Επιτέλους Μπαμπινιώτης για ελληνορθόδοξη παιδεία

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών  

«Του κάκου κι οι θεοί ακόμα πολεμάνε τη βλακεία» (Σίλλερ «Η Παρθένα της Ορλεάνης»)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Η επιστροφή στη δραχμή, η απαγκίστρωσή μας από την Ευρώπη και η καταφυγή στις ελληνοχριστιανικές μας παραδόσεις θα είναι η Σωτηρία μας. Θέλοντας και εγώ να συνεισφέρω στη νέα εθνική προσπάθεια, δημοσιεύω αποσπάσματα κειμένων του νέου υπουργού της «Δια βίου θρησκευτικής Παιδείας». Σημειώστε πως ο πανεπιστημιακός δάσκαλος ισχυρίζεται πως υπήρξε το Κρυφό Σχολειό!

Α) «Μιλώντας για µια Παιδεία ουσίας αναφέροµαι σε µια …….µια Παιδεία που θα εξασφαλίζει την κατοχή των «εθνικών µαθηµάτων» (ιστορίας, λογοτεχνίας, γεωγραφίας, θρησκευτικών)…» (Το ΒΗΜΑ-31/12/2011)

Β) Η Δ. Ι. Σ. τιμά με τον Χρυσό Σταυρό τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Μπαμπινιώτη:

» Θεωρώ αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα σημαντική για όλο τον τρόπο σκέψης μου και την ζωή μου. Υπήρξα και είμαι μανιώδης αναγνώστης των κειμένων του Αποστόλου Παύλου, θαυμαστής του έργου της διδασκαλίας του και ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η Εκκλησία θα με τιμούσε γι αυτό που αβίαστα έβγαινε και βγαίνει από μέσα μου, αφού είμαι και εγώ ένα ακόμη πιστό και ενεργό μέλος της Εκκλησίας, δίδοντας από κάθε δημόσιο ή άλλο βήμα την Ομολογία της Πίστεως»

Με αυτά τα λόγια ο τιμηθείς σήμερα, με την Ανώτατη Διάκριση της Ελλαδικής Εκκλησίας, το Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης δια χειρών του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, παρουσία των υπ αυτόν μελών της Ιεράς Συνόδου, εξέφρασε την

Ανώμαλες σχέσεις

ευγνωμοσύνη του προς τον Θεσμό της Εκκλησίας τον οποίον όπως είπε, επί έτη υπηρετεί από το μετερίζι της Επιστήμης της Γλώσσας και της Παιδείας και σέβεται . Συνεχάρη το Μακαριώτατο για τον αγώνα της Εκκλησίας να έχει φωνή, επί των κοινωνικών, ιστορικών και εκπαιδευτικών θεμάτων, ενώ ταυτίστηκε απολύτως προς τις θέσεις του Μακαριωτάτου και της Ιεράς Συνόδου, που αφορούν στην διάσωση της μακραίωνης Ιστορίας της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από την «κακοποίηση», στην ελευθερία της έκφρασης, στην Δημοκρατία, την Παιδεία και την Εκκλησιαστική και όχι μόνο ΕκπαίδευσηΓια το «κρυφό σχολιό». Πρύτανης κ.Μπαμπινιώτης » Τι έκανε το κρυφό σχολιό; Δεν διέσωσε την Ιστορία και την Γλώσσα του Έθνους μας; Eίναι γνωστό ότι ο Ελληνισμός στο Εξωτερικό διασώζεται στους κόλπους της Εκκλησίας με την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας. Η παιδείας μας έχει έλλειψη τεράστια σήμερα. Περνάει από τα κλασσικά γράμματα στα Νέα Ελληνικά , ξεχνώντας το Βυζάντιο, τα κείμενα των Ευαγγελίων και των Πατέρων. Θα είχαμε να πάρουμε χίλια πράγματα απ αυτά. Το παιδί και ο μαθητής πρέπει να συνειδητοποιήσει τη συνέχεια της γλώσσας. Οταν όμως η εκπαίδευση και η διδασκαλία αφήνει απ΄ έξω το Βυζάντιο, είναι σαν να διαγράφει 12 ΑΙΩΝΕΣ, ένα τεράστιο κομμάτι του Ελληνισμού και της γλώσσας. Κάποτε οι διδάσκαλοι , οι προοδευτικοί τα έβγαλαν έξω από την διδακτέα ύλη, δεν ξέρω με βάση ποιό σκεπτικό. Κι έτσι δεν διδάσκονται τα παιδιά την συνέχεια της γλώσσας. Των Ευαγγελίων και της Υμνογραφίας που είναι ποίηση. Όμως εμείς αρνούμεθα να δίνουμε πράγματα, αγεφύρωτα. Οφείλουμε να ξεσηκωθούμε. Να υψώνουμε λόγο και να μην καθόμαστε στην άκρη«. ….Για τα κατηχητικά σχολεία. Πρύτανης κ.Μπαμπινιώτης » Τα βιώματά μου στην Εκκλησία διαμορφώθηκαν πολύ νωρίς από τότε που είμασταν μαθητές του Γυμνασίου και είχαμε την ευκαιρία να φοιτήσουμε στα κατηχητικά σχολεία»

Γ) «Οι τρεις Ιεράρχες, διαθέτοντας οι ίδιοι ευρύτατη παιδεία, ήταν φυσικό, περισσότερο από όλους τους άλλους Πατέρες της Εκκλησίας, να συλλάβουν τη σημασία της Παιδείας για τον άνθρωπο και μάλιστα για τον «νέο άνθρωπο» της εποχής τους, τον χριστιανό άνθρωπο. ….Σκοπός της αγωγής είναι: «ομοιωθήναι Θεώ κατά το δυνατόν ανθρώπου φύσει. Ομοίωσις δε ουκ άνευ γνώσεως, η δε γνώσις ουκ εκτός των διδαγμάτων», διδάσκει ο Μέγας Βασίλειος (Ε.Π.Μ. 32,69Β).

Για τους Τρείς Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας, ουσία της παιδείας είναι η αγωγή και δεν νοείται αγωγή χωρίς «πνευματικά μαθήματα» και «επιμέλεια ψυχής»: «Ότι των οικείων αμελούμεν παίδων, και των μεν κτημάτων αυτών επιμελούμεθα, της δε ψυχής αυτών καταφρονούμεν, εσχάτης ανοίας πράγμα» (Ε.Π.Μ. 51,327), προειδοποιεί ο Χρυσόστομος.

Αν κάτι χαρακτηρίζει την παιδεία μας σε ευρωπαϊκό ίσως επίπεδο είναι ότι εξακολουθεί και σήμερα να μας διαφεύγει η ουσία, που ήταν και είναι η αγωγή ψυχών…..Αν συγκρίνει κανείς την παιδεία που προτείνουν οι σοφοί Ιεράρχες με τη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα, τουλάχιστον στην Ελλάδα, όπου η διδασκαλία των χριστιανικών αξιών και των αρχών του Ευαγγελίου από τη μια μεριά έχουν συμπιεσθεί σ’ ένα συχνά αποστεωμένο και σχολαστικό-πληροφοριακό μάθημα Θρησκευτικών, στριμωγμένο κάπου στο σχολικό πρόγραμμα και υπό συνεχή συρρίκνωση, κι από την άλλη μεριά, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι οργιάζει σε όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα ό,τι άμεσα και δραστικότατα καταργεί μέσα σε λίγα λεπτά αυτά που ο δάσκαλος στο σχολείο και ο παπάς στην Εκκλησία αγωνίζονται να χτίσουν στην ψυχή των παιδιών, αν συνειδητοποιήσει κανείς τη λειτουργία και τις επιπτώσεις αυτής της αποδομητικής και σχιζοφρενικής (για την ψυχή και την προσωπικότητα των νέων παιδιών) διαδικασίας, τότε θα καταλάβει αν η Παιδεία στις μέρες μας μπορεί να επιτελέσει τον ανθρωποπλαστικό και δημιουργικό ρόλο που οραματίστηκαν οι φωτισμένοι Ιεράρχες. Στην ερώτηση πως θεραπεύεται αυτή η κατάσταση, η απάντηση είναι, νομίζω, μία: ο τρώσας και ιάσεται

»  (Γ. Δ. Μπαμπινιώτης, «Χριστιανική και Ελληνική Πνευματικότητα», εκδ. ΑΚΡΙΤΑΣ).

….
ΥΓ
Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας: Ο αντιεπιστημονικός λόγος του κ. Μπαμπινιώτη (29/04/2011)

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

52 Responses to Επιτέλους Μπαμπινιώτης για ελληνορθόδοξη παιδεία

 1. Ο/Η Stratis_vip λέει:

  Να πω ότι αιφνιδιάζομαι; Τέτοια και χειρότερα περιμένω από τέτοιους…

  Είναι μάταιο να περιμένεις από το γρανάζι της μηχανής να αποφασίσει να γυρίσει μόνο του διαφορετικά. Εμείς πρέπει ν’ αλλάξουμε μηχανή.

 2. Θέλω να δω τι στάση θα κρατήσει στο εξεταστικό, μια και είχε με την Αννούλα -«πρώτα ο μαθητής» (sic, ελληνιστί μη χέσω)- διαφορετική αντίληψη (αν και η Διαμάντω ήταν πιο καλή και πιο ήπια).

 3. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Αγαπητε μου Λασκαρατε, διαβαζω το βιβλιο του καθηγητη Richard Dawkins Η περι θεου αυταπατη, και το διαβαζω λιγο λιγο, καταλαβαινεις ειναι βαθεια θαλασσα για τα μετρα μου.
  Βεβαιωνει ο καθηγητης οτι η εκκλησια διαθετει ενα ταμειο απο το οποιο λαδωνει χοντρα οποιον ‘διανοουμενο’ η νομπελιστα, ανεξαρτητα αν πιστευει η οχι, αρκει να κανει μια δηλωσουλα υπερ της θρησκειας η της εκκλησιας.
  Και αφου το ξερω εγω ο θεοφιλος , λες να διαφευγει απο τον Μπαμπινιωτη;
  Παντα θαυμαζα και θαυμαζω τους καθηγητες του πανεπιστημιου.
  Τωρα πιο συγκρατημενα αφου βλεπω κατι Μπαμπινιωτες, που δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τον καθηγητη Κολια εκεινον της χουντας.

 4. Ο/Η ataktos λέει:

  παντού ακολουθεί σκοτάδι ..στο ηλεκτρικό ,στην παιδεία , κοινωνία αναπτύξει

 5. Ο/Η Νικόλαος Βασιλείου λέει:

  ΟΚ… enough internet for me today…

 6. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Ο κ.Μπαμπινιώτης είναι κληρονόμος της έδρας του πεθερού του Γεώργιου Κουρμούλη!Τον είχα δει νέος τότε φοιτητής να είναι βοηθός-όπως λεγόταν
  τότε- και γρήγορα κατέλεβε όλες τις βαθμίδες μέχρι και του καθηγητή!Δε γνω-
  ρίζω βέβαια,αν ανήλθε αξιολογικά,αλλά το «κους-κους»τότε του Παν/μίου αυ-
  τά έλεγε!Όπως και «αρσενικές παλακίδες»κατέλαβαν θέσεις άλλων…. καθηγη
  τών!

  • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

   Και η κόρη Μπαμπινιώτη, η Φλωρέτα, (έτσι λέγεται! Λέτε να ήταν fan ο μπαμπάς του παλιού μηχανακίου, Floreta;), έχει παντρευτεί τον γιο του (πανεπιστημιακού) καθηγητή Γεωργίου Κορρέ!

   «Στον ναό της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, στο Αρσάκειο Ψυχικού, όπου εκκλησιαζόταν από μαθήτρια δημοτικού, η φιλόλογος καθηγήτρια Λυκείου του Αρσακείου Φλωρίτα Γ. Μπαμπινιώτη παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Στέλιο Δ. Κορρέ, δικηγόρο, ένα ανεμόδαρτο σούρουπο με συγγενείς και φίλους, υπουργούς και καθηγητές να παραστέκουν στις χαρές τους, γράφει η Ελένη Μπίστικα που ήταν εκεί. Με τις ευχές της στήλης στο ταιριαστιό ζευγάρι, περισσότερα και φωτογραφίες στο περιοδικό «Κ» της Κυριακής.

   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_13/08/2006_194177

   Ο γαμπρός είναι εγγονός του Στυλιανού Κορρέ, υφυπουργού Παιδείας του Μαρκεζίνη, στην τελική φάση του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Όπως και ο Μπαμπινιώτης, υπήρξε και αυτός πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που διοικεί το Αρσάκειο. Στο οποίο δίδασκε η Φλωρέτα, όπου και είχε μια περίεργη περιπέτεια εκεί με μια μαθήτριά της, όπως κατήγγειλαν οι ιατροί γονείς της μικράς…

 7. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  «Πρυτάνεις» και «καθηγητές» «πανεπιστημίων», προωθούμενοι ταχέως στην Έδρα από «αξιοκρατικούς» κομματικούς μηχανισμούς και «ευλογούμενοι» από την αδίστακτη, σκοταδιστική Ορθόδοξη Εκκλησία ΑΕ…

  Είναι μετά να απορεί κανείς με την απόλυτη κατάντια των ρωμέικων «πανεπιστημίων» με τα αλλοπρόσαλλα χριστιανικά ονόματα και τις εικόνες «αγίων», με τις ανόητες «θεολογικές» σχολές και τα «εκκλησάκια» (αλήθεια, γιατί δεν έχουν και μουσουλμανικά «τεμενάκια» αφού υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι φοιτητές);

  Προσωπικά, ως νέος φοιτητής πριν από 25 έτη, τον καιρό του αειμνήστου εκείνου Μεγάλου Ηγέτη Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, είχα διαπιστώσει με μεγάλη απογοήτευση ότι η λειτουργία του «πανεπιστημίου» όπου εφοίτησα είχε πολλά περισσότερα να κάνει με τις κομματικές διαμάχες και ζυμώσεις, παρά με τη γνώση και την δημιουργία σωστών επιστημόνων…

  Οι παρδαλές κομματικές νεολαίες παρέδιδαν πολύ συνεπέστερα «μαθήματα» σε σύγκριση με πολλούς καθηγητές μας, κανόνιζαν δε τη λειτουργία του Πανεπιστημίου όπως τους γουστάριζε (καταλήψεις, παρενόχληση μαθημάτων, καταστροφή περιουσιακών στοιχείων του Πανεπιστημίου, τραμπουκισμοί κι άλλα τέτοια πολλά…).

  Και η κατάσταση αυτή χειροτέρεψε σημαντικά από τότε!!

 8. Παράθεμα: Επιτέλους Μπαμπινιώτης για ελληνορθόδοξη παιδεία « Correspondent

 9. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Kυριε Ροίδη,

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι η Κυβερνηση (ο Kαισαρας) και το Ν.Π.Δ.Δ. αυτης, με την επωνυμια «Εκκλησια της Ελλαδος» δινουν μια καλα σκηνοθετημενη παρασταση που θα τη ζηλευε ακομα και η madame Sapountzaki. Το Ν.Π.Δ.Δ. στο ρολο της τοπικης Εκκλησιας του Χριστου, και η Κυβερνηση – στη πραγματικοτητα αθεοι μασωνοι – στο ρολο των ευσεβων Χριστιανων. Οσα κορο’ι’δα προσελθετε, η παρασταση προσφερεται δωρεαν.

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

   Φίλτατε κύριε Γιώργο μου σας ευχαριστώ για τας συνεχείς αναφοράς σε εμέ.
   Ο μπαμπάς, παλαιός κομμουνιστής και μορφωμένος άνθρωπος τους καθηγητάδες τύπου Βαβινιώτου τους αποκαλούσε κουραμπιέδες. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί, υποθέτω πως εννοούσε γλυκύτατους. Εγώ όμως κυριε Γώργο μου βρίσκω πως είσαστε πιο γλύκας από τον Βαβινιώτην.
   Φιλάκια

 10. Ο/Η eklag λέει:

  Το κακό με τα αυτιά είναι ότι πρέπει να ακούς. (Φελίπε-Μαφάλντα)

  Επληροφορήθην από Παντελή-Περιστέρι ότι εις εκ των ιδιοκτητών παρόντος
  οικοπέδου,κοινό,διαμπερές και εξ αδιαιρέτου,ήταν υπουργός ΠΑΣΟΚ και νυν
  υφυπουργός.
  Αν αληθεύει,ο Ρο είναι μάλλον ο υπουργός
  -λόγω το καπέλο-
  ενώ τον Κο Λασκαράτο τον κόβω πιο πολύ για Γραμματειακή Υποστήριξη,
  λόγω τα συνεχή ραντεβού με τα παπαδάκια!
  Ύποπτοι καιροί…
  ούτε για τ’ όνομά του δεν είναι σίγουρος κανείς…

  ps
  Στηρίζουμε την ανθρωπιστική παιδεία και τους φορείς της
  -γιατί έτσι μας αρέσει στην τελική-
  είτε πρόκειται για Ευαγγέλιο Βέδες Τορά Ντοστογιέφσκι e.e.cummings
  Κικέρωνα Οβίδιο Μονταίν Γέροι απ’το μάπετ σόου Πίπη Φακιδομύτη
  και άλλους εξίσου έγκριτους φορείς!
  Κι επειδή Γλώσσα=Σκέψη,στηρίζουμε Μπαμπινιώτη!
  να σκάσουν οι ανορθόγραφοι εχθροί μας Μεγάλε!
  είναι κόμπλες γιατί έπαιρναν όλο μηδέν στο τρίμηνο!
  χιχιχι!

  • Ο/Η Po λέει:

   … και σου το είχα υπογραμμίσει: Αν μάθω ότι είσαι ανισόρροπη θα πεθάνω!
   (δεν με λυπάσαι, είναι φανερό)

   • Ο/Η Πιλ Πουλ λέει:

    Προσοχή στα καπέλα κ.Ρο.
    Ενίοτε τα φορούν και ανισόρροποι /-ες.

 11. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Στο Εδώλιο Ο Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης

  http://ierosagon.org/2012/03/06/sto-eidwlio-o-kathhghths-giwrgos-mpampiniwths/

 12. Ο/Η eklag λέει:

  no! mercy! for the ministry!

 13. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  amen.gr

  Ένας άνθρωπος της Εκκλησίας στο Υπουργείο Παιδείας (VIDEO)

  Ημ. Δημοσίευσης: Mar 7, 2012

  του Νίκου Παπαχρήστου

  Ο Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ως ο νέος Υπουργός Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για έναν άνθρωπο των ελληνικών γραμμάτων, «προστάτη» της γλώσσας μας, που βρέθηκε πάντοτε κοντά στην Εκκλησία. Αυτός άλλωστε ήταν ένας από τους λόγους που ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και η Ιερά Σύνοδος τίμησαν τον Καθηγητή Μπαμπινιώτη με την Ανώτατη Διάκριση της Ελλαδικής Εκκλησίας, το Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.

  «Επαναστατώ ως σκεπτόμενος άνθρωπος όταν ακούω την Εκκλησία και την Ορθοδοξία να αντιμετωπίζεται σαν μια μορφή θρησκεύματος όπως άλλων χωρών, σαν να μην έχει σχέση με την Παιδεία, την Ιστορία του λαού μας . Δεν είναι σύνθημα η «Ελληνορθοδοξία». Είναι ιστορική πραγματικότητα. Όλοι όσοι με πίστη βαθύτερη την ομολογούν πρέπει να βγαίνουν μαχητικά και δημόσια. Κι όχι να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να απολογούμεθα και να καθόμαστε στην άκρη, σε «απαίδευτους», συνθηματολόγους, οι πνευματικοί άνθρωποι . Και αυτό θέλει τόλμη. Όχι πολύ μεγάλη. Θέλει πίστη στην αλήθεια και την πραγματικότητα»

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Ροίδη

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας ξαναπω οτι η ελληνορθοδοξια ειναι αναμιξη Χριστου και βελιαρ, Γιαχβε και βαλακ. Προκειται για πνευμα τραβεστι, ουτε αρσενικο ουτε θηλυκο, μια διαστροφη της φυσης. Να σας διηγηθω και κατι γουστοζικο. Καποτε που επισκεπτομουνα τα πορνεια της Αθηνας, ειχα παει σε ενα μικρο ξενοδοχειο που ειναι πισω απο το δημαρχειο της Αθηνας. Εκει στην εισοδο ειδα μια «κοπελλαρα» με καλλιγραμμες γαμπες ανταξιες με αυτες της κυριας Σαπουντζακη προ αμνημονευτων ετων. Ρωτησα ενα παρευρισκομενο γερο: «ειναι γυναικα;» απαντηση: «ειναι ανευ ‘χαρτοφυλακιου'». Ετσι ειναι το ελληνορθοδοξο πνευμα «ανευ ‘χαρτοφυλακιου'».

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Ροίδη

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας διηγηθω – σε ανοικτη γλωσσα – το διαλογο των δυο συνομιλητων.
   xxx: «σας παρακαλω πολυ καντε με αρχιεπισκοπο και θα κανω ο,τι θελετε».
   xxx: «για να σε κανω αρχιεπισκοπο θα πρεπει να λες ο,τι σου λεω και να αποδεικνυης οτι στηριζεται στην Ορθοδοξια»
   xxx: «μα αυτο ειναι η δουλεια μου, κυριε xxx».
   Ετσι, τα συμφωνησανε, κυριε Ροίδη. Και η κυρια Σαπουντζακη θα μπορουσε να γινη αρχιεπισκοπος, αλλα δυστυχως, «δεν εχει..».

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η Po λέει:

    Αγαπητέ κ.chretienorthodox…
    Στο όνομα της μακροημέρευσης του παρόντος ιστολογίου, αφαίρεσα τα ονόματα. Βλέπετε χωρίς στοιχεία, το σχόλιο σας γίνεται επικίνδυνο.

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροίδη

    Παω πασσο.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

   • Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας δωσω δυο link σχετικα με τον αειμνηστο συνωνυμο σας Λογοτεχνη, Εμμανουηλ Ροΐδη. Εδω
    http://www.e-alexandria.gr/writerdesc.asp?ID=19&FTXT=1
    υπαρχει βιογραφια του Ροΐδη και εδω
    http://www.gutenberg.org/cache/epub/27760/pg27760.html
    το γνωστοτερο εργο του, «η παπισσα Ιωαννα». Οπως θα ξερετε απο αυτο το ιστορικο γεγονος προερχεται το εθιμο που επικρατει στο Βατικανο, ο αρχαιοτερος καρδιναλιος να αναφωνη – μετα τη σχετικη εξακριβωση – το περιβοητο «ΕΧΕΙ» για τον νεοεκλεγεντα Αρχηγο τους.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

 14. Ο/Η eklag λέει:

  Τότε θα σε ψηφίσω!
  άλλη ψήφο τζάμπα και βερεσέ εγώ δεν ξαναπετάω!
  αρκεί να μην φαίνομαι!
  κάπου διακριτικά! με καλό μισθουλάκο! κρυφά bonus!
  προσέλευση προαιρετική!
  κι από μένα ό,τι θες!
  και πεθαμένες θείτσες κουβαλάω στην κάλπη άμα λάχει!

 15. Ο/Η Πανδίων λέει:

  Βοήθεια μας!!!
  Ακόμα θυμάμαι -και πέραν του προσωπικού ενδιαφέροντος- το παρακάτω μνημείο ακαδημαικού λόγου σε εφημερίδα προ 7-8ετίας (συγγνώμη για την αντιγραφή αλλα δεν βρίσκω το αρχικό λινκ νομίζω Καθημερινή)

  Νεο-παγανισμός:
  Πίσω ολοταχώς…

  (Γράφει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης*)

  «Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να προσπαθούν μερικοί νεοπαγανιστές να βάλουν εναντίον τού Χριστιανισμού. Ποιος θα το φανταζόταν ότι μετά 20 ολόκληρους αιώνες ζωής τού Χριστιανισμού, μετά την εξάπλωση τής διδασκαλίας τού Ευαγγελίου στο μεγαλύτερο τμήμα τής Οικουμένης, μετά την ιστορική συμπόρευση Ελληνισμού και Χριστιανισμού, θα εμφανίζονταν στη σύγχρονη Ελλάδα μερικοί συμπατριώτες μας που εν ονόματι τού Ελληνισμού, τής ελληνικότητας και τής Ελλάδας θα στρέφονταν συλλήβδην εναντίον τής χριστιανικής θρησκείας, καλώντας σε επιστροφή στη λατρεία των ειδώλων, στην ειδωλολατρία, στον παγανισμό και στον πολυθεϊσμό!

  Με κάποιες πρόσφατες νεοπαγανιστικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να χαμογελάσει πικρά για όσα λένε αυτοί οι νοσταλγοί ενός «θρησκευτικού αττικισμού» ή αν πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά για τα ακραία αναχρονιστικά φαινόμενα ορισμένων φιλόδοξων αμαθών ή ημιμαθών, οι οποίοι μέσα σε ένα κλίμα σύγχυσης φρενών που παρατηρείται σε ορισμένες εκφάνσεις τής σύγχρονης ζωής εκλαμβάνουν τη χριστιανική πίστη ως εχθρό των διδαγμάτων, των αρχών και των αξιών τού Ελληνισμού.

  Υπάρχουν δηλ. σήμερα, στις αρχές τού 21ου αιώνα, συμπατριώτες μας, ελάχιστοι ευτυχώς, μερικοί από τους οποίους αποτελούν γραφικές μάλλον φιγούρες, που υποστηρίζουν ότι εχθρός τού Ελληνισμού υπήρξε και είναι ακόμη και σήμερα ο Χριστιανισμός και ότι όποιος πιστεύει στις αξίες και τα ιδανικά τού Ελληνισμού είναι αυτομάτως αντίθετος προς τον Χριστιανισμό, που ως θρησκεία υπέσκαψε και έβλαψε τον Ελληνισμό!

  Το αποκορύφωμα αυτής τής φαεινής «σύλληψης» είναι ότι η αποδοχή τού Ελληνισμού συνδέεται αυτομάτως με την απόρριψη τής χριστιανικής θρησκείας και ότι περαιτέρω προϋποθέτει επιστροφή στην αρχαία ελληνική θρησκεία, δηλ. επιστροφή σε μια πολυθεϊστική ανθρωπομορφική αντίληψη τού θείου, σε ό,τι είναι γνωστό ως «Δωδεκάθεο».

  Πρόκειται για μια αντίληψη που πολιτισμικά για την πορεία τού Ελληνισμού συμπίπτει, στην πράξη, με το ναυτικό παράγγελμα «πίσω ολοταχώς»! Αυτός ο φολκλορικός «ελληνισμός της χλαμύδας», όταν περνάει σε τελετές αναβίωσης τής αρχαίας λατρείας των Ολυμπίων θεών με ανάλογη ενδυμασία, ύμνους και σύμβολα (δάδες, θυσίες ζώων κ.τ.ό.), ταυτίζει ανεπίτρεπτα και ανιστόρητα τον Ελληνισμό με φαιδρές καταστάσεις. Μπορεί μάλιστα να πάρει και τη μορφή κωμικοτραγικής πρόκλησης, όταν «ζητείται πίσω» ο Παρθενώνας, για να αποτελέσει τον επίσημο ναό τής νεοπαγανιστικής λατρείας!

  Όσο αυτή η νεοπαγανιστική αντίληψη είναι απλώς μια ευφάνταστη σύλληψη μερικών αρνητών τής χριστιανικής διδασκαλίας, που τους κάνει αναχρονιστικούς νοσταλγούς τού αρχαίου κόσμου, ενός κόσμου που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
  Όταν όμως ταυτίζεται στο μυαλό κάποιων με την απόδοση τιμής προς τον Ελληνισμό και με την ανιστόρητη παραδοχή ότι Ελληνισμός και Χριστιανισμός υπήρξαν δύο αγεφύρωτα εχθρικοί κόσμοι, τότε πρόκειται για έμμονη ιδέα που καταλήγει σε επικίνδυνη έως ύποπτη πολιτισμική παραχάραξη μιας ιστορικής πραγματικότητας.

  Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός, δύο μεγάλα πολιτισμικά μεγέθη, που ξεκίνησαν πράγματι με σύγκρουση κατόρθωσαν να περάσουν ήδη από τους πρώτους μεταχριστιανικούς χρόνους σε μια θαυμαστή, ιστορικά τεκμηριωμένη, συμπόρευση, η οποία στηρίχθηκε σε αναγνώριση τού συμπληρωματικού χαρακτήρα των δύο πολιτισμικών μεγεθών από τους ίδιους ανθρώπους, τους Έλληνες χριστιανούς.

  Αυτό επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία μεγάλων Πατέρων τής Εκκλησίας, όπως ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, οι οποίοι είχαν σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών και γνώριζαν εις βάθος τη σημασία των ελληνικών γραμμάτων, τής ελληνικής γλώσσας και τής ελληνικής σκέψης και οι οποίοι πίστευαν και δίδασκαν ότι ο Χριστιανός έχει πολλά να κερδίσει από τη μελέτη των ελληνικών κειμένων.

  Η διδασκαλία περί αθανασίας τής ψυχής, καθώς και οι ηθικές αξίες που αναδύονταν μέσα από τα κείμενα των μεγάλων τραγωδών, ακόμη και μέσα από την ποίηση (μην ξεχνάμε πως ο Γρηγόριος ο Θεολόγος ήταν και μεγάλος ποιητής) δεν διέφευγαν την προσοχή των Πατέρων που είναι γνωστό ότι γνώριζαν βαθιά την ελληνική φιλοσοφία, τη ρητορική και την ελληνική σκέψη και παιδεία γενικότερα. Τιμούν και διδάσκονται οι Πατέρες από τον ορθό λόγο των αρχαίων Ελλήνων, ενώ προσπερνούν τη μυθολογία τους όσο αντανακλά τις ανθρώπινες αδυναμίες τού Δία ή της Ήρας ή διαφόρων μυθολογικών ηρώων.

  Έτσι ένιωθαν, για να συνεχίσουμε την ιστορική περιπλάνηση, και ο Φώτιος και ο Αρέθας και ο Ευστάθιος, αυτές οι μεγάλες μορφές τής Εκκλησίας και των γραμμάτων τού Βυζαντίου, όταν μελετούσαν, παρέπεμπαν ή μιλούσαν για τους αρχαίους. Και εκκλησιαστικοί άνδρες τού διαμετρήματος ενός Ευγένιου Βούλγαρη, ενός Νεόφυτου Δούκα, ενός Άνθιμου Γαζή ή ενός Κωνσταντίνου Οικονόμου ή ενός Νεόφυτου Βάμβα έτσι ένιωθαν όταν χρησιμοποιούσαν τα ελληνικά γράμματα και τα ελληνικά κείμενα για να συμβάλουν στον φωτισμό τού σκλαβωμένου Γένους.

  Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό και άδικο να προσπαθούν μερικοί, ελάχιστοι το ξαναλέω, νεοπαγανιστές να βάλουν εναντίον τού Χριστιανισμού εν ονόματι δήθεν τού Ελληνισμού! Να αγνοούν μια ιστορική πραγματικότητα που πέρασε μέσα από την Παιδεία και την Εκπαίδευση των Ελλήνων, αυτή τής «αλληλοπεριχώρησης» Ελληνισμού και Χριστιανισμού, και να προβάλλουν ψευδοδιλλήματα που ξεπέρασε ο Ελληνισμός στον ιστορικό του βίο με ελάχιστες αποκλίσεις μερικών φανατικών ένθεν κακείθεν που όμως δεν επηρέασαν τη συμπόρευση.

  Ας απομονωθούν αυτές οι φωνές και ας μην προβάλλονται από ανυποψίαστους υπεύθυνους τηλεοπτικών σταθμών, που στον βωμό τής θεαματικότητας αναζητούν πάσης μορφής «θέαμα».

  Για τους γνωρίζοντες, όσοι αγαπάμε και έχουμε αγωνισθεί για τα ελληνικά γράμματα, τη διατήρηση και τη διάσωσή τους, υπάρχουν τόσα πεδία αγώνα για την ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχών τού Ελληνικού πολιτισμού, ιδίως στον χώρο τής Ευρώπης που πρέπει να συνειδητοποιήσει τις πνευματικές ρίζες της, ώστε να μην περισσεύουν χρόνος και δυνάμεις για ψευδοκηρύγματα και ψευδοδιλλήματα τα οποία, αν βρουν σοβαρούς υποστηρικτές, ευτελίζουν τελικά τον ίδιο τον Ελληνισμό.

  ΠΡΟΣ ΝΕΟ-ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ

  Οι Νεοπαγανιστές έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν.
  Δικαιούμεθα μόνο να ζητούμε να μη ταυτίζουν τον Ελληνισμό με την απόρριψη τής ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, παραπλανώντας μερικούς ανυποψίαστους συμπατριώτες μας ότι δήθεν Ελληνας σημαίνει μη Χριστιανός και ότι ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Ελληνισμό!

  • Ο/Η TARZANAKOS λέει:

   Φίλε Πανδίων, δύο είναι τα περισπούδαστα άρθρα τού φιλόλογου-γλωσσολόγου-«φιλοσόφου» (!!!)-«θεολόγου»-κατηχητόπουλου Μπαμπινιώτη, δημοσιευθέντα στο – «έγκυρον» – «ΒΗΜΑ» (στις 3 και 24 Μαρτίου 2003 αντιστοίχως):

   -http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=152971
   -http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=153359

   ‘Ετσι, έχουμε έναν οιονεί στυλοβάτη και υποστηρικτή τού «ελληνο»-χριστιανικού κατεστημένου να αμείβεται με τον θώκο τού Υπουργείου «Ελληνορθόδοξης» Παιδείας κλπ. κλπ. κλπ., εννέα χρόνια μετά.

   «Άξιος ο μισθός του»…

 16. Ο/Η Γοργίας λέει:

  …. και μαμώ το (Υ)πορνείο Παιδείας;; και Ορθοδοξίας….
  δυστυχώς για μάς, τα Εθνη έχουν τις Ηγεσίες που τους αξίζουν (σε όλα τα κλιμάκια διοίκησης).

 17. Ο/Η Mίνως λέει:

  Aρβελέρ δημεύσαν στο Βυζάντιο την περιοσία του Βατοπεδίου στη δύσκολη στιγμή; Σήμερα τι έχει κάνε η Εκκλησία

 18. Ο/Η aspa λέει:

  ο αναχρονισμος του λεξικοπατερα ειναι αλανθαστη πραξη εχει να κανει με την επιβολη ενος συστηματος πολιτικο,θρησκευτικο,οικονομικο βαθια αντιδημοκρατικου σε ενδειξη προσδιορισμου πολιτικοσυστηματος εξουσιας ακομη κιαν το καθεστως τουςεχει στο παρελθον βγει απο εκλογιες

 19. Ο/Η Mίνως λέει:

  Ο Λαρισαίος ιερωμένος έκανε δικαστική ρύθμιση των οφειλών του που έφταναν συνολικά στα 231.480 ευρώ.

  Προσέφυγε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει, καθώς χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες από δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

  Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, διαγράφηκαν από τα χρέη του 100.000 ευρώ περίπου, επί του συνόλου των οφειλών οι οποίες προέκυψαν από δύο στεγαστικά δάνεια, δύο καταναλωτικά και πέντε πιστωτικές κάρτες.

  Ενώ όμως τα χρέη ανέβαιναν ο μισθός του ιερωμένου, λόγω των περικοπών κατέβαινε διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

  Επικαλούμενος μόνιμη αδυναμία πληρωμής των χρεών και αποδεικνύοντας με την συνδρομή της καταναλωτικής οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών», της οποίας είναι μέλος, την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης λόγω της μείωσης των αποδοχών του, δικαιώθηκε από το δικαστήριο.

  Τώρα, πρέπει να πληρώνει 400 ευρώ το μήνα για τέσσερα χρόνια, (συνολικά 19.000 ευρώ) και τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, θα πρέπει να δίνει 460 ευρώ το μήνα για 22 χρόνια.

  Μάλιστα, εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία του.

  Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον για την Λάρισα, που τέτοιου είδους απόφαση αφορά σε κληρικό…

 20. Ο/Η Του κώλου λέει:

  http://thepressproject.gr/details.php?id=14591

  Σύμφωνα με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks λίγους μήνες πριν, ο Γ. Μπαμπινιώτης έδινε ραπόρτο και ζητούσε τη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς για την προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Μεταξύ πολλών άλλων “ενημερώνει” για την υπερπολιτικοποίηση της σπουδάζουσας νεολαίας που αποτελεί συνέχεια της αντιδικτατορικής πάλης και προκαλεί αναστάτωση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα! Κάνει έντονες αναφορές στο άσυλο και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ συμφωνεί με την εκτίμηση ότι η ανατροπή των συσχετισμών στην ΠΟΣΔΕΠ ανοίγει το δρόμο για επιτάχυνση των αντιδραστικών τομών. Η Πρεσβεία δείχνει να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το πανεκπαιδευτικό μέτωπο της αγωνιστικής έκρηξης του ’06 – ’07 και οι πρόθυμοι σαν τον κ. Μπαμπινιώτη σπεύδουν να πάρουν τα μέτρα τους να μην ξαναενοχληθεί ο κ. Πρέσβης… Ας θυμηθούμε λοιπόν ποιος είναι ο νέος Υπ. Παιδείας.

  • Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

   http://www.alfavita.gr/artro.php?id=59138

   Πως ενημέρωνε – Τι έλεγε ο νέος Υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης στην Αμερικάνικη Πρεσβεία πριν λίγους μήνες

   08/03/2012 – 16:03

   Σύμφωνα με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks λίγους μήνες πριν, ο Γ. Μπαμπινιώτης «ενημέρωνε» και ζητούσε τη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς για την προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Μεταξύ πολλών άλλων «ενημερώνει” για την υπερπολιτικοποίηση της σπουδάζουσας νεολαίας που αποτελεί συνέχεια της αντιδικτατορικής πάλης και προκαλεί αναστάτωση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα! Κάνει έντονες αναφορές στο άσυλο και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ συμφωνεί με την εκτίμηση ότι η ανατροπή των συσχετισμών στην ΠΟΣΔΕΠ ανοίγει το δρόμο για επιτάχυνση των αντιδραστικών τομών.

   Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έλεγε στην αμερικάνικη πρεσβεία ο νέος Υπ. Παιδείας:

   Παραθέτουμε τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύθηκαν από τα Wikileaks:

   Greek Education Reform Expert Wants U.S. Help

   C O N F I D E N T I A L ATHENS 000407

   FOR EUR/SE, EUR/PPD AND ECA

   E.O. 12958: DECL: 2019/03/31
   TAGS: PGOV, OPRC, OEXC, SCUL, GR
   SUBJECT: Greek Education Reform Expert Wants U.S. Help

   REF: ATHENS 260

   CLASSIFIED BY: Daniel V. Speckhard, Ambassador, State, Executive;
   REASON: 1.4(B), (D)

   1. (C) Summary: In a March 26 meeting with PAO and CAO, Greek
   education reform expert Babiniotis shared GoG plans and timelines,
   and enthusiastically welcomed U.S. assistance on implementing a
   national university entrance exam system based on the Scholastic
   Aptitude Test (SAT). End summary.

   2. (C) Prominent linguist, scholar, former rector of Athens
   University (2000-2006) and GoG expert responsible for reforming the
   Greek university entrance exam system, Professor George Babiniotis,
   met with PAO and CAO on March 26. Babiniotis was candid about the
   failings of the educational system in Greece, and the challenges to
   implementing reforms.

   3. (C) The current university admittance system is untenable,
   Babiniotis said. Most parents and students view a university
   degree as the ticket to advancement, which is the reason that more
   than 100,000 students apply each year for the 40,000 university
   slots. To be competitive, high school students concentrate on
   private institution (frontistiria)-provided university preparatory
   classes rather than their regular school classes. As a result
   secondary students memorize material to pass the examinations
   rather than really mastering subject matter. «We are graduating
   aspiring university students rather than well-educated kids,” he
   lamented.

   U.S. Assistance on University Testing Needed

   4. (C) Babiniotis wants to change the current university entrance
   system to one similar to that in the U.S., based on a combination
   of high school grades and performance on a standardized exam
   similar to the SAT, which students can take whenever they feel
   ready to do so, thereby minimizing the pressure on students and the
   reliance on frontistiria. At present the future of each student
   depends on the performance on the day of the entrance examination.
   Greece needs to develop a data bank of questions and computer based
   testing allowing students the freedom to take the examinations at a
   date of their convenience and to take the examination more than
   once. (Tests derived from data banks select by random a limited
   number of questions for a particular examination out of the tens of
   thousands of possible questions.) With a large data bank of
   questions, each examination would be unique for each test taker,
   making it almost impossible to cheat or memorize test questions in
   advance. Babiniotis enthusiastically accepted PAO’s offer to
   provide U.S. expertise on computerized testing as the GoG moves
   down this path.

   Prospects for Reform are Good

   5. (C) According to Babiniotis, political prospects for
   educational reform are improving. New Democracy and the opposition
   PASOK parties are working together on a solution; Babiniotis has
   seen PASOK’s proposals (reftel) and thinks they are «logical,” but
   added that it is easier to push such reforms when in the
   opposition. Babiniotis agreed that the elections for leadership
   of the university teachers union (POSDEP), which ousted the
   radicals supported by SYRIZA, was an indication that the university
   community was eager for a change. Up to now the union had
   supported all calls for strikes and disruptions of instruction at
   the university. There is even support to reduce the percentage
   from 40% of student representation in university decisions. There
   is mounting pressure on both major parties from the public for
   substantive reform, and soon.

   6. (C) Primary school reform will be easiest, Babiniotis
   predicted, while high school and university reform will be bigger
   challenges due to political posturing and the politicization of
   students. There needs to be a change in the mindset of the public,
   which views university education as the only vehicle to
   advancement. At the university level, Greece needs to scale back
   on the number of institutions of higher learning – currently 23
   universities and 15 technical schools (TEI) country-wide, according
   to Babiniotis, while the remaining TEIs need to be strengthened to
   meet the needs of the marketplace. A number of TEI need to be
   incorporated into the departments of universities, Babiniotis said;
   those universities, in turn, need more autonomy on decisions
   related to budget, curriculum, enrollment and faculty.

   University Problems: Politicization of Students and Abuse of
   Asylum

   7. (C) University students have become too politicized,
   Babiniotis lamented, a holdover from the days of the military
   dictatorship in Greece. This excessive politicization has caused
   serious disruptions in university operations. Asylum is being
   abused to the point where well-meaning students – the majority –
   suffer in their pursuit of a higher education. While some students
   turn to private education, their degrees are still not recognized
   by the Greek state and, Babiniotis believes, will not be unless
   there is broad political agreement to amend the Greek Constitution
   to formally allow private education. While opposition PASOK leader
   George Papandreou originally supported amending the constitution,
   according to Babiniotis, he later backtracked and the issue of
   private education remains unresolved.

   8. (C) Comment: Babiniotis is a knowledgeable, respected
   academic who knows the Greek educational system well and appears to
   have support from both New Democracy and PASOK. Our meeting with
   him, and his enthusiastic acceptance of our offer of U.S. help on
   university entrance testing, has opened the door to U.S. input and
   expertise on one of the most important reforms in recent Greek
   history. In the coming months, Post will consult with the
   Department on best ways to provide U.S. advice and assistance.

   Πηγή: http://thepressproject.gr/details.php?id=14591

 21. Ο/Η Yiannis Sofikitis λέει:

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ;

  http://sporos28.wordpress.com/2011/07/18/hello-world/

 22. Ο/Η ΣΥΝ λέει:

  Που ξόδευε λεφτά η Διαμάντω

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο ευσεβής υπουργός θα ακολουθήσει την πολιτική των προκατόχων του (Μη θίγετε τα κακώς κείμενα) και θα κάνει πως δεν ξέρει τι συμβαίνει στην Εκκλησία του;

  Συνελήφθη αρχιμανδρίτης για ασέλγεια σε ανηλίκους
  ΤΑ ΝΕΑ σήμερα

  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4700861

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 08 Μαρτίου 2012

  Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2012 13:33

  Για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων συνελήφθη σήμερα στο Μενίδι, από άνδρες της ασφάλειας Αττικής, ένας Αρχιμανδρίτης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη του Αρχιμανδρίτη μετά από καταγγελίες γονέων.

  Στην κατοχή του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό με ανηλίκους και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Γιατί δεν ανακοινώνεται το όνομα και δεν δίνεται η φωτογραφία του δράστη όπως έχει νομοθετηθεί; Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά ο νόμος είναι νόμος. Θυμίζω πως στη Κρήτη αυτοκτόνησε οικογενειάρχης παιδεραστής και κανείς δεν σκέφτηκε τα παιδιά του και τη γυναίκα του, που τραυματίστηκαν τόσο άδικα.

   http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=126547&catid=4

   Τα τρία παιδιά- εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση- πήγαιναν στο Κατηχητικό και αποκάλυψαν στους γονείς τους ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Αρχιμανδρίτη.

   Πρόκειται για εναν 10χρονο, έναν 14χρονο και ένα 20χρονο αγόρι με νοητική υστέρηση.

   Οι γονείς τους αμέσως κατήγγειλαν τα πάντα στην αστυνομία και ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου Και Ελένης στο Μενίδι συνελήφθη.

   Σύμφωνα με την αστυνομία σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή πορνογραφικό υλικό.

   Ο 42χρονος Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για: αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, προσβολή γενετήσιας αξιοπρεπειας, πορνογραφία ανηλίκων και υπαιξέρεση καθώς είχε πάρει 6.500 ευρώ απο το φιλόπτωχο ταμείο.

   Ο Αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Θαυμαστά τα έργα της Εκκλησίας:

    Ίσως όμως να είναι συκοφαντίες όλα αυτά γιατί σκοτεινές δυνάμεις έχουν βάλει στο στόχαστρο την μητρόπολη Ιλίου και Αχαρνών (Μενιδίου) την οποία ποιμαίνει άνθρωπος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ένας ενάρετος μητροπολίτης τον οποίο κατηγορεί νομίζω άδικα η «Ελεύθερη Ώρα» του αξιωματούχου της Εκκλησίας και υπερεθνικόφρονα κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλου (18 χρόνια πρωτόδικα, 9 χρόνια φυλακή στο Εφετείο, ελεύθερος με- αντιφάσκουσα με προηγούμενη-νομολογία του ΑρείουΠάγου, για απόπειρες εκβιασμών), για τον οποίο όμως ο κ.Ιερώνυμος δηλώνει: ««Τιμώ τον κ.Μιχαλόπουλο και εκτιμώ το έργο του» («Νέοι Άνθρωποι», 16.12.2011).

    Να λοιπόν τι γράφει για τον άνθρωπο του αρχιεπισκόπου ο κ.Μιχαλόπουλος. Ευτυχώς ο κ.Ιερώνυμος εκτιμά μεν το κ.Μιχαλόπουλο και το έργο του, δεν τον ακούει δε και χειροτόνησε τον άγιο Αθηναγόρα μητροπολίτη Μενιδίου:

    «Στο κλίμα της… ελευθεριότητας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία όλα είναι δυνατά, ακόμη και το γεγονός ο Εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου για την Μητρόπολη Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΔΙΚΑΙΑΚΟΣ, να περιδιαβαίνει με πολιτικά ρούχα τους δρόμους της Μυκόνου, όπως αποκάλυψε η «Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής»!

    Φαίνεται ότι πολλοί νέοι κληρικοί, ευτυχώς όχι όλοι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους, αλλά ούτε και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το λειτούργημά τους. Πιστεύουν ότι είναι κοινοί άνθρωποι και μπορούν να ενεργούν και να συμπεριφέρονται όπως οι υπόλοιποι.

    Δυστυχώς, αυτοί οι κληρικοί προέρχονται από τον χώρο των αγάμων. Ένας τέτοιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Δικαιάκος, προστατευόμενος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τον προορίζει για ποιμενάρχη της Νέας Μητροπόλεως Ιλίου. Αυτός ο ιερωμένος, αρέσκεται τους θερινούς μήνες να επισκέπτεται θέρετρα ακολασίας, έχοντας αποβάλλει το ράσο.

    Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε, όπως τον βλέπετε στη φωτογραφία, στην Μύκονο. Εδώ προκύπτουν και μερικά ακόμη ερωτήματα για τον Αρχιμανδρίτη:

    Υπάρχει η τακτική παρουσία του στην Αράχωβα;
    Για ποιους λόγους έφυγε από το μοναστήρι του Σαγματά στη Λιβαδειά;
    Χειρίζεται τα θέματα Τύπου για τον κ. Ιερώνυμο από την εποχή της Βοιωτίας;»

    Δημοσιευμένο στις 01 Μάρτιος 2010 Προβολές: 7857
    http://www.elora.gr/portal/orthodoxia/444-2010-03-01-11-40-27

   • Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Ημ. Δημοσίευσης: Jan 31, 2012
    του Παναγιώτη Ανδριόπουλου, θεολόγου – από το blog του, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

    Ο έκπτωτος Μητροπολίτης Αττικής Νικόδημος Γκατζιρούλης σε πρόσφατο κείμενό του ανασύρει και πάλι την χουντική πρακτική της «κάθαρσης», αφήνοντας υπονοούμενα – σαφέστατα! – για το ηθικό ποιόν των Μητροπολιτών Κηφισίας και Ιλίου. Παλιά του τέχνη κόσκινο…
    http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8255

   • Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Aυτά τα πράγματα δεν πρέπει να εκκρεμούν να αιωρούνται και να αγνοούνται, πρέπει να απαντώνται:

    I) http://apotixisi.blogspot.com/2012/01/blog-post_9725.html

    Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012
    Επανερχόμαστε και ξαναρωτάμε:

    Τι θα γινη με τις Φοβερές καταγγελίες εναντίον των μοιχεπιβατών, του μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ;
    Υπάρχει Εκκλησία να επιληφθή;
    ΄Η κατάντησε στάβλος αλόγων ζώων και όλα αντιμετωπίζονται με αδιαφορία ή με μειδιάματα;

    Το κείμενο του μητροπολίτου Αττικης και Μεγαριδος κ. Νικοδήμου που προχθές αναδημοσιευσαμε απο το περιοδικο του ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΙ ειναι μια δημοσια φρικωδεστατη καταγγελία.

    Θα επεμβή ο κ. Ιερωνυμος Λιαπης ο οποιος επελεξε τους καταγγελομενους και τους ανεδειξε ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΕΣ αφου εκανε χιλιους δυο τεμεναδες στους πολιτικους για να κανουν την διπλή ατιμια να κατατμησουν την μητροπολι Αττικης και Μεγαριδος, για να τους βολεψη;
    Ο οποιος και απο οτι φαινεται προστατευει τους καταγγελομενους;
    Τι συμβαίνει, λοιπόν;
    Είναι δυνατον οι εκλεκτοι του κ. Ιερωνυμου Λιαπη να κατηγορουνται με τετοιες φρικτες κατηγοριες;
    Και μαλιστα δημοσια;
    Εμείς θα περιμενουμε καποιες σωστες κινησεις που θα επιλαμβανονται των φρικτων καταγγγελιων του σεμνου και διακεκριμμενου μητροπολιτου Αττικης και Μεγαριδος κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ.
    Οι φρικτες καταγγελιες εχουν ως εξης:

    (…………)

    II) Η πηγή των καταγγελιών:

    http://el-pliroforisi.gr/

    Αρχεία σε .doc ( UTF-8 )
    292 B

    http://el-pliroforisi.gr/Selida/Artic/2012/312_2.html

    ‘Ελεύθερη πληροφόρηση
    ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

    Προσδοκίες καί ἀπογοητεύσεις

    (……..)

    Ὡστόσο ἡ σκοτεινή νέφωση δέν ἄργησε νά θολώσει τήν ἀτμόσφαιρα. Στίς 28 Φεβρουαρίου 2010 ἡ ἐφημερίδα “Ἐλεύθερη Ὥρα τῆς Κυριακῆς” φόρτιζε μέ πληροφορίες ἀπογοήτευσης τό ἐκκλησιαστικό πλήρωμα. Μέ τόν χαρακτηριστικό τίτλο: “ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ στήν Μητρόπολη Ἰλίου” καί ὑποσημείωση: “ «Νέο κύμα» μοντερνισμοῦ ἀπό τήν Ἀρχιεπισκοπή Ἀθηνῶν”, φωτογράφιζε τό κοσμικό ρεῦμα πού ξεκίνησε ἀπό τή Μύκονο καί ἔτρεχε νά ἐπικαλύψει τή νέα Μητρόπολη Ἰλίου. Παραθέτουμε τήν ἀποκάλυψη πού διασώθηκε στό παραπάνω σχετικό δημοσίευμα: “Φαίνεται ὅτι πολλοί νέοι κληρικοί δέν ἔχουν συνειδητοποιήσει τήν ἀποστολή τους… Ἕνας τέτοιος εἶναι ὁ Ἀρχιμανδρίτης Ἀθ. Δικαιάκος, προστατευόμενος τοῦ Ἀρχιεπισκόπου, ὁ ὁποῖος τόν προορίζει γιά ποιμενάρχη τῆς νέας μητροπόλεως Ἰλίου. Αὐτός ὁ ἱερωμένος, ἀρέσκεται τούς θερινούς μῆνες νά ἐπισκέπτεται θέρετρα ἀκολασίας, ἔχοντας ἀποβάλλει τό ράσο. Ὁ φωτογραφικός φακός τόν συνέλαβε, ὅπως τόν βλέπετε στή φωτογραφία, στήν Μύκονο. Θέλουμε νά πιστεύουμε ὅτι τό ἔκανε ἀπό ἀφέλεια. Πάντως, ὅπως καί νά ἔχει τό πράγμα, προξένησε σκάνδαλο”.
    Αὐτός ὁ κληρικός εἶχε μιά καλή φήμη πού ἀποτελοῦσε ἀντανάκλαση τῆς οἰκογενειακῆς του παράδοσης. Ἡ ἀλλαγή τοῦ κλίματος προκλήθηκε ἀπό τήν ἐποχή πού συνδέθηκε στενά μέ τόν τότε μητροπολίτη Θηβῶν Ἱερώνυμο καί νῦν Ἀρχιεπίσκοπο. Τό πῶς καί γιά ποιό λόγο ἔγιναν οἱ ἀλλαγές δέν εἶναι εὔκολο νά ἀποκρυπτογραφηθεῖ.
    Ἀλλά καί παλαιότερο δημοσίευμα τῆς 27-29 Ὀκτωβρίου 2006, τῆς ἐφημερίδας “ὁ Κόσμος τοῦ Ἐπενδυτή” ἔθιγε, μέ ἀκραῖο τρόπο, τό κῦρος κάποιου Ἀρχιμανδρίτη πού ἐκείνη τήν ἐποχή εἶχε ἀναλάβει ὑψηλά καθήκοντα στήν Ἱερά Σύνοδο. Ἔγραφε λοιπόν ἡ Ἐφημερίδα: “Συζεῖ μέ τόν καλό του, ἀλλά, ἄν χρειαστεῖ, «προωθεῖ» στήν πιάτσα καί δίμετρες Ρωσίδες καλλονές. Αὐτά τή νύχτα, διότι τήν ἡμέρα φοράει τό ράσο-τώρα πιά ἔχει καί αὐξημένο φόρτο ἐργασίας: Ἀνέλαβε ὑψηλά καθήκοντα στήν Ἱερά Σύνοδο. Ἥμαρτον… Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ”. Στήν περιοδική ἔκδοση τῆς “Ἐλεύθερης Πληροφόρησης” εἴχαμε καταχωρήσει τό δημοσίευμα στό φύλλο 194, τῆς 1ης Δεκεμβρίου 2006, μιλήσαμε γιά ἕνα νέο κατόρθωμα τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Χριστόδουλου καί διερωτηθήκαμε “ποιός εἶναι ὁ λεβέντης;”
    Αὐτό πού τώρα γνωρίζουμε, μέ μιά πρόχειρη ματιά στά δίπτυχα τῆς Ἐκκλησίας, εἶναι ὅτι στίς ἀρχές Ὀκτωβρίου 2006 ἐξελέγη καί χειροτονήθηκε μητροπολίτης Κορίνθου ὁ Ἀρχιγραμματέας τῆς Συνόδου Διονύσιος Μάνταλος(χειροτονία 15-10-2006). Μέσα, λοιπόν, στό πρῶτο δεκαπενθήμερο τοῦ Ὀκτωβρίου διορίστηκε Ἀρχιγραμματέας, διάδοχος τοῦ ἐκλεγέντος στήν Κόρινθο, ὁ Ἀρχιμανδρίτης Κύριλλος Μισιακούλης. Αὐτός “ἀνέλαβε ὑψηλά καθήκοντα στήν Ἱερά Σύνοδο”, ὅπως χαρακτηριστικά ἀναφέρει τό δημοσίευμα. Ὁ δημοσιογράφος δέν ξεκαθάρισε τό ὄνομα τοῦ ἱερωμένου καί μεῖς δέν γνωρίζουμε ἐκείνη τήν ἐποχή ἄν ἀνέλαβε καί κανένας ἄλλος ὑψηλά καθήκοντα στήν Ἱερά Σύνοδο. Ἄν ἀφορᾶ ὅμως τό συγκεκριμένο πρόσωπο, πού ἀναδείχτηκε μετέπειτα μητροπολίτης στήν Κηφισιά, ἡ εὐθύνη ὅλων ἐκείνων πού τόν ὑποστήριξαν καί τόν προώθησαν στά ἀνώτατα ἐκκλησιαστικά ἀξιώματα εἶναι μεγάλη καί δέν καλύπτεται μέ κάποιες σχολαστικές ἤ ἀστήρικτες ἐπευφημίες.
    Ἡ ἱστορία του καί τά περιστατικά πού προβάλλει ὁ ἴδιος πιστοποιοῦν καί ὑπογραμμίζουν ὅτι δέν κρίθηκε ὥριμος καί ἄξιος ἀπό συνοδική συνέλευση. Ἔτρεξε, παρακάλεσε, ἐνδεχομένως πλήρωσε γιά νά φτάσει στό σκαλοπάτι τῆς μητροπολιτικῆς ἡγεσίας. Τόν τελευταῖο καιρό, ψέγοντας ἀνθρώπους πού δέν τόν ὑπολογίζουν ὡς ἄξιο, αὐτοαποκαλύφθηκε μέ τήν ἀκόλουθη φράση: “Ξέρεις τί ἔκανα γιά νά γίνω Κηφισίας;”
    Ἴσως οἱ μέρες πού θά διαδεχθοῦν τή σημερινή σκοτεινότητα θά ἀποκαλύψουν τήν ἀλήθεια καί τούς ἐπιφορτισμένους μέ τίς μεγάλες εὐθῦνες. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

    Ο ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ
    ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

 24. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Ροΐδη

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι αυτο εδω
  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8662
  το ανακοινωθεν του Ν.Π.Δ.Δ. «Εκκλησια της Ελλαδος» ειναι υπαγορευση του κυριου Υπουργου Παιδειας, και δεν παρουσιαζω αποδειξεις. Αμα θελετε το παραδεχοσαστε.

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Κύριε Γ. Θεοδοσίου, δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να παρουσιάσετε αποδείξεις. Η αποφορά του μπαμπινιώτικου λόγου, στην εν λόγω ανακοίνωση, ήδη έχει μπουκώσει τις μύτες όσων διαθέτουν σχετικά οσφρητικά αισθητήρια. Οι υπόλοιποι, ούτως ή άλλως, ουδέποτε θα οσφρανθούν την μπόχα αυτή.

 25. Ο/Η kimon λέει:

  Η διεθνής πόρνη (κοινώς πουτάνα) της παγκόσμιας πιάτσας των διεφθαρμένων….. Τσώρτσιλ έγραψε για τους πανεπιστημιακούς «”ανέκαθεν πίστευα ότι οι πλέον διεφθαρμένοι είναι οι πολιτικοί, μέχρι που γνώρισα τους καθηγητές πανεπιστημίου”. Παπαδήμος, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Μπαμπινιώτης… για να μην ξεχνιόμαστε».

 26. Ο/Η antrikos λέει:

  Ο Μπαμπινιώτης δεν αξίζει να ονομάζεται επιστήμονας, είναι ίσως ο πιο ξεφτιλισμένος «επιστήμονας» στην Ελλάδα, ο οποίος χάριν του εθνικισμού διέστρεψε την ίδια την επιστήμη με δυο λόγια αλήτης και κότα:
  Γνωρίζουμε, βέβαια, τη περίπτωση του λεξικού του με το λήμμα «Βούλγαρος». Η υπόθεση εξελίχθηκε ως εξής:
  1. Του έκανε επίθεση η ομοϊδεάτις του Ακροδεξιά της Σαλονίκης με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να διακοπεί η πώληση του λεξικού του στην περιφέρεια του αντίστοιχου πρωτοδικείου επειδή ανέγραφε στην υβριστική σημασία του «Βούλγαρος» τον οπαδό σαλονικιώτικης ομάδας. Η Ακροδεξιά κέρδισε τα ασφαλιστικά.
  2. Ο Μπαμπινιώτης είχε δικαίωμα να ασκήσει τακτική αγωγή, καθώς τα ασφαλιστικά μέτρα είναι έκτακτη διαδικασία, για ν’ αναγνωριστεί το δικαίωμά του να συνεχιστεί η διάθεση του λεξικού. Δεν το έκανε.
  3. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και την κατάφωρη κατάπνιξη της επιστημονικής εργασίας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου, η οποία έγινε δεκτή ουσιαστικά δικαιώθηκε ο Μπαμπινιώτης και φυσικά μετά απ’ αυτό θα μπορούσε εκ νέου να κάνει αγωγή για συνέχιση της διάθεσης του λεξικού του. Δεν το έκανε.
  4. Αντ’ αυτού ο Μπαμπινιώτης δικαιολογήθηκε δημόσια ότι έσφαλε με την αναγραφή της υβριστικής σημασίας του «Βούλγαρος» με το αιτιολογικό ότι στα λεξικά περιλαμβάνονται μόνο λέξεις του γραπτού λόγου και όχι του προφορικού, όπως το σύνθημα «Βούλγαροι».
  5. ΨΕΜΑ, ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ.
  6. Έτσι εξέδωσε τη 2η έκδοση του λεξικού του απαλείφοντας την υβριστική σημασία του «Βούλγαρος».
  7. Η κοτούλα, όμως είπε εν γνώσει της ψέματα: Η λέξη «Βούλγαρος» ως υβριστική ήταν καταγεγραμμένη πλήρως στο γραπτό λόγο και συγκεκριμένα τουλάχιστον στα αθλητικά ρεπορτάζ της 10ετίας του 80, όπου -θυμάμαι που τα διάβαζα ως φοιτητής στη Σαλονίκη- διαμαρτύρονταν για τη χρήση του όρου και την ατιμωρησία των αθηναϊκών ομάδων. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η λέξη «Βούλγαρος» ως υβριστική καταγράφηκε και στη λογοτεχνία, ως στίχος του Πανούση «Βούλγαροι, χανούμισσες, βαζέλες…». Όλα αυτά συνέβησαν τουλάχιστον 10 χρόνια πριν την έκδοση του λεξικού του, οπότε ο Μπαμπινιώτης δεν είχε καμια δικαιολογία ότι του ξέφυγε η γραπτή αναφορά της λέξης. Συνεπώς η υβριστική σημασία πληρούσε απολύτως τις προϋποθέσεις για να εισαχθεί σε λεξικό, προϋποθέσεις που έθεσε ο Μπαμπινιώτης,προσωπικά δεν έχω ιδέα ποιες είναι.

  Σήμερα ο κύριος αυτός τολμά να ισχυρίζεται προάγει την επιστήμη και ότι θα αναμορφώσει την παιδεία προς το καλύτερο. Το «καλύτερο» μας το ‘χει δείξει ήδη πώς το αντιλαμβάνεται. Οφείλουμε να αντισταθούμε στην επιστροφή στο Μεσαίωνα, που επιστημονικό εθεωρείτο ό,τι εξυπηρετούσε την Εκκλησία και τον Πάπα.

 27. Παράθεμα: Επιτέλους Μπαμπινιώτης για ελληνορθόδοξη παιδεία « Ροΐδη Εμμονές | sofiazgi

 28. Ο/Η parameter λ λέει:

  «Ο υπουργός εξέφρασε τη βαθιά του πίστη, αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της.

  «Έχω βαθιά πίστη, όπως και ο απλός Έλληνας» δήλωσε και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ήταν επίκαιρη η στιγμή που επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου. Δίπλα στον Κοραή, ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κλπ…»

  http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17958:paideia-kai-orthodoksia-lxeri-xerir&catid=3:society&Itemid=41

  Παραχάραξη ιστορικών γεγονότων. Κι όχι μόνο…

 29. Ο/Η Ένας λέει:

  http://yannisharis.blogspot.com/2012/03/21.html

  15/3/12
  ο ρόλος του κλήρου το ’21: μικρό κουίζ
  αρχιεπίσκοπος συναντάται με υπουργό παιδείας, εκδίδεται έπειτα δελτίο τύπου, όπου αναφέρονται και τα εξής:

  «αυτές τις μέρες […] θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, την απελευθέρωση από τους Τούρκους, η οποία συνδέεται έντονα με την παρουσία του κλήρου. Η επανάσταση συντελέστηκε και επιτεύχθηκε με το κίνημα του Διαφωτισμού στον οποίο ο κλήρος είχε έντονη παρουσία. Εκεί δίπλα στον Κοραή ήταν ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Άνθιμος Γαζής, ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κων/νος ο Οικονόμος ο εξ Οικονόμων, δηλαδή ένα πλήθος ιερωμένων όλων των βαθμίδων, οι οποίοι συνετέλεσαν στην αφύπνιση και στην έμπνευση των αγωνιστών. Μέσα στους αγωνιστές βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ τον πεσόντα στον αγώνα, τον Αθανάσιο Διάκο».

  σε ποιον ανήκουν αυτά τα λόγια; στον αρχιεπίσκοπο ή τον υπουργό;

  διαβάστε τη συνέχεια…

  καλά, το βρήκατε: στον αρχιεπισκοπότερο του αρχιεπισκόπου, στον υπουργό εθνικού θρησκεύματος και παιδείας!

  ολόκληρο το δελτίο τύπου:

  Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθηγητή κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη μετά τη συνάντηση με το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

  Ο υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, συναντήθηκε με το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, στις 9.30, το πρωί, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

  Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

  Υπουργός:
  «Επισκέφθηκα το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο όχι μόνο γιατί το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ανέλαβα, είναι και Θρησκευμάτων. Αυτό είναι ένας τυπικός λόγος. Για μένα η επίσκεψη αυτή έχει έναν ουσιαστικό χαρακτήρα γιατί ο ίδιος έχω βαθιά πίστη, αυτή που έχει όλος ο απλός ελληνικός λαός. Μάλιστα, αυτές τις μέρες, είναι επίκαιρη αυτή η επίσκεψη γιατί θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, την απελευθέρωση από τους Τούρκους, η οποία συνδέεται έντονα με την παρουσία του κλήρου. Η επανάσταση συντελέστηκε και επιτεύχθηκε με το κίνημα του Διαφωτισμού στον οποίο ο κλήρος είχε έντονη παρουσία. Εκεί δίπλα στον Κοραή ήταν ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Άνθιμος Γαζής, ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κων/νος ο Οικονόμος ο εξ Οικονόμων, δηλαδή ένα πλήθος ιερωμένων όλων των βαθμίδων, οι οποίοι συνετέλεσαν στην αφύπνιση και στην έμπνευση των αγωνιστών. Μέσα στους αγωνιστές βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ τον πεσόντα στον αγώνα, τον Αθανάσιο Διάκο.

  Επομένως όποιος έχει μία γνώση της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού και του νεότερου ελληνισμού γνωρίζει το ρόλο της εκκλησίας στην ελληνική ιστορία, στην ελληνική παράδοση, στον ελληνικό πολιτισμό. Αυτό ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας οφείλει δημόσια να το αναγνωρίζει. Η παιδεία μας δεν μπορεί να αφίσταται από την ορθοδοξία, που είναι ένα έτερο σκέλος.

  Ήρθα λοιπόν να δω το Μακαριώτατο και να συζητήσουμε διάφορα θέματα της εκκλησίας με πολύ σεβασμό στο πρόσωπό του και με ευγνωμοσύνη, εκ μέρους μου, ως απλού έλληνα πολίτη για όσα προσφέρει η ορθόδοξη εκκλησία υπό την ηγεσία του Μακαριώτατου στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Τον ευχαριστώ, τον συγχαίρω και θα είμαι κοντά σε ό,τι επιτελεί η εκκλησία μας.»

  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος:

  …….

  Για άλλη μια φορά πολλές ευχαριστίες κύριε Υπουργέ μας…»

  Αναρτήθηκε από Γιάννης Χάρης

 30. Παράθεμα: τά αβατοπαίδια « σημειωματαριο κηπων

 31. Ο/Η Στα άκρα λέει:

  http://sarantakos.wordpress.com/2012/03/13/sta-akra/
  Οι Φοίνικες στον φιλότοπο, η δεοντολογία “στα άκρα”
  13 Μαρτίου 2012

 32. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  http://www.dimokratianews.gr/content/11443/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1

  Μπαμπινιώτη: Παραπέμπεται για ασέλγεια!

  20.11.2012

  Με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που εκδόθηκε τις τελευταίες ημέρες, κρίνεται μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση που υφέρπει και «βαλτώνει» στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία για πάνω από πέντε χρόνια και αφορά την κόρη του πρώην υπουργού Παιδείας και πανεπιστημιακού Γιώργου Μπαμπινιώτη.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παραπέμπεται για να δικαστεί για το αδίκημα της «τέλεσης κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικης κάτω των 18 ετών» η παιδαγωγός και καθηγήτρια του Αρσακείου Μαρία – Φλώρα Μπαμπινιώτη (Φλωρίτα, κατά τους οικείους της), καθόσον για το επίμαχο χρονικό διάστημα, το οποίο αφορά το σκεπτικό του βουλεύματος, συναναστρεφόταν με ανήλικη μαθήτριά της, σχέση που έπειτα από καταγγελία χαρακτηρίστηκε ως επιλήψιμη. Το βούλευμα 2788/12 του Συμβουλίου Εφετών δεν είναι αμάχητο, γεγονός που σημαίνει ότι η πλευρά της κατηγορουμένης έχει το νομικό δικαίωμα με το ένδικο μέσο της αναίρεσης να το προσβάλει στον Αρειο Πάγο και να αναμείνει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, ώστε να καταστεί αμετάκλητο. Στο βούλευμα η κόρη του γνωστού γλωσσολόγου και πρώην πρύτανη εμφανίζεται ως κατηγορούμενη τελέσεως του αδικήματος που ορίζει το άρθρο 342 Π.Κ., κακουργηματικού χαρακτήρα.

  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα από δικαστικές πηγές, οι γονείς μιας ανήλικης μαθήτριας (μεγαλογιατροί στο επάγγελμα), η οποία φοιτούσε το επίδικο διάστημα στο Αρσάκειο, φέρεται να αντιλαμβάνονται ότι η κόρη τους εμφανίζεται προβληματισμένη απέναντι στην επαφή με την καθηγήτριά της. Συγκεκριμένα στοιχεία (γραπτά και ηλεκτρονικά), που οι γονείς επικαλούνται μετά βεβαιότητος ως αποδεικτικά και ακλόνητα, τους οδηγούν περί του έτους 2007-2008 στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

  Εκεί προβαίνουν σε μια «απίστευτη καταγγελία, η οποία έχει ως καταγγελλόμενη πλευρά τη γνωστή καθηγήτρια», όπως ανέφεραν πηγές. Την κόρη του πανεπιστημιακού και προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων και συνάμα προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και πρόεδρου της Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών Γεωργίου Μπαμπινιώτη. Αστυνομικές πηγές σχολιάζουν τότε ότι οι γονείς καταγγέλλουν ότι η ανήλικη κόρη τους «δεχόταν συνεχείς πιέσεις, δώρα και υποσχέσεις από την κόρη του Γιώργου Μπαμπινιώτη. Οι γονείς ισχυρίζονται ότι υφίσταται το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα καλούν κι άλλους μάρτυρες, οι οποίοι δίνουν κατάθεση στο Τμήμα Ανηλίκων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή λόγω της εμπλοκής πολύ γνωστών προσώπων και θα εξετασθεί εξονυχιστικά» είχαν αναφέρει οι ίδιες πηγές της Ασφάλειας Αττικής. Για το σοβαρό θέμα είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της καθηγήτριας, πρώην πρύτανης, πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πρόεδρος του Αρσακείου και σύμβουλος του τότε υπουργού Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλου, Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος στη συνέχεια έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

  Στέφανος Χίος

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο κ.Πέτρος Τατσόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) σχολίασε την είδηση ως εξής:

   «Να διευκρινίσω ευθύς εξ αρχής ότι δεν αισθάνομαι χαιρεκακία με την είδηση αυτή -και μακάρι να αποδειχτεί ότι είναι μια ακόμη πλεκτάνη. Δεν μου βγάζεις πάντως από το μυαλό -εάν λάβω υπόψη μου πολλά, κυρίως αμερικανικά (αλλά όχι μόνο) παραδείγματα, με πιο πρόσφατη την περίπτωση Πετρέους- ότι υφίσταται κάποιου είδους νέμεση για τους ταρτούφους, εκείνους τους υποκριτές που στηρίζουν όλη τους την καριέρα στο γλείψιμο και το κανάκεμα της εξουσίας, καθώς και στην κολακεία μιας ανυπόφορα συντηρητικής μικροαστικής κοινής γνώμης. Αν υπάρχει Θεός, ναι, είναι χιουμορίστας.»

 33. Ο/Η του Σαμαρά λέει:

  Πέθανε η Φώφη Μπουλούτα, η καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών που απολύθηκε εκδικητικά από το καθεστώς Σαμαρά επειδή έκανε παρατήρηση στο γιο του

  Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοέμβριος, 2017

  Η ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΦΩΦΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…

  Κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες. Για τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η Φώφη Μπουλούτα ήταν ένα σύμβολο αγώνα στην πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας του. Στην περίοδο που μια μικρή, παρασιτική επιχειρηματική ομάδα και οι πολιτικοί της συνοδοιπόροι επιστράτευσαν θεούς και δαίμονες για να μετατρέψουν το αγαθό της Παιδείας σε εμπόριο και τους εκπαιδευτικούς σε τρομοκρατημένους υπαλλήλους. Η Φώφη έδωσε μια μάχη που αποτελεί φάρο ελπίδας, έμπνευση και παράδειγμα για τον καθένα από εμάς.

  Μια θαρραλέα, δυνατή φωνή σίγησε. Η αγωνίστρια, αγαπημένη συνάδελφος Ευφροσύνη (Φώφη) Μπουλούτα, γνωστή για τη μάχη που έδωσε μετά την εκδικητική της απόλυση από το καθεστώς Σαμαρά στο Κολλέγιο, έφυγε από τη ζωή.

  Η Φώφη ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και εξαίρετη εκπαιδευτικός. Δίδαξε επί 21 χρόνια φυσικές επιστήμες στο Κολλέγιο Αθηνών, από όπου εκδιώχθηκε, επειδή είχε το «θράσος» να πράξει το λειτούργημά της και να κάνει παρατήρηση σε μαθητή του οποίου ο γονιός ήταν τόσο «ισχυρός», ώστε όχι μόνο να απαιτήσει να απολυθεί, αλλά να χρησιμοποιήσει την περίπτωσή της ως άλλοθι για να καταργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και την ίδια τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

  Η Φώφη δεν φοβήθηκε. Μπορεί ο αγώνας να ήταν άνισος, μπορεί το διορισμένο ΚΥΣΔΕ να επέτρεψε την απόλυσή της «ελλείψει αρκετών στοιχείων», μπορεί να επιστρατεύτηκε ένα πανίσχυρο και καλοπληρωμένο επιτελείο δικηγόρων με επικεφαλής τον Πανεπιστημιακό Γ. Λεβέντη για να τη στείλει σπίτι της και να τη φιμώσει, όμως δεν λύγισε ούτε δευτερόλεπτο. Έχοντας στο πλευρό της τη δικηγόρο Κάτια Λαϊνά και την Ομοσπονδία έδωσε μια δύσκολη και γενναία μάχη, κόντρα όχι σε ένα σχολείο, αλλά σε ένα ολόκληρο κατεστημένο. Ένα πολιτικό/επιχειρηματικό κατεστημένο που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι είλωτες, χωρίς φωνή, που πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να αποδέχονται τη μοίρα τους.

  Η Φώφη μπορεί να απολύθηκε, το σκανδαλώδες της απόλυσής της όμως (που έκρυψαν καλά τα συστημικά ΜΜΕ για να προστατέψουν την τότε πολιτική εξουσία) έκανε το γύρο του διαδικτύου και αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του κλάδου μας. Ο αγώνας που ξεκίνησε στα τέλη του 2013 είχε σκοτεινές στάσεις (την ψήφιση του εκτρώματος Αρβανιτόπουλου με τις ελεύθερες απολύσεις, για να φιμωθεί η κάθε Μπουλούτα στο μέλλον), όμως δικαιώθηκε τον Αύγουστο του 2016 με την ψήφιση του Ν. 4415/2016 (Νόμου Φίλη). Η Φώφη ήταν εκεί, στη Βουλή και μετά στα γραφεία μας, και πανηγύρισε μαζί μας, αν και πλέον ήταν διορισμένη αναπληρώτρια στο Δημόσιο. Όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό η νίκη αυτή οφείλεται στον αγώνα της, έναν αγώνα που ευτυχώς δεν πήγε χαμένος.

  Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη μας. Θα αποχαιρετίσουμε την αγαπημένη μας συνάδελφο και φίλη Φώφη τη Δευτέρα στις 14:30 στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/pethane-i-fofi-mpoyloyta-i-kathigitria-toy-kollegioy-athinon-poy-apolythike#ixzz4yTQMGuk8
  Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

 34. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριοι Ροΐδη και Λασκαρατο,
  Παρακαλω πολυ δεχθειτε τις ευχαριστιες μου γιατι μου στειλατε το σχολιο για την αειμνηστη καθηγητρια και τη λυπη μου για τη καθυστερηση στην απαντηση. Δυστυχως ολα τα media που ειδα με τη google δεν αναφερουν το βιογραφικο της.
  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.