Ο κ.Ρουπακιώτης θα καλύψει τον κ.Τσουκάτο;

Αν μέχρι τώρα η Αριστερά προστάτευε τον κ.Τσουκάτο με τη σιωπή της, σήμερα η συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ γίνεται ακόμη πιο κραυγαλέα.

Κ.Σημίτης, αρχηγός της Δημάρ, προστάτης των αφορολόγητων (2004) παγκαριών με τα διπλά βιβλία. Ειδικεύεται σε νόμους παραγραφής υπουργικών κλοπών.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Το 2008 οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το 1999 είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύρια μάρκα σε λογαριασμό του πρωτοπαλίκαρου του κ.Σημίτη Θ.Τσουκάτου (τ.βουλευτή του ΠΑΣΟΚ προερχόμενο από την επαναστατική μαοϊκή κομμουνιστική Αριστερά, δηλαδή το ΕΚΚΕ), από την εταιρεία Siemens, γεγονός τον οποίο ο ίδιος ομολόγησε αλλά ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι τεράστιο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί. Αν και πέρασαν τέσσερα χρόνια ο κ.Τσουκάτος δεν έχει δικαστεί, κανείς δεν διαμαρτύρεται γι’αυτό, η Δικαιοσύνη σιωπά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σιωπούν, αλλά η πιο εκκωφαντική σιωπή είναι αυτή της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ). Κατά την ταπεινή μου γνώμη υπάρχει ερώτημα παράβασης καθήκοντος του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού που δεν στέλνει την υπόθεση στο ακροατήριο, από τη στιγμή που ο κ.Τσουκάτος δεν ήταν υπουργός ώστε να οχυρωθεί πίσω από τον (εμφανώς αντισυνταγματικό) νόμο Σημίτη περί προστασίας των υπουργών που ληστεύουν το δημόσιο Ταμείο.

Αν μέχρι τώρα η Αριστερά προστάτευε τον κ.Τσουκάτο με τη σιωπή της, σήμερα η συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ γίνεται ακόμη πιο κραυγαλέα. Δεν έχουν καταθέσει τόσα χρόνια μια ερώτηση στη Βουλή με αυτό το θέμα (θα έπρεπε μάλιστα στην ώρα του πρωθυπουργού), δεν έχουν κάνει μια παράσταση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο, δεν έχουν εντοπίσει ευθύνες για τη δικαστική ασυλία, σε αντιδιαστολή μάλιστα με την επιτακτική ανάγκη ταχύτατης διερεύνυσης της υπόθεσης που αφορά και την τιμή του ΠΑΣΟΚ (Όχι και του κ.Σημίτη, να το διευκρινίσω για να μην παρεξηγηθώ, αυτός ήταν απορροφημένος με το έπος των-ντοπαρισμένων-Ολυμπιακών Αγώνων και δεν εγνώριζε). Εκτός κι αν μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ, που προτιμά τις αόριστες κραυγές και την πιο ανέξοδη όσο και πιο πατριωτική αντιπολίτευση εξωτερικού, ότι φταίει το Μνημόνιο και η Μέρκελ (ή «οι Γερμανοί που μας εκδικούνται») ή μας εξηγήσει πως η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν τους αφήνει χρόνο για τέτοια ασήμαντα ζητήματα. Επειδή το ΚΚΕ, που παρίστανε το Βούδα σε κάθε σκάνδαλο με το σκεπτικό πως όλα θα λυθούν στο μετά θάνατον καθεστώς της «λαϊκής εξουσίας» (όλοι γνωρίζουν ότι όπου επιβλήθηκε αυτή η εξουσία τα σκάνδαλα φούντωσαν), τιμωρήθηκε από τους πολίτες με ένα ταπεινωτικό εκλογικό ποσοστό, αναφέρομαι ιδιαίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι τώρα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και έχει πια πολύ βαριά ευθύνη και στη Δημάρ των δεκαεπτά βουλευτών, η οποία συμμετέχει στην κυβέρνηση και μάλιστα με δικό της υπουργό Δικαιοσύνης και μάλιστα τ.πρόεδρο του ΔΣΑ. Επειδή δε προσποιούνται πως δεν γνωρίζουν ιστορία, να τους πω πως θα πιαστούν όπως έγινε και στις 21 του Απρίλη στον ύπνο και πως στρώνουν το χαλί στο Ναζισμό, που εκτός από Αδελφή του Ελέους που τάχα μοιράζει βουλευτικά αυτοκίνητα σε πολύτεκνους και οργανώνει αιμοδοσίες με ελληνικά αιμοπετάλια, θα υποδύεται και το Δαίμονα της κάθαρσης. Ιδιαίτερα όσο η Αριστερά αυτοτσουβαλιάζεται με τους μηχανισμούς ατιμωρησίας της διαφθοράς και όσο δείχνει πως ξέρει τον αναξιοπρεπή τρόπο να εξασφαλίζει εκμεταλευόμενη θεσμικά αξιώματα, μέσα στη γενική σιωπή των μελών της, αθώα δωράκια προσωπικής καλοπέρασης από φιλάνθρωπους επιχειρηματίες μαιευτηρίων, σαν φτηνός πολιτευτής της ΝΔΠΑΣΟΚ. Ο νοών νοείτω.

Επειδή η ημιεπίσημη θέση της ελληνικής Αριστεράς και η επίσημη πρακτική της, πως δηλαδή πρέπει να διώκονται ποινικά μόνο οι φτωχοδιάβολοι κλέφτες και όχι τα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα, θέση που θεμελιώθηκε από τη μακροχρόνια συμμαχία της με ληστές όπως οι Μπρέζνιεφ, Χόνεκερ, Τσαουσέσκου, Εμβέρ Χότζα κλπ και με κληρονομικούς μονάρχες της Β.Κορέας, δεν επιτρέπεται σήμερα να γίνεται αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία με τόση ευκολία και επειδή η υποκρισία της Αριστεράς είναι προκλητική, ειδικά όταν θρηνεί για τη μείωση των συντάξεων, τη στιγμή που κουκουλώνει οικονομικά σκάνδαλα αλλά και πρακτικές όπως η μη φορολόγηση της Εκκλησίας, νομίζω ότι η δικαστική ασυλία Τσουκάτου αποτελεί άλλη μια ύβρη, η οποία συνεισφέρει στο να γίνει η χώρα μας περίγελος της Ευρώπης και στο να εμφανίζεται ως άξια της τύχης της. Ξέρω ότι κοστίζει η άσκηση ουσιαστικής αντιπολίτευσης, ότι είναι επώδυνη η αποτελεσματική στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών απατεώνων, ότι χαλάει υπερκομματικές φιλίες, δείχνει αχαριστία σε παλιές μικροευεργεσίες, φέρνει αντεκδικήσεις και καταστρέφει τη Νιρβάνα των (άνισων ασφαλώς) συμψηφισμών και τη γαλήνια ρουτίνα της Ομερτά, αλλά άλλος δρόμος δεν υπάρχει για το καλό της χώρας.

Tα τρία κυβερνητικά κόμματα υποσχέθηκαν «Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη: Βελτιώσεις για ταχύτερη απονομή» και νόμο που «να προβλέπει και να εξασφαλίζει ….τη δήμευση περιουσιών…». Ο κ.Τσουκάτος έχει ομολογήσει. Άρα να γίνει γρήγορα η δίκη και αν αυτός ή οι αποδέκτες της δωροδοκίας (αν αποδειχθεί πως υπάρχουν), δεν επιστρέψουν εντόκως το ένα εκατομμύριο να δημευθεί η περιουσία τους.


ΥΓ
Αν ο κ.Ρουπακιώτης δεν ενεργήσει τα νόμιμα, ελπίζω να καταθέσουν επερώτηση για το θέμα οι ευσεβείς ευρωπαίοι αριστεροί βουλευτές της Δημάρ κ.Β.Οικονόμου (εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενος) και κα Αικατερίνη Μάρκου του τμήματος λιτανειών της Δημάρ.

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης. Bookmark the permalink.

22 Responses to Ο κ.Ρουπακιώτης θα καλύψει τον κ.Τσουκάτο;

 1. Ο/Η ataktos λέει:

  nic dodac nic ujac (στα πολωνικά)

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αρχικά να μεταφράσω τον αγαπητό atakto σχολιαστή που εγκύπτει στη γλώσσα που μιλιέται στις όχθες του Βιστούλα (υπάρχουν και μερικοί αναγνώστες μας-λίγοι- που δεν ξέρουν πολωνικά, με την ευκαιρία, πλουτώνιο και όχι πολώνιο όπως γράφτηκε κατά κόρον για τον Αραφάτ):
  «Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο»,

  και να προλάβω τον φίλο Κλαζομενέα αλλά και άλλους που θα μας πουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαλάσει τον κόσμο για τον Τσουκάτο, ή έστω έχει κάνει το κατι τις του, επαναφέροντας εδώ παλιότερο απαντητικό μου σχόλιο:

  «…Ούτε μια ερώτηση στη Βουλή, όχι στην ώρα του πρωθυπουργού όπως θα έπρεπε, ούτε απλή ερώτηση βουλευτή.

  Αλλά επειδή η ντροπή και η συνενοχή είναι τεράστια, η πολιτική μουσίτσα που ακούει στο όνομα Παπαδημούλης, πετάει αν πασάν ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ερώτησης στη Βουλή για τη Ζήμενς,

  προσοχή ΌΧΙ εξειδικευμένη ερώτηση ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ, γενική, για τη Ζήμενς,
  προσοχή ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ,
  προσοχή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ,
  αλλά στη ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

  μια φράση για τον Τσουκάτο, που θα καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής, όπου ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, θα καταγραφεί και στο σάϊτ του ΣΥΝ όπου θα την διαβάσουν πέντε νοματαίοι, έτσι για άλλοθι και για την καθησύχαση μισοκοιμισμένων μυαλών και συνειδήσεων:

  Βουαλά ο κ.Παπαδημούλης και τα Τσουκάτου Άπαντα του ΣΥΝ:

  @»Και σας ερωτώ: Θέλετε να είστε σε αυτό το κλαμπ του κουκουλώματος και του «σφάξε με Αγά μου νʼ αγιάσω»; Εσάς ως Υπουργό αυτής της Κυβέρνησης σας ευχαριστεί το γεγονός ότι πέντε χρόνια τώρα δεν έχει στηθεί ούτε ένα εδώλιο ούτε καν για τους «συμμέτοχους», ούτε γιʼ αυτούς που έχουν ομολογήσει το αδίκημα, όπως ο κ. Τσουκάτος, ούτε γιʼ αυτούς που έχουν βρεθεί με εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό τους από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, όπως ο κ. Σκαρπέλης;»

  http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=25625

  Αν οι οπαδοί του ΣΥΝ το θεωρούν αυτό αρκετό (μαζί με δυο τρεις σειρούλες κατά καιρούς σε χωμένα στα συρτάρια προγράμματα για τη φορολόγηση της Εκκλησίας), έχουν τους βουλευτές που τους αξίζουν.

 3. Ο/Η Κοκ λέει:

  Τεράστιο σκάνδαλο που εξασφαλίζει σιωπή για τα ιασώ

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εντάξει, δεν είναι το ίδιο, είπαμε οι συμψηφισμοί είναι προς το παρόν πολύ άνισοι.
  Στο θέμα των θεσμών η Αριστερά έχει σωστές θέσεις και χτυπάει τις αιτίες των σκανδάλων, στο δύσκολο ζήτημα των προσωπικών ευθυνών πολιτικών αντιπάλων της κάνει το κορόϊδο.
  Βλέπουμε το δάσος λέει η Παπαρήγα, ναι αλλά πρέπει να βλέπετε και το δένδρο, έχει τεράστια ηθική αξία.

  • Ο/Η Ευγένιος λέει:

   «Στο θέμα των θεσμών η Αριστερά έχει σωστές θέσεις και χτυπάει τις αιτίες των σκανδάλων, στο δύσκολο ζήτημα των προσωπικών ευθυνών πολιτικών αντιπάλων της κάνει το κορόϊδο.» Δηλαδή με άλλα λόγια να αγαπιώμαστε……. μάλιστα, ευτυχώς που «οι συμψηφισμοί είναι προς το παρών (όπως λές και εσύ σαν κάτι να υποπτεύεσαι-καλά κάνεις φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά) άνισοι». Κάποιος άλλος είχε πεί » Εξ όνυχως τον λέωντα.» Και είναι πολλά τα νυχάκια που έχουμε δεί απο μεριά ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ αναφέρεσαι σε απλή παρανυχίδα.

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  Διακοπές κάνουν τα κωλο συσίτια της Εκκλησίας

  http://agrimologos.com/2012/07/06/6-7-12/

  Επιστολή του ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ στον Αρχιεπίσκοπο για τα κομμένα συσσίτια της Εκκλησίας επειδή «οι μαγείρισσες πάνε διακοπές»! (στη LIFO)

  Ιερώνυμε

  κοινωνική σιωπή Σου όλη αυτή την περίοδο (ενώ διάγεις πολυτελώς στα αρχιεπισκοπικά ανάκτορα) είναι πια ανέκδοτο. Είναι γνωστή η γιγαντιαία περιουσία που διαχειρίζεσαι, η ψυχολογία οδαλίσκης που έχει καλλιεργηθεί και όσα κάνει η Εκκλησία πρέπει να τα πληρώνει το γονατισμένο κράτος, τα σκάνδαλα της Εταιρείας Σου, η αντιπνευματικότητα, τα αλληλοφαγώματα, οι ΜΚΟ, ο εγωισμός της Εκκλησίας. Αλλά αυτή η είδηση (που περίμενα επί μέρες ότι θα βγεις να την αναιρέσεις) έχει περάσει κάθε όριο.

  Είσαι σοβαρός; Θέλεις να σε παίρνουν για πνευματικό ηγέτη, Εσένα; Που δεν πληρώνεις 6 μισθούς για να μαγειρευτούν τα φαγητά που σου προσφέρουν δωρεάν τα σούπερ μάρκετ και οι ελεημοσύνες των απλών ανθρώπων; Για 2 μήνες;

 6. Ο/Η Το γιγαντιαίο tarasque λέει:

  Στο νέο παραδικαστικό του Μαντουβαλογιοσάκη έχουν τεθεί σε προσωρινή αργία 2 δικαστές. Ο ένας είναι αυτός που αθώωσε το Μαντούβαλο. Αυτός όμως δικαζε μόνος του. Οι άλλοι δύο που ήταν στη σύνθεση γιατί δεν ακούγονται; κι αυτοι αθωωτικοί ήτανε, δεν μειψήφισαν. Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι δικηγόροι του παραδικαστικού είχαν λίστα με 40 δικαστές και εισαγγελείς «φιλικούς». Θα μάθουμε τίποτα για όλα αυτά κ. Ρουπακιώτη και κύριοι του Σύριζα; ή μήπως δικαστές δε θίγουμε για να τα έχουμε καλά με την εξουσία;
  Ας σημειωθεί ότι στην εισήγηση του Κολιοκώστα για τους Πεπόνη-Μουζακίτη λέγονται χοντρά πράγματα που το Κοινοβούλιο και τις έδρες της αριστεράς έπρεπε να τις κινητοποιήσουνε. «Οπισθοφύλακες» χαρακτηρίζονται οι εισαγγελείς.
  Λυσσάξανε όλοι με τα μνημόνια. Το τι μας έφερε στα μνημόνια, ποιες θεσμικές ανωμαλίες, ποια πρόσωπα αφήνεται αόριστο. Μην ανησυχείτε κύριοι της αριστεράς. Υπάρχει (δυστυχώς) και η χρυσή αυγή. Αν θέλετε να την προλάβετε μιλήστε και λίγο πιο συγκεκριμένα.

 7. Ο/Η Γειά σου κύριε Εισαγγελέα λέει:

  Με χειροπέδες το θύμα!

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/07/2012
  Με χειροπέδες οδηγήθηκε από την Ασφάλεια Πάτρας, τη Δευτέρα το μεσημέρι (2.7) στο Δικαστικό Μέγαρο νεαρός Τυνήσιος που στις 24.6.12 είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αναιτιολόγητα, από θερμοκέφαλους πολίτες, αυτόκλητους υπερασπιστές της καθαρότητας της… φυλής!

  Αντίθετα, ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου προσήλθε στο δικαστήριο μόνος του, αφού ο εισαγγελέας είχε διατάξει να μην κρατηθεί, αλλά να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο. Η αυτόφωρη διαδικασία στις 25.6 είχε αναβληθεί για τις 2.7 αλλά και πάλι η δίκη δεν διεξήχθη, αφού η πρόεδρος διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ιατροδικαστική έκθεση για τον ξυλοδαρμό του νεαρού Τυνήσιου ούτε βέβαια άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τις σωματικές βλάβες που είχε υποστεί κατά την επίθεση, μετά την εξέταση και την ιατρική φροντίδα που δέχθηκε από ιατρούς στα επείγοντα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ο σχετικός φάκελος εκρατείτο στην Ασφάλεια Πάτρας και δεν είχε προσκομισθεί στο δικαστήριο.

  Παρούσα στη δίκη ήταν και η βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου, που διαμαρτυρήθηκε στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης για τη σιδηροδέσμια μεταφορά του θύματος, τη στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης προσήλθε στο δικαστήριο μόνος του και παρ’ ότι η δίκη ήταν από αναβολή αυτοφώρου.

  Η υπόθεση όμως πήρε και νέα αναβολή για την Παρασκευή 6.7, αλλά μετά από λίγο ανακαλύφθηκε πώς δεν μπορούσε να εκδικαστεί! Έτσι, ο νεαρός Τυνήσιος οδηγήθηκε και πάλι με χειροπέδες στην Ασφάλεια, όπου και κρατείται χωρίς κανείς να γνωρίζει αν και πότε θα ελευθερωθεί, αφού τελικά η δίκη θα γίνει στο προσεχές μέλλον, ως τακτική δίκη.

  Ο δικηγόρος του θύματος, κ. Βασίλης Λαδάς, με δήλωσή του χαρακτηρίζει την κράτηση του νεαρού Τυνήσιου στην Ασφάλεια »αντισυνταγματική, παραβαίνουσα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

  Τ. Γ.
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=699995

 8. Ο/Η +Φώτιος Φανούριος λέει:

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=700293

  ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ: Λογοδόθηκαν για κοινό κόμμα

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/07/2012

  Κοινή εκλογική κάθοδο α λα ιταλικά με σχήμα τύπου «Ελιά» πρότεινε στις όμορες πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τους Οικολόγους Πράσινους, ο Ευ. Βενιζέλος, από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματός του, το οποίο θα διατηρήσει το όνομα και τα σύμβολα.

  Την ετοιμότητα της ΔΗΜ.ΑΡ. για «διάλογο χωρίς προϋποθέσεις» με στόχο «μια μεγάλη παράταξη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, δημοκρατική, σοσιαλιστική, που θα απαλλαγεί από τα διαχρονικά βαρίδια του λαϊκισμού», εξέφρασε προς τους «συντρόφους και τις συντρόφισσες» ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπ. Λυκούδης.

 9. Ο/Η Το γιγαντιαίο Tarasque λέει:

  Εγώ ως αδηφάγο tarasque, ασυνείδητο μηδενιστικό ον, καρπός της οργής των ξεχασμένων θεών που μισούν την ανθρωπότητα που τους ξέχασε για να προσκολληθεί σε θεούς-λαμόγια και φασίστες, θέλω να προσθέσω κι άλλα για τη σιγή της αριστεράς στα σκάνδαλα.
  Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστές οι πραγματικές αιτίες του χτυπήματος στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, αγωνίστρια σύμβολο (γυναίκα-μετανάστρια-καθαρίστρια-συνδικαλίστρια). Αυτοί που την χτύπησαν έχουν τη δική τους προβεβλημένη θέση στη συμβολική τάξη. Συμβολίζουν την μεταπολιτευτική τραγωδία της διακομματικής και διαπαραταξιακής ομερτά γύρω από το κέρδος με κάθε ηθικό κόστος.
  Οι εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων ξεκίνησαν όχι από τον Τζορτζ Σόρος ή άλλα σκοτεινά κέντρα του παγκοσμίου κεφαλαίου, αλλά από τα πασοκικά λαμόγια που διοικούσαν τις ΔΕΚΟ. Uno actu αυτοί οι νεοφασίστες αγράμματοι φεουδάρχες έκαναν outsourcing την καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες από τις ΔΕΚΟ και ίδρυσαν εταιρείες μίσθωσης εργαζομένων τις οποίες αποχωρώντας από τις ΔΕΚΟ διοίκησαν. Η σχέση τους με τα δουλεμπορικά κυκλώματα μεταναστών δεδομένη. Η σχέση τους με παρακρατικά και μαφιόζικα κέντρα εξωοικονομικού καταναγκασμού στους μετανάστες εργάτες πάλι δεδομένη (λέγε με χρυσή αυγή, εταιρείες προστασίας κλπ κλπ).
  Ποιος ήταν ο μόνος στον ΔΣΑ που αρνήθηκε την παραχώρηση αίθουσας στην ΠΕΚΟΠ επί εποχής Κούνεβα; Ο πασόκος εργοδοτολόγος Δημήτριος Βερβεσσός.
  Ποιοι αποτελούν το κύκλωμα; θέλουμε ονόματα κύριοι της Αριστεράς, που κάνατε την Κούνεβα σημαία για να βγάλετε ψήφους.Θέλουμε έρευνα, θέλουμε θεσμικές πιέσεις στη δικαιοσύνη και την αστυνομία. Θέλουμε να εκτεθείτε και να φύγετε από την ασφάλεια των ΜΜΕ και του Κοινοβουλίου.
  Πραγματικά στ’ αρχίδια μας η σπαστική αίσθηση πολιτιστικής ανωτερότητας που αποπνέει η κυρία Δούρου και τα λοιπά ανανεωτικά μηδενικά. Η αριστερά είναι αγώνας δεν είναι ευκολία, γενικολογία και έπαρση.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Γιγαντιαίο Tarasque,
   δυο πράγματα σιχαίνομαι πιο πολύ:
   Τη χριστιανική και την αριστερή υποκρισία.
   Εννοείται πως δεν τις χρεώνω σε όλους τους Χριστιανούς ή σε όλους τους Αριστερούς.
   Τις χρεώνω σε όσους από αυτούς σιωπούν.
   ΥΓ
   Επειδή φαίνεσαι άνθρωπος με αριστερές ιδέες και με εντιμότητα και αντίληψη, ελπίζω να μου πεις με ειλικρίνεια τη γνώμη σου, τις διαφωνίες σου αν υπάρχουν, τα λάθη μου αν βρεις κάποια, τις παραλείψεις μου στο αυριανό μου ποστ.
   Ευχαριστώ.

 10. Ο/Η Το γιγαντιαίο Tarasque λέει:

  Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε,
  (απάντηση από τα ζωντανά ερείπια του Καϊμακλί)

  ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αν και δεν είμαι βέβαιος ότι είμαι αριστερός. Προτιμώ το χαρακτηρισμό του δημοκράτη.
  Γνώμη μου είναι ότι η αριστερά είναι ο φυσικός υπερασπιστής της δημοκρατίας. Δυσκολεύομαι όμως να καταλάβω την αριστερή υπεράσπιση της ελευθερίας, όταν υποτιθέμενοι φορείς της είναι δημόσιοι λειτουργοί ή πολιτικά πρόσωπα. Εκεί δεν συμμερίζομαι ελευθερία αλλά λογοδοσία, ευθύνη και στενή αρχή της νομιμότητας (τίποτα δεν είναι νόμιμο αν δεν το λέει ο νόμος και όχι όλα είναι νόμιμα αν δεν τα απαγορεύει ο νόμος, όπως ισχύει και πρέπει να ισχύει εν πολλοίς για τον ιδιώτη – η ιδιοκτησία είναι ιδιαίτερο θέμα, ας περιοριστώ στο eigentum verpflichtet που λέει το γερμανικό σύνταγμα).

  Ευχαρίστως να σχολιάσω το όποιο δημοσίευμα, το μπλογκ σας με το σύντροφο Ροΐδη είναι ούτως ή άλλως όαση πραγματικής κριτικής στην κουραστική γενικολογία της όλης κατάστασης.

  Καλή συνέχεια, κι όσοι θίγονται να θυμηθούν ότι άμα είμαστε καλοί η κριτική μας κάνει καλύτερους, ενώ άμα είμαστε κακοί απλά μας βάζει στη θέση μας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Καλά κάνετε και με διορθώνετε.
   Η λέξη Δημοκράτης τα περιέχει όλα, εννοώ και το θέμα της δημοκρατικής-οσο γίνεται-μοιρασιάς του πλούτου.

   Η Αριστερά έχει φροντίσει να ντρεπόμαστε να δηλώνουμε Αριστεροί, τώρα μάλιστα που φούσκωσαν τα πανιά ορισμένων.

 11. Ο/Η silver account λέει:

  Χρειάζεται αμοιβαία αποδεκτή διαπραγμάτευση, αναφέρει η δήλωση του Α. Παπαδόπουλου, ο οποίος καταλήγει: «Προϋποθέτει την πολιτική της ΔΗΜΑΡ και όχι την εκλογική καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ».

 12. Παράθεμα: Κάτω τα χέρια από τον κ.Παπακωνσταντίνου « Ροΐδη Εμμονές

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Του κ.Τσίπρα του φταίει λέει ο Σόιμπλε επειδή η γερμανική Δικαιοσύνη δεν παραδίδει στην Ελλάδα το Χριστοφοράκο και του τα είπε λέει ένα χεράκι.
  Για την ατιμωρησία Τσουκάτου-Μαντέλη, μήπως φταίει και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ;

  http://www.koutipandoras.gr/38756/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ad%ce%bb.html

  Συμβούλιο Εφετών: «Κινδυνεύουν να παραγραφούν τα αδικήματα Μαντέλη»

 14. Ο/Η Aλέκσις Τσίμπλας λέει:

  http://kostasxan.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4697.html

  Τι απέγινε ο Τσουκάτος;
  Δημοσιεύτηκε: 2/03/2014 08:15:00 μ.μ.

  By Κωνσταντίνος Τερζής

  ……………………..
  Ο Τσοχατζόπουλος προφανώς έχει κάνει συμφωνία με τους ιεράρχες του κόμματος να τους καλύψει, με την υπόσχεση ότι θα πέσει στα μαλακά, τουλάχιστον η οικογένειά του, και αυτός θα βγει με ανήκεστο ή θα σώσει το τομάρι του από κάποια πιθανή «αυτοκτονία». Ωστόσο, έστω και για τα μάτια του κόσμου έχει επανειλημμένα ζητήσει τόσο στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όσο και στο δικαστήριο, να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ με επικεφαλής το «αδιάφθορο» ανθρωπάριο των διεφθαρμένων, τον Σημίτη, να καταθέσουν. Και το αίτημα είναι όχι απλώς εύλογο, αλλά αυτονόητο. Ο Τσοχατζόπουλος ζητάει από τη Βουλή «να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και το τι έχασε από αυτό το Δημόσιο». «Πρέπει να έρθουν όλοι εδώ. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί, μέχρι τέλους».

  Και όμως, αυτό το προφανές αίτημα περνάει στο ντούκου, τόσο από τη Βουλή, που επιθυμεί να καλύψει ένα διαρκές και διακομματικό σκάνδαλο, όσο και –παραδόξως– από τη δικαιοσύνη. Όχι, ο Σημίτης και ο Βενιζέλος θα μείνουν στο απυρόβλητο.

  Και όμως, η απάντηση για τη συνυπευθυνότητά τους είναι εδώ και λέγεται… Θεόδωρος Τσουκάτος. Διότι ο Τσουκάτος -ο άνθρωπος- σκιά του Σημίτη– είναι ο μόνος που έχει παραδεχτεί πως χρηματίστηκε από τη Ζήμενς, για «το καλό του κόμματος»: «Οι χορηγίες στα κόμματα από ιδιώτες είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα», δήλωσε ενώπιον της εξεταστικής της Ζήμενς. Και συνεχίζει: «Ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα – και μιλώ για τα μεγάλα- δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες».

  Ο Τσουκάτος, για να υπερασπίσει το τομάρι του, σηκώνει λίγο το πέπλο της γενικευμένης και κομματικά κατευθυνόμενης μίζας. Οι μίζες για τα εξοπλιστικά, για τα τηλέφωνα, για τους ολυμπιακούς αγώνες κανονίζονται από τα κόμματα, το ΚΥΣΕΑ, το υπουργικό συμβούλιο, τον πρωθυπουργό, και χρηματοδοτούν τα κόμματα. Απλώς, εκείνος που αναλαμβάνει την υλοποίηση των συμφωνιών, δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός και οι περί αυτόν παίρνουν το κατιτίς τους από αυτές – βλέπε Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Σμπώκος, Κάντας, κ.λπ. Γι’ αυτό ακριβώς ο Τσουκάτος χάθηκε από το προσκήνιο!

  Εξάλλου έχουμε τις αποκαλύψεις για τη μεγάλη διακομματική μίζα της Ζήμενς-Ιντρακόμ, κατ’ ευθείαν στους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης του 1990, τότε που άρχιζε η δεύτερη και πιο άθλια περίοδος της μεταπολίτευσης. Ας διαβάσουμε τι είχαν πει το καλοκαίρι του 2008 ο τότε βουλευτής του Σύριζα Π. Κοροβέσης και ο δημοσιογράφος Γ. Βότσης.

  Ο Περικλής Κοροβέσης, μιλώντας στις 18/08/2009 στο Κανάλι 1, δήλωσε: «Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι, επί κυβέρνησης Τζανετάκη, πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.» «Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά».

  Ο Γιώργος Βότσης έγραψε την ίδια ημέρα στην Ελευθεροτυπία «…Η τότε “οικουμενική” κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη “Ζήμενς” σε σύμπραξη με την Ιντρακόμ του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη μίζα σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε Συνασπισμό. Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα…»

  Έκτοτε «αγνοείται η τύχη» του Περικλή Κοροβέση, που βέβαια δεν επανεξελέγη βουλευτής.
  Αυτό δεν σημαίνει πως η Αριστερά είναι το ίδιο διεφθαρμένη με τα κυβερνητικά κόμματα, ωστόσο η συμμετοχή της σε εκείνη τη σκανδαλώδη συναλλαγή δίνει το μέτρο της επέκτασης των πρακτικών της διαφθοράς στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και, κυρίως, της συμμετοχής σε αυτό των ηγετικών ομάδων ΌΛΩΝ των κομμάτων!

  Εξάλλου, με την υπερπροβολή των μιζών για τα εξοπλιστικά τείνουμε να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της Ζήμενς με τον ΟΤΕ, την Ολυμπιάδα κ.λπ. που αφορούν μυθώδη συμβόλαια δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και αγκαλιάζουν όλο το πολιτικό σύστημα και, βεβαίως, τον αξιότιμο κ. Κόκκαλη. Εξάλλου, ένας ακόμα λόγος που υπερπροβάλλονται οι μίζες για τα εξοπλιστικά είναι για να ταυτιστεί η άμυνα της χώρας με τις μίζες.

  Είναι καιρός λοιπόν να βάλουμε ακόμα πιο επιτακτικά το ζήτημα της διαφθοράς. Το αίτημα «έξω οι κλέφτες» πρέπει να γίνει αίτημα του αντιμνημονιακού δημοκρατικού χώρου και να μην αφεθεί στους ναζήδες της Χρυσής Αυγής! Διότι, όσο κυβερνούν οι κλέφτες και οι διεφθαρμένοι, θα έχουμε και μνημόνια και αποικία χρέους και υποταγή στους Γερμανούς.

  Πηγή Άρδην

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.