Η «Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει τη μη προφυλάκιση του Εφραίμ

Μετά τις απειλές του αρχιμανδρίτη Μουλατσιώτη προς την ανακρίτρια 

O Nαζί αντισημίτης εγκληματίας πολέμου Ludwig Fischer, χασάπης της Πολωνίας (καταδικάστηκε σε απαγχονισμό), παραλαμβάνει (Φεβρουάριος 1942) ως δώρο, εικόνα (τα άγια τοις κυσί;) της θεάς Μαριάμ από τον μητροπολίτη Βαρσοβίας Διονύσιο (Κωνσταντίνο Walendyński).

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
H Εκκλησία της Ελλάδας είναι απροκάλυπτα ναζιστική. Η Εκκλησία που προστατεύει παιδεραστές, και διαβόητους κλέφτες πορνομητροπολίτες, καθαίρεσε  για πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία της επισκόπους, και μαλιστα τρεις, τους Ηλείας Αντώνιο, Κοζάνης Ιωακείμ και Χίου Ιωακείμ με την κατηγορία πως πολέμησαν το Ναζισμό και την ξένη Κατοχή από τις γραμμές του ΕΑΜ.

Θυμίζω ότι η Εκκλησία της Ελλάδας αρνήθηκε μέχρι τέλους να καθαιρέσει ακόμη και τον βασανιστή της Μακρονήσου χουντικό πορνομητροπολίτη Πρεβέζης και πως ακόμη και τον περιβόητο Αττικής Παντελεήμονα, αναγκάστηκε να τον αποσχηματίσει χωρίς δίκη, ως κρατική υπηρεσία που πήρε αμετάκλητη εντολή από τον Άρειο Πάγο.

Η ελληνορθόδοξη Εκκλησία έχει στενούς δεσμούς με τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή», που δεν βασίζονται μόνο στην κοινή  μισαλλόδοξη πρακτική τους αλλά και στην  (υποκριτική) πίστη τους στον ορθόδοξο θεό και στην πεποίθησή τους ότι υπάρχει ελληνική περιούσια Αρεία φυλή, η οποία δικαιούται να κατακρεουργεί τους αλλόφυλους ή αιρετικούς εχθρούς της.

Υπενθυμίζω πως ο πατριαρχικός μητροπολίτης Ν.Αμερικής Γεννάδιος υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» για τη δολοφονική του επίθεση σε βάρος του φοιτητή Δ.Κουσουρή και ότι πρόσφατα ο μητροπολίτης της Λούτσας κ.Νίκος Χατζηνικολάου ο φιλοβατοπεδινός, έστειλε τέσσερεις κληρικούς να ευλογήσουν τα γραφεία της χιτλερικής οργάνωσης, ενώ ο αντισημίτης μητροπολίτης Πειραιά κ. Χρήστος Μεντζελόπουλος (διάδοχος Καλλίνικου) συναντήθηκε με τον φύρερ και συζήτησαν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Είναι προφανές ότι η ναζιστική οργάνωση εκτιμά ότι η απόπειρα ξεπλύματος του αντισημητικού και ακροδεξιού «Λάος» με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και η συνακόλουθη δημοσκοπική του πτώση, άφησε ένα πολιτικό κενό το οποίο προσπαθεί να καλύψει προσεγγίζοντας την πρόθυμη γι’αυτό Εκκλησία. Αρχές Δεκέμβρη η «Χρυσή Αυγή» έκανε άνοιγμα στην οργάνωση του Βατοπεδίου,  που εκτός από την παράνομη επιχειρηματική της δραστηριότητα επιδίδεται και σε αναστάσεις νεκρών, θεραπείες καρκίνων και στειρότητας, συνομιλίες με ομιλούντες βατράχους κλπ με αποκορύφωμα το σουξέ της νέας προεκλογικής τουρνέ της ιερής βρακοζώνης του Εφραίμ, στην ορθόδοξη μαφιόζικη Ρωσία του ευσεβή (μετανοημένου) πράκτορα της Κα Γκε Μπε Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ανακοίνωση της «Χρ.Αυγής» στοχεύει στα παραδοσιακά ρωμέϊκα ανακλαστικά προς το ομόδοξο «ξανθό Γένος των Ρώσων», προς το Μόσκοβο που «ακόμα τούτη η άνοιξη, τούτο το καλοκαίρι, θα φέρει το σεφέρι, Μοριά και Ρούμελη». Έρχεται τώρα και η «Χρυσή Αυγή», επωφελούμενη από την κωμικοτραγική εικόνα της πολυδιασπασμένης Αριστεράς που τσαλαβουτά και αυτή στα πατριωτικά απόνερα (αφού ακόμη και ο Φώτης Κουβέλης αισθάνθηκε την ανάγκη να καλέσει το λαϊκό ήρωα Αντωνάκη «να μη δουλώσει  και να μην απογράψει»), να ψαρέψει στα πιο θολά και βρώμικα νερά του νοσηρού μας πολιτικού τοπίου. Υπενθυμίζω πως το πνευματικό τέκνο του Τρισμάκαρος  Ιωσήφ Βατοπεδινού (ο όσιος είχε καταδικαστεί, στα πλαίσια ενδοεκκλησιαστικών καυγάδων, για παιδεραστία από την Ι.Σύνοδο της Κύπρου και αθωωθεί στα μουλωχτά από τον πατριάρχη), κυκλοφορεί ελεύθερο προς το παρόν, χάρη στη διαφωνία με την ανακρίτρια κα Ειρήνη Καλού (περιγράφεται ως πραγματικό διαμάντι της Δικαιοσύνης), του Εισαγγελέα κ.Π.Μαντζούνη (πρότεινε εγγύηση 400.000 ευρώ) γνωστού και από την άρνησή του (προκάλεσε και τα ερωτηματικά βουλευτών) να επιτρέψει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προσώπων και φορέων που μπλέκονταν με το Βατοπέδιο και από την εναντίον του καταγγελία της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας» για πειθαρχική  δίωξη που άσκησε κατά του Εισαγγελέα κ.Σπ.Μουζακίτη επειδή είχε ασκήσει δίωξη κατά του Πλεύρη (πατρός), με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Κύριε Ροΐδη,
αναδημοσιεύω το άρθρο της Χρ.Αυγής (διατηρώντας την ορθογραφία του, Ρωσσία κλπ):

«ΠΡΟΤΑΣΗ για… προφυλάκιση(!) του Ηγουμένου Εφραίμ…

Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Δεκεμβρίου 2, 2011

Έληξε προ ολίγων ημερών η έκθεση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ρωσσία (Αγία Πετρούπολη-Μόσχα), την οποία προσκύνησαν εκατομμύρια πιστών, παραμένοντας υπομονετικά επί πολλές ώρες μέσα στο κρύο. Μετά το πέρας, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο οποίος είχε μεταφέρει την Αγία Ζώνη στην ομόδοξο Ρωσσία, έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Πούτιν, με τον οποίο συνομίλησε επί πολύ ώρα και του ζήτησε να βοηθήσει την πολύπαθη πατρίδα μας, τώρα που βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη. Του ζήτησε δηλαδή, αυτό που προσφερόταν να κάνει η Ρωσσία στην αρχή της κρίσεως και που αρνήθηκαν οι Έλληνες (ή μήπως ελληνόφωνοι…) πολιτικάντηδες. Φαίνεται, όμως, πως κάποιους εγχώριους παράγοντες ενόχλησαν η πέραν πάσης προσδοκίας λατρεία της Αγίας Ζώνης, οι επί υψηλοτάτου επιπέδου επαφές του Ηγουμένου Εφραίμ και η «θρασύτης» του να τείνει χείραν φιλίας προς την Ρωσσία ενώ είμεθα δέσμιοι των διεθνών τοκογλύφων της τρόικας και του ΔΝΤ, και ως εκ τούτων αποφάσισαν να τον «κοντύνουν». Πληροφορούμεθα, λοιπόν, ότι κάποια ανακρίτρια ζήτησε την προφυλάκιση (!!!) του Ηγουμένου, για το ανύπαρκτο (όπως απεδείχθη) «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου. Με την πρόταση της ανακρίτριας διαφώνησε ο Εισαγγελεύς, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί στον Ηγούμενο χρηματική εγγύηση…. Οι σκοπιμότητες της συνεχείας μιας τελειωμένης υποθέσεως, καθώς και της προτάσεως για προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ, είναι πλέον ηλίου φαεινότερες»

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

36 Responses to Η «Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει τη μη προφυλάκιση του Εφραίμ

 1. Ο/Η Κοσμάς λέει:

  Που την βρήκες ρε απατεώνα την φωτογραφία του σλάβου δεσπότη; Επειδή δεν βρήκες Έλληνας μητροπολίτες συνεργάτες των γερμαναράδων της φίλης σου της Μέρκελ βάζεις ξένους για να μην ξέρουμε τι γίνεται; Κανείς ορθόδοξος ιερεύς δεν συνεργάστηκε ουδαμού με του Γερμανούς μόνο οι Ουνίται και οι Κατολύκοι.

 2. Ο/Η Φίλος λέει:

  http://www.inews.gr/89/anakritria-eirini-kalou–to-diamanti-tis-dikaiosynis.htm

  Ανακριτρια ειρηνη καλου : το διαμαντι της δικαιοσυνης

  16:38 30/11/2011 – Πηγή: Fimotro

  ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

  Υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που όπως γράψαμε πριν εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Δικαιοσύνη, υπάρχουν όμως και αυτοί που λειτουργούν με πραγματικά δίκαια κριτήρια. Η Ειρήνη Καλού είχε το θάρρος να ζητήσει την προφυλάκιση του Εφραίμ… που τελικά θα αποφασισθεί από το Συμβούλιο Εφετών μετά τη διαφωνία με τον εισαγγελέα. Θα υπάρξει απόφαση υπέρ της μη προφυλάκισης του Εφραίμ; Δεν το νομίζουμε…

 3. Ο/Η Φίλος λέει:

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-siemens-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CF%84%CE%B5

  Ακόμα μια έκπληξη για το Βατοπέδι

  Προ εκπλήξεως βρέθηκαν χθες τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της για το σκάνδαλο των μεταβιβάσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου. Ο εισαγγελέας Εφετών Π. Μαντζούνης ενημέρωσε εγγράφως τους βουλευτές στην Επιτροπή ότι δεν είναι δικονομικά δυνατόν να ανοίξουν μέσω της Εισαγγελίας Εφετών οι τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων (μεταξύ άλλων του ηγούμενου Εφραίμ και της Μονής, υπεράκτιων εταιρειών καθώς και των εταιρειών του επιχειρηματία Πάπιστα), όπως ζήτησε η Βουλή.

  Δηλαδή, ο κ. Μαντζούνης επισημαίνει στην Επιτροπή ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τον εξουσιοδοτήσει για το άνοιγμα των λογαριασμών, και περιορίζεται να αναφέρει ότι «για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου διεξάγεται κύρια ανάκριση υπό της ειδικής ανακρίτριας προέδρου εφετών Ειρήνης Καλού, για την τέλεση διαφόρων αξιόποινων πράξεων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, όπου και εκκρεμεί».

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε (ή πάτερ;) Κοσμά,
  από φωτογραφίες ορθοδοξων ιερωμένων συνεργατών των Ναζί, υπάρχει κορεσμός.
  Δείτε εδώ και τις 4 συνέχειες (σας δίνω το λινκ της τελευταίας που οδηγεί και στις προηγούμενες)
  https://roides.wordpress.com/2010/11/01/1nov10b/
  δείτε και λίγα ακομη:

  1.O φασίστας μητροπολίτης Κασσαδρείας Ειρηναίος μιλάει στη ναζιστική αντικομμουνιστική Έκθεση: “Ο σοβιετικός Παράδεισος”.

  http://imageshack.us/photo/my-images/233/29676911.jpg/

  2. Ο (Γερμανός) ορθόδοξος μητροπολίτης Βερολίνου Σεραφείμ Lade,
  ένθερμος συνεργάτης των Ναζί
  http://reasonradionetwork.com/20111020/the-orthodox-nationalist-the-orthodox-church-in-the-third-reich

  (The Orthodox Nationalist: Orthodoxy in the Third Reich=
  Ο Ορθόδοξος Εθνικιστής-Η Ορθοδοξία στο τρίτο Ραιχ),

  3. Επίσκοποι της ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας απονέμουν τιμητική πλακέτα σε Ναζί εγκληματία πολέμου:

  http://resources.ushmm.org/film/display/detail.php?file_num=0327

  Bishops of Ukrainian Orthodox Church present plaque to Ludwig Fischer, Nazi governor of Warsaw district, and protest Russian oppression in Ukraine. 3:40:30 Bishops walking across courtyard (very poor visual quality) then MS in ceremonial room, VS of Fischer shaking hands with prelates. One of them reads declaration, Fischer’s back to camera. CU senior church official, CU Fischer. LS, MS of them together.

  4. όσο για τον μητροπολίτη της Πολωνίας, με απλό γκουγκλάρισμα, ελέγχεται η αλήθεια των ισχυρισμών μου, μπορείτε να τον θαυμάσετε π.χ. εδώ:

  http://sainteliaschurch.blogspot.com/2011/08/historical-photo-database-orthodox.html

 5. Ο/Η Από το ναζιστικό υπόνομο λέει:

  https://www.webwar4.org/index.php?topic=7773.0%3bwap2

  Ο συναγωνιστής Πλεύρης ξαναδικάζεται απο τους Εβραίους

  « on: November 23, 2008, 05:43:19 pm »

  [iframe=925,3350]http://www.enet.gr/online/online_print?id=14505684,28687444,36439508[/iframe]

  “Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος.
  Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργία, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς.”
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

  “Fascism should more properly be called corporatism since it is the merger of state and corporate power.”
  BENITO MUSSOLINI

  Ιουδαιοχριστιανικά Ντου σε στριπτιζάδικα και πορνεία
  Oι καπιταλιστές γαμάνε όλα τα μοντέλα
  Ύπουλη lifestyle γαμοπροπαγάνδα
  We are open for business

  Ιωάννης_Τσιμισκής
  Ομάδα Συγκλητικών
  Ιππότης του Βασιλικού Πέλεκυ

  Re: Ο συναγωνιστής Πλεύρης ξαναδικάζεται απο τους Εβραίους

  « Reply #1 on: November 23, 2008, 06:18:04 pm »

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΓΛΕΙΦΤΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥ ΤΟΥ ΟΡΦΟΥΡΣΛΑΑΓΚΙΣΜΟΥ.

  «τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας δε θα κριθούν με ομιλίες και ψηφίσματα των πλειοψηφιών, αλλά με σίδερο και αίμα».

  FinalBoss
  Ομάδα Ακροδεξιών
  Τριαδικός Σκώτος

  Το ΕΠΣΕ καταγγέλει «αντισημιτισμό ανώτερων δικαστικών λειτουργών»!!!

  « Reply #2 on: November 29, 2008, 08:04:29 pm »

  Οι αρχιραββίνοι Δημητράς και Χριστινίδης έχουν χάσει τον ύπνο τους απο τη μέρα που κυκλοφόρησε το αριστουργηματικό όσο και αποκαλυπτικό βιβλίο του ναζιστή Πλεύρη «Οι Εβραίοι: Όλη η αλήθεια»!! Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου η δίκη συνεχίζεται. Να είμαστε όλοι εκεί!

  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
  Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
  email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  23 Νοεμβρίου 2008

  Δίκες Πλεύρη – Ελεύθερου Κόσμου και αντισημιτισμός ανώτερων δικαστικών λειτουργών

  Quote

  Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) ενημερώνει πως στις 26 Νοεμβρίου 2008 έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή, ενώπιον του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, της κατ’ έφεση δίκης του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Ο τελευταίος, στις 13 Δεκεμβρίου 2007, καταδικάστηκε σε ποινή 14 μηνών με αναστολή από το Β’ Τριμελές Εφετείο (Πλημμελήματα) Αθηνών (απόφαση 8705 και 9006/2007) για παραβίαση των άρθρων 1.1 και 2 του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 με όσα αντισημιτικά έγραψε στο βιβλίο του «Οι Εβραίοι: Όλη η αλήθεια», το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 2006. Αξίζει να σημειωθεί, γιατί δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα, πως η επιμέτρηση της ποινής έγινε με βάση το ελαφρυντικό (άρθρο 84 παρ. 2α ΠΚ) ότι «μέχρι το χρόνο τέλεσης των ανωτέρω πράξεων έζησε έντιμη ατομική, επαγγελματική, οικογενειακή, και γενικά κοινωνική ζωή».

  Για τη δίκη αυτή επισυνάπτεται προχθεσινή έκκληση του Ανδρέα Χριστινίδη του μοναδικού Έλληνα διανοούμενου που εδώ και ένα χρόνο δημόσια και επανειλημμένα τάχθηκε υπέρ της καταδίκης του Κωνσταντίνου Πλεύρη (όταν ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου – ΕΕΔΑ ουσιαστικά ζητούσε δημόσια και την παραμονή της ετυμηγορίας την αθώωσή του προφανώς εκφράζοντας την ΕΕΔΑ). Επίσης επισυνάπτεται σημερινό άρθρο για τη δίκη του «Ιού» στην «Ελευθεροτυπία», που μαζί με τον Τάκη Καμπύλη (σήμερα στην «Καθημερινή») υπήρξαν οι μόνοι από το δημοσιογραφικό χώρο που είχαν την ίδια θέση.

  Στο άρθρο γίνονται ελάχιστες αναφορές στην αιτιολόγηση της μειοψηφούσας απαλλακτικής ψήφου της εφέτου Μαριάνθης Παγουτέλη. Το κείμενο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΠΣΕ: http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2008_files/aitiologisi_meiopsifias_pagouteli_se_diki_plevri.tif. Η εφέτης υιοθετεί τον αντισημιτισμό, την άρνηση του Ολοκαυτώματος, το θαυμασμό του Ναζισμού και τη διαστρέβλωση του Ταλμούδ και άλλων κειμένων από τον Κ. Πλεύρη. Θεωρεί δε δικαίωμά του να εκφράζει ατιμωρητί παρόμοιες απόψεις. Στο άρθρο του «Ιού» γίνονται επίσης ελάχιστες αναφορές στο πόρισμα πειθαρχικής εξέτασης κατ’ εντολή του Αρείου Πάγου σε βάρος του Αντιεισαγγελέα Εφετών Σπυρίδωνα Μουζακίτη μετά από αναφορά του Κ. Πλεύρη. Ο συντάκτης του πορίσματος Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης ασπάζεται και αυτός θέσεις του Κ. Πλεύρη. Το πόρισμα προσκόμισε ο Κ. Πλεύρης σε άλλη υπόθεση για την οποία δικάζεται στις 16 Ιανουαρίου 2009 ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου (Πλημμελήματα) Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση δια του τύπου των στελεχών του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά και Andrea Gilbert. Είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΠΣΕ: http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2008_files/porisma_peitharhikis_exetasis_mouzakiti_20-11-07.tif

  Επίσης, στις 28 Νοεμβρίου 2008, δικάζονται σε πρώτο βαθμό ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου (Πλημμελήματα) Αθηνών οι Κωνσταντίνος Πλεύρης, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Δημήτρης Παπαγεωργίου (εκδότης και αρχισυντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου») για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου του Εκπροσώπου του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά.

  https://www.webwar4.org/index.php?topic=7773.0%3bwap2

 6. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Δημήτρης Δανίκας

  ΚΩΘΩΝΙΑ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06:20

  Ερώτηση – απάντηση. Γιατί ο Τάδε Ταδόπουλος, ο Τόλης φερ’ ειπείν, κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς να έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή; Επειδή οι δικηγόροι του διαχειρίζονται περίφημα τα νομικά παράθυρα που αφορούν στην φοροδιαφυγή. Τουτέστιν ο Τόλης, ο Λάκης και οι λοιποί νομίμως σουλατσάρουν ελεύθεροι και στην τσιμπίδα του Νόμου λένε πριτς! Και γιατί η νομολογία είναι έτσι φτιαγμένη ώστε εκείνοι που χρωστάνε ένα σκασμό λεφτά να παριστάνουν τους ωραίους και καμπόσους κι εμείς που χρωστάμε φραγκοδίφραγκα να κινδυνεύουμε χάσουμε ακόμα και το μοναδικό σπίτι μας; Μα φυσικά επειδή εν Ελλάδι οι νόμοι είναι έτσι φτιαγμένοι που να βολεύουν τα λαμόγια και να τιμωρούν τα κωθώνια. Ποιος ο λόγος γι’ αυτό; Που να ξέρω ακριβώς. Απλώς υποπτεύομαι όπως κάθε «ανώνυμος» πολίτης στον δύσμοιρο τόπο τον ελληνικό. Δηλαδή; Προφανώς επειδή πολιτικοί και μεγαλοφοροφυγάδες είναι κολλητοί. Προφανώς μερικά απ’ αυτά τα λαμόγια είναι των πολιτικών οι χορηγοί. Και προφανέστατα επειδή προαπαιτούμενο του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού και της κομπραδόρικης οικονομίας είναι η νομότυπη ληστεία. Επομένως το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο δολοφονούν την χώρα μαζί. Τουτέστιν ασυλία και ατιμωρησία. Το ίδιο συμβαίνει και στις χώρες της ευρωζώνης και τις ΗΠΑ; Καθόλου. Εκεί διατηρούν τους τύπους και από καιρού εις καιρόν κάποιος μεγαλοκαρχαρίας βγαίνει στην σέντρα και προκειμένου να προστατευτεί το φύλλο συκής του συστήματος, τον αναγκάζουν να πληρώσει. Για να έχουμε καλό ρώτημα πόσα ακριβώς ευρώ ληστεύονται ετησίως από τον κρατικό κορβανά; Περίπου 13 δισεκατομμύρια. Που σημαίνει ότι αν τα μισά απ’ αυτά είχαν εισπραχθεί τότε καμία μαύρη τρύπα, κανένα χαράτσι και κανένας φόβος επιστροφής στην δραχμή. Τότε γιατί οι πολιτικοί που κόπτονται για την σωτηρία της χώρας δεν άλλαξαν τους νόμους και δεν έφτιαξαν αξιόπιστους και λειτουργικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς; Μα επειδή το σύστημα είναι τόσο σάπιο και η διαπλοκή χαλύβδινη και ανθεκτική. Που σημαίνει ότι προκειμένου να διασώσουν τους κολλητούς τους καλύτερα η χώρα να καεί. Φταίνε μόνο οι πολιτικοί; Φυσικά όχι. Η σύνθεση αυτού του δολοφονικού συστήματος πάει κάπως έτσι: Οι υπουργοί υπογράφουν τα νομοσχέδια. Οι βουλευτές τα ψηφίζουν. Οι όποιοι δικαστικοί λειτουργοί τα διαχειρίζονται καταλλήλως. Και οι όποιοι εφοριακοί τα κάνουν πλακάκια με την πελατεία την εκλεκτή. Οι κρίκοι μιας αλυσίδας που μας σέρνει στον πάτο της Αφρικής. Υπάρχει ελπίδα; Μόνο μία. Η βοήθεια η γερμανική. Από την Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ, τον Πόουλ Τόμσεν και τον Φούχτελ ακούγεται μονότονα πως πρέπει η Ψωροκώσταινα να κηρύξει πόλεμο στην φοροδιαφυγή. Οι δικοί μας οι δήθεν πατριώτες, στριμωγμένοι στα καναβάτσα κάτι ψιθυρίζουν και μετά πορεύονται σαν να μην έχει τίποτα συμβεί. Σου τό’ χω ξαναπεί. Χίλιες φορές η γερμανική μπότα, παρά αυτοί οι ανάλγητοι, ανίκανοι έλληνες πολιτικοί!

 7. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Χρύσανθος Λαζαρίδης (2009): Γιατί η κρίση δεν θα πλήξει την Ελλάδα

  Δεκεμβρίου 16, 2011

  in Η πολιτική στην καλύβα | by Πάνος

  (Το έφερε το μέηλ)

  Για τους φίλους του καλού χιούμορ και όσους κρατάνε αρχείο με δηλώσεις-αστροπελέκια, ιδού ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, αρχισυμβουλάτορας του Σαμαρά να αποφαίνεται την άνοιξη του 2009 ότι η κρίση δεν θα πλήξει έντονα την χώρα γιατί έχουμε διογκωμένο δημόσιο τομέα, παραοικονομία και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Απολαύστε υπεύθυνα:

  (http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=864)
  Είναι πιθανό η διεθνής κρίση να πλήξει την Ελλάδα λιγότερο απ’ ό,τι τις άλλες χώρες, και οπωσδήποτε λιγότερο από ότι φοβούνταν οι περισσότεροι αρχικά…
  * Πρώτον, διότι η ίδια η διεθνής κρίση φαίνεται ότι δεν θα κρατήσει πολύ. Ήδη υπάρχουν κάποιες ενδείξεις – στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη – ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη στα τέλη του 2009 ή, το αργότερο, στις αρχές του 2010.
  Μικρότερη διάρκεια της κρίσης σημαίνει ότι οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα θα αρχίσουν να φτάνουν όταν θα έχει αρχίσει η ανάκαμψη διεθνώς. Κι αυτό σημαίνει ότι οι «προσδοκίες» θα λειτουργήσουν θετικά για τα «καθυστερημένα» θύματα της κρίσης όπως εμείς…
  * Δεύτερον, διότι η Ελλάδα δεν διαθέτει μεγάλους και ανταγωνιστικούς τομείς διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών. Επομένως η διεθνής μείωση της ζήτησης θα μας πλήξει αναλογικά λιγότερο (πλην τουρισμού).
  * Τρίτον, διότι η Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο κρατικό τομέα. Συνεπώς η κυκλική πλευρά της ύφεσης θα μας αγγίξει αναλογικά λιγότερο.
  * Τέταρτον, διότι η Ελλάδα διαθέτει σχετικά μεγαλύτερη παραοικονομία. Πράγμα που εξασφαλίζει ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» σε περιόδους κρίσεων…
  * Πέμπτον, διότι στην Ελλάδα υπάρχει σχετικά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που διαθέτει ιδιωτική κατοικία και ακίνητη περιουσία. Αυτό επιτρέπει στα νοικοκυριά να «απορροφήσουν» μέρος της κρίσης με αναδιάρθρωση της περιουσίας τους (μάλλον, παρά με απότομη πτώση της αγοραστικής τους δύναμης).
  * Έκτον διότι ο βαθμός χρέωσης του ιδιωτικού τομέα είναι αναλογικά μικρότερος στην Ελλάδα απ’ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
  Κατά ειρωνικό τρόπο, οι ίδιοι παράγοντες που «φρενάρουν» την ανάπτυξη και εμποδίζουν την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών σε κανονικές συνθήκες, είναι αυτοί που επιτρέπουν στην οικονομία να πέσει στα «μαλακά» σε συνθήκες κρίσης…
  Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχουν αναλογικά περισσότερες στρεβλώσεις στις αγορές και ανελαστικότητα τιμών προς τα κάτω.
  Ο,τιδήποτε εμποδίζει την ελαστικότητα των τιμών προς τα κάτω, βαθαίνει και επιμηκύνει την κρίση. Κι αυτή είναι η «σκοτεινή πλευρά» της ελληνικής περίπτωσης: Επειδή έχει ισχυρές στρεβλώσεις και πολλαπλά φαινόμενα καρτέλ, η προσαρμοστικότητα της οικονομίας της πάσχει σοβαρά.
  Έτσι, το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι να βρει την ευκαιρία της κρίσης για να κτυπήσει τα καρτέλ, αποφασιστικά. Όχι μόνο για να μειώσει τις επιπτώσεις της κρίσης άμεσα, αλλά και για να εξυγιάνει την οικονομία μακροπρόθεσμα.
  Ένα από τα πιο εξυγιαντικά στοιχεία των κρίσεων είναι ότι επιτρέπουν (και επιβάλλουν) το σπάσιμο των καρτέλ. Ας μη χάσουμε την ευκαιρία…

 8. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

  To ναζιστικό γουρούνι ο μακελάρης των Πολωνών Εβραίων της φωτογραφίας.
  Κεμάλα στους Ναζίδες και στους μητροπολιτάδες που ευλογούν με εικόνες της Παναγίας τα εγκλήματα τους.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Fischer_(Nazi)

  Ludwig Fischer (Nazi)

  Born

  16 April 1905
  Kaiserlautern, Germany Died March 8, 1947 (aged 41)
  Poland Cause Execution Conviction(s) Crimes against humanity.

  Penalty

  Death by hanging

  Dr. Ludwig Fischer (April 16, 1905 – March 8, 1947) was a German Nazi lawyer, politician and a war criminal.

  After the 1939 Invasion of Poland, he was appointed Governor of the Warsaw District in the occupied General Government (Polish area that was not formally annexed). He held this position until the withdrawal of the German forces from Warsaw in January 1945.

  Fischer was directly responsible for a number of war crimes, as well as crimes against humanity. He was responsible for the creation of the Warsaw Ghetto, issued many anti-Semitic laws, as well as participated in the bloody Ghetto de-establishment and deportation. He was also responsible for many terrors in the occupied city, including mass executions, slave labor programs and deportation of Polish Jews to the various Nazi Concentration Camps. He was sentenced to death by the Special Courts of the Polish resistance movement for crimes against Polish citizens. His name was first on the list of «Operation Heads» — the serial assassinations of Nazi personnel by the Polish Resistance. Before the Warsaw Uprising in 1944, his car was shot in Operation Hunting, but Fischer survived.

  After fall of the Warsaw Uprising, he played an important role in the planned destruction of Warsaw by Nazi Germany. He was also responsible for the poor conditions in the temporary transit camp in Pruszków, which was built to house expelled citizens from Warsaw leading to the destruction of Warsaw.

  Dr. Ludwig Fischer, at the age of 41, was arrested after the war by Allied forces, he was handed over to the Polish authorities. He was tried before the Supreme National Tribunal and sentenced to death. He was executed by hanging.

 9. Ο/Η Ρόζα Εσκενάζυ και Λούξεμπουργκ λέει:

  Super ουάου!
  Χελάς Ορτόντοξυ

  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_780.html

  Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

  ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΣΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ!

  Τα παραπάνω αντιγράψαμε από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής: Είναι φανερό, πως η συγκεκριμένη δυναμική πατριωτική οργάνωση «δεν τρώει κουτόχορτο» και αντιλαμβάνεται τους λόγους των διώξεων των λυσσασμένων χριστιανομάχων εναντίον του π. Εφραίμ!

  Ας τα βλέπουν αυτά κάποιοι που παριστάνουν τους «υπερπατριώτες» υβρίζοντας τη Μονή Βατοπαιδίου, το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία γενικότερα!

  Οι πραγματικοί πατριώτες και εθνικιστές, γνωρίζουν ποιοι είναι οι κατήγοροι του Γέροντα Εφραίμ: Είναι οι ίδιοι που εργάζονται εδώ και χρόνια για τον αφελληνισμό και διάλυση της χώρας μας, τα ίδια σκυλιά που λυσσάνε απέναντι σε οτιδήποτε εθνικό και χριστιανικό!

  Υ.Γ. Μοναδική διόρθωση που πρέπει να κάνουμε στο συγκεκριμένο άρθρο, το γεγονός πως η Αγία Ζώνη δεν πήγε μόνο στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, αλλά απ’άκρη σ’άκρη σε ολόκληρη την αχανή Ρωσία.

 10. Ο/Η Μoriarti λέει:

  Αφυπνίσεις

  afipniseis.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

  Όλοι οι Έλληνες είμαστε στο πλευρό του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ απέναντι στο σιωνιστικό τέρας

  συναξαριστης 1
  ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ mp3 (Ρυθμίστε την ένταση)

  πατριαρχεία – Εκκλησίες
  ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

  Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

  ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΣΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ

  Read more: http://afipniseis.blogspot.com/2011/12/blog-post.html#ixzz1h1lYSEHC

 11. Ο/Η Μoriarti λέει:

  Χαρείτε το φίλοι μου
  Η παρθένα Ευγενία και ο έκφυλος επίσκοπος
  μουσικό και οπτικό θέαμα και τολμηρό ακρόαμα
  ακατάλληλοι στίχοι χαρουμενη μουσική
  Σόδομα και Γόμορα του μαρκήσιου Ντε Σαντ
  σκηνοθεσία Κολλάτου

 12. Ο/Η Ένας λέει:

  Βατοπαίδι– Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία

  Δημοσιευμένο στις 31 Οκτ 2009 | ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

  ΡΑΣΑ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε εκπομπή του στο Mega, φιλοξενεί τον άγιο Εφραίμ. Λίγο αργότερα, ο εκλεκτός του Βατοπαιδίου γίνεται υπουργός. Τα επόμενα χρόνια, όταν ο κόσμος μιλά για Άγιο Όρος, εννοεί Βατοπαίδι.

  Τα κομποσκοίνια πάνε κι έρχονται. Ένα λατρευτικό αντικείμενο γίνεται ξαφνικά holy fashion. «Από πού είναι το κομποσκοίνι σου; Α, το δικό μου είναι απ ́ το Βατοπαίδι». Το Βατοπαίδι είναι in και lifestyle. Είναι μάλλον τραγική η περίπτωση όπου γνωστό φωτομοντέλο έκανε φωτογράφιση με το βρακάκι και το κομποσκοίνι της…

  Ο άγιος Εφραίμ είναι πίσω απ όλα. Υπόσχεται θαύματα και έχει ενοράσεις. Μια βιομηχανία εκμετάλλευσης της πίστης. Με τη συνδρομή της τηλεόρασης, των σαλονιών και της οικογένειας Ρουσόπουλου. Το 2006, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, υπουργός πια, είναι στο Βατοπαίδι, όταν η σύζυγός του Μάρα Ζαχαρέα, σε εκπομπή της στο Mega, έχει συνέντευξη και πάλι του Εφραίμ. Ο Εφραίμ, άγιος πάντα, μιλά για τη θεραπεία των πάντων, ακόμη και του καρκίνου με… λαδάκι:

  «Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, η οποία ιδιαίτερα βοηθάει τους καρκινοπαθείς. Είναι αυτή η εικόνα, τι να σας πω! Έχει τόσα θαύματα κάμει. Στέλνουμε λαδάκι από το καντήλι της. Σταυρώνονται, γίνονται καλά. Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. Στην Αυστραλία, μας γράφουν, γίνονται θαύματα πολλά με καρκινοπαθείς».

  Πρόσφατα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε μια έκρηξή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης είπε πως η Ελλάδα σύρθηκε στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου από ένα θρησκόληπτο υπουργό. Πραγματικά ο Εφραίμ κράτησε σε ομηρία την κυβέρνηση μέσω ενός συμβούλου του πρωθυπουργού, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Πείστηκε πως, αν δείξει πίστη και βοηθήσει το Βατοπαίδι, η Παναγία θα τον γιατρέψει. Τον τύλιξαν μάλιστα με την Αγία Ζώνη. Ο Εφραίμ έστειλε στα δίδυμα του Καραμανλή μόλις γεννήθηκαν εικόνα από το Βατοπαίδι και ο Καραμανλής ανταπέδωσε. Όταν επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, διανυκτέρευσε στο Βατοπαίδι ενάντια στο εθιμοτυπικό που απαιτούσε να μείνει στην πρώτη μονή, δηλαδή της Μεγίστης Λαύρας. Έτσι ο Εφραίμ έδειξε στους πάντες (και κυρίως στην αντίπαλη μονή) ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.

  προφΗτειες, ενοραςεις, λιακοπουλος ςτο μπλεντερ

  Σε λίγα χρόνια, το Βατοπαίδι έγινε ένας ισχυρός μηχανισμός. Ο Εφραίμ πηγαινοερχόταν με ελικόπτερα επιχειρηματιών. Υπολογιζόταν ως άγιος, μια και κανένας δεν έμπαινε στον κόπο ή δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την αγιότητά του. Μοναχοί του Αγίου Όρους μίλαγαν για ζωή που δεν έχει σχέση με τη μοναστική παράδοση και γι ́ αποκρυφιστικά κηρύγματα, αλλά κανένας δεν έδινε σημασία. Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πολύ ισχυρά και αποκλειστικά πάνω στον Εφραίμ.

  Ο Ιωσήφ έπαιζε το ρόλο πνευματικού του Βατοπαιδίου. Κανένας δεν γνώριζε το παρελθόν. Άρχισε να συγγράφει βιβλία που από τους Βατοπαιδινούς διαφημίζονταν ως το ίδιο το κήρυγμα του Θεού. Στην πραγματικότητα ήταν εσχατολογικές αντιλήψεις, χωρίς καμιά θρησκευτικότητα, και κηρύγματα βγαλμένα από το Μεσαίωνα. Δεν αντέχουν σε καμιά θεολογική κριτική. Ιδού ένα απόσπασμα από τα «θεόπνευστα» βιβλία, με τα οποία ο Ιωσήφ κηρύσσει την τυφλή υπακοή:

  «Ένας γέροντας έστειλε τον υποτακτικό του στα βατράχια που φώναζαν. Του λέει: “Παιδί μου, πήγαινε στα βατράχια και πες είπε ο γέροντας να σταματήσετε, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε την ακολουθία”. Ο υποτακτικός δεν είπε όχι, έδειξε, όπως έπρεπε, υπακοή. Πήγε λοιπόν και τους είπε: “Να σταματήσετε, είπε ο γέροντας”. Τότε μίλησε ένα βατράχι και λέει: ”Πες του γέροντα τώρα τελειώνουμε εμείς τη δοξολογία του Θεού και όταν πάμε να ξεκουραστούμε συνεχίστε εσείς”».

  Σε μια άλλη θεόπνευστη συγγραφή, ο Ιωσήφ διηγείται πως ένας άλλος πήγε για ψάρεμα, ενώ το απαγόρευσε ο γέροντας, και βγήκε ένα θηρίο από τη θάλασσα, ο διάβολος και άρχισε να τον κυνηγά. Σκοταδισμός και συλλογιστική δημοτικού που βαφτίζονται θεόπνευστο μήνυμα. Κανένας δεν τα πρόσεχε. Όλοι κολυμπούσαν στα κύματα της αόριστης αγιότητας του Εφραίμ ίσως για να ξεφύγουν από το πέλαγος των αμαρτιών τους. Όσοι τον κριτικάρουν τους έχει βάλει ο διάβολος. Απλοί λογαριασμοί και προεξοφλημένοι.

  Ο Ιωσήφ βαφτίστηκε ιερή και προφητική μορφή. Ήταν ενορατικός και άγιος. Έβλεπε οράματα και είχε το χάρισμα της προφητείας. Πολλά πνευματικά του τέκνα έπαιρναν γράμματα που περιείχαν προφητείες-στιχάκια. Η πιο γνωστή είναι αυτή που ο τηλεπωλητής Δημοσθένης Λιακόπουλος δημοσίευσε σε ένα βιβλίο που εξέδωσε, το Ο Καιρός γαρ Εγγύς. Ένα στιχούργημα που προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάμψει, αφού η Ρωσία μπει στην Τουρκία, γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σφαχτεί το ένα τρίτο των Τούρκων και πνιγεί στο αίμα το σύμπαν. Όλα αυτά το 2024 και με τη νίκη των Ελλήνων πάντα. Ο Ιωσήφ διαψεύστηκε στην προφητεία του ότι θα εκθρονιστεί ο Χρυσόστομος Πάφου, αλλά για τον κόσμο είναι σίγουρος. Όπως και ο Λιακόπουλος.

  http://www.koutipandoras.gr/?p=1933

 13. Ο/Η Ένας λέει:

  Ξαφνικά όμως, το 1981, ο Ιωσήφ με τον Αθανάσιο και τον Βασίλη Κουτσού (Εφραίμ) φεύγουν από την Κύπρο, φροντίζοντας μάλιστα να πάρουν την οικοσκευή και τα χρήματα της μονής. Υπεύθυνος για το διωγμό τους θεωρείται ο μέχρι τότε προστάτης του Μητροπολίτης Πάφου. Υπάρχουν φήμες για ηθικά παραπτώματα του Ιωσήφ αλλά τίποτα παραπάνω. Φεύγοντας, ο Ιωσήφ εξακοντίζει μια απειλή, την οποία ονομάζει προφητεία: «Θα επιστρέψουμε, θα εκθρονίσουμε τον Πάφου και θα πάρουμε την Εκκλησία της Κύπρου».

  Μετά από χρόνια, το 1992, ο Αθανάσιος επιστρέφει πραγματικά στην Κύπρο, γίνεται μητροπολίτης για να διεκδικήσει το αρχιεπισκοπικό αξίωμα. Το 1999 ένας υπόγειος πόλεμος μαίνεται στην Εκκλησία της Κύπρου. Από τη μια πλευρά, ο Αθανάσιος με την υποστήριξη του Βατοπαιδίου και, από την άλλη, ο άνθρωπος που τους εκδίωξε από την Κύπρο, ο Χρυσόστομος. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Βατοπαίδι θέλει να γκρεμίσει τον Χρυσόστομο και να εκπληρώσει την προφητεία του Ιωσήφ. Δημοσιεύματα σε εφημερίδες της Κύπρου που σχετίζονται με το Βατοπαίδι αφήνουν υπονοούμενα για σκάνδαλα του Χρυσόστομου. Ο Χρυσόστομος, ξέροντας την πηγή της επίθε-σης, απαντά φέρνοντας στην Ιερά Σύνοδο την υπόθεση του Ιωσήφ και της συνοδείας του. Οι μαρτυρίες στην Ιερά Σύνοδο περιγράφουν τον Ιωσήφ ως παιδεραστή και σεξουαλικά διεστραμμένο. Η ιστορία του 1981 μπορεί να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά είναι καταγεγραμμένη και συγκλονιστική.

  Σύμφωνα με τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιωσήφ στο νησί, οι μοναχές κατήγγειλαν στο Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Απαιτούσε να κοιμάται μαζί τους, με το επιχείρημα πως πρέπει να εκπαιδευτούν να μην σκανδαλίζονται και να μην ντρέπονται όταν τους πιάνει το στήθος ή τα γεννητικά όργανα, γιατί είναι κομμάτι του σώματος που έδωσε ο Θεός, όπως το χέρι και το πόδι. Οι μοναχές, μάλιστα, είχαν πάθει μολύνσεις από τον Ιωσήφ και είχαν καταφύγει στο φαρμακοποιό που τους είχε δώσει φάρμακα.

  Ανατριχιαστική είναι όμως η κατάθεση μιας καθηγήτριας 29 ετών, η οποία, σε ηλικία 12 ετών, είχε πέσει στα χέρια του Ιωσήφ. Οι γονείς της θεωρούσαν ασφαλές και αρκετά ιερό να την παραδώσουν σε έναν άγιο άνθρωπο όπως ο Ιωσήφ. Η συμπεριφορά του Ιωσήφ όμως, όπως περιγράφει η ίδια, δεν είχε στοιχεία ιερότητας αλλά παιδεραστίας. Την πήγαινε στην εκκλησία, την έβαζε πάνω στα πόδια και έβαζε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα. Έβγαζε τα εσώρουχά της και την έβαζε να ξαπλώνει δίπλα του. Ανατριχιαστική είναι η διήγηση που περιγράφει πώς ο Ιωσήφ την ξάπλωσε στο κρεβάτι, άνοιξε στα πόδια της και έκοψε τρίχες από την παιδική ήβη για να τις κάνει φυλαχτό:

  «Μου έλεγε “εγώ είμαι ο πατερούλης σου, είναι φυσικό και δεν υπάρχει τίποτα κακό. Είσαι το κοριτσάκι μου, είσαι η αγάπη μου”. Πολλές φορές που καθόμουν πάνω στα γόνατά του είχε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, τραβούσε και τα μαλλιά και έλεγε θα τα κόψω να τα κάνω φυλαχτό. Με έστειλε και του έφερα ψαλιδάκι. Με έβαλε να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Έβγαλέ μου το εσώρουχο. Μου ’πε να ανοίξω τα πόδια μου και έκοψε ο ίδιος τα μαλλιά. Δεν αντιδρούσα, γιατί όλα αυτά μου φαινότανε φυσικά. Άρχισα να πονηρεύομαι όταν σκεφτόμουνα αν ήμουν παρθένα…».

  Στην Ιερά Σύνοδο κατατέθηκε και χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει ο Ιωσήφ στη μικρή Μαρία. Ένα απαύγασμα αηδιαστικής παιδοφιλίας, κρυμμένης πίσω από επικλήσεις στο Χριστό και στην Παναγία, σίγουρα, πάντως, όχι αγιοσύνης:

  «Άφησέ με, αγάπη μου, να εκφρασθώ έστω και λίγο, όπως αισθάνομαι για σένα, τη γνήσιά μου μορφή για να δω, και σε λίγο τι σημαίνει αγάπη Χριστού και πνευματική πατρότης, και ειδικά να μάθεις έστω αμυδρώς πόσο σε αγαπά αυτός που αποκαλείς ΠΑΤΕΡΑ και διερωτάσαι γιατί σου κάνει πατρικούς υπαινιγμούς. Δεν αγαπώ την κορούλα μου για να την κολακεύσω ούτε να την ενθαρρύνω, αλλά την αγαπώ γιατί της αξίζει, δεν είναι ξένο πράγμα που προσάρτησα κοντά μου, αλλά ο ίδιος μου ο εαυτός. Πρόσεχε μη σου ξεφύγει το μυστικό και μάθει κάποιος άλλος εκτός από σένα αυτά που σου λέγω, γιατί θα τα χάσεις και θα κλαίεις σε όλη σου τη ζωή».

  Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε πως οι καταγγελίες που έκανε ο Πάφου Χρυσόστομος είναι αληθείς και ο διωγμός του Ιωσήφ δικαιολογημένος. Δεν μπορεί όμως να τον τιμωρήσει, γιατί ανήκει στο Άγιο Όρος και τη Μονή Βατοπαιδίου. Η υπόθεση θα σταματήσει εκεί για να εκπληρωθεί όχι η προφητεία του Ιωσήφ, αλλά η δραματική πρόβλεψη που έκανε η καθηγήτρια-θύμα του Ιωσήφ τελειώνοντας την κατάθεσή της στην Ιερά Σύνοδο:

  «Θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι. Αυτά τα πράγματα θα σκεπαστούν για να μην γίνουν σκάνδαλα;».

  Το 2006, ο Χρυσόστομος Πάφου έγινε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρά τις προφητείες. Οι Βατοπαιδινοί καλόγεροι κατέβηκαν στη Μεγαλόνησο για να εκλέξουν τον εκλεκτό τους Αθανάσιο Λεμεσού, αλλά δεν τα κατάφεραν.

 14. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1358968

  Να ΜΗΝ προφυλακιστεί ο Εφραίμ ζητά επίσημα το ΛΑΟΣ

  από ciaoant1 21:22, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011
  (Τροποποιήθηκε 13:16, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011)

  Οι ακροδεξιοί «εθνοσωτήρες» έχουν ξεσαλώσει, και στο tsantiri.gr
  αλιεύσαμε την εξής είδηση, με το ΛΑΟΣ να ζητά να αφήσουν ελεύθερο τον Εφραίμ, τον πιστό αυτό «χριστιανό και πατριώτη» που μας κάνει «εθνικά υπερήφανους

 15. Ο/Η Ροδίτης λέει:

  Ο Εφραίμ ανασταίνει νεκρούς και γκαστρώνει στείρες αλλά άλλος Παπάς συνομιλεί με τον αναιδέστατο διάβολο που είχε μπει μέσα στην κοπέλα

 16. Ο/Η Ροδίτης λέει:

  και ο Κοινούσης έχει δεχθεί σε επίσκεψη το Άγιο Πνεύμα μέσα από τα ρουθούνια του που βγάζανε μύρο

 17. Ο/Η eklag λέει:

  Να κι ο Κάτων ο Τιμητής!
  Ο »Ήμουν κι εγώ στο κότερο»!
  Τσου! ρε! Λάκη!

 18. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ειναι πολυ φυσικο ο Μητροπολιτης να δωριζει εικονες σε φασιστες χασαπηδες.
  Σε ποιους δηλαδη να τις δωριζε;
  Στον Βελουχιωτη η στον Τσε;
  Ομοιος στον ομοιο και κοπρια στα λαχανα.

 19. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Λασκαράτε,

  Εις το όνομα της αγίας και αδιαιρέτου τριάδας (Μαρξ – Λένιν – Γκράμσι), σε ρωτάμε:

  Μα καλά, το γεγονός ότι η «Χρυσή Αυγή» υποστηρίζει τη μη προφυλάκιση του Εφραίμ είναι …αυτό που την κάνει απεχθή;;; Και αυτό πρέπει να προβάλουμε για να ελαχιστοποιήσουμε την όποια διείσδυση έχει στην ελληνική κοινωνία;;; Και γι’ αυτόν κυρίως τον λόγο πρέπει να είμαστε απέναντί της;;;

  Φίλε Λασκαράτε, μήπως είναι ώρα να ανέβεις επάνω στο τραπέζι (όπως στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών»), για να δεις τα πράγματα και από μια άλλη προοπτική; 😉

  Τα λέμε

 20. Γιατί να θέλει την προφυλάκισή του; Ουσιαστικά δεν έχει να χάσει κάτι, αλλά να κερδίσει παίρνοντας μία θέση όχι βάσει ιδεολογίας, αλλά βάσει των επιθυμιών των μελών της οργάνωσης.

 21. Ο/Η Αντώνης λέει:

  enet.gr, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

  Χιλιάδες τα θύματα κακοποίησης από ιερείς και στην Ολλανδία

  Κόλαφος για την Καθολική Εκκλησία είναι η έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής για τη δράση παιδόφιλων ιερέων στην Ολλανδία.

  Ευθύνες στην Καθολική Εκκλησία επιρρίπτει η επιτροπή

  Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία μετείχαν 34.000 άνθρωποι, η επιτροπή εκτίμησε ότι ένα στα δέκα παιδιά έχει υποστεί κάποιας μορφής παρενόχληση από ιερέα. Το ποσοστό διπλασιάζεται για τα παιδιά που βρέθηκαν κοντά στους θεσμούς της Εκκλησίας. Η επιτροπή δέχτηκε περισσότερα από 1.800 μηνύματα ανθρώπων που κατήγγειλαν ότι παρενοχλήθηκαν σε καθολικά σχολεία, ορφανοτροφεία και ιερατικές σχολές.

  Σύμφωνα με το πόρισμα, η Εκκλησία αποσιώπησε τα περιστατικά για να μην προκληθεί σκάνδαλο και απέτυχε τόσο να αντιμετωπίσει το φίδι στον κόρφο της, όσο και να βοηθήσει τα θύματα.

  Η Καθλοική Εκκλησία της Ολλανδίας αποφάσισε μόλις τον περασμένο μήνα να τα αποζημιώσει. Οι αποζημιώσεις θα ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ.

 22. Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

  O ΛΕΦΤ G 700 μπορεί να σκεφθεί άραγες πως ο καλός μου ο Λασκαράτος θέλει να εκθέσει τον Εφρέμ και όχι την Χρυσή Αβγή;
  Από που ξεφύτρωσε πάλι αυτό το φρούτο;

 23. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  16/12/2011

  Συρία: 200.000 διαδηλωτές στη Χομς

  Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους κάθε μέρα ζητώντας την παραίτηση του Άσαντ

  Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές μετείχαν στις κινητοποιήσεις στη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  «Τουλάχιστον 200.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε αρκετές συνοικίες της πόλης Χομς μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας την πτώση του προέδρου Ασαντ», διευκρινίζει το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία.

  Ακάθεκτες, πάντως, συνεχίζουν οι καθεστωτικές δυνάμεις τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος. Δύο ακόμη άμαχοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους. Σύμφωνα με εκτίμηση του ΟΗΕ, τα βίαια επεισόδια έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων από τα μέσα Μαρτίου στη χώρα. Στη συνοικία Χάμρα, οι αρχές προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις πριν από την προσευχή.

  Η πόλη Χομς που έχει περικυκλωθεί από το στρατό εδώ και αρκετές εβδομάδες αποκαλείται «πρωτεύουσα της επανάστασης». Η Ρωσία που αρνείτο έως σήμερα οποιαδήποτε επιβολή κυρώσεων κατά της Δαμασκού, παρουσίασε χθες Πέμπτη ένας σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

  Το ρωσικό σχέδιο επιμένει στα ίδια σημεία που Ευρωπαίοι και Αμερικανοί απορρίπτουν, καθώς εξακολουθεί να κάνει αναφορά στη βία που χρησιμοποίησαν όλες οι πλευρές συμπεριλαμβανομένης της δυσανάλογης χρήσης βίας από τις συριακές αρχές, σύμφωνα με τους αναλυτές.

  24h NewsRoom

 24. Ο/Η eklag λέει:

  Το αυγό έγινε αβγό.
  Η Αυγή έγινε κι αυτή Αβγή;
  έχουμε χάσι επεισόδια…

 25. Ο/Η eklag λέει:

  ps
  έχουμε χάσει και το ε στο »χάσι» επίσης,
  καθώς και τ’αβγά με τα πασχάλια!
  όταν βλέπουμε 1 νύφη(;) και 1 γαμπρό(;)
  στην ανάρτηση με τους Αντεξουσιαστές!
  έλα αυτό! στον τόπο σου!

 26. Ο/Η eklag λέει:

  Τι να γίνει Αγαπητέ;
  γέμισε ο τόπος αλληγορίες εδώ!
  πού να τις προλάβω όλες;;;

 27. Παράθεμα: Κυριακή των Σχολιαστών: Το Άγιο Πνεύμα από τα ρουθούνια μας « Ροΐδη Εμμονές

 28. Ο/Η Left G700 λέει:

  Aγαπητή κα Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη,

  Φοβόμαστε ότι αυτό που λέτε δεν θα το έλεγε ούτε η (ανιψιά σας; εξαδέλφη σας;) Ζωζώ Σαπουντζάκη (σκέτο), αν ήταν στη θέση σας, παρά το γεγονός ότι έχει φάει όλη τη ζωή της στα καμπαρέ και στα πιοτά, κι όχι στα βιβλία φρουτολογίας όπως εσείς. 😉

  Και δεν θα το έλεγε, γιατί θα σκεπτόταν το προφανές: ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξέθετε έως βαθμού συκοφαντίας τον καλό της φίλο, αφού θα τον παρουσίαζε να θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την απατεωνία τής ανώτερης εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας από τον (νεο)ναζισμό!

  Φιλάκια! (στην ανιψιά σας ή εξαδέλφη σας ή ό,τι άλλο εν πάση περιπτώσει 😉 )

 29. Παράθεμα: Το Μώλυ » Στην φυλακή ο Εφραίμ!!! Επιτέλους και μια καλή είδηση. Καλά Χριστούγεννα!

 30. Ο/Η lamprini koukou λέει:

  Αντί να κοιτάμε τα φέσια που μας φόρεσαν πολιτικοί και «άγιοι» που συνεργάστηκαν καθόλα άψογα για τα Ολυμπιακά ακίνητα, που χρέωσαν τον καθένα από μας για 50 -και βάλε – χρόνια, τις μετέπειτα ανταλλαγές με τα νερά των λιμνών, παίρνουμε θέση -όπως έκανε και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ- και ψηφίζουμε στα site ως παράνομη την προφυλάκιση του «αγίου». Μια προφυλάκιση αξιοπρεπέστατη: με ελεύθερο επισκεπτήριο πολιτικών και μοναχών, με διαιτολόγο και γιατρό σε καθημερινή βάση. Ακριβώς, όπως όλων των άλλων κρατουμένων.
  Απομένουν τα συλλαλητήρια!!! Με ψαλμωδίες!!! Και αφορεσμούς για τους άπιστους!!!
  Αν το δούμε αλλιώς, πρέπει να αυτοθαυμαζόμαστε καθημερινά. Έχουμε αντοχές.

 31. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/127973/sto-edolio-efraim-arsenios-ki-alloi-12-gia-vatopedi

  Στο εδώλιο Εφραίμ, Αρσένιος κι άλλοι 12 για το Βατοπέδι

  28 Νοεμβρίου

  Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται οριστικά κι αμετάκλητα οι 14 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ανταλλαγών της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου με το Ελληνικό Δημόσιο.

  Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μποροδήμος, μετά από σχετικό αίτημα του ηγούμενου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Πελέκη.

  Στο βούλευμα αναφέρεται πως οι ενέργειες και οι πράξεις των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

  Μετά από αυτή την εξέλιξη, βάση του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου, παραπέμπονται να δικαστούν οι εξής:

  ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ,
  ο μοναχός Αρσένιος,
  η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη Αικατερίνη Πελέκη ,
  οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης ,
  ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου,
  ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος ,
  ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της Υπηρεσίας Γεώργιος Μητρόπουλος,
  ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς,
  η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη
  καθώς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους .

  Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι ηθική και φυσική αυτουργία σε απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιων εκτάσεων με άλλα ακίνητα – φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

 32. Ο/Η Antifa2 λέει:

  ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ BUSINESS INSIDER;

  Ο Πούτιν εισβάλλει στην Ευρώπη μέσω της ακροδεξιάς -Ποια η σχέση του με τη ΧA

  09|12|2014 18:38

  Ως πιθανή χρηματοδότη της Χρυσής Αυγής κατονομάζει το Business Insider τη Ρωσία, σε ένα άρθρο που αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η Μόσχα «εισβάλει» στις ευρωπαϊκές χώρες, μέσω των ακροδεξιών κομμάτων.

  Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γίνει σοκαριστικά αποτελεσματικός, στο να ασκεί επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική, μέσω ενός πλήθος ακροδεξιών κομμάτων, αναφέρει το δημοσίευμα, που περιλαμβάνει και ένα διάγραμμα από το Κέντρο Ευρασιατικής Στρατηγικής (CESI), που καταγράφει την αυξανόμενη επιρροή του Κρεμλίνου σε έξι διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

  Τα συγκεκριμένα ακροδεξιά κόμματα- περιλαμβάνονται ακόμη εκείνα της Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Βουλγαρίας και Ουγγαρίας- έχουν υψηλή δημοτικότητα και μάχονται σθεναρά κατά της παραχώρησης μεγαλύτερων εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κάθε ένα από αυτά τα κόμματα, σημειώνει το Business Insider, έχει επίσης δημιουργήσει μία στενότερη σχέση με τη Ρωσία και έχει αντιδράσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας.

  Πέρα από τη Χρυσή Αυγή, η αναφορά γίνεται στο UKIP της Μ. Βρετανίας, το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, το Jobbik της Ουγγαρίας και το Ataka της Βουλγαρίας.

  Συγκεκριμένα, για τη Χρυσή Αυγή- όπως επίσης για το Jobbik και το Ataka- το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και πιθανότατα χρηματοδοτείται από αυτή. Και τα τρία κόμματα, επισημαίνεται, έχουν ταχθεί ενάντια στις κυρώσεις κατά της Μόσχας και βλέπουν τον Πούτιν σαν υπερασπιστή του Χριστιανισμού.

  Τους στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία- σύμφωνα με το δημοσίευμα- έχει το UKIP, αλλά και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, δύο κόμματα που είχαν υψηλά ποσοστά σε πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Η Μαρίν Λεπέν βλέπει τον Πούτιν σαν έναν παραδοσιακό σύμμαχο και σχεδιάζει να σχηματίσει συνασπισμό με άλλα φιλορωσικά και ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Η άνοδος των ευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων συνδέεται, σε μεγάλο βαθμό, με ρωσικές πολιτικές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Με βάση αυτές, ασκείται εξωτερική πολιτική μέσα από ένα συνδυασμό κατασκοπείας και «σκοτεινού» χρήματος, αναφέρει το δημοσίευμα. Οπως σημειώνει ο αναλυτής σε ρωσικά θέματα, Τζον Σίντλερ, ενώ η Σοβιετική Ενωση στήριζε κομμουνιστικά κόμματα για να επηρεάσει την πολιτική, η Ρωσία τώρα χρηματοδοτεί ακροδεξιές παρατάξεις, σε μία προσπάθεια να κατευθύνει την ευρωπαϊκή πολιτική.

  Πηγή: Ο Πούτιν εισβάλλει στην Ευρώπη μέσω της ακροδεξιάς -Ποια η σχέση του με τη ΧA | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/181995/o-poytin-eisvallei-stin-eyropi-meso-tis-akrodexias-poia-i-shesi-toy-me-ti-ha#ixzz3LVGD599X

 33. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  To αίμα νερό δεν γινεται

  http://www.findkastoria.gr/fouit/item/96662-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF.html
  Σεπτεμβρίου 2014 00:10
  Καστοριά: Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγή (βίντεο)

  1 Σεπτεμβρίου 2014

  Αγιασμός στα γραφεία των Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στις Βρυξέλλες

  Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 – 21:23

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/gengramateas/view/agiasmos-sta-grafeia-twn-eurwbouleutwn-ths-chrushs-aughs-stis-brujelles#ixzz3LbEwR0L2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s