Φασισμός, εκπόρνευση, κλεψιές…

…η ιστορία της  Μητρόπολης της Κοκκινιάς που την έκαναν Νίκαια   

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

mitropoli_nikaia

Χρυσάφι, μιλιταρισμός, κοσμική εξουσία και μαγικές τελετές. Αγιασμός στον ποταμό Νέβα

Κύριε Ροΐδη,
Η Κοκκινιά σηματοδοτούσε με το όνομά της τα αριστερά φρονήματα των προσφύγων κατοίκων της, αυτών που οι μικρόψυχοι αφιλόξενοι αποκαλούσαν ρατσιστικά Τουρκόσπορους, γιατί αυτό το είδος του μοχθηρού ηλίθιου υπήρχε πάντα και σήμερα ξεθάρρεψε και εκφράζεται μέσα από τους Νεοναζί. Το όνομα δεν άρεσε και το Σεπτέμβρη του 1940 η φασιστική δικτατορία του Μεταξά, μέσω κάποιας στημένης διαδικασίας, τη μετονόμασε σε (ανατολικορωμαϊκή) Νίκαια, με τη μανία που έχουν οι τυραννίες να μεγαλοπιάνονται. Ήμουνα πολύ νέος όταν, περαστικός από τον Πειραιά, άκουσα σε μια ομιλία το βουλευτή του ΚΚΕ Νίκανδρο Κεπέση να φωνάζει με φωνή φορτισμένη από τη συγκίνηση «ηρωϊδα Κοκκινιά», συγκινήθηκα κι εγώ, ήξερα αόριστα για το μπλόκο, έψαξα και έμαθα πως οι Έλληνες και Γερμανοί Ναζί, οι κουκουλοφόροι καταδότες και τα στρατεύματα Κατοχής, δολοφόνησαν σε πογκρόμ χιλιάδες Κοκκινιώτες και φυλάκισαν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου άλλες οκτώ χιλιάδες. Ήρωας ήταν και ο Κεπέσης, ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ που στην ηρωική μάχη της Ηλεκτρικής έσωσε τον Πειραιά από την καταστροφή, που είχαν σχεδιάσει οι κατακτητές πριν να φύγουν νικημένοι. Οι ντόπιοι φασίστες δεν του το συγχώρησαν ποτέ, πέρασε 22 χρόνια της ζωής του στις φυλακές και στις εξορίες, οι κουκουλοφόροι πατριώτες δεν έπαθαν τίποτα, στελέχωσαν το δεξιό κράτος και παρακράτος και η χούντα διόρισε αργότερα δήμαρχο τον ανιψιό του ταγματασφαλίτη δολοφόνου Ι. Πλυντζανόπουλου.


Το 1967 η Δικτατορία ίδρυσε τη μητρόπολη Νίκαιας, για να μπορέσει να ελέγχει καλύτερα την κόκκινη πόλη και ο βασιλοχουντικός «αριστίνδην» (!) αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄ (αυτός που το όνομά του πήρε τιμητικά σαν διάκος επί Χούντας ο Αρβανίτης Γ. Λιάπης από τις Στανιάτες στις όχθες του ποταμού Βουργένι, ο σημερινός αρχιεπίσκοπος Τσίπρα, Λαυρεντιάδη και Γρ.Μιχαλόπουλου), διόρισε δεσπότη της έναν πρώην έφεδρο αξιωματικό του πυροβολικού και στρατιωτικό παπά στα χρόνια του Εμφυλίου, τον Γιώργο Παυλίδη, μέλος της ακροδεξιάς φονταμενταλιστικής οργάνωσης «Ζωή», που είχε χειροτονηθεί διάκος από τον φιλοχιτλερικό μητροπολίτη Πατάρων Μελέτιο («Επιστολή προς Χίτλερ και τον «ευκλεή ηρωικό στρατό του»») και παπάς από το δωσίλογο δεσπότη Λαμίας Νικολαϊδη (Αμβρόσιο),  που κατά τον ηγούμενο της Μ.Αγάθωνα Γερμανό, καλούσε τους ιερείς «να παραδώσουν ή να καταδώσουν» κρυμμένα όπλα στις κατοχικές Αρχές.  Ο Νικολαϊδης είχε παρασημοφορηθεί από τρεις βασιλιάδες και όταν πέθανε τον διαδέχθηκε ο ανιψιός του αρχιεπισκόπου και αντιβασιλιά Δαμασκηνού, Δαμασκηνός και αυτός, που τώρα τον έχει διαδεχθεί ο φίλος της Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω Νίκος Πρωτόπαπας.

—-Τον Παυλίδη διαδέχτηκε το 1990 ο Γκίνης Παπαθανασίου με το επαγγελματικό ψευδώνυμο άγιος Ιάκωβος. Πέθανε τέσσερα χρόνια μετά από AIDS. H Εκκλησία κράτησε μυστική την αιτία του θανάτου του αλλά η Κοκκινιά την ήξερε. H σορός του δεν εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. «Κάποιοι μιλούσαν για τα ερωτικά πάθη που πολλά βράδια τον οδηγούσαν να βγαίνει έξω κατευθυνόμενος προς κεντρική λεωφόρο των Αθηνών και να γυρίζει στο σπίτι του τις πρωϊνές ώρες» (Δ.Μιχαηλίδης, «Πρώτο Θέμα», 20.3.’05). Ένας δεσπότης πεθαίνει αλλά αφήνει πάντα πίσω τα πνευματικά του τέκνα. Βάζοντας το όνομά τoυ στο Google, μου προέκυψε πρώτο-πρώτο ένα φόρουμ διαλόγου («Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008. Όχι στα Ναρκωτικά Ναι στη ζωή»-Parospress), όπου με την ευκαιρία της εκλογής του νέου μητροπολίτη Πάρου, συζητούν διάφοροι ευσεβείς και αθυρόστομοι, που αναφέρουν πως ο μακαρίτης Νικαίας προώθησε έναν βοηθό επίσκοπο του Σεραφείμ, τον οποίο ο Τσίπρα, Γ.Μιχαλόπουλου και Λαυρεντιάδη Ιερώνυμος δεν κατάφερε να τον βολέψει ως μητροπολίτη Πάρου και τον ανύψωσε αργότερα σε δεσπότη ακριτικής μητρόπολης. Για τον Ακρίτα αυτόν μιλούν δυστυχώς πολύ υποτιμητικά κι αν ήμουν στη θέση του δεν θα ήμουν τόσο ανεκτικός και θα είχα απαιτήσει να σβήσουν τα σχόλια, που σκανδαλίζουν το αθώο ποίμνιο. Άθελά μου θυμήθηκα πως αυτός ο δεσπότης που σε δημόσια ομιλία του ξεδίπλωσε  το χρυσαυγίτικο μένος του εναντίον των περιθωριοποιημένων μουσουλμάνων μαθητών, οι οποίοι επωφελούνται από έναν αξιέπαινο νόμο και εισάγονται στα Ανώτατα Ιδρύματα Εκπαίδευσης με χαμηλότερο βαθμό (υπάρχει στο youtube το σχετικό ντροπιαστικό για χριστιανό επίσκοπο βίντεο, στο οποίο ευτυχώς το ακροατήριο της συγκέντρωσης η οποία» έγινε για τοπικά προβλήματα τον γιουχάρει), είχε πέσει θύμα επίθεσης εναντίον του από τον «Ορθόδοξο Τύπο», ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές του συνομιλίες. Αυτά είχαν γίνει όταν Αρχιεπίσκοπος ήταν ο φασίστας  Σεραφείμ και ο δεσπότης ήταν στενός βοηθός του. Εικάζω ότι παρ’όλο που από ότι θυμάμαι ο δεσπότης δεν υπερασπίστηκε στα δικαστήρια την υπόληψή του (εμφορούμενος προφανώς από χριστιανική μεγαθυμία), το γεγονός πως ο κ.Ιερώνυμος τον έκανε επίσκοπο, αποδεικνύει πως είχε κι αυτός, όπως και τόσοι άλλοι σεβάσμιοι κληρικοί (τ.Πειραιώς Καλλίνικος, όσιος Νεκτάριος Μουλατσιώτης, τ.Αττικής Παντελεήμων κλπ), πέσει θύμα συκοφαντιών και φωνομοντάζ.
—-Τον Άγιο Ιάκωβο, διαδέχτηκε ο σημερινός δεσπότης, ακραιφνής Έλλην, αν κρίνω από τις ομιλίες του που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, ονόματι Βρυώνης (μη γίνεστε μικροπρεπείς, θυμηθείτε τον Καρα Τζαφέρ) με το επαγγελματικό ψευδώνυμο άγιος Αλέξιος. Το ΠΑΣΟΚ παρά τη χρεοκοπία, φρόντισε να εξοπλίσει την Εκκλησία, ικανοποιώντας το αίτημα του αρχιεπισκόπου τ.ΓΑΠ και νυν Τσίπρα Ιερώνυμου, με παχυλά αμειβόμενους αντικανονικούς αργόμισθους βοηθούς επισκόπους νεκρών επισκοπών. Έτσι θρονιάστηκε στο Αίγιο ο χλιαρός Προκόπιος, o υμνούμενος με διάφορες γελοιότητες από το ΣΥΡΙΖΑ ως «αντιρατσιστής», λιποτακτώντας για ένα πουκάμισο αδειανό, παρατώντας το πιο ακριβό ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε ο θεός του, τους αδελφούς του τους πεινασμένους μετανάστες του Αγίου Παντελεήμονα. Για το πρόσωπό του είχαμε έγκαιρα καταθέσει τις επιφυλάξεις μας κόντρα στο ρεύμα.
—-Επινοήθηκε ειδική θέση γι’αυτόν, η ανύπαρκτη επισκοπή Κερνίτσης, ως βοηθού του χρυσαυγίτη δεσπότη της σατραπείας των μαρτυρικών Καλαβρύτων Θανάση Λενή, ίσως για να τον βοηθήσει στις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις.  («Hotel Σήμαντρον»). Όμως η συνεργασία δεν κράτησε πολύ κι  όταν μαλλιοτραβήχτηκαν, η Σύνοδος του έκανε μετάταξη σε βοηθό του Νικαίας με τον τίτλο της ανύπαρκτης Χριστιανουπόλεως.  Δεν ήταν οδοκαθαριστής για να μπει σε διαθεσιμότητα. Δεν νομίζω να μην έπαιρνε χαμπάρι ο Προκόπιος τα καμώματα του δεσπότη, που θα τα δούμε παρακάτω, αλλά προφανώς προτίμησε να κάνει το κορόιδο. Θεωρώ αυτονόητο πως θα ελεγχθούν και οι δικές του «οικονομίες για τα γεράματα».
—-Για όσους αγωνιούν τι κάνει τώρα χωρίς βοηθό ο κάθιδρος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου Θανάσης Λενής, απηνής διώκτης της ομοφυλοφιλίας, να τους καθησυχάσω πως έχει τώρα άτυπα για βοηθό τον παλιό εχθρό του (περασμένα-ξεχασμένα) άγιο Θεόκλητο Βρεσθένης, τ.Θεσσαλιώτιδος και Φαρσάλων (τον διαδέχθηκε εκεί ο ΣΔΟΕ Κύριλλος), φίλο Γιοσάκη, τον οποίο η Χρυσοπηγή είχε βάλει την ΕΥΠ να τον παρακολουθεί. Ο άγιος αυτοςείχε χρηματίσει πνευματικός πατέρας του αυτοαποσχηματισμένου κ.Κουλουσούσα και πνευματικόν τέκνον Χριστόδουλου, τέκνου Καλλινίκου και είχε κάτι ατυχείς δικαστικές ιστορίες με δυο πρώην μητροπολίτες, που τον συκοφαντούσαν πως συνελήφθη σε gay br για διακίνηση ναρκωτικών, πράγματα που με τη βοήθεια του Γιοσάκη, της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία (δανείστηκε από τον Άγιο κάποιο ποσόν), μιας γραμματέως Πρωτοδικείου και κάποιου εξαιρετικού δικαστικού ζεύγους του Πειραιώς (τμήμα παραδικαστικού), αποδείχτηκαν συκοφαντίες.
—-Η απόφαση της Αγιοτάτης Συνόδου να διαθέσει βοηθό στο Βρυώνη της Νίκαιας αποδείχτηκε υπό το φως των γεγονότων σοφότατη, λόγω φόρτου εργασίας, τεραστίου κύκλου εργασιών και ενός θαύματος μέσω ΑΣΕΠ (‘Έθνος’, Γ.ΚΡΗΤΙΚΟΣ 2.12):
“…Ο αδελφός του που είναι και αρχιλογιστής φέρεται να απέκτησε έπαυλη με πισίνα στην Άνοιξη της Αττικής και μια ακόμη πολυτελή κατοικία με πισίνα στην Γραβιά Φωκίδας ενώ εμφανίζεται να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα. Ο ανιψιός του Μητροπολίτη φέρεται να έχει δύο επαύλεις στο Διόνυσο ενώ έχει καταγγελθεί από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων σε 40 ναούς απ όπου συνολικά παρακρατεί 4000 ευρώ το μήνα χωρίς απόδειξη για έξοδα ελέγχων.

Οικογενειακή επιχείρηση η Μητρόπολη της Νίκαιας
Τουλάχιστον πέντε συγγενείς του Μητροπολίτη Αλέξιου έχουν προσληφθεί στην Μητρόπολη η οποία μοιάζει με οικογενειακή επιχείρηση. Αν και οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ όλοι μιλούν για «θαύμα» καθώς μέσα από τον αδιάβλητο διαγωνισμό έχουν προσληφθεί, ο αδελφός του , δύο ανιψιοί του και δύο ανιψιές του! Καταγγελίες για μίζες από γάμους, κηδείες
Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις συνεργατών του μητροπολίτη σε ιερείς για μίζες από γάμους και κηδείες! Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από το ποσό των 800 ευρώ τα 200 ευρώ καταγράφεται στα βιβλία και τα 600 πηγαίνουν για το…φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη. Και το εξωφρενικό είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες από ιερείς ότι αναγκάστηκαν να πάρουν δάνειο από τράπεζα για να καλύψουν τις απαιτήσεις του Μητροπολίτη…».

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, όσο και αν η εφημερίδα αποφεύγει να το τονίσει, ο ιερός Iερώνυμος γνώριζε και κάλυπτε απίστευτα αίσχη:
“…….Αναφέρονται, μάλιστα, περιπτώσεις όπου οι ιερείς αδυνατούσαν να πληρώσουν τα ποσά που απαιτούσαν συνεργάτες του μητροπολίτη και αναγκάστηκαν να τα καλύψουν παίρνοντας από τράπεζες καταναλωτικά δάνεια! Στην καταγγελία τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Στο παρελθόν είχαμε μεταφέρει τα προβλήματα που μας απασχολούν στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, δίχως όμως να τα λάβει υπόψη του, παρόλο που παραδέχεται δημοσίως ότι στο Σώμα της Ιεραρχίας υπάρχουν άτομα που προκαλούν. Μετά τις συνεχείς πιέσεις και απειλές που δεχόμαστε από τον μητροπολίτη Αλέξιο, καθώς και από τον πρωτοσύγκελό του Χρυσόστομο Παναγόπουλο, αποφασίσαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και την απογοήτευσή μας για τις απαράδεκτες συμπεριφορές και των δύο. Τα τρόφιμα που προέρχονται από προσφορές των σούπερ μάρκετ της περιοχής για την καμπάνια ”Ολοι μαζί μπορούμε”, τα οποία προορίζονται για τους άπορους συνανθρώπους μας, καταλήγουν ως εδέσματα σε δεξιώσεις και γεύματα για μνημόσυνα, στους υπερπολυτελείς χώρους του Μοναστηριού των Αγίων Πατέρων στο Σχιστό! Σημαντικό μέρος από αυτά τα έσοδα πηγαίνουν στον μητροπολίτη…”.

ΥΓ
Βρίσκω πως όζουν κανταφικού, πατριωτικού παλαιοπασόκ και εκφυλισμένου κυβερνοπασόκ, οι τακτικές, οι σιωπές, οι παρλαπίπες και οι φανφάρες, τα ήθη και  οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως, σε ότι μας αφορά στο παρόν, αυτή για διάλογο (ως κυβέρνηση, αν κλπ) με την Εκκλησία, δηλαδή με το αμαρτωλό κλαμπ των ελέω Θεού αρχιερέων, που δεν έχει την παραμικρή δημοκρατική ή ηθική νομιμοποίηση για να διαλέγεται με μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά διάλογο, να τον κάνει, με ειλικρίνεια όμως, χωρίς μισόλογα, με την κοινωνία των πιστών, διαφωτίζοντας και εξηγώντας τους τα αυτονόητα (ατομικά δικαιώματα, κάθαρση της ιερής κόπρου, κλπ) και με το σωματείο των ιερέων (ΙΣΚΕ), με το οποίο μπορεί να συζητήσει μόνο δυο-τρία θέματα, τη βαθμιαία απαγκίστρωση των μισθολογικών του κλήρου από το Δημόσιο Ταμείο, τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης της Εκκλησίας και την παράλληλη νομοθετική εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των παπάδων από τις αυθαιρεσίες των μιτροφόρων τύραννων τους, των ανιψιών, των παρακοιμώμενων και των αυλικών τους.

***

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

37 Responses to Φασισμός, εκπόρνευση, κλεψιές…

 1. Παράθεμα: Η ιστορία της Μητρόπολης της Κοκκινιάς που την έκαναν Νίκαια. Φασισμός, εκπόρνευση, κλεψιές… » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 2. Ο/Η Το μπλόκο λέει:

  August 17, 2012

  17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944: ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ή ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ, ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

  Filed under: Education, Greek Crisis, Human Rights, Human Rights in Greece Ανθρώπινα Διακιώματα, Organizations, People, World Crisis — Tags: 17 Αυγούστου 1944…ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ — rommsart @ 2:04 pm

  ανάρτηση του Θεμης Δημητρακοπουλος στο facebook
  Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω

  , Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει.

  Μαζί με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.

  Επικεφαλής της κτηνωδίας που θα εξελιχθεί σε λίγες ώρες, ο συνταγματάρχης Πλυντζανόπουλος, ο ταγματάρχης Γιώργος Σγούρος και ο διοικητής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας Νίκος Μπουραντάς. Μετά τις 6:00 π.μ. ακούγονται τα «χωνιά» στους δρόμους της Κοκκινιάς. Όχι τα χωνιά της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ που καλούσαν κάθε τόσο τον Κοκκινιώτικο λαό σε αντίσταση και του έδιναν κουράγιο, μα τα χωνιά των ταγματασφαλιτών:

  «Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άνδρες από 14-60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου». Πανικός σε κάθε σπίτι και σε κάθε δρόμο της πόλης. Μερικοί κρύβονται όπως-όπως σε στέγες, καταπακτές, πηγάδια, όπου βρουν. Με υποκόπανους γκρεμίζονται οι πόρτες των φτωχών παραγκόσπιτων και με βρισιές και κλωτσιές σέρνονται κυριολεκτικά προς τον τόπο του Μαρτυρίου, εκατοντάδες συμπολίτες μας αγωνιστές. Αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν υπάκουσαν στην εντολή και εκτελέστηκαν επί τόπου στα σπίτια τους.
  Οι γυναίκες με τα παιδιά κλαίνε και οδύρονται ακολουθώντας με αγωνία τους δικούς τους ανθρώπους.

  Οι Γερμανοί αρχίζουν να καίνε τα σπίτια. Οι ταγματασφαλίτες μπαίνουν στα σπίτια και αρπάζουν ότι βρουν, καταστρέφουν, καίνε, βρίζουν και χτυπούν τα γυναικόπαιδα. Η μικρή αντίσταση που πρόλαβαν να δεχτούν από ομάδες ΕΛΑΣιτών πνίγεται στο αίμα. Οι πρώτοι νεκροί πέφτουν σε διάφορους δρόμους.

  Γύρω στις 8.00 π.μ. η πλατεία της Οσίας Ξένης, αλλά και οι γύρω δρόμοι, έχουν γεμίσει από κόσμο. Περίπου 25.000 άτομα. Χωρίζονται κατά ομάδες σε πεντάδες με κενά μεταξύ τους για να μπορούν οι δήμιοι και να υποδεικνύουν όποιον θέλουν. Η εντολή είναι να κάθονται γονατιστοί με ψηλά το κεφάλι. Η ζέστη είναι αφόρητη και αρκετοί είναι αυτοί που λιποθυμούν και ζητούν εναγωνίως λίγες σταγόνες νερό. Όσες γυναίκες προσπαθούν να πλησιάσουν τους κρατούμενους προσφέροντάς τους από τις πήλινες στάμνες λίγο νερό, κακοποιούνται μπροστά σε όλους.

  Ο ήλιος ανεβαίνει ψηλά, τα παλικάρια γονατισμένα με τα πρόσωπά τους γυρισμένα προς τη Μάντρα περιμένουν με αγωνία. Οι γερμανοτσολιάδες πιάνουν δουλειά.

  Ο συνταγματάρχης των ταγματασφαλιτών Ι.Πλυντζανόπουλος, που φοράει κάσκα και κρατά μαστίγιο, δίνει το γενικό πρόσταγμα. Ο ταγματάρχης Γ.Σγούρος με το γιο του «μπέμπη» (Θεόδωρο Σγούρο) που είναι ντυμένος τσολιάς και οπλισμένος με αραβίδα, παίρνουν θέσεις.

  Στην πλατεία εμφανίζονται ελάχιστοι Κοκκινιώτες που φορούν μαύρες κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος, ως γνήσιοι προδότες υποδεικνύουν ποιους να εκτελέσουν. Οι προδότες Κιρκόρ Μπαταβιάν, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Μπεμπέκογλου, Μεϊμάρης κ.α. αρχίζουν να υποδεικνύουν πατριώτες.

  Ο γνωστός χαφιές της Κοκκινιάς, Μπατράνης, διακρίνει μέσα στο πλήθος το λοχαγό του ΕΛΑΣ Αποστόλη Χατζηβασιλείου και με ειρωνεία τον χαιρετά «τα σέβη μου λοχαγέ» και δίνει το σύνθημα. Αφού με την ξιφολόγχη του βγάζουν το μάτι και του σχίζουν τα μάγουλα, τον περιφέρουν ανάμεσα στο πλήθος ζητώντας του να προδώσει. Η απάντηση του ΕΛΑΣίτη λοχαγού ήταν «Πατριώτες, σηκώστε το κεφάλι, μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να προδώσω κανέναν». Σέρνεται για να κρεμαστεί αναίσθητος. Λίγο πριν το τέλος του ψέλλισε. «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ»!!!.

  Ακολουθεί ο γραμματέας της ΚΟΒ Κιλικιανών του Κ.Κ.Ε., Παναγιώτης Ασμάνης που τον κομμάτιασαν στην κυριολεξία καθώς τον έσερναν για εκτέλεση. Τον σκότωσε ο ίδιος ο Πλυντζανόπουλος.

  Οι δοσίλογοι Βακαλόπουλος, Παρθενίου, Τσιμπιδάρος, Τσανακαλιώτης, Τηλέμαχος, Μόρφης (της Ειδικής Ασφάλειας), Μητρόπουλος, Γκίνος μαζί με το λοχαγό Παπαγεωργίου και τον διερμηνέα Ανθόπουλο συνεχίζουν με το δάχτυλο τεντωμένο : «Εσύ εκεί, κι εσύ εμπρός σήκω. Εσύ ο κομμουνιστής».

  Οι κουκουλοφόροι σαν τα φίδια σέρνονται μέσα στο πλήθος και διαλέγουν ..και ο δήμιος εκτελεί. Μέχρι να τους πάνε στον τόπο της εκτέλεσης τους βασανίζουν απάνθρωπα για να προδώσουν. Χαρακτηριστικό της ανδρείας, του υψηλού φρονήματος και του πατριωτισμού των εκτελεσθέντων είναι ότι λίγο πριν το θάνατο και με αντάλλαγμα την ίδια τους τη ζωή, κανείς δεν πρόδωσε άλλο συναγωνιστή του. Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πριν πέσουν νεκροί έδιναν θάρρος στους υπόλοιπους προτρέποντάς τους να αγωνιστούν ενάντια στο φασισμό.

  Ο τόπος εκτέλεσης είναι κοντά στην πλατεία της Οσίας Ξένης στη μάντρα ενός ταπητουργείου , στη συμβολή των οδών Κιλικίας και Θειρών. Η μάντρα του υφαντουργείου Παγιασλή γεμίζει με παλικάρια. Ο Γερμανός δήμιος που βρίσκεται στο πόστο του μέσα στη Μάντρα πίνει συνέχεια ούζο και με το όπλο του συνεχώς εκτελεί. Πίνει , βρίζει, εκτελεί και συνεχώς αναφωνεί «άλλες κόμουνιστ καπούτ», («Όλοι οι κομμουνιστές θα πεθάνουν»).

  Την ώρα των ομαδικών εκτελέσεων μια ομάδα ανταρτών με επικεφαλής τους την ηρωίδα και ξακουστή αντάρτισσα Διαμάντω Κουμπάκη κρύβονται στο βόρειο τμήμα της πόλης σε σπίτια συναγωνιστών τους. Ξαφνικά γερμανικά καμιόνια ζώνουν την περιοχή και αρχίζουν να καίνε τα σπίτια. Από τα 90 σπίτια της περιοχής καίγονται τα 80. Για το λόγο αυτό η συνοικία του 4ου Καραβά ονομάστηκε «Καμένα». Γύρω στις 11:00 π.μ., οι Γερμανοί πληροφορούνται ότι στη Νεάπολη προδόθηκε (σύμφωνα με μαρτυρίες, από τον Τάσο Μπαλασάκη) το κρησφύγετο μιας ομάδας του εφεδρικού ΕΛΑΣ, στην οποία συμμετείχε η Διαμάντω Κουμπάκη. Η χαρά των Γερμανών ήταν μεγάλη διότι κατάφεραν να την συλλάβουν. Καθώς τη χτυπούσαν κατευθυνόμενοι προς τη Μάντρα η Διαμάντω τους έβριζε και τους απαντούσε «σαν και εσάς προδότες εγώ έφαγα 65!». Παρά το άγριο ξυλοδαρμό της με τους υποκόπανους των όπλων, φθάνοντας στη Μάντρα του μαρτυρίου και λίγο πριν την εκτελέσουν βρήκε το κουράγιο να φωνάξει «Μια ζωή τη χρωστάμε, ας μην την πάρουν οι προδότες. Υπάρχουν χιλιάδες λεβέντες. Θα τους εκδικηθούν».

  Παρόμοια κατάληξη θα έχει και μια άλλη ηρωίδα, η Αθηνά Μαύρου. Καθώς την έσερναν βίαια στην Οσία Ξένη, για να μαρτυρήσει όσους γνώριζε, φώναξε: «αδέλφια το κεφάλι ψηλά, δε γνωρίζω κανέναν και ας με φάει το βόλι του Γερμανού».

  Την ώρα που η Διαμάντω Κουμπάκη και η Αθηνά Μαύρου έπεφταν στα χέρια των Γερμανών για να βρουν τραγικό θάνατο στην ίδια περιοχή μια ομάδα ΕΛΑΣιτών με επικεφαλής το Θεόδωρο Μακρή συνεχίζει να δίνει γενναία μάχη. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν από το γερμανικό κλοιό. Νεκροί πέφτουν ο Θεόδωρος Μακρής και ο Ιταλός Αντιφασίστας που είχε προσχωρήσει στον ΕΛΑΣ Νίνο ή Πέτρος.

  Στην πλατεία Οσίας Ξένης συνεχίζεται η τραγωδία. Εκατοντάδες γυναίκες προσπαθούν να ανακουφίσουν τον πόνο των αγωνιστών και με στάμνες κουβαλούν λίγο νερό και λίγο ψωμί. Οι δήμιοι σπάνε τις στάμνες, κλωτσάνε τις γυναίκες και βρίζουν.. Τα παιδιά κλαίνε και σπαράζουν: Η ζέστη, η δίψα, ο φόβος έχει σκεπάσει τα πρόσωπα και τις ψυχές όλων. Οι Γερμανοί και οι «Έλληνες» συνεργάτες τους χαμογελούν σαρκαστικά. Η αγωνία της διαλογής συνεχίζεται, οι ριπές στη Μάντρα συνεχίζονται, το Μαρτύριο τελειωμό δεν έχει. Τη στιγμή αυτή ξεχωρίζει ο ηρωισμός του αγωνιστή Κώστα Περιβόλα ο οποίος, την ώρα που τον διαλέγουν για εκτέλεση, ορμά πάνω στον Ι.Πλυντζανόπουλο και τον πιάνει από το λαιμό, Ο δήμιος προλαβαίνει και τον εκτελεί επί τόπου. Λίγο μετά το μεσημέρι σταματούν οι εκτελέσεις.
  Έχουν προηγηθεί κι άλλες ομαδικές εκτελέσεις στα Καμένα, στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Αρτέμιδος. Εκεί εκτελούνται 46 πατριώτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην περιοχή με καμιόνια από την Οσία Ξένη.

  Στο χώρο της Μάντρας η εικόνα είναι αποτρόπαια. Σωρός τα πτώματα, τσουβαλιασμένα το ένα πάνω από το άλλο. Το αίμα δύο πήχες έγλυφε το πάτωμα. Οι Γερμανοί δίνουν διαταγή στους κουκουλοφόρους να σκυλέψουν τους νεκρούς. Τα κτήνη ορμούν πάνω στα κουφάρια των ηρώων και αρχίζουν να τους παίρνουν ότι αντικείμενα αξίας είχαν πάνω τους. Ρολόγια, δαχτυλίδια , βέρες κ.α. Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο ανοσιούργημά τους και οι ίδιοι οι Γερμανοί εκτέλεσαν κάποιους από αυτούς επί τόπου. Ανάμεσα σ΄ αυτούς ήταν και οι προδότες Μπατράνης και Μπεμπέκογλου.

  Ο υπαστυνόμος Λευτέρης Παπανάγλου (*ήταν μέλος του ΕΑΜ) λαμβάνει εντολή από το Διοικητή του 5ου Αστυνομικού Τμήματος να επιβλέψει τη μεταφορά των εκτελεσμένων από το χώρο της Μάντρας στο Γ΄ Νεκροταφείο.. Κατόπιν διαταγής οι εργάτες του Δήμου θάβουν τους εκτελεσμένους της Μάντρας στο Γ΄ Νεκροταφείο και τους εκτελεσμένους των Καμένων στο Νεκροταφείο της Ανάληψης.

  Η αυλαία αυτής της τραγωδίας έκλεισε γύρω στις 6:00 μ.μ. με ένα ξεδιάλεγμα περίπου 8.000 Κοκκινιωτών ομήρων. Ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι ξεκίνησε από την Κοκκινιά για το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Οι όμηροι οδηγούνται, σε φάλαγγα ανά τέσσερις, και σ΄ αυτή την απόσταση, περίπου 7 χιλιομέτρων όσοι πέφτουν κάτω από την εξάντληση, τη δίψα ή τη ζέστη, βασανίζονται αμέσως. Σε όλους τους δρόμους της Κοκκινιάς ακούς μόνο κλάματα μανάδων, συζύγων και παιδιών, ενώ από παντού ρέει αίμα και η πόλη μυρίζει θάνατο.

  Όπως αναφέρει ο μαχητής του ΕΛΑΣ Αγ. Σοφίας Πειραιά, Μιχάλης Γρηγοράκης, ο οποίος συμμετείχε σ΄ αυτήν την πορεία, ένας από τους ταγματασφαλίτες που τους συνόδευαν, καθ΄ όλη τη διαδρομή φώναζε «Η Κοκκινιά δεν είναι εδώ. Η Γερμανία είναι εδώ. Πάρτε το χαμπάρι και θα πεθάνετε όλοι σας». Από το Χαϊδάρι γύρω στα 1.800 άτομα σέρνονται στα κολαστήρια της Γερμανίας. Κοκκινιώτες κλείστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Μανχάϊμ, Νταχάου, Μπούνχεβαλντ, Μπίπλις, Άουσβιτς και αλλού.

  (Φωτογραφια: πλανο απο την ταινια “ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ” του Αδωνι Κυρου, 1965)
  http://rommsart.wordpress.com/2012/08/17/17-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-1944-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%AE/

 3. Ο/Η Το μπλόκο λέει:

  Η ταινία γυρίστηκε το 1964 από τον Άδωνι Κύρου, αποτελεί ένα χαμένο διαμάντι της ελληνικής φιλμογραφίας. Η ιστορία που στηρίζεται η ταινία είναι το μπλόκο της Κοκκινιάς, ένα από τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος της ναζιστικής κατοχής, όταν τον Αύγουστο (όπως το γεγονός της ταινίας) και το Σεπτέμβρη του 1944, οι αρχές κατοχής κάνανε τις τελευταίες προσπάθειες να ελέγξουν τις γειτονιές της Αθήνας και αυτές αντισταθήκανε με ότι διαθέτανε.
  Περισσότερα…

  http://e-globbing.blogspot.com/2011/09/1964.html

 4. Ο/Η Aνθέλλην λέει:

  Εφημερίδα Δημοκρατία
  Όλα είναι ανθελληνική συνωμοσία

  dimokratianews.gr
  Η Εκκλησία ξανασταυρώνεται

  02.12.2012

  Δύσκολες μέρες ξαναζεί η Εκκλησία. Οι αποκαλύψεις για οικονομικούς ελέγχους σε μητροπολίτες με άνομες καταθέσεις δημιουργούν ένα ζοφερό κλίμα που, όπως φαίνεται, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν οι δανειστές της χώρας για να αποδυναμώσουν την Ιεραρχία και να επιβάλουν τους όρους τους, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο ακόμη και την περιουσία της Εκκλησίας!

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μάλιστα, η σημερινή κρίση βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της, αφού όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα ακούγονται στο παρασκήνιο. Υπαρκτές περιπτώσεις αναμειγνύονται με φήμες και σενάρια, ονόματα «εμπλεκομένων» διαδέχονται το ένα το άλλο, αλήθειες και ψέματα γίνονται κουβάρι, ενώ δεν λείπουν οι ίντριγκες σε πολιτικό αλλά και εκδοτικό επίπεδο.

  Ηδη σε δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν δύο «λίστες» με εμπλεκόμενους αρχιερείς. Η μία λέγεται ότι περιλαμβάνει 10 ονόματα και η άλλη 11. Ορισμένα μάλιστα από αυτά προκαλούν μεγάλη έκπληξη και απορίες, αφού αφορούν επισκόπους που διακρίνονται για το ήθος και την ασκητική τους ζωή, άρα γεννώνται πολλά ερωτήματα. Τέτοιες «λίστες» μπορούν εύκολα να γίνουν αντικείμενο παζαριών, πιέσεων και πάσης φύσεως συμβιβασμών (που κατά τους γνωρίζοντες επιχειρούνται τις τελευταίες ημέρες από ορισμένες πλευρές), προκειμένου να εξυπηρετηθούν παράπλευρα συμφέροντα εν μέσω οικονομικής κρίσης και γενικότερης αστάθειας του δημοσίου βίου.

  Κατ’ άλλες πληροφορίες, η ασφυκτική πίεση φτάνει μεχρι τον Αρχιεπίσκοπο. Φαίνεται μάλιστα ότι στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο υποτιμήθηκε η εξέλιξη του θέματος. Ο κ. Ιερώνυμος, που ουσιαστικά διαχειρίζεται αυτές τις ημέρες την πρώτη μεγάλη κρίση της αρχιεπισκοπίας του, δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν και ο ίδιος σε δυσχερή θέση. Δεν είναι τυχαία η οργισμένη αντίδρασή του στην επιστολή του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου (που του ζητούσε πρωτοβουλίες για να λάμψει η αλήθεια), την οποία χαρακτήρισε εκνευρισμενος «φανφάρα». Ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος δήλωσε ότι μίλησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, οι συζητήσεις πολλαπλασιάστηκαν. «Αφού μίλησε και δεν τα διαψεύδει, υπάρχει μεγάλο θέμα» δήλωνε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» μητροπολιτης της βορείου Ελλάδος με μεγάλη εμπειρία.

  Η ενόχληση του Αρχιεπισκόπου και η πίεση που νιώθει έχουν φουντώσει τις φήμες ότι κάτι μεγάλο κρύβεται πίσω από την όλη υπόθεση. Το παρασκήνιο είναι πλούσιο (με κινήσεις πανικού, μπλόφες και σκόπιμες διαρροές), οι διεργασίες είναι άνευ προηγουμένου, τα μυστικά δείπνα δίνουν και παίρνουν και τελικά όλοι αναρωτιούνται μέχρι πού θα φτάσουν οι αποκαλύψεις.

  Στο όργιο φημών και διεργασιών εμφανίστηκε και ανώνυμο e-mail που εστάλη σε πιστούς, αλλά και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι επίκειται επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου και καλούν τους ορθόδοξους Ελληνες να μην πιστέψουν τίποτε από όσα θα δουν το φως της δημοσιότητας

  Οι διαρροές από την Αρχιεπισκοπή επιβεβαιώνουν το αρνητικό κλίμα, αλλά προσθέτουν μια ιδιαίτερα σοβαρή παράμετρο που έχει να κάνει με την περιουσία. Σύμφωνα με αυτές, οι δανειστές και οι ξένοι τεχνοκράτες ψάχνουν μια καλή ευκαιρία να βάλουν στο χέρι μέρος της περιουσίας της Εκκλησίας και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουν είναι να καταστήσουν την Ιεραρχία και τον Αρχιεπίσκοπο «ομήρους», με στόχο να περάσουν ακίνητα-φιλέτα στα χέρια ξένων. Στη σημερινή συγκυρία των συσσιτίων, της εξαθλίωσης και της τεράστιας ανεργίας, η αποκάλυψη οικονομικών σκανδάλων και τεράστιων καταθέσεων ιεραρχών θα προκαλούσαν μάλιστα όχι μόνο οργή, αλλά ίσως και ακραίες αντιδράσεις από πλευράς πολιτών.

  Βέβαια, όπως σημειώνουν εκκλησιαστικοί παράγοντες, ακόμα κι αν εξυφαίνονται τέτοια σχέδια, οι ανοιχτές «πληγές» που για χρόνια υπάρχουν στους κόλπους της Ιεραρχίας επιβάλλεται να θεραπευτούν. Ορισμένοι πάντως φοβούνται ότι μπορεί να προκύψουν εξελίξεις όμοιες με εκείνες του χειμώνα του 2005. Τότε, έπειτα από δημοσιεύματα και τις έρευνες των Αρχών, παραιτήθηκε ένας μητροπολίτης, ένας δεύτερος οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό και καθαιρέθηκε, ενώ η Ιεραρχία αναγκάστηκε να λάβει σκληρές αποφάσεις (στις 18 Φεβρουαρίου) για τη ζητούμενη κάθαρση. Δυστυχώς όμως, όπως φάνηκε, εκείνες οι αποφάσεις δεν εφαρμόστηκαν.

 5. Ο/Η Αλέξης δεν βλέπω δεν ξέρω λέει:

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=81606&colid=&catid=26&dt=2012-12-02%200:0:0

  Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την υπόθεση των αρχιερέων με τις φουσκωμένες τσέπες και απειλεί να παρασύρει κάθε εκκλησιαστικό οικοδόμημα και παράπηγμα.

  Το τι έχει να ακουστεί και να κυκλοφορήσει δεν λέγεται! Με τη φόρα που έχουν πάρει, δεν θα είναι έκπληξη να μάθουμε πως και ο Ιούδας τα τριάντα αργύρια τα έβαλε πρώτα σε… offshore και, μόλις είδε πως δεν είχε καλή απόδοση, πήγε και κρεμάστηκε. Για να σοβαρευτούμε όμως, βολεύει πολλούς αυτή η υπόθεση. Κάποιους πολιτικούς κύκλους που δεν ασχολούνται με τα δικά τους για μία ακόμη φορά. Μερικούς αρχιερείς που θέλουν να ξεπαστρέψουν τους μελλοντικούς τους αντιπάλους και «δίνουν» προς τα έξω τους άλλους, για να τους κάψουν. Μέσα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα πάντοτε! Ας βγει, επιτέλους, το ΣΔΟΕ να πάρει θέση και να βάλει ένα τέλος στα σενάρια. Και από την πλευρά της, να εκφραστεί εν συνόλω η Ιερά Σύνοδος με μια επίσημη τοποθέτηση. Γιατί αλλιώς η χρυσόσκονη των Χριστουγέννων που περιβάλλει την Εκκλησία θα γίνει γκρίζος καπνός και δεν θα μπορούν να αναπνεύσουν!

  Προστριβές προς όφελος τρίτων!

  Πήγε να κάνει κίνηση-ματ ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, να πλασάρει «αρχιεπισκοπικό προφίλ» και να προσπαθήσει να τσαλακώσει τον Αρχιεπίσκοπο, όμως η κίνησή του γύρισε μπούμεραγνκ σε αυτόν. Αρχιεπίσκοπος και Μεσογαίας έγιναν μύλος για ένα τυπικό θέμα κι όλα αυτά προς όφελος… τρίτων. Προ ημερών ο Μεσογαίας έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιστολή, συστήνοντάς του να κάνει τις κινήσεις του ώστε να βγουν στο φως όλα όσα αφορούν αρχιερείς που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Ο Αρχιεπίσκοπος, με το γνωστό αρβανίτικο ύφος του, ούτε λίγο ούτε πολύ, απάντησε πως δεν μπορεί να σύρεται από δημοσιεύματα και επικοινωνιακές πομφόλυγες και πως πορεύεται με τον δικό του τρόπο, δηλαδή πως χωρίς κανείς να του το υποδείξει επικοινώνησε αμέσως και χωρίς τυμπανοκρουσίες με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ για να του ζητήσει την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης για ευνόητους λόγους. Άλλες φορές, για να λέμε την αλήθεια, η στρατηγική του Αρχιεπισκόπου, δηλαδή σιωπή και χαμηλοί τόνοι, έχει αποτέλεσμα και άλλες η τακτική αυτή βρίσκει… μαντρότοιχο! Από την άλλη, ο Μεσογαίας, λένε αρχιερείς, έχει άδικο. Πρώτον, έλεγαν, δεν μπορεί να καθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος για, υποτίθεται, ανεξάρτητους και κυρίαρχους μητροπολίτες που ενδέχεται να έχουν πρόβλημα και δεύτερον, ήταν λάθος, διότι προτού λάβει ο πρόεδρος της Συνόδου την επιστολή, φρόντισε –για ευνόητους λόγους– να τη δημοσιεύσει ο ίδιος στην ιστοσελίδα της μητρόπολής του και από εκεί να τη διοχετεύσει στα ΜΜΕ. Έμπειρος ιεράρχης θύμισε παλιότερη απόφαση της Συνόδου που λήφθηκε επί των ημερών του Χριστόδουλου: Επιστολή που έχει δημοσιοποιηθεί πριν φτάσει στον παραλήπτη της δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Τώρα ποιοι είναι οι τρίτοι που ωφελούνται από τις προστριβές ανάμεσα σε Αρχιεπίσκοπο, Μεσογαίας και λοιπούς εμπλεκομένους; Ονόματα δεν λέμε, αλλά φοράει αρχιερατική μίτρα και λένε πως κάνει «παιχνίδι» με ΜΜΕ και άλλους διαθέσιμους, για να βγάλει νοκ άουτ τους μελλοντικούς του αντιπάλους. Α! Και για να βοηθήσω στη σκιαγράφηση του προφίλ του: Συνήθως δεν κινείται με ταπεινά μέσα μεταφοράς…

  Άρχισε τις βόλτες

  Εμπνεόμενος από το… ταξιδιάρικο πνεύμα του Μητροπολίτη Ιλίου προφανώς και ο Μητροπολίτης Ιερισσού, πριν καν ζεσταθεί η μίτρα στο κεφάλι του προσφάτως ενθρονισθέντος, άρχισε τις βόλτες. Ανήμερα του Αγίου Ανδρέα ήταν στην Πάτρα για να συνεορτάσει με καμιά δεκαριά άλλους μητροπολίτες. Άραγε, δεν έχει προβλήματα η μητρόπολη ή πρόλαβε κιόλας να τα μάθει όλα και ήσυχος ήσυχος ξεκίνησε να επισκέπτεται άλλες μητροπόλεις; Αυτό το κακό πια με τις γιορτές, κατά τις οποίες μαζεύονται δεκάδες μητροπολίτες, μήπως θα πρέπει να το ξαναδούν οι άγιοι αρχιερείς; Στην κηδεία του Μαρωνείας, πάντως, πήγαν το πολύ τρεις-τέσσερις…

 6. Ο/Η Η Εκκλησία του μίσους λέει:

  Δαμασκηνός μητροπολίτης Διδυμοτείχου.
  Επίθεση στα μουσουλμανόπαιδα της Θράκης.
  Υποδαυλίζει το μίσος των Χριστιανών αλλά γιουχάρεται

  • Ο/Η Χάλι γκάλι λέει:

   http://parospress.blogspot.gr/2008/06/blog-post_26.html

   Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

   Όχι στα Ναρκωτικά Ναι στη ζωή

   6:25 π.μ.. | Αναρτήθηκε από parospress Paros. | . .

   (…..)

   Ανώνυμος είπε…
   Ο/Η Μάρκο Τ είπε…
   Να το πούμε ξεκάθαρα: Ο Διαυλείας Δαμασκηνός δεν εξελέγη επειδή προφανώς πολλοί μητροπολίτες φοβήθηκαν το σκάνδαλο, λόγω της φήμης για ένταξή του στο γνωστό «κλαμπ» του πατρός Αβερκίου. Η φήμη αυτή τον ακολουθεί από τη στιγμή που χειροτονήθηκε. Άλλωστε, δεν ήταν μυστικό ότι τον προώθησε ο μακαρίτης μητροπολίτης Νικαίας Ιάκωβος Παπαθανασίου-Γκίνης. Τέτοιους μητροπολίτες θέλει η Αντωνιάδου; Για να ελέγχεται καλύτερα η Εκκλησία μήπως; Ευτυχώς που εξελέγη ο Καλλίνικος στην Παροναξία
   29 Ιουν 2008 8:37:00 μ.μ.

   Ο/Η Μάρκο Τ είπε… είπε…
   Ο/Η Μάρκο Τ είπε…
   Να το πούμε ξεκάθαρα: Ο Διαυλείας Δαμασκηνός δεν εξελέγη επειδή προφανώς πολλοί μητροπολίτες φοβήθηκαν το σκάνδαλο, λόγω της φήμης για ένταξή του στο γνωστό «κλαμπ» του πατρός Αβερκίου. Η φήμη αυτή τον ακολουθεί από τη στιγμή που χειροτονήθηκε. Άλλωστε, δεν ήταν μυστικό ότι τον προώθησε ο μακαρίτης μητροπολίτης Νικαίας Ιάκωβος Παπαθανασίου-Γκίνης. Τέτοιους μητροπολίτες θέλει η Αντωνιάδου; Για να ελέγχεται καλύτερα η Εκκλησία μήπως; Ευτυχώς που εξελέγη ο Καλλίνικος στην Παροναξία
   29 Ιουν 2008 8:44:00 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   Δεν νομίζω ότι η εκλογή στην Παροναξία είναι τόσο μεγάλη ήττα του Αρχιεπισκόπου . Τον Διαυλείας υποστήριζε ο Τρίκης αλλά λόγο του ύποπτου βίου πολλοί υποστηρικτές του Ιερωνύμου δεν τον ψήφισαν.

   Πολύ καλά έκαναν γιατί ο έτερος υποψήφιος φαίνεται πολύ καλύτερος.

   Επιτέλους στις εκλογές Αρχιερέων έχουμε σωστούς εκλεγμένους.
   Μακριά από την εποχή Χριστοδούλου που έβγαιναν μόνο οι δικοί του ( συνήθως οι χειρότεροι).
   29 Ιουν 2008 8:45:00 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   Φίλε μου για τον Διαυλείας έχουν ακουστεί τα μύρια όσα. Εγώ δεν τα πιστεύω.
   Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν μου αρέσουν. Παράδειγμα έχει τις καλύτερες σχέσεις με κάθε αρχιμανδρίτη-λαμόγιο στην αττική.

   Καλύτερα μακριά από καριερίστες αρχιμανδρίτεςmnnwh
   29 Ιουν 2008 8:45:00 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   Έξω η πρέζα από την εκκλησία
   30 Ιουν 2008 8:34:00 π.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   Καλά ρε παιδιά, για παπάδες θα σχολιάσουμε εδώ, ή για ναρκωτικά?.Λες για κάποιους οι παπάδες, να είναι ναρκωτικό?
   30 Ιουν 2008 7:20:00 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   EIΣΤΕ ΧΑΖΟΙ!!!!!!!!!!!!
   Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
   ΦΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ !!!! ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ
   16 Νοε 2008 7:47:00 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ
   16 Δεκ 2011 11:34:00 μ.μ.

   http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5561.html

   Επίσκεψη Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στην Ορεστιάδα
   Διήμερη επίσκεψη στην Ορεστιάδα θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

   • Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    http://www.10percent.gr/old/issues/200706/a03.html

    Αφιέρωμα: πίστη και ομοφυλοφιλία

    Συνέντευξη
    «Γκέι Κίνημα: ένδειξη βαθιάς ανθρωπιάς»
    συνέντευξη στον Δημήτρη Αγγελίδη
    σκίτσο: Χριστίνα Νεοφωτίστου

    Tο 90% του άγαμου Κλήρου είναι ομοφυλόφιλοι. Ένας τους τιμά τα ράσα που φορά.

    Πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο «πατέρας Αβέρκιος Εκκλησιάρχης», όπως είναι γνωστός ο δημιουργός του ιστολογίου «Κληρικοί Αδελφοποιημένοι» που έχει αναστατώσει πιστούς και ιερωμένους μιλώντας ανοιχτά για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την ομοφυλοφιλία.

    Είπαν ότι κινείται στον στενό κύκλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ότι έχει προσωπικές φιλοδοξίες, ότι εκδικείται που δεν τον έκαναν δεσπότη. Τα μόνα στοιχεία που δηλώνει ο ίδιος είναι πως είναι άγαμος κληρικός στο χώρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ηλικίας σαράντα και πλέον, κι ότι πάνω από τη μισή ζωή του την έχει περάσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας.

    Δεν θέλησε να συναντηθούμε, ούτε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά. Προτίμησε τις γραπτές ερωταπαντήσεις – για ευνόητους, είπε, λόγους.

    Όποιος κι αν βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο, ο πατέρας Αβέρκιος Εκκλησιάρχης θέλει ν’ ανοίξει τη συζήτηση για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την ομοφυλοφιλία, για τις κορώνες περί κουσουριού, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί, που αποτελούν το 90%, όπως λέει, των άγαμων κληρικών και ιεραρχών.

    ——————————————————————————–

    Δεν έχουμε συνηθίσει ιερωμένους να μιλούν δημοσίως για την ομοφυλοφιλία κληρικών και λαϊκών χωρίς να ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος.

    Ναι, διότι ο δημόσιος προβληματισμός και διάλογος προϋποθέτουν ωριμότητα και ρεαλισμό, που λείπουν σήμερα από τους πιστούς μας και ακόμη περισσότερο από την ηγετική τάξη της Εκκλησίας.

    Αναφέρετε στο μπλογκ ότι οι ομοφυλόφιλοι μεταξύ των άγαμων κληρικών, και μάλιστα στα υψηλόβαθμα κλιμάκια, ξεπερνούν το 90%. Ακούγεται υπερβολικό το ποσοστό.

    Για όσους γνωρίζουν την κατάσταση από μέσα, το ποσοστό αυτό θεωρείται δεδομένο. Δεν δημιουργεί εντύπωση και δεν θεωρείται καθόλου υπερβολικό. Πρέπει , όμως, να έχει κανείς υπόψη ότι για τους γνωστούς λόγους κανείς δεν δηλώνει ομοφυλόφιλος, πολλοί μάλιστα προσπαθούν να εμφανιστούν δυναμικοί ετεροφυλόφιλοι. Ωστόσο, μέσα στους κόλπους του άγαμου κλήρου δεν κρατούνται μυστικά αυτού του είδους.

    Αν είναι έτσι, τότε γιατί η Εκκλησία ξιφουλκεί τόσο συχνά και με τέτοια ένταση κατά της ομοφυλοφιλίας;

    Περισσότερο για κοινωνικούς λόγους παρά για εκκλησιαστικούς. Έτσι, η ίδια η εκκλησιαστική ηγεσία, που στην πράξη καθόλου δεν εναντιώνεται στην ομοφυλοφιλία στον Κλήρο, θα ’λεγα μάλιστα το αντίθετο, κυρίως για κοινωνικούς λόγους δεν τολμά να θίξει το θέμα των ομοφυλόφιλων κληρικών και μάλιστα εμφανίζεται δημόσια ως επιτιμητής της ομοφυλοφιλίας. Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους πολιτικούς;

    Είναι, λέτε, θέμα κοινωνικής προκατάληψης;

    Ναι, όπως και θέμα εκκλησιαστικής νοοτροπίας και πολιτικής. Αν οι κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα ευνοήσουν κάποτε το κίνημα των ομοφυλόφιλων, τότε και το πολιτικόφρον εκκλησιαστικό κατεστημένο θα αλλάξει αμέσως στάση παραμερίζοντας τις όποιες ξεπερασμένες ηθικολογίες.

    Πού στηρίζετε αυτή την εκτίμηση;

    Το εκκλησιαστικό κατεστημένο ενδιαφέρεται πώς να κρατήσει την εξουσία, κάνει πολιτική, εκκλησιαστική πολιτική. Τους κανόνες τους δημιουργεί ή τους καταργεί ή τους αφήνει να ατονήσουν ανάλογα με την πολιτική της στιγμής. Η ίδια τακτική ακολουθείται ακόμη πιο πιστά όταν πρόκειται για θέματα ερμηνείας της Αγίας Γραφής ή της Ιεράς Παράδοσης.

    Για παράδειγμα;

    Δείτε την ακτημοσύνη των μοναχών και των άγαμων κληρικών. Πόσοι είναι πραγματικά ακτήμονες; Πόσοι έχουν παραχωρήσει ό,τι έχουν και δεν έχουν στη μονή της μετανοίας τους, όπως επιτάσσουν οι Κανόνες της Εκκλησίας; Όλοι οι άγαμοι, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που υποθέτω ότι θα υπάρχουν, αν και προσωπικά δεν γνωρίζω καμία, έχουν ακίνητη περιουσία, ένα ή περισσότερα διαμερίσματα, και αρκετές καταθέσεις σε τοπικές και ξένες τράπεζες.

    Κάποιοι σας αντιτάσσουν την προϋπόθεση της παρθενίας των άγαμων κληρικών. Ένας άγαμος κληρικός, λένε, δεν επιτρέπεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις, είτε ομόφυλες είτε ετερόφυλες.

    Ούτε αυτή η πρακτική εφαρμόζεται σήμερα, και μάλιστα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ανεφάρμοστη.

    Θα προτείνατε να αναθεωρηθεί;

    Είμαι υπέρ της κατάργησής της. Μήπως δεν έχει καταργηθεί ολότελα στην πράξη η παρθενία ως προϋπόθεση του γάμου; Δεν είδα κανέναν να θρηνεί και να κτυπιέται για την κατάργηση αυτή.

    Μπορεί ένα μπλογκ να ανατρέψει τις κρατούσες αντιλήψεις σε ένα θέμα που θεωρείται ταμπού;

    Το μπλογκ πρέπει να θεωρηθεί μια προσπάθεια συνεισφοράς στην αλλαγή μιας κατεστημένης νοοτροπίας. Δεν θα φέρει την αλλαγή, για να ’μαστε ρεαλιστές. Είναι όμως ένα βήμα προς μια νέα κατεύθυνση, την ανοικτή συζήτηση του επίμαχου θέματος της ομοφυλοφιλίας στον Κλήρο. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη ν’ αρχίσει επιτέλους ένας διάλογος που έπρεπε να είχε αρχίσει πριν δεκαετίες.

    Τι θα απαντούσατε σε όσους πιθανόν σας αμφισβητήσουν την ιδιότητα του κληρικού;

    Είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι είναι σε θέση να τους υπαγορεύσει ο νους τους.

    Από τα λίγα που έγραψα στο μπλογκ, απ’ το λεξιλόγιο και το όλο ύφος, θα έπρεπε με σχετική ευκολία να διακρίνουν αν πρόκειται για τα γραφόμενα κληρικού ή λαϊκού. Θα ήθελαν, υποθέτω, να τους προσκομίσω το χειροτονητήριό μου, αλλά αδυνατώ να τους κάνω αυτή τη χάρη.

    Σχεδιάζετε να μεταφέρετε την πρωτοβουλία εκτός Ίντερνετ;

    Σ’ αυτό το αρχικό στάδιο, όχι. Το Ίντερνετ προσφέρει την προστασία της απαιτούμενης ανωνυμίας ώστε να συνεχιστεί και να ριζώσει η προσπάθειά μας. Κάθε άλλη πρωτοβουλία κρίνεται πρόωρη και επικίνδυνη. Βλέπετε, η ηγεσία της Εκκλησίας αρνείται να στρέψει το βλέμμα γύρω της και επιμένει πως πρόβλημα ομοφυλόφιλων κληρικών δεν υφίσταται. Παραβλέπει βέβαια ότι με το να αρνείται το αίτημα για συζήτηση, το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

    Πώς ζει σήμερα ένας ομοφυλόφιλος κληρικός;

    Μην έχοντας επίσημη κάλυψη από το κατεστημένο της Εκκλησίας, βιώνει καθημερινά έντονη αβεβαιότητα, αισθάνεται ξεκρέμαστος και απροστάτευτος. Είναι αναγκασμένος να κρύβεται διαρκώς, να υποκρίνεται και να εμφανίζεται πολλές φορές ακόμη και κατήγορος των ομοφυλόφιλων. Έτσι, κάτω από το βάρος των εκκλησιαστικών και κοινωνικών πιέσεων, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ψυχολογία που έχει εμφανείς επιπτώσεις στην ομαλή και φυσιολογική εξάσκηση του λειτουργήματός του.

    Ανεξαρτήτως των πιέσεων, μπορεί ένας άγαμος κληρικός ή ιεράρχης να εκπληρώνει σωστά τα καθήκοντά του αν έχει σεξουαλική ζωή;

    Ασφαλώς και μπορεί. Η σεξουαλικότητα, είτε ομοφυλοφιλικής είτε ετεροφυλοφιλικής τάσης, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα για την άρτια εκπλήρωση καθηκόντων εκ μέρους υψηλόβαθμου ή χαμηλόβαθμου κληρικού. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα.

    Πώς εξηγείτε την τόσο μεγάλη συγκέντρωση ομοφυλόφιλων στον Κλήρο;

    Οι λόγοι είναι πολλοί. Γενικά, ο χώρος του άγαμου Κλήρου προσφέρεται ως καταφύγιο για κάθε ομοφυλόφιλο. Είναι χώρος που παρέχει κοινωνική κάλυψη, οικονομική άνεση και αξιοπρεπή επαγγελματική θέση.

    Αυτοί οι λόγοι είναι κοσμικού χαρακτήρα. Θα έπρεπε να αποτελούν κριτήριο για να γίνει κάποιος κληρικός;

    Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα, αλλά δυστυχώς είναι. Κριτήριο για την ένταξη στον Κλήρο θα έπρεπε να ήταν ο κατά Χριστόν ζήλος και η κατάλληλη πνευματική προετοιμασία του υποψήφιου κληρικού. Ας μην παραβλέπουμε, πάντως, ότι η ένταξη ομοφυλόφιλων στον Κλήρο ευνοείται και από την εκκλησιαστική ηγεσία, υπό τον όρο να μη δημοσιοποιείται, διαφορετικά δεν θα υπήρχαν τόσοι ομοφυλόφιλοι κληρικοί σήμερα.

    Υπάρχει δηλαδή απόσταση λόγων και έργων στην ηγεσία της Εκκλησίας;

    Ασφαλώς και υπάρχει. Αν δεν υπήρχε, δεν θα είχαμε σήμερα πρόβλημα. Ενωμένοι θα αντιμετωπίζαμε την απαρχαιωμένη κοινωνική νοοτροπία κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ενώ τώρα ο καθείς δημοσίως καταδικάζει την ομοφυλοφιλία, αλλά στην πράξη…

    Η Εκκλησία λέει πάντως ότι καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ως αμάρτημα, αλλά αγκαλιάζει τους ομοφυλόφιλους.

    Η κατεστημένη διδασκαλία της Εκκλησίας χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία σοβαρό «αμάρτημα». Συνεπώς η Εκκλησία αγκαλιάζει τους κατ’ αυτήν αμαρτωλούς ομοφυλόφιλους με σκοπό να τους οδηγήσει στη μετάνοια και να τους «κόψει το κακό κουσούρι», όπως λέει. Στην προσπάθεια αυτή, το εκκλησιαστικό κατεστημένο δημιουργεί διάφορες απαγορευτικές αντι-ομοφυλοφιλικές διατάξεις, καλλιεργώντας έτσι ένα άδικο καθεστώς διακρίσεων εναντίον των ίδιων των ομοφυλόφιλων.

    Εσείς τι σκέφτεστε όταν ακούτε τον Αρχιεπίσκοπο να χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «κουσούρι»;

    Σκέφτομαι συνήθως διάσημους ειδικούς που επιμένουν πως «η εμπειρική παρατήρηση και οι επιστημονικές νόρμες στηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική και δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς».

    Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρεται συχνά στην ομοφυλοφιλία ως ένδειξη «παρακμής» και «αποχριστιανισμού» της ελληνικής κοινωνίας. Εσείς τι λέτε;

    Το αντίθετο θα υποστήριζα. Τα κινήματα για αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων είναι ένδειξη βαθιάς ανθρωπιάς και προχωρημένου πολιτισμού μιας κοινωνίας. Ούτε καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο αποχριστιανισμός της ελληνικής κοινωνίας μας με την ομοφυλοφιλία. Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μήπως χριστιανοί, και μάλιστα ευσεβέστατοι ως επί το πλείστον;

    Ποια ρήση από τις Γραφές θα απευθύνατε στην εκκλησιαστική ηγεσία;

    «Ο ούν διδάσκων έτερον, σεαυτόν ου διδάσκεις;» (Προς Ρωμαίους 2, 21)

    Στο μπλογκ μιλάτε για την ακολουθία της αδελφοποιήσεως μεταξύ πιστών ή κληρικών, η οποία καταργήθηκε. Τι ήταν η αδελφοποίηση;

    Παραμένει αίνιγμα μέχρι σήμερα. Η σημερινή κατεστημένη εκκλησιαστική άποψη θέλει την αδελφοποίηση μια παλιά εκκλησιαστική πράξη με την οποία ευλογούνταν οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, προκειμένου να ενισχυθούν περισσότερο σε αδελφική βάση. Η άποψη αυτή παρουσιάζει πολλά κενά. Το βέβαιο είναι πως η αδελφοποίηση είναι αρχαιότατη πράξη της Εκκλησίας, που πέρασε από ποικίλα στάδια εξέλιξης, προφανώς ανάλογα με τις κοινωνικές αντιλήψεις κάθε εποχής και περιοχής, για να καταλήξει σε κάποια μορφή περίπου όμοια μ’ αυτή της κατεστημένης εκκλησιαστικής άποψης.

    Αφορούσε στην πράξη και σεξουαλικές σχέσεις;

    Υπάρχουν θετικές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να σημειωθεί μια επιστολή του Κλήμεντος Αλεξανδρείας που βρέθηκε από τον καθηγητή Μόρτον Σμιθ του πανεπιστήμιου του Yale στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα στην Παλαιστίνη. Στην επιστολή περιγράφεται η τελετή της κατήχησης των αδελφοποιημένων ομάδων νέων, μια τελετή καθόλου, θα έλεγα, παραδοσιακή.

    Γιατί καταργήθηκε;

    Παραμένει άγνωστο το γιατί, όπως και το πότε. Για πρώτη φορά καταργήθηκε στη βυζαντινή εποχή, αλλά φαίνεται πως η επίσημη κατάργηση δεν εφαρμόστηκε στην πράξη, διότι αιώνες αργότερα η Εκκλησία της Ελλάδος την κατάργησε για δεύτερη φορά, γύρω στο 1850. Είναι η μοναδική περίπτωση εκκλησιαστικής λειτουργικής πράξης που καταργείται, επαναφέρεται και επανακαταργείται. Αυτό δημιουργεί δικαιολογημένες υποψίες. Όλα δείχνουν πως εξωτερικοί λόγοι, όχι εκκλησιαστικοί ή δογματικοί, προσδιόρισαν τελικά την πορεία της.

    Πώς θα περιγράφατε με μια φράση την κατ’ εσάς ιδανική Εκκλησία;

    Ως χώρο συνάντησης και αγαπητικής συνύπαρξης όλων των πιστευόντων εις Χριστόν ανεξάρτητα από την κοινωνική ή άλλη προέλευση και τάση τους. Οι διακρίσεις και τα μισαλλόδοξα κηρύγματα δεν έχουν καμία σχέση με το χριστιανικό μήνυμα της αγάπης, που θέλει την Εκκλησία να αγκαλιάζει τους πάντες χωρίς εξαίρεση και χωρίς διακρίσεις.

    Τι θα απαντούσατε σε όσους λένε πως όποιος δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τις ισχύουσες επιταγές της Εκκλησίας δεν πρέπει να γίνεται κληρικός;

    Οι επιταγές είναι έργα ανθρώπων, δεν είναι Ευαγγέλιο. Ο Χριστός των Ευαγγελίων, ενώ στράφηκε και επιτίμησε πολλές κατηγορίες ανθρώπων, ουδέποτε καταδίκασε την ομοφυλοφιλία. Δεν υπήρχαν άραγε ομοφυλόφιλοι την εποχή εκείνη;

    Τι θα λέγατε σε όσους ζητούν να τεθούν εκτός Εκκλησίας όλοι οι ομοφυλόφιλοι, ανεξαρτήτως της θέσης τους στην ιεραρχία;

    Δεν είναι ρεαλιστικό το σενάριο. Ομοφυλόφιλοι ιεράρχες, ιερείς, πιστοί και μοναχοί υπήρχαν πάντοτε στην Εκκλησία και τα μοναστήρια κάθε εποχής. Χωρίς αυτούς, που ήταν και είναι λεγεώνες, πώς θα επιβίωνε η Εκκλησία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα;

    Χρησιμοποιείται, αλήθεια, η ομοφυλοφιλία ως μέσο εκβιασμών εντός της Εκκλησίας;

    Χρειάζεται απάντηση; Όταν πρόκειται να ξεπαστρευτεί κάποιος, όλα τα μέσα είναι επιτρεπτά. Τις περισσότερες φορές ομοφυλόφιλοι κατηγορούν ομοφυλόφιλους επί ομοφυλοφιλία. Αυτά είναι συνηθισμένα φαινόμενα στον χώρο της εκκλησιαστικής διοίκησης.

    Εσείς πώς θα αντιμετωπίζατε κάποιον που στο μυστήριο της εξομολόγησης σας λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος;

    Θα του μιλούσα όπως μιλώ σε κάθε άλλο πιστό που έχει κάποιο πρόβλημα με τη σεξουαλικότητα του, ξεπερνώντας το απατηλό δίλημμα ετεροφυλοφιλία-ομοφυλοφιλία.

    Και τι θα συμβουλεύατε κάποιον νεαρό ομοφυλόφιλο που σας λέει ότι θέλει να γίνει κληρικός;

    Να προχωρήσει στην εκπλήρωση του στόχου του αγνοώντας τις αντιφατικές ηθικιστικές διδασκαλίες του εκκλησιαστικού κατεστημένου, αλλά γνωρίζοντας συγχρόνως ότι η ζωή του, αν πιστεύει, θα είναι ένα διαρκές προσωπικό δράμα και μόνο στην πίστη του θα βρει αποκούμπι.

    (Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε, ελαφρώς τροποποιημένη, και στο περιοδικό Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, τεύχος 10ης Ιουνίου 2007).

  • Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

   Ομιλίες του μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και γέροντα Εφραίμ (βίντεο)
   10 Ιανουαρίου, 2011 — VatopaidiFriend

   Trapeza Ktitoron

   Δείτε τις πολύ ενδιαφέρουσες και πνευματικές ομιλίες του γέροντα Εφραίμ και του μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού που έγιναν στην Τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου, στην πανήγυρη των αγίων Κτητόρων της Μονής, Νικολάου, Αθανασίου και Αντωνίου, στις 17/30 Δεκεμβρίου 2010.

  • Ο/Η Xάλι γκάλι λέει:

   Τα μέλη της Εκκλησίας κουτσομπολεύουν και βγάζουν άπλυτα δεσποτάδων στη φόρα.
   Να τα μάθουμε και μεις οι υπόλοιποι για να καταλάβουμε τι είδους Λέσχη πληρώνουμε.

   http://ecclesianet.blogspot.gr/2008/06/blog-post_7457.html

   Κυριακή, 29 Ιουνίου 2008

   Οι «TV περσόνες» της Ιεραρχίας και η «αιματηρή» εκλογή των νέων μητροπολιτών

   (…)

   Μάρκο Τ είπε…
   Να το πούμε ξεκάθαρα: Ο Διαυλείας Δαμασκηνός δεν εξελέγη επειδή προφανώς πολλοί μητροπολίτες φοβήθηκαν το σκάνδαλο, λόγω της φήμης για ένταξή του στο γνωστό «κλαμπ» του πατρός Αβερκίου. Η φήμη αυτή τον ακολουθεί από τη στιγμή που χειροτονήθηκε. Άλλωστε, δεν ήταν μυστικό ότι τον προώθησε ο μακαρίτης μητροπολίτης Νικαίας Ιάκωβος Παπαθανασίου-Γκίνης. Τέτοιους μητροπολίτες θέλει η Αντωνιάδου; Για να ελέγχεται καλύτερα η Εκκλησία μήπως; Ευτυχώς που εξελέγη ο Καλλίνικος στην Παροναξία.
   29 Ιουνίου 2008 5:34 μ.μ.

   P. MICHALOPOULOS είπε…
   Ιερωνυμική, μαϊμού, κατάσταση: Τι κινδύνους εγκυμονεί;
   http://natapoume.pblogs.gr/2008/06/286757.html
   29 Ιουνίου 2008 5:38 μ.μ.

   P. MICHALOPOULOS είπε…
   ΠαπαΦούστης Αβέρκιος: Φίλος Δαμασκηνού, φίλου του Ιερώνυμου;
   http://natapoume.pblogs.gr/2008/06/286959.html
   29 Ιουνίου 2008 6:18 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…

   Ανώνυμος είπε…
   einai krima poy dexia kai aristera, gia alloys perissotero kai alloys ligotero afinontai toses polles yponoies, ithikoy i alloy periexomenoy, eite isxyoyn eite oxi. Den tima tin ekklisia mas, alla oyte emas toys idioys… den einai zitima katharsis i alloy ithikismoy, einai thema taksis, eyprpeieas kai aksioprepeias. Einai dystyxws mia katastasi poy diaiwnizetai enas faylos kyklos poy telika den aksizei na asxoleitai kaneis.. alla einai ta oysiwdi kata tin apopsi moy..
   29 Ιουνίου 2008 6:54 μ.μ.

   P. MICHALOPOULOS είπε…
   Χααα, χαααα, χααααααα!
   http://natapoume.pblogs.gr/tags/omofylofilia-gr.html
   29 Ιουνίου 2008 7:17 μ.μ.

   P. MICHALOPOULOS είπε…
   Χααα, χαααα, χααααααα!
   http://natapoume.pblogs.gr/2008/06/285737.html
   29 Ιουνίου 2008 7:20 μ.μ.

   P. MICHALOPOULOS είπε…
   ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:
   Π. Κυρούσης: «Διερωτώμαι, μήπως «εμπαίζουν το Άγιον Πνεύμα»»
   http://natapoume.pblogs.gr/2007/12/164337.html
   29 Ιουνίου 2008 7:29 μ.μ.

   P. MICHALOPOULOS είπε…
   Ζήτω το αδελφάτο της «Εκκλησίας της Ελλάδος».. Της πουλημένης στο κράτος και στον τούρκο πατριάρχη.
   Ζήτω η (τοπική μας) «εκκλησία»: του μαμμωνά, της Σιμωνίας, και του νεποτισμού.. Η δέσμια της μασονίας… Αυτό το έκτρωμα, αυτό το πτώμα. ..Η πεθαμένη, και άθαφτη, η σκουληκιασμένη!..
   Ζήτωωωωωωωω..
   http://natapoume.pblogs.gr/2008/05/257007.html
   29 Ιουνίου 2008 7:30 μ.μ.

   P. MICHALOPOULOS είπε…
   Είναι να γελάει κανείς με όλα αυτά τα καμώματα των δεσποτάδων μας.
   Να γελάει όχι από χαρά για το κατάντημα της εκκλησίας, αλλά διότι έχουν οι ίδιοι γίνει τόσο κωμικοί που δεν μπορεί ο άλλος, όσο σοβαρός και αν είναι, να κρατηθεί.
   Γελάμε καμιά φορά και από αντίδραση, μέσα στη μεγάλη μας θλίψη. Για να μη μας πάρει η κάτω βόλτα και οδηγηθούμε σε υπέρμετρη θλίψη, και τα μουντζώσουμε όλα και σηκωθούμε να φύγουμε μακριά από όλους αυτούς και από όλα αυτά!
   Ποιον εκλέγουν λοιπόν για μητροπολίτη κάθε φορά; Κάποιον που μπορεί να ελέγχεται, κάποιον προβληματικό, κάποιον διαπλεκόμενο με συμφέροντα, κάποιον με κουσούρι, κάποιον προβοκάτορα που τον θέλουν ξένες και αντίθεες δυνάμεις, …και στην καλύτερη περίπτωση κάποιον («απλά») με σαλεμένο το νου, που και αυτός μανιπουλάρεται εύκολα!.. Ανάλογα εκλέγουν λοιπόν, και «όπως τους κάτσει» (όχι το άγιο Πνεύμα βέβαια), κάθε φορά.
   Κρίμα!!!..
   Σχόλιο στο θέμα:
   Από γονείς «ούφο», γεννήθηκε η Παναγία;
   http://natapoume.pblogs.gr/2007/11/143879.html
   29 Ιουνίου 2008 7:32 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   Μιχαλόπουλε γράψε ότι βλακεία θες. Η τακτική της συκοφαντείας και των εκβιασμών που χρησιμοποιείς είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

   Δε σε παίρνει κανείς σοβαρά καραγκιόζη.
   29 Ιουνίου 2008 7:47 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   Aman kurie Smailh, prepei na sas kanoume xruso kathe savvatokuriakpo gia na valete kai tpt allo pera apo vima-kathimerini-eleutherotypia? Hthela na’ksera thelete na kanete to blog epishmo parataksiako (tou jerry) h ti? Commission sas dinoun gia th diafhmish? Pros ti tetoia monomania?
   To paron exei sto ekklhsiastiko tou reportaz shmera duo arthra lian endiaferonta -alla pou…
   29 Ιουνίου 2008 8:59 μ.μ.

   Μάρκο Τ είπε…
   Συγγνώμη κύριε Μιχαλόπουλε, η Εκκλησία δεν είναι πουλημένη πουθενά. Η Εκκλησία είναι Σώμα Χριστού και πάντοτε υπήρχαν προβλήματα και τα προβλήματα αυτά οφείλονται στα ανθρώπινα πάθη των μελών της, κληρικών και λαϊκών (βάζω και τον εαυτό μου επομένως μέσα). Διαβάστε εκκλησιαστική ιστορία και θα δείτε πόσα προβλήματα και νοσηρές καταστάσεις υπήρξαν στο παρελθόν, ήδη από τον 4ο αιώνα. Έτσι πορευόταν η Εκκλησία, έτσι θα πορεύεται. Αν ζητάμε απόλυτη καθαρότητα, ας ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας.

   Από την άλλη, έχουμε νομίζω και εμείς οι λαϊκοί ένα λόγο όταν ορισμένες καταστάσεις παθογόνες αγνοούνται συστηματικά από την ιεραρχία και καταλήγουν να προκαλούν ακόμα και φθορά στο ποίμνιο. Η προσπάθεια προώθησης του Δαμασκηνού Καρπαθάκη, επισκόπου Διαυλείας, στη Μητρόπολη Παροναξίας ήταν προκλητική, γι’ αυτό και μίλησα ευθέως. Δεν μίλησα επειδή δήθεν επιδιώκω μία «καθαρή Εκκλησία». Μίλησα για φήμη και μάλιστα για έντονη φήμη που ακολουθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ότι υπάρχει αυτή η φήμη εδώ και πολλά χρόνια και ότι οι ίδιες οι συνθήκες γρήγορης ανόδου του συγκεκριμένου κληρικού τα τελευταία χρόνια του μακαρίτη Σεραφείμ είναι περίεργες, αυτά είναι αναμφισβήτητα.
   Και τώρα έρχεται η κυρία Αντωνιάδου να μας πει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα έπρεπε να εκλεγεί το συγκεκριμένο άτομο στην Μητρόπολη Παροναξίας. Η άσχετη κυρία Αντωνιάδου που βάζει τον Φώτιο να βαφτίζει τον Βλαδίμηρο έναν αιώνα μετά τον θάνατό του (εννοώ του Φωτίου!).
   Αν βέβαια το θεωρείτε «απρέπεια» αυτό που έγραψα για τον συγκεκριμένο κληρικό, παίρνω την ευθύνη πάνω μου. Τουλάχιστον ήμουν ειλικρινής. Αν προτιμούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τότε ας μην παραπονούμαστε για καταστάσεις Γιοσάκη και Μπεζενίτη και μονής Αγίου Θεοδώρου Κυθήρων.
   29 Ιουνίου 2008 8:59 μ.μ.

   Ανώνυμος είπε…
   Idou:

   29/06/2008
   ΒΑΤΕΡΛΩ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

   Όχι της Ιεραρχίας στον ορισμό Επισκόπων
   Ακόμα και Μητροπολίτες που τον στήριξαν καταψήφισαν τις προτάσεις του!

 7. Ο/Η Ροζ φασισμός και φοροκλεψιές λέει:

  H φορολογική φωλίτσα του ζεύγους Μιχαλολιάκου
  Iδιοκτήτες ακινήτων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που τα παραχωρούν δωρεάν σε τρίτους αποποιούμενοι κάθε όφελος και εμφανιζόμενοι στην Εφορία ως «βιοπαλαιστές». Βασικοί «αιμοδότες» επιχείρησης ΑΕ, χωρίς να εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

  Αυτά και άλλα «θαυματουργά» συνθέτουν το οικονομικό προφίλ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια, που έχουν ταχθεί στο ύψιστο πατριωτικό καθήκον να «καθαρίσουν την ελληνική φυλή από ξένα μιάσματα»…
  To New Dream

  http://www.onair24.gr/news/category/52/content/73637

 8. Ο/Η Po λέει:

  ήδη, όλως τυχαίως γίνεται λόγος για συνωμοσία ΣΔΟΕ και Νέας Τάξις κατά της ορθοδόξου ημών εκκλησίας.

  Όσο γιγαντώνεται η μπόχα, τόσο θα πληθαίνουν δημοσιεύματα του είδους.

  Γνωστά πράγματα.

 9. Ο/Η Xμ! λέει:

  Ο Μητροπολίτης Νικαίας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου σε πολύτεκνο ιερέα

  2 Δεκεμβρίου 2012, 18:18

  Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.Αλέξιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Χαϊδαρίου και απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον πολύτεκνο Ιερέα, θεολόγο και προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Ελεύθεριο Ανάση, ο οποίος στην ομιλία του προς τον Σεβασμιώτατο μεταξύ άλλων είπε τα εξής :

  …Νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ στο ευρυδιάστατο και πολύπλευρο, ποιμαντικό και κοινωνικό σας έργο, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου εμπνευσμένο από τις αξίες της Ορθοδοξίας. Αγάπη, φιλότητα, ηθική ευαισθησία, άκρατη θρησκευτική ευλάβεια και υψηλή πνευματικότητα είναι οι ηθικές σταθερές με τις οποίες πορευθήκατε όλα αυτά τα χρόνια… Το πολυσχιδές καρποφόρο έργο σας είναι τόσο σημαντικό που πραγματικά άλλαξε άρδην τον κοινωνικό χάρτη της Μητροπολιτικής μας περιφερείας. Οι αρετές σας πολλές. Θα ήθελα όμως ν’ αρχίσω από το ότι ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης είστε πάντα κοντά στους ιερείς και τα προβλήματά τους, ανύστακτος πατέρας, δείχνετε ανυπόκριτο ενδιαφέρον… Όσον αφορά το φιλανθρωπικό σας έργο είναι τόσο σημαντικό που είναι γνωστό και ευρύτερα αφού συχνά δέχεσθε συγχαρητήριες επιστολές από Ιεράρχες και προκαθημένους Εκκλησιών, ενώ τοπικές εφημερίδες αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για το σημαντικότατο έργο σας . Καθημερινά σιτίζονται χιλιάδες εμπεριστάτων συναθρώπων μας ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας μαστίζεται από μια πολυπίκοιλη και πρωτόγνωρη κρίση… Είστε πάντα κοντά στη Νεολαία που είναι η ελπίδα της χώρας μας… Απόδειξη της αγάπης σας προς τους νέους είναι η δημιουργία σχεδόν εκ του μηδενός μετά από καταστροφική πυρκαγιά πρότυπης κατασκηνώσεως… Με ιδιαίτερη στοργή πάντοτε είστε κοντά στα στρατευμένα παιδιά, στους ασθενείς, στους φυλακισμένους, η συνεργασία σας με τι αρχές και τους συλλόγους είναι άψογη. Αυτό όμως που αποτελεί το επιστέγασμα και την επιτομή του τεραστίου έργου σας είναι η εκ βάθρων ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων στο Σχιστό. Έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές το Μοναστήρι και πραγματικά έχουμε μείνει έκθαμβοι από την ομορφιά και λειτουργικότητα της Μονής που αποτελεί τόπο αέναης προσευχής και φιλανθρωπίας. Τελειώνοντας αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι βλέποντας το ιλαρό πρόσωπό σας, οι λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι άριστος λειτουργός, ανύστακτος Ποιμενάρχης –Πατέρας και οξυδερκής ηγέτης. Αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα είναι η ηθική σας ευγένεια και η γλυκύτητά σας ως ανθρώπου. Νοιώθω μεγάλη τιμή και ευλογία που έλαβα το μέγα αξίωμα της ιερωσύνης από τα τίμια και σεπτά χέρια σας…

 10. Ο/Η Xμ! λέει:

  O κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση
  http://www.pame.gr/ekklisia-thriskeies/orthodoxia/forologisi-ekklisias.html

  Χθες πάντως η Ιερά Σύνοδος κατήρτισε τις έξι επιτροπές που θα συμμετέχουν στον διάλογο οι οποίες είναι οι εξής: Επιτροπή (…) για το Κοινωνικό Εργο της Εκκλησίας με σύνδεσμο τον Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο,

 11. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Πανικός εις τας τάξεις της Ιεραρχίας, έληξεν το Άβατον των ιερών ληστρικών τραπεζικών λογαριασμών, γνωστών βεβαίως εις τους παροικούντας την Ιερουσαλήμ.
  Οι νέοι Αττικής Παντελεήμονες.

  Σωτήριος Τζούμας στενός συνεργάτης του εκδημήσαντος Χριστοδούλου
  Προειδοποιεί υποτίθεται αλλά κατ’ουσίαν αποκαλύπτει, βάλλων κατά του Μακαριοτάτου, μη δυναμένου να αντιδράσει

  http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/editorial/2567-2012-12-03-10-17-04

  [………………………….]

  Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την αγωνιώδη αυτή γραφή μας και ιδού έρχονται οι αποκαλύψεις,η μία μετά την άλλη, δια των εφημερίδων

  Οι φερόμενοι ως ένοχοι Αρχιερείς,μπορεί να αντιδρούν, να διαμαρτύρονται,να απαντούν στις κατηγορίες που τους προσάπτουν, αλλά με όσα λένε,προς το παρόν, δεν πείθουν…Η κατάσταση τείνει να πάρει διαστάσεις νέου μεγάλου εκκλησιαστικού σκανδάλου,που αν ξεφύγει θα μας πνίξει αυτή τη φορά,χειρότερα από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.Ο λαός μας απέδειξε οτι τα οικονομικά σκάνδαλα τον αποσυντονίζουν, τον χαλούν,τον αηδιάζουν,τον θυμώνουν και τα θεωρεί απαράδεκτα να ακμάζουν μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο,εν μέσω μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης που ο πολύς κόσμος πεινάει,διψάει και επαιτεί.

  Μέχρι τώρα ακούμε φήμες,διαβάζουμε ρεπορτάζ και η επίσημη Εκκλησία σιωπά.Μεμονωμένα κάποιοι Αρχιερείς αντιδρούν,βγάζουν πύρινους λόγους και προβαίνουν σε δηλώσεις και υποδείξεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλία για να κλείσει αυτό το απόστημα.

  Η Εκκλησία μέχρι στιγμής δεν έχει ακουσθεί.Αντιθέτως ο Αρχιεπίσκοπος,χαρακτήρισε,εμμέσως πλην σαφώς, ως φανφάρα, την κίνηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου,να υποδείξει στον Αρχιεπίσκοπο το πως πρέπει να αντιδράσει η Εκκλησία.

  Στο παρασκήνιο ,όμως,όπως μαθαίνουμε, παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα.Ο Αρχιεπίσκοπος,λένε οι πληροφορίες μας,έχει μιλήσει με αυτούς που χειρίζονται τα θέματα αυτά και γνωρίζει, μέχρις ενός βαθμού ,τη σοβαρότητα ή όχι των καταγγελιών και των φημών που παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας,δεδομένου οτι το θέμα ξεκίνησε με το όνομα ενός Ιεράρχη και σήμερα λέγεται οτι ελέγχονται περί τους 10 ή 11 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος,με παραφουσκωμένους λογαριασμούς!
  Δύο από αυτούς είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τόσο τις ελεγκτικές αρχές,όσο και την Εκκλησία…Μάλιστα ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,με Αρχιγραμματέα της Συνόδου τον νυν Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο, είχε ζητήσει εξηγήσεις από τους Ιεράρχες αυτούς, για τις καταγγελίες και τις φήμες που κυκλοφορούσαν εις βάρος τους.τότε όμως δεν είχαμε κρίση,ούτε τη χώρα μας την κυβερνούσε η τρόικα!Τώρα όλοι πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα τάξη πραγμάτων.

  Επειδή το θέμα δεν πρόκειται τελειώσει με καλό τρόπο, και οι διαφαινόμενες διαστάσεις που λαμβάνει θα προκαλέσουν ανήκεστον βλάβη στο ιερό Σώμα της Εκκλησίας,δια τούτο πρέπει ο Μακ.Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.Ιερώνυμος να θέσει το θέμα στην επερχόμενη Σύνοδο του Δεκεμβρίου και να αποφασίσει η ΔΙΣ, αν απαιτείται ή όχι, η σύγκληση της Ιεραρχίας, προκειμένου να αποφανθεί επί της σοβαρότητος του θέματος!

  Ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα από απόσταση και με την ψυχραιμία αλλά και τη σοβαρότητα που χρειάζεται και να το αντιμετωπίσουμε όπως του αρμόζει.
  Αν η υπόθεση των 200 χιλ.ευρώ,για τα οποία κατηγορήθηκε ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων,ήταν αρκετή για να εκπέσει του θρόνου του και να φυλακισθεί και στη συνέχεια να καθαιρεθεί και να ενταχθεί στην τάξη των Μοναχών,τί πρέπει να γίνει τώρα που τα ποσά τα οποία ακούγονται ξεπερνούν το 1,τα 2 και τα 5 εκ,ευρώ;; Και μη μου πουν οι συνήγοροι των αφρόνων Ιεραρχών οτι δεν είναι ίδιες περιπτώσεις!! Καλέ τι μας λέτε;;
  Και που τα βρήκαν τόσα χρήματα οι επίορκοι αυτοί ιερωμένοι;;Μήπως τα κληρονόμησαν από τους γονείς τους;;Τα κεράκια των πιστών είναι…Και ας μην υποκρίνονται πλέον.
  Ας μην επιτρέψει η διοίκηση της Εκκλησίας μας να ξαναζήσουμε φαινόμενα του παρελθόντος,ούτε σε επίπεδο φημών και κουτσομπολιών.
  Ολοι θυμόμαστε το όργιο φημών που ακολούθησε του θανάτου κάποιων Μητροπολιτών πριν μερικά χρόνια.
  Τι έγιναν,αλήθεια, τα χρήματα που άφησαν πίσω τους Ιεράρχες όπως οι αείμνηστοι Ν.Σμύρνης ,Πατρών,Κορίνθου κ.ά;.
  ‘Η ξεχάσαμε-επαναλαμβάνω– τι έγινε και τι έπαθε ο πρώην Αττικής Παντελεήμων,για ποσό πολύ μικρότερο από αυτά που ακούγονται σήμερα;;
  Το είπαμε και θα το βροντοφωνάξουμε:στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου,βρίσκεται η λύση του θέματος.
  Η ευκαιρία που του δίνεται είναι μοναδική!Αλίμονο,αν την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   Πω πω τι σοκ για τις μητροπολιτίνες που δεν θα μπορούν να πληρώνουν πια τα τεκνά τους.

   Πως τα λέει ο Σωτήρης Τζούμας!
   Άτιμη τρόικα
   άτιμο ΔΝΤ
   άτιμη Ευρώπη.
   Τάλεγε ο «κουσουρλής».
   Φταίνε οι διαφωτιστάδες.
   Τώρα μπήκαν αδελφές μου και στους λογαριασμούς των κλοπιμαίων σας.
   Χάλασε ο κόσμος.
   Πατρο Κοσμά βάλε το χέρι σου.
   Ρίξε φωτιά να κάψει τους μνημονιακούς.

   $$$$$Δύο από αυτούς είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τόσο τις ελεγκτικές αρχές,όσο και την Εκκλησία…Μάλιστα ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,με Αρχιγραμματέα της Συνόδου τον νυν Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο, είχε ζητήσει εξηγήσεις από τους Ιεράρχες αυτούς, για τις καταγγελίες και τις φήμες που κυκλοφορούσαν εις βάρος τους.τότε όμως δεν είχαμε κρίση,ούτε τη χώρα μας την κυβερνούσε η τρόικα!Τώρα όλοι πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα τάξη πραγμάτων.

   Και που τα βρήκαν τόσα χρήματα οι επίορκοι αυτοί ιερωμένοι;;Μήπως τα κληρονόμησαν από τους γονείς τους;;Τα κεράκια των πιστών είναι…Και ας μην υποκρίνονται πλέον.
   Ας μην επιτρέψει η διοίκηση της Εκκλησίας μας να ξαναζήσουμε φαινόμενα του παρελθόντος,ούτε σε επίπεδο φημών και κουτσομπολιών.
   Ολοι θυμόμαστε το όργιο φημών που ακολούθησε του θανάτου κάποιων Μητροπολιτών πριν μερικά χρόνια.
   Τι έγιναν,αλήθεια, τα χρήματα που άφησαν πίσω τους Ιεράρχες όπως οι αείμνηστοι Ν.Σμύρνης ,Πατρών,Κορίνθου κ.ά;.
   ‘Η ξεχάσαμε-επαναλαμβάνω– τι έγινε και τι έπαθε ο πρώην Αττικής Παντελεήμων,για ποσό πολύ μικρότερο από αυτά που ακούγονται σήμερα;;$$$$$

 12. Ο/Η Άδαμάντιος Κοραής λέει:

  http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7978:a—-qq———–&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

  Μέχρι πρόσφατα τα οικονομικά των Μητροπόλεων και των επικεφαλής τους ήταν άβατο αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει. Αυτό βεβαια δεν αφορά όλες τις Μητροπόλεις γιατί στην εποχή μας η γενίκευση είναι το πιο εύκολο πράγμα.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του έγγραφα για το Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη) και ήδη ελέγχεται αφού είναι στην λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών.

  Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print More Sharing Services 11

  Σχόλια

  123456

  0 #56 ΓενηθητωΦως 03-12-2012 00:26
  ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΡΘΡΟ» ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥ ΛΟ

  ΚΑΙ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥΣ !

  ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ !

  ( οι διαφημισεις μονο να πεφτουνε, και για τα υπολοιπα… )

  0 #55 ΑΡΑΠΗΣ 02-12-2012 23:50
  Ελάτε βρε παιδιά όλη η Νίκαια και η Αγία Βαρβάρα ξέρει ότι ο Αλέξιος αν δεν τα πάρει και μάλιστα χοντρά σε φάκελο, δεν πάει να λειτουργήσει σε εκκλησία της μητρόπολής του.
  Υπάρχουν όμως και ιεράρχες όπως ο μακαριστός της Θήρας Παντελεήμων, που πέθαναν και δεν είχαν μία.

  0 #54 Απελπισμένος 02-12-2012 22:32
  Πόσο επιβεβαιωμένη είναι, ρε Χίο, αυτή η «καταγγελία» κατά του μητροπολίτη; Στο ρωτάω, γιατί πολλοί εχθροί του Ελληνισμού και της Εκκλησίας (Ρεπούση, Τατσόπουλος κλπ) κάτι τέτοια περιμένουν στην γωνία, για να ξεσπαθώνουν εναντίον τους αδιακρίτως…

  0 #53 apopsi 02-12-2012 22:16
  Απο την παρακάτω άποψή μου, ξέχασα να αναφέρω οτι υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις.
  Ιερείς κυρίως αλλά και Αρχιερείς που έχουν σκοπό της ζωής τους να βοηθήσουν τον κάθε δοκιμαζόμενο και περιθωριοποιημέ νο άνθρωπο σ’ αυτή τη ζωή.

  ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !!!

  Βρείτε και στηρίξτε τέτοιους Ιερείς.

  0 #52 apopsi 02-12-2012 22:09
  Να δημευτεί όλη η περιουσία των «Δεσποτάδων» και αυτή που έχουν μεταφέρει από το παγκάρι της εκκλησίας σε συγγενικά πρόσωπά τους κ.τ.λ.
  Οι ίδιοι άλλωστε έχουν ορκιστεί ακτημοσύνη. Ας τηρήσουν τον όρκο τους. Αν άλλαξαν γνώμη και θέλουν τον «μαμωνα» να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, να επιστρέψουν τα κλεμένα και ας γίνουν επιχειρηματίες.

  Να γίνεται η εκλογή των Αρχιερέων και των Ιερέων όπως λέει και το επίθετο που τους προσδιορίζει «ΚΛΗΡΙΚΟΣ».
  Να εκλέγεται από τον λαό της ενορίας του ή της Μητροπολής του με ψηφοφορία και κήρωση μεταξύ των υποψηφίων.

  Επιτέλους!! Να μπει τέλος. Ο κάθε αποτυχημένος της ζωής γίνεται Δεσπότης και εξευτελίζει τους πάντες και τα πάντα.

  0 #51 EAST 02-12-2012 19:21
  Βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, φοβισμένο και προκατειλημμένο κόσμο και τα κάνουν! Και φυσικά κάνοντας τα στραβά μάτια ο Αρχιεπίσκοπος. Γιατί αποκλείεται να μην έχουν φτάσει στα αυτιά του αυτά που κάνει. Αλλά όλοι τους ανήκουν στην ίδια ή σε συνεργαζόμενες κλίκες των διαφόρων λεσχών και ο ένας καλύπτει τον άλλο. Ντροπή σου Αρχιεπίσκοπε που δρας σαν κοσμικός ηγέτης και όχι σαν αληθινός και πραγματικός εκπρόσωπος του ΘΕΟΥ, για εμάς που πιστεύουμε στον ΘΕΟ. Και στα λέει αυτά κάποιος που ασχολείται με τον εθελοντισμό εδώ και 30 χρόνια. Υπόδουλα σκύβαλα της εφήμερης ύλης και υπηρέτες της σάρκας. Με αυτά που κάνετε στρέφετε τον κόσμο ενάντια στον Χριστό και τον απομακρύνετε από την θρησκεία. Ντροπή σας ποταποί και τρισάθλιοι!!!

  0 #50 ΟΙ Ηλιθιοι 02-12-2012 19:08
  Δώστε όλους τους τράγους της ανίερης Συνόδου στο λαό

  τώρα!!
  ας υπάρχουν παντα αρκαετοί ηλίθιοι που τους προσκυνάνε και άλλοι ηλίθιοι που μασάνε λεφτά και προνόμια!!

  Δώστε μαζί και τους ηλίθιους στο λαό
  ουστ λαμόγια κλεφτοπατερες!!

  +1 #49 eksothen 02-12-2012 18:57
  Παντοτε θα υπαρχουν και οι χειροτεροι. Αλλα θα υπαρχουν και οι καλυτεροι, π.χ. Σεβασμιοτατος Μητροπολιτης Πειραιως Σεραφειμ.

  Προς #46 Νικος Αντωνιου 02-12-2012 18:33

  +4 #48 PAKI-BODY 02-12-2012 18:40
  ΑΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  +4 #47 ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ 02-12-2012 18:33
  Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

  Νικος Αντωνιου 02-12-2012 18:33
  Ελπιζω να ειναι λιγοι σαν και δαυτον, αλλα η βρομια παραμενει.
  Σωστα τα γραφεις….

  Υπαρχουν και χειροτεροι

  -2 #45 eksothen 02-12-2012 18:30
  Ελπιζω να ειναι λιγοι σαν και δαυτον, αλλα η βρομια παραμενει.
  Σωστα τα γραφεις….

  @ #43 Νικος Αντωνιου 02-12-2012 18:17

  +1 #44 f 02-12-2012 18:28
  Αυτοί φορώντας το ράσο περνούν ζωή και κότα. Ε΄ναι λιγοστοί αυτοί που κάνουν έργο χωρίς να κοιτάνε το δικό τους συμφέρον. Υπάρχουν ιεραπόστολοι που κάνουν πραγματικό έργο και οι ίδιοι ζουν μια ζωή χωρίς ανέσεις π.χ Αφρική. Όταν βλέπεις λιμουζίνες άμφια χιλιάδων ευρώ μαγκούρες και περικεφαλέες με πολύτιμους λίθους καταλαβαίνεις ότι κρυμμένοι πισω από το ράσο έχουν παχυλούς λογαριασμούς στις τράπεζες.Για πολλούς το παπαδιλίκι είναι μια καλή μπίζνα και τίποτα άλλο.

  +1 #43 Νικος Αντωνιου 02-12-2012 18:17
  Κοιταξτε αμφιεση
  Με χρυσοποικιλτους τρουλους στο κεφαλι λες και ειναι κανενας βασιλιας στο μεσαιωνα
  Το διεφθαρμενο και ανθελληνικο ιερατειο , μεσα στα χρυσαφια και την πορφυρα ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ , δεξι χερι της εξουσιας , αλλοιμονο στα βοιδια που φιλανε και προσκυνανε τετοια χερια
  ΚΑΤΑΝΤΙΑ

  0 #42 eksothen 02-12-2012 18:09
  Οποιος εχεις παρωπιδες ειναι ηλιθιος, ασχετος εαν παριστανει τον θρησκο. Εαν κρατας αυτα που λες μεσα σου τοτε κατα την γνωμη μου κρατας τα καλυτερα.
  Οσο για τον σκεπτικισμο, σαν παγια τακτικη λογο ατιθασου μυαλου, παντοτε τον εχω στο τσεπακι μου, για αυτο καταλαβα και εγινα πιστος!
  Να’σαι καλα NoN Serviam

  0 #41 eksothen 02-12-2012 18:00
  Θα σου απαντησω το τι πιστευω.
  Αφου εξασφαλισαμε την ελευθερη βουληση στον ανθρωπο ως δεδομενο, τοτε πως θα επεμβει ο Θεος και να αναιρει αυτο το δωρο που ο Ιδιος εχει χαρισει στο ανθρωπο; Βλεπεις την παραδοξη κατασταση; Οσο για τους αθωους και του αγαθους που αδικουνται βλ. παιδια που πεθαινουν, εδω εχει να κανει με την Θεια Δικαιοσυνη. Στη Καινη Διαθηκη γραφει, ‘πως αμαρτιες γονεων παιδευση τεκνων’ ολοι η ανθρωποτητα ειναι σε μια μεγαλη δοκιμασια οταν ο ναρκομανης γονεας φερει στον κοσμο ενα νεογνο και δεν μπορει να το προστατευση τοτε ποιος φταιει; Η Θεια χαρη μας φερνει ΟΛΟΥΣ ενωπιων των ευθηνων μας. Αρα εμεις εχουμε καταφερει ταμ δεινα του κοσμου και της ιδιας μας της ζωης.
  Συγνωμη εαν σε κουρασα, ουτε το ξερολα θελω να κανω αλλα εγραψα αυτα που πιστευω.
  @ #34 NoN Serviam

  -2 #40 συριζομαλαξ 02-12-2012 17:57
  #38 ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ GAY 02-12-2012 17:46
  ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΓΑ ΜΙΑΣ ΜΟΥ ΤΡΟΛΑΡΩ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ.
  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΛΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ;;;

  τη κλαρα βελουχιωτη λες ;;;;

  +2 #39 NoN Serviam 02-12-2012 17:55
  eksothen πλέον τα πάντα στη ζωή μου τα αντιμετωπίζω με μεγάλο σκεπτικισμό… και βάζω πάντα ένα »μήπως δεν…» οι θρήσκοι είναι αυτοί που έχουν παρωπίδες και δε δέχονται τη φωνή της λογικής! Και προσωπικά όταν τα πιστεύω κάποιων έρχονται σε αντίθεση με τη λογική δε μπορώ να τα ασπαστώ… από τη θρησκεία κρατώ μόνο την αγάπη, την συμπόνια, τη συγχώρεση την πίστη στις καλές προθέσεις και τίποτε άλλο… τα ξαναλέμε αδερφέ!

  -3 #38 ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ GAY 02-12-2012 17:46
  ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΓΑ ΜΙΑΣ ΜΟΥ ΤΡΟΛΑΡΩ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
  ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ.
  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΛΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ;;;

  +2 #37 eksothen 02-12-2012 17:43
  Μα ολα αυτα, απο αγαπη στα λεω, διοτι εαν δεν ειχα ενδιαφερων σε εσενα και σε αυτα που γραφεις και εννοεις τοτε θα ειχα πληρες αδιαφορια και σε εσενα και στα γραπτα σου.

  Θα ηθελα να καταλαβεις κατι, οτι η εκδοχη να εισαι λαθος σε μερικα απο αυτα που εχεις σχολιασει, μπορει να εκτροχιασουν την πορεια της ζωης σου μακρια απο αληθειες και ενα αξιο μελλον για εσενα.
  Βαλε και ενα ‘μηπως δεν…;’ σε αυτα που σκεφτεσαι.

  Υ.Γ. Εαν σε εθιξα, δεν ηταν ο σκοπος μου.

  @ #33 NoN Serviam 02-12-2012 17:32

 13. Ο/Η Αλεξία Κιουταχή λέει:

  http://www.halkidona.gr/2012/12/golden_vestments/

  1 σχόλιο στο άρθρο “Τα χρυσά ράσα: Το ΣΔΟΕ “εξομολογεί” τον Νικαίας Αλέξιο”

  Κώστας Παπαδόπουλος
  04.12.2012 στις 00:19
  Θυμήθηκα εχθές που το διάβασα , την πρωτοχρονιά του 12 στην κοπή της πίττας στο δημαρχείο . όπου ο αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη , δεν θυμάμαι το όνομα του, μετά την κοπή είπε μεταξύ άλλων πολλών αναφερόμενος στην κρίση και την φτώχεια ,» ας βγάλουν επιτέλους από τα κεκρυμένα και οι γριούλες να δώσουν για το φιλόπτωχο….» κάπως έτσι , μην τον αδικήσουμε κιόλας , αυτό πάντως που μου έχει μείνει είναι η λέξη «κεκρημένα» δεν ξέρω αν το γράφω και καλά .
  Σκέφτηκα όταν το άκουσα την συγχωρεμένη την Μάννα μου που είχε κρύψει μερικά χρήματα για να την θάψουμε όπως έλεγε …και είπα από μέσα μου «πια κεκρημένα βρε α…..η εσείς είσαστε αυτοί που πρώτοι αν δεν έχει κάποιος λεφτά ούτε κηδεία δεν θα του κάνετε» τα κρυμμένα των ηλικιωμένων είχαν βάλει στο μάτι , για να έχουν διαμέρισμα με θέα τον Σαρωνικό .
  Τελικά βλέπουμε από όλα αυτά πώς η τρόικα που δεν καταλαβαίνει από θρησκείες και τέτοια , γι αυτούς θρησκεία είναι ο καπιταλισμός , πως ξηλώνει το σύστημα .
  Να δούμε την συνέχεια .
  Γιατί παίζει να είναι και πιέσεις του Μπόμπολά να πάρει κανένα «εργάκι» παραπάνω .
  Πάντως σε βρίσκω εξαιρετικό και θαρραλέο. Εύγε!!

  http://www.halkidona.gr/2012/12/golden_vestments/

 14. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Τζούμας για συγγενείς

  http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/elefthero-bima-anagnoston/2581-2012-12-03-18-29-25

  Περισσότερο από ένα μήνα τώρα, δημοσιεύματα αναφέρονται σε «χρυσούς» μητροπολίτες…Τρεις από αυτούς που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα προέβησαν σε κατηγορηματικές διαψεύσεις. Ο Θεσσαλιώτιδος, ο Περιστερίου και ο Νικαίας…Οι διαψεύσεις είναι προσεκτικά διατυπωμένες και αφορούν, όπως είναι λογικό, τους εαυτούς τους.

  Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του συνομίλησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Αν όμως κρίνουμε από το «φανφάρες», τότε μιλάμε για… «οπές εν ύδασι».

  Τα δημοσιεύματα όμως έχουν βάσεις και αυτές μάλλον βρίσκονται και αγγίζουν το περιβάλλον κάποιων μητροπολιτών. Και περιβάλλον-ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάθε ηγέτη- είναι τα πρόσωπα που επιλέγει ο ίδιος ο δεσπότης να τον διακονούν…Πρόσωπα εμπιστοσύνης. Όπως λέμε ούτε φίδι στον κόρφο του.

  Το ΣΔΟΕ ελέγχει πολλά από τα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα σε κάποιους μητροπολίτες. Λαϊκούς και κληρικούς. Και για κάποια από τα πρόσωπα αυτά έχουν βρεθεί κενά…Ακίνητα και καταθέσεις. Αυτά τα πρόσωπα ελέγχονται αλλά την «πληρώνουν» οι μητροπολίτες γιατί επιλογή τους είναι το «περιβάλλον» τους. Επιπλέον θα πρέπει να αποδείξουν ότι ουδεμία εμπλοκή έχουν με τα όσα αποκαλύπτονται για καταθέσεις και περιουσίες προσώπων του περιβάλλοντος.
  Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι θα πάρει χρόνο αυτή η διαδικασία…

  Οι έρευνες και οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ συνεχίζονται…Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά. Και μπορεί εννέα μητροπολίτες να αποδειχθούν ότι δεν είναι «χρυσοί», όμως για έναν τα πράγματα , φοβούμαι ότι είναι σκούρα…Πολύ σκούρα…

 15. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Εσπρέσσο
  Παπάς από τα ιεροσόλυμα (χωρίς ράσο) «ψώνιζε» αγοράκια
  25/7/2007

  Από τα Ιεροσόλυμα στην Πάτρα, προς αναζήτηση ερωτικών συντρόφων που θα ικανοποιούσαν όλες του τις επιθυμίες, βρέθηκε ένας 50χρονος ιερωμένος. Ο μουσάτος άντρας είχε προκαλέσει εδώ και καιρό τα βλέμματα των θαμώνων γνωστού κλαμπ στο Ρίο. Δεν είναι άλλωστε συνηθισμένο να βλέπεις έναν τέτοιο «τύπο» σε ένα μαγαζί φημισμένο για την αποδοχή του από τη νεολαία.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος», ο 50χρονος άντρας κάθε βράδυ πετούσε τα ράσα, έβαζε το τζιν του και πήγαινε στο κλαμπ προσπαθώντας να πιάσει συζήτηση, κυρίως με άντρες. Τελικά ύστερα από «ψηστήρι» που κράτησε μέρες ο κύριος με τη γενειάδα έπεισε ένα νεαρό να τον συνοδεύσει στο χώρο του, προφανώς με το αζημίωτο.

  Ο νεαρός πήγε μαζί του σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής, μπήκε αμέσως στο «ψητό» και έπειτα έπιασε μαζί του την κουβέντα. Μεταξύ ποτού και πειραγμάτων ο 50χρονος εξομολογήθηκε στον παρτενέρ του ότι είναι αρχιμανδρίτης από τα Ιεροσόλυμα και ότι ήρθε στην Πάτρα για διακοπές και επίσκεψη σε κάποιους συγγενείς του.

  Ο νεαρός φαίνεται πως εντυπωσιάστηκε, τόσο από την ιστορία του 50χρονου όσο και από τις αποδόσεις του στο κρεβάτι και έτσι το επόμενο βράδυ, φανερά χαρούμενος, εξιστόρησε τα πάντα στην παρέα του, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες η είδηση να κάνει το γύρο της Πάτρας.

  ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

 16. Ο/Η Red λέει:

  http://www.left.gr/article.php?id=15653

  Ημερομηνία: 03/12/2012

  Oι συνθήκες στα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Ελλάδα είναι σοκαριστικές, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

  Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Francois Crepeau, δήλωσε ότι σε πολλά από τα κέντρα κράτησης που επισκέφτηκε οι μετανάστες είχαν ελλείψεις σε φαγητό, θέρμανση και ζεστό νερό.

  «Αυτά είναι μέρη στα οποία δεν θα ήθελα να μείνω πάνω από μια ώρα. Αυτά είναι σοκαριστικά μέρη» σημείωσε ο κ. Crepeau κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της αποστολής του στην Ελλάδα.

  Παράλληλα, ανέφερε ότι το τελευταίο έτος παρατηρήθηκε αύξηση στα κρούσματα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι πολλά από τα περιστατικά δεν καταγράφονται γιατί τα θύματα φοβούνται ότι αν τα καταγγείλουν στην αστυνομία κινδυνεύουν με απέλαση.

  Πηγή: euro2day.gr

 17. Ο/Η Σίμων λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8863.html

  Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

  Το Παρόν της Κυριακής, διαπιστώνει και… προφητεύει: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την υπόθεση των αρχιερέων, αυτών με τις φουσκωμένες τσέπες… Το τι έχει να ακουστεί και να κυκλοφορήσει δεν λέγεται!

  Το Παρόν της Κυριακής, διαπιστώνει και… προφητεύει:

  Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την υπόθεση των αρχιερέων, αυτών με τις φουσκωμένες τσέπες…

  Το τι έχει να ακουστεί και να κυκλοφορήσει δεν λέγεται!

 18. Ο/Η Po λέει:

  Χτες Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία.

  Το Ελληνικό κράτος συρρίκνωσε το εισόδημα και την περίθαλψή τους, δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη των Απανταχού Παλιανθρώπων του Χρήματος

  στον «Ασμοδαίο»

 19. Ο/Η Nikos. λέει:

  Με εντολή Πεπόνη «ξεσκόνισμα» στην περιουσία του Μητροπολίτη Νικαίας

  Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε από το ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο της περιουσίας του μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου.

  Η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για «μεγάλη ακίνητη περιουσία, καταθέσεις, έπαυλη με πισίνα και ακριβά αυτοκίνητα» που διαθέτουν ο ίδιος ο ιερωμένος και μέλη της οικογενείας του.
  Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Μητροπολίτης φέρεται να διαθέτει τουλάχιστον οκτώ ακίνητα μαζί με την οικογένειά του.
  Σημειώνεται ότι από την πλευρά του, ο Νικαίας Αλέξιος διαψεύδει τα στοιχεία αυτά.

  http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/259403/me-entoli-peponi-xeskonisma-stin-perioysia-toy-mitropoliti-nikaias

 20. Ο/Η Aλεξία Γλυψβούργου λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63749234

  ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

  Από κόσκινο η περιουσία του Μητροπολίτη Νικαίας

  Πλήρη έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου διέταξε το απόγευμα της Τετάρτης ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης.

  Ο έλεγχος αφορά τον «εύπορο», όπως αναφέρεται στα έγγραφα που είχε στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ, μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη).

  Πλέον στον μικροσκόπιο των ελεγκτών μπαίνει κατά πόσον ο Αλέξιος ή μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν, και με ποιον τρόπο, ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος, αλλά και αν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης.

  Μάλιστα, μια ιδιαίτερα σοβαρή πτυχή των καταγγελιών που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, είναι η αναφορά σε «καταθέσεις του μητροπολίτη Αλεξίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»!

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

  Το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το Εθνος της Κυριακής

  Στενοί συνεργάτες του Μητροπολίτη Νικαίας, μιλώντας στην Romfea.gr τόνισαν ότι «ο Μητροπολίτης ουδέποτε έχει οχληθεί από οποιαδήποτε φορολογική ή άλη Αρχή για οποιοδήποτε θέμα. Είναι απολύτως φορολογικώς ενήμερος και ουδέποτε έχει απασχολήσει τις Αρχές ή την δημοσιότητα ει μη μόνον για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο του».

 21. Ο/Η Ντον Κορλεόνε λέει:

  O δεσπότης Αλέξης Βρυώνης επί σκηνής.
  Απόψε παίζουμε τους φιλάνθρωπους.

  http://fonipeiraioton.blogspot.gr/2012/04/blog-post_8448.html

 22. Ο/Η Alexia λέει:

  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
  «Εξομολόγηση» με μισόλογα
  Την κυριότητα μιας παλαιάς κατοικίας στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, όπου κατοικεί με τη μητέρα του, δηλώνει ο μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος, ως το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο.

  Ταυτόχρονα, απαριθμεί εκτενώς και μετά… φωτογραφιών, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερή Μητρόπολη Νίκαιας, το φιλανθρωπικό του έργο, απαντώντας έτσι στις αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία 10 μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

  Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει «απολύτως αναληθές και ταυτοχρόνως πρωτοφανώς υβριστικό και συκοφαντικό (το) δημοσίευμα», υπογραμμίζει ότι δεν διαθέτει αυτοκίνητα, τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία πάσης φύσεως, απειλεί δε, με αγωγές και μηνύσεις, χωρίς ωστόσο να δίνει καμιά απολύτως εξήγηση ή να διαψεύσει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

  Κατ’ αρχάς το «Εθνος της Κυριακής» δεν αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό του έργο. Σημειώνει απλώς ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος -αναδημοσιεύεται μάλιστα σχετικό έγγραφο που έχουν στην κατοχή τους οι ελεγκτικές αρχές-, ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

  Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών του, ο ίδιος ο μητροπολίτης φέρεται να διαθέτει ένα ακίνητο στη Λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά, τρία ακίνητα στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή και ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά.

  Το «Εθνος της Κυριακής» με τις αποκαλύψεις για τα οικονομικά των μητροπολιτών
  Ο αδελφός του Δημήτρης, ο οποίος μάλιστα είναι και αρχιλογιστής της Μητρόπολης, φέρεται να απέκτησε «έπαυλη μετά πισίνας» στη θέση «Τζότζικας» στη Γραβιά Φωκίδας, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, εμφανίζεται ως… επιτυχημένος επιχειρηματίας.

  Ο αρχιλογιστής της Μητρόπολης Νικαίας φέρεται να έχει και δεύτερη έπαυλη στην Ανοιξη Αττικής, που, σύμφωνα με τις περιγραφές, μοιάζει με φρούριο, ενώ κυκλοφορεί και με ακριβά αυτοκίνητα.

  Για όλες αυτές τις καταγγελίες ο μητροπολίτης δεν λέει απολύτως τίποτα. Δεν εξηγεί επίσης πώς συμβαίνει -πάντα κατά τις καταγγελίες ιερέων που ερευνά το ΣΔΟΕ- «ο ανιψιός του, γιος του αδελφού του Δημήτρη, ο Αλέξης, να έχει αποκτήσει δύο επαύλεις στον Διόνυσο, στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη και στην ομώνυμη πλατεία.Ο ανιψιός του μητροπολίτη, μάλιστα, έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ από ιερείς ότι ορίστηκε και ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ’ όπου συνολικά κατακρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα»!

  Ο Σεβασμιώτατος Νίκαιας δεν εξηγεί, επίσης, αν όντως έχει προσλάβει άλλους συγγενείς του σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης, όπως τον αδελφό και τον γιο του αδελφού του ή τα ανίψια του Ελπίδα, Χριστίνα και Θανάση.

  Γιάννης Κρητικός

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63747459

 23. Ο/Η Αλέξη ο Αλέξιος λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63750828

  http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1

  Βίλες και πισίνες για την… αγία οικογένεια

  Σχόλια(2)

  Κυρ, 09/12/2012 – 11:57 —

  TO REAL ESTATE
  Βίλες και πισίνες για την… αγία οικογένεια

  Σάλος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Εκκλησίας αλλά και στην κοινή γνώμη μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» για τον έλεγχο που ήδη διενεργείται από το ΣΔΟΕ στα οικονομικά δέκα μητροπολιτών.

  «Ιερά» ακίνητα

  Δύο από τα ακίνητα που σχετίζονται με μέλη της οικογένειας του μητροπολίτη Νίκαιας και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που ερευνά το ΣΔΟΕ, παρουσιάζονται από κυριακάτικη εφημερίδα.

  Σύμφωνα, λοιπόν, με το Εθνος της Κυριακής, δύο ακίνητα εντοπίστηκαν στη Γραβιά Φωκίδας, στη θέση «Τζότζικας» και το άλλο στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης. Αμφότερα αποτελούν λουξ κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

  Το ακίνητο στους πρόποδες του Παρνασσού είναι χτισμένο σε πλαγιά, με κλιμακωτά επίπεδα. Το κυρίως κτίριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και ασβεστόλιθο.

  Αντίστοιχης πολυτέλειας και ακρίβειας είναι είναι η κατοικία σε Ν. Ερυθραία-Εκάλη. Το σπίτι περιβάλλεται από ψηλά δέντρα, έχει δύο εισόδους και μοιάζει με φρούριο.

  sxolia

  Χρήστες
  .. . .

  ..

  ..

  Σχόλια

  ο ιερωνιμος δεν ειπε αν δεν

  Υποβλήθηκε από Ιερώνυμε πες αλ… στις Κυρ, 09/12/2012 – 12:33.

  ο ιερωνιμος δεν ειπε αν δεν με απατα η μνημη μου οτι ο πλουτος της εκκλησιας ειναι ενας μυθοσ; ειχε δικιο λοιπον, γιατι στην ελλαδιτσα μας υπαρχει μυθοσ μπολικοσ. α αρε σκατοπαπαδαρια
  απάντηση
  ..
  παπαδες

  Υποβλήθηκε από Κώστας2 (χωρίς επαλήθευση) στις Κυρ, 09/12/2012 – 12:37.

  γιατι εκπλησσονται όλοι; για εμένα αυτό είναι το πιο περίεργο. σε λίγο όταν θα βγουν σεξουαλικά σκανδαλα με τους παπαδες θα λεμε «πωπω » μα τόσο κοντη μνημη εχουμε; τι ειναι οι παπαδες; ενας σιρφερτοσ του … κ@λ@@ (για να μην κοπει απο τη λογοκρισια). παντα αυτα δεν εκαναν; απο την τουρκοκρατια κιολας. αυτοί ήταν οι μεγαλοι φεουδαρχες, αυτοί τα είχαν καλά με τους παπάδες, αυτοί είναι μια χαρά τώρα και μας κάνουν και κάποια σισιτια για να κλεισουν τα ματια. αλλα τετοια βοδια που ειμασε εμεις καλα μας κανουν

 24. Ο/Η Mαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

  Επίθεση κατά του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου εξαπολύουν μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο ότι ενώ στις 24 Οκτωβρίου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωνε ότι τα χρήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος επαρκούν για μόλις δύο μήνες, στις 23 Μαΐου 2012 η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αγόρασε από τους επιχειρηματίες Παναγιώτη Μαυρίδη και Μαίρη-Κατερίνα-Φρίντα Θεοδώρου μια κατασκήνωση στη θέση Μαρσόρι στον Αυλώνα Αττικής αξίας 3,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η Αρχιεπισκοπή μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τις αναφορές.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιστοσελίδας tet-a-tet που κάνει λόγο -με στοιχεία και αριθμούς συμβολαίων για αγορές εκτάσεων από την Εκκλησία μέσα στο 2012 και μάλιστα ορισμένα από αυτά σε τιμές πολλαπλάσιες της αντικειμενικής αξίας.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα οικόπεδα της κατασκήνωσης:

  Στις 23 Μαΐου 2012 η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αγόρασε από τους επιχειρηματίες Παναγιώτη Μαυρίδη και Μαίρη-Κατερίνα-Φρίντα Θεοδώρου μια κατασκήνωση στη θέση Μαρσόρι στον Αυλώνα Αττικής, με την υπ. αριθμόν 10311 πράξη της Συμβολαιογράφου Μαραθώνος, Αννας Βασιλάκου.

  Για την αγορά καταβλήθηκαν 2.550.000 ευρώ μετρητά με 3 τραπεζικές επιταγές.

  Μαζί με τα έξοδα φόρου μεταβίβασης και τις αμοιβές δικηγόρου, συμβολαιογράφου και υποθηκοφύλακα, που υπολογίστηκαν επί της αντικειμενικής αξίας της κατασκήνωσης (3.361.482,80 ευρώ), το συνολικό κόστος της αγοράς ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ!

  Τα οικόπεδα της κατασκήνωσης βρίσκονται σε έκταση 28.226,80 τ.μ., με κτίσματα 2.862,80 τ.μ., υπόστεγα 1.275,50 τ.μ. και γήπεδα 7.902,50 τ.μ. (η κατασκήνωση διαθέτει 8 γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ακόμη και μίνι γκολφ), 2 πισίνες, υπόστεγα αλόγων, φάρμα, χώρους για μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, χώρο εστίασης, κουζίνες, ιατρείο και αναρρωτήριο, ενώ στον χώρο βρίσκεται και Ιερός Ναός.

  Μέρος των κτισμάτων της καταστήνωσης-1.459,80 τ.μ.-, νομιμοποιήθηκαν πριν την αγοραπωλησία, στις 3 Απριλίου 2012, με την άδεια 77 της Περιφέρειας Αττικής.

  Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/12/archiepiskopos-ieronimos-oikopeda/#ixzz2EgwPbCQe

 25. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

  http://tvxs.gr/news/omada-tvxs/poioi-epitethikan-ston-stratoyli-toy-stelioy-koylogloy

  Ποιοί επιτέθηκαν στον Στρατούλη; Του Στέλιου Κούλογλου | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα.

  Αυτή η ιστορία με την Χρυσή Αυγή θα καταλήξει σε νεκρό, ή σε νεκρούς. Πρώτον, γιατί πρόκειται για εγκληματίες και ανθρώπους του υποκόσμου. Δεύτερον, επειδή τα αποτελέσματα που φέρνει η κοινωνική πολιτική που ακολουθείται – κι άλλες επιχειρήσεις που θα κλείσουν, εκατοντάδες χιλιάδες καινούργιοι άνεργοι – είναι βούτυρο στο ψωμί των νεοναζί. Και τρίτον, γιατί η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιείται για μικροκομματικούς σκοπούς.

  Η επίθεση στον Δ. Στρατούλη έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες μετά την θεωρία των δύο άκρων, η οποία λανσαρίστηκε στην Βουλή, για να πάρουν την σκυτάλη υποτίθεται έγκυρες εφημερίδες, με πρωτοσέλιδα άρθρα.

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιούμε την Χρυσή Αυγή, για να χτυπήσουμε την αριστερά. Στο γήπεδο χθες, ορισμένοι ανέλαβαν να εξειδικεύσουν την θεωρία και να την εφαρμόσουν στην πράξη.

  Στο ενδιάμεσο είχε μεσολαβήσει, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, η ανακοίνωση της ΝΔ για την «πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ… που φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα» και στην οποία κατηγορούντο ακόμη και οι βουλευτές του κόμματος γιατί «ως άλλοι δωσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής… στοχοποιούν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους» και τα λοιπά. Προφανώς κάποιοι την διάβασαν προσεκτικά.

  Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος που θα έχουμε και άλλα αιματηρά επεισόδια επεισόδια. Για ένα μέρος της κυβερνώσας δεξιάς, οι Χρυσαυγίτες είναι ξαδελφάκια που έμπλεξαν με κακές παρέες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή, δήλωνε προεκλογικά ο Π.Ψωμιάδης, κατατάσσοντας στις «αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Φ. Κρανιδιώτη να επισημοποιεί την πρόταση γάμου την προηγούμενη εβδομάδα: «η βάση της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως δικοί μας άνθρωποι». Και για επαναπατριστούν, η παράταξη θα πρέπει να κινηθεί «στην κατεύθυνση ενός εθνικού λαϊκού κόμματος, θεματοφύλακα του πατριωτισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελεύθερης οικονομίας αλλά και του παρεμβατικού κράτους».

  Γιατί να έχει αντίρρηση η βάση – και όχι μόνο – της Χρυσής Αυγής σε μια τέτοια πλατφόρμα; Αν δείτε πουθενά την εναντίωση στην βία, την λέξη ελευθερίες ή δημοκρατία στην ιδεολογία του νέου κόμματος, γράψτε μου.

  ΥΓ: Η απάντηση της δημοκρατικής πολιτείας στην νεοναζιστική βία δεν μπορεί να είναι η βία, όπως προτείνουν οι διάφοροι ανεγκέφαλοι της άλλης πλευράς. Οι ίδιοι λιγοστοί που με τις πράξεις τους, βασικά στα Πανεπιστήμια, προσφέρουν επιχειρήματα στην θεωρία των δύο άκρων. Ιδίως στις σημερινές συνθήκες της βαθιάς κρίσης, η ανομία συμφέρει τους ισχυρούς: ο Στουρνάρας, που παρ’ ότι υπουργός κάλεσε να μην εφαρμοστεί απόφαση δικαστηρίου!, είναι η καλύτερη απόδειξη. Να τους ταράξουμε στην ειρηνική αντιφασιστική κινητοποίηση-και στην νομιμότητα

 26. Παράθεμα: Τα Θεοφάνεια είναι ναζιστική παγανιστική εθνική γιορτή; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 27. Παράθεμα: Η απόπειρα αυτοκτονίας του ανεμβολίαστου μητροπολίτη Μάνης απέτυχε | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 28. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Νικαίας Γιώργος

  http://users.sch.gr/markmarkou/1990/koim/georgios_pavlides.htm
  Ο Γεώργιος Παυλίδης γεννήθηκε στη Βέρροια στις 24 Ιουνίου 1916. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1939. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1946 από τον Επίσκοπο Πατάρων Μελέτιο και Πρεσβύτερος το 1948 από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Αμβρόσιο. Υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιερέας (1948-1950), Ιεροκήρυκας στις Μητροπόλεις Φθιώτιδος (1950-1954) και Δράμας (1954-1958) και Διευθυντής Κηρύγματος στην Αποστολική Διακονία και παράλληλα συντάκτης του εβδομαδιαίου φυλλαδίου «Φωνή Κυρίου» (1958-1960). Το 1960 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Γραφείου Θρησκευτικής Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Κύπρου. Στις 21 Μαΐου 1961 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Τριμυθούντος, Χωρεπίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Στις 23 Ιουνίου 1967 εξελέγη Μητροπολίτης Νικαίας. Εκοιμήθη στη Νίκαια στις 9 Αυγούστου 1990.


  Ο Πατάρων Μελέτιος χειροτόνησε διάκο τον χουντικό δεσπότη Νίκαιας Γιώργο Παυλίδη

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/14/meletios-pataron-epistoli-pros-hitler/

  Επιστολή προς Χίτλερ και τον «ευκλεή ηρωικό στρατό του», 10 Απριλίου 1941, από τον Επίσκοπο Πατάρων Μελέτιο και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Αναστάσιο Πίντζο
  Posted by Β.Μ. στο 2012/04/14

  Ισως η φυσιογνωμία του εν λόγω ρασοφόρου είναι γνωστή στους αναγνώστες του ιστολογίου, ειδικά από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, σχετικά με δωσίλογους, προδότες κ.λπ. την περίοδο της Κατοχής ή από άλλα δημοσιεύματα που καυτηριάζουν τις πρακτικές κάποιων ρασοφόρων ή/και της Εκκλησίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.