γενεές δεκατέσσερις  τον «καθαρής εβραϊκής ράτσας» άθεο, κονιορτοποιών τις «σκοτεινές, εβραϊκές θεωρίες της Σχετικότητας και των Κβάντων» και την «εβραϊκή φυσική που είναι μια παραίσθηση». Ατυχώς, παρά τον υπ’αυτού οργανωθέντα επιτυχή διωγμό των Εβραίων επιστημόνων, το 1937 με τη φόρα που είχε πάρει, στράφηκε και κατά του Βέρνερ Χάιζενμπεργκ, εκ των πρωτεργατών της Κβαντικής Φυσικής και παλαιού συμμαθητού του ακτιβιστού (όπως θα έλεγε και ο κ.Λοβέρδος) Χάινριχ Χίμλερ, περιπέσας ούτω πως εις την δυσμένειαν των Αρχών.
—-Ο Εβραίος Αϊνστάιν με τις θεωρίες του οδήγησε στην παραγωγή της ατομικής μπόμπας, όπως ευστόχως επισημαίνει στο κατάλληλο σημείο του πονήματός του και ο αποσπασμένος παρά τω υπουργώ σύμβουλος νεοδημοκρατικού αντιρατσισμού. Όντως λίαν επιστημονική η επισήμανσις (με παράλληλη αποσιώπηση της δράσης του Αϊνστάιν κατά των πυρηνικών όπλων και υπέρ της φιλίας των λαών), ολίγου δε έδει να κατηγορήσει και τον Προμηθέα δια τας πυρκαϊάς των δασών. Για να σοβαρευτώ για λίγο, ακόμη κι αν αγνοεί κάποιος τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο ακραιφνώς ανθρωπιστής Νομπελίστας, μπορεί να υποθέσει τα λόγια του: «Παραδώσαμε αυτό το όπλο στα χέρια των Αμερικανών και των Άγγλων, …για να εμποδίσουμε τους εχθρούς της ανθρωπότητας να φτάσουν σε αυτό πριν από εμάς…» («Σκέψεις σε δύσκολα χρόνια»). Επιστρέφω τώρα στα χωρικά ύδατα του κ.συμβούλου, για να προσθέσω πως ο Εβραίος είχε αποπλανήσει (επιστημονικώς εννοώ) και τον Αρχιεπίσκοπο της Κανταβρυγίας  Randall Davidson, διαβεβαιώνοντάς τον σε κάποιο δείπνο, σύμφωνα με τη βιογραφία του Αρχιερέως, πως η θεωρία της Σχετικότητας, δεν θα επηρεάσει τη χριστιανική ηθική, γιατί είναι «καθαρή αφηρημένη επιστήμη» (Stanley L. Jaki, «A Late Awakening and Other Essays»-2006). Ψευδέστατον, η Σχετικότης, ορθώς το αντελήφθη ο Ναζιστής επιστήμων πως μέσω αυτής απειλείτο ολόκληρη η «γερμανική φυσική», επενοήθη ως εφαλτήριον της αισχίστης μορφής αθεϊας, αφού ο εμπνευστής της δεν δίστασε να γράψει: σε γράμμα που έστειλε στο φιλόσοφο Έρικ Γκούτκιντ (3.1. 1954), «Η λέξη θεός δεν είναι για μένα τίποτα περισσότερο από την έκφραση και το παράγωγο της ανθρώπινης αδυναμίας, ενώ η Βίβλος δεν είναι παρά μια συλλογή από σεβαστούς αλλά πρωτόγονους θρύλους, οι οποίοι είναι μάλλον παιδαριώδεις».

—-Αίσχος!

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

28 Responses to Ο (άθεος Σιωνιστής) Αϊνστάιν καταγγέλλει το ελληνικό Κράτος

 1. Ο/Η Του Κίτσου η μάνα λέει:

  Aρης Δημοκίδης
  Lifo

  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/36785

  Υπάρχει ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια, και αυτός είναι ο Νίκος Σαραντάκος.

  Είναι συνεργάτης της Αυγής – και, συγχωρήστε μου τον αγγλισμό, δίνει στη σημερινή Αυγή ‘καλό όνομα’.

  Στο εξαιρετικό του μπλογκ http://sarantakos.wordpress.com/ δημοσίευσε ένα σχετικό άρθρο με το οποίο εντοπίζει τα βασικότερα προβλήματα στο βιβλίο του Ι. Κωτούλα και καταλήγει ότι δεν υπάρχουν ύμνοι για τον Εθνικοσοσιαλισμό στο βιβλίο αλλά υπάρχουν εγκώμια. [Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν «εγκώμια» σε βιβλία που αναφέρονται ούτε στον Στάλιν ούτε (ακόμα περισσότερο!) στο Γ’ Ράιχ.]

  Επειδή το άρθρο του Σαραντάκου είναι το μοναδικό, κατά τη γνώμη μου, πράγμα που έπρεπε να γραφτεί για την υπόθεση, το αναδημοσιεύω ολόκληρο, έχοντας βέβαια υπόψη μου και την περίληψη αλλά και τα αποσπάσματα του βιβλίου για τον Στάλιν, ένα βιβλίο που θα έχει ενδιαφέρον να αποδελτιωθεί/αναλυθεί κι αυτό απ’ τον Σαραντάκο.

  http://sarantakos.wordpress.com/2013/03/14/kotoulas/

  […..]

  Αφού θίξαμε τον αντισημιτισμό, να αναφερθώ σε κάτι που με ενόχλησε πολύ. Στη σελ. 25 γράφεται ότι η επιρροή του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ είχε ως αποτέλεσμα «την υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου κειμένου ‘Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’ ως αποδεικτικού στοιχείου για μια παγκόσμια εβραϊκή συνωμοσία». Εδώ, υπάρχει σοβαρό θέμα. Τα Πρωτόκολλα δεν είναι αμφιλεγόμενο κείμενο, είναι αποδεδειγμένη αντισημιτική πλαστογραφία. Σύμφωνα με τα λεξικά, αμφιλεγόμενος είναι αυτός «που επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες ή για τον οποίο ισχύουν διαφορετικές εκδοχές» (ΛΚΝ, παρόμοια και στον Μπαμπινιώτη που προσθέτει: αυτός που αμφισβητείται). Τα Πρωτόκολλα, που τα κατασκεύασε η Οχράνα, η μυστική αστυνομία του Τσάρου, στις αρχές του 20ού αιώνα, δεν είναι αμφισβητούμενα, έχουν αποδειχτεί ότι είναι πλαστά εδώ και πολλές δεκαετίες. Ή ο κ. Κωτούλας δεν γνωρίζει τη σημασία της λέξης «αμφιλεγόμενος» ή πρέπει να παραθέσει αμέσως απόψεις ιστορικών που να θεωρούν ότι είναι γνήσια. Ένας τέτοιος… ιστορικός υπάρχει: πρόκειται για τον κ. Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είχε το θράσος να διαβάσει στη Βουλή στις 23.10.2012 απόσπασμα από τα Πρωτόκολλα τονίζοντας ότι είναι γνήσιο κείμενο (το βιντεάκι εδώ, η ανάγνωση του πλαστογραφήματος από το 1.30 ως το 2.00).

  Ο συγγρ. όχι μόνο αποσιωπά την πλαστότητα των Πρωτοκόλλων (η οποία είχε ήδη αποδειχτεί από το 1921), αλλά λέει ότι η διάδοση των απόψεών τους ευνοήθηκε εξαιτίας της «αναλογικά υψηλής συμμετοχής Εβραίων στον Τύπο της Αριστεράς» (χωρίς να το τεκμηριώνει φυσικά) και επειδή στις κομμουνιστικές εξεγέρσεις «πρωταγωνιστούσαν πολιτικοί εβραϊκής καταγωγής». Θα μου πείτε ότι επιμένω πολύ σε μια λεπτομέρεια, αλλά δεν πρόκειται για λεπτομέρεια: μόλις ανέβηκε στην εξουσία ο Χίτλερ διάταξε να διδάσκεται το κείμενο αυτό στα σχολεία (όχι, αυτό δεν το λέει ο κ. Κωτούλας, αλλού το διάβασα), ο δε ιστορικός Νόρμαν Κον έχει χαρακτηρίσει τα πρωτόκολλα «ένταλμα γενοκτονίας». Μερικές λεπτομέρειες σκοτώνουν.

  Εκτός από το άλλοθι που δίνει στους Χρυσαβγίτες βγάζοντας απλώς αμφιλεγόμενα τα Πρωτόκολλα, ο συγγραφέας, ίσως για να να αυξήσει το ποσοστό των αριστερών εβραϊκής καταγωγής, αποκαλεί “Γερμανοεβραίους” όχι μόνο τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, όχι μόνο τον Καρλ Μαρξ, αλλά ακόμα και τον Καρλ Λίμπκνεχτ! (στη σελ. 18 -φυσικά ο Λίμπκνεχτ δεν ήταν εβραίος). Θα ήθελα να δεχτώ ότι πρόκειται για απλή παραδρομή, αλλά δεν είναι το μόνο “λάθος” προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, στη σελ. 123, αναφερόμενος στη Νύχτα των Κρυστάλλων, το φοβερό πογκρόμ (δεν χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη) της 9-10 Νοεμβρίου 1938, μας λέει ότι: “Τον Νοέμβριο του 1938 εκδηλώθηκε μια μαζική δίωξη, όταν Εβραίοι τρομοκράτες δολοφόνησαν Γερμανούς διπλωμάτες στο Παρίσι”. Το μυαλό του αναγνώστη πάει σε κάποια εκτεταμένη συνωμοσία που οδήγησε σε μαζική δολοφονία διπλωματών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η “δίκαιη οργή” του γερμανικού λαού. Τα πλάγια στο απόσπασμα είναι δικά μου, διότι: α) οι “τρομοκράτες” [για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτώ τον όρο] δολοφόνοι δεν ήταν πολλοί αλλά ένας, ο 17χρονος Χέρσελ Γκρίνσπαν. β) οι δολοφονημένοι διπλωμάτες ήταν επίσης ένας, ο Ερνστ φον Ρατ. Και γ) σε όλη τη βιβλιογραφία που έχω υπόψη μου, η δολοφονία του φον Ρατ θεωρείται πρόσχημα για το πογκρόμ, όχι δικαιολόγηση του πογκρόμ. (Πρόχειρα, pretext στη Βικιπαίδεια).

  [….]

  • Ο/Η athriskos λέει:

   «… Υπάρχει ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια, και αυτός είναι ο Νίκος Σαραντάκος…».

   Ας ρωτήσει κάποιος τον κύριο Aρη Δημοκίδη: κ. Άρη με ανοιχτά τα μάτια σας τον εμπιστεύεστε;

   Επίσης μια ερώτηση φθονική και κακοπροαίρετη: πότε θα μάθετε επί τέλους να μην εμπιστεύεστε δημοσίους υπαλλήλους και προ παντός καλοβολεμένους; Δεν γνωρίζετε ότι οι καλές θέσεις για να διατηρούνται απαιτούν καταβολή τιμημάτων διαρκώς; Και προς πολιτικούς και προς θρησκευτικούς άρχοντες.

 2. Ο/Η Του Κίτσου η μάνα λέει:

  http://left.gr/news/exodiko-toy-k-i-kotoyla-pros-leftgr-mia-proti-apantisi

  Το εξώδικο του κ. Ι. Κωτούλα προς το left.gr – Μια πρώτη απάντηση

  Ημερομηνία: 14/03/2013 12:28

  Το εξώδικο του κ. Ι. Κωτούλα προς το left.gr – Μια πρώτη απάντηση

  Ημερομηνία: 14/03/2013 12:28

  Με αφορμή δημοσιεύματά μας, ο Ιωάννης Κωτούλας μάς απέστειλε την ακόλουθη εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση, την οποία και δημοσιεύουμε.

  ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ

  του Ιωάννη Κωτούλα του Επαμεινώνδα, ιστορικού

  Σταδίου & Δραγατσανίου

  ΚΑΤΑ

  του Left.gr

  Κύριε/Κυρία,

  Με αφορμή δημοσίευμά σας στην ιστοσελίδα Left.gr με τίτλο «Σε ποια χώρα της Ευρώπης ανασκευαστές του ναζισμού γίνονται σύμβουλοι για ζητήματα ιθαγενείας» (http://left.gr/news/se-poia-hora-tis-eyropis-anaskeyastes-toy-nazismoy-ginontai-symvoyloi-gia-zitimata-ithageneias), καθώς επίσης και το δημοσίεμα «Σύμβουλο πάρε ναζιστή, λοστρόμο Πειραιώτη» (http://left.gr/news/symvoylo-pare-nazisti-lostromo-peiraioti) παρουσιάζομαι ως φιλοναζιστής. Για να στηρίξει ο συντάκτης του δημοσιεύματος τον ισχυρισμό του αυτόν, παραθέτει απόσπασμα από το βιβλίο μου με τίτλο «Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ».

  Η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται.

  Ο συντάκτης σας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογικής δημοσιογραφίας αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις αντιρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις μου, την ποικίλη αρθρογραφία μου υπέρ της ελληνοεβραικής προσέγγισης και του Ισραήλ και τη συνεργασία μου με τους μετανάστες, παρουσίασε στο δημοσίευμά του την εντός εισαγωγικών άποψη του διακεκριμένου αντιναζιστή στοχαστή Jacques Ellul, ως δικό μου στοχασμό, με προφανή σκοπό να μειώσει το επιστημονικό μου έργο και να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου. Η πλαστογραφία αυταπόδεικτη.

  Αλήθεια, πως και μου χαρίσθηκε και δεν με παρουσίασε και ως Σταλινικό, αφού στο άλλο ιστορικό μου βιβλίο με τίτλο «Στάλιν : Ο αρχιτέκτονας της Σοβιετικής Ένωσης» αναφέρομαι στις δομικές επιτυχίες και την ισχυρή προσωπικότητα του Στάλιν:!!!

  Κύριε Διευθυντά ,

  Ζητώ με την παρούσα δήλωση – διαμαρτυρία μου να προβείτε, όπως έχετε υποχρέωση κατά τον νόμο, στην δημοσίευση της παρούσης δήλωσης στην εφημερίδα σας στην ίδια θέση και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία, επιφυλασσόμενος δε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου και να κινηθώ αστικά και ποινικά για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

  Ο Διαμαρτυρόμενος – Δηλών

  Ιωάννης Κωτούλας

  Αρχικώς να τονίσουμε ότι σκοπός της δικής μας αποκάλυψης δεν ήταν να κρίνουμε το ιστορικό – συγγραφικό έργο του κυρίου Ιωάννη Κωτούλα, αλλά τις προφανείς θέσεις και απόψεις του που δεν συνάδουν με τη θέση του ως συμβούλου σε θέματα ιθαγένειας.

  Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι σε κείμενο που δημοσιεύσαμε την επομένη της αρχική μας δημοσίευσης – αποκάλυψης για το βιβλίο του Ι. Κωτούλα επανορθώσαμε γράφοντας τα εξής:

  Όσον αφορά δε τη θλιβερή προσπάθεια του μνημονιακού μηντιακού μπλοκ να πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα, μιλώντας για παραποίηση των γραφομένων του κ. Κωτούλα, θα τους υποδεικνύαμε να διαβάσουν καλύτερα το εν λόγω απόσπασμα, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η άποψη που εκφράζει ο Ζακ Ελλύλ, υιοθετείται πλήρως από τον ιστορικό.

  Ματαίως περιμέναμε να γίνει μια αντίστοιχη επανόρθωση και από τους αρχικούς υπεραστιστές του ιστορικού. Από αυτούς που στάθηκαν στα εισαγωγικά και στην παράθεση της πηγής του Ζακ Ελλύλ, για να μην υπεισέλθουν στην ουσία της αποκάλυψής μας, ότι ένας άνθρωπος σύμβουλος του υπουργού για την ιθαγένεια διά των γραφομένων του καθίσταται ανασκευαστής του ναζισμού και των ιδεών του.

  Την αποκάλυψη αυτής της πραγματικότητας άλλωστε επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

  Επομένως, τόσο η εξώδικη διαμαρτυρία, όσο και οι επιθέσεις και η κριτική δεν απαντούν στην ουσία της δικής μας αποκάλυψης. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθότι δεσμευόμαστε και στη συνέχεια να κάνουμε αντίστοιχες έρευνες και αποκαλύψεις, ίσως με λίγο μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μη δίνουμε αφορμή να χρησιμοποιούνται δευτερεύουσας σημασίας αστοχίες ως πρόσχήματα από τους ολοφάνερους και απροκάλυπτους πια υποστηρικτές της ακροδεξιάς.

  Επίσης, όσον αφορά το άρθρο «Σύμβουλο πάρε ναζιστή, λοστρόμο Πειραιώτη», να ενημερώσουμε τον κ. Ιωάννη Κωτούλα ότι είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Αυγή» και υπάρχει παράθεση της πηγής κάτω από τη δική μας δημοσίευση.

  Αντί άλλης απάντησης παραθέτουμε, ανάμεσα σε πολλά καλά άρθρα που γράφτηκαν, το εξαιρετικό κείμενο του Νίκου Σαραντάκου, του οποίου η κριτική είναι προφανώς ευπρόσδεκτη

  http://sarantakos.wordpress.com/2013/03/14/kotoulas/

 3. Ο/Η Ένας λέει:

  Aληθεύει;
  Ξέρει κανείς τίποτα;
  Moυ φαίνεται υπερβολή
  (Διέγραψα μια λέξη)

  https://twitter.com/adiasistos

  Στη ΝΔ άρχισαν να σβήνουν τα …..ίχνη του Ι. Κωτούλα – κατεβάζουν άρθρα που σχολίαζε

 4. Ο/Η vagelford λέει:

  Αξιόλογος ιστορικός από ότι βλέπω ο κ. Κωτούλας. Μου θυμίζει εκείνον τον φοβερό ψυχολόγο που είχε ανακαλύψει μια πάθηση που είχαν οι μαύροι εργάτες στις φυτείες που τους οδηγούσε στην φυγή και η μοναδική θεραπεία ήταν το μαστίγωμα. Τάχθηκαν με τις δυτικές Δημοκρατίες λοιπόν αυτοί οι επιστήμονες κατά της Γερμανίας. Τι λες βρε παιδί μου.

  Αλλά φαίνεται να έχει και βαθιά γνώση της ιστορίας της επιστήμης. Απορώ όμως πως του διέφυγε το γεγονός ότι υπήρχαν και επιστήμονες που διέγραψαν την αντίθετη πορεία, όπως ο Βρετανός Νεύτων που βοήθησε το Γερμανικό έθνος με τις θεωρίες που ανέπτυξε, οι οποίες οδήγησαν στους πυραύλους V2 που ισοπέδωσαν το Λονδίνο.

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Ο συμπαθέστατος μακαρίτης ούτε με τους »δικούς» δεν ήθελε πολλά,
  τι τον ανακατεύετε με τους »άλλους»;
  Κατανοούμε βέβαια…νυν υπέρ πάντων ο αγών…

  ps
  Ο Κος Σαραντάκος εκφράζει
  -ως οφείλει ως συνεργάτης της Αυγής-
  επιφυλάξεις για την αντικειμενικότητά του,
  δίνοντας ένα ωραίο μάθημα σε πολλούς που το χρειάζονται επειγόντως!

  • Ο/Η μαμά της Κάσυ Δ. λέει:

   Είχε σχιζοφρενή γιό ο Αινσταιν.
   Εμένα να ρωτήσετε που είμαι μάνα και ξέρω

   • Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

    σχιζοφρενις αφτω το λεβεντωπαιδο ;
    αντε καλε

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Λασκαράτε τα εις-ιδης στην κλιτική είναι -ιδη κι όχι -ιδα!Σιγά μην τον κάνεις
  και ρόδα!!!!!!!!!!!!!!1

  • Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

   Κλείνετε σαν το Θρασύβουλα και έχει την κλητική του κύριε Θουκιδίδα.
   Λιγο χιούμορ δεν βλάπτει.

  • Ο/Η athriskos λέει:

   Κύριε Κάπα, έχετε δίκιο. Ήταν μέχρι προ ολίγου σε -ίδη. Από τούδε όμως και στο εξής θα είναι και σε -ίδα. Όπως λέγανε οι Σπαρτιάτες την πηγή παγά.

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Και γιο γιο είχε και βούλωνε τις κουτσομπόλες!

 8. Ο/Η Γαρουφαέλα Ντιντή Βοργίδη-Aνθυπολοχαγίνα των ΟYΚ λέει:

  Ιωάννης Κωτούλας για το Μεταναστευτικό_23-2-2011

  http://gkdata.gr/2013/03/12/35329/

  Για τα φασιστάκια της ΝΔ.Αυτό το βίντεο με τον Ιωάννη Κωτούλα είναι παλιό αλλά κυκλοφορεί πάλι σήμερα. Στο σημείο 5:30 λέει για έναν Τζορτζ Πούτναλ από το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο του κόσμου που έχει κάνει μία έρευνα. Ακούστε τι λέει…

  και μετά δείτε αυτό: http://www.hks.harvard.edu/news-events/publications/insight/democratic/robert-putnam

  Ούτε λέγεται Τζορτζ ούτε Πούτναλ ούτε αυτό που λέει στην έρευνά του είναι αυτό που υποστηρίζει o (……) της ΝΔ. Μεταξύ άλλων λέει:

  «So it’s not a matter of how many people are coming through the door; it’s a matter of what we do once they’re here to make them part of a new “us.” That occurs in countless little ways – in churches, in schools, in the workplace, in politics and in bowling leagues. There are many, many places where we begin to develop a more welcoming and a more capacious sense of this new, diverse “we”».

 9. Ο/Η eklag λέει:

  Το βίντεο παρουσιάζει ακριβέστατα τον κόσμο
  όπως τον οραματίστηκε ο Kalergi και οι όμοιοί του:
  χυλός ανθρώπων διά πάσαν χρήση.
  Ωμή η αλήθεια και πολλοί την αποκρύβουν.
  Είναι όμως αυτή!

 10. Ο/Η Red λέει:

  http://left.gr/news/exo-oi-fasistes-apo-tin-kardamyli

  «Έξω οι φασίστες» από την Καρδαμύλη»

  +
  Ημερομηνία: 15/03/2013 17:04

  +

  Αποδοκιμασίες σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Καρδαμύλης κατα τη διάρκεια εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821

  Όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι ο βουλευτής της Χ.Α. Δημήτρης Κουκούτσης το πλήθος άρχισε να τον αποδοκιμάζει φωνάζοντας «Έξω οι φασίστες».

  Στην συνέχεια υπήρξαν αποδοκιμασίες και κατά των πολιτικών και των κομμάτων της συγκυβέρνησης χωρίς όμως κανείς από αυτούς να αντιδράσει.

  http://left.gr/news/aman-adelfia-o-failos-agriepse

  Αμάν, αδέλφια! Ο Φαήλος αγρίεψε!

  Ημερομηνία: 15/03/2013 15:40

  Του Πρόδρομου Σεϊτανίδη

  • Ο/Η Po λέει:

   λέτε να μου κάνει μήνυση ο Φαήλος αν τον αποκαλέσω γελοίο;
   ε, τότε ούτε φαιδρό τον αποκαλώ…
   😉

 11. Ο/Η Μην κρύβεσαι λέει:

  http://gerogriniaris.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html

  Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

  Σταγονίδια;

  Η έμπνευση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών να διορίσει ως υπάλληλο του υπουργείου του τον Ι Κωτούλα ήταν τελικά χρήσιμη.
  Χάρη σε αυτή την καταπληκτική κίνηση και το βιβλίο του διάβασα και έμαθα ποιό είναι το περιοδικό «Patria» και οι παρέες που μαζεύονται στις «γιορτές» του.
  Κατ’ αρχήν το βιβλίο όντως ρίχνει μία πιο ήπια ματιά στον ναζισμό και τα εγκλήματά του, φαίνεται να ξεχνάει πολλά από τα έκτροπα που οδήγησαν τον Χίτλερ στην εξουσία, ακόμα και πριν από τον πόλεμο, τα πογκρόμ κατά εβραίων, κομμουνιστών, ομοφυλόφιλων και άλλων «διαφορετικών» και ταυτόχρονα να υπερτονίζει τις δικαιολογίες εγκλημάτων ως κάτι το σχεδόν φυσιολογικό στις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν. Διάβασέ το και θα καταλάβεις.
  Το πιο ευγενικό που θα μπορούσε να πει κανείς είναι πως ως σύγγραμμα είναι τουλάχιστον ανεπαρκές.
  ** Διάβασε την ανάλυση του Σαραντάκου και θα καταλάβεις πολλά
  Αλλά το θέμα δεν είναι αν ο Κωτούλας είναι ένας έγκριτος ιστορικός ή όχι.
  Το θέμα είναι ποιά νοοτροπία φέρνει στο υπουργείο που υπηρετεί και άρα την κυβέρνηση.
  Το θέμα είναι αν η αίσθηση που δημιουργεί η ανάγνωση του βιβλίου του πως χαϊδεύει τους ναζί προέρχεται από κάποια ιδεολογική πεποίθηση που θα τον έκανε να βλέπει την όλη ιστορία πιο ευνοϊκά από ότι κάποιος άλλος και όχι αν απλά εκφράζει την «επιστημονική» του άποψη.
  Ψάχνοντας για τον Κωτούλα πέρα από το αμφιλεγόμενο (sic) βιβλίο του είναι σχεδόν αδύνατο να μην πέσεις πάνω στο περιοδικό «patria» που τον καλούσε να μιλάει στις «γιορτές» του.
  Με εκλεκτή παρέα, τον Θάνο Πλεύρη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το Μάκη Βορίδη, την Χριστίνα Σιδέρη, τον Νίκο Χιδίρογλου, τον Σπύρο Γιαννάτο, , τον εκδοτικό οίκο Λογχη (που σύμφωνα με τον Γεωργιάδη έχει συγκεκριμένη «ιδεολογική ταυτότητα»), τον καταδικασμένο 12 χρόνια φυλακή για βομβιστικές ενέργειες παρέα με τον Μιχαλολιάκο «εθνικοσοσιαλιστή» Καλέντζη της «Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας» (*ευχαριστώ τον @poiitispaparas για την υπενθύμιση) και είμαι σίγουρος και άλλα μπουμπούκια του τόπου. ** Κάνε τον κόπο να δεις όλα τα links, αξίζουν.

  Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί;
  Ξενοφοβία (sic) και αντικομμουνισμό.
  Δεν είναι λοιπόν ένα βιβλίο που παρουσιάζει μία λίγο «διαφορετική» άποψη για τον ναζισμό το πρόβλημά μας, είναι άνθρωποι που κουβαλάνε ακραίες ιδέες σε κυβερνητικές θέσεις.

  Δες ας πούμε μία ανάρτηση του περιοδικού με την διαφήμιση της γιορτής τους.
  Αν κάνεις κλiκ στο εικονίδιο του youtube θα δεις το βίντεο στο youtube.
  Περιλαμβάνεται στο «κανάλι» του «Panayotis Doumas», μαζί με σκηνές ας πούμε από την κηδεία του «αθάνατου» «στρατηγού» Ντερτιλή.
  Μπορείς να δεις και άλλες ομιλίες σε αυτή την εκδήλωση, όπως ας πούμε του καθηγητή Ρωμανού που αναφέρεται σε Εβραίους, Σομαλούς και Πακιστανούς και αναλύει πως θα είναι πρόβλημα αν ένα παιδάκι μάθει πως Έλληνας μπορεί να είναι ένας μαύρος ας πούμε.
  Ή το θερμό χειροκρότημα στον Θάνο Πλεύρη όταν λέει πως η λύση του μεταναστευτικού είναι να τους πυροβολούμε στα σύνορα και να τους κάνουμε την ζωή κόλαση αν καταφέρουν να γλυτώσουν.
  Κατάλαβες ή θέλεις και άλλα παραδείγματα;

  Άνθρωποι που πάντα ξέραμε πως υπήρχαν στην «πολυκατοικία» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά που θεωρούταν περιθωριακές ομάδες της πλέον παίρνουν θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή ως φίλοι/σύμβουλοι του πρωθυπουργού, και ακόμα χειρότερο ως κρατικοί αξιωματούχοι, όπως είναι ένας σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών.
  Εκείνοι που κάποτε θεωρούταν «σταγονίδια».

  Και φυσικά οι «προοδευτικοί» κυβερνητικοί εταίροι σφυρίζουν αδιάφορα λες και αν έθεταν βέτο σε τέτοια φαινόμενα θα έπεφτε η κυβέρνηση, σαν την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για θέματα μετανάστευσης που θεωρεί πως δεν την αφορά το θέμα!

  Αν δηλαδή μετά το μοντάζ του Διαμαντόπουλου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούσαν την απομάκρυνση του Μουρούτη και του Κεδίκογλου, ή αν μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ζητήσουν την απομάκρυνση του Κωτούλα, ο Σαμαράς για χάρη τους θα ρίξει την κυβέρνηση, θα βυθίσει την χώρα στο χάος, θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα τρώμε βελανίδια;

  Και κάπως έτσι, για να μην ενοχληθεί το κυβερνητικό επιτελείο του Σαμαρά, έχουμε σήμερα κυβερνητικό εκπρόσωπο τον μοντέρ Κεδίκογλου, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού τον αχαρακτήριστο (δεν έχω λόγια πραγματικά) Μουρούτη, πρόεδρο της επιτροπής απόδημου Ελληνισμού της βουλής τον μεταναστοκυνηγό Άδωνι Γεωργιάδη, σύμβουλο για μεταναστευτικά θέματα τον Ιωάννη Κωτούλα, μέλος των ομάδων εργασίας για την μετανάστευση του περιοδικού «Patria», και να μην ξεχνάμε, με πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη, μέλος της επιτροπής του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την ισότητα την Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής.

  Και τα σταγονίδια γίνονται νεροποντή…

  ** Ενημέρωση 14/3/2013:
  Αν ακόμα σου έχουν μείνει απορίες για τον Ιωάννη Κωτούλα (που δεν είναι ο μόνος στην σημερινή ΝΔ με τέτοιες απόψεις) τα σχόλια που έχει κάνει «Πολιτισμός Πολίτης» θα σου τις λύσει.

  «Κάθε αντίδραση των Ελλήνων κατοίκων θα είναι πλέον δικαιολογημένη, Ό,ΤΙ και αν κάνουν κατά των λαθρομεταναστών και των ελληνόφωνων υποστηρικτών τους. Οι κάτοικοι της περιοχής να θυμούνται τι εστί ΣΥΡΙΖΑ, ένα περιθωριακό κόμμα που στρέφεται κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ και υπέρ των λαθρομεταναστών.» Εδώ το σχόλιο.
  ***Λινκ από αποθηκευμένες σελίδες. Εξήγηση πιο κάτω

  «Ορισμένοι αφελείς σύγχρονοί μας θεωρούν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειρηνιστές που φιλοσοφούσαν όλη μέρα και άλλη έγνοια δεν είχαν παρά την δημοκρατία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην πραγματικότητα κανείς τους δεν θα ήθελε να ζει στην αρχαία Ελλάδα. Το αρχαιοελληνικό θαύμα θεμελιώθηκε στον πόλεμο, τον επεκτατισμό, τη συντριβή των εχθρών, την υποταγή των αντιπάλων, τις διεκδικήσεις. Όπως και κάθε άλλο ιστορικό μεγαλείο. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μοίραζε λουλούδια στους Ασιάτες, αλλά θάνατο απλόχερα, το ίδιο και η Σπάρτη, η Αθήνα, οι Έλληνες στις αποικίες κατα των ιθαγενών. Στην ιστορία οι δυνατοί πράττουσι και οι αδύνατοι ξυγχωρούσι.» Εδώ
  ***Λινκ από αποθηκευμένες σελίδες. Εξήγηση πιο κάτω

  «Κανείς σοβαρός άνθρωπος που νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον του ελληνικού λαού δεν θα ταχθεί υπέρ των μεταναστών. Μόνο κάτι γραφικοί του ΣΥΡΙΖΑ από τα σαλόνια τους στα βόρεια προάστια. Αν τους αγαπούν τόσο πολύ τους Αφγανούς ας τους πάρουν σπίτι τους.» Εδώ
  ***Λινκ από αποθηκευμένες σελίδες. Εξήγηση πιο κάτω

  «Αν δει κανείς τα πράγματα εντελώς ψυχρά και χωρίς συναισθηματισμούς, ο ΙΔΕΑ αποτελούσε μία οργάνωση προστασίας του αστικού δημοκρατικού καθεστώτος και του φιλοδυτικού προσανατολισμού της χώρας, η οποία τότε ήταν αυτονόητη.
  Σε χώρες που βρίσκονταν στην περιφέρεια του δυτικού κόσμου και είχαν ασθενείς πολιτικές δομές(Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) η ανάμειξη του στρατού ή εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων κρινόταν απαραίτητη από τις διοικητικές φυλοδυτικές ελίτ, ώστε να παραμένει η χώρα στο δυτικό στρατόπεδο.» Εδώ
  ***Λινκ από αποθηκευμένες σελίδες. Εξήγηση πιο κάτω

  Το κερασάκι όμως στην τούρτα είναι τα δύο σχόλια που έχει ανεβάσει στο «Πολιτισμός Πολίτης», στην ίδια ανάρτηση και με λίγη ώρα διαφορά:

  Από το Πολιτισμός Πολίτης

  ***Ενημέρωση 15/3/2013 (και εξήγηση γιατί τα λινκ είναι από τα προσωρινά αποθηκευμένα):
  Λίγες ώρες αφού αυτή η ανάρτηση αναδημοσιεύθηκε στο left.gr κάποιο μαγικό χέρι άρχισε το σβήσιμο, ψιλοβιαστικά και άτσαλα όπως κάνουν τα μαγικά χέρια τις ημέρες μας.

  Μεταξύ των «θυμάτων» ήταν ολόκληρη η σελίδα που περιείχε τα 2 σχόλια αυτά με διαφορά λίγης ώρας μεταξύ τους:

  Λες να το έβγαλα από το μυαλό μου πως υπήρχε ανάρτηση σε αυτό το ιστολόγιο με τέτοια σχόλια;
  Δυστυχώς για εκείνους που προσπάθησαν να τα σβήσουν, υπάρχει αυτός ο αλήτης ο ρουφιάνος ο γούγλης που κρατάει αποθηκευμένες σελίδες.
  Έτσι, αν βάλεις στο google «Κάθε αντίδραση των Ελλήνων κατοίκων θα είναι πλέον δικαιολογημένη, Ό,ΤΙ και αν κάνουν κατά» (σου το έχω έτοιμο να μην παιδεύεσαι) θα σου βγάλει αποτέλεσμα από το politismospolitis.org, μόνο που το κανονικό λινκ σε στέλνει σε σελίδα 404 (που σημαίνει πως δεν υπάρχει).
  Όμως υπάρχει το «προσωρινά αποθηκευμένη» που σε βγάζει στην σελίδα όπως ήταν πριν λίγο καιρό, με τα σχόλια κανονικά.
  Και επειδή ακόμα και τα προσωρινά αποθηκευμένα του google κάποτε σβήνονται πήρα κι ένα screenshot έτσι για να υπάρχει.

  Άλλο «θύμα» υπήρξε η ανάρτηση που είχε αυτό το σχόλιο:

  Όπως όμως και με την προηγούμενη, αρκεί να βάλεις στον γούγλη το «Κανείς σοβαρός άνθρωπος που νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον του ελληνικού » (για ευκολία εδώ) και θα δεις πως όχι μόνο τέτοια φράση υπήρχε στο site αυτό, αλλά κάνοντας κλικ στο «προσωρινά αποθηκευμένη» μπορείς να την δεις ακόμα. Ειδικά αυτή την σελίδα την έχει συγκρατήσει και το «wayback machine»
  Και φυσικά υπάρχει για μεγαλύτερη σιγουριά άλλο ένα screenshot.

  Μετά έχουμε σελίδες που παραμένουν, όπως αυτή με τίτλο «Ποιοι ήθελαν το 1967 εκτροπή και όχι εκλογές» αλλά έχουν σβηστεί τα σχόλια.

  Πάλι, αν πας στο γούγλη (μη σε παιδεύω με την διαδικασία ξανά) και δεις την αποθηκευμένη σελίδα, θα δεις πως τα σχόλια εμφανίζονται, ενώ στην «κανονική» φαίνεται ο «Μαργαρίτης» (και άλλοι) να μιλάει μόνος του.

  Είπαμε, βιαστικά και άτσαλα.

  Εκτός όμως από σελίδες του politismospolitis.org, θύμα του πανικού κάποιων φαίνεται να υπήρξε και το ιστολόγιο του Ι Κωστούλα.
  Βλέπεις, όταν σχολιάζεις κάτι σε ιστοσελίδες του google, το όνομα που εμφανίζεται στο σχόλιο είναι περίπου σαν υπογραφή, που συνδέει τον σχολιαστή με το προσωπικό του ιστολόγιο.
  Έτσι, αν κάνεις κλικ στο «Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ» στα σχόλια του Κωτούλα στις αποθηκευμένες σελίδες του γούγλη, επισκέπτεσαι το ιστολόγιό του.
  Ή τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι πριν μερικές ώρες.
  Τώρα βγαίνεις σε μία σελίδα που σε πληροφορεί πως το ιστολόγιο αυτό καταργήθηκε.
  Επειδή όμως όπως έχεις καταλάβει είμαι λίγο περίεργος τύπος και δεν θέλω να αφήνω αμφιβολίες, πήγαινε μια βόλτα πάλι στον ρουφιάνο τον γούγλη, πάτα ένα από τα «προσωρινά αποθηκευμένη» και θα δεις πως μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε κανονικά αυτό το ιστολόγιο.
  Φαίνεται ο κύριος Κωτούλας προσπαθεί να σβήσει κάθε παρουσία του από το διαδίκτυο.
  Γιατί άραγε;
  Δεν είναι υπερήφανος γι αυτά που έγραφε στο ιστολόγιό του ή αλλού;
  **** Άλλη μία σελίδα που έπεσε θύμα του πανικού κάποιων είναι και το «Από το φιλί του Παπακαλιάτη στο φιλί του Λουδοβίκου!». (Ευχαριστώ τον fictionalities για την πληροφορία)
  Είμαι σίγουρος πως αν κάποιος ψάξει αναλυτικά θα βρει αρκετές ακόμα.
  Δες εδώ και την συλλογή του @SimonKnowz
  Κάνε κλικ και εδώ για να δεις περισσότερα σχόλια από τον Ι Κωτούλα (ευχαριστώ τον «Σκευοφύλαξ»)
  Καταλαβαίνεις πόσο ανόητη και μάταιη ήταν η προσπάθεια να σβηστούν τα σχόλια.
  Γιατί κύριοι;
  Τι είναι αυτό που σας κάνει να σβήνετε αναρτήσεις ξαφνικά;

  Εδώ να κάνουμε ένα ρεζουμέ γιατί έχουμε μπερδευτεί λίγο.
  Έχουμε έναν καθηγητή γυμνασίου που από το καλοκαίρι έχει αποσπαστεί στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών (ως σύμβουλος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής λένε).
  Αυτός ο καθηγητής έχει γράψει κι ένα βιβλίο που σύμφωνα με κάποιους υμνεί τον ναζισμό, σύμφωνα με τον Σαραντάκο «αποτελεί μια σύνοψη των ελαφρυντικών και των δικαιολογητικών που θα μπορούσε να συγκεντρώσει ένας ικανός συνήγορος υπεράσπισης σε μια δίκη του εθνικοσοσιαλισμού».
  Εξ αιτίας αυτού ο καθηγητής-σύμβουλος δέχεται τα πυρά του left.gr στα οποία ανταποδίδει η ΝΔ σκούζοντας για τους γκέμπελς της αριστεράς που παραποιούν ένα επιστημονικό πόνημα για να βλάψουν μέσω ενός τίμιου και έγκριτου επιστήμονα την κυβέρνηση.
  Στην πορεία όμως και εν μέσω κραυγών αποκαλύπτεται πως ο ίδιος αυτός καθηγητής και σύμβουλος υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κάνει κάτι περίεργες παρέες σε κάτι περίεργες «γιορτές» όπου παρακολουθεί βουλευτή να λέει πως πρέπει να πυροβολούμε τους μετανάστες και μετά να τους κάνουμε την ζωή κόλαση και τον χειροκροτεί στο τέλος.
  Σαν να μην έφτανε αυτό έχει κάνει σε μία ιστοσελίδα αρκετά, σχόλια που κάθε άλλο παρά τονίζουν της δημοκρατικές του πεποιθήσεις ή τις σοβαρές του θέσεις για το μεταναστευτικό.
  Και αντί προσπάθειας δικαιολόγησης (των αδικαιολόγητων εδώ που τα λέμε), κάποιοι το ρίχνουν στο «μπλάνκο», προσπαθώντας να σβήσουν τα καταπληκτικά σχόλια του νέου «επιστήμονα».
  Όχι μόνο το προσωπικό του ιστολόγιο, ή τα σχόλιά του σε άλλα, αλλά και ολόκληρες σελίδες σε ένα site που φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση με αυτόν ή την Νέα Δημοκρατία.
  Στο ερώτημα αν είναι άσχετοι ή ανόητοι θα απαντούσα και τα δύο.
  Άσχετοι γιατί θα έπρεπε να ξέρουν πως στο διαδίκτυο το να σβήσεις εντελώς τα ίχνη σου είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ανόητοι γιατί δεν ρώτησαν κάποιον που να ξέρει καλύτερα.
  Το αποτέλεσμα είναι να εκτίθενται διπλά και όχι μόνοι τους.
  Αλήθεια, το politismospolitis.org τί ρόλο παίζει σε αυτή την ιστορία;
  Γιατί έσβησε δύο τουλάχιστον αναρτήσεις;
  Από ποιόν παίρνει εντολές;

  Ο δε «επιστήμονας», γιατί έσπευσε να σβήσει το ιστολόγιό του;
  Κανονικά θα έπρεπε να χαίρεται.
  Εκεί που τα έλεγε μόνος του με μερικούς φίλους που θα βρει καλύτερη ευκαιρία να κάνει γνωστές τις απόψεις του;

 12. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  Δείτε εδώ ποιος νευρίασε
  και τα’βαλε με τον Gerogriniaris που τους ξεσκέπασε
  http://tinyurl.com/a4qlzbd

 13. Ο/Η Kα κα κα , κο κο κο λέει:

  http://omadeon.wordpress.com/2013/03/15/kotoula-e-kotoula/

  Κωτούλα, είσαι όνομα και πράμα! (ένας Ελληνας David Irving που… σβήνει τα ίχνη του) 15/03/2013

  Ο Iωάννης Κωτούλας αποδείχτηκε… όνομα και πράμα: Φέρθηκε σαν… κοτούλα, διότι…

  Αμέσως μετά το εξώδικο-νταηλίκι του κατά της εφημερίδας “Αυγή” (ότι δήθεν “τον συκοφάντησε”) ο Κωτούλας έσπευσε να εξαφανίσει το προσωπικό του ιστολόγιο, προφανέστατα για να μη χρησιμοποιηθεί εναντίον του, διότι… σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες (και το google cache) το blog του ήταν διάσπαρτο με στοιχεία: Κείμενα και σχόλια, που σε οποιοδήποτε αμερόληπτο δικαστήριο θα κατάρριπταν τους νομικούς τσαμπουκάδες του. Πάντως, ένα σημαντικό μέρος του σβησμένου blog υπάρχει (για πάντα) ΕΔΩ,
  http://web.archive.org/web/*/ioanniskotoulas.blogspot.com
  αν και ο Κωτούλας έσβησε το blog του ΚΑΙ στο google cache.

  (….)

  Στο μεταξύ, εκτός από την απόκρυψη του blog του, ο Κωτούλας έσπευσε επίσης να σβήσει αναρίθμητα σχόλιά του σε άλλα blog που τον εξέθεταν, π.χ. αυτό εδώ (που επικρίθηκε σαν σεξιστικό, προσβλητικό και υποτιμητικό για ομοφυλόφιλους):

  Δυστυχώς όμως, για τον Κωτούλα (που μας πέρασε για… καλαμπόκι, ή χθεσινούς) ένα σωρό άτομα που πήραν χαμπάρι την… πουστιά (της απόκρυψης στοιχείων, όχι της… ομοφυλοφιλίας -χεχε) άρχισαν αμέσως να τα μαζεύουν από το google cache (αν δεν του… “τα μάζευαν” από παλιά). Είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να κρύψει όλα αυτά τα ίχνη από το δικαστήριο, όπου θα σύρει την “Αυγή”, πλήττοντας και την Ελευθερία του Τύπου, αφού τα στοιχεία εναντίον του είναι πολλά και είχε κάθε δικαίωμα να του ασκήσει κριτική οποιοσδήποτε, είτε κριτική στα στοιχεία που έκρυψε, είτε κριτική στο Ιστορικά Αναθεωρητικό βιβλίο του.

  Για πολλοστή φορά, όμως, αποδεικνύεται η τεράστια σημασία που έχει η “Διαφύλαξη της Ακεραιότητας του Ψηφιακού Λόγου” (όπως την ονόμασα κάποτε): Ο Δημόσιος Λόγος δεν πρέπει ποτέ να αλλοιώνεται μέσα στο διαδίκτυο. Οι διορθώσεις λαθών και απόψεων είναι βέβαια θεμιτές, αρκεί να μην κρύβουν όσα διορθώνουν.

  (….)
  Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ζητά την άμεση απομάκρυνση Κωτούλα
  Την “άμεση απομάκρυνση” του συμβούλου για ζητήματα ιθαγένειας Ιωάννη Κωτούλα από το υπουργείου Εσωτερικών ζητά, με ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ).
  ”Τα όσα ο υπουργικός σύμβουλος έχει υποστηρίξει στα ‘αναθεωρητικά’ βιβλία του για τον Χίτλερ και την αναίσχυντη δικαιολόγηση που επιχειρεί για τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ελληνικών πόλεων από τη Λουφτβάφε και για τη ναζιστική πολιτική, αποτελούν ύβρι στη μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής και του Ολοκαυτώματος” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΣ.

  http://omadeon.wordpress.com/2013/03/15/kotoula-e-kotoula/

 14. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/34246/%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bf%ce%af-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%bd%cf%84-%ce%b7-%ce%bf%ce%b9.html

  Χρυσή πελάτης στη Λίστα Λαγκάρντ η οικογένεια Μανωλίδου

  Σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία έχει στη διάθεση της ήδη η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνι Γεωργιάδη εμφανίζεται ως «αντιπρόσωπος του πελάτη», Θεόδωρου Μανωλίδη, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα HSBC αλλά και ράβδους χρυσού.

  Σύμφωνα με το ιστορικό το οποίο διατηρεί η τράπεζα και το οποίο βρίσκεται πλέον μεταφρασμένο στην Προανακριτική της Βουλής, ο πελάτης του συγκεκριμένου λογαριασμού, ο οποίος φέρει ως κωδική ονομασία MATHA12, στις 7 Ιουνίου του 2005 εμφανίστηκε στην τράπεζα σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη για να ενημερωθεί για το λογαριασμό του. Η τράπεζα τον ενημέρωσε πως ο λογαριασμός ήταν πιστωτικός, εξαιτίας εξόδων κίνησής του αλλά και ενοικίασης θυρίδας.

  Ο πελάτης (δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για τον κάτοχο του λογαριασμού ή για εκπρόσωπό του) δήλωσε ότι δεν το γνώριζε. Η Τράπεζα τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να συνεχίσει να διατηρεί το λογαριασμό του έπρεπε να έχει ποσό άνω των 100.000 ευρώ. Ο πελάτης ενημέρωσε την Τράπεζα ότι το περιεχόμενο της θυρίδας του ήταν ράβδοι χρυσού. Η Τράπεζα έδειξε διαθέσιμη να συνεργαστεί και να συζητήσει εκ νέου για τις δυνατότητες διατήρησης της θυρίδας και του λογαριασμού.

  Ο πελάτης δήλωσε την ικανοποίησή του και ορίστηκε νέο ραντεβού για το τέλος Ιουλίου για μια συζήτησης σχετικά με ένα ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία ο πελάτης τα μετέφερε στην Τράπεζα. Όπως σημειώνει ο υπάλληλος της Τράπεζας που καταγράφει το ιστορικό «ο πελάτης δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος».

  Μετά και την επίσημη μετάφραση της καρτέλας λογαριασμού στην HSBC με την οποία σχετίζεται ως «αντιπρόσωπος» η κα Μανωλίδου επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την παραμονή του συζύγου της κας Μανωλίδου, Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή της Βουλής και τη λειτουργία του ως εισαγγελέα στη συγκεκριμένη έρευνα.

  Σοβαρό επίσης θέμα προκύπτει από την δημοσιοποίηση εγγράφων της Προανακριτικής Επιτροπής, από τον ίδιο τον Αδ. Γεωργιάδη, στο tweeter. Η πράξη αυτή και μόνο(να επιδεικνύει έγγραφα προανακριτικής έρευνας, παρ’ ότι ο ίδιος έχει εισαγγελικό ρόλο, και αυτό για να καλύψει τη σύζυγό του) αποτελεί παράβαση των όρων λειτουργίας της Επιτροπής και της Προανακριτικής διαδικασίας.

  Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης δημοσιεύει το μισό έγγραφο αποκρύπτοντας το περιεχόμενο του άλλου μισού στο οποίο η σύζυγός του φαίνεται αντιπρόσωπος στον λογαριασμό, γεγονός που καθιστά επιτακτική την απομάκρυνσή του από την Προανακριτική Επιτροπή, ως άμεσα σχετιζόμενου με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

  Αυτό το έγγραφο στοιχείο της δικογραφίας στην Προανακριτική Επιτροπή δημοσιοποίησε στο twitter πέρα από κάθε έννοια σεβασμού στους θεσμούς ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο έκρυψε το άλλο μισό που είναι αποκαλυπτικό.

 15. Ο/Η Mίμης ο σιδερας λέει:

  http://left.gr/news/orgi-ston-filathlo-kosmo-meta-nazistiko-hairetismo-toy-podosfairisti-tis-aek-katidi

  Οργή στον φίλαθλο κόσμο μετά το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Κατίδη

  Ημερομηνία: 16/03/2013 22:36

  Φωτιά έχουν πάρει τα social media μετά το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Γιώργου Κατίδη. Οι οπαδοί της ομάδας εκφράζουν τη ντροπή τους και ζητούν την αποπομπή του ποδοσφαιριστή.

  ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ

  EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
  ο 20χρονος ποδοσφαιριστής παρίστανε αρχικά τον παρεξηγημένο («το συμπαίκτη μου, Μιχάλη Παυλή, έδειχνα»), κατόπιν τον αδικημένο («το έκανα για να ζητήσω λίγο σεβασμό από τον κόσμο»), και στο τέλος τον ανήξερο: «Εχω παρακολουθήσει κάποια βίντεο, και νόμιζα πως αυτή η κίνηση είναι για να σηκωθούν επάνω οι οπαδοί μας. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος δε μπορεί να δεχτεί ότι δεν ήξερα, αλλά δε θέλω να βάλω τέλος στην καριέρα μου με κάτι τέτοιο». Ιδιαίτερα καυστικός ο πρώην αρχηγός της εθνικής πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς: «Τουλάχιστον, στο χαιρετισμό δεν φοράει τη φανέλα, να μείνει λεκές στην ιστορία»…

  Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ – Βέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

  «Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο», καταλήγει η ανακοίνωση

  • Ο/Η gay ναζί "φίλαθλος" λέει:

   • Ο/Η Βob Bim λέει:

    το κωλόπαιδο ξεσήκωσε μεγάλες ντροπές για την Ελλάδα.
    Αυτή τη λέπρα του νεοναζισμού πρέπει να τη λείωσουμε

    http://www.3news.co.nz/VIDEO-Greek-footballer-celebrates-goal-with-Nazi-salute/tabid/415/articleID/290654/Default.aspx

    VIDEO: Greek footballer celebrates goal with Nazi salute

    Sun, 17 Mar 2013 11:13p.m.

    Giorgos Katidas

    AEK midfielder and former Greece Under-19 captain is under the blowtorch for celebrating a goal with a Nazi salute in the Greek league.

    Twenty-year-old Giorgos Katidas was heavily criticised by fans on Twitter and Facebook following the incident at the Olympic Stadium.
    ‘I am not a fascist and would not have done it if I had known what it meant,’ Katidis replied on his Twitter account.
    Watch the video for more.

   • Ο/Η athriskos λέει:

    Βob Bim, μη θορυβείσαι τόσο πολύ εξ αιτίας της Χ.Α. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ευοίωνη πολιτική προοπτική για έναν και μόνον λόγο, ο οποίος είναι ικανός για τα δεδομένα της Ρωμιοσύνης. Ποιος είναι; Είναι ότι είναι πολύ άσχημος.

    Αλίμονό μας αν διέθετε την ομορφιά του εθνάρχη Καραμανλή. Διότι τότε θα την είχαμε πουτσίσει από χέρι. Θα τον ψήφιζε μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού.

    Ευτυχώς δηλαδή που οι Ρωμιές δεν ξεκολλάνε με τίποτα από την αποστροφή τους προς τους άσχημους άνδρες. Προ παντός προς αυτούς που τους θυμίζουν την συγγένειά μας με τους πιθήκους.

    Άντε να φτάσει κανένα εικοσάρι της εκατό, από τις ψήφους των γιαγιάδων που δεν βλέπουν καλά, εξ αιτίας της πρεσβυωπίας και του καταρράκτη που τις μαστίζει.

 16. Ο/Η Το κάζο της ΧΑ λέει:

  Η Χρυσή Αυγή, αργά το βράδυ του Σαββάτου, έβγαλε ανακοίνωση για τον Γιώργο Κατίδη αλλά λίγο αργότερα την κατέβασε από το σάιτ της.

  Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που στη συνέχεια κατέβηκε από το σάιτ της:

  Ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κατίδης πέτυχε σήμερα το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Κατά τον πανηγυρισμό του για την επίτευξη του τέρματος χαιρέτισε Εθνικιστικά προς τους φιλάθλους της ομάδας, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους που άρχισαν ήδη να μιλούν για ρατσιστικές προκλήσεις και άλλα διάφορα…

  Ο ίδιος εξήγησε πως το έκανε για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τον πανηγυρισμό μου, είχαμε μια συνομιλία με τους συμπαίκτες μου και θέλαμε να σηκώσουμε τον κόσμο όρθιο. Για αυτό επέλεξα τη συγκεκριμένη κίνηση που έχουμε δει όλοι από τη Χρυσή Αυγή».

  Για την ιστορία επαναλαμβάνουμε πως ο συγκεκριμένος χαιρετισμός είναι ο Ελληνικός χαιρετισμός που είχε καθιερώσει επισήμως το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, το οποίο είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41.

  Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και χρησιμοποιείται από τους Εθνικιστές ανά την υφήλιο. Μπορούμε, λοιπόν, να συμφωνήσουμε με τον νεαρό διεθνή ποδοσφαιριστή πως όντως είναι ένας χαιρετισμός εθνικής αφύπνισης που ξεσηκώνει τα πλήθη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.