Ελληνορθόδοξη Εκκλησία: Η Εκκλησία του μίσους

Με αφορμή την άρνηση κήδευσης Καθολικού στη Λαμία


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Τα ορθόδοξα λογικά πρόβατα της Λαμίας βόσκει ο δεσπότης κ.Νίκος Πρωτοπαπάς, ο οποίος κατάφερε να τελειώσει η Θεολογική Σχολή της Αθήνας σε ηλικία 24 χρονών. Σε μας είναι γνωστός από την προσπάθειά του να αγιοποιήσει την αποτρόπαιη μούμια του καλόγερου Βησσαρίωνα, που όπως δημοσιεύτηκε (χωρίς να υπάρξει διάψευση) είχε κλέψει σε συνεργασία με το δάσκαλο εραστή του ως εφημέριος του Καππαδοκικού Καρδίτσας, ασημένιο Ευαγγέλιο στα αραμαϊκά φερμένο το 1922 από τη Μικρασία, αδαμαντοποίκιλτο χρυσό δισκοπότηρο και εικόνες και πουλώντας τα αγόρασε διαμέρισμα για να στεγάσει την ερωτική τους φωλιά. Ο δάσκαλος τα κατάφερε να το μεταβιβάσει στο όνομά του και ο πανοσιότατος αναγκάζεται να σπιτωθεί στο μοναστήρι («Εσπρέσσο», 6.3.2007-φωτ. «Αποστολή στο χωριό που δεν έχει καλές αναμνήσεις από τον ιερομόναχο»).

Ως γνωστόν η μούμια είχε μεγάλο σουξέ, απέδωσε τεράστια αφορολόγητα κέρδη, έως ότου άρχισε να λιώνει άδοξα. Η υπόθεση ξεχάστηκε και απορώ γιατί κανείς βουλευτής της Αριστεράς δε ζήτησε από τον κ.Εισαγγελέα να διερευνήσει τη δύσοσμη αυτή υπόθεση (εκταφή πτώματος, ασέβεια σε νεκρό, θρησκευτική αγυρτία, απάτη, οικονομική εκμετάλλευση, φοροδιαφυγή, έκθεση πτώματος σε δημόσια θέα, κίνδυνος για δημόσια υγεία κλπ) για την οποία προφανώς φταίει ο καπιταλισμός και τρέχα γύρευε. Ούτε διανοήθηκε κανείς να ρωτήσει το δεσπότη, γιατί διάλεξε η Εκκλησία να λανσάρει ως άγιο έναν ερωτύλο-αρχαιοκάπηλο-κλέφτη-ιερόσυλο καλόγερο, εν γνώσει της σίγουρα, αφού δε μπορεί μια τέτοια τρανταχτή υπόθεση να ήταν άγνωστη στον εκκλησιαστικό μικρόκοσμο. Αυτή η έλλειψη πιο ενάρετων διαθέσιμων πτωμάτων γεννά ερωτηματικά.

Μετά τη γερή αυτή μπάζα της μητρόπολης του κ.Πρωτοπαπά, για την οποία κανείς δε λογοδότησε, ξαναασχοληθήκαμε με το δεσπότη με αφορμή τον ιερέα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου που κατηγορήθηκε πως παρενόχλησε σεξουαλικά στη Στυλίδα, πόλη που δεσποτεύεται από τον κ.Πρωτοπαπά, διανοητικά καθυστερημένο νέο. Ο μητροπολίτης Άνθιμος δήλωσε τότε («αγανακτισμένος» με τον ιερωμένο, που τον θεώρησε αυταπόδεικτα ένοχο για να διαχωρίσει όπως-όπως τη θέση του, τρομοκρατημένος από το θόρυβο) πως οφείλει να δικάσει το δράστη όχι  ίδιος, αλλά η μητρόπολη Φθιώτιδας όπου συντελέστηκε το αδίκημα. Στο μεταξύ ο αρχιμανδρίτης κρύφτηκε στο Άγιο όρος υπό την αιγίδα του συναδέλφου του πάπα Βενέδικτου πατριάρχη Βαρθολομαίου,

κι από τότε ως συνήθως έπεσε βαθύ σκοτάδι και δεν μάθαμε τίποτα, αν έγινε δίκη ή αν το θύμα και οι γονείς του ανακάλεσαν, όπως συχνά γίνεται, όταν κουδουνίσει το χρήμα του Φιλοπτώχου. Θα ζητούσα πολλά αν έλεγα πως οι εφημερίδες όφειλαν να ρωτήσουν το δεσπότη Ζητουνιού και Αλαμάνας σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εκκλησιαστικές ανακρίσεις;

Τώρα ο κ.δεσπότης ξαναχτύπησε: «Απαγόρευσε κηδεία καθολικού: Στον Πειραιά έστειλε την οικογένεια ενός ιταλού καθολικού η Μητρόπολη Φθιώτιδος αφού αρνήθηκε να ψαλεί γι’ αυτόν η νεκρώσιμη ακολουθία από καθολικό ιερέα στο – ορθόδοξο – παρεκκλήσι του κοιμητηρίου της Λαμίας. Ο Μάσιμο Μπαρτολίνι ζούσε στη Λαμία τα τελευταία οκτώ χρόνια. Εκεί βρίσκονται τα παιδιά και οι συγγενείς του. Εκεί ήθελαν να γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του. Για την κηδεία του τελικά διήνυσαν πάνω από 500 χιλιόμετρα και πλήρωσαν περίπου 5.500 ευρώ. Ο Μάσιμο Μπαρτολίνι ήταν παντρεμένος με Ελληνίδα και πατέρας τριών παιδιών. Όταν οι συγγενείς του ζήτησαν να διαβαστεί από καθολικό ιερέα στη Λαμία, η Μητρόπολη τους υπέδειξε καθολικούς ναούς στην Αθήνα, στον Πειραιά ή στην Πάτρα. Τελικά η κηδεία του έγινε χτες από τον Καθολικό Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στον Πειραιά και η ταφή πραγματοποιήθηκε στη Λαμία. ‘‘Θεωρώ απαράδεκτο να γίνονται διακρίσεις. Ολοι είμαστε χριστιανοί», είπε η Βασιλική Ρίζου, αδελφή της συζύγου του θανόντος’’……» (ΤΑ ΝΕΑ). Ο δεσπότης επικαλέστηκε τους Ιερούς Κανόνες τους οποίους η Ιεραρχία καταπατά ασύστολα όταν παραβιάζονται από μητροπολίτες (μεταθετό επισκόπων, ομοφυλοφιλία, κλεψιές, παιδεραστία, σιμωνία, βαφτίσια εγγονών Κώστα Ντεγκρέτσια με ετερόδοξους νονούς-και μιλάμε για μυστήριο όχι για απλή τελετή, γάμος υιού Ντεγκρέτσια με ετερόδοξους μάρτυρες κλπ) αλλά τους θυμάται επιλεκτικά, ή και τους επινοεί όπως κακή ώρα τώρα, κατά τα γούστα του κάθε δεσπότη, όταν είναι να ταφεί κάποιος καθολικός ή κάποιος ορθόδοξος που τέλεσε πολιτικό γάμο. Κι αυτό γιατί η κρατική μας Εκκλησία που αγιοποιεί ασύστολα μακελάρηδες λαών και κηδεύει με τιμές κάθε λογής φονιάδες, κλέφτες και μαστροπούς, θεωρεί ύψιστο αμάρτημα την αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας της πάνω στις ψυχές των ανθρώπων και αντί ο μητροπολίτης να ενεργεί «υπέρ της των πάντων ενώσεως», σταλάζει στην επισκοπή του (για να γίνει αρεστός στους φανατικούς των θρησκευτικών οργανώσεων τον έλεγχο των οποίων εύλογα φοβάται), το ενδοχριστιανικό μίσος, όντας σίγουρος πως η Σύνοδος των συναμαρτωλών δεν εχει το ηθικό ανάστημα να τον επιτιμίσει.

Αυτή η μισαλλόδοξη στάση πολλών ορθόδοξων δεσποτάδων, που φτάνουν να εκδικούνται ακόμη και το «παιδί» τους, δηλαδή την ορθόδοξη χήρα που παντρεύτηκε ετερόδοξο, αρνούμενοι να σταθούν παρηγορητικά δίπλα της την ώρα του αποχωρισμού της από το σύντροφό της, δεν έχει το ανάλογό της σε καμία θρησκεία. Η κηδεία δεν είναι μυστήριο, η άρνηση του ιερέα να προσευχηθεί όχι μόνο για ετερόδοξο αλλά ακόμη και για αλλόθρησκο νεκρό συνιστά προφανή περιφρόνηση των ευαγγελικών αρχών, αλλά και παλιότερης εγκυκλίου της Συνόδου (1621/343 15/3/1981) που αυτονόητα το επιτρέπει.  Μπορεί να φανταστεί κανείς όταν αυτό το παράλογο μίσος εκδηλώνεται κατά της μεγαλύτερης χριστιανικής Εκκλησίας του κόσμου, Εκκλησίας που διοικείται από το διάδοχο του Απόστολου Πέτρου, τον Πάπα, τον Πρώτο Επίσκοπο της Χριστιανοσύνης, μητρικής κάποτε και αδελφής σήμερα Εκκλησίας από την οποία η σχισματική Ανατολική Εκκλησία αποκόπηκε για πολιτικούς λόγους με εντολή του βυζαντινού αυτοκράτορα και με επινοημένα δογματικά προσχήματα, τι γίνεται σε βάρος μικρότερων θρησκευτικών ομάδων, όπως των Μαρτύρων του Ιεχωβά που οι Ελληνορθόδοξοι στο κοντινό παρελθόν τους έχουν οδηγήσει ακόμη και στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η ενωμένη και πολυπληθής οικουμενική Καθολική Εκκλησία, αν και πολύ διεφθαρμένη και αυτή, τηρεί τα ευαγγελικά προσχήματα και συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά προς την πολύ μικρότερη και διαιρεμένη σε αλληλομισούμενες εθνικές Εκκλησίες και σε προσωπικές ή ημερολογιακές φατρίες θυγατέρα της. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω πως η λατινική επισκοπή του Μπάρι έκανε μια γενναία δωρεά για την ανοικοδόμηση του ορθόδοξου ναού των Δίδυμων Πύργων και οι καθολικές Εκκλησίες στην Δύση, παραχωρούνται για τις λατρευτικές ανάγκες ορθοδόξων που στερούνται ναού. Στη δεκαετία του 1990, ο ναός του Χρυσοστόμου στον Ιέρακα και η μονή του Θεριστή στο Μπιβόντζι (ορθόδοξα κτίσματα του 10ου αιώνα στην Ν.Ιταλία), παραδόθηκαν στην ελληνική επισκοπή. Ο ναός του Σωτήρα στο Μόναχο, ο μεγαλύτερος ελληνορθόδοξος ναός της Κ.Ευρώπης χτίστηκε και δωρήθηκε από την Καθολική Εκκλησία της υπερσυντηρητικής Βαυαρίας. Ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Παναμά Αθηναγόρας γράφει προς το ελληνικό ιεραποστολικό περιοδικό «Άγ.Κοσμάς Αιτωλός» (τ.Ιανουάρ. 2005) για τον καθολικό δήμαρχο της Μπέλμποαν, πρωτεύουσας του Μπελίζ, ο οποίος του παραχώρησε 8 εκτάρια σε τιμή μικρότερη από το 1/7 της πραγματικής για να χτίσει ναό.

Για να συγκρίνει ο αναγνώστης την απίστευτα μισαλλόδοξη στάση της ελλαδικής Ορθοδοξίας, που κατάντησε την Αθήνα τη μόνη ίσως πρωτεύουσα του κόσμου χωρίς τζαμί (όταν π.χ. στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν ελεύθερα πάνω από 70 ελληνικοί, τουρκικοί, συριακοί, αρμενικοί ορθόδοξοι ναοί), να θυμίσω πως η Ένωση Μουσουλμάνων της Γαλλίας βοηθούσε οικονομικά Έλληνες πολιτικούς φυγάδες την περίοδο της δικτατορίας.

Κύριε Ροΐδη,
Η ρουφήχτρα των στραγγισμένων κρατικών ταμείων Εκκλησία των 2.300 υπεράριθμων ιερέων και των (απίστευτα πολυάριθμων, πάνω από 100) αργόσχολων δεσποτάδων (πολλών όπως οι άγιοι τ.Πειραιώς Καλλίνικος και τ.Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, πρόωρα συνταξιοδοτημένων) με τη συνενοχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Λάος και με την ανοχή της Αριστεράς, ντροπιάζει τη χώρα, την κάνει πιο βάρβαρη, διαχέει φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα, φοροδιαφεύγει, ληστεύει και εξαπατά την κοινωνία, διδάσκει την προκλητική υποκρισία, εμποδίζει θεσμικές εξελίξεις (καύση νεκρών, δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση, σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων, ευθανασία κλπ), διαφεύγει μόνη αυτή από τις δαγκάνες του ΔΝΤ, ασχημονεί με χίλιους τρόπους και πρέπει αυτό το κακό να σταματήσει.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

40 Responses to Ελληνορθόδοξη Εκκλησία: Η Εκκλησία του μίσους

 1. Ο/Η κωστας λαμια λέει:

  ο βιος και η πολιτεια του νικολαου στην μητροπολη φθιωτιδας πρεπει να εξετασθει με περισσοτερη προσοχη …(σημ.Λασκ. συγγνώμη αλλά διαγράφτηκε μια φράση, που ίσως να δημιουργούσε μικρό ζήτημα). οι περιπτωσεις περιστεριου ,πετρουπολης ,το επισκοπειο,οι ανταλλαγες δημου μητροπολης,οικογενειοκρατια,τρομοκρατια των παπαδων,εκδρομες,εργολαβιες,παρανομο πολιτιστικο κεντρο και πολλες αλλες περιπτωσεις χρηζουν προσεκτικης αναγνωσης.

 2. Κυριε Ροϊδη,
  Ορθοδοξη Εκκλησια ειναι οι ανθρωποι που κρατανε Ορθοδοξια και Ορθοπραξια. Οσοι εξ αυτων εχουν ελληνικη εθνικοτητα αποτελουν την ελληνοορθοδοξη Εκκλησια. Οι αντιπροσωποι του αντιχριστου που εμφανιζονται σαν αντιπροσωποι του Χριστου, και ομολογουν Ορθοδοξια, προσπαθουν να προσελκυσουν τους Ορθοδοξους και να τους φανε τη ψυχη. Ειναι λυκοι βαρεις μη φειδομενοι του ποιμνιου. Ειναι αυτοι για τους οποιους ειπε ο Κυριος μας: «μη φοβεισθε απο των αποκτενοντων το σωμα την δε ψυχην μη δυναμενων αποκτειναι· φοβηθητε δε μαλλον τον δυναμενον και [την] ψυχην και [το] σωμα απολεσαι εν γεεννη» Ματθαιου 10:28.

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   «Ορθοπραξια»! Η ύπατη διαγωγή αναίδειας στα ενδεικτικά των δούλων του Γιαχβέ Ορθοδόξων χριστιανών.

   • Αγαπητε κυριε Σταυρο,
    Οσοι δεν κρατανε Ορθοδοξια ΚΑΙ Ορθοπραξια δεν ειναι ορθοδοξοι Χριστιανοι. Μπορει να εμφανιζονται σαν ορθοδοξοι Χριστιανοι. Δηλαδη οι ρουφιανοι της Ασφαλειας που εμφανιζονται σαν αναρχικοι, ειναι αναρχικοι;

 3. Ο/Η salonikios λέει:

  Κυριε Θεοδοσιου την λαικη παροιμια «Τρια πουλακια καθονται» τη γνωριζετε?

  • Οχι, κυριε Σαλονικιε

   • Αγαπητε κυριε Σαλονικιε,
    Αν εννοειτε οτι αυτοι που κρατανε Ορθοδοξια και Ορθοπραξια ειναι μονο τρεις, τοτε αυτοι οι τρεις αποτελουν την Εκκλησια του Χριστου. Λεει ο ψαλμωδος: «παντες εξεκλιναν, αμα (ολοι μαζι) ηχρειωθησαν (γινανε αχρηστοι)» ψαλμος 13:3. Παλι καλα που υπαρχουν σημερα και τρεις που δεν «εξεκλιναν» ουτε «ηχρειωθησαν».

   • Ο/Η Po λέει:

    κ. Γεωργιε Θεοδοσιου,
    Πολύ καλά κάνετε και απαντάτε στον συγκεκριμένο σχολιαστή, αλλά αυτά που λέτε είναι ζητήματα ενδο-χριστιανικά ή ενδο-εκκλησιαστικά, τα οποία δεν μας αφορούν.
    Το επισημαίνω έτσι απλά, κατά τ’ άλλα είστε ελεύθερος να υπερασπίζεστε αυτά που πιστεύετε.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ Κώστα από τη Λαμία,
  σου ζητώ ξανά συγνώμη για τη μικρή λογοκρισία που υπέστης, αν αυτό που είπες για κάποιο πρόσωπο το έλεγες γενικά για τη Μητρόπολη θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο.
  Λοιπόν σε ευχαριστώ για την υπενθύμιση.
  Να συνεχίσουμε λοιπόν την παρουσίαση του ευλαβέστατου τηρητή των Κανόνων δεσπότη Λαμίας με την παρακάτω υποθεση που μας θύμισε ο φίλος Κώστας. Η είδηση δηλοί πολλά:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=35294

  Διπλό δικαστικό «όχι» στη Μητρόπολη Λαμίας

  Αθώοι για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κρίθηκαν χθες ο τέως δήμαρχος Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Ευάγγ. Απολλωνάτος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, όπου εκδικάστηκε σκέλος της διεκδίκησης εκατοντάδων στρεμμάτων στο Ποικίλον Ορος και σε κατοικημένες περιοχές από τη Μητρόπολη Λαμίας.
  Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τις 34 πλατείες και παιδικές χαρές στο Περιστέρι, που διεκδικεί ο Ιερός Ναός «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Μητρόπολης Λαμίας, και για τις οποίες είχε ζητήσει από τον δήμο να άρει την απαλλοτρίωση και να προχωρήσει σε πράξη αναλογισμού.

  Χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του δημάρχου και του αντιδημάρχου που διετέλεσαν τα καθήκοντά τους κατά την επίμαχη περίοδο των διεκδικήσεων της μητρόπολης, με το σκεπτικό ότι «δεν στοιχειοθετείται ούτε αντικειμενικώς ούτε υποκειμενικώς το κατηγορητήριο».

  Απαλλακτική ήταν και η πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας, η οποία υποστήριξε ότι δεν επιβεβαιώνεται δόλος από τους κατηγορουμένους, καθώς και ότι η διαδικασία απαλλοτρίωσης δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να εκτελεστεί από μόνο ένα πρόσωπο, αφού εμπλέκονται δεκάδες υπηρεσίες.

  Σε δύο βασικά σημεία στάθηκε στην απολογία του ο Θ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Περιστερίου τις περιόδους 1982-1986 και 1990-2002. Πρώτον, ότι η αποδέσμευση εκτάσεων για την αξιοποίησή τους γίνεται δικαστικώς και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ότι ο ρόλος του δημάρχου είναι να υλοποιεί αποφάσεις άλλων υπηρεσιών.

  Σύμφωνα πάντως με την οργάνωση «Ελληνες Ενεργοί Πολίτες», «ο Ιερός Ναός έχασε και την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του Δήμου Πετρούπολης και του Δημοσίου, διεκδικώντας τα 1.024 στρέμματα πάνω από την Πετρούπολη, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι ποτέ οι ενάγοντες δεν έκαναν χρήση, και δεν είχαν τη νομή και την κατοχή του εν λόγω κτήματος».

  Για την ιστορία, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων, σχετικά με το Ποικίλον Ορος η Μητρόπολη Λαμίας διεκδικεί περίπου 3.000 στρέμματα πάνω από τους δήμους Πετρούπολης και Περιστερίου, μαζί με άλλα 4.000 στρέμματα εντός οικιστικού ιστού. Τα 3.000 στρέμματα είναι δασική περιοχή αλλά όχι απαραίτητα και δάσος. Μεγάλο μέρος είναι βραχώδεις και θαμνώδεις εκτάσεις.

  Α. ΞΥΝΟΥ

 5. Ο/Η Νick λέει:

  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
  Δικαίωμα στην πολιτική κήδευση

  Η ανάγκη να προβλεφτεί η πολιτική κήδευση στην ελληνική νομοθεσία αφ’ ενός και να θεσπιστεί το δικαίωμα στην επιλογή ανάμεσα στην καύση ή στην ταφή αφ’ ετέρου, ήταν τα δύο κύρια στοιχεία που αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημερίδας της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με θέμα: «Πολιτική κηδεία – Αίτημα των καιρών. Καύση ή ταφή – Δικαίωμα στην επιλογή», που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη στον ιδρυτή και επικεφαλής της παράταξης Λεων. Αυδή, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του και που με την απόφασή του να κηδευτεί πολιτικά, έκανε πράξη αυτό το δικαίωμα.

  Η Ζωή Βαλάση, δημοτική σύμβουλος Αθηνών με τη «Συμπαράταξη» και συγγραφέας, σημείωσε ανοίγοντας τις εργασίες: «Εμείς δεν καταδικάζουμε τη θρησκευτική τελετή. Αλλά δε συμφωνούμε αυτή να επιβάλλεται ως η μόνη οδός. Δεν έχουμε σκοπό να καταργήσουμε τη θρησκευτική κηδεία. Δεν έχουμε σκοπό να επιβάλουμε την πολιτική κηδεία ή την καύση. Σύμφωνα με το πνεύμα του Λεων. Αυδή, είμαστε κατά των επιβολών, των απαγορεύσεων, των φανατισμών. Διεκδικούμε μόνο την ελευθερία επιλογής, το σεβασμό της ιδεολογίας του καθενός, που θα εξασφαλίζονται όχι με αφηρημένες διακηρύξεις, αλλά έμπρακτα και ουσιαστικά».

  Το θέμα της πολιτικής κήδευσης αναπτύχθηκε από την Ιρις Αυδή – Καλκάνη, επίτιμη δικηγόρο και συγγραφέα. Αφού αναφέρθηκε στο νομικό καθεστώς που σήμερα επικρατεί, αλλά και σε όσα γίνονται στην πράξη, σημείωσε πως «ως προς την πολιτική κήδευση, το κράτος συνεχίζει να αδιαφορεί γι’ αυτήν», αφού «στη συνείδηση του λαού ταυτίζεται με την άρνηση της εκκλησίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να κηδεύει θρησκευτικά τους πιστούς της, ως επιτίμιο». Και κατέληξε: «Η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη από καιρό να αποδεχτεί τη θέσπιση της απαιτούμενης νομοθεσίας σχετικά με την πολιτική κήδευση».

  Η Χαρούλα Χαλκιά, πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Αποτέφρωσης, αναφέρθηκε στο δικαίωμα της καύσης. Μίλησε για τα περιβαλλοντικά, υγειονομικά και χωροταξικά πλεονεκτήματα, που απορρέουν από την εφαρμογή της. Τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου στην επιλογή – οποιασδήποτε φύσεως, συνεπώς και της καύσης ή ταφής του, όταν αποβιώσει.

  Επίσης στην πολιτική κήδευση αναφέρθηκε η Αλ. Μαραγκοπούλου, πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα δικαιώματα του ανθρώπου», ακριβώς από αυτή τη σκοπιά. Ο Γ. Πατσιλινάκος, δήμαρχος Περάματος, ασχολήθηκε στην παρέμβασή του με τα προβλήματα σχετικά με το νεκροταφείο Σχιστού και ο Γιάννης Ζωχιός, συγγραφέας και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής, μίλησε για την απόφαση του Λεων. Αυδή να γίνει ο πρώτος Ελληνας που κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία.

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=980039&publDate=

 6. Ο/Η Tης Λαμίας το κάγκελο λέει:

  Τίνος είν’ μωρέ ο Αρχιμανδρίτης;
  Ποιός τον κουκουλώνει καλύτερα;

  http://www.evrytanika.com/article.php?id=981

  Λαμία

  Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για ασέλγεια σε 20χρονο
  31 Ιουλ 2009, 12:01

  Αρ. φυλ. 350/29-7-09

  Κατάγεται από ……Ευρυτανίας. Όσοι τον γνωρίζουν μιλάνε για έναν αθώο άνθρωπο πέραν πάσης υποψίας. Χθες απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

  Ο ίδιος υποστήριξε ότι “παρεξηγήθηκαν” οι κινήσεις του

  Σαν βόμβα έπεσε στην κοινωνία της Ευρυτανίας, η είδηση ότι ο 50χρονος Αρχιμανδρίτης, που συνελήφθη στην Στυλίδα και κατηγορείται για ασέλγεια κατά ενός 20χρονου νεαρού παιδιού με διανοητικά προβλήματα, κατάγεται από χωριό της δυτικής Ευρυτανίας και συγκεκριμένα από τη Βαλαώρα. Από μικρός είχε αφοσιωθεί στο Θεό και έζησε ως μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Άννης, στο Άγιο Όρος. Πριν 3 χρόνια, μετά από δικό του αίτημα, τοποθετήθηκε σε μικρή ενορία στη Θεσσαλονίκη.

  Το περιστατικό συνέβη στη Στυλίδα, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009. Ο Αρχιμανδρίτης διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Στυλίδας, για ένα βράδυ ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, όπου και διακονεί σε ενορία της περιοχής, με κατεύθυνση το χωριό του, την Βαλαώρα Ευρυτανίας.
  Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το νεαρό αγόρι στους αξιωματικούς της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής και ενώ έκανε τη βόλτα του στην παραλία της Στυλίδας, τον πλησίασε ένας παπάς, ο οποίος άρχισε να συζητά μαζί του για αρκετή ώρα. Μάλιστα, ήταν τόσο φιλικός απέναντί του, που του ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο για να κάνουν μαζί μια βόλτα στην πόλη.

  Όμως, όπως υποστηρίζει ο 20χρονος, ο αρχιμανδρίτης τον μετέφερε στην παραλία του Καλόγερου, σε μια ερημική περιοχή έξω από τη Στυλίδα και άρχισε να τον χαϊδεύει και να τον φιλά. Ο 20χρονος αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο ιερωμένος να τρομοκρατηθεί. Έτσι, αφού δεν κατάφερε να τον βιάσει, επέστρεψε ξανά στην πόλη, όπου και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης ο ιερωμένος πλησίασε τον 20χρονο νεαρό και τον ρώτησε αν μπορεί να του δείξει τον δρόμο προς το ξενοδοχείο του. Το παιδί, που είχε διανοητικά προβλήματα, προθυμοποιήθηκε να εξυπηρετήσει τον ιερέα. Όταν ο εικοσάχρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του, τότε αυτός κατευθύνθηκε προς τις Ράχες Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την προανάκριση, ο ιερωμένος οδήγησε το παιδί αρχικά στην παραλία και στην συνέχεια στην θέση «Καλόγερος», όπου και επιχείρησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού. Στην δικογραφία έχει καταγραφεί μια σειρά από πράξεις του ιερωμένου. Στη συνέχεια, μετέφερε και πάλι το παιδί στη Στυλίδα και το άφησε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Μάλιστα του ζήτησε να πάει στους γονείς του και να τους ζητήσει δύο ώρες άδεια για να τον επισκεφτεί ο νεαρός 20χρονος στο… ξενοδοχείο του!
  Έκπληκτοι έμειναν οι γονείς του παιδιού, όταν αυτό άρχισε να τους εξιστορεί όλο το περιστατικό. Εξοργισμένος ο πατέρας του, άρχισε να αναζητά τον ιερωμένο στην πλατεία της Στυλίδας. Τον εντόπισε κοντά στο ξενοδοχείο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ιερωμένος επιχείρησε να φύγει. Ο πατέρας του νεαρού όμως κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και συγχρόνως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αρχιμανδρίτη και τον μετέφεραν στο τμήμα. Το Σάββατο το μεσημέρι ο εισαγγελέας της Λαμίας, άσκησε ποινική δίωξη για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή. Το κατηγορητήριο με τις κακουργηματικές πράξεις είναι ιδιαίτερα βαρύ.

  Η ΜητρόποληΦθιώτιδας

  Πληροφορίες υποστηρίζουν πως, ήδη από το Σάββατο το πρωί, είχε ενημερωθεί ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας για την εξέλιξη της υπόθεσης και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος, έγινε έξω φρενών με τον Αρχιμανδρίτη, ενώ απέρριψε τις “γέφυρες” που προσπάθησε να στήσει ο Αρχιμανδρίτης ακόμη και μέσα από το κρατητήριο.
  Ο Αρχιμανδρίτης έλαβε το μήνυμα ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει στήριξη από την τοπική Εκκλησία, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει ο ίδιος να χαράξει μόνος του την υπερασπιστική του γραμμή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Αρχιμανδρίτης ήταν για κάποια χρόνια στο Άγιο Όρος, πριν μετακινηθεί σε ενορία του δήμου Χαλκαίων, στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος μέσα από τα κρατητήρια αποφεύγει να πει περισσότερα από αυτά που έχει ήδη καταθέσει, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του η υπερασπιστική του γραμμή κινείται στην κατεύθυνση της αποφυγής της προφυλάκισης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι, δε συνέβη τίποτα και ότι ίσως παρεξηγήθηκανν κάποιες κινήσεις του.

  Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

  Παρά τις φιλικές σχέσεις Νικόλαου και Άνθιμου, με Κυριακάτικη ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Θεσ/κης, καταρχάς έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Αρχιμανδρίτη και καθιστά υπεύθυνη την Μητρόπολη Φθιώτιδας για τον χειρισμό του θέματος.
  Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης γράφει:
  «Σχετικῶς μὲ τά ὅσα πληροφορηθήκαμε, σήμερα, ἀπὸ τὰ ΜΜΕ γιὰ παράπτωμα ῥασοφόρου κληρικοῦ στὴ Στυλίδα τοῦ νομοῦ Φθιώτιδος, ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ἀνακοινώνει τὰ ἑξῆς:
  1. Ὁ ἐν λόγῳ ῥασοφόρος, καταγόμενος ἐξ ἄλλης περιοχῆς, εἶναι ἱερομόναχος, δὲν ἀνήκει σὲ ἱερὰ Μονὴ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καὶ εἶχε προσωρινῶς διορισθεῖ, κατόπιν αἰτήσεώς του, σὲ μικρὴ ἐνορία τῆς Θεσσαλονίκης «ἄχρι καιροῦ».
  2. Κατόπιν τοῦ δημιουργηθέντος, ὑπαιτιότητί του, ἠθικοῦ ζητήματος, τίθεται σὲ διαθεσιμότητα καὶ ἤδη κινεῖται ἡ προβλεπομένη διαδικασία ἀπολύσεως ἀπὸ τῆς προσωρινῆς ἐφημεριακῆς θέσεώς του, καὶ ἑπομένως ὑποχρεοῦται νὰ ἐπιστρέψῃ στὴν Μονὴ τῆς μετανοίας του.
  3. Ἡ ἁρμοδιότητα γιὰ τὴν διενέργεια τῆς ὑπὸ τοῦ Νόμου 5383/ 1932 «περὶ Ἐκκλησιαστικῶν Δικαστηρίων» προβλεπομένης διαδικασίας ἀνήκει στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη ἐντὸς τῆς περιοχῆς τῆς ὁποίας φέρεται ὅτι διέπραξε ἠθικὸ παράπτωμα».

  Οι γονείς
  Οι γονείς του παιδιού που ουσιαστικά συνέλαβαν τον Αρχιμανδρίτη, δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους, ιδιαίτερα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και κυρίως για τις θέσεις που εκφράζει ο κατηγορούμενος περί «παρεξήγησης των κινήσεών του». Ο δικηγόρος τους, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι αδιάψευστα ακόμη και από τις καταθέσεις του Αρχιμανδρίτη.
  Να θυμίσουμε ότι, ο Αρχιμανδρίτης ήθελε να διανυκτερεύσει στη Στυλίδα προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στο χωριό του.
  Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν μιλάνε για έναν άνθρωπο που δε θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο και θεωρούν ότι η απόφαση απόταξης από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ήταν βιαστική. “Έπρεπε πρώτα να ακούσουν τι έχει να πει ο ίδιος και μετά να αποφασίσουν για την τύχη του”, λένε.
  Εξάλλου όσο ήταν στο Άγιο Όρος, είχε αναπτύξει καλλιτεχνική έφεση στην Αγιογραφία. Έτσι αγιογράφησε τον Άγιο Ταξιάρχη.
  Το αυθεντικό του έργο, μια κινητή εικόνα, φυλάσσεται σε ομώνυμη ιδιωτική εκκλησία στο Καρπενήσι και αποτελεί μέγιστο έργο.

 7. Ο/Η dj λέει:

  Το Σάββατο, το μεσημέρι ο εισαγγελέας της Λαμίας άσκησε δίωξη σε βάρος του ιερωμένου για κακουργηματικές πράξεις και παραπέμφθηκε στον ανακριτή απ’ όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

  http://xairete.blogspot.com/2009/07/20.html

  ID σχολίου: 121752
  Δημοσίευση: 25-07-2009 19:01 από borbo
  Δεν περνάει μήνας που να μην έχουμε τουλάχιστον ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης με δράστη ιερέα.
  Ένα παλιό ρητό λέει: «Να προσέχεις τα πισινά του γαϊδάρου και τα μπροστινά του καλογέρου».

  ID σχολίου: 121762
  Δημοσίευση: 25-07-2009 19:09 από sirios
  Πολλές βρωμιές σκεπάζει το ράσο ,μόνο που συνήθως οι δράστες ρασοφόροι πέφτουν στα μαλακά είτε στα αστικα δικαστήρια είτε στα εκκλησιαστικά

  ID σχολίου: 121842
  Δημοσίευση: 25-07-2009 21:32 από adhoc
  Παπάς με κουσούρι; ??!! ε, όχι.. δεν το πιστεύω.. :p

  ID σχολίου: 122004
  Δημοσίευση: 26-07-2009 11:17 από panagiotis michalopoulos
  ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ «ΧΑΙΡΕΤΕ»

  stavroula είπε…
  Epidhmia exei pesei to exw pei.
  3exaste tous xoirous apokthste antiswmata gia 8eompextes…

  26 Ιούλιος 2009 1:35 πμ

  P. MICHALOPOULOS είπε…
  «Το ψάρι» Σταυρούλα, «βρωμάει από το κεφάλι»! Δες τι είναι οι Δεσποτάδες, και θα εξηγήσεις γιατί είναι τέτοιοι (για τα μπάζα) και οι παπάδες που χειροτονούνται από αυτούς.

  Μια εκκλησία για τα μπάζα, ή πιο σωστά… μπάζα είναι η ίδια: Τι τους θέλουμε όλους αυτούς τους Δεσποτάδες; Γιατί να έχουμε τόσες χιλιάδες παπάδες;

  26 Ιούλιος 2009 7:37 πμ

  http://xairete.blogspot.com/2009/07/blog-post_3140.html

  ID σχολίου: 122007
  Δημοσίευση: 26-07-2009 11:21 από vais
  Πιστεύω ότι, ήρθε η ώρα οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ασχοληθούν σοβαρά και συστηματικά, κάνοντας έρευνες σε εκκλησιαστικά σχολεία, κατηχητικά, παιδικές κατασκηνώσεις, μοναστήρια,κλπ. για όλες τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

  Είναι κοινό μυστικό ότι, σε όλους τους εκκλησιαστικούς χώρους εμφανίζονται τέτοια και παρόμοια φαινόμενα κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστικό σύστημα, που είναι ταμένο στη δεξιά του Κυρίου, είναι απρόθυμο να αποδώσει δικαιοσύνη και συνήθως καταδικάζει τα θύματά για συκοφαντική δυσφήμιση (παράδειγμα υπόθεση τέως μητρ. Πειραιά vs ανήλικου ιεροψάλτη, που σερνόταν στα δικαστήρια 25 χρόνια).

  Καλό είναι να αντιδρούμε στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε όλες τις άκρες του πλανήτη, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, […]

  Στις Η.Π.Α, Αγγλία, Αυστραλία, που το δικαστικό σύστημα είναι λίγο πιο σοβαρό, έχουν εκδοθεί χιλιάδες καταδικαστικές αποφάσεις με αποτέλεσμα οι τοπικές εκκλησίες να βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της καταβολής μεγάλων χρηματικών αποζημιώσεων στα θύματά τους.

  Μήπως ήρθε ο καιρός, να γίνει και εδώ κάτι παρόμοιο, γιατί μόνο όταν ανοίξουν το πουγγί τους οι πάπαρδοι θα καταλάβουν τα όρια στα οποία πρέπει να κινούνται πλέον.
  Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS

  http://xairete.blogspot.com/2009/07/20.html

 8. Ο/Η Aπόστολος Λέτσος λέει:

  Η ΣΥΝΟΔΟΣ
  Να παραμείνει άταφο το σκήνωμα του ιερομόναχου Βησσαρίωνα αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, … Η Σύνοδος χαρακτήρισε “σημείο του ουρανού” το άφθαρτο του σκηνώματος και τις μαρτυρίες για το χριστιανικό του βίο. … ο μητροπολίτης Φθιώτιδος …δεσμεύτηκε ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν .. θα ιδρυθεί κοινωφελές ίδρυμα …το οποίο θα βοηθά άπορες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες και θα χορηγεί υποτροφίες σε νέους
  http://news.pathfinder.gr/news/greece/news/304201.html
  (Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ίδρυμα;)

  Ο ΛΑΜΙΑΣ

  «….Στο ημερολόγιο δημοσιεύονται η Έκθεση των 4 Λαμιωτών ιατρών, του ιατροδικαστού Π.Γιαμαρέλλου και του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. …. Επειδή το ουράνιο αυτό σημείο του αφθάρτου σκηνώματος αμφισβητήθηκε και πολεμήθηκε από μερικούς, χρέος έχουμε να διαδώσουμε την αλήθεια όπως καταγράφεται στα επίσημα κείμενα, που περιέχονται στο Ημερολόγιο τσέπης του 2007 της Ι. Μητροπόλεως, του οποίου η τιμή είναι ένα (1) Ευρώ…..».
  http://www.imfth.gr/news/news_item.asp?NewsID=151

 9. Ο/Η gryphon λέει:

  Οντως αυτό τό θέαμα τού σκηνώματος (της μουμιας δηλαδη οπως σωστά λές) του Βησσαριωνα είναι πραγματικά αποτρόπαιο.Θέαμα ικανό νά προκαλέσει ακομη καί ψυχικο τραυμα ειδικά σέ παιδια πού πιθανον τά πήγαιναν νά τό δουν.Δέν ξέρω εάν αυτή η επίδειξη πτωμάτων βασίζεται σέ κάποιους κανόνες τής εκκλησίας αλλά αμφιβάλλω γιά τό εαν τέτοιες πρακτικές κάνουν καλο στήν εικόνα τής εκκλησίας.Μαλλον διώχνουν κόσμο ειδικά νεώτερους.

 10. Ο/Η Ωκεανός λέει:

  Να ζήσω οχι να δω μια Ελλάδα ξεχρεωμένη , αλλά τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας και ας καώ.

 11. Λιαν αγαπητε κυριε Ροϊδη,
  Παρακαλω πολυ δεχθειτε τις ευχαριστιες μου επειδη μου αναγνωριζετε το δικαιωμα να υπερασπιζω αυτα που πιστευω. Με τα μηνυματα που στελνω στην ιστοσελιδα σας, θελω απλα να πω οτι υπαρχουν καποιοι, εστω και τρεις, που ειναι πραγματι ορθοδοξοι Χριστιανοι, διοτι βλεπω οτι γινεται λογος μονο για τα οργανα του αντιχριστου που εμφανιζονται σαν χριστιανοι, ενω ειναι οι κατ’ εξοχην εχθροι τους, οπως ακριβως οι ρουφιανοι της Ασφαλειας που εμφανιζονται σαν αναρχικοι ενω ειναι οι κατ’ εξοχην εχθροι τους. Τα οργανα του αντιχριστου που εμφανιζονται σαν χριστιανοι τα γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια και πολυ σκληρη μαλιστα, μεχρι και μονιμη σωματικη αναπηρια μου προκαλεσαν γιατι θελανε να κραταω την Ορθοδοξια επειδη μου το συνιστουσαν αυτοι, δηλαδη να με εξουσιαζουν πνευματικα. Οι Ορθοδοξοι κρατανε την Ορθοδοξια γιατι τους το συνιστα ο Θεος, και μονο Αυτος τους εξουσιαζει πνευματικα.
  Με εκτιμηση και φιλια
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 12. Ο/Η Aπόστολος Λέτσος λέει:

 13. Ο/Η ΗΠΣΤΓ λέει:

  Ε ρε τζόγια μου βρώμα..την τρέλα μου

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πολύ περισσότερη βρώμα από ότι υποψιαζόμαστε.
  Ο δεσπότης Φθιώτιδας με την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω:

  6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008: Ο Σεβ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΩΝ ΦΘΙΩΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΝ «ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ» ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ – ΣΑΜΑΡΗ.

  6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008:

  Ο Σεβ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΜΑ

  ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΩΝ ΦΘΙΩΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΝ

  «ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ» ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ – ΣΑΜΑΡΗ.

  Στην «ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» (Ιούλιος-Αύγουστος 2008, σελ.11) υπάρχει η σχετική δημοσίευση της βράβευσης της γνωστής σε όλους μας «Αγίας» Αθανασίας του Αιγάλεω από τον Σεβ.Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικόλαο.

  http://www.egolpion.com/kriketou_f8iwtidos.el.aspx

 15. Ο/Η Tsirimokos λέει:

  Υποστηρικτής της απατεώνισσας θεομπαίχτρας Αθανασίας του Αιγάλεω ο δεσπότης Φθιώτιδας

  http://www.egolpion.com/kriketou_f8iwtidos.el.aspx

  Ας δούμε τι έλεγε για την «αγία του Αιγάλεω» ο μακαριστός Αρχιμ. Χ.Βασιλόπουλος:

  Η Ψευδοαγία του Αιγάλεω

  Αυτή είναι, που είναι!

  Κατά το 1980 περίπου ο διάβολος παρουσίασε μίαν άλλη οραματίστρια την Αθανασία Κρικέτου. Αύτη ξεγύμνωνε τα στήθη της, που έγραφε δήθεν ο Θεός τις αποκαλύψεις του για τον καθένα. Το σπουδαίο είναι ότι τα γραφόμενα ήταν ανορθόγραφα. Ο Θεός όμως τουλάχιστον ξέρει ορθογραφία!!! Επρόκειτο περί του φαινομένου της δερμογραφίας. Υπάρχουν σώματα με λεπτή επιδερμίδα και, όταν πέραση κανείς επάνω αιχμηρό αντικείμενο, σε λίγο συγκεντρώνεται υποδορίως το αίμα και σχηματίζονται τα γράμματα. Αυτό το εξεμεταλλεύετο. Έλεγε, ότι τα γράμματα τα γράφει η Παναγία.

  Μου ανέθεσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών να κάνω ανακρίσεις. Δεν ήθελε επ’ ουδενί λόγο αυτή να τις διενεργήσω εγώ. Πάντως προχώρησα και ανακάλυψα απάτες τρομερές. Έχει και αυτή φτιάξει σύλλογο «Η Παναγία η Φανερωμένη». Φαίνεται όμως ότι έχει όπως λέγεται, και σκοτεινούς υποστηρικτές. Διατηρεί και γηροκομείο, ώστε με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας να την ακόλουθη ο κόσμος.

  Αυτή κάποτε παρουσιάστηκε στην Αρχιεπισκοπή και ζήτησε διαζύγιο. Της είπε, δήθεν, η Παναγία να αφήσει το σύζυγο της και να πάρει τον σοφέρ της και όμως αυτή παρουσιάζεται ως Αγία και δέχεται να έχουν την εικόνα της στα εικονοστάσια.

  Ας αναφέρουμε και μία μόνον απάτη της.

  Εις μίαν εποχή έγραφαν οι εφημερίδες για ένα φως, που παρουσιαζόταν στο Αιγάλεω, και το οποίον προκαλούσε θαυματουργικώς η Κρικέτου. Κατά τις ανακρίσεις που έκανα ένας μηχανικός κατέθεσε το εξής:

  Παρακολούθησα την παράκληση και την ομιλία της Κρικέτου. Κατόπιν το ακροατήριο αργά την νύκτα ξεκίνησαν να ανέβουν στο λόφο για να δουν το φως. Πράγματι επήγαν και περίμεναν μπροστά στους βράχους. Εγώ όμως παρηκολούθησα δύο μπράβους της, που με έβαλαν σε υποψία. Όταν έφθασαν στο σημείο εκείνο, αυτοί προχώρησαν πλαγίως στο δάσος. Επήγα και εγώ κοντά τους. Με έδιωξαν. Σε λίγο άρχισε στους βράχους να φαίνεται το φως. Το προκαλούσαν ασφαλώς αυτοί με ηλεκτρικούς φακούς. Οι άνθρωποι προσκυνούσαν το φως. Προσηύχοντο και έλεγαν τροπάρια της Παρακλήσεως

  Έπειτα από ώρα τους είδα να επιστρέφουν. Είπα τότε στο διπλανό μου:

  – Δεν θα ξαναφανεί το φως. Γιατί; μου λέγει. Που το ξέρεις;
  – Διότι να! του είπα. Αυτοί που το προκαλούσαν, επέστρεψαν, και πράγματι! δεν ξαναπαρουσιάστηκε το φως. Και όμως! Υπάρχουν τόσο ανόητοι άνθρωποι που την θεωρούν Αγία και τρέχουν κοντά της!!!

 16. Ο/Η Aπόστολος Λέτσος λέει:

  Συνελήφθη ιερέας με το γιο του για ξυλοδαρμό

  Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011
  Συντάχθηκε απο τον/την Πρόοδος – 18:31

  Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου Ρόδου, βρίσκεται από χθες ιερέας με το γιο του, μετά από μήνυση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και πρόκληση σωματικών βλαβών που κατέθεσε σε βάρος τους κάτοικος της περιοχής. Σήμερα το πρωί οι κρατούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

  Όπως έγινε γνωστό, η φερόμενη ως παθούσα κατοικεί δίπλα από το σπίτι του ιερέα και οι καβγάδες μεταξύ τους, όπως αναφέρουν πληροφορίες για προσωπικές τους διαφορές, είναι σύνηθες φαινόμενο.

  Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους γνωστούς καυγάδες μεταξύ της φερόμενης ως παθούσας, του ιερέα και του γιου του, μόνο που αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε από τον έλεγχο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η γυναίκα.

  Συγκεκριμένα, στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, όπου μετέβη η γειτόνισσα του παπά, εξιστόρησε όσα είχαν προηγηθεί και φέρεται να δήλωσε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Μάλιστα, η γυναίκα ισχυρίσθηκε ότι έσπασε το χέρι της και αφού έκανε την καταγγελία επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική, προκειμένου να υποβληθεί στις απαιτούμενες ιατρικές επεμβάσεις.

  Μετά την καταγγελία αναζητήθηκαν από τους αστυνομικούς ο ιερέας και ο γιος του, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου πέρασαν τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, πατέρας και γιος φέρονται να αρνήθηκαν κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν συνέβη τίποτε από όλα όσα ισχυρίζεται η γυναίκα.

 17. Ο/Η Aπόστολος Λέτσος λέει:

  ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ!!!: Συνελήφθη παπάς να κλέβει σούπερ μάρκετ4 Μαρ. 2011 – Συνελήφθη παπάς να κλέβει σούπερ μάρκετ. Ιερέας της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη να κλέβει σε σούπερ μάρκετ του Αιγίου. …
  sigatalaxana.blogspot.com/…/blog-post_2…Προσωρινά αποθηκευμένη

  Συνελήφθη παπάς με κοκαΐνη | Λαϊκούρα News>Συνελήφθη παπάς με κοκαΐνη. Καταχωρήθηκε στις 30/11/2008 από admin. > Παπάς χρήστης κοκαΐνης. Το άκουσμα και μόνο της είδησης προκαλεί σοκ. …
  http://www.laikoyra.gr/?p=542Προσωρινά αποθηκευμένη

  Παπας συνελήφθη στο γηπεδο για χρηση λειζερ! | Λαϊκούρα News4 Απρ. 2009 – Συνελήφθη παπάς στον πρόσφατο αγώνα Ελλάδας – Ισραήλ στο …
  http://www.laikoyra.gr/?p=4948Προσωρινά αποθηκευμένη

  Περισσότερα αποτελέσματα από laikoyra.gr

  Συνελήφθη ιερέας με το γιο του για ξυλοδαρμό11 Αυγ. 2011 – Συνελήφθη ιερέας με το γιο του για ξυλοδαρμό … όπου μετέβη η γειτόνισσα του παπά, εξιστόρησε όσα είχαν προηγηθεί και φέρεται να δήλωσε ότι …
  http://www.romfea.gr/index.php?…Προσωρινά αποθηκευμένη

  stifora.gr – Συνελήφθη παπάς να κλέβει σούπερ μάρκετ4 Μαρ. 2011 – Ιερέας της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη να κλέβει σε σούπερ μάρκετ του Αιγίου. Συνεργός του ήταν ο αλλοδαπός συγκάτοικος …
  http://www.stifora.gr/article.php?id=38255Προσωρινά αποθηκευμένη

  Συνελήφθη παπάς με λέιζερ2 δημοσιεύσεις – 2 συντάκτες
  43χρονος ιερέας απο την μερια του,ανεφερε οτι εκανε σημα με το λειζερ σε καποιους γνωστους του οι οποιοι καθοντουσταν στην απεναντι εξεδρα.
  http://www.skorpialogia.com/…/6139-Συνελήφθ…Προσωρινά αποθηκευμένη

  Λήψη περισσότερων αποτελεσμάτων συζητήσεων
  Χαλκιδική: συνελήφθη Παπάς για κλοπή απο το παγκάρι…20 Μάιος 2011 – Χαλκιδική: συνελήφθη Παπάς για κλοπή απο το παγκάρι…
  http://www.va-portal.gr/index.php?…Προσωρινά αποθηκευμένη

  Για απάτη συνελήφθη παπάς στην Θεσσαλονίκη | Madata.GR13 Μαρ. 2010 – Για απάτη συνελήφθη παπάς στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ. Ο ιερέας έκανε μεταπτυχιακό στη Θεολογική Σχολή του …
  http://www.madata.gr/epikairotita/…/55579.htm…Προσωρινά αποθηκευμένη

  Συνελήφθη ιερέας που παρίστανε σε chat τον 15χρονο…13 Μάιος 2009 – Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 56χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας ο οποίος…
  http://www.apn.gr/…/συνελήφθη-ιερέας-που-πα…Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες

  Συνελήφθη ελαφροχέρης ιερέας στη Χαλκιδική20 Μάιος 2011 – Ο μακρυχέρης παπάς συνελήφθη έπειτα από καταγγελία του επιτρόπου και ομολόγησε την πράξη του. Υποστηρίζει όμως ότι τα διέθεσε για να …
  http://www.voria.gr/index.php?module…Προσωρινά αποθηκευμένη

 18. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

  Ωκεανός: «Να ζήσω οχι να δω μια Ελλάδα ξεχρεωμένη , αλλά τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας και ας καώ». Είναι το πρώτο, το ελάχιστο βήμα και το έχουν κάνει τόσες άλλες χώρες. Προσυπογράφω, δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα.

  Και γενικότερα, όσο η ανθρωπότητα δεν κλείνει τις θρησκείες στη σφαίρα του ιδιωτικού -ώστε κάποτε ν΄ απαλλαγεί εντελώς απ΄ αυτές- διατρέχει ακόμα τη βρεφική της ηλικία.

 19. Ο/Η salonikios λέει:

  Κυριε Θεοδοσιου διορθωνω, «τρεις κι ο κουκος» θα ηταν μαλλον η σωστη παροιμια. Οποτε τεσσερις τωρα, θα με υποχρεωνατε ως εκπροσωπος του γνησιου πατριου παλαιου ημερολογιου σας, αν μου υποδεικνυατε ποιος ειναι ο κουκος.

  • Αγαπητε κυριε Σαλονικιε,
   Δεν το καταλαβατε καλα. Δεν εκπροσωπω το παλαιο ημερολογιο. Αν κανετε κλικ στο ονομα μου θα δειτε την ιστοσελιδα μου οπου εχω εκκλησιαστικο ημερολογιο συμφωνο με τους κανονες της Εκκλησιας και τις παραδοσεις της, ενω παραλληλα αξιοποιω τα στοιχεια που προσφερει το εγκυρωτερο αστεροσκοπειο του κοσμου. Επισης εχω πρωτη-πρωτη μια μεταφραση – τη δουλευω ακομα – του τελευταιου κεφαλαιου (30), του εργου του αγιου και μεγαλου Βασιλειου «περι του αγιου Πνευματος «. Στη μεταφραση αυτη οπως θα δειτε εχω παρατηρηση με την οποια βαζω στη θεση τους τις παραταξεις του παλαιου ημερολογιου.

   • Κυριε Σαλονικιε,
    Σχετικα με το «τρεις και ο κουκος » εχω να σας πω αυτο που εχει πει ο Κυριος μου, ο Ιησους Χριστος: «μη φοβoσαστε αν το ποιμνιο [η Εκκλησια] ειναι μικρο» και «πολλοι οι καλεσμενοι [στη Βασιλεια του Θεου] αλλα λιγοι οι εκλεκτοι [οι αξιοι Αυτης]». Αν προτιματε την ελληνικη (φιλο)σοφια, σας θυμιζω το «ουκ εν τω πολλω το ευ[καλο]».
    Κυριε Ροϊδη,
    Παρακαλω πολυ να μου συγχωρεσετε τις αναφορες μου στον Ιησου Χριστο εφοσον ο κ. Σαλονικιος ζητησε απαντηση απο καποιον που πιστευει σ’ Αυτον.
    Με εκτιμηση και φιλια

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    «Παρακαλω πολυ να μου συγχωρεσετε τις αναφορες μου στον Ιησου Χριστο …»
    Κύριε Γ. Θεοδοσίου, οποία αβρότης αγαπητέ μου!
    Έπειτα να ξέρετε ότι μου εξάψατε την απορία περί του κληροδοτηθέντος γονιδίου. Μάλλον πρόκειται περί μεταλλάξεως, αφού, ως γνωστόν, οι πρόγονοί σας έριχναν στην πυρά, ολοζώντανους ανθρώπους και μόνο επειδή κατηγορούνταν «επ’ ελληνισμώ». Μάλιστα οι προπάτορές σας Ιουδαίοι, λιθοβολούσαν τους συμπατριώτες σας κάθε φορά που λησμονούσαν ότι δεν έπρεπε να αναφέρουν το όνομα του θεού τους Γιαχβέ (Σαβαώθ).

 20. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Κύριε Θεοδοσίου, λένε ότι όταν κάποιος αυτοκράτορας του Βυζαντίου κατέστρεψε την αρχαία Ολυμπία και γκρέμισε τα εκεί πάμπολλα αγάλματα ο Μέγας Βασίλειος του έστειλε ευχαριστήρια επιστολή, μέσα στην οποία, μεταξύ των άλλων, έλεγε ότι καλώς έπραξε διότι μέσα στα αγάλματα αυτά ενδιαιτούσαν δαιμόνια.
  Σας αποστέλλω δε ένα φρέσκο κα σημερινό παράδειγμα επ’ αυτού του θέματος:
  ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ
  http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=587

 21. Αγαπητε κυριε Σταυρο
  Προφανως εννοειτε τον αυτοκρατορα μεγα Θεοδοσιο. Προσωπικα καταδικαζω την ενεργεια του να καταστρεψη τους ναους των ελληνων (στο θρησκευμα). Για την επιστολη του αγιου και μεγαλου Βασιλειου δεν την εχω υπ’ οψη μου. Παρακαλω πολυ να μου δωσετε τον αριθμο της για να μπορεσω να τη βρω. Υπαρχουν εκατονταδες επιστολες του αγιου, και ειναι δυσκολο να τις ψαξω ολες, δεδομενου οτι δεν γνωριζω τη γλωσσα τους, και τις μελεταω με τη βοηθεια αγγλικης μεταφρασης. Παντως ο αγιος Βασιλειος δεν ηταν θεος και αρα εκανε λαθη σαν ανθρωπος. Απλα, στα θεολογικα του εργα υπαρχουν ελαχιστα λαθη, γι αυτο και τα θεωρω αξια προσεκτικης μελετης.
  Σχετικα με το παπα στις Σερρες, εχω να παρατηρησω οτι φαινεται να ειναι απο τους «νομιζοντες [βιο]πορισμον ειναι την ευσεβειαν [των ανθρωπων]» (1 Τιμοθεον 6:5), οπως γενικα – οι εξαιρεσεις υπαρχουν και επιβεβαιωνουν το κανονα – ειναι οι παπαδες.

  • Ο/Η Δημήτρης λέει:

   Προσωπικα καταδικαζω την ενεργεια του να καταστρεψη τους ναους των ελληνων (στο θρησκευμα)./??????????
   Ελληνας στο θρήσκευμα και μάλιστα με μικρό ε για να τονίσεται την ασέβεια σε κάτι που θα επρεπε να σας ΠΕΡΗΦΑΝΟ!!

   Αλλά θεωρηται σοφὀ και Αγιο τον Κοσμά τον Αιτωλό???

   //«Και εγώ αδελφοί μου, όπου αξιώθηκα και εστάθηκα εις αυτόν τον άγιον τόπον τον αποστολικόν, δια την ευσπλαχνίαν του Χριστού μας, εξέταξα πρώτον δια λόγου σας και έμαθα πώς με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού, δεν είσθενε Έλληνες, δεν είσθενε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθενε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί…».

   // «Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε (το Βυζάντιο) δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον· διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα (χρήματα) άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις. Και δια να μη κολασθώμεν, το έδωσε του Τούρκου, και τον έχει ο Θεός τον Τούρκον ωσάν σκύλον να μας φυλάει».

   Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=2945#ixzz3pVKShqjT

   Το ελέύθερο πνεύμα και η ψυχή ,,,η αγάπη ο αλτρουισμός και η αυτοθυσία που είναι πραγματικές αρετές του ανθρώπου ( και κυριο γνωρισμα των Αρχαίων ημών προγόνων ,,,των φωτοδότων Ελληνων ) γιατί είναι εννοιες Διεστραμένες και Κολασμένες απο το ταλιμπανορθοδοξο συνάφι σας???
   Γιατί κραυγάζετε ολοι εσείς ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ η ΘΑΝΑΤΟΣ και όχι ΕΛΛΑΣ η ΘΑΝΑΤΟΣ ??
   Πολύ πιθανόν να μη γνωρίζεται εσείς προσωπικά κε Θεοδοσίου πως οι καιροσκόποι ταλιμπανορθόδοξοι ετοιμάζονται να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ την Ελλάδα ξανά επειδή σιγά σιγά αλλά σταθερά ο Ελληνας ξυπνά!!!
   Το πώς θα την πουλήσουν ηδη έχω γράψει εδώ!!!
   https://roides.wordpress.com/2011/04/21/21apr11/

 22. Ο/Η lanos λέει:

  Kυριε Λασκαρατε

  Πρεπει να σημειωθει η γελοια σταση της Ορθοδοξης Εκκλησιας
  απεναντι στα προτεσταντικα δογματα.
  Ενω στον Ελλαδικο χωρο οι ορθοδοξοι παπαδες σταζουν μισος για τον προτεσταντισμο Ορθοδοξοι ιεραρχες καμαρωνουν στο παμπροτεσταντικο
  ΠΣΕ ενω στις Βορειες προτεσταντικες χωρες το γλυψιμο στους προτεσταντες παει συνεφο,συμπροσευχες με παστορες αδελφους
  παρακαλια για καμια δωρεα ναου κλπ
  Διδαγμα της Ορθοδοξιας: ειμαστε ισχυροι τσαλαπαταμε τους ετεροδοξους.
  Ειμαστε μειοψηφια ,επιστρατευουμε το μαρκετιγκ και το παιζουμε ολοι
  αδελφες και αδελφοι εν Κυριω
  Καποτε ρωτησα αρχιμανδριτη για τις συμπροσευχες με παστορες στη Φιλανδια. Και τι μου ειπε το ατομo;
  Εμεις ειμαστε Ελληνες!!!!! Ασε τι κανουν οι Ορθοδοξοι στο εξωτερικο!!!!
  Οι ανθρωποι θεωρουν το ποιμνιο Βοδια και πνευματικα αναπηρους.
  Τα συμπερασματα δικα σας….

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Iανέ,
  έτσι ακριβώς είναι. Στο εξωτερικό οι Ελληνορθόδοξοι γλύφουν τις εκεί ομολογίες και στην Ελλάδα τις καταδιώκουν.
  Η τακτική του θρασύδειλου μισαλλόδοξου απατεώνα.
  Στους προτεστάντες είχαν φερθεί άθλια με την ίδρυση του ελληνικού κράτους, με πρώτο και καλύτερο στο μίσος τον Μακρυγιάννη, φτάνοντας να φυλακίσουν ανθρωπιστές ιεραπόστολους.
  Αν θέλεις ρίχνεις μια ματιά εδώ

  https://roides.wordpress.com/2011/03/21/21mar11/

 24. Ο/Η λέει:

  Δεν θα απαντήσει στη Μητρόπολη ο Δήμος Ξάνθης για τα «Κορίτσια με τα μαύρα»

  Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 17:43

  Εκτάκτως συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού μετά το πρόβλημα που προέκυψε από την ανακοίνωση της Μητρόπολης και του Ιερατικού Συνδέσμου για τη θεατρική παράσταση.

  Όπως προκύπτει από το πρακτικό του Δ.Σ. το οποίο έχει αναρτηθεί από το Κέντρο Πολιτισμού, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Κέντρου Μανώλη Φανουράκη, αποφασίστηκε να μην υπάρξει απάντηση προς την Ιερά Μητρόπολη ώστε να μην δημιουργηθεί αντιπαράθεση, όπως επίσης και να μην ματαιωθεί η εκδήλωση. Υπέρ της ανακοίνωσης επέμεινε η Μπέτυ Πατσίδου ενώ υπέρ της ματαίωσης της παράστασης ψήφισε ο Αλέκος Κυριακίδης.

  Έχει ενημερωθεί η Αρχιεπισκοπή για το περιεχόμενο

  Πάντως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από την πλευρά της Ελληνικής Θεαμάτων έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως έγινε γνωστό στο Δ.Σ., και το περιεχόμενο του έργου των Ρήγα-Αποστόλου και δεν έχει υπάρξει αντίδραση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μ. Φανουράκη. Παράλληλα το έργο έχει παρουσιαστεί επί μήνες στην Αθήνα αλλά και πρόσφατα σε άλλες 47 πόλεις της Ελλάδας, χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα.

  Όπως ήταν φυσικό αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά η θεατρική παράσταση – που έχει ενταχθεί στα προεόρτια των Γιορτών Παλιάς Πόλης- καθώς υπάρχουν σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Δήμου και των παραγωγών της παραγωγών της παράστασης. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος δεν επιβαρύνεται για την εκδήλωση και αρκείται στην παραχώρηση του χώρου, ώστε να παρουσιαστεί η παράσταση στην Ξάνθη.

  Παρόντες στο Δ.Σ. ήταν τα μέλη:

  1. Εμμανουήλ Φανουράκης
  2. Ιωάννης Τσεγγελίδης
  3. Αλέξανδρος Κυριακίδης
  4. Άννα Σπυρίδου
  5. Ιωάννα Καρολίδου
  6. Στυλιανή Κανταρτζή
  7. Σάββας Μελισσόπουλος
  8. Δέσποινα Πατσίδου

  Απουσίασαν οι:

  1. Νικόλαος Ανταμπούφης
  2. Τόπ Ισμέτ
  3. Δημήτριος Μπένης
  4. Ιωάννης Δρεμσίζης
  5. Αναστασία Τζόλα

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:9Q-c7ik4D0EJ:www.xanthipress.gr/eidiseis/koinonia/9004-den-tha-apantisei-o-dimos-sti-mitropoli-gia-ta-koritsia-me-ta-mavra.html+%CE%9E%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7+%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7&cd=3&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

 25. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Αγιοποίηση του Στάλιν από την Ορθόδοξη Εκκλησία ζητάει το ΚΚ Ρωσίας!

  Could Josef Stalin be made a saint?

  The Communist party in St Petersburg has petitioned the Orthodox Church to canonise Josef Stalin if he wins a television poll to nominate the greatest Russian in history.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/2445683/Could-Josef-Stalin-be-made-a-saint.html

 26. Παράθεμα: Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για την ιερή παιδεραστία… « Ροΐδη Εμμονές

 27. Παράθεμα: Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για την ιερή παιδεραστία… « Vanessa111's Weblog

 28. Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8665.html

  Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

  ΘΡΑΣΥΣΤΑΤΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΕΣ

  ΣΧΕΤΙΚΟ:
  Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

  Βρε μανία που έχει με τα πτώματα, αυτός ο μητροπολίτης Φθιώτιδος! Ξέθαψε τον Βησσαρίωνα, συντηρεί και την «αγία» Αθανασία του Αιγάλεω!

  http://xairete.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

  Μητροπολίτης Φθιώτιδος
  ΔΙΑΒΑΖΩ:
  ΘΡΑΣΥΣΤΑΤΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΕΣ
  Συντάχθηκε απο την Mavrogenous
  Στις 03 Μαρτίου 2013 – 17:50.

  ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΑΦΘΑΡΤΟ» ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

  Αναλυτικά το Δελτίο τύπου της Ι.Μητρόπολης Φθιώτιδας:

  Πέρασαν επτά χρόνια από την ημέρα εκείνη που ο Θεός απεκάλυψε το θαυμαστό σημείο στην Εκκλησία, το άφθαρτο λείψανο του εναρέτου Ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Φθιώτιδος Γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου. Είναι και παραμένει κατά θεία οικονομία και ευαρέσκεια άφθαρτο και αναλλοίωτο, όπως ήταν την πρώτη ημέρα της ανακομιδής.

  Που είναι τώρα εκείνοι που συνετάραξαν μέσω τηλεοράσεων το σύμπαν, υβρίζοντες και βλασφημούντες και διακηρύττοντες με κομπασμό, ότι είναι μουμιοποίηση και θα λιώσει και άλλα παρόμοια; Ο αείμνηστος ιατροδικαστής Πάνος Γιαμαρέλλος είχε τότε ειπεί: «Εάν στο διάστημα ενός έτους δεν λιώσει, τότε να πάρετε λαμπάδες και να πάτε να τον προσκυνήσετε».

  Ο Γέροντας Βησσαρίων κρίθηκε από το λαό και τιμήθηκε από το Θεό. Το άγιο λείψανό του είναι σημείο ουράνιο που ενισχύει την πίστη και την ελπίδα. Και ο χρόνος και ο τρόπος της φανερώσεως του ιερού λειψάνου του έχει την πνευματική ερμηνεία.

  Μετά την δυσωδία των σκανδάλων που είχαν γίνει αφορμή χλεύης και ονειδισμού της πίστεως στα στόματα των εκκλησιομάχων, ήλθε ο Θεός να μας πει, ότι υπάρχουν άγιοι κληρικοί, άγνωστοι και ταπεινοί με χάρη και ευωδία Χριστού. Και τον καιρό που ήταν στην επικαιρότητα η καύση των νεκρών απεκάλυψε ο Θεός την αξία και αγιότητα των σωμάτων δια της αφθαρσίας του σώματος του Γέροντος Βησσαρίωνος. «Θεός ὅπου βούλεται, νικᾶται φύσεως τάξις»

  Εάν οι δημοσιογράφοι εκείνοι που τότε αμφέβαλαν και ονείδισαν την Εκκλησία, είναι πράγματι υπηρέτες της αλήθειας, ας έχουν το θάρρος να αποκαταστήσουν την αλήθεια που κακοποίησαν.
  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΠΡΕΣΟ – ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!

  Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010
  ‘Ελιωσε και ο Βησσαρίων

  «Είναι πλέον αποκρουστικό το θέαμα! Πρόκειται καθαρά για το πτώμα ενός ιερέα σε προχωρημένη σήψη, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κοινή θέα»! Αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια των λιγοστών πλέον προσκυνητών συμπληρώνουν σήμερα το παζλ του «θαύματος» που φυλάσσεται σε λάρνακα στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Δυόμισι χρόνια μετά την εκταφή του ιερομόναχου Βησσαρίωνα και την ανακάλυψη του άφθαρτου σκηνώματος που έκανε το πανελλήνιο να παραληρεί, η «Εspresso» (που δημοσίευσε και τις πρώτες φωτογραφίες κατ’ αποκλειστικότητα) επισκέφθηκε το μοναστήρι στη Φθιώτιδα και οι εικόνες που αντίκρισε προκαλούν πραγματικά σοκ.

  Το «σεπτό σκήνωμα» του ιερομόναχου Βησσαρίωνα δεν θυμίζει σε τίποτα το «άφθαρτο» σώμα που είχε ανακαλυφθεί στα τέλη Φεβρουαρίου του 2006. Η ανελέητη φθορά του χρόνου δεν έχει αφήσει μόνο τα σημάδια της στον «άγιο», αλλά το έχει μετατρέψει σε θέαμα, το οποίο δεν θα μπορούσε να αντέξει ούτε και ο πιο έμπειρος ιατροδικαστής. Το σώμα έχει πλέον «μαζέψει» και στεγνώσει, ενώ σε πάρα πολλά σημεία το μαυρισμένο δέρμα έχει υποχωρήσει αφήνοντας τα κόκαλα να ξεπετάγονται μέσα από τη «σάπια» σάρκα.

  Τα χέρια, τα οποία εξακολουθούν να κρατούν το Ευαγγέλιο, έχουν σκελετωθεί και παραμορφωθεί, ειδικά τα δάχτυλα που μοιάζουν περισσότερο με μικρά ξυλάκια, ακανόνιστου σχήματος, ενώ τα νύχια έχουν εξαφανιστεί. Μάλιστα στο ένα χέρι η σήψη είναι τόσο έντονη που εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει τα κόκαλα κάτω από το σκισμένο δέρμα.

  Σε εικόνα φρίκης παραπέμπουν και τα πόδια του αρχιμανδρίτη, τα οποία έχουν υποστεί τεράστιες αλλοιώσεις.

  Το ωχροκίτρινο χρώμα που είχαν πριν από δυόμισι χρόνια έχει παραχωρήσει τη θέση του στο μαύρο, το οποίο κυριαρχεί παντού. Το πρόσωπό του, εξακολουθεί να είναι καλυμμένο, ωστόσο η φθορά του χρόνου είναι εμφανής στο λαιμό και στο πηγούνι, το οποίο και αυτό έχει παραμορφωθεί και θυμίζει κομμάτι ξύλου.

  «Είναι τραγικό. Έρχομαι πρώτη φορά εδώ για να προσκυνήσω το σκήνωμα και πραγματικά ένιωσα το στομάχι μου να σφίγγει» ανέφερε στην «Espresso» η κ. Ειρήνη από τον Άγιο Κωνσταντίνο, που πήγε στη μονή με μία φίλη της για να ανάψουν ένα κεράκι. «Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έβλεπα στην τηλεόραση.

  Είναι τρομερό, πρέπει πια η Εκκλησία να πάρει την απόφαση και να τον θάψει» επισήμανε και πρόσθεσε: «Ταλαιπωρούν και τον κόσμο και την ψυχή του. Είναι απίστευτο…»

  Κυριακή χωρίς επισκέπτες στο μοναστήρι

  Εκτός από την αποτρόπαια εικόνα που παρουσιάζει το σκήνωμα του Βησσαρίωνα Κορκολιάκου, αίσθηση μας προκάλεσε ακόμη το γεγονός ότι το μοναστήρι ήταν άδειο και μάλιστα ημέρα Κυριακή. Οι εικόνες από τους γεμάτους με αυτοκίνητα και πούλμαν δρόμους, οι εκατοντάδες προσκυνητές που έρχονταν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και οι μικροπωλητές που είχαν κατασκηνώσει έξω από τη μονή, έχουν πλέον εξαφανιστεί… Το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε και φτάσαμε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, αντικρίσαμε μόνο τέσσερις προσκυνητές, που συνδύασαν την εκδρομή τους με την περιέργεια να δουν από κοντά τον πολυσυζητημένο Βησσαρίωνα.

  Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η λάρνακα στην οποία έχει τοποθετηθεί το σκήνωμα, εξακολουθεί να είναι καλυμμένη με εκατοντάδες τάματα και φωτογραφίες πιστών -ακόμη και μικρών παιδιών- που είχαν περάσει ή περνούν από τη μονή για να ζητήσουν βοήθεια από τον «άγιο» της Φθιώτιδας.

 29. Ο/Η του Κώλου λέει:

  Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος

  Συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπότσαρη για το περιοδικό «CRASH»

  http://aktines.blogspot.gr/2012/11/h_26.html

  Ερώτηση:

  -Πρόσφατα υπήρξαν δηλώσεις Ιεραρχών υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ποια είναι η δική σας άποψη για το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, το οποίο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, παρουσιάζει ανοδικές τάσεις;

  -Που πιστεύετε ότι οφείλεται η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής;

  Απάντηση:

  Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ συχνά επαναλάμβανε προς εκείνους που τον ήθελαν να ανήκει στη μια η στην άλλη πολιτική παράταξη, ότι «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται». Επί 25 χρόνια εκράτησε το σκάφος της Ελλαδικής Εκκλησίας μακριά από τα απόνερα της πολιτικής, παρ’ ότι έζησε ισχυρούς κλυδωνισμούς. Σεβόμεθα όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα εκείνα που είναι μέσα στη Βουλή. Είναι άστοχο εμείς οι εκκλησιαστικοί ή να επαινούμε ή να κατηγορούμε, διότι αυτομάτως διαχωρίζουμε τους οπαδούς τους από την ενότητα του σώματος της Εκκλησίας. Άλλο να διαφωνώ με τις θεωρίες τους και άλλο να διαφωνώ μετά ψόγου. Είναι κρίμα στην κρίση απαξίωσης, που διέρχεται η πολιτική, να ρίπτουμε και εμείς τον λίθο του αναθέματος. Το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται, ότι ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος ταλαιπωρημένων και αγωνιώντων πολιτών. Ο κόσμος αναζητεί ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη, πρόοδο και αξιοκρατία. Αν λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τους πόθους και τις αναζητήσεις του λαού, τα πράγματα θα αλλάξουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.