Η άνανδρη επίθεση στην κα Ρεπούση

Ας ελπίσουμε πως η Αριστερά θα αντιληφθεί πως οι μισές αλήθειες, η δειλία, οι ηθικοί συμβιβασμοί, η καλλιέργεια φρούδων ελπίδων και μύθων, δεν έχουν καμία προοπτική

Ο Ευρυπίδης (φωτ. «Τρωάδες», που διδάχτηκαν εν μέσω σικελικής εκστρατείας) και ο Ηρόδοτος (που θα έγραφε και για το 1922 πως οι Έλληνες παραβίασαν «τα πάντων ανθρώπων νόμιμα αποκτείναντες» γυναικόπαιδα), θα ήταν στο πλευρό της κας Ρεπούση. Αυτή είναι η ελληνική μας παράδοση και όχι τα κουτοπόνηρα ψέματα των Ρωμιών «πατριωτών».

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Η εκλογή της κας Ρεπούση στον Πειραιά με το κόμμα του υποκριτή ελληνορθόδοξου κ.Φώτη Κουβέλη (Το Ευαγγέλιο απαγορεύει αυστηρά τον όρκο, η ελληνορθόδοξη αίρεση τον επιβάλλει, ο κ.Κουβέλης ποδοπάτησε και το παρελθόν του και τις χριστιανικές εντολές, ελπίζοντας σε κάποιες ψήφους), ήταν χαστούκι για τον Αντισημίτη μητροπολίτη φίλο της «Χρυσής Αυγής» Χρήστο Μεντζελόπουλο καθώς και για τον προκάτοχό του Κώστα Καρούσο της χουντικής «Χρυσοπηγής», ο οποίος απομακρύνθηκε με ταπεινωτικό τρόπο. Η ακροδεξιά δεν μπόρεσε να καταπιεί το γεγονός και επιδόθηκε σε γυναικουλίστικες καταγγελίες επειδή η κα Ρεπούση απουσίαζε, όπως και πολλοί ακόμη βουλευτές, από τη Βουλή την ώρα της εκδήλωσης στη μνήμη της σφαγής των Ποντίων από τους Τούρκους εθνικιστές. Από την ίδια εκδήλωση απουσίαζαν και ο Φύρερ της «Χ.Α.», ο κ.Σαμαράς, η κα Παπαρήγα ακόμη δε και ο νέος αστέρας του (προς το παρόν πολύ light) πατριωτικού μετώπου Σωτηρίας, ο κ.Αλ.Τσίπρας, που ελπίζω να βρει σύντομα το μέτρο, με τη βοήθεια της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αυτή η κουτοπόνηρη ανεντιμότητα της ακροδεξιάς και των κάθε λογής καραγκιόζηδων πατριωτών (φοροφυγάδων κατά κανόνα ή και φυγόστρατων) του γλυκού νερού, είχε εκδηλωθεί και κατά του τώρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τατσόπουλου, του οποίου ένα σαφέστατο αστείο στο face-book διαστρέβλωσαν εσκεμμένα, για να τον συκοφαντήσουν πως δήθεν αποκάλεσε τον Κολοκοτρώνη gay.

Η κα Ρεπούση είναι μια πολύ καλή επιστήμων, πολιτεύεται με ένα σοβαρό κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς (για τη σοβαρότητα του αρχηγού του και για κάποιους εκ ΠΑΣΟΚ πολιτευτές του έχω πολλές ενστάσεις) και μπήκε στο στόχαστρο της ακροδεξιάς, για κάποιο έλασσον λάθος της  στο σχολικό βιβλίο αντί για δυο μείζονα. Ασφαλώς  «ο συνωστισμός» ήταν μια πολύ άτυχη έκφραση, πλην όμως καλοπροαίρετη γιατί αποσκοπούσε στον πολύ πατριωτικό σκοπό της ειρηνικής συνύπαρξης με την Τουρκία. Στην Ελλάδα και οι πέτρες ξέρουν, με το παραπάνω μάλιστα, για τις τουρκικές ωμότητες στη Σμύρνη και το πρόβλημα ήταν ως εκ τούτου μικρό. Το τεράστιο θέμα που δεν είναι ευρύτερα γνωστό στον ελληνικό λαό, είναι οι αδιαμφισβήτητες φρικαλεότητες του ελληνικού στρατού εισβολής ακόμη και σε βάρος άμαχων Τούρκων, οι οποίες δυστυχώς αποσιωπούνται. Για αυτήν της την παράλειψη έπρεπε πρώτιστα να κατηγορηθεί η κα Ρεπούση, παράλειψη που συνέβη κάτω από το φόβο πως αν δεν γινόταν, το βιβλίο δεν θα κυκλοφορούσε. Αν όμως η κα Ρεπούση διάλεγε την μια και μοναδική σωστή οδό, αυτήν της απόλυτης αλήθειας και έκανε μια αναφορά του τύπου «Οι βιαιότητες του ελληνικού στρατού σε βάρος άμαχων Τούρκων συνετέλεσαν στη σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης», κανείς δεν θα τολμούσε να πει τίποτα και μόνο από το γεγονός πως οι «πατριώτες» αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να ανοίξουν συζήτηση για τέτοια θέματα.

Όμως η κα Ρεπούση είχε το πατριωτικό χρέος να ακούσει την προτροπή του Σολωμού («εθνικό είναι το αληθές») και να ενημερώσει τα Ελληνόπουλα για αυτήν την ατιμία που διέπραξε ο ελληνικός στρατός και χάριν της υπέρτατης πατριωτικής αναγκαιότητας της ελληνοτουρκικής φιλίας και  χάριν του πανανθρώπινου καθήκοντος της αλήθειας και χάριν της μνήμης των αθώων Τούρκων που σφαγιάστηκαν με τόσο βάρβαρο τρόπο από Νεοέλληνες εθνικιστές.  Ακόμη και διότι η Ελλάδα θα ευτυχήσει μόνο με οδηγό την αυτοκριτική, την αυτογνωσία και την αλήθεια που απελευθερώνει και όχι το ιστορικό ψέμα που φέρνει μίσος, αιμοβόρες αερομαχίες στο Αιγαίο και υποβρύχια που γέρνουν. «Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς». Ή αν προτιμάτε: «Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου». Η Ελλάδα έχει μόνον έναν εχθρό. Την παχυλή αμάθεια και διαφθορά του λαού της, έστω και δικαιολογημένη σε ένα μέρος, από τη μακρόχρονη υπανάπτυξη, και την τεράστια διαφθορά, ανικανότητα και ατολμία της πολιτικής της ηγεσίας.

Το δεύτερο ατόπημα της κας Ρεπούση, με προφανές κίνητρο να εξευμενίσει την Εκκλησία, αφορά την προβολή του αγράμματου ψευτοπροφήτη και αντισημίτη αγύρτη Βλάχου καλόγερου Κοσμά του Αιτωλού, φίλου του Αλή πασά, κήρυκα της εθελοδουλείας, αισχρού και με χυδαίες εκφράσεις συκοφάντη των Εβραίων και προπαγανδιστή θρησκευτικού μίσους εναντίον τους, εχθρού των ελληνικών Γραμμάτων και της Επιστήμης, ως δήθεν δάσκαλου του Γένους. Το παπαδαριό όμως όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε, αλλά οργίστηκε γιατί η κα Ρεπούση δεν αποκάλεσε τον Κοσμά άγιο.

Ας ελπίσουμε πως η Αριστερά θα αντιληφθεί πως οι μισές αλήθειες, η δειλία, οι ηθικοί συμβιβασμοί, η καλλιέργεια φρούδων ελπίδων και μύθων, δεν έχουν καμία προοπτική. Νομίζω πως ποτέ δεν ήταν αυτή η ανάγκη πιο επιτακτική και επίκαιρη. Είναι θέμα επιβίωσης της χώρας μας που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.


ΥΓ
Διαβάστε εδώ για το εξαιρετικό, όσο και αδιάψευστο βιβλίο-ντοκουμέντο  «ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ 1912-1922 Εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ « με το οποίο οι επαγγελματίες πατριώτες δεν τόλμησαν να αντιπαρατεθούν.

και εδώ

μια ενδιαφέρουσα ανάλυση:

«Ο Κωστόπουλος χρησιμοποιεί σαν κύρια πηγή τα ημερολόγια και τις επιστολές των στρατιωτών που, σε αντίθεση με τους προηγούμενους πολέμους, είναι γεμάτα από περιγραφές από απίστευτες αγριότητες του εισβολέα ελληνικού στρατού. «Ο ελληνικός στρατός έπρεπε να «διαφυλάσσει» την τάξη για λογαριασμό και κάτω από την υψηλή εποπτεία των Συμμάχων και ταυτόχρονα να δημιουργεί στον κατακτημένο χώρο τις υλικές προϋποθέσεις μιας πιο μακροπρόθεσμης επικράτησης. Και τα δυο αυτά καθήκοντα δεν μπορούσαν παρά να οδηγήσουν σε μια ατέλειωτη αλυσίδα από αγριότητες κι ανθρώπινες τραγωδίες».

Ένας τσολιάς από τη Βοιωτία γράφει στο ημερολόγιό του: «Ο διοικητής μας Γεώργιος Κονδύλης περιφέρεται διαρκώς σε όλη την πόλη (σημ. του Αϊδινίου) και μας ενθαρρύνει πώς θα φάμε τους άπιστους, μας λέει να πράξουμε ό,τι βαστάει η ψυχή μας.  Ένας ρασοφόρος έβαλε φωτιά σε ένα τζαμί και έκαψε μερικές φτωχοοικογένειες. Ήταν οι οικογένειες που δεν πρόλαβαν να φύγουν όπως οι πλούσιοι του Αϊδινίου». Ο στρατιώτης Νίκος Βασιλικός, πατέρας του γνωστού συγγραφέα, γράφει για τις αγριότητες του ελληνικού στρατού μετά τη μάχη στο Σαγγάριο το 1921: «Όλου του κάμπου τα χωριά καίγονται από το Γιουνάν-ασκέρ, το οποίο μεταλαμπαδεύει, επ’ ευκαιρία της διαβάσεώς του, τα πραγματικά φώτα του πολιτισμού». Δεν πρόκειται για αυθόρμητο ξέσπασμα, μας πληροφορεί ο ίδιος, αλλά για την εφαρμογή συγκεκριμένης διαταγής του Επιτελείου. Πριν φτάσουμε στην καταστροφή της Σμύρνης είχε προηγηθεί η συστηματική καταστροφή της μικρασιατικής ενδοχώρας, διαπιστώνει ο Κωστόπουλος, στηριγμένος στις άφθονες μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν ότι το ελληνικό κράτος «πρόκρινε μια στρατηγική ολοκληρωτικού πολέμου και καταστροφής». Αυτή η ολοκληρωτική καταστροφή καταγράφεται στα ημερολόγια των φαντάρων με ατέλειωτες περιγραφές μαζικών εκτελέσεων, βιασμών, λεηλασιών. Σύμφωνα με έναν έλληνα υπουργό «η Ελλάδα ήταν αναγκασμένη ν’ ακολουθήσει τις άλλες αποικιακές δυνάμεις στην κατάκτηση εδαφών με αριθμητική υπεροχή του τουρκικού πληθυσμού για λόγους στρατηγικούς, οικονομικούς και εκπολιτιστικούς»! Αλλά όταν η ιμπεριαλιστική εκστρατεία του ελληνικού κράτους ηττήθηκε στην Μικρά Ασία και οι δυνάμεις του Κεμάλ έφταναν στην Σμύρνη η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή την αποχώρηση του ελληνικού πληθυσμού από την πόλη και την επιβίβαση στα πλοία του στόλου. «Καλύτερα να μείνουν εδώ και να τους σφάξει ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα», έλεγε ο διαβόητος Στεργιάδης, ο ύπατος αρμοστής της Ελλάδας στη Σμύρνη. Στο βιβλίο αναφέρονται, αν και συνοπτικά, οι αντιπολεμικές διαθέσεις των ελλήνων φαντάρων που αναρωτιόντουσαν γιατί πολεμάνε δέκα χρόνια συνέχεια. Από την υποδοχή που επιφύλαξαν στον Κωνσταντίνο με συνθήματα που ζητούσαν την άμεση απόλυσή τους από το στρατό, μέχρι την «απεργία πολέμου», αρνούμενοι να πολεμήσουν και ξεκινώντας ομαδικά για τα σπίτια τους……

Είναι καθήκον μιας διεθνιστικής αριστεράς να μιλήσει, όπως και τότε, για όλα αυτά».

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

43 Responses to Η άνανδρη επίθεση στην κα Ρεπούση

 1. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἡ χαρὰ τῶν ἐθνικιστῶν εἶναι οἱ διεθνιστές, ἀφοῦ φαίνονται σὰν τοὺς ἐθνικιστὲς τῶν «ἄλλων». Πρέπει νὰ γίνουν γνωστὲς οἱ συνθῆκες διαβιώσεως στὴν Ὀθωμανικὴ Αὐτοκρατορία ὅλων τῶν κατοίκων της καὶ τίς ἀναπόφευκτες ἐπιδράσεις τοῦ Δυτικοῦ Πολιτισμοῦ, ὅπως τῆς ἐμφανίσεως τῆς ἔννοιας τοῦ ἔθνους. Καινούργιες ἔννοιες, οἱ ὁποῖες δὲν γινόταν οὔτε νὰ ἀγνοηθοῦν, οὔτε νὰ ἀφομοιωθοῦν πλήρως. Ἔννοιες ἐπανεμφανιζόμενες ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα στὴν Δύσι, ὅπου οὔτε ἐκεῖ εἶχαν προλάβει νὰ τὶς κατανοήσουν πλήρως καὶ λόγῳ δυσκολίας καὶ λόγῳ τῶν πολεμίων τῆς προόδου.

 2. Ο/Η eklag λέει:

  Αχ! του κισσού το πλάνο ψήλωμα!
  να μην σέβονται ένα απροστάτευτο κορίτσι που παλεύει με την αξία του
  να αναρριχηθεί,όπως κι η φιληνάδα του Κα Αιθαλομίχλη Δραγώνα.
  Και για κείνη δεν είπαν πως τα (παν/κα) χαρτάκια της δεν ήταν εντάξει;
  Η ίδια απαξίωσε να απαντήσει.
  Με σεμνότητα και στωικότητα υπέμεινε τα χτυπήματα της μοίρας!
  Οι σκοποί των των κοριτσιών είναι απλοί και καθαροί:
  ONE RACE HUMAN RACE ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Από κεκτημένη λοιπόν ταχύτητα πολιτεύεται στην Ελλάδα η Ρεπούση.
  Είναι χρέος των ψηφοφόρων να της υποδείξουν κοντινά Κοινοβούλια,
  στα οποία η καριέρα της ΘΑ εκτιναχτεί αναλόγως προς το μεγαλείο της.

  ps
  Aς μην υποθέτουμε τι ΘΑ έλεγε ο Ηρόδοτος σχετικώς.
  Γνωρίζουμε με βεβαιότητα τις θέσεις του για τους προδότες.

 3. Ο/Η eklag λέει:

  nota bene
  Το να αρνείται κάποιος την προσφορά στου Κοσμά στους υπόδουλους αδερφούς του,είναι σαν να αρνείται το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι οι παγκόσμιες τράπεζες είναι εβρα’ι’κής ιδιοκτησίας.
  Επαναλαμβάνουμε:
  τα ιστορικά γεγονότα αποτιμώνται ΣΥΝΟΛΙΚΑ και με βάση την εποχή τους.
  Τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα κοσμικογράφων,
  στην καλύτερη περίπτωση…

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  H Eκκλησία δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ομολογήσει τα αίσχη του ελληνικού στρατού, που έγιναν με τις ευλογίες της. Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τις εντολές του Χριστού.
  Έχει φτιάξει δική της θρησκεία, την ελληνορθοδοξία, μια από τις φοβερότερες αιρέσεις του Χριστιανισμού, η οποία ποδοπατάει κάθε ευαγγελική αρχή.

  Μόνη εξαίρεση ο π.Φιλόθεος Φάρος στην «Εκκλησία ως σκάνδαλο και ως Σωτηρία», όπου ομολογεί τα εγκλήματατου ελληνικού στρατού και ασκεί κριτική στον εθνικιστή μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο, και πέραν τούτου μια δειλή απόπειρα μετάνοιας:

  Ο Πρεβέζης Μελέτιος, στη βιογραφία (1997) του αρχιμανδρίτη Ιωήλ Γιαννακόπουλου, ενός εξέχοντος ερμηνευτή της αγ.Γραφής, κάνει μια υπαινικτική αναφορά στις ελληνικές βαρβαρότητες που προηγήθηκαν της μικρασιατικής καταστροφής. «Ο π.Ιωήλ απέφευγε να μιλάει γι’αυτά που έγιναν στη Μικρά Ασία. Ήταν βαθιά πικραμένος. Και για τα έργα των Τούρκων και για τα έργα των Ελλήνων. Έλεγε μόνο: ‘Αμαρτίαι ελαττονούσι φυλάς’». Το πατριωτικό και χριστιανικό χρέος όμως απαιτούσαν από τον Ιωήλ αντί να σιωπά να μιλάει, για να αποσοβήσει την επανάληψη αυτών των εγκληματικών λαθών και να αποτρέψει το φυλετικό μίσος. Έμμεσα βέβαια η βιβλική παροιμία που χρησιμοποιούσε υπαινισσόταν πως έφταιγε πρώτιστα η ελληνική «φυλή», αφού αυτή κυρίως ελαττώθηκε και έπαθε από το Δικαιοκρίτη.

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Λασκαρατο,

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια παρατηρηση. Γραφετε: «H Eκκλησία δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ομολογήσει τα αίσχη του ελληνικού στρατού, που έγιναν με τις ευλογίες της. Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τις εντολές Του.
   .Έχει φτιάξει δική της θρησκεία, την ελληνορθοδοξία, μια από τις φοβερότερες αιρέσεις του Χριστιανισμού, η οποία ποδοπατάει κάθε ευαγγελική αρχή.»
   Μια τετοια «εκκλησια» προφανως δεν ειναι η Εκκλησια του Χριστου. Εξ ορισμου η Εκκλησια του Χριστου ειναι οι ανθρωπου που ομολογουν Ορθοδοξη Πιστη στο Χριστο και «τα δινουν ολα» για τις εντολες του Χριστου.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 5. Ο/Η eklag λέει:

  Οι Εκπρόσωποι της Εκκλησίας με απασχολούν στο βαθμό που βοηθούν
  -όταν αυτό συμβαίνει-
  το Κράτος.
  (Δεν λέω Έθνος μην σας ταράξω πρωί πρωί.)
  Η υπευθυνότητα ιστορικών+ηγετών όμως,
  όλη μέρα κάθε μέρα.
  Οι »παραλείψεις» εδώ είναι ανεπίτρεπτες!
  Φυσικά δεν παθαίνω πια εγκεφαλικό όπως στην αρχή!
  όταν τις διαπιστώνω…
  Εκπαιδεύτηκα καλά εδώ μέσα…

 6. Ο/Η Kill Bill λέει:

  http://www.aformi.gr/2010/01/%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7/

  «Σαν έφεξε, βάρεσε η σάλπιγγα συναγερμό πάνου απ’ το χαμηλό λασπωμένο λοφάκι του χωριού. Εκεί μαζεύτηκαν όλοι οι αιχμάλωτοι άντρες και κατόπι ντουφεκίστηκαν. Κάθε ενωμοτία έστηνε αντίκρυ της πεντέξη και τους θέριζε. Βρέθηκα αντίκρυ στο γέρο. Είχε μερικές μελανιές στο πατριαρχικό του πρόσωπο και ψιθύριζε ολοένα προσευχές. Τα μεταξωτά του γένια ανέμιζαν απαλά στον αγέρα. Το πιο μεγάλο καλό που θα μπορούσα να του κάνω ήταν να τον σκοτώσω αμέσως και τελειωτικά, για να μην τυραγνιέται σα μερικούς που σπάραζαν σαν τα βουβάλια χτυπώντας τις απαλάμες στο χώμα. Είχαμε κάτι θαυμάσια μάνλιχερ τότες, ολοκαίνουργα, λαφριά κι ευθύβολα, που βαρούσες πεντάρα με δαύτα. Τόνε σημάδεψα στο κούτελο, ανάμεσα στα ολάσπρα φρύδια του. Σήκωσε απάνω μου τα γαλανά μάτια του και με κοίταξε γαλήνια. Θαρρείς πως ένιωσε την οπτική σκοπευτική μου γραμμή ν’ ακουμπά σαν κάτι στερεό πάνου στο κούτελο του.

  Τράβηξα τη σκαντάλη και σωριάστηκε μονοκόμματα σαν αστραποκαμμένος στη λάσπη. Μια ψιλή κόκκινη κορδελίτσα κύλισε απ’ το κούτελο του πάνου στο ήσυχο πρόσωπο, και λεκέδιασε τα χιόνια της γενειάδας του.

  Σαν τέλειωσαν οι εχτελέσεις ανοίχτηκε το τζαμί για νάβγουνε τα μαντρισμένα γυναικόπαιδα. Κατόπι βάλθηκε φωτιά στο χωριό. Οι φαντάροι τρέχανε με γκαζοτενεκέδες και περεχούσανε πετρέλαιο τα σπίτια. […]

  Ξεκινήσαμε να φύγουμε. Ξαφνικά μες από ένα σοκάκι χύμηξαν, ένα ξεφρενιασμένο πλήθος, τα μωρά και οι γυναίκες που είχανε κλεισμένες μες το τζαμί και τις ξαπολύκανε. Ούρλιαξαν και τρέχανε προς τα πτώματα. Ήτανε χωρίς γιασμάκ, ξεστηθωμένες σαν άγριες μαινάδες. Τα μάτια τους ήτανε τεράστια ανοιγμένα απ’ την τρομάρα και τα μαλλιά τους πετούσανε πίσω σα μαύρα ζωντανεμένα σερπετά. Τρέχανε προς το λόφο, μες απ’ το γλιστερό καλντερίμι του χωριού, για να ψάξουνε μες τα στρωμένα κουφάρια να γνωρίσουνε τους δικούς τους

 7. Ο/Η O Αμβρόσιος του 666ου λέει:

  http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/12623-kalavriton-ambrosios-gia-mimi-androulaki

  Όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν αποτελούν θέση υπέρ μιάς συγκεκριμένης πολιτικής παρατάξεως. ‘Οποιο κόμμα κι αν ετύχαινε αυτής της υποδοχής, θα εγράφαμε ακριβώς τα ίδια!
  Πρός την Χρυσή Αυγή θα ελέγαμε: Οι απόψεις σας είναι μεν σεβαστές, εμείς όμως δεν τις ασπαζόμαστε! Διατυπώνοντας τις σκέψεις, που ακολουθούν, δηλώνουμε ευθέως, ότι μοναδικό μας κίνητρο είναι να αναδειχθή η παθογένεια της Δημοκρατίας, όπως την ζούμε σήμερα.

  Έπειτα από τις παραπάνω διευκρινήσεις ας έλθουμε στο θέμα μας

  Οργή λοιπόν μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος σήμερα, 17 Μαΐου 2012, αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

  Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Μανώλη Μιχαλάκο.

  Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών.

  Τέλος αυτή καθ’ εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας.

  Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τούς κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τούς εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους!

  Η συμπεριφορά του στελέχους της Χρυσής Αυγής με το γνωστό εκείνο και τόσο αστείο «εγέρθητι» προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ υπήρξεν όχι απλώς ακατανόητη, αλλά και απαράδεκτη!

  Μόνο ζημιά επέφερε στην παράταξή του. Κι εμείς προσωπικά την καταδικάζουμε απερίφραστα, καθ’ όσον ο σεβασμός πρός κάποιον εμπνέεται, δεν επιβάλλεται!

  Αλλά ένα πολιτικό Κόμμα δέν μπορεί να κρίνεται από την συμπεριφορά ενός μέλους του. Κρίνεται από τις αρχές, τις οποίες πρεσβεύει, όπως επίσης καί από το Πρόγραμμά του. Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος;

  Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν «αναρχοκομμουνιστές». Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών!

  Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα «συνωστισμού» η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση;

  Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι- χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι! Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα.

  Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! «Σταυρώνει» ή «μαυρίζει», επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει όποιους επιθυμεί», ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει!

  Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία!

  Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις!

  Πως να δικαιολογήσεις π.χ. την Κυρία Παπαρρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό. Πάσχει, λοιπόν, σήμερα η Δημοκρατία μας και παρακαλώ να συμφωνήσετε μαζί μου, αφού το Σύνταγμα της Ελλάδος:

  1. στο άρθρο 4 διαλαμβάνει τα εξής: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου» και «Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

  2. στο άρθρο 5 ορίζει τα εξής: «Έκαστος δικαιούται να αναπτύσση ελευθέρως την προσωπικότητά του και να συμμετέχη εις την κοινωνικήν, οικονομικήν και πολιτικήν ζωήν της Χώρας…»!

  3. και στο άρθρο 14 θεσπίζει τα εξής: «Έκαστος δύναται να εκφράζεται και να διαδίδη προφορικώς, εγγράφως και δια του τύπου τους στοχασμους του, τηρών τους νόμους του Κράτους».
  4. Άλλωστε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται, ότι «θα προστατεύει τα δικαιώματα και τας ελευθερίας των Ελλήνων» (άρθρο 33).

  Λοιπόν, αφού ο κ. Ανδρουλάκης σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες και τα ΜΜΕ προχθές εφάρμοσαν την επιλεκτική Δημοκρατία, απεδείχθη περίτρανα, ότι η Δημοκρατία στη Χώρα μας πάσχει! Βιώνουμε μια αρρωστημένη Δημοκρατία!

  Γιατί άραγε ο ψευδοδημοκράτης κ. Μίμης Ανδρουλάκης μπορεί ανεμπόδιστα να γράφει τα βιβλία του, όπως το περίφημο εκείνο «Μν » (Γυναικείο αντιμυθιστόρημα) (Καστανιώτης, 1999)» με τον επικαλυμμένο αισχρό τίτλο του, και να διαδίδει επίσης ανεμπόδιστα τις ανατρεπτικές ιδέες του;

  Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αλλοιώσεως του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος σας παρουσιάζω παρακάτω ένα ερωτηματολόγιο, που συνέγραψε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνστ. Τομκακίδης και παρακαλώ, προκαλώντας τους, όλους τους Δημοκράτες της Πολιτικής ζωής να μας δώσουν απάντηση στα ερωτήματα αυτά.

  Τους προκαλώ, αντί να αναλίσκονται σε επουσιώδη ζητήματα ή στη μιζέρια της πολιτικής σκοπιμότητος, να σκεφθούν πιό ώριμα, να σκεφθούν σοβαρά για το καλό της Πατρίδος μας και να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα.

  Κύριε Μίμη Ανδρουλάκη, μ΄ ακούτε; Εδώ σας θέλω να δείξετε τον ανδρισμό σας!

  Να καταγγείλετε τους «φίλους» μας του Διεθνούς Jet, οι οποίοι έχουν και κατακρατούν το παγκόσμιο χρήμα και με τόν τρόπο τους καταταλαιπωρούν τόν κόσμο! Κατά άλλα, ούτε η άκρα αριστερά, ούτε η άκρα Δεξιά μπορούν να βλάψουν καίρια την Ελλάδα, διότι ευτυχώς υπάρχει η μεσαία τάξη!

  Αλλά το Διεθνές Lobby του Διεθνούς κεφαλαίου καταστρέφει την ανθρωπότητα!

  Τελικά μόνον ο Φιλάνθρωπος Θεός εφαρμόζει την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία, αφού «βρέχει επί δικαίους και αδίκους».

  «Φιλότιμος γαρ ών ο Δεσπότης, δέχεται τόν έσχατον, καθάπερ και τον πρώτον, κακείνω δίδωσι, και τούτω χαρίζεται»! (Άγιος Ιω Χρυσόστομος, Κατηχητικός Λόγος).

  Συνεπώς μόνον όσοι αγαπούν και σέβονται τον Κύριό μας, μόνον αυτοί, είναι οι αληθινοί Δημοκράτες!

 8. Ο/Η Φιλολό λέει:

  http://uoa.academia.edu/IoannisKonstantakos/Teaching/28959/Teaching_Guide_and_Introduction_to_Euripides_in_Greek_

  Ο μεγάλος πόλεμος που διεξήγε η Αθήνα ήταν το πιο φλέγον θέμα της επικαιρότητας, και ως τέτοιο θα απασχολούσε έντονα τη σκέψη του Ευριπίδη, που θα έβλεπε την Αθήνα να παρασύρεται όλο και πιο βαθιά σε μια καταστροφική σύρραξη: αυτό το θέμα, λοιπόν, αντανακλάται και κυριαρχεί στη δραματουργία του. Στα πρώτα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου πρέπει να ανήκει η Ανδρομάχη, μια τραγωδία σχετικά με την πριγκίπισσα της Τροίας, τη σύζυγο του Έκτορα, η οποία μετά την άλωση της Τροίας έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, ως αιχμάλωτη και ερωμένη του Νεοπτόλεμου, και αντιμετωπίζει τη ζηλοτυπία της Ερμιόνης, της συζύγου του Νεοπτόλεμου. Ο Τρωικός πόλεμος υπάρχει ως φόντο του δράματος αυτού· οι δύο Σπαρτιάτες χαρακτήρες, δηλ. η Ερμιόνη, μια σχεδόν υστερική μορφή ζηλότυπης και στείρας γυναίκας, και ο Μενέλαος, ο πατέρας της, παρουσιάζονται με μελανά χρώματα. Σε αυτό διακρίνουμε τα έντονα αντισπαρτιατικά αισθήματα που επικρατούσαν στην εμπόλεμη Αθήνα κατά τα πρώτα χρόνια του πολέμου.

  Σε άλλα δράματα, πιο σκοτεινά, ο Ευριπίδης δείχνει τις συνέπειες του πολέμου, τη σκληρότητα και την τραγικότητα της καταστροφής, την οικτρή μοίρα των αιχμαλώτων. Στην Εκάβη, που γράφτηκε επίσης στη δεκαετία του 420, η βασίλισσα της Τροίας εμφανίζεται αιχμάλωτη των Αχαιών, που έχουν κυριέψει την πόλη της. Το ίδιο θέμα θα το επεξεργαστεί ξανά ο Ευριπίδης στις Τρωάδες, που παρουσιάζονται το 415και είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά δράματά του: μια περιπαθής απεικόνιση του πόνου που φέρνει ο πόλεμος στους ανθρώπους, ένα «ρέκβιεμ για τον πόλεμο». Παραδοσιακά στην ελληνική λογοτεχνία ο πόλεμος παρουσιαζόταν από τη σκοπιά των ανδρών: έτσι στο ηρωικό έπος της Ιλιάδας, στα ποιήματα του μισθοφόρου στρατιώτη Αρχίλοχου και του αριστοκράτη πολεμιστή Αλκαίου, στις πατριωτικές ελεγείες του Τυρταίου, του Καλλίνου και του Σόλωνα. Ο Ευριπίδης καινοτομεί: παρουσιάζει τον πόλεμο από την πλευρά των γυναικών, που επιζούν μετά την καταστροφή και γίνονται λεία για τους νικητές. Η Εκάβη είναι κι εδώ το κεντρικό πρόσωπο, αιχμάλωτη των Αχαιών. Η Κασσάνδρα δίνεται ως δούλα στον Αγαμέμνονα, η Ανδρομάχη στον Νεοπτόλεμο. Οι Αχαιοί παίρνουν το παιδί της Ανδρομάχης, τον γιο του Έκτορα, και το γκρεμίζουν από τα τείχη της Τροίας. Η Ελένη όμως, η αιτία του πολέμου, μένει ατιμώρητη και επιστρέφει στον Μενέλαο. Αυτό το τρομερό δράμα για τη δυστυχία του πολέμου παίχτηκε το 415· λίγους μήνες πρωτύτερα οι Αθηναίοι είχαν ερημώσει τη Μήλο, σφάζοντας όλους τους άνδρες και πουλώντας τα γυναικόπαιδα ως δούλους. Είναι εύλογο να δούμε το δράμα του Ευριπίδη ως μια συγκεκαλυμμένη κριτική ενάντια στην σκληρή και αλόγιστη «πολιτική δύναμης» (Machtpolitik) της Αθήνας. Λίγους μήνες αργότερα αναχώρησε ο στόλος των Αθηναίων για τη Σικελία: οι Τρωάδες, που θα μπορούσαν να έχουν λειτουργήσει ως προειδοποίηση για την επικείμενη καταστροφή, στάθηκαν τελικά μια δυσοίωνη προφητεία της.

 9. Ο/Η Φιλολό λέει:

  O Ξέρξης σε μια επίδειξη ανωτερότητας, αρνείται να σκοτώσει τους Λακεδαιμόνιους απεσταλμένους, σε αντίποινα της δολοφονίας των δικών του αγγελιοφόρων στη Σπάρτη. Ο Ηρόδοτος εκθέτει το γεγονός, δεν το κρύβει:

  Ξέρξης ὑπὸ μεγαλοφροσύνης οὐκ ἔφη ὅμοιος ἔσεσθαι Λακεδαιμονίοισι· κείνους μὲν γὰρ συγχέαι τὰ πάντων ἀνθρώπων νόμιμα ἀποκτείναντας κήρυκας, αὐτὸς δὲ τὰ ἐκείνοισι ἐπιπλήσσει ταῦτα οὐ ποιήσειν, οὐδὲ ἀνταποκτείνας ἐκείνους ἀπολύσειν Λακεδαιμονίους τῆς αἰτίης.

 10. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Aμβρόσιος ο Αντίχριστος

 11. Ο/Η Ec0 λέει:

  Οι περίεργοι σύμμαχοι του Τσίπρα.
  Το ελληναράδικο μπλογκ των οπαδών του Καμμένου

  _________________________________________________

  “Κλείδωσε” η αυτοδυναμία του Τσίπρα. Μετά τον Πάγκαλο, τον κατηγορεί και ο Κον Μπεντιντ!

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 23, 2012

  Νύχτα θριάμβου για τον Αλέξη Τσίπρα. Μετα την πρωτοφανή διαφήμιση απο τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος διαβεβαίωσε τον Ελληνικό λαό ότι ο Τσίπρας, εάν βγει κυβέρνηση θα τον στείλει στο απόσπασμα (που γράφομαι ρε παιδιά;), χτύπησε και ο άλλος μεγάλος φιλέλληνας, ο σφαγέας των Βαλκανίων, ο εμπνευστής των ναζισκοπιανών, ο pr των Βόσνιων SS, ο υμνητής του ξεκοιλιάσματος ορθόδοξων εγκύων, ο ένας και μοναδικός, Ντανιέλ Κον Μπεντιντ!!!
  Για την ακρίβεια, ο στυλοβάτης της άρειας φυλής των γυφτοσκοπιανών, έλουσε τον Τσίπρα
  με ανήκουστους χαρακτηρισμούς.
  Απομένει και μία δήλωση της Ρεπούση που θα χαρακτηρίζει τον Τσίπρα “εθνικιστή”, για να έχουμε αναβίωση του 1981…

 12. Ο/Η Kασίδης Μανιοκαταπληκτικός λέει:

  Υβρεις προς τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς με αφορμή τη Γενοκτονία των Ποντίων

  Εβαλαν πάλι στόχο τη Μαρία Ρεπούση

  Ρεπορτάζ: Αγγελική Καραγεώργου

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

  Στη στοχοποίησή της αποδίδει η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσιοποίηση σχολίου ότι «αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής την ώρα όπου ετηρείτο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων».

  Η Μαρία Ρεπούση σε δήλωσή της είχε κάνει σαφές ότι «ο σεβασμός μου στη μνήμη του ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί». Ωστόσο το Διαδίκτυο, αλλά και η σελίδα της Μαρίας Ρεπούση στο facebook «γέμισαν» με ύβρεις ακόμη και απειλητικά σχόλια εις βάρος της, αλλά και κατά του κόμματός της.

  Πάντως, κατά την τήρηση του ενός λεπτού σιγής για τη Γενοκτονία των Ποντίων η Μαρία Ρεπούση δεν ήταν η μόνη απούσα: μεταξύ άλλων, εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας ήταν οι Αλέξης Τσίπρας, Αλέκα Παπαρήγα, Φώτης Κουβέλης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Παρά την απουσία του αρχηγού της, η Χρυσή Αυγή έσπευσε με ανακοίνωσή της να καταδικάσει τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ…

  Σε δήλωσή της στα «ΝΕΑ» η Μαρία Ρεπούση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χρειάστηκε πολλές φορές να εξηγήσω σε καλοπροαίρετους πολίτες ότι δεν είχαν ειπωθεί έτσι τα πράγματα και σε κάποιες περιπτώσεις κυκλοφορούσα με φωτοτυπίες για να αποδείξω ότι δεν είχα ποτέ πει πως η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν «συνωστισμός». Το ίδιο επιχειρείται και τώρα. Η απουσία μου από τμήμα της συνεδρίασης της Βουλής, απουσία που δεν ήθελε να υποδηλώσει παραγνώριση των δεινών, των εκτοπίσεων και των σφαγών που υπέστησαν οι Ελληνες του Πόντου, χρησιμοποιείται για να ανανεώσει την πολεμική τους προκειμένου να πετύχουν τώρα ό,τι δεν κατάφεραν στις εκλογές της 6ης Μαΐου».

 13. Ο/Η Θόδωρος Tσ. Τρεπεκλής λέει:

  ΣΥΡΙΖΑ προς Μπόμπολα:
  Αν νομίζετε ότι θα ξεχάσουμε τις άδειες, κάνετε MEGAλο λαθος

  H σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με το βαθύ Ελληνικό κράτος αναμένεται να εισάγει την χώρα σε μια νέα εποχή. Μια νέα οργισμένη αστική τάξη ανδρώνεται και θα τους χώσει όλους φυλακή.

  Νέο επεισόδιο φαίνεται πως ξεκινά στην κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στο μετοχικό κεφάλαιο του οποίου συμμετέχει ο Γιώργος Μπόμπολας, εκδοτης του Εθνους, καθώς ο Νίκος Παππάς, διευθυντής στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα έκανε σήμερα ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο στο Twitter του.

  Συγκεκριμένα, ο προσωπικός φίλος και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα από τα χρόνια της Νεολαίας του Συνασπισμού, και γιος του παλιού στελέχους του ΚΚΕ Εσωτερικού, Στέλιου Παππά, έγραψε σήμερα στο Twitter του:

  Νίκος Παππάς ‏@nikospappas16 Εάν η διαπλοκή του Έθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war…

  Την ανάρτηση του διεθυντή του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ο γνωστος δημοσκόπος Χριστόφορος Βερναρδάκης:

  «Τι αλλαζονεία είναι αυτή κύριε!! και έχετε μόλις 17 τα εκατό. δηλαδή στα 25 τι θα κάνετε;»

  Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρνηθεί πρόσφατα να μετάσχει σε δελτίο ειδήσεων του MEGA, αφορμή για να ξεσπάσει ένα μίνι πόλεμος δηλώσεων και διαρροών. Αιτία ήταν η άποψη του Αλέξη Τσίπρα ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είχε «αποκλείσει» τον ίδιο και το κόμμα του το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το δελτίο ειδήσεων.

 14. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  ‘Να μην τολμήσει ο Κουβέλης».

  Με αυτή τη φράση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υποδέχθηκε το άκουσμα της είδησης πως η γνωστή ιστορικός Α. Ρεπούση που στη Μικρασιατική σφαγή είδε απλά έναν «συνωστισμό», θα είναι υποψήφια για την Α’ Πειραιά με τη Δημοκρατική Αριστερά.

  Ο γνωστός για τις εθνικές θέσεις του ιεράρχης ξεκαθάρισε πως και μόνο η κάθοδος της ιστορικού με τις «δήθεν προοδευτικές ιδέες» αποτελεί ευθεία πρόκληση για το ποίμνιο του και έστειλε μήνυμα ανένδοτου αγώνα

  TO AΠΟΛΥΤΟ ΜΙΣΟΣ
  ΙΕΡΕΣ ΚΑΤΑΡΕΣ

 15. Ο/Η Mητροπολίτης Κούλα λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=27825

  Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

  Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

  TOY ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  petros@pegasus.gr

  Με μια λιτή ανακοίνωση έξι αράδων περίπου ο μητροπολίτης Πειραιώς Kαλλίνικος έριξε το μεσημέρι της Παρασκευής τους τίτλους τέλους της αρχιερατικής του πορείας:

  «O Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ. Kαλλίνικος -ανέφερε η ανακοίνωση της μητρόπολης- άγων το ογδοηκοστόν έτος της ηλικίας του και επιβαρυνθείσης της υγείας του απεφάσισε σήμερον 3η Φεβρουαρίου ε.ε. εις την Iεράν Σύνοδον της Eκκλησίας της Eλλάδος την εκ του Θρόνου της Iεράς Mητροπόλεως Πειραιώς οικειοθελή παραίτησίν του, επιθυμών να ζήσει το υπόλοιπον της ζωής του εν περισυλλογή και προσευχή».

  Λίγες ώρες πριν αποφασίσει ότι ήγγιγκεν η ώρα της περισυλλογής, ο κ. Kαλλίνικος απευθύνθηκε στους στενούς του συνεργάτες στη μητρόπολη λέγοντας «παιδιά μου μη φοβάσθε, θα παραμείνουν όλα ως έχουν, δεν θα αλλάξει τίποτα, τα έχω κανονίσει όλα».

  Ενημέρωσε

  O γηραιός ιεράρχης το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 3.30 μ.μ., έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει άλλα δύο πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του: τον αναπληρωτή διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Eκκλησία 91,2 FM» Λυκούργο Mαρκούδη και τον διευθυντή του Παιδικού Σταθμού της μητρόπολης.

  Tα αίτια που οδήγησαν τον ιδρυτή και καθηγούμενο της Xρυσοπηγής στην παραίτηση συνδέθηκαν με την κατάσταση της υγείας του. Oσοι βρέθηκαν ανήμερα των Φώτων μέσα στο ιερό της Aγίας Tριάδας είδαν τον κ. Kαλλίνικο να υποφέρει από έντονες ζαλάδες. Θορυβημένοι από την εικόνα του γηραιού αρχιερέα που ήταν έτοιμος να πέσει σε λιποθυμικό σοκ, οι κληρικοί του έδωσαν καφέ για να συνέλθει.

  Στον Πειραιά οι κληρικοί επισήμαιναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κ. Kαλλίνικου δεν ήταν άμοιρη των όσων μεσολάβησαν το προηγούμενο διάστημα. Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

  O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

  H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

  Ανακάλεσαν
  Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…

 16. Ο/Η Mητροπολίτης Κούλα λέει:

  http://www.genderpanteion.gr/gr/other/files/4131873538peiraiws%20_18-03-05.pdf

  Το ομοφυλοφιλόμετρο του Μητροπολίτη Πειραιώς

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  18 Μαρτίου 2005

  Με ανάμικτα συναισθήματα θυμού και θυμηδίας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, επιστράτευσε δυο σοβαρότατους – κατά τα άλλα – πανεπιστημιακούς σε μια αντι-επιστημονική και απαράδεκτη «διάγνωση» σεξουαλικής προτίμησης!
  Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν οι εν λόγω γιατροί, με ποια μέθοδο και ποια διαγνωστική διαδικασία αποφάνθηκαν περί της ομοφυλοφιλίας ή μη του κ. Καλλίνικου. Από όσο εμείς γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά προηγούμενο τέτοιας διάγνωσης και μάλιστα από … καρδιολόγους !!!
  Το γελοίον του πράγματος θυμίζει ένα ανέκδοτο στο οποίο ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος φαντάρος ρωτάει τον εραστή του με τις πόσες φορές γίνεσαι ομοφυλόφιλος. Ας μας το πούνε οι εν λόγω γιατροί κι ο κ. Καλλίνικος, που φαίνεται να έχουν απαντήσει στο ερώτημα!
  Πέραν όμως της γελοιότητας, η πρακτική αυτή αναπαράγει στερεότυπα και αντιλήψεις που προσβάλλουν βαρύτατα τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να επιτρέπεται σε επιστήμονες να εκμεταλλεύονται την δημόσια άδεια που δίνει το κράτος για την υγεία των πολιτών, και να αποφαίνονται με την ιατρική τους ιδιότητα σε αντι-επιστημονικές και προφανώς διαπλεκόμενες διαγνώσεις.
  Αν δηλαδή η «διάγνωση» της σεξουαλικότητας του κ. Καλλίνικου αποτελεί ιατρική διαδικασία, τότε πώς γίνεται να δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου από τους εν λόγω γιατρούς; Δεν τους δεσμεύει το ιατρικό απόρρητο; Αλλιώς γιατί χρησιμοποιείται πονηρά η ιατρική τους ιδιότητα; Μήπως για να συνάγεται έμμεσα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επιστημονική γνωμάτευση ενώ στην ουσία δεν είναι παρά μια δήλωση υποστήριξης μεταξύ φίλων η οποία δεν έχει καμιά επιστημονική αξία;
  Σημειώνουμε ότι σ’ αυτά τα φαιδρά και απαράδεκτα φαινόμενα καταλήγουμε εξ αιτίας του απρόκλητου μίσους και των διωγμών της εκκλησίας εναντίον μας. Τους δύο τελευταίους μήνες είδαμε να επιβεβαιώνεται μπροστά στα μάτια μας το παλιό, γνωστό ρητό: «ο χειρότερος εχθρός του ομοφυλόφιλου είναι ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος».
  Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα

 17. Ο/Η Ρόζα η αναποφάσιστη λέει:

  http://kartesios.com/?p=85061&fb_source=message

  ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΑ!
  May 23rd, 2012 | Author: kartesios

  Δε θα έγραφα ποτέ «μπράβο Αλέξη», γιατί δεν τον νιώθω και δικό μου άνθρωπο. Αλλά το «Μπράβο Τσίπρα», το λέω εντελώς σοβαρά όπως θα το έλεγα για κάποιον ποδοσφαιριστή που έβαλε ωραίο γκολ σ’ ένα αγώνα ποδοσφαίρου που τον παρακολουθώ επειδή δεν έχω να κάνω κάτι καλύτερο.

  Έχω βαρεθεί τα «καλά παιδιά». Τα «υπάκουα παιδιά». Τα «ξενέρωτα παιδιά». Μακάρι χίλιες φορές να αποδειχθεί ότι ο Τσίπρας είναι το τσογλάνι που λένε ότι είναι. Έναν τσόγλανο χρειάζεται αυτή η χώρα.

  Τον χρειαζόμαστε για να αναστατώνει τους μαλακοπίτουρες σαν τον Σκανδαλίδη, τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά. Βγήκαν οι λουλούδες και οι τριπλοσάγονοι να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για τους χαρακτηρισμούς Τσίπρα στον Ολάντ «και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το σπίτι».

  Ξέχασαν όλοι αυτοί οι άθλιοι γυμνοσάλιαγκες που σήμερα μιλούν για «αγενή, αφελή και επικίνδυνο Τσίπρα», ότι επέτρεψαν στον Όλι Ρεν και στον Στρος Καν να μπουν μέσα στο σαλόνι του δικού μας σπιτιού, τη Βουλή, και να μας μιλήσουν με τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο.

  Ξέχασαν αυτές οι δουλάρες του πολιτικού υποκόσμου ότι έφεραν το ΔΝΤ στην Ευρώπη να δίνει εντολές και να κουμαντάρει καταστάσεις. Ξέχασαν αυτές οι παρθενοπιπίνες ότι άφησαν τους κλητήρες της Τρόικας να μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και να δίνουν διαταγές.

  Τότε, ούτε ο Σκανδαλίδης, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος ένιωθαν θιγμένοι. Θίχτηκαν επειδή ο Τσίπρας είπε ότι ΙΣΩΣ ο Ολάντ να γίνει Ολαντρέου κι επειδή αποκάλεσε μαντάμ τη Μέρκελ. Σιγά ρε σκλάβες της Αυλής! Η Μέρκελ, όσο και να τη γλείφετε για να σας στηρίξει με τρομοκρατικές δηλώσεις και απειλές εναντίον μας, όλοι ξέρουμε ότι είναι πιο απωθητική κι από βουβωνοκήλη.

  Όσο για τον Ολάντ, είναι μια μετριότητα που υπό κανονικές συνθήκες και μπροστά στα μεγέθη πραγματικών ηγετών, μοιάζει με δημαρχούκο μικρής πόλης στη γαλλική επαρχία. Επειδή τους προσκυνάτε εσείς οι κομπλεξάρες, δε σημαίνει ότι θα τους προσκυνήσουμε όλοι.

  Ναι, μου αρέσει που ο Τσίπρας ανάγκασε μέχρι και την ψηλολαίμα Λαγκάρντ να χάσει την ψυχραιμία της και να προχωρήσει σε κινδυνολογικές «προειδοποιήσεις» προς τους Έλληνες σχετικά με το τι πρέπει να ψηφίσουν.

  Μ’ αρέσει που ο Τζήμερος φαίνεται σα λεκές από ξερατό πάνω σε κουστούμι Armani, μπροστά στον Τσίπρα. Μ’ αρέσει που ο Κουβέλης μοιάζει σαν ο προπάππους του που λέει ιστορίες για τους Βαλκανικούς πολέμους. Μ’ αρέσει που ο Βενιζέλος χάνει την ψυχραιμία του μόλις βλέπει τον Τσίπρα κι ο Σαμαράς επιτέλους ξεβρακώθηκε και ύψωσε όλο το φασιστικό του ανάστημα για να καταλάβουμε όλοι πόσο λίγος είναι σαν αρχηγός και πόσο πουλημένος σαν πολιτικός.

  Μακάρι ο Τσίπρας να μη νιώσει πάλι ενοχές επειδή αρέσει στον κόσμο αυτό το γραψαρχίδικο στυλάκι του. Έτσι την πάτησε και την προηγούμενη φορά που συμμαζεύτηκε ως συνταξιούχος μικροαστός όταν τον «κατηγόρησαν» ότι συμφωνούσε με τις δυναμικές αντιδράσεις των αγανακτισμένων πολιτών.

  Μακάρι να συνεχίσει μέχρι τις εκλογές και μετά τις εκλογές, έτσι άνετος και ακομπλεξάριστος να παίζει το παιχνίδι με τους δικούς του όρους. Να πηγαίνει στην Ευρώπη και να τον κάνουν ήρωα οι κακόμοιροι ηγετίσκοι αρνούμενοι να τον συναντήσουν. Διότι αν το έκαναν στο Σαμαρά και στο Βενιζέλο θα έδειχναν ότι τους φτύνουν, τους υποτιμούν. Όταν το κάνουν στον Τσίπρα, δείχνουν απλώς το φόβο τους.

  Βαρέθηκα να δηλώνω ότι δεν ψηφίζω. Βαρέθηκα να εξηγώ τους λόγους. Δε γουστάρω να μου την πέφτουν οι στρατευμένοι και οι πωρωμένοι. Δε γουστάρω να απολογούμαι σε κανέναν για τους λόγους που «κράζω χωρίς να προτείνω». Τα έχουν προτείνει άλλοι τα όσα πιστεύω και το έχουν κάνει πολύ καλύτερα. Ούτε να χειραγωγήσω θέλω, έστω κι έναν άνθρωπο που με διαβάζει, ούτε να πείσω κάποιον για οτιδήποτε. Μακάρι να μπορούσα να πειστώ εγώ για πολλά πράγματα.

  Κι ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, οι κομματικοί τους στρατοί, οι στόκοι κάθε πολιτικοϊδεολογικού χώρου, υπάρχει περίπτωση να με πείσουν για κάτι. Αν συνεχίσουν όλοι μαζί να την πέφτουν στον Τσίπρα, να δείχνουν τόσο έντονα την ενόχλησή τους για την ύπαρξή του, να επιμένουν στις προβοκάτσιες εναντίον του, μπορεί να με πείσουν να πάω να τον ψηφίσω.

  Κι αν το κάνω εγώ, σημαίνει ότι θα έχουν πείσει και άλλους να το κάνουν. Όχι επειδή μας αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή μας αρέσουν τα τσογλάνια που ρίχνουν κλωτσιές στα σάπια. Δε θέλει και πολύ να γυρίσει το μυαλό του ανθρώπου, ειδικά όταν τον εκνευρίζουν εκείνοι που σιχαίνεται.

 18. Ο/Η Ρόζα η αναποφάσιστη λέει:

  Ριζοσπάστης: 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  23/05/2012 By mediaoasis

  Ότι παίζει το ρόλο μιας άτυπης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΚΚΕ μέσα από σημερινό άρθρο ακραίας πολεμικής με τίτλο «ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σε ρόλο 13ης συνιστώσας….»

  Το κείμενο βασίζει τα συμπεράσματά του και στην απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού που χαρακτηριζει μεταξύ άλλων «σημαντική νίκη του λαού» τη συντριπτική ήττα του μαύρου μετώπου του Μνημονίου και τη στροφή του κόσμου προς την Αριστερά. Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι χαιρετίζοντας την πανωλεθρία του μνημονιακού στρατοπέδου καλλιεργούνται αυταπάτες για το νέο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.

  Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη: «Η απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε λέει κουβέντα για την επιχειρούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, που είναι η προσπάθεια αναχαίτισης της τάσης ριζοσπαστικοποίησης και απεγκλωβισμού από την αστική ιδεολογική και πολιτική επιρροή.»

  Ακόμα πιο γλαφυρή και ισοπεδωτική είναι η κριτική στη συνέχεια: «Εγινε μέρος του ντεκόρ μαζί με την Κατσέλη, τους Οικολόγους Πράσινους κ.ά., της ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού πόλου, συμμετέχοντας στο προεκλογικό «σόου» του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, που είχε ως στόχο να καλλωπίσει το προφίλ της σοσιαλδημοκρατίας και να εγκλωβίσει εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και αισθάνονται «ριζοσπάστες αριστεροί». Οι πανηγυρισμοί για την «εκλογική νίκη της Αριστεράς» σπρώχνουν και νέες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη δύναμη που συγκρατεί την αγανάκτηση εντός «ΕΕ – ευρώ και κυριαρχίας του κεφαλαίου».

  Και καταλήγει μεταξύ άλλων:

  «Τώρα, στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άρθρα και συνεντεύξεις τους ασκούν κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Μάη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μάη, ότι υπόκειται οβιδιακές μεταμορφώσεις λες και δεν είχαν δει τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Τσίπρα για υποστήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και στήριξη του «ευρωμονόδρομου». Η αργοπορημένη αυτή αρθρογραφία, οι κριτικές στο ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερή κυβέρνηση, δύο βδομάδες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, μάλλον θα πρέπει να κατανοηθούν ως κινήσεις εξασφάλισης της πολιτικής επιβίωσης και διαπραγμάτευσης των όρων συμμετοχής στο μετεκλογικό παιχνίδι αναδιάταξης στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού.» Διαβάστε ολόκληρο το λίβελο εδώ

  http://mao.gr/2012/05/23/13thwarrio/

 19. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  «… Αντισημίτη μητροπολίτη φίλο της “Χρυσής Αυγής” Χρήστο Μεντζελόπουλο καθώς και για τον προκάτοχό του Κώστα Καρούσο… »

  Κυριε Λασκαρατο

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια παρακληση. Οταν αναφερεσθε σε ατομα γνωστα με ψευδωνυμο να χρησιμοποιειτε το ψευδωνυμο εστω και σε παραινθεση. Για παραδειγμα Χρήστο Μεντζελόπουλο (Σεραφειμ Πειραιως ).

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ κύριε Θεοδίου,
  έχετε δίκιο.
  Κώστας Καρούσος είναι ο αγιότατος Καλλίνικος, τ.Πειραιώς,
  πολέμιος του Δαρβίνου, κλπ κλπ κλπ.

 21. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Πυρά Ντανιέλ Κον Μπεντίτ κατά Αλ. Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ
  Παναγης Γαλιατσατος

  Οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατηγορώντας τον ότι καλλιεργεί ελπίδες, που δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο Κον Μπεντίτ ανήκει στους πλέον προβεβλημένους επικριτές του Μνημονίου και η επίθεσή του έγινε στον απόηχο της διήμερης περιοδείας του κ. Αλ. Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο.

  Τα βέλη του Κον Μπεντίτ συγκέντρωσε κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλούμενος τις δεσμεύσεις του κόμματος για ακύρωση της μείωσης των μισθών και θεσμοθέτησης κατώτατου μισθού ύψους 1.300 ευρώ, το χαρακτήρισε «ψέμα», «εντελώς ηλίθιο» και «τρέλα». «Ολος ο κόσμος ξέρει ότι τα ταμεία είναι άδεια. Με ποια χρήματα θα διανεμηθούν οι μισθοί από τη στιγμή που υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν θα υπάρχει βοήθεια από την Ευρώπη; Οι άνθρωποι στους οποίους θα γίνουν αυτές οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις θα βγουν τους δρόμους, με το ρίσκο του κοινωνικού χάους και της παρέμβασης του στρατού. Υπάρχουν προηγούμενα στην Ελλάδα», δήλωσε.

  Αιχμές κατά του κ. Τσίπρα, χωρίς να τον κατονομάσει, άφησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος είπε στη σύνοδο κορυφής ότι «κάποιοι στην Ελλάδα καλλιεργούν τη φαντασίωση ότι η χώρα θα μπορούσε να διακόψει την αποπληρωμή των δανείων της και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και, παρ’ όλ’ αυτά, να παραμείνει στο ευρώ και να συνεχίσει να δέχεται βοήθεια. Αποσιωπούν τις αναπόφευκτες επιπτώσεις της χρεοκοπίας και την απίστευτη κοινωνική αναταραχή».

  «Αναστολή μέτρων»

  Χθες, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον υπουργό Εργασίας, Αντ. Ρουπακιώτη, και του ζήτησε «την αναστολή της εφαρμογής μέτρων που μειώνουν συντάξεις και μισθούς και, ειδικότερα, να παγώσει η άρση της μετενέργειας». Τόνισε επίσης ότι στηρίζει την πρωτοβουλία συνεννόησης με τους κοινωνικούς φορείς σε αυτή την κατεύθυνση, που έχει αναλάβει ο υπουργός. Επικαλούμενος τις επαφές του στο εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «διαμορφώνει μια πλήρη άποψη για τις ολιγωρίες, τις αδυναμίες και τα συμφέροντα που επιχείρησαν να διαμορφώσουν το πλέγμα των νόμων του Μνημονίου, που έχει στόχο να προασπίσει συμφέροντα λίγων». Κάλεσε μάλιστα τον κ. Βενιζέλο να «κατονομάσει ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους. Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται για λαϊκισμό, καταφέρθηκε εναντίον του ελληνικού Τύπου: «Θα ήθελα να συγκρίνετε τον ευρωπαϊκό Τύπο με τον ελληνικό, για να δείτε τι σημαίνει λαϊκισμός…».

  Επίθεση κατά της Eurobank εξαπέλυσε χθες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι «με οργανωμένες συναντήσεις στελεχών της τράπεζας, μεταφέρεται η άμεση απειλή στους εργαζομένους πως, αν ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κλείσει η τράπεζα και θα χάσουν τη δουλειά τους», αλλά και να «ενημερώνουν τους πελάτες για τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους από την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», και ζήτησε παρέμβαση των υπουργών και του εισαγγελέα. Με ανακοίνωσή της, η Eurobank διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι ισχυρισμοί περί δήθεν παρεμβάσεων της διοίκησης στις πολιτικές επιλογές των εργαζομένων και των πελατών μας δεν ευσταθούν», αναφέρει η τράπεζα

 22. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Θα συστήσω μόνο ένα πράγμα στον κ.»Λασκαράτο»να παραθέτει όχι ΜΟΝΟ-
  ΠΛΕΥΡΑ τα γεγονότα,αλλά τα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες ΟΛΩΝ!!!Γιατί οι Τούρκοι ΑΕΙΠΟΤΕ έκαναν από αυτά και δε χρειαζόταν η δικιολογία των «εγ
  κλημάτων»των ελλήνων μετά από ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ,που δεχόντουσαν!!!!!!Όπως θα ξέρει οι Τούρκοι είναι μια Ασιατική φυλή,που ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΤΗΚΕ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ από τα παιδομαζώματα!!!Αλλά το κεντρικό της κύτταρο και γονίδιο ΔΕΝ αλλάζει!!

  • Ο/Η Po λέει:

   Φαντάζομαι παρακολουθήσατε επισταμένως από μικροσκόπιο τη συμπεριφορά του «κεντρικού κυττάρου» του τουρκικού γονιδίου.
   Εννοώ, καταγράψατε με σαφήνεια τη συμπεριφορά του.

   Χαίρομαι όταν επιστήμονες αφήνουν την έρευνα στα βιολογικά τους εργαστήρια, προκειμένου να επισκεφτούν και να σχολιάσουν στο ιστολόγιό μας.

   Εκ βάθους καρδίας, σας ευγνωμονώ.

  • Ο/Η athriskos λέει:

   Κύριε Κάπας Σ., εάν έχετε κάνει κάποια αποτίμηση του βαθμού βαρβαρότητας των Τούρκων αναλογικά με την βαρβαρότητα κάποιων άλλων λαών-φυλών θα μ’ ενδιέφερε πολύ να μας την εκθέσετε. Δεν υπονοώ βέβαια ότι πρόκειται για αθώες περιστερές. Περί της εν λόγω αναλογίας προβληματίζομαι.

   Μάλιστα είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι με εντυπωσιακά ιδιαίτερη αβρότητα φέρθηκαν στους λαούς που κατέκτησαν απ’ ότι οι προκάτοχοί τους Βυζαντινοί. Και στην οικονομική πολιτική τους και στην θρησκευτική αντίστοιχη. Είναι δε τόσο εμφανής η διαφορά τους αυτή που δεν θα μπω στον κόπο να την υποστηρίξω εδώ.

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.
  Είναι πράγματι τυφλή:
  6 Αναβολές για τη Σκορδέλη

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=690629

  Παρωδία δικαιοσύνης για τους χρυσαυγίτες
  Λαζαρίδου Ε.
  24/05/2012

  Σε παρωδία απονομής της Δικαιοσύνης εξελίσσεται η ποινική αντιμετώπιση των τριών χρυσαυγιτών (σ.σ.: ανάμεσά τους και η υποψήφια της οργάνωσης στις πρόσφατες εκλογές Θέμις Σκορδέλη) που κατηγορούνται για το άγριο μαχαίρωμα τριών Αφγανών μεταναστών τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκ των οποίων ο ένας οδηγήθηκε με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο. Χθες η δίκη αναβλήθηκε για έκτη (!) φορά, σε μια κατά τ’ άλλα αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παρά τον βαρύτατο τραυματισμό των Αφγανών, η κατηγορία είναι απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη…

  Για έκτη φορά αναβλήθηκε η δίκη της υποψήφιας της Χ.Α. Θ. Σκορδέλη και των συγκατηγορουμένων της για το μαχαίρωμα τριών Αφγανών προσφύγων
  Η αναβολή αυτή τη φορά δόθηκε καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας ο αστυνομικός Ιωάννης Δήμος, που δεν έχει κληθεί μέχρι τώρα. Είχαν προηγηθεί αναβολές για τα «ψυχολογικά προβλήματα» της Σκορδέλη, για τον κολικό νεφρού του συγκατηγορουμένου της Ι. Λουκιανού ή άλλες δικαιολογίες που προέβαλε ο τρίτος κατηγορούμενος Γιώργος Μαρκουλάκης.

  Η διαδικασία πάντως χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Αρχικά δεν υπήρχε μεταφραστής και παρά το γεγονός ότι η πολιτική αγωγή πρότεινε μεταφραστή που υπέδειξαν αντιρατσιστικές οργανώσεις, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή καθυστέρηση. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν με ισχυρά μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας, ενώ ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε ταυτότητα από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, που τον πλησίασε για να πληροφορηθεί για την υπόθεση, προκειμένου να της πει το όνομά του!

  Η αναβολή τελικά δόθηκε για τις 25 Σεπτεμβρίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά το άγριο περιστατικό. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν εκτός δικαστηρίων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η αποχώρησή τους συνοδεύτηκε από «βροχή» πλαστικών μπουκαλιών και καφέδων που τους πέταξαν ομάδα περίπου 150 αντιεξουσιαστών και μέλη αντιφαστιστικών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα.

  Στη συνέχεια, άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους και προκλήθηκε ένταση στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων καθώς το μένος των ανδρών των ΜΑΤ εκδηλώθηκε ακόμα και σε ανυποψίαστους πολίτες.

  Στο μεταξύ, την ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες αναβολές της δίκης εξέφρασε η οργάνωση Human Rights Watch, καλώντας την ελληνική Δικαιοσύνη και την αστυνομία να αντιμετωπίσουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων.

  Με ανακοίνωσή της η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» τονίζει: «Είναι φανερό ότι οι χρυσαυγίτες επιθυμούν η δίκη να αναβάλλεται ες αεί. Ειδικά στην παρούσα προεκλογική περίοδο, μια φρέσκια καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι το τελευταίο που θα ήθελε ο φύρερ των Ελλήνων νεοναζί Μιχαλολιάκος». Καλεί επίσης «κάθε αντιφασιστική συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο και νέο που δεν ανέχεται τις φασιστικές προκλήσεις, στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου που θα πετάξει τους φασίστες έξω από την κεντρική πολιτική σκηνή, τα σχολεία και τις γειτονιές μας».

 24. Ο/Η Ύδραμα λέει:

  Συνελήφθη ο «Πυρηνάρχης» της «Χρυσής αυγής» Δράμας για ληστείες κατά αλλοδαπών

  Η αστυνομία συνέλαβε τον «Πυρηνάρχη» της Χρυσής αυγής Δράμας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούσε ληστείες και ξυλοδαρμούς κατά αλλοδαπών.

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν πολλές καταγγελίες για την δράση του συγκεκριμένου ατόμου κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.

  Ο Παναγιώτης Μπαντέμης είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να οργανώσει την «Χρυσή Αυγή» στη Δράμα στρατολογώντας ανηλίκους ακόμα και μέσα από το ίδρυμα (ορφανοτροφείο) της περιοχής. Η κοινωνική κατακραυγή και οι επιθέσεις που δέχθηκε από κατοίκους της Δράμας ανέτρεψαν το σχέδιο του και τον ανάγκασαν να μετακομίσει σε άλλη πόλη.

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνταν έντονα στην περιοχή της Αθήνας πραγματοποιώντας ληστείες που περιλάμβαναν βίαιες επιθέσεις κατά αλλοδαπών, μαζί με άλλους «συναγωνιστές» του.

  Τις τελευταίες μέρες συνελήφθη, ενώ η χρυσή αυγή προσπαθεί να αποσιωπήσει το γεγονός.

  http://exthrostoumalaka.blogspot.com/2011/11/blog-post_02.html

 25. Ο/Η Red λέει:

  http://mao.gr/2012/05/24/undersiege/

  Εληξε η πολιορκία ΜΑΤ και “αγανακτισμένων πολιτών” έξω από τα γραφεία του ΣΕΚ

  24/05/2012 By mediaoasis 3 σχόλια

  Επειδή υπερασπίστηκαν τους μετανάστες και φωτογράφισαν την αστυνομική αυθαιρεσία

  Πανικός και ένταση με άρωμα προβοκάτσιας επικράτησε για πάνω από μισή ώρα έξω από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στην οδό Αναξαγόρα 14 σήμερα το πρωϊ λίγο μετά τις 11.30. Μέλη του ΣΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών σε βάρος μεταναστών. Τέτοια περιστατικά γίνονται συχνά στην περιοχή καθώς αστυνομικοί σταματούν μετανάστες για εξακρίβωση στοιχείων και μερικές φορές η κατάσταση γίνεται πιο θερμή καθώς συχνά στα γραφεία στεγάζονται και συσκέψεις αντιρατσιστικών οργανώσεων.

  Αλλά αυτή τη φορά οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι για “δυναμική αντίδραση”! Στην περιοχή έσπευσαν γρήγορα (πολύ γρήγορα) δύο κλούβες των ΜΑΤ (πάνω από 30 αστυνομικοί) και αρκετοί “αγανακτισμένοι πολίτες” είτε ασφαλίτες με πολιτικά είτε ακροδεξιοί σε ρόλο πολιτικού σαπόρτ της αστυνομίας! Οι αστυνομικοί μαζί με τους παρακρατικούς απείλησαν με εισβολή στα γραφεία του ΣΕΚ για “υπόθαλψη εγκληματία” , “παρεμπόδιση έργου αστυνομίας”, “αντίσταση κατά της αρχής” κ.α (!!) Αρχικά απείλησαν με αυτόφωρο, μετά ότι θα φέρουν εισαγγελέα και ότι θα μπουκάρουν μέσα αλλά έκαναν πίσω όταν τους επισημάνθηκε ότι πρόκειται για γραφεία πολιτικού κόμματος και θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα σύντροφοι για συμπαράσταση και οι παρακρατικοί μαζί με τους αστυνομικούς αναγκάστηκαν σε υποχώρηση… Η ένταση κράτησε γύρω στα 30 λεπτά.

  Ανακοινώσεις:

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας από κοινού με φασίστες στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στο κέντρο της Αθήνας.

  Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 11.30πμ ομάδα αστυνομικών σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» φασίστες επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία του ΣΕΚ στην οδό Αναξαγόρα 14Α στην Ομόνοια. Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας («Π… βγείτε έξω», «Π…δεν είστε έλληνες») και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισσα Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη της ΚΕ του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών.
  Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση των φασιστικών προκλήσεων, που παίρνουν άλλη διάσταση μέσα από την συνεργασία αστυνομικών με τις φασιστικές συμμορίες και την κάλυψη που απολαμβάνει η δράση των φασιστών από κυβερνητικά κλιμάκια και τα πάντα πρόθυμα ΜΜΕ.
  Η συστηματική στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, μια ρατσιστική πολιτική που συνεχίζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι το θερμοκήπιο αυτών των προκλήσεων.
  Η επίθεση σε γραφεία κόμματος της Αριστεράς, συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα σε προεκλογική περίοδο είναι ανοιχτή απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι σαφής προειδοποίηση για τις μεθοδεύσεις που ετοιμάζει μια άρχουσα τάξη πανικόβλητη από την άνοδο της Αριστεράς.
  Το κίνημα των εργατών που αντιπαλεύει τις λεηλασίες των μισθών, των συντάξεων, όλων των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στις εποχές των παρακρατικών και της «Καρφίτσας» μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη

  .

 26. Ο/Η Red λέει:

  http://gatouleas.wordpress.com/2012/05/24/%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80-%cf%80-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ba%ce%b5/

  Γεγονός 2ο: Κανα-δυο χιλιόμετρα πιο πέρα, στην πλατεία Γεωργίου το ΚΚΕ είχε κεντρική εκδήλωση με εκατοντάδες μέλη και φίλους και ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα. Η μόνη αναφορά στο πογκρόμ που εξελισσόταν πιο δίπλα ήταν μια ακατανόητη (κατ εμέ) φράση εκτός κειμένου. Σας τη μεταφέρω copy-paste από το Ριζοσπάστη και παρακαλώ ένα μεταφραστή να μου αποδώσει το νόημα, ειδικά αυτό το «δεν μπορεί ο λαός να προστατεύει τα θύματα των μεταναστών».. Να το κάνει δηλ. η αστυνομία; Ή μήπως η Χ.Α. είναι «λαός» που δεν πρέπει να κάνει τον προστάτη;

  «Με ειδοποίησαν λίγο πριν έρθω ότι έγινε μια επίθεση της “Χρυσής Αυγής” στην περιοχή σας. Ε, δεν μπορεί ο λαός, να προστατεύει και τα θύματα των μεταναστών που έχουν προσχωρήσει στο οργανωμένο έγκλημα, δεν μπορεί να αναθέσουμε την προστασία και των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος – Ελλήνων και μεταναστών – δεν μπορεί να την αναθέσουμε στη “Χρυσή Αυγή”».

  Νισάφι, πια, με τα εξυπνατζίδικα λογοπαίγνια που κρατάνε ίσες απόστάσεις από την εργατική τάξη και τους φασίστες και μόνο σκοπό έχουν να καλυψούν τη ΚΚΕδικη αδράνεια και παθητικότητα…

  Συμπέρασμα 1ο: Πρέπει να έκλαψαν πολλοί νεκροί του ΕΛΑΣ ακόμα και μέσα στον τάφο τους, βλέποντας τα χεσμένα σώβρακα των ΚΚΕδων. Ανήμποροι και ευνουχισμένοι να κάνουν τη στρουθοκάμηλο μπας και τελειώσει, κάποτε, εφιάλτης τους… Περνάνε τα χρόνια και περιμένουν να ξαναδούν τη μαμα Σοβιετία για να πάρουν τα πάνω τους. Μέχρι τότε θα περιφέρονται σα ζόμπι… Αναμασώντας «σοσιαλισμούς» και «λαϊκές εξουσίες» χωρίς να είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν.. Έστω το ένα χιλιοστό της ενέργεια των παπούδων τους στο βουνό να έβγαζαν! Αλλά μη χαίρεστε πανηγυρτζήδες της «άλλης» αριστεράς. Τα ίδια στραβά μάτια έκαναν όπως κι εσείς πέρυσι στις «πλατείες». Εσείς «δώσατε γραμμή» και σφυρίζατε ανέμελα στο Σύνταγμα, την ώρα που τα φασιστικά κοθώνια αλώνιζαν κάτω από την Αχαρνών.

  Συμπέρασμα 2ο: Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να το λύσει το μεταναστευτικό δια μέσω του υπουργικού συμβουλίου. Τουμπέκα!!! Σιωπητήριο! Βρε ούτε τα «σχολεία μεταναστών», ούτε οι βουλευτές, ούτε οι τοπικές επιτροπές. Νάδα! Νιέντε! Μπουχός! Που να μην είχατε κι ένα εκατομμύρια ψήφους! Αλήθεια.. Το «Αντιρατσιστικό φεστιβάλ-θεσμός» πούντο; Ακόμα τρέχει η οργανωτική επιτροπή στις συνελεύσεις των πλατειών και δεν «προκάμνουν»; Αμ, οι «αντικαπιταλιστικές συνιστώσες»; Χάθηκαν όλα τα στυλό και τα πισι ώστε να γράψουν μια αράδα; Τα «σχολεία μεταναστών»; Τα «Ποτέ Ξανά»; Τι κάνουν; Ράβουν τρίκουμπα κουστουμάκια για την ορκωμοσία μιας και δεν το έχουν ξανακάνει ποτέ; Αλλά, ξέχασα.. Τέρμα οι συνιστώσες! Όλοι ένα κόμμα και ο Τσίπρας και οι πανηγυρτζήδες που κατάπιαν τις «εμπεριστατωμένες κριτικές» και τα «εναλλακτικά σχέδια» τους μέσα σε λίγες ώρες.

  Συμπέρασμα 3ο: Ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεφεύγει από το κάδρο. Ύπνος, αμηχανία και βουβαμάρα.. Τίποτα… Μόνο να χτυπάμε τα πόδια με δύναμη στη Σταδίου ξέρουμε και μετά τσιπουράκια. Μόνο η ΚΕΕΡΦΑ έβγαλε συγκέντρωση για σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία Όλγας στις 6 το απόγευμα. Ναι! Πρέπει να είναι μαζική!… Όχι! Εφ` άπαξ, «προπαγανδιστικές» παρελάσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δεν εμπνέουν, και ο χαλαρός τρόπος οργάνωσης αφήνει τον κόσμο που συμμετέχει ευάλωτο στις διαθέσεις φασιστών-αστυνομίας.

 27. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Αθήνα

  Tο Τwitter επέλεξε ο Θ.Πάγκαλος για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα είπε στο Παρίσι για τον Ολάντ-δρέου.

  «Μπορεί τόσο εύκολα ο κάθε Τσο… -με συγχωρείτε- Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα;» διερωτάται.

  Συμπληρώνει ότι «σχολιάστηκε επαρκώς η ανοησία του Τσίπρα, που χαρακτήρισε τον φίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Γαλλίας ‘Ολαντρέου’» και επισημαίνει ότι «Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο πρόσφατος πρωθυπουργός, είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας».

  Newsroom ΔΟΛ

  Ελλάδα: Περισσότερες ειδήσεις

 28. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Πρώτος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 30% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Public Issue, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με 26%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 15%.

  Στην νέα αυτή δημοσκόπηση, η Βουλή παραμένει επτακομματική. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 15% το οποίο έχει ωστόσο σημειώσει αύξηση στα ποσοστά του. Μεγάλες είναι και οι απώλειες του ΚΚΕ το οποίο βρίσκεται στην έκτη θέση με 5%, το οποίο βλέπει τους ψηφοφόρους του να το εγκαταλείπουν για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
  •ΣΥΡΙΖΑ: 30%
  •Νέα Δημοκρατία: 26%
  •ΠΑΣΟΚ: 15%
  •Δημοκρατική Αριστερά: 7%
  •Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
  •ΚΚΕ: 5%
  •Χρυσή Αυγή: 4,5%

 29. Ο/Η 3% o Mανοτζήμερος λέει:

  Πρώτος με ποσοστό που φτάνει το 30% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Public Issue, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με 26%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 15,5%.

  Στην νέα αυτή δημοσκόπηση, η Βουλή »γίνεται» οκτακομματική. Τα ποσοστά των κομμάτων, ως προς την εκτίμηση ψηφου, έχουν ως εξής:

  ΣΥΡΙΖΑ: 30%
  Νέα Δημοκρατία: 26%
  ΠΑΣΟΚ: 15,5%
  Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8%
  Δημοκρατική Αριστερά: 6,5%
  ΚΚΕ: 5%
  Χρυσή Αυγή: 4%
  Δημιουργία Ξανά – Δράση: 3%
  Λοιπά Κόμματα: 2%
  Αποχή/Λ-Α: 5,5%

 30. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://mao.gr/2012/05/24/syriza/

  Θ. Αθερίδης: Ψήφιστε άφοβα ΣΥΡΙΖΑ, το μνημόνιο θα μείνει απαράλλακτο

  24/05/2012 By mediaoasis 4 σχόλια

  “Το παράδοξο ενός αριστερού ψηφοφόρου”

  Όντως παράδοξα είναι όσα λέει ο Θοδωρής Αθερίδης! Τον θυμάμαι σε συνεντεύξεις να μιλάει με τον πιο εγκωμιαστικό τρόπο για τον Κώστα Σημίτη και τον εκσυγχρονισμό, τώρα αποκαλύπτει ότι με βαριά καρδιά ψήφιζε Συνασπισμό ή ΚΚΕ. Στις τελευταίες εκλογές ήθελε να ψηφίσει ΔΗΜΑΡ αλλά τελικά ψήφισε ΔΡΑΣΗ γιατί θεώρησε άδικο να μείνει εκτός βουλής ο Μάνος. Τώρα φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στην κριτική του ΚΚΕ και θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να μην αλλάξει τίποτα:

  « Ψήφισε άφοβα ΣΥΡΙΖΑ και θα με θυμηθείς: Το μόνο που θ’ αλλάξει θα ‘ναι το όνομα «Μνημόνιο» που θα το πουν «νέο σύμφωνο» ή κάπως έτσι, αλλά το περιεχόμενο θα είναι απαράλλακτο και τότε θα καταλάβεις πως ο πόνος που σου αναλογεί είναι μεγάλος και πρέπει να το παραδεχτείς. Δεν θα βγεις στον δρόμο γιατί θα σε κυβερνάει αυτός που ψήφισες. Το μόνο που θ’ αλλάξει θα είναι η γνώμη σου για τον Αλέξη, ο οποίος θα χει μπει στο πάνθεον των άχρηστων, των φλώρων, που βαρούν προσοχές στην θείτσα Μέρκελ και παίζουν σφαλιάρες με τον σύντροφο Ολάντ.»…. Αυτό είναι που λέμε ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυταπάτες. Εκτός αν αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή πάλι και ψηφίσει Σαμαρά.

  Στις 7 Μαΐου ξύπνησα με κατάθλιψη.

  Η αριστερά στο σύνολό της είχε πάρει το 31,4 για πρώτη φορά σε εκλογές κι εγώ αντί να χαίρομαι ήμουν σε απόγνωση. Από 18 χρονών ψηφίζω αποκλειστικά ή Συνασπισμό ή ΚΚΕ. Πότε με όλη την καρδιά μου…

  Άλλοτε επειδή εκβιαζόμουν από τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι ο Συνασπισμός θα μείνει εκτός βουλής κι έσπευδα να συνδράμω κι άλλοτε ψήφιζα ΚΚΕ γιατί το ήθελα δυναμωμένο μέσα στο κοινοβούλιο για να μη λύνουν και δένουν εύκολα τα αστικά κόμματα. Δεν υπήρξα φανατικός οπαδός κανενός, ποτέ και κανένας δεν με εξέφρασε πάνω από το 60 τοις εκατό των αντιλήψεων μου για την κοινωνική ζωή, αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσα να θεωρηθώ αριστερός ψηφοφόρος κυρίως λόγω της έμφυτης ροπής μου προς την έννοια της ισότητας-ισονομίας, παρά προς τα ιδεώδη του φιλελευθερισμού.

  Στις εκλογές του Μάη είχα αποφασίσει να ψηφίσω ΔΗΜΑΡ. Ο καθαρός λόγος κι ο σαφής εκ των πραγμάτων προσανατολισμός των στελεχών του κόμματος, πολύ έγκαιρα με οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση. Δεν το έκανα όμως. Μόλις διαπίστωσα πως βάσει των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στην βουλή η ΔΗΜΑΡ, σκέφτηκα πως δεν πρέπει να μείνει εκτός, ίσως κι ο μόνος εκ των τριακοσίων που έχει πράξει έργο, όπως ο αέρας που αναπνέουμε οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, μετά την επιτυχία του σχεδίου –δικής του επινόησης-της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων. Μιλάω για τον Στέφανο Μάνο που παρ’ ότι πολύ φιλελεύθερος για τα γούστα μου, θεώρησα ότι θα είναι άδικο ένα μυαλό εφαρμοσμένο στην πραγματικότητα να κάτσει σπίτι του, σε αντίθεση με άλλα ακατανόμαστα που θα στρογγυλοκαθίσουν στα έδρανα για να εκπληρώσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων την προσωπική τους ματαιοδοξία.

  Ψήφισα την ΔΡΑΣΗ λοιπόν. Αυτό είναι το πρώτο παράδοξο ενός αριστερού ψηφοφόρου.

  Και μετά ήρθαν τα αποτελέσματα… Και μετά οι διερευνητικές εντολές που σαν τον μπάφο πέρασαν από χέρι σε χέρι και στο τέλος όπως αναμενόταν όλοι άρχισαν τις μαλακίες.

  Εδώ τώρα θα επιχειρήσω ένα ποιοτικό άλμα στον συνειρμό μου για να γίνω κατανοητός στον αναγνώστη με ένα παράδειγμα ζωής.

  Στις κάθε λογής ομάδες απεξάρτησης βρίσκεται κανείς, γιατί τα πράγματα στην ζωή του δεν πάνε καλά. Κάπου έχει χαθεί ο έλεγχος κι ο άνθρωπος που εντάσσεται το καταλαβαίνει κι απλώνει το χέρι του για να βοηθηθεί.

  Το πρώτο βήμα λοιπόν σ’ αυτές τις ομάδες είναι η παραδοχή. Χωρίς αυτήν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Παραδέχομαι πως έχω πρόβλημα.-

  Το παράδειγμα τελείωσε. Αν ο Έλληνας πολίτης δεν παραδεχτεί πως η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και πως ότι κι αν γίνει του αναλογούν δύσκολες μέρες με τον οποιοδήποτε στην κυβέρνηση, δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι, θα χαθεί σ’ έναν φαύλο κύκλο αφορισμών, ανωριμότητας και ευθυνοφοβίας.

  Το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 16,8 τοις εκατό ως κατάθεση ελπίδας για το μέλλον. Όπως είχε συμβεί και στις εκλογές του 2009 που πόνταρε τις ελπίδες του στο ΠΑΣΟΚ όταν ο Χοντρουλός Καραμανλής μας είπε ωμά και κρύα ότι περίπου δεν υπάρχει σάλιο παίδες. Το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη έγινε τώρα «υπάρχουν λεφτά αλλά τα έχουν άλλοι που θα τους τα πάρουμε εμείς» του Αλέξη.

  Ο Αλέξης καλά κάνει και παριστάνει τον Ανδρέα του 81, έτσι παίζεται το παιχνίδι όταν φλερτάρεις με την εξουσία, και θα είναι ο δεύτερος στην σειρά μετά τον Ανδρέα που θα καπηλευτεί αριστερά όνειρα… Βρίζει τον Ολάντ μέσα στο σπίτι του, και στήνει ένα προφίλ Λεχ Βαλέσα του 2012. Το ποντίκι που εξεγείρεται κι αρνείται τον ρόλο του πειραματόζωου μέσα στο εργαστήριο της παγκοσμιοποίησης. Εξώφυλλα, συνεντεύξεις με τον «άνθρωπο που τρομάζει την Ευρώπη» με τι σκοπό;

  Την εξουσία… Μάλλον… Είμαστε σίγουροι;
  Όχι, τώρα που το σκέφτομαι θα είναι πολύ καλύτερα γι αυτόν αν τελικά κυβερνήσει άλλος. Ναι γιατί χωρίς φθορές θα ανεβάζει την δημοτικότητα του εύκολα, κάθε φορά που θα κατεβάζει τον κόσμο στον δρόμο, όταν η νέα κυβέρνηση -όποια κι αν προκύψει- θα υπακούει στα νέα μέτρα που της υποβάλλονται από την τρόικα και το ΔΝΤ.

  Η Αθήνα θα καεί και το αίτημα των νέων εκλογών θα ρθει γρήγορα στο προσκήνιο…

  Ενώ αν κυβερνήσει τι θα συμβεί; Θα βγούμε από το ευρώ; Θα απομονωθούμε από την Ευρώπη; Ποιος τα πιστεύει αυτά; Αν ήθελε κάτι τέτοιο ο Αλέξης θα ήταν ακόμα κνίτης. Μην φοβάσαι, φίλε αναγνώστη. Ψήφισε άφοβα ΣΥΡΙΖΑ και θα με θυμηθείς: Το μόνο που θ’ αλλάξει θα ‘ναι το όνομα «Μνημόνιο» που θα το πουν «νέο σύμφωνο» ή κάπως έτσι, αλλά το περιεχόμενο θα είναι απαράλλακτο και τότε θα καταλάβεις πως ο πόνος που σου αναλογεί είναι μεγάλος και πρέπει να το παραδεχτείς. Δεν θα βγεις στον δρόμο γιατί θα σε κυβερνάει αυτός που ψήφισες. Το μόνο που θ’ αλλάξει θα είναι η γνώμη σου για τον Αλέξη, ο οποίος θα χει μπει στο πάνθεον των άχρηστων, των φλώρων, που βαρούν προσοχές στην θείτσα Μέρκελ και παίζουν σφαλιάρες με τον σύντροφο Ολάντ.

  Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να γλυτώσω χρόνο. Θα κάνει άψογα την δουλειά και θα πει κι ένα τραγούδι. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν το θέλω. Αυτό είναι το δεύτερο παράδοξο ενός αριστερού ψηφοφόρου…

 31. Ο/Η William λέει:

  Αυτό ενίσχυσε την άποψη μου για την «κυρία» Ρεπούση. π.χ αν κάποιος κάνει 3 κακά και ο άλλος πχ 4…δεν κάνεις συμψηφισμό και λες έγινε 1 κακό από τον έναν….Αλλά ούτε αυτό δεν έκανε!(που από μόνο του είναι αντιεπιστημονικό για έναν έναν ιστορικό). Θα μπορούσε να πει βιοπραγίες των Ελλήνων ήτανε αφορμή (και όχι αιτία) της σφαγής των Ελλήνων (διότι ήτανε κάτι το οργανωμένο και όχι κάτι απλά σαν αντίποινα. Μη ξεχνάς πρωτοστατήσανε και Κούρδοι επειδή τους έταξαν κράτος και όχι επειδή τους ‘έσφαξαν’ Έλληνες). Αλλά ας πούμε έκανε συμψηφισμό….στον όρο συνωστισμό…αμ δε…αυτή και τις βιοπραγίες των Ελλήνων κράτησε (κάτι που δεν χρειάζεται να το πει κάποιος, πάντα σε συρράξεις γίνονται βιοπραγίες) και την εθνοκάθαρση των Τούρκων απέκρυψε..

 32. Ο/Η laskaratos λέει:

  H κυρία Ρεπούση είναι άνδρας κατά τον μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας, ή μήπως ο παπάς είναι αγράμματος;

  http://www.romfea.gr/foni-ierarxon/14355-2012-10-31-16-07-54

  Αιτωλίας Κοσμάς: »Ανθέλληνας η κα. Ρεπούση»

  Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012

 33. Ο/Η NIKOS LAVATSIS λέει:

  Συγνώμη για την συστηματικη εθνοκάθαρση των Ελληνων απο Νεότουρκους εθνικιστες ΠΡΙΝ τη Μικρασιατικη εκστρατεια εχετε κάτι να πειτε; Το λενε και ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Στον κινδυνο να μη γινουμε ΕΜΕΙΣ εθνικιστες ας αποφυγουμε τη στηριξη στους ΑΛΛΟΥΣ εθνικιστικες.

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  To τι είναι γενοκτονία δεν το καθορίζει η ελληνική Βουλή.
  Άλλο σφαγή, άλλο διώξεις, άλλο γενοκτονία.
  Οι βαρβαρότητες των Τούρκων εθνικιστών δεν δικαιολογούν τις βαρβαρότητες των Ελλήνων εθνικιστών και αντίστροφα. Οι σφαγέςάμαχου πληθυσμού είναι πάντα καταδικαστέες. Δεν βλέπω όμως να καταδικάζονται από πολλούς στην Ελλάδα, αν έχουν γίνει από Έλληνες.

 35. Ο/Η eklag λέει:

  Αν η ελληνική βουλή αδυνατεί να καθορίσει το τι είναι γενοκτονία,
  δεν είναι ελληνική αλλά ούτε καν βουλή.
  Οι Έλληνες και Αρμένιοι που εκτοπίστηκαν πάντως δεν έχουν αμφιβολίες
  περί του όρου και ο-so called-αντιρατσιστικός νόμος,επιβάλλεται να επιληφθεί
  σε περιπτώσεις αθλίων υπαινιγμών για »λίγη» γενοκτονία.
  Διαφορετικά ας αναπαυθεί εν ειρήνη,σε αντίθεση με τους νεκρούς μας που ακόμη περιμένουν.

 36. Ο/Η Kάποιος λέει:

  η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου επιτέθηκε στην κ. Ρεπούση για τις αναφορές της ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην αντίληψη της θρησκευτικής κατήχησης», αλλά και ότι «τα θρησκευτικά δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εκπαίδευση».

  «Μήπως θα προτείνετε και την κατάργηση της επιστήμης της θεολογίας, επειδή δεν σας κάνει κ. Ρεπούση; Ουσιαστικά, προκαλείτε το εθνικό συναίσθημα και τη συνείδηση των Ελλήνων, με αυτά που λέτε κ. Ρεπούση» τόνισε η κ. Ξουλίδου.

 37. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης είχε καταλογίσει στην κ. Ρεπούση «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών».

  «Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της» είχε σχολιάσει ο κ. Κονιδάρης. «Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα» σημείωσε.

  Χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης υποστήριξε ότι τα θρησκευτικά πρέπει να αλλάξουν χαρακτήρα «σε μια εποχή που επικρατεί η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός».

 38. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αθώωσε τον ιστορικό Χ. Ρίχτερ

  http://www.kathimerini.gr/848908/article/epikairothta/ellada/to-monomeles-plhmmeleiodikeio-re8ymnoy-a8wwse-ton-istoriko-x-rixter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s