Το αμάρτημα του πάπα Βενέδικτου

Μια παραίτηση που μοιάζει με φυγή   

Ένας πάπας, ένας καρδινάλιος, ένας αυτοκράτορας και ένας μοναχός βασανίζονται στην Κόλαση (Μινιατούρα 14ου αι., Βιβλιοθήκη Βατικανού)

Ένας πάπας, ένας καρδινάλιος, ένας αυτοκράτορας και ένας μοναχός βασανίζονται στην Κόλαση (Μινιατούρα 14ου αι., Βιβλιοθήκη Βατικανού)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε γιατί φεύγει ο άγιος Βενέδικτος. Τον έπνιξαν τα χιλιάδες περιστατικά ιερής παιδεραστίας που βγήκαν στη φόρα και βέβαια η προσωπική του ευθύνη ως επισκόπου, αλλά και ευθύνη πολλών άλλων κληρικών, να μην ειδοποιούν τις κρατικές αρχές όταν διαπίστωναν ένα τέτοιο γεγονός, απλά να το «δικάζουν» με εκκλησιαστικά επιτίμια στο δράστη ή και μόνο να τον κρύβουν σε άλλη ενορία ή επισκοπή, τακτική που συνηθίζεται και στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αν τώρα στη Γερμανία, στις ΗΠΑ ή στην Ολλανδία οι Λατίνοι ρασοφόροι κάνουν αυτά τα πράγματα, μπορούμε να υποθέσουμε τι δεν θα μάθουμε από αυτά που κάνουν ανενόχλητοι οι κάθε λογής αβάδες και αρχιμανδρίτες στα δυστυχισμένα παιδιά της ‘Μαύρης Ηπείρου’, όπου δρουν με την προβιά του Ιεραπόστολου με ασφάλεια, αφού εκεί δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί που θα διώξουν τον λύκο που ορμάει στα αρνάκια.
—–Δεν ξέρω αν γεροντικές τύψεις ή οι απειλές χειρότερων αποκαλύψεων κάνουν τον πάπα να ανακαλύπτει τη γοητεία της σύνταξης, μόνος αυτός, γιατί με εξαίρεση τον τραγικό και ασκητικό Κελεστίνο V, όσοι ελάχιστοι πάπες παραιτήθηκαν, στην ουσία αναγκάστηκαν να το κάνουν. Νομίζω όμως πως το μεγαλύτερο αμάρτημα του παναγιότατου Βενέδικτου είναι η υποκριτική του άρνηση να εγκρίνει τη χρήση προφυλακτικών στο φτωχό αφρικανικό του ποίμνιο, ένα αθώο κοπάδι από πραγματικά τυφλά υπάκουα πρόβατα, που το κατευθύνει από τα μέγαρά του και από τη χλιδή του στη Ρώμη το αισχρό παπαδαριό, εξαντλώντας πάνω του όλο του το Φαρισαϊσμό. Αυτή η άρνηση οδήγησε σε μια πρωτοφανή εξάπλωση του AIDS στην Αφρική και αυτό νομίζω είναι κάτι που δεν δικαιούμαστε να συγχωρήσουμε στο σκοτεινό Βενέδικτο και στην πορφυρή Μαφία που τον περιβάλλει. Κυβερνήσεις, ανθρωπιστικές και ιατρικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει τον Αρχιφαρισαίο αλλά κανείς δεν μπορεί να θεραπεύσει τα θύματά του. Οι Ερινύες ας καταδιώξουν τον πάπα και τα φερέφωνά του.
—–Αν ποτέ η ανθρωπότητα ξεφύγει από τη βαρβαρότητα, τότε οι απόγονοί μας που θα έχουν την τύχη να ζουν σε ένα φωτεινό κόσμο, θα αναρωτιούνται πως γίνεται μια Εκκλησία όπως η παπική, η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έδρασε ποτέ πάνω στη Γη, να ζει και να βασιλεύει αρχές του 21ου αι., όχι μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης. Η αμάθεια, η ψυχική ανισορροπία, ο φόβος, η βλακεία και η παλιανθρωπιά,  είναι ακόμη πανίσχυρες. Εκεί επάνω έχουν χτίσει οι μεγάλες Εκκλησίες το βασίλειο του Ερέβους, πολεμώντας τη Φιλοσοφία, την Τέχνη, την Επιστήμη, τη Δημοκρατία, τη Λογική, τον Έρωτα. Μια ματιά και στην ελλαδική Εκκλησία της οποίας ιερείς ευλογούν τα ναζιστικά, ρατσιστικά δολοφονικά ορμητήρια, αποδεικνύει πως η ανθρωπότητα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να κατακτήσει τον πολιτισμό.

***

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

58 Responses to Το αμάρτημα του πάπα Βενέδικτου

 1. Ο/Η athriskos λέει:

  Ο Διαφωτισμός είναι δέντρο που αργεί να δώσει καρπούς, όπως η ελιά που έχει διάρκεια ζωής αιώνων. Ο δάκος μπορεί να καταστρέφει μερικούς καρπούς αλλά όχι όμως όλους. Μπορεί ο δάκος να είναι αθάνατος αλλά όλο και περισσότεροι εθελοντές θα παρουσιάζονται για να τον ραντίζουν. Ο πόλεμος αυτός δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Είναι κι αυτός αθάνατος.

  • Ο/Η kokkinoskoufitsa λέει:

   LOL …

   Είναι τουλάχιστον αστείο να ακούς έναν άθεο να λέει:

   “Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε γιατί φεύγει ο άγιος Βενέδικτος …”

   Θα μπορούσαμε κάλλιστα να προσθέσουμε πως δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις πώς σκέφτεται ένας άθεος.

 2. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Μεγαλη ανθρωπια απορρεει απο τις αληθειες του αρθρου σου!
  Ευχαριστω.

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Mistero Buffo:
  Η σύζυγος Κου Ντιτρού κάνει ελεύθερη τις βόλτες της στο Βέλγιο
  αν και είχε »φάει» 30 χρόνια ως αγαστή συνεργός του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ
  ο οποίος επιμένει στην-πολύ πιθανή-αποφυλάκισή του
  προκειμένου να συνεχίσει να βιάζει και να δολοφονεί παιδιά.
  Αν τέτοια τιμή περιποιεί η »πολιτισμένη» κοινωνία στους κοσμικούς,
  εύκολα αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει με τα αυτοκλήτως θεϊκά ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

 4. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  http://news.in.gr/world/article/?aid=996532

  Φόβοι για τον αντίκτυπο

  Κατακραυγή για τις δηλώσεις του Πάπα ότι το προφυλακτικό επιδεινώνει το AIDS

  O ποντίφικας εν ώρα προσευχής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

  Σάλος έχει προκληθεί διεθνώς για τη δογματική δήλωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ ότι το AIDS δεν αντιμετωπίζεται με το προφυλακτικό, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται. Κυβερνήσεις, ανθρωπιστικές και ιατρικές οργανώσεις αγανακτούν, καταδικάζουν και φοβούνται για τις συνέπειες…

  Η απόρριψη της χρήσης του προφυλακτικού αποτελεί πάγια θέση της Καθολικής Εκκλησίας για την οποία εξίσου πάγια επικρίνεται. Ωστόσο, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη θύελλα αντιδράσεων το γεγονός ότι ο ποντίφικας επέλεξε να αρχίσει με αυτή τη δήλωση την περιοδεία του στην Αφρική, η οποία αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων και θνησιμότητας από το AIDS.

  «Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις συνέπειες αυτών των δηλώσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ερίκ Σεβαλιέ. «Μολονότι δεν μας αρμόζει να κάνουμε κρίσεις όσον αφορά το δόγμα της Εκκλησίας, κρίνουμε ότι τέτοιες δηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο τις πολιτικές για τη δημόσια υγεία και τις επιταγές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε.

  Την έκπληξη και την αγανάκτησή της για τις δηλώσεις του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξέφρασε και η υπουργός Υγείας του Βελγίου Λορέτ Όνκελινξ.

  Εγκαινιάζοντας την Τρίτη την πρώτη επίσκεψή του στην Αφρική ως ποντίφικας ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ δήλωσε ότι το AIDS δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διανομή προφυλακτικών, αντίθετα η χρήση τους επιδεινώνει το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι η λύση περνάει «μέσω μίας πνευματικής και ανθρωπιστικής αφύπνισης» και της «συμπάθειας προς τους πάσχοντες».

  Λύπη και αγανάκτηση για τη σύγχυση που προκαλούν οι δηλώσεις του ποντίφικα εξέφρασαν μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Βρετανία, το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, οι Γιατροί του Κόσμου και πολλές άλλες ανθρωπιστικές και ιατρικές οργανώσεις.

  «Η πρόσβαση στα προφυλακτικά για την καταπολέμηση του ιού HIV είναι κρίσιμης σημασίας» υπογράμμισε η Μόγκα Καμάλ-Γιάνι της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam. «Αν θέλουμε να εμποδίσουμε νέα κρούσματα στους νέους, οφείλουμε να αυξήσουμε τη χρήση του προφυλακτικού, όχι να την περιορίσουμε» τόνισε.

  Ταυτόχρονα, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας Μισέλ Καζάτσκιν ζήτησε από τον Πάπα να αποσύρει τις δηλώσεις του για το προφυλακτικό.

  «Οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες. Συνιστούν άρνηση της επιδημίας. Και το να γίνονται οι δηλώσεις αυτές σε μια ήπειρο στην οποία ζει δυστυχώς το 70% των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από AIDS, είναι πράγματι απίστευτο» δήλωσε, σημειώνοντας: «Ζητώ να αποσύρει τις δηλώσεις του, καθαρά και σαφώς».

  Τη σοβαρότητα των δηλώσεων αυτών όσον αφορά τον αντίκτυπο που θα έχουν στην Αφρική επισήμανε εξάλλου από το Παρίσι η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί του Κόσμου.

  «Είναι πολύ σοβαρές δηλώσεις αν δει κανείς τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένα τέτοιου είδους μήνυμα στην Αφρική, όπου ζουν τα δύο τρίτα των οροθετικών» δήλωσε η Μπεατρίς Λιμινέ, υπεύθυνη για την πρόληψη της εξάπλωσης του AIDS στους κόλπους των Γιατρών του Κόσμου.

  «Είμαστε πολύ νευριασμένοι επειδή χρόνια εργασίας διακυβεύονται και κυρίως εκατομμύρια άνθρωποι θα μολυνθούν λόγω των δηλώσεων αυτών, αυτό έρχεται τελείως σε αντίθεση με ένα από τα κύρια μηνύματα της Εκκλησίας: σεβασμός στη ζωή» υπογράμμισε.

  «Οι δηλώσεις του Πάπα δεν είναι πράγματι καλοδεχούμενες, καθώς στέλνουν ένα μήνυμα που προκαλεί σύγχυση στην Αφρική, στις χώρες στις οποίες η Καθολική Εκκλησία είναι πολύ σημαντική» δήλωσε παράλληλα από το Λονδίνο η Τζούντιθ Μέλμπι της χριστιανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Christian Aid.

  «Η θέση μας είναι ότι η αποχή αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του συνόλου των μέτρων, όμως η αποχή δεν είναι το μόνο πράγμα που θα εμποδίσει τη μετάδοση του ιού HIV. Παντού στον κόσμο, πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί, υπάρχουν ζευγάρια στα οποία ο ένας είναι οροθετικός και ο άλλος όχι και προφανώς πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικά» επισήμανε.

  Αντιδρώντας, ο εκπρόσωπος του Βατικανού ανέφερε ότι ο Πάπας «έδωσε έμφαση στην παιδεία που αναπτύσσει την υπευθυνότητα. Μιλώντας από το Γιαουντέ, στο Καμερούν, όπου βρίσκεται ο ποντίφικας, ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας είπε πως «δεν θα πρέπει να αναμένουμε από αυτό το ταξίδι μια αλλαγή της θέσης της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα του AIDS».

  Η Εκκλησία κρίνει ότι «η ανάπτυξη μιας ιδεολογίας εμπιστοσύνης στο προφυλακτικό δεν συνιστά τη σωστή θέση» επειδή δεν δίνει έμφαση «στο αίσθημα ευθύνης» των ανθρώπων, κατέληξε

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   Το τεύχος 99 του περιοδικού ‘Χρυσή Αυγή’ που εκδόθηκε το 1999 μας πληροφορεί ότι:

   »Μοναδικό ευτύχημα, που αποτελεί ίσως, επέμβαση της Θείας πρόνειας η »μάστιγα» (ή αλλιώς ευλογία) του »AIDS», από το οποίο νοσούν, δυστηχώς και αρκετοί αθώοι, πλην, όμως αν το δει κανείς μακροσκοπικά με μία ας πούμε, υπερκόσμια ματιά θα διαπιστώσει ότι είναι επέμβαση, του από μηχανής Θεού της φυλής μας, ή με άλλα λόγια μία »μαγική» ασφαλιστική δικλείδα της πάντα σοφής και προνοούσας φύσεως, προς ανακοπήν της δημογραφικής εκρήξεως του τρίτου κόσμου, αφού εκείνον ειδικότερα πλήτει και μάλιστα συντριπτικά.Υπάρχουν μεγάλες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, όπου το 1/5 του πληθυσμού είναι φορείς της ανιάτου αυτής ασθένειας!Να μία ανέλπιστη παράταση ζωής για την δύσμορφη φυλή μας που θα χαθεί εάν δεν την αξιοποιήσει, όσο είναι καιρός, φροντίζοντας για την δημογραφική της ανάκαμψη, τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά, με διαδικασίες φυλετικής εξυγιάνσεως και βελτιώσεως (ευγονική).»
   Χρυσή Αυγή 1999 τεύχος 99

 5. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  Χιλιανός επίσκοπος κατηγορείται για παιδεραστία

 6. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Βαρθολομαίος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα τιμάει για πάντα τον Πάπα Βενέδικτο | iefimerida.gr

  http://www.iefimerida.gr/node/90223#ixzz2KmKvwKH6

  • Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

   Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

   http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/2639-6599

   Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Απαμείας Βικεντίου για τον Τυάνων Παϊσιο

   Σε συγκλονιστικές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου προέβη σε μακρά συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο επί σαράντα χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Παϊσίου και συνιδρυτής της Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της.

   Μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και τον αδελφό του, Σπύρο Μαλαματένιο, στην ηλικία των 17 ετών.

   Παραίτηση για λόγους υγείας

   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=27825

   Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

   Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

   Π.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

   «O Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ. Kαλλίνικος -ανέφερε η ανακοίνωση της μητρόπολης- άγων το ογδοηκοστόν έτος της ηλικίας του και επιβαρυνθείσης της υγείας του απεφάσισε σήμερον 3η Φεβρουαρίου ε.ε. εις την Iεράν Σύνοδον της Eκκλησίας της Eλλάδος την εκ του Θρόνου της Iεράς Mητροπόλεως Πειραιώς οικειοθελή παραίτησίν του, επιθυμών να ζήσει το υπόλοιπον της ζωής του εν περισυλλογή και προσευχή».

   ο κ. Kαλλίνικος απευθύνθηκε στους στενούς του συνεργάτες στη μητρόπολη λέγοντας «παιδιά μου μη φοβάσθε, θα παραμείνουν όλα ως έχουν, δεν θα αλλάξει τίποτα, τα έχω κανονίσει όλα».

   Στον Πειραιά οι κληρικοί επισήμαιναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κ. Kαλλίνικου δεν ήταν άμοιρη των όσων μεσολάβησαν το προηγούμενο διάστημα. Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

   O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

   H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

   Ανακάλεσαν
   Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…

 7. Ο/Η Αντώνιος λέει:

  Mήπως είσαστε αδελφοί μου πολύ καχύποπτοι και εμπαθείς;
  Eυτυχώς υπάρχουν πιο καλόπιστοι από εσάς.

  http://sarantakos.wordpress.com/2013/02/12/papa/

  Η είδηση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν έχει πια τις δυνάμεις να ασκεί τα καθήκοντά του, πλησιάζει άλλωστε τα 86, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, μια και είναι γεγονός σχεδόν πρωτοφανές. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η θαρραλέα παραδοχή της ανθρώπινης αδυναμίας αξίζει έπαινο και σεβασμό, αλλά κάποιοι πιστοί Χριστιανοί που πιστευουν ότι ο Πάπας ανέβηκε στον θρόνο με τη θέληση του Θεού θα περίμεναν ίσως να τον εγκαταλείψει μόνο όταν τον πάρει ο Θεός κοντά του. (Το ίδιο άλλωστε πιστεύουν και κάποιοι φανατικοί μοναρχικοί, οι οποίοι δεν καλοβλέπουν τις παραιτήσεις εστεμμένων, όπως του Μεγάλου Δούκα Ιωάννη του Λουξεμβούργου ή της Βεατρίκης της Ολλανδίας).

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/vaticancityandholysee/5314338/Dont-mention-the-Popes-Hitler-Youth-past-says-the-Vatican.html
   Don’t mention the Pope’s Hitler Youth past, says the Vatican
   The Vatican blundered into a fresh public relations fiasco on Tuesday after seeking to rewrite the biography of Pope Benedict XVI by denying that he was ever a member of the Hitler Youth.
   12 May 2009

   http://www.washingtonpost.com/blogs/under-god/post/susan-sarandon-pope-benedict-a-nazi/2011/10/18/gIQAj3m6uL_blog.html
   Oct 18, 2011
   Susan Sarandon: Pope Benedict a ‘Nazi’

   • Ο/Η athriskos λέει:

    Το ευρωπαϊκό παντεσπάνι βλάπτει σοβαρά την φαιά ουσία. Άκου «…αξίζει έπαινο και σεβασμό…»! Ποιος; Ο επικεφαλής της συμμορίας των ρασοφόρων!

  • Ο/Η athriskos λέει:

   «….Κατά τη γνώμη μου, αυτή η θαρραλέα παραδοχή της ανθρώπινης αδυναμίας αξίζει έπαινο και σεβασμό…», δηλαδή η παραίτηση του Πάπα, έγραψε ο κ.Σαραντάκος.

   Στο άρθρο αναφέρονται:

   «Τον έπνιξαν τα χιλιάδες περιστατικά ιερής παιδεραστίας που βγήκαν στη φόρα και βέβαια η προσωπική του ευθύνη ως επισκόπου…»

   «Νομίζω όμως πως το μεγαλύτερο αμάρτημα του παναγιότατου Βενέδικτου είναι η υποκριτική του άρνηση να εγκρίνει τη χρήση προφυλακτικών στο φτωχό αφρικανικό του ποίμνιο…»

   «πως γίνεται μια Εκκλησία όπως η παπική, η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έδρασε ποτέ πάνω στη Γη, να ζει και να βασιλεύει αρχές του 21ου αι., όχι μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης. Η αμάθεια, η ψυχική ανισορροπία, ο φόβος, η βλακεία και η παλιανθρωπιά, είναι ακόμη πανίσχυρες. Εκεί επάνω έχουν χτίσει οι μεγάλες Εκκλησίες το βασίλειο του Ερέβους, πολεμώντας τη Φιλοσοφία, την Τέχνη, την Επιστήμη, τη Δημοκρατία, τη Λογική, τον Έρωτα. Μια ματιά και στην ελλαδική Εκκλησία της οποίας ιερείς ευλογούν τα ναζιστικά, ρατσιστικά δολοφονικά ορμητήρια, αποδεικνύει πως η ανθρωπότητα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να κατακτήσει τον πολιτισμό.»

   Για ρώτα λοιπόν το κ. Σαραντάκο, γι’ αυτά δεν αξίζει έπαινο και σεβασμό!

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σταύρο,
    συμφωνώ κι εγώ με τις απορίες σου.
    Εκκλησιολογικά πάντως η παραίτηση ενός επισκόπου που δεν είναι κατάκοιτος, σημαίνει ότι εγκαταλείπει το ποίμνιο και δεν έχει εμπιστοσύνη στη Θεία Πρόνοια πως θα τον στηρίξει. Λιποταξία, παραίτηση, εγκατάλειψη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aντώνιε,
   δεν νομίζω πως είμαστε κακόπιστοι.
   Απλά οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να εθελοτυφλούν:

   Η έγκυρη Guardian:
   Μόνο στην Ολλανδία:
   Δεκάδες χιλιάδες κακοποιημένα παιδιά μονο στην Ολλανδική Καθολική Εκκλησία

   http://www.guardian.co.uk/world/2011/dec/16/children-dutch-catholic-institutions-abused

   Tens of thousands of children abused in Dutch Catholic institutions, report says

 8. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  Uploaded on Dec 15, 2009

  Pope Benedict claims he was forced by law to join the Nazi Youth Party.
  This is a LIE.
  The law that took effect requiring his age group to join
  did not take effect until 5 months AFTER his 14th birthday.
  Yet Pope Benedict claims he was forced to join IMMEDIATELY after his 14th birthday.
  Thus, it is clear that Pope Benedict WILLINGLY JOINED THE NAZI PARTY.

 9. Ο/Η Castellio λέει:

  Reblogged this on Περί της Βίβλου and commented:
  Άψογο…

 10. Ο/Η Castellio λέει:

  Άψογο post. Συμφωνώ απόλυτα.

 11. Παράθεμα: Ο Βίος και η Πολιτεία του pope Benedict XVI (for idiots) « Ασμοδαίος

 12. Ο/Η Μητροπολίτης Σουλτάνα του Αιγαίου λέει:

  Kansas City diocese’s Bishop Robert Finn is now the highest-ranking U.S. Catholic official to be convicted in a case related to child sex abuse.

 13. Ο/Η Μητροπολίτης Σουλτάνα του Αιγαίου λέει:

  http://ta-eis-eafton.blogspot.gr/2005/02/blog-post_06.html

  Η Ντοντώ, η Φωφώ, η Λουλού και η Μπέμπα…

  Αθάνατη Σαπφώ Νοταρά…
  Κρίμα που δεν ζεις να αναφωνήσεις μαζί μας: «Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα!»
  Toν μεγάλο τον αποκαλούν » Μπέμπα Μπλανς».
  Έναν από τα Ιόνια νησιά» Ντοντώ»
  Κάποιος από το θεσσαλικό κάμπο ονομάζεται «Φωφώ »
  Ένας από τις ακριτικές μητροπόλεις «Λουλού»
  Ο νυν ακριτικής νήσου , είναι αυτός που τα είχε με 4 κυρίες ταυτοχρόνως ( αν δεν κάνω λάθος το είχε καταγγείλει ο Μιχαλόπουλος , πριν τον κλείσουν μέσα και κλείσουν το στόμα τού -έτσι και αλλιώς-εκβιαστή)
  Ποιος «άγιος» είναι η Σουλτάνα του Αιγαίου;
  Ποιος » άγιος» απευθύνθηκε σε ομότιμό του με το τροπάριο «μωρή πάρε την Μπάρμπι σου να παίξεις παραπέρα» σε συνεδρίαση της συνόδου τους ;
  Είναι ή δεν είναι γνήσια όσα αποδίδονται στον Αττικής Παντελεήμονα και ακούγονται στις ροζ κασέτες του Καρατζαφέρη : » θα έρθεις σπίτι , θα φάμε , να κάνεις τον μπιντέ σου , να σε μπιμπ μπιμπ , να κοιμηθούμε λίγο και να φύγεις » ;
  Για γέλια και για κλάματα : οι ατσίδες με τα μαύρα…

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   Σουλτάναμ έκοψες τα καλύτερα, τα σχόλια

   http://ta-eis-eafton.blogspot.gr/2005/02/blog-post_06.html

   7 Κραυγές&Ψίθυροι

   Ορκο δεν παίρνω, αλλα Σουλτάνα του Αιγαίου είναι μάλλον ο Καλύμνου.

   Posted by Ανώνυμος | 12:21 μ.μ.

   Μαρτυριάρη…!
   🙂

   Posted by Avanti | 12:27 μ.μ.

   Α, τώρα το θυμήθηκα. Ο Αγιος με τις κούκλες είναι ο Γλυφάδας

   Posted by Ανώνυμος | 12:33 μ.μ.

   Η ομοφοβικη σας σταση ειναι πασιφανης …
   Και οι ιερεις ειναι ανθρωποι και εχουν επιλεξει συγκεκριμενη σταση ζωης . Σταση την οποια η κοινωνια αναγκαζει σε μυστικες συνευρεσεις …
   Απελευθερωση τωρα !

   Posted by Ανώνυμος | 8:25 μ.μ.

   Kαι η υποκρισία των δεσποτάδων είναι πασιφανής. Από τη μια μιλάνε για «κουσουρλήδες» και από την άλλη κρύβουν τα «κουσούρια» τους κάτω από το ράσο.
   Ομοφοβική δεν είμαι
   Απεχθάνομαι την υποκρισία
   Και κάτι ακόμα: η σεξουαλική παρενόχληση των ανωτέρων ιεραρχικά δεσποτάδων προς τους κατωτέρους τους ιερωμένους(άνδρες ή γυναίκες) σε καμιά περίπτωση δεν είναι ΕΡΩΤΑΣ, για να τον χαρούν.
   Βιασμός ναι, κατάχρηση εξουσίας ναι, εξαναγκασμός ναι, αλλά Eρωτας ΟΧΙ!

   Posted by Avanti | 9:52 μ.μ.

   Excellent, love it! » » »

   Posted by Ανώνυμος | 8:19 μ.μ.

   Μηπως ξερει κακείς το καλλιτεχνικό της Ειρηναίας πρώην Πατριάρχαινας Ιεροσοδόμων (κατα κόσμον Ειρηναίος η αρχικυπατζού)αυτής που της βούτηξε το ταμείο ο σωφέρ-αρχιλογιστής της και της τήν κοπάνησε ;
   Απορώ πως οι Αραβες δέχονται να τούς ξεφτιλίζει έτσι τό κυπατζίδικο αυτό άντρο του αδελφάτου και της CIA ,που θα έπρεπε να λέγεται Πουσταρχείο Ιεροσολύμων.
   Μπέμπα Μπλάνς ,περαστικά σου βουρλισμένη ,ήθελες και σύ μνημόσυνα του Γρίβα και κρουαζιέρες…

   Posted by Ανώνυμος | 7:18 π.μ.
   Δημοσίευση σχολίου

 14. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Αφου, στα πλαισια της παραιτησης του Βενεδυκτου, για παιδεραστιες κλπ εγληματα απο το καθολικο παπαδαριο μιλησε σημερα ακομη και ο Πειραιωτης μαγκας αλανιαρης Σεραφειμης, σκεφτειτε τι αλλο εκαναν?
  Στο φτωχο μυαλο μου δεν θα χωρεσουν ποτε τα τερατουργηματα τους!
  Σε ενα πραμα μονο τους βγαζω το καπελο.
  Παιζουν τελεια μελετημενα το παιχνιδι χιλιαδες χρονια τωρα στην οικονομησια στην αρπαγη και παντα στον αφρο, με οσα, κι αλλα τοσα, αισχη, ατιμιες, εγκληματα κι κανουν ο πολυς κοσμος σφαζεται για αυτους.
  Κι εμεις ομως αγαπητε μου Λασκαρατε, οσο κι αν ημαστε ανοργανωτοι, για να ημαστε μειοψηφια, η κατι κανουμε λαθος η εχουμε αδικο!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο Άγιος Σεραφείμ, είναι διάδοχος του Αγίου Καλλίνικου, που παραιτήθηκε κι αυτός για λόγους υγείας και ηλικίας, όπως και ο πάπας και στην καταγγελία του κατά του αγίου Βενέδικτου σημειώνει ότι επί Βενέδικτου: «μακαριοποιήθηκε» ὁ προκάτοχός του Ἰωάννης Παῦλος ὁ Β΄ πού ἐπί τῶν ἡμερῶν του μεθοδικά συνεκαλύφθησαν ἑκατοντάδες χιλιάδες πράξεις παιδεραστίας Ρωμαιοκαθολικῶν «κληρικῶν»..».

   Ευτυχώς στην Εκκλησια της Ελλάδος δεν υπάρχει το σκάνδαλο της συγκάλυψης.

 15. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  ΑΡΠΑΞΑΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΜΕΡΩΝ

  Κεφαλλονιά: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν ιερομόναχο
  Αντιμέτωπος με τρεις κουκουλοφόρους ήρθε ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Σισσίων στα Σιμωτάτα Κεφαλλήνιας.
  [22:12,13/02]

  Αντιμέτωπος με τρεις κουκουλοφόρους ήρθε ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Σισσίων στα Σιμωτάτα Κεφαλλήνιας.

  Οι δράστες εισέβαλλαν στο ναό και αφού ξυλοκόπησαν τον ιερομόναχο άρπαξαν τέσσερις επιστήθιους εκκλησιαστικούς σταυρούς, μια επιταγή, το καταγραφικό σύστημα των καμερών παρακολούθησης και τα χρήματα που υπήρχαν στο παγκάρι.

  Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

 16. Ο/Η λικέρ Βενεδικτίνη λέει:

  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας». Για πολλούς φτωχούς στον Πειραιά ο Καλλίνικος Καρούσος είναι ο άνθρωπος που τους προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί. Για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων, Σάμου και Δημητριάδος είναι ο πνευματικός τους πατέρας. Για ορισμένους ιεράρχες είναι η πηγή δεινών, για κάποιους άλλους ο άνθρωπος που τους στήριξε και τους εξέλεξε μητροπολίτες. Τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;

  Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

  Ο Πειραιώτης ρασοφόρος με τις αδυναμίες

  Σε αργία ετέθη από τον μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ. Ευστάθιο ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης που συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Αν και ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το υλικό αυτό το είχε από τους πιστούς που εξομολογούσε, δεν έγινε πιστευτός. Ο 44χρονος κληρικός που κατάγεται από τον Πειραιά και ο φάκελος του οποίου βρίσκεται ήδη στην Ιερά Σύνοδο για τα περαιτέρω, είναι παιδί κληρικού. Ο πατέρας του π. Φωτίου ιερουργούσε στον Πειραιά και ο μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος χειροτόνησε τον Φώτιο διάκο.

  http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=926301

 17. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  «η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έδρασε ποτέ πάνω στη Γη»

  Τουλάχιστον ατυχές το σχόλιο, αγαπητέ Λασκαράτε. Λες και βγαίνει από τον καινούργιο Νταν Μπράουν.

  Ό,τι ονομάζουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό, τον παρήγαγε ΚΑΙ ο χριστιανισμός στη δυτική κυρίως μορφή του. Ολόκληρη η ζωγραφική και η γλυπτική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ ήταν παραγγελιές της Δυτικής Εκκλησίας. Ο Σχολαστικισμός που γέννησε την μοντέρνα φιλοσοφία ήταν πρακτική των δυτικών καλογέρων. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, από εδώ οι καλοί Διαφωτιστές, από εκεί οι κακοί Σκατάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται οι Ιερές Εξετάσεις και υμνούνται τα κοπρανώδη εγκεφαλικά κύτταρα της μεγαλύτερης μερίδας του κλήρου.

  Ξεχνάς, αγαπητέ Λασκαράτε, ότι μέσα στο Βατικανό ζωγράφισε ένας Λεονάρντο ντα Βίντσι; ένας Μιχαήλ Άγγελος; ένας Ραφαήλ. Το Βατικανό ήταν και είναι ίντριγκα, Ιερά Εξέταση και οπισθοδρόμηση, αλλά, μα τον Πάπα, δεν ήταν μόνο αυτό.

  Το έχω πει κι άλλες φορές. Τον Χριστιανισμό τον έχουμε καταχέσει στην Ευρώπη. Περιμένω – από τους αριστερούς τουλάχιστον – να πράξουν ακριβώς το ίδιο και για το Ισλάμ. Αλλά εκεί βλέπεις κάνουν την πάπια και υπερασπιζόνται το δικαίωμα της Φατμέ στη μπούργκα και τον άγιο αγιατολάχο. Να πουν όχι τα μισά που σέρνουμε ενάντια στον χριστιανισμό, αλλά μια λέξη για το φανατισμό του Ισλάμ, μια λέξη περιγραφική όλων αυτών των ανεκδιήγητων τζιτζιφιόγκων μπουργκολατρών που περιφέρονται με τα Κοράνια σε λεωφορεία και μετρό, λες και άνοιξαν μια πόρτα και βγήκαν ευθύς από τον Μεσαίωνα. Αυτούς πότε θα τους ξεσκίσει η Κριτική;

  Ο-Ε-Ο

  Μετά τιμής,
  Κωλόγερας

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Κωλόγερα,
   δεν αναφέρθηκα στο Χριστιανισμό, αναφέρθηκα στην Καθολική Εκκλησία.
   Αν εσύ ξέρεις άλλο σχηματισμό που να έχει προκαλέσει σε βάθος και διάρκεια χρόνου τόσο ανθρώπινο πόνο με την Ιερά Εξέταση και το κυνήγι μαγισσών, τις διώξεις των Εβραίων, τη σφαγή των Ινδιάνων της Ν.Αμερικής, τις Σταυροφορίες, τους θρησκευτικούς πολέμους στην Ευρώπη και τις αντίστοιχες σφαγές Ουγενότων, Καθαρών, κλπ τη συνεργασία με το Ναζισμό και με τους δικτάτορες της Ν.Αμερικής και της Ευρώπης (Σαλαζάρ, Φράνκο, Μουσολίνι κλπ), τις διώξεις ανθρώπων της Επιστήμης και του πνεύματος, τη δαιμονοποίηση των ερωτικών σχέσεων, την απαγόρευση του προφυλακτικού, τον εγκλεισμό εκατομυρίων αφελών σε μοναχικά τάγματα, να μας τον πεις.

   Από εκεί και πέρα ασφαλώς αναπτύχθηκε μια συγκεκριμένη μορφή Τέχνης. Η Εκκλησία είχε τον πλούτο και κατηύθυνε τους καλλιτέχνες, εξαγοράζοντας ανθρώπους και συνειδήσεις.
   Τέχνη μεγάλη υπήρξε η ελληνική, έξω από τον Χριστιανισμό, που για αιώνες στραγγάλισε την Τέχνη.
   Επίσης το ότι μέσα στους κόλπους της Καθολικής Εκκλσίας βρίσκεις και καλούς κληρικούς το έχουμε γράψει επανειλημμένα.

   Το ακραίο Ισλάμ είναι απόλυτα καταδικαστέο και εγκληματικό.
   Το καταδικάζουμε απερίφραστα.
   Ασφαλώς υπάρχει ένα θέμα στην Αριστερά που π.χ. δεν έχει ακούσει τίποτα για τη Χαμάς.
   Κλασσικοί εκπρόσωποι της Σχολής «βλέπω ότι θέλω» οι Σακοράφα-Κουράκης.
   Ένα τμήμα της Αριστεράς έχει καταντήσει να υπερασπίζεται και το δικαίωμα των μουσουλμανίδων γυναικών να φέρουν μαντήλα κλπ στη Δύση, λες και αυτό είναι δική τους επιλογή και όχι βίαιη επιβολή τρίτων επάνω τους.

   Μιας και αναφέρθηκες και στο Ντα Βίντσι, ήταν υπάλληλος του κτήνους Καίσαρα Βοργία, γιού του πάπα Αλέξανδρου και αδελφού και εραστή της Λουκρητίας. Η Εκκλησία έλεγχε ασφυκτικά τους καλλιτέχνες μέσω της πολιτικής της δύναμης και του πλούτου της.
   Δεν είναι αυτό ασφαλώς που θα θέλαμε για την Τέχνη.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Cesare_Borgia#Borgia_and_Leonardo

   http://www.artden.com/blogs/leonardo-da-vinci/5221822-leonardo-da-vinci-and-cesare-borgia

   Με την ευκαιρία:
   «Πως το Ισλάμ κατάντησε να πέσει στα χέρια των φανατικών και να εκφυλιστεί στη σημερινή κυρίαρχη απειλητική και απωθητική μορφή του;»

   https://roides.wordpress.com/2012/10/27/27oct12/

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ Κωλόγερα,
   Για περισσότερα ιστορικά στοιχεία περί χριστιανισμού -πέραν αυτών που λέει ο κ.Λασκαράτος- και ειδικότερα για τη καθολική εκκλησία, παρακαλώ προμηθευτείτε το πολύτομο/πολύτιμο έργο του Karlheinz Deschner «Η Εγκληματική Ιστορίας του Χριστιανισμού» -εκδόσεις Κάκτος.

   Θα λυθούν όλες σας οι απορίες.

   • Ο/Η athriskos λέει:

    Φ. Νίτσε…Καταγγέλω τον χριστιανισμό.

    «Καταδικάζω τον Χριστιανισμό.

    Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών.

    Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά …

    Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα.

    Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια.

    Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας.» – Φ. Νίτσε

 18. Ήμουν έτοιμος να διαφωνήσω αλλά η αλήθεια είναι ότι με τις διαρκείς μηνύσεις που τρώει η Καθολική εκκλησία στις ΗΠΑ (πρώτη χώρα σε δημιουργία εσόδων για το Βατικανό), έχει αναγκαστεί να μαζευτεί αρκετά. Πάντως αφιερώνω στον Κο Ροϊδη την σημερινή μου παράφραση κλασσικού πίνακα http://bit.ly/YfKLQO (από το 1471)

 19. Ο/Η Pastorius Pistorius λέει:

  ΧΡΗΜΑ=ΘΕΟΣ

  Αυτή τη εξίσωση Ροίδη,πως θα την προσβάλλουμε;

  ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΕ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΕ = Χέρι-χέρι απο αρχαιοτάτων χρόνων.
  Φυσικός και μεταφυσικός έλεγχος του ανθρώπινου κοπαδιού και επιβολή θανάτου στον Προμηθέα.

  • Ο/Η Mάριος λέει:

   O μύθος του Προμηθέα (=φωτιά=Επιστήμη), που θέλει να απελευθερώσει τους ανθρώπους με τη Γνώση, που τον αλυσοδένει ο Δίας (=θρησκεία=Εκκλησία), τα λέει όλα

 20. Ο/Η LELOS λέει:

  Κε Ροιδη
  Πολυ ενδιαφερουσα αναρτηση .
  Με τον Καθολικισμο εχω στενη προσωπικη σχεση απο παιδι .
  Με οτι αυτο σημαινει στην Ελλαδα ειδικα παλια .
  Οι Καθολικοι δεν ειναι τερατα . Ο Καθολικισμος ζυμωθηκε μεσα σε απιστευτες αντιφασεις πχ Ιωαννα της Λωρραινης καηκε απο την Ιερα Εξεταση και ανακυρηχθηκε μετα απο αιωνες αγια!
  Πρεπει να διαχωρισουμε τον Καθολικισμο σε τρεις περιοδους την μεσαιωνικη
  την Αντιμεταρρυθμιση -Συνοδος Τρεντου και την περιοδο μετα τη Β Βατικανη Συνοδο.
  Η θεολογια της Ρωμης παρουσιαζει μεγαλη πληροτητα σε σημειο που να δινει απαντησεις ετοιμες για ολα.
  Στην πραγματικοτητα η Καθολικη Εκκλησια μετατραπηκε για αιωνες σε εγκληματικη αυτοκρατορια σε μια εποχη ομως που κυριαρχουσε ο πονος
  και η αδικια.
  Τον εικοστο αιωνα εγκατεληψε καθε πολιτικο ρολο καθως οι εποχες ειχαν
  οριστικα αλλαξει. Μετατραπηκε σε καθαρα πνευματικη οργανωση και αποσυρθηκε στα του οικου της.
  Τα σκανδαλα παιδεραστιας δειχνουν την κακια της ανθρωπινης φυσης
  υπαρχουν καθολικοι παπαδες καλοι και κακοι. Οπως ολοι οι ανθρωποι.
  Τωρα για ποιο λογο παραιτηθηκε ο Παπας ,ισως να τον βαρυναν τα σκανδαλα και αποφασισε να φυγει ,παντως ηταν αρρωστος .
  Παντως ο Καθολικισμος παρηγαγε πολλα θετικα πχ υπεροχη μουσικη
  τεχνη αλλα και πολλα αρνητικα που μπορεις να τα συγκρινεις με τους
  Ναζι.

  • Ο/Η athriskos λέει:

   «…Παντως ο Καθολικισμος παρηγαγε πολλα θετικα πχ υπεροχη μουσικη
   τεχνη…», έγραψες κ. LELO.

   Κύριε LELO, ήρθε η ώρα να σου πει κάποιος ότι έχεις άσχημο μουσικό γούστο.

   Και σου δίνεται τώρα η ευκαιρία να καταλάβεις ότι αναμασάς τετριμμένους αφορισμούς.

   Δηλαδή από πού εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Καθολικισμός παρήγαγε… υπέροχη μουσική;

   Θα σου το πω εγώ: από την μπουρτζοβλαχιά του θρησκόληπτου Ευρωπαίου.

 21. Ο/Η LELOS λέει:

  @ athriskos

  Προσωπικα συγκινουμαι καθε φορα που παρακολουθω λειτουργια σε καθολικο ναο και ας εχω αποστασιοποιηθει εδω και χρονια .
  Τα γρηγοριανα ασματα , τα αντιφωνα τα αγαλματα τα θεωρω υπεροχα
  αλλα αυτο ειναι προσωπικη τοποθετηση .
  Δε νομιζω αν και αθρησκος να μην συγκινιθειτε αν πχ πατε στον Καθολικο
  Αγιο Διονυσιο στην Αθηνα.
  Ο Καθολικισμος εξυψωσε την τεχνη και τον χαρακτηριζει το μεγαλειο.
  Το θεμα ειναι οτι ολα αυτα εξυπηρετησαν την προπαγανδα των Παπων
  που ηθελαν να ψαρωσουν κοσμο.
  Οπως εκανε και το ΠΑΣΟΚ του Αντρεα με τις φιεστες τη δεκαετια του 80
  ψαρωνε τα πληθη με το »σοσιαλιστικο» μεγαλειο.

  Και κακα τα ψεματα ο θρησκοληπτος καθολικος της Ευρωπης εχει
  υψηλη αισθητικη.

  • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

   Σύνθεση και όχι αντίθεση (έντονο το «Αμβροσιανό μέλος»):

   This Mortal Coil – Song to the Siren
   (B-side στο EP «Sixteen Days/Gathering Dust», 1983)

   H Elizabeth Fraser τραγουδά την σύνθεση των Tim Buckley και Larry Beckett (από το LP «Starsailor», 1970)

 22. Παράθεμα: Το αμάρτημα του πάπα Βενέδικτου « Ροΐδη Εμμονές « Οι θρησκείες χωρίζουν οικογένειες Les religions séparent les familles

 23. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτε,

  Δεν διαφωνούμε απλώς μου φαίνεται εξαιρετικά βερμπαλιστική, απλουστευτική η συλλήβδην καταδίκη της Καθολικής Εκκλησίας και του πάπα. Δύση χωρίς Καθολική Εκκλησία δεν υπάρχει. Τη Δύση την παρήγαγε και η Καθολική Εκκλησία με τα καλά της και τα κακά της. Ναι σε όλα. Ναι, σίγουρα σε όλα όσα γράφετε για τα εγκλήματα της Κ.Ε. Αλλά από την άλλη, υπάρχει ένα τιτανοτεράστιο ΑΛΛΑ, μην ξεχνάμε ότι ακόμα και ο θεσμός του Πανεπιστημίου ιδρύθηκε με ρομφαία τη Θεολογία υπό την αιγίδα της Κ.Ε. Και μην μου πείτε για Ακαδημία του Πλάτωνα, γιατί άλλα ήταν η Ακαδημία του Πλάτωνα και άλλο το Πανεπιστήμιο της Μπολώνια.

  Και η αθεία χρειάζεται ψυχραιμία, αλλιώς πλησιάζει και συναγωνίζεται σε φανατισμό τους θρησκόληπτους.

  Καλά όλα αυτά και σε όλα ναι για την καταδίκη των εγκλημάτων και του σκοταδισμού της Καθολικής Εκκλησίας. Θα περιμένω όμως να ακούω και τα ίδια και με τον ίδιο σθένος και για το Ισλάμ.

  Και γιατί παρακαλώ αισθάνεσαι την ανάγκη να γράψεις το ακραίο Ισλάμ;! Δεν είδα την ίδια ευαισθησία πρωτύτερα, δεν είδα να ξεχωρίζεις την ακραία Καθολική Εκκλησία. Για να μη μιλήσω για την Ανατολική Εκκλησία.

  Αγαπητέ Ρο,

  Και μόνο το άκουσμα των εκδόσεων «Κάκτος» είναι σα να καρφώνεται η μούρη μου σε κάκτο. Οι εκδόσεις «Κάκτος» έχουν τρελαθεί στην αντιγραφή των αγγλικών και γαλλικών εκδόσεων των αρχαίων ελλήνων συγγραφεων. Είναι δε οι πρώτες εκδόσεις που δίνουν αρχαίο ελληνικό κείμενο και αντί για ονόματα επιμελητών γράφουν «Ομάδα φιλολόγων». Αφού πρόκειται για αντιγραφείς της κακιάς ώρας, τι όνομα να βάλουν ;; (Κανένας όμως δεν τόλμησε να αφιέρωσει άρθρο στην απάτη του κ. Χατζοπούλου)

  Από αυτές τις γελοίες εκδόσεις που έχουν ρημάξει τα πνευματικά δικαιώματα και επωφεληθεί οικονομικά πουλώντας Αρχαία Ελλάδα,

  Δεν καταδέχομαι να αγοράσω ούτε χαρτί τουαλέτας,

  Καίτοι Κωλόγερας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ασφαλώς και ειναι απλουστευτική, υπεραπλουστευτική θα έλεγα η αναφορά μου, δεν έκανα ανάλυση.
   Όμως λέει μια αλήθεια, με όλες τις αντιφάσεις που κουβαλάει η Καθολική Εκκλησία, λειτούργησε σαν τεράστιος μηχανισμός, ο μεγαλύτερος στην Ιστορία, ηθικής, ψυχικής και φυσικής εξόντωσης ανθρώπων.

   Για το Ισλάμ:
   Το Ισλαμ στην Τουρκία δεν είναι το ίδιο με το Ισλάμ του Ιράν.
   Το Ισλάμ έχει επίσης υπάρξει πολύ ανεκτικότερο των Εκκλησιών στη συμπεριφορά του απέναντι σε χριστιανικές Εκκλησίες και στον Ιουδαϊσμό, στα πλαίσια του χαλιφάτου της Βαγδάτης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
   Αν δεν τα ξεχωρίσουμε δεν θα είμαστε σοβαροί.
   Ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για το Χριστιανισμό, δεν είναι ίδιος παντού.
   Ασολούμαστε όμως με την Ορθοδοξία κυρίως γιατί αυτή δυναστεύει τη χώρα μας και πάντα επαινούμε όποιον καλό παπά βρούμε, δεν τους τσουβαλιάσαμε ποτέ.

   Ο κ.Ροιδης συνέστσε ένα σοβαρό έργο.
   Το μετέφρασε ο Κάκτος γιατί για τους δικούς του λόγους συγκρούεται με το Χριστιανισμό.
   Δεν το μετέφρασε π.χ. Η Σύγχρονη Εποχή γιατί δεν θέλει σύγκρουση με την Εκκλησία.
   Σημασία έχουν τα ιστορικά στοιχεία που περιέχει το έργο.
   Η Εκκλησία κατάφερε το 1971 να τον καταδικάσει στη Νυρεμβέργη για προσβολή της, τελικά όμως τα έργα του μεταφράστηκαν και κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη.
   Το 1987 ο συγγραφέας δίδαξε ένα κύκλο μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ πάνω στο θέμα αυτό.
   Δεν μπορουμε να τον αντιμετωπίζουμε με κριτήριο τον Κάκτο.

 24. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Σίγουρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ένα έργο με μόνο κριτήριο τις εκδόσεις του. Αλλά και η σοβαρότητα του Κάκτου πρέπει κάποτε να μπει στο στόχαστρο της κριτικής. Νισάφι πια με το θυμιάτισμα του Κάκτου.

  Θα μάθω γι’αυτό το βιβλίο, αν και τα βιβλία του τύπου «Τα εγκλήματα του Χ» – «Η μαύρη Βίβλος του Χ» – «Η αντι-βίβλος του Ψ» είναι πολεμική. Και η πολεμική απέχει εκ προοιμίου από την ανάλυση και εμφορείται από προχειρότητα. Γενικότερα βιβλία που διατείνονται ότι ξεσκεπάζουν όλη την αλήθεια είναι μπούρδες στο τετράγωνο, είτε είναι από τη μία είτε από την άλλη όχθη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κωλόγερα,
   δεν είπαμε πως ο Ντέσνερ πληροί τα εχέγγυα του επιστήμονα ερευνητή.
   Έχει όμως συλλέξει ένα πλούτο πληροφοριών, εφαλτήριο για παραπέρα έρευνα.
   Η Εκκλησία αντί να συγγράψει αντιρρητικό έργο, προσπάθησε να τον φιμώσει με το δικαστή και το χωροφύλακα.

   Το κάθε τι, οι λογικοί και τίμιοι άνθρωποι, το κατατάσσουν και το επικαλούνται εκεί (και στο βαθμό που του) αναλογεί.

   Η Καθολική Εκκλησία, είναι στο βάθος μια εγκληματική οργάνωση με απίστευτα κακουργήματα που πλήγωσαν όχι μόνο σώματα, αλλά αισθήματα, ψυχισμό και σκέψη.
   Τα βασανιστήρια της Ιερής Εξέτασης, ξεπέρασαν κάθε φαντασία.
   Έχει στρατεύσει και καλούς ανθρώπους και η Ψυχιατρική το εξηγει εύκολα.
   Γιατί;
   Γιατί φοράει την προβιά του ευαγγελικού κηρύγματος και υπόσχεται τή νίκη κατά του θανάτου.
   Σε αυτό διαφέρει από το Ναζισμό που δεν μπορεί να κρύψει πως δεν είναι η γιαγιά της Κοκινοσκουφίτσας και στρατεύει μόνο ανισόρροπους εγκληματίες (κατά την Αριστερά και αφελείς).

 25. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτε,

  Από εγκληματική οργάνωση, σχήμα λόγου, που μπορούμε καθ’υπερβολήν να δεχθούμε, περνάς στην εξίσωση με ναζισμό. Εδώ πλέον διαφωνούμε κάθετα. Δεν μπορώ να αποδεχθώ κατά κανένα τρόπο εξίσωση της Καθολικής ή της Ανατολικής Εκκλησίας με τον ναζίσμο. Απόλυτα όχι. Και για όσους θυμούνται έχω γράψει και αν έχω γράψει εδώ εναντίον του Χριστιανισμού, στην Ορθόδοξη κυρίως εκδοχή του.

  Και για να σπάσουμε τα αυγά και να κάνουμε ομελέτα, θα πω πως αυτό που ονομάζεις συλλήβδην Καθολική Εκκλησία είναι αναχρονισμός. Η Καθολική Εκκλησία όπως και η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μορφώματα που προκύπτουν στη σημερινή γνωστή μορφή τους, ως ενιαίες οντότητες, εντελώς πρόσφατα. Το τι ακριβώς ήταν η Ιερά Εξέταση και το κυνήγι των μαγισσών στη Δύση είναι θέματα που έχουν απασχολήσει εντονότατα και και εκτενέστατα τις ιστορικές επιστήμες. Και με τα οποία μπλέκεται βαθιά η πολιτική εξουσία εν γένει, οι λαϊκές αντιλήψεις και ένα σωρό άλλοι παράγοντες. Το κυνήγι των μαγισσών στην Αγγλία και η Ιερά Εξέταση στην Ισπανία είναι εγκληματικά φαινόμενα, αλλά δεν είναι καθόλου ΙΔΙΑ.

  Η κυρίαρχη αντίληψη που θέλει την (μετα-)Αναγεννησιακή Ευρώπη να πετάει από τη μία την Επιστήμη και να τη διαχωρίζει από τον Χριστιανισμό είναι φληναφήματα και ηλιθιότητες, από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για τίποτα. Ο Νεύτωνας για παράδειγμα ήταν μεγάλος επιστήμων αλλά και τρελός θρησκόληπτος, έχοντας γράψει μάλιστα και έργα με καθαρά προφητικό χαρακτήρα.

  Η διάκριση αυτή γίνεται πολύ αργότερα και φυσικά ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά το παρόν μας να το πετάμε στο παρελθόν και να τα ερμηνεύουμε όλα καταπώς μας συμφέρει.

  Με τον πυρήνα των κειμένων σου συμφωνώ, αλλά οφείλω να πω ότι ενίοτε νιώθω αρκετά αμήχανα, ωσάν να έρχομαι σε επαφή με έναν εντελώς απλουστευτικό αθεϊσμό άλλων εποχών τύπου που αγγίζει τα όρια της γραφικότητας: από τον Καζαντζάκη και τον Ραφαηλίδη ώς τον Καλόπουλο και τον Βέλλιο.

  • Ο/Η athriskos λέει:

   «…Και για να σπάσουμε τα αυγά και να κάνουμε ομελέτα…».

   Κωλόγερα, εμείς όμως που έχουμε ακόμη γερά τα δόντια μας γουστάρουμε να ξεκοκαλίζουμε μπριζόλες ψημένες στα κάρβουνα. Να έχουνε μάλιστα και λίγο αίμα για να εξάπτουν τα πρωτόγονα ένστικτα.

   Τα ούλα σου όμως τα βλέπω σκληρά. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να μασήσουν ακόμη κρέατα.

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν πέρασα στην εξίσωση με το Ναζισμό.
  Ο Ναζισμός στρατολογεί μόνο κτήνη.
  Η Εκκλησία είπα στρατολογεί και καλούς ανθρώπους.
  Αυτο σηματοδοτεί τεράστια διαφορά.
  Είπα επίσης πως η Εκκλησία φοράει την προβιά του ευαγγελικού κηρύγματος.
  Έχει δηλαδή πολλές καλές ιδέες απλά τις πετάει στα σκουπίδια.
  Ο Ναζισμός δεν έχει τίποτα καλό στην ιδεολογία του.

  Τώρα ποιός έκαψε περισσότερους στους φούρνους του;
  Ασφαλώς η Εκκλησία, λόγω μακροημέρευσης.

 27. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Φυλακή για κουκούλωμα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και όχι μοναστήρι για τον Πάπα Βενέδικτο

  Ανδρέας Κούτρας
  news247Φεβρουάριος 16 2013 09:36

  Τις τελευταίες μέρες έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα ακόμα και στην Ελλάδα η παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ κοινώς Ιωσήφ Ράτζινγκερ από τον παπικό θρόνο.

  Πολλοί μάλιστα ορθόδοξοι κληρικοί εξέφρασαν την λύπη τους για την απόφαση του Πάπα. Ο ίδιος ο Πάπας δε, είπε ότι δεν θα ανακατευτεί στην διαδικασία εκλογής νέου Πάπα και ότι θα αποσυρθεί σε μοναστήρι όπου θα περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

  Εδώ λοιπόν θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή στην πορεία και στις πράξεις αυτού του «αγίου» ανθρώπου που ήταν προκαθήμενος της Δυτικής Ρωμαϊκής εκκλησίας και ηγέτης και ποιμένας εκατοντάδων εκατομμυρίων πιστών και παιδιών ανά την υφήλιο.

  Το 2002 η αμερικανική εφημερίδα Μπόστον Γκλομπ (Αρθρο της Μπόστον Γκλομπ εδώ) αποκάλυψε ότι η καθολική εκκλησία της Βοστώνης ανεχόταν την σεξουαλική κακοποίηση και βασανισμό ανηλίκων επί σειρά ετών από καθολικούς παπάδες.

  Σε μια σειρά άρθρων, η εφημερίδα αποκάλυψε πως η σεξουαλική κακοποίηση και βιασμός ανηλίκων όπου το νεώτερο θύμα ήταν 4 ετών, γινόταν εν γνώσει του καρδινάλιου Μπέρναρτ Λό και άλλων ανώτερων κληρικών.

  Η αντίδραση του Βατικανού ήταν να συγκαλύψουν τα εγκλήματα και δώσουν μετάθεση στους κληρικούς σε άλλα μέρη, μακριά από τις πόλεις, όπου είχαν διαπράξει τα εγκλήματά τους για να συνεχίσουν το «ποιμενικό» τους έργο.

  Το Βατικανό επίσης, σε ένδειξη αλληλεγγύης έδωσε μετάθεση (βλ. Φυγάδευσε) στον καρδινάλιο Λό στο Βατικανό, όταν η αμερικανική αστυνομία άρχισε να πλησιάζει τον καρδινάλιο. Μέχρι στιγμής, η καθολική εκκλησία έχει πληρώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις σε θύματα, ενώ πολλές εκκλησίες προτίμησαν να εισέλθουν σε καθεστώς χρεοκοπίας προκειμένου να μην πληρώσουν.

  Ο κατάλογος των εγκληματιών παπάδων αλλά και των ανήλικων θυμάτων τους άρχισε σιγά σιγά να μεγαλώνει και σε αριθμό αλλά και γεωγραφικά.

  Δεν ήταν μόνο στην Βοστώνη, αλλά σε όλες σχεδόν τις πολιτείες της Αμερικής. Μετά άρχισαν να έρχονται αναφορές και από άλλα μέρη του κόσμου, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά, Αφρική, Ιταλία και ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

  Μέχρι το 2010 η καθολική εκκλησία, είχε αποζημιώσει πάνω από 10,000 θύματα(Λίστα με αποζημιώσεις) ενώ οι εγκληματίες παπάδες υπολογίζονται σε πάνω από 4,000 μόνο στην Αμερική(Έκθεση Τζον Τζέι).

  Καταβάλλεσαι από αηδία και αποτροπιασμό που γίνεται θυμός και οργή όταν διαβάζεις πως ούτε τα σχολεία κωφαλάλων γλύτωσαν από το «θεάρεστο» έργο του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης (Δείτε εδώ και εδώ) .

  Στην Ιρλανδία η επίσημη έρευνα αναφέρει πως η κακοποίηση των παιδιών ήταν ενδημική (Επίσημη ερευνητική Επιτροπή).

  Όλες όμως οι περιπτώσεις είχαν ένα κοινό σημείο, είτε ήταν στην Αμερική είτε στην Αφρική. Η επίσημη καθολική εκκλησία όχι μόνο γνώριζε τα εγκλήματα των κληρικών αλλά είχε στήσει ένα ολόκληρο μηχανισμό συγκάλυψης και προστασίας των παπάδων.

  Ο άνθρωπος που προήδρευε αυτού του μηχανισμού για 25 χρόνια δεν ήταν άλλος από τον καρδινάλιο Ράτζινγκερ.

  Ως καρδινάλιος ο Ιωσήφ Ράτζινγκερ προήδρευσε του Ιερού Γραφείου Υπεράσπισης δόγματος και Πίστης για 25 χρόνια (1981-2005). Για όσους δεν γνωρίζουν είναι η μετονομασία της Ιεράς Εξέτασης.

  Ο καρδινάλιος Ράτζινγκερ επί σειρά ετών συγκάλυψε και προστάτεψε παιδόφιλους βιαστές εγκληματίες πάντα για το καλό της εκκλησίας και την αποφυγή σκανδάλου.

  Για παράδειγμα το 1981 αγνόησε τις εκκλήσεις τοπικών μητροπολιτών για την αποπομπή του Πατέρα Κίσλε, ενός σεσημασμένου και καταδικασμένου για βιασμούς ανηλίκων. Ο Ράτσινγκερ τον άφησε για έξι χρόνια στο πόστο (Δείτε εδώ) του και ακόμα και όταν καθαιρέθηκε, ύστερα από δικιά του απαίτηση, τον άφησαν να εργαστεί για ένα ακόμα χρόνο με παιδιά.

  Τα θύματα του υπολογίζονται σε πάνω από 200 παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Ο κατάλογος παρόμοιων περιστατικών είναι μεγάλος και τραγικός.

  Υπήρξαν πολλοί κληρικοί που με συνεχείς αναφορές και γράμματα τους προς το Βατικανό προσπάθησαν να αναδείξουν το πρόβλημα. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις οι διαμαρτυρίες σταμάτησαν και κουκουλώθηκαν από το γραφείο του καρδινάλιου Ράτζινγκερ με την συνδρομή του τότε Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’.

  Το 2001 ο τότε Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ επιφόρτισε τον καρδινάλιο Ράτζινγκερ με το μεγάλο θέμα της κακοποίησης ανηλίκων. Η απάντηση και το εμπιστευτικό γράμμα που έστειλε ο Ρατζινγκερ προς όλους τους ανώτερους κληρικούς ήταν αποστομωτική.

  Το μεγάλο έγκλημα κατ’ αυτόν ήταν η ανάμειξη των αρχών και η αστυνομία και όχι ο βιασμός και η κακοποίηση ανηλίκων παιδιών.

  Σύμφωνα με την εντολή του Ράτζινγκερ, όλες οι κατηγορίες, ακόμα και αυτές της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από παπάδες, πρέπει να αναφέρονται στους ανώτερους κληρικούς και να διευθετηθούν εντός της εκκλησίας(Δείτε εδώ) και σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες (Επίσημο υπογεγραμμένο γράμμα προς Μητροπολίτες το 2001).

  Επιπροσθέτως επέβαλε απόλυτη Παπική μυστικότητα σε όλους τους μητροπολίτες. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή παρένθεση και να εξηγήσουμε τι εννοεί ο ποιμένας Ράτζινγκερ όταν αναφέρει το εκκλησιαστικό κανονικό δίκαιο.

  Η εκκλησία αναγνώρισε το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σχετικά νωρίς. Η Σύνοδος της Ελβίρας το 300μχ στον κανόνα 71 απαγορεύει την μετάληψη παιδεραστών. Όμως κάπου εδώ σταματάει η τιμωρία των κληρικών.

  Σύμφωνα λοιπόν με την καθολική εκκλησία, τα σεξουαλικά εγκλήματα δεν είναι εγκλήματα αλλά αμαρτίες οι οποίες μπορούν να ξεπλυθούν με μερικές προσευχές, εξομολογήσεις και μετάνοιες. Ο καρδινάλιος Ράτζινγκερ καθαίρεσε πολλούς κληρικούς που υποστήριξαν το δικαίωμα των γυναικών να γίνουν παπάδες (δογματικό παράπτωμα) αλλά αρνήθηκε πεισματικά την αποπομπή παιδεραστών κληρικών (απλή αμαρτία). Αντιθέτως αυτό που έκανε ήταν να τους προστατεύσει και να επιβάλλει άκρα μυστικότητα.

  Ίσως αυτές οι «άγιες» υπηρεσίες προς το Βατικανό να ήταν ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε Πάπας το 2005.

  Ως αρχηγός της Ιεράς εξέτασης για 25 χρόνια ήξερε πολλά και για πολλούς. Η πραγματικότητα όμως είναι, πως πριν ακόμα γίνει Πάπας, ο Ράτζινγκερ είχε κατηγορηθεί στην Αμερική για όλα τα εγκλήματα που προαναφέραμε.

  Όμως η διαδικασία σταμάτησε όταν εκλέχθηκε Πάπας με το νομικό επιχείρημα ότι ως αρχηγός κράτους (Βατικανό) έχει ασυλία.

  Για το λόγο αυτό ένας από τους πιο γνωστούς δικηγόρους για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ο Τζεφρευ Ρόμπερτσον(Δείτε Guardian και The Case of the Pope) το 2010 έκανε λόγο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πού δεν καλύπτονται από διπλωματική ασυλία.

  Μάλλον λοιπόν η απόσυρσή του από τον Παπικό θρόνο είχε άλλα κίνητρα. Ίσως οι άγιοι πατέρες να επέλεξαν αυτή την λύση για να ξεκαθαρίσουν και να θάψουν το σκάνδαλο.

  Σε κάθε περίπτωση αν ο Πάπας Βενέδικτο ΙΣΤ’ θέλει να αποσυρθεί για προσευχή και διαλογισμό μπορεί να το κάνει και στην φυλακή όπου και πρέπει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

  Οι χιλιάδες παιδικές ψυχές και ζωές που που κατέστρεψε δεν αρκούνται σε μετάνοιες και επίσημες συγνώμες με γράμματα (Σχετικό δημοσίευμα Guardian).

  *Ο Ανδρέας Κούτρας εργάζεται στο Λονδίνο ως αναλυτής του Ευρωπαϊκού χρέους και τραπεζικών προϊόντων στην ITC Markets. Ως φυσικός ειδικεύεται στην Γενική θεωρία της Σχετικότητας και την Κοσμολογία.

 28. Ο/Η ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Η παραίτηση του αλάνθαστου Πάπα – άρα σωστή η απόφασή του για παραίτηση – έγινε γιατί έρχεται σύλληψή του.
  Διαβάστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ όσα αναφέρονται στην παρακάτω ιστοσελίδα:
  http://itccs.org/2013/02/13/pope-benedict-resigned-to-avoid-arrest-seizure-of-church-wealth-by-easter/

 29. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Και μόνο οι τρεις τελευταίες γραμμές του άρθρου, ναι, ναι η βιογραφική αυτοπαρουσίαση, είναι επαρκής λόγος, για ένα μίνιμουμ σοβαρότητας, να προσπεράσει κανείς το άρθρο χωρίς καν να το διαβάσει με πολύ δυνατό γέλωτα μάλιστα. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  • Ο/Η πάπισσα Βενεδικτίνη η ακόλαστη λέει:

   Mεταγγίσεις αίματος αγοριών στον πάπα Ιννοκέντιο

   Σύμφωνα με το Diarium urbisRomae του Stefano Infessura, χρονικογράφου της εποχής (1440-1500μ.Χ.), λίγο πριν πεθάνει ο Πάπας Ιννοκέντιος ο 8ος, του μετάγγισαν το αίμα τριών δεκάχρονων παιδιών, με την ελπίδα να ξανανιώσει. Όπως ήταν φυσικό, τα παιδιά πέθαναν, δίχως να σωθεί ούτε ο «εκπρόσωπος του Θεού πάνω στη γη».
   Αυτός ο άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος εκλέχτηκε με τη μέθοδο της Σιμωνίας, δηλαδή της εξαγοράς θρησκευτικού αξιώματος με χρήματα (μια συνήθης παράδοση στην Καθολική Εκκλησία και όχι μόνο), έγινε πάπας το 1484 και μέσα σε οχτώ χρόνια (πέθανε το 1492) κατόρθωσε τα εξής θαυμαστά έργα:
   Πρώτον:Με το που ανέβηκε στον άγιο θρόνο, η πρώτη του πράξη ήταν η έκδοση της Παπικής Αποστολικής Επιστολής Summis desiderantes, με την οποία άρχισε το κυνήγι και ο φρικτός θάνατος στην πυρά των μαγισσών σε όλη την Ευρώπη.
   Δεύτερον:Επειδή ο προηγούμενος πάπας είχε αδειάσει τα ταμεία, ενεχυρίασε την προσωπική του Τιάρα και την Μήτρα του καθώς και κοσμήματα από το θησαυροφυλάκιο της Εκκλησίας. Επειδή όμως κι αυτά δεν έφταναν, βρήκε και άλλους πρωτότυπους τρόπους για να γεμίσει το ταμείο του. Όταν ο Τζεμ, ο αδερφός του Σουλτάνου Βαγιαζίτ του 2ουαπέτυχε να πάρει πραξικοπηματικά το θρόνο της Υψηλής Πύλης και κατέφυγε στη Δύση ζητώντας άσυλο, ο Ιννοκέντιος τον φυλάκισε και σαν αντάλλαγμα, μέχρι το θάνατό του έπαιρνε λύτρα από τον Βαγιαζίτ καθώς και διάφορα δώρα μεταξύ των οποίων και μια ιερή ράβδο με διαμάντια.
   Πεθαίνοντας, άφησε επισήμως δεκαέξι παιδιά. «Οχτώ αγόρια και οχτώ κορίτσια». Ανεπισήμως κανείς δεν ξέρει πόσα, «γι αυτό και δικαίως κάθε πολίτης της Ρώμης μπορούσε να τον αποκαλεί Μπαμπά». (Octo nocens pueros genuit, totidemque puellas; hunc merito poterit dicere Roma patrem) Αυτά σύμφωνα με χρονικογράφους της εποχής.
   Ο πάπας Ιννοκέντιος ο 8οςδεν ήταν ο χειρότερος όλων. Υπήρξαν πολλοί, ακόμα πιο χειρότεροι και το ακόμα πιο τρομαχτικό είναι το γεγονός, πως ενώ αυτά, ειδικά σήμερα με το διαδίκτυο, είναι γνωστά σε πολλούς καθολικούς πιστούς, δεν έχει κλονιστεί διόλου η πίστη τους στο «θεόπνευστο αλάθητο του πάπα». Τα σκάνδαλα ηγετικών φυσιογνωμιών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μπροστά στα κακουργήματα κάποιων της Καθολικής, είναι απλά πλημμελήματα.

 30. Ο/Η πάπισσα Βενεδικτίνη η ακόλαστη λέει:

  «Απήγαγαν τη μαθήτρια για τα σεξ πάρτι του Βατικανού, την εκτέλεσαν και την έθαψαν»

  «Το άτυχο κορίτσι που αγνοείται από το 1983 έχει θαφτεί μαζί με τον αιμοβόρο μαφιόζο ο οποίος απήγαγε τότε το κορίτσι για να το προσφέρει στα σεξ πάρτι του Βατικανού», ισχυρίζεται ο 85χρονος εξορκιστής Γκάμπριελ Αμορθ στην εφημερίδα La Stampa και βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι «πρόκειται για έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα».

  Πηγή: «Απήγαγαν τη μαθήτρια για τα σεξ πάρτι του Βατικανού, την εκτέλεσαν και την έθαψαν» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/51819#ixzz2L9y1ZYpW

  Πηγή: «Απήγαγαν τη μαθήτρια για τα σεξ πάρτι του Βατικανού, την εκτέλεσαν και την έθαψαν» | iefimerida.gr

  http://www.iefimerida.gr/node/51819#ixzz2L9xlIEzl

 31. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Ιερείς καταγγέλλουν καρδινάλιο για ανάρμοστες πράξεις

  Posted date: Φεβρουαρίου 25, 2013 2:07 ΜΜIn: Ρεπορτάζ-ειδήσεις| comment : 0

  Η παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ προκάλεσε σοκ στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Φήμες επί φημών έκαναν το γύρο του διαδικτύου, σχετικά με τις δραστηριότητες του πρώην Ποντίφικα. Το πλήγμα για το Βατικανό ήταν βαρύ.

  Λίγο πριν κοπάσει ο θόρυβος από την παραίτηση του Ποντίφικα, ένα νέο σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια. Αυτή τη φορά για τον επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Σκωτίας καρδινάλιο Κιθ Ο’ Μπράιαν. Πρόκειται για τον Καρδινάλιο που θα συμμετάσχει στο Κονκλάβιο για την ανάδειξη του νέου Ποντίφικα.

  Τέσσερις ιερείς κατηγορούν τον Καρδινάλιο της Σκωτίας για ανάρμοστες πράξεις, τις οποίες φέρεται να διέπραξε πριν από 33 χρόνια. Σημερινό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Observer», το επιβεβαιώνει.

  Ένας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα μη επιθυμητών φροντίδων από μέρους του καρδιναλίου κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Ένας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζί του ανάρμοστες επαφές.

  Οι καταγγέλλοντες ζητούν την παραίτηση του Καρδιναλίου. Παράλληλα εκφράζουν φόβους ότι η υπόθεσή τους δεν θα διερευνηθεί σε βάθος. Ειδικά στην περίπτωση εκείνη που ο Καρδινάλιος λάβει την άδεια να συμμετάσχει στο Κονκλάβιο για την ανάδειξη του νέου πάπα.

  Η Εκκλησία «έχει την τάση να καλύπτει και να προστατεύει το σύστημα με κάθε τρόπο», υποστήριξε ένας από τους ιερείς.

  Οι υπερσυντηρητικές θέσεις του καρδινάλιου Ο’ Μπράιαν, ο οποίος τον επόμενο χρόνο θα συνταξιοδοτηθεί, έχουν προκαλέσει τη μήνιν της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, που το περασμένο έτος τον ανέδειξαν «μισαλλόδοξο της χρονιάς», ιδίως για τις απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές ενώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων.

  http://www.koutipandoras.gr/33362/%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1.html

 32. Ο/Η παπαΧριστόδουλος κουσούριος λέει:

  Παραιτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Λούγκρας της Σκωτίας που την έπεφτε σεξουαλικά στους παπάδες του

  Cardinal Keith O’Brien resigns amid claims of inappropriate behaviour

  Pope accepts resignation of UK’s most senior Roman Catholic cleric, who has been accused of ‘inappropriate acts’
  Share4104

  Guardian.co.uk, Monday 25 February 2013 11.57 GMT

  Cardinal Keith O’Brien, the UK’s most senior Roman Catholic cleric, has resigned as the head of the Scottish Catholic church after being accused of «inappropriate acts» towards fellow priests.
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/25/cardinal-keith-obrien-resigns

  Ο Αρχιλούγκρας ήταν και αγωνιστής κατά της Ομοφυλοφιλίας, κάτι πολύ ελληνικό θυμίζει αυτό

  Guardian Ιούλιος 2012

  Η Σκωτία είναι έτοιμη για γάμο ομοφυλόφιλων θέλει δεν θέλει ο αρχιεπίσκοπος

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2012/jul/26/scotland-gay-marriage-cardinal-o-brien

  Scotland is ready for gay marriage, whether Cardinal O’Brien likes it or not

  Postcard campaigns run by Catholic opponents indicate how nervous they feel about Scots’ attitude to same-sex marriage
  Share75

  guardian.co.uk, Thursday 26 July 2012 09.49 BST

  Jump to comments (871)

 33. Ο/Η Λουκρητία Βοργία λέει:

  Gay sex rings, ‘The Filth’ corrupting the Vatican…and why the Pope REALLY quit

  Sickened by moral corrosion in his own shadowy cabal, Benedict can only rid Rome of its malign influence by resigning… a leading Catholic writer’s explosive analysis

  By John Cornwell

  PUBLISHED:22:01 GMT, 2 March 2013

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2287074/Pope-resigns-2013-Gay-sex-rings-The-Filth-corrupting-Vatican–Pope-REALLY-quit.html#ixzz2MU8bEgop

 34. Παράθεμα: «Άνθιμε, έλα στην κόλαση». Χριστόδουλος | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.