Τυχαία τα «Ιερά» Χριστιανικά περιστατικά Παιδεραστίας

Reuters: Vatican recalls Ireland envoy after abuse rebuke

ένας ακόμη μικρούλης σκέφτεται

Aνεκλήθη ο πρεσβευτής του Βατικανού από την Ιρλανδία

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟY. Το Βατικανό ανακάλεσε χθες τον πρεσβευτή του στην Ιρλανδία, μετά τη σοβαρή κριτική που άσκησε το ιρλανδικό Κοινοβούλιο στην Καθολική Εκκλησία, για τον ρόλο της στη συγκάλυψη των περιπτώσεων παιδεραστίας στο εσωτερικό της. Oπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Βατικανoύ, ο αρχιεπίσκοπος Τζουζέπε Λεάντζα, αποστολικός νούντσιος στην Ιρλανδία, ανακλήθηκε από το Δουβλίνο για διαβουλεύσεις.

Το Δουβλίνο ανακοίνωσε ότι δεν εκπλήσσεται από την ανάκληση και πως περιμένει από το Βατικανό να απαντήσει στις κατηγορίες ότι η Εκκλησία έπαιξε ρόλο στη συγκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Η ανάκληση «είναι θέμα της Αγίας Εδρας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών E. Γκιλμόρε. «Αναμένεται ότι το Βατικανό θα θελήσει να διαβουλευτεί εις βάθος με τον νούντσιο για την απάντησή του», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την περασμένη εβδομάδα, το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που καταδίκαζε τον ρόλο του Βατικανού «στην υπονόμευση των θεσμών προστασίας της παιδικής ηλικίας», μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης για τα τεκταινόμενα στην αρχιεπισκοπή Κλόιν στην επαρχία Κορκ.

Η έκθεση Κλόιν ανέφερε ότι Ιρλανδοί κληρικοί απέκρυψαν από τις αρχές τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς έως πολύ πρόσφατα, το 2009.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός επέκρινε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Αγία Εδρα, κατηγορώντας την ότι εμπόδισε τις ιρλανδικές αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν σωρεία καταγγελιών εναντίον ιερέων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Ο Κένι κατηγόρησε το Βατικανό ότι υποβάθμισε τον βιασμό και την κακοποίηση παιδιών προκειμένου να διαφυλάξει την ισχύ και τη φήμη του. Η οργή για τους βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς παιδιών από καθολικούς ιερείς στην Ιρλανδία μετατοπίστηκε από το εσωτερικό στη Ρώμη μετά την αποκάλυψη επιστολής του Βατικανού προς τους αρχιεπισκόπους της Ιρλανδίας το 1997 να αντιμετωπίσουν τις καταγγελίες ως «κατευθυντήριες γραμμές» προς περαιτέρω διερεύνηση. Το Βατικανό αρνείται ότι με την επιστολή του αυτή ενθάρρυνε τη συγκάλυψη των επίμαχων υποθέσεων και την αψήφηση της ιρλανδικής νομοθεσίας.

Το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Κένι είπε ότι έλαβε χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο -πολλά από τα οποία προέρχονταν από καθολικούς ιερείς

«Καθημερινή»

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

6 Responses to Τυχαία τα «Ιερά» Χριστιανικά περιστατικά Παιδεραστίας

 1. Ο/Η ατακτος λέει:

  Έκρυψαν τις εμπράγματες εγγυήσεις
  Από factorx στις 26/07/2011

  Απόσπασμα των συμπερασμάτων της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και συγκεκριμένα η σελίδα 3, όπου και το άρθρο 9, όπως αποφασίστηκε και καταγράφηκε στα αγγλικά και όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά.

  Στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται η φράση: «collateral arrangement» που σημαίνει «εμπράγματες εγγυήσεις», ενώ στο ελληνικό κείμενο μεταφράζεται ως «παροχή ασφάλειας».

  This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.
  10 σχόλια στο Έκρυψαν τις εμπράγματες εγγυήσεις
  Κρης είπε: είπε:
  26/07/2011 στις 8:27 pm
  Πρώτα οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο,
  και μετά η απόφαση για το αν αποτελεί πιστωτικό γεγονός, λέει η ISDA.
  h**p://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/183863-ISDA-Πρώτα-οι-όροι-και-μετά-θα-σας-πούμε-αν-χρεοκοπήσατε
  ο πανωλεθρίαμβος
  Κάηκαν» οι κερδοσκόποι με τα CDS
  h**p://www.tovima.gr/finance/article/?aid=412224
  Πως έκαψαν τα χέρια τους οι κερδοσκόποι
  h**p://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63245081

  Απάντηση
  BlueSky είπε:
  26/07/2011 στις 8:27 pm
  Οικονομικός όρος : Παροχή ασφάλειας για την χρηματοδότηση δανείου, που δεν είναι άλλο από την εμπράγματη εγγύηση.
  Επομένως, επιτεύχθηκε συμφωνία δανεισμού με ασφάλεια, όπου ο δανειστής για να κατωχυρώθει, επιβάλλει στον οφειλέτη την πιθανή δέσμευση των συγκεκριμένων ακινήτων, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιστροφή του δανείου στο ακέραιο.
  Η ασφάλεια χρησιμεύει ως προστασία για έναν δανειστή έναντι του δανειζόμενου για πιθανό default – δηλαδή, όταν κάθε οφειλέτης παρέλειπει να καταβάλει το κύριο ποσό και τους τόκους, σύμφωνα με τους όρους της υποχρέωσης δανείου.
  Στην περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν αποχρεώνει το δάνειο (λόγω αφερεγγυότητας ή άλλου γεγονότος), ο οφειλέτης (παραιτείται) από το ακίνητο που δόθηκε ως εξασφάλιση – και ο δανειστής γίνεται τότε ο κύριος της ασφάλειας δηλ της εμπράγματης εγγύησης.
  Σε ένα τυπικό στεγαστικό δάνειο για παράδειγμα, η ακίνητη περιουσία που απέκτησε με τη βοήθεια του δανείου χρησιμεύει ως ασφάλεια.
  Στην περίπτωση που ο αγοραστής παραλείψει να πληρώσει το δάνειο στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυριότητα του ακινήτου μεταφέρεται στην τράπεζα .
  Η τράπεζα χρησιμοποιεί μια νομική διαδικασία που ονομάζεται αποκλεισμός, έτσι ώστε να αποκτήσει την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, ο οποίος έχει αθέτησει τις υποχρεώσεις του σχετικά αποπληρωμή του ενυπόθηκου δανείου.
  Σε κάθε περίπτωση αγαπητοί, μιλάμε για εμπράγματες εγγυήσεις, τις οποίες πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός!!!

  Απάντηση
  ΜΝΒ είπε:
  26/07/2011 στις 8:53 pm
  Σιγά σιγά όλοι θα καταλάβουν την ΄΄μεγάλη επιτυχία΄΄
  Εδώ είμαστε, θα δούμε τι θα λένε…………..και θα νομίζουν ότι τους πιστέυουμε. Αν δεν τους ρίκσει το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, δεν φευγουν. Καθυστερούν την φυγή τους.
  Κατάντια……..να παρακαλούμε το ΠΑΣΟΚ να ρίκσει τον εαυτό του.

  Απάντηση
  αδιόρθωτος είπε:
  26/07/2011 στις 10:03 pm
  ριξει

  Απάντηση
  Enzo είπε:
  26/07/2011 στις 8:59 pm
  Συγνωμη αλλα μπορει να μου απαντησει κανεις τι ηθελε να πει ο Μπενυ ακριβως γιατι μπερδευτηκα?

  “Τhe major opposition is always controvensial ..”
  “Here in Washington am the represantive not only of the greek goverment .. but also for the greek political system, and here as the respentative for the opposition..And i speak in front us not only on behalf of my friends in PASOK, but also for my friends in N.D and the other parties!!!

  Απάντηση
  BlueSky είπε:
  26/07/2011 στις 11:34 pm
  Who gave the authority to Venizelos, talking on behalf of ND!!?????
  Common Liers!!!!!

  Απάντηση
  rally monkey είπε:
  27/07/2011 στις 1:22 am
  …σε παλαιοτερο ποστ παρατηρησα ότι του Μπενυ του φορτωσαν το υπουργειο γιατι δεν ηξερε..(ex post ..μαλλον αφελες σχολιο)
  50δις αποκρατικοποιησεις, ειναι πολλα τα λεφτα Βαγγελη…
  και ως εκπροσωπος του Γαλαξία ειναι ικανος να εμφανιστει

  Απάντηση
  Aris είπε:
  26/07/2011 στις 9:03 pm
  Αυτό δεν είναι τίποτα… Η χουντάρα την οποία βιώνουμε δεν έχει προηγούμενο. Ο Παπαδόπουλος και ο Πατακός ήταν ερασιτέχνες μπροστά στον γαπ… Εδώ βγήκε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ σήμερα και ζήτησε και τα ρέστα για τα επεισόδια!! Που ζούμε ρε!

  Απάντηση
  Χαλκιδέος είπε:
  27/07/2011 στις 11:14 am
  Το έχουμε ξαναπεί: δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς που δεν τους έχουμε γεμίσει με πίσσα και πούπουλα και δεν τους έχουμε συνοδέψει εκτός συνόρων να πάνε να σώσουν καμιά άλλη χώρα!

  Απάντηση
  rally monkey είπε:
  27/07/2011 στις 1:08 am
  στο συγκεκριμενο ο όρος collateral arrangement αναφερεται στο ότι ένα ποσο απο την αναχρηματοδοτηση (ρολλοβερ) θα δεσμευθει για την αγορα ΑΑΑ collateral (υψηλης πιστολιπτικης αξιολογησης 30ετη ομολογα παρκαρισμένα στο EFSF..) To εν λογω collateral στην ουσια εγγυαται τo κεφαλαιο της επενδυσης του υπολοίπου ποσου στα νεα ελληνικα ομολογα. Υπηρχε και στο Γαλλικο σχεδιο, μπροστα στα αλλα θα το θεωρουσα καθαρα τεχνικη λεπτομερεια.
  Η ζημια εγινε αλλου πχ συμμετοχη ιδιωτων 6)&7) …
  h++p://www.antinews.gr/2011/07/22/114043/#comment-765756
  η Ελλαδα ‘εξασφαλισε’ σιγουρη χρεωκοπία και διεθνη απομονωση με ταυτοχρονη εκχωρηση κυριαρχικων δικαιωματων, περασε και τυπικα στην κατηγορια ‘μη-κρατους’. Το γραφα το ιδιο βραδυ .. και επιβεβαιωθηκε τις επομενες ημερες οταν ολοι εβγαιναν και ελεγαν.. ΕΚΤ ‘ο διακανονισμος τυπου Ελλαδας ειναι απαξ’, οι Ιρλανδοι Πορτογαλοι κλπ ‘δεν ειμαστε Ελλαδα και δεν θα εμπλεξουμε ιδιωτες’
  Η κυβ/νση ΓΑΠ πετυχε (με ‘σκληρη διαπραγματευση’) αυτο που ολα τα κρατη της Ευροζωνης ξορκιζουν και προσπαθουνε παση θυσια να αποφυγουν ..
  Οι τύποι ειναι απίθανοι και συνεχιζουν,
  Αλλα πιο απιθανοι τελικα ειμαστε εμεις..ζεστη εχει, κάτι μισθοι πληρωνονται ακομα, υπαρχουν περιθωρια.. χρεωκοπια? δε βαριεσαι…

  Απάντηση

 2. Ο/Η Sonia λέει:

  Στην Ελλάδα πάντως είναι όλως τυχαία.
  Έτσι εξηγείται η γενική αδιαφορία για τα τεκταινόμενα στα ιερά άδυτα.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Nα δούμε πότε το ελληνικό κοινοβούλιο θα φιλοτιμηθεί να ρωτήσει την Εκκλησία πως ξεκαθάρισε τις υποθέσεις του Ιωσήφ Βατοπεδινού, του Νεκταρίου Καλύμνου, του Πέτρου Παπουτσάκη, του Σωτηρίου Παπαδόπουλου, του ιερεα της Θεσσαλονίκης που παρενόχλησε νεαρό με νοητικά προβλήματα στη Στυλίδα, του Τραχείας Παύλου, του Φώτιου Μακρυστάθη, του Γιοσάκη και πολλές ακόμη.

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Ποτέ, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών πιστεύουν ότι η ιερή παιδεραστία μέσα στους κόλπους της εκκλησίας είναι αδιανόητη και το υπόλοιπο το γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό.

 4. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Η κυβ/νση ΓΑΠ πετυχε (με ‘σκληρη διαπραγματευση’) αυτο που ολα τα κρατη της Ευροζωνης ξορκιζουν και προσπαθουνε παση θυσια να αποφυγουν ..
  —————————————————————————————————————-
  αν η Καραμανλική ΝΔ μας οδήγησε στη σημερινή χρεωκοπία με έλλειμμα 15,5% …!!! , η Σαμαρική ΝΔ θα μας έβγαζε έξω από την ΕΕ, με τον πρωθυπουργό της Δραχμής…..

  ευτυχώς αυτό απεφεύχθη, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των αριστεροδεξιών εθνικιστών…

  οι οποίοι ανέντιμοι όντας συνεχίζουν να αποδέχονται τους χρηματοδοτούμενους από την Τρόϊκα υψηλούς μισθούς τους αντί να παραιτηθούν από αυτούς, ως θα όφειλε σε ελληνοορθόδοξους…

  όσο για τις εμπράγματες εγγυήσεις αυτές συνοδεύουν κάθε δανειακή σύμβαση… ( οι οποίες θα ήταν μεγαλύτερες αν αυτοί ήταν οι δανειστές..!!!)

  η δε πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων με σκοπό την μείωση του χρέους και την επακόλουθη βιωσιμότητά του , αποτελεί φυσική εξέλιξη…

  ανεξάρτητα δε τούτου η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται πλέον υπέρ της ιδιωτικοποίησης και μάλιστα δίχως την αρνητική διάκριση της ιθαγένειας…

  επιθυμεί δηλαδή ΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ ιδιοκτήτες , είτε έλληνες είτε ξένους…

  ουκ ολίγοι δε προτιμούν έντιμους ξένους παρά ελληνικά λαμόγια, κρατικοδίαιτα και συντεχνιακά…

 5. Παράθεμα: Ιερή Παιδεραστία (μέρος Θ’): 6χρονο κοριτσάκι για €50 σε ηλικιωμένο ιερέα… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.