Οι Παπανδρέου και ο Καντάφι

Με την ευκαιρία του σοσιαλιστικού βομβαρδισμού της Τρίπολης

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Αφού εκφράσω την ανησυχία μου για την τύχη των εξεχόντων μελών της υπό τον κ.Γ.Παπανδρέου «Σοσιαλιστικής Δεθνούς» κ.κ.Αλί και Μουμπάρακ, επιτρέψτε μου να ανακαλέσω συγκινητικές στιγμές διεθνών ιστορικών σοσιαλιστικών συναντήσεων κορυφής: «Δεν είναι στρατιωτική δικτατορία. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων». Αυτή ήταν η διαπίστωση του Ανδρέα Παπανδρέου μετά την πρώτη επίσκεψή του στη Λιβύη, το 1977. Η πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Λιβύη έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1984. «Σας εξετάσαμε, σας δοκιμάσαμε, σας εμπιστευόμαστε» του είπε κατά την υποδοχή του ο πρωθυπουργός Τζαλούντ και τον οδήγησε στη σκηνή του Καντάφι. Ο Παπανδρέου τού χάρισε μια αρχαία λήκυθο με την αφιέρωση: «Στον μεγάλο ηγέτη και ελευθερωτή, στη μεγάλη φυσιογνωμία της δύσκολης εποχής μας, με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς». Ο Καντάφι ανταπέδωσε με το διάσημο «Πράσινο Βιβλίο», όπου ανέλυε το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας των μαζών».

«Θέλω να βοηθήσω με κάθε τρόπο την Ελλάδα» είπε ο κ. Καντάφι (σημ.Λασκαράτου: Θεέ μου, πόσο χαμηλά έχουμε πέσει!). Εξω από τη σκηνή η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία και ένα αεράκι που στροβίλιζε την άμμο στον αέρα. Στο εσωτερικό η θερμοκρασία φαίνεται ότι ήταν πολύ ευχάριστη καθώς το γεύμα- μια σπάνια κίνηση εκ μέρους του κ. Καντάφι προς Πρωθυπουργό άλλου κράτους- διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες και έβγαλε εκτός προγράμματος την ελληνική αποστολή. Ο πρόεδρος Καντάφι ξεπροβόδισε με θερμά λόγια και ακόμα θερμότερο εναγκαλισμό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, όπως ακριβώς τον υποδέχθηκε».


ΥΓ
Ούτε μια άσπρη τρίχα ο Καντάφι. Ίσως ο κ.Καρα Τζαφέρης να ξέρει να μας πει το μυστικό.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

35 Responses to Οι Παπανδρέου και ο Καντάφι

 1. Ο/Η Γιώργος Βαψομαλιάς λέει:

  Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι

  https://roides.wordpress.com/2010/03/30/30mar10/

  Μετά την επιστολή προς Έλτον Τζων, μίαν ακόμη επιτυχής ορθόδοξη παρέμβασις διεθνών διαστάσεων που πέρασε απαρατήρητη λόγω οικονομικής κρίσεως

 2. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Δεν ήσαν μόνον οι Παπανδρέου.
  Δείτε τα χάλια μας.

  http://ierapostoli.wordpress.com/2008/10/25/orthodox_leitoyrgia_libya/

  ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

  Την Παρασκευή, 24η Οκτωβρίου 2008, η ΑΘΜ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, πλαισιωμένος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τριπόλεως, τον επονομαζόμενο “των σκλάβων”.

  Ομιλών κατά το δείπνο ο Μακαριώτατος, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες για την φιλοξενία προς τον Εξοχωτ. Πρόεδρο της χώρας κ.Μουαμάρ Καντάφι, αλλά και προς τον Εξοχωτ .κ. Χόσνι Μουμπάρακ, Πρόεδρο της Αιγύπτου, για την παρεχόμενη προστασία και στήριξη προς το παλαίφατο Πατριαρχείο.

  • Ο/Η Άθεος συνταξιούχος λέει:

   Πάτερ μπορείτε να μας πείτε αν μπορεί στην Αθήνα να κάνει λειτουργία στο τζαμί ο Ιμάμης; Υπάρχει τζαμί στην Αθήνα με τους χιλιάδες μουσουλμάνους; Γιατί στην Τρίπολη του κανενός ορθόδοξου υπάρχει.
   Έχω δουλέψει στη Λιβύη, δεν υπάρχει κανείς ορθόδοξος Λιβυος, όλα είναι στα χαρτιά. Μητροπολίτης Μαρεώτηδος σημαίνει μητροπολίτης του Τίποτα.
   Για το καθεστώς Καντάφι τι να σου κάνει και ο Παπανδρέου. Έπρεπε να ήταν πιο συγκρατημένος. Ο πατέρας του μας είχε όμως βοηθήσει πολύ εμάς τους λίγους Έλληνες της Λιβύης. Ο Καντάφι είναι κάθαρμα πολλοί όμως τον πιστέψαμε γιατί είχε ρίξει τον βασιλιά που ήταν μεγάλο καθίκι.
   Ο αραβικός σοσιαλισμός δεν ήταν ευρωπαικού επιπέδου.
   Δυστυχώς όλα ξεφτελιστήκανε. Η ανθΡωπότητα πρέπει να κάνει επανεκκίνηση. Ίσως βγει κάτι σωστό από τον ξεσηκωμό των Αράβων αν δεν τον μπλοκάρουν οι παπάδες τους. Μεγάλη λέρα το παπαδαριό όλων των θρησκειών. Εξαιρείται ο πάτερ Χ.
   Σας εφχαριστώ που με ακούσατε

  • Ο/Η Ηγεμών Δ.Λιβύης λέει:

   Πληρώνει Γιωργάκη ο ραγιάς ο ελληνικός λαός μητροπολίτη Λιβύης που δεν πατάει το πόδι του εκεί. Πληρώνει φόρο βαρύ στους τεμπελχανάδες.
   Αργία μήτηρ πάσης κακίας George.

   http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=187126&cid=122

   ΤΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ «ΙΕΡΟ ΧΡΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
   21 Οκτωβρίου 2010,

   Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο με μοναδικό θέμα της τις εκλογές καινούργιων μητροπολιτών. Οι 38 Μητροπολίτες και Επίσκοποι μάλλον δεν αρκούσαν και έτσι ο Πατριάρχης Θεόδωρος αποφάσισε και τη δημιουργία τριών ακόμα Μητροπόλεων. Από αυτές πληρώθηκε μόνο η μία, η Μητρόπολη Μποτσουάνας !!!!!! που δημιουργήθηκε για να βολέψει τον μέχρι χτες Αρχιγραμματέα Επίσκοπο Γεννάδιο.(Σημ. Στην χώρα αυτή δεν υπάρχει καν ορθόδοξος Ναός)!
   Το Πατριαρχείο είναι γνωστό με όσους ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά ότι δεν έχει δικούς του πόρους και συντηρείται αποκλειστικά από τα απόρρητα κονδύλια που του διαθέτει το Υπουργείο Εξωτερικών.
   Δυστυχώς όμως κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους δεν έχει διενεργηθεί ποτέ για το πώς και πού διατίθενται τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου και είναι κοινό μυστικό ότι η διαχείριση αυτών των χρημάτων κάθε άλλο παρά χρηστή και διαφανής μπορεί να χαρακτηριστεί.
   Συγκεκριμένα δημιουργούνται Μητροπόλεις φαντάσματα, χωρίς έστω ένα ναό, χωρίς καν ποίμνιο, μόνο και μόνο για να βολευτούν ημέτεροι και προάγονται κληρικοί αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, φυσικά χρηματοδοτούμενοι από το Ελληνικό κράτος.
   Ένα κραυγαλέο παράδειγμα της διασπάθισης του Κρατικού Χρήματος, που θα έπρεπε να ελέγξει άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών είναι και η μισθοδοσία Μητροπολιτών, οι οποίοι διοικούν τις ουσιαστικά ανύπαρκτες Μητροπόλεις τους από το σπίτι τους στην Αθήνα!
   Χαρακτηριστικά αναφέρουμε από τους εν ενεργεία Μητροπολίτες:
   1. Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος (Ηλιούπολη Αιγύπτου) Παύλος. Έδρα της Μητρόπολης του Γλυφάδα!
   2. Ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως (Ισμαιλία Αιγύπτου) Διονύσιος. Έδρα της Μητροπόλεως του τα Βριλήσσια!
   3. Ο Μητροπολίτης Αξώμης (Αιθιοπίας) Πέτρος. Έδρα της Μητροπόλεως του το Χαλάνδρι!
   4. Ο Μητροπολίτης Πτολεμαίδος (Αιγύπτου) Προτέριος. Έδρα της Μητροπόλεως του η Νάξος!
   5. Ο Μητροπολίτης Άκκρας (Γκάνας) Γεώργιος. Η Μητρόπολη θεωρείται πρωτεύουσας σημασίας και ιεραποστολική. Έδρα της Μητροπόλεως του η Νέα Σμύρνη!!!!!!!!!!
   6. Ο Μητροπολίτης Θηβαίδος (Αιγύπτου) Πορφύριος. Έδρα της Μητροπόλεως του επίσης η Νέα Σμύρνη!
   7. Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος (Αιγύπτου) Κύριλλος. Έδρα της Μητροπόλεως του η Κύπρος!!!!!!!!!
   8. Ο Ηγούμενος της Μονής του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια, Επίσκοπος Κανώπου Σπυρίδωνας. Διοικεί το Μοναστήρι του από τον Βύρωνα!!!!!
   9. Ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος. Διοικεί την Μητροπολή του από την Κρήτη!!!!!!!!
   Ακόμα, ο Πατριάρχης εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους , αποσπά κληρικούς από την Εκκλησία της Ελλάδας και της Κρήτης για τις ανάγκες, δήθεν, του Πατριαρχείου, οι οποίοι ουδέποτε κατεβαίνουν στην Αφρική και μιμούμενοι το παράδειγμα των προϊσταμένων τους Μητροπολιτών, λαμβάνουν ανελλιπώς το μισθό τους από το Ελληνικό Κράτος και λειτουργούν μάλλον στο σπίτι τους στην Αθήνα, κυκλοφορούν στους δρόμους με πολιτικά κλπ, την ώρα που στο κέντρο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, έχουν απομείνει μόνο δύο ιερείς !!!!
   Είναι καιρός το Ελληνικό κράτος να διενεργήσει έναν ουσιαστικό έλεγχο για την τύχη των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου και για το που καταλήγει.

 3. Ο/Η zaphod λέει:

  Χωρις να διαφωνώ θα πω πως δεν ειναι αναγκαστικα οι καταστάσεις ίδιες, όπως και το κάθε καθεστώς, μέσα σε 33 χρόνια!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Zaphod,
   κοίταξε δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Το αραβικό άνοιγμα του Αντρέα ήταν θετικό μπορεί και τολμηρό βήμα για την εποχή του, απλά το παράκανε με τις υπερβολές για αθηναϊκή Δημοκρατία κλπ.
   Συνδυαζόταν επίσης με μια κούφια-όπως αποδείχτηκε και εκ των υστέρων- αντιδυτική ρητορία που σκοπό είχε να λεηλατήσει αρστερές ψήφους.
   Ακόμη και την επίσκεψη ΓΑΠ μπορώ να δω με κατανόηση.
   Εκείνο που δεν μπορώ να δω με κατανόηση είναι τις ευθύνες (και) του ΠΑΣΟΚ για το κατάντημα της χώρας μας να περιμένει να τη βοηθήσει το ΔΝΤ και ο Καντάφι.

   Σε κάθε περίπτωση δικαιούμαστε να κάνουμε και λίγη πλάκα.

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  Γιώργος Καρατζαφέρης: το εθνικόφρον βάψιμο…

  Οι μέρες της εθνικής ανάτασης, όπως η σημερινή, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, συνδέονται πάντοτε με αντίστοιχης ποιότητας πρόσωπα (Κώστας Πρέκας, Κώστας Καζάκος, Κώστας Καρράς, Χρίστος Πολίτης – γνωστοί και σεσημασμένοι βαψομαλλιάδες), τα οποία, στο μυαλό της ευρείας κοινής γνώμης και των media, συμβολίζουν τη σημασία των ημερών. Έτσι, κι εμείς, στο πνεύμα της εποχής, τιμούμε την ημέρα με την προσωπογραφία ενός εθνικόφρονος α λα ελληνικά: του Προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο Γιώργος έδειξε από νωρίς την ανθεκτικότητα και ευελιξία του. Και ποιος δεν έχει ακούσει την ιστορία για το φτωχόπαιδο, τον γιό ενός ταπεινού σανοπώλη από την Αμφιθέα, ο οποίος, μοιράζοντας και γάλα, κατάφερε να γίνει αυτό που έγινε; Στο σχολείο δεν τα πήγε ποτέ καλά (κοινώς σκράπας), ενώ λέγεται ότι δυσκολεύτηκε να τελειώσει δημοτικό και γυμνάσιο μένοντας πολλές φορές στην ίδια τάξη. Παρά την ταπεινή του καταγωγή, όμως, ο Γιώργος είχε υψηλές φιλοδοξίες. Ήθελε λάμψη και αναγνώριση. Κατάφερε, λοιπόν, να εργαστεί ως dj στο εθνικό ραδιόφωνο, καθιστάμενος δημοφιλής στη νεολαία της εποχής. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Αργότερα, άνοιξε και σχολή μανεκέν με τίτλο «Στούντιο Ομορφιάς», συνδυάζοντας επιχειρηματικό δαιμόνιο και αγάπη προς το ωραίο φύλο. Εκεί, λένε, εγνώρισε και την μετέπειτα σύζυγό του Βένη. Εργάστηκε και στον χώρο της διαφήμισης, όθεν και η ατακαδόρικη ικανότητά του, επιπέδου ρεκλάμας του 1970…

  Ο Πρόεδρος διακρίθηκε στο body building το οποίο αγαπούσε και αγαπάει τρελά, ενώ μεγάλη ήταν και παραμένει η λατρεία του για το κατς: Καρπόζηλος, Καρυστινός, Φον Έριχ, Πεφάνης, Τρομάρας, Τσικρικάς και Μπουράνης ήταν τα ινδάλματά του. Συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι ακόμη και σήμερα γυμνάζεται, έχοντας την τάση να… σηκώνει τραπέζια και καρέκλες που βρίσκονται στο γραφείο του. Ένας, μάλιστα, ορκίζεται ότι τον έχει δει να σηκώνει τα συγκεκριμένα και αρκετά βαριά έπιπλα χρησιμοποιώντας τα… σαγόνια του! Οι δικές μας πληροφορίες, όμως, επιμένουν ότι τα σαγόνια του ο Πρόεδρος τα γυμνάζει μόνο με πολλή μάσα, αφού το (πάρα) πολύ φαγητό αποτελεί τη μεγάλη του αδυναμία. Ο Πρόεδρος, προτού μπει στην πολιτική, διέπρεψε και στον χώρο της δημοσιογραφίας. Αξέχαστες θα μείνουν στους τυχερούς θεατές οι βιντεοκασέτες της TV PRESS τις οποίες εμπορευόταν, μέσω των οποίων εγκαινίασε τις κρυφές κάμερες και γελούσε ο κάθε πικραμένος. Στο κανάλι του TELE CITY (νυν ΤΗΛΕΑΣΤΥ) ανέδειξε δημοσιογραφικά ταλέντα μεγάλης κλάσεως, όπως Γιώργο Λιάγκα, Θοδωρή Δρακάκη, Λίνα Δρούγκα και… Τάνια Ιακωβίδου. Ο Γιώργος, όμως, διέπρεψε και ως συγγραφέας. «Η Λιάνη στηρίζει την Αλλαγή» και «Βίοι Αγίων» απετέλεσαν τα συγγραφικά του hits, εξασφαλίζοντάς του περίοπτη θέση στον Όλυμπο της συγγραφικής τέχνης.

  Ως ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε αισθητή την παρουσία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αξέχαστες θα μείνουν σε ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους οι παρεμβάσεις του Γιώργου, που συστηματικά προκαλούσαν θυμηδία ή και ασυγκράτητα γέλια. Μεγάλη του στιγμή, ως Προέδρου, υπήρξε, το σωτήριο έτος 2004, η… «επίσκεψις» λευκής περιστεράς επί της κεφαλής του, κατά τον αγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο, την οποίαν απέδωσε σε θεία βούληση και την ερμήνευσε ως επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Ειδικοί επιστήμονες ορνιθολόγοι, όμως, επιμένουν ότι το περιστέρι έπαθε vertigo λόγω του εκτυφλωτικού καφεκόκκινου χρώματος με το οποίο ο Πρόεδρος, την ημέρα εκείνη, είχε βάψει δυναμικά τα μαλλιά του! Γιατί ο Πρόεδρος, αν και εθνικόφρων, έχει αυτή τη μικρή κακή συνήθεια, που δείχνει εμμονή σε πράγματα υλικά, φθαρτά, επιδερμικά και ταπεινά: βάφει – και μάλιστα με ιδιαίτερο φανατισμό – τα μαλλιά του! Η γκάμα βαφής παίζει μεταξύ του σκούρου καφέ και του έντονου καφεκόκκινου. Πρόκειται για ένα πλήρες και επιμελημένο βάψιμο, όπως ταιριάζει σε έναν Πρόεδρο, αφού, πλέον, δεν αφήνει άβαφες ούτε τις φαβορίτες! Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει λανσάρει ένα μεγαλοπρεπές βάψιμο, το οποίο χαρακτηρίζουμε «εθνικόφρον», λόγω και των ιδεολογικών καταβολών του. Το βάψιμο αυτό συνοδεύεται είτε από περιποιημένο, ομοιόμορφο χτένισμα, με όλα τα βαμμένα μαλλιά προς τα πίσω, είτε, εναλλακτικά, από ένα ρίξιμο προς τα μπρος σε στυλ «μπούλη». Όπως και να’ χει, όμως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προγάστωρ και βαψομαλλιάς, αποτελεί ένα μοντέλο ηγέτη που, σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο, κρίνεται ως… συλλεκτικό.

  Posted by vapsomallias
  http://vapsomalliades.blogspot.com/2008/10/blog-post_28.html

 5. Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

  Ti θέλετε να πείτε για τα μαλλιά του Καρατζαφέρη και του Καντάφι;
  Εμένα μου αρέσουν τα κομοδινί.

 6. Ο/Η Ολίγον ΠΑΣΟΚ λέει:

  https://papaioannou.wordpress.com/2011/02/21/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AC%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C/

  Φοιτητές γιουχάισαν τον Πρωθυπουργό στο Βερολίνο

  Αυτή την στιγμη ο Ελληνας Πρωθυπουργός μιλάει στο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
  Ενώ είχε αρχίσει να μιλάει ο Ελληνας πρωθυπουργός πολλοί φοιτητές σήκωσαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Παπανδρέου και φώναζαν ότι με την πολιτική του πεινάνε οι Ελληνες πολίτες
  Διακόπηκε η ομιλία για ένα τέταρτο και αφού έβγαλαν έξω τους φοιτητές άρχισε να μιλάει ο Παπανδρέου

  Πηγή: Καφενείο

 7. Ο/Η Άδωνις Ψινάκις λέει:

  Όποιος χάει αυτό το βίντεο θα χάσει πολλά

 8. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

 9. Ο/Η Leftist λέει:

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/22/%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%b4%ce%ad%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc/

  « Επικηρύξτε τους! |
  Εξεγερμένα αδέρφια μας, νεκρά και κομματιασμένα…
  blackpanther http://wp.me/pPn6Y-6s2

  (η φωτογραφία των νεκρών εξεγερμένων είναι προς το τέλος του κειμένου.Εδώ φαίνεται μια άλλη φωτογραφία που αποθανατίζει την ακατάλυτη φιλία του εργολάβου του ΔΝΤ με τον αιμοσταγή δικτάτορα Καντάφι.Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…)

  Αυτοί οι νέοι άνθρωποι που κομματιάστηκαν, πάλεψαν για την ελευθερία τους, την αξιοπρέπεια τους, τα δικαιώματα τους, την Ζωή τους…

  Μια αδίστακτη φονική εξουσία τέτοια που είναι φωλιασμένη σε κάθε εξουσιαστικό κράτος με στρατούς, φυλακές, αστυνομία, βασανιστήρια, τους τιμώρησε με τον πιο φρικαλέο τρόπο

 10. Ο/Η Ανάρχας λέει:

  Τζέφρυυυυυυυυυυυυυυυ

  τι έγιναν οι συμφωνίες που υπόγραψες;
  Χαράμι να σου γίνουνε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πολλά βίντεο πλακώσανε εδώ μέσα, ελπίζω να τα σηκώνει το σαλόνι του κ.Ροϊδη.
  Το τελευταίο βίντεο του Καντάφι. Διαψεύδει πως το έσκασε στη Βενεζουέλα. Θα είναι βέβαια ντροπή αν ο Τσάβες δώσει άσυλο στον τύραννο που βομβαρδίζει το λαό του.

 12. Ο/Η Lol λέει:

  Γιωργάκης o Never Mind
  Great Minds of Human History

  Newton, Galilieo, Einstein + Mπίλλυ Γκειτς
  του Γιωργάκη το μυαλό

  http://skalistiri-humanity.blogspot.com/2011/02/great-minds.html

 13. Η σύγκριση που κάνεις μάλλον είναι ατυχής. Ειρωνεύεσαι διπλωματικές επαφές κορυφής προ 30ετίας με το σημερινό δικτάτορα (που είναι ο ίδιος). Ξεχνάς ότι εκείνες οι επαφές (και με το Μιτεράν) έφεραν στο προσκήνιο τη λιβυκή επανάσταση και ουσιαστικά περιόρισαν κάπως το εμπάργκο στην αφρικανική χώρα. Το γεγονός ότι ο Καντάφι δε θέλησε να αφήσει την εξουσία, δε σημαίνει πως και το 1985 ήταν συντηρητικός.

  Εθνικιστής-αντιιμπεριαλιστής, που άφησε ατομικές και πολιτικές ελευθερίες στις γυναίκες, που αύξησε σημαντικά το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα του και έπαυσε τη λιμοκτονία ήταν ο Καντάφι. Και καλά έκαναν και τον στήριξαν τότε (και οι αριστεροί το ίδιο μην ξεχνάς).

  Το γεγονός ότι το καθεστώς συντηρητικοποιήθηκε με τον καιρό είναι ιστορική εξέλιξη μιας στατικής διακυβέρνησης. Ιστορική εξέλιξη (νομοτελειακή) είναι και οι εξεγέρσεις.

 14. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Το απαντητικό προς @zaphod σχόλιό σου φίλε @Λασκαράτε,
  των 9:21, με φρέναρε από το να κατεβάσω σχόλιο απαντητικό
  (στα όρια ομολογώ της σκληρής αποδοκιμασίας)
  που μάλλον το ετοίμαζα να έχει και ίχνη γλυκόπικρου αντίο.

  Κι αυτό γιατί σχολιαστές σαν εσένα @Λασκ. και τον @Ρο, δίκαια ή άδικα, είχατε εγκαταστήσει σε μερικούς από μας βεβαιότητες,
  και για
  *τη μορφωτική σκευή και άρα την αναλυτική σας επάρκεια, και για
  *τη συνέπεια των πολιτικών τοποθετήσεων,
  (αλλά και της ηθικής τους αγκύρωσης)
  στις γραμμές πάντα των πιο εδραίων αξιών της ιστορικής Ανθρωπιστικής παράδοσης της Αριστεράς για τα δικαιώματα και τις επιδιώξεις των πολλών, αλλά εν τέλει και για
  *τη συνεπή τοποθέτησή σας
  (παρά τις επί μέρους διαφωνίες μας)
  ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε ευκολίκια χυδαία λαΙκίστικα, που χαϊδεύοντας αυτιά, εκλιπαρούν την εύκολη αποδοχή & την επιδοκιμασία.
  Μ αυτή λοιπόν την έννοια, ετοιμαζόμουν να «μαλώσω» μαζί σας για μια διαφαινόμενη τοποθέτηση ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε μια πτυχή της ελληνικής πολιτικής στο πλάϊ του Αραβικού κόσμου, που κατάφερε με το σπαθί της
  (και με κόστος γνωστό μεν αλλά χαρακτηριστικά «παραχωμένο»)
  να ξεχωρίσει τη χώρα μας από το εγκληματικό αποικιοκρατικό παρελθόν των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών, που αντιστάσεως μη ούσης, είχε πάρει πλέον χαρακτήρα πανευρωπαϊκής πολιτισμικής-πολιτικής σταθεράς.
  Και που μόνο περηφάνεια της αντιστοιχεί (της πολιτικής αυτής), σε εκτιμήσεις μη διατεταγμένες, ανεξάρτητα (στο προκείμενο) από τους εμπνευστές και αυτούς που την υλοποίησαν.
  Για να το κάνουμε δε πιο λιανά, νομίζω ότι το μεγαλύτερο στρατιωτικό επίτευγμα της χώρας μας, είναι η σκληρή επιχείρηση «αποκόλλησης» της πολιορκούμενης & απειλούμενης με εξαφάνιση παλαιστινιακής ηγεσίας από τα στρατόπεδά της ακόμα και στην τελευταία εναπομείνασα έδρα της στο Λίβανο με «επιβατηγά πλοία», και με πληρώματα από τις Ειδικές Δυνάμεις.
  Αυτά, η δική μας επιπολαιότητα, είχε μέχρι τώρα την πολυτέλεια να τα λησμονεί κατά το δικούν, σε αντίθεση (ευτυχώς) με τους Άραβες-Παλαιστίνιους, που ΔΕΝ ξεχνούν και φροντίζουν ΠΑΝΤΑ να μας τα θυμίζουν(!), ακόμα και τα αντίπαλα της (τότε διασωθείσας) Φατάχ, στελέχη της Χαμάς.

  Μαζί σας λοιπόν, στο ότι όντως «διακαιούμαστε να κάνουμε και λίγη πλάκα…»
  Νάστε και οι δύο καλά, να φροντίζετε το (πολύτιμο για όλους) φιλόξενο κονάκι σας…

 15. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  (διόρθωση)…Στην τρίτη από το τέλος παράγραφο, αντί για το λαθεμένο
  «…το μεγαλύτερο στρατιωτικό κλπ κλπ»,
  ας διαβαστεί
  «…το μεγαλύτερο ΣΥΓΧΡΟΝΟ, των τελευταίων δεκαετιών στρατιωτικό κλπ κλπ»

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Kύριε Καργούδη,
   όταν η Ελλάδα είχε δικτατορία, με εξαίρεση τον βρυκόλακα Τσαουσέσκου, τον φίλο και χρηματοδότη του Λεωνίδα Κυρκου, κανείς αρχηγός κράτους ή πρωθυπουργός δεν καταδέχτηκε να επισκεφθεί την Μπανανία μας ή να καλέσει τον Παπαδόπουλο σε επίσκεψη και πολύ καλά έκανε.

   Για τον Αντρέα μπορώ να βρω πολλά ελαφρυντικά, στα πολιτικα πλαίσια της εποχής, αν και δεν του συγχωρώ τις μπαρούφες για αθηναϊκή Δημοκρατία. Δεν μπορείς να φτύνεις έτσι τα τιμαλφή της πατρίδας σου. Έχει (μάλλον έπρεπε να) και η γυφτιά του ΠΑΣΟΚ τα όριά της

   Ο ΓΑΠ ξέρει πολύ καλά τι κουμάσι είναι ο βρωμιάρης Καντάφι, ο αισχρός φονιάς και αρλεκίνος με το βαμμένο μαλλί ντυμένος σαν καρικατούρα που δραπέτευσε από κόμικ. Κι ομως πάει σαν ζήτουλας κλπ Τι να κάνει θα μου πείτε. Να κόψει το λαιμό του σας απαντώ, ξέρετε με ποιό δικαίωμα το λέω; Με το δικαίωμα του πολίτη που τον λεηλάτησαν οι Άκηδες, οι Μαντέληδες, οι Τσουκάτοι, οι Ολυμπιακοί του Σημίτη, τα συνέδρια της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με χορηγία Ζημενς, οι στέγες του Καλατράβα, τα ατιμώρητα φακελάκια των γιατρών των εφοριακών και της Πολεοδομίας, τα άχρηστα C4I των παιδικών φίλων του Γιώργου, οι μισθάρες των βουλευτών του, οι συνταξάρες των δημάρχων του, οι νομιμες προμήθειες, οι φοροκλοπές, η Εκκλησία, οι Υπερεξοπλισμοί, τα απειρα προνόμια των ημέτερων από συμβουλάτορες μέχρι απλούς υπάληλους του κράτους, τα ρουσφέτια, οι κομπίνες, τα Bατοπέδια των κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη και η ιερή Αλληλεγγύη που αλλάζει όνομα και αμνηστεύεται, όλες αυτες οι αλητείες που έγιναν βεβαίως από τη ΝΔ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ο Γιώργος ήταν συνυπεύθυνος και που και σήμερα ακόμη δεν τολμάει να δικάσει ούτε τον Τσουκάτο με μια Δικαιοσύνη θεότυφλη.
   Όπως χτυπάμε τα πταισματικού επιπέδου καραγκιοζιλίκια του Τσίπρα, θα χτυπάμε και τις αλητείες του ΠΑΣΟΚ.

   Αν έχω άδικο να μου το πείτε παρακαλώ..

   • Ο/Η always in doubt λέει:

    ευχαριστώ που τα σουμάρατε για λογαριασμό μου.

 16. «Εξω από τη σκηνή η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία και ένα αεράκι που στροβίλιζε την άμμο στον αέρα…»

  Αι ημέραι της αθωότητος παρήλθαν ανεπιστρεπτί.

  Λυγμ

 17. Ο/Η berliner ensemble λέει:

 18. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Σπεύσατε φίλοι και σύντροφοι, εγώ πάντως θα πάω

  Στις 5 το απόγευμα στον Φάρο Ψυχικού
  Διαδήλωση κατά του καθεστώτος Καντάφι από την κοινότητα των Λιβύων στην Αθήνα
  Αθήνα – Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 [ 12:19 ]

  Reuters
  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο στον Φάρο Ψυχικού προγραμματίζουν για τις 5 το απόγευμα οι Λίβυοι που ζουν στην χώρα μας.

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα των Λιβύων είναι σοκαρισμένοι από την υπέρμετρη βία που ασκείται εναντίον των συμπατριωτών τους και διαδηλώνουν ειρηνικά σε όλη τη Λιβύη για τον εκδημοκρατισμό της χώρας τους.

  Για το λόγο αυτό καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον λιβυκό λαό, μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο, στην διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό 25η Μαρτίου, στον Φάρο Ψυχικού.

  Παράλληλα καλούν όσους «έχουν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να βοηθήσουν, ώστε να μην λειτουργήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να εμποδίσει την τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με το εξωτερικό στην προσπάθεια να απομονώσει τους διαμαρτυρόμενους και να καταπνίξει την αντίσταση στο καθεστώς».

  Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «οι Λίβυοι της Αθήνας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα, τα μέσα ενημέρωσης, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και όλον τον ελληνικό λαό να βοηθήσουν τον λαό της Λιβύης απέναντι στην αγριότητα και βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης».

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231080304#ixzz1EhDyLCS3

 19. Ο/Η Μefisto λέει:

  Ο Καντάφι εμφανίζεται σε διεθή αφρικανοασιατική συνάντηση ηγετών και οι σωματοφύλακές του βιαιοπραγούν στον συγκεντρωμένο κόσμο

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Όπως ο Φλωράκης εξέφραζε τις αμφιβολίες του αν όντως ο Τσαουσέσκου ασκούσε βία το ίδιο κάνει τωρα και ο Κάστρο για τον Καντάφι.
  Ο αυτοεξευτελισμός των εμβληματικών μορφών της Αριστεράς:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=253958

  Στήριξη Κάστρο στον Καντάφι

  Οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να στρέψουν το ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης για να βάλουν χέρι στα πετρελαϊκά της αποθέματα, δήλωσε από την Αβάνα ο Φιντέλ Κάστρο. Εξέφρασε επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των πληροφοριών για σφαγή αμάχων από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.
  «Μπορούμε να συμφωνούμε, ή να διαφωνούμε με τον Καντάφι. Ο κόσμος βρίσκεται βυθισμένος σε πληροφορίες κάθε είδους, που κυρίως μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση. Πρόσθεσε ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αποδειχθεί «είτε η αλήθεια, είτε το ψεύδος» για τις σφαγές.

  «Ένας τίμιος άνθρωπος θα στέκει πάντοτε αντίθετος σε οποιαδήποτε αδικία που διαπράττεται κατά οποιουδήποτε λαού στον κόσμο, και τώρα, τούτη τη στιγμή, η χειρότερη αδικία θα ήταν η σιγή απέναντι στο έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το ΝΑΤΟ κατά του λιβυκού λαού», δήλωσε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας.

 21. Ο/Η Μπααθικός λέει:

  «Ίσως ο κ.Καρα Τζαφέρης να ξέρει να μας πει το μυστικό.»

  Μάλλον θα προτιμούσες να τον έλεγαν «Αντίγονο Ιππιάδη»..

  Αααχ! Αν σου έλειπαν τα ρατσιστικά σου «Λασκαράτε» θα ήσουν πιο πειστικός!

 22. Ο/Η Μπααθικός λέει:

  Στήριξη Κάστρο στον Καντάφι

  Οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να στρέψουν το ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης για να βάλουν χέρι στα πετρελαϊκά της αποθέματα, δήλωσε από την Αβάνα ο Φιντέλ Κάστρο. Εξέφρασε επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των πληροφοριών για σφαγή αμάχων από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

  «Μπορούμε να συμφωνούμε, ή να διαφωνούμε με τον Καντάφι. Ο κόσμος βρίσκεται βυθισμένος σε πληροφορίες κάθε είδους, που κυρίως μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση. Πρόσθεσε ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αποδειχθεί «είτε η αλήθεια, είτε το ψεύδος» για τις σφαγές.

  «Ένας τίμιος άνθρωπος θα στέκει πάντοτε αντίθετος σε οποιαδήποτε αδικία που διαπράττεται κατά οποιουδήποτε λαού στον κόσμο, και τώρα, τούτη τη στιγμή, η χειρότερη αδικία θα ήταν η σιγή απέναντι στο έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το ΝΑΤΟ κατά του λιβυκού λαού», δήλωσε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας.

  Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 19:48 Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

 23. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Αγαπητέ φίλε @Λασκαράτε:
  Φυσικά και δεν έχω να διαφωνήσω στα περισσότερα απ’ αυτά τα όντως απαράδεκτα που απαριθμείς…

  Στο βαθμό όμως που θα δεχτώ
  (πράγμα που δεν πρόκειται ποτέ να κάνω)
  πως τα πολιτικά εγχειρήματα των διάφορων πολιτικών σχημάτων και των κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν, κρίνονται ιδεαλιστικότατα
  (όταν βολεύει),
  & ερήμην ιστορικών τόπων & χρόνων..
  Λες και μπορούν να αποδοκιμάζονται συλλήβδην, με βάση αποκλειστικά τις κάθε λογής και σε κάθε βαθμό περιπτωσιολογικές αποκλίσεις τους:
  Ακόμα όμως και έτσι που τα απαριθμείς, «κολλάω»
  Κι αυτό χωρίς, -επαναλαμβάνω- να έχω να αμφισβητήσω το παραμικρό στο γενικό πνεύμα της απαρίθμησής σου.
  Σ αυτό το γενικά & ισοπεδωτικά απαξιωτικό, όπου μαζί με τα χοντρο-ξερά,
  παρασύρονται και κάποια που στα δικά μου τουλάχιστο και σε μερικών άλλων τα μάτια έχουν οριστικά κριθεί.
  Και (έχουν) περάσει στα «χλωρά, όπως λόγου χάρη «οι Ολυμπιακοί του Σημίτη…», όπως εσύ τους λες:
  Με μια τέτοια στα γενικά της χαρακτηριστικά επιλογή υψηλού ρίσκου όμως, φίλε @Λ, είναι που:
  *η Βαρκελώνη απογειώθηκε με τους Ολυμπιακούς του 92, σαν ο ένας από τους δύο σταθμούς στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμικό δίπολο Βερολίνο-Βαρκελώνη!
  Σαν το απόλυτο ταξιδιωτικό must ενός σύγχρονου πολιτισμικού Τουρισμού, που μαζί με τις περιηγήσεις, επεκτείνεται σαν αποτέλεσμα και στα πεδία της γενικότερης επιρροής, πολιτικής, οικονομικής & πολιτισμικής.
  Όπου βέβαια, άλλη ήταν η θέση στον παγκόσμιο καταμερισμό (και τις συνακόλουθες ισορροπίες ισχύος) της Ισπανίας προ Ολυμπιακών, και άλλη, τελείως άλλη, μετά.
  Κι αυτό χάρη στη Βαρκελώνη, στις επιλογές δηλαδή του τότε Ισπανού «Σημίτη».
  Όταν όμως αγαπητέ @Λ. οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, επενδύσεις σε υποδομές πανάκριβες,
  παρεμβάσεις δλδ κρίσιμες, ίσα στον πυρήνα του οικονομικού-αναπτυξιακού & του κοινωνικού χαρακτήρα όλου του Λεκανοπεδίου,
  που στοχεύουν να ανασχέσουν (ανάμεσα σε άλλα) και τον δύσμορφο υδροκεφαλισμό του
  και που περιμένουν να αποδώσουν στην κοινωνία που τις σχεδίασε και ανάλαβε το επενδυτικό ρίσκο,
  *σαπίζουν εγκληματικά ανεκμετάλλευτες, ή
  *οι άλλες μισές, φιγουράρουν σαν τα Νέα περιουσιακά διαμάντια-αποκτήματα Ιερών (τρομάρα τους!) Μονών, διαχρονικών ομόρυθμων εταίρων της Συντηρητικής Παράταξης στη δήωση των εθνικών πόρων,
  το να μιλάει κανείς
  -με τον τρόπο που (επίτρεψέ μου) το κάνεις εσύ για «τους Ολυμπιακούς του Σημίτη», μοιάζει τόσο απελπιστικά με μια ήδη «αυτο-επιβεβαιωθείσα» προφητεία!
  Στην οποία όμως με τόσσκανδαλιστική άνεση για πολιτική στρέβλωση, θελητή ή αθέλητη,
  έχουμε προηγουμένως με λογικό άλμα φροντίσει να
  αποδόσουμε τις πολιτικές ευθύνες για το άδοξο τέλος, σ αυτήν ακριβώς την πολιτική δύναμη και προσωπικά την τότε ηγεσία της, από της οποίας τα (πολιτικά) χέρια,
  εμείς οι ίδιοι αφαιρέσαμε
  (δημοκρατικότατα με την ψήφο μας δύο απανωτές φορές)
  τη δυνατότητα & την εντολή
  *να ολοκληρώσει το σχέδιο που συνέλαβε και εν πολλοίς υλοποίησε κατά το μέρος που μπορούσε, και
  *ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ γι αυτό.

  Εκτός πια κι αν προσχωρούμε στις
  «τρείς το λάδι-τρεις το ξύδι, τα νούμερα δεν έβγαιναν εξ αρχής»
  χυδαίες λογικές των κάθε λογής Συρίγων, που οι επίγονοί τους, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ακριβώς ΛΟΓΙΚΗ αποθεώνουν ΚΑΙ σήμερα, μιλώντας (με την αυθεντία του ΚΑΙ χρηματοοικονομικού -μετά του αθλητικού- εμπειρογνώμονα οι άθλιοι),
  ΚΑΙ για χρέος & ελλείμματα.

  Το πάθος, ύστερα, με το οποίο προσωποποιείς πολιτικές, @Λ.
  (ο ΓΑΠ ήξερε τι κουμάσι… κλπ, ή πάει σαν ζήτουλας & άλλα πολλά),
  ή
  επιμένεις να τις κρίνεις με βάση πάλι έναν ιδιότυπα ανθρωποποιημένο, απλοϊκό & υπερ-χρονικό «Ηθικό» κώδικα,
  θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω,
  πως καθόλου δεν κολλάει με άλλες αναλυτικές σου επιδόσεις, που πατούσαν (και πολύ σωστά) σε τελείως διαφορετικές αξιολογικές βάσεις κριτηρίων.
  Και ύστερα, φίλε @Λ, δεν ήταν ακριβώς «ο ΚΥΡΚΟΣ», που δέχτηκε την ενίσχυση Τσαουσέσκου, όπως με φανερή περιφρόνηση αναφέρεσαι!
  (Και του πολύ χειρότερου
  -απ τον Τσ και την -Ελληνίδα- «ακαδημαϊκό»(!) σύζυγό του Έλενα, μην ξεχνάς-
  Κιμ Ιλ Σουνγκ να προσθέσω στα επιχειρήματά σου!
  Του οποίου ημίτρελου εγκληματία Κορεάτη ηγέτη, το δόλιο το ΚΚΕ εσ, τότε,
  -ή μάλλον πιο σωστά το Γρ. Εσωτερικού της ΚΕ του ΚΚΕ-
  δέχτηκε, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενο, να εκδώσει, δυστυχώς, τα Απομνημονεύματά(!) του, όντας το ίδιο στην παρανομία!).
  Ήταν,
  -θα μου επιτρέψεις-
  οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Ανανέωσης του Ελληνικού Εργατικού Κινήματος & του ΚΚΕ, που τόλμησαν
  -στο πνεύμα της εποχής που ευνοούσε ριζοσπαστικά εγχειρήματα-
  το εγχείρημα της διάσπασης του 1968 για να του ξαναδώσουν την τιμή & την αξιοπρέπειά του.
  Που υπόφερε στα χέρια της ντιπ ανυπόληπτης ηγετικής του ομάδας, θλιβερά υποβιβασμένο σε απλό λειτουργικό εξάρτημα Β’ τάξης της Σοβιετικής ηγεσίας.
  Και κατέφυγαν σε λύσεις Τσαουσέσκου-Κιμ Ιλ Σουνγκ με δέλεαρ την οικονομική ενίσχυση, υπό την πίεση του υπό Σοβιετικό έλεγχο «Διεθνούς Εργατικού Κινήματος», που επιχείρησε τον στραγγαλισμό καθε προσπάθειας να αμφισβητηθεί αυτή η εγκάθετη ηγεσία Γκρόζου-Κολιγιάννη & λοιπών.

  Η πολιτική, βλέπεις, φίλε @Λ,
  (είμαι σίγουρος πως κι εσύ συμφωνείς ότι)
  όταν είναι να υπερασπιστεί υποθέσεις αυτού του μεγέθους, δεν
  (ούτε πρέπει ποτέ να)
  διστάζει να ανασκουμπωθεί και να λεκιάσει τα χέρια της.

  Γιατί οι αναμετρήσεις για την εξουσία,
  (και σε αυτού ακριβώς του τύπου τις αναμετρήσεις είναι υποχρεωμένοι να εμπλέκονται, ευτυχώς ή δυστυχώς, όσοι αποφασίζουν να δράσουν στο όνομα και για τα δίκια των πολλών & των αδύνατων)
  ούτε κρίθηκαν ποτέ ούτε πρόκειται ποτέ στο μέλλον να κριθούν από την Ιστορία, από περιθωριακές
  (και πράγματι θλιβερές) υποσημειώσεις της για «…’Άκηδες, Μαντέλληδες, Τσουκάτους & λοιπούς…»

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aν δεχθούμε πως το ΚΚΕ εσ-εντάξει δίκιο έχεις, όχι μόνο ο Κύρκος, ήταν σχήμα συνεκδοχής-μπορεί να πληρώνεται από καθάρματα σαν τους Τσαουσέσκου και Κιμ Ιλ Σουγκ, τότε εύκολα θα καταπιούμε και τον Τσουκάτο και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Για όλα υπάρχουν δικαιολογίες, κι ο καθένας εκεί καλείται να βάλει την κόκκινη γραμμή του. Του ΓΑΠ πάντως η γραμμή, χώραγε και τους Μπεν Αλί, Μουμπαρακ και Καντάφι.

   Για τον Κύρκο και το ΚΚΕ εσ με ενοχλεί πως ποτέ δεν έκαναν αυτοκριτική για τον Τσαουσέσκου κλπ.Ο Μπανιάς ζήτησε συγνώμη.

 24. Ο/Η Τζόνσον ο Αλογόμυγας λέει:

  Ακόμη και την επίσκεψη ΓΑΠ μπορώ να δω με κατανόηση…
  Ελπίζω να κάνετε χιούμορ.
  Κατ’αρχάς , μήπως γνωρίζει κανείς, αν υπήρξε δικτάτορας που βομβάρδισε με αεροπλάνα τον εξεγερμένο λαό του? (εκτός από τον Νταντά που τους έτρωγε). Ή μήπως οι Ανατολικοί μισθοφόροι που έχει είναι κάτι το συνηθισμένο για καταστολή εξεγέρσεων;
  Και κάτι άλλο: Γιατί τόση μούγκα από όλο τον πλανήτη? Και άντε από το κεφάλαιο (BP, Gasprom κλπ δουλεύουν πυρετωδώς εδώ και χρόνια στη Λιβύη, ο Σαρκοζί έστησε σκηνές στο Παρίσι για να υποδεχθεί το ηγέτη Καντάφι κλπ. Οι λοιπές αριστερές δυνάμεις , τι κάνουν? Περιμένουν μαζί με το Φιντέλ και τον Τσάβες να υποδεχτούν τον Καντάφι και τη φαμίλια του?
  Εκατοντάδες οι νεκροί. Και σιωπή. Από δεξιούς και αριστερούς, ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές. Μόνο μια πορεία συμπαράστασης. Από τους ίδιους του Λίβυους. Μα και αυτοί θα φάνε ξύλο από τους αντιεξουσιαστές, που τόλμησαν να μιλήσουν κατά της Τζαμαχιρίας.
  Μα κατανόηση στον ΓΑΠ για τις επαφές με τον Καντάφι??? Γιατί δεν δείχνεται παρόμοια κατανόηση στον ΓΑΠ για τις επαφές του με το ΔΝΤ? Λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.

 25. Ο/Η Ξεφτίλα ΓΑΠ λέει:

  O Παπανδρέου παραιτήθηκε από το Δ.Σ. ιδρύματος του Καντάφι!

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=601406

  Από τους «Times» του Λονδίνου μάθαμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, παραιτήθηκε (μόλις) χθες από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Saif al-Islam, που είχε ιδρύσει ο… γιος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε χθες ότι δεν θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος», παρ’ ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με… ειδικότητα στις ΜΚΟ. Τέλος, στο άρθρο των «Times» αναφέρεται ακόμα ότι ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με τον στρατηγό Καντάφι στη Λιβύη τον περασμένο Ιούνιο, και υπέγραψαν στρατηγικό μνημόνιο για θέματα ενέργειας, κατασκευών και τουρισμού. Άλλωστε, ο Καντάφι είναι προνομιακός συνομιλητής γενικώς της οικογένειας Παπανδρέου…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δυστυχώς η υπόθεση Καντάφι δεν εξευτελίζει μόνο το ΠΑΣΟΚ ή τον ΓΑΠ αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

   http://enosy.blogspot.com/2011/02/chavez-castro-gaddafi-ortega-hristofias.html

   Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011
   CHAVEZ- CASTRO – GADDAFI – ORTEGA – HRISTOFIAS
   Του Γιώργου Πρασσά

   Ο έτερος – μετά τον Φιντέλ – των μεγάλων επαναστατών, που προκαλεί ρίγη συγκίνησης στην εγχώρια επαναστατική αριστερά :

   18:00 ΛΙΒΥΗ – ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, βασικός σύμμαχος της Λιβύης μεταξύ των λατινοαμερικάνικων χωρών, εξέφρασε την υποστήριξή του στον συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος αντιμετωπίζει, όπως λέει, «έναν εμφύλιο πόλεμο». «Ζήτω η Λιβύη και η ανεξαρτησία της! Ο Καντάφι βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν εμφύλιο πόλεμο», έγραψε χθες στο Twitter ο Τσάβες, ο οποίος δεν είχε εκφράσει άποψη από την αρχή της εξέγερσης στη Λιβύη μέχρι σήμερα.

   O δε ηγέτης των πάλαι ποτέ σαντινίστας Ορτέγκα προσέφερε εκ νέου τη φιλία του στον λιβυκό σοσιαλιστικό φάρο, γιατί οι καλοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα :

   AP: Nicaragua Pres. Ortega: Gaddafi «is again waging a great battle» «It’s at difficult times that loyalty & resolve are put to the test»

   Τέλος, το κορυφαίο κυβερνητικό κομμουνιστικό κόμμα της ευρώπης – ΑΚΕΛ – διαχώρισε τη θέση του από το εμπάργκο όπλων της εε, στον ηγέτη της λαϊκής δημοκρατίας της αραβικής τζαμαχιρίας της λιβύης :

   18:40 ΛΙΒΥΗ – ΕΕ: … Ορισμένα από τα κράτη μέλη, όπως η Κύπρος, η Μάλτα και η Ιταλία, που έχουν στενούς δεσμούς με την Λιβύη, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την επιβολή κυρώσεων τόσο γρήγορα, αναφέροντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο Μουαμάρ Καντάφι θα είναι στην εξουσία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

   Από άλλους αντιαμερικάνους ή/και αντιιμπεριαλιστές – τύπου Μίκη – δεν έχουμε νέα ακόμα…

 26. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  http://www.madata.gr/epikairotita/politics/92957.html

  «Τι ήρθαµε να κάνουµε εδώ, Ανδρέα;»: Συνάντηση Παπανδρέου – Καντάφι

  Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται τον Καντάφι στην Τρίπολη το 1984. Τότε υπογράφτηκε συµφωνία για επενδύσεις ύψους ενός δισ. δολαρίων
  «Τι ήρθαµε να κάνουµε εδώ, Ανδρέα;». Με οξύ εντερικό πρόβληµα ο Γιάννης Αλευράς διαµαρτύρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ το τζιπ που τους µεταφέρει κάνει συνεχώς κύκλους στην έρηµο, χιλιόµετρα µακριά από την Τρίπολη της Λιβύης. Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Μάνος Καφετζόπουλος, που µετέχουν επίσης στην αποστολή, είναι περισσότερο υποµονετικοί. Οι Λίβυοι θα τους περιφέρουν επί ώρες – για λόγους ασφαλείας – µέχρι να καταλήξουν στη θρυλική σκηνή, όπου ο συνταγµατάρχης Καντάφι τούς υποδέχθηκε αγέρωχος µε στρατιωτική στολή εκστρατείας.

  Είναι το 1977 και ο Καντάφι έχει κιόλας οκτώ χρόνια στην εξουσία – την οποία κατέλαβε ανατρέποντας τον βασιλιά Ιντρίς, ενώ αυτός παραθέριζε στα Καµένα Βούρλα. Το ερώτηµα του Αλευρά απαντήθηκε από τη θέρµη των συζητήσεων που ακολούθησαν. Ο Ανδρέας Παπανδρέου από την εποχή της δικτατορίας και του ΠΑΚ φλέρταρε µε τα αντιαποικιακά κινήµατα της Ανατολικής Μεσόγειου. Και µετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θέλει να παίξει ρόλο στο Κίνηµα των Αδέσµευτων, που ανατέλλει εκείνη την εποχή. Στη Λιβύη επίσης είχε την έδρα της η Γραµµατεία των Σοσιαλιστικών Κοµµάτων των Ανατολικής Μεσογείου.

  Στην πραγµατικότητα η επίσκεψή του έγινε σε συνεννόηση µε τον Γιάσερ Αραφάτ, που στηρίζεται εκείνη την εποχή στα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Ο Καντάφι ωστόσο είχε ήδη σχέση µε την Ελλάδα. Είχε φοιτήσει στη Σχολή Ευελπίδων και µιλούσε καλά αγγλικά και λίγα ελληνικά.

  Η επίσκεψη στη Λιβύη µάλλον ικανοποίησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αν και τα επόµενα χρόνια οι επαφές θα περιοριστούν στα πλαίσια των σοσιαλιστικών φόρουµ της περιοχής.

  Ωστόσο, από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης του 1981 θα ήταν η τοποθέτηση του Μάνου Καφετζόπουλου πρεσβευτή – εκ προσωπικοτήτων – στη Λαϊκή Σοσιαλιστική Λιβύη Αραβική Τζαµαχιρία – ∆ηµοκρατία των Μαζών όπως είναι το πλήρες λογότυπο του καθεστώτος.

  Είναι η εποχή κατά την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου υπολογίζει ακόµη στα πετροδολάρια των Αράβων για να ενισχύσει την αυτονοµία του από τη ∆ύση. Σε αυτό το πλαίσιο τον Σε πτέµβριο του 1984 επισκέπτεται, ως πρωθυπουργός πλέον, τον Καντάφι. Μέλος του πληρώµατος του αεροσκάφους της Ολυµπιακής είναι µια αεροσυνοδός που αργότερα θα γίνει πολύ γνωστή: η ∆ήµητρα Λιάνη. Η ίδια δύο δεκαετίες αργότερα θα επισκεφθεί τον συνταγµατάρχη στη σκηνή του ως… δηµοσιογράφος τηλεοπτικού σταθµού. Ηταν µια σπαρταριστή εικόνα. Κάθονται σε πλαστικές καρέκλες σε τόση απόσταση – για λόγους σεβασµού – ώστε ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίµ δυσκολεύεται να τους χωρέσει το πλάνο. Ο Καντάφι µε µια… µυγοσκοτώστρα στο χέρι χτυπάει έντοµα που περιφέρονται.

  «Οι καµήλες απέξω µαζεύουν µύγες και µε ενοχλούν», θα εξηγήσει.

  Αν και µονοήµερη, η ελληνολιβυκή συνάντηση του 1984 έδειχνε να έχει προοπτικές. Επισήµως, οι δύο ηγέτες θα συµπέσουν στην επιδίωξη να αποµακρυνθούν όλα τα ξένα στρατεύµατα από την περιοχή της Μεσογείου και θα ανταλλάξουν επαναστα τικές φιλοφρονήσεις. Ο Ανδρέας χαρακτήρισε τον συνταγµατάρχη ελευθερωτή και µεγάλη φυσιογνωµία της εποχής. Ο Καντάφι τον χαιρέτισε ως µεγάλο λαϊκό ηγέτη. Στο παρασκήνιο, όµως, οι δύο αποστολές δυσκολεύονται να συνεννοηθούν. Μόνο ουσιαστικό κέρδος είναι ότι από τότε η Λιβύη θα ψηφίζει υπέρ της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το Κυπριακό.

  Στην κυβέρνηση µιλούν για ένα δισεκατοµµύριο δολάρια σε επενδύσεις στην Ελλάδα που πρόβλεπε η διακρατική συµφωνία µε τον γενναιόδωρο συνταγµατάρχη. Κανείς δεν ήξερε ότι η συµφωνία δεν ήταν παρά ένα απλό χαρτί, το οποίο οι Λίβυοι υπέγραψαν µόλις την τελευταία στιγµή στο αεροδρόµιο. Η διακήρυξη του πρωθυπουργού Τζαλούντ, «σας εξετάσαµε, σας δοκιµάσαµε και σας εµπιστευόµαστε», είχε επαρκές επαναστατικό περιεχόµενο αλλά ελάχιστα οικονοµικό. Από εκείνη την επίσκεψη έµεινε µόνο το Πράσινο Βιβλίο που έφεραν µαζί τους τα µέλη της αποστολής. Παρά τα αντιθέτως λεγόµενα, ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε προβληµατισµένος. Στην πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ διαλύει τις ψευδαισθήσεις.

  Εκφράζει την απογοήτευσή του από την προσωπική επαφή του µε αυτόν τον «βασιλιά φιλόσοφο», όπως χαρακτηρίζει τον Καντάφι. Του αναγνωρίζει τις αλλαγές που έφερε στην κοινωνία της Λιβύης, αλλά προβλέπει ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί η οικονοµική συµφωνία. Ο λόγος; Ο συνταγµατάρχης θέτει δύο όρους: να εµφανιστεί στη Βουλή των Ελλήνων και να βγάλει λόγο σε µεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα. «Τελειώσαµε µε τον Καντάφι», κατέληξε.

  Η ΡΗΞΗ. Με την αλλαγή κυβέρνησης το 1989, από τις ελληνολιβυκές σχέσεις έµειναν µόνο οι φαιδρές εκθέσεις παρακρατικών µηχανισµών της εποχής Μητσοτάκη για εκπαίδευση των«τροµοκρατών»του…

  ΠΑΣΟΚ στη Λιβύη. Μετά το 1993 η κατάσταση της υγείας του και η αλλαγή στη θεώρηση των πραγµάτων δεν επιτρέπουν στον Ανδρέα να ανοίξει εκ νέου λογαριασµούς µε τη Λιβύη.

  Θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναπάει έλληνας υψηλός αξιωµατούχος στην Τρίπολη. Εκτός από την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας επί των ηµερών του Κώστα Καραµανλή, στην πραγµατικότητα η επανασύνδεση Ελλάδας – Λιβύης έγινε µόλις το περασµένο καλοκαίρι, πάλι από έναν Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πήγε στη σκηνή του συνταγµατάρχη επικεφαλής κυβερνητικού κλιµακίου. Εκτός από την υπόσχεση ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα, του πήγε και ένα αυτόγραφο σε µια αναµνηστική φωτογραφία από την Ελούντα. Η προσέγγιση θα επαναβεβαιωθεί το φθινόπωρο µε µια νέα συνάντηση στο περιθώριο της σύσκεψης του Αραβικού Συνδέσµου στη Λιβύη. Ο,τι όµως και αν συµφωνήθηκε, δεν ήταν γραφτό να υλοποιηθεί. Η τελευταία, µάλλον αµήχανη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για το καθεστώς του συνταγµατάρχη περιλαµβάνει τη λέξη δικτατορία.

  Είχε θέσει ως όρο µιας οικονοµικής συµφωνίας να µιλήσει σε συγκέντρωση στην Αθήνα

  Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ τον είχε αποκαλέσει «ελευθερωτή και µεγάλη φυσιογνωµία της εποχής»

  Πυρετός στην Ελούντα µε τον Μιτεράν

  Δύο ΜΗΝΕς µετά την επίσκεψη του Ανδρέα Παπανδρέου στην Τρίπολη το 1984, ο Κώστας Τσίµας, γενικός γραµµατέας του υπουργείου ∆ηµόσιας Τάξης και απολύτως έµπιστος του πρωθυπουργού, καλείται στο Μέγαρο Μάξιµου και του ανατίθεται µια ειδική αποστολή: η ασφάλεια του Καντάφι στην… Κρήτη.

  Στις 15 Νοεµβρίου 1984, το ξενοδοχείο «Ελούντα», που µόλις έχει κλείσει για τον χειµώνα, θα ανοίξει επειγόντως για να υποδεχθεί τον συνταγµατάρχη και τον πρόεδρο της γαλλικής δηµοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν.

  Ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνοντας επίδειξη διπλωµατικής δεξιοτεχνίας βάζει στο ίδιο τραπέζι δύο ηγέτες που βρίσκονται αντιµέτωποι µε τα όπλα στο Τσαντ.

  Εχοντας µαζί του ογδόντα γυναίκες σωµατοφύλακες, ο Καντάφι ήταν πολύ εριστικός συνοµιλητής, όπως διηγήθηκε ο Τσίµας αργότερα.

  «Ο Ποµπιντού ήταν πιο σοσιαλιστής από εσένα, που υποστηρίζεις έναν φασίστα στο Τσαντ», είπε στον Μιτεράν.

  Για ένα ολόκληρο βράδυ ο Παπανδρέου πηγαινοέρχεται στους διαδρόµους του ξενοδοχείου από τη µία αποστολή στην άλλη µέχρι να δώσουν τα χέρια.

  Η επιτυχής µεσολάβηση της ελληνικής κυβέρνησης δυσαρεστεί ακόµη περισσότερο τους Αµερικανούς, µε τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ακόµη να βρει σηµεία ισορροπίας. Αλλά ο ελληνολιβυκός άξονας παραµένει. Μετά την εκλογική νίκη του 1985, ο Καντάφι θα στείλει συγχαρητήρια επιστολή στον Ανδρέα Παπανδρέου και επαναβεβαιώνει τον κοινό στόχο για «την τελική νίκη του σοσιαλισµού». ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙςμος. Ο έλληνας πρωθυπουργός απάντησε µε ανάλογη θέρµη και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφτεί την Αθήνα ο συνταγµατάρχης. Αλλά στην ουσία τον παραπέµπει στις ελληνικές καλένδες, σηµειώνοντας: «Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας που γνωρίζετε τόσο καλά θα αναλάβει σε εύθετο χρόνο την πρωτοβουλία για τον διακανονισµό». Είναι προφανές ότι η ιδέα της επίσκεψης δεν τον ενθουσιάζει. Η βόµβα στο αεροσκάφος της TWA επιδεινώνει το 1986 τις σχέσεις του Καντάφι µε τους ∆υτικούς, οι οποίοι βοµβαρδίζουν τη Λιβύη. Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την επίθεση, αλλά η κυβέρνηση είναι προσεκτική. Καθώς η Ελλάδα µετέχει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Καντάφι στέλνει στην Αθήνα τον υφυπουργό Αχµέτ Σαχάτι για διαβουλεύσεις. Αλλά η διατύπωση της ελληνικής πρόθεσης για µεσολάβηση δεν τον ικανοποιεί και ο Σαχάτι επιστρέφει µεσάνυχτα από το αεροδρόµιο για να δώσει συνέντευξη Τύπου και να… διαµαρτυρηθεί. Εκνευρισµένος ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει εντολή στον Θανάση Τσούρα να τον συλλάβει και να τον βάλει στο αεροπλάνο ξηµερώµατα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s