ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Οι λόγοι(!) που διεκδικούν τη ψήφο μας

[1]


Τα δύο άριστα ελληνικά, δικά μας κόμματα εξουσίας, διεκδικούν ψήφο Εξουσίας:

 •   Διότι, τα τελευταία δυόμιση χρόνια χαμήλωσαν ρεαλιστικά και πατριωτικά μισθούς και συντάξεις σε αξιοπρόσεκτο κι ουχί αναξιοπρεπές επίπεδο.
 •  Διότι οι άκαμπτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας ελαστικοποιήθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα αποτελούν το νέο ανερχόμενο μοντέλο των ανεπτυγμένων χωρών, παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση του Διαφωτισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας. Προσλαμβάνεις και απολύεις όποτε θες και λογαριασμό δεν δίνεις, διότι ο λογαριασμός παράγει ακαμψία, στασιμότητα και μη-ανταγωνιστικότητα.
 •   Διότι εξαφάνισαν την ανεργία –άνεργοι υπάρχουν, αλλά πρόκειται καθαρά για ανθρώπους που δεν επιθυμούν να δουλέψουν. Εξαφάνισαν δηλαδή όλα τα περιθωριακά κι αντιπαραγωγικά στοιχεία που κρατούσαν τη χώρα στάσιμη, ενώ τώρα…
 •  Διότι –όπως είπε κι η Φώφη Γεννηματά (πολιτικός στοχασμός πατρικής κούνιας μεγίστης εμβριθείας) – τώρα «επιτέλους», μετά το Πι-Ες-Αϊ (PSI) σταθεροποιηθήκαμε και «ξέρουμε τουλάχιστον που βαδίζουμε»…
 •  Διότι τα δύο μεγάλα και σοβαρά κόμματα δεν άφησαν να κάτσει «μύγα στο σπαθί τους», είδαμε το «όλα στο φως» να γίνεται πράξη, δόγμα και λάβαρο.
 •  Η Δικαιοσύνη σήμερα, ένας θεσμός-παράδειγμα προς μίμηση, λειτουργεί και μάλιστα αστραπιαία. Το σπουδαιότερο: Δεν άφησε κανέναν επώνυμο υπουργό ή πολιτικό, εκτός της δίκαιης τσιμπίδας του Νόμου που ως γνωστόν, είναι ο ίδιος για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες – «επιτέλους» όπως θα έλεγε κι ένας αείμνηστος παπατζής με ζιβάγκο. Μία ματιά στις υποθέσεις (τα λένε και σκάνδαλα) Ζήμενς, Τσουκάτου-Άκη, Βατοπέδι, Υποβρύχια και άλλαι μίζαι θα πείσει και τον πλέον Άπιστο Θωμά (μέρες που είναι.)
 •  Διότι γκρέμισαν άπαξ και δια παντός το πελατειακό κράτος, ουδείς διορίζεται πλέον εάν δεν το αξίζει, οι άξιοι εισχωρούν κι οι ανάξιοι αποχωρούν από το δημόσιο. Η Αξιολόγηση νομοθετήθηκε. Λαθάκια έγιναν. Μη ξεχνάμε το αρχαίο ρητό: «ουδείς άσφαλτος». Υπευθυνότητα πάνω απ’ όλα.

Διακόπτεται λόγω χρόνου, αλλά…

Συνεχίζεται

ΥΓ: όποιος σχολιαστής επιθυμεί να βοηθήσει, ας αισθανθεί ελεύθερος να γράψει τους δικούς του λόγους που ενδεχομένως θα συμπεριληφθούν στα επόμενα μέρη.

Ευχαριστώ.

Εκ της Διευθύνσεως

Advertisement
This entry was posted in Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Οι λόγοι(!) που διεκδικούν τη ψήφο μας

 1. Ο/Η Πανδίων λέει:

  Διότι, ‘επιτέλους’ αναβάθμισαν την πολιτική και τον πολιτικό λόγο θεμελιώνοντας ένα όραμα για την χώρα με το οποίο μπορούν οι πολίτες να ταυτιστούν.

  Διότι, κατάφεραν με μεγάλες θυσίες (των άλλων) να ταυτίσουν τον σωτηριολογικό χαρακτήρα της πολιτικής τους με τον σωτηριολογικό πνευματικό ρόλο της εκκλησίας, έτσι ώστε απο εδώ και πέρα οι εκλογές να γίνονται πάντα κοντά στο Πεσάχ με στόχο σώμα-λαός και πνεύμα-πολιτικοί σωτήρες/εκκλησία να εορτάζουν ταυτόχρονα τον θάνατο (μας) και την ανάσταση (τους) σε μια μεταφυσική ταύτιση των μανιχαιστικών διπόλων

 2. Ο/Η Στέλιος λέει:

  Διότι για πρώτη φορά είδαμε τη Μεταρρύθμιση στην πράξη, και όχι μόνο στα λόγια! Όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις της χώρας έγιναν συντομότατα, με σύστημα και με απόλυτη συνέπεια!

  Διότι δώσανε την πρέπουσα σημασία στο πιο ευπαθές τμήμα του πληθυσμού! Δεν άφησαν κανέναν φτωχό απροστάτευτο, κανέναν υπερχρεωμένο πολίτη να φτάσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας!

  Διότι δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τον ίδιο τους τον κακό εαυτό. Προέβησαν άμεσα, και χωρίς δισταγμούς σε εκκαθάριση των κομμάτων τους από όλα τα παλαιοκομματικά στοιχεία. Τα πρόσωπα ανανεώθηκαν εκ βάθρων, οι αρχές τους αναθεωρήθηκαν, είναι πλέον τελείως διαφορετικά κόμματα, απολύτως άξια της εμπιστοσύνης μας!

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Υπ’ όψιν Υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου Κου Ρο,
  με την ένδειξη
  Προς Εμπλουτισμό Ελλόγων Αιτιάσεων Διάπραξης Α-νοησιών

  1 Διότι ανέκαθεν υπήρχαν οι Βένετοι και οι Πράσινοι
  και όχι λοιπά άσχετα χρώματα.
  (Λόγοι σχετικοί με το Σεβασμό των Παραδόσεων)

  2 Διότι Οι εν πολλαίς αμαρτίαις Περιπεσόντες,
  δικαιούνται και πολλές ευκαιρίες.
  (Λόγοι αποκατάστασης Συμπαντικής Αρμονίας)

  3 Διότι έτσι μας αρέσει.
  (Λόγοι Μεταφυσικοί+ευλόγησον+)

 4. Ο/Η Ωκεανός λέει:

  Δεν ξέρω αν μπορω να γελάσω και να αστειευτώ με το θέμα.
  Φοβάμαι πώς το 45% θα το πάρουν και οι νδυο μαζί, αλλά για την ανάρτηση:
  «Γιατί απευθύνονται σε οπαδούς και οχι ψηφοφόρους που σαγηνεύονται απο χρώματα ήτοι μπλέ, πράσινο κ.λ.π..»

 5. Ο/Η Mns Tomadakis λέει:

  Φοβούμαι ότι η ψήφος σ’ ένα απ’ τα δύο «μεγάλα» κόμματα είναι η μόνη πραγματιστική επιλογή, πάντοτε στην λογική «το μη χείρον βέλτιστον». Πάντοτε δυστυχώς η επιλογή στην Ελλάδα ήταν μεταξύ κακών και χειρίστων, ή και επικίνδυνων, διαπίστωση που ταιριάζει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στις επερχόμενες εκλογές. Δηλαδή είναι σοβαρές εναλλακτικές ο Τσίπρας, ο Καμμένος, η ΔΗΜΑΡ, οι σταλινικοί του ΚΚΕ, οι νεοναζί της Χ. Αυγής;

 6. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Αν τα δυο »μεγαλα» κομματα δεν συμπληρωσουν το μαγικο 151, θα παρουν Καμενο, αμα λαχει και χρυση αυγη , χωρις να βαζω το χερι στη φωτια για τον Φωτη -Φανουρη Κουβελη.
  Γιατι λεφτα υπαρχουν ακομα για να τσεποσουν.
  Ειπαν ξεδιαντροπα τοσα ψεματα, και εκαναν τοσες κλεψιες, που θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας αν τα θεωρουμε ακομα [ το μη χειρον βελτιστον].

 7. Ο/Η Mns Tomadakis λέει:

  Χ. Αυγή αποκλείεται αλλά για Καμμένο, Κουβέλη, ακόμη και Τσίπρα σε ακραία περίπτωση, το έχω σίγουρο. Οι μόνοι αυθεντικά παράφρονες ώστε να οδηγήσουν την χώρα σε ακυβερνησία και εκτός μνημονίου, συνεπώς και εκτός ΕΕ, είναι οι του ΚΚΕ. Κατά τ’ άλλα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραμένουν το μη χείρον βέλτιστον, συγκριτικά πάντα μιλώντας.

 8. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Και ένα ακόμη:
  Διότι -επιτέλους- ανακάλυψε την αιτία όλων των δεινών μας… τους λαθρομετανάστες! Αυτά τα ανθρώπινα απορρίμματα βρωμίζουν τις καθαρές πόλεις μας (σύμφωνα με τον Καμίνη), κοπρίζουν ανενόχλητοι (κατά τον αριστερό καλλιτέχνη Λευτέρη Παπαδόπουλο), παρενοχλούν τις αθώες φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ (σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα «δημοκρατία»), αποτελούν μια υγειονομική βόμβα (εδώ νομίζω όλοι ξέρετε ποιός το είπε), οπότε το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε γι’ αυτούς είναι να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα κι απο ‘κει να τους στείλουμε στο διάολα…

 9. Ο/Η Χρυσό αβγό λέει:

  Φιλί της ζωής δίνει ο Κύρτσος στο μισοπεθαμένο ΛΑΟΣ

  10/04/2012 By mediaoasis Γράψτε ένα σχόλιο

  «Εμπρός ΛΑΟΣ μην σκύβεις το κεφάλι, με τη διαπλοκή θα μπεις Βουλή και πάλι!»

  Πακέτο στήριξης και διάσωσης στο σύμμαχο του μνημονίου

  Ο Κύρτσος φιλούσε υπέροχα όχι κάποια παλιά αγαπημένη αλλά τον Γ. Καρατζαφέρη ενός πολύ γερασμένου πολιτικά ΛΑΟΣ. Η είδηση ότι ο εκδότης, δημοσιογράφος και τηλεοπτικός σχολιαστής Γιώργος Κύρτσος αναλαμβάνει την προεκλογική εκπροσώπηση του ΛΑΟΣ και τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ημιθανούς ακροδεξιού μορφώματος αποτελεί την πιο ηχηρή και «ακριβή» μεταγραφή της προεκλογικής σεζόν! Δεν είναι ο Γιώργος που «αγαπούσες μια φορά» Χρειάζεται μια μεγάλη δόση αφέλειας για να πιστέψει κανείς ότι ένας τόσο έμπειρος πολιτικά παράγοντας όπως ο Γ. Κύρτσος γοητεύτηκε ξαφνικά από τα επικοινωνιακά χαρίσματα, την ιδεολογία και τις αρχές του μνημονιακού απολιθώματος του Καρατζαφέρη. Ο Κύρτσος είναι το δωράκι του συστήματος στο Γ. Καρατζαφέρη για την αμέριστη στήριξη που πρόσφερε στο Μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ και τον Παπαδήμο τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό που παίρνει τώρα ο Γ. Κύρτσος (πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και αυτό που του έχουν υποσχεθεί στο απώτερο μέλλον (υπουργοποίηση) είναι πολύ λιγότερο από αυτό που προσφέρει. Θα μπορέσει ο Γ. Κύρτσος να σώσει το ΛΑΟΣ από την έξωση του από το κοινοβουλευτικό τόξο; Από μόνος του όχι αλλά η επιλογή αυτή σηματοδοτεί ότι ευρύτεροι κύκλοι αποφάσισαν τη διάσωση και στήριξη του ΛΑΟΣ από μια μη ελεγχόμενη πολιτική πτώχευση.

  Όπως σημειώνει και το Βήμα ένταξη του Γ. Κύρτσου στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ και η συμμαχία του με τον Καρατζαφέρη προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αίσθηση και ποικίλες συζητήσεις. Ο πρώην μεγαλοδημοσιογράφος θα αναλάβει και τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.

  Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ευελπιστεί ότι θα κερδίσει πόντους στον επικοινωνιακό και πολιτικό πόλεμο, καθώς ο κεντροδεξιός και έμπειρος Κύρτσος έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στα τηλεοπτικά πάνελ…..

  http://mao.gr/2012/04/10/kyrtso/

 10. Παράθεμα: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Οι λόγοι(!) που διεκδικούν τη ψήφο μας [2] « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.