Λευτεριά στο Λαυρεντιάδη -Να ανοίξουν τα κελιά

Όλοι οι άνθρωποι του Αρχιεπισκόπου   

laurentiadis

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ο ευλαβέστατος Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης, άνθρωπος του Αρχιεπισκόπου Γιάννη Λιάπη και του πατριάρχη Ηλία Γιαννόπουλου (ταχυδακτυλουργού του «Αγίου Φωτός» του ρατσιστικού πατριαρχείου Ιεροσολύμων, διαδόχου των διαβόητων αγίων Βενέδικτου, Δωρόθεου και Ειρηναίου του έγκλειστου, γόνου πολύτεκνης οικογένειας εκ Γαργαλιάνων, στρατευμένου από 12 χρόνων στην κακόφημη Αγιοταφική αδελφότητα), συνελήφθη (επιτέλους). Δεν πάει πολύ καιρός που ταξίδεψε στο μακρινό Κατάρ μαζί με τον αρχιεπίσκοπο δασικών Φωτοβολταϊκών, χάριν του ιερού σκοπού των εκκλησιαστικών deals με τον πολύγαμο εμίρη, που ανέτρεψε με πραξικόπημα τον πατέρα του.
—-Είναι η έκτη σύλληψις ανθρώπου της αγιοτάτης Εκκλησίας (δεν αριθμώ ιεράς παιδεραστίας και τα συναφή, διότι ο κατάλογος επιμηκύνεται επικινδύνως), μετά τας (αδίκους) φυλακίσεις δια οικονομικής φύσεως μικροαδικήματα των κ.κ.Γρ.Μιχαλόπουλου, Αττικής Παντελεήμονος, Ιακώβου Γιοσάκη (κατεδικάσθησαν), Εφραίμ Βατοπεδινού και Γεωργίου Φερέτη, απάντων αποφυλακισθέντων μετά σχετικώς βραχείαν κράτησιν, το μεν δια λόγους υγείας, το δε κατόπιν καταβολής χρηματικής εγγυήσεως, τρίτον δε λόγω ηλικίας, τέταρτον δε αναγνωρισθείσης της δικαστικής πλάνης. Νομίζω πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνωμοσία σκοτεινών δυνάμεων κατά της Εκκλησίας και κατά του αρχιεπισκόπου Τσίπρα, Γρ.Μιχαλόπουλου και Λαυρεντιάδη. Το ιερό άβατο των μητροπολιτικών τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιών των συγγενών, το οικογενειακόν άσυλον των πισινών (εκ του πισίνα παρακαλώ) παραβιάστηκαν ήδη από τα ΣΔΟΕ, αθλιότατοι δημοσιογράφοι ομιλούν περί λεηλασιών και μεταπωλήσεων ακόμη και των τροφίμων των συλλεχθέντων υπέρ των αστέγων, τέλος δε ε συκοφαντικέ φήμε ομιλούν για λογαριασμό τριάντα πέντε εκατομμυρίων ακόμη και του ίδιου του «Θρόνου».  Ο  ιερός Ιερώνυμος όμως ήλθε σε επικοινωνία με το ΣΔΟΕ και το πράγμα φαίνεται να εξομαλύνεται ως είθισται, βοηθούσης και της υποδειγματικής σιωπής της Αριστεράς (ως είθισται), που γνωρίζει να τιμά αυτούς που συνδέονται με τον κ.Τσίπρα με «μια πολύ ανθρώπινη και θερμή σχέση», όπως δηλώνει ο ίδιος στο φίλο του, τον «αντιμνημονιακό» κ.Τράγκα.
—-Μερικοί ασχημονούν ασυστόλως διασπείροντες αθλίας διαδόσεις: «Τις δυο τελευταίες μέρες όμως στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν πληροφορίες που εάν επιβεβαιωθούν θα ακολουθήσουν απρόσμενες εξελίξεις στον εκκλησιαστικό χώρο.
—-Η καταγγελία αγγίζει τον …Θρόνο. Υπήρξε έντονη φημολογία ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του….σε τράπεζες εντός και εκτός Ελλάδας βρέθηκε ποσό που αγγίζει τα 35 εκ ευρώ! Τα πέντε εκ. μάλιστα τα έχει στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος». Δεν είναι σύμπτωση που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβασε τους τόνους και στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Έχει τους λόγους του…. Μάλιστα προ δεκαπενθημέρου εφημερίδα υψηλής αναγνωσιμότητας είχε έτοιμο το σχετικό ρεπορτάζ και λίγο πριν την εκτύπωση κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων, αποσύρθηκε άρον άρον!
». (Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012 23:42 Αγιορείτικο Βήμα).
—-Θέλω να ελπίζω πως και η σύλληψις του ευσεβούς Λαυρεντίου θα είναι βραχείας διαρκείας ως είθισται, αι δε συκοφαντικαί  φήμαι κατά του Αρχιεπισκόπου και μητροπολιτών θα διαλυθούν συντόμως. Τας αποδίδω στο σκληρό πυρήνα του ΔΝΤ που θέλει να εκδικηθεί τον Μακαριότατο, επειδή χοροστάτησε μαζί με εκπρόσωπο του πατριάρχη και έναν ακόμη μητροπολίτη στην κηδεία του πατέρα αριστερού ηγέτου, ο οποίος ετοιμάζει επαναστατική ανατροπή στην Ε.Ε.

***

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to Λευτεριά στο Λαυρεντιάδη -Να ανοίξουν τα κελιά

 1. Ο/Η Po λέει:

  Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

  Θρησκευόμενος
  Τελικά, τι τρέχει με την παρουσία του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλάι του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου; Ο επιχειρηματίας και ο αρχιεπίσκοπος έφτασαν μαζί στο Κατάρ στις 23 Οκτωβρίου και διέμειναν στο ξενοδοχείο «Σέρατον», εθεάθησαν να τρώνε μαζί τη Δευτέρα στις 24 Οκτωβρίου και αναχώρησαν την επομένη.
  Σύμφωνα με την εκδοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Λαυρεντιάδης πήγε στην Ντόχα για να παραβρεθεί στο διαθρησκειακό συνέδριο ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ομως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όταν διάβασαν ότι ο Λαυρεντιάδης τούς εκπροσωπούσε σε διαθρησκειακό συνέδριο στο Κατάρ, κατελήφθησαν εξαπίνης. Απέφυγαν, όμως, να το διαψεύσουν για να μην προκληθεί ενδοεκκλησιαστική ταραχή.

  Δεν είναι η καλύτερη στιγμή να αλληλοεξοντωθούν οι εκπρόσωποι δύο εκκλησιών…

 2. Ο/Η Po λέει:

  ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
  Ράσα, κελεμπίες και μπίζνες
  Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
  Το παγκάρι… πρόδωσε τους ιεράρχες. Το ίδιο και οι μετοχές, που τόσα χρόνια έπαιζαν νομίζοντας ότι είναι ακλόνητες. Το «κούρεμα» που επέρχεται θα σαρώσει και τα ομόλογα του Δημοσίου που διαθέτει η Εκκλησία. Τα έσοδα από την έκθεση κάθε λογής ιερών λειψάνων μειώθηκαν δραστικά. Και τώρα, οι ιεράρχες αναζητούν λύσεις για να κλείσουν τις «μαύρες» τρύπες που εμφανίζονται σε όλα τα «ιερά ταμεία».

  Η οικονομική στενότητα αναγκάζει πλέον τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο να αναζητήσει κεφάλαια παντού. Κατ’ αρχάς στην Κίνα όπου συμφωνήθηκαν επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά. Ακολούθησε το Κατάρ το οποίο ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε πρόσφατα συζητώντας επικερδείς συμφωνίες και συνεργασίες προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία που κατέχει. Περιουσία που εξακολουθεί να είναι τεράστια, πλην όμως παραμένει ανενεργή και χωρίς άμεσα οφέλη. Σειρά έχει η Ρωσία, την οποία αντιπροσωπεία της Εκκλησίας θα επισκεφθεί αμέσως μόλις κλείσουν οι συμφωνίες με το Κατάρ.

  Ετσι, με επίκεντρο και την οικονομική κρίση, το «παζάρι» που γίνεται είναι απλό: «Δώστε στην Εκκλησία τα ακίνητα που είναι δεσμευμένα για να τα αξιοποιήσει και να δώσει κι αυτή με τη σειρά της στο λαό, αυτές τις κρίσιμες στιγμές».

  Στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έμεινε δυο ημέρες και είχε συνομιλίες απευθείας με τον ηγέτη του, σεΐχη Αλ Θάνι. Η κυβέρνηση ήταν πλήρως ενήμερη για τις επαφές του αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε μαζί του στο Κατάρ τον μητροπολίτη Ελασσόνος Βασίλειο, πρόεδρο των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας και τον επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου, που είναι γνωστό ότι έχει στενές σχέσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.

  Ετσι, λίγο μετά το «πάγωμα» των επενδυτικών συμφωνιών της κυβέρνησης με το Κατάρ, η πρωτοβουλία της Εκκλησίας αναμένεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για συνεργασία. Αν τελικά το σχέδιο αυτό ευοδωθεί, εκκλησιαστικοί και κυβερνητικοί παράγοντες προσδοκούν ότι θα φέρει επενδύσεις, «ζεστό» αραβικό χρήμα και εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

  Η Εκκλησία ενδιαφέρεται κυρίως για την αξιοποίηση οικοπέδων-φιλέτων, στα οποία οι Αραβες μπορούν να επενδύσουν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρατικά στελέχη του Κατάρ παρουσίασαν μια «βεντάλια» έργων (ξενοδοχεία, γραφεία, φωτοβολταϊκά πάρκα) και ζήτησαν λεπτομερή κατάλογο των περιοχών με τα ακίνητα της Εκκλησίας. Εκκλησιαστικός παράγοντας δήλωσε στην «Κ.Ε.» ότι «οι συνομιλίες βρίσκονται σε πολύ σοβαρό, αλλά πρώιμο στάδιο, ωστόσο είναι σημαντικό ότι γίνονται στο ανώτατο επίπεδο και όχι με χαμηλόβαθμα στελέχη».

  Αίσθηση προκάλεσε πάντως η συνάντηση που είχε στο αραβικό εμιράτο ο αρχιεπίσκοπος με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγό της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αποστολή». Ο κ. Λαυρεντιάδης πήγε στο Κατάρ ως προσκεκλημένος στο διαθρησκευτικό συνέδριο που έγινε εκεί, με την ιδιότητά του ως «Αρχοντος» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Ενα από τα ακίνητα που η Εκκλησία επιθυμεί διακαώς να εκμεταλλευθεί είναι το υπουργείο Παιδείας στην πλατεία Συντάγματος. Το ενοίκιο που εισέπραττε η Εκκλησία όσο ήταν νοικιασμένο το κτίριο ανερχόταν σε περίπου 800.000 το μήνα. Τώρα, υπολογίζεται ότι αν αξιοποιηθεί θα αποδώσει τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ το μήνα.

  Συγχρόνως, οι εκτάσεις στη Βουλιαγμένη είναι η «τούρτα» που μπορούν να αξιοποιήσουν τα αραβικά κεφάλαια. Και όπως επισήμανε στην «Κ.Ε.» παράγοντας της εκκλησίας: «Ο αρχιεπίσκοπος δεν θα πήγαινε στο Κατάρ αν δεν ήταν τουλάχιστον βέβαιος ότι η συνεργασία με τους Αραβες θα προχωρήσει. Φυσικά, δεν μπήκαν υπογραφές, διότι πρέπει να ενημερωθεί προηγουμένως η Ιερά Σύνοδος στις αρχές Νοεμβρίου από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο».

  Τα οικονομικά και επιχειρησιακά ανοίγματα όμως της Εκκλησίας προς τον επιχειρηματικό κόσμο έχουν ήδη αρχίσει με τα σχέδια για δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή που ανήκει στη Μονή Πεντέλης, σε συνεργασία με κινέζους επενδυτές. Η έκταση που θα χρησιμοποιηθεί για φωτοβολταϊκό πάρκο είναι περίπου 3.000 στρέμματα από το σύνολο των 25.000, και το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ. Τα 22.000 στρέμματα που θα απομείνουν θα αναδασωθούν από τους ίδιους τους επενδυτές του έργου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι όμιλοι επιχειρήσεων…

  Πάνω από 800 είναι τα ακίνητα της Εκκλησίας σε κεντρικά σημεία των μεγάλων αστικών κέντρων, πολλά από τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί ποικιλοτρόπως, με τη βοήθεια των «πετροδολαρίων».

  Τα 11 στρέμματα που διαθέτει η Εκκλησία στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην οδό Δεινοκράτους, δεν φαίνεται ότι θα αποφέρουν κάποιο όφελος, μια και η αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται κοντά έχει «μπλοκάρει» κάθε σχέδιο για ανέγερση ξενοδοχείων, γραφείων κ.λπ. Ετσι, η Εκκλησία αποφάσισε να δημιουργήσει εκεί συγκρότημα κτιρίων που θα στεγάσει το ιστορικό αρχείο της Ιεράς Συνόδου.

  *Μπορεί κάποιοι ακόμη και μέσα στην Εκκλησία να διαμαρτυρηθούν για τις «ιερές μπίζνες» με Αραβες, Κινέζους και Ρώσους. Αν όμως η Εκκλησία τα καταφέρει, τότε θεωρείται βέβαιο πως θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξουν οφέλη και για το λαό, έστω και αν η Εκκλησία λάβει τη μερίδα του λέοντος. Ισως τελικά να αποδειχθούν καλύτεροι μάνατζερ οι αρχιερείς απ’ ό,τι τα προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης που απέτυχαν να συνάψουν επικερδείς συμφωνίες. Ο Θεός ας βάλει το χέρι Του…
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=321918

 3. Επαφές με Λαυρεντιάδη ο Ιερώνυμος στο Κατάρ
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=321260

  Μαζί με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρέθηκε στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και οι δύο έφτασαν στην Ντόχα το βράδυ της Κυριακής, διέμειναν στο ξενοδοχείο «Sheraton», όπου διοργανώθηκε διαθρησκειακή συνάντηση, εθεάθησαν να τρώνε μαζί με άλλους στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας, ενώ και οι δύο αναχώρησαν από το Κατάρ την Τρίτη.
  Την άφιξη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ και τη διαμονή του στο ξενοδοχείο «Sheraton» επιβεβαίωσε στην «Ε» η υποδοχή του ξενοδοχείου και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

  Η σχέση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ιδιαίτερα στενή.

  Μετάλλιο
  Στις 7 Ιουλίου 2010, ο Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή», είχε ευχαριστήσει δημόσια τον επιχειρηματία «για τη μέχρι σήμερα σημαντική υποστήριξη στο έργο» της Αρχιεπισκοπής. Είχε τιμήσει δε τον Λαυρεντιάδη με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του όπως και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκονταν στο Κατάρ, η εταιρεία Alapis, άλλοτε ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής των διατάξεων του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007.

  Αρχων
  Σχετικά με την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ ρωτήθηκε η Αρχιεπισκοπή. Οπως ανέφερε εκπρόσωπός της, ο επιχειρηματίας παραβρέθηκε στο διαθρησκειακό συνέδριο που έγινε στην Ντόχα ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Πρόσθεσαν δε ότι στο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας εκτός του αρχιεπισκόπου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα.

 4. Ο/Η Κρινιώ λέει:

  New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι ολιγάρχες
  Μαύρος Γάτος 14.12.2012 10:09 Σχόλια -A +A Χαρακτήρα επιβράβευσης προσέλαβε χθες η δημοσιογραφική κάλυψη της σύλληψης του Έλληνα κροίσου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τους New York Times.

  «Σε μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα επίδειξη πυγμής, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη έναν υψηλού προφίλ ολιγάρχη, στην οικία του σε πλούσιο αθηναϊκό προάστιο…» γράφει η εφημερίδα.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η σύλληψη συνέπεσε με την έγκριση του πακέτου βοήθειας ύψους 45 δισ. από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι άσκησαν μεγάλη πίεση στην Αθήνα να καθαρίσει την διαφθορά, η οποία αποτελεί τη ρίζα των προβλημάτων της χώρας».

  Και προσθέτει: «Λίγες προσωπικότητες του βεληνεκούς του κ. Λαυρεντιάδη έχουν διωχθεί πρόσφατα στην Ελλάδα».

  Σε αντίστοιχο άρθρο των Financial Times, αναφέρονται οι λεπτομέρειες της περίπτωσης Λαυρεντιάδη – ο οποίος χαρακτηρίζεται ως συμβολική μορφή της ελληνικής διαπλοκής – και το χρονικό της σύλληψής του, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του όπου αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας πως πρόκειται για συνωμοσία εναντίον «ενός επιχειρηματία ο οποίος πιστεύει στην «Ελλάδα και στο Θεό».

  Πηγή: New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι ολιγάρχες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/81452#ixzz2F1AB82MX

 5. Παράθεμα: Λευτεριά στο Λαυρεντιάδη -Να ανοίξουν τα κελιά » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 6. Ο/Η Greek American λέει:

  Ο μύθος και το παραμύθι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!

  Το θαύμα του γιου ενός μικρού επιχειρηματία στο Αιγάλεω που κατάφερε να κυριαρχήσει πάνω στα κύματα της ελληνικής πραγματικότητας, πατώντας πάντα σε περίεργες συμπτώσεις. Ξένοι κολοσσοί που ήταν έτοιμοι να τον χρηματοδοτήσουν, ακόμη και να εξαπατηθούν προκειμένου να ανδρωθεί και να φανεί αξιόπιστος, εκδοτικά συγκροτήματα που εφημερίδες είχαν αλλά δεν έβγαζαν μιλιά για όσα περίεργα συνέβαιναν και πολιτικοί που του χάριζαν πέρα από χαμόγελα και ευνοικές ρυθμίσεις. Από τα θαύματα δεν λείπει η Εκκλησία.Τον έχρισε με μεγαλεπίβολους τίτλους και πρόσφερε ανοιχτόχερα την αγάπη της με ανταλλάγματα που μοιάζουν περισσότερο με μυστικά εξομολόγησης παρά με δωρεές.

  Όπως ομολογεί ο ίδιος, άλλωστε, δε θα έκανε ό,τι έκανε αν δεν υπήρχε το Βατοπαίδι. Είναι άγνωστο αν το εννοεί με την θρησκευτική έννοια ή με την σκανδαλώδη οικονομική. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πάλεψε για να δημιουργήσει την εικόνα ενός αυτοδημιούργητου σύγχρονου Ωνάση αλλά εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπος με το προφίλ ενός Κοσκωτά. Ίσως και με τη μοίρα του.

  Λίγες μέρες μετά τις εκλογές του 2009,ο Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφτηκε για φαί στο αγαπημένο του στέκι στο Νέο Ηράκλειο.

  Την ψαροταβέρνα «Ψάριστον». Έφτασε με δύο αυτοκίνητα της φρουράς του, μπήκε στο μαγαζί, έμεινε για δύο ώρες και αποχώρησε όπως έφτασε, διακριτικά. Λίγο μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, ο δρόμος μπροστά στην ψαροταβέρνα άστραψε από τους μπλε φάρους θωρακισμένων τζιπ.

  Μια ομάδα αγριωποί άντρες βγήκαν από τα αυτοκίνητα, απλώθηκαν στους γύρω δρόμους και περίμεναν έως ότου βγει αργά από το αυτοκίνητο ο μελαχρινός κοντός άντρας. Οι μισοί από αυτούς μπήκαν στο εστιατόριο και στάθηκαν μπροστά από την πόρτα και γύρω από τα τραπέζια.

  Έμειναν εκεί έως ότου ο άντρας που φρουρούσαν φάει και δώσει εντολή για να αποχωρήσουν.

  Πάνω από τα κεφάλια των εκνευρισμένων πελατών που αναρωτιόντουσαν ποιος είναι αυτός ο προκλητικός τύπος που χρειαζόταν φρουρά τέσσερις φορές μεγαλύτερη και ισχυρότερη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μόλις είχε αποχωρήσει.

  «Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης», ψιθύρισαν κάποιοι που τον αναγνώρισαν.

  Οι συζητήσεις επεκτάθηκαν στις παρέες για την προκλητική άφιξη και παραμονή του Λαυρεντιάδη. Από ποιούς κινδύνευε τόσο πολύ ένας επιχειρηματίας; Περισσότερο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό;

  Ένας θαμώνας τελικώς διηγήθηκε ένα περιστατικό που είχε παρακολουθήσει στην Ελούντα της Κρήτης το προηγούμενο καλοκαίρι όταν η διεύθυνση του ξενοδοχείου Elounda Beach εκκένωσε το βράδυ ολόκληρη την παραλία για να παρακολουθήσει σε γιγαντοοθόνη ο Λαυρεντιάδης με τη μητέρα του βίντεο με την βάφτιση των παιδιών του.

  Λίγο αργότερα από την παραλία άρχισαν να φεύγουν βεγγαλικά που σήμαναν το τέλος της ιδιωτικής προβολής που παρακολουθούσαν άθελά τους μερικές δεκάδες αποσβολωμένοι ένοικοι. Το πρόβλημα του Λαυρεντιάδη μπορεί να μην ήταν η ασφάλειά του αλλά η εικόνα του. Η εικόνα ενός ισχυρού άντρα. Και όπως αποδείχθηκε, με τις πλάτες των άλλων.

  Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα ορφανό αγόρι

  Στο ξεκίνημά της, η ιστορία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μοιάζει με παραμύθι. Στη συνέχεια είναι που προστίθενται διάφοροι μύθοι. Προσεκτικά δημιουργημένοι από τα Μέσα Ενημέρωσης,τους τζογαδόρους της αγοράς και κάποιους οργανισμούς που οι ιδιοκτήτες τους, για έναν άγνωστο λόγο, αποφάσισαν να μάθουν να προφέρουν το δύσκολο όνομα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

  Ο Λαυρεντιάδης, έμεινε ορφανός το 1990, στα 18 του χρόνια. Ο πατέρας του Βασίλης Λαυρεντιάδης είχε το 50% μια μικρής εταιρείας διανομής χημικών προιόντων στο Αιγάλεω, της Νεοχημικής.

  Ο Λαυρέντης αναγκάστηκε όπως έχει δηλώσει, να αρχίσει να δουλεύει στην πατρική εταιρεία που απασχολούσε 20 άτομα. Αποφάσισε, ωστόσο, να παρακολουθήσει νυχτερινά μαθήματα λογιστικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο. Το άγχος και η πίεση, όπως αφήνει να εννοηθεί , ήταν υπεύθυνα για την ρευματοειδή αρθρίτιδα που εμφάνισε. Δίπλα του, αυτά τα χρόνια της δοκιμασίας, είναι ένας φίλος του πατέρα του. Ο Πέτρος Κυριακίδης, ένας άγνωστος βιβλιοπώλης.

  Το 1994,η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται. Αποφασίζει να πάει στο Αγιο Όρος, στην Μονή Βατοπαιδίου. Είναι η εποχή που ο Εφραίμ γίνεται γνωστός φέρνοντας την Αγία Ζώνη για προσκύνημα σε πολιτικούς στην Αθήνα και αργότερα για τους πιστούς.

  Γίνεται τηλεοπτικά γνωστός δια των συνεντεύξεων στον Θόδωρο Ρουσόπουλο και δηλώνει στις κάμερες, σαν να περιγράφει ειδικότητες γιατρού, πως η Αγία Ζώνη έχει ειδικότητα θεραπείας «σε καρκίνους και στειρότητες». Απ’ ό,τι φαίνεται όμως είχε και θεραπευτική επίδραση και στην ρευματοειδή αρθρίτιδα του Λαυρεντιάδη, ο οποίος δηλώνει μετά από χρόνια, όταν διαμορφώνει το δημόσιο προφίλ του στις εφημρίδες που φροντίζει να αγοράζει, πως το Βατοπαίδι άλλαξε τη ζωή του.
  http://www.greekamericannewsagency.com/~greekame/index.php/2010-01-19-17-50-12/2010-01-21-18-34-42-8/16510-2012-02-25-19-28-13

 7. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.elliniki-skini.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=189%3Ah-romiosyni-kai-i-aristera-tou-kyriou&catid=43%3Agravest&Itemid=7

  Η «Ρωμιοσύνη» και η Αριστερά του… Κυρίου

  Τριτη, 23 Φεβρουαριου 2010 00:00 elliniki-skini

  Ενώ μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η Ορθοδοξία τυγχάνει δεξιών πολιτικών πεποιθήσεων, έρχεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να γκρεμίσει αυτό το μύθο περί «Δεξιάς» του Κυρίου. Ας όψονται οι μπίζνες.

  Ιδού λοιπόν τι έχουμε: στα Ιεροσόλυμα και πάλι επικρατεί ένταση με το Πατριαρχείο και τα ακίνητά του. Κατά τον εορτασμό μάλιστα των Χριστουγέννων (σ.σ. 6 Ιανουαρίου, με το Παλαιό Ημερολόγιο) υπήρξαν διαμαρτυρίες από Παλαιστινίους έξω από το Πατριαρχείο, οι οποίοι κατήγγειλαν τους ιεράρχες για ξεπούλημα εδαφών προς όφελος του Ισραήλ.

  Πράγματι, το Πατριαρχείο συνέστησε τον Απρίλιο του 2009 την… εταιρεία «Νέα Γκιβαάτ Ταλπιότ ΕΠΕ» μαζί με τον όμιλο Σράγα Μπιράν προκειμένου να οικοδομηθούν 1.000 τουλάχιστον διαμερίσματα σε οικόπεδό του στην περιοχή Ταλπιότ.

  Το Πατριαρχείο ισχυρίζεται ότι προχώρησε στη συμφωνία για την εκμετάλλευση του οικοπέδου προκειμένου αυτό να μην απαλλοτριωθεί ως χώρος πρασίνου από το Ισραήλ.

  Σε έκθεσή του, μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα (http://www.jp-newsgate.net/gr/2009/10/23/281/) ο επιχειρηματίας-συνέταιρος του Πατριαρχείου Σράγα Μπιράν αναφέρεται ως «αριστερός επιχειρηματίας», «με επιτεύγματα στην μετατροπή χαρακτηρισμού οικοπέδων», «οπότε θα συμμετάσχει στις προσπάθειες που αποβλέπουν στην απόκρουση κινδύνων που απειλούν το συγκεκριμένο οικόπεδο».

  Η έκθεση υπενθυμίζει ότι ο έκπτωτος Ειρηναίος είχε συνάψει real estate συμφωνίες με εταιρεία του ακροδεξιού εξτρεμιστή Ιρέ Ζιλοβανσις!

  Με απλά λόγια, από τότε που ο νέος Πατριάρχης, ο Θεόφιλος, αναγνωρίστηκε το 2008 από τους Ισραηλινούς, έχουμε το πρώτο ορθόδοξο μέτωπο κατά της δεξιάς! Έχουμε όμως και κάτι άλλο: τη «Ρωμιοσύνη», μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου που ξεκίνησε την λειτουργία της λίγο μετά την αναγνώριση του Θεόφιλου.

  Εκεί υπάρχει ένα άλλο εντυπωσιακό εύρημα, για το πολύπαθο -μετά τη «Βαβυλιάδα»- Πατριαρχείο: διαχειριστής της ΜΚΟ «Ρωμιοσύνη» είναι ο Πέτρος Κυριακίδης, στενός συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο Κυριακίδης αναφέρεται και ως «μέγας ευεργέτης» της ΜΚΟ, ενώ μαζί με τον Λ. Λαυρεντιάδη είναι και «Ταξιάρχες του Τάγματος των Ιπποτών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων». Μεγάλες τιμές αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΜΚΟ ιδρύθηκε μόλις το 2008.

  Να θυμίσουμε ότι το δίδυμο Κυριακίδη – Λαυρεντιάδη (στη φωτογραφία μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο και άλλους… «αριστερούς») είναι αυτό που έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει διάφορα μέσα ενημέρωσης των οποίων οι συσσωρευμένες ζημιές αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ: από τη Financial Box και την Espresso (σ.σ. πώς συνάδουν τα κωλαράκια στην Espresso με τον καθωσπρεπισμό της «Ρωμιοσύνης» είναι άλλο θέμα) μέχρι μερίδια στην «Ελευθεροτυπία» και τον «Πήγασο» (Θέμα, Έθνος, Mega).

  Οι επιχειρηματικές κινήσεις του διδύμου προβληματίζουν κατά καιρούς τον εκδότη της Lifo, Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, για το πώς γίνεται επιτυχημένοι –υποτίθεται- επιχειρηματίες, «γίγαντες» όπως τους αποκαλεί, να αγοράζουν ότι βρεθεί μπροστά τους, ακόμη και «μυρμήγκια», δηλαδή εφημερίδες που ζήτημα είναι να πωλούν 400 φύλλα την ημέρα, όπως εσχάτως συνέβη με τη «Financial Box» του Γιώργου Τράγκα.

  Απ’ ότι μαθαίνουμε, ο Κυριακίδης τα τελευταία έξι χρόνια είχε εμπλοκή, είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος διοικητικού συμβουλίου, σε περισσότερες από 70 ανώνυμες εταιρείες: εταιρεία σεκιούριτι (ESDIKEY AE), εργαστήρι ελευθέρων σπουδών (Kyriakides Studies), εταιρεία ενοικιάσεως εργαζομένων (Global Job innovations), εταιρεία με χαλιά και κουρτίνες (Χρυσό Σπίτι ΑΕ), καφετέριες, κτηματικές και άλλες εταιρείες που ανοίγουν και κλείνουν μέσα σε κάποια χρόνια, και εσχάτως τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα και εφημερίδες.

  Ανεξήγητες, λοιπόν, ως προς την επιχειρηματική τους λογική, προκύπτει ότι δεν είναι μόνο οι κινήσεις τους στο χώρο του τύπου. Ο Κυριακίδης είχε υπάρξει και πρόεδρος της κτηματικής «Μπλου Ντιβελοπμεντ», η οποία είχε συσταθεί το 2004 με πρόεδρο τότε το Λ. Λαυρεντιάδη και μετοχικό κεφάλαιο 60 χιλ. ευρώ. Η εταιρεία λύθηκε και εκκαθαρίστηκε το 2008 με το μετοχικό της κεφάλαιο στα 3 εκατ. ευρώ. Στους δημοσιευμένους ισολογισμούς εμφανίζονταν μόνο διαθέσιμα στο ταμείο και κάποιες μετοχές, αλλά όχι τζίρος, κέρδη ή πάγια στοιχεία. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την εταιρεία «Ενδελέχεια» (κτηματική) κ.α.

  Το ένα ανεξήγητο, λοιπόν, είναι γιατί έκαναν αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς να υπάρχει δραστηριότητα στην εταιρεία. Το άλλο, γιατί έκλεισε τις εταιρείες αυτές, για να ανοίξει άλλες νέες κτηματικές, στις οποίες τώρα και πάλι γίνονται αυξήσεις κεφαλαίου.

  Υ.Γ. Σε περίπτωση, κ. Τσαγκαρουσιάνε, που πτωχεύσει το ελληνικό κράτος υπάρχει, άραγε, περίπτωση να το αγοράσει το γνωστό δίδυμο;

  • Ο/Η Τζόνσον ο αλογόμυγας λέει:

   Και μη ξεχνάμε και τον βασικό τίτλο του Λαυρεντιάδη: Μετρ του Χρηματιστηρίου.

 8. Παράθεμα: Λαυρεντιάδης: Η Αγία Ζώνη θεραπεύει καρκίνο και στειρότητα « Ασμοδαίος

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ΜΚΟ «Ρωμιοσύνη»…

  28/12/2011
  …και η νεανική «συνοδεία» της Μονής Τ.Σταυρού Ιεροσολύμων

  Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

  Κύριε Ροΐδη,
  Να δούμε λίγο την οργάνωση «Ρωμιοσύνη» (ΜΚΟ του πατριαρχείου Ιεροσολύμων) με διαχειριστή τον επιχειρηματία κ. Πέτρο Κυριακίδη, στενό συνεργάτη του στενού συνεργάτη του κ.Ιερώνυμου Λαυρεντίου Λαυρεντιάδη (Proton bank, etc etc).

  «Ο Κυριακίδης αναφέρεται και ως «μέγας ευεργέτης» της ΜΚΟ, ενώ μαζί με τον Λ. Λαυρεντιάδη είναι και «Ταξιάρχες του Τάγματος των Ιπποτών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων». …………

  Για τη «Ρωμιοσύνη» έχουν γραφτεί πολλά. Εγώ θέλω μόνο να μελετήσω τη φωτογραφία που πήρα από την ιστοσελίδα της με τη λεζάντα: «O ηγούμενος π. Κλαύδιος & η συνοδεία στην υποδοχή του Σεβασμιωτάτου».

  Α) Ο ηγούμενος είναι ο όσιος Κλαύδιος Πέππας, φίλος του φυλακισμένου Ι.Γιοσάκη, συμμοναστής του στη μονή των ομοφυλοφιλικών σεξουαλικών οργίων και της αρχαιοκαπηλίας του οσίου Θεοδώρου Κυθήρων, στην οποία μπλέχτηκαν ο Γιοσάκης, ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Σ. και ο δόκιμος μοναχός Κωνσταντίνος Ν. Τον όσιο Κλαύδιο δεν τον έπιασε η τσιμπίδα της Δικαιοσύνης και οφείλουμε να δεχθούμε πως δεν είχε αρχαιολογικά ενδιαφέροντα. Aλλά η Δικαιοσύνη τα είχε κάνει στα Κύθηρα μούσκεμα (πιο επιεική χαρακτηρισμό δεν μπορώ να βρω): «…Προηγουμένως όμως – όπως έχουν καταθέσει μάρτυρες – οι δράστες της ανασκαφής είχαν προσπαθήσει να «εξαφανίσουν» τα αντικείμενα, να τα φυγαδεύσουν εκτός Κυθήρων, … Επιστράτευσαν βάρκες, αυτοκίνητα, ακόμη και ελικόπτερα… Πάντως, όταν ζητήθηκε από τον εισαγγελέα υπηρεσίας να δώσει εντολή προκειμένου να επιτρέψουν ο Κύριλλος Σταυρόπουλος, ο Γιοσάκης και οι άλλοι μοναχοί στους αρμόδιους να διενεργήσουν έρευνα κατά τη διάρκεια των εργασιών, αφού υπήρξαν καταγγελίες, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να φύγουν και να επιστρέψουν την επομένη, προφανώς για να έχουν οι κατηγορούμενοι τον χρόνο να κλείσουν τους τάφους όπως – όπως….. H ΑΝΑΣΚΑΦΗ στους τάφους των αρχιερέων – παρά το γεγονός ότι είχε περιέλθει σε γνώση της Δικαιοσύνης – ουδέποτε είχε απασχολήσει την ανάκριση στο παρελθόν. Άλλωστε, όσον αφορά τον Γιοσάκη, είναι γνωστό ότι παρά την εμπλοκή του στην υπεξαίρεση 100 περίπου εικόνων από ναούς και μονές των Κυθήρων, η ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση είχε «εξαφανίσει» το όνομά του από τη δικογραφία. Οι συγκατηγορούμενοί του δικάστηκαν για πλημμέλημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα – όταν ανασύρθηκε η δικογραφία με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρ.Πάγου για να… αναζητηθεί η τύχη του Γιοσάκη – να αποδοθεί και σ’ εκείνον η ίδια πλημμεληματική κατηγορία, η οποία ωστόσο είχε παραγραφεί! Όταν ξέσπασε ο θόρυβος για την ανάμειξη του Γιοσάκη σε παραδικαστικά κυκλώματα, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του και για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση των εικόνων από ναούς των Κυθήρων. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς όμως, δεν του αποδίδει τη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς υπάρχει ήδη δεδικασμένο για την ίδια πράξη, που αφορά τους συγκατηγορουμένους του οι οποίοι είχαν καθήσει τότε στο εδώλιο. Αυτοί είτε έχουν απαλλαγεί αμετάκλητα, είτε έχουν καταδικαστεί σε ολιγόμηνες ποινές φυλάκισης, λόγω του ότι επέστρεψαν τις εικόνες….» (ΤΑ ΝΕΑ 1.9.’05. ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ)

  Ο όσιος Κλαύδιος είχε συνυπογράψει (27 Αυγούστου 1998, «Απογευματινή»-1/3/2005) μαζί με ιερωμένους της ξεφωνημένης στο πανελλήνιο (Μ.Τριανταφυλλόπουλος) μονής επιστολή στον Χουντόδουλο σε πρωτοφανώς οικείο ύφος, με την οποία τολμούσαν και κατηγορούσαν στον υποτιθέμενο «ανέραστο» Αρχιφαρισαίο, έναν δεσπότη, τον τότε Χριστιανουπόλεως (τώρα Πειραιά) κ.Μεντζελόπουλο ότι «εστιάζει την ηθική κάτω από τη μέση, μόνο στο σλιπάκι» και ως «ανέραστο» (!!!). Στα βίντεο των γνωστών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όπου σεπτοί ιερωμένοι ξεκατινιάζονται μεταξύ τους, ο σεβάσμιος ιερέας Σεραφείμ Μαρσέλλος των Κυθήρων κατηγορεί σε υψηλές ηχητικές συχνότητες στο πανελλήνιο τον Κλαύδιο ως «θηλυπρεπή» (αν είναι δυνατόν!), που του επιτέθηκε σεξουαλικά και αυτός φυλάττων την παρθενίαν του, αναγκάστηκε να τον κυνηγήσει με ένα τηγάνι!

  Απορώ γιατί ο όσιος Κλαύδιος δεν μήνυσε τον κατήγορό του αν όχι εις τα κοσμικά δικαστήρια τουλάχιστον εις την Αγιοτάτην Σύνοδον. Θέλω να ελπίζω ότι έπραξεν ούτως ένεκα της χριστιανικής μεγαθυμίας του και πως αηδιασμένος από το νοσηρό περιβάλλον που είχε στήσει στα Κύθηρα ο Ιάκωβος (Κορόζης) μητροπολίτης Κυθήρων [ο οποίος διώχθηκε κακήν κακώς από τους Τσιριγώτες αλλά η Εκκλησία που τον κήδεψε με τιμές ψευδολογεί ασύστολα πως παραιτήθηκε για λόγους υγείας (όπως και ο Πειραιώς Καλλίνικος;)], απήλθε εις Ιεροσόλυμα όπου διέπρεψε στη δυσώδη αυλή του πατριάρχη Ειρηναίου, πνευματικού πατέρα του αυτοδίδακτου φυγόδικου νεαρού αρχιλογιστή-καταχραστή Παπαδήμα και φιλάνθρωπου χορηγού διαμερισμάτων σε νεαρούς μοντέλα, ως κομμωτής της πατριάρχισσας Μαρίτσας και μέσα σε ένα χρόνο ως ηγούμενος στην ωραιότερη και αρχαιότερη Μονή του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, στη Μονή Τιμίου Σταυρού (αυτού που το ξύλο του γεννοβολά και τελειωμό δεν έχει), την οποία οι Νεοέλληνες ιδιοκτήτες των προσκυνημάτων του ρατσιστικού πατριαρχείου (που διαποτισμένο από την αίρεση του φυλετισμού, έχει αφαιρέσει από τους πιστούς του το δικαίωμα να έχουν δικό τους πατριάρχη και Σύνοδο, αποτελώντας μοναδικό εκκλησιολογικό σκάνδαλο σε όλο το χριστιανικό κόσμο, πολλώ μάλλον που καθιστά έτσι την Εκκλησία αυτή συγκοινωνούν δοχείο με το σκουπιδοτενεκέ της ελλαδικής Εκκλησίας, μια ασαφαλή κρυψώνα-καταφύγιο Ελλήνων εκτεθειμένων κληρικών), πήραν από τους Γεωργιανούς στους οποίους ανήκε. Η σημασία της Μονής είναι μεγάλη γιατί εδώ λειτούργησε από το 1855 με ενδιάμεσες διακοπές η ομώνυμη Θεολογική Σχολή η οποία τώρα δεν λειτουργεί.

  Απορώ πως το σεπτόν πατριαρχείον των Ιεροσολύμων, τοποθέτησε τον όσιον εις αυτήν την ιεράν θέσιν, χωρίς να του ζητήσει να ξεκαθαρίσει τις εναντίον του κατηγορίες. Αναρωτιέμαι αν τα (πιθανότατα) ανήλικα τρία παιδιά που αποτελούν τη «συνοδεία» του οσίου Κλαύδιου, συγκροτούν μόνον αυτά την αδελφότητα της Μονής, γιατί πλην του ηγούμενου και ενός άλλου κληρικού κανείς άλλος δεν έχει βγει στη φωτογραφία να υποδεχθεί τον επίσκοπο. Αν οι τρεις νεαροί είναι μαθητές κάποιου σχολείου

  http://www.romiosini.org.gr/60E8BC44.el.aspx

  που λειτουργεί στο πατριαρχείο ή αλλού, γιατί αναφέρονται ως «συνοδεία», όρος που αφορά μόνο τις αδελφότητες που συμπτύσσονται γύρω από κάποιον ηγούμενο; Ότι και να είναι τέλος πάντων αυτά τα παιδιά, που εμφανώς δεν είναι ιθαγενείς, τι γυρεύουν στο πατριαρχείο; Στρατολογούνται ακόμη ανήλικα Ελληνόπουλα, φτωχόπαιδα, από την αμαρτωλή Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου που τα έργα της θα έκαναν ακόμη και Ιταλό καρδινάλιο να λιποθυμήσει από ντροπή;

  Κύριε Ροΐδη,
  Νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να ανησυχώ………».

  https://roides.wordpress.com/2011/12/28/28dec11b/

  • Ο/Η Iερέας Χ λέει:

   http://www.romiosini.org.gr/60E8BC44.el.aspx

   21/11/2012 Ο Εορτασμός της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη».:

   31/10/2012 Προαναγγελία για τον εορτασμό της Μ.Κ.Ο.«Ρωμηοσύνη».:

   22/10/2012 «Το Τίμιο Ξύλο απο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου των Όπλων στα Κάτω Πατήσια».:

   12/10/2012 Τιμητική Διάκριση απο το Πανεπιστήμιο Titu Maiorescu του Βουκουρεστίου στον κ. Πέτρο Κυριακίδη, Διαχειριστή της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη». :

   06/08/2012 Το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας τίμησε τον κ.Πέτρο Κυριακίδη για το φιλανθρωπικό έργο του στην Αφρική.:

   http://www.amen.gr/?op=printarticle&id=3638

   Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΜΚΟ Ρωμηοσύνη

   εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Azia Resort στην Πάφο την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010. Θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Κύπρος και Άγιοι Τόποι».

   Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος, ο Διαχειριστής της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» κ. Πέτρος Κυριακίδης, αρκετοί Αρχιερείς και ιερείς, Πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι και πλήθος προσκεκλημένων.

   https://roides.wordpress.com/2011/12/30/30dec11/

   Μεταξύ κατεργαραίων «Αλληλεγγύη»;

   30/12/2011 από Po | Επεξεργασία

   Πάει για παραγραφή ο κ.Φουρλεμάδης;

   Χρυσόστομος τ.Ζακύνθου: «Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή»..

   Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

   Κύριε Ροΐδη,
   Ο μητροπολίτης τ. Ζακύνθου Χρυσόστομος άνοιξε (λίγο) το στόμα του και ξεμπροστιάζει το φίλο του, τον Αρχιεπίσκοπο “Αλληλεγγύης”-“Αποστολής”, Βουλιαγμένης, Βοιωτοπεδίου, Σιβιτανιδείου, Λαυρεντιάδη, Κατάρ, Ασωπού (Βουργένι) και Οινοφύτων (Στανιάτες) κ.Λιάπη:

   «Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου (“Free Sunday”: 25-12-2011)

   M.:“………….Το μόνο που άλλαξε ήταν, αντί Χριστόδουλου, Ιερώνυμος. Ο ένας φώναζε δυνατά ό,τι ήθελε να κάνει, ενώ ο άλλος το κάνει μουλωχτά……….

   Δ.: Καθ’ οδόν το τσουνάμι. Φοβάστε κάτι αντίστοιχο και σήμερα;
   Μ.:Στο δρόμο είναι το τσουνάμι.

   Δ: Τότε υπήρξαν οικονομικές και άλλες υποθέσεις που είχαν πλήξει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας…
   Μ: Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο;

   Δ.:Η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» ανάγεται πάντως στην προηγούμενη περίοδο…
   Μ:Σύμφωνοι, αλλά τι έγινε; Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί.
   Δ: Για ποιον μιλάτε;

   Μ:Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη. Έχει στείλει γράμμα στην επιτροπή [σ.σ.: της Εκκλησίας] που τον κάλεσε και τους είπε: «Δεν έρχομαι, αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά που ζητάτε τα έχω εγώ για να πληρώσω τα δικαστήρια όταν με κατηγορήσουν δημοσιογράφοι, ο Ζακύνθου κ.ά.». Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. …….

   Δ: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης…
   Μ: Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης…
   Δ: Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι η απομάκρυνση του μητροπολίτη Ιωαννίνων και του κ. Ζαμπέλη από την Οικονομική Υπηρεσία οφείλεται στην υπόθεση αυτή;
   Μ: Και σε αυτή.

   Δ: Κάποια πρόσωπα της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν ρόλο στο να μη διαλευκαίνονται οι υποθέσεις;

   Μ: Ναι, ακριβώς αυτόν το ρόλο παίζουν. Αυτός είναι επικίνδυνος ρόλος……………..

   Δ: Όταν μιλάτε για αρχηγούς που δεν έχουν κότσια…

   Μ: Εννοώ και τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έχεις αδυναμίες, πρέπει να κρύβεσαι. Να μην ανεβαίνεις σε σκαλοπάτια ψηλότερα από εκείνα που μπορείς.

   Δ: Άρα κι εσείς στηρίξατε μια κακή επιλογή.

   Μ:Βεβαίως. Εκ των υστέρων το αναγνωρίζω….

   …..

   Κύριε Ροΐδη,
   για την σκανδαλώδη «Αλληλεγγύη» που μεταβαπτίστηκε παρουσία των κ.κ.Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη σε «Αποστολή» και ξεπλύθηκε, θυμίζω πως εκκρεμεί αίτημα του Υπ.Εξωτερικών για επιστροφή στα άδεια Ταμεία μας έντοκα 5,6 εκατ. ευρώ. Για το πόρισμα-καταπέλτης για τα (πανάκριβα) έργα του κ.Φουρλεμάδη, των δυο επισκόπων και πολλών λαϊκών μπορεί να διαβάσετε εδώ.

 10. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.iefimerida.gr/tag/%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

  Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

  ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος χάρισε 160 εκατ. στον Λαυρεντιάδη – ΠΑΣΟΚ: Είστε ψεύτες και λαϊκιστές

  Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών πέρασε ρύθμιση για την Proton Bank χαρίζοντας ουσιαστικά 160 εκατομμύρια ευρώ στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

  14.12.2012 13:51

  Διαβάστε περισσότερα

  Oλα τα ονόματα των συνεργατών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που διώκονται

  Μετά τη σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και έπειτα από ολονύχτια επιχείρηση της Αστυνομίας, κατά την οποία έγιναν περισσότερες από είκοσι προσαγωγές υπαλλήλων της τράπεζας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank ενώ εντάλματα έχουν εκδοθεί και για όλους τους συνεργάτες του.

  14.12.2012 13:50

  Διαβάστε περισσότερα

  Σπέκχαρντ: Πως ο πρέσβης των ΗΠΑ έγινε πρόεδρος της Proton του Λαυρεντιάδη

  Tο 2011, τη στιγμή που οι πληροφορίες έφεραν να υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του δεύτερου μεγάλου μετόχου στην Proton Bank, Aντώνη Aθανάσογλου, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, υπήρξε μια έκπληξη μεγάλου βεληνεκούς.

  14.12.2012 13:31

  Διαβάστε περισσότερα

  Εργαζόμενοι Λαυρεντιάδη: Έλεος υποκριτές! Το σκάνδαλο της Alapis αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ

  Για υποκρισία και εθελοτυφλία με την υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κατηγορούν τις ελεγκτικές αρχές οι εργαζόμενοι στην Alapis τονίζοντας ότι το σκάνδαλο με την εν λόγω εταιρεία είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της Proton Bank.

  14.12.2012 12:54

  Διαβάστε περισσότερα

  Ενταλμα σύλληψης για τον Πέτρο Κυριακίδη

  Η 2η Ειδική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, του πρώην στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, το οποίο ήδη αναζητά η αστυνομία.

  14.12.2012 11:46

  Διαβάστε περισσότερα

  Λαυρεντιάδης: Εμμονές με μπαλαρίνα, ευεργέτης του Μεγάρου, «ιδανικός χορηγός»

  O Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οραματίστηκε να γίνει ο νέος μεγάλος ευεργέτης των τεχνών στην Ελλάδα. Και κατόρθωσε να συνδεθεί προσωπικά ο ίδιος – και όχι οι εταιρείες του όπως είθισται- με τις χορηγίες, κάνοντας καλλιτεχνικούς διευθυντές να στάζουν μέλι και του να δίνουν όση δημοσιότητα επιθυμούσε.

  14.12.2012 11:03

  Διαβάστε περισσότερα

  Λαυρεντιάδης, πώς έπεσε ο πρώτος ολιγάρχης στην Ελλάδα

  Φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά τη σύλληψή του από κλιμάκιο της αστυνομίας, με την παρουσία Εισαγγελέα, στο σπίτι του στη Βάρη.

  14.12.2012 11:01

  Διαβάστε περισσότερα

  Συνέλαβαν άλλους τρεις συνεργάτες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

  Πριν λίγη ώρα η αστυνομία φέρεται να συνέλαβε άλλους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση Λαυρεντιάδη.

  14.12.2012 10:18

  Διαβάστε περισσότερα

  New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι ολιγάρχες

  Χαρακτήρα επιβράβευσης προσέλαβε χθες η δημοσιογραφική κάλυψη της σύλληψης του Έλληνα κροίσου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τους New York Times.

  14.12.2012 10:09

  Διαβάστε περισσότερα

  Σε ποια ΜΜΕ συμμετείχε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

  Από το 2008 ξεκίνησε να εισχωρεί στον χώρο των ΜΜΕ ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ για το σκάνδαλο της Proton Bank αλλά βρίσκεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, για το πρόβλημα της υγείας του.

  14.12.2012 10:01

 11. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Καταζητείται ο Πέτρος Κυριακίδης

  Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδότη Πέτρου Κυριακίδη για το σκάνδαλο των επισφαλών δανείων…

  της Proton Bank, εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που ερευνά την υπόθεση.

  Η αστυνομία τον έχει αναζητήσει ήδη στο σπίτι του και στο σπίτι των παδιών του, χωρίς να καταφέρει τον έχει εντοπίσει.

  Στο μεταξύ μετά από ολονύκτια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν τρία ακόμα στελέχη της τράπεζας, οι οποίοι κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση και σε βάρος του εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=1562274
  Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τίμησε τον Πέτρο Κυριακίδη!

  6.8.2012
  Σε μια σεμνή και ταπεινή τελετή βραβεύτηκε χθες το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Ανω Κυψέλη ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ομίλου ΝΕΠ Εκδοτική, Πέτρος Κυριακίδης, για το έργο που προσφέρει εδώ και χρόνια στην Αφρική.

  Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, μητροπολίτης Ακρας Γεώργιος τίμησε τον κύριο Κυριακίδη για την προσφορά του στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου απονέμοντάς του τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος.

  Μέγα Ευεργέτη του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Ακρας τον Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος -μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- τα τελευταία οκτώ χρόνια βρίσκεται ενεργά δίπλα στο Πατριαρχείο και στα παιδιά της Αφρικής χτίζοντας σχολεία και προσφέροντάς τους σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη:

  «Το έργο του Πέτρου Κυριακίδη είναι θεάρεστο.

 12. Ο/Η Πορνόπαπας λέει:

  Toν βρωμερό αρχιφασίστα και πορνόπαπα Στυλιανό Πρεβέζης τιμά η μητρόπολη Σύρου

  Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στα πλαίσια των καθιερωμένων από το 2003 και υπό το γενικό τίτλο «ΘΥΟΕΣΣΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ» εκδηλώσεων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης κεκοιμημένων Κληρικών, που είτε απ’ αυτήν ἐλκουν την καταγωγή είτε σ’ αυτήν διακόνησαν, διοργανώνει την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου στην ιερά νήσο Τήνο, την 8η κατά σειρά Ημερίδα, αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Στυλιανού (Κορνάρου) του Τηνίου, επί τη συμπληρώσει 100ετίας από της γεννήσεως αυτού (1912-2012), κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα

 13. Ο/Η Aleksis Tsipas λέει:

 14. Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουνάκη λέει:

  Ποιά κελιά καλέ;
  Στον Ευαγγελισμό το πηγαν το ροδομάγουλο θρεφτάρι της Εκκλησίας.
  Είναι ευαίσθητο το πουλάκι μου και έπαθε τάχα μου τάχα μου κλακάζ.

 15. Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_454.html

  ΣΧΕΤΙΚΟ:
  Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

  Προσωπικοί λογαριασμοί με εκατομμύρια ευρώ: Χτυπά και για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η καμπάνα του ΣΔΟΕ;

 16. Ο/Η Mητροπολίτης Περιπτερίου λέει:

  Ο «θησαυρός» που έκρυβε σπίτι του ο Λαυρεντιάδης

  Έναν μεγάλο θησαυρό κατάσχεσαν οι αστυνομικοί συνοδεία εισαγγελέα από το σπίτι του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη Βάρη. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά , κοσμήματα αμύθητης αξίας , αλλά κυρίως λογαριασμοί από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία.

  Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι έκπληκτοι εισαγγελείς στα παραστατικά λογαριασμών , που δείχνουν όχι μόνο δικτύωση του με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους , αλλά και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού , στην Ελβετία , τη Γερμανία , τη Σιγκαπούρη, το Χόνγκ Κόνγκ και αλλού. Οι δικαστές τώρα ελπίζουν ότι από το άνοιγμα των λογαριασμών του θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα , αφού η κίνησή τους θα αποκαλύψει διαδρομές ιδιαίτερης δικτύωσης του επιχειρηματία ακόμα και με αξιωματούχους του Δημοσίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι -φρούριο στη Βάρη και δεν φαινόταν να περιμένει τη σύλληψη. Αντίθετα, σε στενούς του φίλους τις προηγούμενες εβδομάδες εκμυστηρευόταν ότι αισθανόταν τον εαυτόν του «άτρωτο» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η σύλληψή του είχε αποφασιστεί από ημέρες , αφού η ανακρίτρια είχε εντοπίσει μεγάλες του καταθέσεις στο εξωτερικό και επομένως είχε πειστεί ότι μπορούσε να προετοιμάσει τη φυγή του, παρότι είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

  Λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

 17. Ο/Η Mητροπολίτης Περιπτερίου λέει:

  Λαυρεντιάδης: Αξέχαστα φωτογραφικά στιγμιότυπα με όσους δεν θέλουν πια να τον ξερουν

  Mην το χάσετε
  Παπούλιας, ΓΑΠ, Ιερώνυμος, Μιμή, Λούκα, Αννούλα κοκ
  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/166243

  Και βέβαια δεν ξεχνάμε αυτήν εδώ την εικόνα, από το περίφημο δείπνο Κύρκου (Ιαν ’10), παρουσία της ανανεωτικής πτέρυγας της Αριστεράς και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (λίγο πριν την “κατασκευή” της “Δημοκρατικής Αριστεράς” από τον Φώτη Κουβέλη, με έδρες του Σύριζα)
  http://mallon-akindynos.blogspot.gr/2011/08/blog-post.html

 18. Ο/Η Red green λέει:

  http://dakrygono-a.blogspot.gr/2012/12/proton-bank.html

  dakrygono – «Προσοχή Φασισμός»

  Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

  Φυλάνε τους κλέφτες τραπεζίτες(PROTON BANK) αστυνομικοί, ΟΥΚάδες, λιμενικοί κλπ..

  Μαζί με τον Λαυρεντιάδη, γνωστό τραπεζίτη και μιντιακό απόβρασμα συνελήφθησαν διάφορες πρόθυμες κατηγορίες που προσφέρουν ασφάλεια στα ανδρείκελα που έχουν κατακλέψει την Ελλάδα. Συνελήφθησαν για «παροχή προστασίας» αστυνομικοί ένας των ΜΑΤ από αυτούς που ψηφίζουν τους ναζιστές της Χ.Α και γρονθοκοπούν συνταξιούχους και εργαζόμενους στους διαδηλώσεις.. Επίσης συνελήφθησαν ΟΥΚάδες και λιμενικοί ενώ και διάφορα άλλα μαργαριτάρια του υπόκοσμου. Το υποκείμενο Λαυρεντιάδης είχε σχέσεις με όλα τα παράσιτα της χώρας. Κόκαλης, αμερικάνικη πρεσβεία, παπαδαριό, ΠΑΣΟΚ, αν και φανατικός ΝΔ ταίσε και τον Κύρκο(βλέπε Κουβέλις ) κλπ.. Και φυσικά όλο αυτό το βούρκο τους προστατεύει η πλέμπα των σωμάτων ασφαλείας…
  Α! πρόεδρος της τράπεζας του Λαυρεντιάδη υπήρξε ο αμερικανός πρέσβης

 19. Ο/Η porno-Hotel New Dream-X.A. λέει:

  Στελέχη του Λ.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. στην ιδιωτική φρουρά Λαυρεντιάδη

  14 Δεκεμβρίου 2012
  Δύο βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος και δύο αστυνομικοί είναι μεταξύ των ανδρών της ιδιωτικής φρουράς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που συνελήφθησαν χθες μαζί με τον επιχειρηματία στην οικία του.

  Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας χωρίς άδεια. Όλοι τους οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

  Οι βατραχάνθρωποι, αμφότεροι ηλικίας 32 ετών, υπηρετούν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Όσον αφορά τους αστυνομικούς, πρόκειται για υπαστυνόμο, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ και για 45χρονο αρχιφύλακα της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων.
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2264023

 20. Ο/Η Tomoly λέει:

  «CDU κ α λ ε ί ΒΕΝΙΖΕΛΟ για εξηγήσεις επί της Proton Bank Τα άρθρα της κ. Μπουγάτσου για το θέμα»- http://gkdata.gr/?p=7969
  Ν ο ε μ β ρ ί ο υ 19τη, 2 0 1 1

  Την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου υπεξαίρεσης στην ελληνική τράπεζα Proton Bank φέρονται να απαιτούν, σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, υπενθυμίζοντας ότι η εν λόγω τράπεζα έχει χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

  Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει τάχιστα άπλετο φως στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700 εκατ. ευρώ στην ελληνική τράπεζα Proton Bank.

  «Αναμένω την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την ελληνική κυβέρνηση. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να χρηματοδοτούν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι εγκληματικές συμπεριφορές», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος δημοσιονομικών θεμάτων της CDU, Κλάους-Πέτερ Φλόσμπαχ […]

  [..] Στις 14/1/2011 το Δημόσιο τοποθέτησε 100 20 20 20=160 εκατ. ευρώ στην Proton
  Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, που χθες δήλωσε στην «Ε» ότι ήξερε το πρόβλημα στην Proton, φαίνεται ότι ήξερε κι άλλα: από έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τίτλο «Πρακτικό Δημοπρασίας για τοποθέτηση των διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου» προκύπτουν τα εξής:

  * Με ΕΝΤΟΛΗ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στις 14/7/2011 η Δ49 Διεύθυνση Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Κρατικών Διαθεσίμων (που διαχειρίζεται δηλαδή όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια του κράτους), α υ θ η μ ε ρ ό ν και ε κ τ ά κ τ ω ς τοποθέτησε 100 εκατ. ευρώ από το «πορτοφόλι» του ελληνικού Δημοσίου σε έντοκο λογαριασμό μιας ημέρας στην Proton Bank.

  Επισημαίνεται ότι στο έγγραφο ρητά αναφέρεται ότι η τοποθέτηση των 100 εκατ. ευρώ «έγινε κατόπιν εντολής μου ως υπουργού Οικονομικών μέσω του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πεντάζου, προς την εν λόγω διεύθυνση, κατόπιν συνεννόησής μου με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. τον Γιώργο Προβόπουλο)…».

  Στο ίδιο πρακτικό ο υπουργός αναφέρει ότι για την κατάθεση έλαβε υπόψη «το πλαίσιο στο οποίο ζητείται να λειτουργήσουν οι τράπεζες σήμερα», την ανάγκη «διατήρησης της συστημικής ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα», την «επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests (σ.σ. τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 15/7, μόνο που στα tests δεν συμμετείχε η Proton Bank), καθώς και τους «υφιστάμενους λόγους υψίστου δημοσίου συμφέροντος».

  * Αξιοσημείωτη, ΩΣΤΟΣΟ, είναι η στάση δύο υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Δ49 που υπογράφουν στο πρακτικό της εν λόγω έκτακτης κατάθεσης των 100 εκατ. ευρώ στην Proton, που αναφέρουν ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με τη διενέργεια της έκτακτης τοποθέτησης. Πρόκειται για το διευθυντή Στ. Μ α ρ α β ε λ ά κ η και τον εισηγητή Κ. Α ν α γ ν ω σ τ ό π ο υ λ ο που αιτιολογούν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι διαφωνούν «για τη διενέργεια της ανωτέρω έκτακτης τοποθέτησης επειδή:

  ΟΛΟ: http://gkdata.gr/?p=7969

 21. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  Στην Ασφάλεια κρατείται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

  Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και κρατείται από τη νύχτα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καθώς κανένα νοσοκομείο δε δέχτηκε να νοσηλευτεί ο επιχειρηματίας, που κρίθηκε προφυλακιστέος και ενδέχεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

  Οι φυλακές Κορυδαλλού δεν δέχονται κρατούμενους το Σαββατοκύριακο αλλά ενδέχεται να γίνει εξαίρεση για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μετά από συνεννόση της ΕΛΑΣ με τη διεύθυνση των φυλακών, έτσι πιθανότατα εντός της ημέρας να μεταφερθεί σε αυτές, ο επιχειρηματίας που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση της Proton Bank.

  Ο επιχειρηματίας πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ καθώς δεν έγινε δεκτός από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, όπου ζήτησε να μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά ούτε και από το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

 22. Ο/Η 666 λέει:

  Σούρτα φέρτα

  Στον Ευαγγελισμό και πάλι ο Λ. Λαυρεντιάδης

  15/12/2012 | 19:38

  Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε και πάλι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρενιάδης, επικαλούμενος πρόβλημα στην καρδιά, ενώ αναμενόταν η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

  Ο επιχειρηματίας, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση της Proton Bank, πέρασε τη νύχτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς δεν έγινε δεκτός από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί και τον Ερυθρό Σταυρό, όπου ζήτησε να μεταφερθεί.

 23. Ο/Η Espresso and Orthodoxy λέει:

  Προϊόντα bio και Θεός

  Ετσι εξηγείται και η στενή σχέση του με τον Πέτρο Κυριακίδη. Εκτός από τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν από κοινού, ο Κυριακίδης έχει στην κατοχή του τα καταστήματα βιολογικών ειδών «Βιολογικά Κυριακίδης», το εστιατόριο Bio Bar Resto με βιολογικά τρόφιμα στην οδό Ακαδημίας, τα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία Κυριακίδης καθώς και τις θρησκευτικές εκδόσεις Ακρίτας.

  Εκτός από θρησκευτικά βιβλιοπωλεία και βιολογικά μανάβικα ο Πέτρος Κυριακίδης απέκτησε πλήθος επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του. Το μεγάλο άνοιγμα στα media άρχισε ήδη από το τέλος του 2008. Ο Κυριακίδης ελέγχει την Daily Press Magazines («Εspresso Κύπρου», περιοδικό «Top Scorer»), την Ημερήσιος Τύπος («Espresso», «Espresso της Κυριακής»), την Ημεροσκόπος (ραδιοφωνικός σταθμός Flash), τη Myenpi («Athens News»), την ΑΔΕΛΕ («Ισοτιμία») καθώς και τη ΝΕΠ (περιοδικά «L’Οfficiel», «Olive», «Parents», «Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια» κ.ά.).

  Πηγή: Ποιός είναι ο επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης, ο γκουρού συνέταιρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/81491#ixzz2FAPfIbVC

 24. Ο/Η Espresso and Orthodoxy λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/?p=30109

  Όταν τρώνε δεν μιλάνε, ευλογημένε

  Ο Λαυρεντιάδης, μέσα σε αυτή την τρικυμία αποκαλύψεων φαίνεται ότι
  παραμένει ένας πολύ θρήσκος άνθρωπος. Τις ημέρες που η ALAPIS και οι
  θυγατρικές της πτώχευαν, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πέταξε με το ελικόπτερό
  του ως τη Σύμη, στο Μοναστήρι του ταξιάρχη Μιχαήλ για προσκύνημα. Το
  ελικόπτερο προσγειώθηκε προκλητικά ανάμεσα στον κόσμο, και οι μοναχοί
  του μοναστηριού υποδέχθηκαν ένα αδελφό. Μια που δεν υπάρχει εντολή “ου
  υπεξαιρέσεις”, η Εκκλησία κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα με τον Λαυρεντιάδη. Ο άλλοτε κυρίαρχος της ελληνικής οικονομικής σκηνής πέταξε και ως τη Ντόχα ως Άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να παρακολουθήσει διαθρησκευτικό συνέδριο. Εκεί συνάντησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συνέφαγε μαζί του. Οι σχέσεις του Λαυρεντιάδη με τον σκληρό θρησκευτικό πυρήνα παραμένουν και ίσως αποδειχθούν ευεργετικές. Η ισχύς της Εκκλησίας ξεπερναέι το ιερό και την πόρτα της και φτάνει ως τα δικαστήρια και τα πολιτικά γραφεία.

  Οι παλιοί φωτογραφηθέντες πάντως με τον Λαυρεντιάδη, κάνουν πως δεν
  τον ξέρουν.

 25. Ο/Η πατήρ Ιερόδουλος λέει:

  Αποφυλακίστηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

  24 Ιουνίου

  Εγκατέλειψε το ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, στο οποίο νοσηλευόταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει, επικαλούμενος σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

  Αφού πλήρωσε την εγγύηση των 500.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για την αποφυλάκιση, ο επιχειρηματίας εξήλθε με αναπηρικό καροτσάκι με τη συνοδεία του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.