Κίτρινος Τύπος και Εκκλησία

Η σιωπή της Αριστεράς

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Δημοσιογράφος ενός μικρού καναλιού αποκάλυψε πρόσφατα πως ιερωμένος φερόμενος ως στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου, ψάρευε εραστές στο Διαδίκτυο.

Οι κλασσικές δημοσιογραφικές υποκριτικές αντιδράσεις που συνοδεύουν συνήθως αυτές τις ειδήσεις είναι: «Πρωτοφανές, απίστευτο» κλπ και απλά αποδεικνύουν πως στη χρεοκοπημένη ηθικά Νέα Ελλάδα, ο φαρισαϊσμός αποτελεί καθεστώς και στα ΜΜΕ και στους αναγνώστες-θεατές τους. Δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει πως οι άγαμοι ρασοφόροι ασκητεύoυν, πως είναι ποτέ δυνατόν αυτή η τάξη των μαλθακών καλοπερασάκηδων, που κατά κανόνα ολοφάνερα ενδίδει σε κάθε ανθρώπινο πάθος, να μην ικανοποιεί το σεξουαλικό ένστικτο που ο Θεός ή η Φύση όρισαν ως πρωταρχικό.

Είναι ηθική αυτή η δημοσιογραφική πρακτική της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής των υψηλών ρασοφόρων; Υπό ορισμένες προϋποθέσεις ναι, αλλά εδώ σίγουρα δεν συντρέχουν. Η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας των επισκόπων έχει την ηθική νομιμοποίηση πως αποκαλύπτεις μια νοσηρή διπροσωπία εξουσιαστών που δεν αποτελεί αυστηρά ιδιωτική υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί μολύνουν την κοινωνία με τον ιό της υποκρισίας ή ακόμη παίρνουν στο λαιμό με τα υποκριτικά κηρύγματά τους τους αφελείς που παλεύουν μια ζωή ενάντια στη φύση και στον εαυτό τους με όλα τα επακόλουθα για τους ίδιους και για την κοινωνία. Σε περιπτώσεις μάλιστα κληρικών, όπως ο Χριστόδουλος, που αν και ομοφυλόφιλοι και ίσως και παιδεραστές, βρίζουν χυδαία τους ομοφυλόφιλους και βάζουν αθέμιτο βέτο στις όποιες εκσυγχρονιστικές προθέσεις των πολιτικών, η αποκάλυψη της διπλοπροσωπίας τους είναι δημοσιογραφικό χρέος. Άλλωστε η ίδια η «Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», με αφορμή την προσπάθεια του υβριστή των ομοφυλόφιλων Χριστόδουλου να καλύψει την ομοφυλοφιλία των επισκόπων και τη δική του (φωτ.2), γνωμάτευσε πως εδώ το πράγμα διαφέρει, η ιδιωτική σφαίρα έχει άλλες διαστάσεις για τα δημόσια πρόσωπα, που δεν μπορούν να υποκρίνονται ανεξέλεγκτα και να πράττουν ιδιωτικά αντίθετα από αυτά που δημόσια επαγγέλλονται και διαδίδουν με το κύρος της θέσης τους. «Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη».

Είναι όμως ολοφάνερο πως οι (λαϊκοδεξιοί κατά κανόνα) δημοσιογράφοι αυτού του είδους των αποκαλύψεων, όχι μόνο δεν έχουν επιδείξει κανένα ενδιαφέρον για ζητήματα σεξουαλικής απελευθέρωσης της κοινωνίας και ηθικής κάθαρσης του κλήρου, καταπολέμησης του κοινωνικού συντηρητισμού και του φαρισαϊσμού, αλλά στην καλύτερη περίπτωση αποβλέπουν σε κυνήγι μαγισσών και ανεβασμένη ακροαματικότητα. Είναι γνωστά τα περιστατικά ακροδεξιών ευσεβών δημοσιογράφων λαθρόβιων εντύπων, που πλούτισαν εκβιάζοντας τους Ιεράρχες και είναι επίσης γνωστό πως συχνά οι αποκαλύψεις αυτές είναι αποτέλεσμα εμφύλιου πολέμου αλληλοεξόντωσης μεταξύ επισκόπων, ειδικά όταν χηρεύουν επισκοπικές έδρες και οι μνηστήρες δίνουν τη μάχη της διαδοχής.

H συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως εντάσσεται στην προσπάθεια προειδοποίησης, ή απλά έκθεσης, του φιλικού στην κυβέρνηση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τη λαϊκή Δεξιά. Η προέλευση όμως της αποκάλυψης, δεν μπορεί να εμποδίσει όσους θέλουν να προχωρήσει η κοινωνία να κάνουν διαφανή χρήση αυτών που ατιμώρητα και μέρα μεσημέρι χωρίς αντίδραση των θιγόμενων δημοσιοποιήθηκαν με σκοπό την αφύπνιση της κριτικής σκέψης και των συνειδήσεων, χωρίς βέβαια να επιδοθούν σε κυνήγι εντοπισμού προσώπων κλπ.

Την αυτονόητη για τους συντηρητικούς πολιτικούς στάση στο θέμα αυτό, περιγράφει ο Σπύρος Μαρκεζίνης. Λέω αυτονόητη γιατί τα δεξιά κόμματα έχουν κάθε πολιτικό και οικονομικό συμφέρον να συντηρούν την εκκλησιαστική Μαφία. Στο βιβλίο του «Τα εις Εαυτόν», αποκαλύπτει πως όταν έγινε πρωθυπουργός, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄, του περιέγραψε «τα της Εκκλησίας ως ανεπανόρθωτα. Εκτός της ανωμάλου οικονομικής διαχειρίσεως….μου επέδειξε σωρείαν φωτογραφιών αρχιερέων και πάντως ιερωμένων, εις ασέμνους στάσεις με τας ‘ανηψιάς’ των ή παιδάρια«. Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκε ο Μαρκεζίνης, ήταν πως «πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε ανάμειξις με τα εκκλησιαστικά«. Μη θίγετε λοιπόν τα κακώς κείμενα.

Γεννιέται ένα ερώτημα: Γιατί ο προοδευτικός Τύπος και τα αριστερά κόμματα, αφήνουν ελεύθερο το γήπεδο στον Κίτρινο Τύπο, σιωπούν και συγκαλύπτουν αυτά τα νοσηρά φαινόμενα αντί να τα αναδείξουν, όχι σκανδαλοθηρικά με αναφορές σε ονόματα, λεπτομέρειες κλπ αλλά διαφωτιστικά και εποικοδομητικά για την κοινωνία στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της υποκρισίας και του αδικαιολόγητου κοινωνικού στιγματισμού της ομοφυλοφιλίας Είναι μάλιστα βασιλικότεροι του βασιλέως γιατί για να εξασφαλίσουν τη λήθη και το κουκούλωμα, δεν δημοσίευσαν ούτε την ανακοίνωση της ίδιας της Αρχιεπισκοπής η οποία κατά τα συνήθη δηλώνει πως δήθεν θα ερευνήσει κλπ χωρίς βέβαια να διευκρινίζει το είδος της υπόθεσης η οποία θα ακολουθήσει την κλασσική οδό της συγκάλυψης για τον κληρικό που είναι και υποψήφιος μητροπολίτης και που τώρα ως εκβιάσιμος έχει σχεδόν βέβαιη την εκλογή του: «Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ….» (iaath.gr/, «Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01»).

Είναι βέβαιο πως τίποτα δεν θα ανακοινωθεί και το χειρότερο, κανείς δεν θα ρωτήσει το γιατί, ούτε, φοβάμαι, ο δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη.

Αναρωτιέμαι ποια είναι η αμοιβή αυτής της Ομερτά; Αποκλείω πάντως η Αριστερά να αρκείται σε προσευχές του Αρχιεπισκόπου για άφεση των αμαρτιών της. Αν πάλι κίνητρό τους είναι η σταθερή τους θέση πως προστατεύουν ένα θύμα μιας (ανέντιμης ασφαλώς και συμφωνώ καταδικαστέας) υποκλοπής, ας βγουν παλικαρίσια να καταγγείλουν τις μεθόδους του δεξιού συναδέλφου τους, και ας ζητήσουν από την ΕΣΗΕΑ να πράξει τα δέοντα. Δεν μπορείς να τα έχεις και με την Κική και με την Κοκό. To λιγότερο που έπρεπε να επισημανθεί από τα έντυπα της Αριστεράς είναι πως ενώ η Εκκλησία προστατεύει τις ροζ κασέτες του κλέφτη μητροπολίτη Παντελεήμονα, παριστάνει πως ζητά ανακρίσεις για το video του αρχιμανδρίτη. Τηρούνται δυο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν; Από τη στιγμή που η Αριστερά ανάγει την κρατική Εκκλησία σε σοβαρό θεσμικό παράγοντα του δημόσιου βίου, γιατί αδιαφορεί για τα αίσχη της;

Η Δύση άνοιξε το στόμα της και μιλά ανοιχτά για την ανηθικότητα του κλήρου, για τις κακουργίες του σε βάρος παιδιών και για τις συνενοχές του πάπα Βενέδικτου. Στην Ανατολή όμως  βασιλεύει η Ομερτά, ειδικά σε περιπτώσεις παιδεραστίας που ολοφάνερα συγκαλύπτει ο πατριάρχης.

Το γεγονός που αποκαλύφθηκε στη σκανδαλοθηρική εκπομπή του δεξιού δημοσιογράφου δεν είναι μεμονωμένο ή τυχαίο. Ούτε αποτελεί σύμπτωση πως τέτοια γεγονότα συμβαίνουν στις αρχιεπισκοπικές αυλές. Μια κοινωνία που έπιασε πάτο και υποτίθεται πως τώρα βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και αποβολής κακών συνηθειών οφείλει να πει φωναχτά πως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Όταν η Εκκλησία μπαίνει φραγμός στο (ξεχασμένο και από το ΠΑΣΟΚ που το είχε εισηγηθεί με σχέδιο Νόμου, και από τους ΣΥΡΙΖΑ-Δημ.Αρ.) σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, δεν οφείλει κάποιος να της μιλήσει για το σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και να την αναγκάσει να πάψει να παριστάνει τον Εισαγγελέα της Ηθικής και να ενεργεί ως ανάχωμα στη θεσμική πρόοδο; Δεν χρειάζεται η απαρίθμηση σκανδάλων του ιερατείου, αρκεί η κοινή λογική. Αυτοί που ενοχοποιούν το σεξ, αυτοί που δηλώνουν πως ζουν αφύσικα, δεν δικαιούνται να στερούν τα ατομικά δικαιώματα κανενός και να ενοχοποιούν την ειλικρίνεια.

Παραδοσιακά η Αριστερά δεν ασχολείται με τα εκκλησιαστικά. Καλύπτει αυτή την πρόδηλη αδυναμία της με την ανόητη δικαιολογία πως είτε δεν την αφορούν, είτε πως δεν ασχολείται με κουτσομπολιά και καλλιεργεί σχέσεις με επισκόπους που μπορεί καμιά φορά έχουν το όνομα του «φωτισμένου», αλλά ποτέ και τη χάρη του. Είναι προφανές πως αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και απλά δεν θέλει να ανοίγει μέτωπα με τον κοινωνικό συντηρητισμό και με τη νοσηρή λαϊκή θρησκευτικότητα. Ξεχνά πως ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να το κάνει για δυο κυρίως λόγους

Α. Γιατί η Μαφία της Ιεραρχίας είναι τμήμα του πιο αντιδραστικού κομματιού του παρακρατικού μηχανισμού το απέδειξε επανειλημμένα στην ιστορική διαδρομή του Χριστιανισμού, από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους και πρόσφατα στην Κατοχή, στον Εμφύλιο, στη Χούντα. Παράλληλα η μαύρη Εκκλησία είναι κρατική υπηρεσία και μάλιστα  πολυπλόκαμη, πολυδάπανη, ληστρική, διαπλεκόμενη, ανάλγητη, προκλητική, διεφθαρμένη, με μη θεσμικές παρεμβάσεις, με αντισυνταγματική συμπεριφορά με χιλιάδες ανθρώπινα θύματα, κυρίως στο χώρο των ανηλίκων, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ανισόρροπων και των αγράμματων.

Β. Προσποιείται η αργόμισθη, συντηρητική Αριστερά πως ξεχνά την ιστορική της υποχρέωση να πολεμά τις προκαταλήψεις, την αμάθεια, τον συντηρητισμό, την υποκρισία, τη διαφθορά, την αγυρτία, το σκοταδισμό, το ψέμα, τη μισαλλοδοξία, το φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό όλα δηλαδή τα Άνθη του Κακού που θρέφει η Εκκλησία, έχοντας μάλιστα φροντίσει να παρεμβαίνει αθέμιτα στη ζωή των ανθρώπων από τη βρεφική τους ηλικία με τη βάπτισή τους και από τα χρόνια της αθωότητας με προσηλυτισμό στα σχολεία και με σεξουαλική χειραγώγηση που διαστρέφει τον χαρακτήρα τους από την εφηβεία.

Η Αριστερά επαγγέλλεται τη ριζική αλλαγή της Κοινωνίας, ένα κομμάτι της θέλει και την Επανάσταση, αλλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με αποβλακωμένους, εγκλωβισμένους και χειραγωγούμενους από σκοτεινούς κύκλους, πολίτες. Η στάση της Αριστεράς, όπως μάλιστα εκδηλώνεται απροκάλυπτα τώρα μάλιστα που η χώρα χρειάζεται επειγόντως εντιμότητα, κάθαρση και οικονομική ανόρθωση, είναι ανήθικη, πολιτικά ύποπτη και γίνεται αισχρή όταν πουλάει ακόμη και αυτονόητες θέσεις της, όπως η φορολόγηση της ζάπλουτης Εκκλησίας, η διερεύνηση των οικονομικών της σκανδάλων, η πάταξη της επιρροής της στη Δικαιοσύνη, η παρεμπόδιση της κακουργηματικής της δράσης στο χώρο των ανήλικων και ο χωρισμός της από το Κράτος,   με άγνωστο αντίτιμο. Πρόσφατα ο Βαγγέλης Βενιζέλος προκάλεσε το κοινό αίσθημα με τα οικονομικά του κλήρου και προκάλεσε σωρεία επιθετικών αντιδράσεων από τους αναγνώστες του φιλοκυβερνητικού Βήματος, που για πολλοστή φορά διέλυσαν το μύθο που διακινεί συστηματικά η Αριστερά για να δικαιολογήσει την αβελτηρία της, πως τάχα ο λαός συμφωνεί με τις κλεψιές και με τα προνόμια της Εκκλησίας. Η Αριστερά κράτησε το στόμα της κλειστό για μια ακόμη φορά. Αυτού του είδους οι εκπτώσεις της όμως, που έχουν μάλιστα και πολιτικό κόστος, δεν μπορεί να γίνονται μόνο από ανοησία.

ΥΓ

Η ανήθικη Ηθική της Εκκλησίας.

Ι. Σύνοδος: Ίσως Εβραίοι-άρα αναξιόπιστοι οι εμπειρογνώμονες που θα εξετάσουν τις ροζ κασέτες του κλέφτη Αττικής Παντελεήμονα!!!

Εξετάζουμε μόνο «ροζ» κασέτες Σλαβομακεδόνων ιερέων!

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

54 Responses to Κίτρινος Τύπος και Εκκλησία

 1. Ο/Η punky λέει:

  Από τη μία χαίρομαι που υπάρχουν φωνές σαν τη δική σας.
  Από την άλλη με πιάνει απόγνωση με όσα περιγράφετε.

 2. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Google

  ΒΟΜΒΑ!ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ CYBER SEX ME ΝΕΑΡΟΥΣ …

  apollonios.pblogs.gr/…/bomba-synergaths… – Προσωρινά αποθηκευμένη
  10 Ιουλ. 2011 – -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο. …

  toksipnitiri: ΒΟΜΒΑ!!ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ CYBER …

  toksipnitiri.blogspot.com/…/cyber-sex-me… – Προσωρινά αποθηκευμένη
  10 Ιουλ. 2011 – -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο. …

  ANAKONTA: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ:Συνεργατης του Ιερωνυμου συνεληφθη για cyber …

  anakontas.blogspot.com/…/cyber-sex.html – Προσωρινά αποθηκευμένη
  9 Ιουλ. 2011 – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ:Συνεργατης του Ιερωνυμου συνεληφθη για cyber sex!!! Περισσοτερα σε λιγο… Αποκλειστικα μονο στο http://www.anakontas.blogspot.com. …

  ΒΟΜΒΑ!!ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ CYBER SEX ME ΝΕΑΡΟΥΣ …

  cafeneio.info/…/βομβα-συνεργατησ-του-ι… – Προσωρινά αποθηκευμένη
  10 Ιουλ. 2011 – ΒΟΜΒΑ!!ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ CYBER SEX ME ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!~!! ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ!

  News – Part 30

  http://www.ethnosnews.com/c/news/page/30/ – Προσωρινά αποθηκευμένη
  9 Ιουλ. 2011 – -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο. …

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου “ψάρευε” παλ ικάρια στο διαδίκτυο …

  http://www.roufianos.com/…/613202-Συνεργάτ... – Προσωρινά αποθηκευμένη
  9 Ιουλ. 2011 – -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο. …

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου “ψάρευε” παλ ικάρια στο διαδίκτυο …

  http://www.inews.gr › Blogs › Olympia – Προσωρινά αποθηκευμένη
  9 Ιουλ. 2011 – Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει-Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με …

  Zougla online – Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου “ψάρευε” παλικάρια …

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2... – Προσωρινά αποθηκευμένη
  10 Ιουλ. 2011 – -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο!! χαμος! …

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου “ψάρευε” παλ ικάρια στο διαδίκτυο …

  news-gr.gr/…/συνεργάτης-του-αρχιεπισκό… – Προσωρινά αποθηκευμένη
  10 Ιουλ. 2011 – -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο. …

  Επόμενη

 3. Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

 4. Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

  Υπάρχει μίσος για τον Ιερώνυμο από τους νοσταλγούς του Χριστόδουλου.
  Όχι πως αυτό τον κάνει τον Ιερώνυμο καλό.

 5. Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

 6. Ο/Η Ωκεανός λέει:

  Σαν σήμερα το 1836 γεννηθήκατε Κ.Ροϊδη.
  Χρόνια πολλά να σας χαιρόμαστε!

  • Ο/Η Po λέει:

   Σας ευχαριστώ να μου ευχηθείτε να τα χιλιάσω ώστε να φέρω σε πέρας το έργο μου κατά των ηλιθίων με περικεφαλαία!

 7. Κύριε Λασκαράτε, πολύ καλό το άρθρο, ως συνήθως άλλωστε. Το πρόβλημα είναι ότι η Αριστερά δεν θέλει να ασχοληθεί «κατινίστικα» με τα σκάνδαλα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των παπάδων, και ούτε που φαντάζεται ότι μπορεί να το κάνει σοβαρά και θεσμικά όπως εσείς προτείνεται. Ή μάλλον, όταν γράφουν οι «Θέσεις» π.χ. ότι οι παπάδες είναι φυσιολογικό να είναι ομοφυλόφιλοι γιατί ζουν σε μια κοινωνία με ένα μόνο φύλλο, αυτό θεωρείται πολύ ακραία θέση για την αριστερά…

  ΥΓ: Γράφετε ότι «η Εκκλησία […] παρεμβαίνει αθέμιτα στη ζωή των ανθρώπων από τη βρεφική τους ηλικία με τη βάπτισή τους». Μήπως μπορείτε να αφιερώσετε και κάποιο άρθρο στα της βάπτισης και τι μπορεί να σημαίνει για το μωρό, αν έχει κάποιες επιπτώσεις, τραύματα, κλπ. Γιατί κυοφορούνται πολλά μωρά στον οικογενειακό κύκλο, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και με επιχειρήματα…

  • Ο/Η Μefisto λέει:

   https://roides.wordpress.com/2010/02/20/20feb10/

   Ορθόδοξη Μαύρη μαγεία (12β)
   20/02/2010 από Po

   Αίρεση νηπιοβαπτισμού: Βασανισμός ανηλίκου

   (Τα προηγούμενα μέρη: 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 – 10 – 11 – 12α)

   Μέρος 12β

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Μεφίστοτελή,
    με πρόλαβες και σε ευχαριστώ.

    Αγαπητό Κόκκινο Πανί,
    έχεις δίκιο, ούτε που περνά από το μυαλό τους.
    Η ελληνική Αριστερά στερείται φαντασίας.
    Θα μπορούσε να φέρει τη χώρα ανάποδα, αλλά….

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για το βάπτισμα και αυτό:
  12α
  https://roides.wordpress.com/2010/02/19/19feb10/

 9. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Αγαπητε μου λασκαρατε γραφεις στις 19-2-2010 οτι ο Κωνσταντινος βαφτιστηκε καιροσκοπικα λιγο πριν πεθανει.
  Διαβασα οτι , δεν προκυπτει απο πουθενα πως βαφτιστηκε.
  Ο Συλβεστρος που ειπε οτι τον βαφτησε αποδειχτηκε ψεμα.
  Μετα ειπαν οτι τον βαφτισαν οι αρειανοι, μα και αυτο ηταν ψεμα.
  Αν εχεις καποιο στοιχειο και δεν σου κανει κοπο, θα βηθελα να το ξερω.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ Θεόφιλε,
   τον Κωνσταντινο βάπτισε ο φιλοαρειανός επίσκοπος Νικομήδειας Ευσέβιος, αυλοκόλακας και φίλος του. Αυτό δεν αμφισβητείται.
   Ο Παπαρηγόπουλος γράφει σχετικά:
   «…δεν εδίστασαν να δανεισθώσι τα όπλα των εθνικών και των φιλοσόφων ίνα ασχημίσωσι πολυειδώς και πολυτρόπως την εικόνα του ανδρός. Τινές μάλιστα κατήντησαν να αμφισβητήσωσι και αυτήν την ορθοδοξίαν αυτού επί τω λόγω ότι εβαπτίσθη υπό του Νικομηδείας Ευσεβίου» («Ιστορία του ελληνικού έθνους», τόμ. 2Β΄, Ελευθερουδάκης- 1932, σελ. 150).

   Οι εχθροί του Κωνσταντίνου ξεχνούν πως όταν ένας αρειανιστής επίσκοπος (τον θέλουν και μετανοημένο μετά σε ορθόδοξο) βαπτίζει καποιον άγιο φονιά αυτομάτως το βάπτισμα γίνεται ορθόδοξο.

   Τώρα για τον παπα Σίλβεστρο που υποτίθεται πως βάπτισε τον Κων/νο, αυτό όντως είναι παπική μυθοπλασία βασιζόμενη σε πλαστογραφημένα κείμενα (Vita Silvestri, για τη δήθεν «Κωνσταντίνειο Δωρεά» ), για να διεκδικήσει ο πάπας το πρωτείο.
   (βλ. Patinot, «Σίλβεστρος», στη Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλοπαίδεια).

 10. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ευχαριστω.

 11. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Αθήνα – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχαν οι δύο επιχειρηματίες Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και κ. Πέτρος
  Κυριακίδης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του blog «Τρωκτικού» οι δύο επιχειρηματίες μετέβησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μετά από πρόσκληση του ιδίου του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.

  Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες το συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με τους δύο επιχειρηματίες κ. Λαυρεντιάδη και κ. Κυριακίδη, πάντως λογικό είναι ο Αρχιεπίσκοπος να ήθελε να τους γνωρίσει από κοντά.

  Να αναφερθεί πως τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και ο κ. Κυριακίδης, έχουν κάνει πολλές ευεργεσίες στην Τουρκία και τα Ιεροσόλυμα, όσον αφορά τα μνημεία της Ορθοδοξίας.

  Ακόμη οι πληροφορίες του «Τρωκτικού» λένε ότι ο κ. Λαυρεντιάδης με τον κ. Πέτρο Κυριακίδη έχουν κάνει ένα σωματείο «Αγάπη» πριν πολλά χρόνια, όπου από εκεί δίνουν σε άπορους αρκετή βοήθεια ακόμα και ψυχολογική συμπαράσταση.

  Μάλιστα το σωματείο αυτό υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, και η βοήθεια του επαναλαμβάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη.

  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο τις δυσκολίες των ημερών, ο κ. Λαυρεντιάδης και ο κ. Κυριακίδης ανιδιοτελώς και με πολύ αγάπη προσφέρουν πολλά στον δυστυχισμένο άπορο αλλά και στην Εκκλησία.

  Σχετικό άρθρο

  Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

  Νεότερη Ανανέωση: 15/6/2009 (14:23)

  Ανακοίνωση

  Ο Διαχειριστής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κ. Πέτρος Κυριακίδης, συνοδευόμενος από το γνωστό επιχειρηματία κ. Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη, αμφότεροι, ανώτεροι Ταξιάρχες του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, προσεκλήθησαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος και τους παρέθεσε δείπνο την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009,στην Αρχιεπισκοπική οικία επί της οδού Αγίας Φιλοθέης.

  Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη

  Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι εδώ!
  Όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα Espresso o επιχειρηματίας βραβεύτηκε – ως μέγας χορηγός – από την χορωδία της Νίκαιας «Τροβαδούροι».
  Η εφημερίδα αφιερώνει μία ολόκληρη σελίδα (χορηγός γαρ και της Espresso ο Λαυρεντιάδης) με φωτορεπορτάζ από τη βράβευση του επιχειρηματία στη Νίκαια.
  Επίσης ο Λαυρεντιάδης (όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης) τιμήθηκε από την Αρχιεπισκοπή με το μετάλλιο……….. του Αγίου Διονυσίου για τις δωρεές προς την ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αποστολή» της οποίας γενικός διευθυντής είναι ο δημοσιογράφος Κωστής Δήμτσας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/07/blog-post_3903.html

   Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011Ο ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

   Με αμηχανία καταγράφονται τους τελευταίους μήνες από τον Τύπο οι συνεχείς εξαγορές μέσων ενημέρωσης ή πακέτων μετοχών εκδοτικών συγκροτημάτων από το επιχειρηματικό δίδυμο των Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρου Κυριακίδη. Στις αρχές του χρόνου o όμιλος των δύο στενών συνεργατών έλεγχε ήδη τις εφημερίδες Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, κλπ., τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, ενώ είχε μερίδιο συμμετοχής στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ, το κανάλι ΣΚΑΪ TV, και ανακοίνωνε την εξαγορά ποσοστού 12,22% της Πήγασος (Mega, Εθνος, Πρώτο Θέμα, Ημερησία και διάφορα περιοδικά, καθώς και ραδιοφωνικοί σταθμοί) και ποσοστού 9,62% (που μετά από λίγες μέρες έφτασε το 10,14%) της Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία).

   Πολλοί οικονομικοί αναλυτές έχουν επιχειρήσει να ερμηνεύσουν την εντυπωσιακή αυτή συγκομιδή αλλά δεν έχουν απαντήσει στο καίριο ερώτημα: ποια είναι η σκοπιμότητα μαζικής εξαγοράς μη κερδοφόρων μέσων ενημέρωσης και η συγκέντρωση στα ίδια χέρια αλλοπρόσαλλων εκδοτικών πρωτοβουλιών;

   Καταρχήν είναι δεδομένο ότι στον εσωτερικό καταμερισμό του ομίλου Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, το ζήτημα των μέσων ενημέρωσης έχει ανατεθεί στην πλευρά Κυριακίδη και την εταιρεία ΝΕΠ Εκδόσεις Α.Ε. Ο Πέτρος Κυριακίδης ήταν μέχρι πρότινος ένας μικρομεσαίος εκδότης θεολογικών και εκκλησιαστικών βιβλίων. Τα τελευταία χρόνια η δραστηριότητα του «Εκδοτικού Οργανισμού Π. Κυριακίδη» στο χώρο αυτό εκτινάχτηκε. Οχι τόσο με την έκδοση νέων τίτλων, αλλά με την εξαγορά του μεγάλου εκδοτικού εκκλησιαστικών βιβλίων «Ακρίτας» και τη δημιουργία δύο βιβλιοπωλείων-πολιτιστικών χώρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ο κ. Κυριακίδης (όπως και ο συνεταίρος του Λ. Λαυρεντιάδης) διατηρεί στενούς δεσμούς με Πατριαρχεία και Μητροπόλεις, ενώ πολύ συχνά εμφανίζεται ως «χορηγός» ή «ευεργέτης» κάθε λογής εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων.

   Αν αναρωτηθεί κανείς πώς συμβιβάζεται αυτή η ευσεβής δραστηριότητα με το σκανδαλοθηρικό περιεχόμενο της εκδοτικής ναυαρχίδας του Ομίλου, δηλαδή της εφημερίδας Espresso, η απάντηση είναι εύκολη. Εχουμε πριν από χρόνια εντοπίσει αυτά την παράξενη σύγκλιση της εφημερίδας με ορισμένους κύκλους της Εκκλησίας στη βάση ενός νέου πουριτανικού ρεύματος, στο οποίο συνυπάρχουν -όπως και στον παραδοσιακό πουριτανισμό- η καταγγελία κάποιου σκανδάλου και η αναλυτική ηδονοβλεπτική περιγραφή του («Η Espresso του μεσονυκτίου», Ιός, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 12.6.05).

   Από αλλού, όχι από την Espresso, κινδυνεύει να διαρραγεί αυτή η στενή συνεργασία του Ομίλου με εκκλησιαστικούς κύκλους. Ο Μιχάλης Κυριακίδης, ένας από τους δυο γιους του Πέτρου, ο οποίος μετέχει σε διάφορα εταιρικά σχήματα του Ομίλου είναι ταυτόχρονα πρόεδρος των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, ενώ στον Ομιλο Κυριακίδη ανήκει και το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Universal Studies of Health and Business, το οποίο επιμορφώνει μεταξύ άλλων και ρεφλεξολόγους. Μόνο που η Ρεφλεξολογία θεωρείται από τις πιο αυστηρές εκκλησιαστικές ομάδες ως δούρειος ίππος της «νέας εποχής», δηλαδή μια από τις σύγχρονες αιρέσεις!

   Οπως διαβάζουμε στον ιστότοπο της Μητρόπολης Γλυφάδας, ο τοπικός Μητροπολίτης κ. Παύλος «κατέθεσε προ καιρού σχετική διαμαρτυρία, συνοδευόμενη από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στην Ιερά Σύνοδο, αλλά και σχετική ενημέρωση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας» («Παρακαταθήκη», τ. 69, Μάρτιος Απρίλιος 2009). Ο λόγος είναι ότι «στα βιβλιοπωλεία του εκδοτικού οργανισμού Π. Κυριακίδη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη βρίσκει κανείς εκτός από χριστιανικά και πάμπολλα βιβλία από διάφορους αποκρυφιστικούς εκδοτικούς οίκους, τα οποία έχουν περιεχόμενο βουδιστικό, αποκρυφιστικό, εσωτεριστικό, νεοεποχίτικο», ενώ ο εκδοτικός οργανισμός Κυριακίδη εκδίδει το βιβλίο «Πλήρης Οδηγός Ρεφλεξολογίας» του Μιχάλη Κυριακίδη, ο οποίος «μετέχει σε διάφορα νεοεποχίτικα συνέδρια ως ομιλητής», ενώ και «ο Ακρίτας τελευταία πρακτορεύει βιβλία αποκρυφισμού».

   Το ζήτημα που έθεσε «προ καιρού» στην Ιερά Σύνοδο ο κ. Παύλος δεν έχει ακόμα εξεταστεί. Η γενναιοδωρία του Ομίλου αρκεί στους εκκλησιαστικούς παράγοντες για να παραβλέψουν τις ενοχλητικές λεπτομέρειες. Και η Σύνοδος δεν έχει καμιά διάθεση να ελέγξει το επιχειρηματικό δίδυμο που χρηματοδοτεί την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες (Λαυρεντιάδης) ή εκδίδει τις εγκυκλίους του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (Κυριακίδης).

   Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται περισσότερο είναι στο συνδυασμό των δραστηριοτήτων αυτών με την άσκηση από τον Ομιλο μιας δικής του «εξωτερικής πολιτικής». Οχημα του νέου ανοίγματος του Ομίλου είναι η χρηματοδότηση μιας «έδρας Μελετών Νοτιανατολική Ευρώπης» με το όνομα «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» στο γνωστό θινκ τανκ της Ουάσιγκτον CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών). Η ανακοίνωση της «έδρας Λαυρεντιάδη» έγινε με πανηγυρικό τρόπο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου στην Αθήνα, παρουσία πολλών επισήμων, καθώς και του παλαίμαχου πολιτικού των ΗΠΑ Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι και του Γιάνους Μπουγκάισκι, ο οποίος είναι ο πρώτος διευθυντής της έδρας. Οι εφημερίδες που ελέγχονται από τον Ομιλο έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας «η Ελλάδα αποκτά έρεισμα στην Ουάσιγκτον» (Espresso, 13.12.09). Παρόμοιο ενθουσιασμό θα επιδείξουν και εφημερίδες που έχουν έμμεση σχέση με τον Ομιλο, αλλά συνήθως κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντι σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις ΗΠΑ. «Η διείσδυση στα think tanks», σχολιάζει το Εθνος, «δίνει σημαντικό προβάδισμα στη χώρα μας, έναντι των ανταγωνιστών της στην κούρσα για επιρροή στον Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο» (12.12.09).

   Ολοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ποιός είναι ο κ. Μπουγκάισκι. Θα τους θυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν από τους θιασώτες της επίσημης μακεδονική πολιτικής της Ουάσιγκτον, ο οποίος υιοθετεί τη γραμμή που θεωρείται «ανθελληνική» στην Αθήνα. Χαρακτηριστική η άποψή του για την ιστορία της Μακεδονίας: «Σύμφωνα με ιστορικούς, οι Μακεδόνες εν γένει δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους Ελληνες, η γλώσσα τους δεν ήταν κατανοητή από τους συγχρόνους τους Ελληνες και τα πολιτικά τους συστήματα διέφεραν σημαντικά από τις ελληνικές πόλεις-κράτη» (Janusz Bugajski, «Political parties of Eastern Europe: a guide to politics in the post Communist Era”, CSIS, Νέα Υόρκη 2002). Ανάλογη είναι η γνώμη του και για τη σύγκρουση Ελλάδας-ΠΓΔΜ: «Το ζήτημα του ονόματος είναι προπέτασμα καπνού προκειμένου να ενισχυθεί ο άξονας Βελιγραδίου-Αθήνας και να κατασταλούν οι διεκδικήσεις για την αναγνώριση της ευμεγέθους σλαβικής μειονότητας στην ίδια την Ελλάδα» (Janusz Bugajski και David Augustyn, «Greece: New Power in the Balkans», World and I, 1994).

   Πώς είναι δυνατόν να μην έχει ξεσηκωθεί η τόσο ευαίσθητη πατριωτική μπλογκόσφαιρα μπροστά σ’ αυτή τη νέα «πρόκληση»; Πώς δεν έχει ακόμα ξιφουλκήσει ο Μίκης Θεοδωράκης; Ας μην ψάχνουμε συνωμοσίες. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Ο Ομιλος Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, παράλληλα με την έμμεση χρηματοδότηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια είναι και μεγάλος χορηγός κάθε λογής θρησκευτικών και εθνικών εκδηλώσεων. Είτε μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (στην οποία διαχειριστής είναι ο Πέτρος Κυριακίδης) είτε απευθείας, ως επιχειρηματικός Ομιλος, εμφανίζεται να χρηματοδοτεί συνέδρια, εκδόσεις και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις γύρω από ζητήματα «Ρωμηοσύνης». Και βέβαια ανάμεσα στα κύρια τιμώμενα πρόσωπα αυτών των εκδηλώσεων που χρηματοδοτεί ο Ομιλος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης! Τι να πει, λοιπόν, για τον διευθυντή της «έδρας Λαυρεντιάδη» Γιάνους Μπουγκάισκι, ο Μίκης; Ο ίδιος που φώναζε πριν από δέκα μέρες για τη «Λύσσα-Σόρος» είναι τώρα υποχρεωμένος να καταπιεί τη γλώσσα του.

   Το πρόχειρο συμπέρασμα που προκύπτει από τη συνοπτική αυτή παρουσίαση των εκδοτικών αντιφάσεων του Ομίλου Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη είναι ότι μέσω της στοχευμένης χρηματοδότησης προσώπων και πρωτοβουλιών έχει ήδη εξασφαλίσει μια πρωτοφανή ασυλία στο χώρο της θρησκευόμενης και εθνοπρεπούς καλής κοινωνίας.

   Προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα του ενιαίου εκδοτικού συγκροτήματος, ο «Ομιλος Πέτρου Κυριακίδη» μετείχε με περίπτερο στην ΔΕΘ του περασμένου Σεπτεμβρίου. «Ηταν όλοι τους ευχαριστημένοι», σχολιάζει η Espresso, αναφερόμενη στους επισκέπτες. «Τα πιτσιρίκια ξεφύλλιζαν με ενδιαφέρον τις πολυτελείς εκδόσεις των παιδικών περιοδικών, οι κυρίες αφοσιώθηκαν στις μοδάτες σελίδες του Officiel και του Jolie, ενώ οι κύριοι φυλλομετρούσαν τις εφημερίδες, κάνοντας απαραίτητη στάση στα τελευταία πρωτοσέλιδα της Espresso» (14.9.09). Ο καταμερισμός της νέας κοινωνίας, όπως τον οραματίζονται οι νέοι μεγαλοεκδότες.

   Γράφτηκε απο τον ΙΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις 23.1.2010 αλλά ουδέποτε δημοσιεύτηκε!!!

   http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/07/blog-post_3903.html

   • Ο/Η Ευγένιος της Σαβοϊας λέει:

    http://parallhlografos.wordpress.com/2011/08/01/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf-proton-bank/

    //ΠαραλληλοΓράφος//
    Πώς εξαφανίστηκε η υπόθεση Proton Bank [update] Posted on 1 Αυγούστου, 2011 10:44 πμ by Γαλαξιάρχης (Zaphod)

    Μία υπεξαίρεση, μία είδηση, μία τράπεζα και οι εραστές της (ΜΜΕ)
    Αναδημοσίευση από thepressproject.gr

    Σε έρευνά της στην Ελευθεροτυπία χθες, η ρεπόρτερ Αριστέα Μπουγάτσου αποκαλύπτει ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες ερευνά σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank – του γνωστού επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η αρχή διατάζει μάλιστα το πάγωμα κίνησης των λογαριασμών, των μετοχών αλλά και της ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία.

    Το νέο είναι προφανώς συνταρακτικό. Μια τράπεζα που λειτουργεί υπό το ρυθμιστικό πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδας και τις εγγυήσεις του ελληνικού κράτους φαίνεται να λειτουργεί ως πλυντήριο μαύρου χρήματος, ενώ επιπλέον ως υπεύθυνος εμφανίζεται ένας από τους πλέον προβεβλημένους επιχειρηματίες που δρουν στην ελληνική αγορά (ή δρούσαν τουλάχιστον μέχρι πολύ πρόσφατα) – ο οποίος μάλιστα έχει ξοδέψει υπέρογκα ποσά για την εξαγορά κάθε είδους επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη προτίμηση στους εκδοτικούς οργανισμούς και τα μέσα τους. Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί το ρεπορτάζ αλλά ακόμα και η απόφαση μιας ανεξάρτητης αρχής για τη δέσμευση της περιουσίας ενός ισχυρού παίχτη της ελληνικής αγοράς δε μπορεί παρά να αποτελεί σημαντικότατη είδηση.Όπως πολύ εύστοχα γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, η αποκάλυψη είναι βόμβα μεγατόνων. Γιατί όμως τελικά η είδηση έσκασε στα ελληνικά ΜΜΕ σαν μισοτελειωμένο γκαζάκι του καφέ;Από την πρώτη στιγμή παρακολουθήσαμε την πορεία της είδησης στα ελληνικά ΜΜΕ: η παρατήρηση του τρόπου με τον οποίο κάθε μέσο αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ειδήσεις προσφέρεται άλλωστε για εξαγωγή συμπερασμάτων. Θελήσαμε να δούμε την επιλογή των λέξεων στους τίτλους, τη θέση τους σε κάθε μέσο, τις ομοιότητες και τις διαφορές στο ρεπορτάζ. Το tracking των ειδήσεων στα ΜΜΕ είναι κάτι που κάνουμε και μας έχει βοηθήσει στο παρελθόν, αυτήν τη φορά όμως δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό που συνέβη.Αυτό που συνέβη είναι ότι δεν συνέβη τίποτα. Η είδηση ουσιαστικά δεν «πέρασε ούτε στα ψιλά» ούτε στα χοντρά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Εκτός από tovima.gr/in.gr που φιλοξένησαν από το μεσημέρι την είδηση, site όπως αυτά της Καθημερινής, του Έθνους, του Πρώτου Θέματος, του ΑΝΤ1, του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ αλλά και αμιγώς διαδικτυακά μέσα όπως το newsit.gr, newsbeast.gr, zougla.gr, real.gr, ellispoint.gr, e-go.gr, ακόμα και το tvxs.gr δεν είχαν ούτε μία λέξη για μια είδηση πρωτοσέλιδου. Κι αυτό, ενώ πολλά από τα παραπάνω ΜΜΕ είχαν συνεχή παρακολούθηση της επικαιρότητας και προέβαλλαν αναλυτικά τον «καθαρισμό» του Συντάγματος και την επικείμενη συνέλευση των «απερίσκεπτων» οδηγών ταξί.

    Αλλά τα παράξενα δεν σταματούν εδώ. Η αποκάλυψη ότι ολόκληρο σχεδόν το ΔΣ μιας ελληνικής τράπεζας, εισηγμένης στο χρηματιστήριο, αντιμετωπίζει κατηγορίες υπεξαίρεσης ποσού ίσου με το 1/4 του μετοχικού της κεφαλαίου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πρώτο θέμα στις οικονομικές εφημερίδες.

    Ε, λοιπόν, δεν ήταν σε όλες. Το βρήκαμε στο Capital.gr (όχι και πολύ τονισμένο είναι η αλήθεια), το βρήκαμε και στο Euro2day.gr αλλά δεν το βρήκαμε στην imerisia.gr, δεν το βρήκαμε στην isotimia.gr και δοκιμάσαμε μεγάλη έκπληξη όταν ανακαλύψαμε ότι καμία αναφορά δεν έχει επίσης και η naftemporiki.gr!

    Τι συνέβη λοιπόν αυτό το Σάββατο στον ελληνικό Τύπο; Η αποκάλυψη διέφυγε της προσοχής των «υλατζήδων»; Άργησαν να ξυπνήσουν οι αρχισυντάκτες; Δεν την είχε το ΑΠΕ; Η είδηση έπεσε θύμα του εσωτερικού πολέμου των ΜΜΕ; Υπήρχαν λόγοι για να θαφτεί το θέμα; Διαλέξτε την απάντηση που σας ταιριάζει περισσότερο, όπως και να έχει η δυσλειτουργία των ελληνικών ΜΜΕ είναι δεδομένη.

    Υπάρχουν τρία ζητήματα που αξίζει να διερευνήσουμε προκειμένου να δοκιμάσουμε μερικά συμπεράσματα για τη σημερινή μαύρη τρύπα της ενημέρωσης. Το πρώτο αφορά την ίδια την είδηση. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν ανήκει στην κατηγορία «εύκολο θύμα» και γραφικός παράνομος, όπως είναι για παράδειγμα ο Αχιλλέας Μπέος, παρόλο που εδώ και κάποιους μήνες έχει αποσυρθεί στο Λονδίνο, αφήνοντας σκιές στην αγορά. Ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια, όταν μεσουρανούσε, ξεκίνησε μιαν επιχείρηση-σκούπα στα ελληνικά ΜΜΕ αγοράζοντας μετοχές μεγάλων εκδοτικών οίκων (αλλά και τα σκουπίδια τους) που σε συνδυασμό με μια σειρά δωρεών σε ιδρύματα, όπως το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Καραμανλή, τον έφεραν στο κέντρο της συζήτησης. Ο Λαυρεντιάδης φερόταν κατά καιρούς να αγοράζει ποσοστά της τάξης του 10% των εταιριών του Μπόμπολα ή του Τεγόπουλου, να εξαγοράζει την Espresso, να συζητάει με τον ΔΟΛ και να ξοδεύει εκατομμύρια για την αγορά φύλλων και ιστοσελίδων χωρίς πραγματική αξία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της διαπλοκής της επιχειρηματικότητας με τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς δεν θα ήταν αδιανόητο να έχουν δημιουργηθεί δεσμοί και διασυνδέσεις που χθες έπαιξαν το ρόλο τους.

    Το δεύτερο έχει να κάνει με την κακή δημοσιογραφική λειτουργία των ΜΜΕ. Πριν από λίγους μήνες οι Άβι Λιούις και Ναόμι Κλάιν εξηγούσαν στον Άρη Χατζηστεφάνου ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν με αυτοματοποιημένους μηχανισμούς αυτολογοκρισίας. Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι ξέρουν τη γραμμή του μέσου τους και προσαρμόζουν την εργασία τους σε τέτοιο βαθμό που δεν χρειάζεται ο διαπλεκόμενος πολιτικός ή επιχειρηματίας να σηκώσει το τηλέφωνό του και να παρέμβει. Εκτός αυτού, υπάρχει το θέμα του ανταγωνισμού των ΜΜΕ. Ενδεικτική είναι η περίπτωση των τηλεγραφημάτων του Wikileaks. Τα διπλωματικά έγγραφα που περιέχουν ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας έβρισκαν εύκολα το δρόμο τους στη δημοσιότητα μέχρι που η Καθημερινή εξασφάλισε με κάποιο τρόπο πρόσβαση σε αυτά. Από την ίδια ημέρα όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ ξέχασαν εντελώς το ζήτημα (αν και η Καθημερινή έπαθε πρώτη αλτσχάιμερ). Και γιατί να μην το ξεχάσουν; Η συνεχόμενη συρρίκνωση των newsroom που λειτουργούν υπό την απειλή των μαζικών και συνεχόμενων απολύσεων αφήνει τα σημάδια της στην ποιότητα της παραγόμενης δημοσιογραφίας. Άλλωστε η είδηση για την τεράστια υπεξαίρεση δεν απασχόλησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μας είναι εντελώς αδιανόητο γιατί το ΑΠΕ, που δημοσιεύει φοβερές ειδήσεις όπως το «Δικογραφίες σε βάρος δύο γιατρών για τη μη έκδοση αποδείξεων», αγνόησε επιδεικτικά την είδηση που έχει επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά έτσι και αλλιώς είναι αρκετά τα πράγματα που μας ξαφνιάζουν σε σχέση με το ΑΠΕ (όπως για παράδειγμα ότι έχει διαφημίσεις τραπεζών στη σελίδα του). Στην τελική όμως θα είχε ενδιαφέρον να σκεφτούμε τη δύσκολη θέση στην οποία θα μπορούσε να περιέλθει ο δημοσιογράφος που πέφτει πάνω στην είδηση. Είναι τόσα πολλά που πρέπει να σκεφτεί.

    Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με τα ΜΜΕ και τις σχέσεις τους με τις τράπεζες. Σε μια περίοδο που οι πωλήσεις στο περίπτερο πέφτουν δραματικά, η διαφημιστική αγορά καταρρέει και η κρατική εξουσία δυσκολεύεται να προσφέρει τη στήριξη που παρείχε αφειδώς μέσω της κρατικής διαφήμισης, οι εκδότες έχουν γίνει πλέον τζάνκι των τραπεζών. Η Μάνια Τεγοπούλου στέλνει δημόσια ραβασάκια στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, ο ΔΟΛ υποθηκεύει το κτίριό του και οι περισσότερες εφημερίδες είναι εντελώς «στεγνές».

    Σερφάροντας στα ενημερωτικά portal, ψάχνοντας για τη χαμένη είδηση, καταγράψαμε τις διαφημίσεις τραπεζών που κοσμούν κάθε μέσο. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γραφικό, τα ιντερνετικά ΜΜΕ βρίθουν από αυτές τις διαφημίσεις. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο τρέχουν συνήθως ελάχιστα διαφημιστικά προγράμματα και ότι τα site που επισκεφτήκαμε πριν από λίγο καιρό είχαν πολύ περισσότερες.

    Γιατί διαφημίζονται όμως οι τράπεζες σε μια περίοδο κρίσης, την ώρα που λαμβάνουν δισεκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους προκειμένου να επιβιώσουν; Τα ανεπίσημα (αλλά διασταυρωμένα) στοιχεία δείχνουν ότι τα δάνεια από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί κατά 85% ενώ σήμερα στις περισσότερες τράπεζες εγκρίνονται λιγότερες από δύο στις δέκα αιτήσεις καταναλωτικών δανείων. Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν τους ενδιαφέρει το προϊόν που διαφημίζουν.

    Υπάρχει ακόμα ένα γεγονός που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά. Πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διεξήγαγε τα λεγόμενα τραπεζικά stress test που έλεγξαν την ετοιμότητα των τραπεζών της Ευρώπης σε σενάριο κρίσης. Παρόλο που σε αυτό δεν συμπεριλήφθηκε το ενδεχόμενο default ευρωπαϊκού κράτους, η Eurobank και η ATEBank απέτυχαν τουλάχιστον σε κάποιο επίπεδο. Την ώρα λοιπόν που σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ η είδηση για την Ελλάδα ήταν «Δύο ελληνικές τράπεζες αποτυγχάνουν», στη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ η είδηση πέρασε με τίτλο «Τα κατάφεραν οι ελληνικές τράπεζες» και μόνο στο τέλος των κειμένων έβρισκες σε υποσημείωση τις λεπτομέρειες της επιτυχίας/αποτυχίας.

    Είναι λοιπόν απαραίτητη κάποια συνωμοσία που οργανώνεται στα μπουντρούμια της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ; Μάλλον όχι. Η χρόνια διαπλοκή των κατεστημένων ΜΜΕ, η πίεση της αγοράς, η λογοκρισία και η αυτολογοκρισία, οι εμπορικές σχέσεις, η μείωση των εσόδων και η τυρανία των δημοσιογράφων, όλα αυτά μαζί δημιουργούν τα νέα Bad Media, τα οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να θάψουν, να χάσουν ή να ξεχάσουν σημαντικότατες ειδήσεις την ώρα που προσπαθούν να επιβάλλουν την ατζέντα τους.

    Κ.Ε.

 12. Ο/Η Κίτρινος Τύπος λέει:

  Αυτή είναι κύριοι η Εκκλησία.
  Απειλειται από διάφορους καλοθελητάδες με λεξιλόγιο πεζοδρομίου επειδή είναι ορθάνοιχτη στην αμαρτία στην υποκρισία και έκθετη.
  Δείτε άλλη μια παρόμοια υπόθεση, παλιότερη.
  Ούτε μια ουτε δυο
  Τι είχες Γιαννη τι ειχα πάντα

  http://pestoedo.blogspot.com/2010/02/blog-post_3539.html

  Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010
  Η ΞΕΚΟΥΜΠΤΩΤΗ ΡΟΜΠΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

  ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ. Ο ADIAKRITOS ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ “ΣΟΥ ‘ΠΑ-ΜΟΥ ‘ΠΕΣ”

  ΕΚΑΝΕ ΨΩΝΙΣΤΗΡΙ ΣΤΟ INTERNET ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΚΟΜΕΝΟΥΣ

  ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

  ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

  Όταν ασχολούνται με την εκκλησία ,τους πιάνει ταράκουλο. Έχουν γεμίσει τα δημοσιογραφικά γραφεία αδερφές, που μαζί με τα παλληκάρια, έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια. Κανείς δεν τολμάει να κάνει αποκαλύψεις για το αδερφάτο που έχει πνίξει τους ναούς, τα μοναστήρια, το Άγιο Όρος, τις γειτονιές μας.

  Οι περισσότεροι από δαύτους(που προσβάλουν τους πραγματικούς και έντιμους παπάδες και καλογέρους), είναι κρυφοαδερφές. Ακόμα χειρότερες από τις φανερές. Με τους gay, δεν έχουμε τίποτα, αρκεί να κάθονται φρόνιμοι και να μην προσβάλουν τους δίπλα τους.
  Τούτος εδώ(από τους πολλούς που έχουμε συναντήσει)έχει καβαλίσει το καλάμι. Έχει γραμμένη την εκκλησία, στα παλιά του τα παπούτσια. Ψωνίζεται νυχθημερόν στο gayromeo. Στο βιζιτάδικο της γκροβαρίας. Μιλάει αισχρά, κυνικά, αχαλίνωτα. Είναι πορωμένος. Καταπατά τους εκκλησιαστικούς κανόνες αλλά δεν τον ενοχλεί. Έχει υποθηκεύσει το ράσο στην αμαρτία αλλά δεν τον πειράζει.

  Στέλνει τις φωτογραφίες του(που θα δείτε σε λίγη ώρα)για να οπισθοβουλεί κατά συρροή. Για να σηκώνει συνεχώς το σακάκι, να τινάζει την σκόνη από τους κουραμπιέδες, να ακουμπά συνεχεια τους τοίχους και να ξεβιδώνει το καπάκι της κατσαρόλας.

  Σιχαμένος. Παραβάτης. Αρσενοκοίτης. Εαν έχει πυγμή ο Ιερώνυμος, θα πρέπει να του δώσει γερή κλωτσιά και να τον γκρεμοτσακίσει από τα σκαλοπάτια της εκκλησίας. Εαν έχει…

  Θα τους διαλύσουμε τους παπαδοαρπάχτρες που έχουν μολύνει την θρησκεία μας. Ποτέ δεν τους πήγαμε και ποτέ δεν μας πήγαν. Η αναμέτρηση θα είναι σκληρή με τους ανίερους. Δίχως όρια. Αλλά στο τέλος θα νικήσει το καλό…

  ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ….

  (Το ρεπορτάζ είναι από την εφημερίδα VETO)
  Αναρτήθηκε από pesto-edo στις Κυριακή, Φεβρουάριος 21, 2010

  • Ο/Η Ένας λέει:

   Αυτό που είναι άπαιχτο είναι το σχόλιο που έβαλε αναγνώστης στο κίτρινο μπλογκ.
   Τάχα μου τάχα μου ζητάει από τον αρχιεπίσκοπο να κάνει κάθαρση.
   Ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα

   σχόλια:
   ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε…
   EΔΩ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Α’ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ(ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β’ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ

   22 Φεβρουαρίου 2010 2:20 μ.μ.

 13. Ο/Η CV λέει:

  Οδός Τετραδίου …

  O ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ….

  ΣΤΙΓΜΙΌΤΥΠΟ ΑΠΌ ΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ

  Δεν πάει πολύς καιρός, που κατά τύχη επισκέφθηκα ένα ιστολόγιο που δεν ήξερα τα θέματα που ανέβαζε. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι ανήκε σε έναν κληρικό, προφανώς άγαμο, ο οποίος αναρτούσε μελαγχολικές και ρομαντικές φωτογραφίες από τη φύση με τη σκιά μιας γυναίκας, και δικά του ποιήματα για την αγαπημένη του που έχασε και στα οποία εξέφραζε τη θλίψη και τα ερωτικά του αισθήματα για την απώλεια της γυναίκας που είχε σχέση.
  .
  Ως προς το γεγονός βέβαια, είναι και ανθρώπινο και κατανοητό, ότι ένας άνθρωπος, άσχετα με την ιδιότητά του (και ιερέας ασφαλώς) μπορεί να χτυπηθεί απ’ τον έρωτα και να θλίβεται αν το άλλο ήμισυ τον εγκαταλείψει. Αλλά…αλλά, από το σημείο αυτό, μέχρι το σημείο ένας ιερωμένος να μεταδίδει σε…παγκόσμια πρώτη δια του διαδικτύου τον έρωτα που έχασε μαζί με τα θλιμμένα ερωτικά του ποιήματα… Έλεος Άγιε Πατάπιε…
  .
  Ταυτόχρονα είχαν μαζευτεί γύρω του κάποιες κότες, συγγνώμη κυρίες ήθελα να πω, που σχολίαζαν παρηγορητικά το πρόβλημά του και επαινούσαν τα ποιήματά του…..
  ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν σκέφθηκε ΠΩΣ, ούτε ένας απλός πολίτης δεν θα γινόταν ρόμπα δημόσια, κάνοντας θέμα στο ιστολόγιό του τα εντελώς απόρρητα προσωπικά του και ότι θα είχε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να σηκώσει μόνος του το βάρος του δικού του προβλήματος. ΚΑΜΙΑ λοιπόν δεν διερωτήθηκε τι σόϊ όχι μόνο ιερωμένος, αλλά γενικά τι σόι άντρας, τι σόι γελοίος και χύμα άνθρωπος είναι αυτός, παρ’ όλο που οι περισσότερες ήταν μορφωμένες γυναίκες.
  .
  Μου έκανε εντύπωση, το πόσο τις κράταγε τσιτωμένες, η ιδιαιτερότητα της δημόσιας ερωτικής εξομολόγησης του κληρικού. Το εισέπρατταν ως ελκυστικό και πικάντικο αλλά αντιδρούσαν με θεολογικά και συναισθηματικά προσχήματα. Το ρόζ δημιουργούσε την έξαψη του ενδιαφέροντος και το θεολογικό που ανακατευόταν με το ροζ, επικάλυπτε και νομιμοποιούσε! Μεσ’ τη καλή χαρά λοιπόν οι κυρίες, απλά επιβεβαίωναν την επικρατούσα αντίληψη, πως οι όταν γυναίκες ακούσουν για ερωτικές υποθέσεις, προστρέχουν να…βοηθήσουν. Έτσι ο κόκορας έκανε την αυλή του με τις κότες για να παρηγοριέται και ό,τι προέκυπτε…
  Μία από αυτές μάλιστα του αφιέρωσε ένα ερωτικό ποίημα, με θεολογικό μανδύα,
  για να μην είναι εντελώς τσόντα.
  .
  Το σκηνικό όμως, δεν ήταν σκέτο ιερωμενοερωτικό. Ο παπάς , πουλούσε στις κυρίες κότες και θεωρίες περί αναρχοθεολογίας. Αν κατάλαβα καλά, είχε κάνει μια ομάδα , με αναρχοθεολογικές θέσεις, που τις δίδασκε στις κυρίες που εκστασιάζονταν….
  .
  http://tetradios.blogspot.com/2010/11/blog-post.html.
  Έτσι λοιπόν, ο εν λόγω ιερωμένος που δεν ήταν σε θέση ούτε τα προσωπικά του να κρατήσει για τον εαυτό του και ζητούσε τη λύπηση και την παρηγοριά για τον χαμένο του έρωτα σε πανελλήνιο δίκτυο, ήταν φανερό, ότι ήθελε να εντυπωσιάσει τις κυρίες ΚΑΙ με τις θεωρίες του, (που… μάσαγαν διαρκώς) για την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς του. Κάτι σαν life style δηλαδή

 14. Ο/Η CV λέει:

  Ανήλικοι απέτρεψαν αποπλάνηση από ιερωμένο

  Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν πολλούς κινδύνους για τους ανυποψίαστους ανήλικους χρήστες και όχι μόνο.

  11/07/2011 16:15

  Ο επικεφαλής της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης παρουσίασε το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά τον Ιούλιο σε Κω, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα και Κεφαλονιά. Πλέον στην Ελλάδα το 93% των παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, ενώ τρία εκατομμύρια Ελληνες είναι «συνδεδεμένοι» με διάφορους τρόπους πάνω από 2,5 ώρες καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας.

  Η παρουσία των απατεώνων είναι παραπάνω από εκτεταμένη σε διάφορους τομείς, από την οικονομική απάτη ως την παιδεραστία.

  Διάφορες εγκληματικές ομάδες ή άτομα μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να εξαπατήσουν υποσχόμενοι, στις πιο αθώες περιπτώσεις, κέρδη και δώρα που δεν υπάρχουν και στις χειρότερες διαπράττουν εγκλήματα.

  Ο κ.Σφακιανάκης ανέφερε περίπτωση στην οποία ιερωμένος επεδίωξε να ξεγελάσει ανήλικο με σκοπό να τον αποπλανήσει, και μάλιστα σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.

  Η εξέλιξη αυτή αποφεύχθηκε επειδή ο νεαρός είχε προνοήσει να πάρει μαζί του και φίλους του και τελικά απέτρεψε την επίθεση.

  http://thebest.gr/news/index/viewStory/78531

 15. Ο/Η CV λέει:

  Ιερωμένος εκδιδόταν στο Διαδίκτυο

  «ΠΟΤΕ θα σε συναντήσω, να μου αλλάξει η ζωή;» ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσε την προσωπική του ιστοσελίδα αρχιμανδρίτης που πριν από τρία χρόνια σκανδάλισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από καταγγελία ότι εκδίδεται μέσω του Διαδικτύου. Η περίπτωση μάλιστα αυτή κατέδειξε την «επιρροή» και τον ρόλο του νέου μέσου επικοινωνίας στην «αποκάλυψη» των ιδιαίτερων προτιμήσεων και μύχιων σκέψεων κληρικών, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Φανάρι. Το… σερφάρισμα στην ιστοσελίδα αυτή οδηγούσε κατόπιν τον επισκέπτη σε φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές και μία ολόσωμη φωτογραφία του αρχιμανδρίτη με αδαμιαία περιβολή. Κάτω από αυτήν την πόζα αναγράφονταν οι… εντολές του προς τους ενδιαφερομένους: «Μόνο για ψαγμένους και αποφασισμένους» και «Παρακαλώ, όχι εύσωμοι, τριχωτοί ή θηλυπρεπείς». Ο συγκεκριμένος ιερωμένος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχολήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εκκλησιαστικούς κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την… εξωεκκλησιαστική ζωή του, καθώς καταγγελίες τον ήθελαν τακτικό θαμώνα σε μπαρ όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι. Στις παρέες του μάλιστα καυχιόταν για τις «υψηλές, εκκλησιαστικές του γνωριμίες», αλλά και τον «τολμηρό του βίο». Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο αρχιμανδρίτης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Φανάρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην παρούσα φάση υπηρετεί σε εκκλησία του εξωτερικού.

  Απο το «ΒΗΜΑ»
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=253211

 16. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  Kαθαίρεση ορθόδοξου παπά στις ΗΠΑ για παιδεραστία

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1684

  Priest Defrocked

  Date Published: 8/7/2011

  Archpriest Neal James Carrigan was deposed from the priesthood by the synod of the Orthodox Church in America (OCA) on May 3, 2011. No reason was given for this action.

  Carrigan was arrested on July 2, 2008, and charged with 2 counts of indecent assault on a person less than 13 years of age and 2 counts of corruption of minors. He was suspended from the priesthood shortly thereafter, on July 10, 2008. The priest was granted retirement on September 1, 2008, with his suspension still in effect.

 17. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Ιερά παράκρουσις ιερά μανία

  O Θεοπρόσβλητος ξαναχτυπά:

  Theoprovlitos είπε…
  Τωρα κυκλοφορει και ως blogger Λασκαρατος, ανηκει στο περιβαλλον του Στεφανου Μανου ενω το 2004 κατεβηκε με το ΔΗΚΚΙ

  http://omarkosmetamousia.blogspot.com/2009/11/blog-post_8607.html

 18. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Ενόσω η Ι.Αρχιεπισκοπή καθυστερεί την έκδοσιν πορίσματος δια τον διαδικτυακόν ιερωμένον, ο Θεοπροβλητος ξανα-ξανα-χτυπά:

  12/3/09 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

  Πολλά φουστάνια βρε παιδιά…

  Πολλά φουστάνια.

  Τι διάολο;

  Εδώ είναι Ιερά Μηρόπολις, δεν είναι το Λύκειο των Ελληνίδων!

  Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης Κερατέας Αττικής (παλαιό ημερολόγιο) συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’εξακολούθηση. Ο ηγούμενος συνελήφθη μετά από καταγγελίες τεσσάρων νεαρών, ότι κατά το διάστημα από το 1998 έως και το 2007, όταν ήταν στο μοναστήρι ως δόκιμοι μοναχοί, είχαν υποστεί τις ασελγείς επιθέσεις του ηγουμένου σε βάρος τους. Από την έρευνα έχει προκύψει ότι ο ηγούμενος έχει ασελγήσει σε 17 νεαρούς.

  Αναρτήθηκε από Theoprovlitos στις 22:20
  Ετικέτες ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

  7 σχόλια:
  π.Παντελεημων είπε…
  Αν δεν ήταν για κλάματα το όλο θέμα θα είχα σκάσει στα γέλια.
  Καλημέρα.

  12 Μαρτίου 2009 11:52 μ.μ.
  Theoprovlitos είπε…
  Καλημερα πατερ μου.

  Φαινεται πως στην Εκκλησια μας εκτος από την Χαρμολύπη θα πρεπει να προσαρμοσθουμε και με τον Κλαυσιγελο.

  13 Μαρτίου 2009 8:16 π.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  ας χωρίσουμε λοιπόν το σιτάρι από το άλλο (πως το λένε) και να κρατουμε μικρό καλάθι.

  13 Μαρτίου 2009 10:10 π.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ,ΚΑΘ’ΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.
  ASLAN

  13 Μαρτίου 2009 12:50 μ.μ.
  Theoprovlitos είπε…
  @Ανωνυμε

  Την ηρα απο το σταρι για να την χωρισεις πρεπει πρωτα να παρεις το δρεπανι. Δυστυχως ομελεταα χωρις αυγα δεν γινεται.

  @Ασλαν

  Οντως κατι πρεπει να κανουμε. Αυτο σκεφτομουν συνεχως. Εγω παντως εστειλα email εντονης διαμαρτυριας σε διαφορους εκκλησιαστικους φορεις, στα ορια του υβριστικου και εδηλωσα πως αν πετυχω τον Νεας Ιωνιας σε καμμια ενορια δεν ξερω αν θα αυτοσυγκρατηθω να μην του φωναξω Αναξιος μεσα στην Εκκλησια.

  Αν το εκαναν αυτο κι αλλοι τοτε θα φοβοταν να βγει απο το παλατι με τους υποτακτικους του και θα γλυτωνε ο κοσμος από την παρουσια του.

  13 Μαρτίου 2009 3:32 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…
  ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ(«ΡΟΪΔΗΔΕΣ ΚΑΙ «ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΙ») ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.

  13 Μαρτίου 2009 10:53 μ.μ.
  Theoprovlitos είπε…
  Ανωνυμε

  Τεινω να πιστευω πως ΕΥΤΥΧΩΣ που υπαρχουν και οι Ροϊδηδες οι οποίοι λειτουργουν ως βακτηρια του Κυριου στην ασυδοσια των μεγαλων και στην σιωπή την δικη μας.

  Αν λυπαμαι για κατι ειναι για την δικη τους ψυχη. Γιατι ειναι προφανες πως οτι κανουν το κανουν από μισος.

  Δεν σου κρυβω πως αν αρχισουν να βγαζουν οι τηλεορασεις σκανδαλα για τους δεσποταδες και το περιβαλον τους, ΑΥΤΗ την φορα θα χαρω.

  15 Μαρτίου 2009 2:15 π.μ.

  εκ του
  theoprovlitos.blogspot.com/2009/03/blog-post_12.html

 19. Ο/Η Επίσκοπος Νικόλ λέει:

 20. Παράθεμα: Συνάντησις Σεραφείμ Πειραιώς με Σατανιστήν « Ροΐδη Εμμονές

 21. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Ο αρχιεπίσκοπος Αβούνδιος της Συνόδου του Μιλάνου, τριγυρνάει σε νάϊτ κλαμπς και σκανδαλίζει τους πιστούς

  http://news-nftu.blogspot.com/2011/11/milan-synod-retires-abp-abundius.html

  Milan Synod: Archbishop Abundius «unretires» himself?

  Posted By Deacon Joseph Suaiden on Monday, December 19 | 12/19/2011 12:48:00 AM

  During the break between the Milan Synod and the American Metropolia She had elevated, rumors of Abp Abundius allegedly visiting nightclubs in Spain during a pastoral visit began to spread, leading a number of clergy to call for his deposition.

  Ο Αβούνδιος που ζει σκανδαλώδη ζωή κατηγόρησε το πατριαρχείο της Μόσχας σαν άντρο ομοφυλοφιλίας

  http://news-nftu.blogspot.com/2011/11/milan-synod-retires-abp-abundius.html

  It was announced today that Abp Abundius of Lecco has voluntarily retired from the episcopate, leaving four active Bishops in the Milan Synod. The motives for his retirement are unclear. However, Abp Abundius was one of the primary defenders of rapproachment with the Moscow Patriarchate’s Moldovan exarchate. This retirement may be prompted by the negative position held some of the clergy of the Moscow Patriarchate’s exterior church branch, who held that Abp Abundius lived a scandalous life.

  Abp Abundius, formerly known as Fr Dmitri (Bica) in the Romanian New Calendar Patriarchate, had become infamous for publicizing the claim that homosexuality was entrenched at the highest levels of the Patriarchate.

 22. Παράθεμα: Εφραίμ, τσάι και συμπάθεια στον Κορυδαλλό « Ροΐδη Εμμονές

 23. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

  Iερείς εραστές δολοφονούνται

  Συμβόλαιο θανάτου με θύματα τον… εαυτό τους φαίνεται πως είχαν συνάψει δύο ιερείς στην Κολομβία, οι οποίοι δολοφονήθηκαν πριν από έναν χρόνο στην Μπογκοτά. Οπως αποκάλυψαν οι Αρχές, οι ιερείς είχαν συμφωνήσει να αυτοκτονήσουν μαζί αφότου ο ένας τους διαγνώστηκε με AIDS, γιαυτό προσέλαβαν επαγγελματίες δολοφόνους επειδή δεν άντεχαν οι ίδιοι να πάρουν τη ζωή τους.

  Οι συγγενείς των νεκρών ιερέων επιμένουν ότι δεν είναι έτσι. Λένε ότι οι δικοί τους έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας και αρνούνται τα στοιχεία που ήθελαν τους δύο άντρες να διατηρούν ομοφυλοφιλική σχέση. Δύο από τους φερόμενους ως δολοφόνους εντοπίστηκαν από κλήσεις που είχαν κάνει οι ιερείς στα κινητά τους τηλέφωνα.

  Ο 37χρονος πατήρ Ρίτσαρντ Πιφάνο και ο 35χρονος πατήρ Ραφαέλ Ρεατίγκα βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες σε ένα αυτοκίνητο στη νότια Μπογκοτά τον Ιανουάριο του 2011.

  Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι πλήρωσαν τους ύποπτους επαγγελματίες δολοφόνους περίπου 6.500 ευρώ για να τους σκοτώσουν και να το κάνουν να φανεί σαν απόπειρα ληστείας.

  Οι δύο ιερείς ήταν φίλοι από την ιερατική σχολή και συχνά έκαναν μαζί την χριστουγεννιάτικη λειτουργία, αλλά και άλλες λειτουργίες, σύμφωνα με τον κολομβιανό Τύπο.

  Στην τελευταία του λειτουργία, ο πατήρ Ρεατίγκα ζήτησε από τους ενορίτες του να προσευχηθούν στην Σάντα Μάρτα, την προστάτιδα των χαμένων σκοπών, ενώ ο πατήρ Πιφάνο ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον ίδιο.

  Τόσο η αυτοκτονία όσο και η ομοφυλοφιλία θεωρούνται κολάσιμα αμαρτήματα για την καθολική εκκλησία.
  Πηγή
  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=443917

 24. Ο/Η Μπρε ο παπάς απ την Κοζάνη λέει:

  http://kozanimedia.gr/?p=66245

  Kozanimedia:

  Aπίστευτo διχαστικό κήρυγμα του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου στο κήρυγμα των τελευταίων Χαιρετισμών-Μπέρδεψε τα βιβλία της ιστορίας, τον Νέρωνα και τον…Κίσινγκερ!

  Καταχωρήθηκε στις 30 Μαρτίου 2012 από τον/την Παναγιώτης

  Ακόμη και την κατανυκτική για τους πιστούς ημέρα των τελευταίων Χαιρετισμών, με τον «Ακάθιστο Ύμνο» επέλεξε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, προκειμένου, από άμβωνος, να κάνει ένα ακόμη διχαστικό κήρυγμα, παρουσία δεκάδων πιστών, στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου!

  Ξεκινώντας με μια αναφορά σε «στρατευμένους εθνικομηδενιστές από ξένα κέντρα» και σε «πληρωμένους ανθρώπους ενάντια της εκκλησίας», (χωρίς και πάλι καμία συγκεκριμένη αναφορά σε πρόσωπα) ανέφερε πως και αυτή τη φορά προσπάθησαν να «καπηλευτούν» την 25η Μαρτίου και να «διαστρεβλώσουν τα γεγονότα» για την ημέρα έναρξης της ελληνικής επανάστασης.

  Αμέσως μετά, όμως, ο ίδιος ο μητροπολίτης, με συγκεριμένες ιστορικές αναφορές παραδέχθηκε πως η ημερομηνία έναρξης της επανάστασης δεν ήταν η 25η Μαρτίου, καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, προκαλώντας πολλές απορίες, αφού με τα όσα είπε ουσιαστικά δικαίωσε όλες τις σύγχρονες ιστορικές απόψεις…

  Και ξαφνικά συνέχισε, κατηγορώντας την πολιτεία πως «έγραψε άλλα ιστορικά βιβλία», «καταρρακώνοντας» την ελληνική ψυχή και δημιουργώντας «σύγχυση και αμφιβολία» στους νέους της χώρας, λέγοντας πως δεν έχει σημασία το πότε έγινε η επανάσταση, αλλά το ότι έγινε…

  Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης άφησε να εννοηθεί πως όλα τα παραπάνω γίνονται από «ξένα κέντρα», επικαλουμενος τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, που, όπως είπε, μίλησε για το ελληνικό γένος και τη θρησκεία του. Και αμέσως μετά κατέληξε στο ότι παρά τους Νέρωνες, τον…Ιουλιανό Παραβάτη και όλους όσοι πέρασαν, νικητής στο τέλος θα είναι ο…Χριστός, βγάζοντας το …μεσαιωνικό συμπέρασμα πως «όσοι αμφισβητούν την ελληνική ιστορία τα έχουν με την…εκκλησία μας, δηλαδή με τον ίδιο τον Χριστό»!!!!!!

 25. Ο/Η Πατριάρχης Λουλού λέει:

  BHMA

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=110920

  Οι απολαύσεις ενός μοναχού

  Σόδομα και Γόμορρα στο νησί της Αποκάλυψης

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/1999 00:00

  Παρά ταύτα ο ιερομόναχος Μιχελής όπως και οι μοναχοί Γρύλλης και Κοτσάνης διεκδικούν μια πρωτοτυπία:

  Οταν έκανα γνωστό τον λόγο της αποστολής του «Βήματος» στην Πάτμο, όλοι σχεδόν οι συνομιλητές μου έλεγαν: «Ακόμη ένας δημοσιογράφος που ήρθε να ερευνήσει για τη Μερτσέντες με τον οδηγό και για τα “καθίσματα”». Αν δεν καταλάβατε, όπως βεβαίως δεν κατάλαβα και εγώ, η Μερτσέντες ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, ο οποίος εκτός των άλλων ήταν και ο εν λευκώ ­ ή, πιο σωστά, ελέω Θεού διαχειριστής ­ της περιουσίας της ιστορικής Μονής του Ιωάννου του Θεολόγου στο νησί και τα «καθίσματα» ήταν τα άλλοτε μικρά εκκλησιαστικά κτίσματα τα οποία έχουν μεταβληθεί σε πολυτελείς βίλες.

  Στην είσοδο μάλιστα αυτών των ιερών κτισμάτων, που είναι απρόσιτα για τους πιστούς, μπορεί κανείς να διακρίνει απαγορευτικές πινακίδες ή πινακίδες του τύπου «o σκύλος δαγκώνει». Τα «καθίσματα», που βρίσκονται στην Κουμάνα, στην Παναγιά Γαβρά και στον Οσιο, στις Αλυκές, διαθέτουν επιπλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. «Οι πόρτες ανοίγουν με ριμόουντ», μου είπαν, «ώστε να αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες τους ανεπιθύμητους επισκέπτες». Ποιοι ήταν οι «ιδιοκτήτες»; Ο ιερομόναχος Μιχελής και δύο ακόμη μοναχοί της Μονής, οι οποίοι είχαν φροντίσει να κλείνουν έξω από την… οικία τους τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο λόγος είναι προφανής: ήθελαν να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι μοναχοί της Μονής, με άλλα λόγια, επεδίωκαν να είναι «μικροί κροίσοι».

  Μικροί; Τρόπος τού λέγειν, διότι τα γεγονότα ομιλούν περί του αντιθέτου. Αν είστε ιστορικοί, ασφαλώς και θα γνωρίζετε ότι κάποτε η Πάτμος ανήκε στη Μονή του Ιωάννη του Θεολόγου και όχι το αντίθετο. Ισως αυτό να ερμηνεύει, εκτός των άλλων, και δύο γεγονότα: το πρώτο είναι η ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει οι κάτοικοι με τη Μονή, η οποία ξεφεύγει από τα πλαίσια της θρησκευτικής ευλάβειας. Το δεύτερο, η ιδιοκτησιακή κυριαρχία της Μονής, ακόμη και σήμερα, στο νότιο τμήμα του νησιού, καθώς το υπόλοιπο είχε δωρηθεί στην κοινότητα, περίπου από το 1600.

  * Το μισό νησί στο σφυρί

  Η εναπομείνασα περιουσία σε γη της Μονής αποτέλεσε μάλλον το δέλεαρ για τους μοναχούς της, οι οποίοι, ερήσθω εν παρόδω, αποτελούν ένα είδος κράτους εν κράτει στο νησί. Ο λόγος είναι η τεράστια περιουσία που διαχειρίζονται, η εξαιρετική τουριστική αξία της Μονής και το γεγονός ότι απολαμβάνουν μιας σχετικής αυτονομίας, αφού η Πάτμος, όπως και όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  υποδεικνύεται ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, ο οποίος είχε αναλάβει να διαχειρίζεται την περιουσία της Μονής. Ο ίδιος, όπως και ορισμένοι άλλοι μοναχοί, είχαν στήσει, όπως καταγγέλλουν παράγοντες του νησιού, ένα κτηματομεσιτικό γραφείο που ξεπούλησε σχεδόν το μισό νησί που ανήκε στη Μονή.

  Ο πρώτος ήταν ότι συνομολογούσαν με διάφορα άτομα της εμπιστοσύνης τους, ερωτικούς συντρόφους τους ή ακόμη και συγγενείς τους, προσύμφωνα για διάφορα τμήματα γης.

  Μια δεύτερη κομπίνα που έβρισκε ευρεία εφαρμογή στο νησί ήταν η χρησικτησία. Εχουν ήδη καταγραφεί περιπτώσεις κατά τις οποίες κάτοικοι της Πάτμου ­ και όχι μόνο ­ έχουν προσποριστεί τεράστιες εκτάσεις με αυτόν τον τρόπο. Οι ίδιοι δηλαδή οι μοναχοί «δώριζαν» στην ουσία τεράστιες εκτάσεις για τα δεδομένα του νησιού σε συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, συνηγορώντας ότι πράγματι οι εκτάσεις αυτές τούς ανήκαν λόγω χρησικτησίας. Μάλιστα λέγεται ότι οι ίδιοι φρόντιζαν ακόμη και για την εξεύρεση ψευδομαρτύρων που βεβαίωναν στα αρμόδια δικαστήρια

  Η τρίτη κομπίνα έχει καταγραφεί ως «προικοδοσία». Η κομπίνα αυτή έχει διάφορες εκφάνσεις, καθώς αφορούσε κυρίως την «προικοδοσία» των ερωτικών συντρόφων των μοναχών. Τα άτομα δηλαδή που «φιλοξενούνταν» τις νύχτες στα «καθίσματα» είχαν και μια ευκαιρία να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.

  *
  Δεύτερον, κυριαρχεί ο φόβος, τόσο για τον διασυρμό της Μονής, που αποτελεί το κύριο τουριστικό αξιοθέατο του νησιού και ως εκ τούτου βασικό οικονομικό έσοδο, όσο και εξαιτίας των «υψηλών διασυνδέσεων» που διατηρούν οι μοναχοί, κυρίως με την πολιτική και στρατιωτική ιεραρχία της Δωδεκανήσου. «Οι βουλευτές της περιοχής μπορεί να μην κατάφερναν να μεταθέσουν έναν φαντάρο, αλλά για τον ιερομόναχο Γεράσιμο όλα ήταν δυνατά» είναι η έκφραση που ακούγεται στο νησί. Το τρίτο, είναι η διατήρηση της ­ έστω και κακά εννοούμενης ­ κοινωνικής ισορροπίας στο νησί. Είναι ενδεικτικό ότι το σόι του ιερομονάχου Γεράσιμου, ο οποίος είναι το 16ο παιδί μιας πολυπληθούς οικογένειας, είναι τεράστιο. Ισως αυτό να ερμηνεύει και την «κοσμοσυρροή» που παρατηρήθηκε στις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας του δημάρχου της Πάτμου κ. Ματθαίου Μελιανού, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ τού να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

  Οι «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας» όμως, όπως και η στάση των παραγόντων της περιοχής, καθώς και του σημερινού ηγουμένου, του αρχιμανδρίτη Αμφιλοχίου, είναι μία άλλη ιστορία, εξίσου αποκαλυπτική της εικόνας που εμφανίζει σήμερα η Πάτμος.

  «Υπέρ αδυνάτων και πασχόντων»

  Οι «ιστορίες» που διηγούνται στο νησί είναι πολλές και αποκαλυπτικές. Η πρώτη, για παράδειγμα, αφορά έναν νεαρό ο οποίος κάποτε υπήρξε υπαίτιος ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη σε όλη της τη ζωή μια κοπέλα. Οι γονείς της υπέβαλαν μήνυση εναντίον του νεαρού, ο οποίος κινδύνευε να χάσει ακόμη και το σπίτι του, καθώς η υπόθεση επιδικάστηκε εις βάρος του. Διεσώθη όμως χάρη στην παρέμβαση ενός μοναχού, ο οποίος δεν τον βοήθησε απλώς να επανακτήσει τη χαμένη περιουσία του αλλά και να την αυξήσει ­ έστω και αν εκ των υστέρων, λόγω της ανάγκης του να φτιάξει τη ζωή του, απεδείχθη αγνώμων προς τον ευεργέτη του.

  Βεβαίως δεν είναι ο μοναδικός ευεργετηθείς. Η ιστορία των «κοινών λογαριασμών» στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μοναχών με συγγενείς τους ή ακόμη και ερωτικούς συντρόφους τους είναι ήδη γνωστή. Εσχάτως μάλιστα ένας από τους μοναχούς απέσυρε όλες τις καταθέσεις που είχε σε κοινούς λογαριασμούς στο υποκατάστημα της Εθνικής στην Πάτμο και τις μετέφερε σε κατάστημα της Καλύμνου. Ταυτοχρόνως «έκλεισαν» και λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων,

  • Ο/Η Πατριάρχης Λουλού λέει:

   http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/3773-3242

   Άγνωστο το μέλλον της δίκης της Ιεράς Μονής Πάτμου

   Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 11 Οκτώβριος 2009
   Συντάχθηκε από τον/την συνεργάτης μας, Πέγκυ Ντόκου – 14:30

   Αβέβαιο προδιαγράφεται το μέλλον της δίκης για τη διαβόητη υπόθεση των σκανδαλωδών αγοραπωλησιών ακινήτων
   της Ιεράς Μονής Πάτμου που συνεχίζεται μετά από διακοπή του δικαστηρίου την 19η Οκτωβρίου 2009 ένεκα της απροθυμίας των μαρτύρων να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου.

   Θυμίζουμε ότι από τους 72 μάρτυρες που περιλαμβάνει το κλητήριο θέσπισμα μόνο 9 παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη και να ζητηθεί να κληθούν εκ νέου για να καταθέσουν.

   Κατηγορούμενος στην υπόθεση για υπεξαίρεση ποσού ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας είναι ο μοναχός Γεράσιμος Ελευθέριος Μιχελής.

   (….)

   Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν κατ΄επανάληψη να κληθεί σε κατέθεση ο Πολύκαρπος Γρύλλης ο οποίος φέρεται να έχει συντάξει πίνακα αγοραπωλησιών γνωρίζοντας την υπόθεση εκ των έσω ενώ υπηρετούσε στη Μονή η οποία διαψεύδει σε πολλά σημεία τις διαπιστώσεις των επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών

 26. Ο/Η Kάποιος λέει:

  http://sarotiko.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3277.html

  Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

  ΣΟΚ! Αρχιμανδρίτης «ψωνίζεται» στο διαδίκτυο

  Οι ροζ ιστορίες του παπά με τις υψηλές γνωριμίες

  Σάλος με το βίντεο που δείχνει τον ιερέα να συνομιλεί με νεαρό και να…

  αυνανίζεται. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερέας μπλέκεται σε «ροζ» παιχνίδια.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ NEWS ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

 27. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  To θέμα οργιάζει σε σκανδαλοθηρικά μπλογκς, είχε απασχολήσει και τηλεοπτική εκπομπή και η Αρχιεπισκοπή δεν απαντά ούτε δίνει εξηγήσεις για την Ανακοίνωση που η ίδια είχε κάνει για το θέμα μέσω του Γραφείου Τύπου της.
  Οφείλονται απαντήσεις.
  Yπενθυμίζω την ανακοίνωση

  Την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικά μετά όσα αναφέρθηκε χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή για κληρικό κεντρικού Ιερού Ναού των Αθηνών.

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών πριν από λίγο εξέδωσε ανακοινωθέν το οποίο έχει ως εξής (……..)

  http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/4967-8625
  Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011
  Συντάχθηκε από τον/την Romfea.gr – 20:08

  Το θέμα επανήλθε τον Δεκέμβριο του 2012

  http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8540:-qq-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ «ΨΩΝΙΣΤΗΡΙ» ΠΟΥ ΑΥΝΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕ Ο ΦΥΓΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΤΟ ΤΙΜΩΡΗΣΑΤΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ; ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;

  Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις 14 Δεκεμβρίου 2012 – 22:32

  Όταν αποκαλύπταμε τις ιερές διασυνδέσεις του μακαριωτάτου Ιερωνύμου με τον φυγά που αναζητά η αστυνομία Πέτρο Κυριακίδη (πριν από 3 χρόνια), είχαμε πέσει από σπόντα πάνω σε έναν αρχιμανδρίτη «ψωνιστήρι» που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια και απολάμβανε άλλες πλάτες από φίλα προσκείμενους κληρικούς στον αρχιεπίσκοπο. Κάτι πιθανόν θα ξέρει για το θέμα ο τότε προστατευόμενος του Κυριακίδη και σημερινό δεξί χέρι του Ιερωνύμου, χαρακτηρισθείς(όχι από εμάς) ως «ζεν πρεμιέ» της Εκκλησίας, αρχιμανδρίτης,

  Εκείνη την εποχή στέλεχος του Kontra που θα κατονομαστεί στην ώρα του(έτσι φιλαράκο;)είχε πάρει εντολή-και από τον Κυριακίδη-να μας αποτρέψει στην προβολή του ρεπορταζ. Αλλά το ρεπορταζ προβλήθηκε. Ας το απολαύσουμε:

  (…..)

  Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

  «Σχετικά με κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής χθες το βράδυ,

  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της φερομένης υπόθεσης.

  Εκ του Γραφείου Tύπου»

  Αλήθεια μακαριώτατε, το μπάφο και η αμαρτία για άγαμους δεν είναι αδίκημα; Πόσα τηλέφωνα σας πήρε ο Κυριακίδης να κλείσει το θέμα; Και τι ήθελε από εμάς; Να μας διώξουν τα αφεντικά από το κανάλι; Τραβάτε τώρα στον ανακριτή να πείτε τον πόνο σας. Το πικρό ποτήρι θα το πιείτε από το Μακελειό μέχρι τον πάτο.

  http://www.sporeas.gr/?p=10852

  15 Δεκεμβρίου 2012

  τού Γιώργου Οικονομίδη

  Τέλος δέν έχουν πλέον τά παπαδικά καμώματα. Οι “Πράξεις τών… Ρασοφόρων” συνεχίζουν νά βλέπουν τό φώς τής δημοσιότητας.

  Αρχιμανδρίτης -με ονοματεπώνυμο παρακαλώ- καί μέ ιδιαίτερο πάθος στήν διαδικτυακή “πισωγλέντικη” καψούρα, απασχόλησε καί συνεχίζει νά απασχολεί τό κοινό αίσθημα μέ τίς πράξεις του και πολύ περισσότερο μέ τήν κάλυψη πού απολαμβάνει από τούς κύκλους τού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

  Παρόλο πού αναδεικνύεται ή αλήθεια για τήν σατανική παρεκτροπή καί συνήθεια πολλών ιερωμένων, δυστυχώς ακόμα υπάρχουν τυφλοί και μωροί πού εξακολουθούν νά τούς θεωρούν “διαδόχους” τών Αποστόλων τού Χριστού και νά επικαλούνται τίς μεσιτείες τους γιά νά πλησιάσουν τόν Θεό. Πολύ δέ περισσότερο, εξομολογούνται σ’ αυτούς τίς αμαρτίες τους νομίζοντας ότι έτσι θά εισακουσθούν από τόν Θεό και θά συγχωρεθούν. Η απάτη όμως αυτή τών παπάδων έχει μεγάλο καί επιβαρυντικό αντίκτυπο στήν ψυχή τού θρησκευόμενου,

  http://apollonios.pblogs.gr/2013/01/sok-arhimandriths-psayrefe-agorakia-sto-diadyktio-me-thn-kalypsh.html

  http://amaliadanews.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B6/

  http://monidadias-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9514.html

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Έχουμε τονίσει πως η Αρχιεπισκοπή χρωστάει εξηγήσεις.
   Δεν υιοθετούμε τα δημοσιεύματα, αλλά όταν επανέρχονται εδώ και δυο μήνες και δεν δίνονται απαντήσεις, όταν εκρεμεί απάντηση σε τηλεοπτική εκπομπή που έγινε πριν ενάμιση χρόνο, όταν η ίδια η Αρχιεπισκοπή έχει βγάλει ανακοίνωση πως ερευνά το θέμα με διοικητική εξέταση από τον Ιούλιο του 2011 και έκτοτε σωπαίνει, τότε υπάρχει τεράστιο ζήτημα.
   Να θυμίσουμε πως η Εκκλησία θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμάρτημα, πως ο ιερός Χριστόδουλος (υπόθεση «κουσούρι» κλπ) ζητούσε την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας (!!!), πως τα δημοσιεύματα αφήνουν υπονοούμενα και για ποινικά αδικήματα («αγοράκια»!!! , ναρκωτικά) και πως η Εκκλησία αντιδρά στην ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου υποχρεώνοντας τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, Δημάρ και ΠΑΣΟΚ τα οποία επηρεάζει, να έχουν ξεχάσει το σχετικό θέμα από το πρόγραμμά τους.
   Τόση έλλειψη συνέπειας και ευαισθησίας η αγία Αρχιεπισκοπή;
   Τόση συγκάλυψη από το ΣΥΡΙΖΑ;
   Αυτή η δεδηλωμένη φιλία και αλληλοεκτίμηση Τσίπρα-Ιερώνυμου, μπορεί να αποβαίνει σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων, της αληθειας και της Δημοκρατίας;

   http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/4967-8625

   «Ανακοίνωση Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για υπόθεση κληρικού

   Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011
   Συντάχθηκε από τον/την Romfea.gr – 20:08

   Την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικά μετά όσα αναφέρθηκε χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή για κληρικό κεντρικού Ιερού Ναού των Αθηνών.

   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών πριν από λίγο εξέδωσε ανακοινωθέν το οποίο έχει ως εξής:

   Σχετικά με κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής χθες το βράδυ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της φερομένης υπόθεσης.

   Διαβάστηκε 40562 φορές».

   • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://sarotiko.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3277.html

    Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

    ΣΟΚ! Αρχιμανδρίτης «ψωνίζεται» στο διαδίκτυο

    Οι ροζ ιστορίες του παπά με τις υψηλές γνωριμίες

    Σάλος με το βίντεο που δείχνει τον ιερέα να συνομιλεί με νεαρό και να…

    αυνανίζεται. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερέας μπλέκεται σε «ροζ» παιχνίδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ NEWS ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

    http://www.newsnews.gr/Sarotiko/2118939/sok-arximandriths-amp171pswnizetaiamp187-sto-diadiktyo

    2:34 στο βίντεο: Χειροτονήθηκε από τον Ιγνάτιο Δημητριάδος και είναι πνευματικό τέκνο του Καλλίνικου τ.Πειραιώς

    Περίπου 1.810 αποτελέσματα(0,38 δευτερόλεπτα)

    Αποτελέσματα αναζήτησης

    ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΨΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ INTERNET | makeleio.gr …

    ► 2:59► 2:59

    http://www.youtube.com/watch?v=LLV0FzOWE-Y

    15 Δεκ 2012 – Μεταφορτώθηκε από Makeleio2012
    ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΨΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ INTERNET | makeleio.gr. Makeleio2012·540 videos. Subscribe Subscribed Unsubscribe 2,509 …

    Περισσότερα βίντεο για το ερώτημα αρχιμανδρίτης ψωνιζεται »

    Sarotiko: ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Αρχιμανδρίτης «ψωνίζεται» στο internet

    sarotiko.blogspot.com/…/internet_20.html – Προσωρινά αποθηκευμένη

    20 Δεκ 2012 – ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Αρχιμανδρίτης «ψωνίζεται» στο internet. Σοκάρει η είδηση με τον «αμαρτωλό» αρχιμανδίτη που… ψωνίζεται στο internet… ΔΕΙΤΕ …

    ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΨΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ INTERNET | makeleio.gr – με τρελα

    politrella.blogspot.com/…/internet-makelei… – Προσωρινά αποθηκευμένη

    15 Δεκ 2012 – Tους 20 έφτασαν οι νεκροί στη Λέσβο · ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΨΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ INTERNET | makeleio.gr… Μανιτάρι-γίγας βρέθηκε σε χωράφι στη …

    ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Αρχιμανδρίτης «ψωνίζεται» στο internet – Sarotiko …

    http://www.newsnews.gr/…/roz-skandalo-arxima... – Προσωρινά αποθηκευμένη

    ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Αρχιμανδρίτης «ψωνίζεται» στο internet – Σοκάρει η είδηση με τον «αμαρτωλό» αρχιμανδίτη που.

    ΣΟΚ! Αρχιμανδρίτης «ψωνίζεται» στο διαδίκτυο – Sarotiko …

    http://www.newsnews.gr/…/sok-arximandriths-a... – Προσωρινά αποθηκευμένη

    21 Δεκ 2012 – ΣΟΚ! Αρχιμανδρίτης «ψωνίζεται» στο διαδίκτυο – Οι ροζ ιστορίες του παπά με τις υψηλές γνωριμίες Σάλος με το βίντεο που δείχνει τον ιερέα να …

    ροζ,σκανδαλο,αρχιμανδριτης,ψωνιζεται,internet – Ειδήσεις Σήμερα

    http://www.mynews.gr › Blogs – Προσωρινά αποθηκευμένη

    20 Δεκ 2012 – Σοκάρει η είδηση με τον «αμαρτωλό» αρχιμανδίτη που… ψωνίζεται στο internet… ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ NEWS ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ …

    σοκ,αρχιμανδριτης,ψωνιζεται,διαδικτυο – Ειδήσεις Σήμερα

    http://www.mynews.gr › Blogs – Προσωρινά αποθηκευμένη

    24 Δεκ 2012 – Οι ροζ ιστορίες του παπά με τις υψηλές γνωριμίεςΣάλος με το βίντεο που δείχνει τον ιερέα να συνομιλεί με νεαρό και να… αυνανίζεται. Κι όμως …

    αρχιμανδριτης | Видео на Запорожском портале

    portall.zp.ua/?c=video&q=αρχιμανδριτης – Προσωρινά αποθηκευμένη

    Αδερφή ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ αυνανιζόταν ΣΤΟ INTERNET. 2,59179. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ.Δ-ΦΤΩΧΕ ΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ-ΦΙΛΙΠΠΙΔΑΚΗ.ΤΖ. 3,0454. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ …

    PRESS ON ICE: O αρχιμανδρίτης που ψωνιζόταν στο gay Romeo…!

    pressonice.blogspot.com/…/o-gay-romeo…. – Προσωρινά αποθηκευμένη

    21 Φεβ 2010 – O αρχιμανδρίτης που ψωνιζόταν στο gay Romeo…! ΕΚΑΝΕ ΨΩΝΙΣΤΗΡΙ ΣΤΟ … Ψωνίζεται νυχθημερόν στο gayromeo. Στο βιζιτάδικο της …

 28. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  «Πορνεία» η ελεύθερη συμβίωση λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

  Οι μητροπολίτες χαρακτήρισαν το σύμφωνο «βόμβα στα θεμέλια της οικογενείας»

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2008 08:00

  Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος (στο μέσον) περιστοιχιζόμενος από τα 12 μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

  Με μια σκληρή ανακοίνωση, σε πολύ υψηλότερους τόνους από τις αρχικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποδοκίμασε χθες το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Η Σύνοδος χαρακτήρισε «πορνεία» την ελεύθερη συμβίωση, αλλά και κάθε άλλη μη «συζυγική» σχέση, η οποία συστήνεται εκτός του ορθοδόξου τυπικού του γάμου. Αντιστοίχως, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης- σε περίπτωση νομοθετικής κατοχύρωσης και εφαρμογής του- χαρακτηρίζεται σε άλλο σημείο «καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογένειας». Η ομόφωνη αυτή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, «είναι συνεπής με το πνευματικό περιεχόμενο της συμβίωσης που θέτει η διδασκαλία και το τυπικό της Εκκλησίας». Κάλεσε μάλιστα όσους πρόκειται να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης, όταν τεθεί ως νόμος του κράτους, αλλά και όσους έχουν ήδη τελέσει πολιτικό γάμο «να τελέσουν θρησκευτικό γάμο όλοι, για να μη θεωρούνται πορνικά ζεύγη από την Εκκλησία». Στο ανακοινωθέν της Συνόδου εκφράζεται «η ελπίδα και η ευχή να μην καταστεί νόμος του κράτους το εν λόγω νομοσχέδιο».

  • Ο/Η Luther λέει:

   http://www.sporeas.gr/?p=9151

   ΤΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ… “BIG BROTHER”.

   November 8, 2012

   τού Γιώργου Οικονομίδη.

   Έγραψα παλαιότερα γιά τόν εν λόγω κίναιδο Μητροπολίτη, και επανέρχομαι λόγω μιάς πρόσφατης ανάρτησης ενός δημοσιογράφου στό YouTube.com όπου καί έγινε η απαρχή τών αποκαλύψεων γιά τόν δαιμόνιο ρασοφόρο από έναν εξίσου δαιμόνιο δημοσιογράφο.

   Σέ τηλεοπτική του εκπομπή (ολόκληρη στό τέλος τού άρθρου), ο έγκριτος δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης, αποκαλύπτει τόν βίο καί τήν πολιτεία τού Ρασοφόρου, απ’ όπου καί σταχυολογώ τά στοιχεία ώς περίληψη τού τί πρόκειται νά παρακολουθήσετε στό βίντεο πού ακολουθεί.

   Πρό ετών βέβαια ή εκπομπή (Νοέμβριος τού 2007), όμως τό θέμα είναι πάντα επίκαιρο ώς διαχρονικό δεδομένου ότι τά ιερατικά ρόζ σκάνδαλα εξακολουθούν νά υφίστανται στούς ιερατικούς κύκλους, μέ κάποιους ρασοφόρους ώς πρωταγωνιστές… ή “πρωταγωνίστριες” άν προτιμάτε, νά προκαλούν μέ τήν ανήθικη καί ανέντιμη ζωή τους, προσβάλλοντας έτσι τό σύνολο τών ρασοφόρων, πού ευτυχώς κάποιοι κρατούν ακόμα τήν ηθική τους, άσχετα πού είναι ξένοι καί παρείσακτοι ώς πρός τό Βιβλικό Πολίτευμα. Είναι αυτοί λοιπόν οι κάποιοι ανώμαλοι καί ανήθικοι ρασοφόροι πού αξιώνουν πώς είναι “διάδοχοι” τών Αποστόλων (φευ της βλασφημίας) καί διεκδικούν τήν “αγιότητα” πού -κατά φαντασίαν τους- ο Θεός τούς χορηγεί.

   Μέσα στό ιερό τήν Εκκλησίας λοιπόν, τού εν λόγω ρασοφόρου, “ξεκατινιάζονταν” ο Αρχιμανδρίτης μέ τόν Διάκο του φωνασκούντες μαινόμενοι και αποκαλώντας ό ένας στόν άλλον (ή “η μιά στήν άλλη) ώς “Κατίνα”… “μωρή τρελή”… “μωρή παλαβή” κ.λ.π. και ο Μητροπολίτης παρών, αντί νά τούς (ή “”νά τις”) καθησυχάσει, γέλαγε μέ τά καμώματά τους δείχνοντας νά απολάμβανε τό θέατρο τού παραλόγου.

   Μιλάμε γιά μιά μητρόπολη οικονομικά ανθηρή. Μέχρι καί 1 εκατομμύριο δραχμές τόν μήνα είχε έσοδα τό παγκάρι τότε, από τούς αφελείς πιστούς.

   Οικονομικές ατασθαλίες απεδείχθησαν όπου και καταγγέλθηκαν δημόσια στήν παρούσα εκπομπή. Ακούγονται γιά ποσά έως καί 200 εκατομμύρια τήν εποχή εκείνη, και ο νούς τού ανθρώπου δέν μπορεί νά τό χωρέσει από τήν στιγμή πού ο πιστός στερεί τό γάλα τών παιδιών του γιά νά συμβάλει οικονομικά στήν Εκκλησία, και τό κάνει είτε από αγαθή συνείδηση είτε για “δωροδοκία” κάποιου “αγίου” γιά νά ικανοποιήσει τά αιτήματά του… τά οποία ποτέ δέν ικανοποιούνται. Είναι λυπηρό!

   Ο τσαχπίνης Μητροπολίτης δωροδοκούσε κάποιους ή κάποιον μηνιαίως, μέ αποστολή σεβαστού ποσού χρημάτων μέσα σέ βαλιτσάκι γιά να εξαγοράζει τήν σιωπή του. Ο φόβος του ήταν μήπως και δεί τήν φωτογραφία του (πώς καί μέ ποιά περιβολή άραγε;) δημοσιευμένη. Αυτό φωτογραφίζει εμμέσως πλήν σαφώς κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, έτσι γιά νά γνωρίζουμε καί τά τής δημοσιογραφικής αλητείας.

   Ιερείς τού Ναού, μέσα αλλά και έξω από τόν Ναό, συνέχιζαν νά αυτοαποκαλούνται ώς “τρελή” “μωρή” “κανέλα” “Λουκία” “Ντίνα” Ζαχάρω” καί άλλα κοσμητικά (ανώμαλα) ονόματα καθώς καί αναφορά σέ “ζελέ” (πού γλιστρά διότι λιπαίνει) καί οι πιστοί άκουγαν καί έβλεπαν.

   Οι διαμαρτυρίες στά έκτροπα αυτά γινόντουσαν από άλλους ιερείς πού, ώς καθώς πρέπει, κρατούσαν τήν εντιμότητα τους και τήν αγάπη τους σ’ αυτό πού υπηρετούσαν, άσχετα, καί πάλι λέω, μέ τήν διαφωνία μας στό ιερατείο ώς αντιβιβλικό καί παρείσακτο.

   Ο Μητροπολίτης εκείνος ήταν Πρωτοσύγκελος στήν Μητρόπολη και αργότερα έγινε Μητροπολίτης.

   Έως και η ΚΥΠ (Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών) έστελνε επανειλημμένα προειδοποιήσεις στήν Ιερά Σύνοδο γιά νά μή κάνουν Μητροπολίτη τόν εν λόγω ιεράρχη, διότι από παρακολουθήσεις πού τού έκαναν βρήκαν στοιχεία αναξιότητας του έχοντας καί βεβαρυμμένο φάκελο, εξ’ ου και τά παραπάνω πού έγραψα.

   Προσέξτε κάτι επίσης σοβαρό. Στήν Μητρόπολη, στά γραφεία της, καί στήν Εκκλησία ακόμη, τοποθετήθηκαν -σύμφωνα μέ τήν εκπομπή- κρυφές κάμερες παντού γιά νά καταγράφουν τά πάντα πρός εκβιασμό τών συμβαλλομένων μάλλον στόν μετέπειτα καιρό. Κάτι εντελώς παράλογο, ανεπίτρεπτο καί εξίσου ανήθικο από Δεσπότες τής συμφοράς.

   Ο εν λόγω Δεσπότης βρέθηκε καί ώς μάρτυρα υπεράσπισης σέ δικαστήριο υπέρ κάποιου νεαρού γιά νά χωρίσει… τήν γυναίκα του. Ο νεαρός αυτός, πολύ κοντινός τού μητροπολίτη, σέ βαθμό νά προκαλούνται καί… σχόλια γιά τήν σχέση τους.

   Κάποτε στην επαρχία (οδεύοντας πρός τήν Καβάλα) ώς οδηγός τού μητροπολιτικού αυτοκινήτου έπεσε -και αυτός- θύμα τροχαίου ατυχήματος που προκάλεσε ο Μητροπολίτης κατά πάσαν πιθανότητα, διότι ο Μητροπολίτης τάϊζε πάστα Καριόκα στό στόμα τόν νεαρό, με αποτέλεσμα νά χάσει τόν έλεγχο τού αυτοκινήτου και νά γίνει σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Στό ατύχημα ο Μητροπολίτης έσπασε τήν λεκάνη του ενώ διέδιδε ότι έπεσε τό ασανσέρ (ανελκυστήρας) τής πολυκατοικίας του καί έπαθε αυτό τό ατύχημα. Σημειωτέον ότι, τό αυτοκινητιστικό ατύχημα ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ από τήν τροχαία, άν καί βρέθηκε στόν τόπο εκείνο, καί κουκουλώθηκε. Τά μεγάλα μέσα βλέπετε πάντα επικρατούν.

   Για την σοβαρότητα της κατάστασης περί “κουνιστών” παπαδεσποτάδων, ακούγεται στό βίντεο η τραγική αλήθεια, ότι, εξ’ αιτίας τής δημοσιοποίησης τού ρόζ σκανδάλου τού εν λόγω Μητροπολίτη, άλλοι όμοιοί του Μητροπολίτες και όχι μόνο, σπεύδουν νά βρούν καλούς δικηγόρους πρός υπεράσπιση τους όταν και εάν θά έρθει η… σειρά τους!

   Δείτε όλη τήν εκπομπή τού Σπύρου Καρατζαφέρη.

 29. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Νικόλ λέει:

  http://www.euaggelistria.com/2013/11/blog-post_23.html?pfstyle=wp

  Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη…Αρχιμανδρίτης! »

  Την εβδομάδα που πέρασε όσο και αν προσπάθησα να συγκεντρωθώ στα πνευματικά ομολογώ πως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Από τη μια ο Αρχιμάγειρας και Αρχιμαγειρευτής Ποιμένας, από την άλλη ο παιχνιδιάρης αλλά και θρασύτατος Αρχιμανδρίτης που υπηρετούσε στη Λήμνο ως στρατιωτικός Ιερέας, και σφήνα αλλά και κερασάκι στην τούρτα η … Νυφούλα μας.

  Τέτοια ομορφιά, τέτοιο νάζι, τέτοιο σκέρτσο είχαμε να δούμε από την εποχή που η Όρκα του Περισσού και η Σάντρα της Νέας Χαλκηδόνας ήταν νεογέννητα δελφινάκια. Να’ σαι καλά κοπέλα μου! Να σε χαίρονται και αυτοί που σε χειροτόνησαν και αυτοί που σε ανέχονται αλλά και όλα αυτά τα κορόιδα που σε πληρώνουν για να έχεις την ευχέρεια να κάνεις τα γούστα σου. Και μη φοβάσαι, για σένα και τους ομοίους σου δεν προβλέπονται Επισκοπικά και Συνοδικά Δικαστήρια διότι όπως έχω ξαναγράψει είσαι του συναφιού. Προχώρα και μη φοβάσαι τίποτα.

  Δείτε κι ΕΔΩ: http://www.makeleio.gr/?p=30492

  Όσο για τον Chef Ποιμένα τι να πει κανείς. Μπροστά σε αυτό το μεγαλείο πρέπει όλοι να σιωπούν. Αυτό που με απασχολεί ιδιαιτέρως είναι πως αυτό το εκκλησιαστικό εξάμβλωμα μισθοδοτείται από το ελληνικό κράτος αλλά και λαμβάνει «χαρτζιλίκι» από παντός είδους πλανεμένους και παραπλανημένους συνανθρώπους μας. Αυτοί οι άνθρωποι αν μη τι άλλο είναι πονεμένοι και έχουν πέσει θύματα άκρατης εκμετάλλευσης από μια ομάδα επαγγελματιών αγυρτών οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να ελεγχθούν ως προς τη γενικότερη νομιμότητα του βίου τους και των πράξεών τους.

  Η περίπτωση όμως του Αρχιμανδρίτη στρατιωτικού Ιερέα παραείναι σοβαρή για να αποσιωπηθεί και να μείνει στα προκαταρκτικά. Το μπουμπουκάκι αυτό ( άξιος απόγονος των ΓιοσακοΒαβύλιδων ) εκτός όλων των αντικανονικών πράξεων του – με τις οποίες καταπάτησε κάθε μοναχική ομολογία και δέσμευση – είναι σαφές πως έχει διαπράξει πλήθος σοβαρών ποινικών αδικημάτων τα οποία άμεσα μπορούν να του χαρίσουν ένα ευχάριστο και συνάμα μόνιμο κόντρα ξύρισμα. Ο εν λόγω λεχρίτης αφού έκανε ότι έκανε τόλμησε να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ. υποβάλλοντας μήνυση κατά του παράνομου δεσμού του για υποτιθέμενη παρενόχληση. Το σοβαρό όμως της υποθέσεως είναι πως στην κατοχή της μετρέσας του Αρχιμανδρίτη βρέθηκαν υπηρεσιακές ταυτότητες ( προφανώς πλαστές ) του Ελληνικού Στρατού.

  Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα πρέπει βεβαίως να απαντηθούν άμεσα. Μήπως κάποιος από τους αγαπητούς σε όλους μας κ.κ. Βουλευτές του ελληνικού κυνο βουλίου θα πρέπει να καταθέσει ερώτημα για την υπόθεση; Ρωτάω… Μήπως πρέπει να το κάνω εγώ, διότι αυτές οι κυρίες και οι κύριοι είναι πολυάσχολοι; Μπορεί και να το κάνω. Αλλά ας περιμένουμε λίγο. Το πώς ο δεσμός του εν λόγω Αρχιμανδρίτη είχε πρόσβαση σε στρατόπεδα και στρατιωτικούς εν γένει χώρους ( και δε ξέρουμε που αλλού ακόμα ) έχοντας μάλιστα και πλαστές ταυτότητες δεν είναι τελικώς τόσο μυστηριώδες όσο αρχικά μπορεί να φαίνεται. Η διαπλοκή κάποιας μεγάλης μερίδας του κλήρου με στρατιωτικές υπηρεσίες αλλά και υπηρεσίες ασφαλείας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Γεγονός όμως το οποίο καθίσταται πολύ επικίνδυνο για τη δημόσια ζωή και την κοινωνία. Είναι επίσης σίγουρο πως ο ρασοφόρος αυτός απολαμβάνει την αμέριστη συμπαράσταση και κάλυψη των ομοϊδεατών του και συνεργών του. Καλό θα ήταν τα δημοσιογραφικά γραφεία που ασχολήθηκαν με την υπόθεση να μην την αφήσουν στο έλεος των «επίορκων» ρασοφόρων και των ψεύτικων Συνοδικών Δικαστηρίων, τα οποία το μόνο που θα κάνουν θα είναι να βγάλουν το μπουμπούκι τους «λάδι». Ας ψάξουν λίγο περισσότερο την υπόθεση αυτή γιατί μάλλον το αγκίστρι τσίμπησε «λαβράκι».

  Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο ειδήσεις της τελευταίας στιγμής που αφορούν άμεσα τα εκκλησιαστικά. Η πρώτη έχει να κάνει με την οικονομική δυσπραγία την οποία επικαλούνται εσχάτως οι διαφεντεύοντες την εκκλησιαστική εκπαίδευση. Όσοι δε ξέρουν ή καλύτερα κάνουν πως δε ξέρουν οι ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες ( οι οποίες αποτελούν «φυτώρια» για τον κλήρο ) έλαβαν από το 2007 έως το 2009 αρκετά εκατομμύρια ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει σε αυτήν των Αθηνών. Αυτό βεβαίως έγινε με τη σύμπραξη κυβερνώντων και αυλικών. Σήμερα δηλώνουν φτωχοί και έτοιμοι να λάβουν εκ νέου βοήθεια ουσιαστικά από ένα χρεοκοπημένο κράτος το οποίο κτυπάει αλύπητα το μισθωτό ( όσο υπάρχει ) και το συνταξιούχο. Ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι διότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η ρεμούλα πάει σύννεφο και απ’ ότι ξέρω υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για επίορκους υπαλλήλους εκκλησιαστικούς και μη, και ο «νοών νοείτω». Η εκκλησιαστική εκπαίδευση ελέγχεται από το Υπουργείο Παιδείας και προς το παρόν μένω σε αυτό.

 30. Ο/Η Καλλισύκη η καλογριά λέει:

  http://www.makeleio.gr/?p=31744

  ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΝΕΙ “ΨΩΝΙΣΤΗΡΙ”. ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΡΑΣΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4

  Δημοσιεύθηκε: 27/11/2013 19:04

  Makelaris

  Comments: 5

  Η μαρτυρία του 30χρονου μάρτυρα των παιδεραστικών εγκλημάτων στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου-Αχαρνών και Πετρουπόλεως υπό τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, συγκλόνισαν. Ο 30χρονος που κατέθεσε στη δίκη για την τιμωρία του παιδεραστή αρχιμανδρίτη , Θεόκλητου Ρένεση, ο οποίος έφαγε 25 χρόνια κάθειρξη για ασελγείς πράξεις σε ανήλικα παιδιά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, καταλογίζει υπόθαλψη των σεξουαλικών εγκλημάτων από την κεφαλή της Εκκλησίας της Δυτικής Αττικής. “Ο Μητροπολίτης μας ήξερε, του τα είχαμε πει όλα αλλά αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία και να πάει τον Ρένεση στον εισαγγελέα τον συγκάλυψε και κουκούλωσε το σκάνδαλο και τα ανομήματα”, ανέφερε ο μάρτυρας ενώ παρουσιάστηκε και ηχητικό ντοκουμέντο φωτιά(Τα αποσπάσματα θα παρουσιαστούν όλα μέχρι αύριο το βράδυ από το makeleio.gr).

  papagay3

  -Μεταξύ των φοβερών αποκαλύψεων, παρουσιάστηκε γυμνός νεαρός αρχιμανδρίτης(ο οποίος ιερουργεί στην Μητρόπολη του Αθηναγόρα)ο οποίος τη νύχτα ψωνίζεται αναζητώντας συντρόφους στο διαδίκτυο και στα λημέρια του αγοραίου έρωτα ενώ τη μέρα βαφτίζει παιδιά και κάνει κατηχητικό(είναι ο εικονιζόμενος).

  Να τον χαίρεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος(του οποίου είναι πνευματικό παιδί)και ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

  arximidis 26/11/2013 at 11:19 pm Reply

  Οι 9 στους 10 της εκκλησιας ειναι πισωγλεντηδες μη το ψαχνεις Χιο

  Like(14)Dislike(6)

 31. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  Eδώ υπάρχει μια πολύ δυσάρεστη πολιτική καραμπόλα που σχολιάστηκε πολύ υποτιμητικά και επαναδημοσιεύτηκε
  http://attikanea.blogspot.gr/2015/01/blog-post_475.html
  σε πολλά μπλογκς και σάιτς
  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/01/blog-post_339.html
  http://www.news123.gr/nea/newsgroup.php/7167509/
  πριν δυο ή τρεις ημέρες, δεν υπήρξε αντίδραση μέχρι στιγμής, νομίζω πως ίσως εμπίπτει στο άρθρο σας

  http://www.makeleio.gr/?p=250701
  Δημοσιεύθηκε: 09/01/2015 12:26
  Makelaris
  Comments: 25

  http://www.makeleio.gr/?p=251005
  Δημοσιεύθηκε: 09/01/2015 12:25
  Makelaris
  Comments: 4

 32. Παράθεμα: Το Facebook και οι αρχιμανδρίτες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές


 33. Στέφανος Χίος »πούστηδες παππάδες»
  357.467 προβολές
  toure7
  Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτ 2015
  Ο Στέφανος Χίος ξεσπαθώνει εναντίον των παππάδων και βγάζει τα άπλυτα τους στην φόρα.

 34. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Α προ πο

 35. Ο/Η Kάποιος λέει:

  https://www.loutrakiblog.gr/2011/07/12/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CF%84%CE%B1/

  Πασίγνωστος Αρχιμανδρίτης «ψωνιζόταν» σε sex chat στο Διαδίκτυο με νεαρά αγόρια
  12 Ιούλ 2011 | 18:47

  Αρχιμανδρίτης που λειτουργεί σε μεγάλη ενορία της Αθήνας και στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου φέρεται πως επιδίδεται καθημερινά σε διαδικτυακά σεξουαλικά παιχνίδια με ομοφυλόφιλους… Το βίντεο δείχνει τον Μητροπολίτη να επιδίδεται με ερωτικό oίστρο και να χαμογελάει με ηδονή μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή του.

  https://olympia.gr/2011/07/12/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CE%AF%CE%BD/

  Olympia.gr
  12 Ιουλίου, 2011

  ΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ «ΨΩΝΙΣΤΗΡΙΑ». ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΛΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ.

  Γράφει ο Στέφανος Χίος

  Την διενέργεια επείγουσας ένορκης διοκητικής εξέτασης διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος σχετικά με οπτικό υλικό που προβλήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel , «Mακελειό¨. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γνωστός αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στενός συνεργάτης αξιωματούχου της Ιεράς Συνόδου(και εκ των πιο άμεσων συνεργατών του Μακαριωτάτου)που προίσταται σε ιστορικό ναό της Αθήνας και συμμετέχει σε επιτροπή της Ελλαδικής Εκκλησίας, εικονίζεται ημίγυμνος να ερωτοτροπεί μπροστά σε web camera, να συνομιλεί με νεαρό και να αυτοικανοποιείται. Ο εν λόγω αρχιμανδρίτης και υποψήφιος μητροπολίτης που φέρεται να ανήκει σε λόμπι ιερών πατέρων με τα ίδια γούστα, να αναζητά ερωτικούς συντρόφους και να κλείνει διαδικτυακά ραντεβού για σαρκικές απολαύσεις, τέλεσε πριν από λίγο καιρό μαζί με τον αρχιεπίσκοπο την κηδεία του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου. Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μόνο που έχει στην διάθεση της η εκπομπή καθώς οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν κι άλλα με ανώτερους και ανώτατους κληρικούς να εικονίζονται γυμνοί και να ερωτοτροπούν σε σαδομαζοχιστικές τάσεις έχοντας στο λαιμό τους και στα πόδια τους μέχρι και…λουριά.

 36. Παράθεμα: Με αφορμή το βίντεο του ιερέα που χειρονομεί άσεμνα σε νεαρό (ανήλικο;) στο δρόμο! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 37. Παράθεμα: Παγκόσμια αποκλειστικότης: Γιατί δεν πήγε ο Λιάπης σε δείπνο και παρέλαση | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.