Ο ΓΑΠ κάνει προσλήψεις υπεράριθμων επισκόπων

Νέος επίσκοπος προστέθηκε, τον καιρό της εφεδρείας, στο μισθολόγιο


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

Βοηθός επίσκοπος της Εκκλησίας της «Ιπτάμενης Τσαγιέρας» μαζεύει τα σκουπίδια του μητροπολίτη.

Στην Εκκλησία της Ελλάδος υπάρχει ο αντικανονικός θεσμός των βοηθών επισκόπων. Ο βοηθός δεν διαθέτει ποίμνιο, παίρνει τον τίτλο νεκρής επισκοπής και είναι συνήθως ένας μωροφιλόδοξος άγαμος παπάς που θέλει να φορέσει τη μίτρα. Γι’αυτό και προσκολλάται σε κάποιο γέρο επίσκοπο, ο οποίος τον προωθεί δήθεν ως βοηθό του (σε τι;), σαν παρείσακτο εραστή στη νύμφη επισκοπή του, με την οποία είναι δια βίου συνδεδεμένος. Ο δεσπότης διαθέτει δεκάδες ιερείς, διάκους, αυλικούς, καλόγερους, καλόγριες, λακέδες,  κλπ που μπορούν να τον βοηθήσουν σε όλα και να του ικανοποιήσουν κάθε (θεμιτή) ανάγκη του. Το ΠΑΣΟΚ με την άνοδό του στην εξουσία φόρτωσε τον προϋπολογισμό με 6 βοηθούς επισκόπους («Υπάρχουν λεφτά») τη στιγμή που η ΔΕΚΟ Εκκλησία διαθέτει σε όλη την Ελλάδα ήδη υπερεκατό μητροπολίτες, αριθμό πρωτοφανή και αναντίστοιχο με τον αριθμό των πιστών. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και αργόσχολοι μητροπολίτες του παπάτου της Αλεξάνδρειας (Διαβάστε: ΤΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ «ΙΕΡΟ ΧΡΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ) που παρεπιδημούν και καλοπερνάνε στην Αθήνα μακριά από τις έδρες τους και πολλοί «σχολάζοντες» μητροπολίτες με πρώτο και καλύτερο το δανειστή της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία χωρεπίσκοπο Βρεσθένης (τ.Θεσσαλιώτιδος) άγιο Θεόκλητο, πνευματικό τέκνο του ιερού Χριστόδουλου.

Στους 17 λοιπόν βοηθούς επισκόπους, που πρέπει οι γηραιότεροι να μπουν άμεσα σε άμισθη εφεδρεία, αρκούμενοι στα (αφορολόγητα) έσοδα από την πώληση της «θείας χάρης» σε μυστήρια και από την, επί χρήμασι, παράστασή τους σε κηδείες και γάμους νεόπλουτων, προστέθηκε πολύ βιαστικά, με το που συμπλήρωσε τη νόμιμη ηλικία (35 ετών), και 18ος ο κ. Παπανικολάου, πνευματικόν τέκνον του τρισμάκαρος Χριστόδουλου (κι αυτός), που κληροδοτήθηκε ως στενός συνεργάτης του κ.Ιερώνυμου, εφημέριος της Αγ.Μαρίνας Θησείου και τώρα βοηθός με τον τίτλο της νεκρής επισκοπής Διαυλείας. Τον τίτλο έχει τιμήσει και βοηθός του τρισμάκαρος αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, προαχθείς σε μητροπολίτη από τον κ.Ιερώνυμο, πρωταγωνιστής το πάλαι ποτέ πρωτοσέλιδων δηλητηριωδών σχολίων του «Ορθόδοξου Τύπου», ενώ τον ίδιο τίτλο νέμεται σήμερα και ο παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης Ακάκιος. Ο τιτουλάριος της Διαυλείας, φαίνεται πως διαθέτει πέρα από τις σπουδές του και πολλά ακόμη προσόντα, νιάτα και καλή εμφάνιση, τα οποία κακώς νομίζω, επισημαίνονται επίμονα τόσο από το «Ποντίκι» όσο και από την «Εσπρέσσο» διότι οι ιερείς της αγιοτάτης Ανατολικής Εκκλησίας δεν κρίνονται από τα σωματικά τους προσόντα. Λυπάμαι, αλλά δεν βλέπω τίποτα πνευματικό σε έναν κομψευόμενο νεαρό, που με τόση προπέτεια σε μια εποχή χρεοκοπίας τρέχει να φορέσει τη μίτρα και να ενδυθεί έναν άδειο τίτλο μιας ουσιαστικά «απολελυμένης» χειροτονίας, εκμεταλλευόμενος την πατρική αγάπη ενός καλοκάγαθου, αφιλοχρήματου, ασκητικού και ενάρετου γέρου αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει αποσπάσει και τον δημόσιο έπαινο των ΓΑΠ και Αλέξη Τσίπρα.

Αντιγράφω παλιότερο ρεπορτάζ από το «Ποντίκι»:

«Ποιος είναι αυτός ο αψηλός, ποιος είναι αυτός ο τύπος, ο μελαχρινός αρχιμανδρίτης που συζητούσε προχθές με τόση οικειότητα με τον Γιώργο, παρουσία του Ιερώνυμου, μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, και μάλιστα χθες, στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, οι δυο τους χαριεντίζονταν και κρυφογελούσαν;……………… ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Γαβριήλ ο νέος και ωραίος πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, … ο νεαρός κληρικός έχει άριστες σχέσεις με τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο με τους σημερινούς πολύ κοντινούς του Γιώργου, όπως ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Παμπούκης, αλλά και με παλαιότερους, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου……Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον Ιερώνυμο, έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού πρωτοσυγκέλου λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘Τέτοιους κληρικούς θέλουμε’». (σημ.Λασκ.: Ουάου!)

Αλλά και η ευσεβής ροζ Εσπρέσσο αναφέρθηκε στον κ.Παπανικολάου:

«Ο ισχυρός ζεν πρεμιέ της Αρχιεπισκοπής….ο νεαρός κληρικός ακούγεται να μιλά στο κινητό του και να λέει: ‘Κύριε πρόεδρε, να σας δώσω τον μακαριότατο να μιλήσετε’… Με γοργά βήματα πλησιάζει τον Αρχιεπίσκοπο που εκείνη την ώρα συνομιλεί με κάποιον επίσκοπο και του λέει: ‘Μακαριότατε, στο τηλέφωνο είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σας τον δίνω’. Ακολούθησε ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον κ. Ιερώνυμο και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου….. Ευπαρουσίαστος, προσέχει αρκετά την εξωτερική εμφάνισή του, είναι κοσμογυρισμένος, με ευρωπαϊκό αέρα και ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει…Οταν ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να ορίσει πρωτοσύγκελο τον 33χρονο αρχιμανδρίτη, πολλοί ήταν εκείνοι …που ένιωσαν μεγάλη έκπληξη. .. ‘Μα θα τα καταφέρει ο άπειρος …’..» κλπ

Είμαι περίεργος να πληροφορηθώ ποιές ακριβώς είναι οι δραστηριότητες που δεν μπορούσε να διεκπεραιώσει ο νέος επίσκοπος (του πουθενά) ως παπάς και θα μπορεί τώρα ως άλλος ένας βοηθός επίσκοπος στο πολυάριθμο βοηθητικό επισκοπικό προσωπικό του κ.Ιερώνυμου.

ΥΓ
Με την ευκαιρία, να ρωτήσω τι απέγινε με τις ανακρίσεις που διέταξε ο κ.αρχιεπίσκοπος τον Ιούνιο για μια ροζ υπόθεση υποψήφιου μητροπολίτη, η οποία θα άφηνε αδιάφορο, ως αυστηρά ιδιωτική, κάθε σοβαρό άνθρωπο (η Αρχή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων πάντως έχει γνωματεύσει με την υπ.αριθμ. 25/2005 απόφαση πως «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη»)  αν η Εκκλησία δεν έβριζε τους ομοφυλόφιλους (έχουν «το κουσούρι», έλεγε  ο πνευματικός πατήρ του κ.Παπανικολάου, για να αποδειχθεί πως πρώτος το διέθετε ο μακαρίτης, αν κρίνει κανείς από την ανεξήγητη σιωπή τη δική του σε δημοσίευμα αρχικά και τώρα και της Εκκλησίας στις σχετικές αποκαλύψεις κληρικού) και αν δεν στεκόταν εμπόδιο στη θεσμική πρόοδο του σύμφωνου συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, τρομοκρατώντας τα κόμματα της Εκκλησίας (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο μάλιστα χάνοντας τη μοναδική ευκαιρία να ξεμπροστιάσει το πρώτο), που δεν τολμάνε να επαναφέρουν στη Βουλή παλιά πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ. Η υπόθεση έχει δημιουργήσει μεγάλο ντόρο στο διαδίκτυο, έχει κρατηθεί στη σιωπή από τον Τύπο και τα ΜΜΕ και περιέργως δεν έχει ακόμη (4 μήνες!) διελευκανθεί από τον κ.αρχιεπίσκοπο. Αντιγράφω τα σχετικά δημοσιεύματα για τις ανακρίσεις, όπως γράφτηκαν φέτος τον Ιούλιο, σε δυο (από τους πολλούς) ιστότοπους.

«Γράφει ο Στέφανος Χίος. Την διενέργεια επείγουσας ένορκης διοκητικής εξέτασης διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος σχετικά με οπτικό υλικό που προβλήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel , “Mακελειό¨. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γνωστός αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στενός συνεργάτης αξιωματούχου της Ιεράς Συνόδου (και εκ των πιο άμεσων συνεργατών του Μακαριωτάτου) που προίσταται σε ιστορικό ναό της Αθήνας και συμμετέχει σε επιτροπή της Ελλαδικής Εκκλησίας, εικονίζεται ημίγυμνος να ερωτοτροπεί μπροστά σε web camera, να συνομιλεί με νεαρό και να αυτοικανοποιείται. Ο εν λόγω αρχιμανδρίτης και υποψήφιος μητροπολίτης που φέρεται να ανήκει σε λόμπι ιερών πατέρων με τα ίδια γούστα, να αναζητά ερωτικούς συντρόφους και να κλείνει διαδικτυακά ραντεβού για σαρκικές απολαύσεις, τέλεσε πριν από λίγο καιρό μαζί με τον αρχιεπίσκοπο την κηδεία του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου. Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μόνο που έχει στην διάθεση της η εκπομπή καθώς οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν κι άλλα με ανώτερους και ανώτατους κληρικούς να εικονίζονται γυμνοί και να ερωτοτροπούν σε σαδομαζοχιστικές τάσεις έχοντας στο λαιμό τους και στα πόδια τους μέχρι και…λουριά….».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

47 Responses to Ο ΓΑΠ κάνει προσλήψεις υπεράριθμων επισκόπων

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Έθνος: ‘Απειλούνται με απόλυση 45.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο’
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63031033

  αλλά οι επίσκοποι δεν είναι εργαζόμενοι, είναι λουφαδόροι για αυτό δεν απολύονται.

 2. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Έθνος:

  Iερή διγλωσσία για το «κουσούρι»

  Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.

  Oμως, κατά πάσα πιθανότητα, οι επίσκοποι με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις θα περιμένουν για πολύ ακόμα, έως ότου «εγκριθούν» και τυπικά τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας που ενδημούν στους κόλπους της Eκκλησίας…

  Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών».

  Το πρόστιμο

  H ανεξάρτητη αρχή επέβαλε πρόστιμο στον δημοσιογράφο Σπ. Kαρατζαφέρη, διότι η εκπομπή του επανειλημμένως μετέδιδε στοιχεία για τις… ιδιαιτερότητες της προσωπικής ζωής μητροπολιτών της Eκκλησίας της Eλλάδος. Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη». Λίγους μήνες ύστερα από τη γνωμάτευση της ανεξάρτητης αρχής, για το αν είναι ή όχι οι κληρικοί και οι επίσκοποι δημόσια πρόσωπα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου, στις 2/6/2005, απέστειλε αίτηση με την οποία ζητούσε να μη συμπλέκεται η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός μητροπολίτη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Aντιγράφουμε αποσπάσματα από την «αίτηση θεραπείας περί ανακλήσεως της Iεράς Συνόδου»:

  «Eιδικώς ως προς τα προσωπικά δεδομένα του μητροπολίτου (τάδε), τα οποία έτυχον επεξεργασίας υπό τού ως άνω τηλεοπτικού σταθμού εν ουδεμία περιπτώσει δύνανται να θεωρηθούν ότι συνδέονται με την άσκηση δημόσιου λειτουργήματος, διότι πρόκειται περί δεδομένων αναφερόμενων εις αυστηρώς προσωπικήν (ομοφυλοφιλικήν) συμπεριφοράν, παντελώς άσχετον προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

  «Συνεπώς και αν εισέτι γίνει δεκτόν ότι ο μητροπολίτης είναι δημόσιον πρόσωπον, αυτό ακριβώς το οποίο εμείς αρνούμαστε και πάλι η επεξεργασία των συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων (ότι δηλαδή είναι ομοφυλόφιλος) είναι μη νόμιμος, διότι τα δεδομένα αυτά (ομοφυλοφιλική συμπεριφορά) δεν συνδέονται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

  Η νομοθεσία προβλέπει πως αν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο, τότε είναι θεμιτή η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του. Γι αυτό το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου «έχτισε» στην επιχειρηματολογία ότι οι μητροπολίτες δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Για να αποφύγει τη μετάδοση προσωπικών τους δεδομένων.

  Η κατάντια των αμαρτωλών

  Tον Nοέμβριο του 2004 ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε από άμβωνος την ομοφυλοφιλία «κουσούρι» και τους ομοφυλόφιλους «αμαρτωλούς», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση. Kανείς δεν είπε ότι πρέπει να πάρει κανείς το κεφάλι των αμαρτωλών, γιατί αν ήταν έτσι, πρώτα εγώ είμαι αμαρτωλός και το δικό μου κεφάλι θα έπεφτε». H Iερά Σύνοδος ακόμα περιμένει να ανακαλέσει την απόφασή της η Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων…

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=22098

 3. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Επιστολή του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο

  «Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία»

  Και επίθεση εννέα ιεραρχών κατά της νομικής υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου

  Το Βήμα
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2007, 00:00

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=192673

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Πολύ σωστά όσα επισημαίνονται. Έχουν αντιδράσει και άλλοι οπως:

  ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ;

  14:46 8/10/2011 – Πηγή: Ksipnistere

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου
  Ο ευνοούμενος του Αρχιεπισκόπου Iερωνύμου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου εξελέγη βοηθός επίσκοπος Διαυλείας! Γιατί άραγε; Καταρχήν υπάρχουν ήδη πολλοί βοηθοί επίσκοποι παρόλον ότι πρόκειται για ένα εντελώς αντικανονικό θεσμό. Προς τι η προσθήκη ακόμη ενός; Για να διαιωνισθεί η παρανομία;
  Και γιατί άραγε προωθείται ένας τόσο νεαρός κληρικός με αυτή τη σπουδή; Δεν έφτανε που προωθήθηκε παρά το νεαρό της ηλικίας του στην πρωτοσυγκελία τώρα προωθείται και στην αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου; Και γιατί ακριβώς χρειάζεται να είναι επίσκοπος ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου; Ολοι οι προ αυτού Αρχιγραμματείς της Συνόδου δεν ήταν επίσκοποι. Γιατί τώρα πρέπει να…..
  είναι επίσκοπος;
  Αν κρίνουμε από το βιογραφικό του νέου βοηθού επισκόπου τίποτα δεν δικαιολογεί τη μεροληπτική ταχεία ευνοική του ανέλιξη. Πολλά σύρτα – φέρτα με το ΠΣΕ και άλλα οικουμενιστικά έχει στο παθητικό του, ενώ χρημάτισε στενός συνεργάτης όχι μόνον του Μακαριότατου κ. Ιερωνύμου αλλά και του αείμνηστου Χριστόδουλου. Τώρα πόσο έμπιστος μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που τα είχε καλά και με τους δύο αυτούς αφερέγγυους Αρχιεπισκόπους;
  Αν σ’ αυτά μάλιστα προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι είναι σεσημασμένος Πασόκος – ο σύνδεσμος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την κυβέρνηση – δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί φερέγγυο πρόσωπο.
  Η θέση του Αρχιγραμματέως – ως γνωστόν – αποτελεί εφαλτήριο για την άνετη εκλογή σε κάποια Μητρόπολη.

  http://www.inews.gr/116/ebneei-ebistosyni-o-diavleias-gavriil.htm

 5. Ο/Η Συνταξιούχος λέει:

  Καλημέρα σας. Να μην ξεχνάτε και τους μητροπολίτες της Κρήτης και της Δωδεκανήσου που υπάγονται στο πατριαρχείο. Να μην ξεχνάτε και τους δεκάδες παλαιοημερολογίτες επισκόπους. Να μην ξεχνάτε και τους παρεπιδημούντες στην Αθήνα αρχιερείς του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Σε κάθε Έλληνα θα αντιστοιχεί και ένας επίσκοπος.
  Από τον ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος βρήκα την λίστα των δεσποτάδων χωρίς δεσποτευόμενους.
  Γιωργάκη ως πότε θα πληρώνουμε το παπαδαριό;

  Τιτουλάριοι Μητροπολῖται

  Ὁ Εὐρίπου Βασίλειος 18-12-1968
  Ὁ Ἀχελῴου Εὐθύμιος 22-12-1968
  Ὁ Χριστουπόλεως Πέτρος 27-1-1995
  Ὁ Σταυροπηγίου Ἀλέξανδρος 26-7-1996
  Ὁ Ἀχαΐας Ἀθανάσιος 15-10-2000
  Ὁ Βελεστίνου Δαμασκηνός 12-1-2003
  Ὁ Κορωνείας Παντελεήμων 14-1-2003

  Βοηθοί Ἐπίσκοποι
  Ὁ Νεοχωρίου Παῦλος 28-1-1995
  Ὁ Μαραθῶνος Μελίτων 29-1-1995
  Ὁ Θερμοπυλῶν Ἰωάννης 14-10-2000
  Ὁ Χριστιανουπόλεως Προκόπιος 18-10-2009
  Ὁ Ρεντίνης Σεραφείμ 24-10-2009
  Ὁ Ἀνδρούσης Θεόκτιστος 25-10-2009
  Ὁ Ἐπιδαύρου Καλλίνικος 26-10-2009
  Ὁ Ὠλένης Ἀθανάσιος 01-11-2009
  Ὁ Ἐλευσῖνος Δωρόθεος 07-11-2009
  Ὁ Διαυλείας Γαβριήλ 9-10-2011

  Τιτουλάριοι Ἐπίσκοποι

  Ὁ Φαναρίου Ἀγαθάγγελος 13-1-2003
  Ὁ Τανάγρας Πολύκαρπος 22-5-2010

  Σχολάζοντες Ἀρχιερεῖς
  Ὁ πρώην Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς Ἀγαθόνικος 26-5-1974
  Ὁ πρώην Πειραιῶς Καλλίνικος 25-10-1975
  Ὁ πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομος 16-8-1976
  Ὁ πρώην Αὐλῶνος Χριστόδουλος 28-7-1996
  Ὁ πρώην Κοζάνης Ἀμβρόσιος 11-5-1998
  Ὁ Βρεσθένης Θεόκλητος 15-10-1999

 6. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

  Aγαπητοί αμαρτωλοί σας προτείνω να προσχωρήσετε στην Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος που κανει καλύτερες τιμές και συμφέρει

  http://urfurslaag.blogspot.com/

  Oρθόδοξος Εκκησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος

  Ο Μέγας Αρχιερέας του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος με τα νέα του άμφια.

  Επιτέλους! Η πρώτη ορθόδοξος αγιογραφία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος (θαυματουργή εικόνα)

  θυρανοίξαμε και σας περιμένομε

  Βίντεο με το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας

  http://urfurslaag.blogspot.com/

  Διαθέτει και παράρτημα Εξωτερικού
  http://www.venganza.org/

  Ο Παράδεισός της είναι γεμάτος ευκαιρίες και προσφορές.

 7. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Σε τι χρησιμεύουν οι επίσκοποι.
  Ο ματοβαμένος γιός Άσαντ της Συρίας ευλογείται από ορθόδοξους επισκόπους

  http://orientalorthodox.blogspot.com/2008/12/patriarch-of-ethiopian-orthodox-church.html

 8. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ιερά Αρχιεπισκοπή της Ιπτάμενης Τσαγιέρας.
  Το Πιστεύω μας.

  Τσαγιέρα του Ράσελ

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Η Τσαγιέρα του Ράσελ (αγγλ.Russell’s Teapot), συχνά αποκαλούμενη και Θεϊκή ή Επουράνια Τσαγιέρα, είναι μία μεταφορά που χρησιμοποίησε ο φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ (1872-1970), σύμφωνα με την οποία το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, και όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει. Χρησιμοποιείται κυρίως ως επιχείρημα για τη μη-ύπαρξη του Θεού από τους σκεπτικιστές.

  Ο Μπέρτραντ Ράσελ το 1950
  Σε ένα αδημοσίευτο άρθρο του περιοδικού Illustrated το 1952, με τίτλο «Is there God?» («Υπάρχει Θεός;»), ο Ράσελ έγραψε[1] :

  «Αν έλεγα ότι μεταξύ Γης και Άρη υπάρχει μία πορσελάνινη τσαγιέρα σε ελλειπτική τροχιά γύρω απο τον ήλιο, κανείς δεν θα μπορούσε να διαψεύσει τον ισχυρισμό μου, αρκεί να πρόσθετα ότι η τσαγιέρα είναι τόσο μικρή που δεν θα μπορούσαν να την ανιχνεύσουν ούτε τα πιό ισχυρά τηλεσκόπιά μας.
  Όμως, αν στη συνέχεια έλεγα ότι, αφού ο ισχυρισμός μου δεν μπορεί να διαψευστεί, θα ήταν ασυγχώρητη απρέπεια να τον αμφισβητούμε με την λογική μας, τότε οι περισσότεροι δικαίως θα θεωρούσαν ότι έλεγα ανοησίες.

  Αν όμως η ύπαρξη μιας τέτοιας επουράνιας τσαγιέρας αναφερόταν σε πανάρχαια βιβλία, και διδασκόταν ως ιερή αλήθεια κάθε Κυριακή, και ενσταλαζόταν στα μυαλά μικρών παιδιών σε όλα τα σχολεία, τότε ακόμα και ο παραμικρός δισταγμός, θα ήταν τέτοιο δείγμα εκκεντρικότητας, που σε φωτισμένους καιρούς θα απέφερε στον αμφισβητία το επίζηλο προνόμιο της ψυχιατρικής φροντίδας, ενώ σε πιο πρώιμη περίοδο την Ιερά Εξέταση.»
  —Μπέρτραντ Ράσελ

  Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς.
  Ο άθεος συγγραφέας και επιστήμονας Ρίτσαρντ Ντόκινς, στο βιβλίο του «Ο εφημέριος του Διαβόλου» («A Devil’s Chaplain»), χρησιμοποίησε την Τσαγιέρα του Ράσελ, με παρόμοιο τρόπο, ως επιχείρημα ενάντια σε αυτό που ονόμασε «αγνωστικιστική συμφιλίωση», τον συμβιβασμό που επιτρέπει την ύπαρξη των τομέων φιλοσοφίας που ασχολούνται αποκλειστικά με θρησκευτικά θέματα. Η επιστήμη δεν έχει τρόπο να αποδείξει την ύπαρξη ή μη ύπαρξη του θεού.[σημείωση 1] Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους συμφιλιωτές αγνωστικιστές, επειδή είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, η πίστη και η δυσπιστία σχετικά με την ύπαρξη ενός υπέρτατου όντος είναι εξίσου άξιες σεβασμού και προσοχής. Ο Ντόκινς παρουσιάζει την τσαγιέρα ως απαγωγή σε άτοπο αυτής της θέσης: εφόσον ο αγνωστικισμός απαιτεί απόδοση ίσου σεβασμού προς την πίστη και τη δυσπιστία περί ύπαρξης ενός υπέρτατου όντος, τότε θα πρέπει επίσης να δίδει τον ίδιο σεβασμό και στην πίστη για την ύπαρξη της τσαγιέρας δορυφόρου, δεδομένου ότι η ύπαρξη της τσαγιέρας σε τροχιά μεταξύ Γης και Άρη είναι εξίσου εύλογη επιστημονικά με την ύπαρξη ενός ανώτατου όντος.

 9. Ο/Η Mητροπολίτης Σουλτάνα του Αιγαίου λέει:

  Ο νέος βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής της Βορείου Κωλοπετεινίτσας
  ————————————————————————

  http://paab.typepad.com/.a/6a00d83452192b69e20120a62a2d75970c-pi

 10. Ο/Η Δρ. Νο λέει:

  Έλεγε αλήθεια ο Χριστόδουλος και ο παπα Ιγκόρ;
  Αν ο Ιγκόρ ψευδόταν, γιατί δεν λογοδότησε ποτέ;
  Ο Γιοσάκης; Γιατί δεν τον δικάζει η Εκκλησία;

  http://news.pathfinder.gr/greece/news/155272.html

  [[[[Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής στην καταγγελία Ιερώνυμου

  Στο μεταξύ, το εσωτερικό της Εκκλησίας, αγγίζουν οι καταγγελίες που έγιναν από τον Μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο και που αφορούν και πάλι τον Ιάκωβο Γιοσάκη.

  Ο Μητροπολίτης Θηβών κατήγγειλε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλόπουλου ότι ο Γιοσάκης και ένας εν ενεργεία ανώτατος δικαστικός λειτουργός, τον επισκέφθηκαν παραμονή των εκλογών του 98 και του ζήτησαν να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης του αρχιεπισκοπικού θρόνου.

  Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη του Ιάκωβου Γιοσάκη είναι παντελώς άγνωστη στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου.

  Και υπογραμμίζεται, ότι αντίθετα με την καταγγελία του Μητροπολίτη Θηβών, υπάρχει έγγραφη καταγγελία του Ρώσου Ιεροδιακόνου Ιγκόρ, από την οποία προκύπτει ότι υπήρχαν στενές σχέσεις του Μητροπολίτη Ιερώνυμου και του Ιάκωβου Γιοσάκη.]]]]]]

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=02.02.2005,id=11408496,33145712

  [[[[[[Ο μητροπολίτης Θηβών δήλωσε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν υπήρξε συνεργάτης του ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, όπως υποστήριξε ο ιεροδιάκονος Ιγκορ Χλοπόνιν. Για τον τελευταίο επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.]]]]]]]

  πότε θα προσφύγει ο Ιερώνυμοςστη Δικαιοσύνη κατά του παπα Ιγκόρ

  Για τον αρχιμανδρίτη που ψάρευε στο διαδίκτυο
  δεν θα βγει ποτέ πόρισμα.
  Σας υπενθυμίζω:

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=02.02.2005,id=11408496,33145712

  [[[[[[[[Πέντε χρόνια παίζουν οι κασέτες στη Σύνοδο

  Οι κασέτες συνεχίζουν να παίζουν στη Σύνοδο πέντε χρόνια μετά… Οι «υποκλοπές» -εάν πρόκειται για αυθεντικές ηχογραφήσεις- αφορούν συνομιλίες ιεράρχη ή ιεραρχών με διάφορα πρόσωπα. Η τύχη μίας από αυτές τις κασέτες έχει ήδη κριθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν έχει γίνει αποδεκτή κατ’ αρχήν ως προϊόν υποκλοπής. Οσο για τη γνησιότητά της, ελέγχεται.
  Ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Νικόδημος δηλώνει ότι είναι αυθεντική.]]]]]]]]

 11. Ο/Η Δρ. Νο λέει:

  Σύγκρουση παρατάξεων…

  Ο λαϊκός υπασπιστής του μακαρίτη Χριστόδουλου, δημοσιογράφος Σωτ. Τζούμας, έχει αναλάβει εργολαβία κατά του νυν αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και βγάζει στη φόρα διάφορες πληροφορίες, με υπονοούμενα μερικές φορές, με κριτική διάθεση οπωσδήποτε. Εδώ μια συλλογή από σχόλιά του πάνω σε συνέντευξη του κ. Ιερώνυμου, όπως δημοσιεύτηκαν στο PRESS-GR:

  http://sfrang2.blogspot.com/2010/04/blog-post_02.html

  http://www.parapolitiki.com/2010/03/blog-post_534.html

  Νοσταλγοί του Χάους

  Χώρο στο Πρώτο Θέμα βρήκε ο γνωστός-άγνωστος επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας όπου με άρθρο του ξεσπάθωσε κατά του Ιερώνυμου τον οποίο και κατηγορεί για διάλυση της Εκκλησίας και για άλλα φαιδρά.

  Ο Τζούμας δεν είναι τυχαίος στο χώρο της Εκκλησίας. Η τελευταία απόφαση του Χριστόδουλου πριν αναχωρήσει για το Μαϊάμι ήταν ο διορισμός του Σ. Τζούμα στη θέση του διευθυντή στρατηγικής επικοινωνίας της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Το 2004 ο αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αλλά δεν εισακούστηκε. Τελικά υποψήφιος ήταν στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, στην Α’ Πειραιώς, αλλά απέτυχε να εκλεγεί. Ο Σ. Τζούμας, εκτός από συνταξιδιώτης του αρχιεπισκόπου σε κάποια από τα ταξίδια αναψυχής, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου.

  Για όσους δεν γνωρίζουν, η «Αλληλεγγύη» είναι για την Εκκλησία ότι η υπόθεση της Siemens για το πολιτικό σύστημα. Στη χώρα λοιπόν που ανθεί το παράλογο, άνθρωποι όπως ο Τζούμας…

  ….εμφανίζονται ακόμα δίχως θράσος και μας παραθέτουν απόψεις όπως αυτές:

  Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά για την εποχή Χριστόδουλου. Σεβόμαστε την επιθυμία του σημερινού Αρχιεπισκόπου ο οποίος δεν θέλει να δημοσιευθεί καμία πληροφορία σχετική με το χάος που παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση.

  Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι αν στη θέση του Ιερώνυμου είχε αναλάβει για παράδειγμα ο Χρυσόστομος Ζακύνθου, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε ένα αναμμένο κερί στον τάφο του μακαριστού Χριστόδουλου. Σταματάμε εδώ γιατί σεβόμαστε το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή για να απαντήσει.

 12. Ο/Η Ένας λέει:

  Και σκηνές αντικατασκοπίας από Χλοπόνιν

  Το όνομα του μοναχού Ιγκορ Χλοπόνιν ενεπλάκη στην «υπόθεση Γιοσάκη», πριν από μία εβδομάδα, όταν ειπώθηκε από τον μητροπολίτη Θηβών ότι ο κληρικός, που από τη Μητρόπολη Θηβών μεταπήδησε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, «έφευγε νύχτα» από τη γυναικεία Μονή Τιμίου Σταυρού έξω από τη Θήβα.

  Ο 30χρονος κληρικός, που είναι από το Ισραήλ και κατάγεται από τη Ρωσία, χθες με αναφορά του, μέσω του δικηγόρου του, προσπάσθησε να φέρει τα… πάνω κάτω στην υπόθεση λαμβάνοντας μέρος στο παιχνίδι που παίζουν τελευταία πολλοί μητροπολίτες εντός της Ιεραρχίας, έχοντας μετατρέψει τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη σε… μπαλάκι.

  Σύμφωνα με τον Ιγκορ Χλοπόνιν, χειροτονήθηκε κληρικός από το μητροπολίτη Θηβών στις 8 Αυγούστου 1998. Ομως άγνωστο πώς ο κληρικός φέρεται να γνωρίζει -αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον ο ίδιος- με λεπτομέρειες γεγονότα που προηγήθηκαν της αρχιεπισκοπικής εκλογής που έγινε στις 28 Απριλίου 1998.

  Υποστηρίζει ο ίδιος ότι «Ο Μητροπολίτης Θηβών ήταν φίλος του αρχιμανδρίτου Ιακώβου Γιοσάκη, και του είχε πει να περιμένη, με διπλωμένο επανωκαλύμμαυχο, την ώρα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, για να τον παρουσιάση για αρχιγραμματέα του ευθύς μετά τη «βεβαία» εκλογή του, και το απόγευμα της ιδίας ημέρας γύρισε απελπισμένος στο Επισκοπείο του, όπου είχε στοίβα έτοιμες φωτογραφίες του με αρχιεπισκοπικό δικέφαλο, και το εγκόλπιο δικέφαλο δίπλα, και την άλλη μέρα είχε τραπέζι στο Μοναστήρι Λυκούρεση, όπου μένει με Μοναχές, στους πικραμένους φίλους του, μετρώντας μαζύ τους με οργή εκείνους που δεν τον ψήφισαν και παρηγορούμενος από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, που έλεγε: «χρειάζεται πριόνι στον Χριστόδουλο», και φοβήθηκα, ενθυμούμενος το τέλος του Προφήτη Ησαΐα».

  Η διήγηση του κληρικού, που μάλλον δεν επιβεβαιώνεται, έχει και ολίγη από «αντικατασκοπία», ενώ ο Θηβών δεν επιθυμεί ούτε να τη σχολιάσει. Συνεχίζεται ως εξής: «Ο Μητροπολίτης Θηβών έχει ζητήσει από τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη να του φέρει σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης, και αργότερα του τηλεφώνησε στην Αμερική να του φέρει άλλο, διότι έχασε το παλαιό. Και όταν του το έφερε, είδε ότι είχε και το παλαιό»!

  ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και η Αρχιεπισκοπή και η Ιερά Σύνοδος, αλλά δεν τολμούν την αυτοκάθαρση, διότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και ελάχιστοι θα σταθούν όρθιοι μετά το σάρωμα.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 01/02/2005

 13. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  Ο αρχιμανδριτισμός, ασθένεια της Εκκλησίας

  Οι άγαμοι κληρικοί από νεαρή ηλικία μαθαίνουν καλά την τέχνη των συμμαχιών που θα τους οδηγήσει στον επισκοπικό θρόνο

  Άρθρο του Σταύρου Ζουμπουλάκη*

  Καθημερινή της Κυριακής, 27-02-2005

  […]
  Η κρίση είναι θεσμική, ηθική και πνευματική. Είναι τόσο βαθιά μάλιστα, που τίποτε από εδώ και πέρα δεν θα είναι για την Εκκλησία της Ελλάδος όπως πριν, κάθε επιστροφή στην προ της παρούσης κρίσεως κατάσταση είναι πλέον αδύνατη. Ποια θα είναι η νέα πραγματικότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο η Εκκλησία θέλει και μπορεί να συζητήσει εις βάθος τα αίτια αυτής της δίχως προηγούμενο κρίσης και να πράξει ανάλογα.

  Τα αίτια της κρίσης μπορούν να αναζητηθούν σε πολλές κατευθύνσεις. Θα κάνουμε λόγο και εμείς εδώ για ένα από αυτά, θεσμικού χαρακτήρα, μέσα από το οποίο, ωστόσο, μορφοποιείται και εκφράζεται όλη η ηθική και πνευματική παθολογία της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας. Θα μιλήσουμε για τον αρχιμανδριτισμό. Είναι τυχαίο ότι όλοι για τους οποίους γίνεται δυσφήμως λόγος τις μέρες αυτές είναι αρχιμανδρίτες ή πρώην αρχιμανδρίτες (δηλαδή επίσκοποι);

  Κληρικοί καριέρας

  Τι είναι οι αρχιμανδρίτες; Είναι άγαμοι ιερείς εν τω κόσμω, χωρίς όμως να είναι μοναχοί – είναι απλώς εγγεγραμμένοι για τυπικούς λόγους στο μοναχολόγιο μιας μονής. Το τρίτον τούτο γένος, πέραν των εγγάμων παπάδων και των μοναχών, είναι κληρικοί καριέρας. Φόρεσαν τα ράσα, σε νεαρότατη συνήθως ηλικία, ορεγόμενοι εκκλησιαστικών αξιωμάτων και κυρίως βέβαια επισκοπής. Γίνονται αρχιμανδρίτες για να γίνουν δεσποτάδες. Άγαμοι ιερείς στον κόσμο υπήρχαν πάντοτε στην Εκκλησία, μόνο σήμερα όμως και κυρίως στα όρια της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν συγκροτήσει χωριστό σώμα και έχουν αποκτήσει τόση δύναμη. Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία κυβερνιέται –διάβαζε: δυναστεύεται– από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών –ίνα μη τι χείρον είπωμεν– ανθρώπων. Όταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά εξαρχής με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: σε ποιον να προσκολληθούν, με ποιον και πότε να συμμαχήσουν, με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, όπως έδειξε η παρούσα κρίση, μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά.

  Νοσηρό φαινόμενο

  Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να εμποδίσει, στη σύγχρονη κοινωνία των ατομικών δικαιωμάτων, έναν άνθρωπο να γίνει άγαμος παπάς, όπως κάποιος άλλος γίνεται άγαμος δάσκαλος, δικαστής ή υδραυλικός. Ούτε εμείς είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Το νοσηρό φαινόμενο του αρχιμανδριτισμού, στο οποίο επωάζονται όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε τούτες τις μέρες, είναι εκείνο που πρέπει να λάβει οριστικό τέλος, και όχι η άγαμη ιεροσύνη. Υπάρχουν κανονικά μέσα για να γίνει αυτό. Θα αναφέρουμε τρία.

  1. Το ηλικιακό όριο που θεσπίζουν οι εκκλησιαστικοί κανόνες για τη χειροτονία σε διάκονο (το εικοστό πέμπτο) και σε πρεσβύτερο (το τριακοστό) να αυξηθεί, προκειμένου περί αγάμων κληρικών, κατά πέντε έτη (τριάντα και τριάντα πέντε αντιστοίχως), ώστε η απόφαση για άγαμη ιεροσύνη να είναι, όσο γίνεται περισσότερο, ώριμη, στερεή και δοκιμασμένη.

  2. Οι άγαμοι κληρικοί στον κόσμο να μην παίρνουν το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Το οφίκιο αυτό να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα μοναστήρια, στους ηγουμένους των μονών, στους επικεφαλής της μάνδρας. Θα διορίζονται δηλαδή άγαμοι ιερείς στους ενοριακούς ναούς και δεν θα γίνονται με την πρώτη, όπως εν τοις πράγμασι συμβαίνει σήμερα, προϊστάμενοι των ναών ούτε βεβαίως θα προΐστανται στις ακολουθίες. Θα γίνονται και αυτοί προϊστάμενοι με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που γίνονται και οι έγγαμοι. Δεν είναι νοητό νεανίσκοι είκοσι τόσων χρόνων να δυναστεύουν, ελέω επανωκαλυμμαύχου, παπάδες με τριάντα και σαράντα χρόνια ιεροσύνης. Επίσης να μην καταλαμβάνουν κατ’ αποκλειστικότητα ούτε καν κατά προτεραιότητα τα λογής εκκλησιαστικά αξιώματα και υψηλές διοικητικές θέσεις (αρχιερατικοί επίτροποι, πρωτοσύγκελλοι, ιεροκήρυκες μητροπόλεων κ.λπ.). Δεν θα αποκλείονται από αυτά, αλλά θα δικαιούνται να τα λάβουν εξίσου όπως και οι έγγαμοι. Θα πρόσθετα μάλιστα ότι είναι αποτελεσματικότερο τις κρίσιμες διοικητικές θέσεις που απαιτούν μακρά πείρα και γνώση (όπως αίφνης η θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου) να τις αναλαμβάνουν έγγαμοι ιερείς για να εξασφαλίζεται μια απρόσκοπτη διοικητική συνέχεια. Οι σημερινοί αρχιμανδρίτες τις θεωρούν τις θέσεις αυτές, όπως και πράγματι είναι, προθάλαμο του επισκοπικού θρόνου.

  3. Να εκλέγονται επίσκοποι και από τις τάξεις των εγγάμων ιερέων. Η αγαμία των επισκόπων δεν ίσχυε ανέκαθεν στην Ανατολική Εκκλησία (μέχρι και τον 5ο αι. οι περιπτώσεις εγγάμων επισκόπων δεν είναι σπάνιες), νομοθετείται από τον Ιουστινιανό τον 6ο αι., επικυρώνεται με τον ιβ΄ κανόνα οικονομίας της Πενθέκτης (691 – 692), και είναι καιρός πλέον να αρθεί. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα υπέρ της. Κανένα απολύτως. Τουναντίον μάλιστα η τραγική έλλειψη ικανών και άξιων εκκλησιαστικών ανδρών επιβάλλει, κατά στοιχειώδη λογική, να διευρυνθεί το πεδίο επιλογής των επισκόπων, να συμπεριλάβει κατ’ ανάγκην και τους εγγάμους.

  Όσο απομένουν Χριστιανοί…

  Οι αποφάσεις της συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (18 – 19 Φεβρουαρίου) επιβεβαίωσαν, για άλλη μια φορά, ότι οι επίσκοποι είναι βαθιά νυχτωμένοι, ότι εθελοτυφλούν και υποκρίνονται. Ούτε είχα ούτε έχω καμιά ελπίδα ότι θα θελήσουν οι άνθρωποι αυτοί να απαλλάξουν την Εκκλησία από τον νοσηρό εναγκαλισμό του αρχιμανδριτισμού, είναι όλοι τους άλλωστε σαρξ εκ της σαρκός του αρχιμανδριτικού γένους.

  Θέλω ωστόσο να αισιοδοξώ ότι οι ελάχιστοι μυαλωμένοι επίσκοποι που υπάρχουν θα θελήσουν να λάβουν στις επαρχίες τους κάποια ουσιώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης και ότι μέσα στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επαναθεωρήσουν και το ρόλο των άγαμων κληρικών στην Εκκλησία. Ό,τι κάνουν πάντως ας το κάνουν όσο απομένουν ακόμη Χριστιανοί στον τόπο μας.

  * Ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης είναι διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία.

  [Το άρθρο εκφράζει απόψεις του συντάκτη του]

 14. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  ΑΥΓΗ

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=571271

  Η Εκκλησία του Δήμου

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/10/2010

  Του Νίκου Κουρμουλή

  Σταύρος Ζουμπουλάκης «Χριστιανοί στον δημόσιο χώρο. Πίστη ή πολιτιστική ταυτότητα;», εκδ. Εστία, σελ: 193, τιμή: 12 ευρώ

  Διαβάζοντας Σταύρο Ζουμπουλάκη, ανακαλύπτεις με ανάταση ψυχής τον αφετηριακό χαρακτήρα του νηφάλιου διαλόγου. Τη μήτρα της επιχειρηματολογίας. Στον συγκεκριμένο τόμο, ο συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία», ανατέμνει σε κοινωνικό και διανοητικό επίπεδο την ουσία και τις αντιπαραθέσεις του Ορθόδοξου ανθρωπισμού. Μιας καταπλακωμένης από εκοσμικευμένες εθνικιστικές κορώνες χριστιανικής σκέψης, που παραμένει εμφατικά έως και σήμερα ως ένας γνωστός άγνωστος. Το δοκίμιο είναι μια ανθολόγηση από τρέχοντα συμπερασματικά πεδία, που απασχολούν τον συγγραφέα.

  [….]

  Περνώντας στην κρίση του 2005, ο συγγραφέας κατακεραυνώνει το ελληνοχριστιανικό σχήμα που παγιώθηκε κατά το μετεμφυλιακό κράτος. Πρωταρχικό ρόλο στη μορφοποίηση της κρίσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατέχει ο αρχιμανδριτισμός. Ένα σώμα απαίδευτων, αθεολόγητων, ψυχολογικά προβληματικών καριεριστών, που μαίνονται την ηγεσία της Εκκλησίας. Είναι η πεμπτουσία του ατομικιστικού ανταγωνισμού, με όρους αγοράς. Η δημοκρατική εκπροσώπηση καταργείται και τα προβλήματα είναι παραπάνω από ορατά. Η Εκκλησία αποκτά χαρακτηριστικά από ένα βαθύ κράτος που εξουδετερώνει κάθε συλλειτουργία.

  [….]

  Ένα σημαντικό χωρίο θρησκευτικού στοχασμού και όχι μόνο περικλείει το τελευταίο βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη. Η πέρα από πειθαναγκασμούς και μυστικισμούς Ορθοδοξία που αποκηρύσσει τις εθνικοπατριωτικές κορόνες και κατά συνέπεια στρεβλώσεις, δίνοντας πνοή στην ιερουργία του πλησίον

 15. Ο/Η Psycho λέει:

  Tι τα θέλετε. Εσείς τα λέτε, εσείς τα ακούτε. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι Μαφία σκανδάλων. Πασιγνωστο και ταυτόχρονα δεν θέλει να το ξέρει σχεδόν κανείς. Η Εκκλησία απορροφά κάποιες φοβίες, δρα σαν ναρκωτικό και βαρύ ψυχοφάρμακο και εκείνος ο κόσμος που το χρειάζεται αυτο κάνει πως δεν ξέρει τίποτα.
  Σχιζοφρενική κατάσταση.

 16. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011Επαναστατης

  και ο Πασοκας Παπανικολαου;

  Τι θελει στο Συνταγμα ο ιδιαιτερος του Ιερωνυμου και ΠΑΣΟΚΑΣ Γαβριηλ Παπανικολαου;

  Απο ποτε κανει τον αντιστασιακο;

  Αυτος δεν ειναι εκεινος που συστησε και γνωρισε τον Αρβανιτη στον ΓΑΠ;

  Τωρα κανει τον επαναστατη και τα βαζει με τους ….κυριους και αφεντες του;

  Αν οι αγανακτισμενοι γνωριζαν ολη την αληθεια δεν θα γλυτωνε απο τις ντοματες και απο τα αυγα.

  Διαβαζουμε: Kαι ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής με τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα…
  Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για τον π.Γαβριήλ Παπανικολάου, πρωτοσύγκελο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών….Όλη η κοινωνία στο Σύνταγμα….

  http://apotixisi.blogspot.com/2011/06/blog-post_1287.html

 17. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

  http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6–/3381———-lr–

  Το… σύμπλεγμα της Αρχιεπισκοπής ενώπιον της Ιεραρχίας και τα «ζαχαρωτά» του Ζακύνθου

  Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 16:55

  ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟ ΓΑΒΡΙΗΛ

  Ερωτική «βόμβα» με στόχο τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έφτασε μέσω ταχυδρομείου στα χέρια όλων των Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της καθιερωμένης Συνόδου της Ιεραρχίας, όπου θα εκλεγούν-εκτός απροόπτου- οι νέοι Μητροπολίτες σε Χίο και Ζάκυνθο, αλλά και ο νέος βοηθός του Αρχιεπισκόπου.

  Πρόκειται για φωτοτυπημένες φωτογραφίες «ροζ» περιεχομένου με πρωταγωνιστές δυο άνδρες σε συμπλεγματικές καταστάσεις που παραπέμπουν σε σκηνές του «Κάμα Σούτρα»!

  Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι οι επιτήδειοι φρόντισαν να «τοποθετήσουν» στο σώμα του ενός από τους δυο, το κεφάλι του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Παπανικολάου. «Ποιός και γιατί προέβη σε αυτή την αποτρόπαια ενέργεια;» αναρωτιούνται αναστατωμένοι οι Ιεράρχες, ενώ παγωμάρα επικρατεί στους κόλπους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες…σατανικοί εγκέφαλοι στοχοποιούν το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τον οποίο προορίζει για βοηθό- Επίσκοπο στην εκλογική διαδικασία της επόμενης Παρασκευής.

  Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν το Πάσχα «καλοθελητές» είχαν χαλκεύσει επιστολή παραίτησης του Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ από τη θέση του πρωτοσυγκέλλου υπογεγραμμένη τάχα από τον ίδιο και η οποία, επίσης, απεστάλλει στα μέλη της Ιεράς Συνόδου!

  Πρόσωπα, που από ετών έχουν διεισδύσει στα άδυτα της Αρχιεπισκοπής, αναφέρουν πως πίσω από την αποστολή των πικάντικων φωτογραφιών κρύβεται κληρικός του «χριστοδουλικού συστήματος», ο οποίος έχει δυσαρεστηθεί σφοδρά από την αυτονόμηση του Πρωτοσυγκέλλου και επιθυμεί διακαώς να παρεμποδίσει με κάθε τρόπο την περαιτέρω εξέλιξή του.

  Άλλοι, πάλι, κάνουν λόγο για μερίδα ιερέων-οι οποίοι για αρκετό διάστημα βρέθηκαν στα γραφεία του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου- και οι οποίοι είναι έντονα ενοχλημένοι για τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου στη «δημιουργία» αυλής γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο, με πρωτεργάτες τον υπεύθυνο της ΜΚΟ «Αποστολή» κ.Δήμτσα και τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Κονιδάρη.

  Οι κακές γλώσσες, όμως, επιμένουν ότι ο δράστης είναι αντίζηλος του νεαρού Αρχιμανδρίτη, ο οποίος θα ήθελε να ήταν στη θέση του Πρωτοσυγκέλλου και συν-υποψήφιος στη διεκδίκηση του Επισκοπικού Αξιώματος. Κατέφυγε στο φωτο-μοντάζ προκειμένου να πλήξει το κύρος και το ήθος του κ. Γαβριήλ κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο.

  Ο Πρωτοσύγκελλος απευθύνθηκε άμεσα στη δικαιοσύνη, ενώ, παράλληλα, «επιστράτευσε» τον έμπειρο πραγματογνώμονα κ. Στεφανάκη για να ρίξει…φως στο μυστήριο των γαργαλιστικών φωτογραφιών

  http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6–/3381———-lr–

 18. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την χαλκευμένη επιστολή παραίτησης του Πρωτοσυγκέλλου

  Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
  «Ουδεμία παραίτηση από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπέβαλε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παπανικολάου.

  Είναι δε προφανές ότι το σχετικό χαλκευμένο έγγραφο που υπό τον τύπο ανοικτής επιστολής του έχει αποσταλεί εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας σε Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποτελεί προϊόν αχαλίνωτης φαντασίας νοσηρών εγκεφάλων με ευδιάκριτες σκοπιμότητες και ήθος παρακράτους.
  Ο Πρωτοσύγκελλος έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατ΄ αγνώστων και θα προβεί σε όποια άλλη ενέργεια κρίνει απαραίτητη για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής του».

  ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/04/blog-post_7371.html#ixzz1b6y0UGCL

 19. Ο/Η Μίκυ Μάους λέει:

  To βίντεο με την ερωτική συνομιλία του μητροπολίτη Αττικής Παντελεϊμονα, που η Ιεραρχία τον κάλυπτε προκλητικά, κυκλοφορεί τώρα με αγγλικούς υπότιτλους, δοξάζοντας την Ελληνική Εκλησία ύστερα από τη θραύση που έκανε στα ελληνικά. Σεβόμενος τις ευαισθησίες του μπλογκ σας που ποτέ του δεν το δημοσίευσε, δεν δίνω άμεσο λινκ κόβοντας ένα w.
  http://ww.youtube.com/watch?v=0vWugf0DHxg

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Mίκυ Μάους,
   το βίντεο γράφει:
   SCANDAL Greek Priest Zenevitis – Illegal Gay Relationship with little boys
   Aφήνω το Ζενεβίτης αντί του ορθού Μπεζενίτης, το little boys όμως είναι άδικο, ο Παντελεήμων είχε ερωτική συνομιλία με έναν φαντάρο και οχι με μικρά παιδιά.

 20. Ο/Η antrikos λέει:

  Μη λαϊκίζετε.
  Άρθ. 27 ΚΧ της Εκκλησίας της Ελλάδος
  4. Οἱ Βοηθοὶ Ἐπίσκοποι τῶν παραγρ. 1 καὶ 2 τοῦ παρόντος ἄρθρου ἐξακολουθοῦν νὰ λαμβάνουν ἀπὸ τὸ Δημόσιο Ταμεῖο τὶς ἀποδοχὲς τῆς θέσης τὴν ὁποία κατείχαν πρὶν τὴν ἐκλογή των ὡς Βοηθῶν Ἐπισκόπων καὶ τὸ ἀσφαλιστικὸ καθεστὼς αὐτῶν δὲν μεταβάλλεται.
  http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/history/katastatikos_xarths_ekklhsia_ths_ellados.htm

  και τούτο ανεξαρτήτως του προβλήματος ότι εξακολουθούμε να μισθοδοτούμε τους παπάδες μέσω της φορολογίας μας ενώ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ τις (μεταφυσικές) υπηρεσίες τους. Κι όχι μόνο αυτό αλλά επιπλέον τους πληρώνουμε για να μας επιτίθενται ιδεολογικά

  Το πιο δίκαιο είναι τα μέλη των θρησκευτικών κοινοτήτων να πληρώνουν τους ιερείς τους, να δούμε και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Με παραπέμπετε στο Νόμο 590/1977. Αποκλείετε να έχει αλλάξει κάτι στο μισθολογικό; Σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας του 2006 αναφέρεται ο τότε βασικός μισθός του βοηθού επισκόπου μη συνδεομενος με μισθό πρότερης θέσης. Έτσι κι αλλιώς πάντως ένας επίσκοπος έστω και βοηθός, έχει τα επιπλέον έξοδά του.

   http://archive.enet.gr/online/online_print?id=7506500

   Ρεκόρ σε «κατά κεφαλήν» μητροπολίτες

   Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

   Δεκάδες λιμουζίνες μαζεύονται στο προαύλιο της Μονής Πετράκη όταν συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.
   Ελλάδα, η χώρα των μητροπόλεων και των αρχιερέων. Αν και είναι πληθυσμιακά από τις μικρότερες ορθόδοξες χώρες, διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό μητροπολιτικών θρόνων, αρχιερέων και λοιπών αξιωματούχων της Εκκλησίας, που πληρώνονται βεβαίως από τον δημόσιο κορβανά. Μόνο το λεκανοπέδιο Αττικής ξεπερνά τις 35 μητροπόλεις (!), κάτι πρωτοφανές στον ορθόδοξο κόσμο.

   Τελευταία, μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να επιτρέψει τη διχοτόμηση της μητρόπολης Αττικής, προσθέτοντας έτσι μία ακόμη μητρόπολη στον ήδη μακρύ κατάλογο, αλλά και έναν ακόμη σύμμαχο, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση του στην Ιεραρχία.

   *Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν 121 αρχιερείς, δηλαδή 82 εν ενεργεία και 22 τιτουλάριοι, βοηθοί και σχολάζοντες, δέκα ανήκουν στην Εκκλησία της Κρήτης, 5 στην Εκκλησία της Δωδεκανήσου, ένας στο Αγιον Ορος και ένας (σχολάζων) στην Πάτμο.

   *Στη Ρωσία, που ο πληθυσμός είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιος της Ελλάδας, υπάρχουν 82 αρχιερείς.

   *Στην Ουκρανία, με τριπλάσιους πιστούς από εδώ, υπάρχουν 40 μητροπόλεις.

   *Στη Ρουμανία 41.

   *Στη Σερβία, με διπλάσιους πιστούς, έχουν 40 αρχιερείς.

   *Στη Βουλγαρία, με περίπου τον ίδιο πληθυσμό με τη χώρα μας, υπάρχουν 35 αρχιερείς.

   *Στη Λευκορωσία υπάρχουν 10 και στη Γεωργία 36.

   Παχυλά επιδόματα

   Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στη χώρα μας οι αρχιερείς διπλασιάσθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια, χωρίς να έχουμε ανάλογη αύξηση του πληθυσμού.

   Ας δούμε όμως τι κοστίζουν οι μητροπόλεις στο Δημόσιο. Το κράτος καταβάλλει από το 1980 τις αμοιβές των αρχιερέων (μέχρι τότε πληρώνονταν από την ίδια τη μητρόπολη).

   Ο βασικός μηνιαίος μισθός τους, όπως σημειώνεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπολογίζεται με βάση τον αντίστοιχο μισθό τιτουλαρίου ή βοηθού επισκόπου και πολλαπλασιάζεται με διάφορους συντελεστές.

   ………………………………………..

   *Στις εισπράξεις των αρχιερέων δεν μπορούν να υπολογιστούν τα «τυχερά», που μπορεί να κυμαίνονται από λίγες εκατοντάδες ευρώ μέχρι και χιλιάδες, ανάλογα με τον αρχιερέα και φυσικά ανάλογα με το βαλάντιο των πιστών.

   …………………..

   ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 04/06/2006

 21. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Antriko, αυτό που έγραψες ότι «…ότι εξακολουθούμε να μισθοδοτούμε τους παπάδες μέσω της φορολογίας μας ενώ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ τις (μεταφυσικές) υπηρεσίες τους», τι είναι τώρα αυτό το «… ενώ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ τις (μεταφυσικές) υπηρεσίες τους».
  Αντρίκο, μόλις το διάβασα αυτό άλλαξε εντός μου ο ρυθμός του κόσμου. Δηλαδή τόσο και τόσο χρήμα που πληρώνουν οι πιστοί στους παπάδες λες να πηγαίνει τσάμπα και βερεσέ; Μεταφυσικές! Λένε όμως ότι αυτοί ασχολούνται ιδιαίτερα και με τις παραφυσικές. Προπαντός οι καλόγεροι, οι Δεσποτάδες και ακόμα πιο πολύ οι Αρχιμανδρίτες. Μετά-, παρά-, υπερ-, μόνο μετά σκέτα φυσικά απαξιούν να ασχοληθούν.

 22. Ο/Η Aρχιμανδρίτης που ρίχνει δίχτια στο διαδίκτυο λέει:

  Πυρά Σηφουνάκη σε παπά της Λήμνου
  Αγρια επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη κατά ιερέα της Λήμνου, αλλά και των σημερινών σχέσεων Εκκλησίας – κράτους.
  Αφορμή ο πανηγυρικός που εκφώνησε ιερέας, και καθηγητής Λυκείου, στο μητροπολιτικό ναό της Μύρινας το περασμένο Σάββατο, με αφορμή την 99η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τους Οθωμανούς. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Σηφουνάκης, «κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί: Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας», ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία, σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο».

  Ο Νίκος Σηφουνάκης επιτέθηκε κατά του ιερέα, καταγγέλλοντάς τον ως διπλοθεσίτη στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, ενώ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αλλά δεν μπορεί ν’ αφήσει εκτός προνόμια αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ’ όρου ζωής στην υπηρεσία τους».

  Σ. ΜΠΑ.

 23. Παράθεμα: Ενώ ο κ.Σαμαράς στήνει τας λαιμητόμους… « Ροΐδη Εμμονές

 24. Παράθεμα: Ευλογία! Συνάντηση Λαυρεντιάδη & Ιερώνυμου @Κατάρ « Το Μώλυ

 25. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Άλλοι δυο να πληρώνουμε σε επισκοπές φαντάσματα. Παντού απολύονται στην Εκκλησία προσλαμβάνονται!!!

  η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξε σήμερα 08 Μαρτίου 2012 τον Αρχιμ. Αντώνιο Αβραμιώτη (Δ/ντης της ΕΚΥΟ) Επίσκοπο με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων.

  Επίσης η Ιεραρχία εξέλεξε σήμερα και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πετράκη, Επίσκοπο με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμάκου

 26. Παράθεμα: Η αποκολοκύνθωση της Δημάρ « Ροΐδη Εμμονές

 27. Παράθεμα: naftilos.info » Blog Archive » ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡ

 28. Παράθεμα: Το Μώλυ » Επίσκεψη Ιερώνυμου στην σεπτή VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού, -όπου και ο ευσεβέστατος κκ Λαυρεντιάδης…

 29. Ο/Η 666 λέει:

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9195.html

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ “ΝΕΩΚΟΡΕ”!
  ΠΡΟΣΘΕΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΚΟΥΚΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ ΣΟΥ!

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  ο δελφίνος των ονείρων του Μακαριότατου -κ. Γαβριήλ Παπανικολάου- βρίσκεται κατά μία ψήφο περισσότερη πλησιέστερα προς τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

  Αν οι επικείμενες παραιτήσεις -αναγκαστικές ή εθελούσιες- των υπέργηρων και ασθενών Μητροπολιτών γίνουν πραγματικότητα και κενώσουν πολλοί θρόνοι και διεξαχθούν εκλογές για την πλήρωσή τους στη Σύνοδο της Ιεραρχίας τον Φεβρουάριο, και αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατορθώσει να εκλέξει τους ευνοούμενούς του σ’ αυτές, τότε θα ακολουθήσουν καταιγιστικές εξελίξεις.

  Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος θα παραιτηθεί και η Αυτού Θεοφιλία -ή μάλλον “Νεωκορία”- θα αναδειχθεί στον πρώτο θρόνο των Αθηνών.

 30. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Κουτσομπολίστικο αξιοθρήνητο άρθρο του «Νεωκόρου» στη Romfea.
  Κάποιοι ισχυρίζονται πως πίσω από το ψευδώνυμο κρύβεται ιερωνυμικός επίσκοπος.
  Κάποιος να τον πληροφορήσει πως ο Ορέστης σκότωσε την Κλυταιμνήστρα στις Μυκήνες και όχι στη Λακωνία.
  Τόση αγραμματοσύνη!

  http://www.romfea.gr/epikairotita/24059-2014-04-28-22-56-42
  Ο Νεωκόρος
  Το αγόρι με τα ξινισμένα πορτοκάλια

  Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 29 Απριλίου 2014
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 01.50

  [……………..]
  Στους πορτοκαλεώνες της Λακωνίας βρέθηκα για να συμπληρώσω το μεροκάματο.

  Δεν είμαι για να γράφω πολλά. Μόνο για να σας μεταφέρω αυτά που έμαθα σε τούτα τα ξακουστά μέρη που ο Ορέστης, κατά τον Αισχύλο, έστειλε στον Άδη τη μάνα του την κακούργα.

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  O άνθρωπος της Εκκλησίας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τι πατριάρχες Αλεξανδρείας, τι Άγια Όρη, τι μητροπολίτες, τι συνέδρια Αριστεράς-Εκκλησίας, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης (που αλλού;) Αμανατίδης (δείτε τη φωτογραφία του με το γελοίο μορφασμό μικροαστού επαρχιακού πολιτευτή με το δεσπότη του),
  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_81.html

  δάσκαλος στην Καλαμαριά πριν εκλεγεί βουλευτής (2012), δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την ενθρόνιση ενός τόσο λαμπρού νεαρού δεσπότη, που ξεκινώντας από παπάς στον ιερό ναό της Αγ.Μαρίνας Θησείου, στον οποίο έχουν υπηρετήσει εξαιρετικοί ιερείς, εξελίχτηκε σε επίσκοπο Διαυλείας, τίτλο που έχουν τιμήσει και άλλοι εξαιρετικοί ιερείς, τώρα μητροπολίτης Ν.Ιωνίας, διαδεχόμενος τον εξαιρετικό μητροπολίτη Κωνσταντίνο Φαραντάτο και από ότι διαβάζω προορίζεται για Αρχιεπίσκοπος, αφού είναι ένα εξαιρετικό πρόσωπο το οποίο εκτός από τον εξαιρετικό Αρχιεπίσκοπο, εκτιμούν και τρεις κορυφαίοι ευσεβείς και σοβαροί πολιτικοί, που κυβέρνησαν, κυβερνούν και ίσως κυβερνήσουν, οι ΓΑΠ, Σαμαράς και Τσίπρας:

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_81.html

  PANAYIOTIS TELEVANTOS

  Saturday, November 1, 2014

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο «ΝΕΩΚΟΡΟΣ» ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!

  ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΛΛΩΣ «ΝΕΩΚΟΡΟΥ»)

  ΠΑΡΟΝ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΗΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΔΕΝΔΙΑΣ.

  ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ.
  ΤΙ ΣΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣΥΜΒΟΥΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΝΕΩΚΟΡΟΣ» ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ «ΑΓΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ» ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ;

  ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ Ο κ. ΠΑΣΟΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ!

  ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΝ!

  ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΡΟΝ!

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΟΝ «ΝΕΩΚΟΡΟ» ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ!!!

 32. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ποιος είναι αυτός ο αψηλός, ποιος είναι αυτός ο τύπος, ο μελαχρινός αρχιμανδρίτης που συζητούσε προχθές με τόση οικειότητα με τον Γιώργο, παρουσία του Ιερώνυμου, μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο…Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον Ιερώνυμο, έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού πρωτοσυγκέλου λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘Τέτοιους κληρικούς θέλουμε’». (Το Ποντίκι)

  Ο ισχυρός ζεν πρεμιέ της Αρχιεπισκοπής (Εσπρέσσο)
  _______

  Αυτός λοιπόν ο αντικανονικός Επίσκοπος, αναγνωρίζεται από το ΣΥΡΙΖΟΝΔΠΑΣΟΚ και πιθανότατα αν και πάρα πολύ νέος (38 χρονών), θα είναι ο αυριανός εθνικός μας Αρχιεπίσκοπος:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/samaras-kai-npappas-stin-enthronisi-tou-mitropoliti-niwnias–filadelfeias
  Σαμαράς και Ν.Παππάς στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ν.Ιωνίας -Φιλαδελφείας

  To μεγαλύτερο πολιτικό event του Σαββατοκύριακου έγινε στην Μητρόπολη Νέας Φιλαδελφείας.Ο Σαμαράς μαζί με τον Ν. Παππά παρακολουθούν την ενθρόνιση Γαβριήλ.

  Η παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε να θεωρηθεί αναμενόμενη. Η παρουσία όμως στο πλάι του, του διευθυντή του γραφείου του Αλ. Τσίπρα κ. Νίκου Παππά δημιουργεί αυτομάτως είδηση.

  Παρόντες υπουργοί και βουλευτές που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών Α. Λοβέρδος, Α. Ντινόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Καραμανλή , ο νέος υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας (ο οποίος φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών), ο Δ. Σταμάτης, ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Γ. Κουμουτσάκος. Νότης Μηταράκης , Ευάγγελος Αντώναρος κλπ.

  Παρόντες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου και Γ. Αμανατίδης , ο αντιπεριφερειάρχης της Ρ. Δούρου, Γιώργος Καραμέρος κ.α

  • Ο/Η Aρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64087569

   «Προσκύνημα» στη Νέα Ιωνία
   (…………)
   Το απόγευμα του Σαββάτου, λοιπόν, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, έδωσε το «παρών» στην ενθρόνιση του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ

   (….)
   Ν. Παππάς εκπροσώπησε τον Αλ. Τσίπρα
   Ολα αυτά έλαβαν μάλλον υπόψη τους και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου που βρέθηκαν το Σάββατο στη Νέα Ιωνία. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι ο Αλ. Τσίπρας εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Ν. Παππά.

   Παρόντες ήταν αρκετοί υπουργοί και βουλευτές που (κατά σύμπτωση…) εκλέγονται στη Β’ Αθηνών (Α. Λοβέρδος, Α. Ντινόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Καραμανλή), ο νέος υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας (ο οποίος φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών), ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Γ. Κουμουτσάκος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου και Γ. Αμανατίδης, αλλά και η Α. Διαμαντοπούλου, η οποία γνωρίζεται με τον νέο μητροπολίτη από τη θητεία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και στο υπουργείο Παιδείας.

   Για να έχετε, δε, μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την πολυπληθή παρουσία πολιτικών στελεχών στην ενθρόνιση, σημειώστε πως, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στους εκκλησιαστικούς κύκλους, ο μητροπολίτης Γαβριήλ θεωρείται από τους πλέον χαρισματικούς ιεράρχες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι στο μέλλον θα μπορούσε να διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις ακόμη και τον αρχιεπισκοπικό θρόνο…

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=259396

   H στάση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου ήταν αναμενόμενη, καθώς, όπως λένε κληρικοί με πικρόχολη διάθεση, έχουν δύο κοινά με τον κ. Παντελεήμονα. Δεν δηλώνει την ημερομηνία γεννήσεως του στα Δίπτυχα της Εκκλησίας και εναντίον του κ. Κωνσταντίνου έχουν καταγραφεί διάφορες κατηγορίες από τον επί μακρό χρονικό διάστημα οδηγό του αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο ή κάποιον εκκλησιαστικό ανακριτή.

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=259396

   02/12/2007
   Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.) * * *

   Αντιλαμβάνομαι, ως εκ τούτου, ότι οι διαδικασίες της διαδοχής στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει…

   http://www.madata.gr/24/26/10656.html
   Σκηνές ροκ κατά τη διάρκεια δίκης κληρικών

   17 Δεκεμβρίου 2007 | 23:303856 α- α+

   Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

   Το επισκοπικό δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα Κανέλλο Δημητρακόπουλο ποινή αργίας πέντε μηνών και είκοσι ημερών, ενώ στο άκουσμα της απόφασης δεκάδες ενορίτες που είχαν καταφθάσει με πούλμαν έξω από τη μητρόπολη ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δύο ρασοφόρων και απειλώντας ακόμη και με κατάληψη του ναού.

   Κατά την έξοδό του από την Ιερά Μητρόπολη ο καταδικασθείς ιερέας Κανέλλος Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει σε τηλεοπτική εκπομπή εναντίον του μητροπολίτη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλει να μας διώξει από την εκκλησία. Οδηγήθηκα σήμερα εδώ από ένα πείσμα του μητροπολίτη και λυπάμαι για λογαριασμό του. Δεν ξέρω ποιες είναι οι κατηγορίες που με βαραίνουν. Η ποινή που μου επιβλήθηκε θα έπρεπε να επιβληθεί στον μητροπολίτη. Αυτός είναι που εισπράττει χρήματα από τις εκκλησίες, που πάει σε μυστήρια και πληρώνεται χωρίς αποδείξεις, που το αυτοκίνητό του και η βενζίνη είναι με χρήματα των εκκλησιών. Επειδή τα είπα όλα αυτά, έπρεπε να με τιμωρήσουν. Τώρα όμως θα πω κι άλλα, περισσότερα».

   Παρουσία των συγκεντρωμένων πιστών, που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ο πατήρ Κανέλλος δεν δίστασε να προβεί σε μια δήλωση που προκαλεί έκπληξη: «Ηθελα τον μητροπολίτη να είναι εδώ. Αν είχε τον ανδρισμό, που απ’ ό,τι ακούγεται δυστυχώς του λείπει, θα έπρεπε να είναι εδώ» είπε και συμπλήρωσε: «Αν είχε μυαλό στην κεφαλή τοου, θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση παραίτησης λόγω υγείας, για να μην ακούσει αυτά που θα ακούσει εντός των ημερών. Θα καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του».

   Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσαν και οι δηλώσεις του έτερου κληρικού της ενορίας Αγίου Γεωργίου, ο οποίος μίλησε για ταλαιπωρία εξαιτίας της φιλίας του με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσούμας-Κοντόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενας από τους λόγους που υφίσταμαι αυτή την ταλαιπωρία είναι επειδή είμαι φίλος του Αρχιεπισκόπου και κάθε φορά που προσεύχομαι στην εκκλησία κάνω αναφορά στο πρόσωπό του. Αυτό ενοχλεί. Μάλιστα, με πήρε ο ίδιος ο μητροπολίτης τηλέφωνο και μου είπε “να το βουλώσεις και να μην ξαναμιλήσεις για τον Χριστόδουλο. Ο Χριστόδουλος τέλος. Αν θέλεις να μιλήσεις για τον Χριστόδουλο, θα πας στην Αρχιεπισκοπή”».

   Ο ίδιος στις δηλώσεις του ανέφερε πως το καλοκαίρι είχε σταλεί στον μητροπολίτη μια αναφορά για οικονομικές ατασθαλίες και… ροζ καταστάσεις με το σκεπτικό ότι η αναφορά θα πάει στην Ιερά Σύνοδο, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, δεν έγινε, ενώ μας είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα τελευταία μας έστειλε στην ενορία ένα νέο παιδί με μόλις δέκα χρόνια στην ιεροσύνη, τον έκανε προϊστάμενο και πλέον δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Ζητάμε να τον απομακρύνει το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να κάνουμε γιορτές».

   Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα διαβολών αλλά και ανυπόστατων κατηγοριών που σκοπό έχουν να κηλιδώσουν την εκκλησιαστική του πορεία.

   πηγη: espresso
   ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

   http://www.euaggelistria.com/2014/11/blog-post_1.html
   Κατά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ ο πρώην μητροπολίτης Κωνσταντίνος Φαραντάτος

 33. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.exapsalmos.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b8%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b7-essence-%cf%83%cf%84%ce%b7/

  ΜΙΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ESSENCE, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ… – «H Εκκλησία μας απέκτησε τον… Γαβριήλ της!»

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

  •••Πρωτοφανής πολιτική παρουσία στην ενθρόνισή του– ακόμη και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
  Η Εκκλησία της Ελλάδος απέκτησε και πάλι, μετά από χρόνια, ένα νέο Ιεράρχη, πάνω στον οποίο μπορεί να ακουμπήσει ολόκληρο το έθνος!
  Η Εκκλησία της Ελλάδος απέκτησε έναν νέο Μητροπολίτη, ο οποίος θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο τα επόμενα χρόνια.
  Ο νέος αυτός Ιεράρχης μπορεί να μην είναι ρήτωρ, μπορεί να μην ψάλλει μελωδικά και να διαθέτει άψογη βυζαντινή μουσική κατάρτιση, μπορεί να μην του αρέσει ή να επιδιώκει την προβολή και το –και σπουδαιότερο– να μην κάνει τον παντογνώστη!
  Αλλά έχει το χάρισμα να σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή,αρκεί να σου πεί το όνομά του: Γαβριήλ!

  Ο Γαβριήλ της Εκκλησίας μας, λοιπόν, όπως θα επικρατήσει να λέγεται εφεξής ,παρά τους μεγάλους τίτλους που είχε και τις υψηλές θέσεις όπου υπηρέτησε στα τελευταία 6-6,5 χρόνια, παρέμεινε ένας άνθρωπος απλός και χωρίς υστεροβουλία, γιαυτό μιλάει πάντα απλά, μειλίχια και σε κοιτάει στα μάτια !!
  Εχει το ταλέντο να κερδίζει τους ανθρώπους και μάλιστα να τους σκλαβώνει με το αγνό ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του, το ηγετικό ταπεραμέντο του και την αποτελεσματικότητά του.

  Όλοι γνωρίζουμε την πορεία αυτού του ανδρός, τόσο κατά τα πρώτα του βήματα και τις σπουδές του στο Σαμπεζύ της Γενεύης, αλλά κι αργότερα στην Ελλάδα, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τους λοιπούς συνεργάτες του,όπου ανέδειξε έναν χαρακτήρα και ένα πρόσωπο πολλά υποσχόμενο!
  Αλλά τα πολλά ταλέντα του ο <> τα ανέδειξε όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον πήρε κοντά του και του ανέθεσε υψηλά καθήκοντα,στην αρχή ως Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής κι αργότερα του Αρχιγραμματέως!

  Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το πώς ακριβώς αναπτύχθηκε αυτή η ιδιαίτερη σχέση που όλοι διαπίστωσαν– σχεδόν ξαφνιάστηκαν— οτι υπήρχε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Γαβριήλ.
  Όταν,λοιπόν,είχε ανατεθεί από την Σύνοδο και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στον τότε Μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο ( νύν Αρχιεπίσκοπο) η νεοιδρυθείσα Συνοδική υπό- επιτροπή Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας, έπρεπε να διατεθεί στην εν λόγω επιτροπή ένας Συνοδικός Γραμματέας, όπως ακριβώς είθισται στη Σύνοδο !
  Και τότε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, του παρείχε έναν από τους καλύτερους Γραμματείς των Συνοδικών Γραφείων, τον σεμνό και ευγενή Γαβριήλ.
  Όσοι σύχναζαν από τότε στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη, θα θυμούνται τον τότε Θηβών Ιερώνυμο, να οδεύει ευθύς αμέσως μετά και αφού διεκπεραίωνε τις υπηρεσιακές εργασίες του, στο γραφείο του Γαβριήλ, στον τρίτο όροφο, για να περάσει το χρόνο του μέχρι να συνεδριάσει η Επιτροπή στην οποία συμμετείχε και η οποία συνεδρίαζε συνήθως τα απογεύματα.
  Ετσι ξεκίνησε η επικοινωνία των δύο αυτών εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων για να φθάσει σήμερα μα ευρίσκεται σε αυτό τον υψηλό βαθμό!

  Ναι, η Εκκλησία μας απέκτησε πάλι έναν ισχυρό Ιεράρχη, για να πορευτεί σε αυτή τη δύσκολη εποχή!

  Ο Γαβριήλ της Εκκλησίας της Ελλάδος, μπορεί να διαθέτει πριγκιπικό ανάστημα αλλά και χαμόγελο μικρού παιδιού που σε κερδίζει για πάντα.

  Η ενθρόνισή σήμερα του Γαβριήλ, στη Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά και πλειάδας Υπουργών και Βουλευτών από όλα τα κόμματα, εκπροσώπου του κ.Τσίπρα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και πλήθος δικαστών, θύμισε ημέρες Χριστόδουλου, τότε που όλοι μιλούσαν για το θεοπρόβλητο και λαοπρόβλητο ποιμενάρχη της καρδιάς μας.
  Το αυτό συνέβη και σήμερα.
  Ο Γαβριήλ μπορεί να μην το επεδίωξε,αλλά ανέβασε σήμερα πολύ υψηλά τον πήχη!Και καθώς διαθέτει υψηλό ανάστημα, είναι σίγουρο οτι δε θα αναγκασθεί στο μέλλον να περάσει κάτω από τον πήχη,αφού τα χρόνια θα τον κάνουν πιο δυνατό και σαφώς εμπειρότερο, ώστε να περνά τα εμπόδια με μία απλή δρασκελιά!
  Και η ενθρόνισή του τα είχε όλα ώστε να είναι εντελώς διαφορετική!
  —Κατ´αρχήν είναι η πρώτη ενθρόνιση Μητροπολίτη,στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός της χώρας και σημαντικός αριθμός Υπουργών, Βουλευτών και εκπροσώπων των λοιπών κομμάτων.
  — Για πρώτη φορά ομιλεί σε ενθρόνιση Μητροπολίτη, από το 2008 που εξελέγη , ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Στην ενθρόνιση του Ιωαννίνων που μίλησε, ήταν γιατί ήταν Τοποτηρητής.
  — Την οργάνωση της υποδοχής και της ενθρόνισης του Γαβριήλ, είχε αναλάβει ο έμπειρότατος π. Θωμάς Συνοδινός, Πρωτοσύγκελος του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!
  Τυχαίο; Δε νομίζω!
  Εμείς ευχόμαστε από την καρδιά μας να εχει μια υγιή και καρποφόρα ποιμαντορία.

 34. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2014/08/blog-post_168.html
  Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014
  Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας,

  k. Κωνσταντίνος.
  Διαβάζω:
  Ατελείωτα τα σκάνδαλα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας. Γιατί η Ιεραρχία σιωπά; Να επέμβουν άμεσα οι εισαγγελείς.
  Ο κατάλογος μακρύς, πολύ μακρύς…θα έλεγε κανείς πως δεν έχει τέλος. Έχει πάρει χαμπάρι η Ιεραρχία τα όσα γίνονται σε απόσταση αναπνοής από το Συνοδικό Μέγαρο, όπου οι «άγιοι» συσκέπτονται για το μέλλον της Εκκλησίας μας;
  Έχουν πάρει μήπως χαμπάρι πως ο οδηγός του Μητροπολίτη κ. Γρηγόριος Σταμούλης δικαιώθηκε τελεσιδίκως, κάτι το οποίο σημαίνει πως τα όσα κατήγγελλε τόσα χρόνια δεν ήταν ψέματα;

  Γνωρίζουν πως η Μητρόπολη παρόλα αυτά συνεχίζει παρανόμως να του παρακρατεί μέρος του μισθού του; Γνωρίζουν πως ο άνθρωπος αυτός απειλείται προκειμένου να μην προσέρχεται στην εργασία του;
  Γνωρίζουν για τους τόνους καταγγελιών που έχουν υποβληθεί και συνεχίζουν να υποβάλλονται; (πάντοτε με στοιχεία και αποδείξεις!!!)
  Γνωρίζουν πως ακόμα και σήμερα ο μητροπολίτης με αγωγές ζητά να αρπάξει το βιός φτωχών ανθρώπων μόνο και μόνο για εκδίκηση; Γνωρίζουν οι Εισαγγελικές και Διωκτικές Αρχές τις μεθόδους που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα άτομα της…
  Η συνέχεια, εδώ:
  http://www.euaggelistria.com/2014/05/n.html

  ΣΧΕΤΙΚΟ:
  Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008

  Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

  Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
  του οδηγού του και του εφημερίου
  του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου

  Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.

  ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

  Α Γ Ω Γ Η

  Κωνσταντίνου Φαραντάτου, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κατοίκου Ν. Ιωνίας, οδός Λεωφ. Ηρακλείου, αρ. 340.

  Κ Α Τ Α
  1.Γρηγορίου Σταμούλη, κατοίκου Ν. Ιωνίας – Αττικής, οδός Ευτέρπης, αρ. 48.
  2.Κανέλλου Δημητρακόπουλου, κατοίκου Ηρακλείου – Αττικής, οδός Μαραθώνος και Πεύκων.

  Αθήνα 10-04-2008

  «..Από τις παραπάνω πράξεις και ενέργειες αμφοτέρων των εναγομένων συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι την καταξιωμένη προσωπικότητά μου ήλθαν οι εναγόμενοι με κακότητα, προκατάληψη και επιπολαιότητα να αμφισβητήσουν με ψευδοκαταγγελίες και απαράδεκτα τεχνάσματα. Κατόρθωσαν να σπιλώσουν την τιμή και υπόληψή μου και να με καταντήσουν δακτυλοδεικτούμενο. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στους δρόμους της Μητροπόλεώς μου, ούτε στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπου κατοικώ. Η εμφάνισή μου στην Ιερά Σύνοδο, σε κάθε Ιερό Ναό που ιερουργώ αλλά και στον κοινωνικό μου περίγυρο συνοδεύεται από απαράδεκτα σχόλια ανημέρωτων ή κακεντρεχών ανθρώπων. Με δείχνουν στο δρόμο λέγοντας : «Να αυτός είναι ο κίναιδος επίσκοπος, που ρίχτηκε στον οδηγό του». Η μείωσή μου στο οικογενειακό μου περιβάλλον, στο ορθόδοξο ποίμνιο, στον ανώτερο και κατώτερο κλήρο, την Μητρόπολή μου και την κοινωνία της Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας Αττικής ειδικά, και γενικά στην Ελλαδική κοινωνία είναι τεράστια. Τα πικρόχολα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Έχω περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας. Έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η ιερατική, οικογενειακή και κοινωνική μου ζωή από τους ισχυρισμούς και διαδόσεις των εναγομένων, το περιεχόμενο των οποίων αναπαράγεται από πλείστες όσες ιστοσελίδες, οι οποίες εμφανίζονται στο διαδύκτιο, όταν κάποιος αναζητήσει το λήμμα Μητρόπολη Ν. Ιωνίας ή Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας..»

  «..Εδημιούργησαν σ’ εμένα υπαίτια βαρύτατο ψυχικό κλονισμό, επέφεραν δε εις εμέ τεράστια ηθική βλάβη, διότι εκ των εναντίον μου αδίκων πράξεών τους διασύρεται το όνομά μου, ο τίτλος μου ως Αρχιερέως και ως ατόμου, ταλαιπωρούμαι εις τον τόπο όπου ασκώ το λειτούργημά μου και το οποίον ασκώ εντίμως και αξιοπρεπώς από δεκαετιών, με αποτέλεσμα όλα αυτά να μου δημιουργήσουν βαθύτατο ηθικό πλήγμα, μελαγχολία και τάσεις αναστολής από την εν γένει εργασία μου..»

  http://ecclesianet.blogspot.com/

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=866978

  Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση! Smile

  Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS στις 5:41 μ.μ.

  Ετικέτες Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ομοφυλοφιλία

  • Ο/Η Σαφραμπολίτης λέει:

   http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9963.html

   Ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα αφορά το Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνο Φαραντάτο ο οποίος όντας δημόσιος λειτουργός μισθοδοτείται από το ελληνικό κράτος, για να απασχολεί τελικώς επί χρόνια την ελληνική κοινωνία με τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, είτε αυτά είναι οικονομικής φύσεως είτε ηθικής. Παρ΄ όλα αυτά, παραμένει ακλόνητος και αμετανόητος στη θέση του συνεχίζοντας να αμαυρώνει το κύρος του αξιώματος του. Οι Αρχές οι οποίες θα έπρεπε να τον ελέγξουν και τον επαναφέρουν στην έννομη τάξη κωφεύουν και αδιαφορούν επιδεικτικά, απέναντι σε κάποιον ο οποίος εν τέλει αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία. Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης πέραν όλων των άλλων αρνητικών πεπραγμένων των οποίων χρεώνεται τα τελευταία έτη πάσχει από εκφυλιστική ασθένεια της όρασης με αποτέλεσμα σήμερα εν έτει 2013 και σε ηλικία 83 ετών να μην μπορεί να ασκήσει πλέον τα διοικητικά του καθήκοντα όντας ουσιαστικά τυφλός. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οτιδήποτε έχει να κάνει με οικονομική διαχείριση είτε αυτό είναι πληρωμές είτε αυτό είναι φιλανθρωπία είτε αυτό είναι «επένδυση» δε μπορεί να έχει την έγκρισή του και να φέρει την υπογραφή του αφού ο ίδιος δε βλέπει το τι υπογράφει και το τι εντέλλει τους άλλους να κάνουν. Ο ισχυρισμός πως δίπλα του υπάρχουν άξιοι συνεργάτες και άνθρωποι έμπιστοι οι οποίοι ουδέποτε θα λειτουργούσαν ιδιοτελώς και θα έβλαπταν το ελληνικό δημόσιο και τους έλληνες πολίτες είναι τουλάχιστον απλή γελοιότητα. Αποκορύφωμα της όλης άθλιας συμπεριφοράς του αλλά και διοικήσεως του αποτελεί το γεγονός της συλήσεως ( κατόπιν εντολών του ) της οικίας του Ιερομονάχου π. Θεόφιλου Μπουγιουλέκα αμέσως μετά το θάνατό του τη 8.1.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος με εντολή του Μητροπολίτη Κωνσταντίνου Φαραντάτου εισήλθε και έκανε την «εκκαθάριση» εντός της οικίας του εκλιπόντος Ιερομονάχου έχει ήδη αποδεχτεί και καταθέσει ενόρκως τα γεγονότα αφού εις βάρος του έχει σχηματιστεί μία ογκωδέστατη Δικογραφία μετά από καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές. Παρ΄ όλα αυτά και ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης παραμένει ελεύθερος και ωραίος ενώ ήδη θα έπρεπε να έχει συλληφθεί. Οι ένορκες καταθέσεις του συγκεκριμένου ατόμου δεν «καίνε» μόνο το Μητροπολίτη Κωνσταντίνο αλλά και τους συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη, οι οποίοι όχι μόνο λειτούργησαν ιδιοτελώς αλλά και με δόλο, όπως στην ουσία λειτουργούν απλοί εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου. Οι διωκτικές και Εισαγγελικές Αρχές σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να ήταν άμεσα αποτελεσματικές και να δρούσαν απόλυτα κατασταλτικά κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει.

   Είμαι βέβαιος πως όλα τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων καθώς και οι συντάκτες τους όλα αυτά τα γνωρίζουν κι όμως σιωπούν. Είναι γνωστά επίσης όλα όσα έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας επί διοικήσεως Κωνσταντίνου Φαραντάτου. Η απομάκρυνση με βίαιο τρόπο του οδηγού του ( ο οποίος κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση ), η αποπομπή πλήθους άξιων Ιερέων οι οποίοι δήλωναν αντίθετοι στη διαφθορά και τη σήψη καθώς και η ύπαρξη πλήθους καταγγελιών και μηνυτήριων αναφορών προς τους κ.κ. Εισαγγελείς και Ανακριτές. Γιατί όλοι σιωπούν;

 35. Ο/Η Σαφραμπολίτης λέει:

  http://www.euaggelistria.com/2014/05/n.html

  Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

  Ατελείωτα τα σκάνδαλα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας. Γιατί η Ιεραρχία σιωπά; Nα επέμβουν άμεσα οι Εισαγγελείς!

  Γνωρίζουν οι Εισαγγελικές και Διωκτικές Αρχές τις μεθόδους που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα άτομα της μητροπόλεως προκειμένου να καλύψουν τις ανομίες και τα εγκλήματά τους; Γνωρίζουν τις απειλές και τους εκβιασμούς προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να κοιμούνται ήσυχοι;

  Γνωρίζουν πως κάποιοι εκ των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως εδώ και χρόνια λειτουργούν ως «πλυντήρια» μαύρου χρήματος; Γνωρίζουν για τα τεράστια «ελλείμματα» που παρουσιάζουν τα διάφορα Ν.Π.Δ.Δ. της μητροπόλεως και τα οποία τα καλύπτουν μέσω στημένων ελέγχων και με συγκεκριμένους τρόπους; Γνωρίζουν μήπως τα πραγματικά περιουσιακά και οικονομικά στοιχεία κάποιων στελεχών της μητροπόλεως;

  Γνωρίζουν τη διαπλοκή και τις στενότατες σχέσεις που διατηρούν κάποιοι με πολιτικά πρόσωπα, υπόδικους και στελέχη υπηρεσιών; Γνωρίζουν τι έγινε μετά την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα π. Θεόφιλου Μπουγιουλέκα και ότι τα αρπακτικά κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα; Γνωρίζουν πως τουλάχιστον οι μισοί εξ αυτών, θα έπρεπε να έχουν ήδη καθαιρεθεί και οι άλλοι μισοί να βρίσκονται ήδη στη φυλακή;

  Λοιπόν, όλα τα γνωρίζουν! Γιατί σιωπούν; Ως πότε θα κάνουν πως δε βλέπουν και δεν ακούν; Γιατί οι Ιεράρχες ταλαιπωρούν την Εκκλησία και τον πιστό λαό; Γιατί διατηρούν όλη αυτή τη βρωμιά εντός της Εκκλησίας; Διότι είναι Θεομπαίχτες; Μπορεί…

 36. Ο/Η Σαφραμπολίτης λέει:

  Kαμαρώστε τους, έκοψα τις αισχρότητες κάποιων σχολίων αναγνωστών αλλά και από αυτά που έμειναν μπορείτε να κρίνετε

  http://ksipnistere.blogspot.gr/2011/10/blog-post_5146.html

  Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

  ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ;

  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  Ο ευνοούμενος του Αρχιεπισκόπου Iερωνύμου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου εξελέγη βοηθός επίσκοπος Διαυλείας! Γιατί άραγε; Καταρχήν υπάρχουν ήδη πολλοί βοηθοί επίσκοποι παρόλον ότι πρόκειται για ένα εντελώς αντικανονικό θεσμό. Προς τι η προσθήκη ακόμη ενός; Για να διαιωνισθεί η παρανομία;

  Και γιατί άραγε προωθείται ένας τόσο νεαρός κληρικός με αυτή τη σπουδή; Δεν έφτανε που προωθήθηκε παρά το νεαρό της ηλικίας του στην πρωτοσυγκελία τώρα προωθείται και στην αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου; Και γιατί ακριβώς χρειάζεται να είναι επίσκοπος ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου; Ολοι οι προ αυτού Αρχιγραμματείς της Συνόδου δεν ήταν επίσκοποι. Γιατί τώρα πρέπει να…..
  είναι επίσκοπος;

  Αν κρίνουμε από το βιογραφικό του νέου βοηθού επισκόπου τίποτα δεν δικαιολογεί τη μεροληπτική ταχεία ευνοική του ανέλιξη.
  […………]

  9 σχόλια :

  Ανώνυμος8 Οκτωβρίου 2011 – 2:52 μ.μ.

  Α, ΡΕ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ, ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.
  ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.
  ΜΗ ΣΕ ΧΑΣΟΥΜΕ

  Ανώνυμος8 Οκτωβρίου 2011 – 3:33 μ.μ.

  τι παει να πει ευνουμενος τελεμαπα?

  […………]

  Ανώνυμος8 Οκτωβρίου 2011 – 4:09 μ.μ.

  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΠΑΒΑΤΡΑΧΑΚΗΣ.
  ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΕ ΝΑ ΣΕΧΕΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΠΑ.ΡΙΕΣ.
  (Ο ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΜΙΛΑΕΙ)
  ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΡΕ ΤΡΕΛΟΤΡΕΛΕΒΑΝΤΕ?

  Ανώνυμος8 Οκτωβρίου 2011 – 4:30 μ.μ.

  […………]

  Παναγιώτης Τελεβάντος8 Οκτωβρίου 2011 – 5:25 μ.μ.

  “ΤΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΚΑΙ ΣΚΩΠΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ […………]

 37. Παράθεμα: Τελετές βυζαντινή παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 38. Παράθεμα: Τελετές βυζαντινής παρακμής στη χρεοκοπημένη Δανιμαρκία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 39. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

  http://www.elora.gr/portal/orthodoxia/282-o004

  Το… σύμπλεγμα της Αρχιεπισκοπής ενώπιον της Ιεραρχίας και τα «ζαχαρωτά» του Ζακύνθου .

  03 Οκτωβρίου 2011 Ημερομηνία Δημοσίευσης Εμφανίσεις: 4844

  ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟ ΓΑΒΡΙΗΛ

  Ερωτική «βόμβα» με στόχο τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έφτασε μέσω ταχυδρομείου στα χέρια όλων των Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της καθιερωμένης Συνόδου της Ιεραρχίας, όπου θα εκλεγούν-εκτός απροόπτου- οι νέοι Μητροπολίτες σε Χίο και Ζάκυνθο, αλλά και ο νέος βοηθός του Αρχιεπισκόπου.

  Πρόκειται για φωτοτυπημένες φωτογραφίες «ροζ» περιεχομένου με πρωταγωνιστές δυο άνδρες σε συμπλεγματικές καταστάσεις που παραπέμπουν σε σκηνές του «Κάμα Σούτρα»!

  Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι οι επιτήδειοι φρόντισαν να «τοποθετήσουν» στο σώμα του ενός από τους δυο, το κεφάλι του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Παπανικολάου. «Ποιός και γιατί προέβη σε αυτή την αποτρόπαια ενέργεια;» αναρωτιούνται αναστατωμένοι οι Ιεράρχες, ενώ παγωμάρα επικρατεί στους κόλπους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες…σατανικοί εγκέφαλοι στοχοποιούν το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τον οποίο προορίζει για βοηθό- Επίσκοπο στην εκλογική διαδικασία της επόμενης Παρασκευής.

  Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν το Πάσχα «καλοθελητές» είχαν χαλκεύσει επιστολή παραίτησης του Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ από τη θέση του πρωτοσυγκέλλου υπογεγραμμένη τάχα από τον ίδιο και η οποία, επίσης, απεστάλλει στα μέλη της Ιεράς Συνόδου!

  Πρόσωπα, που από ετών έχουν διεισδύσει στα άδυτα της Αρχιεπισκοπής, αναφέρουν πως πίσω από την αποστολή των πικάντικων φωτογραφιών κρύβεται κληρικός του «χριστοδουλικού συστήματος», ο οποίος έχει δυσαρεστηθεί σφοδρά από την αυτονόμηση του Πρωτοσυγκέλλου και επιθυμεί διακαώς να παρεμποδίσει με κάθε τρόπο την περαιτέρω εξέλιξή του.

  Άλλοι, πάλι, κάνουν λόγο για μερίδα ιερέων-οι οποίοι για αρκετό διάστημα βρέθηκαν στα γραφεία του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου- και οι οποίοι είναι έντονα ενοχλημένοι για τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου στη «δημιουργία» αυλής γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο, με πρωτεργάτες τον υπεύθυνο της ΜΚΟ «Αποστολή» κ.Δήμτσα και τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Κονιδάρη.

  Οι κακές γλώσσες, όμως, επιμένουν ότι ο δράστης είναι αντίζηλος του νεαρού Αρχιμανδρίτη, ο οποίος θα ήθελε να ήταν στη θέση του Πρωτοσυγκέλλου και συν-υποψήφιος στη διεκδίκηση του Επισκοπικού Αξιώματος. Κατέφυγε στο φωτο-μοντάζ προκειμένου να πλήξει το κύρος και το ήθος του κ. Γαβριήλ κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο.

  Ο Πρωτοσύγκελλος απευθύνθηκε άμεσα στη δικαιοσύνη, ενώ, παράλληλα, «επιστράτευσε» τον έμπειρο πραγματογνώμονα κ. Στεφανάκη για να ρίξει…φως στο μυστήριο των γαργαλιστικών φωτογραφιών.

  Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

  Ο Χιώτης Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Μάρκος Βασιλάκης, «προετοιμάζει» τα αρχιερατικά του άμφια, μια και έχει «κλειδώσει» τη θέση του Μητροπολίτη Χίου από καιρό. Τι γίνεται, όμως, με την κενή καρέκλα της Μητροπόλεως Ζακύνθου; Οι φήμες λένε πως επικρατέστερος για το θρόνο είναι ο Επίσκοπος Φωτικής, Διονύσιος, βοηθός του πρώην Ζακύνθου Χρυσοστόμου.

  Ωστόσο, πηγές του Συνοδικού Μεγάρου υποστηρίζουν ότι το «χριστοδουλικό στρατόπεδο» αποφάσισε να πάρει ετεροχρονισμένα «ρεβάνς» από τον πρώην Ζακύνθου για αυτό και προωθεί την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη, Τιμόθεου Άνθη.

  Άσπονδοι φίλοι, πάντως, του πρώην Ζακύνθου συναρτούν το πρόσωπο του διαδόχου του από τις επιδιώξεις του κ. Χρυσοστόμου. Κατά τα λεγόμενά τους ο πρώην Ζακύνθου μετά την παραίτησή του είχε στο μυαλό του τη θέση του προέδρου του Διορθοδόξου Κέντρου στην Πεντέλη(κάτι σαν άτυπο υπουργείο εξωτερικών της Ελλαδικής Εκκλησίας). Η διεκδίκησή της απαιτεί την κατοχή διδακτορικού διπλώματος, οπότε-πάντα κατά τους ίδιους άσπονδους κύκλους-γρήγορα έστρεψε το ενδιαφέρον του προς την καρέκλα του Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας και «ζαχαρώνει» τη θέση. Θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί ο Επίσκοπος Φαναρίου, Αγαθάγγελος. Τι θα γινόταν, όμως, εάν ο κ. Αγαθάγγελος βρισκόταν με ένα μαγικό τρόπο στη Μητρόπολη Ζακύνθου;

  Ο Επίσκοπος Φαναρίου την περασμένη Κυριακή μετά του Μητροπολίτη Προύσης, Ελπιδοφόρου, έδωσε το «παρών» στην Πάτρα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την επέτειο ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αποστόλου Ανδρέα, όπου ο επιχώριος Μητροπολίτης Χρυσόστομος ακούστηκε σε πανελλαδική εμβέλεια να λέει: «Με τον Επίσκοπο Φαναρίου γνωριζόμαστε από συμμαθητές. Εύχομαι σύντομα να απολαύσει τη Μητρόπολή του». Τυχαίο;

  Υπομονή εως την Παρασκευή. Μέχρι τότε οι όποιες διεργασίες είναι σε εξέλιξη αφού οι εργασίες της Ιεραρχίας ξεκινούν την Τρίτη με την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου «Προς μία αναθεώρηση και αναδιοργάνωση Εκκλησιαστικών πραγμάτων».
  Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η Συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων.

  Εμμανουήλ Μάνος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.