Μανολάδα

Χείμα κακή, θέρει αργαλέη, ουδέποτ’ εσθλή    

Ορθόδοξοι ιερείς ακούνε το Φύρερ να υμνεί το δικτάτορα Παπαδόπουλο στον Ασπρόπυργο.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
η Νέα Μανολάδα, είναι μια ευσεβής πόλη. Προσωπικά περαστικός από εκεί και χειμώνα και καλοκαίρι, θυμήθηκα τη ρήση του Ησίοδου για την πατρίδα του την Άσκρα, «ποτέ καλή», για τη Μανωλάδα δεν το λέω μόνο για το κλίμα της. Οι μισοί της κάτοικοι είναι μετανάστες-χριστιανοί πρόσφυγες από το το Ντεμούζντερε της Τουρκίας και έχουν δική τους ενορία. Φαντάζομαι πως οι ιθαγενείς θα τους υποδέχτηκαν με τη γνωστή νεοελληνική καλοσύνη του Ξένιου Δία, όπως τον εννοεί ο κ.Δένδιας, ο στρατοδίκης της Χούντας κ.Θανάσης Ανδρεουλάκος Γ.Γ. του υπουργείου του και η ΝΔ. Η παροιμιώδης ρωμέϊκη φιλοξενία προς κάθε ξένο οφείλεται και στην αυστηρή εντολή του Χριστού να βλέπουν οι πιστοί του τον ξένο σαν να ήταν ο ίδιος ο Χριστός. Έτσι λοιπόν υποδέχθηκαν οι Γραικοί τους ετερόχθονες Ρωμιούς που κατέφυγαν στο νέο ελληνικό κράτος, έτσι και τους «Τουρκόσπορους» Ρωμιούς ορθόδοξους πρόσφυγες το 1922 και τέτοια καλοσύνη περιγράφει και ο Καζαντζάκης στην Κρήτη στο  «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», όπου της επιτροπής υποδοχής των (ανεπιθύμητων) Ελλήνων προσφύγων προϊσταται ο ιερέας του χωριού.

Κύριε Ροΐδη,
Το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Ηλείας βόσκει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος (επαγγελματικό ψευδώνυμο άγιος Γερμανός), στον οποίο το ΠΑΣΟΚ λόγω της μεγάλης του κούρασης έδωσε και βοηθό, τον αντικανονικό χωρεπίσκοπο της ανύπαρκτης επισκοπής Ωλένης Θανάση Μπαχό, που τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι και για τον οποίο η κυβέρνηση ψάχνει να βρει ισοδύναμα μέτρα (συνταξιούχοι κλπ) για να μην  μειωθεί ο μισθός αυτού και του αφεντικού του, όπως ζητάει το ΔΝΤ. Ο άγιος Γερμανός, που ζήτησε να αποφυλακιστεί ο κλέφτης πορνομητροπολίτης τ.Αττικής Παντελεήμων και προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει στο μοναστήρι Χίλτον της Δίβρης, ήταν πρωτοπαλλήκαρο του αγίου Αθανάσιου, παλιού μητροπολίτη Ηλείας. Παρακαλώ να μην συγχέεται με τον Αντώνιο, το λόγιο και τίμιο μητροπολίτη Ηλείας τον οποίο η Εκκλησία καθαίρεσε επειδή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση (ΕΑΜ). Ο άγιος Αθανάσιος ήταν εθνικόφρων και είχε αδυναμία στους διάκους. Κατηγορήθηκε το 1976 από τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Κ. και τον διάκο Χαράλαμπο Κ. για σεξουαλική παρενόχληση, αθωώθηκε από την πλειοψηφία του Συνοδικού δικαστηρίου, παρά την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και παρά την προφανή ενοχή του. Το 1981 βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Φλωρεντίας. «Μην είσαι βλάκας, όλοι έτσι κάνουν…Αν δεν κοιμηθούμε μαζί θα σκάσω» ήταν ένα στιγμιότυπο από την πολιορκία που υφίστατο ο πρώτος μάρτυρας όπως την κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Πάτρας, ενώ στην ίδια αίθουσα ο δεύτερος είπε «Και σε μένα ζήτησε ο αδιάντροπος σώμα. Πόσες ψυχές κατέστρεψε;». Φήμες κυκλοφορούν ακόμη στην Ηλεία για «συναλλαγές με μαφιόζους», για «μπλεξίματα με τον υπόκοσμο» και για σκηνοθετημένο θάνατο (Δ.Μιχαηλίδης, «Πρώτο Θέμα», 20.3.’05). Ακούγονται υπερβολικές, η μητρόπολη τις διαψεύδει έμμεσα στην ιστοσελίδα της, αλλά αποτελούν δείγμα της ανυποληψίας ενός άγιου, οι «συκοφάντες» του οποίου αθωώθηκαν ταυτόχρονα με αυτόν επίσης από το εκκλησιαστικό δικαστήριο. Νομίζω πως πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ δικαστικής θρασύτητας. Ο Άγιος δεν τόλμησε να μηνύσει τον Σπ.Καρατζαφέρη που τον έκανε βούκινο στην «Ελευθεροτυπία» και στο βιβλίο του «Βίοι Αγίων». Προτίμησε να μηνύσει τοπικό δημοσιογράφο και νομίζω και κάποιον ψάλτη, ενώ παράλληλα απειλούσε, όπως κατήγγειλε η «Ελευθεροτυπία», τις γριούλες πως ο Αη Γιώργης τον προστατεύει και θα λογχίσει όποιον τολμήσει να μιλήσει εναντίον του. Πνευματικό του τέκνο υπήρξε ο χωρεπίσκοπος Θανάσης Μπαχός που προαναφέραμε, ο οποίος κατάφερε να πάρει το πτυχίο της θεολογικής σχολής σε ηλικία 28 χρονών.

Κύριε Ροϊδη,
Αντιλαμβάνεσθε τον εξαιρετικό ηθικοπλαστικό ρόλο που έχει παίξει η τοπική Εκκλησία, και αν ο χώρος το επέτρεπε θα επεκτεινόμουν και σε άλλα πρόσφατα σκάνδαλα ιερέων της, άλλος δολοφόνησε συγχωριανό του στη Λάκκα Καπελίτσας (15.10.2011), άλλος κατέστρεφε χελιδονοφωλιές με νεοσσούς στον Άγιο Ιωάννη Βαρθολομιού (Μ.Νοδάρος- «Ελευθεροτυπία», 7.5.2009), άλλος έκλεβε με την παπαδιά του τρόφιμα από το νοσοκομείο Πύργου (26.10.2010) κ.ο.κ.

Κάτω από την εμπνευσμένη πνευματική καθοδήγηση τέτοιων επισκόπων και ιερέων, δικαιολογούνται οι σαδιστικές και κτηνώδεις συμπεριφορές κατοίκων της Μανoλάδας σε βάρος ων ελαχίστων αδελφών του Χριστού, των μεταναστών. Μάλιστα δυο ντόπιοι ορθόδοξοι Χριστιανοί, σφήνωσαν το κεφάλι Αιγύπτιου μετανάστη ανάμεσα στο τζάμι και στο πλαίσιο της πόρτας του Ντάτσουν τους (φαντάζομαι πως αγοράστηκε με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις) και τον έσυραν για ένα χιλιόμετρο στο δρόμο επειδή τόλμησε να ζητήσει το πενιχρό μεροκάματο του ανασφάλιστου. Είναι το δεύτερο κραυγαλέο κρούσμα ναζιστικής βίας σε βάρος Αιγύπτιου (του πρώτου του έβγαλαν το νεφρό), το οποίο η Εκκλησία δεν κατήγγειλε (όπως και όλα τα υπόλοιπα) αν και χρωστάει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στην Αίγυπτο, που είχε δώσει άσυλο στο λαθρομετανάστη Χριστό, στην προσφυγοπούλα μητέρα του και στον φυγάδα Ιωσήφ. Να θυμίσω πως η χώρα του Νείλου φιλοξενεί αδιαμαρτύρητα και το κακόφημο, σκανδαλοποιό, ρατσιστικό και χουντικό ρωμέϊκο πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το οποίο θαυμάζει ο κ.Τσίπρας. Η Εκκλησία όμως όχι μόνο δεν καταγγέλλει τη ναζιστική βία αλλά ευλογεί όπου της ζητηθεί τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, λίγες ημέρες πριν (23.8), άγιασε αυτό της Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης.

Κύριε Ροΐδη,
Κατά ένα περίεργο τρόπο η Αστυνομία μας (ελπίζω να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα σε βάρος των οικοδόμων, των δασκάλων ή των καθαριστριών και να μην μειωθούν οι μισθοί των ανδρών της), αδυνατεί να εντοπίσει το δεύτερο δράστη σε ένα τόσο μικρό τόπο, όπου παρόμοια ανατριχιαστικά γεγονότα έχουν ξανασυμβεί (2009) ακόμη και δημοσιογράφοι του ΒΗΜΑΤΟΣ δέχονται τραμπουκισμούς και κατάσχεση της φωτογραφικής μηχανής  τους (2011) χωρίς οι δουλοκτήτες δράστες να τιμωρούνται.

Η Ελλάδα έρχεται τέταρτη στην Ευρώπη (Εβδομήντα τρείς δικαστικές αποφάσεις εκδόθηκαν εις βάρος της Ελλάδας μέσα στο 2011) στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αμέσως μετά την Τουρκία και τις ορθόδοξες αδελφές της Ρωσία και Ουκρανία, η «Αυγή» (28.8) κάνει το καθήκον της με το παραπάνω και τα καταγγέλλει όλα αυτά, εκεί διάβασα πως και στη Μανωλάδα θα ακολουθηθεί η κλασσική μέθοδος της απέλασης του θύματος ώστε να μην μπορέσει να καταθέσει κατά των δραστών. Στην «Αυγή» διάβασα πως ό δήμαρχος Ανδραβίδας σιωπά, πως ο κ.Εισαγγελέας δεν έχει πληροφορηθεί ακόμη το περιστατικό.

Μήπως είναι κι αυτός απασχολημένος με τη δίκη Τσουκάτου ή με τις ανεξιχνίαστες πυρκαγιές της Ηλείας, γιατί στο Hot Doc (8/8), διάβασα σχετικές καταγγελίες κατά δικαστικού των Πατρών και για παραλείψεις των  δικαστικών αρχών της Ηλείας («Τα «Δικαστικά κουκουλώματα» μιας πολύνεκρης τραγωδίας»). Να ρωτήσω τώρα αν το ΙΚΑ θα ελέγξει αν ο κακοπληρωμένος (μάλλον άμισθος) μετανάστης είχε ένσημα, θα είναι σαν να απαιτώ από τον κ.Κουβέλη ή τον κ.Τσίπρα να ζητήσουν τη φορολόγηση των παγκαριών. Δικαιούμαι όμως ως δημοκρατικός αριστερός πολίτης, πρώην και πάντα εν δυνάμει ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, να ΑΠΑΙΤΗΣΩ από τη βουλευτίνα του της Ηλείας, την κα Έφη Γεωργακοπούλου, να πάρει, στο μέτρο που μπορεί και που νομιμοποιείται, την υπόθεση της σύλληψης του (πασίγνωστου τοπικά, βάζω στοίχημα) δεύτερου δράστη και της προστασίας του μάρτυρα στα χέρια της, γιατί φοβάμαι πως πιο πιθανό είναι να δικαστούν κάποτε οι Χρυσαυγίτες Κασιδιάρης και Σκορδέλη, παρά οι βασανιστές κτηνάνθρωποι της Ηλείας. Με την ευκαιρία να επαινέσω τις τοπικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που κατήγγειλαν τα περιστατικά και έχουν και στο παρελθόν αποδείξει την ευαισθησία τους.

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Μετανάστες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

80 Responses to Μανολάδα

 1. Ο/Η Κοκ λέει:

  Θρησκοληψία και φασισμός

 2. Ο/Η Κriniw λέει:

  3 κακά η ηλεία λέγανε. Ο θανάσης (κανελόπουλος -νδ) ο θανάσης
  (Χαρτοπαίγνιο) και ο θανάσης (δεσπότης).

 3. Ο/Η Anarxofileutheros λέει:

  «Μην είσαι βλάκας, όλοι έτσι κάνουν…Αν δεν κοιμηθούμε μαζί θα σκάσω»

  Δεδομένου ότι ο Άγιος Αθανάσιος δεν… έσκασε, η πρόταση «Ο άγιος Γερμανός… ήταν πρωτοπαλλήκαρο του αγίου Αθανάσιου, παλιού μητροπολίτη Ηλείας», ελέγχεται ως ανακριβής.

 4. Ο/Η Anarxofileutheros λέει:

  «Και σε μένα ζήτησε ο αδιάντροπος σώμα.»

  Να υποθέσω ότι είναι παράφραση της έκφρασης «ζήτησε κώλο»;

 5. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Επειδή αναφέρεται ο μασκαράς Καρατζαφέρης,ξέρετε αλήθεια,για να σταματή-
  σει το σήριαλ εναντίον του Αθανασίου από την»Ελευθεροτυπία»τ ι ζήτησε και πήρε;!:Πιο γλοιώδες και βδελυρό στοιχείο από τον εν λόγω δημοσιγράφο ΔΕΝ
  υπάρχει!!!!!!!!!!!

 6. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_30/08/2012_493898

  Του Μιχαηλ Πασχαλη*

  Τέσσερις κολυμβήθρες ξέπλυναν τη Χρυσή Αυγή. Η πρώτη είναι φυσικά η αντιμνημονιακή κολυμβήθρα. Ο μέσος Ελληνας δύσκολα ξεχωρίζει μια ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής από τις ανακοινώσεις των λοιπόν κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η αντιμνημονιακή κολυμβήθρα ξεπλένει τα πάντα, δημιουργεί κόμματα από το μηδέν, αναδεικνύει φαιδρές προσωπικότητες σε βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων.

  Η τυφλή αντιμνημονιακή ρητορική φόρτωσε στις ελληνικές κυβερνήσεις και στη σημερινή Γερμανία τα αμαρτήματα της χιτλερικής Γερμανίας, προσφέροντας ύψιστες υπηρεσίες στη Χρυσή Αυγή. Ετσι τα μέλη του κόμματος μπορούν να επιδεικνύουν περήφανα το σήμα που θυμίζει τη σβάστικα, χωρίς να ενοχλούνται παρά μόνον οι ευαίσθητοι πολίτες, οι οποίοι υποχρεώνονται επιπλέον να βλέπουν καθημερινά στην τηλεόραση τον συγκεκριμένο λογότυπο, που συνοδεύει τις συνήθως ξενόφοβες ανακοινώσεις του κόμματος.

  Μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού εκτονώνεται στρεφόμενο κατά του γερμανικού «Δ΄ Ράιχ» και των «κατοχικών» ελληνικών κυβερνήσεων, ενώ έχει αποενοχοποιήσει στη συνείδησή του τη Χρυσή Αυγή και δεν βλέπει τι συμβαίνει δίπλα του: την καθημερινή ρατσιστική βία, τα μισαλλόδοξα κηρύγματα, τον κίνδυνο που εγκυμονούν για την Ελληνική Δημοκρατία οι ιδέες και οι πρακτικές του κόμματος.

  Η δεύτερη κολυμβήθρα είναι το ανόητο αλλά δημοφιλές ιδεολόγημα της ελληνικής φυλετικής υπεροχής. Θυμηθείτε την αθλήτρια που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μιαν άλλη αθλήτρια που πίστευε πως είναι στο DNA του Ελληνα να κερδίζει – ώσπου βρέθηκε ντοπαρισμένη, όπως και άλλοι Ελληνες υπεραθλητές. Το ιδεολόγημα βασίζεται στη φαντασίωση ότι οι νεότεροι Ελληνες είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.

  Η στρεβλή οικειοποίηση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του ιδεολογικού οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. Πάνω σε αυτό χτίζει γέφυρες με τον μέσο Ελληνα πολίτη, ο οποίος, έχοντας ρηχή και στρογγυλεμένη γνώση των πραγμάτων, δεν είναι σε θέση να διακρίνει τη συνθηματολογία από την αλήθεια και τη φυλετική κληρονομιά από την πνευματική κληρονομιά, η οποία ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από φυλετική και εθνική ταυτότητα.

  Στον τόπο μας, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με την ιδέα που έχει ο Ελληνας για την ταυτότητά του. Η ναζιστική Γερμανία οικοδομήθηκε πάνω στο ιδεολόγημα της καθαρότητας και της υπεροχής της αρίας φυλής· η Χρυσή Αυγή προβάλλει ως θεμέλιο της φυλετικής καθαρότητας και υπεροχής τη δήθεν αρχαιοελληνική ρήση «Πας μη Ελλην βάρβαρος» και έτσι θεωρεί φυσιολογικά τους μετανάστες «σκουπίδια», ζητεί την εκδίωξη όλων των ξένων από την Ελλάδα και διακηρύσσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν μόνον την εκλεκτή φυλή των Ελλήνων.

  Η τρίτη κολυμβήθρα είναι η κολυμβήθρα της ασφάλειας, της προστασίας των Ελλήνων πολιτών από την εγκληματικότητα. Είναι γνωστό ότι οι μυώδεις χρυσαυγίτες προσφέρουν υπηρεσίες προστασίας σε πολίτες που πέφτουν θύματα ή φοβούνται ότι θα πέσουν θύματα εγκληματιών.

  Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αποφασιστικά, προτού προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

  Η τέταρτη κολυμβήθρα είναι η άγνοια της Ιστορίας ή καλύτερα η έλλειψη ιστορικής παιδείας. Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία που οδήγησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, το μέγιστο μάθημα της ιστορίας του 20ού αιώνα.

  Για να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, θα πρέπει η διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία να αποκτήσει το ουσιαστικό περιεχόμενο που οφείλει να έχει. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να προβάλλεται κάθε χρόνο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου η βραβευμένη καναδική τηλεοπτική παραγωγή «Η άνοδος του Κακού» (The Rise of Evil, 2003). Η ταινία αφηγείται με γλαφυρό και εύπεπτο τρόπο πώς ο άσημος Αυστριακός δεκανέας κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους φόβους, τις προκαταλήψεις και τα υπαρκτά προβλήματα της γερμανικής κοινωνίας και να επικρατήσει συνδυάζοντας την προπαγάνδα με τη βία.

  * Ο κ. Μιχαήλ Πασχάλης είναι καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

  • Ο/Η Po λέει:

   Πολύ καλό, αλλά αρκετά ελλιπές το άρθρο του κ. Πασχάλη…
   Δεν ενέταξε στα αίτια την 5η (ίσως σπουδαιότερη) κολυμβήθρα, τον ταξικό και μονόπλευρο χαρακτήρα των οικονομικών μέτρων που πάρθηκαν.
   Ή τα λέμε όλα ή σιωπούμε κύριε καθηγητά…

   Καλές οι εκθέσεις ιδεών, αλλά…

 7. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το θέμα της επίθεσης του χρυσαυγίτη βουλευτή

  Το επεισόδιο κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=472502

 8. Ο/Η Gay λέει:

  Independent: Ο συνασπισμός της ΝΔ μιμείται τη γλώσσα των ακροδεξιών εξτρεμιστών

  30/08/2012 – 15:19

  «Δεν είναι κενή ρητορική η σύγκριση με το Ναζισμό (στην Αθήνα). Πραγματικοί φασίστες με μαύρες μπλούζες κραδαίνουν σβάστικες και δολοφονούν εθνοτικές μειονότητες στην Αθήνα».

  Με αυτά τα λόγια ο βρετανικός Independent τιτλοφορεί άρθρο για την Χρυσή Αυγή και τη δράση της στην Ελλάδα.

  «Αυτοί οι φασίστες κάνουν πορείες με μαύρα T-Shirt και φωτοβολίδες σε όλη την Αθήνα, τρομοκρατούν εθνοτικές και σεξουαλικές μειονότητες, κουνώντας ένα έμβλημα που μοιάζει με σβάστικα, δηλώνοντας περιφρόνηση για τις πολιτικές διαδικασίες. Και όμως, σε όλη την Ευρώπη, συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως ένα απλό σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», σημειώνει το βρετανικό έντυπο, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της εκκόλαψης του φασισμού είναι πολύ πιο σκληρό και πιο ακριβό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος.

  Η συντάκτρια αναφέρει ότι ενώ η βία κατά μεταναστών και μειονοτήτων κλιμακώνεται, στην Αθήνα έχουν κυκλοφορήσει απειλητικά φυλλάδια που προειδοποιούν ομοφυλόφιλους ότι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά τους.

  Παράλληλα αναφέρεται ότι φασίστες οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν αρχίσει να προωθούν επιθέσεις μίσους κατά ομοφυλόφιλων και ανθρώπων με αναπηρίες.

  Αναφέρεται επίσης ότι τώρα οι επιθέσεις γίνονται απροκάλυπτα ακόμα και υπό το φως της ημέρας και ότι μετανάστες που καταγγέλλουν επιθέσεις στην αστυνομία κινδυνεύουν με σύλληψη.

  Σημειώνεται ότι μεγάλο τμήμα της στήριξης της Χρυσής Αυγής προέρχεται από τους κόλπους της αστυνομίας και ότι πλέον οι μετανάστες φοβούνται να βγουν μόνοι στους δρόμους της Αθήνας.

  «Οικογένειες που ήρθαν στη χώρα για ασφάλεια, τώρα φοβούνται για τα παιδιά τους», προσθέτει το άρθρο και σημειώνει ότι το 80% των προσφύγων που έρχονται στην ΕΕ περνούν πρώτα στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι «κάνουν τα στραβά μάτια» στο φαινόμενο της ξενοφοβικής βίας.

  Η αρθογράφος τονίζει ότι σαν να μην έφτανε αυτό δηλώσεις όπως του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια εντείνουν το ρατσισμό, κάτι που περιγράφεται ως στρατηγική αντιπερισπασμού από την κρίση.

  «Όπως και άλλες κεντροδεξιές κυβερνήσεις, έτσι και ο συνασπισμός της ΝΔ μιμείται τη γλώσσα των ακροδεξιών εξτρεμιστών, υποθάλποντας αντί να κατευνάζει την ξενοφοβία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

  Η αρθρογράφος συνεχίζει αναφέροντας ότι η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως υπερασπίστρια της περιθωριοποιημένης εργατικής τάξης και εχθρός του χρεοκοπημένου δημοκρατικού συστήματος, εκμεταλλευόμενη τη λαϊκή οργή προς όφελός της. Ωστόσο, αν και υποστηρίζει ότι τάσσεται κατά της λιτότητας δεν έχει οικονομικό σχέδιο, «οι τακτικές της είναι απλώς βίαιες, διχαστικές και ρατσιστικές».

  «Και οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Ευρώπης μοιάζουν πρόθυμες να το ανεχθούν αυτό ως το κοινωνικό κόστος μιας συνεχιζόμενης συναίνεσης λιτότητας», ενίσταται η συντάκτρια και καταλήγει: «Πολύ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία το 1933, μετά τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ και την υιοθέτηση της αντισημιτικής βίας ως επίσημης πολιτικής του κράτους, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέμεναν περισσότερο ανήσυχες για την πιθανότητα μια σοσιαλιστικής Γερμανίας, παρά για μια πιθανή φασιστική Γερμανία. Σχεδόν έως το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρέμενε πιο σημαντικό για πολλούς ηγέτες το θέμα της αποπληρωμής των γερμανικών χρεών. Οι ιστορικοί παραλληλισμοί με το ναζισμό (…) σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλή ρητορική».

  Πηγή: epikaira.gr

  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=71886

 9. Ο/Η Tης Αλαμάνας λέει:

  Χλιδάτος και…γυναικάς ο παλαιοημερολογίτης Μητροπολίτης Ιγνάτιος της Φθιώτιδας

  «Σκύψε,σκύψε ευλογημένη…»

  Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε στο ραδιοφωνικό Σταθμο των Τρικάλων FM 100 παλαιημερολογίτης ιερομόναχος για τον τοποτηρητής Τρικάλων Ιγνατίου Φθιώτιδας.

  Διαβάστε το….γαργαλιστικό κείμενο που ακολουθεί δημοσιευμένο σε τοπικο blog….

  «Μας ασκεί βία σωματική και πνευματική εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του για ξυλοδαρμό γυναικών κατήγγειλε στον FM 100 ο ιερομόναχος Τουρτούνης εκπρόσωπος του τοποτηρητή των Παλαιοημερολογητών στα Τρίκαλα Ιγνατίου Φθιώτιδος και της ιεράς συνόδου.
  Οι γυναίκες με τις οποίες κυκλοφορούσε ήταν πανέμορφες παντρεμένες, που πιστεύουν στο νέο ημερολόγιο, ντυνόντουσαν προκλητικά, (μερικές φορούσαν και ζαρτιέρες !) και ήθελε να τις προσυλητίσει στο παλαιό συνέχισε.!
  Ο 48χρονος Μητροπολίτης (σύμφωνα με τον ιερομόναχο) ταξίδευε εις Αμερικήν, Ιεροσόλυμα, μετά γυναικών, είχε Volvo 70.000 ευρώ, ζούσε πλουσιοπάροχα, προκαλούσε, καθώς » η συναστοφή με τας γυναίκας απαγορεύεται σε μας, διατηρούμε την παρθενίαν».
  Κατέλειξε ότι ομιλεί κλειδωμένος μέσα από τον ναό της Αγίας Σοφίας δεχόμενος απειλές και κάλεσε τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία να τον προστατεύσουν από τους πιστούς του Μητροπολίτη Κοσμά που είναι απ’ έξω…!!!

  http://www.lamiafm1.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2199:χλιδάτος-καιγυναικάς-ο-παλαιοημερολογίτης-μητροπολίτης-ιγνατίου-φθιώτιδας&Itemid=50

 10. Ο/Η Tης Αλαμάνας λέει:

  Ιερέας δολοφόνησε 40χρονο

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2012 12:19ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗ

  Για τη δολοφονία ενός 40χρονου άντρα κατηγορείται ένας ιερέας, διευθυντής κέντρου απεξάρτησης στη Λόζνιτσα της Σερβίας.

  Ο ιερέας φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι τον άντρα με σιδερένια ράβδο, επειδή υποπτευόταν ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.

  Θύμα της δολοφονίας είναι ο 40χρονος Νεμπόισα Ζαρούμπατς που συμμετείχε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο δράστης, ιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς, 54 ετών, συνελήφθη.

  Ο πρωθιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς έγινε γνωστός το 2009, όταν δημοσιοποιήθηκαν βίντεο στα οποία εμφανιζόταν να χτυπάει με φτυάρι τους έγκλειστους στο κέντρο αποκατάστασης πνευματικής υγείας της μονής Τσρνα Ρέκα, του οποίου ήταν διευθυντής.

  Αρχικά, ο ιερέας είχε αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί βία, αλλά όταν ο τηλεοπτικός σταθμός TV B92 δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν να χτυπά έναν νεαρό, προσπάθησε να δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για θεραπευτική μέθοδο προς όφελος των έγκλειστων.

  Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του Μπράνισλαβ Περάνοβιτς είχαν δηλώσει ότι δεν λαμβάνουν φάρμακα και ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ.

  Η Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καταδίκασε τη συμπεριφορά και τις βίαιες μεθόδους του ιερέα και ζήτησε την αντικατάστασή του. Η εισαγγελία του Τούτιν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του για βασανισμό και βία. Το δικαστήριο όμως αποφάσισε ότι δεν είναι αναγκαία η φυλάκισή του.

  Τελικά, ο ιερέας εγκατέλειψε τη μονή Τσρνα Ρέκα και στη συνέχεια το 2010 ανέλαβε τη διεύθυνση του κέντρου απεξάρτησης από εθισμούς και καταχρήσεις στο χωριό Γιάντρανσκα Λέσνιτσα, στη Λόζνιτσα.

  Ο τηλεοπτικός σταθμός του Βελιγραδίου B92 είχε μεταδώσει ότι ο ιερέας δίδασκε σε σχολή χωρίς άδεια, το αποκαλούμενο Πανεπιστήμιο Φυσικής Ιατρικής, μαθήματα θεραπείας των εθισμών.

 11. Ο/Η Καβάσιλα λέει:

  Το παράδοξο της Ελληνικής επαρχίας.

  Posted on 01/09/2012

  Η καταγωγή των γονιών μου είναι από την Ηλεία (βλέπε και ένα -πούλος στο επίθετο, να με το συμπάθιο) και έτσι έχω στενές σχέσεις με την επαρχία και αγάπη για την ύπαιθρο (γιαυτό σπούδασα και γεωπόνος).

  Μετά τις τελευταίες εκλογές των οποίων η βασικότερη έκπληξη ήταν η σταθερά υψηλή θέση της Χρυσής Αυγής (εφεξής ΧΑ), ένοιωθα κάτι να με τσιγκλάει όποτε ερχόμουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.

  Πως γίνεται να παίζεις τάβλι το πρωί, να δουλεύεις μαζί, να πίνεις μπύρες στο καφενείο με έναν μετανάστη και το ξημέρωμα να πηγαίνεις και να ψηφίζεις ΧΑ; Πως γίνεται να καλοδέχτηκες τους κουρελίδες (αρχές των 90′), να τους βοήθησες να στεριώσουν και να κάνουν το νοικοκυριό τους που είναι απέναντι από το δικό σου, και να ρίχνεις ΧΑ; Πως γίνεται να καλείς τα παιδιά τους στις γιορτές των δικών σου παιδιών, να δέχεσαι τα δώρα και τις ευχές τους, να τα αγκαλιάζεις και να τα φιλάς με αγάπη, και το πρωί χωρίς τύψεις να βάζεις στη Βουλή αυτούς που θα τους κυνηγούν μέχρι θανάτου;

  Φίλε της επαρχίας που μεγάλωσες τη ζωή σου και την περιουσία σου μαζί με μετανάστες και ψηφίζεις ΧΑ ή είσαι ένας τέλειος υποκριτής ή είσαι ένας απύθμενα βλάκας. Δεν ξέρω τι από τα δυο ήταν γνώρισμα της εκλεκτής φυλής που θέλεις να ανήκεις.

  ΥΓ. Το ιδιαίτερο της επαρχίας σε σχέση με τις πόλεις έχει να κάνει με το ότι οι μετανάστες δε ζουν ξεχωριστά από τους υπόλοιπους και η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι χειρότερη από των υπολοίπων. Γενικώς, οι διαχωριστικές γραμμές αφορούν μόνο στην ελαφρά πειραγμένη εκφορά της Ελληνικής γλώσσας και τίποτε άλλο.

  http://icharalamp.wordpress.com/2012/09/01/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b1%cf%82/

 12. Ο/Η Καβάσιλα λέει:

  Νεκρός ο 92χρονος ιερέας που σκότωσε συγχωριανό του

  Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 08:17

  Τέλος φέρεται ότι έβαλε στη ζωή του ο 92χρονος ιερέας, ο οποίος το Σάββατο είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει έναν 70χρονο συγχωριανό με τον οποίο είχε κτηματικές διαφορές στην περιοχή Λάκκα Καπελί
  Τέλος φέρεται ότι έβαλε στη ζωή του ο 92χρονος ιερέας, ο οποίος το Σάββατο είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει έναν 70χρονο συγχωριανό με τον οποίο είχε κτηματικές διαφορές στην περιοχή Λάκκα Καπελίτσας.

  Ο ιερέας μετά την επίθεση προς τον συγχωριανό του είχε εξαφανιστεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον ψάχνουν στην περιοχή κοντά στα σύνορα Ηλείας- Αρκαδίας.

  Τελικά, άνδρες της Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν το πτώμα του σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τον τόπο του εγκλήματος, μέσα σε μια δασική έκταση του δήμου Τροπαίων Αρκαδίας.

  Ο 92χρονος ιερέας έφερε τραύμα στο κεφάλι και εικάζεται πως αυτοπυροβολήθηκε (σ.σ.αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκοτώσαν) με το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γείτονά του.

  Ωστόσο, η νεκροτομή που θα γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου όπου μεταφέρθηκε η σορός του, θα δείξει αν πράγματι πρόκειται για αυτοκτονία ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τον θάνατό του.

 13. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.palo.gr/cluster/articles/?cid=&clid=1352361

  Ιερέας έκλεβε τρόφιμα από νοσοκομείο

  Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010, 19:00

  Συνεργός στην αφαίρεση τροφίμων από τα μαγειρεία του Νοσοκομείου του Πύργου ήταν ένας Ιερέας.

  Στο νοσοκομείο εργαζόταν ως βοηθός μάγειρα η 37χρονη σύζυγος του ιερωμένου.

  Την αποκάλυψη έκανε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από πολυήμερες έρευνες, η διοικητής του νοσοκομείου, Ελένη Σιουρούνη.

  Η κα Σιουρούνη έστησε καρτέρι στο ζευγάρι, όταν ο ιερέας έφτασε στο χώρο του νοσοκομείου για να αναλάβει το ρόλο του τσιλιαδόρου.

  Εκείνος αρχικά προσπάθησε να ξεφύγει αλλά τελικά συνελήφθη όταν πήγε να ειδοποιήσει της σύζυγό του.

  Στο νοσοκομείο κλήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι προσήγαγαν το ζευγάρι στην Ασφάλεια Πύργου.

  Όταν, όμως, έφτασαν στο κτίριο, τόσο ο ιερωμένος όσο και η 37χρονη έπαθαν… εγκεφαλικό.

  Για παν ενδεχόμενο μεταφέρθηκαν εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, οι οποίες, ευτυχώς, δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

  Ακολούθησαν διαβουλεύσεις με την κα Σιουρούνη να μην υποβάλει, τελικά, μηνύσεις για ανθρωπιστικούς, κυρίως, λόγους αφού πρόκειται για μέλη πολύτεκνης οικογένειας.

 14. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ιερέας κατέστρεψε χελιδονοφωλιές γιατί λέρωναν την εκκλησία!

  Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

  Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

  Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας, με έναν παπά να πηδάει στα παγκάκια της πλατείας και να καταστρέφει με ένα μακρύ κοντάρι τις γεμάτες νεοσσούς χελιδονοφωλιές, που βρίσκονταν στον ναό όπου υπηρετεί.

  Ο παπάς επί το έργον στον ναό του Αγίου Ιωάννη
  Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στον ναό του Αγίου Ιωάννη, με τη δικαιολογία ότι τα χελιδόνια με την παρουσία τους γέμιζαν με ακαθαρσίες τον περιβάλλοντα χώρο και τους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας! Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οικολογικών οργανώσεων Ηλείας και Αχαΐας, ΕΠΟΠ και ΟΙΚΙΠΑ αντίστοιχα, αλλά και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

  «Οι φτερωτοί προάγγελοι της άνοιξης αντιμετώπισαν με επιτυχία τις δυσκολίες του πολυήμερου ταξιδιού τους από την Αφρική στην Ελλάδα, αλλά δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη βλακεία. Οι μαθητές του Βαρθολομιού πήραν ένα πολύ κακό μάθημα από τον ιερέα τους,

  «Θα περιμένουμε από τον μητροπολίτη Ηλείας να τοποθετηθεί στο ζήτημα αυτό και να φροντίσει ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το θλιβερό φαινόμενο σε άλλη εκκλησία», δήλωσε στην «Ε» το μέλος της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης.

 15. Ο/Η Κασίδω λέει:

  ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ-Χρυση Αυγη μπλοκάρουν την συγκληση της Επιτροπης για την ΑΤΕ

  ——————————————————————————–

  Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς,έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

  Πάντως ο αρμόδιος για την πώληση – σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

  Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ,οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.

  Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής,μπλόκαραν την διαδικασία.

  Έτσι,έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.

  Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.

  lefteria-news.blogspot.gr/2012/07/blog-post_28.html

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αυτοί οι ιερείς της Ηλείας!

  http://www.koutipandoras.gr/?p=24820

  Έγκλημα πάθους ο φόνος του ιερέα στην Κρέστενα Ηλείας

  Δημοσιευμένο στις 4 Σεπ 2012 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:

  Έγκλημα πάθους, όπως όλα δείχνουν ήταν τελικά το χθεσινό φονικό του 52χρονου ιερέα στην Κρέστενα Ηλείας. Όπως μεταδίδει το patrisnews.com, πίσω από το φονικό βρίσκονται η σύζυγος του ιερέα και ο εραστής της οι οποίοι φέρονται να ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα.

  Ο δράστης διατηρούσε δεσμό με τη σύζυγο του ιερέα, με την οποία είχαν προσχεδιάσει και το έγκλημα. Οι αστυνομικοί είχα καταλήξει εξ αρχής στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία. Όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα από την επιτόπια αυτοψία ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν τον ιερωμένο σε καίρια σημεία, στον θώρακα, το κεφάλι και τον τράχηλο.

  Ο άτυχος ιερέας, ιερουργούσε στο χωριό Πυρά Ηρακλέους στην Φωκίδα στους πρόποδες της Οίτης, όπου διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα, ενώ παράλληλα, εξυπηρετούσε και γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι στα οποία επίσης λειτουργούσε μια και δεν διέθεταν εφημέριους.

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  Οι φράουλες της ντροπής

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/09/2012

  Του Μανώλη Γασπαράκη

  Τελευταίο θύμα ένας Αιγύπτιος μετανάστης εργάτης γης κακοποιήθηκε βάναυσα όταν ζήτησε να πληρωθεί τα μεροκάματά του
  Το «όργιο» της χυδαίας εκμετάλλευσης και της βάναυσης τρομοκρατίας, που φτάνει μέχρι την απειλή της ζωής των μεταναστών εργατών γης που απασχολούνται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, ήλθε και πάλι στο προσκήνιο μετά τις εικόνες φρίκης που εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 22χρονος από την Αίγυπτο είχε την «ατυχία» να απαιτήσει τα μεροκάματά του, κάτι που οδήγησε στη βάναυση κακοποίησή του από δύο ντόπιους.

  Οι δύο δράστες, αφού γρονθοκόπησαν τον νεαρό, του σφήνωσαν το κεφάλι ανάμεσα στο τζάμι και το πλαίσιο της πόρτας αυτοκινήτου και τον έσυραν για ένα χιλιόμετρο στον δρόμο. Περίοικοι, που είδαν τον άτυχο Αιγύπτιο να καταρρέει μετά το βασανιστήριο που υπέστη, με τραύματα στο κεφάλι, στα χέρια αλλά και σε άλλα μέρη του σώματός του, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

  Ο εργοδότης, με πρόσχημα ότι η φετινή παραγωγή δεν ήταν η αναμενόμενη, θεώρησε καλό να αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 εργάτες. Γνώριζε φυσικά οτι οι εργάτες είναι όμηροί του, αφού δεν διαθέτουν «χαρτιά» νόμιμης παραμονής, οπότε δεν θα τολμούσαν να τον καταγγείλουν. Ο νεαρός που «τόλμησε» να ζητήσει τα δεδουλευμένα του, άλλωστε, εισέπραξε τη φρικιαστική επίθεση. Όταν γίνει καλά και πάρει εξιτήριο θα απελαθεί. Οπότε σε ποια μαρτυρία θα βασιστεί το δικαστήριο ώστε να αποφανθεί;

  Τους «δίνουν» στην αστυνομία για να μην τους πληρώνουν…

  Στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Βουπρασίας του νομού Ηλείας βρίσκονται πάνω από 4.500 μετανάστες που απασχολούνται κυρίως στα φραουλοχώραφα…….

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=710430

  • Ο/Η Ρεμ λέει:

   Δημοσκόπηση της Pulse: 1η η ΝΔ με 1% από το ΣΥΡΙΖΑ, 3η η Χρυσή Αυγή

   Δημοσιευμένο στις 5 Σεπ 2012 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:

   Nέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse είδε το φως το δημοσιότητας από την εφημερίδα το ΠΟΝΤΙΚΙ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κατόπιν αναγωγής, η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά μία ποοστιαία μονάδα (25%) από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 24%. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό που αγγίζει 10,5% αυξάνοντας τα ποσοστά της, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η ΔΗΜΑΡ στο 4,5%.

 18. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Σμύρνης

  Σκάφος που μετέφερε παράνομα μετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Σμύρνης. Για 61 νεκρούς κάνει λόγο στο διαδικτυακό της τόπο η Hurriyet.

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, βρέθηκαν στο νερό 46 πτώματα, ενώ σύμφωνα με τις έρευνες των βατραχανθρώπων, άλλα 15 πτώματα ανασύρθηκαν από την αποθήκη του βυθισμένου σκάφους. «O συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 61, συμπεριλαμβανομένων 12 ανδρών, 18 γυναικών, 28 παιδιών και τριών βρεφών », σημειώνεται στην αναφορά του κυβερνήτη στο Ιζμίρ.

  Ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο υψηλός αριθμός των νεκρών οφείλεται στο ότι γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν σε κλειδωμένο τμήμα, χαμηλά στο πλοίο – ακόμη ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.

  Το πλεούμενο που μετέφερε παράνομα μετανάστες προσέκρουσε σε βράχους αφότου είχε αναχωρήσει από το Αχμεντμπέιλι, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, και βούλιαξε σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή.

  Από το ναυάγιο διασώθηκαν πάνω από 40 άτομα, όσοι μπόρεσαν να κολυμπήσουν μέχρι τη στεριά. Ανάμεσά τους είναι ο καπετάνιος και ο βοηθός του, οι οποίοι συνελήφθησαν. Το σκάφος ήταν μήκους 15 μέτρων και στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες ήταν από το Ιράκ και τη Συρία

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ρέκβιεμ για προσφυγόπουλα που πνίγηκαν σε κρυες θάλασσες

  http://merrybabes.com/2012/09/07/%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%ba%ce%b9-%cf%88%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1/

  χαρτινο το καραβακι , ψευτικη η ακρογιαλια

  Το νερο ανεβαινε και οι φωνες απο τις γυναικες γινοντουσαν πιο δυνατες .Τα παιδια τσιριζαν και εκλαιγαν.Η μαμα μου με αγκαλιασε και με σηκωσε τραβοντας με προς την πορτα που ομως δεν ηταν ανοιχτη.Τοτε εγυρε ακομα πιο πολυ το καραβι και το νερο μας εσπρωξε πισω δυνατα . Ειχε φτασει τωρα μεχρι την μεση μου και οι φωνες γινοντουσαν ολο και πιο δυνατες . Εσκουζαν ολοι αλλα μεσα στο σκοταδι δεν τρομαζα. Ειχα συνιθισει. Το νερο ανεβηκε μεχρι τους αγκωνες μου και ξαφνικα εγινε απολυτη ησυχια ή δεν ακουγα εγω τιποτα .
  Εφτασε μεχρι το λαιμο μου το νερο και εσκυψα να πιω.Ηταν παγωμενο αλλα δεν καταφερα να το καταπιω, ηταν απαισια η γευση του και εμοιαζε με τα δακρυα μου. Μεσα στο σκοταδι οι ηχοι ειχαν εξαφανιστει τελειως και το νερο εφτασε στο προσωπο μου. Αναγκαστικά το επινα , ηπια , ηπια και αρχισα να κανω εμετο αλλα ειχε παντου νερο και οσο και να εβγαζα εμπαινε και αλλο . Ημουν ολη κατω απο το νερο και εκλεισα το στομα . Σκεφτηκα πως τελικα μπορω να κολυμπησω αφου επεπλεα σαν ψαρι και ειχα το στομα κλειστο .Δεν αντεχα ομως και ηθελα αερα , ανοιξα το στομα και μονο νερο υπηρχε .Οι ηχοι επανηλθαν αλλα ηταν αργοι .Τους ακουγα απο μακρια και το νερο γυρω μου αρχισε να γινεται ζεστο .
  Η πλατη μου ειχε κολησει στο ταβανι μαλλον και αρχισα να νυσταζω , νυσταξα ξαφνικα πολυ . Δεν ηθελα αλλο ουτε να κολυμπησω ουτε να παρω αερα.Δεν ειχα διαθεση .Ειχα κουραστει απο ολο το ταξιδι και ηθελα να ξεκουραστω. Εψαξα το χερι της μαμας μου και το βρηκα .Δεν ξερω αν ηταν αυτης αλλα ηταν ενα χερι .Ηταν κρυο αλλα μου αρεσε που το ακουμπουσα.
  Ενιωθα τα ποδια μου ζεστα και αρχισα να ονειρευομαι την θαλασσα , οπως οταν την ειδα πρωτη φορα απο το βουνο: Μεγαλη , ηρεμη με το φεγγαρι να την λουζει . Δεν ειχα αλλη δυναμη ουτε για να σκεφτω . Αφησα το χερι που κρατουσα και ενιωθα την θαλασα να μπαινοβγαινει μεσα στα σωθικα μου . Ανοιξα τα ματια αλλα ηταν και παλι σκοταδι , θα ηταν σκοταδι συνεχεια απο εδω και περα

 20. Ο/Η Φασιστοαλήτες λέει:

 21. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://www.sotirioslogos.gr/index.php/iera-sfinakia/756-2012-06-10-11-09-35

  O μητροπολίτης Ηλείας θέλει και δεύτερον βοηθόν επίσκοπον!

  Βοηθούς είχαν ζητήσει οι Μητροπολίτες:Ηλείας Γερμανός- και μάλιστα τον δεύτερο βοηθό! Στην περιπτωσή του, όμως,ο Αρχιεπίσκοπος ΙΕρώνυμος,άστραψε και βρόντηξε, κατά τις πληροφορίες!
  Του είπε επιχειρηματολογώντας ότι έχει ήδη αποκτήσει έναν βοηθό Επίσκοπο, προ τριετίας κι ότι αν νοιώθει κουρασμένος και ανήμπορος, να παραιτηθεί για να εκλέξει η Ιεραρχία τον διάδοχό του κι έτσι να ξεκουραστεί ο ίδιος!! Επι τω ακούσματι και μόνο,της επίμαχης λέξης….» παραίτηση», ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός έκανε πίσω… Έγινε περδίκι…! Μάλιστα, παρ´ολίγον, να αποστείλει στη διάθεση της ΔΙΣ και τον ήδη υπάρχοντα βοηθό του, Επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και να αποδείξει εμπράκτως οτι είναι νέος, ρωμαλέος και δυνατός!!(Χα, χα,!!Πλάκα κάνουμε ,ποιητική αδεία που λένε, μην τρομάζετε).

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σε ώτα μη ακουόντων:

  τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ. ἐπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

  http://ecogreens12.wordpress.com/2012/09/11/%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%bd-%cf%88%ce%b1%cf%81%cf%81%ce%bf%cf%8d-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%cf%8c%cf%83/

  Δεύτερη επιστολή Ν. Ψαρρού προς Χρυσόστομο – Φιλοξενήστε τις γυναίκες και τα παιδιά τουλάχιστον
  Posted on 11 Σεπτεμβρίου, 2012 by sepepna

  Παιδιά στο προαύλιο του Αστυνομικού Τμήματος στη Σύμη

  Σύμη, 10 Σεπτεμβρίου 2012

  Προς
  Μητροπολίτη Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελόριζου,
  Κύριο Χρυσόστομο.

  Κοινοποίηση
  • Δήμος Σύμης
  • Αστυνομικό τμήμα Σύμης
  • Λιμεναρχείο Σύμης
  • Ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης

  Σεβασμιότατε,
  Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση στην επιστολή μου. Το περιεχόμενο αυτής που αναφέρεται σε εμένα προσωπικά όπως και στον πολιτικό χώρο που ανήκω δε θα το σχολιάσω. Θα έρθει σίγουρα η στιγμή που θα γίνει και αυτό. Τώρα προέχει το σοβαρότατο θέμα με τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Χθες το βράδυ πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης για να δώσω κάποια τρόφιμα που πρόσφερε ένας συμπατριώτης μας. Εκεί αυτό που αντίκρισα Σεβασμιότατε με έκανε να νιώσω ντροπή. Είδα μάνες με παιδιά ξαπλωμένους στο τσιμέντο, στοιβαγμένους σα τσουβάλια σε αποθήκη.

  Σήμερα το πρωί ξαναπήγα στο Τμήμα με λίγο γάλα και βουτήματα για να φάνε τα παιδάκια. Πήρα μαζί μου και την φωτογραφική μου μηχανή για να τα φωτογραφίσω και έτσι να σας μεταφέρω την εικόνα. Σας στέλνω λοιπόν τις φωτογραφίες αυτές και σας παρακαλώ για άλλη μια φορά να δείξετε μεγαλοψυχία. Φιλοξενήστε στη Μονή τουλάχιστον αυτές τις μάνες με τα παιδιά τους. Είμαι σίγουρος ότι θα δείτε το θέμα με την πρέπουσα αγάπη για τα παιδιά αυτά και θα πράξετε αναλόγως .

  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για αυτό όπως θα ήθελα να μεταφέρετε στο Παναγιότατο Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο τις ευχαριστίες μου. Είμαι σίγουρος πως αν έβλεπε αυτές τις φωτογραφίες δε θα δίσταζε να αγκαλιάσει με αγάπη αυτά τα δυστυχισμένα παιδιά. Κλείνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι προσφέρουν στο μοναστήρι 2000 ευρώ για τις πρώτες διατροφικές και άλλες ανάγκες των ανθρώπων που θα φιλοξενήσει ελπίζοντας ότι η κίνηση αυτή θα κινητοποιήσει ακόμα περισσότερο την κοινωνία εντός αλλά και εκτός Σύμης.

  Ψαρρός Νικόλαος
  Μέλος της Πολιτικής Κίνησης
  Οικολόγων Πράσινων Δωδεκανήσου

 23. Ο/Η Πανορμίτης λέει:

  Με ράσα και με όπλα

  ΡΟΔΟΣ:

  Ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος και ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος της Μητρόπολης Ρόδου έχουν λάβει στο παρελθόν άδεια οπλοφορίας.

  Το περίεργο πάντως είναι ότι σε βάρος του αρχιμανδρίτη από τις 16 Ιουνίου 2004 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Γιώργος Οικονόμου είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση σε βάρος του, αλλά δεν ανακλήθηκε η άδεια οπλοφορίας του.

  Ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας Νεκτάριος φέρεται να είχε λάβει άδεια οπλοφορίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το 1997, την οποία ανανέωσε δύο χρόνια αργότερα.

  Οταν αστυνομικοί του τμήματος Καλύμνου του ζήτησαν αργότερα νέα ανανέωση, εμφάνισε βεβαίωση Λιμενικής Αρχής της περιοχής του, σύμφωνα με την οποία απώλεσε το όπλο εν πλω και δεν χρειάστηκε νέα άδεια οπλοφορίας. Η άδεια οπλοφορίας είχε εκδοθεί στο όνομα Εμμανουήλ Χατζημιχάλης, όπως είναι το κοσμικό όνομα του μητροπολίτη Λέρου.

  Η άδεια οπλοφορίας για τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μισσος της Μητρόπολης Ρόδου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στα οικονομικά σκάνδαλα της Μονής Πανορμίτη, εκδόθηκε το 1999 από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, εν όσω ήταν λαϊκός και εργαζόταν σαν γραμματέας, επ’ ονόματι Λεωνίδας Μισός.

  Στις 21 Νοεμβρίου 2003 χειροτονήθηκε κληρικός και, ενώ η άδεια οπλοφορίας είχε λήξει λίγες μέρες νωρίτερα, δεν είχε παραδώσει το όπλο. Φέρεται όμως ότι παρέδωσε το όπλο με τα τελευταία γεγονότα.

  Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κληθεί για ν’ απολογηθεί στην Ελένη Κεχαγιά ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα στη Μονή Πανορμίτη Σύμης.

  Π.ΚΑΛΙΒΟΥΡΗΣ

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 22/02/2005

 24. Ο/Η Παπαδιά λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ: Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας ( 01/09/2012 09:23 )

  More Sharing ServicesShare Share on facebookShare on twitterShare on facebook_like

  ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ: Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας

  Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα ιδρύματα της Μητρόπολης Ηλείας και την έντονη ανησυχία του γύρω από τη λειτουργία τους. Το κλείσιμο των γηροκομείων Πελοπίου και Βάρδας και η πιθανή παύση λειτουργίας και άλλων ιδρυμάτων, με πρόσχημα τη μη καταβολή έγκαιρα «τροφείων» από τα ασφαλιστικά ταμεία, δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

  1. Όπως αποκαλύπτεται, η λειτουργία των συγκεκριμένων ιδρυμάτων δεν γίνεται με χρήματα της εκκλησίας αλλά στηρίζεται κυρίως στη χρηματοδότησή τους από τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ). Επομένως το δήθεν φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης αποτελεί μύθο. Γίνεται, σε μεγάλο βαθμό, με χρήματα των ασφαλισμένων, είναι δηλαδή «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».

  2. Η καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έχει οδηγήσει σε απελπιστικό αδιέξοδο. Το εγκληματικό PSI («κούρεμα» των ομολόγων) των Παπαδήμου – Βενιζέλου τους έδωσε τη χαριστική βολή, ενώ η τρομακτική διόγκωση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας έχει μειώσει δραματικά τις εισφορές. Η κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα των μνημονίων και της τρόικας αποτελεί παρελθόν.

  3. Η τακτική της Μητρόπολης απέναντι στους εργαζόμενους των ιδρυμάτων αποκαλύπτει ένα σκληρό εργοδοτικό πρόσωπο, που αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις: μαζικές απολύσεις, μείωση αποδοχών, μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές.

  Oι εργαζόμενοι στα ιδρύματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως βαρίδια αλλά ως ειδικευμένοι παροχείς περίθαλψης, απαραίτητοι στο κοινωνικό σύνολο, με μεγάλη προσφορά, η οποία πρέπει να αξιοποιείται και να τυγχάνει σεβασμού.

  Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις ζητάμε : Να δοθούν στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία εσόδων-εξόδων των ιδρυμάτων, για να διαπιστωθεί η πραγματική οικονομική τους κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων και των περιουσιακών στοιχείων τωρινών και παλαιότερων τροφίμων, που έχουν μεταβιβαστεί στη μητρόπολη. Τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το σεβασμό της υγείας και της αξιοπρέπειας των τροφίμων και τη διασφάλιση των συνθηκών διαβίωσής τους σε αξιοπρεπές επίπεδο.

  Τέλος, με δεδομένη την απροθυμία της Μητρόπολης να συνεχίσει το όποιο έργο της με ίδιους πόρους, καλούμε τους κρατικούς φορείς πρόνοιας και ιδιαίτερα την αυτοδιοίκηση, δημοτική και περιφερειακή, να αναλάβουν τη λειτουργία των ιδρυμάτων. Οι τρόφιμοι δεν αξίζουν την εγκατάλειψη αλλά το σεβασμό και την έμπρακτη στήριξη απ’ όλους μας.

  Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

 25. Ο/Η Περαστικός λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9311.html

  Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

  ΣΟΚ: Ιερέας της Ηλείας προσπάθησε να ξαφρίσει το βιβλιάριο υπερήλικης

  Σάλος έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Βάρδα Ηλείας, με αφορμή τα όσα επιχείρησε να πράξει ένας ιερέας ο οποίος δραστηριοποιείται και στο γηροκομείο της περιοχής.

  Αιτία η αποκάλυψη, πως προσπάθησε να πείσει μια υπερήλικη με αρκετό κομπόδεμα, να του μεταβιβάσει το βιβλιάριο τραπέζης που έχει στο όνομά της. Μάλιστα ο ιερέας εμφάνισε στην ηλικιωμένη ένα ακόμα άτομο ως γιατρό, προκειμένου να την πείσει πως χρειάζονται χρήματα για την αγορά φαρμάκων σε ηλικιωμένους όπως αυτή, οι οποίοι αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

  Η γυναίκα πείστηκε για τις αγνές προθέσεις του ιερέα και του …γιατρού και δέχθηκε να πάνε μαζί σε υποκατάστημα της περιοχής να τους δώσει ποσό 1500€ για την αγορά των φαρμάκων. Ωστόσο οι δυο άντρες την ώρα που υπέγραφε τα σχετικά χαρτιά για την ανάληψη, προσπάθησαν και κατάφεραν να της αποσπάσουν και υπογραφή, με την οποία τους εξουσιοδοτούσε να χειρίζονται το λογαριασμό της.

  Για κακή τύχη τόσο του ιερέα όσο και του … «γιατρού» φίλου του, ο υπάλληλος της τράπεζας αντιλήφθηκε την κομπίνα τους και αρνήθηκε να εγκρίνει τον ορισμό των δυο ως διαχειριστών του λογαριασμού, σύμφωνα μετο patrastimes.

  Ο υπάλληλος κάλεσε την γυναίκα μόνη της στο γραφείο του και την ρώτησε αν έχει αντιληφθεί τι πάει να κάνει και όταν αυτή του δήλωσε πως δίνει 1500 ευρώ από το λογαριασμό της για να αγοραστούν φάρμακα, τότε την ενημέρωσε πως εν αγνοία της έχει υπογράψει και ορίζει πληρεξούσιους για να χειρίζονται το λογαριασμό της, ο παπάς και ένα άγνωστο άτομο.

  Τα νέα «κυκλοφόρησαν» γρήγορα στην κοινωνία της Βάρδας ενώ πολλά είναι πλέον τα ερωτήματα και για τη δράση του συγκεκριμένου ιερέα συνολικά στην περιοχή καθώς έχει ξεσπάσει έντονη φημολογία γύρω από το άτομο του.

  • Ο/Η Kάσυ Διάρη- θεούσα λέει:

   Αμαλιάδα
   Αγιασμός γραφείων Χρυσής Αυγής.
   Ο παπάς ευλογεί τον Παναγιώταρο που φοράει τζόκεϋ στο κεφάλι!

   http://www.newsnow.gr/photo/292938/5/amaliada-se-iremo-klima-ta-egkainia-ton-grafeion-tis-xrysis-avgis—deite-foto.html

   • Ο/Η Μητροπολιτης Ζωζώ λέει:

    http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4165.html

    5 Δεκεμβρίου 2012
    Παπάδες με γυμνούς νεαρούς! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

    Αναστάτωση στην Ιεραρχία και στους Ιερείς προκαλεί η κυκλοφορία μέσω του facebook του Orthodox Calendar, ενός ημερολογίου που φιλοξενεί καλλιτεχνικές φωτογραφίες νεαρών «ορθοδόξων κληρικών» έχοντας στο πλευρό τους ημίγυμνους ή γυμνούς άνδρες οι οποίοι τους φορούν τα ιερατικά άμφια. Σε κάποιες από τις……..
    καλλιτεχνικές φωτογραφίες εικονίζονται γυμνασμένοι Ιερείς ολόγυμνοι στα αποδυτήρια, έχοντας κρεμάσει το ράσο τους.

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Νέα κτηνωδία
  Η Μητρόπολη συνεχίζει τη σιωπή.
  H κυβέρνηση, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη συνεχίζουν την ατιμωρησία.
  Εδώ από παλιά κατορθώματα των ντόπιων καθαρμάτων

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   «Η Μητρόπολη συνεχίζει τη σιωπή».

   Ουδέποτε, όσο και να ψάξει κανείς, δεν θα βρει κάποια περίπτωση όπου η Εκκλησία να ενδιαφέρθηκε για την στυγνή εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αντιθέτως πάντοτε και παντού ήταν με το μέρος των εκμεταλλευτών. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει ποτέ.
   Αυτή είναι και η τεράστια ντροπή που θα την συνοδεύει εσαεί.

   • Ο/Η Po λέει:

    Οι μόνοι που συνοδεύουν εσαεί την εκκλησία είναι οι ενορίτες της.
    εκτός κι αν λιγοστέψουν δραματικά…

 27. Ο/Η Κανέλλος λέει:

  H Aστυνομία απειλεί,https://twitter.com/adiasistos καλύπτει, ανακοινώνει 20 θύματα αντί για 34.

 28. Ο/Η Kόπρος του Αυγεία λέει:

  200 πυροβόλησαν.
  Πάνω από 34 πέτυχαν.
  Αστυνομια Δικαιοσύνη τοπικές αρχές ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ;http://www.tanea.gr/news/greece/article/5012693/zhthsan-ta-merokamata-toys-kai-toys-pyrobolhsan-sth-manwlada-hleias/

 29. Ο/Η rodanis λέει:

  Θα επικεντρωθώ σε δύο ζητήματα.
  Πρώτον, έχει γίνει πλέον συνήθεια, όχι μόνο στην εν λόγω περιοχή (που δεν είναι η πρώτη φορά που μας δίνει ανάλογες ειδήσεις) αλλά και σε όλη την Ελλάδα, το ανηλεές και μισάνθρωπο στύψιμο (γιατί το «εκμετάλλευση» είναι πολυφορεμένο) ανθρώπων που νομικά δεν υφίστανται, από νεόπλουτους Ελληναράδες, πολύ συχνά με διασυνδέσεις φανερές η υπόγειες με την Χρυσή αυγή, την οποία και επικαλούνται να «καθαρίσει» σε περίπτωση που οι στυμμένες λεμονόκουπες τολμήσουν να ζητήσουν μια στοιχειώδη αποζημίωση για την εργασία που παρείχαν. Ενίοτε, όπως στην δεδομένη περίσταση, η «επιχείρηση» είναι αρκετά μεγάλη για να έχει τους αποκλειστικούς της μπράβους.
  Δεύτερον, η καλή μας αστυνομία που κόπτεται για την δημόσια τάξη, όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια αλλά συμμετέχει στο στύψιμο, με τακτικές νταβατζιλήδικες αφαιμάξεις των νομικά ανύπαρκτων ανθρώπων, γιατί απλά μπορούν να το κάνουν.
  Συμπέρασμα: Οι πλέον «κοπτώμενοι» για την απαλλαγή από τους μετανάστες είναι οι ίδιοι ακριβώς (αν όχι φυσικά όλοι, οπωσδήποτε ιδεολογικά) οι οποίοι έχουν κάθε συμφέρον να παραμείνουν. Το καταλάβετε ψηφοφόροι των χρυσών αυγών;
  Και θέλουν να παραμείνουν, όχι μόνο από οικονομικό συμφέρον, αλλά γιατί αυτοί οι δύστυχοι άνθρωποι είναι οι μόνοι (προς το παρόν) που οι κύριοι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως όχημα για να νιώσουν την απόλυτη ηδονή του εγκλήματος. Δεν έχουν βλέπεις αρκετή εξουσία, όπως οι κυβερνήτες μας για να την νιώσουν με εμάς τους υπολοίπους. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα…

 30. Ο/Η papoylis λέει:

  Έτσι ακριβώς Λασκαράτε…

  Αφορά το ποστ γιατί δεν είχα χρόνο να διαβάσω τα σχόλια 😉

 31. Ο/Η Mητροπολίτης Κοιλίας λέει:

 32. Ο/Η laskaratos λέει:

  H μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι Ναζιστές δουλοκτήτες.
  Μποϋκοτάζ στις συγκεκριμένες φράουλες.
  Ήδη ξεκινησε μια θαυμάσια προσπάθεια.
  ΜΕΤRΟ, MAKRO, Βασιλόπουλος, ανταποκρίθηκαν

  http://ypoptomousi.wordpress.com/2013/04/18/bloodstrawberries-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b5%cf%81-%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%b5%cf%84/

 33. Ο/Η Po λέει:

  κι ο άγιος σουπερμάρκετος φοβέρα θέλει

 34. Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

  Τα απαράδεκτα γεγονότα στην Μανολάδα, δίκην επαληθεύσεως, απέδειξαν την απύθμενη υποκρισία και αναλγησία και του λαού και της πολιτείας και της δικαιοσύνης και της Εκκλησίας (απ’ αυτήν δεν περιμέναμε έτσι κι αλλιώς να αντιδράσει), για τα πριν και μετά της φρικτής μεταχείρισης ανθρώπων, χάριν του κέρδους. Όλοι είναι συνυπεύθυνοι για την αθλιότητα αυτή, μηδενός εξαιρουμένου κι όχι μόνο οι άμεσα ενεχόμενοι.

  Αυτοί οι τελευταίοι μπορεί να τιμωρηθούν. Οι υπόλοιποι (δεν είναι κανείς υπεύθυνος μόνο γι’ αυτά που κάνει αλλά και για εκείνα που δεν έκανε κι επιμένει να μην κάνει); Και μήπως δεν γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο στην Μανολάδα που συμβαίνουν τέτοιου είδους κτηνωδίες;

  • Ο/Η Νικολέτα η κουνίστρω λέει:

   Aπό τη Μανωλάδα ξεκίνησε την καριέρα της και η Αθανασία του Αιγάλεω.
   Σήμερα την κουλαντρίζει ο δέσποτας της Φθιώτιδας

   Mε την παρακάτω επιστολή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικολάου, απαντάει στις συκοφαντίες και στην σχέση του με την «περίφημη Αγ. Αθανασία» στο Αιγάλεω και το ίδρυμά της.

   Διαβάστε την επιστολή του στην γλώσσα γραφής της.

   «Επειδή μερικοί με ανώνυμα επικριτικά σχόλια εις το διαδίκτυο με κατηγορούν ότι την 23ηνΦεβρουαρίου ελειτούργησα εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Πολυκάρπου Λιβανατών, ο οποίος ανήκει εις την Αδελφότητα της Αδελφής Αθανασίας και τον οποίο προ ετών καθηγίασα και ότι διατηρώ εκκλησιαστική κοινωνία μετ’ αυτής, παραβιάζων την αρχή μου να μη απαντώ εις ανώνυμα δημοσιεύματα, προβαίνω εις την κάτωθι διευκρίνιση με την επιφύλαξιν, ότι οι προκαλούντες τον θόρυβον ίσως να ανήκουν εις το εν Χριστώ ποίμνιόν μου και σκοπός τους να είναι η αμφισβήτηση της υπ’ εμού ορθοτομήσεως της αληθείας.

   Η Αδελφή Αθανασία Σάμαρη με απόφασιν της Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας της Ελλάδος (Αριθμ. Πρωτ. 836/1343 της 24 Ιουνίου 1980) επί της Αρχιεπισκοπείας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, αποκατεστάθει εις την Εκκλησιαστικήν κοινωνίαν δια της άρσεως της κατ’ αυτής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου του Νοεμβρίου 1967. Έκτοτε καθοδηγουμένη πνευματικά από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας Προκόπιο συνέχισε με την εκκλησιαστική προστασία το πολυσχιδές έργο της.

   Εχω το έγγραφο της Ιεράς Συνόδου το οποίον μάλιστα συνυπογράφει ως Αρχιγραμματεύς ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β΄ και απευθύνεται εις τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίον, ως οικείον Ιεράρχην της έδρας του Συλλόγου «Παναγία Φανερωμένη» της Αδελφής Αθανασίας.

   Η εν λόγω Αδελφή σήμερα είναι 80 ετών και επί 18 χρόνια παραμένει ανάπηρη, καθηλωμένη επάνω σ’ ένα καροτσάκι, χωρίς να ημπορεί να ομιλήσει και να κάνει ούτε ένα βήμα. Αυτό τον βαρύ σταυρό σηκώνει αγογγύστως δοξάζουσα τον Θεό για την επίσκεψή του και συνεχίζει εν σιωπή και ταπεινώσει με την στήριξη των αδελφών το πολύπλευρο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της, διότι αυτό που της απέμεινε είναι μόνο η ψυχή. Επί 18 χρόνια η δοκιμασία την έχει εξαγιάσει, καθότι την αντιμετωπίζει με προσευχή, ταπείνωση, μετάνοια, Μυστηριακή ζωή και πλήθος αγαθοεργιών, οι οποίες κατά τον Ιερό Χρυσόστομο«αφανίσαι δύνανται ημίν πάντα τα ημαρτημένα και του πυρός της γεέννης εξαρπάσαι»(P.G.53,75).

   Προς τους σκανδαλιζομένους ο Χριστός απευθύνει το κάτωθι ερώτημα:

   «ταύτην δε θυγατέρα Αβραάμ ούσαν ην εδησεν ο Σατανάς ιδού δέκα και οκτώ έτη ουκ έδει λυθήναι από του δεσμού τούτου;» (Λουκ.13, 15-17).

   Ως Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος εις την περιοχήν της οποίας ο Σύλλογος της Αδελφής Αθανασίας έχει τις παιδικές Κατασκηνώσεις, οφείλω να μεριμνώ δια τον αγιασμόν και την εν Χριστώ ζωήν πάντων των πιστών της ευθύνης μου και να χαίρω κατά την ρήσιν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού δια το «ευρεθέν εν μάλλον ή επί τοις ενεννήκοντα εννέα» (Ματθ. 18, 13).»

   Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/284318/apantisi-toy-mitropoliti-fthiotidos-gia-tin-agia-athanasia-sto-aigaleo#ixzz2QtwArXrV

   • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

    «….σκοπός τους να είναι η αμφισβήτηση της υπ’ εμού ορθοτομήσεως της αληθείας…», είπε ο τραγόπαπας άγιος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

    «…ορθοτομήσεως της αληθείας…».

    Ναι, ορθοτομήσεως. Δηλαδή κιμάς ψιλοκομμένος. Τουλάχιστον περασμένος τρεις φορές από τα κόσκινα της μηχανής του κιμά.

    Με ποιόν τρόπο να αναφερθεί κανείς σε μια αρσενική Κατίνα περιωπής, δίχως να εκτεθεί!

 35. Παράθεμα: Κοτσαμπάσηδες… και σεβάσμιοι δεσποτάδες, κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 36. Ο/Η Laskaratos λέει:

  Ο μητροπολίτης και η τοπική βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν ούτε για τις γυναίκες που εξωθήθηκαν και κρατούνται με τη βια στην παράνομη πορνεία;
  Εκτος κι αν όλα αυτά είναι ψέματα, πράγμα που δεν το νομίζω.

  http://panosz.wordpress.com/2013/05/13/bordelos-in-manolada/

  Πηγαίνοντας αρκετά συχνά στη Μανωλάδα για να βρεθώ δίπλα στους πρόσφυγες εργάτες γης και να σταθώ αλληλέγγυος μαζί τους , βρέθηκα και σε ένα άλλο πλήθος προβλημάτων – καταστάσεων που συντηρούνται – απορρέουν εξαιτίας του βασικού προβλήματος.
  Την Κυριακή 28/04 , κατά την διάρκεια της πορείας από τη Μανωλάδα μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας (4klm περίπου) είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς πρόσφυγες – εργάτες γης.
  Κάποια στιγμή ρωτάω έναν μπαγκλαντεσιανό συνοδοιπόρο
  – ”Ρε φίλε , εσείς εδώ , που γαμάτε , υπάρχουν γυναίκες που τις πληρώνεται για να πάτε μαζί τους; ”

  Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη:

  – ”Υπάρχουν σπίτια , τα περισσότερα μέσα στα χωράφια , που έχουν γυναίκες και με 20 ευρώ πάμε”

  Τον ρώτησα αν οι γυναίκες είναι ελληνίδες ή ξένες και μου απάντησε ότι υπάρχουν από όλο τον κόσμο ακόμα και ”chinese girls” όπως μου είπε χαρακτηριστικά !

  Τον ρώτησα για το ποιος έχει τα σπίτια και τις γυναίκες και μου είπε ότι τα έχουν έλληνες , αλλά πολύ σπάνια πάνε οι ίδιοι και στο πόδι τους αφήνουν ρουμάνους και βούλγαρους ”γύφτους” !

  Στην ερώτησή μου σε τι κατάσταση είναι οι γυναίκες μου απάντησε ότι δεν είναι όμορφες και ότι τις έχουν κλεισμένες – κλειδωμένες σε δωμάτια και ότι δεν βγαίνουν ποτέ έξω. Μου είπε ότι δεν μιλούν ποτέ και ότι δεν λένε ούτε όνομα , ούτε ψευδώνυμο. Είπε ακόμα ότι τα σπίτια δουλεύουν μέρα – νύχτα , όλες τις μέρες.

  Την κουβέντα αυτή (με τις ίδιες διαπιστώσεις ) την έκανα και με άλλους πρόσφυγες και τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες.

  Αυτό που ήταν όμως το διαφορετικό , ήταν ότι μου έδειξε προς το μέρος που ήταν ένα από τα σπίτια αυτά ”να εκεί , μετά το ποτάμι , κανένα μισάωρο περπατώντας ” μου είπε.

  Ξέρω από κουβέντες με τους πρόσφυγες , ότι οι καταυλισμοί τους είναι γεμάτοι από χαφιέδες – καρφιά και της αστυνομίας και των αφεντικών τους.

  Και ρωτώ , είναι ποτέ δυνατόν να μη γνωρίζουν , αυτό που εγώ έμαθα με μια απλή ερώτηση ;

  Και αν γνωρίζουν , τι κάνουν ;

  Το trafficking γυναικών είναι μεγάλη και πλούσια μπίζνα παγκοσμίως βέβαια , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από ανήθικο είναι ΚΑΙ παράνομο.

  Δεν έχω δει όμως , ούτε έχω ακούσει , καμιά καταδικαστική απόφαση , σε κανένα δικαστήριο , ούτε κανένα ΜΜΕ (μεγάλο ή μικρό ) να ασχολούνται καθόλου μα καθόλου με αυτό θέμα.

  Δίπλα μας υπάρχει και κινείται ένας παράλληλος κόσμος – υπόκοσμος που με την ενοχή , για να μην πω με τις πλάτες του συστήματος , βγάζει χρήμα , διακινεί σκλάβους – σκλάβες , ναρκωτικά , εκμεταλλεύεται κορμιά και ψυχές , πλουτίζει και με αυτόν τον βρώμικο πλούτο καταφέρνει και μας εξουσιάζει.

  • Ο/Η Red λέει:

   22 Απριλίου 2013Βουλευτίνα ΣυΡιζΑ υπέρ «κόκκινου χρυσού» και δουλείας

   Στο τέλος οι «δημοσιογράφοι» λένε
   ότι θα πρέπει οι σωστοί φραουλάδες να απομονώσουν τον κακό φραουλά
   και να υπερασπιστούν το προϊόν τους.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι και με τη δουλεία

   Πριν λίγες μέρες (18 Απρίλη) στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Κόκκινο», παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαλτάρη-Γεωργοπούλου, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ένοπλη επίθεση ενάντια σε εργάτες από τα αφεντικά και τους μπράβους τους στη Μανωλάδα.

   Σταχυολογούμε μερικά απ’ όσα ελεεινά είπε. Όποιος αντέχει ας το διαβάσει:

   «…Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γενικεύσουμε έτσι το φαινόμενο, δηλαδή δε σημαίνει επειδή έχει περάσει έτσι γενικότερα στον τύπο, στα μέσα, στα blogs ότι όλοι εκεί εκμεταλλεύονται στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ότι όλοι εκμεταλλεύονται τους εργάτες και ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες, δεν τους πληρώνουν, κτλ. είναι μία συγκεκριμένη, μία μεμονωμένη εταιρεία, η οποία ακολουθεί αυτή τη πρακτική την άθλια, αυτό συμβαίνει δηλαδή… και τώρα πήρε τραγικές διαστάσεις, τώρα με τον τραυματισμό τόσων ανθρώπων (…) σε καμιά περίπτωση δε μπορούμε να τους βάλουμε έτσι όλους σε ένα (σ.σ τσουβάλι εννοούσε…)

   Εν πάσει περιπτώσει υπάρχουν και νομοταγείς που πληρώνουν κανονικά και συνεργάζονται με τον κόσμο εκεί, αλλά επειδή μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό, είναι χιλιάδες δηλαδή, από 5-7.000 άτομα που δουλεύουν εκεί μετανάστες, ε, όπως καταλαβαίνετε φτηνά μεροκάματα.

   (…) Είναι και αυτοί κάπως οργανωμένοι μεταξύ τους, οι αλλοδαποί, δηλ. κάποιοι που ξέρουν τη γλώσσα καλύτερα, μπορούν και τους διοχετεύουν σε παραγωγούς, αυτό δεν είναι κάτι μεμπτό (σ.σ. αν δεν καταλάβατε «δεν είναι κάτι μεμπτό» το δουλεμπόριο).

   (…) Δεν υπάρχουν παράπονα (σ.σ των εργατών απέναντι στην εργοδοσία). Όχι. (…) Θα βγάλουνε και αυτοί μία ανακοίνωση διότι θίγονται και διασύρεται μαζί τους ένας ολόκληρος κλάδος και ένα προϊόν το οποίο φέρνει εισόδημα και συνάλλαγμα στην Ελλάδα, προσπαθεί να αντισταθμίσει ας πούμε και αυτό που χάνεται σαν συνάλλαγμα από την Ελλάδα με την εισαγωγή άλλων φρούτων και ιδιαίτερα της μπανάνας που δεν καλλιεργείται εδώ, δεν μπορούμε να καταδικάσουμε .., εντάξει,

   (…) Δηλαδή βλέπω ότι πρόκειται να γίνει μποϋκοτάζ απέναντι στη φράουλα, θέλω να πω μη το βάζουμε ότι είναι μια στυγνή εκμετάλλευση μιας συγκεκριμένης περιοχής ενάντια σε όλους, δεν είναι όλοι οι παραγωγοί έτσι. (…)

   Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση για την οποία πρέπει και η δικαιοσύνη να επέμβει και το κράτος με τις υπηρεσίες του και να βρεθεί λύση. Δηλαδή εναντίον αυτού του ανθρώπου που έχει γίνει αυτό το περιστατικό το καλοκαίρι εντάξει, εκκρεμεί μία δίκη, η οποία δε ξέρουμε πόσο χρόνο θα πάρει, μπορεί να κάνει και ενάμισι χρόνο, δεν έχει καταδικασθεί αυτός ο άνθρωπος και κυκλοφορεί ελεύθερος και προφανώς είναι τόσο ευέξαπτος που ότι γίνεται όταν πάνε να του ζητήσουνε χρήματα αντιδρά με αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο.. (σ.σ. επί λέξει!!!)

   (…) Εξάλλου και αυτοί (σ.σ. οι μεγαλοϊδιοκτήτες) έχουν δεχθεί τις επιπτώσεις της κρίσης αυτή τη χρονιά (…) Σας λέω πάντως ότι με την κρίση είχανε και αυτοί (σ.σ. οι μεγαλοϊδιοκτήτες) πολλές έτσι επιπτώσεις στη διάθεση της παραγωγής. ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν έχουν φτάσει σε κάποιο σημείο κάποιοι να μπορούν να εκμεταλλεύονται σε τέτοιο βαθμό και να δίνουν χαμηλά μεροκάματα».

   Εδώ τελειώνει η ελεεινή τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

   Αλήθεια, τι διαφορά έχουν τα παραπάνω από αυτά:

   «Θεωρώ ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που καταφεύγουν σε αυτή τη μορφή βίας για να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα, είναι καταδικαστέο και φυσικά οι αρμόδιοι υπουργοί επιλαμβάνονται του θέματος»

   Αθ. Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

   http://redflyplanet.blogspot.com/2013/04/blog-post_2048.html

 37. Ο/Η eklag λέει:

  Για να πούμε και του στραβού το δίκιο,
  ταλαιπωρούνται κάπως με τα εργασιακά τους οι αγαπητοί πρόσφυγες
  Μανωλάδας,τα γκομενικά τους όμως δουλεύουν ρολόι.
  Ας είναι καλά το διεθνές trafficking.
  Nτάξει,δεν είναι πρώτο πράμα,διαθέτουν όμως τα βασικά!
  Χωμένες σε καλυβούλες,μέσα στα χωραφάκια με τις φραουλίτσες.
  Ούτε που φαίνονται.
  Δεν έχουν όνομα.
  Απαγορεύεται να ξεμυτίσουν.
  Πάντα διαθέσιμες και διακριτικές.
  Για τον καταπιεζόμενο εργάτη ρε γαμώτο!

 38. Ο/Η Βραχώρι news λέει:

  Οι ευηπόληπτοι καταπιεζόμενοι πολίτες δεν κάνουν τέτοια πράματα. Τι θα απογίνουν οι διαθέσιμες χωρίς πελάτες ?

 39. Ο/Η eklag λέει:

  Το πρό-βλημα κάποιων είναι πού πηδάνε οι ντόπιοι;
  προφανώς σε καλύτερα μαγαζιά παραπέρα απ’ τα βλί(η)τα.
  Τις γυναικούλες στα καλύβια ούτε να τις χέσουμε ε ανθρωπιστές;
  ρε ουστ όλοι!
  Ομ…ομ…ομ…

 40. Ο/Η Βραχώρι news λέει:

  πού και ποιές

 41. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για αυτα ούτε λέξη απο τον Μητροπολίτη Ηλείας και το βοηθό του Επίσκοπο
  (€4.000.000 από ΕΣΠΑ για εκκλησιασμό στον Πύργο
  https://roides.wordpress.com/2013/06/16/16jun13/)

  http://www.efsyn.gr/?p=71026

  10/07/13

  Ρομά: στη Μεσσηνία πεινάνε και στην Ηλεία εκδίδονται

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας Πρόνοιας, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Τσιγγάνων διαμένει σε υποτυπώδεις οικισμούς μη έχοντας καν να φάνε. Τεράστιο πρόβλημα και με την παιδική, και όχι μόνο, πορνεία

  Του Δημήτρη Τερζή

  Ανθρωποι που δεν έχουν να φάνε, άνθρωποι που εκδίδουν τα παιδιά τους για να βγάλουν λεφτά, άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό: Ρομά σε Ηλεία και Μεσσηνία που βρίσκονται στο περιθώριο.

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας Πρόνοιας στον νομό Μεσσηνίας και στο πλαίσιο απογραφής των Ρομά που ζουν στην περιοχή, τουλάχιστον 1.000 εξ αυτών διαμένουν σε υποτυπώδεις οικισμούς και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης μην έχοντας καν να φάνε. Η κατάσταση είναι τραγική, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Ιωάννη Κωνσταντόπουλο, με περιπτώσεις οικογενειών που λιμοκτονούν, αφού πολλοί δεν έχουν δουλειά και δεν βρίσκουν μεροκάματο ούτε στα παλιοσίδερα που μάζευαν. Πολλά παιδιά σταμάτησαν το σχολείο στη διάρκεια της χρονιάς γιατί οι οικογένειες δεν είχαν λεφτά για να αγοράσουν παπούτσια, ρούχα, τετράδια, μολύβια.

  Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας γενικότερα για τα ζητήματα που απασχολούν τους Τσιγγάνους, παρατήρησε πως συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια γίνεται προσπάθεια από περισσότερες οικογένειες να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, όμως ακόμα και η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο αποτελεί σοβαρό πρόβλημα σε αρκετές περιπτώσεις.

  Στην Ηλεία πάλι ένα ποσοστό του πληθυσμού των Ρομά επιδίδεται στην παιδική, και όχι μόνο, πορνεία – συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης του Πύργου αλλά και πέριξ αυτού. Γονείς ή «προστάτες» που ντύνουν πολλές φορές ανήλικες κοπέλες με προκλητικά ρούχα και έντονο μακιγιάζ, οι οποίες κάνουν «παζάρια» με περαστικούς και όσους επιθυμούν τον αγοραίο έρωτα. Οι εικόνες αυτές έχουν προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, στο θέμα έχει αναφερθεί και ο δήμαρχος της πόλης Μάκης Παρασκευόπουλος, ωστόσο η κατάσταση συνεχίζεται ως έχει. Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δηλώνουν πως τα χέρια τους είναι δεμένα και πως οι Ρομά ανήκουν στη δικαιοδοσία των δήμων. «Εχουν βγει προγράμματα, π.χ. εμβολιασμού του πληθυσμού, τα οποία ορισμένοι δήμοι δεν τα εκμεταλλεύτηκαν είτε λόγω γραφειοκρατίας είτε λόγω έλλειψης υπαλλήλων και δεν έγιναν ποτέ» μας είπε στέλεχος της περιφέρειας.

 42. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  «Νέα Μανωλάδα» στις Φέρες!

  απόπειρα ανθρωποκτονίας
  Τη «δόξα» των πιστολέρο επιστατών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας φαίνεται ότι ζήλεψε ένας 44χρονος ημεδαπός κτηνοτρόφος στις Φέρες Έβρου, ο οποίος απείλησε με όπλο αλλοδαπούς, που πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα του πατέρα τους.

  Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης, όταν δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία, ηλικίας 26 και 24 ετών, πήγαν με το αυτοκίνητο τους στο ποιμνιοστάσιο του 44χρονου στις Φέρες, απαιτώντας να τους δώσει τα χρήματα που όφειλε στον πατέρα τους…

  Ο 44χρονος δεν αναγνώριζε το χρέος του και απείλησε τον έναν με κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα, ενώ κατά τη φυγή των δύο Βουλγάρων με το όχημα πυροβόλησε μία φορά, προκαλώντας φθορές στο αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

  Μία μέρα μετά, το πρωί της Παρασκευής, ο 44χρονος προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε στις αρχές. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
  http://alexpolisonline.blogspot.com/2013/07/nea-manolada-stis-feres.html

 43. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2013/07/blog-post_921.html

  Αυτός είναι ο ναός της Παναγίας, στο Δημοτικό διαμέρισμα Σωστίου του Δήμου Ήλιδας, στο νομό Ηλείας.

  Μέσα στο ναό αυτό, ήταν η εικόνα της Παναγίας, φορτωμένη κι αυτή με τάματα ασέβειας.

  Η συγκεκριμένη λοιπόν Παναγία, τα ξεφορτώθηκε (όλα σχεδόν) τα τάματα αυτά, όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 26 Ιουλίου.

  Κάποιοι μπήκαν νύχτα στο ναό, πήγαν στο σημείο που βρισκόταν η σκεπασμένη (με χάντρες, κολιέ, κλπ) εικόνα της Παναγίας, την αφαίρεσαν από τη βάση της (είχε κι αυτή βάση, όπως και όλες οι άλλες λατέρνες) και την ακούμπησαν επάνω στο παγκάρι.

  Εκεί -επάνω στο παγκάρι- την άνοιξαν, και αφαίρεσαν όλα τα χρυσαφικά που είχαν αφήσει κατά καιρούς οι πιστοί… (οι ακατήχητοι «πιστοί», διότι ο μητροπολίτης κ. Γερμανός δεν τολμά να τους νουθετήσει ότι αυτό που κάνουν είναι ασέβεια)

  …αφαίρεσαν λοιπόν όλα τα κοσμήματα (δαχτυλίδια κλπ), όσα δηλαδή τάματα εκτίμησαν ότι είχαν αξία, και άφησαν πίσω τους -πάνω στο παγκάρι- κάποια υπολείμματα, κάποια ψεύτικα τσέρκια, κάποια τάματα δηλαδή που δεν είχαν ιδιαίτερη χρηματική αξία…
  Ήταν τάματα γιαλατζή να πούμε, τάματα φτηνιάρικα, με τα οποία οι πιστοί που τα κρέμασαν στην Παναγία, ήθελαν έτσι να την ξεγελάσουν…

  Αν λοιπόν οι παπάδες τα ξαναφορέσουν αυτά τα παρατημένα τάματα στην Παναγία για τη γιορτή της μεθαύριο, θα είναι υπεύθυνοι στο ότι πάνε να την ξεγελάσουν κι αυτοί, να της φορούν «ό,τι κι ό,τι», λες και είναι καμία γύφτισσα!..

  Πάντως, όπως διαβάζω στη «Ζούγκλα»:
  «Οι δράστες μετά την αφαίρεση, απομακρύνθηκαν από το χώρο, χωρίς να αφήσουν ίχνη. Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας. Μάλιστα στον ιερό ναό πήγε και η Σήμανση για την λήψη αποτυπωμάτων και διενεργείται προανάκριση.»

 44. Ο/Η Αntifa 2 λέει:

  Συνελήφθη ο «τοπάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νέα Μανωλάδα

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 38 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

  Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν αστυνομικοί στην οικία του 38χρονου, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, βρήκαν και κατάσχεσαν έξι -6- φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm καθώς και είκοσι έξι -26- κάλυκες ιδίου διαμετρήματος. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

 45. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/45309/%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%af%ce%b6%ce%bd.html

  Ο μητροπολίτης Γερμανός στήνει μπίζνες με φράουλες στην Ηλεία

  Posted date: Οκτωβρίου 21, 2013
  comment : 3

  Του Μάκη Νοδάρου

  Ιερές μπίζνες με επιχειρηματίες, φραουλοπαραγωγούς και αλλοδαπούς εργάτες γης επιχειρεί να στήσει ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός στο «φραουλοκράτος» της Βουπρασίας (Βάρδα, Νέα Μανολάδα) χρησιμοποιώντας ένα κλειστό γηροκομείο!

  Οπως ανακοινώθηκε και επίσημα προ ημερών από τη Μητρόπολη Ηλείας, υπογράφηκε συμφωνία με επιχειρηματία από την Πάτρα για τη μετατροπή και λειτουργία του Ιδρύματος-γηροκομείου της Βάρδας (πρώην Ασυλο Ανιάτων) σε ξενώνα φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών.

  Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες στο συγκεκριμένο ίδρυμα η Μητρόπολη Ηλείας έβαλε λουκέτο και πέταξε στο δρόμο τους επί 24 έτη εργαζομένους, επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων των φιλοξενουμένων προς αυτή.

  Κι όμως είχε πλεόνασμα

  Ομως μια έρευνα στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Ηλείας αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα τα τρία τελευταία χρόνια λειτουργούσε με πλεόνασμα και όχι με παθητικό.

  Στην επίσημη ιστοσελίδα της η Μητρόπολη Ηλείας αναφέρει ότι: «Με τον τρόπο αυτό λύεται ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, η απαράδεκτη παραμονή σε νάιλον των αλλοδαπών εργατών της φράουλας και συγχρόνως λύεται και το επείγον και επίκαιρο πρόβλημα των καλλιεργητών φράουλας στην περιοχή, που αυτές τις ημέρες απασχολεί έντονα την Ηλεία». Οπως επισημαίνεται, «με την παραπάνω συμφωνία η Μητρόπολη συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά στην τοπική κοινωνία και λύει ένα μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα. Συγχρόνως δε ουσιαστικά συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τον πολιτισμό του τόπου μας»!

  Ομως δεν λέει τίποτα για τους υπόλοιπους αλλοδαπούς εργάτες γης που την καλλιεργητική περίοδο της φράουλας φτάνουν τους 5.000! Η μετατροπή του Γηροκομείου της Βάρδας σε ξενοδοχείο για τους αλλοδαπούς εργάτες γης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Βάρδας, αλλά και πλήθος ερωτηματικών καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας ενοικίασε το κτήριο μόλις με 1.500 ευρώ ανά μήνα και για 40 χρόνια (!) με σκοπό να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του εκατοντάδες αλλοδαπούς εργάτες έναντι ενοικίου 4 ευρώ την ημέρα!

  «Η ενοικίαση του Γηροκομείου Βάρδας από τη Μητρόπολη Ηλείας σε ιδιώτη επιχειρηματία για κέντρο φιλοξενίας νόμιμων μεταναστών (με 4 ευρώ το κεφάλι) είναι ένα πρώτο βήμα προς την πληθυσμιακή αλλαγή των εργατών γης, δηλαδή σταδιακή μείωση των εργατών από το Μπανγκλαντές και αντικατάστασή τους από νόμιμους εργάτες γης από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της Ε.Ε. (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.), μέσω διακρατικών συμφωνιών. Αποτελεί ουσιαστικά μια γκετοποίηση του ζητήματος των αλλοδαπών εργατών», ανέφερε στην «Ε» ο υπεύθυνος αγροτικών ζητημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, Κυριάκος Μπίστας.

  Οι κάτοικοι της Βάρδας καταγγέλλουν ότι όχι μόνο δεν τους ζητήθηκε η συναίνεση, ιδιαίτερα αυτοί που μένουν δίπλα ακριβώς από το ίδρυμα, αλλά ούτε τους ενημερώνει και κανείς πώς θα λειτουργήσει, πόσα άτομα θα φιλοξενεί και πώς θα διασφαλίζεται η ασφάλεια, η δημόσια υγιεινή και η μη υποβάθμιση της περιοχής τους.

  «Σεβόμαστε τους μετανάστες, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους, αλλά το γηροκομείο δεν πρέπει να μετατραπεί σε ξενώνα. Για τη στέγαση των αλλοδαπών θα πρέπει να φροντίσει η πολιτεία. Το γηροκομείο θα έπρεπε να παραμείνει γηροκομείο», κατήγγειλαν στην «Ε» οι κάτοικοι.

  Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι φορείς της Βάρδας καταγγέλλουν ότι με την πράξη του μητροπολίτη Ηλείας αναιρείται ο κοινωνικός χαρακτήρας του ακινήτου και ζητούν να ακυρωθεί άμεσα η σύμβαση παραχώρησης του κτηρίου στον επιχειρηματία.

  Πηγή: apokalypseis.com

 46. Ο/Η Πορνόπαπας λέει:

  Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο

  20 Ιανουαρίου 2014
  Τρισάγιο τελέστηκε το Σάββατο το μεσημέρι στον τάφο του Μητροπολίτη Ηλείας Αθανασίου στον περίβολο της Φραγκαβίλλας, μετά τον εορτασμό για τον πολιούχο Αμαλιάδας.

  Το τρισάγιο τελέστηκε προεξάρχοντος του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, τον Μητροπολίτη Καισαριανής – Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πετράκο και ιερείς.

  Παραβρέθηκαν οι αρχές του νομού, ενώ έγινε αναφορά στο έργο του αείμνηστου Μητροπολίτη Αθανασίου.

 47. Ο/Η Left λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/107338/otan-o-dimosiografos-lamvanei-tis-eylogies-toy-mitropoliti

  Όταν ο δημοσιογράφος λαμβάνει τις ευλογίες του Μητροπολίτη!

  20 Φεβρουαρίου

  23:00

  2014

  Η …ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΕΙ «ΓΑΡΓΑΡΑ» ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

  «Έχω γράψει αρκετές φορές, πως το σύστημα των media και η αντίληψη για το πώς ασκείται η δημοσιογραφία, είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της διαφθοράς. Οι άλλοι δύο είναι το πολιτικό σύστημα και η επιχειρηματική-οικονομική ελίτ στη χώρα. Ζούμε όσα ζούμε, γιατί οι δημοσιογράφοι ξέχασαν το ρόλο τους. Αντί για εξουσία απέναντι στις άλλες εξουσίες, έγιναν μία από τις εξουσίες που αναπαράγει τις κοινωνικές ανισότητες και τη διαφθορά.Οι δημοσιογράφοι όχι μόνο σιωπούσαν όταν έπρεπε να γράφουν και να μιλάνε, αλλά έγιναν ο μανδύας επιμελούς συγκάλυψης. Δεν σώπαιναν από αδιαφορία αλλά από συνειδητή επιλογή…» , Κώστας Βαξεβάνης .

  Λένε ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την εκάστοτε εξουσία και να ασκούν έλεγχο και αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα των δημοσίων προσώπων .

  ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ : http://apokalypseis.com/?p=2877
  ΑΥΤΟ : http://apokalypseis.com/?p=2845
  ΑΥΤΟ : http://apokalypseis.com/?p=2832
  ΑΥΤΟ : http://apokalypseis.com/?p=2793
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ :http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/06/2013&id=368107

  Διαβάστε το παρακάτω κείμενο, ρωτήστε τους «συναδέλφους» μου πότε αναφέρθηκαν στα άνω θέματα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για την έγκυρη, μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία στην Ηλεία .

  Το κείμενο είναι από την σελίδα του Γιάννη Αργυρόπουλου στο FACEBOOK…

  «Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ Γερμανό επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος πλαισιωμένος από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Θεόδωρο Κόρδα (Γυμνασιάρχη Καράτουλα), Τέτη Ριζοπούλου (Διευθύντρια 3ου Παιδικού Σταθμού Πύργου) και Παναγιώτη Παυλόπουλο (Δημοσιογράφο) προκειμένου να πάρει την ευλογία του, ενόψει της έναρξης του προεκλογικού του αγώνα.

  Η συνάντηση δεν περιορίστηκε στην εθιμοτυπική ανταλλαγή ευχών αλλά υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για την συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Eκκλησίας σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή που οι συμπολίτες μας βιώνουν την οικονομική κρίση. Ο κ. Αργυρόπουλος και οι συνεργάτες του αφού εξήραν το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη, τόνισαν στον κ. Γερμανό ότι μπορούν να αναληφθούν από κοινού δράσεις για την στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

  Παράλληλα, συζήτησαν που για την ανέγερση του νέου ναού του Αγίου Χαραλάμπους, για τον οποίο ο Ηλείος ποιμενάρχης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τις αμέσως επόμενες μέρες η θεμελίωσή του, καθώς και της αναστύλωσης του μητροπολιτικού Ναού Πύργου Αγίου Νικολάου.Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Αργυρόπουλος, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στις δύο αυτές πρωτοβουλίες της Μητρόπολης ενώ δήλωσε ότι η παράταξη του, από όποια θέση την κατατάξει η κοινωνία, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των δύο αυτών έργων.

  Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Ηλείας εξέφρασε τη χαρά του για την ενασχόληση με τα κοινά νέων ανθρώπων , προερχόμενων από την οικογένεια της εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην νέα αυτή προσπάθεια.»

  Γράφει ο Μάκης Νοδάρος

  Πηγή: http://apokalypseis.com/?p=4173

 48. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64039180
  ΕΘΝΟΣ 20/7
  ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

  Εξαθλίωση και φόβος στις φαβέλες της Μανωλάδας

  Ανέχεια, απόγνωση και φόβος. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν οι αλλοδαποί εργάτες γης στη Μανωλάδα.

  Στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο τρώνε και κοιμούνται οι εργάτες στη Μανωλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιους καταυλισμούς σε κάθε παράγκα διαμένουν μέχρι και 20 άτομα.
  Στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο τρώνε και κοιμούνται οι εργάτες στη Μανωλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιους καταυλισμούς σε κάθε παράγκα διαμένουν μέχρι και 20 άτομα.

  Για τις «ματωμένες φράουλες» είχαν γραφτεί πολλά. Χρειάστηκε, όμως, η περσινή επίθεση ένοπλου επιστάτη, ο οποίος τραυμάτισε 35 εργάτες που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, για να στραφούν τα φώτα στις σύγχρονες «φαβέλες», όπου οι ψυχές στοιβάζονται κάτω από πρόχειρες κατασκευές, εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, χωρίς τα βασικά για μία αξιοπρεπή διαβίωση. Από τότε τίποτα δεν άλλαξε.

  Επιχειρηματίες ακόμη και σήμερα… νοικιάζουν άθλια παραπήγματα σε αλλοδαπούς εργάτες, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζονται ως σκλάβοι. Μολονότι θα περίμενε κανείς οι συνθήκες να έχουν βελτιωθεί, καμία πρόταση ανθρωπιστικών οργανώσεων δεν υλοποιήθηκε. Ούτε καν η διακηρυγμένη θέση της Περιφέρειας Δ. Πελοποννήσου, που υποσχόταν ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας θα προωθούσε «λύση στο μείζον ζήτημα της στέγασης των εργαζόμενων μεταναστών» αναζητώντας λύσεις για την ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωσή τους.

  Σήμερα, την ώρα που στην Πάτρα εξελίσσεται η δίκη για τα περσινά γεγονότα με τους μάρτυρες να καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές και να ζητούν προστασία, πίσω στις παράγκες η ζωή μοιάζει με εφιάλτη. Ποντίκια, φίδια, κατσαρίδες και σαύρες συνυπάρχουν με τους ανθρώπους, ενώ τη νύχτα τα «σμήνη» των κουνουπιών επιτίθενται χωρίς έλεος. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι «ένοικοι» προσπαθούν να αντέξουν περιστοιχισμένοι από «σκιές». Τα θύματα της περσινής επίθεσης που τόλμησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες, όχι μόνο δεν έχουν ακόμη πληρωθεί τα δεδουλευμένα, αλλά καταγγέλλουν επιθέσεις και εκβιαστικά μηνύματα για απελάσεις.

  Ενας λάκκος με δύο παράλληλα σανίδια, που είναι δύσκολο να ισορροπήσει κανείς πάνω τους, είναι η τουαλέτα των εργατών.
  Ενας λάκκος με δύο παράλληλα σανίδια, που είναι δύσκολο να ισορροπήσει κανείς πάνω τους, είναι η τουαλέτα των εργατών.

  Οπως υποστηρίζει ο δικηγόρος τους, Βασίλης Κερασιώτης, λύση υπάρχει, ωστόσο κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να την εφαρμόσει: «Σύμφωνα με τον νόμο για την εμπορία ανθρώπων (3064/2002) καθώς και την κοινοτική οδηγία, τα θύματα θα έπρεπε να μεταφερθούν στους ξενώνες, που προβλέπονται στο ΠΔ 133/2003. Δεν έχει γίνει επί της ουσίας τίποτα, για την αρωγή των θυμάτων, θεσμική εγγύηση, για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης»…

  «Μας χρωστούν από 3.000 ευρώ»
  Ο 43χρονος Λίτον Χαν από το Μπαγκλαντές βρίσκεται στην Ελλάδα 16 χρόνια. Η περιπέτεια που ζει σήμερα είναι πρωτοφανής, όμως δεν το βάζει κάτω. «Θα μπορούσα να φύγω από τον καταυλισμό, μόνον αν πρώτα πληρωθώ αυτά που δούλεψα πέρυσι», λέει στο «Εθνος της Κυριακής».

  Οι εργάτες κάνουν μπάνιο και πλένουν τα ρούχα τους δίπλα στο αρδευτικό κανάλι, με νερό που συγκεντρώνουν σε βαρέλια και ένα μπιτόνι για «ντουσιέρα».
  Οι εργάτες κάνουν μπάνιο και πλένουν τα ρούχα τους δίπλα στο αρδευτικό κανάλι, με νερό που συγκεντρώνουν σε βαρέλια και ένα μπιτόνι για «ντουσιέρα».

  «Μένω στην παράγκα, όπου οι συνθήκες δυσκολεύουν πιο πολύ από τις προηγούμενες χρονιές. Είχαμε μια μπαλαντέζα με ρεύμα, μας το έχουν κόψει. Σε καθέναν από εμάς κρατούσαν από την αμοιβή του 10 ευρώ για το ρεύμα, άλλα 5 ευρώ για το νερό και για την παράγκα ενοίκιο 20 ευρώ! Θέλουν να μας απομακρύνουν, όσους πήγαμε μάρτυρες για το περσινό περιστατικό, αλλά μας ζητούν να φύγουμε χωρίς να μας πληρώσουν και κάθε τόσο μας ειδοποιούν, σαν να ήμασταν στο ξενοδοχείο, «να αδειάσετε… το δωμάτιο»! Δωμάτιο εννοούν την παράγκα… Εφτασαν μάλιστα στο σημείο, αφού δεν μας πληρώνουν, να μας απειλούν ότι, αφού δεν φεύγουμε, όσα δήθεν χρωστάμε για νερό, ρεύμα και το δωμάτιο, θα τα συμψηφίσουν με αυτά που μας χρωστάνε! Στη δική μας ομάδα χρωστάνε 60.622 ευρώ, σε άλλη 110.000. Στον καθένα μας αντιστοιχούν διάφορα ποσά, μέχρι 3.000 ευρώ.Τα βράδια κάποιοι κάθονται ξύπνιοι, μήπως δεχθούμε επίθεση, ενώ το πρωί που ξυπνάμε λέμε με ανακούφιση «είμαστε ζωντανοί»…».

  «Θα μείνω εδώ μέχρι να με πληρώσουν»
  «Στον δικό μας καταυλισμό, είμαστε 154 άτομα που μένουμε σε παράγκες ανά 8 έως και 20 άτομα», μας λέει ο 32χρονος Μουρσέτ Τσολντούρ. «Δουλεύουμε στις φυτείες για 25 ευρώ, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Δεν φανταζόμουν ότι θα ζω στην παράγκα, χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, να τρέχω για τουαλέτα, νύχτα, στους θάμνους. Το φαγητό, που όλοι μαζί αγοράζουμε και μαγειρεύουμε, κυρίως ζυμαρικά, πατάτες, καρότα, συχνά δεν είναι αρκετό.

  Εχω άρρωστους γονείς και μικρότερα αδέλφια. Τον πρώτο καιρό που εργάστηκα για ένα διάστημα στην επισκευή και τη συντήρηση ενός καραβιού, βαψίματα και διάφορες άλλες δουλειές, μπορούσα με τα χρήματα που έπαιρνα και τους βοηθούσα. Πέρυσι τραυματίστηκα από τους πυροβολισμούς και επειδή μίλησα φέτος δεν έχει δουλειά για μένα. Παραμένω εδώ, ώσπου να πληρωθώ τα χρήματα που μου χρωστάνε, 2.590 ευρώ. Μετά θα αναζητήσω αλλού δουλειά».

  «Ημουν άρρωστος και με κλωτσούσαν»
  «Μας θέλουν να μένουμε στις παράγκες κοντά στη φυτεία, επειδή υπάρχουν δουλειές που γίνονται όλο το 24ωρο. Ερχεται τη νύχτα ο επιστάτης και λέει «να πας να ποτίσεις», άλλες φορές «να μεταφέρεις τελάρα». Μας έχουν εκεί γιατί οι δουλειές δεν σταματούν. Πληρώνουν βέβαια… υπερωρία 3 ευρώ την ώρα», λέει ο 20χρονος Μουράτ Αλιμάρ.

  «Υπάρχει και μια πρόχειρη, κοινή τουαλέτα, δηλαδή ένας λάκκος με δύο παράλληλα σανίδια, που είναι δύσκολο να ισορροπήσεις πάνω τους και αδύνατο να σταθείς από τη δυσοσμία και τις μύγες. Ετσι αναγκάζεσαι να πας μακριά στους θάμνους. Δεν αντέχω τη ζέστη μέσα στην παράγκα και συχνά μένω έξω. Οπως δεν αντέχω και την συμπεριφορά ορισμένων επιστατών. Μια φορά ήμουν άρρωστος. Ηρθε οργισμένος ο επιστάτης και μου ζήτησε να σηκωθώ, να πάω στη δουλειά. Του απάντησα ότι «δεν μπορώ, δεν νιώθω καλά, έχω πυρετό». Τότε έγινε έξαλλος και με κλώτσησε, λέγοντας «όταν δουλεύεις για μένα, δεν μπορείς να μου λες ότι είσαι άρρωστος». Δεν θα το ξεχάσω ποτέ…».

  «Μια παράγκα η… Ευρώπη μου»
  «Τις ώρες που είμαι στην παράγκα, ο νους μου είναι στην οικογένειά μου, στο Μπαγκλαντές», λέει ο Ρούμπεν Μία. «Δουλεύουμε σκληρά, πρέπει να τους στείλω χρήματα. Ηδη μου χρωστάνε 2.500 ευρώ. Ηρθα στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή και έφτασα να είναι «μια παράγκα η Ευρώπη μου»… Κουβαλάμε νερό με τα πλαστικά δοχεία, από τη γεώτρηση, που όπως μας έχουν πει είναι και μολυσμένη από φυτοφάρμακα. Μπάνιο κάνουμε σε κοντινό κανάλι άρδευσης. Εκεί πλένουμε και τα ρούχα μας. Εξαντλείσαι στη δουλειά από τα χαράματα έως αργά τη νύχτα και κάποια στιγμή, στη διάρκεια της νύχτας, είσαι πάντα εύκαιρος για τον επιστάτη που έρχεται και σε ρωτάει «πότισες, έβαλες νερό, έβαλες φάρμακο;» και σου λέει «πήγαινε πριν τον ήλιο», οπότε περιορίζεται ο χρόνος για ξεκούραση».

  ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Piet den Blanken

 49. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/119339/diethnes-kraximo-kata-tis-dikastikis-apofasis-gia-tismatomenes-fraoyles-tis-manoladas

  31 Ιουλίου

  Την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης τράβηξε η δικαστική απόφαση για τους πιστολέρο της Μανωλάδας, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκε ο επιχειρηματίας καθώς και ο ένας εκ των τριών επιστατών, ενώ στους άλλους δύο επιστάτες επιβλήθηκαν ποινές – χάδι, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.

  Για «σκανδαλώδη ετυμηγορία που καταδικάστηκε από πολιτικούς και αντιρατσιστικές ομάδες» κάνει λόγο η Guardian, η οποία επισημαίνει ότι «η απόφαση ελληνικού δικαστηρίου να αθωώσει αγρότες που παραδέχτηκαν ότι πυροβόλησαν 28 εργάτες από το Μπαγκλαντές επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τους επί μήνες μη καταβληθέντες μισθούς τους έχουν προκαλέσει οργή στη χώρα».

  «Ως Έλληνας νιώθω ντροπή», δηλώνει στην εφημερίδα ο δικηγόρος των θυμάτων Μωυσής Καραμπεΐδης, μετά τη «σοκαριστική», όπως τη χαρακτηρίζει η Guardian απόφαση του δικαστηρίου. «Η απόφαση αυτή είναι εξοργιστική και ντροπιαστική… το δικαστήριο επέδειξε φρικτή συμπεριφορά απέναντι στα θύματα».

  «Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης στην Ελλάδα, όπου το βιωτικό επίπεδο έχει επιδεινωθεί δραματικά μετά από έξι συνεχή χρόνια ύφεσης, η υπόθεση έχει πυροδοτήσει μαζική αγανάκτηση», σχολιάζει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι ρεπορτάζ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης δείχνουν τους μετανάστες να εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες χωρίς πρόσβαση σε βασικές συνθήκες υγιεινής.

  «Οι Έλληνες φραουλοπαραγωγοί είχαν συμβουλευτεί κορυφαίους εγκληματολόγους προκειμένου να τους υπερασπιστούν σε ένα δικαστικό δράμα που κράτησε πάνω από ένα μήνα», επισημαίνει το δημοσίευμα το οποίο καταλήγει με τη δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή αντιρατσιστικού κινήματος: «Τα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων της φραουλοβιομηχανίας δεν μπορούν να βγαίνουν από τους πυροβολισμούς των επιστατών στα φραουολοχώραφα».

  Με τίτλο «Αγρότες που πυροβόλησαν 28 Μπαγκλαντεσιανούς φραουλεργάτες επειδή παραπονέθηκαν για απλήρωτους μισθούς έξι μηνών έφυγαν ελεύθεροι από ελληνικό δικαστήριο» η Daily Mail κάνει λόγο για «μια σπάνια περίπτωση κριτικής πάνω σε δικαστική απόφαση». «Το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της Ελλάδας δήλωσε ότι η ετυμηγορία ήταν “ενάντια στο κοινό περί δικαίου αίσθημα”», αναφέρει η εφημερίδα.

  Στην αθωωτική απόφαση για τον ιδιοκτήτη της φάρμας εστιάζει και το αμερικανικό δίκτυο Fox News επισημαίνοντας τις «συχνά απεχθείς συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών στα ελληνικά χωράφια» που «έχουν προκαλέσει διεθνή προσοχή».

  Αντίστοιχο ρεπορτάζ παραθέτει και η Malaysiandigest συνοδεύοντάς το με τη φωτογραφία ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές, από τους εκατοντάδες που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το Εφετείο της Πάτρας, ο οποίος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

 50. Ο/Η Left λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/121382/pinakas-toy-ntalioi-orkomosies-aireton-tis-ileias

  Πίνακας του Νταλί…οι ορκωμοσίες αιρετών της Ηλείας

  31 Αυγούστου

  ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
  Αν ζούσε σήμερα ο Σαλβαδόρ Νταλί , είμαι σίγουρος ότι για τον επόμενο σουρεαλιστικό του πίνακα θα διάλεγε θέματα από την Ηλεία του πολιτισμού, του πολιτικού ήθους , της διαφάνειας και της Δημοκρατίας…
  Ειδικά από εκείνα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις κωμικοτραγικές ορκωμοσίες των νέων αιρετών αρχόντων και των συνεργατών, με την παρουσία μητροπολιτών, παπάδων και ψαλτών.
  Χωρίς καμιά αναστολή η ηθικό ενδοιασμό , άνθρωποι που έχουν σοβαρότατες εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη , πρόσωπα που κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος , βάζουν αυτές τις ημέρες το χέρι τους επάνω στο Ευαγγέλιο και ορκίζονται πίστη , σεβασμό και αφοσίωση σε εκείνα που οι ίδιοι έχουν ισοπεδώσει και προδώσει με τις πράξεις τους.
  Και δίπλα τους, ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός , παπάδες , ψάλτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι του ιερατείου της Ηλείας , μαζί με κομματικά στελέχη και πολιτικά πρόσωπα , δίνουν την συγκατάθεσή τους και νομιμοποιούν με την παρουσία τους, τους επίορκους με βάση τις δικαστικές διώξεις , αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , συμμετέχοντας στις λαμπρές εκδηλώσεις της υποκρισίας .
  Προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το πρόσφατο παρελθόν τους…
  Θυμίζω ότι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι τριών μεγάλων δήμων της Ηλείας , Πύργου , Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται – με βάση τα κατηγορητήρια- αυτή την στιγμή αντιμέτωποι με κακουργηματικού χαρακτήρα ποινικές διώξεις για σοβαρότατα αδικήματα που διέπραξαν στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας τους .
  Το πολυδαίδαλο διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της πλειοψηφίας των τοπικών ΜΜΕ της Ηλείας και το γνωστό από χρόνια «βολεμένο» δίκτυο δημοσιογράφων – παπαγάλων – λαμογιών, όχι μόνο δεν άσκησε ποτέ κριτική γι αυτές τις ορκωμοσίες, αλλά τις παρουσίασε με τον πλέον λαμπρό τρόπο ως ένα εξαιρετικό γεγονός που πρέπει να μάθουν όλοι οι πολίτες της Ηλείας.
  Την ίδια ώρα βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχουν ορκιστεί και αυτοί πίστη και αφοσίωση στην Δημοκρατία και στο Σύνταγμα , μεθοδεύουν απίστευτης αθλιότητας τροπολογίες – συγχωροχάρτια στη Βουλή , με σκοπό την ατιμωρησία των νεοεκλεγέντων τοπικών αρχόντων που παρανόμησαν , χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα στα οποία ευτυχώς για την ώρα, δεν δίνει την συγκατάθεσή της η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  Είμαι σίγουρος ότι οι εξωπραγματικές εικόνες των προσώπων που σήμερα ορκίζονται σε λαμπρές τελετές ως δήμαρχοι στην Ηλεία ενώ προχθές αφήνονταν ελεύθεροι από τις δικαστικές Αρχές με περιοριστικούς όρους λόγω της παραβατικής τους συμπεριφοράς , θα συνέθεταν έναν από τους καλύτερους πίνακες σουρεαλισμού , μπροστά στον οποίον θα υποκλινόταν ο ίδιος ο Σαλβαδόρ Νταλί…¨:Q

  Πηγή: http://apokalypseis.com/

 51. Παράθεμα: Η πολιτική αρετή που αντιστέκεται, στην Ολυμπία και στη Γαύδο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 52. Παράθεμα: Η πολιτική αρετή που αντιστέκεται, στην Ολυμπία και στη Γαύδο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 53. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://apokalypseis.com/?p=5156

  ΗΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΧΑΣΙΣ !

  7 Νοεμβρίου 2014 | By mnodaros

  ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΡΥΨΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΤΟΥ !

  «Βαριά» τσιγάρα γεμιστά με χασίς τριών αστέρων (ΑΑΑ) από την Ηλεία, κάπνιζε ένας 49χρονος παπάς από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Κρέστενας – Ανδρίτσαινας Ηλείας.

  Ο ιερέας που σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει διοικητικά στην μητρόπολη Τριφυλίας, συνελήφθη χθες στον Καρδαμά της Αμαλιάδας από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηλείας να έχει κρυμμένα μέσα στο εσώρουχό του ! και κάτω από το ράσο του 7,4 γραμμάρια χασίς !

  Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες των αστυνομικών για άτομο που πωλούσε χασίς στην περιοχή της Αμαλιάδας. Το συγκεκριμένο άτομο που τελικά συνελήφθη, άφηνε σε ερημική τοποθεσία την συσκευασία με το χασίς , ανάλογα με την ποσότητα που ήθελαν οι πελάτες και στην συνέχεια οι αγοραστές πήγαιναν στο σημείο , έπαιρναν τα ναρκωτικά και άφηναν το χρηματικό αντίτιμο.

  Όταν είδαν τον παπά οι αστυνομικοί να παίρνει από την κρυψώνα τα ναρκωτικά , δεν πίστευαν στα μάτια τους.

  Στον έλεγχο που ακολούθησα λίγα λεπτά αργότερα , ο ίδιος προσπάθησε να τους αποπροσανατολίσει ισχυριζόμενος ότι δεν έχει τίποτα επάνω του και ότι κακώς ελέγχουν ένα ιερωμένο ! Όμως στην συνέχεια μετά από σωματική έρευνα εντοπίστηκαν μέσα στο εσώρουχό του τα ναρκωτικά και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

  Από την προανάκριση προέκυψε πως την συγκεκριμένη ποσότητα είχε προμηθευτεί λίγο πριν τη σύλληψή του, από έναν άλλο άντρα από χωριό της Αμαλιάδας, έναντι του ποσού των 25 ευρώ ! Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεύτερου, βρέθηκαν ακόμα 5,7 γραμμάρια χασίς.

 54. Ο/Η laskaratos λέει:

  O μητροπολίτης Ηλείας και ο βοηθός του επίσκοπος δεν είχαν ακούσει τίποτα;

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ygeia&id=37674

  15 Νοεμβρίου 2014

  Βασίλης Βενιζέλος

  Η αθλιότητα του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

  Το ξέρουμε! Στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, θα πρέπει να μας χτυπήσει την πόρτα ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του BBC για να αρχίζουμε να ξυπνάμε!

  Ένα ρεπορτάζ του BBC, λοιπόν, φέρνει -για πρώτη φορά, μετά το 2010- στην ευρωπαϊκή δημοσιότητα το αίσχος το οποίο σοβεί ακόμη εις βάρος αδύναμων παιδιών και ενηλίκων, με πολύ σοβαρή νοητική υστέρηση, στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών!

  Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι τα… κλουβιά, μέσα στα οποία κλείδωναν το 2010 τα παιδάκια, έχουν πολλαπλασιασθεί και η βία εναντίον τους έχει εμπεδωθεί…

  Το BBC φιλοξενεί δήλωση της γενικής γραμματέως Πρόνοιας Έφης Μπέκου, σύμφωνα με την οποία η τρόικα, εν ολίγοις, απαγορεύει τις προσλήψεις και, έτσι, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και στα άλλα κολαστήρια για παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση σε όλη την χώρα! Ντροπή!

  Με την άνεση την οποία μου δίνει το γεγονός ότι βρέθηκα το 2010 για ρεπορτάζ στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και αντίκρισα τη φρίκη και την ανατριχιαστική εγκατάλειψη ανθρωπίνων ψυχών, λαμβάνω το θάρρος να ζητήσω, να παρακαλέσω τους αρμοδίους, τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, την υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα και την Έφη Μπέκου να στρωθούν τώρα στη δουλειά, γιατί τα παραμύθια με την τρόικα δεν έχουν αντίκρισμα…

  To ρεπορτάζ του BBC με ντροπιαστικές φωτογραφίες, εδώ:
  http://www.bbc.com/news/magazine-30038753
  14 November 2014
  The disabled children locked up in cages

  ___________

  Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχει στην Ηλεία μια πολύ περίεργη βουλευτίνα, που ούτε βλέπει ούτε ακούει καλά.
  Το έχουμε ξαναεπισημάνει και στο παραπάνω άρθρο και αλλού

  http://www.efigeorgopoulou.gr/site/?p=1505
  Επίσκεψη της Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη στο Παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών

  ……….

  Η βουλευτής, αφού επισκέφτηκε και τους χώρους φιλοξενίας του κέντρου, δεσμεύτηκε πως από την πλευρά της θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων τονίζοντας ότι το εν λόγω κέντρο χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή στήριξη της Πολιτείας για να παρέχει με τους καλύτερους όρους την απαιτούμενη φροντίδα πέραν όλων των άλλων σε παιδιά και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας με ιδιαίτερες ανάγκες.

  __________

  Όποιος θέλει να μαθαίνει τι τρέχει στην Ηλεία, υπάρχει η φωνή του Μάκη Νοδάρου

  http://apokalypseis.com/

  _________

  Επίσης σχετικά με τον αλήστου μνήμης Θανάση μητροπολίτη Λεχαινών και Μανολάδας, που είχε αδυναμία στους διάκους, εδώ:

  http://deltio-kairou.blogspot.gr/2007/04/blog-post_25.html

  Ο αλήστου μνήμης μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος, μεταξύ των άλλων ιδρυμάτων που κατασκεύασε στο Νομό, σχεδίασε και την ανέγερση Νοσοκομείου στα Λεχαινά. Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει τη μεγαλεπίβολη ιδέα του, λόγω του επισυμβάντος αιφνιδίου θανάτου του, και το υπό ανέγερση κτίριο παρέμεινε επ΄αρκετόν γιαπί. Ακολούθως το κτίριο αυτό το ανέλαβε το Υπουργείο Πρόνοιας , το ολοκλήρωσε και εγκατέστησε σ΄αυτό το γνωστό, πλην πολύπαθο, ΚΕΠΕΠ.
  Το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών απασχόλησε πολλές φορές τον τελευταίον καιρό τα ΜΜΕ με τους θανάτους παιδιών και άλλα εξόχως τραγικά ή και κωμικοτραγικά που συνέβησαν εκεί.
  Αυτά είναι γνωστά και δεν θέλουμε να επανέλθουμε.
  Αναρωτιόμασρε μόνο: Τί είναι λοιπόν αυτό το ΚΕΠΕΠ; Μια αποθήκη ψυχών; Ενα κοινωφελές ίδρυμα που επιτελεί επιστημονικό έργο; Μια ευκαιρία για να βρουν κάποιοι ,άνεργοι ή ανεπάγγελτοι , δουλειά και κάποιοι άλλοι να κάνουν την μικρο-πολιτική τους ή να προωθήσουν τα συμφέροντά τους;

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/egkainiasan-to-grafeio-ston-pyrgo-oi-apostratoi-toy-naytikoy
   03/11/2014
   Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού και παρουσία πολλών επισήμων αλλά και απλού κόσμου, η Ένωση Αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, εγκαινίασε χθες το γραφείο της στον Πύργο.

   Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σημαντική συμβολή των ενόπλων δυνάμεων, στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας , για την ενότητα του ελληνικού λαού. Χαιρέτησε το έργο τους, και ευχήθηκε καλή δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Μάλιστα το γραφείο της ένωσης, ανήκει στη Μητρόπολη Ηλείας και παραχωρήθηκε στους αποστράτους μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη. Δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί δημοσίως και τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδα Βαρουξή ,που ήταν παρών στα εγκαίνια
   http://www.imilias.gr/
   Η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας έχει σήμερα 220 ενορίες, 230 εφημέριους και 10 διακόνους. Έχει 220 ενοριακούς Ναούς 105 Ναούς Κοιμητηριών, 309 Παρεκκλήσια και εξωκκλήσια, 23 Ναούς Μονών και Ησυχαστηρίων, 15 Ναούς Ιδρυμάτων και Νοσοκομείων, 12 Ιδιωτικούς Ναούς, 11 Ναούς Οικιστών Θαλάσσης, 2 Ναούς κατασκηνώσεων και 2 Ναούς Στρατοπέδων.

 55. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://apokalypseis.com/?p=5298

  ΠΥΡΓΟΣ : Παιδιά αγρίμια αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων

  1 Δεκεμβρίου 2014
  ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

  Πίσω από πολύχρωμα λαμπιόνια των Χριστουγέννων που αναβοσβήνουν γιορτινά στα παράθυρα των σπιτιών της πόλης του Πύργου Ηλείας , κάποια παιδιά σχεδόν γυμνά περπατούν ξυπόλυτα ανάμεσα στα σκουπίδια , παίζουν δίπλα τους ανέμελα και αναζητούν κάτι φαγώσιμο.

  Οι φωτογραφίες – γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης κοινωνίας μας , μου εστάλησαν προ ημερών από έναν πολύ καλό μου φίλο με την σημείωση :

  « Παιδιά αγρίμια …παιδιά σαν τα άγρια ζώα …Και μετά λέμε για σεβασμό στη ζωή και στα δικαιώματα των παιδιών…»

  Στις παρυφές της πόλης , δυο βήματα από τα υποκριτικά χαμόγελα των τοπικών παραγόντων ανεξαρτήτου χρώματος και κόμματος , μικρά αγγελούδια σχεδόν γυμνά μέσα στο κρύο , αντί να βρίσκονται στο σπιτικό τους μέσα στην ζεστή αγκαλιά της μάνας τους , παίζουν και αναζητούν την τροφή τους μέσα στους κάδους των απορριμμάτων κάπου πίσω από το στάδιο.

 56. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/519099/pyrgos-synelifthi-iereas-gia-katoxi-xasis

  07 Νοεμβρίου 2014 12:08

  ΠΥΡΓΟΣ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΙΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΧΑΣΙΣ

  Ένας ιερέας, καταγόμενος από χωριό του Πύργου, συνελήφθη όταν εντοπίστηκε να κατέχει ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη, βάρους 7,4 γραμμαρίων.

  Από την προανάκριση που έγινε από τους αστυνομικούς, προέκυψε πως την συγκεκριμένη ποσότητα είχε προμηθευτεί λίγο πριν τη σύλληψή του, από έναν άλλο άντρα από χωριό της Αμαλιάδας, έναντι του ποσού των 25 ευρώ.

  Όπως αναφέρει το ilialive.gr, στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεύτερου, βρέθηκαν ακόμα 5,7 γραμμάρια χασίς.

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/519099/pyrgos-synelifthi-iereas-gia-katoxi-xasis#ixzz3LFVGoe2c

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/519099/pyrgos-synelifthi-iereas-gia-katoxi-xasis#ixzz3LFVAWa6f

 57. Ο/Η Ρένος λέει:

  http://www.madata.gr/greece/peloponissos/30028.html

  Πελοπόννησος
  17 Ιανουαρίου 2009 – 17:44

  Ένας οξύθυμος διάκος στην Αμαλιάδα

  Ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αμαλιάδας η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ενός διάκου, ο οποίος συχνά-πυκνά εμπλέκεται σε καβγάδες. Πριν από λίγες ημέρες ο νεαρός κληρικός επιτέθηκε σε τέσσερις Αλβανούς, την ώρα που έπιναν καφέ σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

  Μαινόμενος, ο διάκος άρχισε να βρίζει τους αλλοδαπούς, ενώ δεν δίστασε ακόμη και να τους επιτεθεί με πέτρες. Περαστικοί ειδοποίησαν την αστυνομία, άντρες της οποίας έφτασαν στο σημείο, αλλά και εκείνοι τα βρήκαν σκούρα μαζί του, καθώς δεν δεχόταν να μπει στο περιπολικό. Το επεισόδιο έλαβε τέλος, όταν οι αστυνομικοί δέχτηκαν να τον οδηγήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση με τα πόδια.

  Οπως προέκυψε, ο διάκος ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς στις 28 Μαΐου του 2007 είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα στη Γαστούνη, όπου είχε εγκαταλείψει δύο νεαρούς που επέβαιναν σε δίκυκλο και παραδόθηκε λίγη ώρα μετά στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας. Μάλιστα η όλη συμπεριφορά είχε οδηγήσει τον μητροπολίτη Ηλείας να τον υποβιβάσει από το αξίωμα του ιερέα.

 58. Ο/Η Λιμπερτίνος λέει:

  http://www.vice.com/gr/read/ti-sumvainei-pisw-apo-ta-kelia-sto-kolastirio-sta-lexaina

  Τι Συμβαίνει Πίσω από τα Κελιά στο «Κολαστήριο» στα Λεχαινά

  Νοέμβριος 26, 2015

  Μελπομένη Μαραγκίδου
  Σε ένα ίδρυμα-«κολαστήριο» στα Λεχαινά Ηλείας, κρατούνται κλειδωμένα περισσότερα από 60 παιδιά και ενήλικες με αναπηρία σε απάνθρωπες συνθήκες, πίσω από κλουβιά και δεμένοι/ες στα κρεβάτια. Τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» πριν από λίγο καιρό πραγματοποίησαν κατάληψη στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν εκεί και απαιτώντας από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι σε διεθνείς οργανισμούς για την αποϊδρυματοποίηση, με τη σταδιακή απομάκρυνση των ανθρώπων με Αναπηρία από τα κλειστά ιδρύματα και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

  Αυτό που αντίκρισαν τα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» στην τετραήμερη παραμονή τους κατά την κατάληψη του ιδρύματος που είναι χτισμένο δίπλα από μονάδα της ΔΕΗ ήταν ανθρώπους δεμένους με ιμάντες ή πίσω από κλουβιά ή μέσα σε δωμάτια από πλέξι γκλας με τεχνητό φωτισμό. Έντονη δυσοσμία, σκουριασμένες κούνιες και εγκατάλειψη.

 59. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.patrasevents.gr/article/192829-ileia-apo-ta-rasa-pou-eixe-forese-zourlomandia

  Πρώην ιερέας γκρέμισε το σπίτι του αδελφού του στην Αμαλιάδα

  Πρώην ιερέας από την Αμαλιάδα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ψυχιατρικό ίδρυμα μιας και σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπέστη αμόκ και έσπασε ολοσχερώς το σπίτι του αδερφού του μετά από έντονη λογομαχία των δύο.

  Οι γείτονες έντρομοι από τη φασαρία, σύμφωνα με το amaliadanews, κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία οι οποίοι μπήκαν στο μισογκρεμισμένο σπίτι και συνέλαβαν τον πρώην ιερέα, ο οποίος και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα στο Πύργο. Να σημειωθεί πως ο ιερέας είχε ξαναπροκαλέσει και άλλες φορές τις αρχές της Αμαλιάδας.

 60. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_466.html

  Αντιδράσεις για την προκλητική δικαστική εξουσία
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 | 7:14 μ.μ.

  Υπόθεση Μανωλάδας. Ενα ακόμα φωτεινό παράδειγμα που αποδεικνύει περίτρανα πως οι συστημικοί υπηρέτες που παριστάνουν τους δικαστές έχουν τόση σχέση με τη δικαιοσύνη, όση το χταπόδι με το καλαπόδι…

  Είναι σε όλους γνωστό –εκτός απ’ τα ΜΜΕ- ότι οι φράουλες που καλλιεργούνται επί χρόνια στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, είναι ποτισμένες με ιδρώτα, αίμα και εκμετάλλευση χιλιάδων αλλοδαπών εργατών γης. Δεν είναι ότι οι εργάτες αυτοί βιώνουν μόνο την στυγνή εκμετάλλευση από τα αφεντικά τους, είναι και το ότι αντιμετωπίζονται στην πραγματικότητα σαν δούλοι, με την ανοχή του επίσημου κράτους, ανέφερε περασμένη ανάρτησή του μπλογκ μας. Αυτό το κείμενο μας επικεντρωνόταν στο έγκλημα που διέπραξαν μπράβοι νεοτσιφλικάδων στα φρουτοχώραφα της Ηλείας όταν πυροβόλησαν με καραμπίνες «εν ψυχρώ» εναντίον μεταναστών, στέλνοντας αρκετούς απ’ αυτούς στα νοσοκομεία, γιατί οι τελευταίοι είχαν το θράσος να ζητήσουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών που τους χρωστούσε ο μεγαλοεργοδότης τους.

  Όταν τελικά οι εγκληματίες οδηγήθηκαν στην δικαστική αίθουσα για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, η δικαστική απόφαση ήταν η … αναμενόμενη. Οι κατηγορούμενοι βγήκαν «λάδι». Ετσι η δικαστική εξουσία επιβράβευσε την εργοδοτική ασυδοσία, θεώρησε αυτονόητο στην ανάλγητη ταξική-μνημονική εποχή μας να «βασιλεύει» ο εργοδοτικός μεσαίωνας. Ειδικά για τους μετανάστες – εργάτες γης με την δικαστική αυτή απόφαση αποδείχτηκε ότι είναι αποδεκτό -από την «δικαιοσύνη» τους- να επικρατεί μια κατάσταση που ενθαρρύνει τη ρατσιστική – δολοφονική βία, «δικαιολογεί» το «εργοδοτικό δίκαιο» που επιβάλλεται με μπράβους και καραμπίνες.

  Ηταν τόσο προκλητική αυτή η δικαστική απόφαση που όταν 42 μετανάστες προσέφυγαν εναντίον της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτό εκδικάζοντας αυτή την προσφυγή σήμερα βγάζει απόφαση με την οποία καταδικάζεται η Ελλάδα για σαφή παράβαση της απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας και αναφέροντας ότι το κράτος απέτυχε τόσο να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις και να προστατεύσει τα θύματα όσο και να πραγματοποιήσει αποτελεσματική έρευνα για τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους. Επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 16.000 ευρώ για καθέναν από τους μετανάστες που συμμετείχε στη διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου και 12.000 ευρώ για τους υπολοίπους προσφεύγοντες για το σύνολο των βλαβών που τους προκλήθηκαν. Το Δικαστήριο τους αναγνώρισε 4.363,64 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα.

  Φυσικά κανένας από την δικαστική εξουσία που συμμετέχει στην έκδοση τέτοιων προκλητικών αποφάσεων δεν θα έχει καμιά επίπτωση και θα εξακολουθήσει να αποδίδει «αμερόληπτη και ανεξάρτητη» «δικαιοσύνη».

 61. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.thepressproject.gr/article/113585/Ta-matomena-xorafia-tis-Dutikis-Axaas

  Τα ματωμένα χωράφια της Δυτικής Αχαΐας

  by ThePressProject

  Σάββατο, 3 Ιουνίου.

  Στα επείγοντα του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας μπαίνει ένας Πακιστανός μετανάστης (θα τον λέμε «Μοχάμεντ») με ανοιγμένο κεφάλι. Μας αναφέρει ότι τον χτύπησαν στο κεφάλι με τσάπα. Έχουμε ήδη καλέσει το ασθενοφόρο για άλλο επείγον περιστατικό, οπότε μπαίνει στο ασθενοφόρο κι ο Μοχάμεντ για να υποβληθεί σε έλεγχο στο νοσοκομείο. Μαζί μπαίνω κι εγώ ως συνοδός ιατρός.

  Παναγιώτης Κανελλάκης
  Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

  1 Σχόλιο

  Η διακομιδή αποδεικνύεται ιδανική ευκαιρία για να μάθω την ιστορία του. Μου λέει ότι δούλευε σε χωράφι κοντά στο Λάππα, και καθώς ήταν απλήρωτος, πήγε -για πολλοστή φορά- να ζητήσει τα δεδουλευμένα του. «Κουμάντο» έκανε ένας επιστάτης με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Καθώς ο τελευταίος αρνήθηκε να πληρώσει, ο Μοχάμεντ απευθύνθηκε στο «αφεντικό», που εκείνη τη μέρα βρισκόταν στο χωράφι. Αυτός τον παρέπεμψε στον επιστάτη, ο επιστάτης του είπε να φύγει, και καθώς ο Μοχάμεντ επέμεινε, δέχθηκε από τον επιστάτη την «τσαπιά» στο κεφάλι – με τη ξύλινη λαβή, η οποία μάλιστα έσπασε στα δυο!

  Στη συνέχεια ο Μοχάμεντ περπάτησε περίπου 30 λεπτά ώσπου να φθάσει στο χωριό, κλήθηκε η αστυνομία, πήγαν μαζί στο χωράφι όπου όμως πλέον δεν υπήρχε κανείς, και τελικά η αστυνομία τον άφησε στο Κέντρο Υγείας.

  Ο Μοχάμεντ αποδείχθηκε τυχερός, καθώς το τραύμα ήταν μόνο εξωτερικό. Δεν έφτανε όμως αυτό. Τα χρήματα που του οφείλονταν ήταν για αυτόν πολύ σημαντικά, ενώ είχε πληγωθεί και η αξιοπρέπεια του ως άνθρωπος και ως εργαζόμενος. Με τη συνδρομή της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών Πάτρας, το περιστατικό πήρε δημοσιότητα, κατατέθηκε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας.

  Ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της υπόθεσης και τις ποινικές ευθύνες που θα καταλογιστούν, το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό, και εγείρει το ζήτημα των συνθηκών εργασίας των μεταναστών εργατών στα χωράφια της Δυτικής Αχαΐας (και όχι μόνο). Είναι αυτό το μοναδικό περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας ή απλά έτυχε να γίνει γνωστό; Υπάρχουν κι άλλοι μετανάστες απλήρωτοι; Τους παρέχεται το προβλεπόμενο από το νόμο εργόσημο; Υπάρχουν άλλα περιστατικά βιαιοπραγίας που δεν έχουν καταγγελθεί;

  Είναι πρόσφατη η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της Μανωλάδας, όταν το 2013 οι επιστάτες μεγάλης αγροτικής επιχείρησης είχαν ανοίξει πυρ ενάντια σε δεκάδες Μπαγκλαντέζους εργάτες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα μηνών. Το ελληνικό κράτος είχε καταδικάσει τους υπαίτιους αυτού του «πταίσματος» σε ποινές φυλάκισης που μετατράπηκαν σε χρηματική ποινή…

  Επίσης, μήπως στο πρόσωπο του Μοχάμεντ αντικατοπτρίζεται και κάθε Έλληνας που αναγκάζεται να δουλέψει (όταν βρίσκει δουλειά) με μισθούς πείνας, συχνά ανασφάλιστος, ώστε να πιάσει η Ελλάδα τους «δημοσιονομικούς στόχους» που συμφωνούν οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους «θεσμούς», και να μπει η χώρα σε «τροχιά ανάπτυξης»;

  Τα ερωτήματα ρητορικά. Το συμπέρασμα όμως σαφές και αταλάντευτο. Η αλληλεγγύη και ο αγώνας των «από κάτω» μπορούν να έχουν αποτέλεσμα – αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας…

  *Γενικός Γιατρός, Μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών Πάτρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.