Να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΚΟ Εκκλησία (2)

Να απολυθούν παπάδες και δεσποτάδες –Μέρος 2ο

(Ιερέας διαχέων τετραϋδροκανναβινόλην και αγιασμόν κοπιάζων βαρέως και ανθυγιεινώς)

To πρώτο μέρος

Κύριε Ροΐδη,
Μπορεί ο ‘Ριζοσπάστης’ και η ‘Αυγή’ να θεωρούν τους ιερείς εργαζόμενους (!) και να κάνουν ζαβολιές λογοκρίνοντας τις ειδήσεις που αφορούν το ιερό τεμπελχανείο, αλλά η εργοδοτική ‘Καθημερινή’ ευτυχώς υπάρχει, άλλοτε για να αποκαλύπτει τα σπίτια του Άκη των Υπερεξοπλισμών (από το 2004), τα οποία η Αριστερά αρνιόταν επίμονα να δει, άλλοτε για να μας πληροφορεί για τους υπεράριθμους ιερείς.  Eίναι ή ίδια Αριστερά που τους ανέχεται να παραδέχονται πως δεν είναι εργαζόμενοι, γι’αυτό και δεν εντάσσονται στην ΑΔΕΔΥ ούτε απεργούν ούτε μετέχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, ούτε τους συμπαραστέκονται, γιατί λέει είναι λειτουργοί του Υψίστου, όταν όμως τους συμφέρει δηλώνουν εργάτες του φαντασιακού ιερού αμπελώνος και διεκδικούν προνόμια και επιδόματα σε βάρος της Κοινωνίας. Θέλω να σημειώσω προτού προχωρήσω στην αναδημοσίευση πως οι κληρικοί αυτοί όχι μόνο έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια τα Χριστό που τους διέταξε να πορευθούν προς τα Έθνη, αλλά λουφάρουν σε ναούς μεγάλων πόλεων αρνούμενοι να πάνε να διδάξουν το θείο λόγο (αστειεύομαι), όχι στην Ασία ή στην Αφρική, αλλά σε φτωχές ορεινές ενορίες, εκεί που υπάρχουν και οι ειλικρινέστεροι πιστοί τους, οι αγράμματες κουτσομπόλες γριές και οι ετοιμοθάνατοι γέροι που γκρεμοτσάκιζαν στα νιάτα τους τα γερασμένα γαϊδούρια τους και έδερναν τις γυναίκες τους.

Διαβάζω λοιπόν στην «Κ»:

«Οι 2.000 «πλεονάζοντες» ιερείς και το τέρας του Δημοσίου

Του Κωνσταντινου Zουλα

«Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;» Αν είχε χιούμορ το υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει αυτόν τον τίτλο στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε προχθές και αφορούσε τον αριθμό των ιερέων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Διότι από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ανέκυψε το εξής απίστευτο: Ενώ οι «οργανικές» θέσεις ιερέων στην Ελλάδα είναι περίπου 8.300, το υπουργείο διαπίστωσε έπειτα από σύντομη έρευνα ότι οι διορισμένοι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι 10.368 (με στοιχεία της 31/12/2010). Πού ακριβώς λειτουργούν οι 2.000 «πλεονάζοντες» ιερείς ουδείς το ξέρει, παρότι, όπως συνάγεται από την ανακοίνωση, μισθοδοτούνται κανονικά…

Το πιο αστείο (ή μάλλον το τραγικότερο) είναι ότι η σχετική αποκάλυψη προέκυψε τυχαία ύστερα από μια επιθετική ερώτηση δύο βουλευτών του ΛΑΟΣ στο υπουργείο Παιδείας. Ξέρετε γιατί εγκαλούσαν την κ. Αννα Διαμαντοπούλου; Γιατί, κατά την άποψή τους, λόγω του περιορισμού των προσλήψεων στο Δημόσιο, ερημώνουν οι εκκλησίες της χώρας. Πού να ’ξεραν βέβαια ότι έμελλε να αποδειχθεί πως η Ελλάδα έχει τούτη τη στιγμή 2.000 ιερείς που της… περισσεύουν.

Η σχετική είδηση, ωστόσο, που παραδόξως πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων ….»

Κύριε Ροΐδη,
Το ότι η σχετική είδηση πέρασε στα ψιλά, δεν είναι ‘παράδοξο’ όπως αφελώς ισχυρίζεται ο έμπειρος δημοσιογράφος, έχει να κάνει με τη συστηματική ομερτά όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων και των ΜΜΕ σε ότι θίγει την Εκκλησία. Απολύονται επιστήμονες από το Δημόσιο, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι νέοι με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δύση και πληρώνουμε τους κηφήνες για να κλέβουν τους αφελείς και για να κάνουν ξόρκια και αγιασμούς. Είναι βέβαιο πως οι οικογένειες των κληρικών που θα απολυθούν δεν θα πεινάσουν, αφού μπορεί να μεριμνήσει γι’αυτές η ίδια η ζάπλουτη Εκκλησία, το αφορολόγητο παγκάρι του ναού τους και οι ενορίτες τους. Θα ήθελα να προσθέσω με όλη τη δυνατή διακριτικότητα ότι πολλοί από αυτούς τους παπάδες είναι απόφοιτοι του δημοτικού και πολύ περισσότεροι τσαλαβουτούν στην προκλητική αμαρτία όντας ιδιαίτερα επιρρεπείς στους πειρασμούς της κλεψιάς και της σάρκας.

Έτσι τουλάχιστον αποδεικνύεται από τα πολυάριθμα περιστατικά του αστυνομικού δελτίου, όσα δηλαδή δεν αποκρύπτονται.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

26 Responses to Να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΚΟ Εκκλησία (2)

 1. Ο/Η Σελινούς λέει:

  Καλλικράτης στις δεσποτικές σατραπείες

  http://aigio.org/2011/04/blog-post_04.html

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  » (Η Σύνοδος) θεωρήσασα εαυτήν μέχρι τούδε
  απλούν εργαστήριον δεσποτάδων και παπάδων,
  ούς στρατολογεί εκ της κοινωνικής υποστάθμης,
  άνευ ελέγχου παιδείας και ηθικής,
  εξαποστέλλει αυτούς ουχί ως ποιμένας,
  αλλά ως λύκους βαρείς,
  μη φειδόμενους του ποιμνίου του Κυρίου»
  Αλ.Παπαδιαμάντης .

 3. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Οι του βίου ναυαγοί του Υψίστου λειτουργοί.

 4. Ο/Η Παναγία η Τρυπητή λέει:

  Μητρόπολη Καλαβρύτων “Ο παπάς δεν συνελήφθη να κλέβει! Είναι ψέμα!”

  Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011
  Συντάχθηκε απο τον/την Νέα Αιγιαλείας / Δημήτρης Ζωιτσούδης16:03

  Μεγάλη αναστάτωση σε εκκλησιαστικούς και κοινωνικούς κύκλους του Αιγίου, προκάλεσε δημοσίευμα της πατρινής εφημερίδας, που ήθελε κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να συλλαμβάνεται από την αστυνομία πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ του Αιγίου, μετά από καταγγελία των υπευθύνων του καταστήματος ότι τον είχαν παρακολουθήσει για πάνω από τέσσερις φορές να κλέβει.
  Παράλληλα το δημοσίευμα έκανε λόγο μέχρι και για συγκατοίκηση του συγκεκριμένου ιερέα με αλλοδαπό!

  Να σημειωθεί, ότι η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι ο ιερέας συνελήφθη για κλοπή.

  «Ο παπάς ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ να κλέβει! Είναι ψέμα!

  Σε εβδομαδιαία σκανδαλοθηρική εφημερίδα των Πατρών της 4ης Μαρτίου, δημοσιεύθηκε είδηση με τον τίτλο: «Ο παπάς συνελήφθη να….κλέβει!», η οποία έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, δημιούργησε δε και μεγάλη ταραχή στις ψυχές των πιστών ανθρώπων.

  Από την Ιερά Μητρόπολη γνωστοποιούνται τα εξής:

  α) Μόνον ο πυρήνας του δημοσιεύματος είναι αληθινός. Είναι δηλ. γεγονός, ότι ένας αλλοδαπός φοιτητής για μεταπτυχιακές σπουδές στη χώρα μας, παροικεί δε προσωρινώς στο Αίγιο και βρίσκεται υπό την κηδεμονία και προστασία διακεκριμένου κληρικού και αγαπητού συνεργάτη της Μητροπόλεως μας, φιλοξενούμενος στην κατοικία του κατά παράκληση του τοπικού Επισκόπου του νέου, δηλ. του τόπου καταγωγής του, αλλά και των γονέων του, επισκεφθείς το κατάστημα Α/Β Βασιλόπουλος, έλαβε από τα ράφια κάποια μικροπράγματα ευτελούς αξίας, όπως π.χ. ένα φακελάκι με ξηρούς καρπούς, τα οποία και απέκρυψε στο σακίδιο του. Περνώντας λοιπόν από το ταμείο του καταστήματος απέφυγε να τα δηλώσει στην υπάλληλο. Πλην όμως οι κάμερες του καταστήματος τον παρακολουθούσαν. Όπως τελικά απεδείχθη η πράξη του -κατακριτέα οπωσδήποτε- οφείλεται στο πάθος της κλεπτομανίας, γεγονός το οποίον αναγνωρίζει άλλωστε και η εν λόγω εφημερίδα.

  β) Κατά την έξοδο από το κατάστημα, όπου τον παρακολουθούσαν από το κλειστό κύκλωμα, υπέστη έλεγχο, οπότε αποκαλύφθηκε η πράξη του.

  γ) Τότε μόλις ο κληρικός μας αντιλήφθηκε, ότι κάτι συμβαίνει με τον φοιτητή νέο, πλησίασε τους παράγοντες του καταστήματος και υπό την ιδιότητα του ως κηδεμόνας του νέου εζήτησε πληροφορίες περί του τι ακριβώς είχε συμβεί.

  δ) Πληροφορηθείς λοιπόν τα καθέκαστα ο κληρικός μας, εξέφρασε την κατάπληξή του για την κατακριτέα πράξη του, καταδίκασε αμέσως αυτήν και επετίμησε τον νέο, προσφερθεί δε να καταβάλει εκείνος την αξία των πραγμάτων. Συγχρόνως, από ποιμαντικό χρέος κινούμενος, παρακάλεσε τους αρμοδίους να δείξουν επιείκεια προς ένα αλλοδαπό φοιτητή, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, τελεί δε υπό ιατρική παρακολούθηση.

  Οι παράγοντες της επιχειρήσεως -προς τιμήν των- έδειξαν κατανόηση και έτσι το συμβάν έληξε.

  ε) Συνεπώς όλα τα άλλα, όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι ανυπόστατα. Ήτοι:

  α. Δεν «έκλεψε ο παπάς»!

  β. Δεν «μεταφέρθηκε» στο Τμήμα!

  γ. Δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία!

  δ. Δεν επιβεβαιώθηκε αρμοδίως, ότι η πράξη είχε επαναληφθεί τέσσερες φορές κατά το παρελθόν. Το δημοσίευμα μιλάει περί «παρακολουθήσεως» και όχι βέβαια περί πραγματοποιηθέντος ελέγχου και διαπιστώσεως ετέρας κλοπής.

  ζ) Οπωσδήποτε η κλεπτομανία είναι πάθος της ψυχής κατακριτέο, είναι αρρώστια της ψυχής! Ο κλεπτομανής κλέβει όχι από ανάγκη, αλλά για την ευχαρίστηση! Επομένως έχει ανάγκη από ειδική μεταχείριση. Ο κληρικός μας στη συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε ορθώς. Μετά της οικογένειας του φοιτητού ο κληρικός μας διατηρεί ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και μια φορά το χρόνο ταξιδεύει στη χώρα του, όπου και φιλοξενείται. Ουδέποτε ακούστηκε ο παραμικρός ψόγος!

  η) Παρά ταύτα μετά το συμβάν ο κληρικός μας, λαμβάνοντας και την γνώμη του θεράποντος ιατρού, συνετώς φερόμενος, δήλωσε προς αυτόν, ότι δεν είναι δυνατόν πλέον να συνέχιση παρέχοντας την προστασία του, συνέστησε δε σ’ αυτόν να αναζήτηση κάπου αλλού τόπο διαμονής. Τοιουτοτρόπως, καθ’ όσον το πάθος της κλεπτομανίας δεν είναι ιάσιμον, επιβάλλον τις δέουσες κυρώσεις, απέσυρε την προστασία του από τον πάσχοντα, συμπαθέστατο δε κατά τα άλλα, και προσοντούχο αυτό νεαρό. Ο ταλαίπωρος δήλωσε την μεταμέλεια του και αναχώρησε εξ Αιγίου, τιθέμενος εφ’ εξής υπό την φροντίδα των γονέων του.

  θ) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ερωτηθείς σχετικώς, δήλωσε ότι εξακολουθεί να περιβάλλει μετά της αυτής αγάπης και εμπιστοσύνης τον εκλεκτό συνεργάτη του κληρικό.

  ι) Η Ιερά Μητρόπολις εκφράζει την λύπη της προς την διεύθυνση της Εφημερίδος, διότι προ της δημοσιεύσεως όφειλε εκ της δεοντολογίας να ερωτήσει, ώστε να επιβεβαιώσει το γεγονός. Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το μεγαλύτερο ψέμα!».

 5. Ο/Η Πανδίων λέει:

  Αυτό που φοβάμαι εγώ είναι πως κάποια στιγμή θα πουν ‘αντε δεν αντέχουμε πια την γκρίνια τους και τα σκάνδαλα’ και θα προχωρήσουν σε έναν συμφέρον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας με την εκκλησία να διατηρεί στο ακέραιο όλα τα κλεμμένα, με αποτέλεσμα η επιροή της να παραμείνει η ίδια μην πω και ισχυρότερη λόγω του τότε νομίμου και ηθικού διακριτού ρόλου της απο την πολιτεία. Αν επίσης υπολογίσουμε και την τεράστια οικονομική δύναμη που θα έχει σε μια εποχή ισχνών αγελάδων για το κράτος έ μάλλον μια χαρά κουμάντο θα κάνει απλά με άλλο τρόπο.
  Εξ’ άλλου δεν είναι τυχαίο πως η ομερτά που αναφέρετε καλώς κρατεί ακόμα.
  Μόνη λύση πριν τον διαχωρισμό η δήμευση.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η σοβαρότης των ιερέων.

  Ο σεβασμός τους για τις συζύγους τους:

  Συνδικαλιστής ιερέας κ.Τσάκαλος του «Λάος»:
  «Η καλύτερη παπαδιά είναι για το τσίρκο»

  Συνδικαλιστής ιερέας κ.Κολλάς

  «ειδικές ιατρικές εξετάσεις για τους υποψήφιους κληρικούς, «για να διαπιστωθεί η αγνότητά τους»

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
  13/10/2004

  http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=62167652

  ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ξεσπαθώνουν κατά της ανάγνωσης του Ευαγγελίου στη δημοτική και της ομοφυλοφιλίας

  Τεστ παρθενίας για τους διάκους

  Αν ήταν εκπρόσωποι ενός ακροδεξιού ή ρατσιστικού σωματείου, δεν θα έδινε κανείς ιδιαίτερη σημασία.

  Οταν όμως οι εκπρόσωποι των παπάδων φτάνουν στο σημείο να ζητούν ειδικές ιατρικές εξετάσεις για τους υποψήφιους κληρικούς, «για να διαπιστωθεί η αγνότητά τους», τότε είναι να αναρωτιέται κανείς σε τι θεό πιστεύουν.

  Το διοικητικό συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) -πρόκειται για συνδικαλιστικό σωματείο- συνεδρίασε χθες και ασχολήθηκε με σειρά από ζητήματα. Οσα συζήτησαν ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν οι Ευστάθιος Κολλάς και Σπυρίδων Τσάκαλος.

  Παπα-Κολλάς: Να παντρεύονται οι επίσκοποι για να εκλείψουν τα πάθη
  * Ευστάθιος Κολλάς:

  – «Για την αποφυγή «δυσάρεστων καταστάσεων» οι υποψήφιοι κληρικοί πρέπει από πριν να εξετάζονται από ενδοκρινολόγο, ψυχολόγο και ανδρολόγο (!) για να διαπιστωθεί εάν είναι κανείς παρθένος»!

  – «Η ομοφυλοφιλία είναι επικίνδυνη. Πριν έρθει ο Χριστός, ήρθε άγγελος επί γης και σκότωσε όλους τους ομοφυλόφιλους. Εάν παντρεύονταν οι επίσκοποι, τότε θα εξέλιπαν τα πάθη».

  – «Πολλές πρεσβυτέρες χώρισαν ιερείς, είτε γιατί δεν άντεξαν να ανταποκριθούν είτε λόγω ράσου, το οποίο δεν άντεξαν και χρειάζεται για τους έγγαμους τροποποίηση, αν όχι κατάργηση».

  Παπα-Τσάκαλος: Η καλύτερη παπαδιά είναι για το τσίρκο Μεντράνο
  * Σπυρίδων Τσάκαλος:

  – «Η απαγόρευση των προγαμιαίων σχέσεων είναι ένα πρόσθετο πρόβλημα, διότι οι ανέραστοι δεν διαλέγουν σωστές παπαδιές. Η καλύτερη παπαδιά σήμερα είναι για το τσίρκο Μεντράνο»!

  …..

  – «Υπάρχει κλίκα δεσποτάδων και ο δεσπότης δεν παντρεύεται, αλλά έχει οικονόμο γυναίκα ή άντρα. Δεν μπορώ την υποκρισία. Ο Χριστός μισούσε τους υποκριτές»!

  ….

  Θ.ΤΣ.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το εκκλησιαστικό χαμετυπείο
  Καταγγελία του συνδικαλιστή ιερέα κ.Κολλά
  (αδελφού του αρχιμανδρίτη Αθανάσιου που κατήγγειλε το 1977 για σεξουαλική παρενόχληση τον μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο και η Σύνοδος αθώωσε και τους δύο!!!!!)

  http://news.pathfinder.gr/greece/news/159560.html

  Καταγγελία για μητροπολίτη ιδιοκτήτη αντρικού πορνείου

  Επίσης, άλλη μία καταγγελία-βόμβα έγινε στη ΝΕΤ 105,8 δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους», δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, «ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θαυμάστε κύριοι βουλευτές την αφορολόγητη κρατική στα έξοδα και στις ζημιές και ιδιωτική στις εισπράξεις ΔΕΚΟ Εκκλησία.

  Συνδικαλιστής ιερέας κ.Κολλάς:
  Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες.
  και άλλα φαιδρά ιερά επεισόδια:

  http://www.sporeas.com/praxeis_rasoforwn.htm

  ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ… ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ
  Οι επαγγελματίες πλασιέ του «Χριστιανισμού

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Αν καταλαβα καλαυπονοειτε οτι οι ομοφυλοφιλοι δεν θα πρεπει να εργαζονται στον δημοσιο τομεα…

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Θεοπρόβλητε, καλόν είναι να προσπαθεί κανείς να αρχίσει σιγά-σιγά να καταλαβαίνει αυτά που δυσκολεύεται να καταλάβει (η προτροπή δεν πιάνει τόπο φυσικά σ’ αυτούς που προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν, όπως έτσι συμπεριφέρονται οι κουτοπόνηροι γενίτσαροι της δουλικής συμπεριφοράς).

 9. Ο/Η Στέλιος Άνθιμος Ψωμιάδης λέει:
 10. Ο/Η Red λέει:

  Φασίστες ορθόδοξοι κληρικοί

  https://roides.wordpress.com/2011/05/06/6may11b/

 11. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

  Η γυναίκα μου, φιλόλογος του αρχαιολογικού τμήματος εργάζεται στο Υπ.Πο.
  αλλά δεν είναι παπάς για αυτό τιμωρείται.
  Ας γινόταν διάκος να ραχατεύει και να ήταν προστατευόμενο είδος.

  Όλοι οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μείνουν άνεργοι.
  Αρχαιολόγοι, συντηρητές, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και εργάτες που έχουν συμπληρώσει 24 μήνες προϋπηρεσίας ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ άμεσα σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα «Παυλόπουλου» (Π.Δ. 164/2004) και στο με αριθμ. πρωτ. 17349/2968/27-02-2009 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων

 12. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

  Μα γιατί παραπονιόμαστε για τα σκανδαλώδη προνόμια και την προκλητική ατιμωρησία αυτής της μαυροφόρας κατηγορίας «εργαζομένων»; («Εργαζόμενος ιερέας» – σύντομον ανέκδοτον – οι εξαιρέσεις σπανιότατες.)

  Όταν είχε τεθεί το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας από τον αείμνηστο Τρίτση και οι στρουμπουλοί ρασοφόροι (αρσενικοί – θηλυκοί) είχαν κατακλύσει τις πλατείες με τα πανό στα χέρια και τη χυδαία θρασύτητα στη γλώσσα, η Κοινωνία τους είχε στηρίξει και η προσπάθειά του ν’ αλλάξει κάτι είχε πέσει στο κενό (αχ, αυτό το «πολιτικό κόστος»!…)

  Εξάλλου, η αναξιοκρατία, η ημιμάθεια, η θρασύτητα, η τεμπελιά, η υποκρισία, η απάτη, η κλοπή, η κατάχρηση και η κάθε λογής άλλη ανεντιμότητα έχουν αναγορευτεί στις υπέρτατες αξίες των κακομοίρηδων και (κυρίως ηθικά) χρεωκοπημένων Ελλήνων (που «αγανάκτησαν» ΜΟΝΟ όταν τους τελείωσαν τα δανεικά, τόσα χρόνια που συμμετείχαν στην αυτοκαταστροφή τους δεν έβλεπαν απολύτως τίποτε στραβό και ψήφιζαν πάντα με το χέρι στην τσέπη)…

  Γιατί λοιπόν να μην τιμά ηθικά και υλικά η Ελληνική Κοινωνία εκείνους που διαθέτουν στο μέγιστο βαθμό τις πιο πάνω περιούσιες «αξίες» της; Αυτοί την αντιπροσωπεύουν καλύτερα απ’ όλους!

  Εγώ προτείνω επιπλέον να κλείσουν και τα Πανεπιστήμια (έτσι κι αλλιώς έχουν καταντήσει γελοίες κομματικές αυλές αφισσοκολλητών και χειροκροτητών καθώς και σημαντικά πλυντήρια χρήματος), και να μεταβληθούν άμεσα σε «ιερατικές» και «θεολογικές» «σχολές».

  Τουλάχιστον, οι απόφοιτοί τους θα έχουν σίγουρη και «ήσυχη» δουλειά, εξαιρετική αργομισθία, πολλά – πολλά (μα πάααααααρα πολλά!!) μπόνους, σεβασμό κι εκτίμηση, θα μπορούν επίσης να κλέβουν ατιμωρητί, κι όσο από σεξουαλική ζωή, δεν θα τους λείψει απολύτως τίποτε, ίσα – ίσα που όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, θα την περάσουν πολύ πιο «πικάντικα» από το μέσο όρο!

 13. Ο/Η Σατύριος Κάπας λέει:

  Καλλικράτης άμεσος στις μητροπόλεις!1.Πελοπόννησος:ή-Κατάργησση:
  Καλαβρύτων,Τριφυλίας,Γόρτυνος,Μάνης τουλάχιστον!2.Στερεά:Ναυ-
  πάκτου ή συνένωσή της με την Καρπενησίου,όπως ήταν παλιά!Καρυ-
  στίας,επανεξέταση των της Αττικής!3.Θεσσαλία:Σταγών (προσωποπα
  γής)!4.Ηπείρου:Κονίτσης συνένωσή της με Ιωαννίνων.Μετονομασία της Παραμυθίας σε Θεσπρωτίας και μεταφορά της έδρας στην Ηγου-
  μενίτσα,μπορεί να πάρει και όμορές της πριοχές από την Κονίτσης!
  5.Μακεδονίας:Σισανίου,περιοχές της να πάρει η Καστορίας ή η Γρεβε
  νών,Γουμενίσης (προσωπαγής)συνένωσή της με την Κιλκίς,όπως
  ταν παλιά!,Λαγκαδά,συνένωσή της με όμορες ανλόγως,Ιερισσού,συ
  νένωσή της με την Κασσανδρείας,ώστε όλη η Χαλκιδική να έχει ένα μητροπολίτη,Σιδηροκάστρου,συνένωσή της με τη Σερρών,Ζιχνών συ
  νένωσή της με τη Δράμας και Σερρών,ανάλογα με τα εδάφη,Ελευθε
  ρουπόλεως,συνένωσή της με την Καβάλας!6.Θράκης:Διδυμοτείχου
  συνένωσή της με την Αλεξ/πόλεως.7.Αιγαίο:Μηθύμνης και συνένωσή της με τη Μυτιλήνης(ολόκληρο το νησί είναι ένας δήμος,άρα και μία μητρόπολι!Κυκλάδες:Κατάργηση της Θήρας και συνένωσή της με
  την Παροναξίας!Τις υπόλοιπες περιοχές,που ανήκουν στο πατριαρ-
  χείο ας τις κανονίσει εκείνο!Έτσι γλιτώνει το κράτος από 18 κηφή-
  νες!Διακοπή της πληρωμής όλων των αγάμων ιερέων πλην εκείνων,
  που έχουν οργανική θέση στη διοίκηση της εκκλησίας!Αν δε δεχθεί
  η εκκλησία αυτόν τον ελάχιστο κλλικράτη ΤΟΤΕ τους περισσευού-
  μενους ας τους πληρώνει ΑΥΤΗ!Επίσης στα χωριά κάθε μηυτρόπολη
  να κάνει δικότης Καλλικράτη ανάλογα με τον πληθυσμό κι όχι να έχει
  παπά για 30 άτομα και οι πόλεις να στενάζουν!ΠΟΙΟΣ όμως θα τολμήσει να τα κάνει αυτά; Ο ΓΑΠ κατ’εξοχήν μαλακός ή ο γυρολό
  γος πανηγυριώτης Χάρυ Πότερ και δε συμμαζεέται,που φιλοδοξεί να μας κυβερνήσει τρομάρα του και να μας ρίξει στο φούντο,όπως έκανε και το κόμμα του;;!!!ΒΕ ΟΥΣΤ!

 14. Ο/Η Jmoll λέει:

  Super

 15. Ο/Η manosgl λέει:

  Ο πειρασμός ήταν μεγάλος. Κι εγώ υπέκυψα, και αναδημοσίευσα το κακόβουλο άρθρο σας.

 16. Ο/Η Παυσανίας λέει:

  Nα ιδιωτικοποιηθεί η ρουφήχτρα, να πουληθεί, να γλυτώσουμε

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/08/blog-post_6466.html

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1326183

 17. Ο/Η Βαρβάρα Καραμπογιά λέει:

 18. Ο/Η ορθόδοξο imperium ? λέει:

  Εξάλλου, η αναξιοκρατία, η ημιμάθεια, η θρασύτητα, η τεμπελιά, η υποκρισία, η απάτη, η κλοπή, η κατάχρηση και η κάθε λογής άλλη ανεντιμότητα έχουν αναγορευτεί στις υπέρτατες αξίες των κακομοίρηδων και (κυρίως ηθικά) χρεωκοπημένων Ελλήνων (που “αγανάκτησαν” ΜΟΝΟ όταν τους τελείωσαν τα δανεικά, τόσα χρόνια που συμμετείχαν στην αυτοκαταστροφή τους δεν έβλεπαν απολύτως τίποτε στραβό και ψήφιζαν πάντα με το χέρι στην τσέπη)…

  τόσο αληθινό το σχόλιο του φίλου…

  εύγε σας για το άρθρο!

 19. Παράθεμα: Το αίσχος του τριπλού μισθού ιερέων « Ροΐδη Εμμονές

 20. Παράθεμα: Το αίσχος του τριπλού μισθού ιερέων | EuA Team Blog

 21. Ο/Η Τρέντυ λέει:

  O παπα-Τσάκαλος, υποψήφιος βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ.

  Σήμερα ανακοινώθηκε η προσχώρηση στο ΛΑΟΣ του ιερέα Σπυρίδωνα Τσάκαλου, ο οποίος θα πολιτευθεί ως υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής.
  Σύμφωνα με τα όσα λένε πηγές του ΛΑΟΣ, είναι σχεδόν ολοκληρωμένη η διαδικασία επιλογής υποψηφίων, και μάλιστα αναφέρουν ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μια θέση στα ψηφοδέλτια».

  http://www.inews.gr/116/O-papa-tsakalos-ypopsifios-vouleftis-me-ton-laos.htm

 22. Ο/Η τρα λα λα λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2019/01/blog-post_2.html

  Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
  ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ π. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟΥ

  Στον τοίχο του κληρικού Ανδρέα Κονάνου στο fb, βλέπει κανείς χαμογελαστό τον «πατέρα», με φόντο τη φράση «να χαμογελάς» γραμμένη σ’ ένα τοίχο. Προφανώς ο «γλυκός παππούλης» συνιστά το χαμόγελο ως – ας πούμε – καθημερινή πρακτική.

  Σκέφτομαι, αίφνης, ότι πρόκειται για πολύ παρωχημένο μήνυμα. Αν θυμηθούμε ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος, στα φόρτε του ως τηλεοπτική περσόνα, έκανε την αλήστου μνήμης εκπομπή «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό», εδώ και 27 (!) χρόνια (1992-1996).
  Επίσης, υπερβαίνει κατά πολύ το χαμόγελο του «πατέρα» Κονάνου το «Χαμογέλα, ρε …τι σου ζητάνε;» του Χρόνη Μίσσιου (εκδόθηκε στα 1988), καθώς πρόκειται για βιωματικό βιβλίο.

  Μήπως ο «πατέρας» θα πρέπει να βρει κάτι πιο …φρέσκο; Ξέρω πως και μόνο το δικό του χαμόγελο – χωρίς την επιτοίχια επιγραφή – είναι αρκετό για τους πολυπληθείς θαυμαστές του. Απλώς λέγω για μας τους …κοινούς θνητούς… Μήπως μας έδινε κάτι πέρα από μια παρωχημένη ατάκα. Όπως κάτι πιο …δραματικό, σαν το «χαμογελάτε γιατί χανόμαστε»!
  Με την ευχή του.
  π.α.α.

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2019/07/blog-post_2.html

  Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019
  ΤΟ «ΕΙΔΩΛΟ ΚΟΝΑΝΟΣ» ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ…

  π.α. ανδριόπουλος

  Δυστυχώς ο λαός δεν διδάσκεται από τα τραγούδια του: «Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια κομμάτια»!
  «Απογοητεύτηκε», λέει ο «λαός» του κληρικού Ανδρέα Κονάνου, γιατί …πλάσαρε υποψήφιο κόμματος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb.
  Ο «λαός» του π. Κονάνου εξανέστη!
  Αίφνης το είδωλό του γκρεμίστηκε, ο μύθος τους κατέρρευσε!
  Γιατί τους το ‘κανε αυτό ο «γέροντας», που έπιναν νερό στ’ όνομά του;
  Ο κληρικός Ανδρέας Κονάνος είναι ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του εκκλησιαστικού λαϊκισμού.
  Λιγωτικός συναισθηματισμός, κολακεία των μαζών, θεολογία της ατάκας, χριστιανισμός «του χαμόγελου» τα κύρια χαρακτηριστικά του.
  Ως αναθρεμμένος στις χριστιανικές οργανώσεις δεν μπορεί να ξεφύγει από την νοοτροπία τους. Απλώς την εξελίσσει και την κάνει ελκυστική για οπαδούς, ανάλογους αυτών των οργανώσεων, που μοιάζουν πιο «προοδευτικοί».
  Το point είναι το ίδιο: Η χειραγώγηση του κοσμάκη, ο οποίος, βέβαια, φέρει ακεραία την ευθύνη για τις επιλογές τύπου Κονάνου. Όταν έλθει – φευ! – η απογοήτευση, θα αρχίσει τις οιμωγές σαν και τώρα…
  Ευτυχώς, ο Χριστός γκρέμισε τα είδωλα όλων των εποχών! Και αυτό του π. Κονάνου. Οριστικά και αμετάκλητα!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Από όσο έχω πάρει χαμπάρι, μουρδολογεί ασύστολα με τιποτολογίες περί χαμόγελων, «αγάπη μόνο», να αγαπάς, να γελάς, να είσαι χαρούμενος, κλπ ακολουθούμενος από ένα πλήθος αφελών, κυρίως γυναικών.

   Μη χαλιέσαι (!!!!) από τίποτα. Είσαι άνεργος, τυφλός, ορφανό, φυλακισμένος, πρόσφυγας, χαμογέλα, στο λέει ο Κονάνος

   «Μην χαλιέσαι από τίποτα» (20′ λεπτά αρκούν π. Ανδρέας Κονάνος)
   by Romfea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.