Σελίδες από το Χριστιανορθόδοξο αντισημιτισμό

Επί τη προσχωρήσει Τσεκουράτου και Μπουμπούκου στη ΝΔ  

Γράμμα από το Ληξούρι:  Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Στις 6.3. δημοσιεύθηκε στην ισραηλινή  «Haaretz» κείμενο του γεννημένου στην Ελλάδα Sabby Mionis που τώρα κατοικεί στο Ισραήλ.  Το μετέφρασε στα ελληνικά και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ο Ζάν Κοέν:

Μεταφέρω  αποσπάσματα, στα οποία γίνεται αναφορά σε τέσσερα ευσεβή πρώην και νυν στελέχη του Ορθόδοξου συναγερμού: «…ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, μετείχε στην κυβέρνηση …. είναι ένας πολιτικός διαβόητος για τα αντισημιτικά ξεσπάσματά του και τα σχόλια άρνησης του Ολοκαυτώματος, κάποιος που κατά τη διάρκεια της Ισραηλινής Επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι το 2008 διακήρυττε ότι «ο Εβραίος μυρίζει αίμα». Όσον αφορά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ισχυρίστηκε ότι  «4.000 Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους δεν πήγαν στη δουλειά την ημέρα της επίθεσης» ενώ έχει μιλήσει ζωντανά στην τηλεόραση για «όλες αυτές τις ιστορίες του Άουσβιτς και του Νταχάου».… δύο άλλοι Βουλευτές του ΛΑΟΣ κλήθηκαν να μετάσχουν στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, αρχηγού του δεξιού κόμματος ….Κατά τη διάρκεια των σχολικών εκλογών, ο Βορίδης απειλούσε βίαια όχι μόνο τους Εβραίους μαθητές που αντιτίθονταν στη φασιστική ομάδα του αλλά και τις οικογένειές τους. Μετά την αποφοίτησή του, ο Βορίδης συγκρότησε μια φασιστική ομάδα στη Νομική Σχολή της Αθήνας και έγινε ενεργό στέλεχος νεοναζιστικών οργανώσεων νέων. Στη δεκαετία του 1990 και ακολουθώντας τα βήματα του μέντορά του, Λεπέν ίδρυσε το Εθνικό  Μέτωπο, ένα κόμμα κατά των μεταναστών. …. ο δεύτερος από τους δύο Βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει επίσης ένα μακρύ ιστορικό αντισημιτισμού. Αυτό περιλαμβάνει επιθέσεις κατά των Εβραίων μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής και της παρουσίας του ως μάρτυρα κατηγορίας ενάντια στους ηγέτες της Ελληνο-Εβραϊκής κοινότητας που είναι σε δίκη για τη δυσφήμηση του Κ.Πλεύρη, ενός αυτοαποκαλούμενου Ναζιστή και αντισημίτη του οποίου το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας ως ένα «δυσφημιστικό, αντισημιτικό βιβλίο στο οποίο οι Εβραίοι αποκαλούνται ‘υπάνθρωποι’ και απειλούνται άμεσα με αφανισμό». Ο ίδιος ο Πλεύρης δικάστηκε για υποκίνηση αλλά αθωώθηκε και στη συνέχεια μήνυσε τους ηγέτες της Εβραϊκής κοινότητας. Ο Πλεύρης είναι εξάλλου ο πατέρας του Θ.Πλεύρη, ενός ακόμη μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ. Ο Σαμαράς νομιμοποίησε ένα νεοναζί και αντισημίτη του χειρίστου είδους όταν προσκάλεσε τον Βορίδη να ενταχθεί στο κόμμα του. …Η συμμετοχή ακροδεξιών σε μια ελληνική κυβέρνηση ή την αντιπολίτευσή της αποτελεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο. …..».

Κύριε Ροΐδη,
Η συμμετοχή στην κυβέρνηση, αλλά και στο κόμμα του (ευσεβή ρουσφετολόγου, μνημοσυνιάρχη του Μελιγαλά,  Μακεδονομάχου, Μυστικονδυλιάρχη)  κ.Σαμαρά, αντισημιτών, θα έπρεπε να είχε προκαλέσει τεράστιο σάλο, δεδομένου ότι η Ελλάδα και πρώτιστα η Εκκλησία της είναι ήδη ιστορικά υπόλογες για αντισημιτισμό, που έχει εκδηλωθεί με βιαιότητες μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού της, όπως βέβαια και σε όλες τις χώρες της Δύσης, με τη διαφορά πως εδώ το θέμα καλύπτεται και αυτοκριτική δεν γίνεται. Δεν πάει καιρός που η ακυρώθηκε η παρουσίαση του «Ματχάουζεν», του αρχηγού της «Ελλάδας» (Γκλέτσος-Γλέζος-Κασιμάτης), τ.υπουργού της ΝΔ κ.Μίκη Θεοδωράκη, με απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής, με το αιτιολογικό πως «έχει κάνει επανειλημµένες αντισηµιτικές δηλώσεις στο παρελθόν, µε τις οποίες άφησε άσχηµες εντυπώσεις».

Κύριε Ροΐδη,
Στο πρόσωπο των δυο υπουργών του κ.Σαμαρά, συναντιούνται δυο αντισημιτικές παραδόσεις, η βυζαντινή ορθόδοξη και η ακροδεξιά. Ο φανατισμός της πρώτης υποδαυλίστηκε  από τα μεσαιωνικά κείμενα του δικέφαλου (η Ορθόδοξη  Εκκλησία εμπορεύεται  δυο κρανία του) Σύρου πατριάρχη της Νέας Ρώμης Ι.Χρυσόστομου και στους νεότερους χρόνους από τον αμαθή  μάντη Κοσμά Αιτωλό, φίλο του Αλή πασά και διακινητή της άποψης πως η οθωμανική κατοχή ήταν θεόσταλτη. Θα είναι όμως άδικο να θεωρήσουμε την Ελλάδα ως κύρια κοιτίδα και πεδίο δράσης το ορθόδοξου αντισημιτισμού. Αυτός γιγαντώθηκε κυρίως στη Ρουμανία και στη Ρωσία, με οργανωμένες συμμορίες ευσεβών ακροδεξιών δολοφόνων όπως οι η «Σιδηρά φρουρά» και οι «Μαύρες Εκατονταρχίες», υποκινούμενες από άγια καθάρματα όπως ο θαυμαστής του Ρασπούτιν άγιος Ιωάννης πρωθιερέας της Κροστάνδης. Οι «Εκατονταρχίες» τον Σεπτέμβρη του 1905 καλυμμένες κάτω από την ονομασία «Συμμαχία του ρωσικού λαού», ζήτησαν και πήραν την ευλογία του ώστε να εκπροσωπηθούν στη Δούμα ως υπερασπιστές του ορθόδοξου τσάρου. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος του Αρχάγγελου Νίκων (Rozhdestvensky) υπερασπίστηκε τη δήθεν γνησιότητα των πλαστών «Πρωτόκολλων των Σοφών της Σιών».

Κύριε Ροΐδη,
Στη χώρα μας πέπλο σιωπής καλύπτει τους διωγμούς που εξαπέλυσε η Ορθόδοξη Εκκλησία κατά των Εβραίων. Το Πάσχα του 1891 στην Κέρκυρα (τους πιστούς της οποίας έβοσκε ο μητροπολίτης Ευστάθιος Βουλισμάς),  η δολοφονία της Εβραιοπούλας Ρουβίνας Σάρδα, η οποία με το έτσι θέλω  θεωρήθηκε χριστιανή ονομαζόμενη Μαρία (Δεν είναι κρίμα κι άδικο, δεν είναι κι αμαρτία, σε κοιμητήριο οβρέϊκο να κείτεται η Μαρία;»), ξεσήκωσε το όχλο των ορθόδοξων πιστών οι οποίοι θεωρώντας πως σύμφωνα με τις Διδαχές του μέντιουμ Κοσμά Αιτωλού, δολοφονήθηκε για να της πιουν οι Εβραίοι το αίμα,  έκαναν βανδαλισμούς σε βάρος εβραϊκών περιουσιών και κατακρεούργησαν περίπου πενήντα ανθρώπους, αν και ο ακριβής αριθμός δεν έγινε γνωστός λόγω της λογοκρισίας που επέβαλαν οι αρχές. Σαν να μην έφτανε αυτό, επιβλήθηκε αποκλεισμός και πείνα στην εβραϊκή συνοικία.  Ανάλογες βιαιότητες ξέσπασαν και στη Ζάκυνθο τη Μ. Παρασκευή στη διάρκεια της περιφοράς του Επιτάφιου (οπότε παραδοσιακά το αντιεβραϊκό μίσος των ορθοδόξων κορυφώνεται υποδαυλισμένο και από τις αισχρές βρισιές των «ιερών» κειμένων), με συνέπεια 5 νεκρούς και βανδαλισμούς σε εβραϊκές ιδιοκτησίες, πράγμα που έκανε πολλούς Εβραίους να εγκαταλείψουν το νησί. Στη Λευκάδα οι αρχές περιόρισαν τον εβραϊκό πληθυσμό στο Φρούριο, κάτω από τρομερές συνθήκες, για να τον προστατεύσουν από την κτηνωδία του όχλου των ευσεβών. Η νεοελληνική βαρβαρότητα προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και ευρωπαϊκοί στόλοι κατέπλευσαν για να αποκλείσουν τα νησιά. Από τους 5.000 εβραίους της Κέρκυρας, σχεδόν οι μισοί εγκατέλειψαν το νησί για πάντα.

Το 1997 το μυθιστόρημα του Βασίλη Μπούτου «Η συκοφαντία του αίματος» που ασχολήθηκε με το θέμα του διωγμού των Εβραίων από την Κέρκυρα προκάλεσε την οργή Κερκυραίων που αναγνώρισαν σε ήρωες του βιβλίου φυσιογνωμίες της εποχής και στράφηκαν δικαστικά κατά του μυθιστορήματος. Υπάρχουν όμως και τίμιοι άνθρωποι στο χώρο της Αριστεράς που λένε την αλήθεια: «Δύο μόνο μήνες πριν φύγουν οι Γερμανοί από την Κέρκυρα ο Δήμαρχος χειροκροτούμενος από …το Μητροπολίτη Μεθόδιο, εξέφραζε «τας ζωηράς ευχαριστίας» του στο Γερμανό στρατιωτικό διοικητή … Την ίδια ώρα 1800 Κερκυραίοι Εβραίοι εξοντώνονται στο στρατόπεδο του Αουσβιτς….Τέλος, δύο μαρτυρίες σχετικά με τη λεηλασία των εβραϊκών σπιτιών: Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στο βιβλίο του (σελ. 442) καταχωρεί μιά επιστολή του προς το Νομάρχη Κομιανό με την οποία παραπονείται σ’ αυτόν γιατί δεν έδωσε κάποια βοήθεια στους παπάδες και σημειώνει ότι μετά την κατάσχεση των εμπορικών καταστημάτων και των αποθηκών των Εβραίων παρουσιάζεται «νέα περίπτωσις προς εξοικονόμισιν των αναγκών των Ιερέων, εφ’ όσον μάλιστα ως πληροφορούμεθα υπάρχει αφθονία υφασμάτων καταλλήλων προς εξωτερικήν ενδυμασίαν αυτών, τα οποία, ως πληροφορούμεθα, κατήντησαν να πωλούνται εις τας οδούς, αγνοούμεν πώς». Προσθέτει ότι, πάλι κατά τις πληροφορίες τους, «υπάρχει και αφθονία υφασμάτων καταλλήλων προς κατασκευήν Ιερατικών στολών τελετουργίας» και παρακαλεί το νομάρχη-διαχειριστή της λείας να του δώσει υφάσματα γιά ράσα και Ιερά άμφια». (Βασίλης Άνθης-απόσπασμα από το βιβλίο του «Ενα ταξίδι μιά ζωή»).

Για όσους δεν τον ξέρουν, ο συγγραφέας είναι Ακροναυπλιώτης, γραμματέας της Οργάνωσης Κερκύρας του ΚΚΕ κατά την Κατοχή. Να προσθέσω πως ο διπρόσωπος Μεθόδιος παρουσιαζόταν και ως υπερασπιστής των Εβραίων.

Η «συκοφαντία του αίματος» ήταν διαδεδομένη στον ορθόδοξο κόσμο. Την προωθούσε και ο πανσλαβιστής επίσκοπος Πορφύριος Ουσπένσκι, κλέφτης χειρογράφων στην Ελλάδα. Τη μετέφερε στον κινηματογράφο  η ταινία  (1968) «Τhe  Fixer» («Ο άνθρωπος από το Κιεβο»), βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Β.Malamud. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ο Εβραίος Menahem Mendel Beilis (στο φίλμ ο Άλαν Μπέϊτς) που συκοφαντήθηκε ότι δολοφόνησε (Κίεβο-Πάσχα 1913) ένα μικρό χριστιανόπουλο (Andrey Yushchinsky, στη φωτ-3, νεκρός σε προπαγανδιστικά αντισημητικά τρυκ) για να του πιεί το αίμα.  Πίσω από την κατηγορία ήταν κατά την ταινία κάποιος φανατικός ορθόδοξος αρχιμανδρίτης Αναστάσιος (πιθανόν πρόσωπο φανταστικό που εκπροσωπεί τον ορθόδοξο αντισημιτικό κλήρο, φωτ 2-Mike Pratt) και ο καθολικός Λιθουανός  παπάς Ιουστίνος Μποναβεντούρα Πραναϊτης (ιστορικό πρόσωπο, επαγγελματίας εκβιαστής), καθηγητής στη «Αυτοκρατορική Καθολική Θεολογική Ακαδημία της Πετρούπολης» και συγγραφέας του «Ταλμούδ χωρίς μάσκα», ενός συκοφαντικού αντισημιτικού βιβλίου που εκδόθηκε το 1892. Το παπαδαριό με πρωτοστάτη τον καθηγητή πρωτοπρεσβύτερο Τιμόθεο Ιβάνοβιτς Μπουτκέβιτς πρωταγωνιστούσε στον άδικο διωγμό. Από τον ορθόδοξο κλήρο τιμητική εξαίρεση υπήρξε ο φιλόσοφος και καθηγητής του θεολογικού σεμιναρίου του Κίεβου Αλέξανδρος Γλαγκόλεφ που απέδειξε τα ψεύδη του αθεολόγητου Κοσμά του Αιτωλού και των Ρώσων επιγόνων του, με την απλή υπενθύμιση  πως ο Μωσαϊκός Νόμος απαγορεύει τη βρώση και πόση οποιασδήποτε αιματηρής τροφής, ακόμη και από αίμα ζώου. Δυστυχώς ο καλός αυτός παπάς εκτελέστηκε από τους Μπολσεβίκους (1937).


ΥΓ1
Η μητρόπολη Σπάρτης ασχημονεί ξεδιάντροπα με ρατσιστικό λόγο που θα έπρεπε να είχε επισύρει εισαγγελική επέμβαση:

«Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων».

ΥΓ2
Ο άνθρωπος από το Κίεβο: Στο τέλος του βίντεο (8:33)  ο ιερέας Ιουστίνος (στην ταινία φέρεται ως έκφυλος επίσκοπος) επισκέπτεται με κουστωδία βασανιστών στο κελί του τον φυλακισμένο και παθαίνει κρίση υστερίας, όταν τον βλέπει να φοράει εβραϊκά σύμβολα.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

210 Responses to Σελίδες από το Χριστιανορθόδοξο αντισημιτισμό

 1. Συμφωνω με τα ανωτερω. Σας θετω ομως 3 ερωτησεις
  1. Πληρωνουν φορους στο ελληνικο κρατος η απαλασοντε….
  2.Σκοτωνουν εν ψυχρω τους παλαιστινιους με ελαχιστες αφορμες κ αποφευγουν να τους αναγνωρισουν ως κρατος η οχι ?
  3.Προσπαθουν να παρασυρουν την Αμερικη σε εναν νεο πολεμο κατα του ΙΡΑΝ ?
  Πιστευετε οτι ειναι φιλοι της ειρηνης ? Η οτι ειναι οπεριουσιος λαος κ πρεπει να αρχη ολο τον κοσμο..(μη το αρνηθητε το τελευταιο υπαρχει βιντεο του εν θεσσαλονικη ραββινου κ. Φριτζι που το ισχυριζεται)

  • Ο/Η Po λέει:

   1. Όχι ψεύδεστε, ΔΕΝ συμφωνείτε με «τα ανωτέρω»
   2. Το σχόλιο σας είναι άσχετο με το αναρτηθέν ζήτημα.
   3. Είναι άλλου είδους ζητήματα για το αν πληρώνουν φόρους, αν επιδιώκουν την ειρήνη, αν κάποιος της εβραιικής εθνότητας ισχυρίζεται ότι είναι ο «περιούσιος λαός», αν, αν, κλπ. (πολύ έλληνες ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τον πλανήτη Σείριο) -που ευχαρίστως θα μπορούσαν να τεθούν σε ένα άλλο ποστ

   Συμφωνείτε; Όχι ΔΕΝ συμφωνείτε

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   1. Aσφαλώς και πληρώνουν φόρους.
   Στην Ελλάδα απαλλάσσονται μόνο οι εφοπλιστές, η Εκκλησία, οι μεγάλοι κλέφτες κλπ
   Πως είναι δυνατόν να πιστεύετε πως ένας Έλληνας Εβραίος δεν φορολογείται; Ειλικρινά απορώ πως πιστεύετε στις αθλιότητες που διακινεί η αδίστακτη ελληνική Ακροδεξιά.
   http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=493:-blogs-&catid=12:2009&Itemid=41

   2. Σκοτώνουν; Ποιούς εννοείτε; Σύσσωμο το λαό του Ισραήλ;
   Ασφαλώς κάποιοι ακροδεξιοί Εβραίοι, κάποιοι μιλιταριστές θα το κάνουν. Γιατί το χρεώνετε σε όλους; Χρεώνετε και τα εγκλήματα που κάνουν οι φανατικοί μουσουλμάνοι της Χαμάς κλπ. σε όλους τους Παλαιστίνιους;

   Δείτε και τους πολίτες του Ιστραήλ που μάχονται για την Ειρήνη και για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, μέχρι και μέσα στο στρατό υπάρχει κίνημα φιλειρηνικό.

   3. Το κτηνώδες θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν αποτελεί απειλή για την Ειρήνη, για τους πολίτες του, για τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και για την ανθρωπότητα, αν αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

   • Ο/Η λέει:

    Xριστιανός Ιρανός πάστορας πάει για εκτέλεση.
    Υπογράψτε

    Youcef Nadarkhani, an Iranian pastor, is facing execution for holding onto his Christian faith. He is charged with apostasy («leaving Islam»), although he was never a practicing Muslim in the first place. No one should be killed for their religious beliefs »

    So far, international pressure from watchdog organizations and the United States has kept this faithful pastor and his young family alive. But his death sentence still has not been lifted.
    Nadarkhani and all other people in Iran deserve religious freedom and should never have a religion forced onto them.
    Tell the Iranian government to spare the life of Youcef Naderkhani and stop this hideous violation of international human rights! »

    ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ:

    http://www.thepetitionsite.com/1/Iran-Dont-Kill-Non-Muslims/

 2. Κ κατι ακομη .
  Το ιδιο το Ισδραηλ σημερα διδει την υπηκοοτητα σε μη ισδραηλινους το θρησκευμα?
  Ποση ελευθερια λογου υπαρχει στο κρατος του Ισδραηλ?

 3. Ο/Η eklag λέει:

  Λυκιος Λεωσθενους,
  πολύ ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις σας και όσοι αποδίδουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι,να είστε σίγουρος ότι τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.
  Για τους υπόλοιπους υπάρχει το βιβλίο της Αγγελικής Μπολουδάκη:
  »Μαμά,Μπαμπά,δεν με κοιτάξατε και χάθηκα»,
  το οποίο εξηγεί τις ΕΜΜΟΝΕΣ ενηλίκων ως απότοκες πολλών παιδικών
  ανεξιχνίαστων τραυμάτων…

  ps
  To Iσλάμ δεν είναι καλύτερο πάντως.
  Διάβαζα στη LIFO.gr για 90 δολοφονίες διά λιθοβολισμού στο Ιράν
  νέων,από την αστυνομία ηθών! με την αιτιολογία ότι ντύνονταν emo!
  H αθλιότητα δεν έχει θρήσκευμα,
  σίγουρα πάντως εκφράζεται πληρέστερα από συγκεκριμένα.
  Οι αντικειμενικοί γνώστες το γνωρίζουν και δεν καταπίνουν αμάσητες
  τις κλάψες καθενός και το παιχνίδι της θυματοποίησης,
  το οποίο θαυμάσια ανέλυσε ο Πασκάλ Μπρυκνέρ σε σχετικό του πόνημα,
  γαλλοΕβραίος αν δεν απατώμαι…

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Eklag, μπορεί «H αθλιότητα να μην έχει θρήσκευμα…», αλλά οι θρησκείες φέρουν εξαιρετικές ποσότητες και ποιότητες αθλιιτήτων. Μάλιστα κατ’ εξοχήν διακρίνονται για τις αθλιότητές τους.

   Παρ’ όλο δε που η παγκόσμια ιστορία βοά περί αυτών και παρ’ όλο που το σύνολό τους απαρτίζεται από τις αθλιότητες των μονοθεϊστικών θρησκειών, κάποιοι, ανιστόρητοι και ανάλγητοι απέναντί στα κακουργήματά τους, εξακολουθούν να τις υποστηρίζουν, όπως η αφεντιά σου.

  • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

   @Διάβαζα στη LIFO.gr για 90 δολοφονίες διά λιθοβολισμού στο Ιράν
   νέων,από την αστυνομία ηθών! με την αιτιολογία ότι ντύνονταν emo!

   Σωστά, αλλά όχι 90.

   «Ιρακινοί πολιτοφύλακες έχουν λιθοβολήσει μέχρι θανάτου 14 νεαρούς emo (!!!)»- by Haaretz- http://gkdata.gr/?p=13632

   Το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών τους στοχοποίησε σαν …σατανιστές και διέταξε την εξολόθρευσή τους

   Τουλάχιστον 14 νεαροί λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου στη Βαγδάτη, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σε μια, απ’ ό,τι φαίνεται, εκστρατεία σιιτών μαχητών κατά νεαρών που είναι έχουν «emo» κουρέματα και φορούν δυτικού τύπου ρούχα, λένε πηγές ασφάλειας/security, και νοσοκομειακές.

   Στις σιιτικές γειτονιές όπου έγιναν οι λιθοβολισμοί, ένοπλοι κυκλοφόρησαν το Σάββατο λίστες, στις οποίες κατονόμαζαν και στοχοποιούσαν και άλλους νέους ότι πρόκειται να θανατωθούν, αν δεν αλλάξουν τον τρόπο που ντύνονται.

   Οι δολοφονίες έλαβαν χώρα αφότου το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ επέστησε την προσοχή στην «emo» υποκουλτούρα, τον περασμένο μήνα, την οποία χαρακτήρισε «σατανισμό» και διέταξε την αστυνομική δύναμη της κοινότητας να την εξαλείψει.

   Read more… http://gkdata.gr/?p=13632

 4. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Σίγουρα βαρυστομαχιάζει κανείς όταν πιεί από το ποτό αυτό μέσα στο οποίο είναι μεμειγμένα ο χριστιανικός αντισημιτισμός (οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό – φθόνος για την χρηματιστική τους επιτηδειότητα και τα προνόμια που έχαιραν έναντι των υπολοίπων) με την εβραϊκή κακοήθεια (Μωσαϊκός νόμος – εκλεκτός λαός).

  Κοντολογίς από την Σκύλα στην Χάρυβδη. Ή Ιουδαιοχριστιανισμός. Ελάχιστοι είναι σε θέση να διακρίνουν το ολοφάνερο: ότι ο Θεός και των δυο είναι ένας και ο αυτός. Ότι ο χριστιανός είναι ένας νόθος Εβραίος. Ένας εθνικός που πασχίζει να λάβει Μωσαϊκό πιστοποιητικό γέννησης. Για τον λόγο αυτόν ακόμα ψάλλει επίμονα το «Των αγίων πατέρων ημών Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ». Ένας εμφύλιος σκυλοκαυγάς.

  Κάποιοι Εβραίοι θέλησαν κάποτε να μπάσουν μέσα στον οντά τους και εθνικούς. Τώρα τους λούζονται οι απόγονοί τους.

 5. Ο/Η Jmoll λέει:

  Mpravo:-(

 6. Ο/Η gryphon λέει:

  Δέν ειναι πολυ αντικειμενικη η παρουσίαση του θεματος και για τα γεγονοτα στην Κερκυρα και τήν περιπτωση του Beilis.Aυτές ειναι οι αποψεις διαφορων εβραιων.
  Αλλοι ισχυριζονται πως τα πραγματα δέν εγιναν ετσι.
  Γενικά για το θεμα αυτο της σφαγής παιδιων υπαρχουν πολλες αποψεις.
  Υπαρχουν και εβραιοι ιστορικοι που παραδεχονται πως γινονταν.
  Κυριως απο καποιες θρησκευτικες σεκτες υποομαδες κλπ.
  Για τα γεγονότα στήν Κερκυρα η αλλη αποψη λεει πως το κοριτσακι δεν ηταν εβραια αλλα ορφανο απο τα Γιαννενα που ονομαζοταν Μαρια Δεσσυλα.Υπηρχε καταθεση γι’αυτο απο 4 καθολικες καλογριες του σχολειου οπου ο Σαρδας το πηγε σε ηλικια 6 χρονων.
  Αγνωστο πως βρεθηκε «υιοθετημενο» απο τον ραφτη Σαρδα.Καποιο πιστοποιητικο γεννησεως στα εβραικα που παρουσιασαν ο Σαρδας και ο αρχιραββινος της Κερκυρας για να πεισει οτι ηταν δικο του παιδι αποδειχτηκε οτι ηταν κατασκευασμενο και στο μητρωα της εποχης δεν υπηρχε καταχωρημενο το κοριτσι σαν παιδι του Σαρδα παρ’ολο που αυτος ειχε ερθει πολλα χρονια πριν στην Κερκυρα.Υπηρξε εξ’αρχης πολυ μεγαλη προσπαθεια να καλυφθει το θεμα υπηρξαν πιεσεις και εκβιασμοι στην κυβερνηση Δηλιγιαννη να θαφτει το θεμα.
  Ακομη και μεγαλη υποτιμηση των ελληνικων ομολογων στο εξωτερικο.Το θεμα ειχε εξαφανισθει απο τις αθηναικες εφημεριδες.Ακομη και η επισημη εκκλησια μεσω του επισκοπων Κερκυρας και Ζακυνθου καταδικασε τις αντιδρασεις των κατοικων.
  Ο κοσμος ομως που ζουσε διπλα διπλα με τους εβραιους για χρονια μιας και η συνοικια εκει ηταν για αιωνες ηξερε προσωπα και πραγματα.
  Ηξεραν τους 4 που ενεχονταν στο εγκλημα και ο αποκλεισμος της εβραικης συνοικιας εγινε γιατι τους εκρυβαν και αρνουνταν να τους παραδωσουν.
  Και αυτο για τους 50 νεκρους απο που προκυπτει?.Για εναν γινεται λογος και για αλλον ενα στα επεισοδια στην Ζακυνθο την Μ.Παρασκευη οπου σκοτωθηκαν 4 ελληνες.Αυτο ομως που περα απο καθε αμφιβολία αποδεικνυει την τεραστια δυναμη του διεθνους εβραισμου ειναι ακριβως το γεγονός πως γιατον στην καλυτερη περιπτωση αμφιβητουμενο θανατο ενος κοριτσιου κινητοποιηθηκαν ολες οι μεγαλες δυναμεις της εποχης στελνοντας πλοια και στρατο για να αποκλεισουν ενα μικρο αοπλο νησι.Κατι λεει αυτο.
  Η ιδια κινητοποιηση εγιναν και στην περιπτωση του Beilis.Eκει υπηρξε και προσωπικη παρεμβαση καποιου απο τους Ροτσιλντ τής εποχης που εστειλε επιστολη στο τοτε Παπα να πιεσει κι αυτος για τήν απελεθερωση του.
  Μαζι και οικονομικο εμπαργο απο τον διεθνη εβραισμο κατα τής Ρωσιας (κατι μου θυμιζει παλι αυτο ).Επισης παραλειπετε πως ολοι οσοι κατεθεσαν κατα του Beilis αλλα και οι δικαστες και η μητερα του ατυχου παιδιου εκτελεσθηκαν αργοτερα απο τους μπολσεβικους.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   1. Δεν θέλω να σχολιάσω τον ισχυρισμό πως στη συκοφαντία του αίματος, υπήρχε βάση.

   2. Για τους 50 νεκρούς, δείτε τον τίτλο της αγγλικής εφημερίδας που έχω βάλει στην κορυφή του άρθρου.

   Επίσης:
   »
   Τα τηλεγραφήματα των ξένων πρακτορείων κάνουν λόγο μέχρι και για 50 νεκρούς. Μια ιδέα από τα τηλεγραφήματα της εποχής παίρνετε από το εξής απόσπασμα… νεοζηλανδικής εφημερίδας, στη δεξιά στήλη της σελίδας (για κάποιο λόγο, ελεύθερη πρόσβαση στην αναζήτηση των αρχείων τους παρέχουν κυρίως αυστραλιανές και νεοζηλανδικές εφημερίδες ), όπου παρατίθενται διαδοχικά τηλεγραφήματα πρακτορείων από την Κέρκυρα (και μερικά από τη Ρωσία).

   http://sarantakos.wordpress.com/2009/11/17/corfupogrom/

   3. «Οι κομμουνιστές εκτέλεσαν τη μητέρα του παιδιού», πράγμα που σημαίνει καθ’υμάς τι;

   4. Όταν η διεθνής κοινή γνώμη αντιδρά ενάντια σε κάποια αποτρόπαιη πράξη, αυτό γίνεται ύποπτο όταν ο καθ’ού η πράξη είναι Εβραίος;

   Ύποπτος ας πούμε και ο διεθνής ξεσηκωμός στην υπόθεση Ντρεϊφους;
   Και ο πάπας και ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ σας λέω εγώ παρενέβησαν για να αποτρέψουν την καταδίκη του αθώου Εβραίου, ήταν δηλαδή κι αυτοί όργανα του διεθνούς Σιωνισμού και θέλησαν να σώσουν τον σοβαρό οικογενειάρχη Beilis που άλλη δουλειά δεν είχε από το να σκοτώνει χριστιανοπούλες για να πίνει το Πάσχα το αίμα τους;

   • Ο/Η gryphon λέει:

    Aυτό με τους 50 νεκρους ειναι σαν τις διηγησεις του Tom Lantos για τους κακους ιρακινους που σκοτωναν νεογεννητα στα μαιευτηρια η σαν τις ανφορες για τις μεγαλες δηθεν αντικυβερνητικες διαδηλωσεις κατα του Πουτιν (εχω ξαναγραψει γι’αυτα).
    Η σαν τις καθημερινες αναφορες του cnn που κανουν λογο για εκατονταδες νεκρους καθε μερα στην πολη Χομς (καπου χαμενη στην μεση του ρεπορταζ υπαρχει και μια αναφορα τυπου «ξερετε αυτα που λεμε προερχονται απο πληροφορίες «καποιων» δεν τα εχουμε εξακριβωσει» αλλα κανεις δεν το προσεχει.Το ιδιο γινοταν τοτε το ιδιο και τωρα.

  • Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

   O Μπειλις με την οικογένειά του.
   Μετακόμισε στο Ισραήλ και πέθανε εκεί.
   Δεν μου φαίνεται ότι έπινε αίμα.

 7. Ο/Η Ζακύνθου Αθυρόστομος λέει:

  Ο κατηγορούμενος για παιδεραστία σε βάρος ανήλικων αγοριών αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Β. Ρένεσης, ιερέας του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι, πρώην ηγούμενος στη Μονή Αγίου Γεωργίου στα Γκρεμνά της Ζακύνθου και γιός αστυνομικού, βάζει φωτιά στο ομοίωμα του Ιούδα. Το κάψιμο του Ιούδα ήταν πάντα το σύνθημα για τα πογκρόμς. Οι πιστοί ορμούσαν στην εβραϊκή συνοικία και τα έκαναν λίμπα. Συχνά δολοφονούσαν και ανθρώπους. Υποτίθεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδας τάχει απαγορεύσει αυτά μετανιωμένη για τις βρωμιές της αλλά το έθιμο τηρείται σε πολά μέρη.

  • Ο/Η Ζακύνθου Αθυρόστομος λέει:

   Oι δεσποτάδες κάνουν συμμαχίες μεταξύ τυς, μια από εδώ μια από εκεί, για να βολευτούν οι ίδιοι και τα τέκνα τους. Ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων θέλει να βολέψει τον παλιό του εχθρό Θεόκλητο της Βρεσθένης στον οποίο παλιότερα είχε κρεμάσει κουδούνια η Χρυσοπηγή. Τώρα τα βρήκανε και περασμένα ξεχασμένα. Κάποιοι όμως της αντίπαλης ομάδας τα θυμούνται και τους κάνουν άγριο ξεφωνητό, κοινώς κράξιμο.

   http://www.arpaktiko.org/beyond-words-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CF%85%CF%84%CF%89%CE%BD.html

   BEYOND WORDS Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ!!!

   Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2011, 12:11 | ksipnistere

   Του Παναγιώτη Τελεβάντου

   Είναι ειλικρινά πέραν κάθε περιγραφής η προκλητική συμπεριφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου.

   Για μια ακόμη φορά προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και τη συνείδηση των πιστών εξαιτίας της επιθυμίας του να επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία τον Σεβ. Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο Κουμαριανό.

   Τι σοφίστηκε τώρα; Να ανοίξει δίαυλο συνεργασίας με τον…..
   Σεβ. Μητροπολίτη πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομο.

   Με τρομάζει λοιπόν η σκέψη, ότι και ο Σεβ. Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος θα περιέλθη εις αυτήν την κατάσταση, καθ όν χρόνον και σφρίγος έχει και νεανικό ζήλο διαθέτει , ισχυρίζεται.

   Σεβασμιότατε! Δεν είναι η ομάδα του Καρούσου που έρριξε τα φυλλάδια ντροπής κατά του τότε πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με τα οποία εκθέσατε και τον τότε πρωτοσύγκελο (και νυν Μητροπολίτη Βρεσθένης) και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και επιβάλατε αντί αυτού στη Μητρόπολη Δημητριάδος το σημερινό Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο;

   Τι ακριβώς συνέβηκε έκτοτε και ο νυν Σεβ. Βρεσθένης κατέστη άξιος και ικανός για να επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία;

   Δεν είστε εσείς που ανταλλάξατε με τον πρώην Ζακύνθου εν Συνόδω τη στιχομυθία για τις κούκλες και τα στρατιωτάκια ;

   Και τώρα;

   Τώρα τρομάζετε στην ιδέα ότι ο πρώην Ζακύνθου δεν θα αξιοποιηθεί από την Ιεραρχία;

   Καλά! Δεν δεν έχει όρια η υποκρισία και το ανακόλουθο της συμπεριφοράς σας;

   Τολμάτε μετά από τόσες δημόσιες συγκρούσεις με τον Σεβ. Βρεσθένης και τον Σεβ. πρώην Ζακύνθου να ζητάτε την αξιοποίησή τους; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι γίνεστε καταγέλαστος;

   Αυτά να τα δουν όσοι εξακολουθούν να λιβανίζουν τον αλήστου μνήμης Χριστόδουλο. Ας καμαρώσουν συνέπεια και ήθος εκ μέρους του Σεβασμιότατου Καλαβρύτων.

   Αυτοί δυστυχώς είναι τελικά οι χριστοδουλάνθρωποι .

   Γι’ αυτό κόβει και ράβει ανενόχλητος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 8. Ο/Η παναθαναήλ λέει:

  «Χριστιανικός αντισημιτισμός» είναι σα να λέμε πλατωνικός ανθελληνισμός. Δηλαδή τον χριστιανισμό ποιοι τον εφηύραν και ακολούθως τον διέδωσαν; Λοιπόν ποιος ευθύνεται αν στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε και εναντίον τους; Αυτοί που τον έφτιαχναν δεν είχαν καταλάβει ότι αν ο Τζίζους είναι θεός τότε η σταύρωσή του συνιστά θεοκτονία και άρα ο ρόλος των εβραίων σε αυτήν θα γινόταν ύψιστη κατηγορία εναντίον τους;
  Αν τους εβραίους Πέτρο και Παύλο δεν τους ενδιέφερε αν θα έριχναν τέτοια κατηγορία πάνω στους ομοεθνείς τους, ποιοι έπρεπε να ενδιαφερθούν;

  Τα ίδια έπαθαν και με τον μαρξισμό. Να προσέχουν άλλη φορά, όταν βγάζουν οικουμενίστικα ιδεολογήματα που προσωρινά εξυπηρετούν κάποιους από αυτούς, να τα γράφουν πιο ξεκάθαρα και με τέτοιον τρόπο ώστε να μην προκύπτουν μετά δυσάρεστες παρενέργειες εναντίον και των υπολοίπων.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Oμολογώ πως αδυνατώ να παρακολουθήσω τη σκέψη σας.
   Η σχιζοφρένεια των φανατικών και υποκριτών ή ανισόρροπων Χριστιανών είναι αυτή που τους επιτρέπει να είναι ταυτόχρονα πιστοί του Εβραίου Θεού, να θεωρούν την Π.Διαθήκη ιερή και να είναι ταυτόχρονα εχθροί των Εβραίων. Οι πρώτοι ή οι τελευταίοι είναι που πάσχουν από διχασμό προσωπικότητας;
   Υπάρχουν Εβραίοι φανατικοί, υπάρχουν Εβραίοι πιστοί, υπάρχουν Εβραίοι φασίστες, κομμουνιστές, άθεοι, σοσιαλιστές κλπ κλπ κλπ Πως να τους τσουβαλιάσουμε;
   Υπάρχουν και Εβραίοι Χριστιανοί, Εβραίοι Ορθόδοξοι, κληρικοί συνωμοσιολόγοι-Αντισημίτες και εμφανώς θεότρελλοι, σαν τον αδελφό Ναθαναήλ Kapner, Αμερικανοεβραίο ορθόδοξο καλόγερο.
   Απολαύστε τον:

   • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    μιλάμε για τρελό γέλιο

   • Ο/Η παναθαναήλ λέει:

    Δεν είναι θέμα σχιζοφρένειας, εσείς δηλαδή πιστεύετε ότι όλοι οι χριστιανοί αντισημίτες που υπήρξαν και υπάρχουν είναι σχιζοφρενείς;
    Είναι φυσική συνέπεια του χριστιανικού στόρυ που κάποιοι εβραίοι δημιούργησαν: Ο θεός αρχικά είχε επιλέξει τους εβραίους για ένα διάστημα αλλά αυτοί τελικά τον πρόδωσαν κι έφτασαν και να σκοτώσουν τον μονογενή του υιό που τους είχε στείλει για να τους συνεφέρει.
    Αυτό τι εικόνα λέτε να δημιουργεί για τους εβραίους από κει και πέρα, για εκείνους δεν έγιναν χριστιανοί δηλαδή;

    Άρα δεν είναι περίεργο κι ένας εβραίος που γίνεται χριστιανός να καταλήγει αντισημίτης. Το περίεργο είναι να είναι κάποιος συνειδητός χριστιανός και να μην είναι σε κάποιο βαθμό αντισημίτης.

 9. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Laskarato, πράγματι στον μπαξέ ντουνιά των μονοθεϊστικών θρησκειών υπάρχουν όλων των ειδών τα υβρίδια. Ο πρωταρχικός τους υβριδικός σπόρος, από τον οποίον εξελίχθηκαν ήταν ένας, αυτός ο κατ’ εξοχήν υβριστικός κατά της αθάνατης φύσεως των πάντων, από την πλευρά των θνησιγενών ιδεών των καμένων εγκεφάλων από την λάβρα της ερήμου του Σινά.

  Οι δύστυχοι Εβραίοι της Εξόδου, ήταν φυσικό να νομίζουν ότι όλος ο κόσμος ήταν ένα απέραντο καμίνι. Δυο ολάκερες γενιές έζησαν μέσα στην λάβρα της ερήμου του Σινά. Το ζόρι όμως ψήνει για τα καλά την ιδέα. Την καθιστά κεραμίδι, τούβλο, πυρίμαχο υλικό. Της δίνει διάρκεια.

  Κάποτε όμως, το κεραμίδι σπάει, γίνεται κομμάτια, όστρακα. Και το όστρακο δεν αναπλάθεται. Είναι ένα άχρηστο υλικό, κατάλληλο μόνο για να το ρίχνουν οι άνθρωποι, ο ένας στο κεφάλι του άλλου, στους πετροπολέμους. Επίσης κατάλληλο για κατασκευή τειχών και τοίχων. Χριστιανοί κατά Εβραίων, Μουσουλμάνοι κατά χριστιανών και Εβραίων, Εβραίοι κατά χριστιανών και δεν συμμαζεύεται. Κι όλα αυτά κάτω από το βλέμμα του ίδιου θεού!

  Αυτό δεν είναι μόνον σχιζοφρένεια. Δεν είναι μόνον διχασμός προσωπικότητας. Είναι η κόλαση επί της γης.

 10. Ο/Η eklag λέει:

  Σταύρο,
  η μέρα που θα αντιληφθείς εσύ τι υποστηρίζω,
  είναι η μέρα που θα επιτευχθεί η Παγκόσμια Συμπαντική Αρμονία,
  κάτι που εγώ-δυστυχώς-δεν θα ζω για να το προλάβω…
  Και ξέρεις γιατί;
  γιατί…Αφεντιές όπως η δική σου επιμένουν να ερμηνεύουν ανθρώπους
  και συμπεριφορές αλλήθωρα
  (όχι αλλοίθωρα κατά τον Υουργό Κον Μπαμπινιώτη,
  του οποίου την επιστημονική επάρκεια αποδέχεται ΚΑΙ ο Κος Φύσσας)
  τρόπον τινά,πάντα δογματικά και πάντα από συγκεκριμένη οπτική.
  Στους τόνους των πηγών που παραθέτουν,
  πάντα ο »αντίπαλος» θα παραθέτει έναν άλλο τόνο πηγών
  και όλοι θα είναι διάτρητοι,
  καθώς έτσι συμβαίνει με το…Όλον,
  όταν το διασπάς…
  Η κατανόηση της αναγκαιότητας είναι ένα θέμα και η αναγκαιότητα
  αποδομήσεων ένα άλλο.
  Ισχύει και για τις θρησκείες.
  Το να πιστεύουν εκατομμύρια ως θεό π.χ. ένα Χρυσό Βόδι,
  είναι μία…στάση.
  Το να τους βρίζει κάποιος για την επιλογή αυτή είναι μια άλλη στάση.
  Το να διατηρεί κάποιος τρίτος μια…διαλεκτική από-σταση είναι ένας
  τρίτος δρόμος,τον οποίον ακολουθούμε όσοι διαθέτουμε και ένα τρίτο
  μάτι.
  Μην με ρωτήσεις πού.
  Αλλάζει θέσεις ακριβώς για να βλέπει ολούθε και να μην πιάνει άλατα…

  nota bene
  Οφείλω να σου αναγνωρίσω τη συνέπεια του δογματισμού σου.
  Στέλνεις στο διάολο όλες τις θρησκείες.
  Η ίδια συνέπεια χαρακτηρίζει και άλλους δογματικούς
  π.χ. τους Υπερασπιστές Εβρα’ι’κών Τραπεζών.
  Τιμούν και υπερασπίζονται στο ακέραιο τη δική τους θρησκευτική επιλογή
  και είναι γι’ αυτό αν μη τι άλλο…αξιοθαύμαστοι!
  Καλή συνέχεια στο μάταιο αγώνα της Ζωής.
  Είναι ακριβώς η Ματαιότητα αυτή που τον κάνει τόσο όμορφο!

 11. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

  Ο αντισημίτης παπάς Ιουστίνος Πραναϊτις

  http://www.google.gr/imgres?q=pranaitis+justinas&um=1&hl=el&biw=1366&bih=559&tbm=isch&tbnid=UplmC8ApRsmzcM:&imgrefurl=http://www.vilniausmuziejai.lt/index2008.php&docid=dvU_YOLV69JBkM&imgurl=http://www.vilniausmuziejai.lt/images/pataisytas%252520J.%252520P..jpg&w=200&h=229&ei=_l5bT4CuNsam0QXcgsDODQ&zoom=1&iact=rc&dur=299&sig=100326312526344808332&page=1&tbnh=113&tbnw=95&start=0&ndsp=35&ved=1t:429,r:20,s:0&tx=27&ty=67

  και το βιβλίο του για το ξεμασκαρεμένο Ταλμούδ

 12. Ο/Η Kορφιάτης λέει:

  Bίντεο με τον Κερκύρας Μεθόδιο που ήθελε να αρπάξει τα υφάσματα των Εβραίων για να ράψει άμφια.
  Μαζί με το αρχιεπίσκοπο επισκέπτονται τον βασιλιά Παύλο στην Κέρκυρα. Τους υποδέχεται ο Κοκός.

  http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=2580&thid=13873

 13. Ο/Η λέει:

  http://avantgarde2009.wordpress.com/2012/03/10/parelaseis-fasistes-arister/

  Οι παρελάσεις, τα φασιστόμουτρα και η στρουθοκάμηλος

  “Επεισοδιακή ήταν χθες στη Ρόδο η παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, όπου παρευρέθηκαν ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντής και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας. Πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους “επισήμους”, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων αυγά, γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση και να τραπούν σε φυγή οι πολιτικοί αφήνοντας στην εξέδρα τους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας.”
  Αυτά κατάλαβε η Αυγή την επόμενη μέρα των γεγονότων της Ρόδου στις 7/3/2012. Μένοντας σ’ αυτό το δημοσίευμα θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για ακόμα μια αντιμνημονιακή διαμαρτυρία που η αριστερά οφείλει να περιθάλψει, όπως έκανε στις πρόσφατες εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, που σύμφωνα με την πλέον διαδεδομένη αριστερή ύστερη αφήγησή τους, θεωρήθηκαν κλιμάκωση της 48ωρης γενικής απεργίας 19-20 Οκτώβρη που υποχρέωσαν τον Παπανδρέου σε άτακτη φυγή. Αλλά μια “νίκη” που παρεμπιπτόντως κανένα δεν απασχόλησε ποιος ήταν ο νικητής. Εκτός και αν ο Παπαδήμος είναι το προϊόν της “νίκης του κινήματος”.
  Η αφήγηση αυτή μπορεί να βολεύει την αριστερά όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης στις 28 Οκτώβρη δεν διεκόπη από κανένα κίνημα γενικώς, αλλά κυρίως από την οργανωμένη δράση εκατοντάδων παρακρατικών φασιστών που ούρλιαζαν για προδότες, μασόνους και δεν σταμάταγαν να τραγουδάνε στιγμή τη Μακεδονία ξακουστή… μαζί και διάφορα άλλα πατριωτικά και ρατσιστικά άσματα. Αυτά φυσικά δεν τα άκουσε ποτέ η αριστερά γιατί απλά της χάλαγαν το λαϊκό κινηματικό πανηγυράκι και τα άκριτα κομπρεμί με τους κάθε λογής απολίτικους και χειραγωγήσιμους αγανακτισμένους που ονειρεύονται τη μια τεχνοκράτες και την άλλη συνταγματάρχες.

  Ότι σπέρνεις θερίζεις
  Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα της κολεγιάς του καλοκαιριού στο σύνταγμα και της ειρηνικής συνύπαρξης της πατριδοσύνης στην πάνω πλατεία μαζί με διάφορους που ονειρεύονται ότι θα φτιάξουν με τους παρακρατικούς “εφέδρους αξιωματικούς” το νέο ΕΑΜ και των χίπηδων στην κάτω πλατεία που μαζί με την “κινηματική” και “κάτω τα κόμματα” αριστερά εξασκούνταν σε ένα χωρίς αρχή και τέλος γκρουπ θέραπι, χωρίς καν να τους περνάει από το μυαλό ότι μπροστά τη μύτη τους εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού.

  Παρακολουθώντας κανείς τα βίντεο που κυκλοφόρησαν για τα γεγονότα της Ρόδου αντιλαμβάνεται ότι το φίδι κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους. Αυτοί που η Αυγή και μαζί της κάποιοι “Αγανακτισμένοι χίπηδες” έβλεπε σαν “πολίτες” δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εκκολαπτόμενα φασιστόμουτρα, που ούρλιαζαν το σύνθημα κατατεθέν του συγκεκριμένου χώρου “αλήτες προδότες πολιτικοί” και τα συναφή μασόνοι, εβραίοι κλπ. κραδαίνοντας τις ελληνικές σημαίες, και με την αστυνομία να μην μπορεί τάχα να τους συγκρατήσει (ούτε δακρυγόνα, ούτε γκλοπ) οι οποίοι αφού εξεδίωξαν από την εξέδρα τους “πολιτικούς” στη συνέχεια σε στάση προσοχής μπροστά σε παπάδες και καραβανάδες και σε κλίμα που θύμιζε μόνο την επταετία παρακολουθήσαν σαν ευυπόληπτοι εθνικόφρονες πολίτες την παρέλαση, τραγουδώντας μάλιστα και διάφορα στρατιωτικά εμβατήρια. Όσο για τις συλλήψεις αυτές μάλλον όπως λένε και οι ίδιοι οι “χίπηδες” αφορούσαν 6 απ’ αυτούς, κατόπιν εορτής, χωρίς να έχουν λάβει μέρος στην επίθεση και όχι φυσικά τους παρακρατικούς με τα γαλανόλευκα σημαιάκια. Αυτό ας το σκεφτεί καλά όποιος επιμένει να διαδηλώνει μαζί με το “λαό που μόλις σηκώθηκε από τους καναπέδες” και να χαίρεται ακόμα κι αν αυτός ο λαός ονειρεύεται λοχαγούς και παπαδόπουλους. Κι ας προσέχει επίσης όταν μαζί με όλα αυτά τα καθάρματα φωνάζει “να καεί το μπουρδέλο η βουλή” μην βρεθεί στο τέλος στη ίδια θέση με κάποιον άλλο που το Φλεβάρη του 1933 κατηγορήθηκε ότι πυρπόλησε το Ράϊχσταγκ. Αλλά τι λέμε τώρα; Εδώ είμαστε λίγο πριν το νέο ΕΑΜ και σεις συνεχίζετε να βλέπετε φαντάσματα από τη δεκαετία του 30.

  Ο χρόνος τελειώνει
  Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να περιμένει κανείς πότε θα καταλάβει και ο τελευταίος τι μεθοδεύεται με το παραμυθάκι της “αγανάκτησης κατά των πολιτικών”. Ο χρόνος τελειώνει και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Η γνωστή ναζιστική συμμορία βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στη βουλή και το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι το ακριβές ποσοστό της. Όσοι περίμεναν ότι ο Καμένος και ο ανανήψας Καρατζαφέρης θα της έκοβαν τη φόρα βρέθηκαν για ακόμα μια φορά γελασμένοι. Το αποτέλεσμα πλέον είναι να έχουμε μια ακροδεξιά κοντά ίσως και παραπάνω από το 12% με τον ναζιστικό της βραχίονα στο 1/3 της. Η ΝΔ στην προσπάθειά της να ακολουθήσει το ρεύμα προσαρμόζει ταχύτατα τη ρητορική της ύστερα μάλιστα από την μεταγραφή των Βορίδη και Γεωργιάδη. Τα αποκαίδια του ΠΑΣΟΚ, αφού ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους με ότι έχει απομείνει να θυμίζει Αντρέα, εκλιπαρούν τη ΝΔ και ποιος ξέρει και ποιον άλλο να συνεχίσουν να συγκυβερνούν, δηλώνοντας σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. Η Ρεπούση που πολιτεύεται με τον Κουβέλη το μόνο που είπε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε μια συνέντευξη της είναι ότι πρέπει να τελειώνουνε με τις τραμπούκικες μειοψηφίες της αριστεράς στα πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας φυσικά την κατάργηση του ασύλου. Το τηλεκόμμα του Κουβέλη τονίζει επίσης σε όλους τους τόνους ότι δεν θα συνεργαστεί με τα κόμματα της αριστεράς, αλλά μόνο με όποιον επιμένει στην επιλογή της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Όλα αυτά έχουν μια σημασία για να δει κανείς ποιος σέρνει από τη μύτη το παραπαίον μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, ετοιμάζοντας έτσι τη διάδοχη λύση. Μια λύση που τα παρακρατικά αποβράσματα επιθυμούν να συμμετάσχουν αποφασιστικά, παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς του Πολυτεχνείου, ανασυγκροτώντας μια νέα εκδοχή μεταεμφυλιακού κράτους.

  Οι γκοτζαμάνηδες δεν είναι φίλοι μας
  Η αριστερά και όλοι όσοι έχουν επενδύσει στον αντιμνημονιακό υπέρ πάντων αγώνα, έχουν χάσει εντελώς από τα μάτια τους αυτή την προοπτική. Νομίζουν ότι γλύφοντας τις πατριωτικές αυταπάτες και τον κάθε βλάκα που νομίζει ότι του παίρνουν την πατρίδα ενώ του έχουν πάρει τη ζωή, έχουν κάτι να κερδίζουν ή έστω να εκφράσουν τη “γνήσια λαϊκή οργή”. Δυστυχώς η αριστερά δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα με αυτή τη στάση. Η εξοργιστική αδράνεια που δείχνει απέναντι στη ραγδαία άνοδο του εθνικισμού με ότι σημαίνει αυτό, πολύ γρήγορα θα μετασχηματιστεί σε δράση εναντίον της. Η προπαγάνδα ότι τελικά για την κρίση ευθύνεται η αριστερά που “μπορεί να μην κυβέρνησε αλλά επέβαλε με τις παράλογες απαιτήσεις της την δική της πολιτική (μονιμότητα, αυξήσεις στο δημόσιο και ΔΕΚΟ, φοιτητικό άσυλο κλπ κλπ) οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία”, διαδίδεται με ταχύτητα dt, ετοιμάζοντας το αυριανό πογκρόμ εναντίον της αν τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Χιλιάδες ηλίθιοι υιοθετούν με απίστευτη ευκολία την ελεεινή αυτή προπαγάνδα όπως ήδη έχουν ενστερνιστεί τις ξενοφοβικές ανοησίες και τις αντίστοιχες ρατσιστικές συμπεριφορές.

  Δεν υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες
  Ύστερα από μερικές δεκάδες γενικές απεργίες και τρεις μεγάλες μέρες στο δρόμο (5/5/2010, 19/10/2011 και 12/2 2012) μια κόπωση φαίνεται να εμφανίζεται στις διαθέσεις των ανθρώπων που βρέθηκαν τόσες φορές στο δρόμο. Η αριστερά και κάθε άλλη συνειδητή δύναμη (που παλεύει για μια άλλη κοινωνία) χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, νομίζοντας ότι αυτές θα συνεχίζουν να παρουσιάζονται μέχρι να “ωριμάσουν οι αντικειμενικές και οι υποκειμενικές συνθήκες”. Δυστυχώς η ιστορία δεν έχει δικαιώσει τέτοιες αναμονές. Το κενό διεξόδου που αφήνει η αριστερά γιατί δήθεν δεν έχει ακόμα τις δυνάμεις, έχουν βαλθεί να το καλύψουν όλοι αυτοί που ανοιχτά πλέον καλούν σε μια εθνική εξέγερση. Τίποτα το περίεργο σε αυτή την εξέλιξη. Όποιος έχει μια στοιχειώδη σχέση με την ιστορία δεν ξαφνιάζεται με αυτή την εξέλιξη. Απλώς εξεγείρεται με την αδυναμία της τάξης μας και πολύ περισσότερο των πολιτικών υποκειμένων που μιλούν στο όνομά της να συγκρατήσουν τα πιο στοιχειώδη από τη πρόσφατη ιστορία.
  Στο βαθμό που η κοινωνική αριστερόστροφη δυναμική αρχίζει να εξαντλείται και ταυτόχρονα η νέα πραγματικότητα γίνεται μια νέα συνήθεια για τους καταπιεσμένους τότε κάθε αντεπαναστατική λύση έχει ανοιχτό το έδαφος για να επιβληθεί. Η μορφή που θα πάρει είναι ένα δευτερεύων ζήτημα. Σ’ αυτό το κλίμα οι προσδοκίες να εκφραστεί στην κάλπη η κοινωνική δυσαρέσκεια θα φέρει ακόμα μια απογοήτευση σε όσους τις περιμένουν. Αν ο κόσμος απογοητευτεί, αν θεωρήσει ότι αυτό ήταν, τότε ακόμα κι αυτά τα δημοσκοπικά ποσοστά που κάνουν ορισμένους να φαντάζονται τον διπλασιασμό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, θα αποδειχτούν στο τέλος μια φενάκη.

  Πίσω από την πατριωτική αγανάκτηση έρχονται οι φασίστες
  Ήδη μετά τις 12/2 την πρωτοβουλία την έχει ξανά το αστικό σύστημα. Η υπογραφή του Psi και η νέα δανειακή σύμβαση τους δίνει έναν επιπλέον αέρα. Στις 25 Μαρτίου αν φοβούνται κάτι δεν είναι την αριστερόστροφη διαμαρτυρία, αλλά την δυναμική παρουσία της άκρας δεξιάς που ακονίζει τα μαχαίρια της και έχει κηρύξει για την μέρα αυτή πανστρατιά, επιδιώκοντας να κάνει μια επίδειξη δύναμης. Σε αυτό το στόχο κινητοποιούνται εκατοντάδες παρακρατικές, ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες. (1) Αν η αριστερά σκέφτεται να κάνει κάτι εκείνη τη μέρα, αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί στις γνωστές “αντιμνημονιακές” καταγγελίες, παριστάνοντας τη στρουθοκάμηλο με τα φασιστικά αποβράσματα που θα αλωνίζουν γύρω της. Η εποχή της αντιμνημονιακής ζύμωσης έχει πλέον τελειώσει. Τώρα σημασία έχει η λύση ή αν προτιμάει κανείς αλλιώς η κάθαρση. Σε αυτό την πρωτοβουλία την έχει η εθνικόφρων δεξιά. Όποιος θέλει να πετάξει αυγά στις 25 Μάρτη θα πρέπει να κοιτάξει ποιος είναι δίπλα του. Η αριστερά δεν μπορεί να εθελοτυφλεί πλέον. Το μέτωπο πρέπει να ανοίξει μια και καλή με τους νοσταλγούς της χούντας και του Μεταξά. Μια ακόμα διακριτική παρουσία της αριστεράς (ως “δάσκαλοι, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, πλητώμενοι και γονείς”) στις παρελάσεις, και δίπλα τα φασιστόμουτρα να κατεβάζουν ανοιχτά και με τσαμπουκά το σύνολο του προγράμματός τους και να το επιβάλλουν σε κάθε μαϊντανό που θα βρίσκεται τριγύρω θα είναι μια τραγική ήττα για το κίνημα. Αν δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε στις 25, αν νοιώθουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ας μην είμαστε εκεί και ας ετοιμαστούμε για ότι μέχρι τώρα έχουμε αδιαφορήσει. Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αν τώρα υπάρχει αριστερά που νομίζει ότι όλο αυτό το πατριδομάνι των βλαμμένων που βλέπουν πολιτικούς και βγάζουν αφρούς, ενώ κάθονται σούζα μπροστά στο παπαδαριό, τους καραβανάδες και τους εφοπλιστές προέδρους των ΠΑΕ, ότι έχει να μοιραστεί κάποια αγωνία μαζί τους, τότε αυτή η αριστερά είναι άξια της τύχης που της επιφυλάσσει όλος αυτός ο υπόκοσμος.
  Και τι θα γίνει τώρα θα πει κανείς. Θα αφήσουμε τον αντιμνημονιακό αγώνα στα χέρια των εθνοκάπηλων, και εμείς θα περιοριστούμε στον αντιφασιστικό αγώνα; Όχι βέβαια. Φυσικά δεν παραιτούμαστε από τον αντιμνημονιακό αγώνα. Όμως δεν θα τον μοιράσουμε και με κανένα καθίκι που βρίζει τη μεταπολίτευση για να φέρει τη χούντα και ταυτόχρονα πιστεύει ότι όποιος διαταράσσει την εθνική ομοψυχία δηλαδή οι αριστεροί, οι αναρχικοί και οι μετανάστες, άντε και μερικοί “πλουτοκράτες” και τοκογλύφοι” θα πρέπει να κρεμαστεί μαζί με τους 300 της βουλής στο γουδί. Και όποιος δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, απλώς έχει συνθηκολογήσει για να μην πούμε ότι έχει ήδη ανανήψει.

  Ήρθε η ώρα η αριστερά να μιλήσει ανοιχτά, όσο τουλάχιστον μιλάνε και οι φασίστες. Ο κόσμος αυτή την ώρα θέλει ξεκάθαρες λύσεις και όχι μισόλογα. Η μεταπολίτευση και η αστική δημοκρατία ψυχορραγούν μαζί με την κρίση και την κατάρρευση της μεταπολεμικής καπιταλιστικής ισορροπίας. Δεν είναι δική μας δουλειά να σώσουμε τίποτα από αυτά. Ούτε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω. Δεν είμαστε νοσταλγοί αυτής της εποχής. Η αριστερά και το κίνημα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από θεσμούς που καταρρέουν ο ένας πίσω από τον άλλο. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη επιλογή των καπιταλιστών και των νέων πολιτικών τους κέντρων. Οι φασίστες που αναπτύσσονται στο έδαφος του εθνικισμού και του ρατσισμού μπαίνουν στη μάχη για να κάνουν ότι δεν μπορεί το επίσημο αστικό κράτος. Τα αντιμνημονικά και πατριωτικά παραμυθάκια τους είναι φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να τσακίσουν την αριστερά, τους αναρχικούς και ολόκληρο το κίνημα για να διαπραγματευτούν στη συνέχεια μια καλή θέση στην πυραμίδα της νέας τάξης πραγμάτων. Τα μαντρόσκυλα αυτά, αν η αριστερά θέλει να είναι και αύριο εδώ, πρέπει να συντριφτούν χωρίς κανένα έλεος και μαζί και όσοι τολμήσουν να συνδέσουν την τύχη τους μαζί τους.

  Κ. Μαραγκός

 14. Ο/Η λέει:

  Οσμή προβοκάτσιας στις 25 του Μάρτη;

  Ακροδεξιές οργανώσεις και Ενώσεις Εφέδρων ετοιμάζουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ώρα της παρέλασης

  Το πρωτοσέλιδο της ακροδεξιάς εφημερίδας «Στόχος», όπως κυκλοφόρησε χτες

  Ενα συνονθύλευμα από ακροδεξιά στοιχεία, που συστεγάζονται στις λεγόμενες Ενώσεις των εφέδρων, προπαγανδίζει την παρουσία του στο Σύνταγμα την 25η Μαρτίου, την ώρα της παρέλασης, με φρασεολογία και στόχους που αναπαράγονται αυτούσια στο διαδίκτυο από ιστολόγια αυτοαποκαλούμενων «αντιμνημονιακών» όλων των αποχρώσεων.

  Στο χορό μπαίνει ανοιχτά και η γνωστή ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος», η οποία σε χθεσινό

  http://www.rizospastis.gr/page.do?id=13948&publDate=9%2F3%2F2012&direction=&pageNo=9

 15. Ο/Η Μs λέει:

  Greek conservative’s party turn to the antisemitic Far-Right

  Αναρτήθηκε από τον/την Abravanel, the Blog στο 18/02/2012

  Last week the leader of the greek conservative party Nea Dimokratia welcomed former prominent members of viciously antisemitic party LàOS into his party. Poised to become the next Prime-Minister his turn to the antisemitic Far-Right sparks fear for more antisemitism, international isolation and damaging of greek-israeli relations.

  Georgiadis, Samaras and Voridis

  A. An introduction

  Until recently the greek mainstream conservative party Nea Dimokratia was in the improbable position of housing both extremely antisemitic elements within the party but at the same time being labeled as the least-offensive towards the Greek Jewish community. This was made possible by the antisemitism of rival mainstream socialist party of PASOK which under Andreas Papandreou in the 80′s actively supported antisemitic terrorism under the guise of pro-Palestinian politics, (google Osama al Zomar for more information). Despite a strong leftist/communist current within the greek Jewish community, Nea Dimokratia’s leaders like the son of a Righteous Among Nations Miltiadis Evert or Konstantinos Mitsotakis who established diplomatic relations with Israel in the early 90s, managed to gain the massive support of the Jewish community despite the fact that known antisemites were still housed within the party.

  In 2004 Nea Dimokratia splits

  http://abravanel.wordpress.com/2012/02/18/greek-conservatives-party-turn-to-the-antisemitic-far-right/

  • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

   Αυτός ο Abravanel είναι φασίστας, γιατί ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ:

   «Abravanel»: Ο e- πονηρός_ανθέλληνας_αγενής Εβραίος λογοκριτής- http://gkdata.gr/?p=1507

   Αγαπητοί φίλοι,

   δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την ιστορία που έχω να πω. Την απευθύνω, δε, σε όλους τους μετριοπαθείς και πατριώτες Έλληνες, αλλά, κυριότατα, στους Εβραίους εξ αυτών. Θα τους την κοινοποιήσω και στο ΚΙΣ.

   Έστειλα δύο σχόλια, χθες, στο μπλογκ του Abravanel, στην ανάρτηση «Εβραϊκά καναρίνια». Ο λόγος που το έκανα γίνεται οφθαλμοφανής με την ανάγνωση των πρώτων σειρών. Το πρώτο ήταν αυτό:

   Tomoly είπε
   05/07/2011 στο 12:20

   Abravanel,
   και λοιποί φίλοι,
   καλημέρα!

   Λέει στο “Beautiful boy” ο Lennon: “Life is just what happens to you,
   While your busy making other plans”. Έτσι και τώρα, η ζωή ξεπερνάει τα δικά μας “δημοφιλή”- “πιασάρικα”- “εύπεπτα” πλάνα, που στην περίπτωση του εδώ μπλογκ θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι, αφενός, αντισημιτισμός και, αφ΄εταίρου, φιλο- σιμητισμός. Ή φιλο- αριστερισμός και αντι- αριστερισμός, ή προοδευτισμός Vs συντήρηση, ή φιλοεβραίοι ανθέλληνες Vs αντιεβραίοι ανθέλληνες και λοιπά ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ιδεολογικά- πολιτικά τερτίπια.

   Ελλάδα και Ισραήλ, ΗΔΗ, συμμάχησαν. Οι κρατικοεθνικές οντότητες συνδέθηκαν. Και καθόλου δεν ενδιαφέρει πια τι λέει ο κάθε “ψωνισμένος” και ημιμαθής ανθέλληνας Εβραίος, ή αντισημίτης φιλλέληνας, στην Ελλάδα, στο Ισραήλ ΚΑΙ στον κόσμο όλο (“ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ” + “ΔΙΑΣΠΟΡΑ”). Ο καιρός του διαχωρισμού, -κι αυτός, ΑΝ υπήρξε στα σοβαρά-, πέρασε. Αυτό που “παίζει” δυνατά, πλέον, είναι η ΣΥΝ_ΘΕΣΗ.

   Υπήρξα κάποιος που έκανε σφοδρή κριτική στον Ιουδαϊσμό, ως φιλοσοφία- κοσμοθεωρία- ιδεολογία. Διότι κάθε θρησκεία οδηγεί και σε ιδιαίτερο, δικό της, αφ’ εαυτού τρόπο σκέψης, κι εμένα με γοήτευε ο πατρώος, ο ελληνικός. (Η μοναδική, ever, ανθρωπομορφική θρησκεία. Άρα και μοναδικός τρόπος Σκέψης). Αυτός, ακριβώς, ο τρόπος Σκέψης, ΔΗΛΑΔΗ, που κατασυκοφαντίθηκε και καταδιώχθηκε μέχρι θανάτου, κυριολεκτικού, των φορέων του. Φυσικά κριτική ασκούσα ΚΑΙ στον Χριστιανισμό και στον Μουσουλμανισμό, ως “Μονοθεϊσμών” και αυτών. Αλλά, βέβαια, με ενδιέφερε, πρωτίστως, η μήτρα, το καλούπι, η πηγή, το αυθεντικό, το “σήμα κατατεθέν”, το original. Πνευματικό και όχι φυλετικο, φυσιο- λογικά, ήταν και είναι το ζήτημα.

   Όντως, η εικοσαετής έρευνα στο ζήτημα της αντιδιαστολής “ελληνισμού” και “μονοθεϊσμού”, (προτιμώ αυτόν τον όρο από το “ιουδαϊσμός”, αφού ο τελευταίος δεν συμπεριλαμβάνει όλη την ιστορική πορεία του “εβραϊσμού”, αφήστε που ούτε και αυτός ούτε ο “σιωνισμός” το κάνει), κατέληξε στο εξής απλό: υπάρχουν Εβραίοι ή Ιουδαίοι ή Ισραηλίτες που είναι “Έλληνες τω πνεύματι”, όπως υπάρχουν και Έλληνες που είναι Εβραίοι- Ιουδαίοι- Ισραηλίτες και, εν τέλει “Μονοθεϊστές τω πνεύματι”. Με άλλα λόγια, δεν είναι φυλετικό το ζήτημα, αλλά ΙΔΕΟ_ΛΟΓΙΚΟ, ΠΝΕΥΜΑ_ΤΙΚΟ, ΦΙΛΟ_ΣΟΦΙΚΌ και, η κατάληξη όλων αυτών και των πάντων στην ζωή, ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

   Read more… http://gkdata.gr/?p=1507

 16. Ο/Η Vladimir λέει:

  http://www.questia.com/PM.qst?a=o&d=114195650

  Russian Intellectual Antisemitism in the Post-Communist Era Vadim Rossman Foreword by Sidney Monas Published by The University of Nebraska Press

  http://thelede.blogs.nytimes.com/2010/12/22/a-greek-bishops-anti-semitic-tirade/

  A Greek Bishop’s Anti-Semitic Tirade

  By ROBERT MACKEY

  Metropolitan Seraphim of Piraeus.

  Updated | 7:19 p.m. Leaders of Greece’s small Jewish community objected on Wednesday to televised remarks by a Greek Orthodox bishop who blamed the country’s financial problems on a conspiracy of Jewish bankers and claimed that the Holocaust was orchestrated by Zionists.

  The Central Board of Jewish Communities in Greece complained to church authorities about the anti-Semitic remarks made by the Metropolitan Seraphim of Piraeus

 17. Κε Λασκαρατε,
  Σας ευχαριστω για την ιστοσελιδα που μου υποδειξατε κ λυσατε την περι φορολογιας απορια μου.
  Κε Πο γιατι τοση αγανακτηση? Αν ειμαι εκτος θεματος οι υπολοιποι ποσο εντος ειναι ? Μηπως διακρινω μια φασιστικη νοοτροπια? Ε , οσο για νοημοσυνη που με κατηγορειτε , ρωτηστε ποσο χρειαζεται για να σπαση καποιος 2,5 φορες το φραγμα του ηχου….
  Πιστευω στην καλοπιστη συζητηση………

 18. Ο/Η Psycho λέει:

  hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_468.html

  ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

  Καταστρέφουν ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, σπάνε σταυρούς και καίνε ελληνικές σηαμίες!

  Μάλιστα, ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ στο μαρτυρικό Μοναστήρι που βρίσκεται στο φρέαρ του Ιακώβ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΦΑΓΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ!!!

  Κατάλαβαν τώρα κάτι…μοσχάρια τι γίνεται εκεί κάτω;

  Όχι τίποτα άλλο, αλλά μας μιλάνε για «άριστες σχέσεις» των Ιουδαίων με τους Χριστιανούς και πως τάχα το Ισραήλ…προστατεύει το Πατριαρχείο!

  ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΕΒΡΑΙΩΝ;

  Καλά, οι καταστροφές στους σταυρούς πιθανόν να μην σας ενοχλούν! Το κάψιμο της σημαίας ΜΑΣ όμως;

  Πάρτε το χαμπάρι, εβραιολάγνοι εβραιόδουλοι: ΦΙΛΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!

  Πρόκειται για λυσσασμένα σκυλιά που αφρίζουν όταν βλέπουν την ελληνική σημαία να κυματίζει ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ και τον Σταυρό του ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

  Υ.Γ. Αλήθεια, τι έχουν να μας πουν κάτι καραγκιοζάκια που κατηγορούν τους Μοναχούς και Ιερείς για «μπίζνες», όταν εκείνοι ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να μπει εισιτήριο στο Μοναστήρι ενώ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ το ζήτησαν;

  Και για να μην ξεχνιόμαστε:

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗΣ

  ΠΙΣΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ!
  Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν η επιλογή του κ. Μπαμπινιώτη, γνωστότατου και δημοφιλούς καθηγητή γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθ…

 19. Ο/Η Το Μώλυ λέει:

  Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, δηλαδή, άσπρο μαύρο. Απαιτείται έρευνα. Όποιος έχει όρεξη, ας ρίξει μια ματιά εδώ και τα ξαναλέμε:

  «ΤΑΛΜΟΥΔ, περί Αντισημητισμού, Μαγείας & Παιδεραστίας»-

  Τώρα, που είμαστε σύμμαχοι και συνεταίροι με τους Ισραηλινούς, οπότε και με όλους τους Εβραίους- Ιουδαίους- Ισραηλίτες της Διασποράς, θα θέλαμε να ΣΥ(Ν)- ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ τα περίεργα, κατ’ εμάς, κεφάλαια της Παλαιάς Διαθήκης και του Ταλμούδ. Αλλά και ό,τι αρνητικό έχουν διαπιστώσει οι Εβραίοι- Ιουδαίοι- Ισραηλίτες, Ισραηλινοί ή μη, στη Ελληνική Γραμματεία και, κατά συνέπειαν, Κοσμοθεωρία.

  ‘Οπως όλοι οι Έλληνες δεν είναι εθνικιστές, ή Ελληναράδες, αλλά πολλοί ούτε καν, πλέον, Χριστιανοί, το ίδιο ισχύει και για τους Εβραίους- Ιουδαίους- Ισραηλίτες, Ισραηλινούς ή μη. Δεν είναι όλοι εθνικιστές- Σιωνιστές ούτε υπερορθόδοξοι με κοτσιδάκια. Αν βρουν την κριτική μας σκληρή και την χαρακτηρίσουν «αντισημητική» για να «καθαρίσουν την μπουγάδα», ας σκεφτούν λίγο εξυπνότερα: ΕΜΕΙΣ κριτικάρουμε και τα ίδια τα αδέρφια μας εξ αίματος, αυστηρά έως και αδίστακτα, κάποιες φορές. Δηλαδή, τους ίδιους τους συν_πατριώτες μας, Ρωμηούς. Δεν είναι φυλετική και ρατσιστική, λοιπόν, η «dispute»- φιλονεικία- συζήτηση- λογομαχία- αμφισβήτηση- αντίθεση- διαφορά- προστριβή- καβγάς- έριδα- αντιπαλότητά μας. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ- ΙΔΕΟ_ΛΟΓΙΚΗ και, εν τέλει, ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι.

  Βάζουμε ένα κείμενο που εξηγεί τις θέσεις μας, πρώτα, και, μετά, ανοίξτε και διαβάστε το «TOB SHEBE- GOYYIM HAROG» = «The best among the Gentiles deserves to be killed» = «Ο κάλλιστος των μη- Εβραίων αξίζει να δολοφονηθεί»…

  http://gkdata.gr/%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B4-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-a/

 20. Ο/Η chris λέει:

  οι τσεκουρατος και αδωνις βρεθηκαν στο φυσικο τους περιβαλλον δλδ σ’ενα παραδοσιακο-λα’ι’κο δεξιο κομμα.αρα σερνουν και ολη την αρρωστημενη ιδεολογια μαζι τους η οποια βρισκει προσφορο εδαφος στο νεο τους σπιτι.
  και οκ ο μπουμπουκος ειναι καμμενος δεν υπολογιζεται,αυτος που με προβληματιζει ιδιαιτερα ειναι ο axeman γιατι ειναι φιλοδοξος και μεθοδικος.
  ειδατε που ηταν και που εφτασε και δεν ειναι μονο οι συγκυριες και η ευνοια της τυχης!

 21. Παράθεμα: αναδημοσίευση: Σελίδες από το Χριστιανορθόδοξο αντισημιτισμό « grassrootreuter

 22. Ο/Η Panayote Dimitras λέει:

  Το αρχικό κείμενο του Sabby Mionis έχει ανακρίβειες αλλά το κείμενο του Λασκαράτου είναι εξαιρετικό

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Δημητρά,
  σας ευχαριστώ πολύ.
  Το δικό σας έργο είναι εξαιρετικό.

  Aν υπάρχουν ανακρίβειες στο κείμενο του κ.Mionis, που αδικούν (είμαι βέβαιος, άθελά του) τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρεται, ευχαρίστως να επανορθώσουμε στο απόσπασμα το οποίο μεταφέραμε, αν μας υποδειχθούν από κάποιο φίλο τους αυτές. Πάντως δεν βλέπω να προχώρησαν σε αγωγές κατά της Haaretz, όπως έκανε-κακώς κατά τη γνώμη μου-ο κ.Τσίπρας με τη Bild.

  Με την ευκαιρία, επειδή το λινκ προς το grassrootreuter που μας έκανε την τιμή να αναδημοσιεύσει, δεν ενεργοποιείται, το δίνω εγώ.

  http://grassrootreuter.wordpress.com/2012/03/11/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1/

 24. Ο/Η Red λέει:

  Με πρόσχημα τη φιλανθρωπία ο Ιερώνυμος ξεπουλά την εκκλησιαστική περιουσία στο νεοναζιστικό άξονα

  Από τον περασμένο Απρίλιο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζητά και προωθεί μαζί με τις έξι κομματικές ηγεσίες την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας -προφανώς σε άθλιες τιμές χρεωκοπίας- για να βοηθήσει, τάχα, τους φτωχούς. Αυτό είναι το πρόσχημα για να ξεπουλήσει την περιουσία της στο νεοναζιστικό άξονα Ρωσίας-Κίνας. Στο έργο της αυτό τη στηρίζουν και οι φιλελεύθεροι, που τους συγκαλύπτουν με τη σιωπή τους. Ήδη ο Ιερώνυμος συμφώνησε με τους Κινέζους επένδυση σε φωτοβολταϊκά ύψους 1 δις σε εκτάσεις της μονής Πεντέλης. Πριν από μερικές ημέρες επέστρεψε από το Κατάρ, όπου συμφώνησε με το σεΐχη -ιδιοκτήτη του Αλ Τζαζίρα- για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας. Θα ακολουθήσουν, όπως δηλώνει η ιεραρχία, οι συμφωνίες με τους Ρώσους, στους οποίους η Εκκλησία έχει παραδώσει, όπως και στους Κινέζους και στους Καταριανούς, καταλόγους με τα υπό αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας.

  Αυτές είναι οι «φιλάνθρωπες δυνάμεις» στις οποίες απευθύνεται ο Ιερώνυμος. Ως μη «φιλάνθρωπες» δυνάμεις καθορίστηκαν τα περασμένα Χριστούγεννα στο πολιτικό μήνυμα «αγάπης» της Ιεράς Συνόδου (Ι.Σ.) οι δυτικοί δανειστές μας, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ι.Σ., έχουν τη χώρα υπό κατοχή και σκοπεύουν στον παγκόσμιο έλεγχο. Θυμίζουμε μερικά αποσπάσματα από το περσινό χριστουγεννιάτικο μήνυμα – στην πραγματικότητα μήνυμα μίσους- της Ιεράς Συνόδου: «Να θυμάστε ότι για πολλούς οικονομολόγους η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μια κρίση-εργαλείο που αποβλέπει στον παγκόσμιο έλεγχο από δυνάμεις που δεν είναι φιλάνθρωπες». Στο ίδιο κείμενο η συνέλευση της ιεραρχίας αποφαίνεται: «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας», και επίσης ότι «τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας». Γι’ αυτό για τον Ιερώνυμο και την ιερά Σύνοδο οι φτωχοί είναι θύματα των κατοχικών «μη φιλάνθρωπων δυνάμεων» της ΕΕ και είναι επιπλέον και θύματα της προδοσίας της χώρας, όπως υπενθύμισε μετά τη συνάντησή του με τον Παπανδρέου τον Απρίλιο.

  Ο Ιερώνυμος και η πλειοψηφία της ιεραρχίας διαιρούν τους χριστιανούς σε προδότες και πατριώτες με εντελώς ανεστραμμένο τρόπο, δηλαδή δείχνουν στους πιστούς το δρόμο της εθνοπροδοσίας, του φασισμού και του ναζισμού σαν το δρόμο του πατριωτισμού, της Εκκλησίας και του θεού! Στη Ν. Ανατολή έχουμε ξεσκεπάσει τη ρωσοδουλεία του Ιερώνυμου σε μια σειρά άρθρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: «Ο εκκλησιαστικός πόλεμος του Μόσχας Αλέξιου ενάντια στο Φανάρι προετοιμάζει το θερμό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία» και «Η Εκκλησία με επικεφαλής τον Ιερώνυμο συντάσσεται με το σοσιαλφασισμό ενάντια στα συμφέροντα του λαού και του έθνους». Στο δεύτερο άρθρο περιγράφεται η άρνηση του Ιερώνυμου και της Ιεράς Συνόδου να καταδικάσουν τα αντισημιτικά κηρύγματα του μητροπολίτη Πειραιώς στην τηλεοπτική εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα, που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών και επίσημων καταγγελιών από την παγκόσμια ορθοδοξία, από τους Ισραηλίτες, από διεθνή αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά και αντιναζιστικά φόρα, καθώς και από κυβερνήσεις.

  Τότε στην ερώτηση του Καμπουράκη: «Σεβασμιότατε, πείτε μου ειλικρινά, είναι προκλητικό αυτό που θα σας ρωτήσω, αλλά εάν ο παγκόσμιος διεθνής Σιωνισμός είναι αυτός που καθοδηγεί για όλο τον πλανήτη όλο αυτό το καταστροφικό σύστημα, πείτε μου, γιατί διαφωνήσατε με την πολιτική του Χίτλερ;» ο Σεραφείμ είχε απαντήσει: «Θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα, όπως ξέρετε, στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Rockefeller, Rothschild, Soros και άλλοι πολλοί. Είναι γνωστά αυτά».

  Κανείς εισαγγελέας, καμιά κρατική αρχή και κανένα εκκλησιαστικό όργανο δεν κάλεσε σε απολογία τον αντισημίτη μητροπολίτη, που έχει την άδεια από το ελληνικό κρυφοναζιστικό καθεστώς να βεβηλώνει τα εκατομμύρια των νεκρών εβραίων θυμάτων του ναζισμού για τον εξής απλό λόγο: Γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος αντισημίτης, δηλαδή είναι ένας φίλος των νέων Χίτλερ, αφού με την ίδια συνέντευξη είχε προτείνει τότε να δοθούν και βάσεις στο ρώσικο στόλο έναντι 100 δις ευρώ!

  Από το ξεπούλημα της εκκλησιαστικής περιουσίας στους ανατολικούς δεν μπορούσε να απουσιάζει το κατεξοχήν ρωσόδουλο κόμμα, ο ΣΥΝ, που με εκπρόσωπό του τον Τσίπρα επισκέφθηκε τον Ιερώνυμο τον περασμένο Μάιο και «συζήτησε (μαζί του) τρόπους για να συνδράμει η Εκκλησία ακόμα περισσότερο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να αξιοποιήσει με κοινωνική ανταποδοτικότητα την περιουσία της». Επίσης πριν από μερικές ημέρες ο Τσίπρας στο πακέτο των μέτρων που πρότεινε για τη σωτηρία της χώρας περιλαμβάνει και τη στήριξη και δανειοδότησή της από τη Ρωσία

  http://www.oakke.gr/na473/473ekklisia.htm

 25. Ο/Η eklag λέει:

  Δεν γνώριζα το grassrootreuter,
  το θέμα όπως κι εκεί επεσήμανα είναι:
  »ΤΟΒ SHEBE-GOYYIM HAROG»?
  και ο καλύτερος ΜΗ Εβραίος πρέπει να πεθάνει;;;
  το αξίωμα και οι εξ αυτού απορρέουσες πρακτικές
  δεν σχετίζονται με τα περί αντισημιτισμού;
  Φυσικά!
  ως οιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής αντιλαμβάνεται.
  Οι υπόλοιποι και άρα κακόπιστοι αναπαράγουν τις πηγές
  -»δικές» τους και »αντίπαλες»-
  όπως βολεύει.
  Άλλοτε οι »δικές» τους είναι πολύ παλιές!
  κι άλλοτε οι »αντίπαλες»
  -τόσο παλιές όσο οι δικές τους και εξ’αυτών εκπορευόμενες-
  παρουσιάζονται ως η τελευταία λέξη της μόδας!
  Τα παιδία παίζει εν ου παικτοίς…

 26. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Ροΐδη

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι υπαρχει μια μεριδα ιουδαιων που λεει – πισωπλατα – στους Χριστιανους: «εμεις Τον σταυρωσαμε και καλα του καναμε». Aυτοι ειναι σταυρωτες του Κυριου και δικαιουνται αναλογη τιμωρια. Υπαρχουν βεβαια και ιουδαιοι που λενε: «εμεις δεν Τον ξερουμε». Αυτοι βεβαια ειναι αθωοι του αιματος του Αθωου.

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 27. Ο/Η asxetos λέει:

  ο ασφαλέστερος τρόπος ΝΑ ΜΗΝ καταλάβετε το ταλμούδ είναι να το διαβάσετε κυριολεκτικά, αυτολεξί, έξω από τους οικείους προς αυτό νομο-θεολογικούς, ιστορικούς, και γλωσσικούς »κώδικες».
  ο ασφαλέστερος τρόπος ΝΑ ΜΗΝ καταλάβετε το ταλμούδ είναι το να διαβάσετε μόνοι σας, σιωπηρά και από μετάφραση που έχει γίνει στο πόδι. τέτοιες υπάρχουν άφθονες στο ίντερνετ.
  ο ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος ΝΑ ΜΗΝ καταλάβετε το ταλμούδ είναι να γουγλάρετε ιστοσελίδες με τίτλο πχ the truth about the talmud, ή talmud exposed. έτσι θα αποκτήσετε γκαραντί τη βέλτιστη δυνατή, πλέον αυθαίρετη και παντελώς αδιάσειστη ημιμάθεια, ημιμάθεια να γοητεύσει τους αδαείς και να καταθλίψει τους γνώστες.
  εάν πάλι είστε πεπεισμένοι ότι πρέπει όντως να διαβάσετε το ταλμούδ για να έχετε ιδία άποψη και έχετε απαίτηση απ τον εαυτό σας να είναι συνεπής προς την »επιστημολογία» του, υπάρχει κι ο άλλος δρόμος:
  κάνετε εντατικά και επί μία 5ετία βιβλικά εβραικά και επί άλλη μια 5ετία βιβλικά αραμαικά.
  στην πρώτη 5ετία μελετάτε τη τορά σε ετήσια βάση, άρα 5 φορές και στη δεύτερη 5ετία βγάζετε το ταλμούδ 1,3 φορές. Διότι ένα φόλιο την ημέρα να μελετάτε, θέλετε περί τα 3 χρόνια 🙂
  μετά ευχαρίστως να συνεχίσουμε τη κουβέντα μας
  όμως, η δική μου συμβουλή;;
  γιατί παιδεύεστε με τα αλλότρια; άστε το ρημάδι το ταλμούδ και πιάστε κανένα πατερικό κείμενο…

  η προστιθέμενη αξία; πολλές!
  1 θα ξεσκονίσετε τα αρχαία που έχετε να τα πιάσετε απ το σχολείο,
  2 θα βρείτε εξίσου παράξενες, φανταιζί, ανισόρροπες και γλαφυρές ιδέες,
  3 θα βρείτε τεχνικές »μαντρώνω τ αρνιά στο μαντρί δαιμονοποιώντας το λύκο» (μην ταράζεστε τέτοιες τεχνικές έχει και το ταλμούδ που άρχισε να γράφεται γύρω στο 2ο αι μχ μετά δηλαδή τα ευαγγέλια και τα πρώτα πατερικά κείμενα)
  4 θα βρείτε όλες τις εμμονές και τις φοβίες υπέργηρων και σεξουαλικά έντρομων και στερημένων ανθρώπων (μην ταράζεστε, τέτοιες έχει ΚΑΙ το ταλμούδ, έστω κι αν διατυπώνονται με διαφορετικούς ιστορικο-νομο-θεολογικούς κώδικες)
  να θυμάστε, όσοι πιστοί κι ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ότι κατα βάθος, αλλά πολύ πολύ βάθος, ο ΄΄θεός΄΄ και η λίμπιντο είναι σαν τις παράλληλες ευθείες στη γεωμετρία: τέμνονται στο άπειρο…
  γιαυτό κι εγώ εγκατέλειψα προ χρόνων και το ταλμούδ και τα πατερικά κείμενα και άρχισα να βγαίνω για καφέ με τον λακάν… επειδή όμως αρνούμαι να μεγαλώσω και εντελώς, βγαίνω ενίοτε και τον γιουνγκ, να θυμάμαι τα μυθικά μικράτα μου

  με τον γιουγκ τρώμε γαλακτομπούρεκο πασπαλισμένο με κανέλα
  πάντως για το φίλο που γράφει ‘’Η μοναδική, ever, ανθρωπομορφική θρησκεία. Άρα και μοναδικός τρόπος Σκέψης’’ είναι προφανές ότι
  δεν έχει καταλάβει και πολλά καθότι είναι ακόμη στο μέσο της ‘’διαδρομής’’: ότι δηλαδή, ο ανθρωπομορφικός θεός των δωδεκαθειστών ή ο ζωομορφικός θεός άλλων λαών της αρχαιότητας, κι ο θεομορφικός άνθρωπος των αβραμικών θρησκειών – βοηθούντος του νεοπλατωνισμού, του περσικού μανιχαισμού ΚΑΙ της αναντιστοιχίας μεταφραστικών όρων όπως πχ η απόδοση του ρούαχ με το πλατωνικό ψυχή, ελλείψει ακριβούς λέξης – είναι δύο διαφορετικές και εξίσου αναπόδεικτες ‘’θεολογικά’’ και μεταφυσικά προσεγγίσεις που μπορεί μεν να συγκινούν τον πιστό, να παθιάζουν τον παρτιζάνο και να φανατίζουν τον ζηλωτή, αφήνουν όμως …παγερά ουδέτερο τον ιστορικό των θρησκειών, όπως ουδέτερος μένει κι ο βιολόγος που μελετά στο μικροσκόπιο τις ομοιότητες και τις διαφορές που εντοπίζει σε ιούς, βάκιλλους και μικρόβια.

  .בשלום

 28. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  Σε απλή -όσο γίνεται- μορφή
  (και με δεδομένη τη δυσκολία κατανόησης που ανέφερε ο asxetos)
  το κείμενο και η ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ παρατίθεται εδώ
  http://www.angelfire.com/mt/talmud/kill.html
  Killing Gentiles Is Forbidden
  Στο τέλος της ιστοσελίδας δε, παρατίθεται σύνδεσμος επικοινωνίας
  για επιπλέον διευκρινίσεις
  .
  Από την ίδια ιστοσελίδα, περιληπτική και κατανοητή περιγραφή του Ταλμούντ
  http://www.angelfire.com/mt/talmud/whatis.html
  What Is The Talmud?
  .
  Περαιτέρω συνδέσμους και βιβλιογραφία μπορείτε να βρείτε εδώ
  http://en.wikipedia.org/wiki/Talmud
  ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ την ελληνική «μετάφραση» προϊόν Ελληναράδικης κωλτούρας
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%B4
  .

 29. Ο/Η eklag λέει:

  Ο ασφαλέστερος τρόπος ΝΑ ΜΗΝ καταλάβουμε το Ταλμούδ είναι:
  είναι να αγνοήσουμε το σημαντικότερο μήνυμά του,ότι δηλ.:
  ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ **ΜΗ** ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ!
  κάτι που ΔΕΝ θα κάνουμε βέβαια…

 30. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Ασχετε

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι το ονομα σας δεν ειναι ψευδωνυμο, ανταποκρινεται στη πραγματικοτητα. Επισης παρακαλω πολυ να μου πειτε γιατι την ευχη «με ειρηνη» την απευθυνετε στα εβραϊκα, ενω ολοκληρο το μηνυμα το γραψατε στα ελληνικα.

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 31. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  Κύριε Θεοδοσίου προφανώς αγνοείτε τη ΣΧΕΣΗ
  μεταξύ της Εβραϊκής λέξης שלום και της Ελληνικής «μετάφρασης» σε «ειρήνη»
  http://en.wikipedia.org/wiki/Shalom

 32. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  Tο βιβλίο του Πραναϊτη παρέλαβαν επαγγελματίες αντισημίτες όπως
  1) η κ.Lyrl Van Hyning μέλος του Αμερικάνικου νεοναζιστικού κινήματος Mothers’_Movement
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mothers'_Movement
  (συγγραφέας του βιβλίου «Key to the Mystery» ,εκδότρια του αντισημιτικού περιοδικού της δεκαετίας του 50 «Women’s Voice»
  και μιάς μπροσούρας στην οποία κατηγορούσε τους Εβραίους πως έκρυβαν τον αντι-χριστιανισμό τους στο Ταλμούδ)
  2) η Nesta Webster (1876–1960) συγγραφέας συνομωσιολογικών βιβλίων για Ιλλουμινάτους, Μασόνους, Ιησουίτες και φυσικά Εβραίους με κύρια …πηγή τα Πρωτόκολλα
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nesta_Helen_Webster
  3) ο Benjamin H. Freedman, Εβραίος που ασπάστηκε τον Καθολικισμό (1890–1984)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_H._Freedman
  4) ο Wesley Swift ((1913-1970) μεθοδιστής ιερέας, μέλος της Κου-Κλουξ-Κλαν, μεταφραστής του βιβλίου του Πραναϊτη στα αγγλικά με τίτλο «The Talmud Unmasked»
  http://en.wikipedia.org/wiki/Wesley_A._Swift
  οι οποίοι επίσης ισχυριζόταν πως το Ταλμούδ συστηματικά αποκρυπτόταν από τους μη-Εβραίους,
  παρ’ όλο που πάντα ήταν διαθέσιμο σε όλες τις βιβλιοθήκες.
  .
  Και λίγα ακόμη σχετικά με τον IUstøin Bonaventura Pranaitøis και το βιβλίο του
  «Christianus in Talmude Iudaeorum : sive, Rabbinicae doctrinae de Christianis secreta» (The Secret Jewish Rabbinical Teachings Concerning Christians).
  Petropoli : Officina typographica Academiae Caesareae Scientiarum, 1892. [130 p ; 26 cm]
  Ο Πραναϊτης ο οποίος αναφέρεται από αντισημίτες ως “μεγάλος Ταλμουδικός συγγραφέας”,
  στην πραγματικότητα δεν ήξερε λέξη Εβραϊκά, όπως αποδείχθηκε ΣΤΗ Ρωσική δίκη του 1913
  Για το πόσο αξιόπιστος ήταν φαίνεται αναλυτικά εδώ
  .
  http://web.archive.org/web/20090214185228/http://geocities.com/Athens/Cyprus/8815/pranaitis.html
  WHO WAS «REVEREND» PRANAITIS AND WHAT DID HE DO?

  The Reverend I.B. Pranaitis was a turn-of-the-century Russian anti-Semite who was «Master of Theology and Professor of the Hebrew Language at the Imperial Ecclesiastical Academy of the Roman Catholic Church» in Old St.Petersburg, Russia. He also had a criminal record. In 1892, with the support of his Archbishop, he published an anti-Semitic tract in Latin called «Christianus in Talmude Iudaeorum» or as it became known in English, «The Talmud Unmasked, The Secret Rabbinical Teachings Concerning Christians» which was translated into English by American anti-Semites around 1939.

  Pranaitis is revered by anti-Semites as a «Talmud Scholar». For example at a hate-site on the Web, http://www.biblebelievers.org.au/factindx.htm#Facts are Facts we find «The Rev. Pranaitis was the greatest of the students of the Talmud. His complete command of the Hebrew language qualified him to analyze the Talmud as few men in history». (Interestingly, a vast majority of the Talmud is not even written in Hebrew, but this minor problem will be ignored for the moment.) The reality concerning this «scholar» is very different as was even proven in an anti-Semitic court.

  This occurred in the infamous «blood libel» case of Mendel Beiliss in Russia in 1912 where Beiliss was accused of murdering a Christian child to take his blood for alleged Jewish rituals and to put in Passover Matzah (unleavened bread). (Incidentally, the first known «blood libel» case occurred in Norwich, England in 1144.)

  Pranaitis was called as a prosecution witness to testify to the allegedly horrible things said about Christians in the Talmud. His credibility, however, was quickly destroyed by the defence who asked him a few basic questions which anyone with even the slightest knowledge of the Talmud would be expected to know:

  The particular questions that Panaitis was asked under cross-examination that completely destroyed his credibility were as follows:

  Q: What is the meaning of the word Hullin?
  A: I don’t know.
  («Hullin» means «ordinary produce» in Hebrew as opposed to «sanctified produce».)

  Q: What is the meaning of the word Erubin?
  A: I don’t know.
  («Erubin» means «domains which have been set up to allow Jews to carry outside their homes on the Sabbath».)

  Q: What is the meaning of the word Yevamot?
  A: I don’t know.
  («Yevamot» means «brothers in law in reference to Leverite marriage – a certain type of marriage relating to the command to marry one’s dead brother’s wife if he died without children».)

  Q: When did Baba Bathra live and what was her activity?
  A: I don’t know.
  (Baba Bathra was not a person but it is a Talmudic Tractate.)

  Ref: «Blood Accusation: The Strange History of the Beiliss Case» by Maurice Samuel. Quote supplied by Joseph Hertzlinger (jhertzli@ix.netcom.com)

  Other books concerning this «trial» are:

  «The Russian Jew under the Tsars and Soviets» by Salo W. Baron

  «History of the Jews in Russia and Poland», S. M. Dubnow

  «The Decay of Czarism: The Beilis Trial» by Alexander B. Tager.

  «The Beilis Transcripts: The Anti-Semitic Trial that Shook the World», E. Leikin, Aronson, New Jersey, 1993, ISBN 0-87668-179-8

  So much for Pranaitis’ credibility. Nevertheless, his quotes keep getting circulated and most recently were even taught in the class room of school teacher Mr James Keegstra in Eckville, Alberta, Canada. He was dissmised from his post in 1982. (See http://www1.ca.nizkor.org/ftp.cgi/people/k/keegstra.jim/supreme.court/facts)

  The majority of the Talmud «quotes» in this document are derived from Pranaitis’ book.

  Pranaitis in the Beiliss «Blood Libel» trial.

  This is an extract of «Scapegoat on Trial: The Story of Mendel Beiliss – The Autobiography of Mendel Beiliss» Shari Schwarz, editor. [Note the variant spelling of Pranaitis.]

  The star witness for the prosecution was the Catholic priest Pronaitis. He was not a reputable Russian Orthodox priest; indeed, one could not be found to do such «dirty work» at the bidding of the authorities. They were lucky to have found someone like Pronaitis at all. He was presumably well versed in both the Talmud and Kabbalah. In short, he presented himself as a great Hebraist and was introduced to the court as such. But when this «expert» began to speak, it was obvious to all that he was nothing short of an ignoramus, his only talent being the ability to talk a good game. However, since the authorities needed his long-winded verbiage to carry some weight, they feigned to respect him as a holy man of great stature.

  He began his lecture by stating matter-of-factly that the Jews offered human sacrifices and the Jewish religion commanded its adherents to murder gentiles. He even «interpreted» a sentence from the Talmud that supposedly said, «Murder the best of the gentiles.» In the same vein, after finishing with the Talmud, he went on to the Kabbalah.

  However, in spite of all this, when the procurator asked him if he had any direct knowledge of Jews using Christian blood, he said he did not. His expert opinion had made an impression on no one. In fact, many in the audience occasionally laughed out loud when he clearly became confused and couldn’t even intelligibly answer some of the questions asked by my lawyer.

  A minor sensation was produced when the testimony dealt with the number thirteen, a number which was supposed to have great significance when used in a Jewish context. The prosecution insisted that the thirteen wounds which Professor Sikorsky had discovered on Andriusha’s body proved that they had been inflicted in accordance with «Jewish ritual.» When it was discovered afterwards that there were actually fourteen wounds, the ritual murder charge lost even more credibility.

  Furthermore, all the perverse and ridiculous lies that Pronaitis had postulated were completely refuted by the brilliant, decisive testimony given by the well-known and universally respected Rabbi of Moscow, Rabbi Mazeh. He delivered a long, detailed speech quoting passages from the Torah, the Talmud and many other books to conclusively reveal both the absurdity and the stupidity inherent in the testimony of such «experts» as Pronaitis. Any intelligent person could see that the priest had no knowledge whatsoever of the Talmud and could hardly even read a passage in Hebrew.

  • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

   Άσε τον Πραναΐτη. Και τι λένε οι άλλοι. Εμείς που γράφουμε εδώ τι λέμε.

   Έχεις αντίρρηση για τα κάτωθι; Αν ναι, κατάθεσέ την , να γίνει καλοπροαίρετη ΣΥ(Ν)- ΖΗΤΗΣΗ. Πάμε:

   «Ο αντισημιτισμός είναι ποινικό αδίκημα, ΜΕΝ, αλλά: “Tob shebe- goyyim harog!”, ΔΕ!!!»

   Baba Mezi’a, 114b, Βαβυλωνιακό Ταλμούδ:
   «R. S i m e o n b. Y o h a i said: The graves of Gentiles do not defile, for it is written, And ye my flock, the flock of my pastures, are men (Ezek. XXXIV, 31, King James Bible), only ye are designated “men”»

   = «Ο Ρ.(αβίνος) Συμεών μπεν Γιοχάι είπε (: με την έννοια του δίδαξε- δήλωσε- κατέθεσε- ξεκαθάρισε- διευκρίνησε): Οι τάφοι των μη- Εβραίων δεν ρυπαίνουν- μολύνουν- βεβηλώνουν- μιαίνουν- κηλιδώνουν- ατιμάζουν, γιατί είναι γραμμένο (: ενν. στον Νόμο- Thora- Πεντάτευχο),

   “Και είσαι το ποίμνιό μου, το ποίμνιο του κοπαδιού μου, είναι άνθρωποι” (Ιεζεκιήλ, 34:31.), ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ, (: οι Εβραίοι), υποδειχτήκατε- οριστήκατε- καθοριστήκατε- χαρακτηριστήκατε- προσδιοριστήκατε- ονομαστήκατε “ΑΝΘΡΩΠΟΙ”»,

   (http://www.come-and-hear.com/babamezia/babamezia_114.html). Συγκρατείστε το όνομα αυτού του μεγάλου, -αν όχι του μέγιστου-, ραββίνου: Simeon b. Yohai, ή Yohtai, αλλά και σκέτο Rabbi Simeon. Ραββίνος ή Ραβίνος: από την εβραϊκή λέξη ραβί που σημαίνει «μεγάλος, έξοχος» ..

   &&&&
   Simon ben Yohtai, (ή Yohai ή Yochai, αλλά, και Rabbi Simeon): ..

   “ΤΟΒ SHEBE-GOYYIM HAROG”=

   “The best among the Gentiles deserves to be killed” =
   «Ο κάλλιστος μεταξύ των Μη- Εβραίων αξίζει να δ ο λ ο φ ο ν η θ ε ί»,

   (ΠΗΓΕΣ: Yer. Kid. IV. 66c – Massek. Soferim xv. 10 – Mek., Beshal-lah, 27 a – Tan., Wayera, ed. Buber, 20, \
   “www.J e w i s h Encyclopedia.com – @Simeon ben Yohai”,
   ή, σε έντυπη μορφή: λ. «Gentile”, σελ. 617,
   της «Ε β ρ α ϊ κ ή ς Εγκυκλοπαίδειας», – που εκδόθηκε από τους Funk και Wangalls και συντάχθηκε από τον Isidore Singer, το 1907.

   Η ακρίβεια της μετάφρασης της πρότασης έχει συγκαλυφτεί στις διάφορες αποδόσεις, πράγμα που το διασαφηνίζει η «Εβραϊκή Εγκυκλοπαίδεια»: «.. στις διάφορες μεταφράσεις το κείμενο έχει α λ λ α χ τ ε ί, με το “Ο κάλλιστος ανάμεσα στους Αιγυπτίους” [-θέλει σκότωμα] να είναι το γενικό υποκατάστατο». Στο Ταλμούδ της έκδοσης Soncino έχει αλλαχτεί σε “Ο καλύτερος ανάμεσα στους ειδωλολάτρες”[-θέλει σκότωμα], (Minor Tractates [= “Μικρά Τετράδια”], Soferim 41a-b).

   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

   Εμείς, φίλτατε, δεν είμαστε ΟΥΤΕ Χριστιανοί ΟΥΤΕ Μουσουλμάνοι, για να μπερδευόμαστε με δόγματα και, όπου δεν πιάνουν αυτά, με αλληγορίες. Είμαστε, απλά, Έλληνες. Χωρίς έτερο επιθετικό προσδιορισμό: ΕΛΛΗΝΕΣ.

   Δηλαδή, ανήκουμε σε αυτό το χωρίο:

   «ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΣ ο χοίρους τρέφων και Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΤΗΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Ν Σ Ο Φ Ι Α Ν», Σοτάχ 49β, Βαβυλωνιακό Ταλμούδ.

   Το ί δ ι ο, πλήν των …χοίρων, λένε και τα πνευματικά ξαδερφάκια σας, οι Χριστιανοί:
   «ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Σ Ο Φ Ι Α Σ ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν», Ά γ ι ο ς Εφραίμ, ο Σύρος.

   Ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις «ποιοι» είμαστε και «τι» πρεσβεύουμε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων, το εξής:

   “..Λέει στην «Λιμπερασιόν» ο 82χρονος Φρανσουά ΒΑΛ, ο πατέρας του οποίου πέθανε το 1943 στο Άουσβιτς: «Το ουσιώδες στο κείμενό μου στην ‘Λε Μοντ’ ήταν η δήλωση πως ο διωγμός των Εβραίων ήταν ένας διωγμός όπως όλοι οι άλλοι». Επί 35 χρόνια εκδότης (στον οίκο Seuil) και με μεγάλη επιρροή στην γαλλική διανόηση, ο Βαλ αποσύρθηκε πλήρως πριν 16 χρόνια. ΒΓΗΚΕ ΟΜΩΣ από την σιωπή του πριν από μερικές βδομάδες, δημοσιεύοντας στη ‘Λε Μοντ’ ένα αυστηρό άρθρο εναντίον του παλιού του φίλου, γλωσσολόγου Ζαν- Κλοντ Μιλνέρ, ο οποίος χαρακτήρισε ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΚΟ ένα βιβλίο του Πιέρ Μπουρντιέ και ανήγαγε τους Εβραίους σε ε ν σ ά ρ κ ω σ η του α π ό λ υ τ ο υ θ ύ μ α τ ο ς .. Για τον γλωσσολόγο, οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες είναι αρνητικές έναντι των Εβραίων, επειδή είναι εμποτισμένες από έναν χριστιανικό οικουμενισμό όπου, κατά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου, «δεν υπάρχει πια ούτε Εβραίος ούτε Έλληνας».

   Σ’ αυτό ο Φρανσουά Βαλ αντιτάσσει την εμπειρία ενός δείπνου, πριν από δύο ή τρία χρόνια: «Ήταν στο σπίτι ενός ψυχολόγου. Όλοι ήταν Εβραίοι και το θέμα ήταν η Τορά (τα βιβλία του Μωυσή, τα πέντε πρώτα της Βίβλου). Εγώ σιωπούσα». Όταν τον ρώτησαν γιατί σιωπά, ο Βαλ τελικά είπε:

   «Τι θέλετε να σας πω; Ε γ ώ ε ί μ α ι ΕΛΛΗΝΑΣ». Δηλαδή, είμαι φ ι λ ό σ ο φ ο ς, ΟΧΙ μελετητής του Μωσαϊκού Νόμου”,
   (Γιώργος Αγγελόπουλος, Τα Νέα, 2-3-07)

   Πιστεύω να έγινε κατανοητό, το γιατί να είσαι «Έλληνας τω πνεύματι», σε αντιδιαστέλλει, κάθετα, οριζόντια και διαγώνια, από κάθε εθνικισμό και ρατσισμό

   ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!!!

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Το Μώλυ ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ
    .
    http://www.come-and-hear.com/dilling/dcontents.html
    THE JEWISH RELIGION Its Influence Today
    Formerly Titled THE PLOT AGAINST CHRISTIANITY
    Elizabeth Dilling
    .
    http://www.come-and-hear.com/dilling/index.html
    The Jewish Religion: Its Influence Today by Elizabeth Dilling
    .
    NA ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Elizabeth Dilling
    http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Dilling
    …As debate raged about whether the U.S. should get involved in World War II, Dilling became an activist in two organizations inspired by the antisemitic Detroit-based radio priest Father Charles Coughlin: Mothers’ Peace Movement, which she co-founded with Lyrl Clark Van Hyning,
    and We the Mothers Mobilize for America, based in Chicago…
    .
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Mothers’ Peace Movement ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mothers'_Movement
    Mothers’ Movement
    .
    KAI MIA EΠΑΝΑΛΗΨΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ»
    (Reverend I.B. Pranaitis) He began his lecture by stating matter-of-factly that the Jews offered human sacrifices and the Jewish religion commanded its adherents to murder gentiles. He even “interpreted” a sentence from the Talmud that supposedly said, “Murder the best of the gentiles.”

   • Ο/Η gryphon λέει:

    «Για τήν ταμπακιέρα»
    Μιας και το λεει και το ψευδωνυμο σου μηπως θα μπορουσες να μας μιλήσεις γι’αυτήν και οχι για το οτι ξερεις (?) π.χ αραμαικα?
    Γιατι μπορει εμεις να μην ξερουμε αραμαικα αλλα δεν χρειαζεται.
    Τά οσα λεει Elisabeth Dilling προερχονται απο αγγλικες μεταφρασεις του Ταλμουδ απο εβραιους ραββινους οπως η λεγομενη soνcino απο εβραικες εγκυκλοπαιδιες κλπ.Εσυ ξερεις κατι αλλο?.Μπορεις να παρεις ενα προς ενα διαφορα σημεια του βιβλιου και να μας αποδειξεις πως λεει ψεμματα?.

 33. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε «για τη ταμπακιερα»

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι και η wikipedia εχει πρωτη και κυρια εννοια τη «peace», και το αγγλοεληνικο λεξικο που συμβουλευομαι
  http://www.wordreference.com/engr/peace
  μεταφραζει: ειρηνη, γαληνη, ηρεμια.
  Γνωριζω και τον χαιρετισμο των αραβων: «σαλαμ αλ εκουμ», με τηνεννοια ειρηνη σε σενα. Αλλα και ο Κυριος συνηθιζε να απευθυνη τον χαιρετισμο «ειρηνη υμιν», στα αραμαϊκα, και οπωσδηποτε χρησιμοποιουσε αυτη τη λεξη, που ειναι κοινη στην εβραϊκη και στην αραμαϊκη. Αυτα για τη ταμπακιερα.

  שָׁלוֹם
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 34. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  Κύριε Θεοδοσίου ξαναδιαβάστε το άρθρο της wikipedia με υπομονή
  και μην προσπαθείτε να με διδάξετε Εβραϊκά και Αραμαϊκά 🙂
  מה שלומך

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε για τη ταμπακερα

   Παρακαλω πολυ να με συγχωρεσετε αν προσπαθησα να σας διδαξω εβραϊκα ἢ αραμαϊκα. Αγνοω πληρως και τις δυο αυτες γλωσσες. Στη πραγματικοτητα η μονη γλωσσα που γνωριζω ειναι η κοινη νεοελληνικη.
   Το χαιρετισμο σας מה שלומך τον αντιλαμβανομαι οπως τον μεταφραζει αυτο το λεξικο
   http://www.milon.co.il/general/general.php?term=%D7%9E%D7%94+%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%9A
   «how are you? how is it going? how are things?» και σας απανταω:
   «καλα, ευχαριστω».
   Απο το σχετικο αρθρο της wikipedia κρατησα μονο το «shalom aleichem» που συνηθιζε ο Κυριος, και ειναι ο σημερινος συνηθης χαιρετισμος των αραβων.
   Την εβραϊκη βιβλο τη μελεταω με αυτο το βοηθημα
   http://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/Lexicon.cfm?strongs=H7965 ,
   τις πολλες μεταφρασεις που εχουν κανει οι προτεσταντες και τις παρουσιαζουν σαν Παλαια Διαθηκη, και αυτη την ιουδαϊκη μεταφραση.
   http://www.breslov.com/bible/

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Κύριε Θεοδοσίου
    τον χαιρετισμό σας τον έγραψα για να αντιληφτείτε
    ό,τι στην ερώτηση מה שלומך
    που είναι δηλαδή מה שלום שלך
    η λέξη που χρησιμοποιείται είναι η λέξη שלום
    που αν μεταφραστεί με την έννοια της ειρήνης, δεν βγάζει νόημα.
    Στην προκειμένη, ο τρόπος με τον οποίο ο asxetos
    έκλεισε το σχόλιό του είναι τυπικό κλείσιμο μιας επιστολής
    και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «φιλικά».
    Επίσης χρησιμοποιείται με την έννοια της σωματικής ακεραιότητας/πληρότητας,
    όπως φαίνεται στο παρακάτω σήμα που λεέι
    περνάμε το καλοκαίρι בשלום
    http://portal.herzliya.k12.il/sites/alef3ayelet/DocLib1/חוצים%20את%20הקיץ%20בשלום.bmp
    .
    Σκοπός της όλης «φασαρίας»
    και ας με συγχωρήσει ο αγαπητός κ. Ρο
    ήταν να δείξω πως οι Εβραϊκές λέξεις και έννοιες
    είναι αρκετά πολύπλοκες …
    .
    Ερρωσο !

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    ύριε Θεοδοσίου
    Οσο για τον αραβικό χαιρετισμό «σαλαάμ αλέκουμ»
    ενίοτε υπάρχει …πρόβλημα.
    Πρόχειρα εδώ (αν θέλετε ερευνάτε περαιτέρω)
    http://www.suhaibwebb.com/islam-studies/rules-of-greeting-non-muslims-in-islam-saying-salaamreplying-salaam-bynurideen-lemu-an-nigeri/
    …SECTION A
    INITIATING THE SAYING OF SALAAM TO NON-MUSLIMS
    Muslim scholars in Islam have three major views concerning the saying of salaam to members of others faiths, such as Christians, Zoroastrians, Jews, Buddhists, Hindus, Animists. One group of scholars prohibits it, while a second group permits it. Yet a third group takes a midway position by saying when conditions call for it or make it necessary, Muslims may initiate the greeting of salaam…

 35. Ο/Η asxetos λέει:

  αγαπητέ γεώργιε,

  χαίρομαι που συμμερίζεστε την ασχετοσύνη μου.
  ο μοναδικός λόγος για τον οποίο έστειλα τους χαιρετισμούς μου στα εβραικά -μπε-σαλόμ- είναι για να υπενθυμίσω σε όσους γνωρίζουν από παλαιότερα και να υποδηλώσω σε όσους δεν, ότι είμαι εβραίος στο θρήσκευμα
  εν προκειμένω αν μετάφραζα τον όρο θα έγραφα »χαιρεστιμούς»

  υγ
  οι έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος φορολογούνται κανονικά και πληρώνουν τους φόρους τους κανονικά και έτσι θα πρεπε να συμβαίνει. υποθέτω, επίσης, με βάση τη κοινή λογική ότι υπάρχουν πάντα κάποιοι επιτήδειοι, πάντα ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που κοροιδεύουν τις αρχές και κλέβουν την εφορία.

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Αγαπητε κυριε ασχετε,

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι εγω το Εβραιος το εννοω σαν εθνικοτητα και το ιουδαιος σαν θρησκευμα. Εσεις εισαστε Ελληνας ιουδαιος, αυτο που κακως ονομαζουμε ελληνοεβραιος. Δυστυχως πολλοι σαν εσας χρησιμοποιουν τη λεξη εβραιος με την εννοια ιουδαιος, και προκαλουν συγχυση. Παρομοιο προβλημα αντιμετωπιζουμε και οι Ορθοδοξοι Ελληνες στο εξωτερικο. Μας λενε ελληνορθοδοξους στο θρησκευμα, ενω στο θρησκευμα ειμαστε σκετοι Ορθοδοξοι, και Ελληνες στην εθνικοτητα.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 36. Ο/Η asxetos λέει:

  μα κι αυτόν τον σοφολογιότατο, να τον λένε μά-ζέ….

  ξαφνικά μου θυμίζει τον »βαρ-αβά»…

  😉 😉 😉

 37. Λοιπόν επειδή πολλά έχουν ειπωθεί περί Ταλμούντ, ‘φανατικών Εβραίων’, Τορά/Βίβλου και ‘εβραιοσιωνιστών’, να υπενθυμίσουμε τα εξής:

  1) Το άρθρο ασχολείται με τον ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ-ΑΝΤΙΕΒΡΑΪΣΜΟ μέσα σε κάποια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Αυτό δεν ενοχοποιεί όλους τους Έλληνες, αλλά επίσης και δεν εξαφανίζει το τραγικό φαινόμενο, κι ούτε το δικαιολογεί. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες των κρυμμένων αντισημιτών και νεοναζήδων που προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια.

  2) Φυσικά και θα ήταν καλό να συζητήσουμε όλα τα ‘επίμαχα’ θέματα του Ταλμούντ και του Ιουδαϊσμού (επίσης και αυτού περί περιούσιου λαού, που αναφέρω αναλυτικά στο βιντεάκι, που κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν το νόημα του) ακόμα και με διαφωνούντες, αλλά καλοπροαίρετους… Κι τότε θα φανεί το ψέμα και οι μισές αλήθειες των αντισημιτών δημαγωγών… Παρεπιμπντόντως, στο Ταλμούντ ο Ραμπί Σιμών Μπαρ Γιοχάϊ είπε: ‘Ατοβ σε μπα’γκοϊμ αρούγκ’ για να συμπληρώσει στην συνέχεια το Ταλμούντ: ‘Μπισαάτ ΜΙΛΧΑΜΑ’, δηλαδή: ‘Ο καλύτερος των μη Εβραίων (αλλοεθνών) ας είναι νεκρός- ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ’…. Και όχι έτσι γενικά και αόριστα. Μάλιστα έκανα και βιντεάκι που εξηγώ το όλο κόνσεπτ, θα μου πείτε ‘ολίγον σκληρός ο Ιουδαϊσμός με τους ΕΧΘΡΟΥΣ του. Ίσως, αλλά όχι με κάθε μη Εβραίο, και σύμφωνα με αυτά που πέρασε ο εβραϊκός λαός επί 2000 χρόνια κάτω από την φιλοξενία των άλλων εθνών, ίσως και δικαιολογεί την ‘σκληράδα’ του αυτή… Αυτά βέβαια μας τα κρύβουν οι λεγάμενοι ξερόλες, γιατί άραγε;;;

  3) Γενικά κάθε συζήτηση με καλοπροαίρετους θα μας φέρει να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο ακόμα και αν διαφωνούμε. Όμως με κακοπροαίρετους αντισημίτες και νοσταλγούς του ‘φύρερ’, καμία ανοχή και απολογιτικότητα, παρά δυναμικές εβραϊκές απαντήσεις όπως τους αξίζει.

  Ραββίνος Μορντεχάϊ Φριζής

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Μορντεχάϊ Φριζής. Θεε και Κύριε. Ωχ τώρα ποιός τους σωζει τους «Ροιδολασκαρατέους», όργανα του Σιωνισμού της Μασωνίας, του Σόρρος, των Ιεχωβάδων, του πάπα, του Μάνου, της Ντόρας, του αθεϊστικού κινήματος, της CIA, των μαρξιστών, των κομμουνιστών, του ΓΑΠ, της διεθνούς των ακραίων Φιλελευθέρων, και δεν συμμαζεύεται από ότι διαβάζω στα hellasorthodoxy, theoprovlitos, ierapostoli, eatheiainai amartia, oode, paratiritirio roidi, nikosmetanoeite, κ.ά.

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Εγώ πάντως σαν αδίστακτος αιμοπότης που είμαι
    θα σου τους ξεσκεπάσω.
    Λοιπόν, ο Ροΐδης είναι ο Λασκαράτος
    και ο Λασκαράτος είναι ο Ροΐδης
    και αλλάζουν ονόματα για να μας μπερδέψουν !

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Φριζη,

   Παρακαλω πολυ να μου απαντησετε με ενα ναι ἤ με ενα οχι στο ερωτημα:
   Εσεις σταυρωσατε τον Ιησου τον Ναζωραιο;

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η Po λέει:

    😆
    κ.chretienorthodox
    Παρακαλώ πολύ να μου επιτρέψετε να λιποθυμήσω από τα γέλια!
    Με εκτιμηση και φιλία

    (επανέρχομαι αφού βρω τις αισθήσεις μου)
    😆

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη

    Παρακαλω πολυ οταν συνελθετε να μου πειτε ποτε θα ξαναχτισουν το ναο τους οι Φαρισαιοι. Προς το παρον, αυτο εδω,

    τους τυφλωνει οφθαλμον αντι οφθαλμου.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Λοιπόν περί ερωτήσεως, αν εμείς -ποιοί εμείς; – οι Οβριοί, βρε… α, ναι, σταυρώσαμε τον Ιησού, Οβριό και αυτόν βεβαίως βεβαίως, θα σας απογοητεύσω, λέγοντας πως ειλικρινά δεν ξέρω, και στο κάτω κάτω της γραφής δεν αλλάζει πολλά πράγματα, αφού το αίμα ενός Εβραίου δεν δικαιολογεί το χύσιμο αίματος εκατομμυρίων άλλων Εβραίων, από μη Εβραίους, στο όνομα του. Ακόμα και σύμφωνα με την καθαρά χριστιανική θεολογία, ο Ιησούς δεν δίδασκε να αγαπάμε ακόμα και τους εχθρούς μας;;;;;;; Αλήθεια, νομίζουν κάποιοι πως ο Ιησούς θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο;;;; θα επανέλθω στο ζήτημα…

   • Ο/Η tomoly λέει:

    Δεν υπήρξε ΙΣΤΟΡΙΚΟ πρόσωπο Ιησούς.

    «Ήταν ιστορικό πρόσωπο ο «Ιησούς Χριστός»;»- http://gkdata.gr/?p=517

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Φριζη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να επισημανω μια αντιφαση στο μηνυμα σας 14/03/2012 στις 11:34 μμ. Γραφετε
    «– οι Οβριοί, βρε… α, ναι, σταυρώσαμε τον Ιησού, Οβριό και αυτόν βεβαίως βεβαίως,» δηλαδη ομολογειτε οτι εισαστε σταυρωτες του Ιησου του Ναζωραιου του Θεου ημων.
    Στη συνεχεια ομως γραφετε
    «θα σας απογοητεύσω, λέγοντας πως ειλικρινά δεν ξέρω,» δηλαδη ανειλικρινα ειπατε οτι σταυρωσατε τον Αθωον Ιησου.
    Στη συνεχεια λετε οτι
    «και στο κάτω κάτω της γραφής δεν αλλάζει πολλά πράγματα, αφού το αίμα ενός Εβραίου δεν δικαιολογεί το χύσιμο αίματος εκατομμυρίων άλλων Εβραίων, από μη Εβραίους, στο όνομα του.» Εγω προσθετω οτι δεν δικαιολογειται το χύσιμο αίματος εκατομμυρίων άλλων Εβραίων, από Εβραίους, για να βρουν δικαιολογια να ζητησουν απο τις μεγαλες Δυναμεις, σαν αποζημιωση, την αδεια ιδρυσεως κρατους στη Παλαιστινη.
    Και τελος γραφετε πολυ σωστα οτι
    «Ακόμα και σύμφωνα με την καθαρά χριστιανική θεολογία, ο Ιησούς δεν δίδασκε να αγαπάμε ακόμα και τους εχθρούς μας;;;;;;; Αλήθεια, νομίζουν κάποιοι πως ο Ιησούς θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο;;;;» Στο πρωτο – πολλαπλο – ερωτημα η απαντηση μου ειναι σαφως ναι, αυτο εδιδαξε ο Μεσσια. Στο δευτερο – επισης πολλαπλο – ερωτημα, η απαντηση μου ειναι οτι αυτοι που νομιζουν κατι τετοιο, συγχεουν το Χριστο – ειναι ο Ιησους ο Ναζωραιος – με τον Αντιχριστο που ειναι ο εχθρος Του.
    Αναμενοντας την επανοδο σας στο ζητημα, διατελω

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Αγαπητο Μωλυ

    Παρακαλω πολυ να καταλαβετε οτι ειναι δικαιωμα σας να πιστευετε οτι ο Ιησους ο Ναζωραιος, ο Υιος τη Μαριας της Παρθενου, ο λεγομενος Χριστος, δεν υπηρξε, οπως ειναι δικαιωμα δικο μας, να πιστευουμε οτι υπηρξε, τοσο εμεις που τον παραδεχομαστε σαν Μονογενη Υιο (Xριστο, Μεσσια) του Θεου Πατρος, οσο και αυτοι που δεν τον παραδεχονται σαν Μεσσια αλλα σαν κοινο ανθρωπο, αλλα και αυτοι που τον παραδεχονται σαν απλο προφητη.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Κύριε Θεοδοσίου συγχωρήστε με που παρεμβαίνω
    στον θεολογικό σας διάλογο με τον Ραβ Μορντεχάι
    – όπου και αναζητείται διέξοδος –
    αλλά αυτά έχουν ξαναειπωθεί στο παρόν ιστολόγιο

    1) από το σχόλιο αυτό και κάτω
    https://roides.wordpress.com/2011/04/13/13apr11b/#comment-35827
    Ακραίος αντισημιτισμός, άκρα σιωπή – 13/04/2011

    2) από το σχόλιο αυτό και κάτω
    https://roides.wordpress.com/2011/07/18/18jul11/#comment-39339
    Είναι ο Άρειος Πάγος εκκλησιαστικό δικαστήριο; [2] – 18/07/2011

    3) Εφ’ όλης της ύλης, εν εν είδει επαναλήψεως
    https://roides.wordpress.com/2007/07/03/laskar30707/
    Λασκαράτος: Οι Εβραίοι κι ο Αντισημιτισμός στην καθ’ημάς Ανατολή – 03/07/2007

   • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

    @chretienorthodox

    Δεν μίλησα για ΠΙΣΤΗ και «πιστεύω».

    Για «ιστορικό» πρόσωπο μίλησα. Βεβαίως και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει. Άλλο, όμως, Πίστη και άλλο Ιστορία. Η Ιστορία είναι Θετική επιστήμη. Απαιτεί αποδείξεις και όχι «να’ χαμε να λέγαμε» κουβέντες.

    Η λέξη «ιστορία» προέρχεται από το ρήμα «οίδα» = γνωρίζω, και σημαίνει «ΓΝΩΣΗ». Άλλο, λοιπόν, αγαπητέ Γεώργιε, το «πιστεύω» και διαμετρικώς αντίθετο το «γνωρίζω».

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε για τη ταμπακερα,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να περιμενω την επανοδο του κυριου Φριζη στο ζητημα.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Αγαπητο Μωλυ

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι, αν η Ιστορια ηταν θετικη επιστημη δεν θα λεγανε οι Σκοπιανοι ιστορικοι τα αντιθετα απο τους Αθηναιους συναδελφους τους.
    Η Αληθεια ειναι οτι την Αληθεια τη γνωριζουμε δια της Πιστεως.
    Με την ευκαιρια θα συνιστουσα σε σας τους Ελληνες εθνικιστες να παραδεχθειτε το μυθο περι καταγωγης των Σκοπιανων απο τους αρχαιους Μακεδονες και αυτοι να παραδεχτουν το δικο σας μυθο περι καταγωγης απο τους αρχαιους Ελληνες. Ετσι μονο ειναι δυνατο να λυσετε τη διαφορα σας φιλικα.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροίδη

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι αμα ο κυριος Φριζης επανελθει στο ζητημα των σταυρωτων του Χριστου, να μου
    γραψετε. Θα ειναι ο πρωτος σιωνιστης που θα τηρησει υποσχεση που εδωσε.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η tomoly λέει:

   Αν έχετε, δε, τη καλοσύνη, μας ενημερώνετε τι έχει γίνει, σχετικά με τα παρακάτω:

   Γράφει από την Λάριασα ο κ. Αθ. Ν. Καρατόλιας, μέσω της σελίδας αλληλογραφίας των αναγνωστών του «Βήματος», την 27η Μαρτίου 2007:

   «..Η Ιστορία αναγνωρίζει την αξία του συλλογικού αγώνα, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τους πρώτους ήρωες, τους πρώτους τραυματίες και τους πρώτους νεκρούς, τους οποίους καταγράφει ονομαστικά και με κάθε λεπτομέρεια. Έτσι λοιπόν κατέγραψε τους ηρωικά πεσόντες αξιωματικούς με ΠΡΩΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ, που έπεσε νεκρός στο πεδίο της μάχης την 1η Νοεμβρίου 1940, τον υπολοχαγό Αλέξανδρο Διάκο του Ιωάννου, ο οποίος γεννήθηκε στη Χάλκη Δωδεκανήσων το έτος 1911. Διοικητής του 2ου Λόχου του 4ου Συντάγματος Πεζικού, σκοτώθηκε κατά την αντεπίθεση του λόχου του για την ανακατάληψη του υψώματος «Τσούκα».

   Αμέσως μετά τον θάνατο του υπολοχαγού Διάκου Αλεξάνδρου, τη διοίκηση του λόχου ανέλαβε ο έφεδρος ανθυπολοχαγός Ντάσκας Έλευθέριος του Χρήστου από την Βάνια (Πλάτανο) Τρικάλων, ο οποίος γεννήθηκε το έτος 1912. Επεσε κι αυτός νεκρός λ ί γ η ώ ρ α α ρ γ ό τ ε ρ α, κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης για ανακατάλυψη του υψώματος «Τσούκα». Είναι ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΦΕΔΡΟΣ νεκρός αξιωματικός.

   Ως τώρα, σε πάρα πολλά δημοσιεύματα προερχόμενα από ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ή και ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ του Μαρδοχαίου Φριζή αναφέρεται, ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ, ότι ο πρώτος νεκρός αξιωματικός του ελληνικού στρατού κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο, ήταν ο εβραϊκής καταγωγής αντισυνταματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής, ο οποίος σκοτώθηκε στην Πρεμετή την 5η Δεκεμβρίου 1940 από βλήμα πυροβόλου όπλου κατά την διάρκεια βομβαρδισμού. Ενώ, .. 33 ημέρες νωρίτερα (1.11.1940) είχε σκοτωθεί ο ομόβαθμος του Φριζή, αντισυνταγματάρχης Κιρμιζάκης Δημοσθένης. ΠΡΙΝ από τον Μαρδοχαίο Φριζή σκοτώθηκαν δέκα (10) ανώτεροι αξιωματικοί. Ενας (1) συνταγματάρχης. Δυο (2) αντισυνταγματάρχες και επτά (7) ταγματάρχες.

   Είναι ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ πώς και για ποιους λόγους οι Εβραίοι της Ελλάδος επιμένουν να προβάλλουν και να επιβάλλουν τον Μαρδοχαίο Φριζή ως τον πρώτο φονευθέντα αξιωματικό του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Δεν ήξεραν. Δεν ρώταγαν; Η αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού) διαθέτει πλήρη στοιχεία. Παρ’ όλα αυτά επιμένουν ανιστόρητα και διεθνώς, καθώς επέβαλαν στο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο την καθιέρωση παναμερικανικού βραβείου που απονέμεται σε προσωπικότητες που συμβάλλουν στην ελληνοαμερικανική φιλία και το οποίο φέρει το όνομα του εβραϊκής καταγωγής Μαρδοχαίου Φριζή. Είναι βέβαια ευνόητο ότι κατά τις εκάστοτε απονομές επισημαίνεται κατά κόρον η ψευδής και ανιστόρητη θέση για την οποία γίνεται λόγος. Θεωρείται επιβεβλήμένο να σταματήσει η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και η εκμετάλλευση ενός νεκρού ΗΡΩΑ από τους ζώντες απογόνους και ομοεθνείς του, και να πάψει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αποκαλείται «μισαλοδοξία» η επισήμανση των κάθε λογής ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ εκ μέρους των Εβραίων.

   Κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 σκοτώθηκαν χιλιάδες Έλληνες πολεμώντας με απαράμιλλο ηρωισμό τον εισβολέα, προσθέτοντας νέες σελίδες δόξης στη λαμπρή ελληνική Ιστορία. Θεωρώ απολύτως κατακριτέα, μειωτική και άξια π ε ρ ι φ ρ ό ν η σ η ς κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης, για ευτελείς λόγους, της θυσίας των ηρωικών τέκνων της πατρίδας μας»…

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    tomoly
    «Στις 22 Ιουλίου 1946, ένα από τα πλέον άνανδρα, ψοφοειδή, ποταπά και θρασύδειλα εγκλήματα της καταγεγραμμένης Ιστορίας έλαβε χώρα. Αναφερόμαστε στην ανατίναξη του King David Hotel της Ιερουσαλήμ. Ενενήντα δυο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την λαθραία επίθεση και σαράντα πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων υπήρξαν πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, κατώτερα στελέχη και υπαλληλικό προσωπικό, αμφοτέρων των φύλων. Το King David Hotel εχρησιμοποιείτο για την στέγαση της Γραμματείας της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης και της Βρεττανικής Στρατιωτικής Διοίκησης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περί την μεσημβρίαν της 22ας Ιουλίου, όταν τα γραφεία ευρίσκοντο σε πλήρη δραστηριότητα. Οι επιτιθέμενοι, μεταμφιεσμένοι σαν γαλατάδες, μετέφεραν τα εκρηκτικά σε (“containers”) δοχεία- κουτιά- χαρτοκιβώτια γάλaκτος, τα τοποθέτησαν στο υπόγειο του ξενοδοχείου και ετράπησαν σε φυγή. Ο υπουργός Εσωτερικών της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης, Sir John Shaw, δήλωσε σε τηλεγράφημά του: “Σαν επικεφαλής της Γραμματείας, η πλειοψηφία των νεκρών και των τραυματιών ήταν προσωπικό μου, πολλούς από τους οποίους γνώριζα προσωπικά για ένδεκα χρόνια. Ήταν κάτι περισσότερο από συνάδελφοι, Βρεττανοί, Άραβες, Εβραίοι, Έλληνες, Αμερικανοί. ανώτεροι αξιωματούχοι, αστυνομικοί, ο προσωπικός μου ακόλουθος, ο σοφέρ μου, αγγελιοφόροι, φύλακες, άνδρες και γυναίκες, νεαροί και ηλικιωμένοι, υπήρξαν φίλοι μου. Κανένας δεν θα ευχόταν να εξυπηρετείται από πιο επιμελή, πιστή και ειλικρινή ομάδα απλών και καθώς πρέπει ανθρώπων. Το μόνο τους έγκλημα ήταν αφοσιωμένη, ανιδιοτελής και αμερόληπτη υπηρεσία τους στην Παλαιστίνη και τον λαό της. Για όλα αυτά ανταμείφτηκαν με εν ψυχρώ ομαδική δολοφονία”. Μολονότι μέλη του Irgun Z’vai Leumi ανέλαβαν την ευθύνη για αυτό το έγκλημα, έκαναν δημοσίως γνωστό, αργότερα, ότι πήραν την συγκατάθεση και την έγκριση της Διοίκησης της Haganah (= άμυνα) και, ακολούθως, της Ιουδαϊκής Αντιπροσωπείας (: Jewish Agency)», δήλωση που έγινε στην Βουλή των Κοινοτήτων, από τον Βρεττανό Πρωθυπουργό Clement Attlee, (War Office Document 261/562, Public Record Office, London]).

    ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
    Μήπως ο Μπεν-Γκουριόν και το Jewish National Council
    καταδίκασαν την επίθεση του Ιργκούν?
    http://www.jpost.com/Features/InThespotlight/Article.aspx?id=230508

    http://www.historylearningsite.co.uk/bombing_of_the_king_david_hotel.htm
    Μήπως έγιναν πολλαπλά προειδοποιητικά τηλεφωνήματα πριν την έκρηξη, τα οποία οι Αγγλοι (έχοντας τους σκοπούς τους) αγνόησαν, απαντώντας μάλιστα «Δεν παίρνουμε εντολές από Εβραίους» ? Οπως αποκαλύφθηκε με αποδείξεις το 1979 στο Αγγλικό κοινοβούλιο ? Σημειωτέον πώς για 33 χρόνια οι Αγγλοι αρνούνταν ό,τι είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις !

    Αναλυτικά εδώ
    http://daledamos.blogspot.com/2011/04/video-king-david-hotel-bomb-warning.html

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Κάποιος είναι
    ή ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ
    ή ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ?

   • Ο/Η asxetos λέει:

    επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τους «ομοεθνείς» του φριζή.

    οι ομοεθνείς του φριζή ήταν και συστρατιώτες του, χριστιανοί στο θρήσκευμα, σε αντίθεση μ αυτόν που ήταν εβραίος.

    ο φριζής ήταν τόσο έλληνας όσο κι εσύ. σε αντίθεση με εσένα, η ιστορία τον κάλεσε να το αποδείξει, και αυτό έκανε.

    δεν ήταν ο πρώτος νεκρός αξιωματικός; ωραία λοιπόν, γράψε λάθος. ήταν ο 11ος.

    δεν είναι εκεί η ουσία και το ξέρεις.

    ξέρεις επίσης ότι όταν οι εβραίοι επικαλούνται την περίπτωση φριζή δεν είναι στα πλαίσια κάποιας σειράς προτεραιότητας όπως στα σούπερ μάρκετ ή τα ταχυδρομεία, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ το ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ που έδωσε τη ζωή του όπως και χιλιάδες άλλοι των οποίων τον «αύξοντα αριθμό» θανάτου δεν θα μάθεις ποτέ για την ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΚΙ

    συνιστά λοιπόν πέρα ως πέρα μισαλλοδοξία η μετάθεση του κέντρου βάρους του επιχειρήματος από το ζητούμενο που είναι το εθνικό φρόνημα και η θυσία για την πατρίδα στο αν ήταν 2ος, 3ος ή 100ος

   • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

    @Για την ταμπακιέρα

    Να αλλάξεις νικ: Κάν’ το «Για τα μπάζα».

    ΥΓ1. Αν είσαι κάτω των 15, ΟΚ, έχεις ελαφρυντικό να μην είσαι ευθύς, αλλά «άλλα για άλλα, της Παρασκευής το γάλα».

    Ποιος σε ρώτησε εσένα; Και αφού επενέβεις, γιατί αλλάζεις συζήτηση; Και αφού αλλάζεις συζήτηση, γιατί λες ανοησίες ακαταλαβίστικες;

    Εκεί που βρήκες το κείμενο που παρέθεσες, το οποίο είναι λέξη-προς-λέξη μετάφραση της «δήλωσης που έγινε στην Βουλή των Κοινοτήτων, από τον Βρεττανό Πρωθυπουργό Clement Attlee, (War Office Document 261/562, Public Record Office, London])», -οπότε τα παράπονά σου στον …Δήμαρχο-, έχει και καμιά δεκαριά τέτοιες ενέργειες και πολλά άλλα «αντισημητικά». Άμα θες, (και όποιος θέλει), πήγαινε εκεί και πόσταρε τις αντιρρήσεις σου. Δημοσιεύονται τα ΠΑΝΤΑ, πλην σχολίων με κεφαλαία, γκρίκλις και βωμολοχιών. Και αυτό το λέω μόνο και μόνο για σεβασμό της φιλοξενίας του εδώ το μπλογκ.

    ΥΓ2. Δεν έχουμε ώρα για χάσιμο. Γεράσαμε. Οπότε, «μόνο σοβαρές προτάσεις» διαλόγου.

   • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

    @asxetos

    «επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τους “ομοεθνείς” του φριζή»

    Α) Το γράμμα δεν είναι δικό μου

    Β) Έστω, ας δεχθώ, ότι είναι δικιά μου η αναφορά. Βρες μου έστω και μια άλλη φορά που χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση, ώστε να δικαιολογείται το «επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά».

    ΥΓ. Σου έχω πει, αλλού, ότι δεν γουστάρω ανταλλαγή απόψεων μαζί σου. Σεβάσου το. Γιατί τα ηλίθια «ΤΟΥΜΠΕΚΙ» σου, δικαίωσαν την άποψή μου εκείνη.

    Αντιλαβού; Ή σώσον ελέησον τους μακαρίους τω πνεύματι;

   • Ο/Η Για την ταμαπκιέρα λέει:

    @ Το μώλυ
    Να αλλάξεις νικ: Κάν’ το “Το μωλάρι”.

    Εγώ άλλαξα συζήτηση ή εσύ που ξαφνικά έχεις ανακατέψει
    σε αυτό εδώ το θέμα άλλα άσχετα ?
    Για τρέξε λίγο τη σελίδα και κοίτα .

    Ασε εκείνο, πήγαινε εκεί, κάνε αυτό –
    – ποιός ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι είσαι ?

    Σε πείραξε που το πόσταρα εδώ?
    Απάντησε εδώ.
    Αντε γιατί κι εμείς γεράσαμε

 38. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  gryphon Η απάντησή μου θα δοθεί μέσω ιστοσελίδας
  http://jungle-report.blogspot.com/2010/12/blog-post_8630.html
  Κώστας Πλεύρης, ο σοβαρός ερευνητής: ένα παράδειγμα
  Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010
  .
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ αρ.1
  Η φτηνή (αντι)προπαγάνδα θα παραμείνει φτηνή, ούτως ή άλλως.
  «Σε είδα χθες στο πατσατζίδικο της οδού Καραμανώλη 752,
  όπου έτρωγες μπριζόλα και έπινες ρετσίνα».
  Επ’ αυτού, μπορούμε να «συζητάμε» αιώνες.
  Αν ναι, αν όχι, πώς και …λέγε-λέγε το κοπέλι…
  (συμπεριλαμβάνω εδώ το μοναδικό(!) σχόλιό σου στον ανωτέρω σύνδεσμο)
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ αρ.2
  Ξαναδιάβασε το πρώτο σχόλιο του asxetos
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ αρ.3
  Ξαναδιάβασε το σχόλιό μου από το geocities
  WHO WAS “REVEREND” PRANAITIS AND WHAT DID HE DO?
  Αν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά, το μεταφραστήρι του google είναι αρκετό
  http://translate.google.gr/?hl=el&tab=wT#

 39. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  gryphon Oσο για την έμμεση λάσπη περί Αραμαϊκών ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, απλά επαναλαμβάνεις το σχόλιό σου εδώ (όπου και υπερασπίζεσαι την Nesta Webster, την Elizabeth Dilling, τον Πλεύρη και άλλους …επιστήμονες)
  http://jungle-report.blogspot.com/2009/05/blog-post.html#comment-107295505
  12/05/2010 06:28 PM
  gryphon είπε
  «…Λέει λοιπόν ο συντάκτης πώς έχουν γραφτεί στά αραμαικά τά οποία ο Πλευρης δέν γνωρίζει καί ότι τά Ταλμούδ λένε άλλα καί όχι αυτά πού λέει ο Πλευρης καί οί άλλοι πλαστογράφοι.Δέν μάς λέει όμως ο ίδιος γνωρίζει αραμαικά ?.Γιατί έγω απ’οσο ξέρω μόνο ελάχιστοι ειδικοί σέ αρχαίες γλώσσες σέ όλο τόν κόσμο ξέρουν.Καί πόσοι σύγχρονοι Εβραίοι γνωρίζουν αραμαικά?.Ολοι λοιπόν σήμερα τά διδάσκονται από μετάφραση.Καί γιά τό ποιός μεταφράζει τί θά μού επιτρέψουν οί κύριοι τής chabad νά έχω άλλη γνώμη…»
  .
  (αναδημοσίευση από την Iσραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post»)
  http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2005/4/kurdisrael1.htm
  The passion of Aramaic-Kurdish Jews brought Aramaic to Israel 15.4.2005
  «…Aramaic is revered by Jews because it alternates with Hebrew in the later books of the Bible, is the ΤALMUD’s PRINCIPAL TONGUE AND COMPRISES SEVERAL OF JUDAISM’S MOST IMPORTANT PRAYERS INCLUDING THE MOURNER’S KADDISH (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ψάχνουμε στο google τη λέξη Kaddish). Christians respect it as the language spoken by Jesus Christ and his apostles, while its eastern version, Syriac, is used in the liturgies of the ancient churches of Iraq and Syria…»
  «…Prof. Geoffrey Khan of Cambridge University’s Faculty of Oriental Studies has been mapping the neo-Syriac dialects linguistically for fear they may soon disappear. Mutzufi, who teaches Aramaic at Tel Aviv University, learned several of them and can converse fluently in each. Estimates of the number of Aramaic speakers in the world range from 500,000 to five million…»

  • Ο/Η gryphon λέει:

   Δεν καταλαβαινω για ποια λασπη μιλας η μαλλον εσυ δεν καταλαβες τι λεω.
   Οχι δηλαδη πως θελω να αρχισω τωρα καμμια αντιπαραθεση για εβραιους παλι αλλα εγω αλλο πραγμα ρωτησα.
   Λεω και τωρα και το ειχα γραψει και τοτε στο jr (που το θυμηθηκες ?) πως ειναι πολυ βολικό επιχειρημα για καποιους να λενε οτι ξερετε τα κειμενα εχουν γραφτει στα αραμαικα και δεν λενε αυτά που τούς αποδιδουν οι «αντισημίτες».Οποτε νομιζουν πως ξεμπλεκουν γιατι πονηρα σκεπτομενοι λενε που να βρεθει τωρα καποιος να ξερει αραμαικα η να εχει προσβαση σε παλαια κειμενα κλπ ωστε να μας αντικρουσει.
   Ομως οπως σου ειπα η Dilling χρησιμοποιει ΑΓΓΛΙΚΕΣ μεταφρασεις του Ταλμουδ (την εκδοση soncino οπως ειπα σε μεταφραση Jews college of London ) αλλα και κειμενα απο την Jewish Encyclopedia διαφορους ραββινους κλπ με πληρεις παραπομπες.
   Εσυ τωρα που την κατηγορεις τι ακριβως ισχυριζεσαι.
   Πως λεει ψεμματα?.Εχει πλαστογραφησει τα κειμενα?Και εαν ναι γιατι να πιστεψω εσενα?.Μπορεις να το αποδειξεις με στοιχεια?

 40. Ο/Η Psycho λέει:

  Μήνυμα από το Άγιον Όρος : “Είμαστε πολύ-πολύ κοντά στα γεγονότα”

  «ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ – ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ‘ΝΑΙ»
  Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 · kotsarikos

  Καλησπέρα σας. Προχθές γύρισα από το Άγιο Όρος και αξιώθηκα για πρώτη φορα να συναντήσω και να πάρω την ευλογία του Πατήρ-… στην Κ…….α. Θα σας μεταφέρω χωρίς καθόλου να υπερβάλω και με ακρίβεια τα μηνύματα που πήρα.

  Λοιπόν ήμασταν 4 άτομα και περπατώντας μες στην βροχή την Πέμπτη φθάσαμε στο κελλί της ……………στην Κ………α. Μπήκαμε μέσα και περίμεναν άλλα 4 άτομα νεαρά. Σε λίγη ώρα μπαίνει μέσα στο δωμάτιο όπου καθόμασταν ένας γέροντας που αργότερα αφού τον ρώτησα είπε ότι τον λένε Α………. ο οποίος μπήκε μέσα και κάθησε διπλα μας. Αφού κανείς δεν μιλούσε άρχισε να μας λέει απο μόνος του:

  “Μην στεναχωριέστε παιδιά τελειώνουν τα βασανά μας θα την πάρουμε την Πόλη, θα την πάρουμε! Δηλαδή, τι θα την πάρουμε, θα μας την δώσουν διότι εμείς δεν είμαστε άξιοι, βλέπεις βρε παιδί μου δεν υπάρχει και μετάνοια αλλά θα μετανοήσουμε απότομα και θα μας λυπηθεί ο Θεός. Οι πολιτικοί που μας κυβερνάνε έχουνε δαιμόνιο και η Ευρώπη διδάσκει τον ανθρωποκεντρισμό, βλέπεις όλοι στην Ευρώπη και έχει αρχίσει να γίνεται και εδώ κοιτάνε το πως θα περιποιηθούν το σώμα τους, την εικόνα τους, γυμνάζονται, τρέχουν και δεν κοιτάμε παιδιά μου που έχουμε ζωντανό θησαυρό διπλα μας την Ορθοδοξία, βλέπεις παίρνεις το κομποσχοίνι και μιλάς αυτομάτως με τον Θεό. Αλλά να ξέρετε τελειώνει πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα. Οι πολιτικοί μας είναι δαιμονισμένοι, συγχυσμένοι όπως τρέχουν οι αρουραίοι απεγνωσμένα δεξιά και αριστερά και σκοντάφτουν όπου βρουν”.

  Στην συνέχεια τον ρώτησα για το θέμα των προμηθειών και μας είπε να έχουμε ένα τσουβάλι σιτάρι. Έπειτα είπε πάλι να μην φύγει κανένας για το εξωτερικό Γαλλία, Γερμανία κτλ διότι όπως μας είπεθα πάθουν πολλά στο εσωτερικό τους αυτές οι χώρες και θα έρθει η σειρά τους.

  Μετά έγινε κάτι το συγκλονιστικό. Γυρνάει ο γέροντας σε έναν κύριο που περίμενε μαζί μας και τον ρωτά : ”Εσύ πότε πήγες Γερμανία;” και αμέσως ο κύριος αιφνιδιάζεται και λέει ”εγώ γέροντα;” “Ναι εσύ!” και λέει ο κύριος “πριν δέκα χρόνια είχα πάει για δυο μήνες αλλά έφυγα!”Αμέσως επικράτησε μια σιγή στο δωμάτιο αλλά ένας από την παρέα μου έσπασε την σιγή και τι τό ‘θελε είπε στον γέροντα Α………. ”Γέροντα εσείς που το ξέρατε ότι είχε πάει Γερμανία;” και ο Γέροντας ”Που το ήξερα ,ε… ε….. μου το είπε πρίν βρε παιδάκι μου!” Αμέσωςκατάλαβα ότι δεν ήθελε να φανερωθεί και το δικαιολόγησε διότι δεν μας είχε ξαναδεί και τους οχτώ ποτέ ξανά. Τελοσπάντων μετά από ώρα μπήκα και συνομίλησα με τον Πατήρ- ……….. ο οποίος έπλεκε κομποσχοίνι και προσευχόταν νοερά και εγώ του μιλούσα για τα προσωπικά μου. Δεν κάθησα πολύ γιατί δεν θα προλάβαινα να βρω ανοιχτό το μοναστήρι και τον ρωτησα για τα επερχόμενα και μου ειπε επί λέξη ότι ”είμαστε πολύ-πολύ κοντά στα γεγονότα που έχουν μιλήσει οι πατέρες” και ρωτώντας τον για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας είπε :

  “Παιδί μου μη φοβάσαι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συμβεί εμφύλιος στην Ελλαδα, εμείς ήδη πληρώνουμε για την καταστασή μας σε λίγο θα δεις θα βγουν πολλά στην φόρα για τους πολιτικούς, γιατί υπήρχαν και άλλες λύσεις”.

  Τον ρώτησα και για το θέμα των προμηθειών του είπα ότι μαζεύω και μου είπε ”καλά κάνεις παιδί μου” και κάπως έτσι τελείωσε η συνομιλία μας.

  ΗΓΓΙΚΕΝ

  Σημ. Κωτσαρίκου: Πόσο καιρό το λέμε να μην φύγει κανείς από την χώρα μας…Κανείς δεν μας ακούει… Που πάτε βρε αδέλφια? Φεύγει κανείς από τόπο ευλογημένο?

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Ροΐδη,

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας κανω μια μικρη ενημερωση:
   Οι περιβοητοι αγιορειτες γεροντες εφαρμοζουν τη παληα πολιτικη: «εν τη παλαμει και ουτω βοησωμεν». Ειναι αναλογη με την πολιτικη των εκδιδομενων επι χρημασι γυναικων.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 41. Ο/Η asxetos λέει:

  με αυτά και με εκείνα, έχουμε χάσει το βασικό θέμα που είναι ο αντιστημιτισμός στη χώρα μας.
  μπορούμε να ομαδοποιήσουμε λίγο το φαινόμενο και να το κατηγοριοποιήσουμε ως εξής : υπάρχει ο θρησκευτικός και ο κοσμικός ή λαικός -secular- αντισημιτισμός.
  ο δεύτερος μπορεί να είναι ντυμένος με ψευδοεπιστημονική προβιά, με τυπικό παράδειγμα τα »επιστημονικά» »πειράματα» των ναζί ή να είναι λαικός-popular-folk αντιστημιτισμός που δεν ενδιαφέρεται για επιστημονικά τεκμηριωμένες »αποδείξεις».
  O δεύτερος, κοσμικός αντισημιτισμός μπορεί επίσης να έχει πολιτική ‘’καταγωγή’’ και να εκπορεύεται από πολιτικές ιδεολογίες προς ιδίον ώφελος, τέτοιες εκδοχές πολιτικού ιδεολογικού αντισημιτισμού είναι τα γνωστά ‘’όλοι οι εβραίοι είναι καπιταλιστές’’, ‘’όλοι οι καπιταλιστές είναι εβραίοι’’ και το ακριβώς αντίστροφο ‘’οι εβραίοι γέννησαν τον κομμουνισμό’’, ‘’άμα είσαι κουμμουνιστής είσαι σίγουρα και εβραίος’’.
  Αλλά αυτός ο κοσμικός, πολιτικός αντισημιτισμός δεν θα μας απασχολείσει εδώ, καθότι η ανάρτηση είναι ξεκάθαρη: μιλάει για θρησκευτικό αντισημιστισμό. Μιλάει για εκείνο το θεολογικό και εκκλησιαστικό λόγο που αναπτύσσεται από ιεράρχες, από άμβωνος, βλ. πχ πειραιώς σεραφείμ, έχει ακροατήριο το εκκλησίασμα και αναπαράγεται στα σπιτικά ως ένδειξη κι απόδειξη ‘’πιστού χριστιανού που σέβεται το λόγο της εκκλησίας και ζεί την πίστη του με βάση τις επιταγές και τις αρχές της’’.
  Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο γεώργιος – ή chretienorthodox ρωτάει ακριβώς αυτό: ‘’εσείς σταυρώσατε τον Ιησού;’’
  Για τους περισσότερους χριστιανούς δεν τίθεται καν ερώτημα διότι το ερώτημα έχει απαντηθεί δια των ευαγγελίων καταφατικά. Ακόμη όμως κι αν δεχθεί κανείς την εκδοχή των ευαγγελίων, η οποία είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι καταβάλει συνεπείς προσπάθειες να μετακυλήσει την ‘’ευθύνη’’ της θανάτωσης του Ιησού από τους επικυρίαρχους στην παλαιστίνη Ρωμαίους, στον εβραικό όχλο, δημιουργούνται άλλα παράγωγα ερωτήματα που ούτε οι ιεράρχες ούτε το εκκλησίασμα της ορθόδοξης εκκλησίας έχουν κάτσει να εξετάσουν και να απαντήσουν, ενώ μόλις πρόσφατα απάντησαν οι καθολικοί… ότι δηλαδή:
  1 ο ερώτημα
  Εκφράζει ο συγκεκριμένος όχλος το ΣΥΝΟΛΟ του εβραικού λαού της εποχής του Ιησού; Πώς τεκμέρεται ιστορικά αυτό; Εάν ναι, οι μαθητές και οι πρώτοι ακόλουθοι του Ιησού ήταν ή όχι μέρος του εβραικού λαού; Εάν ήταν εβραίοι οι πρώτοι ακόλουθοι και οι πρώτοι πιστοί και οι απόστολοι του Ιησού, και τα ευαγγέλια αυτό ισχυρίζονται, τότε είναι λογικό κι επόμενο να μην ισχύει η πρώτη θέση, ότι δηλαδή ο περί ου ο λόγος όχλος αποτελούσε το σύνολο του εβρακού λαού της εποχής.

  2ο ερώτημα
  Ας υποθέσουμε προς στιγμήν όμως ότι ο εν λόγω όχλος αποτελεί το σύνολο του εβραικού λαού της εποχής. Και το σύνολο αυτό, δια του συγκεκριμένου όχλου, καταδικάζει τον Ιησού σε θάνατο. Ας υποθέσουμε προς στιγμήν επίσης ότι οι Ρωμαίοι της εποχής δεν είναι επικυρίαρχοι στην επαρχία ‘’παλαιστίνη’’ της συρίας, αλλά απλοί και υπάκουοι εκτελεστικάριοι των επιθυμιών και των αποφάσεων αυτού του όχλου. Το παράγωγο ερώτημα είναι: πώς μετακυλείεται αναλλοίωτο το έγκλημα από γενιά σε γενιά εδώ και 2000; Ποιο νομικό σύστημα, ποιος κώδικας, κοσμικός ή και θρησκευτικός ακόμη, σε ποια θρησκεία ή νομική επιστήμη τέλος πάντων προβλέπει εσαεί και αέναη διάπραξη του αυτού εγκλήματος και συνεκδοχικά εσαεί και αέναη ‘’τιμωρία’’ των ενόχων; Ποιων ενόχων; Ο σημερινός εβραίος είναι μήπως ένοχος –στα μάτια του πιστού όπως αναρωτιέται σε ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ ο Γεώργιος ‘΄εσείς σταυρώσατε τον Ιησού’’;- για μια σταύρωση που έγινε άπαξ πριν 2000 χρόνια; Και με αυτή τη λογική θα είναι ένοχος και μετά από άλλα 2000 χρόνια; Για ένα έγκλημα που διαπράχθηκε άπαξ; Και το οποίο – σύμφωνα πάντα με την εκκλησία και τη δογματική της, άρα και τους πιστούς της- …ακυρώθηκε με την ανάσταση;
  Εάν καταδικαστείτε ισόβια για το φόνο ενός ανθρώπου ο οποίος 3 μήνες μετά την τέλεση του φόνου αναστηθεί, θα συνεχίσετε να είστε φυλακή και μάλιστα ισοβίως; Κι αν είστε ισοβίως, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τα δισέγγονάς σας, τα ….δεκασέγγονά σας θα συνεχίσουν με τη γέννησή τους να φυλακίζονται για αυτό που κάνατε εσείς; Και που έχει πάψει να υφίσταται εκ της αναστάσεως του θύματός σας;
  Πόσο έξυπνο σας φαίνεται αυτό; Πόσο ΔΙΚΑΙΟ;

  Ερώτημα 3ο και τελευταίο
  Εάς υποθέσουμε ότι ισχύουν όλα έτσι όπως σας τα είπανε οι ιερείς και τα ξέρετε. Ο όχλος θανάτωσε τον Ιησού, οι Ρωμαίοι ήταν άβουλα υποχείρια, το έγκλημα και η ενοχή είναι αέναα και ο εβραικός λαός με ένα μαγικό τρόπο μεταβιβάζει αυτή την ποινική υπόσταση του ντι-εν-έι του από γενιά σε γενιά.
  Μα δεν σας είπανε πουθενά και ποτέ, δεν ακούσατε πουθενά και ποτέ, δεν διαβάσατατε πουθενά και ποτέ ότι ‘’ο θεός έστειλε τον υιον του τον μονογενή να θανατωθεί και να αναστηθεί για να άρει με αυτό τον τρόπο τις αμαρτίες του κόσμου;’’
  Εάν αυτός είναι ο πραγματικός θεός, και πιστεύετε ότι είναι, και έχει υιο, και πιστεύετε ότι έχει, και τον στέλνει να θανατωθεί και να αναστηθεί και πιστεύετε ότι αυτό έκανε, για να άρει τις αμαρτίες του κόσμου, και πιστεύετε ότι έτσι έγιναν τα πράγματα, σε τί ακριβώς συνίσταται η ‘’ενοχή’’ του εβραικού όχλου της εποχής εκείνης και όλων των απογόνων τους;
  Άλλο ερώτημα, 4ο στη σειρά, που δεν έχει καταδεχθεί να θέσει στον εαυτό της η εκκλησία, κλήρος και λαικοί: οι ενδεχόμενοι προσύλητοι εβραίοι σήμερα επωμίζονται την ενοχή του εβραικού όχλου τότε; Εάν κάποιος βουδιστής ή κάποιος μουσουλμάνος ή κάποιος ινδουιστής ασπαστεί τον ιουδαισμό, επωμίζεται στα μάτια του πιστού χριστιανού την ενοχή του όχλου;
  Άλλο ερώτημα, 5ο στη σειρά: ας υποθέσουμε εκ νέου ότι όλοι οι εβραίοι, εκ γενετής και προσύλητοι αντάμα ενέχονται εσαεί για τη θανάτωση του Ιησού. Ποιά Αρχή αποφασίζει για την ποινή τους; Δεν είναι λογικό και κοινή νομική πρακτική η Αρχή που δικάζει τον θύτη και τον τιμωρεί και αποζημιώνει ηθικά, υλικά και ψυχικά το θύμα για τη βλάβη που υπέστη να ΣΤΕΚΕΤΑΙ υπεράνω αμφοτέρων θύματος και θύτη; Εάν το θύμα είναι ο θεός=Ιησούς, και οι θύτες είναι ανθρώπινα όντα, ποιος ακριβώς θα αναλάβει το ρόλο και τις αρμοδιότητες της υπεράνω δικαστικής αρχής; Ποιος θα αναθέσει το ρόλο και τις σχετικές αρμοδιότητες ΣΤΗ δικαστική αρχή;
  Ο θύτης-εβραίος αλλά και το θύμα-Ιησούς εάν θεωρήσουν ότι αδικούνται έχουν δικαίωμα προσφυγής σε ανώτερη, πχ δευτεροβάθμια δικαστική αρχή;
  Άλλο ερώτημα, 6ο στη σειρά και πολύ βασικό: ποια είναι επιτέλους η ποινή; Διότι εδώ έχουμε το φαινόμενο πολλαπλών ειδών ποινών για το αυτό έγκλημα: Είναι οι διωγμοί; Οι εξορίες; Οι καταναγκαστικές βαφτίσεις; Τα βασανιστήρια; Οι προσβολές και οι ύβρεις; Οι θανατώσεις στη πυρά; Οι ειδικές εισφορές; Τα διακριτικά ‘’αστέρια;’’ και τα διακριτικά μεσαιωνικά καπέλα; Η απαγόρευση ιδιοκτησίας γης; Η απαγόρευση άσκησης ‘’ευγενών΄΄ επαγγελμάτων; Οι απαγωγές τέκνων και ο εγκλεισμός τους σε μοναστήρια ή η ανάθεσή τους σε χριστιανικές οικογένειες;
  Αυτά τα ερωτήματα αγαπητέ Γεώργιε, πώς τα απαντά η χριστιανική εκκλησία; Πώς τα απαντάει το εκκλησίασμα;
  Περιμένω με ενδιαφέρον.

 42. Ο/Η asxetos λέει:

  gryphon,
  θα σου πω δύο πράγματα εκ πρώτης άσχετα μεταξύ τους:

  1 – αναφορικά με την τέχνη της μετάφρασης κι ως γενική παρατήρηση: οι ιταλοί λένε κάτι εύστοχο, »traduttore tradittore» που σημαίνει »μεταφραστή προδότη» και δεν το λένε τυχαία…

  μπορείς λοιπόν να μεταφραφάσεις ένα κείμενο με διαφορετικούς τρόπους και φαινομενικά να αποδίδεις το γράμμα. μπορείς όμως ταυτόχρονα, εάν έχεις συγκεκριμένους σκοπούς, αντζέντα που λέμε στο χωριό μου, μέσω της επιτήδειας χειραγώγησης του αναγνώστη με διαφοτερικά ύφη να τον οδηγήσεις εκεί που δεν θα πρεπε να πάει, κι έτσι προδίδεις το πνεύμα.

  2 – λες:
  Και εαν ναι γιατι να πιστεψω εσενα?.

  γιαυτό λοιπόν για να αποφύγεις να »πιστέψεις» -αλήθεια με ποια αξιολογικά κριτήρια θα επιλέξεις ποιον θα πιστέψεις;- μπορείς να μάθεις τα αραμαικά και να αρχίσεις να μελετάς τα προσφιλή σου κείμενα του ταλμούδ, διότι φαντάζομαι ότι δεν μελετάς κάτι που δεν σε ενδιαφέρει, δεν σε ιντριγκάρει, δεν σε γοητεύει

  το πρόβλημα δεν είναι τί λέει το κάθε αρχαίο κείμενο σε μας σήμερα, αλλά τί έλεγε στην εποχή του στους αναγνώστες του για τις ανάγκες των οποίων και γράφτηκε. όσον αφορά τα θρησκευτικά κείμενα γενικώς αυτό είναι και το βασικότερο πρόβλημα, δηλαδή ποια ερμηνεία, ποια κατανόηση είναι η »σωστή»;
  όλοι όσοι προτρέπουν να επιστρέψουμε στις »παλιές, αγνές» εποχές και να ζήσουμε την πίστη μας με τον »παλιό αγνό» τρόπο, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προβάλουν και να προσπαθούν να επιβάλουν μια δική τους, ολίγον ρομαντική, ολίγον εξωραισμένη, ολίγον κι εκ των πραγμάτων συγκριτιστική ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ αυτού του »παλιού αγνού» τρόπου, ο οποίος καταλήγει ΠΑΝΤΑ να είναι μια καρικατούρα.

  εαν δεν καταλαβαίνεις τί σου λέω, πάω πάσο. δεν θα καταλάβεις όσες φορές κι αν στα πω, όπως και να τα διατυπώσω. γιατί έχεις πάρει ήδη θέση, έχεις σχηματίσει ήδη άποψη, και τώρα απλώς προσαρμόζεις τις »αποδείξεις» στην άποψη αυτή κι όχι το αντίστροφο, όπως θα πρεπε… και βεβαίως βεβαίως, έτσι, πάντα επιβεβαιώνεσαι και αυτοκαθησυχάζεσαι ότι σκέπτεσαι σωστά, κι ότι έχεις δίκιο.

  οποιοδήποτε επιχείρημα τρίτων απειλεί την »τάξη» της συλλογιστικής σου είναι πάντα εκ του πονηρού όπως αξιωματικά επικαλείσαι, και ανάμεσα στον άλφα που λέει άσπρο και τον βήτα που λέει μαύρο αναφορικά με το ταλμούδ, εσύ επιλέγεις με άλλα, εξωκειμενικά κριτήρια να »πιστέψεις» έναν εκ των δύο.

  »πιστεύεις» λοιπόν διότι αρνείσαι να κοπιάσεις και να μάθεις.

  τηρουμένων των αναλογιών, φαντάσουν έναν βουδιστή που κάπου διαβάζει στο ίντερνετ ότι τα ευαγγέλια προτρέπουν τους χριστιανούς σε κανιβαλισμό. έναν βουδιστή που δεν θέλει να μάθει αρχαία ελληνικά. κάπου του »σφυράνε» και το εδάφιο »δεύτε φάγετε, τούτο μου εστί το σώμα, και πίετε, τούτο μου εστί το αίμα» και λες »το γράφει το ευαγγέλιο; το γράφει, αααααα είναι όντως κανίβαλοι οι χριστιανοί»

  κι αν κάποιος χριστιανός σου πει »μα ΤΊ ΛΕΣ;;;!!! προς θεού, ποτέ κανείς χριστιανός δεν αντιλαμβάνεται το εδάφιο έτσι, μάθε ελληνικά διάβασε τα κείμενα, μίλα με έναν ιερέα» ο βουδιστής του απαντά μονότονα »ναι καλάαααααα, τα λες αυτά γιατί είσαι χριστιανός»

  τότε βέβαια θα πεις »οι βουδιστές είναι ανθέλληνες, και τα έχουν επιπλέον βάλει και με την ελληνορθοδοξία»

  όταν όμως πρόκειται για τα κείμενα του ιουδαισμού, λες ΠΑΛΙ ΤΑ ΊΔΙΑ με τον βουδιστή »οι εβραίοι εκ του πονηρού με προτρέπουν να μάθω αραικά, γιατί ξέρουν ότι δεν θα το κάνω, με κατηγορούν για αντισημιτισμό γιατί τους βολεύει, και εγώ δεν θα ρωτήσω κανένα ραβίνο, βλάκας είμαι; εφόσον έχω τον …πλεύρη που είναι πιο ειδικός στα θέματα αυτά, κι αυτόν πιστεύω»

  σωστά;
  🙂

  υγ
  εντωμεταξύ κάτι »πλευρικούς» σαν και του λόγου σου(;;) σας κάνω χάζι από τότε που τον άκουσα στη τιβί να λέει ότι ότι δεν υπήρξε εξόντωση και ολοκαύτωμα, απλά οι ναζί ταλαιπώρησαν λίγο τους εβραίους… όποτε λοιπόν προκύπτει η συζήτηση και μου επιτίθενται για τα καμώματα της ισραηλινής κυβέρνησης στους παλαιστίνιους και τους λέω »όπως είπε κι ο πλεύρης, ε, τώρα είναι η σειρά των ισραηλινών να ταλαιπωρήσουν λίγο τους παλαιστίνιους – που όταν έρθει το πλήρωμα της ιστορίας θα ταλαιπωρήσουν με τη σειρά τους κάποιον άλλον»

  αλλά κοίτα να δεις τί παράξενο συμβαίνει: όταν ομιλώ την πλευρικήν στο παλαιστινιακό, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, τους αρέσει μόνον όταν την ομιλούν αυτοί στο ολοκαύτωμα….

  πώς το εξηγείς άραγε;

  • Ο/Η gryphon λέει:

   Δέν με ενθουσιαζει και πολυ η ιδεα να τρέχω τωρα να μαθω αραμαικα για να διαβασω το Ταλμουδ.Εξαλλου αν το κανω ειμαι αξιος για τήν ποινη του θανατου συμφωνα με αυτο καθοτι μη εβραιος.
   Αλλα δέν χρειαζεται οπως ειπα και ξαναλεω.
   Aυτά που γραφει η Dilling και που εχω διαβασει (και εχω φριξει) κι εγω προερχονται απο τήν μονη εκδοση που περιεχει ΟΛΟ το Βαβυλωνιακο Ταλμουδ χωρις παραλειψεις το soncino που το εχει μεταφρασει ο ραββινος
   I.Epstein και οχι ο Πλευρης.Για πολλοστη φορα το λεω αυτο αλλα δεν μου απαντας ουτε εσυ ουτε ο αλλος σχολιαστης για την ταμπακiερα.
   Ε τωρα αν ο Εpstein δεν ηξερε τι μεταφραζε η ηθελε να βλαψει τους εβραιους παρ’ολο που κι αυτος ηταν τετοιος τι να πω.
   Βασικα εγω δεν θα καθομουν να ασχοληθω καθολου με Ταλμουδ και τετοια.
   Σέ γενικες γραμμες θα μου ηταν τελειως αδιαφορο.Μου αρκουν τα λογια Του Ιησου.
   Αλλα καθε τοσο προκυπτουν θεματα με την συστηματικη επιθεση των συγχρονων φαρισαιων κατα του Χριστου και του χριστιανισμου και πρεπει να τους απανταμε με καποιο τροπο.
   Ετσι οταν βγαινει η Lipstand η ο Αbe Foxman και μας λενε οτι τα Ευαγγελια και τα λογια του Ιησου αποτελουν «κηρυγμα μισους» και πρεπει να απαγορευθουν γιατι στοχοποιυν του καημενους τους εβραιους ενω το Ταλμουδ ξεχειλιζει δηθεν απο ανωτερα νοηματα αγαπη και κατανοηση μπορουμε και παιρνουμε το soncino και τους το τριβουμε στήν μουρη.

 43. Ο/Η tomoly λέει:

  @για να συμπληρώσει στην συνέχεια το Ταλμούντ: ‘Μπισαάτ ΜΙΛΧΑΜΑ’, δηλαδή: ‘Ο καλύτερος των μη Εβραίων (αλλοεθνών) ας είναι νεκρός- ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ’

  Πηγή;

 44. Ο/Η Δίμετρη Μολδαβή λέει:

  Father Anatoly Chirbik of the Moldova orthodox church with the help of his congregants attacks a Menorah and replaces it with a cross
  Ο παπα Ανατόλιος Chirbik της Μολδαβίας επιτίθεται με σκαρπέλο και σφυρί σε οβρέϊκο μνημείο.
  Όξω οι Οβριοί.
  Δόξα Σοι ο Εβραίος Θεός

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Ροΐδη

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι το video δειχνει καποιο ρασοφορο να χτυπαει με βαρια ενα παλουκι. Στη συνεχεια δειχνει καποιους να μεταφερουν μια μεγαλη επταφωτη λυχνια στο βαθρο ενος αγαλματος και να τη τοποθετουν αναποδα, προσβαλοντας βαναυσα τους απανταχου της γης ιουδαιους. Βεβαια σαν Ορθοδοξος Χριστιανος καταδικαζω με βδελυγμια τη προσβολη αυτη. Αν εκαναν τετοια προσβολη στο κορανιο, θα επαιρναν τη καταλληλη απαντηση απο την αλ Καϊντα.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 45. Ο/Η Το Μώλυ λέει:

  @για να συμπληρώσει στην συνέχεια το Ταλμούντ: ‘Μπισαάτ ΜΙΛΧΑΜΑ’, δηλαδή: ‘Ο καλύτερος των μη Εβραίων (αλλοεθνών) ας είναι νεκρός- ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ’

  Πηγή;

  ΥΓ. Κύριε Ρο, υπάρχει και παρακάτω το ίδιο σχόλιο, αλλά το βάζω εδώ, μήπως και δεν το δει ο κύριος Φριζής.

  Ευχαριστώ

 46. Ο/Η Για την ταμαπκιέρα λέει:

  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ on-line ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ
  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΑΛΚΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.
  (ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ
  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ)

  (ΠΡΟ) ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
  ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ
  ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΓΚΥΛΕΣ
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ.
  ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

  —ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ—

  A GOY PRIES INTO THE “TALMUD”
  (To The Reader) by Alexander Baron and Rabbi Cohen
  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_6.html
  To The Reader
  At the start of the eighties when I began reading anti-Semitic, anti-Zionist and conspiracy literature, I came across William Grimstad’s The Six Million Reconsidered. As a lifelong atheist I have never had much interest in religion, and even when I was disposed to think less well of the Jews than I do now, I had no time for religious anti-Semitism, especially when it came from Christian fundamentalists, who are just about the most abominable people under the sun. (3) Nevertheless, I accepted at face value the quotes I read in his and other publications, but rather than attributing them to the uniqueness of Jewish evil, I took them to be part and parcel of the usual garbage which constitutes religion.
  One of the charges levelled at the Jews is that they consider themselves to be the Chosen People; the reality is that all religions preach this, but only they have the honesty to say so openly. It was not until many years later that my good friend Mark Taha set me off on the trail of anti-Jewish fabrication. Mark is a student of world conspiracy and all things horrid, and, in his many fields, extremely well read.
  This publication is a by-product of what was intended to be a somewhat longer study on the subject of anti-Jewish fabrication in general. Many studies have been made of anti-Semitic literature; most of them have either or both of the following faults:
  1) They are patently dishonest and seek to whitewash such subjects as the Jews in the media “myth” and international «Jewish» finance.
  2) Most of them are written by Jews.
  The subjects of “Jewish control” of the mass media and the not inconsiderable role played by Jews and persons of Jewish origin in the development of international finance capitalism were issues which, up until fairly recently, had never been dealt with honestly and impartially. At least not to my knowledge. The usual tactic was, and remains, to smear anyone who mentions these inconvenient facts as «anti-Semitic». Once these people have put a label on something they feel they have no need to explain it.
  Over the past few years though a number of academic and semi-academic books have been published on these and other, related subjects, which may be said to comprise in broad general terms the Jewish Question. Most of these books have been writted by Jewish authors, and I would refer the reader in the first instance to The Fatal Embrace: JEWS AND THE STATE, by Benjamin Ginsberg, published by University of Chicago Press, Chicago and London, (1993); ESAU’S TEARS Modern Anti-Semitism and the Rise of the Jews, by Albert S. Lindemann, published by Cambridge University Press, Cambridge, (1997); and to the smug, positively boastful JEWISH POWER Inside the American Jewish Establishment, by J.J. Goldberg, published by Addison-Wesley, New York, (1996).
  The taboo over the Jewish Question is not something which needs surround the subject of religious anti-Semitism; either a quote exists or it has been fabricated. If it has been fabricated then it will not appear in the Talmud. If it does exist, and it has an unfavourable connotation, there remains the possibility that it has been quoted out of context. For example, contrast the apparently genocidal quote «Kill the best of the goyim» with The Universal Jewish Encyclopedia’s «Kill the best of the Gentiles in time of war.»
  [See Case For The Defence (at note 25) for the actual quote in context.]
  The above fault, that most authors of standard works on anti-Semitism are themselves Jews, is not, strictly speaking, a fault at all, but it does leave them open to charges of bias. Anyone who has rubbed shoulders with Jew-watchers will understand immediately what I mean. For most of them the world is one vast conspiracy revolving around the Learned Elders of Zion or their successors. They are so totally fixated and demented that they see the hidden hand of the Jew behind everything.
  In the first edition to this publication I wrote that I had no doubt that as a result of my publishing it I would be accused of being a Gentile front, a shabbez goy, and all sorts of other things. Since writing those fateful words I have indeed been branded a shabbez goy. And a demented Jew, a Secret State «asset», and the most prolific author of anti-Semitic literature in Britain ever!
  The reasons for the Talmud being so often traduced and misrepresented are many and varied, but they are not necessarily due to anti-Semitism. As my own experience, and doubtless your own attests, we live in an age of instant communication when a lie can travel around the world before the truth has laced up its boots. (4)
  We live too in an age in which the body of knowledge is so immense that it has inevitably become fragmented. There are no Newtons or Galileos around today, not because there are no men and women of genius, but because now no one can possibly become an expert on a subject as vast as science or history.
  This fragmentation of knowledge lends itself inevitably to distortions and myths, most of which are perpetuated by a mixture of ignorance, misunderstanding, lies, and mass media sensationalism. This happens because we are all of us dependent to a degree upon other people, «experts» in their fields, for most of our information. If we want to know the capital of France, we refer to an encyclopaedia or atlas. If, however, we want an «expert» opinion on spirit mediumship, the existence of God or of flying saucers, we run immediately into difficulties. «Experts» on flying saucers tell us variously that they come from beyond the Solar System, the planet Mars, the fifth dimension, the North Pole, or that they do not exist at all.
  From this viewpoint and for most Gentiles, Talmudic fabrications and other anti-Semitic nonsense have rather more in common with flying saucers than with the geography of France. Primarily because the Talmud (which is written in Hebrew) is not a book which is stocked by most ordinary libraries, and there are few English translations available to the general public. However, English translations do exist, and it is possible for a goy to pry into the Talmud. I am a regular researcher in the British Library (which stocks some eighteen million books), I am also a goy who has pried into the Talmud, and believe me, the obscenities are not there. For those who don’t or won’t believe me, there is one failsafe alternative: pry into the Talmud yourself!
  Alexander Baron,
  Sydenham,
  London,
  October 24, 1992.

 47. Ο/Η Για την ταμαπκιέρα λέει:

  A GOY PRIES INTO THE “TALMUD”
  (Preface) by Alexander Baron and Rabbi Cohen
  Fully revised, corrected and updated, May 25, 2002
  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_5.html
  Preface To The Second (On-Line) Edition

  A GOY PRIES INTO THE “TALMUD”
  (A Note On Sources) by Alexander Baron and Rabbi Cohen
  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_7.html
  A Note On Sources
  All references to the Talmud
  are to the Soncino Edition unless otherwise stated. (5)
  UJE refers to The Universal Jewish Encyclopedia, 1943. (6)
  The article Talmudic Forgeries was kindly supplied (photocopy)
  by Mr David Saltman of the American Jewish Committee. (7)

  GOY PRIES INTO THE “TALMUD”
  [Case For The Defence – (1)]
  by Alexander Baron and Rabbi Cohen
  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_10.html
  Part Two: Case For The Defence: General (1)

  A GOY PRIES INTO THE “TALMUD”
  [Case For The Defence – (2)]
  by Alexander Baron and Rabbi Cohen
  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_11.html
  Part Two: Case For The Defence (2) Quote By Quote

  A GOY PRIES INTO THE “TALMUD”
  [Case For The Defence – (3)]
  by Alexander Baron and Rabbi Cohen
  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_12.html
  Part Two: Case For The Defence (3)

  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_17.html
  Notes And References

 48. Ο/Η Jean Cohen λέει:

  Οι Εβραίοι πληρώνουν φόρο όπως όλοι

 49. Ο/Η asxetos λέει:

  εδώ είναι ένα δημόσιο, ανοιχτό και ως εκ τούτου δημοκρατικό φόρουμ μωλάρι
  εάν δεν επιθυμείς ανταλλαγή απόψεων μαζί μου, δεν προβαίνεις σε σχολιασμούς όσων λέω

  τόσο απλά

 50. Ο/Η eklag λέει:

  »μωλάρι»;;;
  τι είν’ τούτο;
  τρέχω στον Υπουργό ΜΑΣ κον Μπαμπινιώτη να ρωτήσω!

  • Ο/Η Καλή τύχη λέει:

   Που να ξέρουν οι κακόμοιροι από λογοπαίγνια!
   τζιτζίκι είναι να το πεταλώσεις! ή troll

   ΠΣτ
   προσοχή και στη χλαμύδα!
   γιατί σέρνεται πάνω στο τσαρούχι!

 51. Ο/Η tomoly λέει:

  @chretienorthodox

  —–Με την ευκαιρια θα συνιστουσα σε σας τους Ελληνες εθνικιστες—-

  Κάνεις λάθος. Οι «Έλληνες τω πνεύματι» δεν μπορεί να είναι εθνικιστές. Γιατί «Έλληνας είναι όποιος έχει ελληνική παιδεία’. Δε μπα να’ναι Λάπωνας, Ιάπωνας και Άγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος. Από τον 4ο αι. π.Χ, έχει αποδεσμευθεί η φυλετική καταγωγή από την ελληνική ταυτότητα, όπως διαμαρτυρόταν και ο Ισοκράτης.

  Έλληνας είναι όποιος ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ. Είτε ανθρώπους- Δεσπότες, είτε ιδέες- Δόγματα.

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Αγαπητο Μωλυ,

   Με τη λογικη αυτη οποιος εχει μακεδονικη παιδεια ειναι Μακεδονας. Λοιπον, εφοσον οι κατοικοι της πΓΔΜ – αυτη η ονομασια εχει και σκαμνακι μπροστα για να παταμε και να ανεβαινουμε στο ΓΔΜ – λαμβανουν μακεδοκικη παιδεια απο το κυριο Γκρουεφσκι, μπορειτε να τους αναγνωρισετε σαν Μακεδονες και να ληξη το προβλημα.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 52. Ο/Η tomoly λέει:

  Οι Εβραίοι- Ιουδαίοι- Ισραηλίτες, που είναι Εβραιαράδες, δηλαδή, εθνικιστές, ήτοι, Σιωνιστές, έχουν μάθει να τους κανακεύουν, σαν δύστροπα κακομαθημένα παιδάκια. Χα, χα, χα!!!

  Μόλις βρεθούν, όμως, απέναντι σε κάποιον που γνωρίζει και δεν νομίζει, αρχίζουν τις κακοήθειες. Δεν απαντούν σε ό,τι τους ρωτάς και αρχίζουν το γνωστό τροπάρι «άλλα γι’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα», συν του ότι προσπαθούν να απαξιώσουν τον λέγοντα και όχι τα λεγόμενα.

  Όποιος διαβάσει, οποτεδήποτε, αυτό το ποστ, και έχει λίγη ανεξάρτητη σκέψη, αντιλαμβάνεται ότι τους ειπώθηκε ότι είναι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, σύμφωνα με τα δικά τους ιερά βιβλία, Πεντάτευχο (Ιεζεκιήλ) και Ταλμούδ.

  Επίσης, όταν απάντησε κάποιος ραβίνος κάτι αρλούμπες και του ζητήθηκε η ΠΗΓΗ, δεν ξαναεμφανίσθηκε στο στερέωμα. Ούτε μας είπε, όπως του ζητήθηκε, τι συνέχεια είχε το αίτημα ενός Λαρισαίου συμπατριώτη μας, για κάτι οικογενειακές του ανακρίβειες.

  Ο «άσχετος» και ο «για την ταμαπκιέρα» έχουν ανάγκη από συμπάθεια και Προδέρμ, αλλά λάθος πόρτα κρούουν. Βρίζουν και προκαλούν μπας και τους αρχίσεις στα μπινελίκια, ώστε να απαξιωθείς. Αμ, δε!

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ, προς τον κ. ΦΡΙΖΗ, μια και αυτό είναι το ρεζουμέ και η επιτομή της συζήτησης:

  @για να συμπληρώσει στην συνέχεια το Ταλμούντ: ‘Μπισαάτ ΜΙΛΧΑΜΑ’, δηλαδή: ‘Ο καλύτερος των μη Εβραίων (αλλοεθνών) ας είναι νεκρός- ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ’

  Π η γ ή;

  Κι όταν λέμε «πηγή» εννοούμε βιβλίο, κεφάλαιο, σελίδα και την συγκεκριμένη αναφορά του χωρίου.

  Θενκς, μπάι, λαβ!

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Αγαπητο Μωλυ,

   Στο μηνυμα 15/03/2012 στις 3:20 μμ της κυριας Διμετρης Μολδαβης υπαρχει video που δειχνει ανδραποδα της Μολδαβιας να προσβαλλουν βαναυσα το κατ’ εξοχην θρησκευτικο συμβολο των ιουδαιων, τη περιβοητη επταφωτη λυχνια. Εγω καταδικαζω με βδελυγμια τη πραξη των ανδραποδων, εσεις τη καταδικαζετε;
   Αναλογη προσβολη κανανε προ ημερων τα ανδραποδα του κυριου Ομπαμα στο Αφγανισταν, σε βαρος του ιερου βιβλιου των μουσουλμανων. Ο κυριος Ομπαμα ζητησε δημοσια συγνωμη και νομιζω οτι καθαρισε. Ο Προεδρος ομως της Μολδαβιας δεν ζητησε συγνωμη και συνεπως, συμφωνα με την αριστοτελικη λογικη, χρειαζεται καθαρισμα. Συμφωνειτε;

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η mordechaifrizis λέει:

   The full quote reads: “Kill the best of the non-Jews in time of war.” Soferim 15: 10. The Tosafoth to the passage clarifies this point.

   Αυτά ανάρτησε επίσης και ο/η Για την Ταμπακιέρα.

  • Ο/Η mordechaifrizis λέει:

   The full quote reads: “Kill the best of the non-Jews in time of war.” Soferim 15: 10. The Tosafoth to the passage clarifies this point.

   Έτσι για να μην το παίζουν κάτι αντισημιτούληδες ή/και ναζούληδες…

   Θενκς, μπάϊ, λαβ…

   • Ο/Η tomoly λέει:

    Είσαι ΨΕΥΤΑΡΑΣ!

    Κρίμα. Θα έλεγα, απλά, ότι μπορεί να ήσουν και πλανεμένος, αν δεν ήσουν ραββίνος. Παραπληροφορείς, λοιπόν, αγαπητέ. Και πάλι ΚΡΙΜΑ, για έναν άνθρωπο που ασχολείται με ό,τι ιερότερο: τον Θεό.

    Αυτά που λες είναι η συνηθισμένη «κοπτοραπτική» Εβραίων και Χριστιανών, για να ψηθούν …οι, ήδη, ψημένοι! Προφανώς, το 1906, δεν ήταν ευρέως γνωστό αυτό το χωρίο και δεν υπήρχε ανάγκη για παραχάραξή του.

    Ή κάνε μήνυση στην «Εβραϊκή Εγκυκλοπαίδεια»*:

    1) SIMEON BEN YOḤAI:

    His Ethical Views.
    «[..] His animosity toward the Gentiles generally and toward feminine superstition is expressed in the following utterance: «The best of the heathen MERITS DEATH; the best of serpents should have its head crushed; and the most pious of women is prone to sorcery» (Yer. Ḳid. iv. 66c; Massek. S o f e r i m xv. 10; comp. Mek., Beshallaḥ, Wayeḥi, 1, and Tan., Wayera, 20) […],

    http://www.jewishencyclopedia.com/articles/13723-simeon-ben-yohai

    2) GENTILE:
    ….
    R. Meïr.
    «[..] Simon ben Yoḥai is preeminently the anti-Gentile teacher. In a collection of three sayings of his, beginning with the keyword (Yer. Ḳid. 66c; Massek. Soferim xv. 10; Mek., Beshal-laḥ, 27a; Tan., Wayera, ed. Buber, 20), is found the expression, often quoted by anti-Semites, «Ṭ o b s h e b e-g o y y i m h a r o g» (=»The best among the Gentiles d e s e r v e s to be k i l l e d») […]-
    http://www.jewishencyclopedia.com/articles/6585-gentile

    ———————————–
    * «Εβραϊκή Eγκυκλοπαίδεια»- The Jewish Encyclopedia”, which was originally published between 1901-1906
    αυθεντική μετάφραση του “Jews’ College”, London, εκδόθηκε από τους Funk και Wangalls και συντάχθηκε από τον Isidore Singer, το 1907.

    ΥΓ. Την συμπάθειά μου και τα συλλυπητήριά μου για την φρικαλεότητα της Τουλούζ. Αυτά φέρνει ο φανατισμός και η μισαλοδοξία. Τις προάλλες, ο ίδιος δράστης σκότωσε Άραβες…

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    @tomoly
    «Προφανώς, το 1906, δεν ήταν ευρέως γνωστό αυτό το χωρίο και δεν υπήρχε ανάγκη για παραχάραξή του»

    Nαι, ε?
    Το βιβλίο του Πραναΐτη “Christianus in Talmude Iudaeorum”
    εκδόθηκε το 1892 και περιέχει το χωρίο αυτό.
    Ο Πραναΐτης έκανε αναφορά στο χωρίο στη δίκη του Beiliss
    «[…] He began his lecture by stating matter-of-factly that the Jews offered human sacrifices and the Jewish religion commanded its adherents to murder gentiles. He even “interpreted” a sentence from the Talmud that supposedly said, “Murder the best of the gentiles.” In the same vein, after finishing with the Talmud, he went on to the Kabbalah […]»

    Αναλυτικά, έχει παρατεθεί στο πιο πάνω σχόλιό μου
    https://roides.wordpress.com/2012/03/10/10mar12/#comment-47541

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Aν και η πολεμική εναντίον του Ταλμούδ είναι αιώώώώνες παλαιότερη,
    και ΤΙΝΟΣ ήταν η ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ φαίνεται εδώ
    http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_the_Talmud#Criticism
    Criticism

    Οσο για την ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗ προσέγγιση, αναλύεται εδώ
    http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_the_Talmud#Historical_analysis.2C_and_higher_textual_criticism
    Historical analysis, and higher textual criticism

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Kaι μιας που μπλέξαμε με εγκυκλοπαίδειες,
    ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ η παράθεση της wikipedia
    για τον Πραναΐτη και λοιπούς διαχρονικούς «ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ»

    http://en.wikipedia.org/wiki/Justinas_Pranaitis
    […] His credibility rapidly evaporated, however, when the defence demonstrated his ignorance of some simple Talmudic concepts and definitions, such as hullin,[4] to the point where «many in the audience occasionally laughed out loud when he clearly became confused and couldn’t even intelligibly answer some of the questions asked by my lawyer».[1] A Tsarist secret police agent is quoted, reporting on Pranaitis’ testimony, as saying:

    Cross-examination of Pranaitis has weakened the evidential value of his expert opinion, exposing lack of knowledge of texts and insufficient knowledge of Jewish literature. Because of his amateurish knowledge and lack of resourcefulness, Pranaitis’ expert opinion is of very low value.[3]

    Beilis was eventually found not guilty.

   • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

    Ρε, …»για τα μπάζα»,

    μήπως επειδή είσαι …Εβραίος, δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά το «ευρέως»;

    Και να σου πω. Τι πετάγεσαι, συνεχώς, εκεί που δεν σε σπέρνουν; Άντε, παίξε παρακάτω, Άλλον αποκάλεσα ΨΕΥΤΑΡΑ. Κι αυτός να απαντήσει, αν μπορεί και θέλει.

    Πραναΐτης και Πλεύρης και Ισλαμιστές μού είναι, π α ν τ ε λ ώ ς, αδιάφοροι. Οι πηγές οι δικές μου είναι ΕΒΡΑΪΚΕΣ και μεταφρασμένες λέξη προς λέξη από μένα. Ξέρω τι γράφω, λοιπόν, και, το κυριότερο, έχω τη συν_αίσθησή τους.

    Αντίο.

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Οσο για την περίφημη ρήση
    του ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ και ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΗ Μπεν Γκουριόν
    (αν υπάρχει) βάλε την μαζί με αυτή εδώ να κάνουνε παρέα :
    «Israel has created a new image of the Jew in the world –
    – the image of a working and an intellectual people,
    of a people that can fight with heroism»
    όπως επίσης και με αυτή :
    «The civilization of Israel must be based on two principals:
    on the past, the Bible,
    which teaches us the true value of things
    and how to evaluate them,
    and on modern science, which teaches us know-how.»
    .
    Και δεν έφτανε που μας κουβάλησες εδώ ναζιστο-sites
    ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ (παρ’ όλο που σου το δείξαμε)
    όπως το come-and-hear.com
    μας έφερες και τον Peter Myers
    (απ’ όπου η ρήση του Μπεν Γκουριόν – site που εσύ δίνεις)
    που θεωρεί «Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» αυθεντικά
    http://mailstar.net/hiding.html

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Ρε μωλάρι πάλι πετάγεσαι ?

    h-tp://gkdata.gr/%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%b4-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-a/#comment-994
    Νοεμβρίου 18th, 2011 at 19:48
    Το Μώλυ είπε
    @Hastaroth
    Άσε, ρε, σαχλαμάρα, τις εξυπνάδες.
    Εσύ είσαι ασυνάρτητος και ψιλο- χοντρο-άσχετος.
    Όλα είναι σωστά και τριπλοτσεκαρισμένα.
    Άσε τις γενικόλογες αρλούμπες και πες τι συγκεκριμένα είναι λάθος.
    Αντιλαβού;;;

    h-tp://gkdata.gr/%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%b4-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-a/#comment-1134
    Νοεμβρίου 27th, 2011 at 16:51
    Το Μώλυ είπε
    @asxetos
    ‘Ό,τι δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
    Επιχειρήματα δεν έχεις, όχι χρόνο.
    Ήρθες και πέταξες το ΑΓΕΝΕΣ και, ως εκ τούτου, ΠΟΝΗΡΟ μελάνι σου,
    νομίζοντας, -σαν τα μικρά παιδάκια που νομίζουν και δεν γνωρίζουν-,
    ότι έχεις να κάνεις με κάποιους ελλαδέμπορες
    που κάνουν κόπυ- πέιστ κείμενα από αντισημητικά μπλογκ,
    άντε και καμιά μετάφραση από κανένα αγγλόφωνο ισλαμιστικό σάιτ…

    Ούτε ΚΑΝ τα ΟΝΟΜΑΤΑ των παραπομπών
    αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
    δεν τσέκαρες ΨΕΥΤΗ.
    ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟ-sites ΑΝΤΕΓΡΑΨΕΣ
    ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΣΕΚΑΡΕΣ.
    ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΑ.
    Για κοίτα εδώ
    και έλα πάλι να μας πεις ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΕ ΠΩ
    ΗΜΙΜΑΘΗ, ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ
    ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΑΣ.
    ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ !!!
    ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ
    https://roides.wordpress.com/2012/03/10/10mar12/#comment-47804

    nota bene-bene:
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ
    ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ
    ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ.

 53. Ο/Η asxetos λέει:

  Για να μην μακρυγορούμε: το ταλμούδ δεν το διαβάζει κανείς παρεκτός όποιος κάνει ραββινικές σπουδές κι όποιος είναι γεσιβίτης και δεν ξέρει τί άλλο να κάνει στη ζωή του… βασικά δεν κάνει τίποτε άλλο απ το να διαβάζει την τορά και το ταλμούδ. Σε απλά, απλούστατα ελληνικά η σχέση που έχει η πρώτη με το δεύτερο είναι η σχέση που έχει περίπου το βιβλίο της χημείας πχ της γ λυκείου που σου δίνει ο οεδβ και το λυσάρι της χημείας της γ λυκείου του …πατάκη.
  Προφανώς αν είσαι ο ‘’καθηγητής’’ που έγραψε τη θεωρία και έβαλε και τις ασκήσεις δεν χρειάζεσαι κανένα λυσάρι… αλλά οι άνθρωποι είναι μαθητές, και γιαυτό το χρειάζονται
  Η σχέση αυτή υπάρχει παράλληλη σε όλες τις θρησκείες, έχεις πχ τη καινή διαθήκη, και μετά ένα τεράστιο κόρπους πατερικών κειμένων… που εξηγεί τη καινή διαθήκη. Και βεβαίως, δεν περιμένεις ο μέσος χριστιανός να σκάει να διαβάσει βοήθιο, χρυσόστομο, μάξιμο και ωριγένη… τους οποίους έχει διαβάσει βέβαια ένας παπάς. Ή έτσι φαντάζομαι.
  Όπως είπα και σε άλλο μήνυμα το ταλμούδ ξεκίνησε να γράφεται λίγο μετά τα ευαγγέλια και τα πρώτα πατερικά κείμενα και είναι λογικό κι επόμενο να έχει κάποια σημεία που απεικονίζουν την αναδυόμενη αντιπαλότητα των δύο νεογέννητων θρησκειών, του μεταναιτικού ιουδαισμού, και του χριστιανισμού.
  Κανείς δεν θα σε σκοτώσει αν διαβάσεις το ταλμούδ, μην αγχώνεσαι. Αυτό που είπα και θεωρώ ότι το έχω πλήρως απαντήσει είναι ότι αυθαίρετες ερμηνείες αποσπασματικών τσιτάτων έξω απ τα συμφραζόμενά τους κι έξω από το ιστορικο-θεολογικό τους πλαίσιο, και με αλλώτρια προς τον ιουδαισμό ερμηνευτικά κλειδιά, ΔΕΝ είναι ο πλέον ευφυής τρόπος να διαμορφώσει κανείς άποψη για το ταλμούδ και κανένα κείμενο γενικώς.
  Βρίσκεσαι σε λάθος να θεωρείς και να πιστεύεις ότι υπάρχει ‘’συστηματική επίθεση συγχρόνων φαρισαίων κατά του χριστού’’ δεν υπάρχουν σύγχρονοι φαρισαίοι. Όπως δεν υπάρχουν σύγχρονοι πελασγοί ή δωριείς για να το βάλω σε μια αναλογία. Οι φαρισαίοι ήταν ένα ρεύμα του ιουδαισμού μεταξύ αρκετών άλλων, και για τους οποίους έχει χυθεί πάρα πολύ μελάνι μεταξύ αρχαιολόγων, ιστορικών, θεολόγων, φιλολόγων κλπ χωρίς να υπάρχει ακόμη και σήμερα όχι μόνο ομοφωνία για το ποιοι ακριβώς ήταν, αλλά ούτε καν συμφωνία στα κριτήρια με τα οποία θα αποφανθούν όλες αυτές οι επιστημονικές κοινότητες να τους οριοθετήσουν. Χώρια που δεν υπάρχει καν ομοφωνία εάν οι ‘’φαρισαίοι’’΄των ευαγγελίων ήταν οι ‘’περουσίμ’’ του ιώσηπου κι αν ναι, γιατί τους έλεγαν περουσίμ κι όχι βάσει κάποιων κανόνων της αρχ. εβραικής …μεβρασίμ – αλλά ξέχασα, δεν ξέρουμε ούτε εβραικά ούτε αραμαικά, και κυρίως δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με ξένες γλώσσες βραδυάτικα…
  Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για αυτούς τους παλαβιάρηδες με τα 5 διδακτορικά έκαστος. Κανένας εβραίος δεν λέει ότι τα λόγια του ιησού είναι κήρυγμα μίσους, και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Οι μόνες πηγές για τον ιησού είναι τα ευαγγέλια, ακόμη και τα απόκρυφα, και τέτοιο κήρυγμα δεν έχουν καταγράψει πως ο ιησούς έκανε ποτέ. Αντιθέτως κήρυγμα μίσους έκαναν πολλοί μεταγενέστεροί του στο όνομά του και σ αυτό δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσεις. Ας πούμε ότι τότε τόσα ήξεραν οι άνθρωποι, τόσα έκαναν. Αλλά μερικοί συνεχίζουν ακάθεκτοι ακόμη και σήμερα. Τί να κάνουμε τώρα; Είναι θλιβερό.
  Επιπλέον αντίστοιχα ‘’προβλήματα’’ υπάρχουν στα χαντίθ του μωάμεθ που κάθε πιστός διαβάζει εκ παραλλήλου με το κοράνι. Υπάρχουν κι εκεί κηρύγματα ‘’μίσους’’ στο όνομα του μωάμεθ ή του αλλάχ, που γράφτηκαν και διαθόθηκαν ως μη ώφειλαν.
  Το να ‘’τρίβεις το ταλμούδ στη μούρη’’ ενός εβραίου που ας υποθέσουμε κάνει κήρυγμα μίσους εναντίον ενός χριστιανού δεν βοηθάει σε τίποτε. Είναι, πάντα στα πλαίσια της υπόθεσής μας, σαν ένας κλέφτης να τρίβει στα μούτρα τις κλεψιές ενός άλλου. Τί έχουμε στο τέλος; Δύο κλέφτες, και την κλοπή να παραμένει ανήθικη, καταδικαστέα και τιμωρητέα πράξη.

  Αυτό καταλαβαίνεις;
  Αντιθέτως θα ήσουν απείρως πιο έξυπνος κι αποτελεσματικός εάν ‘’έτριβες στη μούρη ενός εβραίου’’ όλες εκείνες τις ηθικές επιταγές του ιουδαισμού –και είναι πάρα πολλές αυτές- που ‘’παραβιάζει’’ κηρύσσοντας μίσος εναντίον αθώων συνανθρώπων, με το μοναδικό αιτιολογικό ότι είναι αλλόθρησκοι.
  Φυσικά δεν θα διαβάσεις –εντελώς τυχαία και συμπτωματικά βέβαια- εκείνα τα εδάφια στο ταλμούδ που καταδικάζουν με τον αυστηρότερο και πλέον ρητό τρόπο το λασόν χαρά, δηλαδή την κακογλωσία μορφές της οποίας είναι το να μιλάς με κακία, μίσος, το να συκοφαντείς, το να κουτσομπολεύεις, το να διασύρεις το όνομα του συνανθρώπου, ανεξαρτήτως θρησκεύματός του. Αυτά τα εδάφια η αμερικάνα μανταμίτσα δεν θα στα υποδείξει, γιατί έχει τη δική της ατζέντα. Πήγαινε λοιπόν να γουγλάρεις τί είναι το λασόν χαρά, lashon hara αγαπητέ γκριφόν είμαι σίγουρος ότι θα το βρεις λίαν ενδιαφέρον.

 54. Ο/Η Psycho λέει:

  Πρός αντισημίτες

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Αγαπητη/ε Psycho

   Παρακαλω πολυ αν θελετε να μου πειτε σε ποιον απευθυνεται ο συγχωρεμενος Βιλχεμ Ραϊχ.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 55. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  ΠΑΡΑΘΕΤΩ Ε-ΜΑΙL ΤΟΥ ΡΑΒ ΜΟΡΝΤΕΧΑΙ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΧΘΕΣ
  «Prospatho na grapso stou Roidi kai moy vyainei avto:
  That email address is associated with an existing WordPress.com account, please log in to use it»
  .
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
  ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ
  ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΑ 100+ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
  ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ
  ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
  «(ΑΥΤΟΣ) ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ»
  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_11.html
  Part Two: Case For The Defence (2) Quote By Quote

  A Baron: Along the same lines is «Even the best of the Goyim must be killed.» Abodah Zara 26b, Tosefoth
  Alternatively, «Even the best of the Gentiles should be killed.»

  Rabbi Cohen: With this sort of thing, if you are quoting something, it’s best to quote the exact source, and when you do look it up you will invariably find that it is misquoted, taken out of context, and mistranslated to boot. I’m not too familiar with all of these quotes, but they do seem on the face of it to be taken out of context. If you were to check them, you would find that each of them has been torn out of context.
  A Baron: I did check this, and it’s not there. (25)

  http://www.infotextmanuscripts.org/goy_pries_17.html#25
  (25) [In the Soncino edition, but Grimstad informs us that the more genocidal passages have been either toned down or deleted.] This is the infamous «Tob shebe-goyyim harog», which, according to Grimstad (page 15), means, «The best of the Goyim is to be killed.» On page 23 he reproduces this from The Jewish Encyclopedia page 617, (no publisher or date given). However, we can turn to another Jewish encyclopaedia, the UJE, Vol 3, page 6, where the following appears: «According to the Talmud, the best among non-Jews should be killed.» Soferim 13b, Abodah Zarah, 26.
  The full quote reads: “Kill the best of the non-Jews in time of war.” Soferim 15: 10. The Tosafoth to the passage clarifies this point.
  Actually, we don’t even need to turn to the UJE; Grimstad’s photostat is good enough; the commentary on this passage reads: “=’The best among the Gentiles deserves to be killed’). This utterance has been felt by Jews to be due to an exaggerated antipathy on the part of a fanatic whose life experiences may furnish an explanation for his animosity; hence in the various versions the readings have been altered, ‘The best among the Egyptians’ being generally substituted. In the connection in which it stands, the import of this observation is similar to that of the two others: ‘The most pious woman is addicted to sorcery’; ‘The best of snakes ought to have its head crushed’ (comp. the saying, ‘Scratch a Russian and you will find a Tartar’).” [Grimstad, page 23, (op cit)].
  In other words, this was the work of an individual rabbi [Simon ben Yohai…preeminently the anti-Gentile teacher] which was toned down by later scholars, and which is certainly not endorsed in spirit either by Talmudic scholars or by Orthodox Jews in general. Which does rather make one wonder why the author includes it in the first place, surely this is sufficient explanation?

  ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
  (ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ
  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ)
  http://vbm-torah.org/archive/halak66/13halak.htm
  The Israel Koschitzky Virtual Beit Midrash
  Halakha: A Weekly Shiur In Halakhic Topics
  Yeshivat Har Etzion

  SHIUR #13: THE MORALITY OF WAR
  Rav Chaim Navon

  Tractate Soferim records a statement of Rabbi Shimon bar Yochai, which seems to indicate that one must not demonstrate compassion during wartime:

  R. Shim’on ben Yochai said: [Even] the best among the idolaters, during wartime – kill him. (Soferim, 15:10)

  This position is found also in the Mekhilta, where it relates to a specific situation – the Egyptians versus the children of Israel:

  «And he took six hundred chosen chariots» (Shemot 14:7). To whom belonged the animals who bore the chariots? If you say they belonged to the Egyptians, surely it was already stated: «And all the cattle of Egypt died» (Shemot 9:6). And if you say they belonged to Par’o, surely it was already stated: «Behold, the hand of the Lord is upon your cattle which is in the field» (Shemot 9:3). And if you say they belonged to Israel, surely it was already stated: «Our cattle shall also go with us; there shall not a hoof be left behind» (Shemot 10:26). So to whom did they belong? They belonged to those who feared the word of the Lord. We learn from this that the cattle rescued by those who feared the word of the Lord were a stumbling block for Israel. From here, R. Shim’on would say: The best among the heathens – kill; the best among the snakes – smash his brain. (Mekhilta Beshalach, masekhta de-vayehi¬)

  According to the midrash, the cattle that Par’o conscripted to pursue Israel belonged to the Egyptians «who feared the word of the Lord» and therefore their cattle had been saved. From this we conclude: «The best among the heathans – kill.» Rabbenu Bachya, however, limits the scope of this allowance. The killing of heathens is generally permitted only in a case of self-defense. The killing of the Egyptians was an exceptional situation:

  The explanation is that only at a time of war is it permissible to kill [a heathen]; since he is fighting you and has come to kill you, you too may go out first and kill him. But not at a time of war it is forbidden, for even during war we are commanded to call out to them in peace, even toward the seven [Cana’anite] nations about whom it is written: «You shall save alive nothing that breathes» (Devarim 20:16). But when he comes against the Holy One, blessed be He, intending to rebel against Him, as did the Egyptians, even not during wartime it is permitted, for it is a war on behalf of God. For the Egyptians, since they had already seen in the plague against the firstborns that it was the Holy One, blessed be He, Himself who inflicted the plague, and now they came back at the sea – their only intention was to fight the Holy One, blessed be He. This is why Moshe said to them [=Israel]: «The Lord will fight for you» (Shemot 14:14). That is to say, since they are still pursuing you, from now on the war is on behalf of God, blessed be He, and so they became liable for drowning in the sea. (Rabbenu Bachya, commentary to Shemot 14:7)
  R. Goren is also of the opinion (in light of tractate Soferim’s emphasis of the fact that we are dealing with wartime) that R. Shim’on bar Yochai was referring to enemies who pose a direct threat. But he never meant to permit the killing of every non-Jew.[2] This is also the way the midrash was understood by R. Yechiel of Paris in his disputation with the Christians.[3] Thus also ruled the Rambam, that one may not kill a non-Jew outside the context of war:[4]

  But one may not procure the death of heathens against whom we are not at war. (Hilkhot Rotze’ach 4:11)[5]
  R. Yisraeli ruled that a military operation should not be suspended out of fear of peripheral civilian damage, for that is the way of war. But civilians should not be intentionally targeted:

  The upshot of all this is that there is room for operations of reprisal and revenge against the enemies of Israel, and such operations fall into the category of obligatory war. Any injury or damage caused to the militants, their supporters, or their children – they are responsible for it, and they bear their sin. There is no obligation to refrain from reprisal operations out of fear that innocent people may be hurt, for we are not the cause, but rather they themselves, and we are free [of responsibility]. However, intentionally striking at children, we only find for the sin of idolatry. It is, therefore, proper to take precautions not to hit them. (R. Sh. Yisraeli, Amud ha-Yemini, no. 16, p. 205)[6]

  R. Goren issued an unequivocal ruling that striking at civilian populations that are not participating in the war effort is forbidden:

  Despite the explicit Torah obligation to wage war, we are also commanded to have mercy on the enemy, and even during wartime, only to kill when it is necessary for self-defense for the purpose of conquest and victory; and not to attack non-combatants, and certainly not to strike at women and children who are not participating in the war effort. With the exception of obligatory wars about which we were explicitly commanded by the Torah in ancient times, «You shall save alive nothing that breathes» (Devarim 20:16), since the enemies of that time also practiced cruelty, and so the Torah was stringent about them. Nothing may be learned from them, God forbid, about other wars or about our time. (R. Goren, Meshiv Milchama I, p. 14)[7]

  • Ο/Η Po λέει:

   ΠΑΡΑΘΕΤΩ Ε-ΜΑΙL ΤΟΥ ΡΑΒ ΜΟΡΝΤΕΧΑΙ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΧΘΕΣ
   “Prospatho na grapso stou Roidi kai moy vyainei avto:
   That email address is associated with an existing WordPress.com account, please log in to use it”

   θα είχε στο παρελθόν ανοίξει λογ/μό στην WordPress και δεν τον ενεργοποίησε φτιάχνοντας ιστολόγιο.
   Άρα παραμένει εκεί.

   Πως μπήκε και σχόλιασε χτες;;;

   • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

    Δεν ξέρω κ.Ρο.
    Του απάντησα δίνοντάς του το e-mail σας
    που υπάρχει στην στήλη «επαφή».
    Η αλήθεια είναι
    πως κι εγώ είχα σοβαρό πρόβλημα χθες
    με την ιστοσελίδα σας.
    Επειδή δε είναι και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    (της οποίας η ετυμολογία δίνεται
    -αν θυμάμαι καλά- στο κατά Μάρκον)
    αναμείνατε, όπως κι εγώ εξάλλου.

    Η αναφορά γίνεται απλώς και μόνο
    για τους καχύποπτους και αφελείς

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι εγω δεν ειχα προβλημα χτες, με την ιστοσελιδα σας, παρ’ οτι χρησιμοποιω ενα αργοκινητο μηχανημα που προσφερει δωρεαν το Office de Tourisme της πολης Le Puy en Velay. Με τρωει ομως η αγωνια περιμενοντας την επανοδο του κυριου Φριζη στο επιμαχο ζητημα.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

 56. Ο/Η Δικηγόροι Πρέβεζας & συνεργάτες λέει:

  Εξαιρετικό άρθρο, κύριε Ροΐδη! Πολύ ενδιαφέρων και ο σχολιασμός, ο οποίος καταδεικνύει το αντισημιτικό μένος ορισμένων εκ των σχολιαστών, οι οποίοι επιδεικτικά αγνοούν τις πηγές που τους παρέθεσαν οι «asxetos» & «Για την ταμπακιέρα». Άξιοι οι μισθοί των ακροδεξιών, νεοναζιστών, αλλά και μέρους του αριστερού και του αντιεξουσιαστικού χώρου, που αναπαράγουν -ενίοτε ασυγκάλυπτα- τον Πλεύρη.
  Σας ευχαριστούμε για το άρθρο και για τη φιλοξενία!

 57. Ο/Η eklag λέει:

  Και του κου Μορντεχάι βεβαίως βεβαίως.
  Δεν αρκεί που δεν μπορεί να σχολιάσει πρέπει να τον »κόβουν»
  από τις »πηγές» και όλοι οι λοιποί συνεργάτες;

  ps
  OI Δικηγόροι-όχι μόνο Πρεβέζης-
  θα ήταν καλύτερα ν’αφήσουν τα δικηγορίστικα του κιλού
  και να κοιτάξουν να καθαρίσουν τις βρομιές
  απ’τον οίκο της Θέμιδας,
  γιατί,από την τεμπελιά τους,μάζεψε τον κόπορο του Αυγεία!
  άντε παιδάκια και μελετάμε μετά τις Γραφές!

  • Ο/Η Δικηγόροι Πρέβεζας & συνεργάτες λέει:

   Υποθέτω, ότι ο σχολιασμός του/της @eklag για τους δικηγόρους, εν γένει, είναι αντίστοιχος της νοοτροπίας που τον διακρίνει, περί συλλογικής ευθύνης (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει αυτό; ) Το υπόλοιπο του σχολίου του βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με το μικρόνοο της σκέψης κάθε ακροδεξιού.

 58. Ο/Η eklag λέει:

  Aλλάξτε τροπάρι!
  σας βαριέται κι ο Γιαχβέ!
  και μην ξεχνιώμαστε!
  γρήγορα το σφουγγαρόπανο!
  δίκες έρχονται!
  μην σας πουν ακαμάτρες!

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Kυριε Ροίδη

   Παρακαλω πολυ, αν εχετε την ευγενη καλωσυνη, να μου επιτρεψετε μια παρεμβαση στη διαμαχη Δικηγoρων – eklag.
   Περιττο να σας πω οτι για τη κατασταση στην – ανθρωπινη – Δικαιοσυνη, ευθυνονται οι Δικαστες που περνανε και περνουνε τις σχετικες αποφασεις. Οι δικηγοροι μαλλον εχουν προβλημα με το κοπρο του… Αυγειου. Φαινεται οτι δεν γνωριζουν τα κολπα του… Ηρακλεους.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η Δικηγόροι Πρέβεζας & συνεργάτες λέει:

   Μην ανησυχείτε για την καλή μας φήμη, κυρία μου. Είναι δεδομένη, γι’ αυτό, εξάλλου, σχολιάζουμε επωνύμως. Καλύτερα ν’ ανησυχήσετε για τα συμπλέγματα που σας οδήγησαν στο να φοράτε μονίμως παρωπίδες . Υποθέτουμε, ότι η επιθετικότητά σας είναι προϊόν πολυετούς κατατρεγμού από την οικογένεια, το περιβάλλον και τους συντρόφους σας. Δεν είναι τυχαίο το ότι αποκτήσατε παμψηφεί τη φήμη του troll. Αλλά ακόμη και το trolling απαιτεί μία στοιχειώδη ευφυΐα, καθώς και ανοιχτό πνεύμα, χαρίσματα που δεν διαθέτετε.

   Εκεί, στην ακροδεξιά, προφανώς σας έχουν αναθέσει τις αρμοδιότητες της «Καλλιόπης». Δύσκολο, βέβαια, να βρείτε κάποια άλλη δουλειά, αλλά προσπαθήστε. Έρρωσθε!

   • Ο/Η Aριστερός Θεολόγος. λέει:

    eklag δεν το καταλαβαίνετε αλλά βγάζετε κακία ενώ δείχνετε έξυπνη γυναίκα με κάποιες ευαισθησίες και με γνώσεις. Χρησιμοποιείστε την εξυπνάδα σας για το καλό. Δεν σας αξίζουν οι πατροκοσμάδες και οι ακροδεξιές μοχθηρίες κατά δυστυχισμένων ανθρώπων όπως οι μετανάστες.

 59. Ο/Η tomoly λέει:

  @chretienorthodox

  «Εγω καταδικαζω με βδελυγμια τη πραξη των ανδραποδων, εσεις τη καταδικαζετε;»

  Μου φαίνεται δεν διαβάζεις, ή, τουλάχιστον, δεν το κάνεις προσεκτικά, τι γράφω, αλλιώς δεν θα μου έκανες τέτοια ερώτηση.

  Φυσικά, λοιπόν, και την καταδικάζω. Όλα τα ιερά αντικείμενα, όλων των λαών, είναι σεβαστά. Οι Έλληνες ήταν ανεξίθρησκοι, οπότε, και όσοι προσπαθούν να τους μοιάσουν…

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Αγαπητο Μωλυ,

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να διαφωνησω – αλλωστε εσεις οι Ελληνες εθνικιστες μου απαγορευτε μονο το να συμφωνω μαζι σας, εχετε την απαιτηση να δεχομαι αυτο που λετε χωρις να συμφωνω, δηλαδη παρα τη θεληση μου – στο οτι οι Ελληνες ειναι αναξιθρησκοι. Η Αληθεια ειναι οτι γενικα οι Ελληνες – οι εξαιρεσεις σαν εμενα επιβεβαιωνουν το κανονα – απαιτουν απο τη καθε ελληνικη Κυβερνηση να κυνηγηση τους μαρτυρες του ιεχωβα και γενικα οποιον θεωρουν αιρετικο ἤ αλλοθρησκο. Στο θεμα αυτο τους εκφραζει ο περιβοητος Σεραφειμ Πειραιως. Επειδη ειναι, οι μεν γραμματισμενοι σαν εσας, οπαδοι της αρχαιας ελληνικης θρησκειας και φιλοσοφιας, οι δε ολιγογραμματοι, δυσιδαιμονες και προληπτικοι, κυνηγανε, στα κρυφα, τους Χριστιανους – Χριστιανοι ειναι μονο οι Ορθοδοξοι – γιατι στα φανερα παριστανουν τους Ορθοδοξους Χριστιανους.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 60. Ο/Η tomoly λέει:

  ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ή OVER & OUT…

  Όπως είπαμε, ο Ραβίνος που ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΥΤΟ, -και, παρεμπιπτόντως, δεν το απάντησε κανένας:

  Baba Mezi’a, 114b, Βαβυλωνιακό Ταλμούδ:
  «R. S i m e o n b. Y o h a i said: The graves of Gentiles do not defile, for it is written, And ye my flock, the flock of my pastures, are men (Ezek. XXXIV, 31, King James Bible), only ye are designated “men”»

  = «Ο Ρ.(αβίνος) Συμεών μπεν Γιοχάι είπε (: με την έννοια του δίδαξε- δήλωσε- κατέθεσε- ξεκαθάρισε- διευκρίνησε): Οι τάφοι των μη- Εβραίων δεν ρυπαίνουν- μολύνουν- βεβηλώνουν- μιαίνουν- κηλιδώνουν- ατιμάζουν, γιατί είναι γραμμένο (: ενν. στον Νόμο- Thora- Πεντάτευχο),

  “Και είσαι το ποίμνιό μου, το ποίμνιο του κοπαδιού μου, είναι άνθρωποι” (Ιεζεκιήλ, 34:31.), ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ, (: οι Εβραίοι), υποδειχτήκατε- οριστήκατε- καθοριστήκατε- χαρακτηριστήκατε- προσδιοριστήκατε- ονομαστήκατε “ΑΝΘΡΩΠΟΙ”»,
  (http://www.come-and-hear.com/babamezia/babamezia_114.html),

  ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

  Simon ben Yohtai, (ή Yohai ή Yochai, αλλά, και Rabbi Simeon): ..
  “ΤΟΒ SHEBE-GOYYIM HAROG”=
  “The best among the Gentiles deserves to be killed” =
  «Ο κάλλιστος μεταξύ των Μη- Εβραίων αξίζει να δ ο λ ο φ ο ν η θ ε ί»,

  (ΠΗΓΕΣ: Yer. Kid. IV. 66c – Massek. Soferim xv. 10 – Mek., Beshal-lah, 27 a – Tan., Wayera, ed. Buber, 20, \
  “www.J e w i s h Encyclopedia.com – @Simeon ben Yohai”,
  ή, σε έντυπη μορφή: λ. «Gentile”, σελ. 617,
  της «Ε β ρ α ϊ κ ή ς Εγκυκλοπαίδειας», – που εκδόθηκε από τους Funk και Wangalls και συντάχθηκε από τον Isidore Singer, το 1907.

  Η ακρίβεια της μετάφρασης της πρότασης έχει συγκαλυφτεί στις διάφορες αποδόσεις, πράγμα που το διασαφηνίζει η «Εβραϊκή Εγκυκλοπαίδεια»: «.. στις διάφορες μεταφράσεις το κείμενο έχει α λ λ α χ τ ε ί, με το “Ο κάλλιστος ανάμεσα στους Αιγυπτίους” [-θέλει σκότωμα] να είναι το γενικό υποκατάστατο». Στο Ταλμούδ της έκδοσης Soncino έχει αλλαχτεί σε “Ο καλύτερος ανάμεσα στους ειδωλολάτρες”[-θέλει σκότωμα], (Minor Tractates [= “Μικρά Τετράδια”], Soferim 41a-b).

  Ο ίδιος άνθρωπος, τα ίδια ισχυρίζεται, ΦΥΣΙΟ_ΛΟΓΙΚΑ. Αλλιώς, θα ήταν σχιζο_φρενής, ο άνθρωπος.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Αυτά είναι τα γεγονότα.Όποιος έχει κριτική σκέψη, καταλαβαίνει ποιοι είναι οι πρώτοι ρατσιστές στην Ιστορία.

  Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι ΚΑΙ αυτοί ρατσιστές, αφού «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, ή, «πες μου τον Θεό σου, να σου πω τι είσαι».

  Βέβαια, όπως όλοι οι Έλληνες δεν είναι Ελληναράδες = εθνικιστές και ρατσιστές, το ίδιο ισχύει και για τους Εβραίους: ΔΕΝ είναι όλοι Εβραιαράδες = ρατσιστές/εθνικιστές => Σιωνιστές. Υπάρχουν μια χαρά δημοκράτες => ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΙ Εβραίοι, (και οι Εβραίοι, όπως και όλοι οι Ασιάτες και όλος ο τότε γνωστός κόσμος, ΔΕΝ είχαν εφεύρει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Την έμαθαν από τον Αλέξανδρο και κάποιοι την ερωτεύθηκαν και κάποιοι την μίσησαν. Θυμηθείτε ότι, ο πρωτομάρτυρας των Χριστιανών, Στέφανος, ήταν ΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ, και λιθοβολήθηκε ως αρχηγός των Ελληνιστών μαθητών του Ιησού).

  Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν:

  «‘Οπως όλοι οι Έλληνες δεν είναι εθνικιστές, ή Ελληναράδες, αλλά πολλοί ούτε καν, πλέον, Χριστιανοί, το ίδιο ισχύει και για τους Εβραίους- Ιουδαίους- Ισραηλίτες, Ισραηλινούς ή μη. Δεν είναι όλοι εθνικιστές- Σιωνιστές ούτε υπερορθόδοξοι με κοτσιδάκια. Αν βρουν την κριτική μας σκληρή και την χαρακτηρίσουν «αντισημητική» για να «καθαρίσουν την μπουγάδα», ας σκεφτούν λίγο εξυπνότερα: ΕΜΕΙΣ κριτικάρουμε και τα ίδια τα αδέρφια μας εξ αίματος, αυστηρά έως και αδίστακτα, κάποιες φορές. Δηλαδή, τους ίδιους τους συν_πατριώτες μας, Ρωμηούς. Δεν είναι φυλετική και ρατσιστική, λοιπόν, η «dispute»- φιλονεικία- συζήτηση- λογομαχία- αμφισβήτηση- αντίθεση- διαφορά- προστριβή- καβγάς- έριδα- αντιπαλότητά μας. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ- ΙΔΕΟ_ΛΟΓΙΚΗ και, εν τέλει, ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι»

  Το να σε λένε οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ/εθνικιστές/ρατσιστές εκ των Εβραίων «αντισημίτη», δεν τρέχει κάστανο. Τιμή σου. Εξ άλλου, ως γνωστόν, Σημίτες είναι και οι Άραβες. Και ο εβραϊκός Μονοθεϊσμός, εξ άλλου, από αρχαίο Αραβικό Μονοθεϊσμό προέρχεται. Είναι γνωστό, δε, ότι οι εμφύλιοι πόλεμοι είναι πιο άγριοι από τους άλλους.Αυτό ζούμε, σήμερα: τον ΕΜΦΥΛΙΟ του ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ: Χριστιανοί + Εβραίοι εναντίον Μουσουλμάνων.

  Ενδεικτικά, ΕΜΕΙΣ, είμαστε αδέρφια με τους δυο παρακάτω Εβραίους:

  “..Λέει στην «Λιμπερασιόν» ο 82χρονος ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΒΑΛ, ο πατέρας του οποίου πέθανε το 1943 στο Άουσβιτς: «Το ουσιώδες στο κείμενό μου στην ‘Λε Μοντ’ ήταν η δήλωση πως ο διωγμός των Εβραίων ήταν ένας διωγμός όπως όλοι οι άλλοι». Επί 35 χρόνια εκδότης (στον οίκο Seuil) και με μεγάλη επιρροή στην γαλλική διανόηση, ο Βαλ αποσύρθηκε πλήρως πριν 16 χρόνια. ΒΓΗΚΕ ΟΜΩΣ από την σιωπή του πριν από μερικές βδομάδες, δημοσιεύοντας στη ‘Λε Μοντ’ ένα αυστηρό άρθρο εναντίον του παλιού του φίλου, γλωσσολόγου Ζαν- Κλοντ Μιλνέρ, ο οποίος χαρακτήρισε ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΚΟ ένα βιβλίο του Πιέρ Μπουρντιέ και ανήγαγε τους Εβραίους σε ε ν σ ά ρ κ ω σ η του α π ό λ υ τ ο υ θ ύ μ α τ ο ς .. Για τον γλωσσολόγο, οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες είναι αρνητικές έναντι των Εβραίων, επειδή είναι εμποτισμένες από έναν χριστιανικό οικουμενισμό όπου, κατά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου, «δεν υπάρχει πια ούτε Εβραίος ούτε Έλληνας».

  Σ’ αυτό ο Φρανσουά Βαλ αντιτάσσει την εμπειρία ενός δείπνου, πριν από δύο ή τρία χρόνια: «Ήταν στο σπίτι ενός ψυχολόγου. Όλοι ήταν Εβραίοι και το θέμα ήταν η Τορά (τα βιβλία του Μωυσή, τα πέντε πρώτα της Βίβλου). Εγώ σιωπούσα». Όταν τον ρώτησαν γιατί σιωπά, ο Βαλ τελικά είπε:

  «Τι θέλετε να σας πω; Ε γ ώ ε ί μ α ι ΕΛΛΗΝΑΣ». Δηλαδή, είμαι φ ι λ ό σ ο φ ο ς, ΟΧΙ μελετητής του Μωσαϊκού Νόμου”,
  (Γιώργος Αγγελόπουλος, Τα Νέα, 2-3-07)

  &&&&&&&

  Έχει γράψει ο Δαυίδ ΜΠΕΝ- ΓΚΟΥΡΙΟΝ (1886-1973), πρώτος πρωθυπουργός του κράτους του Ισραήλ και δεδηλωμένος άθεος, στο βιβλίο του Ben-Gurion Looks at the Bible (αποσπάσματα στη διεύθυνση users.cyberone.com.au/myers/bengur-bible.html):

  «[] Πολλά πράγματα ίσως θα ήταν δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ά στην ιστορία μας και στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου, αν ΑΠΛΩΣ εκείνοι από τους λογίους μας που γνώριζαν ελληνικά είχαν μεταφράσει τα έργα του Σοφοκλή, του Θουκυδίδη, του Πλάτωνα και των άλλων σπουδαίων λογίων της Ελλάδας, την ίδια περίοδο που τα ιερά μας βιβλία μεταφράζονταν στα ελληνικά…»

  OVER & OUT,

  ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!!!

  ΥΓ. Α, ναι! Πήγα να το ξεχάσω! Όποιος θέλει να δει πόσο …αντισημίτης και φασίστας είμαι, ας επισκεφτεί το μπλογκ μου, «Το Μώλυ». Εκεί έχει και μια κατηγορία ειδική, που λέγεται «ΙΣΡΑΗΛ», και βρίσκεται εδώ:
  http://gkdata.gr/category/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB/
  ΜΠΕΙΤΕ- ΔΕΙΤΕ- ΠΕΙΤΕ.

  Επίσης, υπάρχει ανάρτηση ΚΑΙ για το θέμα που πραγματεύεται το άρθρο που σχολιάζουμε, εδώ, τώρα:
  «Ελληνοεβραίος καταγγέλει στους Ισραηλινούς τον Σαμαρά ότι εκκολάπτει νεοναζί στην ΝΔ»- http://gkdata.gr/?p=13635

  ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ
  ή
  «ΤΑ ΕΥΓΕΝΗ ΜΕΤΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΚΟΥΡΙΑ»

  =============================

  &Ροίδη

  Και σήμερα και χθες και όλες τις φορές που μπήκα να σχολιάσω, μου ζήταγε να κάνω καινούργια σύνδεση. Αν παρατηρήσατε, μου άλλαξε και νικ, από «Το μώλυ» σε «tomoly». Απ’ ό,τι είδα και διάβασα και αλλού, πάντως, είχε μεγάλο πρόβλημα ΟΛΟ το ίντερνετ.

 61. Ο/Η asxetos λέει:

  ένα γενικό πληροφορικά σχόλιο με αφορμή ορισμένες ανακρίβειες περί φιλοσοφίας ως εκ διαμέτρου αντίθετης προς την πίστη:

  τρεις από τους μεγαλύτερους εβραίους φιλοσόφους, γνωστούς παγκοσμίως, με ρίζες και αναφορές στην τορά, το ταλμούδ και την conditio homini είναι ο μπούμπερ, ο λεβινάς και ο ρόζεντσβάιχ…

  όποιος έχει όρεξη και διάθεση ας διαβάσει.
  ΄
  προειδοποίηση 1η: δεν είναι ανάγνωσμα βίπερ, και θέλει προπαιδεία και στη φιλοσοφία και στον ιουδαισμό.
  προειδοποίηση 2η: τα αραμαικά είναι πιο εύκολα

  🙂

 62. Ο/Η eklag λέει:

  Αριστερέ Θεολόγε,
  το ποιος βγάζει »κακία» επί προσωπικού,είναι προφανές,
  όσο και ποιος παραθέτει γεγονότα.
  Ο ρόλος του Κοσμά στην εμψύχωση των υπόδουλων είναι γεγονός,
  όσο και η αμέριστη συμπάθειά μας προς κάθε διωκόμενο.
  Εμείς όμως ψάχνουμε λύσεις καθώς είναι αδύνατο να φιλοξενήσεις
  π.χ. όλο το Μπαγκλαντές σπίτι σου.
  Το να αρνείσαι να δεις τα γεγονότα και να εξαντλείσαι σε ευχολόγια,
  είναι έργο της Αριστεράς.
  Έχει αναφερθεί εκτενώς ο Ράιχ και μην τον θυμάστε μόνο όταν σας βολεύει!
  Merci για τις συμβουλές αλλά μια Ιέρεια μόνο είναι σε θέση να τις δίνει
  και το ποίμνιο-αργά ή γρήγορα-ακολουθεί…

 63. Ο/Η eklag λέει:

  nota bene
  Γεγονός επίσης είναι η δολοφονία του Κοσμά,
  σχεδιασμένη από τους Εβραίους της εποχής του σύμφωνα με την επιταγή:
  »ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ» !
  Δεν το ξεχνούμε,
  καθώς οι κάποιες γνώσεις και η κάποια ευαισθησία που μας αποδίδετε,
  δεν εξαντλούνται μόνο σε ότι το κάθε Κόμμα και το κάθε Ιερό Βιβλίο ορίζει,
  αλλά αγγίζουν ευρύτερους τομείς,
  ως αρμόζει σε Ελεύθερα! Πνεύματα!

 64. Ο/Η Μην ταΐζετε τα troll λέει:

  http://melostisneos.wordpress.com/2009/12/17/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%B4/
  Περί εβραίων και Ταλμούδ – 17/12/2009
  v
  v
  http://www.chabad.gr/templates/articlecco_cdo/aid/648882
  Οι παραχαράκτες του Ταλμούδ

  Προφανώς ο Πλεύρης βασίστηκε σε αγγλικά κείμενα γνωστών πλαστογράφων του Ταλμούδ και όχι στο πρωτότυπο το οποίο δεν μπορεί να διαβάσει και να παραβάλει αφού δεν γνωρίζει αραμαϊκά.

  Αντισημίτες όπως ο Βαν Χάνινγκ, ο Νέστα Γουέμπστερ, ο Μπέντζαμιν Φρίντμαν και ο Γουέσλεϊ Σουΐφτ υποστήριξαν πως το Ταλμούδ αποκρύβεται συστηματικά από τους μη Εβραίους και περιέχει προσβλητικές δηλώσεις κατά αυτών. Στην πραγματικότητα, διατίθεται στις περισσότερες σοβαρές δημόσιες βιβλιοθήκες, και καθένας μπορεί να ψάξει την αλήθεια μόνος του.

  Το Ταλμούδ αποτελείται από δύο μέρη: το Μισσνά και τα σχόλια επάνω σε αυτό, το Γεμαρά. Το Μισσνά συντάχτηκε και εκδόθηκε από το Γιουντά Ανασσί το 200 Κ.Ε. και ήταν ο πρώτος Εβραϊκός κώδικας νόμων από την εποχή της Τορά. Υπάρχουν δύο είδη Γεμαρά, το Βαβυλωνιακό και το Παλαιστινιακό. Το τελευταίο το οποίο συμπληρώθηκε το 500 Κ.Ε. είναι μια καταγραφή των συζητήσεων των μελετητών της Παλαιστίνης. Το Μισσνά μαζί με το Βαβυλωνιακό Γεμαρά είναι γνωστό ως Βαβυλωνιακό Ταλμούδ. Το Μισσνά μαζί με το Παλαιστινιακό Γεμαρά είναι γνωστό ως Παλαιστινιακό Ταλμούδ. Τα δύο Ταλμούδ πάντα εκδίδονται χωριστά και ποτέ μαζί.

  Το φυλλάδιο του Βαν Χάνινγκ ανατυπώθηκε ευρέως, ενώ αφαιρέθηκαν ή προστέθηκαν αποσπάσματα, σχόλια και αναφορές στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 από εκδόσεις όπως Ο σταυρός και η Σημαία, Κοινή Λογική και Κεραυνός. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, ο Ιερέας Τζέραλντ Λ.Κ. Σμιθ συνέχισε να διανέμει δωρεάν φυλλάδια με περιεχόμενο όλα αυτά τα ψέμματα. Αν και σήμερα αναφέρονται σπάνια, αυτά τα κατασκευάσματα εξακολουθούν να αποτελούν τη βάση για πολλές διαμαρτυρίες πως ο Ιουδαϊσμός είναι Αντι-Χριστιανικός.

  Η λίστα που παραθέτουμε είναι αυτή του Χάνινγκ. Τόσο ο Πρανετουά όσο και ο Φρίντμαν έφτιαξαν μια πολύ μεγαλύτερη, ωστόσο αυτή που ακολουθεί με τις ανασκευές, αντιπροσωπεύει το σύνολο.

  Κατηγορία: «Το Ταλμούδ αναφέρει τον Ιησού Χριστό ως το νόθο παιδί μιας πρόστυχης (Καλά, 1β, 18β)».

  Αλήθεια: Καλά, 1β, 18β. Αυτό το απόσπασμα δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο τόμο. Αποτελεί εξ ολοκλήρου κατασκευή, ενώ ακόμα και οι αριθμοί που αναφέρονται είναι πλασματικοί.

  (Σημ. Η κατηγορία του Πλεύρη που αναφέρεται σε αυτή την περικοπή είναι άλλη (Εβραίος δύναται να ψευδορκήσει με καθαρά την συνείδηση)

  Κατηγορία : «Ο Ιησούς βλασφημείται ως ανόητος (Σσαμπάθ 104β), ως μάγος (Τολντόθ Γεσσού), ως ειδολωλάτρης (Σανχεντρίν 103α) και τέλος ως διαφθορέας (Σανχεντρίν 107β)».

  Αλήθεια: Σσαμπάθ (Schabbath) 104β. Η ορθογραφία αυτού του τόμου είναι Σσαμπάτ (Shabbath). Δεν αναφέρεται στην έκφραση της εκτίμησης για κάποιον αλλά μάλλον σε διάλογο: «Αυτό μας διδάχθηκε, είπε ο Ράμπι Ελιέζερ στους Σοφούς: Ο Μπεν Στάντα δεν ήταν αυτός που υπέκυψε στα μαγικά από την Αίγυπτο γεμίζοντας εκδορές (ως φυλαχτά) τη σάρκα του; Αυτός ήταν ανόητος, απάντησαν εκείνοι, και οι αποδείξεις από τέτοιους δεν μπορούν να λαμβάνονται υπόψη». Οι επαγγελαματίες αντισημίτες υποστηρίζουν τη θεωρία πως όταν οι μελετητές του Ταλμούδ αναφέρονται στο Μπεν Στάντα, εννοούν το Χριστό. Ένας Βραττανός μελετητής, ο Ρ. Τράβερς Χέρφορντ, εκφράζει ως άποψή του στο «Ο Χριστιανισμός στο Ταλμούδ και το Μιντράσς» (σελ. 37) πως Μπεν Στάντα σημαίνει Ιησούς της Ναζαρέτ. Ωστόσο μετά λέει, «…Το Ταλμούδ έχει μόνο μια αόριστη και συγκεχυμένη θύμηση από τον Ιησού» (σελ.83). Και επισημαίνει πως ορισμένοι αμφισβητούν «ότι στο Ταλμούδ υπάρχουν δύο πρόσωπα που ονομάζονται Ιησούς, κανένας από τους οποίους δεν είναι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»(σελ 347).

  Το Τολντόθ Γεσσού είναι ένα βιβλίο από το Μεσαίωνα και δεν αποτελεί μέρος του Ταλμούδ.[ΤοΤολντόθ Γεσσού είναι ένα πολεμικό έργο που γράφτηκε περίπου το 10ο αιώνα. Το Λεξικό της Οξφόρδης για την Εβραϊκή πίστη αναφέρει γι’ αυτό «…το συγκεκριμένο έργο είναι μια έκφραση έντονων αντιπαραθέσεων που γράφτηκαν ως απάντηση, στις όχι λιγότερο έντονες επιθέσεις κατά του Ιουδαϊσμού στα λαϊκά Χριστιανικά διδάγματα και γραπτά έργα (εκείνης της εποχής)»]

  Σανχεντρίν 103α. Ο ισχυρισμός του Βαν Χάνινγκ ότι ο Χριστός αποκαλείται ειδωλολάτρης είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος.

  Σανχεντρίν 107β. Εδώ ο Βαν Χάνινγκ διαστρεβλώνει την αλήθεια έχοντας σαν βάση μια θρυλική ιστορία αυτής της περικοπής του Ταλμούδ. Όπως αναφέρεται στην πραγματικότητα, ο Ιησούς και ο δάσκαλός του συνάντησαν μια γυναίκα σε ένα πανδοχείο στην άκρη του δρόμου. Ο Ιησούς θαύμασε την εξαιρετική της ομορφιά και αμέσως ο δάσκαλός του τον νουθέτησε και τον έδιωξε από μαθητή του.Οι ραβίνοι του Ταλμούδ ασκούν οξεία κριτική στο δάσκαλο για την αυστηρότητα και τη σκληρότητά του απέναντι στον Ιησού.

  Κατηγορία: «Το Ταλμούδ αναφέρει πως ο Ιησούς πέθανε σαν ζώο και θάφτηκε σε εκείνη τη ‘βρωμερή σωρό’ ….Όπου πετούσαν τα πτώματα των σκύλων και των όνων και όπου οι γιοι του Σσαού (Χριστιανών) και του Ισμαήλ (Τούρκοι),μαζί και ο Ιησούς και ο Μοχάμεντ, χωρίς περιτομή και ακάθαρτοι όπως τα ψόφια σκυλιά θάβονταν (Ζομπάρ, III, 282).

  Αλήθεια: Ζοάρ, III, 282. Αυτό είναι ένα καβαλιστικό έργο του Μεσαίωνα (13) και δεν αποτελεί μέρος του Ταλμούδ. Όλες οι «παραπομπές» είναι κατασκευασμένες.

  Κατηγορία: «Μία από τις βασικές αρχές του Ταλμούδ είναι πως όλοι οι μη Ταλμουδιστές υποβιβάζονται ως μη άνθρωποι, δηλαδή δεν είναι ανθρώπινα όντα αλλά κτήνη(Κεριτούθ, 6β, σελ. 78)».

  Αλήθεια: Κεριτούθ, 6β, σελ. 78. Ακόμα και το σύστημα αρίθμησης είναι πλασματικό. Το 6β σημαίνει σελίδα 6, πλευρά 2. Κατά συνέπεια, η σελίδα 78 δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με το 6β.

  Το Ταλμούδ δηλώνει εκεί ξεκάθαρα πως οι ειδωλολάτρες είναι άνθρωποι. Στα Εβραϊκά υπάρχουν διάφορες λέξεις για τον άνθρωπο: «αντάμ» «ισς» κλπ. Το Ταλμούδ λέει ότι στη Βιβλική γλώσσα, η λέξη «αντάμ» εννωεί Εβραίος, ενώ όταν αναφέρεται σε ειδωλολάτρες, χρησιμοποιούνται άλλες λέξεις. Πουθενά, δεν υποννοείται καν ότι είναι κάτι λιγότερο από ανθρώπινα όντα.

  Κατηγορία: «ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Θ-Ο. Ακόμα και οι καλύτεροι από τους μη Εβραίους θα πρέπει να θανατώνονται’. (Αμποντά Ζαρά, 26β Τόζεποθ).»

  Αλήθεια: Αβοντά Ζαρά, 26β Τόζεποθ. Το Τόζεποθ δεν αποτελεί μέρος του Ταλμούδ αλλά μια συλλογή σχολίων σχετικά με αυτό.

  Όσο για τα εδάφια που αναφέρει ο Βαν Χάνινγκ: Το πρώτο μέρος (που λέει πως ο φόνος ενός Χριστιανού θεωρείται θυσία) είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο.

  Για το δεύτερο μέρος, το Τοσαφότ παραθέτει μια Ταλμουδική πηγή που εξηγεί πως η πρόταση «οι καλύτεροι Χαναανίτες θα πρέπει να σκοτώνονται» λέχθηκε και εφαρμοζόταν μόνο κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον τους. (Η εξήγηση γι’ αυτό είναι πως αν δείχναμε οίκτο, αργότερα θα στρέφονταν εναντίον μας).

  (Σημ. Ο Πλεύρης το αναφέρει Αμποδά φυλ.26,2)

  Κατηγορία: «Η ακόλουθη παραπομπή από το Ταλμούδ θα πρέπει να ενδιαφέρει όλους τους Χριστιανούς. Σημείωση: ‘Γκόι, σημαίνει μη-Εβραίος. ‘Γκογίμ, είναι ο πληθυντικός του Γκόι.». «Ο Ίδιος ο Γεχοβά μελετά το Ταλμούδ όρθιος, τόσος είναι ο σεβασμός Του γι’ αυτό το βιβλίο (Τόμος Μεχιλά)».

  Αλήθεια: Τόμος Μεχιλά. Δεν υπάρχει τέτοιο βιβλίο στο Ταλμούδ. Επιπλέον, τα εσωτερικά στοιχεία στην υποτιθέμενη παραπομπή, φαίνονται εντελώς κατασκευασμένα. Το Ταλμούδ δεν είναι «αυτό το βιβλίο», αλλά συλλογή τόμων.

  Κατηγορία: «Κάθε γκόι που μελετά το Ταλμούδ και κάθε Εβραίος που τον βοηθά, πρέπει να πεθάνουν. (Σανχεντρίν, 59α Αβοντά Ζαρά 8-6)».

  Αλήθεια: Αβοντά Ζαρά 8-6. Όσον αφορά το συγκεκριμένο τόμο, οι παραπομπές είναι εξ ολοκλήρου πλασματικές. Ακόμα και ο αριθμός της αναφοράς είναι λάθος. Θα έπρεπε να λέει «Αμποντά Ζαρά 8α ή 8β». Ένας αριθμός όπως το 8-6 δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρχει στο Ταλμούδ.

  Σανχεντρίν, 59α. Εδώ καταγράφεται ένας διάλογος ανάμεσα σε δύο Ραβίνους, ο πρώτος εκ των οποίων πράγματι υποστηρίζει φανατικά το θάνατο για κάθε ειδωλολάτρη που μελετά την Τορά (το Πεντάτευχο, όχι το Ταλμούδ). Ο δεύτερος Ραβίνος συντρίβει ολοκληρωτικά τα επιχειρήματα του συνομιλητή του, επισημαίνοντας ότι ένας ειδωλολάτρης που μελετά την Τορά μπορεί να εξελιχθεί ανεβάζοντας τον εαυτό του στο στάτους ενός Αρχιερέα.

  Κατηγορία: «Η γνωστοποίηση των θρησκευτικών μας αναφορών σε έναν γκόι θα ισοδυναμούσε με το θάνατο όλων των Εβραίων, διότι εάν οι γκογίμ μάθαιναν τι διδάσκουμε γι’ αυτούς θα μας σκότωναν όλους». (Λιμπρέ Νταβίντ 37)».

  Αλήθεια: Λιμπρέ Νταβίντ 37. Πρόκειται περί ολοκληρωτικής κατασκευής. Δεν υπάρχει τέτοιο βιβλίο στο Ταλμούδ, αλλά ούτε και σε ολόκληρη την Εβραϊκή λογοτεχνία.

  Κατηγορία: «Κάθε Εβραίος που ερωτάται από γκογίμ αν τα βιβλία μας περιέχουν πράγματα εναντίον τους, οφείλει και πρέπει να δίνει ψεύτικο όρκο». (Σσεελόθ – Ουτσσουβότ, Το Βιβλίο του Γορέ Ντεά 17)».

  Αλήθεια: Το Βιβλίο του Γορέ Ντεά 17. Τέτοια πρόταση δεν υπάρχει πουθενά και αποτελεί κατασκεύασμα εξ ολοκλήρου. Σσεελόθ – Ουτσσουβότ, Το Βιβλίο του Γορέ Ντιά 17. Στο Ταλμούδ δεν υπάρχει τέτοιο βιβλίο. Αυτές οι δύο λέξεις αποτελούν μέρος του τίτλου σε περίπου 1500 βιβλία, αλλά από μόνες τους σημαίνουν μόνο «ερωτήσεις και απαντήσεις».

  Κατηγορία: «Οι Εβραίοι είναι ανθρώπινα όντα, αλλά τα έθνη του κόσμου δεν είναι άνθρωποι αλλά κτήνη. (Μπαμπά Μετσιά 114-6)».

  Αλήθεια: Μπαμπά Μετσιά 114-6. Αυτή η αναφορά είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου. Ακόμα και η αρίθμηση είναι λάθος διότι δεν μπορεί να υπάρχει 114-6, αλλά 114α ή 114β.

  (Σημ. Ο Πλεύρης γράφει 114,Β)

  Κατηγορία: «Μετά την έλευση του Μεσσία, κάθε Εβραίος θα έχει 2800 σκλάβους. (Σιμεόν Ανταρσέν, φολ, 56δ)».

  Αλήθεια: Σιμεόν Ανταρσέν, φολ, 56δ. Στο Ταλμούδ δεν υπάρχει τέτοιο βιβλίο. Το συγκεκριμένο όνομα ανήκει σε έναν σχολιαστή της Βίβλου, του 10ου αιώνα. Το φολ. 56δ είναι πλασματικό.

  Κατηγορία: «Ο Γεχοβά δημιούργησε τους μη Εβραίους με ανθρώπινη μορφή για να μην πρέπει οι Εβραίοι να υπηρετούνται από κτήνη. Κατά συνέπεια, οι μη Εβραίοι είναι ζώα με ανθρώπινη μορφή, καταδικασμένα να υπηρετούν τους Εβραίους νυχθημερόν». (Μιντράσς Ταλπιότ, 225-Λ)».

  Αλήθεια: ΜιντράσςΤαλπιότ, 225-Λ. Αυτός δεν είναι τόμος του Ταλμούδ αλλά βιβλίου του Ελιγιά μπεν Σολομόν Αμβραάμ, α-Κοέν.

  Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι συλλογή δοκιμίων και μιντρασσίμ με αλφαβητική σειρά που εκδόθηκε πρώτη φορά στη Σμύρνη το 1731 και είχε 220 σελίδες. Η αναφορά 225L δεν έχει κάποιο νόημα.

  Κατηγορία: «Αμέσως μόλις ο Βασιλιάς Μεσσίας θα κηρύξει επίσημα τον εαυτό Του, θα καταστρέψει τη Ρώμη και θα την κάνει έρημο. Αγκάθια και αγριόχορτα θα φυτρώνουν στο παλάτι του Πάπα. Μετά θα ξεκινήσει ανελέητο πόλεμο εναντίον των μη Εβραίων και θα κυριαρχήσει σε αυτούς. Θα τους θανατώνει κατά μάζες, θα σκοτώσει τους βασιλιάδες τους και θα ρημάξει ολόκληρη τη γη της Ρώμης. Θα πει στους Εβραίους: ‘Εγώ είμαι ο Βασιλιάς Μεσσίας Τον Οποίον περιμένατε. Πάρτε το ασήμι και το χρυσό από τους γκογίμ’. (Γιοσία 60, από Ράμπι Αμπραμπανέλ έως Ντανιέλ 7,13)».

  Αλήθεια: Γιοσία 60. Αυτό δεν είναι τόμος του Ταλμούδ και δεν υπάρχει βιβλίο με τέτοιο τίτλο.

  Κατηγορία: «Ένας Εβραίος μπορεί να κάνει σε μια γυναίκα μη Εβραία οτιδήποτε μπορεί ακόμα και να της φερθεί όπως θα φερόταν σε ένα κομμάτι κρέας. (Νανταρίν, 20, Β: Σσουλχάν Αρούχ, Χοστσέν Αμισπάτς 348).

  Αλήθεια: Νανταρίν 20. Η πραγματική αναφορά είναι: «Οι Ραβίνοι λένε: Οτιδήποτε θελήσει ο άντρας να κάνει με τη γυναίκα του, μπορεί να το κάνει, ακριβώς όπως μπορεί να προετοιμάσει κρέας για να ικανοποιήσει την όρεξή του».

  Αυτό αποτελεί συνέχεια μια συζήτησης μεταξύ ραβίνων όπου ο Ράμπι Γιοχανάν υποστήριξε πως επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες στάσεις και πράξεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης. Οι υπόλοιποι ραβίνοι απάντησαν ότι είναι αποδεκτές όλες οι προτιμήσεις του αντρόγυνου και χρησιμοποίησαν την παρομοίωση με το φαγητό. Παρόλα αυτά, η συζήτηση αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα και είναι απάτη η μετατροπή της σε θέμα ανάμεσα σε Εβραίους και μη.

  Κατηγορία: «Ένας Εβραίος μπορεί να ληστέψει έναν γκόι – που σημαίνει να τον κοροϊδέψει με έναν λογαριασμό χωρίς να γίνει αντιληπτός. (Σσουλχάν Αρούχ, Χοστσέν Αμιστζπάτ 348)».

  Αλήθεια: Σσουλχάν Αρούχ, Χοστσέν Αμιστζπάτ 348. Αυτό δεν αποτελεί μέρος του Ταλμούδ αλλά μιας συλλογής Βιβλικών σχολίων του 16ου αιώνα. Το πραγματικό κείμενο σε αυτό τον τόμο λέει ότι απαγορεύεται να κλέβουμε ακόμα και το παραμικρό από Εβραίο ή μη, από παιδιά και μεγάλους. Ένας από τους σχολιαστές σημειώνει πως σε συναλλαγή με ειδωλολάτρη θα ήταν επιτρεπτό να χρησιμοποιηθεί κάποιο τέχνασμα ή στρατήγημα προκειμένου να αποπληρωθεί το δάνειο. Στη συνέχεια προσθέτει πως δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο να γίνεται από πρόθεση, αλλά αν ο ειδωλολάτρης ευνοήσει κάποιον με το λάθος του, είναι πρέπον να γίνει αποδεκτό το πλεονέκτημα που προκύπτει. Παρόλα αυτά επισημαίνεται πως ο γνωστός Ραβίνος Μαϊμονίδης ήταν ολοκληρωτικά ενάντιος σε τέτοιου είδους διαδικασίες.

  Κατηγορία: «Οι περιουσίες όλων των άλλων λαών ανήκουν στο Εβραϊκό έθνος το οποίο, κατά συνέπεια, έχει την εξουσία να τις υφαρπάξει χωρίς δισταγμό. Ένας ορθόδοξος Εβραίος δεν είναι υποχρεωμένος να τηρεί ηθικές αρχές απέναντι σε ανθρώπους άλλων φυλών. Μπορεί να ενεργήσει ανήθικα αν με αυτό τον τρόπο ωφελεί τον εαυτό του ή τους Εβραίους γενικότερα. (Σσουλχάν Αρούχ, Χοστσέν Αμιστζπάτ 348)».

  Αλήθεια: Σσουλχάν Αρούχ, Χοστσέν Αμιστζπάτ 348. Αυτό είναι εξ ολοκλήρου κατασκεύασμα.

  Κατηγορία: «Πώς ερμηνεύεται η λέξη ‘ληστεία’. Ένας γκόι απαγορεύεται να κλέψει, να ληστέψει ή να πάρει γυναίκες ως σκλάβες από έναν γκόι ή έναν Εβραίο. Ο Εβραίος όμως δεν απαγορεύεται να τα κάνει όλα αυτά σε έναν γκόι. (Τοσεφτά, Αβοντά Ζαρά VIII, 5)».

  Αλήθεια: Τοσεφτά, Αβοντά Ζαρά VIII, 5. Αυτό είναι εξ ολοκλήρου κατασκεύασμα. Το Τοσεφτά δεν αποτελεί μέρος του Ταλμούδ.

  Κατηγορία : «Για όλους τους όρκους, τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις που ξεκινώντας από αυτή τη μέρα της συμφιλίωσης, έχουμε την πρόθεση να ορκιστούμε, να υποσχεθούμε και να δεσμευτούμε για την εκπλήρωσή τους, μετανιώνουμε εκ των προτέρων. Ας είναι παράνομοι, απαλλαγμένοι, ακυρωμένοι, κατηργημένοι, ασήμαντοι, άνευ αξίας. Οι όρκοι μας δεν θα είναι όρκοι και οι υποσχέσεις δεν θα είναι υποσχέσεις». (Σσουλχάν Αρούχ, Έντιτ 1, 136).

  Αλήθεια: Σσουλχάν Αρούχ, Έντιτ 1, 136. Αυτό δεν είναι από το Ταλμούδ αλλά μια παραποιημένη στροφή της προσευχής Κολ Νίντρε. Η αναφορά ‘Έντιτ. 1, 136’ είναι άνευ ουσίας. [Η προσευχή Κολ Νίντρε από τον 8ο αιώνα ΚΕ δεν απαλάσσει από ένα δικαστικό όρκο ή μια υποχρέωση μεταξύ ανθρώπων, αλλά είχε την πρόθεση να απελευθερώσει έναν Εβραίο από όρκο που έκανε στο Θ-ό και κυρίως για όρκους που έγιναν υπό την πίεση της αποδοχής μιας άλλης πίστης.]

  Κατηγορία: «Την εποχή του Χολαμοέδ απαγορεύονταν οι συναλλαγές για οποιαδήποτε δουλειά. Επιτρεπόταν όμως να εξαπατηθεί ένας γκόι, διότι η εξαπάτηση των γκογίμ ευχαριστεί τον Κύριο. (Σσουλχάν Αρούχ, Οράχ Χαϊμ 539)».

  Αλήθεια: Σσουλχάν Αρούχ, Οράχ Χαϊμ 539. Αυτό είναι εξ ολοκλήρου κατασκεύασμα.

  Κατηγορία : «Αν ένας Εβραίος κληθεί να εξηγήσει οποιοδήποτε μέρος ραβινικού βιβλίου, οφείλει να δώσει μόνο ψευδή εξήγηση. Όποιος παραβιάσει αυτή την εντολή θα καταδικασθεί εις θάνατον. (Λίμπρε Νταβίντ 37)».

  Αλήθεια: Λίμπρε Νταβίντ 37. Δεν υπάρχει τέτοιο βιβλίο όπως αναφέρθηκε και πριν.

  **********

  Κατηγορία : Αβοντά Ζαρά (22α): Οι Χριστιανοί έρχονται σε συνουσία με ζώα.

  Αλήθεια: Αυτό το κατασκεύασμα δεν υπάρχει στο κείμενο.

  Κατηγορία : Σανχεντρίν 67α: Ο Ιησούς αναφέρεται ως γιος της Πανδίρα, ένας στρατιώτης. Η μητέρα του είναι γυναίκα κοινή.

  Αλήθεια: Σύμφωνα με μια υποσημείωση στο Ταλμούδ, αυτό το κομμάτι αναφέρει έναν Εβραίο επαναστάτη με το όνομα Μπεν Στάντα ή Μπεν Παντίρα που καταγόταν από την Αίγυπτο, υποστήριζε πως ήταν προφήτης και οδήγησε τους οπαδούς του στο όρος Τσιόν και εκτελέστηκε από τους Ρωμαίους, 100 χρόνια μετάτην εποχή του Ιησού. Η υποσημείωση αναφέρει επίσης πως οι Χριστιανοί έχουν καταλάβει λάθος ότι αυτό το εδάφιο περιγράφει τον Ιησού και προσπάθησαν να κατακρίνουν ή αν καταδικάσουν τους Εβραίους εξαιτίας του. Σημειώνουμε το θρύλο για τον Κέλσο, τον Έλληνα φιλόσοφο που διαφώνησε με το μάρτυρα Ιουστίνο το 2ο αιώνα και ο οποίος επανέλαβε την ιστορία πως ο Ιησούς ήταν γιος ενός Ρωμαίου εκατόνταρχου που ονομαζόταν Πανδέρα.

  Κατηγορία: Κελουμπάθ (11α-11β): «Όταν ένας ενήλικος έρχεται σε συνουσία με ένα μικρό κορίτσι… Αυτό σημαίνει ότι: Όταν ένας ενήλικος έρχεται σε συνουσία με ένα μικρό κορίτσι… δεν είναι τίποτα, γιατί όταν το κορίτσι είναι λιγότερο από αυτό [βλέπε υποσημείωση] τριών ετών είναι σαν κάποιος να βάζει το δάχτυλο στο μάτι [βλ. Υποσημείωση] και δάκρυα έρχονται ξανά και ξανά, έτσι και η παρθενία επιστρέφει στο τρίχρονο κορίτσι».

  Αλήθεια: Αυτή είναι πιθανόν η πιο δόλια αναφορά από όλες. Οι λέξεις αναφέρονται σωστά, αλλά εκτός νοήματος. Όλες οι μετέπειτα λέξεις (βλ. Υποσημείωση) εμφανίζονται στην υποσημείωση και για το λόγο αυτό δεν ανήκουν στο κυρίως κείμενο του Ταλμούδ.

  Αυτό το κομμάτι δεν είναι συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση των σεξουαλικών σχέσεων ανάμεσα σε ενήλικες και παιδιά. Το συμπέρασμα των ραβίνων είναι ότι αν ένα κορίτσι κάτω των τριών ετών είχε επαφή με κάποιον άντρα, όταν μεγαλώσει εξακολουθεί να θεωρείται παρθένα για νομικό σκοπό και για γάμο. Με κανέναν τρόπο δεν επιτρέπει τη σχέση μεταξύ ενός ενήλικα και ενός παιδιού.

  (Γενικά ο Πλεύρης χρησιμοποιεί τη λέξη Χριστιανοί εκεί όπου στο Ταλμούδ γράφεται ειδωλολάτρες. )

 65. Ο/Η eklag λέει:

  Το παρήγορο είναι ότι-ακόμη-στην κοινωνία μας
  διατυπώνουμε όλοι
  -και τα troll και ευχαριστώ δημοσίως τον αγαπημένο μου Υπουργό Κο Ρο γι’αυτό,αν και γνωστή σε πολλούς στο διαδίκτυο η φωτογραφία με την πραγματική φυσική μου υπόσταση ως και τα αρχικά του πραγματικού μου
  ονόματος-
  τις απόψεις μας,είτε αφορούν σε γεγονότα είτε σε βαρύγδουπες ερμηνείες τους.
  Αυτό δεν συμβαίνει π.χ. στο Μαρόκο όπου μια κοπέλα υποχεώνεται να παντρευτεί το βιαστή της και να αυτοκτονήσει μετά (LIFO.gr).
  Εδώ έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε χιουμοράκι σχετικά με την ιστορικότητα του Χριστού π.χ.
  για δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο αλλού σχετικά με την ιστορικότητα του
  Μωυσή ή του Μωάμεθ π.χ.
  και θα αντιληφθείτε σε βάθος την έννοια του ΦΑΣΙΣΜΟΥ
  κι ίσως ίσως κάποιοι πάψετε να τη χρησιμοποιείτε ως καραμέλλα για το βήχα,
  ευτελίζοντας τόσο απλά το νόημα και τις επικίνδυνες συνέπειές της.
  Ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις προς την κατεύθυνση αυτή,του καθηγητού
  Τίμοθι Γκάρτον-ΤΟ ΒΗΜΑ 18/3/2012.

  • Ο/Η Po λέει:

   καλέ, δεν ξεύρω το «φαίνεσθαι» σας.
   Δεν θα έπρεπε εγώ τουλάχιστον -ως ομορφάντρας- να το γνωρίζω;
   Αίσχος.

 66. Ο/Η eklag λέει:

  Ας διαβάζατε το blog μου αγαπητέ ομορφάντρα!
  όταν ήταν στην κυκλοφορία!
  αλλά τότε μου »τη λέγατε» μόνο…
  (artful-artless etc.)
  Κάκιωσα λοιπόν κι εγώ και προέβην σε…απόσυρση ούτως ειπείν…
  Ας είναι…
  έχω κι αυτό το »ούρσουλα άντρες που ξετρελαίνεις τους άνδρες»…
  μην έχουμε θύματα…
  κι άλλα…

  • Ο/Η Po λέει:

   «έχω κι αυτό το ”ούρσουλα άντρες που ξετρελαίνεις τους άνδρες”…
   μην έχουμε θύματα…»

   με βάλατε στη θέση μου και προ των ευθυνών μου με τα θύματα που αφήνω πίσω μου βορά στους τέσσερις ανέμους.

 67. Ο/Η eklag λέει:

  ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ θύματα δεν είναι αθώα
  και φέρουν την ευθύνη της αναλογίας των λόγων με τις πράξεις τους.
  Η δική σας υπουργική θέση είναι ξεκάθαρη και μόνο την ευθύνη αυτής φέρετε.
  Το ίδιο θα συμβεί-σιγά σιγά-με όλες τις θέσεις…
  καλό απόγευμα εύχομαι!

 68. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  Για μετάφραση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ από Αγγλικά σε Ελληνικά,
  παραθέτω πάλι το αυτόματο μεταφραστήρι του google
  http://translate.google.gr/?hl=el&tab=wT#
  .
  .
  http://www.adl.org/presrele/asus_12/4232_12.asp
  ADL Says Extremists Use The Talmud to Promote Anti-Semitism
  New York, NY, February 20, 2003

  Click to access the_talmud.pdf

  The Talmud in Anti-Semitic Polemics – February 2003
  – pp.14 – Copyright 2003, Αnti-Defamation League
  Contents:
  I. Introduction
  II. The Charges:
  A. Non-Jews as Non-Human
  B. Child Molestation
  C. Kol Nidrei and Jewish Truthfulness
  D. Non-Jews and the Study of Torah
  E. Jesus and Balaam
  III. Conclusion
  IV. Works Cited

  I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ (σελίδες 3-4)
  Προσπάθειες δυσφήμισης του Ιουδαϊσμού μέσω παράθεσης χωρίων απά κλασσικά ραββινικά έργα έχουν καταγραφεί από τις απαρχές του 20ου αιώνα. Παραθέτοντας επιλεκτικά διάφορα αποσπάσματα απά το Ταλμούδ και το Μιδράς οι πολέμιοι έχουν επιδιώξει να παρουσιάσουν τον Ιουδαϊσμό να υιοθετεί το μίσος για τους μη-Εβραίους (και ειδικότερα για τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ) και να προωθεί την αισχρότητα, την σεξουαλική διαστροφή και άλλες ανήθικες συμπεριφορές.
  Για να προσαρμόσουν τα κείμενα αυτά ώστε να υπηρετούν τους σκοπούς τους, αυτοί οι πολέμιοι συχνά τα ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ή τα παραθέτουν ΧΩΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ (επίσης η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΙΩΝ δεν είναι άγνωστη τακτική).
  Και συνήθως ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ τις απόπειρες διόρθωσης του ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ που ακολουθούν σαν «λεπτολογία» ή σαν ανέντιμες προσπάθειες ωραιοποίησης του Ιουδαϊσμού.
  Με τη ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ των καθιερωμένων εννοιών των ραββινικών κειμένων, οι αντι-Ταλμουδικοί συγγραφείς συχνά ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ αποσπάσματα από τα ιστορικά τους πλαίσια και τα πλαίσια των κειμένων. Ακόμα και όταν τα παραθέτουν με ακρίβεια, κρίνουν τα αποσπάσματα αυτά στηριζόμενοι σε σύγχρονα ηθικά πρότυπα, αγνοώντας το γεγονός πως η πλειονότητα αυτών των χωρίων έχει γραφτεί πριν από περίπου 2000 χρόνια από ανθρώπους που ζούσαν σε πολιτιστικές συνθήκες ριζικά διαφορετικές από τις σύγχρονες. Με τον τρόπο αυτό, έρχονται σε θέση να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ την μακριά ιστορία της κοινωνικής προόδου του Ιουδαϊσμού και να τον σαν πρωτόγονη και τοπικιστική θρησκεία.
  Ολοι αυτοί που επιτίθενται στο Ταλμούδ, συχνά αναφέρονται σε αρχαίες ραββινικές πηγές χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις μεταγενέστερες εξελίξεις της Εβραϊκής διανόησης ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ NA ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΑΡΧΕΣ που μπορούν ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ τον ρόλο αυτών των πηγών στην ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Ακόμα και ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ έχει εξελιχθεί και αλλάξει μέσα σε 2000 χρόνια, και ανεξάρτητα από τον αδιαμφισβήτητα σπουδαία θέση που το Ταλμούδ και η πρώιμη ραββινική γραμματεία συνεχίζουν να έχουν στην σύγχρονη Εβραϊκή εκπαίδευση, η ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ είναι περισσότερο πολυποίκιλτη από όσο οι «κατά γράμμα» αναγνώσεις τις οποίες οι πολέμιοι «ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ» ΣΑΝ ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.
  Είναι οι πολέμιοι ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ; αυτός είναι ένας όρος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με ελαφρότητα, αλλά η απάντηση είναι «στο μεγαλύτερο μέρος τους ναι». Και τώρα και πριν, ένας πολέμιος αυτού του τύπου, μπορεί ο ίδιος να έχει γεννηθεί Εβραίος, αλλά οι συστηματικές διαστρεβλώσεις πάντα προς την κατεύθυνση της αρνητικής απεικόνισης του Ιουδαϊσμού , η έλλειψη ενδιαφέροντος για καλοπροαίρετες προσπάθειες να κατανοήσουν τον σύγχρονο Ιουδαϊσμό από σύγχρονους Ιουδαίους και η απόρριψη κάθε άποψης που αντιτίθενται στη δική τους, ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ο στόχος τους είναι να παράγουν την Φρανκεστάιν εκδοχή του Ιουδαίσμού ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ.
  ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙ-ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ – ΚΑΘΟΛΟΥ. Ο συστηματικός τρόπος με τον οποίο τα ΙΔΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ (και στην παράθεση και στην ανάλυση) διαιωνίζονται μέσα από διαδοχικές γενιές αντι-Ταλμουδιστών «Σταυροφόρων» , συνηγορεί στο ότι οι μεμονωμένοι συγγραφείς συχνά ανακυκλώνουν παλιές επιθέσεις. Προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν τους αναγνώστες τους με την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ, ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ …
  .
  .
  II. A. Μη-Εβραίοι ως μη-Ανθρωποι (σελίδα 6)
  …Μια πολύ πιο σοβαρή κατηγορία (…) έχει κατασκευαστεί όταν οι αντισημίτες αναπαράγουν την συκοφαντία του αίματος και ισχυρίζονται ότι ο Εβραϊκός Νόμος προτρέπει ή επιτρέπει σε Εβραίους να δολοφονήσουν μη-Εβραίους όταν αυτό είναι εφικτό.
  Για να στηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό, οι πολέμιοι παραθέτουν ένα χωρίο από το «Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ» [2] που δηλώνει στο όνομα του Ραββί Σιμόν Μπαρ Γιοχάι (μέσα του δεύτερου αιώνα Καινής Περιόδου) πως «ο καλύτερος των μη-Εβραίων πρέπει να θανατωθεί».
  Αλλά η Εβραϊκή παράδοση ΑΝΕΚΑΘΕΝ έχει αντιληφθεί πως η συγκεκριμένη δήλωση αναφέρεται μόνον στην περίπτωση που οι Εβραίοι εμπλέκονται σε πόλεμο- σε τέτοιες στιγμές, λέει ο Ραββί Σιμόν, το status ενός μη-Εβραίου αντιπάλου δεν θα πρέπει να λογαριάζεται, για τον λόγο πως ο πόλεμος δεν μπορεί να διεξαχθεί με «ημίμετρα».
  Το ότι ο Ραββί Σιμόν αναφερόταν σε ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ μπορεί να αντληθεί από τον βίο του, διότι έζησε στην εποχή των διωγμών του Αδριανού και συμμετείχε στην εξέγερση του Μπαρ Κοχβά εναντίον της Ρώμης.
  Βαρύτερης σημασίας δε είναι, πως ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ της δήλωσης του Ραββί Σιμόν στην ΕΒΡΑΪΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ έχουν προστεθεί οι λέξεις בשעת מלחמה (μπι-σαάτ μιλχαμά, σε καιρούς πολέμου). [3]
  Παρ’ όλα αυτά, οι πολέμιοι συνεχίζουν να παραθέτουν το απροϋπόθετο χωρίο του «Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ» σε μια προσπάθεια να εγείρουν υποψίες, πως δηλαδή οι σύγχρονοι Εβραίοι έχουν μυστικά διαταχθεί να σκοτώνουν τους μη-Εβραίους γείτονές τους.
  Με τον τρόπο αυτό προπαγανδίζουν μια ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ …

  [2] Υπάρχουν δυο «εκδόσεις» του Ταλμούδ – η μια είναι συγγραφή των Εβραίων της Βαβυλώνας και η άλλη των Εβραίων που ζούσαν στην αρχαία Ιερουσαλήμ. Γενικά, η παράθεση ενός χωρίου από το Ταλμούδ, αναφέρεται στην «έκδοση» της Βαβυλώνας η οποία και θεωρείται επίσημη (authoritative). Σήμερα, το «Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ» γενικά δεν διδάσκεται ακόμα και στα υπερ-Ορθόδοξα Εβραϊκά σχολεία, αν και προχωρημένοι Εβραίοι Ταλμουδιστές ενίοτε το μελετούν.
  [3] Βλέπε για παράδειγμα Tractate Soferim 15:7; Machzor Vitri 527; Beit Yosef Y.D. 158:1.

  The Anti-Defamation League, founded in 1913, is the world’s leading organization fighting anti-Semitism through programs and services that counteract hatred, prejudice and bigotry

 69. Ο/Η eklag λέει:

  Αν »ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ»
  αποδεχτούμε ΚΑΙ αυτή την ερμηνεία
  (ο Μη Εβραίος να δολοφονείται μόνο σε καιρό πολέμου),
  το αυτό πρέπει να πράξουμε και για τα κείμενα των »αντιπάλων».
  Όλα τότε πρέπει να ερμηνευτούν με βάση τη χρονική στιγμή
  που ζούσε όποιος τα έγραφε.
  Όχι άλλα κριτήρια για τα »δικά» μας και άλλα για τους »αντιπάλους».
  Δεν θα παρουσιάζουμε τον Πατροκοσμά ως αντισημίτη
  -καθώς βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα-
  γιατί αναπόφευκτα παρουσιάζονται
  -από μόνοι τους-
  οι Εβραίοι ως αιμοσταγείς δολοφόνοι της υπόλοιπης ανθρωπότητας,
  την οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν θεωρούν ακριβώς ανθρωπότητα…

  ps
  O απογευματινός καφές έχει θαυμάσια γεύση
  όταν συνοδεύεται από μελέτη Ιερών Κειμένων
  και γεννά δημιουργικά ερωτήματα:
  καθώς το Ισραήλ βρίσκεται διαρκώς σε πόλεμο
  -και με τον εαυτό του-
  η κατά Φρανκεστάιν εκδοχή του Ιουδα’ι’σμού πόση ισχύ έχει άραγε στις μέρες μας;

  • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

   Κατά την προσφιλή ΣΑΣ (και όχι μόνο) τακτική,
   και στην πλειονότητα των αναρτήσεων
   αναμειγνύετε τα θέματα στον κρατήρα
   προσπαθώντας να δημιουργήσετε εντυπώσεις…

   Τα περί του πατρός σας Κοσμά
   συζητήθηκαν στο παρόν ιστολόγιο
   ΕΔΩ
   https://roides.wordpress.com/2009/02/18/18feb09/
   Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία(2)-Το μέντιουμ Κοσμάς Αιτωλός (Α’)
   18/02/2009
   ΕΔΩ
   https://roides.wordpress.com/2009/02/20/20feb09/
   Ορθόδοξη Λευκή Μαγεία(2)-Το μέντιουμ Κοσμάς Αιτωλός (Β)
   20/02/2009
   ΕΔΩ
   https://roides.wordpress.com/2012/02/19/19feb12/
   Λειτουργία Κυριακής: 2 θαύματα της Αγίας Ζώνης Βατοπεδίου
   19/02/2012

   … αδυνατώ δε να εμπλουτίσω την «βιβλιογραφία» με
   πλίνθους τε και κεράμους ατάκτως ερριμμένους
   σε ανύποπτο χρόνο και ιστολογικό χώρο,
   που ενίοτε δεν απαντήθηκαν όπως έπρεπε.
   Κατά το ισχύον υπουργικό εθιμοτυπικό
   και προς ενημέρωσίν σας
   τα σχόλια σε αυτές τις αναρτήσεις δεν έχουν κλείσει…

   PS-RESPONSA
   αυτό αφορά το so-called «θεοκρατικό» Ισραήλ
   και τους καλοπροαίρετους
   και συνάμα ΚΡ-ι-ΤΙΚΟΥΣ φίλους του
   νομίζω ;

 70. Ο/Η eklag λέει:

  Αγαπητέ/ή,
  το να μου υπενθυμίζετε ΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ επί του θέματος,
  με το να ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΤΕ δηλαδή,
  εκτίθεστε απλά περισσότερο.
  Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα και η so called απάντησή σας
  -όπως και των ομοίων σας-
  είναι η αναμενόμενη:
  προσπάθεια υπονόμευσης του ήθους του ομιλητή
  και επιλεκτική θεώρηση και κριτική πηγών,
  με τρόπο ώστε να ενισχύει την πάγια θέση σας.
  Συνεχίστε να αποκρύβετε το μισάνθρωπο θεωρητικό υπόβαθρο
  του κράτους του Ισραήλ και να καμώνεστε τις έκπληκτες παρθένες
  για τον so called αντισημιτισμό της ανθρωπότητας εναντίον σας.
  Με το να καπηλεύεστε τη μνήμη των ίδιων των νεκρών σας,
  δεν θα πάτε-πια-μακριά…
  Όσοι σφαγιάστηκαν δεν είναι πολυτιμότεροι απ’ αυτούς που σφαγιάζονται
  ολούθε κάθε μέρα,αρκετοί δε με τις δικές σας ενέργειες.
  Η τακτική της ενορχηστρωμένης θυματοποίησης πάλιωσε
  και κάθε φορά που θα το »ξεχνάτε» θα είμαστε εδώ να σας το θυμίζουμε,
  καθώς αυτή είναι η ταμπακιέρα!

  • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

   Η ταμπακιέρα δεν υπεκφεύγει ποτέ
   όπως είναι ΕΥΚΡΙΝΕΣ
   στα περίπου 20 ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ σχόλιά της
   στην ενθάδε ανάρτηση.
   Αντίθετα με άλλους – προφανώς λόγω
   ιδεολογικών, πολιτικών, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, θρησκευτικών
   και why not ψηφοθηρικών επιλογών
   (όλα αυτά ξεχωριστά ή/και αχταρμο-ανάμεικτα).

   Συνεχίστε λοιπόν να επιτίθεστε
   plus «προσπάθεια υπονόμευσης του ήθους του ομιλητή»
   σε όποιον δικηγόρο, υπουργό, Κρητικό κλπ κλπ
   διαφωνεί μαζί σας
   όπως είναι ΕΥΚΡΙΝΕΣ (ΚΑΙ) πιο πάνω.

   Στο μεταξύ
   σε γειτονικά/συγγενικά κράτη
   το τροπάριο άλλαξε
   και … ΔΕΝ θα πάμε μακριά.

   http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=672:-a-&catid=51:2009-05-26-11-05-45&Itemid=87
   ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μεταξύ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΕΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

   Ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Γιόνα Μέτζκερ και ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος υπέγραψαν μία ιστορικής σημασίας διακήρυξη, στις 5.12.2011, στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία. Η διακήρυξη επισημοποιεί τη δέσμευση των δύο πλευρών στην ενδυνάμωση των μεταξύ τους σχέσεων ενώ βεβαιώνει το αβάσιμο του δόγματος της συλλογικής ευθύνης του εβραϊκού λαού για τη σταύρωση του Ιησού. Είναι η πρώτη φορά που Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκάθαρα αποδοκιμάζει το δόγμα αυτό, το οποίο από αιώνων υπήρξε ο πλέον θεμελιώδης παράγων ανάπτυξης του θρησκευτικού αντισημιτισμού στην Ευρώπη.
   «Εμείς, ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Γιόνα Μέτζκερ και ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος ευχαριστούμε το Θεό για την ευλογημένη ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού και βεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στην ενδυνάμωση των άριστων σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο της διακήρυξης. Ιδιαίτερα διευκρινίζεται στη διακήρυξη ότι η Εκκλησία της Κύπρου ουδέποτε συμμετείχε σε κατηγορίες περί συλλογικής ευθύνης ούτε σε συστηματική άρνηση του Εβραϊσμού. «Συνεπώς βεβαιώνουμε την αποδοκιμασία παρόμοιων προκαταλήψεων ως ασυμβίβαστων με τα διδάγματα των Ιερών Γραφών», αναφέρει χαρακτηριστικά.
   Σημειώνεται ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είχε αποκηρύξει το δόγμα περί συλλογικής ευθύνης των Εβραίων, το 1965 με την Διακήρυξη Nostra Aetate που ψήφισε η Β΄ Σύνοδος του Βατικανού.
   Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στην Jerusalem Post ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ: «Σήμερα υπογράψαμε μια ιστορική διακήρυξη για τις σχέσεις μεταξύ Ιουδαϊσμού και Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μέχρι τώρα οι Ορθόδοξες Εκκλησίες ήταν απρόθυμες ως προς την ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών, ωστόσο, η Εκκλησία της Κύπρου με τη σημερινή διακήρυξη ανέλαβε αυτή την ευθύνη… Ελπίζουμε ότι τώρα, σταδιακά, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ανάλογους δεσμούς σχέσεων και με άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως την Ελληνική και τη Ρωσική».
   Ο Αρχιραββίνος Μέτζκερ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο εθνικό ζήτημα της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία, λέγοντας: «Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους αυτής της χώρας δεν μπορείς παρά να συναντήσεις πολίτες που θα σου μιλήσουν για τον πόνο που νιώθουν για την κατοχή του μισού νησιού τους από την Τουρκία».
   Επίσης, η διακήρυξη βεβαιώνει τα διδάγματα του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού σχετικά με την ιερότητα της ζωής και ως εκ τούτου αναφέρει: «Καταδικάζουμε κάθε πράξη που βεβηλώνει την ιερότητα αυτή, ιδιαίτερα πράξεις βίας και τρομοκρατίας κατά αθώων και ειδικότερα όταν αυτές εμπλέκουν κατάχρηση του ονόματος του Θεού και της θρησκείας».
   Ο Ραββίνος Ντέιβιντ Ρόζεν, υπεύθυνος διαθρησκειακών σχέσεων της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής και επίτιμος σύμβουλος της Αρχιραββινείας του Ισραήλ για διαθρησκευτικά θέματα, χαιρέτισε την υπογραφείσα διακήρυξη τονίζοντας ότι αποτελεί μόνον την αρχή της διαδικασίας σύσφιξης σχέσεων μεταξύ του Ιουδαϊσμού και των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

   (Αποσπάσματα από άρθρο της Jerusalem Post, 8.12.2011)

   http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishFeatures/Article.aspx?id=248602
   Metzger, Cyprus archbishop pledge to deepen ties
   By JEREMY SHARON – 12/08/2011

 71. Ο/Η eklag λέει:

  Είστε ομολογουμένως ευκρινείς και περιεκτικοί όταν,
  στη φάση που το Ισραήλ δεν τα πάει καλά με την Τουρκιά,
  προβάλλετε τις αγαστές συνεργασίες του με όποιον έχει θεματάκια με την
  Τουρκιά.
  Προσωπικά χαιρόμαστε για τις όποιες αγαστές συνεργασίες
  και περιμένουμε να δούμε πόσο θα κρατήσουν αυτή τη φορά!
  Ελπίζουμε δε να θυμάστε ότι η μονομερής αναμόχλευση
  παλαιών κειμένων δεν είναι προς το συμφέρον κανενός,
  καθώς κάθε φορά που θα κάνετε λόγο για »αντισημιτισμό»,
  κάθε φορά θα κάνουμε λόγο για Εβρα’ι’κό Μισανθρωπισμό.
  Είμαστε επαρκώς ευκρινείς και κοιτάμε μπροστά.
  Εμείς.

  • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

   Kαι ευκρινείς και ενημερωμένοι είμαστε
   αυτό είναι αλήθεια,
   ακόμα και όταν «μετατοπίζεται» το κέντρο βάρους
   από θεολογικές κατηγορίες και τραπεζι(τι)κές συνομωσίες
   σε γεωπολιτικές συνεργασίες.

   The Middle East Quarterly
   http://www.meforum.org/pipes/10630/kastelorizo
   Kastelorizo – Mediterranean Flashpoint?
   by Daniel Pipes – February 7, 2012

 72. Ο/Η mordechaifrizis λέει:

  Κάποιοι εδώ μιλάνε για ‘επικίνδυνους-κακούς’ Εβραίους… την ώρα που οι ιδεολογικοί ΄’συν-αγωνιστές’ κάποιων προχτές έσφαξαν στην Τουλούζη της Γαλλίας τέσσερις εβραϊκές ψυχές, μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι, και μάλιστα θρήσκοι… Τα ονόματα των Μαρτύρων: 1) Ραββίνος Γιονατάν Σάντλερ, 30 χρονών και οι γιοί του 2) Γκάμπριελ Σάντλερ, 4 χρονών 3) Αριέ Σάντλερ, 5 χρονών (τα παιδιά δολοφονήθηκαν μέσα στην αγκαλιά του πατέρα τους) 4) Μιριάμ Μονσονέγκο, 8 χρονών (είχε γενέθλια τον επόμενο μήνα- ο αντισημίτης φονιάς την άρπαξε από τα μαλιά και την πυροβόλησε εξ’επαφής στο κεφάλι, ενώ ύστερα την πυροβόλησε ακόμα δυό φορές ενώ κοίτονταν αιμόφηρτη στο πάτωμα. Ο πατέρας της, διευθυντής του σχολείου ‘Οτσάρ Α΄Τορά-ο θησαυρός της Τορά’ ήταν από τους πρώτους που είδε την νεκρή του κόρη, την οποία έτρεξε να φιλήσει στο διαλυμένο από τις σφαίρες κεφαλάκι της). Ασέμ Γινκόμ Νταμάμ- Ο Κύριος ας εκδικηθεί το αίμα τους!

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Φριζη

   Παρακαλω πολυ αν μπορειτε να μου απαντησετε με ενα ναι ἢ με ενα οχι στην εξης ερωτηση.
   Εαν το σανχεντριν εδωσε χρηματα και παραγγελια στον αρχηγο του γαλλικου παρακρατους – αυτο το καιρο εχει περιοδο και χρειαζεται πολυ χρημα – να δολοφονηση μερικους εβραιους ωστε το Ισραηλ να βρη δικαιολογια οτι οι ισλαμιστες δολοφονουν εβραιους και επομενως δικαιουται να επιτεθη στη Περσια που τη κυβερνανε ισλαμιστες, εαν επαναλαμβανω εγινε ετσι, ευχεστε Ασέμ Γινκόμ Νταμάμ;
   Περιμενοντας την απαντηση σας και την επανοδο σας στο ζητημα των σταυρωτων του Χριστου, διατελω

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η mordechaifrizis λέει:

    Η υποκρισιά και συκοφαντία των αντισημιτών, βλέπω δεν έχει όρια!

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Αγαπητε κυριε mordechaifrizis

    Παρακαλω πολυ να δεχθειτε τις ευχαριστιες μου, γιατι απαντησατε σε μηνυμα μου, και τη μεγαλη μου λυπη γιατι δεν επανηλθατε ακομη, παρ’ οτι το υποσχεθηκατε ρητα, στο ζητημα των σταυρωτων του Κυριου. Ετσι κυριε Φριζη, με δεδομενο οτι εμφανιζεσθε σαν ραβινος των ιουδαιων, δινετε την εντυπωση σε μας τους μη ιουδαιους, οτι οι ιουδαιοι δεν τηρουν τις υποσχεσεις τους, ειναι απαταιωνες. Λοιπον δεν φταιμε εμεις που εχουμε τετοια γνωμη για τους ιουδαιους, μαλλον εσεις οι σιωνιστες φταιτε.
    Σχετικα με το ανωτερω μηνυμα μου εχω να πω οτι δεν απαντησατε στην ερωτηση μου. Την επαναλαμβανω σε εισαγωγικα.
    «Εαν το σανχεντριν εδωσε χρηματα και παραγγελια στον αρχηγο του γαλλικου παρακρατους – αυτο το καιρο εχει περιοδο και χρειαζεται πολυ χρημα – να δολοφονηση μερικους εβραιους ωστε το Ισραηλ να βρη δικαιολογια οτι οι ισλαμιστες δολοφονουν εβραιους και επομενως δικαιουται να επιτεθη στη Περσια που τη κυβερνανε ισλαμιστες, εαν επαναλαμβανω εγινε ετσι, ευχεστε Ασέμ Γινκόμ Νταμάμ;»
    Επισης επιτρεψτε μου μια καινουργια ερωτηση:
    Βλεπω στο Ισραηλ μια κινηση φιλειρηνιστων που υποσχοντε στους Περσες οτι δεν θα τους επιτεθουν γιατι τους αγαπανε. Εσεις οι σιωνιστες που κυβερνατε το Ισραηλ τι λετε: θα επιτεθητε στου Περσες;
    Περιμενοντας την επανοδο σας στο ζητημα των σταυρωτων του Ιησου του Ναζωραιου, και τις απαντησες σας στις δυο ερωτησεις μου, τη παληα και τη καινουγια, διατελω,

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροϊδη

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι ηδη ο Αρχηγος του Γαλλικου Κρατους, εδωσε εντολη στην Αστυνομια Του, να ερευνηση και να «ανακρινη» με ανακριση τριτου βαθμου – οπως συνηθιζει η Γαλλικη Αστυνομια – ισλαμιστες, με δικαιολογια την υποψια οτι ενδεχομενως ειναι συνεργατες του παρανοϊκου δολοφονου των Γαλλων στρατιωτων και των Γαλλων ιουδαιων. Η επομενη κινηση ειναι να πη ο κυριος Νεταναχιου οτι οι ισλαμιστες δολοφονησαν τους εβραιους στη Toulouse.
    Περιμενοντας την «επομενη κινηση» και την επανοδο του κυριου Φριζη στο ζητημα των σταυρωτων του Ιησου του Ναζωραιου, διατελω

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροίδη

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε και παλι ενημερωση στο θεμα της δολοφονιας Γαλλων στρατιωτων και ιουδαιων απο παραφρονα εγκληματια.
    Εδω http://news.in.gr/world/article/?aid=1231189815
    μπορειτε να δειτε οτι η Γαλλικη Αστυνομια εξακολουθει να συλλαμβανει ισλαμιστες, χωρις το παραμικρο στοιχειο οτι εχουν σχεση με τον δολοφονο. Επειδη ειμαι 6 χρονια αστεγος στη Γαλλια και σχεδον καθημερινα επισκεπτομαι ιδρυματα αστεγων για ντουζ, πλυντηριο και φαγητο, εχω συναντησει πολλους παρανο·ι·κους εγκληματιες, ηρωινομανεις. Ειναι ολοι εθνικιστες (racists) και εγκληματικα οργανα του γαλλικου παρακρατους. Ορισμενοι εξ αυτων ειναι αραβες και ειδικα αλγερινοι. Ειμαι βεβαιος οτι τετοιος ηταν και ο δολοφονος των Γαλλων στρατιωτων και ιουδαιων και κατευθυνοταν απο τις γαλλικες μυστικες υπηρεσιες οπως ολοι αυτοι οι εγκληματιες. Η προβλεψη μου ειναι οτι η Γαλλικη Αστυνομια θα ανακοινωση οτι καποιος ισλαμιστης ειχε πει μια φορα bonjour στο παρανοικο δολοφονο και μετα ο κυριος Νεταναχιου θα δηλωση οτι ο δολοφονος των εβραιων στη Toulouse, συμφωνα με την ανακοινωση της Γαλλικης Αστυνομιας, ειχε ισλαμιστες συνεργατες και αρα δικαιουται να επιτεθη στο κυριο Χαμενε·ι· που ειναι ισλαμιστης.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροίδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι, συμφωνα με το in.gr http://news.in.gr/world/article/?aid=1231189988
    η Γαλλικη Αστυνομια δεν εχει ανακαλυψει ακομα ισλαμιστη που να εχη πει bonjour στο δολοφονο των αθωων Γαλλων στρατιωτων και ιουδαιων.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροίδη

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι εδω
    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231190415
    το συγκροτημα Λαμπρακη μας λεει, στη 5η παραγραφο, οτι ο δολοφονος των αθωων Γαλλων στρατιωτων και πολιτων μεχρι και μικρων παιδιων, ηταν ισλαμιστής τζιχαντιστής, χωρις η Γαλλικη Αστυνομια να εχη ανακαλυψει μεχρι τωρα, εστω και εναν ισλαμιστη, που να εχη πει bonjour στο δολοφονο. Αρα το προσχημα που ηθελε ο κυριος Νεταναχιου για να επιτεθη στους Περσες, του το προσφερουν τα μιντια, διοτι η Γαλλικη Αστυνομια δεν δυναται να του το προσφερη. Οπως γραφει κατω – κατω το reportage, οι «πληροφοριες» προερχονται απο το newsroom του ΔΟΛ, απο το Αθηνα·ι·κο Πρακτορειο Ειδησεων και απο το Γαλλικο Πρακτορειο. Προφανως οι σιωνιστες ασκουν ελεγχο και στα τρια αυτα μιντια.
    Σημειωνω ακομα οτι οι τρεις στρατιωτες που δολοφονησε, ησαν Γαλλοι εγχρωμοι, απο τος κτησεις που εχει η Γαλλια στη Καρα·ι·βικη και στο νοτιο Ινδικο Ωκεανο. Σαφως λοιπον επροκειτο για racist. Tους ιουδαιους τους σκοτωσε γιατι ειναι παραδοσιακοι αντιπαλοι των καθολικων που ειναι η επικρατουσα θρησκεια στη Γαλλια.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

 73. Ο/Η eklag λέει:

  Η προσφιλής τακτική
  -καπηλεύομαι το αίμα αδικοχαμένων νεκρών,
  για να υποδαυλίσω το μίσος και να διαιωνίσω την αθλιότητα-
  και πάλι σε όλο της το μεγαλείο…
  ομοίως σπαραξικάρδιο είναι το θέαμα νεκρών παιδιών που
  δολοφονήθηκαν απλώς και μόνο γιατί ήταν Άραβες.
  Οι αμετανόητοι ταγοί των 2-όπως και τόσων άλλων-πλευρών
  συνεχίζονται να εύχονται την εκδίκηση,
  επικαλούμενοι το όνομα του μοναδικού Θεού
  τον οποίο είναι σε θέση να αντιληφθούν,
  κρίνοντας πάντα με βάση τις ιδεοληψίες τους.
  Έναν Θεό που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει,
  παρά να εξοπλίζει χέρια κατά απίστων
  αντί να φέρνει ειρήνη και συναδέλφωση.
  Θλίψη και ντροπή..

 74. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  http://abnet.agrino.org/htmls/E/E010.html
  Κι όμως είναι ελληνικές· ετυμολογική εξέταση λέξεων της Αγγλικής
  Γ. Μπαμπινιώτης

  […] Μια λέξη που θα ξάφνιαζε ίσως όταν κανείς διαπιστώσει ότι είναι ελληνική, είναι η αγγλική λ. pain «πόνος». Η λέξη αυτή προήλθε από την ελλην. λ. ποινή που σήμαινε αρχικά «τιμή αίματος, εκδίκηση (για έγκλημα)» και μετά «τιμωρία». Μέσω τού λατ. poena, που έδωσε το γαλλ. peine (αρχικά σήμαινε «τα βασανιστήρια των μαρτύρων τής πίστεως»), προήλθε το αγγλ. pain με τη σημ. «πόνος» ως απόρροια των πόνων από τα βασανιστήρια και ως επακόλουθο τής τιμωρίας γενικότερα.[…]

  PS (1)
  (Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις)
  εκδίκΑση
  ΗΙΝΤ: A και Η

  PS (2)
  Εβραϊκά εκδίκηση
  νεκαμά , από ρίζα καμ (=ανόρθωση, ανασήκωμα, ΑΝΑ-ΣΤΑΣΗ
  αυτού που έχει υποστεί την βλάβη,του αδικημένου
  στο επίπεδο/ύψος του αδικούντος)
  με σήμα την ζυγαριά της Θέμιδος

 75. Ο/Η eklag λέει:

  PS (3)
  »Οι Εβραίοι επιλέχθηκαν για να αποδείξουν την απουσία λύτρωσης»
  Λέο Στράους-Γιατί παραμένουμε Εβραίοι

  ήτοι:
  κοκό κι απ’ αβγό τίποτε
  ή
  μίλα μου για μήλα…

  • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

   … και για καπηλεύσεις επίσης

   Rachel Corrie’s death was a tragic accident,
   but the death of these Rachels could have been avoided.

   In light of the Rachel Corrie recently embarking for Gaza, we created this video as a tribute to «The Forgotten Rachels» who all died as a result of Palestinian terrorism.

   The Forgotten Rachels (8 Ιουν. 2010)

 76. Ο/Η mordechaifrizis λέει:

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Ροΐδη,

   Παρακαλω πολυ να μου κανετε τη χαρη και να μου επιτρεψετε να σας πω οτι, και μονο κοιτωντας την αρχικη φωτογραφια αυτου του video, μπορειτε να βγαλετε συμπερασμα για τη πνευματικη κατασταση του κυριου Φριζη.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 77. Ο/Η eklag λέει:

  …και για το πώς γίνεται
  η εκδίκΗση…εκδίκΑση…
  άμα υπάρχει καλή θέληση όλα γίνονται…
  πάρτε τώρα μαντηλάκια για να κλάψετε τώρα πάνω στα πτώματα,
  το αίμα των οποίων εσείς χύνετε!
  Νεκρόφιλοι!

  • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

   3A Παράδειγμα:
   Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

   Τα υπόλοιπα λεπτομερειακά θα τα βρεις μόνη σου .
   Καληνύχτα.

 78. Ο/Η Po λέει:

  αγαπητή eklag,
  δεν είδα κανέναν να καπηλεύεται τις πρόσφατες δολοφονίες στη Τουλούζη.
  Δείξτε λίγο σοβαρότητα, λίγο ωριμότητα.

  κρίμα.

 79. Ο/Η eklag λέει:

  Θέλετε να αρχίσω να προσκομίζω διαμελισμένους Παλαιστίνιους
  και κάποιους να καταριούνται τους σφετεριστές Εβραίους;
  Δεν θα το κάνω ακριβώς γιατί εγώ δεν παίζω εν ου παικτοίς!
  Αν είναι να τραβάτε αυτιά,τραβάτε τα σωστά ή κανένα!

  ps
  Kρίμα είναι, που μια χαρά παιδί!
  μοντέλο λέμε!
  έπαθε βλάβη! και Ιερά Κείμενα!
  ανίατο και κολλητικό!
  Μακριά!

  • Ο/Η Po λέει:

   – τι σχέση έχει η πολιτική του κράτους του Ισραήλ στο παλαιστινιακό
   με την καταδίκη του (χριστιανορθόξου στη προκειμένη) αντισημιτισμού.

   – τι σχέση έχει η πολιτική του κράτους του Ισραήλ στο παλαιστινιακό
   με τον εν ψυχρό σφαγιασμό αθώων ανθρώπων, είτε παλαιστινίων είτε εβραίων.

   οι μόνες σχέσεις που προσωπικά μπορώ να διακρίνω, είναι η αμάθεια ή ο ευσυνείδητος ρατσισμός.

  • Ο/Η mordechaifrizis λέει:

   Προς αντισημίτες: Το δολοφονικό σας μίσος δεν θα λυγίσει τον εβραϊκό λαό, όπως δεν τον λύγισε χιλιάδες χρόνια…

 80. Ο/Η eklag λέει:

  Σας παραπέμπω στο 3Α Παράδειγμα!

  • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

   1) και ο Αρχιμήδης Εβραίος ;
   Γρήγορα στον πυρόβλητο για νέες αποκαλυπτικές ειδήσεις.
   Ε ρε γλέντια …

   2) ΤΟΠΟΣ δόθηκε επίσης όπως θα υπενθυμιστεί εντός τριημέρου.
   Η εν πολλαίς παικτοίς περιπεσούσα νύμφη
   -και εν ολίγοις, δηλαδή εν συντομία-
   αναλώθηκε αναζητώντας Εφιάλτες ΕΚΤΟΣ των τειχών.
   Αισώπου δε, συμπαρομαρτούντος
   “ὦ κάκιστα ζῷα, τῶν οἰκιῶν ὑμῶν ἐΜπιπραμένων αὐτοὶ ᾄδετε;” (sic)
   http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?7238-%CE%A4%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CF%8E%CE%BD

   3) ΚΑΠΗΛΕΥΣΙΣ διαμελισμένων Εβραίων ΤΕ ΚΑΙ Αράβων
   ήτοι επίλυσις του Μεσανατολικού ζητήματος
   εθιμικής ωχροκίτρινης αποχρώσεως
   και εν τω μεγέθει ιστοσελίδος!
   – εύγε! κύριε υπουργέ (τυφλέ τα τ’ ΩΤΑ).
   Εμφανούς δε της αμαθείας τε και αποτυχίας
   των μέχρι τούδε πρακτικών ΑΣΥΝΔέΤΩΝ της ενταύθα αναρτήσεως
   όρα
   http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels
   – εκτιθέμεθα, ω! Ναι!
   — δεν είναι κακό ! δεν είναι κακό !

   4) ουκ εν τω πολλώ το ευ
   ή
   ένας αλλά λέων (και ο της Ιουδαίας)
   http://truthandsurvival.wordpress.com/2008/02/01/israel%E2%80%99s-shame-%E2%80%93-the-six-day-war-in-1967/

 81. Ο/Η eklag λέει:

  Για την Ταμπακιέρα:
  στη Σιβηρία έπεσε ένα UFO πρόσφατα και φήμες λένε
  ότι τα μέλη της αποστολής
  -μετά που ο Πούτιν τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι-
  ήρθαν στην ελλαδική Χάβρα,
  που ως Χάβρα δέχεται τα πάντα!
  Τα πετάτε όλα μια κι έξω και μας στερείτε την απόλαυση!
  της αργής ηδονικής αποκάλυψης…

  • Ο/Η Για την Ταμπακιέρα λέει:

   Απολαμβάνετε αργά και ηδονικά λοιπόν το παρόν ιστολόγιο
   (όταν δεν σας το στερώ – ο καιρός γαρ εγγύς)…
   Και H Αφροδίτη με τις γούνες …

 82. Ο/Η tomoly λέει:

  Αφιερωμένο, εξαιρετικά, σε ανέραστους, αχάιδευτους, αφίλητους και, γι΄αυτό, επικίνδυνους εχθρούς του ανθρωπίνου γένους, χαζο- Σιωνισταράδες, με πολλαπλά ψευδώνυμα, ή παρατσούκλια, γνωστή συν_ήθεια απατεώνων ή κακοποιών…

  ΙΣΡΑΗΛ Vs ΙΡΑΝ: Μπορεί η αγάπη να αποτρέψει τον πόλεμο;- http://gkdata.gr/?p=14241

  • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

   Mην το κουράζεις άλλο, ρε αμαθή
   Αστο για τα «πολλαπλά ψευδώνυμα
   ή παρατσούκλια, γνωστή συν_ήθεια απατεώνων ή κακοποιών»
   (στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί)
   αφού το ξέρεις πως στο internet αφήνεις ίχνη
   (να μην το ανακατέψουμε κι αυτό
   στη σελίδα που ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ είμαστε φιλοξενούμενοι).
   Οσο για τη σεξουαλική ζωή του ΑΛΛΟΥ
   (που ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως είμαι ΕΓΩ, λόγω …άστο καλύτερα )
   θα το βρεις στην πραγματεία Kourbot, 234wc…
   Και για του λόγου το αληθές
   ψάξε στη σελίδα του κ.Σαραντάκου (ρώτα τον κιόλας)
   και θα δεις να σχολιάζουμε με διαφορά λεπτών
   εγώ και αυτός που με μπέρδεψες …
   Μιας που ήρθε η στιγμή για τα αποκαλυπτήρια-
   -και για να ξέρεις από που σου ήρθε, αυτή τη φορά-
   θα με βρεις εδώ

   http://www.youtube.com/user/YOSEF22ADAR

 83. Ο/Η eklag λέει:

  Για την Ταμπακιέρα,
  η χαρά της αποκάλυψης αφορά σε εσάς και τα χαρίσματά σας…
  Ως προς το παρόν Ιστολόγιο,θα υποτιμούσα την αξία του χρόνου τον οποίο εδώ διαθέτω,αν στεκόμουν μόνο στις-πολλές-απολαυστικές στιγμές…
  Λειτούργησε για την ταπεινότητά μου,
  όχι ως βήμα προβολής εντεταλμένης προπαγάνδας
  -όπως συμβαίνει με κάποιους-
  αλλά ως Σχολείο Ζωής:
  μπόρεσα δηλ. να αντιληφθώ σε βάθος κάτι που γνώριζα επιφανειακά δυστυχώς!
  πώς με συστηματική »δουλειά»,
  διαστρέφοντας τα γεγονότα ακόμα και με την απόκρυψη όλων των πτυχών
  της »αλήθειας»,δημιουργείς νέες »αλήθειες»…
  Λες π.χ. αυτό το παλιό κείμενο εννοεί »πόλεμο» τότε,όχι τώρα,
  ενώ άλλα παλιά κείμενα εννοούν »πόλεμο» πάντα.
  Έχεις λοιπόν έτοιμα τα αιώνια θύματα και τους αιώνες θύτες
  για όσοι δεν γνωρίζουν…
  τι θα συμβεί αν επικρατήσουν οι »νέες αλήθειες»,
  καθώς όσοι γνωρίζουν θα αποχωρίσουν βιολογικά
  και δεν θα είναι σε θέση να προβάλουν αντίλογο,
  δεν ξέρω και μάλλον δεν θέλω να μάθω…
  Δεν πιστεύω πια στη δύναμη της Ομορφιάς που θα σώσει τον Κόσμο,
  όσο υπέροχο κι αν θεωρώ το μήνυμα που
  το Μώλυ προσκόμισε…
  Η απύθμενη ηθελημένη βλακεία
  -που συχνά αγγίζει την απύθμενη συνειδητή κακοήθεια-
  έχει άπειρη δυναμική και δυνατότητες βεβαίως βεβαίως…
  ακούω από τόσα παιδιά-εφήβους τελευταία αφορισμούς για τη σκληρότητα
  και την αδικία της ζωής,ικανούς να με καταβάλουν απόλυτα.
  Πρέπει ίσως πια να συμμετέχω μόνο σε σχετικά αντικειμενικές
  απόπειρες προσέγγισης των θεμάτων,
  καθώς οι υπόλοιπες εκτός του ότι
  -λόγω ακριβώς του στρατευμένου χαρακτήρα τους
  δεν οδηγούν ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ-
  προσβάλλουν βάναυσα και κατάφωρα την αισθητική μου.
  Δεν είναι πια αστείο.,

  • Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

   eklag,
   δεν αφήνετε στην ακρούλα
   τα περί στρατεύσεως και προπαγάνδας ?
   Αμφότερα εμφανή σε όλα σας τα σχόλια …
   Λίαν επιεικώς, ανισόρροπη
   η συν-τοποθέτηση
   της πρωτοβουλίας στο facebook
   με τα δικά σας κηρύγματα μίσους
   διάσπαρτα ένθεν κακείθεν…

 84. Ο/Η eklag λέει:

  ps
  Για την ακρίβεια δεν ήταν ποτέ αστείο.

 85. Ο/Η Για την ταμπακιέρα λέει:

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον κ.Ρο
  για την ΑΝΟΧΗ και τη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
  Φεύγοντας,
  παραθέτω μια από τις χιλιάδες σελίδες του Ταλμούντ
  για τους φίλους που τυχόν ενδιαφέρονται
  (οι υπόλοιποι ας προσπεράσουν).
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  A Page of Talmud
  http://people.ucalgary.ca/~elsegal/TalmudPage.html

  ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ
  A hyperlinked selection of the texts in translation (requires a frames-capable browser).
  http://people.ucalgary.ca/~elsegal/TalmudMap/Samples.html

 86. Ο/Η tomoly λέει:

  «Έλληνες καλούνται οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες», -δε μπα να’ναι …Λάπωνες, Ιάπωνες και Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι ή Νιγηριανοί, Αλβανοί και Ισραηλινοί.

  Ή «οι ελληνικά μορφωμένοι Ξένοι είναι Έλληνες, και οι μη ελληνικά μορφωμένοι Έλληνες είναι Ξένοι».

  **** «Εκστατικοί άκουγαν το Σάββατο οι καλεσμένοι της Σεμίνας Διγενή, .. όπως και πάμπολλοι τηλεθεατές (1.140.000), τον Ισραηλινό Σλόμι Σαράνγκα να ερμηνεύει τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη και να στέκεται δίπλα στην μεγάλη Καίτη Γκρέυ .. ο ισπανικής καταγωγής πατέρας του ήταν λάτρης του Καζαντζίδη. Ο Σλόμι, που έχει κάνει πολλούς δίσκους με ελληνική μουσική, δεν θα μπορούσε να είναι Εσκιμώος. Είναι παιδί της Μεσογείου και το χρώμα της φωνής του κουβαλά και την παράδοση της ελληνικής μουσικής που πρωτοέφτασε στο Ισραήλ πριν από περίπου 50 χρόνια ..

  Ναι, μας κολακεύει το γεγονός ότι στην ισραηλινή δισκογραφία υπάρχουν π έ ν τ ε διαφορετικές εκτελέσεις του «Υπάρχω» ή ότι η Γλυκερία χαρακτηρίζεται «βασίλισσα» και ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πασίγνωστος και αγαπητός, όμως αγνοούμε την επίδραση που άσκησαν στη μουσική της χώρας οι Αιγυπτιώτες Ελληνες μουσικοί (που συνεργάστηκαν με Εβραίους μουσικούς).

  Αυτή η άγνωστη ιστορία μας αναγκάζει να αναλογιστούμε το πόσο αποσπασματικός, μεροληπτικός και τελικά επαρχιωτικός είναι ο πολιτισμός της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, ο οποίος ταυτίζεται με τη βίαιη, την επιθετική επιβολή ενός διεθνούς μέσου όρου α π ο β λ ά κ ω σ η ς .. Με χαρά, λοιπόν, είδαμε τον Σλόμι .. να ερμηνεύει με πάθος τα «δικά μας» τραγούδια, που δεν είναι ιδιοκτησία μας, αλλά ανήκουν σε όλους όσους τα αγαπάνε και τα σέβονται», Εικονογράφημα, Μαριάννα Τζιαντζή, Καθημερινή, 8-2-05

  **** “«Η ισραηλινή φιλοσοφία έγκειται στην πεποίθηση πως μπορούμε να σκοτώσουμε είκοσι Άραβες για να μείνει στην ζωή ένας Εβραίος. Όμως, για μένα δεν υπάρχει χώρος ούτε για εκλεκτό λαό ούτε για Γη της Επαγγελίας. Θα ήταν καλυτερα να δημιουργηθεί ένα εβραϊκό κράτος στην Βαυαρία!».

  Ακριβώς αυτό που πρότεινε πρόσφατα ο σκληροπυρηνικός Ιρανός πρόεδρος Αχμαντινεζάντ, παρατηρεί η απεσταλμένη της «Γεντιότ Αχρονότ». «Έχει δίκιο» της απαντά εκείνος ξεσπώντας σε γέλια, «το κλίμα εκεί είναι θαυμάσιο!».

  Ποιός τα λέει αυτά; (: Προσδεθείτε, για καλό και για κακό, ό,σοι τυχόν…ελληναράδες!). «Υπήρξε από τους αρχηγούς της εξέγερσης του εβραϊκού γκέτο της Βαρσοβίας εναντίον των Ναζί, το 1943… Θεωρείται ήρωας στο Ισραήλ, αλλά, επικρίνει έντονα τον σιωνισμό…

  Ο ΜΑΡΚ ΕΝΤΕΛΜΑΝ, ογδόντα τεσσάρων ετών σήμερα, ζητούσε το 2002 από την ισραηλινή κυβέρνηση να συνομιλήσει με την Χαμάς και την Τζιχάντ και όχι με τον Αραφάτ!.. Αποσπάσματα συνεντεύξεως στη «Γεντιότ Αχρονότ» παραθέτει ο Γιώργος Αγγελόπουλος στα «Νέα»”, «Ελευθεροτυπία»… (: Να, ένας αφυπνισμένος Εβραίος προς συν-ζήτηση, -π,χ.!)

  ΥΓ. ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΔΟΥΚ- ΜΑΡΔΟΧΑΙΟ- ΜΑΡΔΟΝΙΟ. ΣΤΟΠ.

 87. Ο/Η eklag λέει:

  Χιλιάδες χρόνια ONE RACE-HUMAN RACE-Έλληνες!
  κι αν ποτέ τ’ άλλαζα,πάλι τέτοιο θα ‘παιρνα!

  • Ο/Η Po λέει:

   κάτι πρέπει να σας έχει πειράξει εσάς, δε μπορεί.
   😐

  • Ο/Η athriskos λέει:

   eklag, αυτή η Γκραικοαγγλέζκη γραφή ξέρεις πόσο αποστροφή προκαλεί, στους ατόφιους μπουσζόβλαχους; Κόψ’ την σε παρακαλώ. Μου ανακατών’ τα άντερα.

 88. Ο/Η eklag λέει:

  Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε πια!
  Φέρτε τον έλεγχο να σας βάλω άριστα!
  Φταίει που:
  – πλένω απ’ το πρωί μια »κατουρημένη ποδιά» και δεν καθαρίζει!
  – δεν καταλαβαίνω πώς το κβαντικό επίπεδο σχετίζεται με το κλασσικό!
  – κι έφαγα ΚΑΙ τα δαμάσκηνα απ’ το ψυγείο!
  +ευλόγησον+

  • Ο/Η Po λέει:

   1ο και 2ο: τα δαμάσκηνα και τα ακτινίδια (εγώ, ένα κάθε πρωί) δεν μπαίνουν στο ψυγείο.
   και με αυτά τα δύο σημαίνοντα, αποκαλύπτω τη ρίζα του κακού (One Race, One Love etc.) αυτό που σας έχει πειράξει.

 89. Ο/Η eklag λέει:

  Εγώ τα θέλω κρύα!
  και το κόκκινο κρασί!
  IS THAT A CRIME?
  όσο για τη ρίζα του κακού!
  κάποιον ατόφιο μπουρτζόβλαχο ενοχλεί!
  Φυσικά-όπως πάντα-θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει!
  δεν προλαβαίνω να τον παρηγορήσω!
  αυτή είναι εξάλλου δική σας ειδικότητα!
  SALUTE!

  • Ο/Η Po λέει:

   Crime one and only: Το (καλό) κόκκινο κρασί πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου.
   (τα κατάφερατε, μου πληγώσατε τα Margaux, τα Pomerol και τα St.Estéphe μου. Αίσχος)

 90. Ο/Η eklag λέει:

  XAXAXAXAXA!
  ξέρετε πώς είναι…
  εμείς οι Έλληνες…
  επιτρέπουμε 1 μόνο στερεότυπο…
  ΕΜΑΣ!
  αφήνουμε τα υπόλοιπα στους άλλους…
  Ας περάσουμε αποπάνω καλύτερα.
  Ένα παιδάκι κλαίει για το νέο εξεταστικό!
  Ας το παρηγορήσουμε!
  και με το νέο και με το παλιό…στουρνάρι θα παραμείνει!
  tout va bien!

  • Ο/Η Po λέει:

   Μη γελάτε, μετά το προσβλητικό σας σχόλιο, ακόμα προσπαθώ να ηρεμήσω τις πολύτιμες με κόκκινο νέκταρ, φιάλες μου, διότι όπως όλες οι εξέχουσες υπάρξεις, είναι σφόδρα μυγιάγγιχτες.

   Έλεος. 😐

 91. Ο/Η laskaratos λέει:

  Διαπιστευτήρια στους Νεοναζί, στους φανατικούς καλόγερους και στην Ακροδεξιά

  http://www.cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2916:2013-10-09-09-00-42&catid=69:2011-03-21-15-02-30&Itemid=78

  Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.

  Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013 11:58
  9.10.2013
  Του Ζαν

  Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

  Την Τρίτη 8.10.2013 ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσαν ένα κομμάτι ( Στο μουσείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Σαμαράς – «ποτέ ξανά» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτηρίων) κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο Ισραήλ, και δεν πίστευα στα μάτια μου αυτό που διάβαζα και έβλεπα.

  Μεταξύ των άλλων η εφημερίδα έγραψε και τα εξής “Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά το εβραϊκό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης».

  Πριν ξεκινήσω επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι προσωπικά είμαι άθεος και παντρεμένος με χριστιανή. Το λέω ώστε να μην νομίζετε ότι ο θυμός και η απογοήτευση μου έχει να κάνει με θρησκευτικούς λόγους. Όχι κάθε άλλο Το θέμα μου είναι ο σεβασμός στην άλλη θρησκεία και στην διαφορετικότητα που είναι μέρος της δημοκρατίας και την οποίαν ναι μεν ευαγγελίζεστε αλλά φαίνετε πως όταν φτάνει η ώρα μάλλον τη γράφεται εις τα παλιότερα των υποδημάτων σας.

  Καταρχάς καλό θα ήταν όταν πάτε σε μία χώρα να γνωρίζεται πέντε πράγματα για την χώρα αυτή. Ως εκ τούτου επιτρέψτε μου να σας απαλλάξω από την άγνοια σας λέγοντας σας πως η κιπά (το καπελάκι) δεν είναι σύμβολο πίστης. Η εβραϊκή θρησκεία ζητάει απλά να είναι καλυμμένο το κεφάλι, όπερ σημαίνει ότι και ένα απλό καπέλο, μπερέ, τραγιάσκα μέχρι πετσέτα θα αρκούσε.

  Αναρωτιέμαι κύριε Πρωθυπουργέ αν παγαίνατε επίσκεψη σε τζαμί σε κάποια Αραβική χώρα τι θα λέγατε στους φιλοξενούντες ότι δεν βγάζεται τα παπούτσια σας διότι είναι θρησκευτική πίστη;

  Προφανώς όχι, διότι όχι μόνο δεν θα σας επέτρεπαν να μπείτε αλλά πιθανότατα θα διέκοπταν την επίσκεψη σας εκεί και θα σας ανέβαζαν στο πρώτο αεροπλάνο πίσω στην Ελλάδα. Βλέπετε οι Μουσουλμάνοι είναι λίγο θρήσκοι και λιγότερο ανεκτικοί σε τέτοια θέματα.

  Τι θα γινόταν αν πηγαίνατε επίσκεψη στον Πάπα. Θα λέγατε στη σύζυγο σας να μη καλύψει το κεφάλι της διότι είναι θέμα πίστης;

  Αναρωτιέμαι, εγώ ηλίθιος είμαι όταν πηγαίνω σε θρησκευτικές εκδηλώσεις χριστιανών φίλων μου όπως γάμοι βαφτίσια κηδείες και τηρώ απαρέγκλιτα τις παραδόσεις και εντολές της Ορθόδοξης εκκλησίας;

  Επειδή δεν είμαι βαφτισμένος κάθομαι στον προ-ναό. Δεν καλύπτω το κεφάλι μου, και αν φοράω καπέλο το βγάζω όταν αυτό απαιτεί η χριστιανική θρησκεία. Φυσικά το αυτό κάνω και με όλες τις άλλες θρησκείες διότι το να τηρεί κανείς τις θρησκευτικές παραδόσεις άλλης θρησκείας είναι θέμα σεβασμού και πολιτισμού και όχι θρησκευτικής πίστης.

  Καταλαβαίνω πως ως πολιτικός ένα από τα καθήκοντα σας είναι και οι συλλογή «ψηφαλακίων» που θα έλεγε και ο Καφετζόπουλος στην ταινία «Πρώτη φορά νονός», αλλά υπάρχουν και όρια κύριε Πρωθυπουργέ.

  Ως άνθρωπος της πολιτικής επικοινωνίας καταλαβαίνω πως μία φωτό με κιπά δεν θα καθόταν καλά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που τόσο θέλετε να προσελκύστε τώρα που η οργάνωση αυτή καταρρέει.

  Αναρωτιέμαι όμως αν πράγματι η ΝΔ και εσείς προσωπικά θέλετε τέτοια άτομα στο κόμμα σας και αν πράγματι ο αριθμός αυτών των ψήφων αξίζει την δυσαρέσκεια των απανταχού Εβραίων, όταν μάλιστα όλοι οι άλλοι ηγέτες που επισκέφτηκαν αυτών τον ιερό χώρο κάλυψαν το κεφάλι τους.

  Ξέρετε τι μου θύμισε η στάση σας; Κάτι που είχε πει πέρσι σε συνέντευξη του ο διορατικός αυτός καθηγητής Ιωάννης Μάζης. Είχε πει τότε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να φέρεται ως σύζυγος της Τουρκίας που την δείχνει δημοσίως και από την άλλη να έχει το Ισραήλ ως ερωμένη και να την κρύβει.

  Πράγματι, αν φοβάστε να πείτε ότι σέβεστε όλο το πακέτο του Ισραήλ δηλαδή τεχνογνωσία, λεφτά, αλλά και θρησκευτικές παραδόσεις να μας το πείτε ώστε να ξέρουμε και εμείς οι Εβραίοι της διασποράς που στεκόμαστε. Θα είναι τουλάχιστον ποιο τίμια τοποθέτηση εκ μέρους σας.

  Τέλος, αγαπητέ Αντώνη επέτρεψε μου μία προσωπική εμπειρία μαζί σου. Όταν την 1η Μαΐου του 1991 πήγαμε μαζί στο Ισραήλ , εσύ ως Υπουργός Εξωτερικών και εγώ ως σύμβουλος επικοινωνίας, έβαλες κιπά στο μνημείο του ολοκαυτώματος. Αναρωτιέμαι τι άλλαξε στον χαρακτήρα σου και τα πιστεύω σου. Η ηλικία; Η θέση σου; Ή οι πολιτικές σου φιλοδοξίες;

  Με μεγάλη λύπη

  Ζαν Κοέν
  Απογοητευμένος Ελληνο-Εβραίος

  Υ.Γ.: Τι θα σκέπτεται εκεί που βρίσκεται ο τιμημένος το βραβείο «Δίκαιος των Εθνών» θείος σας, από την πλευρά της μητέρας σας, Ζάνας, ο οποίος στη κατοχή την εποχή που τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, αυτός o ΓΕΝΝΑΙΟΣ άνθρωπος μαζί με τον Παρασκευαϊδη τράβηξαν από την ουρά που πήγαινε στο Άουσβιτς την Μέντι Φλορεντίν. Από την ουρά που φυλασσόταν από ολόκληρες ομάδες SS.

  Z.K.

 92. Ο/Η Mωυσής λέει:

  http://eranistis.net/wordpress/2013/12/08/%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/

  Ο εμπρησμός του εβραϊκού συνοικισμού Κάμπελ της Θεσσαλονίκης

  Όταν η ιστορία αποσιωπάται.

  Γράφει ο Γιάννης Σιατούφης

  Ένα γεγονός που συγκλόνισε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και απασχόλησε την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Βουλή ήταν ο εμπρησμός του συνοικισμού Κάμπελ. Το γεγονός αυτό ήταν η κορύφωση μιας σειράς επεισοδίων που τάραξαν τις σχέσεις των κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης, Ελλήνων και Εβραίων. Αλλά εντύπωση προκαλεί ότι δεν πολυαναφέρεται κι, αν δεν κάνω λάθος, ούτε στα αφιερώματα της ΕΡΤ3 για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης επισημάνθηκε!

  (….)

  Τελικά συνελήφθησαν 23 άτομα, οι περισσότεροι Πόντιοι από την Καλαμαριά, και επιπλέον οι Γ. Κοσμίδης και Δ. Χαριτόπουλος, πρόεδρος και γραμματέας της Ε.Ε.Ε. και ο Ν. Φαρδής αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Μακεδονία». Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι «έθεσαν πυρ εις τον συνοικισμό Κάμπελ εκ προθέσεως, έφθειραν ξένην περιουσίαν και ότι αφήρεσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας …». Για τον Ν. Φαρδή ότι «δια της … αρθρογραφίας του ηρέθισε τους πολίτας προκαλέσας εξέγερσιν …», ενώ για τους ηγέτες της εθνικιστικής οργάνωσης ότι «… εξηρέθησαν … εις επιθέσεις κατά των συμπολιτών των».

  Η δίκη πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, για να αποφευχθούν νέα επεισόδια, στις 2 Απριλίου 1932. Μετά από 17 ημέρες βγήκε η ετυμηγορία σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκαν μόνο 3 από τους κατηγορούμενους

 93. Ο/Η Ραχήλ (όχι Μακρή) λέει:

  http://abravanel.wordpress.com/2013/12/25/book-protocols-zion/

  Βιβλιοκριτική: “Το μπεστ σέλερ του Μίσους. Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών στην Ελλάδα”

  Αναρτήθηκε από τον/την Abravanel, the Blog στο 25/12/2013

  Οι ιδρυτικοί μύθοι αποτελούν απαραίτητο συστατικό κάθε συλλογικότητας και η αμφισβήτησης τους συχνά εκλαμβάνεται ως πράξη αμφισβήτησης της υλικής ύπαρξης της ίδιας της συλλογικότητας. Ειδικά στην Ελλάδα μια τέτοια στάση είναι ακόμα περισσότερο επικίνδυνη, μιας και για διάφορους λόγους, αποτελεί έναν μοναχικό δρόμο δεδομένης της μονολιθικότητας της σκέψης της ελληνικής κοινωνίας σε ορισμένα θέματα.

  Ακριβώς για αυτό το λόγο το έργο της δημοσιογραφικής ομάδας “Ιός της Ελευθεροτυπίας” αποτέλεσε όχι μόνο υπόδειγμα δημοσιογραφικής εργασίας αλλά και μια ιδιότυπη πράξη θάρρους. Ακριβώς για αυτό το λόγο περίμενα με ανυπομονησία το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρά “Τα μπεστ σέλερ του μίσους. Τα Πρωτόκολλα ων Σοφών της Σιών στην Ελλάδα, 1920 – 2013″. Αξίζει να σημειωθεί ήδη από το 1995 ο Ιός είχε κάνει ένα αφιέρωμα στα Πρωτόκολλα και επί χρόνια αποτελούσε την καλύτερη, αν και προφανώς με προβλήματα, διαδικτυακή παραπομπή στην Ελληνική γλώσσα για το θέμα.

  (….)

  Το βιβλίο του Δ. Ψαρρά αποτελεί μια απαραίτητη, όσο και ικανή εισαγωγή για το θέμα. Προϊόν όχι μόνο επισκόπησης του ογκώδους ξενόγλωσσου corpus, αλλά και προσωπικής έρευνας του συγγραφέα αποκαλύπτει πτυχές που είναι άγνωστες ακόμα και σε ειδικούς επί του θέματος. Είναι ιδιαίτερα ικανό στην παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής τους και των συνθηκών που οδήγησαν στην αποδοχή τους. Προφανώς το θεωρητικό τμήμα δεν είναι το κυρίαρχο, αν και αυτό αναμενόμενα δεν είναι ο σκοπός του βιβλίου. Ειδικά το κομμάτι που αφορά τη σύγχρονη εποχή είναι εξαιρετικής ποιότητας και ορθά αξιολογεί τα Πρωτόκολλα όχι απλά ως ένα (πλεον αρχαίο) κομμάτι προπαγάνδας αλλά ως το blueprint πάνω στο οποίο έχει δομηθεί η ελληνική συνωμοσιολογία.

  Ανάφερα πριν οτι ορισμένα κομμάτια για τη Θεσσαλονίκη πάσχουν αλλά αυτές οι ερμηνευτικές επιλογές, (γιατί ο Ψαρράς αναφέρει τους Δώδο/Τσιρώνη/Μόλχο στη βιβλιογραφία, άρα γνωρίζει περί της βενιζελικής προσφυγικής υφής του σαλονικιώτικου αντισημιτισμού), δεν δημιουργούν πρόβλημα γιατί είναι περιφερειακής αξίας όσο αφορά το αντικείμενο του βιβλίου. Επίσης λείπουν μερικές σημαδιακές στιγμές όπως η απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου το 1984 που ανέφερε οτι οι μάρτυρες του Ιεχωβά αποσκοπούν την δημιουργία μιας παγκόσμιας Σιωνιστικής Αυτοκρατορίας με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Προσωπικά πιστεύω οτι θα άξιζε να αναφέρει την κεντρική θέση των Πρωτοκόλλων στο κόμμα της Χριστιανική Δημοκρατία του Ψαρουδάκη και την προσέγγιση τους από το ΠΑΣΟΚ, (υπήρξε προσωπική επιλογή του Α.Παπανδρέου και έγινε βουλευτής Επικρατείας). Από την άλλη δε διστάζει να μιλήσει ξεκάθαρα για τον οξύ αντισημιτισμό της ΕΣΣΔ και του αραβικού κόσμου που επηρέασε την εγχώρια Αριστερά. Αλλά εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αδυναμία του βιβλίου.

 94. Ο/Η eklag λέει:

  Τι χαρά!
  ο κος Θεοδοσίου είναι καλά!
  (ανησυχώ το ίδιο και για άστεγους Παρισίων και περιχώρων).
  Δεν γνωρίζω τι παίζει με το πρωτόκολλο της Σιών και άλλα πρωτόκολλα.
  Αυτό που γνωρίζω είναι η πολλή πραγματική δράση των Ιεχωβάδων
  π.χ. σε ορεινά φτωχά χωριά της Ηλείας όπου μαζικά ο πληθυσμός το γύρισε στην μελέτη
  των παλαιών γραφών για την πόρνη Ραάβ και κάτι άγρια θηρία,
  αφού πριν έφαγαν και ντύθηκαν ζεστά με τα λεφτά του…Γιαχβέ υποθέτω.
  Ομοίως ιερά βιβλία έπαθαν τελευταίως και κάτι Αλβανοί μαθητές
  υποβαθμισμένων περιοχών στην Αθήνα.
  Να ‘ναι καλά το Μπρούκλιν με τα ουρί και τα ρύζια τους!
  Χρονιάρες μέρες δεν ρίχνουμε καντήλια!
  μόνο ευχές που να τους πάρουν όλους μαζί τα εφτά διαόλια!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Θεοδοσίου,
   καλώς σας βρήκαμε.
   Αν και λίγο ασκητής, νομίζω πως συγκινείτε το γυναικείο φύλο.

 95. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ανατριχιαστικό:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=430871
  Πρώτη στην Ευρώπη στον αντισημιτισμό η Ελλάδα
  15 Μαΐου 2014

  Την πρώτη θέση στην Ευρώπη και μάλιστα με πολύ μεγάλο ποσοστό καταλαμβάνει η Ελλάδα, σε διεθνή έρευνα για τον αντισημιτισμό. Παράλληλα, ένας στους ένας στους τέσσερις ενήλικες σε όλο τον κόσμο, εκφράζει αντιεβραϊκά συναισθήματα.

  Η Ελλάδα εμφανίζεται ως η πιο αντισημιτική χώρα στην Ευρώπη, με ποσοστό 69%, ενώ η Σουηδία εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό με μόλις το 4% των ενηλίκων να έχουν αντισημιτικές απόψεις.

  …………….

 96. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κατά Βορίδη

  11/06/2014

  Τη δυσαρέσκειά του για τη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα του Μάκη Βορίδη εκφράζει (“φωτογραφίζοντάς” τον, αλλά χωρίς να τον κατονομάζει) το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, λόγω του πολιτικού παρελθόντος του.

  “Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού από τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση πολιτικού προσώπου που στο παρελθόν έχει διατυπώσει θέσεις μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας και μέχρι προ δύο σχεδόν ετών ήταν ηγετικό στέλεχος παράταξης, η οποία κατ΄ επανάληψη είχε υιοθετήσει ρατσιστικές και ακραίες αντισημιτικές απόψεις.

  Η συμμετοχή στην Κυβέρνηση θεωρούμε ότι δεν πρέπει να λειτουργεί ως λήθη της διαδρομής ενός πολιτικού, που οι συμπεριφορές του και οι τοποθετήσεις του έχουν πλήξει τη δημοκρατία”, σημειώνει ακόμα το Συμβούλιο, τονίζοντας πως στόχος θα πρέπει να είναι να σταλεί ισχυρό μήνυμα τολμηρής και αποφασιστικής στάσης χωρίς υπολογισμούς και βραχυπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες, έτσι ώστε το μέτωπο κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των οπαδών του Ναζισμού να καταστεί πιο συμπαγές, αποφασιστικό και αποτελεσματικό.

  “Έχοντας πρόσφατα τα πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα των εκλογών, που δείχνουν ότι οι μέχρι σήμερα πολιτικές και προσπάθειες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών δεν αποδείχθηκαν επαρκείς, εκφράζουμε τις προσδοκίες μας ότι αυτές θα ενισχυθούν σημαντικά”, προστίθεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει: “Ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει και πολύ περισσότερο να παραβιάσει τις βασικές αρχές ισονομίας και σεβασμού των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος ή θρησκείας”.

 97. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.vryxellakia&id=36386

  Ήταν όλοι τους εκεί
  Χριστίνα Πουλίδου

  Η Μέρκελ σπάνια παρίσταται σε διαδηλώσεις. Πήγε όμως την Κυριακή κι έβγαλε λόγο -μαζί με τον Πρόεδρο Γκάουκ, τους αρχηγούς ΟΛΩΝ των κομμάτων και τους αρχιεπισκόπους της καθολικής και της προτεσταντικής εκκλησίας- μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και σε μια εκατοστή μέτρα από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Ποιο ήταν το θέμα; Η καταδίκη του αντισημιτισμού, που ξεσήκωσε τη γερμανική Πολιτεία μετά από τα πολλά επεισόδια βίας σε βάρος των εβραίων στην περίοδο της κρίσης της Γάζας.

  Το 1933 στη Γερμανία ζούσαν 560.000 εβραίοι. Στη δεκαετία του ΄50 προσπαθούσαν να επιβιώσουν 15.000 εβραίοι. Σήμερα ζούν εκεί 200.000 εβραίοι – «είναι σαν δώρο και νιώθω μια βαθιά ευγνωμοσύνη» τόνισε η Μέρκελ προχτές και προσέθεσε πως «όποιος χτυπά μια συναγωγή, χτυπά τα θεμέλια της ελεύθερης κοινωνίας μας. Η ζωή της εβραϊκής κοινότητας είναι κομμάτι της ζωής μας, της ταυτότητάς μας και της κουλτούρας μας. Δεν ανεχόμαστε τον αντισημιτισμό».

  Η διαδήλωση οργανώθηκε σε απάντηση μιας αυξανόμενης τάσης βίας σε βάρος των εβραίων – συνθήματα του τύπου «στο γκάζι οι εβραίοι!» ή «οι εβραίοι δολοφονούν τα παιδιά μας» εμφανίστηκαν στους γερμανικούς δρόμους, συναγωγές δέχτηκαν επιθέσεις κι ένας εβραίος (εξαιτίας του χαρακτηριστικού σκούφου του) χτυπήθηκε σε δρόμο του Βερολίνου.

  «Ποτέ ξανά μίσος για τους εβραίους» ήταν το σύνθημα της προχτεσινής διαδήλωσης. Στις αρχές του καλοκαιριού συνθήματα μίσους για τους εβραίους είχαν ακουστεί στις διαδηλώσεις για τη Γάζα, καθώς αναβίωσε ένα αντι-εβραϊκό κλίμα. Όμως, όπως είπε ο Πρόεδρος Γκάουκ, «όποιος έγινε αντισημίτης εξαιτίας του Ισραήλ, ήταν από πριν» – και είτε δεν το ήξερε, είτε το έκρυβε. Το φαινόμενο αυτό ωστόσο εκδηλώθηκε στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία και μετρήθηκε – στη Γαλλία ο αντισημιτισμός εκείνη την περίοδο αυξήθηκε κατά 91%, στη Βρετανία κατά 36%.

  (Ξέρω νεράκι τι σκέφτεστε μερικοί από σας. «Για τους εβραίους νοιάστηκε η Μέρκελ; Για όλους τους άλλους που έχει σπρώξει στην εξαθλίωση, τι λέει;» ξέρω ότι θα μου γράψετε. Δεν θα σας αποθαρρύνω, όμως μην ισοπεδώνουμε τις έννοιες – άλλο κρεματόρια κι άλλο λιτότητα. Άλλο Ολοκαύτωμα κι άλλο νεόπτωχοι. Ας υποθέσουμε, όμως, πως επιμένετε να μην βλέπετε τις διαφορές. Το γεγονός ότι στη Γερμανία έγινε μια πολιτική συστράτευση εκκλησιών και πολιτικών όλου του φάσματος, για να υπενθυμίσουν τις αξίες της ανοιχτής, ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας, δεν αποτελεί ένα μοντέλο άγνωστο σε μας; Ή πρέπει κι αυτό να καταδικάσουμε, αφού εμπλέκεται η Μέρκελ; Ή τέλος, μήπως μία είναι η διάκριση που αναγνωρίζουμε στις μέρες μας: μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί, και η θωράκιση της δημοκρατίας από τον ναζισμό είναι «απλώς οδοντόκρεμα»;)

 98. Ο/Η sotirios λέει:

  Για τον άγνωστο βίο του Μορντεχάι Φριζή

  Από ότι λέει ο εγγονός για τον παππού του ήταν σιωνιστής και πιστός στην παράδοση της θρησκείας του, μας δημιουργεί πολλά σοβαρά ερωτήματα!

  Ποίοι τον προώθησαν στον Ελληνικό στρατό και γιατί;
  Πως λαμβάνουν θέσης ηγεσίας οι σιωνιστές στην Ελλάδα;
  Ποίους σκοπούς εξυπηρετούσε ο σιωνιστής Μορντεχάι Φριζή;
  Τα συμφέροντα των Σιωνιστών και του Ελληνικού λαού είναι ίδια;
  Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ήταν υπόθεση του Ελληνικού λαού;

  -Οι λαοί δεν παίρνουν τις αποφάσεις για πολέμους, αλλά οι οι ηγεσίες τους, που δεν εκλέγονται οπωσδήποτε με δημοκρατικές διαδικασίες, και δεν αντιπροσωπεύουν οπωσδήποτε την κοινή γνώμη ενός λαού!

  Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς μη Έλληνες να χρησιμοποιήσουν τον ¨Ελληνικο στρατό και λαό για τα συμφέροντα τους και ιερό σκοπό τους!
  Που ενδεχομένως να τον χρησιμοποιούνε και σημερα!
  Εχοντας ένα φίδι στον κόρφο μας!!!!!

  • Ο/Η Po λέει:

   πολλά τα ερωτήματά σας, πολλές οι απειλές από παντού.
   Πόσους εφιάλτες πρέπει να δέχεστε στον ύπνο σας.
   Κοιμάστε καθόλου;

   • Ο/Η sotirios λέει:

    Προς Po
    Περίμενα να πάρετε μια θέση και να πείτε την γνώμη σας,
    διάλογο κανούμε!
    Εκτός και δεν τον αντέχεις, σε αυτήν την περίπτωση σου συνιστώ να πάτε σε παιδίατρο!

   • Ο/Η Po λέει:

    Τι θέση να πάρω και τι διάλογος να γίνει….
    ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό κάποιος που δεν είναι Χρ. Ορθόδοξος;
    Νόμιζα ότι αρκεί να είσαι Έλληνας πολίτης.
    Και ο Μορντεχάι Φριζής ήταν Έλληνας πολίτης.

    Τα άλλα, δεν τα καταλαβαίνω.

 99. Ο/Η sotirios λέει:

  Έλληνας πολίτης μπορείς να γίνεις!
  παράλληλα να έχεις και άλλες υπηκοότητες!
  Αυτό δεν σημαίνει οτι είσαι και Ελληνας!

  Όλοι μας βρισκόμαστε δέσμιοι κάποιον ξένων κυρίων, τους οποίους δεν ψηφίσαμε
  Και ορίζουν πόσο θα πληρωνόμαστε, πόσο θα φορολογούμαστε, τι αποκρατικοποιήσεις θα κάνουμε, τι επιδοτήσεις θα κόψουμε.
  Αφήνουμε τους πολιτικούς να μας ξεφτελίζουν, να μας κατακλέβουν, να ξεπουλάνε τα
  δικαιώματα μας και τη γη μας, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης!
  Και ολα αυτά δεν είναι τυχαία, απο το 1830 μας έχουν φορέσει το σαμάρι
  και μας καβαλάνε!

  Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης (Ομήρου Ιλιάς)
  Με φιλικούς χαιρετισμούς

 100. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Ο/Η Po 11/12/2014 στο 10:41 πμ
  δείτε το video

 101. Παράθεμα: Σελίδες από το Χριστιανορθόδοξο αντισημιτισμό | Ασμοδαιος

 102. Ο/Η Psycho λέει:


  Η «Τρία Έψιλον» εμφανίστηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη, με το σύνθημα «Ελλάς, Ξύπνα!» Το όνομα 3Ε σημαίνει «Εθνική Ένωσις Ελλάδος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.