Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει το κυπριακό μνημόνιο;

ΑΚΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ: Βίοι παράλληλοι  

Γελοιογραφία της Daily Mail σε βάρος του προέδρου Μακαρίου, ενός συντηρητικού θεοκρατικού ηγέτη στον οποίο χαρίστηκε άνευ όρων η Αριστερά, χωρίς να τολμήσει να αρθρώσει διακριτό πολιτικό λόγο απέναντί του.

Γελοιογραφία της Daily Mail σε βάρος του προέδρου Μακαρίου, ενός συντηρητικού θεοκρατικού ηγέτη στον οποίο χαρίστηκε άνευ όρων η Αριστερά, χωρίς να τολμήσει να αρθρώσει διακριτό πολιτικό λόγο απέναντί του.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
«Νέα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Κύπρο μεταξύ πολυτέκνων και αστυνομικών έξω από τη Βουλή. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της κεντρικής εισόδου και να εισέλθουν στη Βουλή, όπου εκείνη την ώρα ψηφίζονταν μνημονιακά νομοσχέδια. Οι διαδηλωτές έσπασαν γλάστρες και πέταξαν αυγά. Οι αστυνομικοί, κατάφεραν τελικά να τους απωθήσουν. Την προηγουμένη είχαν εισβάλλει στη Βουλή κάτοχοι αξιογράφων, υποστηρίζοντας ότι οι τράπεζες τους κορόιδεψαν» (12.12). Προς το παρόν λοιπόν, αντιδρούν βίαια συντηρητικές μάλλον ομάδες πολιτών στην Κύπρο, οι πολύτεκνοι και οι ομολογιούχοι, ενώ λίγες ημέρες πριν (29.11) είχαν αντιδράσει φραστικά και τα κομματικά ελεγχόμενα συνδικάτα κατά των συμφωνούμενων με τη Δεξιά οικονομικών μέτρων.
—-Νομίζω ότι αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο, προσφέρονται για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Αναρωτιέμαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αμελεί το διεθνιστικό αλλά και το πατριωτικό του καθήκον, δεδομένου ότι η νότια Κύπρος είναι κομμάτι του ελληνισμού και δεν καταγγέλλει το ελληνοκυπριακό μνημόνιο. Στην Κύπρο κυβερνά το αδελφό κόμμα και όμως το νησί δεν στράφηκε τελικά παρά τις σχετικές φημολογίες, ούτε στην αυταρχική Ρωσία του «ορθόδοξου πολιτισμού» του κ.Τσίπρα,  ούτε στην ολοκληρωτική Κίνα της «διαχρονικής σκέψης του Μάο» (του ιδίου), ούτε στις αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής (πετρέλαια Τσάβες για την Καισαριανή κλπ) και δεν μπόρεσε, παρ’όλο που κολυμπούσε σε έναν αμαρτωλό πλυντήριο-Πακτωλό ξένου μαύρου χρήματος, να προλάβει τη χρεοκοπία.  Με ελάχιστες αποκλίσεις το κυβερνητικό ΑΚΕΛ ακολούθησε και ακολουθεί τα χνάρια των ελληνικών κυβερνήσεων, γεγονός που το οδηγεί σε ήττα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Ασφαλώς το κυπριακό μνημόνιο είναι προς το παρόν ηπιότερο του ελληνικού, αλλά είμαστε στην αρχή. Η συνέχεια είναι νομίζω προδιαγραμμένη.
—-Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, εκτός του ότι οδήγησε το νησί στη χρεοκοπία, δεν διαφέρει ουσιαστικά από μια παλαιοκομματική μικροαστικών αντιλήψεων κυβέρνηση, που δεν μπορεί να κάνει το συντηρητικό λαό της καλύτερο, απλά χαϊδεύει τον κακό του εαυτό. Ευθύνεται, δέσμια των «αριστερών» (;) τριτοκοσμικών της φαντασιώσεων, με προσωπική αμέλεια και του κ.Χριστόφια, για τη φοβερή καταστροφή της έκρηξης των πυρομαχικών. Αν τη συγκρίνουμε σε δυο καίρια ζητήματα, πέρα από το οικονομικό όπου η ελληνική Αριστερά έξω από το χορό έχει προς το παρόν την πολυτέλεια να λέει ότι θέλει, στο εκκλησιαστικό και στα ατομικά δικαιώματα, θυμίζει το ΣΥΡΙΖΑ και προδιαγράφει με μελανά χρώματα το κυβερνητικό του μέλλον.
—-Στο πρώτο ακολούθησε την πεπατημένη και προσπάθησε να διατηρήσει καλές σχέσεις με την επιθετική Εκκλησία ΑΕ, η οποία θέλει να επιδίδεται σε μπίζνες ακόμη και με το φυσικό αέριο, εκτός από μερικές ανόητες λεκτικές αψιμαχίες για την τιμή των «αριστερών» όπλων. Οι αντιδράσεις του ΑΚΕΛ στην προκλητική επέλαση της Εκκλησίας των Φαρισαίων στο δημόσιο χώρο είναι χλιαρή: «Λύπη εκφράζει το ΑΚΕΛ για την  «ομολογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για εμπλοκή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας». Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ.Ευαγόρου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι ‘η με έντονο και απροκάλυπτο τρόπο παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου στην πολιτική και την κομματική ζωή του τόπου, βλάπτει το θεσμό της Εκκλησίας, τον οποίο ο ίδιος έχει θεσμική υποχρέωση να προασπίσει’». Κι όμως ο κυπριακός κλήρος είναι τόσο χαμηλά στη συνείδηση του κόσμου, που ο πόλεμος μαζί του θα ήταν ένας περίπατος.
—-Η Αριστερά υποχωρεί ακόμη και σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων, ακόμη και όταν τα γεγονότα συνωμοτούν υπέρ της προώθησής τους. Η αποκάλυψη των πολυάριθμων σκανδάλων ομοφυλοφιλίας και γενικά σεξουαλικών παρεκτροπών του κυπριακού κλήρου, δεν αποθαρρύνουν την Εκκλησία να εμποδίζει με φαρισαϊσμό τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας. Η εξευτελιστική σύλληψη τον Οκτώβρη του 2011, τ. υπουργού Οικονομικών του υπερπατριώτη Τάσου Παπαδόπουλου στα κατεχόμενα (!), κατηγορούμενου για συμμετοχή του σε επί χρήμασι ερωτικό πάρτυ με (γράφτηκε ανήλικους, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα) Τουρκοκύπριους(!), που έκανε το γύρω του κόσμου μαζί με σχετικές φωτογραφίες σύλληψης του υπουργού με δυο νεαρούς, αποκάλυψε ολόγυμνη την παραδοσιακή «ηθικολογική» και «πατριωτική» υποκρισία.
—-Το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, παρά τη στήριξη που έχει και από άλλα κόμματα: «Τον κοινωνικό ρατσισμό βιώνουν καθημερινά ομοφυλόφιλοι στη Κύπρο ….τα ομοφυλοφιλικά άτομα δέχονται επιθέσεις ψυχολογικές και σωματικές περιθωριοποιούνται και παραβιάζονται τα ανθρώπινα τους δικαιώματα…Τα στοιχεία της έρευνας άκουσαν σήμερα οι βουλευτές της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής….Η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Στ.Κυριακίδου τόνισε την ανάγκη διενέργειας εθνικού σχεδίου δράσης.Την ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας επεσήμανε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Στ.Μισιαούλη. Η Ρ.Μαυρονικόλα της ΕΔΕΚ τόνισε ότι θα πρέπει να προστατευτούν τα ομόφυλα ζευγάρια. Και συμπλήρωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι άνοιξε η συζήτηση αυτού του θέματος..» (ant1iwo.com/ 22.10.2012). Σημειώνω πως το νησί της θρησκευτικής υποκρισίας (πρώην νησί της Αφροδίτης), μετά την καταδίκη του το 1993 από το ΕΔΑΔ, είχε αναγκαστεί επιτέλους το 1998 για να γίνει δεκτό στην Ε.Ε. να αποποινικοποιήσει την άσκηση της ομοφυλοφιλίας μεταξύ ενηλίκων σε ιδιωτικό χώρο.
—-Η στάση του ΑΚΕΛ θυμίζει και εδώ τη συντηρητική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασε στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις δεξιότερα του ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό, αφαιρώντας στα μουλωχτά το σύμφωνο συμβίωσης από την προεκλογική του εκστρατεία και τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση και από τις (σπάνιες είναι η αλήθεια) νομοθετικές του προτάσεις. Κι όμως το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές το 2009 έχοντας το ως προεκλογική του εξαγγελία, γεγονός που αποδεικνύει ότι και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται την κοινωνία. Το πιθανότερο είναι πως εκτελεί σιωπηλό συμβόλαιο με την Εκκλησία, η οποία θέλει την ομοφυλοφιλία σε παρανομία, για να χειραγωγεί με καλλιέργεια ενοχών τους ανθρώπους, για να μπορεί να στρατολογεί απελπισμένους από την περιθωριοποίηση ομοφυλόφιλους νέους, που βρίσκουν καταφύγιο στα μοναστήρια της και κρυψώνα στα ράσα και στην αγαμία του ανώτερου κλήρου της.
—-Η αριστεροσύνη του κ. Χριστόφια εκδηλώνεται με αλμυρά δάκρυα σαν κι αυτά της κεντροδεξιάς Ιταλίδας υπουργίνας μπροστά στις κάμερες: «Συγκινημένος βαθιά, με δάκρυα στα μάτια, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εξήγησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση του κυπριακού μνημονίου και το δίλημμα που ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει….». Ο κ.Χριστόφιας είναι μια γραφική φιγούρα, συμπαθής άνθρωπος, ολοφάνερα όμως ανεπαρκής για το ρόλο που κλήθηκε να παίξει. Νομίζω πως έχει προδιαγράψει την κυβερνητική πορεία που θα ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αν πάρει αυτοδυναμία ή έστω συγκυβερνήσει όπως ελπίζει ο κ.Μπαλάφας (‘Free Sunday’, 15.12) με τα υπολείμματα της «λαϊκής Δεξιάς», του κ.Καμμένου. Μόνο που επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραλάβει ερείπια, η κυβερνητική του τροχιά που θα διαψεύσει τις ελπίδες και τις υποσχέσεις θα είναι σύντομη. Είναι νομίζω αξιοσημείωτο το γεγονός ότι παρά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, παρά τα πρωτοφανή αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του υπερσυντηρητικού Σαμαρά που διολισθαίνει και σε αυταρχισμό και παρά την αδυναμία της (μάλλον την άρνησή της) να χτυπήσει τη διαφθορά και τη φοροκλοπή, πέρα από κάποιες κινήσεις (ΣΔΟΕ σε μητροπολίτες, Λαυρεντιάδης, Βωβός), που προς το παρόν κινούνται στα όρια του θεάματος, ο ούριος άνεμος που αναγκαστικά πνέει για το ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέει να του φουσκώσει τα εκλογικά του ποσοστά και ο αρχηγός του βαθμολογείται από τους πολίτες στην πρωθυπουργική ικανότητα κάτω ακόμη και από τον κ.Σαμαρά. Προφανείς αιτίες για όλα αυτά είναι η απουσία κάποιας εναλλακτικής πορείας, η έλλειψη αξιόπιστων συμμάχων, το ψάρεμα στα θολά νερά, η προφανής μετριότητα των στελεχών, η συντηρητική στροφή σε μια σειρά ώριμων για επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, η κραυγαλέα ασυνέπεια (προδόθηκε ακόμη και η απλή αναλογική), το φλερτ με την ακροδεξιά, η άρνηση κάθε αριστερής μεταρρύθμισης, οι προκλητικοί ηθικοί συμβιβασμοί και οι συγκαλύψεις σκανδάλων (κραυγαλέα η περίπτωση Τσουκάτου), η στήριξη της μικρομεσαίας φοροδιαφυγής, η στείρα παγερή αδιαφορία για κάθε θετική προσπάθεια (μερική αφύπνιση του ΣΔΟΕ), η άκριτη πλειοδοσία σε αμαρτωλά συντεχνιακά προνόμια, η απουσία κοινού κομματικού πολιτικού λόγου, η αδιαφορία για κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων,  και οι αμετροέπειες του προέδρου και πολλών στελεχών. Η Αριστερά έχασε την αθωότητά της και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο, χωρίς καμία προοπτική, απλά για να ικανοποιηθούν πρόσκαιρα προσωπικές μωροφιλοδοξίες, πριν να τις γκρεμοτσακίσει η ωμή πραγματικότητα.
Επιστρέφω στην καρτουνίστικη φιγούρα του κ.Χριστόφια, που τον βρίσκουμε να εκφωνεί δεκάρικο με αφόρητα μουχλιασμένες κοινοτοπίες προς τιμήν κάποιου Κύπριου παπά, πράγμα που πήρε στα κυπριακά ΜΜΕ διαστάσεις αξιομνημόνευτου γεγονότος:
—-Η Αριστερά λοιπόν πάσχει κι εδώ και εκεί σοβαρά. Αν ο ρόλος της απέναντι στο δεξιό αυταρχικό κράτος του 1950 ήταν ξεκάθαρος, σήμερα τα προβλήματα είναι περίπλοκα και ζητούν βασανιστικά επεξεργασμένες λύσεις. Το πολιτικό προσωπικό της Αριστεράς κινείται στα όρια του αυτοσχεδιασμού, του τυχοδιωκτισμού, των ατομικών στρατηγικών και της γραφικότητας, η επικαιροποίηση των μαρξιστικών αρχών είναι ανύπαρκτη, εναλλακτικό σχέδιο και σοβαρή κριτική στάση απέναντι στα μνημόνια δεν υπάρχουν. Ένας παλιομοδίτης εθνικιστής πολιτικός, όχι άμοιρος ευθυνών για το κατάντημά μας, ο κ.Σαμαράς, καταφέρνει, ενισχυμένος από τον αχαρακτήριστο κ.Βενιζέλο και από το γραφικό κ.Κουβέλη, παρά τις κωλοτούμπες του και τον καταιγισμό των αντιλαϊκών του μέτρων, να θεωρείται δημοσκοπικά καταλληλότερος από έναν άφθαρτο νεαρό, που πιστεύει ότι κολακεύοντας  αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δικαστές, μητροπολίτες, φαρμακοποιούς, γιατρούς, εφοριακούς, συγγενείς βουλευτών και ταβερνιάρισσες που κλέβουν την εφορία, θα διαχειριστεί αποτελεσματικά την εξουσία με σύμμαχο το θίασο του κ.Καμμένου, με τον οποίο η μόνη συμφωνία είναι η κατάργηση των μνημονίων και μετά γαία πυρί μιχθήτω. Aπορώ όμως πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως δεν ξέρει ότι στην Κύπρο, ο εκεί ΣΥΡΙΖΑ (το αδελφό ΑΚΕΛ) οδήγησε το νότιο τμήμα του νησιού στο ΔΝΤ; Γιατί δεν σπεύδει να του δώσει τη μαγική συνταγή της κατάργησης των μνημονίων, τώρα μάλιστα που η Κύπρος είναι ακόμη στα ρηχά του ΔΝΤ; Κάτι όφειλε να μας είχε πει γι’αυτό, τι έφταιξε, γιατί αυτή η περίεργη σιωπή μου θυμίζει το ΚΚΕ που αποδίδει την πτώση του ‘Υπαρκτού’ σε αόριστα «λάθη» και σε διεθνείς συνωμοσίες.


ΥΓ
Το μπλογκ του κ.Λαφαζάνη (25/12), με μαστίγιο και με καρότο και με πολύ αμηχανία κατά του κύπριου Προέδρου:
Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ», ΦΕΥΓΕΙ «ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ»!

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

45 Responses to Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει το κυπριακό μνημόνιο;

 1. Ο/Η Red λέει:

  http://www.matrix24.gr/2012/12/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84/

  Φουντώνει η συζήτηση στην Αριστερά16:00 12.12.2012

  Υπάρχει καλό μνημόνιο; Το παράδειγμα της Κύπρου

  H περίπτωση της Κύπρου άνοιξε στην Αριστερά τη συζήτηση αν υπάρχει και «καλό» Μνημόνιο.

  «Όχι» απαντά ο Δημήτρης Τσίρκας στον ιστότοπο Rproject.gr, με αφορμή άρθρο του καθηγητή οικονομίας του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλους της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λαπατσιώρα, στην «Αυγή της Κυριακής».

  Ο Δημ. Τσίρκας αμφισβητεί την αναγκαιότητα ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, αλλά και την εκτίμηση ότι η κυπριακή κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε «σθεναρά». Σημειώνει ότι το κυπριακό Μνημόνιο δεν είναι καλύτερο από το ελληνικό, όπως υποστηρίζει ο Σπ. Λαπατσιώρας, γιατί η Ελλάδα έχει φτάσει στο τρίτο Μνημόνιο. Προβλέπει ότι είναι προδιαγεγραμμένη και η αποτυχία του κυπριακού Μνημονίου, καθώς ο πραγματικός στόχος είναι η εσωτερική υποτίμηση, «δηλαδή η μεταφορά εισοδήματος από την εργασία στο κεφάλαιο (μέσα από την πτώση των μισθών και την αύξηση της εκμετάλλευσης), ώστε να επανακκινήσει η συσσώρευση».

  «Αν αυτή είναι η “ανένδοτη” αντιμνημονιακή στρατηγική που έχουν στο μυαλό τους διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε φοβόμαστε πως το ενδεχόμενο μίας αριστερής κυβέρνησης κινδυνεύει πολύ σύντομα, να μετατραπεί σε αριστερή παρένθεση», καταλήγει στο άρθρο του.

  Διαβάστε το άρθρο του Δημ. Τσίρκα (Rproject.gr)

  http://rproject.gr/article/yparhei-kalo-mnimonio-paradeigma-tis-kyproy

 2. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/112097/thymata-misous-se-akraies-morfes-omofylofiloi-kai-lesvies

  Εισπράττουν αισθήματα εχθρότητας

  Θύματα μίσους σε ακραίες μορφές ομοφυλόφιλοι και λεσβίες

  Οι διακρίσεις στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι η δεύτερη πιο ευρεία μορφή διάκρισης στην ΕΕ.Λευκωσία: Θύματα δηλώσεων ή εγκλημάτων μίσους έχουν πέσει, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε κράτη μέλη της ΕΕ, περίπου το 50% των ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και διαφυλικά άτομα), ενώ στην Κύπρο ο ομοερωτικός προσανατολισμός αντιμετωπίζεται ως επί το πλείστον με μια γενικευμένη καχυποξία, απόρριψη και απαξία, που αγγίζει πολλές φορές τα όρια της εχθρότητας, όπως σημειώνει σε έκθεση της η επίτροπος Διοικήσεως, Ελίζα Σαββίδου. Αφορμή, εξάλλου, για την έκθεση της επιτρόπου, με την οποία θίγει το θέμα του ομοφοβικού λόγου, το οποίο βρίσκεται στον πυρήνα των «δηλώσεων μίσους» και της απόρριψης κάθε μορφής ετερότητας, πέντε καταγγελίες πολιτών που εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση τους για τις ομοφοβικές δηλώσεις πρώην βουλευτή.

  Για το θέμα αυτό, όπως σημειώνει η κα Σαββίδου, κάθε κράτος μέλος ακολουθεί τη δική του προσέγγιση, καθώς δεν υπάρχει ενιαία κοινοτική νομοθεσία και δίνει τον ορισμό της «δήλωσης μίσους» και του «εγκλήματος μίσους». Ως «δήλωση μίσους» θεωρείται η πρόκληση και η ενθάρρυνση μίσους, διακρίσεων ή εχθρότητας σε βάρος ενός ατόμου, οι οποίες υποκινούνται από τις προκαταλήψεις εναντίον του εν λόγω ατόμου εξαιτίας συγκεκριμένου χαρακτηριστικού του, π.χ. του γενετήσιου προσανατολισμού του ή της ταυτότητας του φύλου του. Ως «έγκλημα μίσους» νοείται η σωματική ή λεκτική επίθεση σε βάρος ενός ατόμου η οποία υποκινείται από προκαταλήψεις εναντίον του εν λόγω ατόμου εξαιτίας συγκεκριμένου χαρακτηριστικού του. π.χ. του σεξουαλικού προσανατολισμού του ή της ταυτότητας του φύλου του.

  Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, η επίτροπος Διοικήσεως επικαλείται έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (2008), η οποία διαπιστώνει ότι οι διακρίσεις στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι η δεύτερη πιο ευρεία μορφή διάκρισης στην ΕΕ, μετά τη διάκριση στη βάση της εθνικής καταγωγής.

  Στην έρευνα, μάλιστα, σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι οι διακρίσεις στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι πιο διαδεδομένες στις χώρες της Μεσογείου, ενώ η Κύπρος βρίσκεται σε δεύτερη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα κράτη μέλη. Επίσης, στην έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) για την Κύπρο έχουν καταγραφεί αρκετές ομοφοβικές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

  Σύμφωνα με το Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Κύπρου (ΑΚΟΚ), αναφέρεται στην έκθεση της επιτρόπου, μέλη της Εκκλησίας καθώς και πολιτικοί συχνά χαρακτηρίζουν δημοσίως τα ομοφυλόφιλα άτομα ως ανήθικα και διεστραμμένα. «Τέτοιου είδους δηλώσεις πυροδοτούν το στιγματισμό των ΛΟΑΔ ατόμων και εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια για καταπολέμηση των διακρίσεων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού».

 3. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1022871.stm

  Tuesday, 14 November, 2000, 12:51 GMT

  Sex scandal divides Cyprus Church

  Greek Cypriot churchgoers have been appalled by row

  Greek Orthodox clergy are meeting in Cyprus to discuss allegations of homosexuality that have divided the island’s church.

 4. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Tα δικάς σας είναι καρύδια και βροντάνε, τα δικά μας ΔΝΤ και Βατοπέδια είναι σύκα και δεν ακουγονται

  http://www.gnews.gr/Reportage/vatopedi_skandalo

  Βαθειά και η Κύπρος στο σκάνδαλο Βατοπαιδίου

  Τις ίδιες μέρες του 1999 που ο κ. Κοιρανίδης, ως υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και τον νύν Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, κατηγορούσαν τους Κύπριους Ιεράρχες ότι ασχολούνται με επιχειρηματικές δραστηριότητες και ήθελαν –τάχα- – να φέρουν ένα νέο πνεύμα στην Κυπριακή Εκκλησία, αυτό του Αγίου Όρους και των ησυχαστών, αυτό της πενίας και της ακτημοσύνης, ξεκίνησαν να ιδρύουν, όπως φαίνεται και από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος Εταιρείες με εμπιστευματοδόχους και μυστικούς μετόχους.
  Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν τόσο από την έρευνα στην Ελλάδα αλλά πολύ περισσότερο και από την έρευνα στην Κύπρο μέσα από τη στρατιά των εταιριών και των νομικών προσώπων, μέσα από τους δεκάδες τραπεζικούς λογαριασμούς και δεκάδες χιλιάδες εγγραφές όπως αναφέρει και η επιτροπή της Τραπέζης της Ελλάδος που συνέταξε την Έκθεση.
  Την Έκθεση εμπλέκονται τρεις εταιρείες κυρίως που είχαν εμπιστευματοδόχο τον κ. Άθω Κοιρανίδη και μέσω αυτών πηγαινοέρχονταν εκατομμύρια στην Κύπρο, Ελλάδα, Παρθένους Νήσους και Βελιγράδι. Η πιο ύποπτη εταιρεία είναι η TORCASO Investment Ltd, η οποία είχε μετόχους εμπιστευματοδόχους και κατείχε εκτός των άλλων λογαριασμών τον υπ’ αριθμό 1667860 της Τράπεζας Κύπρου στην Αθήνα, ο οποίος άνοιξε στις 16.11.1999 με εμβάσματα ύψους 5.708.946 ΕΥΡΩ. Ο λογαριασμός αυτός έκλεισε από την Τράπεζα Κύπρου στις 7.3.2005 όταν η Εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Τράπεζας για να προσκομίσει δήλωση του πραγματικού δικαιούχου, δηλαδή ποιού ή ποιών ακριβώς φυσικών προσώπων ήταν πίσω από την Εταιρία αυτή. Από την έκθεση αυτή καταρρακώνεται το κύρος της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου στη συνείδηση του μέσου Έλληνα και ελπίζουμε και του μέσου Κύπριου αφού παρελαύνουν εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο με εμπιστευματοδόχους και μυστικούς μετόχους. Όποιος από τους αναγνώστες διαβάσει την έκθεση και θέλει να αποστείλει πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τη δράση των εταιρειών αυτών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email: petros.gnews@gmail.com.
  Είναι φανερό ότι η έρευνα της Μονάδας Καταδίωξης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), δεν μπορεί πλέον να περιοριστεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων της Ελληνικής δικαιοσύνης για νομική αρωγή αλλά πρέπει να επεκταθεί και σε έρευνα που αφορά στην ίδια την Κύπρο και τους νόμους της. Και η Γενική Εισαγγελία το ίδιο. Είναι περισσότερο από οφθαλμοφανές, πως είναι έντονες οι πιέσεις των οπαδών των ρασοφόρων επιχειρηματικών και οικονομικών εγκεφάλων του Βατοπεδίου και των οπαδών τους στην Κύπρο – που αναφύουν σε όλες τις υπηρεσίες- ωστόσο δεν μπορούν να οδηγήσουν στο να κουκουλωθεί η υπόθεση, όπως έγινε με κάποιες άλλες σχετικές.
  Ολόκληρη την έκθεση, αυτούσια, μπορείτε να διαβάσετε εδώ: report_vatopedio.pdf

  Για διευκόλυνση της κοινής γνώμης θέτουμε τα εξής ερωτήματα:
  1. Γιατί η Μονή Βατοπεδίου έχει ξεκινήσει επενδυτικές δραστηριότητες τόσης έκτασης σε επενδύσεις και τόσου μεγάλου ύψους σε κεφάλαια κρυμμένη πίσω από ανώνυμες επενδυτικές Εταιρείες; Όταν μάλιστα στην Κύπρο όλες οι Μητροπόλεις κάνουν όλες τις επενδύσεις τους φανερά; Μήπως για να αποφύγει τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της; Μήπως για να μην λογοδοτούν κάποιοι;
  2. Ποιος κρύβεται τελικά πίσω από την εταιρεία TORCASO και γιατί δεν δηλώθηκε στην Τράπεζα Κύπρου στην Αθήνα ποιοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι των λογαριασμών της;
  3. Ποια είναι η εταιρεία SASA GERUM d.o.o στη Σερβία που μέσα σε δύο χρόνια πενταπλασίασε την αξία της και ποιες ήταν οι δραστηριότητές της;
  4. Όλες αυτές οι Κυπριακές Εταιρείες υπόβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια στον Έφορο Εταιρειών της Κύπρου Ελεγμένες Οικονομικές καταστάσεις και φαίνονται να συμπίπτουν οι δραστηριότητες που περιγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις με τις δραστηριότητες που περιγράφονται στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος;
  5.Γενική Εισαγγελία, Κυπριακή Κεντρική Τράπεζα, Υπηρεσία Φόρου Εισοδήματος και άλλες ρυθμιστικές αρχές της Κύπρου δεν πρέπει να ελέγξουν τους λογαριασμούς και τις δραστηριότητες των εταιρειών MADEUS Ltd, Torcaso Investments Ltd και Rassadel Co Ltd και να μας απαντήσουν τα πιο πάνω ερωτήματα λαμβάνοντας και τα απαραίτητα μέτρα;
  Αν δεν γίνουν οι ενέργειες αυτές, αν τελικά κουκουλωθεί στην Κύπρο η υπόθεση αυτή, τότε δεν θα πρέπει να μιλήσει ξανά η Κυπριακή Κυβέρνηση για ανάπτυξη της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου. Διότι στη συνείδηση του κάθε πολίτη – κυρίως σε Ελλάδα και Κύπρο- θα φαίνεται ως τόπος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή διαφορετικά τόπος εξάσκησης ανεξέλεγκτων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όσο κι γίνεται προσπάθεια να αποδειχθεί το αντίθετο.

 5. Ο/Η Ρόζα λέει:

  Σθεναρότητες, το μνημόνιο είναι θέμα στυλ

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=735377

  Η Κύπρος διαπραγματεύεται σθεναρά την ένταξή της στο Μνημόνιο

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/12/2012
  Του Σπύρου Λαπατσιώρα

  Η Κύπρος εκτιμάται ότι για το 2012 θα έχει 17,8 δισ. ΑΕΠ. Η έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε δάνεια στην Ελλάδα, τα οποία δεν εξυπηρετούνται κανονικά, και στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία, “κουρεύτηκαν” με το PSI, μαζί με μία, τουλάχιστον, αμφιλεγόμενη πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας υπό τον προηγούμενο διοικητή, οδήγησαν την Κύπρο εκτός αγορών και στην αναζήτηση διακρατικών δανείων για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

  Πέρυσι έλαβε 2,5 δισ. από τη Ρωσία, τα οποία θα πρέπει να αποπληρωθούν σύντομα. Οι συζητήσεις με την Κίνα δεν απέδωσαν (για λόγους ανταλλαγμάτων που απαιτούνταν) και από τη στιγμή που στο νέο αίτημα χορήγησης 5 δισ. η Ρωσία παρέπεμψε την Κύπρο στην Ε.Ε. κατέστη αναγκαστικό για την κυπριακή κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Για να καταλάβουμε την πίεση και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η κυπριακή κυβέρνηση και στην άσκηση πολιτικής αλλά και στις διαπραγματεύσεις, αναφέρουμε μόνο δύο στοιχεία
  …..

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=735377

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  O Xριστόφιας απλώς προεδρεύει.
  Ο Τσίπρας θα έχει κληρονομήσει καμμένη γη.
  Δικαιολογίες θα βρεθούν πολλές.
  Κοιμηθείτε ήσυχοι.

  16.12.2012 | 13:25

  Τα παιδιά του Χριστόφια διαδηλώνουν κατά του μνημονίου

  «Τρικυμία εν κρανίω», γράφει κυπριακή εφημερίδα

  «Αγανακτισμένα» με το μνημόνιο εμφανίζονται τα παιδιά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Και οι δύο, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας ενώ την ίδια ώρα τάσσονται στο πλευρό του πατέρα τους, αποδίδοντας την υπογραφή του μνημονίου στους τραπεζίτες και στην έκθεση της κυπριακής οικονομίας στο χρέος της Ελλάδας.

  Η φωτογραφία με τα παιδιά του Χριστόφια ανάμεσα στους διαδηλωτές δημοσιεύτηκε στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που στο ρεπορτάζ του σχολίαζε πως «τα παιδιά αυτά μοιάζει να έχουν τρικυμία εν κρανίω… Θα μπορούσαν απλώς να κάνουν μια οικογενειακή κουβέντα στο σπίτι».

  .
  http://www.lifo.gr/now/world/20557

 7. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  Θα μείνει κι άλλο ο Τσίπρας στην Αργεντινή;

  Στις 28 και όχι στις 27 Δεκεμβρίου ενδέχεται να επιστρέψει από την Αργεντινή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

  Η αιτία της 24ωρης καθυστέρησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γίνεται για λόγους… χαλάρωσης ή αναψυχής. Τουναντίον. Πληροφορούμαι ότι, ως τώρα, ο διπλωματικός μαραθώνιος του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να γίνει δεκτός από την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αποφασισμένος να καθυστερήσει την αναχώρησή του, καθώς από το γραφείο της αργεντίνικης προεδρίας έχουν αφήσει ανοιχτό ένα μικρό «παραθυράκι» πιθανοτήτων να γίνει δεκτός ο Αλέξης Τσίπρας από την κ. Κίρχνερ.
  http://www.inews.gr/253/tha-meinei-ki-allo-o-tsipra-stin-argentini.htm

  • Ο/Η Δεξιός λέει:

   Tην κωλόγρια να σνομπάρει το συναγωνιστή της, να κάνει τη δύσκολη στο παλληκάρι που την παρακαλάει.
   Αυριανός πρωθυπουργός είναι μωρή χρεοκοπημένη, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παντού , Ευρωπαίος, και τι σου ζητάει να βγάλει μια φωτογραφία μαζί σου να χει να μοστράρει.Δε λυπάσαι το βρέφος που πηρε μαζί του να ταλαιπωρείται στο περίμενε το βυζανιάρικο; Οικογενειάρχης άνθρωπος μωρή δείξε σέβας.

   • Ο/Η Christina Fernandez De Kirchner λέει:

    http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/248789/Default.aspx

    Live θηλασμό από την σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα είχαν την «ευκαιρία» να παρακολουθήσουν όσοι θεατές βρέθηκαν μαζί της στην παιδική παράσταση Λιλιπούπολη στο Μέγαρο Μουσικής.

    Την ίδια ώρα, όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr που ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν την συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ η σύζυγός του, Περιστέρα, παρακολουθούσε -μαζί με μια φίλη της- την παιδική παράσταση Λιλιπούπολη στο Μέγαρο Μουσικής. Όταν ο μικρός γιος της, τον οποίον είχε πάρει μαζί της, πείνασε η νεαρή μητέρα έβγαλε έξω το στήθος της και άρχισε να τον βυζαίνει.

    Ένεκα του σχετικού ταμπού που υπάρχει ακόμη στην ελληνική κοινωνία (σε αντίθεση με το εξωτερικό) υπήρξε μια μερίδα θεατών που εξεπλάγη με το θέαμα. Μια έκπληξη που έγινε μεγαλύτερη -και γενικεύτηκε- όταν μαθεύτηκε ότι η τρυφερή μαμά δεν είναι άλλη από την σύζυγο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μάλιστα, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, κάποιοι από τους θεατές φρόντισαν να βγάλουν μέσω κινητού και φωτογραφίες του θηλασμού. Οι οποίες έχουν αρχίσει να φτάνουν και σε δημοσιογραφικά γραφεία. Μέχρι τώρα κανείς δεν τις έχει δημοσιεύσει. Όπως και δεν θα έπρεπε καθώς πρόκειται για μια πολύ ανθρώπινη, τρυφερή και απολύτως ιδιωτική στιγμή.

   • Ο/Η Εύα Περόν λέει:

    http://dexiextrem.wordpress.com/2008/04/12/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%B1/

    Τελικά η περιστέρα δεν είναι τόσο αθώα…

    12 Απριλίου, 2008dexiextrem

    […….]

    Η Αυγή στις 8.11.2005 σε άρθρο του Στεφανάκου Πίκια, με τίτλο «Υπόθεση Μπέτυ Mπαζιάνα» αφού έλεγε διάφορα για κουμπάρους καθηγητές που αθωώνουν ο ένας τον άλλο στο πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε για την υπόθεση από το Παν/μιο και αφού πανηγύριζε για την απόφαση του δικαστηρίου έλεγε ψευδώς:

    «Το δικαστήριο στην απόφασή του που δεν επιδέχεται έφεση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το προκλητικό πόρισμα της ΕΔΕ, αθώωσε πανηγυρικά την μεταπτυχιακή φοιτήτρια αναγνωρίζοντας έτσι ότι άδικα συκοφαντήθηκε από τον Δ. Λυμπερόπουλο και το Πανεπιστήμιο Πατρών»

    Παρά όμως τα αντιθέτως θρυλούμενα από την Αυγή, ήρθε η ώρα να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, στο εφετείο και ω του θαύματος τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα θέλαμε και τσαλακώθηκε η εικόνα.

    Αντιγράφω από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

    «Έπεσαν στο κενό όλες οι κατηγορίες της κυρίας Μπαζιάνα προς το πρόσωπό µου. Αθωώθηκα στο εφετείο και καταδικάστηκε η ίδια να µου καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ και να µην αναφερθεί ξανά στο όνοµά µου. Επειδή ανήκει στον αριστερό χώρο και διαθέτει πολιτική στήριξη, της δίνεται το δικαίωµα να καθυβρίζει έναν καθηγητή Πανεπιστηµίου;»

    Ο καθηγητής κ. ∆ημήτρης Λυμπερόπουλος μιλάει στο ΘΕΜΑ και δίνει τη δική του απάντηση για τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εναντίον του η σύντροφος του κ. Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως ερευνήτρια που ήταν τότε στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας υπό την επίβλεψή του. Ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρεται στο χρονικό της κόντρας με τη φοιτήτρια, για τον δικαστικό αγώνα που ακολούθησε, την αρχική νίκη της φοιτήτριας στο πρωτοδικείο και τη δικαίωσή του στο Εφετείο Πατρών, το οποίο υποχρέωσε την κυρία Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη.

    […..]

    http://dexiextrem.wordpress.com/2008/04/12/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%B1/

 8. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Mε τη βοήθεια του Θεού και ο Χριστόφιας
  Ιερές επενδύσεις

  • Ο/Η Άτε ρε Γάρε κόντρη λέει:

   To AKEΛ μας είναι πολύ επαναστατικό.
   Θα φορολογούνται οι εμπορικές δραστηριότητες της Εκκλησίας
   Είναι τέλλεια Μαννοκίκκιροι στο Ακελ να παρακαλάν το παπαδαριό.

 9. Ο/Η Φυλακισμένα Μνήματα λέει:

 10. Ο/Η atheofobos λέει:

  Λίγο πολύ τα ίδια έγραφα στο ποστ μου Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2012/12/blog-post_11.html

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πολύ εύστοχο το άρθρο σου.
   Συμπτωματικά θίγεις κατι που με έχει απαχολήσει πολύ.
   Πολλοί μπερδεύουν τις επιθυμίες τους με την πραγματικότητα.
   Στην Ελλάδα αυτό αποτελεί συλλογικό τρόπο σκέψης.

 11. Ο/Η Anef_Orwin λέει:

  Κύριε Αναγνώστα Λασκαράτο,

  Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα αν το κείμενο αυτής της ανάρτησης είναι δικό ΣΑΣ, ή το μεταφέρατε εδώ από κάπου αλλού, όμως τούτο περιέχει ανακρίβειες και λανθασμένες [κατά την ταπεινή μου γνώμη] τοποθετήσεις. Τούτο μάλιστα διακρίνεται από μονομέρεια και προκατάληψη. Συνάμα απουσιάζει απ’ αυτό παντελώς η τεκμηριωμένη [διαλεκτική] παρουσίαση του θέματος όπως συνήθως κάνετε στα κείμενα σας…
  Κι εξηγούμαι:

  1. Η εκδήλωση των διαδηλωτών πολυτέκνων έξω από την κυπριακή Βουλή, ΔΕΝ έγινε «την ώρα ψηφίζονταν μνημονιακά νομοσχέδια» … Φυσικά τούτο ΔΕΝ είναι το κύριο, όμως δεν παύει να αποτελεί ανακρίβεια και να οδηγεί σε λανθασμένες εντυπώσεις… Πιο πολλές λεπτομέρειες μπορεί να διαβάσετε στο link: http://www.inews.gr/173/sovara-epeisodia-exo-apo-ti-vouli-metaxy-polyteknon-kai-astynomias.htm

  2. Οι ηγεσίες τόσο της Οργάνωσης των Πολυτέκνων όσο και άλλων οργανωμένων συνόλων [όπως των εκπαιδευτικών, ή των κατόχων αξιόγραφων, ή των εργαζομένων στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών, ή των Αναπήρων, ή ακόμα και των Αστυνομικών] που διαδήλωσαν έξω από την κυπριακή Βουλή είναι δεξιές και τα αιτήματα που προβάλλουν καθαρά συντεχνιακά, δηλ. χωρίς ευρύτερους πολιτικούς στόχους που να έχουν να κάμουν με τη φύση της κρίσης ως συστημικής του καπιταλισμού. Αντίθετα [κι ανεξαρτήτως των όποιων ευθυνών του ΑΚΕΛ και της Προεδρίας Χριστόφια για το Μνημόνιο], η Αντιπολίτευση χρησιμοποίει αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών οργανώσεων [κυρίως του ευρύτερου Δημόσιου τομέα] και κοινωνικών ομάδων για προεκλογικούς σκοπούς [στην πολεμική της ενάντια στην Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ]… Ο αρθρογράφος κάπου πιο κάτω στο κείμενο του ξεχνάει την αρχική του τοποθέτηση και μιλά για «αμαρτωλά συντεχνιακά προνόμια»

  3. Ατυχέστατη θεωρώ την τοποθέτηση [ΣΑΣ;] ότι «η νότια Κύπρος είναι κομμάτι του ελληνισμού και δεν καταγγέλλει [σημ.: ο ΣΥΡΙΖΑ] το ελληνοκυπριακό μνημόνιο», έστω κι αν αυτή μοιάζει να έχει ειρωνική χροιά. Η Κύπρος αποτελεί ανεξάρτητο κράτος, έστω και ν οι ελληναράδες θέλουν να μετατρέψουν τη «νότια Κύπρο» σε ελληνοκυπριακό κράτος…

  4. Γράφετε: «Στην Κύπρο κυβερνά το αδελφό κόμμα και όμως το νησί δεν στράφηκε τελικά παρά τις σχετικές φημολογίες, ούτε στην αυταρχική Ρωσία του «ορθόδοξου πολιτισμού» του κ.Τσίπρα…» — Κι όμως κάνετε λάθος! Ακόμα μια ανακρίβεια [ΣΑΣ]! Η Κυβέρνηση απευθύνθηκε στη Ρωσία για δάνειο, αλλά χωρίς επιτυχία. Προφανώς οι ρώσσοι, εκτιμώντας ότι νέος Πρόεδρος θα είναι ο δυτικόφιλος κι ο αντι-ρώσσος Αναστασιάδης, δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε δανεισμό της Κύπρου κα να κινδυνεύουν να μην πάρουν πίσω τα λεφτά τους… Τα αλλά που γράφετε για [μη] στροφή «προς στην ολοκληρωτική Κίνα» ή προς «τις αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής», ή τα άλλα για «αμαρτωλό πλυντήριο-Πακτωλό ξένου μαύρου χρήματος» τα θεωρώ ως κακεντρεχείς ειρωνείες…

  5. Και πιο κάτω γράφετε: «Με ελάχιστες αποκλίσεις το κυβερνητικό ΑΚΕΛ ακολούθησε και ακολουθεί τα χνάρια των ελληνικών κυβερνήσεων, γεγονός που το οδηγεί σε ήττα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές». — Αλήθεια πιστεύετε ότι το ΑΚΕΛ οδηγείται σε ήττα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές λόγω του Μνημονίου, κι όχι λόγω της συνεργασίας της Δεξιάς [δηλ. των δεξιών κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ] με υποψήφιο τον Αναστασιάδη;

  6. Επίσης λέτε: «Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, εκτός του ότι οδήγησε το νησί στη χρεοκοπία…» … Αυτό κι να είναι αφορισμός από κάποιο μάλιστα που θέλει να παρουσιάζεται ως διαλεκτικός! Μπορείτε να ΜΑΣ επεξηγήσετε πως έλαβε χώρα αυτό το κοσμοϊστορικό θλιβερό γεγονός;

  7. Λέτε ακόμα: «Ευθύνεται [σημ.: η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ], δέσμια των «αριστερών» (;) τριτοκοσμικών της φαντασιώσεων, με προσωπική αμέλεια και του κ.Χριστόφια, για τη φοβερή καταστροφή της έκρηξης των πυρομαχικών» — Κι εδώ αφορίζετε και δεν αναλύετε!

  8. Επίσης: «Κι όμως ο κυπριακός κλήρος είναι τόσο χαμηλά στη συνείδηση του κόσμου, που ο πόλεμος μαζί του θα ήταν ένας περίπατος». — Ένα καθ’ όλα αυθαίρετο συμπέρασμα που αμέσως αναδυκνύει ότι τούτο γίνεται από κάποιον που είναι εκτός τόπου και χρόνου για τα θρησκευτικά [κι όχι μόνο] δεδομένα της Κύπρου. Οι κύπριοι [περιλαμβανόμενου κι ενός μέρους των ΑΚΕΛικών] είναι πολύ θρησκόληπτοι. Πέραν τούτου, το συμπέρασμα αυτό του αρθρογράφου έρχεται και σε αντίφαση με προηγούμενη τοποθέτηση του όπου χαρακτήρισε τους κύπριους ως «συντηρητικό λαό»!

  9. Ακόμα: «Η αποκάλυψη των πολυάριθμων σκανδάλων ομοφυλοφιλίας και γενικά σεξουαλικών παρεκτροπών του κυπριακού κλήρου…» — Δεν λέω πως δεν υπάρχουν, αλλά ΕΣΥ μπορείς να ΜΑΣ παραθέσεις τουλάχιστον τρία – τέσσερα;

  10. Και πιο κάτω: «Ο κ.Χριστόφιας είναι μια γραφική φιγούρα, συμπαθής άνθρωπος, ολοφάνερα όμως ανεπαρκής για το ρόλο που κλήθηκε να παίξει. Νομίζω πως έχει προδιαγράψει την κυβερνητική πορεία που θα ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αν πάρει αυτοδυναμία ή έστω συγκυβερνήσει όπως ελπίζει ο κ.Μπαλάφας (‘Free Sunday’, 15.12) με τα υπολείμματα της «λαϊκής Δεξιάς», του κ.Καμμένου» — “Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα”! Αντι-ιστορική κι απολίτικη η συγκεκριμένη τοποθέτηση! Δηλαδή κρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκαταβολικά [αν θα κυβερνήσει] στη βάση της διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ στην Κύπρο; Μα είσαστε σοβαροί, σιόρ;

  11. Επίσης: «Επιστρέφω στην καρτουνίστικη φιγούρα του κ.Χριστόφια, που τον βρίσκουμε να εκφωνεί δεκάρικο με αφόρητα μουχλιασμένες κοινοτοπίες προς τιμήν κάποιου Κύπριου παπά, πράγμα που πήρε στα κυπριακά ΜΜΕ διαστάσεις αξιομνημόνευτου γεγονότος» — Πού είναι το κακό να επαινέσεις ένα ιερωμένο που συντάσσεται με τον κόσμο και επιτελεί έργο λαϊκό; Πολύς δογματισμός έπεσε!

  12. Κι ακόμα: «Aπορώ όμως πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως δεν ξέρει ότι στην Κύπρο, ο εκεί ΣΥΡΙΖΑ (το αδελφό ΑΚΕΛ) οδήγησε το νότιο τμήμα του νησιού στο ΔΝΤ;» — Έτσι το ονομάζουμε; Απλώς «το νότιο τμήμα του νησιού»; Και πως συγκεκριμένα «το οδήγησε στο ΔΝΤ»;

  13. Και κάτι για τη γελοιογραφία που χρησιμοποιήθηκε στην αρχή του κειμένου του κου Λασκαράτου: «Γελοιογραφία της Daily Mail σε βάρος του προέδρου Μακαρίου, ενός συντηρητικού θεοκρατικού ηγέτη στον οποίο χαρίστηκε άνευ όρων η Αριστερά, χωρίς να τολμήσει να αρθρώσει διακριτό πολιτικό λόγο απέναντί του». — Κι αυτή η αναφορά του συγγραφέα είναι κι αφοριστική κι ανιστόρητη… Γιατί το ΑΚΕΛ στήριζε τον Μακάριο; Μήπως γιατί έτσι του κάπνισε και μάλιστα «άνευ όρων»;

  14. Τέλος και πέραν απ’ όλες αυτές τις αοριστολογίες και γενικότητες [ας πούμεν για «επικαιροποίηση των μαρξιστικών αρχών»], ποια η πρόταση του Ποιητή – αρθρογράφου; Λόγου χάριν, το ΚΚΕ γιατί δεν ανεβαίνει εκλογικά, αφού υπάρχει στην Ελλάδα «καταιγισμός αντιλαϊκών μέτρων» και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο – πολύ πελαγοδρομεί;

  15. Κοντολογίς, «απ’ ον απ’ έξω του χορού , πολλά τραούθκια ξέρει»!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   3. άλλο ελληνισμός κι άλλο ελληνοκυπριακός κράτος, ο κ. Λασκαράτος δεν τα μπερδεύει, σεις μπερδέψατε τα λόγια του. Που τελικά βρίσκεται η ένστασή σας;

   4. Λέτε ότι «Η Κυβέρνηση απευθύνθηκε στη Ρωσία για δάνειο, αλλά χωρίς επιτυχία…» αυτό ακριβώς εννοεί ο κ. Λασκαράτος ειρωνεύομενος τα περί δανεισμού στην ‘στην αυταρχική Ρωσία του «ορθόδοξου πολιτισμού» του κ.Τσίπρα…»

   Κύριε είστε πράγματι «Άνευ ορίων», πέσατε διάνα στην επιλογή του ψευδώνυμού σας.
   …και συνεχίζετε

   5. Τα ίδια, χωρίς λόγο, αναμασάτε κι εδώ, μόνο που προσθέσατε και τη συνεργασία ΑΚΕΛ με Δεξιά, εντάξει και που ακριβώς είναι λάθος ο κ. Λασκαράτος; στην μη-επαρκή ανάπτυξη των… αιτιών; Πόσα ακόμα να χωρέσει κανείς σ’ ένα ήδη τεράστιο κείμενο; Δεν σας καταλαβαίνουμε.

   6. Δεν οδηγήθηκε η Κύπρος επι κυβέρνησης ΑΚΕΛ στη χρεοκοπία; Με ποια δηλαδή κυβέρνηση οδηγήθηκε. Πόσα χρόνια είναι πρόεδρος ο κ.Χριστόφιας, πόσα χρόνια είναι «στα πράγματα» το ΑΚΕΛ. Μα τι λέτε. Για τα υπόλοιπα ισχύει η απάντησή στο 5.

   7. Χωρίς σχόλια, είστε οφ-σάιντ και πάλι.

   8. Όταν ένας λαός –όπως ομολογείτε- είναι στη πλειοψηφία του θρησκόληπτος, αποκλείεται να μην είναι συντηρητικός, επομένως ο κ.Λασκαράτος έχει κι εδώ απόλυτο δίκιο. Μάλλον δεν καταλάβατε.

   9. Εδώ έχετε κυριολεκτικά «ξεφύγει», απαιτείτε να σας απαριθμήσει ο κ. Λασκαράτος περιπτώσεις σκανδάλων ομοφυλοφιλίας και γενικά σεξουαλικών παρεκτροπών του κυπριακού κλήρου –τη στιγμή που εάν ψάξετε στο γκούγκλ θα βρείτε τουλάχιστον μερικές δεκάδες.

   10. Πολιτική εκτίμηση του κ. Λασκαράτου είναι. Αν θέλετε να την αντικρούσετε κάντε το. Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός;. no comment.

   11. no comment για Μακάριο, ούτε για κανέναν άλλον Αγιατολάχ, πολύ σωστά αποκαλεί για το θέμα καρτουνίστικη φιγούρα τον κ. Χριστόφια.

   12. έτσι ακριβως, τα είπαμε. Πάλι;

   13. Να σας πούμε γιατί το ΑΚΕΛ στήριξε Μακάριο; Τι να σας πούμε, πως και γιατί μπλέκεται η πολιτική με τη θεοκρατία; αφήστε το. Η γελοιογραφία είναι έργο ανθρώπου με ορθολογική σκέψη και υπέρ ενός κοσμικού κράτους, πράγμα το οποίο δεν ήταν Τότε η Κύπρος. Έχετε αντίρρηση;

   14. Μα για ποια «πρόταση του ποιητή» μιλάτε, να πούμε γιατί δεν το ΚΚΕ γιατί δεν ανεβαίνει εκλογικά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πελαγοδρομεί; Τα έχουμε ήδη πει πολλές φορές σ’αυτό το ιστολόγιο. Θέλετε να κάνουμε «μαρξιστική» εκτίμηση εκ μέρους των… Γιατί; Που χωρά το ζήτημα αυτό στην εν λόγω περιορισμένη ανάρτηση.

   Συνέλθετε.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύρε Ροϊδη,
    ευχαριστώ για τη βοήθεια. Απουσιάζοντας σε επίσκεψη στον πνευματικό μου, δεν μπόρεσα να απαντήσω έγκαιρα στον κ.Anef_Orwin που μπήκε σε τόσο κόπο να με σχολιάσει και τον ευχαριστώ.
    Να συμπληρώσω λιγα πραγματάκια:

    1.Λέτε να μην έγιναν έτσι τα πράγματα;
    Αποταθείτε στο Lifo:
    http://www.lifo.gr/now/world/20404

    2.Παραβιάζετε ανοιχτές πόρτες. Επεσήμανα και εγώ: «Προς το παρόν λοιπόν, αντιδρούν βίαια συντηρητικές μάλλον ομάδες πολιτών στην Κύπρο»

    4.Λέω ΤΕΛΙΚΑ, δηλαδή παρά τα ενδιάμεσα συμβάντα στο τέλος πήγε στο ΔΝΤ

    5. Συγνώμη αλλά ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ παιρνει στις δημοσκοπήσεις:
    Σταύρος Μαλάς (στηρίζεται από το ΑΚΕΛ) 21,9%,

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=223423
    Σας φαίνεται αυτό το 21,9 τιμητικό;

    7.Τι να αναλύσω; Δεν ήθελαν να τα χαλάσουν με τους Άραβες.

    Πηγή: Αρνούνταν να συνεργαστεί η Κυπριακή κυβέρνηση με τον ΟΗΕ για τα πυρομαχικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/13373#ixzz2GBTFIRjk

    8. Θρησκόληπτοι λέτε;
    Όπως σας λέει και ο κ.Ροϊδης, στα λόγια μου έρχεστε.
    Άλλαξέ τους λοιπόν κ.Χριστόφια αντί να πηγαίνεις με τα νερά τους.

    Θρησκόληπτοι; Καμία αντίρρηση.
    Τους παπάδες όμως δεν τους έχουν σε καμία υπόληψη, αν είστε Κύπριος το ξέρετε:

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=173067

    Επί τέσσερα χρόνια οι εννέα μητροπολίτες και χωροεπίσκοποι της Μεγαλονήσου είναι μπλεγμένοι σε ένα γαϊτανάκι αντιπαραθέσεων, αντεγκλήσεων και καταγγελιών ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστηρικτές για να ελέγξουν την αρχιεπισκοπική εκλογή

    http://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1267

    15 χιλιάδες λίρες έχουν προσφερθεί προς εκλέκτορες
    Ποσά από πέντε μέχρι 15 χιλιάδες λίρες έχουν προσφερθεί από κάποιους προς εκλέκτορες ενόψει του νέου γύρου της ψηφοφορίας για εκλογή Αρχιεπισκόπου, κατάγγειλε ο Τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    Διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε υποψηφίους για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο Ιεράρχες, ο Πάφου Χρυσόστομος ανέφερε:

    «Όπως πληροφορούμαι, ξεκίνησαν με ποσά πέντε χιλιάδων λιρών για έκαστο ειδικό αντιπρόσωπο και τώρα έχουν φτάσει στις £15 χιλιάδες. Μου έχουν γίνει καταγγελίες επώνυμες για το θέμα αυτό και από την Πάφο και από άλλες επαρχίες. Δεν θα δοθεί όμως στην Αστυνομία η υπόθεση, διότι αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να αποδειχθούν. Οι πληροφορίες προέρχονται όμως από πολύ σοβαρά πρόσωπα».

    9.Σκάνδαλα θέλετε;

    Αλλού γράφει ότι »φωτιές έχουν ανάψει» στα ανώτερα δώματα της Εκκλησίας, οι δημοσιευθείσες πληροφορίες ότι ο αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής δεν πάσχει από aids και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι ο Παγκράτιος δεν είναι φορέας του ιού.
    http://www.hri.org/news/cyprus/kypegr/2002/02-10-20.kypegr.html

    NEA apo KYPRO (Logos) 96-03-14

    Η Ιερά Σύνοδος, συνήλθε το πρωί, μέσα σε αυστηρά μέτρα ασφαλείας, και συνέχισε την εκδίκαση του θέματος του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου Μερακλή. Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοίζου αποκάλυψε το απόγευμα ότι υπήρχαν πληροφορίες για απόπειρα κατά της ζωής του Αρχιεπισκόπου, γι’αυτό και είχαν ληφθεί τα αυστηρά μέτρα. Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, αναφέρει ότι στη σημερινή συνεδρία παρέστη και κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας – κληρικός – ενώ άλλοι τρεις μάρτυρες, δεν μπόρεσαν να παραστούν και εξήγησαν τηλεφωνικώς στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ότι τόσον αυτοί όσο και οι οικογένειές τους, δέχθηκαν απειλές από υποστηρικτές του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου. Στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής, κληθείς να απολογηθεί στις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, δήλωσε γενικά ότι δεν παραδέχεται τις κατηγορίες. Ως εκ τούτου αναφέρει η ανακοίνωση, η Ιερά Συνοδος, επέδωσε εγγράφως τις κατηγορίες στον Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο, καλώντας τον να απαντήσει γραπτώς σε προσεχή συνεδρία της. Ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος, δήλωσε εξάλλου, ότι εκλήθη να απαντήσει στο κατηγορητήριο, εντός των προσεχών πέντε ημερών. Στο χώρο μπροστά από την Αρχιεπισκοπή, σημειώθηκαν σοβαρές συμπλοκές, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών που προσπαθούσαν με κάθε μέσο να διασπάσουν τον κλοιό και να εισβάλουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Η αστυνομία έκανε και χρήση γκλόμπς και δακρυγόνων, ενώ σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, τόσο πολιτών, όσο και αστυνομικών. Τέσσερα άτομα, από τα οποία δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τουλάχιστον πενήντα άτομα διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ δεκάδες άλλα σε ιδιωτικές κλινικές με αναπνευστικά προβλήματα. Κατα τη διάρκεια των επεισοδίων διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα καθηγητών του Παγκυπρίου που βρίσκονταν σταθμευμένα στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής, ενώ ένα βυτιοφόρο έχυσε πετρέλαιο το οποίο και πυρπολήθηκε. Η Αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα κυρίως νεαρούς
    ——————————————————————————–
    Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοίζου σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε η αστυνομία μετά το πέρας των επεισοδίων έξω απο την Αρχιεπισκοπή.Ο κύριος Χατζηλοίζου είπε πως η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι θα γινόταν απόπειρα κατά της ζωής του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμουτα γι’αυτό και λήφθησαν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ο κύριος χατζηλοίζου είπε ακόμη ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόπειρα θα γινόταν με εκρηκτικά, και όπλα τύπου τζι τρία με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι Εθνοφύλακες.
    ——————————————————————————–
    Σε μέγα πολιτικό θέμα επιχειρούν κάποιοι να αναγάγουν τις διαδικασίες για την εκλογή Μητροπολίτη Μόρφου. Η στάση ωρισμένων πολιτικών δυνάμεων αποκαλύπτει πλήρως τους υποκινητές της όλης κατάστασης, που στοχεύουν να πλήξουν ταυτόχρονα τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την Εκκλησία της Κύπρου, όσο και την κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι τοπικά παραρτήματα πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή Σολιάς, ενώ γιά χρόνια ολόκληρα ουδέποτε πραγματοποίησαν συσκέψεις για να οργανώσουν την συμμετοχή των πολιτών στις πάμπολες αντικατοχικές εκδηλώσεις που γίνονταν για την σκλαβωμένη Μόρφου, τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούν ολονύχτιες συσκέψεις, ψάχνοντας τρόπους υποκίνησης των πολιτών. Πάντως ερωτηματικά προκαλούν οι ανακοινώσεις ωρισμένων κομμάτων, με τις οποίες επιχειρούν να μετατρέψουν το θέμα σε διαμάχη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εναντίον του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου, παραλείποντας εντέχνως να αναφέρουν ότι το θέμα Παγκράτιου Μερακλή, δεν το εξετάζει προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου,ως θέμα εφαρμογής των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού της Εκκλησίας. Εν τω μεταξυ, η κυβέρνηση απηύθηνε σήμερα νέα έκκληση πρός όλες τις κατευθύνσεις για εκτόνωση της κατάστασης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει πρόθεση ανάμειξης της, σε ένα καθαρά εσωτερικό θέμα της Εκκλησίας. Αδιαμφισβήτητες πληροφορίες του ΛΟΓΟΥ, αναφέρουν ότι μεταξύ των συγκεντρωθέντων σήμερα έξω απο την Ιερά Αρχιεπισκοπή, παρεισέφρυσαν «αναρχικά στοιχεία» που έχουν τάξει ως στόχο τους, την κατάλυση του κράτους. Οι πληροφορίες αυτές, εμμέσως επιβεβαιώθηκαν και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος δήλωσε ότι η Αστυνομία είχε απο χθές πληροφορίες ότι ετοιμάζονταν έκτροπα με πετροβολισμούς και άλλες μεθόδους.
    Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου
    Λευκωσία,Κύπρος,03/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η «Μάχη» έχει κύριο τίτλο «Σε Μοναστήρι ο Παγκράτιος Μερακλής» και σημειώνει ότι η υποκρισία των αρμοδίων αλλά και των ΜΜΕ για την περίπτωση του νέου θύματος της νόσου του AIDS, προκαλεί αναστάτωση και προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Ο Μερακλής, γράφει, θα μετατεθεί σε Μοναστήρι χωρίς να του αφαιρεθούν τα ράσα.

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=600542

    Αθήνα

    Εκτεταμένες διασυνδέσεις στην Κύπρο φέρεται να είχε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», την Πέμπτη, ο αρχιμανδρίτης ήταν προστατευόμενος του τέως μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και διέμενε εκεί για τρία χρόνια, εργαζόμενος ως ιεροκήρυκας.

    Αυτό πιστοποιείται και από επιστολή (η οποία δημοσιεύεται), που απέστειλε ο κ. Χρύσανθος στον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο και με την οποία του συνιστούσε τον Ιάκωβο Γιοσάκη για να υπηρετήσει στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων «επί τω σκοπώ ανωτάτων θεολογικών σπουδών», για τις οποίες -όπως σημείωνε- «παρέχομεν εις τον εφιέμενον αρχιμανδρίτην τριετή εκπαιδευτικήν άδειαν».

    Στο βιογραφικό σημείωμα του Γιοσάκη, ο κ. Χρύσανθος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο αρχιμανδρίτης υπηρετεί για τρία χρόνια «λίαν επιτυχώς ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Ημών Μητροπόλεως», ενώ, λίγο πιο πάνω, στο ίδιο βιογραφικό, ο τέως Λεμεσού σημείωνε ότι ο Γιοσάκης «από τις 1.1.1987 έως της 16.7.1988 υπηρέτησεν λίαν ευδοκίμως ως Πρωτοσύγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου».

    Ο «Πολίτης» αναφέρει πως ο Ι.Γιοσάκης μετέβη στην Κύπρο, όταν «αναγκάστηκε να φύγει άρον – άρον από τη Λήμνο λόγω σωρείας σκανδάλων, ροζ και οικονομικών, τα οποία προκάλεσαν την εξέγερση του ποιμνίου και το επιτακτικό αίτημα της κοινότητας για απομάκρυνσή του».

    Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι «η πρώτη λογική απορία, που γεννάται, είναι αν ο μητροπολίτης δε γνώριζε το ποιόν του Γιοσάκη, πράγμα αμφίβολο, καθώς τα γεγονότα της Λήμνου ήταν γνωστά στον εκκλησιαστικό χώρα.

    Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Χρύσανθος δε μπορεί να μη γνώριζε το βίο και την πολιτεία του ιεροκήρυκά του, καθώς ο Γιοσάκης, στις 7 Ιουλίου του 1983, πέντε, δηλαδή, χρόνια πριν μεταβεί στην Κύπρο, επεχείρησε να χειροτονηθεί στην Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών, «καρφώνοντας» με επιστολή του στον αρχιεπίσκοπο των Παλαιοημερολογιτών Αυξέντιο, τον κυπριακής καταγωγής τότε μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών Θεσσαλονίκης και πνευματικό του πατέρα κ. Ευθύμιο.

    Στην περιβόητη αυτή επιστολή, η οποία αποκαλύφθηκε προ ημερών προκαλώντας σάλο, ο Γιοσάκης ισχυρίζεται ότι ο κ. Ευθύμιος τόν παρενοχλούσε σεξουαλικά.

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι «ο Ευθύμιος διατηρούσε και διατηρεί επαφές με τον τέως Λεμεσού, με τον οποίο υπήρξαν φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Χρύσανθος, κατόπιν παράκλησης του κ. Ευθυμίου, είχε χειροτοθετήσει παλαιότερα και τον μετέπειτα επίσκοπο Πέτρας των Παλαιοημερολογιτών κ. Μακάριο κατά παράβαση των κανόνων της Εκκλησίας.

    Το παράδοξο είναι γιατί ο τέως Λεμεσού, αφού γνώριζε το ποιόν του Γιοσάκη και τα όσα αυτός καταμαρτυρούσε στο φίλο του, έθεσε υπό την προστασία του και συνέχισε να προωθεί τον αμφιλεγόμενο αρχιμανδρίτη.

    Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν του κ. Χρυσάνθου, ο μητροπολίτης των Παλαιοημερολογιτών συνδέεται φιλικά, τόσο με τον μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, τον οποίο και φιλοξένησε μία φορά στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, όσο και με τον καθαιρεμένο αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη.

    Και οι δύο προαναφερθέντες συνδέονταν άμεσα τότε με τον τέως Λεμεσού. Οπότε, θα ήταν αδύνατο ο κ. Χρύσανθος να μη γνώριζε ποιος ήταν ο Γιοσάκης και ποια ήταν τα έργα του στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, ουδόλως τον εμπόδισε να τον «υιοθετήσει» επί τρία χρόνια και στη συνέχεια να τον συστήσει και σε έναν από τους πλέον αξιοσέβαστους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας, τον Θυατείρων Γρηγόριο, ως «λίαν επιτυχώς» υπηρετούντα «ιεροκήρυκα» της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

    Ο «Πολίτης» επισημαίνει ότι ο τότε μητροπολίτης Ευθύμιος, κατά κόσμον Ευθύμιος Ορφανός, εκτός από πνευματικός πατήρ του Ιάκωβου Γιοσάκη είναι και ο άνθρωπος, ο οποίος έστειλε στην Κύπρο το γνωστό κομμωτή Χρήστο Στάγκο, ο οποίος και πρωτοστάτησε σε εκκλησιαστικό σκάνδαλο, συντάσσοντας μια επιστολή πανομοιότυπη, από απόψεως περιεχομένου, με αυτήν του Γιοσάκη, σε βάρος του νυν μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

    Επιπλέον, ο Ευθύμιος είχε μεταβεί το βράδυ της 13ης Ιουνίου του 2000 στην Κύπρο (σ.σ. τον παρέλαβαν οι καθαιρεμένοι αρχιμανδρίτες Κωνσταντινίδης και Αργυρίδης), προκειμένου να καταθέσει εναντίον του Λεμεσού Αθανάσιου στην Τριμελή Συνοδική Επιτροπή.

    Τέλος, η εφημερίδα προσθέτει πως, μετά το τότε δημοσίευμά της για τα διαδραματισθέντα, η Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών ενημέρωσε με επιστολή της τη σύνταξη της εφημερίδας ότι ο Ευθύμιος Ορφανός καθαιρέθηκε του αρχιερατικού αξιώματος και επανήλθε στις τάξεις των μοναχών, το 1995, για παραπτώματα «φατρίας, παρασυναγωγής, αποσχίσεως και καταφρονήσεως Ιεράς Συνόδου», ενώ, παράλληλα, «εκρίθη ένοχος της αποδιδόμενης αυτώ κατηγορίας της ασελγείας» και του επιβλήθηκε ποινή αποστέρησης της Θείας Κοινωνίας για 15 χρόνια.

    ΑΠΕ

    http://istoria.forumotion.com/t1873-topic

    Ο Μακάριος υπέγραψε τις συμφωνίες της Ζυρίχης για να μην αποκαλύψουν οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες ότι ήταν ομοφυλόφιλος ;
    Ελληνική Ιστορία 1940-49 .Ένα έθνος σε κρίση :: ΠΕΡΙΟΔΟΙ – ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ :: Η Ελλάδα και ο Ψυχρός Πόλέμος

    Ο Μακάριος υπέγραψε τις συμφωνίες της Ζυρίχης για να μην αποκαλύψουν οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες ότι ήταν ομοφυλόφιλος ;
    ΔΑΙΔΑΛΟΣ στό Τρι Jul 03, 2012 9:30 am

    .«ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ;»
    «Οι αρχικατάσκοποι εγνώριζαν σεξουαλικό μυστικό και ήσαν πρόθυμοι να το χρησιμοποιήσουν».

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1022871.stm

    Sex scandal divides Cyprus Church

    Greek Cypriot churchgoers have been appalled by row

    Greek Orthodox clergy are meeting in Cyprus to discuss allegations of homosexuality that have divided the island’s church

    «Πρόκειται για κληρικό έγγαμο και πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος είχε σχέσεις…. ‘μετά πλειόνων αρρένων’». Αναφέρεται στην δικαστική κλήση της Συνόδου ότι περνούσε στην Κύπρο «στην περιοχή των κατεχομένων τελώντας ασελγείς πράξεις με στρατιώτες της τουρκοκυπριακής φρουράς…» . (Κ.Ελευθεροτυπία», 30.4.2006)
    https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=5118.0;wap2

    Μετά από χρόνια, το 1992, ο Αθανάσιος επιστρέφει πραγματικά στην Κύπρο, γίνεται μητροπολίτης για να διεκδικήσει το αρχιεπισκοπικό αξίωμα. Το 1999 ένας υπόγειος πόλεμος μαίνεται στην Εκκλησία της Κύπρου. Από τη μια πλευρά, ο Αθανάσιος με την υποστήριξη του Βατοπαιδίου και, από την άλλη, ο άνθρωπος που τους εκδίωξε από την Κύπρο, ο Χρυσόστομος. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Βατοπαίδι θέλει να γκρεμίσει τον Χρυσόστομο και να εκπληρώσει την προφητεία του Ιωσήφ. Δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Κύπρου που σχετίζονται με το Βατοπαίδι αφήνουν υπονοούμενα για σκάνδαλα του Χρυσόστομου. Ο Χρυσόστομος, ξέροντας την πηγή της επίθε-σης, απαντά φέρνοντας στην Ιερά Σύνοδο την υπόθεση του Ιωσήφ και της συνοδείας του. Οι μαρτυρίες στην Ιερά Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωσήφ στο νησί, οι μοναχές κατήγγειλαν στο Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Απαιτούσε να κοιμάται μαζί τους, με το επιχείρημα πως πρέπει να εκπαιδευτούν να μην σκανδαλίζονται και να μην ντρέπονται όταν τους πιάνει το στήθος ή τα γεννητικά όργανα, γιατί είναι κομμάτι του σώματος που έδωσε ο Θεός, όπως το χέρι και το πόδι. Οι μοναχές, μάλιστα, είχαν πάθει μολύνσεις από τον Ιωσήφ και είχαν καταφύγει στο φαρμακοποιό που τους είχε δώσει φάρμακα.

    Ανατριχιαστική είναι όμως η κατάθεση μιας καθηγήτριας 29 ετών, η οποία, σε ηλικία 12 ετών, είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ.
    http://www.koutipandoras.gr/?p=619

    Ακούστε.
    Είμαι τρομερά συγκρατημένος όταν γράφω για την Αριστερά.
    Έχω πολύ κακή γνώμη για τους ηγέτες της και για τα στελέχη της.
    Θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία υποτίθεται, κι όμως συμμαχούν με το διάβολο (=παπαδαριό). Γιατί;
    Γιατί δεν έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν, να κάνουν ιεραποστολικό έργο αλλαγής συνειδήσεων.
    Τι κέρδισε ο Χριστόφιας που ανεχόταν να κάνει μπίζνες η Εκκλησία της Κύπρου και κολάκευε κληρικούς της; Φεύγει ντροπιασμένος, η Κύπρος χρεοκοπεί αλλά η Εκκλησία της είναι ζάπλουτη. ξεψωνημένη διεθώς, βουτηγμένη σε κάθε λογής σκάνδαλα.

    http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4039192
    Πυραμίδες και στις ΗΠΑ – εμπλέκεται Κύπριος Μητροπολίτης

    ΝΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΑΚΟΣ

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 1998

    Μητροπολίτης Λεμεσού. Εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης εκατομμυρίων δολαρίων

    Τις αλβανικές «πυραμίδες» θυμίζει υπόθεση εξαφάνισης εκατομμυρίων δολαρίων που ερευνά το FBI, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά και Έλληνας χρηματιστής. Σύμφωνα με ολοσέλιδο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», υπεύθυνος του κυκλώματος φέρεται ο γνωστός Αμερικανός δικηγόρος Λούις Ρίβλιν, με υψηλές διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον, ο οποίος υποσχόταν για κάθε εκατομμύριο δολάρια επένδυσης 15 εκατομμύρια δολάρια κέρδος μέσα σε δύο μήνες!

    Η υπόθεση έφτασε στις αμερικανικές διωκτικές αρχές όταν στην παγίδα έπεσε φιλανθρωπικός οργανισμός από τη Δημοκρατία του Ισημερινού, ο οποίος έχασε, σύμφωνα με την «Ουάσιγκτον Ποστ», μέσα σε λίγα 24ωρα ένα εκατομμύριο δολάρια. Στην υπόθεση φέρεται αναμεμειγμένος και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, ο οποίος με μεσολάβηση του Ρίβλιν έπεισε τον εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης να επενδύσει τα χρήματά του υποστηρίζοντας ότι το σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά.

 12. Ο/Η Δεξιά Μέγαιρα λέει:

 13. Ο/Η KAΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

  To θέμα που θίγετε είναι εξαιρετικά σοβαρό .
  ΤΟ ΑΚΕΛ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Είναι ένα κόμμα με πάρα πολλές ιδιομορφίες. Η επιχειρηματική του υπόσταση (Η Εκκλησία και το ΑΚΕΛ αποτελούν δύο από τους
  μεγαλύτερους καπιταλιστές της Κύπρου) είναι μια από αυτές.
  Στην ιστορικότητα του και πιθανόν στις σχέσεις εκπροσώπησης με λαικά στρώματα διατηρεί χαρακτηριστικά αριστερού κόμματος. Στην εφαρμοσμένη πολιτική του ήταν πάντοτε (τουλ. μετά το 1974) μια σαφώς καθεστωτική δύναμη με κεντρώα χαρακτηριστικά σε μια κοινωνία ακραία συντηρητική όπου πολλές Δεξιές (Εκκλησία, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, και το ακραία εθνικιστικό ΕΔΕΚ) ήταν κυρίαρχες.
  Ο κυβερνητισμός αποτελούσε την κόκκινη γραμμή που διαπερνούσε τις επιλογές του, με συνέπεια μια τακτική συμμαχιών με τμήματα του κέντρου (Βασιλείου) ή και της Δεξιάς (Μακάριος).
  Είχε πάντοτε μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση στα ζητήματα τα σχετικά με την σύγκρουση των δύο κοινοτήτων που κατοικούν στο νησί. Την κρίσιμη στιγμή, δυστυχώς, φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, και προσχώρησε στην δεξιά άποψη απορρίπτοντας το σχέδιο του Κόφι Ανάν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να το ξεπεράσει από αριστερά, μια και ο τελευταίος στήριξε το σχέδιο .(Όπως και ο ΣΥΝ. Καθοριστική συμβολή στην διαμόρφωση των συσχετισμών που επέτρεψαν στον Συνασπισμό τότε να μην αυτογελοιοποιηθεί, έπαιξαν, μεταξύ άλλων, η τότε νεολαία ΣΥΝ και στελέχη που μόλις είχαν μεταπηδήσει από την νεολαία στο Κόμμα, όπως ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την σκληρή μάχη που έδωσαν κατά της αποδοχής του σχεδίου διακεκριμένοι παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του Φ. Κουβέλη).
  Η απόσταση ανάμεσα στην ηγεσία, τα στελέχη και τη βάση των δύο κομμάτων είναι χαώδης. Πράγμα που το γνωρίζουν πολύ καλά οι ευρωπαικές και παγκόσμιες ελίτ που εξαπέλυσαν πρωτοφανή επίθεση το καλοκαίρι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ οι εκλογές στην Κύπρο που οδήγησαν τον Χριστόφια στην προεδρία ελάχιστα τις απασχόλησαν.
  Η διατήρηση καλών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ , όπως και του ΚΚΕ, με το ΑΚΕΛ είναι συνδυασμός αρνητικών φαινομένων στη ζωή του κόμματος και θετικών χαρακτηριστικών της πολιτικής κουλτούρας της ανανεωτικής Αριστεράς. Η αδράνεια (έτσι τα βρήκαμε) και η έκδηλη αμηχανία συνιστούν τα αρνητικά φαινόμενα. Το θετικό χαρακτηριστικό είναι ο σεβασμός στις επιλογές των κομμάτων άλλων χωρών που έχουν κάποια σχέση με κάποια Αριστερά.
  Βεβαίως, η περίπτωση του Κυπριακού μνημόνιου αποτελεί κάτι πολύ ξεχωριστό. Εδώ τόσο η ανακολουθία με τις αρχές, όσο και η συνάφεια με την Ελληνική περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με βάση την παραπάνω σωστή αρχή.
  Και εδώ, πράγματι, ηγετικές εκφράσεις του ΣΥΡΙΖΑ (γραφείο τύπου, γραμματεία και πρόεδρος) έχουν καθυστερήσει στο να ξεπεράσουν την αμηχανία που φυσιολογικά αποτελεί την πρώτη αντίδραση. Δεν έλειψε μάλιστα και ένα απολογητικό άρθρο στην Αυγή, το οποίο προσπαθούσε να βρει αριστερά άλλοθι στον Χριστόφια, υπογραμμένο από μεσαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ (Λαπατσιώρας).
  ¨Ένα πολύ αξιόλογο μπλογκ (left liberal synthesis) που παιγνιωδώς εμπνέεται από την προοπτική συγκυβέρνησης ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ, θριαμβολογούσε θεωρώντας πως η αποδοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ των επιλογών του ΑΚΕΛ σηματοδοτεί το πέρασμα του στην ενήλικη φάση του, επομένως η υπόθεση της κεντροαριστερής κυβέρνησης έρχεται πιο κοντά.
  Και εσείς βιαστικά εξάγετε παρόμοια συμπεράσματα (όχι για την προοπτική της συγκυβέρνησης ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ αλλά για την γενικότερη μετατόπιση του τελευταίου)., εκκινώντας, ευτυχώς, από αντίθετη στους συγγραφείς του lL.L.S αφετηρία ,
  Σενάρια και πιθανότητες όπως τα παραπάνω δεν είναι απίθανα Μόνο που αν συμβούν θα είναι απόρροια της αρνητικής έκβασης της ταξικής πάλης και όχι των σχεδιασμών ή της προδοτικής προδιάθεσης ενός επιτελείου.
  Θα στηρίξει με την κινητοποίηση του μεγάλο τμήμα της κοινωνίας τις συγκρουσιακές επιλογές με την Ε.Ε. και το ελληνικό κεφάλαιο ή θα αδιαφορήσει ? Θα υποστηρίξουν οι πολίτες ενεργητικά την φορολόγηση του κεφάλαιου, την πάταξη της διαπλοκής, την προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση, ή θα θεωρήσουν πως αυτή είναι μια μάχη που ανέθεσαν σε κάποιους με την ψήφο τους ? Θα στηρίξουν οι συνάδελφοι μου δημόσιοι υπάλληλοι την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα με όραμα το χτύπημα του κομματισμού και τον εξορθολογισμό της δημόσια διοίκησης, ή θα φοβηθούν να στηρίξουν μια νέα πραγματικότητα που θα τους ζητά κοινωνική συνείδηση και δημιουργική διάθεση ?
  ¨Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την μάχη μπορεί να συνεισφέρει όχι τόσο στο επίπεδο των κυβερνητικών αποφάσεων (εκεί είναι δεδομένο πως καταρχήν θα κινηθεί συγκρουσιακά και όχι διαχειριστικά) όσο στο ηθικό υπόδειγμα που θα ενσαρκώσει (ή όχι) αρνούμενος (ή όχι) την κομματικόποιηση του κράτους και την κρατικοποίηση του κόμματος.
  ¨Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα και αβέβαια και θα κριθούν στο μέλλον.
  Μέχρι τότε ζητήματα σαν και αυτό που θίξατε θα επιλύονται εύκολα, ακόμα και αν αρχικά εμφανίζεται να κυριαρχεί η αμηχανία .
  Εδώ είμαστε, και θα δείτε πως θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη μου, πως σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Πολιτικού Γραφείου ή στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα υιοθετηθεί ψήφισμα ή απόφαση που θα βάζει τα σχετικά με το Κυπριακό μνημόνιο πράγματα στη θέση τους. .

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Καστριάκη,
   Σας ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη και ευγενική σας απάντηση σε θέματα περίπλοκα και δυσάρεστα. Θα απαντήσω σε τρια σημεία μόνο γιατί θέλω να έχετε εσείς τον τελευταίο λόγο, επειδή βασικά συμφωνώ με την ανάλυσή σας και κυρίως με τη στάση του ΑΚΕΛ στο σχέδιο Ανάν, που αποτελεί στίγμα για το κόμμα αυτό και τιμή για το δεξιό (!!!) κ.Αναστασιάδη, που ήλθε η ώρα να εισπράξει την αμοιβή του.
   Α Εκείνο βέβαια το «ΤΟ ΑΚΕΛ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι ολοφάνερη υπερβολή:
   «Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του προς το ΑΚΕΛ -ένα κόμμα που «αποτελεί πρότυπο ενότητας, αγωνιστικότητας και σύγχρονης αποτελεσματικής παρέμβασης σε δύσκολες εποχές» – υπενθύμισε τους «δύσκολους και γεμάτους θυσίες αγώνες τους κόντρα στον εθνικισμό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις»…» (Αυγή 27/11/2010)
   Β Επίσης μπορεί σήμερα να μην ενοχλούνται στη Δύση από το ΑΚΕΛ, πριν όμως να κυβερνήσει δεν το ήθελαν.
   Γ Σωστά τα ερωτήματα που θέτετε για τη στάση του λαού σε καίρια ζητήματα αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Όμως κε Καστρινάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους σε πολλά ζητήματα ηθικής τάξης, δεν έχει δώσει δείγμα ενδιαφέροντος και δεν έχει διαφωτίσει τον κόσμο, ούτε σε θέματα προγράμματος, συμμαχιών κλπ. Π.χ. όταν κλείνει σήμερα τα μάτια στην υπόθεση Τσουκάτου, γιατί θα τα ανοίξει αύριο;
   Κυβέρνηση με 50% του λαού, 50% (αν όχι τώρα, πότε;) που θα έλθει αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί σε ένα ΕΝΤΙΜΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ, ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΜΜΑ, ΝΑΙ, κυβέρνηση του 38% του εκλογικού νόμου ή του 40% με τους Χαικάλη, Καμμένο, Κουντουρά, Καπερνάρο, ΟΧΙ, ΠΟΤΕ, θα εξελιχθεί σε τραγωδία για τη χώρα και για την Αριστερά.
   Τίποτα δεν κέρδισε το ΑΚΕΛ ούτε από τους συμβιβασμούς του με τις κομπίνες, τα κάθε λογής σκάνδαλα και με το φασισμό της Εκκλησίας. Φεύγει ντροπιασμένος ο Χριστόφιας, όπως κατά τη γνώμη μου του άξιζε, χωρίς να έχει προσφέρει ούτε καν αστικό εκσυγχρονισμό στο νησί.
   Δεν θέλω να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε άλλο. Φοβάμαι πως θα αποτύχει και λέω που σφάλει.
   Μακάρι να διαψευστώ.

  • Ο/Η Red λέει:

   ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

   Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ*

   http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10613:kouvelakis-efikti-kyvernisi-aristeras&catid=83:aristera&Itemid=200

   Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της στάσης, οι πρόσφατες τοποθετήσεις βασικών υπευθύνων του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ που λίγες μόνο μέρες μετά από μια κομματική συνδιάσκεψη που ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα μια διακήρυξη που επαναλάβανε την πάγια θέση για ακύρωση των Μνημονίων μέσω του κοινοβουλίου, δήλωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε «μονομερείς ενέργειες» ενώ παρουσίαζαν με θετικό τρόπο το κυπριακό Μνημόνιο ως υπόδειγμα «σκληρής διαπραγμάτευσης».

 14. Ο/Η Anef_Orwin λέει:

  Κύριε Ρο,
  Διερωτούμαι γιατί “μουγιαστήκατε” ΕΣΕΙΣ…
  Όμως σε ΤΙΠΟΤΑ δεν απαντάτε και ΤΙΠΟΤΑ δεν λέτε! Απλώς ότι είμαι «πράγματι “Άνευ ορίων”», ή/και «οφ-σάιντ» [μήπως και εκτός παιδιάς], ή/και ότι «έχω κυριολεκτικά “ξεφύγει”» [ανέβηκα στο πεζοδρόμιο;], ή/και ένεκα της «περιορισμένης ανάρτησης» δεν μπορούσαν να ειπωθούν πολλά! Μόνο τα απαραίτητα βεγγαλικά!

  Υποκλίνομαι πάντως στη διαλεκτική ΣΑΣ και προσπαθω να «συνέλθω» τάχιστα απ’ αυτήν!!! ΠΩΣ επιτέλους και με ποιες (μη) ενέργειες της «οδηγήθηκε η Κύπρος επι κυβέρνησης ΑΚΕΛ στη χρεοκοπία», μπορείτε να ΜΑΣ πείτε;

 15. Ο/Η Anef_Orwin λέει:

  Κύριε Λασκαράτο,

  1. Υποθέτω επειδή ασχολείστε με τα της θρησκείας θα ξέρετε το ανέκδοτο όπου ο δάσκαλος ρώτησε ένα μαθητή να του πει ποιοι ήταν οι τέσσερεις ευαγγελιστές. Κι επειδή ο μαθητής ήξερε το όνομα μόνο του ενός, απάντησε ως έξης: «Οι 4 ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Λουκάς»!!! [Κάτι ανάλογο υπάρχει και με τους 7 σοφούς της αρχαιότητας]…
  Λίγο πολύ έτσι λειτουργήσατε κι ΕΣΕΙΣ… Στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης ΣΑΣ γράψατε επί λέξει «Η αποκάλυψη των πολυάριθμων σκανδάλων ομοφυλοφιλίας και γενικά σεξουαλικών παρεκτροπών του κυπριακού κλήρου…». Προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Κύπρο «πολυάριθμα σκάνδαλα ομοφυλοφιλίας» [δεν έχω μελετήσει το θέμα], όμως εκεί που περίμενα να αποκαλύψετε τουλάχιστον καμιά δεκαριά απ’ αυτά, αναφερθήκατε βασικά στον Παγκράτιο Μερακλή και κάτι ψελλίσατε και για τον Μακάριο και τον Χρυσόστομο, αλλά χωρίς αποδείξεις …
  Ξέρω ότι εκεί στο Blog έχετε μια εμπάθεια για τους παπάδες γενικώς [μην νομίζετε ότι εγώ του πάω], αλλά νομίζω ότι θα ήταν πιο δεοντολογικό να τεκμηριώνατε αυτά που λέτε και γράφετε σε βάρος τους για να γίνεστε και πιο πιστευτοί… Περιττό να αναφέρω ότι καλά κάνετε που ενίοτε επαινείτε και τους παπάδες που συντάχτηκαν τότε με το ΕΑΜ… [Αυτό και ως απάντηση στον κύριο Ρο που τους αποκαλεί γενικώς «Αγιατολάχ»]…

  2. Πάντως έχω παρατηρήσει να αντιγράφεις και να υιοθετείς [για την Κύπρο] ότι γράφει ο αστικό Τύπο… Κανένας φθόνος! Άραγε όμως να ήταν τόσο εύκολο κι ανώδυνο [από πολιτικής άποψης] «να τα χαλάσουν με τους Άραβες»; Κι επειδή [καλώς ή κακώς] είχαν μείνει στην Κύπρο τα πυρομαχικά, οι καραβανάδες οι στρατιωτικοί δεν έπρεπε να λάβουν μέτρα για την ασφαλή φύλαξη και τη συντήρηση τους;

  3. Κι όταν λες, Κύριε Λασκαράτε, «Άλλαξέ τους λοιπόν κ.Χριστόφια αντί να πηγαίνεις με τα νερά τους», μπορείς να ΜΑΣ το κάνεις τούτο σε eurocents; Ποιους εννοείς να αλλάξει και πώς θα μπορούσε να το κάνει αυτό;

  4. Εγώ δεν αμφισβήτησα ότι έγιναν επεισόδια έξω από τη Βουλή μεταξύ Αστυνομίας και Πολυτέκνων. Στο σημείο 1. της πρώτης παρέμβασης μου έγραψα επί λέξει: “Η εκδήλωση των διαδηλωτών πολυτέκνων έξω από την κυπριακή Βουλή, ΔΕΝ έγινε «την ώρα ψηφίζονταν μνημονιακά νομοσχέδια»”, [όπως γράψατε στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης σας]… Και ούτε αναφέρεται κάτι τέτοιο στο Lifo όπου με παραπέμπετε!

  5. Υπάρχουν και δημοσκοπήσεις [ας πούμε της κρατικής τηλεόρασης] που δίνουν στον υποψήφιο που στηρίζει το ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά [για τον πρώτο γύρο] και 24% το οποίο με την αναγωγή φτάνει το 30%!

  6. Απέφυγες να σχολιάσεις το σημείο 3. της πρώτης μου παρέμβασης [όπου σχολίαζα τα δικά σου περί «ελληνισμού»], κι αυτό ίσως γιατί κατάλαβες το ατυχές της τοποθέτησης σου. Κάτι όμως που ο κος Ρο δεν το αντιλήφτηκε! Η ημιμάθεια είναι χειροτέρα της αμάθειας!

  7. Γράφεις: «Τι κέρδισε ο Χριστόφιας που ανεχόταν να κάνει μπίζνες η Εκκλησία της Κύπρου και κολάκευε κληρικούς της;» — Μπορείς να επεξηγήσεις κι σ’ ΕΜΑΣ τους κοινούς θνητούς πως θα μπορούσε να καταργηθεί αυτό; Να βγάλει ένα διάταγμα ο Χριστόφιας που να λέει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ «να κάνει μπίζνες η Εκκλησία της Κύπρου»;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σας απάντησα με ευγένεια, μου ανταπαντάτε επιθετικά.

   Α) Μου γράψατε: Σεξουαλικά σκάνδαλα: @«Δεν λέω πως δεν υπάρχουν, αλλά ΕΣΥ μπορείς να ΜΑΣ παραθέσεις τουλάχιστον τρία – τέσσερα;»
   Σας παράθεσα πέντε και τώρα μου λέτε πως περιμένατε καμιά δεκαριά;
   Αν ζείτε στην Κύπρο θα ξέρετε πως εύκολα βρίσκω κι άλλα:
   http://www.amen.gr/article5263
   Ερευνες για σεξουαλική παρενόχληση νεαρής από ιερέα
   και αυτό:
   http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=372&-V=turkishcypriots
   «…Δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ του εμφυλίου πολέμου στην Εκκλησία, οι εφημερίδες δημοσίευσαν στις πρώτες τους σελίδες φωτοτυπίες εγγράφων, τα οποία προφανώς αφέθηκαν να διαρρεύσουν από το περιβάλλον του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, σύμφωνα με τα οποία ο αντίπαλός του αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης, αναγνώρισε ως δικά του παιδία ένα αγόρι και ένα κορίτσι που απέκτησε με την ερωμένη του…».
   Η υπόθεση του Προέδρου Μακαρίου, ενός παιδιού που κλείστηκε ανήλικος σε μοναστήρι, αυτό το θεωρώ μεγάλη αισχρότητα-εκεί βρίσκεται η αιτία, είχε δημοσιευθεί στο βρετανικό Τύπο η σχετική αποκάλυψη τη δεκαετία του ’80 όταν άνοιξαν τα αντίστοιχα αρχεία του Foreign Office.
   Είχε πάει τότε στο Λονδίνο «αγανακτισμένη» κυπριακή αντιπροσωπεία υπό τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά ποτέ δεν ανακοινώθηκε τίποτα, τουλάχιστον στον ελληνικό Τύπο.
   Διαβάστε όμως εδώ:
   http://britains-smallwars.com/cyprus/Davidcarter/sunset/sunset.html
   THE SUN SETS ON ANOTHER EMPIRE OUTPOST
   Cyprus gains independence
   By David Carter
   ………………..
   Others say he was visited by MI6, who told him that if he refused to sign the deal, his homosexual proclivities would be revealed to the international press, reports that would not go down well in Cyprus.

   Διαβάστε και εδώ τι λέει ο Βρετανός βουλευτής Rupert Allason σε βιβλίο που εξέδωσε το 1988

   Η σιωπή των υποστηρικτών του Μακαρίου και το θάψιμο της υπόθεσης με βάζει σε καποιες υποψίες.

   Β)
   Κακώς είχαν μείνει στην Κύπρο τα πυρομαχικά, όφειλε ο κ.Χριστόφιας να είχε δεχθεί δυτικές προτάσεις για απομάκρυνσή τους:
   Να τι λένε οι Κύπριοι Οικολόγοι:
   http://greenpartycy.com/el/our-news/press-releases/1624-a020911-idoy-oi-politikes-efthynes.html

   «….Συνεπώς, αποτελεί καθοριστικό στοιχείο η διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν στην κατακράτηση του φορτίου για δυο χρόνια στην Κύπρο σε καθεστώς προσωρινότητας. Ποιός διαμόρφωσε αυτή την κατάσταση με τις αποφάσεις του: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσωπικά.

   Άρα σοβαρές πολιτικές (τουλάχιστον) ευθύνες βαραίνουν εκείνον που αποφάσισε να κρατήσει τα εμπορευματοκιβώτια στην Κύπρο και να μην τα καταστρέψει αμέσως, για να παίζει διπλωματικά παιγνίδια με τη Συρία, το Ιράν, τον ΟΗΕ και τους Αμερικανούς.

   Ιδού οι πολιτικές ευθύνες, κύριε Πρόεδρε.
   Δηλώσεις στις 12:30μμ στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κ. Γιώργο Περδίκη».

   Όσον αφορά στον αστικό Τύπο, πάντα τον διαβάζω και μπορώ να κρίνω. Από πότε δεν μπορεί κάποιος Αριστερός να χρησιμοποιεί ως πηγή εξακριβωμένων και ασφαλών ειδήσεων τον αστικό Τύπο;
   Προσωπικά τον αστικό δημοκρατικό Τύπο, γράφουν εκεί και θαυμάσιοι αριστεροί δημοσιογράφοι, τον εμπιστεύομαι περισσότερο από την Πράβντα και από τη Λαϊκή Ημερήσια του Πεκίνου.
   Γ)Αν η Αριστερά δεν έχει ως πρώτη της προτεραιότητα τη διαφώτιση του λαού, τη συνειδητοποίησή του, τη διαμόρφωση ενός καλύτερου πολίτη, τότε πως θα πραγματοποιήσει το έργο της, ειδικά ως εκλεγμένη κυβέρνηση; Με θρησκόληπτους και συντηρητικούς πολίτες τους οποίους δεν προσπαθεί να αλλάξει τι αλλαγή θα φέρει. Οφείλει να συγκρουστεί με νοοτροπίες, καταστάσεις και πρόσωπα η Αριστερά.

   Δ)Μήπως διαβάζετε επιλεκτικά:
   Μου γράφετε ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ:
   @ «Η εκδήλωση των διαδηλωτών πολυτέκνων έξω από την κυπριακή Βουλή, ΔΕΝ έγινε «την ώρα ψηφίζονταν μνημονιακά νομοσχέδια»”, [όπως γράψατε στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης σας]… Και ούτε αναφέρεται κάτι τέτοιο στο Lifo όπου με παραπέμπετε!».

   Τι είδους διάλογο μπορώ να κάνω μαζί σας έτσι;
   Έχω χάσει πολύτιμο χρόνο για να απαντώ σε κακόπιστες ή ολοφάνερα αστείες αντιρρήσεις σας.
   «Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της κεντρικής εισόδου και να εισέλθουν στη βουλή, όπου εκείνη την ώρα ψηφίζονταν μνημονιακά νομοσχέδια».
   ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΝ το λέει η Lifo:
   http://www.lifo.gr/now/world/20404
   Δείτε την Καθημερινή και μη βάζετε αυτογκόλ
   http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=115760

   E)@«Υπάρχουν και δημοσκοπήσεις»
   Ακούστε κύριε, εγώ απάντησα παραπέμποντας σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ δημοσκόπηση. Εσείς μιλάτε αόριστα.
   Παρ’όλα αυτά να δεχθώ πως υπάρχουν. Κοιτάξτε αριστερό κόμμα που ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ και που με αναγωγή της πιο ευνοϊκής για τον υποψήφιο πρόεδρό του δημοσκόπησης παίρνει 30%, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

   Στ) Δεν απέφυγα να σχολιάσω. Σιγά το δυσκολο ζήτημα. Είχε απαντήσει και με είχε καλύψει ο κ.Ροϊδης. Αν όμως νομίζετε πως τρόμαξα και δεν απάντησα να σας απαντήσω:
   @ «Ατυχέστατη θεωρώ την τοποθέτηση [ΣΑΣ;] ότι «η νότια Κύπρος είναι κομμάτι του ελληνισμού και δεν καταγγέλλει [σημ.: ο ΣΥΡΙΖΑ] το ελληνοκυπριακό μνημόνιο», έστω κι αν αυτή μοιάζει να έχει ειρωνική χροιά. Η Κύπρος αποτελεί ανεξάρτητο κράτος, έστω και ν οι ελληναράδες θέλουν να μετατρέψουν τη «νότια Κύπρο» σε ελληνοκυπριακό κράτος…»

   Άσχετα από την προσωπική μου επιθυμία για μια ενωμένη ανεξάρτητη Κύπρο όπου οι Έλληνες και Τούρκοι θα συμβιώνουν με Ειρήνη και Δημοκρατία, το μνημόνιο αφορά το ελληνοκυπριακό κομμάτι του νησιού, που είναι όντως τμήμα του ελληνισμού;
   Που είναι η ανακρίβεια;
   Ζ) Να σας εξηγήσω. Μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να συγκρουστεί με μια Εκκλησία που κάνει μπίζνες. Εκτός που θα έχει το Ευαγγέλιο και το λαό με το μέρος της (οι πιστοί δεν θέλουν την Εκκλησία τους επιχείρηση), μπορεί να βάλει πολύ υψηλή φορολογία και να ελέγχει την προέλευση του χρήματος. Αν η Αριστερά φοβάται να πολεμήσει μια καπιταλιστική αντιχριστιανική Εκκλησία μήπως και χάσει τις ψήφους των Χριστιανών (θα κερδίσει και τις καρδιές τους και την ψήφο τους αν υπερασπιστεί τη χριστιανική διδασκαλία), τότε αυτή η Αριστερά είναι για τα σκουπίδια.
   Παράθεσα αν και δεν μου το ζητήσατε και ιερά οικονομικά σκάνδαλα. Κάτι θέλω να πω.

 16. Παράθεμα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει το κυπριακό μνημόνιο; | Κ.Α.Π.Α.

 17. Ο/Η Εco λέει:

  http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_850.html

  Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

  Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει το κυπριακό μνημόνιο;
  από το ιστολόγιο Ροΐδη Εμμονές
  ΑΚΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ: Βίοι παράλληλοι

 18. Παράθεμα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει το κυπριακό μνημόνιο; « ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

 19. Ο/Η Frau Lotte λέει:

  Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγέλλει το κυπριακό μνημόνιο;
  ΑΚΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ: Βίοι παράλληλοι

  http://gregordergrieche.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1903.html

 20. Ο/Η Anef_Orwin λέει:

  Κύριε Λασκαράτο,
  Επιτρέψτε μου μια και μπήκα στο χορό [εδώ στο Blog ΣΑΣ] κι αν και το συγκεκριμένο post έχει ήδη περάσει το αρχείο, να πω ακόμα λίγα [ίσως και πολλά] λόγια [πιο πολύ διευκρινιστικά] πάνω στα όσα έχουμε ήδη κουβεντιάσει…

  1. Κατ’ αρχάς, θεωρώ ότι το Blog ΣΑΣ [το “Ροΐδη Εμμονές και Εμμονές Λ α σ κ α ρ ά τ ο υ”] αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο τεκμηριωμένα στο είδος του [τα αντι-εθνικιστικά, αντιθρησκευτικά, αντι-κληρικαλιστικά και αριστερίζοντα]. Μερικές φορές μάλιστα χρησιμοποίηση και στοιχεία από το Blog ΣΑΣ για τη συγγραφή κειμένων στο δικό μου Blog [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/01/112012-2012.html%5D
  Η συγκεκριμένη όμως αυτή ανάρτηση ΣΑΣ μ’ έχει απογοητεύσει, εξ ου και η όποια τυχόν επιθετικότητα μου. Θεωρώ ότι το κείμενο ΣΑΣ γράφτηκε πρόχειρα και χωρίς να διασταυρωθούν κάποιες λεπτομέρειες. Παράλληλα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση [όχι τυχαία] ότι υπάρχει και μια άγνοια για διάφορα θέματα που αφορούν την Κύπρο, εξ ου και η μηχανιστική σύγκριση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΑΚΕΛ και διαφόρων εν Κύπρω καταστάσεων με ανάλογες στην Ελλάδα…
  Και για να εξηγηθώ και να μην αοριστολογώ θα αναφερθώ πιο συγκεκριμένα κι αναλυτικά στα πιο κάτω…

  2. Ανάφερες, στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης σου, ότι «η νότια Κύπρος είναι κομμάτι του ελληνισμού», και πιο κάτω σε σχόλιο σου [προς ΕΜΕΝΑ] ότι «το μνημόνιο αφορά το ελληνοκυπριακό κομμάτι του νησιού, που είναι όντως τμήμα του ελληνισμού», υιοθετώντας [προφανώς άθελα σου] τις διχοτομικές και διαχωριστικές θέσεις των εν εθνικιστών ένθεν και ένθεν [ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων], όπως και της Τουρκίας… Ειλικρινά λυπούμαι!

  3. Το δημοσίευμα της “Lifo” όντως λέει ότι «Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της κεντρικής εισόδου και να εισέλθουν στη βουλή, όπου εκείνη την ώρα ψηφίζονταν μνημονιακά νομοσχέδια»… Όμως αν διαβάσετε με πιο πολλή προσοχή το δημοσίευμα της “Καθημερινής”, [για το οποίο παραθέτετε link] θα εντοπίσετε ότι εκεί λέει πως «…Βουλευτές, οι οποίοι προσέρχονταν στη Βουλή για τη συνεδρία της Ολομέλειας προπηλακίστηκαν από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά των Βουλευτών, της Κυβέρνησης και των κομμάτων, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα»… Άρα κατά την ώρα της εκδήλωσης των πολυτέκνων ΔΕΝ ψηφίζονταν μνημονιακά νομοσχέδια! Η ψήφιση τους έλαβες χώρα αργότερα την ίδια μέρα… Τούτη η λεπτομέρεια ίσως και να μην έχει καμιά σημασία και ούτε είναι αυτό που με παρακίνησε να κάμω το σχετικό σχόλιο μου στην πρώτη μου παρέμβαση. Το ερέθισμα για μένα ήταν η μηχανιστική και χωρίς διασταύρωση παράθεση πληροφοριών από τον Τύπο [για να αποδείξετε τι;], λες και δεν γίνεται να υπάρχουν σκοπιμότητες στο τρόπο που παρουσιάζεται μια είδηση… Έχω την άποψη ότι αυτή η τακτική [ΣΑΣ] κάνει την επιχειρηματολογία ΣΑΣ ευάλωτη και διάτρητη. Κι αυτό ήθελα να επισημάνω με τη συγκεκριμένη παρατήρηση μου…

  4. Οι δημοσκοπήσεις στις οποίες αναφέρθηκα και οι οποίες δίνουν στον Μαλά περίπου 23%-24% είναι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και προβλήθηκαν κι από τις οθόνες συζητήθηκαν κιόλας στα τηλεοπτικά στούντιο. Βεβαίως και υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ [που ανέρχεται συνολικά κάπου στο 20%] που δηλώνει [κυρίως] ότι δεν θα πάει να ψηφίσει [θα απέχει] ή ότι θα ρίξει λευκό, ή ακόμη ότι θα ψηφίσουν Λιλλήκα [φοβούμενοι την εκλογή στην Προεδρία του Αναστασιάδη]… Η αποχή και το λευκό σίγουρα οφείλονται και στην φθορά που φέρνει η εξουσία [μη ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων], αλλά και σε δυσφορία για κάποιες πολιτικές του ΑΚΕΛ [ένεκα του εγκλωβισμού σε πολιτικές διαχείρισης του συστήματος]… Όμως εν τζιαι είπεν το ΑΚΕΛ πως εν να κάμει σοσιαλιστική επανάσταση [όταν αναλάμβανε τη διακυβέρνηση του τόπου] και ούτε έχει την πλειοψηφία στη Βουλή [είναι προεδρικό το σύστημα μας] για να περνάνε νομοσχέδια αριστερού και ριζοσπαστικού περιεχομένου… …

  5. Αλήθεια κύριε Laskarato, όταν λέτε στον σχολιογράφο του Blog ΣΑΣ κον Μιχάλη Καστριάκη ότι «… ο δεξιός (!!!) κ.Αναστασιάδης […] ήλθε η ώρα να εισπράξει την αμοιβή του» [προφανώς εννοείτε για τη στάση του απέναντι στο Σχέδιο Ανάν], πιστεύετε ότι είναι γι’ αυτό το λόγο που θα εκλεγεί στην Προεδρία; Μάλλον δεν θα ακούσατε ότι έχει διαγράψει τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία [από το λεξιλόγιο του και ότι καθημερινώς απολογείται για τη στάση του απέναντι στο ΔΗΚΟ το 2004 [τη χρονιά των Δημοψηφισμάτων], αλλά και μετά… [Πιο πολλά εδώ: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/12/1652012.html?showComment=1356701040146 ]…

  6. Κι εγώ διαβάζω και μελετώ τον αστικό Τύπο [τους αντίπαλους πρέπει να τους μελετούμε για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε], αλλά κάθε τι το περνώ [υποσυνείδητα] μέσα από τα αριστερά μου φίλτρα κι ακολούθως το χρησιμοποιήσω. Κι αυτό αναλόγως της περίπτωσης και του θέματος… Γι’ αυτό και για μένα οι δηλώσεις του Περδίκη των Οικολόγων [ενός ακραίου εθνικιστικού και λαϊκίστικου κομματιδίου – μην ΣΑΣ ξεγελά το “Οικολόγοι”] δεν μπορούν να αποτελούν τεκμήριο ή στοιχείο βάσιμο για να (επι)κριθεί ο Πρόεδρος για την έκρηξη στο Μαρί…

  7. Η ενάσκηση πολιτικής [ακόμα κι από ένα αριστερό κόμμα] αναπόφευκτα περιλαμβάνει [καλώς ή κακώς δεν το κρίνω] συζητήσεις, διαλλακτικότητα, υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, ενώ πάντοτε πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη και τα ποικίλα αντικρουόμενα συμφέροντα που μπορεί να επηρεάζονται από κάποιες αποφάσεις. Κι έτσι αναγκάστηκε [εκ των [πραγμάτων] να λειτουργήσει λίγο πολύ και η κυπριακή αριστερή κυβέρνηση σε σχέση με το φορτίο πυρομαχικών από τη Συρία. Όταν υπήρχε κίνδυνος για άμεση πλέον [γιατί έμμεση υπήρξε] αναγνώριση από τη Συρία του κράτους που ανακηρύχτηκε στα κατεχόμενα [με απρόβλεπτες προεκτάσεις] θα παγαίνανε κόντρα μαζί τους; [Να σημειώσω ότι ήταν προ των πυλών η επανέναρξη της ατμοπλοϊκών δρομολογίων από τη Λαττάκεια της Συρίας προς την κατεχομένη Αμμόχωστο]…

  8. Είμαι από τους τελευταίους που θα προσπαθούσαν να υπερασπιστούν την Εκκλησία και τους παπάδες, τους καλόγηρους, τους επισκόπους και λοιπούς φαρισαίους. Και σίγουρα ο εντός αλλά και ο πέριξ της Εκκλησίας χώρος βρίθει από “ιερά” σκάνδαλα [ερωτικά και οικονομικά]. Όμως αυτά δεν με κάνουν να δέχομαι άκριτα και με ελαφριά τη καρδία τα οποιαδήποτε δημοσιεύματα για τέτοια περιστατικά, όταν μάλιστα ξέρουμε ότι η Εκκλησία είναι ένας χώρος έμπλεος συντήρησης και καταπίεσης, αλλά και με πολλά συμφέροντα, αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις… Τα όποια σκάνδαλα σίγουρα πρέπει να αξιοποιούνται για το ξεσκέπασμα της υποκρισίας, του σκοταδισμού και της αυταρχικότητας των Ιεραρχών, όμως για τη δημιουργία ρωγμών και ρήξεων στο οπισθοδρομικό εκκλησιαστικό οικοδόμημα δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί, βασιζόμενοι μάλιστα για τις επικρίσεις μας πάνω σε αμφιλεγόμενα, αδιασταύρωτα και κουτσομπολίστικα δημοσιεύματα. Η παρουσίαση μέσα από γενικεύσεις [σε μια θρησκόληπτη κοινωνία] όλων των παπαδοειδών ως διεφθαρμένων, θεομπαιχτών και εμπλεκόμενων σε σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα δεν βοηθά ούτε το έργο των λαϊκών επικριτών της Εκκλησίας, αλλά ούτε κι εκείνων των υγειών καταστάσεων [έστω και περιορισμένων] που μπορεί να υπάρχουν μέσα στην ίδια την Εκκλησία. Κι εδώ θα ‘θελα να σταθώ [για εδώ στην Κύπρο] στην περίπτωση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου [ενός Ιεράρχη με αριστερές οικογενειακές καταβολές], ο οποίος ήταν έπο τους πρώτοις που πέρασε στα κατεχόμενα μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, χωρίς να λάβει υπ’ όψη τις αντιδράσεις μέσα στους κόλπους της επίσημης Εκκλησίας… Σκοπός του να περάσει το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης με τους τουρκοκύπριους, ενώ ήταν και υποστηριχτής του ΝΑΙ…

  9. Εν κατακλείδι θα ‘θελα να επισημάνω [μια και αναφέρθηκα και στο Σχέδιο Ανάν] και σ’ ένα σχήμα οξύμωρο ή έστω παράδοξο. Πώς γίνεται άνθρωποι που στήριξαν το Σχέδιο Ανάν, ένα σχέδιο εξυφανθεί από δυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων και προωθούσε και εξυπηρετούσε κύρια ξένα συμφέροντα, να είναι σήμερα κάθετα εναντίον των μνημονιακών μέτρων τα οποία εξυφαίνονται από τα ίδια κέντρα, ή/και διακρίνονται από τη ίδια φιλοσοφία εξάρτησης και υποταγής;

  10. Τέλος, θα συμφωνήσω και σε κάτι [επιτέλους] μαζί ΣΑΣ: «… η Αριστερά [πρέπει να] έχει ως πρώτη της προτεραιότητα τη διαφώτιση του λαού, τη συνειδητοποίησή του, τη διαμόρφωση ενός καλύτερου πολίτη…» και ότι «οφείλει να συγκρουστεί με νοοτροπίες, καταστάσεις και πρόσωπα η Αριστερά» — Συμφωνώ και επαυξάνω, προσθέτοντας ότι απαιτείται και η κινητοποίηση του κόσμου…

  Καλή και παραγωγική [νέα] χρονιά να έχετε!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και απαντώ ευχαρίστως.

   2. Νότιος Κύπρος κλπ
   Δεν μπήκε όλη η Κύπρος στο μνημόνιο, μπήκε η νότια η οποία κατοκείται δυστυχώς αμιγώς από Έλληνες όπως δυστυχώς κατοικείται η βόρεια μόνο από Τούρκους. Είναι φανερό πως δεν έχω εθνικιστικές προθέσεις, δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους σε Έλληνες και Τούρκους, οι κατατάξεις μου έχουν άλλα κριτήρια.

   3. Γι’αυτό ειλικρινά απορώ με την επιμονή σου. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει αρχικά τη διατύπωση που χρσιμοποίησα, το δε απόσπασμα που παραθέτεις δεν αναιρεί το βασικό ισχυρισμό των εφημερίδων που επικαλέστηκα γιατί τίποτα δεν αποκλείει να διαξάγεται ψηφοφορία και να προσέχονται καθυστερημένοι βουλευτές.
   Σε κάθε περίπτωση΄το θέμα είναι άνευ σημασίας και άδικο ακόμη αν είχα δεν τεκμηριώνει άγνοια για τα εν Κύπρω.
   Ασφαλώς ως Ελλαδίτης, δεν τα ξέρω όπως αν ήμουν Κύπριος, αυτό είναι αυτονόητο.

   4. Δεν αμφισβήτησα την αλήθεια των δημοσκοπήσεών σου.
   Στο θέμα της φθοράς να μου επιτρέψεις να σου πω κάτι που είχα ακούσει από το στόμα του Χαρίλαου Φλωράκη: «Τα αστικά κόμματα μιλάνε για τη φθορά της εξουσίας, όμως μια σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν φθείρεται αλλά φουσκώνει από την εξουσία», πράγμα πολύ σωστό γιατί αν είναι πραγματικά καλή κυβέρνηση, ο λαός θα την ανταμείψη.

   Στο 5 νομίζω πως έχεις δίκιο. Όντως Ο ΔηΣυ δεν ψηφίζεται για τη θετική του στάση στο Ανάν.

   Στο 6 με πιάνεις αδιάβαστο. Θεωρούσα τους Κύπριους Οικολόγους προοδευτικούς. Επιφυλάσσομαι και οφείλω να σε πιστέψω. Αλλά τη γνώμη μου για τη στάση του ΑΚΕΛ στα πυρομαχικά τη βάσισα σε πλειάδα άρθρων που είχα διαβάσει τότε, όχι στο τι είπαν οι Οικολόγοι. Έτσι σου απάντησα και για το 7.

   8. Έχω πολύ καλά διαμορφωμένη άποψη για τα του κλήρου.
   Άκουσε, ο άγαμος κλήρος πάσχει σε ποσοστό 99%, ο έγγαμος λογότερο γιατί και εκεί ακόμη έχουμε αφύσικα πολλά κρούσματα παιδεραστείας.
   Δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά, να μην έχουνοι ανθρωποι ερωτική ζωή, έχουν λοιπόν κι αυτοί ή κρυφή σεξουαλική ζωή (=υποκρισία=αλλοίωση του χαρακτήρα τους και δυστυχία) ή είναι αφόρητα καταπιεσμένοικαι εξ αυτού ανισόρροποι.
   Για τον Μόρφου το ξέρω, είχε ταχθεί υπέρ του Ανάν, πλην όμως είχε και προσωπικό όφελος από αυτό, προσδοκούσε την επιστροφή εδάφους στην επαρχία του.

   9.Προσωπικά δεν βλέπω κάτι οξύμωρο. Νομίζω πως είσαι προκατειλημμένος με τη Δύση. Έχει πολλά πρόσωπα. Πολύ καλή εδώ, μέτρια εκεί, άθλια αλλού. Το σχέδιο Ανάν δεν ήταν κακό.
   Πρώτη φορά ακούω να επιστρέφονται εδάφη στους ηττημένους του πολέμου και αυτοί να μην τα παίρνουν.

   10. Συμφωνήσαμε.
   Να προσθέσω κάτι. Η Αριστερά οφείλει να λέει ξεκάθαρα την αλήθεια στο λαό. Η αλήθεια είναι παντοδύναμο όπλο, εξυγιαίνει τους ανθρώπους και τα πολιτικά συστήματα και κατατροπώνει όσους την αντιπολιτεύονται.

   Χαιρετώ

 21. Ο/Η Anef_Orwin λέει:

  To link που δε βγαίνει στην πιο πάνω παρέμβαση μου είναι: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/01/112012-2012.html

 22. Ο/Η K. λέει:

  Η προσέγγιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θέμα
  http://www.antarsya.gr/node/913

 23. Ο/Η Γ.Κ.Λ. λέει:

  Για υπεύθυνους της κρίσης μίλησε ο Χριστόφιας

  Ακης Φάντης

  Επικρίσεις κατά του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β” εκτόξευσε χθες ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας σε προσφώνησή του κατά την κοπή της βασιλόπιτας στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ. «Η παρούσα κυβέρνηση δεν δημιούργησε την κρίση, αλλά υπεύθυνοι γι” αυτήν είναι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, από τους οποίους δεν εξαιρείται ο αρχιεπίσκοπος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόφιας. Για να προσθέσει με νόημα ότι «οι υπεύθυνοι για την κρίση λοιδορούν καθημερινά την κυβέρνηση».

  Αναφερόμενος ειδικά στις επικρίσεις του αρχιεπισκόπου για την απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης από τη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ότι «φέτος δεν εστάλη ούτε πρόσκληση/υπενθύμιση για την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία» και διερωτήθηκε αν υπήρχε στοχοπροσήλωση. «Δεν είθισται την πρώτη ημέρα του χρόνου ο προκαθήμενος της Εκκλησίας να μιλά μ” αυτόν τον τρόπο και καλά θα κάνει να κατανοήσει ότι έχουμε δικοινοτικό και όχι θεοκρατικό κράτος», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  «Σέβομαι την Εκκλησία, είπε, αλλά το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει, τα ευρωπαϊκά, όμως, κράτη δεν συμπεριφέρονται έτσι και ούτε εκχωρούν αρμοδιότητές τους στην Εκκλησία».

  Πηγή

  http://www.efsyn.gr/?p=12547

 24. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Κύπρου: »Ο κ. Αναστασιάδης θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο»

  6 Φεβρουάριος 2013

  Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, με την υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πραξούλα Αντωνιάδου, η οποία συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Κώστα Γεωργιάδη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις εφ’ όλης της ύλης

  «Μάλιστα έμαθα και αρκετά για το αέριο που τελούσα υπό πλήρη άγνοια, αλλά και εξετάσαμε και όλο το φάσμα. Εγώ όχι μόνο σήμερα, αλλά προ πολλού της ευχήθηκα να έχει καλές επιτυχίες. Μάλιστα της είπα να πάει και στο δεύτερο γύρο, αλλά φοβούμαι ο κ. Αναστασιάδης θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο και δεν θα έχει δεύτερο γύρο. Αλλά θα κερδίσει έπειτα. Εκλογές κάθε πέντε χρόνια γίνονται. Αν δεν κερδίσει τώρα θα κερδίσει μετά», πρόσθεσε.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε πως χάρηκε τη συνάντηση με την κ. Αντωνιάδου και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση η κ. Αντωνιάδου τον ενημέρωσε ως οικονομολόγος και για την κρίση που υπάρχει σήμερα.

  Σημείωσε ότι δεν γνώρισε ότι η υποψήφια Πρόεδρος εργαζόταν για μεγάλο διάστημα στην Κεντρική Τράπεζα.«

  Με ενδιαφέρουν τα οικονομικά. Μου άφησε (η κ. Αντωνιάδου) μερικά έντυπα τα οποία θα διαβάσω το απόγευμα και την υπέρ-ευχαριστώ. Και πάλι ό,τι καλό να δώσει ο Θεός. Καλές επιτυχίες ευχόμεθα», συμπλήρωσε.

  Η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου, σε δηλώσεις της, είπε ότι κατά τη συνάντηση ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις προτάσεις τους τόσο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος μπορεί να εξέλθει από την οικονομική καταστροφή στην οποία έχει βρεθεί, καθώς και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, «μπορούμε να προωθήσουμε την επίτευξη της επανένωσης της πατρίδας μας».

  «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος. Με πολλή ειλικρίνεια και διαφάνεια έχουμε εξηγήσει τις απόψεις μας και είναι φανερό ότι υπάρχει μία έγνοια εκ μέρους όλων των πλευρών και ιδιαίτερα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου για το πώς οι πολίτες αυτού του τόπου μπορούν επιτέλους να δουν καλύτερες μέρες», πρόσθεσε.

  Η κ. Αντωνιάδου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τις ευχές που τους έδωσε και κατά την κοπή της βασιλόπιτας του «Mega» για να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

  «Όπως είχα πει, από το στόμα σας και στου Θεού τ’ αυτί, διότι εδώ υπάρχει άμεση επικοινωνία. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο άμεση. Και βέβαια αναμένουμε και τη στήριξη των συμπολιτών μας. Εμείς παραμένουμε διαχρονικά συνεπής στον αγώνα μας για την επανένωση της πατρίδας μας, αλλά και την έξοδο αυτή την στιγμή από την οικονομική κρίση που υπάρχει και βάση των συγκεκριμένων εισηγήσεων και της ακαδημαϊκής επάρκειας και εμπειρίας που έχουμε, έχουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις για το πώς πράγματι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά», κατέληξε.

 25. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.epanenosi.com/index.php/archives/237

  AKEΛ-Εκκλησία,
  διάλογος σε φόρουμ

  czanou

  05/01/2010 at 12:21

  Με όλο τον σεβασμό,αγαπητέ Ανδρέα,θα περίμενα από το ΑΚΕΛ να έρθει σε ρήξη με το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ γενικότερα,να προτείνει ένα εναλλακτικό πολιτικό λεξιλόγιο (βλ. τι έκανε ο Θαπατέρο στην Ισπανία). Αντί αυτού,τι κάνει το Ακελ;Αναπτύσσει αμυντικό λόγο απέναντι στην Εκκλησία και άγεται και φέρεται από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Κάνει,δηλαδή,αυτό που έκανε πάντα:προσπαθεί να αποκτήσει νομιμοποίηση ως “εθνικό κόμμα”.
  Τι έκανε το ΑΚΕΛ το 2004;Πώς απάντησε σε όσους (σαν εμένα) μεγάλωσαν μέσα στην ΕΔΟΝ με το σύνθημα “Τουρκοκύπριοι αδέλφια μας”;Έδωσε μήπως το χέρι στους Τουρκοκύπριους;Πες μου ειλικρινά,γιατί πρέπει εγώ ακόμα να πιστεύω στό Ακελ;;;;

 26. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Κύπριος Θεολόγος ευρωβουλευτής μιλάει για τους ροζ φακέλους της Ιεράς Συνόδου

  http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/65862

  * Είναι ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης!

  * Ο θεολόγος, νέο, ωραίο παιδί, ευρωβουλευτής που τρομάζει τους μεταφραστές στις Βρυξέλλες και τις γριές στην Κύπρο.

  * Και τους Αγίους Πατέρες αισχάτως…

  * Τι θύελλα ήταν αυτή προχθές στο Τρίτο του ΡΙΚ!

  * Άκουγα και δεν πίστευα στα καλοσχηματισμένα αυτιά μου!

  * Ούτε η ίδια η Ελένη Βρετού που έκανε την συνέντευξη πίστευε αυτά που άκουγε στα δικά της αυτιά.

  * Ο ευρωβουλευτής, θεολόγος και ωραίο παιδί, μιλούσε ξεκάθαρα για ροζ φακέλους που διαθέτει (ή διέθετε) κάποιος από τους Αγίους της Ιεράς Συνόδου στο συρτάρι του, σε ετοιμότητα πάντα να τους βγάλει έξω για να εκβιάσει τους άλλους αγίους!

  * Μάλιστα όπως ανέφερε ο Ανδρέας, ο συγκεκριμένος άγιος ήταν τόσο άγιος που δεν φανέρωσε το περιεχόμενο των ροζ φακέλων ώστε να αποπεμφθεί ο άλλος άγιος, ο ροζ άγιος δηλαδή, γιατί κάτι τέτοιο δεν τον συνέφερε.

  * Προτιμούσε να έχει καλά κρυμμένους τους ροζ φακέλους για να τους χρησιμοποιεί – όποτε χρειαζόταν – ως εργαλείο εναντίον του ροζ αγίου για να πετυγχαίνει την συναίνεση του για συγκεκριμένα θέματα.

  * Ουου η φαντασία μου εξάπτεται!

  * Μαντόνα μία! Αυτό πια δεν είναι Ιερά Σύνοδος, δεν είναι Βυζάντιο, δεν είναι καν σύγχρονη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Λατινοαμερικάνικο σήριαλ μου θυμίζει!

  * Τι κρύβουν τελικά τα ράσα!

  * Είπε και άλλα όμως ο Θεολόγος, Ευρωβουλευτής και ωραίο παιδί: Ότι θέλει τους ιεράρχες μας να κάνουν προτάσεις και όχι αφορισμούς στον λαό και ότι δεν τους θέλει να μπαίνουν στα κρεβάτια των πιστών!

  * Μιλώντας μάλιστα για το αν πρέπει να νηστεύουμε πριν την Θεία Κοινωνία είπε πως ο Χριστός πρέπει να μπαίνει στην καρδιά μας και όχι στο στομάχι μας, γιατί αν μπει στο στομάχι σίγουρα θα αποβληθεί.

  * Αυτό κι αν αύξησε τις εισαγωγές με λιποθυμικά επεισόδια…

  * Και υπέδειξε δεικτικά: «Υπενθυμίζω απλώς ότι Θεολόγο με καθιστά η Πανεπιστημιακή μου επιστημονική κατάρτιση και όχι η έγκριση οποιουδήποτε θεοκρατικού καθεστώτος. Ως άνθρωπος λογοδοτώ ΜΟΝΟ στο ΘΕΟ και ως πολιτικός ΜΟΝΟ στον ΛΑΟ. Μεσαίωνα έχουμε, για να με λογοκρίνει η οποιαδήποτε Σύνοδος; ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ»

 27. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://ekklisiatoudimou.wordpress.com/2013/04/09/%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84/

  Η Κυριακή Ιωαννίδου απαντά στον Χρίστο Χριστόφια

  by Ekklisia Tou Dimou – Contributing Member στο Τρίτη, 09 Απριλίου 2013

  12 Votes

  “Αγαπητέ Χρίστο, τους τελευταίους 21 μήνες γινόμαστε, όχι απλώς δέκτες μηνυμάτων, αλλά στόχος άρθρων, ομιλιών και συνεντεύξεων δύο εφημερίδων, ολόκληρου κόμματος, κοτζάμ πρώην προέδρου, της οικογένειας και των δορυφόρων του, οι οποίοι καταφέρονται εναντίον της οικογένειάς μου, ακόμη και εναντίον του δολοφονηθέντος ήρωα πατέρα μου, ρίχνοντας λάσπη και εκφέροντας μη τεμκηριωμένες απόψεις βουτηγμένες στην άγνοια και στο μίσος που οι Ερινύες της 11ης Ιουλίου προξενούν. Παραπονιέσαι γιατί γίνεσαι στόχος. Μα, αγαπητέ μου, γίνεσαι στόχος και δέχεσαι ‘μηνύματα μίσους, βρισιών, ακόμα και απειλών κατά της ζωής σου’ γιατί προκαλείς. Τι να πούμε κι εμείς που χωρίς να προκαλέσουμε έχουμε γίνει εδώ κι αρκετό καιρό στόχος; Εμείς, τα θύματα της πολιτικής απερισκεψίας και ανευθυνότητας της διακυβέρνησης του πατέρα σου και των όσων είχε διορίσει. Εδώ απειλούν ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους, που προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση της φονική έκρηξης, που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και απορείς εσύ, γιατί σε απειλούν; Που με τόσο θράσος εν μέσω οικονομικής κρίσης -απόρροια κι αυτή της καταστροφικής διακυβέρνησης του πατέρα σου-, αντί να ‘κρύψεις’, βγαίνεις δημοσίως και προκαλείς την κοινή γνώμη; Αρκετά σας ανεχτήκαμε. Ανεχόμαστε καθημερινά τις συνέπειες της διακυβέρνησής σας. Και θα τις ανεχόμαστε όσο ζούμε. Δεν ακούσαμε ‘συγγνώμη’, δεν ακούσαμε το ‘mea culpa’. Άνθρωποι είμαστε όμως. Μη συνεχίζετε να προκαλείτε και να έχετε την απαίτηση να συνεχίσουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και κύριοι. Πάν μέτρον άριστον, φίλτατε.

  Όσο για το φασισμό που αναφέρεις, δεν αντιλήφθηκα ακριβώς πού εντοπίζεις το φασισμό. Γιατί αν δεν ήταν η σύλληψη του αδερφού μου Νικόλα στην επιτροπή Πολυβίου φασισμός, αν δεν ήταν η μη καταβολή του μισθού του πατέρα μου ήδη από τον Ιούλη (‘αφού σκοτώθηκαν, δε δούλεψαν τον Ιούλη’) φασισμός, αν δεν ήταν η ρίψη στα σκουπίδια του πορίσματος Πολυβίου, που οι ίδιοι διορίσατε, φασισμός, αν δεν ήταν η περιφρόνηση 10 δολοφονηθέντων νεκρών με την μη παρουσία σας στις κηδείες φασισμός (οι 3 επρόσκειντο στην ιδεολογία του κόμματος άλλωστε κι έτσι διαχωρίσαμε τους νεκρούς σε ακελικούς και μή), αν δεν ήταν η παραμονή στον προεδρικό θώκο χωρίς ένα συγγνώμη φασισμός, αν δεν ήταν η αστυνομική φρουρά έξω από το προεδρικό φασισμός, αν δεν ήταν η προσπάθεια αμαύρωσης της μνήμης των νεκρών φασισμός, τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ; Μήπως είναι οι βρισιές των αγανακτισμένων πολιτών φασισμός; Μήπως είναι το δάκρυ του 2χρονου που του σκοτώσατε τον πατέρα του φασισμός; Μήπως είναι η κραυγή της χαροκαμένης μάνας φασισμός; Μήπως είναι η απελπισία και η απόγνωση λόγω της καταστροφής της οικονομίας φασισμός; Όπως έχω ήδη πει στον πατέρα σου, το να σε απειλούν και να σε χαρακτηρίζουν ‘δολοφόνο’, για παράδειγμα, δεν αποτελεί ούτε βρισιά ούτε απαράδεκτο γεγονός. Επάξια κερδίσατε τις απειλές και τους χαρακτηρισμούς αυτούς μέσα από τις πράξεις σας και την απαράδεκτη στάση που κρατήσατε μέχρι τώρα. Ε, μην κάνουμε και τους θύτες θύματα τώρα!

  ‘ΔΕΝ φοβόμαστε και ΔΕΝ σιωπούμε!’, λες. Μή φοβάσαι και μή σιωπάς. Εσύ καλά την έσιεις! Μη ζητάς όμως κι από τον κόσμο που έχει υποστεί τα πάνδεινα να σιωπήσει. Γιατί αν το ζητήσεις -σωστά το υποψιάστηκες ρε μπαγάσα- θα είναι φασισμός! Σταματήστε να διχάζετε τον κόσμο επιτέλους. Ανήκετε, δόξα τω Θεώ!, στο παρελθόν και προς το παρόν δε θέλουμε να ασχολούμαστε με τη διακυβέρνησή σας και με τα όσα προκλητικά φωνάζετε αυτές τις μέρες. Σκέψου πόσο αστείο είναι να κατηγορείτε τη νέα κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και πόσο ειρωνικό. Προσπαθούμε ενωμένοι να σώσουμε ‘οτιδήποτε αν σώζεται’. Τέτοιου είδους δηλώσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπείρουν το φανατισμό και τη διχόνοια. Συνέχισε τον αγώνα σου χωρίς να προκαλείς.

  Με σεβασμό, η κόρη του ακροδεξιού πραξικοπηματία που ρίχτηκε στη φωτιά των εμπορευματοκιβωτίων για να ρίξει την κυβέρνηση του παπά σου και αδερφή του προέδρου του ΕΛΑΜ που έβαλε τη φωτιά για να υλοποιήσει το όνειρο ζωής που είχαμε, να ρίξουμε τον πατέρα σου από τον θρόνο. Τόση φαντασία, ούτε στις κωμωδίες του Αριστοφάνη δε συναντάς, ρε παιδί μου!”

  ***
  Ιδού και η εμπρηστική δήλωση του γιου του τέως προέδρου:
  http://www.newsbomb.gr/kypros/story/296329/kypros-prokalei-o-gios-toy-hristofia

  Παίρνοντας σαν αφορμή τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που οδήγησαν αυτό τον μήνα μεγάλο συγκρότημα στο χώρο των ΜΜΕ να πληρώσει μέρος του μισθού των υπαλλήλων του με κουπόνια για ψώνια από υπεραγορά, ο κ. Χριστόφιας διερωτάται (ειρωνικά), κατά πόσο δίδονται κουπόνια και στην καπιταλιστική σήμερα Κύπρο και όχι μόνο στην πρώην Σοβιετική Ένωση!

  Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/296329/kypros-prokalei-o-gios-toy-hristofia#ixzz2Q5WuXe39

 28. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://parallhlografos.wordpress.com/2013/03/22/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%8c/
  Γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν πανηγυρίζουμε το Όχι της Κύπρου

  Posted on 22 Μαρτίου, 2013 8:04 πμ από Capybara

  Μεταφέρει το Καπυμπάρα από τη La Scapigliata

  Η κύρια απαίτηση της “βουλευτικής ανταρσίας” αυτής της εβδoμάδας ήταν να παραμείνει η Κύπρος ένας offshore φορολογικός παράδεισος.

  Του Νίκου Χρυσολωρά, άρθρο στη Guardian

  Το δράμα που εξελίσσεται στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες ήταν πραγματικά κάτι σουρεαλιστικό Η άκρα αριστερά και οι Ευρωσκεπτικιστές αγαλλίασαν ταυτόχρονα με την ψήφο του όχι από την κυπριακή βουλή σε μια συμφωνία η οποία θα εξασφάλιζε την χρηματοδότηση της ελλειμματικής οικονομίας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

  Η λεπτομέρεια, η οποία φαίνεται να τους διαφεύγει, είναι ότι οι Κύπριοι δεν απέρριψαν σκληρά μέτρα λιτότητας. Αυτά τα μέτρα είχαν ήδη συμφωνηθεί από την προηγούμενη – κομμουνιστική υποτίθεται – κυβέρνηση του νησιού, και είχαν εγκριθεί από την τωρινή κυβέρνηση. Δεν ήταν καν μια ανταρσία εναντίον ενός άνισου κουρέματος στις καταθέσεις. Η ευρωζώνη είχε ήδη σηματοδοτήσει τη συμφωνία της να σώσει τους μικρούς αποταμιευτές, με τον όρο ότι τα περιουσιακά στοιχεία, που ανήκουν σε ξένους ολιγάρχες και σε μεγιστάνες θα κουρεύονταν κατά ένα σημαντικό 15,6%.

  Κύπριοι διαμαρτύρονται έξω από τη βουλή στη Λευκωσία. Φωτογραφία: Patrick Bazpatrick/AFP/Getty Images

  Στην πραγματικότητα, ήταν η κυπριακή κυβέρνηση που απέρριψε αυτή την δυνατότητα, σε μια δραματική συνάντηση 10 ωρών των υπουργών οικονομίας της ευρωζώνης την τελευταία Παρασκευή, γιατί θα ζημίωνε το εκτεταμένο χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας. Έτσι η κύρια απαίτηση αυτής της “βουλευτικής ανταρσίας” ήταν να παραμείνει η Κύπρος ένας offshore παράδεισος. Σε αντάλλαγμα, η κυπριακή κυβέρνηση φάνηκε διατεθειμένη να προσφέρει τόσες πολλές παραχωρήσεις στη Μόσχα, έτσι ώστε πρακτικά να μετατραπεί η Κύπρος σε ρωσική περιοχή επιρροής. Γιατί θα πρέπει κάποιος να πανηγυρίζει αυτή την εξέλιξη δεν είναι σαφές.

  Στις Βρυξέλλες, εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι που διευθύνουν την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έδειξαν πάλι μια γελοιώδη έλλειψη ικανότητας. Πρώτα από όλα, κατέληξαν σε, και υπερασπίστηκαν μια συμφωνία η οποία παραβίαζε την ιερότητα των καταθέσεων ιδιωτών. Όταν τους επισημάνθηκαν οι καταστροφικές επιπτώσεις , άρχισαν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Όταν αποφάσισαν να υποχωρήσουν ήταν ήδη πολύ αργά.

  Είναι αλήθεια ότι η συμφωνία έφερε χάος όχι μόνο στην Κύπρο – μία μικρή χώρα, η οποία σύμφωνα με το Βερολίνο, δεν ήταν συστημικά σημαντική. Αλλά οι αγορές και οι άνθρωποι ξέρουν ότι την επόμενη φορά, που θα υπάρξει κρίση στην Ιταλία, την Ισπανία ή αλλού, η Ευρωζώνη είναι διατεθειμένη να διαβεί το Ρουβικώνα. Αυτή είναι μια καταστροφή αφάνταστου μεγέθους.

  Όλα αυτά δεν έπρεπε να εκπλήσσουν κανένα που παρακολουθεί την φούσκα των Βρυξελλών. Περιττό να πούμε ότι ο μόνος λόγος που ο Jeroen Dijsselbloem επιλέχθηκε να διοικήσει το πανίσχυρο Eurogroup (το συμβούλιο των υπουργών οικονομίας της ευρωζώνης), δεν ήταν η εξειδίκευση του, ούτε η υπουργική του εμπειρία, αλλά το γεγονός ότι ήταν Ολλάνδος. Όλες οι άλλες, πιο αξιόπιστες, επιλογές απορρίφθηκαν λόγω της εθνικότητας τους.

  Και πώς θα μπορούσε η κυπριακή κρίση να επιλυθεί; Πρώτα από όλα δίνοντας περισσότερο χρόνο : δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να ζητήσεις από ένα μικρό κράτος να παραδώσει το 30% του ΑΕΠ του προκαταβολικά μετρητοίς μέσα σε τρεις μέρες. Μια τέτοια εξωφρενική απαίτηση δεν είχε ξαναγίνει σε καμιά χώρα υπό διάσωση – γελοιοποίησε την φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του νησιού. Δεύτερον δεν ήταν το δημόσιο χρέος του νησιού που ήταν μη βιώσιμο, αλλά αυτών των τραπεζών της χώρας. Και υπήρχε λύση σε αυτό : ξεκαθαρίζοντας μετόχους και μικρούς ομολογιούχους, και κάνοντας ένα κούρεμα σε μεγάλους ομολογιούχους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μπορούσε να αναλάβει τις κυπριακές τράπεζες. Θα μπορούσε μετά να τις συρρικνώσει σταδιακά και να τις οδηγήσει ένα μηχανισμό εκκαθάρισης, δίνοντας ταυτόχρονα στην Κύπρο το χρόνο να ρυθμίσει την βασισμένη στο χρηματοπιστωτικό τομέα οικονομία της. Αυτή η επιλογή υπάρχει θεωρητικά – αποφασίστηκε από μία ευρωπαϊκή συνάντηση κορυφής τον Ιούνιο – αλλά δεν υπάρχουν οι νομικές διαδικασίες για την εφαρμογή της, γιατί η Γερμανία άλλαξε γνώμη από τότε. Η Κύπρος θα μπορούσε, σε αντάλλαγμα για αυτό το διακανονισμό, να δεσμεύσει μελλοντικά της κέρδη από τα αποθέματα φυσικού αερίου και να τα προσφέρει ως εγγυήσεις, μαζί με ένα αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

  Δύο χρόνια πριν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αποφασίσει να εγγυηθεί όλα τα κρατικά ομόλογα στην ευρωζώνη, όπως έκανε με το αποκαλούμενο πρόγραμμα “οριστικών χρηματικών συναλλαγών” τον τελευταίο Σεπτέμβριο, υποκείμενο στην εφαρμογή μίας πολιτικής σταθερότητας από τις χώρες δικαιούχους. Αντίθετα, το χρέος της Ελλάδας μεταφέρθηκε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους, δημιουργώντας έχθρα ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Η χώρα οσυιαστικά πτώχευσε, δημιουργώντας έτσι αυξανόμενη ανασφάλεια σε όλη την ήπειρο.

  Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η ευρωζώνη, ένας φιλόδοξος παγκόσμιος παίχτης, προσφέρει ένα μεσογειακό φυλάκιο στρατηγικής σημασίας δώρο στους Ρώσους. Επαφίεται στη Μόσχα να αποφασίσει εάν θα το δεχτεί. Και ο Κύπριος δεν θα γελοιοποιήσει τις φιλοευρωπαϊκές ελίτ στην Ελλάδα και αλλού, γιατί θα το κάνει να φανεί σαν να υπήρχε μια ιδανική λύση, που απλά αγνοήθηκε από τις “μαριονέτες της Μέρκελ”. Τη στιγμή που θα γίνει αντιληπτό ότι αυτή η εναλλακτική δεν είναι καθόλου ιδανική, θα είναι πλέον αργά.

  Η ερώτηση παραμένει στο γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Γιατί οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες συμπεριφέρονται σαν να έχουν βαλθεί να καταστρέψουν την ευρωζώνη, αντί να τη φτιάξουν; Δεν πιστεύω σε μια διαβολική συνωμοσία στην καρδιά όλων αυτών, αλλά φαίνεται ότι δρα ένας ασυνείδητος, απερίσκεπτος ρατσισμός – το οποίο είναι εξίσου καταστροφικό. Η τωρινή πολιτική συμπεριφορά υπονοεί ότι όλος ο πλούτος που έχει συσσωρευτεί στη βόρεια Ευρώπη είναι η δίκαιη ανταμοιβή της προτεσταντικής ηθικής της εργασίας, ενώ ο πλούτος που έχει συσσωρευτεί στο νότο είναι προϊόν διαφθοράς (Ελλάδα, Ιταλία), φορολογικής αποφυγής (Κύπρος) ή μη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων (Ισπανία). Για αυτό ζητήθηκε από τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες να αλλάξουν τα οικονομικά τους μοντέλα όχι μέσα από μια σταδιακή διαδικασία προσαρμογής, αλλά μέσα από ένα βίαιο σοκ.

  Η άβολη αλήθεια βέβαια είναι ότι όχι πριν πολύ καιρό είχε χρεοκοπήσει σχεδόν η Φινλαδία, και υπάρχουν ακόμα αρκετά μεγάλοι άνθρωποι που θυμούνται το κούρεμα του Γερμανικού χρέους. “Οι καλύτεροι και πιο ξανθοί μας φίλοι” (όπως το έθεσε η Μαύρη Οχιά) στο βορρά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι και στις δικές τους διασωθείσες τράπεζες, δεν έχουν πληρώσει τους φόρους τους όλοι οι καταθέτες. Ακόμα πιο βασικό δεν υπάρχει ούτε μία ακαδημαϊκή μελέτη, που να δείχνει ότι η βόρεια Ευρώπη δεν έχει κερδίσει εξίσου από το ευρώ όσο ο νότος. Εάν οι πολιτικοί δεν αρχίσουν να το επικοινωνούν αυτό σύντομα, τότε η ευρωζώνη όχι μόνο θα καταρρεύσει, αλλά θα επανέλθουν στη ζωή τα φαντάσματα του παρελθόντος.

  Μετάφραση : La Scapigliata

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υπ’όψιν του ΣΥΡΙΖΑ

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63819774

  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία έκανε η εταιρεία «Symmetron Market Research» για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου και ήταν παγκύπρια, σε αστικές και αγροτικές περιοχές, με συμμετοχή ανδρών και γυναικών 18 χρονών και άνω και έγινε από 22-26/04/2013, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών (79%) καταλογίζει την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κρίση και το οικονομικό αδιέξοδο στην κυβέρνηση Χριστόφια, ενώ 13% αποδίδουν την ευθύνη στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Απόδοση της βασικής ευθύνης στην κυβέρνηση Χριστόφια καταγράφεται και στον χώρο του ΑΚΕΛ σε ποσοστό 50%, ενώ 42% των ΑΚΕΛικών θεωρούν υπεύθυνη την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Στα υπόλοιπα κόμματα ο καταλογισμός της κύριας ευθύνης στην κυβέρνηση Χριστόφια υπερβαίνει το 90%.

  Το σημαντικότερο ίσως εύρημα της δημοσκόπησης είναι η αντίληψη, που επικρατεί στην πλειοψηφία των πολιτών (84%), ότι η Κύπρος οδηγήθηκε στο σημερινό αδιέξοδο από το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που επικρατούσε στη χώρα και όχι από εξωτερικούς παράγοντες όπως την τρόικα και το ΔΝΤ. Η άποψη αυτή είναι διάχυτη σε όλους τους κομματικούς χώρους. Το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης επιμερίζεται στις τράπεζες με ποσοστό 68% και ακολουθεί με μικρή διαφορά το πολιτικό σύστημα με 63%, και η Κεντρική Τράπεζα με 48%. Μεταξύ των προσώπων που διαχειρίζονταν τα τελευταία χρόνια έμμεσα ή άμεσα την κυπριακή οικονομία (υπουργοί, τραπεζίτες), «τη μεγαλύτερη ευθύνη σύμφωνα με 67% των πολιτών φέρει ο Ανδρ. Βγενόπουλος και στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο πρώην διοικητής της ΚΤΚ Αθ. Ορφανίδης» Στον σημερινό διοικητή της ΚΤΚ αποδίδεται 43%.

  Η εμπιστοσύνη στα κόμματα, τα πολιτικά πρόσωπα και τους θεσμούς έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα και οι πολίτες μετακινούνται από την αποστασιοποίηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στην ολοκληρωτική περιφρόνηση και αποψίλωση της πολιτικής ζωής και των εκπροσώπων της. Το ΑΚΕΛ δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα και αυτό αποτυπώνεται πρόδηλα στο πολύ χαμηλό για τα δεδομένα του κόμματος ποσοστό εκλογικής επιρροής, το οποίο κυμαίνεται κάτω από 15%, ενώ «πρωτοφανής είναι και η πτώση της δημοτικότητας του γ.γ. του κόμματος που εισπράττει αρνητικές ψήφους από την οριακή πλειοψηφία των ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων».

 30. Ο/Η Δημοσιογράφος λέει:

  To μνημόνιο δεν το κατήγγειλε την έξοδο από το μνημόνιο την κατήγγειλε

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=511174

  Απεταξάμην το… ΑΚΕΛ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να «αποκηρύξει» το σχέδιο για έξοδο από την ευρωζώνη

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45

  Παρά τις καλές σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ ο κ. Τσίπρας (στη φωτογραφία με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Αντρο Κυπριανού) βρέθηκε σε αμηχανία μετά την πρόταση για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

  Την… τραυματική εμπειρία της Κύπρου προσπαθούν πλέον να ξεχάσουν στην Κουμουνδούρου. Η πολιτική επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ στις δραματικές εξελίξεις που σημειώθηκαν τον τελευταίο μήνα με επίκεντρο τη Λευκωσία προκάλεσαν νέο κύμα αλλεπάλληλων αναδιπλώσεων της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 31. Ο/Η του κώλου λέει:

  Hρωϊκές δηλώσεις δυο ημερών, μετά ξημέρωσε

 32. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_622.html

  Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

  Δήλωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την ΚΥΠΡΟ

 33. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  Θα σκίσουν τα μνημόνια;
  Όχι ακριβώς.
  Η διγλωσσία Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ:

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5149873/giati-den-giname-telika-argentinh/

  Γιατί δεν γίναμε (τελικά) Αργεντινή

  «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν το έντονο παρασκήνιο μιας κρίσιμης απόφασης του Λουκά Παπαδήμου που με τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών γλίτωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία

  Ειρήνη Χρυσολωρά | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2014

  Σε φαύλο κύκλο χρεοκοπίας μπήκε ξανά η Αργεντινή. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους κατόχους των κουρεμένων ομολόγων της αν δεν πληρώσει και τα «κοράκια» που αρνήθηκαν να μπουν στην αναδιάρθρωση. Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο πήρε προ διετίας την αντίθετη απόφαση, κρίνοντας ότι διαφορετικά η χώρα θα έμπαινε σε κινδύνους και περιπέτειες. Τα στραβοπατήματα στο ταγκό της Κριστίνα Φερνάντες με τις αγορές δικαιώνουν εκ των υστέρων την Αθήνα. Το παρασκήνιο όμως της δεύτερης εβδομάδας του Μαΐου του 2012 είναι πλούσιο. «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν το σκεπτικό του Παπαδήμου που εξασφάλισε με διακριτικό τρόπο τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών. Χρονικό μιας στιγμής που το πολιτικό σύστημα λειτούργησε συγκροτημένα, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον…

  (…..)

  Και, ω του θαύματος, παρά την πολιτική ένταση των ημερών, η απόφαση ελήφθη αναίμακτα: οι πολιτικοί αρχηγοί, από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο έως τον Αλέξη Τσίπρα, είτε δεν έφεραν αντίρρηση στην πληρωμή του ομολόγου είτε επέλεξαν τουλάχιστον στην πράξη να μη «βγουν απέναντι» δημοσίως, έχοντας προφανώς επίγνωση των προβλημάτων αλλά και των κινδύνων που ελλόχευαν. Σοφή απόφαση, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s