H παιδεραστία είναι χριστιανική αξία;

Το κολαστήριο ορφανών αγοριών στο Bindoon

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Kύριε Ροΐδη,
Με αφορμή την ταινία του άξιου γιού του Κέν Λόουτς, Τζιμ «Πορτοκάλια στον ήλιο»Oranges and Sunshine»), που προβάλλεται τώρα σε λίγους θερινούς κινηματογράφους, αποκαλύπτεται επιτέλους και σε μας μια άγνωστη ιστορία με σοβαρές πτυχές ιερής παιδικής κακοποίησης. O «Ριζοσπάστης» που δεν ξέρει τίποτα για το βίαιο χωρισμό από το Κράτος παιδιών από τους γονείς τους στην ΕΣΣΔ ή στην Κίνα, και που δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τις εγχώριες ιερές παιδεραστίες (αποσιωπά στην κινηματογραφική κριτική του ολότελα ακόμη και το αυστραλιανό εκκλησιαστικό σκάνδαλο!), δεν τη βρήκε όσο έπρεπε πολιτική, εγώ τη βρήκα θαυμάσια: «Παρεμφερή εγκλήματα βίαιου χωρισμού παιδιών και γονιών (και μόνο από φτωχά λαϊκά στρώματα) διαπράχθηκαν, νομίμως, (sic), σε ευρωπαϊκές χώρες, κάστρα της αστικής δημοκρατίας, όπως η Σουηδία, με τους νόμους της σοσιαλδημοκρατίας περί καταναγκαστικής στείρωσης, για παράδειγμα. Το εκπληκτικά δυνατό και πολύπλευρα επίκαιρο θέμα έπεσε στα χέρια μιας φοβικής σκηνοθεσίας, που αποποιείται ευθύνες άλλες πέραν της «αντικειμενικής» παράθεσης των ιστορικών γεγονότων – κι αυτά, συνοδευόμενα από «πολιτικώς ορθά» μισόλογα και σχόλια. Δηλαδή η ταινία ανάγεται σε δακρύβρεχτο, αστυνομικής χροιάς, θέμα». (Ο «Ριζοσπάστης», που δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός πως στη Δύση είναι τελικά εφικτή η δημοσιοποίηση σχεδόν κάθε παλιανθρωπιάς που καλύπτεται από το σύστημα, φαίνεται πως ακόμη τη φυλάει στους Λόουτς για το «Γη και ελευθερία»).

Σε μια πολιτισμένη χώρα όπως η Αυστραλία, η Καθολική Εκκλησία είχε εγκαθιδρύσει λίγο πριν το τέλος του 20ου αι. στο Bindoon ένα στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων, βασανιστηρίων και σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων αγοριών, τόσο αισχρό που θα έκανε ακόμη και ελληνορθόδοξο πατριάρχη να κοκκινίσει από ντροπή και φρίκη.

Η Μάργκαρετ Χάμφριζ, μια κοινωνική λειτουργός από το Νότιγχαμ, αποκάλυψε το 1986 ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα εγκλήματα κατά ανηλίκων. Εκατόν τριάντα χιλιάδες παιδιά φτωχών ή εκτός γάμου οικογενειών που βρίσκονταν σε αγγλικά ιδρύματα, απήχθησαν με εντολή των μεταπολεμικών βρετανικών κυβερνήσεων (1947-1967) από τις κοινωνικά αδύναμες μητέρες τους, παρά τη θέλησή τους, δήθεν για υιοθεσία, εξορίστηκαν κρυφά στο εξωτερικό, κυρίως (10.000) στην Αυστραλία, ως φυλετικό «λευκό στοκ» για μια «καθαρή» Αυστραλία όπως τους ανακοίνωσε ωμά ο αρχιεπίσκοπος του Περθ που υποδέχτηκε το 1947 τα πρώτα 147 τρομοκρατημένα παιδάκια 3-15 ετών, όταν  αποβιβάστηκαν στην Γη του μαρτυρίου τους. (στη φωτ. ο σημερινός καθολικός αρχιεπίσκοπος του Περθ, υποδέχεται τον ορθόδοξο επίσκοπο Μιχαήλ-18.6.2011). Η γενναία και τίμια γυναίκα που αφιέρωσε χρόνια από την οικογενειακή ζωή της για να αποκαλύψει το αίσχος, δέχτηκε τραμπουκισμούς και απειλές από μπράβους της Εκκλησίας.

Πολλά αγοράκια είχαν αποχωριστεί βίαια από τις αδελφούλες τους και οδηγηθεί στο Νταχάου του Bindoon όπου ο ηγούμενος όσιος Φραγκίσκος Keaney, ένας διαστροφικός παθιασμένος με το χτίσιμο ενός μεγάλου κτιρίου και οι λεγόμενοι «Χριστιανοί αδελφοί» τα υπέβαλαν σε καθημερινά σκληρά βασανιστήρια, τα ανάγκασαν να δουλεύουν αδιάκοπα σε σκληρές χειρωνακτικές δουλειές ακόμη και οικοδομικές, στο λιοπύρι, ξυπόλητα, ρακένδυτα, όπου συχνά τραυματίζονταν και τα χρησιμοποίησαν ως σεξουαλικούς σκλάβους. Τολμώ να πω πως τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τα ορφανά ο τιμημένος ορθόδοξος μητροπολίτης Βλαδίμηρος (1891) στον Αγ.Φραγκίσκο (ΗΠΑ),ο άγιος επίσκοπος Βρεσθένης Ματθαίος ο θαυματουργός και Μυροβλήτης και η ηγουμένη Μαριάμ στην Κερατέα ή η Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου (… γύρω στο 1993-4 χάλασε το σύστημα θέρμανσης της Σχολής και ο τότε Πατριάρχης έκανε δύο χρόνια για να το επισκευάσει, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε χρήματα (Σ.Σ.: ήταν τότε που έχτιζε την έβδομη βίλα του στα Καμένα Βούρλα). Το σύστημα, τελικά, επισκευάστηκε με έξοδα του ελληνικού προξενείου» (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ -29/05/2005), ωχριούν μπροστά στη χριστιανική Κόλαση της αυστραλιανής ερήμου.

Θα περίμενε κανείς πως μετά την αποκάλυψη του αίσχους το στρατόπεδο του Bindoon θα είχε κλείσει ή θα λειτουργούσε ως Μουσείο Bασανιστηρίων. Κι όμως η Αρχιεπισκοπή του Περθ το λειτουργεί σήμερα ως γεωργική Σχολή όπου η εκπαίδευση βασίζεται όπως καυχιέται «στις χριστιανικές αξίες» (έτσι το λένε τώρα;) και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά; Τα κακοποιημένα παιδιά, ενήλικες σήμερα, με βαριά ψυχικά τραύματα, με ρημαγμένη ζωή, χωρίς να προλάβουν να γνωρίσουν τη μητέρα τους  και με ανοιχτές πληγές, δεν θα έβρισκαν ποτέ τη δύναμη να καταγγείλουν τα όσα υπέστησαν, αν δεν βρισκόταν η γενναία γυναίκα που τους εντόπισε και τους στήριξε.

Αυτά στην Αυστραλία. Αναρωτιέμαι, όταν τόσο εύκολα κουκουλώθηκε (και που; στην Αυστραλία!) για δεκαετίες και έμεινε μέχρι σήμερα ατιμώρητο ένα τέτοιας τεράστιας έκτασης έγκλημα, αν θα μιλήσουν ποτέ στην Ελλάδα οι νέοι που όπως καταγγέλθηκε υπέστησαν τις «ασελγείς» πράξεις του Χουντόδουλου, ο οποίος όταν εκδικητικά (είχε επιτεθεί τότε πέρα από τα εσκαμμένα στον ΣΥΝ) δημοσίευσε η «Αυγή» (28.5-2007) την καταγγελία έκανε την πάπια, όπως την πάπια κάνει και σήμερα η Σύνοδος στις δημοσιευμένες κατηγορίες που αποδίδονται με δημοσιεύματα στον αρχιμανδρίτη Κύριλλο Κωστόπουλο κατά του Χουντόδουλου, τις οποίες ο αρχιμανδρίτης αρνείται να διαψεύσει και για τις οποίες η Εκκλησία που δήθεν διενεργεί ανακρίσεις εδώ και μήνες δεν τολμά να τον τιμωρήσει.

Θα φιλοτιμηθεί να τους αναζητήσει ποτέ κανείς αυτούς τους τρόφιμους του ιδρύματος που ανέφερε η «Αυγή», υπάρχει άραγε στην Ελλάδα κάποια δεύτερη Χάμφριζ ώστε τηρουμένων των αναλογιών να πέσει το φύλλο συκής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της οποίας ο τιμημένος πατριάρχης όπως και ο παναγιότατος πάπας της Δύσης, προστατεύει συστηματικά τους παιδεραστές κληρικούς; Θα ανοίξει ποτέ ο φάκελος των ορθόδοξων παιδουπόλεων της Φρειδερίκης; Δεν τα ελπίζω, άλλωστε και χωρίς το φύλλο της συκιάς, η Καθολική Εκκλησία στην Αυστραλία ζει και βασιλεύει όπως και στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης. Δεν παράγει μόνο η Ελλάδα δήθεν «Αγανακτισμένους», που εξεγείρονται μόνο όταν θίγονται οι ίδιοι.

ΥΓ

Από τα καθ’ημάς

1.«…Για να πάρει μεγάλη δημοσιότητα ένα έγκλημα ιερωμένου πρέπει να είναι θεαματικό. Ο 65χρονος ιερέας Ανδρέας Παπαϊωάννου καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης επειδή βίασε δύο αγόρια. Αξιολόγηση: μονόστηλο. Δεν βίασε δα όλο το κατηχητικό. Την ίδια διακριτική αντιμετώπιση έχει και ο πατέρας κ. Πέτρος Παπουτσάκης, ιδρυτής της «Στέγης της Αγάπης», που, όπως κατήγγειλαν 13 από τις φιλοξενούμενες ανήλικες, ήταν «Στέγη της Παρενόχλησης», καθώς οι βιασμοί ήταν μέρος της καθημερινότητας….».

Το ευσεβές «ΒΗΜΑ» [«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ (ΠΑΠΑΔΕΣ) Ο Εφραίμ, ο Παντελεήμων, ο Φώτιος και τ» άλλα παιδιά»-04/02/2009], που ομολογεί τα ελάχιστα, αποφεύγει να σημειώσει πως η Εκκλησία (ή η κατά τον παπα-Φιλόθεο Φάρο Μαφία της Ιεραρχίας) δεν δίκασε ποτέ τον πρωτοπρεσβύτερο Παπουτσάκη (ούτε βέβαια τον Γιοσάκη), (ούτε ανακοίνωσε κάτι για τον αιδεσιμολογιότατο Σωτήριο Παπαδόπουλο του Ιλίου), τον δε κ.Α.Παπαϊωάνου που τον κουκούλωνε για χρόνια, τον δίκασε πανικόβλητη μόνο το 2005 όταν ξέσπασαν τηλεοπτικές αποκαλύψεις, και όμως σήμερα ο αρχιεπίσκοπος της φοροληστρικής Εκκλησίας κ.Ιερώνυμος Βοιωτοπεδίου, Ασωπού, Βουλιαγμένης και Σιβιτανιδείου, παρακάθεται στο υπουργικό συμβούλιο και απολαμβάνει τον έπαινο του αριστερού επαναστάτη κ.Τσίπρα με τη σιωπηρή συναίνεση σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αγανακτήσει πια με τον Καπιταλισμό.

2. «Την παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτη στο Πατριαρχείο ο μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου Νεκτάριος, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση Βαβύλη, με τον οποίο είχε γνωριστεί και διατηρούσε φιλικές σχέσεις. Η παραίτηση του κ. Νεκτάριου δεν έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, πιθανόν όμως να υπάρξει αντικατάσταση του μητροπολίτη μέσα στο επόμενο διάστημα…..Στο νησί πάντως στη διάρκεια των τελευταίων ημερών υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και αρκετοί τοπικοί παράγοντες έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του μητροπολίτη, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει και σε καταγγελίες προς το Πατριαρχείο ……».

Καταγγελίες; Τι καταγγελίες;

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pokrov.org που βγάζει τη μάσκα της Ορθόδοξης Μαφίας.

Δείτε στο βίντεο τη μοναστηριακή εγκατάσταση του Bindoon και την προσπάθεια  να κλείσουν το στόμα της κοινωνικής λειτουργού.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

45 Responses to H παιδεραστία είναι χριστιανική αξία;

 1. Ο/Η Nikolas λέει:

  και σε συνεχεια των πιο πάνω, ενα εξαιρετικο βιβλίο που διαβαζεται απνευστί για τα οσα συμβαίνουν εδώ και δεκαετιες στην Καθολική εκκλησία: The Case of the Pope: Vatican Accountability for Human Rights Abuse

 2. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  +Σωτήριος Παπαδόπουλος, εφημέριος Ίλιον.
  Εικοσι τέσσερα έτη πρωτόδικος φυλάκισις διά παιδεραστίαν.

  http://news247.gr/ellada/article73984.ece?service=print

  Καταπέλτης το δικαστήριο για παιδεραστές

  Στην υπόθεση του Ίλιου, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ανάμεσά τους και ένας ιερέας που με τους συνεργούς του καταδικάστηκαν σε 135 χρόνια

  Ερωτώμεν ευσεβώς την Σύνοδον, τον Μακαριότατον και τον Σεβ.οικείον επίσκοπον:

  Παρεπέμφθη εις την εκκλησιαστικήν Δικαιοσύνην;
  Εδικάσθη;
  Κατεδικάσθη;
  Πότε και που;
  Αναμένομεν.

 3. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Αναδημοσιεύουμε ένα παλαιότερο κείμενο (23/1/2010) του Ιού που δεν «χώρεσε» στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ξαναγίνεται επίκαιρο με τις εξελίξεις στον όμιλο Κυριακίδη και την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις στον Flash.

  Εργα και ημέρες των νέων μεγιστάνων στα ελληνικά ΜΜΕ
  «Ρωμηοσύνη» αλά αμερικανικά

  Με αμηχανία καταγράφονται τους τελευταίους μήνες από τον Τύπο οι συνεχείς εξαγορές μέσων ενημέρωσης ή πακέτων μετοχών εκδοτικών συγκροτημάτων από το επιχειρηματικό δίδυμο των Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρου Κυριακίδη. Στις αρχές του χρόνου o όμιλος των δύο στενών συνεργατών έλεγχε ήδη τις εφημερίδες Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, κλπ., τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, ενώ είχε μερίδιο συμμετοχής στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ, το κανάλι ΣΚΑΪ TV, και ανακοίνωνε την εξαγορά ποσοστού 12,22% της Πήγασος (Mega, Εθνος, Πρώτο Θέμα, Ημερησία και διάφορα περιοδικά, καθώς και ραδιοφωνικοί σταθμοί) και ποσοστού 9,62% (που μετά από λίγες μέρες έφτασε το 10,14%) της Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία).

  Πολλοί οικονομικοί αναλυτές έχουν επιχειρήσει να ερμηνεύσουν την εντυπωσιακή αυτή συγκομιδή αλλά δεν έχουν απαντήσει στο καίριο ερώτημα: ποια είναι η σκοπιμότητα μαζικής εξαγοράς μη κερδοφόρων μέσων ενημέρωσης και η συγκέντρωση στα ίδια χέρια αλλοπρόσαλλων εκδοτικών πρωτοβουλιών;

  Καταρχήν είναι δεδομένο ότι στον εσωτερικό καταμερισμό του ομίλου Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, το ζήτημα των μέσων ενημέρωσης έχει ανατεθεί στην πλευρά Κυριακίδη και την εταιρεία ΝΕΠ Εκδόσεις Α.Ε. Ο Πέτρος Κυριακίδης ήταν μέχρι πρότινος ένας μικρομεσαίος εκδότης θεολογικών και εκκλησιαστικών βιβλίων. Τα τελευταία χρόνια η δραστηριότητα του «Εκδοτικού Οργανισμού Π. Κυριακίδη» στο χώρο αυτό εκτινάχτηκε. Οχι τόσο με την έκδοση νέων τίτλων, αλλά με την εξαγορά του μεγάλου εκδοτικού εκκλησιαστικών βιβλίων «Ακρίτας» και τη δημιουργία δύο βιβλιοπωλείων-πολιτιστικών χώρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ο κ. Κυριακίδης (όπως και ο συνεταίρος του Λ. Λαυρεντιάδης) διατηρεί στενούς δεσμούς με Πατριαρχεία και Μητροπόλεις, ενώ πολύ συχνά εμφανίζεται ως «χορηγός» ή «ευεργέτης» κάθε λογής εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων.

  Αν αναρωτηθεί κανείς πώς συμβιβάζεται αυτή η ευσεβής δραστηριότητα με το σκανδαλοθηρικό περιεχόμενο της εκδοτικής ναυαρχίδας του Ομίλου, δηλαδή της εφημερίδας Espresso, η απάντηση είναι εύκολη. Εχουμε πριν από χρόνια εντοπίσει αυτά την παράξενη σύγκλιση της εφημερίδας με ορισμένους κύκλους της Εκκλησίας στη βάση ενός νέου πουριτανικού ρεύματος, στο οποίο συνυπάρχουν -όπως και στον παραδοσιακό πουριτανισμό- η καταγγελία κάποιου σκανδάλου και η αναλυτική ηδονοβλεπτική περιγραφή του («Η Espresso του μεσονυκτίου», Ιός, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 12.6.05).
  Διαβάστε περισσότερα »

  http://enosy.blogspot.com/

 4. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  A! Βεβαια ισχυουν αυτά και στην Εκκλησια, αλλα behind closed doors που λενε, γιατι οι δραστες είτε έχουν ενοχές για την αρρώστεια τους απλά είναι παραδομένει στο παθος τους, είτε φοβουνται την κατακραυγη και τον εξευτελισμό.

  Το καινουργιο trend όμως στο παιδομαζωμα το ξερετε;

  Οι αυτοερωτικοί «υιοθετουν» λεει παιδακια απο ιδρυματα (τα οποία τα καταδικάζουν να μην αποκτήσουν ποτέ μητέρα) και τα οποία τα γαλουχουν συμφωνα με την διαστροφή τους. Και ακομα χειρότερα, δανειζονται λεει ανατομικά εξαρτηματα από εκεινα τα ερημα τα οντα τα οποία υπαρχουν ως όργανα αναπαραγωγης, τις γυναικες, και με δανεικες μητρες δημιουργουν εκ προμελετης ορφανα εκ μητρος, τα οποία εν συνεχεια τα αρπαζουν από την μαννα τους και τα τα διαπαιγαγωγουν σε συνθηκες χειροτερες και απο καποια εκκλησιαστικά οικοτροφεία, διοτι τα μαθαινουν να μην εχουν και καμμια αναστολή στο kinky.

  Το δε χειροτερο όλων είναι οτι το συγχρονο παιδομαζωμα όχι μονο δεν θεωρείται ανηθκο (όπως εσεις σωστα επισημαινετε) αλλα τουναντιον επιβραβεύεται κι όλας δημοσιως ώς κοινωνικο προτυπο, όπως εγινε και με εκεινον τον ψυχικά διεστραμενο ωραιοπαθή Ricky Martin ο οποίος επειδη δεν μπορουσε να κανει παιδια με τον κλωνο του τον οποίο ειχε ερωτευθει, πληρωσε μια μητρα (κατά το «πω, πώ ενα μνί» που λεγε συνεχεια ένας ταξιτζης πριν από 20 χρονια όταν ειχα μπει τελευταία φορά σε ταξί) και απέκτησε 2 κλωνάκια τα οποία θα τα γαλουχήσει σαν τα μουτρα του. Κριμα όμως, γιατι στην Αμερική δεν έχουν την ευκαιρία να κανουν καριερα σαν αρχιμανδριτες ή να βρουν μια θεση ως πανελίστριες στο mega.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αν συμβαίνουν αυτά, συνιστούν Αίσχος για τις δυτικές κοινωνίες.
   Αλλά ποιές είναι οι πηγές σου;
   Ποιές οργανώσεις το έχουν καταγγείλει αυτό;
   Γιατί σιωπά η Εκκλησία σου;

   Έτσι κι αλλιώς όμως, οι συμψηφισμοί που συστηματικά αποπειράσαι, δεν αθώωνουν την Εκκλησία σου, ούτε τους σιωπηλούς και συνένοχους πιστούς της, ούτε την Πολιτεία και την Αριστερά που σφυρίζουν αδιάφορα ή κάνουν και πλάτες.
   Γιατί και η Αριστερά έχει χρέος (πληρώνονται γι’αυτό οι βουλευτές της παχυλότατα) ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Η χριστιανική τακτική της τεκμηρίωσης λέγεται «… λέει…» («…“υιοθετουν” λ ε ε ι παιδακια απο ιδρυματα…»)

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Δεν κανω ΚΑΝΕΝΑ συμψηφισμό. Τα αρρωστημενα μυαλά υπαρχουν παντου και οχι μονο στην Εκκλησια. Και γνωστο ειναι αυτο, αλλα απασχολησε σχετικα προσφατα και τα ΜΜΕ στην Πορτογαλία.

    Surprise, surpise φτανει και στον κοσμο της TV; Που να το φανταζομουν

    http://en.wikipedia.org/wiki/Casa_Pia_child_sexual_abuse_scandal

    Εδώ μαθαινουμε και για τον… δικο σας, τον Tony Blair

    http://engforum.pravda.ru/index.php?/topic/201358-tony-blair-covered-up-pedophile-scandal-while-pm/

    Σχετικα με την Αριστερα, ξεχνας οτι μονο η Κανελλη φωναζε για το κομμα παιδεραστων Ολλανδιας. Τουναντιον στελεχη κομματων του Μεσαιου χωρου όχι μονο υμνουν από τηλεοράσεως τον ερωτα μεγαλυτερων ανδρων προς νεωτερους (είναι και στην καταλλληλη ηλικία) αλλα κατηγορεί και τον Χριστιανισμό ότι δηθεν κατεστρεψε με τον πουριτανισμό του τη συγκεκριμενη μορφη έρωτα. Θυμιζω δε και την εξαφανιση του Αλεξ στην Βεροια.

    Οι ανθρωποι αυτοι ειναι αρρωστοι και ψυχικά και ηθικά. Το πως θα τους αντιμετωπίσει η κοινωνια ειναι αντικειμενο συζητησης. Αλλα εδω εχουμε να κανουμε με ΠΡΟΒΟΛΗ του παιδεραστικου προτυπου, μεχρι και από πορνογραφικές εταιρίες-ΚΩλοσσους οι οποίες (ξανα surpirse surprise) ενω ειναι Αμερικανικες έχουν την εδρα τους στην Κυπρο!

    Δεν σου κανει εντυπωση ότι δεν υπαρχει συγκεκριμενος οργανισμός ΑΜΕΣΗΣ καταγγελιας (με ενα κλικ) παιδοφιλικου υλικου ωστε το υλικο αυτο να κατεβαινει αυτοματα απο τους server που το φιλοξενουν;

    Κατι σαπιο υπαρχει στο παγκοσμιοποιημενο βασιλειο της Δανιμαρκίας (μπορει και της Μάλτας).

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Θεοπρόβλητε,
    στην Εκκλησία έχουμε δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικα:
    1.Τεράστιο ποσοστό
    2.Οργανωμένη συγκάλυψη, συνενοχή.

    Πουθενά αλλού, ούτε στις συμπαθείς επαγγελματικές τάξεις των μαστροπών, των τσαντάκηδων, των χαρτοκλεφτών ή των εκδοροσφαγέων δεν παρατηρείται το φαινόμενο.

    Τα υπόλοιπα τα θεωρώ ποσοτικά ασήμαντα, σεσημασμένα και τιμωρημένα, ή [για τον (δικό μας;) Μπλερ κλπ] επιεικώς ανοησίες.

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Εσυ Σατυρο εκτος από ιδρυματα γνωριζεις και α λ λ ε ς πηγες υιοθεσίας; Υπαινισεσαι Μαιευτηρια, γυναικολογους ή κατι άλλο; Αν εχει καποιο τηλεφωνο ε κ τ ο ς ιδρυματων δωστο μου σε παρακαλώ γιατι εχω μερικα ατεκνα ζευγαρια που ενδιαφερονται. Και θα βγαλεις και εσυ κατι…

    @Λασκαρατε

    Νομιζω οτι υποτιμας τον ευατο σου με ταυτο που γραφεις. Θες να με πεισεις δηλαδη οτι ολοι οι καλοι πελατες του τυπου Dutroux, των παιδοφιλικων gay site που διαφημιζουν boys και ο σεξοτουρισμος στις Φιλιππινες βασιζεται σε.. ιερωμενους. Οι στατιστικές απο διαφορα που βγαινουν περιλαμβανουν και ψυχολογους σε παιδικες κατασκηνωσεις του Δημου Αθηναιων, και καθηγητες Αγγγλικων. Τωρα απο μια λιστα 40 παιδεραστων πως εσεις τους βαπτιζετε ολους παπαδες, είναι αλλουνου παπά Ευαγγελιο. Όπως δεν απαντατε γιατι η διεθνης Ταξη και Ασφαλεια δεν εχει θεσμοθετημενο οργανισμό που να καταγγελει παιδεραστικα site. Ιδιατερα όταν εμπλεοκονται και πιστωτικες καρτες.

    Μηπως γιατι ειναι η παιδεραστια ειναι το καλυτερο άλλοθι και μερικοι υψηλα ισταμενοι αξιωματουχοι ΜΗ ρασοφοροι να περνουν καλά και να μπορουν διαφοροι παρακρατικοι να αλωνιζουν το διαδίκτυο με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την παιδεραστία.

    Αν αυτοι που συλλαμβανονται εχουν ΠΛΗΡΩΣΕΙ για να κατεβασουν αγορακια τοτε γιατι οι «υπηρεσίες» δεν επεμβαινουν στο server ακομα ακι αν αυτος βρισκεται στην Κυπρο. ΄Αν παλι ΔΕΝ εχουν πληρωσει τοτε με ποιο δικαιωμα α) μπαινουν στο σκληρο δισκο του καθενος και ψαχνουν και Β) γιατι θεωρείται ποινικα κολασιμη η απλή θέαση πορνογραφικου παιδοφιλικου υλικου οταν αυτο κυκλοφορει ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ στο διαδίκτυο και μαλιστα αφηνοντας απορστατευτα ακομα και παιδια που μπορουν να πεσουν σε ενα τετοιο θεαμα εντελως αναπαντεχα και απροειδοποίητα.

    Τελος δε, θα εχεις υπ όψιν σου και σελιδες με Ραββινους παιδεραστες που ναι μεν συλλαμβανονται αλλα δεν αποτελουν είδηση. Υπαρχουν βεβαια και εκεινοι που φορουν ποδιά (εννοώ της κουζινας).

   • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    ΥΓ Ειχε τις προαλλες ο ΣΚΑΙ ενα ντοκυματερ με την υπηρεσια διωξης παιδεραστων της Βρεττανιας. Οι ανθρωποι αυτοί, οικογενεαιρχες πολλοι, υποχρεωνονται για να σωσουν παιδια να βλεπουν θηριωδιες και αισχη στο διαδικυτο το οποίο τους τραυματιζει ψυχικα και τους στιγματιζει. Πολλοι τα παρατησαν σε συννεοηση με την γυναικα τους.

    Οταν ρωτησαν εναν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ αστυνομο πως μπορει και κανει αυτη τη δουλεια, εκεινος απαντησε:

    Οταν θα ερθει η ωρα να δω τον Κυριο θα με ρωτησει πού είναι τα σημαδια από τις πληγές στα χέρια μου. Και αν του πω πως δεν εχω πληγες, τότε θα μου Πει: Καλά, τόσες αδικίες γινονται στην γη, και εσυ δεν βρηκες ούτε ενα πραγμα για το οποίο να αξιζει να παλεψεις και να πληγιάσεις για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο;

  • Ο/Η +Αρχιεπίσκοπος Ιερόδουλος λέει:

   Θεοπυροβολημενε έχεις να πεις κάτι για την προστασια που παρέχουν οι αρχιεπίσκοποι της Ορθοδοξιας στους παιδοφιλους παπαδες; Γιατί γινεται αυτό το οργιο στην Εκκλησία, είναι οικος ανοχης η Εκκλησία; Εδω είναι η ταμπακερα, τα πολλα σου λόγια είναι φτωχεια.

 5. Ο/Η Mefisto λέει:

  Δημοσίευμα Αυγής 1970: Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά
  05/06/2007

  https://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/

 6. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2378

  Φίλε Ορθόδοξε ,πραγματικά δε μ αρέσει καθόλου ν ανακατεύω τις ακαθαρσίες και δη τις μητροπολιτικές,καθώς είναι εξαιρετικά δυσώδεις και μολυσματικές.
  Εκτός αυτού γνωρίζω καλά πως τα παπαγαλάκια του εκσυγχρονισμού ψάχνουν αφορμές για να προπαγανδίσουν την «πολυπολιτισμικότητα» και την αποσύνδεση της κοινωνίας από την ορθόδοξη παράδοση.
  Η αναφορά μου στον πρώην Καλύμνου έγινε για να τονίσω τα δύο μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιεί στις αποφάσεις του ο Πατριάρχης,ο οποίος νομίζει πως ζει στην εποχή του Βέκκου ή του Μάμμα.
  Οι ζηλωτές στο Αγ.Ορος είχαν μια πολύ καλή σχέση με τους υπολοίπους,έως ότου ανέλαβε πατριάρχης ο σημερινός που με νοοτροπία «αυθέντου και δεσπότου» προσπαθεί να λύσει με την βία ενα κατεξοχήν πνευματικό πρόβλημα.
  Το ίδιο ακριβώς δλδ που επιζητούν και οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας στις σχέσεις τού τουρκικού κράτους με το Φανάρι.
  Για τον πρ.Καλύμνου, γνωστό και με γαργαλιστικά παρωνύμια στα Δωδεκάνησα και στους εκκλησιαστικούς κύκλους,αφού το ζήτησες:

  Παράθεση:
  Ενα σκάνδαλο απίστευτων διαστάσεων σόκαρε τη κοινή γνώμη, με επίκεντρο τις δραστηριότητες της μητρόπολης Καλύμνου. Πάνω από εκατό χειρόγραφες σελίδες από σημειώσεις λέγεται ότι κράτησε ο αρχιγραμματέας της Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.
  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στʼ αυτιά τους.
  Οι απίστευτες διηγήσεις αναφέρουν.
  «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα.» Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. «Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;» Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα.»

  Ιστορίες φρίκης

  Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος,(νυν αρχιεπ.Κρήτης) δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα.
  Όλα φαίνονταν απίστευτα. Ο «Άγιος» μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος, είχε κοσμήσει με τη μορφή του και το μητροπολιτικό ναό, βάζοντας τον εαυτό του ανάμεσα σε «συνάδελφους» αγίους της Εκκλησίας. Αν και τα στόματα των περισσότερων έμεναν κλειστά, κάποιοι εξομολογήθηκαν στους ιεράρχες της Εξαρχίας ότι ο Νεκτάριος είχε γίνει κάτι σαν ανέκδοτο στα στέκια της νεολαίας. «Όποιος είχε αφραγκιές, πήγαινε στον δεσπότη». Ούτε οι καταγγελίες ότι έχει καταπατήσει έναν ολόκληρο λόφο του Δημοσίου, σόκαραν πλέον την τριμελή Εξαρχία του Οικ. Πατριαρχείου. Αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
  Εκτός των άλλων «κατορθωμάτων» του, ο μητροπολίτης Καλύμνου, ήταν και μέτοχος σε εταιρεία παραγωγής μελιού. Το συγκεκριμένο μέλι το διαφήμιζε ο ίδιος, από άμβωνος! «Μόνο το μέλι της συγκεκριμένης εταιρείας να τρώτε», έλεγε στα κηρύγματα του, εξηγώντας πως το μέλι αυτό ήταν πιο άγιο κι από το αγίασμα!!! «Αυτό το μέλι είναι πραγματικό αγίασμα, είναι η ίδια η ευλογία του Κυρίου», έλεγε στους εμβρόντητους πιστούς.

  «Άγγελος ο Βαβύλης»

  «Ο Απόστολος Βαβύλης είναι ένας πραγματικός άγγελος», έλεγε ο ιεράρχης. Τον Βαβύλη του τον σύστησε ο αρχηγός της Μοσάντ με τον οποίο γνωρίστηκαν σε «λασπόλουτρα στη Χάιφα», είχε πει στον Οικ. Πατριάρχη. Όμως, το μοναστήρι της Λέρου γινόταν ξενώνας για τον Γιοσάκη και τον Κύριλλο Σταυρόπουλο, ενώ οι μοναχές διηγήθηκαν απίστευτε ιστορίες στους απεσταλμένους του Πατριάρχη, όπως π.χ. για τα προφυλακτικά που έβρισκαν.

  Ο Μητροπολίτης, ο φαντάρος και διάκος.

  Κάποτε ο μητροπολίτης Νεκτάριος κινδύνεψε να σφαγεί από Κρητικό για λόγους τιμής. Όπως διηγείται ο πατέρας Χρύσανθος, κληρικός που είχε επιλέξει τη σιωπή λόγω «εκκλησιαστικής υπακοής», είδε «σαν μάνα εξ ουρανού» την Εξαρχία, ο Νεκτάριος κάποτε προχώρησε σε άσεμνη πρόταση και χειρονομία προς νεαρό φαντάρο εκ Κρήτης, Ο φαντάρος το είπε στον πατέρα του, κι εκείνος πήρε το βαπόρι για Λέρο κι εμφανίστηκε στο επισκοπείο κρατώντας μαχαίρι. «Ακούσαμε έντρομοι τις φωνές ενός άνδρα που έβριζε τον δεσπότη και ζητούσε να τον δει για να τον σφάξει, επειδή ατίμασε τον γιο του. Τρέχοντας από φόβο ο δεσπότης είπε στον κληρικό Χρύσανθο «εσύ είσαι ο δεσπότης τώρα», έβγαλε το εγκόλπιο, του το φόρεσε και τον έστειλε να αντιμετωπίσει τον μαινόμενο πατέρα. «Δεν είσαι εσύ ο δεσπότης, τον έχω δει σε φωτογραφία. Φέρτε τον εδώ να τον σφάξω τον θεομπαίχτη» ούρλιαξε ο πατέρας. «Εγώ είμαι ο δεσπότης, φοράω και εγκόλπιο, δεν βλέπετε;» ψέλλισε με τρεμάμενη φωνή ο κληρικός, που όφειλε να υπακούσει στον ιεράρχη. «Ποιος άλλος είναι μέσα;» ρώτησε ο πατέρας. «Ο διάκονός μου ο Χρύσανθος. Χρύσανθε! έλα παιδί μου!» Τότε εμφανίστηκε ο μητροπολίτης ως οικονόμος, ζωσμένος με μια ποδιά, κουβαλώντας δίσκο με καφέδες. «Ναι γέροντα, έχω φτιάξει καφεδάκια. Θέλετε;» ρώτησε ο μεταμφιεσμένος δεσπότης, για να συλλάβει τελικά η Αστυνομία τον εξαγριωμένο πατέρα.

  πηγή: «Το Πρώτο Θέμα» 24. Απρ. 2007.

 7. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Mασκαράτε οι δικοί μας παπάδες είναι έγαμοι οικογενειάρχαι το πλείστον, δεν είναι σαν τους καθολικούς άγαμοι.
  Δεν έχουμε εμεις παιδεραστάς μόνον ελάχιστους.
  Μην ψέβδεσαι.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ευγενέστατε (Πάτερ;) Γιώργος,
   λυπάμαι αλλά όλως συμπτωματικά και οι τρεις καταδικασμένοι στα πολιτικά δικαστήρια για παιδεραστία πρωτοπρεσβύτεροι που αναφέρω εδώ (Π.Παπουτσάκης, Αν.Παπαϊωάννου, Σ.Παπαδόπουλος) είναι έγγαμοι, γονείς, (κάποιοι και) πολύτεκνοι, σίγουρα ευσεβείς οικογενειάρχες.
   Ακόμη και ο πρύτανης των ελληνορθόδοξων ιερών παιδεραστών, ο διάσημος και προστατευόμενος απο τον αρχιεπίσκοπο ΗΠΑ Δημήτριο, πατήρ Ν.Κάτινας ήταν έγγαμος και πατέρας.
   Ατύχησες, ο γάμος και η πατρότητα δεν δίνουν πιστοποιητικό φυσιολογικής σεξουαλικής και ποινικής συμπεριφοράς.

 8. Ο/Η αίλινος λέει:

  Αγαπητέ μου Λα,
  Με αφορμή το ξεκίνημα του άρθρου σου, όπου αναφέρεσαι στην ταινία «Oranges and Sunshine» μου ήρθε στον νου μια άλλη ταινία του 2003, που έτυχε να δω πρόσφατα: «Song for a raggy boy». Βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Για τους αγγλόφωνους περισσότερα εδώ: http://www.imdb.com/title/tt0339707/

  • Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

   Song for a Raggy Boy (2003)

   100 min – Drama – 18 February 2005 (Greece)

   «Song for a Raggy Boy» is based on the true story of a single teacher’s courage to stand up against an untouchable prefect’s sadistic disciplinary regime and other abuse in a Catholic Reformatory and Industrial School in 1939 Ireland

 9. Ο/Η Xaixou λέει:

  Elliniki doksa stin Australia

  http://www.neoskosmos.com/news/el/node/12630

  Παπάς της αστυνομίας για μία εβδομάδα

  15 Feb 2011

  Σοκ έχει προκαλέσει στον Ελληνισμό της Αδελαΐδας η απομάκρυνση του αρχιμανδρίτη των ΓΟΧ Αυστραλίας, παράταξης Αυξεντίου, κ. Προκόπιου Κανάβα, από τη θέση του «Ιερατικώς Προϊσταμένου» της Αστυνομίας Νότιας Αυστραλίας.

  Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Mail, με τίτλο «Seven days on Job and police priest axed”, αποκαλύπτει ότι ο κ. Προκόπιος απομακρύνθηκε από την εθελοντική θέση του επτά ημέρες μετά το διορισμό του.

  Κατά την εφημερίδα, ο κληρικός των ΓΟΧ διορίστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2011 και απομακρύνθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2011. Ο αναπληρωτής υποδιοικητής της αστυνομίας Graeme Barton, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «κατά την εξέταση της αίτησης του αρχιμανδρίτη Κανάβα για την εθελοντική θέση, που στήριξε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία Αμερικής και Αυστραλίας, η αστυνομία ακολούθησε τις νενομισμένες διαδικασίες».

  Ο κ. Barton πρόσθεσε ότι ο διορισμός του κ. Κανάβα έγινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των πληροφοριών που είχαν διατεθεί στην αστυνομία, αλλά λίγο μετά το διορισμό «η Αστυνομία Νότιας Αυστραλίας ακύρωσε το διορισμό, αφού εξέτασε πληροφορίες που είχε λάβει για την καταλληλότητα του αρχιμανδρίτη Κανάβα για τη θέση».

  Η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι έχει στην κατοχή της επιστολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προς τον Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Νίκανδρο, με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2010, σχετική με την εκεί θητεία του αρχιμανδρίτη Κανάβα και τους λόγους της καθαίρεσής του από τη Σύνοδο του παλαιφάτου Πατριαρχείου (24 Ιουλίου 2008).
  Η Sunday Mail απέφυγε να δημοσιεύσει τις καταγγελίες σε βάρος του κ. Κανάβα για «νομικούς λόγους», αλλά του ζήτησε να τις σχολιάσει. Ο κ. Κανάβας αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο. Όμως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας κ. Θεοφάνης Μάρας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι το περιεχόμενο της επιστολής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεν έχει «επιβεβαιωθεί» και πρόσθεσε.

  «Πρόκειται για προσπάθεια κάποιων να θολώσουν τα νερά και, δυστυχώς, να λερώσουν την καριέρα ενός νεαρού κληρικού με δεσποτικό τρόπο, επειδή είναι δραστήριος».

  Ομογενείς της Νότιας Αυστραλίας δήλωναν χθες στο «Νέο Κόσμο», ότι «η απόφαση της αστυνομίας αντανακλά αρνητικά σε ολόκληρο τον Ελληνισμό της πολιτείας» και αναρωτήθηκαν «γιατί η αστυνομία αποφάσισε να διορίσει τον κ. Προκόπιο, πριν διενεργήσει λεπτομερείς έρευνες».

 10. Ο/Η gryphon λέει:

  Εχει δίκιο ο Θεοπρόβλητος.Καί υπάρχουν καί άλλες περιπτώσεις όπως αυτής τής «ανθρωπιστικής οργάνωσης» πού απήγαγε καμμιά εκατοστή παιδιά στό Τσαντ πρίν μερικά χρόνια καί έγινε μεγάλο διεθνές θέμα,τούς πήγαν στά δικαστήρια κλπ.Καί στήν Αιτή πιό πρόσφατα όπου διάφοροι περίεργοι από τίς ΗΠΑ πήγαν υποτίθεται νά βοηθήσουν καί αντί γι’αυτό απήγαγαν παιδιά.Καί βέβαια νά μήν ξεχνάμε καί τούς αγαπητούς ραββίνους πού σε αρκετά μεγάλη συχνότητα πιάνονται νά επιδίδονται σε αυτό τό «σπόρ».Αλλο αν οί περιπτωσεις τους αποσιωπούνται από τά διεθνή μμε αντίθετα μέ τό τί γίνεται όταν τέτοιες υποθέσεις αφορούν τήν Καθολική (κυρίως) εκκλησία η τήν Ορθόδοξη.Οπώς καί νάχει όμως υπάρχει θέμα καί μέ αυτούς πού έχουν αυτή τήν διαστροφή καί μέ αυτούς πού συγκαλύπτουν τέτοιες περιπτώσεις μέσα στήν Εκκλησία.
  Υπάρχει όμως υποχρεωτικά σύνδεση εκκλησίας-παιδεραστίας ?.Η εκκλησιαστική ζωή καί ανατροφή τούς κάνει παιδόφιλους η ηταν πάντα έτσι από τότε πού άρχισαν νά καταλαβαίνουν τόν εαυτό τους καί απλά πονηρά σκεπτόμενοι κατάλαβαν ότι φορώντας ένα ράσο θά τούς ήταν πιό ευκολο νά πλησιάζουν παιδιά κλπ καί γενικά θά είχαν τήν ευκαιρία νά ικανοποιήσουν τό αρρωστημένο τους πάθος ευκολότερα ?.Δέν ξέρω ρωτάω αλλά είχα ακούσει κάτι στήν τηλεόραση από ένα γνωστό τηλεοπτικό «τρελλογιατρό» πού μού είχε κάνει εντύπωση.Ηταν πρίν κανα δυο χρόνια όταν η Διωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είχε βγάλει στήν δημοσιότητα τά ονόματα ατόμων πού ηταν σέ κυκλωμα παιδικής πορνογραφίας καί ανάμεσα τους ήταν κάποιος πού ήταν υπευθυνος παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων αν δέν κάνω λάθος αλλά καί κάποιος πού γιά χρόνια έκανε τόν κλόουν!!! σέ παιδικά πάρτυ.
  Ολοι τότε είχαν εκπλαγεί καί σέ μιά συζήτηση ελεγαν «μά είναι δυνατόν υπεύθυνος παιδικών σταθμών νά είναι παιδόφιλος» «ανηκουστο» η «μας πώς δέν τόν είχαν πάρει είδηση» κλπ. Βγαίνει λοιπόν ο ψυχίατρος ο Μυλωνάκης καί λέει «γιατί απορείτε είναι πολύ λογικό ήξερε από πολύ νωρίς πώς έχει αυτή τήν μή αποδεκτή από τό κοινωνικο σύνολο διαστροφη καί γι’αυτό ακριβώς επιδίωξε νά βρεθει σε αυτή τήν θέση γιά νά μπορεί νά βρίσκεται κοντά σέ παιδιά χωρίς νά κινεί υποψίες» καί έδωσε ένα πολύ εύστοχο κατά τήν γνώμη μου παράδειγμα λέγοντας «εάν θέλεις νά βρείς έναν νεκρόφιλο ψάξε ανάμεσα στούς υπαλλήλους τών νεκροτομείων».
  Ετσι μαλλον καί μέ τούς «παπαδες» πούστηδες η παιδεραστές.κλπ.
  Δέν τούς έκανε ο χριστιανισμός αλλά ήταν απο πριν τέτοιοι καί θεώρησαν πώς εκεί θά καλυπτονται ευκολοτερα.

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Gryphon, μα τι είναι αυτό που λέτε:
   «Ετσι μαλλον καί μέ τούς “παπαδες” πούστηδες η παιδεραστές.κλπ. Δέν τούς έκανε ο χριστιανισμός αλλά ήταν απο πριν τέτοιοι καί θεώρησαν πώς εκεί θά καλυπτονται ευκολοτερα»!
   Μα πώς κι από ποιούς «…καλυπτονται ευκολοτερα»; Δηλαδή ο χριστιανισμός παρέχει τέτοιου είδους κάλυψη; Αυτό τώρα δηλαδή που είπατε είναι αλήθεια, ή μήπως πρόκειται για «ομολογία πίστεώς σας»;

   • Ο/Η gryphon λέει:

    @ Σταυρος
    Δέν μπορώ νά μπώ καί στό μυαλό τού καθενός αλλά ακολουθώντας την λογική τού ψυχίατρου πού ανέφερα υποθέτω (δέν μπορώ νά κάνω κάτι άλλο) ότι πολλοί άνθρωποι πού έχουν αρρωστημένα βίτσια όπως τήν παιδοφιλία επιλέγουν επαγγέλματα πού όπως είπα τούς επιτρέπουν νά βρίσκονται κοντά στό «αντικείμενο τού πόθου» τους (συγγνώμη γιά τόν κυνισμό) χωρίς οί άλλοι νά τούς υποπτεύονται.Εάν π.χ ένας ενήλικος τριγυρίζει έξω από μιά παιδική χαρά κάποιοι γονείς κλπ θά τόν υποπτευθούν καί θά καλέσουν τήν Αστυνομία.Εάν όμως είναι πανουργος όπως οί περισσότεροι πού έχουν τέτοιες διαστροφές θά πάει νά γίνει κλοουν σέ παιδικά πάρτυ όπως είπα η θά πάει νά γίνει «παππας» αν είναι δυνατόν μάλιστα θά επιδιώξει νά βρεθεί σέ κανένα ορφανοτροφείο κλπ (ξέρουν ότι πολλά τέτοια ιδρύματα ανήκουν στήν Εκκλησία) .Αυτό εννοώ «καλύπτονται ευκολότερα».Πιστεύουν ότι η ιδιοτητα τους θά τούς βοηθήσει νά ξεγελούν τούς άλλους.
    @ laskaratos
    Δέν συγχέω τήν ομοφυλοφιλία μέ τήν παιδεραστία αλλά τά έβαλα μαζί γιατί η τακτική είναι ίδια νομιζω.Δέν έχει τόσο σημασία ο σεξουαλικός προσανατολισμός η ακόμη χειρότερα η αρρωστημένη διαστροφή όπως η παιδοφιλία.
    Σέ όλες τίς περιπτώσεις πρόκειται γιά ανθρώπους πού εξ αρχής τό μόνο πού τούς απασχολεί είναι η ικανοποίηση τού σαρκικού τους πάθους.Ουτε ο χριστιανισμός ούτε τίποτε άλλο.Ετσι καί κάποιος ανδρας ομοφυλόφιλος μπορεί νά σκεφθεί νά παει σέ ιερατικη σχολή,σέ μοναστήρια κλπ ξέροντας ότι εκεί θά βρεί μόνο ανδρες καί σου λέει «κάτι θά κάνω εδώ» πιστεύει ότι πιθανόν θά βρεί ομοιους του κλπ.
    Υ.Γ Τώρα πού τά έγραψα αυτά αναρωτιέμαι τί θέλω καί ανακατεύομαι μέ «τά πίτουρα» πού λένε.Ούτε καν στήν εκκλησία δέν πάω καί γενικά ο χώρος αυτός τής ιεραρχίας κλπ μού είναι άγνωστος καί αντιπαθής.

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Gryphon, η διευκρίνισή σου ικανοποίησε πλήρως την απορία μου ως προς τα προηγούμενα λεγόμενά σου. Μάλιστα τυχαίνει να συμφωνεί με τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που έγιναν εξ αιτίας της έξαρσης του φαινομένου κατά τα τελευταία χρόνια.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   O Xριστιανισμός της Ορθοδοξίας και του Καθολικισμού τους κάνει τέτοιους στο βαθμό που ιεροποιεί διαστροφές όπως η παρθενία και ενοχοποιεί κάθε τι ερωτικό. Επίσης στο βαθμό που επιτρέπει σε αυτούς τους αθρώπους να στρατολογούν απροστάτευτα ανήλικα παιδιά.
   Όσον αφορά στη σύγχιση μεταξύ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας που κάνεις, τη θεωρώ ολότελα εξωπραγματική.
   Είναι δυο άσχετα πράγματα. Ο παιδεραστής μπορεί να βιάζει ανήλικους του ίδιου ή του άλλου φύλου.
   Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στη Δύση, παράνομη είναι μόνο στο Ιράν και στο βασίλειο της στην Εκκλησία.

 11. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Σκατα θεος ειναι αυτος ο οποιος επιτρεπει να τον υπηρετουν τετοια ανθρωποειδη.
  Συγνωμη συναναγνωστες, αλλα δεν μπορω να το πω καλυτερα.

 12. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Ι. Κ. Πρετεντέρης

  Το Κίνημα της Ακινησίας

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2011

  Υποτίθεται ότι η χώρα βρίσκεται και επισήμως αντιμέτωπη με την απειλή της χρεοκοπίας.

  Υποτίθεται ότι στη χρεοκοπία οδηγήθηκε μέσα από μια συνολική πορεία στρεβλώσεων, ανικανότητας, ανομίας, αμεριμνησίας και αναποτελεσματικότητας.

  Υποτίθεται ότι η κοινωνία ζει σε κατάσταση σοκ αφού όσα ήξερε και την οδήγησαν στο ναυάγιο δεν γίνεται να ισχύουν πια, καταλύθηκαν εκ των πραγμάτων.

  Υποτίθεται, δηλαδή, ότι ο τόπος βιώνει μια εθνική καταστροφή και ότι η επιβίωσή του εξαρτάται από την ικανότητά όλων μας να απαλλαγούμε από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία σε μια παλιά χώρα- δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

  Αν όλα αυτά ισχύουν (και δεν βλέπω τι μπορεί να μην ισχύει…) είναι άξιο απορίας που ζουν και σε τι αποβλέπουν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που κινητοποιούνται καθημερινά ζητώντας να μην αλλάξει τίποτε.

  Οι ταξιτζήδες, οι νοσοκομειακοί, οι πανεπιστημιακοί, οι ναυτεργάτες, οι αριστεροί και οι δεξιοί, δεν ξέρω ποιοι άλλοι και σίγουρα ξεχνάω πολλούς, ανεβαίνουν στα κάγκελα με ένα κοινό αίτημα: να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν ή, ακόμη καλύτερα, να επιστρέψουν εκεί όπου βρίσκονταν πριν από το κραχ.

  Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολλές φορές ανυπόφορο και δυσβάσταχτο να αλλάξει μια ζωή.

  Αντιλαμβάνομαι ότι όσοι πληρώνουν το κόστος της προσαρμογής στα νέα δεδομένα μπορεί να πνίγονται από ένα αίσθημα αδικίας.

  Αντιλαμβάνομαι κυρίως ότι όσοι κουβαλούν στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης και δικαιοσύνης οφείλουν να πασχίσουν ώστε το κόστος αυτό να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.

  Αλλά ποιος είπε ότι είναι δυνατόν η χώρα να επιζήσει με τα ίδια πανεπιστήμια, τα ίδια νοσοκομεία, τα ίδια λιμάνια ή τα ίδια ταξί; Ποιος είπε ότι μπορούμε να αλλάξουμε μένοντας ίδιοι;

  Και ποιος είπε ότι η κρίση είναι η ευκαιρία για να αποδειχθούμε χειρότεροι, πιο άγριοι, πιο ακοινώνητοι, να οξύνουμε τις αντιθέσεις μας με τον σύγχρονο κόσμο;

  Διότι αυτό ακριβώς επαγγέλλεται το Κίνημα της Ακινησίας και όσοι το χειροκροτούν ή το καπηλεύονται: την ψευδαίσθηση μιας διατήρησης και την υπόσχεση μιας επιστροφής.

  Γι΄ αυτό ο καθένας σπεύδει να βγάλει τη φάτσα του από τη συνολική φωτογραφία, προσδοκώντας ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσει μόνο ο διπλανός.

  Γι΄ αυτό οι περισσότεροι παραμυθιάζονται με απίστευτη ευκολία ότι «έχουν δίκιο» και ότι το ζήτημα είναι πώς θα τους το αναγνωρίσουν.

  Τα πράγματα, βεβαίως, θα ήταν απλούστερα αν το Κίνημα της Ακινησίας έβλεπε να ορθώνεται απέναντί του ένα Κίνημα της Κίνησης, μια ηγεσία με όραμα και σχέδιο αλλαγής.

  Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Και αυτό είναι κυρίως που λείπει τους τελευταίους μήνες. Με προοπτική να λείπει για πολύ καιρό ακόμη.

  jpretenteris@dolnet.gr

 13. Ο/Η Σατύριος Κάπας λέει:

  Και όμως, Θεόφιλε, κάνεις λάθος!Αν ένα από τα παιδιά σου παραφερθεί θα εί-
  σαι εσύ «σκατά πατέρας»; Λυπάμαι για αυτή σου τη θέση!Θα σου πω όμως ότι
  αυτόν, που εσύ αποκαλείς σκατά»Αργεί,αλλά δε λησμονεί»…!!Κι αν ακόμη η αν-
  θρώπινη είτε εκκλησιαστική είτε πολιτική δικαιοσύνη ολιγωρεί ή παραβλέπει, ΠΛΗ-
  ΡΩΝΕΙ Εκείνος κι όχι στην άλλη, αλλά σ’ αυτή τη ΖΩΗ!! Πολλοί απ’ αυτούς σαπί
  ζουν,λιώνουν και πονούν, ώσπου να ΞΕΨΥΧΗΣΟΥΝ!! Όρα το «μεγάλο»,που πέ-
  θανε το 2008 ΠΩ΄Σ πήγε…!!

 14. Ο/Η Read this λέει:

  Ellinas papas dolofonithike apo nearo erasti tou

  Prosecutor: Former Greek Orthodox priest killed by gay lover

  July 27, 2003 by Greek News
  Filed under Community

  http://www.greeknewsonline.com/?p=332

  LOS ANGELES.- A 61-year-old former Greek Orthodox priest was found dead July 20 in the parking lot of his apartment complex in Panorama City, California. Prosecutors have charged a 24-year-old man with the killing of former priest Stanley Adamakis, with whom he was having an affair, and a former in-law. Tu Luong Hua, of Panorama City, allegedly shot Adamakis, who was jailed for molesting Southern California boys more than a decade ago, police said Friday.

  On the same day Adamakis was found dead, police detectives found the body of Yu Huynh, Hua’s former brother-in-law, in the Panorama home Hua and his former in-law shared. Detectives have recovered an assault rifle allegedly used in the murders.

 15. Ο/Η El. Bagionis λέει:

  Αγαπητέ Theoprovlitos

  αναρωτιέμα αν η κ. Λιάνα Κανέλλη, είναι το κατάλληλο πρόσωπο για:

  α. γα καταγγέλλει τους Ολλανδούς ομοφυλόφιλους

  β. να το επικαλείστε εσείς στην επιχειρηματολογία σας

  [Το ότι η κ. Κανέλλη είναι επιπλέον ΚΚΕ, ΧΟ, εθνικίστρια και ΠΑΟ -όλα αυτά ταυτόχρονα- ας το λύσουν μεταξύ τους οι κνίτες, οι θεούσοι, οι ελληναράδες και οι βάζελοι, δεν μας ενδιαφέρει (σ΄ αυτή τη συζήτηση, τουλάχιστον)].

  Illmerman

  • Ο/Η Po λέει:

   Κύριε El. Bagionis…
   Λυπάμαι που αναγκάστηκα να αφαιρέσω τον χαρακτηρισμό που αποδίδετε στη κ. Κανέλλη, αλλά σε αυτό το χώρο παίζουμε τίμια, χωρίς χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη. Δεν έχουμε ποτέ υιοθετήσει αυτά που λέγονται γενικώς κι αορίστως για τον καθένα.

   Σας ευχαριστώ που σχολιάσατε στο ιστολόγιό μας.

 16. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Αργησα να διαβασω την απαντηση σου φιλε Σατηρη.
  Νομιζω το λαθος ειναι δικο σου που με παραλληλιζεις με το θεο.
  Αν ενα απο τα παιδια μου παραφερθει, φυσικα εχω και εγω ευθυνη, ισως την μεγαλυτερη.
  Εγω ομως ειμαι ενας ανθρωπος με πολλες αδυναμιες , κανω λαθη το ενα πισω απο το αλλο, και μπορει παρα την θεληση μου, η απο αγνοια, να ειμαι σκατα πατερας.
  Ο θεος ομως δεν δικαιουτε να ειναι μαλακας αφου οπως λενε ειναι παντογνωστης, παντοδυναμος κλπ, και ολα τα εκανε με σοφια.
  Τωρα αν οπως γραφεις, δεν ξεχνα και τιμωρει αντι να συνετισει να σωφρονησει καποιους αφηνωντας τους να σαπιζουν και να πονουν μεχρι να ξεψυχησουν, συμπαθα με φιλε Σατηρη αλλα δεν ειναι μονο σκατα αλλα και εκδικητικος, και η εκδικηση ειναι η χειροτερη ρουφιανια.
  Για σου φιλε.

 17. Ο/Η Σινεφίλ λέει:

  Νέα Ταινία
  Salvation boulevard
  Άγιος με το ζόρι

  Ο Dan Day (Pierce Brosnan) είναι ο κορυφαίος πάστορας στην εκκλησία της Τρίτης Χιλιετίας. Για πολλούς είναι πνευματικός ηγέτης, είδωλο, σχεδόν άγιος! Όταν κατά λάθος πυροβολεί έναν άθεο, προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη ώστε κανείς να μην μάθει το παράπτωμα του. Μόνο που ο Carl (Greg Kinnear), μέλος του ποιμνίου του γίνεται μάρτυρας αυτής της πράξης και τώρα βρίσκεται σε δίλημμα: να καταδώσει τον πάστορα ακολουθώντας τον δρόμο του θεού ή να προστατέψει τον πνευματικό του ηγέτη;
  Ο Τζορτζ Ράτλιφ στη σουρεαλιστική κωμωδία του στρέφει τα σατιρικά βέλη του στους θρησκευτικούς γκουρού, σκιαγραφώντας το πορτρέτο ενός αμαρτωλού πάστορα.

  To σενάριο που βασίζεται στη νουβέλα του Λάρι Μπέινχαρντ, υπογράφουν από κοινού ο ίδιος ο συγγραφέας, ο σκηνοθέτης και ο Ντάγκλας Στόουν.

 18. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  O πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Παπουτσάκης πέθανε και κηδεύτηκε με τιμές κληρικού.

  Συμπαραστάτης του ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CJvB7g_4oA4J:www.calameo.com/books/00010819605c8fef4ea0b+&cd=11&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  1 . Πριν πολλά χρόνια, ο π. Πέτρος Παπουτσάκης (μακαριστός πλέον) στο 86ο έτος της ηλικίας του κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία διάπραξης κακουργημάτων. Ο Γέροντας Νεκτάριος ήταν ο πρώτος κληρικός τότε και παντελώς άγνωστος στον π. Πέτρο, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή αρκετές φορές, για να σταθεί δίπλα στο φυλακισμένο ράσο. 2 . Και πάλι πριν πολλά χρόνια, η γυναικεία Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης δέχθηκε επίθεση για δήθεν προσηλυτισμό νεανίδων και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις σε πολύωρες τηλεοπτικές μεταδόσεις εναντίον της Μονής. Ο Γέροντας τόλμησε τότε και συμμετείχε σε κάποιες συκοφαντικές εκπομπές, μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί την Ιερά Μονή Πεντέλης και μάλιστα ήταν και ο μοναδικός που πήρε δημόσια θέση υπέρ της «λασπωμένης» Μονής, χωρίς ποτέ να έχει καμία επαφή με το συγκεκριμένο Μοναστήρι. 3 . Όταν έγινε σάλος στα ΜΜΕ για κλοπές εισφορών από το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί δημόσια ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, και πάλι ο Γέροντας Νεκτάριος βγήκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς και υποστήριξε τον Μητροπολίτη, ενώ δεν είχε ποτέ προσωπική γνωριμία μαζί του. 4 . Το ίδιο έκανε και σε ανάλογη περίπτωση, όταν στήθηκαν ολόκληρες εκπομπές κατά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος για δήθεν εκμετάλλευση (φευ) του ιερού σκηνώματος του οσίου Βησσαρίωνος της Μονής Αγάθωνος. Ο Γέροντας Νεκτάριος και πάλι υποστήριξε δημόσια τον Σεβασμιώτατο Μητρ. Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και αγωνίστηκε ενάντια στην προσπάθεια αμφισβητήσεως της αγιότητας του οσίου Γέροντος και κλονισμού της πίστεως των ανθρώπων. 5 . Πριν μερικά χρόνια, είναι σε όλους μας γνωστό, από την έκταση που πήρε στα ΜΜΕ, ότι πέρασε το κατώφλι των φυλακών ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων, που καταδικάστηκε για οικονομικά θέματα. Και πάλι ο Γέροντας Νεκτάριος τον επισκέφθηκε στη φυλακή, προς έκπληξη ακόμη και του ιδίου του πρ. Μητροπολίτη, τη στιγμή που όλοι είχαν ταχθεί εναντίον του. 6 . Στην περίπτωση της εσκεμμένης συκοφαντίας του πρ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Θεοκλήτου που οδήγησε σε δρομολογημένη παραίτησή του από τη μητροπολιτική έδρα του, ο Γέροντάς μας συγκέντρωσε δύο λεωφορεία με πιστούς και επισκέφθηκε το Μητροπολίτη για στήριξη και συμπαράσταση. Εκείνο που υποστήριζε και διέδιδε παντού, είναι ότι πρόκειται για σκευωρία που σκοπό είχε να πλήξει τη δυναμική -και για πολλούς ενοχλητική- προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τον οποίο ο Γέροντας πάντα στήριζε σε κάθε επίθεση εναντίον του. 7 . Μία πραγματικά συγκλονιστική περίπτωση, στην οποία και πάλι έδρασε δυναμικά ο Γέροντάς μας Νεκτάριος ήταν εκείνη του θανατοποινίτη Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, Έλληνα φυλακισμένου στην Αμερική, ο οποίος είχε κατηγορηθεί με θανατική ποινή. Ο Γέροντας -σημειωτέον και πάλι, χωρίς να τον ξέρει-, έδωσε πραγματικά μεγάλους αγώνες, ήρθε σε επαφή με την ελληνική Πρεσβεία και με όσους φορείς μπόρεσε για να επαναληφθεί η δίκη και να παρατεθούν όλα τα αθωωτικά στοιχεία, όπως επικαλείτο ο θανατοποινίτης. Μάλιστα στήριξε και τον ίδιο προσωπικά πάρα πολύ, με συχνή επικοινωνία, αλληλογραφία και το αποτέλεσμα ήταν να αθωωθεί ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος από την αμερικανική Δικαιοσύνη και να αποφυλακιστεί! 8 . Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του Νικολάου Βασδέκη που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε φόνο. Ο Γέροντας θεωρώντας αβάσιμη τη μη αποδεικτέα συνέργειά του και συνεπώς άδικη τη φυλάκισή του, προέβη και τότε ανοιχτά στην υποστήριξή του, κάνοντας δημόσια έκκληση στο Εφετείο για επανεξέταση της υπόθεσης. Πράγματι ο νεαρός αθωώθηκε και ο Γέροντας -χωρίς να τον έχει δει ποτέ του- του στάθηκε με αμέριστη συμπαρά

  18 σταση και μάλιστα με την ενθαρρυντική παρουσία του στο δικαστήριο που αθώωσε το Νικόλαο Βασδέκη. 10 . Μια άλλη τραγική ιστορία που ευαισθητοποίησε το Γέροντα και κίνησε τον εσωτερικό μηχανισμό της ψυχής του για συμπαράσταση, είναι και η υπόθεση μιας Νιγηριανής (της Αμίνας Λαουάλ), που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Ο Γέροντας αντέδρασε δημόσια με επανειλλημμένες δηλώσεις του στα ΜΜΕ και καταδίκασε αυτή την απάνθρωπη και ανήλεη συμπεριφορά ακόμη και με επίσκεψη διαμαρτυρίας του στη Νιγηριανή Πρεσβεία για τη διάσωση της άμοιρης κοπέλας. Για να επανέλθουμε και πάλι στο θέμα με το Γέροντα Εφραίμ, επισημαίνουμε ότι ναι, και σ’ αυτήν την περίπτωση ο Γέροντάς μας κινήθηκε αυτόβουλα, χωρίς καν να γνωρίζει προσωπικά το Γέροντα Εφραίμ. Από την πρώτη στιγμή, όταν πρωτοξεκίνησε το δήθεν «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου, έσπευσε να βρεθεί στο Βατοπαίδι, να σταθεί δίπλα στο Γέροντα και στους πατέρες, σε μέρες που η κοινή γνώμη, δηλητηριασμένη από τα ΜΜΕ, «έπνεε τα μένεα» εναντίον της Μονής και ο ανελέητος διασυρμός είχε κλονίσει δυστυχώς ακόμη και. . . εκλεκτούς. Ανάμεσα στους ελάχιστους ρασοφόρους που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στην απειλητικώς δακτυλοδεικτούμενη Μονή Βατοπαιδίου ήταν και ο Γέροντας Νεκτάριος, χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος από τα τυχόν δυσμενέστατα σχόλια που θα γεννούσε η κακή προαίρεση μερικών. 11 . Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές ακόμη περιπτώσεις στις οποίες ο Γέροντάς μας Νεκτάριος ακολούθησε την ίδια τακτική, αλλά θα αρκεστώ σε μία τελευταία, που έχει να κάνει με την τότε επίσημη επίσκεψη της Τιμίας Ζώνης το Μάϊο του 1995 στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου ως εφημέριος υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης. Δυστυχώς και τότε δεν έλειψαν εκείνοι που -ηθελημένα επί σκοπού συμφερόντων ή άθελά τους παρασυρόμενοι από κακόβουλες απόψεις και διαβολές- πολέμησαν αυτή την ευλογημένη κίνηση και προσωπικά τον π. Τιμόθεο και το Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό για δήθεν εκμετάλλευση του ιερού κειμηλίου. . . (Τα ακούσαμε και πρόσφατα -η ιστορία επαναλαμβάνεται- κατά την επίσκεψη του Γέροντος Εφραίμ στη Ρωσία για να προσκυνήσει ο ρωσικός λαός την Τιμία Ζώνη της Παναγίας. . . ). Ο Γέροντάς μας Νεκτάριος έδωσε και τότε, όπως και κάθε φορά, τη δική του μάχη προς υπεράσπιση της πίστεώς μας από εχθρούς, πολέμιους και επικριτές, που δεν χάνουν ευκαιρία να εξαπολύουν «εν ίπποις και άρμασι» διωγμό και χτυπήματα στην καρδιά της Ορθοδοξίας. Βγήκε δημόσια και πάλι και στήριξε τον π. Τιμόθεο

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CJvB7g_4oA4J:www.calameo.com/books/00010819605c8fef4ea0b+&cd=11&hl=el&ct=clnk&gl=gr

 19. Ο/Η from USA for father N. Katinas λέει:

  https://pipl.com/directory/name/Katinas/Father/

  Pages related to
  Father Katinas

  Τελευταία περίπτωση κάποιος father Katinas. Για τη κορυφαία του χορού Μπάρθα δεν ήξερα αλλά δεν με εκπλήσσει κατά τον μαστρο-Γιάννη και τα κοπέλλια του. … [ Κληρικοί Αδελφοποιημένοι: ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΟΝ … – adelfopoiemenoi.blogspot.com ]

  … article summarizes the situation father katinas retired from active ministry in june 2006 … circulate that father katinas heretofore considered one … [ http://www.amidalla.de ]

  Father Katinas, 72, a well known Greek Orthodox priest in America of 43 years … In Father Katinas’ case, it seems Archbishop Demetrios is not applying the … [ ((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: Οι Εκκλησίες στις … – athens.indymedia.org ]

  LOS ANGELES: Victims of sexual abuse by priests said the decision by the San … The diocese, which has nearly 1 million members, became the fifth and largest in … [ http://www.bishop-accountability.org ]

  Father Katinas could not be reached for comment. … He said he would have heard long ago if Father Katinas had raised suspicions. … [ http://www.bishop-accountability.org ]

  Father Katinas is a married father and grandfather. One of his sons is a priest. … Father Katinas, 72, served a church in the Chicago area before coming to Dallas. … [ Dallas Greek Orthodox Priest Suspended, Greek News, February … – http://www.bishop-accountability.org ]

  Sponsored Tip – Spokeo.com

  Access hidden profiles and photos on MySpace, Facebook and 40+ networks.

  Father Katinas retired from active ministry in June 2006, after serving as a … Rumors began to circulate that Father Katinas, heretofore considered one of the … [ Clergy Voice Concerns about Fr. Katinas, Majority Call for … – http://www.bishop-accountability.org ]

  few moths before the Cyprus tragedy. and the collapse of the Greek Junta. … in Dallas, where Father Katinas. served as a priest for 28 years. The … [ http://www.cmom.org ]

  The rest of us are «soft» – but Dreher et al – padding about in their lesbian … I’d be willing to bet that Father Katinas doesn’t want to be buried at all, seeing that … [ Est Quod Est: 2007-03-25 – contrapauli.blogspot.com ]

  The Dallas Morning News Editorial Board discusses the issues that matter to you. … Father Katinas defrocked. By. Rod Dreher. rdreher@dallasnews.com | Bio. 1:01 PM on Tue., Sep. … [ Opinion Blog | dallasnews.com – dallasmorningview…asnews.com ]

  The Dallas Morning News Editorial Board discusses the issues that matter to you. … Father Katinas defrocked. 1:01 PM Tue, Sep 18, 2007 | Permalink … [ dallasmorningview…asnews.com ]

  The Dallas Morning News Addison news section is your trusted source for Addison … Father Katinas could not be reached for comment. … [ http://www.dallasnews.com ]

  Sponsored Tip – Spokeo.com

  Find secret profiles and photos across MySpace, Facebook and 40+ networks.

  Father Katinas could not be reached for comment. … He said he would have heard long ago if Father Katinas had raised suspicions. … [ http://www.dallasnews.com ]

  Father Katinas could not be reached for comment. … He said he would have heard long ago if Father Katinas had raised suspicions. … [ http://www.dentonrc.com ]

  The Dallas Morning News Editorial Board discusses the issues that matter to you. … «Father Katinas defrocked «re: TD — Stripes «re: Fred Hill (add end) «Plans for Oct. 6? … [ Opinion Blog | The Dallas Morning News – dev.beloblog.com ]

  Ekfonesis JULY/AUG 2004New Books ~ New Looks THE OVERHAUL OF HOLY TRINITY’S BOOKSTORETHE MONTHLY … Father Savas has learned much from Father Katinas, and I know that he will … [ Ekfonesis JULY AUG New Books New Looks THE OVERHAUL – http://www.docstoc.com ]

  Father Katinas could not be reached for comment. … Father Katinas, 72, served a church in the Chicago area before coming to Dallas. … [ engforum.pravda.ru ]

  farmington mo country club. farmers insurance company. fatgarry infostore erotique … father katinas dallas texas. fast weight loss solution. fat booty ebony sluts … [ fastrakservice.com ]

  Sponsored Tip – Spokeo.com

  Find hidden profiles and photos across MySpace, Facebook and 40+ networks.

  Page 6-Catholocism the only true choice Non-Catholic Religions … in informing the congregation about the nature of Father Katinas’ suspension. … [ forums.catholic.com ]

  Archon Leaders Meet with Undersecretary of State Nicholas Burns and … Father Katinas is a married father and grandfather. One of his sons is a priest. Read … [ 2007 February : Greek News – http://www.greeknewsonline.com ]

  Father Katinas, 72, served a church in the Chicago area before coming to Dallas. … In the case of Father Katinas, although the complainer announced through his … [ http://www.greeknewsonline.com ]

  August 1-15: Daily Paraklesis services will be. celebrated during the Fifteen Days of … Father Katinas. Clare & Alyce Karahalios; Robert & Koula McCormick … [ scension – http://www.groca.org ]

  The services for our Lord’s Nativity will be as. follows for this year. • Christmas Eve … Father Katinas. Maria Gerontides + George Calimeris. Alexandra Vlahos … [ scension – http://www.groca.org ]

  filed a combined lawsuit against Father Katinas personally, Holy … under Father Katinas’ guidance and supervision in 1981 or 1982, when … [ groups.yahoo.com ]

  The story of sex abuse allegations against Father Katinas first broke … Father Katinas’ guidance and supervision in 1981 or 1982, when Doe I … [ OrthodoxNews : Message: Dallas Church Responds to Lawsuit – groups.yahoo.com ]

  Father Katinas sent a letter, in which he was saying that he wanted to retire,» Isaiah … News of Father Katinas’ suspension began to circulate among parish and ecclesiastical … [ OrthodoxNews : Messages : 6918-6947 of 14604 – groups.yahoo.com ]

  Father Katinas left for Greece on Monday, February 19, just two days before … Father Katinas is currently believed to be staying with relatives on the island … [ Hellenic Communication Service: the Premier Service for … – http://www.helleniccomserve.com ]

  Father Savas has learned much from Father Katinas, and I know that he will … the guidance of Father Katinas whenever something presents itself … [ Ekfonesis – http://www.holytrinity.info ]

  The news, traffic and weather leader of North Texas. … No one has seen Father Katinas and church members were told he is now visiting family in Greece. … [ http://www.krld.com ]

  Kukut on huvitav kuulata, sest Kuku suhtleb kuulajaga ja Kukul on alati midagi öelda. … isgre.at/father_katinas_dallas_texas.html Father katinas dallas texas, rpraow, frontier,» Father > Katinas said. … [ life.orthomed.ru ]

  In Father Katinas’ case, it seems Archbishop Demetrios is not … At the insistence of the Synod that Father Katinas should appear … [ members5.boardhost.com ]

  programs – openly questioned why Father Katinas has not already been … School of Theology, said that, if the accusations against Father … [ members5.boardhost.com ]

  Rev. Don Armstrong of Colorado stole and misused hundreds of thousands of dollars of donations, the Colorado Episcopalian … send Father Katinas to Spiritual … [ http://www.multiline.com.au ]

  LINCOLN (NE) — Some Catholics who are members of Call to Action wanted to present church … of America and Archbishop Demetrios; and Father Katinas personally. … [ Clergy Child Molesters (137) — References / Archive / Blog – http://www.multiline.com.au ]

  father karl peterson new orleans. father karl pung. father karol our lady of angels … father katinas dallas texas. father katinas rumors greek orthodox church … [ navigace24.cz ]

  Father Katinas could not be reached for comment. … He said he would have heard long ago if Father Katinas had raised suspicions. … [ http://www.noteboom.com ]

  The Z06 came standard with the second generation Active Handling system. … Father Katinas Rumors Greek Orthodox Church. •Almu Import Export. •Hanafi Sect … [ o.hyosckupit.com ]

  Range指定GETの謎 (12/30) emacs (12/29) UI Definitions (12/17) ADSLモデム不調 (12/17) … Father Katinas Dallas Texas. fRiJFt0 | Fuso Used Fg … [ ochusha.sourceforge.jp ]

  Now that the Father Katinas matter has presumably been settled at long last, it’s time to decipher the actions and reasons why the hierarchy and … [ Orthodox Christian Laity – http://www.ocl.org ]

  Father Katinas, 72, retired last July from the Holy Trinity Church in Dallas … In June of 2006, Father Katinas filed his retirement papers, to the surprise of … [ http://www.orthodoxnews.com ]

  Rev. Katinas has been accused of sexual misconduct with minors while … Patriarchate defrocked (now former) Father Katinas on July 11, though nothing had been announced by the … [ POKROV.ORG :: A RESOURCE FOR SURVIVORS OF ABUSE IN THE … – http://www.pokrov.org ]

  PPT(ppt.cc) 短網址,不是 PTT (ptt.cc)唷,幫縮找我就對啦! … 80224, http://scapann.isgre.at/father_katinas_dallas_texas.html Father katinas dallas texas, dya, http://galib.ddns-dvr.com … [ 來個 PPT 短網址 – 文章閱讀 (BBS版) – ppt.cc ]

  Λειτουργία Κυριακής: Δεν είναι γλοιώδης, ούτε δουλοπρεπής (ο Αρχ. … informing the congregation about the nature of Father Katinas’ suspension. «It could have been and should … [ Αμνοεριφίων Λόγος: Ομπάμα (alias: Μέγας Αλέξανδρος) » Ροΐδη … – roides.wordpress.com ]

  http://orthodoxreform.org/news/archbishop-refusing-to-have-fr-katinas-defrocked/ The website Orthodox Reform reports that Archbishop Demetrios of America is so … [ scrappycon.blogspot.com ]

  In a surprise the New York Times published this positive article … Archbishop refusing to have Father Katinas Defrock… Mr. Dreher’s Cardinal Mahony Post … [ scrappycon.blogspot.com ]

  If you think the previous examples I have written on where massive … Archbishop refusing to have Father Katinas Defrock… Mr. Dreher’s Cardinal Mahony Post … [ http://www.scrappycons.com ]

  Two members of Holy Trinity Greek Orthodox Church have called on the Greek … Archbishop refusing to have Father Katinas Defrock… Mr. Dreher’s Cardinal Mahony Post … [ http://www.scrappycons.com ]

  father john’s medicine lowell mass bottle. father john’s medicine lowell mass ingredients … father katinas dallas texas. father katinas rumors greek orthodox church … [ steffaco.co.yu ]

  Father Katinas, 72, served a church in the Chicago areabefore coming to Dallas. … FatherKontogiorgis referred to Father Katinas’ «wondrous» accomplishments atHoly … [ 2007 February – Priest abuse claims led to suspension – http://www.tfyqa.biz ]

  THE NATIONAL HERALD, OCTOBER 30, 2010. B. irthdays are a time for re- flection, and among … years, so The National Herald is. happy to have celebrated its 13th … [ Layout 1 – http://www.thenationalherald.com ]

  Fort Worth Roman Catholic Diocese settles lawsuit with women raped by priest … abused by Father Katinas while an altar server in 1983-85. She expects to file a lawsuit soon. … [ Tahira Khan Child Sex Abuse Attorney | News | Texas, Dallas … – http://www.tkmlawfirm.com ]

  Ethanol companies in iowa. Monterey california entertainment events calendar. Hearse for … Father katinas dallas texas. Lula o ward westminster maryland obituary. Macys christmas … [ ルを送 b b hays kansas – tyuiccws.blog138.fc2.com ]

  Local TV’s two queen bees of tease squared off again Tuesday on the … But parishioners were informed Wednesday that Father Katinas was suspected of child sexual abuse. … [ Dallas-Fort Worth TV – http://www.unclebarky.com ]

  When in doubt, go undercover to expose nail salons as health and sanitation sore … were informed Wednesday that Father Katinas was suspected of child sexual abuse. … [ http://www.unclebarky.com ]

  Local TV’s two queen bees of tease squared off again Tuesday on the penultimate … were informed Wednesday that Father Katinas was suspected of child sexual … [ Dallas-Fort Worth TV – http://www.unclebarky.com ]

  WFAA.com is the official website for WFAA TV, Channel 8, Dallas’ trusted source for DFW area local news, … Father Katinas could not be reached for comment. … [ http://www.wfaa.com ]

  Father Katinas could not be reached for comment. … He said he would have heard long ago if Father Katinas had raised suspicions. … [ http://www.wfaa.com ]

  Catholicism question: What do altar servers do at a confirmation? Can you answer this question? … have been sexually abused by Father Katinas while an altar server in 1983 … [ Answers.com – What do altar servers do at a confirmation – wiki.answers.com ]
  .

  Possibly Related People

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μέχρι και 9 χρονα παιδάκια ψάρευε στο διαδίκτυο ο πανοσιολογιότατος Nicholas Hughes της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής
  Στη δεύτερη φωτογραφία τον βλέπουμε με μέλη της ελληνορθόδοξης χορωδίας
  http://mideastern.churchmusic.goarch.org/gallery/rockyriver-2012.html

  https://02varvara.wordpress.com/2012/09/21/local-priest-arrested-for-trying-to-have-sex-with-underage-boys-greek-orthodox-community-responded-to-priests-sex-crime-accusation/

  Local Priest Arrested For Trying To Have Sex with Underage Boys… Greek Orthodox Community Responded to Priest’s Sex Crime Accusation

  priest at the Annunciation Greek Orthodox Cathedral faces charges of trying to meet young boys for sex. Fr Patrick Nicholas Hughes, 56, served at the church located on Goodale Boulevard and North High Street in downtown Columbus. Hughes served as a one-year interim priest at the parish. Franklin County Sheriff Zach Scott said that he didn’t believe any of the misconduct occurred at the church, but feared there may be other victims in this case. Sheriff Scott said that Hughes used a website to try and arrange a meeting with underage children, ages 9 and 14, on an adult social media website; however, instead, Hughes exchanged messages with detectives. Scott said, “This guy thought that a parent had posted his kids online to have sex with him. There are groups out there that do this”.

  Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια των αναγνωστών του Εθνικού Κήρυκα της Ν.Υόρκης

  http://www.thenationalherald.com/article/56926

 21. Ο/Η Greek λέει:

  Σίδνεϊ, Αυστραλία

  Η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μιας πανεθνικής έρευνας για την αντίδραση κυβερνητικών υπηρεσιών και θεσμικών οργάνων σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

  Η απόφαση ήρθε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η Ρωμαϊοκαθολική Εκκλησία απέκρυψε αποδείξεις για παιδόφιλους ιερείς.

  Παράλληλα, η έρευνα θα εξετάσει θρησκευτικές ομάδες, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες φροντίδας.

  Η Τζούλια Γκίλαρντ είπε ότι ο καλύτερος τρόπος να διεξαχθεί η έρευνα είναι από μια βασιλική επιτροπή.

  Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ τόνισε ότι θα στηρίξει μια διευρυμένη επιτροπή υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα δεν θα πρέπει να εξετάσει αποκλειστικά στην Καθολική Εκκλησία.

  Newsroom ΔΟΛ

 22. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

  Τιμόθεος, ο φονιάς αρχιεπίσκοπος (ή άγιος;)

  http://trelogiannis.blogspot.gr/2011/09/blog-post_5756.html

  Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Τιμόθεος Παπουτσάκης (1915-2006), σε ηλικία 17 ετών (δηλ. το 1932) δικάστηκε για συνεργεία σε φόνο που διέπραξε ο λίγο μεγαλύτερος αδελφός του Πέτρος, ξυλοκοπώντας ένα παλικάρι περίπου της ίδιας ηλικίας με τα δυο αδέρφια.

  Το θέμα το έκανε πανελλήνια γνωστό, απ’ ό,τι θυμάμαι, τη δεκαετία του 1980, η εφημερίδα «Αυριανή», ΠΑΣΟΚική τότε μέχρι κόκαλο, στα πλαίσια μιας γενικευμένης επίθεσης στους επισκόπους της Εκκλησίας στην Ελλάδα εξαιτίας της αντίδρασης της θεσμικής Εκκλησίας στην προσπάθεια της τότε κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου (με Αντώνη Τρίτση υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων) να πάρει την εκκλησιαστική περιουσία και να την παραχωρήσει, όπως έλεγε, σε ακτήμονες. Με το θέμα ασχολήθηκε επίσης ο δημοσιογράφος Μάνος Χάρης από το Ηράκλειο Κρήτης (μαχητικός δημοκράτης, θύμα βασανιστηρίων επί Χούντας), συνεργάτης και της «Αυριανής», σε δική του εφημερίδα, που εξέδιδε στο Ηράκλειο. Εκεί έγραφε μάλιστα με πηχυαίο τίτλο «Ο Μιχαήλ Παπουτσάκης», ονόμαζε δηλ. τον αρχιεπίσκοπο με το κοσμικό του όνομα (αυτό που είχε πριν γίνει μοναχός), γιατί προφανώς ούτε που καταδεχόταν να τον αποκαλέσει με το μοναχικό του όνομα, Τιμόθεο… Έγραψαν και ο Σπύρος Καρατζαφέρης στην «Ελευθεροτυπία» και ο Γ. Μουστάκης στο φανατικό αντιχριστιανικό & παγανιστικό «Δαυλό», με αφορμή την σαν κερασάκι στην περίπτωση του αδελφού του, για την οποία θα δεις παρακάτω.

  Αληθεύουν όλα αυτά; Μήπως πρόκειται για συκοφαντία, καλοστημένη από τα ΜΜΕ; Ή για φόνο που διαπράχτηκε από άλλα πρόσωπα με τα ίδια ονοματεπώνυμα; Όλα παίζουνε – δε μπορώ να το ξέρω. Για το παρόν άρθρο δέχομαι ότι τα πράγματα είναι όπως τα έγραψαν, ότι ο μετέπειτα αρχιεπίσκοπος και ο αδελφός του διέπραξαν φόνο.

  Αντρέας, Τρίτσης και Μ. Χάρης τώρα βρίσκονται στους ουρανούς. Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή τους, με τις ευχές όλων των αγίων, ΚΑΙ του Τιμόθεου Κρήτης.

  Κάνοντας μια βόλτα στο Ίντερνετ καθένας βλέπει πως κάποια αθεϊστικά blogs αναφέρονται πλέον σ’ αυτό το θέμα με posts γεμάτα μίσος, επικαλούμενα τις παραπάνω πηγές. Γι’ αυτά ο μακαρίτης αρχιεπίσκοπος ήταν και είναι ΕΝΑΣ ΦΟΝΙΑΣ, που κακώς η Εκκλησία της Κρήτης χειροτόνησε ιερέα, παραβαίνοντας τους ιερούς κανόνες, και που απλά είναι άλλη μία «απόδειξη» του πόσο σάπιο πράγμα είναι η Ορθοδοξία και η Εκκλησία της.

  Ο αδελφός του Τιμόθεου

  Ο αδελφός του αρχιεπισκόπου έγινε επίσης ιερέας και ίδρυσε στην Αγία Παρασκευή Αττικής το 1962 τη «Στέγη της Αγάπης», φιλανθρωπικό ίδρυμα για κορίτσια, τόσο έγκυρο, ώστε παλαιότερα του ανέθετε την επιμέλεια απροστάτευτων κοριτσιών το ίδιο το δικαστήριο.

  Δυστυχώς πριν λίγα χρόνια 13 κορίτσια που φιλοξενήθηκαν στο ίδρυμα που παπά Πέτρου τον κατάγγειλαν για πράξεις που κυμαίνονται από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι ασέλγεια!! Έτσι, του ασκήθηκε δίωξη από την Eισαγγελία Πρωτοδικών για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα).

  Αυτό φυσικά έδωσε άφθονη τροφή στους αθεϊστές του τύπου και του διαδικτύου να παρουσιάσουν το γεγονός ως ένα ακόμη δείγμα «από το «ένδοξο» παρελθόν της εκκληcίας, η οποία αιώνες τώρα παρασιτεί σα βδέλλα εις βάρος της χώρας μας…» και να βροντοφωνάξουν ότι «πουθενά σε όλη τη χώρα δεν είναι μαζεμένοι τόσοι κλέφτες, παιδεραστές, ηθικολογούντες κρυπτοομοφυλόφιλοι, υποκριτές, αρχαιοκάπηλοι, χουντικοί, τυμβωρύχοι και φοροφυγάδες [ενν. όσοι στην Εκκλησία]. Ούτε βλέπετε την υπόλοιπη (αμαρτωλή) κοινωνία να αξιώνει φαραωνικούς τίτλους (παναγιώτατε, μακαριώτατε, αιδεσιμώτατε, πάτερ κλπ κλπ κλπ). Ούτε, βεβαίως, πλην ηλιθίων και επικινδύνων εξαιρέσεων (Λιάκουρας), βλέπετε τόσους πολλούς εκπροσώπους και έμμισθου κρατικού μεσάζοντος του θεού» [από εδώ, ας είναι καλά ο άνθρωπος – νομίζει αυτός ο blogger (και κοκορεύεται) πως είναι πιο «αιρετικός» από το Χρυσόστομο, που εξορίστηκε δυο φορές επειδή μιλούσε ανοιχτά για την αδικία των δυνατών, ή το Μάξιμο Ομολογητή, που φυλακίστηκε και πιθανόν έχασε χέρι και γλώσσα, τον Ιωάννη Δαμασκηνό, που έχασε το χέρι του, το Φίλιππο της Μόσχας που δολοφονήθηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό επειδή τον κατάγγειλε δημόσια, το Μάξιμο Γραικό, που φυλακίστηκε σχεδόν μέχρι θανάτου επειδή τα ‘βαλε & με διεφθαρμένους εκκλησιαστικούς κύκλους της Ρωσίας, τον Παπουλάκο (που σίγουρα ο συνάδελφος τον μισεί ως δήθεν σκοταδιστή) κ.π.ά. αγίους, που τά ‘βαλαν με παπάδες & άρχοντες της εποχής τους θυσιάζοντας τον εαυτό τους για το δίκιο του φτωχού και την πίστη!].

  Το πιασάρικο εξώφυλλο του μακαρίτη Μάνου Χάρη… Το παίρνουμε από αυτό το άρθρο, που (με αφορμή τον παπά Πέτρο) υποτίθεται ότι καταγγέλλει διεφθαρμένους ορθόδοξους κληρικούς, ανακατεύοντας με μίσος ό,τι προκύψει… Το λινκάρω, γιατί εμπιστεύομαι τους αναγνώστες αυτού του χώρου ότι μπορούν να περπατήσουν σε τέτοια τοπία ή, αν δε μπορούν, θα έρθουν να συζητήσουμε. Ασφαλώς και υπάρχουν διεφθαρμένοι κληρικοί (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ), αλλά και μητροπολίτες που τους καλύπτουν – πολλοί απ’ αυτούς τους ιερείς είναι στη φυλακή. Αλλά ποιες περιπτώσεις από εκείνες που δεν έφτασαν στα δικαστήρια είναι αληθινές; Δύσκολο να το πεις, γιατί υπάρχουν και καλοστημένες συκοφαντίες, στις οποίες την πατάνε και πασίγνωστοι δημοσιογράφοι.

  Για τον παπά Πέτρο δεν ξέρω τίποτα και δεν έχω λόγο να πιστεύω πως είναι αθώος – 13 καταγγελίες δεν είναι λίγες! Και το ότι (όπως γράφουν τα blogs) δεν καθαιρέθηκε, «λόγω ηλικίας», το θεωρώ μεγάλο ΛΑΘΟΣ της θεσμικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, που δυστυχώς ΔΕΝ είναι το μόνο!… Όπως σε κάθε κλάδο λειτουργών, που θα έπρεπε να είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ κι όμως δεν είναι (στους γιατρούς, τους δικαστές, τους πολιτικούς κ.ά.), ονειρευόμαστε όλοι να βρισκόταν ένας αντάρτης που θα ξεκαθάριζε το τοπίο και θα πετούσε έξω τους διεφθαρμένους και σάπιους, έτσι και στην Εκκλησία: πού είναι ένας Βασίλειος ή ένας Χρυσόστομος, να αρπάξει το φραγγέλιο εκεί που πρέπει και να βάλει βάλσαμο στις πληγές εκεί που πρέπει;Δυστυχώς δεν τον βλέπουμε. Μήπως υπάρχει αλλά είναι αφανής; Μακάρι να πίστευα κάτι τέτοιο. Αν υπήρχε, θεωρώ, δε θα ήταν αφανής, αλλά θα έκανε κρότο 10 ηφαιστείων!

  Η διαφορά μας από τους αθεϊστές είναι διπλή: α) Εμείς θέλουμε να πατάσσεται η πράξη, για να σώζεται όχι μόνο το θύμα αλλά και ο θύτης, ενώ εκείνοι, σκληροί ηθικιστές, θέλουν να πατάσσεται ο θύτης για να παίρνει εκδίκηση το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». β) Εμείς θεωρούμε πως Εκκλησία είναι όλοι οι χριστιανοί και, όταν το κεφάλι πάσχει, υπάρχουν οι γέροντες, οι άγιοι, οι καλοί χριστιανοί της γειτονιάς μας και γενικά κάθε ειλικρινής ορθόδοξος χριστιανός που διασώζει την αλήθεια και την αυθεντικότητα της Ορθοδοξίας (και στον οποίο μπορούμε να καταφύγουμε ως δάσκαλο), ενώ εκείνοι θεωρούν πως Εκκλησία είναι ΜΟΝΟ οι παπάδες, δεσποτάδες και καλόγεροι και -εφόσον «βρομάνε αυτοί»- «αποδεικνύουν» πως η Ορθοδοξία είναι μια ανούσια πίστη (κατά τον τίτλο ενός blog) και πως η αθεΐα είναι αρετή (τίτλος άλλου blog). Για το τελευταίο παραπέμπω σ’ αυτό το άρθρο.

  Για το ότι οι παπάδες & οι μοναχοί δεν είναι «όλοι διεφθαρμένοι», παραπέμπω εδώ.

  Φονιάς ή άγιος ο Τιμόθεος;

  Ενώ όμως για τον παπά Πέτρο δεν έχω να πω καλό λόγο (δεν ξέρω τίποτα, όπως είπα, πέρα απ’ ό,τι διάβασα για τη δίωξή του), ας δούμε τη μετέπειτα πορεία του αδερφού του, του φονιά αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου…

  Κατά τις δημοσιογραφικές πηγές, ο Μιχάλης (όπως λεγόταν τότε) αθωώθηκε για το φόνο «λόγω βλακείας». Πόσο βάσιμη ήταν η απόφαση δεν ξέρω. Μήπως στην ηλικία εκείνη ο νους του ήταν βραδύς; Μήπως αυτή η βραδύτητα τον βοήθησε να πλησιάσει το Θεό με αγνότητα, όταν πια ήταν ένας λόγιος ιεράρχης της Εκκλησίας της Κρήτης;

  Αυτός ο «βλάκας» λοιπόν στη συνέχεια έγινε μοναχός. Όμως οι αθεϊστές bloggers δεν αναρωτιούνται καθόλου μήπως το έκανε αυτό ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ για τη νεανική πράξη του ή αν σε όλη του τη ζωή προσευχόταν με δάκρυα για τον εαυτό του, για τον αδερφό του και για το θύμα τους. Όλα αυτά δεν έχουν καμιά αξία για το σκληρό αθεϊστικό ηθικισμό: Μετάνοια; πφ! Στην πυρά οι αμαρτωλοί!! Ιδίως αν φοράνε και ράσα! [Σημείωση: όμως για τους διώκτες του χριστιανισμού Ρωμαίους αυτοκράτορες ή τους σφαγείς Εικονομάχους μόνο καλά λόγια έχουν να πούνε… Τυχαίο; Δε νομίζω].

  Αρχικά αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας στα Χανιά, κατόπιν το 1956 χειροτονήθηκε μητροπολίτης στον κάμπο της Μεσσαράς (μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας με έδρα την κωμόπολη Μοίρες), στο νομό Ηρακλείου. Είχε σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και είχε συνεχίσει τις σπουδές του στη Γαλλία. Παραθέτουμε από εδώ:

  Το Επισκοπείο στις Μοίρες είναι ανοικτό για όλους. Η φιλοξενία είναι ζεστή, πλατειά, εγκάρδια. Η αντιμετώπιση του πόνου, όποιας μορφής, γίνεται με τρόπο παρακλητικό από μέρους του. Κανείς δεν θα φύγει, αν δεν νιώσει ανακουφισμένος και ειρηνικός. Η κρυφή ελεημοσύνη είναι για τον Επίσκοπο ιερός κανόνας. Μοίραζε φακελάκια ή έδινε τρόφιμα κρατώντας ο ίδιος στα χέρια του πακέτα. Τα προσέφερε με πηγαία καλωσύνη, ανεπιτήδευτα, και μ’εκείνο το μόνιμα φωτεινό χαμόγελο να ευλογεί και να προπέμπει εγκάρδια. Και όλοι ένιωθαν πλησίον του οικείοι. Ο Επίσκοπος ήταν πλέον ο δικός τους άνθρωπος. Και το διαλαλούσαν, όπου κι αν βρίσκονταν, με χαρά και συγκίνηση.

  Ως μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας, με σκληρή προσωπική εργασία, αναστήλωσε το ιστορικό (αλλά παρακμασμένο) μοναστήρι της Παναγίας Καλυβιανής και το μετέτρεψε σε ένα αληθινό χωριό ανθρωπιστικής δράσης, με ορφανοτροφείο, οικοτροφείο, σχολή Ιεροραπτικής, Αγιογραφίας και Υφαντικής, δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, για τα παιδιά των ιδρυμάτων και της γύρω περιοχής, κατασκήνωση στον κοντινό παραθαλάσσιο Κόκκινο Πύργο, αλλά και γηροκομείο. Επειδή το μοναστήρι είναι γυναικείο, στα ιδρύματα για παιδιά μένουν κορίτσια. Όσα από τα κορίτσια αυτά παντρεύονταν, τα προίκιζε το μοναστήρι με όλα τα απαραίτητα για το καινούργιο νοικοκυριό. Πολλά κορίτσια πέρασαν από εκεί, προερχόμενα από χωριά των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και ίσως και άλλων. Πολλά έκαναν οικογένειες. Καμιά καταγγελία, κανένας υπαινιγμός για παρενόχληση. Αν θέλετε, ντετέκτιβς, τρέξτε!

  Το 1978 ο Τιμόθεος έκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος Κρήτης και το 2006 κοιμήθηκε εν ειρήνη. Μέχρι σήμερα, καμία καταγγελία δεν έχει λερώσει τ’ όνομά του.

  Ένας άγιος του λαού

  Το πέρασμα του αρχιεπισκόπου Τιμόθεου από τη Μεσσαρά άφησε φήμη αγίου σε ολόκληρη την περιοχή, μέχρι τα χωριά του νοτιοανατολικού νομού Ρεθύμνης. Αυτά τα χωριά κατ’ εξοχήν έστελναν τα φτωχά τους κορίτσια στο οικοτροφείο και τα σχολεία της Καλυβιανής – στις μικρές αυτές & δεμένες κοινωνίες θα ήταν απολύτως αδύνατο να κρυφτεί οποιαδήποτε παρενόχληση των κοριτσιών, και μάλιστα συστηματική. Όχι, καμιά μομφή.

  Αντίθετα, υπήρξαν διηγήσεις που φανερώνουν πως ο λαός στη συνείδησή του τον θεώρησε άγιο. Η πιο χαρακτηριστική, πως ένας διάκος τον είδε κάποια νύχτα να βγαίνει στον περίβολο της μονής. Περίεργος, τον ακολούθησε και είδε να μπαίνει στο ναό της Παναγίας κι ένας άγγελος να βγαίνει από το ιερό και να τον μεταλαβαίνει.

  Η συνέχεια:

  http://trelogiannis.blogspot.gr/2011/09/blog-post_5756.html

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  To pokrov.org αμφισβητεί τη διαβεβαίωση του μητροπολίτη Μιλητουπόλεως Ιακώβου (οικουμενικό πατριαρχείο-Αυστραλία) ότι η ελληνική Εκκλησία μεταφέρει τις καταγγελίες για εγκληματικής φύσεως σεξουαλική παρενόχληση από ιερείς στην Αστυνομία.

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1985

  Pokrov.org Responds to ”Greek church would take complaints to cops”

  Date Published: 4/12/2013

  Publication: Pokrov.org

  According to ”Greek church would take complaints to cops,” ”[t]he Greek Orthodox Archdiocesan Bishop Iakovos of Miletoupolis said the church informed police when complaints of a criminal nature were made. But there was no record of an abuse complaint having ever been made.”

  We here at Pokrov.org find this very hard to believe.

 24. Ο/Η Ένας λέει:

  http://apeleytheros.wordpress.com/2011/03/30/peri-thriskeytikis-ithikis/

  O Μωάμεθ και ο Πάπας

  Μωάμεθ κρατώντας στον ώμο ένα μικρό κοριτσάκι ντυμένο με μπούρκα :

  Μην ανησυχείς, ποτέ δε χρησιμοποιώ προφυλακτικά όταν βιάζω την εννιάχρονη γυναίκα μου.

  Ο Πάπας έχοντας γονατιστό μπροστά του ένα μικρό παιδί σε εξαιρετικά άσεμνη θέση:

  Δόξα τω θεώ, αυτό θα ήταν ανήθικο!

  …Σάτιρα στην διαχρονική στάση του Βατικανού ενάντια στα προφυλακτικά ως μέσο προώθησης της ανηθικότητας η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανάσχεση της εξάπλωσης της μάστιγας του AIDS στην Ευρώπη και την Αφρική. Την στιγμή που όλοι οι επιδημιολόγοι συμφωνούν ότι η συστηματική χρήση προφυλακτικών θα οδηγούσε στην αποφυγή δεκάδων χιλιάδων νέων μολύνσεων, η καθολική εκκλησία το αποτρέπει ενεργά (μέσω κηρυγμάτων, και της επιρροής της) για ηθικούς λόγους. Βέβαια η ηθική των μελών της δεν τα έχει εμποδίσει να εμπλακούν σε σκάνδαλα παιδεραστίας, που έχουν έρθει στο φως, οδηγώντας σε δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις, εισαγγελικές έρευνες. Η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή στην Αμερική έχει καταβάλει 10δες εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις που αναγκάστηκαν να δώσουν σε δεκάδες θύματα, όταν ανέλαβε η δικαιοσύνη της κοινωνίας. Η ηθική δικαιοσύνη της εκκλησίας εμφανώς δεν ήταν αρκετή…

  Τώρα βέβαια θα μου πείτε «εμείς είμαστε ορθόδοξοι στην Ελλάδα», Αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε καθαρή τη φωλιά μας. ..Ενδεικτικά:

  Κασσιανή : «Ασέλγησαν στο σώμα μου και στη ψυχή μου»

  Ηγούμενος Μονής Αγίας Σκέπης Κερατέας, προφυλακιστέος για ασέλγεια σε βάρος 10 παιδιών

  Έλληνας Ιερέας εκδίδεται στην Ισπανία για ασέλγεια σε βάρος 5 παιδιών

  Ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον Αττικής, στο δικαστήριο για κατ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος παιδιού μικρότερου των 10 ετών

  Για μια ανάλυση με αρκετές (δεκάδες) περιπτώσεις ιερής παιδεραστίας, με αναφορές σε δημοσιεύματα εφημερίδων, της καθολικής και της ορθόδοξης εκκλησίας, σε κάθε βαθμίδα του κλήρου μπορείτε να διαβάσετε επιπλέον

  Βατικανό: Η Ιερή, χριστιανική παιδεραστία συνεχίζεται

  Ποτ πουρί Ιερής Παιδεραστίας

  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Α’)
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Β’)
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Γ’)
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Δ’)
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Ε’)
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος ΣΤ’)
  Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Η’)

  Αποζημιώσεις μαμούθ σε 508 θύματα για εξωδικαστική επίλυση, προκειμένου να μην οδηγηθούν οι ιερείς στα δικαστήρια.(kathimerini.gr, 15/7/2007)

  Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Προσπαθούν να περιορίσουν τον αντύκτυπο για κακοποιήσεις παιδιών (Mirror εδώ)

  Survivors Network of those Abused by Priests (SNAP): http://www.snapnetwork.org/
  Δίκτυο των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, διαθέτει εκτενή συγκέντρωση στοιχείων με δικαστικές αποφάσεις, συμβάντα και άλλα.

  Το SNAP για συμβάντα από την ορθόδοξη εκκλησία: http://www.pokrov.org/

  Αυτά είναι μια μικρή συγκέντρωση στοιχείων, για τους εκπροσώπους της χριστιανικής ηθικής. Ο σημερινός Πάπας έχει κατηγορηθεί για συγκάλυψη παιδεραστών όταν δεν ήταν υψηλόβαθμος. Για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ του, η σχέση του με την 9-χρονη γυναίκα του στοιχειοθετείται από το ίδιο το Κοράνι, αλλά στην προκειμένη … ασχολούνται οι εκ του Ισλάμ προερχόμενοι άθεοι.

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/winnipeg-archbishop-guilty-of-sexually-assaulting-boy-1.2509748
  http://www.edmontonjournal.com/health/Archbishop+found+guilty+sexually+assaulting+boys/9426371/story.html
  http://www.ctvnews.ca/canada/archbishop-found-guilty-of-sexually-assaulting-one-of-two-boys-in-winnipeg-1.1654501

  Ένοχος παιδoφιλίας πριν τριάντα χρόνια σε βάρος του ενός από τα δυο αγόρια που τον κατηγορούσαν βρέθηκε ο Πανιερότατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σεραφείμ Στορχάιμ, της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική (OCA). Μέχρι να αποφασιστεί η ποινή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
  Η κατάθεση του δεύτερου αγοριού δεν θεωρήθηκε αξιόπιστη επειδή αυτό ως άντρας σήμερα έχει προβλήματα μνήμης και αντίληψης.
  http://www.pokrov.org/winnipeg-archbishop-guilty-sexually-assaulting-boy/

  http://www.winnipegsun.com/2014/01/24/former-archbishop-guilty-of-one-sex-assault-charge

  Bίντεο από αγγλόφωνο καναδικό τηλεοπτικό σταθμό, εδώ:
  http://globalnews.ca/news/1105380/archbishop-guilty-of-sexually-assaulting-boy/

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Mαταίωση, ύστερα από καταγγελίες, της εκδήλωσης κύκλων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Καναδά, για συγκέντρωση χρημάτων υπέρ Αρχιεπισκόπου καταδικασμένου για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο αγόρι.

  http://www.pokrov.org/canada-ministers-deceived-backers-convicted-archbishop/
  Canada- Ministers: We were deceived by backers of convicted archbishop

  Author: Melanie Jula Sakoda

  Date Published: 03/03/2014

  Publication: SNAP (Survivors Network of those Abused by Priests) website

  For more info: Melanie Jula Sakoda 925-708-6175 cell, melanie.sakoda@gmail.com, Cappy Larson cappy@rlarson.com, David Clohessy 314-566-9790 cell, SNAPclohessy@aol.com

  Ministers say they were “deceived”

  Fundraiser for convicted predator won’t happen in Ottawa

  He was Orthodox Church’s highest ranking cleric in Canada

  But in Jan a judge found archbishop guilty of sexually assaulting a boy

  Victims’ group calls for investigation into “hurtful & disturbing situation”

  SNAP: “Discipline church officials who participated in this callous effort”

  Two ministers at an Ottawa parish say that they were “deceived” by a group planning to use their church to hold a fundraiser for a convicted child molesting cleric.

  Late last week, leaders at Woodroffe United Church in Ottawa wrote to SNAP, the Survivors Network of those Abused by Priests, saying that they did not know the scheduled March 5 event was to benefit Archbishop Seraphim Storheim, who was found guilty last month of molesting a boy. Storheim was the Orthodox Church in America’s (OCA) highest ranking cleric in Canada.

  SNAP had written to Woodroffe pastors Rev. Matt Gallinger (613-722-9250 x223, matt@woodroffeunited.org) and Rev. Jan Lougheed (613-722-9250 x226, 613-799-6238, jlough@rogers.com) urging them to block the fundraiser.

  Within hours of hearing from SNAP, the pastors cancelled the event and said that it would not be rescheduled in their parish.

  (The complete text of the pastors’ letter is pasted below.)

  Now, SNAP is asking OCA officials to identify those who allegedly deceived the Woodroffe parish and who they say hurt victims by promoting a public benefit for a child predator. They are also asking that any church officials who participated be severely disciplined.

  “Publicly rallying around a proven child predator is morally wrong and intimidates other child sex abuse victims into staying silent,” said Melanie Jula Sakoda of SNAP. “It’s also wrong to lie to other churches. The OCA hierarchy should investigate both parts of this controversy and publicly discipline those responsible so it won’t happen again.”

  SNAP sent letters denouncing the proposed fundraiser to the OCA, the OCA’s Archdiocese of Canada, the United Church of Canada, and the Woodroffe parish on the morning of February 27th. The victims’ group asked each to cancel or denounce the event. SNAP pointed out that a public event benefiting a convicted pedophile “hurt at least one child sex abuse victim and deterred other child sex abuse victims from speaking up.”………………….
  http://www.pokrov.org/canada-ministers-deceived-backers-convicted-archbishop/

 27. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Kαταδικάστηκε ο αρχιμανδρίτης Ισίδωρος σε 11 χρόνια φυλάκιση για παιδική πορνογραφία
  10-6-2014

  http://www.pokrov.org/priest-pleads-guilty-child-porn-charges/
  Priest pleads guilty to child porn charges

  Author: Kyle Odegard

  Date Published: 10-6-2014
  Publication: Albany Democrat-Herald (Albany OR)

  An Albany man who was a priest with a Lewisburg Orthodox church was sentenced to nearly 11 years in prison as part of a plea deal for child pornography charges on Tuesday.

  Stanley Brittain, 39, pleaded guilty in Linn County Circuit Court to four counts of first-degree encouraging child sex abuse during Tuesday’s hearing.
  Brittain, who also was known as Father Isidore, was an unpaid staff member at St. Anne Orthodox Church, near Corvallis, and loosely affiliated with that facility, according to Albany police.

 28. Παράθεμα: Μέγα ποτ-πουρί ιερής παιδεραστίας | Ασμοδαιος

 29. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Αυστραλία
  Ορθόδοξος παπάς καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε 14χρονο αγόρι που πριν πότισε με ουσίες

  Tελευταίος δεξιά
  Christopher Stanislav Vakhabov

  https://www.pokrov.org/orthodox-priest-guilty-molesting-boy/
  Orthodox priest guilty of molesting boy
  Author: Australian Associated Press
  Date Published: 02/26/2018
  Publication: Bendigo Advertiser (Australia)

  Russian Orthodox priest Stanislav Vakhabov has been found guilty of sexually molesting a boy (file).

  A Russian Orthodox priest has been found guilty of sexually molesting a 14-year-boy he invited to Australia and locked in his Sydney church flat when he had to perform his religious duties.

  Stanislav Vakhabov, 35, had denied detaining the boy for his own sexual gratification in 2014, giving him intoxicating substances to make it easier to have unlawful sexual activity, and four counts of indecent assault.

 30. Ο/Η Παφίτης λέει:

  https://www.exapsalmos.gr/2020/03/15/to-polyteles-diamerisma-stin-i-archiepiskopi-aystralias-exakoloythei-na-dichazei-to-poimnio-en-meso-koronoioy-deyteras-epistolis-nikolaoy-kallioyri-to-anagnosma/

  Το πολυτελές διαμέρισμα στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εξακολουθεί να διχάζει το ποίμνιο εν μέσω κορονοϊού

  15 Μαρτίου 2020

  Η εφημερίδα Νέος Κόσμος στην Μελβούρνη Αυστραλίας εξακολουθεί να διατηρεί ανοιχτό το θέμα της αγοράς διαμερίσματος στο υπέρογκο ποσό των 6,5 εκ. δολ. από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, δεδομένου ότι το θέμα αυτό απασχολεί την κοινή γνώμη και όλοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

  Ο γνωστός νομικός των Αθηνών Νικόλαος Καλλιούρης, πρωτανηψιός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού θέλοντας να κρατήσει αλώβητη τη μνήμη του Μακαριστού θείου του και την υστεροφημία του ανέφελη επανήλθε με νέα επιστολή προς το Νέο Κόσμο δια της οποίας ρίχνει φώς σε γεγονότα που σκοπίμως αποσιωπήθηκαν. Είναι βέβαιο ότι η αγορά αυτή του πολυτελούς διαμερίσματος θα εξακολουθεί να μας απασχολεί, όχι τόσο για την νομιμότητά της( αυτό ας το βρουν οι αρμόδιοι) όσο για το ηθικό μέρος της. Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μία πρωτοφανή πανδημία και η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν ευρίσκεται σύμφωνα με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Μακάριο σε οικονομική ευρωστία πως αιτιολογείται λογικά και ηθικά η αγορά ενός τόσο ακριβού ακινήτου;

  Και το ερώτημα αυτό ενώ δεν είναι ρητορικό ξέρουμε ότι θα μείνει αναπάντητο.

  Η επιστολή του κ. Καλλιούρη.

  Προς την εφημερίδα
  ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

  ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

  enquiries@neoskosmos.com.au

  Αθήναι, 9.3.2020

  Αξιότιμοι κύριοι,

  Διάβασα την από 5.3.2020 επιστολή μου στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας και σας ευχαριστώ για την δημοσίευσή της.

  Δεν ήταν στις προθέσεις μου να επανέλθω στο ζήτημα της πρόσφατης αγοράς του πολυτελούς διαμερίσματος στο Σίδνεϋ από το Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, όμως πρόσφατο δημοσίευμα με αναγκάζει να το πράξω.

  Τούτο διότι, αφού αρχικά επιχειρήθηκε από κύκλους που επέλεξαν να μην κατονομασθούν, η έμμεση, αλλά έντεχνηανάμιξη του θείου μου μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, στην απόφαση για την πραγματοποίηση της παραπάνω πολυέξοδης αγοράς, που φέρεται ότι ελήφθη τον Μάρτιο 2019, ενώ ακόμη αυτός ευρίσκετο εν ζωή, από μεταγενέστερο δημοσίευμα που καταχωρήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας πληροφορούμαι ότι υπήρξε ανώνυμη δήθεν “διευκρινιστική” δήλωση για το ζήτημα που προέκυψε και μάλιστα σας ειπώθηκε ότι : “ΚΑΠΟΙΑ συζήτηση έγινε τότε για μια αγορά εκ μέρους του Consolidated Trust αλλά όχι για το συγκεκριμένο διαμέρισμα και όχι τόσο ακριβή και στην τελική (sic) δεν πάρθηκε καμία απόφαση”.

  Σε συνέχεια της αρχικής ανώνυμης δήλωσης κύκλων της Αρχιεπισκοπής και της παραπάνω δήθεν “διευκρινιστικής” δήλωσης, που είναι ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ, ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ και πάντως δεν αρμόζουν σε εκπροσώπους εκκλησιαστικής αρχής, έστω και ανώνυμα εκφερόμενες, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι κατά την παραμονή μου στην Αυστραλία από τον Ιούλιο 2018 μέχρι και της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού την 25.3.2019, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΣΧΕσε συζήτηση για την αγορά εκ μέρους του Consolidated Trust οποιουδήποτε διαμερίσματος.

  Επειδή δε, καθ΄ όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα ευρισκόμουν, λόγω της κατάστασης της υγείας Του, σε συνεχή και αδιάλειπτη χωρική επαφή και προσωπική επικοινωνία με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω και ότι ΟΥΔΕΜΙΑ πληροφορία Του μεταφέρθηκε ποτέ από οποιονδήποτε για τέτοια συζήτηση.

  Κατόπιν αυτών εκτιμώ ότι κάκιστη υπηρεσία στην Εκκλησία προσέφεραν εκείνοι που για οποιονδήποτε λόγο ανέμειξαν το όνομα του αοιδίμου και μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού στην επίμαχη αγορά.

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει ιερό καθήκον να προστατεύσει την υστεροφημία του αοιδίμου και μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, αποκαθιστώντας την αλήθεια που πλήττεται από τις παραπάνω αντιφατικές και αναξιόπιστες δηλώσεις των ανωνύμων κύκλων της, τους οποίους πρέπει να κατονομάσει και να αποδοκιμάσει.

  Επίσης εκτιμώ ότι καθίσταται πλέον επιτακτική η άμεσηδημοσίευση στον τύπο της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για την αγορά του επιμάχου πολυτελούς διαμερίσματος και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία, ούτως ώστε οι αναγνώστες σας και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να αποκτήσουν ιδίαν αντίληψη για ένα ζήτημα που ανεδείχθη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά και την ευρύτερη κοινή γνώμη τόσον στην Αυστραλία, όσον και στην Ελλάδα.

  Παρακαλώ να δημοσιεύσετε και την παρούσα επιστολή μου στην εφημερίδα σας.

  Με τιμή

  Νικόλαος Δ. Καλλιούρης

  Δικηγόρος Αθηνών

  Η σελίδα του Νέου Κόσμου που παρουσίασε την επιστολή.

 31. Ο/Η Θεολόγος λέει:
  Ο δικηγόρος Νίκος Καλλιούρης- ανηψιός του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού-αποκαθιστά την αλήθεια για την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

  29 Μαΐου 2020

  Αξιότιμοι κύριοι,

  Αναφέρομαι στην επιχειρηθείσα από ανώνυμους κύκλους της Ελληνορθόδοξης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας έμμεση, αλλά έντεχνη ανάμιξη του ονόματος του θείου μου μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού στην λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση στο Σίδνεϋ της κοινώς πλέον γνωστής πολυέξοδης αγοράς, από το Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ενός εκθαμβωτικά πολυτελούς διαμερίσματος αντί ποσού 6.500.000 δολλαρίων.

  Την ανάμιξη του ονόματος του θείου μου πληροφορήθηκα από δύο σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» της Αυστραλίας, σύμφωνα με τα οποία, όπως ισχυρίσθηκαν οι αναφερόμενοι στα δημοσιεύματα ανώνυμοι κύκλοι της Ελληνορθόδοξης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η απόφαση για την αγορά του επιμάχου πολυτελούς διαμερίσματος φέρεται να έχει ληφθεί τον Μάρτιο 2019, δηλαδή σε χρόνο, κατά τον οποίο ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός εκμετρούσε τις τελευταίες ημέρες της ζωής Του, αλλά τελικά …..… αφορούσε δήθεν άλλο μικρότερο, φθηνότερο και μη πολυτελές διαμέρισμα !!!

  Με επιστολές μου προ την εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», οι οποίες επίσης δημοσιεύθηκαν, ζήτησα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας να επιτελέσει το αυτονόητο καθήκον της και να προστατεύσει την υστεροφημία του αοιδίμου και μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, αποκαθιστώντας την αλήθεια που επλήγη από τις αντιφατικές και αναξιόπιστες δηλώσεις των ανωνύμων κύκλων της, τους οποίους πρέπει να κατονομάσει και να αποδοκιμάσει.

  Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησα και την άμεση δημοσίευση στον τύπο της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για την αγορά του επιμάχου πολυτελούς διαμερίσματος, ούτως ώστε το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, να αποκτήσει ιδίαν αντίληψη για ένα ζήτημα που ανεδείχθη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά και την ευρύτερη κοινή γνώμη τόσον στην Αυστραλία, όσον και στην Ελλάδα.

  Επ’ αυτών η μεν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας επέλεξε την σιωπή, το δε Consolidated Trust επέλεξε την μη δημοσίευση της επίμαχης απόφασης.

  Η θρασύτατη ανάμιξη του ονόματος του μακαριστού θείου μου Αρχιεπισκόπου Στυλιανού στην λήψη απόφασης για την αγορά του παραπάνω πολυτελούς διαμερίσματος προσβάλλει την μνήμη Του, Τον αδικεί σφόδρα και πάντως ουδέν προσθέτει στην υστεροφημία Του. Αποτελεί κατά την επιεικέστερη εκτίμησή μου, ύβρη στο πρόσωπό Του και μου προκαλεί αίσθημα δικαιολογημένης αγανάκτησης.

  Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, παγκοσμίως γνωστός Ορθόδοξος θεολόγος, πνευματικός ηγέτης της Ελληνορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας επί 44 συναπτά έτη, συγγραφέας δεκάδων δογματικών, φιλολογικών και ποιητικών έργων, διακρινόταν για τη σεμνότητα, τον ασκητικό – λιτό βίο και χαρακτήρα Του.

  Κατά την παραμονή Του στην Αυστραλία (Απρίλιος 1975 – Μάρτιος 2019) διέμεινε σε κατοικίες που δεν διακρίνονταν για την πολυτέλειά τους.

  Αρχικά, και επί 15 περίπου έτη, διέμενε σε ένα παμπάλαιο σπίτι στην άσημη περιοχή του Σίδνεϋ (Ashfield), καταβάλλοντας μάλιστα μηνιαίο μίσθωμα στον Οργανισμό «Βασιλειάς» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής – στον οποίο το σπίτι αυτό είχε περιέλθει από δωρεά.

  Από το 1990 και επί 15 έτη κατοικούσε σε απλό μικρό διαμέρισμα εμβαδού μικρότερου των 80 τ.μ. στην μεσοαστική και με έντονο το ελληνικό στοιχείο περιοχή Brighton-Le-Sands (BotanyBay). Μετά την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων στην υγεία Του, από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και έως την εκδημία Του, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός είχε μετακινηθεί και εγκαταβιούσε σε μικρό και ασκητικό δωμάτιο εντός του κτιρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

  Είναι δε αυτονόητο ότι ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, ως εκ της προσωπικής διαδρομής Του, ουδέποτε θα χρησιμοποιούσε ως προσωπική κατοικία Του διαμέρισμα όμοιο του διαμερίσματος, που αγοράσθηκε από το Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής εννέα μήνες μετά την κοίμησή Του, την χλιδή του οποίου Αυτός δεν θα μπορούσε καν να διανοηθεί.

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, αν και προσκλήθηκε και προκλήθηκε δια του Τύπου (ελληνο-αυστραλιανού και ελλαδικού) να αποκαταστήσει την αλήθεια και την υστεροφημία του αοιδίμου και μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, έχει αποφύγει να διαψεύσει τις παραπάνω ψευδείς πληροφορίες και να κατονομάσει τους «ανώνυμους κύκλους» που τις διέδωσαν, δηλαδή έχει αποφύγει να λάβει θέση σε ένα ζήτημα που προκαλεί απορία, σύγχυση και απογοήτευση στην Ομογένεια, τα μέλη της οποίας έχουν στηρίξει επί δεκαετίες και από το υστέρημά τους την Αρχιεπισκοπή και τις Ενορίες της και δεν δικαιολογούν τις άσκοπες και προκλητικές πολυτέλειες και σπατάλες.

  Οφείλω να τονίσω ότι με τις παραπάνω έντεχνες και μη διαψευδόμενες διαδόσεις επιδιώκεται η δημιουργία της εσφαλμένης εντύπωσης ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός είχε δήθεν ενδιαφέρον για την παραπάνω αγορά και είχε δήθεν εγκρίνει την σπατάλη, ενώ είναι κοινώς γνωστό ότι αφού αναδιοργάνωσε με άκρα επιτυχία την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και την κατέστησε πρότυπο εκκλησιαστικής επαρχίας, κατά την εκδημία Του την παρέδωσε στο διάδοχό Του υγιή και εκκλησιαστικά και οικονομικά ευημερούσα, αν και ο ίδιος είχε προ 44ετίας παραλάβει κυριολεκτικά χάος.

  Αυτά γράφει η Ιστορία και οι παλαιότεροι τα διατηρούν εναργώς στην μνήμη τους.

  Κατόπιν αυτών ζητώ εκ νέου και εις ένδειξιν έμπρακτης απόδοσης της τιμής που προσήκει στον αοίδιμο και μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό :

  1) από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας : α) να προστατεύσει την υστεροφημία Του και, αποκαθιστώντας την αλήθεια, να διαψεύσει ρητά και δημόσια τις αντιφατικές και αναξιόπιστες δηλώσεις των ανωνύμων κύκλων της, για την δήθεν ανάμειξή Του στην λήψη απόφασης για την αγορά του πολυτελούς διαμερίσματος στο Σίδνεϋ από το Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και β) να κατονομάσει και να αποδοκιμάσει τους προρρηθέντες ανώνυμους κύκλους της,

  2) από το διοικητικό συμβούλιο του Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας να δημοσιεύσει στον τύπο την απόφαση για την αγορά του επιμάχου πολυτελούς διαμερίσματος,
  ούτως ώστε οι αναγνώστες σας και το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής να αποκτήσουν ιδίαν αντίληψη για ένα ζήτημα που ανεδείχθη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά και την ευρύτερη κοινή γνώμη τόσον στην Αυστραλία, όσον και στην Ελλάδα.

  Επειδή όμως διαπιστώνω την έκδηλη απροθυμία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Consolidated Trust να ανταποκριθούν στα εύλογα αιτήματά μου, ζητώ ευλαβώς και με τον προσήκοντα σεβασμό από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να παρέμβει και να διαψεύσει τις αβάσιμες και προσβλητικές διαδόσεις των ανωνύμων κύκλων της Ελληνορθόδοξης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και να αποκαταστήσει την αλήθεια και την τρωθείσα υστεροφημία του αοιδίμου και μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού.

  Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την παρούσα στα μέσα που διαθέτετε.

  Με τιμή

  Νικόλαος Δ. Καλλιούρης
  Δικηγόρος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.