Χριστουγεννιάτικη ιστορία: Ο Εφραίμ ανέβασε νηστίσιμο ζάχαρο

Να συναντήσει το Χριστό στη φυλακή 

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Αναβάλλεται η ιεραποστολική περιοδεία Εφραίμ στον Κορυδαλλό. Κρίμα διότι τέτοιες ημέρες η παρουσία ενάρετων ιερωμένων κοντά στους φυλακισμένους επιβάλλεται. Μου θυμίζει ο σταρ-ηγούμενος λίγο τον μακαριστό που κλαψούριζε «Γιατί σε μένα θεέ μου» (70 τόσο χρονών), και δεν βιαζόταν καθόλου να συναντήσει το θεό του, αλλά έτρεξε με τα λεφτά των φορολογούμενων (γι’αυτόν υπήρχαν) στις ΗΠΑ να κλέψει με τον τσαμπουκά του εξουσιαστή μόσχευμα από το δικαιούχο του ασθενή, αν και η Εκκλησία απαγορεύει τις μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων.

Ο κ.Εισαγγελέας να του θυμίσει του καλόγερου τις υποχρεώσεις του ως πολίτη και ως ιερωμένου. Λιγότερα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και χαβιάρια, λιγότερη υποκρισία, λιγότερο θέατρο και επιτέλους ας κρατήσει τα προσχήματα. Χριστούγεννα είναι για όλους όχι μόνο για τον Εφραίμ, που ποτέ του δεν τα σεβάστηκε αλλά χρησιμοποίησε τη θρησκεία σαν σκαλοπάτι άνομης κοινωνικής ανέλιξης. Αυτός που μετέτρεψε το Ευαγγέλιο σε σολομωνική μαγικών και αποκρυφιστικών τελετουργιών με εξορκίστριες ζώνες, ανασταίνοντας νεκρούς, θεραπεύοντας καρκινοπαθείς και γκαστρώνοντας εγκύους, την ίδια ώρα που ο καταδικασμένος για παιδεραστία πνευματικός του πατέρας Ιωσήφ συνομιλούσε με ομιλούντα βατράχια: «…Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. …».

Αθώοι ανήλικοι χωρίς μέλλον, δυστυχισμένες γυναίκες που βγήκαν από ανάγκη στο πεζοδρόμιο, σαραβαλιασμένοι γέροι, άρρωστοι άνθρωποι, ψυχασθενείς, ναρκομανείς, παιδιά που ποτέ δεν τους δόθηκε μισή ευκαιρία, θλιβερά ανθρώπινα ναυάγια, οικογενειάρχες που οι γυναίκες και οι κόρες τους απροστάτευτες έξω πεινάνε, μετανάστες χωρίς στον ήλιο μοίρα, φυτοζωούν στις φυλακές, χωρίς οι «φίλοι της Αγίας Ζώνης του Εφραίμ» που έσκασαν τώρα μύτη, ο κ.Μητσοτάκης, το Sky, το πατριαρχείο Μόσχας, ο κ.Πούτιν, οι «χριστιανοί επιστήμονες», οι «χριστιανοί επιχειρηματίες», ο κ.Γιώργος Μεταλληνός, ο αρχιεπίσκοπος Λαυρεντιάδη και Κατάρ Ιερώνυμος, ο όσιος Μουλατσιώτης που απειλεί ανοιχτά (!!!) την ανακρίτρια κα Ειρήνη Καλού, μαζί με (λείπει ο Μάρτης κλπ) το «Λάος», τη «Χρυσή Αυγή», το «Στόχο» να δίνουν μια δεκάρα τσακιστή. Τουναντίον, κάποιοι από τους «αγανακτισμένους» φίλους του ρασοφόρου Χρυσοβουλάρχη και Φιρμανόθρεφτου, ευχαρίστως θα έστελναν, αν μπορούσαν, πολλούς από τον κατάλογο των περιθωριακών στους φούρνους του Νταχάου. Ιδού λοιπόν πεδίο χριστιανικής Δόξης λαμπρόν, ο Εφραίμ να σηκώσει το Σταυρό του και να πορευθεί εν φυλακαίς, όπου στενάζουν «οι ελάχιστοι αδελφοί του Χριστού». «Εν φυλακή ήμην και ήλθατε προς με». Τι μοναδική ευκαιρία να σώσει ψυχές (φίλοι μου μη βαράτε!) και μετά από λίγο να βγει θριαμβευτής αφού σύντομα οι καλοπληρωμένοι διάσημοι δικηγόροι του, οι φίλοι του με τα τζιπ και με τους σκληρούς σωματοφύλακες που θυμίζουν Ντον Κορλεόνε, οι ζάπλουτοι επιχειρηματίες, τα λεφτά των τραπεζικών λογαριασμών, που ο Εισαγγελέας κ.Π.Μαντζούνης (σταθερός στη μη προφυλάκισή του), είχε αρνηθεί στην ίδια τη Βουλή (!) το δικαίωμα να τους ανοίξει, θα τον βγάλουν έξω. Αλλά ο αυτόκλητος «εκπρόσωπος» (!!!) του Εσταυρωμένου, ο σκληροτράχηλος καλόγερος, ο Ιεραπόστολος, ο θεραπευτής (!!!), ο σκληραγωγημένος ασκητής, αυτός που έδωσε όρκο παρθενίας, ο ακτήμων, ο νηστευτής, ο ερημίτης, κρύβεται μέσα στο πολυτελές του άντρο όπου φιλοξενούσε γελοίους κοσμικούς πρίγκηπες και έκπτωτους τώρα πρωθυπουργούς, πίσω από τους γιατρούς του και από τη θαυματουργή αγία βρακοζώνη του, η οποία δεν μπορεί ούτε τον πυρετό να του ρίξει ούτε το ζάχαρο, και τον περιμένουν κοτζαμάν Εισαγγελέας και ο αστυνομικός διευθυντής, πότε λέει θα τακτοποιήσει τα ηγουμενικά του, για να τον μπουζουριάσουν με το γάντι, την ίδια στιγμή που σκούζουν οι φίλοι των διάσημων και ισχυρών φυλακισμένων και γαβριούν τα ακροδεξιά σκύβαλα από το διαδικτυακό τους υπόνομο: «…Ενώ λοιπόν οι ίδιος ο ιατρός διαβεβαίωσε πως ο π. Εφραίμ είναι ασθενής, ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ της “δικαιοσύνης” απαιτούν εδώ και τώρα τη σύλληψη ενός αρρώστου ανθρώπου, προκειμένου να τον διαπομπεύσουν συνοδεία των πορνιδίων τους ‘δημοσιογράφων’…»(hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/11).

Πόση γελοιότητα, φαρισαϊσμό και ύβρη μπορεί να χωνέψει η χρεοκοπημένη κοινωνία των δήθεν «αγανακτισμένων», που παρακολουθούν απαθείς ή και συμπάσχοντες με την αδικία που τάχα γίνεται στο πνευματικό τέκνο του Ιωσήφ Βατοπεδινού, που διώχτηκε μαζί του κακήν κακώς από την Κύπρο, κάτω από φήμες σεξουαλικών σκανδάλων που διοχέτευαν οι αντίπαλοί τους των άλλων φατριών (σκανδαλοποιοί επίσης) καλόγεροι, αρχιμανδρίτες, μητροπολίτες και λαϊκοί κατήγοροι; Πόση υποκρισία κρύβει η κραυγή αυτών που στήριξαν το ληστρικό πολιτικό σύστημα με την ψήφο τους και με τη φωνή τους, ότι αφού οι κλέφτες πολιτικοί δεν φυλακίζονται (του ΠΑΣΟΚ πάντα, για της ΝΔ δεν λένε κουβέντα τα ευσεβή λαϊκοδεξιά, χριστιανοδεξιά και ακροδεξιά φόρα), είναι άδικο να φυλακιστεί ο Εφραίμ;


ΥΓ
Ο κ. Κων.Μητσοτάκης, επί πρωθυπουργίας του οποίου οργανώθηκε η μεγάλη τουρνέ της ιερής βρακοζώνης, αν και πλησιάζει η ώρα που θα απολογηθεί στο θεό του, δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον κακό εαυτό του. Κρίμα, γιατί δεν υπήρξε βέβαια ο κακός δαίμονας της χώρας όπως τον παρουσίαζε το ΠΑΣΟΚ: «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν…». Αν στ’ αλήθεια το βλέπει το πράγμα έτσι, ας μας πει ποιος τον είχε εμποδίσει ως πρωθυπουργό να νομοθετήσει την απαγόρευση των προφυλακίσεων παραμονές Χριστουγέννων;

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), ιστοΕπιφυλλίδες. Bookmark the permalink.

64 Responses to Χριστουγεννιάτικη ιστορία: Ο Εφραίμ ανέβασε νηστίσιμο ζάχαρο

 1. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Να εισαι καλα φιλτατε μου Λασκαρατε, που τα βαζεις με την πιο επικινδυνη εξουσια.

 2. Ο/Η Ναπαίος λέει:

  Aν δεν το θεωρείτε πολυτέλεια, σας παρακαλώ να με αφήσετε να μεταφέρω και εδώ το μικρό χρονικό μου που δείχνει λίγο ένα κομμάτι από το μπακγκράουντ από τες διαμάχες μεταξύ των Αγιορειτών, δηλαδή ομάδα μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου-Βατοπεδίου-Ιωσήφ-Εφραίμ Κουτσού-και ομάδα μητροπολίτη Πάφου και νυν αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου που έγιναν ρόμπα μαλώνοντας ποιός θα εκλεγεί αρχιεπίσκοπος Κύπρου και φλόμωσαν τα Μίντια με αποκαλύψεις σεξουαλικών & οικονομικών σκανδάλων. Ο τωρινός αρχιεπίσκοπος συνομιλούσε στο κινητό με τον Ψυλλο και τους άλλους που κατηγορούσαν τους Αθανάσιο κ.λ.π. για σεξουαλική παρενόχληση.

  Καλή χρονιά να έχουμε
  Tηλ.Δ-Λ.

  http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=490&-V=stiles
  Ανω-κάτω οι δεσποτάδες για…Ψύλλου πήδημα

  *Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προβολή του καθημερινού σίριαλ του ροζ σκανδάλου που συγκλονίζει την Εκκλησία της Κύπρου. Ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος είναι ο πιο περιζήτητος καλεσμένος στα τηλεοπτικά τοκ σόου, ενώ ο αντίδικός του, αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης, έχει κάθε μεσημέρι στο γραφείο ραντεβού με τα ΜΜΕ του για την τακτική ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών.
  *Την τηλεόραση ανταγωνίζονται ισάξια οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Δεν νοείται πρωινή ενημερωτική ζώνη χωρίς ρεπορτάζ για το εκκλησιαστικό, με ζωντανές παρεμβάσεις των πρωταγωνιστών. Την περασμένη εβδομάδα βγήκαν στον αέρα, για πρώτη φορά, και οι μάρτυρες ή ψευδομάρτυρες κατηγορίας κατά του μητροπολίτη Αθανάσιου, οι οποίοι δεν αποτελούν, βεβαίως, το ηθικότερο κομμάτι της κοινωνίας. Και τι δεν είπαν, οι αθεόφοβοι, για τους δεσποτάδες. Ενας, μάλιστα, από αυτούς, ο Λευτέρης Ψύλλος, άρχισε να περιγράφει εξωτερικά χαρακτηριστικά του σώματος του μητροπολίτη Αθανάσιου, με τον οποίο ισχυρίζεται ότι είχε ερωτικές σχέσεις. Αλλά το εκπληκτικότερο ήταν που οι ρασοφόροι, κατήγοροι και κατηγορούμενοι, γνώριζαν σχεδόν τα πάντα για το βίο και την πολιτεία των μαρτύρων και για ορισμένους παραδέχονται ότι είχαν πάρε-δώσε μαζί τους.
  *Αλλά, γιατί ένας άνθρωπος να βγαίνει δημόσια και να παραδέχεται κάτι, το οποίο η κοινωνία θεωρεί κολάσιμο αμάρτημα; Ο Αθανάσιος λέει ότι ο Ψύλλος είναι ψευδομάρτυρας και τα πήρε από τους αντίδικούς του. Αλλά το αντίπαλο στρατόπεδο θεωρεί τον Ψύλλο το απολωλός πρόβατο και τον Αθανάσιο «λύκο με προβιά», που «παριστάνει τον επίγειο άγγελο». Και ο αγώνας των εντυπώσεων να συνεχίζεται, με τη μάχη αμφίρροπη και το σκορ συνεχώς μεταλλασσόμενο…
  . Το ροζ σίριαλ στην Εκκλησία τα έχει όλα: ομοφυλοφιλικές σχέσεις, εξώγαμα παιδιά, χρήματα, αντιζηλίες, ραδιουργίες, συνωμοσίες και ίντριγκες.
  *Υπήρξε, ακόμη, και μια θεωρία, που θέλει την όλη ιστορία να είναι αποτέλεσμα ξένης «συνωμοσίας», με στόχο να χάσει η Εκκλησία τον ιστορικό της ρόλο, σε μια περίοδο που κρίνονται πολλά στο Κυπριακό. Αν και η Κύπρος μάλλον κερδισμένη θα βγει, αν η Εκκλησία χάσει αυτό το ρόλο, η πραγματικότητα είναι πως το Κυπριακό είναι η τελευταία σκέψη που απασχολεί τους παπάδες. Εξάλλου, από μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους, παρακολουθώντας ο ένας τον άλλον από την κλειδαρότρυπα. Μόνοι τους έχουν κατεβάσει τον πήχυ της αξιοπρέπειάς τους στο έσχατο όριο, δίνοντας αφειδώλευτα τροφή στα αδηφάγα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

  Μακάριος Δρουσιώτης
  Ελευθεροτυπία
  11/10/2000

  http://groups.yahoo.com/group/Orthodoxia/message/1013
  Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως ο «Πολίτης» δεν έχουν να κάνουν με την αθωότητα ή την ενοχή όσων βρίσκονται υπό κατηγορία στα γεγονότα της εκκλησιαστικής κρίσης. Αλλά αποκαλύπτουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πίσω από την κρίση εξελίχθηκε μια τρομερή συνωμοσία, που αμαυρώνει το αρχιερατικό σχήμα των εμπλεκομένων και, κυρίως, πλήττει ανεπανόρθωτα την Εκκλησία της Κύπρου προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Γιατί τέτοιες συνωμοσίες δεν αρμόζουν στους ιεράρχες της Ορθοδοξίας. Φωτιά έπαιρναν τα κινητά των ιεραρχών τις ημέρες ή τις παραμονές των κρίσιμων αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου για την υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού. Με βάση στοιχεία που εξασφάλισε ο «Π» και αποκαλύπτει σήμερα, αποδεικνύεται μιας απίστευτης διάστασης επικοινωνία με κινητά τηλέφωνα μεταξύ των πρωταγωνιστών. Από τη μια ο Μητροπολίτης Πάφου και από την άλλη ο Αρχιμανδρίτης, ο Λευτέρης Ψύλλος και ο Στάγγος με τους οποίους επικοινωνεί. ΣΆ αυτή την αλυσίδα τηλεφωνημάτων εμπλέκονται ο Τριμυθούντος Βασίλειος μετά τον διορισμό του στην Ανακριτική και ακόμα ο τέως Λεμεσού Χρύσανθος.
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ- ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
  Τα κινητά “καίνε” τους ιεράρχες.
  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  Τις ημέρες των κρισίμων αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου τα κινητά “έπαιρναν φωτιά”
  2. Ο Πάφου σε ανοικτή γραμμή με Κωνσταντινίδη, Ψύλλο και Στάγγο
  3. Ο Τριμυθούντος άρχισε να τηλεφωνεί σε μάρτυρες αφότου διορίστηκε μέλος της Ανακριτικής
  4 Ακόμα και ο τέως Λεμεσού ενεπλάκη στις επικοινωνίες μέσω κινητών
  Μπαράζ τηλεφωνημάτων, τα οποία προκαλούν σοβαρά ερωτήματα και καταδεικνύουν τη διαπλοκή συνοδικών με μάρτυρες κατά του Λεμεσού και άλλους εμπλεκόμενους, αποκαλύπτει σήμερα ο «Πολίτης». Πρόκειται για μια λίστα από απόλυτα έγκυρη πηγή (την οποία για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε) και μέσω της οποίας διαφαίνεται πως: ο μεν μητροπολίτης Πάφου διατηρούσε εξ αρχής άμεση επικοινωνία με τους φερόμενους ως μάρτυρες, ο δε Τριμυθούντος είχε σειρά επικοινωνιών μαζί τους αφότου ανέλαβε ως μέλος της τριμελούς Ανακριτικής Επιτροπής. Ωστόσο, η πρακτική της επικοινωνίας του με τους μάρτυρες από τηλεφώνου ακόμη και αργά το βράδυ, όταν μάλιστα ακουλουθείτο ή ακολουθούσε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του με άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά. Αινιγματικός είναι, επίσης, ο ρόλος του τέως Λεμεσού, ο οποίος εντοπίστηκε να καλεί τον μάρτυρα Λευτέρη Ψύλλο και τον αρχιμανδρίτη Κωνσταντινίδη ενώ δεχόταν κλήσεις από τον Στάγγο κι άλλους εμπλεκόμενους.
  (…………………………)
  Τα εκατέρωθεν τηλεφωνήματα αλλά και οι κλήσεις προς τον Ψύλλο, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος κλειδί στο όλο σχέδιο, δίνουν και παίρνουν. Ο Πάφου του τηλεφωνεί καθημερινά, ενώ τακτικότατη είναι η επικοινωνία του Τριμυθούντος με τον Στάγγο.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=219031
  Κατηγορίες για συνωμοσία κατά του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον των αρχιμανδριτών Ανδρέα Κωνσταντινίδη και Χρυσόστομου Αργυρίδη. Οι δύο κληρικοί είχαν υποστηρίξει ότι ο κ. Αθανάσιος ήταν αναμειγμένος σε σεξουαλικό σκάνδαλο, κατηγορία που έχει απορρίψει η Μείζων Σύνοδος.

  Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν, επίσης, οι Κώστας Σάββας και Μανώλης Ηλίας, οι οποίοι παραδέχτηκαν την ενοχή τους, καθώς και ο Λευτέρης Ψύλλος…

  http://www.hri.org/news/cyprus/kypegr/2001/01-11-01.kypegr.html#11
  http://www.hri.org/news/cyprus/kypegr/2001/01-09-11_1.kypegr.html#05
  Ιερά Σύνοδος – Καθαίρεση Κωνσταντινίδη
  01/11/2001
  Η Ιερά Σύνοδος κατά τη σημερινή της συνεδρία αποφάσισε κατά πλειοψηφία την καθαίρεση του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά.
  Σε δηλώσεις του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο καθαιρεθείς Αρχιμανδρίτης δήλωσε ότι η απόφαση της Συνόδου “είναι εκδικητική και δεν ήταν από το Θεό εμπνευσμένη, αλλά απόφαση”, που στόχευε “στην εξουδετέρωση και των δύο Αρχιμανδριτών (Κωνσταντινίδη και Χρυσόστομου Αργυρίδη), προκειμένου να φανεί στο κόσμο ότι ο Μητροπολίτης (Λεμεσού) Αθανάσιος βρέθηκε σε μια περιπέτεια, εξ υπαιτιότητας δικής μου”.
  Ο Αρχιμανδρίτης Αργυρίδης καθαιρέθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, 2001, ύστερα από σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.
  Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις αφού συγκεντρώσει “το υλικό που απαιτείται”.|
  Επίσης εδώ:
  http://www.hri.org/news/cyprus/kyptypgr/2000/00-09-19.kyptypgr.html
  Ο “Φιλελεύθερος” (…..) γράφει πως θα γίνουν εξετάσεις DNA προκειμένου να διαπιστωθεί η πατρότητα των παιδιών που φέρεται να αναγνώρισε ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης

  http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/272318
  02/06/2010 | Της Ντίας Χαιλή
  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Με αγάπη περιμένουμε τον Πάπα
  Στον αντίποδα, κάλεσμα στους πιστούς να αποφύγουν τη συνάντηση μαζί του εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι παλαιοημερολογίτες.
  Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Αργυρίδης, καλούνται οι πιστοί να μη συμμετέχουν σε καμιά εκδήλωση υποδοχής και τιμής προς τον Πάπα.

  http://news.pathfinder.gr/world/news/283018.html
  Απεβίωσε ο Μητροπολίτης τέως Λεμεσού Χρύσανθος
  3 Φεβ. 06
  O κ, Χρύσανθος είχε εκλεγεί Μητροπολίτης το 1973 και το 1998 παραιτήθηκε από το Θρόνο του, όταν διατυπώθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για εμπλοκή σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Ο κ. Χρύσανθος είχε απασχολήσει και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ελλάδος. ΑΠΕ

  http://www.hri.org/CNA/1998/ans/anaskops/ana8.htm
  3.8.1998 — Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος συναντήθηκε με
  ανακριτές σχετικά με την υπόθεση της οικονομικής απάτης των 3,7
  εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και το όνομά
  του.
  – 4.8.1998 — Η Ιερά Σύνοδος διαπίστωσε ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού
  Χρύσανθος προέβη σε οικονομικές συμφωνίες, χωρίς την έγκρισή της
  Ιεράς Συνόδου.
  5.8.1998 — Με νέα υπόθεση οικονομικής δραστηριότητας του
  Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθος ασχολείται η Αστυνομία, ύστερα από
  καταγγελία Πορτογάλων επενδυτών, που έγινε μέσω δικηγόρου στη
  Λάρνακα. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επενδυτές είχαν δώσει στο
  Μητροπολίτη Λεμεσού ενάμισι εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε
  μετοχές και ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου με εξασφαλισμένα κέρδη,
  τα οποία έχουν εξαφανιστεί.
  5.8.1998 — Με νέα υπόθεση οικονομικής δραστηριότητας του
  Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθος ασχολείται η Αστυνομία, ύστερα από
  καταγγελία Πορτογάλων επενδυτών, που έγινε μέσω δικηγόρου στη
  Λάρνακα. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επενδυτές είχαν δώσει στο
  Μητροπολίτη Λεμεσού ενάμισι εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε
  μετοχές και ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου με εξασφαλισμένα κέρδη,
  τα οποία έχουν εξαφανιστεί.
  – 7.8.1998 — Εχουν μετακινηθεί τα έγγραφα που αναζητούσε η Αστυνομία
  στην οικία του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, σχετικά με υποθέσεις
  που διερευνώνται εναντίον του, ανέφερε ο Νίκος Κόσης.

  – 7.8.1998 — Τέσσερις είναι οι βασικές υποθέσεις για τις οποίες
  διεξάγονται ανακρίσεις και στις οποίες εμπλέκεται ο Μητροπολίτης
  Λεμεσού Χρύσανθος, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

  – 10.8.1998 — Πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Παναγίας Καθολικής στη
  Λεμεσό αγρυπνία συμπαράστασης προς το Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθο.

 3. Ο/Η Σκάει γάϊδαρο λέει:

  http://www.skygr.gr/?p=14957

  ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ

  25/12/2011 | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ: skygr

  Η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου έχει σημάνει συναγερμό σε όλο το Άγιο Όρος, με τα μέλη της αδελφότητας να κάνουν λόγο για ακραία πρόκληση. Την ανάκληση της απόφασης ζητούν και οι κάτοικοι της Ουρανούπολης.

  Για αψυχολόγητη απόφαση και προσπάθεια δυσφήμισης και πολεμικής εναντίον της εκκλησίας έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός, λέγοντας ότι ο Εφραίμ θα μπορούσε να διαφύγει όσο βρισκόταν στη Ρωσία.

  Έμμεση στήριξη στον ηγούμενο Εφραίμ παρέχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

  Μητσοτάκης: Μένω κατάπληκτος

  «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν.

  Επιστολή στον εισαγγελέα

  Πρωτοβουλία για την αναθεώρηση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου ανέλαβαν και εκπρόσωποι του πνευματικού και επιστημονικού κόσμου της χώρας, με επιστολή τους προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Ιωάννη Τέντε.

  Στην επιστολή ειδική αναφορά γίνεται για τη ζωή και το έργο του Ηγουμένου Εφραίμ.

  «
  Μας είναι αδιανόητο να εξομοιώνεται η προσωπικότητα του Γέροντος με καθ’ έξιν και επικίνδυνους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου».

  Μηνύματα και στο διαδίκτυο

  Και το διαδίκτυο έχουν κατακλύσει μηνύματα συμπαράστασης προς την άδικη προφυλάκιση του Εφραίμ, όπως αναφέρουν. Μάλιστα καλούν του πολίτες να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράσταση του με επώνυμα τηλεγραφήματα ή τηλεφωνήματα γράφοντας αναλυτικά το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη.

 4. Ο/Η Psycho. λέει:

  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_4888.html

  ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

  «ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ», ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ!

  «Βαθιά ανησυχία» εκφράζει το Ρωσικό Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου σχετικά με την απόφαση για προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης».

  Το Ίδρυμα, μάλιστα, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες στο περιβάλλον του Κρεμλίνου και προσωπικά του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, προχωρά στην αυστηρά επικριτική εκτίμηση ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα».

  Το ρωσικό Ίδρυμα απευθύνεται στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, στους προκαθημένους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και όλους τους ορθοδόξους, ζητώντας τους να υπερασπιστούν τον ηγούμενο Εφραίμ, «ο οποίος υφίσταται διώξεις δυσανάλογες» της δικαστικής διαδικασίας.

  Αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι αυτές ακολούθησαν αμέσως μετά την επιστροφή του ηγουμένου Εφραίμ από τη Ρωσία, όπου είχε συνοδεύσει την Τίμια Ζώνη, η οποία μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία, έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος του Αποστόλου Ανδρέου και την προσκύνησαν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ρώσοι πιστοί.

  Στη σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδεται από πολλά ρωσικά ΜΜΕ, καλείται η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικές Αρχές να εγγυηθούν «αντικειμενική, απροκατάληπτη, έντιμη και δημοκρατική» δίκη, ζητώντας να γίνουν σεβαστοί και οι ανθρωπιστικοί λόγοι της κλονισμένης υγείας του ηγουμένου Εφραίμ και της μοναχικής του ιδιότητας, που δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε αποφυγή της ελληνικής δικαιοσύνης.

  Το ρωσικό Ίδρυμα, που έχει μεγάλη επιρροή στα εκκλησιαστικά και ιδεολογικά πράγματα της μετασοβιετικής Ρωσίας, χαρακτηρίζει την Ελλάδα «φορέα των ιστορικών και πνευματικών παραδόσεων του Βυζαντίου», διαπιστώνει ότι Ρώσους και Έλληνες «συνδέουν δεσμοί πνευματικής συγγένειας, οι ιστορικές πηγές της Ορθοδοξίας», εκφράζει την ανησυχία του «για τις δύσκολες καταστάσεις, που εμφανίζονται στην Ελλάδα» και καλεί τον ελληνικό λαό «να επιδείξει ενότητα ενώπιον των ταλαιπωριών και να μην επιτρέψει την αλλοίωση των πνευματικών βάσεων της ζωής της κοινωνίας».

  Πηγές του Πατριαρχείου Μόσχας εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις «τόσο στη ρωσική όσο και στην παγκόσμια Ορθοδοξία» θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή αγριότητα» την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων.
  ΠΗΓΗ.

  Η ανακοίνωση αυτή είναι άκρως θετική, αφού έμπρακτα η Ρωσική Εκκλησία, μαζί με το Κράτος, συμπαραστέκονται στον αδίκως διωκώμενο Γέροντα Εφραίμ!

  Τι μας λένε οι Ρώσοι; Πως αυτή η δίωξη έχει να κάνει ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!!!

  Επίσης, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα κοιτίδα του Βυζαντινού Πολιτισμού, απορώντας για τις διώξεις που υφίσταται το Άγιον Όρος από τους ελεεινούς χριστιανομάχους!

  Είναι προφανές, πως οι Ρώσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την προκλητική επίθεση του ψευτοελληνικού ψευτοκράτους στο Άγιον Όρος, για να φανούν ρυθμιστές και να πατήσουν…πόδι εκεί σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι σήμερα!

  Αυτά είναι τα κατορθώματα των γραικύλων που μας κυβερνάνε: Να παραδώσουν το Άγιον Όρος στους Σλάβους!!!

  Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και, παρότι κατανοούμε την οργή πολλών συμπατριωτών μας για την εγκληματική στάση των εγχώριων καραγκιόζηδων, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει οι Ρώσοι να εμφανιστούν ως προστάτες της Μονής Βατοπαιδίου και του Αγίου Όρους γενικότερα!

  Το Περιβόλι της Παναγίας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και όχι στους εφήμερους εθνοπροδότες!
  :

  Η ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ …
  ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ HELLAS-ORTHODOXY:ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ …
  ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:Ο …

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΑ ΤΩΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΩΝ: ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ…ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ!
  Οι ίδιοι που αποφυλακίζουν διά νόμου λαθρομετανάστες εγκληματίες, οργανώνουν καταδρομικές επιχειρήσεις στο Άγιον Όρος!

  ‘Οπως γράψαμε και χθες, κύριος στόχος της εμετικής απόφασης προφυλάκισης του Ηγουμένου Εφραίμ δεν είναι ούτε ο ίδιος, ούτε το Μοναστήρι του, αλλά Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, που πρέπει να δεχθούν ένα ισχυρό πλήγμα Χριστουγεννιάτικα, έτσι ώστε να κλονιστεί η πίστη των Ελλήνων, που όπως φάνηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλωνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

  Αυτό, οι ξεπουλημένοι τσανακογλείφτες των εβραιοσιωνιστών, δεν το ανέχονται με τίποτα: Έτσι, ενώ ο ίδιος ο π. Εφραίμ δήλωσε πως θα παραδοθεί αυτοβούλως στι Αρχές, οι αληταράδες της ψευτοκυβέρνησης Παπαδήμου στέλνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Μονή Βατοπαιδίου για να…μπουκάρουν μέσα και να τον συλλάβουν!

  Τι είχε συμβεί; Ο Γέροντας δέχθηκε την επίσκεψη του ιατρού που βρίσκεται στις Καρυές, ο οποίος του συνέστησε να παραμείνει κλινήρης για 2 – 3 μέρες, καθότι εμφάνισε πυρετό και υπογλυκαιμία: Κάτι καθόλου περίεργο για τους μοναχούς, που ζουν μια ζωή γεμάτη στερήσεις, από την αυστηρή νηστεία σε σημείο εξαντλήσεως μέχρι την έλλειψη ύπνου!

  Ενώ λοιπόν οι ίδιος ο ιατρός διαβεβαίωσε πως ο π. Εφραίμ είναι ασθενής, ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ της «δικαιοσύνης» απαιτούν εδώ και τώρα τη σύλληψη ενός αρρώστου ανθρώπου, προκειμένου να τον διαπομπεύσουν συνοδεία των πορνιδίων τους «δημοσιογράφων»!!!

  Πρόκειται για πρόστυχη πρόκληση του καθεστώτος: Την ώρα που αφήνονται ελεύθεροι ΜΕ ΝΟΜΟ οι εγκληματίες λαθρομετανάστες κι ενώ εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι κλεφταράδες και τα λαμόγια, θεωρείται…μέγιστη προτεραιότητα η σύλληψη κάποιου που ούτε μπορεί, ούτε θέλει να διαφύγει!

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΑΛΗΤΕΣ: Το έχουμε ξαναπεί, πως δεν είμαστε ούτε Αγιορείτες, ούτε μοναχοί! Θα αντιδράσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ σε οποιαδήποτε απόπειρα διασυρμού του Αγίου Όρους, αυτές τις Άγιες Μέρες που δεν σέβονται οι παλιοξεφτίλες χριστιανομάχοι!

  Τους «τσούζει» τόσο πολύ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, που εφορμούν (!!!) με όλες τους τις «δυνάμεις» στο Αγιασμένο Περιβόλι της Παναγίας, ενώ αφήνουν ανεξέλεγκτους τους κακοποιούς να σφάζουν, να βιάζουν και να ληστεύουν συμπολίτες μας!

  Είναι σαφές, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο της Ύβρεως. Ακολουθεί σύντομα και η Νέμεσις…!
  Share28
  You might also like:

  ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΟ-ΠΑΓΚΑΛΟΥ …

  στις 4:51 μ.μ.
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ
  ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ»
  Μέχρι στιγμής, είναι ο μοναδικός Ιεράρχης που τόλμησε να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του Βατοπαιδινού Ηγουμένου, την ώρα που κάποιοι άλλοι…σιωπούν επιδεικτικά:

  • Ο/Η asxetos λέει:

   καλησπέρες και χρόνια σας πολλά και καλά

   μία απορία έχω

   Το Περιβόλι της Παναγίας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και όχι στους εφήμερους εθνοπροδότες!

   γιατί πρέπει το περιβόλι να παραμείνει ελληνικό εκ του γεγονότος ότι ανήκει στην ορθοδοξία;;

   κι οι ρώσοι ορθόδοξοι δεν είναι;;

   εάν πρέπει να μείνει ελληνικό -και θα συμφωνήσω πλήρως διότι ακόμη κι ως αυτόνομη περιοχή, είναι περιοχή της ελλάδας, τότε το »γιατί» πρέπει σίγουρα να είναι άλλο

 5. Ο/Η Bολταίρος λέει:

  Οι ορθόδοξοι Ελληναράδες απειλούντην πατρίδα τους με την «αρκουδίτσα».

  greekalert.com/2011/12/blog-post_5527.html

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

  Τρέμουν την οργή του κόσμου και της αρκουδίτσας.

  Πρωτοβουλία με τη συλλογή υπογραφών πολιτικών, θρησκευτικών προσωπικοτήτων, καθηγητών πανεπιστημίου και επιχειρηματιών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα,

  Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, κ.Αϊβαλιώτης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με την φυλάκιση του ηγουμένου τονίζοντας χαρακτηριστικά: Ποιά δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει στη φυλακή έναν ηγούμενο του Άγιου Όρους και θέλει ναπελευθερωθούν άμεσα από τις φυλακές βιαστές, ληστές και έμποροι ναρκωτικών;

 6. Ο/Η Mαίρη λέει:

  Eίναι δυνατόν;

  Ο εισαγγελέας εφετών Ματζούνης είχε υιοθετήσει τη ρητορική Πλεύρη και προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου του Σπ. Μουζακίτη αναζητώντας ευθύνες για την αρχική δίωξη που εκείνος (ο Μουζακίτης) είχε ασκήσει εναντίον του ναζιστή με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%C2%AB%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%E2%80%93-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%82%C2%BB

 7. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση, το παπαδαριό και το καλογεριό, θα μετρήσουν τις ευχέρειες της παρανομίας και της αυθαιρεσίας που διαθέτουν, έναντι του κράτους και της δικαστικής εξουσίας της χώρας.
  Αυτό τους χρειάζεται και για τις τρέχουσες απάτες τους αλλά και για τις μελλοντικές που έχουν στα σκαριά. Επί πλέον διακατέχονται από μεγάλο φόβο για το μέλλον τους. Τους τρώει τα σωθικά η αμφιβολία για το αν θα καταντήσουν όπως οι συνάδελφοί τους στην Δύση.
  Άρχισαν δε να προφητεύουν σχετικώς. Δείτε μια τέτοια περίπτωση:

  Η επέλαση του Διαφωτισμού εφιάλτης του χριστιανικού χτικιού
  http://athriskos.gr/?p=2731

 8. Ο/Η Ντόρα Μπόρα λέει:

  Ο Μητσοτάκης σας μάρανε, γέρος άνθρωπος, θα πει και καμιά σαχλαμάρα υπέρ του Εφραιμ που τον είχε βλογήσει με τη Χρυσή Ζώνη. Ο Ιερώνυμος από πότε έγινε φίλος των φυλακισμένων; Ξέρει κατά που πέφτει ο Κορυδαλλός, το λέω γιατί είμαι δικηγόρος και δεν άκουσα να έχει πάει ποτε του επίσκεψη σε φυλακισμένους, ούτε Χριστούγεννα ούτε τις Απόκριες που βγαίνουν οι μασκαράδες. Προβληματίστηκε λέει ο ερίφης, τα μισά της χιλιάδας 500 άγιε πατέρα.

  Προβληματισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την προφυλάκιση Εφραίμ

  24 Δεκεμβρίου 2011, 17:13

  Ιδιαίτερα προβληματισμένος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.

  Σε στενούς του συνεργάτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε:

  «Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω».

 9. Ο/Η Επίσκοπος Μπουμπού λέει:

  • Ο/Η Απομέσα λέει:

   Toν πάνε για να κάνει την ποινή στο σπίτι του. Δεν είναι αττικής Παντελεήμων ο Εφραιμ έχει τεράστια συμφέροντα πίσω του πολιτικά οικονομικά, πρακτορικά. Θα τη βγαλει μεσα στο μοναστήρι ή σε κάποιο νοσοκομείο.
   H romfea το είχε προαναγγείλει πρώτη, της ξέφυγε, αν το βρω θα σας τ ο στείλω.
   Έχουνε λυσσάξει με την σύλληψη. Το παρακράτος το φυσάει και δεν κρυώνει. Έσπασε ο κρίκος της συμμαχίας με μερίδα του πολιτικού κατεστημένου.

   • Ο/Η asxetos λέει:

    αυτό το »πρακτορικά» έχει ενδιαφέρον

    κι αν λέγατε κάτι τις παραπάνω επ αυτού;;

 10. Ο/Η Επίσκοπος Μπουμπού λέει:

  Τι κάνει η αρκούδα Εφραίμ γιατί αργεί να κατέβει; Τόσα ψηφαλάκια της χάρισες.

 11. Ο/Η Επίσκοπος Μπουμπού λέει:

  Να σου και προφήτης!
  Έρχεται πείνα.
  Τι σε νοιάζει εσένα Εφραιμ εσύ έχεις τα ψάρια της λίμνης σου
  Γέρων Εφραίμ Βατοπεδινός:»Έρχεται μεγάλη πείνα»!

 12. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Ροιδη και Λασκαράτο μας απειλούν οι ναζίδες με την αρκούδα

  Χρυσή Αυγή

  ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ.

  Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Δεκεμβρίου 25, 2011

  Την ίδια ώρα που η ελληνική «δικαιοσύνη» αποφάσισε την παραμονή των Χριστουγέννων (τυχαίο; Δε νομίζω!) να προφυλακίσει τον ηγούμενο Εφραίμ ως ύποπτο φυγής (!!!), κι έστειλε ειδική ομάδα αστυνομικών με την συνοδεία εισαγγελέα στο Άγιον Όρος για να τον συλλάβουν, σφοδρές αντιδράσεις σημειώθηκαν στην Ρωσσία.

 13. Ο/Η Κάποιος λέει:

  « ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ:ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ

  Χριστούγεννα: Αναγέννηση και Αντίσταση »

  Πρωτοφανής κινητικότητα των Ρωσικών “διπλωματικών” υπηρεσιών…

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 24, 2011

  Παρά το ότι η Ρωσική πρεσβεία είχε βάλει στον πάγο την Ελλάδα ακόμα και με την τοποθέτηση “ψυχρού” προσωπικού, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μία “σάρωση” σε ΜΜΕ και διαδίκτυο.
  Μεγάλος όγκος πληροφορίας φεύγει στο εξωτερικό κυρίως για το θέμα κάλυψης των γελοίων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ρωσία αλλά και για το θέμα του Εφραίμ.
  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει δυναμική παρέμβαση στα Ελληνικά μέσα. Δεν εννοούμε βέβαια να κεράσουν χαπάκια παχύσαρκους βαρώνους και δημοσιογραφικά απόβλητα. Μιλάμε για ευθεία εμφάνιση με προπομπό πιθανότατα
  ραδιοφωνικό σταθμό μεγάλου Ρωσικού δικτύου.

 14. Ο/Η Μπακούνιν λέει:

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1364732
  Κρεμλίνο : «Λευτεριά στον Εφραίμ» ……

  από @ 22:07, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011
  έχουν και θράσος!

  από αα 3:33, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011
  Οι Ρώσοι μαφιοζοφασίστες που:

  κέρδισαν με ψεύτικες εκλογές
  καταπιέζουν κάθε διαφορετική φωνή (πολιτική και θρησκευτική)
  απαγορεύουν μη ορθόδοξα έντυπα σαν εξτρεμιστικά (για να μην χάσουν τους ‘πιστούς’ (διάβαζε πελάτες))
  μπλοκάρουν ιστοσελίδες
  φροντίζουν να τρώει ο λαός τους βλακεία και ηλιθιότητα (‘βρακοζώνια’ της Παναγίας και κάθε λογής ειδωλολατρεία)
  θέλουν να μας επιβάλουν το φασισμό τους και εδώ! Και βρήκαν σαν συμμάχους τους τους ντόπιους φασίστες (Καρατζαφύρερ και λοιπούς ‘πατριώτες’ που τρέφονται με ‘ελληνοορθόδοξα’ ιδεώδη) που σαν σύγχρονοι φαρισαίοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τον αρχιμαφιόζο καλόγερο που θα πάει φυλακή. Βλέπετε τους κόβει που θα χάσουν τον ‘αρχηγό’ τους!

  Ειδικά αυτή την βδομάδα αγανάκτισα βλέποντάς τους δικούς μας ηλίθιους στην τηλεόραση σε παραλήρημα κανονικό! Ούτε ΥΕΝΕΔ να έβλεπες!!!

  Κ’φύρερ για τον καλόγερο και κόντρα στο τζαμί…
  ‘επανάσταση’ (στο κοντρα) να λέει να μην πουλάμε τον χρυσό στα γνωστά κωλομάγαζα και αμέσως το κανάλι να πηγαίνει σε διαφημήσεις όπου η διαφήμιση ήταν ενός τέτοιου κωλομάγαζου! (τι υποκρισία! … και τι βλακεία να τους πιστεύεις)
  Σπίνος με τα ελληνοορθόδοξα ιδεώδη (χθές)
  Σαν πολύ φόρα δεν πήραν;

  Ο λαός (με μικρά-όχι με κεφαλαία) θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει.

  1364775
  Βίντεο : Εφραί – Καραμανλής – Ρουσσόπουλος

  από @ 13:14, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011
  Απολαύστε τους : http://youtu.be/QjQD03o64pM

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1364732

 15. Ο/Η Μπακούνιν λέει:

 16. Ο/Η salonikios λέει:

  Χα χα χα! ε ρε ξεφτιλικια, μου θυμιζει τους ναζι στη κατοχη που στηναν στο τοιχο σε παμπολλες των περιπτωσεων τους ρουφιανους με την κουκουλα.
  Εμ, δεν ηξερες Αγιε πατερα πως στο τελος τον ρουφιανο κανεις δεν τον αγαπα?.

 17. Ο/Η Aρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Λάβρος ο Μητροπολίτης Σιατίστης για την απόφαση Εφραίμ

  Του Μητροπολίτη Σιατίστης για τη Romfea.gr – 02.31 Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότ

  Κερκύρας: «Η δίωξη Εφραίμ είναι απόδειξη της δίωξης της Εκκλησίας»

  Απόδειξη του διωγμού, στον οποίο βρίσκεται στην πράξη η Εκκλησία από μερίδα της κοινωνία

  Οι Αγιορείτες βλέπουν το πρόβλημα στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης

  Γράφει η Romfea.gr – 19.50 Την αμέριστη συμπαράστασή τους εξέφρασαν Ηγούμενοι του Αγίου

  Προβληματισμένος ο Αρχιεπίσκοπος με την απόφαση για τον ηγούμενο Εφραίμ

  Ιδιαίτερα προβληματισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τ

  Σάββατο, 24 Δεκέμβριος 2011
  Ο Πατριάρχης Μόσχας για τους «σύγχρονους» εχθρούς της Εκκλησίας
  Ο Βολοκολάμσκ στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους
  Συνάντηση Μητροπολίτη Ιλαρίωνα με Θεσσαλονίκης Άνθιμο
  Ιλαρίων: «Η Ρωσική Εκκλησία θα είναι πάντα κοντά στον ελληνικό λαό» – (Vid)
  Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιλαρίων στον Υπ. Εξωτερικών

  Εκκλησια της Κυπρου

  Κάλαντα από τα Σώματα Ασφαλείας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  Σάββατο, 24 Δεκέμβριος 2011
  Λεμεσού Αθανάσιος: «Νιώθω απογοήτευση για την απόφαση προφυλάκισης»

  Κονίτσης: «Η απόφαση Εφραίμ στρέφεται κατά της Εκκλησίας»

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, με αφορμή την απόφασ

  Λαρίσης: «Ζήστε Χριστούγεννα αληθινά στην αγκαλιά της Εκκλησίας»

  «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης …»

  Μετά από τα τόσα σκάνδαλα που ακούμε τα τελευταία χρόνια με τους εκατοντάδες – επώνυμους και μη –

  Κυριακή, 25 Δεκέμβριος 2011
  Επιστολή για τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Βατοπαδίου Εφραίμ
  Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός: «Η απόφαση πρέπει να ανακληθεί» (VIDEO)

  Το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα καλεί Πατριάρχες για τον Ηγούμενο Εφραίμ
  Μητσοτάκης: «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε»
  .

  Αγιορειτικα Νεα

  Νέα αθώωση στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου

  Γράφει η Romfea.gr – 21.28 Αθώοι κρίθηκαν ο καθηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραί

  Το Άγιον Όρος γοήτευσε τη Μόσχα…μέσα από τις φωτογραφίες

  Αρθρα – Αποψεις

  Η Μασωνία χτυπά Χριστουγεννιάτικα την καρδιά της Ορθοδοξίας

  Του Αρχιμ. Νεκτάριου Μουλατσιώτη, 16.18 Την αγανάκτηση τον προβληματισμό και την οργή ολοκ

  Σάββατο, 24 Δεκέμβριος 2011
  Άδικη και αδικαιολόγητη η προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ
  «Βροντή στον Άθωνα. Φωτιά στο Βατοπαίδι. Αστροπελέκι στην Ελλάδα»
  Σχόλιο για την απόφαση προφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ
  Καλαβρύτων: «Μας κατέστρεψαν! Θα το καταλάβετε πολύ γρήγορα»
  Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος: «Άλας άναλον»

  .
  .Ροη ειδησεων

  Κονίτσης: «Η απόφαση Εφραίμ στρέφεται κατά της Εκκλησίας»
  Προικονήσου: «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ!»
  «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης …»

 18. Ο/Η Aρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Ποιός είναι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης που οι αδελφές τον βάζουν στο στόχαστρο;

  |||Αγιορείτες αναρωτήθκαν μιλώντας στη Romfea.gr: «Εμείς ερωτάμε πότε στα 180 χρόνια του Εθνικού μας βίου έχει τοποθετηθεί Υφυπουργός Δικαιοσύνης; Μήπως ποτέ; Και γιατί τοποθετήθηκε τώρα; Μήπως για την υπόθεση Βατοπαιδίου;»|||

 19. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

  http://www.freegerontaefraim.com/vote/

  Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ

  Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ

  Υπογραφή επιστολής

  Η συλλογή υπογραφών γίνεται, για είναι εφικτή η κοινοποίηση στους αρμοδίους της μαζικής μας αντίδρασης, ως ελάχιστη έκφραση συμπαράστασης στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Έφραιμ.

  Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

  Όνομα:

  Α.Δ.Τ:

  Διεύθυνση:

  Email: (Προαιρετικά)

  • Τα όποια στοιχεία συλλέγονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την μαζική αντίδραση στην ανυπόστατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

 20. Ο/Η Undantag λέει:

  Λασκαράτε,
  Μιας που είναι Χριστούγεννα/Σατουρνάλια/κοκ να σ’ευχαριστήσω για τα μεστά ποστ σου, που βγάζουν τους μετριότερους απ´εμάς από την μεταγαλοπουλική ραστώνη. Πάντα τέτοια.

 21. Ο/Η Jmoll λέει:

  Να του γινει θεραπεία με τη ζώνη 40 βουρδουλιές στον πισινό

 22. Ο/Η Ωκεανός λέει:

  Εύχομαι επιτέλους κύριε Λασκαράτε να είναι αυτό μια αρχή για την αποκαθήλωση των ιερών αποβρασμάτων του Αγίου όρους.

 23. Ο/Η Dion Carusu λέει:

  Δε διαφωνώ με το άρθρο σας απλώς να σας τονισω: 1 (εμενα αδιαφορο μου ειναι τι πιστευει αλλα) η εκκλησια ειναι υπέρ των μεταμοσχευσεων οργάνων..και 2. για ολους υπαρχουν λεφτα να σταλουν στο εξωτερικο σας διαβεβαιω, αν προκειται για αθενεια, και μεταναστες ανασφαλιστοι και ολοι..κι ετσι πρεπει ναναι αν εχουν προβλημα

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κοιτάξτε, εδώ δεν γράφουμε ότι μας συμφέρει.
   Η Εκκλησία ήταν είναι και θα είναι κατά της μεταμόσχευσης ζωτικών οργάνων για τον πολύ απλό λόγο πως είναι δογματικά κατά της ευθανασίας.
   Δέχεται τις μεταμοσχεύσεις απλών οργάνων αλλά όχι των ζωτικών.
   Για να πάρει ο Χουντόδουλος ηπατικό μόσχευμα, «δολοφονήθηκε» (κατά την Εκκλησία) ένας άντρας που είχε πέσει θύμα τροχαίου, ετοιμοθάνατος μεν, χωρίς εγκεφαλική λειτουργία, αλλά η Εκκλησία ελπίζει πάντα στο θαύμα κλπ. Μπορείτε να διαβάσετε και αυτό:
   https://roides.wordpress.com/2011/08/24/24aug11/

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητοί Θεόφιλε, Undantag, Ωκεανέ,
  σας ευχαριστώ πολύ, καθώς και όλους τους φίλους που συνεισέφεραν στο σχολιασμό, ιδιαίτερα τους σεβασμίους πατέρας Μπουμπού και Κωλοσούζα.

 25. Ο/Η tomoly λέει:

  Μεγάλη πλάκα στους Αλαφουζο_πορτοσαλτο_παπαχελάδες και cia!!!

  Σβήνουν, σβήνουν σχόλια από χθες, αλλά ο κόσμος δεν μασάει.Τους κράζουν συνέχεια! δείτε:

  Σχολιασμός και ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στο skai.gr για τον Εφραίμ «τους» (!!!)- http://gkdata.gr/?p=9549

  ΥΓ. Ξέρει κανένας φίλος για ποιον λόγο αυτοί εκεί στο Φάληρο έχουν πάρει τόσο πατριωτικά το θέμα με το Βατοπέδι και τον Εφραΐμ;;;

 26. Ο/Η Γέρων Ιωσήφ ο παιδεραστής λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_4014.html

  Βαθύ Κόκκινο » Θρησκεία » Οι συμπαραστάτες του Εφραίμ (Βίντεο)

  Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

  Οι συμπαραστάτες του Εφραίμ (Βίντεο)

  Δεν έχουμε καμιά διάθεση να ασχοληθούμε αναλυτικά με την δικαστική περιπετειούλα που περνάει ο καλόγερος – μπίζνεμαν Εφραίμ. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε. Θα υπάρξει τέτοια μεθόδευση και θα βγει λάδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν «παραπλανημένοι υπουργοί» με την βούλα μάλιστα του κοινοβουλίου τους οι οποίοι παίρνουν συγχωροχάρτι για την εμπλοκή τους στο τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και να την πληρώσει ένας ηγούμενος του Λαμόγιου όρους.

  Ο λόγος που κάνουμε αυτή την ανάρτηση είναι γιατί παρακολουθώντας το ρεπορτάζ απ’ το Mega –δείτε το βίντεο το οποίο συμπληρώσαμε εμείς με στίχους του Κώστα Βάρναλη, ο οποίος τους έγραψε τον δικό του καιρό, το 1931, όταν η Ιερά Σύνοδος από τη μια αφόριζε τους «μαλλιαροκομμουνιστές» και από την άλλη, κατά τη διάρκεια της τότε μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, κήρυττε «εγκράτεια και προσευχή»- βλέπουμε την παρέμβαση του Κρεμλίνου υπέρ του Εφραίμ. Και επειδή για όλα υπάρχει μια εξήγηση πατήστε για μεγέθυνση την φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

  Με την ευκαιρία διαβάστε περασμένες αναρτήσεις μας.
  «Σοσιαλισμός και Θρησκεία», Πηγή: Λένιν Άπαντα, τόμος 12 σελ. 142-147, Σύγχρονη Εποχή
  ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ Η Εισαγωγή απ’ το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου
  Σταράτες κουβέντες – Ενα δικό μας κείμενο για τον ρόλο της θρησκείας

 27. Ο/Η Γέρων Ιωσήφ ο παιδεραστής λέει:

  dakrygono – «Προσοχή Φασισμός»

  http://dakrygono-a.blogspot.com/2011/12/blog-post_4395.html
  Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011΄αρθρο του Ταρζάν για την αυλή του εφραιμ. Κάνουμε και εκπτώσεις
  »

  Στήριξη των Four Seasons Luxury Hotels στον Άκη Τσοχατζόπουλο

  Μετά την παρέμβαση της Ρωσικής εκκλησίας και των Ελλήνων διακόνων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου Μητσοτάκη, Καρατζαφέρη και Αλαφούζου, υπέρ του βατοπεδινού γέροντος Εφραίμ, δεν θα αποτελούσε έκπληξη και μία παρέμβαση των Four Seasons Luxury Hotels υπέρ του άλλου γέροντος Άκη Τσοχατζόπουλου, για την ενδεχόμενη δίωξή του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

  Αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή Ελλάδα, του χαμηλού πήχη και των εύκολων αλμάτων ιδεολογικών και θεσμικών, ανάλογα με το θυμικό ή τα συμφέροντα των υποτιθέμενων πυλώνων της όποιας εξουσίας.

  Μετά από αναρίθμητες προανακριτικές επιτροπές με προκλητικές παραγραφές των πιθανών ευθυνών των εμπλεκομένων πολιτικών, περάσαμε στην απέναντι όχθη της στήριξης των συνεργών τους και των επιτηδείων.

  Του παπά, του αστυνομικού, του επιχειρηματία, του κάθε απατεώνα εν πάση περιπτώσει, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση και την στιγμή κατόρθωσε, με τον όποιο τρόπο, να διαχειριστεί προς ίδιον όφελος την δημόσια περιουσία.

  Σήμερα είναι ο ηγούμενος αύριο ο προηγούμενος ή ο μεθεπόμενος.

  Θαυμάστε το εκπληκτικό επιχείρημά τους για τον διεθνούς φήμης δημοσιοσχεσίτη Εφραίμ: Το βούλευμα προφυλάκισής του συμπίπτει με την εορτή των Χριστουγέννων και θεωρείται ύποπτο!

  Πού είδαν γραμμένο όλοι αυτοί ότι ο Κύριος στα γενέθλιά του απαγόρευε την προφυλάκιση λωποδυτών; Σε ποια Διαθήκη ή Άγιο Κείμενο;

  Πουθενά φυσικά. Απλά το εμπνεύστηκαν δοθείσης της ευκαιρίας, όταν ένας δικός τους άνθρωπος βρέθηκε στη γωνία από την απλή εφαρμογή άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

  Εάν κάτι τέτοιο δεν αποτελεί χυδαία μορφή διαπλοκής, τι άλλο μπορεί να εκφράσει με γλαφυρότερο τρόπο την χυδαιότητα της εξουσίας.

  Μία σάπια εξουσία η οποία την ημέρα των Χριστουγέννων, αντί να βγει στους δρόμους για τους ανέστιους και τους πεινασμένους, εξάντλησε τον αμοραλισμό της υπέρ του περιφερόμενου εισπράκτορα της Αγίας Ζώνης.

  Ενός επιτήδειου μοναχού, όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ο ηγούμενος Βατοπεδίου, ο οποίος σε κατ’ οίκον επισκέψεις επιχειρούσε να παραπλανήσει τις συζύγους υπουργών παριστάνοντας τον μελλοντολόγο, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή τους και να πετύχει τους επιχειρηματικούς στόχους του.

  Καταθέτω την εμπειρία μου από την επίσκεψη του περιβόητου Εφραίμ στο σπίτι μου με δική του πρωτοβουλία- έκπληξη, κατά την περίοδο που επιχειρούσε να με εντάξει στην αυλή των θαυμαστών του δια της μεθόδου άμεσης πρόβλεψης μελλοντικών συμβάντων δίκην καφετζούς. Έκπληκτος άκουγα μετά πάροδο ημερών τη μαρτυρία συζύγου υπουργού της Οικονομίας, στην οποία διηγείτο το ίδιο παραμύθι, προκειμένου να την εντυπωσιάσει και να «πέσει» η υπογραφή του για να περιέλθουν στη Μονή τα επίμαχα ακίνητα!

  Αυτόν τον φθηνό μαυραγορίτη έσπευσαν τα «θηρία» της βαριάς υπογραφής εντός και εκτός Ελλάδας να στηρίξουν ανερυθρίαστα!

  Τι κρίμα…»

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωσήφ στο νησί, οι μοναχές κατήγγειλαν στο Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Απαιτούσε να κοιμάται μαζί τους, με το επιχείρημα πως πρέπει να εκπαιδευτούν να μην σκανδαλίζονται και να μην ντρέπονται όταν τους πιάνει το στήθος ή τα γεννητικά όργανα, γιατί είναι κομμάτι του σώματος που έδωσε ο Θεός, όπως το χέρι και το πόδι. Οι μοναχές, μάλιστα, είχαν πάθει μολύνσεις από τον Ιωσήφ και είχαν καταφύγει στο φαρμακοποιό που τους είχε δώσει φάρμακα.

   Ανατριχιαστική είναι όμως η κατάθεση μιας καθηγήτριας 29 ετών, η οποία, σε ηλικία 12 ετών, είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ. Οι γονείς της θεωρούσαν ασφαλές και αρκετά ιερό να την παραδώσουν σε έναν άγιο άνθρωπο όπως ο Ιωσήφ. Η συμπεριφορά του Ιωσήφ όμως, όπως περιγράφει η ίδια, δεν είχε στοιχεία ιερότητας αλλά παιδεραστίας. Την πήγαινε στην εκκλησία, την έβαζε πάνω στα πόδια και έβαζε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα. Έβγαζε τα εσώρουχά της και την έβαζε να ξαπλώνει δίπλα του. Ανατριχιαστική είναι η διήγηση που περιγράφει πώς ο Ιωσήφ την ξάπλωσε στο κρεβάτι, άνοιξε στα πόδια της και έκοψε τρίχες από την παιδική ήβη για να τις κάνει φυλαχτό:

   «Μου έλεγε “εγώ είμαι ο πατερούλης σου, είναι φυσικό και δεν υπάρχει τίποτα κακό. Είσαι το κοριτσάκι μου, είσαι η αγάπη μου”. Πολλές φορές που καθόμουν πάνω στα γόνατά του είχε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, τραβούσε και τα μαλλιά και έλεγε θα τα κόψω να τα κάνω φυλαχτό. Με έστειλε και του έφερα ψαλιδάκι. Με έβαλε να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Έβγαλέ μου το εσώρουχο. Μου ’πε να ανοίξω τα πόδια μου και έκοψε ο ίδιος τα μαλλιά. Δεν αντιδρούσα, γιατί όλα αυτά μου φαινότανε φυσικά. Άρχισα να πονηρεύομαι όταν σκεφτόμουνα αν ήμουν παρθένα…».

   Στην Ιερά Σύνοδο κατατέθηκε και χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει ο Ιωσήφ στη μικρή Μαρία. Ένα απαύγασμα αηδιαστικής παιδοφιλίας, κρυμμένης πίσω από επικλήσεις στο Χριστό και στην Παναγία, σίγουρα, πάντως, όχι αγιοσύνης:

   http://www.koutipandoras.gr/?p=1938

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Bατοπαίδι – Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία

   11 Απρ 2010

   Έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ

   ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
   ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

   Ο Ιωσήφ έπαιζε το ρόλο πνευματικού του Βατοπαιδίου. Κανένας δεν γνώριζε το παρελθόν. Άρχισε να συγγράφει βιβλία που από τους Βατοπαιδινούς διαφημίζονταν ως το ίδιο το κήρυγμα του Θεού. Στην πραγματικότητα ήταν εσχατολογικές αντιλήψεις, χωρίς καμιά θρησκευτικότητα, και κηρύγματα βγαλμένα από το Μεσαίωνα. Δεν αντέχουν σε καμιά θεολογική κριτική. Ιδού ένα απόσπασμα από τα «θεόπνευστα» βιβλία, με τα οποία ο Ιωσήφ κηρύσσει την τυφλή υπακοή:

   «Ένας γέροντας έστειλε τον υποτακτικό του στα βατράχια που φώναζαν. Του λέει: “Παιδί μου, πήγαινε στα βατράχια και πες είπε ο γέροντας να σταματήσετε, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε την ακολουθία”. Ο υποτακτικός δεν είπε όχι, έδειξε, όπως έπρεπε, υπακοή. Πήγε λοιπόν και τους είπε: “Να σταματήσετε, είπε ο γέροντας”. Τότε μίλησε ένα βατράχι και λέει: ”Πες του γέροντα τώρα τελειώνουμε εμείς τη δοξολογία του Θεού και όταν πάμε να ξεκουραστούμε συνεχίστε εσείς”».

   Σε μια άλλη θεόπνευστη συγγραφή, ο Ιωσήφ διηγείται πως ένας άλλος πήγε για ψάρεμα, ενώ το απαγόρευσε ο γέροντας, και βγήκε ένα θηρίο από τη θάλασσα, ο διάβολος και άρχισε να τον κυνηγά. Σκοταδισμός και συλλογιστική δημοτικού που βαφτίζονται θεόπνευστο μήνυμα. Κανένας δεν τα πρόσεχε. Όλοι κολυμπούσαν στα κύματα της αόριστης αγιότητας του Εφραίμ ίσως για να ξεφύγουν από το πέλαγος των αμαρτιών τους. Όσοι τον κριτικάρουν τους έχει βάλει ο διάβολος. Απλοί λογαριασμοί και προεξοφλημένοι.

   Ο Ιωσήφ βαφτίστηκε ιερή και προφητική μορφή. Ήταν ενορατικός και άγιος. Έβλεπε οράματα και είχε το χάρισμα της προφητείας. Πολλά πνευματικά του τέκνα έπαιρναν γράμματα που περιείχαν προφητείες-στιχάκια. Η πιο γνωστή είναι αυτή που ο τηλεπωλητής Δημοσθένης Λιακόπουλος δημοσίευσε σε ένα βιβλίο που εξέδωσε, το Ο Καιρός γαρ Εγγύς. Ένα στιχούργημα που προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάμψει, αφού η Ρωσία μπει στην Τουρκία, γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σφαχτεί το ένα τρίτο των Τούρκων και πνιγεί στο αίμα το σύμπαν. Όλα αυτά το 2024 και με τη νίκη των Ελλήνων πάντα. Ο Ιωσήφ διαψεύστηκε στην προφητεία του ότι θα εκθρονιστεί ο Χρυσόστομος Πάφου, αλλά για τον κόσμο είναι σίγουρος. Όπως και ο Λιακόπουλος.

 28. Ο/Η Μοριάρτι λέει:

  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_4888.html#IDComment246294999

  ΤΔΓ · 4 days ago
  ΓΕΛΟΙΟΙ ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ , ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΜΕ ΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ! ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΓΕΡΟΝ ΙΩΣΗΦ ΠΟΥ ΜΕΣΗΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΑΔΙΑΛΗΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΜΟΛΙΣ ΦΥΣΗΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΗΤΕΣ ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΩΡΑ ΚΑΘΙΚΙΑ!!!!!!!! ΜΥΡΜΥΓΚΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

  Παναγιώτης · 4 days ago
  Εδώ θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Είναι τόσο το μίσος τους για την Ορθοδοξία που ανήμερα Χριστουγέννων θέλουν έστω και μια φωτογραφία , που λέει ο λόγος, με τα ράσα πίσω από τα κάγκελα. Ας είναι, η εκκλησία διωκόμενη, λέει, αγιάζει. Πάντως, δεν έχουν ούτε ιερό , ούτε όσιο.Ντρέπομαι και για τους αστυνομικούς που υπακούνε σε τέτοιες εντολές. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, καλή δύναμη κι ο Θεός να στηρίζει το Γέροντα.
  Reply
  7 replies · active 3 days ago

  0 Vote up Vote down GREEKPATRIOT 84p · 4 days ago
  Κι εγώ θα συμφωνήσω εδώ. Είναι ΑΙΣΧΟΣ να κυνηγάνε έναν μοναχό λες και είναι τρομοκράτης, και μάλιστα ενόψει της ιερής ημέρας των Χριστουγέννων. Απορώ όμως Παναγιώτη, πώς και δεν μας λες ότι και γι’ αυτό φταίει η «αντίχριστη» Χρυσή Αυγή !!!
  Reply

 29. Ο/Η Του κώλου λέει:

  Στη Μονή Βατοπαιδίου μεταβαίνει εσπευσμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος

  26 Δεκεμβρίου, 2011 — vatopaidifriend4

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ιστολογίου μας, ο Βουλευτής Λαος Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος, πρόκειται να μεταβεί αύριο το πρωί στο Βατοπαίδι, προκειμένου να στηρίξει τον Ηγούμενο Εφραίμ στις δύσκολες στιγμές που περνάει, διωκόμενος από το ανθελληνικό και αντιχριστιανικό κράτος.

  Αξίζει να σημειωθεί πως, την Παρασκευή, λίγο πριν την έκδοση του εντάλματος σύλληψής του, ο π. Εφραίμ επισκέφθηκε τον Βελόπουλο στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, κατά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου είχε καταθέσει στο Συμβούλιο Εφετών.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βελόπουλος πάει στο Βατοπαίδι, αφού τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο βρέθηκε στην Ιερά Μονή, ζητώντας μάλιστα συγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις (Βαλτοπέδι, Μεσιτοπέδι κλπ) του κόμματός του για το θέμα το 2008.

  Εμείς, παρότι δεν πειθόμαστε από τον Καρατζαφέρη, θεωρούμε σημαντική οποιαδήποτε στήριξη στον Γέροντα Εφραίμ ,απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

  Το ερώτημα είναι γιατί, κάποια άλλα κόμματα που έχασαν την εξουσία και συκοφαντήθηκαν με την συγκεκριμένη υπόθεση, σιωπούν ένοχα: Η απάντηση είναι, πως φοβούνται μην τους πουν…θρησκόληπτους τα παπαγαλάκια που διασύρουν το Άγιον Όρος Χριστουγεννιάτικα!

  Πηγή : http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_5859.html

 30. Ο/Η asxetos λέει:

  συγχωρήστε την ηλιθιότητά μου και κυρίως την αμνησία μου αλλά τελικά
  σε τί πραγματικά ενέχεται ο εφραίμ;

  αν μπορείτε επιγραμματικά, θα σας είμαι υπόχρεος

  • Ο/Η Γλάρος Ιωνάθαν λέει:

   «για απιστία, συνέργια στην απάτη ανταλλαγής ακινήτων με μια λίμνοθάλασσα που ανήκει στο κράτος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και πλαστογραφία «.

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Στην χώρα της Ελλάδος την Ρωμανία, καταπολεμάται κάθε εξαιρετική επίδοση με μεγάλη λύσσα. Όπως αυτήν εδώ του Εφραίμ, ο οποίος μετέτρεπε λιμνώδεις και βαλτώδεις περιοχές σε χωράφια και οικόπεδα, άνευ κατασκευής αποξηραντικών έργων, τα οποία κοστίζουν πανάκριβα. Μετά πώς να προκόψει αυτός ο τόπος!

 31. Ο/Η Ένας λέει:

  Αγία Ζώνη πολιτευομένη
  Tου Παντελη Mπουκαλα
  4/12

  Η αριθμητική της πίστης. Ή η λογιστική της. Ο εκχρηματισμός της δηλαδή. Η εκμετάλλευση. Η ακύρωση. Ιδού όσα ενθουσιωδώς γνωστοποιήθηκαν: Τριάμισι εκατομμύρια Ρώσοι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη της Παρθένου, που τιμάται ως το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο παγκοσμίως. Είκοσι έως είκοσι εφτά ώρες χρειάστηκε να περιμένουν στην παγωνιά, ενώ ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ μπήκε στην εκκλησία δίχως χρονοτριβή, γιατί είχε πιεστικές υποχρεώσεις· μπορεί οι πλούσιοι και οι ισχυροί να μην εισέλθουν ούτε διά τρυμαλιάς ραφίδος στη βασιλεία των ουρανών, επί Γης πάντως έχουν παντού προτεραιότητα και οι δρόμοι ανοίγονται ελεύθεροι μπροστά τους, στρωμένοι με τα κόκκινα χαλιά της ματαιοδοξίας.

  Αλλοι αριθμοί: Κατασκευάστηκαν και εισήχθησαν στην αγορά τρία εκατομμύρια απεικονίσματα της Τίμιας Ζώνης και ισάριθμες «ευλογημένες κορδέλες». Δεν ξέρω πώς ευλογήθηκαν οι κορδέλες ούτε πώς μεταδίδουν την ενσωματωμένη ευλογία τους. Τις ακούμπησαν πάνω στο ιερό κειμήλιο; Τις έκοψαν στο Αγιον Ορος; Τις ακούμπησε η αγία χειρ του ηγουμένου Εφραίμ; Δεν ξέρω επίσης αν η ευλογία τους είναι της ίδιας τάξεως με τη χάρη που διαθέτουν τα ευλογημένα ψάρια του Ιορδάνη, τα οποία εκτίθενται σε πρωτοποριακά μοναστήρια της Ελλάδας, με τα μυριάδες «φυλαχτά Αγίου Ορους» που πωλούνται στα πανηγύρια ή με το «ιερό νερό» που αναβλύζει σε αμέτρητες μονές, περισσότερες και από τις εταιρείες εμφιαλώσεως που διαφημίζουν το «γνήσιο, αυθεντικό νερό» τους. Δεν ξέρω επίσης αν ο κατασκευαστής και έμπορος των απεικονισμάτων και των κορδελών είναι η εγνωσμένου πραγματισμού Μονή του Βατοπεδίου, στην οποία «ανήκει» η Αγία Ζώνη, η Εκκλησία της Ρωσίας, κάποια κοινοπραξία ή η «ελεύθερη αγορά», με τη συμβολή μάλιστα της «μαύρης», η οποία στη ρωσική επικράτεια ανθεί.

  [……]
  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_04/12/2011_1296996

 32. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Θηρία της Αποκαλύψεως αποκαλούν οι καλόγεροι του αγίου όρους τους Εφραίμ και Βαρθολομαίο. Ο ρόλος του Μητσοτάκη:
  http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/12/blog-post_3758.html

 33. Ο/Η Αρβανίτης λέει:

  Κύριοι, τον Ιανουάριο 2009 ομάδα μοναχών του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους Βουλευτές, διάφορα ΜΜΕ, την Αρχιεπισκοπή, κ.λπ στην οποία του καταλογίζουν διωγμούς μοναχών, διαπλοκή, απάτες και άλλα,
  εναντίον της ομάδας του Εφρέμ, το πήρα αυτολεξεί από εδώ
  «Σχετικώς της υποθέσεως της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου εντός του Αγίου Όρους»

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%95%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC

  Εδώ μπορείτε να την διαβάσετε όπως είχε δημοσιευθεί στο antinews χωρίς να δοθεί συνέχεια, ίσως λόγω της ανωνυμίας
  http://www.antinews.gr/blogimages/vatopedi.pdf

  Η επιστολή υπαρχει και εδώ
  http://www.esoterica.gr/forumS/pop_printer_friendly.asp?TOPIC_ID=9929

  τώρα όμως ξαναδημοσιεύτηκε ολόκληρη εδώ

  http://attikanea.blogspot.com/2011/12/blog-post_3782.html#more
  Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

  Ο σκοτεινός ρόλος του Εφραίμ, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Κ. Μητσοτάκη στο Άγιον Ορος

  Οι Κύπριοι μοναχοί του Βατοπεδίου κατ’εντολήν του ηγουμένου Εφραίμ Κουτσού, ρασοφόρο οραματιστή τύπου αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω, από τό 1990, πού κατέλαβε παρανόμως τήν Ιερά αυτή Μεγίστη Μονή με μεθοδικότητα κατάφερε πολύ γρήγορα να απομακρύνει όλους τούς πατέρες της Ορθοδόξου ημών Πίστεως καί ιεράς παραδόσεώς μας κόβοντας γιά εμπορία πρώτα τά παρθένα δάση μέ τίς πηγές που ανήκαν στους μοναχούς και μετά τους πήρε και τα πλούσια ιερά κελιά τους, φυσικά με όλα τά υπάρχοντά τους με ανεκτίμητα αντικείμενα που είχαν από τους σεβαστούς γέροντες τους φυλάσσοντας αυτά μέσα στους ιερούς ναούς τους ανά τούς αιώνες καθώς καί όλα τά χρήματά τους καί τά κονάκια τους πού είχαν στη Θεσσαλονίκη από παλιά, όπως του πατρός Αγαθαγγέλου Κοζανίτη, 90χρονου γέροντα του Ι. κελίου Αγίου Νικολάου, 70ήκοντα έτη εν Αγίω Όρη…

  που πήγε να τους ξεφύγει δίδοντας ευλογία τα πράγματά του στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου τηλέφωνο 23770 2… πατήρ Γρηγόριος, ή 23… 23… πατήρ Αντύπας, πηγαίνοντάς εκεί από το στενό μονοπάτι, διότι οι πονηροί κύπριοι κλείσανε το μοναδικό δρόμο που υπήρχε για τις Καρυές βάζοντας σιδερένια σύνορα με δύο φύλακες σκοπούς ἐξ ἀρχῆς ἐπί μονίμου βάσεως ζητώντας του να δώσει όρκο τυφλής υπακοής στόν Εφραίμ παραδίδοντας στο Βατοπέδι καί όλα τα χρυσά του.!!! ΑλλάΤο ίδιο πράξανε στον Διάκο Δημήτριο Μυτιληναίο 90χρονο γέροντα του ιερού πλούσιου κελίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου 70 έτη έζησε εκεί με άλλους 7 πατριώτες του καλογήρους παράγοντας λάδια, μέλια και κρασιά πολλά, παραδοσιακά και αυτός ο κακόμοιρος προσπάθησε να ξεφύγει στην Ιερά Μονή >

  http://attikanea.blogspot.com/2011/12/blog-post_3782.html#more

 34. Ο/Η Τζόνσον ο Αλογόμυγας λέει:

  Πάντως, κύριε Λασκαράτε, σαν πολύ στα μαλακά ρίξατε τον Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του. Όπως και παλιότερα, σε κάποιο άλλο θέμα, που τον ψιλοεκθειάζατε κι από πάνω!

  • Ο/Η Po λέει:

   Εμείς. Εκθειάσαμε Μητσοτάκη;
   Στο χώρο που το… «ακούσατε» να πάτε να το πείτε αγαπητέ κύριε.

   Αφού διαβάσετε Όλα μας τα κείμενα, τότε ελάτε να υπερασπιστείτε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας.
   Έως τότε, η σιωπή είναι αρετή.

   • Ο/Η Τζόνσον ο Αλογόμυγας λέει:

    Το ακούσαμε – για την ακρίβεια το διαβάσαμε- εδώ: «Ο Μητσοτάκης που είναι μια προσωπικότητα του συντηρητικού χώρου, σας αρέσει ή όχι, υπερασπίστηκε έναν Αριστερό από τις άδικες επιθέσεις ενός συντηρητικού. Το θεωρώ αξιοσημείωτο και το συμβάν έγινε πολλά χρόνια μετά την οικουμενική. Ο Μητσοτάκης δικαιούται δια να ομιλεί… »
    Επίσης εδώ: «..όσα λέτε περί Μητσοτάκη κλπ είναι φτηνιάρικα. Ένας συντηρητικός πολιτικός, ποτέ του φασίστας, που πήρε μέρος στην Εθν.Αντίσταση, υποστήριξε τον Λ.Κύρκο σε μια ολότελα ανέντιμη και άδικη επίθεση που δέχτηκε και μπράβο του. »
    https://roides.wordpress.com/2011/03/31/31mar11/#comments

    Όταν γράφετε κύριε ότι ο Μητσοτάκης δικαιούται να ομιλεί, τον εκθειάζετε ή όχι; Πού λοιπόν είδατε την συκοφαντία; Στις δικές σας αντιφάσεις, θέλετε να απαντούμε με τη σιωπή μας; Αν ναι, κρατήστε την αρετή για λόγου σας.

   • Ο/Η Po λέει:

    Σας ευχαριστώ πολύ που δίνετε στους αναγνώστες την ευκαιρία…

    λέτε ότι γράψαμε:
    1. «σας αρέσει ή όχι, υπερασπίστηκε έναν Αριστερό από τις άδικες επιθέσεις ενός συντηρητικού. Το θεωρώ αξιοσημείωτο και το συμβάν έγινε πολλά χρόνια μετά την οικουμενική. Ο Μητσοτάκης δικαιούται δια να ομιλεί… «

    Απαντώ: Δηλαδή, για σας, όταν γράφουμε για κάποιον για το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμά του να εκφράζει την άποψή του, τον… εκθειάζουμε (!)
    επίσης το ότι΄αναφέρουμε ότι κάποτε «υπερασπίστηκε έναν Αριστερό…», είναι πράξη εκθείασης του κ. Μητσοτάκη, η ένα γεγονός; Το αφήνω στη κρίση των αναγνωστών…

    2. «Ένας συντηρητικός πολιτικός, ποτέ του φασίστας, που πήρε μέρος στην Εθν.Αντίσταση, υποστήριξε τον Λ.Κύρκο σε μια ολότελα ανέντιμη και άδικη επίθεση που δέχτηκε και μπράβο του.»

    Απαντώ: α) είναι ή δεν είναι συντηρητικός πολιτικός ο κ. Μητσοτάκης, και.. β) αυτή του η ιδιότητα τον κάνει φασίστα; από πότε(!)… γ) το ότι κάποτε υποστήριξε τον Λ. Κύρκο ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Αληθεύει ή όχι;

    «κύριε» Τζόνσον Αλογόμυγα
    αλλού ακούσατε αυτά που θέλατε να ακούσετε για το ιστολόγιό μας, εδώ ανόητοι δεν έχουν θέση διότι νιώθουν άβολα ξεσκέπαστοι και απογυμνωμένοι.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Τζόνσον αλογόμυγα,
    μην κάνεις τον αγανακτισμενο, ο κ.Ροϊδης νομίζω πως σε έβαλε στη θέση σου.

    Εκρεμμούν όμως δυο ερωτήματά μου (27/12/2011 στις 12:01 πμ) στα οποία δεν απάντησες:

    Που τον ψιλοεκθειάζαμε;
    Μήπως εδώ;

    https://roides.wordpress.com/2010/04/16/16apr10/

    “Όταν ο κ.Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη

    16/04/2010

    Συνέβη στη Δημοκρατία της Νότιας Δανιμαρκίας…”

    Επίσης, δεν προλαβε να μιλησει υπέρ του Εφραίμ και τον περιλάβαμε. Ξέρεις να το έκαναν πολλοί;

    Άκου Τζόνσον προσωπικά τιμώ τον Κ.Μητσοτάκη για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, για το ότι σε εποχές δύσκολες δεν ξέπεσε σε αντικομμουνισμό όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, για το θάρρος με το οποίο έλεγε πάντα τις απόψεις του στα οικονομικά (με τις οποίες διαφωνώ αλλά προτιμώ χίλες φορές την καθαρή γλώσσα παρά τη λαϊκοδεξιά δημαγωγία η οποία αν μπορούσε θα έπαιρνε και τη μπουκιά το ψωμί από το στόμα του εργάτη).

    Δεν τον εκτιμώ για την Αποστασία, για το unfair (δημοψήφισμα για Κοκό) για τη στάση του στο θέμα των ταυτοτήτων για την υποστήριξη στον Εφραίμ.

    Οι δυο τελευταίες συμπεριφορές του δεν συνάδουν με την εν γένει αστικοφιλελεύθερη πολιτεία του, προσωπικά τις αποδίδω στο γήρας και στην παροιμιώδη στάση του να στηρίζει μέχρι τέλους όσους θεωρεί φίλους του (Χριστόδουλο-Εφραίμ).

    Ανήκουμε αμετακίνητα στην Αριστερά με όλες μας τις διαφωνίες.

    Εδώ τα βάζουμε και με τη μάνα μας αν δούμε κάτι στραβό.

   • Ο/Η Τζόνσον ο Αλογόμυγας λέει:

    Ρο,
    Ο Μητσοτάκης, κάποτε υπερασπίστηκε έναν Αριστερό – ξεχνάτε επιτήδεια βέβαια πως συμμετείχε σε ένα πολιτικό σύστημα που ξέβραζε ξεδιάντροπα χιλιάδες Αριστερούς στα ξερονήσια – αληθεύει ή όχι;. Τώρα, υπερασπίζεται έναν ηγούμενο και, μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, υπερασπίζεται και τα παρελκόμενα… Κάτι ψελλίσατε για έναν ‘κακό εαυτό’, κάτι πέταξε και ο laskaratos περί γήρατος και καθαρίσατε.
    Επιπλέον σας ρωτώ, χωρίς φυσικά να περιμένω απάντηση: πού είδατε τη συκοφάντηση;
    Και όσον αφορά το laskarato και τα ερωτήματα του που εκκρεμούν, έδωσα το link, αλλά μήπως το διάβασε;
    Σταματήστε λοιπόν αυτή την ανόητη, μονομερή ανάγνωση και ερμηνεία των απόψεών μου. Όταν δεν διαβάζετε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, αρχίζετε τον τυποποιημένο, κουτοπόνηρο λεκτικό σας εκφοβισμό με τις γελοίες κριτικές, μπας και φοβηθούμε (αυτούς που δεν φοβούνται να τα βάλουνε και με τη μάνα τους, αν χρειαστεί, ωιμέ!).

 35. Ο/Η ορθόδοξο imperium ? λέει:

  μετά τον βυζαντινό Μεσαίωνα, θα φτάσει κάποτε ο Διαφωτισμός και στην Ελλάδα, δεν μπορεί…

 36. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έχει δίκιο ο κ.Ροϊδης.
  Έτσι σας έχουν πει;
  Που τον ψιλοεκθειάζαμε;
  Μήπως εδώ;

  https://roides.wordpress.com/2010/04/16/16apr10/

  «Όταν ο κ.Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη

  16/04/2010

  Συνέβη στη Δημοκρατία της Νότιας Δανιμαρκίας…»

  …………………………………

  Επίσης, βρείτε μου πόσοι άσκησαν κριτική στον Μητσοτάκη για την παρέμβασή του;
  Νομίζω ελάχιστοι.
  Εμείς το κάναμε, αλλά δεν ξεχνάμε πως είναι εκτός πολιτικής πιά και ακουμπάει αν δεν τα έχει ξεπεράσει τα 90.

 37. Ο/Η Καλωςσαςβρήκα λέει:

  http://www.lifo.gr/team/readersdigest/28313

  READER’S DIGEST

  Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

  .
  26.12.2011 | 19:15

  Χριστουγεννιάτικη ιστορία: Ο Εφραίμ ανέβασε νηστίσιμο ζάχαρο

  Ιδού λοιπόν πεδίο χριστιανικής Δόξης λαμπρόν, ο Εφραίμ να σηκώσει το Σταυρό του και να πορευθεί εν φυλακαίς, όπου στενάζουν «οι ελάχιστοι αδελφοί του Χριστού».

  (……………..)

  via https://roides.wordpress.com/

  σχόλια ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  (6 ΣΧΟΛΙΑ)
  .
  δεν πανε καλα……

  και να η αποδειξη…
  http://www.freegerontaefraim.com/en
  .

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
  ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 26.12.2011 | 20:37 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (+8)
  .

  Kαι λίγα λέτε…
  .

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
  ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 26.12.2011 | 23:21 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (+1)
  .
  αχαχαχαχχαχαχ γέλασα πολύ με τον τίτλο.Καλός πολύ καλός.
  .

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
  ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 26.12.2011 | 23:21 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (+1)
  .
  Δηλαδή η αγία ζώνη δεν έκανε το θαύμα της?
  Μάλλον θελει service.
  .

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
  ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 26.12.2011 | 23:26 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (+1)
  .

  ο Εφραίμ δεν έχει Πούτιν κεφαλή κλίναι….
  .

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
  ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 26.12.2011 | 23:40 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (+1)
  .

  Εξαιρετικό κείμενο! Αυτός και οι ομοίοι του μου προκαλούν αηδία!!!!
  .

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
  effie35

  • Ο/Η Καλωςσαςβρήκα λέει:

   http://www.lifo.gr/team/readersdigest/28313

   Ειλικρινα με αηδιάζεται»

   ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 27.12.2011 | 00:14, μάθε παπαδάκι ελληναράδικο πρώτα ορθογραφία και ύστερα μας αηδιάζεται.
   .

   ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
   ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 27.12.2011 | 00:51 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (0)
   .

   Στο Βατοπέδι έχουν νούμερα τα κελιά; Να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, ρε παιδιά, να τον έχουν κατ’ Οίκον (του Θεού) περιορισμό στο Κελί 33.
   .

   ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
   AlwaysSunny 27.12.2011 | 00:56 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (0) .

   Εύγε αρθρογράφε…επιτέλους λίγη λογική και καθαρές σκέψεις μέσα σε μια θάλασσα υποκρισίας. Συγχαρητήρια!
   (πάντως το όλο επεισόδιο σύλληψης-αρρώστιας κτλ του Εφραίμ μού θύμησε λίγο τη φάση Κεντέρη-Θάνου…κι εκείνοι εννοείται ήθελαν να πάνε για έλεγχο- όπως ο πάτερ φυλακή- αλλά ούπς! ατύχημα. Αίσχος!)
   .

   ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
   ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 27.12.2011 | 01:33 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (0)
   .

   Άντε βρε Εφραιμούκο κι όταν γίνεις καλά θα σε πάμε εκδρομή…
   .

   ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
   ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 27.12.2011 | 01:34 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (0)
   .

   Ωραίο κείμενο, και λίγα λέει. Ειδικά η παράγραφος με τους «φίλους της Αγίας Ζώνης του Εφραίμ» έχει συμπυκνώσει το κλίμα των ημερών αριστοτεχνικά.

   Μια παράκληση: «χτυπήστε» τα σχόλια που δεν σας αρέσουν με βάση το περιεχόμενο τους, και όχι για την ορθογραφία/ σύνταξη τους.
   .

   ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
   ΑΝΩΝΥΜΟ/Η 27.12.2011 | 01:46 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: (0)
   .Σημερα ο Σκαι ειχε αφιερωμα στην «αγιοτητα» του βατοπαιδιου

   ΑΙΣΧΟΣ! Μας τρωνε τα λεφτα και μας δουλευουνε ! Κανεις να μην ξανα δει Σκάι…να παει άπατα !!!

 38. Ο/Η nicholas λέει:

  o Κων Μητσοτάκης έχω την εντύπωση ότι θα στήσει τον δημιουργό του στο ραντεβού τους.

 39. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Καταγγελία για ξέπλυμα Ρωσικού μαύρου χρήματος προερχόμενου από ναρκωτικά στο Βατοπέδι.

  Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 26, 2011

  Για να μην θεωρηθεί ότι μεροληπτούμε υπέρ του Εφραίμ ή της μονής, παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία από τηυν δημοσιογραφική σελίδα “Fimotro” του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, σύμφωνα με την οποία στην ΙΜ Βατοπεδίου γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρήματος προερχομένου από εμπόριο ναρκωτικών, από Ρώσους. Η καταγγελία κρίνεται σοβαρή αφού ενδυναμώνεται -πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα- από διαρροές ανωτάτων δικαστικών, με την υποστήριξη ενός επίσης έγκριτου λειτουργού της δικαιοσύνης, του κυρίου Χαράλαμπου Αθανασίου.

  Δεν υιοθετούμε σε καμμία περίπτωση αυτές τις καταγγελίες, τις παραθέτουμε όμως επειδή κατηγορηθήκαμε για μεροληψία υπέρ της μονής στην υπόθεση, για να υπάρχει και ο αντίλογος. Η αναφορά του ονόματος ενός έγκριτου λειτουργού της δικαιοσύνης, του κυρίου Αθανασίου, μας υποχρεώνει να δώσουμε βαρύτητα. Θα πρέπει να επιληφθεί και η Ρώσικη πλευρά και να την ερευνήσει, ακριβώς επειδή ο πρόεδρος Πούτιν σχετίζεται άμεσα με την μονή και οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες.

  (Εδώ δεν εξυπηρετούνται συμφέροντα, ακούγονται όλες οι απόψεις. Είτε μας αρέσουν είτε όχι. Οι τελικλές κρίσεις είναι των αναγνωστών. Αυτό σε απάντηση του αναγνώστη που μας την έστειλε εγκαλώντας μας ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα και την αποκρύπτουμε).

  http://olympia.gr/2011/12/26/fimotro-vatopedi/

 40. Ο/Η Prince Oliver λέει:

  Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ !

  Tις διαδικτυακές του πύλες άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου, το site freegerontaefraim.com το οποίο καλεί, τους απανταχού ορθόδοξους, Έλληνες και μη, να εκφράσουν την καταδίκη τους στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ.

  H ιστοσελίδα προβαίνει στην έμπρακτη στήριξη του Γέροντα Εφραίμ με τη συλλογή υπογραφών σε ειδική φόρμα που υπάρχει στην αρχική σελίδα της

 41. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Λασκαράτε
  Εμένα μου κάνει εντύπωση η συγκυρία της απόφασης για την προφυλάκιση του Εφραίμ. Τα σχόλια του Ροΐδη στο δικό του άρθρο επί του θέματος με βρίσκουν σύμφωνο. Αν παραδέχονται οτι ο Εφραίμ αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, τότε τι γυρεύουν έξω από τη φυλακή οι κ.κ. Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης και λοιποί;

  Υ.Γ. Όλα αυτά φυσικά δεν αθωώνουν σε καμία περίπτωση τον συγκεκριμένο ρασοφόρο επιχειρηματία. Η κουτοπονηριά του να επικαλεστεί «λόγους υγείας» μου φάνηκε απόλυτα προβλέψιμη. Το κακό είναι πως και ο κόσμος είναι προβλέψιμος και αργά ή γρήγορα θα ξεχάσει, όπως ξέχασε τόσα και τόσα (εδώ υποδέχτηκε τον Παπαδήμο ως σωτήρα)…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Ανορθόδοξε,
   η ελληνική Δικαιοσύνη έπιασε στη τσιμπίδα της επιτέλους και κάποιον μεγαλοαπατεώνα. Η χρονικη συγκυρία δεν μου λέει τίποτα. Προέκυψε από τα πράγματα λόγω διαφωνιών του κ.Μαντζούνη κλπ.

   Ο κ.Μαντζούνης μου λέει πολλά αλλά κανείς δεν ασχολείται, προτιμούν οι περισσότεροι να ασχολούνται με τας ειδούς του Μαρτίου.

   Άφησε απέξω άλλους 100 η Δικαιοσύνη. Γνωστά αυτά.
   Χαίρομαι για τον έναν, αγωνίζομαι να μπουν μέσα και οι 100.

   Οι υπουργοί δεν μπορούν να μπουν μεσα. Δεν το επιτρέπει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, ειδικά οι «Αγανακτισμένοι» που κουκούλωναν συστηματικα τους κλέφτες μουντζώνοντας συλλήβδην «τους 300 της Βουλής». Θυμίζω πως με 85% οι πολίτες (πελάτες) ενέκριναν με την ψήφο τους αδιάλειπτα σε αλλεπάλληλες ελογικές αναμετρήσεις τους νόμους περί μη ευθύνης των υπουργων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

   Ενέκριναν ακόμη και τους αντιδημοκρατικούς εκλογικούς νόμους που λήστευαν τις έδρες των μικρών κομμάτων. Ενέκριναν την καταπάτηση των δικαιωμάτων κάθε είδους μειονότητας που έχει η χώρα. Θυμίζω μάλιστα ότι ακόμη και σε κραυγαλέες περιπτώσεις όπως αυτή του σκανδάλου Κοσκωτά ο ΣΥΝ έμεινε εκτός Βουλης τιμωρημένος από το λαό διότι θέλησε να κλείσει στη φυλακή τον Παπανδρέου ο οποίος λίγο μετά επέστρεψε τροπαιούχος.

   Από τα χιλιάδες των παραδειγματων να θυμίσω πως κ.Ψωμιάδης ψηφίστηκε θριαμβευτικά περιφερειάρχης γνωστού όντος του συμβάντος με τον βενζινά, άλλά με αυτά και με αυτά άδειασε το δημόσιο Ταμείο, αλλά αυτοί που το άδειασαν προτιμούν να κατηγορούν τη θείτσα τη Μέρκελ.

   Οι παλιάνθρωποι πάντα αναζητούν ευθύνες στους άλλους.

   Τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν κυβέρνηση Σαμαρά-Καρατζαφέρη.
   Εδώ είσαι και εδώ είμαι. Θα το δούμε, άχετα αν θα πέσουν πάνω στο μήνα.

   Αν αγαπάμε την αλήθεια, να τα λέμε αυτά.

   • Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Φίλε Λασκαράτε
    Μια και ανέφερες τους αγανακτισμένους, έχω να πω οτι παρά τη βλακεία πολλών ανθρώπων, παρά τα αντικρουόμενα και ετερόκλητα στοιχεία που απάρτιζαν το κίνημα, παρά το γεγονός οτι ήταν μια εντυπωσιακή φούσκα που ξεφούσκωσε, ήταν οτι ριζοσπαστικότερο έχει δει η χώρα, από το ’73 τουλάχιστον και μετά. Χιλιάδες κόσμου ζητούσαν άμεση δημοκρατία, μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις αποφάσεις, ανατροπή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

    Δυστυχώς όμως, υπάρχει το προσδοκόμενο, υπάρχει και το εφικτό. Και σίγουρα στη χώρα των οπαδών του Ψωμιάδη, του Εφραίμ και του Ανδρέα Παπανδρέου δεν μπορούμε να ελπίζουυμε πολλά πράγματα…

  • Ο/Η Po λέει:

   Φίλε Ανορθόδοξε,
   Αναφέρω επίσης στο σημερινό μου, ότι δεν αποκλείω να μην έχει σχέση καμιά συγκυρία, παρά μόνο ίσως ότι η Δικαιοσύνη είναι κι αυτή μπάχαλο, όπως και ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός δηλαδή.
   Σε καμία περίπτωση το κείμενό μου δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτό το κ. Λασκαράτου…

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    αυτή η εξήγηση, το μπάχαλο είναι και η μόνη ορθολογιστική για τη χρονική συγκυρία.
    Ουτε κατά διάνοια θα ήθελαν αυτές οι κυβερνήσεις να θίξουν θρησκευτικά συναισθήματα κλπ.
    Αλλά δεν αξίζει νομίζω και θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι θαρρώ, να συζητάμε θέματα συγκυριών σκοπιμοτήτων κλπ η ουσία είναι πως έγινε κατι καλό, σίγουρα και για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα, μην αποκλείσουμε όμως να έχουμε να κάνουμε με λαμπρούς δικαστές, το εύχομαι ολόψυχα, ας αγωνιστούμε και για άλλα παρόμοια.

 42. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Καθίσταται άραγε ο Εφραίμ αποδιοπομπαίος τράγος; Στοιχηματίζω στο όχι της απάντησης στο ερώτημα αυτό.

  Διακρίνω, έστω και επιφυλακτικώς, πως ότι θα παίξει τον ρόλο της εκτονωτικής βαλβίδας του καζανιού, που λέγεται λαϊκή οργή κατά των παπαδο-πολιτικο-δικαστικών σκανδάλων, λόγω της ακόμα περαιτέρω επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης του πληθυσμού της χώρας.

  Μάλλον θα στηθεί δίκη, αν και δεν θα εκπλαγώ στην αντίθετη περίπτωση, η οποία θα περιπλέξει το ζήτημα σε βαθμό που θα είναι αδύνατον να βρεθεί άκρη. Διότι τυγχάνουν διαπλεκόμενες στο θέμα αυτό όλες οι σάρες και οι μάρες (πολιτικοί, ρασοφόροι, δικαστικοί και βάλε).

  Έχει καθιερωθεί δικαστικό καθεστώς τόσο επιτήδειο υπέρ των μεγαλοκλεπτών, το οποίο ευνοεί τους μεγαλοαπατεώνες αυτούς τόσο άριστα, που θα ήταν κανείς πολύ αφελής να περιμένει απόδοση δικαιοσύνης, την οποία θα έπρεπε να αποδώσουν οι ταγοί της εις βάρος τους.

  Θα φλομώσουν και τον κοσμάκη με ρώσικη πληροφοριακή σαλάτα μέχρι σκασμού, ενώ οι ίδιοι οι ενεχόμενοι θα εξακολουθούν να δουλεύουν τις ίδιες ακριβώς αμαρτωλές μηχανές τους, για τις οποίες υποτίθεται ότι κατηγορούνται.

  Όλα δε αυτά θα γίνονται διότι η χώρα διαθέτει μεν πληθυσμό αλλά όχι λαό. Επίσης και εξ ίσου, διότι δεν διαθέτει (κατά τους καιρούς αυτούς) πολιτικούς άνδρες με στοιχειώδες αίσθημα κοινωνικότητας και φιλοπατρίας.

  Με την μάστιγα του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, η οποία πλήττει τώρα τα άθλια πολιτικά κόμματα και τους ελεεινούς ανθρώπους τους, ουδεμία περίπτωση αποδόσεως δικαιοσύνης και καθάρσεως μπορεί να θάλλει.

  Όση κάθαρση έκανε ο Χριστόδουλος στα ποικίλα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, παρά τις μεγαλορρήμονες υποσχέσεις του, άλλες τόσες θα γίνουν και στα υπόλοιπα. Χώρια που και ο πολιτικός και δικαστικός κόσμος τυχαίνει να είναι θρησκόληπτος σε βαθμό απαράδεκτο.

 43. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Πικετοφορία διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα την απελευθέρωση του ηγουμένου Εφραίμ πραγματοποίησαν έξω από την ελληνική πρεσβεία της Μόσχας περίπου 100 άτομα.

  Στη διαμαρτυρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ρωσικής σοσιαλσυντηρητικής Ένωσης, το Ανθρωπιστικό Κέντρο της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου, το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτόκλητου, η Ομοσπονδία των ορθόδοξων τεχνοκρατών, ο Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου, η στρατιωτική – πατριωτική ροκ λέσχη της ενορίας της Συνόδου των Αγίων της Μόσχας και εκπρόσωποι της λέσχης μοτοσικλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι».

 44. Ο/Η Ματζούνια για την Πλευρίτιδα λέει:

  εσείς που είστε καλοί περί τα θρησκευτικά
  για πείτε μου,
  σε ποιό μοναστήρι θα βρω Ματζούνια για την Πλευρίτιδα ;

 45. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Βγενόπουλος-Βατοπέδι

  http://www.koutipandoras.gr/article/108949/h-eisaggelia-diafthoras-ereyna-vgenopoylo-meta-tis-apokalypseis-toy-hot-doc

  Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc, αναφορικά με τη λειτουργία της MIG και της τράπεζας του ομίλου Marfin-Λαϊκή. Με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου την υπόθεση έχουν αναλάβει επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς.

  Το Hot Doc είχε αποκαλύψει ότι η Marfin-Λαϊκή συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου χορηγούσε δάνεια χωρίς εγγυήσεις σε επιχειρηματίες με τους οποίους διατηρούσε σχέση και αυτοί στη συνέχεια αγόραζαν μετοχές του ομίλου MIG με εγγύηση τις ίδιες μετοχές που είχαν βάλει ως ενέχυρο.

  Όταν οι μετοχές έπεσαν, η Τράπεζα δεν ζήτησε από τους επιχειρηματίες που πήραν το δάνειο με ενέχυρο να πληρώσουν τη διαφορά. Χαρακτηριστικά είναι η περίπτωση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου αλλά και του επιχειρηματία Ξενοφώντα Ζολώτας. Ο τελευταίος φέρεται να έλαβε 700 εκατ. ευρώ ως δάνειο, με τα 550 από αυτά να μην έχουν καμία εγγύηση.

  Η εισαγγελία διαφθοράς πέρα από το θέμα των δανείων ερευνά και αυτού του τρόπου την δανειοδότηση χρησιμοποιήθηκε για να εμφανίσει η MIG μια εικόνα πλασματικής ευρωστίας, παγιδεύοντας και χειραγωγώντας με τον τρόπο αυτό τους επενδυτές, ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.