Το συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία»

«Ούτε παρά νεκρού ομιλίαν, ούτε παρα φιλαργύρου χάριν δει επιζητείν» (Σωκράτης, Στοβ., Ι, 56)  

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Ο σύνεδρος κ.Παναγιώτης Φούντας, συνδιαλέγεται (αρχές του 2012) βίαια με το ΚΚΕ στη Δημητσάνα, υπερασπιζόμενος την ανεξέλεγκτη εξουσία του να ποδοπατά το Ευαγγέλιο και τα ατομικά δικαιώματα.

Ο σύνεδρος κ.Παναγιώτης Φούντας, συνδιαλέγεται (Δεκέμβρης του 2010) βίαια με το ΚΚΕ στη Δημητσάνα, υπερασπιζόμενος την ανεξέλεγκτη εξουσία του να ποδοπατά το Ευαγγέλιο και τα ατομικά δικαιώματα.

Κύριε Ροΐδη,
Συνήγαγον ουν οι Αρχιερείς και οι Αριστεροί συνέδριον  (22-23.1) στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Εκκλησία και Αριστερά». Τι μπορεί να συζητήσει η Αριστερά με την Ιεραρχία; Ποιο είναι το κίνητρο μιας τόσο αταίριαστης διασταύρωσης; Μήπως υπάρχει η αμοιβαία διάθεση κριτικής και αυτοκριτικής συνάντησης κάτω από το φως των ευαγγελικών ουτοπικών κηρυγμάτων και των κοινωνικών ευαισθησιών, ιστορικών παραδόσεων και αγώνων της Αριστεράς; Ή μήπως η συνάντηση είναι ταιριαστή γιατί αφορά από τη μια ένα φαρισαϊκό  επισκοπάτο, που έχει γράψει τις χριστιανικές αξίες στα παλιά του τα παπούτσια και από την άλλη μια αριστερή ηγετική ομάδα, που έχει θάψει δεκάδες αυτονόητα αριστερά αιτήματα, όπως η απλή αναλογική, στα αζήτητα και που μόλις χτες κλάφτηκε πως τάχα της φταίει ο Σόιμπλε, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει (με τη σιωπηρή της συναίνεση) η δίκη Τσουκάτου, η εγχώρια δηλαδή άκρη του νήματος της υπόθεσης Ζήμενς; Ένα δεύτερο ερώτημα που τίθεται, είναι κατά πόσον η Ιεραρχία της Εκκλησίας εκπροσωπεί τον ευαγγελικό Λόγο ή ειλικρινείς πιστούς και φοβάμαι πως η αυταπόδεικτη απάντηση είναι αρνητική. H φιλάργυρη Εκκλησία εμπορεύεται μια άγονη πίστη η οποία εκδηλώνεται με τελετουργίες, δεισιδαιμονίες, αγυρτίες, φαρισαϊσμούς και με νεκρό τυπικό, χωρίς όφελος για τους ανθρώπους. Νομίζω πως απλά έχουμε μια επιπόλαιη και μωροφιλόδοξη αριστερή ηγεσία, που σπεύδει να νομιμοποιήσει μια έκθετη Ιεραρχία προσδοκώντας πως έτσι θα διευρύνει το ακροατήριό της.
—-Υπενθυμίζω, εντελώς ενδεικτικά από το συρμό της αμαξοστοιχίας των ξεχασμένων δεσμεύσεων, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που στη Βουλή υπάρχει καλύτερος συσχετισμός δυνάμεων, έχει στείλει στο χρονοντούλαπο κάθε πρόταση για:

 • Χωρισμό Κράτους Εκκλησίας
 • Φορολόγηση Εκκλησίας
 • Οικονομικό έλεγχο μονών, μητροπολιτών, αυλικών, συγγενών και μητροπόλεων
 • Δικαστική εκκαθάριση ιερών σκανδάλων
 • Σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων
 • Ευθανασία
 • Καύση νεκρών
 • Κατάργηση θρησκευτικού όρκου (ευαγγελική επιταγή)
 • Κατάργηση πρωινής προσευχής στα σχολεία
 • Αποκαθήλωση εικόνων από δικαστήρια, σχολεία κλπ

—-H Εκκλησία της Ελλάδας δε σέβεται τη Δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα, τις θρησκευτικές ελευθερίες. Υπενθυμίζω πως ούτε ένας επίσκοπος δεν είχε αντιδράσει όταν βρέθηκαν «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο στόχαστρο του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος»
«Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, από τον άμβωνα του Αγ. Γεωργίου Κυνοσάργους, στις 2/5/2005, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: ‘Θέλουν να μην υπάρχει τίποτε, να ισοπεδωθούν τα πάντα διά της παγκοσμιοποιήσεως, αυτής της νέας θεότητας η οποία έχει εμφανιστεί, μαζί με την άλλη θεότητα που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα και χάριν των οποίων ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει και εμείς να περιστείλουμε και να περιορίσομε τα δικά μας δικαιώματα και να περιοριστούμε στα του οίκου μας’».
—-Υπενθυμίζω πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει επιδιώξει (και τελικά επιτύχει) να αποστερήσει παράνομα στη Βοιωτία ως μητροπολίτης τους Έλληνες Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά και τους Έλληνες Καθολικούς, από πράγματα που δικαιούνται: «Από την επιστολή του μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμου προς τους πολιτευτές Βοιωτίας και Εύβοιας το 1989 σχετικά με το θέμα των εγκαταστάσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή του Ελαιώνα: «Στην περιοχή Ελαιώνος-Αρματος Θηβών χιλιαστές με ύπουλο τρόπο αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις του εύφορου κάμπου των Θηβών, τις μεταβίβασαν στους χιλιαστές του Μπρούκλιν, της Μασαχουσέτης, της Αγγλίας, της Ιρλανδίας κ.α. και σ’ αυτές δημιουργούν τεράστια συγκροτήματα που θα γίνουν το ορμητήριό τους για τον ελλαδικό και ευρύτερο μεσογειακό χώρο. Επομένως δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις χιλιαστών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι σαν πολίτες να έχουν τις προσωπικές τους ιδέες, αλλά για διεθνές κέντρο εξαρτώμενο από ύποπτους χώρους με εχθρικούς σκοπούς κατά της πατρίδος και της πίστεώς μας»» (‘Ιος’ της ‘Ελευθεροτυπίας’, 25/10/1998). Επίσης ο καθολικός αρχιερατικός επίτροπος Ν. Βιδάλης είχε δηλώσει: “Οκτώ ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαμε να χτίσουμε ένα ναό στη Βοιωτία, λόγω των σθεναρών αντιδράσεων από τον οικείο μητροπολίτη” (“Κυρ. Ελευθεροτυπία”, 17-6-2000). Ο μη κατονομαζόμενος (πολύ κακή αυτή η συνήθεια) οικείος μητροπολίτης, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον κ.Ιερώνυμο, που ήταν μητροπολίτης Θηβών από το 1981 μέχρι το 2008. Είναι τόσο κοντόθωρος, με τις πλάτες του Καίσαρα, ο αρειμάνιος αρχιεπίσκοπος των Κουβέλη-Τσίπρα-Γρ.Μιχαλόπουλου-Λαυρεντιάδη, που δεν βλέπει πως θα μπορούσαν και οι ετερόδοξοι και οι ετερόθρησκοι να φερθούν αντίστοιχα στην Ορθοδοξία, εκεί που έχουν τη δυνατότητα. Αναρωτιέμαι αν η Αριστερά έχει κάποιες κόκκινες γραμμές στις επιλογές αυτών με τους οποίους συνδιαλέγεται ή αν πρόκειται στο εγγύς μέλλον να τη δούμε να συζητά όχι μόνο με την Εκκλησία των Βατοπεδινών και με τους φίλους των κ.κ.Λαυρεντιάδη, Γρ.Μιχαλόπουλου, Φερέτη, Κυριακίδη και των ομοίων τους ή και με τους συνήγορους της Σκορδέλη και των ρατσιστών λοκατζήδων, αλλά και με άλλους ακατανόμαστους.
—-Η αμετανόητη εθνικιστική, υπερσυντηρητική, σκανδαλοποιός και φιλάργυρη Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία δεν σέβεται ούτε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, είναι υπόλογη για τη στάση της στην Κατοχή, στον Εμφύλιο, στις δυο δικτατορίες (Μεταξά και Παπαδόπουλου), για τις ευλογίες που αφειδώς παρέχει στα γραφεία της ‘Χρυσής Αυγής’ και για την επίμονη άρνησή της να αποδοκιμάσει επίσημα τη νεοναζιστική οργάνωση με το κάποιο σατανιστικό παρελθόν. Είναι χαρακτηριστική η εξωφρενική και ανήθικη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, να επιμένει να μην απαιτεί δημόσια από την Εκκλησία να το κάνει και να αρνείται να ενώσει τη φωνή του με αυτή μεμονωμένων πιστών, κληρικών και ορθόδοξων ομάδων που της το ζητούν. Νομίζω λοιπόν βάσιμα ότι εδώ έχουμε μια συνάντηση κατεργαραίων, επιστημόνων με διδακτορικό από τη μία και ερασιτεχνών από την άλλη. Χωρίς εσωτερικό αντίλογο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρει σιωπηλά πολιτική κάλυψη εξ αριστερών στα κάθε λογής εκκλησιαστικά σκάνδαλα και παραίτηση από κάθε θεσμική μεταρρυθμιστική απαίτηση με την οποία διαφωνεί η Εκκλησία και σε αντάλλαγμα το πιστό στον κ.Ιερώνυμο κομμάτι της Ιεραρχίας προσφέρει σε ένα αριστερό κόμμα μια φαντασιακή νομιμοποίηση στις συνειδήσεις καθυστερημένων κοινωνικών στρωμάτων. Μάταια όμως γιατί αυτός ο συρφετός ψηφοφόρων, χαμπάρι δεν παίρνει από αυτά τα τερτίπια και έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχεται από τον κ.Ιερώνυμο. Άδικα ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει πως έτσι θα αποσπάσει ψήφους από τις κάλπες του κ.Καμμένου  και της ‘Χρυσής Αυγής’ ή έστω ότι θα αποκτήσει μια χροιά παραδοσιακού κόμματος, που θα το νομιμοποιήσει στα μάτια των συντηρητικών και των κουτών. Αυτοί οι ευσεβείς πόθοι είναι μια φρεναπάτη η οποία θα αθροίσει ένα ακόμη Βατερλώ σε αυτά που η Αριστερά με καταθλιπτική μανία συλλέγει στο μπαούλο των ιστορικών της αναμνήσεων.
—-Τα πρόσωπα που ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει στο διάλογο, δεν μου γεμίζουν το μάτι. Ένας νεοδιόριστος (αρκετά προσοντούχος ομολογώ) υπάλληλος της Βουλής, φίλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόλουθος στο υπερατλαντικό του ταξίδι και ένας νεάζων (μεσόκοπος και βάλε, με ύποπτα σκουρόχρωμη κοτσίδα) βουλευτής φίλος του παλαιστινιακού λαού (μέχρι το σημείο που αρχίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού ρατσιστικού πατριαρχείου), είναι οι πιο γνωστοί από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στο διάλογο με την παμπόνηρη γριά Αλεπού, που ξέρει να τους τυλίξει σε μια κόλα χαρτί με παινέματα, τιμές και ταξίματα. Φοβάμαι λοιπόν βάσιμα, πως ο διάλογος της Θεσσαλονίκης που τόσο εμβληματικά γίνεται στην έδρα του γνωστού κ.Άνθιμου, δεν θα θίξει σε βάθος ουσιαστικά θέματα, θα είναι επιφανειακός, εικονικός, προσχηματικός και υποκριτικός.
—-Mακάρι να διαψευσθώ και οι εκπρόσωποι της Αριστεράς να μιλήσουν τη γλώσσα της πικρής αλήθειας, τίποτα όμως δεν προοιωνίζεται κάτι τέτοιο. Όλα γίνονται για την τηλεοπτική εικόνα, για τη μάχη των εντυπώσεων, ερήμην της ουσίας. Φοβάμαι όμως πως οι κυρίαρχες αντιλήψεις της χρεοκοπημένης κοινωνίας του θεάματος παρασύρουν την Αριστερά σε πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς, που βλάπτουν κατάφωρα την ίδια και το δημόσιο συμφέρον, που συσσωρεύουν στο ευάλωτο και ετερόκλητο 27% του ΣΥΡΙΖΑ ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα. Αυτά όμως τα οικοδομήματα είναι χάρτινοι πύργοι χτισμένοι στην άμμο που καταρρέουν στο πρώτο δημοσκοπικό φύσημα, στο επόμενο τροϊκανό δάνειο, είναι πολιτικές χωρίς αρχές, ξεκάθαρους στόχους και προοπτική. Η Εκκλησία ασφαλώς θα βγει ωφελημένη, έχει ήδη καταφέρει το ακατόρθωτο, να μην συνεισφέρουν τα παγκάρια και τα θησαυροφυλάκιά της ούτε πολλοστημόριο από τα οφειλόμενα στην τρομερή κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που αρνείται να εκπληρώσει την αποστολή του, θα βγει ηθικά λαβωμένος, πολιτικά αναξιόπιστος, και θα είναι θέμα χρόνου η απαξίωσή του, χρόνου πολύ λιγότερου από αυτόν που απαιτήθηκε για την τραγική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

***

Διαβάζουμε επίσης:

***

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

84 Responses to Το συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία»

 1. Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

  Δεν τόνισες αρκετά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως άλλο ΚΚΕ δέχεται καπελωτικά να συνοργανώσει συνέδριο με τίτλο «Αριστερά κτλ» όπου η Αριστερά είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα που (αυτο- ή ετερο-)προσδιορίζεται ως αριστερό. Επίσης έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες θρησκείες αλλά και όλοι οι μη επίσημοι («γνήσιοι») Ορθόδοξοι. Θα ήταν εντιμότερος ο τίτλος να ήταν «ΣΥΡΙΖΑ και επίσημη Εκκλησία».

  • Ο/Η Po λέει:

   Κ. Δημητρά, έχετε δίκιο, ομως ο κ. Λασκαράτος το έκανε από υπέρμετρη ευαισθησία, υιοθετώντας έναν κάπως, πιο… διακριτικό τίτλο.

  • Ο/Η Πανδίων λέει:

   Πολυ σωστή η διαπίστωση

  • Ο/Η niki λέει:

   Εγώ πάντως τάσσομαι υπέρ της αλλαγής του Τσίπρα. Νομίζω ότι εάν είχε κρατήσει την παλιά του θέση απέναντι στην εκκλησία θα ήταν πολύ ντεμοντέ …

   Ένας ηγέτης πρέπει να τα έχει καλά με την πίστη των ανθρώπων αλλιώς είναι χαμένος από χέρι …

 2. Ο/Η μαρτίνος λέει:

  Πόσο δίκιο έχετε…

 3. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Γινεται πολυ φανερο αγαπητε μου Λασκαρατε οτι εισαι παρα πολυ απαιτητικος,καλα κανεις, μονο απο το ΣΥΡΙΖΑ και απο κανεναν αλλο?
  Ισως αυτο δειχνει οτι ειναι η μονη ελπιδα, τουλαχιστο τωρα?

  Δεν ξερω αν γραψω σωστα εκεινο το χριστιανικο που λεει , διυλιζουν το κουνουπι καταπινουν την καμηλα, αλλα φιλε μου εσυ χωρις να καταπινεις την καμηλα, πραγματι διυλιζεις το κουνουπι, σε σχεση με το ΣΥΡΙΖΑ.
  Μεχρι τελειωτικου ξεζουμισματος?
  Δεν ζητας νικη στα σημεια, αλλα τελειωτικη πτωση?
  Εκεινο ομως που ειναι ολα τα λεφτα, ειναι η περιγραφη σου,

  {μεσοκοπος και βαλε με υποπτα σκουροχρωμη κοτσιδα].

  Εισαι πολυ »μπαγασας» ακριβης, κεπτολογος, ψειριαρης [με την εννοια τουνικοκυρη] , δεν παιζεσαι??????
  Εμενα θα με ενοχλουσε εστω κι αν η κοτσιδα ηταν , χωρις την επεμβαση της χημειας, ανοιχτοχρωμη.
  Ομως φιλε μου ο συντοπιτης μου βουλευτης να ξερεις οτι στη συνδιασκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ηταν ο μονος που εβαλε πολυ σωστα τα ζητηματα της εκκλησιας, τα οποια προοθηθηκαν ως εδω που αναφερεις.

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ Θεόφιλε,
   Δεν διοργανώσαμε εμείς το συνέδριο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησία…
   Η ειρωνεία για το είδος της Αριστεράς που λανσάρεται, είναι απαραίτητη και νόμιμη.
   Καλύτερα λοιπόν να τα ψάλλεται στους συντρόφους σας, είτε σοβαροί είτε βαψομαλλιάδες.

   Η Αριστερά που υποτίθεται πως αναλύει την κοινωνία χρησιμοποιώντας την επιστημονική και ορθολογική μέθοδο του Διαλεκτικού Υλισμού, να συνδιαλέγεται με τη Μεταφυσική σκέψη των εμπόρων-αντιπροσώπων της Ορθοδοξίας.

   Πάει πολύ αγαπητέ.
   ΜΟΝΟ την κάμηλο διυλίζουμε!

   Εάν δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοώ, ψάξε το. Απλό είναι…

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Είναι ο Διαλεκτικός Υλισμός επιστήμη ;;;;;;;;;;;;;;; Τελικά ο Πόπερ μου έχει κάνει μεγάλη ζημιά.

   • Ο/Η Po λέει:

    Είναι, κι ο Πόπερ τον αντιμετωπίζει ως τέτοια (τρόπο σκέψης), αν και διαφωνεί με τη συλλογιστική που τη θεωρεί αυθαίρετη (και) ως προς το αποτέλεσμα των συμπερασμάτων.
    Γιατί απορρίπτει τη μαρξιστική θέση της κοινωνικής νομοτέλειας, άρα και την εξέλιξή της.
    Ο Πόπερ είναι σημαντικός, αλλά δεν πρέπει απλά να διαβάζει κανείς, γενικώς κι αορίστως κείμενα του είδους, τα μελετά θέτοντάς τα υπό το φως της κριτικής αντιπαραθέτοντάς τα με πολλά ακόμα άλλων συγγραφέων των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

    Τέλος πάντων, δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα με τέτοια θεωρητικά ζητήματα με κάποιο λιγόλογο σχόλιο.

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Τρόπος σκέψης ναι,σοβαρή προσπάθεια κοινωνικής-ιστορικής ανάγνωσης και πάλι ναί, φιλοσοφία ίσως δύο φορές ναι. Θεωρία σίγουρα. Αλλά επιστήμη; Ίσως ως μηχανικός-μαθηματικός είμαι εγκλωβισμένος στο να θεωρώ κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα επιστήμη και να είμαι πολύ αυστηρός (πες με και συντηριτικό) στο τί είναι επιστήμη.
    P.S. Για να καταλάβεις την σύνγχυσή μου ούτε τον μηχανικό, κάν, θεωρώ επιστήμονα αλλά χειριστή επιστημονικών εργαλείων. Έχει μεγάλη διαφορά ξέρεις. Πόσο μάλλον τον μαρξιστή και έναν ολοκληρο κλάδο αθρωπογνωστικών αντικειμένων όπως πολιτικές, κοινωνιολογικές «επιστήμες» και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα, που το νεοτεριστικό πνεύμα και τάση θέλει (χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο) να ενδυθούν το όνομα επιστήμη λές και έτσι κερδίζουν σε εγκυρότητα. Έχει απασχολήσει τεράστιους διανοητές για να το λύσω εγώ. Τα ερωτηματικά τους απλά με κάνουν διστακτικό. Εσένα πάλι…….μάλλον όχι.
    Γεμίσαμε επιστήμονες.Και προς θεού δεν υποτιμώ καθόλου το έργο που οι συγκεκριμένοι κλάδοι κάνουν κι προσφέρουν. Απεναντίας.

 4. Ο/Η mafia manager λέει:

  Αι νουθεσίαι Αμβροσίου δια το καλό έργο των χρυσαυγιτών έπιασαν τόπο στην οδό Τριών Ιεραρχών.

 5. Ο/Η Πανδίων λέει:

  Επειδή είχα εμπλακεί για ένα διάστημα (ώς μειονοτικός εκπρόσωπος όχι ώς πασόκος για να μην παρεξηγούμαι) με τις επιτροπές που είχε φτιάξει στο ΠΑΣΟΚ ο Γεώργιος πρίν αναλάβει την εξουσία, όταν ώς αντιπολίτευση προωθούσε την άμεση δημοκρατία, την κοινωνία των πολιτών, τον εκσυγχρονισμό σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα τέτοια όμορφα τα οποία αμέσως μετά ξεχάστηκαν, οφείλω να διακρίνω μια τεράστια ομοιότητα με τα ανωτέρω περιγραφόμενα.
  Δυστυχώς όπως σωστά λέτε όλα αυτά δεν είναι, η τουλάχιστον έτσι δείχνει το αποτέλεσμα, προιόν κάποιων αδιαπραγμάτευτων αξιακών θέσεων, ή έστω ιδεολογίας αλλά ένα marketing teaser για ψηφοθηρικούς λόγους.
  Τα κόμματα απλά ενδιαφέρονται για το target group τους το οποίο ώς γνωστό σε αυτά τα θέματα είναι πραγματικά ασήμαντο σαν ποσόστωση καθώς οι διάφορες τάσεις αλληλοαναιρούνται μεταξύ τους με αποτέλεσμα την καθολική επικράτηση της πάντα κραταιάς νεοελληνικής ρωμιοσύνης.
  Εμφανές στο τότε και φαντάζομαι στο τώρα, όταν για παράδειγμα ο ενασχολούμενος με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» του ενός κλάδου πχ σύμφωνο συμβίωσης, ή δικαιώματα ασθενών/ευθανασία κτλ δεν κατανοεί πχ πως υπάρχει πρόβλημα και για τον «ειδωλολάτρη», αυτόν που είναι υπέρ της καύσης, τον ανάπηρο κοκ. Έτσι οι μόνοι που έχουν ελπίδα να κερδίσουν κάτι είναι όσοι έχουν ένα αξιοσέβαστο ποσοστό ή δύναμη παρότι η περίπτωση τους μπορεί να είναι όμοια με άλλων. Στην τελική επειδή η δήθεν αντιπροσωπευτική αριστερά μας δεν έχει αξιακό σύστημα παρά πελατολόγιο, εμφανές είναι πως ασχολείται μόνο με όσα θέματα έχουν μεγάλο target group ή είναι της μόδας πχ μετανάστες και δεν έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την παραδοσιακή ρωμιοσύνη. Έτσι απλά καταλήγουμε σε δύο κυρίαρχα διαφημιστικά μηνύματα για τα ίδιο πελατολόγιο ένα απευθυνόμενο πχ στους συντηρητικούς ρωμιούς και ένα δεύτερο στους δήθεν προοδευτικούς. Και οι δύο όμως εκφάνσεις στην πραγματικότητα ανήκουν «ψυχικά» στην εκκλησία μας εξού και η αλλαγή στάσης του αριστερού χώρου τώρα που κέρδισε μια ικανή ποσόστωση.
  Ο μόνος λόγος ενασχόλησης όλων αυτών με «δικαιώματα», νομίζω πως τελικά έχει να κάνει με θέματα μόδας, κοινωνικών τάσεων, και άσχετων συμφερόντων και καμιά ουσιαστική αυτόνομη αξία. Έτσι δεν έρχονται και δεν πρόκειται και ποτέ να έρθουν σε ρήξη με την εκκλησία ή άλλο τέτοιο μηχανισμό και απλά θα κάνουν συνέδρια και συζητήσεις στην Tv προσπαθώντας να αυξήσουν το ποσοστό τους. Η Εκκλησία βέβαια που είναι πολύ πιο έξυπνη και έχει πάντα ως πρώτη την αρχή της επιβίωσης, ταυτόχρονα θα ταΐζει λαθρομετανάστες, θα ευλογεί τα γραφεία της ΧΑ, θα συμμετέχει σε συνέδρια με τον Σύριζα και την ΔΗΜΑΡ, θα απειλεί τους αλλόθρησκους ενώ θα κηρύττει την οικουμενική της αγάπη, και φυσικά θα κάνει όπως πάντα business με τους πραγματικούς ιδεολογικούς κυρίαρχους της νεοελληνικής κοινωνίας , με πραγματική αξία το χρήμα τον οπορτουνισμό και τον παρτακισμό που είναι και αυτοί που κυβερνούν και θα κυβερνούν είτε μέσα στην βουλή είτε έξω στην κοινωνία.

 6. Ο/Η ioanna λέει:

  Μια ερώτηση κ. Ροίδη. Ποιός διοργανώνει το συνέδριο? Γιατί οι πληροφορίες λένε ότι το διοργανώνει η εκκλησία και το ΑΠΘ και καλεσμένοι είναι και ο πρόεδρος της Δημ.Αρ Κουβέλης και η Αλέκα Παπαρήγα. Αφορά την Αριστερά γενικότερα και οχι μόνο τον Συριζα. Εσείς γιατί στρέφετε τα βέλη σας μόνο προς τον Συριζα?
  Βέβαια για να μην παρεξηγηθώ τονίζω δεν με αφορά καθόλου ένα τέτοιο συνέδριο και είμαι επιφυλακτική και για την όποια «χρησιμότητά» του

  • Ο/Η Σουηδός λέει:

   προφανώς αναφέρεστε στο παλιότερο δημοσιευμα του Βήματος. Στο επίσημο πρόγραμμα παντως βλέπω μόνο ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, απο εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.
   http://www.theo.auth.gr/theo/gr/Department/Pages/NewsDetails.aspx?id=317

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει με πολλούς, η Δημάρ θα στείλει και άλλους απο ότι άκουσα, μετέχει και με τον καθηγητή Γιάννη Παπαθεοδώρου, αδελφό νομίζω του ευσεβή υπουργού της, το ΚΚΕ φαίνεται και ελπίζω να μην συμμετέχει.

 7. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Όλα όσα αναφέρει ο κ. Λασκαράτος στην ανάρτηση αυτή είναι αλήθειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει «ξεχασει» τα ώριμα αιτήματα της Αριστεράς σε ό,τι αφορά την εκκλησία.
  Αναρωτιέμαι όμως τι σκοπιμότητα έχει αυτή η ανάρτιση, την επομένη ημέρα των όσων διαδραματίστηκαν στη Βουλή.
  Ή αλλοιώς: Των οικιών ημών εμπιπραμένων, υμείς άδετε…

  • Ο/Η Po λέει:

   Μα… το λέμε και στη βιτρίνα του μπλογκ, όπως μπαίνεις πάνω δεξιά:»δεν ακολουθούμε απαραιτήτως την επικαιρότητα. Την ε π ι λ έ γ ο υ μ ε.»
   .
   😉

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αναφέρω μόνο το ΣΥΡΙΖΑ διότι αυτός συμμετέχει με 4 εκπροσώπους.
  Η ΔΗΜΑΡ θα στείλει κάποιον το ΚΚΕ αρνήθηκε να συμμετέχει από ότι ξέρω, αν και προσκλήθηκε.

  Θα ήμουν φανατικά υπέρ του διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας αν δεν ήταν στημένος και δεν ήταν προϊόν υπόγειας συναλλαγής.
  Ξέχασε τη φορολόγησή μας, ξέχνα τους μισθούς μας, ξέχνα τις επιδοτουμενες «φιλανθρωπίες» μας, ξέχνα τις παιδεραστίες μας, ξέχνα τα μνημόσυνα στον Πρεβέζης Στυλιανό, ξέχνα το παραδικαστικό, ξέχνα το χωρισμό μας από το Κράτος, ξέχνα τα θεσμικά, ξέχνα τη Βουλιαγμένη, ξέχνα την Αλληλεγγύη, ξέχνα το Βατοπαίδι, ξέχνα το ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, ξέχνατη Σιβιτανίδειο, ξέχνα το Βοιωτοπέδιο, ξέχνα πωςς αγιάζουμε τα ορμητήρια που δολοφονούν Πακιστανούς κι εμείς θα σου φτιάξουμε ένα κυριλέ προφίλ.

  • Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

   Και εσύ που τα ξέρεις όλα αυτά έχει βγει καμία ανακοίνωση ή τα φαντάζεται η νοσηρή σου φαντασία!!!

  • Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

   Μετράς τους αντιπροσώπους και μετά απαντάς. Μιλάμε για τρομερή αντικειμενικότατα!!!!

   • Ο/Η Po λέει:

    Αγαπητέ τυφλέ οπαδέ,
    Η αντικειμενικότητα του κ.Λασκαράτου είναι τεκμηριωμένη στην αντικειμενική παρουσία πολλών αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ.
    Διαβάστε το και επισήμως, δείτε το πρόγραμμα στο LEFT.GR

    Εδώ θα έρχεστε ενημερωμένος.

  • Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

   @Ρο
   Ο κύριος Λασκαράτος είναι σαν το αξίωμα στο μαθηματικά; Λασκαράτος και αντικειμενικότητα πάνε πακέτο! Τι αντικειμενικότατα προκύπτει από την εκ φαντασία του κυρίου συμπέρασμα ότι ΣΥΡΙΖΑ τα έχει στείλει όλα στο χρονοντούλαπου της ιστορίας, του το εκμυστηρεύτηκε στον ύπνο του ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ή ο άρρωστος εγωισμός του.
   «Μετράς τους αντιπροσώπους και μετά απαντάς. Μιλάμε για τρομερή αντικειμενικότατα!!!!» ούτε σε αυτό απαντάς οπαδέ του Λασκαρατου

 9. Ο/Η Red λέει:

  http://mao.gr/ieronimoskouraki/

  Έριδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα μάτια του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

  Μετά τη συμφιλίωση με την αστυνομία έρχεται και η συμφιλίωση με τα ράσα;

  Να αφήσουν ήσυχο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμμετάσχει στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» καλεί ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

  «Δεν θα πιάσουν τόπο οι πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» να μην παραστεί στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» ελπίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, με αφορμή την αποκάλυψη (που δεν διαψεύστηκε) του tvxs.gr ότι η κυβέρνηση ασκεί παρασκηνιακές πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο να μην συμμετάσχει στο συνέδριο.

  Σύμφωνα με το portal οι πιέσεις ασκούνται υπό τον φόβο πως η παρουσία του αρχιεπίσκοπου στο συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά» θα ενίσχυε την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,.

  Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης παιδείας και θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ T. Κουράκης, το συνέδριο Εκκλησία και Αριστερά” δείχνει ειλικρινή διάθεση να ανοίξουν και να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τόσο την Εκκλησία, όσο και την Αριστερά. Ιδιαίτερα σήμερα που η ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης από την Αριστερά στο προσεχές μέλλον είναι ένα ενδεχόμενο που δεν πρέπει να αποκλειστεί, μόνο καλά μπορούν να προκύψουν από έναν τέτοιο διάλογο». Ο βουλευτής πιστεύει ότι «από τη στιγμή που τόσο η Εκκλησία όσο και η Αριστερά είναι τόποι αναφοράς για πολύ μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, το άνοιγμα του διαλόγου σε ένα επιστημονικό συνέδριο, συνεισφέρει τα μέγιστα στο να εντοπιστούν τα σημεία σύγκλισης αλλά και διαφορών, και να οριοθετηθούν τα πεδία και οι ρόλοι δύο υπαρκτών πόλων με ιδιαίτερη απήχηση στους πολίτες».

  Ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι έδωσε προτεραιότητα στην επανασυμφιλίωση του λαού με την Αστυνομία, την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και στην αστυνομία. (διαβάστε εδώ σχετικά). Απομένει να διευκρινιστεί αν μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσει του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κόμμα νοικοκυραίων, η συμφιλίωση και με τον κλήρο θα είναι η επόμενη προτεραιότητα.

  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 22 και 23 Ιανουαρίου

  Ακολουθεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου. Σημειώνεται ότι με την ιδιότητα εκπροσώπων κομμάτων συμμετέχουν μόνο άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα χαιρετίσει και εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ

  Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

  10:00-12:00 Χαιρετισµοί:

  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυµος

  Εκπρόσωποι πολιτικών και κρατικών οργανισµών

  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιµος

  Εκπρόσωποι άλλων Ορθοδόξων διοικήσεων της Ελλάδας

  Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας

  […]

 10. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  Φυλλάδια Χρυσής Αυγής και Μιχαλολιάκου στο σπίτι του δολοφόνου του Πακιστανού

  17.01.2013 21:35

  Στιλέτα, πεταλούδες, σουγιάδες, αεροβόλα όπλα, σφαίρες, ρόπαλα, αλλά και… φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και φωτογραφίες του γενικού της γραμματέα Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν στο σπίτι του 25χρονου δολοφόνου του νεαρού Πακιστανού τα ξημερώματα τη Πέμπτης στα Πετράλωνα.

  Τα ευρήματα αυτά της Αστυνομίας στο σπίτι του 25χρονου δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση της δολοφονία του νεαρού μετανάστη. Σύμφωνα με το newsit.gr, στο σπίτι του νεαρότερου δράστη βρέθηκαν περίπου 50 φυλλάδια τα οποία έφεραν τον τίτλο «Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή», αλλά και και φωτογραφίες του κ. Μιχαλολιάκου.

  Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δύο δράστες της δολοφονίας, στο παρελθόν, είχαν κατηγορηθεί για κλοπή, καθώς είχαν αφαιρέσει από κατάστημα 10 επώνυμα μπλουζάκια. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν μερικούς μήνες είχαν προσαχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες γιατί κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Ομόνοιας.

  Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, φέρεται να υποστήριξαν στις Αρχές πως αφορμή για την αποτρόπαιη πράξη τους αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Πακιστανός έκανε οκτάρια στο δρόμο με το ποδήλατό του και τους εμπόδιζε να περάσουν με το μοτοποδήλατο.

  Ο ένα εκ των δύο δραστών είναι πυροσβέστης και τα τελευταία πέντε χρόνια υπηρετεί στο Μαρκόπουλο. Ο διοικητής του διέταξε ΕΔΕ και τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.
  .

  Πηγή: Φυλλάδια Χρυσής Αυγής και Μιχαλολιάκου στο σπίτι του δολοφόνου του Πακιστανού | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/86407#ixzz2IKIonVWf

 11. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  http://www.zougla.gr/blog/article/636488

  Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα.

  Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, 11:16

  απο Γιώργος Καντάρας

  Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

  Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να χοροστατήσει στην κηδεία του πάμπλουτου μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης.
  Ο 78χρονος Παύλος Τσίπρας
  πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας 29 Οκτωβρίου και κηδεύτηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης από τον Άγιο Γεώργιο του Διονύσου.
  Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να καλύψουν την κηδεία, για να μη μάθουν οι χαχόλοι οι Έλληνες από πόσο «χριστιανική» οικογένεια προέρχεται ο άθεος Αρχηγός του Σύριζα…

  Κάνω επιγραμματικά τις αποκαλύψεις, γιατί δεν με παίρνει ο χώρος:

  1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών την παρελθούσα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου!) ) έδινε αφειδώς έργα Στον Παύλο Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.

  2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης.

  Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην προχθεσινή κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!

  3) Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου.
  Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.
  Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή:
  Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται η θεωρία της Στήλης ότι όλο το σημερινό Αντιρατσιστικό Κίνημα προήλθε από τον Χουντικό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη…
  Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα.
  Η Αλήθεια έχει ως εξής:
  Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι καλοί χριστιανοί. Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρούν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ.
  Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες!
  Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!..

  Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρεί με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού!

  Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιΐα που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και… Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!..

  Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, 11:16

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  29.5.2012 | 22:22

  Αλέξης Τσίπρας για Ρωσία: «Έχουμε κοινό ορθόδοξο πολιτισμό…»

  «Θα αποκαταστήσουμε τις σχέσεις που έχουν διακοπεί, δεν ανήκουμε στη Δύση, παραδοθήκαμε στη Δύση», δηλώνει σε συνέντευξη του σε ρωσικό δίκτυο

  http://www.lifo.gr/now/politics/10778

  Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 16:15
  Η ξαφνική «αγάπη» του Τσίπρα για την Εκκλησία
  Γράφτηκε από Δημήτρης Ριζούλης
  μέγεθος γραμματοσειράς
  Γράφει ο Δημήτρης Ριζούλης

  Η Εκκλησία αποτελούσε για χρόνια τον εύκολο στόχο της Αριστεράς. Με ακραία ξεσπάσματα και εκδηλώσεις άκρατου λαϊκισμού, ανίδεοι βουλευτές (αλλά και ηγέτες) υποστήριζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Εκκλησία πρέπει να… εξαφανιστεί. Τα πράγματα όμως, όπως φαίνεται, άλλαξαν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία προσέγγιση που οδηγεί στο άλλο άκρο και προκαλεί εύλογες απορίες.

  Ξαφνικά ο μαχητικός κ. Τσίπρας έγινε «φίλος» του Αρχιεπισκόπου και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αλλά και ο κ. Ιερώνυμος σε κάθε ευκαιρία στηρίζει αυτές τις νέες «σχέσεις στοργής». Πρόσφατα μάλιστα χοροστάτησε στην κηδεία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα που έγινε στον Διόνυσο. Φυσικά, επρόκειτο για θρησκευτική τελετή, αλλά το γεγονός δεν παύει να ξενίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Τσίπρας στην ορκωμοσία της Βουλής δεν κάνει ούτε καν τον σταυρό του.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_25/11/2012_502942

  Σε πορεία προσέγγισης Ιερώνυμος και Τσίπρας

  Πώς και από πού «δένει» η χημεία μεταξύ Αρχιεπισκόπου και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

  Όλο και περισσότερα αυτά που ενώνουν Τσίπρα και Ιερώνυμο

  Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/256126/olo-kai-perissotera-ayta-poy-enonoyn-tsipra-kai-ieronymo#ixzz2IKNeadHG
  Του Παναγη Γαλιατσατου

  http://religiousnews.gr/index.php/2013-01-08-00-57-02/item/710-%CE%B7-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1

  Θερμή συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη – Αλέξη Τσίπρα (VIDEO)

  http://www.amen.gr/article10845

  http://www.e-fimerida.net/content/o-tsipras-leei-gia-tin-ekklisia

  Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με την Εκκλησία; Ακούστε τι απαντά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Γιώργο Τράγκα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο CRASH που κυκλοφορεί. (ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον Real fm)

  Ακούστε την συνέντευξη εδώ http://www.enikos.gr/ekloges-2012/51730,O_Tsipras_leei_gia_thn_ekklhsia….

  http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=8227

  Υποδεχόμενος πρώτα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τον ενημέρωσε «για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου στα νοσοκομεία, τα σχολεία και την παρουσία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας». Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση σχετικά με «το σημαντικότατο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για την ευρύτερη περιοχή της ηπείρου της Αφρικής, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, πόσω δε μάλλον σε μία περίοδο που οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια και οι διαφορές ανάμεσα στον αναπτυγμένο κόσμο και στον λεγόμενο τρίτο κόσμο».

  Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, στον οποίο απευθυνόμενος, τόνισε ότι «είστε άνθρωπος της εκκλησίας, η καρδιά σας πονεί και κτυπά για μας όλους που είμαστε φύλακες «Θερμοπυλών» στα ξένα μακριά, για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς τους ανθρώπους, που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη… Σας

 13. Ο/Η Psycho λέει:

  To BHMA ήθελε και την Παπαρήγα.
  Τελικά τους έμεινε το τσιπρόπουλο και ο ΣΥΡΙΖας
  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=483317

  Ιερή στροφή προς Αριστερά

  Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος «ανοίγει» και στηρίζει τον διάλογο

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2012 05:45

  Μια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά ο κ. Αλ. Τσίπρας (αριστερά) και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα είναι το συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά»

  «Ανοιγμα» προς τα αριστερά επιχειρεί η Εκκλησία της Ελλάδος, στηρίζοντας την έναρξη ενός θεολογικού διαλόγου τον οποίο θα χαιρετίσουν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου. Ο διάλογος, που θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές του 2013 και έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν από την πλευρά της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος και πέντε μητροπολίτες. Από την πλευρά της Αριστεράς έχουν προσκληθεί οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας και της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης, καθώς και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

  Σχόλια αναγνωστών (11)

  Ενδιαφέρουσες συνομιλίες… | 12/11/2012 00:47

  Θα συζητήσουν και με τον Γόρτυνος… Οκ! Γιατί όχι! Μετά φέρτε και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν για μια συζήτηση και λουκουμάκι. Διαβάστε το κείμενο που έγραψε ο Γόρτινος για τα έκτροπα των χριστιανών στο Χυτήριο. Είναι ένας ύμνος στις σταυροφορίες και στο κυνήγι των αιρετικών και των μαγισών… Ένα κείμενο που αν το είχε γράψει οποιοσδήποτε μουσουλμάνος στην ευρώπη, θα είχαμε φρικάρει και θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Γόρτυνος: »Το Corpus Christi είναι ακριβώς περίπτωση Σοδόμων και Γομόρρων» http://www.romfea.gr/epikairotita/14139-gortinos-gia-corpus-christi

  Petros

 14. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://vapsomalliades.blogspot.gr/2008/12/blog-post.html

  Για τον κύριο Τάσο Κουράκη, πρώτο εκπρόσωπο και επικεφαλής του σύριζα στο συνέδριο.

  Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

  Τάσος Κουράκης: Το αριστερό «εναλλακτικό» βάψιμο (και με κοτσίδα)…

  Οι αριστεροί συνάνθρωποί μας, στην πλειονότητά τους, δηλώνουν με τον τρόπο τους – το γνωρίζουμε όλοι – ιδιαιτέρως σοβαροί. Πρόκειται, βεβαίως, για μια αυτοαναφορική, ναρκισσιστική προσέγγιση, αφού, τις περισσότερες φορές, τυγχάνουν απλώς σοβαροφανείς. Σοβαροφανείς, πομπώδεις και με πολιτική σκέψη μονόπαντη και απολύτως αφελή. Τυγχάνουν και ιδεοληπτικοί. Αλλά ιδεοληπτικοί είναι, grosso modo, στον έναν ή τον άλλον βαθμό, όλοι οι ιδεολογικοί χώροι: η Αριστερά (σοσιαλιστική και κομμουνιστική) με την πίστη της στην αγαθή φύση του ανθρώπου και την ισότητα, η συντηρητική Δεξιά με την πατριδοκαπηλία, την προγονοπληξία και τη θρησκοληψία, η φιλελεύθερη Δεξιά με την φετιχιστική αντιμετώπιση της ελευθερίας και την (θρησκευτικού τύπου) εμμονή της στην κυριαρχία και τους αυτοματισμούς της αγοράς κλπ. κλπ. Οι αριστεροί είναι full «ιδεολόγοι», πιστεύοντας ότι τοιουτοτρόπως, ηθικώς και διανοητικώς, υπερτερούν των υπολοίπων, χωρίς να τους περνά ούτε στιγμή απ’ το μυαλό ότι η ιδεολογία υποδηλώνει πνευματική οκνηρία, ετοιματζίδικη σκέψη – ότι αποτελεί «ψευδή συνείδηση». Οι αριστεροί υιοθετούν και μια προσέγγιση μανιχαϊστική: πάντα υπάρχουν, ευδιάκριτα, καλοί και κακοί. Οι πρώτοι είναι πάντοτε οι αριστεροί˙ οι δεύτεροι είναι πάντοτε όλοι οι «Άλλοι» – διεφθαρμένοι ή πεπλανημένοι. Κατ’ αυτή την έννοια, η αριστερή προσέγγιση ομοιάζει εντυπωσιακά με την θρησκευτική… Στην κατηγορία των τιτάνων της αριστερής (ελληνικής) βιοκοινότητας ανήκει, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, ο Τάσος Κουράκης, ο γίγας του αριστερού ακτιβισμού και της (αναπόφευκτης) «οικολογίας». Αριστερός μεν (βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά όχι από το πανέρι… Είναι «εναλλακτικός» αριστερός (όλα όσα αναφέραμε, δηλαδή, πριν, εις τον κύβο…). Ο Τάσος αποτελεί μια συμπαθητικά γραφική φιγούρα της δημόσιας ζωής. Καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (δύσμοιρο πανεπιστήμιο, δύσμοιροι φοιτητές…), φέρνει στο μάθημα, σχεδόν πάντα, τη συζήτηση στη ζείδωρο αριστερή σκέψη και την λυτρωτική οικολογία. Στην απλοϊκή σκέψη του, όλα είναι απλά, όλα λύνονται στο άψε-σβήσε. Αρκεί να θέλουμε κάτι και νάτο, έγινε! Η αφελής αυτή βολονταριστική προσέγγιση θυμίζει κάτι από το «Πες το και θα Γίνει» της ζουμερής Τζοβάνας Φραγκούλη, που βλέπαμε μικροί… Σε αυτή, λοιπόν, τη γραμμή ο Τάσος ρητορεύει (σε βουλή και καφενεία). Ο βαρδιάνος αυτός της ηθικής και της δικαιοσύνης δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του˙ βλέπει παντού την αδικία και ετοιμάζεται να την λογχίσει, σαν άλλος Άη-Γιώργης… Έχουν αναστενάξει οι «Γένοβες» από τη δράση του Κουράκη. Το διεθνές κατεστημένο, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αναρωτιέται συστηματικά, όταν οργανώνει τις γνωστές μηχανορραφίες του εναντίον της ανθρωπότητος: «Κι’ αν μας τσακώσει ο Κουράκης»; «Κι’ αν μας πιάσει στο στόμα του ο Τάσος και το ελληνικό αριστερό κίνημα»; Φόβος και τρόμος, λοιπόν, ο Κουράκης για τον διεθνή ιμπεριαλισμό, την μασονία, τη Λέσχη Bilderberg και όλα τα υπόλοιπα «σκιάχτρα», τα οποία η Αριστερά (ειδικά στην επαρχιώτικη, ελληνική εκδοχή της) χρησιμοποιεί ως μπαμπούλα για να φοβίζει τους συνήθως ευήθεις πιστούς της… Σε ένα σοβαρό, διαφορετικό πλαίσιο, τέτοιοι τύποι ίσως να έβρισκαν καταφύγιο εκεί που οι Ναπολέοντες αφθονούν – όχι, όμως, στη σημερινή «μεταμοντέρνα» εποχή (και, οπωσήποτε, όχι στην Ελλάδα), όπου ο σχετικισμός κυριαρχεί, η μπαρούφα βασιλεύει και ο καθείς είναι, ατιμωρητί, ό,τι δηλώσει…

  Ο Τάσος είναι, λοιπόν, διανοούμενος, αλτρουιστής και οικολόγος (με όποια έννοια μπορούν να έχουν οι συγκεκριμένοι αυτοί όροι στην εύανδρο Ελλάδα…). Μα πάνω απ’ όλα εναλλακτικός και αντισυμβατικός. Η εναλλακτικότητα και αντισυμβατικότητά του δεν θα μπορούσαν παρά να επισφραφισθούν με την αναπόδραστη, «εναλλακτική» κοτσίδα. Δίχως την παραμικρή αίσθηση του γελοίου (ένας ακόμα στον κατάλογο), ο Κουράκης καλλιεργεί, σε αυτή την προκεχωρημένη ηλικία (εξηντάρης δηλώνει, ενώ ορισμένοι ορκίζονται ότι «κλέβει» τουλάχιστον 5-6 χρόνια…), την παρωχημένη κοτσίδα – αυτό το σήμα-κατατεθέν της αριστερής εναλλακτικότητας (την τόσο passé κατά τα άλλα), η οποία, κατά κανόνα, τιμάται από τους αριστερούς «επαναστάτες» (του καφενέ) συνοδευόμενη από «προοδευτικής» αισθητικής γένια, καράφλα, ασιδέρωτα ρούχα και, οπωσδήποτε, πέδιλα… Η φαιδρότητα του θέματος, όμως, δεν εξαντλείται στην κοτσίδα του Τάσου. Ολοκληρώνεται με μια, εντυπωσιακής μορφής, επικάλυψη του τριχωτού της (διανοούμενης και υπερθερμασμένης από την πολλή σκέψη για την πρόοδο και την σωτηρία της ανθρωπότητος) κεφαλής του με μαύρη μπογιά! Φαίνεται ότι η πολύ διανόηση δεν συμφιλίωσε τον Τάσο με τον Χρόνο που περνά (αυτό συνάγεται και από ένα ακόμη στοιχείο: ο Κουράκης τυγχάνει ο υπερήφανος δημιουργός του ποιήματος «Η Παράκαμψη του Χρόνου» – δύστυχε Τάσο˙ οι οικολογίες, κατά τ’ άλλα, σε μάραναν…). Το βάψιμο, λοιπόν, αυτό χαρακτηρίζεται ως πρόχειρο, επιπόλαιο και, οπωσδήποτε, ερασιτεχνικό. Διάσπαρτες λευκές τρίχες στολίζουν άναρχα το βαμμένο μαύρο μαλλί του Τάσου – δείγμα ότι δεν επισκέπτεται για την ικανοποίηση αυτής της φαιδρής συνήθειας τουλάχιστον ένα hair parlour, αλλά ότι το καραμπογιάτισμα λαμβάνει χώρα στο λουτρό του ευαίσθητου βαψομαλλιά. Έλλειψις, λοιπόν, της αισθήσεως του γελοίου εις διπλούν (και κοτσιδάκιας και βαψομαλλιάς…). Οπωσδήποτε και εις τριπλούν, αν συνυπολογίσουμε και τα «εναλλακτικά», «επαναστατικά» μαντήλια (επίσης εντελώς passé) που με τόση αριστερή χάρη τυλίγουν, συχνά-πυκνά, τον ευαίσθητο λαιμό του (για να προστατεύουν, θερμαίνοντας, τις υπερπολύτιμες φωνητικές χορδές του ακτιβιστού βουλευτού, ώστε να γκαρίζει υπέρ «προόδου» και «οικολογίας»). Τάσος Κουράκης: η προσωποποίηση της προοδευτικής, εναλλακτικής Αριστεράς στην δυνατή, ακτιβιστική – και, οπωσδήποτε, βαψομαλλιάδικη – εκδοχή της…

  Αναρτήθηκε από Vapsomalliades στις Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2008

  30 σχόλια:

 15. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  O Zoυμπουλάκης, η Χριστιανική, ο πατήρ Δημήτρης Θεοφίλου, θεολόγοι απαιτούν από την Εκκλησία:

  http://enthemata.wordpress.com/2012/11/25/zoumboulakis/

  Ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία πρέπει να καταδικάσουν ρητά και απερίφραστα τη Χρυσή Αυγή

  Ο κύριος Τσίπρας είναι ολίγον ολιγαρκής και αρκείται σε μερικά σουξουμούξου ναι μεν αλλά και περιδιαγραμμάτου λίγων μητροπολιτών;

  Ή μπας και φοβάται τον μητροπολίτη Αμβρόσιο;

  http://www.axortagos.gr/akouse-tsipras-apo-ton-amvrosio-sta-kalavrita.html

  Τα «άκουσε» ο Τσίπρας από τον Αμβρόσιο στα Καλάβρυτα

 16. Ο/Η lelos λέει:

  Ενδιαφερον αρθρο, και αρκετα προφητικο θα λεγα .
  Ο Συριζα αυτη της στιγμη πασοκιζει για ψηφοθηρικους λογους ,
  οποτε το εκκλησιαστικο δε θα αποτελουσε εξαιρεση.
  Οταν θα γινει και κυβερνησηση( κατα το φθινοπωρο) θα βλεπουμε
  μαρξιστες να τρεχουν και να προσκυνανε δοσποταδες να πηγαινουν
  την εκκλησια κλπ
  Προσωπικα δεν τρεφω αυταπατες -μακαρι να βγω ψευτης ο Συριζα
  σταδιακα θα μετατραπει σε νεα εκδοση του πασοκ μονο που τωρα
  ο χρονος τρεχει υπερβολικα γρηγηρα μεσα σε ενα εξαμηνο αλλαζουν
  κυβερνησεις.
  Ειδομεν…

  • Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

   Χρόνος συμπυκνωμένος, ξεφτίλα ταχύτατη, ιστορία που επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

 17. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Όταν δεν αναγνωρίζονται οι βαθμοί συγγένειας κατά τον βαθμό τους – στην προκειμένη περίπτωση ιδεολογικής υφής – επειδή η κάθε πλευρά αποτελεί τον καθρέφτη της άλλης, τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι κουράδες Τραγελάφου.

 18. Ο/Η Μιχαλοκάφρος λέει:

  Κασιδιάρης: «Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας Κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως»
  Κρυπτεία: δολοφονικές επιθέσεις των αρχαίων Σπαρτιατών στους Είλωτες κατά τη διάρκεια της νύχτας

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με την ευκαιρία της επαπειλούμενης σχολικής γιορτής των τριών Ιεραρχών.
  Παρλαπίπες Αλεξίου Τσίπρα Ομολογητού της Ορθοδοξίας:

  https://roides.wordpress.com/2012/01/30/30jan12/

  «Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης

  ……………

  Αν ζούσε σήμερα η αθυρόστομη Λιλή Ζωγράφου θα είχε πολλά να καυτηριάσει για τις αθέμιτες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Αυτή και άλλοι δυο διαφορετικοί άνθρωποι, αντικομφορμιστές κι αυτοί, άφησαν μεγάλο κενό, ο Βασίλης Ραφαηλίδης και ο Ρένος Αποστολίδης, αφού από τη δική του οπτική ο καθένας τους, δηλαδή του διανοούμενου που δεν καθόταν στ’αυγά του, ούτε περιφρονούσε το ευρύ κοινό, έβγαιναν στα τηλεπαράθυρα, στη Ζούγκλα του Μάκη, ακόμα και στο κανάλι του Κουρή (ο Ρένος), για να κάνουν το δαφωτιστικό τους έργο, μαχητικά, αναιδέστατα και ασυμβίβαστα κι όποιον πάρει ο Χάρος.

  Η σχολική γιορτή των Τριών Ιεραρχών, θέλει να αγνοεί πως συμβολίζει το θρησκευτικό μίσος, τον φανατισμό, την άρνηση της φυσιολογικής ζωής, τον αντισημιτισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ψευδεπίγραφο ελληνοχριστιανισμό, τη θρησκειοποίηση της Εκπαίδευσης, το δικαίωμα της Ανατολικής Εκκλησίας να είναι κρατική και να έχει λόγο στα σχολεία. Γι’αυτό μου προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση η δήλωση αριστερού ηγέτη πως είναι «μια γιορτή που συμβολίζει την αξία της γνώσης», δήλωση που συνοδεύτηκε και με άλλα παρατράγουδα του ίδιου, αλλά και με την καθιερωμένη συνένοχη σιωπή αυτών που όφειλαν να μιλήσουν και να στηλιτεύσουν τον οππορτουνισμό και την αριστερή υποκρισία…………..».

  και εδώ:
  https://roides.wordpress.com/2011/09/02/2sep11/

 20. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  https://athens.indymedia.org/

  ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ – ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΒΙΑ / ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  Ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από νεοναζί

  Τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Γενάρη, o Πακιστανός εργάτης – μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν, 26 ετών έπεσε νεκρός από τις λεπίδες 2 νεοναζί δολοφόνων. Οι 2 νεοναζί, πλησίασαν με μηχανάκι από πίσω τον άνθρωπο που επέβαινε σε ποδήλατο, και χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου. Ήταν νεκρός πριν έρθει το ασθενοφόρο! Κατά την διάρκεια του μαχαιρώματος φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα. Κάτοικοι ακούγοντας τις φωνές βγήκαν στα μπαλκόνια και κατέγραψαν τα χαρακτηριστικά των δολοφόνων. Λίγο αργότερα, οι δύο δράστες συλλαμβάνονται στο Σύνταγμα.

  Στα σπίτια τους βρέθηκε προεκλογικό υλικό της ναζιστικής ΧΑ, μαχαίρια και όπλα. Οι 2 είχαν βγει για κυνήγι μεταναστών, καθώς είχαν και οι 2 μαχαίρια με μεγάλες λεπίδες πάνω τους και καλυμμένη την πινακίδα από το μηχανάκι.

  Ο φασίστας υπουργός Δένδιας αρνείται ότι πρόκεται για ρατσιστικό έγκλημα και μιλά για μικροκομματικά παιχνίδια, καλύπτοντας έτσι τα αγαπητά του παιδιά. Τη στιγμή που λυσσαλέα εγκαλούν τους πάντες να «αποκηρύξουν τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται…», οι ίδιοι, οι μπάτσοι και η πολιτική τους ηγεσία, χαϊδεύουν και προστατεύουν την ναζιστική ρατσιστική βία που βιώνουν χιλιάδες μετανάστες καθημερινά. Και ενώ αμέσως μετά από κάθε επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας, ανοίγουν οι ασκοί της παραπληροφόρησης και φιγουράρουν στα καθεστωτικά μέσα και στην μπατσοσελίδα -με πομπώδεις κάθε φορά τίτλους- άλλοτε φωτογραφίες αγωνιστών και άλλοτε φωτογραφίες απόκληρων και κατατρεγμένων μιας κοινωνίας που αυτοί έχουν εξαθλιώσει, στη σημερινή ρατσιστική δολοφονία η προστασία προσωπικών δεδομένων των ναζί είναι εξώφθαλμα προκλητική.

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1450360

  Σημαντική παράμετρος στην υπόθεση

  από erg_deltio 23:23, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
  Αναζητώντας πληροφορίες για την υπόθεση, καθώς η ανακοίνωση των μπάτσων γράψει πως ήταν προσεσημασμένοι για κλοπή, και ενώ ο ένας είναι πυροσβέστης, απορήσαμε πως και με ποιό τρόπο διορίστηκε εκεί.

  Συναντήσαμε ένα δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας που μεταξύ άλλων γράφει:

  ….Οπως έγινε γνωστό και οι δύο συλληφθέντων (sic) είναι προσεσημασμένοι για κλοπή από το 2007, αλλά ενώ εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση, ο 29χρονος προσελήφθη στην Πυροσβεστική. Πηγή του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την πρόσληψή του το 2008 και προσελήφθη το 2009. Επειδή η υπόθεση της κλοπής δεν είχε εκδικαστεί, το ποινικό του μητρώο ήταν λευκό.

  Aυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι απλά, λέει η μικρή μας εμπειρία.

  Από το 2007 και επί 6 χρόνια, ο φασίστας πυροσβέστης δεν έχει δικαστεί?

  Ποιός ή ποιοί υψηλοβαθμοι τον προστατεύουν?

  Η πρόσληψη του χρυσάβγουλου στην Πυροσβεστική ενώ ήταν κατηγορούμενος αποκλείεται να έγινε νόμιμα. Το λέω μετά λόγου γνώσεως. Κάποιος συγγενής μου κάποτε δούλεψε σε δημόσια υπηρεσία για 8 μήνες με ΑΣΕΠ. Μετά την ανακοίνωση των μορίων, για να πιάσει δουλειά του ζήτησαν μεταξύ άλλων: α) αντίγραφο ποινικού μητρώου (ότι δεν είχε καταδικαστεί τελεσίδικα), β) βεβαίωση του εισαγγελέα ότι δεν εκρεμεί δίωξη εναντίον του και γ) βεβαίωση του Πρωτοδικείου ότι δεν τελεί υπό δικαστική επιμέλεια. Και όλα αυτά για να δουλέψει προσωρινά σαν γραφιάς σε μια απίθανη και άσχετη δημόσια υπηρεσία.
  Θεωρώ απίθανο λοιπόν το να μην απαιτούνται τουλάχιστον όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά για να προσληφθεί κάποιος -και μάλιστα σαν μόνιμος- στην Πυροσβεστική, που θεωρείται και «σώμα ασφαλείας»

 21. Ο/Η Μιχάλης λέει:

  Απ΄ό,τι βλέπω στο πρόγραμμα, το συνέδριο δεν το οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ΑΠΘ και η Εκκλησία, οπότε δεν καταλαβαίνω πού κολλάει η έγκληση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έχει και δεν έχει κάνει. Την ευθύνη για το ότι (κακώς προφανώς) δεν προσκλήθηκαν (εκτός αν προσκλήθηκαν και δεν ανταποκρίθηκαν) εκπρόσωποι άλλων κομμάτων πλην του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων θρησκευμάτων τη φέρουν οι καθηγητές που οργανώνουν το συνέδριο.

  Από εκεί και πέρα η προσπάθεια υποτίμησης ανθρώπων (νεοδιόριστος υπάλληλος ο ένας -υποθέτω ότι εννοείς τον πρώην εκπρόσωπο τυπου του κόμματος και στέλεχος του εδώ και 15 χρόνια;- βαψομαλλιάς ο άλλος) και αποσιώπησης άλλων (Καμτσίδου, Σταμάτης, Σεβαστάκης, Χαραμής…) μάλλον δείχνει εμπάθεια και αδικεί την ουσία της επιχειρηματολογίας σας για όλα τα πράγματα που θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

   Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει σε όποιο συνέδριο τον καλέσουν;

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=886424

   Ανδρέας Καρίτζης: μισθοδωτούμενος απ’ τη Βουλή;

   by ποντικός των ΦΕΚ 02:27pm, Saturday June 28 2008
   topics: No topic
   Ο Αντρέας Καρίτζης πληρώνεται απ’ τη Βουλή ενώ θα έπρεπε να πληρώνεται απ’ το κόμμα του

   Ο νέος, ωραίος, εναλλακτικός Ανδρέας Καρίτζης είναι εκτάκτως διορισμένος στο γραφείο του Αλαβάνου και πληρώνεται αδρά απ’ τη Βουλή.

   Ο Καρίτζης, φυσικά, δεν σηκώνει τηλέφωνα στο πολιτικό γραφείο του Αλέκου.

   Όλοι ξέρουμε πως είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

   Είναι, δηλαδή, ένα κομματικό στέλεχος και γι αυτό θα έπρεπε να πληρώνεται από τα ταμεία του Συνασπισμού και όχι της Βουλής.

   Ορίστε και το ΦΕΚ της πρόσληψης του εναλλακτικού νέου: http://www.et.gr/view_publication/2007/14/482/text?token=34514@@&form.submitted=True

   Add your comments
   886470
   Γιατι,αν ηταν στο γραφειο του Αλαβανου

   by – 04:19pm, Saturday June 28 2008
   θα ηταν δικαιολογημενο να τον πληρωνει η βουλη??? Απο που κι ως που?

   886484
   Με τα χέρια στο μέλι

   by Καμία Ντροπή 04:45pm, Saturday June 28 2008
   Ήθελα να ήξερα, όλοι αυτοί οι εναλλακτικοί ροζ αριστεροί τι δουλειά θα έκαναν αν ΔΕΝ υπήρχαν τα κόμματα; Αν δεν ήταν κηφήνες, πως σκατά θα επιβίωναν;

   886547
   αξιοι αξιοι !!!!!!!!!

   by μπραβο σας 06:42pm, Saturday June 28 2008
   αντιπερισπασμο στα επιδοτουμενα συνεδρια απο την Siemens κάνετε ?

   886552
   συμπερασμα

   by */* 06:53pm, Saturday June 28 2008
   Πώς είναι δυνατόν μια αριστερά χωμένη με τα μπούνια στον κρατικό μηχανισμό και πλήρως εξαρτημένη από αυτόν (οικονομικά, ιδεολογικά), να επαναστατήσει εναντίον του;
   Ή έστω σε ρήξη;
   Τα ακούτε εσείς στον Συριζα που επιμένετε ότι το κόμμα σας δεν είναι με τη συνδιαχείριση , αλλά με την …ανατροπή;

   886554
   !!

   by … 06:57pm, Saturday June 28 2008
   αν ειχατε μια στοιχειωδη ενημερωση θα γνωριζατε οτι ο νεαρος ειναι φυσικος και εχει και απο αλλου να βιοποριστει…

   886569
   και τι φυσικός…

   by ο αρχικός 07:22pm, Saturday June 28 2008
   Φυσικός, άρτι ολοκληρώσας το διδακτορικό του στη Φιλοσοφία, μη έχων δουλέψει ούτε 10 λεπτά στον 33χρονο βίο του.

   886609
   An

   by Douleve 09:35pm, Saturday June 28 2008
   Tha ekane oti kai oloi mas idiaitera.Pio eilikrines tha htan na ton plhrwne o Syriza…

   886614
   δεν πάμε καλα..

   by αποσπασμενος 09:59pm, Saturday June 28 2008
   η ανθρώπινη βλακεία τελικά είναι αήττητη.
   δεν ξέρετε ότι τα αριστερά κόμματα έχουν
   επαγγελματικά στελέχη? τι θα διέφερε αν τον
   πλήρωνε ο σύριζα απευθείας και όχι ως
   απεσπσμένο στο γραφείο του Αλαβάνου. Το
   αποτέλεσμα το ίδιο δεν είναι. Αφού σου δίνουν
   τη δυνατότητα να μισθωδωτείς κόσμο μέσω των
   πολιτικών γραφείων γιατί να μην τα στελεχώσεις με
   στελέχη που σου κάνουν πολιτική δουλεία.

   η αντισύριζα κριτική καλό είναι να έχει πολιτικά επιχειρήματα
   και να μην εξαντλείται σε αστικές ηθικολογίες για μωρά

   886640
   Δηλαδή

   by Δηλαδή 11:01pm, Saturday June 28 2008
   εσένα το πρόβλημά σου είναι ποιους επιλέγει ο Συνασπισμός να τοποθετήσει στις θέσεις που του δίνει το κράτος; Τίποτα άσχετους ήθελες να δηλώνουν στη βουλή; Μήπως ήθελες να βάλουνε εσένα και σε πείραξε που μπήκε ο Καρίτζης; Σιγά μη σε ρωτήσουμε κιόλας…

   886644
   http://www.diorismos.gr/

   by \\ 12:02am, Sunday June 29 2008
   Το όνειρο του νεο-έλληνα είναι ο διορισμός. Το παραπάνω site δέχεται πάνω από 815.000 επισκέψεις το μήνα (όπως μας ενημερώνει στην αρχική του σελίδα). Οι παλιοί κομμουνιστές έτρεφαν αντιπάθεια για το διορισμό στο αστικό κράτος, θεωρώντας ότι έτσι θα υπηρετούσαν το αστικό καθεστώς. Σήμερα, τα πράγματα είναι αλλιώς. Οσον αφορά στα «βολέματα» μέσω βουλής με παράκαμψη κάθε διαδικασίας ελέγχου από την ανεξάρτητη αρχή (ΑΣΕΠ), διαβάστε το παρακάτω : Μονιμοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες 26 – 06 – 2008 12:10 Μονιμοποιήθηκαν οι υπάλληλοι που εργάζονται στη Βουλή από το 2004,μετά από πρόταση του προέδρου Δ. Σιούφα. Μόνη διαφωνία από το ΚΚΕ. Την πρόταση ψήφισαν όλα τα κόμματα, με μόνη εξαίρεση εκείνη του ΚΚΕ, καθώς γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Α. Σκυλλάκος εξέφρασε την αντίθεση τους. Πρόκειται για άγνωστο αριθμό μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων που υπηρετούν σε κόμματα, κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους και υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, όπως είναι το γυμναστήριο, ο βρεφονηπιακός σταθμός, ο τηλεοπτικός σταθμός κ.α. υπηρεσίες. Η ρύθμιση δεν αφορά τους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι στους βουλευτές. Η πρόταση του προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, που διατυπώθηκε στα πλαίσια της συζήτησης για την τροποποίηση του Κανονισμού, αφορά μετακλητούς και αποσπασμένους υπαλλήλους που υπηρετούσαν από το 2004, μέχρι τη λήξη εργασιών της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, όσους προσελήφθησαν στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» προβλέπεται και για όσους προσληφθούν στη Βουλή μέχρι τις επόμενες εκλογές. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση ισχύει ανεξάρτητα από την υπηρεσία του δημόσιου που προέρχεται ο υπάλληλος ή από τον χρόνο υπηρεσίας του στη Βουλή. Όπως αναφέρει το «Έθνος», τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι πριν από έναν χρόνο οι μετακλητοί υπάλληλοι έφταναν τους 80, ενώ οι αποσπασμένοι τους 32, δηλαδή, ξεπερνούσαν εν συνόλω δηλαδή τους 100. Ντίνα Μιχαλοπούλου http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/203479.html O ΣΥΝ την έκανε γαργάρα (απείχε της ψηφοφορίας) και εκ των υστέρων (και εκ του ασφαλούς) έκανε την εξής δήλωση : «Σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η εργασιακή ανασφάλεια πλήττει εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού, είναι πρόκληση το «βόλεμα» κάποιων, πέρα και έξω από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να καταστήσει ανενεργή τη συγκεκριμένη ρύθμιση. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/27/1531578.htm

   886785
   douleia den eixe o diabolos

   by kai epsaxne meta manias ta fek 01:19pm, Sunday June 29 2008
   kala eimaste sovaroi?
   apo pote apagoreyetai ta kommata na exoyn epaggelmatika stelexi?
   kai apo pote 8a dwsoun se sena i se mena logariasmo poion i poia 8a proslavoun? ektos an eisai ston synaspismo kai den mas to les. An eisai kane mia diamartyria eksw apo tin koumoundourou na proslaboun esena kai min gemizeis me blakeies to indymedia
   Sta koinobouleytika kommata o nomos epitrepei eite emmesa – mesw ths xrimatodotisis poy tous dinei- eite amesa -mesw tvn proslipsewn se bouleutes- na plirwnoun ta epaggelmatika stelexi pou ta idia ta kommata epithymoun.
   Maziko aristero komma xwris epaggelmatika stelexi oute yphrkse, oyte 8a yparksei pote, gia ton aploustato logo oti den einai dynato kapoios na trexei gia to komma 15 wres tin imera kai na mhn yparxei pronoia gia to pws 8a zisei aytos o an8rwpos.eidika otan milame gia ton ekproswpo typou tou synaspismou

   886787
   προφανώς, μόνο που τα λεφτά

   by ./ 01:30pm, Sunday June 29 2008
   για τις ανάγκες του επαγγελματικού στελέχους ήταν από τις εισφορές των μελών, των φίλων, των επιρροών, των κουπονιών, των εκδηλώσεων κτλ…
   και, βεβαίως, και το επαναστατικό επαγγελματικό στέλεχος δούλευε. Εκανε μεροκάματα δεν καθόταν.
   οι δικοί σας, όμως, και κάθονται και τα παίρνουν από το κράτος, το οποίο υποτίθεται πολεμούν, ή δεν το πολεμούν.
   Και στην τελική ο τυπάς αυτός είναι Συνασπισμένος, η ΚΟΕ δέχεται και αυτή την ταξική συνεργασία και το καλοταϊσμα του αστικού κράτους στους βουλευτές, τα παίρνει κι αυτή από το αστικό κράτος, το οποίο υποτίθεται ότι πολεμά;

   888110
   εδώ παίρνει τόσα εκατομμύρια ευρώ

   by από 01:05pm, Wednesday July 2 2008
   το προϋπολογισμο, όπως όλα τα κόμματα…Τρώνε καλά οι στελεχάρες!!!!Από αριστερά έως δεξια!!!

   888327
   Τα επαγγελματικά στελέχια όλης της Αριστεράς….

   by ανένταχτος 07:15pm, Wednesday July 2 2008
   προκαλούν αηδία.Ακόμα και στα ΑΕΙ βλέπεις «φοιτητές» του 10ου έτους και βάλε που δεν έχουν μπεί ούτε ώρα στο αμφιθέατρο,να κάνουν συνδικαλισμό έναντι αμοιβής από το κόμμα τους! Οι επαγγελματίες-μισθοφόροι «αγωνιστές» βρίσκονται σε όλα τα κόμματα της Αριστεράς,από την ΚΝΕ,τα ΕΑΑΚ,τον ΣΥΡΙΖΑ,τα Μ-Λ κτλ. Αγνοείστε τους σύντροφοι για να μην πώ τίποτα χειρότερο. Αποκαλύπτεται ότι η Αριστερά είναι πολύ καλή στα λόγια αλλά η νοοτροπία της είναι ότι «όταν πάρουμε την εξουσία,τα ίδια θα κάνουμε κι εμείς». Ούστ!

   888400
   Το θέμα έχει ιδιαιτερότητα…

   by Άνεργος Αναρχικός 11:27pm, Wednesday July 2 2008

   ..και δεν αφορά καθόλου την αναγκαιότητα ή μη της ύπαρξης επαγγελματικών κομματικών στελεχών.

   Σχετικά με αυτό, το γεγονός ότι κάποιος μισθοδοτείται από το κόμμα του για να απασχολείται αποκλειστικά σε αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί ξενίζει κάποιους συντρόφους. Όσοι αποδέχονται την κομματική οργάνωση για την προώθηση των ταξικών αγώνων και της επανάστασης, επιδιώκουν αυτόματα και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ίδιου του οργανισμού, του κόμματος. Και όταν προκειται για επανάστατικές οργανωσεις, δε γίνεται τα μέλη να συναντιούνται κάθε Τρίτη μετά τη δουλειά και τις Κυριακές για να στήσουν τον αγώνα. Δεν είναι φιλοτελικοί όμιλοι. Ούτε εξετάζουμε εδώ την «κομματική ηθική» του καθένα, δηλαδή το κατά πόσο κάποιος είναι κομματικοδίαιτος ή αληθινός αγωνιστής. Ας τα βρουν στα κομματά τους οι ίδιοι…

   Στό θέμα που τέθηκε για τον Καρίτζη το ζήτημα διαφέρει. Και αφορά μιά ιδιαιτερότητα του ελληνικού κοινοβουλευτικού φαινομένου. Ποιά είναι αυτή;

   Λοιπόν, στα πλαίσια των εξοργιστικών -κατ’εμέ- παροχών του κράτους προς τους εθνοπατέρες, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εν ενεργεία βουλευτές να απασχολούν στα πολιτικά τους γραφεία εώς 4 υπαλλήλους. Αυτοί έχουν θεωρητικά, ως εργασία τη διεκπεραίωση πολιτικών εργασιών του βουλευτή, δηλαδή την ερευνα και την προεργασία επερωτήσεων στο κοινοβούλιο κτλ.

   Στην ουσία όμως -και αυτό πέραν του αυτονόητου για τα ελληνικά ήθη είναι και κοινό μυστικό μεταξύ πολιτικάντηδων και του συναφιού αυτού- συμβαίνει να διορίζονται σε αυτές τις πλεονασματικές θέσεις συγγενείς και φίλοι. Σύζυγοι, παιδιά, μπατζανάκηδες… Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως με μιά απλή επικύρωση από τον βουλευτή, οι υπάλληλοι αυτοί εισπρατουν και υπερωρίες, διόλου ευκαταφρόνητες. Επαναλαμβάνω: το κατά πόσο κάνουν υπερωρίες το πιστοποιεί ο ίδιος ο βουλευτής και μόνο!!

   ;Άρα, το ζήτημα που τίθεται είναι το εξής: ο Καρίτζης εργάζεται για την κοινοβουλευτική δουλειά του Αλαβάνου, για την οποία πληρώνεται από τη βουλή και το δημόσιο, ή όχ;. Και αν ναι, ας δηλώνει από εδώ και στο εξής ως τέτοιος.

   Αν πάλι όχι, τί είναι αυτό; Μιά αργομισθία μεταξύ αριστερών συντρόφων;
   Αυτά είναι τα πολιτικά ήθη που ευαγγελίζεται ο ΣΥΝ; Έχει κόψει και υπερωρίες στον Καρίτζη ο Αλαβάνος; πραγματικά είμαι περίεργος να μάθω..

   Κακομοιρία και μιζέρια από κάθε άποψη. Τους φερέλπιδες πολιτικάντηδες που προμοτάρουν τα κομματα ως κάτι νέο και διαφορετικό ας τους χρηματοδοτούν τα ίδια ή ας μας κάνουν τη χάρη και να μας αδειάσουν τη γωνιά. Αγώνες πίσω από αργόμισθους του κοινοβουλευτικού λειψάνου δεν κάνουμε..

   Αν θελήσει ο Καριτζης ή άλλος συντροφός του ας απαντήσει εμπεριστατομένα και πολιτικά. Αν όχι πάλι μικρό το κακό..

   888405
   συμπλήρωση :

   by Άνεργος Αναρχικός 11:39pm, Wednesday July 2 2008

   ..αναφερόμενος στα κόμματα ως «επαναστατικές οργανωσεις», το θέτω αφ’ενός με τη διασταση που αυτοπροσδιορίζονται τα ίδια τα κόμματα της αριστεράς ως πολιτικά υποκείμενα, αφετέρου σκοπτικά.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ασφαλώς το οργάνωσε η Εκκλησία, ο ΣΥΡΙΖΑ απλά έσπευσε, αν αυτό σε παρηγορεί.Το ΚΚΕ αρνήθηκε.

   Για τα μαλλιά, είναι ένα αστείο, δεν θεωρώ τον άνθρωπο σοβαρό, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μου. Γράφω κάτι που δεν θέλησες να το δεις. Φίλος των Παλαιστινίων, αλλά κουβέντα για το ελληνικό πατριαρχείο που τους περιφρονεί και τους εκμεταλλεύεται παρά τις διαμαρτυρίες τους (που δεν τις ακούει ο κ.Κουράκης) μέσα στην πατρίδα τους.
   Θα μπορούσα να προσθέσω φίλος των Παλαιστινίων, αλλά κουβέντα για τη Χαμάς που τους κρατάει στο Μεσαίωνα και φιμώνει κάθε προοδευτική παλαιστινιακή φωνή.
   Αν ο κ.Κουράκης δεν ήταν τόσο προκλητικός και δεν μας κορόιδευε ολοφάνερα, δεν θα τολμούσα να αναφερθώ στα μαλλιά του που δεν λένε να ασπρίσουν.

   Για τον κ.Καρίτζη, δεν μου αρέσουν οι Αριστεροί που διορίζονται ρουσφετολογικά με αδιαφάνεια στο δημόσιο,
   από τους φίλους τους. Προτιμώ την τίμια στάση του ΚΚΕ που αντιστέκεται σε αυτό το αίσχος των διορισμών στη Βουλή.
   Έχω άδικο;

   Έκανα αυτές τις αναφορές για να δείξω ποιοί τρέχουν να συζητήσουν με τον Άνθιμο («μαύρισε ο τόπος από μετανάστες») και με το φονταμενταλιστή δεσπότη της Γόρτυνος.

   Τυχαίο;
   Δεν νομίζω.

 22. Ο/Η Μίνα λέει:

  http://mpalothia.com/2013/01/17/%cf%81%ce%ad%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc/

  Ρέθυμνο : Αντιφασιστική συγκέντρωση ματαίωσε εκδήλωση της Χ.Α. (Νεώτερη ενημέρωση)

  Posted by jonnybandroul on 17/01/2013

  Σήμερα είχε προγραμματιστεί κοπή πίτας από την Χ.Α. στις 21:00 σε τουριστική ταβέρνα (που αυτή την περίοδο ήταν κλειστή) στο παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου. Όλοι οι αντιφασίστες της πόλης το γνώριζαν από πολλές μέρες και είχαν προετοιμάσει δράσεις. Από κοινού το Αντιφασιστικό μέτωπο. ο α/α χώρος, η ΚΕΕΡΦΑ, η α.δ.ρε. (αντιφασιστική δράση ρεθύμνου), η Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση και πλήθος άλλων αντιφασιστών καθώς και συντρόφων αντιφασιστών από τα Χανιά, ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 18:00 στην πλατεία, έξω από την εν λόγω ταβέρνα. Συνολικά μαζεύτηκαν περίπου 120 – 150 άτομα και απέκλεισαν και τις δυο εισόδους της ταβέρνας ταυτόχρονα με μικροφωνική και αντιφασιστικά πανό. Νωρίτερα είχε προηγηθεί μικροσυμπλοκή μεταξύ 10 περίπου φασιστών (σουμπεριτών) και 6-7 αντιφασιστών μέσα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας fast food, την ώρα που οι σουμπερίτες (φασίστες) έπαιρναν καφέ. Μετά από αυτό ήρθε μια διμοιρία και τους απομάκρυνε.

  Αποκλείσθηκαν και οι δυο δρόμοι που οδηγούσαν στην πλατεία αυτή, ο κεντρικός από δυνάμεις ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση και πλήθος ασφαλιτών που έβγαζαν συνέχεια φωτογραφίες το μέτωπο της συγκέντρωσης, ενώ από την άλλη πλευρά που ερχόταν διαμέσου του παλιού λιμανιού, υπήρχαν δυνάμεις του λιμενικού που ενισχύθηκαν αργότερα από την ΕΙΔ.ΑΣ.Υ.Δ.Ε.. Όσο περνούσε η ώρα διάφοροι φασίστες (νεαρής κυρίως ηλικίας) προσπάθησαν να πλησιάσουν την συγκέντρωση μεμονωμένα, είτε λόγω άγνοιας, είτε για να μετρήσουν τις δυνάμεις μας. Δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο αλλά απομακρύνθηκαν όλοι τους από την περιφρούρηση. Ταυτόχρονα όλη την ώρα υπήρχαν κάποιοι από αυτούς που κάθονταν στο διπλανό fast food και παρακολουθούσαν, προστατευμένοι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Επίσης όλη την ώρα, γίνονταν αντιληπτά οχήματα που περνούσαν για να παρατηρήσουν την συγκέντρωση.

  Αφού η αντιφασιστική συγκέντρωση κατάφερε να ματαιώσει την εκδήλωση τους και αφού ειπώθηκαν πολλά αντιφασιστικά, αντικρατικά συνθήματα και αλληλεγγύης στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τις καταλήψεις, αποφασίστηκε να γίνει πορεία στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, καθώς υπήρξε η πληροφόρηση πως ομάδα 30 περίπου φασιστών, γύριζε στα στενά και φώναζε συνθήματα. Μάλιστα πέρασαν έξω από το Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και έσκισαν όλες τις αφίσες για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό. Καθώς η πόρτα του ήταν ανοιχτή κάποιοι από αυτούς θέλησαν να μπουν και μέσα αλλά εμποδίστηκαν από δικούς τους (όπως άκουσαν τους διαλόγους τους, όσοι βρίσκονταν μέσα στο Στέκι εκείνη τη στιγμή).

  Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 21:30. Στην αρχή τα ΜΑΤ προσπάθησαν να την εμποδίσουν αλλά όταν κατάλαβαν πως θα γίνει πορεία έκαναν στην άκρη και την ακολουθούσαν σταθερά, μαζί με συνοδεία ασφαλιτών που έβγαζαν συνέχεια φωτογραφίες. Διαμέσου των στενών της παλιά πόλης κατέληξε στο Στέκι όπου και σταδιακά διαλύθηκε. Πολύς κόσμος παρέμεινε εκεί καθώς πληροφορηθήκαμε, ότι μια ομάδα 40-50 φασιστών έκαναν πορεία στην πόλη, ακολουθούμενοι πλέον αυτοί από τα ΜΑΤ. Η πορεία τους πήγε στα Δικαστήρια της πόλης όπου και διαλύθηκε. Φυσικά η δεύτερη συγκέντρωση έξω από το Στέκι γινόταν υπό την εποπτεία ασφαλιτών. Μετά από λίγη ώρα, ξεκίνησαν να περνάνε μπροστά από το Στέκι, μεμονωμένα φασίστες για να ελέγξουν αν περιφρουρείται. Σύντροφοι αντιφασίστες παραμένουν ακόμα και τώρα εκεί.

  Σήμερα δόθηκε ακόμα ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τους αντιφασίστες της πόλης του Ρεθύμνου, πως αγωνίζονται συνέχεια για να μην επιτρέψουν την εξάπλωση των φασιστικών – νεοναζιστικών ιδεών στην πόλη. Ο όγκος της πορείας του Σαββάτου 12/01 και η σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση, αποτελούν δυο ηχηρά μηνύματα προς τους κρατικούς και παρακρατικούς, πως ο κόσμος του Ρεθύμνου δεν κοιμάται, αλλά αγωνίζεται σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα.

  ΥΓ. Για όσους δεν είδαν την “Μηχανή του Χρόνου” σουμπερίτες ονομάζουμε στην Κρήτη τους προδότες Κρητικούς που εντάχθηκαν στο στρατιωτικό σώμα του νεοναζί σφαγέα Σούμπερτ και κατάσφαξαν τόσα χωριά στην Κρήτη υπό τις διαταγές του.

  ΤΟΣΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

  ΚΑΨΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ

  ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ

  ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

  Φωτογραφικό υλικό από την συγκέντρωση και την πορεία

 23. Ο/Η holy Porno hotel Νew Dream λέει:

  http://www.bloko.gr/ellada/h-enoxh-siwph-ths-xryshs-ayghs-ti-ginetai-me-thn-ereyna-ths-astynomias-gia-ta-oplostasia.html

  Η ένοχη σιωπή της Χρυσής Αυγής… Τί γίνεται με την έρευνα της Αστυνομίας για τα οπλοστάσια;

  Το συνήθως λαλίστατο -ανεξαρτήτως με το τί λέει- τμήμα επικοινωνίας και προπαγάνδας του νεοναζιστικού μορφώματος της χρυσής αυγής, προτίμησε αυτή τη φορά τη σιωπή. Θεωρώντας προφανώς ότι είναι χρυσός.

  Η σύλληψη από την Αστυνομία των δύο ύποπτων για την άγρια δολοφονία του μετανάστη στα Πετράλωνα, με εξόφθαλμα πλέον προφανές το ρατσιστικό κίνητρο και την φασιστική μισαλλοδοξία, έρχεται για πρώτη φορά να συνδέσει το γκρουπούσκουλο που αναζητά επίφαση νομιμότητας προφασιζόμενο κόμμα του κοινοβουλίου, με τα δολοφονικά frei korps που κυνηγούν τις ιδεολογικής κατασκευής τους λαίλαπες και χίμμαιρες στο κέντρο της Αθήνας.

  Το bloko.gr και το Ποντίκι με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ, έχουν καταδείξει τους δύο πόλους λειτουργίας μέσα σε αυτό το «οικοσύστημα» σύναξης φαντασμάτων από το πιο νοσηρό κι ερεβώδες περιθώριο της ιστορίας. Άλλωστε, σε μία από τις συγκεντρώσεις στρατιωτικού πάντοτε τύπου των χρυσαυγιτών στα εγκαίνια ενός … «πολιτικού» γραφείου στην Αχαΐα, το πρωτοπαλίκαρο του φυρερίσκου Παναγιώταρος είπε στα αλαλάζοντα αφιονισμένα πλήθη, «να υπακούν στις διαταγές της διοίκησης ανεξαρτήτως αν κάποιες από αυτές τις διαταγές τους φαίνονται ασκατανόητες». Η εξήγηση είναι απλή. Όταν έχεις μυηθεί στις εγκληματικές τακτικές και στις καταδρομικές επιχειρήσεις, είναι φυσικό να σε παραξενεύουν οι διαταγές υποκριτικά προσωρινής συμμόρφωσης στη Δημοκρατία.

  Σε δύο περιπτώσεις, σε Σπάρτη και Βόλο, από τυχαία κάθε φορά γεγονότα ανακαλύφθηκαν οπλοστάσια φανατικών μελών της χρυσής αυγής, όμως η έρευνα δεν προχώρησε παραπέρα.

 24. Ο/Η nosfy λέει:

  Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.. .οπου ακους πολλά κερασια κρατα και μικρο καλάθι ..Απο την υπερ – σουπερ επαναστατική στροφη του Συριζα και τουΣυν απεμειναν οι κραυγές και τα μεγαλα λόγια .. Εναςν συνεπή διαχωρισμό εκκλησιας κρατους δεν σταθηκαν ικανοι να επιμεινουν να ζητησουν ..
  κι αμα τους κανεις καμμια κριτική σου απαντουν αποστωμοτικά.. » Το λεει το προγραμμα τους »Οπου φυσικά το προγραμμα χρησιμοποιειται ως ΑΛΛΟΘΙ ,,,
  εν τω μεταξύ η εκκληισι ειναι η μονη (οι μονοι δημοιοι υπαλληλοι – ιερεις και αρχιερεις- ) ππου βγηκε εντελώς αλώβητη απο την κριση .. Ανεγγιχτη .. Ασπιλη … πως τα καταφερνουνε δεν ξερω ..

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πείρα αιώνων, μεγάλο πράγμα η πείρα.
   Αιώνες στο κουρμπέτι, τους παίζει στα δαχτυλα τους Τσιπροκουβέληδες η Εκκλησία.

 25. Ο/Η Aleksis λέει:

  Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

  Μητροπολίτης Γόρτυνος Ἰερεμίας: «Εὖγε …στόν διαμαρτυρηθέντα μέ δυναμισμό εὐσεβῆ λαό κατά τοῦ αἰσχροῦ ἔργου Corpus Christi»

  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
  ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

  Σόδομα και Γόμορρα

  Ἐπισκόπου Ἰερεμία Μητροπολίτου Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως

  1. Εἶμαι καί ἐγώ, ὅπως ὅλοι οἱ Ἀρχιερεῖς, οἱ Ἱερεῖς καί οἱ Μοναχοί καί ὅπως ὅλοι οἱ πιστοί Ὀρθόδοξοι χριστιανοί τῆς πατρίδος μας, εἶμαι, λέγω, κατάπικρος καί ἐγώ γιά τήν προβολή τοῦ βλασφήμου καί αἰσχροῦ ἔργου Corpus Christi. Καθένας βέβαια ἔχει τό δικαίωμα νά νομίζει καί νά ἐκφράζεται ὅπως θέλει, δέν πρέπει ὅμως νά ἐπιτρέπουμε σέ κανένα νά προσβάλλει δημόσια καί προγραμματισμένα τήν πίστη μας.
  Ἀσφαλῶς, μία τέτοια προσβολή τῆς ἀμωμήτου πίστεώς μας ἔπρεπε νά δημιουργήσει τήν ἀγανάκτηση καί τήν διαμαρτυρία ὅλων μας, ὅπως καί τήν ἐξέφρασαν οἱ γενναῖοι ἐκεῖνοι χριστιανοί καί ὁμολογητές, οἱ ὁποῖοι, μέ κίνδυνο νά κακοπάθουν, διαμαρτυρήθηκαν γιά τήν προβολή τοῦ ἀσεβεστάτου καί βλασφήμου αὐτοῦ ἔργου.

  2. Εὖγε σ᾽ αὐτούς τούς διαμαρτυρηθέντας χριστιανούς! Ἡ διαμαρτυρία τους θά γραφεῖ στήν ἐκκλησιαστική ἱστορία καί θά λάβουν γιά τήν ὁμολογία τους αὐτή – νά εἶναι βέβαιοι γι᾽ αὐτό – χρυσό στεφάνι στήν Βασιλεία τοῦ Χριστοῦ τήν ἐπουράνιο.
  Οἱ διαμαρτυρηθέντες αὐτοί χριστιανοί εἶναι σ᾽ ὅλη τήν Ἐκκλησία γενικά μία γλυκειά παρηγοριά ὅτι καί σήμερα, παρά τήν πλεονάζουσα ἁμαρτία, παρά τούς ἀποκαλυπτικούς καιρούς πού ζοῦμε, δέν ἐξέλιπαν οἱ ἀγωνιστές τοῦ Χριστοῦ, οἱ ὁποῖοι εἶναι ἕτοιμοι καί μέχρι πεζοδρομίων καί μέχρι αἵματος καί φυλακίσεων νά ἐκφράσουν τήν ἀγάπη τους στόν Χριστό, πού ξανασταυρώνεται.
  Καλά τό ἔλεγε ὁ Γέροντας τῆς Φλώρινας πατήρ Αὐγουστῖνος, «οὐκ ἐκλίψουσι τῇ Ὀρθοδοξίᾳ στρατιῶται»! Καί καλά τό εἶχαν πεῖ οἱ Ὀρθόδοξοι Πατριάρχες τῆς Ἀνατολῆς, ἀπαντῶντας τό 1848 στόν Πάπα Πῖον Θ´, ὅτι σέ μᾶς ὑπερασπιστής τῆς πίστεως εἶναι ὁ λαός!

  3. Εὖγε λοιπόν καί δόξα καί τιμή καί ἔπαινος λαμπρός στόν διαμαρτυρηθέντα μέ δυναμισμό εὐσεβῆ λαό κατά τοῦ αἰσχροῦ αὐτοῦ ἔργου, πού ὑβρίζει χυδαιότατα τό πανάγιο Πρόσωπο τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ἀπέδειξαν ὅτι εἶναι τά πιστά τέκνα τῆς Ἐκκλησίας, γιατί ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τήν 7η Ἰουνίου τοῦ 2012 μέ ἀνακοίνωσή της προέτρεψε τούς χριστιανούς νά ἀποδοκιμάσουν τό ἔργο.
  Σ᾽ αὐτήν τήν προτροπή τῆς Μάνας Ἐκκλησίας οἱ πολλοί ἀδιαφόρησαν, ἀλλά οἱ διαμαρτυρηθέντες ὑπήκουσαν καί ἀπέδειξαν ὅτι εἶναι χριστιανοί «τῷ πνεύματι ζέοντες, τῷ Κυρίῳ δουλεύοντες» (Ρωμ. 12,11). Οἱ διαμαρτυρηθέντες αὐτοί, νεώτεροι ὁμολογητές τῆς πίστεως, ἐμπνεύστηκαν γιά τήν ἅγια αὐτή καί συνετή πράξη τους ἀπό τά ἱερά μας Συναξάρια. Τά ἱερά αὐτά βιβλία, τά ὁποῖα, κατά τόν ἅγιο Πατέρα Ἰουστῖνο Πόποβιτς, ἀποτελοῦν τήν Ἐγκυκλοπαίδεια τῆς Ἐκκλησίας μας, ὁμιλοῦν γιά χριστιανούς μάρτυρες, οἱ ὁποῖοι ἔμπαιναν στούς ναούς τῶν εἰδώλων καί συνέτριβαν τά ἀγάλματά τους• ἡ δέ ἁγία μας Ἐκκλησία καταχώρησε τούς ὁμολογητές αὐτούς μεταξύ τῶν ἁγίων, γιά νά μιμούμεθα βέβαια τήν θερμότητα τῆς ἀγάπης τους στόν Χριστό καί τήν ἀποστροφή τους πρός τά εἴδωλα τῆς κάθε ἐποχῆς.

  4. Ἀπευθυνόμενος σ᾽ αὐτούς, τούς λίαν ἀγαπητούς μας χριστιανούς, οἱ ὁποῖοι διαμαρτυρήθησαν τελευταίως γιά τό βλάσφημο ἔργο Corpus Christi, τούς ἐκφράζουμε πάλι τά εὐχαριστήρια καί τά συγχαρητήριά μας γιά τήν διαμαρτυρία τους, τούς ἐκφράζουμε τόν θαυμασμό μας καί τόν σεβασμό μας, γιατί μέ διάθεση θυσίας ἐπορεύθησαν στόν τόπο τῆς διαμαρτυρίας καί ἔπραξαν αὐτό τό ἅγιο πού ἔπραξαν. Τούς λέγουμε δέ – ἄν καί δέν εἶναι ἀνάγκη νά τούς τό ποῦμε – νά μήν ἐπηρεάζωνται καθόλου ἀπό ἄλλους λόγους, κληρικῶν ἤ λαϊκῶν, πού θέλουν νά παραλύσουν τό ἀγωνιστικό τους φρόνημα μέ τά πλαδαρά τους κηρύγματα καί μέ λόγια ξένα πρός τά ἱερά μας Συναξάρια καί τούς λόγους τῶν Πατέρων μας.
  Ἀλήθεια, τί θά ἔλεγαν αὐτοί στόν λόγο τοῦ ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, ὁ ὁποῖος συμβουλεύει τούς ἀκροατές του νά ραπίζουν ἀκόμη τόν ἐπίμονο βλάσφημο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ; Καί λέγει μάλιστα στήν συνέχεια ὁ ἅγιος Πατέρας, ὅταν οἱ ἀρχές τούς καλέσουν σέ ἀπολογία, νά ποῦν παρρησίᾳ: «Ναί, τόν ἐρράπισα, διότι ἐβλασφήμησε τόν Βασιλέα τῶν ἀγγέλων»! Καί τί θά ποῦν πάλι αὐτοί οἱ τῶν πλαδαρῶν κηρυγμάτων γιά τό ράπισμα πού ἔδωσε ὁ ἅγιος Νικόλαος στόν βλάσφημο Ἄρειο; Ἔχει ἱστορικότητα τό ράπισμα αὐτό, εἶναι δηλαδή πραγματικό γεγονός• καί γι᾽ αὐτό, γιά νά μή νομίσει δηλαδή κανείς ὅτι ἀπό ὀργή ὁ ἅγιος ἐρράπισε τόν Ἄρειο, γι᾽ αὐτό, λέγω, ἡ Ἐκκλησία στό Ἀπολυτίκιο τοῦ ἁγίου Νικολάου ἔβαλε τήν ἔκφραση περί αὐτοῦ «εἰκόνα πραότητος». Ἤ μήπως ὁ ἅγιος Ἀθανάσιος καί ἡ Ἐκκλησία ὅλη δέν ἔπρεπε νά διαμαρτυρηθεῖ γιά τήν αἵρεση τοῦ Ἀρείου καί νά τήν καταδικάσει, γιατί ἔτσι τήν διαφήμισε περισσότερο;!…

  5. Πρέπει νά ἀγωνιζόμαστε γιά τήν πίστη μας, ἀδελφοί, καί νά διαμαρτυρόμαστε γι᾽ αὐτήν, ὅταν τήν βλέπουμε νά προσβάλλεται. Τέτοιο παράδειγμα καί τέτοια διδαχή μᾶς ἔδωσαν οἱ ἅγιοι Πατέρες μας. Μέ τά ξένα πρός τό γνήσιο πατερικό πνεῦμα πλαδαρά κηρύγματα μερικῶν, καλυπτόμενα μάλιστα μέ θεολογική σινδόνα μιᾶς «νεοπατερικῆς» λεγομένης θεολογίας, ἀπό τά κηρύγματα αὐτά δέν βγαίνουν ὁμολογητές καί μάρτυρες. Ἀλλά οὔτε καί ἐλεύθερη πατρίδα θά εἴχαμε, ἄν ἐπικρατοῦσαν τά τοιαῦτα κηρύγματα, τά χωρίς ἀγωνιστικό φρόνημα. Ἡ ἐπανάσταση τοῦ ᾽21 ἦταν μία τρέλλα!
  Μήν ἀμφιβάλλετε λοιπόν, ἀδελφοί, ὅσοι διαμαρτυρηθήκατε γιά τό βλάσφημο ἔργο, μήν ἀμφιβάλλετε, ἐπηρεαζόμενοι ἀπό διάφορους λόγους, ἄν πράξατε καλῶς ἤ ὄχι. Πολύ καλῶς ἐπράξατε καί νά τό ξανακάνετε! Ἡ πικρία μου ὅμως καί ἡ ἀπογοήτευσή μου εἶναι μέ τόν ἑαυτό μου. Ἤθελα νά εἶμαι καί ἐγώ στόν τόπο τῆς μαρτυρίας σας καί τοῦ μαρτυρίου σας, νά ἐφώναζα καί ἐγώ μαζί σας καί μακάρι νά ἤμουν καί θύμα, γιά νά ἔδιδα ὡς ἐπίσκοπος ἕνα καλό παράδειγμα. Ναί, ἡμεῖς οἱ ἐπίσκοποι πρέπει νά εἴμεθα μπροστάρηδες στούς ὑπέρ πίστεως ἀγῶνες!

  6. Τέλος, ἔχω νά πῶ ὄχι μόνο μέ πόνο, ἀλλά καί μέ φόβο, ὅτι ἡ περίπτωση αὐτή τοῦ Corpus Christi εἶναι ἀκριβῶς καί ἀκριβέστατα περίπτωση Σοδόμων καί Γομόρρων (Γεν. κ. 19). Γιατί, ὅπως στήν βιβλική αὐτή διήγηση οἱ Σοδομῖτες ἐξέλαβαν τά θεῖα Πρόσωπα ὡς ἀνθρώπινα καί θέλησαν νά ἁμαρτήσουν μαζί τους, ἔτσι, καί στήν παρούσα περίπτωση, οἱ συγγραφεῖς τοῦ ἔργου ἐκλαμβάνουν τό Θεανδρικό Πρόσωπο τοῦ Χριστοῦ… ὡς ἁμαρτωλό καί τό παρουσιάζουν κατά τήν αἰσχρή τους ποιότητα.
  Ἀλλά φοβοῦμαι μήπως τό πῦρ, πού ἔβρεξε ὁ οὐρανός καί κατέκαυσε τήν ἁμαρτωλή πόλη, μήπως – μή γένοιτο, Χριστέ καί Παναγιά! –, ἔλθει καί καταπάνω μας καί κατακαοῦμε• γιατί, μαζί μέ τά ἄλλα ἁμαρτήματά μας, ἔγινε στήν πατρίδα μας καί αὐτό τό χειρότερο τῶν ἄλλων ἁμαρτημάτων, ἡ αἰσχρή ἐξύβριση κατά τοῦ Προσώπου τοῦ Κυρίου μας, χωρίς μάλιστα νά φαίνεται ὅτι πονοῦμε γι᾽ αὐτό, ἀφοῦ δέν διαμαρτυρόμαστε ἔντονα.
  Ἄν ἡ ὕβρις αὐτή γινόταν κατά τοῦ προσώπου μας ἤ κατά τῶν οἰκείων μας ἤ κατά τῶν ἀρχόντων μας, ἀσφαλῶς δέν θά ἤμασταν ἀπαθεῖς, ἀλλά θά κινητοποιούμασταν καί θά μηχανευόμασταν τρόπους διαμαρτυρίας καί ἀντιδράσεως. Τελειώνω ἐδῶ μέ τόν πονετικό λόγο, μέ τόν ὁποῖο κατέκλεισε κάποτε ὁ μακαριστός Γέροντας πατήρ Αὐγουστῖνος ἕνα του κήρυγμα περί βλασφημίας τῶν θείων: «Ὥστε λοιπόν, μεγάλοι οἱ ἄρχοντές μας, μεγάλα τά ἀνθρωπάριά μας, μικρός ὁ Χριστός μας, ὅταν ὑβρίζεται κανείς δέν διαμαρτύρεται»!…

  † Ἐπίσκοπος Ἰερεμίας
  Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως
  Δημητσάνα, 17 Ὀκτωβρίου 2012

 26. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Φιλε Ρο η δεν με καταλαβες η δεν τα εγραψα καλα αυτο που ηθελα.
  Το κυριοτερο που ηθελα να πω ηταν ο εκπληκτικος σχολιασμος του κοτσιδακια.

 27. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  Η είδηση της σύλληψης του 29χρονου πυροσβέστη κινητοποίησε άμεσα το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Ωστόσο, μέχρι χθες δεν είχε διευκρινιστεί αν το πυροσβεστικό Σώμα γνώριζε για την κλοπή, το 2008, όποτε προσελήφθη.

  Ματωμένο στιλέτο

  Επειτα από έρευνες στα σπίτια τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων: τρία στιλέτα, τύπου πεταλούδα, έναν σουγιά, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σιδερογροθιά, μεταλλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες τουφεκιού, δύο ξύλινα ρόπαλα και μία σφεντόνα.

  Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και 50 προεκλογικά φυλλάδια πολιτικού κόμματος. Ηταν της «Χρυσής Αυγής». Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή ήταν ο τίτλος τους και πάνω σε αυτά ήταν φωτογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου.

  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του 16ου τακτικού ανακριτή

 28. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

  http://enosy.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4759.html#more

  Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

  Νοικοκυραίοι και Νοικοκύρηδες

  Αναδημοσίευση από την «Ελληνοφρένεια»

  Δύο ίδιες λέξεις, σχεδόν ομόηχες, με διαφορετική χρήση και σίγουρα με διαφορετική έννοια. Η λέξη «νοικοκύρηδες» περιγράφει την προκοπή ενός ανθρώπου, την αξιοσύνη του, τον κόπο και τα αγαθά που κέρδισε και διατήρησε από την δουλειά του. Την ικανότητα και την ιδιότητα που έχει να είναι τακτικός, προσεκτικός, συνετός. Η λέξη «Νοικοκυραίοι», περιγράφει αυτό που εννοούν οι πολιτικοί όταν αναφέρονται σε αυτούς.

  Αφορμή για τον διαχωρισμό αυτόν αποτέλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη του στον Ν. Χατζηνικολάου, περί νοικοκυραίων, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είμαστε και εμείς νοικοκυραίοι», βάζοντας ένα ακόμη τουβλάκι στο συντηρητικό προφίλ που χτίζουν μεθοδικά εκεί στον Σύριζα, για το νέο μεγάλο κόμμα… της κεντροαριστεράς, το οποίο και αυτό θα σώσει τον τόπο!

  Οι νοικοκυραίοι, είναι η κατάντια του τόπου. Είναι αυτοί που μας έφεραν εδώ. (μεταξύ άλλων). Είναι αυτή η φάρα, που ψήφιζε αυτόν που τους έταζε τα περισσότερα. Είναι οι αρπακολλατζήδες, ελληναράδες, ασπόνδυλα, λαμόγια, που ξεπουλιόντουσαν με εκπληκτική ευκολία, σε όποιον έδινε τα περισσότερα. Είναι ο φιλήσυχος εαυτούλης του καθενός, είναι ο ασπόνδυλος γλείφτης, ο συμφεροντολόγος μικροαστός, ο επαγγελματίας βολεμένος. Ο ακαλλιέργητος, αστοιχείωτος, αμόρφωτος έλληνας, που επιλέγει με κριτήριο το προσωπικό όφελος και μόνο, αδιαφορώντας για το σύνολο. Νοικοκυραίοι είναι αυτοί που δεν επιβεβαίωσαν ποτέ την ερμηνεία της λέξης.

  Μια σάπια κατηγορία συμπολιτών μας, σύμμαχοι του πιο βρώμικου μέρους του πολιτικού συστήματος, στυλοβάτης της λογικής της αρπακόλλα και του «δε βαριέσαι». Αυτοί που επί δεκαετίες στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη «νοικοκυραίοι», χρησιμοποιείται μόνο από πολιτικούς, των δύο αυτών κομμάτων. Εσχάτως χρησιμοποιήθηκε και από τον πρόεδρο του Σύριζα, όχι τυχαία

  Η χώρα, η ελληνική κοινωνία, δεν θέλει νοικοκυραίους. Και κυρίως δεν θέλει φορείς που γλείφουν αυτούς τους νοικοκυραίους. Δεν θέλει πολιτικούς σχηματισμούς που χαϊδεύουν τα αυτιά των νοικοκυραίων, ή «παίζουν» με τα ταπεινά ένστικτά τους. Η χώρα, ίσως να θέλει νοικοκύρηδες, στο σπίτι και στο μυαλό, (μεταξύ άλλων και ύστερα από πολλές διαδικασίες). Δεν είναι δυνατόν μετά από τρία χρόνια μνημονίων, οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής ισοπέδωσης, η «υποψήφια κυβερνώσα αριστερά», παίζοντας στο ακροδεξιό ταμπλό, να λανσάρει παρωχημένες εικόνες και έννοιες. Αν μη τι άλλο ας το κάνει με πιο μοντέρνο τρόπο.

  Η ελληνική κοινωνία, τον μόνο που δεν χρειάζεται τώρα, είναι οτιδήποτε έχει να κάνει, με τάξη και τακτοποίηση. Δεν μπορεί να προχωρήσει αν απλώς τακτοποιήσει τα ανοιχτά θέματά της. Αυτό που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά είναι το ακριβώς αντίθετο. Αταξία.
  Με σκοπό, στόχο και βασικό σύνθημα, « όχι άλλους νοικοκυραίους».

  Και μαζί με αυτό, τα κλασικά. Όχι άλλη νομιμότητα του Δένδια, όχι άλλη ησυχία, όχι άλλη υπομονή. Όχι άλλες αναβολές.

  Θύμιος Κ.

 29. Ο/Η Iεροδιάκος Λουλού λέει:

 30. Ο/Η ioanna λέει:

  Ok ευχαριστώ για την απάντηση, απ΄ότι καταλαβαίνω είναι ψηφοθηρικό το θέμα για το Συριζα δυστυχώς. Ας το λουστούμε κι αυτό, κι ας ελπίσουμε να είναι περιστασιακή και όχι αβάσταχτη η ελαφρότητα.

 31. Ο/Η Kat λέει:

  Πέθανε ο Θεός αγαπητοί φίλοι!
  Μάταια προσπαθούν να τον αναστήσουν οι πλέον αναρμόδιοι!

 32. Ο/Η Psycho λέει:

  Στο ψυχιατρείο ο 34χρονος που προσπάθησε να ξυρίσει τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο

  02.10.2012 15:56

  Σε ψυχοθεραπευτικό ίδρυμα βρίσκεται πλέον ο 34χρονος που αποπειράθηκε την περασμένη Κυριακή να κόψει με μαχαίρι τη… γενειάδα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνατίου.

  Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το Κέντρο Νεότητας «Πέρασμα» στο Βόλο όπου βρισκόταν ο μητροπολίτης. Ο νεαρός έβγαλε από την τσέπη του μαχαίρι και επιτέθηκε στο Μητροπολίτη με σκοπό να τον ξυρίσει, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν και τον αφόπλισαν.
  .
  Πηγή: Στο ψυχιατρείο ο 34χρονος που προσπάθησε να ξυρίσει τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70362#ixzz2IS88iDIV

 33. Ο/Η Red λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/tkoyrakis-na-min-piasoyn-topo-oi-pieseis-ston-arxiepiskopo

  Τ.Κουράκης: Να μην πιάσουν τόπο οι πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο

  10:58, 16 Ιαν 2013 | tvxsteamtvxs.gr/node/116852

  «Θέλω να πιστεύω ότι οι πιέσεις που ασκούνται στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη μη παρουσία του στο συνέδριο που οργανώνεται από τη Θεολογική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν θα πιάσουν τόπο», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, με αφορμή τις αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr ότι η κυβέρνηση ασκεί παρασκηνιακές πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο να μην συμμετάσχει στο συνέδριο.

  (….)

  Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, η οποία θα χαιρετίσει στην έναρξη της εκδήλωσης

  Σχόλια

  Astro Mike · Top Commenter

  Αμαν ποια με αυτες τις κωλοτουμπες του ΣΥΡΙΖΑ και στην στροφη στην ¨Νοικοκυροσυνη¨…¨Ολα τα σφαζουμε ολα τα μαχαιρωνουμε¨… χαχαχαχχα. Το μονο θεμα σε σχεση με την Εκκλησια που εχει να συζητησει ο ΣΥΡΙΖΑ βασει των αρχων του υποτιθεται ειναι την διαρεση Κρατους και Εκκλησιας την Φορολογηση της Εκκλησιαστικης περιουσιας καθως και η δημευση οποια απο αυτες δεν της χρειαζεται βασει του ¨πνευματικου της¨ εργου…. Λιμνες Δαση βοσκοτοπια… Η προωθηση εναλλακτικων θρησκειων δογματων και χωρων λατρειας οπως πχ Τεμενη Ισλαμικα κα.. Αντι λοιπον ψηφοθηρικα να γλυφει τον Αρχιεπισκοπο μπας και παρει κανα ξεμπαρκο Ορθοδο Ψηφο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ με παρισεια και αν πει στον Αρχιεπισκοπο τα πιστευω του! Και αν μετα ο Αρχιεπισκοπος κρινει οτι τον ενδιαφερει να εμπλακει ας παει αν οχι δικαιωματ του… Ολα τα αλλα ειναι μαιμουδιες.

  Reply ·

  · Wednesday at 2:36am

  Myron Pavlis · Top Commenter

  Το σύνταγμα μιλάει για ανεξιθρησκία κάτι που καμία κυβέρνηση δεν σεβάστηκε. Καλό λοιπόν είναι να το δούμε από ένα αριστερό κόμα. Το απλό δηλαδή, σεβασμός στα πιστεύω του καθενός. Και εφόσον υπάρχει ανάγκη (πολίτες άλλων θρησκειών στην ελλάδα όποια κι αν είναι αυτή) το κράτος έχει υποχρέωση να σεβαστεί την ανάγκη τους αυτή. Άρα είναι δημοκρατικότατη κίνηση (και όχι για τα μάτια του κόσμου και ψηφοθηρικά) να συζητάς με όλες τις πλευρές, να σέβεσαι τους νόμους και το σύνταγμα σε μία εποχή που άλλοι τα έχουν ισοπεδώσει όλα…

  Reply · 5 ·

  · Wednesday at 3:15am

 34. Ο/Η Ροζ [συριζαίος] μητροπολίτης λέει:

  O Iερώνυμος υπάκουσε στον Σαμαρά και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια

  http://www.express.gr/news/ellada/678753oz_20130122678753.php3

  Θεσσαλονίκη:Συνέδριο στο ΑΠΘ για τις σχέσεις Εκκλησίας-Αριστεράς
  Πηγή: ΑΠΕ 22/01/13-14:12

  Υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Αριστερά, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις τους έχουν περάσει από «σαράντα κύματα», όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που είχε προσκληθεί, δεν παρέστη και τον εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος είπε ότι οι υποχρεώσεις κράτησαν τον Αρχιεπίσκοπο στην Αθήνα.
  Από τις τοποθετήσεις στο συνέδριο φαίνεται ότι η συγκυρία της οικονομικής κρίσης δίνει την ευκαιρία να συναντηθούν πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και της Αριστεράς, σε κοινωνικό επίπεδο, και ταυτόχρονα να παραμείνουν οι δύο πλευρές στις διακηρυγμένες θέσεις τους. «Σε αυτή τη δυσκολία είμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο και πρέπει να είμαστε ενωμένοι χωρίς διχασμούς», είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Αριστερά είναι οι πιστοί Χριστιανοί που υπάρχουν στην Αριστερά τόνισε και υπολογίζει ότι περίπου το 95% του κόσμου της Αριστεράς ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται «εχθροί» για την Εκκλησία όσοι έχουν αριστερή συνείδηση και για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ιεράρχες και δυνάμεις της Αριστεράς κατά του συνεδρίου είπε ότι δεν τον ταράζουν ούτε τον εκνευρίζουν.
  Το συνέδριο αυτό μπορεί να αποδειχθεί και «ιστορικό βήμα», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος παρατήρησε πως έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν και αναγνώρισε ότι έχει ευθύνες και η Αριστερά γι αυτή την καθυστέρηση. Τόνισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α -ΕΚΜ επιμένει στις θέσεις του σχετικά με τον διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και σημείωσε: «Μια ζωντανή και δημοκρατική Εκκλησία μπορεί να είναι ικανό στήριγμα και για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική σταθερότητα. Νομίζω ότι μπορούμε να συλλειτουργήσουμε ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες διαδικασίες αλληλεγγύης, σε μια χώρα που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση. Και να συζητάμε, πάντοτε τα μεγάλα επείγοντα θέματα, ακόμα κι αν έχουμε διαφορετικές γνώμες».
  Ο κ. Βίτσας είπε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση ορισμένες πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και πρόσθεσε: «Αλλωστε συζητάμε μαζί του (σ.σ. με τον Αρχιεπίσκοπο) και θεωρούμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να έχουν έναν ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς. Αρα υπάρχουν σημεία επαφής. Επαφής και στη δράση και στην πράξη και νομίζουμε ότι εκτός από τη διοίκηση της Εκκλησίας υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα του κατώτατου και κατώτερου κλήρου που αυτή τη στιγμή, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ορθώνουν το ανάστημα τους, όχι μόνο στη φιλανθρωπία, που και αυτή είναι αναγκαία, αλλά και σε διαδικασίες αντίστασης, σε σχέση με τη βάρβαρη πολιτική που ασκείται στη χώρα μας».
  Οσον αφορά στις αντιδράσεις για το συνέδριο, από μέρος της Εκκλησίας και της Αριστεράς τόνισε ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι και θεσμοί οι οποίοι αντιδρούν, είτε από ιδεολογικές ή κρατικίστικες εμμονές ή και από ίδια συμφέροντα, αλλά ο ίδιος νομίζει πως η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας το βλέπει θετικά.
  «Πολυκύμαντες» χαρακτήρισε τις σχέσεις Εκκλησίας-Αριστεράς ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και επισήμανε ότι παρά τις δογματικές διαφορές του παρελθόντος συναντήθηκαν σε κορυφαίες στιγμές της χώρας.. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς, όπως είπε, επιτυγχάνει να επανεξετάσει ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και τον πολίτη μέσα από το ρήγμα της κοινωνικής συνοχής. Ανέφερε ότι σήμερα ο διάλογος των δύο πλευρών διαφαίνεται και από τις συναντήσεις και συνομιλίες της Αρχιεπισκοπής με τον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτη Κουβέλη και τόνισε ότι υπάρχει κοινός τόπος σε ζητήματα όπως η πίστη στον άνθρωπο και το λαό, η αντιμετώπιση της ανισότητας και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είπε ακόμα ότι το ζήτημα της μετανάστευσης είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία Εκκλησίας και Αριστεράς.
  «Στη δύσκολη αυτή περίοδο, το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική αλληλεγγύη που επαγγέλλεται η Αριστερά θα πρέπει να συναντηθούν και να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στην ανακούφιση του βαριά δοκιμαζομένου λαού. Και ταυτόχρονα να στείλουν το μήνυμα ότι θεσμοί που στο παρελθόν βρέθηκαν απέναντι συνεργάζονται για κοινό σκοπό, την έξοδο από την κρίση», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος. Είπε ότι το συνέδριο είναι δείγμα της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου και η Θεολογική είναι η Σχολή με τους περισσότερους αλλοδαπούς φοιτητές μετά την Ιατρική.
  Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι μέσα από το συνέδριο θα τεθούν οι βάσεις για την προσέγγιση θεμάτων που πρέπει να απαντηθούν ,όπως π.χ. τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους, το μεταναστευτικό, η εκκλησιαστική περιουσία και η μισθοδοσία του κλήρου.
  Ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιχαήλ Τρίτος, υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν σε μία τίμια αυτοκριτική και να εγκαταλείψουν θέσεις που μέχρι σήμερα οδηγούσαν σε προκαταλήψεις και αγκυλώσεις, επισημαίνοντας ότι η ορθόδοξη ζωή αποτελεί χώρο ζύμωσης για την κοινωνία.
  Αναφερόμενος σε όσους αμφισβήτησαν τις προθέσεις του συνεδρίου και ανησύχησαν για την αλλοίωση της καθαρότητας των ιδεών, ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Χρυσόστομος Σταμούλης, είπε ότι η αδυναμία διαλόγου ισχυροποιεί τη δαιμονοποίηση και τον δογματισμό και υποστήριξε την ανάγκη για αλλαγές και για διάλογο ως απόδειξη της άπλετης ελευθερίας του Θεού.
  Με ανακοίνωση του το Κίνημα «Χριστιανική Δημοκρατία» θεωρεί «θετική κατ΄αρχήν» την πρωτοβουλία διεξαγωγής του συνεδρίου και στελέχη της διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν εκλήθησαν.
  Στο περιθώριο του συνεδρίου μέλη της Συντονιστικής Ομάδας Αδιόριστων Θεολόγων μοίρασαν κείμενο με το αίτημα τους να καλυφθούν τα 125 και πλέον κενά Θεολόγων στην εκπαίδευση, όπως έγινε και σε άλλους κλάδους.

 35. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οφείλω να ομολογήσω πως ο κ.Κουράκης τα πήγε πολύ καλά.
  Κάποιοι δυσαρεστήθηκαν:

  http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9873.html

  23/1/13

  Τάσος Κουράκης, Κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος – Φόρος υπέρ της Εκκλησίας σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι

  Στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μεγάλες «αποκαλύψεις» για την εκκλησιαστική περιουσία, έδωσε τη δική του ερμηνεία στον όρο «επικρατούσα θρησκεία», αναφέρθηκε στο «μεγάλο έγκλημα» που ετοιμάζει η Μονή Ιβήρων με εταιρεία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική κ.α. Πρότεινε την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος. Αυτά και άλλα πολλά… ακούστε στην εισήγηση του Τάσου Κουράκη.

 36. Ο/Η Πατριάρχης Φίφης λέει:

  Oρθόδοξο θράσος.
  Η αλβανική ορθόδοξη εκκλησία ζητάει λογοκρισία θεατρικού έργου, αλβανού συγγραφέα

  ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ «ΑΧΤΙ»

  Αλβανικό έργο προσβάλει την Ορθόδοξη Πίστη

  01/25/2013 – 08:20
  Πολλές φορές η αλβανική πολιτική τάξη, θέλει να παρουσιάζει στην κοινή γνώμη, εντός και εκτός της χώρας, πως στην Αλβανία δεν υπάρχουν θρησκευτικές εντάσεις και πως υπάρχει η ίδια ανοχή και σεβασμός απ’ όλους και για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες.

  Αυτό το μήνυμα δεν είναι νέο, το έχουμε ξανακούσει και στο παρελθόν. Στην ουσία, η ορθόδοξη κοινότητα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και έχει διωχτεί αγρίως από το αλβανικό κράτος. Και δεν μιλάμε μόνο για την 50-χρονη κομμουνιστική περίοδο αλλά ακόμα και σήμερα. Είναι έκδηλα τα αισθήματα και οι θέσεις πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων κατά των ορθοδόξων της χώρας. Το είδαμε αυτό ακόμα και στην τελευταία απογραφή με τα πλαστά στοιχεία που ανακοίνωσε η κρατική στατιστική υπηρεσία. Οι επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου, δεν έχουν να κάνουν τόσο με αυτόν τον ίδιο όσο με την ορθόδοξη κοινότητα. Πολλές φορές, τηλεοπτικά κανάλια δανείζονται «ταινίες» απ΄ την εποχή του κομμουνιστικού συστήματος που ο Ε. Χότζα χρησιμοποιούσε δείξει πόσο κακιά είναι η ορθόδοξη θρησκεία. Ο «ανακήρυκτος» πόλεμος κατά της Ορθόδοξης Πίστης σε μια πολυθρησκευτική χώρα όπως η Αλβανία ενισχύεται από παράγοντες άλλων θρησκειών.

  Ενδεικτικό είναι το τελευταίο γεγονός με τον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Namik Dokle, ο οποίος έγραψε «λογοτεχνικό έργο» – «δράμα» με τίτλο «Η Παναγία του Μπερατιού» (Shen Maria e Beratit). Έργο το οποίο και ανέβασαν στη σκηνή καλοπληρωμένοι «ηθοποιοί». Στο «έργο» αυτό είναι έκδηλη η θέση του πολιτικού-συγγραφέα κατά της ορθόδοξης κοινότητας και της πνευματικής της ηγεσίας.

  Μάλιστα ο Dokle δεν φοβάται να στρέφει και κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των ιερέων και των αγίων της Εκκλησίας μας. Φυσικά υπήρχε άμεση αντίδραση απ΄ την ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς και την ορθόδοξη κοινότητα της πόλης, οι οποίοι ζήτησαν την ακύρωση των παραστάσεων. Αρκετοί βγήκαν απ΄ την αίθουσα όταν είδαν την προσβολή που ο «συγγραφέας» και ο σκηνοθέτης έκαναν στο πιστεύω τους.

  Ο αλβανικός τύπος σχολίασε το γεγονός, εκφράζοντας την απορία του, πως μπορεί να «εμποδίζουν την προβολή του έργου» οι ορθόδοξοι πιστοί Φυσικά όμως έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε κι εμείς: – Αν ο κ. Dokle και ο σκηνοθέτης του, θα παρουσίαζαν ένα παρόμοιο «έργο» προσβάλλοντας τον Μωάμεθ και το ισλάμ, σίγουρα τώρα δεν θα είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν ούτε μιλιά!

  Το παιχνίδι του «ακήρυκτου» πολέμου κατά της Ορθοδοξίας στην Αλβανία συνεχίζεται απ΄την πολιτική τάξη της χώρας. Κι αυτό την ώρα που προσπαθούν να εντάξουν την χώρα στις ευρωπαϊκές δομές. Κάθε μέρα δηλητηριάζουν το κλίμα της ειρηνικής συμβίωσης των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων. (aftonomi.gr)

  Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 37. Παράθεμα: Μονή Βλατάδων: Προδοσία, Αγυρτία, Ροζ σκάνδαλα, Αρχαιοκαπηλία, Αρπακτικότητα « Ροΐδη Εμμονές

 38. Ο/Η Του κώλου λέει:

  http://www.gnomiartas.gr/epirus/preveza/item/3391-mparkas

  ΠΡΕΒΕΖΑ / Δήλωση του βουλευτή Κώστα Μπάρκα για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μελέτιο

  Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 09:40

  Απ’ τις πιο λαμπρές προσωπικότητες της παγκόσμιας Ορθοδοξίας

  «Το παράδειγμά του και η πολύτιμη Χριστιανική παρακαταθήκη που κληρονομεί σε όλους μας, τον κατατάσσει στις πιο λαμπρές προσωπικότητες της παγκόσμιας Ορθοδοξίας», επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελέτιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

  Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

  «Ο Μητροπολίτης Πρέβεζας Μελέτιος, που από την Πέμπτη μετέστη της ζωής, υπήρξε υπόδειγμα Μητροπολίτη που προσέφερε στην Πρέβεζα, την Ήπειρο και την Ορθοδοξία θεάρεστο έργο. Υπήρξε στοργικός ποιμένας και δάσκαλος του πνεύματος, εργαζόμενος με ζήλο και ιερό χρέος για την Ορθοδοξία.

  Το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Πρέβεζας, αλλά και το πνευματικό έργο του ίδιου του Δεσπότη, του δίνει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλου του Χριστεπώνυμου ποιμνίου και όχι μόνο του νομού Πρέβεζας.

  Το παράδειγμά του και η πολύτιμη Χριστιανική παρακαταθήκη που κληρονομεί σε όλους μας, τον κατατάσσει στις πιο λαμπρές προσωπικότητες της παγκόσμιας Ορθοδοξίας».

 39. Παράθεμα: Βουλευτής Κ.Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ): “Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης, απ’ τις πιο λαμπρές προσωπικότητες της Ορθοδοξίας παγκοσμίως” « Ασμοδαί

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Tι λες βρε παιδί μου.
   Παγκόσμια προσωπικότη.
   Τι έγραψαν οι Τimes και η Le Monde;

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Η μόνη παγκόσμια προσωπικότης της Πρέβεζας σε μορφή μητροπολίτη ήταν ο Στυλιανός

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82

    Στο τέλος των ανακρίσεων ο εκκλησιαστικός ανακριτής Ιάκωβος δηλώνει επακριβώς: «Αι πληροφορίαι που συνέλλεξα από την ανάκρισιν, είναι αρκεταί διά να αποπέσουν οι ολιγοστές εναπομείνασες τρίχες της κεφαλής μου». Οι πληροφορίες για την ταυτότητα της γυναίκας στην επίμαχη φωτογραφία είναι αντικρουόμενες και αποτελούν πεδίο έρευνας. [1]Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης έρχεται στην Πρέβεζα, παίρνει συνεντεύξεις από την «ιππαστί» γυναίκα η οποία τελικά ομολόγησε ότι είναι αυτή (όνομα γνωστό, είναι εν ζωή) και από Πρεβεζάνους πολίτες και εκδίδει βιβλίο με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης».[5]. Η ανάκριση απέδειξε ότι ο σύζυγος της «ιππαστί» γυναίκας είναι ο προσωπικός οδηγός του Στυλιανού και προσωπικός φωτογράφος του. Οι τοπικές πληροφορίες και συνεντεύξεις στον Σπύρο Καρατζαφέρη λένε ότι ο «άτακτος» Μητροπολίτης «δεν άφηνε γάτα θηλυκιά» ασκώντας εξουσία στις γυναίκες, αφ ενός βάσει της θέσης του στην θρησκευτική ιεραρχία και αφ ετέρου μέσω υποσχέσεων διορισμών στο Δημόσιο. Ο σκηνοθέτης Δημήτριος Κολλάτος παρουσιάζει επί μήνες εμπορικά πετυχημένο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης» (1980) και στη συνέχεια γυρίζει κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης» (1981).[6].[1]

    Νεότερες αξιόπιστες πληροφορίες από συνεντεύξεις του Γεράσιμου Γ., νεωκόρου τότε στόν Αγιο Δημήτριο Άρτας(1929-2009) και του Κώστα Φ., τότε εκκλησιαστικού συμβούλου (1931- ) για τα έτη 1965-1967, αναφέρουν ότι «υπήρχε ερωτικό κύκλωμα Πρέβεζας – Αρτας με ιερείς και μητροπολίτες». [7]. Αρχικά χρησιμοποιούνταν γυναίκες από νυχτερινά μπαρ και αργότερα άλλες, οι οποίες μεταφέρονταν από τον Γεράσιμο Γ. με ταξί στην Πρέβεζα και αντιστρόφως. Για τις δεξιώσεις και τα συμπόσια αυτά, εκτίσθη επί τούτου η μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά, όπου και παρετίθεντο οι επίμαχες δεξιώσεις. [1]

    Ο Κώστας Φ. δήλωσε επιπλέον ότι «ο Στυλιανός εγένετο αποδέκτης αιτήσεων διορισμού γυναικών στο Δημόσιο ή στις Τράπεζες, και η επιθυμία των γυναικών ικανοποιείτο τάχιστα, εφόσον… παρείχοντο οι δέουσες αφροδισιακές υπηρεσίες. Επίσης μιά άλλη υπηρεσία γιά την οποία αμοίβετο ομοίως ο Στυλιανός ήταν η γραφειοκρατική διευκόλυνση εργατριών γιά μετανάσταυση στή Γερμανία» [8].[1]

    Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7]. Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα.[1]

 40. Παράθεμα: Το συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία» | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 41. Παράθεμα: Το συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία» | ΠΑΝ ΣΥΡΙΓΞ | ΓIA ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ!

 42. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε Ροϊδη,
  ο σύνεδρος του εν λόγω συνεδρίου κ.Χρήστος Λάσκος, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ξαναχτύπησε με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών(3 Μαϊου) με τον αγχωτικό τίτλο: «Αριστεροί και Χριστιανοί ξανά σε εποχή αγωνίας» και με ένα παρεμφερές στα Ενθέματα της Αυγής : » Η Αριστερά και το Ευαγγέλιο»
  http://enthemata.wordpress.com/2013/05/04/laskos-4/

  Άφησα εκεί και στο red notebook που το αναδημοσίευσε,
  http://rednotebook.gr/details.php?id=9309

  το ακόλουθο σχόλιο:

  .Θα σταθώ σε ελάχιστα σημεία:

  O συγγραφέας επισημαίνει: “Οι φιλελεύθεροι αυτοί διανοητές, σε αντίθεση με τους μαρξιστές, ενορχηστρώνουν την επίθεσή τους χτυπώντας, με απλοϊκό εντέλει τρόπο, στα αδύνατα σημεία, ενώ η εντιμότητα θα επέβαλλε έναν προσανατολισμό στα δυνατά σημεία του αντιπάλου”.

  Αν οι φιλελεύθεροι διανοητές που το κάνουν αυτό, είναι σε κάποιο βαθμό ένοχοι, αναρωτιέμαι δεν είναι ένοχοι τα κόμματα και οι πολιτικοί της Αριστεράς, που αν και θεσμικά υπόχρεα, σωπαίνουν απόλυτα μπροστά στα αδύνατα σημεία της κρατικής Εκκλησίας Α.Ε. ας πούμε για παράδειγμα στη φοροδιαφυγή, στον προσηλυτισμό και στη στρατολόγηση ανήλικων σε διάφορες μοναστικές αδελφότητες, στην καλλιέργεια μιας βαρβαρικής δεισιδαιμόνίας (αυτή η εκκωφαντική σιωπή στην υποδοχή του βλάσφημου Αγίου Φωτός των απατεώνων με τιμές αρχηγού Κράτους), στην καλλιέργεια του φυλετισμού από την εθνική Εκκλησία, στην καταδίκη των προγαμιαίων ερωτικών σχέσεων, στη δαιμονοποίηση της ομοφυλοφιλίας, στην παρεμπόδιση στοιχειωδών θεσμικών μεταρρυθμίσεων (σύμφωνο συμβίωσης, ευθανασία, καύση νεκρών, μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων-εξαιρείται ο Χριστόδουλος), στην άρνηση της Ιεραρχίας να εκδώσει εγκύκλιο καταδίκης της Χρυσής Αυγής, στους Αγιασμούς που οι ιερείς κατά δεκαδες τελούν στα γραφεία αυτής της σατανιστικής και εγκληματικής οργάνωσης χωρίς να διαφωνεί ούτε ένας επίσκοπος, και σταματώ σε αυτά.

  Με την ευκαιρία να ρωτήσω σε ποιό σημείο ο Χριστός λέει “Μακάριοι είναι οι φτωχοί…,”, γιατί υποψιάζομαι ότι αυτό το λέει μόνο ο συγγραφέας.

  Ο συγγραφέας σωστά επισημαίνει “…τη βάρβαρη και μισαλλόδοξη αντιμετώπιση πολλών πιστών στις κοινωνίες του «ανατολικού στρατοπέδου».

  Αναρωτιέμαι όμως δυο πράγματα.
  1. Πότε και που η Αριστερά του, έκανε την αυτοκριτική της γιαυτό.
  2. Να υποθέσω ότι αποτελεί αυτοκριτική το πέρασμα του Μανώλη Γλέζου, από οπαδός της χειρότερης κρατικής τυραννικής κομμουνιστικής αθεϊας (Εμβέρ Χότζα) στη συμπροσευχή στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή (Αγιασμός) και στη συνέχεια στη συμμετοχή του στην όχι μόνο μαγική και βλάσφημη, αλλά και ακυρωτική της ιδέας της ανεξιθρησκείας και του χωρισμού Κράτους Εκκλησίας, διαδικασία του όρκου, μπροστά στο φιλοχουντικό Αρχιεπίσκοπο;

  Έχω την αίσθηση ότι καλό θα ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βαρύνεται με σειρά ολόκληρη από καραγκιοζιλίκια, ασυνέπειες, παλινωδίες, μεταμορφώσεις και κυρίως σιωπές (ακόμη και σε προκλητικά ιερά οικονομικά σκάνδαλα) και συνενοχές στο εκκλησιαστικό, να πάψουν να προκαλούν τη νοημοσύνη μας.
  Λ.

  Σχόλιο από laskaratos — 4 Μαΐου 2013 @ 7:47 πμ

 43. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aν κατάλαβα καλή ο υφυπουργός Παιδείας της ΔΗΜΑΡ κ.Θ.Παπαθεοδώρου, σύνεδρος του συνεδρίου «Αριστερά και Εκκλησία», δεν δείχνει και μεγάλη προθυμία να παραιτηθεί.
  Οι τρεις πάντως άλλοι υπουργοί παραιτήθηκαν ήδη.

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   http://www.avgi.gr/article/504374/aposurei-tous-upourgous-tis-i-dimar-%E2%80%93-kata-periptosi-i-stirixi-stin-kubernisi

   Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Παπαθεοδώρου αν και πήρε αποστάσεις από την απόφαση Κουβέλη να αποσυρθεί η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση του κόμματος

   • Ο/Η Πατρινός λέει:

    Ἐν ὄψει τοῦ θέματος τό ὁποῖο ἔχει δημιουργηθῆ σχετικά μέ τό Τ.Ε.Ι. Πατρῶν καί ὅσα ἀναρμοδίως ἐδήλωσε ὁ Ὑφυπουργός Ὑγείας κ. Σαλμᾶς καί τῆς ἀνησυχίας πού δικαίως διακατέχει τήν πόλη, ὅλοι μας ἐκφράζομε τήν ἀπόφασή μας νά ἀγωνισθοῦμε ἑνωμένοι, γιά τά δίκαια τῆς πόλεώς μας.

    Στό πλαίσιο αὐτῆς τῆς προσπαθείας, πού ἐκφράζει ὅλους τούς Πατρινούς, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος ἐπικοινώνησε χθές μέ τό Ὑπουργεῖο Παιδείας καί μετά ἀπό μακρά συνομιλία μέ τόν Ὑφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου ἔλαβε τήν διαβεβαίωση, ὅτι δέν πρόκειται νά γίνῃ μετακίνηση τῆς ἕδρας τοῦ Τ.Ε.Ι ἀπό τήν Πάτρα.

    Ἐπίσης γιά τό ἴδιο θέμα ὁ Σεβασμιώτατος συνομίλησε μέ τόν Πρόεδρο τοῦ Τ.Ε.Ι. Πατρῶν κ. Σωκράτη Καπλάνη.

    Σήμερα ὁ Σεβασμιώτατος εἶχε ἐκτάκτως συνάντηση μέ τόν Δήμαρχο Πατρέων κ. Ἰωάννη Δημαρᾶ καί τόν Ἀντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο Στανίτσα καί μακρά συνεργασία γιά τό θέμα αὐτό, κατά τήν διάρκεια τῆς ὁποίας ἔγινε ἐπίσης τηλεφωνική ἐπικοινωνία μέ τόν Ἀχαιό Ὑφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ὁ ὁποῖος γιά μιά ἀκόμα φορά διεβεβαίωσε τόν Σεβασμιώτατο καί δι’ αὐτοῦ τούς παρόντας, κ. Δήμαρχο καί κ. Ἀντιδήμαρχο, ὅτι οὐδεμία πρόθεσις ὑπάρχει ἀπό πλευρᾶς Πολιτείας γιά μετακίνηση τῆς ἕδρας τοῦ Τ.Ε.Ι. ἀπό τήν Πάτρα.

 44. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4701.html

  »ΞΑΦΝΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ…

  Αίσθηση προκαλεί το ξαφνικό «άνοιγμα», προς την εκκλησία και τους εκπροσώπους της, που επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αφού αντιπροσωπεία του κόμματος για πρώτη φορά επισκέφτηκε το Άγιο Όρος …
  και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.
  Πιο συγκεκριμένα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιάννη Αμανατίδη και στελέχη του Τομέα Θρησκευμάτων επισκέφθηκε για πρώτη φορά διαδοχικά το Αγιον Ορος όπου έγινε δεκτή από την Ιερά Επιστασία, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Ανθιμο για να ακολουθήσει και επίσκεψη στη μητρόπολη Λαγκαδά όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη κ. Ιωάννη.
  Ηταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, ενώ στη συνάντηση που έγινε στην ιερά Κοινότητα στις Καρυές τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας τούς ενημέρωσαν για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την αγιορείτικη κοινότητα.
  Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στον ναό του Πρωτάτου, ενώ επισκέφθηκε τον πολιτικό διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου και τις μονές Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Σίμωνος Πέτρας.
  Στην επίσκεψη που ακολούθησε στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ξεπεραστούν τα παλιά στερεότυπα καχυποψίας που υπήρχαν στις σχέσεις Εκκλησίας και Αριστεράς, ενώ ο κ. Ανθιμος τους ευχήθηκε να τα καταφέρουν στην προσπάθειά τους ως κόμμα και δεν παρέλειψε να κάνει ένα άνοιγμα λέγοντας «φαίνεστε έντιμοι άνθρωποι».
  Κατά τη συνάντηση ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αντίθεσή του και την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι η ΕΡΤ αποτελεί και τον δίαυλο μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που δεν μπορούν να πηγαίνουν στις εκκλησίες.Ακολούθησε επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη μητρόπολη Λαγκαδά όπου συναντήθηκαν με τον μητροπολίτη κ. Ιωάννη.

  • Ο/Η Πατρινός λέει:

   ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Τα «παρασκήνια» της επίσκεψης Τσίπρα στην Πάτρα – και φωτορεπορτάζ από τους Αχιλλέα Ροδίτη – Μάνθο Ευαγγελίου

   http://www.dete.gr/news.php?article_id=158568
   Παρ. 05 Ιουλίου 2013, 07:03

   Η δημοκρατία σκύβει με το λουρί στο σβέρκο για να πατήσουν πάνω της οι κερδοσκόποι των μνημονίων. Η δικομματική κυβέρνηση παραπαίει και θα πέσει με πάταγο», τόνισε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στην πρώτη του μετεκλογική και στην τελευταία του προσυνεδριακή ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, η οποία ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη για το μέγεθος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρώτου κόμματος στην Αχαΐα, (με βάση τις τελευταίες εκλογές), ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση

 45. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εκτός από τον τοπικό μητροπολίτη Καστοριάς («Μου φέρνουν στη μνήμη κάποιες από τις φωτογραφίες του 1917 στη Ρωσία, στην επανάσταση των Μπολσεβίκων»), που είχε τρέξει ο Διαμαντόπουλος να του υποβάλει τα σέβη του, τον αποδοκίμασαν κι άλλοι δυο δεσποτάδες:
  Δυο μητροπολίτες κατήγγειλε ο Χρυσαυγίτης Αμβρόσιος για «αριστερούτσικους» και οι δυο έσπευσαν να καταδικάσουν τους καρναβαλισμούς του γελωτοποιού βουλευτή, του αγράμματου και κουτοπόνηρου Διαμαντόπουλου:

  Δημητριάδος: »Βλάσφημη και απαράδεκτη ενέργεια»

  Σιατίστης Παύλος: Τον συλλυπούμαι βαθύτατα διά τον πολιτισμό του!!! Δεν ξέρω αν μέχρι τη στιγμή αυτή αν υπάρχει αντίδραση από τον αρχηγό του κόμματος εις το οποίον ανήκει. Αν όχι, διερωτώμαι απλώς: Με τέτοια πρόσωπα θα επιχειρήσει να κυβερνήσει τον τόπο;
  Κρίμα το γλύψιμο που έχει κάνει ο Τσίπρας στον συγκεκριμένο μητροπολίτη, που είναι η δεύτερη φορά που επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο.
  __________________

  ‘Όλα καλά τα βρίσκει ο ανεκδιήγητος Διαμαντόπουλος στην Εκκλησία, μισή ερώτηση δεν έχει καταθέσει για ένα έστω από τα καθημερινά της σκάνδαλα, ούτε η φοροδιαφυγή της δεν τον ενοχλεί, η βλακεία του όμως έγινε αιτία να γκρεμιστεί σε λίγα λεπτά ο ετοιμόρροπος καραγκοζομπερντές που είχε στήσει ο αρχηγός του και οι φίλοι του, πάνω στη λυκοφιλία τους με την Εκκλησία..

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   Tσίπρα οι μητροπολίτες φίλοι δεν πιάνονται, του κάκου σκύβεις.
   Αν δεν τους γεμίσεις τον δίσκο δεν κάνουν τα στραβά μάτια.
   Στο χάπενινγκ ήταν και η βουλεύτρια της ΝΔ αλλά κάνουν πως δεν το ξέρουν.

   ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ .

   Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2014 14:33
   .
   Ανόητο και επικίνδυνο, αν δεν καταλαβαίνει τα όρια της ελευθεριότητας, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του στο «Αγιορείτικο βήμα» ο Μητροπολιτης Σιατίστης Παύλος τον «καρναβαλιστή» αθεόβοφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

   Διαβάστε τι λέει:
   Ανοίγοντας το διαδίκτυο πληροφορήθηκα την ενέργεια του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, στην καρδιά των μεγάλων εορτών της Εκκλησίας μας ευρισκόμενοι επεχείρησε να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

   Υποτίθεται ότι συμμετείχε σε καρναβαλικό άρμα που είχε σαν θέμα την «κηδεία της κρίσης», αλλά και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι στις κηδείες δεν κοινωνούμε τους πιστούς. Άρα θεωρώ συνειδητό τον στόχο του διά την διακωμώδηση και τον ευτελισμό της Θείας Κοινωνίας, του ιερώτερου Μυστηρίου των χριστιανών. Το μόνο που απέδειξε είναι το πόσο ευτελής είναι ο ίδιος.

   Έγινε λόγος εις το ότι το καρναβάλι αυτό χαρακτηρίζεται διά την «ελευθεριότητα του». Αλλά η ελευθεριότητα είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αποκαλύπτει τα μύχια και τα κρύφια της καρδίας των ανθρώπων. Τα όρια της ελευθεριότητας τα ορίζουν ο προσωπικός πολιτισμός του καθενός, η αίσθηση του σεβασμού σε ο,τι είναι ιερό και όσιο σε μία κοινωνία, ακόμη και η διάκριση των ημερών και των στιγμών μέσα στο χρόνο. Σε αυτά τα σημαντικά πράγματα ο κ. Βουλευτής περνάει την δική του «κρίση».

   Εάν αυτά δεν τα καταλαβαίνει είναι ανόητος και γι’αυτό επικίνδυνος. Εάν τα καταλαβαίνει είναι μοχθηρός απέναντι στην πίστη και την καρδία των χριστιανών την οποία συνειδητά επεχείρησε να πλήξει κρυπτόμενος πίσω από μία καρναβαλική εκδήλωση.

   Τον συλλυπούμαι βαθύτατα διά τον πολιτισμό του!!! Δεν ξέρω αν μέχρι τη στιγμή αυτή αν υπάρχει αντίδραση από τον αρχηγό του κόμματος εις το οποίον ανήκει. Αν όχι, διερωτώμαι απλώς: Με τέτοια πρόσωπα θα επιχειρήσει να κυβερνήσει τον τόπο;

   1 σχόλιο

   ΔΗΜΗΤΡΗΣ
   • 6 minutes ago

   ΒΡΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΑ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ(ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ)

 46. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θαυμάστε το σύνεδρο του Συνεδρίου Αριστερά και Εκκλησία κ.Παναγιώτη Φούντα δεσπότη Δημητσάνας, σε κατάσταση υστερίας.
  Αυτούς τους ανθρώπους καταδέχεται να κολακεύει ο ΣΥΡΙΖΑ:

 47. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://enosy.blogspot.gr/2014/02/blog-post_27.html

  Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

  Τι μπορεί να συζητήσει ένας παπάς με τους αναρχικούς;

  Παρουσιάζουμε την τοποθέτηση του ιερέα του Αγίου Παντελεήμονα στην 2η συζήτηση με θέμα “Οι περιπέτειες της πολιτισμικής ετερότητας στην Ελλάδα την εποχή της μετανάστευσης” από τον Κύκλο Συζητήσεων»Έθνος και Πολιτική» που οργανώνεται στο nosotros.
  https://efimeridadrasi.espiv.net/index.php/h/400-2014-02-08-09-45-00

  Σας προτείνουμε να την ακούσετε γιατί παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον. Αν και εκφεύγει από τον “κανόνα”, δεν αποτελεί μια τυχαία “εξαίρεση”. Είναι ο πολιτικός λόγος της εκκλησίας όπως αυτός εκφέρεται από ένα ιερωμένο του περιβάλλοντος του αρχιεπισκόπου, ο οποίος πριν μερικά χρόνια επιλέχθηκε να τοποθετηθεί εκεί λόγω των προβλημάτων ήδη είχαν αρχίσει να εμφανίζονται.

  Με αφορμή αυτή την εκδήλωση, θυμηθήκαμε το Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη πριν ένα χρόνο με θέμα “Εκκλησία και Αριστερά”, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε την εκκίνηση του διαλόγου με την εκκλησία. Δεν επρόκειτο βέβαια για κανένα δημιουργικό διάλογο αλλά για βαρετούς μονολόγους, αφού το επίδικο ήταν άλλο: Η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε μηχανισμούς μπροστά στο ενδεχόμενο της ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Εκτός από το συνέδριο, οι δραστηριότητες της “Θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ” καταγράφουν επίσης ότι τα επιτελεία της Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ως πεδίο συναλλαγής μεταξύ μηχανισμών τον “διάλογο” με την εκκλησία. Επειδή αυτά τα θέματα δεν είναι ευρέως γνωστά, θα σταθούμε σε μερικές γενικές επισημάνσεις. Η “Θεματική Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ” είναι ένας από τους χώρους συγκρότησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ ενός αντιδραστικού λόμπι, το οποίο με τις ευλογίες των ιερατείων της Κουμουνδούρου αναλαμβάνει να εκφράζει αρκετές φορές το δημόσιο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Θρησκόληπτοι εθνικιστές διαχειρίζονται και κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πέραν θεματικού αντικειμένου αυτής της επιτροπής.

  Υπενθυμίζουμε ότι η “Θεματική Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ”με την δημόσια αποκήρυξη των λαϊκών δρώμενων σε τοπικό καρναβάλι της Καστοριάς , όχι μόνον αυτοθεσμίστηκε ως “Τμήμα ηθών” του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άσκησε και αρμοδιότητες που δεν ανήκουν στις “θεματικές”. Οι επιτροπές αυτές είναι συμβουλευτικές. Συγκροτήθηκαν για να συστηματοποιήσουν τις επεξεργασίες και να τεκμηριώσουν τις θέσεις στα αντίστοιχα θεματικά αντικείμενα και όχι για να ασκούν πολιτική.

  Χαρακτηριστική είναι και μια άλλη περίπτωση με την οποία το λόμπι αυτής της θεματικής οικοδομεί τις δικές του “πελατειακές σχέσεις” – υποκαθιστώντας μάλιστα και μελλοντικό υπουργό Παιδείας – με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι σε συντεχνιακά συμφέροντα μιας μερίδας εκπαιδευτικών. (ΣΥΡΙΖΑ : Αναγκαίο το μάθημα τωνΘρησκευτικών για την εκπαίδευση – Δενκινδυνεύουν οι θέσεις των θεολόγων»).

  Και ενώ η “Θεματική Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ” είναι πρόθυμη για συναντήσεις με το “Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος”, δεν την είδαμε να εκφράζει καμία δημόσια θέση για τα δικαιώματα της μεγαλύτερης θρησκευτικής μειονότητας στην χώρα μας, τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σαφώς πολύ πιο σημαντικά προβλήματα από αυτά που επικεντρώνει το ενδιαφέρον της αυτή η “θεματική”.

  Εκτός των άλλων, είναι απαράδεκτος και ο τρόπος συγκρότησής της, με τον αποκλεισμό των άλλων απόψεων που δεν είναι συμβατές με αυτές που εκφράζει το λόμπι που κυριαρχεί εκεί. Για παράδειγμα δεν εκπροσωπούνται εντός της “Θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ” και φορείς αυτής της θρησκευτικής μειονότητας.

  • Ο/Η Liberal λέει:

   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=32046
   26 Φεβρουαρίου 2014

   Ανδρέας Πετρουλάκης

   Το μισό δίκιο της Ρένας Δούρου

   Aσφαλώς ήσαν άστοχες οι επιθέσεις που δέχτηκε η Ρένα Δούρου. Η περισυλλογή και διαχείριση των σκουπιδιών είναι κατεξοχήν πολιτικό θέμα και δεν ευτελίζεται στην ειρωνική διαπίστωση ότι μάλλον εννοεί πως οι αντιμνημονιακοί εργατοτεχνίτες των δήμων είναι πιο παστρικοί από τους μνημονιακούς. Το αν αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες το έργο ή προσλάβεις και άλλους δημοτικούς υπαλλήλους είναι μία πολιτική επιλογή. Αρκεί να την έχεις έτοιμη και κοστολογημένη και να πείς πού θα βρείς τα λεφτά. Ομοίως αν επιλέξεις ΧΥΤΑ, κομποστοποίηση ή άλλη μέθοδο διαχείρισης, είναι πολιτική απόφαση, όπως και ο τόπος προορισμού των σκουπιδιών. Οχι στην Κερατέα, όμως πού; Στο διαταύτα υπάρχει μονίμως ένα κενό το οποίο αναπόφευκτα καταλαμβάνει η δυσπιστία -ή η κακοπιστία, της οποίας θύμα έπεσε η κ. Δούρου.

   Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια ένα ακτιβιστικό μικρό κόμμα της αριστεράς που ολοκληρώνει την πολιτική αποστολή του παρεμποδίζοντας απλώς τις πολιτικές των άλλων, είναι ένα κόμμα που αύριο μπορεί να είναι στην εξουσία. Και σταθερά εξιστορεί τη μισή αλήθεια του, την πιο πιασάρικη και αβανταδόρικη.΄Οτι δηλαδή οι άλλοι τα θαλάσσωσαν-ευχαριστούμε πολύ. Τη δύσκολη συνέχεια δεν τη λένε, τι θα κάνουν δηλαδή για να μην τα θαλασσώσουν και οι ίδιοι, έστω και με το δικό τους ταμπεραμέντο. Ας παρακάμψουμε τον τρόπο που περιγράφουν τους άλλους, είναι η προηγούμενη σελίδα, φορτισμένη με ρητορική μίσους και Καμένου- θα το βρούν μπροστά τους στην επόμενη, αν το σχέδιό τους διαψευσθεί. Σημασία προς το παρόν έχει το ίδιο το σχέδιο.

   Και το σχέδιο δεν έχει νούμερα, νομοσχέδια, ακριβείς πολιτικές. ΄Εχει προθέσεις και ηθικολογία, μαζί με την επαναλαμβανόμενη, και πληκτική πια, απαξίωση των ευρισκομένων στο πολιτικό ναδίρ. ΄Εχει μπόλικη συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες λες και εκείνες θα παραγάγουν πολιτική. ΄Ομως ο πολιτικός διάλογος τελεσφορεί μόνο στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων , δεν μαζεύονται όλοι και λέει ο καθένας το μακρύ του. Και προτάσεις τέτοιες δεν έχουν γίνει σχεδόν σε κανένα τομέα, πράγμα απαράδεκτο για κόμμα στα πρόθυρα εξουσίας. Για να είμαστε δίκαιοι, βέβαια, απλώς ακολουθούν μια μακραίωνη παράδοση, αλλά ήδη αυτό τους συναθροίζει με όλους τους προηγούμενους.

   Τα στελέχη του διακηρύσσουν ότι η αλλαγή θα γίνει με πρόσωπα. Οι αλλαγές όμως είναι μόνο θεσμικές. Είναι ανώριμη προσέγγιση να ισχυρίζεται κάποιος ότι αρκεί η τοποθέτηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε κρατικές θέσεις για να επέλθει η εξυγίανση του δημοσίου. Είναι ουτοπία να πιστεύουν ότι οι φορολογούμενοι θα γίνουν ευσυνείδητοι απλώς γιατί θα εμπνέονται από τους αγνούς αριστερούς υπουργούς. Ας το πάρουν απόφαση, τον ίδιο λαό θα κυβερνήσουν και εκείνοι και με στελέχη από την ίδια κοινωνία θα τροφοδοτήσουν τον κρατικό μηχανισμό. Αν δεν συλλάβουν τη φοροδιαφυγή με σχέδιο θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τους προηγούμενους. Αν δεν θωρακίσουν θεσμικά τη λειτουργία του κράτους, κάποια από τα άφθαρτα στελέχη τους θα ακολουθήσουν τη διαδρομή αντίστοιχων ελπιδοφόρων άλλων εποχών που τώρα είναι οι στιγματισμένοι της κοινωνίας.

   Η κ. Δούρου στη δεύτερη φράση της αποσαφήνισε το πολιτικό πλαίσιο της τοποθέτησής της. Αυτή κόπηκε από τις μυλόπετρες των μέσων και την κουτή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Τους ευνοεί όμως το πολιτικό κλίμα που εκπορεύεται από το κόμμα της, που συχνά συνοψίζεται στο “αρκεί να έρθουμε εμείς οι ευαίσθητοι και τίμιοι για να διορθωθούν τα πράγματα όπως τα είχαν καταντήσει οι ανάλγητοι και διεφθαρμένοι”. Και αυτό δεν βγάζει πουθενά.

 48. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

 49. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  Ενισχύονται οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησίας

  http://www.gazzetta.gr/plus/article/639134/anthimos-tha-xiloso-tis-toyrkikes-pinakides-poy-tha-valei-o-mpoytaris

  Κυριακή, 03 Αυγούστου 2014 – 13:36

  από Gazzetta team
  .

  Άνθιμος: Θα ξηλώσω τις τουρκικές πινακίδες που θα βάλει ο Μπουτάρης

  Ο Μητροπολίτης, επίσης, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στο να ιδρυθεί Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών.

 50. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι πρωτότυπο.
  Ο κ.Αμανατίδης και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνδιοργάνωναν με τον Άνθιμο συνέδριο, θα έπεσαν από τα σύννεφα

  http://tvxs.gr/news/ellada/poinikes-diokseis-kata-anthimoy-gia-koykoyloma-biasmoy-anilikoy-sto-papafeio

  12 Οκτ. 2015

  Ποινικές διώξεις κατά Άνθιμου για το «κουκούλωμα» βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο

  Ποινικές διώξεις για συγκάλυψη μιας υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, που ήταν και οι δύο τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.

  Το παιδί φέρεται να είχε καταγγείλει τον βιασμό του από μεγαλύτερο τρόφιμο του ιδρύματος το 2012, αλλά η κακοποίηση θα έμενε στην αφάνεια αν δεν βιαζόταν άλλες δύο φορές και δεν κατέληγε στο νοσοκομείο.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διεύθυνση του «Παπαφείου» αρχικά αντιμετώπισε το περιστατικό σαν να μη συνέβη ποτέ και, παρότι η κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος είχε ενημερώσει τη διοίκηση, χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες ώσπου να ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

  Η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, όμως από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση των βιασμών είχε ξεκινήσει μήνες νωρίτερα κι έτσι παραγγέλθηκε ξεχωριστή έρευνα για τις ευθύνες των διοικούντων το ίδρυμα.

  Σε αυτό το πλαίσιο, έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις ο διευθυντής του ιδρύματος που είναι ιερέας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και ο μητροπολίτης Άνθιμος ως πρόεδρος του «Παπαφείου».

  Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της «Μακεδονίας», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία πρότεινε να τεθεί στο αρχείο, ωστόσο η αρχειοθέτησή της δεν εγκρίθηκε από την εισαγγελία Εφετών, που τη γύρισε πίσω με την εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

  Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στην ξεχωριστή δικογραφία που σχηματίστηκε αποτυπώνονται όλες οι ενέργειες για το «κουκούλωμα»του πρώτου περιστατικού βιασμού του ανήλικου τροφίμου του Παπάφειου. Μάλιστα, περιλαμβάνεται και η σχετική αναφορά που έκανε από την πρώτη στιγμή η κοινωνική λειτουργός που πληροφορήθηκε το συμβάν από το ίδιο το παιδί-θύμα του βιασμού.

  Για την υπόθεση δεν θέλησαν να μιλήσουν δημόσια ούτε ο τότε νομικός σύμβουλος του ιδρύματος ούτε ο ψυχολόγος που μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο όταν συνέβη το περιστατικό, ενώ καμιά δήλωση δεν έγινε από τον μητροπολίτη.
  ______________________

  Εκτός από την παραπάνω περίπτωση υπάρχουν βέβαια και αυτές οι δυο, που όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν και που πήγαν για κουκούλωμα από τον Άνθιμο και όχι μόνον

  https://roides.wordpress.com/2015/04/15/15apr15/

  Ο κ.Άνθιμος είναι γνωστός διώκτης της πορνείας του πολιτικού γάμου και της ομοφυλοφιλίας (των μη κληρικών), μέλος του συνοδικού δικαστηρίου που είχε αθωώσει τον πορνοφασίστα μητροπολίτη Πρεβέζης Κορνάρο και υποστηρικτής του μητροπολίτη Λήμνου (γνωστoύ και από τις ερωτήματα και τις καταγγελίες εναντίον του του Γρ.Μιχαλόπουλου-και αργότερα και μιας ψάλτριας, ‘Ελευθεροτυπία’, 30.4.2008-‘Espresso’, 1.5).

  Γνωρίζουμε πως είναι πελαγωμένος στον ωκεανό των αγαθοεργιών του και στις προσευχές του. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν έχει συνέλθει ακόμη, από τη σύλληψη του αγιορείτη εφημερίου του για σεξουαλική παρενόχληση διανοητικά καθυστερημένου νεαρού σε παραλία της Στυλίδας τον Αύγουστο του 2009, η οποία δημοσιεύτηκε και σε ειδική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, που καταγγέλει παιδεραστίες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γενικά, ορθόδοξων ιερέων.

  Ο εφημέριος κρύφτηκε στο Αγ.Όρος και περιμένουμε ακόμη να μάθουμε τι απέγινε με τις ανακρίσεις που υποτίθεται πως διέταξε ο μητροπολίτης ‘Χρυσής Αυγής’, Αθανασίας του Αιγάλεω, πορνοαρχαιοκάπηλου αφορολόγητου-θαυματουργού βρυκόλακα Βησσαρίωνα και Φθιώτιδος. Ένας άγιος δεσπότης που τον τιμάνε ο πρόεδρος και οι τρεις τοπικοί άνδρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  Είναι απόλυτα φυσικό πως ο κ.Άνθιμος, ευρισκόμενος στα πρόσω της μάχης κατά του gay parade, δεν πληροφορήθηκε την παρακάτω είδηση, ώστε να διενεργήσει τα δέοντα: «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.

  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη….Ο ‘κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό’ που ‘ψαρεύει’ δύο-δύο τα πιτσιρίκια…Σοκαριστική είναι η περιγραφή του νεαρού κατοίκου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού ‘ψαρέματος’. ‘Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είδα ένα βράδυ και με αηδίασε. Επιστρέφοντας σπίτι μου, επί της οδού Αφροδίτης σταμάτησε ένα VW Eos μαύρο, που οδηγός του ήταν ένας ιερέας! Φορούσε ράσα κανονικά και ένας τεράστιος χρυσός σταυρός κρεμόταν από τον λαιμό του. Αναβόσβησε τα φώτα και βγήκαν τρέχοντας από τη στοά τρία αγοράκια 13-14 ετών. Ισως μάλιστα και μικρότερα! Τα δύο παιδάκια τελικά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν μαζί του! Γενικά, στα στενά γύρω από τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ γίνεται το ίδιο πράγμα…» (iefimerida.gr, 6.4). Δημοσιεύτηκε η είδηση, αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και μετά η γνωστή σιωπή της εκκωφαντικής και συχνά και εγκληματικής, ρωμέικης αδιαφορίας (δεν αφορά τα δικά μας παιδιά). Η Μητρόπολη, δεν αισθάνθηκε ούτε την ανάγκη να βγάλει μια από τις γνωστές προσχηματικές παπαδίστικες ανακοινώσεις, που εκδίδονται μόνο όταν το πράγμα πάρει διαστάσεις και μετά «ξεχνιούνται» από όλους, όπως π.χ. η ανακοίνωση που υπάρχει στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής (10.7.2011, 17:01).

  Eπειδή τα στοιχεία για το ακριβό αυτοκίνητο (χρώμα και μάρκα) του σταυροφόρου (άρα αρχιμανδρίτης ή πρωτοπρεσβύτερος;) ιερέα της συμπρωτεύουσας ή έστω της ευρύτερης ιερής περιοχής της είναι πολύ σαφή και μπορεί εύκολα να οδηγήσουν την αστυνομία (που ασφαλώς αγνοεί το τι συμβαίνει τη νύχτα στο Σταθμό) και επειδή οι εισαγγελείς, οι αστυνομικοί και οι αρχιεπίσκοποι Τσίπρα, Λαυρεντιάδη & Κυριακίδη, δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν εφημερίδες, ας αναλάβει ο ευσεβέστερος όλων των βουλευτών Θεσσαλονίκης και πανάξιος «διάδοχος» του κ.Παπαθεμελή την πρωτοβουλία να υποδείξει σε κάθε αρμόδιο, είτε δημόσια με ερώτηση στη Βουλή είτε με προσωπική παράσταση, το καθήκον του. Η προκλητική αδιαφορία με την οποία έχει ο καθ’ύλην αρμοδιότερος βουλευτής της πόλης επιδείξει για το θέμα αυτό, με κάνει να πιθανολογώ πως είναι πιο άθεος και από το μητροπολίτη του και από τον πρωθυπουργό του, ο οποίος ανακάλυψε φέτος και τον Επιτάφιο, γιατί ένας ειλικρινής πιστός, που δεν ζει επαγγελματικά από τη θρησκεμπορία όπως οι κρατικοί μιτροφόροι, αν μη τι άλλο θα ανήκει στους «αγαπώντας την ευπρέπειαν του Οίκου Του».

 51. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_28.html

  Μια ερώτηση – απορία προς τον Παναγ(ρ)ιότατο δεσπότη Ανθιμο

  Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 | 5:23 μ.μ.

  […..]
  Μάλιστα. Οπότε ας του θέσουμε τώρα ένα ερώτημα, που ταυτόχρονα είναι και απορία.
  Ο λαλίστατος αυτός «άγιος» όταν έπαιρνε σβάρνα όλα τα ΜΜΕ για να καταγγείλει του ομοφυλοφίλους, είδε την δημοσιότητα ένα επώνυμο κείμενο στην ιστοσελίδα iefimerida το οποίο αποκαλούσε τον Ανθιμο «Ανθισμένη παπαδιά μητροπολίτισα Θεσσαλονίκης», σχολιάζοντας την στάση που κρατάει στην οργάνωση του gay pride.Το συγκεκριμένο απόσπασμα του άρθρου έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έδωσε τροφή για παραπολιτικά σχόλια σε εφημερίδες.
  Περίεργο δεν είναι ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τον δεσπότη;
  Υπάρχει κάποια εξήγηση γι’ αυτό;
  Και γιατί όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που του παίρνουν συνεντεύξεις δεν του κάνουν την απλή αυτή ερώτηση;

  http://www.iefimerida.gr/content/108317/%CE%BAlarina-bourana-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-disney#ixzz3oNL3oE4c

  Τάσος Θεοδωρόπουλος

  31|05|2013 20:20

  Η Ανθισμένη παπαδιά μητροπολίτισα Θεσσαλονίκης, την ίδια στιγμή, επιμένει στην ακύρωση του «καρναβαλιού» όπως αποκαλεί το gay pride, στην πόλη που έγινε γνωστή και αγαπημένη ως ερωτική ακριβώς εξ’ αιτίας των πουτάνων της και των ομοφυλόφιλων της. Kαι κραδαίνει επιστολή 19.500 κατοίκων που αντιδρoύν στην παρουσία των ομοφυλόφιλων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αλλά αυτό δε νομίζω ότι παραξενεύει κάποιον για τους κατοίκους μιας πόλης που ψήφιζαν επί σειρά ετών τον υπόδικο πλέον Ψωμιάδη, ως δείγμα αρσενικής λεβεντιάς. Δόξα τω Θεώ (που θα ‘λεγε και ο Άνθιμος) στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα πλέον έχουμε. Σε λίγο θα έχουμε και ειδικά αστυνομικά τάγματα ηθικής.

  Πηγή: ΚLARINA BOURANA: Μπροστά στους θεσμικούς φασίστες, οι χρυσαυγίτες είναι Disney | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/content/108317/%CE%BAlarina-bourana-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-disney#ixzz3oNLLB7vp

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.