Οι πονηριές του κ. +Γιώργου Μεταλληνού+

… απέναντι στον Βασίλη Ραφαηλίδη και αλλού  

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Γνωρίζουμε τον κ.Μεταλληνό ως πρωτοπρεσβύτερο και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής.  Mιάς πανεπιστημιακής (;) δηλαδή σχολής η οποία είχε ως καθηγητές τα μέλη της οικογένειας Χριστινάκη.  Σχολής της οποίας καθηγητής έχει συγγράψει το βίο της καλόγριας Ταρσώς (μοναχής του πορνοεπίσκοπου Ματθαίου του Μυροβλήτη, στο άντρο βασανιστηρίων παιδιών της Κερατέας του οποίου αγίασε, της δια Χριστόν σαλής, δηλαδή διαγνωσμένης σχιζοφρενούς). Σχολής που καθηγητές της έκοβαν με βαθμολογικές λαθροχειρίες στα μαθήματα το Σέρβο φοιτητή Α.Ράντοβιτς, ξυλοκοπημένο μάλιστα από τέσσερεις «πληρωμένους μπράβους» συναδέλφου τους ιερέα («Έθνος», Χ.Ψαθά, 7-3-’99), επειδή τα είχε φτιάξει με την παπαδιά του. Την ίδια στιγμή ο τότε επίσκοπος Δαυλείας Δαμασκηνός ο φιλοβατοπεδινός (προαχθείς πρόσφατα σε Διδυμοτείχου, από τον αρχιεπίσκοπο Λαυρεντιάδη, Κατάρ, Βοιωτοπεδίου, Βουλιαγμένης, Σιβιτανειδίου κλπ), γνωστός και από τις υποκλαπείσες ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του που δημοσίευσε ο «Ορθόδοξος Τύπος, απαιτούσε ως αρχιγραμματέας της Συνόδου, με απόρρητο έγγραφο στον Υπ. Δημ.Τάξης και πετύχαινε, την παράνομη φυλάκισή του στο κέντρο απελάσεων της Παλλήνης και την απόφαση απέλασής του από τη χώρα, επίσης παράνομα (με την έωλη δικαιολογία, πως δεν είχε πρόοδο στις σπουδές του), η οποία απέτυχε χάρις στο ξεσκέπασμα της υπόθεσης από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η δημοσιότητα ανάγκασε το νέο υπουργό να διατάξει την απελευθέρωση του φοιτητή. Η Ι.Σύνοδος της (κατά τον αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Φάρο) Μαφίας, τον Μάρτη του 2006 (η υπόθεση είχε ξεχαστεί) τίμησε τον ιερέα-καθηγητή με το παράσημο του Απ.Παύλου. Αυτά, ως ελάχιστο δείγμα του κορυφαίου ερευνητικού-επιστημονικού-ηθικοπλαστικού έργου της Σχολής.

Κύριε Ροΐδη,
Γνωρίζουμε τον κ.Μεταλληνό και από:

1.την επιστημονικήν του ανακάλυψιν πως η κατακρεουργημένη από την Εκκλησία Υπατία ήταν θεούσα («ποθώ γάρ χριστιανή αποθανείν», στο Γ. Μεταλληνού, «ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ή ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;»-2003).

2. την προσπάθειά του να αποδείξει, τάχα και με την προσωπική του μαρτυρία πως δήθεν ο Κίσινγκερ έκανε την περιβόητη (χαλκευμένη από ελληνορθόδοξους ακροδεξιούς και αντισημίτες) δήλωση: (βλ.Ν.Σαραντάκου «Η περιβόητη δήλωση Κίσινγκερ…»): «προσκαλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή το 2003, δήλωσε ότι όχι μόνο υπάρχει η δήλωση Κίσινγκερ, αλλά και την άκουσε ο ίδιος με τ’ αυτιά του (αυτήκοος, που λέμε). Τον Σεπτέμβριο του 1974, διηγείται, άκουσε τον Παύλο Μπακογιάννη στην ελληνική του εκπομπή από το Μόναχο (όχι τη Ντόιτσε Βέλλε) να αναφέρει ότι ο Κίσινγκερ την προηγούμενη μέρα είχε πει αυτά κι αυτά στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης».

3. την αρθογραφία του στις ακροδεξιές φυλλάδες («Νέοι Άνθρωποι» κλπ) του εφευρέτη και εισηγητή του «πρωκτόμετρου» των οπισθίων των μητροπολιτών κ.Γρ.Μιχαλόπουλου [9χρονη φυλάκιση για απόπειρες εκβιασμών επιχειρηματιών-τον οποίο ο δεσπότης Ζακύνθου είχε κατηγορήσει για εκβιασμούς σε βάρος μητροπολιτών («Σε ζωγράφιζε και στη συνέχεια όταν πήγαινες και του έλεγες πάρε αυτά, από Μπουμπουλίνα σε έκανε Παπαφλέσσα ή αν αργούσες από Παπαφλέσσα σε έκανε Μπουμπουλίνα«-«Έθνος», 26-1-2003). Κανείς επίσκοπος Μπουμπουλίνα όμως δεν προσήλθε να καταθέσει τίποτα και ο κ.Μιχαλόπουλος αθωώθηκε από αυτήν την κατηγορία]. Διάβαζαν λοιπόν οι πιστοί, τα βαθυνούστατα άρθρα Μεταλληνού, πλάϊ σε πορνοφωτογραφίες κληρικών, δίπλα σε απειλές, σε προειδοποιήσεις, σε προλόγους αποκαλύψεων του εκδότη, που τις ακολουθούσαν, μετά από κάποιες υβριστικές δημοσιεύσεις, έπαινοι προς τους απειλούμενους, παραδίπλα σε χυδαιότατες βρισιές σε βάρος ιερωμένων, μερικές από τις οποίες («τερψίπρωκτη κοράκλα», «ευρύπρωκτος» μητροπολίτης, αλλά και «μούνα μπανκ», για γνωστή θεοσεβή ζάπλουτη κυρία κλπ) διεκδικούν θέση στο λεξικό του ευλαβέστατου κ.Μπαμπινιώτη.

Κύριε Ροΐδη,
Θέλω να σημειώσω πως ο κ.Μεταλληνός επωφελήθηκε από την προχειρότητα των συγγενών του Β.Ραφαηλίδη, ο οποίος πέθανε σχεδόν αιφνιδιαστικά και ήταν ο μόνος που εκφώνησε επικήδειο στη θρησκευτική (!) κηδεία ενός δηλωμένου ως άθεου: “Περίμενα αυτές τις μέρες που αρχίζει η νέα τηλεοπτική περίοδος να σε συναντήσω πάλι στα κανάλια” (“Ελευθεροτυπία”, 24-9-2000), ήταν η εισαγωγή του μόνου εξόδιου λόγου στη μνήμη ενός γόνιμου αγωνιστικού πνεύματος. Ο κ. Μεταλληνός δεν θα έτυχε να μάθει τη γνώμη του μακαρίτη: «Πάντα είχα την έμμονη ιδέα πως αυτοί που εκφωνούν επικήδειους είναι λίγο ως πολύ απατεώνες» («Διαβάζω», αριθ. 66-6.4.’83). Μιλάω για «πονηριές» του κ.Μεταλληνού απέναντι στον αξέχαστο Βασίλη Ραφαηλίδη, για τους εξής τουλάχιστον τρεις λόγους, όπως προκύπτουν από το παρακάτω βίντεο, με αφορμή την άγρια παιδεραστική δράση ακροδεξιού αρχιμανδρίτη με 6 μαθητές του στην μετεμφυλιοπολεμική Καστοριά:

Α) Προσπαθεί (5:12 στο βίντεο), να αποδείξει (επωφελούμενος από την καλοπροαίρετη στάση απέναντί του, του εμφορούμενου από την κλασσική άγνοια του αριστερού διανοούμενου περί τα εκκλησιαστικά και χαρακτηριστικά καλόπιστου Ραφαηλίδη) πως η Ιεραρχία δεν συνεργάστηκε ολοκληρωτικά με τη Χούντα, πράγμα ψευδέστατο, γιατί αφ’ενός η Ιεραρχία σύσσωμη υπηρέτησε τη Χούντα και οι δεσποτάδες της χουντικής αριστίνδην Συνόδου ποτέ δεν τιμωρήθηκαν, αφ’ετέρου οι λίγοι δεσποτάδες που διώχθηκαν από τη Δικτατορία, δεν διώχθηκαν για το δημοκρατικό τους φρόνημα, αλλά παραιτήθηκαν εκβιαζόμενοι για ηθικά σκάνδαλα, με φωτογραφίες και υλικό, ο ίδιος δε ο παλατιανός αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διώχτηκε ως γηραιός και συγκαλύπτων τα ηθικά σκάνδαλα, διότι η Χούντα ήθελε να ξεφορτωθεί τους «κίναιδους» μητροπολίτες και να φτιάξει μια «ηθικά καθαρή» Ιεραρχία με τη βοήθεια ακροδεξιών κληρικών όπως οι Ιερώνυμος Κοτσώνης και Αυγουστίνος Καντιώτης, οι οποίοι δεν είχαν φήμες ομοφυλοφιλίας σε βάρος τους.

Για την εμετική στάση της Ιεραρχίας στη Χούντα, έχουμε γράψει σε τρεις συνέχειες εδώ, εδώ και εδώ διαλύοντας τις σχετικές αερολογίες-δικαιολογίες του κ.Μεταλληνού και του μητροπολίτη Ναυπάκτου και κλείνω το θέμα μου επισημαίνοντας πως αρκούν οι βλάσφημες δοξολογίες στις οποίες η Ιεραρχία σύσσωμη συμμετείχε εμπαίζοντας τα θεία κάθε 21η Απριλίου, για να την καταδικάσει σύσσωμη αμετάκλητα.

Β) Δηλώνει ο κ.Μεταλληνός (0:29 στο βίντεο) πως έχει πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία των ιερωμένων, αλλά δεν μας εξηγεί γιατί τότε είναι ιερέας της Εκκλησίας των κρυφοομοφυλόφιλων επισκόπων, γιατί σιωπά στα σκάνδαλά τους, γιατί δεν καταγγέλλει κηδόμενος της «ευπρέπειας του Οίκου Του», την ιερή ατιμωρησία ακόμη και παιδεραστών κληρικών καταδικασμένων στα πολιτικά δικαστήρια, γιατί δεν καταγγέλλει σήμερα την προκλητική ιερή ατιμωρησία ακόμη και του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, η οποία βγάζει κυριολεκτικά μάτι, γιατί πανεπιστημιακός αυτός, αρθογράφος, ομιλητής, συγγραφέας, τηλεπερσόνα, δεν καταγγέλλει το γεγονός πως ουδέποτε προσήχθη σε δίκη ούτε ο φίλος του Χριστόδουλου, ο κλέφτης Παντελεήμων Αττικής, ο βασιλιάς των ροζ κασετών για χάρη του οποίου ο Χριστόδουλος έκανε ακόμη και πλαστογραφία ψηφοδελτίων.

Γ) Σε κάποια στιγμή της συζήτησης αναφέρει το διαβόητο πορνο-φασίστα μητροπολίτη Πρεβέζης Στέλιο Κορνάρο και την παρουσία του στη Μακρόνησο. Ο Ραφαηλίδης καλόπιστα νομίζει πως ο Κορνάρος ήταν κάποτε Αριστερός εξόριστος, αγνοώντας πως εκεί ήταν ως βασανιστής και ρουφιάνος-εξομολόγος, και τον ρωτά δυνατά (6:42 στο βίντεο) αν είναι έτσι. Ο κ.Μεταλληνός αν και ακούει την ευκρινέστατη ερώτηση του Αριστερού συνομιλητή του που τον τιμά διαλεγόμενος μαζί του, δεν διαλύει την παρεξήγηση όπως οφείλει, αλλά αποφεύγει να την απαντήσει αφήνοντάς την να αιωρείται. Αυτό είναι νομίζω μια συνειδητή ενέργεια σε βάρος της ιστορικής αλήθειας αλλά και της Αριστεράς και του συνομιλητή του και των (όσων) ακροατών αφήνει στην πλάνη τους.

Σημειώστε πως από το ιεροδικείο είχε τεθεί σε 6μηνη αργία ο τίμιος και δημοκράτης ιερέας της Πρέβεζας Γ.Σαλαγιάννης κατηγορούμενος για «Αριστερισμό«(!).  Ο Στυλιανός όμως είχε τιμηθεί με σωρεία μεταλλείων και παρασήμων, μερικά από τα οποία είναι το «εξαιρετικών πράξεων«, αναμνηστικό του πολέμου, χρυσοί σταυροί Γεωργίου του Α΄, του οικουμενικού πατριαρχείου και του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ταξιάρχες του παναγίου τάφου, του Γεωργίου Α΄ και του Φοίνικα. Ο αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Βιτάλης, στο λήμμα Στυλιανός της μνημειώδους εκκλησιαστικής «Ηθικής και Θρησκευτικής Εγκυκλοπαίδειας», διαπιστώνει προφητικά για το δεσπότη την «ολοπρόθυμον εξυπηρέτησιν των Χριστιανών επί παντός γενικού ή ειδικού…», έτσι ώστε «εις το πρόσωπόν του να εφαρμόζηται πλήρως ο λόγος του Απ. Παύλου γράφοντος ‘τοις πάσι γέγονα τα πάντα ίνα πάντως τινάς σώσω’«. Αυτή η επί παντός ειδικού εξυπηρέτηση, πρέπει να αφορούσε τις παπαδιές.

Αφιερώνω στον κ.Μεταλληνό τα παρακάτω δυο βίντεο από τη γνωστή θεατρική παράσταση (1982) του Κολλάτου και θυμίζω πως η Ιερά Σύνοδος-χωρίς να διαμαρτυρηθεί ποτέ ο κ.Μεταλληνός-όχι μόνο τον είχε παλιότερα προαγάγει για τη φασιστική (μακρονησιώτικη) καριέρα του, όχι μόνο δεν του ζήτησε αργότερα το λόγο για τη συμμετοχή του στην αντικανονική χουντική αριστίνδην Σύνοδο του 1967, αλλά τον αθώωσε από τις κατηγορίες για πορνεία. Είχε όμως καταγραφεί να βωμολοχεί χυδαία και είχε αποδεδειγμένα σεξουαλικές σχέσεις με παπαδιά, η οποία ενεργούσε καθ’υπόδειξιν του ιερέα και σοφέρ του δεσπότη συζύγου της-που τους φωτογράφιζε στο κρεβάτι για να αποσπάσει από τον μητροπολίτη λεφτά. Η αισχρή αυτή  υπόθεση των δυο ελεεινών ρασοφόρων και της πρεσβυτέρας, που μόνο στον υπόκοσμο της Τρούμπας θα μπορούσε να έχει συμβεί, αποκαλύφθηκε χάρις στον τότε υπουργό Παιδείας κ.Ι.Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έστειλε τα φωτογραφίες στη Σύνοδο, αλλά ακόμη και τότε η Ιεραρχία ομόφωνα αρνήθηκε να τις δεχθεί ως αποδεικτικά στοιχεία και απλά προχώρησε σε πρόωρη συνταξιοδότηση του μητροπολίτη υπό τους καγχασμούς του πανελληνίου, το οποίο βέβαια κλήθηκε να τον πληρώσει με παχυλή σύνταξη. Αντιλαμβάνεται κανείς το ηθικό ποιόν της Ιεραρχίας και την τεράστια έκταση της συνενοχής και της συγκάλυψης, όταν καλύπτονται ακόμη και περιπτώσεις που έγιναν λαϊκό ανάγνωσμα, ταινία και θεατρική παράσταση. Δείτε το βίντεο και ακούστε τον πρόλογο του Σπύρου Καρατζαφέρη:

Στο βίντεο που ακολουθεί (θα δημοσιεύσω και άλλα στη θέση των σχολίων) γίνεται αναφορά στη δικηγόρο («δασκάλα» τη λέει η ταινία), που την κατασπάραξαν τα σκυλιά του πατριαρχικού πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Σχοινιωτάκη, διευθυντή του «Οίκου Τυφλών Καλλιθέας» εναντίον του οποίου εξεγέρθηκαν τότε οι τυφλοί διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες της διαβίωσής τους.

ΥΓ
Δείτε βίντεο της πανηγυρικής υποδοχής του τότε βασιλιά  Κώστα Ντεγκρέτσια στην Πρέβεζα από τον πορνομητροπολίτη.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

40 Responses to Οι πονηριές του κ. +Γιώργου Μεταλληνού+

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Πολύ κυκλοφορεί ο αείμνηστος Ραφαηλίδης εδώ!
  σαν ειδικός για όλα μου φαίνεται!
  Κινηματογράφο δεν σπούδασε;
  σίγουρα μορφώθηκε στα παν/μια της Ζωής όπως και η αείμνηστη φίλη του
  -η συμπαθής (Εβραιούλα νομίζω) Μαλβίνα…δεν θυμάμαι επώνυμο,
  γιατί όλο άλλαζε των συζύγων-
  αλλά ειδικός επί παντός επιστητού πια;
  όσο για τη δήλωση Κίσινγκερ δεν ήμουν αυτήκοος αλλά γιατί του την
  κόλλησαν;
  γιατί σ’αυτόν κι όχι στον Νίξον π.χ.;
  ίσως γιατί κατά κανόνα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…
  κι ας δυσαρεστεί κάποιους…

 2. Ο/Η πανεριότατος λέει:

  Πάλι καλά που άνθρωποι σαν τον Σπ. Καρατζαφέρη και τον Κολλάτο τόλμησαν και κατέγραψαν ένα μικρό μέρος αυτού που συμβαίνει στη νεοβυζαντινή αυτοκρατορία για να φτάσουν και στις επόμενες γενιές. Γιατί είναι ιστορικά σαφές ότι η Εκκλησία επενδύει στη λήθη, εκτός των άλλων.

 3. Ο/Η eklag λέει:

  ps
  τι ζόρι τραβάνε κάποιοι!
  αν ντε και καλά πρέπει να πεις κάποια πουτάνα,
  τη δασκαλίτσα με τρεις κι εξήντα θα βρεις;
  πες τουλάχιστον καμιά ανερχόμενη/ο π.χ. ηθοποιό
  που »πάει» όντως και με το διάολο για καριέρα!
  όσο για τον οίκο τυφλών,γνώρισα παιδάκια και μου φάνηκαν καλά!
  τρέχει κάτι ύποπτο εκεί;
  γιατί αυτό είναι θέμα ουσίας…

 4. Ο/Η Tρία πουλάκια λέει:

  Eπιστημονικό έργο Θεολογικής Αθηνών
  Επιστημονική έρευνα

  http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=377548

  Ταρσώ, η διά Χριστόν Σαλή

  ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Χρονολογία έκδοσης: 2004

  Εκδότης: Ι.Μ.ΧΙΛΙΑΝΔΑΡΙΟΥ Ι.ΚΕΛΛΙΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΗ

  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ παλαιοημερολογίτης

  Ο σαλός Λεόντιος και η σαλή Ταρσώ

  http://kirykos.livejournal.com/432642.html?thread=23042

  Τόν ἐπώδυνο σταυρό τῆς διά Χριστόν σαλότητος ὁ π. Λεόντιος δέν τόν σήκωσε αὐθαίρετα, ἀλλά – ὅπως προειπώθηκε – μέ τήν εὐλογία τοῦ Ἐπισκόπου Ματθαίου. Ἠδη τό 1949 ὁ ἐπ. Ματθαῖος εἶχε ζητήσει καί ἀπό μία ἄλλη χαριτωμένη ψυχή, τήν Ταρασία Ζαγοραίου, ἔπειτα διά Χριστόν Σαλή Ταρσώ (+ 1989), νά ὑποκριθεῖ τήν σαλή. (Σχετικά μέ τήν διά Χριστόν Σαλή Ταρσώ ἔχει γράψει βιβλίο ὁ Ὁμότιμος Καθηγητής τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν Ἰωάννης Κορναράκης, τό ὁποῖο ἐκδόθηκε ἀπό τό Κελλί ἁγ. Νικολάου Μποραζέρη Καρυῶν Ἁγίου Ὄρους).
  Ἡ Ταρασία Ζαγοραίου γεννήθηκε τό 1910 στήν Ἄνδρο. «Ἔτυχε ἀρτίας μορφώσεως – γράφει ὁ Ἰω. Κορναράκης – (ἀλλά) στό δέκατο τέταρτο ἔτος τῆς ἡλικίας της, ἄρχισε νά ἐκδηλώνεται ὁ θρησκευτικός της χαρακτήρας καί ἡ διάθεσή της νά ἀσχολεῖται μέ τά θεῖα» (σελ. 36), ὁ ὁποῖος τελικά παρεξηγήθηκε ἀπό τούς δικούς της, μέ ἀποτέλεσμα νά θεωρηθεῖ ψυχασθενής καί νά ὑποστεῖ «τό πραγματικό μαρτύριο τῆς ἀδικαιολόγητης λοβοτομῆς» (σελ. 40). «Ἡ μητέρα τῆς Ταρσώς – συνεχίζει ὁ Καθηγητής Κορναράκης – ἀκολουθοῦσε τό Παλαιό Ἡμερολόγιο καί εἶχε κάποια σχέση μέ τήν Ἱ. Μονή Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης, στήν Κερατέα. Ἐκείνη τήν ἐποχή πού ἡ Ταρσώ ἐθεωρεῖτο ἄρρωστη, μέ ψυχιατρική βεβαίωση, κυκλοφοροῦσε ἡ φήμη ὅτι ὁ Ματθαῖος, κτήτωρ καί Ἐπίσκοπος τῆς Μονῆς, ἔκανε θαύματα καί ἰδιαιτέρως θεραπείες. Γιά τόν λόγο αὐτό ἡ μητέρα τῆς Ταρσώς σκέφθηκε νά συνοδεύσει τήν κόρη της καί νά φιλοξενηθοῦν γιά κάποιο διάστημα στή Μονή, μήπως γίνει τό θαῦμα καί «θεραπευθεῖ» ἡ Ταρσώ. Ἔτσι κάποια μέρα τοῦ 1949 τήν πῆρε, ἀπογοητευμένη ἀπό κάθε ἀνθρώπινη βοήθεια καί τήν ἔφερε, χωρίς νά τό γνωρίζει, στό ὁριστικό στάδιο τῆς ἀθλήσεώς της.
  Φαίνεται ὅτι ἔμειναν ἐκεῖ περίπου τρεῖς μῆνες, χωρίς ὅμως τό ἀποτέλεσμα πού ἔλπιζαν καί ἐπιθυμοῦσαν. Ἔτσι ἡ μητέρα τῆς Ταρσώς ἀποφάσισε νά τήν πάρει νά γυρίσουν στό σπίτι τους, ἡ Ταρσώ ὅμως δέν ἤθελε νά φύγει ἀπό τό Μοναστήρι μέ κανένα τρόπο. Γι’ αὐτό παρακάλεσε ἡ μητέρα της νά τήν φιλοξενήσουν γιά κάποιο ἀκόμη διάστημα. Τό διάστημα αὐτό τελικά ἦταν ὅλη της ἡ ζωή» (Ἰω. Κορναράκη, «Ταρσώ, ἡ διά Χριστόν Σαλή», σελ. 41).
  Αὐτό πού δέν ἀναφέρει ὁ Καθηγητής Κορναράκης καί τό ὁποῖο εἶναι ἀπολύτως ἐξακριβωμένο, εἶναι ὅτι ὁ Ἐπίσκοπος Ματθαῖος ἔστειλε τήν νεαρή Ταρσώ στήν Παναγία τῆς Τήνου γιά νά «θεραπευθεῖ», ὅτι ἐκεῖ πράγματι «θεραπεύθηκε» καί ὅτι ἐπιστρέφοντας στή Μονή τῆς ζήτησε νά σηκώσει θεληματικά πλέον τόν σταυρό τῆς ἐν Χριστῶ μωρίας, πράγμα πού ἡ Ταρσώ ἀποδέχθηκε καί ἀκολούθησε «διά βίου».ἰδιαιτερότητα τῆς σολότητος τοῦ π. Λεοντίου.
  Ὁ π. Χρυσόστομος Σαρρῆς γράφει σχετικά μέ τήν παρουσία τοῦ π. Λεοντίου στή Σάμο: «Ἀρχίζει ἔντονον ἀσκητικήν ζωήν. Περιφέρεται ἀνυπόδητος, ρακένδυτος, φορτωμένος τά βιβλία τά ἐκκλησιαστικά – ἐνῶ στό χέρι του εὑρίσκεται ἡ εἰκών τῆς Θεοτόκου, μικρός ξύλινος σταυρός καί τό κομβοσχοίνιον – ἕτοιμος νά δώσει ἐρμηνείαν τοῦ θείου λόγου παντί τῶ αἰτοῦντι. Τό κήρυγμά του ἔχει ἐκκλησιαστικόν κυρίως περιεχόμενον, εἰς ἄπταιστον καθαρεύουσαν καί σύνταξιν, χωρίς χειρόγραφον. Τά θέματά του ἦταν κυρίως τό ἡμερολογιακόν καί ἡ μέλλουσα κρίσις,

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από την ταινία Άγιος Πρεβεζης
  http://90lepta.com/m1119.html

  Σκηνοθεσία:
  Δημήτρης Κολλάτος

  Σενάριο:
  Δημήτρης Κολλάτος

  Φωτογραφία:
  Πέτρος Καραβίδογλου

  Μοντάζ:
  Κώστας Ραυτόπουλος
  Γιώργος Τριανταφύλλου

  Ήχος / ηχοληψία:
  Γιάννης Φίσσερ

  Παραγωγή:
  Γιώργος Καραγιάννης & σία
  Δημήτρης Κολλάτος

  Ηθοποιοί
  Κώστας Καραγιώργης

  (μητροπολίτης) Στυλιανός
  Βασίλης Καΐλας
  Άκις Αναγνώστου
  Γιάννης Γούτης
  Χάρης Κεδίκος
  Κ Κωνσταντίνου
  Θωμάς Κωνσταντινίδης
  Κώστας Μαλκώτσης
  Γιώργος Μπαλλής
  τραγούδι: Δημήτρης Λυδός

  Υπόθεση:

  Η έκλυτη ζωή και οι παράνομες δραστηριότητες ενός μητροπολίτη πρόκειται να αποκαλυφθούν στις εφημερίδες, όταν αποτυγχάνει η προσπάθεια εκβιασμού του, αλλά η επίσημη ιεραρχία αποφασίζει να τις συγκαλύψει και να τον προστατεύσει.

  Στο youtube συνοδεύεται από το παρακάτω σχόλιο

  Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου που δημιούργησε σάλο, με συνέπεια ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του να οδηγηθεί πλειστάκις στο εδώλιο του κατηγορουμένου, και το έργο παρά τις συνεχείς απαγορεύσεις να γνωρίσει επίζηλη επιτυχία. Το ίδιο συνέβη και με την κινηματογραφική μεταφορά, που επίσης απαγορεύτηκε για έναν περίπου χρόνο, για να γίνει στη συνέχεια εμπορική επιτυχία παρόμοια με τη θεατρική. Το θέμα αφορά στον αμαρτωλό βίο και τα σκάνδαλα του Μητροπολίτη Πρεβέζης, ο οποίος ήταν αναμιγμένος σε διάφορες ύποπτες υποθέσεις. Η δραστηριότητά του περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα και το θέμα παίρνει πολιτικές διαστάσεις, σε σχέση με την επικρατούσα κατάσταση στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 6. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://mandilarasnikiforos.blogspot.com/2010/11/blog-post_31.html

  O Νικηφόρος Μανδηλαράς κατά του Στυλιανού Πρεβέζης

  O μαθητής του γυμνασίου Σύρου Ν. Μανδηλαράς αντιμέτωπος με τον «παπά Καρφή», τον μετέπειτα διαβόητο μητροπολίτη Πρεβέζης Στυλιανό

  του Νίκου Ι. Λεβογιάννη
  πρώην βουλευτή, φιλόλογου

  Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς, από μαθητής ακόμη στο γυμνάσιο Σύρου, κατέστη ενοχλητικός για το πολιτικό σύστημα της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Το γεγονός αυτό δεν διέφυγε της προσοχής των ανθρώπων του συστήματος, όπως προκύπτει από τον φάκελο των πολιτικών του φρονημάτων…«….μαθητής ών εις γυμνάσιον Σύρου εφέρετο εμφορούμενος υπό κομμουνιστικών φρονημάτων και δη με πλήρη κομμουνιστικήν κατάρτισιν (1948)».
  Με παρέμβαση των αρχών ασφαλείας της Σύρου στον Σύλλογο διδασκόντων του γυμνασίου απετράπη ο …«κίνδυνος» να οριστεί ο πρώτος μαθητής Ν. Μανδηλαράς της τελευταίας τάξης (με 20 σε όλα τα μαθήματα) σημαιοφόρος του σχολείου στην παρέλαση για την Εθνική γιορτή (1948). Κατέθεσε τελικά το στεφάνι του σχολείου στο μνημείο των πεσόντων, όπου εκφώνησε σύντομο λόγο, πύρινο όμως, που συγκλόνισε τον κόσμο και συζητήθηκε έντονα. Το κατεστημένο των Κυκλάδων έχει ήδη εντοπίσει έναν «επικίνδυνο νεαρό», ικανό να διαταράξει το ήρεμο πολιτικό κλίμα των νησιών, το οποίο με ιδιαίτερη επιμέλεια προσπαθούσαν να διατηρήσουν, με κατασταλτικά μέσα και άσκηση τρομοκρατίας. Ο μαθητής Μανδηλαράς τους προκαλούσε, ενσπείροντας …κομμουνιστικά ζιζάνια ανάμεσα στους μαθητές.

  Το θάρρος του μαθητή Μανδηλαρά, να σπεύσει προς υπεράσπιση του διωκόμενου για αθεΐα φιλόλογου καθηγητή του, θα προκαλέσει και πάλι την συντηρητική κοινωνία της Σύρου. Ο εθνικόφρων κατά τα άλλα καθηγητής, με σπάνια επιστημονική κατάρτιση και μόρφωση, σε μια διάλεξή του θέλησε να εμβαθύνει στο ζήτημα της επίδρασης της θρησκείας των αρχαίων Ελλήνων στον Χριστιανισμό. Ο καθηγητής όμως υπερέβη τα εσκαμμένα και ενόχλησε βαθύτατα το εκκλησιαστικό και όχι μόνο κατεστημένο της Σύρου. Το εγχείρημά του προκάλεσε τα «θρησκευτικά αισθήματα» κάποιων από το ακροατήριό του, μερικοί από τους οποίους αποχώρησαν επιδεικτικά. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο αρχιμανδρίτης Στυλιανός Κορνάρος, ο μετέπειτα διαβόητος μητροπολίτης Πρεβέζης Στυλιανός, ο αποκληθείς απ’ τους δημοσιογράφους και «ιππαστί δεσπότης» για τις ερωτικές του δραστηριότητες, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, όταν αποκαλύφτηκαν το 1979.

  Ο Στυλιανός Κορνάρος, ο παπά Καρφής της Μακρονήσου, κατήγγειλε τον καθηγητή στην Επιτροπή Ασφαλείας του νομού Κυκλάδων ως άθεο και ο κίνδυνος να απολυθεί ήταν πολύ μεγάλος. Ο νεαρός μαθητής Νικηφόρος Μανδηλαράς, ακροατής του καθηγητή του στην περιβόητη διάλεξη, έσπευσε με …«θράσος» να τον υπερασπιστεί ενώπιον της Επιτροπής Ασφαλείας και κατάφερε να τον αθωώσει, παρ’ όλον ότι είχε απέναντί του, ως μάρτυρες κατηγορίας, εκτός απ’ τον αρχιμανδρίτη Στ. Κορνάρο και πολλούς από τους «επιφανείς» παράγοντες της δεξιάς στη Σύρο. Ο νεαρός μαθητής, με την αγνή κατάθεσή του, έπεισε την Επιτροπή Ασφαλείας ότι ο καθηγητής έκανε μια ενδιαφέρουσα επιστημονική διάλεξη, η οποία δεν έγινε προφανώς κατανοητή από το ακροατήριο και απέδωσε τις συκοφαντίες σε παρεξήγηση. Ο καθηγητής αθωώθηκε, αν και σε όλη τη μετέπειτα πορεία του στην εκπαίδευση τον «ακολουθούσε» εκείνη η παρασπονδία.

  Ο Στυλιανός Κορνάρος (μητροπολίτης Πρεβέζης από το 1952), την περίοδο εκείνη (1948) και καθ’ όλη τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου είχε διοριστεί ως στρατιωτικός ιερέας στη Μακρόνησο, όπου παρέμεινε για μακρό χρονικό διάστημα, έκανε και τον εξομολόγο. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες εξορίστων απειλούσε τους κρατούμενους ακόμα και με πιστόλι, ενώ συμμετείχε ενεργά και σε βασανιστήρια. Ως εξομολόγος και… «εκπρόσωπος του Θεού», υποτίθεται, στη Μακρόνησο, επιδίωκε μέσω της εξομολόγησης να αποσπά πληροφορίες και μυστικά, τα οποία στη συνέχεια «κάρφωνε» στους διοικητές του στρατοπέδου, με ολέθρια αποτελέσματα για τους κρατούμενους. Για τη δράση του αυτή οι κρατούμενοι της Μακρονήσου τον αποκαλούσαν μεταξύ τους «παπα-Καρφή».

  (Το 1979 η Ελλάδα συγκλονίζεται από την υπόθεση του Μητροπολίτη Πρεβέζης Στυλιανού Κορνάρου. Από τα ισχυρά μέλη της Ιεραρχίας, ο Στυλιανός Κορνάρος κατηγορείται για σχέσεις με γυναίκα ιερέως της περιοχής του. Μάλιστα στις εφημερίδες δημοσιεύονται φωτογραφίες του Μητροπολίτη με γυναίκα σε ερωτική στάση «ιππαστί». Βασικός κατήγορος ο ιερέας σύζυγος της γυναίκας. Επί ημέρες οι εφημερίδες δημοσιεύουν αναλυτικά ρεπορτάζ για την υπόθεση μαζί με σκανδαλιστικούς διαλόγους και τον Ιανουάριο 1980 εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο Στυλιανός Κορνάρος γεννήθηκε στην Τήνο το 1912, χειροτονήθηκε διάκονος το 1934 και ιερέας το 1936. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Σύρου και ως στρατιωτικός ιερέας στη Μακρόνησο. Στις 12 Οκτωβρίου 1952 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Πρέβεζας. Πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου 1999).

  (ΜΑΣΚΑ 28.5.2010).

 7. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια

  Ο Βασίλης Λεβέντης αποκαλύπτει

  Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνος διορίζει τον σερ Βασίλη Μαρκεζίνη ως αυριανό πρωθυπουργό

 8. Ο/Η Τυμβωρύχος λέει:

  Πέθανε ο Ραφαηλίδης, ξεσάλωσε ο Μεταλληνός

  http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/gewrgios_metallhnos/the_end_of_an_atheist.htm

  π. Γεωργιος Μεταλληνός – Τὸ τέλος ἑνὸς ἄθεου
  ἡ περίπτωση τοῦ Βασίλη Ραφαηλίδη

  Απόσπασμα από ομιλία του π. Γ. Δ. Μεταλληνού στον Άγιο Αντίπα στο Γουδί, στις 13-10-2005.
  Απομαγνητοφώνηση: Θ. Α. Επιμέλεια: Θωμάς Δρίτσας

  Ορισμένες φορές, είμαστε βιαστικοί στην κρίση μας για τους άλλους. Θεωρούμε πως εύκολα μπορούμε να κατηγοριοποιούμε ανθρώπους, και να αποφασίζουμε ποιος σώζεται και ποιος όχι. Όμως η κρίση του Θεού είναι πολύ διαφορετική από την δική μας.

  Ερώτηση από το ακροατήριο: «Είναι αλήθεια ότι ο Ραφαηλίδης πέθανε μετανοημένος;»
  Η απάντηση του π. Γ. Δ. Μεταλληνού: Μακάρι να πεθάνω κι εγώ έτσι! Εδώ, τώρα, θα απαντηθεί το «Πού βρίσκεται ο Χριστιανισμός;» του πρώτου ερωτήματος.

  Το πού φθάνει ο κάθε άνθρωπος ο Θεός το ξέρει. Γι’ αυτό, όταν κοιμηθεί ο άνθρωπος, από τα λείψανα αναγνωρίζουμε τη κατάστασή του. Τον Κωλέττη τον ξέθαψαν και βρομούσε τόσο πολύ που έπεφτε λιπόθυμος ο κόσμος. Ήταν τυμπανιαίος δε -κι όχι λείψανο που ευωδιάζει- κι απομακρύνονταν όλοι από τη βρόμα. Και φέρανε τον μητροπολίτη Αθηνών, ο οποίος διάβασε ευχή στο λείψανο -ο μητροπολίτης πήγε να πάθει συγκοπή!- κι αμέσως διαλύεται το λείψανο.

  Τώρα θα σας πω και για τον Ραφαηλίδη. Εγώ ξέρω ότι ζήτησε να κηδευτεί. Του έστειλα τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και διόμιση-τρεις ώρες μιλούσαν σαν εξομολόγηση και από ‘κει και πέρα ο Θεός ξέρει τι έγινε. Διότι εκεί που έζησε αυτός είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μετάνοια εντυπωσιακή. Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι εντυπωσιακές μετάνοιες είναι πραγματικές μετάνοιες και κατά πόσον είναι φιγούρα και επιφάνεια. Γι’ αυτό, μη λέμε ποτέ «Είπε ο Μεταλληνός, πώς πέθανε ο Ραφαηλίδης». Μ’ εμάς τι θα γίνει, όταν έλθει η ώρα μας; Πώς θα φύγουμε από το κόσμο; «Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά», σε κάθε ακολουθία λέμε δέκα φορές αυτό το πράγμα -και παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο.

  Πού βρίσκεται ο Χριστιανισμός; Ο ίδιος ο Ραφαηλίδης πήρε ένα μάθημα γιατί με ήθελε εμένα για να χτυπάει συνεχώς παπάδες και δεσποτάδες. Εμένα όμως μου συμπεριεφέρετο με ευγενικό τρόπο, αλλά ήθελε η παρουσία μου και μόνο να του δίνει αφορμή για να κάνει το κατηγορητήριο. Γιατί;

  Μετά από κανναδυό χρόνια από τους διαλόγους αυτούς μαλώνει με τον Ευαγγελάτο στο ΣΚΑΪ, τότε. Και του λέει του Ευαγγελάτου: «Βρε παιδιά, μου χρωστάτε πάνω από ένα εκατομμύριο δρχ.», μιλούμε για τα τέλη του ’80 με αρχές του ’90. «Δεν με καλείτε εδώ πέρα για να προκαλώ καβγάδες και να έχετε τηλεθέαση; Μου’ πατε ότι θα μου δίνετε 20.000 δρχ. για κάθε καβγά». Το’ λεγε αστεία, αλλά ήταν πραγματικότητα. Και του λέει ο Ευαγγελάτος, γελώντας, «Θα φροντίσω να τα πάρεις». Αυτός ήταν ο ρόλος του Ραφαηλίδη. Θα μου πείτε: «κακώς»! Εντάξει! Αλλά έτσι έμαθε ο άνθρωπος! Θα τον διορθώσω εγώ σε μία μέρα; Σημασία έχει πώς θα φτάσει να καταλάβει αυτό που κάνει.

  Αυτό το έφερε ο Θεός ως εξής: τότε στον ΑΝΤ1 είχε πάει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: «Παπα-Γιώργη, ο Ραφαηλίδης μου ζήτησε την Πέμπτη να κάνουμε μία εκπομπή οι τρεις μας. Εγώ συντονιστής, ο Ραφαηλίδης από ‘δω κι εσύ από ‘κει». «Τι εκπομπή θα είναι αυτή;» λέω. «Ο Ραφαηλίδης θέλει να εξομολογηθεί δημόσια». «Αφού θέλει, εντάξει», λέω. Πήγα λοιπόν και μάλιστα κάθε φορά που συναντιόμουν με τον Ραφαηλίδη είχα ένα φόβο. Προσευχόμουν περισσότερο! Έλεγα «Χριστέ μου, δώσε μου δύναμη, όχι να τον κατατροπώσω, αλλά αυτό που θα του πω να πιάσει». Εμένα δεν μ’ ένοιαζε να τον «νικήσω»! Άμα τον «νικούσα» μήπως θα’ παιρνα αύξηση μισθού…; Συγγνώμη, είμαι ο τελευταίος. Αλλά με τη Χάρη του Θεού αγωνίζομαι να φύγω από τον φαρισαϊκό Χριστιανισμό της επίδειξης. Περνάς μπροστά από ένα ναό λ.χ. και μία κυρία έκαμνε μεγάλο σταυρό. Διάβαζε από σωματείο κάποιο φυλλάδιο και μου λέει: «Πάτερ, δεν κάνετε καλά το σταυρό σας». Λέω «Γιατί; Σταυρός δεν είναι;». «Μεγάλος σταυρός πρέπει να είναι». «Μεγάλους σταυρούς κάνουν οι Φαρισαίοι», της λέω. Επειδή εγώ δεν είμαι Φαρισαίος και δεν θέλω να με δει ο κόσμος. Κάνω το σταυρό κι αν μπορώ και κάτω από το ράσο.

  Τι είπε, λοιπόν, ο Ραφαηλίδης; Διηγήθηκε τη ζωή του. Ο Ραφαηλίδης είχε γεννηθεί γύρω στο 1930, άρα ήταν 13 ετών όταν άρχισε ο εμφύλιος, κ.τ.λ.. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής φιλόλογος, αλλά κομμουνιστής, εντεταγμένος στο Κ.Κ. Και η μάνα του δασκάλα ή καθηγήτρια -νομίζω δασκάλα. Και είχαν έξι παιδιά. Τον συλλαμβάνουν τον πατέρα Ραφαηλίδη και τον κλείνουν στη φυλακή, ως κομμουνιστή. Την απολύσαν και τη μάνα του κι άρχισε να πλένει σπίτια, να καθαρίζει σπίτια. Αλλά είχε τα παιδιά. Αυτός ήταν ο πρώτος, μαζί με αδελφούς και αδελφές (έχω γνωρίσει 2-3) που κατεβαίνανε στα 2 και 3 ετών παιδιά. Τι να κάνει; Ο παπάς του χωριού -κάπου έξω από τη Κοζάνη- με τη παπαδιά του είχαν έξι παιδάκια. Και της λέει ο παπάς, χωρίς να φοβηθεί (αιωνία του η μνήμη! Αν ζει ο Θεός να τον έχει καλά!) ότι θα γίνει μίασμα, ότι έχει «τα φίδια του κομμουνισμού» στο σπίτι του, μαζεύει τη μάνα του Ραφαηλίδη και τα έξι παιδιά και λέει: «Έξι έχω εγώ και έξι, δώδεκα, μου στέλνει ο Θεός». Για να μπορέσει εκείνη να δουλέψει. Και 3-4 χρόνια, όσο κράτησε ο εμφύλιος πόλεμος, τα παιδιά του καθηγητού Ραφαηλίδη, ήταν στο σπίτι του παπά και μεγαλώσανε με τον παπά.

  Και μου λέει: «Αχ παπα-Γιώργη!» κι άρχισε να δακρύζει ο Ραφαηλίδης. Θεός σχωρέσ’ τον! «Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνον τον παπά!». Οπότε, λέω μέσα μου, «Ήλθε η ώρα». Του λέω, «Κύριε Ραφαηλίδη, με συγκλονίσατε, πραγματικά, με τη στάση αυτού του παπά να μη φοβάται ότι θα τον πουν -ο δεσπότης πρώτα- κομμουνιστή! Το δεύτερο το οποίο με ενθουσιάζει, είναι ότι ψάχνετε συχνά να βρείτε Ορθοδοξία. Να η Ορθοδοξία! Αυτή είναι η Ορθοδοξία! Ψάχνετε να βρείτε δεσποτάδες και παπάδες…! Αυτός, είναι ο παπάς ο Ορθόδοξος!». «Έχεις δίκιο», μου λέει. Μέσα μου έλεγα, «Δόξα Σοι Κύριε, δόξα Σοι!». Τρία χρόνια κουβεντιάζαμε, μαλώναμε κι εκείνη τη στιγμή μου λέει «έχεις δίκιο».

  Και μετά μου παρουσίασε ένα καθηγητή του, παπά ή αρχιμανδρίτη, ο οποίος έπαιρνε παιδιά για να «κάνει» ό,τι κάνει, και στο Ραφαηλίδη είχε δώσει φωτογραφική μηχανή (δεν είχανε φίλμ τότε) για να φωτογραφίζει τις πόζες αυτές. Και μου λέει «Τον είδα στο δρόμο και τον έβρισα». Λέω «Καλά του’ καμες». «Δεν είναι αμαρτία;». «Όχι, γιατί αφού δεν έχει εκείνος συνείδηση να βγάλει το ράσο και να πάει στο μοναστήρι ως μοναχός αρχιμανδρίτης, καλά του έκανες (και στο δρόμο να του το λέμε!)». Αν έχω αποδείξεις, βέβαια! Και μετά πήγαμε σε άλλες συζητήσεις του ιδίου θέματος.

  Σας το λέω: εξομολογήθηκε δημόσια ο Ραφαηλίδης! Και του λέω: «Να η Ορθοδοξία».

  Ήταν κι ένα άλλο, μετά από λίγο καιρό. Δεν ξέρω αν θυμάστε ένα γεροντάκι που είναι στο Μοναστηράκι, ο π. Σωφρόνιος, ο οποίος και μόνο με τη μορφή του σου δείχνει ποιος είναι, ο άνθρωπος! Ο Θεός ξέρει, αλλά η μορφή του σε καθηλώνει αμέσως. Και είχαμε κάποια εκπομπή με τα σκάνδαλα των Κυθήρων. Όλη η παρέα εκεί πέρα κι ο Τριανταφυλλόπουλος πρώτος, έλεγε «Να, οι παπάδες, κ.τ.λ.». Για να μη νομίζετε ότι πάω τυχαίως, μου είχε πει βέβαια αυτός πριν «Έλα να μιλήσουμε για τα σκάνδαλα των Κυθήρων». Και του λέω «Σε παρακαλώ, θα έλθω, αλλά θα έχουμε κι ένα παράδειγμα σωστού παπά, σωστού κληρικού». Να μη μείνει το δηλητήριο, μόνο! Οπότε, μου λέει «Θα σε ικανοποιήσω, σ’ το υπόσχομαι». Και πήγα επειδή μου το υποσχέθηκε. Κι έστειλε ένα δημοσιογράφο στον π. Σοφρώνιο και του πήρε συνέντευξη. Και μόλις μιλούσε για τη νεολαία ο π. Σοφρώνιος, για τη κατάσταση του κόσμου και της νεολαίας, έτρεχαν κρουνιδόν τα δάκρυα, αβίαστα, δάκρυα χριστιανικά, μετανοίας κι όχι επιδείξεως! Οπότε πετάγεται ο Ραφαηλίδης στο ημίφως -όταν βλέπαμε κι εμείς το φίλμ- και λέει «Α, παπα-Γιώργη, αυτός είναι παπάς!» Και πάλι του λέω: «Αυτή είναι η Ορθοδοξία κ Ραφαηλίδη. Όταν μιλείτε για Ορθοδοξία, μη πάτε σε μένα και σε Αρχιεπισκόπους. Να πάτε σ’ αυτόν τον παππούλη». Να, λοιπόν, πώς γίνεται αυτή η συνάντηση.

  Μίλησα μεν για το Ραφαηλίδη, για να δείτε ότι σε τέτοιες στιγμές πέθανε αλλά και από την άλλη τη πλευρά, για να σας πω: «μη κρίνετε ινα μη κριθείτε» (Ματθ. ζ΄/7, 1). Και «μη κατ’ όψιν κρίνετε, αλλά κρίσιν την δικαίαν κρίνετε» (Ιω. ζ΄/7, 24), λόγια του Χριστού μας. Δηλαδή, μην ασχολούμεθα με τους άλλους τόσο. Ας ασχοληθούμε με τον εαυτό μας.

 9. Ο/Η eklag λέει:

  Ο Κος Λεβέντης δεν είναι μικρός άρα για κάποιους είναι τρελός!
  Αυτό δεν τους εμποδίζει να τον χρησιμοποιούν όποτε βολεύει…
  Για την απόδειξη μικροτήτων εξάλλου στο χώρο της Εκκλησίας
  μπορείτε θαυμάσια να αξιοποιήσετε και τη ροκ όπερα
  Jesus Christ Super Star όπου η Κα Λούκα μας στόλιζε με γαλλικά…
  ελλοχεύει βέβαια ο κίνδυνος να μεταβληθεί τελικά…το Όλον σε…
  όπερα μπούφα…
  Με τον υπάρχοντα δε Κοινοβουλευτισμό
  (Πρόεδρος-300 παχυλά αμοιβόμενοι)
  θα εκπλαγούν άραγε πολλοί κάποιοι αν δουν τον Μαρκεζίνη ή
  κάτι ανάλογο Πρωθυπουργό;

 10. Ο/Η Sexy παπαδιά λέει:

  Η παπαδιά και ο Σέρβος φοιτητής θεολόγος

  http://www.omogenia.com/forum/printpost.php?tid/655/

  * Η Στέλλα Αλφιέρη, πρώην βουλευτής του ΣΥΝ, γελάει ακόμα αναλογιζόμενη τις στιγμές που έζησε στη Βουλή {…..}
  Θύμα της Σένγκεν

  «Η πολιτική είναι προέκταση της καθημερινής μας ζωής», επισημαίνει σήμερα η ίδια και μας θυμίζει ένα ακόμη θέμα που είχε προκαλέσει βαβούρα με πρωταγωνιστή έναν Σέρβο που είχε ερωτευτεί μια παπαδιά: «Από μια προσωπική ιστορία που μπορεί πολύ εύκολα να είναι παρεξηγήσιμη προκύπτουν πολύ σοβαρά θέματα, καθώς ο Ράντοβιτς ήταν το πρώτο θύμα της συνθήκης του Σένγκεν», λέει.

 11. Ο/Η Sexy παπαδιά λέει:

  Συζήτηση για Μεταλληνό, Ραφαηλίδη, θεολογική σχολή, σέρβο φοιτητή, παπαδιά και εδώ

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=525496

 12. Ο/Η nosfy λέει:

  η θεολογικη σχολή μονοπωλησε δε και με τους..»αποφοιτες της » τις τωρινες υποτροφιες του ΙΚΥ εσωτερικου..(δεν εγινε διαγωνισμός ..αξιολογηθηκαν με τους ..βαθμους της ..σχολής τους)

 13. Ο/Η Ηράκλειτος λέει:

  http://ethnikoi.org/apateones.html

  Τα Ψέμματα του Μεταλληνού

  «……………»

  Ένα χαρακτηριστικό δείγμα τέτοιου όντος και τέτοιας συμπεριφοράς, αποτελεί ο γνωστός ρασοφόρος Γεώργιος Μεταλληνός, ο οποίος, προφανώς φέρων βαρέως το «κάζο» που έπαθε εν έτει 1997 σε μία ημερίδα στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όταν απέναντι στον δικό μου συγκροτημένο και τεκμηριωμένο, δηλαδή Ελληνικό, λόγο, εκείνος εμπουρδολογούσε πιστεύοντας ανοήτως ότι δεν θα εκδοθούν πρακτικά, «εκτύπησε» προ καιρού με μέθοδο που ταιριάζει απολύτως σ’ αυτό που έχει επαγγελματικώς μάλιστα ταχθεί να εξυπηρετεί και να υπερασπίζεται.

  Στο βιβλίο του λοιπόν «Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία ;», αλλά και προφορικώς από όσο καλώς γνωρίζω, ο εν λόγω ρασοφόρος ισχυρίζεται (σελ 129) ότι η γραφή μου και οι μελέτες μου είναι… τάχα αντιεπιστημονικές και αποτελούν… άκριτη μεταφορά στοιχείων ξένων συγγραφέων, ως «απόδειξη» δε του… πόσο αστοιχείωτος τυγχάνω (…), λέει ότι στο γνωστό και σαρωτικό βιβλίο μου «Ες Έδαφος Φέρειν…» (και ουχί… «Γκρεμίστε τους» όπως λανθασμένα το αναφέρει ο κακομοίρης που προφανώς δεν ξέρει ούτε καν περί τίνος ομιλεί) γράφω… Aphaca, Mambre, Phoenice, Καρθάγη, Πένθηκτο Συμβούλιο, αντί Άφακα, Μάμβρη (ελληνικά η Μαμβρή), Φοινίκη, Καρχηδών και Πανθέκτη Οικουμενική Σύνοδος αντιστοίχως, πράγμα που ωστόσο (scripta manent άλλωστε!) δεν συνέβη ποτέ.

  Αναρωτιέται κανείς λοιπόν δικαιολογημένως, τι διεδραματίζετο άραγε στο «σοφό» μυαλό τού ως άνω κυρίου; Δεν ήξερε ότι αναφερόμενος σε γραπτά κείμενα θ’ απεδεικνύετο απατεών στην πρώτη απλή ανάγνωση των βιβλίων μου, ή τόσο πολύ πια θεωρεί ηλιθίους τους πιστούς και τους αναγνώστες του, θεωρώντας ότι θα καταπιούν ακρίτως τις άθλιες συκοφαντίες του;

  Αυτό λοιπόν είναι το επίπεδο και το ήθος του απίθανου αυτού ρασοφόρου που μάλιστα σιτίζεται με τα δικά μας χρήματα, παριστάνοντας και τον «επιστήμονα» «πανεπιστημιακό» (δεν είναι ο μόνος άλλωστε). Και δεν θα το έλεγα το τελευταίο, εάν προσφάτως δεν είχε προκύψει το νεοφανές να εμφανίζει απεγνωσμένως το ηθικώς και ιστορικώς χρεωκοπημένο πλέον ημεδαπό τμήμα του Καθεστώτος, διαφόρους τέτοιου επιπέδου «επιστήμονες», μήπως και δοθεί κάποια «εγκυρότης» στ’ ασυνάρτητα ρεκάσματά του ή στα χυδαία ψεύδη του. Όσο όμως κι αν κουνάνε εναγωνίως την αστεία σημαιούλα της δοτής επιστημοσύνης όλοι αυτοί οι απίθανοι κύριοι, θα ήθελα να τους πώ όλως «φιλικώς», έχοντας και ο ίδιος πανεπιστημιακή μόρφωση, ότι όχι μόνο ματαιοπονούν, αλλά κινδυνεύουν επίσης ν’ απαξιώσουν πλήρως με όλη αυτή την αθλιότητά τους την κανονική επιστημονική ιδιότητα, πράγμα που, φυσικά εγώ δεν τους το επιτρέπω, όπως, υποθέτω, και κανείς άλλος που διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση.

  Βλάσης Γ. Ρασσιάς

  Κάντε κλικ εδώ, για να ακούσετε τα ψέμματα του Μεταλληνού στον αέρα, σε μια συνέντευξη που έδωσε στον εκκλησιαστικό σταθμό του Σικάγο, «Hellenic Heartbeat» στις 11 Μαϊου 2007 (σε μορφή mp3).

 14. Ο/Η Παλιός λέει:

  Ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπαδόπουλου ως Αντιβασιλέα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
  http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3375&thid=10183

 15. Ο/Η Παλιός λέει:

  Εορτασμός της 1ης επετείου της 21ης Απριλίου 1967, στην Αθήνα, με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών,

  http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3453&thid=13767

 16. Ο/Η Ζηλωτής λέει:

  κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗΣ, Ο ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ “ΒΟΛΙΩΤΕΣ”

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  Παραθέτουμε ένα ενδιαφέρον σχόλιο, που διαβάσαμε στο διαδίχτυο.

  “lykourgos nanis είπε…

  Αν δεν απατώμαι ο καθηγητής Χριστινάκης ήταν ένας από τους πανεπιστημιακούς που δάνεισαν τη γραφίδα τους για να διασώσουν από την κατάρρευση το απαισίας μνήμης σεραφειμικό καθεστώς που κινδύνευε να βουλιάξει ένεκα των ανομιών του στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν οι ιερωνυμικοί μητροπολίτες είχαν δικαιωθεί με 30 αποφάσεις του ΣΤΕ.

  Οι άλλοι επαίσχυντοι πανεπιστημιακοί ήταν ο ΚΥΠατζής ……του ΑΠΘ και το δεκανίκι του άθλιου σεραφειμισμού …….

  Τα ονόματά τους θα γραφούν με ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ γράμματα στη νεότερη εκκλησιαστική Ιστορία και οι νέες γενιές θα αποστρέφονται και στο άκουσμα του ονόματός τους αφού τόσο κακούργησαν εναντίον της αλήθειας και του δικαίου!”

  (Σχόλιο από το ιστολόγιο “Αποτείχισις”).

  ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

  ____________

  Αν δεν απατάσθε είπατε κ. Νάνη μου; Σας διαβεβαιώ! Δεν απατάσθε καθόλου! Αλλοι συνήθισαν να μετέρχονται τις κάθε μορφής απάτες και αδικίες.

  Οσο για τα άλλα που διαδίδονται για το “νεποτισμό” και για το “Θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου” για τον τρόπο που δίδονται αφειδώς τα διδακτορικά και οι Καθηγεσίες λόγια του κόσμου είναι! Ο κ. Χριστινάκης και η παρέα του είναι εν παντί άψογοι ακαδημαικοί. Το ότι έφεραν την Εκκλησία και τη Θεολογία στο σημερινό κατάντι ούτε λόγος!

  http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_26.html

 17. Ο/Η Ζηλωτής λέει:

  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1297

  Ένα ανώνυμο μήνυμα κυκλοφόρησε με e mail σε χιλιάδες παραλήπτες στις αρχές του 2009. Ο συντάκτης του μηνύματος κατηγορούσε την πρόεδρο της Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ελένη Χριστινάκη και τον σύζυγό της Παναγιώτη Χριστινάκη για νεποτισμό καταγγέλλοντας το ζεύγος των πανεπιστημιακών που φαίνεται να έχει αποκαταστήσει τα τρία τέκνα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του σε διάφορες θέσεις στην Θεολογική Σχολή.

  Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η κόρη του ζευγαριού Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, με επιβλέποντα καθηγητή τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη, τότε πρόεδρο του Τμήματος. Σε λίγους μήνες, εκλέγεται επίκουρη καθηγήτρια και εντός τριών ετών γίνεται τακτική καθηγήτρια. Στη συνέχεια, ο σύζυγος της Ειρήνης, Αθανάσιος Γλάρος, εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα, ενώ ο αδερφός του, Γεώργιος Γλάρος, ετοιμάζεται για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα. Την ίδια ώρα, η άλλη κόρη Ολγα Χριστινάκη έλαβε θέμα διδακτορικού από τη Σχολή με επιβλέπουσα καθηγήτρια την αδερφή της Ειρήνη, ενώ και ο γιος Επαμεινώνδας Χριστινάκης, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ, γίνεται υποψήφιος διδάκτωρ στη Σχολή Θεολογίας.

  Για την υπόθεση Χριστινάκη γνωμοδότησε μέσα στο καλοκαίρι του 2009 και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που κλήθηκε να αποφανθεί για τη νομιμότητα διορισμού μελών ΔΕΠ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πόρισμα χαρακτηρίστηκε ως «καταπέλτης» καθώς μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για μεροληψία στη σύνθεση επιτροπών επίβλεψης διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, αλλά και μη νόμιμες διαδικασίες στη σύνθεση του εκλεκτορικών σωμάτων για την εκλογή μελών ΔΕΠ. Μετά και από το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο φάκελος της περίπτωσης Χριστινάκη διαβιβάστηκε στο υπουργείο Παιδείας που στις 17 Νοεμβρίου αποφάσισε να προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας των διορισμών.

 18. Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

  μεταληνός=ταπεινότης-επιστημονικότης

  http://www.impantokratoros.gr/georgios-metallinos.el.aspx

  Κείμενα π. Γεωργίου Μεταλληνού

  Ο Αιδεσ. π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποδεκτός και σεβαστός από τον επιστημονικό κόσμο παγκοσμίως για την σοφία, την κατάρτισή του και το περισπούδαστο έργο του. Θεωρούμε όμως σημαντικότερο απ’ όλα την αγάπη του πιστού λαού προς το πρόσωπό του εξαιτίας της πιστότητάς του προς την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας και την απλότητα του χαρακτήρος του. Οι λόγοι του πλήρεις εκ της υψηλής Θεολογίας των Αγίων Πατέρων

  μεταληνός=πίστις εις την πατρίδα

  http://www.impantokratoros.gr/ethnos_raso_ethnos.el.aspx

  Πρωτοπρ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός
  Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

  ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

  Ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση να είμαι ο ομιλητής στην σημερινή επέτειό σας. «Η Η­ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» είναι εορτή και πανήγυρις όλου του Έθνους, το όποιο σεμνύνεται για τον Στρατό όλων των Όπλων και αποτίνει φό­ρο τιμής στα εκλεκτά τέκνα του, που επωμίζονται ε­κούσια την υψηλή αποστολή να προασπίζουν την ε­δαφική ακεραιότητα της χώρας μας από οποιαδήποτε απειλή, διασώζοντας συνάμα την ελευθερία της. Μαζί δε με τα μόνιμα μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων μας συμμετέχουν στην χαρά σας και όλοι οι Έλληνες, άν­δρες και γυναίκες, που έχουν την τιμή να έχουν φορέ­σει ή να φορούν σήμερα την τιμημένη στολή σας, εκ­πληρώνοντας το ιερό χρέος προς την Πατρίδα με την στράτευση τους. Έσχατος πάντων συνεορτάζει μαζί σας και ο ομιλών, που αυτή την στιγμή αναπολεί την διετία της στρατιωτικής του θητείας, μία από τις ιερό­τερες και ευεργετικότερες γι’ αυτόν περιόδους της ζω­ής του.

  1. Δυναμογόνος πηγή του ψυχισμού και της ετοι­μότητας των Ένοπλων Δυνάμεων μας είναι η βαθύρριζη αγάπη προς την Πατρίδα, η φιλοπατρία, δεδομέ­νου, ότι η Πατρίδα είναι ο ευλογημένος χώρος πραγματώσεως κάθε άνθρωπου, άνδρα ή γυναίκας, ως πολί­τη, και τελειώσεως της ενδοϊστορικής αποστολής του

 19. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ ο Γ΄ λέει:

  http://www.dete.gr/news.php?article_id=69849

  Χωρίζουν μπουμπούκος και… μπουμπούκα;

  14 Δεκεμβρίου 2011

  Αυτό και εάν είναι είδηση, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες που τις τελευταίες ημέρες δίνουν και παίρνουν και μάλιστα διαρρέονται από πρόσωπα που βρίσκονται κοντά σε Ευγενία Μανωλίδου και Άδωνη Γεωργιάδη και πάντα σύμφωνα με αυτές τις φήμες, περνάνε κρίση στο γάμο τους.

  Πληροφορίες του planet-greece από το περιβάλλον του ζευγαριου αναφέρουν είναι ένα βήμα πριν τον χωρισμό και μάλιστα είναι γεγονός ότι έχουν να κάνουν κοινή εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό. Ο υφυπουργός προσπαθεί αυτό το διάστημα να παραμείνει ήρεμος και να συνεχίσει την δουλειά του στο υπουργείο ενώ η Ευγενία Μανωλίδου έλειψε για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον. Το εάν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες δεν το ξέρουμε… ωστόσο σίγουρα εάν έρθει το τέλος στο γάμο του ζευγαριού θα είναι μια απρόσμενη εξέλιξη….

 20. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Ο αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Βιτάλης, δοξαστής του αισχροτάτου δεσπότου Πρεβέζης Στυλιανού, είναι συμπατριώτης του δεσπότου εκ Τήνου, λαβών το όνομα προς τιμήν του αιμοβόρου φασίστα μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου, είναι προσέτι δε συγγραφεύς του πονήματος:

  «Οι ελεοθέται της Πρεβέζης».

  Επίσης ετιμήθη υπό Χριστοδούλου

  http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/deltia_typou/2005-2-6_1.html

  Ἐν Ἀθήναις τῇ 6ῃ Φεβρουαρίου 2005

  Χθές, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, στον οποίο χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών – Μελών της Ιεράς Συνόδου.

  Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τιμήθηκαν για την μακρά και καλλίκαρπο προσφορά τους στην Εκκλησία με την απονομή του παρασήμου Της (Χρυσούς Σταυρός του Αποστόλου Παύλου), οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες : ……κ. Φιλάρετος Βιτάλης (Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, κ. Κάλλιστος Λαβδάκης (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής),

  Δια τον ωσαύτως υπό Χριστοδούλου παρασημοφορηθέντα Κάλλιστον Λαβδάκην δε, ανάγνωθι:

  http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=902754

  Ηγούμενος με τζακούζι, μπάτλερ και 16 βοσκούς!

  ενημερώνεται για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αργά το απόγευμα απολαμβάνει το ζεστό μπάνιο του στο καινούργιο του τζακούζι έχοντας στο πλευρό του δύο αλλοδαπούς μπάτλερ

  Πριν από περίπου ένα μήνα τρεις αρχιμανδρίτες, αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι από τη συμπεριφορά του δαιμόνιου αρχιμανδρίτη, αλλά και προπηλακισμένοι από «μπράβους» του αρχιμανδρίτη, συνέταξαν και απέστειλαν επιστολή-καταγγελία στον Αρχιεπίσκοπο για τα έργα και τις ημέρες του Κάλλιστου Λαβδάκη,

  Τα όσα καταγγέλλουν με πληθώρα στοιχείων στην 22 σελίδων επιστολή τους μορφοποιούν έναν δαιμόνιο αρχιμανδρίτη, που μοιάζει αρκετά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ

 21. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  Για τον αρχιμανδρίτην Κάλιστον Λαβδάκην, ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΕΝΤΑ, συζήτησις μεταξύ φιλοζώων:

  http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1140

  Γείτονες βασανίζουν κουτάβι (δράσεις)

  Στη γειτονιά μας στην Άνω Γλυφάδα, υπάρχει μια εκκλησία – οικοτροφείο μέσα σε αρκετά μεγάλη έκταση (προαύλιο και οικόπεδο), και κατά καιρούς ο Αρχι-παπά(ρα)ς μαζεύει ζώα. Από κατσίκες και γαλοπούλες μέχρι σκυλιά. Κάποιοι από τα παλιότερα μέλη θα θυμάστε ότι έχω ξαναναφερθεί στο θέμα, και μάλιστα το τότε σκυλί του το σκότωσε αυτοκίνητο διότι δεν το πρόσεχε κανείς, το πήρε μέσα στα αίματα η συγκάτοικός μου να πάει να το θάψει, ολόκληρο λυκόσκυλο, και την κατηγόρησε ο παπάς ότι του το έκλεψε… 😯

  Για να μη σας κουράσω, είναι μέρες που ακούμε κλάματα κουταβιών. Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα όμως, αφενός διότι δεν τα εντοπίζουμε κι αφετέρου επειδή εδώ και 7 χρόνια γίνεται το ίδιο βιολί, μας έχει στο μάτι ο παπάς και απειλεί (φοβάμαι και για τις γάτες της αυλής, τον έχω ικανό να τις ξεπαστρέψει). Χτες το απόγευμα άκουσα κραυγές ζώου, νόμιζα ότι το έσφαζε. Από τη βεράντα είδα τον παπά να κάθεται και να έχει βάλει έναν από τους Αλβανούς που «περιθάλπει» να χτυπάει το κεφάλι του σκυλιού στο τσιμέντο. Το κράταγε κρεμασμένο από τα πόδια. Αρχίζω να ουρλιάζω προς τη μεριά τους, με ακούει ο Αλβανός και κρύβει το σκυλί. Τρέχει την ίδια στιγμή απέναντι η συγκάτοικός μου και ο παπάς σηκώθηκε να τη χτυπήσει με τη μαγκούρα του.

  Επειδή το να φέρω ξανά την αστυνομία δεν θα βοηθήσει σε τίποτε και επειδή είναι σπαρακτικό το τι περνάνε τα ζωάκια στα χέρια του, νηστικά, διψασμένα, με βασανιστήρια, πείτε μου τι μπορώ να κάνω. Άραγε θεωρείται δημόσιο μέρος το προαύλιο της εκκλησίας ή κάνει κουμάντο ο παπάς; Βέβαια, είναι η πίσω μεριά κι όχι η είσοδος. Σημειωτέον ότι η συγκάτοικός μου το είχε ψάξει στο παρελθόν με Μητροπόλεις κλπ και τον συγκεκριμένο παπά δεν τον «πειράζει» κανείς…

  http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1140&page=2

  Κατερίνα, ναι, Γούναρη, είναι το 2ο τετράγωνο πριν την Εθνική Τράπεζα. Γούναρη και Αριστείδου. Η αστυνομία έχει έρθει από άλλους γείτονες, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε. Το μόνο που έγινε ήταν να πάψει να φέρνει κατσίκια, κουνέλια και γαλοπούλες. Ευτυχώς, αλλά δεν νομίζω ότι έγινε λόγω των αστυνομικών αυτό.
  Παιδιά, μέχρι που σκοτώθηκε το λυκόσκυλο πέρσι, η συγκάτοικός μου του τάιζε και του πότιζε καθημερινά τα σκυλιά. Μετά τις κατηγορίες ότι του κλέψαμε το σκύλο, της ζήτησα να μην ξανασχοληθεί, αυτός είναι τρελός και κινδυνεύουν και τα δικά μας ζώα. Η αλήθεια είναι ότι άργησε να ξαναφέρει σκύλο… Φοβάμαι όμως ότι μετά το χτεσινό, θα βασανίζει τα σκυλάκια όχι πια στην αυλή αλλά σε εσωτερικό χώρο να μην τα ακούμε. Και υποψιάζομαι ότι τον Robin και την αδερφή του που σκοτώθηκε απο διερχόμενο αυτοκίνητο τα είχε πετάξει αυτός στο δρόμο, βρέφη. http://pets.gr/phpBB/viewtopic.php?t=499 Το λέω αυτό διότι κανένα δίμηνο αργότερα είδαμε να έχει ένα ίδιο μέσα στο χώρο.

  Να σας πω ότι δυτυχώς δεν πρόλαβα να τραβήξω με την κάμερα. Θα πρότεινα να μην πάει κανείς με επιθετικές διαθέσεις διότι έχει ακουστεί στο παρελθόν ότι κάποιοι γείτονες που αντέδρασαν επειδή κουβαλούσε Αλβανούς στο οικοτροφείο, τους συνέβησαν διάφορα… Πιστεύω ότι και με κάμερες να έρθει κάποιος, δεν θα κάνει δουλειά, διότι όταν περνάει κόσμος δεν βγαίνουν έξω. Εγώ μένω στον 5ο όροφο και μου είναι ευκολότερο να βγάλω με κάμερα κρυμένη στη ζαρντινιέρα, αλλά δεν πρόλαβα, με έπιασε εξ’ απείνης ο άθλιος.

  Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως λέγεται, όπως καταλαβαίνεις η συμπεριφορά τους δεν μου επειτρέπει να είμαι και πολύ θρήσκα… Το κοιτάζω και στο χάρτη και το μόνο που λέει είναι «ορφανοτροφείο» και περικύεται από τις οδούς Αριστείδου, Γούναρη και Αλκιβιάδου.

  Update: Το βρήκα: Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

  Αυτός ο άνθρωπος δηλαδή είναι υπεύθυνος για παιδάκια;!;!;
  Στα κανάλια με τη μία λέω εγώ.. αν κάνει τέτοια πράγματα φανερά ποιος ξέρει τι κάνει στα κρυφά…

  http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1140&page=3

  Keity
  Senior Member Join Date: Dec 2006
  Location: Καβάλα
  Posts: 271

  Εγώ που επίσημα ενηλικιώνομαι τον Οκτώβρη να πάω να τον σπάσω στο ξύλο???????
  Να βαρέσω το δικό του το κεφάλι στο τσιμέντο…
  Τον παλιο…….. 👿 👿 👿 👿 👿

  Stella
  Member

  Όχι, όχι, δεν λειτουργεί πια το ορφανοτροφείο, παρά μόνο σαν εστία μόλυνσης της περιοχής αφού όλο το κτήριο είναι παλιό και μέσα στη βρώμα από όσο φαίνεται. Επίσης έχω δει μια γριούλα να μένει σε κάποιο από τα δωμάτια, και σας λέω, κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες φάτσες ξένων, οι οποίοι όμως ουδέποτε ενόχλησαν (στα φανερά) κανέναν… Κι ακόμα, κατά τις πέντε το πρωί σχεδόν κάθε μέρα μέχρι πριν από καμιά εικοσαριά μέρες, μπαινόβγαιναν φορτηγά στην αυλή του.

  Καλά κάνω κ τους βρίζω μέρα νύχτα τους παπαδες…..Και σαν άθεη που είναι δεν έχω πρόβλημα και να το αρχίσω στα καντήλια…

  Έχουμε μάλλον ένα πολύ μικρό βιντεάκι από πιο παλιά αλλά εαν τον πάρω είδηση θα τραβήξω καινούργιο το απόγευμα.

  Μακάρι να μαζευόμασταν κάμποσοι να πάμε απέναντι αλλά δεν ξέρω εαν επιτρέπεται να μπουκάρουμε στο χώρο με κάμερες και τέτοια και δεν θέλω να σας μπλέξω με τον μ…κα τον παπά.

  Τα νεότερα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών λένε ότι οι καταγγελίες γίνονται γραπτώς προς την Αρχιεπισκοπή, στη διεύθυνση Αγίας Φιλοθέης 19, 10556 Αθήνα και απευθύνονται προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο. Ο Ηγούμενος της Μονής ονομάζεται Κάλλιστος Λαβδάκης.

  Μήπως να μας βοηθούσε το σωματείο εφόσον μπορεί ο νομικός τους σύμβουλος να συντάξουμε μια καταγγελία εις βάρος του και να υπογράψουμε όλοι; Μαρίνα, Κώστα; Έχετε καμιά ιδέα; Μαρίνα είναι η εκκλησία που είχε έρθει η Χρυσηίδα πρόπερσι κι έβγαζε φωτογραφίες του χώρου.

  30-08-2007, 16:59
  fwteinh
  Moderator Join Date: May 2007
  Location: ΑΦΙΔΝΕΣ
  Posts: 1,226

  αυτος ο γυφτος ειδα οτι ειναι αρχιναμνδριτη..λετε να φοραει και τανγκα? 😛 !ελατε να συνυπογραψουμε τσουρμο

  http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1140&page=6
  Φωτεινή, νομίζω ότι αυτός ο παπάς, επειδή είναι πολύ σκληρός και δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, δεν θα φοβηθεί με κάτι τέτοιο. Μπορείς να δοκιμάσεις αλλά η δική μου άποψη είναι ότι εαν έχει αποτέλεσμα θα είναι μάλλον αρνητικό διότι θα υποψιαστεί ποιος «του τη φυλάει» αλλά δεν θα σταματήσει. Λέω τη γνώμη μου, έτσι, δεν τα ξέρω και όλα σ’αυτή τη ζωή… Πάντως ευχαριστώ όλους σας ειλικρινά που είστε ευαίσθητοι και δεν λέτε «δε βαριέσαι, συμβαίνουν παντού»…

  31-08-2007, 11:01
  fwteinh
  Moderator Join Date: May 2007
  Location: ΑΦΙΔΝΕΣ
  Posts: 1,226

  http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1140&page=7

  μου απαντησαν στο μεηλ απο ενα σωματειο

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
  ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΑΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ?
  ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ.

  ΤΑΝΥΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ – ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ , ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ PETA.
  __________________
  μελλουσα συλλεκτρια οπως παω…

  Nemo, καλημέρα. Ναι, σε παρακαλώ επικοινώνησε όποτε μπορείς με τη δικηγόρο και, αν θέλεις, στείλε μου pm να μιλήσουμε για να βρεθούμε όταν έχεις κάτι. Ωστόσο θέλω να γίνει σαφές στη δικηγόρο ότι δεν έχω στα χέρια μου κανένα στοιχείο αποδεικτικό όπως πχ φωτογραφίες βασανισμού. Απο χτες που στήθηκα με την κάμερα, μάλλον καθιερώθηκε η μέθοδος που φοβόμουν: πρέπει να μετέφεραν τα σκυλιά σε σημείο που δεν τα ακούμε. 😦 Ή τουλάχιστον δεν ακούστηκαν χτες. Υπάρχουν άλλοι 2 γείτονες που άκουσαν τα σκυλιά αλλά δεν ξέρω εαν θα θέλουν να καταθέσουν κάτι… Εάν τους δω θα ρωτήσω.
  Επίσης την καταγγελία θα ήθελαν να υπογράψουν και κάποια από τα μέλη του φόρουμ, που μου έχουν στείλει ήδη τα ονόματά τους. Διευκρίνισε εαν μπορέσεις το αν η καταγγελία πρέπει να υπογραφεί μόνο από αυτόπτες μάρτυρες ή και από υποστηρικτές εν γένει.

  http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1140&page=10

  31-08-2007, 20:06
  veroniki
  Senior Member Join Date: Nov 2006
  Posts: 545
  Η Αρχιεπισκοπή δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης, αλλά στη θέση σας θα τράβαγα κάποιο ωιντεο, έστω με το κινητό, και θα πήγαινα στον Μητροπολίτη — διότι δεν ξέρω τι θα του λέει ο αρχιμανδρίτης για τα παράπονά σας. Θα του έλεγα, Δεσπότη μου, ιδού. Δεν πηγαίνω να τα δημοσιοποιήσω εκτός Εκκλησίας, πιστεύοντας και ευχόμενος ότι θα παρέμβεις αμέσως εσύ. Δώστε του και ονόματα γειτόνων που θα μιλούσαν και αυτοί, εάν τους καλούσε.
  Δεν μου γράφετε για ποιό ίδρυμα μιλάτε: το «Σπίτι της Γερόντισας»στην Τερψιθέα, ή άλλο;
  Εάν ο Μητροπολίτης δεν ενεργήσει αμέσως, τότε παρακαλώ γράψτε μου και θα δω τι μπορεί να γίνει.

  Με τιμή

  ΚΥΡΙΕ ΡΟΙΔΗ,
  ΑΝΑΓΝΩΣΑΤΕ

  http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1140&page=11

  20-09-2007, 18:44
  Stella
  Member Join Date: Oct 2006
  Location: Galatsi
  Posts: 86

  Άργησα λίγο να ενημερώσω όσους ενδιαφέρθηκαν για το θέμα, αλλά μόλις έλαβα μια απάντηση. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να ενημερώσουμε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τον άθλιο παπά και τις ακόμη αθλιότερες πράξεις του ΓΡΑΠΤΩΣ. Αφού επιβεβαίωσα ότι έλαβαν γνώση της επιστολής και του περιεχομένου της, μίλησα με το Γραφείο Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, κι από εκεί με διαβεβαίωσαν ότι ο παπάς έχει ήδη κληθεί σε απολογία αφού του γνωστοποιήθηκε η καταγγελία μας. Θα μας απαντήσουν ΓΡΑΠΤΩΣ για την εξέλιξη της υπόθεσης μετά την απολογία και για τα μέτρα που θα λάβουν. Διότι τους ενημέρωσα πως εαν δεν κινηθούν εκείνοι που τον ελέγχουν, θα αναγκαστούμε να κινηθούμε εμείς με τον χειρότερο για τη φήμη των παπάδων τρόπο. Έγινα κατανοητή – θέλω να πιστεύω – και τώρα αναμένουμε την γραπτή απάντησή τους.

  Πάντως κραυγές σκύλων ουδέποτε ξανακούστηκαν και τα κουτάβια βγαίνουν στο δρόμο πια βολτάροντας – πράγμα πολύ επικίνδυνο (αλλά για το οποίο φρόντισα να ενημερώσω στο τηλέφωνο την Αρχιεπισκοπή, σαν επιπλέον στοιχείο της καταγγελίας για κακομεταχείρηση των ζώων) 😦

  Επίσης να σας ενημερώσω ότι στο παρελθόν το συγκεκριμένο μοναστήρι – οικοτροφείο ήταν το διάσημο «Σπίτι της Στοργής» όπου κακοποιούνταν και βιάζονταν ορφανά παιδιά από τους «λειτουργούς». Αυτό πως σας ακούγεται για το ποιόν των ανθρώπων αυτών;

  15-10-2007, 12:15
  Stella
  Member Join Date: Oct 2006
  Location: Galatsi
  Posts: 86

  Η τελευταία μου επικοινωνία με την Αρχιεπισκοπή έγινε 20 Σεπτεμβρίου. Επιστολή – απάντηση δεν έχει έρθει ακόμα. Όπως ανέφερα και παραπάνω, εμείς πια έχουμε αλλάξει σπίτι και γειτονιά, κι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο βιαζόμουν να γίνει κάτι εναντίον του παπά, εφόσον τώρα είναι ανεπίβλεπτος. Δυο φορές έχω πάει στο παλιό σπίτι να ταϊσω τις γάτες της αυλής και να προμηθεύσω τροφή μια γειτόνισσα να τις φροντίζει, αλλά κουτάβια από απέναντι ούτε είδα ούτε άκουσα.

  Θα ξέρετε όλοι ότι τώρα η Αρχιεπισκοπή είναι απασχολημένη θάβοντας πρόωρα τον Αρχιεπίσκοπο.

 22. Ο/Η eklag λέει:

  Aγαπητέ Μαρκήσιε,
  πόσο δικαιώνετε τους τίτλους σας όταν εκφράζεστε περί μπουντουάρ
  με το μοναδικό σας προσωπικό ύφος!
  και πόσο ομοιάζετε με λοιπούς-mon dieu-πληβείους!
  όταν παραθέτετε κατεβατά όπως εκείνοι…
  τα διαβάζει κανείς άραγε;
  την άποψή σας εγώ τουλάχιστον θα τη μάθαινα απέξω…

 23. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

  Μadame εφεξής θα είμαι σύντομος.
  Bonne nuit

 24. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  συνεχίζει ο κ.Μεταλληνός

  oode.wordpress.com/2012/01/13/kissinger/

  π. Γεώργιος Μεταλληνός: Η προέλευση της “Φράσης Κίσσινγκερ”

  Posted on Ιανουαρίου 13, 2012 by oodeblog

  Απόσπασμα από την εκπομπή του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μεταλληνού, 6 με 7 μ.μ. της Τρίτης 11 Γενάρη 2011 στο κανάλι «High»: Ο 71χρονος παπα-Γιώργης, αποκαλύπτει κάτι που ελάχιστοι ξέρουν: Την περίφημη «φράση Κίσσινγκερ» περί καταστροφής του Ελληνισμού την είπε ο δολοφονημένος από την 17 Νοέμβρη, Παύλος Μπακογιάννης, τον Σεπτέμβρη του 1974 από τις εκπομπές του στο Ραδιόφωνο της Βαυαρίας!

 25. Ο/Η Συμεών λέει:

  O Σωτήρης Τζούμας άνθρωπος του Χριστόδουλου θρηνεί για τον Πρεβέζης των φασίστα και έκφυλο Στυλιανό και αποκαλύπτει τη βρωμια του κλήρου:

  http://www.sotirioslogos.gr/index.php/gnomes/1649-h

  Ο ΑΔΙΚΗΜΈΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ…

  Η Μητρόπολη αυτή, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, δοκιμάστηκε από ένα σκάνδαλο, ηθικού περιεχομένου, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή,τον τότε Μητροπολίτη Στυλιανό, καταγόμενο από την Ιερά νήσο Τήνο!

  Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε το σκάνδαλο και να κατονομάσουμε όλους τους πρωταγωνιστές του, γνωστούς και αγνώστους!
  Η ιστορία θα κρίνει κάποτε με ψυχραιμία τα γεγονότα και ελπίζουμε ότι η κρίση της θα είναι δίκαιη!

  Σημασία έχει οτι από όλο αυτό τον ορυμαγδό που έζησε η Εκκλησία και γεύτηκε η ελληνική κοινωνία, ο τότε Μητροπολίτης Στυλιανός,μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε κηρύχθηκε έκπτωτος από τον θρόνο του, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, λόγω του σκανδαλισμού που υπέστη το χριστεπώνυμο πλήρωμα!
  Ο Στυλιανός, τώρα που τα χρόνια έχουν περάσει και παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τότε,(μέχρι και βιβλιό εξεδόθη, σχετικό με το σκάνδαλο και τους πρωταγωνιστές του και μάλιστα ανέβηκε και σε σατιρικη θεατρική παράσταση) δεν ξέρουμε αν ήταν ο μόνος ένοχος και αν άξιζε όλη αυτή την κατακραυγή και όλα εκείνα που του αποδόθηκαν!Η ειρωνεία και η υποκρισία της υπόθεσης Στυλιανού, έγκειται στο γεγονός ότι αυτοί που τον έκριναν έκπτωτο τότε ήταν οι ίδιοι πολύ πιο διεφθαρμένοι και ένοχοι ενώπιον του Θεού και του ποιμνίου τους από τον δύσμοιρο το Στυλιανό,ο οποίος έπαιξε το ρόλο της
  «εκκλησιαστικής Ιφιγένειας» της εποχής εκείνης, για να καταλαγιάσει η σκόνη και για να ηρεμήσει το κακό που εκείνη την ώρα,διψούσε για θύματα!

  Τον αείμνηστο Μητροπολίτη Στυλιανό, τον γνωρίσαμε εις τας δυσμάς του βίου του, ανήμπορο, πεινώντα και διψώντα,στο μικρό διαμερισματάκι του στην Κυψέλη.. Ήταν εντελώς εγκαταλελλειμένος από φίλους και εχθρούς, από γνωστούς και αγνώστους..

  Τον είχαν κυριολεκτικά μαδήσει όλοι οι απατεώνες κληρικοί,δήθεν φίλοι του, που πήγαιναν και του άρπαζαν όλα τα καλά άμφια και εγκόλπια που διέθετε και του έδιναν πενταροδοκάρες!
  Μας διηγήθηκε κάποτε, ο ίδιος ο Στυλιανός με θλίψη στα ματια, για τον τρόπο που δύο κληρικοί μας ( όνομα και μη χωριό), που είναι σήμερα και οι δύο Επίσκοποι της Εκκλησίας μας, πήγαιναν και του έπαιρναν τα καλά άμφια που διέθετε- τα αγόραζαν δήθεν για να τον ενισχύσουν οίκονομικά διότι ήταν εμπερίστατος- και του έδιναν με πονηρό τρόπο πάντα, πολύ λιγότερα χρήματα από τα συμφωνηθέντα!Συγκεκριμένα έβαζαν πάνω-πάνω και κάτω- κάτω, στη δεσμίδα με τα κολλαριστά χαρτονομίσματα, τα τότε χιλιόδραχμα και στα ενδιάμεσα της δεσμίδας έβαζαν εκατοντάδραχμα!
  Ο Αείμνηστος Στυλιανός είχε καταλάβει την μπαμπεσιά τους, αλλά δεν τους το είπε ποτέ! ——-Τους άφηνα, μου είχε πει, να νομίζουν ότι με ξεγελούν!
  Τόσα τους ελλειπαν.. Τόσο καημένοι ήταν και θα παραμείνουν…

  Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ έκανε ό,τι μπορούσε για να πέσει ο Στυλιανός στα μαλακά και τα κατάφερε!
  Φανταστείτε τι έπαθε ο Αττικής Παντελεήμων, ο οποίος για ανάλογο,υποτίθεται, σκανδαλισμό καθαιρέθηκε από τους σύγχρονους αναμάρτητους Αγίους Αρχιερείς, και τότε θα καταλάβετε τη διαφορά χειρισμών από Αρχιεπίσκοπο σε Αρχιεπίσκοπο!

  • Ο/Η ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ λέει:

   ΕΜΕΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΤΟ 1970 ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΛΕΓΟΜΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ .ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΟΡΓΗΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΙΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ e-mail sialoupi.parepare@gmail.com

   • Ο/Η Ευρυάλη και Αιξωνή λέει:

    Eίχα διαβάσει γύρω στο 1981 στις εφημερίδες καταγγελίες και έρευνα για τα συμβαίνοντα στο οικοτροφείο του πατρός Λαβδάκη, αλλά ποτέ δεν έμαθα τι έγινε στο τέλος.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Θεοφανόπουλε,
    σας συμβουλεύω να επιμείνετε για τα αρχεία.
    Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν.
    Υποθέτω ότι στην Αρχιεπισκοπή που προφανώς τον καλύπτει, δεν θέλουν να έλθουν σε επικοινωνία οι παλιοί οικότροφοι και αναμοχλεύσουν όλοι μαζί τις παλιές ιστορίες με τα παιδιά.

    Υπάρχουν και νεότερες καταγγελίες για βασανισμούς ζώων

    http://vathikokkino.com/2008/12/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE/

    Για τον καλόγερο Κάλλιστο Λαβδάκη που είναι ηγούμενος στη Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου μέχρι τώρα το μόνο που είχαμε ακούσει ότι είναι ένας ψυχανώμαλος ρασοφόρος που έβαζε τους εργάτες που έχει στο μοναστήρι του να βασανίζουν ζώα, ο ίδιος να παρακολουθεί τις κακοποιήσεις των ζώων και να το απολαμβάνει.

    Μάλιστα πέρυσι υπήρξε ενυπόγραφη καταγγελία στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το «θεάρεστο» έργο αυτού του θεομπαίχτη.

    Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα απ’ αυτή την καταγγελία: ………….
    _______________________

    Στο άρθρο της Espresso καταγγέλονται σημεία και τέρατα

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/21041/%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-16-%CE%B2%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82

    Ηγούμενος με τζακούζι, μπάτλερ και 16 βοσκούς!
    ………………..

    Οι ακάλυπτες επιταγές, τα ενοίκια και το σύγχρονο «Κωσταλέξι» στο Κορωπί
    ………………..

    καθώς και στις δικαστικές υποθέσεις, ποινικά αδικήματα και καταδικαστικές αποφάσεις» σε βάρος του αρχιμανδρίτη.
    …………….

    Το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αλλοδαπό οδηγό σε ανασφάλιστο φορτηγό!
    _______________________________________________

    Η Αρχιεπισκοπή όμως δεν έχει το θεό της:
    http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/monastic/mones_chrysostomou.html

    γ) Μετά από πάροδο τόσων αιώνων ευδόκησεν ο Θεός ένα ακόμη Μοναστήρι αφιερωμένο στον Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας μας να ιδρυθεί στον Ελλαδικό χώρο και μάλιστα μέσα στην καρδιά της Ελλάδος στην περιώνυμη πρωτεύουσά της την Αθήνα. Με την Θεοκίνητη έμπνευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου και την Θεοσεβή διάθεση και προσφορά του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Καλλίστου Λαβδάκη ιδρύθηκε μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, με έδρα την πόλη των Αθηνών και ωραίο Μετοχιακό συγκρότημα στην περιοχή της Γλυφάδας,

    http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?archive=yes&what_sub=d_typou&etos=2005&id=496

    Ἀναφορά τοῦ Μακαριωτάτου στήν αὐτοκάθαρση τῆς Ἐκκλησίας, κατά τούς ἑορτασμούς τῆς μνήμης τοῦ Ἁγίου Φωτίου τοῦ Μεγάλου.

    Ἐν Ἀθήναις τῇ 6ῃ Φεβρουαρίου 2005

    Κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ Ἑσπερινοῦ τιμήθηκαν γιὰ τὴν μακρὰ καὶ καλλίκαρπο προσφορά τους στὴν Ἐκκλησία μὲ τὴν ἀπονομὴ τοῦ παρασήμου Τῆς (Χρυσοῦς Σταυρὸς τοῦ Ἀποστόλου Παύλου), οἱ Πανοσιολογιώτατοι Ἀρχιμανδρίτες : …. κ. Κάλλιστος Λαβδάκης (τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς),

 26. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Δρυός θανούσης
  Ο Ραφαηλίδης δεν ζει για να τον βάλει στη θέση του

  http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/gewrgios_metallhnos/the_end_of_an_atheist.htm
  π. Γεώργιος Μεταλληνός – Τὸ τέλος ἑνὸς ἄθεου
  ἡ περίπτωση τοῦ Βασίλη Ραφαηλίδη

  Απόσπασμα από ομιλία του π. Γ. Δ. Μεταλληνού στον Άγιο Αντίπα στο Γουδί, στις 13-10-2005. Απομαγνητοφώνηση: Θ. Α. Επιμέλεια: Θωμάς Δρίτσας

  Ορισμένες φορές, είμαστε βιαστικοί στην κρίση μας για τους άλλους. Θεωρούμε πως εύκολα μπορούμε να κατηγοριοποιούμε ανθρώπους, και να αποφασίζουμε ποιος σώζεται και ποιος όχι. Όμως η κρίση του Θεού είναι πολύ διαφορετική από την δική μας.

  Ερώτηση από το ακροατήριο: «Είναι αλήθεια ότι ο Ραφαηλίδης πέθανε μετανοημένος;»

  Η απάντηση του π. Γ. Δ. Μεταλληνού: Μακάρι να πεθάνω κι εγώ έτσι! Εδώ, τώρα, θα απαντηθεί το «Πού βρίσκεται ο Χριστιανισμός;» του πρώτου ερωτήματος.

  Το πού φθάνει ο κάθε άνθρωπος ο Θεός το ξέρει. Γι’ αυτό, όταν κοιμηθεί ο άνθρωπος, από τα λείψανα αναγνωρίζουμε τη κατάστασή του. Τον Κωλέττη τον ξέθαψαν και βρομούσε τόσο πολύ που έπεφτε λιπόθυμος ο κόσμος. Ήταν τυμπανιαίος δε -κι όχι λείψανο που ευωδιάζει- κι απομακρύνονταν όλοι από τη βρόμα. Και φέρανε τον μητροπολίτη Αθηνών, ο οποίος διάβασε ευχή στο λείψανο -ο μητροπολίτης πήγε να πάθει συγκοπή!- κι αμέσως διαλύεται το λείψανο.

  Τώρα θα σας πω και για τον Ραφαηλίδη. Εγώ ξέρω ότι ζήτησε να κηδευτεί. Του έστειλα τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και διόμιση-τρεις ώρες μιλούσαν σαν εξομολόγηση και από ‘κει και πέρα ο Θεός ξέρει τι έγινε. Διότι εκεί που έζησε αυτός είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μετάνοια εντυπωσιακή. Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι εντυπωσιακές μετάνοιες είναι πραγματικές μετάνοιες και κατά πόσον είναι φιγούρα και επιφάνεια. Γι’ αυτό, μη λέμε ποτέ «Είπε ο Μεταλληνός, πώς πέθανε ο Ραφαηλίδης». Μ’ εμάς τι θα γίνει, όταν έλθει η ώρα μας; Πώς θα φύγουμε από το κόσμο; «Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά», σε κάθε ακολουθία λέμε δέκα φορές αυτό το πράγμα -και παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο.

  Πού βρίσκεται ο Χριστιανισμός; Ο ίδιος ο Ραφαηλίδης πήρε ένα μάθημα γιατί με ήθελε εμένα για να χτυπάει συνεχώς παπάδες και δεσποτάδες. Εμένα όμως μου συμπεριεφέρετο με ευγενικό τρόπο, αλλά ήθελε η παρουσία μου και μόνο να του δίνει αφορμή για να κάνει το κατηγορητήριο. Γιατί;

  Μετά από κανναδυό χρόνια από τους διαλόγους αυτούς μαλώνει με τον Ευαγγελάτο στο ΣΚΑΪ, τότε. Και του λέει του Ευαγγελάτου: «Βρε παιδιά, μου χρωστάτε πάνω από ένα εκατομμύριο δρχ.», μιλούμε για τα τέλη του ’80 με αρχές του ’90. «Δεν με καλείτε εδώ πέρα για να προκαλώ καβγάδες και να έχετε τηλεθέαση; Μου’ πατε ότι θα μου δίνετε 20.000 δρχ. για κάθε καβγά». Το’ λεγε αστεία, αλλά ήταν πραγματικότητα. Και του λέει ο Ευαγγελάτος, γελώντας, «Θα φροντίσω να τα πάρεις». Αυτός ήταν ο ρόλος του Ραφαηλίδη. Θα μου πείτε: «κακώς»! Εντάξει! Αλλά έτσι έμαθε ο άνθρωπος! Θα τον διορθώσω εγώ σε μία μέρα; Σημασία έχει πώς θα φτάσει να καταλάβει αυτό που κάνει.

  Αυτό το έφερε ο Θεός ως εξής: τότε στον ΑΝΤ1 είχε πάει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: «Παπα-Γιώργη, ο Ραφαηλίδης μου ζήτησε την Πέμπτη να κάνουμε μία εκπομπή οι τρεις μας. Εγώ συντονιστής, ο Ραφαηλίδης από ‘δω κι εσύ από ‘κει». «Τι εκπομπή θα είναι αυτή;» λέω. «Ο Ραφαηλίδης θέλει να εξομολογηθεί δημόσια». «Αφού θέλει, εντάξει», λέω. Πήγα λοιπόν και μάλιστα κάθε φορά που συναντιόμουν με τον Ραφαηλίδη είχα ένα φόβο. Προσευχόμουν περισσότερο! Έλεγα «Χριστέ μου, δώσε μου δύναμη, όχι να τον κατατροπώσω, αλλά αυτό που θα του πω να πιάσει». Εμένα δεν μ’ ένοιαζε να τον «νικήσω»! Άμα τον «νικούσα» μήπως θα’ παιρνα αύξηση μισθού…; Συγγνώμη, είμαι ο τελευταίος. Αλλά με τη Χάρη του Θεού αγωνίζομαι να φύγω από τον φαρισαϊκό Χριστιανισμό της επίδειξης. Περνάς μπροστά από ένα ναό λ.χ. και μία κυρία έκαμνε μεγάλο σταυρό. Διάβαζε από σωματείο κάποιο φυλλάδιο και μου λέει: «Πάτερ, δεν κάνετε καλά το σταυρό σας». Λέω «Γιατί; Σταυρός δεν είναι;». «Μεγάλος σταυρός πρέπει να είναι». «Μεγάλους σταυρούς κάνουν οι Φαρισαίοι», της λέω. Επειδή εγώ δεν είμαι Φαρισαίος και δεν θέλω να με δει ο κόσμος. Κάνω το σταυρό κι αν μπορώ και κάτω από το ράσο.

  Τι είπε, λοιπόν, ο Ραφαηλίδης; Διηγήθηκε τη ζωή του. Ο Ραφαηλίδης είχε γεννηθεί γύρω στο 1930, άρα ήταν 13 ετών όταν άρχισε ο εμφύλιος, κ.τ.λ.. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής φιλόλογος, αλλά κομμουνιστής, εντεταγμένος στο Κ.Κ. Και η μάνα του δασκάλα ή καθηγήτρια -νομίζω δασκάλα. Και είχαν έξι παιδιά. Τον συλλαμβάνουν τον πατέρα Ραφαηλίδη και τον κλείνουν στη φυλακή, ως κομμουνιστή. Την απολύσαν και τη μάνα του κι άρχισε να πλένει σπίτια, να καθαρίζει σπίτια. Αλλά είχε τα παιδιά. Αυτός ήταν ο πρώτος, μαζί με αδελφούς και αδελφές (έχω γνωρίσει 2-3) που κατεβαίνανε στα 2 και 3 ετών παιδιά. Τι να κάνει; Ο παπάς του χωριού -κάπου έξω από τη Κοζάνη- με τη παπαδιά του είχαν έξι παιδάκια. Και της λέει ο παπάς, χωρίς να φοβηθεί (αιωνία του η μνήμη! Αν ζει ο Θεός να τον έχει καλά!) ότι θα γίνει μίασμα, ότι έχει «τα φίδια του κομμουνισμού» στο σπίτι του, μαζεύει τη μάνα του Ραφαηλίδη και τα έξι παιδιά και λέει: «Έξι έχω εγώ και έξι, δώδεκα, μου στέλνει ο Θεός». Για να μπορέσει εκείνη να δουλέψει. Και 3-4 χρόνια, όσο κράτησε ο εμφύλιος πόλεμος, τα παιδιά του καθηγητού Ραφαηλίδη, ήταν στο σπίτι του παπά και μεγαλώσανε με τον παπά.

  Και μου λέει: «Αχ παπα-Γιώργη!» κι άρχισε να δακρύζει ο Ραφαηλίδης. Θεός σχωρέσ’ τον! «Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνον τον παπά!». Οπότε, λέω μέσα μου, «Ήλθε η ώρα». Του λέω, «Κύριε Ραφαηλίδη, με συγκλονίσατε, πραγματικά, με τη στάση αυτού του παπά να μη φοβάται ότι θα τον πουν -ο δεσπότης πρώτα- κομμουνιστή! Το δεύτερο το οποίο με ενθουσιάζει, είναι ότι ψάχνετε συχνά να βρείτε Ορθοδοξία. Να η Ορθοδοξία! Αυτή είναι η Ορθοδοξία! Ψάχνετε να βρείτε δεσποτάδες και παπάδες…! Αυτός, είναι ο παπάς ο Ορθόδοξος!». «Έχεις δίκιο», μου λέει. Μέσα μου έλεγα, «Δόξα Σοι Κύριε, δόξα Σοι!». Τρία χρόνια κουβεντιάζαμε, μαλώναμε κι εκείνη τη στιγμή, μού λέει «έχεις δίκιο».

  Και μετά μου παρουσίασε ένα καθηγητή του, παπά ή αρχιμανδρίτη, ο οποίος έπαιρνε παιδιά για να «κάνει» ό,τι κάνει, και στο Ραφαηλίδη είχε δώσει φωτογραφική μηχανή (δεν είχανε φίλμ τότε) για να φωτογραφίζει τις πόζες αυτές. Και μου λέει «Τον είδα στο δρόμο και τον έβρισα». Λέω «Καλά του’ καμες». «Δεν είναι αμαρτία;». «Όχι, γιατί αφού δεν έχει εκείνος συνείδηση να βγάλει το ράσο και να πάει στο μοναστήρι ως μοναχός αρχιμανδρίτης, καλά του έκανες (και στο δρόμο να του το λέμε!)». Αν έχω αποδείξεις, βέβαια! Και μετά πήγαμε σε άλλες συζητήσεις του ιδίου θέματος.

  Σας το λέω: εξομολογήθηκε δημόσια ο Ραφαηλίδης! Και του λέω: «Να η Ορθοδοξία».

  Ήταν κι ένα άλλο, μετά από λίγο καιρό. Δεν ξέρω αν θυμάστε ένα γεροντάκι που είναι στο Μοναστηράκι, ο π. Σωφρόνιος, ο οποίος και μόνο με τη μορφή του σου δείχνει ποιος είναι, ο άνθρωπος! Ο Θεός ξέρει, αλλά η μορφή του σε καθηλώνει αμέσως. Και είχαμε κάποια εκπομπή με τα σκάνδαλα των Κυθήρων. Όλη η παρέα εκεί πέρα κι ο Τριανταφυλλόπουλος πρώτος, έλεγε «Να, οι παπάδες, κ.τ.λ.». Για να μη νομίζετε ότι πάω τυχαίως, μου είχε πει βέβαια αυτός πριν «Έλα να μιλήσουμε για τα σκάνδαλα των Κυθήρων». Και του λέω «Σε παρακαλώ, θα έλθω, αλλά θα έχουμε κι ένα παράδειγμα σωστού παπά, σωστού κληρικού». Να μη μείνει το δηλητήριο, μόνο! Οπότε, μου λέει «Θα σε ικανοποιήσω, σ’ το υπόσχομαι». Και πήγα επειδή μου το υποσχέθηκε. Κι έστειλε ένα δημοσιογράφο στον π. Σοφρώνιο και του πήρε συνέντευξη. Και μόλις μιλούσε για τη νεολαία ο π. Σοφρώνιος, για τη κατάσταση του κόσμου και της νεολαίας, έτρεχαν κρουνιδόν τα δάκρυα, αβίαστα, δάκρυα χριστιανικά, μετανοίας κι όχι επιδείξεως! Οπότε πετάγεται ο Ραφαηλίδης στο ημίφως -όταν βλέπαμε κι εμείς το φίλμ- και λέει «Α, παπα-Γιώργη, αυτός είναι παπάς!» Και πάλι του λέω: «Αυτή είναι η Ορθοδοξία κ Ραφαηλίδη. Όταν μιλείτε για Ορθοδοξία, μη πάτε σε μένα και σε Αρχιεπισκόπους. Να πάτε σ’ αυτόν τον παππούλη». Να, λοιπόν, πώς γίνεται αυτή η συνάντηση.

  Μίλησα μεν για το Ραφαηλίδη, για να δείτε ότι σε τέτοιες στιγμές πέθανε αλλά και από την άλλη τη πλευρά, για να σας πω: «μη κρίνετε ινα μη κριθείτε» (Ματθ. ζ΄/7, 1). Και «μη κατ’ όψιν κρίνετε, αλλά κρίσιν την δικαίαν κρίνετε» (Ιω. ζ΄/7, 24), λόγια του Χριστού μας. Δηλαδή, μην ασχολούμεθα με τους άλλους τόσο. Ας ασχοληθούμε με τον εαυτό μας.

  «Κύριε, ούτος δε τι;» (Ιω. κα΄/21, 21). «Σταμάτα, Πέτρε! Τι σε νοιάζει;». Δεν το λέει έτσι ακριβώς αλλά με τα λόγια Του είναι, σαν να του λέει ο Χριστός, «αστόχησες, έριξες κούφια σφαίρα».

 27. Παράθεμα: Για τον παπα-Ρωμανίδη, «προφήτη της Ρωμιοσύνης» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 28. Ο/Η Behold the Orthodox priests λέει:

 29. Ο/Η Psycho λέει:

  http://tvxs.gr/news/biblio/o-aforismenos-laskaratos-kai-o-protopresbyteros-metallinos

  Ο αφορισμένος Λασκαράτος και ο πρωτοπρεσβύτερος Μεταλληνός

  13:43 | 24 Φεβ. 2017 Τελευταία ανανέωση 17:49 | 08 Μαρ. 2017
  Βαγγέλης Σακκάτος

  Με ρωτάνε πολλοί, γιατί ασχολήθηκα με τον αφορισμό του Λασκαράτου, απ’ αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου μου: «Ο αφορισμός του Ανδρέα Λασκαράτου και η αμφισβήτησή του από τον πρωτοπρεσβύτερο Γ.Δ. Μεταλληνό», εκδόσεις «ΔΡΟΜΩΝ» Αθήνα, 2017. Έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να απαντήσω διεξοδικότερα ως προς τη σχέση μου με το Λασκαράτειο θέμα.

  [….]

  Την αφορμή για το τελευταίο βιβλίο μου, μου την έδωσε ο πρωτοπρεσβύτερος Μεταλληνός και το από πάσης απόψεως απαράδεκτο αντιλασκαράτειο πόνημά του: «Από τη “Φάρσα” στο “Φιάσκο”. Ο “αφορισμός” του Ανδρέα Λασκαράτου και η άρση του», Αθήνα, 2012.

  Για τη σύγχρονη κοινωνία μας, η διάδοση τέτοιων μεσαιωνικών αντιλήψεων από έναν ιερωμένο, ομότιμο καθηγητή της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκό πολίτη σημαίνει πως σε τέτοιες εποχές ιστορικής και κοινωνικοπολιτικής οπισθοδρόμησης, τέτοιες αντιλήψεις ευδοκιμούνε, ως αποτέλεσμα γενικότερης υπερσυντηρητικής στροφής, τόσο εθνικά, όσο και στις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις.

  Τα αστικά κομματικά επιτελεία έχουνε τα περισσότερα, σχεδόν όλα, καταρρεύσει και διαλύσει. Στην ουσία, σε καμιά χώρα δεν υπάρχει αξιόλογη αστική πολιτική εκπροσώπηση και ηγεσία. Αλλά λόγω και έλλειψης οργανωμένου ισχυρού διεθνούς εργατικού κινήματος, που να αποτελεί εναλλακτική λύση για την ανθρωπότητα και να εγγυάται προοδευτικές λύσεις σε κάθε χώρα και σοσιαλιστική λύση της κρίσης παγκόσμια, έχουμε τα κατεστραμμένα μεσαία κοινωνικά στρώματα και τις μάζες των άνεργων προλετάριων να «στήνουνε αυτί» στη φασιστική δημαγωγία και κινδυνεύουν να γίνουνε βορά της κοινωνικής δημαγωγίας του φασισμού και της ακροδεξιάς (εθνικισμός, φυλετισμός, ρατσισμός, αντικομμουνισμός, αντισημιτισμός).

  Οι κίνδυνοι επομένως για την ανθρωπότητα είναι σοβαροί και άμεσοι.

  Σ’ αυτές λοιπόν τις ιστορικές κοινωνικές οπισθοδρομήσεις έχουμε και ανάλογες πνευματικές. Έτσι βρίσκουν εύκολα έδαφος, η αναμονή της εξ ύψους σωτηρίας, ο παραλογισμός και η φυγή από την πραγματικότητα, η ευκολοπιστία και η αγυρτεία. Και ο Λασκαράτος είναι ένα σύμβολο ενάντια στο μεσαίωνα. Ένα ιστορικό και πνευματικό σύμβολο. Πρέπει λοιπόν, με κάθε τρόπο, να απαξιωθεί.

  Χαρακτηριστικό και το σχετικό απόσπασμα από το διήγημά του: «Η Ιστορία μιας κάρας», διηγημένη απ’ αυτήν την ίδια σε μια οικογένεια στη Μόσχα… (Άπαντα, τ. Β΄, σελ. 180-187, εκδόσεις Άτλας, Αθήνα 1959), που το παραθέτω και κάτω από τον τίτλο του τελευταίου, για τον αφορισμό του Λασκαράτου, βιβλίου μου:

  «Οι φαντασίες “μπαίνουν” εύκολα στα κούφια κρανία· επειδή στην είσοδο δεν είναι νους θυρωρός· και μέσα “βρίσκουν” ευρυχωρία».

  Σχετικά με τις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του Λασκαράτου έχω τοποθετηθεί και έχω πάρει σαφή θέση από το 1961 στο περιοδικό «Ιόνιος Ηχώ» και σε συνέχεια στα άλλα σχετικά με το Λασκαράτο δημοσιεύματά μου και στα βιβλία μου. Αλλά εκτός από αυτές τις απόψεις του, υπάρχει και ο Λασκαράτος λογοτέχνης και ο Λασκαράτος σατιρικός ποιητής, αλλά και ο Λασκαράτος Αγωνιστής, ενάντια στο σκοταδισμό και στο μεσαίωνα.

  «Η σάτιρα στη στεργιανή Ελλάδα δεν είχε αξιόλογους εκπροσώπους κατά τον περασμένον αιώνα… Αντίθετα στα Εφτάνησα είχε βαθιές ρίζες… Πάνω απ’ όλους όμως τους Εφτανήσιους σατιρικούς στέκεται ο Κεφαλονίτης Ανδρέας Λασκαράτος. Μα κι ο Μικέλης Άβλιχος είχε γερή σατιρική φλέβα…», γράφει ο Γιάνης Κορδάτος στην «Ιστορία (του) της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» το 1962, τόμος Β’ σελίδα 787.

  Και ο αείμνηστος Κονίδης Πορφύρης στην «Επιθεώρηση Τέχνης», τεύχη 78 και 91, Ιούνη 1961 και Ιούλη 1962:

  «Ο Λασκαράτος δεν ξεκίνησε από τα αστικοδημοκρατικά προβλήματα: ίσα-ίσα τα πολέμησε… Από το άλλο μέρος, αγωνίστηκε εναντίον της δεισιδαιμονίας και των προλήψεων, της αμάθειας και της θρησκοληψίας. Αγωνίστηκε προπάντων για τη γλώσσα, κι ο αγώνας του αυτός, στο χώρο όμως του εποικοδομήματος του δίνει δικαιωματικά τον τίτλο του «φωτισμένου», όχι όμως του φωτισμένου αστού, μα του φωτισμένου αριστοκράτη». Φωτισμένος αστός ήταν ο Ροΐδης.

  Και παρακάτω, ο Πορφύρης:

  «Ο Λασκαράτος βρέθηκε στο αντίθετο στρατόπεδο του ριζοσπαστισμού και στον πολιτικό και κοινωνικό τομέα έπαιξε ανασταλτικό ρόλο. Μα σαν αληθινός ποιητής και πνευματικός άνθρωπος, έπιασε πολλές αλήθειες που διαφεύγανε ή άφηνε να του διαφεύγουν, του ριζοσπαστισμού».

  Και κάποιες ακόμα κρίσεις, που τις έχω παραθέσει και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου μου του «ΕΝΤΟΣ»:

  «…Ο Λασκαράτος λέει την αλήθεια γελώντας και ο Άβλιχος την γράφει με πίσσα και με θειάφι. Δυστυχώς από το μεγαλύτερο σατυρικό του έργο, την «Πινακοθήκη της Κολάσεως», μόνο αποσπάσματα εσώθηκαν. Σαν λυρικός παρουσιάζει βαθειά συγκίνηση. Ο χρωματισμός των εικόνων είναι ζωηρός και λεπτός. Φροντίζει το δούλεμα της μορφής. Ο λυρικός Άβλιχος μπορεί να σταθεί πλάι στους καλύτερους αντιπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής. Δ. Ζακυνθηνός «Ιόνιος Ανθολογία» Τεύχος 6, 1927».

  Και: «Η Κεφαλληνία με το άφθαστο και ιδιόρρυθμο σατυρικό πνεύμα και με τα σατυρικά μυδραλιοβόλα ολκής του Λασκαράτου, Άννινο Θεμ. και Μπάμπη, Γ. Μολφέτα και Μιχ. Άβλιχο, κατέχει μια εκλεκτή θέση στο παγκόσμιο σατυρικό στερέωμα, όπου τα σπινθηροβόλα πνεύματα εκπέμπουν τους ευεργετικούς σπινθήρας των και καυτηριάζουν τα κακά και σάπια, με τις ευεργετικές ακτίνες των, σκορπούν την χαρά και την ευθυμία και γελιοποιούν φθοράς και ανηθικότητας. «Η Σάτυρα* στην Κεφαλονιά», Τόμος A, 1939, σελίδες 29-30»

  Αυτός είναι ο Ανδρέας Λασκαράτος, ο Ιψενικός ήρωας του Γρηγορίου Ξενόπουλου και «ο πιστός στα ιδανικά του, ασάλευτος στις πεποιθήσεις του», που «ήξερε να επιμένει και στο τέλος ενίκησε», που «ήταν ο πολεμιστής που τα έβαλε με όλους, υψώθηκε ενάντιος σε κάθε δύναμη, επιθετικός και αλύγιστος, ώσπου κατόρθωσε να επικρατήσει», ο Ανδρέας Λασκαράτος του Μαρίνου Σιγούρου. Αλλά ο πρωτ. Γ.Δ. Μεταλληνός επεκτείνεται και σε άλλα επίπεδα.

  Έχει συστήσει «Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας» (oode.gr). Δεν ξέρω κατά πόσον είναι Ομάδα ή ατομική αυτοονομασία.

  Εκεί λοιπόν, σε 14σέλιδο κείμενο κατά του Λασκαράτου, για τον οποίο υπάρχει και η «αντίθετη άποψη», όπως δηλώνει στον τίτλο του, και που στη δεύτερη σελίδα του τον αποκαλεί «δωσίλογο της Επτανήσου», στην ίδια σελίδα αναφέρεται και σε κάποιον που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Βολτέρος, δεν αναφέρει πού το διάβασε για να μην τον εκθέσει (!) και φροντίζει να μας «πληροφορήσει» τι σημαίνει το ψευδώνυμο που επέλεξε αυτός «ο δυστυχής» γράφοντας:

  «Ξαφνικά όμως, ο δυστυχής μαθαίνει (από πού;) ότι ο περίφημος φιλόσοφος που διακρίνεται για τη «δικαιοσύνη» και την «ανθρωπιά» του, έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα του, επενδύοντας τα χρήματα του στο απάνθρωπο δουλεμπόριο των λιμανιών της Γαλλίας και κάθε φορά που τα πλοία-φέρετρα έρχονταν γεμάτα με αλυσοδεμένους, μισοπεθαμένους μαύρους, ο Βολτέρος γέμιζε τα σεντούκια του με ζεστό χρήμα!».

  Η παράθεση είναι απόλυτα ακριβής. Είναι η δεύτερη παράγραφος από τα επάνω, της δεύτερης σελίδας του προαναφερόμενου κειμένου της… oode.gr. Του 14σέλιδου κειμένου που δηλώνεται στο τέλος του πως είναι το πρώτο μέρος. Και μάλιστα τόσο ακριβής, που δεν βάλαμε ούτε τον δεύτερο τόνο που λείπει από τη λέξη «τα χρήματά του». Αυτά γράφει εκεί ο πρωτ. Γ.Δ. Μεταλληνός για τον Βολτέρο, τον πρόδρομο της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, που έβγαλε την ανθρωπότητα από το Μεσαίωνα, αυτήν την «πανευρωπαϊκή πνευματική προσωπικότητα και βασικό διαμορφωτή του Διαφωτισμού», σύμφωνα και με το «Λεξικό των Κοινωνικών Επιστημών» τόμος 3ος, σελίδες 1336-1339, εκδόσεις «Πλούταρχος».

  Εκεί τα βάζει και με τον Ροΐδη, το Λούθηρο και το Θέμο Κορνάρο, τον οποίο αποκαλεί «ασήμαντο λογοτέχνη», φθάνοντας μέχρι και τον Ανώνυμο Έλληνα της Ελληνικής Νομαρχίας!

  Τέλος, όπως είναι γνωστό, η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, έχει τυπώσει σε βιβλίο τις «Σημειώσεις» του υποπλοιάρχου του Ρωσικού Στόλου Γιεγκόρ Μεταξά «Η Ρωσική Ναυτική Μοίρα στα Ιόνια Νησιά 1798 – 1799», Αργοστόλι 2016, βιβλίο που παρουσιάστηκε και στην Αθήνα στις 22.11.2016 στη Στρατιωτική Λέσχη, και μεταξύ άλλων ομιλητών ήταν και ο πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός. Είχα λάβει πρόσκληση για την οποία ευχαριστώ, αλλά λόγοι υγείας δεν μου επέτρεψαν να παραβρεθώ.

  Το βιβλίο δεν το έχω δει ακόμα, αλλά με πληροφόρησαν από την Κεφαλονιά, ότι το προλογίζει ο πρωτ. Γ.Δ. Μεταλληνός και ότι μεταξύ άλλων στον πρόλογο γράφει:

  «Παρά την στιλπνότητα των διακηρύξεών τους γρήγορα φανέρωσαν τον αληθινό εαυτό τους ως γνήσιων τέκνων του διαφωτισμού». (Η υπογράμμιση δική μου. Β.Σ.). «Γρήγορα έτσι ο ενθουσιασμός άρχισε να μετριάζεται, ώσπου τελικά να σβήσει στην πλειονότητα του πληθυσμού».

  Πρόκειται για τους Γάλλους του Ναπολέοντα στα Επτάνησα, που τα καταλάβανε μετά την κατάλυση της Ενετικής θαλασσοκράτειρας «Δημοκρατίας».

  Με την έλευση των Γάλλων στα Επτάνησα, και παρά το ναπολεόντειο θεμιδώρ, ο πληθυσμός τους τους είδε σαν φορείς των απελευθερωτικών ιδεών της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης και έκαιγε μαζί τους στις πλατείες τα Libro D’Oro της… αριστοκρατίας, οργάνου των ξένων κυρίαρχων, που τα ξανααποκαταστήσανε και τα ξανατυπώσανε οι Άγγλοι το 1803.

  Ο πρωτοπρεσβύτερος, μ’ αυτή του τη διατύπωση φαίνεται πως θεωρεί πολύ κακό πράγμα το Διαφωτισμό. Μα το αντίθετό του είναι το σκοτάδι και ο Μεσαίωνας. Κι ακόμα, ο Ρώσικος στόλος δεν ήλθε μόνος του τότε στα Επτάνησα, αλλά μαζί με τον Τούρκικο. Και σε συνέχεια, σε συνεργασία και με τον Αγγλικό ιμπεριαλισμό, ιδρύσανε την περίφημη Πολιτεία των Επτά Ηνωμένων Νήσων, ή Ιονικό Κράτος (το σωστό θα ήταν Ιόνιο Κράτος), που μετά το 1815 κατάληξε στην Αγγλική «προστασία», δηλαδή κατοχή, που διατηρήθηκε ως το 1864.

  * Φιλοξενούμενος εργάτης. Ο όρος είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις ως προς την αντικειμενικότητά του, γιατί τους φιλοξενούμενους δεν τους βάζουμε να δουλεύουνε. Β.Σ.

  * Σήμερα γράφουμε «σάτιρα» και «σάτυρος». Τότε γράφαν ακόμα και «σάτυρα». Β.Σ.

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Ορθοδοξία πενθεί.
  Πρωτοσέλιδο Star
  Εκοιμήθη ο Γεώργιος Μεταλληνός

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Αυτός δίπλα στο τεκνό είναι καλέ;

   Η χουντοφυλλάδα λέει πως ήταν μέγιστος

   και το makeleio
   Ο τελευταίος πολέμιος της ομοφυλοφιλίας
   Δηλαδή πολεμούσε τους δεσποτάδες;

 31. Ο/Η Μητροπολίτης Ντώντω λέει:

  Ξέκωλη Εσπρέσσο

  Φάρος της Ορθοδοξίας

 32. Ο/Η Βυζαντινολόγος λέει:

  Star, Espresso, makeleio, δημοκρατία. Όλος ο σοβαρός Τύπος των ξέκωλων έχει στην πρώτη σελίδα το φευγιό του κυρ Γιώργη για το άγνωστο.
  Άγιος άνθρωπος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Άγιος, άγιος

   https://roides.wordpress.com/2016/01/14/14jan16/

   Για τον παπα-Ρωμανίδη, «προφήτη της Ρωμιοσύνης»
   14/01/2016
   [Aπό τις περιπέτειες του κ.Γιώργου Μεταλληνού]


   ………………………………….

   Ο Ρωμανίδης λοιπόν ήταν υποψήφιος βουλευτής (1977) της απροκάλυπτα φασίζουσας βασιλοχουντικής «Εθνικής Παράταξης», γεγονός που το εξωραϊστικό άρθρο της wikipedia το κρύβει και καλό θα ήταν αυτό το στοιχείο να προστεθεί στο λήμμα. Αιχμή του μαύρου της δόρατος ήταν η νεολαία της η Ε.Ν.Ε.Π. («Ελληνική Νεολαία Εθνικής Παράταξης»), με δεκάδες τοπικές οργανώσεις, που ολοκάθαρα προπαγάνδιζε τον Εθνικισμό, μέσα από το περιοδικό «Κίνημα». Βιτρίνα της η Ε.Π. είχε τους Στέφανο Στεφανόπουλο, πρωθυπουργό της αποστασίας του 1965 και κόντε Θεοτόκη, τέως υπουργό της ΕΡΕ και της ΝΔ. Απλή ανάγνωση των εφημερίδων της προεκλογικής περιόδου της 20ης Νοεμβρίου 1977, από τον «Ελεύθερο Κόσμο» μέχρι την «Ελευθεροτυπία» και των περιγραφών των προεκλογικών συγκεντρώσεων του Στεφ-Στεφ στο θέατρο Μινώα, της εισόδου του στην Πάτρα και των ομιλιών του (12 και 13.11) στην Αμαλιάδα και στον Πύργο, όπου εμφανίστηκαν μεταφερόμενοι οπαδοί με ρόπαλα κλπ, μετατρέποντας την κεντρική πλατεία του Πύργου σε πεδίο μάχης, αποδεικνύει τι ήταν η ΕΠ. Στιλέτα, αλυσίδες, σιδερένια αιχμηρά αντικείμενα, πέτρες χρησιμοποιήθηκαν από τους πρόδρομους της Χ.Α. στις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, με τραυματισμούς πολιτών. Ανάλογα επεισόδια έγιναν την ίδια ημέρα και στη Ζάκυνθο. Η υποψηφιότητα του Ρωμανίδη στην Α΄ Θεσσαλονίκης με την «ακροδεξιά» (έτσι την ανακοίνωσε η θεσσαλονικιώτικη «Μακεδονία» της 21.10.1977, αλλά φαίνεται πως ο Ρωμανίδης δεν τη διάβασε και συνέχισε να πιστεύει πως είναι υποψήφιος σοσιαλιστικού δημοκρατικού κόμματος), τον συστέγαζε στο ίδιο ψηφοδέλτιο με πρόσωπα όπως ο πρώτος σε σταυρούς (1195) Οδυσσέας Τόσκας (ο Ρωμανίδης ήλθε 4ος με μόλις 407), που συμπτωματικά πέθανε φέτος. Στο ναζιστικό Στόχο (5.3.2015) μπορεί κανείς να διαβάσει «ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ, ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ …Πέθανε …ο Τόσκας Οδυσσέας, … πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσις …(sic, το ‘ελληνόψυχο’ ορθογραφικό λάθος επαναλαμβάνεται δυο φορές!). Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ελληνόψυχου και μεγάλου φίλου του «Στόχου».

   Ο πρωτοπρεσβύτερος και επίσης καθηγητής κρατικής Θεολογικής Σχολής Γιώργος Μεταλληνός, για να καλύψει τον Ρωμανίδη, δεν διστάζει να κάνει το μαύρο άσπρο, να αλλάξει ημερομηνίες και να πει παραμύθια, στο σχετικό βιβλίο του: «Με την πτώση των συνταγματαρχών, η Ελλάδα απέκτησε μια προσωρινή κυβέρνηση. Ήταν όμως περίοδος αντιποίνων (sic). Κηρύχθηκαν εκλογές. Αντιχουντικοί βασιλικοί πλησίασαν το π. Ρωμανίδη ζητώντας του να γίνει υποψήφιος του κόμματός τους (Εθνική Παράταξη). Μη όντας βασιλικός ο π. Ρωμανίδης, αλλά δημοκράτης, αρνήθηκε. … Παρ’ όλα αυτά ο π. Ρωμανίδης είδε το όνομά του να συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων του παραπάνω κόμματος στις εφημερίδες. Έστειλε τότε τηλεγράφημα στον αρχηγό του κόμματος, ζητώντας να διαγραφεί το όνομά του. Τότε μέλη του κόμματος προσπάθησαν να τον συγκινήσουν, λέγοντας ότι το κόμμα θα πληγωνόταν, αν επέμενε στην απάλειψη του ονόματός του. Το αποτέλεσμα ήταν να κατέλθει ως υποψήφιος, αφού ο αρχηγός του κόμματος τον διαβεβαίωσε ότι παραμένει σοσιαλιστής (sic) και δεν είχε ποτέ μεταβάλει την πολιτική ιδεολογία του, από την εποχή που αυτός ήταν συνάδελφος (sic, ορολογία ενός καθηγητή!) του Γ. Παπανδρέου και μέλος της κυβερνήσεώς του». Βέβαια στη βιασύνη του να κουκουλώσει τις πομπές του φίλου του, τον οποίο παρουσιάζει περίπου ως έναν ηλίθιο που θεωρούσε «σοσιαλιστή» έναν διάσημο, υπόλογο για εκ δεξιών πολιτική προδοσία του Κέντρου, ενεργούμενο του παλατιού, τον βουτυρομπεμπέ γιό της κυρα Φανής, παλαιοκομματικό μεγαλοαστό, που βρέθηκε στα 1977 αρχηγός-βιτρίνα του χουντικού κόμματος, ο πανεπιστημιακός (!) κ.Μεταλληνός (που παρουσιάζει την ημιτελή «κάθαρση» των εγκλημάτων της Χούντας ως «αντίποινα»! ), «ξεχνάει» πως αυτά δεν συνέβησαν το 1974, όπως τα έζησε, τα «ξέχασε» και τα περιγράφει ο ερευνητής το 2003 με δραματικό τόνο, αλλά το 1977. Ο κ.Μεταλληνός που λέει αυτές τις επιεικώς ανακρίβειες (δεν είναι η πρώτη φορά που λέει, ας τα πούμε, ψεματάκια, μερικοί θα τα έλεγαν ψεματάρες), με προχειρότητα η οποία δεν τιμάει την καθηγητική του ιδιότητα, ξέρει πολύ καλά πως ο Ρωμανίδης είχε επισύρει την οργή του φοιτητικού κόσμου με αφορμή το πανεπιστημιακό άσυλο (κινδυνολογούσε πως θα γίνονται ατιμώρητα βιασμοί στα Πανεπιστήμια), πως είχαν γίνει επεισόδια εναντίον του και εναντίον μιας βοηθού του και πως ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά και το ότι ήταν υποψήφιος και που ήταν υποψήφιος, πως το όργανο της Χούντας, ο «Ελεύθερος Κόσμος» του Σάββα Κωνσταντόπουλου πρόβαλε προκλητικά με φωτογραφίες κλπ την υποψηφιότητά του (νομίζω μάλιστα με περιβολή λαϊκού-φωτ), πως ούτε ανήλικος ήταν ούτε είχε το ακαταλόγιστο, απλά οι αγιογράφοι του κάνουν αυτό που κάνουν συστηματικά οι ορθόδοξες αγιογραφίες, που παρουσιάζουν κακούργους βυζαντινούς αυτοκράτορες ως αγίους, αποσιωπούν και πλαστογραφούν.

   Στις 14.11 ο Γεώργιος Ράλλης είχε καταγγείλει το κόμμα Ρωμανίδη ως «κόμμα της ακροδεξιάς, αναβίωση του χουντισμού, κατευθυνόμενο από φανατισμένα στελέχη της δικτατορίας». Για να μην μακρηγορώ όμως να καταλήξω με την υπενθύμιση πως στα τέλη του 1978, είχε πάει στα κεντρικά γραφεία της νεολαίας (Ακαδημίας 64) η Δέσποινα Παπαδοπούλου μεταφέροντας την απαίτηση του άντρα της να μετονομασθεί η ΕΝΕΠ σε Νεολαία Γεωργίου Παπαδοπούλου.
   ………………………………

 33. Παράθεμα: Ο έγκυρος Τύπος για τον τρισμάκαρα πρωτοπρεσβύτερο Μεταλληνό | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 34. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.news247.gr/koinonia/metallinos-otan-miloyse-me-ton-rafailidi-gia-ti-choynta-stin-ekklisia.7551850.html
  Χρήστος Δεμέτης
  19 Δεκεμβρίου 2019 12:11

  Η επιστολή της οικογένειας Ραφαηλίδη

  Παρά τα όσα είχε αναφέρει βέβαια ο π. Μεταλληνός για επιθυμία του ίδιου του δημοσιογράφου να κηδευτεί με θρησκευτική κηδεία, η οικογένεια Ραφαηλίδη είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφερε πως η απόφαση ήταν των συγγενών.

  Στην επιστολή τους, ανέφεραν στις 22 Σεπτέμβρη του 2000:

  «Είπε και έγραψε σε επιστολή του στον Τύπο της 16ης Σεπτεμβρίου, ο π. Γ. Μεταλληνός ότι ζήτησε «αυτός ο θεωρούμενος άθεος, εκκλησιαστική και όχι πολιτική κήδευση».

  Πρόκειται για μέγα λάθος. Ο Βασίλης δε ζήτησε τίποτα. Δε μας είχε εν ζωή εκφράσει οποιαδήποτε επιθυμία του και όσο και αν ερευνήσαμε το σπίτι του αμέσως μετά το θάνατό του, δε βρήκαμε κάποια γραπτή υπόδειξη ή στοιχείο που να μας οδηγήσει για τη δική του θέληση. Δεν πρόλαβε επίσης στο νοσοκομείο, να μας εκφράσει οποιαδήποτε επιθυμία του λόγω της γρήγορης επιδείνωσης της κατάστασής του από νόσο την οποία αγνοούσε τόσο ο ίδιος όσο και εμείς.

  Η απόφαση για κηδεία θρησκευτικού χαρακτήρα ήταν αποκλειστικά δική μας. Ετσι κρίναμε εκείνες τις ταραγμένες στιγμές, έτσι αποφασίσαμε και αυτή η απόφαση σε εμάς πρέπει να χρεωθεί και όχι στο Βασίλη.

  Απόφαση δική μας ήταν επίσης, να ψάλλει τη νεκρώσιμη ακολουθία ο π. Γ. Μεταλληνός και να τον αποχαιρετήσει με δύο λόγια. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον π. Γ. Μεταλληνό έγινε μέσα από το Νοσοκομείο, μετά από το οδυνηρότατο άγγελμα του θανάτου του αδελφού μας, σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και ίσως η επιθυμία μας να εκλήφθηκε εκ μέρους του, εσφαλμένα, ως επιθυμία του».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.