Λειτουργία Κυριακής: Η κα Έλενα Ακρίτα απαντά στον Φαήλο (τον Κρανιδιώτη, το λοκατζή)

Μπράβο κυρία Έλενα Ακρίτα!   

Elena-akritaΣήμερα δημοσιεύουμε (στη σελίδα 61) την επιστολή του κυρίου Φαήλου Κρανιδιώτη προς τη διεύθυνση της εφημερίδας αναφορικά με το κείμενό μου στις 22/2/13 με τίτλο «Ο Φαήλος και το τρολ». [Τα Νέα]

Στα 13 χρόνια που γράφω εδώ, ποτέ, ούτε μία φορά, δεν έχω κάνει χρήση της στήλης αυτής για να απαντήσω «επί προσωπικού»: Θεωρώ μια τέτοια πράξη κατάχρηση της δημοσιογραφικής εξουσίας. Επέλεξα να απαντήσω σήμερα για πρώτη φορά και ύστερα από πολλή σκέψη.
Ο λόγος απλός: Αυτό που διά γυμνού οφθαλμού μοιάζει μια «πιπεράτη» αντιπαράθεση δύο προσώπων, στην ουσία ξεπερνάει και τον κ. Κρανιδιώτη και εμένα: Αφορά μια ολόκληρη κοινωνία. Μια κοινωνία που έχει αρχίσει να αναιρεί τις αξίες της, να χάνει τις προτεραιότητές της, να βλέπει όλο και περισσότερο το «δέντρο» αντί για το «δάσος».
Κύριε Κρανιδιώτη…
Πριν ξεκινήσω, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω στους αναγνώστες τη στιχομυθία σας με τον χρήστη του twitter:
Ρασκόλνικοφ προς Κρανιδιώτη: «Βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει, θα σ’ τον φέρω!».
Κρανιδιώτης προς Ρασκόλνικοφ: «Ευχαρίστως, αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει».
1. Ο χρήστης του twitter, πριν σβήσει τον λογαριασμό του, αναγράφει το πλήρες ονοματεπώνυμό του (@johnpergas). Αρα το επιχείρημά σας περί «ανωνυμίας» δεν ευσταθεί.
2. Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι από τη «μαντική» σας ικανότητα για την οικονομική του επιφάνεια: Θριαμβολογείτε για τις φωτογραφίες από ταξίδια του που καταδεικνύουν οικονομική άνεση. Μα οι φωτογραφίες αυτές ανασύρθηκαν πέντε (!) μέρες ΜΕΤΑ το tweet σας στον χρήστη. Οταν εσείς του απαντήσατε, δεν γνωρίζατε ποιος είναι. Αν έχετε το κληρονομικό χάρισμα, πάω πάσο!
3. Τελικά τι έχει σημασία; Το πρόσωπο που γράφει κάτι ή το περιεχόμενο του γραπτού του λόγου; Ποιος λέει κάτι ή τι λέει αυτός που το λέει; Εκείνη τη στιγμή «συνομιλούσατε» με έναν πολίτη για την υγεία! Το πρόβλημα είναι υπαρκτό! Αν δεν αντιμετωπιστεί, το «χαρτόκουτό» σας μπορεί πράγματι να χρησιμεύσει: Οχι για τελευταία αλλά για κανονική κατοικία!
4. Περίμενα όμως από κάποιον που δηλώνει «σύμβουλος» του Πρωθυπουργού σεβασμό – όχι στον χρήστη: Στα υπαρκτά πρόσωπα που ταυτίστηκαν με το κείμενό του! Περίμενα να καταλάβετε, έστω και εκ των υστέρων, ότι η εικόνα που «ζωγράφισαν» οι λέξεις σας ήταν τουλάχιστον αποτρόπαια!
5. Συγχωρέστε με, κύριε Κρανιδιώτη, που γεννήθηκα σε βόρειο προάστιο, την εποχή που ήταν ακόμα μια γειτονιά δημοσιογράφων. Συγχωρέστε τον παππού μου που αγόρασε το οικόπεδο πολύ πριν γεννηθώ. Κανείς δεν μου είπε τότε ότι αυτό θα μου αφαιρούσε το δικαίωμα να έχω ευαισθησίες, να εξεγείρομαι με αδικίες, να εκφέρω απόψεις!
6. Κύριε Κρανιδιώτη, το δικό σας παιδί δεν πεινάει, φαντάζομαι. Αυτό σας καθιστά ανάλγητο στις λιποθυμίες των άλλων παιδιών στην Ελλάδα του 2013;
7. Ο Πρωθυπουργός της χώρας επίσης γεννήθηκε σε «βόρειο προάστιο»! Κατάγεται από μια μεγάλη, ιστορική οικογένεια! Αρα – με τη δική σας λογική – δεν δικαιούται να έχει κοινωνικές ευαισθησίες! Ο Αντώνης Σαμαράς, δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, ταξικά οφείλει να είναι σκληρός και ανάλγητος!
8. Συγχωρέστε με που ζητώ, ως πολίτης, από όποιον έχει σχέση με την εξουσία να είναι πιο προσεκτικός από οποιονδήποτε άλλον, με επώνυμο ή ψευδώνυμο. Να σέβεται ένα πρόβλημα, να αγωνιά για τη λύση του και όχι να καταφεύγει σε «μπλακ χιούμορ»! Στην περίπτωσή σας κρατήστε το «μπλακ». Το «χιούμορ» είχε πάει μάλλον για τσιγάρα!
9. Οσο για την αναφορά σας στον Γιώργο Κυρίτση, τη θέση μου, όπως την ανάρτησα στο twitter, την ξέρετε – κι ας επανέρχεστε. Γράφω: «Ο Γ. Κυρίτσης είπε: «Να πω ότι θα 3πλασιάσουμε τους μισθούς και στο τέλος να πάρετε τα τέτοια μου;». Η ουσία σαφής, ο τρόπος ανεπίτρεπτος».
[Αλήθεια, είναι «μαγκιά Πειραιώτη» (όπως αυτοχαρακτηρίζεστε) να εγκαλείτε μια γυναίκα για κάτι που ΔΕΝ είπε εκείνη, αλλά ο σύντροφός της; Ή μήπως «οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο»;]
10. Κλείνοντας: Ο διαδικτυακός μας διάλογος μου έδωσε τροφή για προβληματισμό. Ελπίζω να έδωσε και σε σας… και σε όσους ασχολήθηκαν με αυτόν – πέρα από το «κουτσομπολιό» τύπου «το τάδε είπε ο Κρανιδιώτης», «το δείνα απάντησε η Ακρίτα».
Ας γίνει λοιπόν όλο αυτό ένα μικρό, ασήμαντο έναυσμα να σκεφτούμε: Οταν κάποιοι μάς δείχνουν με το δάχτυλο αυτόν τον κρανίου τόπο που ζούμε, ας μην κοιτάμε το δάχτυλο. Ας κοιτάμε τον κρανίου τόπο!
Κατά τα άλλα, από τη μεριά μου η αλληλεπίδρασή μας έκανε τον κύκλο της:
«Μια στάση εδώ…» που λέει κι ο Μητροπάνος…
Εγώ κατεβαίνω από το όχημα… Αν εσείς θέλετε να τερματίσετε τη διαδρομή, η επιλογή δική σας!
Κάτι τελευταίο: Εμείς οι Ελληνες, ως λαός, τον θάνατο τον χλευάζουμε. Τον νεκρό όμως δεν τον εξευτελίζουμε! Ποτέ!
(οι υπογραμμίσεις δικές μου)
This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Η κα Έλενα Ακρίτα απαντά στον Φαήλο (τον Κρανιδιώτη, το λοκατζή)

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν

  Ένας άνθρωπος που μισεί τον τουρκικό λαό γιατί θα πρέπει να αγαπά τον ελληνικό λαό;
  Το μίσος και η αγάπη δεν συνυπάρχουν.
  Ο καθένας έχει κάνει τις επιλογές του.
  Ο Μέγας Σοφοκλής, μας το έχει ξεκαθαρίσει αυτό, δια στόματος Αντιγόνης:

  «Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν».

  Ο κ.Γαρουφαήλ, φίλος Αντωνίου Σαμαρά (θυμηθείτε την αφίσσα με τη χωρίς μιναρέδες Αγία Σοφία, ακόμη να πέσει όμως η Πόλη), έχει διαλέξει στρατόπεδο:

  «…Σαν γεράκια, σαν αητοί
  Κατεβαίνουμε στη γη!
  Μες στο αίμα, στη φωτιά,
  η 2α πολεμά!
  Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,
  Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,
  Πράσινα μπερέ ορμούν
  Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!
  Πατρίδα μου πώς να στο πω,
  Μάνα Ελλάδα σ’ αγαπώ!
  Θα το πούνε και στα νέα,
  Θα σου φέρω εγώ σημαία.
  Θα ‘ναι κόκκινη μεγάλη,
  θα ‘χει έν’ άστρο ένα φεγγάρι…»

  και το επίμετρό του:

  «..Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα.
  Φιλιά στο σβέρκο».

  Εκ στόματος κόρακος, «κρα» εξελεύσεται

 2. Ο/Η Συριζαίος φίφης λέει:

  Η απάντηση Κρανιδιώτη

  http://www.antinews.gr/2013/03/02/206632/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+(ANTI+WEBLOG)

  Δεν ήξερε, δεν ρώταγε η κ. Ακρίτα για το «τρολ»

  Από factorx στις 02/03/2013

  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

  Αγαπητή κ. Ακρίτα,

  Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας της 22/2/13 στα «ΝΕΑ» «Ο Φαήλος και το τρολ», με όλες τις προσβολές που περιλαμβάνει.

  Με συγκινεί που αναγνωρίζεται μαγκιά στο ύφος μου, τιμή στην πειραϊκή ανατροφή μου, τρεις γενιές του λιμανιού, και στην αρβανίτικη καταγωγή μου. Μελέτησα και την ιερή αγανάκτηση και την κοινωνική σας ευαισθησία για την δήθεν «προσβολή» μου σ’ έναν πολίτη, που «στα σκατά κολυμπάει και προσπαθεί να επιβιώσει», όπως γράψατε, συγκινημένη από το δράμα του πονεμένου γιου, που ήθελε κάνοντας μαύρο χιούμορ, να μου στείλει το πτώμα του δυστυχούς πατέρα του, όταν πεθάνει, ως πεσκέσι, γιατί τον ταλαιπωρεί ο ΕΟΠΥΥ.

  Του Τελώνου και του Φαρισαίου σήμερα που σας γράφω, όλως τυχαίως.

  Είδα εξαρχής, αυτό που εσείς δεν είδατε, πως επρόκειτο για ψευδώνυμο διαδικτυακό προβοκάτορα.Πως κανένας «πονεμένος» δεν υπήρχε. Διότι 1) ο Έλληνας δεν κάνει πλακίτσα με τον θάνατο του πατέρα του και 2) μια γρήγορη ματιά στο προφίλ του, όπου χαβαλέδιαζε με την Eurovision, το …στήθος της Βανδή κλπ, έδειχνε πως όλη η προσωπική «τραγωδία» του, ήταν κοινώς «μούφα».

  Εσείς, ίσως λόγω σεναριογραφίας, έχετε συνηθίσει να παίρνετε στα σοβαρά φανταστικούς χαρακτήρες. Εγώ όχι. Εσείς ίσως περιμένετε να ενημερωθείτε για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ από διαδικτυακούς καλικάντζαρους. Εγώ όχι, κι έχω σταθερή αντινεοφιλελεύθερη θέση υπέρ της δημόσιας υγείας και παιδείας. Υπάρχουν τα κείμενα μου. Και δεν μιλούσα με πολίτη για την Υγεία αλλά μ’ έναν προβοκάτορα που παρίστανε τον αναξιοπαθούντα.

  Και ήταν και συριζαίος ο καλικάντζαρος, ερίτιμος κι ευαίσθητη κυρία των Βορείων Προαστίων. Διότι βγήκαν στη φόρα οι ευχές του κι οι εκκλήσεις του προς την κ. Δούρου και τον κ. Τσίπρα να μην …προδώσουν τις προσδοκίες του, κυρίως όμως βγήκαν στην φόρα οι αλλεπάλληλες φωτογραφίες του σε εξορμήσεις του μέσα σε λίγους μήνες στην Μύκονο, στην Βενετία, στην Φλωρεντία, σε χιονοδρομικά κέντρα, παραλίες και θέρετρα, όπου έπνιγε τον πόνο του, ο δυστυχής «γιος». Τον βγάλανε στα μανταλάκια τον φίλο σας τον «Ρασκόλινικοβ».

  Η αλήθεια είναι πως ζώντας σε ένα πανωσήκωμα γονική παροχή στον Κορυδαλλό, δεν έχω την ευαισθησία που γεννιέται μόνο στις επαύλεις της ελληνικής «προόδου», όπου ζείτε εσείς, για ψεύτες, τρολ που υποδύονται τους πονεμένους και ξαποστέλνουν το πτώμα του πατέρα τους πεσκέσι, ως χιούμορ και χάριν αντιπολιτευτικού επιχειρήματος. Δεν με ενοχλεί το ψευδώνυμο, ούτε η γνώμη σας αλλά η υποκρισία.

  Εγώ δεν το έχαψα και του απάντησα αναλόγως. Εσείς το χάψατε και το κατάπιατε αμάσητο. Κι όταν γίνανε τα αποκαλυπτήρια για τον πολυτελή τουρίστα και δικαιώθηκε η δική μου επιμονή, δείξατε καταγωγή εκ Μιλήτου: «ενώ είσαστε ευφυής, συμπεριφερθήκατε σαν να μην είσαστε». Δικό σας πρόβλημα.

  Αν ήμουν «προοδευτικού» ήθους, θα του έλεγα να πάρει «τα τέτοια μου», όπως είπε ο βουλευτής σύζυγος σας σε αληθινό πολίτη που είχε μπροστά στα μάτια του στα Τρίκαλα. Εγώ, ως «κακός» εθνικιστής, κεντροδεξιός, ό,τι σας βολεύει, έχω μάθει να σέβομαι τους αληθινούς ανθρώπους με αληθινά προβλήματα και να ‘μαι ανελέητος με τους υποκριτές και τους ψεύτες.

  Κι εν κατακλείδι, σε πλήρη απόδειξη του δίκιου μου, ο «προστατευόμενος» σας, μετά το ξεβράκωμα, διέγραψε τον λογαριασμό του κι εξαφανίστηκε αλλά εσείς ακόμη πουλάτε συμπόνια για τον ψεύτη. Όπως έγραφε ο ίδιος στο προφίλ του, σχολιάζοντας το καφεδάκι που πετάχτηκε να πιει στη Βιέννη, για να πνίξει τον πόνο του για τον «πατέρα» του, «τρε μανιφίκ»!
  http://www.antinews.gr/2013/03/02/206632/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+(ANTI+WEBLOG)

  και ένα σχόλιο κάποιου που έχει αβατάρ μισόγυμνο το Σιλβέστρε Σταλόνε

  http://www.antinews.gr/2013/03/02/206632/#comment-1133702

  Neo είπε:

  02/03/2013 στις 2:37 pm

  Χεχεχε, εύγε Φαήλο γιατί η κατάσταση με το στρατό των συριζοτραμπούκων του internet. Δεν θυμάται, ή δεν ξέρει, η κα Ακρίτα ότι οι ίδιοι παλαιότερα εκμεταλλευόντουσαν αυτοκτονίες πολιτών για να γρονθοκοπούν τα στήθη τους και να γκαριζουν!

 3. Ο/Η koukou λέει:

  Άραγε τι απ όλα όσα είπε θα είναι σε θέση να αντιληφθεί; γιατί ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για το άτομο Φαήλο Κρανιδιώτη…..ε;….μη το ξεχνάμε!… είναι δηλαδή σα να λέμε … ΄Αδωνη Γεωργιάδη …

 4. Ο/Η Δεξιός λέει:

  Ξεχνάτε πως κάποτε τα είχατε βάλει και σεις με την Ακρίτα. Η κυρία αυτή γράφει μερικές φορές λίγο βιαστικά και πρόχειρα

  Κύριε Ροΐδη,
  Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, δεσπότης Λούτσας και Σπάτων, δήλωσε πρόσφατα πως παραιτείται από τον κρατικό μισθό του, υπέρ πατρίδος. Η απόφασή του αυτή δόνησε την καρδιά της γλαφυρής συγγραφέως κας Έλενας Ακρίτα, στην απογευματινή του ΔΟΛ:

  «ΑΥΤΟΣ Ο λαμπρός επιστήμων απαρνήθηκε τιμές, δόξες και πλούτη και στράφηκε στην Εκκλησία. Ο μισθός του είναι μικρότερος από 2.000 ευρώ. Αυτό τον μισθό δωρίζει στο κράτος, για να συμβάλει όπως μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Και όπως λέει:
  Αυτό είναι μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα που γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών της πατρίδας μας». Σεβασμιώτατε, με ταπεινότητα το χέρι σας φιλώ!)

  https://roides.wordpress.com/2010/05/24/24may10/

  • Ο/Η Po λέει:

   αγαπητέ…
   κρίνουμε απόψεις όχι άτομα.
   Κρίναμε τις απόψεις της κας Ακρίτα παλαιότερα αρνητικά, και τώρα θετικά.
   Εξαρτάται τις απόψεις.

  • Ο/Η TARZANAKOS λέει:

   νΣυμφωνώ εν πολλοίς με το «Δεξιό».
   Θα ήθελα να προσθέσω ότι η κ. Ακρίτα γράφει και κάπως «περίεργα» – για να μη χρησιμοποιήσω άλλον χαρακτηρισμό.

   Για το θέμα τού «Αγίου Μεσογαίας κλπ.», λ.χ., τής είχα στείλει email, στο οποίο έγραφα επί λέξει τα εξής:

   «Ο Μισθός μου στο Κράτος» (21 Μαρ 2010)

   Εννοείται ότι η κ. Ακρίτα απαξίωσε να μού απαντήσει, αλλά ούτε και διανοήθηκε να γράψει έστω και μία γραμμή σχετικά με το θέμα αυτό – ή τέλος πάντων να προβληματιστεί.
   Έτσι, ο πολύς και ανυποψίαστος κόσμος θεωρεί ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και – κατ’ επέκτασιν – οι υψηλόβαθμοι ρασοφόροι «θυσιάζουν» τούς παχυλούς μισθούς και τίς συντάξεις τους υπέρ τού «ποιμνίου» τους.

   Όσο για τον «πολύ» Φαήλο Κρανιδιώτη, τον σύμβουλο τού Σαμαρά, είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι ακροδεξιός και ΔΕΝ απέχει και πολύ από τίς θέσεις τής «Χρυσής Αυγής».

   Σε πολιτικό (και ΟΧΙ δημοσιογραφικό) επίπεδο, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πώς η ΔΗΜΑΡ και ο σύζυγος-βουλευτής τής κ. Ακρίτα θα τοποθετηθεί απέναντι στις φανφάρες τού Κρανιδιώτη…

 5. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  Φαήλος Κρανιδιώτης: Αριστερίστικη προπαγάνδα τα μαχαιρώματα αλλοδαπών!

  http://mao.gr/fahlosstrikeback/

  Άνοιγμα της ΝΔ στη βάση της Χρυσής Αυγής προτείνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

  http://tvxs.gr/news/ellada/anoigma-tis-nd-sti-basi-tis-xrysis-aygis-proteinei-o-failos-kranidiotis

  Φαήλος Κρανιδιώτης: Η ΝΔ χρειάζεται «ιδεολογικούς μαχητές» και όχι «ντιντίδες»

  http://www.inews.gr/36/failos-kranidiotis-i-nd-chreiazetai-ideologikous-machites-kai-ochi-ntintides.htm

 6. Ο/Η physicist λέει:

  Λαμπρός επιστήμων με αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων ίσο με το μηδέν. Τι άλλο θ’ ακούσουνε τ’ αυτιά μας.

 7. Ο/Η γιωργος λέει:

  Αυτος τι διαφερει απο τον κρανιδιωτη;Μαλλον η Ακριτα δεν βλεπει τα δικα της…

 8. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Μην δίνετε αξία σε αξιοθρήνητους ανθρώπους. Αναφέρομαι ασφαλώς στον Κρανιδιώτη, και όχι στην υπερεκτιμημένη Ακρίτα.

 9. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Η μόνη απάντηση στο φασισμό της ΝΔ

  Δημοσιεύθηκε στις 1 Μάρ 2013

  Έντονα επεισόδια προκλήθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής από ομάδα εργαζομένων στην KAVALA OIL με αφορμή στην Καβάλα την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

  Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου Ωκεανίς και εισήλθαν μέσα όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές. Έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα.

  Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ευθυμιάδης τόνισε οι εργαζόμενοι ήρθαν αποφασισμένοι στο ξενοδοχείο για να προκαλέσουν επεισόδια. Εμείς είχαμε την επιθυμία να κάνουμε διάλογο μαζί τους αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν κανένα περιθώριο. Εκφράζω την λύπη μου γι’ αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα.

  Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πάρα πολύ ώρα με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές ν΄ ακυρώσουν όχι μόνο τη συνέντευξη Τύπου αλλά και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.

  Η αντίδραση των εργαζομένων της KAVALA OIL σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από την Βουλή την προσεχή Τρίτη της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999.

  Οι εργαζόμενοι της KABALA OIL αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil & Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση του υπουργείου βασίστηκε στη μεταξύ συμφωνία μητρικής και θυγατρικής εταιρείας που προβλέπει ότι και οι δυο θα είναι συνδικαιούχοι των κοιτασμάτων πετρελαίου.

  Πηγή: news247.gr
  .

 10. Ο/Η eklag λέει:

  Η Κυρία Ακρίτα δεν φέρει ευθύνη για τα λεγόμενα του συντρόφου της,
  αλλά-όπως κάθε Κυρία-για την επιλογή αυτού.

  ps
  Πού έμπλεξες κοριτσάκι μας;

 11. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ποιος ειναι ο συζηγος της;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο βουλευτής Τρικάλων της ‘Δημάρ’ κ.Κυρίτσης, που προάγει τον πολιτικό μας πολιτισμό. Ισχύει βέβαια το ‘τι φταίει η σύζυγος;’ της Ι.Μ.Αναγνώστου, ισχύει όμως και το αμείλικτο της πάντα σκληρής eklag, ‘φταίει που τον επέλεξε’. Ο καθένας διαλέγει όποιο θέλει, εγώ πάντως διαλέγω eklag.
   Mα επιτρέπεται να τσαλακώνει έτσι το προφίλ του Φωτίου Φανουρίου;
   Εδώ: «Μαλακίες»

   και εδώ «θα πάρετε τα τέτοια μου».
   Ελπίζω να μη λιποθυμίσει ο κ.Κουβέλης, που τον χρειάζεται το Έθνος γιατί πάει και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Λασκαράτε εκτίθεσαι.

    ‘φταίει που τον επέλεξε’ ……… τι κατινιές είναι αυτές ………….

    Τέτοιου επιπέδου σχόλια βοηθούν πουθενά;

    Ρίξτε κι’ άλλο νερό στον μύλο της παρακμής ……ρίξτε γυρίζει μια χαρά , μπορεί και καλύτερα, και σου κάνει και μια μυρωδιά αλλο πράγμα………..

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Μη βαράς, το παραδέχομαι πως έχεις δίκιο, αυτή δεν φταίει σε τίποτα για το στόμα του άντρα της, άλλωστε ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι αξιόλογος άνθρωπος, που όμως θα πρέπει να προσέχει πως μιλάει δημόσια.
    Λιγη πλάκα έκανα με την eklag.
    Ατύχησα το ομολογώ.

 12. Ο/Η eklag λέει:

  Πού ζεις Θεόφιλε;
  Δεν γνωρίζεις τον Κο Κυρίτση;
  Αμ δεν θα πάρετε εξουσία έτσι!
  Η επικοινωνία είναι το παν στις μέρες μας!
  (Και η Θεία Κοινωνία-Ευλόγησον!)

 13. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://prezatv.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5249.html

  Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

  Σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Δεύτερα 4 Μάρτη μέρα που εκδικάζεται η υπόθεση του Ηλία Κασιδιάρη (μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας) για την επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007 καλεί η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά»
  Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.Το αυτοκίνητό του αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Τις μέρες εκείνες, γινόταν η«Γιορτή Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου και η μεταφερόμενη συμμορία που είχε επιτεθεί στον φοιτητή «προπαγάνδιζε» την φασιστική εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη ρίχνοντας τρυκάκια της Χρυσής Αυγής και τραμπουκίζοντας νέους με προτίμηση σε όσους είχαν μακριά μαλλιά, φορούσαν σκουλαρίκια, κ.λ.π.

  Όπως αναφέρει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Από τότε μέχρι σήμερα, με δεδομένη την κοινοβουλευτική κάλυψη, την απροθυμία των ένστολων «Προστατών του Πολίτη» να ασχοληθούν με τη σύλληψη των φασιστικών συμμοριών, και την ιδιαίτερα ανεκτική στάση των δικαστικών αρχών απέναντί τους, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δολοφονικές επιθέσεις: Σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε αριστερούς, σε νέους που δεν ταιριάζουν με τα άρια πρότυπα των νεοναζί, σε συνδικαλιστές που ακούνε εργατικά τραγούδια, σε μαθητές που αντιτίθενται στη ρατσιστική και φασιστική βία στα σχολεία.Σε πολλές από αυτές, έχουν αναγνωριστεί, δικαστεί ή καταδικαστεί ως δράστες, βουλευτές, μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όμως πολλές δίκες αναβάλλονται διαρκώς, (όπως π.χ. στην περίπτωση της υποψήφιας βουλευτή Α Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Θέμιδας Σκορδέλη και των δύο ομοϊδεατών της για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα – 6 αναβολές). Σε άλλες περιπτώσεις, θύτες και θύματα καταδικάζονται με παρόμοιες ποινές (υπόθεση Βέροιας). Για Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν με περίστροφα και μαχαίρια, όπως τους δύο Κορίνθιους νεοναζί που συνελλήφθησαν πρόσφατα αποσιωπάται η πολιτική τους ταυτότητα. Ενώ για στυγνούς δολοφόνους που στο σπίτι τους διαθέτουν και πάκα από φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, οι αρχές δεν έκριναν σκόπιμο να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους, (όπως στην περίπτωση των Πετραλώνων που οι συλληφθέντες ομολόγησαν την εν ψυχρώ δολοφονία του Σαχζάντ Λοκμάν).»

  Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά» καλεί στην Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) απαιτώντας να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης στου Ζωγράφου το 2007. «Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη δολοφονική δράση των νεοναζί σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Ποτέ Ξανά Φασισμός!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

 14. Ο/Η Βαρκάρης λέει:

  Το αρχικό (πέτρα του σκανδάλου) τιτίβισμα του Κου Κρανιδιώτη ήταν τουλάχιστον άκομψο και δεν συνάδει με την ιδιότητα «σύμβουλος πρωθυπουργού» για να μην πω με την ιδιότητα «νοήμων άνθρωπος» . Δυστυχώς, όμως, δεν μπορώ να πω ότι εξεπλάγην.
  Όσον αφορά την ευαισθησία της Κας Ακρίτα, και επειδή δεν παρακολουθώ καθόλου τα κείμενά της, μπορεί κάποιος να με ενημερώσει αν ασχολήθηκε με την συμπεριφορά του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ όπως αυτή αποτυπώνεται στα ανωτέρω αποσπάσματα ; Διότι εμένα προσωπικά, με ενοχλεί περισσότερο αυτή η συμπεριφορά βουλευτή ενός κόμματος που θέλει να θεωρείται αριστερό.

 15. Ο/Η Φωτάκι λέει:

  http://www.ert.gr/eidiseis/greece/politiki/story/144694/paei-poly-i-xrysi-avgi-na-paristanei-tin-patriotiki-dynami-leei-i-dimar
  Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013

  «Πάει πολύ η Χρυσή Αυγή να παριστάνει την πατριωτική δύναμη» λέει η ΔΗΜΑΡ
  «Η Χρυσή Αυγή, που συναγελάζεται με ναζιστές και διαδίδει την ιδεολογία που οδήγησε στο αιματοκύλισμα την ανθρωπότητα, πάει πολύ να παριστάνει την πατριωτική δύναμη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ με αφορμή δηλώσεις στελεχών του κόμματος τις τελευταίες μέρες.
  Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανασύροντας μνήμες εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων, θέλουν να κρύψουν ότι είναι οι συνεχιστές των δοσίλογων και των κουκουλοφόρων της Κατοχής, προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:
  «Το φασιστικό χέρι που υψώνουν προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα που πολέμησε το ναζισμό».

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Υπογραφή:
  Οι συγκυβερνούντες με Πλευροαδωνοβορίδηδες
  και παρακαθήμενοι μετ’ αυτών στα πρωινάδικα της πολιτικής γελοιότητας
  Εξαιρείται ο Συριζα λόγω βλακείας (χρήσιμοι ηλίθιοι)

 16. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  eklag
  Toν Κυριτση τον γνωριζω, αρα θα »παρουμε» εξουσια, απο κατι σηριαλ τον καιρο της χουντας, αν θυμαμαι καλα.
  Την Καβουρινα του δεν γνωριζα.
  Τωρα αν αξιζει να »μνημονευονται τα ρηθεντα» της, ε προσπαθει κι αυτη οπως ο καβουρας, να περισωσει οτι μπορει απο την βαρβαροτητα της συνκυβερνησης.

 17. Ο/Η eklag λέει:

  Πλάκα πλάκα συνέρχεστε μόλις σας τραβήξουν το αυτί κύριε Λασκαράτε.
  Προσεβλήθησαν βλέπω κάποια τοτέμ!
  Η αλήθεια όμως μόνο γι’ αυτά αποτελεί ταμπού σ’ αυτήν την χώρα.
  Καλό είναι να την συνηθίζουν σιγά σιγά.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Μαντάμ,
   ομολογώ πάντα τα λάθη που αντιλαμβάνομαι πως έκανα.
   Η Ε.Α. δεν φταίει για τις αμετροέπειες του άντρα της.
   Με παρασύρατε με τη γοητεία των λόγων σας και της ορμητικής σας προσωπικότητας να πω κάτι που ήταν λάθος, χωρίς να το πολυσκεφθώ.
   Ανασκεύασα όπως όφειλα.
   Δεν θα ήθελα να δικαστώ για ενδεχόμενα λάθη της συζύγου μου.
   Άλλωστε ο έρωτας είναι τυφλός και κανείς δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα.
   Μην είστε τόσο σκληρή μαζί μου.
   Δικός σας.

 18. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Ποτέ λύκος δεν μπήκε μέσα σε κοτέτσι. Αλεπούδες μπαίνουν διότι διαθέτουν τρόπο να απαλλαγούν από τις κοτόψειρες.

  Όταν λοιπόν οι αλεπούδες κολλήσουν τέτοιες ψείρες, μαζεύουν μια τούφα μαλλί από τα τσαλιά πάνω στα οποία ξύθηκαν πρόβατα, μπαίνουν στο νερό και αφήνουν απ’ έξω μόνο την μουσούδα τους η οποία κρατά το μαλλί. Οι ψείρες ανεβαίνουν και μαζεύονται όλες στην τούφα του μαλλιού. Κατόπιν παρατά η αλεπού την τούφα και την κάνει.

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   … στο δε διάστημα μεταξύ γεύματος και μπάνιου της αλεπούς οι ψείρες ζουν με εγκράτεια απέχοντας σεξουαλικά. Πάντως καλό είναι που το ξέρουμε, αν πιάσουμε ψείρες να αγοράσουμε μάσκα με αναπνευστήρα.

 19. Ο/Η eklag λέει:

  Σας κατανοώ Αγαπητέ Κύριε Λασκαράτε.
  Ακόμη κι εγώ παρασύρομαι από αυτήν την…ορμητική μου προσωπικότητα!
  Μόνο από την δική μου όμως.
  Ως προς τις άλλες…τι να πω…μιλάνε πρώτα μόνες τους…
  Τα λεγόμενά μου δε ήταν απολύτως σαφή
  και δεν είναι δίκαιο να χρεωθώ »εκτιμήσεις» γι’ αυτά.

  ps
  Για τα σήριαλ επί Χούντας από τον Αγαπητό Θεόφιλο μαθαίνω.
  Η επικοινωνία είναι το παν όπως είπαμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.