Η αποκολοκύνθωση της Δημάρ

Η εαρινή αναλογία βουλευτών ΔΗΜΑΡ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ: 19/41/108 δεν άρεσε στη Δημάρ την ήθελε πιο θερινή 17/33/128, το γρήγορα και φτηνότερα δεν άρεσε στη Δημάρ, ήθελε χαμένο χρόνο και χρήμα, το Μάη που ήταν αναγκαία γιατί δεν τους έβγαιναν τα κουκιά, δεν άρεσε στη Δημάρ, ήθελε να είναι απλά διακοσμητική.

Ο ευσεβέστατος κ.υφυπουργός Εργασίας με τον 35χρονο «ισχυρό ζεν πρεμιέ» (κατά την Εσπρέσσο) της αφορολόγητης και πριμοδοτούμενης Αρχιεπισκοπής, υπεράριθμο, καλοπληρωμένο από το κράτος, επίσκοπο της ανύπαρκτης επισκοπής Διαυλείας, ευνοούμενο των δυο τελευταίων αρχιεπισκόπων. Οι απολύσεις (γιατί ας λέει η Δημάρ, θα γίνουν απολύσεις) να ξεκινήσουν από αυτόν και τους 23 αντικανονικούς επισκόπους χωρίς επισκοπή.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
η Δημάρ που ξεκίνησε ως κόμμα της ευρωπαϊκής ανανεωτικής Αριστεράς με έμφαση στα ατομικά δικαιώματα, κατάντησε εφαλτήριο ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών του αρχηγού της (ακούω πως προβάρει κοστούμι για να διαδεχθεί τον κ.Κ.Παπούλια, του οποίου είναι δηλωμένος θαυμαστής) και ενδιάμεσος σταθμός στελεχών του σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Η αυτογελοιοποίηση της Δημάρ ξεκίνησε πανηγυρικά από τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει η ενσάρκωση της παροιμίας «το σχοινί μονό δε φτάνει, διπλό φτάνει και περισσεύει». Η εαρινή αναλογία βουλευτών ΔΗΜΑΡ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ: 19/41/108 δεν άρεσε στη Δημάρ την ήθελε πιο θερινή, 17/33/128, το γρήγορα και φτηνότερα δεν άρεσε στη Δημάρ, ήθελε χαμένο χρόνο και χρήμα, το Μάη που ήταν αναγκαία γιατί δεν τους έβγαιναν τα κουκιά, δεν άρεσε στη Δημάρ, ήθελε να είναι απλά διακοσμητική. Όχι δηλαδή πως και τότε θα γινόντουσαν σπουδαία πράγματα. Δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς οι θύτες να αλλάξουν τη νοοτροπία τους και να σώσουν το θύμα, ούτε δυστυχώς το πρόβλημα είναι στενά ελληνικό και έχει χαθεί τόσος χρόνος που η κατάσταση δύσκολα αντιστρέφεται.

Δεν ξέρω πόση γελοιότητα μπορεί να σηκώσει η Δημάρ, που προτιμά πρωθυπουργό το Μακεδονομάχο αντί π.χ. για τον κ.Δήμα, που αντέχει να συνυπουργεύει με τους κ.κ. Νικολόπουλο, Ιωαννίδη (επίδοξο απελευθερωτή της Γευγελής), Στυλιανίδη, «καθηγητή» Σαλμά κλπ και με μια ΝΔ που αναγκάστηκε να βγάλει από το ντουλάπι τον κ.Ψωμιάδη και να φορτώσει την 39μελή (!) ευέλικτη και μικρή κυβέρνηση (ο Μυστικοκονδυλιάρχης δεν είναι μίζερος σαν το Μόντι) με απίθανα πρόσωπα που έστειλαν τον κ.Ράπανο στο νοσοκομείο. Το Μάϊο θα μπορούσε να βάλει περισσότερα βέτο, από αυτό που έβαλε τώρα για το Βορίδη. Αρκούν, για να δούμε την ωμή αλήθεια, η υιοθέτηση της πρότασης Σαμαρά, δηλαδή της επίσημης και ανοιχτής κοροϊδίας του «Πόθεν Έσχες» από το 1974 (πρακτικά ανέφικτου, από το 2012 ως π.χ. το 2004 και σταδιακά προς τα πίσω, θα είχε νόημα) και της αστείας διακήρυξης για δήθεν δημεύσεις περιουσιών πολιτικών, από τρία κόμματα που συγκαλύπτουν, μαχητικά μάλιστα, έχοντας επιβάλει στους υπεύθυνους θεσμούς ομερτά (η Δημάρ, με τη σιωπή της), π.χ. για το ομολογημένο κομβικό σκάνδαλο Τσουκάτου, ένα από τα πολλά που κουκουλώθηκαν και συμψηφίστηκαν με τρόπο προκλητικό και ξεδιάντροπο, το θυμίζω έτσι για να αντιληφθούμε την κοροϊδία. Υπάρχει κανείς που πιστεύει την ειλικρίνεια ή τις καλές προθέσεις αυτών των προσχηματικών εξαγγελιών; Άλλωστε η επανάληψη του μοντέλου της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης Σαμαρά στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δείχνει πως δεν υπάρχει τόλμη, πατριωτισμός, πάθος για μάχη, αλλά κουτοπόνηρες χατζηαβάτικες πρακτικές συμφεροντολόγων, που θέλουν και προσωπικές φιλοδοξίες να ικανοποιήσουν και γραμμάτια να εξοφλήσουν και πόδι στην εξουσία να βάλουν και να μην βραχούν και τον κύκλο να τετραγωνίσουν. Το συνυποσχετικό προγραμματικό κείμενο των τριών κομμάτων είναι χειρότερο από ευχολόγιο, είναι συνειδητή κοροϊδία που σύντομα θα αποκαλυφθεί όταν μας επισκεφθεί η τρόϊκα. Η αποτυχία της κυβέρνησης που ικανοποίησε για λίγο το εφηβικο όνειρο του φιλόδοξου Μεσσήνιου ρουσφετολόγου, θα είναι γρήγορη, παταγώδης και καταστροφική και γι’αυτόν και για τη χώρα και όχι μόνο λόγω των δυσοίωνων υποκειμενικών συνθηκών, αλλά για αντικειμενικούς λόγους κρίσης του συστήματος, πέρα από τις αδυναμίες, τις ανικανότητες και τις αγυρτίες της τρικομματικής κυβέρνησης. Ο κ.Κουβέλης πιστεύει πως θα προλάβει να κάνει ηρωϊκή έξοδο-κωλοτούμπα, μιμούμενος τον Καραμανλή και τον Καρατζαφέρη, έχοντας στο μεταξύ εγγράψει υποθήκες ως αριστερός κληρονόμος της ημιτελούς προσπάθειας του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, ως η κυβερνώσα Αριστερά της ευθύνης που τόλμησε αλλά οι συγκυρίες δεν επέτρεψαν δυστυχώς κλπ. Μένει να δούμε πόσο όλοι αυτοί και ο ΓΑΠ θα τα καταφέρουν μέσα στην αναμπουμπούλα να σώσουν το πολιτικό σαρκίο τους αβρόχοις ποσίν ή αν θα καταντήσουμε να ζήσουμε σκηνές Αργεντινής.

Σε όποιον αμφιβάλει για το πόσο μεταδίδει το παράδειγμά του στον πολιτικό του περίγυρο ο υπερασπιστής της δικαστικής ασυλίας του Μιλόσεβιτς, θα επικεντρώσω σε ένα ζήτημα, που εντάσσεται μεν στις Εμμονές μας, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται διότι εξ όνυχος τον λέοντα. Όποιος είναι ανακόλολουθος, στα μικρά (κι αυτό καθόλου μικρό δεν είναι), είναι και στα μεγάλα.

Αντιγράφω από το πρόγραμμα της Δημάρ, η οποία ζητά:  «Την πλήρη κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, σύμφωνα με το πνεύμα των περισσοτέρων Εκκλησιών και Θρησκειών, από την πολιτική, διοικητική και δικαστική ζωή της χώρας. Την αντικατάστασή του με λογοδοσία στην «Τιμή και τη Συνείδηση» και την υποχρέωση της διαφύλαξης του Συντάγματος και την υπακοή στους Νόμους του Κράτους».

Ο θρησκευτικός όρκος τον οποίο η αιρετική και βλάσφημη ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία επιτρέπει και επιβάλλει ποδοπατώντας την ξεκάθαρη και αυστηρότατη απαγόρευση του Χριστού και του Ιάκωβου του αδελφόθεου, είναι εξουσιαστικό όπλο στα χέρια του διεφθαρμένου κλήρου, είναι μέσον καταπάτησης δικαιωμάτων, αφού έτσι πιέζονται συνειδήσεις και αποκαλύπτονται πεποιθήσεις, είναι εργαλείο διαφθοράς του λαού που μαθαίνει πως ο λόγος της τιμής του δεν αρκεί, είναι σημαία της μεσαιωνικής συμπόρευσης Κράτους-Εκκλησίας. Αν οι αριστεροί τ.πρόεδροι του ΔΣΑ κ.κ.Κουβέλης και Ρουπακιώτης, αν ο Συνταγματολόγος(!) κ.Μανιτάκης, αν η πανεπιστημιακός κα Σκοπούλη, δεν βρίσκουν το θάρρος να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους (στη Βουλή ο πρώτος, στη κυβέρνηση οι υπόλοιποι), να εφαρμόσουν αυτά για τα οποία υποτίθεται ότι μάχονται και επιλέγουν με ασυγχώρητη ελαφρότητα τον αυτοεξευτελισμό τους, αντί να δώσουν πολιτικό «όρκο», δηλαδή λόγο τιμής, όπως έχουν κάνει απλοί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως κάνουν απλοί μάρτυρες στα δικαστήρια ή απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, τότε λυπάμαι αλλά στερούνται της στοιχειωδώς προαπαιτούμενης, λόγω της θέσης τους, υποδειγματικής αρετής και του παραδειγματικού θάρρους και εκ προοιμίου μας αναγγέλλουν την αποτυχία τους στο πολύ δύσκολο έργο που ανέλαβαν (υποτίθεται για το καλό της χώρας και όχι για να ικανοποιήσουν τη μωροφιλοδοξία τους) και το οποίο απαιτεί τιμιότητα και γενναιότητα για να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ στα πασοκογενή στελέχη της Δημάρ τα οποία συμπροσευχήθηκαν (στο Χριστό ή στον Αντίχριστο;) και συνορκίστηκαν ως βουλευτές μαζί με Χρυσαυγίτες από τον αρχιεπίσκοπο Βοιωτοπεδίου, Λαυρεντιάδη, Φωτοβολταϊκων, Σιβιτανιδείου, Αλληλεγγύης-Αποστολής, Ασωπού, Κατάρ και Βουλιαγμένης. Το ίδιο έκαναν άλλωστε και πολλοί ομογενείς τους που στεγάστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περισσότεροι από αυτούς, γνωρίζουν άριστα την τέχνη των οβιδιακών μεταμορφώσεων και μπορούν να το καυχιούνται παραφράζοντας τον ποιητή πως:

Με τες εκτεταμένες λογοδιάρροιες,
με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών,
Και την κοινήν ελληνικήν μανία για εξουσία,
ως μέσα στην Δημάρ την πήγαμεν, ως τους Αριστερούς.


ΥΓ
Ομιλεί ο κ.Νικολόπουλος, εκλεκτό πολιτικό τέκνο της Μητρόπολης Πατρών:
«Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ, να εντάξει και τον ιερό κλήρο στον κανόνα «10 συνταξιοδοτούνται 1 προσλαμβάνεται» στο δημόσιο, έμειναν χωριά χωρίς παππά και Έλληνες πιστοί συμπατριώτες αλειτούργητοι….με την ανομολόγητη επιθυμία τους να εξαιρέσουν τους Ιερείς από την μισθοδοσία του Κράτους, καθώς επίσης και η διαχρονική και δογματική απόφαση τους να διαχωρίσουν το Κράτος και την Εκκλησία δημιουργεί ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να γνωρίζει ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός. Είναι ανιστόρητοι, υβριστές της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αλλά και… λογιστές της κακιάς συμφοράς όσοι πολιτικοί της Αριστεράς…».
Η Δημάρ θα θυμηθεί να ζητήσει φορολόγηση της Εκκλησίας και απολύσεις των αργόμισθων κληρικών ή θα παρακολουθεί ατάραχη τις απολύσεις των υπόλοιπων εργαζομένων; Θα ζητήσει τουλάχιστον την απόλυση των 23 κρατικοδίαιτων τιτουλάριων αντικανονικών Αρχιερέων οι οποίοι σφετερίζονται τίτλους νεκρών επισκοπών;
https://roides.wordpress.com/2011/10/13/13oct11/
–          «Ο ΓΑΠ κάνει προσλήψεις υπεράριθμων επισκόπων»
–          «Το αίσχος του τριπλού μισθού ιερέων»
https://roides.wordpress.com/2011/09/29/29sep11/

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

50 Responses to Η αποκολοκύνθωση της Δημάρ

 1. Ο/Η Κρινιώ λέει:

  Σύλληψη ιεροδιάκονου στη Θεσσαλονίκη για παράβαση του νόμου περί όπλων

  Ιεροδιάκονος Μονής του Αγίου Όρους συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Πρόκειται για 39χρονο, ο οποίος κατείχε παράνομα ένα αεροβόλο, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, πέντε γεμιστήρες αεροβόλου, τρεις αμπούλες πεπιεσμένου αερίου, 125 μολυβένια σφαιρίδια, πέντε κυνηγετικά φυσίγγια κι ένα ζεύγος χειροπέδες. Η σύλληψή του έγινε χθες το πρωί στην περιοχή της Πυλαίας, στο πάρκινγκ του εμπορικού καταστήματος, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα παραπάνω αντικείμενα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

 2. Ο/Η ioanna λέει:

  Ωραία τα λέτε κ. Λασκαράτε. Αυτό που εγώ δεν έχω ακόμα καταλάβει είναι το κίνητρο ή τα κίνητρα εξ΄αιτίας των οποίων η Δημ Αρ. και ο Κουβέλης υιοθετούν αυτή τη συνεργασία με το κατεστημένο της λεγόμενης κυβερνώσας Αριστεράς. Οπως βέβαια ουδόλως αντιλαμβάνομαι γιατί η Αριστερά πρέπει να είναι με το ζόρι και με κάθε τίμημα κυβερνώσα. Αλλά το κίνητρο είναι σημαντικό να το καταλάβει κανείς. Γιατί πιστεύω ότι μέσα στο κόμμα αυτό υπάρχουν άνθρωποι πραγματικά δημοκράτες που ανησυχούν και ευαισθητοποιούνται πραγματικά για την Ελλάδα. Δεν μπορώ όμως να σταθμίσω πόσο μεγάλη ήταν σ΄αυτούς η επιρροή του αξεπέραστου Λεωνίδα Κύρκου, ο οποίος – χωρίς να θέλω να τον κρίνω – είχε αρχίσει αυτή την λεκτική και τακτική περί συνεργασιών, ή κατά πόσο η στάση τους πηγάζει από άλλα κίνητρα. Το κίνητρο έχει τεράστια σημασία για να κρίνει κανείς κάποιον δίκαια είναι δε άσχετο με το αποτέλεσμα το οποίο θα φανεί στο άμεσο μέλλον για όσουν δεν έχουν ακόμα πάρει χαμπάρι. Προσωπικά είμαι βέβαιη για το αποτέλεσμα απορώ πως αυτοί δεν το βλέπουν. Το θέμα όμως είναι εξακολουθώ να λέω το κίνητρο. Ειναι αγνό ή πονηρό?Βέβαια πάντα υπάρχει μια ιδεολογικοπολιτική φανφάρα να πει για να καλύψει κανείς τη μετατόπισή του προς τα δεξιά, αλλά ίσως δεν θέλω ακόμα να πιστέψω τη χειρότερη αυτή εκδοχή. Με το άρθρο σας αυτό με πάτε ένα βήμα προς τα εκεί.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   H γνώμη μου είναι η εξής:
   Υπάρχουν στη Δημάρ λαμπρά στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς.
   Προσωπικά εκτιμώ ως ευφυή, τολμηρό και έντιμο άνθρωπο παρά τα μεγάλα λάθη του και τον Ν.Μπίστη.
   Ο αρχηγός όμως είναι μικρόνους, συμφεροντολόγος, παλάντζας και μωροφιλόδοξος.
   Και αυτός δίνει τον τόνο.
   Για στελέχη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και βουλευτές τύπου Β.Οικονόμου που βρήκαν καταφύγιο στη Δημάρ, δεν θέλω να γράψω τη γνώμη μου.
   Υπάρχουν καλές προθέσεις στα περισσότερα στελέχη της Δημάρ, αλλά το επαναλαμβάνει και ο Μαρξ στο Das Capital: «Ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις».

   • Ο/Η Ioanna λέει:

    Συμφωνώ κι ευχαριστώ για την απάντηση. Το μόνο που με χάλασε είναι αυτό με τον Μπίστη. Οσες φορές τον ακούω μου θυμίζει ένα Πασόκο μέχρι το κόκκαλο, σε τρόπο σκέψης και γενικά ως αίσθηση. Εξυπνος ναι αλλά για τα άλλα κρατάω μικρό καλάθι.

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Aν το »συνυποσχετικό προγραμματικό κείμενο των τριών…είναι συνειδητή κορο’ι’δία…»,πρόκειται για την ίδια ακριβώς συνειδητή κορο’ι’δία του ΣΥΡΙΖΑ.
  Πολλές από τις θέσεις του προγραμματικού κειμένου,είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
  Με τη διαφορά ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τις παρουσιάσει στους εταίρους,ενώ τα θρασύδειλα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν,ως ΚΟΡΑΚΙΑ
  που είναι,την τύχη των δικών τους επαναδιαπραγματευτικών θέσεων,καθώς οι ίδιοι ούτε είχαν ούτε θα έχουν ποτέ διαπραγματευτικά α*****α!
  και προσεύχονται »να ζήσουμε σκηνές Αργεντινής» ώστε να επικρίνουν το μέγεθος των διαπραγμευτικών α*****ών των άλλων.
  Συμπέρασμα:
  τα μικροτσούτσουνα διαπραγματευτικά α*****α ασχολούνται με ΟΡΚΟΥΣ
  Αγάπες και Φιλιά ώστε να ρίχνουν στάχτη στα μάτια αυτών που πεντακάθαρα
  βλέπουν το πασιφανώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ τους.

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  τώρα μάθαμε με τι ειδήσεις ασχολείται το κρατικό ΑΜΠΕ και ο εισαγγελέας υπηρεσίας χιχχι

 5. Ο/Η eklag λέει:

  ps
  Πάρα πολύ σοβαρά:
  τα καθοίκια αυτά να σταματήσουν τώρα τις κινδυνολογίες!
  γιατί υπάρχουν τουρίστες που θέλουν να έρθουν και φοβούνται!
  Έλεος με το αντάρτικο κάθε πικραμένης Δούρου.
  Έχει κι η αηδία μας όρια!

  • Ο/Η papoylis λέει:

   Αν μάλιστα είναι εφικτό ( διαθέσιμα κονδύλια από το ΕΣΠΑ 🙂 ) να ανοίξουμε και τη Μακρόνησο , ώστε να μην ενοχλούν αυτά τα μιάσματα την εθνική προσπάθεια

 6. Ο/Η H Mικρή Λουλού στον κήπο της Χρυσής Αυγής λέει:

  «Εμείς οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην προοπτική παραπομπής του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων Σέρβων πολιτών στο λεγόμενο «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» που εδρεύει στη Χάγη.

  Είναι φανερό ότι το κατηγορητήριο και η όλη διαδικασία είναι νομικά έωλα και παραβιάζουν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και διεθνούς δικαίου. Είναι επίσης γνωστό ότι η όλη δίωξη και επιχείρηση παραπομπής στο εν λόγω Δικαστήριο γίνεται κάτω από αφόρητες και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου πιέσεις των δυνάμεων εκείνων που δε δίστασαν να βομβαρδίσουν ανηλεώς τη Γιουγκοσλαβία υπό το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Για τους λόγους αυτούς και με πρόσθετο δεδομένο την επιδείνωση της υγείας του φυλακισμένου πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας ζητάμε την άμεση παύση της διαδικασίας παραπομπής του.

  Υπογράφουν οι παρακάτω βουλευτές:

  Σγουρίδης Π., Βαινάς Γ., Αλαμπάνος Δ., Αναγνωστόπουλος Θ., Γιαννακόπουλος Γ., Γκατζής Ν., Δαιλάκης Σ., Διαμαντίδης Ι., Δαμιανάκης Ε., Δασκαλάκης Γ., Δημοσχάκης Θ., Ζαμπουνίδης Ν., Θεοδώρου Χ., Θωμόπουλος Ι., Ιωαννίδης Φ., Καλαντζής Γ., Κανέλλη Λ., Καρασμάνης Γ., Καρατζαφέρης Γ., Καρράς Κ., Καχριμάκης Μ., Κασσίμης Θ., Κατσαρός Ν., Κατσιγιάννης Α., Κατσιλιέρης Π., Κεδίκογλου Β., Κατσανέβας Θ., Κολοζώφ Ο., Κοντομάρης Ε., Κοσιώνης Π., Κουβέλης Φ., Κουράκης Ι., Κρεμαστινός Δ., Κρητικός Π., Κωνσταντίνου Φ., Κωστόπουλος Δ., Λαμπρόπουλος Ι., Λαφαζάνης Π., Λεβογιάννης Ν., Λέγκας Ν., Λεονταρίδης Θ., Λουκάκης Μ., Λυμπερακίδης Λ., Μακρυπίδης Α., Μαντέλης Α., Μπέζας Α., Μπένος Σ., Μπετενιώτης Ε., Ξηροτύρη – Αικατερινάρη Α., Παναγιωτόπουλος Γ., Παπαγεωργόπουλος Ε., Παπαδημητρίου Ε., Παπαδόπουλος Σ., Παπαδέλης Φ., Παπαθεμελής Σ., Παπαληγούρας Α., Παπανικολάου Ε., Παπαρήγα Α., Παππάς Β., Πολύζος Ε., Σαλαγιάννης Ν., Σαλαγκούδης Γ., Σκανδαλάκης Π., Σκοπελίτης Σ., Σκουλάκης Μ., Σκυλλάκος Α., Σπηριούνης Κ., Σπύρου Σ., Στολίδης Σ., Στριφτάρης Σ., Τζέκης Α., Τσακλίδης Ι., Τσιόγκας Δ., Τσιόκας Θ., Τσουκάτος Θ., Φωτιάδης Π., Χουρμουζιάδης Γ., Χρυσανθακόπουλος Α., Ψωμιάδης Π.

  Επέδωσαν στο Γιουγκοσλάβο πρέσβη το κείμενο διαμαρτυρίας

 7. Ο/Η Αριστερός μπον βιβέρ λέει:

  Έκθετος ο συγκυβερνήτης κύριος Κουβέλης από το ράπισμα της δικαιοσύνης στην “προοδευτική” συμμορία της Παντείου.

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 25, 2012

  ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΔΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ. Διαβάστε μέχρι τέλους τα στοιχεία φωτιά.

  Πέραν αυτών, υπάρχουν και οι δύο νεκροί, που αγωνίστηκαν για να αποκαλύψουν την λεηλασία του Παντείου: Οι Ηλίας Σιδηρόπουλος και Ονούφριος Φαρμακίδης. Η ιστορική κατάθεση τους.

  Μετέωρη όμως η μαρτυρία φωτιά της ηρωϊκής Λίας Σιδηροπούλου της οποίας ο σύζυγος αποκάλυψε την υπόθεση και στην ουσία δολοφονήθηκε, που απειλούσαν ότι θα αποκεφαλίσουν ακόμα και τα παιδιά της (!!) που υποστήριζε ότι μαζί με τους πρυτάνεις ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ τα χρήματα του Ελληνικού λαού.

  Ντροπή και μόνο ντροπή για τους εντιμότατους φίλους του κυρίου Σημίτη, του κυρίου Παγκάλου και του κυρίου Κουβέλη, που άφηναν τα παιδιά αγράμματα, αλλά έφτιαχναν τζακούζι και αγόραζαν φεράρι με τα λεφτά του Ελληνικού λαού, που σήμερα καλούμαστε να αποπληρώσουμε εκποιώντας την χώρα.

  Σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδειξε το δρόμο της φυλακής για τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998.

  H υπόθεση αφορά τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς οι κατηγορουμένοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δραχμών.

  Μάρτυρες και ξιφουλκούντες στην υπεράσπιση των βιαστών παιδείας και κοινωνίας, ο κύριος Κουβέλης και ο κύριος -μαζί τα φάγαμε- Πάγκαλος.

 8. Ο/Η Aντικέρ αριστερών τρόπαιων λέει:

  http://www.lifo.gr/mag/features/3139

  Ο Ιόλας μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη ως ασθενής με AIDS. Η Νίκη διορίστηκε διαχειρίστρια της περιουσίας του. Οι γείτονες έβλεπαν τα φορτηγά να φορτώνουν μεγάλα κιβώτια. Μέσα στο σπίτι το πλιάτσικο θύμιζε εκείνο της Μαντάμ Ορτάνς στον Ζορμπά. Άνθρωποι της αυλής του και η Νίκη τραβούσαν από τα χέρια ο ένας του άλλου χαλιά, ρούχα, έπιπλα Αναφέρθηκαν διαρρήξεις. Τόσο η συλλογή όσο και η γκαρνταρόμπα του λεηλατήθηκαν. Τα αρχαία φυγαδεύονταν στο απέναντι σπίτι και κούτες έφευγαν ως οικοσκευή με προορισμό την κόρη της Σύλβια ντε Κουέβας στην Αμερική. Φυσικά, προτού τεθεί θέμα φόρου κληρονομιάς. Κάποιες κατασχέθηκαν στην αποθήκη της μεταφορικής εταιρείας. Ο βιογράφος του Σταθούλης λέει: «Θεωρώ ηθικό αυτουργό τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, είχε οριστεί μεσεγγυούχος της περιουσίας και δεν έκανε τίποτα να την προστατεύσει».

 9. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Οι τιτουλάριοι επίσκοποι και μητροπολίτες αντικανονικοί και αργόμισθοι.

  ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

  http://alitheia-agaph.blogspot.gr/2011/06/blog-post_24.html

  ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου
  ==================

  Οτι ο εκκλησιολογικά απαράδεκτος θεσμός των βοηθών επισκόπων πάσχει είναι οφθαλμοφανές και αυταπόδεικτο.

  Αυτό όμως δεν εμποδίζει πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες να χειροτονούν αφειδώς βοηθούς επισκόπους.

  Η Εκκλησία της Ελλάδος, λ.χ. πρόσφατα, χειροτόνησε 15 βοηθούς επισκόπους – εκτός των άλλων που υπήρχαν.

  ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
  __________

  Τώρα ήρθε τη σειρά του Πατριαρχείου Αντιοχείας να δημιουργήσει παρόμοιο πρόβλημα. Μόλις χθες η Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας εξελέξε 12 βοηθούς επισκόπους για να ποιμάνουν το ποίμνιό του, στα κανονικά του όρια, αλλά και υπερορίως στη Διασπορά.

  Τίθεται το ερώτημα. Γιατί έγινε αυτό;

  Αν οι υφιστάμενες Μητροπόλεις είναι αχανείς και δυσδιοίκητες γιατί δεν δημιουργήθηκαν νέες Μητροπόλεις με την κατάτμηση των ήδη υφισταμένων;

  Αν οι βοηθοί επίσκοποι χειροτονήθηκαν για να βοηθήσουν το ποιμαντικό έργο υπέργηρων επισκόπων που ποιμαίνουν τις Μητροπόλεις, οι οποίοι τυχόν αδυνατούν να επιτελέσουν το επισκοπικό τους καθήκον, γιατί δεν παραιτούνται για να εκλεγούν άλλοι που έχουν τη δυνατότητα να ποιμάνουν τις Μητροπόλεις;

  Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

 10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Τιτουλάριοι Μητροπολῖται

  Ὁ Εὐρίπου Βασίλειος 18-12-1968
  Ὁ Ἀχελῴου Εὐθύμιος 22-12-1968
  Ὁ Δωδώνης Χρυσόστομος 16-8-1976
  Ὁ Χριστουπόλεως Πέτρος 27-1-1995
  Ὁ Σταυροπηγίου Ἀλέξανδρος 26-7-1996
  Ὁ Βρεσθένης Θεόκλητος 15-10-1999
  Ὁ Θερμοπυλῶν Ἰωάννης 14-10-2000
  Ὁ Ἀχαΐας Ἀθανάσιος 15-10-2000
  Ὁ Βελεστίνου Δαμασκηνός 12-1-2003
  Ὁ Κορωνείας Παντελεήμων 14-1-2003

  Βοηθοί Ἐπίσκοποι

  Ὁ Νεοχωρίου Παῦλος 28-1-1995
  Ὁ Μαραθῶνος Μελίτων 29-1-1995
  Ὁ Χριστιανουπόλεως Προκόπιος 18-10-2009
  Ὁ Ρεντίνης Σεραφείμ 24-10-2009
  Ὁ Ἀνδρούσης Θεόκτιστος 25-10-2009
  Ὁ Ἐπιδαύρου Καλλίνικος 26-10-2009
  Ὁ Ὠλένης Ἀθανάσιος 01-11-2009
  Ὁ Ἐλευσῖνος Δωρόθεος 07-11-2009
  Ὁ Διαυλείας Γαβριήλ 9-10-2011

  Τιτουλάριοι Ἐπίσκοποι
  Ὁ Φαναρίου Ἀγαθάγγελος 13-1-2003
  Ὁ Τανάγρας Πολύκαρπος 22-5-2010
  Ὁ Σαλώνων Ἀντώνιος 10-3-2012
  Ὁ Θαυμακού Ἰάκωβος 11-3-2012

  5. Σχολάζοντες τιτουλάριοι Ἀρχιερεῖς

  Ὁ πρώην Αὐλῶνος Χριστόδουλος 28-7-1996

 11. Ο/Η ataktos λέει:

  τι έπαθε ο Βερνικος και παραιτήθηκε

 12. Ο/Η Κοκ λέει:

  Περονόσπορος!

 13. Παράθεμα: Η αποκολοκύνθωση της Δημάρ | έτσι, για να λέμε... | Scoop.

 14. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Νομίζω ότι ο ψηφοφόρος της ΔΗΜΑΡ είχε γνώση ότι ψήφιζε (για να μην πω ότι ψήφιζε ακριβώς αυτό) κυβερνητικό εταίρο από τα Αριστερά (παρυφές ΠΑ.ΣΟ.Κ.). Οπότε από αυτή την άποψη ο κυριούλης καλώς συνεργάστηκε. Δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια αποστασιοποίηση. Και αν θέλετε όσο σοβαρός κύριος Ερνέστος και αν είναι ο κυριούλης κάτι θετικό θα προσφέρει, θέλω να πιστεύω.

 15. Ο/Η Ναζιστής με καλάσνικοφ λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464080

  Δύο ακροδεξιοί οι αρχηγοί ομάδας ληστών στη Βόρειο Ελλάδα

  Εξαρθρώθηκε συμμορία που είχε αρπάξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2012, 19:33

  Δύο μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης στην Καβάλα εμφανίζονται σαν αρχηγοί 19μελούς συμμορίας που προχωρούσε σε ληστείες τραπεζών με καλάσνικοφ και σε διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη και σε άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδας.

  Η λεία τους υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα σε ορισμένες από τις ληστείες, όπως αυτή στην Αγροτική Τράπεζα στην Κεραμωτή Καβάλας πριν από μία εβδομάδα, οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών. Παράλληλα πυροβόλησαν και το αστυνομικό τμήμα, μετά από ληστεία στους Ροδολίβους Σερρών.

  Στη συμμορία συμμετείχε και ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα, ο οποίος προμήθευε τα μέλη της συμμορίας με εκρηκτικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ένας δικηγόρος καθώς και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

  Στην εξάρθρωση του κυκλώματος προχώρησε μετά από πολύμηνες έρευνες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που είχε θέσει υπό παρακολούθηση τους υπόπτους. Οπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη «στη διάρκεια των ερευνών μας διαπιστώσαμε ότι δραστηριοποιούνται σε ακροδεξιές οργανώσεις στην περιοχή της Καβάλας. Ενας εξ αυτών είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ληστεία…».

  Η ληστεία στην Κεραμωτή Καβάλας σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου 2012. Δύο δράστες, φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας σπάζοντας με σιδηρολοστό τη τζαμαρία. Πυροβολώντας μία φορά εντός του υποκαταστήματος, απείλησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο και αφαίρεσαν περίπου 250.000 ευρώ.

  Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι. Χ. αυτοκίνητο, που είχαν σταθμεύσει εξωτερικά και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το όχημα διαφυγής λίγη ώρα αργότερα, στην επαρχιακή οδό Κεραμωτής-Αεροδρομίου. Οι δράστες μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών, ακινητοποίησαν το όχημά τους και πυροβόλησαν εναντίον τους, ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

 16. Ο/Η ataktos λέει:

  και τώρα το Τ.Ε.Ι. Δυτικῆς Μακεδονίας, μετά την Επίσκεψις εἰς τόν Ἀτμοηλεκτρικόν Σταθμόν Ἁγίου Δημητρίου Δ.Ε.Η.. Ἀναγορέυει τον Παναγιωτάτο Βαρθολομαίο εἰς …….ἐπίτιμον διδάκτορα τοῦ Τμήματος Γεωτεχνολογίας καί Περιβάλλοντος.
  Σχόλιο μου .
  Και η δυο πλευρές έχουν προσφέρει .. τεράστιο Έργο.. Άξιος άξιος

 17. Ο/Η Ναζιστής σαδομαζοχιστής λέει:

  http://migrant.diktio.org/

  16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – «Όταν η επίθεση δεν έχει όρια, η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα!»
  Thu, 21/06/2012 – 16:06
  6, 7, 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΑΛΣΟΣ ΓΟΥΔΗ – Κατεχάκη

  Όταν η επίθεση δεν έχει όρια η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα

  Στις μέρες του τείχους του Έβρου και της Αμυγδαλέζας… Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας ανοίγει τις πύλες του σε δύσκολους καιρούς. Σε καιρούς βαθιάς κρίσης, δημιούργημα των «από πάνω», που πιέζουν μέχρι συνθλίψεως τους «από κάτω» να πληρώσουν γι’ αυτήν. Μαζί με το ξερίζωμα της ζωής μας, γινόμαστε μάρτυρες της βαρβαρότητας των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, της ντροπής του Τείχους, της θηριωδίας των πογκρόμ, της ανόδου της ναζιστικής Ακροδεξιάς και των ρητορειών του μίσους, της έξαρσης ενός ρατσιστικού δημόσιου λόγου. Μετανάστες στοχοποιούνται συλλήβδην ως «εγκληματίες», ιερόδουλες ως «μολυσμένες» και όλοι μαζί, οι πιο ευάλωτοι απ’ τους ευάλωτους, χαρακτηρίζονται διά στόματος υπουργών «υγειονομικές βόμβες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία». Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, η μεγαλύτερη γιορτή αλληλεγγύης και ισότιμης συνύπαρξης της πόλης, λέει «όχι» στη ρατσιστική βία, στη δημόσια διαπόμπευση και

 18. Ο/Η eklag λέει:

  Εδώ υπάρχουν ούφο,
  δεν θα υπάρχουν κι αγνοί ιδεολόγοι;
  συνήθως καταλήγουν να παραθερίζουν στον Γράμμο και άλλα βουνά…
  πάντα κάποιοι διαθέτουν σχετικά κονδύλια…

 19. Ο/Η Ψυχανώμαλος Ναζί λέει:

  Ένας 31χρονος συνελήφθη χθες στην Πάτρα για τον ξυλοδαρμό Τυνήσιου μετανάστη το βράδυ της Κυριακής σε περιοχή κοντά στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής – Πατραϊκής, στις Ιτιές της Πάτρας. Στο μεταξύ, στην Αθήνα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλει απειλές μελών της Χρυσής Αυγής προς πέντε καταστηματάρχες στη Νίκαια και επίθεση σε Πακιστανούς μετανάστες στην περιοχή Μαρκόνι, στον Ελαιώνα. Για την τελευταία υπόθεση η αστυνομία κάνει λόγο για συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών μεταναστών και γονείς παιδιών που έπαιζαν σε πάρκο για ασήμαντη αφορμή.

  *Συνελήφθη ένα άτομο * Επιθέσεις και απειλές καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ σε Ελαιώνα και Νίκαια
  Αναλυτικότερα στην Πάτρα 34χρονος Τυνήσιος μετανάστης, που βάδιζε κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών το βράδυ της Κυριακής, γρονθοκοπήθηκε από 3-4 άτομα που του επιτέθηκαν χωρίς κάποια αφορμή. Αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι της περιοχής, επενέβησαν και οι δράστες εξαφανίστηκαν με μηχανές. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι έφερε θλαστικά τραύματα από την επίθεση που είχε δεχθεί. Για την υπόθεση συνελήφθη χθες ένας 31χρονος.

  Τρεις ώρες νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση έξω από το νέο λιμάνι, και πάλι κοντά στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής – Πατραϊκής, όταν τέσσερις Αφγανοί κυνηγήθηκαν από ομάδα ατόμων. Οι κυνηγημένοι έτρεξαν για προστασία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

  Απειλές στη Νίκαια, συμπλοκή στον Ελαιώνα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

  Στην Αθήνα η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει πως το Σάββατο το μεσημέρι ομάδα της Χρυσής Αυγής έμπαινε στα μαγαζιά Πακιστανών μεταναστών στην πλατεία Αγίου Νικολάου και ζητούσαν να κλείσουν και να φύγουν οι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα, ενώ τους έδωσαν προθεσμία μίας βδομάδας για να κλείσουν οριστικά τα καταστήματα και να φύγουν. Την ίδια ώρα όπως καταγγέλλεται, άλλο κλιμάκιο χτυπούσε πόρτες και ζητούσε ονόματα ιδιοκτητών που νοίκιαζαν σπίτια σε μετανάστες.

  Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην περιοχή Μαρκόνι στον Ελαιώνα, η Κίνηση καταγγέλλει πως άγνωστοι επιτέθηκαν σε σπίτι Πακιστανών και πως η αστυνομία συνέλαβε ένα από τα θύματα της επίθεσης. Η αστυνομία, από την άλλη, μιλά για συμπλοκή μεταξύ κατοίκων, κηδεμόνων παιδιών που είχαν τσακωθεί με Πακιστανούς μετανάστες για ασήμαντη αφορμή και πως τελικά προσήχθησαν 4 Πακιστανοί, εκ των οποίων οι 3 κρατούνται ακόμα καθώς δεν είχαν χαρτιά και 2 κηδεμόνες.

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=697791

 20. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Σίριαλ Σαλμά: Ακυρώθηκε η… ακύρωση εκλογής του ως καθηγητή Ιατρικής

  Σάλο προκάλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Zougla.gr, που υποστήριζε ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς εμφανίζεται ψευδώς ως επίκουρος καθηγητής Ιατρικής, ενώ η εκλογή του έχει ακυρωθεί.

  Τελικά, μετά από μπαράζ δημοσιευμάτων, σχολίων και επιστολών, αποκαλύπτεται ότι πράγματι η εκλογή του είχε ακυρωθεί. Ομως η ακύρωση ανεκλήθη αργότερα με απόφαση της τότε υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, μετά από γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

  Ο κ. Σαλμάς είχε εκλεγεί επίκουρος καθηγητής και διορίστηκε σε κενή θέση
  τον Αύγουστο του 2008, ενώ ήταν υφυπουργός Υγειας στην κυβέρνηση Καραμανλή.

  Δύο χρόνια αργότερα, ο τότε υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος ζήτησε να γίνει έλεγχος νομιμότητας στον φάκελο εκλογής. Εν συνεχεία, τον Ιούνιο του 2011 την ακύρωσε, διότι – όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση – “διαπιστώθηκαν πλημμέλειες, οι οποίες καθιστούν παράνομη την εκλογή και την πράξη διορισμού”:

  Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγίας προδέφυγε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο γνωμοδότησε ότι παρανόμως ο κ. Πανάρετος ακύρωσε την εκλογή.

  Αποδεχόμενη αυτή τη γνωμοδότηση, η τότε υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου ακύρωσε την απόφαση Πανάρετου και αποκατέστησε τον κ. σαλμά στον τίτλο του επίκουρου καθηγητή.

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  H Άννα Φιλίνη έφυγε από τη Δημάρ όταν κόπηκε από τη λίστα της Α΄Αθήνας για να βγει βουλευτής ο εκ του ΠΑΣΟΚ κ.Πανούσης.
  Ο κ.Χατζησωκράτης παραιτήθηκε από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ επειδή ο κ.Κουβέλης επέλεξε τελικά να κρατήσει την έδρα της Β Αθηνών αντί αυτή της Αιτωλοακαρνανίας με αποτέλεσμα ο κ.Χατζησωκράτης να μείνει εκτός βουλής

  Αυτή είναι αριστερή ηθική;

  • Ο/Η papoylis λέει:

   Πάντως η νεαρά και πολλά υποσχομένη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί πολύ καλύτερη ( εκμεταλλεύσιμη ) εικόνα – ίματζ . Συνεχώς χαμογελάει και παραμένει ήρεμη στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις. Δεν ξυνίζει , δεν κουβαλά αμαρτήματα όπως ο Χατζησωκράτης. Η επιλογή του κυρ Φώτη «σοφή» 🙂

   • Ο/Η Laskaratos λέει:

    O Φώτης Φανούρης φαίνεται σαν να πουλάει πολύ εύκολα συνεργάτες του.
    Αν και για να είμαι δίκαιος, προτιμώ τη νεαρά της επαρχίας από το Χατζησωκράτη. Ανανέωση-Αποκέντρωση.
    Στην Αθήνα άλλωστε υπάρχουν γίγαντες εκπρόσωποι της Δημάρ, οι Κουβέλης-Πανούσης.

   • Ο/Η Φώτης Κουρέλης λέει:

    H εκδίκηση του Χατζησωκράτη
    Κρίση ειλικρίνειας

    Δείτε στο βίντεο, τι είπε ο λαλίστατος κ. Χατζησωκράτης εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, χθες το βράδυ στην ΝΕΤ και στην εκπομπή της Έλλης Στάη «NET Week.»
    Θυμίζουμε για την ιστορία ότι ο κ. Χατζησωκράτης συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις για τον καθορισμό του κειμένου της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
    Μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, κυνισμό θα έλεγα εγώ, για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να διαπραγματευθεί…

 22. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Αν μου επιτρέπεις ένα αστείο (χούμορ, sic) Λασκαράτε, θα σου απαντήσω ως εξής: Όχι, αριστερή ηθική είναι να σου λέει το Κόμμα* «παραιτήσου» για να έρθει ο άλλος και να παραιτείσαι. Επίσης αριστερή ηθική είναι να σου λέει το Κόμμα μην ψηφίσεις τον εαυτό σου και εσύ να μην τον ψηφίζεις.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Από την ακραία υποταγή του βουλευτή στο κόμμα (ΚΚΕ) στην ακραία υπεράσπιση του προσωπικού βουλευτικού συμφέροντος (Δημάρ)

 23. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Και μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, στη συμμορία στη Β. Ελλάδα

  Είχαν ακόμη στη σύνθεση τους ειδικό φρουρό και δικηγόρο

  http://www.lifo.gr/now/society/12287

  Η συμμορία προχωρούσε σε ληστείες τραπεζών με καλάσνικοφ και σε διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη και σε άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδας.

  Σε μία από τις ληστείες, σε αυτή στην Αγροτική στην Κεραμωτή Καβάλας τα μέλη της συμμορίας δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών ενώ έριξαν και στο αστυνομικό τμήμα μετά από ληστεία στους Ροδολίβους Σερρών.

 24. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Η κυβέρνηση και τα πλάγια πηδηματάκια.
  Του Στέλιου Κούλογλου
  http://www.tvxs.gr/node/98610

  Στην διεθνή πολιτική ιστορία, δεν υπάρχει προηγούμενο όπου ο βασικότερος υπουργός μιας νέας κυβέρνησης να αποχωρεί πριν καν ορκιστεί. Η απόφαση του κυρίου Ράπανου να μην αναλάβει τελικώς το υπουργείο Οικονομικών, δεν οφείλεται στα υπαρκτά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία όμως υπήρχαν πριν δεχθεί να αναλάβει την θέση: στον .. συντομότερο Έλληνα υπουργό, είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα πλαισιωνόταν από πρόσωπα δικής του εμπιστοσύνης, και όχι από κομματικά στελέχη της ΝΔ, όπως τελικά έγινε. Από το να κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα με μοναδική παρηγοριά ότι θα του κρατάει το χέρι ο κ. Σταικούρας, ο κ. Ράπανος αποφάσισε να την κάνει με πλάγια πηδηματάκια.

  Η ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές βαραίνει βασικά τον πρόεδρο της ΝΔ, που επέλεξε να σχηματίσει μια κυβέρνηση η οποία, αντί να ασχοληθεί με τα δάνεια της χώρας, αποπληρώνει τις οφειλές του προς κομματικά στελέχη που τον στήριξαν σε περιόδους εσωκομματικών κρίσεων. Ευθύνες όμως έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, τα οποία αντί να επιδιώξουν, ή να θέσουν ως όρο για την συμμετοχή τους, τέτοιες υπερβάσεις στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που θα έδιναν έναν διαφορετικό στίγμα ικανοποιώντας την απαίτηση της κοινής γνώμης για ριζική αλλαγή πορείας, αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τα “φερέγγυα πρόσωπα” του κ. Σαμαρά.

  Όλα τα προηγούμενα υπογραμμίζουν την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της χώρας: η κυβέρνηση στέλνει αντιπροσωπεία στη σύνοδο κορυφής που δεν γίνεται αποδεκτή, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές συνθήκες, τις οποίες προφανώς κανείς αρμόδιος δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει. Η όλη εικόνα παραπέμπει σε λατινοαμερικανική μπανανία, την οποία διοικεί μια κάστα ανίκανων που παραπαίει. Καθώς όμως είναι η χώρα που βρίσκεται υπό κατάρρευση, όλα αυτά είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.

 25. Ο/Η Το πουλί του Χρυσαυγίτη λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63675975
  ΕΘΝΟΣ 27/6/2012
  23 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
  Συμμορία της ακροδεξιάς
  Δύο πρώην συμμαθητές και ένα ακόμα άτομο, που αποτελούσαν τον ηγετικό «πυρήνα», επέλεγαν τους στόχους και μοίραζαν ρόλους. «Με αυτό το πουλί (οπλοπολυβόλο) στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι», ακούγονται να λένε σε συνομιλία τους, αν και η ακροδεξιά οργάνωση τονίζει ότι δεν έχει σχέση μαζί τους

  Πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένοι στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτοι, εξαιρετικά επικίνδυνοι και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο κινούσαν τα νήματα της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα κατά την προχθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
  Δύο πρώην συμμαθητές μαζί με ένα φίλο ενός εξ αυτών αποτελούσαν τον ηγετικό «πυρήνα» της οργάνωσης και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο διπλό «χτύπημα» της περασμένης εβδομάδας στο Ροδολίβος Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας.
  Ενας μάλιστα από αυτούς ακούγεται σε συνομιλία που έχει καταγραφεί να λέει ότι «με αυτό το πουλί στον ώμο (οπλοπολυβόλο) και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι».


  266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια, 19 όπλα, χειροβομβίδα, πυροκροτητές και ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί

  Αυτοί ήταν που επέλεγαν τους στόχους, στρατολογούσαν μέλη και μοίραζαν ρόλους στο εσωτερικό της οργάνωσης. Ενας φέρελπις δικηγόρος, που παρά το νεαρό της ηλικίας του προκαλούσε το κοινό αίσθημα της Καβάλας με τον υπερπολυτελή βίο του, είχε αναλάβει τη νομική υποστήριξη της οργάνωσης, παρέχοντας συμβουλές έναντι αμοιβής 500 ευρώ κατ’ άτομο και οδηγίες για τη συνέχιση της δράσης τους. Ο Καβαλιώτης ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα προμήθευε το κύκλωμα με αλεξίσφαιρα γιλέκα (ως αστυνομικός μπορούσε να τα αγοράζει χωρίς να κινεί υποψίες).
  Μάλιστα, έχει καταγραφεί να συμμετέχει σε συνομιλίες για σχεδιαζόμενο μελλοντικό «χτύπημα» στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας να υποδείξει τα κατάλληλα δρομολόγια. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας ακόμη που έχει περάσει τις εξετάσεις για ένταξη στο σώμα των ειδικών φρουρών, ενώ ένα από τα φερόμενα ηγετικά στελέχη είναι γιος εν αποστρατεία αστυνομικού.


  Το σημείο του εγγράφου από τη δικογραφία που αναφέρεται στο νέο οπλοπολυβόλο της οργάνωσης και στην «μπλούζα της Χρυσής Αυγής»

  Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 23 άτομα, ηλικίας από 24 ως 50 ετών. Αλλο ένα άτομο είναι ήδη προφυλακισμένο για άλλο αδίκημα, ενώ αναζητούνται άλλα 7 άτομα για όπλα, ναρκωτικά και παραχαραγμένα νομίσματα.
  Στο «ενεργητικό» της οργάνωσης έχουν καταγραφεί 5 ληστείες τραπεζών και 10 διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, ενώ ένα μέλος έχει διαπράξει μόνος του άλλες 4 ληστείες.
  Η συνολική «λεία» αγγίζει τις 450.000 ευρώ, από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια. Βρέθηκαν επίσης 19 όπλα (μεταξύ αυτών 4 καλάσνικοφ, 1 οπλοπολυβόλο, 6 καραμπίνες και 6 πιστόλια), χειροβομβίδα, πυροκροτητές, ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

  Αποκαλυπτικές συνομιλίες
  Οταν «κελαηδούσε» η «καρδερίνα»
  Σε συνομιλία τους, που καταγράφηκε στις 16 Ιουνίου, δύο μέρες πριν από το διπλό «χτύπημα» σε Ροδολίβος Σερρών και Κεραμωτή Καβάλας, ακούγονται ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να μιλούν με ενθουσιασμό για το νέο τους απόκτημα, ένα όπλο, το οποίο κωδικοποιημένα αναφέρουν ως «πουλί», ή «μηχανάκι», ή «καρδερίνα», που «κελαηδάει». Ως προμηθευτής αναφέρεται ο «Μπαμπάου». Οι κατηγορούμενοι περιγράφουν μια δοκιμή που έκαναν για τις δυνατότητες του όπλου, την οποία βιντεοσκόπησαν.
  -«Ε έχουμε, έχουμε τέτοιο ρε; Εχουμε βίντεο με το πουλί να κελαηδάει. Για να το δειγματίσεις το πουλί. Αν το δεις θα πάθεις πλάκα».
  -Τι έκανε; Το πήρε αγκαλιά; Το πήρε αγκαλιά;
  -Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω. Κάτι τέτοιο» (γέλιο).
  Στη συνέχεια, και μιλώντας ακόμη για το νέο όπλο που τους «αναβαθμίζει» επιχειρησιακά, κάνουν αναφορά και στη «Χρυσή Αυγή».
  -«Ολους όσους θα ζητάνε εδώ λέει. Θα τους ξεκ….με μαλ.. λέει. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Γι’ αυτό το τράβηξε φωτογραφίες το πουλί και βίντεο να κελαηδάει και τέτοια για να ‘χει να δείξει. Κατάλαβες; Λέει με αυτό το πουλί στον ώμο και την μπλούζα της «Χρυσής Αυγής» θα εξαφανιστούν όλοι».
  Μέλη της οργάνωσης έχουν καταγραφεί σε συνομιλίες να αναφέρονται σε ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και να εκφράζονται θετικά για τη «Χρυσή Αυγή». Ενας από τους συλληφθέντες έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Με ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή» διαψεύδει πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες.
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

 26. Ο/Η eklag λέει:

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:

  Κύριε Κουβέλη,
  σας απευθύνω ανοιχτή επιστολή,
  όπως η Κυρία Ε.Ακρίτα στην Κα Μ.Κωστίδου,
  Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσ/κης.
  Θέλω να ελπίζω ότι θα απαντήσετε,
  όχι προσωπικά αλλά εκεί πού πρέπει
  και δεν θα βάλετε μαρμελάδα στα αυτιά όπως η Εισαγγελέας.
  Ρωτώ το ίδιο με την κα Ακρίτα:
  (τώρα που είστε στα μέσα και στα έξω)
  πώς περνά το παιδάκι με τους βασανιστές δικαστικούς γονείς του,
  οι οποίοι αν και το έσπασαν στο ξύλο,
  είναι ελεύθεροι λόγω της ειδικής διάταξης
  και έχουν ακόμη την επιμέλειά του;
  γιατί δεν καταργείται η άθλια διάταξη;
  γιατί δεν παύονται οι επικίνδυνοι αυτοί από το δικαστικό σώμα;
  γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματά τους;
  Χρωστάτε κάτι στη δικαιοσύνη κε Κουβέλη…
  όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην σας πάρει τελικώς κι εσάς
  Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!

 27. Ο/Η Eπιτροπή καθοίκιων λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464324
  Διαμαρτύρονταν για τους αλλοδαπούς και μετά λήστευαν τράπεζες
  Ρεπορταζ Β. Γ. Λαμπρόπουλος 27/6/2012
  Κατά των… μεταναστών, διαδήλωναν οι εγκληματίες με τα καλάσνικοφ

  Συμμετείχαν με… κεράκια σε σιωπηρή διαμαρτυρία, έξω από το αστυνομικό μέγαρο, κατά της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα πυροβολούσαν τους αστυνομικούς στη διάρκεια ληστείας! Από την μία πλευρά δήλωναν εξοργισμένοι από τις παράνομες ενέργειες αλλοδαπών και την ίδια ώρα οργάνωναν ληστρικές επιθέσεις με καλάσνικοφ και εκρηκτικά…

  Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία για την δράση ορισμένων ελλήνων, μελών της συμμορίας με τα καλάσνικοφ που είχε προχωρήσει σε σειρά ληστειών σε τράπεζες και σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Οπως προκύπτει από τα νεώτερα στοιχεία, ορισμένα μέλη της οργάνωσης, με ακροδεξιές αναζητήσεις -οι οποίοι διέμεναν στην περιοχή της Καβάλας- πρωτοστατούσαν σε κινητοποιήσεις κατά των αλλοδαπών που τους θεωρούσαν «κίνδυνο για την ασφάλεια της πόλης». Ομως ταυτόχρονα οι ίδιοι άνθρωποι διατηρούσαν ολόκληρο οπλοστάσιο και προχωρούσαν σε εγκληματικές ενέργειες μη διστάζοντας να σκοτώσουν όποιον στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια τους.

  Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προς «Το Βήμα» «έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι που συλλάβαμε προχθές για την ληστεία, συμμετείχαν στην σιωπηρή διαμαρτυρία πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Καβάλας. Είχαν ανάψει κεράκια διαμαρτυρόμενοι, όπως έλεγαν, για τους έλληνες-θύματα των επιθέσεων από αλλοδαπούς. Οπως έλεγαν «ήθελαν να υπενθυμίσουν στους αστυνομικούς τους όρκους περί προστασίας των Ελλήνων πολιτών και για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους Ελληνες πολίτες δολοφονήθηκαν από λαθρομετανάστες». Ταυτόχρονα ζήτησαν την απέλαση λαθρομεταναστών. Οπως διαπιστώνουμε τώρα, λίγες ημέρες αργότερα, ορισμένοι από αυτούς που μας κατηγορούσαν για «ανοχή» απέναντι στους λαθρομετανάστες, μας πυροβολούσαν σε διάρκεια ληστειών».

  Είναι ενδεικτικό ότι λίγες ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου 2012, οι… διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να ληστέψουν δύο τράπεζες: στο Ροδόλιβο Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας. Και στις δύο περιπτώσεις, πυροβόλησαν αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ενώ γάζωσαν τοπικό αστυνομικό τμήμα.

  Οι κατηγορούμενοι για αυτήν την υπόθεση παρουσιάσθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες σε υποκλαπείσες συνομιλίες που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης, υπάρχει σειρά αναφορών για σχέσεις ορισμένων από τους εμπλεκόμενους σε ακροδεξιές οργανώσεις.

 28. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

  Θρησκευτικό όρκο έδωσαν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής (μάλιστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος έτρεχε πίσω από τον αρχιεπίσκοπο και στριμωχνόταν ανάμεσα στους μητροπολίτες μέσα στην ολομέλεια για να βρεθεί απέναντί του όταν έραινε τους βουλευτές!). Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ορκίσθηκαν οι Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Βαγγέλης Αποστόλου, από τη ΔΗΜ.ΑΡ. οι Φώτης Κουβέλης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιάννης Πανούσης, Οδυσσέας Βουδούρης, Κατερίνα Μάρκου και από το ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλλη.

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=689403

  http://www.rpn.gr/?p=1900

  Εορτασμός του Αγίου Χριστοφόρου
  Μάι 09, 2012

  Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικολάου, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του πολιούχου του Πικερμίου Αγίου Χριστοφόρου.

  Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γεώργιος Χριστόπουλος μετά της συζύγου του και με πολλούς δημοτικούς και τοπικού συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης , όπως επίσης οι νεοεκλεγέντες Βουλευτές Γ.Βλάχος και Α. Μπούρας της ΝΔ, ο Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ περ. Ατικής) και η Αικατερίνη Μάρκου (ΔΗΜΑΡ Β’ Θεσσαλονίκης) και πολλοί πιστοί μετά τον εσπερινό συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας του Αγίου στην οποία προσέδωσε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

  • Ο/Η Laskaratos λέει:

   H ευσεβής κυρία Κατερίνα Μάρκου, άξια διάδοχος του υμνητή του Χουντόδουλου Θανάση Λεβέντη (ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡ) του τμήματος λιτανειών του ΣΥΝ, τιμάει ιδιαίτερα τον Άγιο Χριστόφορο, μισό άνθρωπο, μισό σκύλο (στο κεφάλι).

 29. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Για τον Φωτη – Φανουρη Κουβελη τον οποιο γνωριζω απο χερι εχω ξαναγραψει.
  Για αυτους που τον περιβαλουν γραφεις αγαπητε Λασκαρατε οτι υπαρχουν λαμπρα στελεχη και μαλιστα αναφαιρεις τον προς αποφυγη Μπιστη.
  Οσο κι αν ψαξεις δεν θα βρεις περα απο δυο τρεις που αξιζουν, οι οποιοι ακολουθησαν συναισθηματικα τον »αρχηγο» της υποκρισιας και του φιλοτομαρισμου Φωτη Φανουρη.
  Τωρα φανηκε καθαρα για ποιο λογο, και τι ρολο επαιζε οταν ολα του ξυνηζαν οσο ηταν στον ΣΥΝ.
  Ενω τωρα με τον κυρ Βενιζελο του Ακη του Τσουκατου του Μαντελη κλπ τον Αντωνακη αδελφου της ΧΑ , τον Αδωνη και τον φον Βοριδη ολα πανε πριμα κι αποθαλασσια.
  Εκεινο ομως που παρελειψες και ειναι ολα τα λεφτα , ειναι οτι μετα τις 6 Μαη ο Φωτης Φανουρης και ολοι της ΔΗΜ »ΑΡ» εβαζαν σαν προυποθεση την συμετοχη του ΣΥΡΙΖΑ για να μπουνε στην συγκυβερνηση με το Πασοκονουδου.
  Χωρις τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παμε ελεγαν.
  Μεχρι και προθυπουργο τον Τσιπρα ηθελαν?
  Ασχετα αν μετα στολιζαν τον Τσιπρα μετα με ενα καρο επιθετα οπως απειρο [ στις κλεψιες] επικινδυνο, ανευθυνο, μπαχαλο κλπ.
  Μηπως βγαινει τωρα συμπερασμα γιατι ηθελαν τοτε μαζι τους τον ΣΥΡΙΖΑ;
  Τον ηθελαν μονο για συνενοχο η τιποτα αλλο χειροτερο;

  .
  .

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ Θεόφιλε,
  ο Φώτης Φανούρης δεν πίστευε σε αυτό που ήθελε να κάνει, και τώρα το έκανε, και γι’αυτό αναζητούσε συνενόχους.

  Για τον Ν.Μπίστη έχω καλή γνώμη και γι’αυτά που γράφει στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο και από μια σειρά περιστατικών που έχω υπ’όψιν μου και από την άρνησή του να είναι τώρα βέβαιος βουλευτής και από άρθρο του στην Ελευθεροτυπία όπου τόλμησε-μόνος αυτός από όλη την Αριστερά- να θέσει το ζήτημα των εναέριων αναχαιτίσεων σε σχέση με τα πραγματικά όρια του εναέριου εθνικού μας χώρου.
  Ασφαλώς διαφωνώ ριζικά με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σημίτη.

 31. Ο/Η Μάθανε πως ... λέει:

  … και πλάκωσαν οι Αδελφές του Ελέους

  Youth against Racism in Europe – YRE
  http://www.yregreece.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9204.html
  Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012
  ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  Από τον Βηματοδότη

  Νεοφασίστες, αντίθετοι με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, συρρέουν στην Ελλάδα, σε μία επίδειξη δυνάμεως. Στις 14 Ιουλίου έχουν δώσει ραντεβού στη Βόρεια Ελλάδα νεοφασίστες από την Ιταλία, από την Ισπανία (της οργάνωσης «Φάλαγγα»), από το Βέλγιο, τη Γαλλία (που έχουν αποσκιρτήσει από το κόμμα της κυρίας Λεπέν) και Αυτονομιστές της Κορσικής, που θεωρούνται από τους πλέον σκληρούς και που βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη με τους Γάλλους νεοφασίστες. Θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε τρεις πόλεις της Βόρειας Ελλάδα, με την κωδική ονομασία «Acropolis against Wall Street». Όχι δεν πρόκειται να δείρουν μετανάστες, ή βουλευτές, αλλά έρχονται καλοκαιριάτικα ως… Άγιοι Βασίληδες μοιράζοντας φάρμακα σε ηλικιωμένους και παιχνίδια για μικρά παιδιά, για να δείξουν ότι υπάρχουν και άλλες πρακτικές απ΄ αυτές που χρησιμοποιούν οι Χρυσαυγίτες. Ήδη οι Ισπανοί νεοφασίστες ανακοίνωσαν μέσω της ιστοσελίδα τους ότι συγκέντρωσαν μισό τόνο παιγνίδια για τα Ελληνόπουλα.

  ***Η κάθοδος των νεοφασιστών από την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές ασφαλείας όχι μόνον της Ελλάδας αλλά και της Ιταλίας της Γαλλίας και της Ισπανίας και εκείνο που προβληματίζει περισσότερο την Αστυνομία είναι η συνεύρεση στην Καβάλα των Γάλλων νεοφασιστών με τους Αυτονομιστές της Κορσικής που βρίσκονται στα μαχαίρια.

 32. Ο/Η ataktos λέει:

  Η περί Φωτίων σύγχυση (Tου Β. Π. Καραγιάννη )

  Παναγιότατε
  Αλλος ο Μητροπολίτης Φώτιος (Μηνιάτης) ο μητροπολίτης της απελευθέρωσης της πόλεως Κοζάνης κι άλλος ο Φώτιος Ειρηνουπόλεως μετέπειτα Πατριάρχης Φώτιος Β’ (1929-1935). Ηταν απλώς συγγενείς.

  Γράφαμε και δημοσιεύαμε πριν 2-3 μέρες:

  «Το 1915 ο τότε μητροπολίτης Φώτιος (Μηνιάτης), ο μητροπολίτης της απελευθέρωσης, είχε μαζί του βοηθό επίσκοπο, τον Φώτιο Ειρηνουπόλεως. Αυτός ήταν από τους πρωτεργάτες του σωματείου «Αναγνωστήριον Κοζάνης» (1916-1923), το οποίο συστήθη για να έχει στη διαχείρισή του τη Βιβλιοθήκη. Μέλη του Αναγνωστηρίου ήταν οι επιφανέστεροι των γραμμάτων στην ιστορία της πόλεως. Το 1923 το Αναγνωστήριο διελύθη και πέρασε η Βιβλιοθήκη στο Δήμο ως Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (κι αυτός ο τίτλος πρέπει να επανέλθει σήμερα σ’ αυτήν). Αυτός ο Φώτιος το 1929 έγινε Πατριάρχης ως Φώτιος Β’ μέχρι το 1935.»

  Ευτυχώς στην Ορθοδοξία δεν ισχύει το αλάθητον όπως στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.
  Μέχρις εδώ, γιατί αν θελήσει κάποιος επαρκής στην τοπική ιστορία, να κοιτάξει τα κείμενα, θα εύρισκε πλείστα όσα προς σχολιασμόν, στις κοσμικές Προσφωνήσεις και τις ιερές Αντιφωνήσεις της εξέδρας στην κεντρική πλατεία.

 33. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.euro2day.gr/specials/topics/135/articles/709576/Article.aspx

  ……………….

  Από την προηγούμενη Πέμπτη -πριν ακόμη ορκιστεί ο Γιώργος Βερνίκος υφυπουργός Ναυτιλίας- το Euro2day.gr είχε φέρει στην επιφάνεια το χρηματιστηριακό σκάνδαλο Βερνίκου-Λεβεντάκη και τα υψηλά πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Χρειάστηκε να περάσουν έξι ημέρες(!), στη διάρκεια των οποίων οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αυτή συνεχίστηκαν με λεπτομέρειες, για να έρθει η «κάθαρση», με αφορμή τη -χλιαρότατη- ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την οff-shore που ως εφοπλιστής διαθέτει ο κ. Βερνίκος.

  Όλες τις προηγούμενες ημέρες, η σιωπή των Μedia -με ελαχιστότατες εξαιρέσεις- για την υπόθεση Βερνίκου ήταν απλώς εκκωφαντική, παρότι ο σάλος που είχε ξεσπάσει στην αγορά για την υπουργοποίησή του κανονικά θα ξύπναγε και…κουφούς.

  ……………………….

  Βλέπετε, υπήρχε μια σειρά «κολλήματα». Η ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης, η «αντιστασιακή» ιδιότητα του κ. Βερνίκου, με το αριστερό παρελθόν, η θέση του στην «καλή κοινωνία» της Αθήνας – με ισχυρές διασυνδέσεις τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά σαλόνια της πολιτικής.

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ελπιζω να μην το σβήσουν το σχόλιό μου όπως έχουν κάνει στο παρελθόν:

  Γράφει το φιλο ΚΚΕ μπλογκ:

  http://faros.wordpress.com/2012/06/27/mehri-pou-tha-ftasei-i-jeftila-twn-aristerwn/

  Μέχρι που θα φτάσει η ξεφτίλα των “αριστερών” ;
  Διαβάζω και δεν το … πιστεύω !
  – Προβλήματα με την διεκδίκηση των εδράνων στη Βουλή φέρονται να έχουν ανακύψει, καθώς ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να καταλάβουν τα έδρανα του ΚΚΕ

  ………………..

  Τους απάντησα:

  http://faros.wordpress.com/2012/06/27/mehri-pou-tha-ftasei-i-jeftila-twn-aristerwn/#comment-22946

  Ο/Η laskaratos λέει:
  Ιουνίου 28, 2012 στις 2:08 μμ

  Πρώτον η ΔΗΜΑΡ υποχώρησε (πολύ κακώς) και αν και έχει 5 βουλευτές περισσότερους από του ΚΚΕ ευγενώς του παραχώρησε τη θέση της.
  Ειλικρινά απορώ, με ποιό δικαίωμα το ΚΚΕ διεκδικεί τη θέση που δικαιούται η ΔΗΜΑΡ;

  Επικαλείται κάποιο κεκτημένο;
  Πιστεύει στην Ιερή Παράδοση;
  Δεν είναι η λαϊκή ψήφος που καθορίζει τη δύναμη και τις θέσεις των κομμάτων στη Βουλή;
  Γιατί το ΚΚΕ αρνείται να δεχτεί την ωμή πραγματικότητα;
  Αν στις άλλες εκλογές μείνει εκτός Βουλής θα απαιτεί έδρανα στο όνομα της παράδοσης;
  Διαφέρει η θέση του αυτή από τις απόψεις των κυρίαρχων τάξεων πως έχουν εξασφαλίσει προνόμια από την ιστορία, την παράδοση ή από το θεό;

  ΥΓ
  Αν μου λογοκρίνετε το σχόλιο όπως έχετε κάνει στο παρελθόν, θα το αναρτήσω σε κεντρικό ποστ

 35. Ο/Η +Φώτιος Φανούριος λέει:

  Ευρωκαταδίκη Ελλάδας για το θρησκευτικό όρκο (21 Φεβρουαρίου 2008)

  https://roides.wordpress.com/2008/02/22/hels220208/

 36. Ο/Η Άννα Φιρλίνη λέει:

  Γιατί αποχώρησα από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

  Κατερίνα Φραγκάτου

  Σύμβουλος 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων

  Έχοντας μακρά πορεία στο ΚΚΕ εσωτ., στην ΕΑΡ, στον ΣΥΝ, στήριξα το εγχείρημα της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιατί πίστεψα ότι θα ήταν μια Αριστερά με δημοκρατικό πρόσημο, με αδρή κοινωνική παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι, υλοποιώντας έτσι τις αρχές του Συνεδρίου της.

  Αντί γι’ αυτά, βρέθηκα μπροστά σε πρακτικές αποκλεισμού λόγω διαφορετικής άποψης και είδα τη μετατροπή του κόμματος σε μια εξωθεσμική ομάδα που ρυθμίζει τα πάντα, ακόμη και ερήμην αποφάσεων συλλογικών οργάνων, κεντρικών ή περιφερειακών. Αντί λοιπόν ενός κόμματος μελών, που να επιδιώκει τη δημιουργική σύνθεση των διαφορών γνώμης, τελικά δημιουργήθηκε ένα κλειστό aparat μηχανισμού, προετοιμάζοντας μια ηγετική γραφειοκρατική ομάδα για τον ρόλο της “κυβερνώσας Αριστεράς”. Πόσο μπορεί να υπάρχει Αριστερά χωρίς συζήτηση για το πώς και το γιατί της εξουσίας; Γιατί αυτή η συζήτηση δεν υπήρξε ποτέ.

  Και δεν υπήρξε αυτή η συζήτηση γιατί κυριάρχησε η αφομοίωση του aparat στη λογική του “κυβερνητισμού”. Είναι αυτή η αφομοίωση που έφερε τον ετεροπροσδιορισμό της ΔΗΜ.ΑΡ. μέσα από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Στις πρώτες εκλογές έλεγε πως δεν θα γίνει το πλυντήριο της πολιτικής των δύο μνημονιακών κομμάτων και κατήγγειλε τη δικομματική φύτρα της πολιτικής του Μνημονίου. Τώρα, και χωρίς να χρειάζεται η συμμετοχή της στον κυβερνητικό θίασο (τα δύο κόμματα του Μνημονίου είχαν πλειοψηφία πλέον), στέργει να στηρίξει την ίδια πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της αποικιοποίησης της χώρας, προσπαθώντας ανέξοδα να προσθέσει ολίγον “ροζ” στις γκριζόμαυρες συνομιλίες των κυβερνητικών “εταίρων”. Γι’ αυτό και η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν είχε τίποτα να πει για την επιστολή Σαμαρά, στην οποία η αποδοχή του πυρήνα του Μνημονίου αντικρίζεται σε όρους υποτελούς συμπεριφοράς.

  Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει απολέσει τον αριστερό της χαρακτήρα και έχει επιδοθεί σ’ έναν άνευ όρων κρατικιστικό κυβερνητισμό. Είναι αυτονόητο πως διαχωρίζω τη θέση μου και παύω να είμαι ακόμα και απλό μέλος της.

  Rate this:

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://dimartblog.com/2013/08/01/%cf%85%cf%86%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b6%cf%89%ce%ae%cf%82/

  Για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας εν Ελλάδι

  —του Γιώργου Τσακνιά

  ………………

  [Στην ορθόδοξη θεολογία, η ίδια η έννοια της αμαρτίας έχει διαφορετικό περιεχόμενο: δεν υπάρχουν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και άλλα τέτοια χολιγουντιανά. Η αμαρτία είναι βασικά μία: η αδυναμία ένωσης με τον Θεό· όλες οι άλλες στην πραγματικότητα πηγάζουν από αυτήν. Υπ’ αυτήν την έννοια, η ορθοδοξία πλησιάζει αρκετά στον μαρξισμό-λενινισμό και στη μεταφυσική, τελικά, υπόσταση του Κόμματος, όπως τη γνωρίσαμε στην πράξη στον 20ό αιώνα.]

  ………………….

  _____________________________

  Eίναι κρίμα ένα στέλεχος ενός ελληνορθόδοξου κόμματος που δεν πιστεύει στην ανεξιθρησκεία και υποστηρίζει μια κρατική φιλανθρωπη Εκκλησία η οποία χωνει τη μύτη της ακόμη και στη Βουλή, να αγνοεί βασικά στοιχεία της πίστης του κ.Φώτη Κουβέλη:

  Το περίφημο «Πηδάλιον», η μεγαλύτερη συλλογή ιερών κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συγγραφείς του οι μοναχοί Νικόδημος Αγιορείτης και Αγάπιος και περιέχει μια συνοπτική συλλογή των κανόνων των αποστόλων, των πατέρων, των οικουμενικών και τοπικών συνόδων, προς χρήση για όλους τους, κληρικούς και λαϊκούς, χριστιανούς ορθόδοξους.

  «Η μαλακία γίνεται τριών λογιών, ή με το χέρι το ίδιον του ανθρώπου, ή με το χέρι άλλου, ή με το κοπάνισμα και κτύπημα εις τα μηρία.Είναι η κοινή και ψυχόλεθρος πανούκλα, οπού φθείρει και απολλύει τους περισσοτέρους ανθρώπους του κόσμου, και μάλιστα τους αθλίους νέους»… «Δεν πρέπει και τούτο να λανθάνη τους πνευματικούς Πατέρας, ότι η κατάρατος μαλακία προχωρεί και εις τας γυναίκας, διά τούτο και αυταί πρέπει να κανονίζωνται ωσάν και οι άνδρες, ίνα μη λέγω και βαρύτερα». »

  Το βιβλίο συντάχθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1800 στη Λειψία, μετά από επικύρωση της πατριαρχικής συνόδου Κωνσταντινούπολης, το 1791

 38. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2015/11/28/%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%8c%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%bc%cf%80%ce%b1-%cf%86%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%82/

  kyrioskathigitis

  Ο αμετανόητος μπάρμπα-Φώτης

  Όλοι ξέρουμε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πέρυσι τέτοια εποχή και μέχρι τις γιορτές, με την διαδικασία εκλογής ΠτΔ και την συμπεριφορά του τότε προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Για όσους δεν θυμούνται, ο κύριος Κουβέλης, ενώ είχε δεχτεί να είναι υποψήφιος και για μήνες όλοι θεωρούσαν βέβαιο ότι αυτός θα είναι ο επόμενος κάτοικος του Προεδρικού Μεγάρου, υπαναχώρησε και ούτε έδωσε ψήφο στον Σταύρο Δήμα, που έχρισε η πλειοψηφία υποψήφιο, αντί του ίδιου.

  Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς βέβαια, διαψεύδει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ότι του είχε γίνει έστω πρόταση. Σε αυτό το θέμα όμως εμπιστευτείτε τον κυρ Διάολο. Σας το λέει με απόλυτη βεβαιότητα που δεν επιδέχεται διάψευση.

  Την Παρασκευή το μεσημέρι ο κυρ Φώτης έδωσε, μετά από πολύ καιρό, συνέντευξη σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό. Στον οποίο παρεμπιπτόντως εργάζεται ο πρώην εκπρόσωπος του πρώην κόμματός του. Όλως τυχαίως βέβαια. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  Στην διάρκεια της συνέντευξης, φυσικά, ρωτήθηκε για την στάση του στην προεδρική εκλογή. Η απάντησή του: «Στη λεγόμενη προεδρική εκλογή, αυτό το συγκεκριμένο που έπραξα ήταν από συγκεκριμένη θέση πολιτικής ευθύνης. Είχα πει με όλους τους τόνους και όλη την ανάλυση ότι θα πρέπει ο τόπος να αλλάξει σελίδα και άλλαξε στις εκλογές του Ιανουαρίου, εκτιμώ προς το καλύτερο…….. Το έχω πει πάρα πολλές φορές και το επαναλαμβάνω, ότι έπραξα καλώς (με τη μη εκλογή ΠτΔ». Σε κανονική γλώσσα: «Έριξα τους άλλους γιατί πίστευα ότι οι τωρινοί θα τα έκαναν καλύτερα. Πιστεύω ότι τα έκαναν πράγματι καλύτερα». Αν έχετε μείνει άφωνοι από την απουσία αίσθησης της πραγματικότητας, περιμένετε να διαβάσετε τι δήλωσε μετά.

  Ο δημοσιογράφος φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία – σιγά μην την έχανε – και ρώτησε: «Δηλαδή πιστεύετε ότι οι συνθήκες βελτιώθηκαν μετά τις εκλογές;»

  Η απάντηση του τιτανοτεράστιου αριστερού ημίθεου; Διαβάστε και κλάψτε:

  «Βελτιώθηκε, διότι υπάρχει μια σαφής συμφωνία, με επαχθή μέτρα, μετά το τρίτο Μνημόνιο. Είναι Μνημόνιο και λέγεται έτσι, έστω και αν χρησιμοποιείται η διατύπωση «συμφωνία». Είναι ανοικτή η εφαρμογή μιας παράλληλης πολιτικής, η οποία είναι δυνατόν να αντιρροπεί. Πρόκειται για μια καθυστέρηση που δεν είναι καθόλου παραδεκτή, διότι θα έπρεπε ήδη να έχει αναπτυχθεί μια παράλληλη πολιτική για να αντιρροπήσει και να αντισταθμίσει τα δύσκολα και επαχθή μέτρα και αυτό χρεώνεται η κυβέρνηση και οφείλει να το αντιμετωπίσει».

  Αυτό είναι. Τα πράγματα βελτιώθηκαν, απλά εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Τα capital controls είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Η ύφεση, ενώ προβλεπόταν ανάπτυξη και μάλιστα σημαντική, είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Το κόψιμο των συντάξεων είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΟΛΑ γύρω μας είναι ΒΕΛΤΙΩΣΗ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.