Εντάξει, τα ποσά της διαφθοράς μειώθηκαν –Η Διαφθορά;

Σημειώνουμε ότι: Στην έρευνα δεν συμπεριλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές, υπουργοί κλπ. Επίσης η έρευνα δεν περιλαμβάνει ούτε το «χορό» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Επομένως η έρευνα «φωτογραφίζει» μια μερική άποψη της διαφθοράς…   

© European Research Centre for Anti-Corruption and State-Building

© European Research Centre for Anti-Corruption and State-Building

Παρουσίαση της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα 2012 (7/3/2013 12:00:00 πμ) Λιγότερα & φθηνότερα φακελάκια στην Ελλάδα της κρίσης

Κατά το έτος 2012, το μέγεθος της εγχώριας μικροδιαφθοράς συρρικνώθηκε τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Η Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα για το 2012 καταγράφει σημαντική μείωση:
· αφενός στα χρηματικά ποσά που μπαίνουν στα φακελάκια, ώστε το εκτιμώμενο μέγεθος της διαφθοράς κατά το έτος 2012, για πρώτη φορά από την έναρξη της Έρευνας δεν ξεπερνάει το μισό δις (υπολογίζεται 420 εκατ. ευρώ έναντι 554 εκατ. ευρώ το 2011).
· αφετέρου στον αριθμό περιστατικών της διαφθοράς, δεδομένου ότι το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών έπεσε κατά 1,6% (8,6% το 2012, έναντι 10,2% το 2011).

diafthora_dhm

Η διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα
Ο Δημόσιος Τομέας εξακολουθεί να λαμβάνει τα περισσότερα φακελάκια, έναντι του ιδιωτικού τομέα, με τα Νοσοκομεία, τις Εφορίες και τις Πολεοδομίες να παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της μικροδιαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα. Εντούτοις, τα φακελάκια που προορίζονται για τις δημόσιες υπηρεσίες χαρακτηρίζονται από λιτότητα, δεδομένου ότι κατά μέσο όρο τα ποσά μειώθηκαν κατά 12,2% (€1.228 το 2012, έναντι €1.399 το 2011).

Η διαφθορά στον Ιδιωτικό Τομέα
Από την άλλη πλευρά, ο Ιδιωτικός Τομέας, κερδίζει περισσότερα, δεδομένου ότι τα φακελάκια γίνονται πιο «παχουλά» κατά 2,6% (μέσος όρος €1.442 το 2012, έναντι €1.406 το 2011), παρά την κάμψη στον αριθμό των παράνομων δοσοληψιών (2,6% το 2012 έναντι 3,6% 2011).

Η γεωγραφία της διαφθοράς
Σημειώνεται έντονη διαφοροποίηση του φαινομένου της μικροδιαφθοράς στην ελληνική επικράτεια, με τα υψηλότερα ποσοστά περιστατικών συνολικής διαφθοράς να εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοπόρο τον Νομό Αττικής (λόγω της συγκέντρωσης της πλειοψηφίας των δημοσίων υπηρεσιών) και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το προφίλ των θυμάτων της διαφθοράς
Η έρευνα σκιαγραφεί επιπλέον και το ατομικό κοινωνικό προφίλ των θυμάτων της μικροδιαφθοράς. (Με βάση το 21,5% των ερωτηθέντων, που έχουν πέσει οποτεδήποτε στο παρελθόν θύματα της μικροδιαφθοράς): πρόκειται, κυρίως, για άνδρες ηλικίας 45-54 ετών, απόφοιτους Ανώτερης Εκπαίδευσης, αυτοαπασχολούμενους ή εργοδότες.

Και φέτος, εντοπίζεται η μαζικής έκτασης τάση οι ερωτώμενοι να εκλαμβάνουν τη μη-έκδοση αποδείξεων στις συναλλαγές τους ως περιστατικό διαφθοράς. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες (27,3% για το δημόσιο και 31% για τον ιδιωτικό τομέα), δηλώνουν ότι αρνήθηκαν να καταβάλλουν τα ζητηθέντα ποσά, (έναντι 25,3% και 21,6% αντίστοιχα για το 2011).

Τα αντίδοτα της μικροδιαφθοράς
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δίνει λύσεις όχι μόνο διότι εκσυγχρονίζει τη δημόσια διοίκηση, αλλά διότι συμβάλλει στην αποστασιοποίηση του πολίτη από τις δημόσιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι ευκαιρίες για παράνομες συναλλαγές. H Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς κατά καιρούς έχει αναδείξει εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρονικών πληρωμών στις συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση, η καθιέρωση του Ενιαίου Αριθμού Συναλλαγών του πολίτη κ.α., που μπορούν να πλήξουν τα φακελάκια που κατευθύνονται στις δημόσιες υπηρεσίες. (Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Κείμενο Πολιτικής #2/2012 «Δημόσιος Τομέας & Νέες Τεχνολογίες: Πώς θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και πολιτών/επιχειρήσεων μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών συστημάτων;»).

Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού πλαισίου προστασίας και ενθάρρυνσης των whistleblowers(δηλαδή όσων προβαίνουν σε αποκαλύψεις πληροφοριών για κάποιο αδίκημα διαφθοράς), όχι μόνο θα εξοικονομήσει πόρους, αλλά μακροπρόθεσμα θα αλλάξει νοοτροπίες, σπάζοντας χρόνιους φαύλους κύκλους που «ανέχονται» δωρολήπτες και δωροδότες. “Ας δούμε την τρέχουσα συγκυρία της κρίσης δημιουργικά, κάνοντας μικρά απτά βήματα. Ήδη οι πολίτες εμφανίζουν σημάδια ωρίμανσης. Ας τους ενθαρρύνουμε, ας τους προστατεύσουμε, ας τους διευκολύνουμε, ας τους ενεργοποιήσουμε για την καταπολέμηση της διαφθοράς», τόνισε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος Κώστας Μπακούρης.

[Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς]

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Εντάξει, τα ποσά της διαφθοράς μειώθηκαν –Η Διαφθορά;

 1. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Εντάξει, τα ποσά της διαφθοράς μειώθηκαν –Η Διαφθορά;

  Η διαφθορά αποτελεί το μερίδιο της εντροπίας στο πολιτικό γίγνεσθαι. Θα εξαλειφθεί εντελώς μόνο αν προηγηθεί η εξαφάνιση του ζωικού είδους άνθρωπος.

  Η διαχείριση των ποσοστών της, δηλαδή ο έλεγχος της ποσότητας και της ποιότητάς της, χαρακτηρίζουν αναλογικά την ποιότητα των κοινωνιών, σύμφωνα με τις σχετικές επιδόσεις στον τομέα αυτόν.

  Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν είναι ορθό να συμψηφίζονται χειρονομίες κατά της διαφθοράς, οι οποίες απορρέουν από ανάγκες άμβλυνσης των υπερβολών της, υπέρ του ποσοστού μιας δήθεν μείωσής της.

  • Ο/Η kimon λέει:

   Σταύρε κι’ όμως μπορεί να εξαλειφθεί αν καταργηθεί εντελώς το ρευστό και όλα γίνονται με προπληρωμένες κάρτες πιστωτικές ή χρεωστικές,δεν θα ξεφεύγει από το σύστημα ούτε δεκάρα,να στο κάνω πιό λιανό,πληρώνεις τον υδραυλικό ,τον ηλεκτρολόγο, το γιατρό κοκ με κάρτα…τίποτε δεν μένει κρυφό όλα εμφανίζονται στην απεικόνηση του συστήματος στο ΚΕΠΥΟ,ούτε διαφθορά ούτε φοροκλοπή ούτε φοροδιαφυγή,απλά πρέπει να καταργηθεί το ρευστό και το υπάρχον σύστημα πληρωμών…υπάρχει όμως η πολιτική βούληση γι’ αυτό;φυσικά όχι γιατί οι πρώτοι που θα «ζημιωθούν»θα είναι οι πολιτικοί θα χάσουν το μέλι απ’ τα δάχτυλα.

 2. Ο/Η Θ.Τσουλάτος λέει:

  Le Monde: Υποχωρεί η διαφθορά στην Ελλάδα
  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113006487

 3. Ο/Η Tσιτσιολίνα λέει:

  http://imerazante.gr/2012/04/19/45802

  Ανάβει φωτιές η υποψηφιότητα του πρώην Νομάρχη!

  ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Πώς είναι η Ζάκυνθος γνωστή το τελευταίο χρονικό διάστημα; Ως νησί των τυφλών και αφού είναι νησί των τυφλών, θα είναι και νησί και βλακών. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και ανακοίνωσε ως υποψήφιο Βουλευτή τον πρώην Νομάρχη Διονύση Γάσπαρο, «κλείνοντας το μάτι» στους Ζακυνθινούς ότι οι πελατειακές σχέσεις θα συνεχιστούν και ότι η μικροπολιτική ζει και βασιλεύει.
  Αλήθεια, ποια άλλη εξήγηση μπορεί να δώσει κανείς στο γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον πρώην Νομάρχη ως υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά τον εξευτελισμό της Ζακύνθου στο πανελλήνιο για τα επιδόματα των μαϊμού τυφλών και το πανελλαδικό ξεκατίνιασμα του κ. Γάσπαρου με το Δήμαρχο Ζακυνθίων Στέλιο Μποζίκη με το δεύτερο να διατείνεται ότι «ο πρώην Νομάρχης χρησιμοποιούσε τα επιδόματα για να κερδίζει τις εκλογές»!
  Η «χάρη» μας έφτασε μέχρι και το τηλεοπτικό «Τσαντίρι» τού Λάκη Λαζόπουλου, στο τελευταίο επεισόδιο του οποίου εμφανίστηκε ο συμπατριώτης μας ηθοποιός Κώστας Κόκλας ως μαϊμού τυφλός, λέγοντας ξεκάθαρα ότι τα επιδόματα τα έδινε ο Νομάρχης.
  Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πώς σκέφτεται ένας αρχηγός κόμματος και ποιες ισορροπίες επιδιώκει να κρατήσει για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά η στελέχωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, δεδομένου ότι συμπεριέλαβε σε αυτά πολιτικούς οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα όπως του Βατοπεδίου, των ομολόγων κ.τλ., ενώ τίναξε στον «αέρα» το κόμμα στη γειτονική μας Κεφαλονιά, «κόβοντας» την υποψηφιότητα του Πέτρου Αλιβιζάτου, ενός πολιτικού που έχει προσφέρει πολλά στο νησί του.
  Ακόμα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Σαμαράς αφήνει το λαό να κάνει τη λάντζα, δηλαδή να ξεσκαρτάρει με την ψήφο του το άχρηστο υλικό και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αντί να το κάνει ο ίδιος και να δημιουργήσει έριδες και κόντρες, οι οποίες μπορούν να του στοιχίσουν την πρωτιά στις εκλογές, διότι αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά κυβέρνηση συνεργασίας.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://parallhlografos.wordpress.com/2013/03/08/%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b8%cf%8e%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b5/

  “Ο Κασιδιάρης αθώος”. Τσίπα δεν έχετε;

  Posted on 8 Μαρτίου, 2013 1:24 πμ από Jaquou Utopie

  Γράφει στον Παραλληλογράφο η Α. Ζ.

  “Νοιώθεις βρώμικος. Τόσες ώρες ανάμεσά τους…”
  Για πρώτη φορά στα χρονικά, βουλευτής της Χρυσής Αυγής κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος… Για συνέργεια σε επίθεση (και με μαχαίρι) και ληστεία… Κακούργημα… Αθωώθηκε γιατί “το δικαστήριο έχει αμφιβολίες” όπως ψέλλισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Ψέλλισε την ώρα που η κατάμεστη αίθουσα από μέλη της Χρυσής Αυγής ξαφνικά φάνηκε να… ήρθε ένα βήμα μπροστά. Συντεταγμένα, τρομακτικά προς το μέρος του.

  Ψέλλισε ο πρόεδρος την αθώωση του κατηγορουμένου (σ.σ στον οποίο ουδέποτε αναφέρθηκε ως ‘κατηγορούμενο’ αλλά πάντοτε με το επώνυμό του και το ΄’κύριε’).
  Ψέλλισε και το σκεπτικό: “Αποδυναμώθηκε η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα… Δεν επιβεβαιώνεται…”.

  Δεν επιβεβαιώθηκε, όμως και το “άλλοθι” του βουλευτή… Λεπτομέρειες… Λεπτομέρειες για μια τρομαγμένη έδρα, λεπτομέρειες για έναν εισαγγελέα που έδειχνε να έχει την πρόταση έτοιμη στο μυαλό του… Λεπτομέρειες…

  Λεπτομέρεια ήταν για το δικαστήριο και ο τραυματισμός με μαχαίρι του φοιτητή… “Μόνο μια μικρή… τομή”… Λεπτομέρειες για την ανήθικη “ηθική” τους και η επίθεση στη μάρτυρα σε προσωπικό επίπεδο, με ασέβεια… Τουλάχιστον ασέβεια…

  Τα πάντα κρίθηκαν στις… λεπτομέρειες εκεί στη Γ. 100 αίθουσα του εφετείου…Με την διαδικασία να ξεκινάει στις 9, ήδη μιάμιση ώρα πριν η αίθουσα είχε γεμίσει από μέλη της Χ.Α. Και από τις 8 και μετά δεν επιτρέπονταν σε κανέναν να μπει… Ακόμη και οι δημοσιογράφοι έδωσαν μάχη για να τους επιτραπεί η… είσοδος. Απειλές έξω από την αίθουσα, απειλές και μέσα… “Με εσας θα τα πούμε μετά…”.
  Τα… είπαν μετά μέσω της δήλωσης του “αρχηγού” τους.

  Εξι χρόνια πριν… “Ετοιμαζόμουν να πάρω τη μηχανή μου έξω από το πανεπιστήμιο… Κάποιος με πλησιάζει:
  “Είσαι αναρχικός ρε μουνί;” Τον κοίταξα με απορία… Πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, στο σημεία έφτασαν άλλα τέσσερα άτομα, έβγαλαν ξύλινα γκλομπ και άρχισαν να με χτυπούν. Καταφέρνω να διαφύγω και να τρέξω προς την είσοδο. Με προλαβαίνουν. Νέα σφοδρότατη επίθεση, κλωτσιές, ρόπαλα, γροθιές. Προσπαθούσα να προφυλάξω το κεφάλι μου. Μου ζητούν ταυτότητα. Αρνούμαι. Νέα χτυπήματα κι εκεί που με σκυμμένος βλέπω αίματα… Δεν είχα καταλάβει ότι μαχαιρώθηκα….”

  Δέχεσαι δολοφονική επίθεση (και) με μαχαίρι… Το καταγγελίες και χρειάζεται να περιμένεις έξι ολόκληρα χρόνια μέχρι τη δίκη…Εχεις και μάρτυρες. Αγωνία, απειλές, τρομοκρατία… Αλλά εξακολουθείς να εμπιστεύεσαι την δικαιοσύνη… Κι έρχεται η στιγμή… Και την δικαιοσύνη εκπροσωπεί μια τρομαγμένη, αν όχι εχθρική έδρα…Ο εισαγγελέας σου στέλνει το μήνυμα απ το ξεκίνημα… Βρίσκεσαι εσύ απέναντι σε μια συμπεριφορά σαν… κατηγορούμενος. “Εάν ήθελαν να σας κάνουν κακό γιατί δεν το καναν βραδυνές ώρες;” Έκπληξη.

  Οι δικοί σου μάρτυρες “ανεπαρκείς”… Οι δικοί τους “αξιόπιστοι”… Τα δικά σου στοιχεία “ανεπαρκή” επίσης… Τα δικά τους απλώς ανύπαρκτα… Λεπτομέρειες…

  “Συμπάσχω με το θύμα. Αυτές είναι πράξεις αλητείας και τέτοιου είδους πράξεις τις καταδικάζω απ όποιον χώρο κι αν προέρχονται” είπε με έμφαση στην απολογία του ο Κασιδιάρης. Νωρίτερα, υποστήριξε πως ήταν σε δουλειά με το αυτοκίνητό του, το οποίο πάρκαρε σε πάρκινγκ καφετέριας, ενώ έχει και την απόδειξη… Η απόδειξη, βέβαια, δεν βρέθηκε ποτέ… Λεπτομέρειες…

  Είχε και μάρτυρα γιατρό με τον οποίο φέρεται να συνεργάστηκε την μέρα εκείνη… Μεγάλη η απόκλιση στο χρονικό διάστημα…
  Είχε και μάρτυρα την Νάντια Αλεξίου, γνωστή αστυνομική ρεπόρτερ, η οποία μάλιστα παραδέχτηκε στο δικαστήριο πως αυτή ενημέρωσε τον Κασιδιάρη ότι οι πινακίδες του “κυκοφορούν” στα Indymedia. Αλήθεια, γνώριζε… απ έξω τις πινακίδες του Κασιδιάρη; Αλήθεια, πράγματι “κυκλοφόρησαν” στα Indymedia; Αυτό δεν αποδείχτηκε ποτέ… Ηταν όμως μια καλή ευκαιρία να “δικαστούν” και τα indymedia. “Στοχοποιούν κόσμο, στοχοποίησαν τον Κασιδιάρη, έχουν στοχοποιήσει κι εμένα, κι εσάς κυριε συνήγορε” είπε η Νάντια Αλεξίου.

  Η Νάντια Αλεξίου, η οποία είχε αντιδράσει στο “εγέρθουτο” του μεγάλου “αρχηγού”. “Στημένους” μας έχουν; Και πόσο; Πολλοί θεωρούν ότι η δική της κατάθεση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αθώωση του Κασιδιάρη καθώς στην ουσία ενίσχυσε την υπερασπική γραμμή περί σκευωρίας της αριστεράς. Θα διαφωνήσω.

  Καμία απολύτως κατάθεση δεν έπαιξε ρόλο στην ετυμηγορία. Η απόφαση ήταν μία. Αυτή. Από την αρχή. Από πάντα. Σε αντίθετη περίπτωση – λέμε τώρα – δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε στην αίθουσα. Οσο για τα περί σκευωρίας της αριστεράς, αναρωτιέμαι εάν η συγκεκριμένη δίκη μπορούσε να μαγνητοσκοπηθεί και ο συνήγορος υπεράσπισης, αραχτός στην σπιταρόνα του, την έβλεπε σε βίντεο δεν θα ντρεπόταν; Ο εισαγγελέας; Ο πρόεδρος; Ντροπή. “Σκευωρία” με επιχειρήματα που…. έμπαζαν από παντού.

  Γύρω στις 15:00 ανακοινώθηκε η απόφαση… Οι χρυσαυγίτες περιμένουν τον μεγάλο αρχηγό και τον αποθεώνουν. Αποχωρούν σαν στρατός, φωνάζοντας “Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή”… Στην άκρη εμείς, δίπλα σε μια διμοιρία… Ψάχνω τρόπο να φύγω δίχως να ακολουθήσω το “τάγμα” του Κασιδιάρη…
  Εκανε και δήλωση. Ετριψε την απόφαση του δικαστηρίου στα μούτρα των δημοσιογράφων. Δεν έμεινα να τον ακούσω. Οχι άλλο.
  Εβαλα στη θέση της Μ. τον εαυτό μου. Πόση δύναμη, πόση αξιοπρέπεια. “Ναι” βιάζομαι να… σκεφτώ, θα κανα το ίδιο. Αλλά τελικά έχει νόημα; Για ποια δικαιοσύνη; Για ποια “¨ηθική”; Με ποιο κόστος;
  Στόχος τους είναι ο φόβος. Και δεν πρέπει να τον πετύχουν. Με όποιο κόστος.

  ΥΓ. Σε ένα διάλειμμα της δίκης Κασιδιάρη, ο ΙΔΙΟΣ πρόεδρος δίκασε και καταδίκασε έναν μετανάστη που δήλωνε αθώος. Η διαδικασία κράτησε δέκα λεπτά. Χωρίς μάρτυρες και στοιχεία. Με μοναδικό στοιχείο μαρτυρία ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ, ο οποίος στη συνέχεια ανασκεύασε. Εξι χρόνια φυλακή και απέλαση. Ο μετανάστης δήλωνε αθώος.

  ΥΓ2. Κατά τη διάρκεια της… μίνι δίκης του μετανάστη, μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν “Εις Θάνατον”

  ΥΓ3. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο. Μετά το τέλος, οι βουλευτές έδιναν εντολές στους “οπαδούς” για το πως θα κινηθούν.

  ΥΓ4. “Τι κάνει η μητέρα σου; Δώσ της χαιρετίσματα”. Διάλογος μέλους της Χ.Α με τον… εισαγγελέα.

  http://wp.me/p1pa1c-iyN

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   Λασκαράτο, ιδού μια επαλήθευση της ανεπάρκειας δημοκρατικού φρονήματος από την πλευρά της κοινωνίας των ιδιωτών της χώρας. Η δικαιοσύνη, δηλαδή οι δικαστές, στο έλεος της ναζιστικής τρομοκρατικής χυδαιότητας. Η αριστερά αλλά κι αυτή η δεξιά εκτεθειμένες απέναντι στις δημοκρατικές υποχρεώσεις τους. Η συγγένειά τους στην ανευθυνότητα ή ο Τσίπρας στο Μέγαρο Μουσικής.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σταύρο,
    ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει δυο φορές την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη (Το ίδιο και ο Αλέξης Κούγιας).
    https://roides.wordpress.com/2011/10/19/19oct11/

    Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Μανώλη Γλέζου και από κοινού με τους Ανεξέλ, έχουν συμπαρασταθεί στα οικονομικά αιτήματα των δικαστών πετυχαίνοντας να τους δοθούν αναδρομικά 100 εκατ. ευρώ (από τους φόρους των παγκαριών;).

 5. Ο/Η Αλέκσις Τσίμπλας λέει:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4752538/?iid=2

  Κάτω από την ομπρέλα του ο γιατρός με το φακελάκι και ο παράνομος μικροπωλητής

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2012 07:15 |

  Ο Αλ. Τσίπρας στη γιγαντοοθόνη, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο

  Τι κοινό έχουν η ταβερνιάρισσα της Υδρας, ο παράνομος μικροπωλητής της Μπότσαρη, ο καθηγητής που τα παίρνει μαύρα από τους μαθητές του για να κάνει φροντιστήριο και ο γιατρός με το φακελάκι; Οτι όλοι βρήκαν κάλυψη στην ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.
  ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. Το σκεπτικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ανέπτυξε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, είναι απλό: αν το κράτος δεν δείξει τη βούληση και αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τους «μεγάλους», τότε δεν νομιμοποιείται να κυνηγήσει τους «μικρούς». Εκτός από αυτό, ειδικά για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους – οι οποίοι «αναγκάζονται να κάνουν φροντιστήριο για να καλύψουν το εισόδημά τους» – το επιχείρημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν πως θα πρέπει πρώτα να λάβουν αξιοπρεπείς μισθούς, και μετά «να είμαστε αμείλικτοι».

  Οπως είπε ο κ. Τσίπρας για όσους πληρώνονται μαύρα από φροντιστήρια, «είναι υποκριτικό τώρα να αιφνιδιαζόμαστε. Οταν δώσουμε στον καθηγητή τη δυνατότητα να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια, όταν ξαναφτιάξουμε το δημόσιο σχολειό κύτταρο του εκπαιδευτικού μας συστήματος, όταν τα κάνουμε όλα αυτά, τότε βεβαίως θα πρέπει να είμαστε και πάρα πολύ αυστηροί και όποιος είναι επίορκος να τιμωρείται με αποπομπή, βεβαίως να χάνει τη δουλειά του».

  Συνέδεσε μάλιστα το θέμα με την ταβερνιάρισσα από την Υδρα, την οποία κάλυψε απολύτως όπως και ο βουλευτής Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας όταν έγινε η έφοδος των εφοριακών στο νησί. «Το λέω αυτό γιατί είναι παρόμοιο με τη συζήτηση που υπήρχε για την Υδρα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι θα καταπολεμήσουμε την ανομία και τη φοροδιαφυγή. Η φοροδιαφυγή όμως δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά σόου. Αν δεν δώσεις την αίσθηση στην κοινωνία ότι πιάνεις το μεγάλο κεφάλι, γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι λέει μια παροιμία, δεν μπορείς να ασχολείσαι με την ουρά και να νομίζεις ότι είσαι αποτελεσματικός», τόνισε ο κ. Τσίπρας

  «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ». Ιδια ήταν η προσέγγιση και για τον μικροπωλητή της Μπότσαρη. «Πριν φθάσουμε στον μικροπωλητή πρέπει να δούμε τι κρύβεται από πίσω, ποια είναι αυτά τα κυκλώματα που βρίσκονται πίσω από τον μικροπωλητή στην Μπότσαρη, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει. Και να ξέρετε ότι στα κυκλώματα αυτά δεν είναι μόνο μετανάστες, γιατί συνήθως αυτοί οι μικροπωλητές είναι μετανάστες, που τους κάνει επίθεση η Χρυσή Αυγή. Είναι και Ελληνες, επιφανείς μάλιστα οικονομικοί παράγοντες του τόπου. Εμείς λοιπόν, ναι, θα εφαρμόσουμε τη νομιμότητα, αλλά πρωτίστως θα συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν».

  Πότε θα ξανακλέψει η ταβερνιάρισσα

  Αναφερόμενος στην περίπτωση της ταβερνιάρισσας της Υδρας που δεν έκοβε αποδείξεις ο Αλέξης Τσίπρας είπε: Οταν η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο είναι μια πράξη ανομίας για τον μικρό και τον μεσαίο, αλλά μια πράξη που αφήνεται ελεύθερη για τα μεγάλα κεφάλια, τότε δεν μπορεί να δημιουργηθεί θετική φορολογική συνείδηση. Η ταβερνιάρισσα θα ξανακλέψει το κράτος αν δεν κάτσουν στο σκαμνί μεγάλα ονόματα της οικονομικής ζωής, αν δεν κάτσουν στο σκαμνί αυτοί οι οποίοι βγάλανε τα λεφτά τους αφορολόγητα στο εξωτερικό».

  10 Σχόλια αναγνωστών

  .

  Μ.Ρ.

  Τον ειχαμε ξεχασει μετα τις εκλογες, τωρα αναστηθηκε; Ας παει απο κει που ηρθε.
  .

  Παππάς Κων/νος

  Όσο οι Έλληνες θα εμπιστευόμαστε δημαγωγούς και λαοπλάνους σαν τον Τσίπρα ο κατήφορος δεν θα έχει τελειωμό. Όλοι οι βολεμένοι που ξεβολεύονται. οι μπαχαλάκηδες, τα λαμόγια και ψευτοκουλτουριαρηδες που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους βρήκαν καταφύγιο στις συνιστώσες του συρφετού που ποντάρουν στη φτώχια των Ελλήνων και στο μπάχαλο για να μας σώσουν.
  .

  PAVLOS ELLHN

  Αυτα ειναι που βαρεθηκε ο Ελληνικος λαος με τους πολιτικους.Ολα τα «θα»και τις εξυπναδες του καθενος.Εχουμε καταντησει εμεις οι νεοι ανθρωποι να ζηταμε να ερθει η «χουντα» στα πραματα μπας και καποια ατομα βαλουν μυαλο.Εαν η Χ.Α κυβερνησει και αυξησει το ποσοστο της και φτασει σε σημειο να κυβερνησει ,πιστευω οτι θα παμε πολυ καλυτερα στους τομεις της οικονομιας,της εθνικης αμυνας,εξωτερικης πολιτικης και της παιδειας.Βεβαια παντα θα υπαρχουν «αριστεροι» εθνοπατερες που θα φωναζουν και θα θελουν να επανελθουμε στην πρωτιτερη κατασταση.Γι αυτο και υπαρχουν τα ωραια μας τα νησια.Ναι κυριοι να τους διωξουμε,αφου βλεπουμε ποιοι ειναι και τιθελουν,ας μην εθελοτυφλουμε….
  .

  john from sydney

  Μερικές φορές πίστεψα πως είναι δυνατόν να ξεπεραστούν τα βάσανα της πατρίδας μας, να πάρουμε το χάπι, να κάνουμε και λίγο δίαιτα και στο τέλος να αρχίσουμε από την αρχή. Να γυρίσουμε σελίδα και ξεχνώντας τις αμαρτίες του παρελθόντος, να πορευτούμε μπροστά. Αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό, όταν η νεοεκλεγμένη αξιωματική αντιπολίτευση, ερωτοτροπεί με το καρκίνωμα που λέγεται φοροδιαφυγή και θέτει αστείους όρους για την παταξή της; Είναι σαν να λέει κάποιος στον αστυνομικό που τον σταμάτησε γιατί έτρεχε με το αυτοκινητό του με 80 σε περιοχή 60 χλμ. την ώρα: «Καλά, εμένα θα γράψεις αφού ξέρεις καλά πως αυτή την στιγμή, υπάρχουν οδηγοί που τρέχουν 105 χλμ/ωρα στον διπλανό δρόμο»; κ. Τσίπρα, όταν είσαι ο εναλλακτκός πρωθυπουργός μιας χώρας, δεν λές ποτέ τέτοιες μ……ες. Απλά, λές πως την φοροδιαφυγή και την παρανομία, θα την πατάξουμε όπου την βρούμε!! Για να πληρώσουμε τις συντάξεις των γέρων και την εκπαίδευση των νέων……Δεν μπορείς συνέχεια να χορεύεις σε δυό ταμπλό.
  .

  ΚΛΕΑΡΧΟΣ

  Διαβάζοντας την συνέντευξη του Τσίπρα … .. αναλύοντας την πολιτική της τριανδρίας ……. έχοντας υπόψη τα κενά λόγια των Ανεξαρτητων Ελλήνων και βλέποντας το περιθώριο (ΚΚΕ) το μόνο συμπέρασμα που μπορείς να εξάγεις είναι να περιμένεις να έλθουν τα χειρότερα γι αυτή την δύσμοιρη χώρα!!
  .

  Παναγιωτης

  Η μικροπολιτικη και η ανευθυνοτητα σε ολο τους το μεγαλειο.
  .

  κωστας ελληνας

  Για πρωτη φορα συμφωνω απολυτα με τον τσιπρα με τις συγκεκριμενες θεσεις του. Τον μικρο ακομη κιαν βγαζει κατι απο τη φοροδιαφυγη το κανει για να επιβιωσει και τα ξαναριχνει στην αγορα,ο μεγαλος τα βγαζει εξω και δημιουργει προβλημα ρευστοτητας,υφεσης και ανεργιας,φαινεται οτι ο κ τσιπρας πηρε μαθηματα απλης αλλα πραγματικης οικονομιας .
  .

  γιαννης

  Ο κτίστης ηταν ασφαλισμένος στον ΟΓΑ τα ένσημα τα έπαιρνε μετρητά και τώρα στη λαϊκή πουλά σαν παραγωγός αγροτικά προϊόντα χωρίς απόδειξη ακριβότερα απο το μανάβη.Ολοι σου λένε δουλευουνε για να ζήσουν γιαυτό δεν πληρώνουν φόρους και πουλάνε ακριβά για να στείλουν το εγγόνι στην Αγγλία να γίνει γιατρός.
  .

  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ

  Ο Τσίπρας είπε αυτό που ξέρουμε όλοι (αλλά δεν το ομολογούνε όλοι), ότι στη «δημοκρατία » μας οι νόμοι είναι για να πιάνουν τους αδύναμους ,οι ισχυροί περνούν από πάνω.
  .

  Μαρίτσα

  Δηλαδή ο κλέφτης θα πει, έλα μωρε αφού πιάσαν τους μεγάλους κλέφτες, θα σταματήσω να κλέβω και γω. Κε Τσίπρα, τα λεφτά που χάνονται από εκατομμύρια κλέφτες είναι σε άθροισμα πολύ μικρότερα από αυτά των λίγων. Εξάλλου πχ ο Τσοχατζό την πάτησε στο τελος. Είδες κανέναν να πει, να τώρα θα σταματήσω και γω; Αυτό είστε, το κόμα των κλεφτών.
  .

 6. Ο/Η Πατρινός λέει:

  ΟΡΙΣΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΤΖΙΠ

  Ένας «Άγγελος» ζητάει απαντήσεις – Διαβάστε τι απαντά ο Διοικητής της τροχαίας Πατρών
  Αμείλικτα ερωτήματα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στο τροχαίο με θύμα τον 15χρονο Π.Τζαβάρα και πρωταγωνίστρια τη σύζυγο του Υφ. Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη
  [08:00,25/06]

  Σωρεία ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε και ενήργησε η τροχαία της Πάτρας, στην υπόθεση του Θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε στις 2 Μαΐου στο ύψος του Αγ. Γεωργίου του Ρίου, με θύμα τον δεκαπεντάχρονο Πάνο Τζαβάρα και πρωταγωνίστρια τη σύζυγο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, προκύπτουν μετά από καταγγελίες οι οποίες οδήγησαν σε έρευνα της υπόθεσης από το Patrastimes.gr.

  Από τα στοιχεία της έρευνας τίθενται τα εξής ερωτήματα, για τα οποία εάν δεν δοθούν άμεσες και πειστικές απαντήσεις, η υπόθεση ενδέχεται να πάρει ακόμα και πολιτικές διαστάσεις, καθώς θα επιτραπούν σκέψεις για πιθανή προσπάθεια – για ευνόητους λόγους – συγκάλυψης ευθυνών.

  Το Patrastimes.gr θέτει ευθέως στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στη διοίκηση της τροχαίας Πατρών τα εξής ερωτήματα:

  Αληθεύει πως επετράπη δύο με τρία μόλις εικοσιτετράωρα από το δυστύχημα στην οδηγό του μοιραίου τζιπ, το οποίο κτύπησε τον άτυχο Πάνο Τζαβάρα να παραλάβει το όχημα και να προχωρήσει άμεσα στην επισκευή του;

  Την ίδια ώρα αληθεύει πως παρά τις επίμονες εκκλήσεις των συγγενών του άτυχου δεκαπεντάχρονου, να πάρουν το ποδήλατο στο οποίο αυτός επέβαινε, κάτι τέτοιο απαγορεύτηκε με επιχειρήματα τα οποία δεν ίσχυσαν στην περίπτωση του οχήματος που κτύπησε το αγόρι;

  Εάν η στάση των αρμοδίων προκαλεί απορία με αφορμή τα δύο προηγούμενα ερωτήματα, δύο ακόμα περιστατικά δικαιολογούν σκέψεις ακόμα και για «σκιές» και «γκρίζες ζώνες», στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η τροχαία.

  Το πρώτο αφορά στην προσπάθεια των διοικούντων την τροχαία Πατρών, να αποτρέψει τους γονείς του 15χρονου Πάνου Τζαβάρα – μόλις χθες συμπληρώθηκαν σαράντα ημέρες από το θάνατό του – να προχωρήσουν στον ορισμό δικού τους εμπειρογνώμονα (τεχνικού Συμβούλου) επικαλούμενοι απαγόρευση που προκύπτει από νόμο που δεν υπάρχει.

  Το δεύτερο και σημαντικότερο που προκαλεί κάτι παραπάνω από εύλογες απορίες είναι το γεγονός, ότι η τροχαία Πατρών όρισε ως εμπειρογνώμονα – Τεχνικό Σύμβουλο – πρόσωπο το οποίο είναι στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία, που έχει τα ασφαλιστικά της συμφέροντα η οδηγός του μοιραίου τζίπ και σύζυγος του υφυπουργού κ. Μαυραγάνη και κατά συνέπεια υπάρχει τουλάχιστον ασυμβίβαστο.

  Από τα πιο πάνω ερωτήματα γίνεται αντιληπτό πως την ώρα που ένα αγόρι έχανε τη ζωή του, κάποιοι λειτούργησαν τουλάχιστον περίεργα, προκαλώντας βαθύτερο πόνο στους γονείς και τους συγγενείς του και συγχρόνως δημιούργησαν σοβαρό προβληματισμό σε μερίδα της τοπικής κοινωνίας, η οποία καθημερινά πληροφορείται τι έχει συμβεί και ενώνει το πάζλ των περίεργων αποφάσεων και συμπεριφορών των υπευθύνων της τροχαίας Πατρών.

  Τι απαντά ο Διοικητής της τροχαίας Πατρών

  Την άμεση αντίδραση του διοικητή της τροχαίας Πατρών προκάλεσε τα ερωτήματα που έθεσε το “Patrastimes.gr” μετά από καταγγελίες συγγενών του 15χρονου Π. Τζαβάρα που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη σύζυγος πολιτικο9ύ προσώπου. Οι καταγγελίες αφορούσαν στο τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση η τροχαία της Πάτρας.

  Απαντώντας στα ερωτήματα ο Διοικητής κ. Απόστολος Μαρτζάκλης υποστήριξε τα εξής

  «Όταν έχουμε τροχαίο ατύχημα ο ανακριτικός υπάλληλος κρίνει αν θα ορίσει πραγματογνώμονα. τότε τα αυτοκίνητα φυλάσσονται σε κάποιο χώρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού τα είδαν οι πραγματογνώμονες, παρουσία του ανακριτικού υπαλλήλου, τότε και μόνο τότε επετράπη στους ιδιοκτήτες να τα παραλάβουν και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει πως επιτρέψαμε στον ιδιοκτήτη του τζιπ να το παραλάβει αμέσως και κατ’ εξαίρεση των όσων ισχύουν».

  Σε ότι αφορά το πότε επετράπη στην οικογένεια να παραλάβει το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος δεκαπεντάχρονος, ο Διοικητής της τροχαίας Πατρών απαντώντας στις καταγγελίες δήλωσε «πως η οικογένεια λόγω της κρίσιμης κατάστασης του παιδιού δεν πήγε αμέσως να το παραλάβει, ενώ όταν ο αρμόδιος υπάλληλος τους είπε να το παραλάβουν η μητέρα κάνοντας χαρακτηριστικές κινήσεις του χεριού της λόγω των στιγμών που περνούσαν αρνήθηκε».

  Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε ο Διοικητής της τροχαίας Πατρών στα δυο κρισιμότερα ερωτήματα που προκύπτουν από τις καταγγελίες. Ο κ Μαρτζάκλης αποδέχθηκε πως η υπηρεσία δεν επέτρεψε αρχικά τον ορισμό τεχνικού συμβούλου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος γιατί όπως είπε «Σύμφωνα με το άρθρο 204 του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διορισμός Τεχνικού Συμβούλου επιτρέπεται μόνο για κακουργήματα. Όμως η οικογένεια του δεκαπεντάχρονου απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και ζήτησε να γίνει δεκτό κατ’ εξαίρεση το αίτημα της, με τον εισαγγελέα να το κάνει δεκτό, με το σκεπτικό πως δεν υπάρχει ρητή διάταξη που να ,μην επιτρέπει ορισμό και στα πλημμελήματα και με παραγγελία του ζήτησε να επιτραπεί ο ορισμός δικού της συμβούλου».

  Στις δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο διοικητής της τροχαίας Πατρών απαντώντας στην καταγγελία ότι ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος ο οποίος έχει συμφέροντα στην ίδια εταιρεία που είναι τα ασφαλιστικά συμφέροντα της οδηγού του τζίπ που τραυμάτισε θανάσιμα τον Π. Τζαβάρα επαληθεύει πως συνέβη κάτι τέτοιο τονίζοντας ωστόσο ότι «ο κάθε διοριστείς ως πραγματογνώμονας οφείλει εφόσον υπάρχει κώλυμα στο πρόσωπό του να το δηλώσει άμεσα και να ζητήσει την εξαίρεση του. Οι συγκεκριμένοι πραγματογνώμονες ελήφθησαν από τον πίνακα πραγματογνωμόνων που συντάσσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών και σε καμία περίπτωση δεν μας ανέφερε ότι -ο ένας εκ των δυο – ήταν εξωτερικός συνεργάτης ασφαλιστικών εταιρειών»!!!

  Συνεχίζοντας ο κ. Μαρτζάκλης επεσήμανε πως «όταν η οικογένεια του θύματος ανακοίνωσε πως ο ένας εκ των δυο πραγματογνώμονες που όρισε η τροχαία ήταν και συνεργάτης ασφαλιστικής εταιρείας των εμπλεκομένων αυτοκινήτων άμεσα τους ζήτησα να προσέλθουν και να κάνουν αίτημα εξαίρεσης, πράγμα το οποίο – με εντολή του ίδιου του διοικητή της τροχαίας Πατρών – αμέσως έγινε με αποτέλεσμα την άμεση αντικατάσταση του από πραγματογνώμονα καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών».

  Τέλος ο διοικητής της τροχαίας Πατρών δήλωσε πως από την υπηρεσία υπάρχει απόλυτη υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα και μοναδικός στόχος ς είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. «Μιλάμε για το θάνατο ενός παιδιού και δεν προέχει τίποτε άλλο από την διαλεύκανση της απόφασης. Στην σκέψη πως χάθηκε ένας 15χρονος ανατριχιάζω» δήλωσε ο κ. Μαρτζάκλης
  http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=19106

 7. Ο/Η Μοχθηρέ ζηλιάρη βλάκα Ρωμιέ λέει:

  Θα χρειαστεί να «καεί» μια γενιά μέχρι να ορθοποδήσουμε…

  http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1746368

  1) Θα χρειαστεί να «καεί» μια γενιά μέχρι να ορθοποδήσουμε…

  Στην Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε τα ρολά και να πουλήσουμε το μαγαζάκι που μας άφησε ο παππούς, αντί πινακίου φακής. Η ευκολία με την οποία πολλοί Έλληνες θαυμάζουν τον Τσάβες, τον Μάο ή τον Ρούντολφ Ες και όχι το Στηβ Τζομπς, τον Μπίλ Γκέιτς ή το 16χρονο Τζακ Αντράκα που πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ένα νέο τεστ εντοπισμού κάποιας μορφής καρκίνου, είναι ενδεικτική του κινδύνου ενώπιον του οποίου βρισκόμαστε. Του κινδύνου, αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του νερού του Καματερού, της «Φραπελιάς» ή του τεστ Παπανικολάου και της πενικιλίνης, να προτιμήσουμε τα πρώτα γιατί τα δεύτερα ακούσαμε πως έχουν παρενέργειες και αποφέρουν κέρδη σε πολυεθνικές…

  Λίγοι άνθρωποι έχουν απομείνει που δεν έχουν λάβει διαζύγιο με την κοινή λογική. Η πλειοψηφία συνήθως άγεται και φέρεται από ευκαιριακούς συρμούς.

  Αν θέλεις να δεις το μέλλον ενός λαού ψάξε στα αρχέτυπα των χαρακτήρων που τον γοητεύουν. Η διόγκωση των δυο άκρων διαφέρει μόνο ως προς το πάχος του μουστακιού μεταξύ του Αδόλφου και του Ιωσήφ.

  Οι οπαδοί είναι τόσο τυφλωμένοι από το μεταξύ τους μίσος που αδυνατούν να παρατηρήσουν την εκπληκτική ομοιότητα των ανακοινώσεων των δυο άκρων. Αν κλείσει κάποιος τα μάτια σε ένα δελτίο ειδήσεων και ακούσει το περιεχόμενο των ανακοινώσεων θα αντιληφθεί για του λόγου το αληθές.

  Αντί πινακίου

  Η συγκυρία που διανύουμε θυμίζει την παρακάτω ιστορία.

  Ο γιός ενός εβραίου ήθελε να γίνει έμπορος και για το λόγο αυτό ήθελε να αγοράσει ένα κατάστημα. Βρήκε κάποιο, συζήτησε την τιμή και ζήτησε τη συμβουλή του πατέρα του.

  «Αυτός που σου το πουλάει το έχει δημιουργήσει μόνος τους ή το κληρονόμησε…» ρώτησε ο πατέρας. Το έφτιαξε μόνος του, απάντησε η γιος. «Τότε δεν είναι ευκαιρία, να ψάξεις για κάποιον που τόχει κληρονομήσει, τον συμβούλεψε… Κάποιος που δεν έχει κοπιάσει μόνο μπορεί να το πουλήσει για ένα κομμάτι ψωμί…».

  Η παραπάνω ιστορία λοιπόν θυμίζει την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Η κοινωνία μας έχει περιέλθει σε μια κατάσταση αποχαύνωσης, μετά από δεκαετίες σε μια ευημερία με δανεικά μέρος της οποίας εξασφάλισαν σαν αντάλλαγμα τη γεωστραγική σημασία της χώρας και την νοσταλγία της Δύσης για τον αρχαίο πολιτισμό των αξιών του οποίου θεωρούν πως αποτελούν συνέχεια οι δικές τους αξίες.

  Δυστυχώς μοιάζουμε με τον ανόητο κληρονόμο που επειδή δεν έχει κοπιάσει για τίποτα τα θεωρεί όλα εύκολα και ετοιμάζεται να ξεπουλήσει περιουσία που άλλοι κόπιασαν με αντάλλαγμα κενές υποσχέσεις για σοσιαλιστικές ευημερίες και ζωή εμίρηδων από πετρέλαια που δεν έχουν βρει.

  Είναι χαρακτηριστική η άνεση με την οποία ακόμη και πολιτικοί αρχηγοί της γενιάς της ευημερίας με δανεικά, εκστομίζουν πύρινους λόγους εναντίον της δημοκρατίας, της Ευρώπης και της Δύσης. Οι ίδιοι μιλάνε με θαυμασμό για δικτατορίσκους του τρίτου κόσμου, παραβλέποντας τη χαώδη, διαφορά που χωρίζει ακόμη και τα φτωχά στρώματα της Δύσης με τη μεσαία τάξη αυτών των καθεστώτων.

  Παλιότερα η απόσταση αποτελούσε έναν ικανό λόγο να μην γνωρίζει κάποιος πως ήταν η ζωή σε απομονωμένες χώρες στην άλλη άκρη του πλανήτη. Στην εποχή του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων το εμπόδιο είναι η ποσότητα των πληροφοριών, ο εθισμός των ανθρώπινων εγκεφάλων στην ευκολία της μασημένης τροφής και κυρίως η συναισθηματική ασφάλεια που εξασφαλίζει η αίσθηση κάποιου ανώριμου όταν ανήκει σε μια ομάδα.

  Έχουμε μια κοινωνική πλειοψηφία που αδυνατεί να ξεχωρίσει το συμφέρον από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι επιτήδειοι. Αυτό μόνο αν βιώσουμε με οδυνηρό τρόπο πως οι επιλογές μας έχουν συνέπειες διορθώνεται. Αλλά χρειάζεται μια γενιά να «καεί» για να αρχίσει πάλι να βρίσκει ισορροπία το σκάφος Ελλάς. Αν δεν βουλιάξει εν τω μεταξύ.

  Αυτό στο οποίο με γοητεύουν οι χρηματιστηριακές αγορές είναι ότι αποτελούν τον πλέον εξελιγμένο τρόπο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού μέσω του οποίου καθένας λαμβάνει ότι ακριβώς αξίζει.

  Σε αντίθεση με την πραγματική οικονομία που ενίοτε μπορεί να χρειαστεί να περάσουν δεκαετίες μέχρι να καταρρεύσει μια στρέβλωση, στο χρηματιστήριο διαρκεί κατά μέσο όρο από μερικούς μήνες μέχρι 2-3 χρόνια.

  2) ΜΟΝΟ Ο ΦΟΒΟΣ και ο ΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ καθοδηγεί τον νεοέλληνα

  Οι Έλληνες είναι ένας μοχθηρός, τομαριστής λαός χωρίς διάθεση για προκοπή αλλά και χωρίς σεβασμό και ηθικές αρχές. Οσάκις πλουτίσουν γίνονται αμόρφωτα τσόλια, τενεκέδες ξεγάνωτοι, διαφθαρμένοι και βλαμμένοι. Κυκλοφορούν σε κολέγια με ακριβά ρούχα και ύφος για σκαμπίλια, βαθύτατα νεόπλουτοι, αγράμματοι και ξετσίπωτοι. Ως δε φτωχοί είναι μισεροί, φθονεροί, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς ίχνος σεβασμού για τους άλλους, τους απασχολεί μόνο η φτώχεια τους (ακόμα και αν είναι ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ)… μιλούν για αίμα, σκανδαλίζονται διαρκώς, πέφτει το μάτι τους, επιβουλεύονται διαρκώς.

  Βλέπε: ΜΟΝΟ Ο ΦΟΒΟΣ και ο ΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ καθοδηγεί τον νεοέλληνα

  3) Ποιος φταίει για την κατάντια μας;

  Δεν φταίνε που σβήνουμε την γόπα από το τσιγάρο στην άμμο της παραλίας στην οποία κάνουμε μπάνιο.

  Δεν φταίνε που μετακινούμε τον σκουπιδοτενεκέ ο ένας μπροστά στην πολυκατοικία του άλλου.

  Δεν φταίνε που όταν ρωτάς «πόσο κάνει αυτό» η απάντηση που παίρνεις είναι «με ή χωρίς ΦΠΑ?»

  Βλέπε: Ποιος φταίει για την κατάντια μας;

 8. Ο/Η Α. Π. λέει:

  Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, σε ΝΠΔΔ, μετά από επιτυχία μου σε Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό
  Στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.
  Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.
  Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, που ζητά το υπουργείο, σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αναξιόπιστο. Αυτό είναι ο νέος Καιάδας για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Είναι αστείο να ζητά το υπουργείο συμπλήρωση ερωτηματολογίου, για το τι κάνει υπάλληλος-θύμα των πιο πάνω και μάλιστα με την επιβεβαίωση των προϊσταμένων, δηλαδή της ίδιας της οικογενειοκρατίας κ.λπ.!!!!!!!
  Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.
  Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που ζητά το υπουργείο να συμπληρωθεί από δημοσίους υπαλλήλους, αποτελεί Καιάδα, για ανθρωποθυσίες. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!!!
  Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 2,5 έτη, ως υπάλληλος, στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, παίρνω το θάρρος να σας εκθέσω τις απόψεις μου για τα εξής:
  Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying):
  Είναι κακοήθης συμπεριφορά και η υποβολή του εργαζόμενου σε ψυχολογική παρενόχληση, μιας συστηματικής και διαρκούς επίθεσης σε βάρος ενός προκαθορισμένου θύματος από ένα μεμονωμένο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, που σκοπό έχει να πλήξει και να βλάψει την φήμη, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα του υπαλλήλου-θύματος και να τον ωθήσει τελικά να εγκαταλείψει την θέση εργασίας του. Πρόκειται ουσιαστικά για μία κατάσταση ψυχολογικής βίας-τρομοκρατίας. Εχθρικές συμπεριφορές που συνιστούν παρενόχληση αποτελούν οι προσβολές, η απομόνωση, συνεχών αρνητικών σχολίων, διάδοσης κουτσομπολιού, η χρησιμοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μειωτικά σχόλια, στέρηση ευκαιριών, αγένεια, πειράγματα, ύπουλοι εκφοβισμοί, χρησιμοποίηση αισχρής γλώσσας ή σαρκασμού, διαβολές, εργασιακή υπονόμευση, εξευτελισμού, εισβολή στην ιδιωτική ζωή, ταπεινώσεις, συνεχής κακολογία, εξαναγκασμός σε αδράνεια, διάδοση αρνητικών σχολίων, καψώνια στην χορήγηση αδείας, φωνές δυνατά μπροστά σε άλλους, υποτιμητικά σχόλια, διάδοση ψεύτικων φημών, συκοφαντίες, εξευτελισμού, οι προσβολές στην προσωπική αξιοπρέπεια και η λεκτική βία κ.λπ. Είναι η επαναλαμβανόμενη αδικαιολόγητα επιθετική και κακοήθης συμπεριφορά κατά ενός εργαζομένου, που περιλαμβάνει ψυχολογική και λεκτική βία στον χώρο εργασίας. Γίνεται χρήση εκδικητικών, μνησίκακων, κακόβουλων ή εξευτελιστικών προσπαθειών για να υποβιβαστεί ένας υπάλληλος. Τέτοιες επίμονες αρνητικές επιθέσεις πάνω στην προσωπική ή επαγγελματική απόδοση είναι απρόβλεπτες, παράλογες και άδικες. Μειώνουν συστηματικά τον υπάλληλο-στόχο, για να διαβρώσουν την όποια υποστήριξη αναζητήσει αργότερα και τον δυσφημούν. Ο εκφοβισμός είναι μια σκόπιμη, επαναλαμβανόμενη και ασεβής συμπεριφορά προς έναν εργαζόμενο που έχει επιλεγεί ως στόχος. Ο εκφοβισμός και η βία, συνοδεύονται από απειλές ή προσβολές. Έτσι δημιουργείται ένα έντονα τοξικό εργασιακό περιβάλλον.
  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα για να τεκμηριωθεί νομικά το mobbing είναι δύσκολο με την υπάρχουσα νομοθεσία!
  Το 2005 ψηφίστηκε ο Νόμος 3304 για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας, στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας (ΦΕΚ Α’ 16/27-01-2005). Ο Νόμος αυτός ενσωμάτωσε τις οδηγίες 2000/43/ΕΚ και 2000/78/ΕΚ, ωστόσο περιορίζει το παράνομο των παρενοχλήσεων μόνο σ’ αυτές που έχουν ως έρεισμα και βάση, τα πιο πάνω , χωρίς να επεκτείνεται ή να εστιάζει σε κάθε παρενοχλητική συμπεριφορά της οποίας μπορεί να τύχει ο εργαζόμενος στον χώρο εργασίας του.
  Χωρίς διάθεση υπερβολής, οδηγούμαστε στο λογικό συμπέρασμα ότι: Για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν ανήκουν σ’ αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες επιτρέπεται απροκάλυπτα η προσβολή, η απαξίωση, η περιφρόνηση, η περιθωριοποίηση, η υποβάθμιση, η υποτίμηση, η επιθετική συμπεριφορά κ.λπ.!!!
  Και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εργασιακής παρενόχλησης, καθώς επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους.
  Σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν νόμοι που ρυθμίζουν με σαφήνεια τέτοιες καταστάσεις. Θύματα συμπεριφοράς mobbing μπορούν να καταφύγουν στα δικαστήρια και να μηνύσουν τον εργοδότη τους ή τον/-τους mobber(s).
  Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να περιλαμβάνουν στις νομοθεσίες τους προβλέψεις για την ηθική παρενόχληση από το 1990 και ύστερα. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως σε κάποιες χώρες, αιτία για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες σχετικά με το φαινόμενο, οι οποίες έτυχαν μεγάλης απήχησης και ενδιαφέροντος π.χ., η Σουηδία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία κ.λπ. Επίσης και σε άλλες χώρες υπάρχει νομοθεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει ο εργαζόμενος που έγινε στόχος κακομεταχείρισης, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κ.λπ.
  Η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία από το φαινόμενο της ηθικής παρενόχλησης, κρίνεται απαραίτητη και στην Ελλάδα, αφού θα αποτελούσε ένα είδος ελάχιστης πρόληψης και θα προέβλεπε τρόπους επίλυσης και αποκατάστασης της αξιοπρέπειας των θυμάτων. Επιπλέον, η διεξαγωγή ερευνών για την καλύτερη κατανόηση των διαφόρων παραμέτρων του φαινομένου, την έκτασή του σε υπηρεσίες και οργανισμούς και την εκ μέρους της πολιτείας προτάσεων και εφαρμογής μέτρων είναι επιβεβλημένη. Η νομική ομπρέλα που πρέπει να ανοιχτεί για το ζήτημα πρέπει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από διεκδίκηση αποζημιώσεων. Οφείλει να δρα στην κατεύθυνση της πρόληψης, αλλά και στην προστασία του υπαλλήλου- θύματος που καταγγέλλει το φαινόμενο.
  Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν.
  A. Π.

 9. Ο/Η ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ λέει:

  Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

  ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.

 10. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Γνωρίζετε ότι σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, σε ΑΕΙ., την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι το υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι αυτά τα λαμόγια καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε, ότι τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο ψυγείο, τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ. ώστε να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!

 11. Ο/Η ΓΡΗΓΟΡΗΣ λέει:

  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

 12. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ λέει:

  Σε ΑΕΙ της Αθήνας, που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς.
  Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ.
  Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.
  Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 3 έτη, ως υπάλληλος, σε ΑΕΙ, έχω υποστεί και υφίσταμαι μια συνεχή και διαρκή ηθική παρενόχληση (mobbing) και έναν επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), σας εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής:
  Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying):
  Είναι κακοήθης συμπεριφορά και η υποβολή του εργαζόμενου σε ψυχολογική παρενόχληση, μιας συστηματικής και διαρκούς επίθεσης σε βάρος ενός προκαθορισμένου θύματος από ένα μεμονωμένο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων, που σκοπό έχει να πλήξει και να βλάψει την φήμη, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα του υπαλλήλου-θύματος και να τον ωθήσει τελικά να εγκαταλείψει την θέση εργασίας του. Πρόκειται ουσιαστικά για μία κατάσταση ψυχολογικής βίας-τρομοκρατίας. Εχθρικές συμπεριφορές που συνιστούν παρενόχληση αποτελούν οι προσβολές, η απομόνωση, συνεχών αρνητικών σχολίων, διάδοσης κουτσομπολιού, η χρησιμοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μειωτικά σχόλια, στέρηση ευκαιριών, αγένεια, πειράγματα, ύπουλοι εκφοβισμοί, χρησιμοποίηση αισχρής γλώσσας ή σαρκασμού, διαβολές, εργασιακή υπονόμευση, εξευτελισμού, εισβολή στην ιδιωτική ζωή, ταπεινώσεις, συνεχής κακολογία, εξαναγκασμός σε αδράνεια, διάδοση αρνητικών σχολίων, καψώνια στην χορήγηση αδείας, φωνές δυνατά μπροστά σε άλλους, υποτιμητικά σχόλια, διάδοση ψεύτικων φημών, συκοφαντίες, εξευτελισμού, οι προσβολές στην προσωπική αξιοπρέπεια και η λεκτική βία κ.λπ. Είναι η επαναλαμβανόμενη αδικαιολόγητα επιθετική και κακοήθης συμπεριφορά κατά ενός εργαζομένου, που περιλαμβάνει ψυχολογική και λεκτική βία στον χώρο εργασίας. Γίνεται χρήση εκδικητικών, μνησίκακων, κακόβουλων ή εξευτελιστικών προσπαθειών για να υποβιβαστεί ένας υπάλληλος. Τέτοιες επίμονες αρνητικές επιθέσεις πάνω στην προσωπική ή επαγγελματική απόδοση είναι απρόβλεπτες, παράλογες και άδικες. Μειώνουν συστηματικά τον υπάλληλο-στόχο, για να διαβρώσουν την όποια υποστήριξη αναζητήσει αργότερα και τον δυσφημούν. Ο εκφοβισμός είναι μια σκόπιμη, επαναλαμβανόμενη και ασεβής συμπεριφορά προς έναν εργαζόμενο που έχει επιλεγεί ως στόχος. Ο εκφοβισμός και η βία, συνοδεύονται από απειλές ή προσβολές. Έτσι δημιουργείται ένα έντονα τοξικό εργασιακό περιβάλλον.
  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα για να τεκμηριωθεί νομικά το mobbing είναι δύσκολο με την υπάρχουσα νομοθεσία!
  Το 2005 ψηφίστηκε ο Νόμος 3304 για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας, στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας (ΦΕΚ Α’ 16/27-01-2005). Ο Νόμος αυτός ενσωμάτωσε τις οδηγίες 2000/43/ΕΚ και 2000/78/ΕΚ, ωστόσο περιορίζει το παράνομο των παρενοχλήσεων μόνο σ’ αυτές που έχουν ως έρεισμα και βάση, τα πιο πάνω , χωρίς να επεκτείνεται ή να εστιάζει σε κάθε παρενοχλητική συμπεριφορά της οποίας μπορεί να τύχει ο εργαζόμενος στον χώρο εργασίας του.
  Χωρίς διάθεση υπερβολής, οδηγούμαστε στο λογικό συμπέρασμα ότι: Για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν ανήκουν σ’ αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες επιτρέπεται απροκάλυπτα η προσβολή, η απαξίωση, η περιφρόνηση, η περιθωριοποίηση, η υποβάθμιση, η υποτίμηση, η επιθετική συμπεριφορά κ.λπ.!!!
  Και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εργασιακής παρενόχλησης, καθώς επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους.
  Σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν νόμοι που ρυθμίζουν με σαφήνεια τέτοιες καταστάσεις. Θύματα συμπεριφοράς mobbing μπορούν να καταφύγουν στα δικαστήρια και να μηνύσουν τον εργοδότη τους ή τον/-τους mobber(s).
  Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να περιλαμβάνουν στις νομοθεσίες τους προβλέψεις για την ηθική παρενόχληση από το 1990 και ύστερα. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως σε κάποιες χώρες, αιτία για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες σχετικά με το φαινόμενο, οι οποίες έτυχαν μεγάλης απήχησης και ενδιαφέροντος π.χ., η Σουηδία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία κ.λπ. Επίσης και σε άλλες χώρες υπάρχει νομοθεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει ο εργαζόμενος που έγινε στόχος κακομεταχείρισης, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κ.λπ.
  Η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία από το φαινόμενο της ηθικής παρενόχλησης, κρίνεται απαραίτητη και στην Ελλάδα, αφού θα αποτελούσε ένα είδος ελάχιστης πρόληψης και θα προέβλεπε τρόπους επίλυσης και αποκατάστασης της αξιοπρέπειας των θυμάτων. Επιπλέον, η διεξαγωγή ερευνών για την καλύτερη κατανόηση των διαφόρων παραμέτρων του φαινομένου, την έκτασή του σε υπηρεσίες και οργανισμούς και την εκ μέρους της πολιτείας προτάσεων και εφαρμογής μέτρων είναι επιβεβλημένη. Η νομική ομπρέλα που πρέπει να ανοιχτεί για το ζήτημα πρέπει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από διεκδίκηση αποζημιώσεων. Οφείλει να δρα στην κατεύθυνση της πρόληψης, αλλά και στην προστασία του υπαλλήλου- θύματος που καταγγέλλει το φαινόμενο.
  Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν.
  Ζητώ συγνώμη για την ανωνυμία μου, αλλά η Πολιτεία έχει φροντίσει να προστατεύει τους θύτες και τους επίορκους!!

  Β. Π.

 13. Παράθεμα: Mobbing. Ή «η Πολιτεία έχει φροντίσει να προστατεύει τους θύτες και τους επίορκους» | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 14. Ο/Η ΓΡΗΓΟΡΗΣ λέει:

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας που θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες 75 ημέρες για 12.500 υπαλλήλους το Υπουργείο θα λάβει υπόψη του κριτήρια, όπως αυτά αναφέρονται στα ΜΜΕ. Έχοντας υπόψη το, τι γίνεται σε ΑΕΙ που είναι στην Αθήνα και είναι χρόνια στο απυρόβλητο, σας απαντώ:
  1) Θα ελέγξουν τα πλαστά πτυχία, μόνον όσων βγάλουν σε διαθεσιμότητα!!! Να ελέγξουν όλα τα δικαιολογητικά και όλων των υπαλλήλων, όχι μόνον αυτών που επιλεκτικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
  Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν, χωρίς διαγωνισμό, ως αορίστου χρόνου συγγενείς (καθηγητών, υπαλλήλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων). Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού-προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Τα πιο πάνω στοιχεία να μην τα ζητούν από αυτούς, που με πλήρη γνώση έκαναν εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές (όχι από αυτούς που συγκαλύπτουν και βγάζουν την βρώμικη δουλειά στο Δημόσιο). Αν γίνουν αυτά, θα βρουν παράνομα προσληφθέντες, αορίστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια, πολλαπλάσιους από αυτούς που ζητά η τρόικα.

  2) Θα ελέγξουν ηθικές αμοιβές, βραβεία κ.λπ. Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Επομένως τα βραβεία κ.λπ. είναι κατασκευάσματα της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής.

  3) Τους υπαλλήλους θα κρίνουν Ειδικά Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και προϊστάμενοι του φορέα του οποίου οι υπάλληλοι αξιολογούνται!!!!!!!! Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα πόσο αστείο, και υποκριτικό ακούγεται!! Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Φυσικό είναι να χαρακτηρίζουν τα μέλη της οικογενειοκρατίας, της διαπλοκής, τις κλίκες, τους συγγενείς τους, δήθεν ικανούς και τους έξω από αυτά δήθεν ακατάλληλους. Οι υπόλογοι, υπεύθυνοι-μεγαλοεπίορκοι, για αυτές τις άθλιες προσλήψεις, αορίστου χρόνου, τα τελευταία 13 χρόνια, θα με κρίνουν, αντί να απολυθούν αυτοί μαζί με τους παράνομα που προσέλαβαν και να διωχθούν για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος και παράνομο πλουτισμό.
  Συμπέρασμα:
  Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι, που διορίστηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό, οι οποίοι χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’ αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Γ. Γ.

 15. Παράθεμα: Τα πλαστά πτυχία και οι ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 16. Ο/Η ΠΕΤΡΟΣ λέει:

  Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις «φαμίλιες». Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

  ΠΕΤΡΟΣ

 17. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

  Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.