Λειτουργία Κυριακής: Επιστημονικόν Συνέδριον, Εκκλησία και Αριστερά


ekklessia_aristera

μέρος της original αφίσας, το χρώμα της ήταν έντονο κιτρινο-κόκκινο, παραδόξως μπαίνοντας εδώ, μετεμορφώθη εθελοντικώς εις χρώματος κιλοτί

Την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ.:  «στο πλαίσιο της παρέμβασης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στην κοινωνία, το τμήμα Θεολογίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει συνέδριο με θέμα ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2013.
Στόχος του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ. και σε συνεργασία με την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι να αποτελέσει χώρο διαβούλευσης και ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα σε έναν θεσμό που δραστηριοποιείται εδώ και αιώνες στον ελλαδικό χώρο, την Ορθόδοξη Εκκλησία, και τα κινήματα της Αριστεράς, που από την εμφάνισή τους έως και σήμερα εκφράζουν μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπός μας δεν είναι η θεωρητική προσέγγιση θεμάτων, που ήδη έχουν εξετασθεί από τον χριστιανο-μαρξιστικό διάλογο των περασμένων δεκαετιών, αλλά η αναζήτηση συγκλήσεων πάνω σε πρακτικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Για την επίτευξη του αυτού του σκοπού θα εξετασθούν οι παρακάτω θεματικές:

  • 1. Η «Βασιλεία του Θεού» και η Λαϊκή Εξουσία. Ιστορικές επισημάνσεις από τις παράλληλες πορείες Εκκλησίας και Αριστεράς στον 20ό και τον 21ο αιώνα.
  • 2. Θρησκευτικά Σύμβολα και Θρησκευτικότητα στον δημόσιο χώρο.
  • 3. Θέματα εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθοδοσίας του κλήρου.
  • 4. Εκκλησία και Αριστερά εν μέσω κρίσης: Δράσεις έναντι των κοινωνικών προβλημάτων.
  • 5. Εκκλησία και Αριστερά έναντι του μεταναστευτικού ζητήματος.
  • 6. Ο σύγχρονος λόγος της Εκκλησίας και της Αριστεράς. Από τη συγκρουσιακή στη συνεργατική ρητορική.
  • 7. Η Θρησκευτική Εκπαίδευση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν μέρος με εισηγήσεις Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ορισμένοι με απόφαση της Ι. Συνόδου, προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων της ευρύτερης κοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Επίσης θα χαιρετήσει ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ τις συζητήσεις θα συντονίσουν έγκριτοι δημοσιογράφοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά στο left.gr 

***

Επισκεπτόμεθα απαραιτήτως:

***

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Λειτουργία Κυριακής, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Επιστημονικόν Συνέδριον, Εκκλησία και Αριστερά

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    υπαρχει ένα θεματάκι (ασήμαντον) το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ (κάνουν πως) δεν ξέρουν και το οποίο δεν συμβιβάζεται με τις χριστιανικές αρχές. Αλλεπάλληλοι αγιασμοί των γραφείων (και των έργων) της Χρυσής Αυγής:
    π.χ.

    Ενίοτε συνοδεύεται και από πολιτική ομιλια του ιερέως:

  2. Ο/Η πατήρ Ρούνδιος Ρινάλδιος λέει:

    Mao.gr

    Έριδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα μάτια του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

    Μετά τη συμφιλίωση με την αστυνομία έρχεται και η συμφιλίωση με τα ράσα;

    Να αφήσουν ήσυχο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμμετάσχει στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» καλεί ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

    «Δεν θα πιάσουν τόπο οι πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» να μην παραστεί στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» ελπίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, με αφορμή την αποκάλυψη (που δεν διαψεύστηκε) του tvxs.gr ότι η κυβέρνηση ασκεί παρασκηνιακές πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο να μην συμμετάσχει στο συνέδριο.

    Σύμφωνα με το portal οι πιέσεις ασκούνται υπό τον φόβο πως η παρουσία του αρχιεπίσκοπου στο συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά» θα ενίσχυε την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,.

    Ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι έδωσε προτεραιότητα στην επανασυμφιλίωση του λαού με την Αστυνομία, την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και στην αστυνομία. (διαβάστε εδώ σχετικά). Απομένει να διευκρινιστεί αν μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσει του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κόμμα νοικοκυραίων, η συμφιλίωση και με τον κλήρο θα είναι η επόμενη προτεραιότητα.

    http://mao.gr/ieronimoskouraki/

  3. Ο/Η Δήμητρα Λιάπη Αρπαντρέου λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63769093

    Στο συνέδριο που θα γίνει στις 22 και 23 Ιανουαρίου η Εκκλησία θα συμμετάσχει με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, και πολλούς μητροπολίτες και από την άλλη πλευρά η Αριστερά με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει θεωρώντας ότι «τα δύο συγκεκριμένα κόμματα δεν είναι Αριστερά».

    Αρχικά είχε δεχθεί να συμμετάσχει ο ίδιος ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά τελικά η συμμετοχή του ματαιώθηκε λόγω του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

    Θα πάρουν μέρος γνωστά στελέχη του, όπως ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, το μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Λάσκος, το μέλος της ΚΕ του κόμματος, Ανδρέας Καρίτζης, ο εκπρόσωπος της παράταξής του στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης κ.ά. Από τη ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχουν στελέχη του κυρίως από τον πανεπιστημιακό χώρο

    • Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

      Παρακαλείται όποιος/α γνωρίζει να κατονομάσει τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ από τον πανεπιστημιακό χώρο

      • Ο/Η Po λέει:

        δεν θα ήταν κακή η ιδέα να σταλεί μήνυμα στο http://www.left.gr όπου κι η επίσημη ανακοίνωση…
        Να δούμε τι θα σας απαντήσουν αγαπητέ κ. Δημητρά, είμαι κι εγώ περίεργος, να δούμε αν κόβουν-ράβουν οι ίδιοι (του Συριζα) τα δελτία τύπου.

        Εσάς πιο εύκολα θα σας απαντήσουν, απ’ ότι σε κάποιους… ψευδώνυμους!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Κύριε Δημητρά,
        όπως γνωρίζετε υποθέτω, η Δημάρ δεν είναι ένας ορμητικός άγαρμπος και ανάγωγος έφηβος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ντροπαλή κόρη, που συμπεριφέρεται σοφά.
        Οι μισοί βουλευτές ορκίζονται ή άλλοι μισοί όχι.
        Όλοι οι υπουργοί της μισοορκίζονται, κρυμένοι πίσω από τους μπροστινούς με ένα τάχα άγγιγμα στον ώμο του μπροστινού Νεοδημοκράτη ή Πασοκτζή, ώστε να περάσει ο όρκος δίκην ηλεκτρικού ρεύματος όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Αριστόβουλος Μάνεσης,ποιός θα το προσέξει;

        Στη σεμνή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει από τη Δημάρ ως σύνεδρος-διακριτικά- τουλάχιστον ένας, ο καθηγητής Γιάννης, καλύτερα Ιωάννης, Παπαθεοδώρου, αδελφός του υπουργού της Θόδωρου ή μάλλον Θεόδωρου.

  4. Ο/Η 666 λέει:

    Η Θεολογία είναι επιστήμη;
    Που βρίσκονται τα εργαστήρια της;

  5. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Αδελφάκια από την ίδια μήτρα αλλά από διαφορετικό πατέρα. Επί τέλους προσπαθούν να μονιάσουν. Ειρήνη υμίν αδελφοί. Η ουσιαστική ενότητα των ψευδοαντιθέσεων.

  6. Ο/Η LELOS λέει:

    Ο Συριζα δεν ειναι ενα αθεο μαρξιστικο κομμα. Για την ακριβεια δεν ειναι
    κομμα αλλα πολλα κομματα και τασεις αλλα αθεα μερξιστικα αλλα αδιαφορα
    και καποιοι »προοδευτικοι πατριωτες» δηλ παλιο πασοκ.
    Οποτε ο διαλογος και η συνεργασια με την Ορθοδοξη Εκκλησια δεν ειναι
    περιεργη ,ειναι κατι παρομοιο με την περιπτωση Ουγκο Τσαβες.
    Ο Τσαβες το Πασχα δημοσια τελει το Καθολικο δρομο του Σταυρου
    ψελνωντας γρηγοριανα ασματα.
    Οποτε να υποθεσω οτι και πολλοι Συριζαιοι θα ψελνουν στον επιταφιο
    θα πιανουν το σταυρο τα θεοφανεια κλπ
    Αθεο μαρξιστικο-λενινιστικο κομμα εινα το μουσειακο ΚΚΕ .
    Δε νομιζω οτι πρεπει να προκαλει εντυπωση η συμμετοχη του Συριζα
    σε θρησκευτικα συνεδρεια , γιορτες ,φεστιβαλ κλπ
    Προσωπικα το βρισκω και λιγο ευθυμο χαπενιγκ.
    Αν και νομιζω πεφτει ολιγη ψηφοθηρια.
    Μαλλον ο μακεδονομαχος πρωθυπουργος μας εχει ανταγωνιστες
    στο θεμα Εκκλησια – Θεος.

  7. Ο/Η TARZANAKOS λέει:

    Ας βάλουν να δούν και να ΑΚΟΥΣΟΥΝ βεβαίως βεβαίως τίς τέσσερις διαλέξεις τού Νίκου Δήμου «Περί Θεού», και ας πάνε να κοιμηθούν ήσυχα οι σύνεδροι:

    Τα δε παλληκάρια τού ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ας κοιτάξουν ΤΙ θα κάνουν με τα καυτά προβλήματα τής χώρας με την «Ελλαδική Εκκλησία-Μοναστήρια Α.Ε», και ας αφήσουν τα «επιστημονικά» (άκου «επιστημονικά») συνέδρια με το παπαδαριό….

  8. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    tvxs

    http://tvxs.gr/news/ellada/entones-paraskiniakes-pieseis-tis-kybernisis-ston-arxiepiskopo

    Έντονες παρασκηνιακές πιέσεις της κυβέρνησης σε αρχιεπίσκοπο Παρασκηνιακές πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ασκεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, ώστε να τον πείσει να μη συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα την Εκκλησία, την Αριστερά

    11 comments

    .

    .
    mhtcka (signed in using yahoo)

    Η μάνα μου έλεγε ότι αν συναντήσεις Παπά στο δρόμο, άλλαξε πεζοδρόμιο..

    Reply · 4 ·

    · January 14 at 9:57am

    Al Ex · Top Commenter

    ο παππους μου ελεγε «πιασ’τ’αρχιδια σου»

    Reply · 7 ·

    · January 14 at 12:56pm
    .

    Tassos Pagonis · Top Commenter · Thessaloníki

    Al Ex To γιατί είναι το πιο ωραίο: επειδή οι Χριστιανοί σπάζαν τα γεννητικά όργανα των αρχαίων αγαλμάτων έχει περάσει στην λαϊκή παράδοση το συγκεκριμένο.

    Reply · 2 ·

    · January 14 at 11:27pm
    .

    Αθανάσιος Λύκουρας· Top Commenter (signed in using Hotmail)

    Tassos Pagonis Εγώ που πιάνω τα δικά μου αρχίδια κάθε φορά που ποστάρεις, λες να τα γλιτώσω;;

    Reply · 1 ·

    · January 15 at 1:52am
    .

    .
    .

    Αθανάσιος Λύκουρας· Top Commenter (signed in using Hotmail)

    Εκκλησία, αριστερά, αθεϊσμός, έγκλημα και τιμωρία κτλ, μάλιστα..

    Πρώτον, όποιος κατηγορεί την θρησκεία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και θεωρεί τον εαυτό του έναν φιλοσοφημένο άθεο, το λιγότερο που έχω να του πω, πως φιλοσοφία δεν σημαίνει επαναλαμβάνω ότι μαλακία ακούω επειδή βαριέμαι να σκεφτώ και διαλεκτική δεν σημαίνει δεν κάθομαι να ακούσω τον διπλανό μου που έχει διαφορετική άποψη επειδή δεν είμαι τίποτε άλλο από ένας απλός φαντασμένος τεμπέλης που το μόνο που θέλει είναι να επιβεβαιώνεται συνεχώς μην τύχει και δουλέψει το μυαλουδάκι του.
    Το να κατηγορείς τη θρησκεία για εγκλήματα παλιοπαπάρα, είναι το ίδιο και το αυτό με το να κατηγορεί κάποιος άλλος την αγάπη σου για την επιστήμη βασιζόμενος στο μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που είναι η καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με τη χρήση του μεγαλύ…

    See More

    Reply · 3 ·

    · January 15 at 3:39am

    Angelos Pi · Top Commenter

    Υπάρχει και η εκδοχή της επιτιθέμενης αθεϊας, σχολή του Dawkins. Την εξηγεί αναλυτικά. Τώρα αν πιστεύεις ότι μπορεί να πείσεις κόσμο με χαρακτηρισμούς όπως «αρχιβλαμμένε», «παλιοπαπάρα», «χαζοφιλοσοφημένε» & «πανύβλακα» μάλλον κάτι σου έχουν κάνει – ή έχεις περάσει καλά με το παπαδαριό – αλλιώς δεν εξηγείται τέτοιο κόμπλεξ..

    Reply ·

    · January 15 at 11:37am
    .

    Αθανάσιος Λύκουρας· Top Commenter (signed in using Hotmail)

    Τι δεν σε έπεισα; Τι κρίμα; Να σου πω και εγώ τώρα κάτι έξυπνο, αν εμένα με γαμούν παπάδες, εσένα σε γαμάει ο Richard Dawkins. Τί δεν ήταν έξυπνο; Εντάξει το δικό σου ήταν ποιο εύστοχο. Τόσο εύστοχο που αποδεικνύει περίτρανα αυτό που έγραψα και με τον τρόπο που το έγραψα. Καλά ρε γκαβάδι, το «αρχιβλαμμένε» και το «παλιοπαπάρα» ξέρεις να τα δεις, το ότι εγώ δηλώνω άθεος δυο φορές μέσα στο κείμενο σού είναι τόσο δύσκολο; Άσε σε καταλαβαίνω, βλέπεις αυτό προϋποθέτει παρατηρητικότητα, αναλυτική σκέψη και άλλα καλά που δεν τα διαθέτεις, αλλιώς σίγουρα θα καταλάβαινες καλύτερα τον Dawkins και τη διδασκαλία του θα τη χρησιμοποιούσες σαν εφόδιο, όχι σαν αυθεντία. Ζούμε σε μια ελεύθερη δυτική χώρα φίλε και το να απεμπολήσεις τη θρησκεία από τη σκέψη σου είναι το ίδιο εύκολο με το να σταματήσει ένα παιδί να πιστεύει στον μπαμπούλα, διότι απλά κανείς δεν στην επιβάλει. Τώρα αν εσύ θέλεις να νιώθεις καταπιεσμένος από ορθόδοξους Ταλιμπάν δικό σου θέμα και πάω πάσο, μαζόχα.
    Όσο για την καφρίλα, απλά διασκεδάζω και καλά κάνω. Άμα ήθελα να πείσω θα έφτιαχνα μπλόκ και θα έγραφα ότι μαλακία ήθελα να περάσω στον κόσμο με καλύτερο τρόπο για να μαζεύω επισκέπτες και να το παίζω μούρη. Δεν θα έγραφα αράδες στο tvxs. Άμα θες με διαβάζεις αλλιώς στον επόμενο..

    Reply ·

    · January 15 at 3:05pm
    .

    Angelos Pi · Top Commenter

    πρέπει να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο..

    Reply ·

    · January 15 at 3:32pm
    .

    View 2 more.

    .
    .

    Tatat N Sosos · Top Commenter

    Η επιτυχία των πιέσεων μπορεί να συμφέρει τα πολιτικά ζόμπι, αλλά πόσο θα συμφέρει την Εκκλησία να ευθυγραμμιστεί μαζί τους?

    Reply · 1 ·

    · January 14 at 11:02am

    Αθανάσιος Λύκουρας· Top Commenter (signed in using Hotmail)

    Να σου πώ την αλήθεια ποσώς με ενδιαφέρει τι θα κάνει τώρα η Εκκλησία. Όπως ο Λάος μπορεί να στείλει στο διάολο τους δυνάστες πολιτικούς, έτσι και οι πιστοί το ίδιο εύκολα μπορούν να στείλουν τους παπάδες φίλους των πολιτικών να κάνουν παρέα καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, Ἀμήν..

    ..τοῦ Κυρίου δεηθῶῶῶμεεεεν..

    Reply · 1 ·

    · January 15 at 3:53am
    .

    .
    .

    Vassia Papadimitriou · Top Commenter · Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης

    Ιερωνυμε μην κανεις πισω. Πηγαινε. Αν μη τι αλλο θα ειναι μια νεα αρχη στις σχεσεις εκκλησιας-αριστερας, ακομα κι αν δεν εχει εντυπωσιακα αποτελεσματα. Μην ξεχναμε πως αρκετοι ιερωμενοι ειχαν βγει στο βουνο με τους ανταρτες, την εποχη του εμφυλιου!

    Reply · 19 ·

    · January 14 at 10:34am

    tryh· Top Commenter (signed in using Hotmail)

    βγήκαν για την ελευθερία της πατρίδος, ούτε για την αριστερά ούτε για τη δεξιά, όπως έκανε και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού

    Reply · 3 ·

    · January 14 at 2:58pm
    .

    Triftomou Stimapa · Top Commenter

    Εννοείται ότι όλοι για το καλό της πατρίδας βγήκαν. Αυτό λέμε! Αριστερά και εκκλησία συμπορεύτηκαν για το καλό της πατρίδας! Δεν πήγαν να θυσιαστούν από αυταρέσκεια βέβαια! Είναι είτε πονηροί, είτε ανόητοι αυτοί που θέλουν να παρουσιάζουν την αριστερά και την εκκλησία μονίμως δήθεν να αντιμάχεται η μία την άλλη. Όσον αφορά τα εγκλήματα των λίγων και ισχυρών που έχουν καπηλευθεί κάθε έννοια για να υπηρετήσουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους ή ακόμα και για να δικαιώσουν αυτό που καθόλου δημιουργικά και πολύ στενόμυαλα νομίζουν ότι οι ίδιοι είναι, αυτά δεν μπορούν να στιγματίσουν την ίδια την έννοια, αν αυτή εκφράζεται με πρωτότυπο και ελεύθερο τρόπο στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Εγώ μέχρι πριν μερικά χρόνια νόμιζα ότι είμαι άθεος. Τώρα νιώθω ότι κι εγώ έχω ιερά και όσια και βιώνω καθημερινά στιγμές θρησκευτικής κατάνυξης. Αν δεν προσπαθήσει κάποιος να μου επιβάλει την μορφή και τον τρόπο λατρείας του Θεού της δικής μου συνείδησης, αν δεν προσπαθήσει να με καθυποτάξει με την επιβολή μιας στείρας επανάληψης και με το παιχνίδι της ενοχής, αν δεν προσπαθήσει να αποτρέψει τον πολυσυλλεκτικό συνειδησιακό συγκερασμό των διαφορετικών βιωμάτων και γνώσεων που με ολοκληρώνουν σαν προσωπικότητα, τότε κι εγώ που νόμιζα πως ήμουν άθεος, θα βροντοφωνάζω πως υπάρχει Θεός. Ένας Θεός γεμάτος αγάπη και αποδοχή, που την αιωνιότητα του την βιώνω με έναν πολύ ταπεινό και γήινο τρόπο κάθε φορά που παίρνω γλειφομούνι στην κοπέλα μου.

    Reply · 6 ·

    · January 14 at 4:43pm
    .

    tryh· Top Commenter (signed in using Hotmail)

    Triftomou Stimapa lol
    ακριβώς αυτή την καπηλεία εννοώ περί της δήθεν αριστερής και όχι της πραγματικής εθνικής αντίστασης που δεν ήθελες να καταλάβεις

    Reply ·

    · January 14 at 5:21pm
    .

    View 1 more.

    .
    .

    Mark Kuestion · Galátsi, Attiki, Greece

    Τέρμα η διεθνής.
    Τα Χριστιανόπουλα θα πάμε με φτερά.
    να πούμε μήνυμα που φέρνει την χαρά.
    Μας περιμένει με λαχτάρα όλη η γη.
    κι εμείς κινήσαμε πρωί με την αυγή.

    Τίποτα στον δρόμο δε μας σκιάζει.
    ούτε η μπόρα ούτε το χαλάζι.
    Έχουμε μαζί μας τον Χριστό.
    σύντροφο χαράς πατέρα κι αδελφό.

    Εμπρός με μια ψυχή, μας περιμένει η γή.

    Ο πόνος άπλωσε το πέπλο του παντού.
    γιατί ξεκίνησε απ’ τη χώρα του κακού.

    See More

    Reply · 9 ·

    · January 14 at 10:00am

    .
    .

    Elena Petri · Works at Bright Idea

    Όταν η υψωμένη γροθιά της διεκδίκησης και των αγώνων,
    γίνεται φορέας της πιο ολοκληρωτικής ιδεολογίας που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.
    (τα θύματα του χριστιανισμού είναι υπερπολλαπλάσια των θυμάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων Ναζισμός, Σταλινισμός, σύμφωνα με τον K. Deschner), τότε σύντροφοι ακόμη και οι φασίστες θα σας ψηφίσουν, να γίνετε επιτέλους εξουσίας.
    Κρίμα… για τους ανθρώπους που σας πίστεψαν, σίγουρα θα έχουν τη γεύση της εμετικής και αποτρόπαιας αυτής σύζευξης.

    Μπράβο σύντροφοι γίνατε (μισαλλόδοξη) εξουσία!

    Reply · 4 ·

    · January 14 at 10:53am

    Λιστα απο ανεξαρτητες σελιδες που πρεπει να γνωριζουμε – στην περιγραφη

    Μην τα βλεπεις τοσο δραματικα. Συμφωνω απολυτα σε οσα λες για τις θρησκειες, αλα σκεψου τοι πολυς κοσμος που κατα τη διαρκεια της ζωης του μεγαλωσε με τη θρησκεια ολη την ωρα στα αυτια του μεχρι τωρα θεωρουσε τους αριστερους κατι σαν σατανιστες ενα πραγμα. Αν δει την εκκλησια να αποδεχεται την αριστερα, τοτε αυτο θα ειναι το πρωτο βημα να αγωνιστει διπλα μας. Και που ξερεις, καποια στιγμη εχοντας δεχτει πολλα ερεθισματα, ισως να ξεφυγει απο το χριστιανικο μαντρι. Στο λεω επειδη το εχω δει σε ανθρωπο. Πολλα μπορει να συμβουν 🙂

    Reply · 7 ·

    · January 14 at 11:20am
    .

    Elena Petri · Works at Bright Idea

    Έτσι είναι, κερδίζει ο πιο άτεγκος της ιδεολογίας, ο πιο φανατικός στα πιστεύματά του, ο πιο μισαλλόδοξος που δεν αποδέχεται τίποτα από τον άλλο.

    Αυτός ο σταυρός μέσα στη γραθιά έχει χτυπήσει εώς θανάτου, πολλές μάγισσες, πολλούς ιθαγενείς, πολλούς μαθηματικούς, πολλούς φιλοσόφους ακόμη κι όταν φορούσαν ράσα. Κι εσύ ο αφελής πιστεύεις ότι η αριστερά θα φέρει στον ίσιο δρόμο την Ορθοδοξία;;;;;;;

    Reply · 3 ·

    · January 14 at 12:17pm
    .

    Mixalis Koulouthros · Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη – Vassiliadis HighSchool

    Αυτή είναι όντως η ιστορία του χριστιανισμού. Τα θύματά του είναι περισσότερα από αυτά του ναζισμού (βέβαια σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι ήταν κυρίαρχη ιδεολογία και θεσμός για πολύ περισσότερα χρόνια) και οι κοσμολογικές αντιλήψεις του επιβράδυναν την ανάπτυξη των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών.
    Ωστόσο οφείλεις να παραδεχθείς ότι ο χριστιανισμός δεν παραμένει κυρίαρχος θεσμός (κυρίαρχοι θεσμοί σήμερα είναι το Σύνταγμα και μάλλον περισσότερο από αυτό οι χρηματαγορές) και ότι πλέον δε θα συναντήσεις πολλούς αληθινούς σκληροπυρηνικούς χριστιανούς. Ελάχιστοι θα σου πουν ότι η αντίσταση στην εξουσία είναι αντίσταση στην εξουσία του Θεού (Απόστολος Παύλος, Προς Ρωμαίους) ούτε ότι η εξέλιξη των ειδών είναι λανθασμένη γιατί αντιβαίνει στην έννοια της Θείας Δημιουργίας. Συνεπώς όσο βρώμικη ιστορία κι αν έχει η εν λόγω θρησκεία βλέπουμε ότι πλέον ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές αλλαγές και (γιατί όχι;) στις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.
    Έτσι θα πρότεινα να στηρίζουμε αυτές τις κινήσεις. Όσο ο χριστιανισμός χάνει τις πρωταρχικές του αξίες και ενσωματώνει άλλες (π.χ. αριστερή παράδοση) τόσο πιο πολύ θα απομακρύνεται από το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

    Reply · 4 ·

    · January 14 at 1:11pm
    .

    View 2 more.

    .
    .

    Dina Avagianou · ΝΑΙ

    όχι στη βιλλα »Εκκλησία»!

    Reply · 4 ·

    · January 14 at 4:02pm

    .
    .

    Γιώργος Βρέττας

    Οι παλιοτεροι θυμηθητε τον μακαριστο μητροπολιτη Περστεριου κυρο Αλεξανδρο που πηγαινε στα φεστιβαλ της ΚΝΕ που γινονταν στο Περιστερι!

    Reply · 1 ·

    · January 15 at 10:18am

    .
    .

    Alexandros Kleitsas · Top Commenter · Works at Putin

    Έρχεται διαχωρισμός Εκκλησίας κράτους και κάποιοι πρέπει να προσασμωστούν σε αυτό.

    Reply ·

    · January 14 at 2:41pm

    .
    .

    Γιώργος Θωμαΐδης · Top Commenter · Aristotle University of Thessaloniki

    Ο Σαμαράς και οι συν αυτώ, δεν είναι χριστιανοί.
    Ο Χριστός δεν θα ζητούσε ποτέ να πεταχτούν τα βρέφη των μεταναστών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
    Μάλλον θα ζητούσε να φτιαχτούν και άλλοι, με λεφτά των τοκογλύφων.
    Αλλά ούτε τόσα δεν τολμά να πάρει από τους τοκογλύφους ο ευλαβής κ. Σαμαράς

  9. Ο/Η Η Εβραιομασωνία ξεσκεπάζεται λέει:

    https://filopatria.wordpress.com/category/%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF/

    Τα συνεταιράκια του Φιλελευθερισμού

    Posted by: filopatria on: 8 Νοεμβρίου, 2012

    In: 5η ΦΑΛΑΓΓΑ | ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ | ΔΙΑΠΛΟΚΗ | ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Γράψτε ένα σχόλιο

    (…..)

    Δεύτερον, ορθώς το αντελήφθης -αν και ανεγκέφαλη- προφανώς διαισθητικά και όχι εγκεφαλικά ότι ΣΕ ΟΛΑ φταίνε οι Ροιδολασκαρατοι και οι Εβραιομασόνοι. Και θα στο αναλύσω με δυο λόγια ώστε να το καταλάβεις ακόμα κι εσύ.

    Λοιπόν, η ιδεολογία που εφαρμόζει στο Εβραιομασονικό Τραπεζικό λόμπυ είναι ο Φιλελευθερισμός. Από όλες τις ιδεολογίες πολιτικές κλπ αυτή του ταιριάζει και αυτοί βρίσκονται πίσω της διότι αφ’ ενός ο στόχος του είναι ο πλουτισμός, η κοσμοκρατορία επί πτωμάτων και ο νόμος της ζούγκλας, το οποίο για να εφαρμοσθεί πρέπει ο πάσχων να μην έχει καμμια συνείδηση και κανένα φόβο για Νέμεση και Θεία δίκη σε αυτή ή στην άλλη ζωή. Εξ ου και το μίσος του φιλελευθερισμού για τις θρησκείες.

    Με λίγα λόγια το θρησκευτικό, ιδεολογικό και πολιτικό δόγμα του φιλελευθερισμού είναι το “η ζωή είναι ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας”. Γι αυτό και βλέπει τον άνθρωπο χρηστικά και αναλώσιμο. Άλλον τον βλέπει ως χέρια (εργατικά) άλλον τον βλέπει ως κώλο (εφηβικό) άλλον τον βλέπει ως στόμα (που καταναλώνει μεταλλαγμένα προϊόντα) κλπ.

    Το εβραϊκό μασονικό λομπυ των Ρότσιλντ λοιπόν που ελέγχει το τραπεζικό σύστημα και δι’ αυτού την παγκόσμια επιχειρηματικότητα και τις πολυεθνικές με εγκάθετα λαμόγια προσπαθεί να εφαρμόζει την ιδεολογία του.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι στην υπερχρεωμένη Οθωμανική αυτοκρατορία στους Ρωτσιλντ, εγκατέστησε τέτοια λαμόγια όπως οι Carasso, Allatini, Modiano, Fernandez κλπ που ΔΕΝ είναι “γηγενείς” Εβραίοι αλλά εγκαταστάθηκαν ως παράσιτα στη Θεσσαλονίκη με διακλαδώσεις σε όλη την τέως Οθωμανική αυτοκρατορία. Ο ρόλος τους ήταν να απομυζούν σαν τις βδέλλες τον Οθωμανικό πλούτο, να μην φορολογούνται ως υπήκοοι ξένων χωρών (η… Τρόικα της εποχής είχε περάσει και τέτοιο νόμο) και να μεταφέρουν τα πλούτη στο εξωτερικό -καλή ώρα.

    Οι κύριοι Ροιδολασκαρατοι είναι αισχροί και απάτριδες παρατρεχάμενοι του Φιλελευθερισμού και ΑΜΕΣΑ διαπλεκόμενοι του συγκεκριμένου φιλελευθέρου εβραιογενούς λομπυ. Τα στελέχη της Δράσης της οποίας και οι Ροιδολασκαρατοι αποτελούν μέλη, οι κλακαδόροι σχολιαστές τους, και οι Εβραίοι γόνοι στελέχη των ψηφοδελτίων τους που ανήκουν ευθέως και στο τραπεζικό σύστημα προφανώς ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά για την τσέπη τους.

    Εκτός βέβαια από τα φιλελεύθερα κόμματα (Δράση, ΔΥΣΗ, ΔΗΞΑ) τα οποία υπερασπίζεται ευθέως και ανοικτά η Εβραϊκή ΕΛΙΤ, οι κύριοι αυτοί έχουν τα πλοκάμια τους και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα και δεν μπορεί να σας διαφεύγει ότι ο κος Ροΐδης φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του Παπανδρέου. Επίσης στην ΝΔ της κωλοτούμπας του κου Μηταράκη της Fidelity Investments. Επίσης στην ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο αριστερός χώρος έχει ΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του φιλελευθερισμού οι οποίοι περνάνε τα προγράμματά τους ως αριστερές θέσεις. Θέλετε κι ένα παράδειγμα;

    Όταν η Εβραϊκών συμφερόντων βιομηχανία και αγροτική παραγωγή της Θεσσαλονίκης θέλησε φτηνά εργατικά χέρια νομιμοποιημένης δουλείας με φτηνότερες αμοιβές και τεχνητή αύξηση της προσφοράς εργασίας πατρονάρισε το “διαφωτιστικό” φεμινιστικό κίνημα και έριξε σκλάβες στην αγορά με τα μισά λεφτά υποχρεώνοντας τη γυναίκα σήμερα να πάει ενάντια στη φύση της χωρίς πλέον την επιλογή του φυσικού της ρόλου.

    Τώρα η ίδια απάνθρωπη γιάφκα, χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες, κάνοντας την σημαία της αριστεράς, με εγκάθετους πράκτορες της, ώστε να νομιμοποιήσει για λόγους “ανθρωπιστικούς” την εσωτερική δουλεία (μετατρέποντας την σε δουλεία των μαύρων των Νότιων Πολιτειών) και να αυξήσει τεχνητά την προσφορά εργασίας σε βάρος των γηγενών οι οποίοι εξαθλιωμένοι θα κάνουν κωλοτούμπες για να επιβιώσουν.

    Και ερωτώ: Σε ποιους φάνηκε χρήσιμη η δολοφονία του Αφγανόπουλου;. Σχετίζεται αυτή με τους 300 της Υπατίας;

  10. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Στη σημερινή Αυγή ένας θεολόγος του ΑΠΘ προβάλλει το συνέδριο. Δίπλα από ένα αφιέρωμα για τον Ντερριντά. Ο-Ε-Ο! Ο-Ε-Ο!

    • Ο/Η Po λέει:

      (μεταξύ μας)Φίλε Κωλόγερα, κι ο περίφημος μεταμοντέρνος Ντερριντά δεν απέχει τόοοοσο πολύ!(βλ. και Ρεζίς Ντεμπραί…)
      Το δίπλα-δίπλα με θεολόγο, υποδηλώνει και το ιδεολογικό άρτσι-μπούρτζι της εφημεριδούλας, και κυρίως των… συντακτών της.
      Αυτό είναι το κυριότερο.

      • Ο/Η Κωλόγερας λέει:

        Σωστός! Αλλά υπάρχει διαφορά κλάσης: Ο Ντεριντά κλάνει την Εκκλησία.

  11. Ο/Η Patriot λέει:

    ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Στην αρένα των πολιτικών διαιρέσεων

    Σήμερα αρχίζει να γκρεμίζεται και ο μύθος ότι η Εκκλησία είναι ΕΞΩ και ΥΠΕΡΑΝΩ της πολιτικής.
    Μπορεί το σύστημα ΙΔΕΩΝ του χριστιανισμού να απευθυνόταν σε ΟΛΟ τον κόσμο και να μην ξεχώριζε τους ανθρώπους σε ένθεους και άθεους, σε κομμουνιστές, αριστερούς, δεξιούς κ.λπ, αλλά η εκκλησιαστική ΠΡΑΚΤΙΚΗ ξεχώριζε τους πιστούς από τους άπιστους, έπαιρνε ΠΑΝΤΑ πολιτική θέση: ΠΑΝΤΑ στο πλευρό της εξουσίας και των καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων, ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ των Αριστερών και ΥΠΕΡ των δεξιών, ακροδεξιών και δεν συμμαζεύεται…

    Ο μύθος ότι η Εκκλησία είναι έξω και υπεράνω της πολιτικής λειτουργούσε ικανοποιητικά όσο η Εκκλησία ήταν ακλόνητα συνδεδεμένη με την κοινωνική και πολιτική αντίδραση και ευλογούσε τα εγκλήματα της καπιταλιστικής εξουσίας.

    Επακόλουθο αυτού του σφιχταγκαλιάσματος της Εκκλησίας με τις κατεστημένες δυνάμεις και το κράτος τους (καπιταλιστικό κράτος) είναι και το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι της Εκκλησίας είναι δεξιό και ακροδεξιό…

    Από αυτές τις συνδέσεις και διαπλοκές της Εκκλησίες απορρέει και ο μανιασμένος αντικομουνισμός πολλών κύκλων της, καθώς και ο θορυβώδης φαρισαϊσμός τους:Από τη μια πρεσβεύουν, σε θεολογικό επίπεδο, την ΟΛΟΤΗΤΑ των χριστιανικών ιδεών («η Εκκλησία απευθύνεται σε όλους χωρίς διακρίσεις»), ΚΑΙ από την άλλη λειτουργούν ΚΑΘΑΡΑ πολιτικά ρίχνοντας στην πυρά το μαρξισμό και τα πολιτικά ρεύματα του λαϊκού κινήματος, ΔΙΑΙΡΟΥΝ τον κόσμο σε πιστούς και άπιστους, κ.λπ…

    Σήμερα που η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση έχει αλλάξει τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα και η Νέα Τάξη επιτίθεται με αγριότητα εναντίον των συνεκτικών εθνικών και κοινωνικών ιστών της Ορθοδοξίας, αρχίζει να γκρεμίζεται ο ακλόνητος, μέχρι πρόσφατα, μύθος της «ανεξαρτησίας» της Εκκλησίας από το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

    ΣΗΜΕΡΑ πολλές πόρτες και παράθυρα της Εκκλησίας ανοίγουν διάπλατα στους ανέμους της πολιτικής πραγματικότητας, στους ανέμους των εσωτερικών πολιτικών της διαιρέσεων, στη μετατροπή της σε αρένα πολιτικών αντιπαραθέσεων: Αλάθευτο σύμπτωμα της δικής της κρίσης και αποσύνθεσης.

    Το τραγικό είναι ότι πολλοί άνθρωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν βλέπουν τη δική τους κατάντια και οικτρή αποτυχία, αλλά την αποτυχία των άλλων.

    Ούτε καν αναρωτιούνται το γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται σε αυτήν την οικτρή κατάσταση η οποία μέρα με την ημέρα χειροτερεύει. Ταμπουρώνονται, απλώς, γύρω από την καθαρότητα του Ορθόδοξου δόγματος και ΑΣΚΟΥΝ πολιτική κριτική ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΗ εναντίον των πάντων και ιδιαίτερα εναντίον του σοσιαλισμού, ξεχωρίζοντας τους ανθρώπους σε ένθεους και άθεους.

    Καλό θα ήταν και πιο χριστιανικό να κοίταζαν λίγο και το δικό τους καθρέφτη οι πάπες αυτοί της απόλυτης αλήθειας…

    Καλό θα ήταν να μάθουν να διακρίνουν ότι η Εκκλησία και το «σώμα» της εναρμονίζονται πάντα με τους κυρίαρχους οικονομικούς και κοινωνικούς όρους και δεν αποτελούν «νησίδες- στεγανά»: Κάθε «στεγανό» είναι και αυτό υποταγμένο σε πολιτικούς μηχανισμούς, κρυφούς, φανερούς ή μεταμφιεσμένους (τα παραδείγματα αφθονούν και μέσα στο χώρο των ιστολογίων…).

    ΣΗΜΕΡΑ οι πλανητικές δυνάμεις ανατρέπουν τα δεδομένα και ΕΝΤΟΣ της Εκκλησίας. Προωθούν τη διάλυσή της μέσα από τη μεταφορά και οξύτητα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ διαιρέσεων.

    Το Διήμερο συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά»,που διοργανώνει το τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, εντάσσεται μέσα σ’ αυτή τη νεοταξική στρατηγική, με αιχμή: Την προώθηση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ) που εκφράζουν πιο καθαρά, αποτελεσματικά και «προοδευτικά» το «σύγχρονο» πλαίσιο της πλανητικής, ιμπεριαλιστικής κακουργίας.

    Το ρεπορτάζ ΕΔΩ:
    http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2427.html

    Το ίδιο, βεβαίως, ρεπορτάζ διακρίνει τη μία πλευρά του ζητήματος. Το χειρότερο διαπνέεται από την ίδια πολιτική ΛΟΓΙΚΗ, η οποία συμπυκνώνεται στον αφορισμό:«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» – ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ».

    ΑΥΤΟΣ ο τελεσιγραφικός πολιτικός αφορισμός λειτουργεί πανομοιότυπα με την πράξη που κατακρίνει και καταδικάζει: ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ και αυτός τις πολιτικές διαιρέσεις ΕΝΤΟΣ του θρησκευτικού δόγματος και φρονήματος.

    Ταυτόχρονα δίνει άφεση αμαρτιών στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ σύνδεση και ΤΑΥΤΙΣΗ της Εκκλησίας με το ιστορικό κατεστημένο και τα πολιτικά του εγκλήματα.

    Δηλαδή, το γνωστό σχήμα «Εκκλησία και Δεξιά ή ακροδεξιά» δεν είναι «ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ»; Προφανώς ο συντάχτης του κειμένου ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι δεν είναι «βίοι αντίθετοι», αλλά ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ…

    Προς την ίδια νεοταξική κατεύθυνση κινείστε και εσείς κύριοι, τυφλωμένοι από τον υστερικό αντικομουνισμό σας και από την «ακροδεξιά» φιλοσοφία σας.

    Και εσείς χωρίζετε τους ανθρώπους σε άθεους και ένθεους και ανάλογα με τα πολιτικά τους χαρακτηριστικά.

    Είστε αλήθεια αντιπρόσωποι του Θεού επί της γης…

    Αυτά προς το παρόν…

    http://resaltomag.blogspot.gr/2013/01/blog-post_21.html

  12. Ο/Η Από Indymedia λέει:

    Όπως φαίνεται κύριοι Λασκαροΐδηδες, και από τους οπαδούς σας, σε τελική ανάλυση, ταυτίζεστε με ανθρώπους με περίεργες αντιλήψεις.
    Όλη η αντικληρικαλιστική πολεμική σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.Πρακτικά όμως,και καθαρά πολιτικά, υπάρχουν στο Θέμα θρησκεία και κάποιες λεπτές αποχρώσεις.

    Για παράδειγμα, το να γκρεμιστεί η πίστη στην Εκκλησία σήμερα πόσο καλό και πόσο κακό θα ήταν; Εδώ ταιριάζει η βασική επιταγή του Ιπποκράτη, που ισχύει και για την πολιτική:ωφελέειν ή μη βλάπτειν. Τουλάχιστον να μη βλάπτεις, κι αυτό καλό είναι.

    Δεν είναι σίγουρο οτι μια μανιασμένη κατά μέτωπον επίθεση στην εκκλησία γενικά δε θα βλάψει. Μην ξεχνάτε, οτι αυτή τη στιγμή, ο κύριος εχθρός (και δυνατός) είναι ο φανερός ναζισμός της ΧΑ και ο καλυμμένος του Άδωνη.Και πολλοί ναζιστές είναι κατά της «ανατολίτικης», ¨»εβραικής» ανθελληνικής», «διεθνιστικής» ορθοδοξίας. Και όσο υπάρχει ένα κάποιο μικρό ποσοστό κλήρου και λαού που είναι κατά του φασισμού και κατά του μνημονίου,που τρέφει τον άστεγο και τον μετανάστη, υπάρχει περιθώριο για διάλογο.Με τους μνημονιακούς και τους φασίστες δεν υπάρχει κανένα. Πολύ περισσότερο μάλλον που τα διδάγματα του χριστιανισμού, άσχετα αν τα διαδίδουν οι υποκριτές ρασοφόροι, και αιρετικοί εθνοφυλετιστές ναζιστο-παπάδες, αυτά καθεαυτά δεν είναι λάθος και ακόμα κρατάνε την κοινωνία συνδεδεμένη και δε διαλύεται. Ο ναζιστής, αντίθετα, θεωρεί καλόκαι ηθικό να βγαίνει , να μαχαιρώνει Πακιστανούς, και άλλες κρυπτείες.

    Άλλωστε, το ίδιο το φαινόμενο του φασισμού, ιστορικά εμφανίζεται σαν αντίδραση ανθρώπων που κλονίστηκε η πίστη τους σε θεούς και αγίους και που κατά κάποιο τρόπο ξαναγύρισαν σε μια εξίσου μεταφυσική πλην σκατόψυχη ψευτο-παγανιστική απανθρωπιά.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Noμίζω πως παραβιάζετε ανοιχτές πόρτες.
      Εμείς δεν κάνουμε εκστρατεία κατά της Εκκλησίας.
      Κάνουμε εκστρατεία κατά του να είναι η Εκκλησία κρατική, εθνικιστική, φασιστική, ληστρική, να ευλογεί τη Χρυσή Αυγή, να φοροδιαφεύγει, να παρεμποδίζει θεσμικές μεταρρυθμίσεις, να καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, να ασχημονεί σε βάρος παιδιών ή ψυχασθενών, να εξαπατά με αγυρτίες, να δαιμονοποιεί ομάδες όπως οι ομοφυλόφιλοι, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κλπ.
      Σε τι από αυτά βρίσκετε κάποια υπερβολή;

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Indymedia, όσες μάσκες και να φορέσεις από κάτω θα φαίνεται η βαθειά συμπάθειά σου προς το κηφηναριό του δεσποταριού.

      Τα βάζεις με τον Λασκαράτο διότι είναι από τους ελάχιστους αριστερούς που δεν μασά τα λόγια του απέναντι στο χριστιανικό χτικιό.

      Σας έχουμε βαρεθεί ρε συ με τις φτηνές σας δικαιολογίες. Χέστηδες του κερατά. Υπόσχεστε αντίσταση σε θηρία και κωλώνετε απέναντι σε ευνούχους!

  13. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Ειμαι κατα της εκκλησιας επιδη κανει ολα αυτα που αναφαιρεις αγαπητε μου Λασκαρατε, αφου αυτος ειναι ο αθλιος ρολος της?
    Και δεν θα »διορθωθει», παρα τις οποιες εξαιρεσεις?

  14. Ο/Η Kat λέει:

    RT via Twitter: Ο Θεός έχει στείλει τους Χριστιανούς για να μας δοκιμάσει.

  15. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτη Αμαρουσίου Κηφισίας και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και σε ιδανικό πνευματικό περιβάλλον η τελετή Αγιασμού των Υδάτων ,κατά την οποία μοναχοί και προσκυνητές βίωσαν ένα από τα πολλά θαύματα της Παναγίας.
    Στον κυρίως Ναό της Μονής των Ιβήρων κατά την διάρκεια της λειτουργίας,,το αργυρό καντήλι που βρίσκεται στη Μονή και ζυγίζει στα 3,5 κιλά περίπου , κινήθηκε και αυτό σύμφωνα με την παράδοση ,αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός.

    Το καντήλι αυτό σύμφωνα με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη αναστέλλει τον νόμο της βαρύτητας και κινείται σε τριών ειδών κινήσεις. Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, αφού πιστεύεται πως η Παναγιά είναι στο ναό και συμπανηγυρίζει με τους προσκυνητές, ενώ αντιθέτως όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.

    “Η Παναγία με τον τρόπο αυτό φανερώνει την παρουσία της και ενισχύει την πίστη του ανθρώπου, όταν μάλιστα η πίστη του κλονίζεται είτε από την αβεβαιότητα και την απιστία την οποία εισαγάγει πολλές φορές ο πειρασμός”αναφέρει ο Γέρων Μάξιμος. Δεν είναι δε λίγοι αυτοί , πέραν από τους μοναχούς και τον Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη που έχουν δει με τα μάτια τους τα μηνύματα που στέλνει η Παναγία.

    Το θαύμα και το αργυρό καντήλι απασχόλησαν έντονα τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους ο οποίος ερεύνησε μάλιστα τα αρχεία της Μονής για να μπορέσει να μάθει την ιστορία αυτή του θαυματουργού καντηλιού.Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Μάξιμος Ιβηρίτης μίλησε στον “ΑΧΕΛΩΟ” για την ιστορία του καντηλιού αλλά και το μήνυμα που έστειλε η Παναγία.
    http://www.axeloostv.gr/nea/index.php?

  16. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    http://union.atheia.gr/?p=1984

    Δελτίο τύπου:
    Νέα άρνηση απαλλαγής από θρησκευτικά

    24/01/2013
    .

    Μετά την περίπτωση του μαθητή του 17ου Λυκείου Παγκρατίου που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα με αφορμή το σχετικό ερώτημα Βουλευτών, αναφέρθηκε και άλλη περίπτωση άρνησης χορήγησης απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, αυτή τη φορά στο 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών. Παρά τα διαβήματα των γονέων προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προς τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου, μεταξύ άλλων και προς το γραφείο Υπουργού, αλλά και σε ανεξάρτητες αρχές όπως είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη. Ο διευθυντής του σχολείου αιτιολογεί την άρνηση με το γεγονός ότι ο μαθητής είναι καταγεγραμμένος στο ατομικό του δελτίο ως Χριστιανός Ορθόδοξος και σημειώνει απουσίες στον μαθητή επειδή δεν συμμετέχει στο μάθημα των θρησκευτικών, παρά το γεγονός ότι οι γονείς έχουν καταθέσει γραπτή δήλωση για απαλλαγή, διατυπωμένη όπως ακριβώς ορίζει η σχετική εγκύκλιος. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν πολύ περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    Οι αντιφάσεις των εγκυκλίων που υποτίθεται ότι ρυθμίζουν το θέμα της απαλλαγής, την οποία έχουμε επισημάνει επανειλημμένα με έγγραφά μας προς το Υπουργείο Παιδείας και τον Συνήγορο του Πολίτη, αφήνουν περιθώριο στους διευθυντές των σχολείων να αυθαιρετούν και να αποθαρρύνουν τους πολίτες από την άσκηση του δικαιώματός τους ή ακόμη και να αρνούνται ευθέως να το ικανοποιήσουν, όπως στις παραπάνω περιπτώσεις. Η κωλυσιεργία εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο στρουθοκαμηλισμός όλων των αρμοδίων, που απαντούν με παραπομπές και υπεκφυγές αντί να δώσουν λύση τροποποιώντας τη νομοθεσία κατάλληλα και εκδίδοντας σαφείς οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες, διαιωνίζει το πρόβλημα.

    Ζητάμε:

    – Να χορηγηθεί άμεσα απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών σε όλους τους μαθητές που την επιθυμούν και να σβηστούν όλες οι απουσίες που σημειώθηκαν καταχρηστικά.
    – Να εκδοθεί άμεσα μία ενιαία εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων η οποία θα καταργεί όλες τις προηγούμενες σχετικές, με την οδηγία να χορηγούν απαλλαγή σε όλους όσους υποβάλλουν σχετικό αίτημα, χωρίς να ελέγχουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
    – Να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρώπινων δικαιωμάτων στο θέμα της ελευθερίας θρησκευτικής έκφρασης, ώστε να γίνει σαφές σε όλα τα επίπεδα ότι δικαίωμα στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά έχουν όλοι οι πολίτες και όχι μόνον όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
    – Να πάψει η χρήση των εκφράσεων «αλλόθρησκοι» και «ετερόδοξοι», οι οποίες θεωρούν δεδομένη την ταύτιση της ιδιότητας του Έλληνα με εκείνην του Χριστιανού Ορθόδοξου και δημιουργούν διακρίσεις μεταξύ των πολιτών.

    Η θρησκευτική συνείδηση δεν είναι παγιωμένη ούτε ελέγχεται μέσα από καταναγκασμό. Η συμμετοχή και η αποχή από ένα ομολογιακό μάθημα θρησκευτικών οφείλει να είναι ελεύθερη επιλογή βασισμένη στη δήλωση των πολιτών και όχι σε κάποια γραφειοκρατική καταχώρηση.

  17. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  18. Ο/Η Του κώλου λέει:

    http://www.alterthess.gr/content/o-karitzis-kai-o-m-konstantinoy-miloyn-gia-ta-symperasmata-toy-synedrioy-ekklisia-kai-ariste

    Ο καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ Μ. Κωνσταντίνου και ο Α. Καρίτζης, δρ. Φιλοσοφίας και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν στο alterthess.gr για τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

    Ο Α. Καρίτζης μεταξύ άλλων τόνισε ότι στόχος του συνεδρίου ήταν η εύρεση κοινών τρόπων μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς στην προσπάθεια αναχαίτισης της επίθεσης που δέχεται η κοινωνία. Ο κοινός τόπος βρίσκεται, σύμφωνα με τον ίδιο στην αξία του σεβασμού του ανθρώπου, της αξιοπρέπειας και της ζωής του. «Υπάρχουν διαφορετικά σημεία που η Αριστερά και η Εκκλησία μπορεί να παρέμβει» πρόσθεσε και έκανε λόγο για περίοδο συλλογικών και ατομικών ενδοσκοπήσεων για τον τρόπο που κινήθηκε τόσο η Αριστερά όσο και η Εκκλησία το προηγούμενο διάστημα. «Η Αριστερα θα κάνει τα πάντα για να εντάξει στην προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός όλες αυτές τις δυνάμεις που αντιλαμβάνονται που ζούμε και τι ιστορικές απαιτήσεις υπάρχουν απ`όλους μας.» σημείωσε επιπλέον.

    Ο Μ. Κωνσταντίνου δήλωσε από την πλευρά του ότι στόχος του συνεδρίου ήταν ο διάλογος μεταξύ των δύο φορέων να ξεκινήσει σε πρακτικά ζητήματα. Πρόκειται, όπως είπε, για δύο φορείς που λόγω της κρίσης βρέθηκαν να πορεύονται παράλληλα. Στο διήμερο συνέδριο εξετάστηκαν οι συγκλίσεις μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς αλλά και το ενδεχόμενο οι μεταξύ τους συγκρούσεις να μην ανατρέψουν αυτή την παράλληλη πορεία για το καλό της κοινωνίας. Μιλώντας πιο συγκεκριμένα ο Μ.Κωνσταντίνου έθεσε το ερώτημα: Υπάρχει η δυνατότητα η εκκλησία να δει την φιλανθρωπία με τον τρόπο που η Αριστερά κατανοεί την Αλληλεγγύη και αντίστροφα; Όπως είπε ένα από τα συμπεράσματα του συνεδρίου ήταν ότι αυτό είναι εφικτό.

    .Καρίτζης: Ο χριστιανικός λόγος και η αριστερά αποτελούν θύλακες πρωταρχικών αρετών

    http://animusanimus.blogspot.gr/2013/01/blog-post_25.html

    Aτά την έκτη θεματική ενότητα των εργασιών του Συνεδρίου «Εκκλησία και Αριστερά», με τίτλο «Ο σύγχρονος λόγος της Εκκλησίας και της Αριστεράς. Από τη συγκρουσιακή στη συνεργατική ρητορική», ο κ.Ανδρέας Καρίτζης, Δρ Φιλοσοφίας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκε στο πυκνό ακροατήριο που είχε κατακλύσει την παλαιά Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. H ομιλία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ξάφνιασε ευχάριστα τους παριστάμενους εκ της θεολογικής κοινότητας ενώ χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό που παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου

  19. Παράθεμα: Σύντροφος Καρίτζης, ΣΥΡΙΖΑ: “Χριστιανικός λόγος και Αριστερά αποτελούν θύλακες πρωταρχικών αρετών” « Ροΐδη Εμμονές

  20. Ο/Η Tsakalias λέει:

    Λέει το blog των δοσίλογων:

    «Εμείς δεν κάνουμε εκστρατεία κατά της Εκκλησίας.»

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Επιτέλους, ήρθε η ομολογία τους ότι:

    «θεωρούμε πως το blog μας επισκέπτονται μόνο μα%ακες, στους οποίους λέμε ό,τι γουστάρουμε, όποτε μας βολεύει διότι αυτοί πάντα θα μας βαράνε παλαμάκια»!!!!!

    Έχουν ένα blog, που ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος για τον οποίο το διαβάζουνε, είναι επειδή συγκεντρώνει νεο-παγανιστές φασίστες και άλλους βαρεμένους κατά της Εκκλησίας, και αυτός γράφει ότι «Εμείς δεν κάνουμε εκστρατεία κατά της Εκκλησίας.»

    ό,τι και να πει κανείς στους δύο ψυχάκιες, είναι ΛΙΓΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.