Breaking Μπαγιάτικα News: Ο Βενιζέλος σώζει μισθούς κληρικών

Οι υπόλοιποι μισθωτοί: Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού

η κατάνυξις είναι σφοδρότατα εμφανής

 «Θα μπορούσα να πω ανακεφαλαιώνοντας ότι
η Εκκλησία σε αυτόν το τόπο στάθηκε πάντα πλάι στο λαό,
αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε
».
[Jeronymo, chief of the great Apache Nation]

(Ξένη Δημοσίευση)

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και οι μισθοί των κληρικών θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά – πέραν των περικοπών που έχουν ήδη γίνει, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους – παρά τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τα καλά νέα για την Εκκλησία ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, κατά την σημερινή, πρώτη ως υπουργού Οικονομικών, επίσκεψή του στην Ιερά Σύνοδο.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα ενταχθεί τελικά στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας.

Ο κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του, επανέλαβε την πρόταση για αξιοποίηση ακόμα και της δεσμευμένης από το κράτος εκκλησιαστικής περιουσίας.

Οπως σημείωσε για μια ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος οι πόροι που θα προκύψουν από την αξιοποίησή της θα κατευθυνθούν σε κοινωνικό έργο, ειδικά αυτή την εποχή που η κοινωνία έχει μεγάλες ανάγκες, διαπίστωση με την οποία συμφώνησε και ο υπουργός, εκθειάζοντας τη στάση της Εκκλησίας.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, πάντως, πως σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται εκκλησιαστική περιουσία να πουληθεί σε ξένους υπηκόους.

Η συνάντηση «ήταν ωφέλιμη» δήλωσε μετά το τέλος της ο Αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας: «Ολοι οι αρχιερείς έλαβαν το λόγο. Δόθηκαν απαντήσεις στα αιτήματά μας και αυτά αποβλέπουν στην πρόοδο. Θα μπορούσα να πω ανακεφαλαιώνοντας ότι η Εκκλησία σε αυτόν το τόπο στάθηκε πάντα πλάι στο λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι «συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας» η μισθοδοσία του κλήρου, διαψεύδοντας τις φήμες οτι μπορεί να διακοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης και ευχαρίστησε τη Σύνοδο και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο για την «καρποφόρα» συζήτησή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός εκθείασε το μεγάλο έργο που επιτελεί η Εκκλησία, το οποίο παρακολουθεί, όπως είπε, χρόνια τώρα.

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος «άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του γιατί μετά από αυτή τη συνάντηση, όπως είπε «μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα, πρακτικά, θέματα, που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», αντιμετωπίζοντας ευνοϊκά τόσο τα θέματα της φορολόγησης της Εκκλησίας, όσο και της έγκρισης νέων πρεσβυτέρων τις οποίες ζητούν οι Μητροπόλεις.

Το Βήμα» -τα σχόλια των αναγνωστών: χάρμα!]

This entry was posted in «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

29 Responses to Breaking Μπαγιάτικα News: Ο Βενιζέλος σώζει μισθούς κληρικών

 1. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Μια παλιά σχέση που κρατάει και αποδίδει…
  http://sfrang.blogspot.com/2011/07/blog-post_07.html

 2. Ο/Η κωστας λαμια λέει:

  αναμενομενο.το κρατος και η εκκλησια χερι χερι επιβιωνουν στους αιωνες δουλευοντας τον λαο.η εκκλησια εχει αναλαβει την μετα θανατο ζωη και το κρατος την καθημερινοτητα μας.

 3. Ο/Η markos λέει:

  Οι διάφοροι προπαγανδιστές στα ΜΜΕ έχουν πολλά προνόμια.
  Ωχριούν όμως μπροστά σ΄αυτούς που έπλασαν τον μεγάλο μύθο του Χριστιανισμού.
  Αξιος ο μισθός τους!

 4. Ο/Η vildanden λέει:

  Απαιτούμε την άμεση τροποποίηση του γνωστού απολυτίκιου σε:

  «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις Βενιζελεύσι, κτλ κτλ».

 5. Ο/Η kimon λέει:

  Από την επικράτησή του ο Ιουδαιοχριστιανισμός μέχρι σήμερα εξακολουθεί να έχει το ίδιο κουσούρι-χούϊ να συνπαρακοιμάται με την εκάστοτε εξουσία στο ίδιο κρεβάτι…εξ ού και οι τερατώδεις-αφύσικοι καρποί αυτής της παρά φύση ένωσης.

 6. Ο/Η Ιωάννης λέει:

  Μπούρδες…. δεν είναι τοσο μ……..ς ο χοντρός… Δεν θέλει να κακοκαρδίσει τους αδέσποτους, για τούτο τους ειπε πως δεν θα κόψει τους μισθούς των παπάδων και τους δικούς τους βέβαια, αφού είναι σίγουρος ότι η Χώρα πάει για φούντο και αυτά θα τους κοπούν μια και καλή…..!!! Ο ένας κοροιδεύει τον άλλο και ζούν σε ένα ωραίο παραμύθι….. Όταν θα γίνει το μεγάλο φούντο, θα μείνουν τάχα «εκπληκτοι»…… Μα, μας είχε διαβεβαιώσει ο χοντρός θα λένε οι αδέσποτοι και θα αναρωτιούνται στωικά??? τι έφτειξε??? μας είπε ψέμματα??? Αδέλφια, το έχουνε ρίξει στο φαγοπότι και μας δουλεύουν όλους…..!!! Πολιτικοί και ράσα έχουν πλακωθεί στη μάσα…..!!!

 7. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

  Αναλογιζόμενος τίς μεγάλες δίκες που πραγματοποιήθηκαν στήν ανθρώπινη ιστορία, αρχής γενομένης μέ τήν δίκη τού Σωκράτη, μέ τό γνωστό θλιβερό της αποτέλεσμα, πορεύοντας μετά η ανθρωπότητα στήν δίκη τού Γαλιλαίου, στήν συνέχεια στήν δίκη τού Λουδοβίκου ΙΣΤ, τού Κολοκοτρώνη, τού Ντρέϋφους, τών «Εξι», φθάνοντας στήν δίκη τού Μπελογιάννη, κ.λ.π. αναρωτιέμαι άν η ιδέα αυτή δηλαδή η εκάστοτε κοινωνία νά δικάζει πρόσωπα ή καί θεσμούς τούς οποίους θεωρεί απειλή γιά τήν κοινωνία είναι πράγματι μιά καλή ιδέα που καλό θά ήταν νά εφαρμόζεται καί νά εκτελείται άν όχι από τό επίσημο δικαστικό σώμα, τουλάχιστον από ένα άτυπο λαϊκό δικαστήριο.
  Γιά νά μήν παρεξηγηθώ, ενώ αναφέρομαι στίς παραπάνω δίκες καί πρόσωπα, δέν σημένει πως θεωρώ πως όλα αυτά τά πρόσωπα αποτελούσαν απειλή γιά τήν εκάστοτε κοινωνία, όπως γιά παράδειγμα η δίκη τού Σωκράτη η οποία κοινωνία θεώρησε τόν Σωκράτη ως απειλή καί τόν σκότωσε. Ποιόν? τόν Σωκράτη! Τόν πατέρα τής ηθικής ο οποίος κατέβασε τήν φιλοσοφία από τούς ουρανούς στήν γή.
  Σήμερα, γιά παράδειγμα θά μπορούσε νά συγκροτηθεί ένα δικαστήριο κυρίως στήν Ελλάδα, αλλά καί παγκόσμια, μέ κεντρικό ένοχο καί κατηγορούμενο τήν εκκλησία, ορθόδοξη καί καθολική καί τήν χριστιανική θρησκεία. Θεωρώ τόν χριστιανισμό καί τήν εκκλησία ως τήν μεγαλύτερη απειλή τών σημερινών κοινωνιών απανταχού τής γής. Είναι πλέον καιρός η εκκλησία καί μαζί μ’ αυτήν καί ο χριστιανισμός, νά κληθεί ενώπιων τής δικαιοσύνης καί νά απολογηθεί γιά ό,τι έργο καί παρ’ έργον έχει διαπράξει ανα τούς αιώνες από τήν ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Προσβλέπω σέ μιά νέα γενιά ανθρώπων που θά έχουν συνειδητοποιήσει γεγονότα, θεσμούς, ηθικές, πολιτικές καί αισθητικές αρχές, θά έχουν αίσθηση τού δικαίου, τού καλού, τής ισοτιμίας, τής ευημερίας, καί όλων τών άλλων αγαθών που κάνουν τήν ζωή μας απλή αλλά ευχάριστη διμιουργική καί γλυκιά. Αναμένω λοιπόν, σήμερα, τήν Μεγάλη Δίκη τής Εκκλησίας.

 8. Ο/Η Rainbow λέει:

  Aπό τα σχόλια του Βήματος για τις γαλυφιές στους τραγόπαπες του κήτους.

  Ξεφτίλα hontreeeeee! | 06/07/2011, 17:21

  Ξεφτίλα hontreeeeee! Να παρασιτούν οι «μονοθειστε» ιερής, όταν οι εργαζόμενοι και οι συναξιούχοι καταστρέφονται…! Δεν έχει χορό στο Ελληνικό κοινοβούλιο ο χοντρός !

  Παύλος Ξανθόπουλος

  απάντησηαναφορά218442

  Μπράβο Βαγγέλη | 06/07/2011, 17:23

  Μπράβο Βαγγέλη! Τους το χρωστούσες αυτό από την εποχή με τις ταυτότητες. Αλοίμονο σ΄ αυτούς που πίστεψαν ότι δεν είσαι λαϊκιστής και δεν έχεις υποχρεώσεις σε κανένα.

  ένας παλιός

  απάντησηαναφορά171368

  Απαντήσεις 1 | Εμφάνιση όλων

  ΚΟΛΑΣΗ | 06/07/2011, 17:29

  Η κολαση τελικα ειναι εδω..Στην Ελλαδα.

  τακης

  απάντησηαναφορά177335

 9. Ο/Η Rainbow λέει:

  Tα σχόλια του φιοκυβερνητικού Βήματος
  Αυτοκτονεί ο χοντρος ή υπάρχει κάτι άλλο;

  Που ήσουν «πρόσφατη» νιότη που μας έκανες να πιστέψουμε ότι ήταν Άλλος | 08/07/2011, 14:04

  Μπράβο αγαπητέ Βαγγέλη, για να είμαι ειλικρινής κάποια στιγμή πίστεψα (ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται) ότι θα αναδεικνυόσουν σε νέο Εθνάρχη (λες και δεν ήξερα ότι εάν το επίθετο έχει «παίξει» μια φορά στην πολιτική από εκεί και πέρα καίγεται, Παπανδρέου, Καραμανλής, κτλ). Τι χαρά μας έδωσες, τι ανείπωτη ευτυχία που πραγματικά στάθηκες στο ύψος σου (αυτό του λαϊκιστή – συντηρητικού – «πελατειολόγου») αφού εσύ δεν κάθισες να ασχοληθείς με μικροπελάτες (ταξιτζήδες όπως έκανε ο μάγος Ρέππας η με λεκτικές «ριζοσπαστικές» κενότητες τύπου Καστανίδη και Παπουτσή), εσύ «χτύπησες τον Σαμαρά εκεί που πονούσε, στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ πελάτες δηλαδή το ιερατείο και τους πελάτες αυτών. Τις 300.000 νέους ανέργους σε έναν χρόνο τούς 500.000 άνεργους εσαεί αλλά και τους καμία 200.000 κρυφούς ανέργους όπως εγώ (έκλεισα την μικροεπιχείρηση μου αλλά δεν εμφανίζομαι πουθενά σαν άνεργος) τους έχεις χεσ….νους. Άντε και σε ανώτερα, σώσε και το ελληνικό σάπιο σύστημα του ποδοσφαίρου για να δείξεις πραγματικά ότι είσαι «πολύ βαρύς» πολιτικά. Α…και μην ξΕχάσεις τον Παπαθεμελή και τον Ανθιμο να σου δώσουν την ευχή τους….ε Βαγγέλη

  Ηλίας Πιερίδης

  απάντησηαναφορά161

  Μου κάνει εντύπωση | 08/07/2011, 14:01

  Μου κάνει εντύπωση που ορισμένοι εδώ μέσα είναι διατεθιμένοι να τους κοβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, να μην υπάρχουν χρήματα για δωρεάν παιδία και υγεία και όλα αυτά για να μην βάλει το χέρι στην τσέπη η μεγαλύτερη Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην ελλάδα, η εκκλησία. Δεν είπε κανένας να καταργηθεί η εκκλησία, δεν θέλουμε διώξεις, μην φαντασιώνεστε τους εαυτούς σας σαν νέους οσιομάρτυρες. Είπαμε απλώς να ελαφρύνουμε τον ελληνικό λαό από το κόστος και να το πληρώσει η περιουσία της εκκλησίας που είναι αποδεδιγμένα τεράστια κι εσείς διαφωνείτε. Μου το εξηγεί κάποιος;;;

  Ανώνυμος / η

  απάντησηαναφορά2127

  Τα ιερά ακίνητα… | 08/07/2011, 10:05

  Είχα διαβάσει ένα άρθρο στο ΒΗΜΑ πέρσυ για τα ιερά ακίνητα και μου είχε σηκωθεί η τρίχα! Η εκκλησιαστική περιουσία φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά από φόρους δεν πληρώνουν τίποτα γιατί λέει προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο… μα αυτή είναι υποχρέωσή τους χάρη μας κάνουν? Το να είναι κανείς ιερέας είναι λειτούργημα όχι επάγγελμα και αποτελεί πρόκληση οι μισθοί των παπάδων να πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή από τους φόρους που πληρώνουμε εμείς. Η εκκλησία θα μπορούσε άνετα να υποστηρίξει εξολοκλήρου τη μισθοδοσία των λειτουργών της και να περισεύουν και για … το φιλανθρωπικό έργο που μας πουλάει! Οπότε έχουμε και λέμε : δεν πληρώνουν φόρους,σε κάθε τελετή γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, τρισάγια, μας κοιτούν στα χέρια και απαιτούν μαύρα χρήματα για να την τελέσουν. Στις λειτουργίες, απ΄ ότι μαθαίνω, γιατί δεν πατάω ποτέ σε εκκλησία, περιφέρουν το δίσκο να δώσει το ποίμνιο από το υστέρημά του για να τα μοιραστούν μετά μεταξύ τους, τα τάματα που τα κορόϊδα πάνε και αφιερώνουν στους αγίους τα πηγαίνουν σε χυτήρια και τα μετατρέπουν σε πλάκες χρυσού ή αργύρου, κατά καιρούς περιφέρουν και μια θαυματουργή εικόνα για να τα αρπάξουν και από εκεί… και τελειωμό δεν έχει η λίστα. Όμως δεν φταίνε μόνο αυτοί γιατί βρίσκουν και τα κάνουν. Τους διατηρούν για να χειραγωγείται πιο εύκολα ο όχλος ή το ποίμνιο όπως αποκαλούν τους πιστούς τους. Για δε τους πολιτικούς αυτός ο όχλος αποτελεί δεξαμενή ψήφων, οπότε έτσι σκέφτηκε ο κ. Βενιζέλος στην προκειμένη περίπτωση, κρίμα τον θεωρούσα πιο ριζοσπαστικό. Αποτελεί κατάφορη πρόκληση τη στιγμή που ο ελληνικός λαός υπόκειται σε όλες αυτές τις περικοπές και τις έκτακτες φορολογήσεις, η εκκλησία να παραμένει στο απυρόβλητο, παρά την αμύθητη περιουσία που διαθέτει, και να θρέφουμε όλοι εμείς με το αίμα μας το στρατό των παπάδων! Ο ομφάλιος λώρος κράτους – εκκλησίας πρέπει επιτέλους να κοπεί!

  Μαριάννα

  απάντησηαναφορά2844

  bravo | 08/07/2011, 08:47

  Πολύ πολύ σωστά… Ο υπουργός σώζει τους μισθούς των κληρικών ενώ 250.000 στον ιδιωτικό τομέα έχασαν την δουλριά τους.

  l.D.

  απάντησηαναφορά231

  ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΖΕΙΣ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ | 07/07/2011, 23:38

  Επιτέλους ο Ιερώνυμος ως ΑΓΙΑΟΤΟΛΑΧ και ο Βeni Hill Βενιζέλος ως Μαχμούντ Αχμαντινετζαντ – μεγάλες οι ομοιότητες – άσε κι αν χάσει μερικές εκατοντάδες κιλά ο Beni θα είναι όμοιοι! Όμοιοοι κι ο Αγιατολάχ με τον Υερωνυμο – σε ιδέες, σε νοοτροπίές, σε τερτίπια! ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΠΑΔΟΧΩΡΑ!

  Ψήφος

  απάντησηαναφορά150

  235.000.000 εκατομμύρια ευρώ εφέτος μόνον για ΠΑΠΑΔΟΜΙΣΘΟΥΣ | 07/07/2011, 23:31

  Σα δε ντρέπεστε! Μετά απορείτε γιατί ο κόσμος σας προπυλακίζει!!! Αφού παίρνετε αποφάσεις σαν το κράτος να είναι το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ!! Ως εδώ όμως! Φτάσαμε στο ΑΜΗΝ!

  Φορολογούμενος

  απάντησηαναφορά230

  Γιάννης κενράει Γιάννης πίνει | 07/07/2011, 23:24

  Μαζί τρώνε, μαζί πίνουν, εμεις πληρώνουμε! ΒΕΝΙ HILL ΖΕΛΟΣ μπήκες και συ στη λίστα των γελοίων! Και μια και κάθε μέρα όλο και περισσότερο γινόμαστε ΙΡΑΝ άντε με το καλό να βάλετε και τον Ιερώνυμο ως ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ στην κυβέρνηση! Το φέουδο της παπαδοκρατίας! Και μετά αναρωτιώμαστε για τους ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!!!

  ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΑΛΑΧ ΑΛΑΧ

  απάντησηαναφορά190

  Πάπαδες, ετοιμαστείτε για την Κατοχή | 07/07/2011, 21:23

  Πέρσι έκοψε τα πτητικά στους Ικάρους, που σκοτώνονται με τις μπουρούχες αεροσκάφη που προμηθεύτηκαν οι αρχιμιζαδόροι υπουργοί άμυνας. Και δεν έχω κανένα κόλλημα με το στρατό, αλλά τις προτεραιότητες νομίζω ότι πρέπει να τις θέτουμε επί ρεαλιστικού εδάφους: η μια δουλειά, μπορεί να σου στοιχίσει τη ζωή, η άλλη, η παπαδοσύνη, αν μη τι άλλο, είναι ξεκούραστη. Τέτοιες επιλογές κάνουν οι υπουργοί μας, και πάει (επί της ουσίας) κατά διαόλου η χώρα. Αλλά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, το πιάνω το νόημα: έτσι και αλλιώς, την εθνική κυριαρχία την χάσαμε, πείνα, φτώχεια, ανεργία, μάλλον από την πείνα θα πάμε, σαν την Κατοχή. Με τόσους νεκρούς, χρειάζονται παπάδες γεροί-δυνατοί να τους θάψουν όλους. Τι προνοητικό πλάσμα είναι αυτός ο Μπένι.

  Cas

  απάντησηαναφορά181

  ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ | 07/07/2011, 18:46

  Γιατι παρακαλώ κύριε Βενιζέλο? Μήπως επειδή εκεί που εκλέγεστε παίζουν σημαντικό ρόλο προεκλογικά τέτοια κέντρα- παράκεντρα- παπάδων? Γιατί θα πρέπει εγώ σαν φορολογούμενος πολίτης -αν και άνεργος- να πληρώνω και τους μισθούς του κάθε άξεστου αμόρφωτου άεργου χωριάτη που επειδή δεν ήξερε τι να κάνει ‘ γλείφοντας’ το Μητροπολίτη εξασφάλισε μια θέση στον κλήρο? Και είμαστε Κυρίες και Κύριοι και υποχρεωμένοι ν’ ακούμε και την κάθε αρλούμπα που λένε από τον άμβωνα 🙂 Του πατέρα μου τη σύνταξη από βαρέα και ανθυγιεινά ήξερες να την κόψεις Κύριε Βενιζέλο, θα το θυμάμαι και αυτό, εντάξει… Όχιι από την κρίση δε θα βγούμε έτσι, Ιράν θα γίνουμε… Προς επίδοξα παπαδάκια- κοιμηθείτε ήσυχα, στρατό δεν πάτε αλλά και ο μισθός θα πέφτει κάθε μήνα!!!

  Lina

  απάντησηαναφορά215450

  Απαντήσεις 1 | Εμφάνιση όλων

 10. Ο/Η Rainbow λέει:

  Και ενα υποστηρικτικό σχόλιο

  Μήπως? | 06/07/2011, 23:49

  Γιά νά πώ τήν αλήθεια τούς παπάδες δέν τούς χώνεψα ποτέ γιατί οι μισοί είναι ομοφυλόφιλοι καί αλλο ένα 25% είναι αλήτες καί λαμόγια.Μήπως όμως,λέω μήπως,οι πιό πολλοί από εσάς πού διαμαρτύρεστε είστε οι ίδιοι πού κάνετε γαργάρα ή επικροτείτε όταν μάς λένε ότι μέ τά λεφτά τού φορολογούμενου Ελληνα θά χτίσουν τζαμιά?

  Τάκης.Χ.

  απάντησηαναφορά1026

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Καλά ο Βενιζέλος είναι γνωστή περίπτωση

  https://roides.wordpress.com/2008/10/22/xipolitos_venizelos/

  και η καρριέρα του πιθανόν τελειώνει.
  Η σιωπή των κομμάτων της Αριστεράς γύρω από το θέμα πως εξηγείται;

 12. Ο/Η Τρελοπαπαδιά λέει:

 13. Ο/Η Στέλιος λέει:

  Λοιπόν και για όσους δεν βεβαιώθηκαν ακόμα ότι είμαστε η μοναδική επί ευρωπαϊκού εδάφους Θεοκρατία, δείτε κι αυτό το ωραίο.
  Το ΥΕΘΑ Χ Α Ρ Ι Ζ Ε Ι 25 στρέματα στην Εκκλησία:

  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2015219

  • Ο/Η Po λέει:

   Το θέμα σας που μας επισημαίνετε, αγγίζει τα όρια του σκανδάλου!…
   ευχαριστώ, θα τύχει προσοχής, να είστε βέβαιος…

 14. Ο/Η gryphon λέει:

  Πολύ σωστά κατά τήν γνώμη μου πληρώνονται από τό Δημόσιο οι απλοί ιερείς αν καί δέν είναι μάλλον κάποια χαριστική πράξη αλλά ένα είδος «αντιπαροχής» γιά τήν αναγκαστική απαλλοτρίωση πολύ μεγάλου μέρους τήςπεριβόητης «εκκλησιαστικής περιουσίας» γιά τίς ανάγκες τού ελληνικού κράτους.Αλλά καί αυτό νά μήν είχε συμβεί πάλι τό ελληνικό κράτος όφειλε αυτή τήν «ειδική μεταχείριση» σάν ελάχιστη αναγνώριση τής συμβολής τού απλού κλήρου στήν ίδια τήν ύπαρξη αυτής τής χώρας,τήν διατήρηση τής γλώσσας κλπ.Εδώ πληρώνουμε τούς χιλιάδες «αγωνιστές» τής «εθνικής αντίστασης» τού Γεννηματά που οί ελάχιστοι από αυτούς πού δέν είναι απατεώνες (δέν είχαν καν γεννηθεί η ήταν παιδιά τότε) αμοίβονται γιατί σκότωναν ελληνες επιδιώκοντας νά επιβάλλουν κομμουνιστικό καθεστώς.
  Οσο γιά τούς υποκριτες φαρισαίους αναγνώστες τού γεροντοκορίστικου Βηματος καί τά σχόλια τους τί να πώ.Απορώ πώς υπάρχουν άνθρωποι πού δίνουν λεφτά κάθε μέρα γιά νά αγοράσουν αυτή τήν φυλλάδα .
  Μιά πραγματική σφηκοφωλιά μισελλήνων όπου αρθογραφούν όλοι αυτοί οί στριμμένοι ,ξινοί τύποι πού δέν χωνεύουν ούτε τά εντερα τους σάν αυτό τόν στριφνό απαίσιο Σωμερίτη.Καί ενώ αυτοί οί αναγνώστες εξανίστανται γιά τούς μισθούς τών ιερέων δέν φαίνεται νά ενοχλούνται τό ίδιο η νά αναρωτιούνται κάν πώς ο ΔΟΛ, ενα ετοιμόροπο ρημαδι είχε φτάσει μέ διάφορες πουστιές τήν περίοδο τής φουσκας τού Χρηματιστηρίου νά έχει χρηματιστηριακή αξία 1+ τρισεκατομμυρίου!!!!!!! δραχμών καί πόσα δισεκατομμύρια έχασαν τά κορόιδα πού πήγαιναν καί αγόραζαν ένα κολοχαρτο ΔΟΛ πού αξιζε δέν άξιζε 50 δραχμές γιά 17.000!!!! δρχ.
  Επίσης δέν τούς ενοχλεί ότι αυτό τό τρισάθλιο καί ελεεινό megaron χτίστηκε καί συντηρείται εξ ολοκλήρου από τόν ελληνικό λαό.Είχε γίνει αναφορά νομίζω καί στό παρόν ιστολόγιο εξάλλου γιά τήν σκανδαλώδη ρύθμιση του Παπακωσταντίνου πού υποχρεώνει ουσιαστικά όλους εμάς νά πληρώσουμε τό δάνειο τών 95 εκατομμυρίων ευρώ (καί νά ήταν τό μόνο) πού πήρε γιά νά παριστάνει τόν «εκπολιτιστή» (τού κώλου καί τής συμφοράς) ο θανων μεγαλομανής ιδιοκτήτης του καί οί διάδοχοι του.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Gryphon,
   μου λες σε παρακαλώ πως σώθηκαν οι απείρως φτωχότερες από την ελληνική σε Γραμματεία αλβανική, «μακεδονική» και βουλγάρικη γλώσσα, αφού οι Ορθόδοξες Εκλησίες τους στέναζαν κάτω από το ζυγό του ρωμαϊκού πατριαρχείου που τους επέβαλε ως λειτουργική γλώσσα την ελληνική;

   • Ο/Η gryphon λέει:

    Koίτα δέν ξέρω πώς σώθηκαν αυτές οί γλώσσες ούτε μπορώ νά πώ πώς κι η ελληνική διασώθηκε όλους αυτούς τούς αιώνες αποκλειστικά από τήν Εκκλησία. Εμένα μέ ενδιαφέρει η συνεισφορά τού απλού ιερέα σέ πρακτικό επίπεδο τής καθημερινής ζωής.Δέν θέλω νά μπλέξω τώρα μέ τό τί έγινε τήν περίοδο τού Ιουλιανού η πώς επικράτησε ο χριστιανισμός καλώς η κακώς κλπ.Από αυτή τήν άποψη λοιπόν πιστεύω ότι ο απλός παππάς σάν μιά οικεία καί καθημερινή φιγούρα ακόμη καί στό τελευταίο χωριό συνέβαλλε ειδικά τά τελευταία 500 600 χρόνια καί στήν επιβίωση τού έθνους καί τής γλώσσας καί γενικά είχε συνεισφορά στήν ύπαρξη τής σημερινής Ελλάδας.
    Καί αυτό έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες γιά τούς ίδιους.
    Εγώ δέν τό έχω ζήσει αλλά μού τό έχει διηγηθεί η γιαγιά μου πώς μέχρι καί στίς αρχές τού 50 ο παππάδες στά χωριά ήταν σέ χειρότερη κατάσταση καί από τούς ζητιάνους.Κυριολεκτικά άποροι ζουσαν από τούς έτσι κι αλλιώς φτωχούς κατοίκους πού έκαναν έρανο μεταξύ τους δίνοντας τους άλλος λίγο σιτάρι άλλος λίγο λάδι κλπ.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Gryphon,
    τι θα πείραζε αν οι παπάδες που περιγράφεις δούλευαν όπως ο υπόλοιπος κόσμος, αντί να ζητιανεύουν από τους πιστούς.

    Άς έδειχναν μια σταλα σεβασμό στον Απόστολο Παύλο:
    «Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω».

 15. Ο/Η Του κώλου λέει:

  O αρχιμανδρίτης του Διαδικτύου
  Ανακοίνωση Αρχιεπισκοπής

  http://crimesonair.blogspot.com/2011/07/live-sex.html

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ αναγνώστα με το άσεμνο ψευδώνυμο,
   πολύ ύποπτος άνθρωπος μου φαίνεται ο ιερός Ιερώνυμος.
   Μου θυμίζει τον εχθρό του τον Χριστόδουλο.

   Για τον παιδεραστή παπα-Παπουτσάκη (20 χρόνια φυλακή) για τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη (9 χρόνια φυλακή), για τον κλέφτη Παντελεήμονα (αποφυλακίστηκε), καμία εκκλησιαστική ανάκριση.
   Όσο για τις ροζ κασέτες του τελευταίου, η Εκκλησία των Χουντόδουλου-Ιερώνυμου δεν ήθελε να τις ξέρει γιατί παραβίαζαν τα ατομικά του δικαιώματα, κι ας γνωμάτευε αντίθετα η «Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων», λόγω του υψηλού δημόσιου ιερού αξιώματος του θιγόμενου που θέλει τον ιδιωτικό του βίο διαφανή και σύμφωνο με τα κηρύγματά του.
   Ούτε οι κασέτες του κ.Σπ.Καρατζαφέρη που αποδόθηκαν στον όσιο Μουλατσιώτη (τις κατήγγειλε ως φωνομονδάζ) και κυκλοφορούν ανενόχλητες στο Διαδίκτυο με τεράστια ακροαματικότητα με τον τίτλο gay chat, στις οποίες καθυβρίζεται ο πανάγιος Καλλίνικος, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κ.Ιερώνυμου.

   Όταν ομως το πράγμα παίρνει μεγάλη τηλεοπτική δημοσιότητα και φτάνει ως και στα αυτιά της κυρά Κατίνας, τότε διενεργούνται ανακρίσεις, εκεί δεν υπάρχουν κωλύματα σε σχέση με παραβίαση ιδιωτικής ζωής κλπ.

   Αξίζει να αφιερώσω ένα ολόκληρο ποστ στους θεατρινισμούς του αφορολόγητου κ.Ιερώνυμου, που τόσο πολύ τον θαυμαζει ο επαναστάτης κ.Τσίπρας, που μπροστά του χάνει τα λόγια του και αλλάζει αυθαίρετα τις θέσεις του κόμματός του.
   Στην Ελλάδα τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να υποκρίνονται ασύστολα χωρίς κανείς να τους εγκαλεί.

   Αυτό λέγεται Ομερτά.

 16. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Ο gryphon έγραψε «Από αυτή τήν άποψη λοιπόν π ι σ τ ε ύ ω ότι ο απλός παππάς σάν μιά οικεία καί καθημερινή φιγούρα ακόμη καί στό τελευταίο χωριό συνέβαλλε ειδικά τά τελευταία 500 600 χρόνια καί στήν επιβίωση τού έθνους καί τής γλώσσας καί γενικά είχε συνεισφορά στήν ύπαρξη τής σημερινής Ελλάδας.

  Π ι σ τ ε ύ ω!!! Άνθρωπέ μου η ιστορία είναι θέμα πίστης; Όταν όμως έτσι νομίζει το κάθε οκνηρό πνεύμα, τότε το μόνο που πετυχαίνει είναι να βάζει την ιστορία να περπατά με το κεφάλι προς τα κάτω και και να την ρίχνει στον βόθρο του ψεύδους. Όπως κι εσύ κατάφερες μέσα σε μια πρόταση να συμπεριλάβεις μια ολόκληρη τριάδα ελεεινών ψεμάτων.

  Η απάντηση του ανεύθυνου: «Koίτα δέν ξέρω πώς σώθηκαν αυτές οί γλώσσες…». Νομίζεις ότι ξέρεις και κάτι άλλο;

  • Ο/Η gryphon λέει:

   Γιατί μήπως εσύ καί ο καθένας δηλαδή δέν κάνεις τό ίδιο?.
   Οπως εγώ λεω «πιστευω αυτό» έτσι κι εσύ πού τό αμφισβητείς «πιστεύεις» κάτι άλλο.Ποιά είναι η διαφορά?.
   Αν κι εγώ τώρα πού τό επισήμανες τό θεωρώ λάθος γιά μένα γιατί συνήθως προσπαθώ νά λέω «νομίζω».Ετσι αποφεύγω τούς δογματισμούς καί μπορώ εύκολα αυριο εάν κάτι προκύψει νά αλλάξω άποψη.Πρός τό παρόν έχω αυτή τήν γνώμη.

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Κοντολογίς, κύριε gryphon, πέρασε απαρατήρητη από μέρους σου η διαφορά που διακρίνει κάποιους εδώ μέσα απέναντι στην περίπτωσή σου, ότι δηλαδή οι μεν έχουν καταθέσει πολλές εκατοντάδες ντοκουμέντων, για να υποστηρίξουν τις απόψεις τους, ενώ εσύ ούτε καν μισό. Εσύ που διακινείς τα πιστεύω σου.
    Μα δεν το καταλαβαίνεις ότι τα πιστεύω ερωτοτροπούν συνήθως με την Ιδιωτεία. Ειπώθηκε δηλαδή ποτέ κάποια χαζομάρα που να μην έγινε πιστευτή από κάποιους που βασίζονται στην πίστη κι όχι στην τεκμηρίωση;
    Εδώ πέρα έχουν κατατεθεί χιλιάδες ντοκουμέντα για τα εγκλήματα του παπαδαριού εις βάρος του λαού, τα οποία με κόπο, βάσανα, υπευθυνότητα, φόβο αστοχιών… συλλέχθηκαν και εοεξεργάστηκαν, κι εσύ με την κουραδομαγκιά της πίστης σου, και δίχως μισό τεκμήριο, έρχεσαι με την άνεση του ανεύθυνου να μας ξεφουρνίσεις την πίστη σου στην συμβολή των άρπαγων ρασοφόρων κηφήνων υπέρ της ευδαιμονίας του λαού! Ωραίο καθεστώς ισηγορίας έτσι;
    Δηλαδή, διαβάζετε εσείς κορόιδα. Όσο και να διαβάζετε εγώ με την πίστη μου θα ξέρω πάντοτε περισσότερα από σας.

   • Ο/Η gryphon λέει:

    Τώρα μέ τίς λέξεις θά παίζουμε?.Τά πιστευω καί οί απόψεις είναι τό ίδιο πράγμα.Αφού είναι φανερό καί από άλλα σχόλια σου πού έχω διαβάσει πώς έχεις παγιωμένες απόψεις η «πιστεύω» καί γιά τούς παπαδες π.χ η γιά τόν Θεό κλπ καί από κει καί πέρα όσο καί νά διαβάζεις δέν κερδίζεις τίποτα.Απλώς ψάχνεις μανιωδώς «αποδείξεις» πού νά δικαιώνουν τά πιστεύω σου.Κάτι θά βρείς αλλά δέν έχει μεγάλη αξία.
    Ενώ εγώ δέν χρειάζεται νά διαβάσω τόσα πολλά ,νά φέρω «τεκμήρια» όπως λές.Τό ότι η Εκκλησία καί ο κλήρος συνέβαλαν στήν διάσωση τής γλώσσας καί εμπόδισαν τήν αφομοίωση καί τόν βαθμιαιο εξισλαμισμό καί «εκτουρκισμό» μας είναι αυταπόδεικτο γιατί δέν υπήρχε κανένας άλλος οργανισμός στά πλαίσια τού τουρκικού κρατους εκτός τής Εκκλησίας πού θά μπορούσε νά τό αποτρέψει.Εκτός καί αν συμμερίζεσαι τίς απόψεις σύγχρονων αριστερών τενεκέδων πού προσπαθούν νά μας πείσουν πώς οί τουρκοι ενδιαφέρονταν γιά τήν πνευματική καλλιέργεια τών υποδούλων λαών τους.Φαίνεται αυτό εξάλλου ότι μετά από 400 χρόνια στήν Ελλαδα φεύγοντας η Ελλαδα έμοιαζε σάν χωράφι από όπου πέρασαν ακρίδες.

 17. Παράθεμα: Breaking Μπαγιάτικα News: Ο Βενιζέλος σώζει μισθούς κληρικών [2] « Ροΐδη Εμμονές

 18. Ο/Η Ανετος λέει:

  Οι πασοκοι.οι νεοδημοκρατες και καρατζαφερικοι φοβουνται την εκκλησια.επειδη ανετα ο παπας την κυριακη μπορει να ξεσηκωσει τον λαο με ενα κυρηγμα εναντιον των πολιτικων.για αυτο δεν τολμουν να κοψουν τους μισθους.και τις παροχες.την εκκλησια.επειδη ανετα ο παπας την κυριακη μπορει να ξεσηκωσει τον λαο με ενα κυρηγμα εναντιον των πολιτικων.για αυτο δεν τολμουν να κοψουν τους μισθους.και τις παροχες.

 19. Παράθεμα: Κίτρινος Τύπος και Εκκλησία « Ροΐδη Εμμονές

 20. Παράθεμα: Κίτρινος Τύπος και Εκκλησία | Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.