O Ορθόδοξος θεός είναι σαδιστής;

Η τρομοκρατία της ορθόδοξης Κόλασης

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Η Ορθόδοξη Εκκλησία χρησιμοποίησε την τρομοκρατία του κοπαδιού των πιστών της σε ακραίο βαθμό, προκειμένου ο κλήρος να χειραγωγήσει τις δυστυχισμένες λαϊκές μάζες που από γεννησιμιού τους σημαδεύτηκαν με τον ακούσιο νηπιοβαπτισμό τους-διακωμώδηση του μυστηρίου-ως δεδομένα θύματα για άρμεγμα από το ιερατείο. Η Κόλαση είναι το υπέρτατο όπλο αυτής της τρομοκρατίας, το πειστικότερο επιχείρημα για να ιερολογούνται οι κηδείες, για να ανθεί η βιομηχανία των μνημοσύνων και για να πείθονται οι γριές και οι πιο φοβητσιάρηδες από τους γέρους, ειδικά οι μοναχικοί και οι άκληροι, να κληροδοτούν περιουσίες στο παπαδαριό.

Αν πιστέψουμε τους ορθόδοξους δεσποτάδες ο θεός που εμπορεύονται στην εγχώρια, σχεδόν μονοπωλιακή, θρησκευτική αγορά είναι σκληρόκαρδος σαδιστής. Σε χώρες όμως πιο ανεκτικές και πλουραλιστικές θρησκευτικά οι Εκκλησίες τους προβληματίζονται και βελτιώνουν τα προϊόντα τους. Ο Αγγλικανός πριμάτος π.χ., δέχτηκε πως ο καταστροφικός σεισμός στη Ν.Α. Ασίας με τα δεκάδες χιλιάδες θύματα επιτρέπει ή και επιβάλει τις αμφιβολίες για τον Θεό (Ελευθεροτυπία, 5.1.’05) και ο ομόδοξός του αρχιεπίσκοπος Ν.Αφρικής ο Νομπελίστας Ντέσμοντ Τούτου, όταν αρρώστησε από καρκίνο, ανακοίνωσε δημόσια τις αμφιβολίες του για το πώς δρα το θείο. Ο δημόσιος υπάλληλος Διονύσης Ρούσας όμως, Μακεδονομάχος από τα Κούκουρα της Ηλείας, αποσπασμένος με αντικανονική μετάθεση από την Αλεξανδρούπολη δεσπότης Θεσσαλονίκης, απέδωσε το τσουνάμι σε «δυσμένεια του Θεού» (Αυγή 6.1.’05). Είχε προηγηθεί ο Ναζιστής αρχιεπίσκοπος Χρήστος Παρασκευαϊδης που χρέωσε την πτώση των δίδυμων πύργων σε «οργή Θεού» (Μ.Παπουτσάκη, «Κ. Ελευθεροτυπία», 30-9-2001), δήλωση που μετά την κατακραυγή και την ταύτισή του με φανατικούς ισλαμιστές έτρεξε μετά να ανασκευάσει.

Επειδή η αντίληψη του σατανικού θεού που δολοφονεί ακόμη και νεογέννητα είναι τόσο διαδεδομένη, αξίζει να την σχολιάσουμε, αφού πρώτα υποστηρίξουμε χωρίς καθόλου να υπερβάλλουμε, πως αν ο ορθόδοξος θεός είναι υπεύθυνος για σεισμούς, λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς όπως τον χρεώνει η Εκκλησία, θα έπρεπε αυτή ως νόμιμη εκπρόσωπός του να καταβάλει στα θύματά του χρηματική αποζημίωση. Καιρός είναι κάποιοι να ξεκινήσουν με αγωγές κατά του ιθαγενούς θεού και των παπάδων του, όπως συνέβη, έστω και χωρίς τύχη, στο πρόσφατο παρελθόν στην Ιταλία, στη Ρουμανία και στις ΗΠΑ, εκεί μάλιστα από Γερουσιαστή.

Με αφορμή τον πόλεμο των ταυτοτήτων ο κ. Παπαθεμελής (τ.Χ.Δ, τ.ΕΔΗΚ, τ.ΠΑΣΟΚ, μετά ΝΔ και τέλος με δικό του κόμμα), δήλωσε πως «δεν υπάρχει περίπτωση συγκρουσθέντος με την Εκκλησία που να μην είχε κακό τέλος» («Εξουσία», 7-9-2000). Είναι φανερό ότι ο κ. Παπαθεμελής υπονοούσε πως ο Θεός θα τιμωρήσει στην παρούσα ζωή με «κακό τέλος» τον κ. Σημίτη των άθεων αστυνομικών ταυτοτήτων. Ο ίδιος ο Χριστός όμως, οι Απόστολοί του και εκατομμύρια αθώων είχαν βασανιστικό τέλος, ενώ αναρίθμητοι παλιάνθρωποι είχαν εύκολο θάνατο.

Το να υποστηρίζει λοιπόν κανείς πως το τέλος του καθ’ενός σχετίζεται με τις πράξεις του, δυσφημεί το Θείο που το εμφανίζει ανίκανο να μοιράσει δυό γαϊδάρων άχυρα. Η αντίληψη αυτή οδηγεί χιλιάδες κουτοπόνηρα ανθρωπάκια στο να κάνουν μερικές ψευτοκαλοσύνες ή να εξαντλούνται σε τυπολατρίες, ευελπιστώντας πως έτσι θα εξαγοράσουν τη θεία εύνοια. Ποδοσφαιριστές, ντοπαρισμένοι ολυμπιονίκες λαϊκοί τραγουδιστές κ.λ.π. κοκορεύονται δημόσια ότι κάνουν τον σταυρό τους, ή ανάβουν το κεράκι τους και ο Θεός τους ανταποδίδει νίκες και σουξέ. Πολλοί που επιβιώνουν από κάποιο ατύχημα, δηλώνουν με τη σιγουριά του υποκριτή, του εγωϊστή ή του κουτού, πως τους έσωσε αυτοπροσώπως η Παναγία, προσβάλλοντας αυτούς που σκοτώθηκαν. Δεν μας εξηγούν ούτε πως το γνωρίζουν, ούτε γιατί ο Θεός τους επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση. «Ανεξερεύνητες οι βουλές του Υψίστου», απαντούν οι εκπρόσωποί του, όταν τους θέσεις κάποιο ερώτημα σχετικά με τις παρεμβάσεις του θείου. Δημοφιλής Κύπριος αρχιμανδρίτης που κατηγορείτο για ομοφυλοφιλία και έπασχε από AIDS, το οποίο όπως ισχυριζόταν κόλλησε από μεταγγίσεις αίματος ή από ανθρωπιστική επικοινωνία με τοξικομανείς, απέδωσε το πάθημά του στο θεό που «μας δοκιμάζει για να μας εξαγνίσει«. Ο εν λόγω αρχιμανδρίτης στη συνέχεια αυτοδιορίστηκε πρέσβυς του Βυζαντίου στην Κύπρο.

Η Ορθοδοξία εμφανίζει τον θεό της ως σαδιστή, που διαθέτει τεράστια γκάμα βασανιστηρίων για τους ανυπάκουους δούλους του, τους οποίους διαβιβάζει μετά θάνατον στο βασίλειο του άγγελου του σκότους. Στο «Μέγα Ευχολόγιον», ο ουράνιος τύραννος, περιγράφεται ως «επιφέρων εις πάσας τας γενεάς των ανθρώπων πληγάς, δεινά και μάστιγας» ενώ «όν αγαπά…παιδεύει, μαστιγώνει δε πάντα υιόν όν παραδέχεται». Οι αμαρτωλοί, δηλαδή όσοι δεν νηστεύουν, ή δεν εκκλησιάζονται, ή δεν εξομολογούνται, οι «αιρετικοί«, οι φιλήδονοι κ.λ.π. θα αντιμετωπίσουν απίστευτες αιώνιες τιμωρίες. Σ’αυτούς προστίθενται κατά τον άγιο Κυρηνείας όσοι ψήφισαν ναι στο σχέδιο Ανάν (Βήμα, 22-4-’04). Από τις τιμωρίες αυτές εξαιρούνται οι αιμοσταγείς βυζαντινοί αυτοκράτορες και πατριάρχες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται εκ δεξιών του θεού στον Παράδεισο. Η ορθόδοξη εικονογραφία έχει να επιδείξει αφθονία εικόνων στις οποίες απεικονίζονται οι αμαρτωλοί με αδαμιαία περιβολή να ψήνονται, να μαστιγώνονται και να ξεσκίζονται από δράκοντες και δαίμονες, απεικονίσεις οι οποίες εικονογραφήθηκαν από αγιογράφους που έχρηζαν στενής ψυχιατρικής παρακολούθησης. Εκατομμύρια πιστών για αιώνες, στερήθηκαν υπό το κράτος ψυχολογικής βίας φυσιολογικές απολαύσεις, κατέστρεψαν τη ζωή τους και κατάντησαν υστερικοί και φοβικοί, προκειμένου να γλυτώσουν από την μεταθανάτια πύρινη κόλαση, που υποτίθεται πως περιμένει τους ερωτικούς ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες που μαζί με τους κρυφοομοφυλόφιλους αποτελούν τον κύριο κορμό της πελατείας της Εκκλησίας. Μια από αυτές τις εικόνες βρίσκεται σε εκκλησία της Καστοριάς και απεικονίζει την τιμωρία μιας πόρνης, την οποία η «θεία» δικαιοσύνη υποβάλλει μέσω δαιμόνων σε φρικιαστικά σεξουαλικά βασανιστήρια. (Περ.»Αρχαιολογία», τ.10, Σ.Τρωιάνος, Δ.Ναλπάντης). Κρεμασμένη από τα δεμένα της χέρια και γυμνή δέχεται στο αιδοίο της την αιχμή ενός μυτερού εργαλείου που χειρίζεται ένας διάβολος με ουρά. Στην ίδια εκκλησία, ο αγιογράφος, ξεδιπλώνει τα σεξουαλικά του απωθημένα. Ένας διάβολος απλώνει το ένα του χέρι στο αιδοίο μιας γυμνής γυναίκας ενώ ένα φίδι σφίγγει το κορμί της αμαρτωλής. Με φίδια γύρω από τα γυμνά τους σώματα, βασανίζονται και οι αμαρτωλοί του εξωνάρθηκα της αγιορείτικης μονής Δοχειαρίου (1568, εικ. 2), καθώς και οι φιληδονες της αγίας Πελαγίας Βιάννου (εικ.1). Υπάρχουν όμως απεικονίσεις της Κόλασης πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Έτσι ο ανατρεπτικός Λευκορώσος ζωγράφος Άλες Πούσκιν, έβαλε στο εκκλησάκι του χωριού του στο πρόσωπο των αμαρτωλών που ψήνονται στην Κόλαση και την μορφή του ορθόδοξου Έξαρχου Φιλάρετου («Αυγή», 29-12-2002).

Η εκφοβιστική εικονογραφία έρχεται να συμπληρωθεί από τους δράκοντες και τα θηρία της «Αποκάλυψης», ενός τρομοκρατικού βιβλίου που μέχρι και τον 5ο αιώνα δεν περιλαμβανόταν στον κανόνα της Κ.Διαθήκης και η βυζαντινή Εκκλησία δεν τόλμησε να το θέσει σε λειτουργική χρήση. Πανικόβλητος ο κοσμάκης παραλογίζεται και χρηματοδοτεί την φάμπρικα των μνημοσύνων που έστησε το παπαδαριό, περιμένοντας από μητροπολίτες σαν τον «γνωστό στους εκκλησιαστικούς κύκλους και ως «μνημοσυνάκια»….που έχει ρημάξει τα τυχερά…» («Ποντίκι», 13.10.’05), να αναρπάσουν από το αιώνιο πυρ τους πεθαμένους συγγενείς τους.

Τα μαρτύρια του Πλούτωνα ωχριούν μπροστά σ’αυτά της Κόλασης που περιγράφει ο αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Βασιλόπουλος ιδρυτής της φονταμενταλιστικής «ΠΟΕ» και του οργάνου της του «Ορθόδοξου Τύπου», προτού μάλιστα την επισκεφθεί και ο ίδιος, βασιζόμενος στις συμβολικές-όπως εξηγεί-περιγραφές των Ι.Κειμένων. Αφορμή για την συγγραφή του «Πως είναι η Κόλασις«, στάθηκε όπως γράφει ο ίδιος μια εργατριούλα, που φορούσε «παντελόνια στενά και ψαράδικα», είχε «κοιλιά και ομφαλό έξω», «μάτια λάγνα και πονηρά που επρόδιδαν πολλά» και έλεγε «λόγια ελεύθερα και σόκιν πολλά«. Προσπάθησε μάταια να την πείσει πως ο δρόμος της οδηγούσε στην Κόλαση, οπότε για να βοηθήσει τις αμαρτωλές υπηρέτριες συνέγραψε το πόνημά του όπου προειδοποιεί: «Σ’αυτήν την λίμνην λυώνουν και τα σκληρότερα μέταλλα από την μεγάλη ζέστη που αναπτύσσεται με το θειάφι. Σκέψου τι φρίκη! Τι δυστυχία θα είναι εκεί!». Το έργο κοσμείται με σαδιστικές εικόνες θεϊκής κακότητας (θεόγυμνοι αμαρτωλοί δεμένοι χειροπόδαρα μέσα στη φωτιά κ.λ.π.) και είναι πράγματι αξιοπερίεργο ότι κανένας εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη για τρομοκράτηση και εξαπάτηση αφελών, για προσβολή της δημόσιας αιδούς και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για εξύβριση των θείων, αφού όπως προκύπτει από τον φιλιππικό ο θεός των ορθοδόξων εκτός από ανώμαλος σαδιστής είναι και άδικος, βασανίζοντας «Μασώνους, Γιαχωβάδες, Ροταριανούς, Ευαγγελικούς» και γενικά ανθρώπους που υπέπεσαν σε ασήμαντα παραπτώματα. Η Ορθοδοξία δυσφημεί το θεό της, εμφανίζοντάς τον να συναγελάζεται στον Παράδεισο με σαδιστές αγίους Κωνσταντίνους, Νίκωνες, Θεοδόσιους, Ιουστινιανούς, Όλγες, Πουλχερίες, Νικόλαους, Νικόλαους και Αλεξάνδρες, Βλαδίμηρους, Κύριλλους κλπ ενώ στα φοβερά υπόγειά του τυραννιούνται ναζιάρες μοδιστρούλες που φορούσαν τάγκα στην πλαζ.

Ο Μπέρτραντ Ράσσελ στο περίφημο «Γιατί δεν είμαι Χριστιανός» (1927), μας καλεί να συγκρίνουμε τον ήπιο λόγο του Σωκράτη με τον εκφοβιστικό λόγο του Χριστού, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στα επίσημα Ευαγγέλια, όπου απειλεί με τις φωτιές της Κόλασης και καλεί όσους μπαίνουν σε πειρασμό να βγάλουν ή να κόψουν το ένοχο μάτι ή χέρι, ή να αυτοευνουχιστούν, προκειμένου να σώσουν την ψυχή τους. Ο ίδιος εξηγεί πολύ πειστικά πως δεν μπορεί να πιστέψει σε έναν θεό που απειλεί με μόνιμες φρικτές τιμωρίες τους δήθεν «αμαρτωλούς». Για να πάμε λίγο πιο πέρα από αυτά που είπε ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο αυτά τα απερίσκεπτα λόγια των Ευαγγελιστών, αν όντως γράφτηκαν ή και ειπώθηκαν έτσι και δεν είναι οι συνηθισμένες παπαδίστικες πλαστογραφίες, είναι υπεύθυνα για τις εκτυφλώσεις και τους ακρωτηριασμούς των αμαρτωλών εκείνων που επιβουλεύονταν τη βυζαντινή και την τσαρική εξουσία.

Τα σχετικά με την εκδήλωση της θείας Δίκης είναι λίγο μπερδεμένα. «…ούτε ο Υιός», αν και Θεός κατά την Ορθοδοξία, «παρά μόνο ο Πατέρας» (Μάρκος, 13.32), δεν γνωρίζει την ώρα της Κρίσης. Προοδευτικοί θεολόγοι για να απαλύνουν την Κόλαση, την περιγράφουν ως διακοπή της επικοινωνίας της ψυχής με τον Δημιουργό, αφού η παραδοσιακή θέση της Εκκλησίας είναι τόσο τρομακτική, που απορρίπτεται στην εποχή μας από τα νοήμονα μέλη της. Αντίθετα ο Χουντόδουλος φαίνεται πως πίστευε στην πύρινη τιμωρία γι’αυτό προσπαθούσε να παρατείνει τη ντόλτσε βίτα του όσο μπορούσε, καλυπτόμενος με «απίστευτα μέτρα ασφαλείας»: «Θωρακισμένος σαν αστακός κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση», με «7 σωματοφύλακες ασπίδα», «θωρακισμένη Chrysler…και συνοδευτικό αυτοκίνητο ασφαλείας με συμβατικές πινακίδες» («Espresso», 6-2-2003). «Πλάϊ του θα διακρίνετε …τους γεροδεμένους άντρες…να σπρώχνουν…» (Νικόδημος τ.Αττικής, «Νέοι Άθρωποι», 30-1-’04). H Kράϊσλερ τελικά έγινε παλιοσίδερα σε κάποιο ατύχημα, αλλά ο διάδοχος του Παρασκευαϊδη ο κ.Λιάπης της Βουλιαγμένης από τις Στανιάτες στις όχθες του Βουργένι, δεν ντράπηκε να ανακοινώσει για να τον ξεμπροστιάσει, πως τάχα αυτός την εκποίησε υπέρ των φτωχών.

Η «Αυγή», το 2005 είχε απαριθμήσει κάποιους φόβους «που στοιχειώνουν την Αρχιεπισκοπή» (Αττικής Παντελεήμων, μοναχός Βαβύλης , Ιεροσολύμων Ειρηναίος), αλλά διευκρίνιζε για τον Παρασκευαϊδη: «Όχι, την ‘μικρή Λουλού’ της Θεσσαλίας δεν την φοβάται. Προς το παρόν τουλάχιστον» (Αν.Αν., 3.7.’05).

Οι θωρακισμένες λιμουζίνες όμως, οι «γεροδεμένοι» σωματοφύλακες και τα κλεμμένα μοσχεύματα δεν έσωσαν τον αρχιεπίσκοπο του «κουσουριού» από αυτό που έτρεμε. Το ραντεβού με το θεό του. Υποψιάζομαι πως αν οι ορθόδοξες περιγραφές ίσχυαν θα τύχαινε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, πολλών βαθμών Κελσίου. Ευτυχώς γι’αυτόν και για τους όμοιους του, η Κόλαση όπως την περιγράφουν, υπάρχει μόνο στην κερδοφόρα τρομοπροπαγάνδα τους.

Y.Γ.
Γιώργος Ζαμπέτας «Η Κόλαση»

Διαβάστε επίσης: Θρησκεία, η ιδεολογία του Κενού και ο Φόβος

This entry was posted in «Ιερές» Γραφές, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

43 Responses to O Ορθόδοξος θεός είναι σαδιστής;

 1. Ο/Η rodia λέει:

  Ενας «ξυπόλητος δικηγόρος» θα μας έβγαζε ασπροπρόσωπους, αλλά στη χώρα μας δεν υπάρχει ούτε ένας -δυστυχώς…

 2. Παράθεμα: Tweets that mention O Ορθόδοξος θεός είναι σαδιστής; « Ροΐδη Εμμονές -- Topsy.com

 3. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  Δεν ξερω αν σου κανω ποδαρικό. Θα πω οτι εχεις κανει ενα ποτ-πουρι κακιων, έναν αχταρμα θεολογικων θεμάτων, εκκλησιαστικών θεμάτων, εκκλησιολογικών θεμάτων, και ανθρωπολογικών θεματων απλα για να στηριξεις το δογμα που εχεις προαποφασίσει ως σωστό.

  Το καθενα από αυτα τα φαινομενικά συναφή – στην ουσια ετεροκλητα θεματα – τα οποία ειναι και αντιφατικά μεταξυ τους ως τοποθετηση χρήζει διαφορετικής συζητησης που δεν πολυ έχω όρεξη να κανω. Αφ ενος γιατι ειναι χασιμο χρόνου αφου η παρουσα αναρτηση δεν αποτελει καταθεση ψυχης ή αφορμη για συζητηση αλλα ειναι ανάλογη εκεινων των blogs τα οποια μεμφεστε ενω στην ουσια είναι μεσοτοιχία με το μαγαζι σας και απλά πουλάνε διαφορετικό εμπορευμα. Αφ ετέρου ο μπατσος που βαραει τον συνταξιούχο των 500 ευρω – όσα παίρει ο πατέρας του – φοραει τη στολή εχοντας θαψει την συνειδηση του. Διαφορετικά θα ειχε πετάξει το γκλομπ και το κρανος και θα ειχε γινει κουλουρας στο Συνταγμα να οικτήρει οχι τοσο αυτους που το τρωνε αλλα αυτους που το δινουν.

  Αλλα επειδη τα κειμενα δεν γραφονται με αυτοματη γραφη και καποιος τα γραφει και καποιος τα δημοσιευει πεταγομαι και εγω ο θρησκοληπτος ελπίζοντας πως εκει που η επιστημη σηκώνει τα χερια να επεμβει και ο Θεός.

  Εν πασει περιπτωσει. Απλα 2-3 ερωτησεις γιατι μονιμως αυοπροσδιορίζεσαι με βαση αυτο που ΔΕΝ πιστευεις:

  Η αθεϊστική ερμηνεια του τσουναμι και των σεισμών ποιά είναι;

  Στις απεικονίσεις της κολασης γραφει πουθενα ρητως ότι ο εχων το μαγαζι με το λαχανοκηπο ειναι και ο εχων το μαγαζι με τον κλιβανο; Δηλαδη ότι Βασιλόπουλος έχει και τον Σκλαβενίτη;

  Ο ναζί-φούρναρης και ο εβραιος-σταχτη στην άλλη ζωη (αν υπαρχει) θα τρωνε αγαπημένα σαν να μην συνεβη τιποτα και η κτηνωδία του ενός εξαργυρωνεται (σχηματικα) το ίδιο με το μαρτυριο του άλλου; Και αν δεν υπαχει ζωη γιατι να μην θεωρησουμε τον ναζι τον έξυπνο της παρεας που τσεπωσε το παραδακι του ηλίθιου του εβραίου;
  (Αυτό πιστευετε και για αυτό σας βγαζουν οι… κακοήθεις το όνομα ότι γουσταρετε Νεα Ταξη, που τρεφεται από τον κανιβαλισμο των αδυνατων, αφου φαγωμεν, πίωμεν αύριο γαρ αποθνησκωμεν).

  Τέλος, υπαρχει κατι σαν το American Dream που ισχυριζεται οτι οι ανθρωποι στην γη θα ζουνε με βαση ενα συγκεκριμενο μοντελο μακαριοτητας; Και αφου ο Θεος ειναι ανυπαρκτος συνεπως η αδικία ειναι ανθρωπινο «κατόρθωμα». Σωστά;

  Η μηπως υποσυνειδητα βολευει να υπαρχει καποιος Θεός για να μπορουμε να του φορτωνουμε την δικη μας κακοδαιμονια και αδικία απαλλασσοντες εαυτους από τις ευθύνες μας; Και τελικα διαφοροι τύποι με εμμονη στην αθεία βιώνουν την προσωπική τους Οδύσσεια περιφεροντας εαυτούς γυρω γυρω από την Ιθάκη σε μια μοιρα που τους εχει καταδικάσει το υποσυνειδητό τους (για να τα πω και λίγο Φροϋδικά).

  • Ο/Η Αντώνης λέει:

   «Η αθεϊστική ερμηνεια του τσουναμι και των σεισμών ποιά είναι;»

   Αυτή που είναι και των υπολοίπων φυσικών φαινομένων των οποίων τους μηχανισμούς αγνοείς: Η επιστημονική.

 4. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Μιά φοβερή εμπειρία…πήγα στην Κόλαση και την είδα !

  Γέροντας Αμβρόσιος της Μονής Δαδίου Κάποτε πού ήταν στην Αιδηψό καί έκανε μπάνια, ξυπνούσε άπό τίς 3 τά χαράματα καί προσευχόταν. Ενα πρωί διηγήθηκε ότι τήν προηγούμενη βραδιά τόν επισκέφθηκαν γνωστοί κεκοιμημενοι, οί όποιοι τού έδωσαν τά ονόματα τους, γιά νά προσευχηθεί.Ενας άπό αυτούς κάθισε…
  Jul-15 – 2010 | More ->

 5. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Διήγηση Γέροντα: » ενώ ήμουν μόνος στο δωμάτιο εμφανίστηκε ένας μοναχός. Βγήκαμε, λοιπόν, στο μπαλκόνι και καθίσαμε, για να μιλήσουμε. Κάπου 15 λεπτά μιλούσαμε και του είπα για τα χειρουργεία και για τον λίθο στο νεφρό. Τότε ο μοναχός μου είπε:

  Είμαι ο Άγιος Νεκτάριος και ήρθα να σε ιδώ. Είμαι φιλάσθενος και παρέδωσα την ψυχή μου στο « Αρεταίειο», άντεξα τις συκοφαντίες και την ασθένεια κάνοντας υπομονή. Ο Θεός μου έδωσε χάρη μεγάλη για την υπομονή, που έκανα. Αυτά μού είπε ο Άγιος, με άγγιξε, και έφυγε…

  Φεύγοντας ο Άγιος Νεκτάριος μού ήρθε διάθεση ούρησης και ούρησα σε ένα μικρό λεκανάκι. Τότε βγήκε μαζί με τα ούρα και πέτρα σε μέγεθος πορτοκαλιού. Τότε με μία χαρτοπετσέτα την πήρα και την έβαλα στο συρτάρι του κομοδίνου.Την επόμενη θα γινόταν ή εγχείριση

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:RuVlWCk5pnwJ:www.kivotoshelp.gr/pages/pAmbrosiosLAZ.htm+%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%9A%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B1&cd=4&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

 6. Ο/Η Ιορδάνης Ντερμπεντέρογλου λέει:

  Παίσιος

  Γέροντα, πως είναι η κόλαση;

  – Θα σου πω μια ιστορία που έχω ακούσει:

  Κάποτε ένας απλός άνθρωπος παρακαλούσε τον Θεό να του δείξει πως είναι ο Παράδεισος και η κόλαση.

  Ένα βράδυ λοιπόν στον ύπνο του άκουσε μια φωνή να του λέει: «Έλα, να σου δείξω την κόλαση».

  Βρέθηκε τότε σε ένα δωμάτιο, όπου πολλοί άνθρωποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και στην μέση ήταν μια κατσαρόλα γεμάτη φαγητό. Όλοι όμως οι άνθρωποι ήταν πεινασμένοι, γιατί δεν μπορούσαν να φάνε. Στα χέρια τους κρατούσαν από μία πολύ μακριά κουτάλα. Έπαιρναν από την κατσαρόλα το φαγητό, αλλά δεν μπορούσαν να φέρουν την κουτάλα στο στόμα τους. Γι’ αυτό άλλοι γκρίνιαζαν, άλλοι φώναζαν, άλλοι έκλαιγαν …;

  Μετά άκουσε την ίδια φωνή να τού λέει: «Έλα τώρα να σου δείξω και τον Παράδεισο».

  Βρέθηκε τότε σε ένα άλλο δωμάτιο όπου πολλοί άνθρωποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι ίδιο με το προηγούμενο και στην μέση ήταν πάλι μια κατσαρόλα με φαγητό και είχαν τις ίδιες μακριές κουτάλες. Όλοι όμως ήταν χορτάτοι και χαρούμενοι, γιατί ο καθένας έπαιρνε με την κουτάλα του φαγητό από την κατσαρόλα και τάιζε τον άλλον.

  Κατάλαβες τώρα κι εσύ πώς μπορείς να ζεις από αυτήν την ζωή τον Παράδεισο;

 7. Ο/Η Παναγία η Σαρανταποδαρούσα λέει:

  Theoprovlitos έφα:

  1. «Η αθεϊστική ερμηνεια του τσουναμι και των σεισμών ποιά είναι;» 😆

  2. «Στις απεικονίσεις της κολασης γραφει πουθενα ρητως ότι ο εχων το μαγαζι με το λαχανοκηπο ειναι και ο εχων το μαγαζι με τον κλιβανο; Δηλαδη ότι Βασιλόπουλος έχει και τον Σκλαβενίτη; »

  3. «Ο ναζί-φούρναρης και ο εβραιος-σταχτη στην άλλη ζωη (αν υπαρχει) θα τρωνε αγαπημένα σαν να μην συνεβη τιποτα…»

  4. «…(Αυτό πιστευετε και για αυτό σας βγαζουν οι… κακοήθεις το όνομα ότι γουσταρετε Νεα Ταξη, που τρεφεται από τον κανιβαλισμο των αδυνατων, αφου φαγωμεν, πίωμεν αύριο γαρ αποθνησκωμεν).»

  5. «…ως τοποθετηση χρήζει διαφορετικής συζητησης που δεν πολυ έχω όρεξη να κανω.» (σύνολο λέξεων σχόλιου = 433 λέξεις… 😆 )

  6. «…Θα πω οτι εχεις κανει ενα ποτ-πουρι κακιων, έναν αχταρμα θεολογικων θεμάτων, εκκλησιαστικών θεμάτων, εκκλησιολογικών θεμάτων, και ανθρωπολογικών θεματων…» ( θεοπρόβλητος = θεολόγος, κοινωνιολόγος, ανθρωπολόγος)

  7. «(για να τα πω και λίγο Φροϋδικά).» Μελέτησε Φρόυντ, είναι ψυχαναλυτής κλπ.

  ….
  😆

  ….
  🙄

  • Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

   Σχιζοφρένεια

   Η σχιζοφρένεια είναι μία από τις σοβαρότερες ψυχικές διαταραχές και σχετίζεται με δυσφορία, αναπηρία και επιρεάζει τόσο την λειτουργηκότητα, όσο και το περιβάλλον του πάσχοντος. Αφορά το 1% του πληθυσμού και είναι νόσος οικουμενική, απαντάται δηλαδή σε όλες τις χώρες και σε όλους τους πολιτισμούς. Άνδρες και γυναίκες διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο. Συνήθως τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται κατά την εφηβεία και νωρίς στην ενήλική ζωή, χωρίς όμως να αποκλείεται η εμφάνισή τους σε οποιαδήποτε ηλικία.
   Οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια παρουσιάζουν προβλήματα στις νοητικές τους διαδικασίες. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε ψευδαισθήσεις, παραλήρημα, αποδιοργανωμένη σκέψη, και παράδοξο λόγο ή συμπεριφορά. Τα συμπτώματα της διαταραχής επηρεάζουν την ικανότητα του ατόμου να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους και συχνά οι πάσχοντες αποσύρονται από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει.

   Η ζωή σε ένα κόσμο που παραμορφώνεται από ψευδαισθήσεις και παραληρητικές ιδέες, τείνει να κάνει τους ανθρώπους με σχιζοφρένεια να αισθάνονται φοβισμένοι, αγχωμένοι και σε σύγχυση. Μπορεί να απομονωθούν και να φοβούνται τον κόσμο γύρω τους. Ως αποτέλεσμα, συχνά αποτραβιούνται, δείχνουν απόμακροι ή να ασχολούνται με πράγματα που μπορεί να μην είναι πραγματικά, μένουν ξάγρυπνοι, σε πολύ μεγάλη επαγρύπνηση και επιφυλακή ή παρουσιάζονται απαθείς. Αυτές οι ασυνήθιστες συμπεριφορές κάνουν τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα και μερικές φορές μπορεί και να τους φοβίσουν.
   Τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας μπορεί να είναι:
   •Ψευδαισθήσεις (αντιλήψεις χωρίς αντικείμενο προς αντίληψη, συνήθως «φωνές», αλλά και ψευδαισθήσεις οπτικές, αφής, όσφρησης κ.α.)
   •Παραληρητικές ιδέες (εξωπραγματικές πεποιθήσεις, παρά τα στοιχεία για το αντίθετο. Συνήθως είναι ιδέες δίωξης, αλλά και ιδέες συσχέτισης, επίδρασης κ.α.)
   •Αποδιοργανωμένη σκέψη (ανακοπή, λεπτολογία, εμμονη, φλυαρία, ασυναρτησία κ.α)
   •Αποδιοργανωμένη συμπεριφορά (διεγερση, συναίσθημα ακατάλλη προς τις περιστάσεις κ.α)
   •Μείωση της βούλησης και της πρωτοβουλίας

 8. Ο/Η Αρχιμανδρίτης λέει:

  Γέεννα του Πυρος

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Η Γέεννα είναι Βιβλική περιοχή που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη. Πρόκειται για τη «κόλαση» όπου θα τιμωρηθούν, μετά θάνατο, οι αμαρτωλοί. Η λέξη προέρχεται εκ του εβραϊκού «Γκε Χιννώμ» ή «Γκε Μπεν Χιννώμ» που σημαίνει «κοιλάδα του γιου του Εννώμ».
  Πρόκειται για βαθύ και στενό φαράγγι που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά τείχη της Ιερουσαλήμ που ενώνεται στα νότια της πόλης με την κοιλάδα του Ιωσάφατ. Κατά τους ειδωλολατρικούς χρόνους είχε στηθεί σ΄ αυτό το μέρος το τερατόμορφο χάλκινο άγαλμα του Μολώχ στο οποίο οι Ιουδαίοι πρρόσφεραν ως θυσία τα παιδιά τους. Ο Ιωσίας καταράσθηκε τη τοποθεσία αυτή ονομάζοντάς την Τοφέθ (=φρίκη), ο δε Ιερεμίας προείπε ότι εκεί θα τιμωρηθούν όλοι οι Ισραηλίτες που έχουν ασεβήσει, εξ ου και επεκράτησε η λέξη «γέεννα» ή «γέενα πυρός». Εκεί επίσης γίνονταν οι θανατικές εκτελέσεις και ρίπτονταν τα απορρίμματα της Ιερουσαλήμ

 9. Ο/Η Μίνως Κοιλιακού λέει:

  ANT1

  ΕΛEΝΗ Η ΠΟΡΝΗ, EΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

  Επεισόδιο 40

  Η Ελένη βλέπει τον Αχμέτ να παίζει χαρτιά και σκέφτεται κατά πόσο πρέπει να το πει στην Γκιούλ. Η μητέρα του Παύλου, η Μαρίζα, ακούει το γιο της να μιλά στο τηλέφωνο με την Ελένη και θορυβείται. Ο Άγγελος στη Λευκωσία ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας Αγαθαγγέλου. Η Μαρία, η μητέρα της Ελένης, βλέπει το γράμμα που έστειλε η Ελένη στη γιαγιά της.

  Η πιο συγκλονιστική παραγωγή της φετινής σαιζόν μόνο στον ΑΝΤ1. Η αληθινή ιστορία της Ελένης της πόρνης όπως την έγραψε η Αννίτα Νικολάου και διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες μεταφέρεται στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

  Ένα τολμηρό τηλεοπτικό εγχείρημα, μια ιστορία με στοιχεία αρχαίου δράματος, μια τραγική ηρωίδα που από τα 15 της χρόνια βουλιάζει στο βούρκο της πορνείας.

 10. Ο/Η Βελζεβούζης λέει:

  Xριστιανική Φοιτητική Δράσις

  Η αιώνια ζωή και η αιώνια κόλαση

  Το παρόν αποτελεί τμήμα μιας σειράς άρθρων στην κατηγορία του:
  Θεμελιώδη xfd.gr

  Το αποτέλεσμα της καθολικής κρίσης των ανθρώπων κατά τη δεύτερη παρουσία του Κυρίου είναι η αιώνια ζωή των δίκαιων, που τάχθηκαν στα δεξιά του δίκαιου Κριτή και άκουσαν το “δεύτε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν από καταβολής κόσμου”, και η αιώνια καταδίκη της κόλασης των αμαρτωλών, που στάθηκαν στο αριστερό του Κριτή και άκουσαν το “πορεύεσθε απ’ εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον το ητοιμασμένον τω διαβόλων και τοις αγγέλοις αυτού”. Και το “απελεύσονται ούτοι (οι αμαρτωλοί) εις κόλασιν αιώνιον, οι δε δίκαιοι εις ζωήν αιώνον” (Ματθ. κε’ 34, 41, 46). Όχι, δεν θα εξαφανιστούν οι αμαρτωλοί, όπως ισχυρίζονται οι Χιλιαστές, ούτε θα παιδευθούν μερικά χρόνια, οπότε τάχα θα μετανοήσουν και θα σωθούν, όπως φλυαρούν μερικοί άλλοι αιρετικοί. Κόλαση αιώνια είναι η ποινή και ο κλήρος των αμετανόητων αμαρτωλών και η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί τρομερές εικόνες για να παραστήσει το φρικτό της κόλασης. Την ονομάζει την κόλαση “πυρ το εξώτερον”, “σκώληκα ακοίμητο”, “λίμνην του πυρός καιομένη πυρί και θείω”, όπου “ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων” (Ματθ. η’ 12). Είναι, λοιπόν, κάτι το απερίγραπτα φοβερό. Και αυτό το φοβερό θα είναι αιώνιο και ατελεύτητο, χωρίς τέλος, χωρίς ελπίδα αλλαγής και βελτίωσης της κατάστασης των κολαζόμενων. Και η αιώνια ζωή είναι πάλι το αφάνταστα άξιο και λαμπρό και ευφρόσυνο. Είναι κατά την Αγία Γραφή “αμαράντινος της δόξης στέφανος”, είναι δόξα και τιμή και ευφροσύνη αιώνια, είναι θεία μακαριότητα, αφού είναι ζωή της βασιλείας των Ουρανών, όπου λάμπει και τέρπει ο Ήλιος της δικαιοσύνης Χριστός ο Θεός μας, ο βασιλιάς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων. Και όπως λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης· “ούτε τα αγαθά τα εν επαγγελίας τοις ευ βεβιωκόσι (σε αυτούς που έζησαν κατά Θεόν) προκείμενα τοιαύτα εστιν, ως εις υπογραφήν λόγου ελθείν (είναι δηλαδή απερίγραπτα)… ούτε μην η αλγεινή των πεπλημμεληκότων ζωή πρός τι των τήδε λυπούντων την αίσθησιν ομοτίμως έχει”. Ούτε δηλαδή μπορούμε και τη θλίψη των αμαρτωλών της κόλασης να παρουσιάσουμε με ανάλογη εικόνα από όσα μας συμβαίνουν εδώ στη γη, για να εννοήσουμε έτσι πόσο φρικτά είναι τα δεινά της κόλασης. Και σε άλλο μέρος ο ίδιος Πατήρ· “πυρ γαρ ακούων άλλο τι παρά τούτο νοείν εδιδάχθης (η φωτιά της κόλασης δηλαδή μη νομίζεις πως είναι όμοια με τη φωτιά που έχουμε εδώ στη γη)… πάλιν σκώληκά τις ακούσας μη διά της ομωνυμίας προς το επίγειον τούτο θηρίον αποφερέσθω τη διανοία”. Άλλο το σκουλήκι που βλέπουμε εδώ και άλλο το σκουλήκι της κόλασης. Αυτό είναι ένα ζωύφιο, εκείνο ένα ανήμερο θηρίο που δεν τελειώνει ποτέ. Και ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός· “ουχ υλικόν (το αιώνιο πυρ) οίον το παρ’ ημίν, αλλ’ οίον αν ειδείη Θεός”. Μόνο ο Θεός τώρα γνωρίζει τι είναι η αιώνια φωτιά της κόλασης, εμείς το αγνοούμε. Είναι απλώς μια φρικτή και φοβερή εικόνα που πρέπει να μας φοβίζει, να μας κάνει να τρέμουμε και μόνη η σκέψη της, για να αποφεύγουμε την αμαρτία και αν αμαρτάνουμε να μετανοούμε, για να το αποφύγουμε.

  ΤΕΛΟΣ
  ΚΑΙ ΤΩ ΕΝ ΤΡΙΑΔΙ ΘΕΩ ΔΟΞΑ.

 11. Ο/Η kimon λέει:

  Είναι μεγάλο το κείμενο ,αλλά περιγράφεται εκτενώς ο σαδισμός επιβολής του χριστιανισμού απο το «aristofanis blog»

  ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ – ΝΑ ΠΩΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Οι περισσότεροι Έλληνες μέσα από την παραπληροφόρηση τής εκκλησίας και της ανθελληνικής πολιτικής εξουσίας αγνοούν παντελώς το τρόπο επιβολής του χριστιανισμού στην πατρίδα μας. Aν τύχει και ρωτήσεις κανένα πιστό θα σου πει ότι οι «ειδωλολάτρες» Έλληνες έγιναν χριστιανοί με τον λόγο του Ιησού και με την διδασκαλία του Σαούλ! Αυτό είναι μεγάλο ψέμα γιατί ο χριστιανισμός επιβλήθηκε δια τής βίας στους Έλληνες και τους Ρωμαίους πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού και του Σαούλ! Θα δούμε παρακάτω τα ιστορικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την αλήθεια του θέματος. Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Ιησούς είναι ένα μυθικό κατασκεύασμα του Κωνσταντίνου.

  Η Σκυθόπολις ή Μπετσηάν ή Beit She’an στο Ισραήλ, είναι μια πόλη άγνωστη στους περισσότερους από εμάς. Στη Βίβλο μνημονεύεται ως Βεθσηάν ή Βεθσάν και βρίσκεται 8 χιλιόμετρα δυτικά του ποταμού Ιορδάνη και 28 χιλιόμετρα νότια της λίμνης Τιβεριάδας. Ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Έλληνες …την αποκαλούσαν «Σκυθόπολη» λόγω της κατάληψής της από τους Σκύθες το 631 π.Χ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον έγκριτο Ρωμαίο στρατιωτικό και ιστορικό Αμμιανό Μαρκελλίνο, φαίνεται ότι εκεί λειτούργησε το πρώτο στρατόπεδο θανάτου της Ιστορίας, ιδρυθέν περίπου το 341 μ.Χ. από τον Κωνστάντιο τον Β’, δευτερότοκο γιο του «Μεγάλου» Κωνσταντίνου – και θύματα δεν ήσαν αυτήν τη φορά Εβραίοι, αλλά Εθνικοί που αρνήθηκαν να ασπασθούν το χριστιανισμό.

  Πού αναφέρονται όλα αυτά;
  Στο 19ο τόμο του έργου του με τίτλο «Res Gestae Libri XXXI». Το έργο αυτό ως τώρα δεν γνωρίζω να έχει μεταφρασθεί στα ελληνικά και, μέχρι τώρα, μοναδικές αναφορές σ’ αυτά τα γεγονότα σε ελληνικές πηγές είναι η αναφορά του Ροΐδη στις «Σημειώσεις εις την «Πάπισσαν Ιωάνναν» (σελ. 200) και ένα άρθρο του Παν. Κουβαλάκη στο περιοδικό «Δαυλός» (τεύχος 258, Ιούνιος 2003, σελ. 16866-16870).
  Ας δούμε τι γράφει ο Ροΐδης:
  Ουχ ήττον επιβαρυντική είναι και η μαρτυρία του Αμμιανού Μαρκελλίνου, ην πιστώς μεταφράζομεν: «Ήρκει να κατηγορηθή τις υπό κακοβούλου κατασκόπου, ότι έφερ περί τον τράχηλον φυλακτήριον κατά του πυρετού ή εφάνη παρακαθήμενος πλησίον τάφου ή ερειπίου, ίνα καταδικασθή εις θάνατον ως ειδωλολάτρης ή νεκρόμαντις. Εκ των απωτάτων άκρων της αυτοκρατορίας, εσύροντο αλυσόδετοι πάσης τάξεως και ηλικίας πολίται, ων οι μεν απέθνησκον καθ’ οδόν, οι δε εν τοις δεσμωτηρίοις· οι δε επιζώντες εστέλλοντο εις Σκυθόπολιν, απόκεντρον εν Παλαιστίνη Πόλιν, όπου είχον στηθή τα βασανιστήρια και το σφαγείον. Ο πρώτος βασανισθείς ην ο Σιμπλίκιος, μετά τούτον Παρνάσιος, είτα ο Ανδρόνικος…
  Εμπνευστής και οργανωτής του σφαγείου αυτού ήταν, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Αμμιανού, ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Γεώργιος. Στο 11ο κεφάλαιο του 17ου τόμου του έργου του, ο Αμμιανός αναφέρει: «ο Γεώργιος με τη συμμορία του προχωρούσε στους δρόμους των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας κομματιάζοντας ανθρώπους και καίγοντας τα πάντα» και είχε αναρριχηθεί στη θέση του επισκόπου εξοντώνοντας πολλούς ανθρώπους».

  Είναι σημαντικό εδώ να τονίσουμε και να αναφέρουμε ότι οι Εθνικοί (κυρίως ελληνόθρησκοι) ήταν ακόμη πλειοψηφία μεταξύ των υπηκόων της αυτοκρατορίας και κατείχαν, λόγω καταγωγής, μορφώσεως και προϋπηρεσίας, όλες σχεδόν τις διοικητικές θέσεις στις ρωμαϊκές επαρχίες. Μην ξεχνάμε ότι εκείνο τον καιρό οι μετέπειτα «άγιοι» της εκκλησίας επεδίδοντο σε έναν αδυσώπητο αγώνα εξόντωσης των «ειδωλολατρών» ώστε να επικρατήσει το δικό τους δόγμα. Ο Γεώργιος λοιπόν, φαίνεται ότι έθεσε ως στόχο την εξόντωση των Εθνικών, αφού η παρουσία τους αποτελούσε εμπόδιο στο στόχο της απόλυτης επικράτησης του Χριστιανισμού. Προσφέρθηκε στον αυτοκράτορα να γίνει «υπερασπιστής του», ζητώντας τη συνδρομή του για να καταπνίξει κάθε συνωμοσία που μπορεί να οργανωνόταν κατά του προσώπου του αυτοκράτορα.

  Ο Αμμιανός απορεί (ο.π., 19:12) πως «ο στενόμυαλος Κωνστάντιος, ενώ κώφευε σ’ άλλα σοβαρά ζητήματα και ήταν πάντοτε καχύποπτος, στην προκειμένη περίπτωση πείσθηκε πλήρως από το Γεώργιο». Νομίζω ότι κακώς απορούσε ο Αμμιανός, γιατί και ο ίδιος ο αυτοκράτορας επιθυμούσε την εξόντωση των Εθνικών, που με τη μόρφωσή τους σκέπτονταν ανεξάρτητα από τη βούλησή του και δεν υποτάσσονταν τυφλά.
  Έτσι, ο Κωνστάντιος δέχθηκε και έστειλε στη Σκυθόπολη τον αρχιγραμματέα του τον Παύλο, αποκαλούμενο και «Τάρτατο», θεωρούμενο ως επαγγελματία εξολοθρευτή και διαβόητο για τη σκληρότητά του. Από κοινού ο Γεώργιος και ο Παύλος οργάνωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθόπολης.
  Αναφέρει ο Αμμιανός: «το θέατρο των βασανιστηρίων και του θανάτου, η Σκυθόπολη, μια πόλη της Παλαιστίνης, έμοιαζε για δυο λόγους καταλληλότερη από κάθε άλλη: ήταν η πιο απομονωμένη και κυρίως βρισκόταν ανάμεσα στην Αντιόχεια και την Αλεξάνδρεια, από τις οποίες προερχόταν ο μεγαλύτερος αριθμός των κατηγορουμένων» (ο.π.).

  Η κύρια κατηγορία ήταν βέβαια αυτή της «εσχάτης προδοσίας» και σταδιακά άρχισε να απαγγέλλεται εναντίον όλων των Εθνικών αδιακρίτως. Χαρακτηρίζονταν υπονομευτές του αυτοκράτορα, συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν στη Σκυθόπολη, μόνο και μόνο επειδή διατηρούσαν τις θρησκευτικές τους παραδόσεις: «έφτανε να φορά κανείς στο λαιμό του ένα φυλαχτό κατά του πυρετού ή άλλης αρρώστιας ή να κάθεται κοντά σε τάφο για να κατηγορηθεί ότι επικαλείται φαντάσματα και δαίμονες και να θανατωθεί» (ο.π., 19:12, παρ. 14).

  Το κολαστήριο άρχισε γρήγορα να δέχεται «πελάτες» όχι μόνο απ’ την Ανατολή, αλλά και από όλη την αυτοκρατορία. Γράφει ο Αμμιανός: «Απ’όλο σχεδόν τον κόσμο ευγενείς ή απλοί πολίτες οδηγούνταν αλυσοδεμένοι στη Σκυθόπολη. Μερικοί υπό το βάρος των αλυσίδων και τις κακουχίες της φυλακής πέθαιναν πριν καν δικαστούν» (ο.π., 19:12, παρ. 7).
  Ελάχιστοι γλίτωσαν – είτε γιατί «είδαν το φως» (όπως οι «αντιφρονούντες» στη Μακρόνησο) είτε γιατί κατάφεραν να αποδείξουν την αθωότητά τους. Αυτοί οδηγούνταν στην εξορία και οι περιουσίες τους κατάσχονταν, για να τροφοδοτήσουν τα χριστιανικά κοινόβια. Τέτοιας «επιείκιας» έτυχαν και γλίτωσαν το θάνατο (όχι όμως και τα βασανιστήρια) επιφανείς άνδρες όπως ο Σιμπλίκιος, ο Παρνάσιος, ο Ανδρόνικος κ.α.

  Ο Παύλος είχε, σύμφωνα με τον Αμμιανό, τόση εξουσία στα χέρια του, ώστε «με μια κίνηση του κεφαλιού του, με ένα του μόνο νεύμα εξαρτιόταν η ζωή όλων όσων περπατούσαν στη γη» (ο.π., 19:12, παρ. 13). Αληθινός πρόδρομος των διοικητών των χιτλερικών στρατοπέδων συγκέντρωσης ο Παύλος…
  Η διάρκεια ζωής του σφαγείου της Σκυθοπόλεως παραμένει άγνωστη. Θεωρώ βέβαιο ότι ο Ιουλιανός (ο «παραβάτης»), αν το βρήκε εν ενεργεία, το έκλεισε το 361 μ.Χ. Ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει.

  Έτσι, για περίπου 20 χρόνια λειτουργούσε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, με θύματα πρωτίστως Έλληνες Εθνικούς (αλλά και άλλους πολυθεϊστές). Η 20ετής λειτουργία αυτού του σφαγείου αποκαλύπτει περίτρανα, πώς επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός στον ελληνικό κόσμο, και γιατί ακολούθησε ο Μεσαίωνας. Αποκαλύπτει επίσης και το γιατί τα μετέπειτα αυτοκρατορικά διατάγματα, που θέσπισαν την «επί ελληνισμώ» θανατική καταδίκη, εφαρμόσθηκαν χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Αποκαλύπτει και την έλλειψη αντίδρασης όταν, σαράντα χρόνια αργότερα, ο Αλάριχος αποδεκάτισε τις ελληνικές πόλεις, συνοδευόμενος από ορδές μοναχών. Στα γεγονότα εκείνα εξοντώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Όσοι απέμειναν, μπήκαν στο «ποίμνιο» για να σώσουν τις ζωές τους, δεχόμενοι άκοντες-εκόντες την αλλοίωση της εθνικής και πολιτιστικής τους ταυτότητας.

  Αυτά που οι ομόθρησκοι σας χριστιανοί, της μικρής ψεύτικης αγάπης και του Μεγάλου αληθινού μίσους έκαναν στην Σκυθόπολη δεν τα βλέπετε;
  «η θα γίνεις χριστιανός η θα πεθάνεις» έλεγαν τότε στους Έλληνες προγόνους μας, αυτοί που νομίζετε αδερφούς σας, κι αντί να ανοίξετε τα μάτια σας και να διαβάσετε ιστορία, έχετε πέσει με τα μούτρα μέσα στο πορνογράφημα της δήθεν αγίας γραφής σας!
  Τι ήταν η Σκυθόπολις; Το περιγράφει ο Εμμανουήλ Ροϊδης στην Πάπισα Ιωάννα… «Και ου μόνον κατά των λίθων επέδειξαν τον χριστιανικόν ζήλον των οι ακάματοι εκείνοι ειδωλοθραύσται, αλλά και κατά των δυστυχών εκείνων, όσους υπωπτεύοντο εμμένοντας εις των πατέρων των την θρησκείαν. Ο σφάζων πρόβατον προς οικογενειακήν ευωχίαν, ο προσφέρων άνθη εις του πατρός του τον τάφον, ο συλλέγων χαμαίμηλα εις το φως της σελήνης, ο αρωματίζων την οικίαν του ή φέρων ανηρτημένον περί τον τράχηλον φυλακτήριον κατά του πυρετού κατεμηνύετο υπό κουκουλοφόρων κατασκόπων ως μάγος ή ειδωλολάτρης, κατεβαρύνετο δι αλύσεων και εστέλλετο εις Σκυθούπολιν, όπου είχε στηθεί το χριστιανικόν κρεουργείον. Εκεί συνεδρίαζον ευσεβείς δικασταί, αμιλλώμενοι τις πλείονας ειδωλολάτρας να οπτήσει επί εσχάρας, να βράση εντός ζέοντος ελαίου ή να κατακόψη μεληδόν. Μυριάδες μαρτυρολογίων διηγούνται τας αθλήσεις των χριστιανών ομολογητών, εκ των πληγών των οποίων έσταζε γάλα, και τους εδρόσιζον αι φλόγες, αλλ’ ουδείς έγραψεν ακόμη το αψευδές συναξάριον των μαρτύρων εκείνων, οίτινες αντί μυθώδους γάλακτος έχυσαν αίμα αληθές και αντί να δροσίσει κατέκαυσε το πυρ της χριστιανικής ανεπιεικίας, καυστικότερον όν, φαίνεται, του πυρός της πολυθεϊκής ωμότητος».

  Σε εκτενέστερη περικοπή ο Ροϊδης επισημάνει: «Κατά τας αρχάς του Μεσαίωνος επί Ουάλεντος, Ουαλεντινιανού και Θεοδοσίου συνεστήθη εν Ανατολή αληθής «Ιερά Εξέτασις», ής αι θηριωδίαι, αι καταπιέσεις και αι σφαγαί δεν έχουσι τι να φθονήσωσιν εις τους Ιεροδικαστάς της Ισπανίας, οίτινες άτομα μόνον κατεδίωκον επί κακοδοξία, ενώ οι Ορθόδοξοι «σωφρονισταί» της Ανατολής προυτίθεντο να εξαλείψωσιν αθρόους από του προσώπου της γης πάντας τους ελληνίζοντας ή φιλοσοφούντας. Τα περί τούτων χωρία των συγχρόνων ιστορικών εξαλείφουσι παν ίχνος αμφιβολίας, διεγείροντα αγανάκτησιν και φρίκην κατά των ελθόντων «βαλείν μάχαιραν και ουχί ειρήνην».

  Παρά του χριστιανού χρονογράφου Σωζομένου, ον ουδείς βεβαίως θέλει κατηγορήσει ως συκοφαντούντα τους ομοθρήσκους του, μανθάνομεν ότι «των ελληνιστών μικρού πάντες κατ’ εκείνο διεφθάρησαν, και οι μεν πυρί, οι δε ξίφει απολέσθαι προσετάχθησαν. Παραπλησίως δε δια την αυτήν αιτίαν διεφθάρησαν οι ανά πάσαν την αρχομένην λαμπρώς φιλοσοφούντες. Αλλά και εις μη φιλοσόφους, εσθήτι δε τη εκείνων χρωμένους εχώρει ο φόνος- ως μηδέ τους τα- άλλα επιτηδεύοντας κροκωτοίς τριβωνίοις αμφιένυσθαι, δι υπόνοιαν κινδύνου και δέος» (Ερμ. Σωζομένου, «Εκκλ. Ιστορ.», βιβλ. Στ’, κεφ. 35).

  Αντιλαμβάνεστε τι λέει ο χριστιανός Σωζόμενος; Η τρομοκρατία είχε φτάσει σε τέτοια επίπεδα που οι άνθρωποι φοβόντουσαν τι ρούχα θα φορέσουν για να μην τους περάσουν για φιλόσοφους!!!!

  Δεν γνωρίζω πόσοι θανατώθηκαν στο σφαγείο της Σκυθόπολης. Ο Χίτλερ σκότωσε «εκατομμύρια» Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια. Δεν έχω κανένα λόγο να θεωρώ απίθανη την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων Εθνικών, με δεδομένη την κατοπινή έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους των Εθνικών στις εναντίον τους βιαιοπραγίες εκ μέρους των Χριστιανών και των βαρβάρων συνεργατών τους (π.χ. Αλάριχος – αυτός μάλιστα καυχιόταν ότι σκότωσε 15 εκατομμύρια ανθρώπους) και το γεγονός ότι αυτό το «σωφρονιστήριο» λειτούργησε για περίπου 20 χρόνια.

  Με όλα αυτά, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε οριστικά την ταφόπλακα στα μυθεύματα της «ελληνικότητας του Βυζαντίου» και του «ελληνοχριστιανικού πολιτισμού».

  ΑΙΑΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

 12. Ο/Η Σωφρόνιος Κάπας λέει:

  Μία μόνο παρατήρηση: Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι και από αυτούς που χαρακτηρίζονται, ως αφελείς, που ενδόμυχα ΔΕΝ πα-
  ραδέχονται όλα όσα διδάσκει η εκκλησία. Κάποτε συζητώντας με κάποιο παλιό συμμαθητή μου αγρότη της έκτης δημοτικού μου είχε πει σχεδόν κατά λέξη! Όλα αυτά-θρησκεία, εκκλησία κ.λπ.-
  υπάρχουν, για να μας συγκρατούν και να μην γινόμαστε τελείως ζούγκλα!Γιαυτό και μόνο θα ΑΞΙΖΕ να υπάρχουν!
  Να λοιπόν ότι ΑΡΚΕΤΟΙ το βλέπουν σα χαλινάρι!Επίσης μέσα από
  τη θρησκεία μπορούν να έχουν τις γιορτές, τα πανηγύρια, τις αργίες, τα γλέντια και γενικά να ξεφεύγουν από τη ρουτίνα τους!
  Και οι αρχαίοι έλεγαν για το θάνατο: «Ην ο θάνατος εγγύς ή, ΟΥ-
  ΔΕΙΣ βούλεται αποθνήσκειν! Επειδή δε ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει ΤΙ ΕΣΤΑΙ μετά θάνατον, εκεί υπάρχει ο φόβος και η εξ αυτού εκμετάλ-
  λευσις!!Η κόλαση και τα βάσανα είναι σ’ αυτή τη ζωή!!

 13. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Κύριε Λασκαράτε,

  Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις περιγραφές της Κόλασης που άκουσα ως παιδί…

  Ξέρουν καλά τι κάνουν οι ρασοφόροι μπίζνεσμεν, παγιδεύουν από μικρή ηλικία τα θύματά τους, εμφυτεύοντας τέτοιες φρικιαστικές εικόνες στο παιδικό μυαλό τους, εικόνες που επηρεάζουν και περιορίζουν όλη τη μετέπειτα ζωή τους.

  Εξαιρετικό το κείμενό σας!

  Κύριε Theoprovlite,

  ΜΑ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΙ να σοβαρολογείτε!

  Μάλλον μας κάνετε συνεχώς πλάκα, ενώ εμείς, λίαν αφελώς σας παίρνουμε στα σοβαρά!

  Θα σας μαλώσω, φθάνει πια με τα καλαμπούρια σας!…

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   ΕπΑναστασιε χιουμορ σαφως και κανω. Αλλα πολλων το χιουμορ ειναι επιπεδου στρατοπεδου και τριτης γυμανσιουθ και δεν το αντιλαμβανονται. Μιλωντας σοβαρα: Ουδεις απηντησε επί των ερωτημάτων μου όμως.

   Διαβαζω και διαφορα τινα, άλλα αληθη και ως προς την περιγραφη και την ερμηνεια, άλλα αναληθη και άλλα αληθη ως προς την ιστορικοτητα τους εντεχνως όμως ερμηνευόμενα για να κατευθυνθει το αναγνωστικόν κοινον της πλαστικης σημαιας στα απαραιτητα συμπερασματα. Σαν τις ειδήσεις του Mega ενα πραμα.

   Ενα παραδειγμα: δεν μπορεις να εισαι λατρης Γανυμηδειων σχεσεων και να λες τη Βιβλο πορνογραφημα.

   Δεν μπορεις να αναφερεσαι σε χαϊμαλιά κατα του πυρετού και να αποτελεις τους χριστιανους δυσειδάιμονες.

   Δεν μπορεις να μιλας για Θειο φοβο και να ειναι η πίστη σου γεματη με κοπελίτσες που καποιος θεός τις μεταμορφωσε σε δάφνες, κυκνους και πεύκα επειδη δεν τυ καθόντουσαν. Αφηνω τα BDSM μαρτυρια του Προμηθεα, του Τανταλου και άλλων.

   Δεν μπορεις να λες για αποκρυψη στοιχειων και να επικαλεισαι ως πηγη τον τομο ταδε της Εκκλησιαστικης ιστορίας ή τον δείνα χριστιανο ιστορικο.

   Δεν μπορεις να μιλας για εξοντωση φιλοσοφων και να εχεις δωσει στο Σωκρατη το κώνειο.

   Δεν μπορεις να μιλας για ανθελληνισμο μιας πίστης που καθιερωσε τα Ελληνικα ως παγκοσμια γλωσσα.

   Δεν μπορεις να μιλας για σφαγες βαρβαρων κατα του Ελληνισμου οταν ΟΛΗ η Ελληνικη ιστορια μεχρι τον Αλεξανδρο και μετα από αυτον ειναι περι ποιας Ελληνικης πολης ισοπεδωσε την άλλη Ελληνικη πόλη σε ενα ποτ πουρι εμφυλίων πολέμων.

   Τελος δε, δεν μπορεις να επικαλεισαι ως «αντικειμενικη» πηγη καποιον ο οποίος εχει παραγκωνιστει επί Κωνσταντιου και τον ανεβασε στην εξουσια ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ο αντιχριστιανός ο οποίος ειχε διοργανωσει διωγμους κατα των χριστιανων όπως κανει τωρα το Mega Channel και το ΣΚΑΙ φουντωνοντας την λαικη οργη εκεινων που δεν μπορουν να την ελεγξουν.

   >Η πτώση της Άμιδας είχε σοβαρές επιπτώσεις στην καριέρα του Ουρσικίνου και, καθώς φαίνεται, και του Αμμιανού ο οποίος είτε παραιτήθηκε, ακολουθώντας τον προϊστάμενό του, είτε υποβιβάστηκε σε λιγότερο ζηλευτά καθήκοντα. Με την άνοδο όμως του αυτοκράτορα Ιουλιανού στην εξουσία, είναι πιθανό ότι επανακλήθηκε σε υπηρεσία γιατί εμφανίζεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταστροφικά αποτυχημένης εισβολής του Ιουλιανού στην Περσία.

   >Στο έργο του, που είναι γραμμένο στα λατινικά (περίοδος συγγραφής 378 – 390 μ.Χ.), είναι ολοφάνερος ο θαυμασμός του προς το πρόσωπο του αυτοκράτορα Ιουλιανού. Η ιστορία του πολλές φορές πλησιάζει τον πανηγυρικό, ένα εγκώμιο για τον αυτοκράτορα. Όντας και ο ίδιος εθνικός, υποστηριξε τις προσπάθειες του Ιουλιανού για την αποκατάσταση της αρχαίας θρησκείας.

   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82

   >Η επίσημη αποκατάσταση της εθνικής θρησκείας συντελέστηκε το 362 και εκφράστηκε με μια σειρά απο μέτρα όπως

   * Απαγόρευση των χριστιανών να διδάσκουν ή να διδάσκονται την κλασσική παιδεία, αλλά και να εγγράφονται σε ανανεωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα
   * Ανάκληση αρειανοφρόνων, αλλά και άλλων εξορισμένων κληρικών με σκοπό την αύξηση των εσωτερικών εριδών στην Εκκλησία.

   >Στην ίδια λογική θα πρέπει να ερμηνευτεί και η πολεμική πραγματεία του Ιουλιανού «Κατά Γαλιλαίων», μέσω της οποίας διαφαινόταν, με την επιλεκτικά στοχευμένη κριτική που ασκούσε, η γνώση του επί της χριστιανικής διδασκαλίας και ιδίως των εσωτερικών προβλημάτων της Εκκλησίας.

   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82

   Οταν μια κοινωνικη ομαδα διωκεται και καταπιεζεται από μια διαφανη ή αδιαφανη εξουσια (ΚΑΛΗ ΩΡΑ) το ξεσπασμα της κατα κανόνα ειναι και υπερβολικό και βιαιο. Και επειδη η εξουσια συνηθως ειναι στο απυροβλητο βρισκει κανενα Τατσοπουλο ή κανενα Αμμιανό (τοτε δεν υπήρχαν και τα blog) να γραψει την ιστορια είτε καθ υπαγόρευση είτε μονοπλευρα μπας και ο εξιστορων παρει καμμια προαγωγη και λεει και το βραδυνο δελτίο ειδησεων.

   Το «χριστιανικο» βιβλιο που εγω θα συνιστουσα επ αυτου ειναι το παραπεταμένο και από χριστιανους «Τα επτά κοιμισμενα παιδια» του Ιωαννη Παναγιωτόπουλου (1901-1982). Αφορα στην Αρχαια Εφεσσο αλλα ειναι εντελως επίκαιρο. Και λεει σε 3 σελιδες αυτα που ο Ροίδης κτυπιέται να πει ανεπιτυχως τόσα χρόνια. Αποστομωτικα. Και χωρις να γινεται κακός.

   >Ο άνθρωπος παιδεύει τον άνθρωπο, ό άνθρωπος επιβουλεύεται, σκοτώνει, αφανίζει τον άνθρωπο. Μηδέ τα τσακάλια στο λόγγο δεν είναι τόσο αρπαχτικά και τόσο σκληρόκαρδα.

   >Απ’ όλα τα πράματα του κόσμου το πιο αλλόκοτο πράμα είναι ο άνθρωπος. Κανένας δεν ξέρει, πόσες δυνάμεις και πόσους κόσμους, πόσον ουρανό και πόση κόλαση κρύβει μέσα του. Αρκεί ναρθεί η περίσταση. Και τότε ξεγιεννέται από το ληστή ο άγιος κι από τον μωρό ο σοφός.

 14. Ο/Η δαμιανος λέει:

  αφου ειπατε οτι η γη ειναι επιπεδη ακινητη κεντρο του κοσμου, η κτηση του κοσμου εγινε το 5508,τα αστερια και ο ηλιος γυριΖουν γυρω απο την γη,η σεληνη ειναι αυτοφωτη ,τα αστερια χωρουν να πεσουν στην γη (αποκαλυψη)…..και διαπιστωθηκε ΠΟΟΟΟΣΟ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ η σιγουρια μου οτι και τα περι ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗΣ ΘΑαποδειχθουν το ιδιο ΨΕΥΤΙΚΑ ειναι ακλονητη. Στα κοροιδα((πιστους) του ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ψευτοθεισμου εκφραζω την θλιψη μου γιατι αφαιθηκαν να κοροιδευτουν απο τα γραπτα 10 πεθαμενων εβραιων εδω και 25-20 αιωνες ΚΡΙΜΑ

 15. Ο/Η Nikos λέει:

  «Καί πολλοί εκ των κοιμωμένων εν τω χώματι της γης θέλουσιν εξεγερθή, οι μεν είς αιώνιον ζωήν, οι δε εις ονειδισμόν καί εις καταισχύνην αιώνιον.» [Δανιήλ 12:2]

  «Αληθώς σας λέγω, ελαφροτέρα θέλει είσθαι η τιμωρία εν ημέρα κρίσεως εις την γην των Σοδόμων και Γομόρρων παρά εις την πόλιν εκείνην.» [Ματθαίος 10:15]

  «Θέλει αποστείλει ο Υιός του ανθρώπου τους αγγέλους αυτού, και θέλουσι συλλέξει εκ της βασιλείας αυτού πάντα τα σκάνδαλα, καί τους πράττοντας την ανομίαν και θέλουσι ρίψει αυτούς εις την κάμινον του πυρός εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων. Τότε οι δίκαιοι θέλουσιν εκλάμψει ως ο ήλιος, εν τη βασιλεία τού Πατρός αυτών. Ο έχων ώτα διά να ακούη, ας ακούη.» [Ματθαίος 13:41-43]

  «Ούτω θέλει είσθαι εν τη συντελεία τού αιώνος, θέλουσιν εξέλθει οι άγγελοι, καί θέλουσιν αποχωρίσει τους πονηρούς εκ μέσου των δικαίων, και θέλουσι ρίψει αυτούς είς την κάμινον του πυρός, εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων.» [Ματθ. 13:49-50]

  «Και εάν η χειρ σου η ο πους σου σε σκανδαλίζει έκκοψον αυτά, και ρίψον από σου, καλήτερον είναι να εισέλθης εις την ζωήν χωλός ή κουλός παρά έχων δύο χείρας ή δύο πόδας να ριφθής εις το πυρ το αιώνιον. Και εάν ο οφθαλμός σου σε σκανδαλίζη, έκβαλε αυτόν, και ρίψον από σου, καλήτερον σοι είναι μονόφθαλμος να εισέλθης εις την ζωήν, παρά έχων δύο οφθαλμούς να ριφθής εις την γέεναν του πυρός.» [Ματθαίος 18:8-9]

  «Και τον αχρείον δούλον ρίψατε εις το σκότος το εξώτερον, εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων.» [Ματθ. 25:30]

  «Τότε θέλει ειπεί και προς τους εξ αριστερών, Υπάγετε απ’ εμού, οι κατηραμένοι, εις το πυρ το αιώνιον, το ήτοιμασμένον διά τον διάβολον και τους αγγέλους αυτού.» [Ματθ. 25:41]

  «Και θέλουσιν απέλθει ούτοι μεν εις κόλασιν αιώνιον, οι δε δίκαιοι εις ζωήν αιώνιον.» [Ματθαίος 25:46]

  «Εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων, όταν ίδητε τον Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ, και πάντας τους προφήτας, εν τη βασιλεία του Θεού, εαυτούς δε εκβαλλομένους έξω» [Λουκάς 13:28]

  «Και εν τω Άδη υψώσας τους οφθαλμούς αυτού ενώ ήτο εν βασάνοις, βλέπει τον Αβραάμ από μακρόθεν, και τον Λάζαρον εν τοις κόλποις αυτού, και αυτός φωνάξας είπε, Πάτερ Αβραάμ, ελέησόν με, και πέμψον τον Λάζαρον, διά να βάψη το άκρον του δακτύλου αυτού εις ύδωρ, και να καταδροσίση την γλώσσαν μου, διότι βασανίζομαι εν τη φλογί ταύτη. Είπε δε ο Αβραάμ, Τέκνον, ενθυμήθητι ότι απέλαβες συ τα αγαθά σου εν τη ζωή σου, και ο Λάζαρος ομοίως τα κακά, τώρα ούτος μεν παρηγορείται, συ δε βασανίζεσαι, Και εκτός τούτων πάντων, μεταξύ ημών και υμών χάσμα μέγα είναι εστηριγμένον, ώστε οι θέλοντες να διαβωσιν εντεύθεν προς εσάς, να μη δύνωνται, μηδέ οι εκείθεν να διαπεράσωσι προς ημάς.» [Λουκάν 16:23-26]

  «Και θέλουσι εξέλθει οι πράξαντες τα αγαθά εις ανάστασιν ζωής, οι δε πράξαντες τα φαύλα, εις ανάστασιν κρίσεως» [Ιωάννης 5:29]

  «Εξεύρει ο Κύριος να ελευθερώνει εκ του πειρασμού τους ευσεβείς, τους δε αδίκους να φυλάττη εις την ημέραν της κρίσεως δια να κολάζονται.» [Β’ Πέτρου 2:9]

  Και ο καπνός του βασανισμού αυτών αναβαίνει εις αιώνας αιώνων και δεν έχουσιν ανάπαυσιν ημέραν και νύκτα.» [Αποκάλυψη 14:11]

  «Και ο Διάβολος ο πλανών αυτούς ερρίφθη εις την λίμνην του πυρός και του θείου, όπου είναι το θηρίον και ο Ψευδοπροφήτης, και θέλουσι βασανίζεσθαι ημέραν και νύκτα, εις τους αιώνας των αιώνων.» [Αποκάλυψη 20:10]

  «και εάν θέλητε και εισακούσητέ μου, τα αγαθά της γης φάγεσθε,
  εάν δε μη θέλητε, μηδέ εισακούσητέ μου, μάχαιρα υμάς κατέδεται,
  το γαρ στόμα Κυρίου ελάλησε ταύτα.» [Ησαΐας 1:19-20]

  «δος αυτοίς Κύριε, τι δώσεις αυτοίς;
  δος αυτοίς μήτραν ατεκνούσαν
  και μαστούς ξηρούς.»
  [Ωσηέ 9:14]

 16. Ο/Η Γκαλίνα λέει:

  Σας εφχαριστώ για την σκέψη σας στον ζωγράφο Πουσκιν που τιμωριέται συνέχεια για τις διαφορετικές σκέψεις του. δεν πίστεβα πως θα διάβασα για αυτόν στην Ελλάδα. Οι Εκλησία τον μισησε για καλλιτέχνη

  http://www.pushkin.by/info03_en.htm

  Besides, the building where the artistís atelier situated was given to the Vitsebsk eparchy, and bishop Dzmitry of Vitsebsk and Vorsha made Pushkin leave it. Vitsebsk regional committee of Belarusan Union of Artists did not provide the artist with an atelier, although he was querying for it since 1991. That is why Pushkin left Vitsebsk and went to his native small town of Bobr together with the pictures. The last exhibition in Vitsebsk was held in the esthetics center ìMaladzikî in 1997.
  In Bobr Pushkin began wall-painting of the new St. Nicolas church since summer 1995. It was finished in 2 years and currently is artistís latest monumental work.
  Got married there and now is living with his wife in a little house.

  In Bobr, Pushkin made the wall-painting in the new church of St. Nicolas on his own means and modest donations from his neighbors. The wall-painting turned out to be ecumenical: with some elements of Orthodox canon, Catholic proto-renaissance and anti-soviet social art. The favorite colors of artist – brown and grey-blue (the colors of bread and rain) – are dominating. These frescos haven’t been seen yet by many people: the local priest is trying to delay their presentation to his authorities and journalists, because in the scene of the Judgment day the artist did not put only Lukashenka in the hell, but also his commissioner – metropolitan Filaret (the head of Belarusan exarchate).
  Pushkin is critical to church authorities, though not to the faith itself – like the majority of artists working in monumental art (and Christ himself).

  http://www.ilhr.org/ilhr/regional/belarus/updates/2002/28_02.htm

  Belarus Updates, 2002
  INTERNATIONAL LEAGUE FOR HUMAN RIGHTS

  BELARUS UPDATE

  Edited by Victor Cole

  Vol. 5, No. 28

  July 2002

  IN THIS ISSUE:

  -Opposition Leader Jailed For Ten Days
  – Artist Fined For Marking Official Holiday

  «Prof. Khadyka’s imprisonment; the conviction of Mikalai Markevich, the editor-in-chief of the independent weekly newspaper Pahonya, and of Pavel Mazheika, a journalist for the same newspaper; the prosecution of Victor Ivashkevich, editor-in-chief of the Rabochy (Worker) newspaper; and the cruel beating of artist Ales Pushkin only prove that the regime hates freedom of expression and independent thinking,» commented Vintsuk Vyachorka, chair of the BPF Adradzhenne. «But we are not afraid.» (The BPF Adradzhenne Press Service, July 8)

  ARTIST FINED FOR MARKING OFFICIAL HOLIDAY WITH PERFORMANCE

  On July 9, Judge Reutskaya of the Moskovsky District Court of Minsk charged Ales Pushkin, a Belarusian artist and a member of the BPF Adradzhenne, with disobedience to the police under Art. 166 of the Belarusian Administrative Offences Code and fined him six minimal wages (about $35). On July 3, the day celebrated in Belarus as the Day of the Republic, Pushkin was arrested in Minsk for performing a skit about the country’s liberation from Nazi invaders. The artist was thrown on the ground, handcuffed and severely beaten up by four policemen. While attempting to defend himself, he spilled a paint on the law-enforcers. (Viasna Human Rights Center, July 10)

 17. Ο/Η Σαμψών λέει:

  Τον αυτοδιορισμό του ως πρεσβευτή του Βυζαντίου στην Κύπρο, με έδρα την Ευρύχου, κοινοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής, με χειρόγραφη επιστολή που απέστειλε στις 20 Μαϊου στον πρεσβευτή της Ρωσσίας στην Λευκωσία, Μπόρις Ζένκοφ. Η Επιστολή αυτή, γράφει επι λέξει ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος, είναι διά σάς και τον κύριο Υπουργόν Εξωτερικών της Χώρας. Σας γνωστοποιούμεν ότι, το Β.Α.Κ.Χ.Ο. έχει τώρα πρεσβεία του την Ευρύχου, με πρέσβη εμένα. Είχαμε παρει εντολή απο την Κωνσταντινούπολη να σας στείλουμε αυτή την ενημέρωση. Και υπογράφει. Με σεβασμό ο πρέσβης, Αρχιμανδριτης Παγκρατιος Μερακλής.

  Σημειωνεται ότι της επιστολης αυτης προηγήθηκε άλλη, με αποστολέα το αυτοαποκαλουμενο Βυζαντινόν Στρατιωτικόν Επιτελείον Κωνσταντινοπόλεως. Με αυτήν ζητειτο απο τον κυριο Ζενκωφ να διευθετήσει συνάντηση με τον Αρχηγό του Β.Α.Κ.Χ.Ο. στην Κυπρο. Επισημαίνετο μάλιστα, ότι στην συνάντηση ο Αρχηγος του Β.Α.Κ.Χ.Ο., θα επέδιδε στον κυριο Ζενκωφ επιστολή, για τον πρόεδρο της Ρωσσικής Δημοκρατίας. Οι επιστολές αυτές προκάλεσαν σωρεία ερωτηματικών στον κύριο Ζένκωφ, ο οποίος ζήτησε ενημερωση απο τις εκκλησιατικές αρχές του τόπου. Παρόμοια πληροφόρηση ζήτησε και απο τις πολιτικές αρχές. Κληθείς σημερα να σχολιάσει το θέμα, ο υπουργός Εξωτερικων εξέφρασε πλήρη άγνοια. Ερωτηθείς για το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι πληροφορηθηκε για την υπάρξη των επιστολών απο τον Ρωσσο πρεσβη. Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τον Παγκράτιο, ο Αρχιμανδρίτης παραδέχθηκε ότι η επιστολή είναι δική του.

 18. Ο/Η Oρθόδοξος ιερέας λέει:

  Παρακαλώ την αγάπη σας διευκρινίζω πως δεν επιθυμώ σύγκρουση και μίσος μεταξύ υμών και εμού, σας παρακολουθω χρόνου ικανού άνευ σχολιασμού, μόνον προς ενημέρωσιν παρακαλώ μελετήσατε εαν προαιρείσθε μια άλλη θεώρηση περί μελούσης Κρίσεως, ορθόδοξη χωρίς τρόμο μόνο με αγάπην Θεού

  http://www.zephyr.gr/stjohn/epi94.htm

  ΤΕΥΧΟΣ 94

  Χειμώνας 2005 – 2006

  ——————————————————————————–

  Πρόλογος

  Εδώ και αρκετά χρόνια παιδεύουμε τη σκέψη να γράψουμε στην «Επίγνωση» κάτι για την πλάνη του τελωνισμού των ψυχών. Διαβάζαμε τη σχετική αρθρογραφία σε ξενόγλωσσα κείμενα, που γράφονταν και συζητιούνταν από ορθόδοξους μεν, που ζούσαν όμως σε χώρες όπου η ορθοδοξία δεν έχει πατροπαράδοτη ρίζα. Ατελείωτες δυτικότροπες μακρηγορίες, για θέματα που σχετίζονται με τα βαθειά μυστήρια του ανθρώπου και της αιώνιας ζωής. Ψευδεπίγραφες αποδείξεις της διδασκαλίας τάχα της Εκκλησίας. Σκεφτόμασταν, λοιπόν, ότι είναι ανάξιο να φέρουμε τέτοια θέματα στην επικαιρότητα, έστω κι αν ήταν γνωστό ότι αποτελούν μέρος πλέον μιας παρεφθαρμένης προφορικής, λαϊκότροπης παράδοσης και στην Ελλάδα.
  Τον τελευταίο καιρό, ανάμεσα σε άλλα εισαγόμενα είδη, εμφανίζονται με αυξανόμενη συχνότητα εκδόσεις από αυτές που ελπίζαμε ότι το ορθόδοξο αισθητήριο δεν θα επέτρεπε να εμφανιστούν στη γλώσσα μας. Μέσα από την προβολή σύγχρονων γερόντων, που είναι αγαπημένο θέμα των θρησκευτικών εκδοτών, παράγεται πλέον και υποκουλτούρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επίκληση των πατέρων της Εκκλησίας αποκτά την πιο τρομοκρατική, αντι-πνευματική, εξουσιαστική εκδοχή της. Αντιστεκόμενοι σ’ αυτόν τον αντιεκκλησιαστικό λόγο καταθέτουμε εδώ λίγες σκέψεις για το θέμα του λεγόμενου τελωνισμού, σαν ελάχιστο χρέος, κάνοντας ταυτόχρονα μια προσπάθεια να αποφύγουμε την διαλεκτική απολογητική που είναι εγγενής σε τέτοιες συζητήσεις.

  Σάν κατακλείδα, που σχετίζεται με τα παραπάνω, κάνουμε σε ένα δεύτερο κείμενο μια σύντομη αναφορά στο εκκλησιαστικό κήρυγμα. Άς μας συγχωρεθεί αυτό το τελευταίο τόλμημα. Είναι πιο εύκολο να κρίνει κανείς και να καυτηριάζει τι δεν είναι εκκλησιαστικός λόγος, τι είναι πλάνη και κακοδοξία, παρά να συνεισφέρει ουσιαστικά στον γόνιμο καταρτισμό των ψυχών. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι αναγκαία η εξαγόρευση των σκέψεων για τα θέματα που μας πονούν. Το εκκλησιαστικό κήρυγμα, λοιπόν, είναι γνήσιο όταν φωτίζει και οδηγεί την ψυχή στην εμπειρία και τη νοσταλγία του Παραδείσου. Αυτός ο λόγος ελευθερώνει την ψυχή, ενώ ο εκφοβιστικός και εξουσιαστικός λόγος την υποδουλώνει και την εξευτελίζει.
  Ι.Κ.

  Τα τελώνια ή περί τρομολαγνείας

  «Για τη δοκιμασία των ψυχών καθώς περνούν μέσα από τον αέρα, έχουν τοποθετηθεί από τις σκοτεινές δυνάμεις ξεχωριστοί τόποι κρίσης και φρουροί με αξιοσημείωτη τάξη. Στα υποουράνια στρώματα, από τη γή μέχρι τον ίδιο τον ουρανό, ορθώνονται λεγεώνες πεπτωκότων πνευμάτων που φρουρούν τη διάβαση της ψυχής. Κάθε τμήμα είναι υπεύθυνο για μία ειδική μορφή αμαρτίας και ελέγχει την ψυχή γι’ αυτή τη μορφή αμαρτίας, όταν η ψυχή φθάνει εκεί. Στα Πατερικά κείμενα, οι εναέριοι δαιμονικοί φρουροί και οι τόποι κρίσης αποκαλούνται τελώνια και τα πνεύματα τα οποία υπηρετούν σε αυτούς αποκαλούνται εισπράκτορες». (Επισκόπου Ιγνατίου Μπριαντσιανίνωφ, έργα, τόμ. ΙΙΙ, εκδ. Τουζώφ, Αγία Πετρούπολη 1886. Η παραπομπή από το βιβλίο του π. Σεραφείμ Ρόουζ, Η ψυχή μετά τον θάνατο, Εκδ. Μυριόβιβλος, Αθήνα 2005)
  «Στην Ορθόδοξη δογματική θεολογία η διέλευση των τελωνίων είναι μέρος της μερικής κρίσης μέσω της οποίας καθορίζεται η πορεία της ψυχής μέχρι την Τελική Κρίση. Τόσο η μερική όσο και η Τελική Κρίση διεξάγονται από αγγέλους, οι οποίοι ενεργούν ως όργανα της θείας δικαιοσύνης». (π. Σεραφείμ Ρόουζ, Η ψυχή μετά τον θάνατο, Εκδ. Μυριόβιβλος, Αθήνα 2005.)

  Για τα τελώνια πολύς ο λόγος: αγαπημένη θεματική ενότητα σε ενοριακές συναντήσεις, Κυριακά κηρύγματα, περιοδικά δημοσιεύματα και προσφάτως, αντικείμενο μελέτης πολυσέλιδων και δή, επιμελημένων βιβλίων που ασχολούνται με την ψυχή μετά τον θάνατο. Το σεσιγημένο μυστήριο του θανάτου αναλύεται με λεπτομερείς περιγραφές, επεξηγήσεις, διεξοδικά σχόλια, ενώ έχει επιστρατευθεί μια πλειάδα πατερικών και αγιογραφικών κειμένων, γνήσιων και νόθων, που πάντοτε ερμηνεύονται εν πολλοίς αυθαίρετα με τρόπο ώστε να προσφέρουν το ζητούμενο θεωρητικό υπόβαθρο. Τίποτε δεν μένει κρυφό: «Φωτίζεται» ενδελεχώς η «περιπλάνηση» και η κατάσταση της ψυχής αμέσως μετά τον θάνατο, στις δύο μέρες, στις σαράντα μέρες αλλά και στο διάστημα μέχρι την τελική Κρίση. Περιγράφεται με εκπληκτική σαφήνεια η φύση των αγγέλων και των δαιμόνων, οι «χριστιανικές εμπειρίες παραδείσου» σε αντιπαράθεση με τις «εμπειρίες του εναέριου κόσμου», οι «οράσεις της κόλασης», η πάλη με τα δαιμόνια, ακόμα και η χαρακτηριστική «ευωδία» ή «δυσωδία» που συνοδεύει το ανάλογο βίωμα. Όλη αυτή η λεπτολογία συνοδεύεται από μία συναισθηματική περιβολή τρόμου και οδύνης: τρόπος ενδεικτικός της ανενδοίαστης και ανηλεούς ανάγκης του ανθρώπου να ασκήσει εξουσία.
  Στην πραγματικότητα, η πλάνη των τελωνείων δεν είναι παρά παγανιστικό κατάλοιπο λαογραφικού ενδιαφέροντος ανάλογο με τους μύθους των καλικάντζαρων

  http://www.zephyr.gr/stjohn/epi94.htm

 19. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ

  «Αν δεν υπακούσεις, ο Κύριος θα σε κτυπήσει με πυρετό, ρίγος, ερεθισμό, μαρασμό, φλόγωση και ώχρα (κιτρινάδι;) με πληγή στις έδρες, με αιμορροΐδες (!) και με άγρια ψώρα και ξυσμό, με αρρώστιες αγιάτρευτες, …Θα σε χτυπήσει (ο Κύριος) με τρέλα, με τύφλωση …με σύγχυση μυαλού, να ψηλαφείς σαν τον τυφλό στο καταμεσήμερο

  Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη και από τις πατούσες έως την κορυφή σου με κακή πληγή, ώστε να μην μπορείς να γιατρευτείς …Αν δεν υπακούσεις, ο Κύριος θα κάνει τις πληγές σου …πληγές μεγάλες και αθεράπευτες και ασθένειες κακές, βαριές και αθεράπευτες.

  Και θα φέρει πάνω σας όλες τις οδυνηρές πληγές, απ’ τις
  οποίες κατατρομάξατε και θα τις κολλήσει σε σας. Αλλά ακόμα και κάθε ασθένεια και κάθε πληγή που δεν είναι γραμμένη στο βιβλίο αυτό, θα φέρει ο Κύριος επάνω σας, εάν δεν υπακούσετε… »

  Δευτερονόμιον, KH΄: 15-63.

 20. Ο/Η S.H. λέει:

  «Αμφίεσις λαμπρά και πεποικιλμένη φερομένη υπό επισκόπου ή κληρικών επιτιμάται επιτιμίοις»
  (ις΄ κανόνας Ζ΄ Οικουμενικής).

 21. Ο/Η Κώστας λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτε,

  παρότι η ενασχόλησή μου με θέματα σαν κι αυτό που έθιξες σήμερα, ανήκει πλέον στο παρελθόν, επίτρεψέ μου να ανασύρω απ’ τ’ αρχείο μου ένα κείμενο που έγραψα πριν από τρία περίπου χρόνια και το οποίο πραγματεύεται την »αναγκαιότητα τού κακού». Δεν είναι καμιά θεολογική διατριβή, ούτε τίποτα περισπούδαστη ανάλυση. Όμως πιστεύω πως -έστω και με απλά λόγια- καταδεικνύει τη σαθρότητα των επιχειρημάτων που προβάλλουν οι θρησκευόμενοι όταν επιχειρούν να εξηγήσουν και να ερμηνεύσουν την ύπαρξη τού κακού.

  Ευχαριστώ και καλό βράδυ.

 22. Ο/Η Μοναχός Λούπος λέει:

  Και επειδή ο φόβος οδηγεί στην σωτηρίαν των ψυχών ημών

  Ποινική δίωξη για κομπίνα 17 εκατ. ευρώ σε μοναστήρι

  Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα κακουργήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για κομπίνα ύψους 17 εκατ. ευρώ γύρω από το γυναικείο μοναστήρι Αναστάσεως του Κυρίου Εμμαούς, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

  Η δίωξη ασκήθηκε με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στο οποίο «φωτογραφίζονται» ως εμπνευστές της απάτης δύο μοναχοί κι ένας δικηγόρος.

  Σύμφωνα με το πόρισμα, οι μοναχοί έπειθαν πιστούς να συνάψουν τραπεζικά δάνεια για την αγορά ακινήτων τα οποία αποπλήρωνε το μοναστήρι.

  Οι «εμπνευστές» της απάτης είχαν στήσει off shore εταιρεία στη Λιβερία προκειμένου να εκταμιεύσουν υπέρογκα δάνεια στο όνομα του μοναστηριού και να «ξεπλύνουν» με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

  Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ειδικός ανακριτής.

  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 23. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Διαβαζω σημερα στην Καθημερινη, γραφει ο κυριος Παντελης Μπουκαλας οτι, τα πλουσια μοναστηρια το 21 δανειζαν με τοκο την εθνοσυνελευση.
  Οι τοκογλυφοι ρασοφοροι, οι δολοφωνοι της πατριδας σημερα παρουσιαζονται σαν πατριωτες.
  Ετσι αγαπουσαν την πατριδα Ανθιμε;
  Πατριδοκαπηλοι φασιστες ειναι ,τιποτα αλλο.

 24. Ο/Η νεαρχος λέει:

  Το μενος σου για την Ορθοδοξια δεν λεγεται.ο,τι σε συμφερει γραφεις. οπως και ο γεροντας Παισιος ειπε τα καρποφορα δενδρα πετροβολανε. Βαρα οσο θες. Τυφλος προσπαθει να οδηγησει τυφλο.
  Ο Θεος να σε λυπηθει

  • Ο/Η Άθρησκος Γλωσσαμύντωρ λέει:

   Mήπως θα ήτο αξιοπρεπέστερον δια τον ίδιον τον Θεόν των Ορθοδόξων, εάν ελυπάτο αναπήρους, πεινασμένους, μετανάστας, ορφανά, αστέγους, κατακοίτους;

   • Ο/Η Nikos λέει:

    Γιατί να τους λυπάται;
    Όπως λέει και ο γέροντας Παΐσιος, όλοι αυτοί πρέπει να χαίρονται.
    Όποιος έχει αναπηρία πρέπει να χαίρεται -λέει ο γέροντας- γιατί έχει να λάβει στην άαααλλη ζωή.
    Η αναπηρία, η πείνα, η κακοπέραση, είναι ευλογία σύμφωνα με τον Παΐσιο.

    «Όταν καταλάβουν ότι η αναπηρία είναι ευλογία από τον Θεό, τοποθετούνται σωστά και απαλλάσσονται από την μειονεκτικότητα…
    Προσπάθησε να βοηθήσης το παιδί σου να χαρή που έχει ένα μάτι. Να αισθάνεται ότι είναι μάρτυρας…
    Μικρό πράγμα είναι να οικονομήση ο Θεός να βγάλουν το μάτι του παιδιού με τέτοιο τρόπο, που να μην πονέση, και να το κατατάξη με τους Ομολογητές; Γιατί αυτό δεν έχει αμαρτίες να εξοφλήση και θα έχη καθαρό μισθό από αυτήν την αναπηρία.
    Με ευχαρίστησε ο καημένος και έφυγε αναπαυμένος. Πράγματι βοήθησε το κοριτσάκι του να καταλάβη ότι η αναπηρία του ήταν ευλογία από τον Θεό και να δοξολογή τον Θεό.»

    Ευλόγησον.

  • Ο/Η Παναγία η Σαρανταποδαρούσα λέει:

   νεαρχος έφα:
   «ο γεροντας Παισιος ειπε…»
   😯

   • Ο/Η Γέρων Φαφούτης λέει:

    Άμα το είπε ο Γέρων Παισιος τελείωσε. Είναι μεγάλος επιστήμων. Στο παίξιμο του …..κομπολογιού.

 25. Ο/Η Trompadouros λέει:

  Η άγνοια για την Ορθοδοξία επιφέρει τέτοια κείμενα …

  • Ο/Η Nikos λέει:

   «Εν πυρί Κυρίου και εν τη μαχαίρα αυτού θέλει κριθή πάσα σαρξ, και οι πεφονευμένοι του Κυρίου θέλουσιν είσθαι πολλοί»
   [Ησαΐας 66:16]

   «όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθή απ’ ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού εν πυρί φλογός, κάμνων εκδίκησιν εις τους μη γνωρίζοντας Θεόν και εις τους μη υπακούοντας εις το ευαγγέλιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, οίτινες θέλουσι τιμωρηθή με όλεθρον αιώνιον»
   [Θεσσαλονικείς Β’ 1:7-9]

   «Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με την Αιγυπτιακήν πληγήν και με αιμορροΐδας και με ψώραν και με ξυσμόν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής.»
   [Δευτερονόμιον 28:27]

   «Διά τούτο προσμένετέ με, λέγει Κύριος, μέχρι της ημέρας καθ’ ην εγείρομαι προς λεηλασίαν, διότι η απόφασίς μου είναι να συνάξω τα έθνη, να συναθροίσω τα βασίλεια, να εκχέω επ’ αυτά την αγανάκτησίν μου, όλην την έξαψιν της οργής μου, επειδή πάσα η γη θέλει καταναλωθή υπό του πυρός του ζήλου μου.»
   [Σοφονίας 3:8]

   «Κάμε, Κύριε, εις αυτούς ανταπόδοσιν κατά τα έργα των χειρών αυτών. Δος εις αυτούς πώρωσιν καρδίας, την κατάραν σου επ’ αυτούς. Καταδίωξον εν οργή και αφάνισον αυτούς υποκάτωθεν των ουρανών του Κυρίου.»
   [Θρήνοι 3:64-66]

   Η άγνοια τίνος πράγματος κάνει την Ορθοδοξία να αποκαλεί αυτά τα κείμενα …θεόπνευστο λόγο αγάπης;

 26. Ο/Η Παναγία η Σαρανταποδαρούσα λέει:

  Trompadouros

  «Η άγνοια για την Ορθοδοξία επιφέρει τέτοια κείμενα …»

  ενώ η γνώση της «προελεύσεως» π.χ. του αγίου πνεύματος ή του διαβόλου αποτελούν λογικά, επιστημονικά εχέγγυα!

  😆

 27. Ο/Η οδυσσεύς λέει:

  Φοβάμαι πως μερικά από τα επιχειρήματα που προηγήθηκαν ξεπερνούν τα όρια του παραλόγου. Δηλαδή φταίει η αρχαία ελληνική θρησκεία για την καταδίκη και την εκτέλεση του Σωκράτη; Ή η χριστιανική θρησκεία για τις απάτες και τις λοβιτούρες μοναχών και παπάδων; Λίγη νηφαλιότητα ρε παιδιά…
  Όσον αφορά τους διωγμούς και τις διώξεις: Αναμφισβήτητα συνέβησαν εκατέρωθεν. Προηγήθηκαν οι διωγμοί των χριστιανών από εθνικούς, και ακολούθησαν αυτοί των εθνικών από χριστιανούς. Το ποιοι δίωξαν περισσότερους ή με πιο άγριες μεθόδους ανήκει στην κατηγορία των προβληματισμών και συζητήσεων που συναντά κανείς σε εξέδρες γηπέδων και σε συνδέσμους οπαδών. Πάντως δε νομιζω πως μπορεί να διαφωνήσει κανείς ότι διαχρονικά, τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έγιναν στο όνομα θρησκειών και άλλων μεγάλων ιδεών (ίνα επαληθευθή το ρηθέν ότι «ο δρόμος προς την κόλαση είναι σπαρμένος με αγαθές προθέσεις»). Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο φταίει η δημοκρατία, η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ή ο Χριστός, ο Αλλάχ, ο Βούδας, ο Βισνού, ή ο ελληνισμός, ο βουλγαρισμός, ο τουρκισμός, ο αλβανισμός [ή οτιδήποτε άλλο], για τα τερατουργήματα που στο όνομα αυτών διέπραξαν οι οπαδοί τους σε βάρος συνανθρώπων τους που το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι δεν συμμερίζονταν την ίδια ιδεολογία, θρησκευτικό δόγμα ή εθνικότητα με τους σφαγείς τους.
  Αυτά…

 28. Ο/Η Κρητικός λέει:

  Την άμεση αντίδραση της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου προκάλεσαν πληροφορίες για προσπάθεια μερίδας «αγνώστων» όπως αναφέρει, να ανοικοδομήσουν στην Γαύδο «ναο» αφιερωμένο στον Απόλλωνα !

  Σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι προβληματίζει η απόπειρα «επιστροφής της ειδωλολατρίας, αναβίωσης του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών που δεν δίνουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  «Στην προσπάθεια αποχριστιανισμού, αποϊεροποίησης και απογύμνωσης του τόπου και της κοινωνίας μας ας κρατήσουμε «πάντα ανοικτά, πάτνα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας; μένοντας σταθεροί στις αιώνιες και διαχρονικές αξίες και παραδόσεις του Γένους».

 29. Ο/Η Kώστας Κοροβίλας λέει:

  Στό σχόλιο τού Κρητικού, επιτρέψατε μου νά προσθέσω τήν διεύθυνση- σύνδεσμο- τής προσπάθειας τής ομάδας τών επιστημόνων αυτών, νά δημιουργήσουν αυτό τό σημαντικό ίδρυμα πολιτισμού, καί τί αντιδράσεις δέχονται από τήν εκκλησία, τήν αστυνομία, καί τήν αδιαφορία τής Πολιτείας απέναντι σέ μιά τέτοια μοναδική ευκαιρία προβολής τής Χώρας μας παγκόσμίως.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=247638

 30. Ο/Η eimaiGAY λέει:

  Ο κώλος σου είναι σαδιστής

  Μην βάζεις τέτοια κείμενα εκτεθειμένα σε τόσα χαϊβάνια εδώ

 31. Παράθεμα: O Ορθόδοξος θεός είναι σαδιστής; » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 32. Παράθεμα: O Ορθόδοξος θεός είναι σαδιστής; | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.