Περί του πλουτισμού των ιερέων

ploutismos-papadwn1Ένας παπάς διορθώνει το Χριστό 

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Kύριε Ροΐδη,
Κατά κοινή ομολογία το κοινωνικό κήρυγμα του Ευαγγελίου έχει ριζοσπαστικά στοιχεία, γι’αυτό και η Ορθόδοξη Εκκλησία του έχει αλλάξει τα φώτα. Επικίνδυνες κουβέντες, που εκφράζουν σοσιαλιστικές αρχές όπως οι παρακάτω, έχουν παραμεριστεί από την πρακτική του κλήρου:

«Μη θησαυρίζετε υμίν θησαυροὺς επὶ τῆς γῆς, όπου σης και βρώσις αφανίζει»
«Μη κτήσησθε χρυσὸν μηδὲ άργυρον μηδὲ χαλκὸν εις τας ζώνας υμών» (εικ.2)
«Ύπαγε, όσα έχεις πώλησον και δος πτωχοίς, και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ»
«Ὁ έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω».
«Ευκολώτερον εστί κάμηλον διά τρυπήματος ραφίδος διελθείν ή πλούσιον εις την βασιλείαν τού Θεού εισελθείν»

—–Αν και ο Χριστός έχει δώσει απάντηση, ο πρωτοπρεσβύτερος κ.Διονύσης Ταμπάκης, του ναού του Γενέσιου της Θεοτόκου Ναυπλίου, θέτει το ερώτημα σε άρθρο του που αναδημοσιεύτηκε και στο νεοναζιστικό μπλογκ Hellas-Orthodoxy (15/2/13): «Οι περιουσίες των κληρικών που πρέπει να ανήκουν;» και απαντά, παρακάμπτοντας το ευαγγελικό κήρυγμα και καταφεύγοντας  σε μια από τις Συνόδους της Καρθαγένης (419), δηλαδή της αφρικανικής Καρχηδόνας, της οποίας οι επίσκοποι φαίνεται πως γνωρίζουν καλύτερα από το Χριστό το χριστιανικό καθήκον: «Είναι σύνηθες φαινόμενο στην πορεία της Εκκλησίας μας παλαιά αλλά και σύγχρονα, πολλοί Κληρικοί διακονώντας  σε ζωντανές και πολυπληθείς  ενορίες  και εργαζόμενοι αόκνως και φιλοτίμως υπέρ του έργου της Εκκλησίας να  λαμβάνουν οικιοθελώς από τους  πιστούς οικονομικές ή άλλες συνδρομές  με αποτέλεσμα κάποιοι Κληρικοί παντός βαθμού να προκόβουν σε περιουσιακά στοιχεία. Πολλοί κακόβουλοι τότε τους κατηγορούν αβασάνιστα  ως «κλέπτες», «σφετεριστές» κ.α. δίχως να γνωρίζουν την ολοκληρωτική αφιέρωση πολλών Ιερέων και ότι ‘ἄξιος γὰρ ὁ ἐργάτης τοῦ μισθοῦ αὐτοῦ΄’» (Λουκ). Όμως πως πρέπει η συγκεκριμένη αποκτηθείσα περιουσία να διαχειρίζεται και που να καταλήγει; Την απάντηση μας την έχει δώσει προ 16  αιώνων 419 μ.Χ η Αγία μας Εκκλησία από την εν Καρθαγένη Σύνοδο:

Κανὼν λβ’
‘Επίσκοποι, πρεσβύτεροι ή Διάκονοι και οποιοδήποτε κληρικοί, όντας πενιχροί πρώτα, εάν προκόψουνε στον καιρό της Επισκοπής ή Ιεροσύνης τους σε περιουσία, αγρούς ή σε οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία στο όνομά τους, να τα επιστρέφουνε στην Εκκλησία.Εάν όμως περιέλθει σε αυτούς περιουσία από συγκεκριμένη δωρεά κάποιου ή κληρονομιά ας τα διαχειριστούν όπως θέλουν’. Η Αγία μας Εκκλησία λοιπόν, ως Θεοκίνητος, ορθοτομεί πάντα και σε όλες τις περιστάσεις την αλήθεια!».

—–Οι σκεπτόμενοι ασφαλώς θα επισημάνουν την προφανή απόλυτη αντίθεση των όσων λέει ο πρωτοπρεσβύτερος με αυτά που λέει ο Χριστός. Αν ξεπεράσουμε τη χριστιανική ηθική που θέλει τον κληρικό αφιλοκερδή και ανάργυρο, αν ξεπεράσουμε ακόμη και τους εκκλησιαστικούς κανόνες που απαγορεύουν την πώληση των μυστηρίων, αν ξεπεράσουμε την κοινή λογική που αρνείται να καταλάβει γιατί οι καλοί ενορίτες αντί να δίνουν λεφτά στους φτωχούς, φροντίζουν για τον πλουτισμό και τη διαφθορά του ιερέα τους, πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το νόμο που απαγορεύει τη δωροδοκία των δημοσίων υπαλλήλων στην ενάσκηση των καθηκόντων τους; Πως γίνεται ένας δημόσιος υπάλληλος να είναι δωρολήπτης; Ασφαλώς μπορεί αυτό να το ανέχεται ο πολιτικός κόσμος από τη Ν.Δ. μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει κι αυτός πως δεν ξέρει για τα αφορολόγητα μαύρα λεφτά των παγκαριών και των αγοροπωλούμενων «μυστηρίων», αλλά ελπίζω πως πολλοί αριστεροί πολίτες θα διαφωνούν με την ηθική ελαστικότητα του κόμματος του κ.Τσίπρα.
—–Η απάντηση των ιερέων, που θέλουν ενδεχόμενα να δικαιολογήσουν το δικό τους πλουτισμό, θα είναι πολύ απλή. Όλα αυτά ξεπερνιούνται με τη χάρη των αγίων επισκόπων της Συνόδου της Καρθαγένης, που ήξεραν από τότε την τέχνη να κόβουν και να ράβουν τη χριστιανική ηθική στα μέτρα τους και να λένε πως ο παπάς μπορεί να αποκτά περιουσία και να την κάνει ότι θέλει. Έχω όμως και μια μικρή ένσταση. Ο πρωτοπρεσβύτερος Ταμπάκης κάνει κάποιες λαθροχειρίες. Παραλείπει στο ευαγγελικό ρητό του Λουκά (10,4) που παραθέτει για να δικαιολογήσει τη δωροληψία, την προηγηθείσα σαφή οδηγία του Χριστού να μην πάρει χρήματα:  «μη βαστάζετε βαλάντιον, μη πήραν, …»,  που τη δίνει μάλιστα αποκλειστικά για την πολύ δύσκολη αποστολική περιοδεία και όχι για έμμισθο, βολεμένο στο πρεσβυτέριό του, κρατικό παπά. Παραλείπει επίσης να μας πει πως ο Χριστός αναφέρεται σε φιλοξενία του Απόστολου που ταξιδεύει,  στο σπίτι κάποιου φιλόξενου και καλόπιστου ανθρώπου,  όπου θα δεχθεί φαγητό και ποτό («εν αυτή δε τη οικία μένετε εσθίοντες και πίνοντες τα παρ᾿ αυτών· άξιος γαρ ο εργάτης του μισθού αυτού εστί»), χωρίς να ντραπεί, γιατί τα αξίζει ο κόπος της αποστολικής οδοιπορίας του. Μάλιστα ο Χριστός φροντίζει να προειδοποιήσει να μην το συνεχίσει αυτό το φαγοπότι δεξιά και αριστερά:   «μη μεταβαίνετε εξ οικίας εις οικίαν».
—–Μου προκαλεί εντύπωση αυτή η περιφρόνηση του ιερέα προς τα λόγια του θεού του, αυτή η προσπάθεια αλλοίωσης του σαφέστατου νοήματός τους. Ψάχνοντας λοιπόν να βρω σχετικά με το έργο αυτού του ιερέα, είδα ότι από το 2011 ανήκει στο ρεύμα των «αγανακτισμένων» εκείνων που αποδίδουν τη χρεοκοπία σε «σχέδιο» και θύμωσαν όταν κόπηκε το επιδοτούμενο με δάνεια φαγοπότι των πελατών του ΝΔΠΑΣΟΚ. Και ποιος άλλος αλήθεια ήταν καλύτερος πελάτης του από το ιερατείο; l
ploutismos-papadwn2—–Γράφει λοιπόν ο ιερέας: «Τον τελευταίο καιρό, λόγω της σχεδιασμένης κρίσης έχουν γίνει 1700 αυτοκτονίες Ορθοδόξων Χριστιανών» (γνωρίζει άραγε τη συνείδησή τους και μόνο για τους Ορθόδοξους ενδιαφέρεται;), τσουβαλιάζει όλους τους πολιτικούς (‘ελληνόφωνους’ τους αποκαλεί) ως υπεύθυνους, χωρίς να μπαίνει στον κόπο και στον κίνδυνο να επιμερίσει ευθύνες σε κόμματα και σε πρόσωπα και να ονοματίσει απατεώνες, μηχανισμούς διαπλοκής και θεσμούς αδιαφάνειας σαν υπεύθυνος πολίτης. Ταυτόχρονα εντοπίζει και μια περίεργη απειλή:

«Πόσα ζευγάρια στρέφονται στις προγαμιαίες ανευλόγητες σχέσεις αφού ούτε τα στοιχειώδη δεν έχουνε για να κάνουν μία αξιοπρεπή αρχή στη ζωή τους».

—–Ο κ.Ταμπάκης είναι και συλλέκτης θαυμάτων του φερόμενου ως μέντιουμ Παϊσιου, ο οποίος έχει ξεπεράσει το Χριστό στις θαυματουργίες:
1. (10.7.2012) «Διαβάστε την ιστορία που περιγράφει ο Πρεσβύτερος Διονύσιος Ταμπάκης
… Πριν λίγο καιρό ασθένησε σοβαρά ένα μικρό παιδί στην βόρεια Ελλάδα».
2. «Ένα συγκλονιστικό (αδημοσίευτο) θαύμα του γέροντος Παϊσίου στην Αργολίδα. π. Διονύσιος Ταμπάκης «Πρίν λίγες ημέρες, είχα την χαρά να συνομιλήσω στην Εκκλησία μας, με μία νέα κοπέλα της Β’ Λυκείου, από την περιοχή της Αργολίδος. Ένα χαριτωμένο κορίτσι που έκρυβε κάτι αγνό και ξεχωριστό σε όλη την προσωπικότητά της. . (αποσιωπώ το όνομά της για ευνόητους λόγους)..».

—–Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι από την αχαριστία της κοπέλας απέναντι στο θαυματουργό μέντιουμ Παϊσιο και δεν καταλαβαίνω γιατί ντρέπεται να πει το όνομά της. Είναι ντροπή η θεία ευλογία; Ασφαλώς όχι στο Ευαγγέλιο κατονομάζονται πολλοί ευεργετημένοι (κόρη Ιάειρου, Λάζαρος κλπ) της θείας θαυματουργίας.

Αλλά και ο ιερέας αμελεί να μάθει τα ονόματα των πρωταγωνιστών των θαυμάτων που λανσάρει: «…μου είχε ζητήσει μία ζωνούλα ευλογημένη στα Ιερά Λείψανα του Αγίου προκειμένου να την δώσει στην φίλη του Ηρώ (δεν γνωρίζω το επώνυμό της) και εκείνη επίσης πλαστική Χειρούργος από την Αθήνα, η οποία επί 2 χρόνια σχεδόν δεν μπορούσε να αποκτήσει τέκνο. Μόλις πριν λίγο λοιπόν έμαθα πως η Ηρώ με την θαυματουργική χάρη του Οσίου Αρσενίου είναι έγκυος..».

Κύριε Ροΐδη,
—–Νομίζω πως είναι άξιος ο μισθός που καταβάλει ο Καίσαρας από τους φόρους μας στους ιερείς που καλλιεργούν τον αμπελώνα του Κυρίου και πιστεύουν πως και οι πιστοί οφείλουν να τους ενισχύουν οικονομικά, γιατί αυτά που λέει ο Χριστός «Ου δύνασθε » Θεώ δουλεύειν και Μαμμωνά», είναι ανοησίες. Το βεβαιώνουν ο δημόσιος υπάλληλος Διονύσης Ταμπάκης και η Σύνοδος της Καρχηδόνας.

***

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

37 Responses to Περί του πλουτισμού των ιερέων

 1. Ο/Η koukou λέει:

  Reblogged this on με τα ματια της κουκουβαγιας and commented:
  Εξαιρετικό άρθρο…συγχαρητήρια.

 2. Ο/Η atheofovos λέει:

  Το “κατά κοινή ομολογία” δυστυχώς για εσάς βρίσκεται μόνο μέσα στο μυαλό σας και καλά θα κάνετε να μιλάτε στον ενικό για να μην γελοιοποιείστε στον κόσμο.
  Κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να κρίνει σωστά όσον αφορά τα θέματα που σχολιάζετε και φυσικά να διακρίνει την αμάθεια και ξινίλα που σας χαρακτηρίζει σε θέματα που αφορούν πίστη μας.

  Τα σέβη μου

 3. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

  Σοφία ορθοί!
  Εκ του κατάΤαμπάκη Αγίου Ευαγγελίου το ανάγνωσμα
  Πρόσχωμεν!

  Πολλοί κακόβουλοι τότε τους κατηγορούν αβασάνιστα ως «κλέπτες», «σφετεριστές» κ.α. δίχως να γνωρίζουν την ολοκληρωτική αφιέρωση πολλών Ιερέων …να λαμβάνουν οικιοθελώς από τους πιστούς οικονομικές ή άλλες συνδρομές με αποτέλεσμα κάποιοι Κληρικοί παντός βαθμού να προκόβουν σε περιουσιακά στοιχεία.

  «Ολοκληρωτική αφιέρωση» μετά «προκοπής σε περιουσιακά στοιχεία», πρώτη φορά την ακούω.
  Ήμαρτον Κύριε

  http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8109.html

  15/2/13

  Πρεσβ. Διονύσιος Ταμπάκης, Οι περιουσίες των κληρικών που πρέπει να ανήκουν;

  ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ;

  Είναι σύνηθες φαινόμενο στην πορεία της Εκκλησίας μας παλαιά αλλά και σύγχρονα ,πολλοί Κληρικοί διακονώντας σε ζωντανές και πολυπληθείς ενορίες και εργαζόμενοι αόκνως και φιλοτίμως υπέρ του έργου της Εκκλησίας να λαμβάνουν οικιοθελώς από τους πιστούς οικονομικές ή άλλες συνδρομές με αποτέλεσμα κάποιοι Κληρικοί παντός βαθμού να προκόβουν σε περιουσιακά στοιχεία.

  Πολλοί κακόβουλοι τότε τους κατηγορούν αβασάνιστα ως «κλέπτες», «σφετεριστές» κ.α. δίχως να γνωρίζουν την ολοκληρωτική αφιέρωση πολλών Ιερέων και ότι «ἄξιος γὰρ ὁ ἐργάτης τοῦ μισθοῦ αὐτοῦ»(Λουκ ι΄-7)

  Όμως πως πρέπει η συγκεκριμένη αποκτηθείσα περιουσία να διαχειρίζεται και που να καταλήγει;

  Ειδικά στην πονηρή και σκολιά εποχή μας όπου πρέπει να δίνουμε λόγο «παντί τω αιτούντι» (Α΄Πετρ.3 ,15);

  Την απάντηση μας την έχει δώσει προ 16 αιώνων 419 μ.Χ η Αγία μας Εκκλησία από την εν Καρθαγένη Σύνοδο:

  Κανὼν λβ’

  Ὁμοίως ἤρεσεν, ἵνα ἐπίσκοποι πρεσβύτεροι διάκονοι ἢ καὶ οἱοιδήποτε κληρικοί, οἱ μηδὲν ἔχοντες, ἐὰν προκόψαντες τῷ καιρῷ τῆς ἐπισκοπῆς ἢ τῆς κληρώσεως αὐτῶν ἀγρούς ἢ οἱαδήποτε χωρία ἐπ’ ὀνόματι αὐτῶν ἀγοράσωσιν, ἵνα ὡς κατὰ δεσποτικῶν πραγμάτων ἔφοδον πεποιηκότες ἐνέχωνται, εἰ μὴ ἄρα λοιπὸν ὑπομνησθέντες τῇ ἐκκλησίᾳ ταῦτα εἰσκομίσουσιν. Ἐὰν δὲ εἰς αὐτοὺς κυρίως φιλοτιμίᾳ τινὸς ἢ διαδοχῇ συγγενείας περιέλθῃ, ἐξ αὐτοῦ ποιήσωσιν ὃ ἔχει ἡ πρόθεσις αὐτῶν. Εἰ δὲ καὶ μετὰ τὸ προθέσθαι εἰς τοὐπίσω μετατραπῶσι, τῆς ἐκκλησιαστικῆς τιμῆς ἀνάξιοι, ὡς ἀδόκιμοι, κριθῶσιν.

  Απλή ερμηνεία

  Επίσκοποι, πρεσβύτεροι ή Διάκονοι και οποιοδήποτε κληρικοί, όντας πενιχροί πρώτα, εάν προκόψουνε στον καιρό της Επισκοπής ή Ιεροσύνης τους σε περιουσία ,αγρούς ή σε οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία στο όνομά τους , να τα επιστρέφουνε στην Εκκλησία.Εάν όμως περιέλθει σε αυτούς περιουσία από συγκεκριμένη δωρεά κάποιου ή κληρονομιά ας τα διαχειριστούν όπως θέλουν.

  Η Αγία μας Εκκλησία λοιπόν, ως Θεοκίνητος, ορθοτομεί πάντα και σε όλες τις περιστάσεις την αλήθεια!

  Πρεσβύτερος Διονύσιος Ταμπάκης

  Ι.Ν.Γενεσίου Της Θεοτόκου Ναυπλίου

 4. Ο/Η Iώ η Ιναχίς λέει:

  Τον έχουν καταγγείλει για την θαυματολογία του.
  Δεν έχω προσωπική άποψη
  Ίσως να μπαίνει κάποιο ζήτημα
  Πάντως δεν πρέπει να έχει ασχοληθεί Εισαγγελέας, όπως προτρέπει ο καταγγέλων

  http://apollonios.pblogs.gr/2012/06/apokalypsh-bomba-apath-toy-rasoforoy-dion-tampakh-to-neo-thayma-.html

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!!! ΑΠΑΤΗ ….ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ!!

  12 Ιου 2012

  16 Σχόλια
  .

  Ο εν λόγω ρασοφόρος έχει σελίδα στο F/B στην οποία αναφέρει πλήθος από φανταστικά ψευτοθαύματα του Παΐσιου!!………

 5. Ο/Η Iώ η Ιναχίς λέει:

  http://orthodox-watch.blogspot.gr/2011/10/blog-post_29.html

  Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

  Παπαφλέσσες ή αυλοκόλακες;

  Πρεσβύτερος π.Διονύσιος Ταμπάκης Ι.Ν.Παναγίας Ναυπλίου

  Αρκετοί από τον Εκκλησιαστικό χώρο είναι αυτοί που ερμηνεύουν τη σημερινή σκηνοθετημένα κρίση ως πρόβλημα μονάχα κοινωνικό και θεωρούν πως πρέπει να απέχουν οι Ιερείς από οποιαδήποτε δυναμική παρέμβαση, για να μην δημιουργείται η οποιαδήποτε πόλωση στον λαό, και να αρκούνται μόνον στον ρόλο του «προσευχητή».

  Προφανώς δεν σκέφτονται ότι ακόμη και ο «μείζων εν γεννητοίς γυναικών «(Λουκ.7-28) μαζί με τις προσευχές του βροντοφώναξε το «ουκ έξεστί σοι» στο τότε ελεεινό πολιτικό κατεστημένο.

  Και ερωτώ:

  1ον. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της σχεδιασμένης κρίσης έχουν γίνει 1700 αυτοκτονίες Ορθοδόξων Χριστιανών. .1700 ψυχές,πρόβατα της νομής Του Χριστού καταδικάστηκαν στην αιώνια απώλεια και δυστυχία, για τις οποίες, για κάθε μία από αυτές έχυσε ο Κύριός μας το πανάχραντον αίμα του επί του Σταυρού.

  Είναι λοιπόν το πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  2ον. Χιλιάδες Χριστιανοί, οικογενειάρχες και μη, έχουν «αποψυχήσει», έχει δηλ.σπάσει η ψυχή τους, έχουν γίνει σαν νεκροί, από τα προβλήματα τα τωρινά και τα μέλλοντα έσεσθαι τη Πατρίδι ημών. (Λουκ.21-26). Τρέφονται πλέον με ψυχοφάρμακα, χαπάκια κ.α. και έχουν φτάσει στα όρια τους αφού δεν έχουν να πληρώσουν όχι μόνο το νοίκι τους ή το δάνειό τους αλλά και αυτό το γάλα και τα φρούτα των παιδιών τους.
  Είναι και αυτό πρόβλημα μόνο κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  3oν. Ένας νέος πρίν λίγες ημέρες μου έδωσε να μνημονεύω αυτά τα ονόματα «Αλεξάνδρα, Σταυρούλα και Αγγελική». Μνημονεύετε και εσείς παρακαλώ στην προσευχή σας. Μαζί με χιλιάδες άλλα. Είναι νέες Μητέρες που αναγκάστηκαν λόγω των δυσβαστάκτων χρεών που σκηνοθέτησαν οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας να στραφούν στην Πορνεία. Δουλεύουν σε «σπίτα» με φωτάκια προκειμένου να επιτύχουν το στοιχειώδες, δηλ. να ζήσουν αυτές και τα παιδιά τους .

  Είναι και τούτο το πρόβλημα λοιπόν κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  4ον. Αν η βεβήλωση ενός Ιερού Ναού μας δημιουργεί αποτροπιασμό, τί νοιώθουμε όταν χιλιάδες «κατ’ οίκον Εκκλησίες» καθημερινά σωριάζονται με τα αυξημένα διαζύγια και τα οικογενειακά δράματα που συμβαίνουν ως επόμενα της σχεδιασμένης δυστυχίας και της σύγχρονης εξαθλίωσης του λαού μας; Αφού η φτώχια φέρνει γκρίνια, και η γκρίνια χίλια δύο κακά.

  Είναι και τούτο το πρόβλημα κοινωνικό ή και πνευματικό;

  5ον. Είμαι από τα 22 μου Πατέρας. Έχω θυσιάσει τα νιάτα μου για τα παιδιά μου όπως και τόσοι εκατομύρια Πατεράδες και πλέον το έχω πάρει απόφαση ότι μετά από τόσους αγώνες και αγωνίες η καλύτερη λύση για τα παιδιά μας θα είναι στο άμεσο μέλλον ο ξενιτεμός από την ευλογημένη πατρίδα μας. Ίσως σε κάποια Αυστραλία ή Καναδά να βρούν και αυτά λίγα ψίχουλα αξιοπρέπειας και σεβασμού για τα διαβάσματά τους.

  Είναι και τούτο το πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  6ον. Παιδιά μου, σας εύχομαι και σας συμβουλεύω το γρηγορότερο να παντρευτείτε.

  – Μα πως Πάτερ; από τον Ιούλιο είμαι άνεργος και η κοπελιά μου δουλεύει με σύμβαση σε ένα Σούπερ Μάρκετ.

  Πόσα ζευγάρια στρέφονται στις προγαμιαίες ανευλόγητες σχέσεις αφού ούτε τα στοιχειώδη δεν έχουνε για να κάνουν μία αξιοπρεπή αρχή στη ζωή τους. Δηλαδή πλέον το να παντρευτείς και να γίνεις Πατέρας ή Μητέρα θα είναι προνόμιο μόνο των λίγων όπως συμβαίνει πλέον με τα μεγάλα κυβισμού Τζιπ και τις πισίνες. Τα πιο αρχέγονα, από δημιουργίας Αδάμ, δικαιώματα και χαρίσματα της Οικογενείας και της Πατρότητας που μας δώρησε Ο Θεός, πλέον γίνονται προνόμια και τεκμήρια για τους λίγους.

  Είναι και τούτο πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  7ον. 500.000 χιλιάδες εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα.500.000 ψυχούλες δεν θα δούν ποτέ τον ήλιο ούτε θα νοιώσουν το μητρικό χάδι. Με την εξαθλίωση και την ανέχεια δεν κάνουν οι Έλληνες λόγο πλέον για γεννήσεις. Θεωρείται άθλος πραγματικός η γέννηση ενός παιδιού σήμερα, τον οποίο λίγοι έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να πραγματοποιήσουν.

  Είναι και τούτο το πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  8ον. Εχθές επισκέφθηκα ένα γνωστό και πνευματικό Μοναστήρι εντός της Αττικής και βρήκα την Ηγουμένη να κλαίει. Καθημερινά μας χτυπάνε την πόρτα νέες οικογένειες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους και ζητούν με συστολή λίγη οικονομική βοήθεια. Τα Ελληνόπουλα να επαιτούν στην ίδια τους την Πατρίδα!! Είναι και αυτό πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  9ον. Αρχίσανε πλέον στα σχολεία, μετά από 70 χρονιά, οι λιποθυμίες μικρών μαθητών από την ασιτία. Όπισθεν ολοταχώς στα παιδάκι με τις πρησμένες κοιλίτσες.

  Είναι και τούτο το πρόλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  10ον. Πριν λίγες ημέρες μου έστειλαν βιντεάκι που δείχνει τον σύγχρονο αποκεφαλισμό ενος νέου Χριστιανού στην Αίγυπτο από εξαγριωμένους Μουσουλμάνους. Είναι φρικτό!! Ποιος μας εγγυάται λοιπόν τι θα επακολουθήσει αύριο και στην Πατρίδα μας από εκατομύρια Μωαμεθανούς λαθρομετανάστες; Είναι και τούτο το πρόβλημα κοινωνικό ή και Πνευματικό;

  Οι Έλληνες Ορθόδοξοι Ιερείς έχουμε χρέος σήμερα, που μας ζώνει χειρότερη Τουρκιά και απ΄το ΄21, να μεταμορφωθούμε σε Παπαφλέσσες. Να γίνουμε μπροστάρηδες της μετανοίας και της αυτοθυσίας για την κάθε πονεμένη ψυχή που κρεμιέται στον λαιμό μας και να μην αρκούμαστε στον ρόλο του αδιαφιλονίκητου αυλοκόλακα των πονηρών αρχόντων. Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους. Αυτοί με τον διάβολο εμείς με τον Χριστό και τα παιδιά Του.

  http://anavaseis.blogspot.com
  http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/10/blog-post_29.html

  Αναρτήθηκε από ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ στις 12:37 μ.μ.

 6. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Τούτο αληθώς είρηκας φίλτατε Λασκαράτε
  Ιδού τι λέγει το Ιερόν Ευαγγέλιον, μετά μεταφράσεως, δια τους μη γνωρίζοντας.

  http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/KD/03.%20Louk.htm

  μὴ βαστάζετε βαλάντιον, μὴ πήραν, μηδὲ ὑποδήματα, καὶ μηδένα κατὰ τὴν ὁδὸν ἀσπάσησθε.

  Λουκ. 10,4 Μη κρατείτε επάνω σας βαλάντιον, ούτε ταξιδιωτικόν σακκίδιο ούτε υποδήματα, εκτός από αυτά που φορείτε· και στον δρόμον να μη σταθήτε να χαιρετήσετε κανένα με τους μακρούς χαιρετισμούς, που συνηθίζουν οι Εβραίοι.

  Λουκ. 10,5 εἰς ἣν δ᾿ ἂν οἰκίαν εἰσέρχησθε, πρῶτον λέγετε· εἰρήνη τῷ οἴκῳ τούτῳ.

  Λουκ. 10,5 Εις όποιο δε σπίτι εισέρχεσθε, πρώτα-πρώτα να λέτε· Ας έλθη η ειρήνη του Θεού εις όλον αυτόν τον οίκον.

  Λουκ. 10,6 καὶ ἐὰν ᾖ ἐκεῖ υἱὸς εἰρήνης, ἐπαναπαύσεται ἐπ᾿ αὐτὸν ἡ εἰρήνη ὑμῶν· εἰ δὲ μήγε, ἐφ᾿ ὑμᾶς ἐπανακάμψει.

  Λουκ. 10,6 Και αν μεν υπάρχη εκεί άνθρωπος ειρηνικός και αγαθός, θα μείνη εις αυτόν η ειρήνη που ευχηθήκατε, ει δ’ άλλως θα γυρίση πάλιν εις σας και θα απολαύσετε σεις την ειρήνην, που ευχηθήκατε.

  Λουκ. 10,7 ἐν αὐτῇ δὲ τῇ οἰκίᾳ μένετε ἐσθίοντες καὶ πίνοντες τὰ παρ᾿ αὐτῶν· ἄξιος γὰρ ὁ ἐργάτης τοῦ μισθοῦ αὐτοῦ ἐστι· μὴ μεταβαίνετε ἐξ οἰκίας εἰς οἰκίαν.

  Λουκ. 10,7 Εις το σπίτι δε που εμπήκατε και σας εδέχθησαν, εκεί να μένετε και με πάσαν απλότητα να τρώγετε και να πίνετε αυτά, που σας προσφέρουν. Διότι σεις είσθε πνευματικοί εργάται και είναι δίκαιον ως μισθόν της εργασίας σας να λαμβάνετε τουλάχιστον την τροφήν σας. Διότι ο εργάτης είναι δίκαιον να παίρνη τον μισθόν του. Μη πηγαίνετε δε από το ένα σπίτι στο άλλο (δια να μη δώσετε την εντύπωσιν, ότι με την συνεχή αυτήν αλλαγήν επιδιώκετε περισσοτέρας περιποιήσεις).

  Λουκ. 10,8 καὶ εἰς ἣν ἂν πόλιν εἰσέρχησθε καὶ δέχωνται ὑμᾶς, ἐσθίετε τὰ παρατιθέμενα ὑμῖν,

  Λουκ. 10,8 Εις όποιαν πόλιν πηγαίνετε και σας δέχονται οι κάτοικοι, να τρώγετε αυτά που σας παραθέτουν, χωρίς να ζητήτε τίποτε το ιδιαίτερον και καλύτερον.

  Λουκ. 10,9 καὶ θεραπεύετε τοὺς ἐν αὐτῇ ἀσθενεῖς, καὶ λέγετε αὐτοῖς· ἤγγικεν ἐφ᾿ ὑμᾶς ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ.

  Λουκ. 10,9 Να θεραπεύετε τους ασθενείς, που υπάρχουν εις την πόλιν αυτήν και να λέγετε εις αυτούς· Εχει πλησιάσει πλέον εις σας η βασιλεία του Θεού, την οποίαν ο Μεσσίας, που ήλθε, θα ιδρύση εις την οικουμένην.

 7. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Φωφώ λέει:

  Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος… αποθεώνει τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη

  28.01.2013 16:31

  Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ένα σημερινό σημείωμά στην προσωπική του ιστοσελίδα mkka.blogspot.gr ουσιαστικά αποθεώνει τον καταζητούμενο για συμμετοχή του στο σκάνδαλο της Proton Bank Πέτρο Κυριακίδη.

  Παραλληλίζοντας τις κατηγορίες σε βάρος του για τη συνεργασία του με τον ήδη προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τις υποθέσεις του Σωκράτη, του Κολοκοτρώνη,του Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τον χαρακτηρίζει Κύριο (σημειώνοντας ότι το κ. πρέπει να είναι κεφαλαίο), «αφανή φιλάνθρωπο» και«αθόρυβο εργάτη του αγαθού και της αγαθοεργίας».

  Επιτίθεται μάλιστα κατά των ΜΜΕ που ασχολούνται με τις σε βάρος του κατηγορίες αποκαλύπτοντας στοιχεία γι’ αυτόν,όπως για παράδειγμα το χθεσινό δημοσίευμα της Real όπου καταγράφεται ότι ανάμεσα στα κατασχεθέντα έγγραφα στο σπίτι του Λαυρεντιάδη βρέθηκε και ένα στο οποίο ο Κυριακίδης παραδέχεται ότι όλες οι μετοχές που κατείχε στον χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου ανήκαν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ότι αυτός θα έπρεπε να τις επιστρέψει πίσω με αντίτιμο 1.000 ευρώ.

  Αναλυτικά, το σημείωμα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου έχει ως εξής:
  .

  Πηγή: Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος… αποθεώνει τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/88064#ixzz2LRW4GjcF

  • Ο/Η Κρυψώνα Κυριακίδη λέει:

   Πέτρος Κυριακίδης: εδώ κρύβεται ο Μέγας ευεργέτης

   5.01.2013

   Πού κρύβεται το άλλο μισό του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης; Ποιες οι δοσοληψίες του επιχειρηματία και με ποιους φορείς;

   Ο άλλοτε… μεγαλοεκδότης, συνέταιρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που ήθελε να φτιάξει εκδοτικό όμιλο μεγαλύτερο από τον ΔΟΛ, την έχει κοπανήσει στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Ο Πέτρος Κυριακίδης, κρύβεται – σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το blog «hellasnews-agency» – βρίσκεται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων!

   Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι Γεν.Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. ΡΟΜΥΩΣΥΝΗ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η οποία φέρεται – κατα τι ίδιες πληροφορίες – να διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά ποσά.

   Με τη Μ.Κ.Ο που έστησε ο Πέτρος Κυριακίδης επιδίδεται σε ένα ευρύ φάσμα καθαρώς εμπορικών δραστηριοτήτων: Διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές, διακινεί θρησκετυικά βιβλία και CD…ενώ ο αθεόφοβος έστησε και τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πατριαρχείου ΡΟΜΥΩΣΥΝΗ, με το ίδιο δηλαδή όνομα που έχει και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του, ..η οποία και συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εξωτερικών απ΄όπου και λαμβάνει ουκ ολίγα κονδύλια… Μεγάλα τα πλοκάμια του Πέτρου Κυριακίδη…Γι αυτό και το Πατριαρχείο τον έχρησε … Μέγα Ευεργέτη! Αλλά τι ευεργέτης; Διότι ταυτόχρονα είναι και Γενικός δερβέναγας, διευθυντής της ΜΚΟ του Πατριαρχείου! Άλλη μια πρωτοτυπία … από τη μια κάνει τον ευεργέτη κι από την άλλη μισθοδοτείται …για τις υοηρεσίες του στη Μ.Κ.Ο!!!

   Προσέξτε όμως και την παρακάτω λίστα, όπου φιγουράρουν ονόματα χορηγών της ΡΟΜΥΩΣΥΝΗΣ του Κυριακίδη… με πρώτο ευγενή …χορηγό τον ίδιο και …το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Μουσείο!!!!

   Εὐγενεῖς Χορηγοὶ της ΡΟΜΥΩΣΥΝΗΣ…

   – ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ http://www.ekdoseis-kyriakides.gr
   – Azia Resort & SPA, Πάφος Κύπρος http://www.aziaresort.com
   – Cyta http://www.cyta.com.cy (Ο ΟΤΕ της Κύπρου)
   – Ἱστοχῶρος «Παντοκράτωρ» http://www.pantocrator.gr
   – Διεύθυνση Ἱστοχώρου Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων http://www.jerusalem-patriarchate.info
   – Ἐταιρία ISBSGROUP (Intelligent Software Business Solutions) http://www.isbsgroup.com
   – Ἀνοικτὸ Πανεπιστήμιο Κύπρου http://www.ouc.ac.cy
   – Ραδιοφωνικὸς Σταθμὸς «Ὁ Λόγος» http://www.logosradio.com.cy
   – Ραδιοφωνικὸς Σταθμὸς Ἱερᾶς Μητρόπολης Λεμεσοῦ http://www.imlemesou.org
   – Πύλη Ἐκκλησιαστικῆς Ἐπικαιρότητας Κύπρου «Νῆσος Ἁγίων» http://www.nisosagion.com
   – Ὑπουργεῖο Ἐθνικῆς Ἄμυνας http://www.geetha.mil.gr
   – Πολεμικὸ Μουσεῖο Ἀθηνῶν – Ὑπουργεῖο Ἐθνικῆς Ἀμύνης http://www.warmuseum.gr
   – Ἀντιπρόεδρος Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Καθηγητὴς Δημήτριος Ἐμμανουλούδης http://www.teikav.edu.gr

   Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι η επίσημη διεύθυνση τη Μ.Κ.Ο του Κυριακίδη έχει έδρα την ακόλουθη διεύθυνση, που βρίσκεται στο site του Πατριαρχείου:

   Ταχυδρομική διεύθυνση : Τ.Θ. 30184, Αθήνα 100 33
   Έδρα : Ορφέως 7, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 163 46
   E-mail : info@romiosini.org.gr
   Τηλ. : +30-210-3222546, Fax : +30-210-3222542

   Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/01/petros-kyriakidis-3/#ixzz2LSJgW3mJ

 8. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8134.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/Rnkws+(%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%AF+%CE%95%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC)

  Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

  Η Λουκά πήρε σβάρνα τον Ιερώνυμο μέσα στον Άγιο Διονύσιο
  Χαμός το πρωί στον αρχιερατικό ναό, παρουσία των Λυκουρέντζου και Ψυχάρη

  Κωμικοτραγικές καταστάσεις έλαβαν χώρα το πρωί στον Άγιο Διονύσιο του Κολωνακίου. Κι ενώ η Θεία Λειτουργία έφτανε στο τέλος της, μπήκε μέσα η γνωστή Ελένη Λουκά και άρχισε να βρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο χαρακτηρίζοντας τον…
  «συνεργάτη των Γερμανών».

  Οι πολίτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, ξαφνιάστηκαν και αντέδρασαν έντονα καλώντας αμέσως την Αστυνομία.

  Η Λουκά προσήχθη στο ΑΤ Ακροπόλεως και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.
  στις 22:51

 9. Ο/Η Βοdy building λέει:

  Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)

  Ο Mr. Οδύσσεια (WABBA) στο ALZEY της Γερμανίας Αναστάσιος Κολιγκιώνης: «Με την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία πατούσα στα πόδια μου»
  4 Δεκεμβρίου, 2012 — vatopaidifriend4

  Πρεσβύτερος π.Διονύσιος Ταμπάκης-Ἱερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου

  1η θέση στο Κύπελο Mr. ΟΔΥΣΣΕΙΑ
  Παγκόσμια πρωτιά στους αγώνες bodybulding πριν λίγες ημέρες στην διοργάνωση Mr. ΟΔΥΣΣΕΙΑ (WABBA) στο ALZEY της Γερμανίας είχε ο Αναστάσιος Κολιγκιώνης κάνοντας περήφανη την Ελλάδα μας, την Εκκλησίας μας, της οποίας είναι πιστό μέλος και τους δικούς του ανθρώπους.

  «Όλη μου η πορεία, Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

  http://vatopaidi.wordpress.com/tag/%CF%80-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/

 10. Ο/Η LELOS λέει:

  Καλυτερη λυση για το εκκλησιατικο ειναι ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
  Γλιτωνει η χωρα τη μισθοδοσια ιερεων τη συντηρηση ναων , το ανακατεμα
  του κληρου στα πολιτικα θεματα.
  Εχει ερθει η ωρα αυτο να γινει γρηγορα οποιες επιπτωσεις και αν εχει.
  Σιγουρα για την Εκκλησια θα ναι σοκ καθως θα δυσκολευτει να συντηρησει
  τοσους ναους και ενοριες που πολλες απ αυτες προσφερουν και κοινωνικο
  εργο. Πιθανοτατα να αναγκαστει να χειροτονει μονο αγαμους που δεν εχουν
  το βαρος των οικογενειακων οικονομικων υποχρεωσεων κατι που η
  Καθολικη Εκκλησια το χει η ιδια λυσει με την αγαμια.
  Εχει η αγαμια και τα θετικα της κακα τα ψεματα.
  Οσο για την Ελλαδα με το χωρισμο θα εφαρμωσει επιτελους οτι και αλλα πολιτισμενα κρατη . Δε ζουμε στο 19 αι ελεος!
  Ο Συριζα θα επρεπε να ηταν ξεκαθαρος σ αυτο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Η αγαμία των περισσότερων, δεν εκφράζει αφοσίωση σε κάποιο ιερό σκοπό, αλλά ανομολόγητα πάθη, που κρύβονται από το ράσο της υποκρισίας.

   • Ο/Η LELOS λέει:

    Κε Λασκαρατε
    Νομιζω λιγο τα υπεραπλουστευετε . Το οτι καποιος επιλεγει ως δρομο
    τη μοναχικη ζωη δε σημαινει απαραιτητα οτι εχει αλλα παθη .
    Στα νιατα μου και εγω παρα λιγο να κανω κουρα και να γινω μοναχος
    δεν ειχε να κανει ομως με αλλα ανομολογητα παθη ουτε και οσοι
    εγιναν μοναχοι εχουν τετοια παθη. Καποιοι ναι οχι ομως ολοι.
    Γιατι αληθεια ολοι οι παντεμενοι ειναι 100% στρειτ ; ε δε νομιζω
    να ορκιζοσασταν και στο ευαγγελιο!
    Η αγαμια επισης λυνει παρα πολλα πρακτικα ζητηματα καθως η συζηγος και τα παιδια εχουν απαιτησεις εξοδα , και ετσι ο ιερεας
    καταληγει να ασχολειται μονο με το μισθο του αδιαφοροντας για το ποιμνιο
    Εχω συγγενη εγγαμο ιερεα και συνεχως σκεφτεται τα δανεια τα λεφτα
    τα πλακακια του μπανιου κλπ Αδιαφορει για τα προβληματα του
    ποιμνιου του . Ισως γιατι εχει τα δικα του.
    Αν κοπει η μισθοδοσια απο το κρατος ο αγαμος ζει και στο μοναστηρι
    ο εγγαμος ομως θα πεινασει ασχημα.
    Θα ηθελα την αποψη σας αλλα επιμενω οτι η υπεραπλουστευση
    »αγαμος = γκει» ειναι ενελως εσφαλμενη και το λεω βασει προσοπικων
    βιωματων.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Lelos,
    δεν είμαι ρατσιστής, ούτε γενικεύω.
    Είπα των περισσότερων.
    Δεν είπα όλων.
    Προσωπικά θα με άφηνε αδιάφορο η αγαμία του οποιουδήποτε, αν δεν ήταν υποχρεωτική.
    Τώρα αυτό «των περισσότερων», το βασίζω στα πολυάριθμα δημοσιευμένα κρούσματα και στην συγκάλυψη που προσφέρεται από τους υπόλοιπους αφειδώς.
    Ο γάμος ασφαλώς δεν σημαίνει πολλά πράγματα.
    Πολλοί παιδεραστές ορθόδοξοι κληρικοί είναι έγγαμοι, αυτό συνάγεται από τις περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, π.χ. οι πρωτοπρεσβύτεροι:
    Πέτρος Παπουτσάκης, Ανδρέας Παπαιωάννου, Νικόλαος Κάτινας, Σωτήριος Παπαδόπουλος κλπ

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211

    http://erinya-hellenica.blogspot.gr/2007/03/blog-post_24.html

 11. Ο/Η eklag λέει:

  Όπως υπάρχουν υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι
  (σαν αυτόν που διέταξε τη γυναίκα να καθίσει στο πίσω μέρος του λεωφορείου!)
  υπάρχουν και »υπερ-ορθόδοξοι» Χριστιανοί.
  Όλοι αυτοί είναι πάντα υπηρέτες δύο αφεντάδων.

 12. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Πέρα για πέρα σωστός ………να προσθέσω μόνο

  «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.» (Ματ.κγ΄ 14)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Να προσθέσω και εγώ ότι ο πλουτισμός των μητροπολιτών και των κληρικών, όπως αυτοί που συνέλαβε (και ξέχασε;) το ΣΔΟΕ, αποδεικνύει και την αθεϊα τους (οι επίσκοποι είναι προφανέστατα στην πλειοψηφία τους πιο άθεοι και από τον πάπα, ως αποτέλεσμα όχι φιλοσοφικής τοποθέτησης, αλλά παλιανθρωπιάς), την απόλυτη έλλειψη πίστης στη Θεία Πρόνοια: «…εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού ότι ου σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας και ο πατήρ υμών ο ουράνιος τρέφει…».

 13. Ο/Η Φούφουτος λέει:

  Ανησυχία του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. για τις πληροφορίες περί παράνομου πλουτισμού κληρικών

  από το γραφείο τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε

  28 Νοεμβρίου 2012

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος συνήλθε σήμερα στην τακτική του συνεδρία και ομοφώνως αποφάσισε:

  1) Να εκφράσει δια υπομνήματος στην Ιερά Σύνοδο την δυσαρέσκειά του και τον προβληματισμό του για τον Κανονισμό αξιολόγησης των Κληρικών, που εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η γνώμη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, που εκπροσωπεί το σύνολο του Εφημεριακού Ιερού κλήρου.

  2) Να στείλει υπόμνημα προς την Ιερά Σύνοδο, δια του οποίου θα εκφράζεται η ανησυχία, αλλά και απορία των μελών του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε, για τις πληροφορίες περί παράνομου πλουτισμού κληρικών και που σε ημέρες δύσκολες για την πατρίδα μας σκανδαλίζει τους πάντες, και θα ζητά την άμεση και ταχύτατη αντιμετώπιση του θέματος υπό της Ιεράς Συνόδου.

  3) Να διερευνηθεί το νομικό πλαίσιο που διέπει τη σχέση των περιοδικών «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» και «ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ» με τη μισθοδοσία των κληρικών και αναλόγως να προβεί σε συγκεκριμένα υπομνήματα για τον τρόπο αποστολής των ως άνω περιοδικών προς τους εφημερίους.

  4) Οσάκις σε τηλεοπτικές εκπομπές γίνεται αναφορά σε πρόσωπα του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. από διαφόρους παράγοντες κληρικούς και λαϊκούς, οι τηλεοπτικοί σταθμοί να ζητούν και τη θέση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε., όπως άλλωστε προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

 14. Ο/Η Θ.Β. λέει:

  ROMFEA.GR | O tempora, o mores! Άλλοι καιροί και άλλα ήθη βλέπουμε να εισάγουν αρχιερείς σε αυτές τις εκλογές για την κάλυψη της κενής θέσης στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Στον επίσημο ιστότοπο της Μητρόπολης Ηλείας προβάλλεται δεόντως ο υποψήφιος αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, λόγω της καταγωγής του από την Ηλεία.

  Στην σχετική ανάρτηση η Μητρόπολη (βλ.φώτο) προβάλλει μάλιστα και τους αρχιερείς που έχουν δεσμευτεί να τον ψηφίσουν και είναι οι ακόλουθοι: Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Ηλείας κ. Γερμανός, Καρπενησίου κ. Νικόλαος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Λήμνου κ. Ιερόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Χίου κ. Μάρκος.

  Η Μητρόπολη Ηλείας στον διαδικτυακό της τόπο εμπλέκει και το όνομα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος κατάγεται από την Κομοτηνή, επισημαίνοντας πως και ο Υπουργός στηρίζει τον συγκεκριμένο υποψήφιο!

  Η είδηση στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Ηλείας επιβεβαιώνει το σχετικό δημοσίευμα της Romfea.gr για τη δήθεν εμπλοκή του ονόματος του κ. Στυλιανίδη στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη. Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα.

  Το μόνο που παραμένει ως ερώτημα είναι αν γνωρίζει ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ στο παρελθόν ανάλογα δείγματα γραφής, είναι γνώστης της συγκεκριμένης είδησης στο site της Μητρόπολής του.

 15. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Κυριε LELOS
  Συμπαθα με που παρεμβαινω, αλλα με κεντριζει μια απορια.
  Γραφεις, οταν ησουν νεος σκεφτηκες να μονασεις.
  Αν λοιπον οντας μοναχος εκανε κουκου ο κουκος, δεν θα εβγαινες απο τη μονη να συναντησεις την καρδερινα για να κανεται συνχορδια;
  Νομιζω οτι μοναζουν τα πουλακια που δεν λαλουν,
  αλλα και καποια ξεφωνισμενα!
  Ισως κανω λαθος.

 16. Ο/Η LELOS λέει:

  Κε Θεοφιλε Θερμης
  Ενδιαφερουσα η ερωτηση σου
  Ο ανθρωπος ειναι πολυπλοκο ον . Δεν ειναι οπως το ζωο . Εχει
  αναζητησεις πολυπλοκη ψυχοσυνθεση κλπ
  Φυσικα η νεαρη ηλικια ειναι πολυ ευαισθητη και η πιο πιθανη για ροπη προς το μοναχισμο.
  Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. Αλλες αναγκες ο ενας αλλες ο αλλος
  Πχ υπαρχουν ανθρωποι που νιωθουν ωραια οταν υποφερει ο συνανθρωπος τους και αλλοι νιωθουν το ακριβως αντιθετο.
  Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν Θεο τα λεφτα και αλλοι που δινουν αξια στην αγαπη.
  Σιγουρα το να γινεις μοναχος σε νεαρη ηλικια δεν ειναι οτι καλυτερο και
  μπορει να αλλαξεις γνωμη στην πορεια.
  Τωρα μεγαλος πια (με συζηγο) μου φενεται παραλογο το οτι ηθελα τοσο μικρος να γινω μοναχος. Ομως κρινω απο αποσταση και ειναι λαθος.
  Σιγουρα οι ανθρωποι που πανε στα μοναστηρια δεν ενδιαφερονται ιδιαιτερα για θεματα που αφορουν το σαρκικο κομματι του ανθρωπου
  και ειναι μοναχικοι απο τη φυση τους. Ειναι ομως κατακριτεοι ;
  Δε νομιζω. Επισης γνωρισα ΕΞΑΙΡΕΤΚΟΥΣ ιερομοναχους της Ορθοδοξης Εκκλησιας που αγαπουσαν και πιστευαν αυτο που εκαναν
  αντιθετα ειδα εγγαμους ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ που νοιαζονται μονο για τη μισθοδοσια τους.
  Επισης υπαρχουν ανθρωποι κοσμοκαλογεροι μοναχικοι που το επελεξαν
  απο αποψη να ζησουν μονοι.
  Νομιζω εχετε μανιχαιστικη αποψη για το θεμα καλογερος=ανωμαλος=τρελος=ανεπιθυμιτος
  θυμιζει λογο το ναζιστικο Εβραιος= κακος=τοκογλυφος =επικυνδινος
  δηλ στερεοτυπα που μπορει να εχουν μια δοση αληθειας κατα καιρους οχι ομως
  οτι ισχυει σε γενικη κλιμακα.

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Οι καλόγεροι, του Κωστή Παλαμά

   Είμαστ’ οι άνεργοι και οι άχαροι,
   και της ζωής είμαστ’ εμείς οι καταλαλητάδες,
   για να πατάμε και να σβήνουμε είμαστε
   τα ωραία και τ’ αληθινά, τ’ άνθια και τις λαμπάδες.

   Τον ήλιο και τα ηλιόχαρα οχτρευόμαστε,
   και τις αγάπες της καρδιάς και του παιδιού τα γέλια,
   με νεκροσάβανο σκεπάζουμε
   το Λόγο τον τετράψυχο στα γαληνά Βαγγέλια.

   Είμαστ’ ο κούφιος ήχος ο παράταιρος
   στων κεραυνών το ταίριασμα και στων κελαϊδημάτων,
   χαλάσματα και σκιάχτρα κάνουμε
   τους θείους ναούς και τα λευκά κορμιά των αγαλμάτων.

   Μα να ο ραγιάς τα σύντριψε τα σίδερα,
   «Ζωή!» ο Τεχνίτης έκραξε, Σοφέ, αλαλάζεις «Νίκη!»
   φύγαμε τότε και τρυπώσαμε
   μέσ’ στων ερήμων τις μονιές και γίναμεν οι λύκοι.

   Και τώρα κάθε που απαντήσουμε
   την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,
   τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,
   και – ω λύσσα! – τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

 17. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  κ LELOS δεν κατακρινω κανενα γερο κουρασμενο , απελπισμενο κλπ που θελει να παει μονος του στην ερημια και τρωει χορτα και ακριδες.
  Δεν πιστευω με τιποτα ομως , πως υπαρχουν νεοι ανθρωποι φυσιολογικοι που πανε στα μοναστηρια για να αφιερωθουν για παντα στο θεο τους.
  Ρισκαρω να χαρακτηρισεται μανιχαϊστικες τις αποψεις μου, φυσικα δεν το δεχομαι, αλλα επετρεψε μου να επιμενω .
  Καλογερος = τρελος οχι, με τον καιρο ομως, νομιζω ολοι καινε λιγη βαρβολινη!
  Αλλα για εμενα καλογερος =γενικα σαλταρισμενος,αρρωστος,ανωμαλος, υπουλος, μισογυνης,υποκριτης, εκβιαστης, εκβιασμενος,φονιας κλπ,
  Αυτος πιστευω ειναι ο κανονας, οπωσδηποτε υπαρχουν οι εξαιρεσεις που τον βεβαιωνουν
  Και οταν λεμε καλογερος δεν περιοριζεται σε ορθοδοξους η σε Ελληνες.

 18. Ο/Η Μητροπολίτης Λολότα λέει:

  Μπίζνες σε δημόσια έκταση από παπά-φάντασμα

  Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

  Παπάς-φαντομάς, που εμφανίζεται ως ιδιώτης και ως πρόεδρος αιμοδοτικού συλλόγου, έχει βάλει με σκανδαλώδη τρόπο στο χέρι δημόσια περιουσία σε στρατιωτική έκταση, με τις ευλογίες και την υπογραφή του ίδιου του υπουργού Εθνικής Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου:

  Αεροφωτογραφία του αεροδρομίου Αγρινίου και δύο απόψεις της έκτασης που ήθελε ο σύλλογος του Βακράκου.

  Η απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται στο Αγρίνιο, με πρωταγωνιστή τον Αθανάσιο Βακράκο. Δυο δικαστικές αποφάσεις, πρωτοδίκως και στο εφετείο, ακύρωσαν, τον τελευταίο χρόνο, απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας να παραχωρηθεί έκταση-φιλέτο 10 στρεμμάτων του αεροδρομίου της πόλης στο σύλλογο.

  Παρά τις δικαστικές αποφάσεις, ο υπουργός επανήλθε προ ημερών και με νέα του απόφαση υπέδειξε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να παραχωρήσει στον ίδιο σύλλογο την έκταση!

  Ο δήμαρχος Αγρινίου, Θ. Σώκος, μιλάει για σκάνδαλο:

  «Είναι εντυπωσιακό πώς ένα κύκλωμα παραεξουσίας με επικεφαλής έναν ιερωμένο, που δεν αποκάλυψε ποτέ στην κοινωνία του Αγρινίου αυτή την ιδιότητά του, αλλά εμφανίζεται ως ιδιώτης και κινείται ως άλλος «Βαβύλης», κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό, παρακάμπτοντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αγνοώντας τον δήμο και τους φορείς της πόλης, συναλλάσσεται με τη Δικαιοσύνη, την εξουσία και βεβαίως με την Εκκλησία». Και αναρωτιέται: «Ποιος μπορεί να έχει τέτοια «δύναμη»;

  Η «Κ.Ε.» ρίχνει σήμερα φως σε σκοτεινές πτυχές αυτής της απίστευτης ιστορίας.

  Το χρονικό της υπόθεσης

  *Τον Ιούνιο του 2003 η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου παραχωρεί στο σύλλογο-σφραγίδα την έκταση 10 στρεμμάτων, που σήμερα κοστολογείται 1,5 εκατ. ευρώ.

  *Κινητοποιείται ο Δήμος Αγρινίου, που από 10ετίες διεκδικούσε το σύνολο έκτασης του αεροδρομίου για τις ανάγκες του πανεπιστημίου.

  *Στις 15 Μαρτίου 2004 το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ζητάει από την ΚΕΔ την άρση της παραχώρησης, καθώς διαπιστώνει ότι ουδέποτε αποδέσμευσε το υπουργείο την έκταση. Αναγνωρίζοντας, δηλαδή, ότι η παραχώρηση ήταν παράνομη.

  *Στις 30 Μαρτίου, όμως, ο νέος υπουργός Σπ. Σπηλιωτόπουλος, στις πρώτες ημέρες της θητείας του, με απόφασή του χαρακτηρισμένη ως «επείγουσα» αποδεσμεύει την έκταση και υποδεικνύει στην ΚΕΔ να την παραχωρήσει εκ νέου, «σύμφωνα με τα υπάρχοντα αιτήματα».

  *Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου ο σύλλογος ξεκινάει χωματουργικές εργασίες. Οι κάτοικοι αντιδρούν, σημειώνονται επεισόδια, περιφρουρείται ο χώρος. Ο δήμος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

  *Στο δικαστήριο αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι χρήσεις του χώρου (σ.σ. που επρόκειτο να οικοδομηθεί) δεν στοιχειοθετούν λειτουργία αιμοδοτικού συλλόγου».

  Αντίθετα, περιλαμβάνει «θεατρική μουσική σκηνή, καμαρίνια, γκαρνταρόμπα, τεράστιο χώρο συνάθροισης κοινού, γραφεία, χώρο κατοικίας…», σύμφωνα με την Πολεοδομία Πατρών.

  *Επειτα απ’ αυτά, η πολεοδομία ανακαλεί την άδεια. Το θέμα φαίνεται ότι έχει λήξει, αλλά ο σύλλογος προσφεύγει στο εφετείο.

  *Στις 10 Ιανουαρίου 2005 το δικαστήριο (υπ. αριθμ 1 απόφαση Εισαγγελίας Εφετών Πατρών) απορρίπτει κατ’ ουσίαν την ανακοπή που ασκήθηκε από το σύλλογο και κρίνει κύριο και διακάτοχο της έκτασης τον Δήμο Αγρινίου. Τότε, επεμβαίνει πάλι ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος.

  *Με εντυπωσιακή ταχύτητα -μόλις ένα δεκαήμερο μετά- στις 20 Ιανουαρίου 2005, ο υπουργός υπογράφει έγγραφο, επίσης χαρακτηρισμένο «επείγον», που ανακαλεί προηγούμενες αποφάσεις του 1959 και του 1983, σύμφωνα με τις οποίες είχε παραχωρηθεί προς το δήμο έκταση του αεροδρομίου για αθλητικές εγκαταστάσεις.

  «Υπόδειξη» προς ΚΕΔ

  Και ο υπουργός υποδεικνύει στην ΚΕΔ να παραχώρησει μέρος της έκτασης στο συγκεκριμένο πλέον σύλλογο που κατονομάζει.

  Η άρση των συγκεκριμένων παραχωρήσεων (ετών 1959, 1983) έγινε με σκοπό να παρακαμφθεί η απόφαση του εφετείου και να πάψει ο Δήμος Αγρινίου να έχει έννομο συμφέρον προσφυγής στη Δικαιοσύνη! «Αποτελεί άραγε χειρισμό-μοντέλο, για την παραχώρηση και της υπόλοιπης έκτασης του αεροδρομίου;», διερωτάται ο δήμαρχος Αγρινίου.

  *Παρ’ όλα αυτά, με δελτίο τύπου (16/2/2005) ο κ. Σπηλιωτόπουλος επιχειρεί να διαψεύσει τις υπογραφές του, ισχυριζόμενος ότι «το υπουργείο δεν έχει καμία σχέση με την παραχώρηση της εν λόγω εκτάσεως»

  «Οι ενέργειες της ΚΕΔ, αλλά ιδιαίτερα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έγιναν εν κρυπτώ και χωρίς ενημέρωση του δήμου, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τις ερωτήσεις των βουλευτών και τις επιστολές μας προς τον ίδιο τον υπουργό», δηλώνει ο δήμαρχος Αγρινίου, που έχει ενημερώσει με επιστολή για το θέμα τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. «Και ενώ γίνονται όλα αυτά με «ταχύτητα φωτός» υπέρ του συγκεκριμένου ιδιώτη, η ΚΕΔ ουδέποτε υλοποίησε την απόφαση του προηγούμενου υπουργού Γ. Παπαντωνίου για την παραχώρηση 178 στρεμμάτων από το σύνολο των 512 του αεροδρομίου, προκειμένου να ξεκινήσουν έργα για το πανεπιστήμιο», συμπληρώνει ο δήμαρχος.

  Ο «άλλος» Βακράκος

  Ο σύλλογος «Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Αρωγής Ασθενών και Απόρων «Ο Αγιος Αθανάσιος» κοινής ωφελείας και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» έχει ιδιοκτήτη, που σύμφωνα με το καταστατικό του είναι ισόβιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

  Συμβαίνει ο άνθρωπος αυτός να είναι και ιερέας: Ο Αθανάσιος Βακράκος, σύμφωνα με τα δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος (έκδοση 2005), είναι τοποθετημένος στην Αγία Παρασκευή Γαλατινής, της μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης.

  Ουδέποτε, όμως, λειτούργησε εκεί, όπως μας απαντούν από την εκκλησία και τη μητρόπολη της περιοχής, συμπληρώνοντας ότι τον έχουν δει μόλις δυο με τρεις φορές την τελευταία δεκαετία. «Ακουγόταν ότι είναι άλλοτε στην Ελβετία κι άλλοτε στο Αγιον Ορος», μας λένε.

  Στο φάκελό του στη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης φαίνεται ως αποσπασμένος στη Μητρόπολη Ελβετίας από το 2001. Οπως, όμως, μας διαβεβαιώνουν από τη Γενεύη, «ουδέποτε το όνομα αυτό υπήρξε στο δυναμικό της Ελβετίας. Τέτοιο όνομα δεν γνωρίζουμε» απαντά ο πατέρας Μάξιμος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης. Και το μυστηριώδες ταξίδι του στον κόσμο της Εκκλησίας περιπλέκεται ακόμη περισσότερο…

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στην Αγγλία, τον Αύγουστο του 1983, από τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Μεθόδιο.

  Δραστήριος ως ιδιώτης

  Το 1985 πήρε μετάθεση για την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας υπό τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και το 1992 εμφανίζεται στα χαρτιά να πηγαίνει στη μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης. Κάπου εκεί χάνονται τα ιερατικά του ίχνη, παρ’ όλο που εμφανίζεται μέχρι σήμερα τοποθετημένος σε αυτή τη μητρόπολη…

  Την ίδια περίοδο, όμως, εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος ως ιδιώτης. Παραθέτουμε μερικές από τις δημόσιες εμφανίσεις του:

  *Τον Ιανουάριο του 2003 έβγαλε όπλο (!) εναντίον του προέδρου του οργανισμού ύδρευσης στην περιοχή Στράτου, που εμφανίζεται ως έδρα του συλλόγου: «Με ασήμαντη αφορμή, άρχιζε να βρίζει, πήρε ένα όπλο και άρχιζε να απειλεί ότι θα σκοτώσει τον πατέρα μου», περιγράφει η κόρη του προέδρου του οργανισμού ύδρευσης, Ευαγγελία Γιάγκα, αντιδήμαρχος Στράτου. Αυτόπτης μάρτυρας η ίδια, όπως και αρκετοί κάτοικοι.

  *«Ο σύλλογος δεν έχει ούτε γραφεία, ούτε κάποια δραστηριότητα στην περιοχή», διαπιστώνει ο δήμαρχος Στράτου, Δ. Μορτζιάπης.

  *Διοργάνωσε εκδρομή με τη συμμετοχή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Ψαράκη στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στην αναμνηστική φωτογραφία, μάλιστα, εμφανίζεται και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, μετά του Καρόλου της Αγγλίας.

  *Οργάνωσε εκδήλωση στο Αγρίνιο με κεντρικό ομιλητή αρεοπαγίτη, τον Δεκέμβριο του 2000. Ο τοπικός δικηγορικός σύλλογος, όμως, αντέδρασε και δεν παρέστη, θεωρώντας ότι έχει παρακαμφθεί ως θεσμικός φορέας.

  ΠΗΓΗ
  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=27.02.2005,id=53390760

  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 27/02/2005

  • Ο/Η Παιδεραστία-Αργομισθία-παραβάσεις λέει:

   Στην υπόθεση του μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, η ΔΙΣ ζητά από τον ιεράρχη να δώσει τάχιστα εξηγήσεις για όσα ο ίδιος επιβεβαίωσε μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

   Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόστομος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε κληρικούς σε οικοδομικές εργασίες χωρίς να τους αμοίβει.

   Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος τόνισε πάντως ότι η καταγγελίες για τον κ. Χρυσόστομο ήταν ανώνυμες και ανυπόγραφες. Προσέθεσε ότι η ΔΙΣ δέχεται μόνο επώνυμες καταγγελίες και με αποδείξεις.

   Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το απόγευμα της Πέμπτης το επισκοπικό δικαστήριο θα κρίνει την περίπτωση ιερέα, που φέρεται να έχει υποπέσει σε ηθικά παραπτώματα, μεταξύ των οποίων και παιδεραστία.

   Υπόθεση Βακράκου

   Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έδωσε την Τετάρτη εξηγήσεις για τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Βακράκο, χαρακτηρίζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις τυπικές.

   Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, ο Αθανάσιος Βακράκος ουδέποτε υπηρέτησε στη μητρόπολη ως εφημέριος. Σχετικά με τη γνωριμία τους, ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε ότι του τον είχε συστήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ το Σεπτέμβριο του 1985, λέγοντάς του ότι του έφερνε φάρμακο από τη Βρετανία.

   Ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει πως ο μακαριστός Σεραφείμ του είχε πει πως πρόκειται για έναν κληρικό που ζει στο Λονδίνο κάνοντας κοινωνικό έργο και βοηθώντας Έλληνες που πηγαίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα για ιατρικούς λόγους. Τότε του ζήτησε να εγγραφεί στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για να έχει μισθό και ασφαλιστική κάλυψη. Όταν -σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο- προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, ενεγράφη στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, χωρίς όμως ποτέ να ασκήσει εφημεριακό έργο.

   ΠΗΓΗ
   http://archive.in.gr/news/reviews/article.asp?lngReviewID=842517&lngItemID=605821

 19. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Συνελήφθη παπάς παρότι είχε… αγιάσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια 150.000 ευρώ

  04.01.2013 18:56

  Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία σε έναν 52χροο ιερέα των Τρικάλων ο οποίος είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας μεγαλύτερης των 150.000 ευρώ.

  Σε βάρος του ιερέα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβίαση περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα μη καταβολή εγγύησης χρηματικού ποσού ύψους 50.000 ευρώ, οι οποίοι του είχαν επιβληθεί ύστερα από ποινική δίωξη για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 150.000 ευρώ.
  .

  Πηγή: Συνελήφθη παπάς παρότι είχε… αγιάσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια 150.000 ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/84384#ixzz2LfJnC400

 20. Ο/Η Ρασπούtιν λέει:

  Δύσκολοι καιροί για το παπαδαριό. Οι πιστοί δεν έχουν να το ταϊσουν.

  Reuters.

  Ο αριθμός των ζευγαριών που πέρασαν τα σκαλιά της Εκκλησίας μειώθηκε το 2011 στα 28.000, έναντι 40.000 το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

  Στον αντίποδα ο αριθμός των πολιτικών γάμων εκτοξεύτηκε το 2011 στους 26.000, από μόλις 8.000 μια δεκαετία πριν.

  Η 28χρονη Ναυσικά ανέφερε στο Reuters ότι η επιλογή της να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο αποτέλεσε μια μεγάλη θυσία.

  «Τα πράγματα είναι κάπως άγρια αυτή τη στιγμή» δήλωσε. «Κάναμε περικοπές παντού, από τις προσκλήσεις ως την υποδοχή, στα πάντα» τόνισε.

 21. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Ρεπορτάζ του Ευάγγελου Ρηγόπουλο

  Αθώος κατά πλειοψηφία, με ψήφους 3 προς 2, κρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, ο μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος, που κατηγορούνταν για εργασίες που έκανε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στο Λιβάδι Ελασσόνας, χωρίς την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
  Πρωτόδικα ο αθωωθείς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή. Την καταδίκη του, με αλλαγή του κατηγορητηρίου, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του.
  Τα γεγονότα συνέβησαν το έτος 2005, οπότε έγιναν οι εργασίες επισκευής της μονής.
  Ο μητροπολίτης υπογράμμισε στην απολογία του ότι η τοξωτή κιονοστοιχία που γκρεμίστηκε ήταν ετοιμόρροπη.
  Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μέρος του ακροατηρίου.
  Παρούσα στο δικαστήριο ήταν και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, για συμπαράσταση στον μητροπολίτη

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο παπάς είναι κυνηγός και φέρεται να είχε δώσει 2.500 ευρώ για να αγοράσει σκύλο που τον είχε δεμένο, πράγμα βασανιστικό και απάνθρωπο.

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/182533

  Μια ακόμη περίεργη κλοπή κυνηγόσκυλου σημαντικής αξίας ράτσας Γιούρα, σημειώθηκε στο Πλουτοχώρι Ηλείας, από το σπίτι ιερέα ο οποίος εκείνη την ώρα λειτουργούσε σε γειτονικό χωριό που είναι η ενορία του! Πρόκειται για μια ακόμη κλοπή κυνηγόσκυλου, πιθανότατα από τα μέλη του ίδιου κυκλώματος που εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητα, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά…
  Η κλοπή σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τα “kinigetikanea.gr” έγινε το πρωί της περ. Κυριακής την ώρα που ο παπά Γιώργης βρισκόταν στην εκκλησία του Γρύλλου , για την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία.
  Ο ιερέας λίγο πριν φύγει από το σπίτι του είδε το κυνηγόσκυλο να βρίσκεται κανονικά στο οικόπεδό του, χωρίς να υποψιαστεί για το τι θα επακολουθήσει με την κλοπή του ικανότατου λαγόσκυλου.
  Εν συνεχεία ωστόσο και αφού τελείωσε τη Λειτουργία , γυρνώντας στο χωριό τον περίμενε πολύ δυσάρεστη έκπληξη με την κλοπή του σκύλου, για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε δώσει 2500 ευρώ, προκειμένου να τον αγοράσει!
  Οι δράστες έκλεψαν το κυνηγόσκυλο αφού έσπασαν με κοπτικό εργαλείο τον άλυσο με τον οποίο ήταν δεμένο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χωριό.

  Στο σκοτάδι οι έρευνες…
  Το νέο κρούσμα κλοπής σκύλου , έρχεται να προστεθεί στα αλλεπάλληλα που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες τόσο στην περιοχή Ζαχάρως όσο και στο δήμο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων (Κρουνοί) και έφεραν στο «φως» της δημοσιότητας τα “kinigetikanea.gr”.

  Στο διάστημα που μεσολάβησε εξάλλου και παρά τις έρευνες που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές , δεν υπάρχουν αποτελέσματα όσον αφορά τους δράστες των κλοπών κυνηγόσκυλων οι οποίοι όπως έχει αναφερθεί δρουν σαν σύγχρονοι …φαντομάδες , μένοντας στο σκοτάδι με την παρανομία , που τους αποφέρει- σε πανελλαδικό επίπεδο- εκατομμύρια ευρώ…

 23. Παράθεμα: Περί του πλουτισμού των ιερέων | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 24. Ο/Η tati1990 λέει:

  «Νομίζω πως είναι άξιος ο μισθός που καταβάλει ο Καίσαρας από τους φόρους μας στους ιερείς»…

  Όμως…

  «Κάθε φορά που θέλει η εξουσία να αποπροσανατολίσει από τα καυτά και υπαρκτά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, επανέρχεται στην επικαιρότητα η εκκλησιαστική περιουσία και η από το κράτος μισθοδοσία των Ιερέων».

  Πιστεύετε ότι «από τους φόρους μας» μισθοδοτούνται οι ιερείς?

  Ο κ. Αντώνιος Κασιμάτης, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς έχει άλλη γνώμη…

  http://www.romfea.gr/arthra-apopseis/18305-2013-07-31-08-42-32

  Διαβάστε το… αξίζει τον κόπο!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κυρία, tati,
   η περιουσία της Εκκλησίας είναι είτε προϊόν κλεπταποδοχής και βίας (δωρεές Ρωμαίων αυτοκρατόρων, Οθωμανών Σουλτάνων, Λαυρεντιάδηδων κλπ), είτε εξαπάτησης μέσω θαυμάτων κλπ, είτε αθέμιτης κερδοσκοπίας, αφού όπως γνωρίζετε οι ιερείς ενώ εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του ελληνορθόδοξου θεού, καρπώνονται όλα τα οικονομικά οφέλη από αυτό, χωρίς να επιβαρύνονται με αποζημιώσεις αθώων θυμάτων του θεού τους, όπως σεισμοπαθών, βρεφών με γενετικές παθήσεις κλπ.

 25. Ο/Η Psycho λέει:

  Ηλεία: Συνελήφθη ιερέας που έκρυβε οπλοστάσιο! – Zougla.gr
  http://www.zougla.gr/greece/article/ilia-sinelif8i-iereas-pou-ekrive-oplostasio
  27 Απρ 2016 – Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 49χρονος ιερέας στην Αγ. Μαύρα Ηλείας… σύλληψη Ηλεία oplostasio ιερέας.
  Συνελήφθη ιερέας για παρενόχληση κοπέλας στην Κρήτη – Newpost.gr
  newpost.gr/…/xeiropedes-se-hlikiwmeno-papa-poy-kathgoreitai-gia-parenoxlhsh-near…
  30 Μαρ 2016 – Συνελήφθη παπάς για σεξουαλική παρενόχληση κοπέλας … ενώ στη συνέχεια συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας …
  Συνελήφθη Παπάς με Όπλα ,Πυρομαχικά και Κροτίδες! -veteranos …
  veteranos.gr/sinelifthi-papas-me-opla-piromachika-ke-krotides/
  26 Απρ 2016 – Συνελήφθη παπάς στην Ηλεία για κατοχή όπλων, εκρηκτικών και κροτίδων. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δυο πιστόλια, μια χειροβομβίδα, …
  Καβάλα: Συνελήφθη ιερέας που… έκλεβε εικόνες και εκκλησιαστικά είδη!
  http://www.protothema.gr/…/kavala-sunelifthi-iereas-pou-ekleve-eikones-kai-ekklisiastika-e...
  2 Ιουν 2016 – Ο ιερέας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με τις κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης και …
  ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ …
  apollonios.pblogs.gr/…/synelhfthh-papas-sthn-malakasa-o-opoios-diathroyse-hristiani…
  10 Μαΐ 2016 – Παπάς στη Μαλακάσα διατηρούσε οίκο ανοχής στον οποίο …μετέλαβε τους «πελάτες» μετά την σαρκική τους αμαρτία.!! Που το περιεργο κι αυτος …
  Ο παπάς είχε …. οπλοστάσιο στην Αγία Μαύρα | Patrisnews
  http://www.patrisnews.com/…/synelifthi-49hronos-gia-katohi-oplon-ekriktikon-kai-krotido...
  27 Απρ 2016 – Ο παπάς είχε …. οπλοστάσιο στην Αγία Μαύρα … Ο 49χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι …
  Συνελήφθη παπάς και ο αδελφός του με όπλο και μαχαίρι στο …
  http://www.radiogamma.gr/…/συνελήφθη-παπάς-και-ο-αδελφός-του-με-όπλο-και-μαχαίρι-στο-...
  25 Αυγ 2015 – Πανικός επικράτησε στη συμβολή των οδών Γούναρη και Μαιζώνος, όταν αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο που επέβαινε ένας ιερέας και …
  ΠΑΤΡΑ: Γλεντζές παπάς με όπλο σε «ελληνάδικο»! Συνελήφθη στην …
  http://www.iliaoikonomia.gr/πατρα-γλεντζές-παπάς-με-όπλο-σε-ελλην
  Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο οι άνδρες της Αστυνομίας βρήκαν ένα πιστόλι και ένα μικρό μαχαίρι. Έτσι οι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν …
  Καβάλα: Συνελήφθη ιερέας για κλοπές σε ναούς και μοναστήρια …
  http://www.tanea.gr/news/…/kabala-synelhfthh-iereas-gia-klopes-se-naoys-kai-monasthria/
  2 Ιουν 2016 – Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 34χρονος ιερέας αφαίρεσε από δύο ναούς, στον νομό Καβάλας και μία Μονή, στον νομό …
  Συνελήφθη «ιερέας» που τελούσε γάμους μεταξύ Ελληνίδων και …
  http://www.kathimerini.gr/…/synelhf8h-iereas-poy-teloyse-gamoys-meta3y-ellhnidwn-kai-a...
  25 Ιουν 2015 – Συνελήφθη την Τρίτη 23 Ιουνίου, στην Καισαριανή, 37χρονος, ο οποίος προσποιούμενος τον ιερέα τελούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, γάμους …

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιερέας στα Δωδεκάνησα με ταβερνιάρισα παπαδιά κλέβουν την εφορία, εκμεταλλεύονται προσκυνητές και ζητάνε την προστασία του δεσπότη
  http://www.newsnowgr.com/article/1006756/salos-sti-ko-me-ton-ierea-kai-tin-papadia-pou-ekanan-business—ti-entopise-to-sdoe.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.