«Το Ποντίκι» σχολιάζει την Ανακοίνωση του Μητροπολίτη Σεραφείμ

[Μέρα αφιερωμένη στη «Διαμάχη» του Μητρ. Σεραφείμ με «Το Ποντίκι» – μία καμπάνια υπέρ της υγιούς αντιπαραθέσεως. Χορηγοί επικοινωνίας : «Ροΐδου Εμμοναί«]

 

Σεραφείμ μαινόμενος…

Τη δόξα των αγανακτισμένων, καθώς φαίνεται, πολλοί την εζήλωσαν, κυρίως όλοι εκείνοι οι οποίοι φρόντισαν με τις πράξεις τους να οδη­γήσουν τη χώρα στο μη περαιτέρω. Αυτή η επίδειξη θράσους απέναντι στον λαό είναι πρωτοφανής. Άν­θρωποι από τα σκότη του παρελθόντος, προκειμέ­νου να υποστυλώσουν την υπό κατάρρευση παρου­σία τους, αλλά και εις πείσμα κάθε πραγματικότητας, προκειμένου να κηρύξουν τον λόγο της δικής τους αληθείας δεν ορρωδούν προ ουδενός· ούτε ακόμα και αυτού του λαού. Έτσι, εκτός των άλλων, οι αγα­νακτισμένοι έγιναν η αφορμή ώστε να αναδειχθούν απίθανοι και απρόσκλητοι θαυμαστές τους είτε στις παρακείμενες πλατείες είτε με μακροσκελείς διακη­ρύξεις. Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο άγριας εκμετάλλευσης, είτε αυτή συντελείται υπό τους ήχους επαναστατικών θουρίων είτε από τους πλάγιους δεύτερους των απολυτίκιων. Εκτός των έντονων οικονομικών – κοινωνικών προ­βλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα, έχει αρχίσει να τίθεται έντονα και το αίτημα της απομάγευσης κάθε ιερής – θρησκευτικής πολιτικής της οποίας η ζωτική πορεία έχει κατ’ ουσίαν περατωθεί.

Έτσι τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο το οποίο, εκτός από άνανδρο και χυ­δαίο, είναι και κακού γούστου ως προς τη γελοία του πλευρά. Με δυο λόγια άνθρωποι του σκληρού πυρή­να του κατεστημένου να επικαλούνται την αγανάκτη­ση, τους αγανακτισμένους, την πλατεία και λίγο πολύ το όποιο πιθανότατα πρόσκαιρο πολιτικό κεφάλαιο έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι άνθρωποι που συναθροίζονται στις πλατείες. Θέλουν να βά­λουν χέρι και εκεί, να μολύνουν το νέο, να μην μείνει κάτι που να περάσει ανεκμετάλλευτο, μην υπάρξει κάτι δίχως το άρωμα της δικής τους παρουσίας. Αυτό μας οδηγεί αβίαστα σε ένα και μόνο συμπέρασμα: κανείς δεν φαίνεται να βάζει μυαλό από την κρίση. Όλα στρέφονται σε έναν όγκο άνευρων και απίθανων δικαιολογιών, ανοησιών, ακροτήτων. Με δυο λόγια εμφανίστηκε δραματικά το έλλειμμα σοβαρό­τητας που αντιμετωπίζει η χώρα πανταχόθεν. Χαρα­κτηριστικό και κραυγαλέο παράδειγμα μνημειώδους τερατολογίας, ασύστολης διάρροιας λόγων, βλακώ­δους και πομπώδους διακηρύξεως υπήρξε αυτή του μητροπολίτη Σεραφείμ, ο οποίος σε ένα κείμενο αχα­λίνωτης νεύρωσης, αβυσσαλέας τερατολογίας και οργιώδους συνωμοσιολογίας επεμβαίνει σα να μην έχει συναίσθηση της θέσης του και της εξουσίας που εκπροσωπεί, όσο παρωχημένη και να είναι αυτή, όσο εκτός εποχής κι αν βρίσκεται.

Πρόκειται για πράξη η οποία χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη αυτοσε­βασμού.

Ωστόσο συντηρεί και φέρνει στην επιφά­νεια ένα ερεβώδες παρελθόν, το οποίο συσκοτίζεται εις έτι από το κύρος της ποιμενικής ράβδου. Θέλο­ντας να επέμβει με τον επαναστατικό και απρόσκο­πτο λόγο του ο ιεράρχης στις τελευταίες εξελίξεις, βρήκε αφορμή με δυο καλά λόγια προς τους αγανα­κτισμένους να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, πράγμα απαράδεκτο και άκρως επικίνδυ­νο. «Καθώς βαθαίνει ἡ κρίση καί τῆ ὕφεση συγκλο­νίζει τήν χώρα μας οἱ ἐκβιασμοί της Κυβέρνησης διά στόματος τοῦ Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν…» Του παραβλήματος ωστόσο δεν γλυτώνουν και οι σκοτεινοί κύκλοι των αρπακτικών του διεθνιστι­κού συστήματος. Ο σεβασμιότατος παραληρεί: «Ναυαρχίδα ὅλου αὐτοῦ τοῦ δολίου καί αἰσχροῦ σχεδιασμοῦ εἶναι ἡ σατανοκίνητη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, πού ἀποτελεῖ τόν πολιτικό βραχίονα τοῦ διαμονιώδους Σιωνιστικοῦ τέρατος καί ἡ ὁποία εἶναι ἡ συντονίστρια τῶν διαφόρων μασονικῶν καί ναζιστικῆς ὑφής ὀργανώσεων πού στοχεύουν στήν παγκόσμια ὀλιγαρχική καί τυραννική διακυ­βέρνηση».

Ωστόσο σ’ ένα τόσο ευφάνταστο σενάριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Εβραίοι. Κι όταν μι­λάμε για σενάρια, ο μητροπολίτης δίνει τα ρέστα του: «Στό Χόλλυγουντ, πού ἀπό ἑβραίους πῆρε τή σημερινή μορφή του ὡς “πλυντήριο”, δεσπόζουν ὁ Στῆβεν Σπήλμπεργκ, ὁ Ντέϊβιντ Γκέφεν καί ὁ Τζέφρυ Κράντζμπεργκ τῆς Dreamworks, ὁ Ἄϊσνερ τῆς Disney, ὁ Ἄμυ Πασκάλ πρόεδρος τῆς Columbia καί πολλοί ἄλλοι».

Ωστόσο, ο μητροπολίτης Πειραιώς, παρασυρμέ­νος και ο ίδιος από τη μέθη του παραληρηματικού του λόγου, λησμόνησε να αναφερθεί σε αυτό που όλοι περιμέναμε να ακούσουμε από το εμπνευσμέ­νο, πλην έντονα ελλιπές μανιφέστο: για την εκκλησι­αστική περιουσία, για το φλέγον και πάντα εκκρεμές ζήτημα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περι­ουσίας και για την απύθμενη υποκρισία των ιεραρ­χών σαν και του λόγου του, που αντί να προστρέξουν να βοηθήσουν την πατρίδα… τούς μάρανε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!

[«Το Ποντίκι»]

….

Σε ελάχιστες ώρες: Ο Άγιος Πειραιώς αναπαντά εις τας παραπάνω επικρίσεις της προδευτικο-θολοκουλτουριάκης-Haut-Couture εφημερίδος «Το Ποντίκι» – Αnamoni Nervosa!

….

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

14 Responses to «Το Ποντίκι» σχολιάζει την Ανακοίνωση του Μητροπολίτη Σεραφείμ

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το χάλι της Αριστεράς.
  Από τον κ.Τσίπρα της φιλάνθρωπης αφορολόγητης και απλά διακριτής από το Κράτος και όχι χωρισμένης από αυτό Εκκλησίας, στην κα Κανέλλη του κ.Σεραφείμ:

  Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010
  Η Λιάνα Κανέλη για τους Τρεις Ιεράρχες σε εκδήλωση του κ. Σεραφείμ

  Στις 31 Ιανουαρίου, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μια άλλου είδους ομιλία για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας μας. Ομιλήτρια η Βουλευτής του ΚΚΕ διακεκριμένη δημοσιογράφος κ. Λιάνα Κανέλη και ομολογουμένως μείναμε με το στόμα ανοιχτό και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το πόσο δυνατά θα μιλούσε στην καρδιά μας αυτή η Εξαιρετική Γυναίκα, Άνθρωπος, Πολιτικός και Χριστιανή.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σεραφείμ φέρνει ως ομιλητές σε μεγάλες γιορτές και για σπουδαία θέματα, ανθρώπους που είναι γνωστοί για τις ακραίες πολλές φορές θέσεις τους σε πολλά θέματα, και κάθε εκδήλωση έχει τεράστια επιτυχία.
  Από τα χείλη της κ. Κανέλη κρεμόμασταν σχεδόν επί δίωρο και το χαρήκαμε. Τι σπουδαίος άνθρωπος, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και την ευχαριστούμε, πρώτα αυτήν που ήρθε και ύστερα το κ. Σεραφείμ που είχε την τιμή να την καλέσει.
  Πάνω από 1000 άτομα κατάκλυσαν τους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιά στο οποίο έγινε η ομιλία, παρουσία και του ίδιου του Πρύτανη που έσπευσε από τους πρώτους να συγχαρεί την ομιλήτρια

  Φωτογραφία και κείμενο αιδώ:

  http://fonipeiraioton.blogspot.com/2010/01/blog-post_5511.html

 2. Ο/Η Καλλινίκη της Τρούμπας λέει:

  http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6–/2947-2011-03-08-16-34-35

  ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΒΑΛΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΗ

  Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 18:31

  .

  Αποκλειστική συνέντευξη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ στην «Ε.Ω.» Κυριακής

  «Ας με βάλουν φυλακή. Δεν κάνω πίσω, ούτε πόντο. Κάνουν λάθος αν πιστεύουν – όσοι το πιστεύουν – ότι θα εξευτελίσουν την Ελλάδα με νόμους… άνοστα καρυκεύματα… Θέλουν Ελλάδα τρίτου φύλου; Θέλουν Γονείς Α – Β, Γιαγιάδες Γ-Δ, θέλουν άλλες κατασκευές, αισχρές και κλεισοστομικές;

  Θα το βρουν μπροστά τους. ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, όπως ΑΠΕΤΥΧΕ ολόκληρη η Ευρώπη που, κοντολογίς, βαράει διάλυση».
  Με αυτά τα λόγια, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, έρχεται αντιμέτωπος με το νέο Νόμο που κλείνει στόματα και τσακίζει πέννες.

 3. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

 4. Ο/Η αίας λέει:

  όλοι μαζί τα ίδια Θρησκευτικά παρακολούθησαν, στον ίδιο ναό εκκλησιάζονταν με το σχολείο, τον ίδιο σταυρό έκαναν στην πρωινή προσευχή.

  οπότε γιατί να διαφέρει ο Τσίπρας & η Κανέλη από το υπόβαθρο σκέψης του Σεραφείμ –όνομα που δεν είχε ποτέ κανένας άγιος παρά μόνο έτσι αποκαλούνται στη Βίβλο τα αγγελικά πλάσματα που είναι δίπλα στον Θεό!!–;

 5. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις διοργανώνουν εκδήλωση-παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά Η ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα Βελεστινλή, την Δευτέρα 20 Ιουνίου, ώρα 19:30, στο θέατρο Αθηνών (Βουκουρεστίου 10).
  Θα μιλήσει ο συγγραφέας και οι πανεπιστημιακοί Κ. Βεργόπουλος, Γ. Κοντογιώργης και Ι. Τσιβάκου. Συντονιστής ο δημοσιογράφος Ν. Ξυδάκης.
  ————————————————————————————————————————————–
  προδημοσίευση πρόσκλησης σε όλα τα υπερεθνικιστικά μπλόγκς, μη εξαιρουμένης της λαμογιάρικης αριστερόνυμης Ελευθεροτυπίας…
  απο το πάνελ των ομιλητών μαθαίνουμε και το ποιόν των αριστερών εθνικιστών τύπου Βεργόπουλου..
  αντιδυτικών ως το μεδούλι, απατεώνικα καταναλωτών των χρημάτων της Δύσης..
  από το πάνελ λείπει το χουντικό σκέλος του ΚΚΕ , με την άξια εκπρόσωπό του, την υπερεθνικίστρια Λιάνα Κανέλλη…
  την θαυμάστρια του νεοναζί αντισημίτη Σεραφείμ Πειραιώς…
  δυστυχώς ο βόθρος είναι δίχως πάτο…

 6. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  «Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου

  Καλεί τη Βρετανία να αρνηθεί τη συμμετοχή στη διάσωση της χώρας μας

  Ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, θεωρεί ότι η Βρετανία θα έπρεπε να αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε μια «δεύτερη ελληνική διάσωση» και να αφήσει τη χώρα μας να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στη δραχμή.

  Ο κ. Τζόνσον κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν, ο οποίος θα συμμετέχει στις συζητήσεις για την «ελληνική σωτηρία», να μην εμπλακεί στο νέο πακέτο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε πέρσι για ένα δεύτερο «bailout» της ελληνικής οικονομίας.

  «Οσο το συντομότερο η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, τόσο το καλύτερο για όλες τις χώρες που βρίσκονται μέσα σε αυτή», τονίζει ο βρετανός δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «αν πριν από μερικά χρονια μας έλεγαν ότι μια χώρα θα αποχωρούσε από το ευρώ, θα μας φαινόταν παρανοϊκό, αλλά πλέον κάτι τέτοιο φαντάζει πιθανό. Η Ελλάδα θα πρέπει στο μελλον να διαμορφώσει μια νέα οικονομική ταυτότητα με βάση το παλιό της νόμισμα, τη δραχμή».

  Η Βρετανία, ως μη μέλος της ευρωζώνης, δεν συμμετείχε στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας της χώρας μας. «Η Βρετανία δεν θέλει να συμμετέχει στην οικονομική σωτηρία της Ελλάδας και για τον λόγο αυτόν προτείνει μια λύση: η Ελλάδα να κηρύξει χρεοκοπία, ώστε να σβηστούν πολλά από τα χρέη της», καταλήγει ο κ. Τζόνσον.
  —————————————————————————————————–
  απόδειξη ότι η Δαμανάκη δεν λειτουργούσε σαν εκφοβιστικός λαγός αλλά ως κοινωνός της βιούμενης Αλήθειας…

 7. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΥΠΕΡ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ
  IEΡΟ ΒΗΜΑ

  Ο Σεραφείμ Πειραιώς συγχαίρει τους αγανακτισμένους και αποκαλύπτει το ρόλο των Σιωνιστικών κέντρων

  Στον καταστροφικό ρόλο των Σιωνιστικών κέντρων και της λέσχης Μπίλντερμπεργκ αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ , ενώ συγχαίρει το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών. Ο μαχητικός μητροπολίτης, αναλύει με κατανοητό τρόπο και με στοιχεία το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση αλλά και ποιοί μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

  Η ανακοίνωση καταγγελία του μητροπολίτη Σεραφείμ έχει ως ακολούθως:
  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=568

 8. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Timothy Garton Ash

  Μόνο µια γυναίκα, η γερμανίδα ΜΕΡΚΕΛ µπορεί να σώσει την ευρωπαϊκή ιδέα

  Οπως ένα παραφορτωµένο φορτηγό µεταφοράς κοντέινερ πασχίζει να ανέβει µια απότοµη λοφοπλαγιά, έτσισυµβαίνει και µε το ευρωπαϊκό οικοδόµηµα.Αν «κολλήσει» στην ανηφόρα, ούτε τοχειρόφρενο δεν θα το σταµατήσει από το να κατρακυλήσει ανεξέλεγκτο ώσπου να βγει από τον δρόµο. ∆ύο τύποι παλεύουν πάνω από το τιµόνι -άλλοι βρίσκονται σε κωµατώδη κατάσταση στοπίσω µέρος της καµπίνας. Χρειαζόµαστε µια γυναίκα να έρθει και να τους βάλει σε τάξη. Το όνοµά της είναι Ανγκελα.

  Η Ελλάδα και η ευρωζώνη βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της κρίσης. Κάπου µεταξύ της οργής στους δρόµους της Αθήνας και του συνεχιζόµενου διχασµού των κλιµακίων λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στη Φραγκφούρτη και στο Λουξεµβούργο, το φορτηγό µπορεί να σταµατήσει οποιαδήποτε στιγµή. Αλλά δεν είναι µόνο η Ελλάδα. Στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία ο θυµός ξεχειλίζει καθώς ο κόσµος αισθάνεται ότι οι νέοι, οι φτωχοί και οι άνεργοι υποχρεώνονται να πληρώσουν για την εγωιστική απρονοησία των πολιτικών τους – και των γάλλων και γερµανών τραπεζιτών, που δάνειζαν αφειδώς εκεί όπου δεν έπρεπε να δανείσουν καθόλου.

  Σε όλη την ήπειρο οι λεγεώνες των indignados, όπωςαποκαλούνται στην Ισπανία, και οι «Αγανακτισµένοι» στην Ελλάδα πληθύνονται. Μορφωµένα παιδιά πορτογάλων φίλων, απεγνωσµένα από τις ευκαιρίες απασχόλησης στην πατρίδα τους, αναζητούν εργασία στη Βραζιλία, στη Μοζαµβίκη και στην Ανγκόλα. Και δεν είναι µόνο η ευρωζώνη. Καθένα από τα µεγάλα εγχειρήµατα της Ευρωπαϊκής Ενωσης χωλαίνει. ΗΓαλλία και η Ιταλία λένε ότι το επίτευγµατης περιοχής Σένγκεν, µε µηδενικούς συνοριακούς ελέγχους, πρέπει να πελεκηθεί – µόνο και µόνο επειδή µερικές χιλιάδες άνθρωποι από την ταραχώδη Βόρεια Αφρική αναζήτησαν καταφύγιο στο ιταλικό νησί της Λαµπεντούζα.

  Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ήδη σε κατάσταση πανικού µε το ζήτηµα της ενσωµάτωσης των µεταναστών, ειδικά των Μουσουλµάνων. Η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη – κεντρικές αξίες του µεταπολεµικού ευρωπαϊκού εγχειρήµατος – υποχωρούν σχεδόν παντού, ως αποτέλεσµα της αυξανόµενης ανισότητας και των περικοπών για την αντιµετώπιση του δηµόσιου χρέους. Η Αραβική Ανοιξη ήταν µοναδική ευκαιρία προκειµένου η Ευρωπαϊκή Ενωση να παρουσιάσει µια κοινή εξωτερική πολιτική. Ακόµη και στις πλέον ελπιδοφόρες περιπτώσεις, όπως της Τυνησίας και της Αιγύπτου, δεν µας αποµένουν παρά µόνο λίγοι µήνες για να αποτρέψουµε την Αραβική Ανοιξη από το να γίνει Αραβικό Φθινόπωρο.

  Η εισβολή στη Λιβύη απλά αποκάλυψε τη χρόνια ανεπάρκεια τηςΕυρώπης στη συγκέντρωση των στρατιωτικών της ικανοτήτων. Ηδη τελειώνουν τα πυροµαχικά σε ορισµένες από τις δυνάµεις που συµµετέχουν στον πόλεµο. Ακόµη και η διεύρυνση, το πιο επιτυχηµένο ευρωπαϊκό εγχείρηµα, πλησιάζει σε τέλµα. Η µαγνητική έλξη της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση συνεχίζει να είναι ισχυρή για χώρες όπως η Σερβία, αλλά αυτό ισχύει όλο λιγότερο για την Τουρκία.

  Στην οµιλία µετά την εκλογική του νίκη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ούτε που ανέφερε την ΕΕ.

  Ναι, η Κροατία πιθανότατα θα γίνει µέλος το 2013 και αυτό είναι καλό.Αλλά οι Κροάτες µάλλον δεν γνωρίζουν καλά σε τι ακριβώςγίνονται µέλος.Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών δεν χορταίνουν να κατηγορούν για αυτές τις αποτυχίες την έλλειψη «ηγεσίας». Αυτό είναι µόνο η µισή αλήθεια.

  Γιατί; Επειδή όλοι οι σηµαντικοί υποκείµενοι ιστορικοί παράγοντες που οδήγησαν στη διαµόρφωση της πολιτικής ιδέας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην εποχή του Χέλµουτ Κολ, του Φρανσουά Μιτεράν και του Ζακ Ντελόρ έχουν εξαλειφθεί. Αυτές οι πανίσχυρες κινητήριες δυνάµεις περιελάµβαναν τιςπροσωπικές εµπειρίες πολέµου, την Κατοχή, το Ολοκαύτωµα, τον φασισµό και τις κοµουνιστικές δικτατορίες – τη σοβιετική απειλή, την καταλυτική δυτικοευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τη γενναιόδωρη,ενεργητική αµερικανική υποστήριξη για τηνευρωπαϊκή ενοποίηση και µια ∆υτική Γερµανία που αποτέλεσε την πανίσχυρη µηχανή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, µε τη Γαλλία στο τιµόνι.

  Ολα αυτά τώρα έχουν εξαφανιστείή περιοριστεί στο ελάχιστο. Και ενώ υπάρχει νέα, θεωρητικά πειστική επιχειρηµατολογία για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής ιδέας, συµπεριλαµβανοµένης της ανόδου των µη δυτικών γιγάντων όπως η Κίνα, η επιχειρηµατολογία δεν µπορεί να ξεπεράσει τα συναισθήµατα. Η καρδιά νικάει το κεφάλι καθηµερινά.

  Το κλειδί για όλα αυτά, ιδίως από οικονοµικής πλευράς, είναι η Γερµανία.

  Για µεγάλο µέρος της Ιστορίας της, η κοινότητα που έφτασε να γίνει η σηµερινή Ευρωπαϊκή Ενωση πάσχιζε ναεπιτύχει πολιτικούς στόχους µε οικονοµικά µέσα. Για τον Κολ και τον Μιτεράν το ευρώ ήταν πρωτίστως ένα πολιτικό πρόγραµµα και όχι οικονοµικό. Τώρα όµως η µπότα άλλαξε πέλµα. Προκειµένου να σωθεί µια κακοσχεδιασµένη και παρα-διευρυµένη νοµισµατική ένωση, έχουµε ανάγκη µια εξαιρετική πολιτική δέσµευση. Το πολιτικό καλείται να σώσει το οικονοµικό.

  Εδώ είναι που µπαίνει στο παιχνίδι η Ανγκελα Μέρκελ. ∆εν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να περιµένει κανείς από τη Γερµανία να αναλάβει την ηγεσία για να διαµορφώσει µια κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική και αµυντική πολιτική.Στην περίπτωση της Αραβικής Ανοιξης πιο λογικό είναι να περιµένει κανείςνα αντιδράσουν πρώτες οι µεσογειακές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία καιη Γαλλία.

  Αν πάλι το ζήτηµα είναι ηενσωµάτωση των µεταναστών και των παιδιώντους, νοµίζω ότι κάθε χώρα πρέπει να αντιµετωπίσει το θέµα ξεχωριστά, ανάλογα µε τις ιδιαιτερότητές της. Οταν όµως µιλάµε για την ευρωπαϊκή οικονοµία καιτο κοινό νόµισµα, η Γερµανία είναι ηαδιαµφισβήτητη υπερδύναµη. Μόνο ο συνδυασµός της Γερµανίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)µπορεί να καθησυχάσει, αν εργαστεί µε σύµπνοια, τις πανίσχυρες αγορές.

  Για περισσότερο από έναν χρόνο η Μέρκελ προσπαθεί να βρει τη λεπτή – ίσως και ανύπαρκτη – γραµµή που ενώνει το «µίνιµουµ» που χρειάζεται για να σωθεί η προβληµατική περιφέρεια της ευρωζώνης µε το «µάξιµουµ» που η ίδια πιστεύει πως µπορεί να αντέξει η γερµανική κοινή γνώµη. Προσπαθεί επίσης να πείσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη πως αυτός είναι ο σωστός δρόµος. Μέχρι στιγµής η προσέγγιση αυτή δεν έχει λειτουργήσει.

  Τώρα πρέπει να αρχίσει πάλι από την αρχή, αντιµετωπίζοντας το πρόβληµα ανάποδα: πρέπει να βρει, µαζί µε την ΕΚΤ και τις άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης, ποια είναι η καλύτερη και πλέον αξιόπιστη συµφωνία διάσωσης που υπάρχει, και µετά να χρησιµοποιήσει όλη την ισχύ της για να πείσει το απρόθυµο γερµανικό κοινό πως το «ντιλ» αυτό θα εξασφαλίσει µακροπρόθεσµα τα εθνικά συµφέροντα της Γερµανίας. Συµφέροντα που πράγµατι θα εξυπηρετηθούν από ένα τέτοιο «ντιλ». ∆ιότι κανένας άλλος δεν έχει να χάσει περισσότερα από µια πιθανή αποσύνθεση και διάλυση της ευρωζώνης από ό,τι η κεντρική οικονοµική της υπερδύναµη. Σύντοµα µπορεί να είναι ήδη πολύ αργά.

  O κ. Τίμοθι Γκάρτον Ας είναι καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε Ροϊδη,
  επιτρέψτε μου μερικά σχόλια για την κατά τον αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Φάρο Μαφία της Ιεραρχίας (ο κ.Τσίπρας σίγουρα θα διαφωνεί μαζί του, τη θέλει την Ιεραρχία «κοντά στο λαό»), για την Αριστερά και για τον κ.Γρ.Μιχαλόπουλο.

  1. Η ΙΣ καλύπτει συστηματικά τον Σεραφείμ:

  «Χθες πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις Σεραφείµ, ανέφερε πως «κάθε επίσκοπος φέρει ευθύνη των όσων λέει». Και συµπλήρωσε ότι η Εκκλησία δενµπορεί να αποκλείσει την πολυφωνία».

  2. Η Αριστερά καλύπτει συστηματικά τον αντισημίτη, εχθρό των μεταναστών και των ομοφυλόφιλων Σεραφείμ, με εξαίρεση ίσως κάποια ή έστω δυο-τρεις το παρα πολύ ανακοινώσεις του ΣΥΝ, (εγώ ξέρω μόνο μια, το 2008 από το τμήμα Δικαιωμάτων, πολύ μαχητική πράγματι, αλλά μετά, για 2,5 χρόνια τίποτα) ενώ ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μάλλον κάνει το κορόϊδο.

  Καλά το ΚΚΕ γενικά δεν καταδέχεται να ασχοληθεί σχεδόν με τίποτα που δεν έχει σχέση με εργατικά θέματα. Αν και διαθέτει βουλευτή στην Α΄Πειραιά.
  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά κ.Δρίτσας έχει φέρει ποτέ στη Βουλή το θέμα του κ.Σεραφείμ ο οποίος χτυπά δικαιώματα των πολιτών; Προσωπικα δεν βρήκα τίποτα σχετικό. Θα χαρώ αν μου υποδειχθεί πως κάνω λάθος.

  3. Η Ελεύθερη Ώρα σταθερά υπέρ Σεραφείμ:

  http://www.elora.gr/portal/images/stories/pdfs/sunday/2011/05/1305.pdf

  http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2714-2010-12-23-19-10-54

  http://epihirimatias.gr/5368/peiraios-serafeim-i-satanokiniti-les/

  4. Ο σεραφειμικός κ.Μιχαλόπουλος Άρχων Μέγας Οφφικιάλιος των ορθοδοξων Εκκλησιών, επίσημος «πρωκτομέτρης», εισηγητής του πρωκτόμετρου (δική του η ορολογία) των μητροπολιτών και Μέγας Υβριστής μητροπολιτών (κοράκλα, ντωντώ, πισωγλέντης, μητροπολιτίνα κλπ κλπ κλπ):

  Υπόθεση Μιχαλόπουλου

  Ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, την περίοδο που εκδικαζόταν σε πρώτο βαθμό η υπόθεση της 17Ν βρέθηκε στο επίκεντρο και τελικώς κατηγορήθηκε για απόπειρα εκβίασης εις βάρος επιχειρηματιών, όπως η οικογένεια Αγγελοπούλου και η οικογένεια Λάτση, ο πρώην δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κασιδόκωστας, ο επιχειρηματίας Αργύρης Σαλιαρέλλης αλλά και ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε τα παραπάνω πρόσωπα χρησιμοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις ως απειλή, δήθεν πληροφορίες που είχε για τις κινήσεις της 17Ν. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Μιχαλόπουλος αρνείτο τα όσα τού καταλογίζονταν. Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών χωρίς αναστολή και ελαφρυντικά για απόπειρα εκβίασης εις βάρος της οικογένειας του εφοπλιστή Γ. Λάτση και της οικογένειας του Θ. Αγγελόπουλου καθώς και για χρήση πλαστού εγγραφου. Σε δεύτερο βαθμό η ποινή του μειώθηκε σε εννέα χρόνια χωρίς αναστολή. Μετά αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης που υπέβαλε, επικαλούμενος κυρίως σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, τελικώς ο Γρ. Μιχαλόπουλος αποφυλακίστηκε με καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ.

  http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_13/04/2008_266328

 10. Ο/Η Moses λέει:

  Greek gov’t condemns priest’s anti-Semitic statements
  By JTA
  12/23/2010 22:48

  The Metropolite of Piraeus Seraphim had blamed Jews for Greece’s financial problems, said Hitler «instrument of Zionism.»

  http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=200801

 11. Ο/Η Nikos. λέει:

  «Το νέο Κυβερνητικό σχήμα έχει προκαλέσει ανακούφιση και προσδοκίες στην Ιεραρχία της Εκκλησίας. Η τοποθέτηση στο υπουργείο Οικονομικών του Καθηγητή Βαγγέλη Βενιζέλου, διακεκριμένου συνταγματολόγου και πολιτικού που γνωρίζει σε βάθος τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν διαχρονικά, δίνει ελπίδες για μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση και ασφαλώς μεγαλύτερη κατανόηση των θέσεων της Εκκλησίας αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα που αφορούν και εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ.
  Την ίδια στιγμή, και παρά τις όποιες δυσκολίες υπήρξαν στην συνεργασία της Εκκλησίας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η μετακίνησή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται να γεμίζει αισιοδοξία τα επιτελικά στελέχη της Συνόδου για την αποδέσμευση των μέχρι σήμερα ρυμοτομικώς δεσμευμένων εκκλησιαστικών ακινήτων, στην κατεύθυνση εφαρμογής και των δικαστικών αποφάσεων που έχουν δικαιώσει την Εκκλησία της Ελλάδος.»
  Amen.gr

  Ποια λέσχη Μπίλντερμπεργκ;
  Η λέσχη «Διαρκής Ιερά Σύνοδος» μια χαρά κινεί τα νήματα. Μέχρι και τον ανασχηματισμό στα μέτρα της τον έφερε.

 12. Ο/Η Χρίστος λέει:

  Μία οικογενειακή τραγωδία που ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία και στους εκκλησιαστικούς κύκλους αποκαλύφθηκε με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε μία 26χρονη παπαδιά σε βάρος του συζύγου της.

  Η νεαρή γυναίκα που είναι μητέρα τριών παιδιών, 8,7 και 5 ετών αντίστοιχα, περιγράφει τον 33χρονο ιερέα ως ένα τέρας που τη βασάνιζε συστηματικά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του κοινού έγγαμου βίου τους.
  [float-left]28418[/float-left]
  Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε ένα περιστατικό που όπως κατήγγειλε συνέβη στις 25 Νοεμβρίου όταν ο ιερέας- σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – την χτύπησε βάναυσα και η ίδια αναγκάστηκε να πηδήξει από το αυτοκίνητο ενώ ήταν εν κινήσει για να γλιτώσει τη ζωή της. Θύμα της ψυχασθένειας της συζύγου του εμφανίζεται ο ιερέας που με εξώδικη δήλωση του περιγράφει το Γολγοθά που βιώνει ο ίδιος και τα τρία ανήλικα παιδιά του εξαιτίας της ψυχικής νόσου της 26χρονης.

  Στο πλευρό του τάσσεται και ο πνευματικός του πατέρας, ο ηγούμενος της Μονής Οδηγήτριας, πατέρας Παρθένιος. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος δήλωσε ότι ζήτησε από τον καταγγελλόμενο ιερέα γραπτές εξηγήσεις, ωστόσο τόνισε ότι την τελική απόφαση θα λάβει αφʼ ότου έχει στη διάθεση του το ιατροδικαστικό και ψυχιατρικό πόρισμα των ειδικών και φυσικά την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

  Πάντως η ιστορία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στο χωριό όπου διαμένει η οικογένεια όσο και σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσαράς. Οι μαρτυρίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για ένα οικογενειακό δράμα με φοβερό αντίκτυπο στα τρία παιδιά του ζευγαριού.

  Το περιεχόμενο της μήνυσης που κατέθεσε προχθές το απόγευμα στο Αστυνομικό τμήμα Μοιρών η 26χρονη παπαδιά είναι ανατριχιαστικό καθώς περιγράφει μία τερατώδη συμπεριφορά από την πλευρά του ιερέα. Υποστηρίζει ότι τα 2-3 πρώτα χρόνια του γάμου τους, η σχέση τους ήταν πολύ καλή. Στην πορεία όμως τα πράγματα άλλαξαν και εκείνη άρχισε να ζει ένα μαρτύριο. Ο ιερέας, όπως αναφέρει, τη ζήλευε και αυτό έκανε την συμπεριφορά του τραγική τόσο απέναντι της όσο και κάποιες φορές σε βάρος των παιδιών τους.

  Ισχυρίζεται ότι την εξύβριζε, την κακοποιούσε, την κλείδωνε στο σπίτι και δεν της επέτρεπε να έχει επαφή με την οικογένεια της. Ισχυρίζεται ότι της είχε κλέψει ακόμα και τα έγγραφα της, την ταυτότητα και το δίπλωμα της. Άλλες φορές πάλι, όπως καταγγέλλεται, δεν φρόντιζε ούτε τη διατροφή των παιδιών τους παρά το γεγονός ότι είχε οικονομική άνεση.

  Ακόμα στη μήνυση αναφέρει ότι εξαιτίας της συστηματικής κακοποίησης που είχε υποστεί, είχε καταπέσει ψυχολογικά και είχε πάθει κατάθλιψη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ιερέας να την υποχρεώσει δύο φορές να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική όπου της χορηγούσαν φαρμακευτική αγωγή.

  Ισχυρίζεται ότι πολλές φορές στο σπίτι τους ο παπάς της άνοιγε με τη βία το στόμα για να πάρει τα φάρμακα που η ίδια αρνιόταν για να μην τρελαθεί πραγματικά.

  Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και την οδήγησε στο Αστυνομικό τμήμα ήταν ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου. Η ίδια υποστηρίζει στη μήνυση ότι με την έγκριση του ιερέα είχε πάει με τον πατέρα της και άλλους συγγενείς να μαζέψουν χόρτα από κάποια περιοχή, έξω από το χωριό.

  Επέστρεφε στο σπίτι όταν μπροστά ακριβώς από ένα σούπερ-μάρκετ την εντόπισε ο παπάς και την έβαλε με το ζόρι στο αυτοκίνητο. Καταγγέλλει ότι την οδήγησε στο ερημικό εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού όπου την έριξε στο έδαφος και άρχισε να τη χτυπάει στην κοιλιά, στο πρόσωπο και στα πόδια.

  Στην συνέχεια την επιβίβασε και πάλι στο αυτοκίνητο και την οδήγησε σε άλλη περιοχή. Αναφέρει ότι ήταν τρομοκρατημένη, λέει ότι φοβόταν ότι θα την σκοτώσει.

  Κάποια στιγμή κατάφερε να αρπάξει το κινητό τηλέφωνο και να καλέσει τον κοινοτάρχη του χωριού της για να ζητήσει βοήθεια. Εκείνη ακριβώς την στιγμή ο ιερέας φρέναρε και η 26χρονη βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει την πόρτα και να πηδήξει στο οδόστρωμα για να ξεφύγει από τα χέρια του συζύγου της.

  Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα ευρήματα που εντόπισε συνηγορούν υπέρ των ισχυρισμών της 26χρονης περί κακοποίησης της.

  «Είμαι θύμα» λέει ο ιερέας.
  Σε εξώδικη δήλωση του προς τους γονείς της 26χρονης, ο ιερέας αναφέρει ότι είναι θύμα της ψυχιατρικής νόσου από την οποία πάσχει η σύζυγος του και κάνει λόγο για ψευδείς κατηγορίες και καταγγελίες, δηλώνοντας ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος του.

  «Σας είναι γνωστό ότι εδώ και δύο χρόνια νοσεί σοβαρά, παρουσιάζει αλλόκοτες συμπεριφορές, βίαιες, νευρωτικές εξάρσεις, έχει εμμονές περί κινδύνων της ζωής της και κατασκευάζει με το διαταραγμένο της νου ένα σωρό μυθεύματα, τα οποία δυστυχώς αφηγείται δεξιά και αριστερά με πειστικό τρόπο.

  Οι αρμόδιοι γιατροί του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ όπου έχει νοσηλευτεί αλλά και οι ιδιώτες στους οποίους αναγκαζόμαστε εδώ και δύο χρόνια να καταφεύγουμε, έχουν ήδη βεβαιώσει και πιστοποιήσει τα παρακάτω.

  Παρʼ όλο που από την πρώτη στιγμή και ως σύζυγος και ως πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και ως ιερέας, στάθηκα και στέκομαι δίπλα της, για την ίαση της ίδιας αλλά και για την σωτηρία της οικογένειας μας, δεν βρήκα την ίδια όρεξη και συμπαράσταση ούτε από εσάς ούτε από την ίδια.

  Το αποκορύφωμα όλων, που δε γνωρίζετε, είναι ότι μετά το επεισόδιο με το αυτοκίνητο, τη βρήκα όταν μπήκα στο σπίτι μας, να με υποδέχεται με ένα μαχαίρι, απειλώντας με ότι θα με σκοτώσει-χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε κουβέντα ή το παραμικρό μεταξύ μας.

  Για άλλη μια φορά λειτούργησα ως πυροσβέστης κακών καταστάσεων και με ηρεμία της είπα ότι «εάν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλά, κάνε το..».

  Τότε αυτή ακούμπησε το μαχαίρι στην κοιλιά και ξαφνικά σαν να ήρθε αναλαμπή, σήκωσε το χέρι της και το πέταξε πίσω…

  Με έκπληξη μου και με λύπη μαθαίνω ότι μετά τη βόλτα που έκανα μαζί της με το αυτοκίνητο και που στα καλά καθούμενα άνοιξε την πόρτα ξαφνικά και πετάχτηκε έξω μόλις τελείωσε την συνομιλία με τη μητέρα της στο κινητό, εκδηλώνοντας αυτοκτονική τάση, ισχυρίζεστε ότι δήθεν εγώ τη χτύπησα και αυτή πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο…»

  Η Εκκλησία
  Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος ανέφερε στην «Π» ότι το ζευγάρι είχε προστριβές και αυτό ήταν γνωστό σε όλους. Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι είχαν προσεγγίσει το ζευγάρι ώστε να εκτονωθεί η κρίση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

  Για το πρόσφατο περιστατικό με το αυτοκίνητο ενημερώθηκε όταν συγγενείς της κοπέλας, προσκόμισαν χαρτί του Κέντρου Υγείας Μοιρών για τις σωματικές βλάβες που είχε υποστεί.

  «Κάλεσα τον ιερέα και του ζήτησα γραπτές εξηγήσεις. Από ʽκει και πέρα αναμένω την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, το πόρισμα του ιατροδικαστή αλλά και την πραγματογνωμοσύνη των ψυχιάτρων προκειμένου να έχουν πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση, να δούμε τα πραγματικά δεδομένα και να αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι».

  Πηγή Patris

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s