«Έγκυροι» δημοσιογράφοι, υπάλληλοι του ΟΠΑΠ;

Γερακάρης: πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Τι ελεύθερες ώρες της δημιουργικής του σχόλης (καλο)πληρώνεται από τον ΟΠΑΠ.

δείγμα... δημοσιογραφικής, έγκυρης, επώνυμης δημοσιογραφίας (οι μπλόγκερς είναι κακοί κι ανώνυμοι, χαλάνε τη πιάτσα)

Διαβάστε τα παρακάτω ανατριχιαστικά με τίτλο: Πάνε στοίχημα τη δεοντολογία

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ στην «Ελευθεροτυπία»

Τι θέλουν μια ντουζίνα συν τρεις δημοσιογράφοι στη Γενική Διεύθυνση Παιχνιδιών – Τομέας Διεύθυνσης Στοιχήματος της ΟΠΑΠ Α.Ε.; Την απάντηση δίνει εσωτερικό σημείωμα του οργανισμού, που απευθύνεται στην ιεραρχία.

Αυτό ξεκαθαρίζει ότι όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν ρεπορτάζ για τον ΟΠΑΠ. Αντίθετα, αμείβονται απ’ αυτόν παρέχοντάς του υπηρεσίες που σχετίζονται με το Στοίχημα!

Οι δημοσιογράφοι αυτοί είναι γνωστοί στο κοινό, πολλοί δε απ’ αυτούς και διακεκριμένοι. Κάποιοι καλύπτουν το λεγόμενο κυβερνητικό αθλητικό ρεπορτάζ (υπουργείο Αθλητισμού, θεσμικά αθλητικά όργανα, όπως ΕΠΟ, Super League κ.ά.), εργάζονται σε πολλά μέσα ενημέρωσης και λαμβάνουν και ακόμα ένα μισθό από τον ΟΠΑΠ, παρέχοντάς του πληροφορίες κατά τη σύνθεση του κουπονιού και τη διαμόρφωση των αποδόσεων!

Εν προκειμένω, δημοσιογράφοι – σύμβουλοι τζόγου, αφού η «δημοσιογραφία» δεν έχει όρια και πάει «παντού».

Ως προς τη δημοσιογραφία -τη συμβουλευτική του Στοιχήματος πάντως- την πλήρη περιγραφή της την καταφέρνει ο ειδικός σύμβουλος Διεύθυνσης Στοιχήματος του ΟΠΑΠ, Παύλος Γερακάρης.

Ο κ. Γερακάρης είναι, εκτός των άλλων, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών και μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Συνάμα είναι και καλοπληρωμένος από τον ΟΠΑΠ.

Εξαιρετικές επιδόσεις

Με σημείωμά του -στις 6 Ιουνίου 2011- προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στοιχήματος που κοινοποιείται στους: Ι. Σπανουδάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Ν. Παυλιά, γενικό διευθυντή Παιχνιδιών ΟΠΑΠ Α.Ε., και Γ. Καραλή, ειδικό σύμβουλο διοίκησης, ο κ. Γερακάρης ζητάει να ανανεωθούν για ένα χρόνο οι συμβάσεις δέκα δημοσιογράφων, να προστεθούν σ’ αυτούς άλλοι δύο, ενώ χαρακτηρίζει ως εξαιρετικές τις επιδόσεις άλλων τριών που συνεργάζονται με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Στην εισήγησή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι από το σύνολο των δημοσιογράφων «…που συνεργάζονται με τη Διεύθυνση Στοιχήματος κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες για άμεση, διαρκή, εχέμυθη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο του στοιχηματισμού και ειδικότερα από το ελληνικό -και διεθνές- αθλητικό περιβάλλον, φυσικά και το έντονο παρασκήνιο (ποδόσφαιρο και μπάσκετ)».

Και συνεχίζει: «Κάτι που πιστεύω έχετε αξιολογήσει από την καθημερινή εσωτερική πληροφόρησή σας».

Σύμφωνα λοιπόν με τον εισηγητή, οι δημοσιογράφοι – σύμβουλοι Στοιχήματος, με εχεμύθεια προσφέρουν καθημερινά εσωτερική πληροφόρηση στη Διεύθυνση Στοιχήματος της ΟΠΑΠ Α.Ε., ενώ σημειώνουν «και επιτυχίες στις προτεινόμενες προβλέψεις και αποδόσεις του κουπονιού»!

[…]

Κοινώς:

* Τι δουλειά έχει ο δημοσιογράφος και η δημοσιογραφία με τον τζόγο;

* Πόσους δημοσιογράφους πληρώνει τελικά ο ΟΠΑΠ και γιατί;

* Είναι δεοντολογικά και ηθικά σωστό ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ να εισηγείται ως ειδικός σύμβουλος στοιχήματος την πρόσληψη μελών του Συνδέσμου στον ΟΠΑΠ;

* Είναι δυνατόν μέλη της διοίκησης του ΠΣΑΤ να κάνουν service στον ΟΠΑΠ για τον τζόγο;

Τα ονόματα των δημοσιογράφων είναι στη διάθεση της εφημερίδας. *

….

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ…. 

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to «Έγκυροι» δημοσιογράφοι, υπάλληλοι του ΟΠΑΠ;

 1. Ο/Η undantag λέει:

  Εκπλήσσομαι που εκπλήσσεσθε…
  Εάν δεν ήσαντε υπάλληλοι, πώς θα ήσαντε έγκυροι;;;

 2. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

  ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή στο μανιφέστο του φιλέλληνα Νορβηγού δολοφόνου !!

  Τελικά αποδεικνύεται ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός και κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο ψυχοπαθής ακροδεξιός δολοφόνος Αντερς Μπρέιβικ που έπνιξε στο αίμα τη Νορβηγία κάνει στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων αναφορά και στην Ελλάδα και την Ελληνική πραγματικότητα !

  Μεταξύ άλλων λοιπόν ο Νορβηγός δηλώνει-ως άλλος Άδωνης Γεωργιάδης- θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδας με ειδικές αναφορές στον Θουκυδίδη, τον Ηρόδοτο και τον Πλάτωνα, κατατάσσει τους Έλληνες στη λευκή φυλή, ενώ είναι και υποστηρικτής της νέας Ελλάδας σε εθνικά της θέματα, όπως η Μικρασιατική καταστροφή του 1922, η επανάσταση του 1821 και το Κυπριακό, αλλά και η άλωση της Κωνσταντινούπολης (την οποία μάλιστα αποκαλεί έτσι και όχι Ιστανμπούλ…) !.

  Αναφέρει επίσης πως η γενοκτονία των Ελλήνων συνεχίζεται μέχρι σήμερα

  Μόνο στο Μακεδονικό δεν κάνει καμία αναφορά και φαντάζομαι ότι αν το έκανε θα τον ανακηρύσσαμε ως φιλέλληνα ανάλογο του Βύρωνα και του Σανταρόζα και μπορεί και ο Ψωμιάδης να του έστηνε και κανέναν αδριάντα στη Θεσαλλονίκη !!!
  Και είναι φυσικά αναπόφευκτο να τονίσω ότι κυρίως τέτοιοι άνθρωποι σαν τον συγκεκριμένο μανιακό ακροδεξιό μπορούν να είναι θαυμαστές του νεοελληνικού εθνικιστικού, μισαλλόδοξου και λαϊκίστικου «ψευδοκράτους» μας και να εμπνέονται από αυτό ! Ή μήπως έχω άδικο ;

  Τα καλύτερα όμως τα αφήνω για το τέλος καθώς ο Νορβηγός φαίνεται να είναι πολύ καλά και λεπτομερώς ενημερωμένος για την Ελληνική πραγματικότητα, κάτι που μας δείχνει περίτρανα πως πρέπει να είχε συνδέσμους ή έστω συνομιλητές ομοϊδεάτες του στην Ελλάδα (και αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσει πολύ σοβαρά η αστυνομία). Μέσα λοιπόν στα κόμματα με ιδεολογική ταύτιση ο Νορβηγός βάζει το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή, καθώς και δύο κόμματα που δεν υπάρχουν πλέον το «Ελληνικό μέτωπο» του Μάκη Βορίδη (που τώρα φυσικά είναι στο ΛΑΟΣ) και την «Πατριωτική Συμμαχία» του Ναζί χουντικού Ζαφειρόπουλου (τον οποίον ήθελε κάποτε ο Καρατζαφέρης να βάλει υποψήφιο…). Ακόμα ο Μπρέιβικ εγκωμιάζει την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, το περιοδικό «Αντεπίθεση» και τις φασιστοεφημερίδες «Ελληνικές Γραμμές» και «Ελεύθερος Κόσμος» (η τελευταία ανήκει επίσης στον εν λόγω Ζαφειρόπουλο).
  Ατυχώς ξέχασε όμως να αναφέρει και τον ομοϊδεάτη τους Αντώνη Σαμαρά, αλλά φαίνεται ότι ο Νορβηγός είχε γράψει το μανιφέστο του πριν αυτός γίνει αρχηγός της ΝΔ και δεν τον ήξερε καλά !! Επίσης ο Νορβηγός μιλάει για 11312 (δίνει και τον ακριβή αριθμό !) «προδότες» στοχευμένους οπαδούς του πολιπολιτισμού στην Ελλάδα που πρέπει να τιμωρηθούν με θανατική ποινή (!) και είναι βέβαια φανερό πως αυτές τις πληροφορίες του τις έχουν δώσει απ’την Ελλάδα. Φυσικά τα κατευθυνόμενα Ελληνικά κανάλια ελάχιστα αναφέρθηκαν σε όλα αυτά και όταν το έκαναν αυτό έγινε με ουδέτερες αναφορές, χωρίς να το κάνουν ζήτημα όπως θα γινόταν σε κάθε σοβαρή χώρα. Βλέπετε δεν πρέπει να θιχτεί ο Ελληνικός εθνικισμός και κάποια προστατευόμενα πιόνια του σάπιου πολιτικού καθεστώτος και ειδικά το κοινοβουλευτικό ΛΑΟΣ !
  Αλλά ας μη γελιόμαστε, αν η Νορβηγία γέννησε ένα Μπρέιβικ η Ελλάδα θα μπορούσε να γεννήσει πολύ περισσότερους !! Μιλάμε για το κατεξοχήν μισαλλόδοξο κράτος όπου κυριαρχεί ο μεσαιωνικός εθνικισμός, ο φανατισμός και οι ιδεοληψίες κάθε είδους, όπου και το ίδιο το κράτος όχι μόνο δεν σε αποτρέπει απ’το να γίνεις ρατσιστής και φασίστας, αλλά αντίθετα σε σπρώχνει για να γίνεις…Άλλωστε απόψεις σαν αυτές του Μπρέιβικ μπορεί στη Νορβηγία να είναι περιθωριάκες,αλλά στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδωμένες και οικίες στον κόσμο.

  Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την ιντερπόλ υπάρχει σύνδεσμος του Μπρέιβικ στην Ελλάδα, μέλος της ομάδας των «Ναϊτών Ιπποτών» και μάλιστα, μέλος της ομάδας διερεύνησης στόχων για εκτέλεση ανάμεσα σε μαρξιστές και οπαδούς του πολυπολιτισμού!
  Στο μανιφέστο του που δημοσίευσε λίγο πριν το μακελειό ο Νορβηγός αναφέρει ότι είναι μέλος του τάγματος των Ναϊτών, που όπως λέει ανασυστάθηκε στο Λονδίνο το 2002. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη λέει ότι είναι δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Έλληνας, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.

  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δηλώνουν ότι είναι ενήμεροι για συχνές συνομιλίες το τελευταίο διάστημα μέσω διαδικτύου ατόμων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο τάγμα των Ναϊτών ιπποτών, στο οποίο αναφέρεται μέσα από το μανιφέστο του ο Μπρέιβικ. Επίσης, είπαν ότι ερευνούν τη βασιμότητα των πληροφοριών που θέλουν τον Μπρέιβικ και άλλα άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο να έχουν συναντηθεί στο Λονδίνο, το 2002.

  Η δε Ελληνική αστυνομία ψάχνει ήδη-σε συνεργασία με την ιντερπόλ-τον σύνδεσμό του Νορβηγού στην Ελλάδα με τον οποίον αυτός φέρεται να διατηρούσε συχνή ηλεκτρονική αλληλογραφία και ελέγχει εξονυχιστικά ιστοσελίδες ακροδεξιού περιεχομένου. Οι έρευνες στρέφονται σε γνωστό Έλληνα νεοφασίστα με πλούσια ακραία πολιτική δράση στο παρελθόν το όνομα του οποίου βρίσκεται πολύ ψηλά στην Ελληνική ναζιστική επετηρίδα.

  Προς το παρών ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διαβάσαμε σε κάποια blogs και που τις αναπαράγουμε με επιφύλαξη μιλούν για έναν ναζιστή ονόματι Αριστοτέλης Καλέντζης ο οποίος είχε γίνει γνωστός στο παρελθόν για τις επαφές του με τους Σέρβους ναζί Κάρατζιτς και Μλάντιτς (και που εδώ τον βλέπετε να ποζάρει σχιζοφρενικά σε παλαιότερη συνέντευξή του…)

  καθώς και για ένα στέλεχος του ΛΑΟΣ και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ονόματι Γεώργιος Καραποστόλου, ο οποίος φέρεται να είναι Ναϊτης ή και μασόνος ! Και φυσικά καταλαβαίνετε ότι αν επιβεβαιωθούν όλα αυτά θα πρέπει να γίνει ένας πολιτικός σεισμός στην έτσι κι’αλλιώς βαριά άρρωστη Ελλάδα μας…Η Ελλάδα λοιπόν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ούτε από αυτήν την τραγωδία.Να χαίρoνται οι πολιτικοί μας και ο Ελληνικός λαός την κοινωνία που φτιάξαμε και τους πολιτικούς που ψηφίζει !! Και φυσικά οι θαυμαστές αυτού του νεοελληνικού μοντέλου είναι συνήθως μόνο άνθρωποι σαν τον Νορβηγό μακελάρη !!

 3. Ο/Η Tzoutzi Mantzourani λέει:

  «Τό’ βλεπαν» οι άνθρωποι… και είπαν να «το παίξουν» ….. στοίχημα!!!

 4. Ο/Η tomoly λέει:

  Μας έχουμε γραμμένους πατόκορφα. ΟΛΟΙ! Δεξιοί, πασόκοι, αριστεροί, εισαγγελείς, αστυνομία, οι ΠΑΝΤΕΣ. Μετά από τα παρακάτω, δεν μπορεί να ελπίζει κανένας σε πίποτα άλλο πέραν της ΑΥΤΟ_ΔΙΚΙΑΣ. Αλλά, είμαστε πολιτισμένοι, ρε, γαμώτο! δεν κάνουμε τέτοια πράγματα εμείς…

  «ΥΜΝΟΣ ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ, ΚΛΕΨΙΑΣ & ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ» ( http://gkdata.wordpress.com/2011/06/11/%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%88%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1/#more-211 )

  Kέρδη 7,5 εκατ. ευρώ σε σύζυγο πρώην στελέχους της Intralot
  Tης Aριστεας Mπουγατσου

  Mια σημαντική δικογραφία με την ένδειξη «Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» φέρνει στην επιφάνεια έναν «καθιερωμένο» πλέον τρόπο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω της «συγκέντρωσης» από τους «ενδιαφερόμενους» κερδισμένων δελτίων από παίγνια του OΠAΠ.

  Tα κερδισμένα ανώνυμα δελτία του OΠAΠ τα «συγκεντρώνει» ένα «σύστημα», με πανελλαδικό δίκτυο, τα μοσχοπουλάει σε αυτούς που έχουν ανάγκη να ξεπλύνουν χρήμα, για να μπορούν στη συνέχεια να το διακινήσουν και να το νομιμοποιήσουν.

  H κ. Mαρμαρά
  Xθες, από τον ΣKAΪ 100,3 αποκαλύφθηκε ότι στη δικογραφία για την υπόθεση εκατοντάδων «υπόπτων» κερδισμένων δελτίων του OΠAΠ, με έπαθλο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το όνομα της κυρίας Σταματίνας (Tάνιας) Mαρμαρά. Tο όνομα θα ήταν παντελώς αδιάφορο αν στο ΣΔOE που έφθασε η υπόθεση δεν διαπίστωναν ότι πρόκειται για τη σύζυγο του κ. Γιώργου Σαλονίκη, στενού συνεργάτη του κ. Σ. Kόκκαλη, αθλητικού παράγοντα του Oλυμπιακού (τέως αντιπρόεδρος της KAE) και διατελέσαντος αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Eταιρείας Στοιχημάτων. Δηλαδή, της εταιρείας που οργανώνει και διαχειρίζεται το ΠAME ΣTOIXHMA για λογαριασμό του OΠAΠ, από το οποίο η σύζυγος του κ. Σαλονίκη, η κ. Mαρμαρά, έχει αναδειχθεί πολυεκατομμυριούχος!

  Eπιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Σαλονίκης έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Intralot, κατέχοντας και ένα σημαντικό πακέτο μετοχών της με θητεία και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Στιγμιαίο Λαχείο A.E. (γνωστής ως Ξυστό).

  Yπόθεση Aγγελόπουλου
  Aς δούμε όμως πώς ξεκίνησε η ιστορία. Tο καλοκαίρι του 2004 και ενώ βοούσε ο τόπος για το «πλυντήριο» κοκαΐνης που εφέρετο ότι είχε στήσει μέσω «κερδισμένων» δελτίων τού OΠAΠ ο έγκλειστος πλέον επιχειρηματίας Aλέξανδρος Aγγελόπουλος, στον Oργανισμό άρχισαν να ψάχνονται.

  H νέα διοίκηση και ειδικότερα ο νυν πρόεδρος κ. Σωτήρης Kωστάκος με ένα στενό επιτελείο είχε εντοπίσει ότι κατά περιόδους εμφανίζονταν νομικοί εκπρόσωποι «νικητών», ζητώντας τη χορήγηση βεβαίωσης των κερδών που είχαν κερδίσει και εισπράξει οι πελάτες τους, παίκτες του OΠAΠ. Tα χρυσά δελτία ήταν πασπαρτού. Hταν δεκάδες, συμπληρωμένα σε πρακτορεία ανά την επικράτεια, ενώ ο κομιστής τους ήταν μόνιμος κάτοικος π.χ. Aθήνας. Eτσι άρχισαν οι υποψίες να μεγαλώνουν και στον OΠAΠ να ψάχνονται.

  Kέρδη 7,5 εκατ. ευρώ!

  Yπ’ αυτή τη συγκυρία την ίδια περίοδο εμφανίσθηκε στα γραφεία του OΠAΠ και ο δικηγόρος της κυρίας Mαρμαρά, ο οποίος ζήτησε να χορηγηθεί βεβαίωση κερδών (για την εντολέα του) για ποσό ύψους 7.585.425 ευρώ!

  Για τη βεβαίωση κομίσθηκαν πολλά δελτία από δεκάδες πρακτορεία, κάτι που σήμανε συναγερμό στον OΠAΠ και η υπόθεση της κερδώου κυρίας Mαρμαρά εστάλη προς διερεύνηση στο ΣΔOE μαζί με δέκα περίπου ακόμα πανομοιότυπες, με κορυφαία αυτήν του κ. Aγγελόπουλου.

  H έρευνα του ΣΔOE

  Tον Mάρτιο του 2005 ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΣΔOE και ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο κ. Σοφοκλής Λογοθέτης, άσκησε (in rem) διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν από στελέχη και υπαλλήλους του OΠAΠ και για ηθική αυτουργία ιδιωτών στο προηγούμενο αδίκημα.

  H υπόθεση από τον Aπρίλιο ανετέθη στον 5ο ειδικό ανακριτή κ. Πρέκα Πέτρο, με πρώτο ζητούμενο την προσωποποίηση των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος, άλλες από τις οποίες αφορούν «νικητές» και άλλες την ιεραρχία στελεχών και υπαλλήλων της OΠAΠ A.E. που είχαν χορηγήσει βεβαιώσεις κερδών, παρά το ασυνήθιστο της εμφάνισης δεκάδων δελτίων –πανελλαδικής κυκλοφορίας και καλοτυχίας– από έναν μόνο νικητή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από δέκα κατηγορουμένους.

  Xθες, όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε, με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται προς στιγμήν στη σύζυγο του κ. Σαλονίκη, έγινε γνωστό ότι η ανάκριση δεν έχει αρχίσει και ότι ουδεμία ανακριτική πράξη έχει γίνει ακόμη. Στην Eυελπίδων αυτό αποδιδόταν σε φόρτο εργασίας του ανακριτού, αλλά και στο γεγονός ότι η υπόθεση δεν είχε χαρακτηρισθεί ως επείγουσα. Xθες, ο εισαγγελέας του Aρείου Πάγου, κ. Δ. Λινός, ζήτησε να ενημερωθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Aθηνών, κ. Γ. Διονυσάτο, και άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται περί σοβαρότατης υπόθεσης πίσω από την οποία μπορεί να συνδυάζεται ξέπλυμα και εμπόριο ναρκωτικών, κάτι που όμως θα προκύψει από την ανάκριση.

  Aμφιβολίες για το σύστημα

  Aπό τον OΠAΠ δήλωναν ότι αγνοούσαν την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ εμφανίζονταν προβληματισμένοι και για το ενδεχόμενο λαθροχειριών μέσω του πληροφοριακού συστήματος, το οποίο δεν φημίζεται για την αρτιότητά του ούτε, κυρίως, για τον έλεγχο που διατηρεί επ’ αυτού ο ΟΠΑΠ.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Μετά από λίγες ημέρες, η εφημερίδα μέσω της κ. Μπουγάτσου επανέρχεται: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_01/11/2005_161934

  Bιομηχανία «ξεπλύματος» μέσω OΠAΠ
  Hμερομηνία δημοσίευσης: 01-11-05

  Tο πόρισμα ΣΔOE για τον μηχανισμό εξαγοράς τυχερών δελτίων – Tζόγο 12 εκατ. ευρώ δηλώνει η «υπερτυχερή» κ. Mαρμαρά
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Στις 11 Νοεμβρίου 2005, επανέρχονται τα δημοσιεύματα: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100016_11/11/2005_163212

  “Eισαγγελική έρευνα για το μεγάλο «πλυντήριο» στον OΠAΠ”

  Tων Aριστεας Mπουγατσου – Eυας Kαραμανωλη

  Tο μεγάλο πλυντήριο που έχει στηθεί μέσω κερδισμένων δελτίων του OΠAΠ, υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως ναρκωτικά κ.ά., αλλά και το ενδεχόμενο εξαγοράς ποδοσφαιρικών αγώνων και συντελεστών του αθλήματος είναι το αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας που διετάχθη από τον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Aθηνών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ..

  H «K» στις 6 Nοεμβρίου σημείωνε ότι την τελευταία τετραετία στη λίστα των μεγάλων νικητών συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι της νύχτας, συντελεστές του παράνομου τζόγου, διάσημοι της θύρας 7, κορυφαίοι της «παράγκας», παράγοντες του ποδοσφαίρου (πρόεδροι, έφοροι, μέλη Δ.Σ. ΠAE, γνωστοί διαιτητές και ποδοσφαιριστές) ..

  (Σσ: και οι Πασόκοι, που επί των ημερών τους -2000- άρχισε το κόλπο, αλλά στην αντιπολίτευση, πλέον, κάνουν επερώτηση).

  Xθες, 29 βουλευτές του ΠAΣOK, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι κ.κ. Bενιζέλος, Λιάνης, Φούρας, Aλευράς, Aντζελα Γκερέκου και Συλβάνα Pάπτη, (σσ: ΟΛΟΙ αυτοί είναι ΕΝΟΧΟΙ, μαζί με τους εντεταλμένου εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, όπως και με τους αρμόδιους πολιτικούς της ΝΔούλας), με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν, ζητούν να πληροφορηθούν από τους υπουργούς Πολιτισμού, Oικονομίας και Δικαιοσύνης για «τη συστηματική ολιγωρία της κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, την έλλειψη διαφάνειας και τη διαφθορά στον OΠAΠ». Oι ερωτώντες βουλευτές παραλείπουν να αναφερθούν στο μεγάλο πλυντήριο των κερδισμένων δελτίων προφανώς γιατί ελέγχονται και οι σημαντικές ευθύνες του τέως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. K. Kοσκινά κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου (Iούνιος 2001 -Aπρίλιος 2004 ) το φαινόμενο των «συνήθων νικητών» είχε λάβει σοβαρές διαστάσεις.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Περνάνε τα χρόνια και…

  Πάμε Στοίχημα;
  Από orphaeus | Αθήνα : Αθλητισμός | 2 | 15/5/09

  Η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο “ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

  .. Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ.Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

  Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.

  Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρεσίας εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαλούχου. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 1.200 άτομα έχουν ποινική ευθύνη ή αναμειγνύονται σε παράνομες ενέργειες.

  Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν ζητήσει το πόθεν έσχες των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου …

  ..Εδώ και πέντε μέρες η συζήτηση στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν «Υπάρχει ένα Φίτσος, ένας ήρωας να δημοσιεύσει πρώτος τη λίστα της Κανέλλη για να ξεκινήσει η συζήτηση στα σοβαρά;». Η λίστα ή αποσπάσματά της ήταν από καιρό γνωστά. Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Αριστέα Μπουγάτσου είχε αποκαλύψει στο Σκάι ότι η Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγος του Γιώργου Σαλονίκη, εμφανιζόταν να έχει κερδίσει 4,7 εκατ. ευρώ.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Έλα, Αλέκο, πού είσαι; Θα σταματήσε, όμως, πλέον, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσω δελτίων ΟΠΑΠ, αφού “καρφώθηκαν”, εεεεεεεε;;;;;;

  «Τυχεροί εφοριακοί …κέρδιζαν συνεχώς λαχεία, 30 Μαΐου 2010″

  “Κάποιοι εφοριακοί πρέπει να καταταγούν στους πιο τυχερούς ανθρώπους της Ελλάδας, καθώς κέρδιζαν διαρκώς λαχεία..”,αυτό επισημαίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ..στην εφημερίδα «Ημερήσια», αναφέροντας ότι οι εφοριακοί αγόραζαν λαχεία που είχαν κερδίσει διάφορα ποσά δίνοντας προμήθεια ακόμα και 10%, ώστε με αυτό τον τρόπο να νομιμοποιούν τα παράνομα εισοδήματά τους.
  Το ίδιο αναφέρει ο Λ.Ρακιντζής ότι γίνεται και με την πώληση ομολόγων και μετοχών, για τις οποίες κανείς δεν πρόκεται να ρωτήσει με τί χρήματα αποκτήθηκαν, (http://greece-salonika.blogspot.com/2010/05/blog-post_1618.html#ixzz0pS7CHAPL).

  ΥΓ. Έλα, Αλέκο! Βάζουμε ρεφενέ βενζίνη στο ΠΑΠΑΚΙ, σε, συ, να πάμε για κανά μπάνιο;;;

 5. Ο/Η gryphon λέει:

  Aυτή η επερώτηση τής Κανελη ήταν γιά μένα πού δέν τήν συμπαθώ η πιό σημαντική πού έχει κάνει.Δέν πιστεύω όμως ότι θά γίνει κάτι.
  Τό μέγεθος τής κομπίνας είναι τόσο μεγάλο καί σέ ποσά καί σέ αριθμό ανθρώπων πού εμπλέκονται πού δέν θά τό αφήσουν.
  Επιπλέον θά κατέρρεε καί η αξιοπιστία τού ΟΠΑΠ καί τά κορόιδα θά σταμάταγαν νά παίζουν (ηδη δηλαδή ό τζίρος έχει περιοριστεί πολύ αλλά τό κρύβουν.Αυτό πού δέν έχει καταλάβει πολύ κόσμος μέ αυτή τήν λίστα τών 1200 ατόμων είναι πώς δέν είναι τό ίδιο μέ τήν προηγούμενη με το ξέπλυμα χρήματος μέ κερδισμένα δελτία.Εδώ ο Κόκκαλης (γιατί περί αυτού πρόκειται) καί η συμμορία του κάνουν άλλο πράγμα.Εχοντας δικούς του ανθρώπους τής ιντραλοτ νά ελέγχουν τό μηχανογραφικό κέντρο τού ΟΠΑΠ είχαν φαίνεται τήν δυνατότητα μέ κάποιο τρόπο (θά υπάρχει τεχνικά κάποιος τρόπος) νά εισάγουν δελτία στό σύστημα εκ τών υστέρων ( ενώ δηλαδή ο αγώνας είχε ληξει καί ήταν γνωστό τό τελικό αποτέλεσμα) μέ αλλαγμένα τά χρονολογικά στοιχεία επικύρωσης ώστε νά φαίνεται πώς παίχθηκαν κανονικά πρίν τήν έναρξη.Μόνο έτσι εξηγείται πώς αυτός ο αγοραίος τύπος ο Τσουκαλάς καί οι υπόλοιποι 1200 είχαν τέτοιες ικανότητες μαντικές.
  Εγώ ο φουκαράς πού μου αρέσει τό ποδόσαιρο καί τό μπάσκετ καί παίζω μερικά φραγκοδίφραγκα στοιχημα (οχι ομως στόν ΟΠΑΠ μέ τίς τριάδες καί τίς άθλιες αποδόσεις) σκέφτομαι τί νά παίξω αυριο τό οντενσε-παναθηναικός (πιστευώ θά κερδίσει η οντενσε) αλλά οι Τσουκαλάδες καί όλα αυτά τά μούτρα δέν είχαν τέτοιο πρόβλημα.Περίμεναν νά λήξει ο αγώνας καί ήξεραν ότι ο μπαμπας Κόκκαλης θά τούς μπουκώσει τό στόμα μέ λεφτά τού Δημοσίου.
  Καί βέβαια αφού αυτό γινόταν στό παμε στοίχημα γιατί νά μήν γινόταν (η γίνεται καί τώρα) καί στό Τζοκερ καί τό Λοττο.
  Ακόμη καί πιό αδαεις θά είχαν παρατηρήσει πώς επι σειρά ετών ειδικα τήν εποχη τής παντοδυναμιας του Κοκκαλη τήν περίοδο Σημιτη αλλά και μετα γίνονται απανωτά τζακ ποτ τίς περιόδους τών γιορτών πού είχε ο κόσμος λεφτά καί μαζευόταν τεράστιο ποσό.Αναρωτιέμαι σέ ποιών τις τσέπες είναι αυτά τά λεφτά.Πιθανόν αυτά τά λαμόγια πρεπει εκτός από τό νά εισάγουν δελτία εκ΄τών υστέρων νά έχουν έλεγχο καί στήν ηλεκτρονική κληρωτίδα αυτών τών παιχνιδιών.Δύσκολα βέβαια αποδεικνύονται αυτά πού λέω γιατί είπαμε ο Κοκκαλης ταιζε καί ταιζει πολύ κόσμο μέ τά λεφτα τών παικτών καί σίγουρα καί στελεχη οργανισμών καί πολιτικούς.
  Μόνο αν βγεί κανενας τεχνικος κλπ τής ιντραλοτ π,χ καί πει κάτι αλλά καί αυτός θά έχει τό τέλος του τεχνικου τής vodafone αν το κάνει.

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Ο Νορβηγός δολοφόνος και οι Έλληνες ακροδεξιοί ομοϊδεάτες του
  Ιουλίου 26, 2011 από ecoleft11 Γράψτε ένα σχόλιο

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

  Παρά του ότι η ιδεολογία και οι θεωρίες μίσους του εθνικιστή Νορβηγού δολοφόνου Anders Breivik ταυτίζονται 100% με αυτές του ελληνικού ακροδεξιού συρφετού, οι εφημερίδες, τα μπλογκς και γενικά τα ΜΜΕ του αυτού χώρου έσπευσαν αμέσως να αποστασιοποιηθούν από αυτόν ισχυριζόμενα πως είναι μασόνος και σιωνιστής.

  Ακολουθούν μερικοί μόνο από τους δεκάδες τίτλους που διάβασα προ ολίγου:

  Αυτά που αναφέρει στο βίντεό του και γράφει στο μανιφέστο του δεν μας είναι καθόλου καινούρια. Τα ακούμε και τα διαβάζουμε επί καθημερινής βάσεως στις εκπομπές του Άδωνη, του Καρατζαφέρη και του Βελόπουλου, στις σελίδες της Χρυσής Αυγής και του “Στόχου”, στις εφημερίδες Άλφα Ένα, Ελεύθερος Κόσμος και Ελεύθερη Ώρα και όπου αλλού λαλεί νεοφασιστικό πουλί.

  Για παράδειγμα, ποιοί από τους παραπάνω δεν αποκαλούν προδότες τους “κουλτουριάρηδες Μαρξιστές” (“θολοκουλτουριάρηδες” στην εδώ αργκό), ή ποιός από αυτούς δεν αντιτίθεται μετά βδελυγμίας κατά της πολυπολιτισμικότητας και των αλλοθρήσκων, ή ποιός Έλληνας ακροδεξιός δεν θεωρεί τους μετανάστες “επικίνδυνους για το έθνος του” και δεν θέλει να τους απελάσει όπως θα ήθελε και ο Μπρέιβικ;

  Από την άλλη, εκεί που γίνονται όλα μαντάρα για την ελληνική ακροδεξιά, μη ξέροντας τι να μαζέψουν και τι να μπαλώσουν, είναι ότι ισχυρισμοί της για τον Breivik έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τις γνωστές ανόητες θεωρίες συνωμοσίας που παπαγαλίζει για τους μασόνους και τους σιωνιστές.
  Γιατί ως τώρα τους ακούγαμε συνεχώς να λένε ότι οι μασόνοι και οι εβραίοι σιωνιστές προκαλούν συνωμοτικά τάχα τη “λάθρο”μετανάστευση και την επικείμενη πολυπολιτισμικότητα, για να διαλύσουν τα έθνη και άλλα παρόμοια πράσινα άλογα.
  Με τον Breivik, που ..είναι αφ’ ενός μασόνος και σιωνιστής και αφ’ ετέρου ακροδεξιό φασιστόμουτρο σαν τους ιδίους, προφανώς χάθηκε τελείως η μπάλα.

  Ο πραγματικός λόγος που τον απαρνήθκαν τόσο μανιασμένα δεν είναι βέβαια το “σιωνιστής και μασόνος” -έννοιες που τα χαρακτηριστικά τους ούτε καν αναφέρονται στη “φιλοσοφία” του- αλλά για να αμυνθούν του εμφανέστατου γεγονότος ότι οι κοινές αρρωστημένες τους ιδέες και το εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος που τρέφουν όλοι αυτοί είναι ικανά να επιφέρουν ένα τέτοιο μακελειό σαν αυτό της Νορβηγίας.

  Ο Μπρέιβικ, πολύ απλά, έκανε στη Νορβηγία πράξη το “κρεμάλα στους προδότες” που ακούμε διαρκώς από την ελληνική ακροδεξιά -οι “προδότες” στην ακροδεξιά ορολογία είναι όσοι δεν εμφορούνται από τα φασιστικά και ρατσιστικά φρονήματά τους.

  Το αστείο πάντως στην όλη υπόθεση είναι, ότι παρά τις προσπάθειες της ελληνικής ακροδεξιάς να τον “απομακρύνει” από τον ιδεολογικό της χώρο, ο Breivik, στο κεφάλαιο “3.108 Europe, Anti-immigration parties/orgs – Nationalist parties/orgs” του Μανιφέστου του, και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα 1245, αναφέρει τα αγαπημένα του κόμματα και οργανώσεις στην Ελλάδα, τα οποία δεν είναι άλλα από αυτά τις ακροδεξιάς

  http://ecoleft.wordpress.com/2011/07/26/%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%cf%81%ce%b2%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%ba/#more-5852

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.