Επέμβαση Χ.Α. και φίμωση Ελευθερίας του Λόγου στο Αφγανιστάν (Γέροντας Παστίτσιος)

Επιτέλους!  Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αφγανιστάν (παράρτημα Εύβοιας, Καμπούλ)  συνέλαβε τον δημιουργό του Γέροντα Παστίτσιου   

Μερική άποψις της βρεγμένης ιστιο-σανίδας που πλέον δεν μας χρειάζεται

Εύβοια, Καμπούλ του ανταποκριτού μας:
Μετά την ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, για τη σατιρική σελίδα «Γέροντας Παστίτισιος (www.facebook.com/gerontas.pastitsios), όπου ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αφγανιστάν έβαλε τα πράγματα σε τάξη συλλαμβάνοντας έναν αυθάδη 27χρονο νεαρό Έλλην.

Συγκεκριμένα: «Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε μία υπόθεση που είχε αναστατώσει ιερωμένους της ορθόδοξης εκκλησίας, μέλη ακροδεξιών κομμάτων αλλά και απλούς πολίτες. Ο δημιουργός της σελίδας που εμπαίζει (το εμπαίζειν απαγορεύεται δια ροπάλου) το Γέροντα Παΐσιο, συνελήφθη την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 27χρονος Έλληνας, είχε δημιουργήσει στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ένα group με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος», στο οποίο αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του γέροντα και τα μετέφραζε όπως εκείνος ήθελε.

Μετά από χιλιάδες ηλεκτρονικές καταγγελίες από κατοίκους σε όλο τον κόσμο, ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων μέσω του Facebook.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής (logfiles) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή – χρήστη της σελίδας και την Παρασκευή το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα λαπτοπ, στο οποίο φαινόταν ότι αυτός είναι ο διαχειριστής της σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» και ο νεαρός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

***

ΥΓ:

Είμεθα βέβαιοι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΔΕ ή ΔΙΩΞΗ σε αυτούς που ανάρτησαν και συνεχίζουν να αναρτούν ζωντανά(!) θαύματα και προφητείες του Γέροντα Παΐσιου, διότι όλα όσα έχει πει αποτελούν αδιαμφισβήτητες Αλήθειες και οι Αλήθεια, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξαπάτηση του κοινού (Γιατρέ, ο μηδενισμός των συνειδήσεων δεν αποτελεί καν πταίσμα!)

Από πότε η Αλήθεια διώκεται στην ομορφότερη χώρα του κόσμου με την μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου και τους λογικότερους κατοίκους του κόσμου;

Αλήθεια. Από Πότε;

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

122 Responses to Επέμβαση Χ.Α. και φίμωση Ελευθερίας του Λόγου στο Αφγανιστάν (Γέροντας Παστίτσιος)

 1. Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

  Συντόμως, και δημόσια παλουκώματα!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ κύριε Δημητρά,
   εσείς τα γνωρίζετε άριστα αυτά τα ζητήματα.
   Εδώ δεν διώκονται και πολύ σωστά, οι επίσκοποι που παραβιάζουν τον περί βλασφημίας νόμο και ορκίζουν βουλευτές στη Βουλή, περιφρονώντς τον Χριστό και βλασφημώντας τον αφού παραβιάζουν σαφέστατη εντολή του Χριστού.

   Ο αγράμματος Παϊσιος ο ψευτοπροφήτης και Τουρκοφάγος («Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη») δεν είναι ούτε καν άγιος ή όσιος της Εκκλησίας. Που έγκειται η βλασφημία;

   Γιατί δεν διώκονται οι ορθόδοξες ιστοσελίδες που τον προσβάλλουν καίρια εμφανίζοντάς τον σαν προφήτη, σαν άγιο που εμφανίζεται αναστημένος, σαν οπαδό της δικτατορίας και σαν κήρυκα μίσους κατά του τουρκικού λαού;

   Ήδη ένας από τους δημοσιογράφους της κρατικής ΕΤ3, ο Φερέτης, που λάνσαραν τo μέντιουμ Παϊσιος ως προφήτη διώκεται για ως εμπλεκόμενος σε κύκλωμα εκβιαστών-τοκογλύφων.

   https://roides.wordpress.com/2012/01/20/20jan12/

   Εγώ τώρα που γράφω ότι οι άγιοι Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος, Όλγα, Πουλχερία, Νικόλαος Ρωμανώφ κλπ είναι κοινοί φονιάδες, πρέπει να διωχθώ για βλασφημία, πολλώ μάλλον που αυτοί είναι και άγιοι;

 2. Ο/Η Agnwstos λέει:

  ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΒΟΘΡΟΔΟΞΙΑ!

 3. Ο/Η antrikos λέει:

  Να κάνουμε αμέσως μήνυση για κατάχρηση εξουσίας εναντίον των αστυνομικών που προέβησαν στη σύλληψη και δίωξη.
  Δυστυχώς χρειάζονται 100 Ευρώ, που δεν τα έχω (άσε που στην Αθήνα έχει άλλη δημοσιότητα το θέμα). Να ζητηθεί να συλληφθούν οι αστυνομικοί στα πλαίσια του αυτοφώρου.
  http://antrikos.wordpress.com/2012/09/24/kataxrisi_exousias/

 4. Ο/Η Nestoros λέει:

  Καλά θα κάνουν να το μαζέψουν γιατί έτσι και μαθευτεί στην Ευρώπη Θα γίνουμε για άλλη μια φορά ρεζίλι των σκυλιών. Αλλάχου Άκμπαρ!

 5. Ο/Η rodanis λέει:

  Μιράκωλο, μιράκωλο, ανεστήθη!
  https://www.facebook.com/gerontaspastitsiosreborn

 6. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  O ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ κλπ γιατί δεν έχουν βγάλει ακόμη ανακοίνωση;
  Αυτάυμβαίνουν επί υπουργίας Ρουπακιώτη;

 7. Ο/Η ddany λέει:

  ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ !!! : • Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να την φυλάξουν. Και έτσι, ο Θεός θα την χαρίσει σε εμάς. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε ορθόδοξοι… Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός…
  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ενώ ισλαμικοί οργανισμοί επαναφέρουν την πρόταση για νόμο περί βλασφημίας και ζητούν να καταστεί αυτό διεθνές ποινικό αδίκημα,

  στο ορθόδοξο Ιράν (Ελλαδιστάν) όχι μόνο ισχύει αυτός ο μεταξικής έμπνευσης νόμος, αλλά όταν η Χρυσή Αυγή γαυγίσει, εφαρμόζεται και σε όποιον περιγελάσει το μέντιουμ Παϊσιο τον Τουρκοφάγο, που κατά τον ασκήσαντα τη δίωξη δικαστικό είναι φαίνεται Θεός (ούτε όσιο δεν έχουν τολμήσει να τον ανακηρυξουν).

  Το αστείο είναι πως στο υπουργείο Δικαιοσύνης προϊσταται ο κ.Ρουπακιώτης!

  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000402b.htm

  Η βλασφημία και η 4η Αυγούστου

  Είναι γνωστό ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τη δίωξη της βλασφημίας στην Ελλάδα ενισχύθηκε στα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά. Κατά την ίδια χρονική περίοδο συγκροτήθηκε και ολόκληρο το νομικό πλαίσιο περιορισμού της ελεύθερης συνείδησης, που ακόμα και σήμερα εκθέτει τη χώρα μας και οδηγεί κάθε τόσο τους εκπροσώπους της στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

  Την υπόθεση του «αντιβλασφημικού αγώνα» χειρίστηκε ένα εκκλησιαστικό λόμπι, το οποίο, μάλιστα, διοργάνωσε και Συνέδριο τον Σεπτέμβριο του 1937 και υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Μεταξά. Οι περισσότερες έγιναν ασμένως δεκτές. Από τις 28 συνολικά προτάσεις παραθέτουμε τις σημαντικότερες:

  – Να εκδοθή ειδικός αυτοτελής Νόμος, αφορών την βλασφημίαν και ασέβειαν κατά των Θείων (…) λαμβανομένου υπ’ όψει και του Ιταλικού (σ.σ. του μουσολινικού) τοιούτου.

  – Πάσα αυτόφωρος βλασφημία, εγκύρως μεμαρτυρημένη, ανεξαρτήτως πολλών ή ολίγων μαρτύρων, να τιμωρήται αμέσως.

  – Πάσα κατηγορία κατά βλασφήμου να μη χρονίζη εις εκδίκασιν, ουδέ να λαμβάνωνται υπ’ όψει όψιμοι αντιμαρτυρίαι, σκοπίμως υποβαλλόμεναι.

  – Η κατά των βλασφήμων ποινή να είναι τοιαύτη ώστε ν’ ασκήση αποτελεσματικήν επίδρασιν κατά της βλασφημίας.

  – Η εκδίκασις των εναντίον των βλασφήμων υποβαλλομένων βασίμων μηνύσεων να γίνεται δι’ απ’ ευθείας κλήσεως και εντός μηνός το βραδύτερον από της υποβολής αυτών και υπό προσωπικήν ευθύνην των αρμοδίων Εισαγγελέων, της τυχόν καθυστερήσεως θεωρουμένης ως παραβάσεως καθήκοντος.

  – Εις τους δημοσίους υπαλλήλους, αποδεδειγμένως βλασφήμους, εκτός των ποινικών κυρώσεων, να επιβάλλωνται και πειθαρχικαί ποιναί μέχρι προσωρινής απολύσεως.

  – Αστυνομικά όργανα, παραμελούντα την υποβολήν μηνύσεως κατά βλασφήμων, υποπίπτοντος του ασεβήματος εις την άμεσον αντίληψιν αυτών, να τιμωρώνται με την αυτήν ποινήν.

  – Οι τιμωρούμενοι επί παραβάσει του κατά της βλασφημίας νόμου να μη δύνανται να διορισθώσιν εις δημοσίαν θέσιν.

  – Να τεθή εν τω νόμω ειδική διάταξις υποχρεούσα τον Τύπον της τε πρωτευούσης και των επαρχιών, όπως εξυπηρετώσι τον αντιβλασφημικόν αγώνα, τουλάχιστον κατά την αντιβλασφημικήν εβδομάδα, ως αγώνα εθνικοκοινωνικόν, και χάριν της ελληνικής ευπρεπείας.

  – Το Κράτος ν’ αναγνωρίση τον αντιβλασφημικόν αγώνα εθνικοκοινωνικόν, ως εγένετο και αλλαχού. (σ.σ. άντε πάλι το πρότυπο του Μουσολίνι).

  – Ο Τύπος ανεξαιρέτως να δημοσιεύη υποχρεωτικώς το όνομα του καταδικασθέντος βλασφήμου και την επιβληθείσαν εις αυτόν ποινήν.

  – Ο κ. Υπουργός της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως να διατάξη τους Καθηγητάς και Διδασκάλους όπως, έστω και εκ περιτροπής, δι’ ενός εκτάκτου μαθήματος εις τα σχολεία των, άπαξ τουλάχιστον του μηνός, καυτηριάζωσι την ασέβειαν.

  – Πινακίς με τας φράσεις «Μη βλασφημήτε τα Θεία – η βλασφημία είναι απρέπεια – ασχημίζει την ελληνικήν γλώσσαν – στιγματίζει τον πολιτισμόν» να αναρτηθή εις πάντα τα αυτοκίνητα, λεωφορεία, ταξί, αμαξοστοιχίας, πλοία, γραφεία δημόσια και ιδιωτικά, στρατώνας και στρατιωτικά γραφεία, τραπέζας, αιθούσας δικαστηρίων, κλπ.

  – Εις όλας τας κινηματογραφικάς ταινίας να παρεντεθή η φράσις «Μη βλασφημήτε – είναι απρέπεια».

  – Να καθιερωθή αντιβλασφημική εβδομάς, αρχομένη από της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (σ.σ. καλή ώρα όπως σήμερα), θεωρουμένης της εποχής ταύτης ως καταλληλοτέρας πάσης άλλης του έτους, διοργανουμένων υπό των οικείων Σωματείων και Συνδέσμων αντιβλασφημικών διαλέξεων.

  – Τα αντιβλασφημικά σωματεία να αλληλογραφώσιν ατελώς.

  (Ελευθεροτυπία, 2/4/2000)

 9. Ο/Η Γειά σου κύριε Εισαγελέα λέει:

  Γειά σου κύριε Εισαγγελέα.

  Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! ..Θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους.

  Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό

  Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.. Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι Ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας

 10. Ο/Η 60 βόμβες αλλά ελεύθερος λέει:

  http://vathikokkino.com/2012/09/%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C/

  Εχει στηθεί δολοφονικός παρακρατικός μηχανισμός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ

  ΑΠΟ: giorgis TON Σεπ 12, 2012 ΣΕ Πολιτική | 0 σχολια

  (….)

  Τώρα η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου της στήνει με την ανοχή, προς το παρόν, των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, έναν σκληρό παρακρατικό μηχανισμό που έκανε αισθητή την παρουσία του τις προηγούμενες ημέρες στο Περιστέρι, το Μεσολόγγι και τη Μεταμόρφωση.

  Η Χρυσή Αυγή δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Δέρνει, τραυματίζει και καίει ό,τι δεν θεωρεί ταιριαστό με την φαιά ιδεολογία της..», γράφει το «Βήμα».

  Το πιο εντυπωσιακό είναι αυτό που αναφέρει ο Γ. Καραϊβάζ, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες από αστυνομικές αναφορές κάνει λόγω ότι μέλη της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν αυτοσχέδιες βόμβες και σε σπίτι μέλους της Χ.Α στην Σπάρτη, οι μπάτσοι βρήκαν έτοιμες προς χρήση 60 εμπρηστικές βόμβες!!!

  Μας περιμένουν μαύρες μέρες αν δεν ξυπνήσουμε απ’ τον λήθαργο μας και παρακολουθούμε αδιάφορα να στήνεται ενας δολοφονικός μηχανισμός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

  Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ που αναφέραμε:

  Απεβίωσε ο 33χρονος εμπρηστής της Σπάρτης που τοποθετείται στην Χρυσή Αυγή, 60 εμπρηστικές βόμβες στο σπίτι του συνεργού του που … αφέθηκε ελεύθερος!!!

 11. Ο/Η Αγιατολλάχ Χομεϊνί λέει:

  Υπόθεση Παστίτσιος: Η Ελλάδα γίνεται Ιράν με τις «ευλογίες» της Χρυσής Αυγής;

  24.09.2012 14:43

  24 Σχόλια

  Η σύλληψη ενός 27χρονου πολίτη και η ταυτόχρονη απαγόρευση από το Facebook μιας σελίδας που με την ονομασία «Πατέρας Παστίτσιος» σατίριζε στην Εκκλησία και σε ορισμένους κληρικούς που είχαν εμπλακεί σε κάθε είδους σκάνδαλα προκαλεί αντιδράσεις του πνευματικού κόσμου και δημιουργεί φόβους ότι η ελληνική κοινωνία βαδίζει σε επικίνδυνα αυταρχικά μονοπάτια.

  Οι φόβοι αυτοί ενισχύονται από το γεγονός ότι η Αστυνομία και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συλλαμβάνει πολίτες και λογοκρίνει ιστοσελίδες κάτω από την πίεση της Χρυσής Αυγής η οποία φαίνεται να εξελίσσεται σε φρουρό του τρίπτυχου «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Η διαδικασία σύλληψης του «Πατέρα Παστίτσιου» φαίνεται να έγινε μετά από επερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

  Παρόμοια κρούσματα λογοκρισίας και ηθικολογίας είχαν παρατηρηθεί και το προηγούμενο διάστημα : πριν από λίγο καιρό η Χρυσή Αυγή αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν δημιουργήσει θέμα με το θεατρικό έργο της Λένας Κιτσοπούλου: «Αθανάσιος Διάκος:
  Πηγή: Υπόθεση Παστίτσιος: Η Ελλάδα γίνεται Ιράν με τις «ευλογίες» της Χρυσής Αυγής; | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/69186#ixzz27TrBZcG5

 12. Ο/Η Αγιατολλάχ Χομεϊνί λέει:

  O ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα;
  ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ;

 13. Ο/Η Γέρων Eυρυπρώκτιος λέει:

  http://news247.gr/eidiseis/o_gerontas_pastitsios_pagkosmio_trend_sto_twitter.1941603.html

  Ο Γέροντας… Παστίτσιος παγκόσμιο trend στο twitter

  Φωτιά πήραν τα πληκτρολόγια μετά τη σύλληψη του 27χρονου που είχε δημιουργήσει τον λογαριασμό Γέροντας… Παστίτσιος στο Facebook, κάνοντας το #FreeGeronPastitsios παγκόσμιο trend στο twitter.

  Η χιουμοριστική διάθεση των χρηστών του twitter «απλώθηκε» σε τέτοιο βαθμό, που το #FreeGeronPastitsios έφτασε να βρίσκεται ακόμα και στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα worldwide trends του twitter.

  Εκτός από το twitter, και η κοινότητα του Facebook αντέδρασε στη σύλληψη του 27χρονου, με νέο γκρουπ που φέρει το όνομα «Γέροντας Παρίσιος», να κάνει την εμφάνισή του στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

  Σε λίγη μόνο ώρα μετά το άκουσμα της σύλληψης του 27χρονου δημιουργήθηκε και ένα ακόμα γκρουπ υπό το όνομα «Γέροντας Μαϊπρίσιους».

  Υπενθυμίζεται πως για τη σατιρική σελίδα στο Facebook είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

 14. Ο/Η Γέρων Eυρυπρώκτιος λέει:

  Επιστρέφοντας στο «Αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου», στη σελίδα 4, διαβάζουμε την εξής προφανή αναφορά στον Αντίχριστο (κλικ για μεγέθυνση):

  Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου
  βγαλμένο απ’ την παλιά σου διδαχή
  το μήλο πάλι δώσμου!

  Στην επόμενη ακριβώς σελίδα, ο σημερινός αρχηγός της Χρυσής Αυγής προλογίζει με υπερηφάνεια το βιβλίο, αποθεώνοντας τον κ. Πατεράκη και τις αντιχριστιανικές του απόψεις, σε αψεγάδιαστο πολυτονικό σύστημα:

  «Εκείνο όμως το οποίον προσωπικώς περισσότερο τιμώ εις το «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» είναι η Πνευματική Τόλμη και η Ιδεολογική Συνέπεια. Η Πνευματική Τόλμη ενός νέου ανθρώπου να μην υπολογίζη τον σκοταδισμόν είκοσι αιώνων και να τολμά αναφοράς εις τους παλαιούς απωλεσθέντας παραδείσους, οι οποίοι συγχρόνως είναι και οι μελλοντικοί κόσμοι των ονείρων μας, τα οποία με την Βούλησίν μας θα γίνουν πραγματικότης».

  Πηγή: Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος υμνούσε το Αστραφτερό Σκοτάδι Του Εωσφόρου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/49497#ixzz27TvdMRs4

 15. Παράθεμα: Επέμβαση Χ.Α. και φίμωση Ελευθερίας του Λόγου στο Αφγανιστάν (Γέροντας Παστίτσιος) | Atheia.gr

 16. Ο/Η punky λέει:

  Είμαι εντελώς αγαθιάρης τελικά. Δεν φανταζόμουν σήμερα πως σε αυτή τη χώρα μπορούσε να συμβεί αυτό !

  Εχουν τοποθετηθεί τα κόμματα στο θέμα;
  Εχουν υπάρξει αντιδράσεις διανοουμένων;

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  KKE (Το κόμμα της μετά θάνατον ζωής) και Δημάρ (Ο αρμόδιος υπουργός είναι δικός της) προς το παρόν σιωπούν.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και μπράβο του, αλλά εγώ επιμένω πως ακόμη και αυτός ο νόμος δεν εφαρμόζεται σωστά αφού ο Παϊσιος δε είναι (προς το παρόν) θεός (η Εκκλησία παραμένει πιστή στην τριαδικότητα και όχι στο τετράπλευρο του θείου) ούτε άγιος ούτε καν όσιος, από πότε είναι βλασφημία η σάτιρα εναντίον ενός μέντιουμ που φέρεται να προφητεύει τον όλεθρο του τουρκικού λαού;

  O ΣΥΡΙΖΑ για τον γέροντα Παστίτσιο

  Η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την σύλληψη ενός 27χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι δημιουργός μιας σελίδας στο Facebook με όνομα «Γέροντας Παστίτσιος», η οποία σατιρίζει την εμμονή με τον Γέροντα Παΐσιο.

  Παράλληλα, ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης εκδήλωσε την επιθυμία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη του 27χρονου: «Όταν ο νόμος εξισώνει την βλασφημία με την παιδεραστία

  ,είναι άδικος. Θέλω να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης ,του 27χρόνου που συνελήφθη», αναφέρει.

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

  «Η ελευθερία της έκφρασης, στο στόχαστρο της ακροδεξιάς θεοκρατίας»

  Η σημερινή σύλληψη του εικοσιεπτάχρονου στην Εύβοια με την κατηγορία της βλασφημίας αποτελεί κορυφαία πράξη παραβίασης της ελευθερίας της έκφρ

  ασης και μάλιστα από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, που κανονικά θα έπρεπε να την προφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2012 να συλλαμβάνεται πολίτης εξαιτίας σατιρικού σχολιασμού σε προσωπική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συμβαίνει μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν. Η τρόικα εσωτερικού δεν ισοπεδώνει μόνο τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Και είναι πραγματικά λυπηρό ότι αυτό γίνεται επί υπουργίας του Αντώνη Ρουπακιώτη.

  Θα πρέπει, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα:

  Πρώτον, η ελευθερία του λόγου συμπεριλαμβάνει και τη σάτιρα, όσο «ασεβή» και «προσβλητική» κι αν τη θεωρούν κάποιοι. Όπως, ακριβώς, δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει την ταινία για τον Μωάμεθ, έτσι δεν μπορεί να διώξει τη σελίδα για τον «Όσιο Παστίτσιο».

  Δεύτερον, οι ίδιες ακριβώς δικαστικές και αστυνομικές αρχές που αφήνουν ατιμώρητες τις καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις, έσπευσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να διωχθεί ο δημιουργός της σελίδας. Στην Ελλάδα του 2012, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη φυλακή αν κάνει πλάκα με τη θρησκοληψία, αλλά δεν διώκεται όποιος στην ιστοσελίδα του καλεί στην εξόντωση των μεταναστών και των ψυχικά πασχόντων.

  Τρίτον, δικαιώνεται πλήρως η πρόσφατη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για άμεση κατάργηση της αναχρονιστικής και αντιδημοκρατικής διάταξης περί βλασφημίας. Εξίσου επίκαιρη, αποδεικνύεται και η θέση μας για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ, ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΠΑΙΣΙΟΣ

   Άρθρο 198 Ποινικού Κώδικα (στο Ισλαμαμπάντ):

   Κακόβουλη βλασφημία.

   1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιοδήποτε τρόπο το Θεό.

   2. Όποιος εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

   Άρθρο 199
   Καθύβριση θρησκευμάτων
   Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οπιοονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

   EINAI ΓΕΓΟΝΟΣ
   Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΘΕΟΣ
   Η
   ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

   ΗΧΗΣΤΕ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΚΑΜΠΑΝΕΣ
   ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ, ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ

   Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΈΦΕΡΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΟ.
   Απομενει να τον εγκρινει η Ιερα Συνοδος

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα βάσει του νόμου 4055/2012

    Η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 198 του Ποινικού Κώδικα αντικαθίσταται ως εξής: «2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.»

  • Ο/Η punky λέει:

   Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Συντασσομαι.
   Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ.

   Αυτές οι θέσεις είναι που μας κρατάνε ιδεολογικα στην Ευρώπη
   Ευρώπη δεν είναι μόνο το νόμισμα. Ας μην το ξεχνάμε επειδή μιλάμε εσχάτως περισσότερο για αυτό.

   • Ο/Η Red λέει:

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012

    «Παστίτσιος»
    Στις παρασυνάξεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα φασιστοειδή στο Γράμμο, όπου επιδίδονται στους συνήθεις αλαλαγμούς επί τη επετείω της ήττας του ΔΣΕ,

    το κράτος μας (τους) είναι πολύ ανεκτικό,

    όπως φέτος, όταν

    η ατμόσφαιρα ρυπάνθηκε

    – χοροστατούντος του μητροπολίτη Κονίτσης –

    από τις ιαχές του τύπου

    «θέλουμε να εξοντώσουμε τα ερυθρά σκουπίδια».

    *

    Στα «πανηγύρια» της μισαλλοδοξίας και της παραχάραξης της αλήθειας, όπως (και) τα φετινά στο Μελιγαλά,

    το κράτος τους είναι πολύ ανεκτικό,

    όταν η ατμόσφαιρα

    – με το παπαδαριό να κρατά το «ίσο» –

    ρυπαίνεται από τις ιαχές του τύπου

    «τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά».

    *

    Εν ολίγοις,

    στις περιπτώσεις που κάθε άλλο παρά δυσδιάκριτα είναι τα όρια ανάμεσα στο κήρυγμα της αγάπης, της συναλληλίας και της καταλλαγής και στο άλλο κήρυγμα,

    δηλαδή στο «κήρυγμα» – προτροπή στο έγκλημα,

    τότε, σε αυτές τις περιπτώσεις,

    το κράτος μας (τους) παραμένει νηφάλιο, ψύχραιμο, επιδεικνύει αταραξία… Βούδα.

    *

    Αντίθετα, στις άλλες περιπτώσεις, όταν πρόκειται για τη σάτιρα που στρέφεται ενάντια στις προκαταλήψεις της θρησκοληψίας, στο εμπόριο του θρησκευτικού συναισθήματος και του σκοταδισμού

    τότε το κράτος μας (τους)

    – και μάλιστα κατόπιν παρέμβασης των ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» –

    τίθεται ολόκληρο σε κατάσταση συναγερμού και αποκαλύπτεται ως το γνωστό αδελφάκι (κατά τη Θεογονία του Ησίοδου) της Βίας:

    Τότε, δηλαδή, εν ριπή οφθαλμού

    – όπως συνέβη με τον 27χρονο που συνελήφθη (!) για «βλασφημία» (!) επειδή σατίριζε φωτογραφίες και αποκαλούσε «Παστίτσιο» τον λεγόμενο Γέροντα Παΐσιο –

    κινητοποιούνται οι πάντες:

    Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέχρι τους εισαγγελείς και από τους εισαγγελείς μέχρι τους κατά τόπον «χωροφύλακες»!

    *

    Επομένως, το κράτος μας (τους) ξέρει

    και ποιος είναι ο «εχθρός»

    και πότε να ανασύρει και να στρέφει εναντίον του «εχθρού» τους βρικολακιασμένους νόμους του «Πατρίς – Θρησκεία – Τρομοκρατία».

    *

    Το κράτος μας (τους) είτε υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι ο ΠΑΣΟΚος, είτε είναι ο Νεοδημοκράτης, είτε υπουργός Δικαιοσύνης είναι σήμερα ο ΔΗΜΑΡιστερός κ. Ρουπακιώτης,

    αυτό είναι – θα πείτε.

    Και θα έχετε δίκιο…

 18. Ο/Η rebamis stamatis λέει:

  ΦΑΣΙΣΤΟ ΡΟΙΔΗ ΜΠΟΡΔΟΛΟΓΕ!! ΕΝΑ ΕΓΩ ΒΡΙΣΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΣΥ? ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ!!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Χριστιανικότατε,
   έ όχι και θεός ο Παϊσιος και θεά η μαμά Ροϊδη για να τους (και σας) τραβολογάνε για βλασφημία των θείων.
   Ο Εισαγγελέας, δεν ξέρει το νόμο ή πιστεύει απλά στην Αγία Τετράδα

   • Ο/Η ΤΕΟ λέει:

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Ο ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΕΑΝ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.

   • Ο/Η Po λέει:

    ότι και αν έχει αλλοιώσει, θαύματα δεν ισχυρίστηκε ότι έκανε ποτέ.
    αυτά μόνο απατεώνες ή αμαθείς μπορούν να τα πιστέψουν ή και να τα διαδώσουν.
    πόσα θαύματα διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό ότι έγιναν από τον πεθαμένο από το ’94 Παΐσιο; αυτό δείχνει το μέγεθος της απάτης και της γενικευμένης αμάθειας.
    Το θαύμα και μόνο, είναι από μόνο του προσβολή της ανθρώπινης νοημοσύνης και αξιοπρέπειας.

    Σάτιρα είναι η γλώσσα που βγάζει ο άλλος στον παραλογισμό, σε αυτό που ισχυρίζεται ότι αψηφά τους φυσικούς νόμους.
    Μπορεί να μην συμφωνώ με τον τρόπο που την έκανε (τη σάτιρα) αλλά είναι δικαίωμά του να την κάνει.

    Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες για 7χρονα νήπια ή απατεώνες της πεντάρας, τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει.
    (δεν απαντώ κατ’ ανάγκη μόνο σε σας)

 19. Κύριοι πιστεύετε ότι οι παρακάτω στίχοι της μπάντας Naer Mataron είναι βλάσφημοι;

  The churches may decide what will happen to man in the other world
  In this world, we the Black Metal order shall decide for our people

  Mentally deficient, full of bluntness say:
  �Blessed are the poor in spirit…�

  Wouldn�t it be nice,
  If they all went to their paradise
  The one proclaimed by the fucking Christian Church
  Into their paradise we�ll find ugly and mentally flat women

  For over half a million years God was sitting
  Watching men plucking one another�s eye
  And only then had the brilliant idea
  Of sending his bastard son, fucking Jesus Christ
  But now the Devil prevails
  This thing is balderdash

  ———————————————————————-

  Clamors are heard from the Elysian Fields
  The Fields that… Christ (ha!) NEVER crossed!
  The blood of the wolf still runs in the storm of your rage
  You have returned for the revenge of the Hellenic Blood
  You are the wolf, the son of the seashell
  Destroy now, the Plague from the east,
  The Jewish race

  ———————————————————————–

  And the devil once told me:
  Even God has his own Hell, because of his love for the human

  God is dead!
  God is dead!
  God is dead!
  For his mercy for man

  The great empire of man
  The one-thousand-year-old kingdom of the overman
  Beggars go away, we don’t want you
  They left far away laming
  Now that god lies in his grave, he rots
  Now the superior human
  Becomes master

  ————————————————————————

  SKOTOS AENAON, now God RU is being born
  Cosmogenia, a breath in the void space
  666, IAPETE, father of the fifth rage

  Put your sperm in the womb of a warrior woman
  EOSFORE, transport the festive news!

  ———————————————————————-

  Pisteyo se ena theo akrita Digeni
  Strateymeno, pasxonta, megalodynamo
  Oxi pantodynamo, polemisth sta akrotata synora
  Stratigo, aytokratora se oles tis foteines dynameis
  Tis orates kai tis aorates

  ———————————————————————–

  Once I saw a Christian church
  I looked it with pure primordial exe
  It smells me this rottenness of Jehovah
  This cheapness of the subhuman of the cross
  I saw the flames burning the son of God and his saints

  Day by day, year by year
  You fade away, you get lost

  ——————————————————————-

  I visit a christian church
  Which is built on ancient ruins
  The dark and narrow cryptic exert a strong influence over me
  Inside the crypt I kneel in front of the derelict altar
  And I swear to built a temple for Zeus

  http://www.darklyrics.com/n/naermataron.html

 20. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Ρε παιδιά, τι την βάλατε αυτή την ανάρτηση;;;;!!!!!!!! Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Οι άθεοι τελικά είναι μεγάλα νούμερα!!!!!!!!!! Κλαίνε περισσότερο από κάτι γριές επειδή δεν τους αφήνουνε να βλαστημάνε όποιον θέλουνε!!!!!!!!!!!!!!

  Ρε ντιπ καραγκιόζηδες είστε;;;;;;;;;;;;; Μουρλοί εντελώς;;;;;;;;;;;; Μόνοι σας ζείτε στον πλανήτη;;;;;;;;; Αυτός που θρησκεύεται δεν έχει ελευθερία, και θα του βλαστημάς εσύ όποιον γουστάρεις;;;;;;;;;; Και μετά αρχίζετε τις κλάψες;;;;;;;;;; Δεν ντρέπεστε καθόλου;;;;;;;;

  Ρε κάτι ήρωες κλαψιάρηδες;;;; Φαντάζομαι τον «γέροντα παστίτσιο» να τα έχει κάνει επάνω του και να φωνάζει τη μαμά του να του φέρει στο τάπερ κεφτεδάκια και να κλαίει!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ρε τι γέλιο!!!!! Ευχαριστώ για την ανάρτηση, μου έφτιαξε το κέφι!!!!!!!!!!!
  Ταλιμπάν άθεοι, εκτέλεσαν τον Γκιόλια, έκαψαν τρεις ανθρώπους στην τράπεζα, και θέλουν για ό,τι κάνουν να μένουν ατιμώρητοι!!!!!!!!!!!!

  Ρε άντε στην ζούγκλα να ζήσετε!!!!!!!!!!

  ΥΓ1
  Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω, σκεπτόμενος τον «αγωνιστή» παστίτσιο να κάνει πιπί στην πάνα του, γιατί έμαθε στη ζωή του να είναι άθεος ταλιμπάν και να κάνει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό!!!!!!!!!!!!!!!
  Νομίζετε ότι είστε στην σταλινική ρωσία που όποιον φόραγε σταυρό τον εντελούσαν τα άθεα ζώα;;;;;;;;;;

  ΥΓ2
  Τις αναρτήσεις από τους τούρκους εθνικιστές του «Ιού» γιατί τις βάζεις;;; Για να ξοδεύουμ χαρτομάντηλα από τη «συγκίνηση»;;

  ΥΓ3
  Ο «παστίτσιος» συνελήφθη όχι επειδή «εμπαίζει», αλλά επειδή….. παίζει σε δημόσιο χώρο κάτι που οι άνθρωποι κάνουν μόνοι τους στο σπίτι!!!!!!!!!!!

  ΥΓ4
  Πραγματικά καλή ανάρτηση!!!!!!!!! Μάλλον θα γελάω και στον ύπνο μου με το πάθημα του παστίτσιου!!!!!!!!!

 21. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Ο «εξαδάκτυλος» γιατί μιλάει για δημόσια παλουκώματα;;;;!!!!! Μήπως θυμάται τα αθεϊστικά καθεστώτα που παλούκωναν μέχρι και μικρά παιδιά επειδή έκλεβαν ένα φρούτο;;;;; Θυμήθηκες τον Μάο και τα αθεϊστικά του κτήνη;;;;

  Οι άθεοι φασίστες «βουρκώνουν», «δακρύζουν» και μιλάνε για ελευθερία, λες και την δίδαξαν ποτέ τους!!!!!!!!!!!!!!! Εσείς ρε νούμερα είστε οι χρυσαυγίτες της αθεΐας!!!!!!!!!! Όπου επικρατήσατε σε όλο τον πλανήτη, φασίστες ήσασταν!!!! Αφήστε τα διδάγματα και τα αιματηρά έργα της βοθρο-αθεΐας έχουν πια καταγραφεί!!!!!!!!!!! (διότι κάποιος μίλησε για βοθρο-ορθοδοξία)!!!!!!!!!!!!
  Βλέπεις, ο Ορθόδοξος πρέπει να κάθεται και να τον καίνε ζωντανό τα άθεα ζώα για να είναι ευχαριστημένοι!!!!!!!!!

   • Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    Τsakalia trello agori

    http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html

    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια
    [Το Καλάμι]
    http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

    γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.

  • Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

   Βασικά είχα στο νού μου τους όποιους φανατικούς που γιά να επιβάλλουν το δικό τους φτάνουν στον φόνο, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτικής ή εθνικότητας. Εσύ βέβαια κατάλαβες ό,τι σε συμφέρει, για να το πάς εκεί που σε συμφέρει, ώστε να μας πείς αυτό που σε συμφέρει – πάγια τακτική των απανταχού φανατικών.

   Να σε ενημερώσω πως τις κοτσάνες σου μπορείς να τις σκούζεις (!!!!!!!!!) όπου βρείς, αλλά να πείσεις πως είναι δικά μου πιστεύω είναι μάλλον δύσκολο. Από εμένα δεν θα ακούσεις λιβανίσματα σε άθεους, (ή οποιουσδήποτε άλλους), επειδή απλά σφετερίζονται έναν τίτλο. Δείγματα γραφής έχω δώσει πολλά – όπως κι εσύ… Τα του Μάο λοιπόν, μπορείς να τα πείς γιά κανέναν άλλο. Μην βάζεις όλους και όλα στο ίδιο τσουβάλι μπάς και μπερδέψεις κανέναν αμόρφωτο – τουλάχιστον όχι πρίν βεβαιωθείς πως σε παίρνει.

   Τέλος, όσο γιά τον ποιόν καίνε ζωντανό… έχουν δώσει αρκετά δείγματα οι διάφορων ειδών φασίστες – συμπεριλαμβανομένων και των χριστιανών τοιούτων. Μην συζητάμε τα ίδια πράγματα ad infinitum χωρίς τουλάχιστον να έχεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα και όχι τις ίδιες και τις ίδιες λογικές πλάνες, συνοδευόμενες από δεκάδες θαυμαστικά

 22. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Αυτοί είμαστε, αγαπητέ Ρο, αυτοί είμαστε, η ελληνική κοινωνία που το έτος 2012 έχει ως πρότυπο ζωής και αρετής τον Παίσιο, ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που για να αποφύγει τη ζωή και τον έρωτα κλείστηκε σε ένα «άγιο» τόπο, για να ψέλνει και να δίνει… μάχες με τον Διάβολο και… συμβουλές ζωής, αυτός που πέρα από την καλύβα του δεν είχε πάει, εντούτοις συνομιλούσε με Θεό και έπαιρνε χάρη από Άγιο-Πνεύμα. Και τώρα εν μέσω σαρωτικής κρίσης, αυτοκτονιών και με την άνοδο του φασισμού, μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας εξανίσταται γιατί κάποιος προσέβαλε τη μνήμη αυτού του τρελόγερου. Τη μνήμη αυτού του τρελόγερου που την είχαμε καταχέσει ορισμένοι συγγραφείς του πρωκτού βγάζοντας δήθεν τα απομνημονεύματά του και τις συμβουλές ζωής του και τις προφητείες του. Τι τρώει αυτή η ελληνική κοινωνία; Βλακόχορτο τρώει; Σκατά τρώει; Δεν πέρασε από εδώ Διαφωτισμός; Δεν πέρασε τίποτα; Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι… Το βαρέλι δεν έχει πάτο τελικά. Δεν έχει πάτο.

 23. Ο/Η λέει:

  Η «ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ» ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ…

  Ανακοίνωση 259 / 24. 9. «2012»

  Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, στην προ διμήνου επιστολή του προς τον Ρώσο πρέσβη, με αφορμή την δίκη των κοριτσιών του συγκροτήματος «Pussy Riot», είχε εκφράσει την ανησυχία του μήπως ανοίξει η όρεξη και στους εν Ελλάδι θεοκράτες και σύντομα πράξουν σαν τους Ρώσους ομοίους τους, στο να μεθοδεύσουν την επιστροφή της κοινωνίας σε θεοκρατικά – βυζαντινά δεδομένα. Και δυστυχώς η ανησυχία μας αποδείχθηκε ότι είχε βάση.

  Μετά από επερώτηση βουλευτή της υπερχριστιανικής και υπερορθόδοξης «Χρυσής Αυγής» που ζητούσε το κατέβασμα («την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο») της σατιρικής σελίδας του «facebook» με τίτλο «Ο γέροντας Παστίτσιος», το υπόδουλο στους ρασοφόρους Ελληνικό Κράτος επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και πέρασε με μεγάλη σπουδή χειροπέδες (!!!) στον 27χρονο δημιουργό της, με την κατηγορία της βλασφημίας.

  Βλασφημία ως προς τι; Προς έναν άνθρωπο; Προς έναν μοναχό που δε πρόλαβαν καν οι θεοκράτες να «αγιοποιήσουν»; Αλλά και αν είχε «αγιοποιηθεί» από τους δικούς του, τι θα σήμαινε δηλαδή; Ποτέ στην Ιστορία οι θρησκόληπτοι και φανατικοί μονοθεϊστές δεν φημίζονταν για την καλή τους σχέση με την Λογική.

  Ποτέ δεν φημίζονταν βεβαίως και για το χιούμορ τους, ιδίως όταν κατέστρεφαν τους δικούς μας εθνικούς πολιτισμούς, έκαναν ολοκαυτώματα υποτιθέμενων «μαγισσών», σταυροφορίες, σφαγές, διώξεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, και, και, και… Ποτέ βεβαίως δεν φημίζονταν και για την ανοχή ή στοιχειώδη σεβαστικότητά τους προς ο,τιδήποτε διαφορετικό από τον δικό τους συγκεκριμένο χαβά. Γι’ αυτό άλλωστε και η έννοια του πολιτικού ολοκληρωτισμού, γεννήθηκε ταυτόχρονα με την δική τους πολιτισμική επικράτηση.

  Είναι ωστόσο παράλογο έως βαθμού γελοιότητος οι μισαλλόδοξοι και βεβηλωτές των θρησκευτικών σεβασμάτων των άλλων, αυτοί που δεν καθύβρισαν ανθρώπους, προφήτες, μοναχούς και «αγίους» αλλά Θεούς, πραγματικούς Θεούς, να απαιτούν σεβασμό για τον δικό τους συγκεκριμένο χαβά και μάλιστα διά της βίας. Μιας βίας που είναι ίδια και απαράλλακτη όταν περνιούνται χειροπέδες σε έναν χιουμορίστα 27χρονο και όταν προκλητικά υψώνονται πανό στην πλατεία Ομονοίας που γράφουν «Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι μελλοθάνατες. Έρχεται το Ισλάμ».

  Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έσπευσε όλο φούρια στα Ψαχνά Ευβοίας να συλλάβει τον χιουμορίστα 27χρονο, δικαιολογήθηκε ότι υπήρξαν «αντιδράσεις εκατοντάδων πολιτών», πράγμα γελοίο, αφού σε μία χώρα όπου ο υπήκοος υφίσταται θεοκρατική πλύση εγκεφάλου από το σχολείο, αυτονόητα είναι πάμπολλοι οι θρησκόληπτοι (είτε τυπικοί είτε ψυχωσικοί), που θα ήθελαν πολύ να επιστρέψουμε στην εποχή του Βασιλείου Βουλγαροκτόνου. Όπως και πολλοί είναι εκείνοι που με τον φερετζέ πολιτικών μορφωμάτων ουσιαστικά ζητούν ακριβώς το ίδιο.

  Στην επερώτησή του ο υπερορθόδοξος χρυσαυγίτης βουλευτής, απεφάνθη ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο». Και από ό,τι φαίνεται συμφώνησαν απολύτως η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο εισαγγελέας! Και η χώρα μας έγινε Πούτινλαντ με ημεδαπή εκδοχή «Pussy Riot» για την «χαμένη τιμή» ενός αποβιώσαντος τροφίμου του ρωσοκρατούμενου «Αγίου Όρους».

  Για μία ακόμα φορά οι μονοθεϊστές χριστιανοί (απαράλλαχτα όπως και οι ομόθρησκοί τους μονοθεϊστές μουσουλμάνοι), αποδεικνύουν σε κάθε τρίτο που έχει μάτι και βλέπει και μυαλό και κρίνει, την τραγική ευθραυστότητα των δικών τους σεβασμάτων, σεβασμάτων που κτίστηκαν αποκλειστικά επάνω στην βεβήλωση όλων των ιστορικά προγενεστέρων τους θρησκειών. Αυτήν λοιπόν την ευθραυστότητα πάνε να καλύψουν με ιερές εξετάσεις και φετφάδες, ασχέτως εάν φοράνε μεσαιωνικά ρούχα και σαρίκια ή σύγχρονα κοστούμια και γραβάτες. Απαιτούν με κάθε λογής βία να σταματήσει όλη η ανθρωπότητα επειδή αυτοί έχουν ακινητοποιήσει τα μυαλά τους!

  Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

  – θεωρεί τεράστιο πολιτικό, κοινωνικό και θρησκευτικό ζήτημα το γεγονός της υποκινημένης, από τους εκπροσώπους του βυζαντινού μεσαίωνα, σύλληψης και παραπομπής του 27χρονου χιουμορίστα,

  – εκφράζει την πλήρη ηθική συμπαράστασή του στο νέο θύμα των θεοκρατών, τον οποίο θεωρεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ κρατούμενο, και

  – καλεί τα εντός βουλής πολιτικά κόμματα, ν’ αφήσουν λίγο τους αριθμούς και να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση γι’ αυτό, το όλως εξευτελιστικό, για την Δημοκρατία γεγονός.

  Η θεοκρατία δεν θα περάσει.

  Η Δημοκρατία και η Ελευθερία μας, που διπλά τις περιγέλασε χθες και σήμερα η ισλαμική και χριστιανική μισαλλοδοξία, έχουν κατακτηθεί με επαναστάσεις και αίμα. Δεν θα τους τις παραδώσουμε για να ηδονιστούν για μία ακόμα φορά οι αρνησίζωοι, επίγειοι εμπορικοί αντιπρόσωποι, του εύθικτου «Θεού» της ερήμου και της ερήμωσης.

  ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

  http://www.ysee.gr/

 24. Ο/Η CHRIS λέει:

  ζητω ο παστιτσιος ζητω και ο μουσακας!
  α!!!!!!!και …τσακαλια!!!!!!!!ξυδακι!!!!!!!!!!!

 25. Ο/Η Mihalakis o Trenas λέει:

  η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να προστατεύεται γαμώ το Μωυσή σας!

 26. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Τραγούδι αφιερωμένο για την περίσταση, σε διασκευή -=Tsakalias=-

  Στ’ άρματα, Στ’ άρματα (Μαρία Δημητριάδη)

  Βροντάει το φέισμπουκ, κλαίει ο παστίτσιος
  μουγκρίζουν οι άθεοι, κλαίνε στα blog
  λουφάζουν έντρομοι οι άθεοι λύκοι
  στων δημοκρατικών θεσμών την ορμή (δις).

  Μισεί η άτιμη, η αθεΐα
  τα δικαιώματα, την διαφορά
  θέλουν των άθεων δικτατορία
  θέλουν να βλαστημούν την λευτεριά (δις).

  ====================================

  Άκουγα πριν λίγο το τραγούδι και μ’ έπιασε οίστρος ενάντια στον άθεο φασισμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Οι αρχι-χρυσαυγίτες της αθεΐας, ο Λένιν, ο Τρότσκι, ο Στάλιν, ο Μάο, ο Πολ Ποτ πέθαναν, αλλά άφησαν σ’ εσάς τον σπόρο του μίσους για την εκλεγμένη δημοκρατία, τους νόμους και το σύνταγμα που έφερε στην πατρίδα αυτή ο ήρωας Μακρυγιάννης!!!!!!!

  Να μάθετε ότι εδώ δεν είναι το σφαγείο της Καμπότζης, αλλά υπάρχει δημοκρατία και νόμοι που ισχύουν για ΟΛΟΥΣ!!!!!!!! Έτσι είναι η δημοκρατία άθεοι ταλιμπάν!!!!!!!!! Η δημοκρατία άλλωστε σας αφήνει ελεύθερους να βλαστημάτε τον Χριστό, την Θεοτόκο και τους Αγίους. Κι ενώ τόσος κόσμος τους σέβεται, εσείς, άθεοι φασίστες δεν έχετε ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό στην διαφορετική άποψη!!!!!!!!!!!!!!
  Τότε, όμως, την ελευθερία της δημοκρατίας την απολαμβάνετε που σας αφήνει ελέυθερους να βλαστημάτε!!!! Όταν όμως με τους ίδιους ακριβώς νόμους θεωρείστε παραβάτες, τότε κλαίτε και νοσταλγείτε τα σφαγεία της Κορέας!!!!!!!!!!!!

  ΥΓ
  Λουφάζουν έντρομοι οι άθεοι λύκοι
  στων δημοκρατικών θεσμών την ορμή (δις).

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Αυτή η γαμημένη απουσία επαγγελματικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση της χώρας να τι μας κάνει! Μας στερεί από ποιητές ολκής. Πόσους Σεφέρηδες και Ελύτηδες θα είχαμε τώρα.

  • Ο/Η punky λέει:

   Το πρόβλημα με εσάς τους χριστιανοταλιμπάν είναι ότι δεν την ακούτε αν την πίνετε μόνοι σας. Πρέπει να την πίνουμε όλοι μαζί, για να είναι αποτελεσματική η μαζική παράκρουση.
   Έτσι, οτιδήποτε καταδεικνύει ότι ζείτε σε πνευματική μαστούρα, σας τη χαλάει γιατί τσαλακώνει τη ψευδαίσθηση.

 27. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΔΗΜΑΡ: Με τη σύλληψη του «Παστίτσιου» το κράτος ακολουθεί τη Χρυσή Αυγή

  24.09.2012 18:17

  13 Σχόλια

  Την αντίθεσή της για τη σύλληψη του 27χρονου που διατηρούσε στο Facebook τη σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος» εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

  Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι η σύλληψη του 27χρονου φανερώνει σε συμβολικό επίπεδο, «ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής», ενώ συνιστά προσβολή «όχι μόνο της ελευθερίας του λόγου», αλλά και για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς, όπως σημειώνεται «πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».

  Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως «η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα».

  Oλόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:
  http://www.iefimerida.gr/node/69211#ixzz27VPA0Btx

 28. Ο/Η Po λέει:

  Το ιστολόγιό μας διαθέτει και μασκότ-διασκεδαστές, παρακαλώ να μην τα πειράζεται.

  Τα βάζουμε να σχολιάζουν στα διαλείμματα, αντί διαφημίσεων.

  Αγαπητέ Σταύρο, διαπράττεις φάουλ αποσπώντας τα από το καθήκον τους.
  Σε παρακαλώ…

 29. Ο/Η Ευγένιος λέει:

  Να υποθέσω πως στο πνεύμα που διέπει την ανάρτηση οι διαμαρτυρίες των μουσουλμάνων στο κέντρο είναι το ίδιο καταδικαστέες. Αλήθεια ποιά η στάση σου απέναντι στην συμπεριφορά όλων αυτών των μεταναστών (νόμιμων και μη) απέναντι στα δημοκρατικά ιδεώδη στα οποία να υποθέσω και εντάσσεται το κατηγορώ σου στην εκκλησία (που είναι ομολογουμένως ορθό). Και επιπλέον έχεις να προτείνεις κάποιο μέτρο ανάσχεσης αυτού του εκρηκτικού μίγματος που έχει δημιουργηθεί; Η εμπειρία σου απο τον πόλεμο της σάπιας εκκλησίας τι σε έχει διδάξει. Είναι ενα θέμα απλό; Ποίες μπορούν να είναι οι άμυνες μιας δημοκρατίας και μέχρι που φτάνουν τα όποια θρησκευτικά δικαιώματα του καθένα. Για τους πραγματικούς ταλιμπάν θα πεις κάτι ή φοβάσαι μήπως χαρακτηριστείς ρατσιστής. Να υποθέσω πως αυτό αποτελεί «εξωτερική» υπόθεση;. Γιατί μεταξύ μας το θέμα του παστίτσιου, είναι, και το ξέρεις τίποτα (αν και της ίδιας φύσης) μπροστά στο άλλο που γίνεται μπροστά στα μάτια μας. Ένεκα επικαιρότητας το ερώτημα και συμβατότητας με την ουσία της ανάρτησης αλλά ταυτοχρόνως αναμφιβόλος μεγαλύτερης δυναμικής και όχι ως έμμεση αντίδραση θιξίματος. Κάθε άλλο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Άκουσε Ευγένιε,
   δεν είμαστε καραγκιόζηδες.
   Καταδικάζουμε και τον ελλληνορθόδοξο και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό που έχουν το εξής κοινό χαρακτηρηστικό: Μίσος, αμορφωσιά, βλακεία, δυσανεξία, βία, κρατική επιβολή.
   Προσωπικά με ενόχλησαν αφάνταστα οι Ισλαμιστές που διαδήλωσαν στο κέντρο και θα παρέπεμπα σε δίκη όσους από αυτούς έκαναν ζημιές και ΄σε απέλαση μετά όσους δεν έχουν χαρτιά.
   Με ενοχλούν όχι γιατί πιστεύουν στον Αλλάχ ή επειδή είναι ξένοι, με ενοχλούν γιατί ζητούν να φιμωθούν άνθρωποι.

   Τους αναγωρίζω μόνο ένα ελαφρυντικό σε σχέση με τους ιθαγενείς Τάλιμπαν.
   Μεγάλωσαν σε άθλιες συνθήκες απόλυτης πλύσης εγκεφάλου, φτώχιας και αμάθειας.
   Οι δικοί μας είχαν καλύτετες ευκαιρίες αλλά το μυαλό και ο ψυχισμός τους τους πάσχουν σοβαρά.

  • Ο/Η Po λέει:

   1.«Να υποθέσω πως στο πνεύμα που διέπει την ανάρτηση οι διαμαρτυρίες των μουσουλμάνων στο κέντρο είναι το ίδιο καταδικαστέες»
   Να το υποθέσετε.

   2. «Αλήθεια ποιά η στάση σου απέναντι στην συμπεριφορά όλων αυτών των μεταναστών (νόμιμων και μη) απέναντι στα δημοκρατικά ιδεώδη…»
   Κουτή ερώτηση/απορία. Η ιδεολογική στάση του καθενός (θα πρέπει να) είναι η ίδια για όλους. Τι είναι οι… στάσεις/θέσεις, χαμαιλέοντες;

   3. «έχεις να προτείνεις κάποιο μέτρο ανάσχεσης αυτού του εκρηκτικού μίγματος που έχει δημιουργηθεί;»
   Κουτή ερώτηση/απορία. Κανενός η πρόταση δεν θα ήταν ολοκληρωμένη, ακόμα και ενός Ομπάμα. Χρειάζεται (τουλάχιστον) 12τομη ανάλυση της παγκόσμιας κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, ειλικρινή αφοσίωση της παγκόσμιας κοινότητας για να πλησιάσει, έστω και ελάχιστα μια έγκυρη πρόταση που να λύνει ζητήματα ανισότητας, κοινωνικής-οικονομικής απελευθέρωσης κ.ο.κ. Το θέμα (και φιλοσοφικά) είναι γιγάντιο.

   4. «Για τους πραγματικούς ταλιμπάν θα πεις κάτι ή φοβάσαι μήπως χαρακτηριστείς ρατσιστής.»
   βλέπε νο 2

   • Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Ήσασταν σαφέστατοι και οι δύο . Επίτρεψε μου όμως Ρο να τονίσω πως οι χαζές ερωτήσεις μου κάνουν κάποιους να αποκαλούν τον Αριστοτέλη καημένο, πράγμα που σε κάνει να υποπτεύεσαι πως το αυτονόητο σε αυτή την χώρα ίσως δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Σπουδαίο πράγμα η μόρφωση. Να ξέρεις τι λέει ο Αριστοτέλης και να μην ξέρεις τι σημαίνει αντιπερισπασμός. Μπορεί να βγαίνω εκτός θέματος μένω όμως, πιστεύω, εντός ουσίας . Τον Αριστοτέλη λοιπόν πρέπει να είχε κατα νού και η αριστερά που δεν έκανε καμία ευθύ δήλωση για τα πρόσφατα επεισόδια των οριτζινάλε ταλιμπαναρέων. Μπορεί εκτός από την μελέτη του Αριστοτέλη (όπως ο φίλο μας παρακάτω) να λειτούργησε και το ελαφρυντικό που επικαλείσαι εσύ Λασκαράτε περί πρότερου βίου. Εμπρός λοιπόν για μια δημοκρατία τόσο γενναία που μπορεί να επιτρέψει στο παρελθόν, την ανατροφή, και τα παιδικά βιώματα ψυχανώμαλων (και μέσα σε αυτούς βάζω και τους αγριοχρίστανους) να γίνει το μέλλον της. Θέλω πολύ απλά να πω, πως η αντιμετώπιση από την αριστερά οπισθοδρομικών αντιλήψεων εντοπίζεται σε έναν πολύ συγκεκριμένο χώρο και μόνο εκεί. Σε σημείο που διυλίζει το κουνούπι και καταπίνει την καμήλα. Σε σημείο που της αρμόζει ο όρος μεροληψία. H μεροληψία και η δημοκρατία όμως είναι ασυμβίβαστες. Δηλαδή αυτός ο ντόρος για τον παστίτσιο και τα αντίστοιχα αντανακλαστικά που τον δημιουργούνε (και καλώς κάνουν) δεν βρίσκουν τίποτα στα χρονικώς ταυτόχρονα γεγονότα στο κέντρο από τους μουλάδες για ένα κάποιο σχόλιο έστω. Γιατί;;; Κάνω λάθος;; Ακριβώς η ίδια άρρωστη φύση δεν τα διέπει; Μήπως κάποιοι δεν πρέπει να χαλάσουν την ζαχαρένια τους ; (Δεν βρίσκω άλλο λόγο) Στο ταυτόχρονο του πράγματος αναδεικνύεται η τραγική ειρωνεία της μεροληψίας που θέλω να τονίσω, αλλά όχι …….ίσως οι μουλάδες διαδηλώσανε για αντιπερισπασμό στον παστίτσιο. Αλλά πάλι, όχι μωρέ, για αυτά θα μιλήσει η Χ.Α. με την χυδαιότητα που την διακρίνει και η αριστερά θα κουνάει το ανθρωπιστικό και αντιρατσιστικό δάχτυλο. (Τζάμπα μάγκας-τζάμπα ανθρωπιστής). Με το συμπάθιο και συγνώμη εκ των προτέρων στους γνώστες του Αριστοτέλη

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Θέλω να είμαι πάλι σαφέστατος.
    Δεν έχω σε εκτίμηση τις ηγεσίες της Αριστεράς.
    Θα έλεγα πως αν δεν είναι διεφθαρμένοι είναι προφανέστατα ανεπαρκείς.
    Ασφαλώς και έπρεπε άμεσα να καταδικαστεί η διαδήλωση των φονταμενταλιστών ισλαμιστών που ζητούσε τη φίμωση της κριτικής σε βάρος του Ισλάμ.
    Θα έπρεπε να ζητηθεί και η άμεση απέλαση όσων από αυτούς τους ισλαμοφασίστες τολμούν να απειλούν τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.
    Η Αριστερά όμως είναι ανόητη, κοντόφθαλμη, μεροληπτική, με εμφανές ηθικό έλλειμμα, και αφήνει έτσι χώρο στη Χρυσή Αυγή.

 30. Ο/Η Sorry λέει:

  Να δεις πώς το λένε αυτό … αντιπερισπασμός … σου αποσπώ την προσοχή.
  Μωάμεθ και Παΐσιος.
  Που είσαι καημένε Αριστοτέλη να δεις πως τζάμπα έγραφες.

 31. Κύριοι Ρο και Λασκαράτο στο προηγούμενο σχόλιό μου:

  https://roides.wordpress.com/2012/09/24/24sep12/#comment-54628

  παρέλειψα να προσθέσω λινκ προς το line up του συγκροτήματος
  http://en.wikipedia.org/wiki/Naer_Mataron#Band_members

 32. Ο/Η Γειά σου κύριε Εισαγελέα λέει:

  O Αύγουστος Κορτώ έγινε…. Γέροντας Κορτόσιος [εικόνα]

  24.09.2012 22:40

  Με ένα ασυνήθιστο τρόπο αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ για τη σύλληψη του 27χρονου blogger κάνοντας τον εαυτό του…Γέροντα Κορτόσιο.

  Ο λόγος βέβαια για την επεξεργασμένη εικόνα την οποία δημοσίευσε ο δημοφιλής συγγραφέας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και στην οποία εμφανίζεται ρε λόγο «Γέροντα» κρατώντας το βιβλίο του «Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά» το οποίο… εμπλουτίσθηκε με τη λέξη «φίδια».

  «Τα όνειρά μου έγιναν πραγματικότητα: είμαι πλέον icon με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Απομένει και η επίσημη Δαιμονοποίησή μου», σχολίασε ο κ. Κορτώ αναρτώντας τη φωτογραφία.
  .

  Πηγή: O Αύγουστος Κορτώ έγινε…. Γέροντας Κορτόσιος [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/69228#ixzz27WBrl6uK

 33. Ο/Η Ένας λέει:

  http://zeidoron.blogspot.gr/2011/09/blog-post_13.html

  Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

  Διώξεις-βόμβα για την αυτοκτονία του κουμπάρου του Μεϊμαράκη

 34. Ο/Η Φυγοκεντρος λέει:

  http://fygokentros.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

  Σχετικο αρθρο…
  Φρεσκο, βιωματικο και διαθεσιμο προς αναγνωση/ αναδημοσιευση

 35. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για τον Παϊσιο ως πρόσωπο υπάρχει και η σεβαστή μαρτυρία του φίλου Μώλυ ο οποίος τον γνώρισε προσωπικά και τον εκτίμησε.
  Εμένα όμως με ενδιαφέρει ο Παϊσιος όπως τον παρουσιάζουν οι θρησκέμποροι του φυλετικού μίσους που κερδοσκοπούν από τις δήθεν προφητείες του που γεννοβολάνε κάθε τόσο (μετά από κάποιο γεγονός) και η ανοχή των εισαγγελικών αρχών απέναντί τους.

  Για τον κατά Μώλυ Παϊσιο μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

  Ακούσατε, ακούσατε! Ο Μεσσίας Μεσσηνίας έδωσε εντολή: «Τον μπλόγκερ gerontas.pastitsios συλλάβετε»!!!
  Σεπτεμβρίου 25th, 2012 Το Μώλυ Leave a comment Go to comments
  25/8: Παΐσιος: Πώς γελοίοι ορθοδοξάρες, ελληνάρες και λοιποί «παραδό_πιστοι» προσβάλουν τη μνήμη ενός σεπτού ανθρώπου

  Σε τι διαφέρουν αυτοί οι φανατικοί Μουσουλμάνοι που μαζεύτηκαν στην Ομόνοια, προχθές, απ΄όσους «Χριστιανούς» φυλάκισαν τον μπλόγκερ;

  Είναι ντροπή η σύλληψη του μπλόγκερ για την σάτυρά του. Φανατισμός, κρετινισμός και σκοταδισμός στο ύψιστο σημείο. Έχουμε βρει, και θα βρούμε ακόμα πολύ περισσότερο, τον μπελά μας με τον ακροδεξιό Σαμαρά και την αδελφή τής Χρυσής Αυγής, Νέα Δημοκρατία, που σιγοντάρουν Βενιζελο ΠΑΣΟΚ και ΚουβελοΔΗΜΑΡ, -διότι από κοινού κυβερνούν, κοινή ευθύνη έχουν.

  ………..

  Εμείς, βέβαια, είχαμε κάνει ειδική ανάρτηση για τον αείμνηστο γέροντα- Παΐσιο και την φοβερή φάρσα του gerontas.pastitsios:

  Παΐσιος: Πώς γελοίοι ορθοδοξάρες, ελληνάρες και λοιποί «παραδό_πιστοι» προσβάλουν τη μνήμη ενός σεπτού ανθρώπου

  Αυγούστου 25th, 2012

  «Παναγούδα», το κατάλυμα- κελάκι του γέροντα

  Πρώτα απ” όλα, κάποιες διευκρινίσεις, ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ, για τον γέροντα- Παΐσιο. Είναι από σχόλιο- απάντηση, όταν κάποιος σχολιαστής, χιουμοριστικά, ανάρτησε ένα βίντεο περί προφητειών Παΐσιου, στο αγαπητό, έγκυρο και δημοκρατικότατο (= ελεύθερη- αλογόκριτη ανταλλαγή απόψεων) μπλογκ, «Ροΐδη εμμονές»…

  Το Μώλυ 19/05/2012 στις 2:43 πμ

  ΤΡΙΧΕΣ! κατσαρές και περμανάντ!!!

  Ο Παΐσιος δεν έλεγε τέτοιες μακακίες.

  Αυτά τα λένε και τα γράφουν διάφοροι παραδόπιστοι του παρά.
  Εκμεταλλευτές πρόστυχοι του ονόματός του, ΜΕΤΑ θάνατον, όμως.
  ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμησε από τους δεκάδες νυν “βιογράφους” να βγάλει, όσο ζούσε, βιβλίο με όλες αυτές τις …φαφλατιές και χοντράδες. Πού να τολμήσει; Ο γέροντας ήταν πολύ αυστηρός και δεν ήταν καραγκιόζης, να το παίζει προφήτης. Ντρεπόταν με τέτοια τερτίπια. Ήταν πολύ σεμνός άνθρωπος. Εξ άλλου, δεν γίνεται να είσαι πνευματικός άνθρωπος και να ασχολείσαι με τέτοια ποταπά θέματα.

  Μια χαρά άνθρωπος ήταν και είχε μεγάλη πλάκα- χιούμορ.
  Δεν γούσταρε καθόλου τους γλύφτες και την επίδειξη. Ήταν, φυσικά, κολλημένος με την ορθοδοξία, αλλά δεν ήταν φανατικός, ούτε τον ενδιέφερε να επιβάλει την πίστη του- γνώμη του σε άλλους. Γι’ αυτόν, βέβαια, όλα άρχιζαν, τελείωναν και ανάγονταν στον Χριστό- Θεό- Παναγία, αλλά πέραν αυτού, ήταν μια χαρά τύπος. Για μένα, βέβαια. Σε άλλον μπορεί να ήταν αντιπαθής.
  Ούτε και άνοιγε πνευματικο_θρησευτικο_θεολογικές συζητήσεις εύκολα.
  Μάλλον, πολύ σπάνια έως καθόλου. Συνήθως για τα “πνευματικά”, όπως τα έλεγε, μιλούσε στους ανθρώπους κατά μόνας. Αν τον ενδιέφερε να μιλήσει με κάποιον, τον έπαιρνε και πήγαινε πιο πέρα,κάτω από το δένδρο, -νομίζω ελιά, μπορεί και μυγδαλιά, δεν θυμάμαι καλά
  Η συνέχεια:

  http://gkdata.gr/2012/09/25/%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b5-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b5-%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b7%ce%bd%ce%af%ce%b1/

  • Ο/Η tomoly λέει:

   Το λινκ για την «συνέχεια» είναι: http://gkdata.gr/?p=27804

   ΥΓ. Ευχαριστώ για την παραπομπή και, κυρίως, για τα καλά σας λόγια, κ. Λασκαράτε.
   Χθες αντιμετωπίζαμε γενικό πρόβλημα με τα λινκ, εξ ου και το παραπάνω λαναθασμένο.

   Καλή συνέχεια!

 36. Ο/Η Tsakalias λέει:

  Ευχαριστούμε γιατί μάθαμε ότι ο Αύγουστος -δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου- Κουτό (ε, συγγνώμη, Κουρτώ…) μας απέδειξε ότι ο τίτλος του συγγραφέα, που παλιά ήταν τίτλος τιμής, σήμερα έχει γίνει χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας και υπηρετεί τις μισαλλοδοξίες του κάθε φανατικού σαν τον Αύγουστο Κουτό…

  Όταν όμως ακούσει από κανέναν ταλιμπάν στον δρόμο αν παίζει καλό κλαρίνο ή κάτι άλλο προσβλητικό, θα φωνάξει γιατί πρόσβαλαν τον σεξουαλικό του προσανατολισμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Δυστυχώς, μιλάμε για παράδειγμα ιδεολογικής σχιζοφρένιας και ασυνέπειας, καθώς ο άνθρωπος αυτός δεν έχει την ελάχιστη ανθρωπιά να μην κάνει στους άλλους αυτά που σίγουρα έχει λουστεί ο ίδιος ως ομοφυλόφιλος…

  Ιδεολογική φρίκη…!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ο/Η Αδελφή Χαρμολύπη Κλαυσίγελου λέει:

   Οπως βλέπω τα ερωτηματικά τα τελείωσες
   http://bit.ly/Qv83kD

   • Ο/Η Γκουσγκούνης λέει:

    Αυτά δεν τα διάβασε ο Εισαγγελέας;

    http://epikirigmeni.blogspot.gr/

    Ο μοναχός αυτός ακολούθησε τον Αλέξιο από 14 ετών και για να γίνει μοναχός, χρειάστηκε να υπογράψουν οι γονείς του. Για να υπογράψουν δε, επιστρατεύτηκε όλη η παραφιλολογία της μοναχικής παράδοσης.
    – Εάν κάνετε ένα γιο μοναχό, είπε ο ηγούμενος Αλέξιος, έχετε εξασφαλισμένη τη σωτηρία σας. Η ευλογία θα συνοδεύει την οικογένειά σας μέχρι 7 γενεές και στον Ουρανό ο Θεός θα σας βάλει σε τιμητική θέση, διότι αφιερώσατε σ’ Εκείνον το παιδί σας.
    Τελικά, ο ηγούμενος Αλέξιος ο Κοπρώνυμος τους έπεισε (ως Ζωικός, την υποκρισία την έχει πλέον στο μεδούλι του κι όταν θέλει, εμφανίζεται και μιλάει ως αββάς Παμβώ). Πήρε το παιδί και το πήγε στα Μετέωρα. Στα 16 του χρόνια τον έκανε μοναχό. (Σήμερα, το 2012, είναι 56 ετών).
    Ήδη από τα Μετέωρα, όπως με διαβεβαίωσε ο πατήρ Αλέξιος, άρχισε ο ηγούμενος Αλέξιος ο Κοπρώνυμος τα πρώτα αθώα χαϊδευτικά κτυπηματάκια στο πέος τους. Όταν πήγαν στο Άγιον Όρος, ο Κοπρώνυμος ξεσάλωσε. Ο π. Αλέξιος ο νέος είναι Γέροντας κι αυτός, καθ’ ότι υπογράφει ως Γέρων Αλέξιος, αφού, κατά την αγιορείτικη παράδοση, ως μέλος της Ιεράς Συνάξεως του μοναστηριού του λαμβάνει αυτόν τον τίτλο. Αλλ’ εμείς θα τον λέμε “ο πατήρ Αλέξιος ο νεότερος”, για να μην συγχέεται με τον Αλέξιο τον Κοπρώνυμο. Ο πατήρ Αλέξιος ο νεότερος λοιπόν, με διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει σαφώς πως κακοποιήθηκαν ήδη 10 αδελφοί, υπολογίζει δε το σύνολο των κακοποιημένων αδελφών σε 15. Eίναι αντιπροσωπευτική, όσο και αποτροπιαστική, η επιστολή του πατρός Αλεξίου, που έστειλε στην γερόντισσα Ιακώβη,⁴ στις 18-10-2008.

    [……..]

    Η επιστολή ξεκινάει ωμά:
    “Θα σας κάνω Γερόντισσα μερικές ερωτήσεις για να μου απαντήσετε εάν το γνωρίζετε ή όχι. Πρώτη: Ξέρετε πόσες φορές κοιμηθήκαμε με τον Γέροντα Αλέξιο, κι εγώ να είμαι τελείως γυμνός; Απαντώ: Άπειρες. Ξέρετε πόσες φορές με χάιδεψε στα απόκρυφα μέλη του σώματός μου; Πολλές φορές. Πόσες φορές μ’ έβαζε να κάνω μαλακία μπροστά του; Πόσες φορές μ’ έβαζε γυμνό να κάνω μπάνιο στη θάλασσα κι αυτός, την ώρα που κάναμε “βατραχάκια” ⁵ με χούφτωνε, και πάθαινα ρεύση, …κλπ…. Θ’ αναφερθώ, γερόντισσά μου, και σε λίγα ακόμη. Τα ίδια μου έκανε μετά από το κήρυγμα του Άξιον Εστί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο. Στον άγιο Εφραίμ, που ήταν κι ο πατήρ Πρόχορος μαζί. Στην Πλατειών, το πρωί, όσο εσείς συγυρίζατε το σπίτι, εκείνος χάιδευε εμένα, ενώ ήμουν ξαπλωμένος στο ράντζο, στο διάδρομο. Άλλη μια φορά, όταν ερχόμασταν στο Ακριτοχώρι, στο μοναστήρι σας, μ’ ενοχλούσε συνεχώς μέσα στο αυτοκίνητο. Εγώ άρχισα να τρέχω με υπερβολική ταχύτητα. Απότομα πάτησα φρένο κι εκείνος φοβήθηκε κι άρχισε να φωνάζει: “Ευτυχώς που δεν σκοτωθήκαμε!” Εγώ όμως, αυτό ακριβώς ήθελα. Άλλη μια φορά, κατέβαζα τον πατέρα Θεωνά στη Θεσσαλονίκη… Άλλη φορά,”… κλπ, κλπ,… ατέλειωτα σιχαμερά γεγονότα. (Όποιος θέλει ολόκληρη την επιστολή ή και όλον τον φάκελο, 41 σελίδες, τον έχουμε διαθέσιμο).⁶

 37. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Δὲν ἔλεγε ὁ Παΐσιος τέτοια σὲ ὅποιον καταλάβαινε, ὅτι δὲν εἶναι ἐπιδεκτικός. Μοναχὸς σημαίνει φανατικός, ἀλλιῶς δὲν θὰ ἦταν μοναχός. Τοὺς ἐπιδεκτικοὺς τοὺς πήγαινε στὸ δένδρο. Ἀπὸ τοὺς ἄλλους τοῦ ἔφτανε νὰ ἔχουν καλὴ γνώμη γι’αὐτόν. Εἶναι ἡ κλασσικὴ χριστιανικὴ τακτική. Καὶ ἂν χρειαστεῖ νὰ γίνουν ἀντιπαθητικοί, τὸ ἔργο τὸ ἀναλαμβάνει κάποιος πιστὸς ἢ ἱεραρχικὰ κατώτερος γιὰ νὰ φανοῦν αὐτοὶ μετὰ συμβιβαστικοὶ καὶ μετριοπαθεῖς.

 38. Ο/Η I love Pastitsios λέει:

  http://www.skynews.com.au/offbeat/article.aspx?id=799017

  Man charged with blasphemy in Greece

  Updated: 20:28, Tuesday September 25, 2012

  A man has been charged with blasphemy in Greece for lampooning a monk on Facebook.

  Police allege the unnamed 27-year-old set up a Facebook page referring to the late Elder Paisios by the mocking name Geron Pastitsios, which is a Greek pasta and beef dish.

  In a screenshot of the Facebook page, which has now been removed from the social network, the monk is shown with a plate of pastitsios in front of him.

  The suspect was arrested on the island of Evia at the weekend after complaints were received by the Greek police’s cyber crime bureau.

  Police confiscated the man’s laptop and ‘determined that he was indeed the person who created and managed’ the page, according to a police news release.

  It said the page contained ‘blasphemy and insults against Elder Paisios and Orthodox Christianity’ in general.

  He could face a fine of up to 3,000 euro (2,390) or two years in prison under Greece’s strict blasphemy laws.

  The arrest sparked outrage across the internet, and the hashtag #FreeGeronPastitios trended for several hours.

  A petition addressed to the Greek parliament demanding the abolition of anti-blasphemy laws in the country already has more than 6,000 signatures.

  ‘Remind me again, which country gave rise to (ancient Greek satirist) Aristophanes?’ one user posted on Twitter, while others compared Greece to Iran and Saudi Arabia.

  Paisios lived in the monastic enclave of Mount Athos in northern Greece and died in 1994 aged 70.

  He has a large cult following in the country attributed to his alleged prophetic powers and teachings.

  The use of pasta wordplay on the Facebook page led some Twitters users to suggest the author could be linked to a parody religion known as Pastafarianism.

  Also known as the Church of the Flying Spaghetti Monster, the movement was founded in the United States and opposes many aspects of organised religion.

 39. Ο/Η athinaika λέει:

  Μπράβο στη ΔΗΜΑΡ και στο ΣΥΡΙΖΑ.

  Δείτε κι αυτό, που το βρήκα στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=zE8MvNM__1g

 40. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Σε καποια ζητηματα μπορει να διαφωνει κανεις μαζι σου αγαπητε Λασκαρατε.
  Σημερα με το σχολιο και τις απαντησεις σου εισαι αψογος, θα ελεγα ΑΠΑΙΧΤΟΣ, αν προσθετες τις δηλωσεις του Τατσοπουλου.

  υγ Το λαθος του 27χρονου λεβεντη ηταν στο παστιτσιος.
  Φουντουκιο η λεπτοκαρικειο επρεπε να βαφτισει το ραμολιμεντο εκεινο, λογω της μεγαλης ποσοτητας φουντουκιων που καταναλωνουν, μπολικα στο, πανεμορφο κατα τα αλλα, διαβολοβουνι τους.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Και με βίντεο, του αξίζει
   Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πέτρου Τατσόπουλου για την κατάργηση των νόμων περί βλασφημίας

 41. Ο/Η filos pou postarei anonyma λέει:

  «Στην εποχή της συγχύσεως που ζούμεν, αδελφοί, μνημονεύετε Διονύσιον Σολωμόν και μνημονεύετε Αλέξανδρον Παπαδιαμάντην και μνημονεύετε Οδυσσέαν Ελύτην. Και μη βιασθήτε, ούτε όμως να κοιμηθήτε, όπως και μωραί παρθένοι. Αναμείνατε πανέτοιμοι και με χριστιανικήν υπομονήν τα θεϊκά σημάδια, γρηγορήτε. Γένοιτο!

  Θα έρθη μία ώρα και μία στιγμή που ο ουρανός θα μαυρίση, ο ήλιος θα βγη από την Δύσι και το Φεγγάρι από την Ανατολή, αι πηγές προσωρινά θα στερέψουν και όλες αι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα θα σιγήσουν και αι εικόνες θα χαθούν. Τότε θα πεθάνουν όλοι οι άπιστοι της Κωνσταντινουπόλεως και όλης της Θράκης και όλη αυτή η παλαιόθεν περιοχή θα καταληφθή από Έλληνας Ελλαδίτας, Έλληνας Κωνσταντινουπόλεως, Ίμβρου και Τενέδου, Σέρβους, Ρώσους και Βουλγάρους αδελφούς και κρυπτοχριστιανούς της τουρκίας, που θα έχουν οπωσδήποτε επιζήση.

  Ταυτοχρόνως αι κατσαρίδες θα βγάλουν όλες φτερά νυκτερίδος, αι νυκτερίδες θα χάσουν τα δικά των και θα βγουν εις το φως της ημέρας και τα φίδια θα ξυπνήσουν από την χειμερίαν των νάρκην. Όλα αυτά τα ζώα και πολλά άλλα, ιδίως ικτίδες, θόες και λύγκες, θα επιτεθούν θεία δυνάμει κατά των αθέων φράγκων, των αιρετικών παπικών, των εβραίων που σταύρωσαν τον Γλυκύτατον ημών Ιησούν Χριστόν και των απίστων τούρκων (της τουρκίας).

  Ευθύς αμέσως θα εκπληρωθή το ρηθέν υπό των προφητών, αι προφητείαι αι σχετικαί με την Άλωσιν της Βασιλίδος. Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα εξυπνήση, ο εντοιχισμένος ιερεύς θα εξέλθη από τον τοίχο του Αγίου Βήματος και τα μπαρμπούνια του Βοσπόρου θα συγκατατεθούν να συνεχίσουν το τηγάνισμά των. Τότε πρωτεύουσα της Ελλάδος θα γίνη όπως παλαιόθεν η Κωνσταντινούπολις και η τουρκία θα περιορισθή εις τα βάθη της Ασίας. Διότι, αδελφοί μου, όλοι οι μη τουρκικοί λαοί πέριξ ή εντός της τουρκίας θα πάρουν το μερίδιόν του έκαστος, είναι θέλημα Θεού, τα σημεία βοούν, δεν τα βλέπετε; Ο Κάρες και οι Λέλεγες, οι Γαλάται και οι Κολοσσαείς των Επιστολών του Θεοπνεύστου Παύλου, οι Αρμένιοι και οι Πόντιοι, οι Σύροι και οι Αλεβίται, οι Ίωνες και οι Αιολείς, οι Δωριείς και οι Πελασγοί, όλοι θα γίνουν κράτη σύγχρονα, φίλοι της μελλοντικής αλλ΄ όμως τόσον κοντινής νέας Μεγάλης Ελλάδος.

  Τότε όμως θα κριθώμεν και εμείς. Εάν φανώμεν ξιππασμένοι και μωροφιλόδοξοι, ο Θεός θα μας αφαιρέση τα πάντα. Εάν όμως φανώμεν ταπεινοί και μετρημένοι, θα ηγεμονεύσωμεν εις την περιοχήν ως Μεγάλη πλέον Δύναμις και εις τα δυο πλευράς του Αιγαίου για χίλια έτη, μέχρις ότου επέλθη η Δευτέρα Παρουσία και όλοι οι εχθροί της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας περάσουν από την γέεναν του πυρός και κολασθούν. Γένοιτο!

  Αμήν αμήν λέγω υμίν μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε. Να περιμένετε μέσα στη σύγχυσι τα θεϊκά σημάδια και τότε να κινηθήτε. Να σώσετε Θρησκείαν, Πατρίδαν, Έθνος, Γλώσσαν και Ιεράν Παράδοσιν. Οι καιροί ου μενετοί, αλλά μην βιασθήτε. Μην λησμονήτε ότι είσθε Έλληνες υπό την αρχαίαν γαλανόνευκην και τον θαυματουργόν Σταυρό, αυτό τα λέγει όλα. Εγώ θα κοιμηθώ τον ανεξύπνητον ύπνον, εσείς όμως να γρηγορήτε.»

  Γ.Π. , 11 Μαρτίου 1993

 42. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΑΝΗΣ λέει:

  ΖΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΟΜMA TOY ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ

 43. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Αφήστε τις μαλαπέρδες οι υπερορθόδοξοι. Μέχρι και ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης, όπως διάβασα στον ιστό, διαφωνεί με τη δίωξη του νεαρού, γιατί «κανένας δεν μπορεί να ιδιοποιηθεί την πίστη». Στο «κανένας» διαβάζω – ούτε ο τρελόγερος Παίσιος.

 44. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι περισσότερο. Απλά μερικές φορές τρελαίνομαι που αναρωτιούνται ακόμα γιατί ενισχύεται η Χρυσή Αυγή δημοσκοπικά. Το έγραφα προ ημερών και την Παρασκευή μάλλον επιβεβαιώθηκα.
  Με πρόσχημα (γιατί αν είναι ειλικρινές, πρόκειται για αθλιότητα και ηλιθιότητα) τη μείωση της δύναμής της και την «επαναφορά στη νομιμότητα», μόλις έγιναν γνωστά τα περιστατικά σε λαϊκές αγορές, έσπευσαν δήμοι, οργανισμοί και Κεντρική Διοίκηση με ΕΛΑΣ να εξετάσουν τους μικρο
  πωλητές και τις άδειές τους.
  Έτσι, όμως, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν στους ψηφοφόρους ότι η Χρυσή Αυγή είχε δίκιο και πως αν δεν ενεργούσε αυτή, το Κράτος θα κοιμόταν ακόμα (=>μπράβο στους φασίστες).
  Την Παρασκευή σπεύδουν αμέσως οι δικαστικές κι αστυνομικές να συλλάβουν κάποιον που ειρωνευόταν ένα μοναχό (οι φονταμεταλιστές τον θεωρούν φωτισμένο ή προφήτη). Έρχονται ακόμα μία φορά να δείξουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει δίκιο και πως αν δεν αποκάλυπταν το θέμα οι ναζιστές, ακόμα θα βλασφημούσε ο άπιστος/άθεος.
  Όλα τα βήματα σήμερα της Πολιτείας (δικαστικών, πολιτικών κι εκτελεστικών οργάνων) συγκλίνουν στα μαύρα βήματα του ναζιστικού μορφώματος. Κάθε βήμα τους επιβεβαιώνει στα μάτια του ψηφοφόρου ότι οι φασίστες έχουν δίκιο κι ευτυχώς που μπήκαν στην Βουλή, αλλιώς «οι αριστεροί θα είχαν κυριεύσει το κράτος και οι ανίκανοι θα έκλειναν τα μάτια ξανά»
  .

 45. Ο/Η +Παστίτσιος λέει:

  Βίαιη επίθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης “χρυσή αυγή” στην Κοινότητα της Τανζανίας

  Το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου η Κοινότητα της Τανζανίας, η οποία στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στην οδό Λεμεσού στην Κυψέλη και δραστηριοποιείται ως κοινότητα από το 1999, δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα 80 Χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια συνάντησης των μελών της. Είχαν προηγηθεί απειλές από κατοίκους και καταστηματάρχες το προηγούμενο βράδυ, αρκετοί εκ των οποίων ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επιτέθηκαν στο χώρο. Από την επίσημη ίδρυσή της το 2002, η κοινότητα της Τανζανίας διοργανώνει δημιουργικές δραστηριότητες, π.χ. δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργικά παιχνίδια και καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη νεολαία και για την ενίσχυση των δεσμών με την τοπική κοινωνία.
  Το περιστατικό εξελίχθηκε ως εξής:
  Τα βράδυ της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 10 και 11.30, ομάδα καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής επισκέφθηκε το χώρο της κοινότητας. Δύο μέλη της ομάδας μπήκαν στο χώρο και ζήτησαν από τους παρευρισκομένους να τον εγκαταλείψουν. Αφού διαβεβαιώθηκε από τους παρευρισκομένους ότι ο χώρος είναι κοινοτικός σύλλογος και αφού παρουσιάστηκαν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, δύο από τους 30 κατοίκους απαίτησαν με απειλές να σταματήσει να λειτουργεί ο χώρος. Το επόμενο βράδυ, ενώ ήταν συγκεντρωμένα περίπου 10 μέλη της κοινότητας στο κτήριο, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα τους επισκέφθηκε ομάδα 80 Χρυσαυγιτών, εκ των οποίων ορισμένοι είχαν επισκεφθεί το κτίριο το προηγούμενο βράδυ. Οι συγκεντρωμένοι ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία κατέφθασε πολύ σύντομα οπότε και αποχώρησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Έπειτα ειδοποίησαν τον Πρόεδρο της κοινότητας και τον πρώην Πρόεδρο. Η αστυνομία συνόδευσε τα παρευρισκόμενα μέλη της κοινότητας έξω από το χώρο. Όμως λίγο αργότερα, κατά τις 2.30-3.00, επέστρεψαν οι Χρυσαυγίτες και μπήκαν στο χώρο προκαλώντας μεγάλες ζημιές.
  Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε άλλα δύο μαγαζιά αλλοδαπών στην ίδια περιοχή.
  Καταδικάζουμε αυτήν την εγκληματική επίθεση και απαιτούμε από τις αρχές να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη. Ως ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας νιώθουμε ότι τέτοιες χυδαίες πράξεις σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων και ότι πρέπει σύσσωμη η κοινωνία να τις καταδικάσει ώστε να μη διολισθήσει η χώρα μας σε ένα καθεστώς ανομίας και βαρβαρότητας.
  ASANTE
  Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων
  Κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα
  Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
  Ένωση Αιγυπτίων Εργαζομένων στην Ελλάδα
  Συριακός Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος
  Κενυάτικη Κοινότητα Ελλάδος
  Κοινότητα Πολιτών της Γουϊνέας στην Ελλάδα
  Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα
  Κασάπι – Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών στην Ελλάδα
  Μπαγκλαντές DOEL Πολιτιστικός Σύλλογος (Μέλος του Συμνουλίου Ένταξης Μεταναστών)

 46. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ΟΟΔΕ, αντιλαμβάνεται την υποκρισία, τη χρυσαυγίτικη, την εισαγγελική και αυτήν των εμπόρων του Παϊσιου.
  Συνιστώ να διαβαστεί το άρθρο της:

  http://oode.wordpress.com/2012/09/25/pastitsios/

  Είναι καλύτερα, αν ένας βρίζει, βλασφημεί κ.λπ. καί είναι αναιδής, να κάνης ότι είσαι απασχολημένος καί δεν ακούς καί να λες την ευχή. Γιατί αν καταλάβει ότι τον παρακολουθείς, μπορεί να βρίζει συνέχεια, καί έτσι γίνεσαι αιτία να δαιμονισθεί. Όταν όμως δεν είναι αναιδής άλλα ευσυνείδητος, καί βρίζει από κακή συνήθεια, μπορείς κάτι να τού πεις. Αν πάλι είναι ευσυνείδητος, άλλα έχει πολύ εγωισμό, πρέπει να προσέξεις να μην τού μιλήσεις αυστηρά άλλα ταπεινά, όσο μπορείς, καί με πόνο. Τι λέει ό Άββας Ισαάκ; «Έλεγξον διά της δυνάμεως των αρετών σου τους φιλονεικοϋντας μετά σού… καί άποστόμωσον αυτούς διά της πραότητος καί της γαλήνης των χειλέων σου. Έλεγξον τους μεν ακόλαστους διά της ενάρετου συμπεριφοράς σου, τους δε αναίσχυντους κατά τας αισθήσεις διά της συστολής των ομμάτων σου»

  Γεροντος Παϊσίου , “Λόγοι” τ. Β΄ [*]

  Όσον αυτοί θα σου επιτίθενται εσύ να σιωπάς και να προσεύχεσαι. Μυστικά να προσεύχεσαι. Ακόμη και αν κάποιος μπροστά σου πτύση την εικόνα, το πρόσωπο του Χριστού, εσύ να σιωπήσεις. Μην υπερασπίζεσαι τον Χριστό . Δεν έχει ανάγκη ο Χριστός να τον υπερασπισθής εσύ. Τι λες εσύ γι’ αυτά; Θέλει ο Χριστός να σωθούν και οι άθεοι και οι κομμουνισταί ή όχι; – Βεβαίως, Γέροντα, απαντώ. -Ε, αυτό θέλει ο Χριστός, να Τον γνωρίσουν και αυτοί που Τον αρνούνται, να σωθούν και αυτοί. (…) Αυτός ο άθεος που έπτυσε στο πρόσωπο του Χριστού , όταν χωρίσετε και πάη στο σπίτι του, μπορεί να σκεφθή και να πη καθ’ εαυτόν τα εξής: “Για δες, και τι δεν είπα σ’ αυτόν τον παπά, έπτυσα και ό,τι είναι γι’ αυτόν πλέον ιερόν και δεν μου είπε ούτε μία λέξη, δεν μου ανταπέδωσε, ενώ μπορούσε”. Και δεν αποκλείεται να έλθη να σε βρη και να πη: “Εσένα σε χρειάζομαι για την ψυχή μου”. Ετσι ενδέχεται να τον κερδίσης για τον Χριστόν, και αυτό είναι σπουδαιότερο παρά να δείξης κάποιον ηρωϊσμό και κάποια παρρησία.

  Γερ. Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης,

  • Ο/Η That Crazed Alien penguin λέει:

   Έφτασε η ΟΟΔΕ να δείχνει φάρος σωφροσύνης και ορθολογισμού.
   Ελέγξτε τους φούρνους της γειτονιάς σας, στέκουν ακόμα καλά;

 47. Ο/Η Γειά σου κύριε Εισαγελέα λέει:

  Μαζί με τον Παΐσιο, έχουμε και τον Παστίτσιο. Πάντα έτσι δεν ήταν;…

  27/09/2012

  Το τρώτε το παστίτσιο;

  Ένα κείμενο με το βλέμμα της κοινής λογικής, μακριά από φανατισμούς και δογματισμούς κάθε είδους, του αγαπητού, προσωπικού φίλου, Δημήτρη Φύσσα στην Athens Voice… -Απολαύστε το, γιατί ο ορθολογισμός έχει κι αυτός, εκτός των άλλων, και ομορφιά
  http://agrimologos.com/2012/09/27/27-9-12/

 48. Ο/Η ΤΕΟ λέει:

  ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;ΕΙΜΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΑΝ ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΒΡΙΖΩ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΑΣ,ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ;

  • Ο/Η Laskaratos λέει:

   Δεν τον εκθέτουμε εμείς.
   Η Εκκλησία και οι αγύρτες που τον εκμεταλλεύονται με τις ευλογίες της τον εκθέτουν.

   Ποτέ δεν θα ζητούσα να θεωρηθεί η μητέρα μου Θεός και να παραπεμφθεί αυτός που την κορόϊδευε με τον (φασιστικό και γελοίο ούτως ή άλλως) Νόμο περί βλασφημίας.

   • Ο/Η ΤΕΟ λέει:

    ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ;ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ;

   • Ο/Η Laskaratos λέει:

    Aνεξιθρησκεία είναι να μην προστατεύουν οι Εισαγγελείς απατεώνες που διακινούν δήθεν προφητείες και μίσος κατά γειτονικού λαού.
    Ο μόνος που βρίζει εδώ είσαι εσύ.
    Η Δημοκρατία μου δίνει το δικαίωμα να επικρίνω.

   • Ο/Η ΤΕΟ λέει:

    Ως ανεξιθρησκία ορίζεται η αναγνώριση και ανοχή του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου είτε να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυμεί και να θρησκεύεται ελεύθερα, κατά το δόγμα του, χωρίς περιορισμούς, είτε ακόμα και να μη πιστεύει σε καμία, (αθεΐα)ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ;

 49. Ο/Η JKL λέει:

  Ο ψαριανός είπε τίποτα για τον «Παστίτσιο»? Σα να πήρε το αυτί μου ότι κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για το συμβάν. Ποια είναι η άποψή σου Laskaratos?

  • Ο/Η Laskaratos λέει:

   Νομίζω ότι η άποψή μου είναι προφανής, ο Ψαρριανός δεν είπε τίποτα και βέβαια δεν κατηγόρησε αυτούς που λες.

 50. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://enthemata.wordpress.com/2012/09/27/pastitsio/?like=1&_wpnonce=baabfb1379

  27 Σεπτεμβρίου 2012

  Ολονυκτία του Γέροντος Παστιτσίου και περιφορά του παστιτσίου

  enthemata

  Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

  Σκήτη των «Ενθεμάτων» (Βαλτετσίου 50-52, 6ος όροφος)

  Χοροστατούν: Ο ιερομόναχος Ευστράτιος της σκήτης Βαλτετσίου και ο θεοφιλέστατος χωρεπίσκοπος Τσαμαδού κ. Ιωάννης

  Μια ιδιαίτερη βραδιά, γεμάτη κατάνυξη, προσευχή και παστίτσιο θα λάβει χώρα στη σκήτη των «Ενθεμάτων», αυτή την Παρασκευή το βράδυ. Το πρόγραμμα της βραδιάς έχει ως εξής:

  21.00: Συγκέντρωση στη σκήτη των «Ενθεμάτων», Βαλτετσίου 50-52, 6ος όροφος. Θυμίαμα και απολυτίκια.

  21.30 (αυστηρά): Περιφορά του παστιτσίου (τρία ταψιά). Θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Βαλτετσίου-Πλατεία Εξαρχείων-Τσαμαδού-Τοσίτσα-Οικονόμου και επιστροφή στη σκήτη των Ενθεμάτων. Στην οδό Τσαμαδού θα συνενωθούμε με πλήθος παστιτσιαστών, που θα αναμένουν συγκεντρωμένοι.

  21.45. Λειτουργία του γέροντος Παστιτσίου στη σκήτη των «Ενθεμάτων» (Βαλτετσίου 50-52). Θα χοροστατήσει ο ιερομόναχος Ευστράτιος της σκήτης Βαλτετσίου, ο θεοφιλέστατος χωρεπίσκοπος Τσαμαδού Ιωάννης και άλλοι άγριοι πατέρες.

  22.00. Πέρας της λειτουργίας. Αρτοκλασία-παστιτσοκλασία. Βρώση παστιτσίου και κρασοκατάνυξις.

  Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Απαγορεύεται αυστηρά η προσκόμιση μουσακά και πάστα φλόρας.

 51. Ο/Η Ελληνας Πολίτης Καλυβίων (Οχι ....Φιέρι) λέει:

  ;;;;;;;;;;;;;;ουτε το σαλιο μου δεν σας ριχνω. Ελευθερια λοιπόν τα βρισιματα; σατυρα οι λοιδωρίες; Οσο για τον λασκαρατο που λεει οτι η δημοκρατια του δινει το δικαίωμα να επικρινει και εμένα μου δινει το δικαίωμα η δική του απαίτηση να καταργηθεί ο νόμος περί βλασφημίας, να του πώ » Γαμω το σπίτι του ,ότι ιερό και όσιο έχει και δεν έχει,,αν έχει παιδιά να του τα πάρω παρτούζα μαζί με ζωα για να μάθουν …ιππασια, και να καταλήξουν τα στόματα τους σπερματοδοχεία.α: Και να μην το ξεχάσω. Σου γαμω και το βαμβάκι που θα σου χώσουνε στον κόλο και στο στόμα οταν ψωφήσεις. Και οτι πεις και δεν πείς εναντίον μου και σε όσους έχουν αντίθεςτη άποψη από εσένα ,σαπροφυτο,διπλά καί τρίδιπλα στον κολο σου στο μουνι της μανας σου και σε ολα τα ζωντανα και πεθαμενα σου 3 γενιες μπροστα και τρείς πίσω». …Φιλάκια….. χιουμορ κανω, σατιρα και εκμεταλευομαι την ελευθερια του λόγου και την αναχρονιστικη κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας. Πιστεύω να μην θύμωσες , αλλά και να θύμωσες …. ξυδάκι και…. ότι σου είπα παραπάνω.

  • Ο/Η Laskaratos λέει:

   Είσαι πιό πολύ ανόητος παρά χυδαίος.
   Για όλα αυτά που λες και που δείχνουν τις πραγματικές σου επιθυμίες, υπάρχουν νόμοι για την προσβολη της προσωπικότητας του άλλου, για απειλή και για την προσβολή της δημόσιας αιδούς.
   Μόνο τρελλός θα ζητούσε να παραπεμφθείς, επειδή μας βρίζεις, για βλασφημία των θείων.
   Δεν μας έχει μπει η ιδέα πως είμαστε θεοί εδώ μέσα, όπως δεν ειναι θεός ούτε ο Παϊσιος, που κανείς δεν έγραψε για δαύτον τέτοιες αισχρότητες που θα έκαναν ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής ή και μητροπολίτη να κοκκινίσει από ντροπή, κι ας τον παρομoιάζουν οι θρησκέμποροι σαν αθεόφοβο αντίχριστο που μασκαρεύεται σε διαβολικό προφήτη του μίσους και προμαντεύει πως ο τουρκικός λαός θα πνιγεί στο αίμα, αλλά και αν είμασταν θεοί θα ξεμπερδεύαμε μετατρέποντάς σε σε βάτραχο, για να γλυτώσουν τα αγοράκια του κατhχητικού σου και τα κοριτσάκια του οικοτροφείου σου και όχι τραβολογώντας σε στα δικαστήρια εκπροσωπούμενοι από βουλευτές που θαυμάζουν το Νταχάου και από Εισαγγελείς που πάσχουν από κακοήθη πρεσβυωπία.

   • Ο/Η Po λέει:

    κ. Λασκαράτε διατί απαντάτε σε χριστιανικά νήπια, δεν διαβάσατε την αρετή που ξεχειλίζει από τα μυρωμένα χείλη του;….

   • Ο/Η Laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    στοιχειώδεις κανόνες ευγενείας επέβαλαν να απαντήσω.
    Ο επισκεπτης μας θα πρέπει να είναι ή ο αρχηγός της Χρυσής Ορδής ή μητροπολίτης επισκοπής με λιμάνι.
    Δεν θα ήτο ορθόν να αγνοηθεί, όπως κάνουμε για απλούς επισκόπους ή μαστροπούς.
    Δείξτε κατανόηση.

 52. Παράθεμα: Αρθρογραφία κι ειδησεογραφία σχετικά με τον Γέροντα “Παστίτσιο” | Atheia.gr

 53. Ο/Η Inshallah λέει:

  http://www.facebook.com/MuslimahARealPearl?filter=1

  Bishop Atallah Hanna Archbishop of Sebastia of the Greek Orthodox Church condemns the film offending the Muslim religion,saying,

  «We stand in solidarity with our Muslim brothers while they are subjected to this insulting

 54. Ο/Η dim λέει:

  για vα δούμε αν μετά τη σύλληψη του σκηνοθέτη της ταινίας που προσέβαλλε το Ισλάμ θα βγαλουν κάποια, έστω και ολιγόλογη, ανακοίνωση η κοτες της αριστεράs.πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν εκπροσωπούμε τη Αριστερά, καταδικάζουμε απερίφραστα τους ισλαμιστές και τους ελληνορθοδοξους εχθρούς της ελευθερίας του λόγου, που δεν αντέχουν τη σάτιρα και την κριτική, φοβούνται τη Δημοκρατία και παριστάνουν πως αυτόκλητοι προστατεύουν τους παντοδύναμους θεούς τους, ενώ στην ουσία αυτοδιαφημίζονται ως νομικοί εκπρόσωποι του Θεού.

   • Ο/Η το αυτονόητο λέει:

    αργά γ γρήγορα θα σε δω ψόφιο. Ελπίζω να προλάβω να κατουρήσω στο στόμα σου πριν σε θάψουν

   • Ο/Η το αυτονόητο λέει:

    ρε τσόγλανε πότε καταδίκασες τον ισλαμοφασισμό πριν βγει η χα; βάλε ένα λινκ μουνόπανο και θα σου ζητησω δημόσια συγνωμμη

 55. Ο/Η Νaζι ουρολaγνος νεκρολaγνος λέει:

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1422152

  Η νύχτα των μεγάλων χρυσαυγίτικων μαχαιριών

  από Ο Άπατρις της Πάτρας 10:58, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012
  Πώς σφαγιάστηκαν τα τάγματα εφόδου, τη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Μίλησε, λοιπόν, ο ευπατρίδης Προκόπης Παυλόπουλος για τα ναζιστικά τάγματα εφόδου και για τον Ερνστ Ρεμ, έναν ήρωα που οι νεοναζί θα προτιμούσαν να ξεχάσουν για δύο κυρίως λόγους: ένα γιατί τους θυμίζει τη θλιβερή γιʼ αυτούς «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών» και δύο γιατί τους προσβάλλει τον «ανδρισμό», αφού ο Ρεμ και κάποιοι από την ηγεσία των ταγμάτων του υπήρξαν μάλλον ομοφυλόφιλοι (γεγονός, φυσικά, που προσβάλλει στην πραγματικότητα την ομοφυλοφιλία), κι ίσως γιʼ αυτό θίχτηκε ο Κασιδιάρης με τα λόγια του Παυλόπουλου κι άρχισε να φωνασκεί στη Βουλή τα τρελά του. (Απʼ ό,τι γνωρίζω, αν και δεν το ʼχω διασταυρώσει, οι απανταχού της γης νεοναζί, εις μνήμην της «μεγάλης νύχτας των μαχαιριών», πενθούν κάθε χρόνο κατά το διάστημα 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου ― δεδομένου ότι οι ημέρες αυτές είναι για τους νεοναζί κάτι σαν το Πάσχα των χριστιανών και νηστεύουν, δεν σφάζουν ούτε μαχαιρώνουν κανέναν, γιατί θυμούνται περίλυποι ότι αυτές τις ημέρες σφαγιάστηκαν αγρίως οι ναζιστικοί τους πρόγονοι των ταγμάτων εφόδου του Ρεμ από άλλους ναζιστικούς τους προγόνους, με εντολή του Χίτλερ, σφαγή να ʼναι κι ό,τι να ʼναι, ιδίως αν πρόκειται για την διεκδίκηση της εξουσίας των ταγμάτων του μαχαιρώματος. Υπάρχουν, φυσικά, όπως σε κάθε θρησκεία, και οι φανατικοί αιρετικοί ―οι δικοί μας νεοναζί σε μια τέτοια αίρεση ανήκουν― που δεν μπορούν χωρίς αίμα, λόγω εξαρτήσεως, γιʼ αυτό σφάζουν αδιαλείπτως όλας τα ημέρας ή, μάλλον, τα νύχτας, συγχωρούμενοι εν συνεχεία κατά την εξομολόγηση από τους πολυπληθείς χρυσαυγίτες παπάδες της ελληνορθοδόξου πίστεως.) Ας πούμε όμως λίγα λόγια για τον Ρεμ και τη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», για να καταλάβουν όσοι δεν ξέρουν για τι μιλάμε, χρησιμοποιώντας ελάχιστα προσιτά και δημοσιευμένα ντοκουμέντα.
  Η παραστρατιωτική οργάνωση του ναζιστικού κόμματος, πριν ακόμα αναλάβουν οι ναζί την κυβερνητική εξουσία, αποτελούνταν από δύο ένοπλα τμήματα: το SA (Ες-Α, SturmΑbteilung, ΣτουρμΑμπτάιλουνγκ = Θυελλώδεις Μαχητές, ονομασία που αποδόθηκε στα ελληνικά ως «τάγματα εφόδου») και το SS (Ες-Ες, SchutzStaffel, ΣούτσΣτάφελ, τάγματα ασφαλείας ή προστασίας). Η διαφορά των δύο αυτών ενόπλων τμημάτων της ναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν κυρίως ότι το τμήμα των SS, αποτελούσε το επίλεκτο τμήμα της όλης οργάνωσης, το οποίο είχε ως αποστολή την προστασία των υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών, ενώ τα τάγματα εφόδου ήταν επιφορτισμένα με όλη την «βρόμικη» δουλειά των ναζί, να συγκρούονται στους δρόμους, να επιτίθενται σε αγωνιστές, να μαχαιρώνουν και να διαπράττουν όλα τα εγκλήματα που τηρουμένων των αναλογιών διαπράττουν σήμερα οι νεοναζί στη χώρα μας. Ο Ερνστ Γιούλιους Ρεμ (Ernst Julius Röhm), (1887 – 1934), ήταν ιδρυτικό στέλεχος, κύριος οργανωτής και αργότερα αρχηγός των ταγμάτων εφόδου, που έφτασαν να αριθμούν 1.000.000 μέλη (κάποιοι τους φτάνουν στα 3.000.000), γεγονός που καθιστούσε τον Ρεμ επικίνδυνο αντίπαλο του Χίτλερ, όσον αφορά την ανάληψη της ηγεσίας των ναζί. Από την άλλη, ο Ρεμ έμεινε γνωστός στην Ιστορία ως ο πιο γνωστός ομοφυλόφιλος ναζί, γεγονός που αποδεικνύεται από δημοσιευμένες επιστολές του κι από άλλα ντοκουμέντα, αλλά κι απʼ τον τρόπο της δημόσιας ζωής του, δεδομένου ότι σύχναζε ανοικτά σε σημεία συνάντησης ομοφυλοφίλων όπως ήταν η ταβέρνα «Bratwurstglockl» του Μονάχου, της οποίας οι πελάτες ήταν σχεδόν αποκλειστικά ομοφυλόφιλοι. Για τους συνεργάτες του, όπως οι Ρορμπάιν (Rohrbein), Πέτερσντορφ (Petersdorf) και Ερνστ Χέλντορφ (Ernst Helldorf) που αποτελούσαν την μόνιμη παρέα του στην παραπάνω ταβέρνα αλλά και στα διάφορα άλλα σημεία συνάντησης, δεν μπορεί να είναι κανένας βέβαιος ότι ήταν ομοφυλόφιλοι, όπως ισχυρίστηκε η χιτλερική ηγεσία μετά την σφαγή της ηγεσίας των ταγμάτων εφόδου κατά τη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών». (Πάντως, στο βαθμό που προβάλλεται από τους ναζί η ομοφυλοφιλία των ηγετών των ταγμάτων εφόδου ως αιτία της σφαγής, αυτός ο λόγος δε δείχνει πειστικός.) «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών» (Nacht der langen Messer) ονομάστηκε, λοιπόν, το τριήμερο (30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 1934), κατά το οποίο σφαγιάστηκαν τα τάγματα εφόδου και η ηγεσία τους κατʼ εντολή του Χίτλερ και των συνεργατών του. Ο Ρεμ εκτελέστηκε στις 2 Ιουλίου 1934. Στη συνέχεια και εξαιτίας των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων και των εκτελέσεων της ηγεσίας των ταγμάτων εφόδου η οργάνωσή τους αποδυναμώθηκε πλήρως, μέχρι να φτάσει στην οριστική της διάλυση το 1945.

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 56. Ο/Η Omadeon λέει:

  κ.κ. Ροϊδη και Λασκαράτε…
  ΤΙ λέει τούτος εδώ?
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/09/blog-post_9562.html

  Εχω ακούσει για σας ένα σωρό φήμες. Μέχρι και ότι… υποστηρίζετε τη Ντόρα Μπακογιάννη (που είναι ψευδές βάσει αναρτήσεών σας).

  Τώρα… ΤΙ δεοντολογίες και πράσιν’ άλογα?

  Αν ήσασταν υπέρ της πολιτικής Κουβέλη ΠΩΣ εξηγούνται ένα σωρό ποστ που καυτηριάζουν την κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια?
  Δεν αποκλείω, πριν το σχηματισμό της σημερινής κυβέρνησης, να είχατε τις συμπάθειές σας. Ομως ΜΕΤΑ όσα έγιναν δεν είδα πουθενά να στηρίζετε την πολιτική ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ. (Τέλος πάντων, ίσως είμαι απληροφόρητος).

  Ομως ειλικρινά είμαι μπερδεμένος.
  Με μπέρδεψε και η… χρονομηχανή που διαθέτει αυτός ο φανατιλό-βλακας.

  Διότι λέει το εξής… αυτο-αναιρούμενο:

  Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα το εξής:
  Ο ιστολόγος Λασκαράτος, σε σχόλιό του στις 24/9 έγραψε:

  KKE (Το κόμμα της μετά θάνατον ζωής) και Δημάρ (Ο αρμόδιος υπουργός είναι δικός της) προς το παρόν σιωπούν.Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και μπράβο του, αλλά εγώ επιμένω πως ακόμη και αυτός ο νόμος δεν εφαρμόζεται σωστά αφού ο Παϊσιος δε είναι (προς το παρόν) θεός (η Εκκλησία παραμένει πιστή στην τριαδικότητα και όχι στο τετράπλευρο του θείου) ούτε άγιος ούτε καν όσιος, από πότε είναι βλασφημία η σάτιρα εναντίον ενός μέντιουμ που φέρεται να προφητεύει τον όλεθρο του τουρκικού λαού;

  Θα προσπεράσω την εντελώς αναίτια ειρωνεία προς το ΚΚΕ από τον ιστολόγο. Και δεν γνωρίζω ποιος εξέδωσε ανακοίνωση «πρώτος.» Γνωρίζω όμως ότι το ΚΚΕ, μέσω του Γραφείου Τύπου του, εξέδωσε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του κόμματος στις 25/9. Η ανακοίνωση αυτή έκανε τον γύρο ολόκληρου του διαδικτύου

  Ε, ωραία, σύμφωνα με αυτό τον «κύριο» έπρεπε να είχατε… χρονομηχανή για να προβλέπετε την ανακοίνωση του ΚΚΕ που εκδόθηκε την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ από το σχόλιό σας. (Πάσο…) 🙂

  ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που θα εγκαλέσει ΕΣΑΣ για θέματα «δεοντολογίας»?
  ΓΙΑΤΙ? Επειδή δεν… προβλέψατε ότι το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα από το σχόλιό σας?

  Ε, ορίστε που στα σχόλια, όπως ήταν φυσικό, προστέθηκε ΚΑΙ η δική του ανακοίνωση με λινκ ΚΑΙ παράθεση, στις 27 του μήνα (πιο πάνω).
  ΤΙ θέλει δηλαδή ο «κύριος»?
  Να γινόταν αυθημερόν? Μακάρι….
  Ομως είναι ΤΡΙΧΕΣ εξοργιστικές τα περί «ερώτησης δεοντολογίας».

  Και επίσης κάτι άλλο.
  ΑΝ εσείς ΔΕΝ έχετε δηλώσει πλήρη υποστήριξη στη ΔΗΜΑΡ,
  τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ δικαίωμα ΟΥΤΕ εκείνος να σας προσδιορίζει έτσι.
  (κι αυτό, ναι, _είναι_ θέμα δεοντολογίας). ή κάνω λάθος?

 57. Ο/Η Omadeon λέει:

  Υ.Γ. Επίσης ΤΙ θράσος είναι αυτό που σας κατηγορει ότι «αντιδεοντολογικά» κατηγορήσατε το ΚΚΕ για αδιαφορία επειδή είστε «της ΔΗΜΑΡ», ενώ… ταυτόχρονα, παραθέτει δήλωσή σας που… κατηγορεί εξίσου τη ΔΗΜΑΡ για αδιαφορία?

  Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για «δεοντολογία διαδικτύου» είναι ΑΥΤΟΣ ο «κύριος» καθηγητής, άλλωστε. Ο οποίος διαφήμιζε τον εαυτό του σε ένθετα της «Ε» και στο διαδίκτυο αλλά… κατηγορεί τους άλλους όταν τα παραθέτουν σαν «χαφιέδες». ΟΥΣΤ «κύριε»

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ παλιέ μου φίλε Omadeon…
   Σας Ευχαριστώ, ειλικρινά…
   Αλλά τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για όλα όσα μας προσάπτουν, πέρα από το να συνεχίσουμε να γράφουμε τις… Εμμονές μας; Τίποτα.

   Μας έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει για εβραιομασόνους, ορκωτούς του Σόρος, νεοφιλελεύθερους υποστηρικτές του Μάνου και της Μπακογιάννη, ιλλουμινάτους, του Τζήμερου, του Σύριζα, της Δημάρ… και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

   Δεν διαψεύδουμε κανέναν, δεν γράφουμε για κανέναν, δεν απαντούμε με κεντρικό ποστ σε κανέναν, αφήνουμε λουλούδια και τσουκνίδες να ανθίσουν πλάι-πλάι, και εμείς απλά, θα…

   Συνεχίσουμε.

   Χτυπούμε νοοτροπίες, ανορθολογισμούς και παραλογισμούς.
   Δεν έχουμε αφήσει κόμμα για κόμμα σε ξερό κλαρί, ΟΛΑ τα κόμματα τα έχουμε κρίνει και χτυπήσει, ορισμένες φορές αλύπητα, είναι αλήθεια, γιατί κατά την άποψή μας Κανένα δεν μας αντιπροσωπεύει.

   Το μεγάλο μας σφάλμα, και αμάρτημα, είναι ότι δεν είμαστε κάτω από τη σκέπη κάποιας κομματικής ομπρέλας.

   Κι αυτό είναι επαρκώς αιρετικό, κατάλληλο για να μας συκοφαντήσουν.
   Να συνεχίσουν να το κάνουν -Δική τους υπόθεση!

   ***
   Να είσαι πάντα καλά φίλε μου.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Omadeon,
    θελω και εγώ να σε ευχαριστήσω γιατί έχοντας καθαρή συνείδηση και με οδηγό αυτή και μόνο καταλαβαίνεις τα προφανή και μπαίνεις στον κόπο να βρεις στοιχεία για να μας υπερασπιστείς, πράγμα που δείχνει άνθρωπο ανώτερης πάστας, είδος που σπανίζει στη χώρα μας.
    Μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν πως η (εύκολα αποδείξιμη) στράτευσή μας στο χώρο της Αριστεράς-τώρα πια ανένταχτη-ποτέ δεν μας εμπόδισε να διαφωνήσουμε με συμπεριφορές και με γραμμές.
    Όταν η κα Κανέλλη συγκρούστηκε με τον Κασιδιάρη, δεν τσιγκουνευτήκαμε τον έπαινο, όπως δεν λυπηθήκαμε να της έχουμε πριν και μετά καταλογίσει τα μύρια όσα.
    Προχτές οι Left g700 επιτέθηκαν με ολόκληρο άρθρο, επειδή ανακάλυψαν ένα απλό σχόλιο μου με το οποίο καλώς ή κακώς θεωρούσα ότι το θέμα των ελβετικών καταθέσεων η Αριστερά (ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί το ΚΚΕ δεν τα αγγίζει αυτά ποτέ) δεν το είχε σηκώσει όσο έπρεπε. Το ίδιο θεωρούσα και έγραφα συνεχώς για τα Μυστικά κονδύλια, μέχρι που με τεράστια χρονική καθυστέρηση ο Τσίπρας φιλοτιμήθηκε και το έφερε στη δημοσιότητα (μόνο για τον ΓΑΠ, τον Σαμαρά τον καλύπτει) με καλούς καρπούς και για τον ίδιο και για τη Δικαιοσύνη, η οποία έχει επιληφθεί και κάπως το κινεί. Φωνάζουμε για τον Τσουκάτο όπου η Αριστερά κάνει το κορόιδο και ο κ.Παπαδημούλης κάνει την πάπια, λογοκρίνει και δεν απαντάει στο μπλογκ του.
    Θέλουν να κάνουμε πως δεν βλέπουμε πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεχάσει το αίτημα της πραγματικής φορολόγησης της Εκκλησίας και πως ο κ.Τσίπρας απευθύνει μέσω του φίλου του γνωστού δεξιού εκδότη κρατικών διαφημίσεων κ.Τράγκα, αλλά και αλλιώς, φτηνιάρικες κολακείες στον ανοικτίρμονα αρχιεπίσκοπο.

    Λυπάμαι να πω ότι αντιμετωπιζόμαστε με καχυποψία, ειδικά από μπλόγκερς του ΚΚΕ που με έχουν προπηλακίσει όταν καταδίκασα τη σύμπλευση της Κανέλλη με την Ακροδεξιά ΚΑΙ στο θέμα των φωνηέντων που τάχα κινδυνεύουν αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά επειδή ισχυρίζομαι πως ο αρχηγός του έπρεπε να πληρώσει το μονόκλινο του Ιασώ που χρησιοποίησε και όχι το τρίκλινο που δεν χρησιμοποίησε, δεχόμενος έτσι ένα «δωράκι» από το φιλάνθρωπο επιχειρηματία, εκμεταλευόμενος το δημόσιο αξίωμα που κατέχει.
    Απορώ ειλικρινά

 58. Ο/Η Omadeon λέει:

  Lenin Reloaded:

  «Γιατί τέτοια ωμή και απροκάλυπτη υποκρισία και παραποίηση της αλήθειας εκ των ιστολόγων; Γιατί τέτοια συγκάλυψη για τις άμεσες ευθύνες της ΔΗΜΑΡ που ως συνήθως εκδίδει ανακοινώσεις λες και κάνει απλό τουρισμό σε αυτή την άκρως αντιδραστική κυβέρνηση, χωρίς ποτέ της να αναλάβει ίχνος της περίφημης «ευθύνης» για την οποία μας έπρηξε τα συκώτια από τότε που ιδρύθηκε; Γιατί τέτοια αμνησία για το γεγονός ότι το ΚΚΕ πήρε σαφέστατη θέση κόντρα στον θρησκευτικό σκοταδισμό και την ωμή λογοκρισία της ελευθερίας έκφρασης;

  Μπορούμε να έχουμε κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις;»

  OK. Μετά από τις νηφάλιες, εξαιρετικές απαντήσεις των ιδίων των… «κατηγορούμενων (χεχε) απαντώ κι εγώ, ως τακτικός αναγνώστης του ιστολογίου Ροίδη, που δεν μασάει… κουτόχορτο πασπαλισμένο με… λάσπη, ή με…. ποταπές πολιτικές προπαγανδιστικές σκοπιμότητες.

  Αποδεδειγμένα (όπως κατέδειξα σε προηγούμενα σχόλια) η κατηγορία για «ωμή και απροκάλυπτη υποκρισία» είναι (λίαν επιεικώς) κακόβουλη λάσπη (ίσως και παράνοια εκτός ελέγχου με… κομματική υστεροβουλία). Το ίδιο και όλα τα υπόλοιπα. Ουδεμία «αμνησία» σημειώθηκε, άλλωστε.

  Η άμεμπτη ανένταχτη κριτική των κ.κ. Ροίδη/Λασκαράτου έχει αποδειχτεί ξανά και ξανά (π.χ. στο θέμα Λιάνας Κανέλλη που εξήγησε πιο πριν ο κ. Λασκαράτος) και στο τρέχον θέμα επίσης ουδείς εμπόδισε να γίνει και θετική αναφορά στο δημοσίευμα του ΚΚΕ (την μεθεπόμενη μέρα) κλπ.

  Το ότι η κριτική του Lenin Reloaded είναι κακόβουλη ή/και παρανοΪκή, αποδεικνύεται εύκολα, από το ότι κατηγορούν τους Ροίδη/Λασκαράτο για «συγκάλυψη ευθυνών της ΔΗΜΑΡ» ενώ στο ΙΔΙΟ το αρχικό επίμαχο σχόλιο Λασκαράτου εκφράστηκε περίπου ίδια δυσαρέσκεια απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, όσο και απέναντι στο ΚΚΕ.

  Ωστόσο, δεν είμαι απλώς αγανακτισμένος… ανιδιοτελώς (χεχε) με τη λάσπη Lenin Reloaded κατά κ.κ. Ροίδη και Λασκαράρου. Εχω και εγώ… ΦΑΝΕΡΟ, αλλά ΚΑΙ θεμιτό _»συμφέρον»_ να σταματήσει αυτή η λάσπη, (χεχε) διότι εξαπολύθηκε (χειρότερη λάσπη) _και_ σε μένα, πρν καιρό:

  ΔΗΜΟΣΙΑ (αυτο-)ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΟ,
  Το ιστολόγιο που εκτοξεύει αυτή τη λάσπη το έχει ξανακάνει εναντίον πολλών αθώων, έτσι κι αλλοιώς, αποδεδειγμένα (ακόμη και εναντίον φίλων του, ειδικά αυτών… πολλές φορές). Π.χ. κατά των leftg700 (φίλων του). κατά του You Pay Your Crisis (χωρίς κανένα λόγο απολύτως), κατά του… Πουλαντζά (μετά θάνατον, που τον έθαβε αναίτια), κατά… εμού του ιδίου (πρώην ΣΤΕΝΟΥ διαδικτυακού του φίλου) και κατά ΟΛΩΝ όσων επικρίνουν (γενικά) είτε το ΚΚΕ, είτε (όσων επεκριναν) ένα… γκρουπούσκουλο ηλίθιων παρανοίκών που δεν θα κατονομάσω διότι κάθε φορά που επικρίνονται αρχίζουν μπαράζ απόύβρεις και λάσπη κατά παντός μη-οπαδού τους (και ειναι συνοδοιπόροι – ΓΛΥΦΤΕΣ του ΚΚΕ).

  Εγώ κατηγορήθηκα π..χ πολλές φορές σαν «αρχι-χαφιές του ιντερνετικού υποκόσμου», πληρωμένος ρουφιάνος και «αναρχοφασίστας», κλπ. διότι άσκησα κριτική στον «κύριο» που ίδρυσε το Lenin Reloaded, αναφέροντας το βιογραφικό του, μαζί με άλλα «προσωπικά» του στοιχεία, ΟΛΑ εκείνα που ο ΙΔΙΟΣ έχει δημοσιοποιήσει (ή μάλλον διαφημίσει) επανειλλημένα με ΦΑΝΕΡΗ σύνδεση στα blog του, όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά ΚΑΙ στον Τύπο (=ένθετα της «Ε»). Ε, αυτή η λάσπη είναι κραυγαλέα παραβίαση ΚΑΘΕ δεοντολογίας στο διαδίκτυο και συνιστά απροκάληπτο βιασμό της Ελευθερίας Εκφρασης. Διότι τότε… κι ο Μανδραβέλης ή ο Δένδιας θα μας λένε «χαφιέδες», κάθε φορά που θα ιδρύουν ένα ιστολόγιο με _φανερή_ σύνδεση προς το όνομά τους (έτσι και αναφερθούμε στους _ίδιους_)…

  Καταθέτω ΟΛΑ τα στοιχεία γι’ αυτή τη λάσπη στο εξής λινκ:
  http://stalinreloaded.wordpress.com/2012/02/12/neostalinism-against-googling/
  (και υπόσχομαι ότι ΑΝ ο «κύριος» αποσύρει τη δυσώδη λάσπη του με δημόσια συγνώμη, ΚΑΙ επίσης ΣΒΗΣΕΙ από ΚΑΘΕ ιστότοπο που τον… διαφημίζει το πλήρες όνομά του, τότε θα σβήσω κι εγώ την ανάρτηση. Αυτή είναι και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μου «πρόταση ειρήνης», με διορία μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Μετά από την 1η Νοεμβρίου θα αρχίσει μπαράζ διαμαρτυριών ΚΑΙ στα αγγλικά σε ΚΑΘΕ σχετικό διεθνές site, διότι δεν θα αφήσω αυτό τον «κύριο» να παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές διαδικτυακής δεοντολογίας ΚΑΙ να παραπληροφορεί τους Ελληνες για τις ίδιες αρχές).

  Αν το ΚΚΕ θέλει να επεκτείνει την πολιτική του δράση στο διαδίκτυο να μάθει (και αυτό και οι υποστηρικτές του) να ΣΕΒΕΤΑΙ και τους κανόνες που ισχύουν εδώ (κι έχουν εκφραστεί σε εκτενή άρθρα π.χ. του EFF).

  • Ο/Η Po λέει:

   Φίλε Ομαδεών, μπήκες σε μεγάλο κόπο για το ξεμπρόστιασμα κάποιων, κάτι το οποίο, προσωπικά εγώ δεν θα επιχειρούσα ποτέ, είτε από αδιαφορία είτε και πάλι από «άλλου είδους» αδιαφορία, ξέρετε υπάρχουν πολλές ποιοτικές διαβαθμίσεις αδιαφορίας, όπως και ανίας, πλήξης κ.ο.κ.

   Ο καθένας με τον χαρακτήρα του.

 59. Παράθεμα: Για τη δυσώδη λάσπη του Lenin Reloaded κατά του Roides (‘περί διαδικτυακής δεοντολογίας’) « OMADEON

 60. Παράθεμα: Για τη δυσώδη λάσπη του Lenin Reloaded κατά του Roides (‘περί διαδικτυακής δεοντολογίας’) « OMADEON

 61. Ο/Η Omadeon λέει:

  Δυστυχώς κ. Ροιδη μου… εμείς τους ξεχνάμε, σχετικά εύκολα, τους καθ’ έξιν λασπολόγους. Αυτοί όμως όχι, κι αν είναι πραγματικά κακόβουλοι τείνουν να χειροτερεύουν καθώς περνάει ο χρόνος. Αν είχε σταματήσει αυτός ο «κύριος» δεν είχα ούτε διάθεση ούτε όρεξη να ασχοληθώ κι άλλο μαζί του. Αν επίσης ήταν δεξιός ή πραγματκός εχθρός, ή ναζί, το ΙΔΙΟ περίπου…

  Αλλά μέσα στα πλαίσια της ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ανάγκης ΟΛΩΝ μας για το χτίσιμο ενός μεγάλου αντι-φασιστικού μετώπου, η ανάρτηση του «κυρίου» ρίχνει θανατηφόρα κακόβουλη λάσπη σε εσάς και σε ΠΑΡΑ πολλήυ δουλειά που έχετε κάνει. Δυστυχώς ο ίδιος δεν ξέρει να διακρίνει ΠΟΥ βρίσκονται τα «νευραλγικά σημεία» αντίστασης στο φασισμό μέσα στη μπλογκόσφαιρα και το μόνο που τον απασχολεί είναι να βοηθήσει το ΚΚΕ πατώντας πάνω σε πτώματα αθώων. Ε, αυτό ειδικά έχει ολέθριες επιπτώσεις (καθώς και αδαείς που συρρέσουν να τον διαβάσουν λόγω των πολλών γνώσεων που έχει) κι ήταν αδύνατον να μείνει αναπάντητο.

  Κατά τα άλλα… συμφωνώ μαζί σας και στο 90% των περιπτώσεων περίπου αδιαφορώ κι εγώ, όπως λέτε. Στη συγκεκριμμένη περίπτωση δίστασα να κάνω το σημερινό ποστ λόγω άλλων πολύ επειγόντων θεμάτων, αλλά το έκανα για να… πάει στο διαολο και να ξέρει ότι δεν μασάμε κουτόχορτο.

  • Ο/Η Po λέει:

   Ενδεικτικά: Το μοναδικό «αριστερό» κόμμα που δεν θα πήγαινε ο νους μας να ψηφίσουμε είναι η ΔΗΜΑΡ.
   Οι εκτιμήσεις κάποιων απέχουν ορισμένα χιλιόμετρα από την πραγματιτότητα, θα έλεγα.
   … και οι θέσεις παίρνονται πάντα ανάλογα των εκτιμήσεων που κάνει κανείς.

   Εάν οι εκτιμήσεις πέφτουν έξω, οι θέσεις τυγχάνουν ανάλογης τύχης.

 62. Ο/Η Kάποιος λέει:

  http://falsefaith.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html

  Ο Παστίτσιος, ο Μουχαμέτης και η βλακεία που μας δέρνει…

  /…./

  οι φανατικοί θρησκόληπτοι ανά τον κόσμο είναι τρομερά προβλέψιμοι…

  Κάποιοι θα σκεφτούν για τα παραπάνω: «αυτοί είναι απολίτιστοι, φανατικοί ταλιμπάν, ευτυχώς που εμείς γεννηθήκαμε στην Ελλάδα, κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας». Η απάντηση σ’ αυτούς ήρθε σήμερα από την ηρωική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συνέλαβε τον υπεύθυνο της σελίδας «Γέροντας Παστίτσιος» στο facebook, ο οποίος έκανε το σφάλμα να σατιρίσει μια ηρωϊκή μορφή της σύγχρονης ορθοδοξίας, το γέροντα Παΐσιο. Οι κατηγορίες θυμίζουν πραγματικά άλλες εποχές: «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων», ενώ η κινητοποίηση των αρχών πυροδοτήθηκε από ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

  Η σχέση της συγκεκριμένης ναζιστικής οργάνωσης με τη νομιμότητα θυμίζει παιδάκι του δημοτικού, που όταν δεν πιάνουν οι μαγκιές του στα άλλα παιδάκια απειλεί ότι θα τα καταδώσει στο δάσκαλο. Πότε δέρνοντας και απειλώντας αδύναμους, πότε καταφεύγοντας θεατρικά σε σορεία μηνύσεων και πότε διαφεύγοντας τη σύλληψη για αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα, οι χρυσαυγίτες αποδεικνύουν καθημερινά ότι τιμούν τα παντελόνια που φορούν… Οι ίδιοι άνθρωποι που κάποτε προπαγάνδιζαν τον παγανισμό και τη λατρεία του «υπέροχου εωσφόρου» πλέον πλειοδοτούν σε χριστιανικότητα για να αποσπάσουν καμία ψήφο. Θα ήταν κωμικά όλα αυτά, αν δεν ήταν τραγικά, λόγω της διάδοσης που έχει ο λόγος της Χρυσής Αυγής.

  Σε σχόλιο γνωστής μου στο facebook ότι όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τον Παστίτσιο δεν διαφέρουν από τους μουσουλμάνους που κραυγάζουν στην Ομόνοια για το Μωάμεθ, ένας ευφυής συνέλληνας απάντησε: «να τα κάνουν αυτά στη χώρα τους»! Το δικαίωμα στη βλακεία λοιπόν είναι αδιαπραγμάτευτο, αρκεί να μένεις στη χώρα σου, τελεία και παύλα. Κλείνοντας, θα επιβεβαιώσω για ακόμη μια φορά ότι το ιστολόγιο Falsefaith είναι ευσεβές και πολιτικά ορθό μέχρι το κόκαλο, δημοσιεύοντας τις ακόλουθες φωτογραφίες (κλικ για μεγένθυση), ενώ για τους πιο απαιτητικούς διαθέτουμε και αφιέρωμα στο μέγα γέροντα της ορθοδοξίας, σε τρία μέρη (κλικ εδώ, εδώ και εδώ).

  Υ.Γ. Συμβουλή προς ταλιμπάν κάθε θρησκείας: Δυστυχώς για σας, δεν ζούμε πια στο μεσαίωνα, αλλά στον 21ο αιώνα. Αν δεν σας αρέσουν τα προκλητικά δημοσιεύματα, έχετε κάθε δικαίωμα να στρέψετε το κεφάλι σας αλλού…

  UPDATE:
  Με άρθρο του στη Lifo ο Άρης Δημοκίδης αποκαλύπτει τον βασικότερο λόγο για τον οποίο ενοχλήθηκαν τόσο πολύ οι χρυσαυγίτες για τον Παστίτσιο: επειδή δημιούργησε ένα πλαστό θαύμα του Παΐσιου και το διέδωσε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να το αναπαράγουν ταχύτατα δεκάδες χριστιανορθόδοξες σελίδες και ιστολόγια ποικίλης θεματολογίας, ενώ έγινε και πρωτοσέλιδο στην έγκυρη εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα». Κάποιος χρυσαυγίτης το έκανε βιντεάκι στο youtube, ενώ μετά την ανακοίνωση της φάρσας από τον Παστίτσιο το κατέβασε και έβαλε στη θέση του ένα άλλο που καλούσε όλους τους ορθόδοξους πατριώτες να κάνουν «αναφορά στην κωλοσελίδα» του Παστίτσιου.

 63. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτοί που ταυτίζουν την Χριστιανική θρησκεία με την απάτη των θρησκεμπόρων του καλόγερου Παϊσιου, την εξυβρίζουν.
  Ωραία τα γράφει η Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που κολακεύει ακόμη και τους ψηφοφόρους της Χ.Α. δεν μπορεί να βγάζει την ουρά του με μια, όντως πολύ καλή, δήλωση της κας Κατριβάνου.
  Το θέμα είναι τεράστιο και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το πάρει απόφαση πως δεν μπορεί να πατάει σε δυο βάρκες.

  http://www.avgi.gr/article/1692709/o-pastitsios-kai-ta-terata

  17 Ιανουαρίου

  Τι είναι η εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση; Είναι να παραφράζεις το όνομα ενός εκλιπόντος μοναχού, που δεν είναι καν άγιος, να γράφεις κείμενα σατιρικά υποδυόμενος τον μοναχό με το παραφρασμένο όνομα, να αναρτάς φωτογραφίες με ρασοφόρο, που στη θέση του προσώπου έχει ένα κομμάτι παστίτσιο. Αν διαπράξεις όλα αυτά τα φοβερά, τρως δέκα μήνες φυλακή από το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όσο έφαγε δηλαδή ο Φίλιππος Λοΐζος, γνωστός στον πανελλήνιο ως Γέροντας Παστίτσιος.

  Η διαιώνιση ενός νόμου που τιμωρεί την εξύβριση θρησκεύματος είναι από μόνη της ντροπή και όνειδος. Είναι έσχατη μορφή περιορισμού της ελευθερίας του λόγου κι ακόμη χειρότερο, φανερώνει το σφιχτό εναγκαλισμό του κράτους με την Εκκλησία, εν έτη 2014. Κατάλοιπα θρησκευτικού φονταμενταλισμού, που μπορεί να στείλουν ανθρώπους στη φυλακή, να τους λερώσουν το ποινικό μητρώο, να τους στιγματίσουν.

  Η καταδίκη του Φίλιππου Λοΐζου δεν είναι ασήμαντο περιστατικό, αποτέλεσμα της ιδιοτροπίας ενός τυχαίου δικαστή. Είναι βαρύνουσα η καταδίκη του Παστίτσιου, διότι το ζήτημα το ανακίνησε η Χρυσή Αυγή, το έφεραν στην Βουλή οι ναζιστές και το σύστημα έσπευσε να συλλάβει τον βλάσφημο και μερικούς μήνες αργότερα να τον καταδικάσει σε φυλάκιση με αναστολή. Θίχτηκαν τα χριστιανικά συναισθήματα των χιτλερίσκων, που ο βουλευτής τους Γερμενής τραγουδούσε, ως μπασίστας Καιάδας, τα κάτωθι: «Η χριστιανική θρησκεία βρωμάει τη σαπίλα του Ιεχωβά», «Η φτήνια του υπανθρώπου του Σταυρού», «Φλόγες που καίνε τον υιό του Θεού και τους Αγίους του».

  Είναι ανησυχητικό γεγονός η καταδίκη του Παστίτσιου, διότι έγινε σε μια εποχή που στην Εκκλησία της Ελλάδος δρουν θύλακες σκοτεινοί και επικίνδυνοι και τούτο παρόλο που ο Αρχιεπίσκοπος βαδίζει σε οδούς μετριοπάθειας. Θεσσαλονίκης ΄Ανθιμος, Πειραιώς Σεραφείμ, Καλαβρύτων Αμβρόσιος περιμένουν με το όπλο παρά πόδα, για να επιτεθούν στους ομοφυλόφιλους, στα καρναβάλια, στην αριστερά. Είναι οι ίδιοι που μέχρι πρότινος θώπευαν την Χρυσή Αυγή κι όταν είδαν τις χειροπέδες, έκαναν κωλοτούμπα εφάμιλλη του Ιωάννη Μελισσανίδη.

  Όταν ακούς καταδίκες για εξύβριση θρησκεύματος, να τρέμεις. Οι καιροί είναι ύποπτοι, είναι οι καιροί του Σαμαρά, του πρωθυπουργού που επικαλείται για ψύλλου πήδημα την Παναγία, ενίοτε δε την βλέπει και στα τείχη της Βασιλεύουσας. Οι καιροί του Βορίδη, του Άδωνη, του ακροδεξιού Δικτύου 21, που έχει εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό την αναμόρφωση του ελληνικού λαού, μέσω της Ορθοδοξίας. Είναι οι καιροί του Βενιζέλου, του εμπνευστή του τυποκτόνου νόμου, που φιμώνει δημοσιογράφους και ΜΜΕ, μέσω της βιομηχανίας των αγωγών.

  Δεν είναι τυχαία μορφή ο Γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, ο οποίος έζησε από το 1924 έως το 1994. Ο Παίσιος είναι σύμβολο της δεξιάς ιδεολογίας, όταν η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μοίρασε τα βιβλία του, έσπασε ταμεία. Θεωρείται μέντορας του νέου εθνικισμού, βρίσκεται στην ψυχή και στο στόμα όλων των πατριδοκάπηλων της επικράτειας, του αποδίδονται μάλιστα και λόγια όπως τα παρακάτω, χωρίς να σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι δικά του:
  «Ο Γέροντας» (Παίσιος), « αφού πρόσφερε και στους τελευταίους επισκέπτες που ήρθαν εκείνη την στιγμή κέρασμα , ξαναρωτά έναν απ΄ αυτούς : -Γέροντας : Θα την πάρουμε την Πόλη ; Τι , λες ; -Χρήστος : Εγώ θα πάω για την Βόρειο Ήπειρο. -Γέροντας : Την Πόλη να πάρουμε , την Βόρειο Ήπειρο και επτά άτομα την παίρνουμε! -Χρήστος : Επτά και εγώ οκτώ !-Γέροντας : Πάρτηνα ! Και εγώ θα μεταφέρω τα λείψανα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού , τα οποία είναι και βαριά! Τι να πούμε , βρε παιδιά , όλα τα λένε και τα γράφουν τα βιβλία μας (της Εκκλησίας) , αλλά ποιος τα διαβάζει ; Ο κόσμος χαμπάρι δεν παίρνει . Κοιμάται με τα τσαρούχια !».

  «Βοήθα Αι Γιώργη/ και συ Πατροκοσμά/ να πάρουμε την Πόλη/ και την Αγιά Σοφιά», τραγουδούσε ο μακαριστός Χριστόδουλος, το πνεύμα του οποίου ζει και βασιλεύει.

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Ο κ.Παπαδημούλης, βουλευτής του Twitter, απαξιοί να φέρει και αυτό τo θέμα στη Βουλή;
   Όλα μέσω Twitter;
   https://twitter.com/papadimoulis

   «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει το συνταγματικό διαχωρισμό των ρόλων Κράτους κ Εκκλησίας…Η καταδίκη του «γέροντα Παστίτσιου», δείχνει κρατικό αναχρονισμό».

   • Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.enetenglish.gr/?i=news.en.article&id=1710

    ‘Elder Pastitsios’ blogger found guilty of ‘insulting religion’
    Filippos Loizos’ ten months’ jail sentence suspended for three years

    Investigation against creator of satirical Facebook profile that ridiculed a well-known deceased Orthodox monk was sparked by a complaint from the neonazi Golden Dawn party

    http://simonknowz.com/2014/01/16/10-month-sentence-pastitsios/

    10 month suspended sentence for “Elder Pastitsios”

    Philippos Loizos, the 29 year old administrator of the “Elder Pastitsios” facebook page today received a 10 month suspended sentence for the charge of “insulting religion”, according to reports in Greek media. The same reports state that he will be appealing the decision and will not serve any time in prison. As of right now, the facebook page at http://www.facebook.com/gerontas.pastitsios/ is not online.

    I had previously written in detail about the “Elder Pastitsios” case here.

    Report in English: EnetEnglish.gr
    Reports in Greek: tvxs.gr, koutipandoras.gr

   • Ο/Η Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.society&id=30987

    Κώστας Γιαννακίδης

    Όταν διωχθεί ο Πειραιώς

    Ο Φίλιππος Λοϊζος, που έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο ως Γέροντας Παστίτσιος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών για περιύβριση θρησκεύματος κατ΄εξακολούθηση. Υποθέτω ότι αν ο νομοθέτης έδινε τη δυνατότητα για υποχρεωτικό εγκλεισμό σε μοναστήριο με σκοπό την κατήχηση, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο δεν θα είχε ενδοιασμούς ως προς την επιβολή της ποινής. Εννοείται ότι πρόκειται για μία απόφαση που εκφράζει απολύτως το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ήταν δεκάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που απευθύνθηκαν στις αρχές ζητώντας τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του βλάσφημου.

    Βέβαια σε σας η καταδίκη του Λοΐζου προκαλεί έκπληξη, ένα μικρό ή μεγάλο σοκ. Ίσως να συνεγείρει και το θρησκευτικό σας συναίσθημα-ακόμα και αν δεν πιστεύεις, σταυροκοπιέσαι αυθορμήτως. Διότι σήμερα μπορείς να καταδικαστείς για περιύβριση θρησκεύματος, αλλά δεν θα πειραχτεί ούτε τρίχα από τα μαλλιά σου αν αρθρώσεις λόγο μίσους εναντίον απίστων ή ομοφυλόφιλων. Ο Παστίτσιος καταδικάζεται. Οι επιφανείς ιεράρχες της τηλεοπτικής αρένας δεν εισπράττουν ούτε επίπληξη. Δεν προβλέπεται. Η περιύβριση θρησκεύματος ελέγχεται ποινικά. Τα κηρύγματα μίσους όχι, ακόμα. Υποτίθεται, βέβαια, ότι το αντιρατσιστικό θεσμικό πλάισιο θα θέτει φραγμούς και θα επισύρει διώξεις. Τη μέρα που θα διωχθεί ο Πειραιώς να μας ξυπνήσετε νωρίς, να πάμε να χτυπήσουμε τις καμπάνες.

 64. Παράθεμα: Φυλάκιση – Φίμωση της Ελεύθερης Έκφρασης: 10 μήνες στον «Γέροντα Παστίτσιο» -Hellas 2014 | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 65. Παράθεμα: Η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία και ο «Γέροντας Παστίτσιος» | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 66. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_691.html

  Φιλοχρυσαυγίτικο φόρουμ καλεί τους «συναγωνιστές¨ του να μαχαιρώσουν αντιφασίστες.

  Από ΒΑΘΥ , Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 | 7:37 μ.μ.

  Όταν κάποιος χρήστης του διαδικτύου ανέβασε ανάρτηση που σατίριζε τον «γέροντα Παϊσιο» ένα καλόγερο που ισχυριζόταν ότι «μίλαγε με σαύρες», «έπεσε από το γκρεμό 100 φορές και σώθηκε» «πάλεψε με μοναχό Saolin και τον νίκησε» και ένα σωρό άλλες «προφητικές» παπαριές, η υπηρεσία του Σφακιανάκη αντέδρασε άμεσα. Εντόπισε τον «εγκληματία» και τον οδήγησε στο δικαστήριο για τα ..περαιτέρω.

  Για χρόνια όμως υπάρχει ένα φιλοχρυσαυγίτικο φόρουμ που απροκάλυπτα γράφει ότι «στοχοποιεί αναρχοάπλυτους», δημοσιεύει στοιχεία και φωτογραφίες τους καλώντας τους αναγνώστες τους να τους δολοφονήσουν και δεν γίνεται απολύτως τίποτα!!! Πιθανόν η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει ποιο σοβαρές δουλειές από το να ασχοληθεί με φόρουμ που προτρέπει στο να υπάρξουν εγκληματίες.

  Δεν φτάνει, ο συγκεκριμένος ιστότοπος που δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο όπου παρουσιάζονται αριστεροί και αναρχικοί και σε εντελώς χρυσαυγίτικο συντακτικό γράφει ότι «ήρθε καιρός να δώσουμε μερικούς βλάκες που θέλουν ξύλο για να βάλουν μυαλό» καλεί και τους αναγνώστες τους να τους μαχαιρώσουν!!!

 67. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/i-alithini-zoi-toy-mpraian

  Infowar

  Η (αληθινή) ζωή του Μπράιαν

  infowar2.jpg

  Από την ταινία «Ζωή του Μπράιαν»
  11.04.2015, 16:57

  Συντάκτης:

  Άρης Χατζηστεφάνου
  .

  -Είστε όλοι διαφορετικοί -Είμαστε όλοι διαφορετικοί -Εγώ δεν είμαι

  Από την ταινία «Ζωή του Μπράιαν». Μια ταινία που εξακολουθεί να ενοχλεί την Εκκλησία αλλά και την ευρωπαϊκή Αριστερά και θα έπρεπε όλοι να θυμόμαστε τις… άγιες τούτες μέρες.

  Για πάρα πολλά χρόνια, το Πάσχα σήμαινε για εμένα μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία.

  Καθώς όλοι επέστρεφαν στη θαλπωρή της οικογένειας και της εκκλησίας και παρακολουθούσαν τα πάθη του θεανθρώπου από κλασικά αριστουργήματα του κινηματογράφου όπως ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, εμείς με μια παρέα φίλων νοικιάζαμε από το βιντεοκλάμπ τη «Ζωή του Μπράιαν» των Μόντι Πάιθον.

  Υστερα από λίγα χρόνια είχαμε αποστηθίσει τους διαλόγους ενώ οι πιο φανατικοί επισκεφθήκαμε και το κάστρο όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Τυνησία.

  Το γεγονός ότι το BBC και το ITV είχαν αρνηθεί να μεταδώσουν την ταινία, θεωρώντας ότι αποτελεί βλασφημία προς τον χριστιανισμό, καθώς και η ολοκληρωτική απαγόρευση προβολής που είχαν επιβάλει οι κυβερνήσεις της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας, καθιστούσε την ταινία εκ των ων ουκ άνευ θέαμα για τις ημέρες του Πάσχα.

  Και ύστερα ήρθε η ίδια η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να μας τα τινάξει όλα στον αέρα.

  «Η ζωή του Μπράιαν», υποστήριξε πριν από μερικά χρόνια ο Ρίτσαρντ Μπάριτζ, καθηγητής Θεολογίας και πρύτανης του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, «αποτελεί εξαιρετικό φόρο τιμής στον Ιησού» και είναι «ιστορικά πολύ πιο ακριβής από αρκετές ταινίες» για τη ζωή του Χριστού.

  Καθώς δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε εάν υπήρξε ο Χριστός και πολύ περισσότερο εάν είχε τη μορφή ενός επαναστάτη, όπως τον αντιλαμβανόταν ο Ν. Καζαντζάκης, ενός θεανθρώπου, όπως τον θέλει η χριστιανική θρησκεία, ή ενός… Μπράιαν, σκεφτήκαμε να εξετάσουμε τις ιστορικές αλήθειες που παρουσιάζει η ταινία (Spoiler Alert: Οσοι δεν έχουν δει την ταινία, να το κάνουν πρώτα και ύστερα να συνεχίσουν την ανάγνωση).

  Η περίφημη σκηνή του λιθοβολισμού δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί –τουλάχιστον όχι υπό την επίβλεψη Ρωμαίων στρατιωτών- καθώς δεν υπήρχε σχετική ποινή στο νομικό σύστημα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

  Ο λιθοβολισμός όμως ήταν ευρύτατα διαδεδομένος στον εβραϊκό ποινικό κώδικα –σε βαθμό που εφαρμοζόταν ακόμη και εναντίον πολύ κακών ηθοποιών. Για την ακρίβεια, ο λιθοβολισμός ήταν μία από τις τέσσερις τιμωρίες της εποχής: αν δεν είχες τη «χαρά» να λιθοβοληθείς μπορούσαν να σου κόψουν το κεφάλι με σπαθί, να σε στραγγαλίσουν ή να σε βάλουν να πιεις λιωμένο ατσάλι.

  Ιστορικά ακριβής είναι, ώς ένα βαθμό, και η στιγμή που ο άτυχος Μπράιαν καλείται να γράψει στον τοίχο το σύνθημα «Ρωμαίοι πηγαίνετε σπίτια σας», αλλά αντί για το σωστό Romanes eunt domus, γράφει Romani ite domum.

  Σύμφωνα με έρευνα του «Guardian», στην εποχή του Ιησού ήταν σύνηθες να υπάρχουν λάθη ορθογραφίας, συντακτικού και γραμματικής στα πρώτα «γκράφιτι» αλλά ακόμη και σε επιγραφές. Τα περισσότερα παραδείγματα έχουν βρεθεί στην Πομπηία καθώς η λάβα κάλυψε και προστάτευσε τους τοίχους της πόλης.

  Τις περισσότερες φορές πάντως που η συγκεκριμένη ταινία αναφέρεται σε μια σοβαρή συζήτηση είναι για τον σεχταρισμό που παρατηρούνταν στην επαναστατική και αντιιμπεριαλιστική Αριστερά της εποχής.

  Το Ιουδαϊκό Λαϊκό Μέτωπο (JPF) βρισκόταν σε ανοιχτή σύγκρουση με το Λαϊκό Μέτωπο της Ιουδαίας (PFJ) αλλά και το Ιουδαϊκό Μέτωπο του Λαού, ενώ κανένας δεν ανεχόταν την παρουσία του (μονομελούς) Λαϊκού Μετώπου.

  Ενδελεχείς μελέτες απέτυχαν να αποδείξουν αν υπήρχαν τόσο υψηλά επίπεδα σεχταρισμού στην επαναστατική Αριστερά της εποχής -γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Μόντι Πάιθον απλώς προέβαλαν στο παρελθόν τις διασπάσεις της βρετανικής Αριστεράς της δεκαετίας του ’70.

  Μιλώντας πάντως για σοβαρές παραπομπές στη «Ζωή του Μπράιαν» δεν θα παραλείψω και μια αναφορά του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε πάνελ για την κρίση χρέους, στο οποίο είχαμε βρεθεί πριν από χρόνια. Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ενωση έκλεισε την ομιλία του με την παρακάτω στιχομυθία από την ταινία:
  •Και τι έκαναν για εμάς οι Ρωμαίοι; αναρωτιόταν ο αρχηγός του Λαϊκού Μετώπου της Ιουδαίας.
  •«Υδραγωγείο», «αποχετευτικό σύστημα» «άρδευση», «δρόμους», «ασφάλεια τις νύχτες» είναι μερικές από τις απαντήσεις που λαμβάνει.
  •Ωραία, και εκτός από υδραγωγείο, αποχετευτικό σύστημα, άρδευση, δρόμους, ασφάλεια κ.λπ. τι άλλο έκαναν οι Ρωμαίοι για εμάς, επιμένει ο αρχηγός της οργάνωσης.
  •Εφεραν την ειρήνη, ακούγεται από το βάθος.
  •Ειρήνη; Σκασμός.

  Ενας εύσχημος και αναμφίβολα ευφυέστατος τρόπος να εξωραΐσεις την Pax Romana και το ευρωπαϊκό imperium –το οποίο με το πέρασμα του χρόνου μεταφέρθηκε από τη Ρώμη προς το Βερολίνο.

  ► Δείτε

  Life of Brian (1979)

  Αθλια μεταφρασμένο στα ελληνικά ως «Ενας προφήτης, μα τι προφήτης»

  ► Διαβάστε

  «Δικαίωμα στη Βλασφημία» (Εκδόσεις Μαύρη Λίστα)

  Τρεις πανεπιστημιακοί (Dartevelle Patrice, Denis Philippe, Robyn Johannes) εξετάζουν την επιβίωση φεουδαρχικών νόμων στα σύγχρονα «φιλελεύθερα» κράτη.

 68. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΤΟ ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ θέλει και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Διατηρεί τον μεσαιωνικό νόμο της βλασφημίας, δεν αθώωθηκε ο νεαρός Φ. Λοϊζος, δεν απαλλάχτηκε, όπως περιέργως γράφει η εφημερίδα των Συντακτών (δεν το περιμέναμε αυτό από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο), παραγράφηκε η υπόθεσή του με τον πονηρό Νόμο του φίλου της Χ.Α. Παρρασκαιβώπουλλλου.

  https://www.efsyn.gr/arthro/apallahtike-o-gerontas-pastitsios
  Απαλλάχτηκε ο «Γέροντας Παστίτσιος»

  «Γέροντας Παστίτσιος» Το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, κρίνοντας ότι έχει παραγραφεί
  03.03.2017

  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

  Αίσιο τέλος στην υπόθεση του «Γέροντα Παστίτσιου», κατά κόσμον Φίλιππου Λοΐζου, ο οποίος έπειτα από πέντε χρόνια απαλλάχθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από την κατηγορία της «καθύβρισης θρησκεύματος» και από την πρωτοφανή αυτή επιχείριση ποινικοποίησης της σάτιρας που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από διεθνείς και ελληνικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ξεσήκωσε μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς τον διωκόμενο.

  Στην πραγματικότητα η δίκη δεν έγινε ποτέ. Το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, κρίνοντας ότι έχει παραγραφεί διότι εμπίπτει στις διατάξεις του πρόσφατου νόμου 4411/2016 και του άρθρου 8 που προβλέπει την υφ’ όρων παραγραφή του αξιόποινου πταισμάτων και πλημμελημάτων που έχουν τελεστεί μέχρι και τις 31/3/2016. Εστω κι έτσι λοιπόν η ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Λοΐζου έπαυσε οριστικά και η υπόθεση έκλεισε.

  Υπενθυμίζουμε ότι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν οι αρμόδιες αρχές έκαναν το χατίρι στον υπόδικο -σήμερα- ναζιστή Χρήστο Παππά, ο οποίος με ερώτησή του στη Βουλή είχε βάλει στο στόχαστρο τη σατιρική σελίδα στο Facebook «Γέροντας Παστίτσιος». Ο Φ. Λοΐζος συνελήφθη τότε ως διαχειριστής της σελίδας και τελικά βρέθηκε πρωτόδικα καταδικασμένος σε ποινή 10 μηνών, με μια δικαστική απόφαση που έπληξε σοβαρά την ελευθερία της έκφρασης.

  «Οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί προσβολής των θείων περιορίζουν αθέμιτα την ελευθερία της έκφρασης και πρέπει να καταργηθούν», επισημαίνει στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος του Φ. Λοΐζου, Χρήστος Γραμματίδης, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει μετά από αυτήν την ευτυχή κατάληξη να θεωρήσει ότι απαλλάχθηκε από την ευθύνη να καταργήσει τα άρθρα αυτά».
  ________________

  και ταυτόχρονα μια καλή είδηση

  https://www.efsyn.gr/arthro/anexartitopoiisi-koykoytsi-apo-hrysi-aygi
  Ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση από Χρυσή Αυγή
  ……………………….
  ____________

  Εις μνήμην του Τουρκοφάγου μάντη Παστιτσίου

 69. Ο/Η Παστίτσιος με κάστανα λέει:

  http://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/i-ekklisia-de-xarizei-kastana

  Όλο το έθνος προσκυνά…κάστανα και παντόφλες

  5 Ιουλ. 2017

  Σε ναό του Αγρινίου οι πιστοί προσκύνησαν ένα…κάστανο που είχε ευλογήσει πριν 27χρόνια ο Παΐσιος. Το είχε βράσει ο ίδιος ο αγιορείτης μοναχός που είχε υπηρετήσει εκεί ως στρατιώτης!

  Στην Αργολίδα είχαν τεθεί σε προσκύνημα τα γυαλιά του, το ίδιο σκηνικό με τις σαγιονάρες (old time classic μοντέλο που χορηγεί ο στρατός) του αγιοποιημένου μοναχού στη Λεμεσό. Στη Λαμία, ένας νεκρός Μητροπολίτης περιφερόταν νεκρός στο θρόνο του, «γονατίζοντας» τα κοινωνικά δίκτυα ενώ σε άλλα μέρη γίνονται παρακλήσεις για να βρέξει, διανέμονται αγιασμένα στυλό σε υποψήφιους εξετάσεων κλπ …

  Δεν πρόκειται για ευφάνταστο τρολάρισμα αλλά για ειδήσεις που ξεπερνούν τις σατυρικές στήλες. Η εργαλειοποίηση αγίων, που συντηρεί ένα παράλληλο σύμπαν με προφητείες, θαύματα, ιστοσελίδες, αφιερώματα όσο και τα υπόλοιπα θρησκοληπτικά αφηγήματα συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα μεταφυσικής και προκατάληψης –και μια οικονομία- που απευθύνεται σε ένα έθνος «ψεκασμένων» και συνομωσιολόγων.

  Η Εκκλησία, αυτή που αφορίζει ομοφυλόφιλους με αγρυπνίες, που εύχεται καρκίνους σε πολιτικούς και καταδιώκει –με την αμέριστη συμπαράσταση του «βαθέως κράτους»- τον… Παστίτσιο, εκμεταλλεύεται την κρίση για να εντείνει έναν ακραίο και επικίνδυνο θρησκευτικό ριζοσπαστισμό κα να αυξήσει την παρέμβασή της στα πολιτικά πράγματα.

  Το πολιτικό σύστημα (το όλον, όπως φαίνεται) την παρακολουθεί σιωπηλό, να αντικαθιστά υπουργούς και να ελέγχει τομείς του κράτους. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία προς το Μεσαίωνα, πολύ σύντομα θα συζητάμε αν θα πρέπει να αποσυρθεί ο Δαρβίνος από την Εκπαίδευση.

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, τελέσθηκε χθες από τις 8 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα σήμερα, αγρυπνία στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου.

   Η Αγρυπνία, τελέσθηκε παρουσία πλήθος πιστών, υπαιθρίως, στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη και δίπλα στον πλάτανο, όπου ο Άγιος μαρτύρησε. Σε αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος καθόταν συχνά και προσευχόταν, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο.

 70. Ο/Η Νόμος Βλασφημίας (θα τον καταργούσε ο ΞΥΡΙΖΑ) λέει:

  https://www.vice.com/gr/article/vbbjwd/h-apoka8hlwsh-ths-panagias-apo-tis-dhmosies-yphresies-kai-o-8aymatoyrgos-nomos-peri-blasfhmias

  Η Αποκαθήλωση της Παναγίας από τις Δημόσιες Υπηρεσίες και ο «Θαυματουργός» Νόμος Περί Βλασφημίας

  Μελπομένη Μαραγκίδου
  Aug 31 2017, 1:07pm


  Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς από το άρθρο του VICE «Στο πιο Μεγάλο Event της Ορθοδοξίας στην Τήνο»

  Η υπόθεση της Ελένης Γιαννακοπούλου, που κατηγορείται ότι πέταξε μια εικόνα της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, ανοίγει το θέμα της κατάργησης του νόμου περί βλασφημίας.

  Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του αναχρονιστικού νόμου περί βλασφημίας -νόμος με τον οποίο διώχθηκε η γνωστή περίπτωση του «Γέροντα Παστίτσιου»-, αλλά και του νόμου για την εξύβριση θρησκεύματος, έμειναν εξαγγελίες. Και όπως φαίνεται απο την επικαιρότητα, αυτή η ανακολουθία των προεκλογικών του δεσμεύσεων, του γυρνά μπούμερανγκ.

  Η αφορμή είναι η υπόθεση με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ελένη Γιαννακοπούλου, η οποία είναι μέλος στο κυβερνών κόμμα. Η υπόθεση έχει ήδη φτάσει στη δικαιοσύνη, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι η κ. Γιαννακοπούλου πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια τον Δεκαπενταύγουστο. Εκτός από το γεγονός ότι εν έτει 2017 η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα ασχολείται με μια τέτοια υπόθεση, η υπόθεση ανοίγει τη συζήτηση για την κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων στις δημόσιες υπηρεσίες που εμπίπτει στον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

  Όλα ξεκίνησαν με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Πρώτου Θέματος. Οι καταγγελίες εμφανίζουν την κ. Γιαννακόπουλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του εν λόγω Οργανισμού, που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, να αντιδρά στην ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στα γραφεία των υπαλλήλων ζητώντας να αποσυρθούν. Σύμφωνα με αυτές, φέρεται να πέταξε την εικόνα της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων και να απείλησε εργαζόμενη, τραβώντας από τον λαιμό της τον σταυρό που φορούσε και φωνάζοντάς της «θα σε σώσει αυτό που φοράς στον λαιμό σου;». Τέλος, κάλεσε το προσωπικό να απομακρύνει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα.

  «Το υποτιθέμενο αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν προκαλεί βλάβη σε κανέναν πολίτη, όπως θεωρείται ότι προκαλεί η εξύβριση προσώπου» – Φώτης Φραγκόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Άθεων

  Ταυτόχρονα, η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για στοχοποίησή της, ενώ απαντά μέσω επιστολής στο Πρώτο Θέμα ότι πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες εκ μέρους μερίδας εργαζομένων που έχουν ως στόχο να απαξιώσουν το έργο της, που αφορά στην προσπάθεια διοικητικού εξορθολογισμού και οικονομικής βιωσιμότητας του Οργανισμού. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος και τυχόν άλλα αδικήματα.

  «Προφανώς και δεν μας αφορά η έρευνα για το αν τελέστηκαν ή όχι άλλα αδικήματα, όμως για το υποτιθέμενο «αδίκημα» της καθύβρισης θρησκεύματος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε δύο γεγονότα πέρυσι», σημειώνει ο Φώτης Φραγκόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Άθεων και αναλύει: «Τον Ιούλιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε τη θετική υπό όρους πρόθεσή του να καταργήσει τα αναχρονιστικά άρθρα βλασφημίας που έχουμε ακόμη στον ποινικό μας κώδικα. Τον Αύγουστο, όμως, η Ελλάδα ρωτήθηκε δύο φορές από την Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD) του ΟΗΕ για το αν θα προχωρήσει στην κατάργηση αυτών των άρθρων και μάλιστα, με δεδομένο ότι και κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν (όπως είχε ενημερώσει την CERD το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι [ΕΠΣΕ]). Η χώρα μας επέλεξε να μην απαντήσει. Δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη έκτοτε και εδώ και έναν χρόνο υποτίθεται πως το θέμα βρίσκεται υπό την κρίση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα συνεχίζουν να γίνονται συλλήψεις με βάση τα άρθρα αυτά και απειλούνται πολίτες με δίωξη επειδή πέταξαν δυο χαρτιά στα σκουπίδια».

  Η Ένωση Αθέων έχει κάνει επανειλημμένα αιτήματα για την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας αλλά και για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. «Το υποτιθέμενο αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν προκαλεί βλάβη σε κανέναν πολίτη όπως θεωρείται ότι προκαλεί η εξύβριση προσώπου. Υπόληψη και ευθιξία διαθέτουν μόνο οι οπαδοί των θρησκευμάτων -όχι τα ίδια τα θρησκεύματα- και η άσκηση κριτικής, σάτιρας ή ακόμη και έκφραση αντίθεσης και απόρριψης προς μια θρησκευτική πεποίθηση, δεν ταυτίζεται με εξύβριση των προσώπων που τρέφουν την πεποίθηση αυτή. Θα θέλαμε, λοιπόν, όπως και στις δύο συμμετοχές μας σε διαβουλεύσεις για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, να επαναλάβουμε την άμεση ανάγκη κατάργησης αυτών των αναχρονιστικών και παράλογων άρθρων», τονίζει ο κ. Φραγκόπουλος.

  Όσο για το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από τα δημόσια κτίρια, είναι ξεκάθαρος: «Σε ό,τι αφορά το υπερτιμημένο -τα τελευταία χρόνια- λεγόμενο θρησκευτικό συναίσθημα, προσωπικά θεωρώ πως δεν αξίζει κανενός σεβασμού. Τίποτε δεν μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο της κριτικής. Εκείνο που αξίζει σεβασμού και θα έπρεπε να προστατεύεται, είναι το δικαίωμα να έχει (ή να μην έχει) κάποιος/α θρησκευτικές πεποιθήσεις και να τις εκφράζει. Αυτή είναι η θρησκευτική ελευθερία (την οποία κι εμείς προασπιζόμαστε), που και πάλι όμως δεν θα έπρεπε να παρανοείται σαν θρησκευτική ασυδοσία. Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα έπρεπε να γίνονται πεδίο έκφρασης και αντιπαράθεσης θρησκευτικών πεποιθήσεων (ή απόρριψης αυτών). Ούτε ναοί είναι, ούτε είναι αυτός ο ρόλος τους. Γι’ αυτό άλλωστε και στην πρόταση της ένωσης για την εκκοσμίκευση της πολιτείας, προτείνουμε την απομάκρυνση κάθε θρησκευτικού συμβόλου από τα δημόσια κτίρια», καταλήγει ο κ. Φραγκόπουλος.

  Από τη μεριά του, ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίκνι, συμφωνεί: «Είναι αυτονόητο δικαίωμα, κατοχυρωμένο από διεθνές δίκαιο και νομολογία, να μην υποχρεώνεται ένα άτομο να έχει ένα θρησκευτικό σύμβολο που δεν τον εκφράζει στο γραφείο του. Θα έπρεπε να είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα και να μην υπάρχουν γενικά τα θρησκευτικά σύμβολα στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά αυτήν τη μάχη τη χάσαμε στο ΕΔΔΑ (υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας, με παρέμβαση και δική μας), όπως και στα ελληνικά δικαστήρια που, δικάζοντας κάτω από εικόνες, απέρριψαν τις αιτιάσεις μας κατά των εικόνων στις δικαστικές αίθουσες».

  «Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να πετάει στα σκουπίδια μια εικόνα, ένα Κοράνι ή να βρίζει τον Θεό, αρκεί να μην προσβάλλει ευθέως κανέναν πιστό» – Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίκνι

  Ως προς την ουσία της υπόθεσης, ο κ. Δημητράς σχολιάζει: «Το αδίκημα αυτό (της καθύβρισης θρησκεύματος [άρθρο 199 ΠΚ]), καθώς και το αδίκημα της κακόβουλης βλασφημίας (άρθρο 198 ΠΚ), έπρεπε να έχουν καταργηθεί από καιρό. Την κατάργηση ζήτησε ακριβώς πριν έναν χρόνο και η Επιτροπή για την Εξάλειψη Κάθε Μορφής Ρατσιστικών Διακρίσεων (CERD) του ΟΗΕ σημειώνοντας: «Η Επιτροπή ανησυχεί σχετικά με τη συνεχιζόμενη ύπαρξη νομικών διατάξεων περί βλασφημίας και τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν με τρόπο που εισαγάγει διακρίσεις, κάτι που απαγορεύεται από τις διατάξεις της Σύμβασης (άρθρο. 5 (d) (vii)). Η Επιτροπή συνιστά το Συμβαλλόμενο Κράτος να καταργήσει τα άρθρα 198 και 199 περί βλασφημίας από τον Ποινικό Κώδικα.» Η κυβέρνηση κώφευσε και έτσι συνεχίζονται κατά δεκάδες οι διώξεις για παραβίαση των άρθρων αυτών (κυρίως για βλασφημίες στα γήπεδα) ακόμα και -με έξι δικογραφίες- των στελεχών του Thessalonik Pride».

  «Επί της ουσίας, είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να πετάει στα σκουπίδια μια εικόνα ή ένα Κοράνι, να βρίζει τον Θεό και τους όποιους προφήτες ή αγίους, αρκεί να μην προσβάλλει ευθέως κανέναν πιστό λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, όπως είναι δικαίωμα να κάνει τα ίδια με τα σύμβολα ποδοσφαιρικών ομάδων, πολιτικών κομμάτων, πολιτιστικών συλλόγων κτλ – αρκεί να μην προσβάλλει ευθέως έναν οπαδό ή μέλος τους λόγω αυτών των πεποιθήσεων ή επιλογών», λέει ο κ. Δημητράς και καταλήγει: «Ας σημειωθεί τέλος πως η Σώτη Τριανταφύλλου είναι υπόδικη με τον αντιρατσιστικό νόμο αλλά όχι με τα άρθρα για τη βλασφημία, ακριβώς επειδή οι εισαγγελείς το χρησιμοποιούν μόνο για βλασφημία του χριστιανισμού».

 71. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όταν η Ελλάδα ζηλεύει τη Σαουδική Αραβία ή όταν η Δεξιά αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον Θεό

  Ο συγγραφέας του καλού κατά τα άλλα άρθρου κάνει την εσφαλμένη διαπίστωση πως υπάρχει νομικό κενό: «Η εξύβριση είναι προσωπικό αδίκημα και μήνυση μπορεί να υποβάλλει μόνο ο παθών. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος θα βλασφημεί τον Χριστό μας, θα πρέπει αυτοπροσώπως ο Ιησούς να κατεβαίνει από τον Ουρανό και να υποβάλλει μήνυση».
  Λησμονεί πως στην Ελλάδα υπάρχουν έμμισθοι κρατικοί υπάλληλοι που δηλώνουν χωρίς κανένα αποδεικτικό έγγραφο εκπρόσωποι του θεού και ο αυθαίρετος όσο και γελοίος ισχυρισμός τους παίρνεται από την πλειοψηφία στα σοβαρά, ακόμη κι όταν οι τρόποι τους κραυγάζουν πως αν υπάρχει Διάβολος τον εκπροσωπούν αυθεντικά.
  https://www.lifo.gr/articles/opinions/258881/epiteloys-poinikopoieitai-ksana-i-vlasfimia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.