Εκλεκταί (αρχηγικέ) υποψηφιότητες -6: Ο κ.Σαμαράς

Θα ερωτηθεί επιτέλους για τα Μυστικά Κονδύλια; 


Σταυροφόρος πάνω στο Βουκεφάλα

Εκλεκταί υποψηφιότητες 1+ 2 + 3 + 4 + 5

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Νομίζω ότι ένα από τα επίδικα ζητήματα της προεκλογικής συζήτησης θα έπρεπε να είναι η χρηστή και διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Αυτή προϋποθέτει δυο πράγματα, την ύπαρξη των κατάλληλων θεσμών και την άσκηση τολμηρού ελέγχου από τον Τύπο και από την Αντιπολίτευση. Με θλίψη μου σημειώνω ότι κανείς δεν έχει θέσει επίσημα το θέμα της κατάργησης της ασυδοσίας των «Μυστικών Κονδυλίων» του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο έθιξαν πρώτοι οι διπλωμάτες και προς τιμήν του, έστω και μετά από  δυο ολόκληρα χρόνια και ο υποψήφιος πρωθυπουργός (της Ενωμένης Αριστεράς-Κόκκινου Πάνου) Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας όμως μονομερή κριτική κατά του κ.Γ.Παπανδρέου και λησμονώντας τον πρώτο διδάξαντα (όσον αφορά στο μέγεθος της σπατάλης) κ.Σαμαρά. Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν στη λήθη και στην παραγραφή που φέρνει ο πανδαμάτωρ χρόνος, αν κρίνει μάλιστα κανείς από τη δήλωση του κ.Τσίπρα πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, με την οποία και έκλεισε το θέμα.

Είναι φανερό πως στη Δημοκρατία κανείς δεν δικαιούται να διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά. Είναι το ίδιο φανερό πως η σιωπή είναι συνενοχή. Έστω και στις 12 παρά ένα λεπτό, οι δημοσιογράφοι και η Αντιπολίτευση οφείλουν να ρωτήσουν τον μυστικοπαθή κ.Σαμαρά, Άρχοντα Μέγα Λογοκριτή της Εκκλησίας:

1. Εξακολουθεί να πιστεύει πως δικαιούται να ξοδεύει από το κρατικό ταμείο ανεξέλεγκτα;

2. Που διέθεσε τα Μυστικά Κονδύλια της εποχή της θητείας του στο Υπ.Εξ;

3. Θεωρεί ότι αυτή σπατάλη πέρα από κάποιους ιδιώτες, ωφέλησε και τη χώρα και πως;


ΥΓ
Θέλω να σημειώσω πως σε αυτές τις εκλογές μόνο η «Χρυσή Αυγή» μιμήθηκε την μακαρίτισσα την «Πολάν» του κ.Σαμαρά και δεν έχει στα ψηφοδέλτιά της στη Θράκη, εκπρόσωπο της μειονότητας. Ο κ.Σαμαράς έκανε άλλη μια στροφή 180 μοιρών χωρίς να κάνει και την αυτοκριτική του. Στο μεταξύ αποκαλύφθηκε πως αγαπά την πεθερά του της οποίας κάνει τα χατίρια με τη βοήθεια του εν ιερά Λογοκρισία (Μουσείο Ακρόπολης- Outlook) και Πολιτισμώ συναδέλφου του κ.Βενιζέλου. Αυτό είναι το καλό νέο. Το άσχημο νέο είναι πως θα πρέπει να αποφεύγει τα αεροπορικά ταξίδια. Ευτυχώς που η (βέβαιη) εκλογή του ως αυτοδύναμου πρωθυπουργού (μετά από δυο ή τρεις εκλογικές αναμετρήσεις) θα του εξασφαλίσουν πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Φαντάζομαι στην οικονομική κατάσταση που θα έχει πέσει η χώρα, μια Ντακότα.

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to Εκλεκταί (αρχηγικέ) υποψηφιότητες -6: Ο κ.Σαμαράς

 1. Δεν ξέρω αν το μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ή της ΕΥΠ μπορούν να κοπούν…

 2. Ο/Η athriskos λέει:

  Μήπως γνωρίζει κανείς ή καμμιά κάτι από την γενεαλογία του θέματος «Μυστικά Κονδύλια»; Επίσης ποια είναι η συνταγματική ή πολιτειακή του μορφή και κατοχύρωση;

  Λασκαράτο, παρατηρώ ότι μόνος σου σχεδόν επιμένεις να κρατάς τακτικά στην επικαιρότητα το θέμα αυτό! Νομίζει κανείς ότι απ’ όλους θεωρείται δεδομένο και απυρόβλητο. Γιατί άραγε;

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν ζητω κατάργηση, ζητώ λογοδοσία.

  Γιατί δεν το θίγουν τα κόμματα;
  Επειδή όπου υπάρχει προσωποποιημένη πολιτική ευθύνη τηρείται σχεδόν απαράβατα η αρχή της ομερτά.
  Η πάγια πολιτική της Αριστεράς είναι βρίζουμε τον καπιταλισμό, μιλάμε για σκάνδαλα για τα οποία ευθύνεται τάχα μόνο το σύστημα, κάνουμε το κορόιδο για τον Τσουκάτο τον Τσοχατζόπουλο κλπ, δεν κάνουμε εχθρούς που μπορούν κάποια στιγμή να σκαλίσουν δικά μας προσωπικά ή κομματικά αμαρτήματα, ή να κόψουν διευκολύνσεις κλπ.

  Οι διπλωματικοί υπάλληλοι όμως:

  1.http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=814

  Θόδωρος Δασκαρόλης, πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων

  Ο διπλασιασμός των μυστικών κονδυλίων προκαλεί ερωτήματα

  12-03-2011

  Ποια είναι η γνώμη σας για τις Απόρρητες Δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών;
  Οι Απόρρητες Δαπάνες έχουν τη σκοπιμότητά τους, και είναι μια πρακτική που ακολουθείται στα υπουργεία Εξωτερικών πολλών χωρών. Ο διπλασιασμός τους όμως φέτος, σε 34 εκατομμύρια, σε συνδυασμό με τη δραματική συρρίκνωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών, σε ποσοστό 0,29% του κρατικού, προκαλεί ερωτηματικά. Πρόκειται για κονδύλια στα οποία δεν αποδίδεται λογαριασμός. Δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, εν προκειμένω, η εντιμότητα του κ. υπουργού, όμως θα ενίσχυε την ειλικρίνεια της διαβεβαίωσής του για πλήρη διαφάνεια αν δεχόταν την πρόταση της ΕΔΥ να τίθεται η διαχείριση των Απόρρητων Δαπανών υπ’ όψιν του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνεπικουρούμενου από δύο ανώτατους δικαστικούς.

  Επίσης:

  2. Στις 29 Απριλίου 2010, η «Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων» (ΕΔΥ) είχε διαμαρτυρηθεί με επιστολή της για το όργιο του ΓΑΠ: «Με θλίψη και αγανάκτηση παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού το ύψος και το καθεστώς διαχείρισης των προβλεπομένων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών απόρρητων δαπανών, οι οποίες ανέρχονται για το τρέχον έτος σε ποσοστό 24% του προϋπολογισμού. Όπως γνωρίζετε, οι δεκάδες εκατομμυρίων των απόρρητων δαπανών διακινούνται, με τη συναφή δυνατότητα που παρέχει το άρθρο 164 του οργανισμού του ΥΠΕΞ, δίχως παραστατικά, δηλαδή μέσα σε συνθήκες αδιαφάνειας», αναφέρεται στην επιστολή, όπου τα μέλη της ΕΔΥ αφήνουν αιχμές ότι στο παρελθόν εκταμιεύθηκαν χρήματα με τη μορφή απόρρητων δαπανών «για ζητήματα όλως διόλου άσχετα με εθνικές ανάγκες, ακριβώς διότι η πλήρης αδιαφάνεια και η ανυπαρξία αποδόσεως λογαριασμού διευκολύνει κατά πολύ την εκτροπή του δημοσίου χρήματος». Οι διπλωμάτες ζητούσαν από τον Γ. Παπανδρέου το αυτονόητο, να αναλάβει δηλαδή πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα ελέγχει τα κονδύλια, «επιβάλλοντας την τήρηση και μη καταστροφή των παραστατικών διακίνησής τους, χωρίς παράλληλα να αλλοιώνεται ο αυτονόητα απόρρητος χαρακτήρας τους».

 4. Ο/Η Κόδρος λέει:

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=455336

  Ο φυρερίσκος και τα πρωτοπαλίκαρά του

  Οι ξυλοδαρμοί των διαφωνούντων, οι διασπάσεις και η «εκπαίδευση» των μελών

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2012, 05:45

  Ο Ν. Μιχαλολιάκος αρέσκεται να εμφανίζεται συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος που θυμίζουν σωματοφύλακες. «Οταν προχωρώ, θα προχωράτε. Οταν πολεμώ, θα πολεμάτε στο πλάι μου» φέρεται να έλεγε παλαιότερα

  Ο φύρερ (αρχηγός), το υπέρτατο ον. Στην προκειμένη περίπτωση «αρχηγός», ισόβιος αρχηγός του πιο ακραίου κομματικού σχηματισμού, της Χρυσής Αυγής, φέρεται να είναι ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος. Η εντολή του προς τους Χρυσαυγίτες ήταν μία και μοναδική: «Οταν προχωρώ, θα προχωράτε. Οταν πολεμώ, θα πολεμάτε στο πλάι μου». Αυτά λέει ο κ. Χ. Κουσουμβρής, ένας από τους υπαρχηγούς της φασιστικής αυτής οργάνωσης και επί 12ετία ταμίας του κόμματος που αποσκίρτησε πριν από μερικά χρόνια και αποκάλυψε σε βιβλίο το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, αλλά και του φύρερ της κ. Μιχαλoλιάκου. Να λοιπόν τι αφηγείται: «Ο αρχηγός ήταν υπέρτατο ον για μας. Ο λόγος του διαταγή. Αυτό απαιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς έχω αναγκασθεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου, μόνο και μόνο επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του αρχηγού».

  Δώδεκα χρόνια στη Χρυσή Αυγή για τον αποσκιρτήσαντα κ. Κουσουμβρή δεν ήταν λίγα. Δεκαπέντε ράμματα ήταν το παράσημο που πήρε από τους ξυλοδαρμούς στους οποίους πήρε μέρος σε όλη τη διάρκεια της «θητείας» του στην οργάνωση. Τα άλλα παράσημα τιμής που πήρε από τον κ. Μιχαλολιάκο σε ειδικές εκδηλώσεις δεν μετρούν, αφού αυτά ο αρχηγός τα έδινε σε όλα τα πρωτοπαλίκαρά του.

  Αυτοί που ξέρουν από μέσα τη Χρυσή Αυγή λένε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος έχει ένα είδος αντιπάθειας στον αριθμό 2. Και αυτό όχι γιατί δεν του κάθεται το νούμερο στις αστρολογικές προβλέψεις που αρέσκεται να κάνει, αλλά γιατί – όπως συμβαίνει κάθε φορά – απομακρύνει αυτούς που αναδείχθηκαν ή αναδεικνύονται στην οργάνωσή του, την οποία ελέγχει απόλυτα εδώ και μία δεκαετία.

  Η λειτουργία της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια σημαδεύτηκε από πολλές αποχωρήσεις στελεχών της και μίνι διασπάσεις, οι οποίες σχεδόν πάντοτε συνοδεύτηκαν από εκατέρωθεν κατηγορίες, απειλές και ενίοτε άγριους ξυλοδαρμούς – «ξυλίκια», όπως τα ονομάζουν οι Χρυσαυγίτες. Εκτός από την περίπτωση του κ. Κουσουμβρή που απομακρύνθηκε έχοντας 15 ράμματα ως παράσημο, όλα τα μέλη της οργάνωσης που αποσκίρτησαν, εκδιώχθηκαν ή παρέμειναν ανενεργά, έχουν, κατά σύμπτωση, ράμματα στο πρόσωπό τους.

  Διαφωνίες και αποχωρήσεις

  Η πρώτη σημαντική αποχώρηση μελών από τη Χρυσή Αυγή έγινε τον Νοέμβριο του 1990, όταν ο τότε, Νο2 (να λοιπόν ο αριθμός δύο που λέγαμε) κ. Ι. Περδικάρης, οικονομολόγος, ιδεολόγος, όπως τον έλεγαν τότε και συγγραφέας του ιδεολογικού μανιφέστου της Χρυσής Αυγής της δεκαετίας του 1980, αποσκίρτησε παίρνοντας μαζί του καμιά 15αριά άλλα στελέχη. Ο κυριότερος λόγος της αποχώρησής του ήταν ότι ο κ. Περδικάρης ήθελε τη Χρυσή Αυγή περισσότερο ως ένα κέντρο ναζιστικών μελετών. Αντιθέτως ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αρχίσει από τότε να έχει πολιτικές βλέψεις. Ο κ. Περδικάρης έπειτα από μερικά χρόνια τα ξαναβρήκε με τον κ. Μιχαλολιάκο, χωρίς όμως ποτέ να πάρει και τη θέση που είχε στην οργάνωση.

  Η δεύτερη διάσπαση έγινε στις αρχές του 1998 όταν ο κ. Ι. Γιαννόπουλος, πρώην «λεγεωνάριος και μισθοφόρος» (κατά δήλωσή του) έφυγε παίρνοντας μαζί του μια ομάδα Χρυσαυγιτών, κατηγορώντας παράλληλα τον «αρχηγό» ότι είχε καταντήσει τη Χρυσή Αυγή «έναν ακροδεξιό αχταρμά συλλογής ψήφων».

  Η τρίτη διάσπαση έγινε λίγα χρόνια αργότερα όταν ο τότε Νο2 του κόμματος κ. Αντ. Ανδρουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος και «Περίανδρος» ή «Ξανθός», άρχισε να εμφανίζεται ως το δεξί χέρι του «αρχηγού», δημιουργώντας μάλιστα μια οργάνωση μέσα στην οργάνωση, με την επωνυμία «Χρυσοί Αετοί». Το καλοκαίρι του 1998 ο Περίανδρος βρίσκεται φυγόδικος, κατηγορούμενος για επίθεση σε αριστερούς φοιτητές, η οποία ως αποτέλεσμα είχε τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή της Φιλοσοφικής κ. Γ. Κουσουρή.

  Παραδόθηκε στις αρχές του 2005 και παρ’ ότι καταδικάστηκε τότε για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, έμεινε μόνο πέντε χρόνια έγκλειστος στις φυλακές. Τότε ήταν που ξέσπασε ευθέως εναντίον του κ. Μιχαλολιάκου κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε τον αγώνα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι η σύλληψή του ήταν προϊόν «καρφώματος εξ οικείων».

  Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση

  Οσοι υπηρέτησαν στον Στρατό στις δεκαετίες ’60 και ’70 θυμούνται την υποχρεωτική Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση (ΕΗΔ), στην οποία αξιωματικοί των Α2 Γραφείων έκαναν στους στρατιώτες αντικομμουνιστικό κήρυγμα. Το ίδιο συνέβαινε και συμβαίνει στη Χρυσή Αυγή. Στην αρχή, όταν τα γραφεία της οργάνωσης ήταν στην οδό Κεφαλληνίας 52 στην Κυψέλη (σήμερα τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στον Σταθμό Λαρίσης), όποιος εισερχόταν σε αυτά ήταν υποχρεωτικό να χαιρετίσει ναζιστικά. Υψωμένο το χέρι στις 90 μοίρες. Οι υπαρχηγοί του αρχηγού αναλάμβαναν – όπως αποκαλύπτει ο κ. Κουσουμβρής – την κατήχηση και ήξεραν τι να πουν: «Μας έλεγαν αυτά που θέλαμε να ακούσουμε. Πατρίδα, αρχαία Ελλάδα, υπεροχή των Ελλήνων. Πωρωθήκαμε όλοι». Ο κ. Κουσουμβρής εν συνεχεία ήταν ένα από τα στελέχη που διοργάνωναν τις ΕΗΔ. Πρότειναν αυτοί που είχαν την ευθύνη της κατήχησης στα νέα μέλη να διαβάζουν βιβλία όπως «Ο Αγών μου» του Χίτλερ, βιβλία του Ιωνα Δραγούμη, του Περικλή Γιαννόπουλου, του Ιωάννη Μεταξά, του Γκέμπελς.

  Στελέχη που έχουν αποσκιρτήσει επιμένουν ότι «η Χρυσή Αυγή από την αρχή φαινόταν ότι είχε πρόβλημα γερμανοπληξίας. Αρχικά υπήρχαν σβάστικες στα γραφεία, αλλά ύστερα εξαφανίστηκαν. Ωστόσο ο αρχηγός ήθελε να πείσει για την υπεροχή του Homo Nordicus, του ανθρώπου του Βορρά. Ποιος όμως ο λόγος όταν ο Χίτλερ στο βιβλίο του παραδέχεται, όπως μας έλεγαν, ως προγόνους του τους αρχαίους Ελληνες;».

  Οι Χρυσοί Αετοί

  Μέσα στην οργάνωση λειτουργούσε μια άλλη οργάνωση, οι «Χρυσοί Αετοί». Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν αναλάβει τον προσηλυτισμό των νέων παιδιών. Εχουν επισκεφθεί σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών και μοιράζουν προπαγανδιστικό υλικό υπέρ της Χρυσής Αυγής και τα τελευταία χρόνια έχουν διεισδύσει, όπως έχει καταγγελθεί, και σε ιδιωτικά σχολεία των βορείων προαστίων.

  Πολύς λόγος γίνεται για το αν οι Χρυσαυγίτες εκπαιδεύονται, αφού πολλές φορές (όπως στην επίθεση εναντίον του κ. Π. Ευθυμίου) τους είδαν να κινούνται συντεταγμένα με στρατιωτικό βήμα απόλυτα στοιχισμένοι. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια push ups που κάνουν κάποτε υποχρεωτικά κάποτε εθελοντικά, δεν υπάρχει άλλη εκπαίδευση. Στο καταστατικό προτεινόταν παλαιά η υιοθέτηση, για παράδειγμα, συγκεκριμένης ενδυμασίας με χακί πουκάμισο και εθνικιστικό έμβλημα, αλλά ελάχιστοι το ακολουθούσαν: «Η Χρυσή Αυγή είχε περάσει την εικόνα προς τα έξω της καλής οργάνωσης. Γενικά όμως είμαστε μπάχαλο» παραδέχονται μέλη της που έχουν αποχωρήσει.

  Του αρχηγού όμως του άρεσε η οργάνωση και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που συχνά διοργάνωνε κατασκηνώσεις, συνήθως σε περιοχές της Κυπαρισσίας ή της Στυλίδας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τις ονόμαζαν (και τις ονομάζουν) εθνικιστικές κατασκηνώσεις. Συνολικά είχαν οργανωθεί τέσσερις τέτοιες κατασκηνώσεις, στις οποίες παρά την προτίμηση του αρχηγού για τέλεια οργάνωση, γινόταν το απόλυτο μπάχαλο, όπως το περιγράφουν τα ίδια μέλη της οργάνωσης. Πολλοί έβρισκαν την ευκαιρία για οινοποσία και σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώνονταν ομηρικά μεθύσια.

  Τα κόκκινα μπερέ
  Η φρουρά του αρχηγού
  Ο αρχηγός διαθέτει πιστούς σε αυτόν Χρυσαυγίτες, κάτι σαν προσωπική φρουρά που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης από τα κόκκινα μπερέ ή τζόκεϊ που φορούν. Τον συνοδεύουν πάντοτε, όπως πριν από λίγες ημέρες, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, όταν επισκέφθηκε μια εκκλησία του Αγίου. Μαζί του ήταν ο κ. Γ. Γερμενής, υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και μέλος σε συγκρότημα black heavy metal με την ονομασία Νear Materon.

  Αλλωστε τη Χρυσή Αυγή στελεχώνουν άτομα «ό,τι μπορείς να φανταστείς: παιδιά από δεξιές οικογένειες, αριστερές, από πλούσιες, από φτωχές, κυρίως μεσαίων εισοδημάτων. Ατομα που θέλουν να καλυφθούν ως προσωπικότητες, να βγάλουν τα προβλήματά τους. Υπήρχαν και συνειδητοποιημένοι που πίστεψαν σε συγκεκριμένες ιδέες, όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, αλλά η οργάνωση μάλλον τους κατέστρεψε μαζί με όσα σωστά πίστεψαν» είχε πει ο κ. Κουσουμβρής, πρώην στέλεχος της οργάνωσης, σε παλαιότερη συνέντευξή του στον «Ταχυδρόμο».

  Τα θερινά… κάμπινγκ και οι σχέσεις με τους νεοναζιστές
  Η πορεία του κ. Μιχαλολιάκου από τη δεκαετία του 1980 ως σήμερα – Το περιοδικό, το ταξίδι στη Νότια Αφρική, ο Παπαδόπουλος και η Νεολαία της ΕΠΕΝ
  Ο κ. Μιχαλολιάκος, παρ’ ότι αποφεύγει τα αεροπλάνα, το 1996 βρέθηκε στη Μόσχα, στο συνέδριο του ρώσου υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι, δυναμικής μορφής της δεκαετίας του ’90 στη νεοκαπιταλιστική Ρωσία.

  Στο συνέδριο του κόμματος, τον Νοέμβριο του 1992, στο Κάραβελ, είχε μιλήσει ο γερμανός νεοναζιστής Στβαν Εντβαντ, ο οποίος εν συνεχεία φυλακίστηκε στη Γερμανία. Είχε παραστεί εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος της Νότιας Αφρικής AWB, το οποίο είναι υπέρμαχο της «λευκής κυριαρχίας». Πολλές φορές έχουν μιλήσει σε συγκεντρώσεις ή σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής νεοφασίστες και νοσταλγοί του ναζισμού. Σε μια εκδήλωση μάλιστα για τα Ιμια (γίνεται κάθε Ιανουάριο) μίλησαν ο μέχρι πρότινος γραμματέας του νεοναζιστικού κόμματος Γερμανίας NPD Ούτο Βόιγκ, εκπρόσωπος του νεοφασιστικού ιταλικού κόμματος Forza Nuova και εκπρόσωπος του ισπανικού κόμματος της Φάλαγγας που πρόσκειται στον δικτάτορα φασίστα Φράνκο, προκαλώντας απορία στα μέλη της Χρυσής Αυγής σχετικά με το τι δουλειά έχουν ο Φράνκο και οι ιταλοί φασίστες με τα τραγικά γεγονότα στα Ιμια. Βεβαίως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παύει τελευταίως να διαψεύδει ότι έχει σχέσεις με ιταλούς νεοφασίστες.

  Το καλοκαίρι του 2005 η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να διοργανώσει ένα πανευρωπαϊκό κάμπινγκ νεοναζιστών στη Στυλίδα, ξεσηκώθηκαν όμως όχι μόνον οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τα κόμματα και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε η όλη προσπάθεια έπεσε στο κενό.

  Στα κάμπινγκ που οργάνωνε πάντως η Χρυσή Αυγή προσκαλούνταν συχνά και ξένοι ομοϊδεάτες τους: «Ερχονταν από Νότια Αφρική, Γερμανία, Ιταλία, στελέχη από ναζιστικές, ακροδεξιές, ρατσιστικές οργανώσεις. Στην αρχή τους Γερμανούς τους αντιμετωπίζαμε με δέος. Οσο όμως τους ζούσα τόσο τους σιχαινόμουν. Ξυπνούσαν το μεσημέρι, κατέβαζαν ένα μπουκάλι ούζο μονορούφι, άκουγαν σκληρή μουσική και μέσα στο μεθύσι πετούσαν και ρατσιστικές βρισιές» είπε σε συνέντευξή του ο κ. Κουσουμβρής.

  Η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ως περιοδικό το 1980 ως τον Ιανουάριο του 1984. Τότε σταμάτησε να βγαίνει έπειτα από κάποια προβλήματα που είχε με την αστυνομία ο κ. Μιχαλολιάκος. Το έκλεισε και έφυγε για τη Νότια Αφρική. Ουδείς γνωρίζει τι έκανε εκεί. Με την επιστροφή του όμως βρίσκεται στη θέση του αρχηγού της Νεολαίας ΕΠΕΝ, με προσωπική εντολή, ειπώθηκε, του έγκλειστου τότε στις φυλακές Κορυδαλλού δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Αποχώρησε από την ΕΠΕΝ κατηγορώντας τους χουντικούς ένα χρόνο αργότερα και ίδρυσε και πάλι τη Χρυσή Αυγή. Η οργάνωση εξελίχθηκε σε κόμμα και τα τελευταία χρόνια το βασικό της σύνθημα ήταν «Εξω οι ξένοι από την Ελλάδα». Με αυτό το σύνθημα προσέλκυσαν αρκετούς οπαδούς, αποκρύβοντας επιμελώς το σκοτεινό τους πρόσωπο. Φώναζαν, λένε πρώην μέλη της, «έξω οι ξένοι» και το 1997 οργανώθηκαν στη Χρυσή Αυγή τέσσερις Αλβανοί «οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί απέναντι σε άλλους λαθρομετανάστες». Οι Χρυσαυγίτες δείχνουν ότι επιδιώκουν τη φυλετική καθαρότητα αλλά δύο σημερινοί υποψήφιοί της έχουν νυμφευθεί (ή είχαν νυμφευθεί) μετανάστριες.

  Ο αρχηγός θέλει δικούς του ανθρώπους να εκλεγούν. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ψηφοδέλτια φιγουράρουν η σύζυγός του κυρία Ελένη Ζαρούλια, ο συγγενής του κ. Αλ. Κασιδιάρης και ο φίλος της κόρης του Ουρανίας κ. Αρτ. Ματθαιόπουλος.

  Με όλα αυτά που έγιναν (και όσα πιθανά αναμένεται να συμβούν στο μέλλον) το πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής κ. Κουσουμβρής γράφει στη σελίδα 103 του βιβλίου του: «Ε, λοιπόν έχω το θάρρος να πω ότι είχα πέσει και εγώ στην παγίδα του κατασκευασμένου «φανατικού» οπαδού, ενός αστείου φυρερίσκου, ενός πλάσματος που αν η κοινωνία είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα τον είχε κλείσει σε κλουβί και θα τον περιέφερε στις γειτονιές να διασκεδάζουν οι θλιμμένοι δανειολήπτες…».

 6. Ο/Η Νικάνωρ λέει:

  Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών καλεί σε στήριξη στο ΚΚΕ
  Απρ 29
  Αναρτήθηκε από τον/την tanstil
  Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αριστερών Χριστιανών (ΠΑΧ) για τις εκλογές. Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών, είναι μια προσπάθεια για την πολιτική συσπείρωση των χριστιανών που απορρίπτουν κάθε μοιρολατρική αντίληψη, και αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της χριστιανικής πίστης. Στην ΠΑΧ συμμετέχουν χριστιανοί απ’ όλη την Ελλάδα, και το κείμενο βγήκε μετά από αρκετό διάλογο και συζήτηση. Η ανακοίνωση της ΠΑΧ:

  Πολλοί έχουν συνδυάσει τον χριστιανισμό με την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό με το σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που καλλιεργεί την αδικία και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εμείς αντίθετα, ως Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών, πιστεύουμε πως πρωταρχικό χρέος των χριστιανών είναι, ο αγώνας για την απελευθέρωση του ανθρώπου και της κοινωνίας από την εκμετάλλευση, την αδικία και κάθε είδους κοινωνική ή πνευματική καταπίεση.

  Επειδή ακριβώς, πιστεύουμε στο Χριστό και στη διδασκαλία του, είμαστε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κατά του εθνικισμού και του φασισμού, κατά της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλισμού και του πολέμου.

  Επίσης συμφωνούμε με τις προτάσεις του ΚΚΕ για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, τον νομικό χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας με παράλληλη προστασία των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των κληρικών, την θρησκευτική ελευθερία και ισότιμη μεταχείριση των θρησκευτικών κοινοτήτων, την απόρριψη της άκριτης υποστήριξης «κινημάτων» που θίγουν ηθικά ζητήματα τα οποία εκτός των άλλων, δεν καλύπτουν ουσιαστικές λαϊκές ανάγκες (γάμος ομοφυλοφίλων, υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια κλπ), την κάθετη αντίθεση στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για μια Ελλάδα πραγματικά εθνικά ανεξάρτητη, αλλά όχι απομονωμένη, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.

  Ως χριστιανοί, είμαστε ενάντια στον βάρβαρο και αντιλαϊκό Καπιταλισμό που υπηρετεί την πλουτοκρατία. Θεωρούμε πως είναι αδύνατον να βελτιωθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, μέσα από δήθεν “φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις” ή προτάσεις “προοδευτικής διαχείρισης” του καπιταλιστικού συστήματος, και μάλιστα μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και της οικονομίας της αγοράς, όπως διατυμπανίζουν σχήματα που δηλώνουν “αντιμνημονιακά”, εξαπατώντας τον λαό.

  Η υποστήριξη των δικαιωμάτων και αναγκών των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων για αξιοπρεπείς μισθούς-συντάξεις, και 100% Δωρεάν Δημόσια Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικές παροχές, η κατάργηση όλων των χαρατσιών και των μνημονίων, συμβαδίζουν με τις χριστιανικές πεποιθήσεις της αλληλεγγύης και της ισότητας. Ενώ αντιθέτως η πολιτική που εφαρμόζεται από το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, είναι σαφώς ενάντια στην χριστιανική πίστη, καθώς στην ουσία συσσωρεύει ακόμα περισσότερο πλούτο στο κεφάλαιο, και διευρύνει την φτώχεια και την εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων.

  Η πρόταση του ΚΚΕ, για έξοδο από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

  Για όλα τα παραπάνω, θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στο ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις κάλπες, μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον λαό και τους αυριανούς αγώνες ενάντια στην θύελλα που ετοιμάζει το αστικό πολιτικό σύστημα.

  Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών

  http://yperboles.wordpress.com/2012/04/29/pax1/

 7. Ο/Η E.Γ.Μ. λέει:

  Kαλέ, μην κάνετε έτσι ειναι για την ΜΙ6!

 8. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Ο Μιχαλολιάκος (φύρερ της χρυσής αυγής) συνιδιοκτήτης με τη συζυγό του ροζ ξεχοδοχείου newdream στην Πλ. Αττικης
  από Blackpanther
  Απο χθες το βραδυ αναπαράγεται απο ακρη σε ακρη του διαδικτύου με αδιασειστα στοιχεία η ειδηση οτι το 2007 ο Μιχαλολιακος με την Ζαρούλια (την γυναίκα του) και τον αδερφό της πήραν άδεια για τη λειτουργία του ροζ ξενοδοχείου new dream στην πλ. Αττικης. Μαλιστα βασει του ΦΕΚ φαινεται το Δ.Σ. στο οποιο ειναι μελος να εχει ισχυ μεχρι και 27/5/2012. Πρόεδρος είναι η υποψηφια της Χρυσης Αυγης, Ελένη Ζαρούλια και αντιπρόεδρος ο αδερφός της. Το ξενοδοχείο είναι στη Λιοσίων, στην πλατεια αττικής και βάσει δημοσιευση της ΕΛΑΣ σε ληστεια που είχε γίνει στο χώρο ο “ληστής ακινητοποιησε τον…αλλοδαπό υπάλληλο και του απέσπασε 600 ευρω απο το ταμείο” …και ο νοών νοείτω…

  Αντιγράφω απο ένα μπλογκ που βρήκα μαζεμένο υλικό αναδημοσιεύσεων, ονόματι papaflesa.blogspot.com

  Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012
  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ-ΖΑΡΟΥΛΙΑ (ΛΙΟΣΙΩΝ 121)

  http://www.hotelnewdream.gr/
  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ.
  ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕΠΟΛΙΩΝ 14-16.

  ΓΙ’ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ Φ.Ε.Κ.ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  (1)
  Ανακοίνωση καταχώρησης στο Μητρώο Ανωνύμων Εται−
  ρειών στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την
  επωνυμία «ΛΥΔΙΑ − Ξενοδοχειακές και Τουριστικές
  Επιχειρήσεις Ανώνυμος Εταιρεία».

  Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
  Την 27.8.2007 καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Ανωνύμων
  Εταιρειών της Υπηρεσίας μας τα κατωτέρω στοιχεία
  της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΛΥΔΙΑ − Ξε−
  νοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμος
  Εταιρεία» και αριθμό Μητρώου 14415/01/Β/86/6124:
  1) Προσάρτημα, έκθεση διαχείρισης Διοικητικού Συμ−
  βουλίου και έκθεση ελεγκτών για τη χρήση 2006.
  2) Το από 27.5.2007 πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης
  των μετόχων με το οποίο ορίστηκαν ελεγκτές χρήσης
  1.1.−31.12.2007 οι εξής:

  Τακτικοί:
  α) ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με αριθμό αδείας Ο.Ε.
  9901062498.
  β) ΖΑΧΟΣ ΜΑΡΚΟΣ με αριθμό αδείας Ο.Ε.
  999228068.
  Αναπληρωματικοί:
  α) ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ με αριθμό αδείας Ο.Ε.
  9996016720.
  β) ΤΣΙΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑ με αριθμό αδείας Ο.Ε.
  9901062767.
  Αθήνα, 27 Αυγούστου 2007
  Με εντολή Νομάρχη
  Ο Διευθυντής
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ
  F
  (2)
  Ανακοίνωση καταχώρησης στο Μητρώο Ανωνύμων Εται−
  ρειών στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την
  επωνυμία «ΛΥΔΙΑ − Ξενοδοχειακές και Τουριστικές
  Επιχειρήσεις Ανώνυμος Εταιρεία».
  Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
  Την 29.8.2007 καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Ανωνύμων
  Εταιρειών της Υπηρεσίας μας το από 27.5.2007 πρακτικό
  Γενικής Συνέλευσης καθώς και το από 1.6.2007 πρακτικό
  του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με
  την επωνυμία «ΛΥΔΙΑ − Ξενοδοχειακές και Τουριστικές
  Επιχειρήσεις Ανώνυμος Εταιρεία» και αριθμό Μητρώου
  14415/01/Β/86/6124 που εδρεύει στο Δήμο ΑΘΗΝΑ (Λι−
  οσίων 121) από το οποίο προκύπτει ότι το Διοικητικό
  Συμβούλιο που εκλέχθηκε από την παραπάνω Γ.Σ. και
  θα διοικήσει την εταιρεία μέχρι 27.5.2012 συγκροτήθηκε
  σε σώμα ως εξής:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Ζαρούλιας Αθανά−
  σιος του Βασιλείου, κάτοικος Αθηνών οδός Λιοσίων 121
  ΤΚ 10445 Αθήνα με ΑΦΜ 019728363 και AΔT X−168414.
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζαρούλια Ελένη του Βασιλείου, με
  ΑΔΤ Χ−578508, κάτοικος Πεύκης Αργυροκάστρου 26, ΤΚ
  15121, με ΑΦΜ: 020425435.
  ΜΕΛΟΣ: Μιχαλολιάκος Νικόλαος του Γεωργίου, με ΑΔΤ
  ΑΕ−045250, κάτοικος Πεύκης, Αργυροκάστρου 26 Πεύκη
  15121, με ΑΦΜ: 040002097.
  ΜΕΛΟΣ: Μαρτίνος Σωτήριος του Γεωργίου, με ΑΔΤ
  Φ−149692, κάτοικος Γαλατσίου οδός Μεσσηνίας 8, με
  ΑΦΜ 045640350.
  ΜΕΛΟΣ: Δανέλλη Αλεξάνδρα του Γεωργίου με ΑΔΤ
  Ι−001732, κάτοικος Αθηνών οδός Καλλιρρόης 24, με ΑΦΜ
  008366182.
  ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:
  Το Διοικητικό Συμβούλιο αναθέτει στον πρόεδρο και
  Διευθύνοντα Σύμβουλο Ζαρούλια Αθανάσιο όπως εκ−
  προσωπεί και δεσμεύει την εταιρεία.
  Αθήνα, 29 Αυγούστου 2007
  Με εντολή Νομάρχη
  Ο Διευθυντής
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

  http://to-fresko.blogspot.com/2012/04/121.html

  Άγνωστα στοιχεία για το πορνοξενοδοχείο Μιχαλολιάκου με αλλοδαπούς υπαλλήλους!

  Παρουσίαση υποψηφίων: Ο ροζ ξενοδόχος
  Αναρτήθηκε από iteanet

  Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο από την πολιτική του δράση ως αρχηγό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Σβάστικες, ξυλοδαρμοί, παγανισμός κ.λπ. Ο Μιχαλολιάκος όμως δεν είναι ένας ψυχρός και αδίστακτος πολιτικός. Έχει και την ανθρώπινη πλευρά του. Αυτή η πλευρά πρέπει να γίνει γνωστή εν όψει των εκλογών, ώστε να αγγίξει τις ψυχές (και τις ψήφους) όλων των Ελλήνων, ειδικά των ερωτευμένων. Ο λόγος περί του ροζ ξενοδοχείου «New Dream» στο κέντρο της Αθήνας (Λιοσίων 121, πλατεία Αττικής). Το ξενοδοχείο ανήκει στην ανώνυμη εταιρία «Λύδια», στην οποία είναι μέλος του Δ.Σ. ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αντιπρόεδρος η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια και πρόεδρος ο γυναικάδελφος του Αθανάσιος Ζαρούλιας, όπως φαίνεται από το …
  ακόλουθο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
  Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου: «Το ξενοδοχείο «New Dream» είναι από τα πιο προσεγμένα ξενοδοχεία ημιδιαμονής στην Αθήνα, τόσο στο κομμάτι της διακόσμησης, όσο και στο θέμα των τιμών και της διακριτικότητας. Έχει 38 δωμάτια και σουίτες, τα οποία είναι διακοσμημένα με ζεστά αισθησιακά χρώματα στις αποχρώσεις του κόκκινου (βλ. και την σημαία της Χρυσής Αυγής), του μωβ και του ροζ. Όλα τα δωμάτια έχουν λιτή και λειτουργική επίπλωση, αλλά και άψογη διακόσμηση, που τονίζεται από τα στρογγυλά κρεβάτια, τους πολλούς καθρέπτες, τα black lights, τις μεγάλες αναπαυτικές πολυθρόνες και τους πολλούς αισθησιακού περιεχομένου πίνακες». Μία επιχείρηση που προσφέρει δηλαδή πολύτιμες υπηρεσίες στα ερωτευμένα ζευγαράκια, αλλά και στις ιερόδουλες, που θέλουν να «κάνουν την δουλειά» τους μακρυά από τα ενοχλητικά βλέμματα των αδιάκριτων. Πώς να μην συμπαθήσει κανείς τον Νίκο Μιχαλολιάκο για αυτή την κοινωνική του προσφορά;
  Μία προσφορά που δεν περιορίζεται στους Έλληνες, αλλά αγκαλιάζει και τους αλλοδαπούς μετανάστες, παρά τις δυσκολίες που συναντά λόγω της εγκληματικότητας. Όπως μαθαίνουμε από το αστυνομικό δελτίο: «Δύο δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο επί της οδού Λιοσίων 121 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο που βρισκόταν στην reception, άρπαξαν 600 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσυκλέτες». Αλλοδαπός ο υπάλληλος στο ροζ ξενοδοχείο του Μιχαλολιάκου! Αυτό και αν είναι χτύπημα στον ρατσισμό και την ξενοφοβία από τον ίδιο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ειδικά όταν υπάρχουν 1 εκατομμύριο Έλληνες άνεργοι. Πως έλεγε το σύνθημα «Κάθε ξένος εργάτης, ένας Έλληνας άνεργος»; Ξεχάστε το!
  Όσοι θέλουν να στηρίξουν οικονομικώς τον Μιχαλολιάκο, αλλά έχουν προβλήματα κοινωνικής αναγνώρισης, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς το ξενοδοχείο έχει και δεύτερη διακριτικότερη είσοδο από την οδό Σεπολίων. Προσοχή: Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ως πρόεδρος του κόμματος δεν χρειάζεται σταυρό στην Β’ Αθηνών, όπου είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής. Καλό βόλι!
  http://xa-watch.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html
  Φυλής Λιοσίων Αγ. παντελεήμονας , νταβατζηλίκια προστασία ναρκωτικά ο βασικός ζωτικός χώρος του παρακράτους. Δεν είναι και περίεργο…

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1395646

  Συνιδιοκτήτης ροζ ξενοδοχείου ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

  Παράλληλες… δραστηριότητες αναπτύσσει ο αρχηγός της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», καθώς αποδεικνύεται και συνιδιοκτήτης ροζ ξενοδοχείου. Εκτός από την «προστασία» που παρέχει η οργάνωσή του σε ηλικιωμένους, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποδεικνύεται και… «προστάτης» του έρωτα, αφού στο ξενοδοχείο ημιδιαμονής της οδού Λιοσίων βρίσκουν καταφύγιο πολλά παράνομα ζευγάρια και… επαγγελματίες του σεξ. Μάλιστα, στην επιχείρηση απασχολούνται και αλλοδαποί εργαζόμενοι!

  Το ξενοδοχείο, που φέρει το όνομα «New Dream» στην πλατεία Αττικής, είναι γνωστό σε όσους συνηθίζουν να περνούν λίγες ώρες χαλάρωσης με τρυφερή συντροφιά. Ως υπεύθυνη διαχείρισής του φέρεται η εταιρεία «ΛΥΔΙΑ – Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμος Εταιρεία», η οποία δηλώνει ως έδρα το ίδιο κτίριο της οδού Λιοσίων 121.

  Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στο τεύχος 10271 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (κοινώς ΦΕΚ) κατά την 6η Σεπτεμβρίου του 2007, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που εξελέγη από γενική συνέλευση και θα διοικούσε την εταιρεία μέχρι τις 27/5/2012 είναι το εξής: πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Αθανάσιος Ζαρούλιας του Βασιλείου, κάτοικος Αθηνών, αντιπρόεδρος η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου κάτοικος Πεύκης και μέλος ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος του Γεωργίου, κάτοικος Πεύκης.

  Πρόκειται για τον ίδιο τον αρχηγό της «Χρυσής Αυγής», τη σύζυγό του και τον αδερφό της, όλοι τους μέλη του ΔΣ διοίκησης του «ροζ» ξενοδοχείου. Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας έχει δηλώσει ως διεύθυνση αυτή της επιχείρησης. Το ζευγάρι έχει δηλώσει την ίδια διεύθυνση στην Πεύκη. Ως είθισται, την εταιρεία εκπροσωπεί και δεσμεύει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας.

  Αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Τον Αύγουστο του 2010, στο ξενοδοχείο είχε σημειωθεί ληστεία σε βάρος του ρεσεψιονίστ που είχε βάρδια. Στο επίσημο αστυνομικό δελτίο της επόμενης μέρας (25 Αυγούστου 2010) σημειώνεται: «Δύο δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο επί της οδού Λιοσίων 121 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο που βρισκόταν στην reception, άρπαξαν 600 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτες».

  Από το δελτίο της ΕΛΑΣ δεν φαίνεται αν ο συγκεκριμένος αλλοδαπός απασχολούνταν με ή χωρίς χαρτιά στην επιχείρηση ή ποιας εθνικότητας ήταν…

  Στην ιστοσελίδα του το ξενοδοχείο υπόσχεται «ερωτική και ευχάριστη προδιάθεση που είναι διάχυτη σε όλα τα δωμάτια διακοσμημένα στις αισθησιακές αποχρώσεις των ροζ, μοβ και κόκκινων χρωμάτων, από τα οποία ο πελάτης μπορεί να διαλέξει αυτό που τον αντιπροσωπεύει». Διαθέτει 38 δωμάτια, η τρίωρη διαμονή κοστίζει 20 ευρώ και διαθέτει διακριτική είσοδο από την οδό Σεπολίων 14-16.

  Δεν είναι τυχαίο που το ξενοδοχείο έχει κερδίσει την «έγκριση» των πελατών του που σε γνωστή ιστοσελίδα για οίκους ανοχής αναφέρουν πως: «για τα λεφτά του καλό είναι… δεν θα πήγαινα όμως εκεί με τη φίλη μου…»

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63651176

  To βρήκα εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1395820
  Σε λίγο σκάει το μεγάλο κείμενο μου με τίτλο:” Ο εκμηδενισμός της χιτλερικής αυγής(aka χρυσής αυγής), η φύση του σημερινού καθεστώτος και η Ζωή” που εκεί θα αναλύεται το ναζιστικό φαινόμενο και ο τρόπος εκμηδενισμού του. Το καθυστέρησα κάποιες μέρες αλλά ελπίζω ότι θα αποζημιώσει για την καθυστέρηση του το περιεχόμενο του κειμένου…
  Η δημοσίευση αυτή δεν προσφέρει κάτι περισσότερο σε αυτά που έγραφα (και ούτε θα χρησιμοποιηθεί σαν λινκ) πέρα από τον τονισμό της αφόρητης υποκρισίας που είναι ενδημική στον ναζισμό

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/04/30/%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%81-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae%cf%82-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae%cf%82/#more-52742

 9. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  Εκτραχύνθηκαν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό ακόμα και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

  Ενδεικτικό αυτό που συνέβει χθες στην πτήση 511 της Aegean, Στουτγάρδης – Θεσαλονίκης – Αθήνας, όταν επιβιβάστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην συμπρωτεύουσα. Κουβέντα στην κουβέντα ακολούθησαν φραστικά επεισόδια που συνεχίστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης.

  Λίγο πριν την αναχώρηση επικρατεί μια απρόσμενη κινητοποίηση στο αεροπλάνο.

  Η είδηση ότι το πλήρωμα περιμένει να ανέβει κάποιος επίσημος διαδίδεται από στόμα σε στόμα ανάμεσα στους επιβάτες.

  Σε λίγο θα δούμε μια συνοδεία 10 ανδρών της Ασφάλειας οι οποίοι βρισκόντουσαν σε επαγρύπνηση λες και συνόδευαν τη Μέρκελ.

  Λίγο πιο μπροστά περπατούσε με το γνωστό νευρικό βηματισμό του ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

  Με το που κάθησε στη πρώτη θέση άρχισαν τα πρώτα οργισμένα σχόλια από τους συνεπιβάτες μου και σε λίγο όλο το αεροσκάφος πήρε φωτιά στη κυριολεξία!

  Οι πιο πολλοί δίπλα μου άρχισαν να τον γιουχάρουν, να του φωνάζουν «φτού σου προδότη» και να τραγουδούν εν χορό «Συμπιλίδης-Συμπιλίδης».

  Κάποιοι στιγμή 4 επιβάτες σηκώνονται και κατευθύνονται απειλητικά προς το μέρος του.

  Τότε αναλαμβάνουν δράση οι γορίλες και οι επιβάτες κάθονται στη θέση τους αλλά τα γιούχα συνεχίζονται ασταμάτητα. Όσο κράτησε η πτήση οι επιβάτες έβριζαν και οι αεροσυνοδοί σοκαρισμένες σχεδόν παρακολουθούσαν το θέαμα.

  Ακόμη κι όταν έκλεισαν οι συρόμενες πόρτες της πρώτης θέσης οι αποδοκιμασίες συνεχίσθηκαν η μάλλον δεν σταμάτησαν ποτέ.

  Όσο κράτησε η πτήση από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα επικρατούσε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στο αεροπλάνο.

  Όταν προσγειωθήκαμε στα Σπάτα οι σωματοφύλακες του Σαμαρά έκαναν ένα τείχος μπροστά από τους υπόλοιπους επιβάτες και ο αρχηγός της ΝΔ εγκατέλειψε σε δευτερόλεπτα το αεροπλάνο…

  Έτσι όπως έχουν έλθει τα πράγματα, ακόμα και ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δεν
  γλιτώνει από την οργή των πολιτών.

  (εδώ κόντεψαν να χτυπήσουν τον Βενιζέλο στην καταπράσινη Πάτρα…)http://logioshermes.blogspot.com/2012/04/blog-post_6350.html

 10. Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

  Kυρία χριστιανικών αρχών

 11. Ο/Η Mητροπολίτης Φιφή λέει:

  To ξενοδοχείο της Μιχαλολιάκου Ζαρούλια
  Πατρίς θρησκεία οικογένεια
  Υπηρετικό προσωπικό:
  Εκμεταλευόμαστε μετανάστες

  http://www.hotelnewdream.gr/

  Tρίωρη ημιδιαμονή 20 ευρώ

  Δεύτερη διακριτική είσοδος Σεπολίων 14-16

  Το κόκκινο δωμάτιο

  http://www.hotelnewdream.gr/gallery.html

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  Αυτό υποστηρίζει, με δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Εθνος», που αποκαλύπτει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι συνιδιοκτήτης του «ροζ» ξενοδοχείου, με το όνομα «Νew Dream», το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αττικής και φέρεται να είναι προορισμός για πονηρά ραντεβου.

  Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται στο τεύχος 10271 της Εφημερίδας Κυβερνήσεως κατά την 6η Σεπτεμβρίου του 2007, το διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που διοικεί την εταιρεία μέχρι τις 27 Μαΐου 2012 αποτελείται από τους εξής:

  1.Αθανάσιος Ζαρούλιας του Βασιλείου, κάτοικος Αθηνών: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος
  2.Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου, κάτοικος Πεύκης, αντιπρόεδρος
  3.Νικόλαος Μιχαλολιάκος του Γεωργίου, κάτοικος Πεύκης, μέλος.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον ίδιο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, τη σύζυγό του και τον αδερφό της, όλοι τους μέλη του ΔΣ της διοίκησης του ροζ ξενοδοχείου.

  Σημειώνεται πως η εν λόγω επιχείρηση απασχολεί και αλλοδαπούς…

  Ως υπεύθυνη διαχείρησής του του New Dream φέρεται η εταιρεία «ΛΥΔΙΑ-Ξενοδοχειακές και Τουριστικές επιχειρήσεις Α.Ε».

  Διαβάστε ποια υποψήφια της Χρυσής Αυγής είναι υπόδικη για μαχαιρώματα

  Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/04/michaloliakos-roz-xenodocheio/#ixzz1tWsbXwKP

  Ξεφτίλα: Υποψήφια Χρυσής Αυγής υπόδικη για μαχαιρώματα [video]

  Περισσότερα για: Εκλογές 2012, Πολιτικη, Σκανδαλα

  20.04.2012

  Ποια είναι η υποψήφια της Χρυσής Αυγής η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε επίθεση με μαχαίρι κατά μεταναστών;

  Η εικονιζόμενη Θέμις Σκορδέλη η οποία είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συνέργεια σε επίθεση με μαχαίρι κατά μεταναστών. Η δίκη έχει αναβληθεί 2 φορές.

  Η Θέμις Σκορδέλη διεκδικεί την βουλευτική ασυλία και ατιμωρησία μαζί με τους υπόλοιπους καλούς ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Είναι η γνωστή »ξανθιά» του Αγ.Παντελεήμονα.

  Τον Δεκέμβριο στο Α’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάστηκε 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για σοβαρή σωματική βλάβη (μαχαίρωμα) εναντίον Αφγανού πρόσφυγα. Συγκατηγορούμενοι για συνέργεια ήταν 50χρονος και η Θέμις Σκορδέλη οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης.

  Το περιστατικό, που είχε αποκαλυφθεί από την «Ε», εκτυλίχθηκε σύμφωνα με περιγραφές μαρτύρων και την Αστυνομία, ως εξής: Τον περασμένο Σεπτέμβριο Αφγανοί που διαμένουν στην οδό Περγάμου, ενώ βρίσκονταν στην είσοδο της πολυκατοικίας κατά τις απογευματινές ώρες δέχτηκαν επίθεση από περίπου 15 άτομα ελληνικής καταγωγής.

  Οι επιτιθέμενοι τους κυνήγησαν στο εσωτερικό της εισόδου και τραυμάτισαν σοβαρά έναν από αυτούς, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο. Ο τραυματίας έφερε τραύματα από μαχαιριές στη θωρακική χώρα (κοντά στην καρδιά) και στο στομάχι.

  Καμαρώστε ποιοι ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Μαχαιροβγάλτες στη Βουλή λόγω άγνοιας του ελληνικού λαού;

  Δείτε το βίντεο με την υποψήφια της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη:

  Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/04/themis-skordeli/#ixzz1tWstmx1s

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aγαπητοί φίλοι το ποστ είναι για τον Σαμαρά

  • Ο/Η chris λέει:

   τι πειραζει κιαν ασχολουνται με ενα παρακλαδι του κομματος του;
   αλλωστε το’χε παραδεχτει κι ο ιδιος πως ο φυσικος χωρος των χρυσων αυγων ειναι η λαϊκη δεξια εκει δλδ που ανηκει και η νδ.
   καλησπερα σας.

 14. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

 15. Ο/Η Aπό μικρό και τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια λέει:

 16. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

 17. Ο/Η athriskos λέει:

  Δεν πιστεύω ο Α. Σαμαράς να καταχράστηκε δημόσιο χρήμα. Ο άνθρωπος είναι πατριώτης και ευσεβής χριστιανός. Ακούσατε εσείς ποτέ πατριώτη ή χριστιανό άνθρωπο να κάνει ποτέ τέτοια αταξία;

 18. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

  Ο Σαμαράς ανέβαλε την ομιλία του στα Χανιά… ελλείψει ακροατηρίου

  30.04.2012
  08:51

  Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη η ΝΔ είχε πάντα περιορισμένη απήχηση αφού στην μεγαλόνησο κυριαρχούσαν το ΠΑΣΟΚ και οι Μητοστάκηδες. Σε αυτές τις εκλογές η κατάσταση είναι ακόμα πιο σύνθετη επειδή οι ψηφοφόροι των κομμάτων αρνούνται να μετακινηθούν, όπως έκαναν παλιά και «σνομπάρουν» τις συγκεντρώσεις.

  Το βλέπουμε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών αλλά και των πολιτικών αρχηγών όπου απουσιάζει το «πάθος και το πλήθος». Την απροθυμία του κόσμου την συνειδητοποίησε ο Αντώνης Σαμάρας χτες Κυριακή στην αρχή της περιοδείας του στην Κρήτη η οποία θα ξεκινούσε από τα Χανιά. Είχε προγραμματίσει λοιπόν μια ομιλία στο επιμελητήριο της πόλης των Χανίων-στο άντρο των Μητσοτακαίων- και μετά θα έφευγε για Ηράκλειο όπου είχε προγραμματίσει την δεύτερη συγκέντρωση του.

  Έφτασε στο αεροδρόμιο όπου των περίμεναν μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ μετά των οικογενειών τους. Τα μηνύματα από το επιμελητήριο δεν ήταν ενθαρρυντικά αφού οι διοργανωτές προέβλεπαν ότι δεν θα υπήρχε κόσμος. Έμεινε λίγο στο αεροδρόμιο, είδε κάποιους τουριστικούς πράκτορες που του εξέθεσαν τα κλαδικά τους προβλήματα και μετά αναχώρησε για Ηράκλειο

  http://www.iefimerida.gr/news/48167/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

 19. Παράθεμα: Εκλεκταί υποψηφιότητες -7: Υποψήφιος Χρ.Αυγής δικάζεται για ληστεία « Ροΐδη Εμμονές

 20. Ο/Η Να πάρουμε την Πόλη λέει:

  H προσωπική σφραγίδα Σαμαρά και η Αγιά Σοφιά με σταυρό

  Με ένα βίντεο, όπου προβάλλεται και μια παλαιά φωτογραφία με την Αγιά Σοφιά που εμφανίζεται με σταυρό και χωρίς μιναρέδες (στη φωτογραφία δεξιά), και με έμφαση στην προσωπική σφραγίδα του κ.Σαμαρά, η Ν.Δ. ξεκίνησε την διαφημιστική αντεπίθεση των τελευταίων ημερών.

  Στο δεκάλεπτο προεκλογικό βίντεο της Ν.Δ., υπάρχει μήνυμα του κ. Σαμαρά που επικαλείται τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, λέγοντας ότι έχει βαθιά πίστη στους Έλληνες και τις πανάρχαιες ικανότητες τους και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τι θα πει Ελλάδα, τι θα πει δύναμη ψυχής».

 21. Ο/Η Constantinople not Istanbul λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63652235
  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ -ΕΘΝΟΣ On Line – 3/5/2012
  «Εσβηναν» τους… μιναρέδες!
  Ολα τα όπλα χρησιμοποιεί ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να πετύχει τον… επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του κόμματός του, που σήμερα δηλώνουν ότι την Κυριακή θα στηρίξουν κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ. Στη μάχη αυτή, λοιπόν, μπήκε και η… Αγία Σοφία!

  Πώς; Με το επτάλεπτο διαφημιστικό μήνυμα της ΝΔ, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί -έπειτα από κατάλληλη τεχνική εξεργασία- οι μιναρέδες που υψώνονται γύρω από το σύμβολο του Βυζαντίου…

  «Θα πάρουμε την Πόλη!»
  Προφανώς οι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ θεώρησαν σκόπιμο να προβάλουν αυτή την εικόνα, μήπως και πείσουν τους ακροδεξιούς ότι με τον Αντ. Σαμαρά πρωθυπουργό «θα πάρουμε και την Πόλη»! Μόνο που αυτά δεν γίνονται με Photoshop. Για την ιστορία, πάντως, μόλις έγινε γνωστή η σχετική επεξεργασία της εικόνας, οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά απέσυραν το σχετικό στιγμιότυπο και άφησαν το υπόλοιπο σποτ, στο οποίο κυριαρχεί η εικόνα του προέδρου…

 22. Παράθεμα: Εκλεκταί υποψηφιότητες -9: Ο κύριος Βορίδης « Ροΐδη Εμμονές

 23. Παράθεμα: Εκλεκταί υποψηφιότητες – 9: Ο κύριος Βορίδης « Συλλογικότητες Λαμίας

 24. Ο/Η Αντωνάκης των κονδυλίων λέει:

  http://olympia.gr/2012/05/17/b%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%84%cf%8c%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bb/

  Σάλος έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς έσκασε μια βόμβα μεγατόνων! Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαρρεύσει λίστες με ονόματα δημοσιογράφων που βρίσκονται στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ από την εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου κ.ά ήταν υπ. Εξωτερικών εως και πολύ πρόσφατα. Η σχετική διαρροή θεωρείται από πολλούς σκόπιμη και κάποιοι κάνουν λόγο για δάχτυλο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται πίσω από καθετί στραβό που προκύπτει και προκαλεί δυσαρμονία στο αρμονικό σύμπαν. Στις σχετικές λίστες δεσπόζουσες θέσεις κατέχουν δημοσιογράφοι όλου του κομματικού φάσματος με τους (πρώην) κνίτες, δεξιούς, πασόκους και διπλής όψεως (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ταυρόχρονα) να παντελονιάζουν τη μερίδα του λέοντος.

  Σύμφωνα με τις λίστες οι οποίες θα αποτελέσουν το πρώτο θέμα κυριακάτικης αντιμνημονιακής εφημερίδας τα ονόματα που παρελαύνουν είναι αποκαλυπτικά για τη σήψη του συστήματος και τον ρόλο των δημοσιογράφων.

  Οι τελευταίοι πρωταγωνιστούν και στις περίφημες λίστες του Άκη Τσοχατζόπουλου (μάλιστα κάποια ονόματα από το ημερολόγιο του Άκη συμπίπτουν με τη λίστα των Χριστοφοράκου-Τσακάλου) και η διάχυτη αίσθηση που υπάρχει, είναι ότι αυτές οι λίστες θα προκαλέσουν τεκτονικό σεισμό παίζοντας καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

  Είναι προφανές ότι η «ακυβερνησία» της χώρας έχει και τα θετικά της. Πιθανόν να σταθεί η αφορμή να καθαρίσουμε από την Κόπρο του Αυγείου.

  http://www.kourdistoportocali.com

 25. Ο/Η Mefisto λέει:

  ΥΠΕΘΑ
  Επιλογή Σαμαρά
  θαυμάστε!

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.pelopsnews.gr/news.php?id=15

  Τατούλης κατά Παπανδρέου-Σαμαρά για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

  Απέναντι στη λογική κατασπατάλησης των κονδυλίων του κράτους για εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπών, σε αντιπαράθεση με την προώθηση τέτοιων κονδυλίων για κοινωνική οικονομία, τάχθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατακρίνοντας χαρακτηριστικά τις σπατάλες στο υπουργείο Εξωτερικών τις περιόδους που διετέλεσαν επικεφαλής των οργανισμών αυτών οι σημερινοί αρχηγοί των δύο κομμάτων εξουσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=2362
  Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της δημοσιογραφίας

  26/05/2010

  Μυστικά κονδύλια
  Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και υπουργού Εξωτερικών Σαμαρά- έγινε γνωστό ότι κάποιοι εισέπρατταν από το κράτος χρήματα για να προβάλλουν την «Εθνική γραμμή». (Ενδιαφέρον επί αυτού είναι το αφιέρωμα του «Ιού της Ελευθεροτυπίας» με τίτλο «Οι μαύρες σακούλες του 1992»). Βέβαια είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το φαινόμενο εφευρέθηκε το ‘92 και ήταν μονοκαλλιέργεια του υπουργείου Εξωτερικών. Τα υπουργεία Αμύνης και Εσωτερικών που ομοίως είχαν μυστικά κονδύλια που τα διέθεταν όλα αυτά τα χρόνια; Και ποιοι είναι αυτοί που εισέπρατταν για να υπηρετούν «γραμμές»;
  Αναφέρομαι στο παρελθόν γιατί φαντάζομαι ότι λεφτά τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχουν ούτε για μυστικά κονδύλια. Ή κάνω λάθος;

  http://www.kourdistoportocali.com/articles/11472.htm
  Bόμβα μεγατόνων από δημοσιογραφικές λίστες- φωτιά>
  Οι δημοσιογράφοι των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ και οι «τρόφιμοι» του Άκη
  Πεμ 17 Μαϊ 2012
  Από τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο

  Σάλος έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς έσκασε μια βόμβα μεγατόνων! Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαρρεύσει λίστες με ονόματα δημοσιογράφων που βρίσκονται στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ από την εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου κ.ά ήταν υπ. Εξωτερικών εως και πολύ πρόσφατα. Η σχετική διαρροή θεωρείται από πολλούς σκόπιμη και κάποιοι κάνουν λόγο για δάχτυλο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται πίσω από καθετί στραβό που προκύπτει και προκαλεί δυσαρμονία στο αρμονικό σύμπαν. Στις σχετικές λίστες δεσπόζουσες θέσεις κατέχουν δημοσιογράφοι όλου του κομματικού φάσματος με τους (πρώην) κνίτες, δεξιούς, πασόκους και διπλής όψεως (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα) να παντελονιάζουν τη μερίδα του λέοντος.

  Σύμφωνα με τις λίστες οι οποίες θα αποτελέσουν το πρώτο θέμα κυριακάτικης αντιμνημονιακής εφημερίδας τα ονόματα που παρελαύνουν είναι αποκαλυπτικά για τη σήψη του συστήματος και τον ρόλο των δημοσιογράφων.

  Οι τελευταίοι πρωταγωνιστούν και στις περίφημες λίστες του Άκη Τσοχατζόπουλου (μάλιστα κάποια ονόματα από το ημερολόγιο του Άκη συμπίπτουν με τη λίστα των Χριστοφοράκου-Τσακάλου) και η διάχυτη αίσθηση που υπάρχει, είναι ότι αυτές οι λίστες θα προκαλέσουν τεκτονικό σεισμό παίζοντας καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

  Είναι προφανές ότι η «ακυβερνησία» της χώρας έχει και τα θετικά της. Πιθανόν να σταθεί η αφορμή να καθαρίσουμε από την Κόπρο του Αυγείου.

  http://www.matrix24.gr/2012/05/%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%83-k%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5ta-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD/

  ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

  Στις διπλάσιες απόρρητες δαπάνες από αυτές που προέβλεπε o προϋπολογισμός του 2010, ενώ δηλαδή η χώρα είχε μπει στο Μνημόνιο και το εντατικό πρόγραμμα λιτότητας, προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

  Του Γιώργου Κιτσή

  Συγκεκριμένα, για τις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη προβλέπονταν συνολικά κονδύλια ύψους 57,3 εκατομμυρίων ευρώ και στην ουσία ξοδεύτηκαν περισσότερα από 117,6 εκατομμύρια.

  Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το «καπέλο» κατά τη διάρκεια του 2009, όταν από τα 59,7 εκατομμύρια που είχαν προϋπολογισθεί, οι απόρρητες δαπάνες εκτοξεύθηκαν στα 142,4 εκατομμύρια. Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των προηγούμενων χρόνων, οι τεράστιες υπερβάσεις των κονδυλίων που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό για τα «μυστικά» έξοδα των υπουργείων είναι πάγια τακτική. Σημειώνεται δε ότι οι παρεκκλίσεις αυτές έχουν μπει στο μικροσκόπιο εισαγγελέα, ο οποίος αυτή την περίοδο εξετάζει τα στοιχεία των προϋπολογισμών και των ισολογισμών των τελευταίων ετών και συγκεκριμένα τον κωδικό 0896 στον οποίον περιλαμβάνονται οι απόρρητες δαπάνες.

  Σύμφωνα με πρώην πολιτικούς παράγοντες, τα κονδύλια αυτά χρησιμοποιούνται από τα υπουργεία για την ενίσχυση της εθνικής παρουσίας σε ξένες χώρες, την απόκτηση πληροφοριών, έξοδα ασφάλειας, μυστικές κινήσεις, και γενικότερα για λόγους εθνικού συμφέροντος. Ωστόσο, οι ίδιοι αδυνατούν να εξηγήσουν ποιοι είναι οι λόγοι που εμφανίζονται τόσο μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα ποσά που προϋπολογίζονται και σε αυτά που τελικά δαπανώνται. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την περίοδο η εισαγγελία αναμένεται να καλέσει καλεί υπηρεσιακούς παράγοντες των εμπλεκόμενων υπουργείων να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

  Ανάμεσα στις υψηλότερες υπερβάσεις των κονδυλίων του κωδικού 0896 περιλαμβάνεται αυτή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης το 2007: από τα 7 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί ως απόρρητες δαπάνες στα τέλη του 2006, υπό την πολιτική ηγεσία του Βύρωνα Πολύδωρα και του Προκόπη Παυλόπουλου ξοδεύτηκαν τον επόμενο χρόνο -ούτε λίγο ούτε πολύ- 79,011 εκατομμύρια ευρώ!

  Ακόμα μεγαλύτερο «σκορ»: από 942.000 ευρώ που εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό, τα «μυστικά έξοδα» του Γενικού Επιτελείου Στρατού το 2005 έφτασαν τα 17,3 εκατομμύρια.

  Διπλάσια έως τριπλάσια ποσά από αυτά που προϋπολογίζονται καταγράφονται οι απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ τα τελευταία χρόνια: για παράδειγμα το 2005 ο προϋπολογισμός προέβλεπε έξοδα της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ και δαπανήθηκαν 40, ενώ το 2009 προϋπολογίστηκαν 18,5 εκατομμύρια και ξοδεύτηκαν τελικά 57,2 εκατομμύρια.

  Η ιστορία των απόρρητων δαπανών του ΥΠΕΞ έχει και κάποιες μαύρες αποχρώσεις. Ή, για να ειπωθεί καλύτερα, την μονομαχία Μητσοτάκη – Σαμαρά, την υπέρογκη αύξηση των απορρήτων δαπανών, κάποιες εξηγήσεις που δεν δόθηκαν ποτέ και «χρήμα σε μαύρες σακούλες»…

  Λίγο μετά την αλλαγή κυβέρνησης το 1993 και αφού ο τόπος είχε βουίξει για «μυστικά κονδύλια που μοιράζονταν για δημόσιες σχέσεις νέου πολιτικού με τα μέσα ενημέρωσης», ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Κάρολος Παπούλιας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση. Από αυτήν προέκυψε ότι από σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δραχμές που πληρώθηκαν το 1990 σε απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ, το 1991 δόθηκαν 5 δις και τον επόμενο χρόνο 7,5 δις. Δηλαδή μέσα σε τρία χρόνια τα κονδύλια σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, ενώ από την αρχή του 1993 έως τις εκλογές στα μέσα Οκτωβρίου δαπανήθηκαν άλλα 6,2 δισεκατομμύρια δραχμές. Η σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

  Από κατάθεση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ προκύπτει ότι ο ίδιος είχε διαπιστώσει πως πάνω από 1 δισ. δραχμές από τα κονδύλια είχε ξοδευθεί σε διαφήμιση. Όταν ζήτησε να μάθει πού ακριβώς είχαν διατεθεί κανένας δεν του απάντησε, ούτε ο πρώην τότε υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς. Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες πως του δημιουργήθηκε μεγάλη έκπληξη όταν έμαθε ότι το σύστημα εγκρίσεων των απορρήτων δαπανών είχε αλλάξει και ότι ο ΥΠΕΞ μπορούσε να διαθέτει τα κονδύλια όπως ήθελε, υπό τον «έλεγχο» μίας επιτροπής που ο ίδιος όριζε. Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει δηλώσει πως οι υπεύθυνοι για την σπατάλη των κονδυλίων μοίραζαν τα χρήματα από μία μαύρη νάιλον σακούλα η οποία ήταν γεμάτη πεντοχίλιαρα. «Από εκεί έπαιρναν τα χρήματα και τα μοίραζαν», φέρεται να έχει καταθέσει.

  Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Σαμαράς σε αντίστοιχη κατάθεση φέρεται να διέψευσε το γεγονός ότι ποσά από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ κατέληξαν σε δημοσιογράφους και ότι δόθηκαν μόνο κάποια χρήματα σε έντυπα για «εθνικούς λόγους». Ακόμα ότι αν ήθελε να διαθέσει χρήματα για την προβολή του μπορούσε να το κάνει από τα ποσά που είχε στον ειδικό λογαριασμό για τα έξοδα του Υπουργού, τα οποία ανέρχονταν σε 2 δις. δραχμές.

  Τελικά, ούτε η έρευνα της ΕΣΗΕΑ κατέληξε σε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα.

  Απόρρητες δαπάνες υπουργείων:

  Πόσα εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό

  (σε εκατομμύρια ευρώ)

  2010 57,3

  2009 59,7

  2008 59,4

  2007 37,8

  2006 38,5

  2005 39,8

  Πόσα ξοδεύτηκαν τελικά

  2010 117,6

  2009 142,4

  2008 110,9

  2007 160,6

  2006 100,7

  2005 82,9

 27. Ο/Η Xρεοκοπία και μοχθηρία λέει:

  To Συμβούλιο Επικρατείας στη γραμμή Σαμαρά

  Πιστοποιητικά Εθνικοφροσύνης από μετανάστες.

  Αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ από το γαλάζιο «πάγωμα» του νόμου για την ιθαγένεια

  Η κυβέρνηση υιοθετεί ατζέντα Χρυσής Αυγής, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη του νόμου Ραγκούση 14/11/2012

  η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα:

  «Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει.

  » Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας παραμένει προτεραιότητα μας.

  » Η ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι μια ανοιχτή σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπερασπίζεται ουσιαστικά και την εθνική ταυτότητα.»
  Υπενθυμίζεται ότι με εντολή Σαμαρά «πάγωσε» η χορήγηση ιθαγένειας με τα κριτήρια που είχαν προβλεφθεί από το νόμο Ραγκούση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.