Καρατζαφέρης o επὶ πώλου και θρόνου επικαθίσας


«Εμπρός! με πόζα Αρχηγού καθένας ας προβάλλη,
απ᾿ όλους ας κυβερνηθή η προσφιλὴς Ελλάς,
ας γίνῃ ο Ημέτερος, ας γίνουν όμως κι᾿ άλλοι,
ας γίνῃ κι ο Κατσικαπής κι᾿ αυτὸς ο Μπουλελάς.
Ας πλημμυρίσῃ μ᾿ Αρχηγοὺς το έθνος πέρα πέρα,
ας μας σηκώσῃ έξαφνα και η Ροζού παντιέρα».
(Γ. Σουρή: «Αρχηγοί»)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Υπάρχουν άνθρωποι γεννημένοι ηγέτες. Τι κι αν κάποιος δηλώνει «γιός του σανοπώλη»; Η αρχοντιά δεν κρύβεται. Τι κι αν κάποιος δεν έχει τελειώσει τα παλιό Γυμνάσιο; Υπάρχει και η αυτομόρφωση. Ο αρχηγός όταν αγορεύει πετάει και καμιά καθαρευουσιάνικη φράση, κάτι αρχαίες αιτιατικές, αναμιγμένα όλα με μπόλικη δημοτική-μη νομίσετε πως δεν ξέρει να τα ξεχωρίσει-ειδικά όταν θέλει ο λόγος του να είναι επίσημος και έγκυρος. Με φόντο μια βιβλιοθήκη (αδιάβαστη κατά τεκμήριον) με τις κλασσικές πια βυζαντινές εικόνες και μαυρόασπρες φωτογραφίες με τον Κάστρο, τον Γλύξμουργκ και με τον πατριάρχη, παίρνει ύφος σοφού ανοίγει το στόμα του και όποιον πάρει ο Χάρος. Ο ορθόδοξος θεός πάντως, του έχει δείξει την ευαρέσκειά του. Προσγειώνοντας ένα περιστέρι στο κεφάλι του ανήμερα του ξορκισμού των υδάτων και κρατώντας τα μαλλιά του ολόμαυρα (καίτοι ο αρχηγός έχει περάσει οπωσδήποτε τα σαράντα) εκδηλώνει την εκτίμησή του.

Ο Καρα Τζαφέρ μια μέρα θα κυβερνήσει τη Νότια Δανιμαρκία. Άλλωστε τα αδρά αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά του (μόνον ο κ.Μιχαλολιάκος της Χ.Αυγής βρίσκεται λίγο πιο κοντά στο αρχέτυπο των ελληνικών αγαλμάτων) και το ελληνοπρεπέστατο επώνυμό του, επιβεβαιώνουν την αδιατάρακτη συνέχεια της φυλής μας την οποία κανείς σοβαρός ανθρωπολόγος δεν αμφισβητεί.

Το ελληνοχριστιανικόν μεγαλείον του Καρατζαφέρη άστραψε στα αμαρτωλά μου μάτια όταν τον είδα όρθιο, στητό, αγέρωχο, με βλέμμα ηγεμονικό στο θρόνο του Βατοπεδίου. Ποτέ αυτοκράτορας ούτε πάπας δεν στήθηκαν στο θρόνο τους με τόση μεγαλοπρέπεια, φυσικότητα και λάμψη. Πίσω του σε δεύτερο πλάνο στάθηκε σε μικρό θρονί ο ταπεινός καλόγερος ο εν οσίοις πατέρας Εφραίμ. Στο βλέμμα του όλοι μας διαβάσαμε την ικανοποίηση για την ηθική του αποκατάσταση, γιατί όταν τέτοια πνευματικά αναστήματα τέτοιοι κορυφαίοι πολιτικοί άνδρες επισκέπτονται τη Μονή, τι άλλο σημαίνει παρά αναγνώριση του γεγονότος πως ομολογούν ότι επλανήθησαν από το φύσημα του ανέμου, από το (προεκλογικό) ρεύμα του καιρού και τώρα μετανοημένοι ζητούν από τον ηγούμενο και την αδελφότητα άφεση αμαρτιών.

H πανίερος αδελφότης αυτής της Μονής έχει κατασυκοφαντηθεί (εκτός από τα οικονομικά) ακόμη και για σεξουαλικά σκάνδαλα, όπως η δήθεν παιδεραστία του ιδρυτή της Ιωσήφ Βατοπεδινού, ενός πάναγνου μοναχού ο οποίος ακόμη και ως πτώμα χαμογελούσε. Η συκοφαντία αυτή, μαζί με άλλες συναφείς, κατέπεσαν όταν ο Αγιότατος πατριάρχης Νέας Ρώμης και Μονής Χρυσοβαλάντου κ.κ.Βαρθολομαίος αθώωσε με άγνωστη διαδικασία (δια λόγους σεμνότητος) τον Γέροντα τον οποίο είχε καταδικάσει η Ι.Σύνοδος Κύπρου. Όχι πως την είχε πάρει τη Σύνοδο ο πόνος (αστεία πράγματα), αλλά υπήρχε σφοδρή σύγκρουση ιερών φατριών με δέλεαρ την Αρχιεπισκοπή Κύπρου και σε (ιστορικές) στιγμές μάχης για ιερούς θρόνους είθισται να βγαίνουν πολλά (αυστηρώς ακατάλληλα) στο φως.

Σα χάρτινος πύργος κατέρρευσαν και οι υπόλοιπες παρεμφερείς μηχανορραφίες του Εξαπωδώ: «Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 8 μηνών πρώην μοναχό που κατηγορείται ότι συκοφάντησε και ενέπλεξε, ακόμα και σε σεξουαλικά σκάνδαλα, το μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιο και τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, Ευφραίμ»

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ο Σατανάς βυσσοδομεί κατά των ενάρετων μοναχών και κατά των ορθοδόξων κομμάτων, ειδικά αυτών που έχουν συναγερμικό χαρακτήρα, επιχειρούντα να συνεγείρουν τας υγιείς δυνάμεις του Έθνους κατά της επιδρομής των ισλαμιστών μεταναστών: «Αθήνα, 16 Ιουλίου 2004 Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που δρούσε μέσω Ιντερνετ και στο οποίο συμμετείχαν ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ένας πολιτευτής του ΛΑΟΣ, ένας φοιτητής και τρία άλλα άτομα εξαρθρώθηκε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη….».

Γνωρίζει ο σοφός αρχηγός της «Λαϊκής Ορθοδόξου Σταυροφορίας» (Λάος), πόσον αδίστακτοι είναι οι εχθροί της Ορθοδοξίας και του Έθνους. Αλλά μετά την Σταύρωσιν του Βατοπεδίου ήλθεν επιτέλους η Ανάστασις. Καρατζαφέρης ο Δημεγέρτης και Σαμαράς ο Μυστικοκονδυλιάρχης συμφωνούν: «Δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου».


Υ.Γ.
Αποκλειστικόν: Συνέβη ένα Μιράκωλον. Αμέσως μετά την επίσκεψιν Καρατζαφέρη, ανεκαλύφθη στο κελάρι της μονής, δυσανάγωστον Χρυσόβουλον του ευσεβέστατου αυτοκράτορος Ιωάννου Μαχαιροβγάλτου του Στ΄, του Αραβοκτόνου, Εκτυφλωτού και Ακρωτηριαστού, (6ος αιών) με το οποίο βεβαιούται πως η λίμνη του Μαραθώνος (υπήρχεν εξανέκαθεν ως λακκούβα) και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Μετόχι της θαυματουργής Παναγιάς της Αιμοροϊδογιάτρισσας της Μονής Βατοπεδίου. Λέγεται μάλιστα πως η λίμνη ανήκει αυτοδικαίως εις την Μονήν, διότι πρωτοσχηματίστηκε από τα δάκρυα της εικόνος.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Καρατζαφέρης o επὶ πώλου και θρόνου επικαθίσας

 1. Ο/Η rodia λέει:

  Καλέ μου κ. Λασκαράτε, ελησμόνησες ότι ο αρχηγός είναι και άσσος στην πληροφορική:

  • Ο/Η Μωϋσής λέει:

   Όλο τέτοιες μπαρούφες λέει αι προβοκάτσιες, όπως ότι οι Εβραίοι είχαν ειδοποιηθεί να φύγουν από τους δίδυμους πύργους, ή να δοθεί υπουργείο στη Χρυσή Αυγή ή ότι υπάρχουν υπουργοί Εβραίοι, και τι έγινε ρε σαχλαμάρα;

 2. Ο/Η manolis λέει:

  καλημέρα
  Δυστυχώς τα καταευθυνόμενα ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι ο μετρ της κωλοτούμπας και μέγας πολιτικός ανήρ Καρατζαφύρερ αποτελεί τη νέα ανερχόμενη πολιτική δύναμη. Τι ωραία εικόνα αλήθεια πρωθυπουργός ο Καρατζαφύρερ, ο μπουμπούκος Υπουργός Εξωτερικών, ο Βελόπουλος Υπουργός Εσωτερικών και τα άλλα μπουμπούκια (όρα Άνθιμος , Υπουργός παιδείας). Τα διαβατήρια , τα διαβατήρια για να αλλάξουμε χώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

 3. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ,
  το οποίο απάντησε με το: «Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου» απέναντι σ’ αυτό το καραγκιοζηλίκι
  http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/03/blog-post_796.html

  Κανείς φυσικά δεν αναφέρει υποψία συναλλαγής, διότι μπορεί για τον Εφραίμ να αιωρούνται πολλές υποψίες στην ατμόσφαιρα της δημοσιογραφίας, αλλά για το ήθος του Κ. Καρατζαφέρη, κανένας δεν βρέθηκε, μέχρι στιγμής, να αναφέρει κάτι το παρόμοιο. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρξε τέτοιο θέμα, όπως ολοφάνερα συμβαίνει και ισχύει για τα άλλα κόμματα, οι άνθρωποι των οποίων δεν δυστάζουν να το ομολογούν δημοσίως, όπως εκείνος ο Τσουκάτος.

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Πού να βρεις χειρότερα;
  εδώ τουλάχιστον έχει πλάκα!
  μαύρα! κι ας πέρασε τα 40!
  θαύμα! πιδάκι μ’ θαύμα!
  Σοβαρά! όμως!
  ο πολιτικός που φροντίζει τον εαυτό του
  δεν θα φροντίσει και τη χώρα;
  Είδαμε καλό από κάθε γκρίζο ραμολί;
  Η Υψηλή Αισθητική είναι μια κάποια λύσις…

 5. Ο/Η Μωϋσής λέει:

  Eλάτε Χρυσαυγίτες, ΕΠΕΝ, βασιλικοί στη ΝΔ να σας δώσουμε υπουργείο. Έλα πίσω στη ΝΔ Σαμαρά της ΠολάΝ

 6. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Σπεύσατε φίλοι και σύντροφοι

  http://enosy.blogspot.com/2011/03/blog-post_13.html

  Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011
  Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη

  Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

  Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη
  Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς

  την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011, στις 7.00 μ.μ.

  στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α (Αίθουσα Γεωργίου Καράντζα)
  Ακαδημίας 20 (1ος όροφος), Αθήνα

  Θα μιλήσουν οι:

  Αλέκος Αλαβάνος,
  Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
  Βασιλική Γεωργιάδου
  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  Θάλεια Δραγώνα
  Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  Θανάσης Κούρκουλας
  Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
  Νίκος Φίλης
  Διευθυντής της εφημερίδας Αυγή
  και ο συγγραφέας

  Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Χριστόπουλος,
  Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,
  Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

  Τι είναι τελικά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη; Πώς κατάφερε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να αναδειχτούν σε πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής; Πόσο δίκιο έχει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ όταν διαμαρτύρεται κάθε φορά που τον αποκαλούν ακροδεξιό; Ποια σχέση έχει το κόμμα αυτό με τους χουντικούς, τον Γλίξμπουργκ, τη Χρυσή Αυγή, τον Λεπέν, τον Φίνι και τον Χίτλερ;

  Αυτά τα ερωτήματα προκαλούν ακόμη αμηχανία στους τηλεπαρουσιαστές που φιλοξενούν όλο και πιο συχνά τα στελέχη του ΛΑΟΣ στις εκπομπές τους. Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο αν εξετάσει κανείς όσα γράφουν στα έντυπά τους και κυρίως όσα λένε από τις δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές αυτά τα στελέχη. Όπως συμβαίνει σε όλα τα κόμματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, οι συνεργάτες του Καρατζαφέρη ακολουθούν την τακτική του «διπλού λόγου». Όταν εμφανίζονται στο δικό τους ακροατήριο από τις δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές τις οποίες παρακολουθούν οι «μυημένοι», ξεδιπλώνουν όλο το πολιτικό και ιδεολογικό τους πρόγραμμα. Είναι αυτό που ο ίδιος ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έχει παρομοιάσει με πολιτική «Δούρειου Ίππου».

  Βασισμένος σ’ ένα πλούσιο αρχείο κειμένων και εκπομπών, ο συγγραφέας αναλύει το ιστορικό της αναγέννησης της ελληνικής Ακροδεξιάς και αναδεικνύει το κρυφό περιεχόμενο της πολιτικής ατζέντας του ΛΑΟΣ.

  Για τον απροκάλυπτο θαυμασμό του Αλέξη Παπαχελά για την πολιτική «σοβαρότητα» του Γ. Καρατζαφέρη και όχι μόνο… μια ματιά εδώ:
  Ο «Βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας» του Αλέξη Παπαχελά

 7. Ο/Η papa Tsakalos λέει:

  Thavma thavma xristianoi

  • Ο/Η Ofi Sofi λέει:

   To ίδιο περιστέρι, στον Κεράτιο και στην Αθήνα 2 φορές.
   Kαι ένα άλλο τρίτη φορά;
   Είναι αυτός ο άνθρωπος σοβαρός;

 8. Ο/Η kimon λέει:

  Ειδική περίπτωση …ψυχολογία του βάθους ,χρειάζεται ασφαλώς ψυχιατρικής εξέτασης ,οχι από οποιονδήποτε ψυχογιατρό αλλά μόνο απο τον Φρόϊδ …τον ειδικό στα σύνδρομα!!!

 9. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Η επιτυχία του Καρατζαφέρη συνίσταται στό ότι εκφράζει προφορικά , αλλά και γραπτά όλα όσα σκέπτεται ο μέσος έλλην-αράς…
  Φυσικά και γιατί εισβάλλει στο κενό που αφήνει το κομματικό εξουσιαστικό κατεστημένο..
  Τελευταία πολλές απόψεις του είναι σύμφωνες με την κοινή λογική , όπως π.χ για το μνημόνιο , το οποίο ορθώς και ψήφισε.
  Φυσικά στο σύνολό του πρόκειται για ένα λαικίστικο , ακροδεξιό θεομπέχτικο κόμμα…
  Μόνο θλίψη προκαλεί που ένας απόφοιτος γυμνασίου παίζει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδος μας…
  Αφού η Δημοκρατία μας φυλλορροεί..

 10. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Aλειεύθηκε στο Διαδίκτυο

  Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, με την χάρη του Παναγάθου Θεού μας, εισέρχομαι στον πολιτικό αγώνα ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ., στην β’ Αθηνών. Είναι ίσως η μόνη φορά που παλαιοημερολογίτης κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής. Θα ήθελα, αν είνξαι ευλογημένο από την αγάπη σας, την υποστήριξή σας, ώστε να αναδείξουμε την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών στην θέση που της αρμόζει στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
  Γεώργιος Δουρμούσης (Μεταξάς)
  Υποψήφιος Βουλευτής β’ Αθηνών
  Μέλος του ΕΛ.ΚΙ.Σ.
  Μέλος του Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. (Σύλλογος Έρευνας και Αποκάλυψης Στοιχείων Υιοθετημένων Παιδιών)

  http://oprotoklitos.blogspot.com/2008/05/blog-post_27.html

  http://oprotoklitos.blogspot.com/2008/05/blog-post_27.html

 11. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011
  Οι ομιλίες από την παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Ψαρρά «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη» στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α (15-03-11)

  Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του του Δημήτρη Ψαρρά, «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη – Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς».

  Τη συζήτηση συντόνιζε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

  Στην εκδήλωση μίλησαν:
  Βασιλική Γεωργιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  Θάλεια Δραγώνα Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  Θανάσης Κούρκουλας Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
  Νίκος Φίλης Διευθυντής της εφημερίδας Αυγή

  Τελευταίος μίλησε ο Δημήτρης Ψαρράς συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος, όπως τόνισε και ο συντονιστής , σπάνια μας κάνει την τιμή να μιλάει σε δημόσιες εκδηλώσεις:

  Από τους προσκεκλημένους, τελευταίος μίλησε ο Α. Αλαβάνος. Εκτός των άλλων απάντησε – εμμέσως αλλά σαφώς – στον Ν. Φίλη, ο οποίος στην ομιλία του επανέλαβε την θέση που είχε προβάλει και σε άρθρο του στην Αυγή, σύμφωνα με την οποία η δήλωση του Α. Αλαβάνου «να κάνουμε την πλατεία συντάγματος πλατεία Ταχίρ» είναι λαϊκισμός.

  Όλες οι ομιλίες εδώ, με αντίστροφή σειρά από αυτή της εκδήλωσης:

  http://enosy.blogspot.com/2011/03/15-03-11.html

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Νίκη Τζαβέλλα, από το Λάος στη ΝΔ.

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/04/blog-post_23.html

  Χριστεμπορικά τροπάρια προς άγρα ψήφων
  Από giorgis , Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 | 4:55 μ.μ.

  …………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.